View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
SHOOTER045
27/02/2016, 11:48
Απο βδομάδα τα ραβασακια μέσω εφορίας.
atom_smasher
27/02/2016, 11:56
Άντε καλή αρχή.
παλι 14ωρα θα κλεινουμε το γραφειο......... πφφφφ
el-Gatto
27/02/2016, 12:16
παλι 14ωρα θα κλεινουμε το γραφειο......... πφφφφ
Αμα είναι "παραγωγικά" ,προς τι το "πφφφφ" ?
AristidisZ
27/02/2016, 12:17
Προφανώς δε θα ναι δικό του το γραφείο ;)
RaGe_Raptor
27/02/2016, 12:18
Ή είναι από τους "τραβάτε με κι ας κλαίω" :p
notakos600
27/02/2016, 12:22
Άρα αλήθεια έλεγαν για το πίπ@-κώλο....
Είναι μερικά πράγματα τελικά που και τα λένε και τα κάνουν.
(Ιδίως ό,τι έχει να κάνει με είσπραξη να συμπληρώσω)
Το επόμενο που μένει μα δούμε είναι το πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις και αν θα δωθεί παράταση στην προθεσμία λήξης...
AristidisZ
27/02/2016, 12:31
Είναι μερικά πράγματα τελικά που και τα λένε και τα κάνουν.
(Ιδίως ό,τι έχει να κάνει με είσπραξη να συμπληρώσω)
Το επόμενο που μένει μα δούμε είναι το πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις και αν θα δωθεί παράταση στην προθεσμία λήξης...
Κοίταξε, το συγκεκριμένο κατ εμέ είναι σωστό, συμφωνώ ότι η διαδικασία για να αποδείξεις την ακινησία ενός οχήματος είναι γραφειοκρατική και χρονοβόρα αλλά από εκεί και πέρα εφόσον είναι αυτή, όποιος θέλει να το κάνει πρέπει να την ακολουθήσει
Και επειδή θεωρώ ότι στα 100 ανασφάλιστα τα 50 κινούνται, αυτό το μέτρο είναι σωστό...
SHOOTER045
27/02/2016, 12:40
Απο ενημέρωση -κουβέντα που είχα με συνάδελφό αξιωματικό της τροχαίας, η ΓΓΠΣ παίρνει βαση δεδομένων απο τις ασφαλιστικές ,την τροχαία δυο φορές ανα έτος.
Σεπτέμβρη και Φλεβάρη.
Και απευθείας στην εφορία και στο αφμ του οφειλέτη- παραβάτη όπως το ενφια.
Απο αρχές του μήνα θα αρχίσουν οι ειδοποιήσεις (με κάθε επιφύλαξη πάντα αν δεν το ακυρώσουν η αναβάλουν τελευταία στιγμή)
Στην συνέχεια έχουν σειρά τα ΚΤΕΟ και τα 50άρια γι αυτό και απο φέτος τα παραβολα είναι ηλεκτρονικά αρα ενημερώνεται αμέσως η ΓΓΠΣ οτι πληρωσες.
Υπ όψιν τα 50αρια ανανεωνονται τους 3 πρώτους μήνες του έτους.
Και αυτό με κάθε επιφύλαξη όπως είπα παραπάνω
η απο κατω απαντηση.... δικο μου ειναι το γραφειο αλλα ενταξει αλλο ειναι να δουλευεις παραγωγικα και αλλο να τραβας ζορια για τους <<χαρακτηρισε τους οπως θελεις>> που μενουν ανασφαλιστοι επειδη ετσι γουσταρουν και τωρα πηρε ο κωλος τους φωτια
Ή είναι από τους "τραβάτε με κι ας κλαίω" :p
Απο ενημέρωση -κουβέντα που είχα με συνάδελφό αξιωματικό της τροχαίας, η ΓΓΠΣ παίρνει βαση δεδομένων απο τις ασφαλιστικές ,την τροχαία δυο φορές ανα έτος.
Σεπτέμβρη και Φλεβάρη.
Και απευθείας στην εφορία και στο αφμ του οφειλέτη- παραβάτη όπως το ενφια.
Απο αρχές του μήνα θα αρχίσουν οι ειδοποιήσεις (με κάθε επιφύλαξη πάντα αν δεν το ακυρώσουν η αναβάλουν τελευταία στιγμή)
Στην συνέχεια έχουν σειρά τα ΚΤΕΟ και τα 50άρια γι αυτό και απο φέτος τα παραβολα είναι ηλεκτρονικά αρα ενημερώνεται αμέσως η ΓΓΠΣ οτι πληρωσες.
Υπ όψιν τα 50αρια ανανεωνονται τους 3 πρώτους μήνες του έτους.
Και αυτό με κάθε επιφύλαξη όπως είπα παραπάνω
Οι ασφαλιστικες παντως μεσα σε μια ωρα απο την ασφαλιση του αυτοκινητου στελνουν δεδομενα στην ΥΣΑΕ. Οποτε ειναι πιο γρηγορη πιστευω η αντιστοιχιση... το δυο φορες το ετος δε μου καθετε σωστα με τη λογικη μου..... δε ξερω κιολας. Θελει λιγο παραπανω ψαξιμο αλλα θα το μαθω απο βδομαδα που θα ανεβω στις εταιρειες να μαθω περισσοτερα
Tycho Moon
27/02/2016, 17:05
Και επειδή θεωρώ ότι στα 100 ανασφάλιστα τα 50 κινούνται, αυτό το μέτρο είναι σωστό...
Και εγώ θεωρώ ότι στις 100 μοτοσυκλέτες άνω των 600 κυβικών, οι 50 έχουν πάει πάνω από 150km/hr. Ας τους στείλουν από μια κλήση για παραβίαση ορίου ταχύτητας...
motoexelixis
27/02/2016, 17:37
επισης, οπως ειπε πολυ σωστα ο απο πανω, αφου το 100% των μοτοσυκλετων σπανε καθε νομιμο οριο ταχυτητας με δευτερα, ενιοτε και με πρωτη πολλες απο αυτες, ας ριξουμε ενα προστιμο για παραβαση, και αφου πανε που πανε τοσο να ριξουμε και ενα για επικυνδυνη οδηγηση.
Αν ειναι να το παμε στα στερεοτυπα δηλ, ολοι οι ταξιτζηδες ειναι κλεφτες, οι ναυτικοι καυλιαριδες, οι κομμωτες γκευ,και οποιος εχει ανασφαλιστο απατεωνας που κυκλοφορει......
Μ αρεσει που δινετε και δικιο ρε γαμωτο σοβαροι ανθρωποι....
Κυκλοφορει ανασφαλιστος; Αν τον πιασεις σκιστου τα βαρδουλα τελος....
Ολα τ αλλα ειναι βλακιες...
notakos600
27/02/2016, 17:41
Δυστυχώς φίλε μου δεν πάει έτσι...είσαι υποχρεωμένος από το νόμο να έχεις όλα τα απαραίτητα...είτε σε πιάσουν...είτε όχι.
Kαι φυσικά οι νόμοι ισχύουν μόνο γιά εμάς και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει
πάντα να τους τηρούμε και ''αυτοί' μιά ζωή να τους παρακάμπτουν...................
https://www.youtube.com/watch?v=qf8KqAJgtSw
AristidisZ
27/02/2016, 17:57
Και εγώ θεωρώ ότι στις 100 μοτοσυκλέτες άνω των 600 κυβικών, οι 50 έχουν πάει πάνω από 150km/hr. Ας τους στείλουν από μια κλήση για παραβίαση ορίου ταχύτητας...
επισης, οπως ειπε πολυ σωστα ο απο πανω, αφου το 100% των μοτοσυκλετων σπανε καθε νομιμο οριο ταχυτητας με δευτερα, ενιοτε και με πρωτη πολλες απο αυτες, ας ριξουμε ενα προστιμο για παραβαση, και αφου πανε που πανε τοσο να ριξουμε και ενα για επικυνδυνη οδηγηση.
Αν ειναι να το παμε στα στερεοτυπα δηλ, ολοι οι ταξιτζηδες ειναι κλεφτες, οι ναυτικοι καυλιαριδες, οι κομμωτες γκευ,και οποιος εχει ανασφαλιστο απατεωνας που κυκλοφορει......
Μ αρεσει που δινετε και δικιο ρε γαμωτο σοβαροι ανθρωποι....
Χωρίς διάθεση για flame, είναι και οι καιροί πονηροί με τους μοντεράτορες, ότι να ναι ατάκα είπατε αμφότεροι εν προκειμένω
εγώ είπα ότι πιστεύω ότι ένα ποσοστό 50% των ανασφάλιστων οχημάτων κυκλοφορούν
Δεν θέλετε 50% ;
Ας το κάνουμε για εσάς 10%
Τώρα πως βρεθήκαμε στο ότι οι ναυτικοί έχουν μεγάλο μούτσο, είναι ένα από τα άλυτα μυστήρια του μοτο
Από εκεί και πέρα το σκεπτικό
Εγώ δε το καταλαβαίνω, γιατί είναι γνωστό ότι είμαι και λίγο φασιστοχαζούλης
Κι αν δεν τον πιάσεις, γιατί όσο κι αν προσπαθήσεις, στους 100 θα πιάσεις τους 80, τους 90, και στην καρφώσει κάποιος άντε μετά να βρεις άκρη
Τρέξε τον εσύ στο δικαστήριο να του πάρεις το σώβρακο που δεν έχει
Για αυτό ξαναλέω ότι κατά τη γνώμη μου αυτός ο νόμος είναι σωστός
amyroukai
27/02/2016, 18:45
Αν, σε ένα παράλληλο σύμπαν, βγει όλη η τροχαία και σκίσει όσα βάρδουλα πρέπει να σκίσουν, τι στοίχημα ότι θα γίνει νήμα "οι φασίστες τσαιοι βγήκαν να κερδίσουν μπόνους και μεροκάματο στις πλάτες μας".
Όπως και να ' χει, καιρός είναι να εκλείψουν τα ανασφαλιστα. Καλή αρχή.
motoexelixis
27/02/2016, 18:53
Εγω θα ειμαι ο πρωτος παντως που θα επικροτησω μια τετοια κινηση απο πλευρας τροχαιας.
Αντι να στηνονται σε δρομο με οριο 50 και να γραφουν οποιον παει με 60 (πραγματικο περιστατικο και οχι μου ειπαν ακουσα ) να σκισουν οποιον ειναι ανασφαλιστος.
Αυτο που μου την δινει,ειναι το σκεπτικο, επειδη δε μπορω να σε πιασω, θα πληρωσεις ετσι κι αλλιως ,απο τη στιγμη που εχεις πινακιδες αρα κυκλοφορεις....
Εξεταστε το ενδεχομενο να μην ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα, εγω ας πουμε εχω 3 μηχανακια και δυο αυτοκινητα, τα 2 μηχανακια τα κυκλοφορω ολο το χρονο, το 3ο μονο καλοκαιρι.
Τα αυτοκινητα ενω τα κυκλοφορω χειμωνα, το καλοκαιρι δε θελω να τα βλεπω.....
Θα στησουμε καραουλι αν ειναι στις εφοριες, αναλογως την εποχη, να παιρνουμε και να δινουμε πινακιδες...
ή θα μειωθουν τα ανασφάλιστα , ή θα αυξηθούν τα απινακιδωτα...
amyroukai
27/02/2016, 19:10
ή θα μειωθουν τα ανασφάλιστα , ή θα αυξηθούν τα απινακιδωτα...
Είναι ήδη πολλά τζι, προχτές είδα θωρακισμένη μπεμβε στην Εθνική χωρίς.πινακίδες.
Εκεί έπρεπε να πέφτει λουτσος σε 2τροχα και 4τροχα αλλά...
rock n rolla
27/02/2016, 21:27
Δηλαδη ρε παιδια για να καταλαβω.. Εχω ενα παπι σ ενα χωραφι παρατημενο περιπου 6-7 χρονια. Πριν το παρατησω ειχε μπει στο πλυντηριο καταλαθος η αδεια του παπιου και εγινε κωλοχαρτο. Εχουν να πληρωθουν τα "τελη" στο τμημα απο το 2009 αλλα δεν ασχοληθηκα να παραδωσω πινακιδες καπου μιας και οι πινακιδες του 50αριου ουτε στο δημοσιο ανηκουν ουτε πουθενα. Δεν εχουν τη σφραγιδα ασε που το παπι δε φαινοταν ποτε στη φορολογικη μου δηλωση νομιζω. Το παπι αυτη τη στιγμη εχει σαπισει το μισο απο τη βροχη. Δηλαδη παιζει να μου ερθει προστιμο??? Απο που κι ως που? Τι μπορω να κανω αφου δεν εχω την αδεια στα χερια μου?
Δηλαδη ρε παιδια για να καταλαβω.. Εχω ενα παπι σ ενα χωραφι παρατημενο περιπου 6-7 χρονια. Πριν το παρατησω ειχε μπει στο πλυντηριο καταλαθος η αδεια του παπιου και εγινε κωλοχαρτο. Εχουν να πληρωθουν τα "τελη" στο τμημα απο το 2009 αλλα δεν ασχοληθηκα να παραδωσω πινακιδες καπου μιας και οι πινακιδες του 50αριου ουτε στο δημοσιο ανηκουν ουτε πουθενα. Δεν εχουν τη σφραγιδα ασε που το παπι δε φαινοταν ποτε στη φορολογικη μου δηλωση νομιζω. Το παπι αυτη τη στιγμη εχει σαπισει το μισο απο τη βροχη. Δηλαδη παιζει να μου ερθει προστιμο??? Απο που κι ως που? Τι μπορω να κανω αφου δεν εχω την αδεια στα χερια μου?
η απαντηση ειναι στο ''δεν ασχοληθηκα''
δεν ασχοληθηκες:
να προστατεψεις την αδεια να μην καταστραφει
να προστατεψεις το παπι να μη σαπισει
να καταθεσεις την πινακιδα
να ανανεωσεις την αδεια
για σενα μπορει να ειναι απλα αμελεια
για χιλιαδες αλλους ειναι γαιτανακι δικαιολογιων ωστε να κυκλοφορουν τσαμπα οταν οι υπολοιποι πληρωνουμε δλδ κλασσικη ελληνικη βλαχομαγκια
rock n rolla
27/02/2016, 21:49
Εχω 3 μηχανακια και ενα αυτοκινητο τα οποια πληρωνω οχι απλα κανονικα αλλα εχουν ΟΛΑ ασφαλεια Interamerikan χρυσοπληρωμενη. Το ερωτημα μου ειναι στο 50αρι παπι που δεν ειναι υπουργειο αλλα τροχαια. Πως θα διασταυρωσουν μιας και η εφορια δεν ασχολειται με 50αρια. Το παπι στη κατασταση που ειναι δε το παιρνει ουτε γυφτος για παλιοσιδερα. Δε το παρατησα γιατι αμελησα. Το παρατησα γιατι δε το ηθελα πια. Αν ειχε πινακιδες του κρατους θα εκανα διαγραφη. Με το παπι δεν ασχοληθηκα
kerasaki
27/02/2016, 22:26
Εχω 3 μηχανακια και ενα αυτοκινητο τα οποια πληρωνω οχι απλα κανονικα αλλα εχουν ΟΛΑ ασφαλεια Interamerikan χρυσοπληρωμενη. Το ερωτημα μου ειναι στο 50αρι παπι που δεν ειναι υπουργειο αλλα τροχαια. Πως θα διασταυρωσουν μιας και η εφορια δεν ασχολειται με 50αρια. Το παπι στη κατασταση που ειναι δε το παιρνει ουτε γυφτος για παλιοσιδερα. Δε το παρατησα γιατι αμελησα. Το παρατησα γιατι δε το ηθελα πια. Αν ειχε πινακιδες του κρατους θα εκανα διαγραφη. Με το παπι δεν ασχοληθηκα
Τα μοτοποδήλατα πρέπει να διαγράφονται εφόσον δεν έχετε σκοπό να τα κυκλοφορήσετε στο μέλλον, είτε δεν είναι σε κατάσταση κυκλοφορίας. Για να τα διαγράψετε απευθύνεστε στο τμήμα τροχαίας του τόπου κατοικίας σας και εφόσον δεν έχετε ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας, πριν τη διαγραφή θα πρέπει να καταβάλλετε το χρηματικό αντίτιμο για όλα τα χρόνια που έμεινε το μοτοποδήλατο χωρίς ανανέωση συν κάποιο παράβολο ακόμα. Από τη στιγμή που τα έχετε και σκουριάζουν χωρίς να τα διαγράψετε και φυσικά χωρίς να ανανεώνετε τις άδειες να ξέρετε πως το ποσό συσσωρεύεται.
Αυτά για τις ανανεώσεις, μην εκπλαγείτε αν τα κυνηγήσουν κι αυτά για ανασφάλιστα. Ήδη αν δεν κάνω λάθος τα διπλώματα για 50άρια έχουν περάσει στο υπουργείο, όταν έρθει και η σειρά των αδειών κυκλοφορίας θα είναι όλα πιο εύκολα για ''αυτούς''.
kostaskk
27/02/2016, 22:44
για καποιον που δεν κανει φορολογικη δηλωση τι γινεται? 16χρονος, φοιτητης κτλ?
δεν νομιζω οτι εχουν τοσο σωστη βαση δεδομενων.
εδω πριν 2-3 μηνες ασφαλιστικη μου εστελνε μνμ και επαιρνε τηλέφωνα να βγαλω ασφαλεια για παπι που εχω πουλησει εδω και 1 χρονο
SHOOTER045
28/02/2016, 00:01
για καποιον που δεν κανει φορολογικη δηλωση τι γινεται? 16χρονος, φοιτητης κτλ?
δεν νομιζω οτι εχουν τοσο σωστη βαση δεδομενων.
εδω πριν 2-3 μηνες ασφαλιστικη μου εστελνε μνμ και επαιρνε τηλέφωνα να βγαλω ασφαλεια για παπι που εχω πουλησει εδω και 1 χρονο
Πως με εξουσιοδότηση?
Είσαι σίγουρος οτι ο αγοραστής την έκανε?
Η
Μπορεί να άργησε να ενημερωθεί το σύστημα.
Τοα θέμα είναι πως θα αρχίσουν να έρχονται ραβασάκια ,και μετά θα τρέχεις να αποδείξει ο καθένας αυτό που λες
-δεν το έχω ,το πούλησα
- παρεδωσα πινακίδα
-το έκλεψαν εξωγήινοι
- κάνετε λάθος δεν ειμαι ο Κώστας, Μαρία με λένε
Και άλλα πολλά
Χωρίς διάθεση για flame, είναι και οι καιροί πονηροί με τους μοντεράτορες, ότι να ναι ατάκα είπατε αμφότεροι εν προκειμένω
εγώ είπα ότι πιστεύω ότι ένα ποσοστό 50% των ανασφάλιστων οχημάτων κυκλοφορούν
Δεν θέλετε 50% ;
Ας το κάνουμε για εσάς 10%
Τώρα πως βρεθήκαμε στο ότι οι ναυτικοί έχουν μεγάλο μούτσο, είναι ένα από τα άλυτα μυστήρια του μοτο
Από εκεί και πέρα το σκεπτικό
Εγώ δε το καταλαβαίνω, γιατί είναι γνωστό ότι είμαι και λίγο φασιστοχαζούλης
Κι αν δεν τον πιάσεις, γιατί όσο κι αν προσπαθήσεις, στους 100 θα πιάσεις τους 80, τους 90, και στην καρφώσει κάποιος άντε μετά να βρεις άκρη
Τρέξε τον εσύ στο δικαστήριο να του πάρεις το σώβρακο που δεν έχει
Για αυτό ξαναλέω ότι κατά τη γνώμη μου αυτός ο νόμος είναι σωστός
Σωστός ο νόμος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η αντίδραση μερικών μελών....ανασφάλιστοι είναι;;;;
Χωρίς να θέλω να θίξω πρόσωπα θα πώ ότι:
1)Η αμέλεια τιμωρείται
2)Η άγνοια δεν συγχωρεί
3)Η φύλαξη εγγράφων είναι στις υποχρεώσεις μας
Αν, σε ένα παράλληλο σύμπαν, βγει όλη η τροχαία και σκίσει όσα βάρδουλα πρέπει να σκίσουν, τι στοίχημα ότι θα γίνει νήμα "οι φασίστες τσαιοι βγήκαν να κερδίσουν μπόνους και μεροκάματο στις πλάτες μας".
Όπως και να ' χει, καιρός είναι να εκλείψουν τα ανασφαλιστα. Καλή αρχή.
Τελικά 10.000.000 Έλληνες θέλουμε από πίσω 10.000.000 τροχονόμους,ανέφικτο όπως καταλαβαίνετε
notakos600
28/02/2016, 17:51
Πόσα χρόνια πάει πίσω για τα πενηντάρια?
Μπορεί ας πούμε να αφορά και τα έτη 1989-1990?
dimmie_72
28/02/2016, 17:57
Χωρίς να θέλω να θίξω πρόσωπα θα πώ ότι:
1)Η αμέλεια τιμωρείται
2)Η άγνοια δεν συγχωρεί
3)Η φύλαξη εγγράφων είναι στις υποχρεώσεις μας
Χωρίς να θέλω να σε θίξω προσωπικά, θα πω:
Ναι ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πολίτης έχει και το δικαίωμα να είναι αμελής!
κάποιο πρόβλημα επ αυτού;
Μονο ο Ολιβερ Κουην λειπει απο το μοτο.γρ
Ναι ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πολίτης έχει και το δικαίωμα να είναι αμελής!
Μάλλον παρεξήγησες,αμελής είναι δικαιωμά σου να είσαι,μην παραπονείσαι όμως όταν καλείσαι να πληρώσεις τις συνέπειες......υπάρχει και φόνος εξ'αμελείας.
Ελπίζω να έγινα σαφής
notakos600
28/02/2016, 18:38
:a014:
dimmie_72
28/02/2016, 18:48
Μάλλον παρεξήγησες,αμελής είναι δικαιωμά σου να είσαι,μην παραπονείσαι όμως όταν καλείσαι να πληρώσεις τις συνέπειες......υπάρχει και φόνος εξ'αμελείας.
Ελπίζω να έγινα σαφής
τώρα,
στην εποχή που ζούμε όπως τη ζούμε
αν πω ότι το Κράτος πρέπει νάχει και μια ανοχή
στην αμέλεια του πολίτη στις δαιδαλώδεις,
αντικρουόμενες και συνεχώς εναλλασσόμενες
αλλά και συναλλασσόμενες διαδικασίες
μάλλον το τραβάω πολύ, ε; :(
dimmie_72
28/02/2016, 18:55
πλάκα θάχει αύριο να μου που και γιατί δεν κρατάω τις αποδείξεις απ το 2013 που πολύ το φοβάμαι... :cool:
SHOOTER045
28/02/2016, 18:56
Ναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης έχει και το δικαίωμα να είναι αμελής!
Φιξεντ
dimmie_72
28/02/2016, 18:59
Φιξεντ
fixed στις ΙΔΕΕΣ μου δεν δέχομαι φίλε... ;)
motoexelixis
28/02/2016, 19:02
dimmie_72
28/02/2016, 19:05
μη μας σταθούν στο λαιμό μόνο :lol:
πλάκα θάχει αύριο να μου που και γιατί δεν κρατάω τις αποδείξεις απ το 2013 που πολύ το φοβάμαι... :cool:
Ο νόμος λέει,ότι υποχρεούσαι να τις φυλλάσεις για 5 χρόνια.....εδώ έχει να κάνει με την άγνοια,το σύνταγμα όμως δεν δικαιολογεί άγνοια νόμου
Όσο για την ανοχή που πρέπει να δίνει το κράτος,είναι μεγάλη κουβέντα,αν θες άνοιξε στην κατάλληλη ενότητα ένα θέρντ
...και μην σου περάσει από το μυαλό ότι είμαι του συστήματος ή του δόγματος πατρίδα θρησκεία,οικογένεια!!!
Μακριά από μένα όλα αυτά αλλά η ζωή θέλει και κανόνες,χωρίς αυτούς γινόμαστε ζούγκλα.
Μια και έθιξες το θέμα ελευθερία....ελευθερία είναι να γνωρίζεις τα όρια σου και να μην καταπατείς τα δικαιώματα τρίτων
SHOOTER045
28/02/2016, 19:26
Πάμε πάλι.
Στα ξένα γινόμαστε ξένοι.
Στην Ελλάδα ελληναρες.
Όπως και οι περισότεροι ξένοι επισκέπτες .
Έχω βαρεθεί να βλέπω έστω μια προσπάθεια συμμαζεματος απο την μια να γκρινιαζουμε.
Να εκθειάζουμε το τι γίνεται εξω ,και όταν ΚΑΤΙ πάει να γίνει εδώ να αντιτάσσονται επιχειρήματα του στύλ <εδώ Ελλάδα-δις ις σπάρτα κτλπ>
Ε δις ις παρτα λοιπόν
Δεν έχω δεν οδηγαω ΤΕΛΟΣ
ουτε ανασφαλιστος
Ουτε χωρίς ΚΤΕΟ
Ούτε ξέχασα
Ουτε έχασα.
Το ξαναλεω είχα παραδώσει πινακίδες στο Subaru.
Και μου χάλασε το atos
Έπρεπε να πάω ενα μικρό στο νοσοκομείο και φώναξα ταξί.
Πουλησα το χαλασμένο atos για να πληρωσω τα τέλη απο το Subaru.
Δεν έχω δεν οδηγαω ΤΕΛΟΣ
ουτε ανασφαλιστος
Ουτε χωρίς ΚΤΕΟ
Ούτε ξέχασα
Ουτε έχασα.
Έπρεπε να πάω ενα μικρό στο νοσοκομείο και φώναξα ταξί.
Σε αυτα, πως να πει κανεις οχι.
+ οσα.
Απο εκει, μεχρι το οτι ειμαι δολοφονος γιατι εχω κοφτερο μαχαιρι του σεφ στην κουζινα μου κι αρα πρεπει να τιμωρηθω, ειναι μεγαλη αποσταση.
πως θα ελεχθεις αν το κουβαλας ή αν το εχεις μονο στην κουζινα σου
και αν το εχεις πανω σου και κυκλοφορεις να τιμωρηθεις;
γιατι τα οχηματα ειναι για το δρομο και οχι για τα χωραφια τις αυλες και τις αποθηκες
πως θα ελεχθεις αν το κουβαλας ή αν το εχεις μονο στην κουζινα σου
και αν το εχεις πανω σου και κυκλοφορεις να τιμωρηθεις;
γιατι τα οχηματα ειναι για το δρομο και οχι για τα χωραφια τις αυλες και τις αποθηκες
Εγω παντως δεν τα κυκλοφορω στον δρομο.
Τα εχω και σε χωραφι μαλιστα.
Το πως θα ελεγχθεις, ως διαδικασια με αφηνει αδιαφορο.
Δεν ειναι η αρμοδιοτητα μου. Υπαρχουν υπηρεσιες, διαδικασιες κι οργανα γι' αυτη την δουλεια.
Επισης, εισαι παντρεμενος;
Αν ναι, θα πρεπει να τιμωρηθεις για οικογενιακη βια.
Οχι; Τοτε εισαι βιαστης.
Το εχω ρωτησει και παλιοτερα.
Που σταματαει ολο αυτο;
ΙΔΕΑ
Εχω μια καραμπινα στο σπιτι καθολα νομιμη. Αδεια κυνηγιου δεν εχω γιατι δεν με ενδιαφερει (μαλιστα ειμαι και εναντιον του κυνηγιου).
Προστιματακι ως εν δυναμει κυνηγος μιας και το οπλο δεν επιτρεπεται να βγει απο το σπιτι χωρις αδεια κυνηγιου ή σκοπευτικου συλλογου δεν παιζει ??
Ευκολα λεφτα θελουν Κυριοι. Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.
Ριξε μια 500αρα-1000αρα στον παραβατη και να δεις πως βαζουν μυαλο. Βαλε περιπολικα να χτυπανε στο laptop πινακιδες που βλεπουν σε αυτοκινητα που κινουνται κτλ. κτλ. Λυσεις υπαρχουν.
Με το στανιο να ειμαστε ενοχοι μεχρι να αποδειξουμε οτι ειμαστε αθωοι ? :confused:
SHOOTER045
28/02/2016, 20:25
Δεν παίζει πρόστιμο.
Εκτός αν δεν δηλώνεις την κατοχή της κάθε ένα η δύο χρόνια νομίζω
Δεν παίζει πρόστιμο.
Εκτός αν δεν δηλώνεις την κατοχή της κάθε ένα η δύο χρόνια νομίζω
Εαν λες για το οπλο, εαν το παρω και παω για κυνηγι και και με πιασουν δεν εχει προστιμο ?:confused:
Εαν ξεχασεις να ανανεωσεις την αδεια κατοχης εχει μεχρι και αυτοφορο.
SHOOTER045
28/02/2016, 20:44
Εαν λες για το οπλο, εαν το παρω και παω για κυνηγι και και με πιασουν δεν εχει προστιμο ?:confused:
Εαν ξεχασεις να ανανεωσεις την αδεια κατοχης εχει μεχρι και αυτοφορο.
Ακριβώς έτσι
Μην τα ξαναλεμε.
Τι πάει να πει ξέχασα.
Γιατί γίνεται και δικαιολογείται το <ξέχασα>
Όταν πρόκειται για υποχρεώσεις.
Αλλά δεν ξεχνάμε τα δικαιώματα μάς
Νομίζω οτι το κουράζουμε πολύ και άκρη δεν θα βρούμε...χίλιοι άνθρωποι χίλιες γνώμες.
Η δική μου;;;;
Έχεις όχημα με πινακίδες;;;Είσαι υποχρεωμένος να έχεις ασφάλεια,ασφαλίτες,κτεο,σεο μεο κλπ..κλπ .κλπ
Αν δεν θέλεις να έχεις τα παραπάνω,καταθέτεις πινακίδες,πουλάς,καις,το κάνεις ό,τι θες
Φιλικά και χωρίς πρόθεση έντονης αντιπαράθεσης
Οπως ειπες:
Νομίζω οτι το κουράζουμε πολύ και άκρη δεν θα βρούμε...χίλιοι άνθρωποι χίλιες γνώμες.
Ελπιζω μονο να μην βγεις/η εισαι παραπονουμενος για την οποιαδηποτε αλλη λειτουργία του κρατικου μηχανισμου.
Over&out/:wave2:
Οπως ειπες:
Ελπιζω μονο να μην βγεις/η εισαι παραπονουμενος για την οποιαδηποτε αλλη λειτουργία του κρατικου μηχανισμου.
Over&out/:wave2:
Μην μπερδεύουμε παπιόν με γραβάτες.Η ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο,υπάρχουν δεκάδες χρώματα και αποχρώσεις αυτών!!:wave2:
Τι σχέση έχει η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού με το νόμο περί ανασφάλιστων οχημάτων;;;;
Αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος...εεεε τότε θα έχω παράπονα από τον κρατικό μηχανισμό.
Υ.Γ:Για το συγκεκριμένο μέτρο,εξηγούμαι,μην με βαφτίσετε και μνημονιακό:D
Απορώ γιατί διαμαρτύρεστε για την αύξηση των Ασφαλιστικών εισφορών και των κρατήσεων....
με νόμο πέρασαν κι αυτά....
Είσαι επαγγελματίας τότε θα πληρώνεις 100% προκαταβολή φόρου και τα σεα και τα μεα αλλιώς κλειστο και παίξε βιολί στην πλατεία.....
Απορώ γιατί διαμαρτύρεστε για την αύξηση των Ασφαλιστικών εισφορών και των κρατήσεων....
Είσαι επαγγελματίας τότε θα πληρώνεις 100% προκαταβολή φόρου και τα σεα και τα μεα αλλιώς κλειστο και παίξε βιολί στην πλατεία.....
Και το βιολι στη πλατεια ειναι παρανομο αν εχεις ποτηρακι.... θα σου ζητησουν ταμειακη
dimmie_72
29/02/2016, 08:40
Mαρέσει πάντως που όλοι γίναμε Ελβετοί σε μια νύχτα και κουνάμε το χέρι στη φλορέττα πούμεινε από μπιέλα ξεχασμένη στον αχυρώνα εδώ και 30 χρόνια ανασφάλιστη.
Σε μια χώρα που μέχρι πριν μια 10ετία αν σε έλεγχο πετύχαινε 50άρι με πλήρες πακέτο άδεια-δίπλωμα-ασφάλεια-τέλη καλούσαν τον κάτοχο στο ετήσιο χορό της Αστυνομίας και ο διοικητής της τροχαίας του απένειμε πλακέτα διακεκριμένων υπηρεσιών.
Σε μια χώρα που κάθε παθών διατηρεί αμφιβολίες αν η ασφαλιστική του υπαίτιου θα τον αποζημιώσει.
Σε μια χώρα που μέχρι πρόσφατα το φούντο οι ασφαλιστικές το είχαν κάτι σαν έξη και το κοινό ταμείο τους (αλληλοβοήθειας, ξερω γω πως λέγεται), είναι φαλιρισμένο γιατί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Σε μια χώρα που μέχρι πρόσφατα το κράτος δεν μπορούσε να βγάλει άκρη για το ποιες και πόσες ασφαλιστικές υπάρχουν και λειτουργούν με νόμιμο τρόπο (αν το έχει ήδη κάνει).
Σε μια χώρα που λέει ο byron 1.176.043 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν κανέναν φόρο στο ελληνικό Δημόσιο (μηδενικό εισόδημα) και άλλοι τόσοι Χ2-3... χρωστάνε στην εφορία θα τους στείλει πρόστιμο λέει μέσω της εφορίας για την ασφάλεια.
Οκ... keep on :rolleyes:
Η Ελλάς είναι η χώρα όπου γίνεται *πόλεμος*για τ'αυτονόητα!!!!
Λυπάμαι αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να εξηγήσω ότι δεν γίνεται να είναι όλοι οι νόμοι σωστοί ή να είναι λάθος.Επί του θέματος τ'ωρα.θέλετε να είστε ασφαλισμένοι ή όχι;;;;Εδώ μιλάμε για θέληση όχι για εξοντωτικό μέτρο.
Σήμερα ανανέωσα στη ducati το ασφαλιστήριο για ένα χρόνο για 120 ευρώ.
Mαρέσει πάντως που όλοι γίναμε Ελβετοί σε μια νύχτα και κουνάμε το χέρι στη φλορέττα πούμεινε από μπιέλα ξεχασμένη στον αχυρώνα εδώ και 30 χρόνια ανασφάλιστη.
Σε μια χώρα που μέχρι πριν μια 10ετία αν σε έλεγχο πετύχαινε 50άρι με πλήρες πακέτο άδεια-δίπλωμα-ασφάλεια-τέλη καλούσαν τον κάτοχο στο ετήσιο χορό της Αστυνομίας και ο διοικητής της τροχαίας του απένειμε πλακέτα διακεκριμένων υπηρεσιών.
Σε μια χώρα που κάθε παθών διατηρεί αμφιβολίες αν η ασφαλιστική του υπαίτιου θα τον αποζημιώσει.
Σε μια χώρα που μέχρι πρόσφατα το φούντο οι ασφαλιστικές το είχαν κάτι σαν έξη και το κοινό ταμείο τους (αλληλοβοήθειας, ξερω γω πως λέγεται), είναι φαλιρισμένο γιατί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Σε μια χώρα που μέχρι πρόσφατα το κράτος δεν μπορούσε να βγάλει άκρη για το ποιες και πόσες ασφαλιστικές υπάρχουν και λειτουργούν με νόμιμο τρόπο (αν το έχει ήδη κάνει).
Σε μια χώρα που λέει ο byron 1.176.043 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν κανέναν φόρο στο ελληνικό Δημόσιο (μηδενικό εισόδημα) και άλλοι τόσοι Χ2-3... χρωστάνε στην εφορία θα τους στείλει πρόστιμο λέει μέσω της εφορίας για την ασφάλεια.
Οκ... keep on :rolleyes:
Μην κάνουμε την εξαίρεση κανόνα,αφορμή στάθηκε η φλορέτα
Τι εννοεις αν θελουμε να ειμαστε ασφαλισμένοι?
Ποιος εδώ μεσα ειπε ότι δεν θελει να είναι ασφαλισμένος?
Σαφως και θελουμε και σαφως και ειμαστε και στα 3 οχήματα που κυκλοφορούμε στο δρομο....
Το ότι εισαι εκ των προτερων παραβατης του νομου (αφου δε το εχεις ασφαλισει και δεν εχεις καταθεσει πινακιδα το κυκλοφορεις αρα παρε προστιμο) δεν καταλαβαινω.....
Η παραβαση πρεπει να τιμωρείται αφου βεβαιωθεί και όχι πριν. Αυτό λεω.... το ότι αυτό το μπουρδελο που λεμε κρατος αδυνατεί να ελεγχει σωστα τους κινουμενους στο δρομο δεν κανει αυτόματα σωστο το να θεωρεις ολους παραβατες εκτος αν αυτοι αποδειξουν το αντιθετο...
Μου θυμιζετε το ανεκδοτο (http://asteiakia.gr/anekdota/to_xenodoxeio)
Μήπως οι νοοτροπίες μας,οι ωχαδελφισμοί μας,έχουν συμβάλλει τα μάλα στο χτίσιμο αυτού του μπουρδέλου;;;
Γιατί αν εκλείψουν οι εταίρες δεν έχει λόγο ύπαρξης το μπουρδέλο.....
ΙΔΕΑ
Εχω μια καραμπινα στο σπιτι καθολα νομιμη. Αδεια κυνηγιου δεν εχω γιατι δεν με ενδιαφερει...............:
Α, σε τσάκωσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ληστεία τράπεζας ετοιμάζεις πονηρούλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρίχτου 10 χρονάκια στον Κορυδαλό και 1000000000000 ευρώ πρόστιμο.....................
Α, σε τσάκωσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ληστεία τράπεζας ετοιμάζεις πονηρούλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρίχτου 10 χρονάκια στον Κορυδαλό και 1000000000000 ευρώ πρόστιμο.....................
Μπορω να πληρωσω το προστιμο μεσα σε 10 ημερες με 50% εκπτωση ? :p
Χμμ να προτεινω στην εταιρεία προτζεκτ να καλωδιωσουμε τα παντα στους δρομους με οπτικες ινες και καμερες αφενος για να τσιμπαμε τους ανασφαλιστους παραβατες και να διαφυλαξουμε το τοσο πολυτιμο τεκμηριο της αθωοτητας οπως γίνεται και στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο αφετερου να εχουμε κ εμεις οι τηλεφωνοκαλωδιακιδες δουλεια . Βεβαια μετα επειδη εσας δε σας πιανει κανεις πουθενα θα βρειτε αλλες χιλιεςδυο δικαιολογιες για να γκρινιαζετε. Συνεχίστε :lol:
tsompanis
01/03/2016, 10:15
Μου αρέσει που μερικοί από εσάς συμφωνείτε με το μέτρο, λες και όλοι σε αυτή την χώρα έχουν ένα αυτοκίνητο και ενα παπόχρεπο
συζητάγαμε με έναν εργολαβο που έχει καμιά δεκαριά Μ/Ε μηχανήματα. Γκρειντερ, φορτωτές, τσάπες και πάλι λέγοντας. Μέχρι τώρα και ανάλογα την εποχή ασφαλιζε το μηχάνημα που χρειάζονταν.
Τώρα τι να κάνει? Να πηγαινοερχεται με τις πινακίδες στα χέρια? Ή νομίζετε πως είναι το ίδιο πράγμα πινακίδες Μ / Ε ή Α / Μ με τις πινακίδες ενός παπιου? Και στην τελική η ΕΛΑΣ διαθέτει κάμερες στα αυτοκίνητα που ελέγχουν σκαναρουν κάθε πινακίδα που περνά από μπροστα τους σε κλασματα δευτερολεπτου και μπορεί να ελέγχει μέχρι και αν υπάρχουν ληξιπροθεσμες οφειλές στην εφορία οπότε τι να λέμε τώρα! Πλάκα κάνουμε?
SHOOTER045
01/03/2016, 10:49
Και τα μηχανήματα έργων που.κινούνται?
Άντε να πέσει κανένας εντουρας πανω τούς.
Μη μου λες για εργολάβους και μηχανήματα έργων με τα αδηλωτα φορτηγά, με πινακίδες μαϊμού,με ανασφαλιστα ,χωρίς ΚΤΕΟ .
Μπορεί ο γνωστός σου να μην είναι.
Αλλά δεν φαντάζεσαι τι υπάρχει έξω.
Όταν άλλαξε ο νομος και ο κοκ για τα ανασφαλιστα (πρόστιμο +6 μηνες αφαίρεση) ξεσηκώθηκαν πολλοί.
Αλλά και πολύ υπο τον φόβο συνετιστηκαν.
Αυτό που λες με τα οχήματα της ΕΛΑΣ το έχω ακούσει αλλά για την ωρα τίποτα ακόμα-τουλαχιστον επαρχία η επαρχιακές πόλεις θα αργήσουν πααααρα πολύ.
Οτι κάποια οχήματα έχουν τερματικά και μπορούν να δείξουν (όταν δουλεύει το σύστημα ,γιατί καταρρέει συχνά)αν το όχημα που ελέγχεται είναι ανασφαλιστο η δεν έχει πληρώσει τέλη αυτό ναι.
Αλλά και παλι είναι θέμα ελέγχου -μπλοκου.
Δηλαδή αν γυρνάει αυτό το υποτιθέμενο όχημα που θα <διαβάζει>πινακίδες και θα βεβαιώνει παραβάσεις τι διαφορά έχει με αυτό που παει να γίνει?
Και στην τελική η ΕΛΑΣ διαθέτει κάμερες στα αυτοκίνητα που ελέγχουν σκαναρουν κάθε πινακίδα που περνά από μπροστα τους σε κλασματα δευτερολεπτου και μπορεί να ελέγχει μέχρι και αν υπάρχουν ληξιπροθεσμες οφειλές στην εφορία οπότε τι να λέμε τώρα! Πλάκα κάνουμε?
Είναι δύσκολο να γίνεται τέτοιος έλεγχος από τα Everest.
SHOOTER045
01/03/2016, 11:01
Προφανώς αναφςρεσαι στην Δίας.
Η Δίας του κέντρου (Αθήνα- Θεσσαλονίκης) δεν έχουν μπλοκ παραβάσεων.
Και πολλές φορές όταν βρίσκεται σε έλεγχο παραβάτης του κοκ.
Δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμο περιπολικό η δικυκλο της τροχαίας να βεβαιώσει την παράβαση και ας είναι και για ανασφαλιστο.
Παλαιότερα που υπήρχε η Ζ τα έκανε όλα.
Απο τροχονομικα,απο περιπολίες, απο διαδηλώσεις, γήπεδα κτλπ.
Η Δίας δημιουργήθηκε για την βαριά εγκληματικότητα
Η δέλτα για τα επεισόδια.
Και η Ζ φυλάνε σκοπιές.
Σου ελυσα την απορία?
Δεν είχα καμία απορία. Αν είχα, θα υπήρχε ερωτηματικό.
Δεν είχα ποτέ παράπονο από τους ΔΙΑΣ, πάντως. Θεωρώ ότι είναι από τις λίγες ομάδες που κάνει κάτι.
Δεν είχα καμία απορία. Αν είχα, θα υπήρχε ερωτηματικό.
Δεν είχα ποτέ παράπονο από τους ΔΙΑΣ, πάντως. Θεωρώ ότι είναι από τις λίγες ομάδες που κάνει κάτι.
τι κανει?
bros400pgm
01/03/2016, 11:47
Σου περνει την σειρα στο everest για αρχη
Χαχα όπως είπα και σε κάποιον άλλον, μπορεί όντως να έχουν ξεφύγει κι αυτοί πλέον. Αλλά θυμάμαι, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν παντού και έκαναν συνεχείς ελέγχους. Για πράγματα που μετράνε κι όχι για τις εισπράξεις της ημέρας.
Ένιγουει, ας μην καταλήξει κι αυτό στα γνωστά μονοπάτια. Για τα ανασφάλιστα λέγαμε :p
tsompanis
01/03/2016, 12:18
Σουτερ, οι περισσότεροι εργολαβοι δεν κάθονται να ρισκάρουν ολόκληρο τετραξονικο ή τσάπα των 50 χιλιάδων μπροστά σε μια στραβή που μπορεί να κάτσει.
Και για όποιον πει... "τι είναι 300 ευρώ ασφάλεια μπροστά στα 50 χιλιάρικα"
Είναι και παραείναι όταν βλέπεις με κιάλια το μεροκάματο
Pan (dvs)
01/03/2016, 12:48
Μου αρέσει που μερικοί από εσάς συμφωνείτε με το μέτρο, λες και όλοι σε αυτή την χώρα έχουν ένα αυτοκίνητο και ενα παπόχρεπο
συζητάγαμε με έναν εργολαβο που έχει καμιά δεκαριά Μ/Ε μηχανήματα. Γκρειντερ, φορτωτές, τσάπες και πάλι λέγοντας. Μέχρι τώρα και ανάλογα την εποχή ασφαλιζε το μηχάνημα που χρειάζονταν.
Τώρα τι να κάνει? Να πηγαινοερχεται με τις πινακίδες στα χέρια? Ή νομίζετε πως είναι το ίδιο πράγμα πινακίδες Μ / Ε ή Α / Μ με τις πινακίδες ενός παπιου? Και στην τελική η ΕΛΑΣ διαθέτει κάμερες στα αυτοκίνητα που ελέγχουν σκαναρουν κάθε πινακίδα που περνά από μπροστα τους σε κλασματα δευτερολεπτου και μπορεί να ελέγχει μέχρι και αν υπάρχουν ληξιπροθεσμες οφειλές στην εφορία οπότε τι να λέμε τώρα! Πλάκα κάνουμε?
Ρε Κωστα δεν συμφωνουμε ντε και καλα με το μετρο.Θα ελεγα οτι συμφωνουμε στο οτι δεν πρεπει να κυκλοφορουνε ανασφαλιαστα οχηματα.
Απο τη στιγμη που το κρατος δεν εχει αυτη τη στιγμη την υποδομη,η δεν θελει να την αποκτησει γιατι την βολευει.κατι πρεπει να γινει.Προτιμω να τους ξεσκισουνε ακομη και αν μαζι με αυτους θα καουνε και καποια χλωρα.
Αν ειναι να κλεισει ενα σπιτι,να κλεισει το δικο τους.
Εγω περιμενω να δω ποτε θα ανεβασει καποιος το πρωτο ειδοποιητηριο....... Γιατι βλεπω οτι ο κοσμος δεν εχει συγκινηθει καθολου!!!!!!
Εγω περιμενω να δω ποτε θα ανεβασει καποιος το πρωτο ειδοποιητηριο....... Γιατι βλεπω οτι ο κοσμος δεν εχει συγκινηθει καθολου!!!!!!
Θα γινει αμεσα πιστευεις..?:hmm:
Bladerunner
01/03/2016, 13:30
Γιατι βλεπω οτι ο κοσμος δεν εχει συγκινηθει καθολου!!!!!!
Πώς το ξέρεις αυτό;
Στην πρωτη ανακοινωση τοοοοοοοτε.... οτι θα ερθουν ραβασακια για τα ανασφαλιστα ειχαμε ουρες........... δουλευαμε στο γραφειο μου 8 το πρωι με 10 και 11 το βραδυ.... τωρα ειναι σαν να μην εγινε τιποτα...... Επειδη ομως εγινε σαν το ρητο "λυκος στα προβατα" γιαυτο ειπα οτι περιμενω το πρωτο ραβασακι να το δω με τα ματια μου.
Bladerunner
01/03/2016, 14:09
Στην πρωτη ανακοινωση τοοοοοοοτε.... οτι θα ερθουν ραβασακια για τα ανασφαλιστα ειχαμε ουρες........... δουλευαμε στο γραφειο μου 8 το πρωι με 10 και 11 το βραδυ.... τωρα ειναι σαν να μην εγινε τιποτα......
οκ, ευχαριστώ.
Απο τη στιγμη που το κρατος δεν εχει αυτη τη στιγμη την υποδομη,η δεν θελει να την αποκτησει γιατι την βολευει
Ποιος σου ειπε οτι δεν την εχει;
Εδω κι τουλαχιστον 5 χρονια;
Και μαλιστα ακριβοπληρωσει;
Και δεν 'πεφτει το συστημα' οπως αναφερθηκε νωριτερα, απλα οι μπαστουνοβλαχοι οταν τους εκπαιδευαν τα παιδια, στην εταιρεια εκει στον Χολαργο οπου και τοποθετηθηκαν τα τερματικα στα περιπολικα, ερχονταν-αφηναν περιπολικο-την εκαναν για καφε-και υπεγραφαν παρουσια (σε τεραστιο ποσοστο).
Στην πρωτη ανακοινωση τοοοοοοοτε.... οτι θα ερθουν ραβασακια για τα ανασφαλιστα ειχαμε ουρες........... δουλευαμε στο γραφειο μου 8 το πρωι με 10 και 11 το βραδυ.... τωρα ειναι σαν να μην εγινε τιποτα...... Επειδη ομως εγινε σαν το ρητο "λυκος στα προβατα" γιαυτο ειπα οτι περιμενω το πρωτο ραβασακι να το δω με τα ματια μου.
Στις επομενες 4-5 πως ειχε κινηθεί η αγορα?
AristidisZ
01/03/2016, 15:43
Επειδή είχα και εγώ την ίδια απορία, εμένα πάντως μου μετέφεραν ότι χτες έγινε χαμός, κυρίως με δίκυκλα πάντως ;)
ευχομαι κανεις ποτε να μην παθει ζημια υλικη ή σωματικη απο ανασφαλιστο που ο οδηγος ''το ειχε για το χωραφι αλλα μια φορα μονο χρειαστηκε να πεταχτει καπου στα γρηγορα''
γιατι τοτε ''το κρατος που φταιει για ολα'' δεν θα μπορει να κανει τιποτα
Το υψηλότερο βουνό στον πλανήτη ;;;;:bawl:
Ρε Κωστα δεν συμφωνουμε ντε και καλα με το μετρο.Θα ελεγα οτι συμφωνουμε στο οτι δεν πρεπει να κυκλοφορουνε ανασφαλιαστα οχηματα.
Απο τη στιγμη που το κρατος δεν εχει αυτη τη στιγμη την υποδομη,η δεν θελει να την αποκτησει γιατι την βολευει.κατι πρεπει να γινει.Προτιμω να τους ξεσκισουνε ακομη και αν μαζι με αυτους θα καουνε και καποια χλωρα.
Αν ειναι να κλεισει ενα σπιτι,να κλεισει το δικο τους.
Τα είπες όλα,απλά,κοφτά
Pan (dvs)
01/03/2016, 18:15
Ποιος σου ειπε οτι δεν την εχει;
Εδω κι τουλαχιστον 5 χρονια;
Και μαλιστα ακριβοπληρωσει;
Απο τη στιγμη που το κρατος δεν εχει αυτη τη στιγμη την υποδομη,η δεν θελει να την αποκτησει γιατι την βολευει.κατι πρεπει να γινει.
Το ειπα ευγενικα παλικαρι μου.Εχουνε το μεγαλυτερο κομματι της υποδομης εδω και αρκετα χρονια.
Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Όσοι δεν συμφωνήτε τώρα που έφυγαν οι αγρότες πηγαίνετε να κλείσετε τους δρόμους
notakos600
01/03/2016, 18:43
Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Όσοι δεν συμφωνήτε τώρα που έφυγαν οι αγρότες πηγαίνετε να κλείσετε τους δρόμους
:bawl:
..και κάντε και μια ασφάλιση πριν,ποτέ δεν ξέρετε!!!:)
Μια ερωτηση για να παρω τις πινακιδες απο την εφορια για μεταβιβαση την ιδια μερα μου ζητανε ασφαλεια ωραιοτατα παω λοιπον στην ασφαλιστικη εταιρια και μου τους λεω τον λογ που θελω να το ασφαλισω και μου λενε δεν εχει γινει μελετη για τετοια περιπτωση υριε θα κανετε κανονικοτατα 6μηνη και μολις κανετε μεταβιβαση θα μας φερετε την καινουργια αδεια να σας κανουμε διακοπη και εντος μηνος θα παρετε τα χρηματα που σας αναλογουν πισω...Και λεω εγω τωρα γιατι να πληρωσω τζαμπα την ασφαλεια...?Γιατι δεν εχουν κανει τετοια προβλεψη..?Γιατι δεν υπαρχει καποιο χαρτι απο την εφορια να το παιρνω και να κανω μεταβιβαση χωρις να πληρωνω τζαμπα ασφαλεια..?
Υ.γ.Αν ξερει καποιος κατι που δεν ξερω ας βοηθησει οχι τιποτα αλλο θελω να κανω μεταβιβαση απο βδομαδα και επεσε στο τραπεζι το σκηνικο αυτο τωρα και θελουν ενα 70αρι ετσι για το διαδικαστικο αλλα να τα παρω(με την αναλογη μειωση φυσικα γιατι θα ειναι ασφαλισμενο καμια ωρα..:bawl::moutza: ) μεσα σε ενα μηνα εγω μετα πισω παλι για το διαδικαστικο ε ρε κλωτσες που θελουν.....
Μια ερωτηση για να παρω τις πινακιδες απο την εφορια για μεταβιβαση την ιδια μερα μου ζητανε ασφαλεια ωραιοτατα παω λοιπον στην ασφαλιστικη εταιρια και μου τους λεω τον λογ που θελω να το ασφαλισω και μου λενε δεν εχει γινει μελετη για τετοια περιπτωση υριε θα κανετε κανονικοτατα 6μηνη και μολις κανετε μεταβιβαση θα μας φερετε την καινουργια αδεια να σας κανουμε διακοπη και εντος μηνος θα παρετε τα χρηματα που σας αναλογουν πισω...Και λεω εγω τωρα γιατι να πληρωσω τζαμπα την ασφαλεια...?Γιατι δεν εχουν κανει τετοια προβλεψη..?Γιατι δεν υπαρχει καποιο χαρτι απο την εφορια να το παιρνω και να κανω μεταβιβαση χωρις να πληρωνω τζαμπα ασφαλεια..?
Υ.γ.Αν ξερει καποιος κατι που δεν ξερω ας βοηθησει οχι τιποτα αλλο θελω να κανω μεταβιβαση απο βδομαδα και επεσε στο τραπεζι το σκηνικο αυτο τωρα και θελουν ενα 70αρι ετσι για το διαδικαστικο αλλα να τα παρω(με την αναλογη μειωση φυσικα γιατι θα ειναι ασφαλισμενο καμια ωρα..:bawl::moutza: ) μεσα σε ενα μηνα εγω μετα πισω παλι για το διαδικαστικο ε ρε κλωτσες που θελουν.....
Μπορεί να της κάνει ασφάλεια ο αγοραστής. Ρώτα την ασφαλιστική σου. Το έχω κάνει.
SHOOTER045
02/03/2016, 14:17
Δυστυχώς έτσι είναι.
Δεν υπάρχει πρόβλεψη
Υπ' όψιν πώς θα σου επιστραφεί ένα ποσοστό μόνο από τα ''καθαρά'' ασφάλΗστρα ...........
Τα ''λοιπά'' , όπως πχ ''δικαίωμα συμβολαίου'' κλπ ξέχασέ τα ..........Αλήθεια αυτό το δικαίωμα
συμβολαίου μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι;;;;;;;
motoexelixis
02/03/2016, 17:06
ειναι οτι ακριβως και ο νεος νομος......ονοματισε το εσυ οπως θες :D
Υπ' όψιν πώς θα σου επιστραφεί ένα ποσοστό μόνο από τα ''καθαρά'' ασφάλΗστρα ...........
Τα ''λοιπά'' , όπως πχ ''δικαίωμα συμβολαίου'' κλπ ξέχασέ τα ..........Αλήθεια αυτό το δικαίωμα
συμβολαίου μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι;;;;;;;
Τελικα μετα απο πολλα τηλεφωνα βρηκα ενα ασφαλιστηκο γραφειο και θα μου κανει μια μηναια ασφαλεια με 12 ευρω(πεταμενα βεβαια αλλα τι να κανεις..) να κανω την δουλεια μου ποιο ευκολα..
Υ.γ.Γαμω το κρατος και τα συστηματα του!!!!!:moutza::moutza::moutza::a37:
Ρε παιδια ολοι εσεις που ειστε σιγουροι οτι θα σταλουν τα προστιμα των 250 στους ανασφαλιστους ησασταν να υποθεσω το ιδιο σιγουροι και για τα προστιμα σε οσους δεν ειχαν κτεο μεχρι τελος του 2015;
Θεωρω ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ να μην εχεις ασφαλισμενο το οχημα σου.
Ακομα και οσοι το κανουν συνειδητα και γνωριζουν οτι θα καταστραφει η ζωη τους αν παρουν καποιον στο λαιμο τους και πρεπει να τον αποζημιωσουν με το ιδιο τους το πορτοφολι.
Επειδη η ανθρωπινη ζωη δεν εκτιμαται, οι θεραπειες, τα χειρουργεια, ηθικες βλαβες κτλ ... μπορουν να ξεπερασουν κατα πολυ τα υπολογισμενα "εξοδα" για καποιους που αρνουνται να ασφαλιστουν... δε μιλαω απλα για τις λαμαρινες.
Υπαρχουν 2 κατηγοριες.
1) Εκεινοι που δεν ασφαλιζονται επειδη ΔΕΝ εχουν πραγματικα καθολου λεφτα
2) Εκεινοι που δεν ασφαλιζονται ακομα και οταν το πορτοφολι τους το σηκωνει, ετσι απο αδιαφορια πες, απο τσιγκουνια πες... ο,τι να ναι.
1)
Η πρωτη κατηγορια παραπονιεται για υπερογκα ποσα, για χαρατσια, για ασφαλιστικες που πλουτιζουν, ληστρικες τιμες και αλλα παρεμφερη της π#υτσας.
Να το κανω λιανα. Για μια μοτοσυκλετα 600cc ας πουμε, βρισκεις ασφαλιστη απο 120 μεχρι οσα θες.
120 γαμημενα ευρω, ειναι 30cents την ημερα.
30 ΡΗΜΑΔΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ!!!!
ΤΙΠΟΤΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
Ρεστα σε 5λεπτα και 10λεπτα που πολλοι δεν τους δινουν σημασια.
Ρε τιτανοτεραστιε παπαρα, που εχεις ενα οχημα, για να κανεις τη δουλεια σου, το ταιζεις βενζινες, το πλενεις, του αλλαζεις λαστιχα εστω και οταν το θυμασαι η αν τιναξει τα λινα ... του βαζεις κανα λαδακι κανα φιλτρο κανα μπουζι.
30 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΛΕΠΤΑ ... σου φαινονται πολλα μπροστα στα υπολοιπα εξοδα χρησης;;
Βαλε 30 λεπτα λιγοτερη βενζινη, κανε ΜΙΑ λιγοτερη διαδρομη το μηνα και κουνα τον κωλο σου να πας περπατωντας.
Εκεινοι λοιπον, υποστηριζουν οτι τα λεφτα δεν τους περισσευουν το οχημα τους ειναι για τη δουλεια και αλλα δακρυβρεχτες ιστοριες ενα βραδυ με πανσεληνο.
Σωπα ρε παικτη; Θες οχημα για τη δουλεια σου; Στο στερησε κανεις; Το απεκτησες, welcome to the club ... ΠΛΗΡΩΝΕ.
Δεν εχεις; Αστο στην ακρη.
Ακομα δεν εχεις; ΠΟΥΛΑ ΤΟ.
End of story. Π^υτσα και γ#μησι σε οποιον πετυχω ανασφαλιστο και μου κανει ζημια. Να μετανιωσει τη στιγμη που οι νομοι της φυσικης μετετρεψαν την κινητικη σε θερμικη και αντε μπαλες.
Μια φορα τη χαρισα σε ενα μπαρμπα που παραλιγο να παθει (η μπορει να επαιζε καλο θεατρο) εμφραγμα απο την τρομαρα του και την απογνωση οντας ανασφαλιστος.
Το μετανιωσα λιγη ωρα μετα αλλα ηταν αργα... και δεν ηταν απο εκεινους τους κακομοιρηδες. Το μοκασινι του το πουκαμισακι του και το Mondeo του '11 να γυαλιζει.
2)
Εκεινοι που το εχουν το χρημα αλλα απο "αποψη" "καβλα" και "επανασταση" στο καθεστως των καπιταλων ασφαλιστικων επιμενουν να ειναι ανασφαλιστοι....τουλαχιστον θα ξεβρακωθουν απ'οτι εχουν και δεν εχουν οταν γινει η στραβη.
Και οταν ξεβρακωθουν καλα καλα στα δικαστηρια ... θα κατηγορουν το κρατος, τον διπλανο, τον παραδιπλα.
Οσο για τα προστιμα και τις διασταυρωσεις, ειναι απλα αστεια υποθεση.
Για κατι τοσο απλο, να μην υπαρχει μεριμνα.
Σε πολλες χωρες, η ασφαλιση με αυτο τον τροπο λειτουργει. Συνδεδεμενα ολα στο "ΑΦΜ". Εχεις αμαξι με την αδεια κυκλοφοριας σε ισχυ; ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ασφαλισμενος. Δεν ασφαλιστηκες εντος χρονικου περιθωριου ... τσιμπα το αγγουρι.
notakos600
03/03/2016, 07:54
Δεν έχω λόγια...το καλύτερο που έχω διαβάσει εδώ μέσα...:beer::beer:
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ!
Στις επομενες 4-5 πως ειχε κινηθεί η αγορα?
Τοτε στην πρωτη ανακοινωση? για 1-2 μερες ειχαμε ουρα μετα ενταξει ασφαλιστικαν ολοι! :lol: ...... και στο επομενο 3μηνο σαν κλασσικοι ελληναρες τα ακυρωσανε! :bawl: :bawl:
Επειδή είχα και εγώ την ίδια απορία, εμένα πάντως μου μετέφεραν ότι χτες έγινε χαμός, κυρίως με δίκυκλα πάντως ;)
Απο ασφαλιστη το ακουσες? Προσεχε γιατι στο επαγγελμα μας υπαρχει μεγαλο ποσοστο ψευτων..... Ενα καλο εργαλειο για να χειραγωγησεις το πληθος ειναι να δημιουργησεις τεχνιτό χαμουλι.... ειναι σαν τα ποστ στο Facebook που πετιουνται και λενε "Επεσε το ιντερνετ με το ντεκολτε της Χολεβα, ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ".... :bawl:
Παντως εχτες που ανεβηκα σε κανα δυο εταιρειες που συνεργαζομαι μου ειπαν οτι υπαρχει μια κινηση αλλα οχι κατι τρελο
Ενα καλο εργαλειο για να χειραγωγησεις το πληθος ειναι να δημιουργησεις τεχνιτό χαμουλι....
Σαν αυτό που δημιουργούν οι ασφαλιστικές κάθε εξάμηνο για τα ανασφάλιστα?