PDA

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

relis
29/08/2012, 18:26
Σωστό κι αυτό, με όποιο κόστος να κρατηθούμε στην ΕΕ, έχει ακόμα γάλα γι' άρμεγμα η αγελάδα. Όταν δουν ότι πάει για ψόφο θα μας διώξουν από μόνοι τους.

:beer:

ego_o_idios
29/08/2012, 19:29
re pite mou oti ama den plirosis asfalistro 8a sto katasxesoun na to paroun to mpourdelo na isixaso to pira 900 euro apo kolito ke mou exi fai ta so8ika asto dialo kolo aftokinita

DrBig
29/08/2012, 19:36
To τελος ακινησιας για τροχοφορα μολις διεψευσε το Υπουργειο Οικονομικων.

nikos_abel
29/08/2012, 20:01

Άρα είναι σίγουρο

vaska
29/08/2012, 20:26
Άρα είναι σίγουρο

100% Σωστός!

nikos_abel
29/08/2012, 20:36

Βέβαια, αυτό που γράφεις μπορεί να διαβαστεί και ως
"το τέλος ακινησίας για τροχοφόρα (είναι αυτό που) μόλις δίεψευσε τις δηλώσεις του ΟΠΟΙΚ. :lol:

DrBig
30/08/2012, 06:53
Βέβαια, αυτό που γράφεις μπορεί να διαβαστεί και ως
"το τέλος ακινησίας για τροχοφόρα (είναι αυτό που) μόλις δίεψευσε τις δηλώσεις του ΟΠΟΙΚ. :lol:

Τι να σου πω δεν ξερω, η Πυθια το ειπε στις ειδησεις.

nikos_abel
30/08/2012, 08:31
Τι να σου πω δεν ξερω, η Πυθια το ειπε στις ειδησεις.

Αυτολεξεί;

DrBig
30/08/2012, 08:56
Αυτολεξεί;

Ναι, αλλα παιζει να μην ειδα το κομμα γιατι κοιταγα αλλου.

stefanos
30/08/2012, 09:06
re pite mou oti ama den plirosis asfalistro 8a sto katasxesoun na to paroun to mpourdelo na isixaso to pira 900 euro apo kolito ke mou exi fai ta so8ika asto dialo kolo aftokinita

Μην ανησυχείς, δεν θα στο πάρουν, μόνο 200€ πρόστιμο θα σου ρίξουν.

pektis
30/08/2012, 09:22
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/10612

..............

SVX
30/08/2012, 09:28

..............

για το τελος ακινησιας εγω ακουσα οτι βγηκε τελειως απο τη συζητηση μετα απο ενσταση του Παγκαλου.... ετοιμαζεται να γραψει κι αλλο βιβλιο και δεν τον συνεφερε

pektis
30/08/2012, 09:32
για το τελος ακινησιας εγω ακουσα οτι βγηκε τελειως απο τη συζητηση μετα απο ενσταση του Παγκαλου.... ετοιμαζεται να γραψει κι αλλο βιβλιο και δεν τον συνεφερε

:lol:
Το θεμα ειναι οτι απο παντου βρισκουν τροπους για το πως θα μας τα ''παιρνουν''.....:rolleyes:

SVX
30/08/2012, 09:42
:lol:
Το θεμα ειναι οτι απο παντου βρισκουν τροπους για το πως θα μας τα ''παιρνουν''.....:rolleyes:

μ'αρεσει που μας εκπλησσει το "τελος ακινησιας" και δε μας εκπλησσει το "τελος ιδιοκατοικησης"

Sapadak
30/08/2012, 09:48
Ωραια
Διεψευσαν το τελος ακινησιας

Διερευσαν τη φήμη, μετρησαν σφυγμους και θα προχωρήσουν τωρα στην επιβολη παραβολου (20-30-40 ευρω πχ) για την παραδοση των πινακίδων.

Απλα τα πραγματα ρε παλΟΥκαρια, μη σκιαζεστε
(εννοειτε οτι θα εχει αναδρομικη ισχυ 5 χρονια :lol: )

pektis
30/08/2012, 11:06
μ'αρεσει που μας εκπλησσει το "τελος ακινησιας" και δε μας εκπλησσει το "τελος ιδιοκατοικησης"

Ολα μας κανουν εκπληξη, μην κοιτας που δεν μιλαμε!:D

nathair
30/08/2012, 14:33

"ανυπόστατα τα περι τέλους ακινησίας"

pektis
30/08/2012, 14:47

Γιατι δεν κοιταξες την περασμενη σελιδα που εχει ακριβως το ιδιο?:confused:

nathair
30/08/2012, 15:06
Γιατι μου ξέφυγε προφανώς; :rolleyes:

MG-KTiNoS
30/08/2012, 22:19

Κοίτα από πείρα στο λέω…

Άμα ειπωθεί κάτι
και μετά σπεύσουν για διάψευση
Ετοιμάσου

:a06:

spyrakos35
31/08/2012, 05:27
Ολα μας κανουν εκπληξη, μην κοιτας που δεν μιλαμε!:D

εμένα πάντως δεν με εκπλήσσει τίποτα πια....

γελάω και σκέφτομαι "κοιτα να δεις τι βρήκαν οι πούστηδες"........

βεβαια μετά γυρνάει σε πίκρα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία....

MG-KTiNoS
31/08/2012, 11:51
Ναι έχει πλάκα η εφευρετικότητα τους αλλά όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν από μόλυνση γιατί κάποιοι βρήκαν ληγμένα ιατρικά υλικά ή με κοντική ημ. λήξης τότε τα γέλια γίνονται κλάματα….
:sad:

yiannis172
25/09/2012, 08:05
Κανα νεο ειχαμε σχετικα με το αν και το ποτε θα εφαρμοστει αυτο;

Ichigo
25/09/2012, 09:26
Ανασφάλιστα τέλος!

Επί τέλους δέησε η Πολιτεία να ασχοληθεί με το μεγάλο πρόβλημα του κλάδου των Ασφαλειών που ήταν για δεκαετίες τα Ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εντός του Οκτωβρίου, 2012 θα στείλει 1,2 εκατομμύρια ειδοποιητήρια του προστίμου των €250 που υποχρεούνται να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, για το 2012. Το πρώτο πρόστιμο θα πληρωθεί ακόμα και αν σπεύσει ο ιδιοκτήτης να το ασφαλίσει εντός (8) ημερών. Αν δε το ασφαλίσει εντός αυτής της προθεσμίας, θα του αφαιρούνται οι πινακίδες. Το κίνητρο, βέβαια, όπως θα καταλάβατε σεβαστοί αναγνώστες δεν είναι η στήριξη του Κλάδου των Ασφαλειών, αλλά το εισπρακτικό από το οποίο υπολογίζουν να εισπράξουν γύρω στα 300 εκατομμύρια από τα πρόστιμα…Εν πάση περιπτώσει να μη είμαστε και αχάριστοι γιατί άλλα τόσα και περισσότερα ελπίζουν να εισπράξουν και οι Εταιρείες από τα νέα Ασφάλιστρα. Ένα γεγονός που θα δώσει μαι γερή ανάσα στο ταλαιπωρημένο κλάδο Ασφάλισης των Αυτοκινήτων. Τα στοιχεία των ανασφάλιστων θα προκύψουν από τη διασταύρωση των στοιχείων που υπάρχουν στους κρατικούς φορείς που εκδίδουν άδειες κυκλοφορίας και από τις Ασφαλιστικές. Η εγγραφή των ανασφάλιστου στα αρχεία της ΓΓΠΣ θα σβήνεται μόνον όταν οι Ασφαλιστικές θα τα ενημερώνουν με τα στοιχεία των αυτοκινήτων που ασφαλίστηκαν. Διαφορετικά, το πρόστιμο θα τρέχει κάθε χρόνο για τον παραβάτη…

http://www.insurancedaily.gr/blog/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%bb%ce%b1/

spyrakos35
25/09/2012, 09:36
Ανασφάλιστα τέλος!

.............

φαντάζομαι οτι αυτό ισχύει για τα οχήματα που έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας έτσι?

yiannis172
25/09/2012, 09:39
Δεν εχουν διευκρινησει τις ημερομηνιες που θα ελεγχουν.Εγω πχ που εχω ολα μου τα οχηματα ασφαλισμενα και θα μπω στρατο το χειμωνα,θα ανανεωσω μονο του αυτοκινητου.Για τη μηχανη πρεπει να καταθεσω πινακιδες;

Sapadak
25/09/2012, 09:45
Για τη μηχανη πρεπει να καταθεσω πινακιδες;

Κανονικά και ετσι οπως πάνε να το κάνουμε ναι πρεπει να καταθέσεις

yiannis172
25/09/2012, 09:49
Aπορω...καποιος που δεν ασχολειται με internet και forum,πως θα γνωριζει τη ισχυουσα κατασταση,γιατι δεν εχω ακουσει να το αναφερουν καπου.Ακομα και ασφαλιστης που ρωτησε ενας φιλος μου επειδη του τα λεγα και δε με πιστευε,του ειπε πως ειναι μπαρουφες ολα αυτα.

TROOPER
25/09/2012, 09:53
Aπορω...καποιος που δεν ασχολειται με internet και forum,πως θα γνωριζει τη ισχυουσα κατασταση,γιατι δεν εχω ακουσει να το αναφερουν καπου.Ακομα και ασφαλιστης που ρωτησε ενας φιλος μου επειδη του τα λεγα και δε με πιστευε,του ειπε πως ειναι μπαρουφες ολα αυτα.

φυσικα και ειναι μπαρουφες.

yiannis172
25/09/2012, 10:07
Εχεις εγκυρη πηγη που να το διαψευδει; Επιμενω για να ξερω τι να κανω με τη πινακιδα της μηχανης,μην ειμαι μεσα και μου στειλουν κανα προστιμο....

TROOPER
25/09/2012, 10:10
Εχεις εγκυρη πηγη που να το διαψευδει; Επιμενω για να ξερω τι να κανω με τη πινακιδα της μηχανης,μην ειμαι μεσα και μου στειλουν κανα προστιμο....

οσο εγκυρες ειναι οι πηγες που δεν το διαψευδουν.δεν εχει ανακοινωθει επισημα πουθενα.αν θελεις εσυ τωρα για καλο και για κακο κατεθεσε την.

thanos_s
25/09/2012, 12:21
Θα τους φτασω στο ευρωπαϊκο δικαστήριο αν ερθει τετοιου ειδους προστιμο.. Ηδη εχω κερδισει 2 δικες εναντι του δημοσιου, αν γουσταρουν να τα λεμε εκει, κανενα προβλημα.

Ichigo
25/09/2012, 12:27
χμμμ (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82%20%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B1%C F%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CCkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ekpizo.gr%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2F489-1976.pdf&ei=jYZhUI2YEJGO4gS-h4G4Cg&usg=AFQjCNEme5EhidmfJywZHZh-fotW47jgeQ) :a014:

nikos_abel
25/09/2012, 12:27
Θα τους φτασω στο ευρωπαϊκο δικαστήριο αν ερθει τετοιου ειδους προστιμο.. Ηδη εχω κερδισει 2 δικες εναντι του δημοσιου, αν γουσταρουν να τα λεμε εκει, κανενα προβλημα.

Γιατί, η τρίτη είναι δώρο; :lol:

Με τα μπ@ρδ#λ@ δεν ξεμπλέκεις εύκολα. Αφού έχεις τη διάθεση να τρέχεις (το εννοώ απολύτως θετικά), κράτα μας ενήμερους
για να δούμε αν και πως μπορούμε να στηρίξουμε τη κατάσταση.
Παράδειγμα με τα ΕΣΠΑ και τους παιδικούς σταθμούς, αν και δεν κερδίσαμε ολοκληρωτικά, τουλάχιστον τους τρίξαμε τα
δόντια αρκετά γερά και τα βάλαμε τα παιδάκια μας.

thanos_s
25/09/2012, 13:16
Γιατί, η τρίτη είναι δώρο; :lol:

Με τα μπ@ρδ#λ@ δεν ξεμπλέκεις εύκολα. Αφού έχεις τη διάθεση να τρέχεις (το εννοώ απολύτως θετικά), κράτα μας ενήμερους
για να δούμε αν και πως μπορούμε να στηρίξουμε τη κατάσταση.
Παράδειγμα με τα ΕΣΠΑ και τους παιδικούς σταθμούς, αν και δεν κερδίσαμε ολοκληρωτικά, τουλάχιστον τους τρίξαμε τα
δόντια αρκετά γερά και τα βάλαμε τα παιδάκια μας.

Εχω και διαθεση, και ορεξη, και υποχρεωση, με μονογονεϊκη, και ατομο με 80% αναπηρια στον Πολυ στενο κυκλο μου, να υπερασπιζομαι τα δικαιωματα μου και εκεινων που πανε να Γ@μησουν με τις διαφορες περικοπες και τα εισπρακτικα τεχνασματα..

stefanos
25/09/2012, 19:25
Εγώ κατέθεσα πινακίδες από 2 μηχανάκια που δεν κυκλοφορούσα, και θα χάσουν και τα τέλη που σαν κουτός πλήρωνα τζάμπα τόσα χρόνια.
Ας προσέχανε.

nikos121
25/09/2012, 20:14
καποιος ειπε να μη τους ψηφηζαμε!ερωτικση αγραμματου !ποιους να ψηφησουμε??????ενα κοπαδι λυκοι στο μαντρι που λεγεται βουλη ποιο λυκο να διαλεξης?????55 χρονια τωρα εγω δεν ειδα καλο λυκο στο μαντρι!αυτα τα ολιγα απο ρεβιθια μαγκες!

fidel_98_99
03/01/2013, 09:47
ταιριαζει εδω λοιπον:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=132957

επισης ισχυει απο τον οκτωβριο του 12,και οτι τα ραβασακια θα σταλουν μεχρι μαρτιο του 13

THEOD
04/01/2013, 11:01
Αυτό που εγώ έχω μάθει από άνθρωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει είναι ότι η διασύνδεση των database των ασφαλιστικών εταιριών και του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδόν έτοιμη. Δεν κάνανε καμία ενέργεια και δεν το φωνάζανε μέχρι τώρα γιατί δεν ήθελαν να προξενήσουν ακόμα μεγαλύτερο κύμα κατάθεσης πινακίδων.
Στο επόμενο διάστημα οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων που όμως δεν έχουν καταθέσει πινακίδες θα αντιμετωπίσουν μια οδυνηρή έκπληξη...
Προσωπικά δεν τους έκανα την χάρη να τους δώσω τέτοια χαρά. Παρέδωσα πινακίδες τον Δεκέμβριο λίγες μέρες αφ' ότου είχε λήξει και η ασφάλεια....

Antonisss
04/01/2013, 17:28
Για να καταλάβω, έστω ότι βρίσκουν εμένα που δεν έχω πληρώσει ασφάλεια... Μου στέλνουν επιτόπου το πρόστιμο? Αυτό σβήνεται αν πληρώσω την ασφάλεια ή πληρώνω αναγκαστικά και πρόστιμο και ασφάλεια?

faraway
04/01/2013, 17:42
Και πρόστιμο και ασφάλεια !!

εντ σανμπου εντ κοντισιονερ !! :lol:

Αυτούς τους φουκαράδες λυπάμαι με κάτι παπάκια 50αρια που τα έχουν παροπλισμένα ( και ανασφάλιστα ) για τους χειμερινούς μήνες μιας και δεν τα κυκλοφορούν και θα βρεθούν με μια 250αρα στο κεφάλι για 30€ ασφάλεια . :sick:

Antonisss
04/01/2013, 17:47
Ασάλιωτο θα πάει...

HelenKoR
04/01/2013, 17:50
[...]
Αυτούς τους φουκαράδες λυπάμαι με κάτι παπάκια 50αρια που τα έχουν παροπλισμένα ( και ανασφάλιστα ) για τους χειμερινούς μήνες μιας και δεν τα κυκλοφορούν και θα βρεθούν με μια 250αρα στο κεφάλι για 30€ ασφάλεια . :sick:

Σε ποια παπάκια αναφέρεσαι;
Εχω σκουτεράκι 50 cc (με άδεια κυκλοφορίας απο την τροχαία) και πήρα τηλέφωνο στην τροχαία. Μου είπαν οτι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία.

faraway
04/01/2013, 17:54
Δεν έχεις ασφάλεια για το μηχανάκι σου ?

HelenKoR
04/01/2013, 18:05
Τα μοτοποδήλατα (δηλαδή αυτά με λιγότερα απο 50 κυβικά - όπως το σκουτεράκι μου) δεν έχουν πινακίδες απο το υπουργείο (όπως τα μηχανάκια απο 50 κυβικά και πάνω). Επομένως δεν μπορείς να καταθέσεις πινακίδα.
Το σκούτερ, όπως και άλλα μηχανάκια άνω των 50 κυβικών τα έχω ανασφάλιστα και στο parking μου. Δεν κουνιούνται απο κει.

Είχα μια συζήτηση με εναν ασφαλιστή, ο οποίος μου πρότεινε να καταθέσω πινακίδες στα ανασφάλιστα οχήματα. Κράτησα την φωτοτυπία που μου έδωσαν στην εφορία ως αποδεικτικό (διότι αναγράφεται πάνω η ημερομηνία κατάθεσης).

Κάλεσα στην τροχαία, τους ανέφερα οτι έχω ακινητοποιημένο και ανασφάλιστο ενα 50ρι και μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο (όπως πχ μια υπεύθυνη δήλωση). Απλώς όταν θα θελήσω να το κυκλοφορήσω πάλι θα πρέπει να πληρώσω την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας (το αντίστοιχο "τέλος" για τις μοτοσυκλέτες).

AristidisZ
04/01/2013, 18:06
ωχ αυτό δε το χα σκεφτεί... εχω να κάνω ασφάλεια στο παπί καμιά 5ετία τώρα (είναι παροπλισμένο στο γκαράζ)

edit:
να σαι καλα βρε Helen, ηρέμησα :smokin:

HelenKoR
04/01/2013, 18:09
Όπως καταλαβαίνεις, ανέφερες "50ρια" και αυτό ακριβώς είναι το όριο! Δεν ήξερα αν είχες κατά νου τα "πάνω απο 50cc" ή τα "κάτω των 50 cc" οπού αναρωτήθηκα αν ήξερες κάτι παραπάνω. :)

MikeG
04/01/2013, 18:11
Να δω τι θα γίνει με όλα αυτά τα enduro. Απλά θα παραδώσουμε πινακίδες για πάντα... :lol: :lol: :lol:

faraway
04/01/2013, 18:14
Με μπέρδεψες τώρα helen ....

Τα 50αρια ασφαλίζονται και αυτά όπως όλα τα οχήματα .

Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα κινούν το χειμώνα και για υτο κάνουν προσωρινή διακοπή της ασφάλειας ( από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο πχ ) μέχρι να έρθει η άνοιξη και να ξαναβγάλουν .

Αυτό που λέω είναι πως αν γίνει διασταύρωση στοιχείων για το πια οχήματα είναι ανασφάλιστα και αρχίζουν να στέλνουν λογαριασμούς των 250€ , πως δεν θα τη γλυτώσουν ούτε αυτοί με τα 50αρια .

Και για να είμαι και πιο σαφής όχι μόνο αυτοί με τα 50αρια αλλά και αυτοί με τα 100 , 150, 200....ακόμα και 1000 cc που όμως το χειμώνα τα έχουν κλειδωμένα στο γκαράζ .

AristidisZ
04/01/2013, 18:21
νομιζω ηταν σαφης...
μηχανακι εως 50cc = μοτοποδηλατο = δε παραδιδεις πινακιδες = εξαιρεση
51cc + ισχυει οτι και για ολα τα υπολοιπα οχηματα

HelenKoR
04/01/2013, 18:30
Τα 50αρια ασφαλίζονται και αυτά όπως όλα τα οχήματα .

(Νομίζω πως) Όλα τα (μηχανοκίνητα) οχήματα που κινούνται σε δημόσιο δρόμο οφείλουν να φέρουν ασφάλεια.
Τα μηχανάκια εως 50 cc που βγάζουν άδεια κυκλοφορίας στην τροχαία της γειτονίας τους, παίρνουν πινακίδα απο κάποιο μαγαζί (που συνήθως βρίσκεται στην απέναντι γωνία). Πώς θα αποδείξεις την ακινησία του σκουτερακίου; Δεν μπορείς να καταθέσεις πινακίδα στην εφορία. Έχει να κάνει με την τροχαία (κι όχι με το υπουργείο).

Όταν παίρνεις την πινακίδα (αυτή με το GR πάνω) της μηχανής (50cc και άνω) και την καταθέτεις στην εφορία, δεν τους λες τίποτ'άλλο απο το οτι δεν την κυκλοφορείς πλέον.

faraway
04/01/2013, 18:32
Aααα οκ , κατάλαβα τι λες .

Δίκιο έχεις αν και με αυτό το κράτος επιφυλάσσομαι για το που μπορεί να φτάσει η τσαπατσουλιά του .

Οπότε να διορθώσω , μιλάω για τα 51+ cc μηχανάκια που το χειμώνα βρίσκονται σε ακινησία χωρίς να καταθέτουν όμως πινακίδες οι ιδιοκτήτες τους .

HelenKoR
04/01/2013, 18:32
Να δω τι θα γίνει με όλα αυτά τα enduro. Απλά θα παραδώσουμε πινακίδες για πάντα... :lol: :lol: :lol:

και trailer! εξαίρετη ιδέα!

THEOD
04/01/2013, 19:36
Αυτό που λέω είναι πως αν γίνει διασταύρωση στοιχείων για το πια οχήματα είναι ανασφάλιστα και αρχίζουν να στέλνουν λογαριασμούς των 250€ , πως δεν θα τη γλυτώσουν ούτε αυτοί με τα 50αρια .

Από αυτά που ξέρω θεωρώ ότι τα μοτοποδήλατα δεν θα έχουν πρόβλημα...
Και αυτο γιατί οι διασταυρώσεις των ανασφάλιστων θα γίνουν με αντιπαραβολή την database των ασφαλιστικών εταιριών με την database του ΥΠΟΙΚ
Τα μοτοποδήλατα έχουν πινακίδες από την τοπική τροχαία, εκεί ανανεώνεται κάθε χρόνο η άδειά τους, δεν φαίνονται σε καμμία λίστα του ΥΠΟΙΚ (τουλάχιστον όχι ακόμα...), οπότε προφανώς δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα...

Tedvj23
04/01/2013, 19:46
Βασικα ολα τα 50αρια για να θεωρησουν την αδεια καθε χρονο εχει γινει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ στην πατρα που το κανω εγω να προσκομιζω και το ασφαλιστηριο ειδαλως δεν στην θεωρουν και μαλιστα αν θυμαμαι καλα πριν ενα χρονο εγινε και αλλαγη με νεου τυπου πινακιδες(η πας μονος σου και την αλλαζεις ή οταν πας για μεταβιβαση σε αναγκαζουν να βγαλεις την καινουργια..) που εχουν κατι σαν ανακλαστικο σηματακι για να ξεχωριζουν απο τις χειροποητες που πας και φτιαχνεις μεχρι και στα περιπτερα..Και αμα θες να γλυτωσεις αυτα τα εξοδα(θεωρηση αδειας-ασφαλιστηριο..)πας και παραδιδεις την πινακιδα και την αδεια στην τροχαια μεχρι να το ξανακυκλοφορησεις..Αυτα..:)

faraway
09/01/2013, 13:57
Χωρίς να θέλω να αγχώσω κόσμο , θα ήθελα να μεταφέρω την παρακάτω πληροφορία και ο καθένας ας την εκ λάβει όπως θέλει .

Σήμερα λοιπον , στην εταιρεία μου ( που εργάζομαι δλδ ) έσκασε για πρώτη φορά επίσημη ενημέρωση που αφορούσε τα ανασφάλιστα και το νόμο που θα ισχύσει το Μάρτιο .

Επιβεβαίωνε δλδ , όλα αυτά που συζητάμε εδώ .

Τώρα ,

θα δουν ποια είναι ανασφάλιστα το Μάρτιο και θα στείλουν 250αρια ?
θα δουν από νωρίτερα ?

Δεν ξέρω ....

Αυτά !!

thanos_s
09/01/2013, 14:14
Θεωρω αδυνατο να μην δωσουν ενα χρονικο διαστημα προκειμενου να τα ασφαλισει καποιος πριν βεβαιωθει οποιοδηποτε προστιμο.

THANOS_KTM
09/01/2013, 14:18
Θεωρω αδυνατο να μην δωσουν ενα χρονικο διαστημα προκειμενου να τα ασφαλισει καποιος πριν βεβαιωθει οποιοδηποτε προστιμο.

Φίλε συννονόματε πολλά πράγματα θεωρούσαμε αδύνατα να κάνουν αλλά τα κάνανε.:moutza:Είναι απόλυτα ικανοί να ρίξουν πρόστιμα και αναδρομικά.:moutza:

Billymuse
09/01/2013, 14:18

ναι σε ένα κράτος που γνωρίζουν τη λέξη πρόνοια

Antonisss
09/01/2013, 14:26
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πάντως ανθρώπων που είτε μένουν στο εξωτερικό είτε έχουν κάποια μηχανάκια τα οποία κάθονται και δεν τα κυκλοφορούν, αλλά πληρώνουν τα τέλη τους κανονικά, άλλωστε το αντίτιμο του τέλους δεν είναι ακριβό... Με αυτούς άραγε τι θα γίνει?

faraway
09/01/2013, 15:09
Απλό ,

έχεις όχημα = ναι

έχει πινακίδες = ναι

έχει ασφάλεια = όχι = 250€

Τόσο απλό , το κινείς δεν το κινείς , είσαι δεν είσαι εδώ είναι αδιάφορο για το νομοθέτη που έτσι και αλλιώς ορίζει πως κάθε όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο αν έχει πινακίδες .

GFawkes
09/01/2013, 15:14
"Απλό ,

έχεις όχημα = ναι

έχει πινακίδες = ναι

έχει ασφάλεια = όχι = 250€

Τόσο απλό , το κινείς δεν το κινείς , είσαι δεν είσαι εδώ είναι αδιάφορο για το νομοθέτη που έτσι και αλλιώς ορίζει πως κάθε όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο αν έχει πινακίδες . "

Αρα εξισου απλα δημιουργεις αλλους 200.000 παρανομους που εχουν ενα οχημα με πινακιδα-που θα κοψουν- και ασφαλιζαν για ενα 3μηνο το καλοκαιρι και τους μετατρεπεις σε ταλιμπαν διχως πινακιδα και ασφαλεια(διοτι ποιος θα πληρωνει τελη + ασφαλεια για 1 ετος οταν κανει χρηση μονο 1 ή 2 μηνες σε καποιο νησι/χωριο)

la_villa
09/01/2013, 15:18
μια χαρά...

επειδή στις μαλακίες του κράτους υπάρχει παντα απάντηση η λύση είναι πάλι απλή.

καταθέτεις κ κυκλοφορείς κανονικά....(και με πινακίδα και με αδεια κυκλοφορίας)

απλά "χάνεις" την αδεια κυκλοφορίας....πας στην ασφάλεια να πάρεις χαρτί και βγαζεις νέα αδεια.

πας καταθετεις νεα αδεια κ πινακίδα

μετα φτιαχνεις μια πινακίδα (πολλοί λόγω μεγέθους πινακίδας τις έχουν αλλάξει με μικρότερες οπότε...)
την κοτσάρεις πάνω, εχεις την ¨χαμενη¨ αδεια κ συνεχίζεις ωραία κ όμορφα την ανασφάλιστη ζωή σου.

η πιθανότητα σε έλεγχο να σε πιάσουν είναι μηδαμινές...ομοίως και αν φας κλήση (εκει εξάλλου λόγω ανασφάλιστου θα πέσει @@).Το πολύ πολύ για να μην μπλέκεις με αδεια κυκλ. δηλώνεις ότι δεν την έχεις πάνω σου

αυτα τ όμορφα στις μαλακίες του κράτους που η μονη του μανία είναι πως θα γεμίσει τα ταμία γαμώντας κοσμο κ κοσμάκη

υ.γ το 50% των ανασφάλιστων που κυκλοφορούν ή φαίνεται να κυκλοφορούν είναι ΚΡΑΤΙΚΑ.
φυσικά κ πρέπει να υπάρξει λύση...παντως η συγκεκριμένη μονο λύση δεν είναι

γιατί ΤΙ ακριβώς θα σταματήσει όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστοι απο το κυκλοφορούν και χωρίς άδεια κυκλοφορίας?πραγματικά δεν βλέπω που θα βοηθήσει αυτη η μαλακία που σκέφτηκαν.Μα και πριν κινούνταν με τον ίδιο σκοπό,να αποφύγουν τους ελέγχους των μπάτσων.Το ίδιο θα κανουν κ τώρα.
το μονο που θα κάνει είναι όποιοι έχουμε ενα μηχανάκι παρκαρισμένο είτε λόγω βλάβης είτε λόγω εποχής να τρέχουμε στις εφορίες.ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Sapadak
09/01/2013, 15:22
Θελω να ακουσω τις διαμαρτυριες των Δ.Υ. για την αυξηση του φορτου εργασιας.
Γιατι πηγαινοφερνουν τις πινακιδες ο κόσμος συνέχεια!

Να δειτε που οι ασφαλιστικες θα βγάλουν (αν δεν έχουν ηδη) ασφαλιση εβδομαδας/15μερου/μηνα κτλ

buckley
09/01/2013, 16:08
μια χαρά...

απλά "χάνεις" την αδεια κυκλοφορίας....πας στην ασφάλεια να πάρεις χαρτί και βγαζεις νέα αδεια.

μετα φτιαχνεις μια πινακίδα (πολλοί λόγω μεγέθους πινακίδας τις έχουν αλλάξει με μικρότερες οπότε...)
την κοτσάρεις πάνω, εχεις την ¨χαμενη¨ αδεια κ συνεχίζεις ωραία κ όμορφα την ανασφάλιστη ζωή σου.

η πιθανότητα σε έλεγχο να σε πιάσουν είναι μηδαμινές...ομοίως και αν φας κλήση (εκει εξάλλου λόγω ανασφάλιστου θα πέσει @@).Το πολύ πολύ για να μην μπλέκεις με αδεια κυκλ. δηλώνεις ότι δεν την έχεις πάνω σου

αυτα τ όμορφα στις μαλακίες του κράτους που η μονη του μανία είναι πως θα γεμίσει τα ταμία γαμώντας κοσμο κ κοσμάκη

υ.γ το 50% των ανασφάλιστων που κυκλοφορούν ή φαίνεται να κυκλοφορούν είναι ΚΡΑΤΙΚΑ.
φυσικά κ πρέπει να υπάρξει λύση...παντως η συγκεκριμένη μονο λύση δεν είναι

γιατί ΤΙ ακριβώς θα σταματήσει όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστοι απο το κυκλοφορούν και χωρίς άδεια κυκλοφορίας?πραγματικά δεν βλέπω που θα βοηθήσει αυτη η μαλακία που σκέφτηκαν.Μα και πριν κινούνταν με τον ίδιο σκοπό,να αποφύγουν τους ελέγχους των μπάτσων.Το ίδιο θα κανουν κ τώρα.
το μονο που θα κάνει είναι όποιοι έχουμε ενα μηχανάκι παρκαρισμένο είτε λόγω βλάβης είτε λόγω εποχής να τρέχουμε στις εφορίες.ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σήμερα πριν λίγο από Νέα Ιωνία ως Αγία Παρασκευή 8χλμ απόσταση ,μπλόκα 4 !
Το πιο καλό πάντως είναι ότι είχαν σταματήσει μόνο μηχανάκια γιατί αν είχαν σταματήσει αμάξια θα είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό .
Περαστικά μας , που δεν το βλέπω...

BLACKGAS
09/01/2013, 21:06
Το 250 πως δικαιολογείται? Σαν πρόστιμο? Αφού η ασφάλιση δεν γίνεται σε κρατικό φορέα. Και κάτι άλλο: όπως έχει προγραφεί για να υπάρξει κύρωση (πρόστιμο) πρέπει να βεβαιωθεί η παράβαση (από αστυνομικό έλεγχο πχ). Δεν στέκει η "δυνητική" περίπτωση να έχεις υποπέσει σε αυτή!

DUKASII
10/01/2013, 08:39
Θελω να ακουσω τις διαμαρτυριες των Δ.Υ. για την αυξηση του φορτου εργασιας.
Γιατι πηγαινοφερνουν τις πινακιδες ο κόσμος συνέχεια!

Να δειτε που οι ασφαλιστικες θα βγάλουν (αν δεν έχουν ηδη) ασφαλιση εβδομαδας/15μερου/μηνα κτλMHNA SIGOYRA .ALLA THA EINA POLY AKRIVO PAKETO KAI THA EXEI APEIRES EXERESEIS.

spyrval
10/01/2013, 17:45
Εμένα πάντως διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος μου ήρθε εικόνα μπάτσοι με Land Rover στην Αλεξάνδρας να σταματάνε μόνο Africa και Tiger.

georgio
10/01/2013, 19:34
[...]

Τόσο απλό , το κινείς δεν το κινείς , είσαι δεν είσαι εδώ είναι αδιάφορο για το νομοθέτη που έτσι και αλλιώς ορίζει πως κάθε όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο αν έχει πινακίδες .

Αυτό περιλαμβάνεται στο νόμο που λένε ότι θα ψηφιστεί ή ισχύει ήδη;

faraway
10/01/2013, 19:57
Απο εδώ μέσα το έχω διαβάσει , αν θυμάμαι καλά από κάποιο νομικό .

Ας μας πει κάποιος που κατέχει τους νόμους καλύτερα με βεβαιότητα .

Opisthogonia
10/01/2013, 22:48
όπα ρε παιδιά dld εγώ πoυ μπορεί να έχω 1-2 project bikes που στην ουσία δεν τα κυκλοφορώ και τα έχω μονο για πιστα και φυσικά δεν σηκώνουνε ασφάλεια αφού δεν έχουνε tpt πάνω τους και μεταφέρονται συνήθως με trailer δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να με αναγκάσουνε να πληρώσουνε ασφάλεια ...
όπως είπε και σε προηγούμενο post κάποιος σιμφορουμιτις
μέχρι και ευρωπαϊκό δικαστήριο σηκώνει ...
δεν είπα εννοείτε να βάλουνε ΟΛΟΙ ασφάλειες γιατί δεν πάει άλλο να ανησυχείς αν θα σε τρακάρει κανεις και δεν θα έχει να σου πλήρωση το πανάκριβο μηχανάκι σου (p.x. rsv4 Factory) που το πληρώνεις κάθε μηνα με το σκατο σου παξιμάδι ...αλλα να έχουμε και μια λογική αυτό είναι λάθος και mpazei από παντού

MikeG
10/01/2013, 22:51
Κράτος μπουρδέλο! Έχω γενικά αρχίσει να φτάνω στα όρια μου & θα αρχίσω να το γράφω απίστευτα στα @@ μου, αυτό το και δήθεν οργανωμένο σκατόπραμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην βλάπτω τους συνανθρώπους μου. Κατά τα αλλά...

Φωτιά & τσεκούρι!

thanos_s
10/01/2013, 22:51
οι μοτοσυκλετες για πολλους ειναι εποχιακα οχηματα και γιαυτο ειναι εντελως κουλο να εφαρμοστει κατι τετοιο... Για τα αυτοκινητα καλα θα κανει να εφαρμοστει.

thanos_s
10/01/2013, 22:53
Κράτος μπουρδέλο! Έχω γενικά αρχίσει να φτάνω στα όρια μου & θα αρχίσω να το γράφω απίστευτα στα @@ μου, αυτό το και δήθεν οργανωμένο σκατόπραμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην βλάπτω τους συνανθρώπους μου. Κατά τα αλλά...

Φωτιά & τσεκούρι!

+1000

panos_zip
10/01/2013, 22:57
Εγώ είμαι ναυτικος. Μπαρκαρισμένος εδώ και έναν μήνα. Η ασφάλεια στο μηχανακι λήγει σε 1 μήνα περίπου και του αυτοκινήτου σε 2.
Δηλαδή, μόλις με το καλό γυρίσω, θα πρέπει να πληρώσω: 250 + 250 (τα πρόστιμα) + ασφάλεια μηχ. + ασφάλεια αυτ. ???????

Γιατί θα πρέπει να πληρώσω + 500 ευρώ? Τα χρωστάω σε κανέναν? Τα οχήματα είναι σκεπασμένα και τακαρισμένα στο γκαράζ. Ποιόν ενόχλησα?

Πάμε καλά?

Tedvj23
10/01/2013, 23:37
Ακριβως αυτο δεν πανε καθολου καλα..Εχουνε χασει την μπαλα και τον τελευταιο καιρο εχουν ξεσαλωσει εντελως πανε να βγαλουνε απο την μυγα ξυγκι!!!Θα πληρωνουμε σε λιγο και τον αερα που αναπνεουμε..Αν δεν το πληρωνουμε ηδη..:cry:

Υ.γ.Εμεις μολις και καλα "παρανομησουμε" αμεσως να μας μαμησουν ενω αυτοι που παρανομουνε σε ολα τους κλανουμε τα α@$!$α!!!!

Πολυμήχανος
10/01/2013, 23:47

Δλδ θα έχεις κάνει μία ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ περί της απώλειας δημοσίου εγγράφου και άλλη μια περί ακινησίας. Α και μια πλαστογραφία (η πινακίδα λογίζεται έγγραφο). Δλδ εξαπάτηση του κράτος συνειδητή και κατ εξακολούθηση.

Η οποία πλαστή πινακίδα θα είναι το παλιό νούμερο, και θα φαίνεται στον όποιο αστυνομικό έλεγχο ως καταργημένη.

Δεν είναι σοβαρή παράβαση, μην φοβάσαι, μόνο 1-3 χρόνια φυλακή κανονική θα φας...

Ευτυχώς που έχουμε κι εσένα και προτείνει τόσο ''εξυπνες'' λύσεις. Νάσαι καλά Νεοέλληνα με τα ωραία σου...

la_villa
10/01/2013, 23:58
Δλδ θα έχεις κάνει μία ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ περί της απώλειας δημοσίου εγγράφου και άλλη μια περί ακινησίας. Α και μια πλαστογραφία (η πινακίδα λογίζεται έγγραφο). Δλδ εξαπάτηση του κράτος συνειδητή και κατ εξακολούθηση.

Η οποία πλαστή πινακίδα θα είναι το παλιό νούμερο, και θα φαίνεται στον όποιο αστυνομικό έλεγχο ως καταργημένη.

Δεν είναι σοβαρή παράβαση, μην φοβάσαι, μόνο 1-3 χρόνια φυλακή κανονική θα φας...

Ευτυχώς που έχουμε κι εσένα και προτείνει τόσο ''εξυπνες'' λύσεις. Νάσαι καλά Νεοέλληνα με τα ωραία σου...

τα πιστεύεις αυτά?κ που ακριβώς θα φανεί καταργημένη η πινακίδα?
ενώ όσοι κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια αντιμετωπίζουν πρόστιμο 50€.

Μετρο χωρίς κανενα απολύτως νόημα και 1000% χωρίς αποτέλεσμα

Πολυμήχανος
11/01/2013, 00:08
Άνθρωπε, που θεωρείς κιόλλας ότι τα παραπάνω είναι θέμα πίστης.

Στον πρώτο αστυνομικό έλεγχο που θα τύχει, και θα έχει online μαζί του ο αστυνομικός, χτυπάει τα νούμερα της πινακίδας και βλέπει όλον τον φάκελο του οχήματος στο υπουργείο. Μέχρι και παλαιές παραβάσεις, ακόμα και φορολογικές ή δικαστικές εκκρεμότητές σου. Με το που θα δει άκυρη την πινακίδα, θα σου πει περάστε κύριε από εδώ να μας πείτε ένα τραγούδι, και πριν το καταλάβεις θα ψάχνεις για δικηγόρους. Είναι ΒΑΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ αυτά που προτείνεις.

Δεν λέμε να κάνεις και κανά ατύχημα με το όχημά σου, σε άλλο πρόσωπο και να σε τρέξει μετά για αστική ευθύνη, εκεί δεν σε ξεπλένει ούτε ο Λυκουρέζος...

Όταν σε σταματάνε σε μπλόκο, τι νομίζεις ότι κάνουνε, όταν παίρνουν τα χαρτιά και πάνε στο περιπολικό; Εξακρίβωση με τα κεντρικά κάνουνε.

Κοιμήσου Νεοέλληνα, και πρότεινε τις εξυπνάδες σου, ελαφρά τη καρδία, όχι μωρέ, που θα το δούνε, πίστευε, και μη-ερεύνα...

Έλεος ρε παιδιά, τι γράφετε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

SVX
11/01/2013, 00:29
Στον πρώτο αστυνομικό έλεγχο που θα τύχει, και θα έχει online μαζί του ο αστυνομικός, χτυπάει τα νούμερα της πινακίδας και βλέπει όλον τον φάκελο

δεν ειμαι υπερ της λαμογιάς, αλλα, που θα βρει ειπαμε 'Online'? δεν εχει φτασει στα αυτια σας οτι δεν εχουν ουτε καυσιμα ...?

Opisthogonia
11/01/2013, 01:52
δεν ειμαι υπερ της λαμογιάς, αλλα, που θα βρει ειπαμε 'Online'? δεν εχει φτασει στα αυτια σας οτι δεν εχουν ουτε καυσιμα ...?

ti einai afta pou les re man kai esi kai o allos? exoune den exoune venzini otan tha sas stamatisoune tha epikinonisoume me to kentro ALIOS DEN THA KANANE ELENXO giati aplos mono etsi boroune na tsekaroune afto me tin pinakida den steki me to pou tin patisoune tha fanei katergimeni 100%

alla etsi eisaste re poustim eipame na kanoume kapies paranomies alla esis oti lisi vriskete einai mono me paranomia afto den einai tropos ekdikisis
kai ante doulepse gia esas kai 10 alous, pos i praxisas afth simvali gia to genikotero kalo?
etsi prepei na arxisoume na skeftomaste pos afto pou tha kanoume tha voithisi OLOUS OXI TIN PARTIMAS KAI OXI APO TON KANAPE ....nioste sas parakalo

irinia
11/01/2013, 05:18
ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.............ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ

Τά περιπολικά έχουν ένημέρωση άπευθείας μέ τά πάντα πλέον
άπό χρέη άπλήρωτα μέχρι δικαστήριο πού τήν έχεις φάει έρήμην, καί 2ον
όταν δέν έχεις άσφαλισμένο όχημα τό πρόστιμο είναι 500 εύρώ καί μήνυση,
πάς δικαστήριο καί τρώς νέο κουστούμι...!!
Ένα μηδενικό σού ξέφυγε...............
Ξέρετε πόσους έχουν τσιμπήσει σέ ΤΥΧΑΙΑ μπλόκα πού χρωστάνε στό δημόσιο ???

Mao85
11/01/2013, 09:24
Εγώ είμαι ναυτικος. Μπαρκαρισμένος εδώ και έναν μήνα. Η ασφάλεια στο μηχανακι λήγει σε 1 μήνα περίπου και του αυτοκινήτου σε 2.
Δηλαδή, μόλις με το καλό γυρίσω, θα πρέπει να πληρώσω: 250 + 250 (τα πρόστιμα) + ασφάλεια μηχ. + ασφάλεια αυτ. ???????

Γιατί θα πρέπει να πληρώσω + 500 ευρώ? Τα χρωστάω σε κανέναν? Τα οχήματα είναι σκεπασμένα και τακαρισμένα στο γκαράζ. Ποιόν ενόχλησα?

Πάμε καλά?

Akribos to idio tha rwtousa k gw.
Mhpws 3erei kapoios ti ginete se auth thn periptosh?

x/smous

pektis
11/01/2013, 09:36
Akribos to idio tha rwtousa k gw.
Mhpws 3erei kapoios ti ginete se auth thn periptosh?

x/smous

Απ' οτι εχω ακουσει καταθετεις πινακιδες στην εφορια και οταν θες να ξανα ασφαλισεις/κυκλοφορησεις το οχημα πας στην εφορια και τις ξαναπαιρνεις βαζοντας και την ασφαλεια!

DUKASII
11/01/2013, 09:55
Απ' οτι εχω ακουσει καταθετεις πινακιδες στην εφορια και οταν θες να ξανα ασφαλισεις/κυκλοφορησεις το οχημα πας στην εφορια και τις ξαναπαιρνεις βαζοντας και την ασφαλεια!pas kai kaneis prosorini katathesi pinakidas kai otan to xanaxreiasteis pas kai ti perneis piso kai vgazeis k asfaleia.
opoiodipote oxima exei pinakida prepei na exei asfalia.to an to koynas tha to koyniseis i to exeis na to koitas i to kremas sto toixo ktl den afora kanenan.an exei pinakida prepei na exei asfaleia.

georgio
11/01/2013, 11:50
[...]
opoiodipote oxima exei pinakida prepei na exei asfalia.to an to koynas tha to koyniseis i to exeis na to koitas i to kremas sto toixo ktl den afora kanenan.an exei pinakida prepei na exei asfaleia.

Αυτό περιλαμβάνεται στο νόμο που λένε ότι θα ψηφιστεί ή ισχύει ήδη;

:confused:

GiannisBlessed
11/01/2013, 11:57

Johnny_Nik
11/01/2013, 12:43
Νομίζω ότι όλοι μας βλέπουμε που θα καταλήξει το μέτρο με μαθηματική ακρίβεια όπως όλα άλλωστε τα μέτρα που πάρθηκαν για εισπρακτικούς και μόνο λόγους. Τα ανασφάλιστα οχήματα όχι μόνο θα δεν θα πιαστούν αλλά θα γίνουν και περισσότερα και ακόμα χειρότερα θα κυκλοφορούν και χωρίς πινακίδες αφού πολλοί θα έχουν ακολουθήσει το συλλογισμό που αναφέρθηκε παραπάνω. Οι πιο νόμιμοι θα καταθέσουν τις πινακίδες τους και όσοι έχουν θα πληρώσουν. Προβλέπω ότι τις πρώτες μέρες εφαρμογής θα γίνει ο χαμός και ότι αρπάξουν άρπαξαν και πιθανόν μετά να σου λένε ότι έχεις περιθώριο Χ ημέρες να ασφαλιστείς και να γλιτώσεις το "ραβασάκι".

Για την τροχαία ας μην γελιόμαστε. Δεν το βλέπω να ασχολούνται εκτός και αν πέσει σύρμα και αυτό για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, όπως θα γίνει και με το ΚΤΕΟ. Θα γράψουν κανα δύο, θα αφήσουν τέσσερις και μετά θα πάψουν να ασχολούνται.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα οχήματα, αλλά τα ασφάλιστρα τους. Οι ασφαλιστικές θα πρέπει να αναθεωρήσουν κατά πολύ τα ποσά που ζητάνε για να αντιστοιχούν στα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε το μισό βασικό μισθό (* 8ώρου) για να σε ασφαλίσουν 6 μήνες και όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν να κάνουν τις πάπιες. Μια καλή ιδέα, θα ήταν να ασφάλιζαν τον οδηγό για το οχήματα που οδηγεί και όχι το κάθε όχημα ξεχωριστά, όπως γίνεται στο εξωτερικό, ώστε να είναι πιο έυκολος ο εντοπισμός των ανασφάλιστων. Αλλά με τα ελληνικά δεδομένα.....

DUKASII
11/01/2013, 12:48
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα οχήματα, αλλά τα ασφάλιστρα τους. Οι ασφαλιστικές θα πρέπει να αναθεωρήσουν κατά πολύ τα ποσά που ζητάνε για να αντιστοιχούν στα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε το μισό βασικό μισθό (* 8ώρου) για να σε ασφαλίσουν 6 μήνες και όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν να κάνουν τις πάπιες. Μια καλή ιδέα, θα ήταν να ασφάλιζαν τον οδηγό για το οχήματα που οδηγεί και όχι το κάθε όχημα ξεχωριστά, όπως γίνεται στο εξωτερικό, ώστε να είναι πιο έυκολος ο εντοπισμός των ανασφάλιστων. Αλλά με τα ελληνικά δεδομένα.....μια ερώτηση να κάνω.έχεις υποψι σου τι μπορεί να πληρώσει μια ασφαλιστική για ένα δικό σου συμβόλαιο που πληρωσες για 6 μηνες 180 ε για ένα αυτοκίνητο?

sniper
11/01/2013, 13:02
μια ερώτηση να κάνω.έχεις υποψι σου τι μπορεί να πληρώσει μια ασφαλιστική για ένα δικό σου συμβόλαιο που πληρωσες για 6 μηνες 180 ε για ένα αυτοκίνητο?

Ελα ντε... να τ'αυξήσουν θα πρέπει... άκου να τα μειώσουν...

nikos_abel
11/01/2013, 13:03
μια ερώτηση να κάνω.έχεις υποψι σου τι μπορεί να πληρώσει μια ασφαλιστική για ένα δικό σου συμβόλαιο που πληρωσες για 6 μηνες 180 ε για ένα αυτοκίνητο?

Άχου, μην αρχίσετε τη λύπηση για τις κακομοίρες τις ασφαλιστικές που μπαίνουν μέσα.
Νεοφιλελευθερισμό έχουμε, αν δεν αξιοποιούν σωστά τα χρήματά που τους εμπιστευόμαστε, να κλείσουν.

nikos_abel
11/01/2013, 13:03
Ελα ντε... να τ'αυξήσουν θα πρέπει... άκου να τα μειώσουν...

:a18:

Johnny_Nik
11/01/2013, 13:07
Αναφέρεσαι στο ένα εκατομμύριο ευρώ υλικές και τραυματισμούς που αναφέρουν τα συμβόλαια; Με τί και πώς πρέπει να τρακάρεις για να κανεις 1 εκατομύριο υλικές ή τραυματισμούς;; Εδώ για μικροποσά της τάξης των 100-200 ευρώ κοιτάνε πως και πως να μήν τα πάρεις, γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι τα ποσά που ζητάνε είναι υπερβολικά. Αυτό που ενδιαφέρει πολλες ασφαλιστικές είναι το κέρδος και μόνο.

Από τη στιγμή που λένε ότι θα "πιαστούν" οι ανασφάλιστοι, και άρα θα έχουμε περισσότερα έσοδα γιατί να μην "ρίξουν" τα ασφάλιστρα για όλους; Είπε καμία ασφαλιστική ότι θα κάνει τέτοια κίνηση;

TROOPER
11/01/2013, 13:13

μλκ προσεξε!!!
μη πεσεις στη λουμπα και εξισωσεις τους εργαζομενους στις ασφαλιστικες με τις ιδιες τις ασφαλιστικες.σου το λεω γιατι σε βλεπω να πηγαινεις καρφι για το γκρεμι ;)

georgio
11/01/2013, 13:20

α. Έχουν κατατεθεί πόσες χιλιάδες πινακίδες, έχουν μειωθεί τα πανάκριβα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν (άλλο ο προφυλακτήρας του C3 άλλο του Cayenne), όσοι κυκλοφορούν ακόμα κυκλοφορούν λιγότερο από ότι παλιότερα, τα τροχαία δεν έχουν μειωθεί;
β. από άλλους κλάδους εκτός του αυτοκινήτου (πχ ασφάλεια ζωής ή ασφάλεια σπιτιού από πυρκαγιά/φυσικές καταστροφές) πόσο κέρδος βγάζουν οι ασφαλιστικές;

Υ.Γ.: απάντα στην προηγούμενη ερώτηση μου αν ξέρεις

DUKASII
11/01/2013, 13:21
Αναφέρεσαι στο ένα εκατομμύριο ευρώ υλικές και τραυματισμούς που αναφέρουν τα συμβόλαια; Με τί και πώς πρέπει να τρακάρεις για να κανεις 1 εκατομύριο υλικές ή τραυματισμούς;; Εδώ για μικροποσά της τάξης των 100-200 ευρώ κοιτάνε πως και πως να μήν τα πάρεις, γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι τα ποσά που ζητάνε είναι υπερβολικά. Αυτό που ενδιαφέρει πολλες ασφαλιστικές είναι το κέρδος και μόνο.

Από τη στιγμή που λένε ότι θα "πιαστούν" οι ανασφάλιστοι, και άρα θα έχουμε περισσότερα έσοδα γιατί να μην "ρίξουν" τα ασφάλιστρα για όλους; Είπε καμία ασφαλιστική ότι θα κάνει τέτοια κίνηση; οχι φίλε δε λεω αυτό εγώ μαζί σου να πεσει και άλλο το ασφαλιστρο όσο γίνεται μακάρι και εγώ τα πληρωνω . η να μη πληρωνουμε καθολου ασφαλιστρα σε κανενα πουστη και να παρουμε το ρισκο το κάθε μας τρακαρισμα θανατηφόρο κτλ να το πληρωνουμε απο τη τσέπη μας..εμεις...τα παιδια μας..τα εγγονια μας..κτλ.
δεν πολλα.παρτε το ρίσκο.η βρείτε τη πιο φτηνή ασφαλεια.καντε τη.
τρουπερ δε πεφτω στη λούμπα ουτε υποστιρίζω κάτι μια ερωτηση κάνω να δω αν ξερουμε τι πληρωνουμε.
επισης ολες οι ασφαλιστικές έχουν κάνει μείωση στα ασφαλιστρα τους.
α και για το φιλο απο πανω που ρωτα με τι πρεπει να τρακαρεις.με τιποτα.πρεπει απλα να σου φυγει λιγοοοο το αμαξι και ναπεσεις πανω σε μια σταση πχ με 4 ανθρωπους.
το ενα εκατομύριο ευρω που είπες ..ειναι τα τα λεφτα που θα παρουν μονο οι δικηγόροι.

DUKASII
11/01/2013, 13:24
α. Έχουν κατατεθεί πόσες χιλιάδες πινακίδες, έχουν μειωθεί τα πανάκριβα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν (άλλο ο προφυλακτήρας του C3 άλλο του Cayenne), όσοι κυκλοφορούν ακόμα κυκλοφορούν λιγότερο από ότι παλιότερα, τα τροχαία δεν έχουν μειωθεί;
β. από άλλους κλάδους εκτός του αυτοκινήτου (πχ ασφάλεια ζωής ή ασφάλεια σπιτιού από πυρκαγιά/φυσικές καταστροφές) πόσο κέρδος βγάζουν οι ασφαλιστικές;

Υ.Γ.: απάντα στην προηγούμενη ερώτηση μου αν ξέρειςαχ παιδια δε ηθελα να υποστιριξω τις ασφαλιστικες τις τιμές τους κτλ.απλα νομίζω δε ξέρουμε γιατι πληρωνουμε ασφαλεια.απο ολεσ τις ασφαλειες βγαζουν μη το πάμε εκει.ημαρτον.
φιλε για την ερωτησή σου περίμενε με λιγο.

DUKASII
11/01/2013, 13:26

Υ.Γ.: απάντα στην προηγούμενη ερώτηση μου αν ξέρειςH prosorini katathesi isxyei pas ti kaneis kai apalasese apo ti pliromi telon kai asfaleias.

georgio
11/01/2013, 13:30
H prosorini katathesi isxyei pas ti kaneis kai apalasese apo ti pliromi telon kai asfaleias.

Αυτό δεν συνεπάγεται και το αντίθετο, ότι δηλαδή αν έχεις πινακίδα πρέπει να έχεις και ασφάλεια.

DUKASII
11/01/2013, 13:31
Αυτό δεν συνεπάγεται και το αντίθετο, ότι δηλαδή αν έχεις πινακίδα πρέπει να έχεις και ασφάλεια.oxi alla apo ti katalava oi ganiades toy kratoys etsi tha to pane..