View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
AristidisZ
19/06/2017, 13:18
Χα! ο Τζίμερος είχε ένα 25 χρόνια πριν...
384039
Πλάκα πλάκα βλέπω να παίρνει πολιτικές διαστάσεις το θέμα πέραν των εισπρακτικών.
Η πλάκα είναι ότι ο μαλάκας βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που δε του διέγραψαν το αμάξι το 1990
Η πλάκα είναι ότι ο μαλάκας βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που δε του διέγραψαν το αμάξι το 1990
Το Ελληνικό Δημόσιο βρίζει (και τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά).
εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αποδειξχ οτι πηγα στην αστυνομια και δηλωσα την κλοπη!!! δεν θα επρεπε να ενημερωσουν την τροχαια απο μονοι τους? Και απο την αλλη αν δε θελω να μπλεξω με την αστυνομια.. θα μπορουσα να παω στην τροχαια να πω οτι δεν εχω καν την αδεια.. δεν την βρισκω.... και να πληρωσω οτι ειναι για να το βγαλω απο το ονομα μου... πως θα δουν ποσα πρεπει να πληρωσω???Μα τι μπερδεμα ειναι αυτο !!
Αυτό το μπέρδεμα ονομάζεται "έλλειψη μηχανογράφησης". Και ο μόνος σκοπός του είναι να ανοίγει θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Γιατί να έχει 10 άτομα μπροστά σε Η/Υ να σε εξυπηρετούν όταν μπορείς να έχει 1.000 να ψάχνουν μέσα σε κούτες; Πώς λες σε αυτά τα 990 ότι από αύριο ή θα απολυθούν ή θα μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία που μπορεί να χρειαστεί να κάνουν κάτι πιο "δύσκολο".
devil's animal
19/06/2017, 13:39
ενταξει παιδακια σωστα ειναι τα περισσοτερα απ'οσα λετε και οντως τα ειδοποιητηρια καθε αλλο παρα ενημερωμενα ειναι, οπως και οι ΔΟΥ και τα μπατσαδικα κλπ...
και φυσικα θα χαθει πολυς χρονος απο πολυ κοσμο για να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας...
ΑΛΛΑ...
πιθανοτατα να μπει μια ταξη ως προς τα οχηματα που κυκλοφορουν ή ΔΕΝ κυκλοφορουν ή τελοσπαντων η κατασταση τους εκκρεμουσε..
και τι εννοω..
πολλα αφημενα οχηματα βρισκονται παρατημενα σε χωραφια, δρομους, αυλες κλπ...μην κοιτατε μονο τις πολεις που τα μαζευει ο δημος μετα απο καταγγελια για εστια μολυνσης ...υπαρχουν τοσα οχηματα παρατημενα σε χωραφια και σε δρομους στην επαρχια και ειναι στα αζητητα απειρα χρονια...
αυτα δεν αποσυρθηκαν με τον τροπο που επρεπε και τα εχουμε και σκουριαζουν και δημιουργουν φωλιες για καθε ειδους ζωο...
φαινεται οτι με ολη αυτη την ιστορια θα μπει μια ταξη σε ολο αυτο...
θα δηλωθει τι ειναι σε κουτες με σκοπο να φτιαχτει...
τι ειναι σε αυλες σκουριασμενο χωρις κανεναν σκοπο...
τι εχει πινακιδες και δουλευει...
τι εχει πινακιδες και δεν δουλευει...
τι ειναι ανασφαλιστο...
τι ασφαλισμενο...
κ.ο.κ...
αφορμη που τα γραφω αυτα σταθηκε μια συναδελφος που αναγκαστηκε να πληρωσει το 250αρι γιατι παλιοτερα ειχε χαρισει ενα μηχανακι σ'εναν ξαδερφο της στο χωριο, το οποιο αυτος χρησιμοποιησε ελαχιστα και ουδεποτε φυσικα πληρωσε τελη ή ασφαλεια...αποτελεσμα οτι εδω και πολλα χρονια το μηχανακι σαπιζει σε μια αυλη....
το χαρισε και δεν το μεταβιβασε με χαρτια, με τα γνωστα αποτελεσματα...:rolleyes:
μονο εγω βλεπω οτι υπηρχε αταξια σε αυτο τον τομεα?
ενταξει.........................
Εχεις απόλυτο δίκιο σε 'οτι γράφεις, αλλά η εφαρμογή του μέτρου
αφήνετε σε άχρηστους, ανίκανους , ηλίθιους, βολεμένους δημοσίους υπαλλήλους οι
οποίοι καλυμένοι πίσω από την ασφάλεια της μονιμότητας, κάνουν όσο πιό
τσαπατσούλικα, όσο πιό αδιάφορα, όσο πιό αρπακόλα μπορούν την δουλειά τους,
τσουβαλιάζοντας τους πάντες και αντί να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων
ασχολούνται διορθώνοντας τα δικά τους λάθη.........................
ενταξει παιδακια σωστα ειναι τα περισσοτερα απ'οσα λετε και οντως τα ειδοποιητηρια καθε αλλο παρα ενημερωμενα ειναι, οπως και οι ΔΟΥ και τα μπατσαδικα κλπ...
και φυσικα θα χαθει πολυς χρονος απο πολυ κοσμο για να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας...
ΑΛΛΑ...
πιθανοτατα να μπει μια ταξη ως προς τα οχηματα που κυκλοφορουν ή ΔΕΝ κυκλοφορουν ή τελοσπαντων η κατασταση τους εκκρεμουσε..
και τι εννοω..
πολλα αφημενα οχηματα βρισκονται παρατημενα σε χωραφια, δρομους, αυλες κλπ...μην κοιτατε μονο τις πολεις που τα μαζευει ο δημος μετα απο καταγγελια για εστια μολυνσης ...υπαρχουν τοσα οχηματα παρατημενα σε χωραφια και σε δρομους στην επαρχια και ειναι στα αζητητα απειρα χρονια...
αυτα δεν αποσυρθηκαν με τον τροπο που επρεπε και τα εχουμε και σκουριαζουν και δημιουργουν φωλιες για καθε ειδους ζωο...
φαινεται οτι με ολη αυτη την ιστορια θα μπει μια ταξη σε ολο αυτο...
θα δηλωθει τι ειναι σε κουτες με σκοπο να φτιαχτει...
τι ειναι σε αυλες σκουριασμενο χωρις κανεναν σκοπο...
τι εχει πινακιδες και δουλευει...
τι εχει πινακιδες και δεν δουλευει...
τι ειναι ανασφαλιστο...
τι ασφαλισμενο...
κ.ο.κ...
αφορμη που τα γραφω αυτα σταθηκε μια συναδελφος που αναγκαστηκε να πληρωσει το 250αρι γιατι παλιοτερα ειχε χαρισει ενα μηχανακι σ'εναν ξαδερφο της στο χωριο, το οποιο αυτος χρησιμοποιησε ελαχιστα και ουδεποτε φυσικα πληρωσε τελη ή ασφαλεια...αποτελεσμα οτι εδω και πολλα χρονια το μηχανακι σαπιζει σε μια αυλη....
το χαρισε και δεν το μεταβιβασε με χαρτια, με τα γνωστα αποτελεσματα...:rolleyes:
μονο εγω βλεπω οτι υπηρχε αταξια σε αυτο τον τομεα?
πολυ καλα τα λες... αλλα στην δικη μου περιπτωση εγω πως μπορω να αποδειξω οτι εχει γινει η δηλωση στην αστυνομια.. αν η αστυνομια δεν κραταει μηχανογραφιμενα.. και αρα δεν μπορει να μου δωσει αντιγραφο? επισης γιατι απο την στθγμη που το δηλωνεις κλεμενο δεν ενημερωνουν και την τροχαια... να ξερει.... πως θα κανω διαγραφη απο το ονομα μου.. εφοσον δεν εχω καν αδεια στα χερια μου και το μονο που ξερω ειναι η τροχαια που ανηκει το μηχανακι και η πινακιδα του... θα το βρουν? θα ξερουν ποτε πληρωσε ανανεωση ή ακομα και για αυτο... πρεπει να εχουν την αδεια για να δουν ποτε ενημερωθηκε...και να χρεωσουν αναλογα....
Δεν ξερω πως πρεπει να κινηθω.... για να λυσω το θεμα.... και οκ ειναι 50cc δεν θελει κτεο δεν ισχυει το θεμα με τισ ασφαλειες...ακομα!! αν το κανουν και για τα 50cc τοτε τι κανω??
Coyote.V
19/06/2017, 14:49
Σταματήστε να είστε ρομαντικοί, δεν το αντέχω. Δεν γίνεται κάτι για να μπει σε τάξη. Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό και ό,τι βγάλουν...ξέρουν ότι έχουν στείλει πολλές μαλακίες και δεν ήταν έτοιμοι να το ενεργοποιήσουν. Δεν είναι τυχαίο που το εφαρμόζουν την στιγμή που βαράει κανόνι ο ΕΦΚΑ.
stefanos
19/06/2017, 15:57
πολυ καλα τα λες... αλλα στην δικη μου περιπτωση εγω πως μπορω να αποδειξω οτι εχει γινει η δηλωση στην αστυνομια.. αν η αστυνομια δεν κραταει μηχανογραφιμενα.. και αρα δεν μπορει να μου δωσει αντιγραφο? επισης γιατι απο την στθγμη που το δηλωνεις κλεμενο δεν ενημερωνουν και την τροχαια... να ξερει.... πως θα κανω διαγραφη απο το ονομα μου.. εφοσον δεν εχω καν αδεια στα χερια μου και το μονο που ξερω ειναι η τροχαια που ανηκει το μηχανακι και η πινακιδα του... θα το βρουν? θα ξερουν ποτε πληρωσε ανανεωση ή ακομα και για αυτο... πρεπει να εχουν την αδεια για να δουν ποτε ενημερωθηκε...και να χρεωσουν αναλογα....
Δεν ξερω πως πρεπει να κινηθω.... για να λυσω το θεμα.... και οκ ειναι 50cc δεν θελει κτεο δεν ισχυει το θεμα με τισ ασφαλειες...ακομα!! αν το κανουν και για τα 50cc τοτε τι κανω??
Θα πάς στο τμήμα που δήλωσες την κλοπή και θα πάρεις χαρτί χειροποίητο και όχι μηχανογραφημένο.
amyroukai
19/06/2017, 17:01
Σταματήστε να είστε ρομαντικοί, δεν το αντέχω.
σε πείσμα υμών των ξενέρωτων, μερικοί από εμάς κρατάνε ψηλά τη σημαία του αγνού και δακρύζουν ακόμα με το Love, Actually κάθε φορά που το βλέπουν. ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ και ο ρομαντισμός δεν θα πεθάνει ποτέ :lol:
geroladas
19/06/2017, 17:40
Έχεις δίκιο Coyote.V, όντως είναι εισπρακτικό το μέτρο. Αλλά ποιος ωφελείται ;
Το σχέδιο είχε ξεκινήσει από το 2013 επί ΝΔ, τότε που Γεν Γραμματέας ήταν ο σημερινός ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην Ποτάμι, μόνο και μόνο για να κάνει τη χάρη στις ασφαλιστικές εταιρίες. Σαν πρωην στέλεχος της "ΑΣΠΙΣ" (που είχε βαρέσει κανόνι παλαιότερα ) είχε σχέση με το χώρο των ασφαλιστών.
Μόνο να κάνουν συμβόλαια οι ασφαλιστικές τους νοιάζει. Κάνανε το κράτος υπηρέτρια τους. Σκεφτείτε τι χαμός θα γίνει σε αστυνομικά τμήματα, Δ.Ο.Υ. και Υπ. Συγκοινωνιών, ενώ οι ασφαλιστές απλά θα εισπράττουν.
Οπότε, δεν τους νοιάζει καθόλου αν ο κοσμάκης θα τρέχει χωρίς να φταίει, ούτε καν αν θα εισπράξει το Δημόσιο τα πρόστιμα.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (είναι και πρόεδρος της Mega Brokers !!! κάτι θα τσιμπήσει και αυτή από το φαγοπότι ) έβγαινε σε συνεντεύξεις και μιλούσε για 200 χιλιάδες λάθη από τη διασταύρωση, λες και είναι κάτι φυσιολογικό. Ξέρουν πολύ καλά που είναι το πρόβλημα αλλά ΔΕΝ τους νοιάζει.
Ούτε τους είδα αυτούς τους κυρίους να προστατεύουν τους καταναλωτές όταν έσκαγαν οι ΑΣΠΙΣ, commercial value, international life,Evima και ένα σωρό άλλες παλαιότερα.
Αυτά, γιατί νομίζουν μερικοί ότι όλα γίνονται για την τάξη και την ηθική ή υπερ πίστεως και πατρίδος,
christoi
19/06/2017, 18:04
Παρόλο το κράξιμο και ασχέτως του τι είδους μέτρο είναι, ας ελπίσουμε ότι θα επιτευχθεί ο σκοπός που ενδιαφέρει εμάς.
Να μην υπάρχουν (ή έστω να τείνουν να μην υπάρχουν) ανασφάλιστα.
Μπορεί να μας επιβαρύνει όταν θέλουμε να ακινητοποιήσουμε ένα όχημα για κάποιο διάστημα.
Αλλά σκεφτείτε και την άλλη εναλλακτική. Να ασφαλίζονται οι οδηγοι! Ή μήπως δεν μας αρέσει;
Είσαι του μισογεμάτου ποτηριού ε; Μπορούμε κάλλιστα να σκεφτούμε ότι τώρα εκτός από ανασφάλιστα, θα υπάρχουν και απινακίδωτα ανασφάλιστα.
........ τώρα εκτός από ανασφάλιστα, θα υπάρχουν και απινακίδωτα ανασφάλιστα.
Που ζείς αγόρι μου;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ελα Πέμπτη και Σάββατο που έχει λαικές αγορές στην γειτονιά να δεις τους δρόμους κλεισμένους από διπλοπαρκαρισμένα γερόντια
με κάτι χάρους χωρίς ΤΙΠΟΤΑ από πινακίδες, ασφάλειες, κτεο, (ουτε καν διπλωμα....) του στυλ : μέχρι την λαική μωρέ πάω,
που να τα κουβαλάω τα ψώνια στα χέρια......
Μην ανησυχείς. Έρχονται τα νέα μέτρα, που θα εξαλείψουν την παρανομία.
:lol: :lol: :lol:
amyroukai
19/06/2017, 18:42
σήμερα είδα ότι βγαίνει σε ιδιοκτησία μου και σε ακινησία, όχημα που πούλησα το 2015 και κυκλοφορεί κανονικά από άλλον ιδιοκτήτη :bawl:
(εννοείται πως δηλώθηκε η πώληση στην περσινή δήλωση εισοδήματος)
Coyote.V
19/06/2017, 18:57
Σε ποια χώρα λέτε να μεταναστέψω;
Εγώ θεωρώ καλύτερη την Ζιμπάμπουε και την Σουαζιλάνδη, πολιτισ(ζ)μός μπορεί να μην υπάρχει αλλά οι άνθρωποι εκεί είναι ελεύθεροι
Αφιερωμένο ένα αιρετικό τραγουδάκι σε όλους. https://www.youtube.com/watch?v=GzdBnnd6asw
devil's animal
19/06/2017, 18:59
Εχεις απόλυτο δίκιο σε 'οτι γράφεις, αλλά η εφαρμογή του μέτρου
αφήνετε σε άχρηστους, ανίκανους , ηλίθιους, βολεμένους δημοσίους υπαλλήλους οι
οποίοι καλυμένοι πίσω από την ασφάλεια της μονιμότητας, κάνουν όσο πιό
τσαπατσούλικα, όσο πιό αδιάφορα, όσο πιό αρπακόλα μπορούν την δουλειά τους,
τσουβαλιάζοντας τους πάντες και αντί να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων
ασχολούνται διορθώνοντας τα δικά τους λάθη.........................
Βανζελ θα σε στενοχωρησω και δεν το θελω...ΑΛΛΑ..δεν φταινε οι δημ. υπαλληλοι...
οσο αχτι και να τους εχεις και οσο κοπροσκυλα και αν ειναι, αν υπαρχει νομος δεν γινεται να μην τον εφαρμοσουν...
το οτι οι νομοθετες δεν ειχαν σκεφτει καποιες παραμετρους για καποια πραγματα, δεν βγαζει φταιχτες τους δημ. υπαλληλους που ο καθε ενας κακομοιρης πεφτει σε "κενο νομου"...
εννοειται οτι δεν τους δικαιολογω ολα τα επιθετα που τους προσαπτεις γιατι πολλοι ειναι Χ10 οσα λες...
ΑΛΛΑ και παλι ξαναλεω...αν εχουν τετοιες οδηγιες...τετοιες οδηγιες θα πραξουν...
υπαρχουν χαρακτηριστικα παραδειγματα που πολιτες πιανουν καποιους απο αυτους και τους εξηγουν το "θεμα" τους και φυσικα (αν δεν ειναι αμοιβαδα ο αλλος) κουναει συγκαταβατικα το κεφαλι λεγοντας ποσο δικιο εχουν...
αν τωρα ειναι καποιος και δεν εχει κανει σωστα την δουλεια του..π.χ. δεν εχει περασει στο συστημα το οχημα ή κατι αναλογο, υπαρχουν και τα πειθαρχικα...και οι εδε...
2 βασικοι κανονες:
1) οτι και συνδιαλλαγη κανετε με το δημοσιο, ζητηστε αποδεικτικο χαρτι...
2) κρατατε ολα τα χαρτια του δημοσιου ΟΣΑ χρονια και αν περασουν...αυτα θα σας ξελασπωσουν...
Βανζελ θα σε στενοχωρησω και δεν το θελω...ΑΛΛΑ..δεν φταινε οι δημ. υπαλληλοι...
οσο αχτι και να τους εχεις και οσο κοπροσκυλα και αν ειναι, αν υπαρχει νομος δεν γινεται να μην τον εφαρμοσουν...
το οτι οι νομοθετες δεν ειχαν σκεφτει καποιες παραμετρους για καποια πραγματα, δεν βγαζει φταιχτες τους δημ. υπαλληλους που ο καθε ενας κακομοιρης πεφτει σε "κενο νομου"...
εννοειται οτι δεν τους δικαιολογω ολα τα επιθετα που τους προσαπτεις γιατι πολλοι ειναι Χ10 οσα λες...
ΑΛΛΑ και παλι ξαναλεω...αν εχουν τετοιες οδηγιες...τετοιες οδηγιες θα πραξουν...
υπαρχουν χαρακτηριστικα παραδειγματα που πολιτες πιανουν καποιους απο αυτους και τους εξηγουν το "θεμα" τους και φυσικα (αν δεν ειναι αμοιβαδα ο αλλος) κουναει συγκαταβατικα το κεφαλι λεγοντας ποσο δικιο εχουν...
αν τωρα ειναι καποιος και δεν εχει κανει σωστα την δουλεια του..π.χ. δεν εχει περασει στο συστημα το οχημα ή κατι αναλογο, υπαρχουν και τα πειθαρχικα...και οι εδε...
2 βασικοι κανονες:
1) οτι και συνδιαλλαγη κανετε με το δημοσιο, ζητηστε αποδεικτικο χαρτι...
2) κρατατε ολα τα χαρτια του δημοσιου ΟΣΑ χρονια και αν περασουν...αυτα θα σας ξελασπωσουν...
Εχεις απόλυτο δίκιο, απλά η στενοχώρια έχει ξεπεραστεί πλέον κι' έχει γίνει αγανάκτηση.......
Coyote.V
19/06/2017, 19:15
Και εγώ που πίστευα ότι η αγανάκτηση σταμάτησε το 15... πάλι αγανακτισμένοι είστε, τι θέλετε επιτέλους;
Και εκλογές κάναμε (2 φορές) και δημοψήφισμα (άσχετα αν δεν τηρήθηκε)....
SHOOTER045
19/06/2017, 21:59
Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:
1)Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες
2)Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)
3)Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
4)Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης
5)Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.
Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ.237/1986, όπως ισχύουν, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής σας από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου.
Τα παράβολα που δεν θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και αυτά που δημιουργήθηκαν για οχήματα που εξαιρέθηκαν κατά τα προαναφερθέντα από τον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, ακυρώνονται αυτόματα.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα προαναφερθέντα, μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοση της παρούσας, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οχήματός σας θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.).
Αυτά
Θα πάς στο τμήμα που δήλωσες την κλοπή και θα πάρεις χαρτί χειροποίητο και όχι μηχανογραφημένο.
για την ιστορια... πηρα τηλεφωνο την τροχαια.. ευτυχως εχω κρατησει το νουμερο της πινακιδας... και το ελεγξαν οτι φαιεται στο συστημα δηλωμενο σαν κλεμενο... οποτε δεν χρειαζεται να κανω.. κατι αλλο. Αυτο γιατι το μηχανακι ειναι 50cc και ετσι ανηκει στην τροχαια.. η οποια ενημερωνεται απο την αστυνομια.. ωστε να εχει μια βαση τι ακριβως να ψαχνει στους δρομους... τωρα οσο αναφορα τα μηχανακια υπουργιου... υποθετω οτι οκ η τροχαια εχει την δηλωση του κλεμμενου... αλλα το υπουργειο δεν παιρνει καμια ενημερωση... γιαυτο και ηρθαν τα ραβασακια.
Οσο για αυτο που λες... πηγε ο ξαδελφος μου στον οποιο εχει ερθει και προστιμο γιατι ειναι υπουργειου... το ειχε δηλωσει το 2012 κλεμμενο... και τους ζητησε αντιγραφο... στην αστυνομια του ειπαν θα το δουμε ελατε σε 5 μερες... και οταν πηγε του ειπαν δεν βρηκαν τπτ.. επομενως... αν δεν εβρισκε το αντιγραφο.. πως θα εσβηνε το προστιμο??
:roflmao::roflmao::roflmao: Νάσαι καλά...με έκανες και γέλασα πρωί-πρωί.... :roflmao::roflmao::roflmao:
17inchwheeler
20/06/2017, 08:42
συγνωμη επειδη τα κλεμμενα ειναι μια μεγαλη κατηγορια
Μου ηρθε το προστιμο για μοτ/κλετα που εχει κλαπει 2013 και εχει δηλωθει στη αστυνομια ως κλεμμενη απο τοτε...η διαδικασια που πρεπει να κανω ποια ειναι?
εχω το χαρτι απο την αστυνομια...παω στη εφορια?παω στο υπουργειο μεταφ & συγκ/νιων?
επειδη δεν ειναι η πρωτη μοτ/κλετα μου που εκλαπει και περιμενω και δευτερο ραβασακι...θα ενημερωθει η εφορια απο την αστυνομια?
θα ενημερωθει η εφορια απο την αστυνομια?
:touched:
Μου ηρθε το προστιμο για μοτ/κλετα που εχει κλαπει 2013 και εχει δηλωθει στη αστυνομια ως κλεμμενη απο τοτε...η διαδικασια που πρεπει να κανω ποια ειναι?
εχω το χαρτι απο την αστυνομια...παω στη εφορια?παω στο υπουργειο μεταφ & συγκ/νιων?
επειδη δεν ειναι η πρωτη μοτ/κλετα μου που εκλαπει και περιμενω και δευτερο ραβασακι...θα ενημερωθει η εφορια απο την αστυνομια?
άμα δεν έβλεπα την ημερομηνία εγγραφής θα σκεφτόμουν ότι μπήκες εδώ μέσα να μας τρολάρεις.
τέσπα ΝΑΙ η εφορία θα ενημερωθεί από την αστυνομία μιας και που πλέον όλες οι δημόσιες υπηρεσίες
έχουν κοινό database και ΝΑΙ η Γη είναι επίπεδη
Πάντως απ' ότι άκουσα το πρωί στον ΣΚΑΙ να λέει ο υπουργός (μπορεί μκαι υφυπουργός - δεν έδωσα βάση) Μεταφορών, μάλλον είναι τέτοιο τεράστιο το αλαλούμ που δημιούργησαν ώστε το θέμα πάει προς προσωρινό "πάγωμα" ΄(βλέπε ευγενικός τρόπος να πείς του αγίου φούτσου ανήμερα...) μέχρι να επανεξεταστούν οι προβληματικές κατηγορίες (κλεμμένα, υπό μεταβίβαση, στις εκθέσεις προς πώληση, κατεστραμμένα κλπ). Και αν λάβουμε υπ' όψιν την αξιοθαύμαστη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα με την οποία είναι γνωστό ότι κινείται το Ελληνικό δημόσιο μπορεί να φάμε άλλη μια 5ετία..."προετοιμασίας εφαρμογής" του μέτρου...
άμα δεν έβλεπα την ημερομηνία εγγραφής θα σκεφτόμουν ότι μπήκες εδώ μέσα να μας τρολάρεις.
τέσπα ΝΑΙ η εφορία θα ενημερωθεί από την αστυνομία μιας και που πλέον όλες οι δημόσιες υπηρεσίες
Τι; Δηλαδή δε θα τους τηλεφωνήσουν να τους ενημερώσουν, για να μην παιδεύεται ο άνθρωπος; Απαράδεκτο...
Best thread ever.
devil's animal
20/06/2017, 09:05
:roflmao::roflmao::roflmao: Νάσαι καλά...με έκανες και γέλασα πρωί-πρωί.... :roflmao::roflmao::roflmao:
καλα μην γελας γιατι ξερω περιπτωσεις που παρακαλαγαν γονατιστοι να μην προχωρησει ο πολιτης την καταγγελια και την αναφορα περι παραβασης καθηκοντος....
ειδικα αμα εχεις χαρτι επισημο με υπογραφη και στρογγυλη σφραγιδα οτι το οχημα ειναι κλεμμενο π.χ.και ΔΕΝ ειναι περασμενο στο ηλ. συστημα, οποιος εχει υπογραψει, ανεξαρτητως ειδικοτητας (εννοω μπατσος ή απλος δημ. υπαλληλος) την εχει πολυ ασχημα...
με εναν δικηγορακο της πλακας το τρεχεις και βρισκεις το δικιο σου για πλακα και ο υπαλληλος εχει εδε στανταρ...
αν δε, υπαρχουν πολλες τετοιες καταγγελιες και ο υπαλληλος ειναι το ιδιο προσωπο του εχετε κλεισει το σπιτακι και παει σπιτι του πυξ λαξ...
δλδ αυτο με τα κλεμμενα που πρεπει να ενημερωνεται το συστημα που εκδιδει τα "ειδοποιητηρια" ΚΑΙ απο το συτημα της αστυνομιας, δεν ειναι χαβαλες...γιατι οταν πας για δηλωση κλοπης ο μπατσος ΔΕΝ μπορει να μην κανει χαρτι γι'αυτο που του δηλωνεις γιατι ειναι πολυ σοβαρο..(μπορει να διαπραχθει φονος, ληστεια, χιλια δυο με το οχημα)....
17inchwheeler
20/06/2017, 09:13
δεν τρολλαρω φιλε μου,εαν τρολλαρα θα ειχα 7000 μηνυματα
εαν ηξερες κατι διαφωτιστικο πανω στην απορια μου και εαν βεβαια ηθελες να το μοιραστεις μαζι μας,θα το εκτιμουσαμε ολοι...πολυ
εαν γνωριζει καποιος,εγω σιγουρα θα του ημουν ευγνωμων
παλιοτερα που ισχυε η προσωποκρατηση για χρεη προς το δημοσιο...δουλευε το κοινο database
η εφορια λοιπον πλεον,ενημερωνει την αστυνομια για τα κλεμμενα?θα πρεπει να πηγαινουμε στην εφορια με το χαρτι της αστυνομιας?
νομιζω πως ειναι απλο αυτο που ρωταω και δεν ειναι προφανης η απαντηση
ευχαριστω πολυ
καλα μην γελας γιατι ξερω περιπτωσεις που παρακαλαγαν γονατιστοι να μην προχωρησει ο πολιτης την καταγγελια και την αναφορα περι παραβασης καθηκοντος....
ειδικα αμα εχεις χαρτι επισημο με υπογραφη και στρογγυλη σφραγιδα οτι το οχημα ειναι κλεμμενο π.χ.και ΔΕΝ ειναι περασμενο στο ηλ. συστημα, οποιος εχει υπογραψει, ανεξαρτητως ειδικοτητας (εννοω μπατσος ή απλος δημ. υπαλληλος) την εχει πολυ ασχημα...
με εναν δικηγορακο της πλακας το τρεχεις και βρισκεις το δικιο σου για πλακα και ο υπαλληλος εχει εδε στανταρ...
αν δε, υπαρχουν πολλες τετοιες καταγγελιες και ο υπαλληλος ειναι το ιδιο προσωπο του εχετε κλεισει το σπιτακι και παει σπιτι του πυξ λαξ...
Ρε κούκλε τι παπαριές γράφεις.... Αφού ξέρεις ότι με τις λέξεις "πειθαρχικό" και "ΕΔΕ" στο δημόσιο γελάνε και οι πέτρες.... Στο δημόσιο τα πειθαρχικά όταν και αν συγκροτούνται και συνεδριάζουν τιμωρούν με την αυστηρότατη ποινή της... επίπληξης υπαλλήλους που έχουν καταχραστεί εκατομμύρια δημόσιο χρήμα ή έχουν κανένα 6μηνο να πατήσουν στην δουλειά, ή έχουν διαπράξει κακουργήματα, ενώ για τις ΕΔΕ εδώ και πολλά χρόνια όλοι ξέρουν ότι ισχύει το "όταν θέλεις να θάψεις κάτι τότε προκηρύσεις μια ΕΔΕ"... Και μου λες τώρα ότι με τους ανωτέρω... "μπαμπούλες" θα πιεστεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά.... Στην Ελλάδα του 2150 ίσως...
Τι; Δηλαδή δε θα τους τηλεφωνήσουν να τους ενημερώσουν, για να μην παιδεύεται ο άνθρωπος; Απαράδεκτο...
Best thread ever.
το πρωί που σηκώθηκα και έπαιρνα το πρωϊνό μου στην ανατολική βεράντα διάβασα στους New York Times
(ή στην Washington Post; δεν θυμάμαι) πως οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν στο υπουργείο μεταφορών
και θα δηλώνουν τα κλεμμένα στην εφορία και πως το ελληνικό κράτος θα προσλάβει ιάπωνες συμβούλους
για να εκπαιδεύσουν τους δημόσιους ξυστ υπαλλήλους πως να ζητουν ειλικρινή συγνώμη από τους
πολίτες που ταλαιπωρούνται
δεν τρολλαρω φιλε μου,εαν τρολλαρα θα ειχα 7000 μηνυματα
εαν ηξερες κατι διαφωτιστικο πανω στην απορια μου και εαν βεβαια ηθελες να το μοιραστεις μαζι μας,θα το εκτιμουσαμε ολοι...πολυ
εαν γνωριζει καποιος,εγω σιγουρα θα του ημουν ευγνωμων
παλιοτερα που ισχυε η προσωποκρατηση για χρεη προς το δημοσιο...δουλευε το κοινο database
η εφορια λοιπον πλεον,ενημερωνει την αστυνομια για τα κλεμμενα?θα πρεπει να πηγαινουμε στην εφορια με το χαρτι της αστυνομιας?
νομιζω πως ειναι απλο αυτο που ρωταω και δεν ειναι προφανης η απαντηση
ευχαριστω πολυ
δεν διαβάζεις κι εσύ βρε κούκλε μου...τρία ποστ πιό πάνω από το αρχικό σου ερώτημα αναφέρεται η διαδικασία
devil's animal
20/06/2017, 09:23
Ρε κούκλε τι παπαριές γράφεις.... Αφού ξέρεις ότι με τις λέξεις "πειθαρχικό" και "ΕΔΕ" στο δημόσιο γελάνε και οι πέτρες.... Στο δημόσιο τα πειθαρχικά όταν και αν συγκροτούνται και συνεδριάζουν τιμωρούν με την αυστηρότατη ποινή της... επίπληξης υπαλλήλους που έχουν καταχραστεί εκατομμύρια δημόσιο χρήμα ή έχουν κανένα 6μηνο να πατήσουν στην δουλειά, ή έχουν διαπράξει κακουργήματα, ενώ για τις ΕΔΕ εδώ και πολλά χρόνια όλοι ξέρουν ότι ισχύει το "όταν θέλεις να θάψεις κάτι τότε προκηρύσεις μια ΕΔΕ"... Και μου λες τώρα ότι με τους ανωτέρω... "μπαμπούλες" θα πιεστεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά.... Στην Ελλάδα του 2150 ίσως...
οκ, αφου τα ξερεις τοσο καλα και τοσο "απο μεσα"....I rest my case...:rolleyes:
Antonisss
20/06/2017, 09:57
Κωστάκη γαμημένε που είσαι χαμένος ΡΠΜ!??!?!? :lol:
mini update για την περίπτωση μου που λογικά πιάνει και εσένα
μου έστειλε η ασφαλιστική μου την εξοφλητική και τις 2 βεβαιώσεις της αστυνομίας (μία της δήλωσης κλοπής και μία ότι δεν βρέθηκε μετά από 3 μήνες). Πάει ο αδερφός μου στη ΔΟΥ και του λένε ότι πρέπει να πάρει εκ νέου βεβαίωση από την αστυνομία ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί η μηχανή (πήγε και έκανε την αίτηση, 10 μέρες αναμονή) και μετά να πάει στο αρμόδιο υπουργείο μεταφορών το οποίο γάμησε με και αν ξέρω ποιο είναι (σε ποιο βγάζει άδειες ο Παπαγεωργίου, ξέρει κανείς?!? :lol: ) για να το διαγράψει οριστικά από τα μητρώα και στο τέλος ΞΑΝΑ στη ΔΟΥ για να διαγραφεί το πρόστιμο!
Επιπλέον του είπαν ότι η εφαρμογή για αυτή την ρίπα των ανασφάλιστων ανοίγει σε 10 μέρες...
ΦΑΚΙΝ ΓΚΡΙΚ ΠΑΜΠΛΙΚ ΣΕΚΤΟΡ
SHOOTER045
20/06/2017, 10:22
δεν διαβάζεις κι εσύ βρε κούκλε μου...τρία ποστ πιό πάνω από το αρχικό σου ερώτημα αναφέρεται η διαδικασία
Η εφορία και το συγκοινωνιών δεν έχουν διασυνδεμενο σύστημα με την αστυνομία.
Η εφορία στο κομμάτι των τελών κυκλοφοριας,και το συγκοινωνιών στην εκδοση αδειών οδήγησης.
Σε περιπτωση που χάνουμε η μας κλέβουν κάποιο αντικείμενο, κάνουμε δήλωση απώλειας στο οικείο τμήμα ασφαλείας οπου μένουμε ώστε σε περίπτωση ανεύρεσης να ειδοποιηθουμε να αναγνωρίσουμε και να Πάρουμε πίσω.
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε αντίγραφο η βεβαίωση (δήλωση απώλειας λέγεται) για να είμαστε καλυμμένοι,όπως είπε ο DEVILS.
Και το ξαναγραφω
Η αστυνομία ΔΕΝ ενημερώνει την εφορία η το συγκοινωνιών σε περίπτωση απώλειας κάποιου οχήματος η του διπλώματος οδήγησης.
Πρεπει οι ίδιοι με το χαρτί που θα πάρουμε απο την αστυνομία να πάμε στο συγκοινωνιών και να δηλώσουμε την κλοπή του οχήματος μας όσο το δυνατόν συντομότερα.
Το ίδιο με την περίπτωση απώλειας της άδειας οδήγησης,η κυκλοφορίας
Αν δεν έχουμε την δήλωση απώλειας δεν μας βγάζουν καινούργια
http://www.newsbeast.gr/car/arthro/2738469/exetazete-to-pagoma-tou-prostimou-gia-ta-anasfalista-meta-ta-chiliades-lathi :rolleyes:
Eχω αρχισει και βλεπω το μελλον...παρακαλω χειρομαντία και φλιτζάνια μετα τις 6 το απογευμα κατοπιν ραντεβου...:p
17inchwheeler
20/06/2017, 10:43
Κωστάκη γαμημένε που είσαι χαμένος ΡΠΜ!??!?!? :lol:
mini update για την περίπτωση μου που λογικά πιάνει και εσένα
μου έστειλε η ασφαλιστική μου την εξοφλητική και τις 2 βεβαιώσεις της αστυνομίας (μία της δήλωσης κλοπής και μία ότι δεν βρέθηκε μετά από 3 μήνες). Πάει ο αδερφός μου στη ΔΟΥ και του λένε ότι πρέπει να πάρει εκ νέου βεβαίωση από την αστυνομία ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί η μηχανή (πήγε και έκανε την αίτηση, 10 μέρες αναμονή) και μετά να πάει στο αρμόδιο υπουργείο μεταφορών το οποίο γάμησε με και αν ξέρω ποιο είναι (σε ποιο βγάζει άδειες ο Παπαγεωργίου, ξέρει κανείς?!? :lol: ) για να το διαγράψει οριστικά από τα μητρώα και στο τέλος ΞΑΝΑ στη ΔΟΥ για να διαγραφεί το πρόστιμο!
Επιπλέον του είπαν ότι η εφαρμογή για αυτή την ρίπα των ανασφάλιστων ανοίγει σε 10 μέρες...
ΦΑΚΙΝ ΓΚΡΙΚ ΠΑΜΠΛΙΚ ΣΕΚΤΟΡ
ωραια
περνω "φρεσκο" χαρτι απο τους τσεους
τρεχω στο υπουργειο συγκ/νιων για να κανω αυτο που επρεπε να εχει γινει αυτοματα σε μια χωρα που θα δουλευαν σωστα τα μισα
μετα,με τη διαγραφη ανα χειρας παω στη δου για να τους κανω και αυτωνων τη δουλιτσα τους!!
και ολα αυτα πρεπει να γινουν για οσα μηχανακια εχουν κλαπει
μεχρι ποτε ομως ρε?ανοιγει σε 10 μερες και κλεινει σε 15?εχουν βαλει προθεσμια?...ειναι γνωστες οι ταχυτητες που δουλευει ο δημοσιος τομεας
γαμω το συναφι τους
υγ.εμαθες ταβλι ρε?...'η να σε εγραψω στα ταχυρυθμα σεμιναρια που διοργανωνω :bawl::smokin:
Η εφορία και το συγκοινωνιών δεν έχουν διασυνδεμενο σύστημα με την αστυνομία.
Η εφορία στο κομμάτι των τελών κυκλοφοριας,και το συγκοινωνιών στην εκδοση αδειών οδήγησης.
Σε περιπτωση που χάνουμε η μας κλέβουν κάποιο αντικείμενο, κάνουμε δήλωση απώλειας στο οικείο τμήμα ασφαλείας οπου μένουμε ώστε σε περίπτωση ανεύρεσης να ειδοποιηθουμε να αναγνωρίσουμε και να Πάρουμε πίσω.
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε αντίγραφο η βεβαίωση (δήλωση απώλειας λέγεται) για να είμαστε καλυμμένοι,όπως είπε ο DEVILS.
Και το ξαναγραφω
Η αστυνομία ΔΕΝ ενημερώνει την εφορία η το συγκοινωνιών σε περίπτωση απώλειας κάποιου οχήματος η του διπλώματος οδήγησης.
Πρεπει οι ίδιοι με το χαρτί που θα πάρουμε απο την αστυνομία να πάμε στο συγκοινωνιών και να δηλώσουμε την κλοπή του οχήματος μας όσο το δυνατόν συντομότερα.
σ'ευχαριστω για την απαντηση
devil's animal
20/06/2017, 11:19
αν οντως ισχυει αυτο, οχι γιατι θελω να ειμαι δυσπιστος στα λογια του Δημητρη, αλλα πολλα ακουγονται απο πολλους...
τοτε φταινε οι ιδιοι οι πολιτες που απλα πηγαν μεχρι το αστ. τμημα της γειτονιας τους και δηλωσαν την κλοπη και δεν τραβηχτηκαν και μεχρι το υπ. μεταφορων για να το δηλωσουν...
πιθανοτατα βεβαια να φταινε και οι ιδιοι οι τσεοι που οταν επαιρναν την δηλωση κλοπης δεν τους το ειπαν οτι ΔΕΝ ενημερωνει η υπηρεσια τους το μεταφορων και πρεπει να το κανουν οι ιδιοι...
και ξαναλεω οτι αυτα ισχυουν με μια επιφυλαξης ως προς τα λεγομενα του shooter...
αν οντως ισχυει αυτο, οχι γιατι θελω να ειμαι δυσπιστος στα λογια του Δημητρη, αλλα πολλα ακουγονται απο πολλους...
τοτε φταινε οι ιδιοι οι πολιτες που απλα πηγαν μεχρι το αστ. τμημα της γειτονιας τους και δηλωσαν την κλοπη και δεν τραβηχτηκαν και μεχρι το υπ. μεταφορων για να το δηλωσουν...
πιθανοτατα βεβαια να φταινε και οι ιδιοι οι τσεοι που οταν επαιρναν την δηλωση κλοπης δεν τους το ειπαν οτι ΔΕΝ ενημερωνει η υπηρεσια τους το μεταφορων και πρεπει να το κανουν οι ιδιοι...
και ξαναλεω οτι αυτα ισχυουν με μια επιφυλαξης ως προς τα λεγομενα του shooter...
Επειδή λοιπόν εμένα μου έχουν φάει μηχανή, κι αποφάσισα πριν χρόνια να δω τι γίνεται και γιατί μου εμφανιζόταν στα οχήματα που είχα στην κατοχή μου, έχουμε και λέμε με απόλυτη σιγουριά και καλό θα είναι όσοι δεν ξέρουν με απόλυτη σιγουριά τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις να μην γράφουν ό,τι πιστεύουν ότι ισχύει:
1. Δεν ενημερώνει η ΕΛΑΣ κανέναν.
2. Στον κανέναν δεν ενημερώνει ούτε τον κάτοχο της μηχανής ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί (μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα - ποιος ξέρει πόσο να είναι αυτό) θα πρέπει να πάει ο ίδιος στη ΔΟΥ του για να δηλώσει την κλοπή και να διαγραφεί το όχημα από την καρτέλα του.
3. Δεν σου δίνει η ΕΛΑΣ κανένα αντίγραφο δήλωσης κλοπής αλλά αντίγραφο από την μύνηση κατ' αγνώστων που γίνεται ή αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων.
4. Σε περίπτωση που έχουν γίνει τα παραπάνω και ως εκ θαύματος βρεθεί η μηχανή, τότε πιθανώς κανένας δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει.
devil's animal
20/06/2017, 11:56
Επειδή λοιπόν εμένα μου έχουν φάει μηχανή, κι αποφάσισα πριν χρόνια να δω τι γίνεται και γιατί μου εμφανιζόταν στα οχήματα που είχα στην κατοχή μου, έχουμε και λέμε με απόλυτη σιγουριά και καλό θα είναι όσοι δεν ξέρουν με απόλυτη σιγουριά τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις να μην γράφουν ό,τι πιστεύουν ότι ισχύει:
2. Στον κανέναν δεν ενημερώνει ούτε τον κάτοχο της μηχανής ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί (μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα - ποιος ξέρει πόσο να είναι αυτό) θα πρέπει να πάει ο ίδιος στη ΔΟΥ του για να δηλώσει την κλοπή και να διαγραφεί το όχημα από την καρτέλα του.
3. Δεν σου δίνει η ΕΛΑΣ κανένα αντίγραφο δήλωσης κλοπής αλλά αντίγραφο από την μύνηση κατ' αγνώστων που γίνεται ή αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων.
4. Σε περίπτωση που έχουν γίνει τα παραπάνω και ως εκ θαύματος βρεθεί η μηχανή, τότε πιθανώς κανένας δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει.
πιθανον λογω του 4 να μην τραβιεται κανενας περα απο το αστ. τμημα....γιατι αν πας στην ΔΟΥ ή στο υπ. μεταφορων και στο διαγραψουν απο την καρτελα σου μετα ποσο ευκολο ειναι να ξαναμπει, αν βρεθει??
αν δεν βρεθει σε τι "κατασταση" θα φαινεται το οχημα στο συστημα τους? κλεμμενο? υπαρχει σαν επιλογη? μαλλον δεν θα υπαρχει καν...γι'αυτο και γινεται ολο αυτο το μπερδεμα τωρα....
επισης ποσο ειναι το χρονικο διαστημα που πρεπει να περιμενει ο πολιτης για να κανει την διαγραφη στην ΔΟΥ? ισχυει το 3μηνο που γραφτηκε παραπανω?
και αν διαγραφει στο 3μηνο γιατι δεν βρεθηκε...και βρεθει στα 2 χρονια...τι γινεται τοτε? το επαναφερουν στο ονομα του τελευταιου κατοχου θελει δεν θελει?
ειναι ευλογα τα ερωτηματα...
rock n rolla
20/06/2017, 13:12
Εμενα παντως στο ΑΤ Αμαρουσιου με καθοδηγησαν βημα προς βημα μετα απο κλοπη σχετικα με ΔΟΥ κτλ
ισχυει το 3μηνο που γραφτηκε παραπανω?
και αν διαγραφει στο 3μηνο γιατι δεν βρεθηκε...και βρεθει στα 2 χρονια...τι γινεται τοτε? το επαναφερουν στο ονομα του τελευταιου κατοχου θελει δεν θελει?
ειναι ευλογα τα ερωτηματα...
Το 3μηνο αναμονής ισχύει συνήθως για την περίπτωση αποζημίωσης απο ασφαλιστική αλλιώς δεν έχει σημασία. Θεωρητικά το δηλώνεις για μόνιμη ακινησία στην εφορία και περιμένεις μήπως βρεθεί.
SHOOTER045
20/06/2017, 13:16
Δεν ξέρω για ποτε αναφερεσαι τα τελευταία 20+ χρόνια ισχύει αυτό που είπα
1) Σωστα και η ΕΛΑΣ δεν ενημερώνει κανέναν.(δημ υπηρεσία ΔΟΥ κλπ)αλλά έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τον παθόντα για το τι πρεπει να κανει απο εκεί και μετά
2)Ισως φταίνε και οι πολίτες που δεν ξέρουν τι να ζητήσουν και πως θα κινηθούν έπειτα απο περίπτωση κλοπής.
Δεν υπάρχει χρονικό όριο για την κλοπή.
Το αδίκημα μπορεί να παρά γράφει για τον δράστη ,αλλά το αντικείμενο αν και οποτε βρεθεί αποδίδεται στον ιδιοκτήτη
3)Αυτό μπορεί να αλλάζει απο υπηρεσία σε υπηρεσία, αλλά είτε είναι αντίγραφο της μήνυσης η του βιβλίου συμβάντων η δήλωσης κλοπής είναι ενα και το αυτό όταν πρόκειται για όχημα.
Απλα μετα πρέπει ο ίδιος ο κάτοχος - θύμα - να παει στην ΔΟΥ και στο συγκοινωνιών.
Το ανεφερα ποιο πριν οτι δεν έχουν διασύνδεση αυτές οι υπηρεσίες ώστε η ΕΛΑΣ να ενημερώνει απευθείας ΔΟΥ και συγκοινωνιών
4)Σε περιπτωση που βρεθεί
α)απο την αστυνομία,σε καλούν την αναγνωρίζεις και αναλόγως της πρόθεσης σου και της κατάστασης ,αν είσαι διατεθειμένος να την κυκλοφορήσεις η είναι για πέταμα.Αν πρόκειται για κυκλοφορία πηγαίνεις συγκοινωνιών για νέα άδεια - πινακίδα και μετά ΔΟΥ για επανεγγραφή και τέλη κυκλοφορίας
β)αν βρεθεί απο τον κάτοχο χωρίς την συνδρομή της αστυνομίας,ενημερώνεις την αστυνομία για να βγει απο το <σύστημα> σαν κλεμμένο και κανείς τα βήματα της α απάντησης
SHOOTER045
20/06/2017, 13:26
Κσι κάποια στιγμή που θα μπουν και στο μέτρο τα μοτοποδήλατα (50 cc)
Θα κλαψουν πολλοί περισότεροι
Γιατί είτε απο αμέλεια ειτε γιατί είναι στην καραπουτσακλαρα τους ΔΕΝ ανανέωσαν ποτέ την άδεια κυκλοφορίας.
ΔΕΝ ασφαλισαν ποτέ το ρημαδοπαπο η το σκούτερ που έχουν για τα χωράφια η για οτιδήποτε άλλο .
Ποσά σκουτεροπαπα δεν υπάρχουν πεταμενα,παρατημένα σε χωράφια, δρόμους κλπ.
Ηδη εδώ και καιρό γίνεται απο την ΕΛΑΣ ηλεκτρονική εγγραφή των μοτοποδηλατων ώστε κάποια στιγμη να περάσουν στα κατα τόπους συγκοινωνιών
Ηδη τα διπλώματα των 50cc τα εκδιδει πλεον το συγκοινωνιών και όχι η τροχαία.
Κάποια στιγμη λοιπόν θα σκάσει και αλλη π@@τσαααααα
Που σαι ρε Σπυράκο.....
Κανονικά θα πληρωθούν τα παράβολα για τα ανασφάλιστα οχήματα , αλλά με παράταση ενός μήνα αντί για προθεσμία οκτώ ημερών (όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), όπως γνωστοποίησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά από επικοινωνία που είχε με το υπουργείο Οικονομικών.
Η κυβέρνηση μελετά τη μείωση του σχετικού προστίμου για τα δίκυκλα μικρού κυβισμού, από τα 250 ευρώ στο επίπεδο των 100 ευρώ, ώστε να καταστεί αναλογικό το μέτρο.
http://www.skai.gr/news/finance/article/349160/paratasi-enos-mina-gia-to-prostimo-250-se-11-ekat-idioktites-ohimaton/
Προφανώς θα το μελετήσουν όπως μελετάνε καθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας. :lol::lol:
Με κάποιο τρόπο το μέτρο τουλάχιστον έτσι όπως ανακοινώθηκε δεν θα ισχύσει... Απ' ότι φαίνεται είναι τόσο τραγικά μεγάλος ο αριθμός των λαθών και των αδιευκρίνηστων περιπτώσεων που αν όλοι αυτοί αρχίσουν να τρέχουν σε αστυνομίες, υπουργείο Μεταφορών, εφορίες κλπ ψάχνοντας για βεβαιώσεις-χαρτιά σε βάθος 10ετιών, το σύστημα θα φρακάρει - όχι ότι τώρα λειτουργεί αλλά αλλιώς είναι να αντιμετωπίζεις 5-10 περίεργες περιπτώσεις την ημέρα και αλλιώς μερικές δεκάδες χιλιάδες... Και μην ξεχνάμε και το πολιτικό πρόβλημα ότι όλοι αυτοι θα τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία βρίζοντας τον Τσίπρα γενιές δεκατέσσερις - και δεν θέλουμε τέτοια πράγματα τώρα που "πετύχαμε στην διαπραγμάτευση και ξεκινάει η ανάπτυξη..." :D
Πάντως ρε παιδιά είναι μαγική εικόνα αυτή η πλήρη ανικανότητα του να μην έχουν προβλέψει τίποτα απ' όλα αυτά...5 χρόνια από την εξαγγελία είχαν στην διάθεσή τους να το στήσουν σωστά και τελικά κατάφεραν ένα τέτοιο ερασιτεχνικό μπάχαλο... Σκεφτείτε τι μας περιμένει και σε σοβαρότερα και δυσκολότερα θέματα δηλαδή...Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω... :cry:
gior-gos
20/06/2017, 14:59
Υπαρχει ο κινδυνος να σπαταλησει ο κοσμος τα (πολλα) λεφτα που εχει σε αυτο το κακο πραγμα που λεγεται διακοπες..
Επρεπε να προλαβουν :sun:
amyroukai
20/06/2017, 15:11
Τώρα διαβάζω σε αρκετές ιστοσελίδες ότι παγώνει γιατί το 1/3 των προστίμων είναι λάθος και θα γίνει διασταύρωση με αστυνομία πριν ξεκινήσει πάλι για κλεμμένα και άλλα λάθη.
Με κάποιο τρόπο το μέτρο τουλάχιστον έτσι όπως ανακοινώθηκε δεν θα ισχύσει... Απ' ότι φαίνεται είναι τόσο τραγικά μεγάλος ο αριθμός των λαθών και των αδιευκρίνηστων περιπτώσεων που αν όλοι αυτοί αρχίσουν να τρέχουν σε αστυνομίες, υπουργείο Μεταφορών, εφορίες κλπ ψάχνοντας για βεβαιώσεις-χαρτιά σε βάθος 10ετιών, το σύστημα θα φρακάρει - όχι ότι τώρα λειτουργεί αλλά αλλιώς είναι να αντιμετωπίζεις 5-10 περίεργες περιπτώσεις την ημέρα και αλλιώς μερικές δεκάδες χιλιάδες... Και μην ξεχνάμε και το πολιτικό πρόβλημα ότι όλοι αυτοι θα τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία βρίζοντας τον Τσίπρα γενιές δεκατέσσερις - και δεν θέλουμε τέτοια πράγματα τώρα που "πετύχαμε στην διαπραγμάτευση και ξεκινάει η ανάπτυξη..." :D
Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει για τον κόσμο που θα τρέχει. Απλά αν 400.000 άτομα αρχίσουν να επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες για το θέμα, φοβούνται ότι θα χρειαστεί κάποιος ΔΥ να δουλέψει ή να βρίσκεται στο πόστο του.
Τώρα διαβάζω σε αρκετές ιστοσελίδες ότι παγώνει γιατί το 1/3 των προστίμων είναι λάθος και θα γίνει διασταύρωση με αστυνομία πριν ξεκινήσει πάλι για κλεμμένα και άλλα λάθη.
Τα λέμε το 2044.
Live2ride
20/06/2017, 16:27
Επειδή έχω ζήσει παρόμοια θέματα, είναι σαν να το βλέπω μπροστά μου,
μετά από 5 χρόνια που το δούλευαν σίγουρα υπήρχανε οι φωνές της λογικής από πλευράς αστυνομίας, από πλευράς εκπροσώπων της εταιρείας που ανέλαβε το στήσιμο του προγράμματος της ένωσης για την διασταύρωση που θα είπανε στους αρμόδιους ότι τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει να μην ισχύσει ακόμα το μέτρο και απο την άλλη τζιμάνια υπουργοί συμβούλοι γραμματείς και δεν ξερω γω ποιοί άλλοι αρμόδιοι η μη που είπαν "Το χουμε αργήσει δεν πάει άλλο, ΒΓΆΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ"
Κάπως έτσι άρπα κόλλα γίνονται όλα.:lol:
Mωρέ τους πήγε ζουμί, μόλις τους απείλησα με δυό-τρεις μηνυσούλες και καμμιά αγωγούλα.........
Εχασα ρε πστη μου την ευκαιρία να βγάλω λίγο εύκολο χρήμα........:bawl:
amyroukai
20/06/2017, 17:24
Ναι ρε Βάγγο αλλά η κάθε μήνυση είναι 100 μπροστάντζα συν ότι πλερώ για το δικαστήριο και η κάθε αγωγή το κατιτίς για σύνταξη και παράσταση συν παράβολα του ζητούμενου ποσού...
Δεν ξέρω αν και πότε θα βγάλεις το χρήμα, εκεί ακριβώς βασίζεται η ασυδοσία όλων.
geroladas
20/06/2017, 17:54
Επειδή έχω ζήσει παρόμοια θέματα, είναι σαν να το βλέπω μπροστά μου,
μετά από 5 χρόνια που το δούλευαν σίγουρα υπήρχανε οι φωνές της λογικής από πλευράς αστυνομίας, από πλευράς εκπροσώπων της εταιρείας που ανέλαβε το στήσιμο του προγράμματος της ένωσης για την διασταύρωση που θα είπανε στους αρμόδιους ότι τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει να μην ισχύσει ακόμα το μέτρο και απο την άλλη τζιμάνια υπουργοί συμβούλοι γραμματείς και δεν ξερω γω ποιοί άλλοι αρμόδιοι η μη που είπαν "Το χουμε αργήσει δεν πάει άλλο, ΒΓΆΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ"
Κάπως έτσι άρπα κόλλα γίνονται όλα.:lol:
Βρε μπας και δεν έχεις ζήσει παρόμοια θέματα αλλά αυτό το ίδιο το θέμα και ήσουν εσύ που έκανες τη δουλειά ή η μήπως ήσουν η φωνή της λογικής ; ;)
geroladas
20/06/2017, 18:06
http://www.skai.gr/news/finance/article/349160/paratasi-enos-mina-gia-to-prostimo-250-se-11-ekat-idioktites-ohimaton/
Προφανώς θα το μελετήσουν όπως μελετάνε καθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας. :lol::lol:
Όπως αποδεικνύεται πανηγυρικά οι κύριοι για τους οποίους έγραψα σε προηγουμενη ανάρτηση, έκαναν τη δουλίτσα τους, δλδ χρησιμοποίησαν όλο τον κρατικό μηχανισμό για να αυξήσουν τον τζίρο των εταιριών τους και των φίλων τους ασφαλιστών και χ*στηκαν για την ταλαιπωρία των χιλιάδων νόμιμων πολιτών ή τα έσοδα του κράτους
stefanos
20/06/2017, 19:17
Όπως αποδεικνύεται πανηγυρικά οι κύριοι για τους οποίους έγραψα σε προηγουμενη ανάρτηση, έκαναν τη δουλίτσα τους, δλδ χρησιμοποίησαν όλο τον κρατικό μηχανισμό για να αυξήσουν τον τζίρο των εταιριών τους και των φίλων τους ασφαλιστών και χ*στηκαν για την ταλαιπωρία των χιλιάδων νόμιμων πολιτών ή τα έσοδα του κράτους
Μάλλον χιλιάδες αδιάφορους πολίτες, χιλιάδες νόμιμους, ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
amyroukai
20/06/2017, 19:38
Ενδιαφέρον. ήρθε και στον πατέρα μου για αυτοκίνητο που κατατέθηκαν οι πινακίδες το 2013... και από όσο ξέρω ανασφάλιστο δεν ήταν ποτέ. λες το lamoyo ο διεκπεραιωτής που είχε αναλάβει την κατάθεση να έχει κάνει μαϊμουδιά....;
basilis_k6
20/06/2017, 19:46
Ενδιαφέρον. ήρθε και στον πατέρα μου για αυτοκίνητο που κατατέθηκαν οι πινακίδες το 2013... και από όσο ξέρω ανασφάλιστο δεν ήταν ποτέ. λες το lamoyo ο διεκπεραιωτής που είχε αναλάβει την κατάθεση να έχει κάνει μαϊμουδιά....;
ηρθε σε άλλους που καταθέσανε πινακίδες επι χούντας και εξεπλάγην για το 2013?
amyroukai
20/06/2017, 19:56
ε ναι γιατί το 2013 είχε ηλεκτρονικά συστήματα, δεν τα έγραφε ο κομμουνιστής κατάδικος σε κωλόχαρτο χρησιμοποιημένο στην Γιάρο ξέρω 'γω.
stefanos
20/06/2017, 19:58
Δεν φαίνεται στην κατάσταση οχημάτων στη ΓΓΠΣ?
Καλησπέρα σε όλους!
Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση!
Το 2010 μαζί με την πόλη της Πάτρας και τη φοιτητική μου ζωή άφησα και τη χαλασμένη μου
μοτοσυκλέτα 225 cc έξω από το παλιό μου σπίτι. Αφού τελείωσα τη στρατιωτική μου θητεία και επέστρεψα
ως επισκέπτης μετά από ένα χρόνο περίπου διαπίστωσα ότι τη μηχανή την είχανε σηκώσει.
Έκτοτε δεν ξανά ασχολήθηκα με το θέμα. Που σημαίνει ότι δεν έχω πληρώσει τέλη και δεν την έχω
δηλώσει σε φορολογική δήλωση (που πρώτη έκανα το 2012).
Μέχρι που πριν 3 μέρες είδα στο taxis ότι μου έχει επιβληθεί πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα με τα
στοιχεία της μοτοσυκλέτας μου.
Πραγματικά το γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος δικό μου και αυτό με στεναχωρεί πάρα πολύ!
Αλλά αλήθεια δεν ξέρω τι να κάνω και δεν ούτε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω 250 ευρώ.
Θα το εκτιμούσα πολύ εάν είχατε κάποια συμβουλή να μου δώσετε!
Καλησπέρα σε όλους!
Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση!
Το 2010 μαζί με την πόλη της Πάτρας και τη φοιτητική μου ζωή άφησα και τη χαλασμένη μου
μοτοσυκλέτα 225 cc έξω από το παλιό μου σπίτι. Αφού τελείωσα τη στρατιωτική μου θητεία και επέστρεψα
ως επισκέπτης μετά από ένα χρόνο περίπου διαπίστωσα ότι τη μηχανή την είχανε σηκώσει.
Έκτοτε δεν ξανά ασχολήθηκα με το θέμα. Που σημαίνει ότι δεν έχω πληρώσει τέλη και δεν την έχω
δηλώσει σε φορολογική δήλωση (που πρώτη έκανα το 2012).
Μέχρι που πριν 3 μέρες είδα στο taxis ότι μου έχει επιβληθεί πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα με τα
στοιχεία της μοτοσυκλέτας μου.
Πραγματικά το γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος δικό μου και αυτό με στεναχωρεί πάρα πολύ!
Αλλά αλήθεια δεν ξέρω τι να κάνω και δεν ούτε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω 250 ευρώ.
Θα το εκτιμούσα πολύ εάν είχατε κάποια συμβουλή να μου δώσετε!
Αφου δεν αγχωθηκες τοσα χρονια για τα απληρωτα τελη γιατι αγχωνεσε τωρα?
να πας να κάνεις διαγραφή κανονικά για να μην σου έρθουν και άλλα και για τα πρόστιμα στην εφορία να κάνεις διακανονισμό να τα πληρώνεις λίγα-λίγα.
amyroukai
20/06/2017, 20:45
Δεν φαίνεται στην κατάσταση οχημάτων στη ΓΓΠΣ?
δεν το είδα εγώ, μου το είπε η λογίστρια. αν φαινόταν, λογικά θα του είχε έρθει και το μπουγιουρντί για τα τέλη ως σήμερα κάποια στιγμή αλλά και το τεκμήριο. Κάποια μλκια έχει γίνει ανάμεσα στην κατάθεση και μάλλον τώρα που βρήκα την βεβαίωση κατάλαβα και ποιά: επαγγελματικό όχημα, κατατέθηκε στο υπουργείο και δεν ενημερώθηκε η ΔΟΥ έγκαιρα.
Αφου δεν αγχωθηκες τοσα χρονια για τα απληρωτα τελη γιατι αγχωνεσε τωρα?
Νατο το ομορφο τα σχολιο απο βιτζιλαντε ΤΚ...
devil's animal
21/06/2017, 09:07
http://www.zougla.gr/money/forologika/article/toulaxiston-250000-la8os-ravasakia
Τέτοια χοντρή μαλακία και κανένας "υπεύθυνος" δεν θα έχει τη τσίπα, την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί
Τέτοια χοντρή μαλακία και κανένας "υπεύθυνος" δεν θα έχει τη τσίπα, την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί
Ρε σταματήστε, δεν αντέχω άλλο.
:roflmao::roflmao::roflmao:
nikos_abel
21/06/2017, 09:46
Πάντως ρε παιδιά είναι μαγική εικόνα αυτή η πλήρη ανικανότητα του να μην έχουν προβλέψει τίποτα απ' όλα αυτά...5 χρόνια από την εξαγγελία είχαν στην διάθεσή τους να το στήσουν σωστά και τελικά κατάφεραν ένα τέτοιο ερασιτεχνικό μπάχαλο... Σκεφτείτε τι μας περιμένει και σε σοβαρότερα και δυσκολότερα θέματα δηλαδή...Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω... :cry:
Τι μας περιμένει δηλαδή; Μνημόνια;
Τι μας περιμένει δηλαδή; Μνημόνια;
Απ' ότι φαίνεται μέχρι να σβήσει ο ήλιος.... :bigcry:
http://www.zougla.gr/money/forologika/article/toulaxiston-250000-la8os-ravasakia
Τα βλέπω και ανεβάζω στα 450.000.
http://www.protothema.gr/economy/article/690258/haos-me-ta-lathi-sta-anasfalista-ih-peripou-450000-eidopoiitiria-prepei-na-akurothoun/
nikos_abel
21/06/2017, 10:34
Απ' ότι φαίνεται μέχρι να σβήσει ο ήλιος.... :bigcry:
Και ακόμα παραπέρα....
telegonos
21/06/2017, 10:45
Θέλει καμιά 100ριά δισεκατομύρια χρόνια να σβήσει τελείως...
devil's animal
21/06/2017, 10:52
Τα βλέπω και ανεβάζω στα 450.000.
http://www.protothema.gr/economy/article/690258/haos-me-ta-lathi-sta-anasfalista-ih-peripou-450000-eidopoiitiria-prepei-na-akurothoun/
:lol::lol::lol:
ενταξει ειναι και λιγο δημοσιογραφικα τρικ για να ανεβαζουν τα κλικς...
θεωρητικα (μπορει και πρακτικα), κανεις δεν ξερει ποσα ειναι τα λαθος...
αλλα εστω οτι ειναι και μισο εκατομμυριο τα λαθος...
εστειλαν πανω απο 1,1 εκ. ειδοποιητηρια...
αυτο σημαινει οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 600 χιλιαδες οχηματα που κυκλοφορουσαν κανονικα ΔΕΝ ηταν ασφαλισμενα...
δλδ σαν να λεμε μια Θεσσαλονικη ολοκληρη ανασφαλιστη...ειναι τρελο το νουμερο....:faint::faint:
Mωρέ τους πήγε ζουμί, μόλις τους απείλησα με δυό-τρεις μηνυσούλες και καμμιά αγωγούλα.........
Εχασα ρε πστη μου την ευκαιρία να βγάλω λίγο εύκολο χρήμα........:bawl:
Δεν ξέρω που είδατε ότι δεν ισχύουν τα πρόστιμα. Μια χαρά ισχύουν...
amyroukai
21/06/2017, 12:36
ΔΟΥ. Πρόστιμο σε όχημα με πινακίδες ΕΛΠΑ. Πρόστιμο σε όχημα που έχει καταστραφεί και αποσυρθεί. Πρόστιμα σε ότι κινείται περπατεί και σέρνεται. Ο παππούς που πήγε να πάρει πίσω τις πινακίδες του τράνσαλπ του πεθαμένου γιού για να το πουλήσει και γιατί του χρέωσαν όλα τα τέλη του 2017 αφού έπρεπε να πληρώσει μισά για μισό χρόνο και γρήγορα γιατί θα μου φάνε το παπί το χόντα το ορίτζιναλ και θα σας δείρω όλους μέσα και έξω, ξέρετε πως τα κλέβουν αυτά; Ο μικρός περήφανος που "μου κλέψανε ένα μπεμβεδάκι μωρέ, ναιιιιιι μωρέ τι ήταν τώρα ένα 116 τους γελοίους και δεν το δήλωσα πουθενά κλεμμένο μήπως και βρεθεί και το κυκλοφορήσω πάλι και μου έστειλαν πρόστιμο οι μαλάκες". Η πιτσιρίκα που έδωσε εξουσιοδότηση για μεταβίβαση εταιρικού οχήματος και ο αγοραστής δεν την έκανε και ψάξε βρες τον. Βρισίδια. Φωνές.
Το ότι δεν άρχισα να μοιράζω κλωτσίδια ΣΚΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ είναι θαύμα. Λίγα τετραγωνικά μέτρα και ΑΠΕΙΡΗ γκρίνια, δηλαδή καλύτερα να πληρώσεις το πρόστιμο μόνο και μόνο για να μην τους βλέπεις,
να μην τους ακούς και κυρίως να μην τους μυρίζεις.
Το όχημα φαίνεται ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ κύριε.
-Μα δεν είναι, να η βεβαίωση του υπουργείου.
Ναι αλλά δεν τα πειράζουμε εμείς αυτά, στο υπουργείο έκαναν λάθος.
-Μα πως έκαναν λάθος αφού ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ από το υπουργείο. Την βλέπει.
Ε ναι, λάθος τους.
-Πας καλά χριστιανέ μου;
Δεν ξέρω, να πάτε εκεί. Εξάλλου θα κάνουν οι αλήτες και άλλη σύγκριση στοιχείων.
-Το ξέρεις ότι οι αλήτες είστε εσείς μέσα από το γκισέ, ναι;
Ηλίθιο χαμόγελο, όχι κύριε, εμείς υπάλληλοι είμαστε. Περιμένετε την επόμενη διασταύρωση στοιχείων.
-Και δηλαδή επειδή και οι μεν και οι δε δεν κάνετε δουλειά σωστά, εγώ θα περιμένω θεωρητικά την αστυνομία της περιοχής μου να έρθει να μαζέψει πινακίδες και άδεια που δεν έχω, αν δεν κάνετε την επόμενη διασταύρωση εντός νόμιμης προθεσμίας;
Ότι σας πει το υπουργείο κύριε. Ο επόμενος.
Γενικά έχω υπομονή στο δημόσιο. Γενικά. ΕΙΔΙΚΑ, ότι και να πω είναι λίγο.
Πηγα σημερα να αλλαξω το κωλοχαρτο με κανονικη αδεια (σε πρασινο του ΠΑΣΟΚ) και γινεται της μουρλης....
Πραγματικα να εχεις χρονο και να μη σε νοιαζει και να καθεσαι σε μια μερια να το παρακολουθείς όπως εβλεπες παλια το Ρετιρέ στο μεγκατσανελ....
Ειμαστε για πυρηνικη και οι από εδώ από τον γκισε και οι από εκει...
amyroukai
21/06/2017, 13:25
Η συνέχεια: Τηλεφωνικά στο υπουργείο πάλι. η αρμόδια υπάλληλος λέει "α ναι, ε λογικό είναι να σας ήρθε πρόστιμο. από το 2014 είναι ηλεκτρονικές οι ακινησίες". Ναι καλή μου αλλά εγώ την έκανα το 2013. "Μάλιστα κύριε αλλά από το 2014 έγιναν ηλεκτρονικές και η δική σας δεν είναι". Ναι. Το 2013 δεν ήταν ηλεκτρονικές, σωστά; "Ναι". Άρα ΚΑΛΩΣ ΕΓΙΝΕ, ΣΩΣΤΑ; "Ε όχι γιατί δεν είναι ηλεκτρονική".
Δηλαδή όσοι κατέθεσαν πινακίδες επαγγελματικού πριν το 2014 πρέπει να πάνε να βρουν άκρη. Ξανά.
Δηλαδή γύρισαν το σύστημα σε ηλεκτρονικό, αλλά δε μπήκαν στον κόπο να εισάγουν τα παλιά δεδομένα, απλά το ενημέρωναν από κει και πέρα. Μιλάμε για εκπληκτική δουλειά, όχι μαλακίες. :lol:
Μια που μιλάμε για προγραμματισταράδες/μηχανογράφους του ελληνικού δημοσίου, όταν ξαναμπείτε gsis για να κάνετε τη δήλωσή σας, κάτω κάτω, εκεί που εισάγεις το ΙΒΑΝ για πιθανή επιστροφή (:lol: ), δοκιμάστε να βάλετε το ΙΒΑΝ σας ολόκληρο, με το "GR" μπροστά.
Έχετε και το alt+ctrl+del εύκαιρο. :lol:
el-Gatto
21/06/2017, 14:58
Φρέσκα νέα...μόλις εξελθόντα απο το ΥπουργικόmhxeswΣυμβούλιο. (πηγή ανταποκριτής ΤV-ΣΚΑΙ)
Αναστολή των προστίμων
Προθεσμία ασφάλισης-τακτοποίησης εκκρεμοτήτων των οχημάτων που δέχτηκαν ραβασάκι ,μέχρι μεσα Ιουλίου
Επανέλεγχος με το τέλος της προθεσμίας
Ισως μεγαλύτερα τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν-τακτοποιήσουν μέχρι τότε τα-του οχήματός τους.
Οσοι έτρεξαν κ τα πλήρωσαν ήδη ,εφ'όσον τακτοποιήσουν την κατάσταση του οχήματός τους ,θα λάβουν τα λ7 τους πίσω συμψηφιστικά...κάποτε.
zannisvel
21/06/2017, 15:16
Δηλαδη εγω που ετρεξα και τα πληρωσα την πατησα.
AUFGEBRACHT
21/06/2017, 15:27
Live your myth in Greece... Κατά τα άλλα εξακολουθούν να φταίνε οι άκαρδοι Γερμανοί, ο Σόϊμπλε, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, οι Εβραίοι, τα πρωτόκολλα της Σιών, όλοι όσοι απεργάζονται καταστροφικά σχέδια γιατί ζηλεύουν τις παραλίες, τον ήλιο και το ούζο...
Coyote.V
21/06/2017, 15:35
Και το σουβλάκι...
Ο Ολλανδός μόλις το είπε: http://www.cnn.gr/oikonomia/story/85771/proklisi-vilnters-oi-ellines-exapatoyn-kai-xodeyoyn-ta-lefta-se-soyvlakia-kai-oyza
gior-gos
21/06/2017, 16:37
Δηλαδή γύρισαν το σύστημα σε ηλεκτρονικό, αλλά δε μπήκαν στον κόπο να εισάγουν τα παλιά δεδομένα, απλά το ενημέρωναν από κει και πέρα.
Φαντασου τωρα να δουλευεις απο το 19.. και να σου πουν οτι τα ενσημα που εχεις ειναι απο τοτε που γυρισε το συστημα σε ηλεκτρονικο (απ το 2000 δηλαδη - αν δεν κανω λαθος) :a016:
Α, και οι καρτελες ενσημων δεν γινονται δεκτες :a016: :a016:
Live2ride
21/06/2017, 16:54
Δηλαδή γύρισαν το σύστημα σε ηλεκτρονικό, αλλά δε μπήκαν στον κόπο να εισάγουν τα παλιά δεδομένα, απλά το ενημέρωναν από κει και πέρα. Μιλάμε για εκπληκτική δουλειά, όχι μαλακίες. :lol:
Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι ενώ παρέλαβα πινακίδες τον Μάιο του 2017, το όχημα μου δεν φαίνεται πουθενά την εφορεία και στην κατάσταση οχημάτων.
Είχα παραδώσει πινακίδες τέλη 2012 μόλις ανακοίνωσαν το μέτρο. :a014:
Φρέσκα νέα...μόλις εξελθόντα απο το ΥπουργικόmhxeswΣυμβούλιο. (πηγή ανταποκριτής ΤV-ΣΚΑΙ)
Αναστολή των προστίμων
Προθεσμία ασφάλισης-τακτοποίησης εκκρεμοτήτων των οχημάτων που δέχτηκαν ραβασάκι ,μέχρι μεσα Ιουλίου
Επανέλεγχος με το τέλος της προθεσμίας
Ισως μεγαλύτερα τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν-τακτοποιήσουν μέχρι τότε τα-του οχήματός τους.
Οσοι έτρεξαν κ τα πλήρωσαν ήδη ,εφ'όσον τακτοποιήσουν την κατάσταση του οχήματός τους ,θα λάβουν τα λ7 τους πίσω συμψηφιστικά...κάποτε.
Μάλιστα..
Λήξη συναγερμού ...
.
.
.
.
Αντώνη (Oldman), θα καταθέσεις πινακίδα ή θα το ασφαλίσεις ;
.
.
.
.
Και (επί προσωπικού) : στη γουρούνα του αδελφού (παρκαρισμένη μέσα σε αποθήκη στο χωριό) έληξε η ασφάλεια στις 4/6. Θέλοντας να βγάλουμε την οδική βοήθεια, κάνουμε καινούρια, σε άλλη εταιρεία, από τις 7/6. Φυσικά, ήρθε το χαρτί για 250 €. Είχα σκοπό να το πληρώσω στις 14/8, στη λήξη του αλλά μάλλον θα πάει για κάδρο ....
Δε κατάλαβα ακριβώς τη παράταση.
Έστω οτι είχα ένα όχημα ανασφάλιστο το 2013 το χειμώνα, για 2 μήνες, αλλά απο τότε που άκουσα οτι θα γίνει διαστάυρωση το ασφαλίζω κανονικά ή παραδίδω πινακίδες σε κάθε ακινησία.
Θα μου έρθει το μπουγιουρντί ή οχι? Έχει καταλάβει κανείς?
nihristo
21/06/2017, 17:41
Δεν θα σου έρθει. Λογικά σκεπτόμενοι (χα+χα), θα γίνει διασταύρωση εκ νέου 14 Ιουλίου, όσοι ανασφάλιστοι εκείνη την χρονική στιγμή, θα τους επιβληθεί το πρόστιμο.
Διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν σε έναν μήνα θα καταφέρει το ελλ. κράτος (χα+χα) να ενημερώσει τις βάσεις δεδομένων του, μετά από τον χαμό που θα γίνεται ήδη στο να παραδώσει ο κόσμος πινακίδες, να αποδείξει πωλήσεις κλπ
Διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν σε έναν μήνα θα καταφέρει το ελλ. κράτος (χα+χα) να ενημερώσει τις βάσεις δεδομένων του, μετά από τον χαμό που θα γίνεται ήδη στο να παραδώσει ο κόσμος πινακίδες, να αποδείξει πωλήσεις κλπ
:a013:
Μάλλον θα πηγαίνουμε από παράταση σε παράταση για ένα διάστημα... 2 πελάτες μου είπαν σήμερα ότι σε 2 διαφορετικές εφορίες γινότανε το έλα να δεις από κόσμο, και διαδραματίζονταν σκηνές απείρου κάλλους στα γκισέ :a021:
Άμα σκεφτείτε δε ότι σε πάμπολες περιπτώσεις δεν φθάνει μια επίσκεψη αλλά θα χρειαστεί κύκλος επισκέψεων σε εφορία - υπουργέίο - αστυνομία - πάλι εφορία, καταλαβαίνετε πόσες ημέρες (μήνες ?) θα χρειαστεί για να ξεδιαλύνει το πράγμα (ή τουλάχιστον οι πιο "δύσκολες περιπτώσεις"...)
RAMMSTEIN
21/06/2017, 17:59
στο μετρο περι ανασφαλιστων περιλαμβάνονται και τα 50αρια?η την σκαπουλαρουν?
της καριόκας το κάγκελο γίνεται ρπμ. Αντισυνταγματικό το μέτρο πέρα για πέρα αλλά ακόμα κι έτσι το αλαλούμ είναι πανταχού παρών κάτι σαν τον Μάρτη και την Σαρακοστή.
Ελληνικό δημόσιο ρε "φίλαι".
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να σηκώσω μπλογκ με ιστορίες τρέλας και κορδέλας με τίτλο "Έλληνας πολίτης VS Δημόσιες Υπηρεσίες". έτσι για να υπάρχουν όλα κάπου καταχωρημένα. Και τα φαιδρότερα όλων να γίνουν βιβλίο.
Κι 100 χρόνια να περάσουν και κβαντικούς υπολογιστές να προμηθευτούν οι Δ. Υπηρεσίες, πάλι ζώα θα είμαστε.
Δηλαδη εγω που ετρεξα και τα πληρωσα την πατησα.
Επειδή κι εγώ έκανα το ίδιο λάθος (δε μαθαίνω κιόλας), έχω τουλάχιστον το δικαίωμα να νοιώθω "ο μαλάκας που πληρώνει" ή είμαι μικρόψυχος;
Αν αληθεύουν αυτά που διαβάζω, όσοι ήδη πλήρωσαν το πρόστιμο θα τους "πιστωθεί" στο ΤΑΧΙΣ και θα συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ).
Όσοι πιαστούν ανασφάλιστοι και στην επόμενη διασταύρωση (λένε για τις 14 Ιουλίου) μάλλον δεν θα την γλυτώσουν...
amyroukai
21/06/2017, 19:42
Απλά από ότι καταλαβαίνω, γίνεται έλεγχος για την κατάσταση στην ημερομηνία ελέγχου και όχι σε όλο το παρελθόν ως τότε;
οπότε πχ κάνει κάποιος τυπικός γραικός ασφάλεια ενός μήνα στις αρχές Ιουλίου και βγαίνει λάδι ως τον επόμενο έλεγχο...
Απλά από ότι καταλαβαίνω, γίνεται έλεγχος για την κατάσταση στην ημερομηνία ελέγχου και όχι σε όλο το παρελθόν ως τότε;
οπότε πχ κάνει κάποιος τυπικός γραικός ασφάλεια ενός μήνα στις αρχές Ιουλίου και βγαίνει λάδι ως τον επόμενο έλεγχο...
Σωστά... Υποτίθεται ότι το μυστικό ΘΑ είναι ότι δεν θα ξέρεις πότε θα γίνει ο επόμενος έλεγχος...
Προσωπικα λεγω: "Δεν ειν' κακο".
Αλλα μαλλον δεν αντιμετωπιζουν οι πλειστοι το θεμα που εχω εγω.
Αν αληθεύουν αυτά που διαβάζω, όσοι ήδη πλήρωσαν το πρόστιμο θα τους "πιστωθεί" στο ΤΑΧΙΣ και θα συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Προβλέπω ότι θα τα δω μαζί με την επιστροφή φόρου του 2015, του Αγίου Μπέου ανήμερα δηλαδή, μακριά η χάρη του. Πάλι καλά που δεν είπαν "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".
Κόντεψα να σπάσω το πληκτρολόγιο από τα νεύρα μου όταν το διάβασα πάντως. Παρά κάτι έκτακτα έξοδα βιάστηκα να πληρώσω ώστε να μη μείνω ανασφάλιστος (δε γίνεται να ασφαλιστείς αν εκκρεμεί το πρόστιμο) και τελικά το κράτος πάλι μου λέει ουσιαστικά "ας μην πλήρωνες".
zannisvel
21/06/2017, 20:48
Ακριβώς έτσι νιώθω και εγω.
kostaskk
21/06/2017, 20:59
λεω να καταθεσω πινακιδες σε 3 μοτο. θα χρειαστουν ασφαλεια για να μπορω να τις καταθεσω?
17inchwheeler
21/06/2017, 21:45
λεω να καταθεσω πινακιδες σε 3 μοτο. θα χρειαστουν ασφαλεια για να μπορω να τις καταθεσω?
για να καταθεσεις πινακιδες δεν ειναι υποχρεωτικο να εχει ασφαλεια,το αντιθετο
αν χρωστας σηματα,για να καταθεσεις πινακιδες,πρεπει να τα πληρωσεις με το προστιμο 'η να κανεις διακανονισμο για να πληρωσεις και μετα να τις καταθεσεις