View Full Version : HABEMUS PAPAM 3
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
MG-KTiNoS
27/07/2015, 11:57
Ναι βρε !
βεβαίως και έρχεται, μόνο που αυτή τη φορά θα μπει σε κρατικοδίαιτους κώλους παρθένους και ανυποψίαστους και … θα πονέσει!!
Τι θα πιάσει εργολάβους καναλάρχες τράπεζες και λοιπούς "επενδυτές" των ΕΣΠΑ ???
nicksior
27/07/2015, 12:11
Τι θα πιάσει εργολάβους καναλάρχες τράπεζες και λοιπούς "επενδυτές" των ΕΣΠΑ ???
Ναι ! Σου λέω! αλλά και άλλους.. Είπαμε τους παρθένους!
MG-KTiNoS
27/07/2015, 12:21
Ναι ! Σου λέω! αλλά και άλλους.. Είπαμε τους παρθένους!
Τους παπάδες λες σίγουρα....!!!
299 ληστείες τραπεζών το 2011, 32 το 2014
θεαματική πτώση
Λογικό είναι...Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες έχουν αυξήσει κατά πολύ τα μέτρα ασφαλείας. Παλιά ανοιγες την απλή πόρτα σαν πελάτης, κόλλαγες στον ταμία το όπλο, και έκανες ανάληψη όμορφα και γρήγορα... Τώρα πλέον τα καταστήματα είναι φρούρια με διπλές πόρτες ασφαλείας, χρηματοκιβώτια με χρονοκαθυστέρηση, χρήματα σε σάκκους με εκρηκτική μπογιά κλπ... Χώρια που τα υποκαταστήματα έχουν γίνει τα νεα Everest των ομάδων Ζ :lol: - παρέες αστυνομικών με τον φραπέ στο χέρι συχνάζουν έξω από αυτά σχεδόν σε μόνιμη βάση...
nicksior
27/07/2015, 13:26
Τους παπάδες λες σίγουρα....!!!
Σίγουρα ! Αυτούς θα τους κρεμάσουμε με τα άντερα του τελευταίου καπιταλιστή.
Και για να μη το κουράζουμε , κυβέρνηση είστε ότι γουστάρετε και όπου γουστάρετε και όπως ..
Έλα Κτήνε ακούς τι έκαναν πάλι οι κακές τράπεζες;
Σε δημόσιο οργανισμό (ΟΒΙ) δεν έγιναν οι μνημονιακές περικοπές μισθών και χρεώθηκα εγώ κι εσύ και οι άλλοι 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Έλα Κτηνε έμαθες τι έκαναν πάλι οι κακές τράπεζες;
Σπατάλες 26 εκατομμυρίων στην παλαιά ΕΡΤ
Ελλείμματα εκατομμυρίων ευρώ στο Γηροκομείο - Πτωχοκομείο
spam on
Εχω μείνει με μια απορία. Oλοι οι fans του Υanis που έλεγαν, πως για να λένε οι έξω πως είναι για δέσιμο, κάνει καλά τη δουλειά του και πρέπει να είναι πολύ αρχιδ@τος μάγκας...που έχουν πάει? :tooth:
spam off
dimmie_72
27/07/2015, 21:03
spam on
Εχω μείνει με μια απορία. Oλοι οι fans του Υanis που έλεγαν, πως για να λένε οι έξω πως είναι για δέσιμο, κάνει καλά τη δουλειά του και πρέπει να είναι πολύ αρχιδ@τος μάγκας...που έχουν πάει? :tooth:
spam off
κατασκευάζουν εξιλαστήρια θύματα για να καλύψουν τη μετατροπή του προγράμματος-γέφυρα που θα ήταν σύντομο και δεν θα είχε καμία σχέση με τα μακροχρόνια μνημόνια που ήθελαν οι δανειστές, σε μακροχρόνιο μνημόνιο αντί του -φτου κακά- προγράμματος-γέφυρα που θα προτιμούσαν οι κακοί δανειστές. Σατανικό; :D
George_Sp
27/07/2015, 21:10
spam on
spam off
προσωπικά εδώ είμαι (μιας και τον υποστηρίζω ανοιχτά εξαρχής) και επειδή άκουσα με προσοχή το ηχητικό λέξη προς λέξη κατάλαβα οτι οι τίτλοι στα κιτρινο-site ενημέρωσης και η δυσφημιστική τους δυναμική, καλά κρατεί.
ο άνθρωπος δεν ειπε τίποτα το περίεργο ή το ύποπτο. έδωσε ένα εναλλακτικό σενάριο το οποίο ναι μεν είναι radical και με ωραία σκέψη.....είναι στη σφαίρα του ακατόρθωτου να τον αφήσει το σύστημα να το περάσει.
πολύς ντόρος για το τίποτα.
bros400pgm
27/07/2015, 21:39
Ο Βαρουφακης για μενα ειπε κατι το οποιο ηταν αναμενομενο. Εαν δεν ειχε εστω καποιο πλανο (καλο ή κακο δεν ασχολουμε τωρα) θα ηταν τραγικος. Και ουσιαστικα, η ιστορια εχει δειξει οτι ΟΛΕΣ οι κυβερνησεις ελεγαν ψεματα και μετα διεψευδαν. Δεν πεφτω απο τα συννεφα.
Αυτο που διακρινω ομως, ειναι οτι κανενας δεν ασχολειται με το οτι το ΤΑΧΙΣ νετ ειναι στα χερια της ΕΕ, και με προΒΛΗΜΑτιζει. Ανωμαλια να το πω?
προσωπικά εδώ είμαι (μιας και τον υποστηρίζω ανοιχτά εξαρχής) και επειδή άκουσα με προσοχή το ηχητικό λέξη προς λέξη κατάλαβα οτι οι τίτλοι στα κιτρινο-site ενημέρωσης και η δυσφημιστική τους δυναμική, καλά κρατεί.
ο άνθρωπος δεν ειπε τίποτα το περίεργο ή το ύποπτο. έδωσε ένα εναλλακτικό σενάριο το οποίο ναι μεν είναι radical και με ωραία σκέψη.....είναι στη σφαίρα του ακατόρθωτου να τον αφήσει το σύστημα να το περάσει.
πολύς ντόρος για το τίποτα.
Αφου κατάλαβες την τρικυμία εν κρανίω συνεντευξη, δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
τα κιτρινο-site είναι μάλλον...όλα τα site. Μάλλον όλα είναι στο σύστημα...?
Η δυσφημιστική τους δυναμική είναι αμφιλεγόμενη, μιας και ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει οτι θα τα διαψεύσει αν αποκαλυφθεί.
Το οτι η ομιλία του έγινε σε hedge funds είναι εντελώς αθώα, ίδιας σημασίας με ομιλία στην Αρχιεπισκοπή.
To ότι ένας υπουργός καταστρώνει σχέδιο χακαρίσματος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων (!), είναι φυσικά μέσα στα καθήκοντα ενός τυπικού υπουργού οικονομικών, και δεν υπάρχει κάτι περίεργο ή ύποπτο...:uplate: Είναι αυταπόδεικτο πως τέτοια καθήκοντα έχουν όλοι οι υπουργοί. Η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής αφορά κατώτατα στελέχη.338992
Το σύστημα είναι διάτρητο, αφού επιτρέπει να γίνει υπουργός οποιοσδήποτε ψυχοπαθής νάρκισσος. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα έδινε συνεντεύξεις μέσα από κελί με παπλώματα στους τοίχους.
Το ανησυχητικό κατά την γνώμη μου, είναι πως αυτός ο ανεκδιήγητος απατεωνίσκος, χαίρει εκτίμησης για τις αρλούμπες που πετάει ακόμα και τώρα. Πιθανολογώ πως θα βεβαιωθείτε πως είναι για τα σίδερα, όταν θα δώσει συνέντευξη μέσα απ΄το mothership του Σείριου που καταφθάνει για να τον παραλάβει.
338993
Αυτο που διακρινω ομως, ειναι οτι κανενας δεν ασχολειται με το οτι το ΤΑΧΙΣ νετ ειναι στα χερια της ΕΕ, και με προΒΛΗΜΑτιζει. Ανωμαλια να το πω?
Ελλειψη εμπιστοσύνης να το πεις, εφόσον η ΓΓΔΕ αποτέλεσε πεδίο δράσης λαμπρό για μαγειρέματα στο παρελθόν.
bros400pgm
27/07/2015, 22:01
Ελλειψη εμπιστοσύνης να το πεις, εφόσον η ΓΓΔΕ αποτέλεσε πεδίο δράσης λαμπρό για μαγειρέματα στο παρελθόν.
ΣυμφωνΑω φιλτατε. Παρεδωσε λοιπον τα κλειδια της χωρας στην Αγγλια και γινε και εσυ Ηνωμενο Βασιλειο να ξεμπερδευουμε. :D
Flying Mythos
27/07/2015, 22:07
Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι έχουν λυσάξει όλοι εναντίον του, τόσο πολύ, που παρά τις μ@λ@κίες που έχει κάνει (παναρίτη πχ) στο τέλος θα γίνει ήρωας.
Έτσι λύσαξαν και με το ναι τόσοι και τόσοι, με αποτέλεσμα να βγει το όχι στο δημοψήφισμα.
Ένα εξαμηνάκι μνημονίου, τα κανάλια να τον πολεμούν, αυτός να πουλάει μούρη και τσουπ νατος ο νέος αντιμνημονιακός ηγέτης.
ΣυμφωνΑω φιλτατε. Παρεδωσε λοιπον τα κλειδια της χωρας στην Αγγλια και γινε και εσυ Ηνωμενο Βασιλειο να ξεμπερδευουμε. :D
λολ...
Η Αγγλία είναι εκτός ευρωζώνης ρε μαν, και δεν νομίζω να θέλουν τέτοια προίκα. :D
Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι έχουν λυσάξει όλοι εναντίον του, τόσο πολύ, που παρά τις μ@λ@κίες που έχει κάνει (παναρίτη πχ) στο τέλος θα γίνει ήρωας.
Έτσι λύσαξαν και με το ναι τόσοι και τόσοι, με αποτέλεσμα να βγει το όχι στο δημοψήφισμα.
Ένα εξαμηνάκι μνημονίου, τα κανάλια να τον πολεμούν, αυτός να πουλάει μούρη και τσουπ νατος ο νέος αντιμνημονιακός ηγέτης.
Αγιο είχαμε που βγήκε το όχι...
διαφορετικά οι "οχιές" θα κατηγορούσαν τους "ναιναίκους" καθώς θα θεωρούσαν πως οι γερμανοτσολιάδες οσφιοκάμπτες ναιναίκοι με την κατάπτυστη στάση τους προκάλεσαν το Γ' πακέτο φούτσας, αφαιρώντας από τον Αλεξ το δικαίωμα να διεκδικήσει καλύτερους όρους...
Θα έλεγαν πως με το ΟΧΙ, τίποτα δεν θα είχε γίνει...οι Μέρκελ θα έπεφτε στα 4, ο Σόιμπλε θα έκανε χαρακίρι μέσα σε σουβλατζίδικο, η ΕΚΤ θα ψήφιζε για πρόεδρο τη Ραχήλ, και σύσσωμοι οι δανειστές θα μας έδιναν αλλα 100 δωράκι.
Δυστυχώς μείναμε με το παραμύθι (που είναι πεπεισμένος ο κόσμος) της αόριστης "εναλλακτικής" που δεν ακολουθήσαμε. Μιας εναλλακτικής που κανείς δεν λέει ποιά είναι, λες και είναι όρκος αίματος και το μυστικό πάει από πατέρα σε γιό και όποιος την μάθει πρέπει να πεθάνει.
Προς το παρόν, μάθαίνουμε πως οι εναλλακτικές ήταν η "αξιοποίησης" των συναλλαγματικών διαθεσίμων της ΕΚΤ μέσω γιουρουσιού, του hacking στο Υπουργείο, των πετρελαίων που ΘΑ πουλήσουμε, των δις από τους Ρώσους-Κινέζους-Ιρανούς που έρχονται από στιγμή σε στιγμή, και η μπλόφα του Grexit...
Περισσότερο ρόμπα ξεκούμπωτη πεθαίνεις...:cry:
RaGe_Raptor
27/07/2015, 23:04
Αγιο είχαμε που βγήκε το όχι...
διαφορετικά οι "οχιές" θα κατηγορούσαν τους "ναιναίκους" καθώς θα θεωρούσαν πως οι γερμανοτσολιάδες οσφιοκάμπτες ναιναίκοι με την κατάπτυστη στάση τους προκάλεσαν το Γ' πακέτο φούτσας, αφαιρώντας από τον Αλεξ το δικαίωμα να διεκδικήσει καλύτερους όρους...
Θα έλεγαν πως με το ΟΧΙ, τίποτα δεν θα είχε γίνει...οι Μέρκελ θα έπεφτε στα 4, ο Σόιμπλε θα έκανε χαρακίρι μέσα σε σουβλατζίδικο, η ΕΚΤ θα ψήφιζε για πρόεδρο τη Ραχήλ, και σύσσωμοι οι δανειστές θα μας έδιναν αλλα 100 δωράκι.
Δυστυχώς μείναμε με το παραμύθι (που είναι πεπεισμένος ο κόσμος) της αόριστης "εναλλακτικής" που δεν ακολουθήσαμε. Μιας εναλλακτικής που κανείς δεν λέει ποιά είναι, λες και είναι όρκος αίματος και το μυστικό πάει από πατέρα σε γιό και όποιος την μάθει πρέπει να πεθάνει.
Προς το παρόν, μάθαίνουμε πως οι εναλλακτικές ήταν η "αξιοποίησης" των συναλλαγματικών διαθεσίμων της ΕΚΤ μέσω γιουρουσιού, του hacking στο Υπουργείο, των πετρελαίων που ΘΑ πουλήσουμε, των δις από τους Ρώσους-Κινέζους-Ιρανούς που έρχονται από στιγμή σε στιγμή, και η μπλόφα του Grexit...
Περισσότερο ρόμπα ξεκούμπωτη πεθαίνεις...:cry:
o αποπάνω είναι εγκάθετος
η κυβέρνησις πάει από επιτυχία σε επιτυχία δεν το βλέπεις...!!!???:cry:
To ότι ένας υπουργός καταστρώνει σχέδιο χακαρίσματος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων 338993
σας ακουγεται σοβαρη κατηγορια ο ΥπΟικ να προσπαθει να..."κλεψει τα ΑΦΜ ελληνων πολιτών" την ωρα που το ΥπΟικ τα εκδιδει και φυσικα εχει αρχειο? (ασε που λογικα ΔΕΝ ειναι ευαισθητο προσωπικο δεδομενο: κοιταξτε οποιοαδηποτε αποδειξη: ο ΑΦΜ ειναι εκει. Φαινεται πως προσπαθουσε να φτιαξει ενα μηχανισμο εισπραξης φορων που δεν θα ελεγχοταν απο την Τροικα σε περιπτωση αλλαγης νομισματος (προφανώς επειδη οι προηγουμενοι εχουν υπογραψει συμφωνιες πως οι οφειλες εναντι Τροικας προηγουνται αλλων απαιτησεων).
Xάκινγκ λέμε όταν μπαίνει κάποιος και υποκλέπτει κάτι. Από κάποιον άλλο.
Εδώ ο υπουργός θα υποκλέψει τον εαυτό του και τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του?
Τόσος Ντόρος με τον Μπαρουφάκη από τα ΜΜΕ δεν το καταλαβαίνω, κάτι μου βρωμάει. Τελικα αυτη η εποχη πρεπει να ειναι η πιο μαυρη στην εποχη της υποτιθεμενης "δημοσιογραφιας". Εδώ τον κατηγορούνε που είχε plan B. Είναι δυνατόν να είσαι σοβαρή κυβέρνηση και να μην υπάρχει plan B? Εγώ κατηγορώ το Σύριζα ότι δεν είχε από πολύ νωρίς plan B και ποιο αναλυτικό.
Όλα αυτά τα λέω εγώ που δεν είμαι και φαν του Βαρουφάκη, ίσα ίσα που πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη και απέτυχε. Αλλά μονο ποιο συμπαθής μου γίνεται όταν ρίχνεται συνεχώς λάσπη από τα ΜΜΕ.
George_Sp
27/07/2015, 23:09
Βύρωνα κανείς δε κρατάει το άγιο δισκοπότηρο σίγουρα....αλλά αν με έβαζες να διαλέξω στο ποιος θέλω να το κρατήσει...σίγουρα θα διάλεγα έναν βαρουφάκη και τον τρόπο που προσεγγίζει την κατάσταση παρά τον οποιονδήποτε άλλο που αποτελεί γρανάζι του συστήματος και αυτοτροφοδοτείται από αυτό.
taisteal
28/07/2015, 00:16
Βύρωνα κανείς δε κρατάει το άγιο δισκοπότηρο σίγουρα....αλλά αν με έβαζες να διαλέξω στο ποιος θέλω να το κρατήσει...σίγουρα θα διάλεγα έναν βαρουφάκη και τον τρόπο που προσεγγίζει την κατάσταση παρά τον οποιονδήποτε άλλο που αποτελεί γρανάζι του συστήματος και αυτοτροφοδοτείται από αυτό.
Εγω θα διαλεγα Παπακωνσταντινου..
Ειχε μυαλο ο ανθρωπος,τι να λεμε..
Και ολα πηγαιναν ρολοι.
Η εναλλακτικα τον Συντοπιτη μου τον Σταικουρα,που τον ξερουμε πολυ καλα...
Και μετα ηρθε ο μλκς ο Βαρουφ και τα κατεστρεψε ολα.
:cry::moutza::bigcry::dizzy::a4::a7::a11::a21::a02::a018::a022:
Καλο μας ξημερωμα
nicksior
28/07/2015, 05:47
Καλημέρα κορίτσια.
Μικρός , στο χωριό της γιαγιάς του, είχε δει μια κότα με κομμένο λαιμό να ... τρέχει..
Μεγάλος και "διάσημος" αποφάσισε να "τρέξει" την οικονομία!!
Το μόνο σαφές είναι πως το planB ήταν το planA και τούμπαλιν.
Είναι κρίμας που δεν μπορούμε να αντιπαραβάλλουμε τα όσα σήμερα γράφουμε με τα προφητικά γραφόμενα μερικών στο προηγούμενο θρεντ..
Τότε που η συμφωνιά "καθαρογραφότανε"
Βέβαια αν κάποιος δεν θέλει να πειστεί ΔΕΝ θα πειστεί , κάτι σαν το Αγιο Φως που αντανακλά στη φαλάκρα του και κάποιοι το βλέπουν .
Θαύμα Θαύμα !
RaGe_Raptor
28/07/2015, 06:53
Η προσέγγιση "αφού οι προηγούμενοι τα γάμησαν όλα,οι τωρινοί παίρνουν άφεση αμαρτιών επ'αόριστον" ΔΕΝ είναι η σωστή κατά την άποψη μου...
σας ακουγεται σοβαρη κατηγορια ο ΥπΟικ να προσπαθει να..."κλεψει τα ΑΦΜ ελληνων πολιτών" την ωρα που το ΥπΟικ τα εκδιδει και φυσικα εχει αρχειο? (ασε που λογικα ΔΕΝ ειναι ευαισθητο προσωπικο δεδομενο: κοιταξτε οποιοαδηποτε αποδειξη: ο ΑΦΜ ειναι εκει. Φαινεται πως προσπαθουσε να φτιαξει ενα μηχανισμο εισπραξης φορων που δεν θα ελεγχοταν απο την Τροικα σε περιπτωση αλλαγης νομισματος (προφανώς επειδη οι προηγουμενοι εχουν υπογραψει συμφωνιες πως οι οφειλες εναντι Τροικας προηγουνται αλλων απαιτησεων).
Προφανώς, το μεμπτό δεν αφορά το χάκινγκ των ΑΦΜ, αλλά την δημιουργία ενός εικονικού τραπεζικού συστήματος. Μέσω των ΑΦΜ θα γινόταν κάποια είδους πίστωση ενός εικονικού νομίσματος για ιδιώτες και επιχειρήσεις μέσω του οποίου θα γίνονταν συναλλαγές, καθώς οι καταθέσεις θα χάνονταν/πάγωναν ή κάτι τέτοιο. Κάτι σαν bitcoin σε τοπική κλίμακα, αλλά με τι συναλλακτικό αντίκρυσμα είναι άγνωστο σε όλους εκτός του Yanis.
Εγω θα διαλεγα Παπακωνσταντινου..
Ειχε μυαλο ο ανθρωπος,τι να λεμε..
Και ολα πηγαιναν ρολοι.
Η εναλλακτικα τον Συντοπιτη μου τον Σταικουρα,που τον ξερουμε πολυ καλα...
Και μετα ηρθε ο μλκς ο Βαρουφ και τα κατεστρεψε ολα.
:cry::moutza::bigcry::dizzy::a4::a7::a11::a21::a02::a018::a022:
Καλο μας ξημερωμα
Taisteal υποθέτω οτι μιλάμε εντελώς άλλη γλώσσα, αλλά αν η προσέγγιση σου στην ανικανότητα/επικινδυνότητα κάποιου που διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας είναι κάτω από το πρίσμα "Αφού οι άλλοι ήταν τετραμάλακες, και τι έγινε αν αυτός είναι τριμάλακας?" δεν έχω λογικά επιχειρήματα.
Στον συμψηφισμό μαλακίας παραμένω με το στόμα ανοιχτό.
Xάκινγκ λέμε όταν μπαίνει κάποιος και υποκλέπτει κάτι. Από κάποιον άλλο.
Εδώ ο υπουργός θα υποκλέψει τον εαυτό του και τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του?
Τόσος Ντόρος με τον Μπαρουφάκη από τα ΜΜΕ δεν το καταλαβαίνω, κάτι μου βρωμάει. Τελικα αυτη η εποχη πρεπει να ειναι η πιο μαυρη στην εποχη της υποτιθεμενης "δημοσιογραφιας". Εδώ τον κατηγορούνε που είχε plan B. Είναι δυνατόν να είσαι σοβαρή κυβέρνηση και να μην υπάρχει plan B? Εγώ κατηγορώ το Σύριζα ότι δεν είχε από πολύ νωρίς plan B και ποιο αναλυτικό.
Όλα αυτά τα λέω εγώ που δεν είμαι και φαν του Βαρουφάκη, ίσα ίσα που πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη και απέτυχε. Αλλά μονο ποιο συμπαθής μου γίνεται όταν ρίχνεται συνεχώς λάσπη από τα ΜΜΕ.
Μια επεξήγηση του τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Yanis, από τον εξαιρετικό επιστήμονα και πρώην ΓΓ Πληροφοριακών συστημάτων επί ΓΑΠ, Δ.Σπινέλλη.
http://www.iefimerida.gr/news/219255/spinellis-proin-gg-pliroforiakon-systimaton-ti-pragmatika-simainei-i-ypoklopi-ton-afm
Για όσους βιαστούν να κρίνουν την αξιοπιστία του Σπινέλλη, εκτός των 22 σελ. βιογραφικού του, παραιτήθηκε λόγω πολιτικών παρεμβάσεων και εγκυκλίων που ακύρωναν την επιβολή προστίμων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου που είχε καταφέρει να διασταυρώσει μέσω λογισμικού που είχε αναπτυχθεί στην ΓΓΠΣ επί των ημερών του (2011) (http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/to-paraskhnio-mias-hxhrhs-paraithshs.1415700.html).
MG-KTiNoS
28/07/2015, 08:05
Αγιο είχαμε που βγήκε το όχι...:
Άγιο είχαμε πραγματικά.... Αλλά για άλλους λόγους.
Άσε που είναι και μερικοί που το πιστεύουν κι όλας τ0 ΟΧΙ
Ρόμπα δεν γίναμε γιατί όλοι όσοι καταλαβαίνουν κάτι, γνωρίζουν
πως όταν χρωστάς σε ξεσκίζουν. (χωρίς πολλά πολλά)
Περί φαύλου κοίκλου στον οποίο είμαστε άκα ποιός θα
κάνει επενδύσεις (με δικά του λεφτά)
ακόμα περιμένουμε να μάθουμε (όχι να δουμε)
Τέσπα όνειρο ήταν αλλά μερικοί από μας έιναι σαν το κογιότ...
Πάμε για άλλα και μια μέρα θα τον φάμε το μπουστη το μπιπ μπιπ
;)
Αυτό ακριβώς είχα καταλάβει κι εγώ ότι επιθυμούσε να κάνει από τη συνέντευξη που έδωσε ,τα ΜΜΕ έδωσαν λάθος ερμηνεία στο hacking που είπε.Για τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κίνησης , που δεν απέχει σε τπτ από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μέσα στη χώρα εκτός του ότι μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία υλοποίησης, τα όσα περιγράφει ο Σπινέλλης είναι ακριβέστατα ... Για το χρόνο που απαιτείται να γίνει μια τέτοια μετάβαση , όταν λέει ο Σπινέλλης για 1-2 μήνες από εταιρεία της Καλιφόρνια , το επιτελείο του Μπαρούφα από τους επίδοξους
"χάκερ" (4-5 το σύνολο) θα χρειαζόταν μια 10ετία και στην κυκλοφορία του θα ήταν πιο προβληματικό από τα Windows SVista και διάτρητο σαν ελβετικό τυρί ...
Για το Μπαρούφα , έχω αποφασίσει ότι δεν αξίζει ν ασχολούμαι άλλο μαζί του , μάλλον δεν έχει πάρε δώσε ούτε με τα οικονομικά ούτε με την κοινωνία . Δυστυχώς τον τύφλωσε το φως από τα φλας της δημοσιότητας και ξέχασε ποιος ήταν ο αρχικός του προορισμός .
Flying Mythos
28/07/2015, 08:14
Μια επεξήγηση του τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Yanis, από τον εξαιρετικό επιστήμονα και πρώην ΓΓ Πληροφοριακών συστημάτων επί ΓΑΠ, Δ.Σπινέλλη.
http://www.iefimerida.gr/news/219255/spinellis-proin-gg-pliroforiakon-systimaton-ti-pragmatika-simainei-i-ypoklopi-ton-afm
Για όσους βιαστούν να κρίνουν την αξιοπιστία του Σπινέλλη, εκτός των 22 σελ. βιογραφικού του, παραιτήθηκε λόγω πολιτικών παρεμβάσεων και εγκυκλίων που ακύρωναν την επιβολή προστίμων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου που είχε καταφέρει να διασταυρώσει μέσω λογισμικού που είχε αναπτυχθεί στην ΓΓΠΣ επί των ημερών του (2011) (http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/to-paraskhnio-mias-hxhrhs-paraithshs.1415700.html).
Τελικά τότε τι είχε γίνει με τον σπινέλλη μετά την παραίτηση του; Όντως παρέμεινε ως έμμισθος σύμβουλος του θεοχάρη στη ΓΓΠΣ; Μέχρι και ο βενιζέλος τον είχε κατηγορήσει τότε.
Εκείνο το σκάνδαλο με την παράτυπη είσπραξη κονδυλίων για έρευνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πως κατέληξε.
Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση αν δεν έγινε τίποτα γι αυτό και ο insider σταμάτησε να κελαηδάει.
Οκ αυτο το καταλαβαινω. Εξαλου δεν ειπα ποτε οτι το plab B που ειχε ηταν καλο, αλλα να μην κατηγορουμε που ειχε plan B. Το απολυτως παραλογο ειναι να μην ειχε.
Τα ΜΜΕ παντως δεν λενε το παραπανω, λενε απειρες παπατζες και ουσιαστικα αυτο κατηγορησα. Οπως ειπα και στο αρχικο ποστ δεν ειμαι υπερασπιστης του Μπαρουφακη, απλα μου γινεται συμπαθης οταν τον στηνουν στον τοιχο ολα τα ΜΜΕ με ηλιθιες κατηγοριες.
dimmie_72
28/07/2015, 08:56
Οκ αυτο το καταλαβαινω. Εξαλου δεν ειπα ποτε οτι το plab B που ειχε ηταν καλο, αλλα να μην κατηγορουμε που ειχε plan B. Το απολυτως παραλογο ειναι να μην ειχε.
μια χαρά grexit έχουν και οι "άλλοι" τότε... ;)
:lol:
Πιθανολογώ ότι ο κ. Βαρουφάκης εννοούσε....
Το πιθανότερο είναι ότι.....
Μλκ… τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις….. όχι αστεία….:lol:
Τετοιο χακινγκ εχε να δει η ανθρωπότητα από τον καιρο του sneakers..:lol:
RaGe_Raptor
28/07/2015, 09:17
Το θέμα δεν είναι ότι είχε plan B,πολύ καλά έκανε. Το θέμα είναι ότι οι μεθοδεύσεις του στις "διαπραγματεύσεις" με τους "εταίρους" ήταν τέτοιες ούτως ώστε να πάμε με μαθηματική ακρίβεια στο plan B του.... Κι αυτό είναι το μεμπτό,πάντα κατά την άποψή μου....
Πιθανολογώ ότι ο κ. Βαρουφάκης εννοούσε....
Το πιθανότερο είναι ότι.....
Μλκ… τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις….. όχι αστεία….:lol:
Τετοιο χακινγκ εχε να δει η ανθρωπότητα από τον καιρο του sneakers..:lol:
μα τι θέλεις να σου πει δλδ? :confused:
Υποθέσεις κάνει, για το τι θέλει να πει ο ποιητής Yanis. Λόγω προυπηρεσίας στην ΓΓΠΣ και της ειδίκευσης του, φαντάζομαι οτι το προσεγγίζει το θέμα με περισσότερη μαντική ακρίβεια.
@Flying Mythos. Δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεσαι. Απλά θυμάμαι τότε οτι βγήκε και κατήγγειλε τον Οικονόμου και τον Καπελέρη οτι έσβηναν τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου και παραιτήθηκε. Το οτι τον κατηγόρησε ο Βενιζέλος, τον κάνει πιο συμπαθή στα μάτια μου, και απ ΄οσο γνωρίζω χαίρει εκτίμησης διεθνώς στο αντικείμενο του.
kostas777
28/07/2015, 10:51
Τόση γνώση μέσα στο moto.gr και τόση αλήθεια και ο Ιησούς Χριστός θα τη ζήλευε.
μια χαρά grexit έχουν και οι "άλλοι" τότε... ;)
:lol:
η διαφορα μας με τους αλλους ειναι οτι οι αλλοι ειχαν και C και D και E πολυ πριν απο μας και τα δικα τους ηταν πολυ ποιο μελετημενα και οχι στο ποδι με γενικοτητες οπως εμας.
εννοειται καλα κανουν. Αν θες να λεγεσαι οργανωμενο κρατος πρεπει να εισαι ετοιμος για ολα τα ενδεχομενα αλλιως λεγεσαι μπ#####λο ή αλλιως Ελλαδα. Ασε που τα μπ####λα ειναι οργανωμενα και αδικως τα παρομοιαζουμε
Το θέμα δεν είναι ότι είχε plan B,πολύ καλά έκανε. Το θέμα είναι ότι οι μεθοδεύσεις του στις "διαπραγματεύσεις" με τους "εταίρους" ήταν τέτοιες ούτως ώστε να πάμε με μαθηματική ακρίβεια στο plan B του.... Κι αυτό είναι το μεμπτό,πάντα κατά την άποψή μου....
Αυτο ειναι ικασια και δεν το ξερουμε. Παντως εκ του αποτελεσματος δεν το λες και επιτυχια. Το αποτελεσμα μπορουμε να κρινουμε μονο δυστηχως, ποτε δεν θα μαθουμε ακριβως τι εγινε ή θα μαθουμε μετα απο 30 χρονια
RaGe_Raptor
28/07/2015, 11:00
Γνώση..;;;; Δε νομίζω ... Σχολιάζουμε ο καθένας από την οπτική του... Όποιος επικαλείται γνώση απόλυτη ΠΡΕΠΕΙ να είναι Ιησούς....
RaGe_Raptor
28/07/2015, 11:03
Αυτο ειναι ικασια και δεν το ξερουμε. Παντως εκ του αποτελεσματος δεν το λες και επιτυχια. Το αποτελεσμα μπορουμε να κρινουμε μονο δυστηχως, ποτε δεν θα μαθουμε ακριβως τι εγινε ή θα μαθουμε μετα απο 30 χρονια
Γι'αυτό αρέσκομαι να χρησιμοποιώ τις φράσεις "κατα την άποψή μου" κτλ.... Δεν κατέχω την απόλυτη αλήθεια
Και θα συμφωνήσω 100% ότι στην πολιτική κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος
Flying Mythos
28/07/2015, 11:09
@Flying Mythos. Δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεσαι. Απλά θυμάμαι τότε οτι βγήκε και κατήγγειλε τον Οικονόμου και τον Καπελέρη οτι έσβηναν τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου και παραιτήθηκε. Το οτι τον κατηγόρησε ο Βενιζέλος, τον κάνει πιο συμπαθή στα μάτια μου, και απ ΄οσο γνωρίζω χαίρει εκτίμησης διεθνώς στο αντικείμενο του.
Εγώ πάλι θυμάμαι ότι η καταγγελία του έγινε μετά την παραίτηση του. Άρχισε μετά το ξεμάλλιασμα του με τον βενιζέλο και όταν διορίσθηκε έμμισθος ξαφνικά μουγκάθηκε, ούτε σε εισαγγελέα πήγε ούτε τίποτα.
Εγώ σαν εγκάθετος θεωρώ ότι το γεγονός ότι διορίστηκε έμμισθος και μετά μουγκάθηκε, μόνο συμπαθή δεν τον κάνει. Μάλλον σε συναλλαγή με τον μπακατσέλο με παραπέμπει (είχε και εκείνες τις βρωμίτσες από το οικονομικό πανεπιστήμιο).
Τεσπα, αυτά κουτσομπολιά είναι και το θέμα μας εδώ είναι ότι ο αλέξης τελικά έβαλε μυαλό και μας έσωσε από του λύκου το στόμα.
Συμφωνούν άλλωστε και όλοι οι έγκριτοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Άντε να φύγουν και τα βαρίδια μέσα από το σύριζα, να φάμε και τη ζωή και η ανάπτυξη έρχεται.
Γι'αυτό αρέσκομαι να χρησιμοποιώ τις φράσεις "κατα την άποψή μου" κτλ....
δεν σου ειπα οτι εισαι φαουλ πουθενα. Απλα εγω ειμαι τοσο μπερδεμενος στη συγκεκριμενη περιπτωση απο διαφορες εικασιες που μπορω να κανω που δεν βγαζω ακρη ποια ειναι η ποιο πιθανη για αυτο κρινω μονο το αποτελεσμα. :beer:
dimmie_72
28/07/2015, 12:29
Συμφωνούν άλλωστε και όλοι οι έγκριτοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
τρολ; :D
Flying Mythos
28/07/2015, 12:57
τρολ; :D
μην το ξαναπείς, η κατάσταση στη χώρα αυτή την περίοδο επ' ουδενί σηκώνει τρολάρισμα.
ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος που υπεξαίρεσε εκατομμύρια από τον δήμο Θεσσαλονίκης
και ενώ άρχικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και μετά σε 12 χρόνια τελικά αποφυλακίστηκε μέσα σε 2χρονάκια!
Θες να γίνεις εκατομμυριούχος; κανένα πρόβλημα. 1-2 χρόνια σε μια φυλακή κολέγιο και τα υπόλοιπα θα τρώς σαν βασιλιάς.
Ζήτω το κράτος!
Είναι να απορεις οντως..... τοση γνωση και να μην τους εχει παρει χαμπαρι το ΔΝΤ να τους βαλει στην θεση της Δρακουλεσκου....... Και τζαμπα τρωνε τον χρονο τους σε ποσταρισματα στο μοτο.... βεβαια τζαμπα δε το λες... μοιραζουν μυαλο....
taisteal
28/07/2015, 13:27
Taisteal υποθέτω οτι μιλάμε εντελώς άλλη γλώσσα, αλλά αν η προσέγγιση σου στην ανικανότητα/επικινδυνότητα κάποιου που διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας είναι κάτω από το πρίσμα "Αφού οι άλλοι ήταν τετραμάλακες, και τι έγινε αν αυτός είναι τριμάλακας?" δεν έχω λογικά επιχειρήματα.
Στον συμψηφισμό μαλακίας παραμένω με το στόμα ανοιχτό.
Ναι φυσικα μιλαμε αλλη γλωσσα,αλλα θεωρω πολυ υποκριτικο να αγνοουνται τεραστια πολιτικα και οικονομικα σκανδαλα των προηγουμενων κυβερνησεων,και
για ολα να φταιει ο Βαρουφ κι ο Συριζα μεσα σε 5 μηνες.
Ακομη και για συσταση τρομοκρατικης οργανωσης τον κατηγορουν τον Βαρουφ,ελεος δηλαδη :rolleyes:
Ολο αυτο το μενος για καποιο λογο βγαινει.
Και οι πολιτικες μου αποψεις δεν συμβαδιζουν με τον Συριζα,αλλα εχουμε χασει την εννοια της απλης λογικης.
pipe_smoker
28/07/2015, 13:30
Ναι φυσικα μιλαμε αλλη γλωσσα,αλλα θεωρω πολυ υποκριτικο να αγνοουνται τεραστια πολιτικα και οικονομικα σκανδαλα των προηγουμενων κυβερνησεων,και
Ακομη και για συσταση τρομοκρατικης οργανωσης τον κατηγορουν τον Βαρουφ,ελεος δηλαδη :rolleyes:
Και οι πολιτικες μου αποψεις δεν συμβαδιζουν με τον Συριζα,αλλα εχουμε χασει την εννοια της απλης λογικης.
Και βρουμ και μπύρες και ό,τι γουστάρεις:beer:
Κοίτα, εξακολουθώ να μην μπαίνω στο τριπάκι της συμψηφιστικής μαλακίας. Επειδή έγιναν τα σκάνδαλα των προηγούμενων, ας τα κανουν και αυτοί πουτάνα με την ανοχή του κοινού δηλαδή?
Και ναι, προφανώς έχουμε χάσει την έννοια της απλης λογικής όταν κάποιος/κάποιοι χάνουν 10-20 δις επειδή δεν τους βγήκε η μπλόφα και δεν τρέχει και τίποτα.
Εμένα μου φταίνε και αυτοί, και το σύμπαν.
Εσένα σου φταίνε οι προηγούμενοι και στα @@ σου τι σημαίνει για την οικονομία τα CC όπως είχες πει
Στον άλλον φταίνε οι τράπεζες και τα δάνεια
Στον παράλλο φταίνε τα συμφέροντα και στο πέος του για το τι συμβαίνει αφού δεν έχει λεφτά σε λογαριασμό για να τον ενδιαφέρει.
Στο παραπαραλλο δεν τον ενδιαφέρει αν προκύψουν άλλοι τόσοι άνεργοι, αφου δεν δουλεύει αυτός.
Η "κοινή", "απλή" λογική, ούτε κοινή είναι, ούτε απλή. Μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας μας.
MG-KTiNoS
28/07/2015, 14:27
Κοίτα, εξακολουθώ να μην μπαίνω στο τριπάκι της συμψηφιστικής μαλακίας. Επειδή έγιναν τα σκάνδαλα των προηγούμενων, ας τα κανουν και αυτοί πουτάνα με την ανοχή του κοινού δηλαδή?
Και ναι, προφανώς έχουμε χάσει την έννοια της απλης λογικής όταν κάποιος/κάποιοι χάνουν 10-20 δις επειδή δεν τους βγήκε η μπλόφα και δεν τρέχει και τίποτα.
Εμένα μου φταίνε και αυτοί, και το σύμπαν.
Εσένα σου φταίνε οι προηγούμενοι και στα @@ σου τι σημαίνει για την οικονομία τα CC όπως είχες πει
Στον άλλον φταίνε οι τράπεζες και τα μεγάλα θαλοσσοδάνεια
Στον παράλλο φταίνε τα συμφέροντα και στο πέος του για το τι συμβαίνει αφού δεν έχει λεφτά σε λογαριασμό για να τον ενδιαφέρει.
Στο παραπαραλλο δεν τον ενδιαφέρει αν προκύψουν άλλοι τόσοι άνεργοι, αφου δεν δουλεύει αυτός.
Η "κοινή", "απλή" λογική, ούτε κοινή είναι, ούτε απλή. Μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας μας.
Κι άμα πάρω ένα μαγαζί και το φεσώσω μερικά δις.
Έλα δω εσύ μετά να βγάλεις άκρη.
Κοινή λογική....
υγ
και μόλις χαρίσουν και τη ΔΕΗ και ότι έχει απομείνει ετοιμάσου για τα χειρότερα....
:a018:
blackbusa
28/07/2015, 14:31
ο Μπαρούφας τελικά δεν έκανε αυτό που ήθελε...ακούγετε οτι η ζημία που προξένησε μας πήγε πίσω...βέβαια κανείς δεν μας λέει πόσο πίσω...γιατί???
απο την άλλη για μια ακόμη φορά κάνουμε με ελέυθερη βούληση αυτό που μας ζήτησαν οι φίλοι της ΕΕ...ερώτηση:αν αποτύχουμε ξανά το φταίξιμο θα το έχει ποιός???
η πλάκα (λέμε τώρα) είναι οτι ο ένας πετάει το μπαλλάκι στον άλλον...μόνο εγώ αντιλαμβάνομαι οτι ο Σύριζα παρακαλάει για εκλογές και η ΝΔ/Πασοκ/Ποταμι παρακαλάνε να μην γίνουν άμεσα...θυμάστε ποτέ να έχουμε τέτοια γεγονότα και να μην γκαρίζουν για εκλογές???προσωπική άποψη ειναι οτι για τα μέτρα που θα περάσουν, και για το κάβλι που θα το φάνε πολλοι την δικαιολογία την έχουνε έτοιμη...για το καλό της χώρας...ο Μπαρουφάς φταίει....μαζί τα φάγαμε...και αλλα όμορφα...
Οταν βγήκε ο Αλέξης και μείλισε πρώτη φορά σαν πρωθυπουργός είπα σε εναν φίλο..."Μάλακα αναστήθηκε ο Αντρέας???την γαμήσαμε...αν αποτύχουν και αυτοί πάμε βουρ για τα Αύγα"...για να είμαι ειλικρηνείς με τις μετέπειτα κινήσεις του πίστεψα οτι μάλλον ειναι διαφορετικός...ειναι και 40 χρώνων ρε γαμώτο...θα έχει κάποια ιδέα διαφορετική....ξέρει τι κάνει...ίσως και να είχε αλλα να κατάλαβε οτι δέν γίνετε...αλλα αποδείχτηκε λίγος και αυτός...οχι γιατί δεν μπόρεσε να κάνει αυτό το διαφορετικό που ίσψς να είχε στο μυαλό του αλλα γιατι κωλοτουμπίασς και αυτός....και μας πούλησε τρέλλα κάνοντας το ΟΧΙ ΝΑΙ...τελικά αυτό που μετράει ειναι η καρέκλα...
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ...:wave2:
υ.γ. ο Μπαρούφας μπορεί να έχει ολα τα κακά του κόσμου αλλα σε λίγο θα του προσάψουν και την στάυρωση ξέρετε ποιού...βγήκε κάποιο ηχειτικό υλικό και όλοι έχουν πέσει να τον φάνε...προσωπικά μετα απο αυτό το τρολλάρσμα δεν ξέρω τι να πιστέψω...https://www.youtube.com/watch?v=Vx-1LQu6mAE
Κι άμα πάρω ένα μαγαζί και το φεσώσω μερικά δις.
Έλα δω εσύ μετά να βγάλεις άκρη.
Κοινή λογική....
υγ
και μόλις χαρίσουν και τη ΔΕΗ και ότι έχει απομείνει ετοιμάσου για τα χειρότερα....
:a018:
Φεσωμένα μαγαζιά που σώθηκαν υπάρχουν. Είτε μιλάμε για κανονικά μαγαζιά, είτε για κράτη. Σε αντίθεση όμως με εμάς, είχαν γάτους στο τιμόνι...
Όταν βάλεις υποψηφιότητα σου υπόσχομαι να σε ψηφίσω, με έναν όρο όμως. Δεν θέλω να μου πεις ούτε τι κακό έκαναν οι άλλοι ούτε τι δεν θα κάνεις. Θέλω απλά να μου πεις τι θα κάνεις εσύ.
MG-KTiNoS
28/07/2015, 14:49
κι endo με ταξί....
Τώτα το καλοκαιράκι τσααααακκκκκκκ..... και χλάααατς......
Ττσσσσςςςςςςςςςς!
http://www.efsyn.gr/arthro/apofylakizetai-o-vasilis-papageorgopoylos
κι endo με ταξί....
Ττσσσσςςςςςςςςςς!
Λευτεριά στους καρδιοπαθείς!!!
παρεμπιπτόντως εκείνο το γλυκό αγοράκι που ήθελε να σπουδάσει μέσα από τη φυλακή,
πήρε άδεια για διακοπές τώρα που κλείσαν οι σχολές...?
Billymuse
28/07/2015, 15:03
Ρε ο άλλος πήρε το usb με τοσα ονόματα και το παρέδωσε σαν δισκέτα 3,5 ιντσών με τοσα ονόματα που διέγραψε
και την έβγαλε με 10 μήνες σιγα τα ωα..
κι endo με ταξί....
Ττσσσσςςςςςςςςςς!
lol...
Με τον νόμο Παρασκευόπουλου...τον Ξηρό ήθελαν να φτιάξουν, Παπαγεωργόπουλος τους προέκυψε. Γουστάρω να τον δω με μπλούζα Τσε, αριστερό χέρι υψωμένο και να φωνάζει "Το πάθος για την Λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά"
OMG + 3 LoL
Ρε Βύρωνα άσχετο, στο e-banking του λογαριασμού μου λέει για "Λογιστικό Υπόλοιπο" και "Διαθέσιμο Υπόλοιπο"
Ποιά η διαφορά τους; Ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το διαθέσιμο υπόλοιπο ενώ στον λογαριασμό έχω το λογιστικό υπόλοιπο;
Ρε Βύρωνα άσχετο, στο e-banking του λογαριασμού μου λέει για "Λογιστικό Υπόλοιπο" και "Διαθέσιμο Υπόλοιπο"
Ποιά η διαφορά τους; Ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το διαθέσιμο υπόλοιπο ενώ στον λογαριασμό έχω το λογιστικό υπόλοιπο;
Πολλές φορές, εκκρεμμούν πληρωμές από κάρτα και ενώ έχει δεσμεύσει λογιστικά το ποσό, δεν το έχει χρεώσει (συνήθως γίνεται την επόμενη). Μόνο το διαθέσιμο να κοιτάς.
nikos_abel
28/07/2015, 15:37
Αφού έχεις λογιστικό ή διαθέσιμο πάλι καλά :lol:
MG-KTiNoS
28/07/2015, 15:41
lol...
Με τον νόμο Παρασκευόπουλου...τον Ξηρό ήθελαν να φτιάξουν, Παπαγεωργόπουλος τους προέκυψε. Γουστάρω να τον δω με μπλούζα Τσε, αριστερό χέρι υψωμένο και να φωνάζει "Το πάθος για την Λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά"
OMG + 3 LoL
Δεν νομίζω ότι ήθελαν να φτιάξουν τον Ξηρό.
Από την αρχή ήμουν σίγουρος ότι καμία σχέση δεν είχε.
Λογική σπίκινγκ.
Αν οι Αμερικάνοι (ΝΑΤΟ) σε βάλουν σε λίστα τρομοκρατών
πιο καλά να κάτσεις μέσα. (ο Ξηρός το ήξερε, το υπουργείο ΔΕΝ το ήξερε?)
Εξ αρχής λοιπόν ο νόμος δεν μπορούσε να είναι για αυτόν.
Η φασαρία φυσικά και ΠΑΝΤΑ στην Ελλάδα είναι για τα μάτια του κόΖμου και χωρίς νόημα.
(όπως και για το πλαν β του Βαρούφ...)
nicksior
28/07/2015, 18:26
Ερώτημα .
Μπορεί από καθεστώς αστικής δημοκρατίας , με εκλογές , να προκύψει καθεστώς λαϊκής δημοκρατίας?
Με εκλογές ε? γιατί με επανάσταση προφανώς και μπορεί!
Ερώτημα .
Μπορεί από καθεστώς αστικής δημοκρατίας , με εκλογές , να προκύψει καθεστώς λαϊκής δημοκρατίας?
Με εκλογές ε? γιατί με επανάσταση προφανώς και μπορεί!
Υποθέτω πως αν αύριο βγει το ΚΚΕ κυβέρνηση, ναι. Αυτό περιγράφεται και στο καταστατικό του (http://www.kke.gr/taytothta/) άλλωστε.
Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση(εισαγωγή, παράγραφος α.)
Το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί το Σύνταγμα και το Πολίτευμα από το 74' και το καταστατικό του έχει τροποποιηθεί .
Και η δήλωση μετάνοιας του Χαρίλαου Φλωράκη από το 1974 προς τον Άρειο Πάγο
339006
Το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί το Σύνταγμα και το Πολίτευμα από το 74' και το καταστατικό του έχει τροποποιηθεί .
Το link παραπέμπει στο τρέχον καταστατικό. Όπως γράφει και στον πρόλογο, «Το παρόν Καταστατικό ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Απρίλη του 2013.»
Και η δήλωση μετάνοιας του Χαρίλαου Φλωράκη από το 1974 προς τον Άρειο Πάγο
339006
Αυτό αναφέρεται στην δια της βίας κατάλυση του πολιτεύματος, όπως αναφέρεται άλλωστε στο υπογραμμισμένο κείμενο. Όχι στην αλλαγή του μετά από εκλογές (όπου υποτίθεται πως υπάρχει η εκ των προτέρων συμφωνία του λαού).
pipe_smoker
28/07/2015, 19:12
Θα μας σκοτωσουνε δηλαδη! (https://m.youtube.com/watch?v=O3XRE5hqRGw):lol:
Μη παίζεις με τους server ρε μπζηλέ,για όνομα!!!!Θα πέσει το μοτό.γρ μ'αυτά που κάμεις.Όχι στο μπουμπουκισμό!!!
nicksior
28/07/2015, 19:30
Τα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία αποδέχονται την ισχύ του συντάγματος που περιγράφει επακριβώς το πολίτευμα , επίσης τα άρθρα του συντάγματος δεν αναθεωρούνται (όλα) ή απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία κλπ.
Το καταστατικό του ΚΚΕ δεν το έχω μελετήσει ούτε και είμαι νομικός όμως ,πιστεύω, σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύει του συντάγματος. Αναφέρονται σαφώς επαναστατικές διαδικασίες όταν μέσω της δημοκρατικής δράσης του κόμματος επιτευχτεί η συσπείρωση του μεγαλύτερου μέρους του λαού (πχ 70 – 80%) με στόχο την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος και εγκαθίδρυση νέου με νέο σύνταγμα κλπ.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και προφανώς οι λαοί έχουν δικαίωμα και στην επανάσταση , όταν όλοι ή σχεδόν όλοι οι πολίτες τους το επιθυμούν .
Σε κάθε περίπτωση δεν μου κατέβηκε τυχαία το ερώτημα αλλά έχω την εντύπωση πως μερικοί της πρώτηςφοράςαριστερά (μερικοί ευτυχώς) διακατέχονται από την εντύπωση ότι μαζί με κυβέρνηση αλλάξαμε και μορφή πολιτεύματος.
https://yourlogicalfallacyis.com/strawman
Δεν λέει για αλλαγή πολιτεύματος πουθενά , λέει για απεξάρτηση της παραγωγής και την ανάληψη της από το λαό , κρατικοποίηση και εκμετάλλευση των κρατικών πόρων. Προφανώς και όσοι έχουν τις περιουσίες τους θα συνεχίσουν να τις έχουν , εργάτες προς εκμετάλλευση δε θα βρίσκουν .
nicksior
28/07/2015, 20:17
Δεν λέει για αλλαγή πολιτεύματος πουθενά , λέει για απεξάρτηση της παραγωγής και την ανάληψη της από το λαό , κρατικοποίηση και εκμετάλλευση των κρατικών πόρων. Προφανώς και όσοι έχουν τις περιουσίες τους θα συνεχίσουν να τις έχουν , εργάτες προς εκμετάλλευση δε θα βρίσκουν .
κρατικοποίηση κρατικών πόρων ?
Με μπερδεύεις
pipe_smoker
28/07/2015, 21:33
https://yourlogicalfallacyis.com/strawman
Δε σου έκανα παράθεση ρε γαδαράκο για να το πάρεις ότι πήγαινε σε σένα.
Απλά η κουβέντα με την δήλωση μετάνοιας (ήμαρτον Κύριε:eleison:) του Φλωράκη, το αν το ΚΚΕ θα φέρει το γκουμμουνισμό με το στανιό ή με τη σύμφωνη γνώμη όλων των λαών του κόσμου κι όταν ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, μου θύμησε αυτό το βιντεάκι των μουρλών.
Άμα θέλω να αντιπαρατεθώ μπορώ να το κάνω χωρίς fallacies, ή αντιστοίχως μπορώ να βρίσκω fallacies παντού.
Δεν υπάρχει λόγος.
....και προφανώς οι λαοί έχουν δικαίωμα και στην επανάσταση , όταν όλοι ή σχεδόν όλοι οι πολίτες τους το επιθυμούν .
Κάτσε να βάλω και μπόλικα disclaimer για να μην παρεξηγηθώ....
Δε λέω να γίνει επανάσταση.
Δεν πιστέυω ότι θα γίνει επανάσταση.
Δε λέω αν είμαι υπέρ ή κατά των επαναστάσεων γενικώς.
Και τώρα να πω:
Αν οι επαναστάτες (όποιοι και αν ήταν αυτοί), περίμεναν όλο το λαό να συμφωνήσει για να αρχίσουν την επανάσταση, ακόμα θα κοσκίνιζαν.
Το "δικαίωμα στην επανάσταση" είναι ένα οξύμωρο σχήμα κατά έναν τρόπο. Η μία λέξη αναιρεί την άλλη και τούμπαλιν.
Δεν υπάρχει "δικαίωμα στην επανάσταση". Η ίδια η επανάσταση είναι μια πράξη έξω από κοινωνικές νόρμες, δικαιώματα κλπ.
Τέσπα, κουβέντα που την πιάσαμε....
nicksior
28/07/2015, 21:47
Το "δικαίωμα στην επανάσταση" είναι ένα οξύμωρο σχήμα κατά έναν τρόπο. Η μία λέξη αναιρεί την άλλη και τούμπαλιν.
Δεν υπάρχει "δικαίωμα στην επανάσταση". Η ίδια η επανάσταση είναι μια πράξη έξω από κοινωνικές νόρμες, δικαιώματα κλπ.
Τέσπα, κουβέντα που την πιάσαμε....
Γιατί είναι οξύμωρο?
Επαναστατώ γιατί διεκδικώ τα δικαιώματά μου..
Συμφωνώ να μη το ρίξουμε στη φιλοσοφία ..
Αλλο ήταν το ερώτημα μου και απευθύνεται κυρίως στους συριζαίους της λαφαζανικής πλατφόρμας.
Δε σου έκανα παράθεση ρε γαδαράκο για να το πάρεις ότι πήγαινε σε σένα.
Τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη, my bad και ανακαλώ...
:beer:
dimmie_72
28/07/2015, 22:13
λέει για απεξάρτηση της παραγωγής και την ανάληψη της από το λαό
της ποιας; :bawl:
AUFGEBRACHT
28/07/2015, 22:35
Πάμε άλλη μια φορά μπας και...ο ΠΛΕΟΝ αρμόδιος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ήτοι ο ΥΠ.ΟΙΚ. νοίκιαζε με ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ τη βίλα της γυναίκας του και όταν το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε η απάντησή του ήταν πως δεν γνώριζε αυτό που γνωρίζει και ένα νήπιο, ότι για να νοικιάζεις κατάλυμα πρέπει να έχεις σήμα του Ε.Ο.Τ. :lipssealed: Ο υπουργός Οικονομικών ΦΟΡΟΔΙΕΦΕΥΓΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΔΡΟΥΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑ και υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι υπάρχει πλεκτάνη των ΜΜΕ εναντίον του οιηματία νάρκισσου που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης!!! Ο τύπος από την πολύ δημοσιότητα που έχει αποκτήσει και δεδομένης της ασταθούς πνευματικής του κατάστασης θα καταντήσει στο τέλος σαν την Έφη Θώδη και θα βουτάει στα συντριβάνια πριν τον κλείσουν σε κανα άσυλο για νοσηλεία.
Είναι για λύπηση, δυστυχώς όμως κανείς δεν θα λυπηθεί όσους βιώνουν και θα βιώσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα της πνευματικής του ασάφειας...
pipe_smoker
28/07/2015, 22:39
Τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη, my bad και ανακαλώ...
:beer:
No biggie:beer:
taisteal
28/07/2015, 22:39
Είναι για λύπηση, δυστυχώς όμως κανείς δεν θα λυπηθεί όσους βιώνουν και θα βιώσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα της πνευματικής του ασάφειας...
Θυμαμαι καλα το βιωμα της πνευματικης σαφηνειας των τελευταιων 6 χρονων..
:wave2:
MG-KTiNoS
28/07/2015, 22:41
Από νούμερο του Χάρρυ Κλυνν, όπου ένας νονός, δέχεται τον μελλοντικό πρωθυπουργό και τον υποβάλλει σε ερωτηματολόγιο δεξιοτήτων:
- Σημαίες κατεβάζεις;
- Και με τα δύο χέρια, νονέ!
- Από ποδιές, πώς πάμε, φιλάς;
- Μόνο κατουρημένες!
- Συνταξιούχους, λιμενεργάτες, δέρνεις;
- Τους γαμώ την μάνα, νονέ.
- Συγχαρητήρια, καλώς ήρθες στην κυβέρνηση!
:moutza:
AUFGEBRACHT
28/07/2015, 22:51
Θυμαμαι καλα το βιωμα της πνευματικης σαφηνειας των τελευταιων 6 χρονων..
:wave2:
Καλά κάνεις και το θυμάσαι, εγώ θυμάμαι και πολύ παλαιότερα, αν δε πάμε και ακόμα πιο παλιά που εμείς δεν τα έχουμε βιώσει αλλά τα έχουμε διαβάσει/μας τα έχουν διηγηθεί, εεεε δεν έγινε και τίποτα το φοβερό τα τελευταία 6 χρόνια αν σκεφτούμε τι έχει κάνει στον τόπο η επάρατος δεξιά ε;; Θα ασπαστώ πάντως το περί συμψηφιστικής μαλακίας όπως είπε προηγουμένως ο Byron επί λέξει... :wave2:
taisteal
28/07/2015, 22:58
Καλά κάνεις και το θυμάσαι, εγώ θυμάμαι και πολύ παλαιότερα, αν δε πάμε και ακόμα πιο παλιά που εμείς δεν τα έχουμε βιώσει αλλά τα έχουμε διαβάσει/μας τα έχουν διηγηθεί, εεεε δεν έγινε και τίποτα το φοβερό τα τελευταία 6 χρόνια αν σκεφτούμε τι έχει κάνει στον τόπο η επάρατος δεξιά ε;;
Αν κοιταξεις τα ποστ μου,ουτε στη δεξια ουτε στην αριστερα αναφερομαι,αν δεν κανω λαθος.
Αναφερομαι στο Λαμογισταν απ'οπου κι αν προερχεται(Κατι σαν τη βια)...
Και ανεφερα επισης οτι δεν στηριζω Συριζα.
Θυμαμαι οσο μπορω,και διαβαζω να ξεστραβωθω για οσα δεν εζησα.
AUFGEBRACHT
28/07/2015, 23:07
Αν κοιταξεις τα ποστ μου,ουτε στη δεξια ουτε στην αριστερα αναφερομαι,αν δεν κανω λαθος.
Αναφερομαι στο Λαμογισταν απ'οπου κι αν προερχεται(Κατι σαν τη βια)...
Και ανεφερα επισης οτι δεν στηριζω Συριζα.
Θυμαμαι οσο μπορω,και διαβαζω να ξεστραβωθω για οσα δεν εζησα.
Πίστεψέ με, ξέρω πολύ καλά να διαβάζω κι αν δεν κάνω λάθος δεν υποστηρίζω κάπου ότι αναφέρεσαι ούτε σε παράταξη, ούτε ότι στηρίζεις ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο...Αναφέρεσαι στο Λαμογιστάν, αναφέρομαι στην μόνιμη επωδό του "οι άλλοι κάνανε τα ίδια και χειρότερα" που συντηρεί και διαιωνίζει τη λαμογιά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Διακοπές ή βαρβαρότητα....
339010
pipe_smoker
28/07/2015, 23:19
Θα ασπαστώ πάντως το περί συμψηφιστικής μαλακίας όπως είπε προηγουμένως ο Byron επί λέξει... :wave2:
Δεν πρόκειται για συμψηφιστική μαλακία.
Ίσα ίσα, καλό είναι να καταλογίζουμε στον καθένα αυτά που του πρέπουν.
Όταν όμως βλέπεις ξεκάθαρα ότι κάποιοι (και δεν αναφέρομαι σε σένα ή στο Βύρωνα, κυρίως στα ΜΜΕ αναφέρομαι και σε όσους τα χορέυουν) ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, τότε κάνει μπαμ το πράμα.
Ό,τι δεν είχαν ακούσει οι άλλοι 5 χρόνια, τα ακούσαν αυτοί σε 6 μήνες.
Δε λέω ότι πρέπει να τους πούμε κι ευχαριστώ ή να μην τους σούρουμε αυτά που πρέπει.
Αλλά όποιος πραγματικά δεν το βλέπει ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζονταν με το γάντι, κι αυτή αντιμετωπίζεται με μαχαίρια, και την περιμένουν στη γωνία να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις τους, να βάλουν το μεγεθυντικό φακό ακόμα και πάνω σε κάθε ψιλομαλακία τους για να μοιάζει λες και αυτή η συγκεκριμένη ψιλομαλακία είναι που έφερε την καταστροφή του κόσμου, και άλλα πολλά, τότε δεν ξέρω τί να πω.
Μπορεί να είμαι εγώ βλαμμένος και να βλέπω φαντάσματα.
Αλλά αν δεν είμαι εγώ ο βλαμμένος, τότε αυτή τους πρακτική σίγουρα φέρνει αποτελέσματα.
ΥΓ. Ξαναλέω για όσους δεν τα πιάνουν με την πρώτη.
Δεν είπα να αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ στο απυρόβλητο γιατί "έλα μωρέ καλά παιδιά φαίνονται, άσ'τ εκεί πέρα να κάνουν τη δουλειά τους".
Ούτε λέω να μην τους κρίνουμε.
Αλλά όταν τα ηχητικά πχ του Βαρουφάκη έχουν γίνει τέτοια είδηση λες και ετοίμαζε τη δολοφονία του Πρωθυπουργού, ενώ άλλα ηχητικά στο παρελθόν, πολύ πολύ χειρότερα και πολύ πιο γ@μησέ τα, περνάγανε στο ντούκου, τότε το πράγμα φαίνεται από χιλιόμετρα.
AUFGEBRACHT
28/07/2015, 23:19
Διακοπές ή βαρβαρότητα....
339010
Εάν αυτός στα δεξιά παριστάνει τον σωσία του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, είναι πιο αποτυχημένος και από τον καραφλό αναβάτη που παρίστανε τον υπουργό Οικονομικών...
dimmie_72
28/07/2015, 23:26
Αλλά όταν τα ηχητικά πχ του Βαρουφάκη έχουν γίνει τέτοια είδηση λες και ετοίμαζε τη δολοφονία του Πρωθυπουργού, ενώ άλλα ηχητικά στο παρελθόν, πολύ πολύ χειρότερα και πολύ πιο γ@μησέ τα, περνάγανε στο ντούκου, τότε το πράγμα φαίνεται από χιλιόμετρα.
Σε μένα πάντως άααααλλο φαίνεται από χλμ. Και δεν είναι τα Μέσα ;)
AUFGEBRACHT
28/07/2015, 23:31
@piper Προσωπικά θεωρώ έωλο το επιχείρημα ότι έχουν πέσει να φάνε το Βαρουφάκη τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, γιατί είναι πρόσφατα τα γεγονότα και θυμάμαι καλά τα καθημερινά δελτία και το λιβάνισμα που έπεφτε στον easy rider της κυβέρνησης... Δώστου πόσο αντισυμβατικός είναι, δώστου ρεπορτάζ για τα εφηβικά του χρόνια, για το ντύσιμό του, για τις μηχανές, για το ένα, για το άλλο, για το παραάλλο, σε σημείο να φτάσω να αναφωνώ "Όχι άλλο Βαρουφάκη" σαν άλλος Νίκος Κούρκουλος... Δεν πάει λίγος καιρός που είχε ανακηρυχτεί ο πιο αγαπημένος (!!!) και δημοφιλής υπουργός Οικονομικών που πέρασε ποτέ από τον τόπο, πήγαινε κάπου και σταμάταγε ο κόσμος και τον φίλαγε λες και ήταν κανένα ίνδαλμα που κυνηγάγανε οι γκρούπις του, αυτό όλο ποιος το δημιούργησε ξαφνικά; Τότε τα ΜΜΕ ήταν καλά δηλαδή επειδή τον ανέδειξαν σε σταρ της κυβέρνησης και ξαφνικά έγιναν κακά και μοχθηρά και βυσσοδομούν να τον στείλουν στο απόσπασμα; Ο ίδιος δεν τα χρησιμοποίησε που αντί να βάλει τον κώλο του κάτω και να κάνει δουλειά δεν είχε αφήσει εκπομπή για εκπομπή; Το ίδιο ισχύει και για άλλους κατέχοντες υπουργικούς θώκους, οι οποίοι αν λάβω υπόψιν πόσο συχνά εμφανίζονταν στα κανάλια, δεν πρέπει να είχαν πατήσει κανένα μήνα και στο υπουργείο τους.
Δεν πρόκειται για συμψηφιστική μαλακία.
Ίσα ίσα, καλό είναι να καταλογίζουμε στον καθένα αυτά που του πρέπουν.
Όταν όμως βλέπεις ξεκάθαρα ότι κάποιοι (και δεν αναφέρομαι σε σένα ή στο Βύρωνα, κυρίως στα ΜΜΕ αναφέρομαι και σε όσους τα χορέυουν) ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, τότε κάνει μπαμ το πράμα.
Ό,τι δεν είχαν ακούσει οι άλλοι 5 χρόνια, τα ακούσαν αυτοί σε 6 μήνες.
Δε λέω ότι πρέπει να τους πούμε κι ευχαριστώ ή να μην τους σούρουμε αυτά που πρέπει.
Αλλά όποιος πραγματικά δεν το βλέπει ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζονταν με το γάντι, κι αυτή αντιμετωπίζεται με μαχαίρια, και την περιμένουν στη γωνία να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις τους, να βάλουν το μεγεθυντικό φακό ακόμα και πάνω σε κάθε ψιλομαλακία τους για να μοιάζει λες και αυτή η συγκεκριμένη ψιλομαλακία είναι που έφερε την καταστροφή του κόσμου, και άλλα πολλά, τότε δεν ξέρω τί να πω.
Μπορεί να είμαι εγώ βλαμμένος και να βλέπω φαντάσματα.
Αλλά αν δεν είμαι εγώ ο βλαμμένος, τότε αυτή τους πρακτική σίγουρα φέρνει αποτελέσματα.
ΥΓ. Ξαναλέω για όσους δεν τα πιάνουν με την πρώτη.
Δεν είπα να αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ στο απυρόβλητο γιατί "έλα μωρέ καλά παιδιά φαίνονται, άσ'τ εκεί πέρα να κάνουν τη δουλειά τους".
Ούτε λέω να μην τους κρίνουμε.
Μωρέ μλκ τι λες... Είναι το ίδιο τα αγια παιδιά Αντώνης και Γιωργάκης με αυτους που εκπαίδευαν κομάντος σε μυστική τοποθεσία εξω από το σφεντουρι για να καταλάβουν το νομισματοκοπείο και την αρχιεπισκοπή και που είχαν στρατολογήσει τους καλύτερους απο την DEFCON για να χακαρουν τσ ΑΦΜ και τα canbus των BMW?
Ρε μλκ αυτοί είναι αδίστακτοι...
Για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε καν...axis of evil... Το ISIS είναι εσπερινός σε μοναστήρι Ουρσουλινών μπροστά του...
Μιλάμε τώρα για τους συριζαιους που το μονο ακραίο που μπορούν να κανουν είναι να βγάλουν τον δυόσμο απ το μοχιτο και τους κουκουεδες που μπορούν να πάρουν κλήση για υπερβολική ταχύτητα σε πορεία...
Μιλάμε αδίστακτοι..
taisteal
28/07/2015, 23:40
:(:(:(
339012
pipe_smoker
28/07/2015, 23:41
Σε μένα πάντως άααααλλο φαίνεται από χλμ. Και δεν είναι τα Μέσα ;)
Τί να σου πω ρε Dimmie.
Ο καθένας από την πλευρά του κάτι βλέπει, και σίγουρα δεν τα βλέπουμε όλοι το ίδιο.
@piper Προσωπικά θεωρώ έωλο το επιχείρημα ότι έχουν πέσει να φάνε το Βαρουφάκη τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, γιατί είναι πρόσφατα τα γεγονότα και θυμάμαι καλά τα καθημερινά δελτία και το λιβάνισμα που έπεφτε στον easy rider της κυβέρνησης... Δώστου πόσο αντισυμβατικός είναι, δώστου ρεπορτάζ για τα εφηβικά του χρόνια, για το ντύσιμό του, για τις μηχανές, για το ένα, για το άλλο, για το παραάλλο, σε σημείο να φτάσω να αναφωνώ "Όχι άλλο Βαρουφάκη" σαν άλλος Νίκος Κούρκουλος... Δεν πάει λίγος καιρός που είχε ανακηρυχτεί ο πιο αγαπημένος (!!!) και δημοφιλής υπουργός Οικονομικών που πέρασε ποτέ από τον τόπο, πήγαινε κάπου και σταμάταγε ο κόσμος και τον φίλαγε λες και ήταν κανένα ίνδαλμα που κυνηγάγανε οι γκρούπις του, αυτό όλο ποιος το δημιούργησε ξαφνικά; Τότε τα ΜΜΕ ήταν καλά δηλαδή επειδή τον ανέδειξαν σε σταρ της κυβέρνησης και ξαφνικά έγιναν κακά και μοχθηρά και βυσσοδομούν να τον στείλουν στο απόσπασμα; Ο ίδιος δεν τα χρησιμοποίησε;;;
Θεωρώ ότι το περιέγραψες άψογα.
Και αυτό το οποίο μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι για να έχουν μετά κάτι να γκρεμίσουν, πρώτα έπρεπε να το χτίσουν και να το χτίσουν καλά.
Αν τσακώνανε έναν Παπ/ντίνου ας πούμε θα ακουγόταν η είδηση, αλλά ούτως ή άλλως μέσα σου έλεγες "Ναι ντάξει, πιάσανε έναν για το ξεκάρφωμα. Θα κάτσει 1 χρόνο μέσα και γεια σας".
Και τελικά σε δικαιώνανε γιατί αυτό ακριβώς και γινόταν.
Οπότε για ποιό λόγο να εκπλαγείς?
Όταν όμως σου έχω παρουσιάσει κάποιον σαν το μάγκα, το σούπερ τύπο, τον "είναι η ελπίδα μας, πήδα πήδα πήδα μας", και μετά μόλις γίνει η στραβή τον ξεβρακώνω τέρμα, εκεί το ξενέρωμα που τρως είναι πολύ μεγαλύτερο.
Ξαναλέω.
Από την άλλη μπορεί κάποιος να πει ότι είμαι βλαμμένος και λέω ιστορίες γι'αγρίους και βλέπω φαντάσματα.
Ό,τι νομίζει ο καθένας.
pipe_smoker
28/07/2015, 23:46
Μωρέ μλκ τι λες... Είναι το ίδιο τα αγια παιδιά Αντώνης και Γιωργάκης με αυτους που εκπαίδευαν κομάντος σε μυστική τοποθεσία εξω από το σφεντουρι για να καταλάβουν το νομισματοκοπείο και την αρχιεπισκοπή και που είχαν στρατολογήσει τους καλύτερους απο την DEFCON για να χακαρουν τσ ΑΦΜ και τα canbus των BMW?
Ρε μλκ αυτοί είναι αδίστακτοι...
Για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε καν...axis of evil... Το ISIS είναι εσπερινός σε μοναστήρι Ουρσουλινών μπροστά του...
Μιλάμε τώρα για τους συριζαιους που το μονο ακραίο που μπορούν να κανουν είναι να βγάλουν τον δυόσμο απ το μοχιτο και τους κουκουεδες που μπορούν να πάρουν κλήση για υπερβολική ταχύτητα σε πορεία...
Μιλάμε αδίστακτοι..
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
AUFGEBRACHT
28/07/2015, 23:54
Όταν όμως σου έχω παρουσιάσει κάποιον σαν το μάγκα, το σούπερ τύπο, τον "είναι η ελπίδα μας, πήδα πήδα πήδα μας", και μετά μόλις γίνει η στραβή τον ξεβρακώνω τέρμα, εκεί το ξενέρωμα που τρως είναι πολύ.
Όταν ένα κόμμα έχει κεντρικό σύνθημα και ρητορική "Η ελπίδα έρχεται", κανένα ΜΜΕ δεν έχει δημιουργήσει την εικόνα του "είσαι η ελπίδα μας". 'Όταν ο ίδιος έβγαινε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και δήλωνε πως στην περίφημη συνάντηση με τον Ολλανδό το ουάου ήταν επειδή του είπε ο άλλος ότι μόλις σκότωσε την τρόϊκα και όλοι πανηγύριζαν αλαλάζοντες ότι θα πηδήξουν την τρόϊκα και το κακό συναπάντημα, κανένα επίσης ΜΜΕ δεν έχει δημιουργήσει αυτή την εικόνα με μη ταπεινά ελατήρια. Ο Βαρουφάκης δεν χρειάζεται κανένα μέσο να τον ξεβρακώσει γιατί το κάνει ο ίδιος άψογα... Τον Βαρουφάκη τον αποκαλώ προσωπικά Μπαρουφάκη εδώ και 4-5 χρόνια, όταν είχε τύχει να διαβάσω αρκετές φορές τους οικονομικοεπαναστατικούς του Θούριους και όταν το 99,9% δεν ήξερε όχι πως είναι, αλλά ποιος είναι...
pipe_smoker
29/07/2015, 00:23
Όταν ένα κόμμα έχει κεντρικό σύνθημα και ρητορική "Η ελπίδα έρχεται", κανένα ΜΜΕ δεν έχει δημιουργήσει την εικόνα του "είσαι η ελπίδα μας". 'Όταν ο ίδιος έβγαινε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και δήλωνε πως στην περίφημη συνάντηση με τον Ολλανδό το ουάου ήταν επειδή του είπε ο άλλος ότι μόλις σκότωσε την τρόϊκα και όλοι πανηγύριζαν αλαλάζοντες ότι θα πηδήξουν την τρόϊκα και το κακό συναπάντημα, κανένα επίσης ΜΜΕ δεν έχει δημιουργήσει αυτή την εικόνα με μη ταπεινά ελατήρια. Ο Βαρουφάκης δεν χρειάζεται κανένα μέσο να τον ξεβρακώσει γιατί το κάνει ο ίδιος άψογα... Τον Βαρουφάκη τον αποκαλώ προσωπικά Μπαρουφάκη εδώ και 4-5 χρόνια, όταν είχε τύχει να διαβάσω αρκετές φορές τους οικονομικοεπαναστατικούς του Θούριους και όταν το 99,9% δεν ήξερε όχι πως είναι, αλλά ποιος είναι...
Ναι οκ.
Λέγε τον και Μπαρουφάκη, λέγε τον και όπως θες.
Εσύ τον ξέρεις 4-5 χρόνια γιατί τον διάβαζες κλπ.
Δεν ανήκεις στην πλειοψηφία (δυστυχώς ή ευτυχώς).
Για να μπορέσει ο κάθε βαρουφάκης να την ψωνίσει, πρέπει να του δοθεί ένα σχετικό βήμα.
Κι εγώ μπορεί να θέλω να την ψωνίσω, αλλά χεστήκανε τα ΜΜΕ πότε έκλασα και πότε ρεύτηκα εγώ.
Το βήμα αυτό λοιπόν δόθηκε, κι όχι απλά δόθηκε αλλά έγινε σε υπερβολικό βαθμό, με αποτέλεσμα και τα δικά τους τα ψώνια τελικά να βγούνε στην επιφάνεια (άμα σε κυνηγάω με την κάμερα 24 ώρες το 24ωρο, ε μέχρι και πώς χ€ζεις θα δω, και τα ψώνια σου θα δω, και τί σε φτιάχνει στο κρεβάτι θα σε κάνω να μου πεις, και όταν το συνειδητοποιήσεις τράβα τα μαλλιά σου), και θα σε αναγκάσω να μου πεις και ένα "Ρε άντε γ@μήσου επιτέλους ξεκόλλα από πάνω μου" και γω θα το έχω για να το δείχνω όταν αποφασίσουμε να σε κάνουμε κακό.
Προφανώς έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα για το θέμα.
Ούτε να σε πείσω πρόκειται, ούτε να με πείσεις οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα.
dimmie_72
29/07/2015, 01:21
Τί να σου πω ρε Dimmie.
Ο καθένας από την πλευρά του κάτι βλέπει, και σίγουρα δεν τα βλέπουμε όλοι το ίδιο.
Οκ άλλος βλέπει μόνο τα Μέσα.
Εγώ αν ήμουνα ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή (δεν λέω ότι το κάνουν οι σύντροφοι, προς Θεού :p) θα κατασκεύαζα εξιλαστήρια θύματα τύπου Βαρουφάκης στην πυρά -exclusive υπεύθυνος της κατάντιας- Λαφαζάνηδες, νομισματοκοπεία, IOU, δραχμές, κτλ. μη σου πω μέχρι Γλέζο θα έδινα... Θάμουν εγώ αυτός που θα τροφοδοτούσε καθημερινά τα Μέσα. ;)
Έτσι θα πετύχαινα 2 πράγματα:
- Θα έστρεφα τον κόσμο εναντίον συγκεκριμένων θυμάτων.
- Θα έβρισκαν όλοι κάτι ν' ασχολούνται αντί με με τη σταδιακή συνειδητοποίηση της επικής τραγωδίας του ΟΧΙ-ΝΑΙ και των αποτελεσμάτων της.
α! BTW άλλαξε πρόσφατα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Παππάς θεωρήθηκε "λίγος" και υπέρ το δέον ευγενής. Τυχαίο; :rolleyes:
MG-KTiNoS
29/07/2015, 01:33
Εγώ αν ήμουνα ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή (δεν λέω ότι το κάνουν οι σύντροφοι, προς Θεού :p) θα κατασκεύαζα εξιλαστήρια θύματα τύπου Βαρουφάκης στην πυρά -exclusive υπεύθυνος της κατάντιας- Λαφαζάνηδες, νομισματοκοπεία, IOU, δραχμές, κτλ. μη σου πω μέχρι Γλέζο θα έδινα... Θάμουν εγώ αυτός που θα τροφοδοτούσε καθημερινά τα Μέσα. ;)
- Θα έβρισκαν όλοι κάτι ν' ασχολούνται αντί με με τη σταδιακή συνειδητοποίηση της επικής τραγωδίας του ΟΧΙ-ΝΑΙ και των αποτελεσμάτων της.
α! BTW άλλαξε πρόσφατα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Παππάς θεωρήθηκε "λίγος" και υπέρ το δέον ευγενής. Τυχαίο; :rolleyes:
τελικά δεν καταλαβαίνεις και πολλά ο κόΖμο ε?
Κάτσε και θα δεις....
(δυστυχώς)
:cry:
υγ
και κάνω την προσευχή μου να κάνω λάθος....
nicksior
29/07/2015, 06:23
τελικά δεν καταλαβαίνεις και πολλά ο κόΖμο ε?
Κάτσε και θα δεις....
(δυστυχώς)
:cry:
υγ
και κάνω την προσευχή μου να κάνω λάθος....
Φοβάμαι ότι δεν κάνεις λάθος .
nicksior
29/07/2015, 06:25
Μια κουβέντα μπορεί να «χαθεί» σε γενικεύσεις ή υπεραπλουστεύσεις , παραδείγματα , αντιπαραδείγματα , υποθέσεις , ερμηνείες αλληλοσυγκρουόμενες ή υποκειμενικές.
Η ουσία όμως της πολιτικής είναι το αποτέλεσμα. Αυτό θα μείνει και αυτό θα καταγράψει η ιστορία .
Το κυνήγι μαγισσών είναι «πιασάρικο» γι αυτό και το προβάλλουν τα μέσα , έχουν βλέπετε να πετύχουν υψηλές τηλεθεάσεις πράγμα που μεταφράζεται σε χρήμα (απαραίτητο το άτιμο) μέσω των διαφημίσεων.
Το κυνήγι των ψήφων για τους πολιτικούς ,κάτι αντίστοιχο με τα ΜΜΕ , μεταφράζεται σε πολιτική ισχύ η οποία με τη σειρά της μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε καλό ή κακό , (ακόμη και χρήμα..)
Είμαι ελαστικός με ΜΜΕ αλλά όχι με τους πολιτικούς γιατί αυτούς τους πληρώνω να βελτιώσουν τη ζωή μου και αυτό σε τελευταία ανάλυση είναι άσχετο και με τις προθέσεις τους , που δεν γνωρίζω, αφού το αποτέλεσμα μετράει.
Μπορεί ο Αλέξης να γυρίσει το παιχνίδι ή θα το χάσει ? Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα σήμερα. Αν το γυρίσει θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της επόμενης 20ετίας , αν το χάσει , το χάσιμο όλο δικό του (δυστυχώς και δικό μας) . Και στις δύο περιπτώσεις όμως, μετά λίγα χρόνια θα έχουν ξεχαστεί βαρουφάκηδες λαφαζάνηδες και λοιποί.
Στον δρόμο ή την πίστα δεν αναλύουμε τις μαλακίες που κάναμε πριν 10 λεπτά αλλά προσέχουμε να μπούμε σωστά στην επόμενη στροφή..
Όταν με το καλό φτάσουμε σώοι έχουμε χρόνο και για κουβέντα και αναλύσεις , αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μπροστά μας πολλές και επικίνδυνες στροφές.
κρατικοποίηση κρατικών πόρων ?
Με μπερδεύειςκρατικοποίηση όσων δεν είναι κρατικών και μπορούν να γίνουν ,στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις , πχ αεροδρόμιο ,ενέργεια ,τηλεπικοινωνίες,οδικό δίκτυο, προβληματικές όπως ναυπηγεία κοκ , χρυσός . Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα βρεθεί ο τρόπος .
Το link παραπέμπει στο τρέχον καταστατικό. Όπως γράφει και στον πρόλογο, «Το παρόν Καταστατικό ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Απρίλη του 2013.»
Αυτό αναφέρεται στην δια της βίας κατάλυση του πολιτεύματος, όπως αναφέρεται άλλωστε στο υπογραμμισμένο κείμενο. Όχι στην αλλαγή του μετά από εκλογές (όπου υποτίθεται πως υπάρχει η εκ των προτέρων συμφωνία του λαού).
Και σήμερα με εκλογές άλλαξε η κυβέρνηση αλλά αν τολμούσε να "φύγει" απο την ΕΕ θα απειλούσαν οι Τζήμεροι με πραξικόπημα ... Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι δεξιοί τη Δημοκρατία . Από τον εμφύλιο και μετά αυτά κάνουν .Και καλά κέρδισαν τον εμφύλιο για να μην έρθει ο καταστροφικός "κομμουνισμός" .Και μετά ακολούθησε ...
Με πρόφαση την "απειλή του κομμουνισμού" είχαμε : λευκές τρομοκρατίες , φυλακίσεις , εκτελέσεις , προσχηματικές εκλογές αφού πάντα υπήρχαν έτοιμες ομάδες ακροδεξιών αν ζητήσει ο λαός αλλαγή ν αναλάβουν την εξουσία με τα όπλα , αποκλεισμούς από το δημόσιο , αποκλεισμούς από την εκπαίδευση , πιστοποιητικά φρονημάτων , βία και νοθεία στις εκλογές (μέχρι και τα δέντρα ψήφιζαν) και όταν δεν δούλεψε τπτ απο τα παραπάνω ενεργοποιούν το δικό τους εναλλακτικό σχέδιο και κάνουν το πραξικόπημα . Και όταν επιτέλους απαλλαχθήκαμε από όλους αυτούς το 74 ανέλαβε την εξουσία εναλλάξ η δεξιά με την "σοσιαληστική" παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να ακολουθήσουν 41 χρόνια ρεμούλας . Και σήμερα έχεις κόσμο που ανησυχεί αν θ αναλάβει το ΚΚΕ και εφαρμόσει δικτατορία του προλεταριάτου ... Αν αυτό δεν είναι παράδοξο , έλα να μου πεις τι είναι !
Δεν ισχύει.
Παράδειγμα το ότι εδώ και έναν μήνα έχουμε κλειστές τράπεζες, ένα κάρο μαγαζιά που άντεξαν την κρίση έχουν καταστραφεί από αυτό μόνο, κλείνουν ιατρικές μονάδες λόγω ελλείψεων γιατί με τα διαθέσιμά τους πληρώναμε το ΔΝΤ και πάλι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
Σε όλη την προηγούμενη πενταετία, με το παραμικρό καιγόταν η Αθήνα. Τώρα τίποτα.
Ακόμα και στα λίγα επεισόδια που έγιναν, όσοι τα έκαναν πήγαν μόνοι τους γιατί δεν έβρισκαν πορεία να προσκολληθούν. Αυτό δεν το βρίσκεις περίεργο;
Απλώς τώρα δέχεται τη φθορά της εξουσίας κάποιος που τον βλέπεις με περισσότερη συμπάθεια (είτε λόγω ιδεολογικής συγγένειας είτε επειδή τον θεωρείς τελευταία ελπίδα) και το προσέχεις περισσότερο.
Και σήμερα με εκλογές άλλαξε η κυβέρνηση αλλά αν τολμούσε να "φύγει" απο την ΕΕ θα απειλούσαν οι Τζήμεροι με πραξικόπημα ... Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι δεξιοί τη Δημοκρατία . Από τον εμφύλιο και μετά αυτά κάνουν .Και καλά κέρδισαν τον εμφύλιο για να μην έρθει ο καταστροφικός "κομμουνισμός" .Και μετά ακολούθησε ...
Με πρόφαση την "απειλή του κομμουνισμού" είχαμε : λευκές τρομοκρατίες , φυλακίσεις , εκτελέσεις , προσχηματικές εκλογές αφού πάντα υπήρχαν έτοιμες ομάδες ακροδεξιών αν ζητήσει ο λαός αλλαγή ν αναλάβουν την εξουσία με τα όπλα , αποκλεισμούς από το δημόσιο , αποκλεισμούς από την εκπαίδευση , πιστοποιητικά φρονημάτων , βία και νοθεία στις εκλογές (μέχρι και τα δέντρα ψήφιζαν) και όταν δεν δούλεψε τπτ απο τα παραπάνω ενεργοποιούν το δικό τους εναλλακτικό σχέδιο και κάνουν το πραξικόπημα . Και όταν επιτέλους απαλλαχθήκαμε από όλους αυτούς το 74 ανέλαβε την εξουσία εναλλάξ η δεξιά με την "σοσιαληστική" παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να ακολουθήσουν 41 χρόνια ρεμούλας . Και σήμερα έχεις κόσμο που ανησυχεί αν θ αναλάβει το ΚΚΕ και εφαρμόσει δικτατορία του προλεταριάτου ... Αν αυτό δεν είναι παράδοξο , έλα να μου πεις τι είναι !
Κοίταξε, για να συννενοούμαστε.
Δεν έγραψα πως αν βγει το ΚΚΕ θα αλλάξει το πολίτευμα. Σαφώς και δεν θα γίνει αυτό.
Το ότι όμως πρακτικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, δεν σημαίνει πως δεν αναφέρεται στο καταστατικό.
Τώρα, αν θέλεις να αναλύσουμε το γιατί αναφέρει κάτι τέτοιο το καταστατικό του ΚΚΕ ενώ ούτε πρακτικά είναι εφαρμόσιμο (ειδικά σε αυτή τη χώρα), αλλά ούτε και το ίδιο το ΚΚΕ τελικά θέλει να το κάνει, μπορούμε να το προσπαθήσουμε.
Γνώμη μου είναι πως το αναφέρει ακριβώς για να εξασφαλίσει το ότι το ΚΚΕ δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία αλλά θα βρίσκεται πάντα στην ίδια θέση (ελάσσονα αντιπολίτευση με σταθερό εκλογικό ποσοστό).
Επίσης, αν κατά σύμπτωση ( !; ) οδηγούμασταν κάποτε κάπου εκεί, να είσαι σίγουρος πως ο Τζήμερος θα ήταν το μικρότερο πρόβλημα αυτού που θα το έκανε.
Και επειδή αναφέρεις τα κακά της δεξιάς, απλώς να θυμίσω πως επειδή ο κόσμος είναι τελικά ένα μικρό χωριό, αυτά που αναφέρεις δεν συνέβησαν μόνο εδώ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε άλλες τα έκανε η δεξιά, σε άλλες τα έκανε η αριστερά. Δεν είναι θέμα παράταξης, είναι απλώς θέμα του ποιος ήταν στην εξουσία τότε.
Κάποτε όμως πρέπει να καταλάβουμε πως ο εμφύλιος τελείωσε και να προχωρήσουμε. Ειδικά όσοι δεν τον πρόλαβαν.
Κοίταξε, για να συννενοούμαστε.
Δεν έγραψα πως αν βγει το ΚΚΕ θα αλλάξει το πολίτευμα. Σαφώς και δεν θα γίνει αυτό.
Το ότι όμως πρακτικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, δεν σημαίνει πως δεν αναφέρεται στο καταστατικό.
Τώρα, αν θέλεις να αναλύσουμε το γιατί αναφέρει κάτι τέτοιο το καταστατικό του ΚΚΕ ενώ ούτε πρακτικά είναι εφαρμόσιμο (ειδικά σε αυτή τη χώρα), αλλά ούτε και το ίδιο το ΚΚΕ τελικά θέλει να το κάνει, μπορούμε να το προσπαθήσουμε.
Γνώμη μου είναι πως το αναφέρει ακριβώς για να εξασφαλίσει το ότι το ΚΚΕ δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία αλλά θα βρίσκεται πάντα στην ίδια θέση (ελάσσονα αντιπολίτευση με σταθερό εκλογικό ποσοστό).
Επίσης, αν κατά σύμπτωση ( !; ) οδηγούμασταν κάποτε κάπου εκεί, να είσαι σίγουρος πως ο Τζήμερος θα ήταν το μικρότερο πρόβλημα αυτού που θα το έκανε.
Και επειδή αναφέρεις τα κακά της δεξιάς, απλώς να θυμίσω πως επειδή ο κόσμος είναι τελικά ένα μικρό χωριό, αυτά που αναφέρεις δεν συνέβησαν μόνο εδώ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε άλλες τα έκανε η δεξιά, σε άλλες τα έκανε η αριστερά. Δεν είναι θέμα παράταξης, είναι απλώς θέμα του ποιος ήταν στην εξουσία τότε.
Κάποτε όμως πρέπει να καταλάβουμε πως ο εμφύλιος τελείωσε και να προχωρήσουμε. Ειδικά όσοι δεν τον πρόλαβαν.
Δεν το είπες αλλά τεχνηέντως άφησες να αιωρείται ότι θα το κάνει .
Το ΚΚΕ το αφήνει στο καταστατικό του για να μην γυρίσει κανείς και του πει ότι τον εξαπάτησε . Σε αυτό πιστεύει , για αυτό παλεύει .Όσοι λοιπόν θελήσουν ν ακολουθήσουν το μονοπάτι του ΚΚΕ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι τι να περιμένουν . Το ότι ο σοσιαλισμός θα έρθει σαν αναγκαιότητα και όχι με επανάσταση είναι νομοτελειακά σίγουρο . Ή ο φασισμός ! Αν δεν αλλάξει ο καπιταλισμός ρότα, οι εξελίξεις στη χώρα μας θα είναι ραγδαίες . Το 62% στο δημοψήφισμα δεν ήρθε τυχαία και ας μην ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα που ήθελε να στείλει . Το διακύβευμα σήμερα για τον έλληνα είναι τι έχει να χάσει και από τι έχει να απελευθερωθεί . Άλλος παλεύει για το σαλέ του , άλλος για τη θεσούλα του και άλλος για τα δεσμά του . Για κακή μας τύχη σήμερα αυτοί που έχουν ν απελευθερωθούν από τα δεσμά τους είναι οι περισσότεροι και ο ρυθμός αύξησης τους είναι υπερβολικά μεγάλος .
Αναφέρω τα κακά της δεξιάς γιατί στην πρόταση του ΚΚΕ αφήνετε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει το πολίτευμα (αυτό της προσχηματικής Δημοκρατίας των ολίγων που ενώ κέρδισε τον εμφύλιο συνέχισε να συμπεριφέρεται συνωμοτικά εναντίον ελλήνων πολιτών καταδυναστεύοντας τις ζωές τους) .
Ξέρεις είναι βολικό να θέλεις ν απαλλαγείς από την ιστορία σου , ειδικότερα όταν δεν σε κολακεύει αλλά ξεχνάς ότι είχαν από το 48 μέχρι το 80 και για τόσα χρόνια που οι ομοϊδεάτες σου αρνούνταν πεισματικά να κάνουν .
"Αν κατά σύμπτωση οδηγούμαστε εκεί ..." Δεν κατάλαβα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν είναι , μπορεί ν ακολουθήσει την πολιτική που επιθυμεί ή όχι , αν δεν μπορεί ας τις καταργήσουμε και ας φέρουμε το βασιλιά τον Πάπα ή όποιον άλλον νομίζουμε ότι είναι κατάλληλος .
Σου έγραψα για τους Τζήμερους γιατί δεν είναι ο μόνος που άρχισε τις χουντικές κορώνες , το κάνουν κλιμάκια της αστυνομίας , το έκανε ο Βορίδης στην προεκλογική του ομιλία , το κάνει ο Άδωνης σε κάθε του εμφάνιση και πολλοί ακόμα . Αν εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα σε αυτές τις συμπεριφορές αλλά ζητάς "να αφήσουμε πίσω τον εμφύλιο" , που στην πραγματικότητα πίσω είναι αλλά τα δεινά του κάποιοι τα βρίσκουν πάντα μπροστά τους , τι να πω ,εγώ κάνω λάθος !
Τέλος δεν ξέρω τι κάνουν αλλού και δεν με νοιάζει κιόλας , αλλά αφού είναι θέμα του ποιός έχει την εξουσία και μόνο, θα ήθελα να δω αν ασκήσει η "αριστερή παρένθεση" την εξουσία με αντίστοιχο τρόπο τις αντιδράσεις σου...
pipe_smoker
29/07/2015, 09:19
Τί να σου πω?
Δεν το αποκλείω, ούτε μου φαίνεται κουλό σενάριο, ούτε μπορώ να σου πω ότι δεν έχει περάσει κι από το δικό μου μυαλό.
Δεν ισχύει.
Νννναι.....
Κατ'αρχάς να πω ότι καλό θα ήταν να μην τα πετάμε έτσι τα απόλυτα:)
Όταν (τουλάχιστον από κάποιους) έχει γίνει μια προσπάθεια να γίνει η κουβέντα σε ένα επίπεδο "Τί θεωρώ εγώ", "Τί θεωρείς εσύ" και πάει λέγοντας, τα "Δεν ισχύει", "Είσαι λάθος", "Έχεις άδικο", οδηγούν αλλού.
Και είναι και καλοκαιράκι, κάνει και ζέστη και τα νεύρα όλων μας δεν είναι και στα καλύτερά τους και δε θέλουν και πολύ.
Ας μείνουμε σε ένα κλίμα έκφρασης προσωπικών απόψεων και ας μην το σφίγγουμε και πολύ το πράγμα (ειδικά μιας και η κουβέντα είναι λίγο παρασκηνιακή κλπ).
ΥΓ. Μπορεί απλά να σου βγήκε ένα "δεν ισχύει" αντί για ένα "δε νομίζω πως είναι έτσι". Εγώ τα λέω για να τα πώ σε αυτή την περίπτωση.
Παράδειγμα το ότι εδώ και έναν μήνα έχουμε κλειστές τράπεζες, ένα κάρο μαγαζιά που άντεξαν την κρίση έχουν καταστραφεί από αυτό μόνο, κλείνουν ιατρικές μονάδες λόγω ελλείψεων γιατί με τα διαθέσιμά τους πληρώναμε το ΔΝΤ και πάλι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
Σε όλη την προηγούμενη πενταετία, με το παραμικρό καιγόταν η Αθήνα. Τώρα τίποτα.
Ακόμα και στα λίγα επεισόδια που έγιναν, όσοι τα έκαναν πήγαν μόνοι τους γιατί δεν έβρισκαν πορεία να προσκολληθούν. Αυτό δεν το βρίσκεις περίεργο;
Απλώς τώρα δέχεται τη φθορά της εξουσίας κάποιος που τον βλέπεις με περισσότερη συμπάθεια (είτε λόγω ιδεολογικής συγγένειας είτε επειδή τον θεωρείς τελευταία ελπίδα) και το προσέχεις περισσότερο.
Μάλιστα.
Εδώ έχουμε ένα άλλο θέμα όμως.
Τις πορείες ποιός τις κάνει?
Άμα δεχτούμε ότι οι πορείες είναι οργανωμένα σχέδια των Αμερικανών/ξένων δυνάμεων/εξωγήινων/ΜΜΕ κλπ κλπ τότε ναι.
Όχι ζόρι δεν πέφτει στην κυβέρνηση.
Όχι στη γωνία δεν την περιμένουν.
Αλλά είμαι εγώ ο βλαμμένος όπως έγραψα και παραπάνω και την αντιμετωπίζουν με το γάντι.
Αν τις πορείες τις κάνει ο κόσμος, τί του καταλογίζουμε ακριβώς?
Το για ποιό λόγο εξακολουθεί να έχει ελπίδες ότι θα βρεθεί άκρη με το Σύριζα, ή δεν ξέρω γω τί άλλο?
Αν ο κόσμος δε θέλει να κατέβει να απεργήσει δε θα κατέβει. Απλό.
Αλλά το να πούμε ότι έχει γίνει πλασάρισμα από τα ΜΜΕ για να φανεί σα σωτήρας ο Σύριζα και ως εκ τούτου κάθεται ο κόσμος στα αυγά του και δεν απεργεί, ε τί να πω.