View Full Version : GSF 600/650 s Bandit
amyroukai
17/05/2007, 11:06
Να ο δράστης.... στον κόκκινο κύκλο. Και το βλέπω ότι θα αλλαχτεί όλη η πλεξούδα μέχρι το όπου καταλήγει... Το ψάχνω στο service manual αλλά δεν είναι και τόσο απλή δουλειά. Πρέπει να βγει το τιμόνι, να λυθεί το ingition switch, να βγεί το ρεζερβουάρ, να αλλαχτεί το καλώδιο και μετά να ξαναμπούν. Με τρώει και ο κώλος μου να πάω να το πάρω σαν ανταλλακτικό και να το κάνω μόνος μου... πόσο χειρότερα μπορεί να κάνω τα πράγματα :rotflmao: Αλλά αφού είναι στην εγγύηση....
edit: και μελετώντας το διάγραμμα καλωδίωσης, κατά 90% είναι το B/W (black/white?) καλώδιο που οδηγεί από το "ΟΝ" του ignition switch (διακόπτη του κλειδιού) στα εξής: Μπαταρία, πίσω λάμπα φρένου/θέσης, ηλεκτρονική, διακόπτη πλαϊνού stand, δείκτη καυσίμων, εμπρός φώτα, διακόπτη θέσης κιβωτίου ταχυτήτων, θερμαντήρες καρμπιρατέρ, αισθητήρα ταχύτητας... Αυτά τα ολίγα! Επικοινώνησα πάλι με το δίκτυο και ψάχνω για άλλον ηλεκτρολόγο εντός... Έχω το τηλέφωνο αλλά απάντηση γιοκ.
Μου λέει και ένα παιδί, αφού το ψάξατε και είδατε ποιό καλώδιο πρέπει να είναι, γιατί δεν πάτε σε έναν ηλεκτρολόγο να το φτιάξει; ΛΟΛ όλα καλά, αλλά γιατί να χάσω την εγγύηση...
Και μόλις το έγραψα, συνειδητοποίησα ότι αν αλλαχτεί όλη η πλεξούδα του διακόπτη και αν αποτελείται (όπως οφείλει) από μονοκόμματα καλώδια, για να αλλαχτεί πρέπει να γίνει βίδες όλη η μοτοσικλέτα! ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ...
edit #2: Τα νεότερα: Ηλεκτρολόγοι λίγοι, πρόθυμοι να αναλάβουν επισκευή εντός εγγύησης ουδείς. Όλοι παραπέμπουν στα κεντρικά, που όπως είπαμε πάει για μετά τις 30 Μαΐου "να το δουν" και μετά να πουν πότε μπορούν να το φτιάξουν. Ένας από συνεργείο ευγενέστατος (δε το λέω ειρωνικά) μου πρότεινε να το φτιάξει προσωρινά, αλλά αν είναι να το φτιάξει προσωρινά, πως θα γίνει μετά αντικατάσταση πλεξούδας από τα κεντρικά με το ραντεβού όποτε και αν είναι, αφού δεν θα υπάρχει ζημιά πλέον; Οπότε το πρόβλημα παραμένει... Γιατί κανείς ηλεκτρολόγος του δικτύου δεν θέλει να κάνει επισκευή εντός εγγύησης; Γιατί όλοι παραπέμπουν στο σέρβις στην Κωνσταντινουπόλεως; Θεωρητικά, δεν θα πληρωθούν για τη δουλειά τους από την εταιρία;
Το άλλο το αστείο με τους ηλεκτρολόγους είναι που τους λέω το απλό πράγμα, ότι αφού η μοτοσικλέτα μένει χωρίς ρεύμα ξαφνικά με κάποια κίνηση του τιμονιού, ΔΕΝ είναι ασφαλής η μετακίνηση της. Άρα, κανονίστε το πρόγραμμά σας, πείτε μου μιά μέρα να τη φέρω με οδική βοήθεια (μην κοπεί το ρεύμα και σβήσει ξαφνικά στο δρόμο, πέσω και με πατήσουν κιόλας) και να την βάλετε άμεσα για επισκευή. Ε δε γίνεται αυτό... Πρέπει "να τη δουν". Και τώρα σκέφτομαι... ΟΚ όλα αυτά, αλλά τελικά μήπως θέλουν να ελέγξουν και φάτσα ιδιοκτήτη, για να δουν τι 'κοστούμι' θα του ράψουν; Και περιμένουν ότι θα φορτώσω τη μηχανή σε φορτηγό που θα μου κάνει το ταξί; Πάμε για 2 λεπτά να κουνήσει το καλώδιο ο μάστορας, να πει "α ναι αυτό είναι" και μετά να φύγω για να ξαναπάω άλλη μέρα; (αυτά μέχρι να ακούσουν για εγγύηση, μετά... πάρτε στα κεντρικά).
88884
mavroforemenos
18/05/2007, 12:12
Την έκδοση με το ABS δυστυχώς θα την ξεγράψουμε, μόλις επικοινώνησα με αντιπροσωπία και μου είπαν ότι δεν θα την φέρουν γιατί θέλουν η τιμή να μην ξεπερνά τα 6000. Όσο για το test ride θα το ξεχάσουμε κι αυτό προσωρινά γιατί δεν υπάρχει μηχανάκι. :cry: Μήπως τελικά να πάω για fazer;;; :rotflmao:
vasdekiss
18/05/2007, 12:20
Καλησπέρα. Ψάχνομαι να βάλω πλαϊνές βαλίτσες στο bandit. Έχει κανείς να προτείνει τίποτα; Ευχαριστώ. Τα λέμε...
amyroukai
18/05/2007, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
Καλησπέρα. Ψάχνομαι να βάλω πλαϊνές βαλίτσες στο bandit. Έχει κανείς να προτείνει τίποτα; Ευχαριστώ. Τα λέμε...
Σκληρές έχει Hepco&Becker από την Ηλιοφίλ αλλά δε ξέρω τιμή...
Και Givi/Kappa σε πολλά μαγαζιά, με τις τιμές να έχουν τεράστιες διαφορές για το ίδιο ακριβώς πράγμα από το ένα στο άλλο, οπότε κάνε βόλτα αν δε βαριέσαι και ψάξε το. Π.Χ. έψαχνα για να βάλω πίσω σκληρή βαλίτσα, είδα τιμές από 330 ως 220 για 48λίτρα (κομπλέ βάση/βαλίτσα). Τα ίδια παίζουν και με τις πλαϊνές. Αλλά αν βάλεις σκληρές, πρέπει να κάνεις και μαστόρεμα στα φλασάκια, νομίζω μετακομίζουν επάνω στο σκελετό των βαλιτσών.
Μαλακές έχει πολλές επίσης. Είχα δει στο Μπαξεβάνη με ?98 ή ?86 (ανάλογα τη χωρητικότητα) της Bering, έχει η Colori αρκετές, ο Γιάσσαρης φέρνει τις Oxford από 180?, στο site του Ξύκη έχει μερικές ακόμα... Δεν έχω ψωνίσει, αλλά υπάρχει ένα thread ανοιχτό σχετικά με βαλίτσες γενικώς, κάνε μιά αναζήτηση γιατί κάποιοι έχουν δοκιμάσει κιόλας.
vasdekiss
18/05/2007, 13:07
Για βάσεις είδα της sw-motech (http://www.sw-motech.com/hersteller/suzuki_GSF650_Bandit_66.html?PHPSESSID=46467f620fca41aa6b77335c28b27f85) αλλά ακόμα δεν μου απάντησαν τι γίνεται με τα φλασάκια... ευχαριστώ πάντως...
aman17-2
18/05/2007, 13:21
Και η αγωνία (και αυπνία) παρατείνεται για Δευτέρα (γμτ την τρέλα μου)
οπότε θα σου βάλω και φωτό για το πώς είναι οι πλαινές E41+ κεντρική V46 GIVI
από ότι βλέπω πάντως ABS θα έχουν μόνο Γερμανοί και Άγγλοι.....
κρίμα πάντως....ας το είχαν σαν επιλογή τουλάχιστον....τεσπα.....
άντε να δούμε τι θα δούμε την Δευτέρα (μαμώ τα τελωνεία τις πινακίδες κ τις μαμακίες τους)
vasdekiss
21/05/2007, 19:07
Καλησπέρα. Τι γίνετε aman17-2; Το πήρες ή ακόμα;:winka:
aman17-2
21/05/2007, 21:30
Το πήρα τελικά σήμερα το απόγευμα 6 ώρα χωρίς βαλίτσες και προστατευτικά κινητήρα γιατί δεν τα παρέλαβε ακόμα...τα περιμένει και αυτός μάλλον από εβδομάδα
έτσι λοιπόν την πήγα μια γύρα στον περιφεριακό της πόλης και έγραψε τα πρώτα 100 κμ με 5-6 λίτρα
πρώτες εντυπώσεις (σε σύγκριση πάντα με το στρομ που ήταν η μόνη μου εμπειρία)
ο ήχος είναι μαγεία.......
το κράνος μου είναι μεγάλο...μετά τα 90 άρχισε να μπάζει αέρα κάτω από τα αυτιά πίσω από το λουράκι και μέχρι 115 που είναι οι 6000 στροφές άρχισε να μου τα ζαλίζει
αύριο θα πάω στο κατάστημα να το αλλάξω (αν κ το πήρα 2 βδομάδες πρίν σήμερα ήταν η πρώτη μέρα
που οδήγησα με αυτό οπότε αν δεν δεχθεί να το αλλάξει θα στείλω ένα mail στην SHOEI για το πόσο άχρηστοι είναι αυτοί που την αντιπροσωπεύουν που μου έδωσαν κράνος χωρίς να μου μετρήσουν το κεφάλι κ θα περιμένω απάντηση ....και αν κ πάλι όχι θα έχετε μια ακόμη αγγελία !!!!μέχρι τότε θα περπατάω με το παλιό.....)
όταν έκλεινα εκείνο το μέρος που έπερνε αέρα με το χέρι μου είχε την απόλυτη ησυχία οπότε για το θέμα προστασία αέρα επιφυλάσσομαι για λίγο καιρό ακόμα αλλά σε καμιά περίπτωση ίδια προστασία με στρομ....
η μηχανή γενικά από την στιγμή που θα κάτσεις πάνω λέει τρέξε με.....
τα πόδια κουμπώνουν όμορφα στο ντεπόζιτο
η ανάρτηση είναι σφιχτή
ακόμα και στο στρώσιμο στην ευχεία που είχα λίγο ανοιχτό γκάζι από 2000 μέχρι 6000 μόνο που την ακούς καταλαβαίνεις ότι θέλει τρέξιμο...
μόλις στρωθεί και μετά.....
μου την έσπασε όμως το κράνος...μάλλον θέλω ένα νούμερο μικρότερο.....
γενικά ευχαριστημένος γιατί είναι στα μέτρα μου (αν και νομίζω ότι αντί για 1,82 που είμαι εγώ το ιδανικό της είναι γύρω στο 1,75)
επίσης το σταντ το πλαινό θέλει προσοχή γιατί είναι ακριβώς πίσω απο τις ταχύτητες οπότε αν τα πατήσεις μαζί την έκατσες (το πρόσεξα πριν το κατεβάσω ευτυχώς)
τα εκεί που πατάμε πώς λέγονται , γκρίπ ? δεν θυμάμαι έχω κολλήσει τώρα.... τέλος πάντωνκ τα 2 μου φάνηκε πως έχουν μια κλίση προς τα μέσα αλλά ίσως να είναι ιδέα μου
αλλά νύχτα τα όργανα είναι και αυτά μαγεία....αχχχ άντε να στρωθεί.....
οπότε τώρα υπομονή για βαλίτσες κ να δώ τι θα γίνει με το κράνος....
vasdekiss
21/05/2007, 21:56
Άντε καλοτάξιδος και πάντα όρθιος.
Περιμένουμε photos με και χωρίς βαλίτσες
Και προσοχή στο γκάζι...:winka:
τα λέμε...:beer:
mavroforemenos
21/05/2007, 22:25
Άντε καλοτάξιδη και να μας κάνεις post καμία photo να την θαυμάσουμε κι εμείς!
aman17-2
21/05/2007, 22:33
θα βάλω φωτό αύριο......
πήγα είδα το παλιό κράνος και ήταν για 60cm ενώ το καινούριο 61-62.....
1 με 2 εκατοστά κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά?
αν βάλω μεγαλύτερα μάγουλα θα καλύψει το κενό κάτω από το αυτί η να πληρώσω για το whisper kit?
ή απλά να το πουλήσω κ να πάρω άλλο...τι λέτε
(μια φορά να πάνε όλα σωστά δεν γίνεται ??? :) )
mavroforemenos
22/05/2007, 06:59
Να το πουλήσεις και να πάρεις ένα Shoei στα μέτρα σου :D
amyroukai
22/05/2007, 08:40
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ και πάντα όρθιος!!!!! Καλές βόλτες!!!
Καλά βρε θηρίο πως αγόρασες κράνος χωρίς να το φορέσεις να το νιώσεις στο κεφάλι;
Πάντως, είναι πιθανό να μη φταίει το κράνος απόλυτα. Αν θυμάμαι καλά, μας είπες ότι είσαι 1,90... Που σημαίνει ότι ο αέρας που διώχνει η ζελατίνα, σου έρχεται ψηλά στο στήθος, κοντά στο λαιμό, "γκελάρει" επάνω σου και φεύγει κατακόρυφα κάτω από το κράνος... Δεν είναι κριτήριο μεγέθους το αν μπάζει αέρα αλλά το αν κουνιέται (όταν το δέσεις) ελεύθερα ή αν φέρνει αντίσταση στο κεφάλι σου, όπως επίσης αν προσπαθήσεις να το σηκώσεις από πίσω προς τα εμπρός αν πάει να βγει. Τα εκατοστά είναι μία ένδειξη μεγέθους. Πχ το XR1000 στο ίδιο μέγεθος (εκατοστά) με το Arai Chaser που πήρα, μου έπεφτε πολύ κοντά στο στόμα και χαλαρό στο κρανίο. Φϊλος που πήρε το XR1000 σε large, του άρεσε η εφαρμογή του Arai σε medium! Οπότε δοκίμαζε πρώτα, παραγγέλνεις μετά. Και αν το μέγεθος είναι ΟΚ σαν εφαρμογή εξαιρουμένου του αέρα, το whisper kit είναι φτηνότερο από καινούριο κράνος + τη χασούρα από τη μεταπώληση.
Ποιές βαλίτσες έβαλες; (ή πιο σωστά θα βάλεις; )
Τελικά στο δικό μου, από την αντιπροσωπεία "δεν έχουν ξανακούσει για τέτοια βλάβη σε Bandit", πρέπει να αλλαχτεί όλη η κλειδαριά με κόστος περίπου 90 το ανταλλακτικό, οπότε μια που έχω βγάλει ήδη τα πλαστικά, θα πάω την παλιά σε ηλεκτρολόγο να αλλάξει τα καλωδιάκια και να τελειώνει το ζήτημα. Αλλά με έχει σπάσει πΑΑΑΑρα πολύ η κακή εξυπηρέτηση... Άκου εκεί 2 εβδομάδες για ραντεβού! Φαντάσου να ήταν και κάτι σοβαρό δηλαδή! Όχι βλάβη που επισκευάζεται σε 30 λεπτά! Και ούτε λόγος για εγγύηση, φυσικά... Είναι "φθορά".
aman17-2
22/05/2007, 10:08
το φόρεσα...
μου είχε δώσει το L kai to XL
το L το ένιωθα αρκετά μικρό και σφιχτό
ενώ το XL ίσα ίσα που με έσφιγγε οπότε λέω αυτό μην μετά από μισή ώρα νιώθω το κεφάλι συμπιεσμένο.....
αλλά αν ανοίξουν τα σφουγγαράκια τι γίνεται?
αυτός ήταν υποχρεωμένος να μου μετρήσει το κεφάλι κ να μου δώσει το αντίστοιχο..
anyway σε μια ωρίτσα θα πάω από εκεί να δω τι παίζει
σαν εφαρμογή είναι καλό προς άνετο...δεν φεύγει σίγουρα....
α και είμαι 1,82 αλλά ο αέρας με χτυπάει λίγο πιό πάνω από το στήθος...
οι βαλίτσες είναι 2x GIVI E41 + GIVI V46
όσο για το πρόβλημά σου
δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στο ΙΝΚΑ ?
καινούριο μηχανάκι και έβγαλε πρόβλημα τόσο γρήγορα και εκτός εγγύησης....
κάντο λίγο θέμα και κάτι θα κερδίσεις
εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο...
με είχε χτυπήσει ένας όταν έκανε όπισθεν με ζημιά στα πλαστικά φανάρι κ προφυλ. τα οποία τα πλήρωσε η ασφάλεια
μετά από 1 χρόνο το ψυγείο άρχισε να στάζει και όταν το πήγα μου είπαν είναι από το τρακάρισμα
οπότε τους λέω αν είναι όντως από το τρακάρισμα ώφειλες να το είχες προβλέψει και να το είχες αλλάξει και πώς το έβγαλε μετά από ένα χρόνο κτλ κτλ
εν τέλει τους είπα ότι θα γίνει θέμα σε όλα τα φόρουμ και θα στείλω μαιλ σε περιοδικά καθώς και στις ενώσεις καταναλωτών και θα δούμε τότε ποιός έχει δίκιο...
.
και απλά περάστηκε μέσα στην εγγύηση :)
mavroforemenos
22/05/2007, 10:29
Καλύτερα το κράνος όταν το πρωτοφορέσεις να είναι λίγο σφιχτό παρά λίγο χαλαρό (για πολύ δεν το συζητάμε). Αργότερα εξάλλου ξεσφίγγει αρκετά με την χρήση.
amyroukai
22/05/2007, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από aman17-2
καινούριο μηχανάκι και έβγαλε πρόβλημα τόσο γρήγορα και εκτός εγγύησης....
Μεταχειρισμένο το πήρα... Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, είναι στην κακή εξυπηρέτηση... Γιατί ένα καλωδιάκι 15 εκατοστά πόσο θα πάει, άντε να ζητήσει ο ηλεκτρολόγος ένα 10ρικο στην ξεφτίλα; Ε και πολλά λέω, αλλά τέλος πάντων... Το κακό ξεκινάει από το ότι ο Σφακιανάκης προφανώς δεν έχει αρκετό προσωπικό σαν ηλεκτρολόγους για να εξυπηρετήσει. Και το ότι "φοβούνται" οι dealers να ασχοληθούν με εγγυήσεις, κάτι λέει για την πολιτική. Αν ήταν πιο σοβαρό δε θα το άφηνα έτσι.
Για το κράνος συμφωνώ με τον μαύρο, αλλά σφικτό σε φάση όχι "υποφέρω και μου κόβει την κυκλοφορία αίματος" απλά σφικτό.
aman17-2
22/05/2007, 13:29
το κράνος θα πουληθεί (και είναι 1 ημέρας μόνο γμτ) και θα πάρω το μικρότερο μέγεθος...
αγγελία μαζί με φωτό μηχανής το απόγευμα
aman17-2
22/05/2007, 19:13
ayti i seira einai gia diagrafi !!! :)
amyroukai
22/05/2007, 19:18
Λάθος links έβαλες aman... Αυτά είναι τα links για τα thumbnails (μικρογραφίες) των φωτό, όχι οι φωτογραφίες οι ίδιες...
Αν μπορείς, διόρθωσέ τα.
aman17-2
22/05/2007, 19:20
http://img373.imageshack.us/img373/2050/imga0890wf0.jpg
http://img413.imageshack.us/img413/4459/imga0891fr8.jpg
http://img510.imageshack.us/img510/6607/imga0892jq1.jpg
http://img503.imageshack.us/img503/2118/imga0893lg9.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/1831/imga0894br7.jpg
http://img252.imageshack.us/img252/3076/imga0895ys2.jpg
http://img252.imageshack.us/img252/1586/imga0896zy2.jpg
http://img503.imageshack.us/img503/7543/imga0897yw7.jpg
http://img116.imageshack.us/img116/4067/imga0899rb9.jpg
mavroforemenos
22/05/2007, 20:14
Κουκλί είναι φίλε, να το χαίρεσαι. Αν και φανατικός του μαύρου χρώματος γενικά, μπορώ να πω ότι το μπλε στο bandit μαμάει τρελά. Άντε μόλις πάρω κι εγώ την fazer η το z750s (ακόμα το ψάχνω) θα ρθω προς τα κει να πιούμε κανα καφέ να χαζέψω τις ιταλίδες και την μηχανή σου :rotflmao:
vasdekiss
22/05/2007, 21:06
Καλησπέρα. Πολύ όμορφο σε μπλε, κρίμα που το δικό μας το παλιό το έβγαζαν μόνο σε ανοιχτό μπλε. Και πάλι καλοτάξιδος φίλε μου. Τα λέμε...
amyroukai
22/05/2007, 21:56
Η επιστροφή του Bandit στο δρόμο είναι γεγονός!!! Στις φωτό που ακολουθούν, θα δείτε τον "ένοχο" κύριο Καλώδιο, το "μωρό" γυμνό (εύκολα το μετατρέπεις σε naked τελικά) και την πλεξούδα επισκευασμένη... Συνολικός χρόνος εργασίας ανειδίκευτων "μηχανικών" μία ώρα (κυρίως γιατί ψαχνόμασταν λίγο με τις βίδες και μας ζόρισε το μοντάρισμα της κλειδαριάς, που τελικά αν προσέξεις γίνεται και αυτό εύκολα, εμείς δε ξέραμε) που σημαίνει ότι ένας ηλεκτρολόγος του δικτύου θα το έφτιαχνε σε... 20 λεπτά; Μπορεί και λιγότερο.
Αν και δε θα το διαβάσει, ο φίλος μου ο Μιχάλης ήταν πολύτιμος!!! Παλιός μηχανόβιος από τη σχολή που τα έκαναν όλα μόνοι τους και ηλεκτρολόγος (για οικιακές συσκευές) οπότε... :):) Με λίγη βοήθεια από εμένα, τα φτιάξαμε όλα.
Ο φταίχτης λοιπόν ήταν όποιος είχε κάνει τη συναρμολόγηση, που αν κρίνω από το γεγονός ότι αυτό το ζιπ που έπιανε τα καλώδια στο λαιμό ήταν και το μόνο λευκό, ήταν κάποιος από την αντιπροσωπεία (το μηχανάκι ήταν της εταιρίας Σφακιανάκη) που κάποια εργασία είχε κάνει και το είχε βγάλει. Επειδή το ξαναέδεσε σφιχτά, τριβόταν η πλεξούδα στο σημείο που είχε δεθεί με κάθε στρίψιμο και τελικά κόπηκε! Εμείς το ξαναπεράσαμε με το ζιπ, αλλά πιο χαλαρά και πιο προσεκτικά, από κάτω από το πιάσιμο και όχι ακριβώς επάνω, για να μην τρίβεται. Και φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει και άλλο ένα! Αν κρίνω και από την κατάσταση του κομμένου, ήταν λογικά έτσι από τότε που το πήρα, δεν κόβεται έτσι καλώδιο σε 2 μήνες... Ευχαριστώ το Θεό που δεν έγινε καμμιά μαλακία στα Μέγαρα, δε ξέρω αν θα έγραφα τώρα... :confused: Αλλά και εκεί που ήταν, απέξω δε φαινόταν τίποτα, οπότε δεν υπήρχε και δυνατότητα να το υποψιαστεί κανείς... Πάλι καλά, φτου φτου. Τα υπόλοιπα καλώδια πάντως έδειχναν μιά χαρά (εξωτερικά) χωρίς ταλαιπωρημένα τα "καλύμματα". Το καφέ/πορτοκαλί πάει στο δυναμό, τις ασφάλειες και στο κουμπί της μίζας. Το μαύρο κόκκινο στις ασφάλειες και στο ρελέ της μίζας. Τώρα γιατί κοβόταν το ρεύμα σε όλη τη μοτοσικλέτα...
Λοιπόν...
Αυτό εδώ το παλιόπαιδο έφταιγε! (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=lnymfjytwznwht5niywi.jpg)
Ο ληστής είναι γυμνός! (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=zzkvjnljmrjgmn4lfmwd.jpg)
Εδώ συνδέεται η πλεξούδα του τιμονιού με φίσα (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=ddaglznzmix5iwzq2zty.jpg)
Επισκευασμένο... Και λιγότερο σφιχτό δέσιμο να μη ξανακοπεί! (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=1xumdgnzninnrdwmhjiy.jpg)
Ξέρω, το γκαράζ μου θέλει συμμάζεμα και βάψιμο.... :D Ήδη ξεκίνησα το ξεκαθάρισμα της σαβούρας 33 χρόνων του πατέρα, μόλις τελειώσω θα το βάψω κιόλας.
Α ναι, ξέχασα να πω ότι τελικά ΔΕΝ είναι συνδεδεμένη με την κλειδαριά η πλεξούδα, οπότε αν την πουλάνε ΜΟΝΟ μαζί με καινούρια κλειδαριά, μιλάμε για τρελλή απάτη... Είναι δύο εντελώς διαφορετικά κομμάτια, μπορούν να αλλαχτούν ανεξάρτητα. Όχι τίποτα άλλο αλλά 90? για να χρησιμοποιήσεις μόνο το καλώδιο... Έλεος! Η φίσα όμως είναι πρεσσαριστή, που σημαίνει ότι δεν αλλάζεται καλώδιο από εκεί μέσα, οπότε αν ξαναγίνει ζημιά και πρέπει να αλλαχτεί ολόκληρο κάπου πρέπει να γίνει μάτιση. Στο κομμάτι της κλειδαριάς κολλιέται με καλάι.
aman17-2
22/05/2007, 22:19
Ευχαριστώ ...
όποτε θέλει όποιος θέλει να έρθει βόλτα δεν παίζει πρόβλημμα...
αφού σου βγήκε μικρή ζημιά και σε καλή χρονική στιγμή welcome back στους δρόμους
εγώ σήμερα αισίως είμαι στα 232 ΚΜ άντε ακόμη 4-5 μερούλες.....
έβαλα 15 λίτρα και γέμισε
γύρω στα 60-70 έσβησε η πρώτη γραμμή
τώρα είμαι στα 98 και παραμένω ακόμη με 1 γραμμή μόνο από το φούλ....
πρέπει να βρώ στάση να βολευτώ και να ¨χαμηλώσω" γιατί αν κατεβάσω λίγο ποιό κάτω το κεφάλι ο αέρας είναι υποφερτός....
θα δούμε...
καλές βόλτες σε όλους μέχρι τότε...
amyroukai
22/05/2007, 22:33
Οπότε από κατανάλωση και το καινούριο στα ίδια με το δικό μας είναι αν και λογικά όσο το στρώνεις τόσο θα καίει λιγότερο... Αλλά βέβαια μετά θα ανοίγεις το γκάζι πιό πολύ... Ο δείκτης πάντως δεν είναι αναλογικός με τα χιλιόμετρα, στην αρχή δείχνει λίγο πέσιμο και μετά καταποντίζεται! Το "λαμπάκι" πότε αρχίζει και αναβοσβήνει; Εννοώ πόσα θέλει για να γεμίσει μετά;
Το σκύψιμο μακροπρόθεσμα δε βολεύει aman, θα πιάνεσαι. Έχω καταλήξει στη λύση Puig (τις φοράει και η Rizla Suzuki που μάμησε τον κόσμο στο LeMans προχτές) θα την βάλω μόνος μου τώρα που έμαθα τα κόλπα με το fairing και θα πάει ένα κατοσταρικάκι... Παρά κάτι, οκ. Πιο ψηλή για να έχω την ηρεμία μου. Τώρα να πάρω και λεφτά από κανένα πελάτη...
Η χρονική στιγμή είναι καλή και κακή. Αφ' ενός με τις βροχές δε στεναχωρέθηκα που δεν κυκλοφορούσα, από την άλλη θέλω να τη δοκιμάσω βρεγμένο και δεν έχω αδιάβροχο... :D
mavroforemenos πάρε fazer με ABS... Το καινούριο με τα 78 άλογα πρέπει να είναι πολύ καλό... Και βγαίνει σε προσφορά από 1 Ιουνίου. Δες στο site του μοτοτρίτη. Βέβαια αρκετά πιο ακριβό από το Bandit, πιο φτηνό απο το Ζ, δεν έχει μοχλικό πίσω (αν σε νοιάζει αυτό) αλλά το ABS το θεωρώ πιο σημαντικό από τα άλογα του Kawasaki...
aman17-2
22/05/2007, 22:59
είδα τη puig στο site της αλλά η μεγάλη έχει μια εικόνα άστα να πάνε...
οπότε όταν την βάλεις περιμένω εντυπώσεις (ελπίζω να μην αργήσεις) και φωτογραφίες
και εγώ θα βάλω ζελατίνα αλλά δεν θέλω να βάλω μια στην τύχη αν δεν την δώ πως θα φαίνεται ή πόση διαφορά κάνει
mavroforemenos
23/05/2007, 00:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
mavroforemenos πάρε fazer με ABS... Το καινούριο με τα 78 άλογα πρέπει να είναι πολύ καλό... Και βγαίνει σε προσφορά από 1 Ιουνίου. Δες στο site του μοτοτρίτη. Βέβαια αρκετά πιο ακριβό από το Bandit, πιο φτηνό απο το Ζ, δεν έχει μοχλικό πίσω (αν σε νοιάζει αυτό) αλλά το ABS το θεωρώ πιο σημαντικό από τα άλογα του Kawasaki...
Thx για την συμβουλή αλλά ABS δεν ξαναβάζω ποτέ. Όχι ότι είναι άσχημο αλλά επειδή αργότερα σκοπεύω να περάσω σε SS θα κοιτάξω να βελτιώσω το φρενάρισμα μου με εξάσκηση κι όχι με τεχνολογικά μέσα και όλοι ξέρουμε ότι τα SS θέλουν έμπειρα χέρια για να μην φας σαβούρα (άλλο αν το κυκλοφορεί ακόμα και ο κυρ Μήτσος που χτες δεν είχε ούτε παπί). Δυστυχώς η έκδοση με τα 78 άλογα δεν συμφέρει καθόλου, διάβασε το άρθρο του moto, είναι για εντελώς αρχάριους. Έχει ίδια δύναμη με το μεγάλο μέχρι τις 6000 (μούφα η αλλαγή χαρτογράφησης) και μετά το μεγάλο απογειώνεται φυσικά ενώ το άλλο ψοφάει.
amyroukai
23/05/2007, 08:32
OK τις λεπτομέρειες δε τις διάβασα, κυρίως διαβάζω Power Bikes και περιστασιακά το 0-300. Αλλά για να το λένε οι άνθρωποι...
Άποψη σου αυτό για τα φρένα, αλλά μην πέφτεις στους μύθους-παγίδες του κάθε δημοσιογράφου... Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα φρενάρει καλύτερα από το ABS. (μη μου πεις ότι ο Ρόσι μπορεί να το κάνει, γιατί αν είμασταν Ρόσι δε θα συζητούσαμε για το Bandit, θα κέρδιζαμε εκατομύρια...) Αν τα καταφέρει κάποιος σε ελεγχόμενη διαδρομή, με γνωστή άσφαλτο, με γνωστά σημεία αρχής φρεναρίσματος, σε κάποιες προσπάθειες, αυτό δεν είναι υπεροχή του αναβάτη, είναι η εξαίρεση. Γιατί στην πράξη, καμμία τέτοια παράμετρος δεν ισχύει. Οπότε από τη μία έχεις ασφάλεια πάντα, από την άλλη, όταν νιώθεις ότι μπήκε, ξέρεις ότι αν οδηγούσες SS θα είχες ξαπλώσει :):) Πόσοι αναβάτες έχουν τα αντανακλαστικά και την ψυχραιμία όταν βλέπουν εμπόδιο ή στροφή να έρχεται με πολλά να αφήσουν τα φρένα για να ξαναβρεί πρόσφυση ο τροχός;
Μαθαίνεις να φρενάρεις δυνατά χωρίς να το ενεργοποιείς, που σημαίνει ότι εξασκείσαι στο φρενάρισμα, μαθαίνεις τα όρια της μοτοσικλέτας σου και προοδεύεις, αλλά έχεις και ένα πολύ όμορφο μαξιλάρι να σε σώσει αν υπερβείς τα όριά σου! Πόσο είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις για να βρεις τα όρια του SS; Σαν αρχάριος, νομίζω ότι το να μη φοβάμαι να πλακωθώ στα φρένα είναι μεγάλη βοήθεια. Και συγκρίνοντας με φίλους που είτε δεν έχουν ανοίξει το γκάζι ποτέ από το φόβο του να φρενάρουν, είτε άλλους που τσακίστηκαν γιατί φοβήθηκαν να φρενάρουν δυνατά, νιώθω πιο ασφαλής... Και χωρίς να λέω ότι έγινα ο θεός των φρένων, το ότι θα πάρω ένα SS για πίστα κάποτε (δεν κάνω θεωρητική κουβέντα τώρα) και θα το οδηγήσω χωρίς να χρειάζεται να ξεπεράσω φοβίες, είναι μεγάλη δουλειά.
Τώρα για ανθρώπους βούρλα που σε κάθε φρενάρισμα απλά τραβούν τέρμα τη μανέτα και περιμένουν το ABS να τους σώσει... Δεν κάνουν για SS έτσι και αλλιώς. Απλά το ABS τους δίνει παράταση ζωής!
mavroforemenos
23/05/2007, 11:20
Η λογική σου είναι σχετικά σωστή αλλά... πρώτον με το ABS καλομαθαίνεις και κακά τα ψέματα με την σιγουριά που σου δίνει ότι δεν θα μπλοκάρει ο τροχός μετά σε μηχανάκι χωρίς αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα φας τα μούτρα σου. Δεύτερον χαλαρώνεις και οδηγείς με λιγότερη προσοχή (εγώ τουλάχιστον) και τρίτον και πιο σημαντικόν είναι ότι σε ορισμένα οδοστρώματα δεν φρενάρει αποδοτικά αυξάνοτας την απόσταση φρεναρίσματος κατά πολύ, έτσι την έπαθα πρόσφατα και πήγα και στούκαρα. Να σαι σίγουρος ότι αν δεν είχα το αναθεματισμένο το ABS δεν θα στούκαρα, μπόρει να είχα πέσει αλλά δεν θα στούκαρα. Για δοκίμασε τώρα που έχει αυτό το όμορφο χώμα κάτω σε όλους τους δρόμους να ανοίξεις το ABS και μέτρα σε πόση απόσταση θα καταφέρεις να σταματήσεις :lol: Πιστεύω είναι θέμα προσωπικό, όπως βολεύεται ο καθένας, άσε που έχω συνηθίσει όταν είναι έτοιμος να μπλοκάρει ο τροχός να το αφήνω το φρένο κι έτσι ουσιαστικά άχρηστο είναι σε μένα.
Φιλικά παντα :beer:
Υ.Γ. Το ABS κατά την γνώμη μου το χρείαζεται αυτός που οδηγεί 10 και 15 χρόνια μηχανή κι έχει μάθει ΗΔΗ να φρενάρει σωστά και απλά θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να work work work! Ας μας πουν την γνώμη τους και οι γηραιότεροι και σοφότεροι πάνω σε αυτό :wave2:
amyroukai
23/05/2007, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από mavroforemenos
μπόρει να είχα πέσει αλλά δεν θα στούκαρα.
Οι νόμοι της φυσικής διαφωνούν με την άποψή σου, λογικά και θα τριβόσουν στο δρόμο και θα στούκαρες εκεί που στούκαρες... Το ότι κάποιες ελάχιστες φορές όντως το ABS παθαίνει αμόκ και αμολάει βλακωδώς τα φρένα είναι αλήθεια. Και στις μοτό και στα αυτοκίνητα που το έχουμε χρόνια. Αλλά στο χωματάκι που λες, με λάστιχα δρόμου, δεν κερδίζεις τίποτα μπλοκάροντας. Πρώτον γιατί ο συντελεστής τριβής κύλισης είναι πάντα μεγαλύτερος από το στατικό, δεύτερον γιατί αν ο δρόμος γλιστράει τόσο που ο συντελεστής τριβής είναι μηδέν, ότι και να κάνεις μηδέν παραμένει... :)
Αν πίστευες όντως ότι πέφτοντας θα τη γλίτωνες, γιατί δεν την έριξες επίτηδες; Το έκανε ένα μαλακισμένο με ένα TDM που μπλόκαρε το πίσω σε στυλάκι SM και το άφησε να πέσει πάνω στο αυτοκίνητό μου το Δεκέμβρη επειδή δεν προλάβαινε να φρενάρει για το κόκκινο! Σε δευτερόλεπτα (μέχρι να χώσω ένα καντήλι, να λύσω τη ζώνη και να κοιτάξω και πίσω αν έρχεται και άλλο ηλίθιο πλάσμα) σήκωσε τη μηχανή και την κοπάνησε (μικρής ταχύτητας τράκο) και ευτυχώς που είδαν κάποιοι άλλοι την πινακίδα του και πλήρωσε η ασφαλιστική του (η ασφάλεια είχε λήξει αλλά δεν είχε διακοπεί). Κράνος δεν είχε, ΑBS δεν είχε, αλλά ούτε εγκέφαλο ούτε μπαλάκια να παραδεχτεί τη ζημιά είχε... Τσάμπα μαγκάκος. ΛΟΛ άσχετο, απλά αποδεικνύει ότι το πέσιμο καμιά φορά είναι "θεμιτό". Αν είχε χτυπήσει με το μπροστινό του και εγώ θα είχα πάθει μεγαλύτερη ζημιά και αυτός θα έψαχνε για ζάντα, καλάμια και ίσιωμα στο λαιμό στο πλαίσιο του... Βέβαια αν δεν έκανε κοντρίτσα σε γεμάτη Κηφησίας βράδι, σε σημείο που δεν φαίνεται από μακριά το φανάρι, δεν θα είχε συμβεί τίποτα.
mavroforemenos
23/05/2007, 15:58
Το έκανε ένα μαλακισμένο με ένα TDM που μπλόκαρε το πίσω σε στυλάκι SM και το άφησε να πέσει πάνω στο αυτοκίνητό μου το Δεκέμβρη επειδή δεν προλάβαινε να φρενάρει για το κόκκινο!
Δυστυχώς την TDM την κυκλοφορεί αρκετή σαβούρα οδηγών που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ανοίγουν τέρμα το γκάζι για να δείξουν τι μηχανάρα έχουν (περισσότερη σαβούρα και από οδηγούς SS θα έλεγα) και φυσικά για κράνος ούτε που να γίνεται λόγος, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι δε θα σταμάταγε. Όχι τπτ άλλο αλλά αμαυρώνουν και την φήμη της μηχανής η οποία είναι για συνηδητοποιημένους αναβάτες κι όχι για κάθε μαλακιστήρι που θέλει απλά να έχει γκάζι χωρίς να ξέρει να οδηγεί. Τυχερός ήσουν που βρήκαν πινακίδα και πληρώθηκες αν και μου κάνει εντύπωση διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως απέδειξες ότι σε χτύπησε αυτός χωρίς να έρθει η τροχαία και να καταγράψει το συμβάν. Πάντως σχετικά με το θέμα μας...όπως και να χει δεν μπορώ να δώσω 800 euro παραπάνω για την έκδοση με το ABS επειδή η Μοτοδυναμική γουστάρει να μας πιάνει τον κώλο. 8900 euro είναι επιεικώς απαράδεκτη τιμή για μοντέλο που έχει τόση ζήτηση. Ας πάρουν καλύτερα μαθήματα από τον Σφακιανάκη που ξέρει από σωστές τιμές στα προιόντα του.
Υ.Γ Το χέσαμε λίγο το thread γιατί λέμε άσχετα :rotflmao:
aman17-2
23/05/2007, 17:42
και ένα σχετικό
με 9.5 λίτρα 236 ΚΜ ... :) ξέρω σε στρώσιμο καίει λιγότερα αλλά είναι καλή ένδειξη !!! :) :) :)
τα μισά τα φάγαμε...άντε για άλλα τόσα
amyroukai
23/05/2007, 18:01
Ας πάρουν καλύτερα μαθήματα από τον Σφακιανάκη που ξέρει από σωστές τιμές στα προιόντα του.
Δικό μας είναι, ότι θέλουμε λέμε, ΛΟΛ. Να μας ανοίξουν φάκελο όπως κάνουν με τους άλλους να τα χωρίσουμε τα threads.
Καλές τιμές έχει στο Vstrom και το GSR μόνο. To Bandit ΕΓΙΝΕ καλή η τιμή ξαφνικά πέρυσι, φέτος δεν έρχεται με ABS... ;) και στο εξωτερικό η Κ7/ΑBS έκδοση είναι μόλις 200 ως 300? ακριβότερη από την Κ5/Κ6 που σημαίνει ότι αδίκως δεν το προσφέρει. Άλλα μοντέλα σε καλή τιμή ξέρεις; Το GS500/f δεν ξανάρχεται... Τα παπιά είναι μέσο όρο... Τα σκούτερ είναι από τα πιο ακριβά, στα SS καλή τιμή σχετικά το 600 (που δεν είναι και εξελιγμένο από το 2005 αν θυμάμαι καλά), πανάκριβο το 750 & το 1000. Ουσιαστικά, συντηρείται από το Strom και το GSXR1000.
Και οι καλές τιμές, όπως αποδεικνύουν αρκετοί στο forum (δες thread SV & Vstrom) έχουν αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση πελατών. Η Μοτοδυναμική κατά γενική ομολογία είναι κορυφαία στο θέμα. Οπότε κάπου πηγαίνουν τα παραπάνω λεφτά... Όπως αδικαιολόγητη -λένε- είναι και η Honda για το after sales της...
edit: Έρθει δεν έρθει τροχαία (τους κάλεσα τους :alien: και είπαν πηγαίνετε να κάνετε καταγγελία στο τμήμα αφού σας παράτησε ο άλλος-παραπληροφόρηση βαριεστημένου οργάνου δηλαδή, έχουν υποχρέωση να έρθουν αλλά το έμαθα μετά) αν έχεις μάρτυρες και δώσεις στην ασφαλιστική σου τα στοιχεία τους, επειδή καμία εταιρία δεν το τραβάει δικαστικά όταν εμπλέκονται οι νομικές προστασίες, πληρώνουν και τελειώνει το θέμα... Και δικαστήριο να πάνε δηλαδή, πάλι θα αναγκαστούν να πληρώσουν αν έχεις μάρτυρες.
amyroukai
23/05/2007, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από aman17-2
ξέρω σε στρώσιμο καίει λιγότερα αλλά είναι καλή ένδειξη !!! :) :) :)
Στο στρώσιμο επειδή είναι σφιχτό το μοτέρ συνήθως καίει κάτι παραπάνω... Αλλά το πας χαλαρά, οπότε δε του φαίνεται. Στο αυτοκίνητο που το παρακολουθώ σε excel την κατανάλωση, μετά τα 2000 χλμ άρχισε να πέφτει και σταθεροποιήθηκε 1λ/100χλμ κάτω από την αρχική της, ένα χρόνο μετά. Τώρα που έβαλα καλά αμορτισέρ και λάστιχα και του πίνω το αίμα, πάλι πήρε την ανηφόρα... Αλλά μου φαίνεται αραμπάς μετά το Bandit.... :bigcry: και που να είχα και κάτι αληθινά δυνατό δηλαδή!
mavroforemenos
23/05/2007, 21:04
Μισό ντεπόζιτο 230 χιλιόμετρα είναι όνειρο μην το συζητάς. Amyroukai (αλήθεια πως βγήκε αυτό το όνομα) η μοτοδυναμική έχει πράγματη άριστη εξυπηρέτηση αλλά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις τσιμπιμένες τιμές όσο για την honda δλδ σαρακάκης(επίτηδες δεν το γράφω με κεφαλαίο το σ);;;; Άστο καλύτερα...Honda δεν ξαναπέρνω ποτέ μα ποτέ, όχι επειδή δεν βγάζει καλά μοντέλα -ισα ισα- απλά δεν γουστάρω την αντιπροσωπία της για πάρα πολλούς λόγους που δεν έχω όρεξη να αναφέρω γιατί τα θυμάμαι και εκνευρίζομαι.
aman17-2
23/05/2007, 21:35
εννοώ ότι καίει λιγότερα γιατί δεν πάω πάνω από 115-120
μετά τα 300κμ που είχα ανεβάζω στροφές γρήγορα (να ξυπνήσουμε κιόλας) οπότε ανέβασε λίγο την κατανάλωση φαντάζομαι αλλά αφού είναι κάτω από 5 :) από βδομάδα θα ξέρω και τις κανονικές :) :)
amyroukai
24/05/2007, 00:57
Amyroukai (αλήθεια πως βγήκε αυτό το όνομα)
Μιά που το έχουμε το off topic στο αίμα... :) Ένα βράδι πριν πολλά χρόνια, μιλούσαμε irc με ένα φίλο που σπούδαζε Αγγλία... Αρχίζουμε την πλακίτσα, το χοντραίνουμε, πέφτει και λίγο μπινελίκι και πάει να γράψει το επώνυμο μου και από τα νεύρα του γράφει αυτό το συνοθύλευμα γραμμάτων.... "amyroukai gamiesai" Και πέθανα στο γέλιο! Και ΦΥΣΙΚΑ το κράτησα! Και ακόμε γελάω και του το θυμίζω κάθε φορά που γκρινιάζει ότι δυσκολεύεται να το θυμηθεί απ'έξω όταν δεν είναι στο PC του. :rotflmao: Δυστυχώς έχασα τα irc logs μου σε κάποιο χτυπημένο δίσκο... Θα του το τύπωνα μπλουζάκι του "νονού"!
aman για να πηγαίνεις 120, ανεβάζεις ως τις 6000? Είχα διαβάσει ότι δεν είναι κακό να τις υπερβείς, αλλά σε φάση Εθνική, κατηφόρα, χαλλλλαρά...
aman17-2
24/05/2007, 07:12
δεν κοιτάω ακριβώς γιατί θέλω να κοιτάω εμπρός
αλλά στισ 6000 πρέπει να είναι κάπου στα 117 γιατί στα 120 είχα λίγο πάνω από 6000
κ τις έριξα πάλι.....
vasdekiss
01/06/2007, 21:17
Καλησπέρα.
@aman 17-2 : Τελικά τι έγινε με τις βαλίτσες; Τις έβαλες; Αν ναι ανέβασε καμιά φωτογραφία, είμαι έτοιμος να παραγγείλω τις sw-motech για βάσεις και τις E41 της Givi για πλαϊνές. Απλά θα ήθελα να δω και πως δείχνει με αυτά. Ευχαριστώ, τα λέμε...
aman17-2
02/06/2007, 00:37
όχι δεν ήρθαν ακόμα δυστυχώς....
από βδομάδα θα λείπω κ του είπα 11 Μαίου τις θέλω οπωσδήποτε μαζί με την ζελατίνα (γιατί δεν αντέχεται ο αέρας) μιας κ 15 παίζει ταξιδάκι
οπότε τότε θα τα πούμε
amyroukai
02/06/2007, 10:32
Οπότε σε ένα χρονάκι θα τις έχεις... :) εκτός αν εννοούσες 11 Ιουνίου!
aman17-2
03/06/2007, 12:33
oups!!!!
iouniou nai.....:D :D
symplektis
05/06/2007, 09:41
Πωπω.. Έλειψα λίγο καιρό και βλέπω νέα μέλη στην παρέα μας, νέο αίμα (λέγε με Κ7) προβλήματα στην καλωδίωση, πίστες, συζητήσεις για ABS... Πραγματικά έχω χάσει την μπάλα!! Για να κάνω ένα comeback θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα θυμάμαι απο τις σελίδες που διάβασα!
Πρώτα απ'ολα! Amyroukai με χτυπάς εκεί που (ακόμα) πονάω... Μέχρι στιγμής πάνω απο 250χμ ανα ντεπόζιτο δεν εχω δει! Αλλά είδες τι έπαθες που μου το θυμίζεις όλη την ώρα?? Η Θεία δίκη σε τιμώρησε με τα ηλεκτρικά! :p Τέλος καλό, όλα καλά πάντως
Καλορίζικη και καλοτάξιδη παιδιά για τους καινούργιους κάτοχους (αν και λίγο καθυστερημένα)
Όσο για την πίστα με αυτά που διάβασα μπήκα σε μεγάλο πειρασμό γιατι εγώ δεν νομίζω οτι θα της αποκτήσω ποτέ οικειότητα στις στροφές. Μέχρι στιγμής είμαι πιο άνετος στις στροφές αλλά δεν της έχω πάρει τον αέρα..
Για το ABS η δική μου εμπειρία είναι οτι για την χρήση που της κάνω εγώ (μέσα στην πόλη και με χάλια δρόμους) το έχω λατρέψει. Ενδεικτικά πάνω σε πεζοδρόμιο και φρένα πανικού μια και ένας πεζός εμφανίστηκε απο το πουθενά οδήγησαν στην ενεργοποίηση του ABS. Κάτι μου λέει οτι σε αντίθετη περίπτωση ο πεζός θα με βοηθούσε να σηκωθώ.. Σε κατηφόρα δε με μεγάλη κλίση και δρόμο με χαρακίες σε πλάκες (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) αν δεν είχε πιάσει θα είχα βγεί σε λεωφόρο και τώρα ίσως να μην ήμουν εδώ!
Αυτά προς το παρόν!! :wave2:
amyroukai
05/06/2007, 11:07
Καλώς τον! :) Ναι η Θεία δίκη χτύπησε :D πάντως χωρίς πλάκα, έχετε το νου σας όλοι... Γιατί το καλωδιάκι είναι και ζημιά που δε φαίνεται! Ειδικά όσοι κινούνται σε πόλη και κόβουν συχνά το τιμόνι τέρμα, καλό θα είναι μαζί με τα σέρβις να ζητάνε να λύνεται και η κλειδαριά να το ελέγχουν κάτω από το μαύρο προστατευτικό.
Για το σχολείο στο προτείνω με κλειστά μάτια! Όχι ότι στο δρόμο θα το ξύνεις μετά, εξάλλου στην πίστα αυτό που σε βοηθάει ψυχολογικά είναι ότι δεν έχει κίνηση, δεν έχει μπαριέρες, φοράς και τα σούπερ δερμάτινα, αισθάνεσαι ασφαλής. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσεις να την πιέζεις για να δεις τα όριά της σε δημόσιο δρόμο. Μιλάμε για εμάς που υποθέτω έχουμε γνώση κινδύνων και μυαλό στο κεφάλι, άλλοι τις πάνε τέζα παντού.
Το άγιο ABS θέλει πολλά κεριά και τάματα... Και άσε τους άπιστους να λένε!
Χτες είδα και "συνάδελφο" με μπλέ, κατά τις 10, κατεβαίναμε μαζί την Κηφησίας-Βασ. Σοφίας, έστριψα για Συγγρού μετά και τους έχασα. Ζευγαράκι, με τα κράνη τους, μιά χαρά. Πολύ χάρηκα που δεν ήταν οι κλασσικοί κάγκουρες! Ο οδηγός κοίταξε λίγο τη μηχανή, κοίταξα και εγώ τη δικιά του, αλλά με πιάσανε οι ντροπές μου μετά "οι ψωνάρες θαυμάζουν το υπερεργαλείο τους" και δεν μίλησα/χαιρέτησα κλπ... Ήταν σκηνή από τη διαφήμιση με το VW Bora που αυτοθαυμάζονται στην κίνηση, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Σπάνιο θέαμα τα Bandit πάντως. Και μετά στη μπυραρία, με κράξανε και 2 φίλοι, κάτοχοι VFR. "Μόνο για αρχάριους κάνει το bandit ρε, μόνο έτσι δικαιολογείσαι..." Τουλάχιστον λέω, δεν είναι σούπερ τεχνολογίας και 250 κιλών... :D Ε πια...
Ευχαριστώ symplekti για τα καλά σου λόγια, μακάρι να ξεπεραστούν και τα δικά σου προβληματάκια, αν δεν έχουν ξεπεραστεί ήδη, και να χαρείς τη μηχανή σου όπως πρέπει!
Όσο για το abs, νομίζω ότι το παρακάνετε. Οδηγώ 15 χρόνια μηχανές χωρίς abs. Εγώ και κάμποσα εκατομμύρια σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αν ίσχυαν όσα λέτε θα είχαμε πεθάνει όλοι τώρα! Το abs πιθανόν να σε γλιτώσει σε μια οριακή κατάσταση αλλά σίγουρα όχι τόσο συχνά όσο πιστεύετε εσείς. Το γεγονός ότι αισθάνεστε ενεργοποίηση του abs και άρα σώσιμο από σίγουρη πτώση δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εμπειρία σημαντική από abs δεν έχω για να γνωρίζω ακριβώς τα περιθώρια στα οποία λειτουργεί. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ενεργοποιείται πολύ νωρίτερα από το σημείο που θα πρεπε, όχι στο bandit αλλά γενικά στις μηχανές, και ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι σε έσωσε αλλά στην πραγματικότητα αν ήσασταν χωρίς abs θα σταματάγατε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να αισθάνεστε την αναπήδηση που προκαλεί το abs. To λέω αυτό γιατί μου συνέβη όταν έκανα test ride με ένα cbf 1000 abs. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή κάτι που λογικά ήταν το abs και ενώ πήγαινα εντελώς χαλαρός και με μικρή σχετικά ταχύτητα. Αν ήμουν άπειρος οδηγός θα πίστευα ότι σώθηκα από πτώση. Είμαι όμως σίγουρος (ξαναλέω ότι οδηγάω πολλά χρόνια) ότι αν δεν είχα εκείνη τη στιγμή abs θα σταμάταγα εξίσου καλά χωρίς να με προβληματίσει οτιδήποτε. Δεν είναι πανάκεια το abs και αυτό θα το καταλάβετε αν οδηγήσετε για κάποιο διάστημα μια μηχανή χωρίς αυτό. Ακόμα και στα πιο απλά συστήματα πέδησης της δεκαετίας του 80 για να μπλοκάρεις το μπροστινό σε στεγνό δρόμο πρέπει να προσπαθήσεις λίγο και αυτό σημαίνει να τσαρουχώσεις το φρένο με διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση προσπαθείστε να οδηγάτε με δύο δάχτυλα στη μανέτα και αν πρέπει να τσαρουχώσετε κάποιο φρένο, αυτό ας είναι το πίσω που όταν μπλοκάρει το μόνο που προκαλεί είναι ένα μικρό μπαντιλίκι!
Για αρχάριους κάνει το bandit; Κατά την άποψη μου σε αρχάριους μοτοσυκλετιστικά απευθύνεται το 90% των μηχανών που κυκλοφορούν σήμερα και αποτελούν είτε μηχανάκια μιας χρήσης, είτε υπερκυβισμένα μηχανάκια πόλης, είτε υποκυβισμένα τουριστικά, είτε ...και γω δεν ξέρω τι άλλα έχει βγάλει το marketing των εταιριών . Το bandit έχει την τύχη να εντάσσεται στο υπόλοιπο 10%.
mavroforemenos
05/06/2007, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από frapes
Ευχαριστώ symplekti για τα καλά σου λόγια, μακάρι να ξεπεραστούν και τα δικά σου προβληματάκια, αν δεν έχουν ξεπεραστεί ήδη, και να χαρείς τη μηχανή σου όπως πρέπει!
Όσο για το abs, νομίζω ότι το παρακάνετε. Οδηγώ 15 χρόνια μηχανές χωρίς abs. Εγώ και κάμποσα εκατομμύρια σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αν ίσχυαν όσα λέτε θα είχαμε πεθάνει όλοι τώρα! Το abs πιθανόν να σε γλιτώσει σε μια οριακή κατάσταση αλλά σίγουρα όχι τόσο συχνά όσο πιστεύετε εσείς. Το γεγονός ότι αισθάνεστε ενεργοποίηση του abs και άρα σώσιμο από σίγουρη πτώση δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εμπειρία σημαντική από abs δεν έχω για να γνωρίζω ακριβώς τα περιθώρια στα οποία λειτουργεί. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ενεργοποιείται πολύ νωρίτερα από το σημείο που θα πρεπε, όχι στο bandit αλλά γενικά στις μηχανές, και ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι σε έσωσε αλλά στην πραγματικότητα αν ήσασταν χωρίς abs θα σταματάγατε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να αισθάνεστε την αναπήδηση που προκαλεί το abs. To λέω αυτό γιατί μου συνέβη όταν έκανα test ride με ένα cbf 1000 abs. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή κάτι που λογικά ήταν το abs και ενώ πήγαινα εντελώς χαλαρός και με μικρή σχετικά ταχύτητα. Αν ήμουν άπειρος οδηγός θα πίστευα ότι σώθηκα από πτώση. Είμαι όμως σίγουρος (ξαναλέω ότι οδηγάω πολλά χρόνια) ότι αν δεν είχα εκείνη τη στιγμή abs θα σταμάταγα εξίσου καλά χωρίς να με προβληματίσει οτιδήποτε. Δεν είναι πανάκεια το abs και αυτό θα το καταλάβετε αν οδηγήσετε για κάποιο διάστημα μια μηχανή χωρίς αυτό. Ακόμα και στα πιο απλά συστήματα πέδησης της δεκαετίας του 80 για να μπλοκάρεις το μπροστινό σε στεγνό δρόμο πρέπει να προσπαθήσεις λίγο και αυτό σημαίνει να τσαρουχώσεις το φρένο με διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση προσπαθείστε να οδηγάτε με δύο δάχτυλα στη μανέτα και αν πρέπει να τσαρουχώσετε κάποιο φρένο, αυτό ας είναι το πίσω που όταν μπλοκάρει το μόνο που προκαλεί είναι ένα μικρό μπαντιλίκι!
Για αρχάριους κάνει το bandit; Κατά την άποψη μου σε αρχάριους μοτοσυκλετιστικά απευθύνεται το 90% των μηχανών που κυκλοφορούν σήμερα και αποτελούν είτε μηχανάκια μιας χρήσης, είτε υπερκυβισμένα μηχανάκια πόλης, είτε υποκυβισμένα τουριστικά, είτε ...και γω δεν ξέρω τι άλλα έχει βγάλει το marketing των εταιριών . Το bandit έχει την τύχη να εντάσσεται στο υπόλοιπο 10%.
Σωστότατος ο frapes. Τελικά το έβαλα το ABS στο fazeri παρόλο που δεν το θελα, με την λογική όμως του να οδηγώ σα να μην το χω και αν κάνω ποτέ λαλακία και ανοίξει καλοδεχούμενο να 'ναι :cool:
amyroukai
05/06/2007, 14:31
Το τελευταίο τεστ που έχω από το 0-300 είχε 10 μοτοσικλέτες με και χωρίς ABS, από όλες τις κατηγορίες και ήταν το δεύτερο που έκαναν. Στη δοκιμή που έκαναν, σε γνωστό δρόμο, με ελεγχόμενες συνθήκες, στεγνό, απέρριψαν όσα φρεναρίσματα ήταν με μπλοκαρίσματα, γιατί αυξανόταν σημαντικά η απόσταση φρεναρίσματος. Και πολύ ενδιαφέρον θα είχε αν το έκαναν και στο βρεγμένο, αλλά ακόμα... Ίσως την επόμενη φορά!
Αντιγράφω:
Honda CBF600ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 39.98μ, Έμπειρος 32.59
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 47.50, Έμπειρος 40.56 (+8 μέτρα!)
Honda XLV1000ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 42.78μ, Έμπειρος 36.18μ
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 42.00μ, Έμπειρος 35.15μ (-1 μέτρο)
Honda VFR800ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 39.26μ, Έμπειρος 37.87m
BMW R1200R ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 39,53μ, Έμπειρος 39.4m
Yamaha Fazer600ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 38.46μ, Έμπειρος 38.73
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 47.02m, Έμπειρος 40.04 (+1,30 μέτρα)
Yamaha TDM900ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 40.26μ, Έμπειρος 40.02
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 44.01, Έμπειρος 39.87 (-0,15 μέτρα)
Yamaha Tmax500ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 40.57μ, Έμπειρος 44.27
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 46.00, Έμπειρος 49.50 (+5 μέτρα)
Suzuki Vstrom650ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 42.45μ, Έμπειρος 41.91m
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 44.00m, Έμπειρος 39.84m (-2 μέτρα)
KTM 990 Adv.ABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 42.50μ, Έμπειρος 43.60
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 43.00, Έμπειρος 43.27 (-0,33 μέτρα)
Aprilia CaponordABS
Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 51.92μ, Έμπειρος 40.63
Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 47.08, Έμπειρος 52.89 (+12 μετρα!)
Η αίσθηση που έχω και εγώ που είμαι ψάρακας και όποιος είναι έμπειρος, αν δεν επιβεβαιώνεται "μαθηματικά" μετρώντας αποστάσεις, δεν έχει σημασία. Δεν λέει κανείς ότι πεθαίνει όποιος δεν έχει ABS, όμως αυτός που έχει, είναι αποδεδειγμένο ότι απολαμβάνει μεγαλύτερης ασφάλειας. Ο έμπειρος πάντα φρενάρει καλύτερα αλλά το ABS βελτιώνει και τους δύο. Δεδομένου κιόλας ότι ήταν "τέλειες" οι συνθήκες, η νίκες του "χωρίς ABS" είναι ίσως όχι και τόσο σημαντικές. Και το ABS φρενάρει με απόλυτη επαναληψιμότητα... Όχι "ουπς εδώ το έχασα λίγο, έλα παιδιά ξαναμετράμε".
Α, για το θέμα των "αρχάριων" δεν το πιστεύω, απλά μετέφερα το σχόλιο.... :) ΟΚ μπορεί να μην έχει τίποτα σούπερ τεχνολογικά (το Κ5-Κ6, το Κ7 φρεσκαρίστηκε), αλλά είναι αυτό που είναι, κάνει αυτό που κάνει, χωρίς δήθεν φρουφρου και αρώματα. Αυτό μου άρεσε και εμένα, ότι είναι μοτοσικλέτα "παλιάς σχολής" που δεν ήταν μόδα για 6 μήνες και μετά φτου και από την αρχή... Δεν έχει πολλά άλογα. Ε και;;; 75 στη ρόδα που το μέτρησαν τα τα περιοδικά, δεν είναι και πολλά λιγότερα από τα street 600άρια νέας κοπής...
Ναι βρε, κατάλαβα ότι δεν λές εσύ για αρχάριους!
Οι μετρήσεις και τα νούμερα είναι πάντα η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι η αίσθηση! Έχω την εντύπωση ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε σε οδηγική κουλτούρα αυτοκινήτου. Αυτό που λέμε αποξενωμένο περιβάλλον του οδηγού από το όχημα του. Ένα από τα πολλά που ξεχωρίζει το αυτοκίνητο από τη μηχανή είναι ότι στη μηχανή αισθάνεσαι και το παραμικρό που συμβαίνει γύρω σου όπως επίσης επηρρεάζεις με την παραμικρή σου κίνηση τη συμπεριφορά της στο δρόμο. Ένα απλό λύγισμα της μέσης είναι ικανό να σου αλλάξει πορεία, ένα αμελητέο κόψιμο του τιμονιού δεξιά θα σε πλαγιάσει αριστερά, ένα δυνατό φρενάρισμα με το πίσω δεν θα σε σταματήσει απλά αλλά θα σε φέρει και σε άλλη κατεύθυνση αν το έχεις επιδιώξει, ένα απότομο καρμπυρατεράτο άνοιγμα θα σε βγάλει καλύτερα σε μια έξοδο στροφής και ένα σωρό άλλα πράγματα που τα καταλαβαίνεις οδηγώντας ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΙΣΤΑ, απ’ την οποία παρεπιπτόντως είμαι άσχετος, αλλά στην καθημερινότητα σου. Η αίσθηση που λέω είναι το άλφα και το ωμέγα στην οδήγηση μηχανής και αυτή καλώς ή κακώς κόβεται σιγά σιγά στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας και ελεγχόμενης οδήγησης. Το abs κόβει λίγο από την αίσθηση των φρένων, ο ψεκασμός κόβει λίγο από την αίσθηση της επιτάχυνσης, η παντελής έλλειψη κραδασμών κόβει λίγο από την αίσθηση μοτοσυκλέτας κλπ κλπ. Η ασφάλεια μάλιστα είναι τόσο πιασάρικο ζήτημα που εύκολα ο άλλος πείθεται για την αναγκαιότητα της και γι’ αυτό σε λίγα χρόνια μηχανές χωρίς abs δεν νομίζω ότι θα κυκλοφορούν στους δρόμους. Όμως τότε όλοι αυτοί οι καινούριοι οδηγοί που στην ουσία δεν θα έχουν μάθει ποτέ να φρενάρουν, γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε αφού έχουν abs, αν τους δώσεις μια μηχανή δεκαετίας χωρίς υποβοηθήματα θα φαν τα μούτρα τους και θα αναρωτιούνται τι έφταιξε. Και δεν θα μπορούν να καταλάβουν ότι τουλάχιστον στο επίπεδο των φρένων, τόσο καιρό οδηγούσαν αυτοκίνητο και όχι μηχανή! Η μηχανή, τουλάχιστον όπως τη γνώρισα και τη γουστάρω εγώ προσφέρει πολλά ευχάριστα συναισθήματα αλλά ταυτόχρονα απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση, συνεχή εγρήγορση, ντελικάτες κινήσεις και αίσθηση του μέτρου σε κάθε κίνηση του σώματος, από το δείκτη του χεριού και τον καρπό μέχρι τον τελευταίο σπόνδυλο της μέσης!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο τι θέλω να πώ και να συμπληρώσω ότι όλες αυτές οι μετρήσεις, απλά είναι μετρήσεις, δηλαδή είναι ελεγχόμενες διαδικασίες με σκοπό το φρενάρισμα. Δεν είναι οδήγηση στο δρόμο κατά την οποία σκοπός σου δεν είναι το φρενάρισμα αλλά ...η οδήγηση! Εκεί λοιπόν το φρενάρισμα θα γίνει με όρους που αντικειμενικά είναι αδύνατο να διαπιστωθούν με ακρίβεια. Τέλος, να τονίσω ότι όντως το φρενάρισμα στο βρεγμένο πρέπει να έχει τεράστια διαφορά αλλά μόνο για ...αρχάριους. Κι αυτό γιατί κανένας συνετός και έμπειρος οδηγός δεν θα πάει μαλλιοκούβαρα σε βροχή, οπότε αν πηγαίνει σιγά σιγά πάλι το abs δεν έχει να του προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Αν πάλι θέλει κάποιος να τρέχει στη βροχή και να φρενάρει δυνατά, το abs θα τον σώσει στο φρενάρισμα αλλά είναι σίγουρο ότι θα τον πατήσει κάποιος άλλος οδηγός κάποια στιγμή γιατί η συμπεριφορά των ελλήνων σε βροχή είναι κάτω του μετρίου και όποιος τρέχει ανάμεσα τους δεν ξέρει τι του γίνεται!!!
Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν παριστάνω τον έξυπνο, κουβέντα κάνουμε έτσι; Και ότι αυτά τα λέω έχοντας φάει δυο σούπες με μπλοκαρίσματα, γι’ αυτό και έμαθα πλέον πιστεύω! Επίσης μια φορά μπλόκαρα μόνος μου το μπροστινό επίτηδες για να πέσω μόνος μου πριν στουκάρω πάνω σε έναν άλλον τον οποίο δεν προλάβαινα να αποφύγω! Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου και λειτουργώντας ενστικτωδώς σχεδόν αποφάσισα να το μπλοκάρω παρά να τρακάρω... Με abs δεν θα μπορούσα!!!
amyroukai
05/06/2007, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από frapes
Το abs κόβει λίγο από την αίσθηση των φρένων, ο ψεκασμός κόβει λίγο από την αίσθηση της επιτάχυνσης, η παντελής έλλειψη κραδασμών κόβει λίγο από την αίσθηση μοτοσυκλέτας κλπ κλπ.
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Το ABS βοηθά στο να αντιμετωπίσεις το οριακό φρενάρισμα όταν η μοτοσικλέτα σου έχει ένα μπροστινό με κακή αίσθηση δρόμου και μανέτα με κακή αίσθηση φρεναρίσματος. Ακριβώς όπως και στα αυτοκίνητα... Γιατί η μανέτα να μην έχει καλή αίσθηση; Γιατί όπως λες, πανικοβάλλει συνήθως τον νέο, που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πληροφορία. Άρα επίτηδες η εταιρία την κάνει λίγο... "φλου". Το ίδιο συμβαίνει και με τα τιμόνια, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στη μοτοσικλέτα. Και το ίδιο συμβαίνει και με την συμπεριφορά του σασί γενικότερα, όλα ρυθμίζονται για να αντιδρούν πιο ήπια, μεταφέροντας λιγότερες "τρομακτικές" πληροφορίες για τον άπειρο, που όμως είναι καίριες στον έμπειρο. Ζούμε στην κοινωνία της ταχύτητας, άρα όλοι περιμένουν ότι θα ανέβουν στην μοτοσικλέτα/αυτοκίνητο και θα το πάνε τέζα με τη μία. Χρειάζεται λοιπόν και το ABS για να μην τσακιστούν, και το ESP, τα antispin που περνάνε και στις μοτοσικλέτες. Αλλιώς θα έπρεπε τα εργοστάσια να αλλάξουν τακτική, αντί να βγάζουν νέα μοντέλα κάθε χρόνο, να δίνουν χρόνο και να εκπαιδεύουν τον αναβάτη να χρησιμοποιεί αυτό που έχει. Δε συμφέρει οικονομικά, άρα... Τελικά τα εργοστάσια παραγωγής είναι "ο διάβολος" :) Υπαγορεύουν την ανάγκη ηλεκτρονικών, στην προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων, δηλαδή στο "χαμήλωμα" των απαιτήσεων για τη μοτοσικλέτα ώστε να είναι πιό προσιτή στους πολλούς. Φυσικά οι "πολλοί" χαμηλώνουν το μέσο όρο ικανότητας... Και φτάνουμε εκεί που έλεγες εσύ, αλλά από άλλα αίτια. Δεν κάνει ο "άσχετος" αναβάτης το κακό φρένο όμως. Μάλλον το αντίθετο... Τα κακά φρένα (σε αίσθηση) δεν αφήνουν τον αναβάτη να αναπτύξει ικανότητες.
Για να σου αποδείξω ότι φρένα με καλή αίσθηση δεν επηρεάζονται και τόσο από το ABS, δες τις μετρήσεις του KTM, του TDM και της BMW. Η ΚΤΜ ως σκληροπυρηνική εταιρία, δεν κάνει εκπτώσεις στην αίσθηση, άρα ο καλός οδηγός ισοφαρίζει τα ηλεκτρονικά, που έτσι και αλλιώς είναι ρυθμισμένα τέλεια, για να επιτυγχάνουν τόσο καλό αποτέλεσμα. Το TDM έχει επίσης πολύ καλά σε αίσθηση φρένα κατά γενική ομολογία και παρ'ολο που το τιμόνι δεν είναι βολικό για τους πιο πολλούς τα πάει καλά.
Η ΒΜW από την άλλη, έχει ιδιότυπα συστήματα, αλλά είναι τόσο καλά ρυθμισμένα που άσχετος/έμπειρος μπορούν να φρενάρουν το ίδιο!
Ο καλά ρυθμισμένος ψεκασμός, δε στερεί τίποτα. Απλά σπανίζουν οι καλά ρυθμισμένοι ψεκασμοί... "Για να μην τρομάζει ο οδηγός" βάζουμε μια καθυστέρηση στην απόκριση. Πάλι δε φταίει ο αναβάτης αν δε του δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξει ικανότητες. Υπάρχει όμως η λύση Dynojet πάντα, για όσους ψάχνονται και ενδιαφέρονται. Άσχετα αν συνήθως μπαίνει για λόγους... πουλ-μουρ στην καφετέρια!
Οι κραδασμοί ανέκαθεν μου έσπαγαν τα νεύρα... Το μόνο που δεν λυπάμαι που χάνεται! Εκτός αν γίνει καλή δουλειά στο σασί και μπορούν οι μηχανικοί να τους αφήνουν να περνάνε σε συγκεκριμένες στροφές και σε χαμηλές ποσότητες... Τώρα είναι σοβαρά πράγματα να πηγαίνεις με 100 με το Bandit και αντί να ακούς τη μοτοσικλέτα να ακούς το τσίκι τσίκι από το μπρελόκ που χοροπηδάει στην τιμονόπλακα και να έχεις δωρεάν μασαζάκι λόγω κραδασμών στην περιοχή των 5000rpm; Έλεος!
Για τη βροχή έχεις απόλυτο δίκιο... Αν και με τη μοτοσικλέτα δεν έχω βγει στη βροχή (καλοπερασάκιας) κρίνοντας από το πόσο περισσότερο γλιστράει το αυτοκίνητο, τα όρια της πρέπει να πέφτουν πολύ.
Πάντως είτε αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτα, όλοι οι σύγχρονοι οδηγοί, ακόμα και σε επίπεδα αγωνιζόμενων, δυσκολεύονται με τις παλιότερες κατασκευές. Πράγμα που δείχνει για ακόμα μιά φορά, ότι η τεχνολογία υποκαθιστά τις φυσικές ικανότητες στον άνθρωπο.
fliotsos
13/06/2007, 14:52
καλησπερα σε ολους, αν και παρακολουθω το σιτε καιρο μολις πριν λιγο αξιοθηκα να γραφτω. Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος του bandit (γυμνο) και μπωρο να πω οτι ειμαι κατενθουσιασμενος αν και ενα χτυπημα στην εξατμιση ενω ηταν σταθμευμενο με ξενερωσε αρκετα. Αν και η εμπειρια μου με μηχανες δεν ειναι αξια λογου θεωρο το εν λογο μηχανακι αρκετα υποτιμημενο αν κρινω με το ποσα εχω δει στο δρομο, σχεδων κανενα, και θα ηθελα να ρωτησω αν κανεις εχει καποια αποψη πανω στο θεμα, αφου μου δειχνει και αξιοπιστο και γρηγορο και σχετικα καλη κατασκευη σε σχεση τουλαχιστον με την τιμη του, καθως επισης το θεωρο ενα απο τα λιγα κλασικα μηχανακια χωρις ομως ρετρο στοιχεια (πολυ σημαντικο για μενα), αλλο ενα ειναι το hornet π.χ. και το cbf ισως και το monster. ειναι ετσι οπως τα λεω η θα αλλαξω γνωμη απο μελοντικα προβληματα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από fliotsos
καλησπερα σε ολους, αν και παρακολουθω το σιτε καιρο μολις πριν λιγο αξιοθηκα να γραφτω. Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος του bandit (γυμνο) και μπωρο να πω οτι ειμαι κατενθουσιασμενος αν και ενα χτυπημα στην εξατμιση ενω ηταν σταθμευμενο με ξενερωσε αρκετα. Αν και η εμπειρια μου με μηχανες δεν ειναι αξια λογου θεωρο το εν λογο μηχανακι αρκετα υποτιμημενο αν κρινω με το ποσα εχω δει στο δρομο, σχεδων κανενα, και θα ηθελα να ρωτησω αν κανεις εχει καποια αποψη πανω στο θεμα, αφου μου δειχνει και αξιοπιστο και γρηγορο και σχετικα καλη κατασκευη σε σχεση τουλαχιστον με την τιμη του, καθως επισης το θεωρο ενα απο τα λιγα κλασικα μηχανακια χωρις ομως ρετρο στοιχεια (πολυ σημαντικο για μενα), αλλο ενα ειναι το hornet π.χ. και το cbf ισως και το monster. ειναι ετσι οπως τα λεω η θα αλλαξω γνωμη απο μελοντικα προβληματα?
apla einai jeperasmeno texnologika :wave2:
skyli kata ta alla!
amyroukai
13/06/2007, 17:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από fliotsos
θα αλλαξω γνωμη απο μελοντικα προβληματα?
Οπτικά και σαν απόδοση, είναι αρκετά καλό, εξάλλου αφού σου αρέσει εσένα (και σε εμάς προφανώς), σε όλους τους άλλους περισσεύει.
Δεν έχει και πολλά πράγματα να χαλάσουν... Είναι απλή μηχανολογικά μοτοσικλέτα. Αν την προσέξεις, εννοώντας μην κάνεις τσιγκουνιές στη συντήρησή της, αμφιβάλλω αν θα έχεις προβλήματα.
Καλές βόλτες!!!!:beer:
aman17-2
13/06/2007, 21:24
μπήκε η ζελατίνα givi
και είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....
όχι σε ομορφιά τόσο αλλά σε προστασία
πάω άνετα 120-170 (μετά θέλει να χαμηλώσω λίγο)
όταν έσκυψα τέρμα δεν υπήρχε καθόλου μα καθόλου αέρας κ θόρυβος
ούτε σε αμάξι...
άξιζε τα χρήματα
μπήκε κ η πίσω κεντρική βαλίτσα V46
τις πλαινές σε 10 μέρες γιατί οι βάσεις τους από το Κ6 δεν ταιριάζουν καλά στο Κ7 οπότε έφυγαν πίσω κ σε 10 μέρες περιμένω τις καινούριες βάσεις για το Κ7
φωτό από βδομάδα γιατί τώρα θέλει να κάνω resize upload μπλα μπλα μπλα κ έχω προετοιμασία για ταξίδι οπότε δεν παίζει τώρα....
πάντως κ η βαλίτσα όμορφα φαίνεται
κ η ζελατίνα άσχημη δεν την λες
αυτά...
το μηχανάκι μαμάει κ κάνει αυτά που ήθελα
το είδα κ το cbf και ως εμφάνιση θα το χαρακτήριζα ως ψευτο-στρομ
δεν μου άρεσε καθόλου
:) προσωπική άποψη πάντα....
amyroukai
13/06/2007, 21:57
Ώπα, το CBF είναι προγενέστερο του Vstrom, μη τα λέμε όπως θέλουμε... :) Είπαμε, σουζουκάνθρωποι αλλά χαλλλαρά. Είναι αλήθεια ότι μοιάζουν κάπως. Προσωπικά το βρήκα πιό άνετο από το Bandit σαν θέση οδήγησης και πιό "χωστό" μέσα στη μοτοσικλέτα.
Με'γειά τη ζελατίνα!!! :) Κακό αγόρι αν την ανεβάσεις στο http://www.imageshack.us/ σου κάνει resize αυτόματα με το ανέβασμα... Έλα μη σε πιάνει βαρεμάραααααααααααααααααααααααααα :beer:
Η Givi αν θυμάμαι από τις φωτογραφίες της έχει ένα μαύρο "κορδόνι" στο τελείωμα της ζελατίνας, αυτό δεν ενοχλεί; Για αυτό είπα να παραγγείλω την Puig που δεν έχει τίποτα "ξένο" επάνω. Την χρησιμοποιεί και η Rizla Suzuki Team, να λέω ότι έχω και μια συγγένεια με την αγωνιστική οικογένεια :D Η αεροδυναμική "τρύπα" στη βάση της ζελατίνας διατηρείται;
Πάντως παρατήρησα ότι όντως ακούγονται οι βαλβίδες, ένα "κροτάλισμα" στο ρελαντί κυρίως... Εκτός αν με έχει κάνει παρανοϊκό ο symplektis και ακούω... φωνές. ΛΟΛ να πάμε για καφέ όλοι μαζί κάπου να μας "ακροαστεί" ο γιατρός!
aman17-2
13/06/2007, 22:48
έχει έχει
στην αρχή δεν μου άρεσε αλλά μετά από λίγες ώρες συνύπαρξης δεν με χαλάει
δεν ήξερα ότι βγήκε πρώτο το άλλο (καθότι άσχετος με μηχανές όπως έχω πει) απλά όταν το είδα αυτή η σκέψη μου βγήκε :)
στα δικά μας
κροτάλισμα δεν ακούω...τπτ...
όλα καλά
φωτό
http://img504.imageshack.us/img504/8820/imga0949ea8.jpg (http://imageshack.us)
http://img49.imageshack.us/img49/2483/imga0957cv7.jpg (http://imageshack.us)
http://img521.imageshack.us/img521/5029/imga0954um6.jpg (http://imageshack.us)
http://img145.imageshack.us/img145/2108/imga0952pj4.jpg (http://imageshack.us)
http://img248.imageshack.us/img248/3212/imga0947pb4.jpg (http://imageshack.us)
amyroukai
13/06/2007, 22:54
Μιά χαρά είναι το εργαλείο φτου φτου!
Δεν "εξέχει" τόσο όσο πίστευα η ζελατίνα... Ουφ, μου άναψες πάλι φωτιές στο παντελόνι για έξοδα...
:)
Τη βαλίτσα τη νιώθεις όταν οδηγείς; Ο αέρας πχ σε επηρεάζει;
aman17-2
13/06/2007, 22:55
άστα να πάνε κ εγώ πρέπει να πάρω κ παντελόνι γιατί όλα τα προστατεύουμε εκτός από τα πόδια!!!!!!!!!!!!!!!!
όπως κ με το στρομ έτσι κ τώρα καταλαβαίνω ότι υπάρχει μόνο όταν στις λακκούβες μέσα κάτι φέρνει τούμπες κ ακούγεται....
amyroukai
13/06/2007, 23:04
Σε λογικά λεφτά αν ψάχνεις cordura υπάρχει το Drake και Drake air της Dainese που συνδέονται με φερμουάρ με τα μπουφάν της. Και η spidi έχει το t-flyer που μου αρέσει αλλά δεν έχω βρει εδώ ακόμα... Κοιτάω βέβαια αν έχουν ξεκινήσει να πουλιούνται και τα draggin jeans που είναι δοκιμασμένα από φίλο :) και δε μοιάζουν μοτοσικλετιστικά.
Πήρα καλοκαιρινό μπουφανάκι! Έψαχνα κάτι με σκληρά προστατευτικά, γιατί τα "μαξιλαράκια" που έχουν τα περισσότερα δε μου αρέσουν. Μετά από πολύ ίντερνετ και λίγο μαγαζιά, πήρα το Dainese Zentex. Του έβαλα και την πλάτη από το χειμωνιάτικο μπουφάν μου και "τέλος" :D Με ξενίζει το ότι είναι κοντό (σε σχέση με το gore-tex χειμωνιάτικο που έχω) αλλά είναι πολύ άνετο και ενώ το μισό είναι... δίχτυ ο αέρας δεν γίνεται ενοχλητικός ακόμα και στα 160 μετά από αρκετή ώρα σε δημόσια υπηρεσία (ιδρωμένος). Δεν το έχω βγάλει "βόλτα" βράδι ακόμα να δω αν κρυώνω... Καλομαθημένος, το ξέρω. Δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς "πανοπλία", απορρώ πως οδηγούν όλοι "γυμνοί" ρε γαμώτο... ΟΚ ιδρώνεις λιγάκι παραπάνω, αλλά από το να ιδρώνεις στο ΚΑΤ, δεν είναι καλύτερο λίιιιγη ταλαιπωρία με το μπουφανάκι; Έχει πλάκα που ακόμα και περπατώντας νιώθεις τον αέρα να το διαπερνά!
aman17-2
14/06/2007, 20:43
λιγο off topic αλλά να το πώ
πήγα να δω για παντελόνι
είδα ένα καλοκαιρινό που πάνω από τα γόνατα άνοιγε σαν τσέπη για να παίρνει αέρα το πόδι
πολύ καλό 145 ευρώ αλλά όχι αδιάβροχο....
είδα το odessa all weather gore-tex 100 % αδιάβροχο κ 100 % αναπνοή λένε (με εγγύηση)
έχει μέσα κ επένδυση που βγαίνει..
μπήκα σε δίλημμα....
φουλ καλοκαίρι με αρκετά λεφτά μείον όλο τον καιρό ζεστούτσικο το καλοκαίρι 225
αλλά αφού δεν θα το έχω για κοντινές αποστάσεις αλλά ταξίδια προτίμησα το 2ο (γιατί μετά θα έπρεπε να πάρω και χειμωνιάτικο οπότε πάλι άλλα τόσα)
άντε να δούμε...
από Σάββατο θα το δοκιμάσω κ θα σας πω (σε νέο τόπικ ή σε όποιο υπάρχει ήδη μην το μαμίσουμε κ αυτό)
:) :)
amyroukai
15/06/2007, 10:12
Αυτό που είδες με τους αεραγωγοί (LOL) είναι το Drake Air λογικά. Όντως το "καλοκαιρινό" - "χειμωνιάτικο" συνολάκι είναι πρόβλημα. Οικονομικό πρόβλημα δηλαδή... :)
Τελικά τα παιδιά με τα Draggins πουλάνε μόνο χονδρική αλλά από το τηλέφωνο δε μου είπε σε ποιό μαγαζί τα έχουν δώσει... Αν δε μου τη βαρέσει να τα παραγγείλω από Αγγλία, θα περιμένω το επόμενο track day να τους ξαναδώ στα Μέγαρα και να δούμε από κοντά μήπως και γίνει κάτι... Αυτό το γ... Ελληνικό στυλάκι ώρες ώρες μου τη δίνει. Άντε και εισήχθησαν, τώρα ποιός θα έχει υπομονή να τα ψάχνει; Βάλε τους συνεργάτες στη σελίδα να τελειώνουμε... Κύριοι, τα βρίσκετε σε αυτά τα μαγαζιά. "Τέλος" :)
Θα πάω να δω και το καλοκαιρινό παντελόνι της BMW που βγαίνουν τα πατζάκια και γίνεται βερμούδα.
amyroukai
06/07/2007, 19:38
Πιάσανε οι ζέστες και εξαφανιστήκαμε όλοι ε;;; :D Δεν πειράζει.
Πήρα μπαγκαζιέρα! :) Kappa, K49. Φωτογραφίες σε λίγο. ?240... Μαζί με βάση & μπράτσα.
Και αύριο ξημερώματα λέω να ανέβω μια Θεσσαλονίκη να δω και ταξιδάκι επιτέλους... :) Πάντως εκτός από δυνατό πλάγιο αέρα που τη νιώθεις, κατά τα άλλα, δεν κατάλαβα να υπάρχει. Και έχω και την υποψία ότι έχει στρώσει τη ροή του αέρα στα πολλά και δε με ενοχλεί στο κράνος τόσο πολύ.
Ζελατίνα, θα πάω να παραγγείλω στο Μπαξεβάνη της Puig τελικά, όμως όπως μου είπαν παράγεται τέλη Ιουλίου και παράδοση 15άυγουστο??? Κάτι λιγότερο από ?90 αν θυμάμαι καλά.
symplektis
10/07/2007, 08:19
amyroukai ενώ άλλοι εξαφανίστηκαν με τις ζέστες άλλοι επανέρχονται με νέα προβλήματα...
Εδώ και μερικές μέρες η δικιά μου άρχησε καινούργια κόλπα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο μετα τις 4 χιλ. στροφές ο ήχος που κανονικά έπρεπε να αρχίσει να ακούγεται απο την yoshi ακούγεται απο τους λαιμούς... :confused: Αυτό άρχισε εντελώς ξαφνικά και αυτό που φοβάμαι είναι μην έχει σπάσει κανένα O-ring και έχω καινούργια τρεχάματα.. Απο την άλλη μου φαίνεται πως αυτό άρχισε μετά απο το πρώτο πλύσιμο της σε πλυντήριο..
Καμιά ιδέα? :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από symplektis
amyroukai ενώ άλλοι εξαφανίστηκαν με τις ζέστες άλλοι επανέρχονται με νέα προβλήματα...
Εδώ και μερικές μέρες η δικιά μου άρχησε καινούργια κόλπα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο μετα τις 4 χιλ. στροφές ο ήχος που κανονικά έπρεπε να αρχίσει να ακούγεται απο την yoshi ακούγεται απο τους λαιμούς... :confused: Αυτό άρχισε εντελώς ξαφνικά και αυτό που φοβάμαι είναι μην έχει σπάσει κανένα O-ring και έχω καινούργια τρεχάματα.. Απο την άλλη μου φαίνεται πως αυτό άρχισε μετά απο το πρώτο πλύσιμο της σε πλυντήριο..
Καμιά ιδέα? :bigcry:
Δεν μπορεις να δεις εαν χανει απο καπου ?? Με νεκρα, ριξε μερικες γκαζιες και τσεκαρε εκει που πιανουν οι λαιμοι στους κυλινδρους καθως και απο κατω απο τον κινητηρα.
:wave2:
symplektis
10/07/2007, 08:38
Καλώς τον..
Το έψαξα και τουλάχιστον στους εξωτερικούς λαιμούς δεν ένοιωσα κάτι. Αλλά alex14 είμαι 1000% σίγουρος οτι έχει αλλάξει ο ήχος της! Άντε πάλι να τρέχω μέχρι την αντιπροσωπία για να δούμε τι γίνεται....
Αρχικά δημιουργήθηκε από symplektis
Καλώς τον..
Το έψαξα και τουλάχιστον στους εξωτερικούς λαιμούς δεν ένοιωσα κάτι. Αλλά alex14 είμαι 1000% σίγουρος οτι έχει αλλάξει ο ήχος της! Άντε πάλι να τρέχω μέχρι την αντιπροσωπία για να δούμε τι γίνεται....
Μηπως εχει καψει τον υαλοβαμβακα και θελει αλλαγη ? :smilea:
amyroukai
10/07/2007, 13:32
Να και το μωρό με τη βαλίτσα...
Φωτό 1 (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=3gkmmzwq0zijyxgozdnt.jpg)
Φωτό 2 (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=jdjyuzktfvz3jodziwmm.jpg)
Πήγαμε και ταξίδι Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική το ΣΚ, 1200 χιλιόμετρα. Όταν πήγαινα καλά ήταν, μέχρι τα 140 περίπου. Μετά ταλαιπωρία λόγω πίεσης αέρα... Δε με κούρασε. Στην επιστροφή ομολογώ ότι μου έσπασε τα @@, ίσως γιατί είμαι αμάθητος σε ταξίδια, ίσως γιατί είχα κάνει και την εκδρομούλα δεύτερο πόδι μέσω Πολυγύρου το πρωί και είχα κουραστεί λιγάκι, πάντως και ο κwλ0ς μου με ενοχλούσε και τα γόνατά μου και οι πατούσες μου από τους κραδασμούς. Αλλά είπα δε πάει στο καλό, έσκυψα πίσω από τη ζελατίνα, το πλάκωσα 160-170 όπου μπορούσα λόγω κίνησης και δρόμου, βρήκα και ευθεία και είδα 220 (μετά άφησα το γκάζι γιατί μου φάνηκαν πολλά). Κατανάλωση σταθερή... Τι ζώο είναι αυτό το bandit, το πλακώνεις δε το πλακώνεις, ούτε λιγότερα καίει ούτε παραπάνω... Περίεργο!
Ο απολογισμός της επόμενης μέρας, μιά μίνι αλλεργική αντίδραση από μέλισσα που με τσίμπησε στο λαιμό λίγο πριν ξεκινήσω, πιασμένοι τετρακέφαλοι, λίγο πιασμένοι γλουτιαίοι και ο λαιμός του λύκου, ΛΟΛ εννοώ πιάσιμο στους μπροστινούς μύες. Πάντως πέτυχα δύο παλικάρια με KTM Adventure 950 (ίσως και 990, δε ξεχωρίζουν) από Υλίκη και μετά και από τις κινήσεις τους (τέντωμα πόδια, σήκωμα στη σέλα να κυκλοφορήσει το αίμα στα "μαλακά" σημεία) κατάλαβα ότι είχαν τα ίδια "συμπτώματα" με εμένα. Ή χρειάζομαι σκληραγωγία (πιθανό) ή θα πρέπει να πάρω ένα καλό GT αυτοκίνητο για τα μεγάλα ταξίδια... :lol: Θα πρέπει να επαναλάβω με τη ζελατίνα όταν με το καλό την πάρω. Πάντως η βαλίτσα ακόμα και με πολλά και με πλάγιο άνεμο, δεν ενοχλούσε. Και μάλλον πρέπει να βρω να οδηγήσω κανένα CBR XX, ZZR ή κάτι παρόμοιο. Στα SS δε χωράω γμτ για να κάνω απόσταση. Για το επόμενο ταξίδι θα ήθελα λιγότερο "ζουζούνισμα" κραδασμών, καλύτερη κάλυψη αέρα και πιό ήσυχο κράνος... Το μαμημένο Arai ακόμα και με ωτοασπίδες μου τα έκανε ΤΟΣΑ τα αυτιά.
Επίσης θέλω προπόνηση στις πολύ ανοιχτές καμπές, στα 150 αρχίζει και λερώνεται το σώβρακο, αν και η μοτοσικλέτα δε κουνάει/γλιστράει κλπ. Και όπου φοβήθηκα, με λίγο παραπάνω σπρώξιμο στο τιμόνι μιά χαρά έστριψε...
Τα φώτα πάντως είναι σούπερ! Και ακόμα δεν έχω αλλάξει τις λάμπες με τις +50% που έβαλα στο αυτοκίνητο...
Επίσης έφαγε το πίσω λάστιχο!!! Metzeler Sportec M1, πριν το ταξίδι είχε 2 χιλιοστά πέλμα, τώρα πλέον δεν έχει αυλάκωση στο κέντρο! Μέσα σε 5000 χιλιόμετρα; Έλεος... Και να πει κανείς ότι κάνω ινδιανιές/παντιλήκια... Θα το αλλάξω τώρα και από Σεπτέμβρη/Οκτώβρη με βλέπω για dual γόμα, Michelin Pilot Road 2CT ή Bridgestone BT-021 που είναι σκληρά κέντρο και μαλακά πλάι.
Συμπλέκτη, δε το πας στη γιαγιά σου να του ρίξει ένα ξεμάτιασμα; Τι πράγμα είναι αυτό με εσένα πια;;; Αν έκαψε τους υαλοβάμβακες σε τόσο λίγο καιρό, μάλλον πρέπει να τους την κάνεις υπόθετο tri-oval τη Yoshi... Εκτός αν δεν είχαν σφίξει καλά τους λαιμούς ή αν δεν είχαν βάλει κόλλα σπειρώματος και ξέσφιξε κάτι με τους κραδασμούς. Έλεος πιά...
symplektis
10/07/2007, 15:53
alex kai amyroukai αν έχει κάψει τον υαλοβάμβακα απο τα 2500 χμ. θα γίνει ένας μικρός πανικός. Το πρόβλημα είναι όμως οτι τον ήχο τον ακούω απο την μηχανή (δηλαδή απο μπροστά) και όχι απο την yoshi. Τι να πω ρε παιδιά, μυστήρια πράγματα. Θα κλείσω ραντεβού μαλλον αύριο να τους την πάω στα κεντρικά ΜΠΑΣ και βγάλω άκρη.. Τωρα αν αρχήσουν τα παρατράγουδα του στύλ "Μια χαρά ακούγεται" και δεδομένου οτι εκείνοι έβαλαν τους λαιμούς θα γίνει της κακομοίρας! Προς το παρόν φοβάμαι να την ανοίγω γιατί δεν έχει και θερμοκρασία μηχανής. Οπότε αν σηκώσει δεν θα το πάρω χαμπάρι και στο τέλος θα μείνω με κανένα πιστόνι στο χέρι περιμένοντας την express service.. Άντε να δούμε τι άλλο..
aman17-2
10/07/2007, 16:37
1200 κμ με μαμά ζελατίνα?
ΗΡΩΑΣ......
ξανα κάνε με αλλαγμένη κ θα είσαι μια χαρα
όσο πας χαλαρα 100-140 ο κώλος πονάει άσχημα γιατί είσαι κ σε όρθια θέση
160+ ψιλοσκύβεις κ είσαι άρχοντας από όλες τις απόψεις
εγώ σε μια μέρα έγραψα 600+κμ με ταχύτα 160-200 κ μια χαρά
100κμ έκανα 80-120 λόγω κίνησης κ μαμήθηκα......σαν κούτσουρο την ένιωθα την σέλα....
βαλίτσα μισογεμάτη με 225 (για λίγη ώρα) άντεξε....
vasdekiss
10/07/2007, 21:03
Αφού ξεκινήσαμε τα ταξιδιωτικά με τα bandit ρίξτε μια ματιά στο γειτονικό forum (http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=8956&hl=), όπου έγραψα για την πρώτη βόλτα με το δικό μου. Τα λέμε...
amyroukai
11/07/2007, 10:23
Το διάβασα και χάζεψα, είμαι πολύ κάφρος ακόμα. Όπου και να πάω, είτε με αυτοκίνητο είτε τώρα με τη μηχανή, το μόνο που θυμάμαι είναι στροφές, ποιότητα ασφάλτου και ταβέρνες... Η διασκέδαση μου στις διακοπές είναι το στρίψιμο και η μάσα, άντε και οι παραλίες! :D Τα χωριά υπάρχουν δεν υπάρχουν δε τα προσέχω, αν και λόγω επαγγέλματος θα έπρεπε. Ωραίος vasdekiss, πάντα τέτοια.
Συμπλέκτη σε μια φιλική κουβέντα στην έκθεση μοτοσικλέτας με παλιό αγωνιζόμενο και μπαμπά αγωνιζόμενου, μου έλεγε ότι στη μοτοσικλέτα του γιου του, οι υαλοβάμβακες θέλανε αλλαγή μετά από κάθε αγώνα με κάποιες μάρκες και σε κάποιες έσπαζαν και τα διαφράγματα. Του είχε τύχει μετά από σέρβις να χαλάσει η εξάτμιση στα δοκιμαστικά... Μετά έβαλε μία εταιρία και έβγαλε όλη τη χρονιά χωρίς σέρβις στην εξάτμιση και δεν την άλλαξε από τότε. Δες τι θα σου πουν, έχει ενδιαφέρον το θέμα. Θερμοκρασία γιατί να ανεβάσει το bandit; Λόγω εξάτμισης;
Άσχετο ερώτημα αλλά και καίριο μαζί: Με τι σαπούνι/καθαριστικό την πλένετε; Αυτό του αυτοκινήτου αφήνει σημάδια. Προτάσεις κανείς;
symplektis
11/07/2007, 10:27
Απλά ανησυχώ για το τι γίνεται αν δεν κουμπώνουν καλά οι λαιμοί. Τα καυσαέρια που καταλήγουν? Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει? Όλα αυτά με προβληματίζουν... Θα δείξει...
Update: Μόλις μίλησα με την αντιπροσωπία. Μου κλείσαν ραντεβού για τις 19! Ο μάστορας που μίλησα μου είπε κοφτά οτι είναι οι φλάτζες. Αν με χρεώσουν εργατικά ή ανταλλακτικά (δεδομένου οτι η εγκατάσταση των λαιμών έγινε απο αυτούς πρίν απο 1 μήνα) θα γίνει φασαρία..
Ο μάστορας που μίλησα πάντως μου είπε οτι ακόμα και να χάνει απο τους λαιμούς μπορώ να την κυκλοφορώ κανονικά.. Κάποιος με τεχνικές γνώσεις να μου πει μια γνώμη γιατί για κάποιο λόγο δεν πολυεμπιστεύομαι την συμβουλή αυτή.
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέος στο forum και έχω μια απορία.
Πρίν 3 εβδομάδες αγόρασα το νέο bandit 650. Eίμαι πολύ ευχαριστιμένος με την συγκεκριμένη μηχανή. Φοράει τα bridgestone batlax bt 020r. Σε καλή άσφαλτο όλα είναι μιά χαρά.
Άν όμως πατήσει τίποτα νερά και ανοίξεις λίγο το γκάζι πρέπει να κάνεις μαγικά για να κρατήσεις τα χαστούκια της ουράς.
Μπορεί κάποιος να μου πεί εάν αυτό είναι normal;
Μήπως τα λάστιχα δημιουργούνε το πρόβλημα;
Ευχαριστώ.
amyroukai
12/07/2007, 10:13
@Αντρέας: Τα BT020 είναι μιά χαρά λάστιχα, αν και λίγο παλιά σε σχεδίαση. Για να νερά μη σκας και πολύ, όλες το ίδιο κάνουν. Όταν είναι βρεγμένο κάτω, α-π-α-λ-ά με όλα τα χειριστήρια. Είναι που είναι βρώμικοι οι δρόμοι, όταν έχουν και λίγο νερό (που συνήθως δεν είναι και νερό σκέτο, αφού έρχεται από πλύσιμο αυτοκινήτων/μπαλκονιών κλπ) γλιστράνε πολύ. Μάλλον έχεις βαρύ χέρι Αντρέα, δε φταίει τίποτα άλλο... ;) Μη το καρυδώνεις το γκάζι όπου να 'ναι! Άσε που αν πρέπει να κάνεις μαγικά με το Bandit που είναι σταθερό στα γλιστρήματα, με άλλη μοτοσικλέτα μάλλον θα μέτραγες την άσφαλτο. :beer:
Παρήγγειλα ένα πισινό pilot road 2 με τη διπλή γόμα. Το μπροστινό παραμένει το bridgestone BT-011. Είναι λίγο κουλό το να έχεις άλλο εμπρός και άλλο πίσω, το ξέρω, αλλά γμτ από τη μία δε βγαίνω να τα αλλάξω και τα δύο, από την άλλη το μπροστινό έχει καλή γόμα (είναι supersport λάστιχο) και αρκετό πέλμα και το λυπάμαι να το πετάξω. Εξάλλου την αγόρασα με δύο διαφορετικά λάστιχα (Metzeler Sportec M1 το πίσω), μη χαλάσω την παράδοση!!! :lol: Λογικά κατά Οκτώβρη μεριά που θα έχει φαγωθεί και το εμπρός, θα αλλαχτεί.
Με την ευκαιρία θα τεντώσω και την αλυσίδα. Αντί για τα 3 εκατοστά "τζόγο" που λέει το βιβλιαράκι ότι πρέπει να έχει, έχει φτάσει... τα διπλά! Το λάδωμα το πρόσεχα, το τέντωμα η αλήθεια είναι ότι το είχα αμελήσει. Την άκουγα με σταθερό γκάζι αλλά δεν κατάλαβα γιατί έκανε έτσι... Ο άσχετος πρωτάρης. Ουγκ.
πρέπει να κανονισουμε μια συνάντηση με τα μοτορια μας να πουμε και τους πονους μας για το
τι καπρίτσια μας έχει κάνει.
VegasKitty
13/07/2007, 14:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από lygonis
πρέπει να κανονισουμε μια συνάντηση με τα μοτορια μας να πουμε και τους πονους μας για το
τι καπρίτσια μας έχει κάνει.
Και οταν το κανετε αυτο, αν ανοιξετε ενα θρεντακι για να πειτε και σε μας
τα υπολοιπα παιδακια που θα παμε να παρουμε τη Λησταρχινα τι να περιμενουμε :D
freewind 650
13/07/2007, 19:11
Καλησπερα και απο μενα.
Παει το freewind :bigcry: .
Tωρα περιμενω το Bandit S ABS
Mου ειπαν τελος του μηνα, και 6400 Ε .
Μέχρι να έρθει θα σκάσω! Ελπίζω να αξίζει την αναμονή!
Πάντως από το Freewind ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
chris1980
14/07/2007, 00:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από freewind 650
Καλησπερα και απο μενα.
Παει το freewind :bigcry: .
Tωρα περιμενω το Bandit S ABS
Mου ειπαν τελος του μηνα, και 6400 Ε .
Μέχρι να έρθει θα σκάσω! Ελπίζω να αξίζει την αναμονή!
Πάντως από το Freewind ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
το εφεραν με ΑΒS?ποτε εγινε αυτο?
ειχα παει πριν απο 3 εβδομαδες να ρωτησω για τον ληστη και μου ελεγαν οτι δεν ξερουν αν θα το εισαγουν με ABS...απο φθινοπωρο ελεγαν και βλεπουμε
amyroukai
14/07/2007, 08:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
να πειτε και σε μας τα υπολοιπα παιδακια που θα παμε να παρουμε τη Λησταρχινα τι να περιμενουμε :D
;) Αν δε βαριέσαι να διαβάσεις αυτό το thread, θα δεις ότι εκτός από το Συμπλέκτη που ταλαιπωρείται δυστυχώς με διάφορα από την αρχή, ουδείς άλλος είχε κάτι σοβαρό ποτέ... Και σε Ευρωπαϊκά περιοδικά και fora που έχω δει, λένε ότι γενικά "δε σπάει, δε χαλάει". Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι το υδρόψυκτο θα είναι διαφορετικό. Ίσα ίσα που το ενισχυμένο πλαίσιο λένε ότι το κάνει να στρίβει ακόμα καλύτερα. Τα παραπάνω κιλά δε με ενθουσίασαν, αλλά κρίνοντας από το δικό μου, τα καταλαβαίνεις μόνο όταν ξεπαρκάρεις σε δρόμο με κλίση. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι πως κατά 90% ότι aftermarket ανταλλακτικό θελήσεις, θα πρέπει να γίνεται παραγγελία για εσένα, όπως πχ η ζελατίνα που θέλω τώρα, γιατί το bandit δεν έχει πουλήσει πολύ και δεν στοκάρουν τίποτα. Πάντως με τις προσφορές της Yamaha στο Fazer, ομολογώ ότι αν κοίταγα για καινούριο, θα έμπαινα σε σκέψεις...
Κυνηγώντας φίλο με triumph speedfour στο βουνό (κανείς δεν πήγαινε όριο, χαβαλέ σβέλτη βόλτα κάναμε) παρ' όλο που θεωρητικά έχει 15 άλογα παραπάνω και 30 κιλά λιγότερα (βάλε και άλλα 10 λιγότερα από εμένα ο αναβάτης του :rotflmao: ), το bandit ήταν παντού κοντά στις στροφές (ανοιχτές, από 120-160χλμ) και κέρδιζε πολύ στις ανηφορικές ευθείες. Γενικά έβγαλα όλη τη διαδρομή κυρίως με 5η και 6η, ενώ ο φίλος μου άλλαζε συνέχεια, για να κρατάει το μοτέρ στη ροπή του. Έχει κρυφά χαρίσματα ο ληστής... Δεν είναι glamorous μοτοσικλέτα αλλά δε σε κάνει ρεζίλι πουθενά ;)
Και για να πω και το off topic μου που τόσο λατρεύω, το καινούριο GSX-F τι ηλίθια σύλληψη ήταν; Είδα τις φωτογραφίες και ενθουσιάστηκα μέχρι που πρόσεξα το πλαίσιο του bandit μετά το fairing και διάβασα και τα κειμενάκια. Αντί να βάλουν ένα fairing στο GSR, να φτιάξουν ένα μεσαίο σπορ τουρίστα όπως ήταν κάποτε τα yamaha thunderace και τα Kawasaki ZZR600 που δεν υπάρχει πλέον στην αγορά, αλλά και το Honda CBR-F που ζει ακόμα, έφτιαξαν ένα περίεργο πράγμα που οπτικά υπόσχεται πολλά, αλλά με τα κιλά του Bandit + τα κιλά του fairing και χωρίς αλλαγές στο μοτέρ, στην πράξη δε θα πραγματοποιήσει. Έλεος... Αν θέλαμε full fairing στο Bandit, έχει η Suzuki δικό της και η Metisse επίσης. Το κενό στα μεσαία sport-touring παραμένει... :sad:
;) Αν δε βαριέσαι να διαβάσεις αυτό το thread, θα δεις ότι εκτός από το Συμπλέκτη που ταλαιπωρείται δυστυχώς με διάφορα από την αρχή, ουδείς άλλος είχε κάτι σοβαρό ποτέ... Και σε Ευρωπαϊκά περιοδικά και fora που έχω δει, λένε ότι γενικά "δε σπάει, δε χαλάει". Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι το υδρόψυκτο θα είναι διαφορετικό. Ίσα ίσα που το ενισχυμένο πλαίσιο λένε ότι το κάνει να στρίβει ακόμα καλύτερα. Τα παραπάνω κιλά δε με ενθουσίασαν, αλλά κρίνοντας από το δικό μου, τα καταλαβαίνεις μόνο όταν ξεπαρκάρεις σε δρόμο με κλίση. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι πως κατά 90% ότι aftermarket ανταλλακτικό θελήσεις, θα πρέπει να γίνεται παραγγελία για εσένα, όπως πχ η ζελατίνα που θέλω τώρα, γιατί το bandit δεν έχει πουλήσει πολύ και δεν στοκάρουν τίποτα. Πάντως με τις προσφορές της Yamaha στο Fazer, ομολογώ ότι αν κοίταγα για καινούριο, θα έμπαινα σε σκέψεις...
Κυνηγώντας φίλο με triumph speedfour στο βουνό (κανείς δεν πήγαινε όριο, χαβαλέ σβέλτη βόλτα κάναμε) παρ' όλο που θεωρητικά έχει 15 άλογα παραπάνω και 30 κιλά λιγότερα (βάλε και άλλα 10 λιγότερα από εμένα ο αναβάτης του :rotflmao: ), το bandit ήταν παντού κοντά στις στροφές (ανοιχτές, από 120-160χλμ) και κέρδιζε πολύ στις ανηφορικές ευθείες. Γενικά έβγαλα όλη τη διαδρομή κυρίως με 5η και 6η, ενώ ο φίλος μου άλλαζε συνέχεια, για να κρατάει το μοτέρ στη ροπή του. Έχει κρυφά χαρίσματα ο ληστής... Δεν είναι glamorous μοτοσικλέτα αλλά δε σε κάνει ρεζίλι πουθενά ;)
Και για να πω και το off topic μου που τόσο λατρεύω, το καινούριο GSX-F τι ηλίθια σύλληψη ήταν; Είδα τις φωτογραφίες και ενθουσιάστηκα μέχρι που πρόσεξα το πλαίσιο του bandit μετά το fairing και διάβασα και τα κειμενάκια. Αντί να βάλουν ένα fairing στο GSR, να φτιάξουν ένα μεσαίο σπορ τουρίστα όπως ήταν κάποτε τα yamaha thunderace και τα Kawasaki ZZR600 που δεν υπάρχει πλέον στην αγορά, αλλά και το Honda CBR-F που ζει ακόμα, έφτιαξαν ένα περίεργο πράγμα που οπτικά υπόσχεται πολλά, αλλά με τα κιλά του Bandit + τα κιλά του fairing και χωρίς αλλαγές στο μοτέρ, στην πράξη δε θα πραγματοποιήσει. Έλεος... Αν θέλαμε full fairing στο Bandit, έχει η Suzuki δικό της και η Metisse επίσης. Το κενό στα μεσαία sport-touring παραμένει... :sad: :
+1 :a10:
96437
VegasKitty
14/07/2007, 16:12
Μονο λιγους μηνες υπομονης ακομα.....
:a8: :a8: :a07: :a07:
υ.γ. το μονο που λειπει απο τη φωτο ειμαι εγω :look:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
96452
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Μονο λιγους μηνες υπομονης ακομα.....
:a8: :a8: :a07: :a07:
υ.γ. το μονο που λειπει απο τη φωτο ειμαι εγω :look:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:a46: :a46:
:a2:
:beer:
freewind 650
16/07/2007, 22:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris1980
το εφεραν με ΑΒS?ποτε εγινε αυτο?
ειχα παει πριν απο 3 εβδομαδες να ρωτησω για τον ληστη και μου ελεγαν οτι δεν ξερουν αν θα το εισαγουν με ABS...απο φθινοπωρο ελεγαν και βλεπουμε
Εμενα μου ειπαν οτι τελος του μηνα θα ειναι εδω .Ελπιζω να μην ειναι παραμυθι και παμε απο μηνα σε μηνα γιατι εδωσα και το freewind και τωρα ειμαι σκετος .
amyroukai
17/07/2007, 09:39
Θα ήταν ηλίθιο να μη το φέρουν με ABS. Θα ήταν και το μόνο "πολιτικό" μοντέλο που δε θα είχε! Άντε με το καλό.... :beer:
αμάρτησα.... :D Πέρασα "τυχαία" από μια αντιπροσωπεία BMW και χάζευα την επόμενη μου ερωμένη, έχω πάθει πλάκα με το Κ1200S και το R1200GS ειδικά αφού τα καβάλησα (ναι ξέρω, πρέπει να βρω και τα λεφτά) και είδα ένα ωραίο παντελονάκι να μου φωνάζει από την κρεμάστρα... "Αγόρασέ με". Το δοκίμασα, μου άρεσε, το πήρα... :) BMW Summer 2 pants (http://specials.bmw-motorrad.com/com/en/products/riderspoint/index_frameset.html?content=../motorcycle_suits/jackets_trousers/jackets_trousers_t_summer2.html) αν δε βαριέστε να δείτε τον κατάλογο. Μπεζ, "στρατιωτικού" τύπου με τσέπες στο πλάι, δε μοιάζει με μοτοσικλετιστικό, αυτό ήταν που μου άρεσε κιόλας. Αφαιρούμενα γόνατα/κνήμες και αφαιρούμενα πατζάκια για να γίνεται βερμουδάκι. ?185 μετρητά... Cordura 500. Όχι άλλο μαύρο!!! Όχι άλλο κάρβουνο!!! Θα το βάλω σήμερις να το δω και στην πράξη. Η κοπέλα γκρινιάζει βέβαια γιατί "φοριούνται πιο φαρδιά αυτά τα παντελόνια" (αλλά δε σκέφτεται ότι το φαρδύ παντελόνι φουσκώνει και σπάει @@ μετά από κάποια χιλιόμετρα) και το ύφασμα κάτι δε της κάνει αλλά στου κουφού την πόρτα... :D Α γράφει και BMW motorrad στη μία τσέπη αλλά είναι διακριτικό. Να μου θυμίζει και το στόχο...:sun:
aman17-2
17/07/2007, 14:08
μόνο εδώ δεν έρχεται με ABS γμτ.........
εγώ την άφησα για κάγκελα
και για τις βάσεις των 2 πλαινών βαλιτσών
απόγευμα λογικά θα την έχω....
symplektis
19/07/2007, 11:00
Εγω σήμερα το πρωί την πήγα στην αντιπροσωπία και την άφησα εκεί. Το περίεργο είναι οτι απο όλοι με κοιτάγανε σαν να έλεγα ανέκδοτο όταν περιέγραφα το πρόβλημα. Και όμως είναι υπαρκτό ρε παιδιά. Είναι λογικό να μην ακούω πια την Yoshimura? Λέτε να μην ήξερα τι άκουγα τόσους μήνες ώς ήχο της μηχανής μου? Και το περίεργο είναι πως το πρόβλημα ακούγεται μετά τις 4,500 στροφές και όταν ζοριστεί (δηλαδή αν την ανοίξεις και κρατήσεις σταθερό το γκάζι στις 4,500 - 5000 στροφές) ή ακόμα χειρότερα αν το αφήσεις.
Όπως και να έχει κάτι μου λέει οτι θα με πάρουν σε λίγη ώρα και θα μου πουν οτι την έλεγξαν και την βρήκαν ΟΚ.. Και μετά τι κάνουμε?? Το σενάριο επειδή οι λαιμοί είναι καινούργιοι να έγιναν συστολές ή διαστολές και να μην κάθονται πια καλά στις βάσεις δεν είναι πιθανό σενάριο? (Απο μηχανικά δεν ξέρω τίποτα, υποθέσεις κάνω).
vasdekiss
19/07/2007, 16:00
Χθες συναντήθηκα στο δρόμο με ένα Κ7 μπορντώ. Πολύ όμορφο... αλλά το δικό μου (μας) είναι ομορφότερο :p
@aman17-2: περιμένουμε φωτογραφίες... :beer:
amyroukai
19/07/2007, 19:09
Συμπλέκτη το απλά να συνήθισες τον ήχο το αποκλείεις; Το να "κουνήθηκαν" οι λαιμοί είναι δύσκολο. Είναι πιθανό να χαλάρωσαν κάποιες βίδες, αλλά σε τέτοιο βαθμό... Κάτσε να δούμε τι θα σου πουν.
Band(age)it
20/07/2007, 03:28
Χαιρετε...!
Πηρα λοιπον και γω το νεο Bandit και αν εξαιρεσεις τα καπως παραπανησια κιλα που ταλαιπωρουν εντος πολεως και του προσδιδουν καταναλωση αυτοκινητου αλλα προβληματα δεν εχει...
Προχτες του κανα το πρωτο σερβις και καλως η κακως δεν το εκανα στην Suzuku καθοτι εχοντας φιλο μηχανικο και μαλιστα καλο ηθελα να την ξερει απο μικρη ωστε να μην αναρωτιεται μετα αν εκανε τον ταδε ηχο πιο πριν η αν αυτη η βιδα οντως υπηρχε οταν κατασκευαστηκε το μοτορι...
Σημειωση -
Το πηρα απο καταστημα-αντιπροσωπο της Suzuki που μου αφησε τις χειροτερες εντυπωσεις..ενδεικτικα :
Την ειχα παραγγειλει μπορντω..δεν την ειχαν ετοιμοπαραδοτη...παραγγελια...μετα απο μια βδομαδα πεφτει τηλεφωνο...σας φεραμε το ΜΠΛΕ Bandit που παραγγειλατε...
Μια ακομη εβδομαδα μετα εφεραν το μπορντω...ο εν λογω πωλητης μου εταξε - Συναγερμο META - Κουκουλα - δωρεαν πινακιδες/τελη...
Εδω να σημειωσω οτι δεν ειναι τα εξτρα λεφτα που εδωσα για να βαλω τον συναγερμο που εν τελει ηθελα...ειναι το δουλεμα...λαθος μου που δεν πηγα να τσακωθω για την κοροιδια τους..κουκουλα ουτε μου δωσαν εν τελει ουτε που την ζητησα...να τη βαλουν εκει που ξερουν...
Οταν μου δωσαν την αδεια και τα χαρτια μου ζητησαν να πληρωσω ακομα και αυτα που ο εν λογω πωλητης-ιδιοκτητης ετυρβαζε οτι μου χαριζει...
Να προσθεσω οτι προκειται για μεγαλο καταστημα Suzuki σε κεντρικοτατο σημειο και οχι του κυρ Μητσου...
Τετοια ατομα χαλανε το ενδοξο (το ποιο? :p ) ονομα μιας καλης εταιρειας οπως η Suzuku...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Χαιρετε...!
Πηρα λοιπον και γω το νεο Bandit και αν εξαιρεσεις τα καπως παραπανησια κιλα που ταλαιπωρουν εντος πολεως και του προσδιδουν καταναλωση αυτοκινητου αλλα προβληματα δεν εχει...
Είσαι σίγουρος για την κατανάλωση αυτοκινήτου?Καίει περίπου 5,5 λίτρα ανά 100 κμ.Απολύτως λογική κατανάλωση για 650 cc.Το δικό σου πόσο καίει?
aman17-2
20/07/2007, 07:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
Είσαι σίγουρος για την κατανάλωση αυτοκινήτου?Καίει περίπου 5,5 λίτρα ανά 100 κμ.Απολύτως λογική κατανάλωση για 650 cc.Το δικό σου πόσο καίει?
+1
symplektis
20/07/2007, 08:49
Όπως το πρόβλεψα έτσι έγινε... (Δεν έλεγα καλύτερα 5 + 1 νούμερα??). Με πήραν τηλ. για να μου πουν οτι την έλεγξαν και δεν βρήκαν κάτι. Οταν πήγα να την πάρω μου είπε ο μάστορας οτι έσφιξε λίγο τις βίδες στους λαιμούς αλλά μέχρι εκεί. Τι να πω.. Αν λένε οτι είναι οκ θα πάω πάσο. Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να μου φάνηκε ξαφνικά οτι άλλαξε ήχο. Αν ξαναπετύχω κανένα bandit με yoshi στον δρόμο θα προσπαθήσω να το ακούσω για να δω τι γίνεται.. Μέχρι τοτε.. :(
Band(age)it
20/07/2007, 13:44
Εεεε και γω τοσο ειχα διαβασει οτι πρεπει να καιει αλλα στην δικη μου περιπτωση η αυτονομια εντος πολεως πεφτει δραματικα - μου βγαζει περιπου 150 χλμ πριν μπει η ρεζερβα...
Στην εθνικη οντως δεν καιει τιποτα...
vasdekiss
20/07/2007, 16:00
Καλοτάξιδος και πάντα όρθιος Band(age)it. Τα λέμε...
Band(age)it
21/07/2007, 00:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
Καλοτάξιδος και πάντα όρθιος Band(age)it. Τα λέμε...
Και να θες να πεσεις με αυτη τη μηχανη δε γινεται..βρισκει η εξατμιση πρωτη και σε κραταει :P
symplektis
23/07/2007, 08:16
Λοιπόν μου φαίνεται οτι θα αυτοανακυρηχθώ ως ο πιο προβληματικός της παρέας.. Εκεί που τα νεύρα μου είχαν γίνει κρόσια για τον ήχο της εξάτμισης τωρα η χοντρούλα μου αποφάσισε να μου σπάσει για άλλη μια φορά τα νεύρα.. Αυτή την φορά ο λόγος για ένα καινούργιο ήχο. Μεταλλικός και ασύγχρονος σαν καδενάκι να χτυπάει... Πιο οξύς απο τις βαλβίδες. Δεν το πάω απο την αντιπροσωπία γιατί πάλι θα μου πουν οτι είναι φυσιολογική και θα εκνευριστώ. Το πολύ πολύ αν πάθει κάτι εγγύηση έχει... Τι θα γίνει με αυτή την ιστορία?? :bigcry:
amyroukai
23/07/2007, 22:36
Θα σε ανακηρύξω "νυχτερίδα" για τα σούπερ αυτιά σου. Η αλήθεια είναι, ότι αν κάτσεις και το ακούσεις προσεκτικά, έχει όντως πολλούς μηχανικούς θορύβους. Προσωπικά τους αγνοώ, αφ'ενός γιατί δεν ξέρω αν είναι όντως "πρόβλημα" αφ'ετέρου γιατί είναι παλιάς σχεδίασης μοτέρ, με μεγάλες ανοχές, αερόψυκτο που σίγουρα είναι πιο "θορυβώδες" από οτιδήποτε άλλο έχω οδηγήσει και από τη στιγμή που τραβάει καλά, που δεν καίει λάδι, που δεν αλλάζει η κατανάλωση, το ρελαντί είναι σταθερό, παίρνει αμέσως μπροστά κλπ, δε με απασχολεί! Οι ζημιές τέτοιου τύπου πάντα γίνονται αντιληπτές κάπως.
Έφτασα και τις 12000 χιλιόμετρα (τα 6000 δικά μου) και θα πάει για σέρβις μέσα στην εβδομάδα. Σε έναν εδώ στο Χαλάνδρι λέω να πάω, μικρό μαγαζάκι αλλά εξουσιοδοτημένο. Με τα "επίσημα" σέρβις του Σφακιανάκη σπάστηκα από τότε με το καλωδιάκι και εκτός αν δω ότι η δουλειά του μάστορα εδώ δε μου αρέσει, θα τους μποϋκοτάρω.
Το λαστιχάκι πίσω είναι εξαιρετικό! Αν και το Metzeler ήταν SS σύνθεση και χάραξη, το Road2 φαίνεται να κρατάει καλύτερα στις στροφές δίνοντας καλύτερη αίσθηση και δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλά πιο "γλυκό" πλάγιασμα, ενώ το Metzeler είχε μια αστάθεια όσο έγερνε η μηχανή και αν και θεωρητικά έχει πιο γρήγορη κορώνα, δεν έδινε εμπιστοσύνη για να βάλεις δύναμη να πλαγιάσεις γρήγορα. Το Road2 είναι επίσης πιο άνετο στις λακούβες και έχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά στα βρεγμένα κομμάτια από τα διάφορα πλυσίματα και ποτίσματα διαχωριστικών νησίδων (π.χ. οι ανεύθυνοι/υπεύθυνοι στο Χαλάνδρι πότε θα καταλάβουν ότι η άσφαλτος της Παπανικολή ΔΕΝ χρειάζεται να πλημμυρίζει κάθε βράδι; ) :nono:
Band(age)it
24/07/2007, 03:08
Καμια πρωινη-μεσημεριανη συναντηση ληστων παιζει?Να πιουμ κανα φραπογαλο να γνωριστουν και τα μηχανακια μας...(και εκτος συνεργειου :D )
symplektis
24/07/2007, 09:30
:lol: :rotflmao: :lol: Να και το όνομα... Batman έγινα! Αφού δεν ακουγόταν αυτός ο ήχος μέχρι προχθές! Εγω φταίω? Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να κάνω μία εμβόλιμη αλλαγή λαδιών. Όταν είχα αλλάξει τους λαιμούς είχε σπάσει και ενα καπάκι απο δεξιά με αποτέλεσμα να μου βάλουν λάδια στην αντιπροσωπία. Ποιός ξέρει την ποιότητα του λαδιού που χρησιμοποίησαν. Σίγουρα αυτό δεν θα φτιάξει τον ήχο της εξάτμισης αλλά ίσως βοηθήσει λίγο στο τελευταίο απόκτημα.
Τώρα για τον καφέ πρωί και μεσημέρι καθημερινής λίγο ως πολύ δύσκολο εκτός και αν είναι τις μέρες που θα μείνουν απο την άδεια και δεν θα λείπω.. Απο την άλλη αν κανονιστεί κάτι ΣΚ είμαι μέσα. :beer:
Band(age)it
24/07/2007, 11:39
Εγω δουλευω απογευματινος οποτε μου κανουν και τα αφτερ μαγαζια για :beer: :beer: