PDA

View Full Version : GSF 600/650 s Bandit

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

dim40
06/07/2009, 20:45
η leovince ειναι παρομοια με τη yoshi.

600 ειναι πολλα για τη yoshi? ξερει κανεις ποσο παει ?

amyroukai
06/07/2009, 21:20
Ταπεινή γνώμη, έχοντας δει το εσωτερικό της Leovince μου και της Acrapovic στο site της και μιάς ακόμα σε περιοδικό: ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται να φτιάξει εξάτμιση για Bandit κλπ "καθημερινά" μηχανάκια... Είναι ένας διάτρητος σωλήνας το εσωτερικό, μετά μόνωση, μετά η επικάλυψη (αλουμίνιο, τιτάνιο, carbon κλπ). Και στο τέλος το "τσιμπούκι" για να κόβει το θόρυβο... Οπότε πάρε ότι βρεις πιο φτηνά και να σου αρέσει και στο μάτι... 600 ευρώ πληρώνεις το σήμα και μόνο.

Σε SS μοντέλα, ΙΣΩΣ και να γίνεται μελέτη σε διαφράγματα κλπ. Στα δικά μας, όχι.

S.R.team
07/07/2009, 00:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Για leovince είμαι έτοιμος για παραγγελία από e-bay: leovince (http://cgi.ebay.it/TERMINALE-LEOVINCE-OVAL-TITAN-SUZUKI-GSF-650-BANDIT-07_W0QQitemZ360136395929QQcmdZViewItemQQptZRicambi_e_Accessori_Moto?hash=item53d9cd4c99&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|301%3A0|293%3A3|294%3A30)
με 265 ? στο σπίτι, αλλά τους έχω ρωτήσει κάτι και δεν έχουν απαντήσει ακόμα οπότε αναμονή.

για κοίτα και στο zimmo.de - 260

PortisHead
07/07/2009, 08:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Ταπεινή γνώμη, έχοντας δει το εσωτερικό της Leovince μου και της Acrapovic στο site της και μιάς ακόμα σε περιοδικό: ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται να φτιάξει εξάτμιση για Bandit κλπ "καθημερινά" μηχανάκια... Είναι ένας διάτρητος σωλήνας το εσωτερικό, μετά μόνωση, μετά η επικάλυψη (αλουμίνιο, τιτάνιο, carbon κλπ). Και στο τέλος το "τσιμπούκι" για να κόβει το θόρυβο... Οπότε πάρε ότι βρεις πιο φτηνά και να σου αρέσει και στο μάτι... 600 ευρώ πληρώνεις το σήμα και μόνο.

Σε SS μοντέλα, ΙΣΩΣ και να γίνεται μελέτη σε διαφράγματα κλπ. Στα δικά μας, όχι.

Θυμισε μου αμα ξανασυναντηθουμε να σου κανω μια υπόκλιση. :lol:

Επιτελους καποιος που συμμεριζεται την αποψη μου για αυτους τους σωλήνες με τα διαφορα; ταμπελακια πανω (Acrapovic,Remus,Leovince κλπ κλπ)
ΟΛΑ ΣΩΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ....ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Διαλεξτε με βαση την εμφανιση και την τιμη.

:beer:

cptm
07/07/2009, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από S.R.team
για κοίτα και στο zimmo.de - 260

Στο zimo (http://www.zimo-motorrad.de/GSF-650-Bandit_1) την τιτανίου την έχει 323 ? χωρίς μεταφορικά. Η αλουμινένια έχει γύρω στα 260 με μεταφορικά.

Συμφωνώ με τους παραπάνω σχετικά με τα λεφτά που πρέπει να δώσεις για εξάτμιση. Κάτι καλύτερο εμφανισιακά από το μαμά τελικό ψάχνω και όσο το δυνατόν φθηνότερο.

abc
15/07/2009, 22:24
παιδιά κοιτάω για το 650 το απλό/γυμνό. δεν το φέρνουν Ελλάδα?

pektis
31/07/2009, 09:56
Το φέρνουν...:beer:

cosgili
23/08/2009, 15:23
Καλως σας βρηκα παιδες. Νεος στην παρεα με ενα καινουριο 650 μαυροτσουκαλο. Καλα χλμ σε ολους παντα ορθιοι και αγρατζουνιστοι

amyroukai
23/08/2009, 18:54
Καλώς τον! :) Μπες και στην καταμέτρηση thread έτσι για να μη χανόμαστε... ;) Καλοτάξιδο!

el_bandido_loco
24/08/2009, 11:40
Κι ενας ακομα νεος!!! Πρώην Strommer (αποστάτησα)!! Καλώς σας βρηκα....

Ληστης
25/08/2009, 16:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_bandido_loco
Κι ενας ακομα νεος!!! Πρώην Strommer (αποστάτησα)!! Καλώς σας βρηκα....

Καλως τον! Για πες μας τις εντυπωσεις σου σε σχεση με το vstrom;

el_bandido_loco
25/08/2009, 17:31
Λοιπόν, κατ΄ αρχήν να πω ότι είχα ένα στρομ 1000 Κ2...εντυπώσεις...μέσα στην πόλη ασυζητιτι, ΛΗΣΤΗΣ...και το αιτιολογώ...παρά τα κιλά και τον όγκο του εξακολουθεί να είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με το στρομ, το οποίο μάλιστα είναι ελάχιστα ελαφρύτερο (νομίζω 10 κιλα) αλλά πιο ψηλό και μάλλον πιο ογκώδες...σε γραμμικότητα μοτέρ ελάχιστα ως καθόλου διαπιστώνει κανεις καποια διαφορά...ισως το στρομ να φεύγει λίγο πιο γρήγορα λόγω του ότι αποδίδει σε χαμηλότερες στροφες, αλλά απολύτως καμια η σχεδον καμια διαφορά στη γραμμικότητα...να μη σας πω κιολας οτι φλύτωσαν τα νευρα μου από τα ρημαδια τα σκασιματα απο το φιλτροκουτι-γνωριμο κουσουρι σε ολα τα στρομ 1000-μεταξυ 2000 και 3500 στροφών εντός πόλης...ελάτωμα στο ληστη; άντε να τον κανεις αναποδα να τον ξεπαρκάρεις...αλλά τα ελατώματα εντός πόλης σταματουν εκει...σημειωτεον δε ότι και στα δυο μηχανακια, δεν άλλαξα ποτέ τιποτα...ολα μαμισια-η φιλοσοφια μου γαρ-..προσωπικα ουτε το θηριωδες τελικο του ληστη με ενοχλει..ισα-ισα που μ αρεσει κι ολας, ενω ο ηχος που παραγει κιολας μάλλον ερεθιζει τ αυτια μου παρα τα ενοχλεί..ασε που κλεβει λιγο κι απ την αιγλη του 1250...απο την άλλη ειναι και οικονομικότατο...τι εννοώ; 1 ρεζερβουαρ εντος πόλης 300-320 κμ...στο κοντερ εχω 2600 κμ..δεν ξερω αν αυτό αλλάξει αργότερα...για το στρομ δεν το συζητώ..1 ρεζερβουαρ 22 λίτρα 230-260κμ εντός πόλης, ενω ως ιδρυτικό μέλος του vstrom hellaς club, ειμαι σε θέση να ξέρω απο τα παιδια που ειχαν το 650, ότι η κατανάλωση τους έπαιζε γυρω στα 7-7,5 και μερικοι τρελλογκαζοι επιαναν τα 8, τα οποία σε σχεση με το 1000 που ετρωγε 8,5-9,5 είναι πάλι λίγα αλλα ο ληστης μπροστατους φανταζει παπι...
Τώρα, σε σχεση με το ταξίδι, ληστης και παλι ληστης...λόγω οικονομιας θελετε λογω γκαζιου θελετε, λογω αναρτησης; οπου θελετε...πηγα διακοπες Κεφαλλονια με τη γυναικα μου...εργοστασιακο τριβαλλιτσο και ενας σακος πλάτης, μεχρι Πατρα μισο ρεζερβουαρ, με ταχυτητες βεβαια, 110-130...που σημαινει οτι με ταχυτητες ταξιδιου δηλ. μεχρι 150-160 και τριβαλλιτσος, τρως περίπου ένα ρεζερβουαρ καθε 370-400 κμ...εξαιρετικη αποδοση στα προσπεράσματα, χωρις να καταλαβαινει πολλα απο ανέμους σε προσπερασμα πουλμαν νταλικας κλπ...εκει οπου το στρομ λογω υψους και ογκου ειχε σοβαρο πρόβλημα...ο ληστης λόγω στρηταδικου χαρακτηρα εχει καλυτερο στησιμο καλυτερο μπασιμο στις στροφες πιο σταθερο και πιο γκαζιαρικο...διοτι μην ξεχναμε ότι το στρομ 1000 στην 5η και την 6η έχει περιοριστη ισχυος μετα τα 200 που σημαινει ότι χανει κατι περισσοτερο απο 16-17 ιππους γιατι πολυ απλα δεν τους σηκώνει....επιγραμματικα τα συν του στρομ είναι, η πολύ ανετη σελα του και η προστασια απο τον αερα στο δρόμο, κάτι ομως που δεν με ενοχλει καθόλου, γιατι είμαι μικρών διαστάσεων 1.62 και 74 κιλα, λίγο ζοριστηκε η κυρια μου που καθοταν πίσω λόγω της πιο ψηλης θεσης, του αναστήματός της-είναι 1.67, αλλά και γιατι την ειδε Κολοκοτρώνης και ήταν μονιμως ορθια αντι να σκύβει ενα κλικ πιο μπροστα...σιγουρα ομως το στρομ εχει αυτο που λέμε βασιλική θεση...επίσης εμενα δε με χαλασε καθολου η μαμισια ζελατινη του ληστη μια και λογω αναστηματος, μαλλον δεν ειμαι οτι το αντιπροσωπευτικότερο...από την άλλη ομως αποτελώ την απαντηση σε οσους το θεωρουν δυσκολο για την πολη μια δεν νομιζω αλλος εδω μεσα να ειναι κατω απο 1.62...και το αλλο πλεονεκτημα του στρομ ειναι ότι ανεβαινει καλυτερα τα πεζοδρομια...τωρα σιγουρα υπερεχει το στρομ σε χωμματινες διαδρομες...αλλα για πεστε μου, ποσοι με VSTROM, KLV η VARADERO η TRANSALP, πανε σε χωμα...αλλωστε με καποιες παραχωρησεις και ο ληστης παει-Αινος, Κεφαλλονια, 4 Αυγουστου 2009-....Συμπερασματικα, Ληστης και παλι ληστης...ασε που ειναι ληστης μόνο στο ονομα...α ναι, ξεχασα παιρνει και ταυτοτητες απο ανυποψιαστους και επιδοξους κοντρακηδες...επιφυλασσομαι για φωτο και για οποιες αποριες αναμεσα στα δυο μοντελα, εδω ειμαστε παλι....:beer:

el_bandido_loco
25/08/2009, 17:42
Υστερογραφο...με τριβαλιτσο, καγκελακι, πριζα και GPS-MP3 player, μαλλον αγγιξα την κατηγορια του Sport touring...μάλιστα..... ο ληστης ειναι ΚΑΙ τετοιο...:sun:

suntiritikos
25/08/2009, 18:23
Κι εγω εχω ενα vstrom 650 δυο μηνων και μετανιωσα που δεν πηρα τον ληστη.

el_bandido_loco
25/08/2009, 18:36
φιλε τι να σου πω....γουστα υπαρχουν πολλα...εγω μετεφερα μονο την εμπειρια μου....απλα μεσα στη λεσχη των στρομ, εβλεπα κατεβασματα, σφιξιματα, πειραγματα στα μοτερ αντικοφτες, που σημαινει οτι κατα βάθος μαλλον άλλο μηχανακι ηθελαν και οχι στρομ...ισως ο ληστης να ηταν το ζητουμενο...

Ληστης
25/08/2009, 19:24
Ωραιος και αναλυτηκοτατος.

mitsospatras
25/08/2009, 19:29
Kalispera se oloys....Diakopes telos? An nai kalo xeimwna ta kefalia mesa xaxaxa. Mipws mporei na mas pei kapoios pws rythmizetai to ypsos toy timonioy? eyxaristw Y.Γ pantws fetos to kalokairi to eskisa to listaki moy kathe savvatokyriako 2 mines twra patra lefkada kai ola mia xara kanena apolytws provlima. pame gia service twra 12000 xaxaxa.

dim40
25/08/2009, 22:49
σορυ αλλα 300-320 δε εκανα ποτε με ενα ρεζερβουαρ. το καλυτερο ηταν 5.6 λτ με πολυ χαλαρη οδηγηση

mitsospatras
25/08/2009, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
σορυ αλλα 300-320 δε εκανα ποτε με ενα ρεζερβουαρ. το καλυτερο ηταν 5.6 λτ με πολυ χαλαρη οδηγηση και εγω ρε παιδια το ανωτερο που εχω κανει ειναι 280 ( χαλαρα )

WebD
25/08/2009, 23:19
εγώ μετά το σέρβις των 24.000 και τη ρύθμιση που έγινε είδα 300+ ενώ παλιότερα στα 250 έκανα πάρτι : ) :)

Για τη ρύθμιση του τιμονιού οι αποστάτες βρίσκονται στην κάτω μεριά της τιμονόπλακας..... ξεβιδώνεις τιμόνι βγάζεις του αποστάτες από κάτω, τους βάζεις πάνω και ξαναβιδώνεις

el_bandido_loco
26/08/2009, 02:02
επαναλαμβάνω προς αποφυγη παρεξηγησεων....εχω κατι λιγότερο απο 3000 στο κοντερ....το πρωτο γεμισμα, με πήγε περιπου 9 λιτρα/100κμ...απο κει και μετα, με χαλαρή παντα οδηγηση εντος πόλης, η καταναλωσή μου ανα ντεποζιτο ειναι 300-320κμ...για κανετε τη διαιρεση...ειναι 5,9-6,3....και εκτος πόλης(εθνική) ενα ντεποζιτο περιπου 380-400 κμ με ταχυτητες 100-130, δηλ περιπου 4,8-5,1...δηλ περιπου 1 λιτρο/100κμ σε σχεση με την καταναλωση πόλης, το οποίο ειναι λογικό...απο κει και περα για σκεφτειτε ότι οι παραπάνω ταχυτητες αντιστοιχούν σε 4000-6500 στροφες, δηλ. περιπου στα μισα του κινητηρα...γιατι παραξενευεστε? εμενα μαλλον λογικα μου ακουγονται....τωρα αν παω ταπα με 8000-10000 στροφες και 160-200 κμ....τι να σας πω...δεν εχω ιδεα πως θα συμπεριφερθει...και για να σας πω και την αληθεια, εγω προσωπικα, δεν υπαρχει περιπτωση να κανω ταξιδι, η να κινουμαι σε σταθερη βαση σε αυτα τα επιπεδα...και τελος φιλε συναγωνιστη dim40, με 5,6 που ειδες, βγαζεις 340 κμ...άρα τα 300-320 τα εχεις δει και τα εχεις παραδει!!!:beer:

zvailakis
26/08/2009, 12:24
Πάντως και εγώ μαξ 320κμ έχω δει, αλλά όχι εντός πόλης, μόνο εκτός!

Ταχύτητες απο 120 και πάνω αλλά χωρίς να το σπάω (μέχρι 150)

mitsospatras
26/08/2009, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
εγώ μετά το σέρβις των 24.000 και τη ρύθμιση που έγινε είδα 300+ ενώ παλιότερα στα 250 έκανα πάρτι : ) :)

Για τη ρύθμιση του τιμονιού οι αποστάτες βρίσκονται στην κάτω μεριά της τιμονόπλακας..... ξεβιδώνεις τιμόνι βγάζεις του αποστάτες από κάτω, τους βάζεις πάνω και ξαναβιδώνεις Thanks file na eisai kala...

amyroukai
27/08/2009, 10:45
έχω φτάσει τα 300 στραγγίζοντας το ρεζερβουάρ, αλλά με ΠΟΛΥ χαλαρή οδήγηση. Συνήθως λαμπάκι στα 200... Αλλά του πίνω το αίμα, 160+ γιατί κινούμαι συνήθως Εθνική οδό. Και μέσα στην Αθήνα δεν αφήνω τις στροφές να πέσουν χαμηλά, σχεδόν μόνιμα πάνω από 5000. Δεν είναι καθόλου οικονομική η οδήγησή μου. Αν όντως το πάω χαλαρά, τα 5λ/100χλμ είναι εφικτά, αλλά με αρκετή ψυχολογική φθορά, δεν έχω υπομονή να πάω με τόσα λίγα :)

christostr
27/08/2009, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_bandido_loco
Λοιπόν, κατ΄ αρχήν να πω ότι είχα ένα στρομ 1000 Κ2...εντυπώσεις...μέσα στην πόλη ασυζητιτι, ΛΗΣΤΗΣ...και το αιτιολογώ...παρά τα κιλά και τον όγκο του εξακολουθεί να είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με το στρομ, το οποίο μάλιστα είναι ελάχιστα ελαφρύτερο (νομίζω 10 κιλα) αλλά πιο ψηλό και μάλλον πιο ογκώδες...σε γραμμικότητα μοτέρ ελάχιστα ως καθόλου διαπιστώνει κανεις καποια διαφορά...ισως το στρομ να φεύγει λίγο πιο γρήγορα λόγω του ότι αποδίδει σε χαμηλότερες στροφες, αλλά απολύτως καμια η σχεδον καμια διαφορά στη γραμμικότητα...να μη σας πω κιολας οτι φλύτωσαν τα νευρα μου από τα ρημαδια τα σκασιματα απο το φιλτροκουτι-γνωριμο κουσουρι σε ολα τα στρομ 1000-μεταξυ 2000 και 3500 στροφών εντός πόλης...ελάτωμα στο ληστη; άντε να τον κανεις αναποδα να τον ξεπαρκάρεις...αλλά τα ελατώματα εντός πόλης σταματουν εκει...σημειωτεον δε ότι και στα δυο μηχανακια, δεν άλλαξα ποτέ τιποτα...ολα μαμισια-η φιλοσοφια μου γαρ-..προσωπικα ουτε το θηριωδες τελικο του ληστη με ενοχλει..ισα-ισα που μ αρεσει κι ολας, ενω ο ηχος που παραγει κιολας μάλλον ερεθιζει τ αυτια μου παρα τα ενοχλεί..ασε που κλεβει λιγο κι απ την αιγλη του 1250...απο την άλλη ειναι και οικονομικότατο...τι εννοώ; 1 ρεζερβουαρ εντος πόλης 300-320 κμ...στο κοντερ εχω 2600 κμ..δεν ξερω αν αυτό αλλάξει αργότερα...για το στρομ δεν το συζητώ..1 ρεζερβουαρ 22 λίτρα 230-260κμ εντός πόλης, ενω ως ιδρυτικό μέλος του vstrom hellaς club, ειμαι σε θέση να ξέρω απο τα παιδια που ειχαν το 650, ότι η κατανάλωση τους έπαιζε γυρω στα 7-7,5 και μερικοι τρελλογκαζοι επιαναν τα 8, τα οποία σε σχεση με το 1000 που ετρωγε 8,5-9,5 είναι πάλι λίγα αλλα ο ληστης μπροστατους φανταζει παπι...
Τώρα, σε σχεση με το ταξίδι, ληστης και παλι ληστης...λόγω οικονομιας θελετε λογω γκαζιου θελετε, λογω αναρτησης; οπου θελετε...πηγα διακοπες Κεφαλλονια με τη γυναικα μου...εργοστασιακο τριβαλλιτσο και ενας σακος πλάτης, μεχρι Πατρα μισο ρεζερβουαρ, με ταχυτητες βεβαια, 110-130...που σημαινει οτι με ταχυτητες ταξιδιου δηλ. μεχρι 150-160 και τριβαλλιτσος, τρως περίπου ένα ρεζερβουαρ καθε 370-400 κμ...εξαιρετικη αποδοση στα προσπεράσματα, χωρις να καταλαβαινει πολλα απο ανέμους σε προσπερασμα πουλμαν νταλικας κλπ...εκει οπου το στρομ λογω υψους και ογκου ειχε σοβαρο πρόβλημα...ο ληστης λόγω στρηταδικου χαρακτηρα εχει καλυτερο στησιμο καλυτερο μπασιμο στις στροφες πιο σταθερο και πιο γκαζιαρικο...διοτι μην ξεχναμε ότι το στρομ 1000 στην 5η και την 6η έχει περιοριστη ισχυος μετα τα 200 που σημαινει ότι χανει κατι περισσοτερο απο 16-17 ιππους γιατι πολυ απλα δεν τους σηκώνει....επιγραμματικα τα συν του στρομ είναι, η πολύ ανετη σελα του και η προστασια απο τον αερα στο δρόμο, κάτι ομως που δεν με ενοχλει καθόλου, γιατι είμαι μικρών διαστάσεων 1.62 και 74 κιλα, λίγο ζοριστηκε η κυρια μου που καθοταν πίσω λόγω της πιο ψηλης θεσης, του αναστήματός της-είναι 1.67, αλλά και γιατι την ειδε Κολοκοτρώνης και ήταν μονιμως ορθια αντι να σκύβει ενα κλικ πιο μπροστα...σιγουρα ομως το στρομ εχει αυτο που λέμε βασιλική θεση...επίσης εμενα δε με χαλασε καθολου η μαμισια ζελατινη του ληστη μια και λογω αναστηματος, μαλλον δεν ειμαι οτι το αντιπροσωπευτικότερο...από την άλλη ομως αποτελώ την απαντηση σε οσους το θεωρουν δυσκολο για την πολη μια δεν νομιζω αλλος εδω μεσα να ειναι κατω απο 1.62...και το αλλο πλεονεκτημα του στρομ ειναι ότι ανεβαινει καλυτερα τα πεζοδρομια...τωρα σιγουρα υπερεχει το στρομ σε χωμματινες διαδρομες...αλλα για πεστε μου, ποσοι με VSTROM, KLV η VARADERO η TRANSALP, πανε σε χωμα...αλλωστε με καποιες παραχωρησεις και ο ληστης παει-Αινος, Κεφαλλονια, 4 Αυγουστου 2009-....Συμπερασματικα, Ληστης και παλι ληστης...ασε που ειναι ληστης μόνο στο ονομα...α ναι, ξεχασα παιρνει και ταυτοτητες απο ανυποψιαστους και επιδοξους κοντρακηδες...επιφυλασσομαι για φωτο και για οποιες αποριες αναμεσα στα δυο μοντελα, εδω ειμαστε παλι....:beer:

Φίλε μου και γω 1,68 και έχω africa. Θέλω να μου πεις αν είδες διαφορά με το ύψος της σέλας, όπως επίσης αν το 650 σε καλύπτει γιατί με βασανίζει το ερώτημα 1250 ή 650. Κάνω εκδρομούλες και 1-2 ταξίδια το χρόνο.
Σε ευχαριστώ

tzrypvs
27/08/2009, 13:30
Έγω είχα R1,το πούλησα και παράγγειλα το 650.το σκεφτόμουν για το 1250.
Μετα το R1 φοβόμουν ότι το το 650 θα μου ήταν λίγο.Μετά όμως σκέφτηκα τη διαφορά.Το R1 ήταν μόνο για τη βόλτα και είχα άλλο για την πόλη.το ληστή θα είναι για όλα.Βόλτα,πόλη κτλπ.Στην πόλη κατα την γνώμη μου το 1250 είναι υπερβολικο.δεν χρειαζεσαι τοση δυναμή/ροπή.Ασε τώρα που λέω ροπή με το 1250 όπως και με το R1 σπινιάρεις με το παραμικρό.
Δεν θα σου πω,ουτε για διαφορά καταναλώσης,ουτε για βάρος μιας είναι σχεδον ιδια,αλλά θα σταθώ στην ουσία.
Αν είναι μηχανή βόλτας-ταξιδι παρε το 1250.Αν είσαι 80 πολη-20 ταξίδι το 650.
Άλλα πιστευα και εγώ μέχρι που ο GIGENIS(να ναι καλά) μου το έδωσε για βόλτα.καναμε βόλτα για καμία ωρα περίπου.Πήγαμε εθνική-πόλη-μποτιλιαρισμα-παρκάρισμα-μανουβρες και εντυπωσιάστικα.Όχι λογο της δύναμης,λόγο του πακέτου.
Και να σου πω κάτι,μία χαρά πάει όσο αναφορά τη δύναμη,δεν το πίστευα,έχει πολύ καλό τραβηγμά.Τελικές δεν με ένοιαζαν πότε και με το R1 γουσταρα να πηγαίνω 140-160 και να ανοίγω το γκάζι και να φεύγει.

Έχεις οδήγησει κάποιο απο τα 2?
Από τα χαρτιά μεχρι την ούσια έχει μεγάλη διαφορά.
Αν κοιταξεις πχ για το 650 δεν είναι σε χαρακτηριστικα το καλυτερο,ουτε το πλαισιο είναι τοπ,ουτε οι αναρτησεις,ουτε το βάρος αλλά και το μοχλικο του έχει σε σχέση με τους ανταγώνιστές που δεν έχουν και καλά φρένα και ένα καταπλήκτικό(κατα τη γνώμη μου) κινητηρα για την κατηγορία του φυσικά.Έχει 50 κυβικα παραπανω με μεγαλη διαδρομή εμβόλου που σημαίνει αυξήμενη ρόπη-τράβηγμα.βάζεις μία έκτη και πηγαινεις και άφηνεις τους άλλους να σε παιρνανε.Αν σου αρέσουν τα νούμερα δες ρεμπριζ με 6η.

Πάντως οδηγησέ τα και μετα αποφάσισε.
Αυτά:wave2: :wave2:

el_bandido_loco
27/08/2009, 14:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
Φίλε μου και γω 1,68 και έχω africa. Θέλω να μου πεις αν είδες διαφορά με το ύψος της σέλας, όπως επίσης αν το 650 σε καλύπτει γιατί με βασανίζει το ερώτημα 1250 ή 650. Κάνω εκδρομούλες και 1-2 ταξίδια το χρόνο.
Σε ευχαριστώ
Θα συμφωνησω σε μεγαλο βαθμο με το συναγωνιστη tzrypvs....Πράγματι, οσον αφορα τη συγκριση με το 1250, θα σου πώ οτι, ναι έχει λιγο καλυτερη αναρτηση μπροστα, χωρις ομως ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα στο δρομο, η ροπή του μεσα στην πόλη μαλλον κουραστικη ειναι καθ οσον τα σπινιαρισματα θα ειναι στο ημερησιο μενου, ενω απο πλευράς επιδόσεων παιρνεις καμια 15αρια-20 κμ στην τελικη....αλλα ο χαρακτηρας της μοτοσικλετας δεν ειναι σουπερ σπορ...άρα η τελική δεν ειναι το ζητουμενο..απο την αλλη, οι 2500 ευρω διαφορα που εχει στην τιμή, δεν νομιζω οτι αντικατοπτριζουν την πραγματική διαφορά μεταξυ των δυο μοντέλων..άρα, το 650 αποτελει the best value for money ever΄, επιλογή...η γραμμικοτητα και η ελαστικοτητα του κινητήρα δε, ειναι σουπερ κινητρο, και δε θα σε αφησει ποτε και πουθενα ξεκρεμαστο..οσον αφορα τα ταξιδια σου, την απαντηση τη δινεις μονος σου...αν σε πηγαινε μεχρι σήμερα περισσοτερο απο αξιοπρεπώς το θηριο που λεγεται ΑΦΡΙΚΑ, με τους 60 ιππους, εσυ τι λες, θα έχεις προβλημα με τους 85; και μια και έχεις κι εσυ πρώτο μποι (για την ακριβεια, λιγο πιο δευτερο απο μενα!!!!!) δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα χώρου....προκειται για μια all around μοτοσικλετα, με ολη τη σημασια της λεξεως.......το 1250 ειναι εξακολουθει να ειναι μακραν φτηνοτερο του ανταγωνισμου του, και πολυ καλή μοτοσικλετα, αλλα σε σχεση με το 650 προσφερει σαφως λιγοτερα ανα ευρώ που θα δωσεις...και μην νομισεις οτι με το 650 θα στερηθεις επιδοσεων...οταν το fazer θα κανει το μπαμ, εσυ θα εισαι ήδη αρκετα παρακατω, ενω και σε τελικες τα μηχανακια ειναι παραπλησια..αυτα...οσο για τη σέλα μάλλον δεν καταλαβαινω το ερωτημά σου, οπότε αν μπορεις, γινε λιγο πιο συγκεκριμενος...

christostr
27/08/2009, 15:47
Σε διευκόλυνε σημαντικά το χαμηλότερο ύψος;

el_bandido_loco
27/08/2009, 16:55
αν εννοεις σε σχεση με το στρομ, θα σου πώ πως, ναι, ειναι πιο ευκολοοδηγητο, και ναι το υψος της σελας, ακομη και για μας, τους....Φασούλες!!! επιτρέπει την ανετη κυκλοφορια της μοτοσικλετας σε σχεση με την πολη....και σε σχεση με τον Αφρικάνο, πιστευω ότι θα σου ειναι μακραν ευκολοτερο στην οδηγηση, και πιο μανιτζεβελο.....και πιστεψέ με...η ελαφρα σκυφτη θεση οδηγησης του ληστη, δεν θα σε προβληματισει καθόλου....

cosgili
30/08/2009, 15:40
Χθες γυρισα απο το πρωτο μου ταξιδι με τον σουζουκα και παραθετω εντυπωσεις: Η διαδρομη ηταν Αθηνα-Ναυπλιο-Κυπαρισσι-Μονεμβασια-Αθηνα. Συνολο περιπου 1000χλμ μαζι με τις τοπικες μετακινησεις. Οι διαδρομες που επελεξα ηταν φουλ στροφη για να δοκιμασω το μηχανακι και να μαθω τις αντιδρασεις του. Μπορω να πω πως εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο τη συμπεριφορα του ειδικα στα ανοιχτα κομματια οπου μπορεις να κινηθεις σβελτα χωρις ιδιεταιρο κοπο. Στις πολυ κλειστες ορεινες φουρκετες υστερει λιγο το συνολο χωρις ομως να προβληματιζει. Ευχαριστη νοτα τα αποδοτικα και ακουραστα φρενα (οδηγουσα με δευτερο ατομα και φουλ φορτωμα-σαμαρια+bagster), καθως και η ροπη του κινητηρα απο χαμηλα που βοηθα να κραταμε χαμηλα την καταναλωση. Στο πηγαινε με ταχυτητες ~140χλμ/ωρα η καταναλωση ηταν στα 5λτ/100χλμ, ενω στο ελα που ημουν σολο στη μηχανη και με ταχυτητες στα ανοιχτα κομματια πανω απο 160χλμ/ωρα (σε πολλες περιπτωσεις φλερταρα και με τα 200χλμ/ωρα), η καταναλωση επαιξε στα 8λτ/100χλμ. Μοναδικο μου παραπονο η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΒΟΛΗ για την κατηγορια σελα, η οποια κανει τα οπισθια σου να παρακαλανε για 5λεπτη σταση καθε 1μιση ωρα ταξιδιου. Επειτα απο 3000χλμ με το ληστακο μου μπορω να πω με σιγουρια πως εκανα σωστη επιλογη και πως τα λεφτα μου επιασαν τοπο.

ΥΓ. Επειγοντως αλλαγη τελικου καθως με αυτο κανενας δεν σε ακουει με οτι αυτο συνεπαγεται. Τουτου στην εθνικη με εσπρωξε κανονικα ευτυχως χωρις τις αναμενομενες συνεπειες.

tzrypvs
30/08/2009, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Μοναδικο μου παραπονο η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΒΟΛΗ για την κατηγορια σελα

Συμφωνώ..

zvailakis
31/08/2009, 08:43
ΥΓ. Επειγοντως αλλαγη τελικου καθως με αυτο κανενας δεν σε ακουει με οτι αυτο συνεπαγεται. Τουτου στην εθνικη με εσπρωξε κανονικα ευτυχως χωρις τις αναμενομενες συνεπειες.

3 φορές με έχουν ρίξει στον δρόμο, επειδή δεν με άκουγαν, ιδιαίτερα σε ελαφρά ανηφορικά κομμάτια, που τα τουτου αφήνουν το φρένο, νομίζοντας ότι είναι είναι ευθεία, μετά σπρώχνουν ελαφρώς το μπροστιμό και μπαμ...τα καντήλια έρχονται αργότερα!

Η σέλα νομίζω είναι θέμα συνήθειας

pektis
01/09/2009, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από zvailakis
3 φορές με έχουν ρίξει στον δρόμο, επειδή δεν με άκουγαν, ιδιαίτερα σε ελαφρά ανηφορικά κομμάτια, που τα τουτου αφήνουν το φρένο, νομίζοντας ότι είναι είναι ευθεία, μετά σπρώχνουν ελαφρώς το μπροστιμό και μπαμ...τα καντήλια έρχονται αργότερα!

Η σέλα νομίζω είναι θέμα συνήθειας

Εμένα με έσπρωχνε κανονικά ένας μπάρμπας & δεν είχε καταλάβει τίποτα...
'΄'σε ακούνπησα? Συγγνώμη δεω το κατάλαβα..."
Τι να πεις?............

zvailakis
01/09/2009, 09:53
επίσης έχω 2 βαθουλώματα μικρά στην εξάτμιση από τέτοιες καταστάσεις

τι να πεις!

amyroukai
01/09/2009, 10:31

Καλά, αυτό με το πως σε ρίχνουν δεν το κατάλαβα... Σε ανηφορικό κομμάτι, απλά εξαφανίζεσαι γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν δύναμη να ακολουθήσουν. Πως σε χτυπάνε στο μπροστινό;;; Και εμένα με έχουν σπρώξει, δύο φορές με πολλά χιλιόμετρα, ευτυχώς χωρίς να με ρίξουν. Αλλά στη μία περίπτωση δεν είχε επιλογή πρακτικά ο οδηγός λόγω εμποδίου, στην άλλη ήταν απλώς μιά ηλίθια που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί. Άλλη μιά φορά ένας ταρίφας που μου έσπασε και τη μανέτα του συμπλέκτη, μιά φορά με την Κατερίνα τη γλιτώσαμε στο παρα τρίχα πάλι από έναν "γρήγορο" πιτσιρικά... Ευτυχώς μόνο στο παρκάρισμα τον πρώτο μήνα το έχω ρίξει! Το μάθημά μου από τις φάσεις ήταν, όταν ΔΕΝ πας πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, είναι επικίνδυνα για εσένα.

Και τέλος πάντων, ως οδηγός και αυτοκινήτου, το να ακούς ένα γaμhμέν0 μπουμπουνητό από κάπου, δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταλάβεις από ποιά κατεύθυνση έρχεται ούτε σε ποιά απόσταση είναι, απλά σου σπάει τα @@ και τελικά μπορεί και να γίνει χειρότερη η κατάσταση γιατί σε αποπροσανατολίζει και σε εκνευρίζει. Ψάχνεις στους καθρέφτες, ειδικά αν είσαι σε κίνηση βράδι δεν φαίνεται τίποτα γιατί δεν ξεχωρίζει η μοτοσικλέτα, αν είσαι σε στροφές πάλι το ίδιο και δεν προσέχεις όσο έπρεπε και τον δρόμο, απλά περιμένεις να δεις από που θα πεταχτεί το @@ με τη μηχανή. Οι ξετάπωτες εξατμίσεις είναι ηλιθιότητα από όλες τις απόψεις... Φυσικά αν κάποιος πιστεύει ότι του σώζουν κάθε μέρα τη ζωή δεν θα του αλλάξω εγώ γνώμη. Πολύ θα ήθελα όμως να του χαλάω τον ύπνο και τη διάθεση κάθε βράδι, όπως γινόταν στο παλιό μου σπίτι με τους "γρήγορους" του μεσονυχτίου.

cosgili
01/09/2009, 14:10
Καλά, αυτό με το πως σε ρίχνουν δεν το κατάλαβα... Σε ανηφορικό κομμάτι, απλά εξαφανίζεσαι γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν δύναμη να ακολουθήσουν. Πως σε χτυπάνε στο μπροστινό;;; Και εμένα με έχουν σπρώξει, δύο φορές με πολλά χιλιόμετρα, ευτυχώς χωρίς να με ρίξουν. Αλλά στη μία περίπτωση δεν είχε επιλογή πρακτικά ο οδηγός λόγω εμποδίου, στην άλλη ήταν απλώς μιά ηλίθια που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί. Άλλη μιά φορά ένας ταρίφας που μου έσπασε και τη μανέτα του συμπλέκτη, μιά φορά με την Κατερίνα τη γλιτώσαμε στο παρα τρίχα πάλι από έναν "γρήγορο" πιτσιρικά... Ευτυχώς μόνο στο παρκάρισμα τον πρώτο μήνα το έχω ρίξει! Το μάθημά μου από τις φάσεις ήταν, όταν ΔΕΝ πας πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, είναι επικίνδυνα για εσένα.

Και τέλος πάντων, ως οδηγός και αυτοκινήτου, το να ακούς ένα γaμhμέν0 μπουμπουνητό από κάπου, δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταλάβεις από ποιά κατεύθυνση έρχεται ούτε σε ποιά απόσταση είναι, απλά σου σπάει τα @@ και τελικά μπορεί και να γίνει χειρότερη η κατάσταση γιατί σε αποπροσανατολίζει και σε εκνευρίζει. Ψάχνεις στους καθρέφτες, ειδικά αν είσαι σε κίνηση βράδι δεν φαίνεται τίποτα γιατί δεν ξεχωρίζει η μοτοσικλέτα, αν είσαι σε στροφές πάλι το ίδιο και δεν προσέχεις όσο έπρεπε και τον δρόμο, απλά περιμένεις να δεις από που θα πεταχτεί το @@ με τη μηχανή. Οι ξετάπωτες εξατμίσεις είναι ηλιθιότητα από όλες τις απόψεις... Φυσικά αν κάποιος πιστεύει ότι του σώζουν κάθε μέρα τη ζωή δεν θα του αλλάξω εγώ γνώμη. Πολύ θα ήθελα όμως να του χαλάω τον ύπνο και τη διάθεση κάθε βράδι, όπως γινόταν στο παλιό μου σπίτι με τους "γρήγορους" του μεσονυχτίου. Μαλλον με παρεξηγησες οταν ειπα οτι δεν ακουγομαι. Σκοπος μου δεν ειναι να περναω και να με στολιζουν με ολα τα κοσμιτικα, αλλα να μπορω ενω ειμαι αναμεσα σε αυτοκινητα, με ενα παιξιμο στο γκαζι, να κανω αισθητη την παρουσια μου. Μια aftermarket εξατμιση μπορει να μου το δωσει αυτο μιας και ο θερμοσιφωνας που η μαμα suzuki επελεξε για εξατμιση, ειναι πιο φιμωμενο και απο σκυλο με λυσσα στο μπογια.:winka:

zvailakis
01/09/2009, 16:06

Και τέλος πάντων, ως οδηγός και αυτοκινήτου, το να ακούς ένα γaμhμέν0 μπουμπουνητό από κάπου, δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταλάβεις από ποιά κατεύθυνση έρχεται ούτε σε ποιά απόσταση είναι, απλά σου σπάει τα @@ και τελικά μπορεί και να γίνει χειρότερη η κατάσταση γιατί σε αποπροσανατολίζει και σε εκνευρίζει. Ψάχνεις στους καθρέφτες, ειδικά αν είσαι σε κίνηση βράδι δεν φαίνεται τίποτα γιατί δεν ξεχωρίζει η μοτοσικλέτα, αν είσαι σε στροφές πάλι το ίδιο και δεν προσέχεις όσο έπρεπε και τον δρόμο, απλά περιμένεις να δεις από που θα πεταχτεί το @@ με τη μηχανή. Οι ξετάπωτες εξατμίσεις είναι ηλιθιότητα από όλες τις απόψεις... Φυσικά αν κάποιος πιστεύει ότι του σώζουν κάθε μέρα τη ζωή δεν θα του αλλάξω εγώ γνώμη. Πολύ θα ήθελα όμως να του χαλάω τον ύπνο και τη διάθεση κάθε βράδι, όπως γινόταν στο παλιό μου σπίτι με τους "γρήγορους" του μεσονυχτίου.

Ακαδημίας, απογευματάκι, πήξιμο όσο δεν πάει....δεν περνάει ούτε κουνούπι ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Κάποια φανάρια είναι σε ελαφρά ανηφορικά κομμάτια (ελάχιστα!). Φανάρι κόκκινο και εσύ πίσω από αμάξι (ή στην πίσω αριστερή/δεξιά γωνία του περιμένοντας να μπεις ανάμεσα αν βρεθεί η ευκαιρία). Ο τύπος νομίζοντας οτι είναι ευθεία, αφήνει το φρένο και κινείται με ελάχιστη ταχύτητα προς τα πίσω, εγώ να πάω πιο πίσω δεν έχω (άλλο αμάξι, ή άλλες μηχανές) και ακουμπάει το μπροστά (ή την εξάτμιση αν είμαι διαγώνια δίπλα του)...από την στιγμή που δεν με ακούει ή δεν με έχει δει καν (99.9999% των περιπτώσεων) δεν πατάει φρένο, πλαγιάζει λίγο η μηχανή και από μια κλίση και κάτω απλά δεν μπορώ να την κρατήσω!

amyroukai
01/09/2009, 17:54
...Φανάρι κόκκινο και εσύ πίσω από αμάξι (ή στην πίσω αριστερή/δεξιά γωνία του περιμένοντας να μπεις ανάμεσα αν βρεθεί η ευκαιρία). Ο τύπος...δεν πατάει φρένο..
Έχεις την εντύπωση ότι αν βάλεις εξάτμιση θα πατήσει φρένο;;; Εδώ κορνάρεις και δεν καταλαβαίνουν! Με το αυτοκίνητο από πίσω, σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι με μηχανή! Ούτε καν έχει την αίσθηση ότι φεύγει. Και υφάκι... Ο γ@μιάς της γειτονιάς. Η μόνη λύση, απόσταση...

cosgili γνώμη μου πάντα, αν δεν χωράς, μην περνάς. Αν ο οδηγός του/των αυτοκινητων που θέλεις να περάσεις ανάμεσα "κοιμάται" και εσύ του την κάνεις με την εξάτμιση για να "ξυπνήσει", μπορεί να κάνει καμμιά στραβοτιμονιά από φόβο και να στην ρίξει. Αν θέλεις να σε ακούσει, ένα γρήγορο μπιπ με την κόρνα αρκεί. Το θέμα είναι να ξέρεις που θα κάνεις υπομονή και που περνάς χωρίς πρόβλημα. Δεν θα μάθουμε σε κανέναν να οδηγεί "σωστά" κυρίως γιατί το "σωστά" του καθ' ενός από εμάς σημαίνει "όπως με βολεύει". Βλέποντας τα πράγματα και από τα δύο στρατόπεδα, οι οδηγοί των αυτοκινήτων είναι σαφώς λιγότερο κάφροι και φασίστες από τους οδηγούς δίτροχων κάθε είδους. Και επειδή ξέρω ότι θα ανοίξει τεράστιο θέμα και δεν θέλω, απλά θυμίζω ότι η διήθηση δεν είναι Θεόδοτο δικαίωμά μας αλλά γίνεται κατά κύριο λόγο με την ανοχή των οδηγών αυτοκινήτων και της τροχαίας, το κενό ανάμεσα σε αριστερή και μεσαία λωρίδα δεν είναι "λωρίδα δίτροχων" και άρα όποιο αυτοκίνητο θέλει να αλλάξει θέση έχει προτεραιότητα από εμάς που κινούμαστε εκεί και πως αν μας χτυπήσουν όσο κινούμαστε εκεί, το λάθος είναι 100% δικό μας... Φυσικά κάθε αντίθετη άποψη δεκτή. Αυτή είναι απλά η δική μου φιλοσοφία κίνησης. Προσέχω όσο γίνεται, δεν πιέζω καταστάσεις, χώνομαι όπου μπορώ και βλέπω ότι με παίρνει, χωρίς να "απαιτώ" γιατί δεν έχω "δίκιο", απλά. Έτσι και αλλιώς, γρήγορα θα φτάσω εκεί που πάω. Πιο πολύ με ενοχλούν οι "συνάδελφοι" δίτροχοι που κλείνουν το δρόμο αντί να πάνε στα τσακίδια δεξιά ή που δεν κάνουν χώρο να περάσουν οι πιο γρήγοροι στον άτυπο διάδρομο, παρά οι οδηγοί των αυτοκινήτων.

ikaros892003
02/09/2009, 10:24
χαιρετω ολους τους ληστες!παιδες επειδη σε λιγο καιρο προκειτε να γινω και γω ληστης,εψαξα στο forum,αλλα δεν εχω πολυ χρονο αυτον τον καιρο,θελω αν καποιος ξερει να μου πει ποσο κοστιζει η yoshi για το 650,το τελικο μονο!να σημειωσω οτι το μονο που με χαλαει στο μηχανακι ειναι αυτη η τεραστια εξατμιση,μονο για λογους αισθητικης και βαρους θα ηθελα να την αλλαξω,δεν με νοιαζει να κερδισω αλογα..και θελω να μου πειτε επισης αν βαζοντας το τελικο θα χρειαστουν ρυθμισεις για τη σωστη λειτουργια του κινητηρα..ευχαριστω!παντα ορθιοι και καλες βολτες!

amyroukai
02/09/2009, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από ikaros892003
θελω αν καποιος ξερει να μου πει ποσο κοστιζει η yoshi για το 650...,μονο για λογους αισθητικης και βαρους θα ηθελα να την αλλαξω...
Έτσι, πες το, με φτιάχνει και θέλω να την βλέπω :) :beer:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=86125
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=86002

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις μέσω google και ebay, θα δεις και στα σχετικά threads στην κατηγορία ότι κάποιοι την έφεραν απ' έξω σημαντικά φτηνότερα από την Ελλάδα. Πάντως, όπως έχουμε πει επανειλημμένα με τον Portishead όλες οι εξατμίσεις στην κατηγορία των μεσαίων είναι απλοί σωλήνες, οπότε μην κολλάς στο όνομα Acrapovic, Yoshimura κλπ, βρες μιά επώνυμη φτηνή και βάλε την γιατί το μόνο που αλλάζει είναι το αυτοκόλλητο απ' έξω. Από εκεί και πέρα, ο εγκέφαλος νομίζω ότι με μόνο το τελικό να αλλάζει δεν χρειάζεται τίποτα. Η Leovince για παράδειγμα, στα SS γράφει ότι για πιο σωστή λειτουργία αλλάξτε και το χάρτη, για τα μεσαία όπως το Bandit δεν λέει τίποτα. Αν αλλάξεις όμως και φίλτρο, θα θέλει νέους χάρτες γιατί μεταβάλλεται σημαντικά η ποσότητα αέρα που περνάει από το όλο σύστημα. Με το καλό να το πάρεις :)

ikaros892003
02/09/2009, 11:22
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!για την αμεση απαντηση σου,να σαι καλα,δεν κολλαω στο ονομα,απλα μου αρεσει και το σχεδιο της yoshi,μια ερωτηση ακομα,ολες αυτα τα τελικα,εχουν καταλυτη??και απο θορυβο??να εχει λιγο παραπανω απο τη μαμα,αλλα δεν θελω να εχω προβλημα με τροχαια και γειτονια

gavcr
02/09/2009, 23:05
Σήμερα καταριέμαι τους Ιάπωνες μεταλλουργούς και τους μηχανολόγους. Και επίσης χαίρομαι που o gavcr το έχει ρίξει στις ρακές (αστειεύομαι κοπέλι) και δεν έχει στείλει τα ανταλλακτικά που του περίσσευαν... Λοιπόν, έσπασε το "παπαράκι" μεταλλικό στήριγμα του πλαστικού προστατευτικού της αλυσίδας, στο πίσω μέρος του ψαλιδιού κοντά στον τροχό. Μια που είναι ένα κολλημένο στο ψαλίδι, πρέπει να βρω τρόπο να κολλήσω το πάνω μισό με το κάτω. Άνοιξε δλδ ακριβώς εκεί που είναι η τρύπα της βίδας και κόπηκε στα δύο. Αν δεν κάνω λάθος, είναι σιδερένιο το ψαλίδι, άρα λογικά σιδερένιο και το "παπαράκι" και λογικά με νορμάλ ηλεκτροσυγκόλληση πρέπει να κολλάει, αλλά ρε γμτ, πάμε καλά; Άσε που μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου και να δω ότι είχε σπάσει, το πλαστικό προστατευτικό είχε γίνει... Να μη πω πως. Αν δεν είναι σιδερένιο και είναι αλουμίνιο, να δω τι πατέντα με ειδικές κόλλες πρέπει να κάνω... Και πάλι καλά που δεν είχα βάλει προστατευτικό με "φτεράκι" μαζί... Θα είχε βρει τροχό και θα είχε γίνει ο πανικός ο ίδιος. Το τράβηξα φωτογραφία αλλά δεν ξαναβγαίνω στη ζέστη να πάρω τη μηχανή, θα την postάρω πιο μετά...

Επίσης ακούγονται διάφοροι καθόλου όμορφοι ήχοι από το μπροστινό στις λακκούβες και ανησυχώ μήπως έχει χτυπήσει το ρουλεμάν του λαιμού, τα Suzuki υποτίθεται ότι είναι λίγο ευαίσθητα στον τομέα...

Φίλε μου έλειπα !!! σε Ταξίδια !!

Μια Europe και μια Ελλάδα !! Τα πράγματα είναι ακόμα στην αποθήκη και ωριμάζουν!!!!!:beer:

Ελπίζω να το έφτιαξες!!!!!

gavcr
02/09/2009, 23:20

+1!!!!

amyroukai
03/09/2009, 08:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από ikaros892003
ολες αυτα τα τελικα,εχουν καταλυτη??και απο θορυβο??
Καταλύτη δεν έχουν συνήθως μέσα στο τελικό οι μοτοσικλέτες αλλά ενσωματωμένο στους λαιμούς. Δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα για το Bandit, αυτό καλύτερα να μας το πουν όσοι έχουν το υδρόψυκτο και άλλαξαν τελικό. Από θέμα θορύβου, αν δεν βγάλεις την τάπα δεν έχεις πρόβλημα, όλες οι εξατμίσεις που πωλούνται για χρήση δρόμου έχουν σχετική πιστοποίηση.

Gavcr το έφτιαξα αν και τελικά κατάφερα και έχασα τη μία "μαμά" βίδα και ψιλοδιάλυσα το μαμά προστατευτικό της αλυσίδας... Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ζηλεύω γιατί δεν κατάφερα να κάνω καμία σοβαρή εκδρομή με τη μοτοσικλέτα φέτος! Ελπίζω να πέρασες υπέροχα. Αφού ωρίμασαν τα πράγματα, δεν τα βάζεις και στο καράβι; :)

cptm
03/09/2009, 10:43
Καταλύτη δεν έχουν συνήθως μέσα στο τελικό οι μοτοσικλέτες αλλά ενσωματωμένο στους λαιμούς. Δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα για το Bandit, αυτό καλύτερα να μας το πουν όσοι έχουν το υδρόψυκτο και άλλαξαν τελικό.

Όντως ο καταλύτης είναι πριν το τελικό στα υδρόψυκτα.

gavcr
03/09/2009, 11:26
Καταλύτη δεν έχουν συνήθως μέσα στο τελικό οι μοτοσικλέτες αλλά ενσωματωμένο στους λαιμούς. Δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα για το Bandit, αυτό καλύτερα να μας το πουν όσοι έχουν το υδρόψυκτο και άλλαξαν τελικό. Από θέμα θορύβου, αν δεν βγάλεις την τάπα δεν έχεις πρόβλημα, όλες οι εξατμίσεις που πωλούνται για χρήση δρόμου έχουν σχετική πιστοποίηση.

Gavcr το έφτιαξα αν και τελικά κατάφερα και έχασα τη μία "μαμά" βίδα και ψιλοδιάλυσα το μαμά προστατευτικό της αλυσίδας... Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ζηλεύω γιατί δεν κατάφερα να κάνω καμία σοβαρή εκδρομή με τη μοτοσικλέτα φέτος! Ελπίζω να πέρασες υπέροχα. Αφού ωρίμασαν τα πράγματα, δεν τα βάζεις και στο καράβι; :)

Η Σήμερα Η αυριο θα σου τα στείλω!!!!:sun:

ikaros892003
03/09/2009, 13:16
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις οσο αναφορα τις εξατμισεις,να σται καλα!!

amyroukai
27/09/2009, 18:05
Είχα ένα υπέροχο ΣουΚου. Παρασκευή μεσημέρι την έκανα για Σέρρες. Το ταξίδι ΟΚ αν και πάλι έχει πολλούς κραδασμούς από το μοτέρ, σημάδι ότι θέλει το ρυθμιστή του... Κατανάλωση κλασσικά στα 6-6,5 λίτρα/100χλμ. Για την πολυδιαφημισμένη Εγνατία οδό, αν αρχίσω να βρίζω τώρα δεν θα τελειώσω ποτέ, ούτε για το οδόστρωμα, ούτε για τη σήμανση. Βραδιάτικα κιόλας και να παίζω τζόκερ με το που θα βγω και που θα πάω... Στα διάλα ηλίθιοι. Το τελευταίο κομμάτι δε, που είναι η νέα Εθνική για τις Σέρρες, το βράδυ είναι το τρενάκι του τρόμου. Φως πουθενά, οι στροφές με καμία λογική και κανένα σημείο αναφοράς, χύμα στο κύμα και με το Θεό οδηγό και το σκ@τό στην κάλτσα πέρασα... Σάββατο μεσημέρι που γυρνούσα και έβλεπα, κ@υλωμένος ακόμα, πέτυχα ένα CB1300 και ένα παλιό 'blade και ανεβήκαμε με 170, άσφαλτος καλή. Το βράδι όμως με 100 λιγότερα και τρόμος.
Σάββατο πρωί πίστα! :) Γκρουπάκι "πριβέ" μόνο 3 άτομα με εκπαιδευτή τον κ. Μαλαμίδη, ψηλός, δεμένος, με ένα 675. Μαζί μου ένα fazer 1000 τελευταία γενιά και ένα GSR, από Ξάνθη δύο φίλοι. Θεωρία από τον Βασίλη Αντζουλάτο και μετά πίσω από τον εκπαιδευτή παίζουμε το "κάνε ότι κάνω" και όσο αντέχεις να πας. Σε κάθε γύρο αλλάζει αυτός που τον ακολουθεί, έτσι ώστε όλοι να πάνε στο ρυθμό που θέλουν αλλά κανείς να μην πάει υπερβολικά γρήγορα, έτσι και αλλιώς το 675 μας έτρωγε και τους τρεις και έφτυνε και τα κουκούτσια. Όσο τον πλησίαζες άνοιγε, αν έβλεπε ότι φεύγει πολύ έκοβε. -κομπλεξικό Mode ON- το γκρουπάκι μας έδειρε άσχημα όλους τους συμμετέχοντες στην ίδια ομάδα, τα guzzi έτρωγαν τουλάχιστον ένα γύρο σε κάθε session παραλίγο να φάνε και δεύτερο μία φορά, πιάναμε και κάτι K1300/R6/GSXR-mode OFF-. Είχα μαζί το κινητό McGyver με το GPS και την δωρεάν εφαρμογή racechrono που φόρτωσα Σέρρες, Μέγαρα και Αφίδνες και εννοείται ότι την ενεργοποίησα... :):) Στο πρώτο session δεν έβρισκε δορυφόρους το σκασμένο. Στο δεύτερο, χρόνοι στο 2:01 ως 1:59. Στο τρίτο έγραψε τον μισό πρώτο γύρο και μετά κόλλησε... Στο τέταρτο, χρόνοι στο 1:55-1:54. Στο πέμπτο session κατεβήκαμε στο 1:49.4! Το bandit στάθηκε στο ύψος του, εννοείται ότι οι άλλοι έφευγαν πιο μπροστά όταν ακολουθούσαν τον εκπαιδευτή, αλλά δεν εξάντλησαν την κλίση της μοτοσικλέτας, άρα είχαν πολύ ακόμα, προφανώς δεν ήθελαν να πιέσουν άλλο. Έφαγα ακόμα περισσότερο το αριστερό αλλά κυρίως το δεξί μαρσπιέ και επειδή δεν χόρτασα, πήρα μαζί και το πεντάλ του φρένου το οποίο στράβωσε και έλιωσε το μισό. Το κατάλαβα μετά, που έβαλα την τουριστική μπότα για να γυρίσω και το ένιωσα σε "λάθος" θέση.
Συμπέρασμα 1ο: Το Bandit πάει αξιοπρεπέστατα, ακόμα και με κουλάδι rider. Συμπέρασμα 2ο: Πρέπει να μάθω να κρέμομαι περισσότερο για να το στρίβω πιο όρθιο, που σημαίνει να έχω μιά καλή φόρμα σε σωστό μέγεθος και εφαρμογή και αρκετή προπόνηση, θέλει πιο συχνές επισκέψεις πίστα. Συμπερασμα 3ο: Η επίσκεψη στην πίστα και η θεωρία/συζήτηση με κάποιον που στ' αλήθεια ξέρει, κάνει πάντα πολύ καλό. 10 δευτερόλεπτα λιγότερα σε ένα πρωί είναι ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση. Η πλάκα είναι πως δεν ένιωθα να πηγαίνω πιο γρήγορα, νόμιζα ότι επειδή δεν γέρνει άλλο το Bandit, πάει το ίδιο. Και δεν τρόμαξα πουθενά. Συμπέρασμα 4ο: ΑΝ αλλάξω μοτοσικλέτα και δεν έχω λεφτά για να έχω δεύτερη για πίστα, το 1250 ΔΕΝ μου κάνει.
Οι αγωνιζόμενοι κάνουν 1:26 βεβαίως, τα περιοδικά με τα 600άρια έκαναν 1:35 περίπου, αλλά "κανονικοί" οδηγοί με 1000άρια σε παλιότερο τεστ του ΜΟΤΟ αν θυμάμαι καλά, είχαν γράψει 1:45... Καλά τα πήγα! (και αμα δεν ευλογήσω τα γένια μου... θα πέσει ο Ληστής να με πλακώσει!) Και δεν χρειάστηκα φυσικοθεραπεία μετά το ταξίδι :)
Το πίσω λάστιχο πατήθηκε και έκανε "φιτιλάκια" ολόκληρο ενώ παλιότερα δεν τα είχα καταφέρει και το μπροστινό έχει ελάχιστο μέχρι την άκρη... Δεν κατέβασα τις πιέσεις, το έβαλα με τις κανονικές δρόμου. Καταπληκτικό κράτημα τα Diablo Strada, με τα Michelin Road2 δεν είχα την ίδια αίσθηση ασφάλειας. Το πλαίσιο με τρόμαξε, γιατί έκανε κάτι περίεργα κουνήματα στις παρατεταμένες. ΟΚ, δεν είναι μοτοσικλέτα πίστας, η ανάρτηση είναι κουρασμένη μετά από 46000 χιλιόμετρα. Στα Μέγαρα μάλλον δεν έχει τόση πρόσφυση για να το ζορίσει έτσι, δεν έχει και τόσο μεγάλες στροφές βέβαια.
Επιστροφή Σάββατο βράδι, σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες αφού έκανα μιά κράτηση στην σιδερόκωλος tours και κατέβηκα χωρίς στάσεις, μόνο βενζίνη-κάθαρισμα ζελατίνα-νερό-κατούρημα. Καφέδες κλπ βαρέθηκα να πιώ μόνος. Βροχή μόνο στη Μαλακάσα, αλλά οι Αφίδνες είναι δίπλα, φορούσα και τα gore-tex έτσι και αλλιώς, δεν με ενόχλησε.
Επίσης είχε μια μαγευτικά όμορφη κοπέλα στη διοργάνωση... "Δεν σχολιάζω άλλο" ότι και να πω είναι λίγο.

Χαζέψαμε και λίγο από το πρωτάθλημα Drift, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ... Δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα! Όλο το κομμάτι της πίστας με τις στροφές, με το πλάι και να καίει λάστιχο! Respect!

edit: Για να μην παρεξηγούμαστε, όπως έγινε ήδη, η ιδέα ήταν η εξής: Σου εξηγούσαν πχ το φρενάρισμα. Συζητούσαμε τι κάνει ο κάθε ένας, γιατί, πως, ανταλλάσσαμε απόψεις, δεν ήταν φάση "τα ξέρω όλα, ΑΥΤΟ θα κάνετε και τέλος". Μετά στην πίστα, έχοντας τον εκπαιδευτή να σου δείχνει πάντα τη σωστή γραμμή, προσπαθούσες να φρενάρεις στο σημείο που σου έλεγε με τον τρόπο που σου έλεγε. Εννοείται, το χρονόμετρο εκ των υστέρων απέδειξε πως είχαν δίκιο... Οπότε reset και πάλι δοκιμή. Όμοια με το γκάζι, το κατέβασμα, το πλάγιασμα, τη στάση του σώματος, το βλέμμα... Δεν ήταν "γιούργια" πάμε, δεν ήταν αγώνας. Ήταν εξατομικευμένες δοκιμές, ούτε καν μάθημα, ήταν τροφή για σκέψη και ευκαιρία για προσωπική βελτίωση με ένα σύστημα που ενώ με ξένισε πολύ να ακολουθώ από κοντά κάποιον, τελικά ήταν πιο αποτελεσματικό (για εμένα) από άλλα σχολεία. Στο ρυθμό που μπορούσε ο κάθε ένας, όχι παραπάνω, όχι ανεξέλεγκτα. Κανείς δεν μας πίεσε, δεν νιώσαμε και εμείς πιεσμένοι. Δεν είχε παλαβά προσπεράσματα, δεν ήταν ποτέ πιο αργός μαθητής μπροστά χωρίς επίβλεψη να σου χαλάει το ρυθμό σου, δεν είχες το άγχος του ποιός έρχεται από πίσω. Δεν μου είπε ποτέ το παλικάρι με το GSR που ήταν ΠΟΛΥ γρηγορότερος "πως πας έτσι" γιατί πήγαινα πιο αργά από αυτόν όταν ήμουν εμπρός του. Ο κάθε ένας είχε δύο γύρους περίπου σε κάθε session πίσω από τον εκπαιδευτή, το ξέραμε, περιμέναμε τη σειρά μας, οι άλλοι δηλαδή γιατί εγώ όταν ήμουν πίσω απλά προσπαθούσα να μην μου φύγουν πολύ. Εγώ είπα στον εκπαιδευτή σε ένα διάλειμμα "κόψε, δεν πάει άλλο, βρίσκει". Και τελικά αποδείχτηκε ότι με αυτά που μου είπε, κέρδισα άλλα 5 δευτερόλεπτα χωρίς να ακουμπήσει και χωρίς να καταλάβω καν ότι πάω πιο γρήγορα... Το ότι έτυχε το δικό μας 4μελές γκρουπάκι να πηγαίνει πιο γρήγορα από άλλους, δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από αυτό ακριβώς. Θα ήθελα να κάνω και ένα γύρο με τον εκπαιδευτή πίσω μου για να έχω καθαρό οπτικό πεδίο και να μπορέσω να πιέσω χωρίς τον φόβο του "και αν δεν με δει να έρχομαι, μη γίνω Mika Kallio και τον περάσω από πάνω κατά λάθος"... Αλλά και έτσι όπως έγινε, έμαθα πολλά, ελπίζω να το ξανακάνουν σύντομα γιατί θέλω να μάθω και άλλα.

guzzistas
27/09/2009, 18:41
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ... ευτυχώς δεν είμαστε εμείς οι κομπλεξικοί!!!!
:lol: :lol:

κοιτάτε ρε να μάθετε πως στρίβει μια μηχανή, που μπαίνετε μετά από ένα μάθημα στην πίστα και τρέχετε για την πρώτη θέση.... κουλάδια!!!!:lol: :lol:

τσάκο και :beer:

γειά μας!!!!!!!!!!!!!!!!

amyroukai
27/09/2009, 18:55
:beer: και μόνο που ασχολήθηκες....:beer:
Κουλάδι το ξέρω πως είμαι, το αρνήθηκα ποτέ; Και κομπλεξικός επίσης, το τόνισα στο ποστάκι :)

gavcr
27/09/2009, 19:03
Είχα ένα υπέροχο ΣουΚου...................
Σάββατο πρωί πίστα! :) Γκρουπάκι "πριβέ" μόνο 3 άτομα με εκπαιδευτή τον κ. Μαλαμίδη, ψηλός, δεμένος, με ένα 675. Μαζί μου ένα fazer 1000 τελευταία γενιά και ένα GSR, .....................................................πιάναμε και κάτι K1300/R6/GSXR-mode OFF-[/SIZE]... "Δεν σχολιάζω άλλο" ότι και να πω είναι λίγο.

Ωραίος ο Ληστής!!!!!

cosgili
27/09/2009, 19:05
Τα συγχαρητηρια μου συμφορουμιτη για την βολτα σου στις Σερρες και κυριως για την "εκπαιδευση" σας (εσενα και του ληστη σε συνδυασμο) σε συνθηκες πιστας. Οπως λεει και μια ψυχη σημασια δεν εχει τι οδηγεις αλλα πως...

ΥΓ. με μια νεα βελτιωμενη αναρτηση ο ληστακος θα μπορουσε να ανταπεξελθει πολυ καλυτερα. Τελικα επιβεβαιωνει στο επακρο τον χαρακτηρισμο "μοτο για ολες τις δουλειες"

Γεια μας:beer:

guzzistas
27/09/2009, 19:40
:beer: και μόνο που ασχολήθηκες....:beer:
Κουλάδι το ξέρω πως είμαι, το αρνήθηκα ποτέ; Και κομπλεξικός επίσης, το τόνισα στο ποστάκι :)

Σ'ωραίος ρε!!! Γιαυτό και σε κερνάω ότι θες....
Για να ξέρεις... πρώην ευχαριστημένος ληστής εδώ!!!
:wave2:

amyroukai
27/09/2009, 20:28
σημασια δεν εχει τι οδηγεις αλλα πως...

ΥΓ. με μια νεα βελτιωμενη αναρτηση ο ληστακος θα μπορουσε να ανταπεξελθει πολυ καλυτερα. Τελικα επιβεβαιωνει στο επακρο τον χαρακτηρισμο "μοτο για ολες τις δουλειες"
Η αλήθεια είναι πως είχα διασκεδάσει περισσότερο με το CBR125 γιατί πήγαινε όλη την πίστα με τέρμα γκάζι με ελάχιστα φρένα (από τα 120 στα 100) στο τέλος της ευθείας και δεν είχες άγχος πουθενά, ήταν πανάλαφρο, πανεύκολο και απλά κοιτούσες τις γραμμές σου και την τεχνική σου στο σώμα και το βλέμμα. Με το bandit, έφτανα με 200 στην Κ1, έπρεπε να πέσω στα 100-120 ανάλογα τα κέφια του εκπαιδευτή, είναι ΒΑΡΥ το πράγμα και ήθελε πολύ δύναμη για να στρίψει, με πόνεσαν οι καρποί μου σε κάποια φάση, στα εσάκια δεν αλλάζει κατεύθυνση εύκολα και ήθελε να παλέψεις με το τιμόνι και τελικά να κόψεις ταχύτητα για να προλάβεις να στρίψεις... 140+ στην Κ13, με το μαρσπιέ να ξύνει και να λέω "ε, ρε άμα γραπώσει κάτω πόσα κομμάτια θα γίνω" τελικά μετά από 2-3 περάσματα το σήκωνα λίγο, έβγαινα παραπάνω, πήγαινα και λίγο πιο αργά μερικές φορές... Αλλά δεν είχε το ανέμελο του CBR, ήθελε προσπάθεια. Πάντως και με το CBR και με το Bandit... (δεν λέω τίποτα άλλο, είμαι κομπλεξικός...:lol: )

Αυτό με την ανάρτηση το σκέφτηκα, με ένα πιο καλό ελατήριο και αμορτισέρ θα κάθεται λιγότερο, άρα θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος άρα θα μπορεί να γείρει παραπάνω. Αν και όπως είπε και ο κ. Μαλαμίδης, δεν έχει σημασία πόσο γέρνεις, μπορείς να στρίψεις το ίδιο γρήγορα βγάζοντας σώμα χωρίς μεγάλη κλίση. Προπόνηση θέλει...

Πάντως με ένα SS θα είχα λιγότερο άγχος. Αυτό το ΧΡΡΡΡΡΡΡ δεν είναι ευχάριστο... Τα παιδιά μου είπαν πάντως ότι οι σπίθες που πετάει έχουν πλάκα :lol:

Και όντως, για όλες τις δουλειές. 1400 χιλιόμετρα πάνω κάτω σε ένα 24ωρο, τα 150 περίπου στην πίστα... Δεν είμαι ξεκούραστος αλλά ούτε και κομμάτια.

Ληστης
27/09/2009, 21:15
Ωραιος! Ζηλευω ! Καποια στιγμη πρεπει να παω και εγω στις σερρες, ετσι να δω τι γινετε μεσα σε μια πιστα. Γενικα πρεπει να ειναι μεγαλο ξεκ@@@μα !
Το 1250 γιατι δεν σου κανει για πιστα; αφου σου κανει το 650. Δεν σε καταλαβα ακριβως τι εννοεις.
Οσο για το 675 δεν ειναι και τοσο γρηγορο οσο νομιζεις εκτος αν εννοεις στην συνολικη αποδοση του στην πιστα.

amyroukai
27/09/2009, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
Γενικα πρεπει να ειναι μεγαλο ξεκ@@@μα !

Το 1250 γιατι δεν σου κανει για πιστα; αφου σου κανει το 650.
Είναι ξεκ@@@μα, γιατί πας, μαθαίνεις, δοκιμάζεις τα πάντα χωρίς φόβο γιατί δεν υπάρχει παιδί/σκυλί/γατί/παππούς που κοιμάται/αγχωμένος εκδρομέας, μ@λ@κας "γρήγορος" να πέσει επάνω σου κλπ. υπάρχουν άνθρωποι να σου δείχνουν το σωστό και... το ευχαριστιέσαι.

Το 650 δεν μου κάνει για πίστα. Το βάζω, περνάω καλά, αλλά δείχνει ότι δεν κάνει, κουράζει και αγχώνει μερικές φορές, νιώθεις το όριό του. Το 1250, με περισσότερα κιλά, την ίδια αργή γεωμετρία και το ίδιο τιμόνι θα θέλει περισσότερη δύναμη για να στρίψει, θα βρίσκει κάτω το ίδιο άνετα και θα είναι πιο κουραστικό στα εσάκια. Εκεί που εγώ έξυνα, το fazer και το GSR είχε άλλους 10 πόντους να κατέβει... Και ΟΚ η κλίση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά άλλο είναι να ξέρεις ότι "τέλος" δεν πάει άλλο, και άλλο να μπορείς να στρίψεις με όσα αντέχεις και η μοτοσικλέτα σου να έχει περιθώριο. Θα μου πεις, βγες πιό έξω, αλλά θέλει άντερα για να βλέπεις την άσφαλτο στο μισό μέτρο με τόσα πολλά και να σκέφτεσαι ότι όπως είσαι κρεμασμένος, με το μαρσπιέ ελάχιστα πάνω από την άσφαλτο, αν βρει και κουνήσει, θα κρατηθείς πάνω;;; Είναι και φαρδιά και αφράτη η σέλα και δεν επιτρέπει να βγάλεις πολύ κώλο έξω, μετά είναι άβολα το μπούτι. Είμαι και κουλάδι...

Βασικά είναι και το τι περιμένεις από τη μοτοσικλέτα... Μπορείς να περάσεις τέλεια -και πέρασα τέλεια- αρκεί να δεχτείς τους συμβιβασμούς σου. Και εκεί χαλάει το γλυκό... Αυτός με το fazer ταξίδεψε το ίδιο άνετα και στην πίστα δεν συμβιβάστηκε με το όριο της μοτοσικλέτας του. Και τον ζήλεψα! :)

Ο εκπαιδευτής μας μάλλον μας είχε και με BMX... Και το δικό μου να έπαιρνε και να έπαιρνα εγώ το 675, πάλι θα ξεμάκραινε. Αλλά ναι μιλάω για γύρο πίστας, το 675 δεν το πιάνουν τα "κοινά". Πόσο μάλλον με οδηγό αγώνων επάνω.

kkobits
28/09/2009, 08:52
Φίλε έχω ακούσει ότι η πίστα τον Σερρών δεν παίζεται και ότι όποιος πάει εκεί ξενερώνει στα Μεγαρα μετά. Εγώ πάντως που δεν έχω πάει στις Σέρρες (στην πίστα), που δεν έχω ξαναμπεί σε πίστα γενικότερα, πήγα στα Μέγαρα την Κυριακή στο CSS και ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!
Μόλις απέκτησα ένα καινούργιο χόμπι...
Κώστας

amyroukai
28/09/2009, 09:02
Ήταν και ένας φίλος μου από Κόρινθο με ένα μπλε R1 '08 εκεί την Κυριακή.

Είναι αλήθεια ότι δεν έχει καμμία σχέση. Αρκετά μεγαλύτερη πίστα, τέλεια σχεδόν άσφαλτος (έχει 2-3 ανωμαλίες που μαθαίνεις να μην περνάς από επάνω, δεν είναι μεγάλες και δεν είναι στην "καλή" γραμμή κιόλας), σωστές αμμοπαγίδες, φροντισμένο χορτάρι, ωραία καφετέρια, μίνι εστιατόριο (που θέλει όμως μια καλή ανακαίνιση) και ένα υπαίθριο πάγκο/μπαράκι, ωραία Pits, κερκίδες που βλέπεις όλες τις στροφές, γενικά την ευχαριστιέσαι. Σίγουρα θέλει λίγη δουλειά ακόμα στις εγκαταστάσεις, αλλά τα Μέγαρα είναι εντελώς τσαντήρι συγκριτικά. Από το τίποτα καλύτερα, αλλά...

Ρε 'σεις, λέω τώρα μιά ιδέα... Να κανονίζαμε καμιά βόλτα προς τα επάνω Ληστοπαρεάκι να πιστάρουμε;

Ληστης
28/09/2009, 15:52
Το 650 δεν μου κάνει για πίστα. Το βάζω, περνάω καλά, αλλά δείχνει ότι δεν κάνει, κουράζει και αγχώνει μερικές φορές, νιώθεις το όριό του. Το 1250, με περισσότερα κιλά, την ίδια αργή γεωμετρία και το ίδιο τιμόνι θα θέλει περισσότερη δύναμη για να στρίψει, θα βρίσκει κάτω το ίδιο άνετα και θα είναι πιο κουραστικό στα εσάκια. Εκεί που εγώ έξυνα, το fazer και το GSR είχε άλλους 10 πόντους να κατέβει... Και ΟΚ η κλίση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά άλλο είναι να ξέρεις ότι "τέλος" δεν πάει άλλο, και άλλο να μπορείς να στρίψεις με όσα αντέχεις και η μοτοσικλέτα σου να έχει περιθώριο. Θα μου πεις, βγες πιό έξω, αλλά θέλει άντερα για να βλέπεις την άσφαλτο στο μισό μέτρο με τόσα πολλά και να σκέφτεσαι ότι όπως είσαι κρεμασμένος, με το μαρσπιέ ελάχιστα πάνω από την άσφαλτο, αν βρει και κουνήσει, θα κρατηθείς πάνω;;; Είναι και φαρδιά και αφράτη η σέλα και δεν επιτρέπει να βγάλεις πολύ κώλο έξω, μετά είναι άβολα το μπούτι. Είμαι και κουλάδι...

Θα κανω τον συνηγορο της Suzuki :sun:
Να ξεκινησω οτι δεν ξερω τα χαρακτηριστικα του 2005-06 μοντελου αρα θα συγκρινω κυριως 650 2007+ 1250 2007 + και fazer.
Σαν αρχη να πω οτι οι ληστες απο το 2007 και μετα απεκτησαν πιο ενυσχημενο πλαισιο.
Αρα στο 1250 εχουμε πιο ενυσχημενο πλαισιο και πιο ενυσχημενες αναρτησεις. Ακομα η γεωμετρια του 1250 ειναι πιο γρηγορη απο του 650 με 25 μοιρες καστερ και 104mm ιχνος αντι 26 και 108 του 650.
Αρα ειναι πιο γρηγορο στις αλλαγες πορειας κατι που το αντιληφθηκα και εγω οταν αλλαξα απο το 650 στο 1250.
Εδω να πω οτι το fazer εχει σχεδον ιδια γεωμετρια με το 1250 με 25 μοιρες καστερ και 109 mm ιχνος.
Εδω να πω οτι εχοντας οδηγησει το fazer σε τεστ ντραιβ σε εκθεση μοτοσυκλετας εχει παραπλησια αισθηση με το bandit. Τοτε ειχα οδηγησει και το triumph speed triple το οποιο ειχε πραγματικα "γρηγορο" τιμονι και εστριβε πανευκολα.
Τωρα μεσα σε πιστα δεν ξερω τι θα κανει το fazer και αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα απο το 1250 στο στησιμο, αλλα στον κινητηρα μαλλον ειμαστε υπερ του 1250.
Τα υπερ του ειναι περισσοτερη ροπη, καλυτερη καταναλωση , και ακομα και η 4 ταχυτητα του ειναι πιο μακρια απο την 6 του fazer κατι που στα ταξιδια χρειαζετε.
Και ειναι και φθηνοτερο

P.s. Αν δεν παινεψουμε την μηχανη μας θα πεσει να μας πλακωσει.

cosgili
28/09/2009, 21:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
Θα κανω τον συνηγορο της Suzuki :sun:
Να ξεκινησω οτι δεν ξερω τα χαρακτηριστικα του 2005-06 μοντελου αρα θα συγκρινω κυριως 650 2007+ 1250 2007 + και fazer.
Σαν αρχη να πω οτι οι ληστες απο το 2007 και μετα απεκτησαν πιο ενυσχημενο πλαισιο.
Αρα στο 1250 εχουμε πιο ενυσχημενο πλαισιο και πιο ενυσχημενες αναρτησεις. Ακομα η γεωμετρια του 1250 ειναι πιο γρηγορη απο του 650 με 25 μοιρες καστερ και 104mm ιχνος αντι 26 και 108 του 650.
Αρα ειναι πιο γρηγορο στις αλλαγες πορειας κατι που το αντιληφθηκα και εγω οταν αλλαξα απο το 650 στο 1250.
Εδω να πω οτι το fazer εχει σχεδον ιδια γεωμετρια με το 1250 με 25 μοιρες καστερ και 109 mm ιχνος.
Εδω να πω οτι εχοντας οδηγησει το fazer σε τεστ ντραιβ σε εκθεση μοτοσυκλετας εχει παραπλησια αισθηση με το bandit. Τοτε ειχα οδηγησει και το triumph speed triple το οποιο ειχε πραγματικα "γρηγορο" τιμονι και εστριβε πανευκολα.
Τωρα μεσα σε πιστα δεν ξερω τι θα κανει το fazer και αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα απο το 1250 στο στησιμο, αλλα στον κινητηρα μαλλον ειμαστε υπερ του 1250.
Τα υπερ του ειναι περισσοτερη ροπη, καλυτερη καταναλωση , και ακομα και η 4 ταχυτητα του ειναι πιο μακρια απο την 6 του fazer κατι που στα ταξιδια χρειαζετε.
Και ειναι και φθηνοτερο

P.s. Αν δεν παινεψουμε την μηχανη μας θα πεσει να μας πλακωσει. +1:beer:

amyroukai
29/09/2009, 08:05
Απλά ξεχνάς τα 40 λιγότερα κιλά που έχεις να αλλάξεις κατεύθυνση στα εσάκια, το χαμηλότερο κέντρο βάρους και τα ψηλότερα μαρσπιέ που σημαίνει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης υπέρ του Fazer1000. Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι εξίσου άκαμπτο αν όχι περισσότερο, το ότι έχει ξεχωριστό υποπλαίσιο πίσω σημαίνει επίσης ότι αν πέσει έχει λιγότερες πιθανότητες να πάρει πλαίσιο. Η σέλα είναι επίσης λίγο πιο λεπτή και λίγο πιο στενή οπότε βοηθάει στην μετακίνηση. Σαν μία μοτοσικλέτα που θα κάνει αυτό που έκανα παρασκευή/σάββατο, αλλά θα πάει καλύτερα στην πίστα, υπερτερεί του bandit. Σαφώς και έχει πιο κοντό κιβώτιο, υψηλότερη κατανάλωση, δεν έχει τη ροπή του 1250. Ανεβάζει πιο πολλές στροφές όμως. Είναι μεγάλη διαστροφή να βλέπεις το στροφόμετρο στις 12000... :):) Κάποια στιγμή λέω "θα το πάρω στο χέρι το μοτέρ" αλλά άντεξε! Το θέμα είναι πως και με τα δύο θα κάνεις καλούς γύρους, αλλά το fazer θα τους κάνει πιο άνετα, με λιγότερη προσπάθεια. Μεταχειρισμένα fazer βρίσκεις πολλά στα 7000...

Το ιδανικό είναι να πάρω ένα GSXR600 του 06 και μετά και να το κάνω καθαρό track bike. Και λέω GSXR επειδή πουλάει πολύ περισσότερο από όλα τα άλλα 600άρια οπότε θα είναι φτηνότερο, θα έχει περισσότερα να διαλέξω και είναι και Suzuki... :):) Αν το κάνω αυτό, μετά το 1250 για πιο χαλλλλαρές βόλτες κ ταξιδάκια είναι ότι πρέπει.

Ληστης
29/09/2009, 14:54
Συμφωνω οπως τα λες.Και σιγουρα η καλυτερη επιλογη ειναι αλλη μηχανη για πιστα και αλλη για κανονικη χρηση.
Παντως υπαρχει και η επιλογη των ρυθμιζομενων μαρσπιε για να αυξησεις το υψος τους, αν και ειναι λιγο δαπανηρη.

pektis
29/09/2009, 15:33
Απλά ξεχνάς τα 40 λιγότερα κιλά που έχεις να αλλάξεις κατεύθυνση στα εσάκια, το χαμηλότερο κέντρο βάρους και τα ψηλότερα μαρσπιέ που σημαίνει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης υπέρ του Fazer1000. Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι εξίσου άκαμπτο αν όχι περισσότερο, το ότι έχει ξεχωριστό υποπλαίσιο πίσω σημαίνει επίσης ότι αν πέσει έχει λιγότερες πιθανότητες να πάρει πλαίσιο. Η σέλα είναι επίσης λίγο πιο λεπτή και λίγο πιο στενή οπότε βοηθάει στην μετακίνηση. Σαν μία μοτοσικλέτα που θα κάνει αυτό που έκανα παρασκευή/σάββατο, αλλά θα πάει καλύτερα στην πίστα, υπερτερεί του bandit. Σαφώς και έχει πιο κοντό κιβώτιο, υψηλότερη κατανάλωση, δεν έχει τη ροπή του 1250. Ανεβάζει πιο πολλές στροφές όμως. Είναι μεγάλη διαστροφή να βλέπεις το στροφόμετρο στις 12000... :):) Κάποια στιγμή λέω "θα το πάρω στο χέρι το μοτέρ" αλλά άντεξε! Το θέμα είναι πως και με τα δύο θα κάνεις καλούς γύρους, αλλά το fazer θα τους κάνει πιο άνετα, με λιγότερη προσπάθεια. Μεταχειρισμένα fazer βρίσκεις πολλά στα 7000...

Το ιδανικό είναι να πάρω ένα GSXR600 του 06 και μετά και να το κάνω καθαρό track bike. Και λέω GSXR επειδή πουλάει πολύ περισσότερο από όλα τα άλλα 600άρια οπότε θα είναι φτηνότερο, θα έχει περισσότερα να διαλέξω και είναι και Suzuki... :):) Αν το κάνω αυτό, μετά το 1250 για πιο χαλλλλαρές βόλτες κ ταξιδάκια είναι ότι πρέπει.

Φίλε Γιάννη στις 12,000rpm έχει ''κόφτη'' το bandit? Ρωτάω από περιέργεια..

amyroukai
30/09/2009, 09:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
Φίλε Γιάννη στις 12,000rpm έχει ''κόφτη'' το bandit? Ρωτάω από περιέργεια..
Το καρμπυρατεράτο νομίζω δεν έχει πουθενά κόφτη, απλά ανεβάζει μέχρι να συμβεί το μοιραίο. Κόφτη έχουν τα ψεκαστά. Στο δικό μου πως θα κόψει τη βενζίνη ο εγκέφαλος που δεν υπάρχει; :D Αλλά στις 12 ξεκινούν τα κόκκινα. Δεν έχει καλό τράβηγμα εκεί πάνω, "κόβει" λίγο, αλλά ο χρόνος που θα χάσεις να ανεβάσεις μετά την Κ12 και να κατεβάσεις για να μπεις στην Κ13 δεν αξίζει, το κρατάς ψηλά 3η και πας. Πρέπει να ξεχάστηκα και μιά-δυό φορές βγαίνοντας στην ευθεία που ήταν μετά τις 12000, αλλά πάλι δεν έγινε τπτ.

Ρυθμιζόμενα είχα βρει στο justbandits αλλά 300 ευρώ περίπου, δεν αξίζει... Δεν ξέρω αν μπορεί κανένας σε μηχανουργείο να φτιάξει απλά ένα λαμαρινάκι με τρύπες να πιάνει στην βάση του πλαισίου και να βιδώνουν τα μαμά μαρσπιέ επάνω και να τα σηκώνει 1-2 εκατοστά, όπως έχει πχ το GSXR. Αυτό εύκολα το βιδώνεις πριν μπεις πίστα και το βγάζεις όταν βγεις. Ή, ας πούμε πιο παλαβή ιδέα, ένα λαμαρινάκι που να έχει τρύπες μετρημένες για να πάρουν μαρσπιέ από GSXR και να έχει έτοιμη χαμηλή τρύπα και ψηλή και να μην αλλάζεις τίποτα... Πόσο να έχουν μεταχειρισμένα από ebay? Εδώ πηρούνια από GSXR είχα βρει Αγγλία με λιγότερες από 200 λίρες (και φυσικά, έλεγα να τα πάρω και να τα βάλω)... Όπως είχα βρει κανένα ?200άρι πίσω ψαλίδι από 1250 από Γερμανία, μετά μου καρφώθηκε η ιδέα για καρμπυρατέρ από το 750 με φιλτροχοάνες (το είδα σε ένα 1200άρι και φτιάχτηκα) και γενικά σκεφτόμουν να κάνω πολλές αλλαγές, αλλά μετά ηρέμησα, πιο φτηνό είναι ένα SS έστω του 2002-2003, απλά να βγάλω τα βίτσια μου και ο ληστής να μην γίνει φρανκενστάιν. :rotflmao:

Το αμορτισέρ του πάντως και τα ελατήρια εμπρός με τα λάδια, θέλουν αλλαγή... White Power Εmulsion από Αγγλία, 485 το αμορτισέρ με ότι ελατήριο τους πεις για το βάρος σου (Ελληνική τιμή 625), εμπρός ελατήρια περίπου 80 (Ελληνική τιμή 115) και υδραυλική προφόρτιση για το πίσω ελατήριο 165 (Ελληνική τιμή 290). Λαδάκια κανένα 30άρι (αν δεν κάνω λάθος παίρνει λίγο παραπάνω από 1 λίτρο, άρα πάμε 2 μπουκάλια). Και τοποθέτηση... Δεν προσφέρει το κατάστημα του αντιπροσώπου στην Ελλάδα, θα ρωτήσω στη Suzuki πόσα θέλουν. Σύνολο από Αγγλία ?760 με την υδραυλική προφόρτιση, ?565 χωρίς. Ελληνική τιμή, ?1060 με υδραυλική προφόρτιση, ?770 χωρίς. Και τοποθέτηση άγνωστο πόσο.

Ohlins χωρίς υδραυλική προφόρτιση (δεν προσφέρεται σαν έξτρα), αμορτισέρ ελατήριο πίσω χωρίς όμως να μου πουν ξεκάθαρα αν μπορούν να μου βάλουν πιο σκληρό από την αρχή, ελατήρια λάδια εμπρός με τοποθέτηση σε συνεργείο της Μοτοδυναμικής, ?865.

Και τα δύο αυτά προσφέρουν ρύθμιση του ύψους πίσω. Χρήσιμο για πίστα... Και ένα χαμήλωμα οι τιμονόπλακες, τσάμπα είναι. Πιο γρήγορη γεωμετρία στο λεπτό! :evil:

Ανακεφαλαίωση, αν κάποιος ψωνίσει από Ελλάδα, η Ohlins είναι συγκριτικά φτηνή.... Και δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με έξω, σε βαθμό που αν βάλεις μεταφορικά και την τοποθέτηση, δεν αξίζει να τα φέρεις. Η White Power συμφέρει αν τα φέρεις απ' έξω.

Ο Bikenest είχε πει για τον K-Shock που τρυπάει το αμορτισέρ, αλλάζει τα λάδια του και του βάζει μιά τάπα μετά, αλλά έχω ακούσει πολλά για αστοχίες αυτής της λύσης. Το τελικό κόστος για να κάνει κανείς ανακατασκευή στο "μαμά" βγαίνει κάπου 250 το πίσω με νέο ελατήριο και 150 περίπου το εμπρός (ελατήρια, λάδια, επισκευή) χωρίς να διευκρινίζεται αν στο μαγαζί του K-Shock βγάζουν αυτοί το αμορτισέρ να το φτιάξουν ή αν πρέπει να τους το πας, που σημαίνει άλλα έξοδα για μάστορα, που σημαίνει στην τελική ότι αν είναι να δώσω 400 ευρώ +100 λέω τώρα για να μου το περάσουν σε ένα συνεργείο, ε δεν πάω να πάρω με λίγα παραπάνω καινούρια και πολύ καλύτερα...

Έχει ψάξει κανείς για άλλες μάρκες; Αν και νομίζω αυτές οι δύο είναι που μπορούν να επισκευαστούν στην Ελλάδα.

alex14
30/09/2009, 12:01
Το καρμπυρατεράτο νομίζω δεν έχει πουθενά κόφτη, απλά ανεβάζει μέχρι να συμβεί το μοιραίο. Κόφτη έχουν τα ψεκαστά. Στο δικό μου πως θα κόψει τη βενζίνη ο εγκέφαλος που δεν υπάρχει; :D Αλλά στις 12 ξεκινούν τα κόκκινα. Δεν έχει καλό τράβηγμα εκεί πάνω, "κόβει" λίγο, αλλά ο χρόνος που θα χάσεις να ανεβάσεις μετά την Κ12 και να κατεβάσεις για να μπεις στην Κ13 δεν αξίζει, το κρατάς ψηλά 3η και πας. Πρέπει να ξεχάστηκα και μιά-δυό φορές βγαίνοντας στην ευθεία που ήταν μετά τις 12000, αλλά πάλι δεν έγινε τπτ.

Γιαννη , χωρις να ειμαι σιγουρος εχουν και τα δικα μας κοφτη που λογικα δεν ειναι στις 12.000 αλλα στις 13.500 + .
Αν θυμαμαι καλα εχουμε 16-bit ηλεκτρονικη η οποια αναλαμβανει να κοβει το κινητηρα στις ταδε στροφες κοβωντας την αναφλεξη.

Μην περιμενει κανενας να το δοκιμασω, δεν υπαρχει περιπτωση.:lol:

pektis
30/09/2009, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Γιαννη , χωρις να ειμαι σιγουρος εχουν και τα δικα μας κοφτη που λογικα δεν ειναι στις 12.000 αλλα στις 13.500 + .
Αν θυμαμαι καλα εχουμε 16-bit ηλεκτρονικη η οποια αναλαμβανει να κοβει το κινητηρα στις ταδε στροφες κοβωντας την αναφλεξη.

Αυτό ακριβώς...Επειδή δεν είμαι άνθρωπος του κόφτη ρώτησα από περιέργεια..:wave2:

amyroukai
30/09/2009, 17:01
Σας απαγορεύω να μου χαλάτε τις φαντασιώσεις! Δες ρε τα κwl0παιδα! Τώρα θα το έχω στη συνείδησή μου που δεν τον έχω βρει ποτέ και θα το κάνω από περιέργεια! ΦΤΟΥ ΣΑΣ! Αν και πάνω εκεί το μοτέρ δεν έχει δύναμη πια, οπότε δεν έχει και νόημα. Οι πιο "αποδοτικές" αλλαγές είναι στις 11500. :lol:

alex14
30/09/2009, 17:09
Σας απαγορεύω να μου χαλάτε τις φαντασιώσεις! Δες ρε τα κwl0παιδα! Τώρα θα το έχω στη συνείδησή μου που δεν τον έχω βρει ποτέ και θα το κάνω από περιέργεια! ΦΤΟΥ ΣΑΣ! Αν και πάνω εκεί το μοτέρ δεν έχει δύναμη πια, οπότε δεν έχει και νόημα. Οι πιο "αποδοτικές" αλλαγές είναι στις 11500. :lol:

Κατσε καλα ρε και ασε τα πειραματα με το γερικο τετρακυλινδρο:mad:

:lol:

abc
30/09/2009, 19:13
White Power Εmulsion από Αγγλία,
φίλε μήπως μπορείς να δώσεις μια διεύθυνση να το ψάξουμε?

amyroukai
30/09/2009, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από abc
φίλε μήπως μπορείς να δώσεις μια διεύθυνση να το ψάξουμε?
http://www.davesbikebits.co.uk/Accessories/WP-4014-Emulsion-rear-monoshock.html

Οι τιμές και αλλού που κοίταξα είναι ίδιες, απλά δεν έχω δει αν κάποιος κάνει "δώρο" τα μεταφορικά.

dim40
30/09/2009, 21:24
γιαννη δε ξερω αν ξερεις το συνονοματο σου αλλα πιστευω οτι κατι μπορει να κανει με τα μαρσπιε

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1541796#post1541796

amyroukai
01/10/2009, 08:01
Εκπληκτικό!!!!!!!!!! Δημήτρη υπέροχη ιδέα... Ευχαριστώ πολύ! :) Θα δω πόσο βρίσκω μαρσπιεδάκια από SS και θα του γράψω να δούμε πως θα γίνει και πόσο θα πάει...

Πόσο λες να κατέβει ο χρόνος μου αν δεν έχω το άγχος μη βρει κάτω... Έχει 6 track days μέχρι τέλος Νοέμβρη, με βλέπω να επιστρέφω στον τόπο του εγκλήματος!

amyroukai
05/10/2009, 18:46
Λοιπόν μετά από τηλέφωνο στην Suzuki, η ψηφοφορία έδειξε, δεξί αριστερό μαρσπιέ από ?26,5 το κάθε ένα και πεντάλ φρένου ?68,50, σύνολο ?121,50! ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; Όχι όλο το σύστημα, μόνο το μεταλλικό παταράκι με το λάστιχο! Το πεντάλ του φρένου που είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το μέσο μαχαίρι φαγητού, ΠΩΣ στο καλό φτάνει να έχει παρά κάτι 70 ευρώ;;; Μήπως κάπου έχουμε ξεφύγει με την τιμή αγοράς των "ψιψιψινιών";

Από την άλλη, στο justbandits που ρώτησα με email, με 160 λίρες (είναι 174 ευρώ) παίρνεις σετάκι πλήρες και πιο ψηλό για να μην βρίσκει εύκολα κάτω... Το link ακολουθεί. Αν μπορέσει μιά φίλη μου να τα φέρει κιόλας, γλιτώνω τις 35 λίρες που είναι τα μεταφορικά.... Και έρχονται σχεδόν μία η άλλη!

http://www.justbandits.com/shop/product.asp?numRecordPosition=7&P_ID=235&strPageHistory=&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=86

Και ρωτάω τώρα και πάλι... Μήπως κάποιος μας πιάνει τον κwλ0, χωρίς λόγο;;; Αντίστοιχη τιμή φρένου για το Gladius ας πούμε που είδα σε περιοδικό αυτό το μήνα, 42 ευρώ περίπου. Το δικό μας τι έχει και είναι 50% ακριβότερο; Γενικώς, ένα κομμάτι σίδερο τόσο μικρό, πως φτάνει να κοστολογείται τόσο;

Για να μην αρχίσω και με τις μανέτες... 20 περίπου η μη ρυθμιζόμενη και τα διπλά σχεδόν η ρυθμιζόμενη. Και σιγά τα μέταλλα κιόλας, λες και είναι κανένα billet κομμάτι. Τα έχω ψιλοπάρει κρανίο...

dim40
05/10/2009, 18:51
με τον binzis τι εγινε;;

amyroukai
05/10/2009, 18:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
με τον binzis τι εγινε;;
Μου είπε πως θα φτιάξει ένα καπάκι για το ρεζερβουάρ των υγρών φρένων και μετά βλέπουμε για το άλλο. Γίνεται μεν, αλλά το παιδί το πρήξανε και τέλος πάντων δεν θέλω να του φορτώνω πολλά στο κεφάλι. Θα τον δω για το καπάκι κάποια στιγμή, θα τα πούμε και από κοντά και ότι μου πει.

dim40
05/10/2009, 18:55
εγω τα καπακια τα εχω βαλει απο καιρο

ετσι τον γνωρισα βασικα

pektis
07/10/2009, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

Τελικά είχες δίκιο...Έχει κόφτη στις 12.500 με 13.000!Πρώτη φορά με κάνατε & το άνοιξα από περιέργεια!!:eyepop:

Fournaris
11/10/2009, 20:35
Καλησπερα σας. Μετα απο μακρα απουσια απο το συγκεκριμενο φορουμ λογω του οτι εδωσα το ληστη εδω και 5-6 μηνες περιπου.

Ηθελα να ρωτησω κατι: Το καινουριο το 650 σε γυμνο βγαινει;

Αν ναι ισως καποιος να ηξερε την τιμη του;

Παντα με Abs!

Οπου κι αν κοιταξα παντως εχει μονο το στρογγυλοφαναρο.

Για παραεισαγωγη ξερει κανεις κατι; Τιμη εννοω. Και κανενα εμπορο να τα φερνει. Ας ειναι και Αθηνα, δεν πειραζει. Αλλωστε τα μπαντιτ δεν χαλανε οποτε δεν υπαρχει λογος να πας στον επισημο.

Και κατι ακομα, του 2009 βγαινει μονο με μαυρο μοτερ;

Ευχαριστω παιδες:wave2:

amyroukai
12/10/2009, 08:46
Για παραεισαγωγή δεν ξέρω αν αξίζει, είμαστε πάνω κάτω τα ίδια με όλη την ευρώπη σε αυτό το μοντέλο. Το νέο Bandit θα έρθει προς το τέλος του χρόνου Ελλάδα (ρώτησα το Σάββατο) για το γυμνό δεν ήξεραν να μου πουν.

Πήρα test ride με μιά φίλη που θέλει να αγοράσει το Gladius... Η Κατερίνα βαρέθηκε να με ακούει! Εκτός από τον ήχο του (δεν με τρελλαίνει το πατ-πατ των δικύλινδρων) κατά τα άλλα... Ποιό γυμνό Bandit... Και επίσης το GSR το δίνουν με ABS 6500 πλέον (ανεπίσημα)... Αν δεν είναι να πάρεις το ντυμένο να έχεις προστασία από τον αέρα, γιατί το κοιτάς πάλι; Εξαιρετική μοτοσικλέτα, αλλά έχει και αλλού πορτοκαλιές.

Το μοτέρ όντως θα είναι μόνο μαύρο στο καινούριο.

georgioscity
12/10/2009, 13:33
Γεια σας,
Ψαχνομαι και εγω για 1η μηχανη και ειπα καλύτερα bandit με 5800 παρα vtr 250 cc με 5200 χαχχααχαχχα

ρώτησα σήμαρα και μου ειπαν ότι οι μαύροι ληστές τέλος μονο λίγα κομματια ασημι έχουν μείνει. Λογικά συντομα θα έρθουν τα νεα μοντελα

το θέμα είναι πόσο θα ανέβουν εαν ανεβουν οι τιμές???????

dim40
12/10/2009, 13:39
παρε το gsx-f. ειναι το bandit με φερινγκ εχει τα ιδια λεφτα και εχει και σ ε μαυρο αν θελεις.

νομιζω 6300 τα δινουν και τα 2

οσο για τις τιμες εξαρτατε ποσο ειχε το γιεν οταν τα εκλεισε ο σαρακακης

amyroukai
12/10/2009, 14:21
Ο Σαρακάκης είναι Honda... :) O Σφακιανάκης είναι Suzuki.

Εννοείται ότι το VTR250 ΔΕΝ συμφέρει οικονομικά! Ακόμα και το προηγούμενο ER-6 που είναι σε προσφορά, είναι πολύ καλύτερη μοτοσικλέτα.

Την άποψή μου για την πρώτη μηχανή την είπα πιο πάνω... Αν δεν σκοπεύεις να το ταξιδέψεις, δεν έχει νόημα να πάρεις Bandit. Οι τιμές λογικά δεν θα αλλάξουν. Έχει ήδη σκληρό ανταγωνισμό από το ER-6 και το Diversion (επίσης πολύ όμορφο με full fairing).

mitsospatras
12/10/2009, 14:29
fpaidia rwtisa stin suzuki patras gia to gsx 650f kai moy eipane 6700 kai xwris abs opote kalytera bandit ( kai exei kai mayra gia to filo poy endiaferete )

glider
12/10/2009, 23:25
εχθες είχα κατεβει βόλτα ναυπλιο με το ληστη και με χαρά ανακαλυψα μια καρτούλα με το νέο μας site banditclub.gr!

amyroukai
05/11/2009, 10:54
Τα έχω ψιλοπάρει κρανίο γιατί σε δύο μήνες που έχουμε κατηγορία, έχουμε καταφέρει και φτιάξαμε 5 σελίδες θέματα, που τα μισά αφορούν στο πότε έρχεται το νέο bandit, αν είναι καλή μοτοσικλέτα και πόσο κάνει... Και οι "Χρήσιμες" πληροφορίες, είναι χαμένες κάπου εκεί και κανείς δεν τις ψάχνει γιατί -λογικά- βαριέται να κοιτάει 5 σελίδες ή πιστεύει πως επειδή το δικό του θέμα διαφέρει κατά μία βίδα, είναι νέο. Αν πω ότι νοσταλγώ τις μέρες που υπήρχε μόνο αυτό το threadάκι....

Σε μιά στιγμή στιγμιαίας παράνοιας, πήγα και πήρα ένα White Power για πίσω. Το ελατήριο το παρήγγειλα πιο σφιχτό από το "μαμά" για να αντέχει στα φορτωμένα δικάβαλα και να μην κάθεται όπως σήμερα. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μάλλον η WP έχει καταργήσει το μοντέλο του Bandit 650S και το ενοποίησε με το 1200S, αφού στην ετικέτα γράφει 600S '00-'07 και τους δύο κωδικούς για 600 και 1200. Είναι και λίγο πιο μακρύ από το "παλιό" στον κατάλογο. Ουσιαστικά διαφέρει στο γράμμα, το παλιό ήταν 17.23.U.20 και αυτό είναι 17.23.V.20/01. Το νέο 650 έχει αρκετά πιο σκληρό ελατήριο από το δικό μου (άνοιξαν κατά λάθος ένα και είδα σκληρότητα 140 ενώ στο δικό μου είχε σκληρότητα 110 από το εργοστάσιο και βάλαμε 130 κατά παραγγελία). Επίσης στο νέο 650 το ελατήριο είναι πιο μακρύ κατά 2 εκατοστά, είναι 15 αντί 13. Περίεργο μου φαίνεται αυτό... Αν και ίσως έγινε γιατί το υδρόψυκτο είναι αρκετά πιο βαρύ και επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν μπορεί 2 άτομα και οι αποσκευές τους να στηρίζονται σε ελατήριο από στυλό διαρκείας. Όπως μου φάνηκε περίεργο το ότι το δικό μου ελατήριο πιάνει τόσο πολύ χαμηλά στις βόλτες του αμορτισέρ. Κοντό ελατήριο συνήθως σημαίνει μικρή προοδευτικότητα. Αλλά αφού αυτό το μήκος προτείνει η WP... Το ότι είναι λίγο πιο μακρύ το αμορτισέρ δεν με πειράζει καθόλου, θα σηκώσει 5 χιλιοστά το πισινό που σημαίνει δεν θα βρίσκει τόσο εύκολα κάτω στην πίστα (και έχει ένα εκατοστό ακόμα περιθώριο για σήκωμα και το σκέφτομαι να το δώσω και αυτό) και θα έχει και λίγο πιο γρήγορο τιμόνι.
Σκέφτομαι να το βάλω μόνος μου... Θεωρητικά, ξεσφίγγεις τη βίδα στο μοχλικό, βγάζεις τα πλαϊνά μαύρα καπάκια κάτω από τη σέλα, ξεσφίγγεις την επάνω βίδα, μετά βγάζεις τον τροχό, βγάζεις την κάτω βίδα, ακουμπάς το ψαλίδι στο έδαφος, βγάζεις την επάνω και το παίρνεις στο χέρι. Αυτό θεωρητικά, είναι 10 λεπτά το πολύ... Ακολουθείται η αντίστροφη πορεία για την τοποθέτηση. Θα βγάλω τα καπάκια να δω αν και πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στην πάνω βίδα. Και μετά θα δω αν μπορώ με τα εργαλεία που έχω σπίτι να το ξεβιδώσω. Αλλιώς θα υποκύψω στο να το βάλω μαζί με το σέρβις των 48000 που πρέπει να γίνει μέχρι τα μέσα του μήνα.

Για τα μπροστινά δεν ξέρω τι να κάνω. Ο Npat και ο Bikenest προτείνουν Hyperpro... Ακούω άλλες γνώμες στο "μην βάλεις άλλη μάρκα μπροστά άλλη πίσω δεν θα συνεργάζονται" που μου φαίνεται μέγιστη βλακεία μηχανολογικά, αλλά τέλος πάντων. Υπό σκέψη... Λεφτά και για μπροστινά λάδια ελατήρια και για σέρβις δεν παίζουν αυτό το μήνα. Θα μου τα κάνω δώρο για Χριστούγεννα.

edit: Καταραμένα τζαπόνια... Η πάνω βίδα χρειάζεται 15άρι και επέκταση, υπάρχουν, ανοίγει. Η κάτω, επίσης 15άρι "κλειστό" πως τα λένε τέλος πάντων, επίσης με λίγο πολύ ζόρι ξεσφίγγει. Όμως το αμορτισέρ δεν βγαίνει αν δεν βγει το ψαλίδι.... Που θέλει 19άρι (υπάρχει) αλλά γμτ να το προσπαθήσω και να το βγάλω (μία βίδα είναι και βγαίνει ο άξονάς του) και μετά να το σφίξω σε τυχαία ροπή με το χέρι... Και η άσπρη κόλλα σπειρώματος της Suzuki είναι η χαμηλής συγκράτησης ή η υψηλής συγκράτησης για να ξαναβάλω loctite μετά; Κάπως μου κάθεται... Ουφ. Παραδέχομαι την ήττα μου ελλείψει σωστών εργαλείων. Πόσο να κάνουν δύο ροπόκλειδα, ένα καλό σετ καρυδάκια και 2-3 "κλειστά" για τις δύσκολες επεμβάσεις;:D

Διεστραμμένη ιδέα #2 (δεν θα το κάνω, αλλά μου φάνηκε διασκεδαστικό) να λύσω και τις τρεις βίδες του μοχλικού και να βγει το αμορτισέρ με το μοχλικό χωρίς να βγάλω το ψαλίδι. Από ιδέες καταστροφής άλλο τίποτα!

Ληστης
05/11/2009, 20:33
Εγω εχω παρει δυο ροποκλειδα καλα. Ενα εως 36 Νm για μικρες ροπες και ενα εως 200 Νm για μεγαλες. Οτι λυνω και δενω στη μηχανη το κανω με τα ροποκλειδα και αισθανομαι πιο σιγουρος γαι το αποτελεσμα.
Οι τιμες πανω απο 130 ευρω γαι το καθενα.

...Dillinger...
09/11/2009, 16:32
Καλησπεριζω το thread! :wave2: Ειμαι και εγω κοντα στο να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα και να αποκτησω ενα Bandit 650 naked :a23:
Μολις παρω το διπλωμα, παω καρφι για αντιπροσωπεια.
Μαλλον θα κανω μαθημα πανω σε ενα HONDA CBF 600 NAKED πραγμα που πιστευω οτι θα κανει και πιο ευκολη την προσαρμογη μου πανω στο Bandit.

Το μονο προβλημα που εχω και θελω και την δικια σας αποψη ειναι το εξης: ιδεα μου είναι ή το Bandit του 2009 φερνει λιγο σε Gladius?

Η Suzuki προσπαθει να εξυγχρονισει το προφιλ ενος απο τα best-seller της, σιγουρα. Μηπως ομως χανει αυτη την μοναδικοτητα που εχει δωσει το Bandit τα τελευταια 20 χρονια, που στηριζεται σε μια πιο ρετρο αισθητικη που παραπεμπει στα στρογγυλοφαναρα του παρελθοντος; Αποψη μου βεβαια, αλλα θα ηθελα και τις γνωμες σας...

Παντως αναμεσα στο Κ8 και Κ9 θα προτιμουσα το Κ8 εξωτερικα με τις ενδεχομενες εξελιξεις του Κ9...

Τα φωτα σας για ενα εκκολαπτομενο ''Ληστη"... :a013:

amyroukai
09/11/2009, 19:13
Η δυσκολία για τη Suzuki και την κάθε εταιρία είναι η εξής: Κλασσικό λουκ ή μοντέρνο; Και το ένα έχει τους οπαδούς του και το άλλο. Το θέμα είναι να πουλάει όμως. Αν το Bandit μείνει ίδιο για πολλά χρόνια (που έχει μείνει δηλαδή), από τη μία θεωρείται "παλιό" συνέχεια, κλασσικό αλλά "παλιό" και από την άλλη, αφού το αγοράσουν όλοι αυτοί που τους αρέσει, τι γίνεται μετά; Το κλασσικό λουκ με τον στρογγυλό προβολέα το εγκατέλειψε η Honda με το Hornet, το εγκατέλειψε η Ducati στο Monster, το εγκατέλειψε η Suzuki στο SV που έγινε Gladius και ήρθε και η σειρά του Bandit. Δεν είναι κακό να εξελίσσεται η αισθητική.
Πιο πολύ με χαλάει το γεγονός ότι το μοτέρ παρέμεινε παλιάς σχεδίασης με καδένα εκκεντροφόρων στο κέντρο (το κάνει πολύ φαρδύ και το βαραίνει) και το ότι το πλαίσιο παρέμεινε κλειστό σωληνωτό αντί να μπει ένα ωραίο αλουμινένιο ή σιδερένιο χωροδικτύωμα. Δίνει όγκο, κρατάει το κέντρο βάρους ψηλά και η ακαμψία είναι μέτρια. Η αύξηση των διαστάσεων των σωλήνων που έγινε μαζί με την υδρόψυξη απλά προσέθεσε βάρος. Και το βάρος παραμένει πολύ υψηλό. Με τόση διαθέσιμη τεχνολογία θα μπορούσαν να γίνουν ωραίες και φτηνές αλλαγές και να είναι... Στα κιλά του Diversion ας πούμε. Μια 40άρα λιγότερα!

Σε κάθε περίπτωση, είναι το γρηγορότερο μεσαίο στρητ σύμφωνα με τα συγκριτικά των περιοδικών (πως θα ήταν αν ήταν και ελαφρύ...) και θα το ευχαριστηθείς ότι και αν κάνεις. Και σου μένουν ρέστα για καλό εξοπλισμό ή για μια σούπερ ανάρτηση αν ψάχνεσαι με το θέμα, σε σχέση με το CBF ας πούμε.

Εξελίξεις στα μηχανικά μέρη είναι οι εξής: ΚΑΜΜΙΑ:rotflmao:
Αν είδα καλά στο αγγλικό site έχουν αλλάξει τα όργανα. Τα άλλα όμως, φρένα, ABS, αναρτήσεις, κινητήρας, πλαίσιο, είναι ίδια.

Επίσης, ο κομπλεξικός συνάδελφός σας θα σας ενημερώσει με χαρά ότι το Bandit του απεικονίζεται στο περιοδικό MotoGP World που κυκλοφορεί, υπάρχει και φωτογραφία μου στο τεύχος... Κράξτε όσο θέλετε.... :rotflmao:

...Dillinger...
10/11/2009, 13:52
Συμφωνω και με ολα αυτα που λες. Αλλα για σκεψου εαν αλλαζε το πλαισιο σε αλουμινιο, εξελισσε τον κινητηρα, χαμηλωνε το κεντρο βαρους και μειωνε τα κιλα, σε συνδυασμο με το γεγονος οτι το μηχανακι θα λεγοταν Bandit, θα ειχε νοημα να παραγει πλεον το Gladius; Ακομα και το GSR (που ειναι σε αλλη κατηγορια) δεν θα ειχε νοημα να παραγεται. Και επιπλεον η τιμη θα ηταν τελειως διαφορετικη, κατι που θα ξενιζε τους χρηστες της Bandit που εχουν μαθει να ζουνε με τα πλεονεκτηματα αυτης (που ειναι τεραστια) αλλα και με τα μειονεκτηματα της που εχουν μαθει να τα αποδεχονται.

Συμφωνω λοιπον μαζι σου οτι θα επρεπε να το βελτιωσει σε τεχνικα χαρακτηριστικα για να επιβραβευσει τον κοσμο που το λατρευει, αλλα το κλασσικο στην εμφανιση ειναι αυτο που καθοριζει ενα θρυλο. Σε παραπεμπω αλλωστε σε ενα αλλο μοντελο που χαιρει αντιστοιχης εκτιμησης μου και που αποδεικνυει μεσα απο τα τεστ οτι μπορει να τα βαλει με ολο τον ανταγωνισμο: το Triumph Street Triple 675. Μπορει οι εγγλεζοι να στησαν ενα απο τα καλυτερα μηχανακια ever αλλα αντι να πανε μπροστα στη σχεδιαση, πηγαν πισω και κρατησαν το ρετρο στυλ με τα δυο στρογγυλα φαναρια που ειχαν εφαρμοσει στα αυτοκινητα τους την δεκαετια του '60 και συγκεκριμενα στο μοντελο frog. Και τελικα τα καταφεραν.

Μακαρι να συμβαιναν ολα οπως τα θελαμε αλλα ειτε ετσι ειτε αλλιως για μενα το Bandit θα ειναι παντα ψηλα, οσα χρονια και αν περασουν, οσες αλλαγες και αν γινουν...

BANDIT :a19::a23:

amyroukai
10/11/2009, 14:25
Όπως έχει Hornet & CBF, όπως έχει Ζ και ER-6, όπως έχει FZ6 και Diversion, έτσι θα μπορούσε και η Suzuki να έχει Bandit και GSR. Και σε καλή τιμή και πιο προηγμένα. Το GSR με το ABS πωλείται 6500 μετρητά και έχει σύγχρονο μοτέρ, πλαίσιο, αναρτήσεις κλπ. Αν γινόταν ένα απλό detuning στο μοτέρ, έμπαινε σιδερένιο ψαλίδι και άλλαζαν τα πλαστικά για να μοιάζει με Bandit, τι θα πείραζε; Αλλά είναι θέμα αποφάσεων και πολιτικής.

Το 675 απλά συνεχίζει την παράδοση του Daytona 955 που γδύθηκε και είχε διπλά φανάρια στις αρχές του '90 και του αδερφού 1055 σαν οπτική συνέχεια. Το 675 είναι εξαιρετικό, αλλά είναι τόσο μικρό που είναι αστείο μόλις κάτσεις επάνω. Δεν δίνει την αίσθηση "σοβαρής" μοτοσικλέτας, μοιάζει με παιχνίδι.

Δεν διαφωνούμε στο ότι το Bandit έχει μεγάλη αξία, έχει μεγάλη επιτυχία εκτός Ελλάδας και είναι καλή αγορά. Λίγο πιο προηγμένο θα το ήθελα να μου ικανοποιεί και το τεχνοκόμπλεξ :beer:

PortisHead
10/11/2009, 14:38
Ευτυχως που τα τμηματα marketing δεν ακουνε στις απαιτησεις μας :lol:
Θα ειχαν κλεισει απο καιρο οι εταιρειες.
ιατι εμεις μιλαμε και προτεινουμε με γνωμονα τι μας αρεσει και τι θα ηταν καλυτερο....ενω σκοπος μιας εταιριας ειναι το μεγιστο κερδος με το λιγοτερο κοστος.

:lol:

amyroukai
10/11/2009, 16:55
Μα πιο φτηνό δεν είναι λιγότερες γραμμές παραγωγής για κινητήρες αν τους μοιράζονται περισσότερα από ένα μοντέλα; Δεν είναι φτηνότερο να φτιάξεις ένα πλαίσιο για δύο μοντέλα; Ο προσανατολισμός στην χρήση μπορεί να οριστεί από μάρκετινγκ αλλά οικονομοτεχνικά και μηχανολογικά όσο πιο πολλά κοινά, τόσο μεγαλύτερη οικονομία.

...Dillinger...
10/11/2009, 18:28
Συμφωνω με τον amyroukai. Δεν χρειαζεται να ριχνεις την ποιοτητα για να ριχνεις την τιμη. Αν και εγω πιστευω οτι υπαρχει και μια κατω απο το τραπεζι περαιτερω συνεννοηση αναμεσα στις εταιριες στον τροπο με τον οποιο ρυθμιζουν την παραγωγη τους και οσον αφορα την εξελιξη. Μην ξεχναμε οτι οι εταιριες που παραγουν μηχανες ειναι λιγοτερες απο αυτες που παραγουν αυτοκινητα πραγμα που κανει πιο ευκολη μια εναρμοσμενη πρακτικη. Και εν πασει περιπτωσει, αμα καναν ενα γκαλοπ και μου λεγανε εμενα προσωπικα οτι, μεγαλε, θα παραγω το Bandit μαζι με το GSR και οχι τα δυο Bandit μαζι και θα δανεισω το πλαισιο και τα μηχανικα στο μικροτερο, αλλα θα πληρωσεις κατι παραπανω, θα το εκανα, γιατι μου δινεις το παραπανω και την αξιοπιστια του παλιου με την τεχνογνωσια και την εξελιξη του καινουργιου.

Δεν θελουμε αλλα facelift, μπουκωσαμε πια φτανει! :dizzy: Θελουμε ουσια.

Οσον αφορα το Street Triple που λες, επειδη το εχω καβαλησει οντως σου δινει την αισθηση οτι ειναι πολυ πιο μικρο και πολυ πιο χαλαρο αλλα βασει διαστασεων δεν ειναι και τοσο. Στο λεω επειδη ειμαι και 2 μετρα και καταλαβαινεις οτι σε οτιδηποτε και να ανεβω επανω, απο κατω νιωθω οτι εχω σπιρτοκουτο! :rotflmao: Παντως συμφωνω οτι τα δυο μηχανακια ειναι σε παραπλησιες αλλα διαφορετικες κατηγοριες.

Αντε ρε BANDIT, να δουμε τι θα κανουμε... :beer:

amyroukai
10/11/2009, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Ευτυχως που τα τμηματα marketing δεν ακουνε στις απαιτησεις μας
Όλες οι σοβαρές εταιρίες έχουν τμήματα που ρωτάνε τους πελάτες τι θα ήθελαν στο νέο μοντέλο της μοτοσικλέτας τους ή τι νέο θα ήθελαν γενικώς. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη! Το ότι στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει να έχει κάποιος εισαγωγέας ασχοληθεί με συλλογή τέτοιων στοιχείων δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται.

yes-u
27/11/2009, 11:15
Παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση? Πώς ρυθμίζεται το ρολόι στο ψηφιακό καντράν του κ7? Δεν βρήκα τον τρόπο, αλλά ούτε και το βιβλίο του Hayens λέει κάτι...
έχει ξαναγίνει παλιά αυτή η ερώτηση, αλλά δεν είδα πουθενά την απάντηση....tnx!

dim40
27/11/2009, 14:42
κρατησε πατημενα και τα 2 κουμπακια μεχρι να αρχισει να αναβοσβηνει το ρολοι. μετα το ενα ειναι για τη ρυθμιση και το αλλο για τα λεπτα και τη ωρα .

yes-u
27/11/2009, 20:40
Το έφτιαξα, ευχαριστώ dim40 και zvailakis! το είχα δοκιμάσει πειραματικά, αλλά δεν είχε πιάσει. Η αλλαγή έγινε σε κατάσταση check..

K5_N
29/11/2009, 14:48
απο καιρο θελω να ρωτησω κατι τους κατοχους κ6 και πριν.
εχει κανεις προβλημα με τις βιδες του ητα? το καπακι των βαλβιδων δαλαδη. ο μηχανικος (ο πρωην) μου ειχε πει οτι λογο υψηλης θερμοκρασιας σε αυτο το σημειο χανουν λαδια τα τσιμουχακια και αν το ζορισει λιγο θα κλωτσισει. πρωφανως με περνουσε τελειως για χαζο γιατι ο τυπος την ειχε κανει ηδη τη μλκ του. και εξουσιοδοτημενος παρακαλω

amyroukai
29/11/2009, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από K5_N
απο καιρο θελω να ρωτησω κατι τους κατοχους κ6 και πριν.
εχει κανεις προβλημα με τις βιδες του ητα? το καπακι των βαλβιδων δαλαδη. ο μηχανικος (ο πρωην) μου ειχε πει οτι λογο υψηλης θερμοκρασιας σε αυτο το σημειο χανουν λαδια τα τσιμουχακια και αν το ζορισει λιγο θα κλωτσισει. πρωφανως με περνουσε τελειως για χαζο γιατι ο τυπος την ειχε κανει ηδη τη μλκ του. και εξουσιοδοτημενος παρακαλω
Όντως έτσι είναι, αν το παρασφίξεις κλωτσάει και αν δεν έχει ολοκαίνουρια τσιμουχάκια δακρύζει. Εμείς βάλαμε φλατζόκολλα, πάλι δακρύζει, αλλά τέλος πάντων είναι κομματάκι ακριβά τα ροδελάκια και είπα δεν πάει στο καλό...

amyroukai
01/12/2009, 08:02
Έτσι για να γελάσουμε λίγο πρωί πρωί... Παρατήρησα, τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερα, ότι όταν φρενάρω, η μοτοσικλέτα ΔΕΝ κόβει ταχύτητα όπως έπρεπε και είχα τρομάξει σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχίζω λοιπόν το ψάξιμο, λες να 'ναι τακάκια, σωληνάκια, τα υγρά, η τρόμπα, τι να φταίει... Τελικά ανακάλυψα όταν έχασα ένα κατέβασμα πως λόγω μακριών δαχτύλων, πιάνω το φρένο χωρίς να είναι ανάγκη να κλείσω το γκάζι εντελώς! Και αποφασίζω για με αναγκάσω να μετακινώ το χέρι μου πιο μπροστά, να βάλω τη μανέτα στο 1, αντί για το 2 που την είχα και να πάει πιο μακριά. Το αποτέλεσμα, ήταν τελικά να με πονέσει το χέρι μου γιατί αντί να κλείνω το γκάζι, απλά τέντωνα τα δάχτυλα περισσότερο για να πιάσω τη μανέτα! Τι σου είναι η συνήθεια... :rotflmao: