View Full Version : GSF 600/650 s Bandit
nikos147
21/07/2010, 10:30
Βρηκα και το post που ελεγα...ειναι το παρακατω και στο κατω μερος της σελιδας εχει και φωτο...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1712990&highlight=%2A%EA%E1%E3%EA%E5%EB%2A+AND+%2ASUZUK%2A#post1712990
amyroukai
21/07/2010, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
Ο αναβάτης σώθηκε; Ναι βρε... Για αυτό λέμε, φοράτε εξοπλισμό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ... Και εκείνος και εγώ στο δικό μου πέσιμο, σωθήκαμε χάρη στο ντύσιμο "αστακός".
Επίσης στην Ελλάδα, το... Κ9 του εξωτερικού δεν ήρθε παρά μόλις φέτος, οπότε το Ελληνικό Κ9 είναι ίδιο με το Κ8 και πωλούνταν μέχρι πολύ πρόσφατα στα 6100...
Το Κ10 είναι για την Ελλάδα το "αναβαθμισμένο" fairing και ουρά, το μαύρο μοτέρ και τα νέα όργανα. Τα εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω αν καλύπτει καλύτερα από το παλιό το νέο fairing και αν κάνει λιγότερους στροβιλισμούς. Επίσης ερωτηματικό ο νέος προβολέας, που είναι με μονό κάτοπτρο και μία λάμπα Η4 αντί για το διπλό κάτοπτρο και τις δύο Η7 του παλιού. Βάρος, αναρτήσεις, μοτέρ, ίδια...
Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
[B]Ναι βρε... Για αυτό λέμε, φοράτε εξοπλισμό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ... Και εκείνος και εγώ στο δικό μου πέσιμο, σωθήκαμε χάρη στο ντύσιμο "αστακός"
Αυτό είναι πολύ θετικό! Πάλι καλά.
Οδηγούσα σήμερα ανέμελος το μηχανάκι και ξαφνικά μου έσβησε η μηχανή. Είναι δεύτερη φορά που το κάνει. Αν θυμάμαι καλά (γιατί σοκάρεσαι είναι η αλήθεια) εκείνη τη στιγμή πατούσα συμπλέκτη και πήγαινα με την ταχύτητα που είχα. Αφήνω τον συμπλέκτη πατάω γκάζι τίποτα. Βλέπω το λαμπάκι του λαδιού(?) κόκκινο, σταματάω κάνω δεξιά και βλέπω ότι έχει σβήσει η μηχανή. (το λαμπάκι είναι αυτό που είναι αναμένο όταν έχουμε σβηστή την μηχανή).
Δυσκολεύτηκε να πάρει μπροστά, με νεκρά δεν έπερνε αλλά όταν εβαλα 1η πήρε κανονικά.
Εϊναι σοβαρό; Δεν είναι; Σας έχει τύχει ποτέ; Τι μπορεί να φταίει;
Βέβαια θα ρωτήσω και τον μηχανικό αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βιαστώ, έχω αρκετά χιλιόμετρα ακόμα για το service.
amyroukai
24/07/2010, 07:25
Έτσι στο άσχετο στην ευθεία χωρίς να κάνω το παραμικρό να συμπλεξάρω και να σβήσει; Δεν έχει γίνει ποτέ... Το ότι σβήνει -σχετικά- εύκολα αν αφήσεις απότομα το συμπλέκτη και είσαι με ταχύτητα βαδίσματος, είναι κάτι που συμβαίνει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
Διαβασα ολες τις σελιδες απο την αρχη και μπορω να πω οτι σχηματησα αποψη αλλά μου δημιουργηθηκαν και καποιες αποριες!!! Καταρχην εχω βρει μεταχειρισμενο ενα bandit με αδεια 3/10 αλλά ειναι μοντελο του 09...αυτο ειναι το καινουριο με το διαφορετικο fairing και τα ντουλαπακια ή οχι??
-Επίσης σε ολοκληρο το τοπικ ανα περιοδους εχουν αναφερθει περιστατικα για πεσηματα λογω βαρους και το οτι αν κανει να γυρει η μηχανη δεν το σωζεις με τιποτα...δηλαδη τοσο βαρια ειναι τελικα??? Εχω προβληματιστει!!!
-Για τα εξτρα φτερακια βρηκα ακρη μιας και υπαρχει λυση και για την εμπρος και για την πισω ροδα...
-Για τα καγκελα δεν εχω βρει ακομη λύση μιας και τα givi φαινονται περισσοτερο ασφαλή αλλά μετα απο μαρτυρια παιδιου απο εδω δεν προστατευουν αρκετα ενω τα μαμα ενω δεν φαινονται να προστατευουν σωστα ισως κανουν καλυτερη δουλεια...
-Για την μεμβρανη κλινω περισσοτερο προς την MRA vario με το φρυδακι και μετα βλέπουμε...
-Για εξατμιση λέω μαλλον για καμια ελληνικη χειροποιητη μιας και οπως διαβασα όλες ιδιες ειναι...μια διατρητη σωληνα με ενα περιβλημα!!
-Για top box εχω απο το nexus μου μια kappa 46 οποτε λέω να την κρατησω και να βαλω μονο την μαμα σχαρα, μιας και δινει καλυτερα κρατηματα στον συνεπιβατη...
Καμια άλλη προταση - παρατηρηση??
φιλε το βαρος μηην σε απασχολει... εγω εχω ενα χτ125 (100 κιλα να ναι...) οταν οδηγησα το bandit το κ8 μοντελο φοβομουν πολυ για το βαρος αλλα μεσα σε πεντα λεπτακια το συνιθησα... δεν ειναι τπτ... απλα ενα ζορισμα σε μικρο μανουβρες μπορει να υπαρξει , αφου μιλαμε για μια μηχανη 220 κιλων...
υποψην εγω ειμαι 1.75 και 68 κιλα...
παντα ορθιοι....:wave2:
εκείνη τη στιγμή πατούσα συμπλέκτη και πήγαινα με την ταχύτητα που είχα.
Να υποθεσω οτι η μηχανη ρολαριζε και εσυ κρατουσες πατημενο τον συμπλεκτη ???
:nono:
Αυτό είναι πολύ θετικό! Πάλι καλά.
Οδηγούσα σήμερα ανέμελος το μηχανάκι και ξαφνικά μου έσβησε η μηχανή. Είναι δεύτερη φορά που το κάνει. Αν θυμάμαι καλά (γιατί σοκάρεσαι είναι η αλήθεια) εκείνη τη στιγμή πατούσα συμπλέκτη και πήγαινα με την ταχύτητα που είχα. Αφήνω τον συμπλέκτη πατάω γκάζι τίποτα. Βλέπω το λαμπάκι του λαδιού(?) κόκκινο, σταματάω κάνω δεξιά και βλέπω ότι έχει σβήσει η μηχανή. (το λαμπάκι είναι αυτό που είναι αναμένο όταν έχουμε σβηστή την μηχανή).
Δυσκολεύτηκε να πάρει μπροστά, με νεκρά δεν έπερνε αλλά όταν εβαλα 1η πήρε κανονικά.
Εϊναι σοβαρό; Δεν είναι; Σας έχει τύχει ποτέ; Τι μπορεί να φταίει;
Βέβαια θα ρωτήσω και τον μηχανικό αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βιαστώ, έχω αρκετά χιλιόμετρα ακόμα για το service.
Δεν ακουγετε για καλο...
Δεν δικαιολογητε να σβησει εν κινηση οτι και να κανεις.
Καλυτερα να το κοιταξεις.
Σημερα και μετα απο 11000χλμ αλλαξα τα παναθλια εργοστασιακα λαστιχα. Επειτα απο κουβεντα με τον Περιστερα κατεληξα στα angel τησ pirelli. Με το που τα εβαλα εκανα μια βολτα μεχρι νεα μακρη απο μαραθωνος και επιστροφη απο διονυσο. Το μονο που μπορω να κρινω μιας και τα στρωνω ειναι η αρκετα γρηγορη κορωνα τους (που ηταν και η βασικη αιτια επιλογη τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο) , η οποια κανει το μηχανακι ιδιαιτερα προθυμο να πλαγιασει. Περισσοτερες λεπτομερειες εν καιρω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Σημερα και μετα απο 11000χλμ αλλαξα τα παναθλια εργοστασιακα λαστιχα. Επειτα απο κουβεντα με τον Περιστερα κατεληξα στα angel τησ pirelli. Με το που τα εβαλα εκανα μια βολτα μεχρι νεα μακρη απο μαραθωνος και επιστροφη απο διονυσο. Το μονο που μπορω να κρινω μιας και τα στρωνω ειναι η αρκετα γρηγορη κορωνα τους (που ηταν και η βασικη αιτια επιλογη τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο) , η οποια κανει το μηχανακι ιδιαιτερα προθυμο να πλαγιασει. Περισσοτερες λεπτομερειες εν καιρω...
Αλλη φορα στειλε ενα π.μ
παω συχνα Ν.Μακρη απο Διονυσο μου αρεσει πολυ η διαδρομη αυτη..:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
Αλλη φορα στειλε ενα π.μ
παω συχνα Ν.Μακρη απο Διονυσο μου αρεσει πολυ η διαδρομη αυτη..:wave2: :a013:
amyroukai
02/08/2010, 15:38
Με αυτοκίνητο μου αρέσει και εμένα, με μηχανή είναι λίγο αγχωτικός ο Διόνυσος...
Εγώ έβαλα πάλι Diablo Strada στο Cow-ass-sucky και πάνε καλά και σε αυτό. Αν και δεν πίεσα καθόλου, χαλαρή βόρεια Εύβοια.
Με αυτοκίνητο μου αρέσει και εμένα, με μηχανή είναι λίγο αγχωτικός ο Διόνυσος...
Εγώ έβαλα πάλι Diablo Strada στο Cow-ass-sucky και πάνε καλά και σε αυτό. Αν και δεν πίεσα καθόλου, χαλαρή βόρεια Εύβοια. Τελικα τα Strada Γιαννη εινια για πασα νοσο και μαλακια. Ειναι αξιοπρεπεστατα για οποιαδηποτε χρηση.:beer:
ΥΓ αντε να πιεσεις λιγακι να παμε και κανα γρηγορο βολτονι :sun:
amyroukai
10/08/2010, 06:40
ξεκίνησα δοκιμές αλλά θέλω ακόμα για να πιάσω φόρμα... :) να'ναι καλά ο Doctor...
Τελικά δεν πρέπει να είναι τίποτα σοβαρό, σβήνει καμια φορά αν το ανάψω και ξεκινήσω κατευθείαν χωρίς να έχει ζεσταθεί ο κινητήρας. Και μάλιστα σβήνει μόνο αν πατάω συμπλέκτη και αυτό τσουλάει μόνο του. Αν δηλαδή πατάω γκάζι είναι οκ.
Λεπτομέρειες. Το μηχανάκι είναι άψογο.
amyroukai
14/08/2010, 09:19
σβήνει καμια φορά αν το ανάψω και ξεκινήσω κατευθείαν χωρίς να έχει ζεσταθεί ο κινητήρας. Και μάλιστα σβήνει μόνο αν πατάω συμπλέκτη και αυτό τσουλάει μόνο του. Αν δηλαδή πατάω γκάζι είναι οκ. Άρα μάλλον δεν δουλεύει σωστά το αυτόματο τσοκ... Δες το πάντως, δεν είναι καλό να μένει χαλασμένο κάτι στη μοτοσικλέτα, ειδικά αν πρόκειται για κάτι που σου σβήνει το μοτέρ.
Ειμαι Αθηνα . Μολις εφτασα απο Ναυπλιο που φορτωσα τη μηχανη στην οδικη... Το παιρνω απο την αρχη: Πριν καμια 10ρια μερες αλλαξα λαστιχα (angel st σουπερ ντουπερ επιλογη τελικα) και αφου τα εστρωσα εφυγα για διακοπες. Σε καποια απο τις διαδρομες ο σουζουξ με το που το κοντερ εγραψε 170 αρχισε το τσιφτετελι προερχομενο απο το μπροστινο. Το μυαλο μου πηγε σε ζυγοσταθμιση... ανοιξα και αλλο το γκαζακι μπας και περνουσα το οριο συντονισμου αλλα ο σουζουξ χορευε ως αλλη Δαλιδα. Την επομενη και επειτα απο καμια 150ρια χλμ διεκρινα δακρυα λαδιου απο την φλαντζα της δεξια μπουκαλας(15 αυγουστου). Ειπα υπομονη αυριο ξεκιναω ηρεμα ηρεμα για αθηνα και παμε στο μαστορη να μου το σιαξει και να συνεχισω τας διακοπας. Ο σουζουξ ομως ειχε αντιθετη αποψη. Ειχε κανει λαδοφραπε και ολα τα λαδια ειχαν κανει δισκοφρενο και ζαντα λαδωτηρι. Επεσε τηλεφωνο σε οδικη η μηχανη βρισκεται Αθηνα και αυριο παω συνεργειο να δω τι παιζει. Ειμαι εντος εγγυησης οποτε ολα καλα. Ειχα κωλο που δεν εκανε πλατς η μπουκαλα κατα το ταξιδι γιατι θα ειχαμε ευτραπελα. Ειδομεν....
Παρατηρησεις ευπροσδεκτες!:wave2:
Operater
16/08/2010, 14:13
...
Παρατηρησεις ευπροσδεκτες!:wave2:
Όλα τα μηχανάκια είναι καλά, μέχρι απόδειξης του εναντίου... :mad: :(
Χμμμ
Περιεργο και ενδιαφερον ταυτοχρονα
Οταν μαθεις το πορισμα ριξε μια ενημερωση να δουμε τι διαολος ηταν...
Θα προστεθει και αυτο στις ζημιες που βγαζουν τα Bandit μεχρι τα 100000χλμ μαζι με τον διακοπτη του σταντ μαλλον :D
amyroukai
16/08/2010, 20:29
Ο pektis έχει κοντά 80000, εγώ δυστυχώς κόλλησα στις 60,000 και ούτε δάκρυ! Θα το γενικεύσετε επειδή ΕΝΑ μηχανάκι είχε αστοχία στο λαστιχάκι που σφραγίζει το πηρούνι; Για να σοβαρευόμαστε...
εγω ειμαι στα 46000 και μεχρι στιγμης εχω αλλαξει 2 ζευγαρια τακακια πισω αλυσιδογραναζα και 2 σετ λαστιχα. αυτα. οσο αφορα τη διαροη απο το καπακι των βαλβιδων κυριος υπευθηνος ειναι ο μηχανικος και μονο και μην πει κανεις οτι παω χαλαρα γιατι η καταναλωση μου αγγιζει τα 8 λιτρα ανα 100 χλμ εκτος απο το τελευταιο γεμισμα που παω εως 140 για να τσεκαρω τη καταναλωση
amyroukai
17/08/2010, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από K5_N
οσο αφορα τη διαροη απο το καπακι των βαλβιδων κυριος υπευθηνος ειναι ο μηχανικος και μονο
με 12 ευρώ αλλάζεις όλες τις φλάντζες αλλά θέλει πολύ προσοχή να μην παρασφίγγονται οι βίδες της κεφαλής γιατί είναι μαλακό το σίδερο και χαλάει το σπείρωμα.
46000 και μόνο δύο τακάκια πίσω; Κανένα μπροστινό; Ένα σετ αλυσιδογράναζα; ΜΟΝΟ δύο ζευγάρια λάστιχα;
ΠΑΣ ΧΑΛΑΡΑ ΡΕ ΨΕΥΤΗ :rotflmao: :beer:
Πολυ παραξενο αυτο με την μπουκαλα. Συνηθως δεν πετανε τα λαδια τοσο ξαφνικα και γρηγορα. Στην αρχη δακρυζουν και σιγα σιγα αυξανει η διαροη.
Μηπως χτυπηθηκε καπως, εκανε γρεζι και χαλασε τα seals ?
Μηπως του τραβηξες καμια σουζα και το εσκασες κατω αγαρμπα ? :D
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Πολυ παραξενο αυτο με την μπουκαλα. Συνηθως δεν πετανε τα λαδια τοσο ξαφνικα και γρηγορα. Στην αρχη δακρυζουν και σιγα σιγα αυξανει η διαροη.
Μηπως χτυπηθηκε καπως, εκανε γρεζι και χαλασε τα seals ?
Μηπως του τραβηξες καμια σουζα και το εσκασες κατω αγαρμπα ? :D
:wave2: Την πρωτη μερα απλα ειχε δακρισει. Την δευτερη και επειτα απο ακινησια ειχε βγαλει πολυ λαδι σε σημειο να κανει λιμνουλα πανω στη ζαντα και το μπροστα φτερο. Την Παρασκευη την παιρνω απο το συνεργειο και θα ενημερωσω για την κατασταση του ασθενη
ΥΓ. οσο για τη σουζα μια φορα την εχω σηκωσει αλλα επειδη πονεσε η ψυχη μου στο κατεβα δεν το ξανακανω... απαπα κακα πραματα:D
Την πρωτη μερα απλα ειχε δακρισει. Την δευτερη και επειτα απο ακινησια ειχε βγαλει πολυ λαδι σε σημειο να κανει λιμνουλα πανω στη ζαντα και το μπροστα φτερο. Την Παρασκευη την παιρνω απο το συνεργειο και θα ενημερωσω για την κατασταση του ασθενη
ΥΓ. οσο για τη σουζα μια φορα την εχω σηκωσει αλλα επειδη πονεσε η ψυχη μου στο κατεβα δεν το ξανακανω... απαπα κακα πραματα:D
Με το καλο να την παραλαβεις. Κοιτα να μαθεις ομως πως εγινε γιατι ειμαστε και περιεργοι :D
:wave2:
το τεστ καταναλωσης ελαβε τελος. οπως ειπα και χθες η οδηγηση μου ηταν εως 140 χλμ την ωρα και τα ειχε ολα και πολη και εθνικη και ανηφορες και πολυ χαμηλες ταχυτητες.
εκανα 307 χλμ και εκαψα 15,65 λιτρα.
ειμαι υπερ ευχαριστημενος και αυτο γιατι
το μηχανακι ειναι γυμνο
ειναι 5 χρονων
εχει καρμπυρατερ που ακομη δεν τα εχω καθαρισει
εχει εξατμηση και φιλτρο ελευθερας
αν το πιεσω βεβαια τα νουμερα αλλαζουν και πολυ μαλιστα.
γιαννη το να κινουμε με 140+ μονο χαλαρα δεν ειναι και οταν καιω 7+λιτρα/100χλμ μην κοιτας τις τελευταιες μερες που τσεκαριζα τη καταναλωση απλα δεν το πιεζω το μηχανακι στις κοντες σχεσεις και αυτο εχει σαν αποτελεσμα τη μακροζωια στα λαστιχα και στα γραναζια οσο για τα φρενα τι να πω εντος πολης κατεβαζω και καμια ταχυτητα για να σταματησω και ναι εκει παω χαλαρα πρωτα για την ασφαλεια μου και μετα για ολα τα αλλα. παντως ειμαι και γω περιεργος να δω ποσο θα κρατησουν και οσο φρεναρουν δε θα τα αλλαξω. εννωειται οτι τα ελεγχω τακτικα
gosgili δεν ξερω αν η βλαβη σου οφειλεται σε αστοχια υλικου η σε κακο χειρισμο αλλα η σουζες με το συγκεκριμενο μηχανακι καλο ειναι να αποφευγοντε (εκτος και αν μπορεις να το κατεβασεις γλυκα γλυκα) γιατι ειναι βαρι μηχανακι και το πιρουνι αδυνατο περιμενουμε βεβαια τα αποτελεσματα του συνεργειου.
amyroukai
18/08/2010, 12:54
... To ίδιο μηχανάκι έχουμε, αλλά εγώ το έχω σε ντυμένο. Είναι στο 5ο σετάκι λάστιχα, τα πισινά τακάκια σχεδόν σε κάθε σέρβις, εμπρός συνήθως 10,000χλμ, αλυσιδογράναζα κάθε 18000, αμορτισέρ πίσω στις 48000 και λάδια-ελατήρια εμπρός... Και πάει συνήθως με τη βελόνα "κάθετα" στις 9000+ στροφές. Κατανάλωση συνήθως 200χιλιόμετρα με το "λαμπάκι" των 15.5 λίτρων. Για αυτό σου λέω, δεν είσαι και πολύ σιδεροφάγος... Αλλά με το γυμνό δεν αντέχονται οι υψηλές ταχύτητες, όντως :)
Πάντως η κεφαλή είναι "τζετ" ;)
Περίμενα κάτι ανταλλακτικά, αλλά δεν με πήραν τηλέφωνο και μάλλον θα αργήσει ακόμα η επισκευή του ληστάκου, κρίμα. Έλεγα να ανεβάσω φωτογραφία "παραταγμένα" τα κομμάτια του, αλλά είναι λίγο black :rotflmao:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
[B]To ίδιο μηχανάκι έχουμε, αλλά εγώ το έχω σε ντυμένο. Είναι στο 5ο σετάκι λάστιχα, τα πισινά τακάκια σχεδόν σε κάθε σέρβις, εμπρός συνήθως 10,000χλμ, αλυσιδογράναζα κάθε 18000, αμορτισέρ πίσω στις 48000 και λάδια-ελατήρια εμπρός... Και πάει συνήθως με τη βελόνα "κάθετα" στις 9000+ στροφές. Κατανάλωση συνήθως 200χιλιόμετρα με το "λαμπάκι" των 15.5 λίτρων.
:confused:
amyroukai
18/08/2010, 15:14
Μου βγαίνει λίιιιγο ακριβά η συντήρηση, άστα... Αλλά περνάμε καλά μαζί και ελπίζω σύντομα να ξαναπεράσουμε :lol:
Γεια χαρά ...
Μετά απο κουβεντά που είχαμε σε άλλο θρεντ και μια και είχα χρόνο για σκότωμα , εκάνα μια βόλτα ανα τις Ευρωπαικές Σουζούκι να δω τι παίζει απο τιμές . Για να μην γράφω συνέχεια παλιό η καινούριο θα αναφέρομαι σαν 08 για το "παλιό" με το ασημί μοτερ και σαν 09 στο τελευταίο με το μαύρο μοτερ , νέο φερινγκ κλπ, και το ABS θα αναφέρεται μόνο αν υπάρχει .
Έχουμε και λέμε ...
Γαλλία (http://www.suzuki-moto.com/pages/gamme/modele.php?idmodele=78&id=9) . Bandit S 09 ABS από 6249 ?
Ιταλία (http://www.suzuki.it/ita/main.aspx?sezione=moto) Bandit S 08 , εκδόση τράβελερ με βαλιτζά 47 lt από 5490 ?
Γερμανία (http://motorrad.suzuki.de/index.php?id=1011) Bandit S 09 ABS 7190 ?
Ισπανία (http://moto.suzuki.es/Motos/Carretera/Bandit-650-S-ABS/2009/4/1/337/precios.html) Bandit S 09 ABS 7415 ? (για τους νοσταλγούς υπάρχει πωλείται εκεί ακόμα το
SV 650 με μάυρο πλάισιο (http://moto.suzuki.es/Motos/Carretera/SV650S/2008/4/1/282/precios.html) έναντι 6910 ? )
Αγγλία (http://www.suzuki-gb.co.uk/bike/gsf650sal0/) 09 Bandit S ABS 7475 ?
Αυστρία (http://www.suzuki.at/de/bike/products/pr_prodUebersicht.asp?Key=1101&ListPages=true&Vater=251&ttqsB=1) . Bandit 650 S ABS το 10 μοντέλο 6669 ? και το 09 6399 ? !!!
Ελβετία (http://www.suzuki-motorcycles.ch/de/products/models/touring/GSF650SA/) Bandit S 650 ABS στα 9860 Ελβετικά φράγκα ή 7516 ? :cry:
Ελλάδα (http://www.suzuki.gr/motos/model.php?id=320) Bandit 650 S ABS (χρονία δεν αναφέρεται , στις φωτό δείχνει 08 μοντέλο ) . Τίμη ΕΚΠΛΗΞΗ μια και δεν αναφέρεται .
Το γνώριζά πως είμαστε πιο πλούσιοι απο τους μεθύστακες Εγγλέζους , τους κρυόκωλους Γερμανούς και τους βρωμερούς Γάλλους . Αλλά το ότι πλέον ξεπεράσαμε και τους Αυστριακούς , ακόμα και τους Ελβετούς , με βρήκε απροετοίμαστο ...
Πόσο ξύλο θέλουνε ... :confused:
(ή θέλουμε)
:confused: :smilea:
Η αγορά ναι μεν είναι ελεύθερη αλλά κάποιο γράμμα στη Suzuki Ιαπωνίας απευθείας ή μέσω της εδώ πρεσβείας τους θα βοηθούσε άραγε; :confused:
Υπάρχει δυνατότητα να του βάλουν χέρι του ΣΦΑΚ ή έστω να πάρουμε μια πειστική απάντηση για το τι ακριβώς παίζει; :confused:
amyroukai
23/08/2010, 17:00
Το SV δεν είναι για νοσταλγούς, επανεισάγεται στην αγορά με νέες προδιαγραφές ρύπων. Ξαναπωλείται και Αγγλία κανονικά...
Το SV δεν είναι για νοσταλγούς, επανεισάγεται στην αγορά με νέες προδιαγραφές ρύπων. Ξαναπωλείται και Αγγλία κανονικά...
Δεν το γνώριζα αυτό και απορώ μια και εκεί υπάρχει και το Gladius που είναι πάνω κάτω το ίδιο μηχανάκι. Οπώς και να έχει οι διαφορές ειναι τραγικές . Είναι δυνατόν 2000 σχεδόν κάτω στην Γαλλία ? Ολές χώρες της ΕΕ είναι με παρομοιές πολίτικες στην φορολογία .
:o
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Η αγορά ναι μεν είναι ελεύθερη αλλά κάποιο γράμμα στη Suzuki Ιαπωνίας απευθείας ή μέσω της εδώ πρεσβείας τους θα βοηθούσε άραγε; :confused:
Υπάρχει δυνατότητα να του βάλουν χέρι του ΣΦΑΚ ή έστω να πάρουμε μια πειστική απάντηση για το τι ακριβώς παίζει; :confused:
απλα θα το παρει χαμπαρι ο ιδιος και
θα ριξει τις τιμες
γιατι κανεις δεν προκειται να αγορασει το bandit σε τετοια τιμη!
Στη σουζουκι στο Μαρουσι τα χει διπλα-διπλα το παλιο με το
καινουργιο με τη διαφορα οτι το καινουργιο εχει +1500 περιπου...:rolleyes:
Παντως το ειδα και σε ασπρο χρωματακι και ειναι μουρλια...:cool:
amyroukai
24/08/2010, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
...εκεί υπάρχει και το Gladius που είναι πάνω κάτω το ίδιο μηχανάκι. Μισοντυμένο το ένα, γυμνό το άλλο... Απλά ίδιο μοτέρ έχουν.
Στο thread των 1250 κάποιος είπε ότι το έφερε απ' έξω, κοντά στα 10,000. Βλέπω αρκετό κόσμο να κάνει το ίδιο τελικά...
akoma enas listis stn parea.kainourio tou 2008,feskoagorasmeno to pasxa sta 6000e kai 1200e ta extra.apo volo.an kai exo dei 3-4 mixanakia sto volo den exo petixei kanenan sto dromo.iparxei kaneis edo?
208230
Sotiko μια που σε βρίσκω εύκαιρο, αυτή η ζελατίνα τι λέει; Τι ύψος έχεις; Για πες εντυπώσεις γιατί το ψήνω...δεν αντέχεται ο αέρας της αρχικής μετά τα 120-130 km/h
Sotiko μια που σε βρίσκω εύκαιρο, αυτή η ζελατίνα τι λέει; Τι ύψος έχεις; Για πες εντυπώσεις γιατί το ψήνω...δεν αντέχεται ο αέρας της αρχικής μετά τα 120-130 km/h καλημέρα φίλε μου.κι εγω το ιδιο προβλημα ειχα και στα ιδια χλμ.είμαι 1.73 και μ αυτή τη ζελατίνα άντε να κερδίζω καμία εικοσαρια χιλιόμετρα με κανονική θέση οδήγησης.από τα 150 και πάνω πρέπει να σκύψω.απο 200 και πανω αν δε μπω μεσα στη ζελατινα δεν τα πιανω.περα απο αυτα,αλλαζει αισθητικα ολη η μηχανη.γινεται πιο touring να το πω.οτι αλλο θες μπορεις να ρωτησεις.see you
Δε λες και τιμούλες για βαλίτσες ζελατίνα φαίρινγκ; :smokin:
trivalitso-zelatina-fairing peripou 1200e
600e-100e-500e antoistixa
an to pareis 6000e axizei na ta doseis.an agorastei ma tin kainouria timi anevainei poli to sinolo.gnomi mou etsi...
amyroukai
09/09/2010, 08:59
Είχα καιρό να οδηγήσω Bandit και προέκυψε ταξίδι... Μετά από πολύ μπέρδεμα, κατέληξα με δανεικό 650SA υδρόψυκτο.
Εντυπώσεις:
-Το τιμόνι με τις γωνίες που έχει είναι ιδιαίτερα άβολο. Τόσα χρόνια δεν το είχα καταλάβει, αλλά σε σχέση με το πιο ίσιο που φοράει το επίσης δανεικό Ζ750 που κυκλοφορώ τώρα, τα χέρια μπαίνουν σε περίεργη θέση. Δεν θα ξαναμπεί το "μαμά" τιμόνι στο δικό μου όταν το φτιάξω...
-Έχει επίσης κραδασμούς. Στο αερόψυκτο βγάζει αρκετούς στα χέρια αναβάτη και στα πόδια του συνοδηγού, στο υδρόψυκτο βγάζει πολλούς στα πόδια του αναβάτη, με συνέπεια να μουδιάζουν. Φορούσα την μπότα, με παπούτσι δεν θα ήθελα να το ταξιδέψω...
-Η ζελατίνα με το φρυδάκι κάνει καλή δουλειά. Βασικά όλο το fairing δημιουργεί περίεργους στροβιλισμούς και φασαρία στο κράνος, αλλά η ζελατίνα διώχνει καλά τον αέρα και δεν ενοχλεί, ίσως όχι τόσο καλά όσο η χειροποίητη από τον MPF που είχα, αλλά πολύ κοντά και είναι σαφώς πιο όμορφη.
-Το μοτέρ μου φάνηκε "άδειο" μετά το Ζ. Αλλά το συνήθισα γρήγορα. Στο ταξίδι η 6η έβγαινε μόνο στα διόδια...
-Τα ελατήρια και οι αποσβέσεις εμπρός και πίσω είναι πολύ καλύτερα από τα μαμά του αερόψυκτου. Δικάβαλο και φορτωμένο σαν γαιδούρι βαλίτσα και tankbag και δύο γεμάτα άτομα επάνω και δεν τερμάτιζε εμπρός ούτε πίσω, χωρίς να σφίξω προφορτίσεις. Επίσης πολύ γλυκιά απορρόφηση σε ανωμαλίες, δεν κοπανούσε πουθενά.
-Μεγάλη εντύπωση μου έκανε σε σχέση με το Ζ ότι πραγματικά αρνείται να στρίψει... Θέλει συνήθεια η πίεση στο τιμόνι. Εντύπωση όμως κάνει το πόσο σταθερό είναι μέσα στη στροφή, δεν κουνάει με τίποτα (ειδικά σε σχέση με το πολύ νευρικό Ζ) και παίρνει άνοιγμα το γκάζι τέρμα από πολύ νωρίς υπό κλίση. Μόνο μία φορά ταλαντώθηκε περίεργα, σε παρατεταμένη με κάθετη ανωμαλία στη μέση με καμμιά 140άρα, αλλά πάλι όχι ανησυχητικά.
-Μεγάλη διαφορά τα φρένα σε σχέση με το αερόψυκτο... Σνιφ.
-Κατανάλωση απίστευτη: Εθνική με 120-150 έκανα 280 χιλιόμετρα με 15.4 λίτρα. Δεν έχω δει τέτοια με το αερόψυκτο...
-Τα Angel με τρόμαξαν. Θέλουν πολύ χρόνο για ζέσταμα. ΑΝ τα ζεστάνεις, κρατάνε καλά. Αλλά μέσα στην πόλη μάλλον δεν θα ζεσταίνονται ποτέ. Γλίστρημα με 2α και 2000 στροφές; Δεν θέλω. Και που να χειμωνιάσει κιόλας...
-Η διαφορά στο βάρος σε σχέση με το αερόψυκτο φαίνεται μόλις πας να το ανεβάσεις στο διπλό σταντ, απλά αρνείται να ανέβει και να κατέβει. Το άφηνα στο πλαϊνό...
Μου λείπει το γαλάζιο κωλόπαιδο... Άντε να βρω καλάμια ebay να το φτιάξω σιγά σιγά...
p.s. Sotikos τα κόκκινα ανακλαστικά στις πλαϊνές βαλίτσες δεν πρέπει να είναι γυρισμένα προς τα πίσω; Ή έχει ίδια και στις δύο πλευρές; Νόμιζα ότι είναι ένα λευκό ένα κόκκινο...
:a013: Γιαννη ξεσυνηθισες μου φαινεται!!!!
Είχα καιρό να οδηγήσω Bandit και προέκυψε ταξίδι... Μετά από πολύ μπέρδεμα, κατέληξα με δανεικό 650SA υδρόψυκτο.
Εντυπώσεις:
-Το τιμόνι με τις γωνίες που έχει είναι ιδιαίτερα άβολο. Τόσα χρόνια δεν το είχα καταλάβει, αλλά σε σχέση με το πιο ίσιο που φοράει το επίσης δανεικό Ζ750 που κυκλοφορώ τώρα, τα χέρια μπαίνουν σε περίεργη θέση. Δεν θα ξαναμπεί το "μαμά" τιμόνι στο δικό μου όταν το φτιάξω...
-Έχει επίσης κραδασμούς. Στο αερόψυκτο βγάζει αρκετούς στα χέρια αναβάτη και στα πόδια του συνοδηγού, στο υδρόψυκτο βγάζει πολλούς στα πόδια του αναβάτη, με συνέπεια να μουδιάζουν. Φορούσα την μπότα, με παπούτσι δεν θα ήθελα να το ταξιδέψω...
-Η ζελατίνα με το φρυδάκι κάνει καλή δουλειά. Βασικά όλο το fairing δημιουργεί περίεργους στροβιλισμούς και φασαρία στο κράνος, αλλά η ζελατίνα διώχνει καλά τον αέρα και δεν ενοχλεί, ίσως όχι τόσο καλά όσο η χειροποίητη από τον MPF που είχα, αλλά πολύ κοντά και είναι σαφώς πιο όμορφη.
-Το μοτέρ μου φάνηκε "άδειο" μετά το Ζ. Αλλά το συνήθισα γρήγορα. Στο ταξίδι η 6η έβγαινε μόνο στα διόδια...
-Τα ελατήρια και οι αποσβέσεις εμπρός και πίσω είναι πολύ καλύτερα από τα μαμά του αερόψυκτου. Δικάβαλο και φορτωμένο σαν γαιδούρι βαλίτσα και tankbag και δύο γεμάτα άτομα επάνω και δεν τερμάτιζε εμπρός ούτε πίσω, χωρίς να σφίξω προφορτίσεις. Επίσης πολύ γλυκιά απορρόφηση σε ανωμαλίες, δεν κοπανούσε πουθενά.
-Μεγάλη εντύπωση μου έκανε σε σχέση με το Ζ ότι πραγματικά αρνείται να στρίψει... Θέλει συνήθεια η πίεση στο τιμόνι. Εντύπωση όμως κάνει το πόσο σταθερό είναι μέσα στη στροφή, δεν κουνάει με τίποτα (ειδικά σε σχέση με το πολύ νευρικό Ζ) και παίρνει άνοιγμα το γκάζι τέρμα από πολύ νωρίς υπό κλίση. Μόνο μία φορά ταλαντώθηκε περίεργα, σε παρατεταμένη με κάθετη ανωμαλία στη μέση με καμμιά 140άρα, αλλά πάλι όχι ανησυχητικά.
-Κατανάλωση απίστευτη: Εθνική με 120-150 έκανα 280 χιλιόμετρα με 15.4 λίτρα. Δεν έχω δει τέτοια με το αερόψυκτο...
-Τα Angel με τρόμαξαν. Θέλουν πολύ χρόνο για ζέσταμα. ΑΝ τα ζεστάνεις, κρατάνε καλά. Αλλά μέσα στην πόλη μάλλον δεν θα ζεσταίνονται ποτέ. Γλίστρημα με 2α και 2000 στροφές; Δεν θέλω. Και που να χειμωνιάσει κιόλας...
-Η διαφορά στο βάρος σε σχέση με το αερόψυκτο φαίνεται μόλις πας να το ανεβάσεις στο διπλό σταντ, απλά αρνείται να ανέβει και να κατέβει. Το άφηνα στο πλαϊνό...
Μου λείπει το γαλάζιο κωλόπαιδο... Άντε να βρω καλάμια ebay να το φτιάξω σιγά σιγά...
p.s. Sotikos τα κόκκινα ανακλαστικά στις πλαϊνές βαλίτσες δεν πρέπει να είναι γυρισμένα προς τα πίσω; Ή έχει ίδια και στις δύο πλευρές; Νόμιζα ότι είναι ένα λευκό ένα κόκκινο...
Φιλαράκι μη με ξενερώνεις τώρα!! :cry:
Από όλους εδώ μέσα άκουγα τα καλύτερα ζεστένονται γρηγορα και ήμουν στο τσακ να τα βάλω!! Γιατί ακόμα και το ΒΤ020 που το καταριέμαι γλιστρίματα με 2α και 2000 στροφές δε μου έκανε ποτέ!!! :look:
Και ο αδερφος μου εβαλε τα angel, αλλα δεν εχει ενθουσιαστει.
Τελικα νομιζω οτι λαστιχα και να βαλουμε τουλαχιστον μεσα στην πολη δεν θα δουμε αποτελεσμα.
Οι δρομοι απλα ειναι αθλιοι. Στο δικο μου εβαλα τα michelin power2tc ,υποτιθετε πιο μαλακα λαστιχα απο τα μαμισια dunlop και δεν ειδα τιποτα ουσιαστικο.Μονο σε καλη ασφαλτο καταλαβαινεις διαφορα.
amyroukai
09/09/2010, 19:30
Φιλαράκι μη με ξενερώνεις τώρα!! :cry:
Από όλους εδώ μέσα άκουγα τα καλύτερα ζεστένονται γρηγορα και ήμουν στο τσακ να τα βάλω!! Γιατί ακόμα και το ΒΤ020 που το καταριέμαι γλιστρίματα με 2α και 2000 στροφές δε μου έκανε ποτέ!!! :look: Αν το δει ο DrEvil που τα κυκλοφορεί συνήθως, θα γράψει τόσες "κολακείες" για τα Angel που θα αλλάξεις γνώμη... Είναι άγαρμπος με το γκάζι, αλλά είναι συνέχεια με το πλάι! Και πίστευα ότι έφταιγε το χέρι του μόνο, αλλά τελικά... Το "χοντρό" γλίστρημα ήταν σε διασταύρωση περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι.
Επίσης έσπασα (το έμαθα τηλεφωνικά μόλις γέμισε το μηχανάκι ο κάτοχος) το ρεκόρ μου σε κατανάλωση: 280 χιλιόμετρα με 14.2 λίτρα... :) Pas mal... Για να μην μας τη λένε κάτι περίεργοι αγενείς τύποι με φτερά :cool:
Πάντως έχω από καιρό καταλάβει, γιατί η Πιρέλλι τα ονόμασε Angel...
Σε περιμένουν πως και πως τα αγγελάκια στον άλλο κόσμο, με αυτό το λάστιχο.
Η αλήθεια είναι πως τα περίμενα ΠΟΛΥ καλύτερα, σίγουρα είναι καλύτερα από τα γλύστρεστόουν που φοράει από μαμά, τελικά όμως έπρεπε να είχα βάλει τα strada.
ΑμΟΙρουκαϊ, δεν είμαι άγαρμπος με το γκάζι φίλε.... απλά το ανοίγω. Γιού νόου ;) Και ο ληστής έχει δικαίωμα στην καγκουριά!
Πέρα από την πλάκα, ζηλεύω το δικό σου άνοιγμα στο γκάζι, καθώς έυκολα "βγάζεις" 80 χιλιομετράκια παραπάνω απ'ότι εγώ στο ντεπόζιτο.
Και μιάς κάνουμε "αναλύσεις", με την εξατμισούλα που έχω βάλει στο μηχανάκι, είδα 247 κοντερίσια! (πως να μην καίει ένα βυτιοφόρο, να μου πέις... )
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Πάντως έχω από καιρό καταλάβει, γιατί η Πιρέλλι τα ονόμασε Angel...
Σε περιμένουν πως και πως τα αγγελάκια στον άλλο κόσμο, με αυτό το λάστιχο.
Η αλήθεια είναι πως τα περίμενα ΠΟΛΥ καλύτερα, σίγουρα είναι καλύτερα από τα γλύστρεστόουν που φοράει από μαμά, τελικά όμως έπρεπε να είχα βάλει τα strada.
ΑμΟΙρουκαϊ, δεν είμαι άγαρμπος με το γκάζι φίλε.... απλά το ανοίγω. Γιού νόου ;) Και ο ληστής έχει δικαίωμα στην καγκουριά!
Πέρα από την πλάκα, ζηλεύω το δικό σου άνοιγμα στο γκάζι, καθώς έυκολα "βγάζεις" 80 χιλιομετράκια παραπάνω απ'ότι εγώ στο ντεπόζιτο.
Και μιάς κάνουμε "αναλύσεις", με την εξατμισούλα που έχω βάλει στο μηχανάκι, είδα 247 κοντερίσια! (πως να μην καίει ένα βυτιοφόρο, να μου πέις... )
247??:confused:
Πολλα δεν ειναι??το γραναζοσες ρε?!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
247??:confused:
Πολλα δεν ειναι??το γραναζοσες ρε?!!!
Όχι φιλαράκι.
Αλλά με την εξάτμα, μετά τις 9.000 στροφές περίπου ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ.
Και μένα πολλά μου φάνηκαν - ιδίως εάν σκεφτείς ότι πριν είχε 236 μάξιμουμ- και το ξαναδοκίμασα και την επόμενη ημέρα (η 1η ήταν όταν έφυγες με άδεια), για επιβεβαίωση και έγραψε 245. Βέβαια δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, γιατί η μπιέλα άμα σου καρφωθεί στον κ@λο πονάει...:D
Α! και μην ξεχάσω... Το άνοιξα τόσο μόνο και μόνο γιατί με τσιγκλίσαν κάτι χαμένοι με ΤΔΜ.... "πελατάκια" που λέει και ο amyroukai!
10 χιλιομετρα τελικης με αλλαγη τελικου δεν παιζει..
Πρεπει να σου δωσει 8+ αλογα για να τα παρεις αυτα τα χιλιομετρα.
Με φιλτρα-ξεταπωτες εξατμισεις- εγκεφαλακια μαξιμουν 5 αλογακια θα σου δωσουν.
Εμενα με τα 3 παραπανω ειχα τελικη 237.
Το 1250 μαμα με το ζορι περνα τα 250
Με την μαμα εξατμα 236. Τώρα γιατί εσύ είχες με tuning 237, εσύ το ξέρεις.
Με την άφτερ ξετάπωτη, μόνο αυτή είναι η αλλαγή στο μηχανάκι μου, το ανέφερα πριν, 247 κ 245 τις δύο φορές που το έσκισα.
Και τις 2 φορές το άνοιξα στη ΕΟ, ακριβώς πριν την ευθεία του Σείριου.
Να μου πείς ότι το κοντέρ κλέβει, ναι αυτό είναι σίγουρο, όπως και εγώ για το ότι έχει απόκλιση πάνω από 10%.
Γιατι με 75 αλογα τροχο δυσκολο να εχεις 225+ πραγματικα χιλιομετρα και σχεδον παραπλησια τελικη με το 1250 που εχει τουλαχιστον 25 αλογα περισσοτερα απο το δικο σου.
Εκει που αναφερεις ο δρομος ειναι αρκετα κατηφορικος.Μετα το σειριο εχεις δοκιμασει;
Η απολκλιση σε αυτα τα χιλιομετρα ειναι περιπου 8,5%
Στις χαμηλοτερες ταχυτητες ειναι λιγοτερο το σφαλμα. Στα 40 πχ. εχει αποκληση καπου 2-3%.
Τουλαχιστον αυτα τα συμπερασματα εβγαλα με το GPS.
85 είναι τα άλογα (650 '08).
Στο Σείριο είναι κατηφορικό, πριν αυτόν (και μετά ακριβώς από την Μαλακάσα) είναι μάλλον ευθεία.
Δεν έχω δοκιμάσει αλλού, γιατί την 1η φορά το άνοιξα εκεί για κάτι βλαμμένα με ΤΔΜ και την δεύτερη ήθελα να τσεκάρω ότι όντως έγραψε τόσα, οπότε το δοκίμασα στο ίδιο σημείο.
Πολλά χλμ διαφορά, δεν αντιλέγω.
Αν κατέβω σήμερα Αθήνα, θα το ξαναδοκιμάσω μια (να δω πότε θα βγούν τα πιστόνια να με μουτζώνουν). Βέβαια από τότε έχω ρίξει και μια Kappa 53lt. αλλά αν είναι θα πρέπει να πιάσει 240+ έστω και με την μπαγκαζιέρα.
Τα αλογα που σου λεω ειναι τροχο στο δυναμομετρο.
Μην δοκιμασεις με την μπαγκαζιερα θα απογοητευτεις και μπορει να τη χασεις :lol: απο τον αερα.
Μενεις εκτος αθηνων;
Ναι αυτό με την μπαγκαζιέρα είναι μια αλήθεια... Έλεγα να την δέσω με ιμάντα... Μπορεί να την βγάλω κιόλας.
Ναι εκτός Αθηνών πια!!!:a2:
Επιτέλους μετά από 27 χρόνια στο κλινόν άστυ κατάφερα να μετακομίσω.:a09:
intruder
10/09/2010, 20:07
τη συγκεκριμενη μπαγκαζιερα την εχω κ γω.δεν προκειται να φυγει με τιπιτα ειναι δοκιμασμενη σε υψηλες ταχυτητες για ωρες:winka:
amyroukai
10/09/2010, 20:18
Για τη μπαγκαζιέρα προσυπογράφω, η Κ49 έτρωγε 200άρες με το κουτάλι και δεν είχε θέμα. Αλλά έκοβε πολύ... 220-225 κοντέρ αν δεν κάνω λάθος.
Εντυπώσεις:
p.s. Sotikos τα κόκκινα ανακλαστικά στις πλαϊνές βαλίτσες δεν πρέπει να είναι γυρισμένα προς τα πίσω; Ή έχει ίδια και στις δύο πλευρές; Νόμιζα ότι είναι ένα λευκό ένα κόκκινο... το ένα είναι λευκό και το άλλο κόκκινο.από οποία μεριά να τις βάλεις υπάρχει αντανακλαστικό.
amyroukai
11/09/2010, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotikos
το ένα είναι λευκό και το άλλο κόκκινο.από οποία μεριά να τις βάλεις υπάρχει αντανακλαστικό. Ναι, απλά λέω, ότι "κανονικά" το κόκκινο πάει πίσω και το λευκό εμπρός, όπως τα φώτα της μοτοσικλέτας...
Παιδιά να κάνω μια σφήνα μιας και προέκυψε επείγον θέμα http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=109998&perpage=15&pagenumber=1(κοινώς χύμα με αρκετές ζημιές, ευτυχώς όχι πολύ επώδυνες). Θέλω διάφορα ψιψιψίνια όπως:
-εξάτμιση τελικό
-πίσω δεξιά βάση μασπιέ, αυτή που κρατά και την εξάτμιση
-Ποδόφρενο
-Τιμόνι
-Αντίβαρα (και λίγο πιο βαριά, ένεκα μπαγαζιέρας)
-right hand crankshaft cover, είναι το καπάκι μπροστά (δεξιά) από το τζαμάκι του λαδιού.
-φλας
Ρήμαξα και το φέριγκ, αλλά για την ώρα κάνω πως δεν το βλέπω. Στάβωσα και το ψυγείο, αλλά δεν χάνει και θα προσπαθήσω να το καλιμπράρω και αυτό. Αυτά με μια πρώτη εκτίμηση. Γνήσια ή αφτερμάρκετ, όποια πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ. Πριν με κράξετε, έκανα αναζήτηση (του κ@λου) και δεν βρήκα κάτι στο φόρουμ να έχει γραφεί....:a13: :a11:
amyroukai
11/09/2010, 11:33
Ποτέ ξανά... Αν και θα την πω την αμαρτία, γέλασα με την περιγραφή.
Λοιπόν....
Από ανταλλακτικά Ελλάδα δεν έχω βρει κάτι φτηνό. Αγγλία ebay έχει πολύ πράγμα. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, μήπως κανονίσουμε παραγγελία μαζί και γλιτώσουμε κάτι στα μεταφορικά.
Πίσω μαρσπιέ κομπλέ είναι 40-50 λίρες αν δεν κάνω λάθος, τα μπροστινά περίπου στα ίδια, τελικό... είχα βρει ένα carbon με ένα 50λιρο αλλά το έχασα στη δημοπρασία.
Ποδόφρενο από Suzuki είχε... 72 ευρά πριν την αύξηση του ΦΠΑ. Φλασάκια κανένα 35άρι το καθ'ένα. Τελικό η πιο φτηνή λύση είναι οι δύο κατασκευαστές στον Πειραιά (racetech, raceguns), αλλιώς ebay.
To fairing αν δεν λείπει κομμάτι, κολλιέται.
Είχα βρει ένα διεγραμμένο υδρόψυκτο και σκεφτόμουν να το συλλήσω αλλά με τόσα λίγα που χρειάζεσαι (πάλι καλά) δεν αξίζει να το πάρω, ούτε με "συνέταιρο"...
Τιμόνι θα σου έλεγα όχι πάλι το μαμά, με 50-70 ευρώ παίρνεις ένα ωραίο magura και γίνεσαι και λίγο πιο πολεμικός, εγώ αυτό θα κάνω.
Τεσπα, αν θέλεις, στείλε ένα πμ με τηλέφωνο μπας και πιούμε κανένα κόφι και τα πούμε και από κοντά.
Ρε παιδιά τι μέγεθος μπαγκαζιέρας να βάλω;
Όποιοι έχετε 46L - 49L έχετε κάποιο θέμα με την ευστάθεια; Και σε ποια χιλιόμετρα;
Οπτικά δεν ξέρω πως θα ήταν η 49L στο Bandit και με ενδιαφέρει.
Ψήνομαι και για μικρότερη 30+ λίτρων αν καταλήξω ότι τα μειονεκτήματα μιας "μεγάλης" είναι σχετικά πολλά.
(έψαξα ρε γμτ αλλά δεν βρήκα κανά θέμα αποκλειστικά για μπαγαζιέρες; τί γίνεται; οι ληστές τη λεία τους που τη βάζουν; :lol: )
sakiskoz
11/09/2010, 18:23
Όποιοι έχετε 46L - 49L έχετε κάποιο θέμα με την ευστάθεια; Και σε ποια χιλιόμετρα;
Ψήνομαι και για μικρότερη 30+ λίτρων αν καταλήξω ότι τα μειονεκτήματα μιας "μεγάλης" είναι σχετικά πολλά.
(έψαξα ρε γμτ αλλά δεν βρήκα κανά θέμα αποκλειστικά για μπαγαζιέρες; τί γίνεται; οι ληστές τη λεία τους που τη βάζουν; :lol: )
Κανένα απολύτως πρόβλημα με ευστάθεια, σπάνια βέβαια το πάω 200+
Εδώ θα βρεις φώτος της δικής μου με τη 49Lt Kappa
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=93642&perpage=15&pagenumber=11
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=93642&perpage=15&pagenumber=12
209409
Κανενα προβλημα ευσταθειας με την kappa 49.
amyroukai
12/09/2010, 00:21
Ρε παιδιά τι μέγεθος μπαγκαζιέρας να βάλω; Κ53 μιά χαρά μέγεθος και πολύ στιβαρή κιόλας. Και χωράει άνετα 2 κράνη και αφήνει και χώρο...
Κ53 μιά χαρά μέγεθος και πολύ στιβαρή κιόλας. Και χωράει άνετα 2 κράνη και αφήνει και χώρο... Συμφωνω απολυτα. Εχω βαλει την Κ53 της Kappa και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Κανενα προβλημα μεχρι και την τελικη της μοτο και μεγαλο πλεονεκτημα τα 2 κρανη που χωραει.
Πολύ ευχάριστο αυτό! Σας ευχαριστώ!
Εγώ σκέφτομαι να βάλω βαλίτσα της Givi και όχι της Kappa που λέτε, παίζει ρόλο η εταιρία ή μόνο το μέγεθος της βαλίτσας; Δηλαδή λέω μήπως της Kappa είναι οκ αλλά η Givi ξέρω γω μη δημιουργεί προβλήματα.
Επίσης σκέφτομαι να βάλω μαμίσιες βάσεις γιατί έχω ακούσει ότι πιο στέρεες και με ενδιαφέρει να έχει ο συνεπιβάτης χειρολαβές, πολύ σημαντικό, 2+1 νοικοκυρεμένα!
ΥΓ. Δεν ξέρω αν έχετε υπόψιν κάτι, υπάρχουν μήπως αλουμινένιες βαλίτσες που να μπορούν να μπουν στο bandit;
Πολύ ευχάριστο αυτό! Σας ευχαριστώ!
Εγώ σκέφτομαι να βάλω βαλίτσα της Givi και όχι της Kappa που λέτε, παίζει ρόλο η εταιρία ή μόνο το μέγεθος της βαλίτσας; Δηλαδή λέω μήπως της Kappa είναι οκ αλλά η Givi ξέρω γω μη δημιουργεί προβλήματα.
Επίσης σκέφτομαι να βάλω μαμίσιες βάσεις γιατί έχω ακούσει ότι πιο στέρεες και με ενδιαφέρει να έχει ο συνεπιβάτης χειρολαβές, πολύ σημαντικό, 2+1 νοικοκυρεμένα!
ΥΓ. Δεν ξέρω αν έχετε υπόψιν κάτι, υπάρχουν μήπως αλουμινένιες βαλίτσες που να μπορούν να μπουν στο bandit; Ας τα παρουμε ενα ενα. Givi-Kappa ειναι η ιδια εταιρια. Το ιδιο και το αυτο. Η διαφορα ειναι στα πλαστικα και μονο. Η Givi χρησιμοποιει "παρθενο" πλαστικο ενω η Kappa ανακυκλωμενο. Στη βαση τωρα. Αποψη μου να βαλεις μαμισια. Δινει πολυ καλες χειρολαβες, και το κυριοτερο ειναι χαμηλα, γλυφει την ουρα, με αποτελεσμα εαν βγαλεις τη βαλιτσα το μηχανακι αισθητικα να μη σε χαλαει. :wave2:
amyroukai
14/09/2010, 07:35
Ας τα παρουμε ενα ενα. Givi-Kappa ειναι η ιδια εταιρια. Το ιδιο και το αυτο. Η διαφορα ειναι στα πλαστικα και μονο. Η Givi χρησιμοποιει "παρθενο" πλαστικο ενω η Kappa ανακυκλωμενο. Στη βαση τωρα. Αποψη μου να βαλεις μαμισια. Δινει πολυ καλες χειρολαβες, και το κυριοτερο ειναι χαμηλα, γλυφει την ουρα, με αποτελεσμα εαν βγαλεις τη βαλιτσα το μηχανακι αισθητικα να μη σε χαλαει. :wave2: Προσωπική εμπειρία με τις πολυφορεμένες Givi Maxia, το πλαστικό είναι τόσο λεπτό που όταν την φορτώσεις παραμορφώνεται και θέλει κούνημα το καπάκι για να κλείσει. Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Kappa που είναι πιο άκαμπτες... Και ας μην είναι παρθένες :rotflmao:
νεα παπουτσακια για το bandit μου, BTO23. Μεγαλη διαφορα απο τα BT021 τα οποία βεβαβι ειχαν φαει τα ψωμια τους προ πολλού. περισσοτερες εντυπωσεις σε κανα μηνα που δεν θα φαινεται τόσο η διαφορα απο τα παλια, θα εχουμε φαει και καμια βροχουλα, οπότε γινεσαι και πιο αντικειμενικός. Παντως για αρχή ειμαι πολύ ευχαριστημενος.
Παντως κι εγω απο τα μαμα Dunlop στο μεγαλο ληστη ειμαι ευχαριστημενος...
Κοντα 7000κμ πλεον και ακομα κρατανε καλα. Δε μιλαω για εντος πολης που η προσφυση ειναι αθλια εκει κρατανε μαλλον οσο ολα τα υπολοιπα.
Σκεφτομαι οταν χρειαστει να βαλω παλι τα ιδια.
Qualifier rr or M5 Interact or Contisport attack?? :smokin:
Για πείτε χιλιομετροφάγοι
Έλα τώρα που γυρνάει λέμε!!!:D
amyroukai
14/09/2010, 17:04
Qualifier RR στο Bandit? Σαν να λέμε ο Arnold με ψηλοτάκουνα στο Dancing with the stars? :confused:
Άσε που δεν ξέρω και πολλούς με Qualifiers που να τα χάρηκαν... Ενώ για τα Sportmax λένε σαφώς καλύτερα λόγια. Χιλιόμετρα πάντως δεν θα σου βγάλει κανένα, είναι σπορ λάστιχα. Υπολόγιζε στα 10-12,000...
Σε ερωτηση μου στον Περιστερα οταν αλλαξα λαστιχα και σκεφτομουν τα sportsmart μου ειπε να αποφυγω τα sport ελαστικα και να παραμεινω σε sport touring. Ο λογος αποτι μου ειπε ειναι η ασταθεια στα πολλα +οτι ο ληστης λογω βαρους τα λιωνει στο αψε σβησε.
Τα RR που τα εχω δοκιμασει σε Cb1000r μου φανηκαν αρκετα αποτομα για να τα βαλεις σε μηχανη με σαφως πιο touring προσανατολισμο
Και τα ξεφτυλιζει για πλακα
Qualifier RR στο Bandit? Σαν να λέμε ο Arnold με ψηλοτάκουνα στο Dancing with the stars? :confused:
Άσε που δεν ξέρω και πολλούς με Qualifiers που να τα χάρηκαν... Ενώ για τα Sportmax λένε σαφώς καλύτερα λόγια. Χιλιόμετρα πάντως δεν θα σου βγάλει κανένα, είναι σπορ λάστιχα. Υπολόγιζε στα 10-12,000...
Αμα μου βγάλουν τόσα χμ θα κάνω πάρτυ. Το θέμα είναι να ζεστένονται γρήγορα :smilea: Δεν αντέχεται τόση γλύστρα ρε πστμ!! :sick:
Πάντως τα Μ5 και τα conti με ψηνουν ποιο πολύ από όλα. Για ποια sportmax λες γιατί βλέπω υπάρχουν κάμποσα. :look:
Ingenious θα περιμενω με αγωνια να βαλεις σπορ ελαστικα να μα πεις αν ειδες διαφορα.
Σκεφτομαι την επομενη να βαλω και εγω κατι σε σπορ, σουπερ μαλακο λαστιχο, και ας κρατησουν 8000χλμ.
Τωρα με michelin power2tc μεσα στην πολη αστα... Σημερα με τεταρτη και 1500 στροφες ειπα να δω τι γινετε και αρχισε τα φιδια.. ημαρτον.
amyroukai
14/09/2010, 21:10
Ληστης, από τη συμπεριφορά του μαμά 650 θα καταλάβεις αν θα πηγαίνει καλύτερα το σκαλισμένο 1250?
O Bikenest έβαλε τα Dunlop Sportmax Roadsmart και είναι πολύ χαρούμενος. Εγώ έχω σκαλώσει με τα diablo strada... :) Το 1250 πάντως με "βαρύ" χέρι λιώνει τα πάντα σε 3000-4000 χιλιόμετρα... Με τόση ροπή σπινάρει παντού και πάντα.
Ληστης, από τη συμπεριφορά του μαμά 650 θα καταλάβεις αν θα πηγαίνει καλύτερα το σκαλισμένο 1250?
O Bikenest έβαλε τα Dunlop Sportmax Roadsmart και είναι πολύ χαρούμενος. Εγώ έχω σκαλώσει με τα diablo strada... :) Το 1250 πάντως με "βαρύ" χέρι λιώνει τα πάντα σε 3000-4000 χιλιόμετρα... Με τόση ροπή σπινάρει παντού και πάντα.
Μα ο Ingenious αν δεν κανω λαθος εχει το 1250.
Ακομη να πω οτι οδηγω (πιστευω) με αρκετα "βαρυ" χερι και παρολα αυτα,μετα απο 7000 χλμ τα Michelin ειναι σαν καινουργια. "Τυχαιο" δεν νομιζω :lol:
Για να φθαρει ενα λαστιχο πρεπει να βρει επιφανεια καλη να αφησει τη γομα του.Στην γλιτσα δεν νομιζω... (τυχαιο..) :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
Μα ο Ingenious αν δεν κανω λαθος εχει το 1250.
Ακομη να πω οτι οδηγω (πιστευω) με αρκετα "βαρυ" χερι και παρολα αυτα,μετα απο 7000 χλμ τα Michelin ειναι σαν καινουργια. "Τυχαιο" δεν νομιζω :lol:
Για να φθαρει ενα λαστιχο πρεπει να βρει επιφανεια καλη να αφησει τη γομα του.Στην γλιτσα δεν νομιζω... (τυχαιο..) :lol:
Θα το θελα κι εγώ πολύ να το έχω το μεγάλο αλλά μπααα :cry:
Έτσι κι αλλιώς δεν το στίβω (δεν υπάρχει λόγος να γίνομαι κολλητός του βενζινά αλλά ούτε και να σπάω το μοτόρι με τον κάθε κάγκουρα που προκαλεί στο δρόμο :winka: ) οπότε ακόμα και supersport να βάλω πιστεύω πως θα κρατήσουν κάμποσο. Λέω για M5 αλλά βλέπω ότι και η Continental έχει αρκετές "διαβαθμίσεις" ελαστικού για κάθε κατηγορία σε σχέση με τις υπόλοιπες οπότε μπορείς να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Και το sportmax roadsmart που λεει ο amyroukai "πείθει" αλλά τι κορώνα έχει το καθένα; Αβυσσος το θέμα λάστιχο :sick:
EDIT: Γενικά πολύ μαρκετινγκ πάντως. Σουπερ ντουπερ τεχνολογία ο ένας σούπερ πρωτοποριακό σκελετό ο άλλος. Δε ξέρεις τι να διαλέξεις
:a26: Μπερδευτικα. Ο Indruder εχει 1250. Θα με συνχωρεσετε; :D
amyroukai
15/09/2010, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
:a26: Μπερδευτικα. Ο Indruder εχει 1250. Θα με συνχωρεσετε; :D Ναι βρε... Πάντως με Michelin Pilot 2CT έκανα 24000 χλμ με το πισινό και... Είχε ακόμα 6 χιλιοστά γόμα! :) Τα Mich είναι τόσο σκληρά που δεν τρώγονται φίλε. Και για αυτό το λόγο δεν πατάνε κιόλας!
Αν δεν το στρίβεις και δεν το "στύβεις" το μηχανάκι, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ψάχνεσαι τόσο πολύ με τα λάστιχα. Εννοώ ότι το θέμα γρήγορη/αργή κορώνα απασχολεί κάποιον που το κυνηγάει... Και η διαφορά θα σου φανεί όταν πας γρήγορα σε πολύ σφιχτό επαρχιακό όπου χρειάζεται το σβέλτο δεξιά/αριστερά ή στα εσάκια στις Σέρρες ας πούμε. Στην περίπτωσή σου καλύτερο θα ήταν να βρεις αργή κορώνα για άνεση και σταθερότητα. Γεγονός παραμένει ότι όλα τα λάστιχα γλιστράνε στους Ελληνικούς δρόμους. Και θέλει αρκετές (ακριβές) δοκιμές για να βρεις ακριβώς τι λάστιχο ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ. Εγώ ευτυχώς το βρήκα και όσο παράγεται δεν θα ψάξω για άλλο λάστιχο.
Εμένα πάντως παίδες τα Sportmax μου κάτσανε πολύ καλά!!!
Το κυνηγάω αρκετά στις στροφές το μηχανάκι και αποφεύγω τα πολλα συνεχόμενα χλμ σε ΕΟ (Στάση ανα 2ωρο για να μην αναψουν απο θερμοκρασία).
Έχουν ήδη αντέξει 8.000χλμ και θα φτάσουν σίγουρα τις 10.000-12.000χλμ πάντα ομως χωρίς καγκουριές αφου αν το λάστιχο τετραγωνήσει τελίωσε μετα.
όσο για τα rr θα ήθελα πού να τα δοκιμάσω αλλα δεν ξέρω αν θα ταιριάξουν στην γεωμετρια του Bandit!!!
:beer: :beer:
Ναι βρε... Πάντως με Michelin Pilot 2CT έκανα 24000 χλμ με το πισινό και... Είχε ακόμα 6 χιλιοστά γόμα! :) Τα Mich είναι τόσο σκληρά που δεν τρώγονται φίλε. Και για αυτό το λόγο δεν πατάνε κιόλας!
Αν δεν το στρίβεις και δεν το "στύβεις" το μηχανάκι, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ψάχνεσαι τόσο πολύ με τα λάστιχα. Εννοώ ότι το θέμα γρήγορη/αργή κορώνα απασχολεί κάποιον που το κυνηγάει... Και η διαφορά θα σου φανεί όταν πας γρήγορα σε πολύ σφιχτό επαρχιακό όπου χρειάζεται το σβέλτο δεξιά/αριστερά ή στα εσάκια στις Σέρρες ας πούμε. Στην περίπτωσή σου καλύτερο θα ήταν να βρεις αργή κορώνα για άνεση και σταθερότητα. Γεγονός παραμένει ότι όλα τα λάστιχα γλιστράνε στους Ελληνικούς δρόμους. Και θέλει αρκετές (ακριβές) δοκιμές για να βρεις ακριβώς τι λάστιχο ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ. Εγώ ευτυχώς το βρήκα και όσο παράγεται δεν θα ψάξω για άλλο λάστιχο.
Τι να σου πω;Υποτηθετε τα εβαλα για πιο μαλακα.
Οσο για την γρηγορη κορωνα των Michelin μου αρεσει. Το θεμα δεν ειναι μονο στις στροφες αλλα και στο ανοιγμα στην ευθεια. Μου εχει τυχει στα 170 με τριτη να χανει την προσφυση σε επιταχυνση.Ενταξει στην πρωτη, αντε και δευτερα, αλλα στην τριτη και 170;;;
Πιστευω τελικα οτι κυριο λογο φταιει η ασφαλτος.Πριν λιγες μερες περασα βουλιαγμενης στο Αγ. Δημητριο που εχει νεα ασφαλτο, ξεκινησα απο φαναρη και ανοιξα τερμα πρωτη.Δεν γλιστρησε, απλα εκανε σουζα ισχυος :D Στο επομενο φαναρι τα ιδια στον ουρανο η ροδα.
Αρα το συμπερασμα ειναι θελω καλη ασφαλτο για να κανω σουζες :lol:
Εννοώ ότι το θέμα γρήγορη/αργή κορώνα απασχολεί κάποιον που το κυνηγάει... Και η διαφορά θα σου φανεί όταν πας γρήγορα σε πολύ σφιχτό επαρχιακό όπου χρειάζεται το σβέλτο δεξιά/αριστερά ή στα εσάκια στις Σέρρες ας πούμε.
Ακριβως αυτο
Πολυ γρηγορη κορωνα ουσιαστικα θα χρειαστεις αν πρεπει ο δεινοσαυρος να αλλαζει πολυ αποτομα απο δεξια σε αριστερα.
Σημειωση οτι τα Dunlop που φοραει ο μεγαλος ληστης απο την μαμα του ΔΕΝ το εχουν αυτο οποτε αν καποιος ψαχνει για τετοιου ειδους λαστιχο ας κοιταξει αλλου.
Για επαρχιακο σχετικα κλειστο στροφιλικι ειναι μια χαρα αφου για να κινηθεις τοσο γρηγορα ωστε να σε ενοχλει η κορωνα του dunlop ηδη πας με την ταυτοτητα στο στομα.
Παντως το λαστιχο ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια. Ολα να τα κανουν ΟΛΑ καλα δεν παιζει.... δυστυχως.
Γεγονός παραμένει ότι όλα τα λάστιχα γλιστράνε στους Ελληνικούς δρόμους. [/B][/QUOTE] :nono: :nono: :nono:
φιλε γιαννη δε γλιστρανε και ολα τα λαστιχα στους ελληνικους δρομους. υπαρχουν και αυτα που δε γλιστρανε:wave2:
amyroukai
17/09/2010, 23:28
φιλε γιαννη δε γλιστρανε και ολα τα λαστιχα στους ελληνικους δρομους. υπαρχουν και αυτα που δε γλιστρανε:wave2: Εξαρτάται πως ανοίγεις το γκάζι... :beer:
Αλλά πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο να πεις και τι δοκίμασες που δεν γλιστράει. Βλέπεις ότι το θέμα είναι ζωντανό και οι ληστές ψάχνονται.
Εξαρτάται πως ανοίγεις το γκάζι... :beer:
Αλλά πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο να πεις και τι δοκίμασες που δεν γλιστράει. Βλέπεις ότι το θέμα είναι ζωντανό και οι ληστές ψάχνονται. δε λεω ετσι για πεισμα για να γλιστρατε ολοι εκτος απο μενα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αρχες ιουνιου εβαλα τα michelin power one προσωπικη αποψη ειναι οτι τα λαστιχα εχουν βεντουζες χωρις να θελω να παρασιρω καποιον και να τα βαλει. τωρα το ποσο θα αντεξουν αγνωστο. υπομονη:wave2:
αρχες ιουνιου εβαλα τα michelin power one προσωπικη αποψη ειναι οτι τα λαστιχα εχουν βεντουζες χωρις να θελω να παρασιρω καποιον και να τα βαλει. τωρα το ποσο θα αντεξουν αγνωστο. υπομονη:wave2:
Αν και έχει διαστασεις για τα δικά μας είναι σπορτ πισταδόρικο από ότι βλέπω οπότε η εξάλειψη υδρολίσθησης πάει περίπατο και όχι τπτ άλλο αλλά χειμωνιάζει :look:
Για πες πως πάει και από πλάγιασμα. Σου δίνει περιθώριο να στρίψεις με ασφάλεια; Το νιώθεις σταθερό στις στροφές;
Αν και έχει διαστασεις για τα δικά μας είναι σπορτ πισταδόρικο από ότι βλέπω οπότε η εξάλειψη υδρολίσθησης πάει περίπατο και όχι τπτ άλλο αλλά χειμωνιάζει :look:
Για πες πως πάει και από πλάγιασμα. Σου δίνει περιθώριο να στρίψεις με ασφάλεια; Το νιώθεις σταθερό στις στροφές; για τις βροχες εχω το αμαξι αν και στη κρητη δεν βρεχει και παρα πολυ. οσο για τις τροφες ειναι πολυ καλυτερο απο το diablo. αλλωστε και γω δοκιμαστικα τα εβαλα στο τελος θα κανουμε απολογισμο αν δε με ικανοποιησουν υπαρχει το diablo
για τις βροχες εχω το αμαξι αν και στη κρητη δεν βρεχει και παρα πολυ. οσο για τις τροφες ειναι πολυ καλυτερο απο το diablo. αλλωστε και γω δοκιμαστικα τα εβαλα στο τελος θα κανουμε απολογισμο αν δε με ικανοποιησουν υπαρχει το diablo
Αν έβαζα michelin διαβάζοντας ΜΟΝΟ τα specs χωρίς να έχω εμπειρία από το λάστιχο μάλλον θα προτιμούσα michelin power pure. Δείχνουν να αντέχουν λίγο παραπάνω και έχουν και αυλακώσεις για τα νερά. Οι ίδιοι λένε πως είναι δίγομο επίσης και πως επιλέχθηκε για το R1 2010.
Έχοντας έρθει σε επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες μέσω e-mail με Continental Γερμανίας και Michelin Αγγλίας για το τι λάστιχο να βάλω, οι μεν με σπρώχνουν στο Contiroad attack 2 οι δε απαντούν ποιο διφορούμενα λέγοντας πως και Hypersport και Sport και Sport touring μπορώ να βάλω, αλλά σαν best option για τη χρήση που κάνω είναι το Pilot Road 2. :confused:
Τους έδωσα να καταλάβουν ότι εδώ γλιστράνε τα πάντα και ότι η χρήση γίνεται κατά 90% περίπου στην πόλη και έδωσα το μοντέλο της μηχανής. Αυτοί επιμένουν και πάλι σε τουριστικό. Marketing για να πουλήσουν αυτό που θέλουν άραγε ή όντως αυτό το λάστιχο πρέπει να μπει στη μηχανή; :confused:
amyroukai
24/09/2010, 19:07
Πωπω το θεματάκι το έχουμε μαμήσει και πάει να ψοφήσει... Ο κάθε ένας εδώ μέσα, έχει βολευτεί με άλλο λάστιχο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι είμαστε λάθος; Ή ότι όλοι, ψάχνοντας, βρήκαμε το "δικό μας" μαύρο ταίρι;
Για το τελευταίο σου ποστάκι:
Η κάθε εταιρία, βγάζει λάστιχα για συγκεκριμένους τύπους μοτοσικλέτας, βασισμένα στις "συμβατικές" ή "μέσες" συνθήκες χρήσης, πιθανότατα και σε συνεννόηση με τις εταιρίες παραγωγής μοτοσικλετών. Όταν πχ η Michelin ψάχνει τι θα βγάλει για μεσαία road 600άρια, τι λες να κοιτάξει; Το πόσο καλά θα πηγαίνουν στη γλίτσα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης; Το αν θα κρατάνε στη λάσπη των Ελληνικών επαρχιακών; Το αν θα κρατάνε στις 45 μοίρες κλίση στα Μέγαρα; Ή το να βγάζουν πολλά χιλιόμετρα, να έχουν καλό κράτημα όλο το χρόνο, βασισμένα στο πως -θεωρητικά- οδηγείται το road 600άρι; Δεν νομίζω επιδίωξη της Michelin ή της Suzuki είναι να πάρει κάποιος Bandit και να κάνει track days ή να πηγαίνει "πολεμικές" βόλτες. Σου προτείνουν λοιπόν ένα λάστιχο που ταιριάζει στο προφίλ του αναβάτη που θεωρητικά θα αγοράσει τη μοτοσικλέτα: ένας χαλαρός άνθρωπος που θα κάνει πολλά χαλαρά χιλιόμετρα και που δεν έχει απαιτήσεις ακραίου στριψίματος και κρατήματος, γιατί αν έχει τέτοιες απαιτήσεις, δεν παίρνει bandit. Καλά κάνουν οι εταιρίες και σου λένε ότι σου λένε. Παρεμπιπτόντως το Road2 το είχα, έχει εξαιρετικό κράτημα στη βροχή και αντέχει πολύ στην υδρολίσθηση. Κατά τα άλλα, δεν κάνει για Ελλάδα, δεν ζεσταίνεται, δεν κρατάει καλά. Αυτά με το δικό μου στυλ οδήγησης πάντα.
ΕΣΥ τώρα, που έχεις κάμποσο καιρό το μηχανάκι σου, ξέρεις τις ανάγκες σου, ξέρεις πως οδηγείς και τι θέλεις από το μηχανάκι σου και το λάστιχό σου, γιατί δεν πας να βάλεις μιά σπορ γόμα, αφού αυτό τελικά θέλεις; Και να τελειώσει η κουβέντα και να μας πεις και πως και πόσο ταιριάζουν τα σπορ λάστιχα σε μιά μοτοσικλέτα που -θεωρητικά- δεν είναι φτιαγμένη για να παίρνει τέτοια. Την απόφασή σου για σπορ λάστιχο την πήρες, πρέπει να βρεθούν και δυο τρεις από εδώ να σου πουν "μεγάλε έκανες την καλύτερη επιλογή" για να το προχωρήσεις; Δεν μπορώ να σε καταλάβω. Εμένα οι περισσότεροι μου είχαν πει ότι κάνω "λάθος" επιλογή, η οποία όμως με βόλεψε και τους έγραψα στα παλιά μου τα λάστιχα. Στην τελική, κάνε το δικό σου πείραμα! Πόσο άσχημα μπορεί να καταλήξει; Θα σου πω το μόνο που ίσως πάθεις, είναι να σου φαγωθεί πολύ γρήγορα το πισινό λάστιχο. Ε ΟΚ, σιγά τα λάχανα... Μπορεί να κρατάει ακριβώς όσο θέλεις και να μην σε νοιάζει η επιπλέον φθορά. Μπορεί επειδή κινείσαι αποκλειστικά σχεδόν πόλη να μην φαγωθούν όσο νομίζω. Αλλά σε κάθε περίπτωση, εγγύηση για το τι θα κάνει το οποιοδήποτε λάστιχο στο μηχανάκι σου ΔΕΝ υπάρχει. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με 100% σιγουριά "βάλε αυτό, θα σου ταιριάξει". Γιατί κανείς δεν είναι 100% ίδιος με εσένα. Οπότε, ταπεινή μου γνώμη, πάψε να ζητάς την άποψη των τρίτων και κάνε πράξη την επιθυμία σου.
Η αλήθεια είναι ότι έχω μια τάση να λειτουργώ σαν Ιάπωνας ώρες ώρες. Όχι μπαμ και κάτω σαν τους Έλληνες ή τους Αμερικάνους. Πριν προβώ σε μια ενέργεια το τριγυρνάω αρκετά το θέμα. Αλλά στο τέλος λειτουργεί αποτελεσματικά :winka:
EDIT
Άσχετοι είμασταν όλοι όταν πρωτοξεκινήσαμε με το θέμα μηχανή. Οπότε λογικό να ψαχνόμαστε. Όλοι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο!! Η κάνω λάθος; :wave2:
η αληθεια ειναι οτι αν δεν δοκιμασεις κατι εσυ δεν μπορεις να ξερεις και τι ειναι. το τι θα σου πει ο καθενας ειναι προσωπικη του αποψη. για παραδειγμα εμενα τα diablo κρατησαν 20000 χλμ. σε αλλον κρατανε 10000- 15000 αναλογα τη χρηση. οποτε βαλε αυτο που γουσταρεις και κυριως αυτο που ταιριαζει στις αναγκες σου. αν κανεις λαθος επιλογη την επομενη φορα τη διορθωνεις. :wave2:
amyroukai
25/09/2010, 11:31
Πριν προβώ σε μια ενέργεια το τριγυρνάω αρκετά το θέμα.
EDIT Ναι μόνο που στην προκείμενη περίπτωση δείχνεις απλά να θέλεις να σου επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος την επιλογή που έχεις κάνει, δεν γίνεται αυτό και απορείς γιατί. Μήπως τελικά αφού έχεις κάνει όση έρευνα γίνεται, να πας και στο λαστιχάδικο να βάλεις ότι σου αρέσει και ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν; Αν πχ σου απαντούσε η Michelin "βάλε το power pure" και το έβαζες και δεν σου άρεσε, θα ήταν λάθος της εταιρίας; Αν σου πει κάποιος εδώ μέσα ότι το Conti Sport Attack είναι ο θεός επί γης και το βάλεις και κάτι δεν σου κάνει; Σαφώς και είναι γόνιμο να ψάχνεσαι, να συζητάς τον προβληματισμό σου και με άλλους, να πάρεις γνώμες και απόψεις, αλλά πλέον δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο... :beer:
Για να ξεκαθαρίσουμε!! Δε σημαίνει ότι με το που μου πουν ότι sport ή sport touring είναι το καλύτερο θα τρέξω να βάλω το αντίστοιχο. Feedback μαζεύω ο άνθρωπος σε συνδυασμό με εμπειρίες ανθρώπων που έχουν το ίδιο μηχανάκι, λαστιχάδες αλλά και τις εταιρίες παραγωγής ελαστικών. Όποιο μου κάτσει καλύτερα θα είναι αυτό που θα μπει επάνω. Ναι μεν θα ήθελα sport αλλά μπορεί να είναι και sport touring στo τέλος διότι προβλέπεται και αύξηση εξορμήσεων για φέτος τελικά (πχ από το feedback που έχω μαζέψει μέχρι στιγμής είμαι μεταξύ road attack 2 και Μ5).
Εν τέλει ναι πιστέυω κι εγώ πως το κουράσαμε το θέμα...
:beer:
amyroukai
26/09/2010, 09:09
Η εμπειρία μου από λαστιχά, πασίγνωστο, αγωνιζόμενο κλπ όταν έβαλα λάστιχα. Παίρνω τηλέφωνο, λέω θέλω τα Diablo Strada γιατί τα έχω βολευτεί. Λαστιχάς: Ξέρεις, έχω τα καινούρια της πιρέλι, τα Angel που είναι κορυφή. Ναι του λέω, τα οδήγησα σε μοτοσικλέτα φίλου και δεν μου έκαναν την καλύτερη εντύπωση. Μα εγώ, απαντάει, ακούω τα καλύτερα από τους πελάτες! Ε ΟΚ, μπορεί απλά να μην μου κάνουν εμένα, του λέω. Αν θέλεις πάντως, συνεχίζει, έχω σε πολύ καλή τιμή τα Metzeler Racetek K3. Καλά, αυτά δεν είναι "πιστάδικα"; Ε ναι, αλλά είναι με χάραξη δρόμου. Και πόσο θα ζήσει με το βάρος του Ζ και χρήση εθνικής; Εμ... Κάπου 7000-8000 χιλιόμετρα. Καλά του λέω, δεν παίζει, πάμε για τα Strada? Θέλεις να δεις και τα Metzeler Z6? Εμ, όχι πολύ ακριβότερα και δεν υπάρχει λόγος... (μπλα μπλα) Ευγενέστατος και εξυπηρετικός, αλλά κατά βάση έμπορος, προφανώς κοιτάει τη δουλειά του και το συμφέρον του, όπως είναι λογικό.
Στο λαστιχάδικο τώρα, ήταν κάποιοι άλλοι εκεί, όχι ο ίδιος. "Ρε φιλαράκι, Strada? Είναι και λιγάκι παλιό, έχουν βγει τα Angel που..." ακολουθεί το ίδιο μπλα-μπλα. Μετά μπλεχτήκαμε λίγο με το θέμα τιμής, άλλη στον κατάλογο, άλλη στο ίντερνετ, άλλη από το τηλέφωνο... Και έρχεται ο ανώτερος εκείνη την ώρα να δώσει λύση: Κοιτάει τον κατάλογο, Strada ε; Ωραίο λαστιχάκι...
Συμπέρασμα: Ούτε οι λαστιχάδες είναι "θεούληδες" γνώσης, ούτε οι εταιρίες, ούτε οι άλλοι χρήστες. Αν ξέρεις ότι κάποιος με το μηχανάκι σου οδηγεί σαν εσένα, εμπιστέψου τη γνώμη του. Κατά τα άλλα... Είσαι εσύ μόνος σου. Ο λαστιχάς σκέφτεται πως θα κερδίσει περισσότερα, συνήθως είναι γκαζοκίλερ και σκέφτεται αλλιώς, ή επαναλαμβάνει ότι λένε οι εταιρίες. Οι εταιρίες ξέρουν ότι λέει η θεωρία: Touring μοτοσικλέτα το Bandit, (sport)touring λάστιχο, τέλος.
Για τα Conti έχω διαβάσει και εγώ πολύ καλά λόγια και ψήνομαι να κάνω ένα πείραμα όταν έρθει η ώρα. Το πολύ πολύ να "πετάξω" 300 ευρά... Εδώ κυκλοφορούσα πόσους μήνες με BT019 5ετίας στο Ζ, χειρότερα δεν γίνεται. Ο ληστής έχει και λιγότερα άλογα... :lol:
Άσχετο αλλά σχετικό: Σκέφτομαι να "ακουμπήσω" 450 ευρώ για πλήρες μπροστινό από υδρόψυκτο Bandit, καλάμια/μπότες/4έμβολες/δίσκους. Η εμπειρία με το "δανεικό" με διέλυσε. Τεράστια διαφορά... Το πολύ πολύ αν είναι διαφορετικές οι τιμονόπλακες, να περιμένω λίγο καιρό να φέρω και τέτοιες.
"Αλητεία" Ελληνική: Αγγλία πλήρη σετ καλάμια/μπότες από 60 λίρες μέχρι 280 αν είναι από κανένα SS. Ελλάδα, καλάμια "από ότι βρούμε να ταιριάζει φιλαράκι γιατί Bandit δεν φέρνουμε και πολλά" 200 ευρώ. Με δεδομένο πως ότι φέρνουν το φέρνουν κυρίως απ' έξω από μάντρες, βάλτε με το νου σας τι κερδίζουν οι κύριοι...
Η ιστορια με τα λαστιχα ποτε δεν τελειωνει.
Προσωπικα θα βαλω στη επομενη αλλαγη σπορ μαλακα λαστιχα, ελπιζοντας να εχω καλυτερη προσφυση στην γυαλιστερη ασφαλτο. Αν δεν δοκιμασω δεν θα μαθω αν αξιζει η οχι.
Amυrουkai αν αλλαξεις και πλακες τιμονιου γιατι δεν βαζεις τα 43αρια του 1250;