Σύνδεση

View Full Version : HABEMUS PAPAM 3

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

el_hymador
16/07/2015, 10:36
Εγώ θα συνεχίσω να επιμένω σε άλλη διάσταση..

Τρείς βδομάδες κλειστές τράπεζες μου στερούν το δικαίωμα στην εργασία και τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μου.

Σαν καλός και μάλιστα άμισθος δημόσιος υπάλληλος κάθε μήνα τους μάζευα με το κουταλάκι του γλυκού τον ΦΠΑ και τον απέδιδα στη μεγάλη τους κουτάλα .

Τρεις βδομάδες με εμποδίζουν να συμβάλλω στην αύξηση των δημοσίων εσόδων .

Ψάχνω εναγωνίως να μάθω σε ποια συνιστώσα ποιάς πλατφόρμας πρέπει να ενταχθώ για να τους εξηγήσω πως έτσι και η ανεργία αυξάνεται και τα ταμεία αδειάζουν.

Κάποιος να εξηγήσει στον Κο Παναγιώτη ότι χρήμα δεν υπάρχει στα υπόγεια αλλά στην αγορά, αν έχει ξανακούσει τον όρο.

Άνθρωπε μου, ακόμα και την Γιάννα την Αγγελοπούλου να ρωτήσεις θα σου παραθέσει το προσωπικό της δράμα, αναγκάστηκε να κόψει τις κρέμες προσώπου με φρέσκα αυγά οξύρρυγχου, μύρτιλλα και μίσχους έντελβαϊς και το έριξε στις Clinique που χρησιμοποιούν οι δευτεράτζες... ο καθένας από εμάς θα σου πει και από μια ιστορία, η οποία μπορεί να είναι -ξέχωρα από την υποκειμενική προσωπική αξιολόγηση- σοβαρότατη η εντελώς για γέλια...

byron
16/07/2015, 10:47
Ρε Βύρωνα, σ'αγαπάω σε λατρεύω, αλλά αν φτιάξω μια λίστα με τους ανθρώπους που έχεις χαρακτηρίσει άσχετους/άχρηστους/ανίδεους κλπ με το αντικείμενό τους θα χρειαστώ ενα ρολό χαρτί υγείας.

Και δεν είμαστε και για να τα χαλάμε:lol:

Χμμμ, sorry κιολας που έχω άποψη επί των προγραμματικών καρότων πριν επαληθευτούν ως εύκολα ευχολόγια του αέρα.
Ασε τα politically correct, κάνε εσύ την λίστα και έλα να με διαψεύσεις με τις πράξεις τους στο γιατί τους έλεγα μαλάκες. Βαρέθηκα να διαβάζω θεωρίες κωλόχαρτου από Τοκπακίδη, Καζάκη, Βαρουφάκη, Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου και κάθε μαθητευόμενου μάγου.

Είναι αστείο πάντως, ακόμα και μετά το τέλος της εποχής Αρλεκιν από τον κύριο εκφραστή των παραμυθιών, ο οποίος λέει...χμμμ ξέρετε, ψιλομαλακίες λέγαμε, δεν έχουμε και πολλές επιλογές...να υπάρχουν ακόμα υποστηριχτές της αόριστης εναλλακτικής λύσης που θα μας βγάλει απ΄την κρίση. Γιατί όταν λέει ο Λαπαβίτσας πως θα πάμε σε δραχμή μέσω "κοινωνικού ανασχηματισμού", έχω την μικρή υποψία πως ελάχιστοι καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοεί, και βάσιμη υποψία πως θα πηδήξουν από μπαλκόνια αν δουν την πρακτική εφαρμογή της θεωρίας του.

el_hymador
16/07/2015, 10:52
εγώ θέλω να ελπίζω οτι τα μέτρα θα συνοδεύονται από ορθολογιστικές κινήσεις που θα συμβάλλουν στην αναδιοργάνωση και στον εξορθολογισμό του κράτους.... εκεί μόνο εναποθέτω τις όποιες ελπίδες μου για κάτι - τόσο δα μικρούλι - καλό....
μέσες-άκρες δε διαφωνούμε, απλά προτιμώ να τα βλέπω από το δυνατόν πιο αισιοδοξη/θετική σκοπιά.... και ελπίζω να βγω σωστός....

...εξυγίανση του δημοσίου απλά το ξεχνάμε, εκεί μπορεί να το παίξει και καλά αριστερός, καθότι και ακίνδυνο είναι και σου χαρίζει και κανονάκια για επόμενες πίστες...
...με τη διαπλοκή είχε μισό χρόνο να συγκρουστεί και προτιμούσε να ζει τον μύθο του, πηγαινοερχόμενος στην Ευρώπη όπου "διαπραγματευόταν" με τον "έχω κλείσει ήδη 7 εκδόσεις και 15 διαλέξεις - Thanks!"... τον εμπόδιζε κανένας; Θα του ήταν επιζήμιο; Ίσα - ίσα! Αλλά δεν...

spyrakos35
16/07/2015, 11:02
...εξυγίανση του δημοσίου απλά το ξεχνάμε, εκεί μπορεί να το παίξει και καλά αριστερός, καθότι και ακίνδυνο είναι και σου χαρίζει και κανονάκια για επόμενες πίστες...
...με τη διαπλοκή είχε μισό χρόνο να συγκρουστεί και προτιμούσε να ζει τον μύθο του, πηγαινοερχόμενος στην Ευρώπη όπου "διαπραγματευόταν" με τον "έχω κλείσει ήδη 7 εκδόσεις και 15 διαλέξεις - Thanks!"... τον εμπόδιζε κανένας; Θα του ήταν επιζήμιο; Ίσα - ίσα! Αλλά δεν...

σωστά μεν, τώρα δεν έχει άλλη έξοδο διαφυγής δε....

ελπίζω λοιπόν... ;)

nicksior
16/07/2015, 11:14
Άνθρωπε μου, ακόμα και την Γιάννα την Αγγελοπούλου να ρωτήσεις θα σου παραθέσει το προσωπικό της δράμα, αναγκάστηκε να κόψει τις κρέμες προσώπου με φρέσκα αυγά οξύρρυγχου, μύρτιλλα και μίσχους έντελβαϊς και το έριξε στις Clinique που χρησιμοποιούν οι δευτεράτζες... ο καθένας από εμάς θα σου πει και από μια ιστορία, η οποία μπορεί να είναι -ξέχωρα από την υποκειμενική προσωπική αξιολόγηση- σοβαρότατη η εντελώς για γέλια...

Δεν εκπλήσσομαι που αντιλήφθηκες «προσωπικό δράμα» .

Όλοι οι μεγάλοι θεωρητικοί συνειδητοποιούν την ύπαρξη της πραγματικής οικονομίας όταν δεν φτάσει σπίτι η σύνταξη του μπαμπά.

Μη το πάρεις προσωπικά , γενικά μιλάω όπως και στο προηγούμενο ποστ και έπρεπε να το καταλάβεις πριν με κατατάξεις (πιο πενηνταράκια δεν μπορούσα να το κάνω)

el_hymador
16/07/2015, 11:16
Εν τω μεταξύ όσο εμείς παρακολουθούσαμε την "μάχη" στην Ευρώπη, στον Γαλαξία της Ανδρομέδας, οι ΕΛ κατατροπώνονταν από τους Δρακονιανούς...

338613

pipe_smoker
16/07/2015, 11:28
και όμως φίλε ξεβράκωτε (naked εν έχεις? :p).... τωρα ΔΕΝ πρέπει να αναμοχλεύσουμε το παρελθόν.... πρέπει να σταθούμε στο παρόν και στο (όποιο) μέλλον, αν θέλουμε αυτό να υπάρχει....
και βεβαίως, θα χρειαστούμε το παρελθόν σαν οδηγό προς αποφυγή λαθών αλλά μόνο γι αυτό.... επί της παρούσης.... όταν έρθει η ώρα απόδοσης ευθυνών, ας πέσει και φωτιά και τσεκούρι....
να μάθουμε να βάζουμε κάποια πράγματα σε κάποια σειρά είναι το θέμα....

αυτό να το δουν αυτοι που τον κάνανε μοντ.... :lol:

Τα του παρελθόντος δεν τα αναφέρω για να στήσουμε τις κρεμάλες Σπύρο.

Λέω απλά ότι πρέπει να φροντίζεις να μη φτάνεις σε "διλήμματα" τσεκούρι ή μαχαίρι.
Άπαξ και φτάσεις, το δίλημμα είναι εικονικό. Είτε τσεκούρι είτε μαχαίρι, μικρή έως καμία διαφορά έχει.

Και δεν κατάλαβα ρε?
Απαγορεύονται τα δροσερά αγόρια να είναι μοντς?:lol:

Χμμμ, sorry κιολας που έχω άποψη επί των προγραμματικών καρότων πριν επαληθευτούν ως εύκολα ευχολόγια του αέρα.
Ασε τα politically correct....

Ναι....

Εγώ σου το γράφω με φατσούλες κι εσύ μου περνάς στην επίθεση λες και σου την έχω στημένη.

Άσ'το να πάει να γ@μηθεί:beer:

ΥΓ. Ούτε σε κατηγόρησα που έχεις άποψη, ούτε είπα ότι έχεις άδικο σε πολλά από αυτά που λες.
Κι αυτό που λες για το Λαπαβίτσα περί κοινωνικού ανασχηματισμού συμφωνώ ότι αλίμονο κι αν ξέρουν κάποιοι τί εννοεί.
Και οι γριές που πάνε στην εκκλησία δεν ξέρουν τί γράφει η Αποκάλυψη. Άμα ήξεραν δε θα ξαναπάταγαν το πόδι τους, μη σου πω ότι θα το γύρναγαν και στο σατανισμό μπας και σώσουν το τομάρι τους.

andgeo
16/07/2015, 11:28
τι εννοεις δεν θα τα δουμε ποτε?Ξέρεις να ετοιμάζουν πουθενά κανένα σταθμό παραγωγής , τώρα ή στο μέλλον ;

archi
16/07/2015, 11:32
Κρίνοντας από το χέσιμο και την κωλοτούμπα του Τσίπρα, όχι μόνο πόλεμο με τη διαπλοκή δεν θα κάνει αλλά θα γίνει και ο μεγαλύτερος τιμητής της, για όσο καιρό τουλάχιστον ακόμα διαρκέσει το buzz του "οσιομάρτυρα", της "φιλότιμης προσπάθειας" και του "πρώτη φορά αριστεραχαχαχαχαχαχα".

Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, τελειώσαμε. Θα γίνει κατανοητό απ΄όλους σε λίγο καιρό και τότε πραγματικά φοβάμαι από πιο σωσίβιο θα πιαστούμε. Για επαναστάσεις και να πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας κτλ-κτλ, αλλάξτε κανά πλευρό γιατί πιαστήκατε... Συμφωνώ ως συνήθως!

Αυτό που λέω είναι πως ο μεγαλύτερος φόβος αυτής της κοινωνίας αυτό βρε αδερφέ πως θα έρθει πείνα και καταστροφή είναι ήδη στα σπίτια πολλού κόσμου και όταν συνηθίσουν αυτοί να ζουν έτσι τότε θα έρθει στην επιφάνεια και ο μεγαλύτερος δικός μου φόβος αυτός της εξέγερσης μικροαστών που τα έχασαν όλα. Τέλος πάντων να το χαιρόμαστε το καινούργιο μνημόνιο αφού ήταν και ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε !!! :uplate: Ακριβώς όπως το λες "στα σπίτια πολλού κόσμου" αλλά όχι ακόμα στο δικό μας. Μέχρι να έρθει στο δικό μας, θα καθόμαστε στον καναπέ και στο facebook μας. Η εξέγερση όπως τη λες θα έρθει κάποια στιγμή από αυτούς που θα τα έχουν χάσει όλα. Αλλά δυστυχώς αυτοί, και με το δίκιο τους, θα θέλουν μόνο τη καταστροφή και την εκδίκηση όλων των άλλων, χωρίς οργάνωση και χωρίς αιτήματα. Και με αυτού του είδους την εξέγερση δεν μπορεί να αλλάξει κάτι

Αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα...... Προσωπικά πιστεύω καλύτερα, αλλά όχι για εμάς. Για τα δισέγγονα όσων κατάφερναν να επιβιώσουν από αυτήν την κατάσταση. Δεν ψάχνουμε το καλύτερα ή το χειρότερα. Αλλά το "χειρότερα ή πιο χειρότερα".
Αλλά για ποιόν?
Το πιο σωστό είναι αυτό που λες το καλλίτερο για 2 γενιές μετά. Αλλά αυτή η απόφαση θέλει κάκαλα. Όταν όλοι οι μεγαλύτεροι αυτοί τη στιγμή νοιάζονται περισσότερο για τη σύνταξη τους από το μέλλον των παιδιών τους, μην περιμένουμε αλλαγές άμεσα. Και όταν οι νέοι ψάχνουν για το νέο smartphone και όχι να βρουν δουλειά, να ενημερωθούν (ψέματα ενημερώνονται μέσω facebook), να επαναστατήσουν ή ότι άλλο.

Οσο υπαρχουν τραπεζες και χρηματοδοτηση τους απο το κρατος, το παιχνιδι ειναι ανισο τελικα. Θελει αρχιδια προφανως.

Η πεινα θα ερθει σταδιακα και θα παρει αμπαριζα ολους οσους ειπαν ΝΑΙ και ΟΧΙ.

Συμφωνούμε όλοι σε κάτι νομίζω.
Ας υποθέσουμε ότι βγάζουμε έξω το οικονομικό θέμα όπως το γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια με όλη αυτή την ορολογία, που ξαφνικά μας βομβαρδίζουν.
είτε μέσα είτε έξω, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ. είτε δραχμή είτε ευρώ υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει:
Η διαπλοκή, οι μίζες, οι μεγάλες ανισότητες, η ατιμωρησία και χίλια δυο άλλα πράγματα μικρά και μεγάλα. Στους λίγους και στους πολλούς (μαζί πάνε πάντα αυτά) και για αυτό πέρα από σχέδιο, μυαλά, πρόγραμμα ... θέλει ψυχή και κάκαλα. Όταν μέσα στο σύριζα υπάρχει μεγάλο κεφάλαιο, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα το χτυπήσουν?
https://www.youtube.com/watch?v=F4bc1VLQip8
από 300 άτομα δεν πιστεύω ότι κανείς τους έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
όσο και να με εκνευρίζει και να διαφωνώ με το τρόπο της, η Ζωή είναι η μόνη που φαίνεται να έχει κάποια στοιχεία (δεν τρέφω προφανώς ελπίδες). Δεν πιστεύω σε καμιά κοινοβουλευτική δημοκρατία, ειδικά όπως έχει καταντήσει, αλλά το γεγονός ότι όλοι έχουν παίσει να την φάνε και να την εξαφανίσουν, για μένα κάτι δείχνει. Ειδικά εχθές, που η συμπεριφορά της ήταν σωστή (χωρίς τις συνηθισμένες ακρότητες που κάνει) η βουλή και τα ΜΜΕ δείξανε το μίσος τους, που περνάει πολύ καλά στον κόσμο.
Θα μου πείτε πολύ ότι της τύπισσας της έχει λασκάρει η βίδα. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι για να τα βάλεις με το θηρίο όπως έχει εξελιχθεί χρειάζεται να σου έχει λασκάρει η βίδα.
για να σας λασκάρει και εσάς (https://www.youtube.com/watch?v=dHDrBgnqxYw) οι λέξεις στις μέρες μας έχουν χάσει κάθε νόημα, αν δεν αλλάξει αυτό, μην περιμένουμε άσπρη μέρα
μέχρι να μας λασκάρει σε όλους, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. οπότε καλούς δρόμους

byron
16/07/2015, 11:52
Ναι....

Εγώ σου το γράφω με φατσούλες κι εσύ μου περνάς στην επίθεση λες και σου την έχω στημένη.

Άσ'το να πάει να γ@μηθεί:beer:

Καμμία επίθεση δε σου βγάζω.
Απλά, μετά από μια εβδομάδα αποχής μου (ή δεν ξέω εγώ πόσο), είναι η δεύτερη φορά + του sniper, που ενοχλεί ο τρόπος του σχολιάζω τα λαϊκίστικες δοξασίες των απανταχού μπουρδολόγων, ενώ δεν ενοχλεί το ψιλοχώσιμο προς τα "συμφέροντα" που υποστηρίζουν εδώ μέσα την παραμονή στο € ή καταρρίπτουν ως "γελοιοδέστατη" την επιστροφή στην δραχμή (ή και το ΝΑΙ για ότι σήμαινε για τον καθένα).

Είτε άμεσα είτε συγκαλυμμένα όσοι δεν συμπλέουν με το κοινό αίσθημα, αντιμετωπίζονται ως "πράΧτορες συμφερόντων" και επαρμένοι λογιστές, θα σου (σας) ήμουν υπόχρεος αν δείχνατε την ίδια ετοιμότητα κουνήματος δαχτύλου και προς την πλευρά που καθαρίζει την κουβέντα με ένα τρέχα γύρευε ανάθεμα προς όσους "είναι εμπόδιο στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού".

Merci :D:lol::a014::ZZZ::bawl::look::beer::)

Cpt. Haddock
16/07/2015, 12:02
Απλά, μετά από μια εβδομάδα αποχής μου (ή δεν ξέω εγώ πόσο), είναι η δεύτερη φορά + του sniper, που ενοχλεί ο τρόπος του σχολιάζω [...]

Θα συνηθισεις :beer:

sniper
16/07/2015, 12:04
... + του sniper, που ενοχλεί ...

Ο sniper ενοχλείται κι από τις δύο πλευρές..

Ο sniper ενοχλείται κυρίως από την αφιλτράριστη αναπαραγωγή απόψεων άλλων από τους περισσότερους χωρίς καμία κριτική σκέψη.

Ο sniper ενοχλείται από τον ίδιο του τον εαυτό...

Φακ οφ τώρα, μ' ενοχλείς. :beer:

nikos_abel
16/07/2015, 12:07
Απλά όλοι θέλουμε να ακούσουμε κάτι θετικό.

Από οπου και να προέρχεται αυτό.

Αλήθεια ή ψέματα.

(και στο μεταξύ πόσταρε ο σνάιπερ, ο ορισμός του αισιόδοξου :lol: )

nikos_abel
16/07/2015, 12:21
http://www.apodytiriakias.gr/politika/2015/07/16/case-study-sto-harvarnt-o-lafazanis.aspx

pipe_smoker
16/07/2015, 12:23
Απλά, μετά από μια εβδομάδα αποχής μου (ή δεν ξέω εγώ πόσο), είναι η δεύτερη φορά + του sniper, που ενοχλεί ο τρόπος του σχολιάζω τα λαϊκίστικες δοξασίες των απανταχού μπουρδολόγων, ενώ δεν ενοχλεί το ψιλοχώσιμο προς τα "συμφέροντα" που υποστηρίζουν εδώ μέσα την παραμονή στο € ή καταρρίπτουν ως "γελοιοδέστατη" την επιστροφή στην δραχμή (ή και το ΝΑΙ για ότι σήμαινε για τον καθένα).

Είτε άμεσα είτε συγκαλυμμένα όσοι δεν συμπλέουν με το κοινό αίσθημα, αντιμετωπίζονται ως "πράΧτορες συμφερόντων" και επαρμένοι λογιστές, θα σου (σας) ήμουν υπόχρεος αν δείχνατε την ίδια ετοιμότητα κουνήματος δαχτύλου και προς την πλευρά που καθαρίζει την κουβέντα με ένα τρέχα γύρευε ανάθεμα προς όσους "είναι εμπόδιο στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού".

Merci :D:lol::a014::ZZZ::bawl::look::beer::)

Αν δε θες να συμπλεύσεις με το κοινό αίσθημα (όχι ότι ξέρω ποιό είναι αυτό) να μη συμπλεύσεις.
Προσωπικά κανένα δάχτυλο δεν κούνησα σε κανέναν, ούτε θεώρησα κάποιον "εχθρό του λαού".

Αν θες να σχολιάσεις τις λαϊκίστικες δοξασίες των απανταχού μπουρδολόγων, feel free to do it εννοείται.
Αλλά επειδή έχεις τη γνώση να ξεχωρίσεις τον μπουρδολόγο από τον μη μπουρδολόγο, κάνε μας τη χάρη ΑΝ θέλεις (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά) και αφού πεις "Ο Καζάκης λέει μαλακίες..." συμπλήρωσε με "... ο τάδε είπε κάτι σωστό, πάρτε λινκ ρίξτε μια ματιά".

Αλλιώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι είναι άχρηστοι, λύση καμία δεν υπάρχει, όλοι θα πεθάνουμε (που είναι πολύ πιθανό να είναι κι έτσι).
Πιστεύεις ότι είναι έτσι? Πες το.

Από κει και πέρα, σχετικά με αυτούς που θεωρείς ότι είναι απέναντί σου....

Να αρχίσω να φωνάζω "ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΣΥΡΙΖΑ"? Θα βοηθήσει κάπου?
Μήπως αν αρχίσω να φωνάζω ότι δεν ψήφισα και στο δημοψήφισμα γιατί δεν μπορούσα να πάω (για προσωπικούς σοβαρούς λόγους)?

Την αξιοπρέπεια μας ως λαός την έχουμε χάσει προ πολλού.
Για την προσωπική αξιοπρέπεια του καθενός, φροντίζει ο ίδιος, ώστε να μην ντρέπεται όταν κοιτάει τα μούτρα του στον καθρέφτη.

Μην βάζεις στο ίδιο βαρέλι όσους κάνουν διάλογο μαζί σου, ακόμα κι όσους διαφωνούν, και θεωρείς ότι σε έχουν στην κατηγορία του "πράΧτορα συμφερόντων".

Προσωπικά, πιο πολύ με "ενοχλεί" το ύφος σου κάποιες φορές, παρά η ουσία αυτών που λες.

Τώρα αν εσύ είδες δάχτυλο να κουνιέται, σόρρυ αλλά δεν ήμουν εγώ:beer:

nikos_abel
16/07/2015, 12:27
όλοι θα πεθάνουμε (που είναι πολύ πιθανό να είναι κι έτσι).
Πιστεύεις ότι είναι έτσι? Πες το.

Πούσαι ρε Γιώργη.... Death will kill us all.....

Μικe777
16/07/2015, 12:34
Κατσε ρε μαστορα. Η ερωτηση του Σπυρακου ήταν συγκεκριμενη και αφορουσε το τι θα εκανε καποιος αλλος στη θεση του Τσιπρα στις τελευταιες διαπρταγματευσεις. Ή εχεις να προτεινεις κατι ή αστο, μη γυρισουμε στο "το 2002 δεν επρεπε να μπουμε στο ευρω" ή "κακως πηραμε θεση στο Ναβαρινο"

Οι γενικολογιες "δε θα επρεπε σαν αριστερος να υπεγραφε" ειναι για να λεμε. Επισης άς αφησουμε το τι ΔΕΝ επρεπε να κανει αλλα το τι ΑΛΛΟ θα ΕΠΡΕΠΕ να κανει.

Εχετε λυση στην παρουσα φαση; Εχετε προταση εναλλακτικη σοβαρη; Πειτε.

https://www.youtube.com/watch?v=NkaEU1J66Sc:D

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 13:12
Ποστάρω γιατί δεν είδα να σχολιάζεται, τώρα μπορεί να σχολιάστηκε και να μην το πρόσεξα...

Εντελώς άσχετα από πολιτικές, από ποιά θα ήταν η σωστή απόφαση, κλπ:
Αυτό που μου κακοφάνηκε με τον Τσίπρα, ήταν οτι στο δημοψήφιμα δεν παρέθεσε δυο δύσκολες επιλογές, να πει, πχ, «παιδιά μας έχουν στριμώξει άσχημα, αλλά δεν έχω λαϊκή εντολή να τους σιχτιρίσω, ψηφήστε κατά βούληση, ψηφίστε κατά συνείδηση, να πάρω και 'γω μια ιδέα κατα που αρμενίζει το λαϊκό αίσθημα».
ΟΧΙ! «Σας καλώ όλους να βροντοφωνάξουμε ένα "νέο Οχι" και να δείξουμε στον κόσμο οτι ό,τι άλλο και να μην έχουμε, την αξιοπρέπεια μας δεν την παραδίνουμε», έστω με το πιο ηλήθια διατυπωμένο δημοψηφισμα στην ιστορία της οικουμένης.

Όταν το παίζεις στρατηγός και καλείς το ασκέρι σου για μια τελευταία ανδρεία εξόρμηση από τα χαρακώματα, άμα δεν σου βγεί, δεν σηκώνεις μετά άσπρη σημαία «για το καλό του λαού», αν είσαι έστω και ελάχιστα άνδρας. Πέφτεις πάνω στο ξίφος σου, απλά και τέλος. Ας ηγηθεί την ηττημένη πατρίδα ο αντίπαλός σου. Με αυτή την έννοια έχει απόλυτο δίκιο ο πάιπ. Επιστροφή έπρεπε άμεσα, και την επόμενη αληθινό δημοψήφισμα, όχι μαλακίες, Nai ή Grexit.

Άλλα όπως είπε και ό άλλος καραγκίοζης, «Εμεις δεν παραδινόμαστε, συνθηκολογούμε!»
Ο,τι νάναι....

Τουλάχστον φάνηκε ο αληθινός χαρακτήρας του Ελ λαού, να μην το παίζουν οι εθνικιστές Λακεδαιμόνιοι.
Είπα, αυτό το σχολίαζω σαν συμπεριφορά ηγέτη, δεν παίρνω εδώ θέση στο υπερ ή κατά Ευρώπης

foogr01
16/07/2015, 13:14
Κάνα νέο με το Paypal έχουμε;

Μπας και πάρω ένα τριβάλιτσο να σηκωθώ να φύγω :p

Joyrider
16/07/2015, 13:17
Πρώτο μου ποστ σε όλα τα habemus και δημοψήφισμα μαζί. Καλορίζικος :D

Σοβαρά όλοι όσοι είστε του numbers dont lie και τέτοια "ρεαλιστικά" και κλαιν μαιν, θεωρείτε πως το ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική ήταν οικονομικό θέμα και όχι πολιτικό;

Σοβαρά δεν έχουμε ικανούς τεχνοκράτες, καιροσκόπους, κερδοσκόπους, οικονομοτάδε να βρουν λύσεις για να μην την πληρώσουν πάλι τα φτωχότερα στρώματα;

Έχουν εφεύρει τα μύρια όσα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για να αγοράζουν χρέος, να πουλάνε χρέος, να ασφαλίζουν χρέος, να πουλάνε ρίσκο, να αγοράσουν ρίσκο και τι σκατά άλλο και το μόνο που τους έρχετε στο μυαλό είναι να ανεβάσουν το ΦΠΑ :bawl:

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 13:18
Foogr01, βάλτα σε πλαστικούς σάκους απορριμάτων (ή Pampers άμα είσαι ματσός) και δέσετα καλά. Αγοράζεις το τριβάλιτσο έξω.

Cpt. Haddock
16/07/2015, 13:21
Σοβαρά όλοι όσοι είστε του numbers dont lie και τέτοια "ρεαλιστικά" και κλαιν μαιν, θεωρείτε πως το ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική ήταν οικονομικό θέμα και όχι πολιτικό;[...]

Για πες, υπηρχε;

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 13:28
Έχουν εφεύρει τα μύρια όσα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για να αγοράζουν χρέος, να πουλάνε χρέος, να ασφαλίζουν χρέος, να πουλάνε ρίσκο, να αγοράσουν ρίσκο και τι σκατά άλλο και το μόνο που τους έρχετε στο μυαλό είναι να ανεβάσουν το ΦΠΑ :bawl:
Ενδιαφέρουσα επισήμανση, κι εγώ περίμενα πολλά περισσότερα, ιδίως αφου ο Βαρούφ υποτίθεται οτι ήταν και καλά καθηγητής και εξπέρ σε τέτοια.

Καταλήγω στο δεύτερο που πόσταρες, οτι πραγματικά ΔΕΝ έχουμε ικανους τεχνοκράτες, οικονομοτάδε, κλπ.
Ποτέ μη αποδίδεις σε μοχθηρία και σε συνομωσία, αυτά που εξηγούνται απλά με την απύθμενη βλακεία.

Joyrider
16/07/2015, 13:29
Για πες, υπηρχε;

Μα το παραδέχομαι γράφοντας "το ότι δεν υπήρχε". Αλλά μην μας λέτε δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν θέλανε θα βγαίνανε.

Δεν μπορεί η πολιτική να είναι εργαλείο της οικονομίας. Η οικονομία πρέπει να είναι το εργαλείο της πολιτικής.

Ο πολιτικός χαράζει πολιτική και ο τεχνοκράτης να κόψει τον κώλο του να το κάνει να δουλέψει.

pipe_smoker
16/07/2015, 13:30
Πρώτο μου ποστ σε όλα τα habemus και δημοψήφισμα μαζί. Καλορίζικος :D

Σοβαρά όλοι όσοι είστε του numbers dont lie και τέτοια "ρεαλιστικά" και κλαιν μαιν, θεωρείτε πως το ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική ήταν οικονομικό θέμα και όχι πολιτικό;

Σοβαρά δεν έχουμε ικανούς τεχνοκράτες, καιροσκόπους, κερδοσκόπους, οικονομοτάδε να βρουν λύσεις για να μην την πληρώσουν πάλι τα φτωχότερα στρώματα;

Κι έλεγα δε θα γράψει?.....

Τα'χεις τα δίκια σου.....:beer:

byron
16/07/2015, 13:32
Αν θες να σχολιάσεις τις λαϊκίστικες δοξασίες των απανταχού μπουρδολόγων, feel free to do it εννοείται.
Αλλά επειδή έχεις τη γνώση να ξεχωρίσεις τον μπουρδολόγο από τον μη μπουρδολόγο, κάνε μας τη χάρη ΑΝ θέλεις (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά) και αφού πεις "Ο Καζάκης λέει μαλακίες..." συμπλήρωσε με "... ο τάδε είπε κάτι σωστό, πάρτε λινκ ρίξτε μια ματιά".

H επισύναψη link είναι πολύ συνηθισμένη στα post μου. Ιδίως σε όσα προσπαθούν να αντιπαρατεθούν σε έπη τύπου zeitgeist, banking system, debtocracy και X-Files " The Greek debt conspiracy".

Σε οτι αφορά το ύφος μου και όσους ενοχλoύνται...my apologies. Αλλά όπως είπε και ο CG "Frankly, my dear, I don't give a damn" :wave2:

pipe_smoker
16/07/2015, 13:33
Δεν μπορεί η πολιτική να είναι εργαλείο της οικονομίας. Η οικονομία πρέπει να είναι το εργαλείο της πολιτικής.

:eek:

This is BLASPHEMY!!!!!!!

:lol:

"Πρέπει να είναι" όπως γράφεις κι εσύ.
Άλλο το τί "πρέπει να είναι" κι άλλο το τί δυστυχώς είναι.

pipe_smoker
16/07/2015, 13:36
H επισύναψη link είναι πολύ συνηθισμένη στα post μου. Ιδίως σε όσα προσπαθούν να αντιπαρατεθούν σε έπη τύπου zeitgeist, banking system, debtocracy και X-Files " The Greek debt conspiracy".

Με το μπαρδόν τότε και σ'μπάθα με.

Σε οτι αφορά το ύφος μου και όσους ενοχλoύνται...my apologies. Αλλά όπως είπε και ο CG "Frankly, my dear, I don't give a damn" :wave2:

Μη δίνεις damn άμα δε θες.

Εγώ απλά σου εξήγησα γιατί μπορεί να βλέπεις κάποιες από τις αντιδράσεις που βλέπεις.

Απλά αυτό:beer:

byron
16/07/2015, 13:37
Ο πολιτικός χαράζει πολιτική και ο τεχνοκράτης να κόψει τον κώλο του να το κάνει να δουλέψει.

Το πρόβλημα είναι, πως η χάραξη πολιτικής σημαίνει μακροοικονομία = μαθηματικά. Και εκεί τα νούμερα μπορούν να του πουν "πάρε τα @@ μου".

el_hymador
16/07/2015, 13:38
οκ, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική... το λύσαμε. Πείτε μας λοιπόν, αν πιστεύετε ότι το μνημόνιο ΙΙΙ θα είναι αποτελεσματικό... να ακούσω γνώμες και επιχειρήματα... να δω δείκτες και διαγράμματα και αριθμούς... και αν σε κάνα 6μηνο όταν θα είμαστε σε -πολυ- χειρότερο επίπεδο να τα ξαναπούμε να δούμε τι έφταιξε η να βγούμε πάλι στην πιάτσα αναζητώντας πελάτες.

ggs
16/07/2015, 13:41
Το πρόβλημα είναι, πως η χάραξη πολιτικής σημαίνει μακροοικονομία = μαθηματικά. Και εκεί τα νούμερα μπορούν να του πουν "πάρε τα @@ μου".

αυτο δεν μας λενε τα νουμερα και με το μνημονιο 3 the return ;και αφου μας το λενε αυτο , ποια και που ακριβώς είναι η(οι) πολιτική(οι);

amyroukai
16/07/2015, 13:44
Χυμαδόρη έχουν ήδη απαντήσει οι ίδιοι οι προτείναντες το μνημόνιο. Δεν οδηγεί σε λύση, δεν ανακάμπτει η οικονομία, δεν ελαφρύνει το χρέος. Αλλά τώρα εφαρμόζεται με 50 δις δημόσιο ενέχυρο. Μάντεψε τι θα πάρουν όταν αποτύχει το μνημόνιο... Πράγμα το οποίο κάνει ακόμα πιο ηλίθια την υπογραφή και εφαρμογή του.

sniper
16/07/2015, 13:44

Όχι... το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί που χαράζουν πολιτική, έχουν σαν ευαγγέλιο τα νούμερα. Και κάποια στιγμή (εδώ ή διεθνώς) κάποιος θα τους πει "Πάρτε τα δικά μας @@ τώρα"...

el_hymador
16/07/2015, 13:48
Χυμαδόρη έχουν ήδη απαντήσει οι ίδιοι οι προτείναντες το μνημόνιο. Δεν οδηγεί σε λύση, δεν ανακάμπτει η οικονομία, δεν ελαφρύνει το χρέος. Αλλά τώρα εφαρμόζεται με 50 δις δημόσιο ενέχυρο. Μάντεψε τι θα πάρουν όταν αποτύχει το μνημόνιο... Πράγμα το οποίο κάνει ακόμα πιο ηλίθια την υπογραφή και εφαρμογή του.

E μα δεν μπορώ να ακούω άλλο μαλακίες, "ποια ήταν η εναλλακτική;" ως επιχείρημα! Η εναλλακτική ήταν να τα κάνει όλα πουτάνα και να γίνει και της πουτάνας εδώ πέρα! Έλεος πια, για την μετριοπάθεια του κάθε νοικοκυραίου μέσου τηλεθεατή υποθηκεύονται οι ζωές όλων μας!

OldMan
16/07/2015, 13:49
Το πρόβλημα είναι, πως η χάραξη πολιτικής σημαίνει μακροοικονομία = μαθηματικά.

Καμια δουλεια δεν είναι ντροπή ρε Βύρωνα...

(εκτός ίσως από αυτές που οι εξασκούντες προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα τους και τον ορθό λειτουργικό τους τρόπο..);)

Υ.Γ.
Δεν χρειαζεται να σου ξανατονίσω ότι έχεις την πλερια αγάπη μου - όπως και ο μπάτσος που προαμύνεται της by the book καταστολής..:a07:

dimmie_72
16/07/2015, 13:51
Όχι... το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί που χαράζουν πολιτική, έχουν σαν ευαγγέλιο τα νούμερα.

προτείνω στα ψηφοδέλτια να βάζουμε οικονομολόγους να μη διπλοπληρώνουμε και τους υφιστάμεθα σαν συμβούλους και αναλυτές. νάχουμε και λιγότερους να βρίζουμε βρε αδερφέ, γιατί δεν τους προλαβαίνουμε όλους... :D

byron
16/07/2015, 14:06
Καμια δουλεια δεν είναι ντροπή ρε Βύρωνα...

(εκτός ίσως από αυτές που οι εξασκούντες προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα τους και τον ορθό λειτουργικό τους τρόπο..);)

Υ.Γ.
Δεν χρειαζεται να σου ξανατονίσω ότι έχεις την πλερια αγάπη μου - όπως και ο μπάτσος που προαμύνεται της by the book καταστολής..:a07:

Sorry Αντουάν. Στην επόμενη ζωή μου, θα ασχοληθώ με το αν η αυτοκτονία των lemmings αποτελεί αστικό μύθο ή τους τρόπους μαγειρέματος των χελιδονοφωλιών του Βόρνεο.:beer:

byron
16/07/2015, 14:09
αυτο δεν μας λενε τα νουμερα και με το μνημονιο 3 the return ;και αφου μας το λενε αυτο , ποια και που ακριβώς είναι η(οι) πολιτική(οι);

Εδώ είναι η χάραξη πολιτικής και η εφαρμογή της. http://www.bbc.com/news/33507250

ggs
16/07/2015, 14:14
Εδώ είναι η χάραξη πολιτικής και η εφαρμογή της. http://www.bbc.com/news/33507250

ωραια ...οι αγγλοι (που εχουν λιρες) λένε τον Βαρουφακη μισοτρελο και μπορει και να είναι όπως και ο Συριζας … οι αλλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί που είναι σοβαροί , μετρημένοι , καθώς πρέπει, με ατσαλακωτα κλπ τι στον π@@τσο κανουν ? ποια ακριβως ειναι η πολιτικη τους?

sniper
16/07/2015, 14:17
ωραια ...οι αγγλοι (που εχουν λιρες) λένε τον Βαρουφακη μισοτρελο ...

Καλά κι εμείς λογικό δεν τον λέμε...

Αλλά γιατί ευαγγέλιο ο λόγος των υπολοίπων κι όχι κι ο δικός μας;

Μου θυμίζει αυτη η κουβέντα κάτι μανάδες που την λένε στα παιδιά τους δίνοντας σαν παραδείγματα προς μίμηση άλλα παιδάκια...

MG-KTiNoS
16/07/2015, 14:19
Παιδιά εγώ δε γουστάρω να κουβεντιάζω για αυτό το θέμα.
Δεν βλέπω νόημα και είμαι πολύ απασχολημένος -με την επιβίωση μου-
για να ασχοληθώ.
Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν πιστεύω πια κανέναν.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα....
Τους έγραψα όλους στα @@ μου.
Άμα βρείτε άκρη πάντως πείτε και σ εμένα.

el_hymador
16/07/2015, 14:20
Παιδιά εγώ δε γουστάρω να κουβεντιάζω για αυτό το θέμα.
Δεν βλέπω νόημα και είμαι πολύ απασχολημένος -με την επιβίωση μου-
για να ασχοληθώ.
Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν πιστεύω πια κανέναν.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα....
Τους έγραψα όλους στα @@ μου.
Άμα βρείτε άκρη πάντως πείτε και σ εμένα.

Tι πιστεύω εγώ;

Σε κανά τρίμηνο θα εμφανιστεί κάποιος σωτήρας πάλι, θα υποσχςθεί λαγούς με πετραχήλια και φτου ξανά από την αρχή... απλά θέλώ να δω ως ποιο σημείο φθάνει η ανοχή μας...

byron
16/07/2015, 14:21
ποια ακριβως ειναι η πολιτικη τους?

Τιμωρητική, όπως αρμόζει σε καλβινιστές Γερμανούς που έχουν (αυτο)λάβει άφεση αμαρτιών σχετικά με το τι έκαναν στο 1ο μισό του προηγούμενου αιώνα...

Germany’s Destructive Anger
By JACOB SOLLJULY 15, 2015

This story is

A DEAL has finally been reached that could keep Greece in the eurozone.Few are happy with the outcome. We’ve heard a lot about how the Greeks feel humiliated. But we’ve heard less about German anger, and we know they are angry. Finance Minister Wolfgang Schäuble was reported to have started yelling during Saturday night’s negotiations. France and Italy have both made huge loans to Greece, but neither country has expressed hostility to Greece. Why is Germany so angry?

As an economic historian, I got a taste of this resentment during aconference on Greek sovereign debt held in Munich last week. It took place at the Center for Economic Studies and the Ifo Institute, which are headed by Hans-Werner Sinn, the German economist and longtime proponent of a Grexit. The conference included economists, accountants, journalists, investors and government officials from both Greece and Germany. Diverging views were aired by Mitu Gulati, the Duke law professor who helped devise an earlier Greek bailout; by Ashoka Mody, an economist, formerly of the International Monetary Fund, who preaches debt forgiveness; by accounting experts, who agreed that Greece’s total debts seem to have been inflated; and by Mr. Sinn.

But when the German economists spoke at the final session, a completely different tone took over the room. Within the economic theories and numbers came a moral message: The Germans were honest dupes and the Greeks corrupt, unreliable and incompetent. Both parties were reduced to caricatures of themselves. We’ve heard this story throughout the negotiations, but in that room, it was clear how much resentment shapes the views of German economists.

Clemens Fuest, of the Center for European Economic Research, who has advised Mr. Schäuble, kept reciting numbers about Greek debt and growth, and said the Greeks had failed at every level over the past several years to manage their debt. He believed they should simply be thrown out of the eurozone. Henrik Enderlein, of the pro-European Jacques Delors Institute, said that Greece should stay in the eurozone, but only if it applied more austerity and better management. Daniel Gros, director of the Center for European Policy Studies, theorized that Greek debt and economic woes could be countered only with better export numbers.

All points were important, but to hear it from these economists, Germany played no real part in the Greek tragedy. They handed over their money and watched as the Greeks destroyed themselves over the past four years. Now the Greeks deserved what was coming to them.
When I pointed out that the Germans had played a major role in this situation, helping at the very least by insisting on austerity and unsustainable debt over the last three years, doing little to improve accounting standards, and now effectively imposing devastating capital controls, Mr. Enderlein and Mr. Fuest scoffed. When I mentioned that many saw austerity as a new version of the 1919 Versailles Treaty that would bring in a future “chaotic and unreliable” government in Greece — the very kind that Mr. Enderlein warned about in an essay in The Guardian — they countered that they were furious about being compared to Nazis and terrorists.
When I noted that no matter how badly the Greeks had handled their economy, German demands and the possible chaos of a Grexit risked political populism, unrest and social misery, they were unmoved. Debtors who default, they explained, would simply have to suffer, no matter how rough and even unfair the terms of the loans. There were those who handled their economies well, and took their suffering silently, like Finland and Latvia, they said. In contrast, a country like Greece, where many people don’t pay their taxes, did not seem to merit empathy. It reminded me that in German, debt, “schuld,” also means moral fault or blame.

When I asked if any had visited Greece to assess poverty, brain drain and business closings, they simply shook their heads. When I asked what responsibility these leading economists felt in the Greek crisis, they told me that I could not understand the situation by simply flying in from the United States. (For the record, I have spent much of the year in Europe, meeting with the previous Greek government in Athens — where I saw hungry old people rummaging in trash cans — and later with members of the European Commission in Brussels.)

byron
16/07/2015, 14:21
When the panel split up, German attendees circled me to explain how the Greeks were robbing the Germans. They did not want to be victims anymore. While I certainly accepted their economic points and, indeed, the point that European Union member countries owe Germany so much money that more defaults could sink Germany, it was hard, in Munich at least, to see the Germans as true victims.
Here lies a major cultural disconnect, and also a risk for the Germans. For it seems that their sense of victimization has made them lose their cool, both in negotiations and in their economic assessments. If the Germans are going to lead Europe, they can’t do it as victims.

Jacob Soll, a professor of history and accounting at the University of Southern California, is the author of “The Reckoning: Financial Accountability and the Rise and Fall of Nations.”

amyroukai
16/07/2015, 14:24

Εγώ διερωτώμαι γιατί θα πρέπει να πιστέψω αυτόν τον κύριο αρθρογράφο και όχι τον ίδιο τον Βαρουφάκη ή τον Τσίπρα που έλεγαν ότι οι ξένοι απλά δεν ενδιαφέρονταν για να λύσουν το πρόβλημα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά η πράξη αποδεικνύει ότι έχουν και δίκιο, άσχετα με το αν είχαν τα απαιραίτητα ή όχι για να κάνουν αυτό που η δική μου λογική λέει ότι έπρεπε. Το να υποθηκεύσουν το δημόσιο σε ένα δάνειο το οποίο αυτοί που το δίνουν λένε ότι είναι καταδικασμένο (άρα στοχεύουν στο να κρατήσουν το ενέχυρο και το λένε ξεκάθαρα), αυτό μου δείχνει τρελό άνθρωπο, όχι το να αρνείσαι να δανειστείς για να πετάξεις το δάνειο στον κουβά. Αλλά εγώ από μακροοικονομικά κλπ συναφή δεν έχω ιδέα, οπότε μπορεί και να λέω τεράστιες βλακείες.

nicksior
16/07/2015, 14:27
Σιγά μη χρειαστεί να τετραγωνίσουμε τον κύκλο.
Υπάρχουν απλά πράγματα που απο "αριστερή" ιδεολογία αρνούμαστε να εφαρμόσουμε..

.... Ο ρόλος των πανεπιστημίων είναι, εν προκειμένω, καθοριστικής σημασίας. Αποστολή τους δεν είναι μόνο η εκπαίδευση των φοιτητών και η δημιουργία νέας επιστημονικής γνώσης, αλλά και η συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μέσω της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων τής έρευνας και καινοτομίας, με προσήλωση στις αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Εάν αυτά επιτυγχάνονται, τότε ενισχύεται και η επιτυχής ένταξη των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας.....

Απο εδώ...

http://www.kathimerini.gr/785739/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/apoyh-panepisthmia-kai-epixeirhmatikothta

αλλά και αλλού...

edit Για να φτιάξεις οικονομία κάπως πρέπει να ξεκινήσεις , απο που αλλού εκτος των πανεπιστημίων?

http://www.skai.gr/news/opinions/article/196657/na-sundesoume-tin-anotati-ekpaideusi-me-tin-agora-ergasias/

ggs
16/07/2015, 14:30
Τιμωρητική, όπως αρμόζει σε καλβινιστές Γερμανούς που έχουν (αυτο)λάβει άφεση αμαρτιών σχετικά με το τι έκαναν στο 1ο μισό του προηγούμενου αιώνα...

Οπότε, μου λες ότι θα πρέπει να εφαρμόσουν πολιτική = μακροοικονομικά κακές ελληνικές κυβερνήσεις και εμονικοι καλβινιστές γερμανοι τιμωροί…
ωραία …
και τότε γιατί ακριβώς κουβεντιάζουμε με οικονομικούς ορους .αφου ετσι κι αλλιώς δεν ισχύει τίποτα απ αυτά..

byron
16/07/2015, 14:41
Οπότε, μου λες ότι θα πρέπει να εφαρμόσουν πολιτική = μακροοικονομικά κακές ελληνικές κυβερνήσεις και εμονικοι καλβινιστές γερμανοι τιμωροί…
ωραία …
και τότε γιατί ακριβώς κουβεντιάζουμε με οικονομικούς ορους .αφου ετσι κι αλλιώς δεν ισχύει τίποτα απ αυτά..

Ο λόγος που κουβεντιάζουν με οικονομικούς όρους, είναι διότι απέτυχαν οι πολιτικοί όροι που νόμιζαν οτι μπορούν να επιβάλλουν. Από την επομένη της συμφωνίας της 20/2 ήταν ξεκάθαρο οτι δεν θα έχει καλή εξέλιξη η ιστορία μας, καθώς η Ευρώπη είναι ένας χώρος συμμαχιών και συμφερόντων, και εμείς πήγαμε ως ξανθιά νυφούλα σε gang bang barchelor party...

Και μάντεψε..όσο και να χτυπιόμαστε κάτω, αν είσαι με το χέρι απλωμένο για 5-6 δις τον χρόνο (ΧΩΡΙΣ τόκους) που σου λείπουν, μιλάς για τα λεφτά και τους όρους που θα σου επιβάλλουν.

Μετά την χθεσινή φάπα και την επόμενη στο προσεχές 48ωρο, καταρρίφθηκαν οι μύθοι : (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144065&page=46&p=2558520&viewfull=1#post2558520)

O μύθος πως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... Το "αποτρέψαμε το σχέδιο συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν ασφυξία" ξέρουμε τι σημαίνει, ναι?

Ο μύθος πως θα κάνουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα πετρέλαια του Αιγαίου CDO's και θα χεστούμε στο χρήμα όπως έλεγε ο παραλίγο Σαμουήλ. Αλήθεια, αυτού του είπε κανείς τι έγινε, ή έχει μείνει με τα μασούρια του δυναμίτη στο χέρι?

Οτι διώξαμε την τρόικα, και μας ελέγχουν οι "θεσμοί".

Οτι σχίζουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και μια απόφαση, και καλωσορίζουμε το Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA)

Οτι οι μισθοί ανεβαίνουν και η λιτότητα φεύγει με πολιτικές αποφάσεις, χωρίς τα νούμερα να έχουν καμμία σημασία.

Οτι η αριστερά που δεν κυβέρνησε, είναι εξ΄ορισμού καλύτερη απ΄τους "μνημονιακούς"

Οτι ο Ευρωπαικός νότος θα σταθεί αλληλέγγυος στους καραμπουζουκλήδες Ελληνες. Ακόμα και το 12άρι της Eurovision, το μαρτυρικό νησί...μας έριξε πόρτα

Ο μύθος πως τα προβλήματα μας θα λυθούν με "καλύτερη διαπραγματευση", και χωρίς να χρειαστουν ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην νοοτροπία που μας θέλει να έχουμε "κρυφά χαρτιά", "άσσους στο μανίκι" και εξωγήινους που μας κατατρέχουν.

sniper
16/07/2015, 14:43
Ο λόγος που κουβεντιάζουν με οικονομικούς όρους, είναι διότι απέτυχαν οι πολιτικοί όροι που νόμιζαν οτι μπορούν να επιβάλλουν. Από την επομένη της συμφωνίας της 20/2 ήταν ξεκάθαρο οτι δεν θα έχει καλή εξέλιξη η ιστορία μας, καθώς η Ευρώπη είναι ένας χώρος συμμαχιών και συμφερόντων.

Μετά την χθεσινή φάπα και την επόμενη στο προσεχές 48ωρο, καταρρίφθηκαν οι μύθοι : (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144065&page=46&p=2558520&viewfull=1#post2558520)

O μύθος πως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... Το "αποτρέψαμε το σχέδιο συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν ασφυξία" ξέρουμε τι σημαίνει, ναι?

Ο μύθος πως θα κάνουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα πετρέλαια του Αιγαίου CDO's και θα χεστούμε στο χρήμα όπως έλεγε ο παραλίγο Σαμουήλ. Αλήθεια, αυτού του είπε κανείς τι έγινε, ή έχει μείνει με τα μασούρια του δυναμίτη στο χέρι?

Οτι σχίζουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και μια απόφαση, και καλωσορίζουμε το Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA)

Οτι οι μισθοί ανεβαίνουν και η λιτότητα φεύγει με πολιτικές αποφάσεις, χωρίς τα νούμερα να έχουν καμμία σημασία.

Οτι η αριστερά που δεν κυβέρνησε, είναι εξ΄ορισμού καλύτερη απ΄τους "μνημονιακούς"

Οτι ο Ευρωπαικός νότος θα σταθεί αλληλέγγυος στους καραμπουζουκλήδες Ελληνες. Ακόμα και το 12άρι της Eurovision, το μαρτυρικό νησί...μας έριξε πόρτα

Ο μύθος πως τα προβλήματα μας θα λυθούν με "καλύτερη διαπραγματευση", και χωρίς να χρειαστουν ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην νοοτροπία που μας θέλει να έχουμε "κρυφά χαρτιά", "άσσους στο μανίκι" και εξωγήινους που μας κατατρέχουν.

Συγνώμη που πετάγομαι σαν την πορδή, αλλά επειδή αυτοί είναι άχρηστοι, οι άλλοι είναι οι σωστοί; Ή το έχασα κάπου στο δρόμο;

el_hymador
16/07/2015, 14:44
και εξωγήινους που μας κατατρέχουν.

E NAI!

sapila racing
16/07/2015, 14:45

Ενδιαφέρον το link.

ωραια ...οι αγγλοι (που εχουν λιρες) λένε τον Βαρουφακη μισοτρελο και μπορει και να είναι όπως και ο Συριζας … οι αλλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί που είναι σοβαροί , μετρημένοι , καθώς πρέπει, με ατσαλακωτα κλπ τι στον π@@τσο κανουν ? ποια ακριβως ειναι η πολιτικη τους?

Δεν τον λένε μισότρελο, επισημαίνουν τα λαθος assumptions. Ετσι το διαβαζω εγώ τουλάχιστον.

byron
16/07/2015, 14:49
και όπως κοίταγα τώρα το παλιό thread...πέφτω πάνω σ΄αυτό και κλαίω...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144065&page=46&p=2558535&viewfull=1#post2558535

Κάτσε να δεις γέλιο...Οι εταίροι θα στείλουν ως "θεσμούς" τον Τόμσεν και Μαζούχ, ενώ τα νομοσχέδια των μεταρρυθμιστικών "μέτρων" θα τα ψηφίσουν πασοκνουδουποτάμια και ο Λαφαζάνης θα αναρωτιέται "τι έγινε ρε παιδιά?"

Σατανικό...

:tooth: :tooth: :tooth:

ggs
16/07/2015, 14:51
Ο λόγος που κουβεντιάζουν με οικονομικούς όρους, είναι διότι απέτυχαν οι πολιτικοί όροι που νόμιζαν οτι μπορούν να επιβάλλουν. Από την επομένη της συμφωνίας της 20/2 ήταν ξεκάθαρο οτι δεν θα έχει καλή εξέλιξη η ιστορία μας, καθώς η Ευρώπη είναι ένας χώρος συμμαχιών και συμφερόντων, και εμείς πήγαμε ως ξανθιά νυφούλα σε gang bang barchelor party...

Και μάντεψε..όσο και να χτυπιόμαστε κάτω, αν είσαι με το χέρι απλωμένο για 5-6 δις τον χρόνο (ΧΩΡΙΣ τόκους) που σου λείπουν, μιλάς για τα λεφτά και τους όρους που θα σου επιβάλλουν.

Μυθοι? πολλοί μύθοι υπάρχουν σ αυτή την ιστορία…

Μυθος είναι η ενωμένη Ευρώπη.
Μύθος είναι οτι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν λογο.
Μύθος είναι ότι θα ορθοποδήσει η οικονομία μέσω μνημονίων.
Μύθος είναι το νόμισμα.

Και συνεχίζω να απορώ λοιπόν , μέσα σε τόσους μύθους , ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος των οικονομολόγων με την τόσο θετική και πραγματική επιστήμη τους και τι ακριβως αυτή υπηρετεί (εκτός από την διατήρηση των μύθων).

byron
16/07/2015, 14:52
Συγνώμη που πετάγομαι σαν την πορδή, αλλά επειδή αυτοί είναι άχρηστοι, οι άλλοι είναι οι σωστοί; Ή το έχασα κάπου στο δρόμο;

και εσύ τέκνο Βρούτε? Κοίτα την υπογραφή σου ρμλκ... Ήμαρτον λέμε...:moutza:

Η στρατηγική μας, είχε την αντοχή της γραμμής Μαζινό. Μπλοφάραμε και χάσαμε, και συνήθως μετά έρχεται το ξύλο...

byron
16/07/2015, 14:53
Ενδιαφέρον το link.

Δεν τον λένε μισότρελο, επισημαίνουν τα λαθος assumptions. Ετσι το διαβαζω εγώ τουλάχιστον.

Προφανώς. Ανάλυση της στρατηγικής (μας και των) κάνουν.

sniper
16/07/2015, 14:58
και εσύ τέκνο Βρούτε? Κοίτα την υπογραφή σου ρμλκ... Ήμαρτον λέμε...:moutza:

Η στρατηγική μας, είχε την αντοχή της γραμμής Μαζινό. Μπλοφάραμε και χάσαμε, και συνήθως μετά έρχεται το ξύλο...

Για να καταλάβω δλδ, γιατί νομίζω κυνηγάμε την ουρά μας...

Εσύ απλά διαφωνείς με τη στρατηγική (αν υπήρχε) του Συριζα/Βαρουφάκη (et al) και λες "μπλοφάρατε και χάσατε και τώρα Α, Β, Γ κλπ" ή συμφωνείς με τον Σόιμπλε και λοιπούς σανδαλοφόρους μετά κάλτσας ότι η πολιτική λιτότητας και τα μέτρα που θα πάρουν (αν εφαρμοστουν ποτέ απο την νυν ή όποια αλλη κυβέρνηση) είναι η σωστή;

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 15:00

Απ την μια έχουμε τους Εληνες - αχαΐρευτους, κομπιναδόρους, τεμπέληδες, ρεμουλιάρηδες, να τα παίρνουν (γελώντας) από τους κουτόφραγκους, και ο,τι και να λένε για μεταρθυμίσεις και εξυγειάνσεις να μην αξιζουν ούτε κωλόχαρτο να τα γράψεις

Από την άλλη την «σωστή» και οικονομικά υπεύθυνη Ευρώπη, που καμιά φορά χρειάζεται να είναι αυστηρή με τα άταχτα παιδιά της σαν την Ελλάδα, εφ όσον αυτή η αυστηρότητα και υπευθυνότητα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους σκοπούς των νεο-συντηρητικών (παναθεμά με κι αν τους πώ ποτέ νεοφίλ) στοχεύοντας στην απόλυτη κυριαρχία του πλούτου από την ολιγαρχία του 1%, με όλους τους υπόλοιπους να δουλεύουν με μαστήγιο και συμβόλαια μηδενικών ωρών, γιατί μόνο έτσι αντιλαμβάνεσαι την αληθινή αξία των χρημάτων.

Τάβαλα κάτω και τα ζύγιασα, Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ το Ελληνικό κράτος διαφθοράς. Αλλά εν συγκρίσει με ψευτο-Καλβινισμό που καλύπτει απολυταρχική πλουτοκρατία, το προτιμώ.

Στο ένα έχεις κάργα διαφθορά αλλά τρώνε μόνο οι πλούσιοι. Στο άλλο τα ίδια, αλλα νά, απλωνεται λίγο περισότερο ο παράς - trickledown effect που λένε οι neocon και ποτέ δεν το εννοούν.

Η πλάκα είναι οτι όταν το περιγράφω έτσι, εδώ, στον κύκλο μου, ακόμα και οι ξενέρωτοι και καθωσπρέπει Άγγλοι συμφωνούν. :D

byron
16/07/2015, 15:08
Μυθοι? πολλοί μύθοι υπάρχουν σ αυτή την ιστορία…

Μυθος είναι η ενωμένη Ευρώπη.
Μύθος είναι οτι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν λογο.
Μύθος είναι ότι θα ορθοποδήσει η οικονομία μέσω μνημονίων.
Μύθος είναι το νόμισμα.

Και συνεχίζω να απορώ λοιπόν , μέσα σε τόσους μύθους , ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος των οικονομολόγων με την τόσο θετική και πραγματική επιστήμη τους και τι ακριβως αυτή υπηρετεί (εκτός από την διατήρηση των μύθων).

1) Εξαρτάται από ποιά μεριά είσαι. οι Ευρωπαίοι σου λένε πχ πως αν νομίζεις πως θα τηρείς τις προεκλογικές σου υποσχέσεις με τα δικά ΜΟΥ λεφτα, γελιέσαι. Εμείς το θεωρούμε εκβιασμό πχ. Οκ, κάπου πρέπει να τα βρούμε, όχι?
2) Εχουν, όταν είναι αυτάρκεις και εμπνέουν εμπιστοσύνη.
3) Ναι, σε μας πήγε κατά διαόλου. Οι άλλη πλευρά μπορεί να σου δώσει 3-4 παραδείγματα που δούλεψε το πράγμα αν και δεν είχαμε τα ίδια προβλήματα. Το βέβαιο είναι πως έχουμε αρκετά και μεγάλα προβλήματα ως χώρα που θα έπρεπε να έχουμε διορθώσει χωρίς να στο επιβάλλει κανείς.
4) Και εδώ υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Ιδίως αν η ιστορία που είχες με το νόμισμα σου, ήταν ένα ατελείωτο ξόδεμα που αχρήστευσε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα εθνικό νόμισμα. Κακως μπήκαμε τότεΝες, αλλά θα είναι εντυπωσιακά οδυνηρό για μια χώρα με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά μας να πει "δεν γαμιέται, πάω πίσω". Η οικονομία είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση για να παίζεις μαζί της, και αυτό θα το δούμε σε 2-3 μήνες. Εκτός και νομίζει κανείς οτι το Κούγκι του τελευταίου 15μερου του Ιουνίου, δεν στοιχίζει τίποτα.

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 15:08
Μπλοφάραμε και χάσαμε, και συνήθως μετά έρχεται το ξύλο...
Και για να τα λέμε όλα και η «μπλόφα» ΓΤΠ ήταν, μπλόφα που κάνει τριών χρονών πεζάκι.

Αυτό ήταν το κρίμα.
Ούτε ρόμπα ο αυτοκράτορας, τέρμα τσίτσιδος. Γκέυ Θήορυ και @@ καπαμά. Δεν το είχαμε, απλά. Ποτέ.
Νομίζαμε οτι το είχαμε, όσο μας άφηναν.

Τώρα, τέρμα τα ψέματα.

MG-KTiNoS
16/07/2015, 15:12
Tι πιστεύω εγώ;

Σε κανά τρίμηνο θα εμφανιστεί κάποιος σωτήρας πάλι, θα υποσχςθεί λαγούς με πετραχήλια και φτου ξανά από την αρχή... απλά θέλώ να δω ως ποιο σημείο φθάνει η ανοχή μας...

Δεν το λένε ανοχή...
ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ

http://kougi2015.blogspot.gr/2015/07/blog-post_195.html

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 15:21
Κι ακόμα και από δώ και πέρα, με όλα όσα έχουν επιβληθεί στην χώρα, το αν θα ορθοποδήσει δεν εξαρτάται ούτε από τούς εταίρους, ούτε από τα τάχαμου οικονομικά μοντέλα, ούτε από τίποτα εκτός από την ίδια.

Θα γίνει εξυγείανση; Θα περιοριστεί το πελατειακό κράτος; Θα μαζευτούν τα σκουπίδια; Θα περιοριστούν οι ρυπάνσεις; Θα παραιτηθεί ο τζάμπα-μαγκιά-κλανια εθνικισμός; Θα αρχίσουμε να οδηγούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν Αρμένιοι ή Κογκολέζοι; Θα αρχίσουν οι ΔΥ να εξυπηρετούν τον κόσμο αντι να τον παιδεύουν από άποψη;

Αν γίνουν αυτά, και με 10 μνημόνια ή χώρα θα είναι παράδεισος σε ελάχιστα χρονάκια. Αν δεν γίνουν, και με 10 διαγραφές του χρέους πάλι στα ίδια θάμαστε και χειρότερα.

dimmie_72
16/07/2015, 15:26
19% προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε σημερινή δημοσκόπηση μετά τα χθεσινοβραδυνά.

Πάω στοίχημα ότι αν έβαζε και κάθε ΑΤΜ να κληρώνει καθημερινά 5 συνταξιούχους που θα παίρνουν πλήρη τη σύνταξή τους, θα έστελνε τους άλλους στον κουβά για πολλά χρόνια.

Αν ήξερα πόσο μαλάκας είναι ο Έλληνας, θα τον είχα κυβερνήσει από λοχίας.
Θεόδωρος Πάγκαλος, 1878-1952, αξιωματικός και δικτάτορας, παππούς του σημερινού.

:D

byron
16/07/2015, 15:30
Εσύ απλά διαφωνείς με τη στρατηγική (αν υπήρχε) του Συριζα/Βαρουφάκη (et al) και λες "μπλοφάρατε και χάσατε και τώρα Α, Β, Γ κλπ" ή συμφωνείς με τον Σόιμπλε και λοιπούς σανδαλοφόρους μετά κάλτσας ότι η πολιτική λιτότητας και τα μέτρα που θα πάρουν (αν εφαρμοστουν ποτέ απο την νυν ή όποια αλλη κυβέρνηση) είναι η σωστή;

Νομίζω οτι είμαστε fucked up beyond any recognition (aka FUBAR) πλέον. Όλα πήγαν κατά διαόλου και δεν νομίζω οτι υπήρξε κάποιο λάθος που δεν κάναμε. Από το timing και τις ανύπαρκτες συμμαχίες (που θα μπορούσαν να προκυψουν αν υπήρχε λίγο υπομονή), μέχρι βασικά οικονομικά θεματάκια που είτε αγνοούσαν, είτε υποτίμησαν, όπως η λήξη του προγράμματος αρχές Φεβρουαρίου και τα άνευ λογικής capital control.

Η στρατηγική και η τεραστίων διαστάσεων ήττα που ακολούθησε, δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας σε εμένα τουλάχιστον. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν έστω και τα μισά απ΄όσα συμφωνήσαμε, και νομιζω πως σύντομα θα επιλέξουμε τον ακόμα χειρότερο δρόμο της δραχμής που φαντάζει ως πιο εύκολη λύση, για ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, και ακόμα χειρότερα από ένα αυξανόμενο πλήθος πολιτικών που θεωρούν πως το ατελείωτο τύπωμα χρήματος, μπορεί να είναι το μαγικό ελιξήριο κοινωνικής ευημερίας.

Κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι ο Σόιμπλε επιθυμεί πολιτικές λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτά τα λένε οι "φίλοι μας", ο Σόιμπλε λέει να πάρουμε τον πούλο as soon as possible. :wave2:

akis_trevor
16/07/2015, 15:32
ακουσα οτι παιζει να γινουν εκλογες σε κανα 2 μηνο...
αν και εχουμε καιρο,ασχετα με το αν συμφωνω η διαφωνω με αυτο(ετσι κι αλλιως στα @@ τους η αποψη μας),βλεπω πτωση συριζα,και να δω πως θα φτιαχτει κυβερνηση λεω γω.....

archi
16/07/2015, 15:34
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει (ανεξαρτήτως αν θέλει Ευρώπη ή όχι) ( και ανεξαρτήτως αν το βλέπει από οικονομική ή κοινωνική πλευρά)
- ότι η συμφωνία που θα έρθει θα φέρει ανάπτυξη?
- ότι είναι βιώσιμη?
- ότι το αργότερο σε 3 χρόνια (αν υπάρχει Ευρώπη) δεν θα συζητάμε, μέσα και έξω, για Grexit?
- ότι σε 3 χρόνια το grexit θα είναι λιγότερο επώδυνο από ότι τώρα?

blackbusa
16/07/2015, 15:35
Κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι ο Σόιμπλε επιθυμεί πολιτικές λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτά τα λένε οι "φίλοι μας", ο Σόιμπλε λέει να πάρουμε τον πούλο as soon as possible. :wave2:

απο την Ελλάδα εννοείς γιατί με αυτό που υπογράψαμε θα τούς ανήκει...η κάνω κατι λάθος???

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 15:38
οι Ευρωπαίοι σου λένε πχ πως αν νομίζεις πως θα τηρείς τις προεκλογικές σου υποσχέσεις με τα δικά ΜΟΥ λεφτα, γελιέσαι.
Δεν είναι δικά ΤΟΥΣ λεφτά. Ή τουλάχιστον όσο ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ είναι τα τρισεκατομύρια του QE που ετοιμάζει ο Draghi.

Απλά πάνω σε ένα εντελώς πλασματικό και οπτασιακό φαινόμενο δομείται μια πολιτική και μια θέση βασισμένη στην εκμετάλευση της αυτοδυσαρέσκειας, της μνησικακίας και της μικροπρέπειας του «καθωσπρέπει Ευρωπαίου φορολογούμενου» (μη χε..) για να περαστεί ένα κάπως εμμετικό μήνυμα από τα media.

Κὰπως έτσι:
Φορολογούμενε, σε κλέβει ο Τεμπέλης Ὲλληνας - ουουού κακό Έλληνα, ούστ από ευρώ(πη)

Φορολογούμενε, σε κλέβουν οι Τραπεζίτες για τους οποίους τα τελευταία χρόνια έχεις πληρώσει τον πάτο σου - ε; τί; πώς; νταζντ κομπιούτ! ουουου κακό Έλληνα, γκιβ μη μάι μάνι γιου όου μη....

sniper
16/07/2015, 15:38
Νομίζω οτι είμαστε fucked up beyond any recognition (aka FUBAR) πλέον. Όλα πήγαν κατά διαόλου και δεν νομίζω οτι υπήρξε κάποιο λάθος που δεν κάναμε. Από το timing και τις ανύπαρκτες συμμαχίες (που θα μπορούσαν να προκυψουν αν υπήρχε λίγο υπομονή), μέχρι βασικά οικονομικά θεματάκια που είτε αγνοούσαν, είτε υποτίμησαν, όπως η λήξη του προγράμματος αρχές Φεβρουαρίου και τα άνευ λογικής capital control.

Η στρατηγική και η τεραστίων διαστάσεων ήττα που ακολούθησε, δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας σε εμένα τουλάχιστον. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν έστω και τα μισά απ΄όσα συμφωνήσαμε, και νομιζω πως σύντομα θα επιλέξουμε τον ακόμα χειρότερο δρόμο της δραχμής που φαντάζει ως πιο εύκολη λύση, για ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, και ακόμα χειρότερα από ένα αυξανόμενο πλήθος πολιτικών που θεωρούν πως το ατελείωτο τύπωμα χρήματος, μπορεί να είναι το μαγικό ελιξήριο κοινωνικής ευημερίας.

Γ@μησε τους άλλους! Η δικιά σου θέση ποια είναι ρε συ;

Αυτό ρωτάω... Δεν την εχω καταλάβει ακόμα..

byron
16/07/2015, 15:40
απο την Ελλάδα εννοείς γιατί με αυτό που υπογράψαμε θα τούς ανήκει...η κάνω κατι λάθος???

Τι θα βάλουν ενέχυρο ρε Παναγιώτη για 50 δις? την Κρήτη? Και αν βαρέσουμε μΠιστόλι, τι θα κανουν? Θα στείλουν Ju-52 να κάνουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών?
Εθνικό έδαφος, αν εννοείς αυτό το παίρνεις μόνο με στρατό. Ούτε με δικηγόρους, ούτε με Αγγλικό δίκαιο.

Θεωρώ πως το νούμερο είναι για εντυπωσιασμό και μόνο, μιας και είναι σε βάθος 30 χρόνων (;), μπας και ξεκολλήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

el_hymador
16/07/2015, 15:41
Ποιες μπλόφες και παπαριές μωρε; Ποιος να μπλοφάρει ποιον; Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία:

Α) Παραμένουμε στην σκυφτή στάση και συνεχίζουν να μας μαμάνε
Β) Τα βροντάμε και σαλπάρουμε προς το άγνωστο, πράγμα που βέβαια ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΚΑΚΛΑ πρωτίστως από εμάς και όχι από αυτόν που θα πάρει την απόφαση

Το Α) επιλέξαμε οι περίσσότεροι ακόμα και αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα... τι σημαίνει παραμονή στο ευρώ αλλά χωρίς μνημόνια και διαπραγμάτευσεις χωρίς να επιβληθούν σκληροί όροι; Τι σημαίνει λύση εντός του ευρώ; Από ποιον; Από τον τύπο που twittαρε σαν τρελός και από τον αριστερό Αλέξη που νόμιζε ότι έχει να κάνει με φοιτητικές παρατάξεις απέναντι του;

Το πράγμα είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Α ή Β. Στο Α μας μένει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κατηγορούμε άλλους για την κατάντια μας, στο Β δυστυχώς δεν θα έχουμε αυτή την πολυτέλεια.

ggs
16/07/2015, 15:41
1) Εξαρτάται από ποιά μεριά είσαι. οι Ευρωπαίοι σου λένε πχ πως αν νομίζεις πως θα τηρείς τις προεκλογικές σου υποσχέσεις με τα δικά ΜΟΥ λεφτα, γελιέσαι. Εμείς το θεωρούμε εκβιασμό πχ. Οκ, κάπου πρέπει να τα βρούμε, όχι?
2) Εχουν, όταν είναι αυτάρκεις και εμπνέουν εμπιστοσύνη.
3) Ναι, σε μας πήγε κατά διαόλου. Οι άλλη πλευρά μπορεί να σου δώσει 3-4 παραδείγματα που δούλεψε το πράγμα αν και δεν είχαμε τα ίδια προβλήματα. Το βέβαιο είναι πως έχουμε αρκετά και μεγάλα προβλήματα ως χώρα που θα έπρεπε να έχουμε διορθώσει χωρίς να στο επιβάλλει κανείς.
4) Και εδώ υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Ιδίως αν η ιστορία που είχες με το νόμισμα σου, ήταν ένα ατελείωτο ξόδεμα που αχρήστευσε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα εθνικό νόμισμα. Κακως μπήκαμε τότεΝες, αλλά θα είναι εντυπωσιακά οδυνηρό για μια χώρα με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά μας να πει "δεν γαμιέται, πάω πίσω". Η οικονομία είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση για να παίζεις μαζί της, και αυτό θα το δούμε σε 2-3 μήνες. Εκτός και νομίζει κανείς οτι το Κούγκι του τελευταίου 15μερου του Ιουνίου, δεν στοιχίζει τίποτα.

Ναι βρε συ Βύρωνα , όλα αυτά είναι σχεδόν προφανή , αλλά κάπου τα προφανή μπερδεύονται..

1.)Χωρις καν να πιάσω τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτό το χρέος , πως είναι δυνατόν σε κάθε μνημόνιο το βάρος της αποπληρωμής να πέφτει πάντα στους μικρομεσαίους.
2.)ποιες είναι δηλαδή οι αυτάρκεις οικονομίες της ευρωπης και πως μεταβάλλεται η αξιοπιστία μιας κυβέρνησης όταν αυτή λέει ,έστω και με λάθος τρόπο , ότι ρε παιδιά αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Δλδ, ο Σαμαροβενιζελος είχαν αξιοπιστία ?
3.)τα παραδείγματα είναι πολλά και από τις δυο πλευρές , όμως δεν έχουν καμία αξία μιας και κάθε περίπτωση και οικονομία είναι διαφορετική.
4.)συμφωνώ με το νόμισμα , ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες μόνο η αλλαγή νομίσματος δεν θα έλυνε προβλήματα αλλά θα προσέλκυε κι άλλους καρχαρίες στο κουφάρι. Από την άλλη , τότε ,το μακρινό 2001 , όποιοι ήταν σκεπτικιστές με το ευρω αντιμετωπίζονταν σχεδόν ως τρελοί . long live Simitaras…

Οντως , η οικονομία είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση και όπως δεν θέλω να παίζουν οι εγχώριοι μαθητευόμενοι μάγοι , άλλο τόσο και περισσότερο δεν θέλω να παίζουν οι μαριονέτες της ευρωπης..

byron
16/07/2015, 15:42
Γ@μησε τους άλλους! Η δικιά σου θέση ποια είναι ρε συ;

Αυτό ρωτάω... Δεν την εχω καταλάβει ακόμα..

Λούλα.

blackbusa
16/07/2015, 15:46
Τι θα βάλουν ενέχυρο ρε Παναγιώτη για 50 δις? την Κρήτη? Και αν βαρέσουμε μΠιστόλι, τι θα κανουν? Θα στείλουν Ju-52 να κάνουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών?
Εθνικό έδαφος, αν εννοείς αυτό το παίρνεις μόνο με στρατό. Ούτε με δικηγόρους, ούτε με Αγγλικό δίκαιο.

Θεωρώ πως το νούμερο είναι για εντυπωσιασμό και μόνο, μιας και είναι σε βάθος 30 χρόνων (;), μπας και ξεκολλήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

ας πούμε είμαι μαζί σου...(θεωριτικά) ακολουθούμε κατα γράμμα αυτα που ζητάνε και τα νούμερα δεν βγαίνουν...τι θα γίνει???το φταίξιμο θα το έχει ποιός???θα πρέπει διατάυτα να σκοτώνουν ανα περιόδους δημόσια περιουσιά??? και βασικά αν ξέρεις μου απαντάς:αυτά τα 50 δις ενέχυρο δηλαδή βγήκαν στο τραπέζι με τα τελευταία γεγονότα???

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 15:48
Λούλα.

Σόρυ; Ούτε κι εγώ κατάλαβα.

Ποιάνε χάσαμε και την βρήκαμε πάλι;

byron
16/07/2015, 15:48
Δεν είναι δικά ΤΟΥΣ λεφτά. Ή τουλάχιστον όσο ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ είναι τα τρισεκατομύρια του QE που ετοιμάζει ο Draghi.

Μια χαρά δικά τους είναι. Το νόμισμα αντιπροσωπεύει τον παραγόμενο πλούτο κάθε οικονομίας. Αν είναι περισσότερο απ΄όσο πρέπει (παράδειγμα QE που είναι 1 τρις) θα προκαλέσει "πληθωρισμό" και πτώση της ισοτιμίας με ότι σημαίνει ως +/-
Αν το νόμισμα σου είναι γαμάτο και ασφαλές και αποθεματικό και κλάιν μάιν όπως το $/και το €, πρακτικά κόβεις όσο χρειάζονται οι μονεταριστές οικονομολόγοι και δεν τρέχει και τίποτε.

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 15:57
Αν το νόμισμα σου είναι γαμάτο και ασφαλές και αποθεματικό και κλάιν μάιν όπως το $/και το €, πρακτικά κόβεις όσο χρειάζονται οι μονεταριστές οικονομολόγοι και δεν τρέχει και τίποτε.

Είδαμε την περίσσα άνεση με την οποία δεν τρέχει τίποτε.
Τώρα, ΟΚ, σε μια θεωρία που ουδέν πραγματικό αντίκρισμα δεν έχει, ναι, είναι «δικά τους». Δες πώς τα χαίρονται.
Ούτε ένας δεν έχει κόμπλεξ ανασφάλειας και μικροτσιγκουνιάς από την τόση πολλή οικονομική άνεση. Πάσαδες, ένας κι ένας. Το λέει και η Μπιλντ.

STOYBI
16/07/2015, 16:02
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/mia-eikona-1000-lekseis-h-ypotimhmenh-draxmh.3548878.html

:wave2:

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 16:05
Τα χρέη των (ιδιωτικών) Γερμανικών τραπεζών από Ελληνικά θαλασοδάνεια, δεν τα επωμίστηκε η ΕΚΤ (για να «σώσει» τις τράπεζες), ή λάθος κατάλαβα;

Και αν ναί, τότε γιατί δεν τα βάζουν καλύτερα με τις τράπεζες;

Easier to kick the cat?

MG-KTiNoS
16/07/2015, 16:13
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/mia-eikona-1000-lekseis-h-ypotimhmenh-draxmh.3548878.html

:wave2:

Δράχμη λέει και ευρώ... Π... μπλε σε μελιτζανί βαζάκι...
Λεφτά έχεις?
ΆΜα έχεις κάνεις οτι γουστάρεις άμα λάχει να ουμ....

338619

:wave2::wave2::wave2:

338620

338621

pipe_smoker
16/07/2015, 16:15

Μάλιστα....

Άρα λοιπόν έχουμε:

Germany’s Destructive Anger
By JACOB SOLLJULY 15, 2015

This story is
.
.
.
.
But when the German economists spoke at the final session, a completely different tone took over the room. Within the economic theories and numbers came a moral message: The Germans were honest dupes and the Greeks corrupt, unreliable and incompetent. Both parties were reduced to caricatures of themselves. We’ve heard this story throughout the negotiations, but in that room, it was clear how much resentment shapes the views of German economists.

Clemens Fuest, of the Center for European Economic Research, who has advised Mr. Schäuble, kept reciting numbers about Greek debt and growth, and said the Greeks had failed at every level over the past several years to manage their debt. He believed they should simply be thrown out of the eurozone. Henrik Enderlein, of the pro-European Jacques Delors Institute, said that Greece should stay in the eurozone, but only if it applied more austerity and better management. Daniel Gros, director of the Center for European Policy Studies, theorized that Greek debt and economic woes could be countered only with better export numbers.

All points were important, but to hear it from these economists, Germany played no real part in the Greek tragedy. They handed over their money and watched as the Greeks destroyed themselves over the past four years. Now the Greeks deserved what was coming to them.
When I pointed out that the Germans had played a major role in this situation, helping at the very least by insisting on austerity and unsustainable debt over the last three years, doing little to improve accounting standards, and now effectively imposing devastating capital controls, Mr. Enderlein and Mr. Fuest scoffed. When I mentioned that many saw austerity as a new version of the 1919 Versailles Treaty that would bring in a future “chaotic and unreliable” government in Greece — the very kind that Mr. Enderlein warned about in an essay in The Guardian — they countered that they were furious about being compared to Nazis and terrorists.
When I noted that no matter how badly the Greeks had handled their economy, German demands and the possible chaos of a Grexit risked political populism, unrest and social misery, they were unmoved. Debtors who default, they explained, would simply have to suffer, no matter how rough and even unfair the terms of the loans. There were those who handled their economies well, and took their suffering silently, like Finland and Latvia, they said. In contrast, a country like Greece, where many people don’t pay their taxes, did not seem to merit empathy. It reminded me that in German, debt, “schuld,” also means moral fault or blame.

και μετά, εμείς είμαστε οι μισότρελοι, και οι Βαρουφάκηδες και οι Τσίπρες.

Ρε δεν μαμιόμαστε να ασπρίσουμε λέω εγώ?

Αν το παραπάνω δεν είναι οικονομικός Ταλιμπανισμός και τζιχάντ τότε τί στο διάολο είναι?

Τιμωρητικοί οι Γερμανοί γιατί είναι καλβινιστές....
Να υποφέρουμε γιατί φάγαμε λεφτά....

Όση λογική έχει και το "σφάξτε τους άπιστους" του hardcore Ισλάμ, για να μην πω και λιγότερη.
Και οι Τζιχαντιστές είναι οι απολίτιστοι και οι φονιάδες....

Να χαιρόμαστε τους ηγέτες της Ευρώπης/Ευρωζώνης/Τρομοζώνης και τα φρύδια μας κουνιούνται.

Άμα ζωστεί κάποιος δυναμίτες και μπει στο ΕυρωκΥνοβούλιο και το κάνει κάμπριο, no worries.
Η θρησκεία του θα τα φταίει:wave2:

ΥΓ. Βύρωνα, κοίτα μην το πάρεις στραβά. Δε φωνάζω σε σένα ούτε τα βάζω μαζί σου. Απλά έκανα παράθεση το άρθρο που έβαλες.
Το λέω εκ των προτέρων μην παρεξηγηθούμε πάλι.

byron
16/07/2015, 16:23
ας πούμε είμαι μαζί σου...(θεωριτικά) ακολουθούμε κατα γράμμα αυτα που ζητάνε και τα νούμερα δεν βγαίνουν...τι θα γίνει???το φταίξιμο θα το έχει ποιός???θα πρέπει διατάυτα να σκοτώνουν ανα περιόδους δημόσια περιουσιά??? και βασικά αν ξέρεις μου απαντάς:αυτά τα 50 δις ενέχυρο δηλαδή βγήκαν στο τραπέζι με τα τελευταία γεγονότα???

Ρε σεις, μονότερμα?

Αν παραμείνουμε στο €, και υπάρχει κάποια εφαρμογή στις δεσμεύσεις που πήρε ο Τσίπρας, θα έρθει και η αναπόφευκτη μείωση χρέους. Το ξέρουν από το 12, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Ναι, τα 50 είναι το risk premium των τελευταίων γεγονότων εξαιτίας της αναξιοπιστίας μας. Υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο mail Χαρδούβελη πχ?

Σόρυ; Ούτε κι εγώ κατάλαβα.

Ποιάνε χάσαμε και την βρήκαμε πάλι;

Λουλα ντα Σίλβα. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ των δύο πολιτικών (Τσίπρα εννοώ). Υπάρχουν και τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών βέβαια, αλλά κατάφερε να επιβάλλει μεταρυθμίσεις αλλάζοντας άρδην την χώρα του και βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Ακριβώς το αντίθετο από Αργεντινή και Βενεζουέλα που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευνοική οικονομική συγκυρία.
Ναι βρε συ Βύρωνα , όλα αυτά είναι σχεδόν προφανή , αλλά κάπου τα προφανή μπερδεύονται..

1.)Χωρις καν να πιάσω τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτό το χρέος , πως είναι δυνατόν σε κάθε μνημόνιο το βάρος της αποπληρωμής να πέφτει πάντα στους μικρομεσαίους.
2.)ποιες είναι δηλαδή οι αυτάρκεις οικονομίες της ευρωπης και πως μεταβάλλεται η αξιοπιστία μιας κυβέρνησης όταν αυτή λέει ,έστω και με λάθος τρόπο , ότι ρε παιδιά αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Δλδ, ο Σαμαροβενιζελος είχαν αξιοπιστία ?
3.)τα παραδείγματα είναι πολλά και από τις δυο πλευρές , όμως δεν έχουν καμία αξία μιας και κάθε περίπτωση και οικονομία είναι διαφορετική.
4.)συμφωνώ με το νόμισμα , ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες μόνο η αλλαγή νομίσματος δεν θα έλυνε προβλήματα αλλά θα προσέλκυε κι άλλους καρχαρίες στο κουφάρι. Από την άλλη , τότε ,το μακρινό 2001 , όποιοι ήταν σκεπτικιστές με το ευρω αντιμετωπίζονταν σχεδόν ως τρελοί . long live Simitaras…

Οντως , η οικονομία είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση και όπως δεν θέλω να παίζουν οι εγχώριοι μαθητευόμενοι μάγοι , άλλο τόσο και περισσότερο δεν θέλω να παίζουν οι μαριονέτες της ευρωπης..

1) οχι μικρομεσαίους, μισθωτούς και συνταξιούχους εννοείς. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελ.επαγγελματίες είναι στο απυρόβλητο χρόνια τώρα χωρίς διάθεση να τους αγγίξει κανένας. Το έχω ξαναγράψει, σε ένα από τα μέτρα που πρότεινε ο Μπαρούφ τον Απρίλη, υπολόγιζε έσοδα 20 εκ. από την πάταξη της φοροδιαφυγής σε αυτούς. Αμφιβάλλει κανείς πως ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν είχε πληρώσει ποτέ φόρο και το θεωρούσε και αυτονόητο δικαίωμα του?
2) Αυτάρκεις δεν εννοώ χωρίς χρέος. Καμμία δεν είναι έτσι. Αυτάρκης εννοώ στο να έχεις έναν ψιλοισορροπημένο προυπολογισμό και να μπορείς να συντηρείς το κράτος και όσους σε δανείζουν χωρίς να ρωτάνε τι τα κάνεις. Όταν δεν μπορείς να δανειστείς, και πηγαίνεις στον έσχατο δανειστή, καληνύχτα. Όχι, δεν είχαν ιδιαίτερη, μιας και δεν εφάρμοσαν τίποτα απ΄όσα είχαν ψηφίσει εκτός των φόρων. Αυτό + την μπουρδολογία των τελευταίων πληρώνουμε τώρα.
3) Προφανώς, αλλά όταν κάποια πράγματα έχουν δοκιμαστεί σε δεκάδες χώρες με συγκεκριμένα αποτελέσματα, δεν βοηθάει ιδιαιτερα την αξιοπιστία σου να λες οτι εσύ είσαι αλλιώς.

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 16:24
Τιμωρητικοί οι Γερμανοί γιατί είναι καλβινιστές....
Να υποφέρουμε γιατί φάγαμε λεφτά....

Τόγραψα και παραπάνω. Δεν είναι τόσο για να υποφέρουμε εμείς (αν κι αυτό μπόνους είναι).

Είναι για να εμπεδωθεί η άποψη του νεο-καλβινισμου σαν βάση νεο-συντηρητικής οικονομίας. Έχει που έχει κάποια απήχηση εξ αρχάς στους συγκεκριμένους λαούς, τώρα το πάνε τέρμα.

Οικονομική «δικαιωσύνη» στην καταδίωξη κάθε φουκαρά -- ευχαριστεί τα κατώτερα ένστικτα των υπόλοιπων (που δεν είναι και σε πολύ καλύτερη μοίρα οι ίδιοι*) ωστε να μη χρειαστεί να δουν ποτέ ποιός πραγματικά τους κλέβει. Ένα απο τα βασικά θεμελια του νεο-συντηρητισμου.

Το βλέπουμε αρκετά και στη Αγγλία τελευταία, σε σχέση με τις κοινωνικές παροχές.

* βλ. τα χάλια του «ζάμπλουτου» Γερμανικου ιδιωτικού τομέα τελευταία, που έχει γεμίσει 0 hour contracts από ο,τι μου λένε.

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 16:31
Λουλα ντα Σίλβα.

Α, ΟΚ, σόρυ.
Κανονικά έπρεπε να καταλάβαινα αμέσως. Είμαι και φιλοΒραζιλιανός! Αλλά είχα χαθεί μέσα σε Ελληνικά πελάγη και μόνο ο Λογοθέτης μούρθε στο νου! :lol:

byron
16/07/2015, 16:39
Είδαμε την περίσσα άνεση με την οποία δεν τρέχει τίποτε.
Τώρα, ΟΚ, σε μια θεωρία που ουδέν πραγματικό αντίκρισμα δεν έχει, ναι, είναι «δικά τους». Δες πώς τα χαίρονται.
Ούτε ένας δεν έχει κόμπλεξ ανασφάλειας και μικροτσιγκουνιάς από την τόση πολλή οικονομική άνεση. Πάσαδες, ένας κι ένας. Το λέει και η Μπιλντ.

Δεν ξέρω που αναφέρεσαι, μιας και οι Γερμανοί δεν ήθελαν QE με την καμμία. Το QE το εφάρμοσαν και οι Αγγλοι, και οι Ιάπωνες και οι Αμερικάνοι φυσικά. Οι τελευταίοι, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του 2008 και της Lehman έστειλαν τον ισολογισμό της Fed από 800 δις $ στα 4,5 τρις $...
Ενα νορμάλ νόμισμα, θα είχε διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη...

Τα χρέη των (ιδιωτικών) Γερμανικών τραπεζών από Ελληνικά θαλασοδάνεια, δεν τα επωμίστηκε η ΕΚΤ (για να «σώσει» τις τράπεζες), ή λάθος κατάλαβα;

Και αν ναί, τότε γιατί δεν τα βάζουν καλύτερα με τις τράπεζες;

Easie to kick the cat?

Δεν γνωρίζω αυτο που λες. Δεν έχω ακούσει να παίρνει η ECB θαλασσοδάνεια και πολύ περισσότερο Ελλήνων. Τα προβληματικά θαλασσοδάνεια των KG-funds τα κουβαλάνε οι Handelsbanks (ομοσπονδιακές τράπεζες των κρατιδίων) και λειτούργησε ως μια χαρά πυραμίδα μιας και πρόσφεραν φοροαπαλλαγές. Το κολπο grosso των Γερμανών είναι οτι κατάφεραν να κρατήσουν τις Handelbanks τους εκτός δικαιοδοσίας της ECB ;), κρύβοντας τα προβλήματα που έχουν κυρίως μέσω των θαλασσοδανείων προς γερμανούς.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2012-04-24/german-shipping-funds-die-as-investors-see-losses-rise-freight

byron
16/07/2015, 16:43
Μάλιστα....

ΥΓ. Βύρωνα, κοίτα μην το πάρεις στραβά. Δε φωνάζω σε σένα ούτε τα βάζω μαζί σου. Απλά έκανα παράθεση το άρθρο που έβαλες.
Το λέω εκ των προτέρων μην παρεξηγηθούμε πάλι.

Οχι ρε, απλά το έβαλα ως δείγμα της νοοτροπίας των βασικών μας χρηματοδοτών (δυστυχως) και επειδή είναι φρέσκο και από αξιόπιστη πηγή.

blackbusa
16/07/2015, 16:44
Ρε σεις, μονότερμα?

Αν παραμείνουμε στο €, και υπάρχει κάποια εφαρμογή στις δεσμεύσεις που πήρε ο Τσίπρας, θα έρθει και η αναπόφευκτη μείωση χρέους. Το ξέρουν από το 12, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Ναι, τα 50 είναι το risk premium των τελευταίων γεγονότων εξαιτίας της αναξιοπιστίας μας. Υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο mail Χαρδούβελη πχ?

το ξέρω οτι θα σε ξενερώσω, και ειλικρινά μπορεί να λεέι τις μαλακίες του αιώνα, αλλα αυτό είναι απο το 2011...

https://youtu.be/Pgb71Hxi8hE?t=2166

https://youtu.be/Pgb71Hxi8hE?t=2201

καλή τύχη σε όλους μας...

byron
16/07/2015, 16:47
Δράχμη λέει και ευρώ... Π... μπλε σε μελιτζανί βαζάκι...
Λεφτά έχεις?
ΆΜα έχεις κάνεις οτι γουστάρεις άμα λάχει να ουμ....

338619

:wave2::wave2::wave2:

Θυμάμαι σαν τώρα τον Κοσκωτά και τον Ντέταρι στον μπαλκόνι του δημαρχείου πειραιά, και εκατοντάδες/χιλιάδες γαύροι από κάτω να παραληρούν για την άφιξη του Λάγιος. :moutza:

byron
16/07/2015, 16:49
το ξέρω οτι θα σε ξενερώσω, και ειλικρινά μπορεί να λεέι τις μαλακίες του αιώνα, αλλα αυτό είναι απο το 2011...

https://youtu.be/Pgb71Hxi8hE?t=2166

https://youtu.be/Pgb71Hxi8hE?t=2201

καλή τύχη σε όλους μας...

Δεν μπορώ ρε Παναγιώτη. Sorry, απλά δεν μπορώ. Άνθρωπος που έλεγε να γίνουμε ντοματοπαραγωγός χώρα που εξάγοντας στην Β.Αφρική (προ αραβικής άνοιξης...) θα λύσουμε το θέμα του χρεους χρειάζεται άσπρο πουκαμισάκι με μακριά μανίκια. Τις συμμαχίες με ορθόδοξα κόμματα και παπαθεμελή τα αφήνω ασχολίαστα...

pipe_smoker
16/07/2015, 16:56
Οχι ρε, απλά το έβαλα ως δείγμα της νοοτροπίας των βασικών μας χρηματοδοτών (δυστυχως) και επειδή είναι φρέσκο και από αξιόπιστη πηγή.

Και πολύ καλά έκανες και το έβαλες, κι ας είναι να σε φέρνει στα όριά σου και μόνο που το διαβάζεις.

Το Μινώταυρο να είχαμε χρηματοδότη λιγότερο θα μας κόστιζε.

byron
16/07/2015, 16:59
Και πολύ καλά έκανες και το έβαλες, κι ας είναι να σε φέρνει στα όριά σου και μόνο που το διαβάζεις.

Το Μινώταυρο να είχαμε χρηματοδότη λιγότερο θα μας κόστιζε.

θα τους στείλουμε την Ραχήλ να τους ξεσκίσει. Κάτω τα χέρια απ΄την Ακρόπολη Σόϊμπλε βροντοφώναξε κραδαίνοντας το τατουάζ με το κράνος του Λεωνάϊντας στο Bloomberg.

Και ύστερα ρωτάει ο sniper τι πιστεύω...:tooth: :moutza:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500013018

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 17:01
Τα προβληματικά θαλασσοδάνεια των KG-funds τα κουβαλάνε οι Handelsbanks (ομοσπονδιακές τράπεζες των κρατιδίων) και λειτούργησε ως μια χαρά πυραμίδα μιας και πρόσφεραν φοροαπαλλαγές. Το κολπο grosso των Γερμανών είναι οτι κατάφεραν να κρατήσουν τις Handelbanks τους εκτός δικαιοδοσίας της ECB ;), κρύβοντας τα προβλήματα που έχουν κυρίως μέσω των θαλασσοδανείων προς γερμανούς.
Θενκς. Θα ήθελα να γνωρίζω λίγα περισότερα για τα πάρε-δώσε της Γερμανικής οικονομίας, αλλά που να βρεθεί χρόνος για όλα.

Αυτό που επισημαίνω βασικά είναι οτι το προσωπείο που παρουσιαζούν (και καλά) οι Γερμανοί μπορεί και να μην είναι όσο κυριλέ όσο θα θέλαν.
Έχουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα και η δημιουργία αποδιοπομπαίου τράγου είναι το τέλειο πρόσχημα για να συνεχίσουν τον Καλβινιστικό χαβά τους με το απυροβόλητο.

MG-KTiNoS
16/07/2015, 17:03
Θυμάμαι σαν τώρα τον Κοσκωτά και τον Ντέταρι στον μπαλκόνι του δημαρχείου πειραιά, και εκατοντάδες/χιλιάδες γαύροι από κάτω να παραληρούν για την άφιξη του Λάγιος. :moutza:

Αν θυμάμαι λέει....
:cry:

Έσκαγε ο πρόεδρας με την άσπρη ρολς ρόις κι έπεφταν όλοι στις πίπες...
Για αυτό σου λέω....
Άμα έχεις λεφτά δω χάμου κάνεις ότι γουστάρεις
ΜΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ
:cry:

pipe_smoker
16/07/2015, 17:08
θα τους στείλουμε την Ραχήλ να τους ξεσκίσει. Κάτω τα χέρια απ΄την Ακρόπολη Σόϊμπλε βροντοφώναξε κραδαίνοντας το τατουάζ με το κράνος του Λεωνάϊντας στο Bloomberg.

Και ύστερα ρωτάει ο sniper τι πιστεύω...:tooth: :moutza:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500013018

Δε θέλω να ανακατεύομαι, αλλά καλά κάνει ο sniper και ρωτάει "'"τί πιστεύεις""".
Θέλει να ξέρει αυτό που σε ρώτησε, αν δηλαδή απλά είσαι απογοητευμένος με τους δικούς μας μαλάκες ή αν θεωρείς ορθές κι εν δυνάμει αποδοτικές τις προτάσεις των Γερμανών.

Κι εγώ ήθελα να ξέρω τί πιστεύεις και σε είχα ρωτήσει παλιότερα και μου είχες πει.

Γι'αυτό και δεν είχα λόγο να σε ξαναρωτήσω και γι'αυτό και σου τόνιζα ότι δε σου κουνάω δάχτυλα.

Από κει και πέρα, τρελή η Ραχήλ.
Συμφωνώ. Τρελή και παλαβή.
Αλλά στα φρύδια μας.

Το πρόβλημα είναι ο ακόμα πιο τρελός κι επικίνδυνος θρησκευάμενος καροτσάκιας που θέλει να μας δει να υποφέρουμε, προς παραδειγματισμό άλλων όπως είπε κι ο Δεινόσαυρος αλλά και για να γουστάρει κι ο ίδιος.

andreaspetr
16/07/2015, 17:11
Ξέρεις να ετοιμάζουν πουθενά κανένα σταθμό παραγωγής , τώρα ή στο μέλλον ;

αν ετοιμαζουν δεν ξερω,ξερω οτι εχουμε καμποσα ομως.

byron
16/07/2015, 17:28
Θενκς. Θα ήθελα να γνωρίζω λίγα περισότερα για τα πάρε-δώσε της Γερμανικής οικονομίας, αλλά που να βρεθεί χρόνος για όλα.

Αυτό που επισημαίνω βασικά είναι οτι το προσωπείο που παρουσιαζούν (και καλά) οι Γερμανοί μπορεί και να μην είναι όσο κυριλέ όσο θα θέλαν.
Έχουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα και η δημιουργία αποδιοπομπαίου τράγου είναι το τέλειο πρόσχημα για να συνεχίσουν τον Καλβινιστικό χαβά τους με το απυροβόλητο.

Χμμμ...δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι θα έρθει σύντομα η στιγμή που όλοι περιμένουν. Αποψη μου, πως έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα από οτι ονειρεύονται οι επικριτές τους. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι Γερμανοί είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης, και οι πάντες τους φοβούνται, ιδίως οι Αγγλοι. Στο τελευταίο Eurogroup μια ματιά στον τρόπο που είχαν μαζευτεί όλοι οι υπ.οικ ευλαβικά και με φόβο γύρω από τον Σόιμπλε, δείχνει ποιος είναι ο boss.

Το βασικό πρόβλημα της Γερμανίας, είναι πως πρέπει να επιβραδύνει το τεράστιο πλεόνασμα που έχει στις εξαγωγές της (!). Με 250 δις πλεόνασμα, μάλλον αυτό ανησυχεί περισσότερο την υπόλοιπη Ευρώπη.
http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11584031/Germanys-record-trade-surplus-is-a-bigger-threat-to-euro-than-Greece.html

Και το επιχείρημα, πως θα καταστραφεί αν διαλυθεί το €, δεν είναι και τόσο βάσιμο...Αν βγει η Γερμανία απ΄το €, θα βρεθεί με ένα ανατιμημένο και πανάκριβο μάρκο, και ταυτόχρονα με μια οικονομία που θα "κουρέψει" κατά ένα τρις περίπου το χρέος της λόγω αυτής της ανατίμησης. Υπάρχει κάποιος που βάζει στοίχημα πως δεν θα καταφέρουν να διοχετεύσουν αυτό το τρίς στην οικονομία τους, με τρόπο τέτοιο που να την κάνει ανταγωνιστική?

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι, θα βρεθούν με ένα φθηνό νόμισμα, πολύ πιο υψηλά επιτόκια από ότι τώρα και κυρίως πολύ ακριβές πρώτες ύλες για να παράγουν προϊόντα.

Γμστα...win win είναι, ή όπως λέει ο ΜG, " Άμα έχεις λεφτά δω χάμου κάνεις ότι γουστάρεις, ΜΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ"... :tooth:

sniper
... κι επικίνδυνος θρησκευάμενος καροτσάκιας ...

Μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε για τις ιδέες του αλλά για την κατάστασή του καλά θα ήταν να μην λέμε τίποτα.

Σας μερσώ και σας αγαπώ ( (c) Αλιφέρη)

Δεινόσαυρος
Το πρόβλημα είναι ο ακόμα πιο τρελός κι επικίνδυνος θρησκευάμενος καροτσάκιας που θέλει να μας δει να υποφέρουμε, προς παραδειγματισμό άλλων όπως είπε κι ο Δεινόσαυρος αλλά και για να γουστάρει κι ο ίδιος.
Δεν είπα ακριβώς αυτό, αλλά ΟΚ, δεν πέφτεις και πολύ έξω.

Βασικά το "meme" είναι:

Κυνήγα όποιον είναι πιο φουκαράς από εμένα.
Μη χρειαστεί να δώ και 'γω τα χάλια μου.

Στην ουσία η Γερμανική, Δυτικο-ευρωπαἰκή εκδοχή του «Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Είδες, δεν διαφέρουν και τόσο από εμας. Οι φτώχοι ήταν εκεινοι παλιά που πήγαιναν στους απαγχονισμούς για αναψυχή.

sniper
16/07/2015, 17:29
...
Γμστα...win win είναι, ή όπως λέει ο ΜG, " Άμα έχεις λεφτά δω χάμου κάνεις ότι γουστάρεις, ΜΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ"... :tooth:

Nαι κάτι μας είπε κι ο MG.. Tα λέγαμε και πριν, με τον παρά μου γαμ... κλπ

Δεινόσαυρος
16/07/2015, 17:34
Και το επιχείρημα, πως θα καταστραφεί αν διαλυθεί το €, δεν είναι και τόσο βάσιμο...Αν βγει η Γερμανία απ΄το €, θα βρεθεί με ένα ανατιμημένο και πανάκριβο μάρκο, και ταυτόχρονα με μια οικονομία που θα "κουρέψει" κατά ένα τρις περίπου το χρέος της λόγω αυτής της ανατίμησης. Υπάρχει κάποιος που βάζει στοίχημα πως δεν θα καταφέρουν να διοχετεύσουν αυτό το τρίς στην οικονομία τους, με τρόπο τέτοιο που να την κάνει ανταγωνιστική?

Σε αυτό συμφωνώ, δεν υπενόησα καν οτι θα βρεθούν «προ αδιεξόδου» οικονομικά.
Σχολιάζα απλά την προβολή «Καλβινιστικής» ηθικής σαν βάση οικονομίας, και το οτι κατα τη γνώμη μου μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για την πλειοψηφία. Το κατεστημένο σίγουρα έχει λίγα να φοβηθεί.

byron
16/07/2015, 17:47
Δε θέλω να ανακατεύομαι, αλλά καλά κάνει ο sniper και ρωτάει "'"τί πιστεύεις""".
Θέλει να ξέρει αυτό που σε ρώτησε, αν δηλαδή απλά είσαι απογοητευμένος με τους δικούς μας μαλάκες ή αν θεωρείς ορθές κι εν δυνάμει αποδοτικές τις προτάσεις των Γερμανών.

Κι εγώ ήθελα να ξέρω τί πιστεύεις και σε είχα ρωτήσει παλιότερα και μου είχες πει.

Nαι, οκ είμαι απογοητευμένος. Σαν να είμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να κάνουμε ισορροπία σε σχοινί, και απ΄τη μια είναι καρχαρίες και απ΄την άλλη καρχαρίες. Το τελευταίο 15μερο του Ιούνη ήταν τρομακτικά τραγικό. Σαν να είχαμε φάει σαβούρδα και να τριβόμαστε στην άσφαλτο, και ξαφνικά να φύγαμε στον γκρεμό που ήταν 20-25 μέτρα-δις πιο κάτω.

Ελπίζω πως ο Αλεξ θα σοβαρευτεί και θα θυμηθεί πως είναι πρωθυπουργός, προσπαθώντας να κυβερνήσει, γιατί μέχρι στιγμής δεν...
Οι προηγούμενοι είναι τελειωμένοι, και δεν ήθελαν να αλλάξουν τίποτα. Ο Αλεξ έχει την ανοχή του κόσμου και δείχνει οτι μπορεί να περάσει επωδυνες αλλαγές χωρίς ιδιαίτερες απώλςειες.
Είναι φανερό, πως ο Έλλην γουστάρει Αλεξ και μνημόνιο...:D

Αν καταφέρει να κερδίσει μερικές εσωτερικές μάχες ξεκαθαρίζοντας τους βροντόσαυρους, και κυρίως αν κερδίσει λίγη απ΄τη χαμένη αξιοπιστία των έξω, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά με τη σειρά και με τον χρόνο τους. Αν δεν κάνει κανένα γιουρούσι σε οδοφράγματα αλα Τσε, εύκολα μπορεί να γυρίσει η ψυχολογία και των αγορών και του κόσμου και των δανειστών. Όλα είναι σε μια κλωστή, αλλά όλα μπορούν να σωθούν ακόμα, μιας και Eurogroup θα γίνονται στον αιώνα τον άπαντα. Και τα δάνεια μπορούν να τα στείλουν σε λήξη στου διαόλου τη μάνα (κούρεμα είναι αυτό), και να κάνουμε ένα come back εύκολο μιας και είμαστε στα τάρταρα, και οι όροι μπορούν να αλλάξουν, ή να αφαιρεθούν. Είναι τόσο χαμηλά ο πήχης, που και το επιτόπιο ζέσταμα, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην οικονομία, αφού ακόμα και εκεί η ψυχολογία και η εμπιστοσύνη, είναι το παν.

Alex for president. Δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο να ελπίζουμε, εκτός και περιμένει κανείς ανάκαμψη ΠαΣΟκ από την Φώφη ή come back με Μειμαράκη ή Βορίδη...