View Full Version : HABEMUS PAPAM 3
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
pipe_smoker
16/07/2015, 18:10
....
Τί bonus σας δίνουν στη δουλειά ρε μλκ?:moutza:
Σας ποτίζουν ναρκωτικά για να χαλαρώνετε, ή σας έχουν τίποτα Thai girls και σας πλακώνουν στο μασάζ τα απογεύματα?:lol:
Τί σχέση έχει αυτό που έγραψες παραπάνω (ασχέτως με το αν δίνεις ελπίδες, ή υποστηρίζεις Tsipras for president. Χέστηκα. Επειδή εξηγείς τη θέση σου και τη δική σου οπτική το λέω) με αυτά που έγραφες μερικές σελίδες πριν?
Γι'αυτό σου είπα για το ύφος σου.
Λες και σου χακάρουν το λογαριασμό είναι ώρες ώρες.
Α μαμήδια.
:beer::beer::beer:
Nαι, οκ είμαι απογοητευμένος. Σαν να είμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να κάνουμε ισορροπία σε σχοινί, και απ΄τη μια είναι καρχαρίες και απ΄την άλλη καρχαρίες. Το τελευταίο 15μερο του Ιούνη ήταν τρομακτικά τραγικό. Σαν να είχαμε φάει σαβούρδα και να τριβόμαστε στην άσφαλτο, και ξαφνικά να φύγαμε στον γκρεμό που ήταν 20-25 μέτρα-δις πιο κάτω.
Ελπίζω πως ο Αλεξ θα σοβαρευτεί και θα θυμηθεί πως είναι πρωθυπουργός, προσπαθώντας να κυβερνήσει, γιατί μέχρι στιγμής δεν...
Οι προηγούμενοι είναι τελειωμένοι, και δεν ήθελαν να αλλάξουν τίποτα. Ο Αλεξ έχει την ανοχή του κόσμου και δείχνει οτι μπορεί να περάσει επωδυνες αλλαγές χωρίς ιδιαίτερες απώλςειες.
Είναι φανερό, πως ο Έλλην γουστάρει Αλεξ και μνημόνιο...:D
Αν καταφέρει να κερδίσει μερικές εσωτερικές μάχες ξεκαθαρίζοντας τους βροντόσαυρους, και κυρίως αν κερδίσει λίγη απ΄τη χαμένη αξιοπιστία των έξω, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά με τη σειρά και με τον χρόνο τους. Αν δεν κάνει κανένα γιουρούσι σε οδοφράγματα αλα Τσε, εύκολα μπορεί να γυρίσει η ψυχολογία και των αγορών και του κόσμου και των δανειστών. Όλα είναι σε μια κλωστή, αλλά όλα μπορούν να σωθούν ακόμα, μιας και Eurogroup θα γίνονται στον αιώνα τον άπαντα. Και τα δάνεια μπορούν να τα στείλουν σε λήξη στου διαόλου τη μάνα (κούρεμα είναι αυτό), και να κάνουμε ένα come back εύκολο μιας και είμαστε στα τάρταρα, και οι όροι μπορούν να αλλάξουν, ή να αφαιρεθούν. Είναι τόσο χαμηλά ο πήχης, που και το επιτόπιο ζέσταμα, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην οικονομία, αφού ακόμα και εκεί η ψυχολογία και η εμπιστοσύνη, είναι το παν.
Alex for president. Δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο να ελπίζουμε, εκτός και περιμένει κανείς ανάκαμψη ΠαΣΟκ από την Φώφη ή come back με Μειμαράκη ή Βορίδη...
πες πες τον ψήσαμε και αυτόν
:D
Τι αμαρτίες πληρώνω ρπμ...
Ήρθα σε μπεργκεραδικο στον Πειραιά να πάρω κάτι μιας και είμαι μόνος...και πέφτω πάνω στον Κατρουγκαλο που χλαπακιαζει μαζί με την νεολαία του σύριζα...
Φτου σου ρπμ...μου κόπηκε η όρεξη.:cry:
pipe_smoker
16/07/2015, 18:28
Τέτοια λέγε εσύ να του βγει ο Mr Hyde πάλι κι άντε να τονε μαζέψουμε:tooth:
pipe_smoker
16/07/2015, 18:29
Ήρθα σε μπεργκεραδικο στον Πειραιά να πάρω κάτι μιας και είμαι μόνος...και πέφτω πάνω στον Κατρουγκαλο που χλαπακιαζει μαζί με την νεολαία του σύριζα...
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Δε σε θέλει ρε μλκ.
Μα τη μπαναγία δηλαδή. Δε σε θέλει.
Ψυχραιμία παίδες.
Στην ουσία αυτό που έγινε το τελευταίο μήνα δεν ήταν ενηλικίωση του Άλεξ, αλλά ενηλικίωση του Έλληνα
Cpt. Haddock
16/07/2015, 18:32
Ψυχραιμία παίδες.
Στην ουσία αυτό που έγινε το τελευταίο μήνα δεν ήταν ενηλικίωση του Άλεξ, αλλά ενηλικίωση του Έλληνα
Καιρος ήταν (αν και διατηρω ακομα τις αμφιβολιες μου...)
Cpt. Haddock
16/07/2015, 18:32
Ψυχραιμία παίδες.
Τί bonus σας δίνουν στη δουλειά ρε μλκ?:moutza:
Σας ποτίζουν ναρκωτικά για να χαλαρώνετε, ή σας έχουν τίποτα Thai girls και σας πλακώνουν στο μασάζ τα απογεύματα?:lol:
Τί σχέση έχει αυτό που έγραψες παραπάνω (ασχέτως με το αν δίνεις ελπίδες, ή υποστηρίζεις Tsipras for president. Χέστηκα. Επειδή εξηγείς τη θέση σου και τη δική σου οπτική το λέω) με αυτά που έγραφες μερικές σελίδες πριν?
Γι'αυτό σου είπα για το ύφος σου.
Λες και σου χακάρουν το λογαριασμό είναι ώρες ώρες.
Α μαμήδια.
:beer::beer::beer:
Νομίζω ότι δεν κάνεις την υπέρβαση ρε pipe.
Ο ρεαλισμός μου, γράφει τα προηγούμενα ποστ, ο ρεαλισμός μου γράφει και αυτά.
Τα πρώτα αφορούν το παρόν, τα δεύτερα ένα πιθανον μέλλον με προσαρμογή του εκλεκτου στα δικά μου μέτρα. :p
Αμ και εγώ τις διατηρώ...
Κάποιος που βαφτίζει τον γιο του ... Τσε, δεν κάνει rehab έτσι εύκολα...:tooth:
pipe_smoker
16/07/2015, 18:39
Νομίζω ότι δεν κάνεις την υπέρβαση ρε pipe.
Ο ρεαλισμός μου, γράφει τα προηγούμενα ποστ, ο ρεαλισμός μου γράφει και αυτά.
Τα πρώτα αφορούν το παρόν, τα δεύτερα ένα πιθανον μέλλον με προσαρμογή του εκλεκτου στα δικά μου μέτρα. :p
Δεν κάνω εγώ υπέρβαση.
Εσύ κάνεις.
Αφού πήρες μπέργκερ από εκεί που έτρωγε ο Κατρούγκαλος:lol:
wthanasis
16/07/2015, 19:05
Ψυχραιμία παίδες.
Αμην ! Συνήθως κάπου στην ενηλικίωση κόβεται και ο κατ΄εξακολούθηση αυνανισμός... Άντε μπας και δούμε φως κάποτε...
skylaros
16/07/2015, 19:07
ΠΟΥ ???
ΠΟΥ ???
μπαρ-μπε-κιου φρεαττυδος,
2 ερωτήσεις:
-Το 2012 δώθηκαν του κόσμου τα δις για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες.
Δις που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Υποτίθεται ότι έγινε ό,τι έγινε για να υπάρξει ένα
ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έγιναν συγχωνεύσεις τραπεζών, οι 4 που έμειναν πήγαιναν γαμάτα
στα stress tests κτλ κτλ. Γιατί λοιπόν πάλι χρειάζονται τόσα δις για ανακεφαλαιοποίηση;
-Μέχρι τον Ιούνιο υποτίθεται πως οι δανειακές μας ανάγκες ήταν 9-12 δις. Πως σκατά βρεθήκαμε να χρειαζόμαστε 80;
spyrakos35
16/07/2015, 19:41
2 ερωτήσεις:
-Το 2012 δώθηκαν του κόσμου τα δις για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες.
Δις που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Υποτίθεται ότι έγινε ό,τι έγινε για να υπάρξει ένα
ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έγιναν συγχωνεύσεις τραπεζών, οι 4 που έμειναν πήγαιναν γαμάτα
στα stress tests κτλ κτλ. Γιατί λοιπόν πάλι χρειάζονται τόσα δις για ανακεφαλαιοποίηση;
-Μέχρι τον Ιούνιο υποτίθεται πως οι δανειακές μας ανάγκες ήταν 9-12 δις. Πως σκατά βρεθήκαμε να χρειαζόμαστε 80;
Γιατι ρε φιλε τωρα που βρισκοταν η ακρη;
:cry:
spyrakos35
16/07/2015, 19:43
..... με προσαρμογή του εκλεκτου στα δικά μου μέτρα. :p
Ωρα ειναι να μας πεις οτι ο ροσσι κατεστρεψε τους αγωνες......:lol:
2 ερωτήσεις:
Ανακεφαλαιοποίηση. Οι τράπεζες πρέπει να κρατούν 10% εποπτικά κεφάλαια + οτι διαλύθηκαν από την εκροή καταθέσεων + οτι πήγαν στον θεό τα κόκκινα δάνεια αφού κανείς δεν πλήρωνε λόγω συνέχειας στην ύφεση και της ελπίδας σεισάχθειας + οτι η οργανική τους κερδοφορία δεν υφίσταται πλέον λόγω ύφεσης + capital control + ένα κάρο άλλες μαλακίες όπως το οτι δεν υπάρχουν μέτοχοι να βάλουν αυτοί τα λεφτά, μιας και ανήκουν στο κράτος.
Τα 8 αφορούν άμεσες πληρωμές, IMF-ECB-ομόλογα δικά μας + τα λεφτά που χρειαζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συνταξεις (2 δις περίπου το μηνα) μιας και τα έσοδα μας πήγαν περίπατο,,,
Ανακεφαλαιοποίηση. Οι τράπεζες πρέπει να κρατούν 10% εποπτικά κεφάλαια + οτι διαλύθηκαν από την εκροή καταθέσεων + οτι πήγαν στον θεό τα κόκκινα δάνεια αφού κανείς δεν πλήρωνε λόγω συνέχειας στην ύφεση και της ελπίδας σεισάχθειας + οτι η οργανική τους κερδοφορία δεν υφίσταται πλέον λόγω ύφεσης + capital control + ένα κάρο άλλες μαλακίες όπως το οτι δεν υπάρχουν μέτοχοι να βάλουν αυτοί τα λεφτά, μιας και ανήκουν στο κράτος.
Σε ποιά ύφεση αναφέρεσαι; Σε αυτή των τελευταίων 2 εβδομάδων; Η των τελευταίων ετών;
Τα 8 αφορούν άμεσες πληρωμές, IMF-ECB-ομόλογα δικά μας + τα λεφτά που χρειαζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συνταξεις (2 δις περίπου το μηνα) μιας και τα έσοδα μας πήγαν περίπατο,,,
8, μήπως εννοείς 80; Όταν λές τα έσοδα μας πήγαν περίπατο τι εννοείς;
Ωρα ειναι να μας πεις οτι ο ροσσι κατεστρεψε τους αγωνες......:lol:
Αυτό είναι βέβαιο. Όπως και το golf, το χόκευ επί χόρτου, ενώ παίζει να είναι το βαθύ λαρύγγι στο σκάνδαλο της ΟΥΕΦΑ...
Sorry Αντουάν. Στην επόμενη ζωή μου, θα ασχοληθώ με το αν η αυτοκτονία των lemmings αποτελεί αστικό μύθο ή τους τρόπους μαγειρέματος των χελιδονοφωλιών του Βόρνεο.:beer:
Εγω θα συνεχισω να σε αγαπάω ρε μαλάκα και ας μην εχεις παρει πρέφα un cazzo για τι (θα έπρεπε να) μιλαμε..:a07:
Υ.Γ.
Πακετανιε, ο καιρός γαρ εγγύς .. ( μη σΕ πω ότι παιζεις καθυστερήσεις..)
Σε ποιά ύφεση αναφέρεσαι; Σε αυτή των τελευταίων 2 εβδομάδων; Η των τελευταίων ετών;
8, μήπως εννοείς 80; Όταν λές τα έσοδα μας πήγαν περίπατο τι εννοείς;
Το 1ο εξάμηνο του 15 χάθηκε η μπάλα όπως και στην οικονομία.
Τα 8 είναι οι άμεσες πληρωμές που έχουμε. Τα 80 αφορούν την συνολική χρηματοδότηση μέχρι 6/2018. Καμμιά 50αριά μόνο είναι τα δάνεια που λήγουν + λήξεις ομολόγων + 20 φεύγα του IMF που φεύγει. Απο την στιγμή που δεν μπορείς να τα ρολλάρεις απο την αγορά όπως είναι το φυσιολογικό, κάποιος πρέπει να στα δώσει για να μην σκάσουν.
Δεν υπάρχουν έσοδα. Είμασταν -3,5 δις μεχρι τον Μάιο, ενώ τον Ιούνη-Ιούλη...αντιο ζωη :wave2:
Δεν υπάρχουν έσοδα. Είμασταν -3,5 δις μεχρι τον Μάιο, ενώ τον Ιούνη-Ιούλη...αντιο ζωη :wave2:
Θα μας έκανες τεραστια χαρη αν έμπαινες στον κοπο να κομμιταρες σουισαιντ ιν δις βερυ μομεντ, καρδουλινι μου...
Εγω θα συνεχισω να σε αγαπάω ρε μαλάκα και ας μην εχεις παρει πρέφα un cazzo για τι (θα έπρεπε να) μιλαμε..:a07:
data overflow :a35:
Θα μας έκανες τεραστια χαρη αν έμπαινες στον κοπο να κομμιταρες σουισαιντ ιν δις βερυ μομεντ, καρδουλινι μου...
338631
με ένα πρόχειρο υπολογισμό πόσο μας έχουν κοστίσει οι πολιτικές Τσίπρα-Βαρουφάκη;
amyroukai
16/07/2015, 20:41
μπαρ-μπε-κιου φρεαττυδος,
ΛΟΛ και ν αμην το έγραφες, δεν πίστευα ότι θα ήταν κάπου αλλού...
Cpt. Haddock
16/07/2015, 21:02
Υ.Γ.
Πακετανιε, ο καιρός γαρ εγγύς .. ( μη σΕ πω ότι παιζεις καθυστερήσεις..)
Καντα λιανα μαστορα γιατι μετα απο 5 μερες στα μπροκολα και στα χοιροστασια, δε στροφαρω :beer:
Δεινόσαυρος
16/07/2015, 21:33
με ένα πρόχειρο υπολογισμό πόσο μας έχουν κοστίσει οι πολιτικές Τσίπρα-Βαρουφάκη;
Πήγα να σου δώσω την ακριβή και ουχί πρόχειρη απάντηση των 500 τρισεκατομυρίων. Με φουλ ανάλυση.
Αλλά κρατιέμαι. Αμάν ρε παιδιά αυτό ακόμα μας μάρανε; Πόσο μας «στοίχησε» ο καθένας; Όσο και να ήταν δεν είναι ούτε μόριο από ό,τι μας στοίχησαν τα απόβλητα που κουβαλάμε στο κεφάλι αντί για μυαλλά. Σε αυτό συγκατάλέγω και τις ψευτο-εμμονές να βρούμε ποιός φταίει. Γίνεται να αφεθούν κατα μέρος και να κοιτάξουμε λίγο το μέλλον;
Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε, όχι αστεία...
nick_VFR
16/07/2015, 21:58
Και αποφάσισες να το μοιραστείς μαζί μας και να σου κάνουμε παρέα στην δίαιτα?? :p
Δες το θετικά.
Αν δήλωνες οικονομολόγος, θα λέγαμε ότι κάνεις οικονομία στο φαγητό.
Τώρα λέμε ότι κέρδισες (=κράτησες στην τσέπη) το κόστος του φαγητού που θα έτρωγες!
spyrakos35
16/07/2015, 22:00
Πήγα να σου δώσω την ακριβή και ουχί πρόχειρη απάντηση των 500 τρισεκατομυρίων. Με φουλ ανάλυση.
Αλλά κρατιέμαι. Αμάν ρε παιδιά αυτό ακόμα μας μάρανε; Πόσο μας «στοίχησε» ο καθένας; Όσο και να ήταν δεν είναι ούτε μόριο από ό,τι μας στοίχησαν τα απόβλητα που κουβαλάμε στο κεφάλι αντί για μυαλλά. Σε αυτό συγκατάλέγω και τις ψευτο-εμμονές να βρούμε ποιός φταίει. Γίνεται να αφεθούν κατα μέρος και να κοιτάξουμε λίγο το μέλλον;
Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε, όχι αστεία...
Με καλυψες......
nick_VFR
16/07/2015, 23:00
Νομίζω ότι όλο αυτό που ζούμε, τελικά περιγράφεται με μία και μόνο λέξη.
ΜΠΙΝΙΑ!! :cry::cry::cry:
el_hymador
17/07/2015, 00:41
Δεκτά όλα αυτά και λογικά ακούγονται... η οικονομία πάει χάλια, υπάρχει τρελή ύφεση οπότε πως να εξυγιανθεί το τραπεζικό "μας" σύστημα και να ορθοποδήσει μέσα σε αυτό το καθεστώς;
Οπότε προτείνω κάτι εντελώς ριζοσπαστικό και καινοτόμο, κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα ταράξει συθέμελα την επιστήμη της οικονομολογίας, κάτι που είναι δύσκολο να κατανοήσει όχι ο αδαής και απλός πολίτης αλλά ακόμα και ο νομπελίστας...
έτοιμοι;
Γιατί αντί να επιβάλλονται συνεχώς υφεσιακά μέτρα που κατακερματίζουν την οικονομία, δεν δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε αυτή να ορθοποδήσει και κατ επέκταση να εξυγιανθεί και το τραπεζικό σύστημα;
πςςςςςςςς.... τι είπα ο φούστης;;;!!!!! Πολύ μπροστά σκέψη...
Γιατί λοιπόν όχι κάτι τέτοιο; ε; ε; Ε;
skylaros
17/07/2015, 00:48
Μόλις χλαμπούκιασα ένα ντορίτος με έξτρα μπιφτέκι από το μπαρ μπε κιου στη Τζαβέλα όμως να μη περιμένω!
ρε Hymador και πως θα συνεχίσει να τραβάει όσο γάλα γουστάρει από την αγελάδα ?
spyrakos35
17/07/2015, 04:43
ενημερωτικά πάλι
http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/16/germania-ellada_n_7809606.html?utm_hp_ref=greece&utm_source=News247&utm_medium=DiabasteAkoma_article&utm_campaign=24MediaWidget
nikos_abel
17/07/2015, 06:55
Απλά όλοι θέλουμε να ακούσουμε κάτι θετικό.
Από οπου και να προέρχεται αυτό.
Αλήθεια ή ψέματα.
(και στο μεταξύ πόσταρε ο σνάιπερ, ο ορισμός του αισιόδοξου :lol: )
Nαι, οκ είμαι απογοητευμένος. Σαν να είμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να κάνουμε ισορροπία σε σχοινί, και απ΄τη μια είναι καρχαρίες και απ΄την άλλη καρχαρίες. Το τελευταίο 15μερο του Ιούνη ήταν τρομακτικά τραγικό. Σαν να είχαμε φάει σαβούρδα και να τριβόμαστε στην άσφαλτο, και ξαφνικά να φύγαμε στον γκρεμό που ήταν 20-25 μέτρα-δις πιο κάτω.
Ελπίζω πως ο Αλεξ θα σοβαρευτεί και θα θυμηθεί πως είναι πρωθυπουργός, προσπαθώντας να κυβερνήσει, γιατί μέχρι στιγμής δεν...
Οι προηγούμενοι είναι τελειωμένοι, και δεν ήθελαν να αλλάξουν τίποτα. Ο Αλεξ έχει την ανοχή του κόσμου και δείχνει οτι μπορεί να περάσει επωδυνες αλλαγές χωρίς ιδιαίτερες απώλςειες.
Είναι φανερό, πως ο Έλλην γουστάρει Αλεξ και μνημόνιο...:D..........
........μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην οικονομία, αφού ακόμα και εκεί η ψυχολογία και η εμπιστοσύνη, είναι το παν.
Alex for president. Δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο να ελπίζουμε, εκτός και περιμένει κανείς ανάκαμψη ΠαΣΟκ από την Φώφη ή come back με Μειμαράκη ή Βορίδη...
Το πλέον αισιόδοξο πράγμα που διάβασα τον τελευταίο καιρό.
Δύο φορές για να τονίσεις τις αμφιβολίες σου ε; :lol:
amyroukai
17/07/2015, 08:35
Γιατί αντί να επιβάλλονται συνεχώς υφεσιακά μέτρα που κατακερματίζουν την οικονομία, δεν δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε αυτή να ορθοποδήσει και κατ επέκταση να εξυγιανθεί και το τραπεζικό σύστημα;
Οι "συνθήκες". Μάλιστα. Για πες και άλλα, περικαλώ.
Σου λέει πχ νωρίτερα ο Τσοπάνης ότι στην δική του δουλειά δεν τον συμφέρει να δουλεύει.
Θα σου πω στην δική μου ότι αν δεν έχεις γνωστό κάπου και αν δεν γίνει όλη η μούρη σου καφέ και τα χεράκια σου λαδωμένα, έργο υποδομής δεν βλέπεις (διότι τα ιδιωτικά πλέον δεν παίζουν) και πάλι αν δεις, το πότε θα το πληρωθείς άγνωστο (φαλήρισε έτσι ένας γνωστός, πολύ πολύ μέσα και κινδυνεύει να χάσει κόπους μιάς ζωής, άλλος ένας απλά καταστράφηκε απλά γιατί παρέδιδαν δουλειά, έκοβαν τιμολόγια και πληρωνόντουσαν δύο χρόνια μετά και αν). Και σε τι τιμή, γιατί επιτρέπονται αναθέσεις με εκπτώσεις που λες ούτε εργάτη δεν πληρώνουν.
Πόσο μεγάλα πρέπει να είναι για να κόψεις τις προμήθειες -με το αζημίωτο- πχ στα νοσοκομεία;
Και ο μύλος γυρίζει...
Από τον Βαγγέλη και την Φώφη δεν περιμένω να στεναχωρήσουν τα πελατάκια τους. Για τα αυγά δεν θέλω καν να συζητήσω. Ποιός θα αλλάξει τις συνθήκες ώστε να δουλέψουν πιο σωστά; Τον Αλέξη τον έχουν κάνει κουρελόπανο εντός και εκτός... Ακόμα και να δεχτώ την πρόθεση να τα βάλει με τους "εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές και καναλάρχες" και την βρωμιά σε κάθε επίπεδο, μπορεί πιά; Μακάρι γιατί αν δεν μπορέσει, αποχαιρέτα την Γραικία που ήξερες/ξέραμε.
το να εξυγιάνει κανείς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι παντελώς χρεοκοπημένα και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, δεν το σκέφτονται?
Με σύνταξη στα 67 και κόψιμο του ΕΚΑΣ θα σωθούν.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής.
Κάναμε στην άκρη τους πολιτικούς και βάλαμε μπροστά τους οικονομολόγους.
Οι οποίοι περνάνε ότι θέλουνε και στη συνέχεια έρχονται οι ίδιοι, από όλες τις πλευρές, και σου λένε ότι τα μαθηματικά δεν βγαίνουν.
Το έχω χάσει κάπου?
nikos_abel
17/07/2015, 08:49
Όταν σταματάμε να παράγουμε ΦΑΓΗΤΟ ενώ θα μπορούσαν, επειδή γίνεται ασύμφορο ενώ κάποιοι στο πλανήτη πεινάνε,
τότε βλέποντας τη μεγάλη εικόνα κάτι δε πάει καλά στο σύστημα, όπως και να είναι, θα έλεγα.
Δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά (τσοπάνη)
amyroukai
17/07/2015, 08:49
Αν δεν απατώμαι, δεν ήταν όλα τα ταμεία χρεωκοπημένα, πολλά είχαν μεγάλα αποθέματα, μέχρι το συμβάν/σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Μία αυτό, μία το κούρεμα των ομολόγων στα οποία είχαν "υποχρεωθεί" από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να επενδύσουν (αλήθεια, του Σόιμπλε τα ομόλογα διάβασα δεν κουρεύτηκαν) και τώρα κλαίνε/κλαίμε.
Joyrider
17/07/2015, 09:36
Βλέποντας χτες την συνέντευξη Βαρουφάκη στο thepressproject, βρίσκω τα άρθρα που έβαλαν byron και spyrakos τελείως λάθος.
Πως γίνεται να μιλάνε για chicken game στο ένα άρθρο και για το ότι το grexit ήταν το δυνατότερο διαπραγματευτικό μας χαρτί, στο άλλο άρθρο, όταν ο ντάισελμπλουμ από την πρώτη στιγμή απειλεί με "κυπριακό", η εκτ σου λέει ότι έχει πλάνο για grexit και ο σόιμπλε σου λέει ότι έχει στόχο το grexit;
Εμείς πήγαμε με το λογικό επιχείρημα περί μη βιωσιμότητας όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την σχεδιασμένη έξοδό μας για φόβητρο των άλλων χωρών χωρίς να τους νοιάζει τίποτα άλλο. Δεν πιστεύω ότι είχαν σκοπό ποτέ την διαπραγμάτευση και γιαυτό φάνηκε ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα 5 μήνες.
Cpt. Haddock
17/07/2015, 09:42
Ενα ενδιαφερον βιντεακι. Δεν το βαζω για πολιτικους λογους (αν και το ξεψυχισμενο, δειλο "ναι" του Καμμενου ειναι ολα τα λεφτα), αλλα μπας και καταλαβουμε οτι τωρα ειναι η ευκαιρια να σταματησει ο αεναος κυκλος των κουφιων υποσχεσεων.
https://video-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xtf1/v/t42.1790-2/11747819_10153474206693151_1946963180_n.mp4?efg=eyJybHIiOjM0OSwicmxhIjo1NDR9&rl=349&vabr=194&oh=9bc7ea148ca6ef93d775aac3e7e30bc6&oe=55A8C0C6
:wave2:
amyroukai
17/07/2015, 09:50
Και μια που λεμε για νομπελίστες οικονομολόγους...
http://www.topontiki.gr/article/136849/stigklits-ayto-poy-i-germania-epevalle-me-ravdi-einai-apla-adianoito#.VadOyLKzo9I.facebook
Ενα ενδιαφερον βιντεακι. Δεν το βαζω για πολιτικους λογους (αν και το ξεψυχισμενο, δειλο "ναι" του Καμμενου ειναι ολα τα λεφτα), αλλα μπας και καταλαβουμε οτι τωρα ειναι η ευκαιρια να σταματησει ο αεναος κυκλος των κουφιων υποσχεσεων.
https://video-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xtf1/v/t42.1790-2/11747819_10153474206693151_1946963180_n.mp4?efg=eyJybHIiOjM0OSwicmxhIjo1NDR9&rl=349&vabr=194&oh=9bc7ea148ca6ef93d775aac3e7e30bc6&oe=55A8C0C6
:wave2:
Καπετάνιο ωραία και γραφικά όσα μας δείχνει το βίντεο αλλά το ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση προσπαθεί να ξεφτιλίσει τον Τσίπρα θα το έχεις πάρει χμπάρι νομίζω .Ο Μεϊμαράκης θυμήθηκε αυτή την ώρα να κάνει το κουτσαβάκι , ο Βενιζέλος βγήκε από πάνω , της Χριστοφιλλοπούλου της χρωστάμε ...Βγήκε ο Θοδωράκης και του λέει να ευχαριστήσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλα τα παραπάνω στην πλάτη των Ελλήνων με μπούσουλα την επαπειλούμενη καταστροφή !
Τα λόγια του Θοδωράκη , έμπειρου πολιτικού , αρτίστα στις διαπραγματεύσεις και κυρίως υπεύθυνου να χειριστεί τις κρίσιμες αυτές ώρες .
Ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει: «Αναρωτιέμαι, 251 βουλευτές του έδωσαν εξουσιοδότηση να διαπραγματευθεί – 17 δικοί του δεν του έδωσαν. 229 βουλευτές ψήφισαν τον πρώτο νόμο που τους ζήτησε – 39 δικοί του δεν τον ψήφισαν. Και ο ίδιος δεν ένιωσε την ανάγκη να πει ούτε ένα ευχαριστώ στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που τον στήριξαν. Δεν μιλώ για τους βουλευτές του Ποταμιού. Μιλώ κυρίως για τους παλιούς βουλευτές που όταν ψήφιζαν τα δικά τους μνημόνια, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβριζε. Και τώρα, που ψήφισαν το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει κανείς το θάρρος να τους πει έστω ένα ευχαριστώ. Δεν κάνουν έτσι οι ηγέτες, φίλε Αλέξη. Δεν κάνουν έτσι οι Έλληνες».
Τι λενε ρε οι βλαμμένοι , εγώ λέω να τους πει ότι αν δεν γουστάρουν να μην ψηφίσουν και ότι γίνει , ο κόσμος την ώρα της μεγάλης καταστροφής ξέρει ποιούς θα κυνηγήσει . Δεν ξεχνιούνται 41 χρόνια έτσι !
Ξαφνικός πόνος των νεοφιλελέδων να σώσουν τη χώρα . Το τομάρι σας προστατεύετε όλοι και ψηφίζετε .Ουαι κι αλίμονο αν γίνει η στραβή , οι πρώτοι που θα την πληρώσουν είναι τα τομάρια που συστηματικά πουλάνε τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά τουλάχιστον ,για να μην πάω πιο πίσω !!
Κάντε διαφορετικά αν μπορείτε ,ζητάς κ ευχαριστώ ανόητε ! Τότε θα μάθεις από πρώτο χέρι πως το "κάνουν οι έλληνες" .
Αλήτες που έχετε το θράσος να τον ξεφτιλίζετε !!!!
Έχει παραμερίσει όλες του τις ιδεοληψίες , έχει γίνει μπίλιες με το μισό κόμμα του , υπογράφει το σκληρότερο μνημόνιο αντίθετο στα πιστεύω του και αντί να πεις ευχαριστώ και να λουφάξεις (ισχύει για όλους ) , τεντώνουν το σχοινί στα άκρα . Πραγματικά ίσως τους χρειάζεται να το κάνει Κούγκι και όποιος επιβιώσει !
el_hymador
17/07/2015, 10:18
Μόλις χλαμπούκιασα ένα ντορίτος με έξτρα μπιφτέκι από το μπαρ μπε κιου στη Τζαβέλα όμως να μη περιμένω!
ρε Hymador και πως θα συνεχίσει να τραβάει όσο γάλα γουστάρει από την αγελάδα ?
E μα αυτό λέω, ότι είναι τόσο πασιφανές το δούλεμα που πέφτει!
Σαν να κάθονται 30 μελλοθάνατοι αιχμάλωτοι της ISIS και να συζητάνε αν είναι καλύτερο να τους αποκεφαλίσουν ή να τους πυρπολήσουν και αν τελικά όταν πεθαίνουν θα φωνάξουν αλάχου άκμπαρ ή θα πάνε αμίλητοι...
Έλεος.
nikos_abel
17/07/2015, 10:27
Και συνεχίζω την "άλλη προσέγγιση"
http://dailytripes.gr/blog/2015/07/15/%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/
nicksior
17/07/2015, 10:32
Σε εξαγορά του δικτύου καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank.
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3045249/eurobank-exagorazei-ta-katastimata-tis-alpha-bank-sti-boulgaria
skylaros
17/07/2015, 10:57
Χθες είχαν βγει παντού έξω. Σε άλλο μαγαζί πέτυχα άτομα από αριστερή αλλά και κεντροαριστερή πλατφόρμα, δε θα πω ονόματα γιατί δε μου αρέσει ο κιτρινισμός. Μόνο δύο ήξεραν νομίζω τι γίνεται ο ένας υπουργός και μίλαγαν με στοιχεία νομοθεσίες, οικονομικά στοιχεία κλπ. ήταν καμιά 10αριά όταν κατέβασαν και το αλκοόλ τους άρχιζαν να λένε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σύστημα, τι θα πρέπει να κάνουν να φύγουν ή να παλέψουν από μέσα μέχρι τέλους, πόσο δυνατό είναι το σύστημα και τις εσωτερικές τους αντιπαραθέσεις... Ειλικρινείς φαίνονταν και απλοί, ούτε προστασίες ούτε τίποτα αλλά κλασσικοί ευρωπαϊστές αριστεροί ρε αδερφέ...
el_hymador
17/07/2015, 11:08
Να τα λέμε και αυτά:
338644
nikos_abel
17/07/2015, 11:18
Να τα λέμε και αυτά:
...666...
:moutza:
Το θετικό είναι ότι σύμφωνα με αυτό είναι το τελευταίο μνημόνιο.
Εκτός και έχουμε αναρδιάρθρωση στο 6666 :lol:
el_hymador
17/07/2015, 11:24
Ελλάδα... κάνουμε trollιng χιλιάδες χρόνια, από την εποχή του χαλκού και δώθε...
http://lykavitos.gr/archives/209887
...και μου έλεγε ένας γνωστός που έχω σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας - gadget, ότι ξεπούλησαν τα πανάκριβα κινητά και τα tablets αυτές τις ημέρες και δεν τον πίστευα...
Και συνεχίζω την "άλλη προσέγγιση"
http://dailytripes.gr/blog/2015/07/15/%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/
Που σκατά πάτε κ τα βρίσκετε αυτά τα μπλογκ ρε πστη μου δεν μπορώ να καταλάβω :lol:
Ελλάδα... κάνουμε trollιng χιλιάδες χρόνια, από την εποχή του χαλκού και δώθε...
http://lykavitos.gr/archives/209887
...και μου έλεγε ένας γνωστός που έχω σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας - gadget, ότι ξεπούλησαν τα πανάκριβα κινητά και τα tablets αυτές τις ημέρες και δεν τον πίστευα...
Που σκατά πάτε κ τα βρίσκετε αυτά τα μπλογκ ρε πστη μου δεν μπορώ να καταλάβω :lol:
και εδώ :lol:
spyrakos35
17/07/2015, 11:38
πάντως εντελώς λάθος δεν τα λέει
nikos_abel
17/07/2015, 11:50
Που έχει άδικο πες μου και άσε τα γελάκια.
:lol:
Η αλήθεια είναι πράγματι γέμισαν κρατικά τα ταμεία με κάτι παραπάνω από 1,2 δις την περασμένη εβδομάδα - υπό το φόβο κουρέματος - αλλά είναι κάτι παροδικό.
τίγκα στις πίπες ειναι.
λέει δεν υπάρχει κυβέρνηση. Ξέρει το παράδειγμα του Βελγίου;
λέει πήραν πολυτελή αυτοκίνητα. Τι σκατά να τα κάνουν τα πεντόλιτρα;
λέει ξεπούλησαν τα χρυσοχοεία. επειδή μια κλώσσα από το Π.Ψυχικό κατέβηκε Βουκουρεστίου
με φράγκα βάζει όλους τους Ελληνες στο τσουβάλι;
λέει γέμισαν τα καζίνο. εγώ σου λέω ότι ο τζογαδόρος για να ρίξει φράγκα πρέπει να έχει
καλή ψυχολογία κ διάθεση. εάν είναι στις μαύρες του δν πάει να παιξει κι άμα παίξει θα είναι
ένα κλάσμα από τα γνωστά του επίπεδα.
λέει τα κυριλέ στέκια ήταν τίγκα στο κόσμο.χαίρω πολύ ρε φίλαι. και στα καμίνια, τη πρέβεζα
και τη παλαιοβαρβάσαινα ο κόσμος στα καφέ μπαρ είναι. καλοκαίρι έχουμε. ήμαρτον.
Που έχει άδικο πες μου και άσε τα γελάκια.
:lol:
άσε στο δικό σου λινκ δν μπήκα καν στο κόπο να διαβάσω μια γραμμή
με το που είδα φλογίδια με στιχούς τον αετό της αεκ και πολιτικοποιημένες
κουβέντες πάτησα Ctrl+W με τη μία :lol:
skylaros
17/07/2015, 13:09
τίγκα στις πίπες ειναι.
λέει δεν υπάρχει κυβέρνηση. Ξέρει το παράδειγμα του Βελγίου;
λέει πήραν πολυτελή αυτοκίνητα. Τι σκατά να τα κάνουν τα πεντόλιτρα;
λέει ξεπούλησαν τα χρυσοχοεία. επειδή μια κλώσσα από το Π.Ψυχικό κατέβηκε Βουκουρεστίου
με φράγκα βάζει όλους τους Ελληνες στο τσουβάλι;
λέει γέμισαν τα καζίνο. εγώ σου λέω ότι ο τζογαδόρος για να ρίξει φράγκα πρέπει να έχει
καλή ψυχολογία κ διάθεση. εάν είναι στις μαύρες του δν πάει να παιξει κι άμα παίξει θα είναι
ένα κλάσμα από τα γνωστά του επίπεδα.
λέει τα κυριλέ στέκια ήταν τίγκα στο κόσμο.χαίρω πολύ ρε φίλαι. και στα καμίνια, τη πρέβεζα
και τη παλαιοβαρβάσαινα ο κόσμος στα καφέ μπαρ είναι. καλοκαίρι έχουμε. ήμαρτον.
Όσοι φίλοι μου έχουν φράγκα σταμάτησαν να βγαίνουν, μιλάμε το έφτασαν σε έναν καφέ την εβδομάδα και υπογλώσσια. Είδα φίλο μέσα σε τρεις μέρες να ασπρίζουν τα μισά γένια στη δεξιά μεριά του προσώπου του. Ο ένας αγόρασε σκούτερ που ποτέ δε γούσταρε τα μηχανάκια(το έχει αφήσει ακούνητο στο γκαράζ, δουλεύει στον τραπεζικό τομέα και είχε βγάλει κάποια λεφτά πριν το Cap. Control.) Ο άλλος πήγε απλά στο εξοχικό του άραξε και πρέπει να άδειασε μια κάβα με ακριβά ουίσκι. Ο άλλος αυτός που άσπρισε ντε αγόρασε ρολόγια μιλάμε για πάνω από δέκα, πλήρωσε λογαριασμούς σε όποιον έχει πόδια τα έπαιρνε μετρητά έκοβε και ένα 5% και τους τα πλήρωνε ηλεκτρονικά, έβαλε συναγερμούς σε τρία σπίτια κ.α. Μια άλλη εκτός του ότι μου έκοψε και την καλημέρα χωρίς να της έχω πει τίποτα (μιλάμε για 27 χρόνια γνωριμίας, εδώ και χρόνια όχι φίλοι αλλά τα λέγαμε, το πρώτο μου φιλί στην τρίτη δημοτικού και "υπεράνετη") πολύ γνωστή startupper (βραβεία, συνεντεύξεις κλπ ας μην ανοίξω το στόμα μου για το που βρήκε 400.000 για το ξεκίνημα της, όχι εκεί που πάει το μυαλό σας ρεμάλια) έδωσε άδεια άνεφ αποδοχών και όπως δήλωσε για να μη τρελαθεί στην κομμουνιστική Ελλάδα πήγε διακοπάρες 15 μέρες στην Ασία... Και δε μιλάω για τίποτα βιομηχάνους μιλάμε για άτομα που έχουν από 40.000 στην άκρη μέχρι 1 χαρτί. Είχα όμως και φίλους που δε μάσησαν και ενώ η δραχμή μπορεί να χαλούσε την κανονικότητα τους (ζευγάρια που να εργάζονται και οι δύο και να παίρνουν από 1500, να έχουν και στην άκρη 50-80 χιλιάρικα) είπαν να πάνε στα τσακίδια όλα έχει κόσμο που υποφέρει ας ζοριστούμε και εμείς. Δε μένω κάνα Ψυχικό, ούτε καμιά Κηφισιά, παιδιά αστικών και μερικοί νεοαστικών οικογενειών είναι όλοι. Με 1-2 έχω πολύ φιλικές σχέσεις με άλλους εδώ και χρόνια είμαι πιο μακριά. Πλέον δε ξέρω νομίζω πως δύσκολα θα μπορώ να θεωρώ φίλο κάποιον που δε θα έχουμε κοινή ταξική συνείδηση, νομίζω πως στα ζόρια μας χωρίζουν περισσότερα από ότι μας ενώνουν σε κανονικές συνθήκες.
Όσοι φίλοι μου έχουν φράγκα σταμάτησαν να βγαίνουν, μιλάμε το έφτασαν σε έναν καφέ την εβδομάδα και υπογλώσσια. Είδα φίλο μέσα σε τρεις μέρες να ασπρίζουν τα μισά γένια στη δεξιά μεριά του προσώπου του. Ο ένας αγόρασε σκούτερ που ποτέ δε γούσταρε τα μηχανάκια(το έχει αφήσει ακούνητο στο γκαράζ, δουλεύει στον τραπεζικό τομέα και είχε βγάλει κάποια λεφτά πριν το Cap. Control.) Ο άλλος πήγε απλά στο εξοχικό του άραξε και πρέπει να άδειασε μια κάβα με ακριβά ουίσκι. Ο άλλος αυτός που άσπρισε ντε αγόρασε ρολόγια μιλάμε για πάνω από δέκα, πλήρωσε λογαριασμούς σε όποιον έχει πόδια τα έπαιρνε μετρητά έκοβε και ένα 5% και τους τα πλήρωνε ηλεκτρονικά, έβαλε συναγερμούς σε τρία σπίτια κ.α. Μια άλλη εκτός του ότι μου έκοψε και την καλημέρα χωρίς να της έχω πει τίποτα (μιλάμε για 27 χρόνια γνωριμίας, εδώ και χρόνια όχι φίλοι αλλά τα λέγαμε, το πρώτο μου φιλί στην τρίτη δημοτικού και "υπεράνετη") πολύ γνωστή startupper (βραβεία, συνεντεύξεις κλπ ας μην ανοίξω το στόμα μου για το που βρήκε 400.000 για το ξεκίνημα της, όχι εκεί που πάει το μυαλό σας ρεμάλια) έδωσε άδεια άνεφ αποδοχών και όπως δήλωσε για να μη τρελαθεί στην κομμουνιστική Ελλάδα πήγε διακοπάρες 15 μέρες στην Ασία... Και δε μιλάω για τίποτα βιομηχάνους μιλάμε για άτομα που έχουν από 40.000 στην άκρη μέχρι 1 χαρτί. Είχα όμως και φίλους που δε μάσησαν και ενώ η δραχμή μπορεί να χαλούσε την κανονικότητα τους (ζευγάρια που να εργάζονται και οι δύο και να παίρνουν από 1500, να έχουν και στην άκρη 50-80 χιλιάρικα) είπαν να πάνε στα τσακίδια όλα έχει κόσμο που υποφέρει ας ζοριστούμε και εμείς. Δε μένω κάνα Ψυχικό, ούτε καμιά Κηφισιά, παιδιά αστικών και μερικοί νεοαστικών οικογενειών είναι όλοι. Με 1-2 έχω πολύ φιλικές σχέσεις με άλλους εδώ και χρόνια είμαι πιο μακριά. Πλέον δε ξέρω νομίζω πως δύσκολα θα μπορώ να θεωρώ φίλο κάποιον που δε θα έχουμε κοινή ταξική συνείδηση, νομίζω πως στα ζόρια μας χωρίζουν περισσότερα από ότι μας ενώνουν σε κανονικές συνθήκες.
Μέχρι το μέσο του κειμένου πίστευα ότι έκανες πλάκα...
skylaros
17/07/2015, 13:31
Εγώ να δεις τι πάθαινα όταν μου τα έλεγαν, ειλικρινά αν δεν ήμουν βαθιά πολιτικοποιημένος σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και αν δεν είχα χτίσει τις άμυνες μου κοντά δέκα χρόνια δε ξέρω ή θα ξεβρακωνόμουν και θα κοπανούσα κάνα μπαλάκι του τένις στους δρόμους ή που θα έλεγα Ok θα γίνω ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμους πρώτα θα σκοτώσω και μετά θα πατάω στα πτώματα για να "ανέβω" να βγάλω φράγκα... Επικρατεί τρομακτική παράνοια εκεί έξω και αυτό δε μπορώ να το καταλάβω, το διαχειρίζομαι αλλά δε το καταλαβαίνω, είναι μερικά απλά ερωτήματα που όσο και να προσπαθώ ΔΕ μπορώ να καταλάβω από τότε που με θυμάμαι ... πχ πως γίνετε να υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι;
nikos_abel
17/07/2015, 13:39
πχ πως γίνετε να υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι;
http://nikosabel.blogspot.gr/2013/01/w.html
:beer:
MG-KTiNoS
17/07/2015, 13:52
http://rockisdead.gr/2015/07/16/as-kanoume-oli-mia-megali-agkalia-gia-ton-efklidi-tsakaloto/
:a018:
Αν συνεχίσετε να βάζετε ξερά λινκ, θα το κλειδώσω μ' ευκολία
nikos_abel
17/07/2015, 14:00
Καπιταλ κοντρολς στα λινκ Κοι. Το νού σας :lol:
:a20::a46:
Και ξερά emoticons επίσης.
Και ξερά emoticons επίσης.
:lol::lol:
el_hymador
17/07/2015, 15:54
Μια χαρά όλα ρε, να είστε αισιόδοξοι, τα χειρότερα είναι μπροστά μας!
338652
nicksior
17/07/2015, 18:22
Τη πουτάνα γιατί την έβαλες τελευταία?
Για να περιμένουμε?
nikos_abel
17/07/2015, 18:31
Μια χαρά όλα ρε, να είστε αισιόδοξοι, τα χειρότερα είναι μπροστά μας!
338652
Μλκ γελάω από τις 17:00 που το είδα :lol:
https://youtu.be/zaNjezKnf88 Τα σχόλια δικά σας παρακαλώ.......αυτή η ατάκα "με τις προσπάθειες όλων μας" με ξεπέρασε...μήπως εννοούσε τα μαγειρέματα;
RaGe_Raptor
17/07/2015, 21:01
με Χαϊκάλη υπουργό δεν φοβάμαι ακόμη περισσότερο......(αφού έχουμε και Πάνο εγγυητή...........):cry:
με Χαϊκάλη υπουργό δεν φοβάμαι ακόμη περισσότερο......(αφού έχουμε και Πάνο εγγυητή...........):cry:
Εγώ σκέφτομαι να του ζητήσω κανένα πεντοχίλιαρο να του το επενδύσω...
tsompanis
17/07/2015, 21:37
Εγώ σκέφτομαι να του ζητήσω κανένα πεντοχίλιαρο να του το επενδύσω...
Τι πας και θυμάσαι και εσύ....κατευθείαν να τον φάμε τον ανθρωπο :p
RaGe_Raptor
17/07/2015, 21:42
έχουμε ζήτηση λέμε...!!! (http://www.lonelyplanet.com/news/2015/07/17/johnny-depp-buys-an-island-in-greece/)
κατι για παραγωγες και ανεργια και αγροτικη αναπτυξη λεγαμε αρκετα πιο πισω
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/blog-post_6777.html
George_Sp
17/07/2015, 22:30
Βύρωνα προς το παρόν δεν έχω ζητήσει την άποψή σου σε κάτι. Μπορώ να το κάνω τώρα για το παρακάτω?
https://medium.com/@panostsapanidis/reality-check-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-b06f08c6fffc
Βύρωνα προς το παρόν δεν έχω ζητήσει την άποψή σου σε κάτι. Μπορώ να το κάνω τώρα για το παρακάτω?
https://medium.com/@panostsapanidis/reality-check-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-b06f08c6fffc
Σε τι μπορώ να βοηθήσω; το πρώτο μέρος αφορά προσωπικές του εκτιμήσεις και υποθέσεις όπως κάνουμε όλοι μας.
Στο β' μέρος που αφορά τον ESM είναι κάποια συνωμοσιολογικη προσέγγιση όπως αφθονουν στο net, με πάρα πολλές ανακρίβειες ακόμα και στην δομή ή την λειτουργία του ESM που μπορούν να βρεθούν εύκολα.
Για την ιστορία, ο ESM δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα της Πορτογαλίας γιατί δεν υπήρχε τότε, υπήρχε ο EFSF από τον οποίο έχουμε πάρει εμείς βοήθεια το 2012.
Ο chief εκεί είναι ο Regling, όπως και στον παλιό EFSF, οι συνδρομές είναι κάτι σύνηθες στο αρχικό κεφάλαιο όπως και στον IMF(όπου χρωστάμε την συνδρομή μας) και φυσικά μπορείς να τον αποπληρώσεις.
Ουσιαστικά ο ESM είναι η θεσμική μορφή της τρόικα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.
George_Sp
17/07/2015, 23:36
Ναι οκ....το πρώτο μέρος με τις εκτιμήσεις είναι προσωπικό του και με βρίσκει σύμφωνο.
Για το δεύτερο μέρος κυρίως σε ρωτάω. Εσύ το λες συνομωσιολογική προσέγγιση. Γιατί όμως; Αφού το καταστατικό του ESM υπάρχει δημόσια και αυτά που λέει περί απυρόβλητου είναι γραμμένα και υπογεγραμμένα. Πιστεύεις δηλαδή οτι όσα διαβάζουμε περί lobby, περί συγκέντρωσης εξουσίας (νομοθετικής-οικονομικής-δικαστικής) στα χέρια λίγων και προνομιούχων γίνεται με ξεκάθαρες διαδικασίες και καθαρά χέρια;
Γιατί αν με ρωτάς την άποψή μου....και lobby βρώμικα υπάρχουν, και συνομωσίες υφίστανται και όλα όσα διεφθαρμένα βγαίνουν στο φως καθημερινά για το πως λειτουργεί το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα, είναι πραγματικότητα.
nick_VFR
17/07/2015, 23:55
το πρώτο μέρος αφορά προσωπικές του εκτιμήσεις και υποθέσεις όπως κάνουμε όλοι μας.
Στο β' μέρος που αφορά τον ESM είναι κάποια συνωμοσιολογικη προσέγγιση όπως αφθονουν στο net, με πάρα πολλές ανακρίβειες ακόμα και στην δομή ή την λειτουργία του ESM που μπορούν να βρεθούν εύκολα.
Στο πρώτο μέρος ξεκινάει να λέει ότι μπήκαμε σε μια "νομισματική ένωση με οικονομίες πολύ πιο ισχυρές από την δική μας".
Στην ίδια νομισματική ένωση βρίσκονται χώρες όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Λετονία και η Λιθουανία. Δηλαδή όλες αυτές οι χώρες έχουν ή μπόρεσαν να αποκτήσουν ανταγωνιστικές οικονομίες και ΜΟΝΟ η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική; Τι είμαστε εμείς δηλαδή; Περιορισμένων δυνατοτήτων; :confused:
Ειδικά το παράδειγμα της Κύπρου θα έπρεπε να μας προβληματίζει. Μιλάμε για μια μικρή χώρα που έζησε μια τραγωδία το 1974, ενώ και το 2013 που βρέθηκε να έχει πρόβλημα (οφειλόμενο εν μέρει σε εμάς), οι εταίροι της φέρθηκαν χειρότερα από ότι σε εμάς. Παρ'όλα αυτά, παλεύει με τα προβλήματα της και σιγά-σιγά τα ξεπερνάει. Σίγουρα πάντως, δεν είναι στην θέση μας.
Θα συμφωνήσω με byron. Το 2ο μέρος αποτελεί συνωμοσιολογική προσέγγιση. Όποτε τις διαβάζω, βγάζω σπυράκια. Και αυτό επειδή αυτές οι προσεγγίσεις μεταφέρουν το μήνυμα "ο,τι και να κάνεις εσύ είναι μάταιο, τα πάντα είναι κανονισμένα από δυνάμεις έξω από τον έλεγχο σου" ή κάτι παρόμοιο. Με αυτό τον τρόπο σπρώχνουν στην παραίτηση και διώχνουν οποιαδήποτε δική σου ευθύνη από πάνω σου. Π.χ. τι νόημα έχει τι θα ψηφίσεις ή ακόμα-ακόμα και αν θα ψηφίσεις, αφού ο,τι και να ψηφίσεις "τα ίδια θα γίνουν"?
Δεινόσαυρος
18/07/2015, 09:55
Στο πρώτο μέρος ξεκινάει να λέει ότι μπήκαμε σε μια "νομισματική ένωση με οικονομίες πολύ πιο ισχυρές από την δική μας".
Στην ίδια νομισματική ένωση βρίσκονται χώρες όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Λετονία και η Λιθουανία. Δηλαδή όλες αυτές οι χώρες έχουν ή μπόρεσαν να αποκτήσουν ανταγωνιστικές οικονομίες και ΜΟΝΟ η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική;
Απ' ό,τι θυμάμαι αμυδρά, δεν είχε μπει η Ελλάδα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους; Και αργότερα, όταν ήταν να μπουν και οι χώρες του Ανατολικού μπλοκ, δεν άσκησε βέτο ώστε να μην μπουν με τις ίδιες συνθήκες που μπήκε η ίδια - γιατί δεν την συνέφερε απο ανταγωνιστικής άποψης; Οπότε οι άλλες μπήκαν με πολύ πιο αυστηρούς όρους που τις ανάγκασε εξ αρχής να ασκήσουν μια δημοσιονομική πειθαρχία άγνωστη σε εμας; Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, οπότε μπορεί να λέω και χαζομάρες, αλλά κάτι τέτοιο θυμάμαι να έγινε. Αν κανείς ξέρει τα της Ευρώπης καλύτερα, ας διορθώσει...
Τι είμαστε εμείς δηλαδή; Περιορισμένων δυνατοτήτων; :confused:
Δεν μου έρχεται στο νου αυτή τη στιγμή μια επαρκώς διπλωματική απάντηση... :p
Πάντως οι άλλες χώρες σίγουρα δεν χ*στηκαν στο λεφτό όπως η Ελλάδα, άμα τᾐ εισόδου τους, ούτε βάλαν την τυρόπιτα από 100 Δρχ σε 1€ εν μία νυχτί. Το βλέπεις και στα «ταξιδιωτικά» πού όλοι μας εντυπωσιαζόμαστε πόσο φτηνά είναι τα πράγματα εκεί. Στην Ελλάδα γιατί δεν ήταν έτσι; Έπρεπε ντε και καλά να δείξουμε στους Νορβηγούς οτι δεν μπορούν να έχουν πιο ακριβό από εμάς τον καφέ, μόνο και μόνο γιατί έχουν πετρέλαια; Κάτι δεν λέει αυτό για τις «δυνατότητές» μας;
Cpt. Haddock
18/07/2015, 10:07
Μετα εγω φταιω....
Παύλος Χαϊκαλης, υφυπουργος για θεματα κοινωνικων ασφαλισεων...
Αντε γεια :wave2:
Αφού το καταστατικό του ESM υπάρχει δημόσια και αυτά που λέει περί απυρόβλητου είναι γραμμένα και υπογεγραμμένα. Πιστεύεις δηλαδή οτι όσα διαβάζουμε περί lobby, περί συγκέντρωσης εξουσίας (νομοθετικής-οικονομικής-δικαστικής) στα χέρια λίγων και προνομιούχων γίνεται με ξεκάθαρες διαδικασίες και καθαρά χέρια;
Γιατί αν με ρωτάς την άποψή μου....και lobby βρώμικα υπάρχουν, και συνομωσίες υφίστανται και όλα όσα διεφθαρμένα βγαίνουν στο φως καθημερινά για το πως λειτουργεί το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα, είναι πραγματικότητα.
Δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάμε. Λόμπι, συμφέροντα και ιδιοτέλεια προφανώς υπάρχουν, και δεν χρειάζεται να πάει κάποιος στον ESM για να καταλάβει πως δεν ζούμε σε κόσμο μορμόνων, και τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός.
Ο τύπος που το έγραψε, είτε από άγνοια, είτε επειδή είναι πιασαρικο, αναφέρει δικαιώματα και λειτουργίες του ESM που δεν ισχύουν.
Το ότι δεν έχει δικαιώματα κατάσχεσης ιδιωτικής περιουσίας, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος δικηγόρος για να το καταλάβει. Εκτός και ο ιδιώτης έχει δανειακή σύμβαση μαζί του. Αντίστοιχα, δεν μπορεί να κάνει και τίποτα ιδιαίτερο για την δημόσια περιουσία εντός επικράτειας, εκτός και στείλει στρατό.
Αντίστοιχα δεν χρηματοδοτεί μόνο τράπεζες, αυτή είναι δουλειά της ECB που συμμετέχει στον ESM. Αν γκουγκλαρεις ecb-stress tests ελληνικών τραπεζών, θα διαβάσεις με ποια διαδικασία και παραδοχές θα προκύψει το πόσο που θα χρειαστούν οι τράπεζες.
Όλοι αυτοί οι supranational οργανισμοί είναι πάνω από το εθνικό δίκαιο για προφανείς λόγους, όπως είναι και το κοινοτικό δίκαιο πάνω από το εθνικό, και το έχουν δεχθεί όλοι όσοι συμμετέχουν σ'αυτην την ένωση.
Πάνω από όλους, ως δανειστής 1ης προτεραιότητας, είναι το ΔΝΤ και αυτό ισχύει από καταβολής ιδρυσεως του.
Το αν το κράτος κόψει τον κώλο του να βρει τα λεφτά, είναι δική του δουλειά, διαφορετικά θα δεχθεί τις συνέπειες. Οι οποίες δεν είναι ασήμαντες, και γιαυτό κάνεις δεν μαλακίζεται με τέτοιους οργανισμούς, εκτός και θέλει να γίνει Β.Κορέα.
Αν δεν πληρώσει όμως, όπως η Αργεντινή που αποπληρωσε το ΔΝΤ το 2005, δεν συνεπάγεται και εισβολή στη χώρα.
Κρατήστε πισινή με ότι γράφεται στο net, ιδίως αν δεν είναι τεκμηριωμένες απόψεις.
nicksior
18/07/2015, 10:24
Ο Παύλος έχει το R1200 RT. Ναι! Αυτό με το κασετόφωνο..
Διερευνάται αν το αντιγερμανικό του μένος προέκυψε πριν ή μετά την απόκτηση του εν λόγω μηχανακίου..
pipe_smoker
18/07/2015, 10:31
Ο Παύλος έχει το R1200 RT. Ναι! Αυτό με το κασετόφωνο..
Διερευνάται αν το αντιγερμανικό του μένος προέκυψε πριν ή μετά την απόκτηση του εν λόγω μηχανακίου..
Θα βάζει στο κασετόφωνο να παίζουνε αντάρτικα και θα είναι οκ:lol:
Μετα εγω φταιω....
Παύλος Χαϊκαλης, υφυπουργος για θεματα κοινωνικων ασφαλισεων...
Αντε γεια :wave2:
Γμστ...απόλυτη απογοήτευση.
The spray party είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό...
Cpt. Haddock
18/07/2015, 11:05
Γμστ...απόλυτη απογοήτευση.
The spray party είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό...
Endometaxi, ο απολυτος σουρεαλισμος.
Ο Χαϊκαλης ειναι υφυπουργος στο υπουργειο εργασιας, αρμοδιος για θεματα κοινωνικων ασφαλισεων, ενω υπάρχει υπουργειο υγειας και κοινωνικων ασφαλισεων.
Βασικα, σε δευτερη αναγνωση, μου δινει μια ελπιδα οτι ειναι απλα διακοσμητικος... :lol:
Αυτη η στελεχιακη ενδεια της αριστερας ρε γαμώτο ειναι μεγαλη πληγη...
nicksior
18/07/2015, 11:10
Σοφή επιλογή.
Οποιοσδήποτε άλλος θα αντιλαμβανόταν τι υπογράφει..
Αυτός στο φινάλε μπορεί να πει..
"έγώ ηθοποιός ήμουν"
nicksior
18/07/2015, 11:13
Θα βάζει στο κασετόφωνο να παίζουνε αντάρτικα και θα είναι οκ:lol:
Δεν είναι του αντάρτικου.
κάθε άλλο.
Ανήκει σ αυτό που λέμε λαική δεξιά , την πολύ λαική, πιο λαική δεν γίνεται!
pipe_smoker
18/07/2015, 11:50
Δεν είναι του αντάρτικου.
κάθε άλλο.
Ανήκει σ αυτό που λέμε λαική δεξιά , την πολύ λαική, πιο λαική δεν γίνεται!
Καλά έχουνε γίνει τόσο ποϊτάνα όλα που τίποτα μη σου φανεί απίθανο.
Εδώ ο Μιχαλολιάκος απευθύνθηκε στους Συριζαίους που καταψήφισαν το πρόγραμμα ως "Σύντροφοι της αριστεράς!!!":bawl:
Όπως λέει κι καπ10 πιο πάνω, ο απόλυτος σουρεαλισμός.... Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο δυστυχώς.
catmaster
18/07/2015, 11:56
Καλά έχουνε γίνει τόσο ποϊτάνα όλα που τίποτα μη σου φανεί απίθανο.
Εδώ ο Μιχαλολιάκος απευθύνθηκε στους Συριζαίους που καταψήφισαν το πρόγραμμα ως "Σύντροφοι της αριστεράς!!!":bawl:
Όπως λέει κι καπ10 πιο πάνω, ο απόλυτος σουρεαλισμός.... Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο δυστυχώς.
όντως έχουν γίνει απίστευτα πράγματα , μια πανελλαδική παράκρουση γάτες πηδιούνται με σκύλους , ελάφια οδηγάνε αμάξια , προχτές είδα 2 τύπους στο φανάρι να βγαίνουν και να πλακώνονται σε στυλ κάτς ... μετά πέρασαν κάτι ασβοί ντυμένοι μπάτσοι και τους μπουζουριάσανε ούλους ... η αριστερά ψάχνεται να βρει σημείο αγκύρωσης και να απομυθοποιήσει το γαμήσι που έφαγε .... σουρεάλ καταστάσεις μιλάμε ...
Είμαι ΠΟΛΥ περίεργος τι θα γράψουν τα βιβλία ιστορίας μετά από καμιά 50αριά χρόνια για αυτά τα τραγελαφικά που ζούμε αυτή την περίοδο... Γαμώτο... Είναι αργά να ξεκινήσω υγεινή διατροφή μπας και τα προλάβω ???
Έχω και μια ακόμα απορία ρε παιδιά... Τώρα τους θεσμούς μπορούμε να την ξαναλέμε τρόικα ή είναι ακόμα απαγορευμένη λέξη ??? :rolleyes:
el_hymador
18/07/2015, 13:00
Αν είχαμε χιούμορ θα τους στέλναμε και Αλέφα για να μιλάει μαζί τους να τους αρχίσει:
Έλα μωρέ τώρα η Γερμανια, ποια Γερμανία να πούμε; έχει η Ευώπη κάτι κρατάρες, το Λιχναστάιν ας πούμε γατί δεν το βάζουν μέσα να δείξε τι διαπραγματευσάρες κάνει...
παντως πλακα-πλακα σε διαπραγματευσεις με τον σοιμπλε το πιο κοντινο που θα μπορουσαμε να στειλουμε θα ηταν η ζωη
οταν ηταν αντιπολιτευση και ξεκιναγε τον τσακωμο με τους δικους μας πηγαινανε για 2 ωρες και κανανε 10, βγαιναν εξω εξοντωμενοι:evil:
Joyrider
18/07/2015, 13:50
Το 1ο εξάμηνο του 15 χάθηκε η μπάλα όπως και στην οικονομία.
Αυτά τα 80 είναι ή άλλα 80; https://www.youtube.com/watch?v=16nLZEzRloA
Το 1ο του 2015 χάθηκε ή από το 2010 το ξέρανε;
Δεν ειρωνεύομαι, απλά άσχετος είμαι.
~
Παρά τις κούφιες υποσχέσεις προεκλογικά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι είναι επαγγελματίας ψεύτης ο τσίπρας. Ανέτοιμος να διαχειριστεί τελεσίγραφα και απειλές, ναι. Ανέτοιμος στην προετοιμασία και επιλογή εναλλακτικής, ναι. Ανέτοιμος να διαχειριστεί το 62% ΟΧΙ, ναι.
Για το τι εξελίχθηκε πολιτικά όλους αυτούς του μήνες στις "διαπραγματεύσεις" νομίζω με καλύπτει αυτή η άποψη http://www.nostimonimar.gr/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CE%B1/ (εκτός του κομματιού ότι ήθελε ναι στο δημοψήφισμα).
Από δω και πέρα θάθελα να δω να γίνεται κάτι στο εσωτερικό, από πλευράς κυβέρνησης και να ζυμωθεί περισσότερο αυτό το ΟΧΙ από εμάς, που τόσο απλά αγνοήθηκε.
Επίσης θα ήθελα να δω σοβαρές δημόσιες αντιπαραθέσεις και προτάσεις από διάφορους επιστήμονες στο θέμα εξόδου από το ευρώ.
Δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό το "δεν υπάρχει εναλλακτική" γαμώ την 8@tςeρ μου γαμώ.
Άσχετο. Αυτό το τετραήμερο γίνεται και το democracy rising conference εκεί στην πρωτέυουσα.
dimmie_72
18/07/2015, 14:36
δεν έχω πειστεί ότι είναι επαγγελματίας ψεύτης ο τσίπρας. Ανέτοιμος να διαχειριστεί τελεσίγραφα και απειλές, ναι. Ανέτοιμος στην προετοιμασία και επιλογή εναλλακτικής, ναι. Ανέτοιμος να διαχειριστεί το 62% ΟΧΙ, ναι.
στον ηγέτη που με τις αποφάσεις του επηρεάζεται άμεσα η ζωή των υπολοίπων ξέρεις, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Είναι η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα.
blackbusa
18/07/2015, 16:27
όντως έχουν γίνει απίστευτα πράγματα , μια πανελλαδική παράκρουση γάτες πηδιούνται με σκύλους , ελάφια οδηγάνε αμάξια , προχτές είδα 2 τύπους στο φανάρι να βγαίνουν και να πλακώνονται σε στυλ κάτς ... μετά πέρασαν κάτι ασβοί ντυμένοι μπάτσοι και τους μπουζουριάσανε ούλους ... η αριστερά ψάχνεται να βρει σημείο αγκύρωσης και να απομυθοποιήσει το γαμήσι που έφαγε .... σουρεάλ καταστάσεις μιλάμε ...
το πιό σουρεάλ είναι οτι ο Σύριζα θέλει να πάει για εκλογές και η ΝΔ/ΠΟΤΑΜΙ/ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν...κοινό και των 2 οτι δεν θέλουν να κυβερνήσουν...μονο στην Ελλάδα ακους οτι στηριζουμε την κυβέρνηση αλλα δεν συμφωνούμε με τα μέτρα και λέμε οχι...και λέμε ναι στα μέτρα αλλα δεν συμφωνουμε με την κυβέρνηση...
we drunk it...
Joyrider
18/07/2015, 17:03
στον ηγέτη που με τις αποφάσεις του επηρεάζεται άμεσα η ζωή των υπολοίπων ξέρεις, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Είναι η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα.
Ποιος αριστεροευρωπαιστής είναι τόσο ικανός και αποτελεσματικός ώστε να αλλάξει αυτή την ευρώπη σε 5 μήνες; :lol:
Γιατί αυτή ήταν η εμονή/αυταπάτη του και σιγά μην πετύχαινε. Ας ελπίσουμε ότι το πήρε το μάθημά του από αυτή την ήττα. Το μόνο θετικό είναι ότι όλη αυτή η σύγκρουση κάτι ανατάραξε στην ευρώπη.
Θα σου 'λεγα τι αναταραξε, αλλά άστο καλύτερα, ας πει ο captain.
Οι ψευδαισθήσεις καλά κρατούν πάντως...
nicksior
18/07/2015, 18:32
Η φράση «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» εμπεριέχει αλήθεια και ψέμα ταυτόχρονα.
Το νόμισμα είναι απλώς το εργαλείο μέσω του οποίου ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών του όποιου κράτους ασκεί την τέχνη του δηλ οικονομική πολιτική μέσα στα αυστηρά καθορισμένα πλαίσια της συγκεκριμένης οικονομίας του συγκεκριμένου κράτους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Πολύ απλά ο χ υπουργός οικονομικών του Ψ κράτους φροντίζει σαν καλός έμπορος σε παγκόσμια αγορά να αναπτύσσει την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων αλλά και να ενισχύει τη διάθεση των υπολοίπων , αυτών δηλ που ναι μεν δεν παράγονται στη χώρα Ψ πλην όμως είναι απαραίτητα στην ευημερία των κατοίκων της.
Όσο θετικότερο είναι το πλεόνασμα αυτής της διαδικασίας τόσο ισχυρότερο και το νόμισμα . Αυτό το πλεόνασμα που παλιά ήταν σε χρυσό σήμερα είναι σε κάποιο ισχυρότερο νόμισμα , δολάριο ή ευρώ και είναι αυτό που λέμε συναλλαγματικό απόθεμα ή βάση στήριξης του τοπικού νομίσματος.
Μια χώρα μέλος μιας ένωσης χωρών έχει συμφωνήσει να λειτουργεί την οικονομία της μέσα σε κάποια πλαίσια κανόνων οικονομίας εντελώς διαφορετικών από αυτούς που θα ίσχυαν αν ήταν μόνη της, με όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό συνεπάγεται, ως εκ τούτου και το εργαλείο-νόμισμα που χρησιμοποιεί έχει άλλα χαρακτηριστικά και τρόπους λειτουργίας από αυτά που θα είχε ένα δικό της.
Ισχυρίζομαι δηλ πως οικονομία , σαν διαδικασία, και νόμισμα είναι ένα αδιαίρετο δίδυμο σε σημείο που να είναι αδύνατο να αλλάξεις το ένα χωρίς προηγουμένως να έχεις αλλάξει το άλλο.
Είναι δηλ σαν ένας σιδεράς να θέλει να γίνει ρολογάς χωρίς ν αλλάξει εργαλεία ή το αντίστροφο , να θέλει δηλ να παραμείνει σιδεράς αλλά με τα εργαλεία του ρολογά..
Πιστεύω πως αν η ΕΕ είχε ολοκληρωθεί σε σημείο να έχει έναν υπουργό οικονομικών για όλα τα κράτη μέλη πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά , όχι πως δεν θα υπήρχαν οικονομικά ισχυρές περιοχές και περιοχές ασθενέστερες αλλά δεν θα υπήρχε αντιπαλότητα και καχυποψία πχ το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων του νομού Γρεβενών απέχει από αυτό των κατοίκων της Μυκόνου αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τους Μυκονιάτες να βρίζονται με τους Γρεβενιώτες .
Μπορεί πάλι να είμαι Ευρωρομαντικός (το ευρωλιγούρης το απεχθάνομαι).