Σύνδεση

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18

Nostradamus
21/06/2017, 23:54
Μλκ μου, τι τρέλα σας/μας/τους δέρνει όλους σε αυτό το απίθανο κ@λοχανειο?? Δεν υπάρχουν λόγια πλέον...

toyar
22/06/2017, 05:49
η νοοτροπια μερικων ειναι ''περασα με κοκκινο αλλα κοιταξα πρωτα''
το οτι το κρατος δυσλειτουργει ειναι διαπιστωση αλλα οχι δικαιολογια

vaska
22/06/2017, 06:53
Προβλέπω ότι θα τα δω μαζί με την επιστροφή φόρου του 2015, του Αγίου Μπέου ανήμερα δηλαδή, μακριά η χάρη του. Πάλι καλά που δεν είπαν "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".

Κόντεψα να σπάσω το πληκτρολόγιο από τα νεύρα μου όταν το διάβασα πάντως. Παρά κάτι έκτακτα έξοδα βιάστηκα να πληρώσω ώστε να μη μείνω ανασφάλιστος (δε γίνεται να ασφαλιστείς αν εκκρεμεί το πρόστιμο) και τελικά το κράτος πάλι μου λέει ουσιαστικά "ας μην πλήρωνες".

Από κάπου πρέπει να πληρωθούν τα νοσήλια και οι θεραπείες όλων αυτών των εξαιρετικών κι λαόφιλων βουλευτών, αυτού του βόθρου, που κατέθεσε στην εξεταστική ο Μαρτίνης. Σε αυτούς έκαναν έκπτωσγ κάμποσες χιλιάδες ευρόπουλα σε σένα και σε μένα κρατά και αυτά που δεν πρέπει να κρατήσουν. Που είναι το παράξενο??

macgyver2180
22/06/2017, 15:29
Καλησπερα.Επειδη το θεμα εχει πολλα post-αρισματα τα μηχανακια 50κυβικα που ειναι στην τροχαια να φανταστω δεν ελεγχονται.Αλλωστε εαν θες να παραδωσεις πινακιδα για το 50αρι δεν μπορεις στην τροχαια..Εαν ξερετε και ειστε σιγουροι για κατι αλλο πειτε μου.

OldMan
22/06/2017, 15:33
Αντώνη (Oldman), θα καταθέσεις πινακίδα ή θα το ασφαλίσεις ;

Μάλλον θα κανω 6μηνη και θα παω να μαθω με τρόπο ποσα απλήρωτα τελη κυκλοφορίας χρωσταω..

basilis_k6
22/06/2017, 15:39
αν καταθέσετε πινακιδες να θυμάστε οτι για να τις παρετε (με σκοπό την πώληση) θα πληρωσετε ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ. δηλαδη πας και καταθέτεις οκτώβρη. αν πας να τις παρεις το καλοκαιρι του 2018 θα πληρωσεις ολο το 2018 οπότε τσάμπα κόπος.

buckley
22/06/2017, 15:42
αν καταθέσετε πινακιδες να θυμάστε οτι για να τις παρετε θα πληρωσετε ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ. δηλαδη πας και καταθέτεις οκτώβρη. αν πας να τις παρεις το καλοκαιρι του 2018 θα πληρωσεις ολο το 2018 οπότε τσάμπα κόπος.

Όχι μάστορα ,όλο το έτος πληρώνεται όταν γίνεται άρση ακινησίας και ζητάς μαζί βεβαίωση τελών για πώληση.

basilis_k6
22/06/2017, 15:48
Όχι μάστορα ,όλο το έτος πληρώνεται όταν γίνεται άρση ακινησίας και ζητάς μαζί βεβαίωση τελών για πώληση.

σωστός!

gasto
22/06/2017, 16:52
Καλησπερα.Επειδη το θεμα εχει πολλα post-αρισματα τα μηχανακια 50κυβικα που ειναι στην τροχαια να φανταστω δεν ελεγχονται.Αλλωστε εαν θες να παραδωσεις πινακιδα για το 50αρι δεν μπορεις στην τροχαια..Εαν ξερετε και ειστε σιγουροι για κατι αλλο πειτε μου.

Μπορεις να παραδωσεις στη τροχαια αλλα αυτο γινεται μονο το Μαρτιο.Ετσι μου ειπαν στη τροχαια Αγιας παρασκευης.

geroladas
22/06/2017, 17:28

και γιατί βρε παιδιά δεν πας μια μέρα να πάρεις τις πινακίδες και την άδεια - χωρίς να δηλώσεις ότι είναι για πώληση ώστε να πληρώσεις λιγότερα τέλη - και να πας μετά από μια δυο μέρες και να ζητήσεις βεβαίωση τελών για πώληση ;;; Το ελέγχει κανείς; :)

buckley
22/06/2017, 17:43
και γιατί βρε παιδιά δεν πας μια μέρα να πάρεις τις πινακίδες και την άδεια - χωρίς να δηλώσεις ότι είναι για πώληση ώστε να πληρώσεις λιγότερα τέλη - και να πας μετά από μια δυο μέρες και να ζητήσεις βεβαίωση τελών για πώληση ;;; Το ελέγχει κανείς; :)

Είναι χειρότεροι από ότι πιστεύεις...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152665&p=2869981&viewfull=1#post2869981

geroladas
24/06/2017, 10:08
Είναι χειρότεροι από ότι πιστεύεις...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152665&p=2869981&viewfull=1#post2869981

Νομίζω ότι εδώ υπάρχει θέμα παρερμηνείας του νόμου από μέρους των εφοριακών.

Στο σαϊτ του υπουργείου Μεταφορών http://www.yme.gr/index.php?tid=334 διαβάζουμε το τελευταίο από τα Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
"Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από την αρμόδια ΔΟΥ ή εκτύπωση εικόνας οφειλών οχήματος «print screen» με τη σχετική σφραγίδα της αρμόδιας ΔΟΥ."

Αλλά όταν ΝΟΜΙΜΑ υποχρεούσαι ΜΟΝΟ στην μερική καταβολή τελών κυκλοφορίας, λόγω ακινησίας και τα έχεις καταβάλλει, τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΙΛΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ για το συγκεκριμένο έτος και δεν πρέπει να πληρώσεις καμία διαφορά.

Ξέρεις αν ζητάνε τη διαφορά αυτή και για προηγούμενα χρόνια που πιθανόν να έχουν καταβληθεί μερικώς τα τέλη ή μόνο για το τρέχον έτος της μεταβίβασης ;

Αν έχεις πολύ όρεξη και αντοχές για να το κυνηγήσεις, θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.

Antonisss
25/06/2017, 09:43
http://www.newsit.gr/ellada/Neo-xaratsi-sta-aytokinita-800-000-idioktites-sto-stoxastro/735337

:lol:

Το βλέπω εγώ πάλι το ίδιο σενάριο

RENZ
25/06/2017, 11:44
Νεότερα για το θέμα μου...
Μετά από επικοινωνία με την υπηρεσία που εξέδωσε το έγγραφο που μου έδειξαν στη ΔΟΥ και το λάμβαναν υπόψη ως ευαγγέλιο, μου είπαν ότι το συγκεκριμένο εκδόθηκε όταν απασχολήθηκαν με το πότε ένας ιδιοτήτης οχήματος έχει υποχρέωση για πληρωμή τελών κυκλοφορίας και όχι πότε θεωρείται σε ακινησία. Με παρέπεμψαν σε άλλη υπηρεσία του ίδιου υπουργείου, και μετά από προσπάθειες ωρών κατάφερα να μιλήσω με (ευγενέστατη ομολογώ) κυρία, η οποία τις τελευταίες μέρες ενημερώνει συνεχώς σχετικά πολίτες. Κατά την ενημέρωση από αυτήν, η ΔΟΥ θα πρέπει να δεχτεί βεβαίωση από το τμήμα συγκοινωνιών το οποίο θα δηλώνει ότι κρατάει την άδεια και την πινακίδα και να ενημεράσει τη βάση και η μοτό να αποχαρακτηριστεί από ανασφάλιστη.

Live2ride
25/06/2017, 12:03
http://www.newsit.gr/ellada/Neo-xaratsi-sta-aytokinita-800-000-idioktites-sto-stoxastro/735337

:lol:

Το βλέπω εγώ πάλι το ίδιο σενάριο

Υπάρχει απόφαση από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου για τα οχήματα που κινούνται σε νησιά που δεν λειτουργεί ΚΤΕΟ, για τις Κυκλάδες (ΑΔΑ:76ΩΡΟΡ1Ι-Ν1Σ) και για τα Δωδεκάνησα (ΑΔΑ: 611ΥΟΡ1Ι-22Ν), που δεν υποχρεώνει σε αυτά τα οχήματα να περάσουν ΚΤΕΟ μιας και το κόστος μεταφοράς από ένα νησί στο άλλο (που λειτουργεί ο τεχνικός έλεγχος) των οχημάτων είναι υπερβολικό για τους ιδιοκτήτες. Αυτές οι αποφάσεις ανανεώνονται κάθε χρόνο.
Να δω τι μπάχαλο έχει να γίνει και πως θα ξεχωρίσουν τα οχήματα με πινακίδες στα νησιά που δεν υπάρχει έλεγχος. :cry:

17inchwheeler
26/06/2017, 17:16
μια ενημερωση για οσους εχουν κλεμμενη μοτο
πανε στο κοντινο τους υπουργειο μεταφορων εχοντας μαζι τους ,υποχρεωτικα ,το χαρτι της αστυνομιας(αυτο που δινουν οταν δηλωνετε την κλοπη) συμπληρωνετε μια αιτηση οριστικης διαγραφης του οχηματος
εφαγα 3μιση ωρες σημερα μονο στο υπουργειο
σε μια εβδομαδα θα παραλαβω το εγγραφο διαγραφης
δεν ειναι σιγουρο οτι πρεπει να παω και στην εφορια για την διαγραφη...κανεις δεν ηξερε

SHOOTER045
26/06/2017, 22:08
πανε στο κοντινο τους υπουργειο μεταφορων εχοντας μαζι τους ,υποχρεωτικα ,το χαρτι της αστυνομιας(αυτο που δινουν οταν δηλωνετε την κλοπη) συμπληρωνετε μια αιτηση οριστικης διαγραφης του οχηματος
δεν ειναι σιγουρο οτι πρεπει να παω και στην εφορια για την διαγραφη...κανεις δεν ηξερε

Χρειάζεται
Για να σε σβήσουν απο τα κιτάπια τους και να μην σου έρχονται τέλη κυκλοφορίας

Panos76
27/06/2017, 12:46

Χρειάζεται

Για τα 50άρια που έχουν κλαπεί πρέπει να κάνουμε κάτι άραγε;;

OldMan
27/06/2017, 13:51
Για τα 50άρια που έχουν κλαπεί πρέπει να κάνουμε κάτι άραγε;;

Μήπως να ψάχνατε να τα βρειτε..??

Panos76
27/06/2017, 13:55
6 χρόνια το ψάχνουμε, μέχρι και μνημόσυνο του κάνουμε - αν και το θεωρούμε αγνοούμενο και ουχί πεθαμένο :cry:

SHOOTER045
27/06/2017, 14:03
6 χρόνια το ψάχνουμε, μέχρι και μνημόσυνο του κάνουμε - αν και το θεωρούμε αγνοούμενο και ουχί πεθαμένο :cry:

Ρε Πάνο.
Και εσύ?
Το είπα πριν μέρες, τα 50αρια ΔΕΝ πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Αλλά πληρώνουν ανανέωση άδειας.
Για να γίνει διαγραφή η δήλωση κλοπής.
Πρέπει
1) πηγαίνεις στην.ασφάλεια δηλώνεις την κλοπή, παίρνεις βεβαίωση κλπ.
Μετά
2) πηγαίνεις στην τροχαία που έκδωσε την άδεια δειχνεις το χαρτί, θα ψάξουν στο σύστημά θα δουν οτι έχεις να ανανεώσεις Χ χρόνια.
Θα σου βγάλουν το ποσό και για να μη σε πιασει το συστημα με τα ανασφαλιστα όταν εφαρμοστεί και στα πενηνταρια,ασφαλίσεις.
Πληεωνεις ανανέωση και ασφάλεια και μετα ξανά στην τροχαία για οριστική διαγραφή

AristidisZ
27/06/2017, 16:42
Καλά υπάρχουν περιπτώσεις που καλύτερα να πληρώνεις ασφάλεια στο 50άρι παρά να πας να ανανεώσεις τα τέλη για να το διαγράψεις :lol:

Coyote.V
27/06/2017, 18:48
Παιδιά, η τραγωδία συνεχίζεται.

Η διαγραφή των παραβόλων σε όσους ήδη καταλογίστηκαν από το σύστημα θα έλθει με την αναμενόμενη τροπολογία ενώ θα υπάρξουν και νέες αλλαγές στις κλίμακες για τα πρόστιμα που υπολογίζεται ότι αφορούν πάνω από 1.100.000 ιδιοκτήτες.

Τα νέα παράβολα-πρόστιμα διαμορφώνονται με βάση τέσσερις αντί για τρεις κλίμακες (όπως είχε αναφερθεί αρχικά):

- 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc

- 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα

- 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και

- 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ.

Pew
27/06/2017, 19:12
Χαδακια απο το σκατοκρατος...
ΧΑΔΑΚΙΑ ειναι αυτα.

Εαν εξαιρεσουμε τα λαθη, οσοι δηλαδη βρεθηκαν ανασφαλιστοι ενω ειχαν κλεμμενο οχημα, διεγραμμενο, ή με πινακιδες σε ακινησια, δεκτο, κριμα την ταλαιπωρια.
Για τους υπολοιπους που κυκλοφορουσαν ανασφαλιστοι, ΕΙΝΑΙ ΧΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.

Τι παει να πει 250€ προστιμο γτχμ ??
250€ γραφει ο Κ.Ο.Κ. ???

Αντι να φανε 250 ΣΥΝ τα προβλεπομενα ... τον παιζουν με τα δυο χερια.
Μια ζωη μαλακιες ...

basilis_k6
27/06/2017, 19:18
Χαδακια απο το σκατοκρατος...
ΧΑΔΑΚΙΑ ειναι αυτα.

Εαν εξαιρεσουμε τα λαθη, οσοι δηλαδη βρεθηκαν ανασφαλιστοι ενω ειχαν κλεμμενο οχημα, διεγραμμενο, ή με πινακιδες σε ακινησια, δεκτο, κριμα την ταλαιπωρια.
Για τους υπολοιπους που κυκλοφορουσαν ανασφαλιστοι, ΕΙΝΑΙ ΧΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.

Τι παει να πει 250€ προστιμο γτχμ ??
250€ γραφει ο Κ.Ο.Κ. ???

Αντι να φανε 250 ΣΥΝ τα προβλεπομενα ... τον παιζουν με τα δυο χερια.
Μια ζωη μαλακιες ...

+1

δυστυχως οταν αντιμετωπίζεις ενα προβλημα μαζικα κοιτάς να πάρεις οτι μπορεις εξου και τα χαμηλά προστιμα. Εδω βέβαια κυρίως το θέμα ξεκινάει απο την ανικανότητα της τροχαιας που τωρα τρέχει να μαζέψει το κράτος. Η τροχαία με τη σειρά της βέβαια θα έχει και αυτη κάτι να προσάψει στο κράτος για τις ελλείψεις της και παει κλαίγοντας.

amyroukai
28/06/2017, 10:34
+1

δυστυχως οταν αντιμετωπίζεις ενα προβλημα μαζικα κοιτάς να πάρεις οτι μπορεις εξου και τα χαμηλά προστιμα. Εδω βέβαια κυρίως το θέμα ξεκινάει απο την ανικανότητα της τροχαιας που τωρα τρέχει να μαζέψει το κράτος. Η τροχαία με τη σειρά της βέβαια θα έχει και αυτη κάτι να προσάψει στο κράτος για τις ελλείψεις της και παει κλαίγοντας.

Εσύ δεν αφήνεις την τροχαία να κάνει την δουλειά της ανθρώπινα και χωρίς υποδείξεις γιατί όπως είπαμε η υπερβολική ταχύτητα φταίει για όλα και είσαι μέρος του προβλήματος. :bawl:

Acacius
28/06/2017, 11:17
Για να καταλάβω, σε εμένα που πιάστηκα ανασφάλιστος θα επιστραφεί (κάποτε...) το πρόστιμο και αν έχω ασφαλιστεί μέχρι τις 14/7 δεν πληρώνω τίποτα; Με συμφέρει, δε λέω, αλλά δεν το λες και λογικό (για τη δε οργάνωση ας μη σχολιάσω)

zannisvel
28/06/2017, 13:07
Για να καταλάβω, σε εμένα που πιάστηκα ανασφάλιστος θα επιστραφεί (κάποτε...) το πρόστιμο και αν έχω ασφαλιστεί μέχρι τις 14/7 δεν πληρώνω τίποτα; Με συμφέρει, δε λέω, αλλά δεν το λες και λογικό (για τη δε οργάνωση ας μη σχολιάσω)

Οταν μαθεις ενημερωσε γιατι και εγω απαντηση δεν εχω λαβει απο πουθενα.

Ασωτος
28/06/2017, 17:05

- Πιάστηκες ανασφάλιστος σε έλεγχο τροχαίας ; Πληρώνεις ότι σου ''έριξαν'' ....

- Πιάστηκες ανασφάλιστος στον έλεγχο της 6 Ιουνίου, σου ήρθε παράβολο 250 € και το πλήρωσες ; Αν ναι, τα χρήματα ''θα'' επιστραφούν κάποια στιγμή. Αν δεν το πλήρωσες, ξέχνα το, πάει ανακύκλωση. Και στις δύο περιπτώσεις έχεις περιθώριο για ασφάλιση μέχρι 14/7. Αλλοιώς, αν δεν θέλεις να το ασφαλίσεις, τις πινακίδες και στην εφορία για κατάθεση ....

amyroukai
28/06/2017, 19:22
Ξαναλέμε, δεν είναι ΜΟΝΟ όσοι έχουν πινακίδες και ανασφάλιστο. Είναι και τα κλεμμένα, τα λάθη (όπως στο δικό μου που το υπουργείο δεν ενημέρωσε την εφορία) κλπ. Ο πολίτης θα συνεχίσει να τρέχει για να διορθώσει τις ελλείψεις/την αδιαφορία του κράτους και την ασυνεννοησία των υπηρεσιών.

bulmont
28/06/2017, 19:25
..... Ο πολίτης θα συνεχίσει να τρέχει για να διορθώσει τις ελλείψεις/την αδιαφορία του κράτους και την ασυνεννοησία των υπηρεσιών.

Κι' εγώ που νόμιζα πώς η παράταση δόθηκε γιά να διορθωθούν οι δικές τους μαλακίες κι' αδικίες........:(

amyroukai
28/06/2017, 19:26
Κι' εγώ που νόμιζα πώς η παράταση δόθηκε γιά να διορθωθούν οι δικές τους μαλακίες κι' αδικίες........:(

δηλαδή σοβαρά, πιστεύεις ας πούμε ότι ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ θα βρουν πχ την βεβαίωση που έχω και να σβήσουν το πρόστιμο που μου έστειλαν; Εγώ δεν νομίζω. Αν ήταν να γίνει αυτό, από το 2013 που ξεκίνησαν οι φήμες είχαν χρόνο να το κάνουν.

stefanos
28/06/2017, 20:09
Ο πολίτης θα συνεχίσει να τρέχει για να διορθώσει τις ελλείψεις/την αδιαφορία του κράτους και την ασυνεννοησία των υπηρεσιών.

Εδώ οι ίδιοι οι πολίτες αδιαφορούν για την περιουσία τους περιμένεις να ενδιαφερθεί το κράτος?
Τους κάνουμε εισαγωγή τους ΔΥ από την Γερμανία?
Παρατημένα οχήματα ένα γύρω, με πινακίδες και χωρίς.
Που η εφορία τα ξέρει και φαίνονται στο σύστημα.
Πιάσαν αυτά που έχουν πινακίδα
Που πολλά έχουν να πληρώσουν και τέλη δεκαετιών, δεν είναι μόνο το πρόστιμο της ασφάλειας.
Με το περιουσιολόγιο που έρχεται θα βουτήξουν και αυτούς που έχουν καταθέσει χωρίς να έχουν χαρτί απόσυρσης και θα τους βάλουν να πληρώνουν.
Αλλά "ωχ αδερφέ" όλοι μας.:)

yiannis172
28/06/2017, 23:14
Με το περιουσιολόγιο που έρχεται θα βουτήξουν και αυτούς που έχουν καταθέσει χωρίς να έχουν χαρτί απόσυρσης και θα τους βάλουν να πληρώνουν.

Με το περιουσιολογιο,θα πληρωνεις για ακινητοποιημενα οχηματα εννοεις;

stefanos
29/06/2017, 00:02
Με το περιουσιολογιο,θα πληρωνεις για ακινητοποιημενα οχηματα εννοεις;

Θα κάνουν τέτοια επένδυση χωρίς προσδοκία κέρδους?
Και να μην πληρώνεις άμεσα που τους έχω ικανούς (ήδη έχει ακουστεί για τέλη ακινησίας) μπορούν να στα πάρουν έμμεσα,
καταργώντας εκπτώσεις σε φόρους ή τρώγοντας κοινωνικά επιδόματα μιας και θα έχεις "περιουσία".

telegonos
29/06/2017, 01:17
ή τρώγοντας κοινωνικά επιδόματα μιας και θα έχεις "περιουσία".

Νομίζω αυτό ήδη γίνεται στις αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Έχει ένα κάποιο δίκιο, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις λεφτά για ρεύμα, και ταυτόχρονα να έχεις οχήματα στο όνομά σου. Πούλα τα και ξαναέλα όταν πράγματι δεν θα έχεις.

17inchwheeler
29/06/2017, 11:46
Χρειάζεται

απο τις απαντησεις σου καταλαβαινω οτι εχεις γνωσεις στο αντικειμενο
μια ερωτηση εχω
η μια μηχανη που εκλαπη το 2013 χρωσταει σηματα προηγουμενων ετων της κλοπης(απο το 2013 και πισω εννοω)
θα πρεπει να τακτοποιηθουν για να διαγραφει απο την εφορια?
εαν δεν διαγραφει απο την εφορια αλλα διαγραφει απο το υπουργειο ,θα επιβαρυνθω με το προστιμο ?
εαν γνωριζεις εσυ 'η καποιος αλλος,θα ημουν ευγνωμων

SHOOTER045
29/06/2017, 12:37
απο τις απαντησεις σου καταλαβαινω οτι εχεις γνωσεις στο αντικειμενο
μια ερωτηση εχω
η μια μηχανη που εκλαπη το 2013 χρωσταει σηματα προηγουμενων ετων της κλοπης(απο το 2013 και πισω εννοω)
θα πρεπει να τακτοποιηθουν για να διαγραφει απο την εφορια?
εαν δεν διαγραφει απο την εφορια αλλα διαγραφει απο το υπουργειο ,θα επιβαρυνθω με το προστιμο ?
εαν γνωριζεις εσυ 'η καποιος αλλος,θα ημουν ευγνωμων

Δυστυχώς ναι
Επρεπε να το κανείς από την πρωτη στιγμή ,ειτε σαν προσωρινή ακινησία έχοντας ελπίδες να βρεθεί, ειτε οριστική διαγραφή.

meccanica
29/06/2017, 13:11
Για το 520 μιλας κωστα τρισαθλιε απριλιανε?

xarisk
06/07/2017, 10:33
μισο λεπτακι για να καταλάβω.. Εγω που μου έκλεψαν το 50αρι πριν 18 χρονια.. και ουτε λογος για χαρτι απο την αστυνομία να εχω... πηρα τηλεφωνο στην τροχαια που ανήκε το μηχανακι και ρώτησα αν ακόμα το μηχανάκι φαίνεται οτι ειναι κλεμμένο.. Και μου επιβεβαίωσαν οτι είναι στην λιστα τους...
Ρώτησα μετα γραφείο διεκπεραιώσεων αν πρέπει να παω να το κάνουν διαγραφή.. και μου ειπαν οτι δεν μπορώ να κανω κατι.. δεν χρειάζεται και οτι δεν μπορουν να το διαγράψουν. (τροχαια ). Επομένως εσυ τι λες.. οτι πρέπει να παω στην τροχαία ...να δουν πχ οτι εχει να πληρώσει 18χρονια... αλλά ειναι κλεμμένο 18 χρονια.. και να μου βγάλουν να πληρώσω 18 χρονια!!! για να το διαγράψουν???
Οσο για το σύστημα εδω τωρα το πηραν πισω για να τσεκάρουν και τα κλεμμένα.. αρα εφόσον φαίνεται οτι είναι κλεμμένο... για ποιο λογο οταν και αμα στείλουν για 50αρια να το στείλουν και στα κλεμμένα???

Ρε Πάνο.
Και εσύ?
Το είπα πριν μέρες, τα 50αρια ΔΕΝ πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Αλλά πληρώνουν ανανέωση άδειας.
Για να γίνει διαγραφή η δήλωση κλοπής.
Πρέπει
1) πηγαίνεις στην.ασφάλεια δηλώνεις την κλοπή, παίρνεις βεβαίωση κλπ.
Μετά
2) πηγαίνεις στην τροχαία που έκδωσε την άδεια δειχνεις το χαρτί, θα ψάξουν στο σύστημά θα δουν οτι έχεις να ανανεώσεις Χ χρόνια.
Θα σου βγάλουν το ποσό και για να μη σε πιασει το συστημα με τα ανασφαλιστα όταν εφαρμοστεί και στα πενηνταρια,ασφαλίσεις.
Πληεωνεις ανανέωση και ασφάλεια και μετα ξανά στην τροχαία για οριστική διαγραφή

Panos76
06/07/2017, 10:37
Γιατί - αν έχω καταλάβει καλά - σου λέει κύριε γιατί δεν πέρασες από το συγκοινωνιών με το χαρτί της αστυνομίας από την ώρα της κλοπής να το δηλώσεις και να διαγραφεί;

xarisk
06/07/2017, 10:44
αυτο ισχυει στα μεγαλυτερου κυβισμου που ανηκουν στο υπουργειο.. και ειναι λογικο.. γιατι η αστυνομια ενημερωνει την τροχαια... δεν ενημερωνει το υπουργειο... δλδ οκ η τροχαια γνωριζει οτι ειναι κλεμμενο για να το ψαχνει.. αλλα η εφορια... δεν το ξερει οποτε σου λεει όφειλες να μας ενημερωσεις...Ασχετο που κανονικα θα επρπε να ειναι online ολες οι υπηρεσίες...

Στην τροχαια ομως δεν εχουν δικαιολογία να σου πουν μα δεν μου το δήλωσες... γιατι το κανει αυτοματα η αστυνομια!!! εκτος αν πεσεις στην περίπτωση που δεν το δηλώσει για τον Α_Β λογο ο υπάλληλος αστυνόμος.. εκεινη την ημερα...

Panos76
06/07/2017, 12:12
Ίσως τα 50άρια εμπίπτουν στο νέο καθεστώς (των τελευταίων 4-5 ετών; ) που πλέον διπλώματα και όλα τα σχετικά με αυτά (τα 50άρια) πλέον έχουν να κάνουν με το υπουργείο (άσχετα που τα δίκυκλα εκλάπησαν προ της νέας διάταξης).

Όλα αυτά τα λέω υποθετικά. Στην πράξη πρέπει να μεταβώ στο υπουργείο να ρωτήσω από κοντά λεπτομέρειες.

OldMan
06/07/2017, 12:53
Στην πράξη πρέπει να μεταβώ στο υπουργείο να ρωτήσω από κοντά λεπτομέρειες.
Αααααα καλααααααααααααααααα....

SHOOTER045
06/07/2017, 13:27
αυτο ισχυει στα μεγαλυτερου κυβισμου που ανηκουν στο υπουργειο.. και ειναι λογικο.. γιατι η αστυνομια ενημερωνει την τροχαια... δεν ενημερωνει το υπουργειο... δλδ οκ η τροχαια γνωριζει οτι ειναι κλεμμενο για να το ψαχνει.. αλλα η εφορια... δεν το ξερει οποτε σου λεει όφειλες να μας ενημερωσεις...Ασχετο που κανονικα θα επρπε να ειναι online ολες οι υπηρεσίες...

Στην τροχαια ομως δεν εχουν δικαιολογία να σου πουν μα δεν μου το δήλωσες... γιατι το κανει αυτοματα η αστυνομια!!! εκτος αν πεσεις στην περίπτωση που δεν το δηλώσει για τον Α_Β λογο ο υπάλληλος αστυνόμος.. εκεινη την ημερα...

Ποιος το είπε αυτό?.
Μα ακριβώς γι αυτό φωναζουμε
Για αυτό έγιναν τόσα λάθη.
Η ασφάλεια βεβαιώνει και καταγραφεί την απώλεια( κλοπή)
Μετα αναλαμβανει ο κάτοχος να παει αν είναι 50αρι στην τροχαία
Και αν είναι μεγαλύτερο στο συγκοινωνιών.
Πολύ φοβάμαι πως θα σου ζητηθεί να πληρωσεις για όλα αυτά τα χρόνια

christoi
06/07/2017, 18:56
Μιας υπάρχει τέτοιο θέμα, μπορεί κανείς να μου υποδείξει ασφαλιστική (σε πμ).
Ψάχνω ότι πιο φθηνό υπάρχει, απλά και μόνο για να φαίνεται ασφαλισμένη η μηχανή.
Και αυτό γιατί ΔΕΝ κινείται. Την θέλω για κανένα 3μηνο, μέχρι να ξαναπερπατήσω και να ασφαλιστεί κανονικά (για να προλάβω τους τρομολάγνους).

telegonos
06/07/2017, 22:38
Γιατί δεν την κάνεις ακινησία στην ΔΟΥ;

christoi
06/07/2017, 23:47
Είναι διαδικασία για την ακινησία, διαδικασία για τις πινακίδες μετά και δεν μπορώ να τρέχω (μόνο κουτσό κι αυτό με προσοχή :D )

RAMMSTEIN
11/07/2017, 12:21
καλημέρα σε ολουσ
τελικα τα 50αρια πιανονται στο νομο περι ανασφαλιστων η όχι?
στην τροχαια κηφισιασ μου ειπαν ναι στα κεντρικα της τροχαιασ μου ειπαν όχι και ο ασφαλιστησ μου δεν ξερει

karellen
11/07/2017, 12:28
Ό,τι έχει πινακίδα ασφαλίζεται.

zannisvel
12/07/2017, 16:06
Σήμερα κατέθεσα πινακίδες στην εφορία. Στο τσακ πρόλαβα:smokin:.

vaska
12/07/2017, 18:06
Σήμερα κι εγώ για 3 μηχανάκια. Αυτό που με πόνεσε ήταν το DR που όταν μου την βάραγε έκανα μία τρίμηνη και σκαρφάλωνα σε κανένα βουνό. Με οδηγούν στην παρανομία να ξέρουν γιατί το βουνό δεν το κόβω και πινακίδες να πηγαίνω στην εφορία να παίρνω δεν με βλέπω.

17inchwheeler
13/07/2017, 09:33
μια ενημερωση για τα κλεμμενα που ειχαν προστιμο
μετα την παραλαβη του χαρτιου απο το υπουργειο συγκ/μεταφορων πηγα στην εφορια για να διαγραψω το οχημα απο την μεριδα μου

λοιπον,δεν χρειαζεται...πηγα τσαμπα
τα κλεμμενα δεν διαγραφονται...ποτε

αρα

με προσφατο χαρτι αναγγελειας κλοπης απο την αστυνομια,πας υπουργειο μετ&συγκ. και αναγγελλεις οτι η μηχανη εχει κλαπει και δεν εχει βρεθει
απο'κει σου δινουν ενα χαρτι το οποιο εχει τον τιτλο"υπηρεσιακο αντιγραφο αδειας κυκλ." και υποτιτλο "δηλωση κλοπης"
με αυτο ληγει η περιπετεια

xarisk
14/07/2017, 14:59
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ. αυτο είπα και εγω.. οτι η τροχαία είναι ενήμερη για το 50αρι οτι ειναι κλεμμένο (τους πηρα τηλεφωνο οπως και το ειδαν στο συστημα τους) (αρα τι να παω να τους ενημερωσω) ... και οτι δεν μπορεί να το διαγραψει από έμενα..απο το ονομα μου... 'Ομως το υπουργείο δεν έχει τρόπο να ενημερωθεί!!! αρα εκει πρέπει να πας αν δεν θες να σου έρθει.. πρόστιμο και να τρέχεις μετα..
Αυτο μου το ειπε γραφειο διεκπεραιώσεων ...οταν ρώτησα πως θα το διαγράψω . και τωρα το επιβεβαιωνει και ο φιλος παρακατω που πηγε στο υπουργειο.
Άπλα στην λίστα των ανασφάλιστων θα περάσουν την λίστα των κλεμμένων για να τα εξαιρέσουν... αυτό καταλαβαίνω... εγώ...

ΤΩΡΑ οσο αναφορά ολους αυτούς που λενε οτι το ειχα σπίτι μου ακίνητο και τλπ... και δεν εχουν παραδώσει πινακιδες.. αλαλζει το πραγμα.. εκει ναι ειτε 50αρι ειτε μεγαλυτερο.. θα πρεπει να πληρωσει ολα τα χρονια και ασ μην το κινούσε γιατι δεν μπορει να το αποδείξει αυτο εφόσον δεν ειχε καταθέσει τις πινακιδες... αλλα το κλεμμένο.. φαίνεται ποτε κλάπηκε.... τι να σου πουν δλδ .... να πληρώσεις τα τέλη κοικλοφωριας ή την ανανέωση άδειας.. για κατι που ειναι αποδεδειγμένα κλεμμένο?? ναι οκ θα σε ταλαιπωρησουν γιατι δεν τους ειχες ενημερωσει οτι το εχεις δηλωσει κλεμμενο (και δεν εχουν συστήματα να το κάνουν αυτόματα) αλλα πιστευω απλα θα διαγράψουν το προστιμο μετα.

μια ενημερωση για τα κλεμμενα που ειχαν προστιμο
μετα την παραλαβη του χαρτιου απο το υπουργειο συγκ/μεταφορων πηγα στην εφορια για να διαγραψω το οχημα απο την μεριδα μου

λοιπον,δεν χρειαζεται...πηγα τσαμπα
τα κλεμμενα δεν διαγραφονται...ποτε

αρα

με προσφατο χαρτι αναγγελειας κλοπης απο την αστυνομια,πας υπουργειο μετ&συγκ. και αναγγελλεις οτι η μηχανη εχει κλαπει και δεν εχει βρεθει
απο'κει σου δινουν ενα χαρτι το οποιο εχει τον τιτλο"υπηρεσιακο αντιγραφο αδειας κυκλ." και υποτιτλο "δηλωση κλοπης"

Ποιος το είπε αυτό?.
Μα ακριβώς γι αυτό φωναζουμε
Για αυτό έγιναν τόσα λάθη.
Η ασφάλεια βεβαιώνει και καταγραφεί την απώλεια( κλοπή)
Μετα αναλαμβανει ο κάτοχος να παει αν είναι 50αρι στην τροχαία (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟ)
Και αν είναι μεγαλύτερο στο συγκοινωνιών.
Πολύ φοβάμαι πως θα σου ζητηθεί να πληρωσεις για όλα αυτά τα χρόνια (ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΕΝΝΟΕΙΣ?? ΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ)

Sapadak
14/07/2017, 15:24

Για την ιστορία, παράλαβα χθες αντίγραφο της δήλωσης κλοπής απο τη αστυνομία, πήγα στο υπ. συγκοινωνιών, να το δηλώσω, το παρέλαβαν το έντυπο, πρωτοκολήθηκε κανονικά, ΑΛΛΑ δε μου δώσαν κάτι γιατι δε προλαβαίναν, και θα το πάρω σε 15 μέρες.
Ελπίζω να το πέρασανε στο σύστημά τους, διαφορετικά το βλέπω το μπιλιετάκι, ξανά!!

Πάντως μου είπε η προισταμένη, οτι πρέπει να πάω στην 'εφορία' να το δηλώσω!!!!!

Οταν σε 15 μέρες πάρω το χαρτί, θα ενημερώσω τι και πως

amyroukai
14/07/2017, 15:27
Διαβάζω σήμερα ότι υπάρχει κλιμάκωση πλέον και δεν θα σταλούν 250άρια σε όλους αλλά και...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ οπότε τα πρόστιμα μπορεί και να αργήσουν κάτι μήνΟΥς να εμφανιστούν.

Για τις ασφάλειες πάντως ήταν καλή η μπάζα, περίπου 400,000 οχήματα έκαναν νέα συμβόλαια.

Μιά που δεν πρόλαβα σήμερα να ασχοληθώ, θα περάσω δευτέρα από την ΔΟΥ μου να δω αν για το δικό μου μετά την διόρθωση που έκανε το υπουργείο χρειάζεται να κάνει κάτι και η ΔΟΥ, παρά το γεγονός ότι αρχικά είπαν όχι δεν, ας έχουμε τα μισά ρούχα που λέει το ρητό.

Acacius
14/07/2017, 17:25
Διαβάζω σήμερα ότι υπάρχει κλιμάκωση πλέον και δεν θα σταλούν 250άρια σε όλους αλλά και...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ οπότε τα πρόστιμα μπορεί και να αργήσουν κάτι μήνΟΥς να εμφανιστούν.

Για τις ασφάλειες πάντως ήταν καλή η μπάζα, περίπου 400,000 οχήματα έκαναν νέα συμβόλαια.

Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι λόγω πολυπλοκότητας/ανικανότητας θα έπαιρνε πάλι αναβολή. Έχω μια υποψία μάλιστα ότι δε θα γίνει σωστά η δουλειά, αλλά με τη φοβέρα του πρώτου προστίΜΑΤΟΣ τρέξαν όλοι να πράξουν τα δέοντα. Result. Αν πάντως αυτό σημαίνει όχι 400,000 αλλά 40,000 λιγότερα ανασφάλιστα στο δρόμο τότε μπράβο και εύγε.

Πρόβλημα παραμένουν όσοι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι και χωρίς πινακίδες, ή με πλαστές (μην καρφωνόμαστε κιόλας).

SHOOTER045
14/07/2017, 17:27
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ. αυτο είπα και εγω.. οτι η τροχαία είναι ενήμερη για το 50αρι οτι ειναι κλεμμένο (τους πηρα τηλεφωνο οπως και το ειδαν στο συστημα τους) (αρα τι να παω να τους ενημερωσω) ... και οτι δεν μπορεί να το διαγραψει από έμενα..απο το ονομα μου... 'Ομως το υπουργείο δεν έχει τρόπο να ενημερωθεί!!! αρα εκει πρέπει να πας αν δεν θες να σου έρθει.. πρόστιμο και να τρέχεις μετα..
Αυτο μου το ειπε γραφειο διεκπεραιώσεων ...οταν ρώτησα πως θα το διαγράψω . και τωρα το επιβεβαιωνει και ο φιλος παρακατω που πηγε στο υπουργειο.
Άπλα στην λίστα των ανασφάλιστων θα περάσουν την λίστα των κλεμμένων για να τα εξαιρέσουν... αυτό καταλαβαίνω... εγώ...

ΤΩΡΑ οσο αναφορά ολους αυτούς που λενε οτι το ειχα σπίτι μου ακίνητο και τλπ... και δεν εχουν παραδώσει πινακιδες.. αλαλζει το πραγμα.. εκει ναι ειτε 50αρι ειτε μεγαλυτερο.. θα πρεπει να πληρωσει ολα τα χρονια και ασ μην το κινούσε γιατι δεν μπορει να το αποδείξει αυτο εφόσον δεν ειχε καταθέσει τις πινακιδες... αλλα το κλεμμένο.. φαίνεται ποτε κλάπηκε.... τι να σου πουν δλδ .... να πληρώσεις τα τέλη κοικλοφωριας ή την ανανέωση άδειας.. για κατι που ειναι αποδεδειγμένα κλεμμένο?? ναι οκ θα σε ταλαιπωρησουν γιατι δεν τους ειχες ενημερωσει οτι το εχεις δηλωσει κλεμμενο (και δεν εχουν συστήματα να το κάνουν αυτόματα) αλλα πιστευω απλα θα διαγράψουν το προστιμο μετα.

Κάπου ποιο πίσω το ανέφερα
Οτι τα κλεμμένα δεν διαγράφονται ,μπορεί να βρεθούν ( και έχει συμβεί)μετα απο πολλά χρόνια.
Το οτι στο σύστημα της αστυνομίας φαίνεται ενα κλεμμένο παντού ανα την Ελλάδα, δεν αναιρεί το ανασφαλιστο η την μη καταβολή της ανανέωσης άδειας, η των τελών αν αυτά προηγούνται της κλοπής.
Για τα μετέπειτα
Τα μετα της κλοπής
Σωστα έπρεπε να ενημερώνει η μια υπηρεσία την άλλη όπως ειπες και να μην μπαίνει στην διαδικασία αυτή ο καθένας.

17inchwheeler
14/07/2017, 23:21
Για την ιστορία, παράλαβα χθες αντίγραφο της δήλωσης κλοπής απο τη αστυνομία, πήγα στο υπ. συγκοινωνιών, να το δηλώσω, το παρέλαβαν το έντυπο, πρωτοκολήθηκε κανονικά, ΑΛΛΑ δε μου δώσαν κάτι γιατι δε προλαβαίναν, και θα το πάρω σε 15 μέρες.
Ελπίζω να το πέρασανε στο σύστημά τους, διαφορετικά το βλέπω το μπιλιετάκι, ξανά!!

Πάντως μου είπε η προισταμένη, οτι πρέπει να πάω στην 'εφορία' να το δηλώσω!!!!!

Οταν σε 15 μέρες πάρω το χαρτί, θα ενημερώσω τι και πως

πανε....αλλα εκ των προτερων,να ξερεις οτι εμενα με εδιωξαν γιατι δεν γινεται διαγραφη του οχηματος λογω κλοπης

virus
15/07/2017, 17:38
με αφορμη αυτην την ιστορια περι ανασφαλιστων και το τωρινο πισωγυρισμα οτι δηλαδη δεν θα σταλουν αλλα προστιμα κανω μια συνδεση αλλα δεν ξερω αν στεκει.

γνωριζω προσωπικα 2 φιλους μου που τωρα προσφατα τους πηρε τα αμαξια η αστυνομια επειδη τελικα ηταν κλεμενα.

οι φιλοι μου τα ειχαν κανονικα ασφαλισμενα και κυκλοφορουσαν εδω και μια πενταετια.

στεκει αυτη η θεωρια που σκεφτηκα; (δεν εχω κατσει να διαβασω 111 σελιδες).

SHOOTER045
15/07/2017, 18:08
με αφορμη αυτην την ιστορια περι ανασφαλιστων και το τωρινο πισωγυρισμα οτι δηλαδη δεν θα σταλουν αλλα προστιμα κανω μια συνδεση αλλα δεν ξερω αν στεκει.

γνωριζω προσωπικα 2 φιλους μου που τωρα προσφατα τους πηρε τα αμαξια η αστυνομια επειδη τελικα ηταν κλεμενα.

οι φιλοι μου τα ειχαν κανονικα ασφαλισμενα και κυκλοφορουσαν εδω και μια πενταετια.

στεκει αυτη η θεωρια που σκεφτηκα; (δεν εχω κατσει να διαβασω 111 σελιδες).

Ωωωω ναι
Κλεμμένο v strom
Υποδείχθηκε - αναγνωρίστηκε πέρυσι κατα την διάρκεια της πανελλήνιας μοτοσυγκεντρωσης.
Ο έτερος παθών(β αγοραστής) το κυκλοφορούσε και το ασφάλιζε κανονικά εν αγνοία του( απ οτι άκουσα στο δικαστήριο)
Απο πέρυσι δεν έχει ακόμα αποδοθεί στον νόμιμο ( α παθών)
Το πρόστιμο ποιος θα το πληρώσει οεο ....

Και ποιος είπε οτι δεν θα ξαναγίνει έλεγχος?
4 φορές ανα έτος, σε ανύποπτο χρόνο για να φανούν οι συνεπείς.

Να υποθέσω οτι οι φίλοι σου τα είχαν αγοράσει εν αγνοία τούς...

virus
15/07/2017, 18:53
φυσικα εν αγνοια κι απο μαντρα γνωστη.

οποτε μπορει να εχει παιχτει το γεγονος οτι θα βγει πολυ βρωμα οποτε κανανε πισω και σε μελλοντικο χρονο να το ξαναεπιχειρησουν.

SHOOTER045
15/07/2017, 19:14
φυσικα εν αγνοια κι απο μαντρα γνωστη.

οποτε μπορει να εχει παιχτει το γεγονος οτι θα βγει πολυ βρωμα οποτε κανανε πισω και σε μελλοντικο χρονο να το ξαναεπιχειρησουν.

Αυτό που γνωρίζω
Και αυτό που γράφτηκε σε σάιτ/ μπλογκ κλπ
Είναι οτι χτες τελειωσε η προθεσμία που είχαν δώσει για να ασφαλίσουν τα οχήματα κάποιοι.
+ οτι ( υποτίθεται) οτι έκαναν διασταυρώσεις για να μην γίνουν τα λάθη που έγιναν αρχικά.
Δεν έκανε κανείς πίσω.
Τώρα
Για τα φιλαράκια σου θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια της υπόθεσης και το τι θα βγεί

virus
15/07/2017, 19:17
δεν εχουν κανει τιποτα. και τα δυο ηταν ατος. πηγαν και πηραν αλλα αμαξια.

δεν ασχοληθηκαν καθολου με το θεμα λογω ελειψης χρονου και χρηματος.

viper1
16/07/2017, 19:21
Κι εγώ κατέθεσα τις πινακίδες από το zx7r έως ότου τελειώσει η ανακατασκευή. Έχω 2 50αρια όμως που είναι αποθηκευμένα....σε αυτά δεν έχω ανανεώσει τις άδειες. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν διασταύρωση μέσω τροχαίας. Θα πρέπει να ανανεώσω τις άδειες και να επιστρέψω άδειες και πινακίδες στην τροχαία που ανήκω σωστά?

SHOOTER045
16/07/2017, 19:39
Κι εγώ κατέθεσα τις πινακίδες από το zx7r έως ότου τελειώσει η ανακατασκευή. Έχω 2 50αρια όμως που είναι αποθηκευμένα....σε αυτά δεν έχω ανανεώσει τις άδειες. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν διασταύρωση μέσω τροχαίας. Θα πρέπει να ανανεώσω τις άδειες και να επιστρέψω άδειες και πινακίδες στην τροχαία που ανήκω σωστά?

Ακριβώς

Tedvj23
16/07/2017, 20:31
+1 ακριβως

xarisk
17/07/2017, 08:48
ε ναι φυσικά δεν μιλαω για πριν την κλοπη.. αν δλδ είχες να πληρώσεις 5 χρονια.. μετα στο έκλεψαν για αλλα 5 .. ε οταν και αμα βρεθεί.. θα πρεπει να πληρώσεις τα πρώτα 5 χρονια... σίγουρα που δεν είχες πληρώσει ενω το κυκλοφορούσες. ομως τα 2α 5χρονια.. που ηταν κλεμμενο δεν θα πληρωσεις τπτ.

17inchwheeler
20/07/2017, 08:58
εχει ερθει σε κανεναν νεα ειδοποιηση?
μπηκα στο ταξις και εχουν ακομα την παλια

viper1
20/07/2017, 10:25
εχει ερθει σε κανεναν νεα ειδοποιηση?
μπηκα στο ταξις και εχουν ακομα την παλια
Γιατί περιμένεις νέα? :cry:

amyroukai
20/07/2017, 10:46
το πιο σημαντικό ερώτημα είναι, αν οι παλιές υποτίθεται ότι διορθώθηκαν/σβήστηκαν, γιατί βλέπει ακόμα την παλιά;

viper1
20/07/2017, 10:58
το πιο σημαντικό ερώτημα είναι, αν οι παλιές υποτίθεται ότι διορθώθηκαν/σβήστηκαν, γιατί βλέπει ακόμα την παλιά;
Ε μήπως γιατί είναι δημόσιο?

17inchwheeler
20/07/2017, 12:09
τα παλια προστιμα ειναι ακομα "επανω" απο τοτε
δεν εχει γινει τπτ ασχετως της διαγραφης
ειπα να τσεκαρω εδω μηπως δεν αποτελω την εξαιρεση

sek
20/07/2017, 13:49
τα παλια προστιμα ειναι ακομα "επανω" απο τοτε

Εμφανίζεται κάπου σαν οφειλή ή βλέπεις την ειδοποίηση;

17inchwheeler
20/07/2017, 16:42
Εμφανίζεται κάπου σαν οφειλή ή βλέπεις την ειδοποίηση;

δεν εμφανιζεται καπου οτι οφειλω,ειναι το αρχικο ειδοποιητηριο ανασφαλιστου που αναφερει το προστιμο...που ειναι ακομα "επανω"στο ταξις
καποιος που ειχε ειδοποιητηριο,εχει τσεκαρει να δει ?

viper1
20/07/2017, 17:21
δεν εμφανιζεται καπου οτι οφειλω,ειναι το αρχικο ειδοποιητηριο ανασφαλιστου που αναφερει το προστιμο...που ειναι ακομα "επανω"στο ταξις

Και εμένα εκεί είναι. Αλλά όταν παρέδωσα τις πινακίδες δεν μου ζήτησαν να πάω να το πληρώσω. Μου είπαν ότι δεν ισχύει.

vaska
20/07/2017, 17:36

Αυτό που βλέπεις είναι μήνυμα και δεν πρόκειται να "κατέβει" μιας και είναι εισερχόμενο. Κοίτα να δεις αν είσαι χρεωμένος στις "οφειλές εκτός ρύθμισης". εκεί δεν πρέπει να φαίνεται τπτ.

zephyr1
21/07/2017, 19:26
Εδω βλεπετε αν το οχημα σας ειναι οκ,εχω 2 ειδοποιητηρια αλλα μολις τα τακτοποιησα η βαση μου δειξε αμεσα οτι ειναι οκ.

https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx

viper1
21/07/2017, 19:37
Εδω βλεπετε αν το οχημα σας ειναι οκ,εχω 2 ειδοποιητηρια αλλα μολις τα τακτοποιησα η βαση μου δειξε αμεσα οτι ειναι οκ.

Εγώ που παρέδωσα πινακίδες λέει ότι είναι ανασφάλιστο

Pew
21/07/2017, 20:03

Eγω που το μεταβιβασα πριν χρονια το δειχνει ανασφαλιστο στο ονομα μου, αλλα ΚΑΙ στον επομενο ιδιοκτητη (εχω τα χαρτια και τσεκαρα με το ΑΦΜ του).

Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!

17inchwheeler
23/07/2017, 18:48

φιλε
αυτη η σελιδα δειχνει οτι ειναι ανασφαλιστο
ενω εχω κανει οτι πρεπει και εχει διαγραφει απο το υπουργειο
κοιταξα στο ταξις και παλι
το ειδοποιητηριο ειναι ακομα επανω και δεν εχω καμια οφειλη(τακτοποιημενη 'η οχι)
μαλλον δεν εχουν κανει τον επανελεγχο

chester24
24/07/2017, 08:39
φιλε
αυτη η σελιδα δειχνει οτι ειναι ανασφαλιστο
ενω εχω κανει οτι πρεπει και εχει διαγραφει απο το υπουργειο
κοιταξα στο ταξις και παλι
το ειδοποιητηριο ειναι ακομα επανω και δεν εχω καμια οφειλη(τακτοποιημενη 'η οχι)
μαλλον δεν εχουν κανει τον επανελεγχο

Ρε παιδιά, αφού έχετε κάνει τις διαδικασίες τι αγχώνεστε; Έχετε τα αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα που λένε οτι το όχημα δεν σας ανήκει πλέον η έχει εκ νέου ασφαλιστήριο; Αν ναι όλα οκ....

Περιμένατε ξαφνικά, να δουλέψει σωστά μια ηλεκτρονική βαση δεδομένων στην Ελλάδα; Και αν δεν απατώμαι, φρεσκοστημένη;

Οι επανέλεγχοι δεν νομίζω να γίνουν στην ώρα τους πάντως.. Αφού όλα είναι ίσωμα

chester24
24/07/2017, 08:43

Βασικά τι τακτοποίησες; Την πληρωμή των ειδοποιητηρίων; Αν ναι γιαυτο στο βγαζει οκ...

Όλες οι υπόλοιπες διευθετήσεις, που αφορούν κλεμμένα, κατεστραμενα κλπ, δεν φαίνονται ακόμη διότι, δεν έχει γίνει ο επανέλεγχος και η εκ νέου διασταυρωση.

geroladas
25/07/2017, 20:45
Βασικά τι τακτοποίησες; Την πληρωμή των ειδοποιητηρίων; Αν ναι γιαυτο στο βγαζει οκ...

Όλες οι υπόλοιπες διευθετήσεις, που αφορούν κλεμμένα, κατεστραμενα κλπ, δεν φαίνονται ακόμη διότι, δεν έχει γίνει ο επανέλεγχος και η εκ νέου διασταυρωση.

Η βάση αυτή (https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx) είναι των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και περιέχει τα ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

Έτσι κάθε όχημα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ θα εμφανίζεται ΠΑΝΤΑ ως ανασφάλιστο ακόμα και αν αυτό έχει δηλωθεί ως καταστρεμμένο, κλεμμένο ή οτιδήποτε άλλο.

Οι ασφαλιστικές δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο παρά μόνο τα συμβόλαια που έχουν κάνει. Δεν γνωρίζουν ποια οχήματα είναι σε ακινησία ή καταστραμμένα ή κάτι άλλο και επομένως δεν γνωρίζουν αν δεν υποχρεούνται σε ασφάλιση.

Εν ολίγοις μέσω της σελίδας αυτής μπορείτε μόνο να επιβεβαιώσετε την ασφάλιση σας ότι δηλαδή δεν να έχετε πέσει θύμα πλαστών ασφαλιστηρίων ή ότι δεν έχει γίνει κάποιο άλλο λάθος.

Δηλαδή μάπα το καρπούζι

Antonisss
25/07/2017, 22:18
Μετά την παραλαβή της νέας βεβαίωσης από την αστυνομία και την παράδοση της στο υπουργείο Μεταφορών μαζί με μία αίτηση, το κλεμμένο όχημα πλέον δεν φαίνεται στην κατάσταση οχημάτων του taxis...

Αυτά τα ωραία...

chester24
26/07/2017, 08:27
Η βάση αυτή (https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx) είναι των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και περιέχει τα ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

Έτσι κάθε όχημα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ θα εμφανίζεται ΠΑΝΤΑ ως ανασφάλιστο ακόμα και αν αυτό έχει δηλωθεί ως καταστρεμμένο, κλεμμένο ή οτιδήποτε άλλο.

Οι ασφαλιστικές δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο παρά μόνο τα συμβόλαια που έχουν κάνει. Δεν γνωρίζουν ποια οχήματα είναι σε ακινησία ή καταστραμμένα ή κάτι άλλο και επομένως δεν γνωρίζουν αν δεν υποχρεούνται σε ασφάλιση.

Εν ολίγοις μέσω της σελίδας αυτής μπορείτε μόνο να επιβεβαιώσετε την ασφάλιση σας ότι δηλαδή δεν να έχετε πέσει θύμα πλαστών ασφαλιστηρίων ή ότι δεν έχει γίνει κάποιο άλλο λάθος.

Δηλαδή μάπα το καρπούζι

Ααααα τωρα μαλιστα..

chester24
26/07/2017, 08:30
Μετά την παραλαβή της νέας βεβαίωσης από την αστυνομία και την παράδοση της στο υπουργείο Μεταφορών μαζί με μία αίτηση, το κλεμμένο όχημα πλέον δεν φαίνεται στην κατάσταση οχημάτων του taxis...

Αυτά τα ωραία...

Μια απο τα ίδια :beer:

Sapadak
26/07/2017, 10:50

Αυτά τα ωραία...

Που/πως το βλέπεις αυτό το taxis?

Panos76
26/07/2017, 10:54

Υποθέτω στον πίνακα 5 (του Ε2) θα έχει διαγραφεί το αμάξι από μέσα.

buckley
26/07/2017, 10:56
Εκεί που πληκτρολογείτε την πινακίδα και ισχύει παντού από δω και πέρα βάζετε 0 μπροστά γιατί η πινακίδα επισήμως είναι 4ψήφια ,δηλαδή η 666 είναι 0666 και η 1 είναι 0001,αυτό αρκεί για μην έχει αποτέλεσμα η αναζήτηση.

Sapadak
26/07/2017, 11:02
Υποθέτω στον πίνακα 5 (του Ε2) θα έχει διαγραφεί το αμάξι από μέσα.

Το Ε2 δεν είναι για τα ακίνητα?

buckley
26/07/2017, 11:06
Το Ε2 δεν είναι για τα ακίνητα?

Δεν το κινεί έχει καταθέσει πινακίδες...

Antonisss
26/07/2017, 20:14

Για δες εδώ...

http://www.aade.gr/polites/ochemata/tele-kyklophorias-me-kodikoys-taxisnet

Sapadak
27/07/2017, 06:56
Για δες εδώ...

Οκ εδωμέσα, δε δείχνει το κλεμμένο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το έδειχνε και πριν

Τέσπα, περιμένω να δώ, πότε/εαν σκάσει νέο μπιουγιουρντί

17inchwheeler
28/07/2017, 15:23
Για δες εδώ...

μπηκα στο λινκ που εχει η σελιδα
τα κλεμμενα διαγραφησαν

devil's animal
31/07/2017, 13:36
http://www.zougla.gr/money/forologika/article/stis-periferies-me-mia-ipef8ini-dilosi-i-idioktites-katestramenon-pro-tou-2004-oximaton-apalasonte-apo-prostima

zannisvel
10/08/2017, 11:58
Τελικα πως γινεται η επιστροφη των χρηματων για οσους πληρωσαν το παραβολο.
Εχει βγαλει κανεις ακρη;
Πρεπει να συμπληρωσω και να υποβαλω το εντυπο Π στη ΔΟΥ;

viper1
10/08/2017, 12:03
Εχει βγαλει κανεις ακρη;

Περίμενε να πάρεις επιστροφή.....

vaska
10/08/2017, 12:26
Εχει βγαλει κανεις ακρη;

:bawl::bawl::bawl:

SHOOTER045
10/08/2017, 12:53
Περίμενε να πάρεις επιστροφή.....

Συμψηφισμος στην επόμενη χρέωση...