PDA

View Full Version : HABEMUS PAPAM 3

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

catmaster
11/08/2015, 16:30
αναλόγως πώς θα εκτιμήσουν ότι θα το πλασάρουν καλύτερα στον κόσμο...

Μανώλη μου , νομίζω ότι ήδη το έχουν πλασάρει στον κόσμο (με την λογική του there is no alternative) και με το γεγονός ότι ο καθένας βρίσκεται μπερδεμένος και στην κοσμάρα του μια χαρά περνάνε όλα τα μέτρα

cityfly
11/08/2015, 16:37
Μανώλη μου , νομίζω ότι ήδη το έχουν πλασάρει στον κόσμο (με την λογική του there is no alternative) και με το γεγονός ότι ο καθένας βρίσκεται μπερδεμένος και στην κοσμάρα του μια χαρά περνάνε όλα τα μέτρα

ναι το χουν πλασάρει στο οι άλλοι υπέγραψαν χωρίς διαπραγματεύσεις αμέσως άρα υποτάχτηκαν ενώ εμείς παλέψαμε και πετύχαμε το χειρότερο αλλά το δεν το θέλουμε αλλά θα το υπογράψουμε και για την ώρα περνάει ( ; ) το αγωνιστικό κομμάτι.
(τώρα γιατί το χειρότερο είναι καλύτερο από το κακό δεν το χω καταλάβει αλλά άλλο θέμα)

αλλά σε λίγο θα αρχίσει να έρχεται κι ο λογαριασμός, οι φορολογικές δηλώσεις είναι μέσα στο μήνα έρχεται κι ο ΕΝΦΙΑ

MG-KTiNoS
11/08/2015, 17:12
Αντε βρέ συμφωνήσαμε! Θα έρθει το χρήμα!

Μπορεί να βοηθήσει , να τα βρούμε και με τις πλατφόρμες..

Σιγή ασυρμάτου... στο φορουμ.

Απο τον επόμενο Χειμώνα οι Έλληνες για τα επόμενα 50 χρόνια θα ακούν "αριστερά" και θα φτύνουν τον κόρφο τους.

Μη βαράτε .. Είναι κοντά ο χειμώνας.

Μια απλή πρόβλεψη κάνω !

Σου διαφεύγει ένα μικρό πραγματάκι.
Η "αριστερα" δεν έκανε τίποτε διαφορετικό απ ότι το κέντρο και η δεξιά.
Άρα απλά θα πάρει κι αυτή το δρόμο της και θα βρεθεί κάποιος άλλος να πιάσει
το χώρο που άφησε κενό. (μετακινούμενη δεξιά)
Τώρα για 50 χρόνια δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι 50 και ακούω δεξιά και ξερνάω στο πάτωμα
από το 80....
Βλέπεις μπορεί ο τύπος και τα ΜΕΕ να μην τα λένε αλλά όσοι έζησαν θυμούνται πως....

Οι βασανιστές της Χούντας πήγαν σπίτι τους
Ο έλεγχος στα οικονομικά της χούντας δεν έδειξε τίποτα
Ο φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε ποτέ
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

Αλλά ξέχασα εδώ φτάσαμε από τη γενιά του πολυτεχνείου που ζούσε κατά 99,999% στο εξωτερικό.
Να την πούμε λοιπόν Γενπολ. εξωτερικού !
:lol:

nicksior
11/08/2015, 18:14
Σου διαφεύγει ένα μικρό πραγματάκι.
Η "αριστερα" δεν έκανε τίποτε διαφορετικό απ ότι το κέντρο και η δεξιά.
Άρα απλά θα πάρει κι αυτή το δρόμο της και θα βρεθεί κάποιος άλλος να πιάσει
το χώρο που άφησε κενό. (μετακινούμενη δεξιά)
Τώρα για 50 χρόνια δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι 50 και ακούω δεξιά και ξερνάω στο πάτωμα
από το 80....
Βλέπεις μπορεί ο τύπος και τα ΜΕΕ να μην τα λένε αλλά όσοι έζησαν θυμούνται πως....

Οι βασανιστές της Χούντας πήγαν σπίτι τους
Ο έλεγχος στα οικονομικά της χούντας δεν έδειξε τίποτα
Ο φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε ποτέ
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

Αλλά ξέχασα εδώ φτάσαμε από τη γενιά του πολυτεχνείου που ζούσε κατά 99,999% στο εξωτερικό.
Να την πούμε λοιπόν Γενπολ. εξωτερικού !

Ε.. Δεν ξερνούσες μόνο..
Είχες χρόνο για πανεπιστημιακή μόρφωση , έκανες οικογένεια , είχες δουλειά, συμμετείχες σε 36ώρα , μπορούσες να ταξιδέψεις ελεύθερα στο εξωτερικό και να διατυπώνεις τις απόψεις σου χωρίς περιορισμούς και συνέπειες , επίσης ψήφιζες το κόμμα της επιλογής σου σε ελεύθερες ανόθευτες εκλογές.

MG-KTiNoS
11/08/2015, 18:41
Ε.. Δεν ξερνούσες μόνο..
Είχες χρόνο για πανεπιστημιακή μόρφωση , έκανες οικογένεια , είχες δουλειά, συμμετείχες σε 36ώρα , μπορούσες να ταξιδέψεις ελεύθερα στο εξωτερικό και να διατυπώνεις τις απόψεις σου χωρίς περιορισμούς και συνέπειες , επίσης ψήφιζες το κόμμα της επιλογής σου σε ελεύθερες ανόθευτες εκλογές.

ούτε να με ήξερες....
:D

el_hymador
11/08/2015, 18:58
Να ρωτήσω ρε παλικάρια κάτι... ναι σε εσάς λέω που μας πρήζατε τα συκώτια τόσο καιρό με τα λάθη της "αριστερής" (αν ο σύριζα είναι αριστερά, εγώ είμαι ο Τσε Γκεβάρα...) κυβέρνησης... στο ευρώ δεν μείναμε; Οι τράπεζες δεν σωθήκανε; Δεν εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το νεοφιλελέδικο τουρκομπαρόκ πολιτικοικονομικό σύστημα που τόσο σας άρεσε και δεν θέλατε να το χάσετε; Τι γκρινιάζετε λοιπόν; Ο σύριζα είναι πιο δεξιά και από την δεξιά, όλα μέλι - γάλα...

Οπότε γκρινιάζουμε για ένα αυτοαποκαλούμενο ως αριστερό κόμμα - συνονθύλευμα, γιατί μας βολεύει, άλλωστε πάντα η αριστερά εξυπηρετούσε μια χαρά το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου...

Ευτυχώς -παναία μου που υπάρχει πάντα και η άσπιλη - αμόλυντη - ακέραια δεξιά για να βρίσκουμε σωσίβιο... :rolleyes:

nickald
11/08/2015, 19:56
Ευτυχώς -παναία μου που υπάρχει πάντα και η άσπιλη - αμόλυντη - ακέραια δεξιά για να βρίσκουμε σωσίβιο... :rolleyes:

Ο θεος μας φυλαξε και δεν χασαμε κι αυτα τα κεκτημενα......

blackbusa
11/08/2015, 20:21
Φανταστειτε μονο να ειχαμε τους υπουργους του Σαμαρα να τρεχουν σε ξενοδοχεια και να συμφωνουν σε τοσο επώδυνα μετρα μεσα σε ενα 24ωρο και να τα φερνουν στη βουλη για ψηφιση μεσα σε δυο μερες, ολα αυτα Αυγουστιατικα μετα απο ενα δημοψηφισμα οπου ο λαος ειπε αλλα και μετα απο ψηφοφοριες οπου η κυβερνητικη πλειοψηφια δεν υπήρχε, τι θα εσερνε ο Συριζα και οι Ανελ περι προδοτων, πραξικοπηματος κλπ...

Αλλα ειπαμε, πρωτη φορα αριστερα :wave2:

Υποψιν, οτι αυτο ειναι το πρωτο πακετο μετρων, το δευτερο (και μακρυτερο...) ερχεται τον Οκτωβριο μετα τις εκλογες :D

μουναμί αφού ο Σαμαράς έδωκε πλειοψηφία ποιός ο λόγος να φωνάξει??? :kiss:

nicksior
11/08/2015, 20:25
Ο θεος μας φυλαξε και δεν χασαμε κι αυτα τα κεκτημενα......

Η ουσία είναι ότι τον ήπιαμε κι έγραφε ΣΥΡΙΖΑ
σωσίβια και κεκτημένα ντεν υπάρχουν πλέον καρντιά μου!

nickald
11/08/2015, 20:37
Η ουσία είναι ότι τον ήπιαμε κι έγραφε ΣΥΡΙΖΑ
σωσίβια και κεκτημένα ντεν υπάρχουν πλέον καρντιά μου!

Καθολου δεν διαφωνω αγαπητε.... τον ηπιαμε και μας αρεσει μπορω να προσθεσω....

Αυτο που με χαλαει ειναι η ισοπεδωση καποιων ορων οπως "αριστερα"..... λες και ειναι αριστερα ο Τσιπρας ασουμ..... αλλα ριξε ριξε λασπη κατι θα μεινει....

και θα ειναι μεγαλη επιτυχια καποιων να συνδυασουν τον ορο αριστερα μ'αυτα που κανουν τωρα οι Τσιπρες.... ως παρακαταθηκη για μελλοντικη χρηση ξερωγωναουμ....

pipe_smoker
11/08/2015, 20:58
Ε.. Δεν ξερνούσες μόνο..

Πες του τα πες του τα!
Εκειιιιιι, να τα ακούσει η qφαλα. Πιόνι του συστήματος ειναι.
Αφού έχω πληροφορίες οτι για να έχει ρεύμα πλήρωνε μέχρι και ΔΕΗ:lol:

Αυτό το "επιχείρημα" (ο θεός να το κάνει), το οποίο οδηγεί στο οτι για να έχεις δικαίωμα δια να ομιλεις κατα του καπιταλισμού, πρεπει να ζεις σε σπηλιά, να τρέφεσαι με αγριόχορτα, να πίνεις νερό απο ρυάκια και να φοράς ενα τσουβάλι, έχει καταντήσει κουραστικό.

Όλοι ζούμε σε αυτόν τον κόσμο.
Άλλοι συμφωνούν με τον τροπο που λειτουργεί, άλλοι διαφωνούν.
Δε χρειάζεται να πανε σε άλλο πλανήτη για να διαφωνήσουν.

Να ρωτήσω ρε παλικάρια κάτι... ναι σε εσάς λέω που μας πρήζατε τα συκώτια τόσο καιρό με τα λάθη της "αριστερής" (αν ο σύριζα είναι αριστερά, εγώ είμαι ο Τσε Γκεβάρα...) κυβέρνησης... στο ευρώ δεν μείναμε; Οι τράπεζες δεν σωθήκανε; Δεν εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το νεοφιλελέδικο τουρκομπαρόκ πολιτικοικονομικό σύστημα που τόσο σας άρεσε και δεν θέλατε να το χάσετε; Τι γκρινιάζετε λοιπόν; Ο σύριζα είναι πιο δεξιά και από την δεξιά, όλα μέλι - γάλα...

Οπότε γκρινιάζουμε για ένα αυτοαποκαλούμενο ως αριστερό κόμμα - συνονθύλευμα, γιατί μας βολεύει, άλλωστε πάντα η αριστερά εξυπηρετούσε μια χαρά το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου...

Ε μα ρε συ Κώστα, απο την αρχή lose-lose situation ηταν για το ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κατάφερνε κάτι καλό.
Όπως αντιστοίχως θα ήταν win-win αν κατάφερνε κάτι καλό.

(προσωπικά πιστεύω οτι δεν μπορούσε να καταφέρει κάτι καλό ήθελε-δεν ήθελε, γιατί τα πεπόνια και τα μαχαίρια τα κρατάει άλλος κλπ, την έχω πει την άποψη μου.)

Το "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφυλαξ" που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".

Τώρα λέμε οτι δεν σεβάστηκε το "οχι" που πήρε απο το λαό. (Και έχουμε τα δικιά μας)

Άντε και το τηρούσε το "οχι" που πήρε απο το λαό, δε σιαγνοτανε με καμία Παναγία καλή συμφωνία, οπότε αντίο ευρώ και α γ@μηθειτε.

Τότε, δε θα ηταν ο Τσιπρας που σεβάστηκε το λαό.
Θα ηταν ο Τσιπρας που μας γύρισε στη δραχμή, στο μεσαίωνα, στις λάσπες, στο περιθώριο του πολιτισμού, μας άφησε ξεβρακωτους απέναντι στους λυσςασμενους Τούρκους που θα κάνουνε απόβαση στις ακτές του Αστέρα Βουλιαγμενης κλπ.

Αν υποχωρούσε απο τις μλκιες που είχε πει και ήθελε (υποτίθεται, δεν ξέρω) να περάσει και την αντίσταση και όλα αυτά (όπως και τελικά έκανε), δεν ειναι ο Τσιπρας που μας γλίτωσε απο τα παραπάνω σενάρια και πάλι καλά που έβαλε μυαλό έστω και στο τέλος κι έκανε αυτό που επρεπε κλπ (ανάλογα πώς το βλέπει κανεις), οοοοχι!
Ειναι ο Τσιπρας ο κωλοτουμπας!

Το αν ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μάγκες, μλκς, ικανοί, ανίκανοι, άχρηστοι, διεφθαρμένοι, ή δεν ξέρω και γω τί άλλο δεν το κουβεντιάζω εδώ. Μπορεί και να ειναι.
Ούτε λέω οτι δεν έχει δικαίωμα ο κόσμος να τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έλειπε. Ας τους φάνε και ζωντανούς.

Η χαιρεκακία ειναι που μου τη δίνει στα νεύρα, και νοοτροπίες που πηγάζουν απο λογικές του τύπου "αναπνεεις τον αέρα μου".

pipe_smoker
11/08/2015, 21:03
και θα ειναι μεγαλη επιτυχια καποιων να συνδυασουν τον ορο αριστερα μ'αυτα που κανουν τωρα οι Τσιπρες.... ως παρακαταθηκη για μελλοντικη χρηση ξερωγωναουμ....

Ε νταξει ρε φίλε...
Το χοντρυνες κι εσύ τώρα...

:bawl:

nicksior
11/08/2015, 22:03

Αυτο που με χαλαει ειναι η ισοπεδωση καποιων ορων οπως "αριστερα"..... λες και ειναι αριστερα ο Τσιπρας ασουμ..... αλλα ριξε ριξε λασπη κατι θα μεινει....

Λοιπόν , ποια είναι η αριστερά ?

Είναι ο Λαφαζάνης , αυτός με τις βαθιές υποκλίσεις , που λέει χρεωκοπία , δραχμή κλπ ?

Είναι ο Κουτσούμπας που ξορκίζει να μην βγούμε απ το ευρώ (τουλάχιστον τώρα) ?

Είναι κάτι περίεργες ομάδες γ@μησι χ@σίσι κι επιστροφή στη φύση?

Είναι ο Βαρουφάκης αριστερά ?

Είναι η Ζωή αριστερά?

Κι επειδή εγώ δεν ξέρω πες μου εσύ που με ευκολία λες «αυτός είναι δεξιά» ποιος κατά τη γνώμη σου είναι αυθεντική παρθένα αμόλυντη αριστερά .. Και ποιόν δρόμο δείχνει..

Τι θέλουμε επιτέλους?

Κοινωνικό πρόσωπο σε καπιταλιστικό περιβάλλον ? Αλλαγή πολιτεύματος σε λαική δημοκρατία ?

Μήπως είναι ο Τζάβες αριστερά?

Η ισοπέδωση των αριστούχων μαθητών του κυρίου Μπαλτά μήπως είναι αριστερά?

Το κλείσιμο των τραπεζών σαν διαπραγματευτικό όπλο είναι αριστερά ?

Η καταστροφή της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας είναι αριστερά?

Το κράτος πατερούλης που αποφασίζει αν το βρακί της κυράς σου θα είναι μάλλινο και όχι μεταξωτό (αυτό πάντως υπήρξε πούρα αριστερά)

Γιατί και ο Τσίπρας Κνίτης ήταν, άλλα είχε στον νου, αλλού βρέθηκε, αλλού πήγε.. μόνο τον λογαριασμό ήξερε που θα έστελνε..

Είναι η Β.Κορέα αριστερά? Είναι η Κίνα? Μήπως το ξανθό γένος? είναι αριστερά ?

Να μου πει κάποιος αριστερός τι είναι επιτέλους το αντικείμενο του πολιτικού πόθου του και πως είναι!

Και μετά να μου πει τι μάρκα μπουζί και φίλτρα βάζει το μηχανάκι του.

pipe_smoker
11/08/2015, 22:14
Να μου πει κάποιος αριστερός τι είναι επιτέλους το αντικείμενο του πολιτικού πόθου του και πως είναι!

Τα εχουν πει.
Πολλάκις.

Οποιος ενδιαφέρεται βρίσκει, διαβάζει κλπ.

Τί ειναι οι πολιτικές επιστήμες, ή οι ιδεολογίες (απο όπου κι αν το πιάσουμε δηλαδή)?

"Κάτσε να κάνουμε ενα τσιγάρο δυο λεφτά και να σε πω και πώς δουλεύει κι ο καπιταλισμός άμα λαχει, τσακ μπαμ, δε'ναι τιποτα?"

MG-KTiNoS
11/08/2015, 22:20
Αυτό το "επιχείρημα" (ο θεός να το κάνει), το οποίο οδηγεί στο οτι για να έχεις δικαίωμα δια να ομιλεις κατα του καπιταλισμού, πρεπει να ζεις σε σπηλιά, να τρέφεσαι με αγριόχορτα, να πίνεις νερό απο ρυάκια και να φοράς ενα τσουβάλι, έχει καταντήσει κουραστικό.

Υπάρχει και μια άλλη αλήθεια ξέρεις....
Δούλευα σαν το χαμάλη όλη μου τη ζωή. Δεν πήρα άδεια ΠΟΤΕ πάνω από 5 εργάσιμες.
Έχω φάει Κυριακές του Πάσχα, πρωτοχρονιές μόνος να εφημερεύω
σα το μαλάκα και να χαίρομαι που πούλησα ένα ντεπόν σιρόπι για ένα άγνωστο παιδάκι.
Και τώρα ακόμα δουλεύω 65 ώρες τη βδομάδα και δεν βγάζω κιχ...
Και σε ρωτάω,
ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ?
(α στο διάλο τελικά έτσι?)

Τώρα λέμε οτι δεν σεβάστηκε το "οχι" που πήρε απο το λαό. (Και έχουμε τα δικιά μας)
Άντε και το τηρούσε το "οχι" που πήρε απο το λαό, δε σιαγνοτανε με καμία Παναγία καλή συμφωνία, οπότε αντίο ευρώ και α γ@μηθειτε.

Ποτέ δεν είχε πρόθεση ξεκάθαρη να έρθει σε ρήξη.
Αν είχε δεν θα έβαζε υπουργό τον Πανούση και μερικούς ακόμα κατάπτυστους.
Όμως δεν τόλμησε. Είπε, είπε, είπε.... Αλλά δεν έκανε κάτι πέραν της λίστας Νικολούδη (που κι αυτό θετικό ήταν)
Μάζεψε και μερικούς μαλάκες από τη Λίστα Λαγκάρτ.
Αν στο 6μηνο της διαπραγματεύσεις είχε κόψει 2 3 κώλους επωνύμους, αν είχε εκμεταλλευτεί το σκάνδαλο μπάγερ (που πέρασε ντούκου) και γενικά είχε βγάλει στο κλαρί 2 3 Γερμανικές εταιρίες....
Πίστεψε με θα ήταν αλλιώς.
Ε γλύφοντας ρε φίλε δεν πάει !
Άμα θες ελευθερία πρέπει να την κερδίσεις.
Τζάμπα δεν διανέμεται.
Από το λαό ζήτησε και πήρε.
Του είπαν όχι, αυτός όμως το ακύρωσε λέγοντας ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος πάμε για συμφωνία.
μπλα μπλα μπλα....
Είχε δίκιο ο μελισσοκόμος, πάλι...
Μακάρι να είχε άδικο.
Α και κάτι ακόμα.
Το κόμμα του ΌΧΙ δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που στήριξε την κυβέρνηση του ΝΑΙ.
Ο Λαφαζάνης έχει ευθύνες για ότι συμβαίνει σήμερα (και ότι θα συμβεί αύριο)
Όσο για μένα τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...
Ζητείται σοβαρός άνθρωπος να μας εκπροσωπεί και ουχί να μας γαμεί....
Κάποτε θα βρούμε ή θα πάμε μόνοι μας.

Η χαιρεκακία ειναι που μου τη δίνει στα νεύρα, και νοοτροπίες που πηγάζουν απο λογικές του τύπου "αναπνεεις τον αέρα μου".
+900 και η πλάκα είναι πως πιστεύουν ότι ο δικός τους γάιδαρος είναι δεμένος... @@ καπαμά!

και μετά ήρθε το Καστελόριζο και τα διακοποδάνεια....
Όχι οι αρπαχτές της ΑτΕ μπανκ, της τράπεζας Κρήτης του ΧΑ κλπ κλπ
Το δάνειο του φουκαρά που ήθελε σπίτι.
Ρε α γαμήδια εν τέλει με τους Γκεμπελίσκους!

:moutza:

MG-KTiNoS
11/08/2015, 22:28
Η καταστροφή της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας είναι αριστερά?

Φίλε μου δεν ξέρω!
Για αυτό πρέπει να ρωτήσεις τους ΝουΔοκ που έκλεισαν τα πάντα και έδιωξαν όσους κατάφεραν να επιβιώσουν
του "αρμέγματος"....
:cool:

Παράξενο πράμα όμως ρε παιδί μου
ΟΛΟΙ πήγαν εκτώς ευρωζώνης !

Εκτώς Ευρώ!!!
Βουλγαρία ΤΟυρκία ΠΓΔΜ Σερβία Ρουμανία...
Ρε πλάκα κάνεις !!!

υγ
Μια σκέψη ακόμα για τις τράπεζες.
Γιατί αν είναι ακόμα ανοιχτές?
Γιατί να τις πληρώνω?
ΆΛλλες τράπεζες δεν υπάρχουν να ανοίξουν εδώ???
ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ???

nicksior
11/08/2015, 22:30
Τα εχουν πει.
Πολλάκις.

Τί ειναι οι πολιτικές επιστήμες, ή οι ιδεολογίες (απο όπου κι αν το πιάσουμε δηλαδή)?

"Κάτσε να κάνουμε ενα τσιγάρο δυο λεφτά και να σε πω και πώς δουλεύει κι ο καπιταλισμός άμα λαχει, τσακ μπαμ, δε'ναι τιποτα?"

Σαν να μου λες ότι έμαθες το sex στο γραφείο σου διαβάζοντας και όχι στο ντιβάνι που έτριζε..

Μη μου πεις για τον καπιταλισμό .. είναι κακός αλλά τον βιώνουμε και τον ξέρουμε..

Πες μου για εκείνους τους παπάρες που ενώ ζούσαν στον σοσιαλιστικό παράδεισο λύσσαξαν να χωθούν στην καπιταλιστική κόλαση

nicksior
11/08/2015, 22:34
Φίλε μου δεν ξέρω!
Για αυτό πρέπει να ρωτήσεις τους ΝουΔοκ που έκλεισαν τα πάντα και έδιωξαν όσους κατάφεραν να επιβιώσουν
του "αρμέγματος"....
:cool:

Παράξενο πράμα όμως ρε παιδί μου
ΟΛΟΙ πήγαν εκτώς ευρωζώνης !

Εκτώς Ευρώ!!!
Βουλγαρία ΤΟυρκία ΠΓΔΜ Σερβία Ρουμανία...
Ρε πλάκα κάνεις !!!

υγ
Μια σκέψη ακόμα για τις τράπεζες.
Γιατί αν είναι ακόμα ανοιχτές?
Γιατί να τις πληρώνω?
ΆΛλλες τράπεζες δεν υπάρχουν να ανοίξουν εδώ???
ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ???

Μη φωνάζεις.

Αποτύχαμε και σαν καπιταλιστές

:wave2:

pipe_smoker
11/08/2015, 22:42
Σαν να μου λες ότι έμαθες το sex στο γραφείο σου διαβάζοντας και όχι στο ντιβάνι που έτριζε..

Μη μου πεις για τον καπιταλισμό .. είναι κακός αλλά τον βιώνουμε και τον ξέρουμε..

Πες μου για εκείνους τους παπάρες που ενώ ζούσαν στον σοσιαλιστικό παράδεισο λύσσαξαν να χωθούν στην καπιταλιστική κόλαση

Καλά με δουλεύεις έτσι?

Οκ, αν έχεις απορίες σχετικά με κάποια ασθένεια μη ρωτήσεις γιατρό.
Ρωτα τον άρρωστο να σου τα πει απο πρώτο χέρι.

Όσοι έχετε απορίες για το τί ειναι αριστερά, τι ειναι δεξιά, τί ειναι χούντα, αν ο Κάστρο ηταν αριστερός, αν ο Στάλιν ηταν κεντρώος και δεν ξέρω γω τι άλλο, no offense, ανοίξτε βιβλία και ξεστραβωθειτε.

Άλλο πράγμα το να κάνουμε κουβέντα καφενειακη για την επικαιρότητα, κι άλλο πράγμα να ζητάει ο άλλος να του πούμε με 2 λέξεις στα γρήγορα τι έλεγε στο περίπου σε 4.000 σελίδες ο Μαρξ και γιατί τα σπάσανε με τον Μπακούνιν.

Ήμαρτον.

nicksior
11/08/2015, 23:01
Καλά με δουλεύεις έτσι?

Οκ, αν έχεις απορίες σχετικά με κάποια ασθένεια μη ρωτήσεις γιατρό.
Ρωτα τον άρρωστο να σου τα πει απο πρώτο χέρι.

Όσοι έχετε απορίες για το τί ειναι αριστερά, τι ειναι δεξιά, τί ειναι χούντα, αν ο Κάστρο ηταν αριστερός, αν ο Στάλιν ηταν κεντρώος και δεν ξέρω γω τι άλλο, no offense, ανοίξτε βιβλία και ξεστραβωθειτε.

Άλλο πράγμα το να κάνουμε κουβέντα καφενειακη για την επικαιρότητα, κι άλλο πράγμα να ζητάει ο άλλος να του πούμε με 2 λέξεις στα γρήγορα τι έλεγε στο περίπου σε 4.000 σελίδες ο Μαρξ και γιατί τα σπάσανε με τον Μπακούνιν.

Ήμαρτον.

Ένα παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής αυτών υπάρχει?

skylaros
11/08/2015, 23:56
Αρκετά ανα τον κόσμο, για πολλούς ήταν επιτυχημένη η περίοδος τον Λένιν, για μερικούς η περίοδος του Στάλιν, για άλλους οι δεκάδες αυτοοργανωμένες κολεκτίβες ανά τον κόσμο και για κάποιος κορυφαία ιστορική στιγμή ο Ισπανικός εμφύλιος. Άλλοι πάλι πιστεύουν σε μικρές ή μεγάλες νίκες εξεγέρσεων κλπ Έχει να κάνει από ποια οπτική το βλέπεις.

pipe_smoker
12/08/2015, 07:22

Εάν δεν ξέρεις κάν ποια ειναι τα "αυτά", ακόμα και να σου δώσει κάποιος παραδείγματα, πώς θα μπορέσεις να κρίνεις εάν όντως εφαρμόστηκαν τα "αυτά", και αν ναι, σε τί βαθμό επιτυχίας?

Σου έχω ήδη απαντήσει νωρίτερα, και η απάντηση παραμένει η ίδια.

nickald
12/08/2015, 07:35
Τα εχουν πει.
Πολλάκις.

Με καλυψες :beer:

andgeo
12/08/2015, 07:37
Πες του να ρωτήσει τους Χιλιανούς που ακόμα πίνουν νερό στο όνομα του Αγιέντε ,το αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά χούντα, CIA και Πινοσέτ κάνουν το θαύμα τους .

nickald
12/08/2015, 07:39

Από το manual του Αδωνι είναι οι ερωτήσεις?

Ένα παράδειγμα σωστης εφαρμογης του καπιταλισμου υπαρχει?

pipe_smoker
12/08/2015, 07:41

:moutza:
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

andgeo
12/08/2015, 07:44

Πες μου ενα παράδειγμα που ο ανεκτικός και ελεύθερος χαρακτήρας του καπιταλισμού αποδέχτηκε την βούληση κάποιου λαού να ζήσει έξω από την επιρροή του ...

nicksior
12/08/2015, 08:12
Αρκετά ανα τον κόσμο, για πολλούς ήταν επιτυχημένη η περίοδος τον Λένιν, για μερικούς η περίοδος του Στάλιν, για άλλους οι δεκάδες αυτοοργανωμένες κολεκτίβες ανά τον κόσμο και για κάποιος κορυφαία ιστορική στιγμή ο Ισπανικός εμφύλιος. Άλλοι πάλι πιστεύουν σε μικρές ή μεγάλες νίκες εξεγέρσεων κλπ Έχει να κάνει από ποια οπτική το βλέπεις.

Επιτυχημένες δράσεις κατά της φεουδαρχίας , της μοναρχίας , της εργατικής εκμετάλλευσης , του φασισμού .. Ναι υπήρξαν ! Και ποιος (εγώ πάντως όχι) θα αμφισβητήσει την ουμανιστική αξία των θεωριών όλων αυτών των (αστών βέβαια) μεγάλων διαλογιστών της αριστεράς.

Υπήρξαν όμως και παθογένειες , καθόλου ασήμαντες, ο εθνικοσοσιαλισμός πχ του Χίτλερ ή ο Σοβιετικός συγκεντρωτισμός .. Θα μου πείτε βέβαια , μα καλά τα βάζεις μαζί ? Αυτό που ξέρω είναι πως και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν διώξεις φρονημάτων , δολοφονίες και επιβολή κοινωνικής ομοιογένειας δια της βίας..

Βέβαια στην περίπτωση Χίτλερ υπήρξε και ένας παγκόσμιος πόλεμος με εκατομμύρια θύματα .. Αυτό και μόνο τον τοποθετεί μόνο του στο κάδρο της πολιτικής αθλιότητας στο όνομα μιας δήθεν εθνικής ιδέας που δια της βίαιης επιβολής θα έβρισκε παγκόσμια απήχηση …

Από την άλλη πλευρά η τεράστια δύναμη της ελεύθερης(?) αγοράς , ο ανταγωνισμός , η συσσώρευση πλούτου , η επικράτηση των ισχυρών , η εκμετάλλευση τεράστιων περιοχών του πλανήτη (μαζί με τους μαύρους τους) .. Είναι δίκαιο? Προφανώς και όχι ! Προφανώς όμως ,αναφορικά με την (θρησκευτική) έννοια περί δικαιοσύνης που έχουμε.

Υπάρχει παγκόσμια δικαιοσύνη? Υπάρχει στη Φύση δικαιοσύνη όπως εμείς την εννοούμε?

Στα καθ ημάς τώρα , στον δικό μας πολιτικό μικρόκοσμο. Ένας πολιτικός οφείλει να αναγνωρίζει το πολιτικό περιβάλλον που επιδρά στη χώρα του και να φροντίζει την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών , αυτό λέγεται πολιτικός ρεαλισμός.

Έχουμε μια κυβέρνηση της αριστεράς ή τουλάχιστον έτσι αυτοαποκαλείται, βελτίωσε ή επιδείνωσε τη ζωή μας και τι προοπτικές δίνει?

Αυτό και μόνο αυτό είναι το ερώτημα , όλα τα προηγούμενα είναι προσπάθεια να αποτρέψω ή να διευκολύνω όσους αρέσκονται να κολλούν ετικέτες στους έχοντες διαφορετική από τη δική τους άποψη..

nicksior
12/08/2015, 08:19

Ψέκασες σκούπισες καθάρισες ή έτσι νομίζεις!

Ο καπιταλισμός είναι κακός αλλά υπάρχει , δεν έχει καταρρεύσει ακόμα , επίσης πρώτα πρέπει να επιβιώσουμε και μετά να τον αλλάξουμε.

nicksior
12/08/2015, 08:37
Πες μου ενα παράδειγμα που ο ανεκτικός και ελεύθερος χαρακτήρας του καπιταλισμού αποδέχτηκε την βούληση κάποιου λαού να ζήσει έξω από την επιρροή του ...
Σοβαρά μιλάς?

Αφου το ζούμε !

Μας είπαν "θέλετε?" ΟΚ! "Δε θέλετε?" Πάλι ΟΚ!

spyrakos35
12/08/2015, 08:46
Σοβαρά μιλάς?

Αφου το ζούμε !

Μας είπαν "θέλετε?" ΟΚ! Φούτσα
"Δε θέλετε?" Πάλι ΟΚ! Φούτσα ξανά

φιξντ

:D

mesastou
12/08/2015, 09:18
339458

339459

el_hymador
12/08/2015, 09:36

Ένα κάρο, απλά δεν αφορούν ανθρώπους και κοινωνίες αλλά δείκτες, τράπεζες, corporations, συνάψεις, συμφωνίες κτλ-κτλ... όλα αυτά ευημερούν σε αποδεδειγμένες πετυχισιές του καπιταλονεοφιλελέ πρότυπου. Ε δηλαδή τι θες; Να ευημερούν και οι άνθρωποι; Κοίτα ρε κάτι μυστήριους...α πα πα πα πα....

el_hymador
12/08/2015, 09:37
Ψέκασες σκούπισες καθάρισες ή έτσι νομίζεις!

Ο καπιταλισμός είναι κακός αλλά υπάρχει , δεν έχει καταρρεύσει ακόμα , επίσης πρώτα πρέπει να επιβιώσουμε και μετά να τον αλλάξουμε.

Τι εννοείς να καταρρεύσει ο καπιταλισμός; Εκ φύσεως πρέπει να καταρρέει για να συντηρείται.

nickald
12/08/2015, 10:21
Να ευημερούν και οι άνθρωποι; Κοίτα ρε κάτι μυστήριους...α πα πα πα πα....

Ε να κατι τετοια αναρχοαυτόνομα ειχα στο μυαλο μου ο αριστεροκατσαπλιας......

el_hymador
12/08/2015, 10:34
Ε να κατι τετοια αναρχοαυτόνομα ειχα στο μυαλο μου ο αριστεροκατσαπλιας......

Να τα βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν γίνονται. Ο καπιταλισμός γίνεται.

Δεν γίνονται. Ο καπιταλισμός γίνεται. Είναι καλός και μας αρέσει

:priest::a8::a024::hypnotize:

nicksior
12/08/2015, 12:03
Να τα βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν γίνονται. Ο καπιταλισμός γίνεται.

:priest::a8::a024::hypnotize:

Για κάποιον που συναναστρέφεται «βασίλισσες» καλά τα πας!

cityfly
12/08/2015, 12:04

εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό το δεν είναι αριστερά, ισοπέδωση των όρων και να μην συνδυαστούν αυτά με την αριστερά. Όταν κατέβηκαν στις εκλογές και όλα αυτά τα χρόνια σαν τι κόμμα κατέβηκαν; το Α στο ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει; Ως δεξιό κόμμα ζήτησε και πήρε την ψήφο όσων τους την έδωσαν;
Εκτός βέβαια κι αν εννοείς το γνωστό, όχι μόνο στις πέτρες, αλλά και στις αράχνες κάτω από τις πέτρες πια φαινόμενο σε ένα αριστερό κόμμα με 100 μέλη να υπάρχουν 100 διαφορετικές ερμηνείες του όρου αριστερά

nickald
12/08/2015, 12:39
εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό το δεν είναι αριστερά, ισοπέδωση των όρων και να μην συνδυαστούν αυτά με την αριστερά. Όταν κατέβηκαν στις εκλογές και όλα αυτά τα χρόνια σαν τι κόμμα κατέβηκαν; το Α στο ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει; Ως δεξιό κόμμα ζήτησε και πήρε την ψήφο όσων τους την έδωσαν;
Εκτός βέβαια κι αν εννοείς το γνωστό, όχι μόνο στις πέτρες, αλλά και στις αράχνες κάτω από τις πέτρες πια φαινόμενο σε ένα αριστερό κόμμα με 100 μέλη να υπάρχουν 100 διαφορετικές ερμηνείες του όρου αριστερά

Μπορω κι εγω αυριο να δηλωσω Σπαλιαρας και μοντελοπνιχτης..... δεν σημαινει ότι θα κανουν παρελαση τα μοντελα εξω από το σπιτι μου...

Οι πραξεις και όχι τα λογια δειχνουν την ουσια....

cityfly
12/08/2015, 12:44
Μπορω κι εγω αυριο να δηλωσω Σπαλιαρας και μοντελοπνιχτης..... δεν σημαινει ότι θα κανουν παρελαση τα μοντελα εξω από το σπιτι μου...

Οι πραξεις και όχι τα λογια δειχνουν την ουσια....

το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή σου είναι η τελευταία μου πρόταση, 100 άτομα 100 διαφορετικοί ορισμοί

gior-gos
12/08/2015, 12:46

Ενα παραδειγμα, να τηρουνται οι νομοι στα εργασιακα (οχι οτι εχουν απομεινει και πολλα εργασιακα δικαιωματα πλεον αλλά τουλαχιστον αυτα που εχουν απομεινει να εφαρμοζονται). Αν πχ καποιος (ειτε δεξιος ειτε αριστερος) εκοβε κωλους εργοδοτων που στυβουν τους εργαζομενους τους (12ωρη και βαλε εργασια, απληρωτες ΥΠΕΡυπερωριες, μαυρη εργασια, ανυπαρκτα εργασιακα δικαιωματα και άλλα πολλα γνωστα και ομορφα) θα ελεγα οτι αυτος ο ανθρωπος κινειται αριστερα (φιλολαϊκα).

Αλλά ξεχασα η αναπτυξη θελει σκλαβ... σσστ :rolleyes:

nickald
12/08/2015, 12:51
το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή σου είναι η τελευταία μου πρόταση, 100 άτομα 100 διαφορετικοί ορισμοί

Το πως από αυτό που λεω εγω βγαζεις αυτό το συμπερασμα θα πρεπει να γινει αντικειμενο ερευνων....

Υπαρχουν τοσοι ορισμοι για την αριστερα οσοι και για το νεοφιλελε μοντελο που παιζει τωρα τελευταια..... Αν ρωτήσεις 100 θα παρεις 120 διαφορετικες απαντησεις για τον λογο που ενώ είναι γαματο το συστημα δεν λειτουργει σωστα για το 90% του πληθυσμου....

Επισης αν ρωτήσεις 100 οικονομικούς αναλυτες θα σου δωσουν 300 απαντησεις για ποιο λογο φταιει ο εργαζόμενος των 500€ που ζηταει να παρει 50€ αυξηση και με αυτό τον βλαπτει τους μακροοικονομικούς δεικτες.....

Διαλέγεις και παιρνεις....

nicksior
12/08/2015, 12:59
Ενα παραδειγμα, να τηρουνται οι νομοι στα εργασιακα (οχι οτι εχουν απομεινει και πολλα εργασιακα δικαιωματα πλεον αλλά τουλαχιστον αυτα που εχουν απομεινει να εφαρμοζονται). Αν πχ καποιος (ειτε δεξιος ειτε αριστερος) εκοβε κωλους εργοδοτων που στυβουν τους εργαζομενους τους (12ωρη και βαλε εργασια, απληρωτες ΥΠΕΡυπερωριες, μαυρη εργασια, ανυπαρκτα εργασιακα δικαιωματα και άλλα πολλα γνωστα και ομορφα) θα ελεγα οτι αυτος ο ανθρωπος κινειται αριστερα (φιλολαϊκα).

Αλλά ξεχασα η αναπτυξη θελει σκλαβ... σσστ :rolleyes:

ΟΧΙ! Η ανάπτυξη θέλει καλοπληρωμένους ικανοποιημένους με πλήρη δικαιώματα εργαζόμενους .

cityfly
12/08/2015, 13:07
Το πως από αυτό που λεω εγω βγαζεις αυτό το συμπερασμα θα πρεπει να γινει αντικειμενο ερευνων....

Υπαρχουν τοσοι ορισμοι για την αριστερα οσοι και για το νεοφιλελε μοντελο που παιζει τωρα τελευταια..... Αν ρωτήσεις 100 θα παρεις 120 διαφορετικες απαντησεις για τον λογο που ενώ είναι γαματο το συστημα δεν λειτουργει σωστα για το 90% του πληθυσμου....

Επισης αν ρωτήσεις 100 οικονομικούς αναλυτες θα σου δωσουν 300 απαντησεις για ποιο λογο φταιει ο εργαζόμενος των 500€ που ζηταει να παρει 50€ αυξηση και με αυτό τον βλαπτει τους μακροοικονομικούς δεικτες.....

Διαλέγεις και παιρνεις....

μα δεν έδωσες καμία απάντηση στην ερώτησή μου, το μόνο που είπες ήταν
"ό,τι δηλώσεις είσαι"

εκτός κι αν η απάντησή σου ήταν εμπνευσμένη από τη δημιουργική ασάφεια

pipe_smoker
12/08/2015, 13:19

Όσο το "Α" στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει "αριστερά", άλλο τόσο και το "ΣΟ" στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει "σοσιαλιστικό".

nicksior
12/08/2015, 13:23
Όσο το "Α" στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει "αριστερά", άλλο τόσο και το "ΣΟ" στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει "σοσιαλιστικό".

Είμαστε λοιπόν σε αναζήτηση του σωστού "Α" :lol:

pipe_smoker
12/08/2015, 13:27
Είμαστε λοιπόν σε αναζήτηση του σωστού "Α" :lol:

Ε, "Α"λέξης!

Τί άλλο θες?:lol:

nikos_abel
12/08/2015, 13:28
ΟΧΙ! Η ανάπτυξη θέλει καλοπληρωμένους ικανοποιημένους με πλήρη δικαιώματα εργαζόμενους .

Που; Πότε; Πόσο; Ποιος;

nicksior
12/08/2015, 13:34
Που; Πότε; Πόσο; Ποιος;

Εξαιρώ τους κακούς (πρώην αριστερούς) εργοδότες .
Γιατί στην Ελλάδα όποιον ρωτήσεις , ειδικά στα δικά σας μέρη, αριστερός δηλώνει!! :lol:

nickald
12/08/2015, 13:40
μα δεν έδωσες καμία απάντηση στην ερώτησή μου, το μόνο που είπες ήταν
"ό,τι δηλώσεις είσαι"

εκτός κι αν η απάντησή σου ήταν εμπνευσμένη από τη δημιουργική ασάφεια

Αν κανεις τον κοπο (που δεν θα κανεις) να διαβασεις 5-6 γραμμες παραπανω θα καταλάβεις γιατι δεν απαντησα....

Ουτε εγω ουτε και κανενας δεν μπορει να σου εξηγησει από το moto τι σημαινει αριστερα...

Εγω προσωπικα δεν εχω και κανενα ενδιαφερον να σου εξηγησω. Δεν με ενδιαφερει να μαθεις. Αν σε ενδιεφερε να μαθεις θα ειχες μαθει.

Προφανως ότι δηλωσεις εισαι στην ελλαδα.... εδώ το μπατσοκ τοσα χρονια δηλωνε σοσιαλιστικο... και η νεα δημοκρατια εχει τον ορο "δημοκρατια" στο ονομα της.....

Αυτό που εγραψα αρχικα εγω (και δεν εχω σκοπο να μπω σε αντιπαραθεση με κανεναν για ότι γραφω) είναι ότι χρησιμοποιοντας ορους με τους οποιους δεν εχουν καμια σχεση, κομματα και κινηματα καταφεραν να αποδομησουν την πραγματικη εννοια του ορου.

Φροντιστηρια για αριστεροσυνη και σοσιαλιστικα ιδεώδη δεν εχω καμια ορεξη να κανω.

Pan (dvs)
12/08/2015, 13:49

Αναπτυξη υπηρξε και στον μεσαιωνα που η αμοιβη ητανε μισο πιατο φαι και αμα.Αναπτυξη γινεται και σε καιρο πολεμου.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ζωντανος ο εργαζομενος στο τελος της ημερας ,για να υπαρξει αναπτυξη.

Χεστε την αναπτυξη.Η βουλη ειναι το μοναδικο πραγμα που λειτουργει σε αυτον τον τοπο,Ζωη σε λογου μας.

nicksior
12/08/2015, 13:57
Να μιλάμε με γεγονότα.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης πριν 20-30 χρόνια είχαν βιοτικό επίπεδο που ισοδυναμούσε με μικρό κλάσμα του αντίστοιχου ελληνικού.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης σε 10-20 χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλότερο από το ελληνικό.

Αυτοί βίωσαν αυτό που εμείς ονειρευόμαστε .

nikos_abel
12/08/2015, 14:05
Εξαρτάται τι εννοούμε "υψηλό βιοτικό επίπεδο". Γιατί προσωπικά αυτό που βλέπω στο φέισμπουκ ως "όμορφη ζωή" απέχει πολύ από αυτό που εννοώ εγώ.

Pan (dvs)
12/08/2015, 14:12
Να μιλάμε με γεγονότα.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης πριν 20-30 χρόνια είχαν βιοτικό επίπεδο που ισοδυναμούσε με μικρό κλάσμα του αντίστοιχου ελληνικού.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης σε 10-20 χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλότερο από το ελληνικό.

Αυτοί βίωσαν αυτό που εμείς ονειρευόμαστε .

Τι γεγονοτα θες?
Μεχρι το 1864 που δημιουρηθηκε η Πρωτη Διεθνης στο Λονδινο και αρχισαν να σηκωνουνε κεφαλι,υπηρχαν αμοιβες και δικαιωματα?Οχι φυσικα.Αλλα υπηρχε αναπτυξη και καποιες περιοδους τεραστια.

nicksior
12/08/2015, 14:16
Εξαρτάται τι εννοούμε "υψηλό βιοτικό επίπεδο". Γιατί προσωπικά αυτό που βλέπω στο φέισμπουκ ως "όμορφη ζωή" απέχει πολύ από αυτό που εννοώ εγώ.

Ε δε θα σου απαντήσω εγώ , πιάσε έναν Αλβανό έναν Βούλγαρο και ρώτα τον ..

Τελικά είμαστε μια κοινωνία με αριστερές ρίζες όχι βάσει λογικών επιχειρημάτων αλλά για κυρίως συναισθηματικούς λόγους.

skylaros
12/08/2015, 14:40

Φίλος κάτι τέτοια τους έλεγε ο Βαρουφάκης και είδες τι έπαθε!

Όσο για το ότι είμαστε κοινωνία με αριστερές ρίζες ... δηλαδή lol

nickald
12/08/2015, 14:43
Τελικά είμαστε μια κοινωνία με αριστερές ρίζες όχι βάσει λογικών επιχειρημάτων αλλά για κυρίως συναισθηματικούς λόγους.

Τι ειμαστε λεει?

MG-KTiNoS
12/08/2015, 15:54
πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς....
339487

cityfly
12/08/2015, 16:13
Αν κανεις τον κοπο (που δεν θα κανεις) να διαβασεις 5-6 γραμμες παραπανω θα καταλάβεις γιατι δεν απαντησα....

Ουτε εγω ουτε και κανενας δεν μπορει να σου εξηγησει από το moto τι σημαινει αριστερα...

Εγω προσωπικα δεν εχω και κανενα ενδιαφερον να σου εξηγησω. Δεν με ενδιαφερει να μαθεις. Αν σε ενδιεφερε να μαθεις θα ειχες μαθει.

Προφανως ότι δηλωσεις εισαι στην ελλαδα.... εδώ το μπατσοκ τοσα χρονια δηλωνε σοσιαλιστικο... και η νεα δημοκρατια εχει τον ορο "δημοκρατια" στο ονομα της.....

Αυτό που εγραψα αρχικα εγω (και δεν εχω σκοπο να μπω σε αντιπαραθεση με κανεναν για ότι γραφω) είναι ότι χρησιμοποιοντας ορους με τους οποιους δεν εχουν καμια σχεση, κομματα και κινηματα καταφεραν να αποδομησουν την πραγματικη εννοια του ορου.

Φροντιστηρια για αριστεροσυνη και σοσιαλιστικα ιδεώδη δεν εχω καμια ορεξη να κανω.

δε σου ζήτησα να μου εξηγήσεις κάποια θεωρία; Και πώς βγάζεις εκ των προτέρων συμπέρασμα ότι ο συνομιλητής σου δεν γνωρίζει ένα θέμα; Ή δεν έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει πέντε γραμμές παραπάνω;
Εγώ σου ζήτησα να εξηγήσεις τη φράση σου όχι μια ολόκληρη πολιτική θεωρία. Η οποία φράση σου περιέγραφε μια επαναλαμβανόμενη στην ιστορία - αριστερή (ή αν θες εμφανιζόμενη σε "αριστερά" κινήματα) - συμπεριφορά.
(πρόσεξε είπα περιέγραφε δε λέω ότι εσύ προσωπικά φέρεσαι έτσι, δεν μπορώ να το ξέρω και δεν κρίνω σε προσωπικό επίπεδο)
"Μόλις κάτι δεν μας αρέσει βγάζουμε την ουρίτσα μας απέξω, όσο το στηρίζαμε ήταν καλά μόλις κάτι δεν μας αρέσει α εμείς είμαστε οι σωστοί, αυτοί άλλαξαν, αυτό δεν είναι αριστερά". Ε αυτό λοιπόν ρώτησα/ζήτησα, προς όσους λένε δεν είναι αριστερά αυτό: αποφασίστε επιτέλους τι είναι αριστερά και υποστηρίξτε το, βρείτε ένα κόμμα που να το υποστηρίζει βαφτίστε το όπως θέλετε και κατεβείτε στις εκλογές, αλλά βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας. Όχι που έχουμε κάθε φορά καμιά 15αρια "αριστερά" κόμματα.
Αλλά στο μεταξύ δεν μπορείτε να κατηγορείτε τους υπόλοιπους (οι οποίοι δεν είναι ντε και καλά δεξιά δεν υπάρχει μόνο δεξιά κι αριστερά) γιατί λένε ότι ο συριζα ως αριστερά εμφανίστηκε και να τα αποτελέσματα της αριστεράς, διότι αυτό έκανε με όλους τους τρόπους. Δεν είναι δουλειά των μη συριζαίων να ορίσουν (σε πραγματικό κομματικό επίπεδο όχι θεωρητικό) τι είναι αριστερά είναι δουλειά των αντίστοιχων κομμάτων.

Τώρα το αν το σοκ στο πασοκ ήταν σοσιαλισμός ή το δημοκρατία στη νδ δημοκρατία ή ό,τι άλλο θες δεν έχει καμία σημασία, δηλαδή μου λες ότι αν ο άλλος κάνει κάτι λάθος αποτελεί δικαιολογία και για μένα να κάνω το ίδιο λάθος;

Cpt. Haddock
12/08/2015, 17:12

Ειμαστε μια κοινωνια που συνεχως μιλαει για αριστερα ιδεώδη και πρατει ακριβως τα αντιθετα. Κοινως ειμαστε αριστεροι στα λογια και καπιταλιστες στην καθημερινοτητα.

Οπως και οι πολιτικοι μας ακριβως :wave2:

Pan (dvs)
12/08/2015, 17:55
Ειμαστε μια κοινωνια που συνεχως μιλαει για αριστερα ιδεώδη και πρατει ακριβως τα αντιθετα. Κοινως ειμαστε αριστεροι στα λογια και καπιταλιστες στην καθημερινοτητα.

Οπως και οι πολιτικοι μας ακριβως :wave2:

Θες να πεις οτι ειμαστε Αριστεροι με δεξιες τσεπες?:confused:

nicksior
12/08/2015, 18:14
πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς....
339487

Αυτό που έρχεται είναι πολύ διαφορετικό και πολύ μεγάλο .

gior-gos
12/08/2015, 21:16

Ενα παραδειγμα εδωσα για το τι εστί αριστερα (με το δικο μου το μυαλο - γιατι ως γνωστον η αριστερα ειναι οπως το ροκ· ο καθενας δινει την δικη του ερμηνεια).

Το τι θελει η αναπτυξη ειναι αλλη (μεγαλη) κουβεντα. Μακαρι ολοι οι εργαζομενοι να ηταν καλοπληρωμενοι, ικανοποιημενοι και με πληρη δικαιωματα αλλά δυστυχως (ή ευτυχως για καποιους - για τους εχοντες και κατεχοντες βασικα) ο Πάνος εχει δικιο

Αναπτυξη υπηρξε και στον μεσαιωνα που η αμοιβη ητανε μισο πιατο φαι και αμα.Αναπτυξη γινεται και σε καιρο πολεμου.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ζωντανος ο εργαζομενος στο τελος της ημερας ,για να υπαρξει αναπτυξη.

dimmie_72
12/08/2015, 22:21
απο πότε η ύπαρξη Δεξιάς αποκλείει την ύπαρξη κοινωνικής πολιτικής και το κοινωνικού κράτους;
... και από πότε η ύπαρξη Αριστεράς συνεπάγεται a priori προστασία του εργαζομένου και κοινωνική πολιτική; :confused:

MG-KTiNoS
12/08/2015, 22:36
Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
ΚΑΜΙΑ
Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας....

https://www.facebook.com/skatastousfasistes/photos/a.324087797658066.79311.240916162641897/950418528358320/?type=1&theater

stam2
13/08/2015, 10:35
ΚΑΜΙΑ

https://www.facebook.com/skatastousfasistes/photos/a.324087797658066.79311.240916162641897/950418528358320/?type=1&theater

τι σχέση έχει το μπουρδέλο που λες, με το φωτογραφικό στιγμιότυπο...??? :confused:

ας είμαστε λογικοί και ψύχραιμοι.... και κακώς ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας.

stam2
13/08/2015, 10:44
παράλληλα και σχετικά με το habemus papam no3,

https://www.youtube.com/watch?v=r5MCeXk0654

1.γιατί ενοχλείται τόσο πολύ ο κύριος Νικήτας που η συνεδρίαση προβάλλεται από της τηλεοράσεως?
2.για ακόμα μία φορά γίνεται γνωστό, (αυτή τη φορά live, από της τηλεοράσεως) το πόσο μπουρδέλο έχουν κάνει τη βουλή με τα κατεπείγοντα.

της είπε λέει ο Τσίπρας να κλείσει το μαγαζί να πάνε διακοπές τα παιδιά, πριν τελειώσει η διαβούλευση για τις ασυλίες, τελικά την κράτησε ανοικτή άλλες 3 μέρες.
μετά τον ρώτησε μήπως υπάρχει περίπτωση να κατατεθεί κάποιο σχέδιο νόμου, και της είπε όχι, και αν ναι, δεν θα είναι κάτι πολύ σημαντικό....
και φτάνουν στο δια ταύτα...

MG-KTiNoS
13/08/2015, 11:06

Είσαι καλός άνθρωπος ρε Νικ και για αυτό τα πιστεύεις αυτά τα πράματα.
Εγώ όμως ΕΝΑ σου λέω....
Αν δε σε προστατέψει το κράτος σ έφαγαν λάχανο....
:rolleyes:

fkol k4
13/08/2015, 11:58
ΚΑΜΙΑ

Καλά, για τα περί μπουρδέλου κτλ δεν θα διαφωνήσουμε...

Η φράση όμως «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» δεν στέκει.
Από τη μία το ότι είσαι/είμαι Έλληνας ήταν κάτι εντελώς τυχαίο. Το ίδιο εύκολα θα μπορούσες/μπορούσα να είχες γεννηθεί ένας από αυτούς που δείχνει η φωτογραφία σου ή αυτός (http://newpost.gr/entertainment/paraksena/480187/kakomathhmenos-20xronos-ekapse-thn-ferrari-toy-gia-na-toy-parei-allh-o-pateras-toy).
Από την άλλη, συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει. Δεν έχει καμία λογική να ντρέπεται κανείς ή να είναι υπερήφανος ως Έλληνας/Ευρωπαίος/Αμερικάνος/λευκός/μαύρος/ψηλός/κοντός/μοτοσυκλετιστής/δάσκαλος/γιατρός/αθλητής/γονιός κτλ κτλ κτλ.

Για το μόνο που μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος ή να ντρέπεται είναι ο εαυτός του.

bros400pgm
13/08/2015, 12:22
ΚΑΜΙΑ

Στο καλο λοιπον :beer:

ps. Θα μπορουσα να σου πω και αλλες ιστοριες για την Πατρα :wave2::wave2:

cityfly
13/08/2015, 12:26
παράλληλα και σχετικά με το habemus papam no3,

https://www.youtube.com/watch?v=r5MCeXk0654

1.γιατί ενοχλείται τόσο πολύ ο κύριος Νικήτας που η συνεδρίαση προβάλλεται από της τηλεοράσεως?
2.για ακόμα μία φορά γίνεται γνωστό, (αυτή τη φορά live, από της τηλεοράσεως) το πόσο μπουρδέλο έχουν κάνει τη βουλή με τα κατεπείγοντα.

της είπε λέει ο Τσίπρας να κλείσει το μαγαζί να πάνε διακοπές τα παιδιά, πριν τελειώσει η διαβούλευση για τις ασυλίες, τελικά την κράτησε ανοικτή άλλες 3 μέρες.
μετά τον ρώτησε μήπως υπάρχει περίπτωση να κατατεθεί κάποιο σχέδιο νόμου, και της είπε όχι, και αν ναι, δεν θα είναι κάτι πολύ σημαντικό....
και φτάνουν στο δια ταύτα...

ο νικήτας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που έθεσαν το θέμα δεν είπαν γιατί να μεταδιδονται οι επιτροπές, είπαν ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε μετάδοση και ξαφνικά σε αυτή τη συνεδρίαση, χωρίς να υπάρχξη η οποιαδήποτε ερώτηση η Ζωή (ως συνήθως) αποφάσισε μόνη της. Όλοι ζήτησαν και όλοι στο τέλος ψήφησαν να υπάρχει από δω και πέρα διαρκής τηλεοπτική μετάδοση. Ουσιαστικά όλοι σχεδόν της είπαν ότι η τηλεόραση ήταν εκεί για να κάνει (ξανά) το δικό της σόου. Το οποίο και όντως έκανε. Αυτή τη στιγμή κάνει το σημερινό της σόου, μιλώντας από έδρας εδώ και κάνα 5λεπτο και μιλάει ουσιαστικά επί προσωπικού στον Τσακαλώτο. Μόλις πέταξε και μια ατάκα επιπέδου τραγικής ειρωνίας, ότι "όλοι κρινόμαστε από το ήθος μας"...

nicksior
13/08/2015, 12:33
Στο καλο λοιπον :beer:

ps. Θα μπορουσα να σου πω και αλλες ιστοριες για την Πατρα :wave2::wave2:

Θύμωσα με το χαστούκι! Οπως και για κάθε χαστούκι.
Θύμωσα (πολύ περισσότερο) με το βιασμό της Μυρτώς , όπως και για κάθε βιασμό.

Θυμώνω όμως και με τον τρόπο που σκέφτεσαι και τα συνδέεις.

:(

stam2
13/08/2015, 12:55
ο νικήτας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που έθεσαν το θέμα δεν είπαν γιατί να μεταδιδονται οι επιτροπές, είπαν ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε μετάδοση και ξαφνικά σε αυτή τη συνεδρίαση, χωρίς να υπάρχξη η οποιαδήποτε ερώτηση η Ζωή (ως συνήθως) αποφάσισε μόνη της. Όλοι ζήτησαν και όλοι στο τέλος ψήφησαν να υπάρχει από δω και πέρα διαρκής τηλεοπτική μετάδοση. Ουσιαστικά όλοι σχεδόν της είπαν ότι η τηλεόραση ήταν εκεί για να κάνει (ξανά) το δικό της σόου. Το οποίο και όντως έκανε. Αυτή τη στιγμή κάνει το σημερινό της σόου, μιλώντας από έδρας εδώ και κάνα 5λεπτο και μιλάει ουσιαστικά επί προσωπικού στον Τσακαλώτο. Μόλις πέταξε και μια ατάκα επιπέδου τραγικής ειρωνίας, ότι "όλοι κρινόμαστε από το ήθος μας"...

και για ποιόν λόγο ακριβώς κάνει όλη αυτή την θορυβώδη παρέμβαση και διακοπή της διαδικασίας την στιγμή που ήδη πραγματοποιείται η τηλεοπτική κάλυψη αυτή για την οποία τελικά συμφωνούν όλοι?

Μήπως γιατί κανείς τους δεν την ήθελε πραγματικά και η Κωνσταντοπούλου τους την επέβαλε με τον πιο πλάγιο τρόπο, (όχι παράνομα αφού έχει το δικαίωμα ως ΠτΒ). Το έφερε προ της δημοσιότητας, και αφού πήγε μετά σε ψηφοφορία, ποιός θα είχε τα κότσια δημόσια να ψηφίσει πως δεν θέλει να καλύπτονται από την δημόσια τηλεόραση? Ενώ αν αντιθέτως είχε γίνει μία ψηφοφορία μακρυά από τα μάτια του κόσμου για το αν θα καλύπτονται οι διαβουλεύσεις ή όχι, φυσικά θα είχε βγει το ΌΧΙ.

Επίσης διακόπτει για επίσης ανώφελα για το αν ενημερώθηκε και πότε και τελικά τον βγάζει πάλι φάουλ. Προσπαθούν να την φθείρουν νομίζω, διότι από καιρό έχει κόψει καπίστρι και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν....

byron
13/08/2015, 14:19
Εγώ όμως ΕΝΑ σου λέω....
Αν δε σε προστατέψει το κράτος σ έφαγαν λάχανο....
:rolleyes:

Ακριβώς αυτό...ο μπαμπάκας να προστατεύει τα "παιδιά του". Και κάπως έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

. Μεταξύ των σκληρών ασφαλιστικών διατάξεων που καλούνται σήμερα να ψηφίσουν οι βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κρύβονται παλαιές και νέες παγίδες, αλλά και επιπλέον δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας.

Κρύβονται βέβαια και μεθοδεύσεις, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι στο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων, αν και υποτίθεται ότι οι σχετικές διατάξεις έχουν καταρτιστεί και εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στον αντίποδα, οι κατατεθειμένες διατάξεις για τις πρόωρες δεν φαίνεται να προστατεύουν ειδικές και εξαιρετικά ευάλωτες ομάδες ασφαλισμένων όπως είναι οι οικοδόμοι, που εάν δεν αλλάξει κάτι θα κληθούν να δουλεύουν έως τα 67, οι εργαζόμενοι σε υπόγειες στοές αλλά και άτομα με βαριά αναπηρία που μέχρι σήμερα προβλέπεται ότι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 15 χρόνια ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας...

http://m.euro2day.gr/1354180/article.aspx

Έτσι για μην γελιόμαστε, με το ποιοι κάνουν κουμάντο, για ποιους ΘΑ δουλεύουμε και λοιπές δεξιές και αριστερίστικες πίπες για δικαιώματα, ισότητα, αξιοκρατία.

ΥΓ. Κάπου πήρε και το αυτί μου πως τα ΜΣΦ παραμένουν στα φαρμακεία. Περήφανη νίκη του κλάδου, αν μη τι άλλο.

Pan (dvs)
13/08/2015, 14:26
Ακριβώς αυτό...ο μπαμπάκας να προστατεύει τα "παιδιά του". Και κάπως έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Για μην χασουνε καποιοι τα κεκτημενα γινεται ολη η μανουρα ρε Βυρωνα.Ολα μειωνονται εκτος απο τα "εξοδα" του κρατους.

catmaster
13/08/2015, 14:37

. Μεταξύ των σκληρών ασφαλιστικών διατάξεων που καλούνται σήμερα να ψηφίσουν οι βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κρύβονται παλαιές και νέες παγίδες, αλλά και επιπλέον δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας.

Κρύβονται βέβαια και μεθοδεύσεις, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι στο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων, αν και υποτίθεται ότι οι σχετικές διατάξεις έχουν καταρτιστεί και εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στον αντίποδα, οι κατατεθειμένες διατάξεις για τις πρόωρες δεν φαίνεται να προστατεύουν ειδικές και εξαιρετικά ευάλωτες ομάδες ασφαλισμένων όπως είναι οι οικοδόμοι, που εάν δεν αλλάξει κάτι θα κληθούν να δουλεύουν έως τα 67, οι εργαζόμενοι σε υπόγειες στοές αλλά και άτομα με βαριά αναπηρία που μέχρι σήμερα προβλέπεται ότι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 15 χρόνια ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας...

http://m.euro2day.gr/1354180/article.aspx

Έτσι για μην γελιόμαστε, με το ποιοι κάνουν κουμάντο, για ποιους ΘΑ δουλεύουμε και λοιπές δεξιές και αριστερίστικες πίπες για δικαιώματα, ισότητα, αξιοκρατία.

ΥΓ. Κάπου πήρε και το αυτί μου πως τα ΜΣΦ παραμένουν στα φαρμακεία. Περήφανη νίκη του κλάδου, αν μη τι άλλο.

Δεν τα γράφει καλά το άρθρο .... οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θε έπρεπε να παίρνουν σύνταξη στα 75 και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα 80 .... οι δε οικοδόμοι να πεθάνουν οι πούστηδες πάνω στη σκαλωσιά γιατί η σύνταξή τους προβλέπεται στα 92 ... τους ανθρακωρύχους θα τους θάβουμε μέσα στα λαγούμια ....

οι κουρασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που κέρδισαν τη θέση τους με ιδρώτα και παλεύουν για την ευημερία του τόπου θα συνταξιοδοτούνται στα 40 με εφάπαξ τουλάχιστον μισό χαρτί

η ανάπτυξη έρχεται

339519

cityfly
13/08/2015, 14:55
και για ποιόν λόγο ακριβώς κάνει όλη αυτή την θορυβώδη παρέμβαση και διακοπή της διαδικασίας την στιγμή που ήδη πραγματοποιείται η τηλεοπτική κάλυψη αυτή για την οποία τελικά συμφωνούν όλοι?

Μήπως γιατί κανείς τους δεν την ήθελε πραγματικά και η Κωνσταντοπούλου τους την επέβαλε με τον πιο πλάγιο τρόπο, (όχι παράνομα αφού έχει το δικαίωμα ως ΠτΒ). Το έφερε προ της δημοσιότητας, και αφού πήγε μετά σε ψηφοφορία, ποιός θα είχε τα κότσια δημόσια να ψηφίσει πως δεν θέλει να καλύπτονται από την δημόσια τηλεόραση? Ενώ αν αντιθέτως είχε γίνει μία ψηφοφορία μακρυά από τα μάτια του κόσμου για το αν θα καλύπτονται οι διαβουλεύσεις ή όχι, φυσικά θα είχε βγει το ΌΧΙ.

Επίσης διακόπτει για επίσης ανώφελα για το αν ενημερώθηκε και πότε και τελικά τον βγάζει πάλι φάουλ. Προσπαθούν να την φθείρουν νομίζω, διότι από καιρό έχει κόψει καπίστρι και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν....

Σου έχω ήδη απαντήσει. Την κατηγόρησαν ότι το έκανε τώρα για λόγους προσωπικής προβολής και το έκαναν όλοι, ακόμα και ο του ανελ αλλά το είπε λίγο πιο ευγενικά.
Όσο για τη ψηφοφορία για τη συνεχή μετάδοση δεν τη ζήτησε η Ζωή αλλά οι υπόλοιποι.
Ανάποδα είδες το τι έγινε.
Επίσης όπως της είπαν η διαδικασία ήταν ένα ναι ένα όχι η κωσταντοπούλου θεωρούσε σωστό μετά από κάθε ομιλητή να σχολιάζει, εντελώς παράτυπα φυσικά καθόλου περίεργο από την άλλη αφού και στην ολομέλεια τα ίδια κάνει.

cityfly
13/08/2015, 14:59
Δεν τα γράφει καλά το άρθρο .... οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θε έπρεπε να παίρνουν σύνταξη στα 75 και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα 80 .... οι δε οικοδόμοι να πεθάνουν οι πούστηδες πάνω στη σκαλωσιά γιατί η σύνταξή τους προβλέπεται στα 92 ... τους ανθρακωρύχους θα τους θάβουμε μέσα στα λαγούμια ....

οι κουρασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που κέρδισαν τη θέση τους με ιδρώτα και παλεύουν για την ευημερία του τόπου θα συνταξιοδοτούνται στα 40 με εφάπαξ τουλάχιστον μισό χαρτί

η ανάπτυξη έρχεται

Τώρα που το λες καλό θα ήταν οικοδόμοι και λοιποι ελεύθεροι μετά τα 70 να γίνονται ανθρακορύχοι για να εκμεταλευτεί το κράτος το "πλεονέκτημα" των λαγουμιών στο επόμενο βήμα. Έτσι που ξέρεις μπορεί να βγαίνουν και τα λεφτά για κάνα κρουασανάκι μόνο καφές και σάντουιτς θα πάθουν καμιά υπογλυκαιμία

Cpt. Haddock
13/08/2015, 15:01
Ρε σεις, δεν υπάρχει σωτηρια.

Τα μετρα ειναι της ιδιας στρεβλης λογικης που πήραν κι οι προηγουενοι (και που καταγγελοταν ως αποτυχημενα), περιλαμβάνουν δε τις ιδιες μεταρυθμισεις που λεγαμε το 2010 και δεν καναμε.

Τι σας κανει να πιστευετε οτι θα γινει κατι διαφορετικο, απο εναν πρωθυπουργο που - κατα δηλωση του - δεν πιστευει στα μετρα που παιρνει.
Αφηστε στην ακρη ολη την προσπάθεια να αφησουμε τον Αλεξη στο απυροβλητο, ποτε φταίει ο ΓιανΝης, ποτε η Ζωη, ποτε η κυρα-Τασια, ποτε ο Φλαμπέρ, αλλα ο ίδιος ποτέ.

Ελεγε πριν λιγες μερες ο Δραγασακης οτι ηταν υπερβολικες οι υποσχέσεις του "προγραμματος θεσσαλονικης" (να ζησουμε να το θυμομαστε). Κατσε ρε φιλε. Όταν εβγαινε το προγραμμα πού ήσουν; Διακοπές; Διαβαζες;

5 χρονια τωρα, συνεχή τσουρμα ανευθυνων σχολιαστων κρατανε τις τυχες της χωρας στα χερια τους...

Απο τη δεκαετια του 80 η αριστερα φωναζει για "απλη και αδολη αναλογικη". Ηρθε η ευκαιρια και σφυριζουμε αδιαφορα με μονο σκοπο να εκμεταλλευτει προς οφελος του ο Τσιπρας το μπονους των 50 εδρων που τόσο ξορκιζε οταν ηταν στην αντιπολιτευση... Να κανει πρωτα τις εκλογες, να τσιμπησει τους 50 και μια αυτοδυναμια, να βαλει λιστα, άρα τους δικους του και μετα βλεπουμε (αφου περασουν και τα μετρα του Οκτωβριου).

Μετα θα γεμισουμε παλι κοψοχερηδες :wave2:

pipe_smoker
13/08/2015, 16:52
Απο τη δεκαετια του 80 η αριστερα φωναζει για "απλη και αδολη αναλογικη". Ηρθε η ευκαιρια και σφυριζουμε αδιαφορα με μονο σκοπο να εκμεταλλευτει προς οφελος του ο Τσιπρας το μπονους των 50 εδρων που τόσο ξορκιζε οταν ηταν στην αντιπολιτευση... Να κανει πρωτα τις εκλογες, να τσιμπησει τους 50 και μια αυτοδυναμια, να βαλει λιστα, άρα τους δικους του και μετα βλεπουμε (αφου περασουν και τα μετρα του Οκτωβριου).

Μετα θα γεμισουμε παλι κοψοχερηδες :wave2:

For the record, δεν εκφράζω ούτε συμφωνία ούτε διαφωνία, απλά μια παρατήρηση.

Έχω την εντύπωση (και πιθανόν να κάνω και λάθος), ότι νόμοι/νομοσχέδια/τροποποιήσεις κλπ που αφορούν εκλογικές διαδικασίες αρχίζουν να ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές από τη στιγμή που ψηφίστηκαν. Αν δηλαδή ψηφιστεί ένα τέτοιο μέτρο αύριο το πρωί, δε θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές που θα έχουμε όταν έχουμε, αλλά στις μεθεπόμενες.

Κι ο Σκανδαλίδης αν θυμάμαι καλά όταν τις αύξησε στις 50, από τις μεθεπόμενες άρχισε να ισχύει.

Για ευνόητους λόγους φαντάζομαι γίνεται κάτι τέτοιο.
Δε γίνεται να ζητάς αλλαγή των κανονισμών του παιχνιδιού κι εφαρμογή τους, την ώρα που εσύ κάνεις μάνα.

Τώρα, σχετικά με αυτό που λες, για το εάν το έχουν προχωρήσει το θέμα της απλής αναλογικής, αν όχι, αν τί, δεν ξέρω.

Ούτως ή άλλως τα τελευταία 5-6 χρόνια αυτά που έχουμε δει από πλευράς εκλογικών αποτελεσμάτων/διαδικασιών/μη-διαδικασιών είναι ρεκόρ το καθένα από μόνο του.
Τί φυτευτούς παπαδήμες είχαμε, τί συνεργασίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαμε, τί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της παναγιάς τα μάτια.

Και σε απλή αναλογική να το γυρίσουν, δε θα είναι το καρναβάλι της Πάτρας, θα είναι το καρναβάλι του Ρεθύμνου.

bros400pgm
13/08/2015, 17:34
Για μην χασουνε καποιοι τα κεκτημενα γινεται ολη η μανουρα ρε Βυρωνα.Ολα μειωνονται εκτος απο τα "εξοδα" του κρατους.

Των τραπεζών στην ουσια. :smokin:

Α, και των "ειδικων" εισαγωγων:D

Cpt. Haddock
13/08/2015, 18:48
For the record, δεν εκφράζω ούτε συμφωνία ούτε διαφωνία, απλά μια παρατήρηση.

Έχω την εντύπωση (και πιθανόν να κάνω και λάθος), ότι νόμοι/νομοσχέδια/τροποποιήσεις κλπ που αφορούν εκλογικές διαδικασίες αρχίζουν να ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές από τη στιγμή που ψηφίστηκαν. Αν δηλαδή ψηφιστεί ένα τέτοιο μέτρο αύριο το πρωί, δε θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές που θα έχουμε όταν έχουμε, αλλά στις μεθεπόμενες.

Κι ο Σκανδαλίδης αν θυμάμαι καλά όταν τις αύξησε στις 50, από τις μεθεπόμενες άρχισε να ισχύει.[...]

Ναι, εκτος εαν ψηφιστει απο πανω απο 200 βουλευτες, οποτε ισχυει άμεσα. ΚΚΕ, Ποταμι, ΠΑΣΟΚ εχουν δηλωσει οτι θα ψηφισουν, οποτε βγαινει το νουμερο.

Pan (dvs)
13/08/2015, 18:54
Των τραπεζών στην ουσια. :smokin:

Α, και των "ειδικων" εισαγωγων:D

Kαι των τραπεζων φυσικα.Τωρα το δευτερο δεν το καταλαβαινω.

pipe_smoker
13/08/2015, 19:00
Ναι, εκτος εαν ψηφιστει απο πανω απο 200 βουλευτες, οποτε ισχυει άμεσα. ΚΚΕ, Ποταμι, ΠΑΣΟΚ εχουν δηλωσει οτι θα ψηφισουν, οποτε βγαινει το νουμερο.

Αχα...

Δεν το γνώριζα:beer:

(όχι ότι επειδή το δήλωσαν θα το ψηφίσουν κιόλας βέβαια....:D Του ΚΚΕ θα του πουν "απλή αναλογική" και θα βγάλει δικό του ψηφοδέλτιο για "υπεραπλουστευμένη αναλογική" ή "απλή αναλογική ΚΑΙ έξοδο από την ΕΕ", το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πάρει το Ποτάμι και να πλεύσουν και τα δυό κατά ΝΔ μεριά μπας και δουν στον ήλιο μοίρα, και πάει λέγοντας:lol:)

tzimidis
13/08/2015, 22:07
..... Του ΚΚΕ θα του πουν "απλή αναλογική" και θα βγάλει δικό του ψηφοδέλτιο....... "απλή αναλογική ΚΑΙ έξοδο από την ΕΕ........

blackbusa
13/08/2015, 23:45
Αγία Ιωάννα της Ασίζις η Ζωή...και αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον μας....

Cpt. Haddock
14/08/2015, 00:34
Αυτη δεν εκανε παρεα με τον Αγιο Φραγκισκο της Λοραινης;

blackbusa
14/08/2015, 12:28

κολλητάρια....

MG-KTiNoS
14/08/2015, 12:32
Nop....
:p

339528
Ζούμε μεγάλες στιγμές....

stam2
14/08/2015, 13:52
Nop....

339528

πες μου πως δεν είναι photoshop....

cityfly
14/08/2015, 14:10

Δεν είναι

Μικe777
14/08/2015, 14:22
Δεν είναι
:a11:τελικα!οντως δεν υπαρχει σωτηρια!
:plaf::plaf:

byron
14/08/2015, 16:00
Τι σας κάνει εντύπωση; Αυτό που θα ήθελε να είναι έχει στην μπλούζα.
Αναρχική Θεογκομενα που ανάβει τσιγάρο με μολότοφ.
Αντί αυτού, είναι Θεομπαζο, και γλύφει τους σταλινοαποτυχημενους συνδικαλιστές.

Το έγραψε εχθές ο Captain, αλλά δεν το σχολίασε κανένας, παρόλο που έχει γραφτεί εδώ μέσα πολλές φορές. Όλη η υποτιθέμενη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, στηρίχτηκε στην συμπερασματική λογική, πως είναι κότες και αν απειλήσουν με grexit θα μασήσουν για να περνούμε φράγκα προς αναδιανομή.
Ένας εκβιασμός θεωρητικων καφενεδων, που ήρθε να προστεθεί στην υποκλητική μέθοδο των άλλων καφενεδων, με τις εθνικές στρατηγικές της βδομάδας και αν...

pipe_smoker
14/08/2015, 17:44
Το έγραψε εχθές ο Captain, αλλά δεν το σχολίασε κανένας, παρόλο που έχει γραφτεί εδώ μέσα πολλές φορές. Όλη η υποτιθέμενη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, στηρίχτηκε στην συμπερασματική λογική, πως είναι κότες και αν απειλήσουν με grexit θα μασήσουν για να περνούμε φράγκα προς αναδιανομή.
Ένας εκβιασμός θεωρητικων καφενεδων, που ήρθε να προστεθεί στην υποκλητική μέθοδο των άλλων καφενεδων, με τις εθνικές στρατηγικές της βδομάδας και αν...

Όντως έχει γραφτεί πολλές φορές, όντως το ξαναέγραψε χθες ο κάπταιν, και όντως δε σχολιάστηκε (απ'όσο θυμάμαι).

Αλλά και τί να σχολιαστεί?
Τί σχόλιο μπορεί να κάνει κάποιος σε μια τέτοια υπόθεση/σε ένα τέτοιο επιχείρημα/σενάριο/συμπέρασμα/όπως θες πες το?

Δε λέω αν θα δώσει κάποιος thumbs up ή thumbs down.

Πιθανόν να έγινε αυτό.

Θέλει πολλά κιλά μλκίας βέβαια για να νομίζεις ότι θα χεστούνε πάνω τους αν απειλήσεις με grexit (εκτός κι αν είμαστε εμείς οι ηλίθιοι και υπάρχει κάτι που δε βλέπουμε ή δεν ξέρω γω τί άλλο σκοτεινό σενάριο), αλλά ναι οκ, δεν αποκλείεται.

Αν είχαν άλλο leverage κακώς δεν το χρησιμοποίησαν, γιατί το συγκεκριμένο είναι για γέλια.

Και ξαναρωτάω εγώ (καλά εσύ μή με βαρέσεις, σου έχω ζαλίσει τα @@:lol: και μου έχεις απαντήσει κιόλας), είχαν/θα μπορούσαν να έχουν κάποιο leverage?
Όπως το βλέπω κι από τα όσα μπορώ να γνωρίζω εγώ, όχι.

Οπότε, 2 κι 7 τους μοίρασαν όπως πάντα, ε κι αντί να πούνε πάσο όπως λέγανε οι προηγούμενοι, είπαν να δοκιμάσουν να μπλοφάρουν σε μιλημένο παιχνίδι.
Ηλίθιο μεν, αλλά το δοκιμάσαμε κι αυτό να μην έχουμε να λέμε.

Ζεύκας
14/08/2015, 17:47
Nop....

339528

Δεν είναι

κόφτε την πλάκα, είναι φώτοσοπ έτσι;

pipe_smoker
14/08/2015, 17:49
κόφτε την πλάκα, είναι φώτοσοπ έτσι;

Όχι.

Εκτός κι αν έχουν φωτοσοπάρει κι άλλες φωτογραφίες γιατί δεν είναι η μόνη (δεν τις ποστάρω για ευνόητους λόγους:lol:)

Ζεύκας
14/08/2015, 18:00
για ποσταρε :a014:

pipe_smoker
14/08/2015, 18:17
για ποσταρε :a014:

Σε τρώει ο απ'αυτός σου:lol:

339549

Κάτι κουλά πάντως φοράει η συγκεκριμένη απ'ότι είδα γενικώς.

339550

339551

nathair
14/08/2015, 18:26
MAMAAAAAA!

Ζεύκας
14/08/2015, 18:33
Συριζαίοι ρε πστη μου. νομίζουν ότι βρίσκονται σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα.

ο άλλος με τη πράσινη μπλούζα τι την έχει σηκωμένη τη γροθιά; τσε γκεβάρα το παίζει;
του έμεινε κουσούρι από τότε που κατέβαινε φοιτητής στις διαδηλώσεις της κνε;