Σύνδεση

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

fkol k4
12/05/2012, 01:41
α ωραία, να βάλουμε καμιά 6-7000 αστυνομικούς στη θεσσαλονίκη σε στενά και παντού και πόσους ακόμη στην ελλάδα ώστε να παραφυλάνε μην περάσει κανας ανευθηνος και παρασύρει κανέναν. Βέβαια σε άλλες χώρες υπάρχει η νοοτροπία ώστε να μην το κινούν το αμάξι ενω εδώ το αντίθετο γούστο μου και καπέλο μου. Να βγω και γω έξω να δέρνω κόσμο και αν με πιάσουν και βεβαιώσουν παράβαση οκ αλλιώς εγώ θα αρνούμαι ότι έκανα κάτι τέτοιο. Ωραία λογική, μπράβο, πέρνω το αμάξι πατάω κανα 2 αν με δουν οκ μπήκα φυλακή αν όχι στα @@ μου σηκώνομαι και φεύγω. ή ρίχνω ένα μηχανόβιο σε κανα στενό με είδαν οκ δεν με είδαν γεια σας
Όχι, να υποθέσουμε κατευθείαν πως όλοι οι πολίτες είναι ένοχοι. Βέβαια, μπορούμε να το προχωρήσουμε λίγο παραπάνω. Μπορούμε να υποθέσουμε πως όποιος έχει ανασφάλιστο όχημα, όχι μόνο το κυκλοφορεί, αλλά έχει κόψει και κάνα δύο, οπότε ας μη ρίχνουμε πρόστιμα, ας απαγγέλλουμε κατηγορίες ανθρωποκτονίας...
Ρε σεις πάτε καλά; Αν νομίζεις πως περιστοιχίζεσαι από δολοφόνους, ή οπλίσου κι εσύ, ή μετανάστευσε, ή κάνε κάτι ξέρω γω, μην περιμένεις να κυνηγά τους συμπολίτες σου το κράτος για να κοιμάσαι πιο ήσυχος...
Άλλωστε, κάποια στιγμή μπορεί κάποιος να ανησυχήσει από σένα, Και μη ρωτήσεις γιατί, με τη λογική που σκέφτεστε μερικοί, εύκολο είναι να βρεθεί κάποιος λόγος.

Ωραία, θα μπου πεις είμαι υπερβολικός? όχι κάθε μέρα κάτι τέτοιο ακούμε και κάτι τέτοιο γράφεται εδώ. Εμένα με νοιάζει να μην τύχει σε μένα και σε κανέναν φυσικά αλλά καθυστερημένοι υπάρχουν πολλοί όχι όλοι αλλά έστω και αυτό το 10% εμένα μπορεί να με στείλει στον άλλο κόσμο.
Τίποτα δεν θα σου πω, θα κάνεις τις διαπιστώσεις μόνος σου σε κάνα δυο χρόνια, είτε τα πράγματα καλυτερεύσουν είτε χειροτερεύσουν.

Ο νόμος λέει κατέχεις κάτι και το κινέις έχεις πινακίδες και κλπ. Δεν το κινείς σε δημόσιο δρόμο τότε σπίτι σου να το βλέπεις χωρίς πινακίδες κλπ.
Ο νόμος δε λέει τίποτα τέτοιο, τουλάχιστον όχι ακόμα. Άλλο το «υπάρχει η πρόθεση να ψηφιστεί», μην το κάνεις και σημαία.

Όσο για την λέξη ''χλιδάνεργος'' κάποοιος που κατέχει όχημα και τα πάγια έξοδα του είναι παραπάνω από τα έξοδα κίνησης πως ονομάζεται? κακός καταναλωτής?
Ίσως. Αυτός που τη χρησιμοποιεί ειρωνικά πως ονομάζεται;

Μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά, και μένα δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα αλλά οι νόμοι υπάρχουν για να τους τηρούμε και για να υπάρχει μια κοινωνία.
Προς το παρόν ο συγκεκριμένος δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και για χρόνια, δεν είδα να διαλύεται η κοινωνία μας μέχρι τώρα.

Ακόμα και σε μια δουλειά αν κάποιος που του έχεις εμπιστοσύνη κάνει λαλακία και την πληρώσεις εσύ, γιατί σύμφωνα με τα παραπάνω όλοι καλοί μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Εγώ και ο καθένας τι φταίω να την πληρώσω για έναν που απέδειξε το αντίθετο?( όπου ήδη έχει αποδηχθεί). Εδώ δεν μιλάμε για μια θέση εργασίας μιλάμε για σωματική ακαιρεότητα για ζωή και για οικογένεις που βρίσκονται από πίσω.
Σωστά, επίσης κάποιοι εμπιστεύτηκαν κάποιους λαθρομετανάστες εργάτες και αυτοί τους λήστεψαν/σκότωσαν, άρα θα έπρεπε να τους κλείνουμε προληπτικά φυλακή όλους.

Δεν πειράζει όμως δημοκρατία έχουμε,
Για πόσο ακόμα; Όπως πάμε, ή που θα μας την καταργήσουν με το ζόρι, ή που θα το ζητήσουμε από μόνοι μας.

dimis_gr
12/05/2012, 01:56
Δεν μίλησα για δολοφόνους ή οτιδήποτε τέτοιο, αναφέρθηκα σε καθημαρινά περιστατικά που ακούμε και διαβάζουμε. Εγώ θα ''οπλιστώ'' και για αυτό θεωρώ τον νόμο αυτό καλό. Αν νομίζεις ότι αυτά γίνονται 1/1000000 τότε οκ. Απλά κάνε και μια ερώτηση σε αυτό το 1 πως νιώθει. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα ξανά ''Ωραία, θα μπου πεις είμαι υπερβολικός? όχι κάθε μέρα κάτι τέτοιο ακούμε και κάτι τέτοιο γράφεται εδώ. Εμένα με νοιάζει να μην τύχει σε μένα και σε κανέναν φυσικά αλλά καθυστερημένοι υπάρχουν πολλοί όχι όλοι αλλά έστω και αυτό το 10% εμένα μπορεί να με στείλει στον άλλο κόσμο.'' Όταν μίλησα για τους νόμους δεν ενοούσα μόνο τον συγκεκριμένο και ότι αν δεν υπάρχει υα καταρεύσει η κοινωνία, μίλησα γενικά.

Δεν αναφέρθηκα ούτε σε λαθρομετανάστες ούτε σε έλληνες ούτε σε τίποτα τέτοιο αλλά σε ένα απλό γεγονός που συμβαίνει συχνά πυκνά στην εργασία του καθενός από τον οποιονδήποτε.
Αλλά ακόμη δεν μου είπες ακολουθώντας το σύστημα του να εμπιστευτώ τους πάντες ποιος μου εγγυάται εμένα ότι κάποιος ανασφάλιστος δεν θα εγγαταλύψει εμένα ή κάποιον συνάνθρωπό μου? Αν είναι να με χτυπήσει για να επιβεβαιωθώ...άστο. Οπότε λοιπόν θα πω ότι είπα και πιο πριν Δεν πειράζει όμως δημοκρατία έχουμε, ο καθένα μπορεί να έχει οποιαδήποτε άποψη στο θέμα αυτό, εύχομαι κανένας να μην εμπλακεί σε οτιδήποτε με ανασφάλιστο και γενικά σε οτιδήποτε. Μια κουβέντα κάνουμε και δεν είμαι εδώ για αντιπαράθεση αλλά μόνο για να πω την άποψή μου για το θέμα και όχι για να πείσω κάποιον.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν και δεν θα θελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και θεωρώ ότι ασχολήθηκα πολύ με το συγκεκριμένο. Έτσι και αλλιώς το τι θα ψηφιστεί αν ψηφιστεί δεν μπορούμε να το αλλάξουμε για μένα καλώς και αιτιολόγησα για άλλους κακώς και αιτιολόγησαν οπότε δεν αξίζει πιστεύω να δωθεί συνέχεια. Ευχαριστώ

dimis_gr
12/05/2012, 01:58
Φασίστας?

ή μήπως μακάκας? ο καθένας διαλέγει

BLiTzER
12/05/2012, 02:04
O μακάκας είναι βραζιλιάνικος χορός?

Όταν υποστηρίζεις ότι ΟΛΟΙ πρέπει να κρίνονται ένοχοι εξ'ορισμού, ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε ΠΙΘΑΝΗ εγκληματική ενέργεια εις βάρος ΣΟΥ, είσαι το λιγότερο φασίστας, πιθανότατα και τα δύο όμως. Γιατί αυτό ακριβώς είπες. Απλά με περισσότερα ορθογραφικά και χειρότερη σύνταξη.

dimis_gr
12/05/2012, 02:14
έξω απο τον χορό και γω τα ίδια έλεγα αλλά όταν συνέβη σε εμένα πριν λίγα χρόνια αλλά και σε πολύ φιλικό πρόσωπο τότε αναθεώρησα πολλά. Το μακάκας ξέρεις τι είναι και δεν είναι χορός, απλά σέβομαι το ότι δεν μπορώ να εκφράζομαι με ύβρεις σε ένα φορουμ. Όσο για το αν είμαι και τα 2 μου δωσες μια επιλογή και άλλη μία εγώ οπότε υποθέτω πως όλοι ανηκουμε ή στη μία ή και στις 2? Όπως προείπα δεν θα θελα να συνεχιστεί η συζήτηση μιας και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα και πιθανώς δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο

BLiTzER
12/05/2012, 02:22
Ούτε εγώ έχω προσωπικό πρόβλημα με κάποιον, προφανώς (αλλιώς θα είχα με όλους), αλλά κάτσε μόνο μια στιγμή και σκέψου καλύτερα αυτό που λες και που θα οδηγήσει. Κανείς δε θέλει να τον τρακάρουν και να εξαφανιστούν ή να τον ληστέψουν ή να τον χτυπήσουν ή οτιδήποτε. Αλλά δε μπορείς να τους τιμωρήσεις όλους για την πρόθεση, τη σκέψη ή απλά τη δυνατότητα. Αν φθάσει σε αυτό το σημείο ο "πολιτισμός", είμαστε όλοι για αυτοκτονία.

fkol k4
12/05/2012, 02:24
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα ξανά ''Ωραία, θα μπου πεις είμαι υπερβολικός? όχι κάθε μέρα κάτι τέτοιο ακούμε και κάτι τέτοιο γράφεται εδώ. Εμένα με νοιάζει να μην τύχει σε μένα και σε κανέναν φυσικά αλλά καθυστερημένοι υπάρχουν πολλοί όχι όλοι αλλά έστω και αυτό το 10% εμένα μπορεί να με στείλει στον άλλο κόσμο.'' Όταν μίλησα για τους νόμους δεν ενοούσα μόνο τον συγκεκριμένο και ότι αν δεν υπάρχει υα καταρεύσει η κοινωνία, μίλησα γενικά.
Επαναλαμβάνεις την ίδια ερώτηση και θα σου επαναλάβω την ίδια απάντηση:
«Τίποτα δεν θα σου πω, θα κάνεις τις διαπιστώσεις μόνος σου σε κάνα δυο χρόνια, είτε τα πράγματα καλυτερεύσουν είτε χειροτερεύσουν».
Και για να το κάνω πιο λιανά, αναρωτήσου το ίδιο ερώτημα σε δύο χρόνια και κρίνε μόνος σου, όχι με ατομικά κριτήρια, αλλά με συνολικά.

Δεν αναφέρθηκα ούτε σε λαθρομετανάστες ούτε σε έλληνες ούτε σε τίποτα τέτοιο αλλά σε ένα απλό γεγονός που συμβαίνει συχνά πυκνά στην εργασία του καθενός από τον οποιονδήποτε.
Το ότι δεν αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε κάτι, δεν έχει σημασία. Θέλεις να τιμωρηθεί όποιος μπορεί πιθανά να παρανομήσει και όχι όποιος παρανομεί.
Αυτό μπορεί να βρει χιλιάδες εφαρμογές. Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω κάνα δύο που μπορεί να ισχύουν και για σένα... εύκολο είναι.

Αλλά ακόμη δεν μου είπες ακολουθώντας το σύστημα του να εμπιστευτώ τους πάντες ποιος μου εγγυάται εμένα ότι κάποιος ανασφάλιστος δεν θα εγγαταλύψει εμένα ή κάποιον συνάνθρωπό μου? Αν είναι να με χτυπήσει για να επιβεβαιωθώ...άστο.
Δεν είπα να εμπιστευτείς κανέναν. Από το να μην εμπιστεύεσαι όμως μέχρι το να υποστηρίζεις μια γενικότερη δίωξη (έστω και αν έχει την απλή μορφή του προστίμου) υπάρχει απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.

Όσο για το ποιος σου εγγυάται, κανείς δεν σου εγγυάται τίποτα. Επίσης για να σε «καθησυχάσω», αυτός που τώρα κυκλοφορεί το ανασφάλιστο όχημά του και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, ούτε αν περάσει ο νόμος θα βάλει ασφάλεια.
Αυτό που θα κάνει, είναι να παραδώσει τις πινακίδες και να κυκλοφορεί απινακίδωτος. Οπότε, είτε σε/με περάσει ένα χέρι κολλάρισμα ανασφάλιστος είτε απινακίδωτος, μη νομίζεις πως το πρώτο που θα σκεφτεί θα είναι το να σταματήσει να δει πως είσαι...
Να μη σου πω πως αυτό που προτείνετε θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Έχουμε που έχουμε γίνει ένα υπανάπτυκτο κράτος των Βαλκανίων, άμα συνεχίσουμε τέτοιου είδους πολιτικές και πρακτικές απέναντι στον κόσμο, θα υποβιβαστούμε σε ένα υπανάπτυκτο κράτος της Αφρικής (και μάλιστα όχι των προηγμένων χωρών της)

Οι μόνοι που θα την πληρώσουν πάλι, είναι αυτοί που έχουν τη συνείδηση να μην κυκλοφορούν το ανασφάλιστο όχημά τους, οι οποίοι είτε θα πιεστούν ακόμα περισσότερο οικονομικά για να πληρώσουν, είτε θα καταργήσουν το όχημά τους. Οι μαλάκες οι τίμιοι δηλαδή, αυτοί που την πληρώνουν πάντα...

Cpt. Haddock
12/05/2012, 06:47
'Ηρεμαααααα

vaska
12/05/2012, 07:17
Ρε dimi_gr είναι τουλάχιστον λυπηρό να υπάρχει η λογική του τσουβαλιάζειν σ' έναν νέο άνθρωπο. Πολλά δίκια έχεις όσον αφορά τ' ανασφάλιστα αλλά κι άλλα τόσα άδικα όταν θεωρείς τους πάντες εν δυνάμει δολοφόνους. Ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου και κάτσε και σκέψου ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος παράνομος αν δεν τελέσει την παρανομία.
Αν προεκτείνεις λίγο τον δικό σου τρόπο σκέψης οδηγείσαι σε άλλου είδους καθεστώτα και πολιτεύματα όπως πολύ σωστά γράφτηκε πιο πάνω.

:wave2:

TROOPER
12/05/2012, 11:29
εχουμε να λυσουμε μια εξισωση σαν κοινωνια πλεον.

ποση ελευθερια ειστε διατεθημενοι να διαθεσετε για να αποκτησετε μερος η και ολοκληρη την ασφαλεια σας?

προσεξτε τι θα απαντησετε (οχι εδω.στους ιδιους σας τους εαυτους).

georgio
12/05/2012, 12:03
εχουμε να λυσουμε μια εξισωση σαν κοινωνια πλεον.

ποση ελευθερια ειστε διατεθημενοι να διαθεσετε για να αποκτησετε μερος η και ολοκληρη την ασφαλεια σας?

προσεξτε τι θα απαντησετε (οχι εδω.στους ιδιους σας τους εαυτους).

Βέβαια δεν είναι τόσο απλό όσο το λες...

Πρέπει πρώτα να κατανοήσεις ότι είσαι μια οντότητα ξεχωριστή από όλα τα άλλα, ότι σε συμφέρει να μην ζεις μόνος σου αλλά σε μια οργανωμένη κοινωνία, να κατανοήσεις ότι για να υπάρξει αυτή η κοινωνία πρέπει να παραχωρήσεις κάποιες από τις ελευθερίες που θα είχες αν ζούσες μόνος σου και εν τέλει να φτάσουμε στο ποιες και πόσες ελευθερίες παραχωρείς.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να τα σκεφτείς όλα αυτά μόνος σου, υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν σκεφτεί αιώνες πριν και αρκεί να διαβάσεις τα βιβλία τους (πχ Το κοινωνικό συμβόλαιο του Ρουσσώ).

Το κακό είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν σκεφτεί τα προηγούμενα (και μορφωθεί) ώστε να φτάσουν να διαβάσουν σχετικά βιβλία και ζουν σε μια κοινωνία απλά και μόνο από συνήθεια, επειδή γεννήθηκαν μέσα σε αυτή την κοινωνία. Και όταν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν ζητάνε από αυτό που έχουν μάθει ότι τους προστατεύει (κράτος) να κάνει κάτι, αδιαφορώντας για το τι και τις συνέπειες αυτού.

Προηγουμένως ξέχασα να αναφέρω ότι πρέπει να διαβάσεις και ιστορία να δεις που κατέληξαν οι κοινωνίες όταν για την ασφάλεια τους παραχώρησαν πολλές ατομικές ελευθερίες.

Έτσι θα καταλήξεις στο ποιες είναι οι αναγκαίες ελευθερίες που πρέπει να παραχωρήσεις ώστε να μπορεί μεν να υπάρξει η οργανωμένη κοινωνία χωρίς ωστόσο να γίνεις δούλος αυτής της κοινωνίας.

TROOPER
12/05/2012, 12:09
Βέβαια δεν είναι τόσο απλό όσο το λες...

............

εσυ καταλαβες οτι αυτο που ειπα ειναι τοσο απλο?ισα-ισα εγω για δυσκολο το ειδα.

στα υπολοιπα μεγαλη κουβεντα και θα ξεφυγουμε απο το θεμα.ασε που δεν γινεται μεσα απο φορουμ.απο κοντα με μπυρακι οποτε θες :wave2:

georgio
12/05/2012, 12:22
Τυπικά ξεφεύγουμε αλλά ουσιαστικά πάμε από το ειδικό στο γενικό που είναι μια καλή μέθοδος επίλυσης προβλημάτων. :winka:

Τα λέμε και από κοντά (Δευτέρα άμα είναι να βάλω συνάντηση να έχουν γυρίσει και από το 36ωρο να μας πουν πως πέρασαν) :beer:

TROOPER
12/05/2012, 12:24
Τυπικά ξεφεύγουμε αλλά ουσιαστικά πάμε από το ειδικό στο γενικό που είναι μια καλή μέθοδος επίλυσης προβλημάτων. :winka:

και γι αυτο σου ειπα οτι δε παει τετοια κουβεντα απο δω μεσα ;)

ERRIKA
12/05/2012, 18:48
Επίσης συγγνώμη κ όλας αν κάποιος έχει την πολυτέλεια να έχει 1-2-3-κλπ οχήματα στο γκαράζ για 1000 και 2000χλμ το χρόνο τότε τον θεωρώ αρκετά ''ευκατάστατο'' ώστε να μην έχει πρόβλημα να πληρώσει. Αν πάλι τα χει επειδή έχει το δικαίωμα να τα χει τότε ας παραδώσει πινακίδες και να τα βλέπει αφού με τόσα χλμ πιο πολύ τα βλέπει έτσι και αλλιώς.

+ όσα θες. :a10:

Τζάμπα μάγκες απλά δεν παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση...

spyrakos35
12/05/2012, 22:45

δλδ να τα έχω και να τα βλέπω δεν παίζει??? πρέπει ντε και καλά να καταθέσω πινακίδες???
μήπως να γ@μ@με και με το δελτίο ρε παιδια??? τι λέτε τώρα???

irinia
13/05/2012, 05:52
ΠΟΛΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.............ΕΠΕΣΕ

Έδώ μέσα........

THEOD
13/05/2012, 09:37

Γιατί εγώ το θεωρώ ως μια καλή μεθοδο ΜΗ επίλυσης προβλημάτων ? :rolleyes:

georgio
13/05/2012, 12:56
Όταν έπεσε εκείνο το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα, δεν έφτιαξε μια θεωρία για μήλα που πέφτουν, αλλά μέσω αυτής της παρατήρησης διατύπωσε τους νόμους της κίνησης που ήταν και η βάση της μηχανικής.

Στον "επιστημονικό" τρόπο σκέψης μοντελοποιούμε, προσπαθούμε σε μια θεωρία να περιλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Και βάζω το "επιστημονικό" σε εισαγωγικά γιατί εξαρχής ο άνθρωπος ήταν της λογικής όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει άμεσα, αλλά με λίγο παραπάνω κόπο να φτιάξει κάτι που θα του λύσει και άλλα προβλήματα, είτε υπάρχοντα είτε μελλοντικά.

Αν λοιπόν απαντήσουμε στο ερώτημα πόσες ελευθερίες είμαστε διατεθιμένοι να παραχωρήσουμε απαντάμε και στο αν θα πρέπει να έχουμε μια κάρτα που να έχει όλες τις αποδείξεις μας και να ξέρει το κράτος τι αγοράσαμε, αν όταν μας σταματάνε για έλεγχο θα μας ψάχνουν και το αμάξι, αν ο αστυνομικός που θα μας σταματάει θα μπορεί να βλέπει αν έχουμε καταδιακστεί παλιότερα για κάτι, αν χρωστάμε στην εφορία κλπ.

Αυτές τις σκέψεις όλοι τις κάνουν, αλλά τις κάνουν ασυνείδητα. Δεν μπορεί αυτός που σου λέει ότι πρέπει να τσεκάρουν μέσω υπολογιστή αν έχεις πινακίδα και δεν έχεις ασφάλεια από την άλλη να σου λέει ότι γιατί να με ψάξουν όταν με σταματάνε. Μάλλον θα σου πει ναι, δεν έχω τίποτα να κρύψω. Το θέμα είναι να γίνει συνειδητή αυτή η σκέψη και κυρίως να μην γίνει υπό το καθεστώς φόβου όπως γίνεται τώρα.

Το έγραψα και κάποιες σελίδες πιο πίσω: λέμε για ένα 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα. Στις 900.000 δεν υπήρχε πρόβλημα; Στις 800.000; Στις 500.000; Γιατί έπρεπε να παραγίνει το κακό και να φέρουμε έναν νέο νόμο αντί να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που ήδη διαθέτουμε (τυχαίοι έλεγχοι, μπλόκα) και να περιορίσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του;

Υ.Γ.: και ένα ενδιαφέρον κείμενο που βρήκα σχετικά με τις ελευθερίες: http://www.koufogiannis.freeservers.com/provlimatismos40.htm

McTalas
13/05/2012, 13:32
χωρις να εχω διαβασει τα παραπανω, θα πω το εξης,
ολο το κολπο στηθηκε απο τις ασφαλιστικες μς τις ευλογιες του κρατους, τσιμπανε οι ασφαλιστικες τα λεφτακια τσιμπαει το κρατος το φπα, βγαζει και κανα εξτραδακι απο ακαν προστιμακι και ολα μελι γαλα,
τα υπολοιπα ειναι για να τα λενε οι γριες οταν πινουν ουζα.;)

spyrakos35
14/05/2012, 09:15
χωρις να εχω διαβασει τα παραπανω, θα πω το εξης,
ολο το κολπο στηθηκε απο τις ασφαλιστικες μς τις ευλογιες του κρατους, τσιμπανε οι ασφαλιστικες τα λεφτακια τσιμπαει το κρατος το φπα, βγαζει και κανα εξτραδακι απο ακαν προστιμακι και ολα μελι γαλα,
τα υπολοιπα ειναι για να τα λενε οι γριες οταν πινουν ουζα.;)

όταν μιλάμε για κράτος - μπουρδέλο που όλα γίνονται πρόχειρα.....

εχεις απόλυτο δίκιο....

το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που ήταν και στα τέλη κυκλοφορίας..... κατάθεση πινακίδων και τέλος....
και μετά διπλό (τριπλό) το κακό

α. παύει η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας
β. δεν έχουν οι ασφάλειες και κατ επεκταση το κράτος (μέσω φπα) τα προσδοκόμενα έσοδα
γ. θα αυξηθεί η κυκλοφορία ανασφάλιστων μοτό έστω και χωρίς πινακίδες (αυτό πραγματικά το απεύχομαι αλλά δεδομένης της μ@λ@κί@ς που δέρνει τον έλληνα, φοβάμαι πως θα πέσω μέσα)

κάποια πράγματα είναι απλά.... θες 10 οχήματα? οκ, πλήρωσε τέλη για όποιο θες, ασφάλισε όποιο θες αλλά μην σε πιάσω κερατά να κυκλοφορείς μη νόμιμος, σου κλεισα το σπίτι.... απλά πράγματα, 1+1=2....

βέβαια προυποθέτει και ελεγχο εεεεε? (άλλη πικρή ιστορία)

ERRIKA
14/05/2012, 12:58
δλδ να τα έχω και να τα βλέπω δεν παίζει??? πρέπει ντε και καλά να καταθέσω πινακίδες???

Aν μπορείς να εξηγήσεις (με λογικά επιχειρήματα, κατά προτίμηση, και όχι "γιατί έτσι γουστάρω") γιατί θες οπωσδήποτε να τα βλέπεις ΜΕ πινακίδες, να το συζητήσουμε... :rolleyes:

spyrakos35
14/05/2012, 13:15
Aν μπορείς να εξηγήσεις (με λογικά επιχειρήματα, κατά προτίμηση, και όχι "γιατί έτσι γουστάρω") γιατί θες οπωσδήποτε να τα βλέπεις ΜΕ πινακίδες, να το συζητήσουμε... :rolleyes:

είμαι ένας γκολντεν μπόι που την εποχή που μπορούσα (γίατί τώρα δεν) είχα
ενα παπι
ενα εντούρο για την πλάκα μου με την παρέα μου
ενα μοτο κρος για την πλάκα μου με την παρέα μου (δις)
ενα τουριστάδικο για ταξίδια
ενα RR για πίστες

πλήρωνα και τελη και ασφάλεια για όλα όλο τον χρόνο....

σήμερα όμως, εχω στριμωχτεί οικονομικά και θέλω (γιατί έτσι τα έχω υπολογίσει) για 6 μήνες το χρόνο να κυκλοφορώ κάποια από τα μηχανάκια μου (π.χ. μαρτιο απριλιο τα εντουρο - μοτοκρος, μαιο - ιουνιο το RR και το παπί, ιούλιο - αυγουστο το ταξιδιάρικο και το παπί)
αυτό σημαίνει οτι μπορώ να έχω δύο ασφάλειες τις οποίες με την λήξη κάθε περιόδου (διμηνίας) να μεταφέρω στα μοτό της επόμενης περιόδου

μπορώ παρακαλώ?

chr1s_86
14/05/2012, 13:41
Επίσης συγγνώμη κ όλας αν κάποιος έχει την πολυτέλεια να έχει 1-2-3-κλπ οχήματα στο γκαράζ για 1000 και 2000χλμ το χρόνο τότε τον θεωρώ αρκετά ''ευκατάστατο'' ώστε να μην έχει πρόβλημα να πληρώσει. Αν πάλι τα χει επειδή έχει το δικαίωμα να τα χει τότε ας παραδώσει πινακίδες και να τα βλέπει αφού με τόσα χλμ πιο πολύ τα βλέπει έτσι και αλλιώς.

Δηλαδή αν κάποιος έχει ένα μηχανάκι των €5000 όλα ωραία και καλά, ενώ αν έχει 4 των 500-1000 € είναι λεφτάς που έχει πολλά μηχανάκια και πρέπει να πληρώνει ε;; Ότι να'ναι... :rolleyes: :rolleyes:

ERRIKA
14/05/2012, 13:49
σήμερα όμως, εχω στριμωχτεί οικονομικά και θέλω (γιατί έτσι τα έχω υπολογίσει) για 6 μήνες το χρόνο να κυκλοφορώ κάποια από τα μηχανάκια μου (π.χ. μαρτιο απριλιο τα εντουρο - μοτοκρος, μαιο - ιουνιο το RR και το παπί, ιούλιο - αυγουστο το ταξιδιάρικο και το παπί)
αυτό σημαίνει οτι μπορώ να έχω δύο ασφάλειες τις οποίες με την λήξη κάθε περιόδου (διμηνίας) να μεταφέρω στα μοτό της επόμενης περιόδου

μπορώ παρακαλώ?

Και ναι και όχι. Η ασφάλεια του RR και του παπιού δεν κοστίζει το ίδιο. Το μότο κρος δεν έχει πινακίδες ούτως ή άλλως.
Μπορείς όμως να παίρνεις 6μηνες ασφάλειες για όποια θέλεις και να τα κυκλοφορείς όσο θέλεις μέσα σ'αυτό το διάστημα.
Οι αλλαγές ελαστικών, λαδιών και όλα τα άλλα απαραίτητα έξοδα (συναρτώμενα του χρόνου και όχι μόνο της χρήσης) για το rr και όλα τα λοιπά θα σου κοστίζουν κάτι παραπάνω βέβαια από τις ασφάλειες, αλλά ως γκόλντεν μπόϋ είναι σίγουρο ότι αυτά μπορείς και τα καλύπτεις άνετα και αδιαμαρτύρητα!!! Καλή επιτυχία!

sapila racing
14/05/2012, 13:50
Δηλαδή αν κάποιος έχει ένα μηχανάκι των 5000 όλα ωραία και καλά, ενώ αν έχει 4 των 500-1000  είναι λεφτάς που έχει πολλά μηχανάκια και πρέπει να πληρώνει ε;; Ότι να'ναι... :rolleyes: :rolleyes:

Πεστα γιατί εγω δεν ξαναγράφω πλέον στο thread. :wave2:

Καποιος η κάποιοι εδω μέσα εχουν μπερδέψει τα μηχανάκια με τις τζιπάρες των 5 λίτρων, για να μην πω και κατι αλλο.... :rolleyes:

ERRIKA
14/05/2012, 13:52
Δηλαδή αν κάποιος έχει ένα μηχανάκι των 5000 όλα ωραία και καλά, ενώ αν έχει 4 των 500-1000  είναι λεφτάς που έχει πολλά μηχανάκια και πρέπει να πληρώνει ε;; Ότι να'ναι... :rolleyes: :rolleyes:

Πεστα γιατί εγω δεν ξαναγράφω πλέον στο thread. :wave2:

Καποιος η κάποιοι εδω μέσα εχουν μπερδέψει τα μηχανάκια με τις τζιπάρες των 5 λίτρων, για να μην πω και κατι αλλο.... :rolleyes:

Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε τόση ώρα είναι πως μπορείς να έχεις και 50 των 100 ευρώ εάν σου αρέσει. Εάν θέλεις να τα κυκλοφορείς θα πρέπει να τα έχεις ασφαλισμένα. Τελεία και παύλα και από μένα. :wave2:

sapila racing
14/05/2012, 14:25
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε τόση ώρα είναι πως μπορείς να έχεις και 50 των 100 ευρώ εάν σου αρέσει. Εάν θέλεις να τα κυκλοφορείς θα πρέπει να τα έχεις ασφαλισμένα. Τελεία και παύλα και από μένα. :wave2:

Εντάξει γράφω για τελευταια φορά εδω.

Εχω 5 μηχανάκια, και δεν εχω κανει ποτέ ούτε μετρο ανασφάλιστος.
Μεχρι τωρα τα ειχα και τα εχω πάντα όλα ασφαλισμένα. Απο του χρόνου σκέφτομαι το ενα από τα 5 να μην το ασφαλίζω όλο το χρόνο αλλά μονο από Μαρτιο εως Σεπτέμβριο.
Συμφωνα με τα όσα λέγονται σήμερα για να το κανω αυτό χωρίς να εχω πρόβλημα θα πρέπει να κάνω και 2 επισκέψεις το χρόνο στην εφορία πράγμα παράλογο και περιττό κατα την γνώμη μου.

Διάβασα και τα παραπάνω περί ελευθεριών κλπ και ομολογώ οτι εχω πιάσει τον εαυτό μου νε σκέφτομαι οτι καλά ηταν οταν ο μπατσος κρυβόταν πίσω απ το περίπτερο και ολοι ήξεραν οτι αν πχ περάσουν με κόκκινο εχουν 25% πιθανότητες να την φανε...

ERRIKA
14/05/2012, 14:46
Διάβασα και τα παραπάνω περί ελευθεριών κλπ και ομολογώ οτι εχω πιάσει τον εαυτό μου νε σκέφτομαι οτι καλά ηταν οταν ο μπατσος κρυβόταν πίσω απ το περίπτερο και ολοι ήξεραν οτι αν πχ περάσουν με κίκκινο εχουν 25% πιθανότητες να την φανε...

Είδες πώς αλλάζουν οι οπτικές γωνίες ανάλογα με το δοκούν και το συμφέρον;;;
Ξαφνικά όλοι θέλουν οι (σε άλλες περιπτώσεις) μπάτσοι/γουρούνια/δολοφόνοι να βρίσκονται κατά χιλιάδες ακροβολισμένοι σε κάθε πεζοδρόμιο και φανάρι για να μην πληρώνουμε ("τσάμπα") ασφάλειες... Είμεθα έθνος ανάδελφον!!! :lol::bawl::wave2:

sapila racing
14/05/2012, 15:11
Είδες πώς αλλάζουν οι οπτικές γωνίες ανάλογα με το δοκούν και το συμφέρον;;;
Ξαφνικά όλοι θέλουν οι (σε άλλες περιπτώσεις) μπάτσοι/γουρούνια/δολοφόνοι να βρίσκονται κατά χιλιάδες ακροβολισμένοι σε κάθε πεζοδρόμιο και φανάρι για να μην πληρώνουμε ("τσάμπα") ασφάλειες... Είμεθα έθνος ανάδελφον!!! :lol::bawl::wave2:

Δεν είναι κατά το δοκούν και το συμφέρον.
Βασικά περισσότερο με ενδιαφέρει η σωματική ακεραιότητα απο τις ασφάλειες η τα πρόστιμα.
Αν δεν οδηγούσες την δεκαετία του 80 ίσως δεν ξέρεις οτι τότε πολύ λιγότεροι παραβίαζαν τα κόκκινα απ οτι σήμερα και αυτό το θεωρώ καταντια της χωρας σε πολιτισμικό επίπεδο.
Αντι να παμε στο καλυτερο παμε στο χειρότερο δυστυχως, κι αυτα περι ασφαλειών κλπ database που ΘΑ φτιαξουν κλπ ειναι απλά αποτυχημενες προσπάθειες να κονομησουν.

spyrakos35
14/05/2012, 15:16
αγαπητή ερρικα....

αφού έκανες εσύ τις ερωτήσεις σου, να κάνω και γω μία
(την οποία και θα αναλύσεις όπως έκανα και γω - σου υπόσχομαι οτι εγώ ΔΕΝ θα σε ειρωνευτώ..... επίσης σου υπόσχομαι οτι εγώ ΔΕΝ θα κάνω κουμάντο στην τσέπη σου όπως έκανες εσύ στην δική μου).....

ποιος θα κερδίσει από το μέτρο αυτό?
α. ο ιδιώτης?
β. το κράτος?
γ. οι ασφαλιστικές?
δ. όλοι μαζί?
ε. κανένας?

υγ.... σαπίλα.... +2300 (μου λείπουν το παπί το μοτοκρος και το εντούρο εχω όμως ένα ον οφ και ένα ταξιδιάρικο)

Εχετλαίος
14/05/2012, 15:16
Αν δεν οδηγούσες την δεκαετία του 80 ίσως δεν ξέρεις οτι τότε πολύ λιγότεροι παραβίαζαν τα κόκκινα απ οτι σήμερα και αυτό το θεωρώ καταντια της χωρας σε πολιτισμικό επίπεδο.

Εδώ Κρήτη μια ζωή το κόκκινο απλά δεν υπήρχε, από τότε που θυμάμαι.
Απλά υπήρχαν ολιγότεροι οδηγοί και οχήματα στους δρόμους...

ERRIKA
14/05/2012, 15:56
Δεν είναι κατά το δοκούν και το συμφέρον.
Βασικά περισσότερο με ενδιαφέρει η σωματική ακεραιότητα απο τις ασφάλειες η τα πρόστιμα.

Δεν αναφερόμουν σ' εσένα. :look:

ERRIKA
14/05/2012, 16:04
αγαπητή ερρικα....

αφού έκανες εσύ τις ερωτήσεις σου, να κάνω και γω μία
(την οποία και θα αναλύσεις όπως έκανα και γω - σου υπόσχομαι οτι εγώ ΔΕΝ θα σε ειρωνευτώ..... επίσης σου υπόσχομαι οτι εγώ ΔΕΝ θα κάνω κουμάντο στην τσέπη σου όπως έκανες εσύ στην δική μου).....

ποιος θα κερδίσει από το μέτρο αυτό?
α. ο ιδιώτης?
β. το κράτος?
γ. οι ασφαλιστικές?
δ. όλοι μαζί?
ε. κανένας?

υγ.... σαπίλα.... +2300 (μου λείπουν το παπί το μοτοκρος και το εντούρο εχω όμως ένα ον οφ και ένα ταξιδιάρικο)

1) ΕΣΥ ειρωνεύτηκες πρώτος και επιπλέον είπες και ψέματα, (βλ. αμέσως παρακάτω ποστ σου).
2) Εγώ δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη σου ούτε είμαι ασφαλιστική εταιρεία ούτε ασφαλιστής για να εισπράττω ασφάλιστρα.
Ωφελούνται κατά τη σειρά της παράθεσής σου:

α. Ο ιδιώτης διότι εάν συμβεί μία στραβή τη μοναδική ημέρα που θα βγει για να κάνει εντούρο (λέμε τώρα, όρα ανωτέρω) δε θα πληρώνει για το υπόλοιπο της ζωής του.
β. Το κράτος δεν εισπράττει ασφάλιστρα. Κάποιο χαρτόσημο παίρνει που δε φτάνει ούτε για το μισθό του Βενιζέλου.
γ. Οι ασφαλιστικές ναι. Αλλά και εμείς μέσω αυτών. Διότι, βάσει των αναλογιστικών αρχών, όσο μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών που μοιράζονται έναν (ασφαλιστικό) κίνδυνο, τόσο μικρότερο το κόστος κάλυψής του (δηλ. τα ασφάλιστρα είναι χαμηλότερα, για όσους δεν κατάλαβαν).
δ. Όλοι μαζί ναι, διότι ξέρουμε ότι κάποιος θα μας πληρώσει εάν μας προκαλέσει ζημιά και δε θα τρέχουμε να πάρουμε αποζημίωση από το Επικουρικό Κεφάλαιο, κουτσουρεμένη, υπό όρους, και του αγίου π#&^* ανήμερα. Το Επικουρικό Κεφάλαιο έφτασε στο σημείο να κοντεύει να καταποντιστεί υπό το βάρος των ανασφάλιστων ζημιών.
ε. όρα ανωτέρω.

LOUKILOUK
14/05/2012, 18:02
Eίναι φανερό, ότι το θέμα όσων επιχειρηματολογούν υπέρ της ασφάλισης όλων των οχημάτων που έχουμε στην κατοχή μας ΜΕ πινακίδες, είναι για να μην κυκλοφορεί κανείς ανασφάλιστος...νομιζω απλά λάθος σκέψη, μιας και όποιος δεν έχει/δεν θέλει, να πληρώσει θα κυλκοφορεί απικανακίδοτος και ανασφάλιστος ταυτόχρονα...
Άλλωστε είναι φανερό ότι το μέτρο δεν έχει να κάνει με την δική μας ασφάλεια αλλά είναι φοροεισπρακτικό...(να θυμήσω εδώ ότι οχήματα στρατιωτικά, σωμάτων ασφαλείας κτλ είναι ανασφάλιστα και καλύτερα να μην εμπλακείτε ΠΟΤΕ σε τροχαίο συμβάν με αυτά....γραμματείς και φαρισαίοι...)
Η ουσία λοιπόν είναι να είναι ασφαλισμένα όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν και όχι όσα απλά έχουν πινακίδα...Σωστά;
Πόσο απλό είναι λοιπόν να βρούμε αν τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΫΝ είναι ανασφάλιστα ή όχι...σχετικά εύκολο νομίζω...

Σύστηματα καταγραφής πινακίδων υπάρχουν και δεχόμαστε κλήσεις για υπερβαση ταχύτητας ή παραβίαση φωτεινού σηματοδότη...κτλ...Τοπόθέτηση λοιπόν σε διόδια αττική όδο, λιμάνια, κόμβους οδικούς κτλ....όπου αλλού απλά κλασσικά μπλόκα και το θεματάκι τελειώνει...
Ακόμα και αν η παραπάνω ίδέα μου είναι λίγο στο πόδι και όχι άκρως εμπεριστατωμένη , αποδεικνύει ότι αν θέλουν να βρουν αυτούς που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι και να πληρώσουν μπορούν...Άλλωστε με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο που θα κάνουν την αντιπαραβολή των στοιχείων για το πόσοι έχουν πινακίδα αλλά όχι ασφάλεια, μπορούν να βρούν και πόσοι κυκλοφορούν πραγματικά χωρίς ασφάλεια... Αν απλά θέλουν να μαζέψουν χρήματα δεν έχουν φυσικά κανένα λόγο να το κάνουν...

Χαρακτηριστικό αντίστοιχο παράδειγμα το χαράτσι για την ΕΡΤ...έχεις λογαριασμό ΔΕΗ...;πληρώνεις μια φορά...εξοχικό; άλλη μία...επαγγελματική στέγη...;ξανά... ΔΕΝ έχεις τηλεόραση καμία; στα @ρχίδι@ τους πληρώνεις κανονικά...δεν θέλεις να νοιώθεις βλάκας και την ψάχνεις πως να μην πληρώνεις τσάμπα...; ΓΑΜΑ ΤΑ με κεφαλαία γράμματα...(όποιος το έχει ψάξει καταλαβαίνει...).

Στην τελική αν κάνουν την κατάθεση/ανάληψη των πινακίδων θέμα 5άλεπτου ίσως να τους έκανα την χάρη και να κατέθετα πινακίδες...αλλά και εκεί η τακτική είναι ταλαιπωρία...όποιος δεν αντέχει/δεν έχει χρόνο ας πληρώσει...

spyrakos35
14/05/2012, 18:09
χμ....

"Οι αλλαγές ελαστικών, λαδιών και όλα τα άλλα απαραίτητα έξοδα (συναρτώμενα του χρόνου και όχι μόνο της χρήσης) για το rr και όλα τα λοιπά θα σου κοστίζουν κάτι παραπάνω βέβαια από τις ασφάλειες, αλλά ως γκόλντεν μπόϋ είναι σίγουρο ότι αυτά μπορείς και τα καλύπτεις άνετα και αδιαμαρτύρητα!!! Καλή επιτυχία!"
αν το παραπάνω δεν είναι ειρωνία και κουμάντο στην τσέπη του αλλουνού, εγώ πάω πάσο και επιπλέον σου ζητάω και συγνώμη (ετσι επειδή είμαι λαρτζ).....
αλλά το ξεπερνάω (είπαμε είμαι λαρτζ) έτσι και αλλιώς και δεν θα αναφερθώ ξανά σε αυτό.....

αν δεις παραπάνω έγραψα την άποψή μου οτι αν εφαρμοστεί το μέτρο το κακό θα είναι διπλό ή και τριπλό και εξήγησα το γιατί....

δεν είμαι σε καμμία περίπτωση κατά της ασφάλισης..... αντιθέτως υπέρ.... ειμαι κατά της υποχρεωτικής ασφάλισης εφόσον κάποιος επιλέξει την μη κατάθεση πινακίδων....

σημεία στα οποια είσαι λάθος
α. ασφάλιστρα δεν εισπράττει το κράτος αλλά εισπράττει φορο επί των συμβολαίων.... δες την ανάλυση του ασφαλιστηρίου σου
β. σε ότι αφορά στο "γ", με την αύξηση των ορίων ασφάλισης (ή αλλιώς ασφαλιζομενων ποσών) ακόμα και αν ισχύει ο ισχυρισμός σου (που στην οικονομική θεωρία ισχύει), στην πράξη ποτέ δε πρόκειται να δεις μείωση ασφαλίστρων....

τωρα, αν ο έλληνας ωχαδερφιστής ξερόλας κουτοπονηρίδης έχει μάθει να κυκλοφορεί ανασφάλιστος γιατί ποτέ κανείς δεν του έκοψε τον κώλο, ή αλλιώς γιατί το κράτος είναι ανίκανο να κάνει την δουλειά του, ε, ας μην το χρεωθώ ΚΑΙ αυτο.....

υγ.... δεν είμαι γκολντεν μπου μάτια μου.... παράδειγμα ήταν...... :wave2:

Shiatman
14/05/2012, 18:58
Eίναι φανερό, ότι το θέμα όσων επιχειρηματολογούν υπέρ της ασφάλισης όλων των οχημάτων που έχουμε στην κατοχή μας ΜΕ πινακίδες, είναι για να μην κυκλοφορεί κανείς ανασφάλιστος...νομιζω απλά λάθος σκέψη, μιας και όποιος δεν έχει/δεν θέλει, να πληρώσει θα κυλκοφορεί απικανακίδοτος και ανασφάλιστος ταυτόχρονα...
Άλλωστε είναι φανερό ότι το μέτρο δεν έχει να κάνει με την δική μας ασφάλεια αλλά είναι φοροεισπρακτικό...(να θυμήσω εδώ ότι οχήματα στρατιωτικά, σωμάτων ασφαλείας κτλ είναι ανασφάλιστα και καλύτερα να μην εμπλακείτε ΠΟΤΕ σε τροχαίο συμβάν με αυτά....γραμματείς και φαρισαίοι...)
Η ουσία λοιπόν είναι να είναι ασφαλισμένα όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν και όχι όσα απλά έχουν πινακίδα...Σωστά;
Πόσο απλό είναι λοιπόν να βρούμε αν τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΫΝ είναι ανασφάλιστα ή όχι...σχετικά εύκολο νομίζω...

Σύστηματα καταγραφής πινακίδων υπάρχουν και δεχόμαστε κλήσεις για υπερβαση ταχύτητας ή παραβίαση φωτεινού σηματοδότη...κτλ...Τοπόθέτηση λοιπόν σε διόδια αττική όδο, λιμάνια, κόμβους οδικούς κτλ....όπου αλλού απλά κλασσικά μπλόκα και το θεματάκι τελειώνει...
Ακόμα και αν η παραπάνω ίδέα μου είναι λίγο στο πόδι και όχι άκρως εμπεριστατωμένη , αποδεικνύει ότι αν θέλουν να βρουν αυτούς που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι και να πληρώσουν μπορούν...Άλλωστε με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο που θα κάνουν την αντιπαραβολή των στοιχείων για το πόσοι έχουν πινακίδα αλλά όχι ασφάλεια, μπορούν να βρούν και πόσοι κυκλοφορούν πραγματικά χωρίς ασφάλεια... Αν απλά θέλουν να μαζέψουν χρήματα δεν έχουν φυσικά κανένα λόγο να το κάνουν...

Χαρακτηριστικό αντίστοιχο παράδειγμα το χαράτσι για την ΕΡΤ...έχεις λογαριασμό ΔΕΗ...;πληρώνεις μια φορά...εξοχικό; άλλη μία...επαγγελματική στέγη...;ξανά... ΔΕΝ έχεις τηλεόραση καμία; στα @ρχίδι@ τους πληρώνεις κανονικά...δεν θέλεις να νοιώθεις βλάκας και την ψάχνεις πως να μην πληρώνεις τσάμπα...; ΓΑΜΑ ΤΑ με κεφαλαία γράμματα...(όποιος το έχει ψάξει καταλαβαίνει...).

Στην τελική αν κάνουν την κατάθεση/ανάληψη των πινακίδων θέμα 5άλεπτου ίσως να τους έκανα την χάρη και να κατέθετα πινακίδες...αλλά και εκεί η τακτική είναι ταλαιπωρία...όποιος δεν αντέχει/δεν έχει χρόνο ας πληρώσει...

+1.000.000 πέστα ρε φίλε...

έχει δίκιο ο Λούκι, τα μέσα υπάρχουν, αλλά όοοχι μην τα χρησιμοποιήσουμε για καλό, να καούν και τα χλωρά...

'Οταν ο θεός έστεινε δίκτυα και σέρβερς, στην Ελλάδα έψαχναν να βρούνε το φάκελο στο υπόγειο μέσω facebook.
Χαράτσι κι :priest:

kostaspetrou
14/05/2012, 19:11

Επειδή έχω εμπλακεί σε ατύχημα και ο άλλος ήταν ασφαλισμένος(ευτυχώς),σ'ενημερώνω ότι είσαι εντελώς λάθος...
Αν δεν ήταν ασφαλισμένος δε θα'παιρνα ποτέ πίσω τα λεφτά που'δωσα για εξοπλισμό,θεραπείες κλπ.
Πίστεψέ με ήταν πάρα πολλά.
Φαντάσου να πάθαινα κάτι χειρότερο...
Φαντάσου επίσης εσύ ή κάποιος δικός σου να'πεφτε θύμα τροχαίου από κάποιον ανασφάλιστο.
Τότε θα'λεγες τα ίδια;

Αν κάποιος κυκλοφορεί χωρίς ασφάλεια και πινακίδα,τότε εκτός από επικίνδυνος για τους άλλους είναι και κουτός,για να μην πω τίποτ'άλλο...

Ξυπνάτε παιδιά,άσχετα αν έχετε λεφτά ή σας φταίει το κράτος,οι άλλοι δε σας φταίνε σε τίποτα.

ΥΓ:Αυτό που λες για τα οχήματα των σωμάτων ασφαλείας δεν ισχύει.

BLiTzER
14/05/2012, 19:15
Επειδή έχω εμπλακεί σε ατύχημα και ο άλλος ήταν ασφαλισμένος(ευτυχώς),σ'ενημερώνω ότι είσαι εντελώς λάθος...
Αν δεν ήταν ασφαλισμένος δε θα'παιρνα ποτέ πίσω τα λεφτά που'δωσα για εξοπλισμό,θεραπείες κλπ.

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπε ο λουκιλούκης. Tον οποίο αγαπώ επισήμως σε αυτό το θρεντ, μετά το ποστ του.

kostaspetrou
14/05/2012, 19:26
Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπε ο λουκιλούκης. Tον οποίο αγαπώ επισήμως σε αυτό το θρεντ, μετά το ποστ του.
Πλάκα κάνεις,ναι;Είπε

μιας και όποιος δεν έχει/δεν θέλει, να πληρώσει θα κυλκοφορεί απικανακίδοτος και ανασφάλιστος ταυτόχρονα...
Άλλωστε είναι φανερό ότι το μέτρο δεν έχει να κάνει με την δική μας ασφάλεια αλλά είναι φοροεισπρακτικό...

Έχει ή δεν έχει σχέση με την ασφάλειά μας το να κυκλοφορεί κάποιος χύμα όπως περιγράφει;

Το ότι κάποιος κατ'επιλογή κάνει το έγκλημα να κυκλοφορεί έτσι δεν είναι μόνο κακό του κεφαλιού του,είναι και πιθανό κακό στα κεφάλια των άλλων αν προκαλέσει ατύχημα...
Διαφωνείς;

BLiTzER
14/05/2012, 19:28
Κανείς δε θέλει να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα. Το συζητάμε εδώ και 120 σελίδες και λέμε τα ίδια 3 πράγματα. Αυτό που είπε, βασικά, είναι ότι το μέτρο είναι καθαρά φοροεισπρακτικό και, φυσικά, θα είναι αναποτελεσματικό. Μάλιστα, πιθανότατα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα (και δύο φορές τον κίνδυνο για εμάς), καθώς όποιος κυκλοφορούσε ανασφάλιστος πριν, τώρα θα κυκλοφορεί ΚΑΙ ξεπινακίδωτος, αφού θα αναγκαστεί να τις καταθέσει.

kostaspetrou
14/05/2012, 19:33
Τότε θα τον τσιμπήσουν και θα τον σκίσουν,μπας και γλιτώσει κανένας μας.
Δε θα'ναι δύσκολο απ'τη στιγμή που δε θα'χει πινακίδα...

BLiTzER
14/05/2012, 19:36

Μα ΑΥΤΟ ακριβώς λέμε. Ότι πρότειναν το μέτρο επειδή είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να "τσιμπήσουν".

Όσο για το 2ο, μμμ, ναι :P

nikos_abel
14/05/2012, 19:38
Κοι και Κες. Ο νόμος είναι νόμος και ορίζεται από τους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, οι οποίοι ζυγίζουν το κοινό καλό και αποφασίζουν. Όποιος διαφωνεί
μπορεί στις επόμενες εκλογές να τους καταψηφίσει και να εκλέξει άλλους.

Μήπως κάτι τέτοιο σας φαίνεται αστείο;

kostaspetrou
14/05/2012, 19:44
Μα ΑΥΤΟ ακριβώς λέμε. Ότι πρότειναν το μέτρο επειδή είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να "τσιμπήσουν".

Όσο για το 2ο, μμμ, ναι :P
Ειν'απλό:απ'τη στιγμή που έχεις πινακίδες θα το'χεις ασφαλισμένο,σε καμμιά σοβαρή χώρα η αστυνομία δεν παίζει τη γάτα με το ποντίκι.
Ξέρεις γιατί;
Επειδή το ποντίκι ξέρει ότι αν κάνει τη μαλακία την έβαψε για τα καλά*,πόσο μάλλον να το συζητάνε σε forum.

Δεν είναι θέμα ανικανότητας,αλλά θέμα ηλιθιότητας δικιάς μας και μη σεβασμού προς τη ζωή και ακεραιότητα του συνανθρώπου που κυκλοφορεί στο δρόμο.

*Συμπεριλαμβάνει το 2ο ,αυτό το μμμ, ναι :P που λες...

kostaspetrou
14/05/2012, 19:45
Κοι και Κες. Ο νόμος είναι νόμος και ορίζεται από τους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, οι οποίοι ζυγίζουν το κοινό καλό και αποφασίζουν. Όποιος διαφωνεί
μπορεί στις επόμενες εκλογές να τους καταψηφίσει και να εκλέξει άλλους.

Μήπως κάτι τέτοιο σας φαίνεται αστείο;

Καθόλου!Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει,αυτός την διάλεξε.
Κατά τ'΄αλλα μας φταίει η αστυνομία που'ναι ανίκανη να ελέγξει...

BLiTzER
14/05/2012, 19:49
Δεν είναι θέμα ανικανότητας,αλλά θέμα ηλιθιότητας δικιάς μας και μη σεβασμού προς τη ζωή και ακεραιότητα του συνανθρώπου που κυκλοφορεί στο δρόμο.

Εγώ μαζί σου είμαι. Μακάρι να υπήρχε η παιδεία, ώστε να μη χρειαζόταν κανείς μπαμπούλας και καμιά τιμωρία.

Τα υπόλοιπα κράτη λειτουργούν επειδή λειτουργούν και οι μηχανισμοί τους. Μη μπούμε σε συγκρίσεις, θα γελάμε για πολλές σελίδες. Αν δεν υπήρχε έλεγχος κι εκεί, πάντως, τα ίδια σκατά θα ήταν. Απόδειξη οι καφρίλες των τουριστών οδηγών όταν έρχονται Ελλάδα.

THEOD
14/05/2012, 19:58

Την στιγμή που δεν μπορούν να "τσιμπήσουν και να σκίσουν" ούτε το 0,1 % αυτών που τώρα κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα καταφέρουν κάτι καλύτερο με αυτούς που θα κυκλοφορούν επιπλέον και απινακίδωτοι ?

spyrakos35
14/05/2012, 19:59
Την στιγμή που δεν μπορούν να "τσιμπήσουν και να σκίσουν" ούτε το 0,1 % αυτών που τώρα κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα καταφέρουν κάτι καλύτερο με αυτούς που θα κυκλοφορούν επιπλέον και απινακίδωτοι ?

γιατί όλα τα καγκουρέικα μπουρωμένα τδμ έχουν πινακίδες ίσως? :bawl:

kostaspetrou
14/05/2012, 20:10
Επειδή το να μην έχεις πινακίδα χτυπάει περισσότερο στο μάτι,απλά.

kostaspetrou
14/05/2012, 20:17
Εγώ μαζί σου είμαι. Μακάρι να υπήρχε η παιδεία, ώστε να μη χρειαζόταν κανείς μπαμπούλας και καμιά τιμωρία.

Τα υπόλοιπα κράτη λειτουργούν επειδή λειτουργούν και οι μηχανισμοί τους. Μη μπούμε σε συγκρίσεις, θα γελάμε για πολλές σελίδες. Αν δεν υπήρχε έλεγχος κι εκεί, πάντως, τα ίδια σκατά θα ήταν. Απόδειξη οι καφρίλες των τουριστών οδηγών όταν έρχονται Ελλάδα.
Αναιρείσαι:απ'τη μία λες(ΣΩΣΤΑ) ότι στα υπόλοιπα κράτη λειτουργούν οι μηχανισμοί τους(άρα και η παιδεία) απ'την άλλη λες (ΣΩΣΤΑ)ότι αν δεν υπήρχε έλεγχος κι εκεί,τα ίδια σκατά θα ήταν.

Οπότε φίλε μου σ' ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις τον κύριο λόγο έχει ο έλεγχος και ο φόβος της τιμωρίας,ακόμα και σε προοδευμένα κράτη όπου η παιδεία λειτουργεί.

Ίσως η οδήγηση είναι τόσο ωραία που κάνει τους περισσότερους να μην καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι,δεν ξέρω να πω με σιγουριά.

Πάντως αποδεικνύεται ότι τα κράτη που έχουν μικρό δείκτη ατυχημάτων έχουν τις πιο εξοντωτικές ποινές.Οπότε μάλλον ο οδηγός το σκέφτεται 10000 φορές πριν διανοηθεί να κάνει τη μαλακία.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα μάλλον...

Shiatman
14/05/2012, 20:35
Ειν'απλό:απ'τη στιγμή που έχεις πινακίδες θα το'χεις ασφαλισμένο,σε καμμιά σοβαρή χώρα η αστυνομία δεν παίζει τη γάτα με το ποντίκι.
Ξέρεις γιατί;
Επειδή το ποντίκι ξέρει ότι αν κάνει τη μαλακία την έβαψε για τα καλά*,πόσο μάλλον να το συζητάνε σε forum.

Καλά έλα να πάμε μια βόλτα στα χωριά της Αγγλίας και της Ουαλίας και ξαναμιλάμε...

Α και μιας και αναφερθήκατε σε άλλες χώρες, τουλάχιστον στη Βρετανία, που η ασφάλιση όλων των εγγεγραμένων οχημάτων έχει γίνει υποχρεωτική, σου δίνεται η δυνατότητα να να αναστέλεις τα τέλη κυκλοφορίας (και με επιστροφή χρημάτων !!) και απλά να τα ξαναγοράζεις όταν θέλεις να κυκλοφορήσεις. Α, και αυτό από το σπίτι με μέιλ ή γράμμα (όχι τρέχω και ξανατρέχω σε γραφεία).

Να πάρουν και οι ασφαλιστικές, να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο από ανασφάλιστους αλλά να μην φρικάρουμε τον κοσμάκη...

Α και για δημόσιους λειτουργούς.... (δεν ξέρω αν έχουμε κανέναν εδώ μέσα :a13:):
ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ DESIGN- COPY AND IMPROVE

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/Motorinsurance/DG_186696
http://www.direct.gov.uk/en/motoring/owningavehicle/untaxedvehicle/dg_069727

kostaspetrou
14/05/2012, 20:41
Καλά έλα να πάμε μια βόλτα στα χωριά της Αγγλίας και της Ουαλίας και ξαναμιλάμε...
Μέσα!
Ψήνεσαι στο καπάκι να πάμε μια βόλτα στα δικά μας χωριά;Ειδικά στα νησιά και στα ορεινά...
Τι λες,μας παίρνει μια τέτοια σύγκριση ή θα κλαίμε με τα ρεζιλίκια μας;

chr1s_86
14/05/2012, 20:44
σου δίνεται η δυνατότητα να να αναστέλεις τα τέλη κυκλοφορίας (και με επιστροφή χρημάτων !!) και απλά να τα ξαναγοράζεις όταν θέλεις να κυκλοφορήσεις. Α, και αυτό από το σπίτι με μέιλ ή γράμμα (όχι τρέχω και ξανατρέχω σε γραφεία)

Έτσι μάλιστα :a013:

Shiatman
14/05/2012, 20:46
Έχει πολλά καγγουρώ εδώ, στα λέω γιατί τα έχω ζήσει. Να φανταστείς που όταν είχα τρακάρει (δικό μου λάθος) με τη μηχανή σε πολυσύχναστη μοτοσυκλετιστική διαδρομή οι άνθρωποι με ευχαριστούσαν γιατί είχα ασφάλεια και ήμουν καθόλα νόμιμος γιατί θα μπορούσαν να αποζημιωθούν χωρίς μλεξίματα!!

fkol k4
14/05/2012, 20:59
Ερώτηση:

Ας πούμε πως όλο αυτό το δεχόμαστε.
Ας πούμε επίσης πως κάποιος έχει σκοπό να κινεί το μηχανάκι μόνο το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα κρυώνει. Οπότε, καταθέτει πινακίδες Οκτώβρη με σκοπό να τις ξαναπάρει Απρίλη μαζί με την ασφάλεια.
- Τα τέλη κυκλοφορίας μπορείς να τα πληρώσεις χωρίς πινακίδες, ή πρέπει να τις πάρεις για κάποιο διάστημα πίσω και να τις ξανακαταθέσεις;
- Αν θα πρέπει να τις πάρεις, θα πρέπει να πληρώσεις και την ασφάλεια (οπότε ποιο το νόημα να τις καταθέσεις εξαρχής);
- Πόσα μεροκάματα στο πήγαινε έλα των πινακίδων πρέπει να χάνει κάποιος που αναγκάζεται να μην ασφαλίζει το όχημα για οικονομικούς λόγους;
- Είσαστε σίγουροι πως όσοι ντε και καλά θα κυκλοφορούν ανασφάλιστοι δεν θα έχουν και μια «μαϊμουδιάρικη» πινακίδα επάνω, έτσι για το ξεκάρφωμα;

kostaspetrou
14/05/2012, 21:50
@Shiatman:καγκουρώ υπάρχουν παντού.Ας μη μετρήσουμε όμως ποιά απ'τις δυο χώρες έχει τα περισσότερα καγκουρώ αναλογικά με τον πληθυσμό της,το ξέρεις ότι δε μας παίρνει,ναι;

@fkol4:
- Τα τέλη κυκλοφορίας μπορείς να τα πληρώσεις χωρίς πινακίδες, ή πρέπει να τις πάρεις για κάποιο διάστημα πίσω και να τις ξανακαταθέσεις;
Δε γίνεται να πληρώσεις τέλη χωρίς πινακίδες.
- Αν θα πρέπει να τις πάρεις, θα πρέπει να πληρώσεις και την ασφάλεια (οπότε ποιο το νόημα να τις καταθέσεις εξαρχής);
Πρέπει να πληρώσεις ασφάλεια.Το νόημα να τις καταθέσεις είναι ότι θα πληρώσεις μειωμένη ασφάλεια γιατί γλιτώνεις κάποιους μήνες.
- Πόσα μεροκάματα στο πήγαινε έλα των πινακίδων πρέπει να χάνει κάποιος που αναγκάζεται να μην ασφαλίζει το όχημα για οικονομικούς λόγους;
Άστα να πάνε,στο τέλος θα σου'ρθει η μία ή άλλη με το να το ασφαλίζεις για όλο το χρόνο χωρίς να'χεις τρεξίματα.
- Είσαστε σίγουροι πως όσοι ντε και καλά θα κυκλοφορούν ανασφάλιστοι δεν θα έχουν και μια «μαϊμουδιάρικη» πινακίδα επάνω, έτσι για το ξεκάρφωμα;
Σίγουρος δεν είσαι,απλά είναι πολύ χοντρό(πλαστογραφία0αυτό που λες,δε νομίζω να'ναι πολλοί αυτοί που θα το κάνουν.
Αν πάλι τιμωρήσουν παραδειγματικά τον πρώτο που θα κάνει τέτοια μαλακία οι άλλοι θα στρώσουν.

Shiatman
14/05/2012, 21:55
@Shiatman:καγκουρώ υπάρχουν παντού.Ας μη μετρήσουμε όμως ποιά απ'τις δυο χώρες έχει τα περισσότερα καγκουρώ αναλογικά με τον πληθυσμό της,το ξέρεις ότι δε μας παίρνει,ναι;

It is estimated that around 1.4m UK motorists drive uninsured. These drivers cost the UK about £500m a year – adding an extra £30 a car to each insurance policy, according to Biba. The police currently seize about 500 uninsured vehicles every day.

πηγή: http://www.guardian.co.uk/money/2011/jan/12/motorists-register-uninsured-car

για αναλογικά πρέπει να το ψάξουμε...κι έχω εξετάσεις αύριο.

McTalas
φφφφφφφφφφφ!!!

οι μισοι που γραφετε εδω μεσα, εχετε διαβασει τι γραφετε???

ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λεει πως πρεπει να κυκλοφορει ενα οχημα ανασφαλιστο, το ξεκαθαρισαμε αυτο ή οχι?

οποτε σταματιστε να αναφερεστε στην κυκλοφορια ανασφαλιστου οχηματος!
ενα οχημα που δεν ειναι ασφαλισμενο ΔΕΝ κυκλοφορει το θεμα αυτο δεν διαπραγματευεται τελεια και παυλα.
(ξυπνισε ο μικρος επιστρεφω σε λιγο...)

LOUKILOUK
Φαντάσου επίσης εσύ ή κάποιος δικός σου να'πεφτε θύμα τροχαίου από κάποιον ανασφάλιστο.
Τότε θα'λεγες τα ίδια;

Αν κάποιος κυκλοφορεί χωρίς ασφάλεια και πινακίδα,τότε εκτός από επικίνδυνος για τους άλλους είναι και κουτός,για να μην πω τίποτ'άλλο...

Ξυπνάτε παιδιά,άσχετα αν έχετε λεφτά ή σας φταίει το κράτος,οι άλλοι δε σας φταίνε σε τίποτα.

ΥΓ:Αυτό που λες για τα οχήματα των σωμάτων ασφαλείας δεν ισχύει.

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ αυτά που γράφω και πες μου που με νηφαλιώτητα αν φαίνετε να διαφωνώ σε κάτι από όσα λες...
Πιστεψέ με σε τίποτε...μην μπερδεύεις αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν, και απλά στα περιγράφω, με αυτά που πιστευω ότι πρεπει να γίνουν...Επαναλαμβάνω συνοπτικά την ουσία του θέματος
ΌΛΟΙ όσοι κυκλοφορούν πρέπει να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματα που κυκλοφορούν"
Διαφωνεί κανείς; αυτό νομίζω θέλουμε ΟΛΟΙ και το θέμα στο οποίο διαφωνούμε είναι πως θα το πετύχουμε...
Κάποιοι, αναμεσά τους και εγώ, πιστεύουν ότι είναι ευκολο για το κράτος να επιβάλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ασφαλιστούν όσα οχήματα κυκλοφορούν στον δρόμο και όχι απλά όλα όσα έχουν πινακίδα αλλά είναι ανενεργά να πληρώσουν κερατιάτικα...
Κάποιοι άλλοι, όπως εσύ,επιθυμούν να πληρωθούν τα "κερατιάτικα" γιατί πιστεύουν ότι έτσι μόνο θα ασφαλιστούν όλοι...
Ελπίζω να συννενοηθήκαμε αυτή την φορά γιατί εγώ δεν τα ξαναγράφω...απλούστερα δεν γίνετε...Αν πάλι κάποιοι δεν διαβάζουν ή γουστάρουν να πετάνε την μπάλα στην κερκίδα τι να πω...
Προχωρώ παρακάτω και λέω ξανά ότι λύση στην ασφάλιση των κινούμενων οχημάτων υπάρχει (δεν την ξαναγράφω...!!!!)και δεν είναι το "κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα" αλλά στοχευμένη επιβολή ασφάλισης σε ΟΛΑ οσα κυκλοφορουν...
Το θεωρώ και εφικτό και δίκαιο σε αντίθεση με το φορομπηχτικό "πληρώνουν ΟΛΟΙ τα ΠΑΝΤΑ", και για ένα χρόνο νταβατζιλίκι χωρίς άλλη δυνατότητα...
Τέλος σχετικά με τα οχήματα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας αν ξέρεις κάτι διαφορετικό διαφωτισέ μας σε παρακαλώ αν έχει αλλάξει κάτι (υπήρξα στον στρατό και γνωρίζω...)

Αυτά από μένα, ελπίζω να έγινα κατανοητός, ποιο λιανά δεν γίνετε...
Την αγάπη μου την αδερφική ή μαλλον συναδερφική καλυτερα... στον χορχόδειλο...χαχχαχ και την εκτιμησή μου ξανά στον Shiatman, σαπίλα και fkol k4 κυρίως για τον τρόπο και όχι απλά την άποψη...

υ.γ. Υπήρξα πάντοτε ασφαλισμένος, έχω εμπλακεί σε ατυχήματα, δυστυχώς, και έχω εμπειρία...αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε και το οποίο εστιάζει στο ΠΩΣ και όχι στο ΑΝ, θα ασφαλιστούν όσοι πρεπει να σφαλιστούν... :wave2:

kostaspetrou
14/05/2012, 22:28
It is estimated that around 1.4m UK motorists drive uninsured. These drivers cost the UK about £500m a year – adding an extra £30 a car to each insurance policy, according to Biba. The police currently seize about 500 uninsured vehicles every day.

πηγή: http://www.guardian.co.uk/money/2011/jan/12/motorists-register-uninsured-car

για αναλογικά πρέπει να το ψάξουμε...κι έχω εξετάσεις αύριο.

Στο'λεγα πως δε μας παίρνει:
UK:1,4 εκατομμύρια σε πληθυσμό 62+ εκατομμύρια πληθυσμό
Eλλάδα:σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 11 εκατομμύρια πληθυσμό.

Δε χρειάζεται πολύ ψάξιμο.
Έχουμε σχεδόν τα ίδια ανασφάλιστα με μια χώρα 6 φορές τον πληθυσμό μας!

ΥΓ:Μη μου πεις ότι δεν έβαλααριθμό οχημάων αλλά κατοίκων,το ξέρω.Δεν πιστεύω να διαφωνείς ότι τα οχήματα στο γιου κέι είναι ΠΟΛΥ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απ'την Ελλάδα!

kostaspetrou
14/05/2012, 22:37
Προχωρώ παρακάτω και λέω ξανά ότι λύση στην ασφάλιση των κινούμενων οχημάτων υπάρχει (δεν την ξαναγράφω...!!!!)και δεν είναι το "κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα" αλλά στοχευμένη επιβολή ασφάλισης σε ΟΛΑ οσα κυκλοφορουν...
Το θεωρώ και εφικτό και δίκαιο σε αντίθεση με το φορομπηχτικό "πληρώνουν ΟΛΟΙ τα ΠΑΝΤΑ", και για ένα χρόνο νταβατζιλίκι χωρίς άλλη δυνατότητα...

Αν η αστυνομία ξεκινά να κάνει εξακρίβωση(γιατί μόνο έτσι μπορείς να'σαι 100% σίγουρος) ΣΕ ΟΛΑ τα οχήματα που κυκλοφορούν τότε θα χρειαστεί να έχουμε(άρα πληρώνουμε) 5-6 αστυνομίες που θ'ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο μ'αυτό(αν θέλουμε αυτή η διαδικασία να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα)!
Μάλιστα θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Σκεφτείτε ρε παιδιά πρακτικά,ο ρόλος της αστυνομίας δεν πρέπει να εξαντλείται στο να κυνηγάει τ'ανασφάλιστα επειδή μερικοί έχουν τη νοοτροπία "εγώ θα την κάνω τη μαλακία και άμα μπορέσεις πιάσε με".
Ούτε θέλουμε η αστυνομία ν'ασχολείται μόνο μ'αυτά.

ΥΓ:Δεν είμαι αστυνομικός.

Shiatman
14/05/2012, 22:43

ΥΓ:Μη μου πεις ότι δεν έβαλααριθμό οχημάων αλλά κατοίκων,το ξέρω.Δεν πιστεύω να διαφωνείς ότι τα οχήματα στο γιου κέι είναι ΠΟΛΥ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απ'την Ελλάδα!

Σωστός :a013:

Επί του θέματος, ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανασφάλιστα στο δρόμο, αλλά να δίνεται και διευκόλυνση στον πολίτη. To protect and to serve :)

LOUKILOUK
14/05/2012, 22:45

Πραγματικά άσχετο με το θέμα μας όπως έχω πει, όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι...
Παρόλαυτά το συμπέρασμα είναι και πάλι ότι δεν διαβάζεις..., μιλάει για μοτοσυκλετιστές αποκλειστικά και εσύ για όλα τα ανασφάλιστα δικυκλα και τετράτροχα...και σίγουρα στο γιου κέι (που τυνχάνει να βρίσκομαι...) οι μηχανές είναι λίγες...
Anyway...
Ελπίζω κάποια στιγμή να απαντήσεις και επί του θέματος...

LOUKILOUK
14/05/2012, 22:52
Λιγο παραπάνω λες "Οπότε φίλε μου σ' ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις τον κύριο λόγο έχει ο έλεγχος και ο φόβος της τιμωρίας,ακόμα και σε προοδευμένα κράτη όπου η παιδεία λειτουργεί.

Ίσως η οδήγηση είναι τόσο ωραία που κάνει τους περισσότερους να μην καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι,δεν ξέρω να πω με σιγουριά.

Πάντως αποδεικνύεται ότι τα κράτη που έχουν μικρό δείκτη ατυχημάτων έχουν τις πιο εξοντωτικές ποινές.Οπότε μάλλον ο οδηγός το σκέφτεται 10000 φορές πριν διανοηθεί να κάνει τη μαλακία.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα μάλλον...[/QUOTE]"

Έχεις απαντήσει μόνος σου στο ερώτημά σου και θα συμπληρώσω ή μαλλον διορθώσω, ότι δεν είναι τόσο το εξοντωτικό της ποινής αλλά κυριώς η αυστηρή και ανεξέρετη επιβολή της...καμία διάκριση σε βαθμό βλακείας καμιά φορά...
Η συνέπεια δηλαδή είναι που μετράει και όχι η αυστηρότητα κυρίως...
Επίσης έχω γράψει για κάμερες που έτσι και αλλιώς υπάρχουν σχεδόν πάντού πλέον...
Απλά πραγματάκια...
Στο θέμα μας...θα δώσεις καμιά γνώμη/άποψη αιτιολογημένη;

Shiatman
14/05/2012, 22:54
σίγουρα στο γιου κέι (που τυνχάνει να βρίσκομαι...) οι μηχανές είναι λίγες...

Spam, αλλά που είσαι Λούκι Λούκ;

Οι μηχανές δεν είναι καθόλου λίγες, απλά οι φλώροι τις έχουν στα γκαράζ και βγαίνουν όταν δεν βρέχει.

BLiTzER
14/05/2012, 23:04
Αναιρείσαι:απ'τη μία λες(ΣΩΣΤΑ) ότι στα υπόλοιπα κράτη λειτουργούν οι μηχανισμοί τους(άρα και η παιδεία) απ'την άλλη λες (ΣΩΣΤΑ)ότι αν δεν υπήρχε έλεγχος κι εκεί,τα ίδια σκατά θα ήταν.

Οπότε φίλε μου σ' ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις τον κύριο λόγο έχει ο έλεγχος και ο φόβος της τιμωρίας,ακόμα και σε προοδευμένα κράτη όπου η παιδεία λειτουργεί.

Αυτό ακριβώς.

Και, όχι, δεν αυτοαναιρούμαι. Είπα "μακάρι" στην πρώτη πρόταση. Αλλά, δυστυχώς, αυτό δε θα συμβεί ποτέ γιατί είμαστε άνθρωποι και είμαστε κάφροι. Γι'αυτό εξάλλου υπάρχει η αστυνομία. Απλά εδώ δεν υπάρχει ίχνος παιδείας ή κρατικού ελέγχου, οπότε τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα από τον υπόλοιπο κόσμο :P

kostaspetrou
14/05/2012, 23:14
Πραγματικά άσχετο με το θέμα μας όπως έχω πει, όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι...
Παρόλαυτά το συμπέρασμα είναι και πάλι ότι δεν διαβάζεις..., μιλάει για μοτοσυκλετιστές αποκλειστικά και εσύ για όλα τα ανασφάλιστα δικυκλα και τετράτροχα...και σίγουρα στο γιου κέι (που τυνχάνει να βρίσκομαι...) οι μηχανές είναι λίγες...
Anyway...
Ελπίζω κάποια στιγμή να απαντήσεις και επί του θέματος...
Εσύ δε διαβάζεις:το θρεντ λέει σαφάρι γι'ανασφάλιστα ΟΧΗΜΑΤΑ!
Λέει ότι υπολογίζονται σε σχεδόν 1 εκατομμύριο ΟΧΗΜΑΤΑ,δε λέει 1 εκατομμύριο μηχανές!

kostaspetrou
14/05/2012, 23:21
Λιγο παραπάνω λες
"Οπότε φίλε μου σ' ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις τον κύριο λόγο έχει ο έλεγχος και ο φόβος της τιμωρίας,ακόμα και σε προοδευμένα κράτη όπου η παιδεία λειτουργεί.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα μάλλον..."

Έχεις απαντήσει μόνος σου στο ερώτημά σου και θα συμπληρώσω ή μαλλον διορθώσω, ότι δεν είναι τόσο το εξοντωτικό της ποινής αλλά κυριώς η αυστηρή και ανεξέρετη επιβολή της...καμία διάκριση σε βαθμό βλακείας καμιά φορά...
Η συνέπεια δηλαδή είναι που μετράει και όχι η αυστηρότητα κυρίως...
Επίσης έχω γράψει για κάμερες που έτσι και αλλιώς υπάρχουν σχεδόν πάντού πλέον...
Απλά πραγματάκια...

Όχι,δεν είναι η συνέπεια αλλά το εξοντωτικό της ποινής.
Δηλαδή,αν για παράβαση κόκκινου το πρόστιμο είναι 1 € και ξέρει κάποιος ότι δε θα γλιτώσει ΠΟΤΕ(άρα συνέπεια 100%),τότε χέστηκε και να το παραβιάσει 100 φορές το χρόνο,100€ για 100 παραβάσεις σιγά το ποσό.
Αν όμως ξέρει ότι η ποινή είναι,αφαίρεση διπλώματος για 3 μήνες με ταυτόχρονη παρακράτηση του οχήματος και 150 ώρες κοινωνική εργασία, δε θα το κάνει και ας ξέρει ότι κατά 90%(άρα συνέπεια 10%) θα γλιτώσει.
Ξέρεις γιατί δε θα το κάνει;
Γιατί αν πέσει σ'αυτό το ρημάδι 10%(που δεν είναι εντελώς απίθανο) το αγγούρι που θα φάει θα τσούξει 1000 φορές περισσότερο απ'τα 100€ για 100 παραβάσεις.

Οπότε δε σκέφτεται τη συνέπεια της εφαρμογής,αλλά το αγγούρι(το εξοντωτική που λέμε) της.

kostaspetrou
14/05/2012, 23:40
Κοίτα ποστ #263

LOUKILOUK
15/05/2012, 00:13
Εσύ δε διαβάζεις:το θρεντ λέει σαφάρι γι'ανασφάλιστα ΟΧΗΜΑΤΑ!
Λέει ότι υπολογίζονται σε σχεδόν 1 εκατομμύριο ΟΧΗΜΑΤΑ,δε λέει 1 εκατομμύριο μηχανές!

Αν ΔΙΑΒΑΖΕΣ ξαναλέω, θα έβλεπες ότι αναφέρομαι στο αγγλικό άρθρο που μιλαει για μοτοσυκλετιστές αποκλειστικά...άρα ξαναδές τα νούμερα σε παρακαλώ μπας και νοιώσεις τι λεμε εδώ χάμω...
Σχετικά με την νομοθεσία, αν αυστηροί νόμοι μένουν ανεφάρμοστοι όπως Ελλάντα με βίσμα, γνωριμία, γλύψιμο και πουλημένη δικαιωσύνη, δουλειά δεν γίνεται...
Εδώ γιου κέι, ας πούμε με μια κάμερα σε καθε φανάρι κανείς δεν περνάει με κόκκινο ούτε παέι πανω από 50χλμ την ώρα...αν σε τσιμπήσουν πληρώνεις στάνταρ, παρακάλια γνωριμίες βίσματα δεν έχει...στην Αυστρία για υπέρβαση ορίου ταχύτητας (όχι ξεκόλιασμα...πήγαινα με 89 αντί για 70...) πλήρωσα 25ευρώ, κύριος ο δικός σου μετά....εξοντωτικό δεν το λες...μυαλό έβαλα αμέσως μόλις μου βγήκαν τα 25 από την τσέπη...
Τέλος και τελιώνω και την κουβέντα μας Κώστα διαβάζω ξανά και ξανά το 263...έχω απαντήσει...έχεις απαντήσει και εσύ όπως σου παρέθεσα αλλά άκρη δεν βγάζω... ίσως να είμαι εγώ ο χαζός...για αυτό θα κάτσω στην άκρη... ευχαριστώ που με ανεχτήκατε...:wave2:

υ.γ. Ρε Κώστα μπας και είσαι ασφαληστής;....(δεν το έφραψα λάθος...χιχιιχι):bawl:

. και -

kostaspetrou
15/05/2012, 00:27
Αν ΔΙΑΒΑΖΕΣ ξαναλέω, θα έβλεπες ότι αναφέρομαι στο αγγλικό άρθρο που μιλαει για μοτοσυκλετιστές αποκλειστικά...άρα ξαναδές τα νούμερα σε παρακαλώ μπας και νοιώσεις τι λεμε εδώ χάμω...
-
Μας περνάς για χαζούς ή κατάλαβες τι πατάτα έκανες και πας να τα γυρίσεις;
α)Αν αναφέρεσαι στ'αγγλικό άθρο είσαι λάθος
Το άρθρο λέει motorists.
Motorist είναι αυτός που κινεί οποιοδήποτε όχημα,όχι μόνο μηχανή!
Δε μιλάει για μοτοσυκλετιστές αποκλειστικά
β)Αν αναφέρεσαι στο θρεντ,λέει για ΟΧΗΜΑΤΑ,όχι μόνο για μηχανές,οπότε ξανά λάθος είσαι.

Οπότε εσύ δε διαβάζεις.

Εδώ γιου κέι, ας πούμε με μια κάμερα σε καθε φανάρι κανείς δεν περνάει με κόκκινο ούτε παέι πανω από 50χλμ την ώρα...αν σε τσιμπήσουν πληρώνεις στάνταρ, παρακάλια γνωριμίες βίσματα δεν έχει...στην Αυστρία για υπέρβαση ορίου ταχύτητας (όχι ξεκόλιασμα...πήγαινα με 89 αντί για 70...) πλήρωσα 25ευρώ, κύριος ο δικός σου μετά....εξοντωτικό δεν το λες...μυαλό έβαλα αμέσως μόλις μου βγήκαν τα 25 από την τσέπη...
Μην ξεφεύγεις,βάλε μια σοβαρότερη παράβαση όπως το κόκκινο ή οδήγηση ενώ έχεις πιεί αλκοόλ και όχι το να πηγαίνεις 89 με όριο 70.
Εκεί να δεις εξόντωση.
Για να μη βάλω και το τι γίνεται στη Γερμανία.

Τέλος και τελιώνω και την κουβέντα μας Κώστα διαβάζω ξανά και ξανά το 263...έχω απαντήσει...έχεις απαντήσει και εσύ όπως σου παρέθεσα αλλά άκρη δεν βγάζω... ίσως να είμαι εγώ ο χαζός...για αυτό θα κάτσω στην άκρη... ευχαριστώ που με ανεχτήκατε...:wave2:

υ.γ. Ρε Κώστα μπας και είσαι ασφαληστής;....(δεν το έφραψα λάθος...χιχιιχι):bawl:

. και -
Ασφαλιστής δεν είμαι,ούτε ασφαληστής.
Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις αλλά διάβασε καλά τι λέει ο άλλος .
ΥΓ:Τώρα πως γίνεται να'σαι στην Αγγλία και να νομίζεις ότι το motorist(που λέει το άρθρο) αναφέρεται αποκλειστικά σε μοτοσυκλέτες είναι απορίας άξιο...Ένας που'χει lower το ξέρει!
ΥΓ2:Αφού βλέπεις ότι έκανες λάθος λόγω αδιαβασιάς γιατί να εκτίθεσαι;

MikeG
15/05/2012, 00:29
Cool μερικοί μερικοί.....

LOUKILOUK
15/05/2012, 01:08
Μας περνάς για χαζούς ή κατάλαβες τι πατάτα έκανες και πας να τα γυρίσεις;
α)Αν αναφέρεσαι στ'αγγλικό άθρο είσαι λάθος
Το άρθρο λέει motorists.
Motorist είναι αυτός που κινεί οποιοδήποτε όχημα,όχι μόνο μηχανή!
Δε μιλάει για μοτοσυκλετιστές αποκλειστικά
β)Αν αναφέρεσαι στο θρεντ,λέει για ΟΧΗΜΑΤΑ,όχι μόνο για μηχανές,οπότε ξανά λάθος είσαι.

Οπότε εσύ δε διαβάζεις.

Μην ξεφεύγεις,βάλε μια σοβαρότερη παράβαση όπως το κόκκινο ή οδήγηση ενώ έχεις πιεί αλκοόλ και όχι το να πηγαίνεις 89 με όριο 70.
Εκεί να δεις εξόντωση.
Για να μη βάλω και το τι γίνεται στη Γερμανία.

Ασφαλιστής δεν είμαι,ούτε ασφαληστής.
Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις αλλά διάβασε καλά τι λέει ο άλλος .
ΥΓ:Τώρα πως γίνεται να'σαι στην Αγγλία και να νομίζεις ότι το motorist(που λέει το άρθρο) αναφέρεται αποκλειστικά σε μοτοσυκλέτες είναι απορίας άξιο...Ένας που'χει lower το ξέρει!
ΥΓ2:Αφού βλέπεις ότι έκανες λάθος λόγω αδιαβασιάς γιατί να εκτίθεσαι;

Το λάθος μου το παραδέχομαι...διάβασα εκ παραδρομής mororcyclists...Άκυρο το σχολιό μου για το συγκεκριμένο ...
Κατά τα άλλα ...όπως ξανάπα...απλά διαφωνούμε...ή μπορεί να λεμε και τα ίδια σε κάποια σημεία και να μην το έχουμε καταλάβει...
Παρακαλώ μην το συνεχίσουμε οι δυο μας, νομίζω το εξαντλήσαμε...και φυσικά θα έχεις τον τελευταίο λόγο...:wave2:

Sapadak
28/07/2012, 15:56
Το ακουσα πριν απο λιγο και ψαχνοντας το νετ ειδα οτι ειναι "μπαγιατικη" η ειδηση

Πείτε αλεύρι … η εποπτική ασφαλιστική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος σας γυρεύει!! Όσοι από εσάς ανήκετε στο ένα εκατομμύριο των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα. .προετοιμαστείτε, γιατί σε λίγες ημέρες κάτω από την πόρτα σας θα βρείτε τα σχετικά ειδοποιητήρια, σύμφωνα με τα οποία θα πρέπει να καταβάλετε 250 ευρώ έκαστος!

Και τα πρόστιμα δεν τελειώνουν εδώ, αφού το σχέδιο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος για τις Ασφαλιστικές πέραν της πρώτης ειδοποίησης με το πρόστιμο των 250 ευρώ για κάθε παραβάτη έχει και συνέχεια …Συγκεκριμένα, όσοι από τους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν προσκομίζουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός μέσα σε 10 έως 20 ημέρες τότε … εκτός από το δεύτερο πρόστιμο των 500 ευρώ, θα αφαιρείται η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας!

Πάρα ταύτα.. τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου, ενώ εξέφρασαν και τις έντονες αμφιβολίες τους για την αποστολή express των προστίμων σε 1 εκατ. κατόχους οχημάτων μέσα σε 20 ημέρες.

Το σίγουρο είναι ότι οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως ακόμη και αν έχουν καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας,, τα οχήματά βάσει νόμου πρέπει να είναι ασφαλισμένα ακόμη και αν τα έχουν παρκαρισμένα στα γκαράζ τους !! Εξαιρούνται ναυτικοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες.

Από τα 2 εκατ. ανασφάλιστα αυτοκίνητα τα 750.000 είναι κρατικά!

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα τα 700.000 αφορούν κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα στελέχη της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αν τα στοιχεία της εποπτικής αρχής βγουν αληθινά, τότε το 50% των ανασφάλιστων οχημάτων είναι κρατικά!!!!

Αλλάζει το σύστημα προμήθειας των Τελών Κυκλοφορίας

Με το νέο σύστημα όσοι μεταβαίνουν στην εφορία, θα πρέπει εκτός από την φορολογική τους δήλωση να έχουν και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους, ώστε οι υπάλληλοι να μην χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν πρόκειται για καινούριο. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα γλυτώσουν από το μαρτύριο της ουράς, αφού θα μπορούν να καταβάλλουν τα Τέλη τους είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Από δω και στο εξής, δυστυχώς για κάποιους… δεν θα μπορεί να υπάρχει «νοθεία» στο τίμημα Τελών του κάθε οχήματος και οι επιτήδειοι δεν θα μπορούν να κολλάνε το σήμα ενός οχήματος 1.000 κυβικών σε ένα χλιδάτο, πανάκριβο αυτοκίνητομε κινητήρα 4 ή 5 λίτρων!

Στην περίπτωση δε που τολμήσει ο κάτοχος κάποιου ΙΧ να δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματός του, τότε η εφορία απλώς θα μπλοκάρει την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης...

georgio
28/07/2012, 17:24
Το ακουσα πριν απο λιγο και ψαχνοντας το νετ ειδα οτι ειναι "μπαγιατικη" η ειδηση

[...]τα οχήματά βάσει νόμου πρέπει να είναι ασφαλισμένα ακόμη και αν τα έχουν παρκαρισμένα στα γκαράζ τους[...]

Να μας λέγανε και ποιος είναι αυτός ο νόμος...

Υ.Γ.: το "σαφάρι" έχει ξεκινήσει τρεισήμισι μήνες τώρα και ακόμα δεν έχουμε πιάσει ούτε σκατζόχοιρο. Εκτός και αν ρίχουμε άδεια να πιάσουμε γεμάτα... τι έγινε με το εκατομμύριο των ανασφάλιστων, μειώθηκε καθόλου, πήγε κανένας να ασφαλίσει το όχημα του ή να καταθέσει πινακίδες υπό το φόβο του προστίμου; :cool:

zephyr1
28/07/2012, 20:10
Εγω παντως την εχω πατησει σαν το theod,πληρωσα τελη και στην πορεια που ηρθε η ασφαλεια,δεν ειχα και επειδη δεν τη κυκλοφορουσα ,τ'αφησα.

Βεβαια δενμπορω να κρυψω οτι μια μερα που μεινανε ολα τα οχηματα μου ,πηγα να το παρω αλλα με προδωσε η μπαταρια.Οποτε αφου ετσι το θελουν και ουσιαστικα μονο καταθετοντας της πινακηδες αποδυκνειω οτι δεν το κυκλοφορω ,θα παω να της καταθεσω.

viper1
21/08/2012, 21:54
Τι λε ρε κοπελιά.. & εμείς που κάνουμε enduro?

βαλτε και λιγο λασπη στην πινακιδα

thanos_s
22/08/2012, 00:06
Αναρτηθηκε στο zougla.gr η ειδηση...
http://www.zougla.gr/greece/article/erxete-ilektronikos-elegxos-kikloforias-anasfaliston-oximaton

Θα φαει η μυγα σιδερο τον ερχομενο χειμωνα....

MG-KTiNoS
22/08/2012, 07:40
ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ Τ ....

Μόλις σκάσουν οι πρώτες 500000 πινακίδες επιστροφή τα ξαναλέμε...
Μλκς...

kiloMeater
22/08/2012, 07:56
κατεθεσε εσυ τη δικη σου και μη σκας... θα την παλεψουμε εμεις

MG-KTiNoS
22/08/2012, 08:03
καλό αγώνα να χετε...

yiannis172
29/08/2012, 01:26
Aυτο που δεν διευκρινιζουν ειναι η προθεσμια που εχεις να το ασφαλισεις απο την στιγμη που ληγει η ασφαλεια σου,ωστε να μην φας προστιμο.Ξερει κανενας τι ακριβως παιζει εδω;

Johnny_Nik
29/08/2012, 05:36
edit. Τώρα είδα ότι έλεγες για την προθεσμία αφού λήξει η ασφάλεια.

Φαντάζομαι ότι εάν είσαι σταθερός σε μια ασφαλιστική τότε θα είσαι καλυμμένος αφού με τη λήξη έχει εκδοθεί το επόμενο ασφαλιστήριο και είσαι ουσιαστικά "ασφαλισμένος" για ένα μήνα και μέχρι να πληρώσεις. Αν θες να αλλάξεις ασφαλιστική δεν ξέρω τι παίζει. Φαντάζομαι όμως ότι ΑΝ ποτε ίσχύσει αυτό το μέτρο τότε δεν θα γίνεται συνέχεια έλεγχος. ΓΙα καμιά φορά το χρόνο το κόβω. Άντε δύο.

Μόλις είδα στην τηλεόραση ότι έρχεται φόρος και για το οχήματα σε ακινησία για τα οποία έχουν καταθέσει πινακίδες οι ιδιοκτήτες... Άρα ούτε με κατάθεση πινακίδων δεν θα γλυτώσεις!!!! (δεν πάμε καθόλου καλααα)

Το βρήκα και όνλαιν:

http://www.moneypost.gr/77475/%CE%88%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82%E2%80%A6-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%99%CE%A7

MG-KTiNoS
29/08/2012, 08:12
Έχει πολύ πλάκα που προσπαθούν να πάρουν λεφτά από ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν....

Ζουν στη κοσμάρα τους αυτοί!
:lol:

theofilos888
29/08/2012, 08:49
Η πλάκα είναι όταν πας να καταθέσεις τις ρημάδες τις πινακίδες... !!! Σήμερα το πρωί στην εφορία... Καλημέρα σας, ήρθα να καταθέσω την πινακίδα από τη μοτοσυκλέτα μου. Μάλιστα! Θέλουμε την άδεια, την πινακίδα και το Ε9 σας. Γιατί το Ε9; Μα για να βεβαιωθούμε πως είστε κάτοχος γκαράζ και πως θα είναι μέσα η μοτοσυκλέτα. Κι αν το νοικιάζω; Η ο χώρος που βρίσκεται η μοτοσυκλέτα δεν είναι το γκαράζ αλλα το σαλόνι μου; Να μη σας κάνω μια υπεύθηνη δήλωση οτι δεν είναι στο δρόμο; Απάντηση κοφτή και νευριασμένη: ΟΧΙ! Τον πυροβολείς η όχι; :evil:

Bladerunner
29/08/2012, 09:14
Κάποιες εφορίες ζητάνε όντως το Ε9.

Έλα όμως που δεν προκύπτει από κανένα νόμο ή εγκύκλιο! Αυτά που απαιτούνται αναφέρονται στην ΠΟΛ 1253/8.11.2002

"ΠΟΛ.1253/8.11.2002
Κατάθεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων - Kοινοποίηση των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 45 και του άρθρου 48 του N. 2992/ 2002.
(Yπ. Oικον. 1089390/8.11.2002, πολ. 1253)

Κατάθεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων

Kοινοποίηση των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 45 και του άρθρου 48 του N. 2992/ 2002.

Kοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 45 και του άρθρου 48 του N. 2992/2002 «Mέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύτηκε στο ΦEK 54 A/20.3.2002.

1. Mε τις διατάξεις της κοινοποιούμενης παραγράφου 6 του άρθρου 45 του ανωτέρω νόμου προβλέπεται υποχρέωση του κατόχου του οχήματος που επιθυμεί να καταθέσει την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες σε Yπηρεσία του Yπουργείου Mεταφορών και Eπικοινωνιών ή σε Δ.O.Y., είτε να φυλάξει αυτό σε ιδιωτικό κλειστό χώρο είτε να το παραδώσει για πολτοποίηση ή εκποίηση ή απόσυρση στον OΔΔY.
Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, για την κατάθεση των ανωτέρω στοιχείων ο κάτοχος του οχήματος πρέπει:
Στην πρώτη περίπτωση, όταν δηλαδή δηλώσει ότι θα φυλάξει το όχημα σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του νόμου N. 1599/1986 στην οποία αναγράφεται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου αυτού.
Σημειώνεται ότι στην έννοια του ιδιωτικού κλειστού χώρου περιλαμβάνεται και ο ιδιωτικός περιφραγμένος χώρος. Στην δεύτερη περίπτωση, όταν δηλαδή το όχημα το παραδώσει για πολτοποίηση, εκποίηση ή απόσυρση στον O.Δ.Δ.Y. να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του O.Δ.Δ.Y."

Αν έφυγες άπραγος, πηγαίνεις ξανά εκεί με τυπωμένη την ΠΟΛ. Αν επιμένουν για Ε9, ζητάς με πρωτοκολλημένη αίτηση σου, να σου απαντήσουν γραπτώς ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και κατ΄επέκταση σου ζητάνε προκειμένου να καταθέσεις την πινακίδα σου.

Sapadak
29/08/2012, 09:17
Αν έφυγες άπραγος, πηγαίνεις ξανά εκεί με τυπωμένη την ΠΟΛ. Αν επιμένουν για Ε9, ζητάς με πρωτοκολλημένη αίτηση σου, να σου απαντήσουν γραπτώς ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και κατ΄επέκταση σου ζητάνε προκειμένου να καταθέσεις την πινακίδα σου.

Και τραβα και ενα βιντεακι ή ηχογραφησε την συνομιλια :lol:

Bladerunner
29/08/2012, 09:28
Και τραβα και ενα βιντεακι ή ηχογραφησε την συνομιλια :lol:

Κι όμως. Πιάνει πάντα! Συνήθως βέβαια παραλαμβάνοντας και σφραγίζοντας τα όποια χαρτιά, σου πετάνε κι ένα ..."να ξέρεις! Χάρη σου κάνω!"

nikos_abel
29/08/2012, 09:52
Πάντως βρήκα το επόμενο μέτρο.

"Τέλος μη ιδιοκτησίας οχήματος"

Red Rider
29/08/2012, 09:55
Πάντως βρήκα το επόμενο μέτρο.

"Τέλος μη ιδιοκτησίας οχήματος"

Καλομελέτα κι'έρχεται..

vaska
29/08/2012, 11:28
Νεότερη ενημέρωση από ΔΟΥ μιλάει για ψήφιση νέου νόμου που θα υποχρεώνει τους έχοντες ακινητοποιημένο όχημε, σε "τέλος ακινησίας" κάτι αντίστοιχο με τα τέλη που πληρώνουν οι βάρκες.

Χαχαχαχα αστείρευτο το Ελληνικό δαιμόνιο στο να βρίσκει ονόματα για φόρους.

jorgevaldano
29/08/2012, 11:31

...αν και ακόμη απέχει από το ελληνικό δαιμόνιο να βρίσκει τρόπους να αποφεύγει να πληρώνει φόρους...

stefanos
29/08/2012, 12:03
Νεότερη ενημέρωση από ΔΟΥ μιλάει για ψήφιση νέου νόμου που θα υποχρεώνει τους έχοντες ακινητοποιημένο όχημε, σε "τέλος ακινησίας" κάτι αντίστοιχο με τα τέλη που πληρώνουν οι βάρκες.

Κάτι μου λέει όμως οτι θα κοστίζει παραπάνω από το 10-100 € που πληρώνουν οι "βάρκες"

pektis
29/08/2012, 12:12
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/ektaktos_foros_sta_akinhta_ix_kai_sthn_idiokatoikhsh.1908796.html

......................αντε να δουμε τι αλλο θα βρουνε για να τα παιρνουν.......:moutza:

chr1s_86
29/08/2012, 12:24
ότι να'ναι, παραλογισμός :moutza:

vaska
29/08/2012, 12:38
Μα ότι να' ναι εντελώς!!!!!!!!!

Ζήτω η τρέλα και τα μυαλά στα κάγκελα.

ggs
29/08/2012, 12:57
…ναι , αλλά είμαστε μέσα στο ευρο και την Ε.Ε….. :a25:

viper1
29/08/2012, 13:04
πριν απο ενα μηνα που παρεδωσα πινακιδες απο μοτο υπεγραψα μια υπευθυνη δηλωση της εφοριας οτι δεν θα ειναι στον δρομο το οχημα.ουτε ε9 ουε κατι αλλο ζητησε.οποτε καθε εφορια ειναι κατα βουληση

vaska
29/08/2012, 13:05
…ναι , αλλά είμαστε μέσα στο ευρο και την Ε.Ε….. :a25:

Σωστό κι αυτό, με όποιο κόστος να κρατηθούμε στην ΕΕ, έχει ακόμα γάλα γι' άρμεγμα η αγελάδα. Όταν δουν ότι πάει για ψόφο θα μας διώξουν από μόνοι τους.