Σύνδεση

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

nickald
11/02/2013, 22:01
ρε παιδια ,αν κλαπει ανασφαλιστο οχημα μεσα απο ιδιοτικο παρκιν καλα φυλασομενο κ προξενισει θανατηφορο ατυχημα[εχει πινακιδες],ποιος θα την πληρωσει την νυφη.

δε το ρωτας σοβαρα αυτο τωρα ε? πες αληθεια.....

BELZEBOYLIS
11/02/2013, 22:05
εχω την αισθηση οτι τρολλαρεις
μας λες οτι εφοσον εχω τσεκουρι σπιτι μου, ειμαι εν δυναμει φονιας, πρεπει να παω μεσα, γιατι ειναι στη καλη μου προθεση να μη κοψω κομματια τη γειτονισσα

Αν και θεωρώ το παράδειγμα τραβηγμένο θα μπω στο παιχνίδι . Πάρε το τσεκούρι σου λοιπόν μπες στο ΜΕΤΡΟ και κατέβα προς σύνταγμα ...να δούμε αν θα σε μπουζουριάσουν ή όχι ,αν θα σεβαστούν το δικαίωμα σου να έχεις τσεκούρι ή όχι! Ααα και να μας περιγράψεις και το διάλογο με την αστυνομία :lol::wave2:

mikepap
11/02/2013, 22:05
αρα,ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει με το ανασφαλιστο οχημα σου.γιατι στο χερι σου ειναι να μην το κινεις αλλα δεν ειναι στο χερι σου να μην στο κλεψουν η κ γω δεν ξερω τι.την πραγματικοτητα κ γω δυσκολευομαι πολυ να πληρωσω την ασφαλεια,ισως πληρωσω τριμηνο.

fkol k4
11/02/2013, 22:07
Ποιος μου λέει εμένα ότι εσύ δεν κινείς την μηχανή σου και ότι δεν είναι όλοι σαν εσένα ? Κανείς ! Μπορεί να είναι σαν εσένα μπορεί και όχι ! Το ενα στα τρία οχήματα είναι ανασφάλιστα , αυτό το ξέρουμε ! Να το αφήσουμε στην καλή πίστη και στην διάθεση των ιδιοκτητών τους ?
Μπορεί, αλλά δεν δικαιούσαι (όχι εσύ, κανένας) να ζητάς προληπτικά μέτρα. Όποιος ξέρει γείτονα-συγγενή που να κυκλοφορεί ανασφάλιστος, να τον καταγγείλει.

Με παρεξήγησες. Δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω άλλη μία περίπτωση τέτοιου στυλ. Το ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ασφαλίσει ή να πληρώσει τα τέλη ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται με ενδιαφέρει, αλλά πάμε σε άλλη συζήτηση
Δεν το είπα με κακό σκοπό, εμένα στ' αλήθεια δεν θα με ενδιέφερε.

Εγώ θεωρώ ότι όποιος δεν μπορεί να πληρώσει ασφάλεια δεν μπορεί να πληρώσει και τα τέλη και τις βενζίνες κτλ κτλ ....(ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας και να μην το κυκλοφορείς - εκτός αν παίζει κανένα βίτσιο , τότε πάσο )
Σωστά θεωρείς, αλλά το ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι, δεν σου δίνει το δικαίωμα να ζητάς να απαγορευτεί, ειδικά από τη στιγμή που δεν σε επηρεάζει.

Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να μην πληρώσεις ασφάλεια ! Δεν σε υποχρεώνει κανένας !
Ως τώρα ναι. Και έτσι πρέπει να μείνει.

Απλά δεν θα αφήσουν στην διακριτική σου ευχέρεια αν θα το κυκλοφορείς ή όχι . Αυτό η πολιτεία στο απαγορεύει.!!
Η πολιτεία αυτό το απαγορεύει και τώρα, χωρίς πρόσθετους νόμους.
Δεν ζήτησα να αφεθεί τίποτα στη διακριτική μου ευχέρεια (αν και αυτό συμβαίνει στις σωστά οργανωμένες πολιτείες), ζήτησα να μην υπάρχει προληπτική τιμωρία επί δικαίων (για τους αδίκους δεν με νοιάζει).
Έγινε η πρόταση για το Ελληνικό, διαφωνώ γιατί θα έμεναν όλα τα οχήματα μισά.

Ας μαζέψουν τις ηλεκτρονικές σε θυρίδες στα τμήματα της τροχαίας, να ξέρουν πως δεν θα κινηθεί το όχημα. Έτσι δεν θα το κλέβει και κανένας να προκαλεί ατυχήματα.

AristidisZ
11/02/2013, 22:08
Αν και θεωρώ το παράδειγμα τραβηγμένο θα μπω στο παιχνίδι . Πάρε το τσεκούρι σου λοιπόν μπες στο ΜΕΤΡΟ και κατέβα προς σύνταγμα ...να δούμε αν θα σε μπουζουριάσουν ή όχι ,αν θα σεβαστούν το δικαίωμα σου να έχεις τσεκούρι ή όχι! Ααα και να μας περιγράψεις και το διάλογο με την αστυνομία :lol::wave2:

μα τι λες τώρα ?
μπορώ να χω τσεκούρι ή όχι ?
αυτό είναι το θέμα μας, όχι πως θα το χρησιμοποιήσω...

αρα,ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει με το ανασφαλιστο οχημα σου.γιατι στο χερι σου ειναι να μην το κινεις αλλα δεν ειναι στο χερι σου να μην στο κλεψουν η κ γω δεν ξερω τι.

μα τι λες και συ βρε άνθρωπε του Θεού
αν στο κλέψουν τι σημασία έχει αν είναι ασφαλισμένο ή όχι (δε μιλάω για την ασφάλεια κλοπής, μιλάω για το πως θα χρησιμοποιηθεί από κάποιον κακόβουλα)

MikeG
11/02/2013, 22:48
Αφού ρε μάγκες νόημα δεν έχει.. Ο καθένας έχει την άποψη του. Το δυστυχές είναι ότι πάλι ψάχνουν τρόπο οι κύριοι κύριοι που διοικούν αυτό το κομμάτι γης, να μας τον φορέσουν με εντελώς παράλογο τρόπο. Εγώ πάντως τη πινακίδα την έχω έτοιμη να τη πάω στην εφορία & το enduro μου θα συνεχίσω να το κάνω.

Lioulios
11/02/2013, 22:58
Αφού ρε μάγκες νόημα δεν έχει.. Ο καθένας έχει την άποψη του. Το δυστυχές είναι ότι πάλι ψάχνουν τρόπο οι κύριοι κύριοι που διοικούν αυτό το κομμάτι γης, να μας τον φορέσουν με εντελώς παράλογο τρόπο. Εγώ πάντως τη πινακίδα την έχω έτοιμη να τη πάω στην εφορία & το enduro μου θα συνεχίσω να το κάνω.

Φορτωμένο θα το πηγαίνεις ή θα το σέρνεις με το 800 ;
Όπως και να το δεις , μας έχουν κάνει να μπούμε στο παιχνίδι θέλωντας και μη . Και αν παραδώσεις πινακίδες ...Εντούρο θα το σκεφτείς να πας . ΔΕΝ θα πας ....Και θα πεις ....Αφού τα τέλη τα πλήρωσα - ΔΕ γ@μι@ται , δε δίνω τις πινακίδες ... Απο του χρόνου θα δω τί θα κάνω ...

Δεν έχουν σειρά οι τύποι . Δεν έχουν ούτε πρόγραμμα ,ούτε κάποιο σχέδιο . Χρήματα ψάχνουν ΤΩΡΑ . Και αυτοί από του χρόνου ...θα δούνε τί θα κάνουνε . Πως θα μας γ@μ@σουνε ...όσοι άντέξουν δηλαδή .

Αλλά όπως είπες και εσύ ... νόημα δεν έχει.. Ο καθένας έχει την άποψη του...

Δε πάν να γ@μ@θούν τα τσουτσέκια ... παω σε άλο θρέντ μπας και γελάσω

:wave2:

pipe_smoker
11/02/2013, 23:26
Ποιος μου λέει εμένα ότι εσύ δεν κινείς την μηχανή σου και ότι δεν είναι όλοι σαν εσένα ? Κανείς ! Μπορεί να είναι σαν εσένα μπορεί και όχι !

Χωρίς παρεξήγηση, η παραπάνω παράθεση (ο παραπάνω τρόπος σκέψης κοινώς) αποτελεί τρανό παράδειγμα μίας από τις θεμελιώδεις αρχές του φασισμού. Κάλυψη μιας επίπλαστης ανάγκης , εν προκειμένω μία υποτιθέμενη αίσθηση ασφάλειας, μέσω μιας απλοϊκής γενίκευσης.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν το κάνεις επίτηδες (δε σε ξέρω προσωπικά, για τον καθένα θα το ήλπιζα).

Εκεί που βλέπεις το κοκκινάκι θα μπορούσε να βρίσκεται οποιαδήποτε άλλη πρόταση μπορείς να βάλεις με το νου σου. Κι έχει βρεθεί πολλάκις κι από πολλούς.

Κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα για το τί κάνω εγώ, ποιος είμαι εγώ, ο άλλος, ο παράλλος κι αν κάνουν κι άλλοι ή είναι κι άλλοι ή όλοι σαν κι εμένα, τον άλλον, τον παράλλο κ.ο.κ.
Το ότι εσύ νιώθεις την ανάγκη να μάθεις τί κάνω εγώ (ή πιο σωστά να με περιορίσεις πριν το κάνω προκειμένου να μην το κάνω) δε σημαίνει ότι έχεις και το δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Εν προκειμένω βέβαια δε μιλάμε για την ανάγκη του βελζεβούλη που οδήγησε το κράτος στο να εφαρμόσει αυτό το νόμο, αλλά στην εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και νόμων που οδήγησαν το βελζεβούλη (και τον κάθε βελζεβούλη) να σκέφτεται κατ'αυτόν τον τρόπο και να νιώθει ότι έχει αυτές τις ανάγκες και κατά συνέπεια να κάνει αυτές τις γενικεύσεις, προκειμένου να τη βγάζει εύκολα κι αβίαστα. Είναι πολύ πιο "οικονομικό" από κάθε πλευρά να τους βάλουμε όλους σε ένα τσουβάλι και να καταδικάσουμε ανάλογα με τα κριτήρια που έχουμε θέσει παρά να ελέγξουμε και να τιμωρήσουμε αυτούς που παρανομούν.

Αντί να ελέγξω και να τιμωρήσω όσους κάνουν την παράβαση λοιπόν, ψηφίζω/υποστηρίζω έναν νόμο ο οποίος τιμωρεί κάποιον που δεν έχει διαπράξει αδίκημα αλλά μπορεί να το διαπράξει εν δυνάμει. Νομοθετώ λοιπόν βαφτίζοντας όλο αυτό το "εν δυνάμει" ως αυτούσιο αδίκημα και τελειώνει η ιστορία. Πλέον δεν είσαι "εν δυνάμει" παράνομος, αλλά παράνομος κανονικότατα.

Το γνωστό κι ως ιδιώνυμο έχει επανεμφανιστεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες μορφές και δε θα σταματήσει γιατί συμφέρει από κάθε πλευρά αυτούς που το επανέφεραν και γιατί δεν το απαγορεύει η συνείδησή των πολλών. Το οποίο δε, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ, αναιρεί και το τεκμήριο της αθωότητας (στην Ελλάδα είμαστε βέβαια κλπ κλπ).

Τέλος, καλό είναι, έτσι έστω πληροφοριακά, να έχουμε στο νου μας ότι ένας νόμος αλλά και κάθε εξουσία, είτε νομοθετική είναι αυτή είτε εκτελεστική είτε δικαστική, (θα έπρεπε να) έχει ως σκοπό να προστατεύει τους 90 τιμωρώντας τους 10. Στην περίπτωση που έχει φτάσει να τιμωρεί τους 90, δε φταίνε οι 90.....

tsompanis
11/02/2013, 23:54
και άρχισαν τα τηλέφωνα...

Με πήρε η ασφαλήστρια για την μοτοσυκλέτα του πατέρα μου,που την βγάζει καμιά βόλτα το καλοκαίρι και την ασφαλίζω για τρίμηνο.
Μου είπε ότι θα πρέπει να την ασφαλίσω απο τώρα,για να μην ΄φαω το πρόστιμο...
Τα έλεγε με μια άνεση...ροδάνι η γλώσα της.
Με τον αέρα του νικητή:(

notakos600
12/02/2013, 07:11
και άρχισαν τα τηλέφωνα...

Με πήρε η ασφαλήστρια για την μοτοσυκλέτα του πατέρα μου,που την βγάζει καμιά βόλτα το καλοκαίρι και την ασφαλίζω για τρίμηνο.
Μου είπε ότι θα πρέπει να την ασφαλίσω απο τώρα,για να μην ΄φαω το πρόστιμο...
Τα έλεγε με μια άνεση...ροδάνι η γλώσα της.
Με τον αέρα του νικητή:(

Η ασφαλίστρια τη δουλειά της κάνει και κράζει σαν κοράκι, τα πρόστιμα πόσο βέβαιο είναι ότι θα έρθουν και από πότε θα αρχίσουν να αποστέλονται;

edit
Το βρήκα και το παραθέτω, καλά μαμήσια, έχω 3 μηχανάκια στο γκαράζ...
http://www.econ-e.gr/prostima-gia-anasfalista-ix-fortiga-kai-moto-66898.html

TROOPER
12/02/2013, 08:42
........
Φιλικά , ο Βελζεβούλης της γειτονιάς...

δυστυχως η δικια σου λογικη και επικινδυνη ειναι και πλακα δεν εχει.το απαραδεκτο ειναι να συμπιεζεις την κοινωνια κοιτωντας αποσπασματικα τα προβληματα της για μενα.προχτες οσο προσπαθουσες εσυ αλλο τοσο προσπαθουσαμε κι εμεις να σου δωσουμε να καταλαβεις καποια πραγματα και προφανως ουτε εμεις τα καταφεραμε.οπως βλεπεις ουτε εγω επαναλαμβανω εδω τπτ.
οι γενικευσεις και οι υπεραπλουστευσεις δεν ξεκιναν απο μενα.να σου θυμισω για παραδειγμα την υπεραπλουστευση του επομενου νομου που μου ανεφερες προχτες, στην περιπτωση που δεν αποδωσει ο τωρινος.το θυμασαι?οποιος αγοραζει οχημα η θα ασφαλιζεται αμεσα η θα του κατασχεται το οχημα (ασχετα αν κυκλοφορει η οχι).να βοηθησω κι εγω στην υπεραπλουστευση σου αυτη λοιπον, θεωροντας οτι επειδη ο οδηγος του μοιαζει λιγο καγκουρας θεωρω οτι θα περναει 2 κοκκινα στις 3 μερες οποτε προκαταβολικα ας κοβουμε κι ενα κοστουμι και γι' αυτο, γιατι το κρατος δεν μπορει να ελεγχει τις παραβασεις του κοκ με αποτελεσμα τα τροχαια ατυχηματα να επιβαρυνουν τον προυπολογισμο της υγειας της χωρας.ζησε σαν δουλος λοιπον.εγω σαφως και το σεβομαι!αλλα δεν θα υποχρεωσεις κι εμενα να ζω ετσι.λυπαμαι.

η δε εκτιμιση μου που σε αφηνει παγερα αδιαφορο ειναι η εικονα που προβαλεις και τπτ παραπανω.εγω σου λεω την εκτιμηση μου φιλικα.αν εσυ ενδιαφερθεις η οχι γι' αυτο ειναι δικος σου λογαριασμος.

υ.γ.οι εντυπωσεις αληθινες η ψευτικες δεν ενδιαφερουν εμενα.εσυ πολιτευεσαι, εσενα ενδιαφερουν :a17:
τι ηθελες δλδ να το πιασουμε απο την αρχη η να μεταφερω 4ωρη κουβεντα εδω μεσα για να κριθεις σωστα?αστο,θα κριθεις στις εκλογες :lol::lol:

TROOPER
12/02/2013, 08:49
κωστα μολις ειδα και την υπολοιπη κουβεντα.

φιλε παραλογιζεσαι οικτρα.λυπαμαι...

θα τα πουμε στα τσιπουρα :wave2:

sapila racing
12/02/2013, 09:02
Οτι ναναι λέμε.
Αστο Βελζεβούλη, το καψες. :(

amyroukai
12/02/2013, 09:28
Κάψιμο ξεκάψιμο, στο σχέδιο νόμου που είχε ανέβει για δημόσια διαβούλευση κλπ, έγραφε ότι θα κληθείς να παρέχεις εξηγήσεις και αν δεν είναι πειστικές, τότε θα πληρώσεις το πρόστιμο.
Αυτό βεβαια ανοίγει το παράθυρο του "γνωστού" κλπ κλπ κλπ που σημαίνει ότι θα υπάρξει πάλι κόσμος που θα κυκλοφορεί ανασφάλιστος και "μάγκας" όπως σήμερα.

Από την άλλη, έχω 2 μηχανές "τεύχη", οι οποίες αδυνατούν -η κάθε μία για τους λόγους της- να κινηθούν. Υπάρχει μπάτσος που θα με καλέσει να εξηγήσω γιατί έχω ανασφάλιστο, που θα του πάω το πλαίσιο πχ που κάθεται στο σαλόνι μου μαζί με άδεια και πινακίδα και θα μου πει όχι ασφάλισέ το, πιστεύω πως θα το βγάλεις βόλτα;

Αυτό το κακό με τα ανασφάλιστα πάντως κάπως έπρεπε να μαζευτεί. Αν και πλέον συμβαίνει κάτι χειρότερο, τουλάχιστον εδώ πάνω: έχουν παραδώσει πινακίδες αλλά κυκλοφορούν κανονικά. Ένας τέτοιος να σου κάτσει (γιατί στ'@@ τους όλα πλέον) άντε βρες τον και άντε βρες και ευθύνες...

Tedvj23
12/02/2013, 12:56
ΠΑντως οτι και να λεμε σεναρια ειναι μεχρι να βγει η αποφαση..Αν θελετε να εχετε το κεφαλι σας ησυχο πηγαινεται και τις παραδιδεται προσωρινα και μολις βγει η αποφαση τις ξαναπερνετε αν θελετε..Αν θυμαστε πριν κανα 2 χρονια ειχαν κανει ενα ιδιο κολπο με τα 50αρια συζητιοτανε πολυ(σχεδον οπως τωρα..)οτι κυκλοφορουν ανασφαλιστα και στο τελος η αποφαση ητανε οτι οποτε πηγαινεις να θεωρεις την αδεια πρεπει υποχρεωτικα να εχεις ασφαλιστηριο ειδαλως δεν στην θεωρουν..Ωραια δηλαδη το διορθωσαν το "προβλημα" με την αποφαση αυτη?Πας κανεις μια ασφαλεια 3μηνη τελος του 2012 θεωρεις την αδεια σου και με το που μπει το 2013 πριν ληξει η ασφαλεια την θεωρεις την αδεια παλι και μεχρι το τελος του 2014 εχεις 2 χρονια μπροστα σου να κυκλοφορεις ανασφαλιστος παλι..Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι εχουν πολυ σημαντικοτερα πραγματα να διορθωσει αυτο το "κρατος" και κατι τετοια ειναι κερασακια στην τουρτα..Αφηστε ρε παιδια γιατι εχουν ξεφτιλιστει τα παντα ποια..Ολα για το χρημα γινοντουσαν-γινονται και θα συνεχιζουνε να γινοται παντα θα υπαρχουν καποιοι που θελουν το κασερι κακα τα ψεματα..

nickald
12/02/2013, 13:05
.να βοηθησω κι εγω στην υπεραπλουστευση σου αυτη λοιπον, θεωροντας οτι επειδη ο οδηγος του μοιαζει λιγο καγκουρας θεωρω οτι θα περναει 2 κοκκινα στις 3 μερες οποτε προκαταβολικα ας κοβουμε κι ενα κοστουμι και γι' αυτο, γιατι το κρατος δεν μπορει να ελεγχει τις παραβασεις του κοκ με αποτελεσμα τα τροχαια ατυχηματα να επιβαρυνουν τον προυπολογισμο της υγειας της χωρας.

Και ξερεις που μπορει να φτασει μ'αυτη τη λογικη η βαλιτσα....

Αγορασες μπυρες.... μεσα γιατι εισαι εν-δυναμει μολοτοφορος

Δηλαδη μια ζωη την ανικανοτητα των εκλεγμενων (που βεβαια ειναι καρπος της ανικανοτητας των εκλεγοντων) θα την πληρωνει ολος ο κοσμος..... φταις δε φταις...φταις.....

BELZEBOYLIS
12/02/2013, 13:59
Ακούω προτάσεις .Το πρόβλημα το γνωρίζετε ,σας είναι γνωστό . Αυτό που πάει να γίνει δεν σας αρέσει .Ωραία λοιπόν να ακούσω τις προτάσεις σας ! Έχετε ?

catmaster
12/02/2013, 14:01
Και ξερεις που μπορει να φτασει μ'αυτη τη λογικη η βαλιτσα....

Αγορασες μπυρες.... μεσα γιατι εισαι εν-δυναμει μολοτοφορος

... speak of the devil ...

ψωνίζω κάτι χημικά το πρωί από Πειραιά (όχι τίποτις σπουδαίο κάτι λίτρα ισοπροπυλική και ακετόνες) ... με το που μπαίνω Θηβών τσουπ σήμα στο μπλόκο ...

καλημέρα και τα συναφή άδειες ασφάλειες και μαλακίες όλα οκ ... μου λέει το βλαχόμπατσο να ανοίξω την βαλίτσα ...

η ερώτηση του μπάτσου - κάλαχαν με ύφος του στυλ "τι είναι αυτά τα μπουκάλια ρε μεγάλε και που τα πας και τι θα φτιάξεις" και οι υπόλοιποι ένστολοι που μαζεύτηκαν γύρω με ανέβασαν πίεση και λίγο παραπάνω οπότε η απάντηση του στυλ "θέλει απολυτήριο λυκείου και πάνω για να καταλάβετε" μάλλον δεν βοήθησε την κατάσταση ...

ε ... τώρα με άφησαν και γύρισα ...

AristidisZ
12/02/2013, 14:10
Ακούω προτάσεις .Το πρόβλημα το γνωρίζετε ,σας είναι γνωστό . Αυτό που πάει να γίνει δεν σας αρέσει .Ωραία λοιπόν να ακούσω τις προτάσεις σας ! Έχετε ?

Υ.Δ. ακινησίας (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127698&p=2284203&viewfull=1#post2284203) ???

ψωνίζω κάτι χημικά το πρωί από Πειραιά (όχι τίποτις σπουδαίο κάτι λίτρα ισοπροπυλική και ακετόνες) ... με το που μπαίνω Θηβών τσουπ σήμα στο μπλόκο ...

καλημέρα και τα συναφή άδειες ασφάλειες και μαλακίες όλα οκ ... μου λέει το βλαχόμπατσο να ανοίξω την βαλίτσα ...

η ερώτηση του μπάτσου - κάλαχαν με ύφος του στυλ "τι είναι αυτά τα μπουκάλια ρε μεγάλε και που τα πας και τι θα φτιάξεις" και οι υπόλοιποι ένστολοι που μαζεύτηκαν γύρω με ανέβασαν πίεση και λίγο παραπάνω οπότε η απάντηση του στυλ "θέλει απολυτήριο λυκείου και πάνω για να καταλάβετε" μάλλον δεν βοήθησε την κατάσταση ...

σιγά τα αυγά
εδώ κλείσαν περίπτερο επειδή βρήκαν mentos & coca cola στο ίδιο ράφι...

pipe_smoker
12/02/2013, 14:15
σιγά τα αυγά
εδώ κλείσαν περίπτερο επειδή βρήκαν mentos & coca cola στο ίδιο ράφι...

:bawl::bawl:

sapila racing
12/02/2013, 14:22

Οποιον πιασουν να κυκλοφορεί ανασφάλιστος, 1000 Ευρω πρόστιμο και να του παρουν την αδεια οδήγησης και τις πινακίδες για 6 μήνες.
Και να βγαλουν τους μπατσους στο δρόμο να κάνουν πραγματικούς ελέγχους, ωστε να πιάσουν καμπόσους, μετα να δείς αν θα κυκοφορούν ανασφάλιστοι.

Επίσης οποιος περναει με κόκκινο να εχει κι αυτός το ίδιο πρόστιμο χωρίς μα και μου.
Ισως καποτε καποιος που ψηφιστηκε βαλει την ασφάλεια και την παιδεία πανω απο μικροκομματικά συμφέροντα και πραγματικά δεν μασήσει να κανει τον Ελληνα να μην περνάει με κόκκινο και να μην κυκλοφορει ανασφάλιστος, ακράνωτος κλπ κλπ.

Δεν ειναι ακριβώς επιστημονική φαντασία.....

BELZEBOYLIS
12/02/2013, 14:36
Οποιον πιασουν να κυκλοφορεί ανασφάλιστος, 1000 Ευρω πρόστιμο και να του παρουν την αδεια οδήγησης και τις πινακίδες για 6 μήνες.
Και να βγαλουν τους μπατσους στο δρόμο να κάνουν πραγματικούς ελέγχους, ωστε να πιάσουν καμπόσους, μετα να δείς αν θα κυκοφορούν ανασφάλιστοι.

Επίσης οποιος περναει με κόκκινο να εχει κι αυτός το ίδιο πρόστιμο χωρίς μα και μου.
Ισως καποτε καποιος που ψηφιστηκε βαλει την ασφάλεια και την παιδεία πανω απο μικροκομματικά συμφέροντα και πραγματικά δεν μασήσει να κανει τον Ελληνα να μην περνάει με κόκκινο και να μην κυκλοφορει ανασφάλιστος, ακράνωτος κλπ κλπ.

Δεν ειναι ακριβώς επιστημονική φαντασία.....

Συμφωνώ , όχι με την αυστηρότητα της ποινής αλλά με τον έλεγχο που προτείνεις . Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ''η υπηρεσία αδυνατεί '' , η απάντηση που θα πάρεις απο σχεδόν οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία που θα ζητήσεις να ελέγξει οτιδήποτε . Σκέψου τι χρειάζεται για το σαφάρι ελέγχου 1,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων οχημάτων . Για να σε προλάβω , προφανώς πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα όπως πρέπει και να ''επενδύσουμε'' στην παιδεία ! Αυτά όμως δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα άμεσα !

AristidisZ
12/02/2013, 14:42
Συμφωνώ , όχι με την αυστηρότητα της ποινής αλλά με τον έλεγχο που προτείνεις . Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ''η υπηρεσία αδυνατεί '' , η απάντηση που θα πάρεις απο σχεδόν οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία που θα ζητήσεις να ελέγξει οτιδήποτε . Σκέψου τι χρειάζεται για το σαφάρι ελέγχου 1,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων οχημάτων . Για να σε προλάβω , προφανώς πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα όπως πρέπει και να ''επενδύσουμε'' στην παιδεία ! Αυτά όμως δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα άμεσα !

επειδή νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να ξαναγράψω εδώ, κάνω ένα τελευταίο post, και ειλικρινά απάντησέ μου

αυτό που λες, είναι ολόιδιο με το παρακάτω:

είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και αυτό το τρίμηνο αντί να πληρώσεις π.χ. 1000€ ΦΠΑ που πλήρωνες κάθε τρίμηνο, αυτό το τρίμηνο δήλωσες να πληρώσεις 300€
ε εντάξει, θα σου πάρουμε από τον λογαριασμό σου ένα 700άρι (αν έχει βέβαια)
και μετά παραθέτω τα δικά σου λόγια

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ''η υπηρεσία αδυνατεί '' , η απάντηση που θα πάρεις απο σχεδόν οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία που θα ζητήσεις να ελέγξει οτιδήποτε . Σκέψου τι χρειάζεται για το σαφάρι ελέγχου 1,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων οχημάτων (ελεύθερων επαγγελματιών) . Για να σε προλάβω , προφανώς πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα όπως πρέπει και να ''επενδύσουμε'' στην παιδεία ! Αυτά όμως δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα άμεσα !

sapila racing
12/02/2013, 14:52

Δεν χρειάζεται ενα στρατό τροχαίων για να δουλεψει το σχέδιο.
Αρκεί να πιασουν καμπόσους και να τους παρουν τα σωβρακα. Θα γίνει ντόρος και θα το ξανασκεφτεί μετα ο καθενας πριν κανει την παπαρια του.

Εγω οδηγούσα 2κυκλο και στις αρχές της δεκαετίας του 80, και μπορώ να πω οτι σήμερα τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα και οχι μόνο λογω της αυξημένης κυκλοφορίας.
Σημερα αν κατσεις σε ενα φανάρι θα δείς οτι περιπου τα μισα μηχανακια περνανε με κόκκινο, αυτό δεν συνεβαινε πριν 30 χρόνια.
Το συμπέρασμα είναι οτι δεν αργούμε να αλλάξουμε αλλά οτι πάμε ανάποδα.

catmaster
12/02/2013, 14:59
Δεν χρειάζεται ενα στρατό τροχαίων για να δουλεψει το σχέδιο.
Αρκεί να πιασουν καμπόσους και να τους παρουν τα σωβρακα. Θα γίνει ντόρος και θα το ξανασκεφτεί μετα ο καθενας πριν κανει την παπαρια του.

Εγω οδηγούσα 2κυκλο και στις αρχές της δεκαετίας του 80, και μπορώ να πω οτι σήμερα τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα και οχι μόνο λογω της αυξημένης κυκλοφορίας.
Σημερα αν κατσεις σε ενα φανάρι θα δείς οτι περιπου τα μισα μηχανακια περνανε με κόκκινο, αυτό δεν συνεβαινε πριν 30 χρόνια.
Το συμπέρασμα είναι οτι δεν αργούμε να αλλάξουμε αλλά οτι πάμε ανάποδα.

ρίξε πρώτα τις τιμές σε τέλη κυκλοφορίας (βάλε και εξόφληση με δόσεις ) διαχώρισέ τα τέλη σε δίκυκλα και αυτοκίνητα (και όχι όπως τώρα με τα κυβικά )
ρίξε και τις τιμές στα ασφάλιστρα

και μετά σκίσε τους τα βάρδουλα ...

μαζόχας δεν είναι ο κόσμος , λ7 δεν έχει

τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

nickald
12/02/2013, 15:10
ρίξε πρώτα τις τιμές σε τέλη κυκλοφορίας (βάλε και εξόφληση με δόσεις ) διαχώρισέ τα τέλη σε δίκυκλα και αυτοκίνητα (και όχι όπως τώρα με τα κυβικά )

τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Η πιο απλη προταση.... και η πιο εφαρμοσιμη ταυτοχρονα...

Τα αλλα ειναι απλα αλλα λογια ν'αγαπιομαστε και να δικαιολογησουμε τις παπαριες που κανουν αυτοι που ψηφισαμε γιατι νιωθουμε το χρεος να δικαιολογουμε τις μαλακιες μας......

sapila racing
12/02/2013, 15:17

τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Mαζί σου, αν κι εσυ το πας γι αντισταση κατα της αρχής! :D

catmaster
12/02/2013, 15:32
Mαζί σου, αν κι εσυ το πας γι αντισταση κατα της αρχής! :D

και επικίνδυνους ελιγμούς και αυτοσχέδιους αγώνες και σωματικές βλάβες και φθορά δημόσιας περιουσίας και σύσταση τρομοκρατικής ομάδας και κατοχή παράνομων ουσιών και ζαρντινιέρες και καμηλοπαρδάλεις

α ναι μην ξεχάσω το θέμα μας

τροφή για σκέψη
Αν το κράτος αυτό που "σέβεται " τα δικαιώματα του πολίτη και την ανέχεια που υπάρχει

είχε ανακοινώσει στο τέλος Δεκέμβρη (δηλαδή ΠΡΙΝ την λήξη της προθεσμίας πληρωμής τέλους κυκλοφορίας)

ότι θα ρίχνει πεντακοσάρες και χιλιάρες καμπάνες σε όλα τα ανασφάλιστα

λες τότε

αν έστρωνα με κατατεθημένες πινακίδες όλη την Εθνική οδό

να έφτανα μέχρι την Αλεξανδρούπολη ;;

(νιάρ κάνει η γάτα)

MG-KTiNoS
12/02/2013, 15:35

τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

:lol:

-Πλήρωσε και αυτά που χρωστάς ρε κράτος μπαταχτσή και μετά ξαναμιλάμε (ΦΠΑ, μισθούς, έργα, κλπ κλπ κλπ )

:rotflmao:

:a25:

:a08:

pipe_smoker
12/02/2013, 15:41
Για να σε προλάβω , προφανώς πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα όπως πρέπει και να ''επενδύσουμε'' στην παιδεία ! Αυτά όμως δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα άμεσα !

Α μόνο να το λύσουμε άμεσα μας νοιάζει.
Ε εντάξει. Ευκολάκι.

1)Οι δέκα πρώτοι που θα πιαστούν ανασφάλιστοι ή να περνάνε με κόκκινο θα αποκεφαλιστούν/θα τους πετάξουμε στη θάλασσα/θα τους στείλουμε στη Μακρόνησο.
Σου λύνει το πρόβλημα άμεσα.

Δε θα υπάρξουν καν αυτοί οι δέκα οπότε δε θα αποκεφαλιστεί/πνιγεί/εξοριστεί κανένας. Από φόβο και μόνο. Είσαι σύμφωνος?

2)Με έξοδα δικά σου ("θες όχημα κύριε? Θα πλερώσεις κι αυτό."), υποχρεούσαι να βάλεις ένα μπιχλιμπίδι gpsοειδές στη μηχανή/αυτοκίνητό σου το οποίο έχει άμεση "επικοινωνία" με την τροχαία. Το gps μπορεί με συγκεκριμένο κωδικό να το ενημερώνει η ασφάλιστική σου και να "δείχνει" ότι το όχημά σου είναι ασφαλισμένο. Αν το όχημά σου κινηθεί χωρίς να έχει ενημερωθεί το gps από την ασφάλιστική σου, στέλνει σήμα στην τροχαία και σου κόβει πρόστιμο σου αφαιρεί πινακίδες, βάλε ό,τι θες.
Αλλά αφού το βάλαμε που το βάλαμε το μπιχλιμπίδι γιατί να μην κάνουμε και κάτι άλλο για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών/οδηγών κλπ? Κάθε φορά που ξεπερνάς το όριο ταχύτητας που υπάρχει στην περιοχή που οδηγείς, αυτομάτως στέλνει σήμα κι έχεις τσιμπήσεις κλήση που σου έρχεται την επομένη ταχυδρομικώς. Όχι ξεπερνάω το όριο 200 φορές και τρώω κλήση τη μία που θα με πιάσουν στο μπλόκο ή θα με φωτογραφήσει η κάμερα.
Σου λύνει άμεσα το πρόβλημα της υπερβολικής ταχύτητας που η τροχαία υποστηρίζει ότι είναι ο "μέγας φταίχτης" για τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Αν είσαι νόμιμος δεν έχεις τίποτα μα τίποτα απολύτως να φοβηθείς. Εκτός κι αν εσύ αποφασίζεις να κρίνεις το νόμο περί ασφάλισης ενός οχήματος πιο σπουδαίο από αυτόν της τήρησης των ορίων ταχύτητας. Από τα όσα έχεις γράψει όμως μέχρι στιγμής δε δείχνεις να υποστηρίζεις την "παρέμβαση" έστω και υπό τη μορφή κρίσης του πολίτη σχετικά με τους νόμους. Να λυθούν προβλήματα άμεσα σε ενδιαφέρει. Συνεπώς είσαι σύμφωνος?

BELZEBOYLIS
12/02/2013, 16:07
Α μόνο να το λύσουμε άμεσα μας νοιάζει.
Ε εντάξει. Ευκολάκι.

1)Οι δέκα πρώτοι που θα πιαστούν ανασφάλιστοι ή να περνάνε με κόκκινο θα αποκεφαλιστούν/θα τους πετάξουμε στη θάλασσα/θα τους στείλουμε στη Μακρόνησο.
Σου λύνει το πρόβλημα άμεσα.

Δε θα υπάρξουν καν αυτοί οι δέκα οπότε δε θα αποκεφαλιστεί/πνιγεί/εξοριστεί κανένας. Από φόβο και μόνο. Είσαι σύμφωνος?

2)Με έξοδα δικά σου ("θες όχημα κύριε? Θα πλερώσεις κι αυτό."), υποχρεούσαι να βάλεις ένα μπιχλιμπίδι gpsοειδές στη μηχανή/αυτοκίνητό σου το οποίο έχει άμεση "επικοινωνία" με την τροχαία. Το gps μπορεί με συγκεκριμένο κωδικό να το ενημερώνει η ασφάλιστική σου και να "δείχνει" ότι το όχημά σου είναι ασφαλισμένο. Αν το όχημά σου κινηθεί χωρίς να έχει ενημερωθεί το gps από την ασφάλιστική σου, στέλνει σήμα στην τροχαία και σου κόβει πρόστιμο σου αφαιρεί πινακίδες, βάλε ό,τι θες.
Αλλά αφού το βάλαμε που το βάλαμε το μπιχλιμπίδι γιατί να μην κάνουμε και κάτι άλλο για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών/οδηγών κλπ? Κάθε φορά που ξεπερνάς το όριο ταχύτητας που υπάρχει στην περιοχή που οδηγείς, αυτομάτως στέλνει σήμα κι έχεις τσιμπήσεις κλήση που σου έρχεται την επομένη ταχυδρομικώς. Όχι ξεπερνάω το όριο 200 φορές και τρώω κλήση τη μία που θα με πιάσουν στο μπλόκο ή θα με φωτογραφήσει η κάμερα.
Σου λύνει άμεσα το πρόβλημα της υπερβολικής ταχύτητας που η τροχαία υποστηρίζει ότι είναι ο "μέγας φταίχτης" για τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Αν είσαι νόμιμος δεν έχεις τίποτα μα τίποτα απολύτως να φοβηθείς. Εκτός κι αν εσύ αποφασίζεις να κρίνεις το νόμο περί ασφάλισης ενός οχήματος πιο σπουδαίο από αυτόν της τήρησης των ορίων ταχύτητας. Από τα όσα έχεις γράψει όμως μέχρι στιγμής δε δείχνεις να υποστηρίζεις την "παρέμβαση" έστω και υπό τη μορφή κρίσης του πολίτη σχετικά με τους νόμους. Να λυθούν προβλήματα άμεσα σε ενδιαφέρει. Συνεπώς είσαι σύμφωνος?

ουαααουυυ έδωσες πραγματικά λύσεις ...απορώ πως δεν τις σκεφτήκανε !!!:lol:

notakos600
12/02/2013, 16:09
Εσείς καλά τα λέτε αλλά εγώ μόλις έκλεισα το λαπτόπι το πρω'ί' πήγα και ασφάλισα και τα 3 μηχανάκια (τα 2 ακίνητα στο γκαράζ) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, χωρίς πρόστιμα.
Το πολύ-πολύ να παραδώσω πινακίδες για τα 2 μικρά και να κρατήσω μόνο το ΧΤ.
Σκέτο κοινοβούλιο γίνατε εδώ μέσα, μπλα-μπλα και ουσία μηδέν.

pipe_smoker
12/02/2013, 16:22
ουαααουυυ έδωσες πραγματικά λύσεις ...απορώ πως δεν τις σκεφτήκανε !!!:lol:

Αμεσοτατες κιολας...

Εγω παλι δεν απορω καθολου. Ουτε γιατι δεν τις σκεφτηκανε ουτε γιατι δεν πηρα απαντηση.:wave2:

devil's animal
12/02/2013, 16:35

εχεις γνωστη τρομοκρατοφατσα εσυ...:ninja:

αφου σου εχω πει...αν δεις σημα μπατσου το πρωτο που κανεις ειναι να χαιρετησεις απο μακρυα και να επιβραδυνεις καθως πλησιαζεις (για να νομιζουν οτι εισαι φιλος και γνωστος και να χαλαρωσουν τ'αντανακλαστικα) και το δευτερο ειναι το ΜΠΡΑΟΥ! απο την σκασμενη 2α που θα γραφεις στην Θηβων...
:D

notakos600
12/02/2013, 16:38

Τελικά θα το φτιάξεις το σκηνικό με τα υλικά τώρα που γύρισες σπίτι ή σε ξενερώσανε οι μπάτσοι; :lol:

chr1s_86
12/02/2013, 16:47

Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια αλλά είναι εύκολα αντιληπτό ότι δυστυχώς προς τα εκεί πάει σιγά σιγά το πράγμα (=περιορισμός και έλεγχος της ιδιωτικής μετακίνησης)

notakos600
12/02/2013, 16:50
Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια αλλά είναι εύκολα αντιληπτό ότι δυστυχώς προς τα εκεί πάει σιγά σιγά το πράγμα (=περιορισμός και έλεγχος της ιδιωτικής μετακίνησης)

Το επόμενο βήμα είναι οι ηλεκτρονικοί εντοπιστές της θέσης του οχήματος.

AristidisZ
12/02/2013, 17:06

αφου σου εχω πει...αν δεις σημα μπατσου το πρωτο που κανεις ειναι να χαιρετησεις απο μακρυα και να επιβραδυνεις καθως πλησιαζεις (για να νομιζουν οτι εισαι φιλος και γνωστος και να χαλαρωσουν τ'αντανακλαστικα) και το δευτερο ειναι το ΜΠΡΑΟΥ! απο την σκασμενη 2α που θα γραφεις στην Θηβων...

άμα πας να σκάσεις τη 2α στην Θηβών το πιθανότερο είναι να μπεις (μαζί με τη μηχανή) μέσα στο περιπολικό :a015:
με γυαλόχαρτο να τον τρίβανε αυτό τον κωλόδρομο, τόσο λείος δε θα γινόταν...

@notakos

η λύση φίλε μου (την οποία ούτε εγώ έχω τα κότσια να εφαρμόσω, μη το παίζω τσάμπα μάγκας) είναι τελικά μία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

και δε το λέω από ιδεολογία του κώλου, μην αρχίσουμε τα γνωστά
απλά το ποτήρι ξεχείλισε
είμαστε 100 νοματέοι και πρέπει να πληρώσουμε 50 φράγκα ο καθένας
επειδή όμως οι 70 από τους 100 είτε την έχουν δει μάγκες, είτε δε μπορούν είτε είτε είτε, δε πληρώνουν, οι μάγκες αντί να πάνε να τα πάρουν από εκεί που πρέπει, έχουν βρει τους 30 μαλάκες και τους χώνουν ανελέητα για να πάρουν τα 5000 που πρέπει να πάρουν
ε δεν ειναι λογική αυτή, ήμαρτον πια

fkol k4
12/02/2013, 17:14
Η τελευταία πρόταση του προηγούμενου ποστ μου:

Ας μαζέψουν τις ηλεκτρονικές σε θυρίδες στα τμήματα της τροχαίας, να ξέρουν πως δεν θα κινηθεί το όχημα. Έτσι δεν θα το κλέβει και κανένας να προκαλεί ατυχήματα.
Αν οι θυριδες της τροχαίας δεν κάνουν, συζητάμε το που αλλού μπορεί.

pipe_smoker
12/02/2013, 17:14

Τυχαια λες να το εγραψα?;)

catmaster
12/02/2013, 17:32

Σταύρο καλή η ιδέα στην σκέψη .... στην υλοποίηση χαλιέμαι ένεκα κάτοχος παπιού ...

(άσε που θα χυμάρω στη θηβών και θα με τραβάνε έτσι κι αλλιώς ):lol:

100cc
13/02/2013, 11:34
ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ «Νομικά κενά» στη νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα ΙΧ
Ημερομηνία: Φεβρουαρίου 13, 2013

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στα πρόστιμα για τα περίπου 1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα καθώς νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βεβαιωμένη παράβαση στον κάτοχο ενός ΙΧ που έχει προκαταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας για ολόκληρη την χρονιά χωρίς να το έχει κυκλοφορήσει!

Ειδικότερα η νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν μπορούν να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ. Μάλιστα όπως τονίζουν νομικοί μιλώντας στην «Η»: «Δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έχει προκαταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός του στα τέλη του 2012 για την επόμενη χρονιά και το διατηρεί ασφαλισμένο για το πρώτο 3μηνο ή 6μηνο και λόγω ανωτέρας βίας (απόλυση ή μη καταβολή μισθών) να πρέπει να έχει ασφαλισμένο το όχημά του τη στιγμή που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο γκαράζ του. Παράλληλα το μέτρο έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και αν κάποιος ιδιοκτήτης κινηθεί νομικά εναντίον του κράτους είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά μπορούμε να εστιάσουμε στους βασικότερους που περιλαμβάνουν την ακινητοποίηση του ΙΧ λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών (ανεργία, μη καταβολή μισθών), την ακινητοποίηση λόγω μηχανικής βλάβης, την κίνηση κάποιου οχήματος λόγω απουσίας του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό (επιχειρηματίες, ναυτικοί) ή σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας, λόγω συνταξιοδότησης και χιλιάδες άλλους λόγους που μπορεί να σκεφθεί κανείς…».

Ολα τα παραπάνω δεν συνθέτουν κάποιο αδίκημα με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί.

Αν πάλι το κράτος απαιτήσει την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας τότε οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν σύμφωνα με νομικούς κύκλους να απαιτήσουν να εισπράξουν πίσω μέρος των χρημάτων που έχουν προκαταβάλλει για τα Τέλη Κυκλοφορίας της χρονιάς που κατατίθενται οι πινακίδες.

Ειδικότερα αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2013 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 και για κάποιον από τους παραπάνω λόγους καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Φεβουάριο τότε θα πρέπει το Κράτος να του επιστρέψει αναλογικά τα υπόλοιπα χρήματα. Αν δηλαδή έχει καταβάλει 500 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας το 2013 και κίνησε το όχημά του μόνο για 2 μήνες το Κράτος θα πρέπει να του επιστρέψει τα 10/12 των 500 ευρώ τα οποία αναλογούν σε 416,6 ευρώ!

Είναι εύκολο λοιπόν να αντιληφθεί κανείς πως αν τελικά περάσει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα ΙΧ το μόνο που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με απίστευτα δυσμενείς συνέπειες για τα δημοσιονομικά έσοδα καθώς από την μία θα πολλαπλασιαστούν οι πινακίδες κυκλοφορίας που κατατίθενται κάθε χρόνο μειώνοντας περαιτέρω το στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν και δημιουργώντας μεγάλα ελλείμματα στα κρατικά ταμεία όχι μόνο από την μη καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και από τις Επιστροφές χρημάτων που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι εφορίες στους ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν προκαταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Χιλιάδες ΙΧ προς πώληση

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει με το χαράτσι στα ανασφάλιστα ΙΧ καθώς χιλιάδες από αυτά με πληρωμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας βρίσκονται και διατίθενται σε εμπορίες αυτοκινήτων είτε οικειοθελώς από τους ιδιοκτήτες τους είτε από εμπόρους που τα έχουν αποκτήσει μέσω ανταλλαγών. Μάλιστα όπως τονίζουν έμποροι αυτοκινήτων στην «Η» πως: «Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν αφήσει για επίδειξη και πώληση τα αυτοκίνητά τους σε εμπορίες αυτοκινήτων. Σχεδόν όλα αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν ασφάλεια καθώς βρίσκονται ακινητοποιημένα στις εκθέσεις αυτοκινήτων και θα ήταν τουλάχιστον άδικο αυτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν να δώσουν όσο-όσο τα οχήματά τους ώστε να πάρουν λίγα μετρητά να πρέπει να καταβάλλουν το χαράτσι για τα ανασφάλιστα ΙΧ! Παράλληλα χιλιάδες έμποροι αυτοκινήτων που έχουν αποκτήσει μέσω ανταλλαγών δεκάδες χιλιάδες ΙΧ κινδυνεύουν επίσης να βρεθούν αντιμέτωποι με το νέο χαράτσι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τις επιχειρήσεις τους. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει επιτέλους να αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο ως εύκολη λύση για άμεση είσπραξη μετρητών αν θέλει να κυκλφοορούν το 2013 αυτοκίνητα στους δρόμους…».

100cc
13/02/2013, 11:35
συνέχεια

Χάος με τα «νοικιάρικα» 250.000 ΙΧ!

Ενα ακόμα σοβαρότατο πρόβλημα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει γινει μεγάλο θέμα στο υπουργείο αφορά στις εταιρείες των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δραστηροποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά και που είναι πάνω απο 3.500 χιλιάδες και ο στόλος τους ξεπερνάει τα 250.000 οχήματα και που καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος κάθε ετους. Κατά συντριπτική πλειοψηφία οι εταιρείες δεν παραδίδουν τις πινακίδες μιας και τα αυτοκίνητα παραμένουν σε κλειστά γκαράζ η πάρκινγκ και φυλάσσονται για αρκετούς μήνες μέχρι την επόμενη σαιζόν. Με τον καινούργιο νόμο που συζητείται βρίσκονται στην ουσία στον αέρα μιας και σε όποια διασταύρωση στοιχείων γίνει φαίνονται ότι στην ουσία είναι ανασφάλιστα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο αν σκεφτεί κανείς τι θα προκύψει αν όλες αυτές οι εταιρείες αναγκαστούν να καταθέτουν πινακίδες κάθε τέλος της τουριστκής περιόδου και να κάνουν άρση της ακινησίας κάθε αρχή αυτής. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόβλημα λειτουργικό θα δημιουργείται στις Εφορίες μιας και θα πρέπει να προβλεφθούν κατάλληλοι χώροι και επιπλέον προσωπικό. Επίσης το κράτος πλέον δεν θα εισπράττει τα τέλη κυκλοφορίας κάθε τέλος του χρόνου αφού οι εταιρείες καθώς οι εταιρείες θα καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους δημιουργώντας τεράστια ελλείμματα στα έσοδα για τον κρατικό προυπολογισμό.

Κόβονται οι ανεξόφλητες ανανεώσεις συμβολαίων

Κατάργηση του καθεστώτος αυτόματης ανανέωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτων προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο των περιορισμό των ζημιών που καταγράφουν οι εταιρείες του κλαδου ετησίως. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα γίνεται βάσει μιας νέας διαδικασίας που θα περιλαμβάνει την αποστολή επιστολής από την ασφαλιστική εταιρεία 30 ημέρες πριν τη λήξη του συμβολαίου και την ταυτόχρονη κοινοποίηση της ίδιας επιστολής στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή στο Κέντρο Πληροφοριών κλάδου Αυτοκινήτων. Η κάλυψη του ασφαλισμένου θα ισχύει μόλις 16 ημέρες μετά τη λήξη του συμβολαίου και αν ο κάτοχος του οχήματος δεν προβεί στην εξόφληση του κόστους ασφάλισης εντός του παραπάνω χρονικού ορίου τότε αυτομάτως το όχημά του θα είναι ανασφάλιστο.

imerisia.gr

AristidisZ
13/02/2013, 11:40
α. Ξέρεις πόσοι νόμοι είναι από καταχρηστικοί έως αντισυνταγματικοί και καρφάκι που τους καίγεται ? ουυυυυυυυυ
β. Σιγά που θα γυρίσουν λεφτά πίσω, κάναν συμψηφισμό και πολύ μας πάει
γ. Μόνο και μόνο το σενάριο που κυκλοφορεί, έχει κάνει τους ασφαλιστές να κάνουν πρόωρα Πάσχα ;)

nickald
13/02/2013, 11:59
α. Ξέρεις πόσοι νόμοι είναι από καταχρηστικοί έως αντισυνταγματικοί και καρφάκι που τους καίγεται ? ουυυυυυυυυ
β. Σιγά που θα γυρίσουν λεφτά πίσω, κάναν συμψηφισμό και πολύ μας πάει
γ. Μόνο και μόνο το σενάριο που κυκλοφορεί, έχει κάνει τους ασφαλιστές να κάνουν πρόωρα Πάσχα ;)

Με το παθος που το αναπαραγουν οι καναλαρχες αυτο καταλαβαινω κι εγω......

Οτι ριχνουν το τυρακι να την πατησουν οι ευκολοι.....

chr1s_86
13/02/2013, 11:59
ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ «Νομικά κενά» στη νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα ΙΧ
Ημερομηνία: Φεβρουαρίου 13, 2013

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στα πρόστιμα για τα περίπου 1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα καθώς νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βεβαιωμένη παράβαση στον κάτοχο ενός ΙΧ που έχει προκαταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας για ολόκληρη την χρονιά χωρίς να το έχει κυκλοφορήσει!

Ειδικότερα η νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν μπορούν να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ. Μάλιστα όπως τονίζουν νομικοί μιλώντας στην «Η»: «Δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έχει προκαταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός του στα τέλη του 2012 για την επόμενη χρονιά και το διατηρεί ασφαλισμένο για το πρώτο 3μηνο ή 6μηνο και λόγω ανωτέρας βίας (απόλυση ή μη καταβολή μισθών) να πρέπει να έχει ασφαλισμένο το όχημά του τη στιγμή που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο γκαράζ του. Παράλληλα το μέτρο έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και αν κάποιος ιδιοκτήτης κινηθεί νομικά εναντίον του κράτους είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά μπορούμε να εστιάσουμε στους βασικότερους που περιλαμβάνουν την ακινητοποίηση του ΙΧ λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών (ανεργία, μη καταβολή μισθών), την ακινητοποίηση λόγω μηχανικής βλάβης, την κίνηση κάποιου οχήματος λόγω απουσίας του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό (επιχειρηματίες, ναυτικοί) ή σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας, λόγω συνταξιοδότησης και χιλιάδες άλλους λόγους που μπορεί να σκεφθεί κανείς…».

Ολα τα παραπάνω δεν συνθέτουν κάποιο αδίκημα με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί.

Αν πάλι το κράτος απαιτήσει την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας τότε οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν σύμφωνα με νομικούς κύκλους να απαιτήσουν να εισπράξουν πίσω μέρος των χρημάτων που έχουν προκαταβάλλει για τα Τέλη Κυκλοφορίας της χρονιάς που κατατίθενται οι πινακίδες.

Επιτέλους μια λογική κουβέντα !!!

Sapadak
13/02/2013, 12:08
Το θεμα ειναι να κινηθεί κάποιος δικαστικά έναντια της απόφασης (εδω δεν εχουν λεφτα να πληρωθουν τελη και ασφάλειες)
Επίσης ενα θεμα ειναι αν ευσταθεί η επιστροφή των τελών κυκλοφορίας αναλογικα (μπορεί να έχει προβλεφθεί στον αντίστοιχο μονο οτι 'μετα την απομάκρυνση τέλη δεν επιστρέφονται"

Anyway

Verde
13/02/2013, 12:10
Εγώ που αύριο θα έχω καινούριο μηχανάκι τι θα κάνω; δε μπορώ να το ασφαλίσω για 10 μέρες (και δε θα το κινώ) γιατί δεν έχω τα λεφτά.μετά όμως θα τα έχω.για αυτό το διάστημα που θα μείνει ανασφάλιστο και στο γκαράζ θα φάω πρόστιμο;

devil's animal
13/02/2013, 12:13
άμα πας να σκάσεις τη 2α στην Θηβών το πιθανότερο είναι να μπεις (μαζί με τη μηχανή) μέσα στο περιπολικό :a015:
με γυαλόχαρτο να τον τρίβανε αυτό τον κωλόδρομο, τόσο λείος δε θα γινόταν...

ενταξει ο Ακης (catmaster) ειναι πιλοτακι καλο...
δεν τον τρομαζει η Θηβων τον Περιστεριωτη...

Σταύρο καλή η ιδέα στην σκέψη .... στην υλοποίηση χαλιέμαι ένεκα κάτοχος παπιού ...

(άσε που θα χυμάρω στη θηβών και θα με τραβάνε έτσι κι αλλιώς ):lol:

που πηγανε οι καλες εποχες με τα rvf, τα xrv και τα χχ...??
:a35::a35:

fkol k4
13/02/2013, 12:35
ριχνουν το τυρακι να την πατησουν οι ευκολοι.....

Μια ζωή...

Κάποτε δούλευα σε ένα κτίριο στο Μαρούσι.
Καμιά 25αριά μέτρα πιο εκεί, είχε ένα σημείο διαμορφωμένο για πάρκινγκ. Παρκάρω, βγάζω τα εργαλεία, κάνω τη δουλειά μου και το μεσημέρι που γυρνάω να φύγω βλέπω κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας στο παρμπρίζ «γιατί οι θέσεις είναι μόνο για κατοίκους». Τώρα, το από που κι ως που ο κάτοικος έχει περισσότερα δικαιώματα τους περαστικούς, είναι μια άλλη λυπητερή ιστορία...

Παίρνω την κλήση ανά χείρας και μαζί με άλλον έναν που τον είχαν επίσης γράψει, τραβάμε στο Δημαρχείο για καβγά.
Αφού έχουμε φάει λοιπόν κανένα μισάωρο πάνω κάτω να τσακωνόμαστε σε γραφεία, φτάνουμε και σε κάποιον πιο «υπεύθυνο». Αντιδήμαρχο, δημοτικό σύμβουλο, δεν θυμάμαι είναι καιρός.

Βλέποντάς μας λοιπόν το άτομο να μπαίνουμε με κακές διαθέσεις στο γραφείο μας λέει το μεγαλειώδες...
«Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται καν να τη σβήσουμε, απλά μην την πληρώσετε. Έτσι κι αλλιώς ο δήμος δεν έχει τους πόρους να διασταυρώσει τις κλήσεις και να αποστείλει πρόστιμα...»
Και μένω μαλάκας...
Ρωτάω «και καλά, τότε γιατί γράφετε;»
Και ο τεράστιος μου απαντάει:
«Γιατί οι περισσότεροι πληρώνουν την κλήση καλού κακού...»

Συμπέρασμα;
R-E-S-P-E-C-T που λέει και η Aretha...
:a012:

MG-KTiNoS
13/02/2013, 13:04
Με το παθος που το αναπαραγουν οι καναλαρχες αυτο καταλαβαινω κι εγω......

Οτι ριχνουν το τυρακι να την πατησουν οι ευκολοι.....

οι καναλάρχες οι πολιτικοί, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές γύρω γύρω όλοι είναι πάνω κάτω τα ίδια άτομα. Μέτοχοι στις ίδιες εταιρείες.

Και για να κάνουμε και λίγο ιστορία όταν το Μιτσοτάκ πήγε να κάνει το νόμο για το βασικό μέτοχο έπεεεσεεεεεε από τον μασιέ Αντονί
και όταν ο Μπουλντόζας είπε για νόμο αντιτράστ στα ΜΕΕ...
ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΑΑΑ...

Αυτά για να λέμε και του ΣΤΡΑΒΟΥ το δίκιο
:moutza:

υγ
δεν πιστεύω να πιστεύει κανένας ότι εθνικές οδοί και γιοφύρια χαρίζονται έτσι....
χωρίς να πάρουμε μια μετοχούλα με μια οφ σορ....

nikos_abel
13/02/2013, 13:59
Μιτσοτάκ

Με πονάει που το παραδέχομαι, αλλά ρε πστ μου ξέρεις πόσα σωστά πήγε να κάνει ο γκαντέμης;:sick:

jimmis5
13/02/2013, 20:00
+1 καποιους ασφαλιστες πρεπει να διαθετει το φορουμ κανενας διαθεσιμος για ενημερωση...

AristidisZ
13/02/2013, 20:09
τι ακριβως εννοείς "ενημέρωση" ?
επί ποίου θέματος ?
αν δε ψηφιστεί κάτι, τι να σου πουν ? :)

notakos600
14/02/2013, 07:35
Πιστεύει κανείς πως δεν θα ψηφιστεί?
Ξέρετε πόσα μύρια παίζονται?

Antonisss
14/02/2013, 09:09
To θέμα είναι ποιος θα τα χάσει αυτά τα μύρια, γιατί για να τα κερδίσει κάποιος χλωμό. Θα γεμίσουν πάλι οι εφορίες πινακίδες...

Dant3
14/02/2013, 10:52
Παιδια και να περαστει κανενα προστιμο δε θα σταλθει.σε αλλο φορουμ ασφαλιστης ειπε οτι ηδη εξαιτιας του εκφοβισμου εχουν διπλασιαστει οι ασφαλειες που κανουν.αρα τσιμπησε ο λαος...

irinia
15/02/2013, 07:57
Εγώ που αύριο θα έχω καινούριο μηχανάκι τι θα κάνω; δε μπορώ να το ασφαλίσω για 10 μέρες (και δε θα το κινώ) γιατί δεν έχω τα λεφτά.μετά όμως θα τα έχω.για αυτό το διάστημα που θα μείνει ανασφάλιστο και στο γκαράζ θα φάω πρόστιμο;

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ

Κανείς δέν πρόκειται νά σού παραδώσει μηχανάκι χωρίς πινακίδα,ΑΡΑ είσαι στό κόλπο.

ΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ..............
ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ,
άς τίς βάλουν στόν πάτο τους,καί όταν φτιάχνει ό καιρός τίς παίρνουμε
καί τό φθινόπωρο ξανά μανά......ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ....!!
Όπως είσέπραξαν τά 350 άρχίδια μας γιά τό πετρέλαιο έτσι θά γίνει κι έδώ...!!
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι παράνοια αύτή ή ύπόθεση,δέ μπορεί ρέ κουφάλες
νά μάς λέτε ότι έπειδή ύπάρχει περίπτωση νά παρανομήσουμε πληρώστε
άλλιώς φέρτε τίς πινακίδες.
Άλλά τί περιμένεις,όταν τριακόσιοι ψάχνουν ένα στυκάκι άπό κάποιον πού
ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ πού το έδωσε.....
Ένα στυκάκι πού θά ΞΕΒΡΑΚΩΝΕ πολλούς άπό τούς τριακόσιους,μαζί
μέ τούς σπόνσορες......
ΟΥΣΤ...................

AristidisZ
15/02/2013, 08:04
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ

Κανείς δέν πρόκειται νά σού παραδώσει μηχανάκι χωρίς πινακίδα,ΑΡΑ είσαι στό κόλπο.
:confused::confused:

Δεν είπε ότι δεν έχει πινακίδα, είπε ότι δε θα του κάνει άμεσα ασφάλεια
btw Dant3 ακόμα και αν ο προηγούμενος κόψει την ασφάλεια, το όχημα είναι ασφαλισμένο για κάνα μήνα περίπου (αν είχε ασφάλεια φυσικά)

irinia
15/02/2013, 08:18
:confused::confused:

Δεν είπε ότι δεν έχει πινακίδα, είπε ότι δε θα του κάνει άμεσα ασφάλεια
btw Dant3 ακόμα και αν ο προηγούμενος κόψει την ασφάλεια, το όχημα είναι ασφαλισμένο για κάνα μήνα περίπου (αν είχε ασφάλεια φυσικά)

ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ...................

Άπό τή στιγμή πού έχει πινακίδα,άν ίσχύσει τό θέμα.....χέσε
Τό όχημα έπίσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ άσφαλισμένο ούτε γιά μία ώρα,
μέ έγραψαν γιά ένα Σαββατοκύριακο πού δέν παρέλαβα τήν άσφάλεια
λόγω τού ότι γιόρταζα καί ξεχάστηκα,τήν δέ Δευτέρα μέ έτρεχαν
νά δείξω τό καινούργιο συμβόλαιο άλλιώς έντός τριών ήμερών θά μού
άσκούσαν δίωξη μέ τή μορφή μήνυσης μέ πρόστιμο άρχικό 500 εύρώ καί
βλέπουμε....!!!
Τό πρόστιμο 20 εύρώ,πληρώθηκε μέσα στά όρια καί έδωσα 10......!!!

AristidisZ
15/02/2013, 08:40
ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ...................

Άπό τή στιγμή πού έχει πινακίδα,άν ίσχύσει τό θέμα.....χέσε
Τό όχημα έπίσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ άσφαλισμένο ούτε γιά μία ώρα,
μέ έγραψαν γιά ένα Σαββατοκύριακο πού δέν παρέλαβα τήν άσφάλεια
λόγω τού ότι γιόρταζα καί ξεχάστηκα,τήν δέ Δευτέρα μέ έτρεχαν
νά δείξω τό καινούργιο συμβόλαιο άλλιώς έντός τριών ήμερών θά μού
άσκούσαν δίωξη μέ τή μορφή μήνυσης μέ πρόστιμο άρχικό 500 εύρώ καί
βλέπουμε....!!!
Τό πρόστιμο 20 εύρώ,πληρώθηκε μέσα στά όρια καί έδωσα 10......!!!

άλλο το ένα άλλο το άλλο
έσυ πήρες κλήση "δεν φέρει ασφάλεια"
το όχημα είναι ασφαλισμένο, ότι κι αν σου λένε, trust me ;)

Dant3
15/02/2013, 10:36

Αυτο ειναι λαθος και παιδια μη καθυστερειτε την ασφαλεια νομιζοντας οτι σας καλυπτει για ενα μηνα.
Ο ενας μηνας ισχυει μονον εαν παρετε απο την ιδια εταιρεια το συμβολαιο που συνηθως κανουν μονοι τους πριν το τελος αυτουνου που εχεις πληρωσει.
Αν σε πιασει τροχαιος με ληγμενη ασφαλεια ειναι στην ευχερεια του αν θα σε γραψει η οχι και μετα πρεπει να τρεχεις να παρεις το συμβολαιο που σου εχουν βγαλει γιατι εχει ημερομηνια εναρξης οταν σου τελειωνε η προηγουμενη.αν βγαλεις συμβολαιο με αλλη ασφαλιστικη δεν στο σβηνουν το προστιμο πολυ απλα γιατι θα γραφει ημερομηνια εναρξης μετα απο την ημερομηνια που σε εγραψαν.λες να ειναι χαζοι στις ασφαλιστικες και να σου δινουν 7μηνο αντι για 6μηνο?

AristidisZ
15/02/2013, 10:42
Αυτο ειναι λαθος και παιδια μη καθυστερειτε την ασφαλεια νομιζοντας οτι σας καλυπτει για ενα μηνα.
Ο ενας μηνας ισχυει μονον εαν παρετε απο την ιδια εταιρεια το συμβολαιο που συνηθως κανουν μονοι τους πριν το τελος αυτουνου που εχεις πληρωσει.
Αν σε πιασει τροχαιος με ληγμενη ασφαλεια ειναι στην ευχερεια του αν θα σε γραψει η οχι και μετα πρεπει να τρεχεις να παρεις το συμβολαιο που σου εχουν βγαλει γιατι εχει ημερομηνια εναρξης οταν σου τελειωνε η προηγουμενη.αν βγαλεις συμβολαιο με αλλη ασφαλιστικη δεν στο σβηνουν το προστιμο πολυ απλα γιατι θα γραφει ημερομηνια εναρξης μετα απο την ημερομηνια που σε εγραψαν.λες να ειναι χαζοι στις ασφαλιστικες και να σου δινουν 7μηνο αντι για 6μηνο?

αν αλλάζεις κάθε 6μηνο ασφαλιστική, ουσιαστικά έχεις 7μηνο, υπό την προϋπόθεση ότι εάν γίνει κάτι, υποχρεωτικά ανανεώνεις στη προηγούμενη, όπως λες και εσύ. Εγώ το ανέφερα για την περίπτωσή σου, όχι σαν συμβουλή :)

edit:

αναφερόμουν στη περίπτωση του Verde (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127698&p=2286752&viewfull=1#post2286752), και εκ παραδρομής ανέφερα εσένα

irinia
15/02/2013, 11:10
άλλο το ένα άλλο το άλλο
έσυ πήρες κλήση "δεν φέρει ασφάλεια"
το όχημα είναι ασφαλισμένο, ότι κι αν σου λένε, trust me ;)

ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ............ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΑΜΕ 500.........ΑΛΛΑ

Ό άσφαλιστής είπε πώς ύπάρχει πρόστιμο καί δέν ίσχύει τό γιά ένα μήνα στήν τροχαία,
τώρα άν ίσχύει σάν άσφάλεια έκεί όντως ούτε ρώτησα,ούτε μέ νοιάζει γιατί δέ μένω
ποτέ άνασφάλιστος όπως κάποιος πονηρός πού περίμενε ένα μήνα νά ξανακάνει γιά νά γλυτώνει
δύο μήνες τό χρόνο....!!!
Άλλά καί έκεί μόνον άν καταργήσεις τήν άσφάλεια ή κάνεις άλλαγή,δέν είναι έτσι..??
Πάντως αύτό πού νόμιζα ότι γιά ένα μήνα έχω περιθώριο νά πάω νά πάρω τήν καινούργια
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ έτσι άκριβώς,τήν έφαγα καί πλήρωσα καί ταλαιπωρήθηκα,έπειδή ή μπατσούλα
ήθελε νά δώσει κλήση λόγω ύπερβολικού ζήλου...!!
Βέβαια έπειδή άνακαλύψαμε ότι δέν είχα ούτε τήν άδεια μαζί,τήν είχε βάλει στό πορτοφόλι του
ό γιός τό προηγούμενο βράδυ όταν τού ζητήθηκε σέ άλκοτέστ, ΑΣΧΕΤΟ ΟΜΩΣ,είχε ήδη
ξεκινήσει νά γράφει...........ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ πόσο άφοσιωμένη ήταν στά καθήκοντα της.
Μού έδωσε τήν κλήση καί ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ νά κάνει μιά έξακρίβωση μήπως καί το είχα
κλεμμένο.
Ό ρόλος της τελείωσε έκεί,έφυγα κύριος μέ έστω τά 10 εύρώ πρόστιμο διότι ήμουν στά ύπόλοιπα έντάξει.
Τήν άλλη μέρα πού τής είπα στό τηλέφωνο,ότι ήταν πολύ αύστηρή μού άπάντησε τή δουλειά μου κάνω.
Καί όταν τής είπα ,έτσι τήν κάνεις..??
Είδες μήπως ήταν κλεμμένο μιά καί δέν είχα άδεια..??
Ξέρεις τί άπάντησε..??
Τό είδα μόλις πήγα στό τμήμα......:lol:
ΑΛΛΗΛΟΥΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.........καί γώ θάχα φτάσει στά σύνορα..!!

AristidisZ
15/02/2013, 11:25
.........

Πολύ καλά το λες, και εγώ είπα ότι αυτό ισχύει αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι, και εγώ επί παραδείγματι είχα έτσι την προηγούμενη μηχανή, αφού η ασφάλειά μου είχε λήξει 10 μέρες πριν την δώσω, όμως ήξερα ότι αν γίνει κάτι ή με έπιαναν, θα έπρεπε να την ανανεώσω
Επ ουδενί δεν επικροτώ την τακτική του να αφήνεις ανασφάλιστο το όχημα ούτε για μια μέρα (εφόσον το χρησιμοποιείς), απλά το ανέφερα για ειδικές περιπτώσεις...

Όσον αφορά στη μπατσίνα, τι να πω, έχουν μεγάλη πλάκα
Τώρα είναι στην περίοδο που ψάχνουν ασφάλειες
Πριν κάνα εξάμηνο με είχαν σταματήσει 3 φορές και μου ζητάγαν μόνο άδεια και ταυτότητα, θα ήταν η περίοδος που ο Πρετεντέρης ούρλιαζε για την εγκληματικότητα :D :D

BMW R75
28/03/2013, 06:37
Ο νόμος ψηφίστηκε την 26-3-2013 και θα ισχύει απο 15-4-2013, άρθρο 27 http://www.hellenicparliament.gr/Use...tools-prak.pdf.

notakos600
28/03/2013, 07:34
Ο νόμος ψηφίστηκε την 26-3-2013 και θα ισχύει απο 15-4-2013, άρθρο 27 http://www.hellenicparliament.gr/Use...tools-prak.pdf.

Οπότε μετά τις 15 του Απρίλη αρχίζουν vα στέλνουν ραβασάκια στο σπίτι για τα ανασφάλιστα με το παράβολο των 250 και να τα έχουμε ασφαλίσει; ωραία πράγματα :confused:
Τα ακινητοποιημένα θα την πατήσουν δλδ;

Sapadak
28/03/2013, 07:40
Τα ακινητοποιημένα θα την πατήσουν δλδ;

Αν εχουν παραδωσει πινακίδες οι ιδιοκτήτες τους οχι

notakos600
28/03/2013, 07:54
Αν εχουν παραδωσει πινακίδες οι ιδιοκτήτες τους οχι

Αν είχαν παραδώσει πινακίδες δεν θα ετίθετο καν θέμα συνάδελφε, οπότε την πατάμε πολλοί έτσι, με ανακατασκευές κλπ.

Sapadak
28/03/2013, 07:56
Αν είχαν παραδώσει πινακίδες δεν θα ετίθετο καν θέμα συνάδελφε, οπότε την πατάμε πολλοί έτσι, με ανακατασκευές κλπ.

Το φανταζομαι αυτο που λες, αλλα η μονη σιγουρη λυση ειναι η παραδοση των πινακίδων.

notakos600
28/03/2013, 07:58
Το φανταζομαι αυτο που λες, αλλα η μονη σιγουρη λυση ειναι η παραδοση των πινακίδων.

Από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει κάποτε η μη παράδοση πινακίδων και η ασφάλιση τώρα είναι μονόδρομος.

DrBig
28/03/2013, 08:01
υπαρχει και η δηλωση κλοπης :lipssealed:

Sapadak
28/03/2013, 08:02
Από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει κάποτε η μη παράδοση πινακίδων και η ασφάλιση τώρα είναι μονόδρομος.

Γιατι το λες αυτο?
Δε μιλάμε για καταθεση προς καταστροφη, προσωρινη καταθεση πινακίδων, και οταν εισαι ετοιμος τις παιρνεις βγαζεις και ασφάλεια και εισαι κομπλε

notakos600
28/03/2013, 08:03

Μη τα γράφεις αυτά γιατί θα τα διαβάσει ο shooter και θα βγάλει σπυριά...:lol:

TROOPER
31/03/2013, 14:54

για τπτ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος λευτερη ;)

bonepeeler
31/03/2013, 17:58
Συγγνώμη ρε παίδες αλλά εγώ που λείπω από την Ελλάδα 7 μήνες και δεν έχω ανανεώσει την ασφάλεια μου,θα πληρώσω πρόστιμο;
Ακόμη και να θέλω να το ασφαλίσω,από εδώ που είμαι δεν μπορώ.

Aggelos_SV
31/03/2013, 18:05
Συγγνώμη ρε παίδες αλλά εγώ που λείπω από την Ελλάδα 7 μήνες και δεν έχω ανανεώσει την ασφάλεια μου,θα πληρώσω πρόστιμο;
Ακόμη και να θέλω να το ασφαλίσω,από εδώ που είμαι δεν μπορώ.

+1

Όταν λένε ότι ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από 14 Απριλίου ,εννοείται ότι τότε θα αρχίσει η διασταύρωση ή τότε θα ξεκινήσει η αποστολή των ραβασακίων ???

Όχι τίποτα άλλο...να ξέρω αν θα πω να μου κάνουν μια ασφάλεια μέχρι το πάσχα που θα έρθω Ελλάδα και (μάλλον) θα πάω να καταθέσω πινακίδες.

Aggelos_SV
31/03/2013, 18:07

Χμμμμμμ δε'ν κακό...!!! Δε'ν καθόλου κακό!!!!

:)

crom
04/04/2013, 22:32
Αυτό ισχύει και για τα μικρά κάτω των 50κ.ε.?τα οποια θεωρούνται μοτοποδήλατα και η αδεια τους έχει εκδοθει απο την τροχαία?

MikeG
04/04/2013, 22:33
Αυτό ισχύει και για τα μικρά κάτω των 50κ.ε.?τα οποια θεωρούνται μοτοποδήλατα και η αδεια τους έχει εκδοθει απο την τροχαία?

Όχι.

SHOOTER045
05/04/2013, 18:48
δεν εχει βγει ακομα τιποτα επισημο για το ποτε θα ισχυσει,αν πρωτα θα κανουν διασταυρωση στοιχειων κλπ.τωρα ομως που εξαιρεσαν τα 50 αρια απο το κτεο,τι θα γινει με αυτους που ηδη πηγαν τα περασαν?
θα βγουν παλι οι του συγκοινωνιων η θα ριξουν το μπαλακι στην αστυνομια?

crom
05/04/2013, 20:02
Αυτό με το κτεο πείτε πως δεν ισχύει για τα 50αρια.Αλλα με τις ασφάλειες τι γίνετε? Εγω π.χ. έχω ένα παπί πεταμένο
στην αποθήκη εδώ και 10+ χρόνια με αθεώρητη άδεια και χωρίς ασφάλεια.Θα πρέπει να του βγάλω ασφάλεια η αλλιώς
να παραδώσω πινακίδες?

notakos600
05/04/2013, 20:04
δεν εχει βγει ακομα τιποτα επισημο για το ποτε θα ισχυσει,αν πρωτα θα κανουν διασταυρωση στοιχειων κλπ.τωρα ομως που εξαιρεσαν τα 50 αρια απο το κτεο,τι θα γινει με αυτους που ηδη πηγαν τα περασαν?
θα βγουν παλι οι του συγκοινωνιων η θα ριξουν το μπαλακι στην αστυνομια?

Τι εννοείς τι θα κάνουν αυτοί που τα πέρασαν; Φυσικά να το κυνηγήσουν δικαστικά για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω με τη νόμιμη προσαύξηση και τους τόκους που τους αναλογούν.

Tedvj23
05/04/2013, 20:14
Αυτό με το κτεο πείτε πως δεν ισχύει για τα 50αρια.Αλλα με τις ασφάλειες τι γίνετε? Εγω π.χ. έχω ένα παπί πεταμένο
στην αποθήκη εδώ και 10+ χρόνια με αθεώρητη άδεια και χωρίς ασφάλεια.Θα πρέπει να του βγάλω ασφάλεια η αλλιώς
να παραδώσω πινακίδες?

Οτι κινηση και να κανεις θα πληρωσεις..

SHOOTER045
06/04/2013, 01:26
να παραδώσω πινακίδες?

αν δεν εχεις παραδωσει πινακιδεςως τωρα και απλα το εχεις παρατημενο ειναι λιγο θολα τα πραγματα,για να παραδωσεις θα πρεπει πριν να μην εχεις υπολοιπα τελων,δλδ για να παρδωσεις τωρα θα πληρωσεις ολα τα προηγουμενα ετη που δεν πληρωσες,τωρα αν παιζει το σεναριο της διασταυρωσης στοιχειων για ασφαλειες κλπ,και εσυ δεν σκοπευεις να το βγαλεις ξανα στην κυκλοφορια,εξαφανισε το,δηλωσε κλοπη λιωσε την πινακιδα,αφαιρεσε οτι αριθμους(πλαισιου κλπ)και οτι μεινει ανοιξε εναν λακο και θαψτο.αυτα:ninja:

crom
06/04/2013, 02:21
Σε 50αρι δεν ξερω κανέναν που να έχει παραδώσει πινακίδες.Το ξέρω ότι για να παραδώσω πινακίδες η να το κάνω διαγραφή
θα πρέπει να πληρώρω τα χρόνια που δεν θεώρησα την άδεια δηλαδή 12 χρόνια απο 18 ευρώ το χρόνο = 216 ευρώ.
Το θέμα είναι ότι δεν το λεέι πουθενά αν αυτος ο νόμος για το πρόστιμο ισχύει για τα μοτοποδήλατα κάτω των 50 κ.ε.
Όπου και να ρώτησα δεν βγάζω ακρη.

ERRIKA
06/04/2013, 22:05
Δώστο για σκραπ. Θα βγάλεις και κάτι. :tooth:

SHOOTER045
06/04/2013, 22:59
Σε 50αρι δεν ξερω κανέναν που να έχει παραδώσει πινακίδες.Το ξέρω ότι για να παραδώσω πινακίδες η να το κάνω διαγραφή
θα πρέπει να πληρώρω τα χρόνια που δεν θεώρησα την άδεια δηλαδή 12 χρόνια απο 18 ευρώ το χρόνο = 216 ευρώ.
Το θέμα είναι ότι δεν το λεέι πουθενά αν αυτος ο νόμος για το πρόστιμο ισχύει για τα μοτοποδήλατα κάτω των 50 κ.ε.
Όπου και να ρώτησα δεν βγάζω ακρη.

κανε αυτο που σου ειπα

notakos600
06/04/2013, 23:08
κανε αυτο που σου ειπα

Κάποτε στους κήπους και τα χωράφια έθαβαν χρυσές λίρες, προσφάτως θάβουν ευρώ, το αμέσως επόμενο εύρημα για τον αρχαιολόγο του μέλλοντος θα είναι πενηντάρια μηχανάκια... :lol: :beer:

Πέρα από την πλάκα συμφωνώ κι εγώ με το μέτρο της υπεδάφιας απόσυρσης.

SHOOTER045
06/04/2013, 23:33
αν το πεταξει η το δωσει σε παλιατζη η για αντ/κα,μπορει να βρεθει να κυκλοφορει.το εχω συναντησει,εκτος και αν εξαφανιστει καθε αριθμος αναγνωρισης,το κοψεις κανα δυο κοματια με τροχο και το δωσεις σκραπ μετα

notakos600
06/04/2013, 23:35
αν το πεταξει η το δωσει σε παλιατζη η για αντ/κα,μπορει να βρεθει να κυκλοφορει.το εχω συναντησει,εκτος και αν εξαφανιστει καθε αριθμος αναγνωρισης,το κοψεις κανα δυο κοματια με τροχο και το δωσεις σκραπ μετα

Μπορείς απλά να τροχίσεις τα νούμερα. ;)

ERRIKA
07/04/2013, 16:58
Τέλος πάντων όλοι συμφωνούμε ότι η εξαφάνιση από προσώπου γης με οιονδήποτε πρόσφορο τρόπο είναι η μόνη εφαρμοστέα στην προκειμένη περίπτωση λύσις... :bawl:

notakos600
07/04/2013, 18:14
Τέλος πάντων όλοι συμφωνούμε ότι η εξαφάνιση από προσώπου γης με οιονδήποτε πρόσφορο τρόπο είναι η μόνη εφαρμοστέα στην προκειμένη περίπτωση λύσις... :bawl:

:lol:

McGyver
09/04/2013, 13:51
http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231243134

notakos600
09/04/2013, 17:05
http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231243134

...Την διαδικασία έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η οποία μέσω των ειδοποιητηρίων θα καλεί τους ιδιοκτήτες...

Ωχ, έπιασαν δουλειά οι ρουφιάνοι παίδες.

stefanos
09/04/2013, 19:38

Αυτό τον απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας προηγουμένων ετών?
Αποτελεί πειστική δικαιολογία μια δήλωση κλοπής με χθεσινή ημερομηνία ενώ ο Νόμος είδη ισχύει?

(το quote γίνεται αποκλειστικά και μόνο για αναφορά στο θέμα)

SHOOTER045
10/04/2013, 01:19
Αυτό τον απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας προηγουμένων ετών?
Αποτελεί πειστική δικαιολογία μια δήλωση κλοπής με χθεσινή ημερομηνία ενώ ο Νόμος είδη ισχύει?

(το quote γίνεται αποκλειστικά και μόνο για αναφορά στο θέμα)

πειστικοτατη,αλλα φροντισε να το εχεις ΗΔΗ εξαφανισει πριν πας για δηλωση στην αστυνομια,να μην υπαρχει ουτε ακτινα στην κατοχη σου

christof40
10/04/2013, 01:29
και στα 50αρια γινεται ακινησια στην τροχαια.
ρωτησα και θα του κανω και γω.
αντε να τελειωνουμε και μ αυτα να παιρνουν σειρα μετα τα ποδηλατα και τα πατινια:cry:

SHOOTER045
10/04/2013, 02:00
αντε να τελειωνουμε και μ αυτα να παιρνουν σειρα μετα τα ποδηλατα και τα πατινια:cry:
στο 50αρι γιατι?
δεν περνανε κτεο αυτα(για την ωρα-του χρονου βλεπουμε)αν δεν το κυκλοφορεις δεν εχεις να φοβασαι μην σε γραψουν για ανασφαλιστο κλπ

notakos600
10/04/2013, 04:51

:lol: :lol: μπα σε καλό σου με έπνιξες.