Σύνδεση

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

christof40
10/04/2013, 09:22
στο 50αρι γιατι?
δεν περνανε κτεο αυτα(για την ωρα-του χρονου βλεπουμε)αν δεν το κυκλοφορεις δεν εχεις να φοβασαι μην σε γραψουν για ανασφαλιστο κλπ

δεν μιλαμε για κτεο αλλα για ανασφαλιστα.
οι αποπανω λενε οτι θα κανουν διασταυρωσεις στοιχειων και τα ανασφαλιστα θα πληρωσουν προστιμο.
εγω το 50αρι το εχω στο σαλονι του σπιτιου μου για ντεκορ,δεν το κυκλοφορω.

Tedvj23
10/04/2013, 11:24
Την πινακιδα στα 50αρια μπορεις να της κανεις προσωρινη ακινησια κανονικοτατα για λογους οπως ο παραπανω ντεκορ,ακινησια,ζημια και και..και να γλυτωσεις ετσι τυχον θεωρηση αδειας για τις χρονιες που καθεται..Για τα ανασφαλιστα δεν ξερω αν θα γινεται και στα 50αρια αυτος ο ηλεκτρονικος ελεγχος αφου ετσι και αλλιως ειχε γινει υποχρεωτικη τα τελευταια 2-3 χρονια σαν απαραιτητο δικαιολογητικο για να θεωρησεις την αδεια σου καθε χρονο χρειαζοσουν περα απο τα παραβολα να προσκομισεις και ασφαλιστηριο συμβολαιο σε ισχυ(για οσους την θεωρουσαν..)...

toyar
18/04/2013, 09:05
πηγα και κατεθεσα πινακιδα απο εν παλιο 250αρι σχεδον παροπλισμενο (στην εφορια-προσωρινη διαγραφη)
ζητανε πινακιδα, αδεια, αιτηση και υπευθυνη δηλωση οτι το εχεις σε ιδιωτικο παρκιν +το Ε9 που δειχνει οτι το παρκιν σου ανηκει
μου ειπαν οτι δκαιουνται να ελεγξουν αν οντως η μηχανη ειναι εκει που λεω (εγω στην πραγματικοτητα την εχω σε ενα χωραφι στο χωριο)
αρα μολις το κρατος βεβαιωθει οτι το ρημαδι μου ειναι αραγμενο στην πυλωτη μου θα λυθουν ολα τα προβληματα μας:a31:
φυσικα σε σχετικη ερωτηση μου ειπαν οτι ο νομος δεν προβλεπει επιστροφη της διαφορας στα τελη κυκλοφοριας:moutza:

AristidisZ
18/04/2013, 11:19
πηγα και κατεθεσα πινακιδα απο εν παλιο 250αρι σχεδον παροπλισμενο (στην εφορια-προσωρινη διαγραφη)
ζητανε πινακιδα, αδεια, αιτηση και υπευθυνη δηλωση οτι το εχεις σε ιδιωτικο παρκιν +το Ε9 που δειχνει οτι το παρκιν σου ανηκει
μου ειπαν οτι δκαιουνται να ελεγξουν αν οντως η μηχανη ειναι εκει που λεω (εγω στην πραγματικοτητα την εχω σε ενα χωραφι στο χωριο)
αρα μολις το κρατος βεβαιωθει οτι το ρημαδι μου ειναι αραγμενο στην πυλωτη μου θα λυθουν ολα τα προβληματα μας:a31:
φυσικα σε σχετικη ερωτηση μου ειπαν οτι ο νομος δεν προβλεπει επιστροφη της διαφορας στα τελη κυκλοφοριας:moutza:

πες τους ότι το έχεις βάλει στο μπαλκόνι

notakos600
18/04/2013, 11:37
πες τους ότι το έχεις βάλει στο μπαλκόνι

Και το ποτίζει μέρα παρά μέρα. :lol:

dino809
18/04/2013, 12:00

Είχα ακούσει ότι καταργήθηκε η υποχρέωση προσκόμισης Ε9 για την περίπτωση προσωρινής ακινησίας και ότι αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση.

Φαίνεται ότι από εφορία σε εφορία διαφέρουν τα πράγματα.

(Στο υπουργείο μεταφορών πάντως, για την περίπτωση οριστικής διαγραφής μοτοσυκλέτας δεν μου ζήτησαν Ε9, μόνο υπεύθυνη δήλωση για το που θα βρίσκεται η μοτοσυκλέτα).

Julius
18/04/2013, 12:36

πότε έκανες την προσωρινή κατάθεση???? εμένα πριν απο περίπου 2 μήνες δέν μου ζήτησαν Ε9

Aggelos_SV
18/04/2013, 19:49
Έχω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις...

1) α. Λέγοντας προσωρινή κατάθεση πινακίδας,υποννοείται το προφανές...?Δλδ αν καταθέσω αύριο,μπορώ να πάω σε 5 μήνες π.χ. και να την πάρω πίσω?
β.Αν καταθέσω Νοέμβρη και πάω να παραλάβω τον Μάρτη...προφανώς και θα πληρώσω τα νέα τέλη κυκλοφορίας..ε?

2)Η προσωρινή κατάθεση γίνεται στην τοπική σου Δ.Ο.Υ.?

3)Χρείαζονται κάποια παράβολα για να παραδώσεις/παραλάβεις? Και αν ναι τι κόστος έχουν?

Julius
19/04/2013, 08:47
Έχω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις...

1) α. Λέγοντας προσωρινή κατάθεση πινακίδας,υποννοείται το προφανές...?Δλδ αν καταθέσω αύριο,μπορώ να πάω σε 5 μήνες π.χ. και να την πάρω πίσω?
β.Αν καταθέσω Νοέμβρη και πάω να παραλάβω τον Μάρτη...προφανώς και θα πληρώσω τα νέα τέλη κυκλοφορίας..ε?

2)Η προσωρινή κατάθεση γίνεται στην τοπική σου Δ.Ο.Υ.?

3)Χρείαζονται κάποια παράβολα για να παραδώσεις/παραλάβεις? Και αν ναι τι κόστος έχουν?

NAI
NAI
NAI (μόνο στην ΔΟΥ που ανήκεις)
OXI

την επόμενη εβδομάδα θα παώ να πάρω την πινακίδα απο το καβλασάκι, αλλά όταν την παρέδωσα (πριν απο κανένα δίμηνο) μου είπαν οτι παω με το χαρτί της παράδοσης και την παίρνω χωρίς να πλερέσω οτιδήποτε

fidel_98_99
19/04/2013, 08:56
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=134546

notakos600
19/04/2013, 13:59
Κάτι βρωμάει εδώ... τις καταθέτω Νοέμβρη λόγου χάρη, τις παίρνω Φλεβάρη και δεν πληρώνω μια; ;)

Tedvj23
19/04/2013, 14:23
ΠΑιδια οταν της παρετε πισω πληρωνεται το σημα του τρεχοντος ετους..Απλα πραγματα..

notakos600
19/04/2013, 14:25
ΠΑιδια οταν της παρετε πισω πληρωνεται το σημα του τρεχοντος ετους..Απλα πραγματα..

Είπα κι εγώ, βρήκαμε ''παραθυράκι'' στο σύστημα;

chr1s_86
18/05/2013, 17:30
Τι έγινε, ήρθε κανένα πρόστιμο ??? :a014:

guzzistas
18/05/2013, 19:24
Τι έγινε, ήρθε κανένα πρόστιμο ??? :a014:

:lol: ρε συ... το ίδιο πράγμα σκεφτόμουν σήμερα...

nickald
18/05/2013, 19:42
Παντως απο ελεγχους κανουν αρκετους....

Σε σταματανε και εισαι ξεκρανωτος με τα χερια σου αιματοβαμμενα και στη μυτη σου μια λευκη σκονη κουβαλωντας ενα σακο γεματο 500ευρα και το μονο που ζητανε ειναι ασφαλιστηριο......

Μια extra ασφαλεια στους δρομους πλεον την νιωθω....

fkol k4
18/05/2013, 20:08
Παντως απο ελεγχους κανουν αρκετους....

Σε σταματανε και εισαι ξεκρανωτος με τα χερια σου αιματοβαμμενα και στη μυτη σου μια λευκη σκονη κουβαλωντας ενα σακο γεματο 500ευρα και το μονο που ζητανε ειναι ασφαλιστηριο......

Μια extra ασφαλεια στους δρομους πλεον την νιωθω....

Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεις το περίεργο...:smokin:

Οι άνθρωποι συμπεραίνουν αυτόματα πως είσαι ένας φτωχός (δεν έχεις για κράνος) κούριερ, που ενώ κουβαλούσες ένα σάκο 500ευρα για κάποιο υποκατάστημα τράπεζας που είχε ξεμείνει (και το θωρακισμένο της χρηματαποστολής θα αργούσε στην κίνηση), είχες την ατυχία να γλυστρήσεις περνώντας δίπλα από μια οικοδομή.
Ευτυχώς πρόλαβες και έβαλες τα χέρια μπροστά και λέρωσες μόνο λίγο τη μυτούλα σου.
Δυστυχώς όμως, γδάρθηκες στα χέρια.

Πολύ καχύποπτοι είσαστε μερικοί ρε παιδάκι μου...:rolleyes:

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!
:bawl::bawl::bawl:

AUFGEBRACHT
18/05/2013, 20:15
Εεεε είστε κακεντρεχείς!!! Πώς ας πούμε οι τράπεζες έχουν για τους υπαλλήλους το "προϊόν του μήνα" που πρέπει να προωθήσουν, εεε αυτοί έχουν την "παράβαση του μήνα" κι εξηγούμαι: Πρίν κανα δυο χρόνια με σταματάνε με τη μηχανή και μου ζητάνε άδεια και ασφάλεια (αφού είδαν πως φόραγα κράνος). Το μπλόκο το είχαν στήσει ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά από ένα θηριώδες SUV που κατά την προσφιλή τακτική των εν λόγω οχημάτων ήταν παρκαρισμένο ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΡΑΜΠΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ. Ψάχνοντας τα χαρτιά τους ρωτάω γιατί δεν κόβουν κλήση ή δεν παίρνουν πινακίδα στο τζίπ και μου απαντάνε: Αυτή τη βδομάδα σταματάμε μόνο μηχανάκια κύριε.. :uplate:

nickald
18/05/2013, 23:36
Αυτή τη βδομάδα σταματάμε μόνο μηχανάκια κύριε..

Που ο αναβατης τους εχει ωροσκοπο καρκινο....

AristidisZ
19/05/2013, 02:16
τα έχουμε πει, είναι αναλόγως τα φεγγάρια τους
πέρυσι με σταματήσαν 3 φορές και μου ζητήσαν μόνο άδεια και ταυτότητα (προφανώς τους ένοιαζε το μηχανάκι να μην είναι κλεμμένο, ούτε δίπλωμα ζήτησε κανείς, ούτε ασφάλεια)
φέτος είναι η σαιζόν των ασφαλειών
δε πα να ναι κλεμμένο το μηχανάκι, αν έχει πληρωθεί η ασφάλεια όλα καλά

notakos600
19/05/2013, 14:32
Εκτός από ασφαλιστήριο μου ζήτησαν και ΚΤΕΟ, εντύπωση μου έκανε ο επαγγελματισμός τους. :lol:

DimChios
17/10/2013, 12:34
...δηλαδη εγω τωρα ή καταθέτω πινακίδες στο CBR ή ανανεώνω την ασφάλεια? :yuck:

Καταλαβα σωστά???

Ή θα μου κλασουν μια μάντρα (εννοείται πως ΔΕΝ θα κυκλοφορει η μηχανη, μη λεμε μλκιες) και δε προκειται να μου έρθει μπιλιέτο στο σπίτι...

Ενω φίλος μου είπε οτι δε τρεχει τιποτα, γραψ τους στα @@δια σου, ο ασφαλιστής μου ακουστηκε απόλυτος... :rolleyes:

faraway
17/10/2013, 12:37
100 ανθρώπους να ρωτήσεις 100 απόψεις θα ακούσεις επί του θέματος .

Εγώ έβγαλα πινακιδούλα την άφησα στην εφορία να μου τη φυλάνε τα παλικάρια , και έχω το κεφάλι μου ήσυχο .
5 λεπτά με το ρολόι διαδικασία ( τουλάχιστον στην επαρχία ) .

DimChios
17/10/2013, 12:43
100 ανθρώπους να ρωτήσεις 100 απόψεις θα ακούσεις επί του θέματος .

Εγώ έβγαλα πινακιδούλα την άφησα στην εφορία να μου τη φυλάνε τα παλικάρια , και έχω το κεφάλι μου ήσυχο .
5 λεπτά με το ρολόι διαδικασία ( τουλάχιστον στην επαρχία ) .

...το ξερω...
δεν αμφισβητώ βεβαια το φίλο, μη σου πω οτι το πιθανοτερο ειναι οτι εχει δικιο μιας και σε φοβιζουν καλα καλα στην αρχη να αρπαξουν οτι αρπαξουν και μετα ξεχνιέται το ζητημα, αλλά...

με βλεπω να τις καταθετω! :rolleyes:
και μετα αντε να τις παρεις παλι πισω... και την εχω και για πουλημα... και θα λεει μαλακιες ο πιθανος αγοραστης... και γαμησε τα γενικως το φελεκι μου μεσα!

nickald
17/10/2013, 12:47
Εγω παντως δεν εχω ακουσει ουτε μια περιπτωση να ηρθε ραβασακι στο σπιτι για ανασφαλιστο που δεν εχει καταθεσει πινακιδες.... αν ακουσε καποιος ας το πει.

faraway
17/10/2013, 12:48
Κυκλοφορούν πολλές απόψεις και πολλές αρβύλες , τόσες που εγώ πλέον δεν πιστεύω κανέναν . :sad:

Και μένα πολλοί μου είπαν γράφτους και απλά εκφοβισμό έκαναν και μπλα,μπλα ,μπλα .....αλλά άμα κάτσει καμιά στραβή δεν θα το πληρώσουν αυτή το πρόστιμο . :ninja:

Και από την άλλη πλευρά , άκουσα πρόσφατα πως ετοιμάζονται να περάσουν απευθείας το πρόστιμο σε αυτά που έχουν διασταυρώσει στις φορολογικές δηλώσεις του 14 . :uplate::eyepop:

Και επειδή όπως προείπα βαρέθηκα να ακούω πίπες ένθεν και ένθεν , πήγα τις έδωσα και ησύχασα από αυτές τις συζητήσεις . :winka:

DimChios
17/10/2013, 12:50
Και επειδή όπως προείπα βαρέθηκα να ακούω πίπες ένθεν και ένθεν , πήγα τις έδωσα και ησύχασα από αυτές τις συζητήσεις . :winka:

πληρωσες τιποτα? θα πληρωσεις (εκτος των τελών αν και εφόσων ειναι απληρωτα κλπ κλπ) τιποτα για να τις παρεις πισω? Διαδικασία απλη και όποτε να ναι?

faraway
17/10/2013, 12:54
Πήγα με την άδεια και τις πινακίδες στο χέρι .

Λέω γεια σας ...μπλα,μπλα, μπλα

Σηκώνει ο υπάλληλος το κεφάλι και με ύφος μπλαζέ μου πετάει μια αίτηση και μου λέει συμπλήρωσε την . :lol:

Την συμπληρώνω του τη δίνω πακέτο με την άδεια και τις πινακίδες και των ρωτάω αν δεν τις πάρω καθόλου μέσα στο 14 υποχρεούμαι να πληρώσω τα τέλη .

Όχι μου απάντησε , γιατί το όχημα καταχωρείται και φαίνεται σε ακινησία . Μόνο αν της πάρεις μέσα στο 14 θα πληρώσεις τα τέλη πρώτα .
Μου δίνει ένα αντίγραφο της αίτησης που συμπλήρωσα και μου λέει πως όταν θα έρθεις να της πάρεις θα έρθεις με αυτό το χαρτί .

Αυτά και σηκώθηκα και έφυγα .
Εννοείτε δεν πλήρωσα τίποτα . :winka:

sapila racing
17/10/2013, 12:57
Απ ότι ξέρω δεν έχει παει κανενα πρόστιμο σε κανέναν.
Αν παει όμως τότε θα είναι αργά. Υποτίθεται οτι θα έκαναν διασταυρώσεις στοιχείων μεταξύ ασφαλειών και υπουργείου 2 φορές το χρόνο.

Παντως εγω πήγα και κατεθεσα πινακίδες για 2 μοτοσυκλέτες την περασμένη εβδομάδα, γι αυτον ακριβώς τον λόγο.

DimChios
17/10/2013, 12:59
Εννοείτε δεν πλήρωσα τίποτα . :winka:

το "εννοείται" μη το λες ετσι αβιαστα! σε λιγο τα μ00νια θα ζητανε να πληρωσουμε για να τις καταθεσουμε

..ειναι κι αυτο ρε γμτ... εκτος της ασφαλειας θα ερθουν και τα τελη για το 14 οπου να ναι... τη μανα τους και τον πατερα τους και ολο τους το σοι

Θενξ μαν!

AristidisZ
17/10/2013, 13:05
πάντως έχουν γίνει 2 σκαναρίσματα (διασταυρώσεις), η τελευταία πριν κάνα μήνα μάλιστα...
όταν τα γατόνια αποφασίσουν να πατήσουν το ΟΚ στα πισιά τους είναι θέμα ημερών να σκάσουν, δυστυχώς....

THANOS_KTM
17/10/2013, 13:23
το "εννοείται" μη το λες ετσι αβιαστα! σε λιγο τα μ00νια θα ζητανε να πληρωσουμε για να τις καταθεσουμε

..ειναι κι αυτο ρε γμτ... εκτος της ασφαλειας θα ερθουν και τα τελη για το 14 οπου να ναι... τη μανα τους και τον πατερα τους και ολο τους το σοι

Θενξ μαν!

Ενας γνωστός που ασχολείται με μεταβιβάσεις,ακουσε να λέγεται μεταξύ σοβαρού κ αστείου,ότι θα βαλουν παράβολο για κατάθεση πινακίδων κ για να τις πάρεις.:moutza:

DrBig
17/10/2013, 13:28
Εχουμε πολλους λογους να τους βριζουμε, αλλα το θεμα με τις πινακιδες δεν ειναι ενα απο αυτα, την στιγμη που εχουμε αποδειχτει πολιτες καθαρματα. Οσοι εχετε ζησει και σε χωρες με πολιτισμενους κατοικους, ισως καταλαβαινετε τι εννοω. Και μη πειτε 'εγω τι φταιω' γιατι ειναι παιδικη δικαιολογια. Αν απο την αλλη θελουμε να κανουμε εμπαργκο και να καταθεσουμε πινακιδες για ολα μας τα οχηματα ωστε να δωσει το υπουργειο δυνατοτητα πχ 6μηνιαιου η τριμηναιου τελους, ας οργανωθουμε. Αγαθα κοποις κτωνται...

DimChios
17/10/2013, 13:35
Εχουμε πολλους λογους να τους βριζουμε, αλλα το θεμα με τις πινακιδες δεν ειναι ενα απο αυτα, την στιγμη που εχουμε αποδειχτει πολιτες καθαρματα. Οσοι εχετε ζησει και σε χωρες με πολιτισμενους κατοικους, ισως καταλαβαινετε τι εννοω. Και μη πειτε 'εγω τι φταιω' γιατι ειναι παιδικη δικαιολογια. Αν απο την αλλη θελουμε να κανουμε εμπαργκο και να καταθεσουμε πινακιδες για ολα μας τα οχηματα ωστε να δωσει το υπουργειο δυνατοτητα πχ 6μηνιαιου η τριμηναιου τελους, ας οργανωθουμε. Αγαθα κοποις κτωνται...

και τα πτυχία copies κτώνται αλλα.... ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ?

:lol:

THANOS δε θα μου κανει καμια εντυπωση!

DrBig
17/10/2013, 13:37
ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ?

Αν δεν μπορεις να βρεις λογους, τοτε η καθε συζητηση ειναι ματαιη.

DimChios
17/10/2013, 13:48
Αν δεν μπορεις να βρεις λογους, τοτε η καθε συζητηση ειναι ματαιη.

εαν δε διακρινεις το χιουμορ (φαντασου να μην εβαζα και γελακι) :rolleyes:

DrBig
17/10/2013, 13:52
εαν δε διακρινεις το χιουμορ (φαντασου να μην εβαζα και γελακι) :rolleyes:

Το χασα σορρυ, κανω 35 πραγματα ταυτοχρονα, ουτε γκομενα να μουνα :beer:

THANOS_KTM
17/10/2013, 13:54
Το χασα σορρυ, κανω 35 πραγματα ταυτοχρονα, ουτε γκομενα να μουνα :beer:

Κάνουν οι γκόμενες 35 πραγματα ταυτοχρονα?:uplate::rolleyes::D

DimChios
17/10/2013, 13:55

Πολλα παραπανω μη σου πω, ενα ομως εχει εγγυημενη επιτυχια!

(τονασουσπανταπαπαρια):lol:

DrBig
17/10/2013, 13:57

εγω για μενα μιλαω :cry:

stefanos
17/10/2013, 15:16
Για να επανέλθουμε στην συζήτηση δεν γνωρίζω τι γίνεται στην περίπτωση που πάς να πάρεις τις πινακίδες σου πίσω μετά από 3 χρόνια και τις έχουν στείλει στην ανακύκλωση.

Sapadak
17/10/2013, 15:39
Για να επανέλθουμε στην συζήτηση δεν γνωρίζω τι γίνεται στην περίπτωση που πάς να πάρεις τις πινακίδες σου πίσω μετά από 3 χρόνια και τις έχουν στείλει στην ανακύκλωση.

Θεωρητικά στον χρονο πανε στην ανακυκλωση
Πρακτικα τις κραταν περισσοτερο.

Αν μολαταυτα τις εχουν πετάξει θα βγαλεις καινουριες με καινουρια αδεια (και εκει μπορει να παιζει κανα 30αρι)

MikeG
17/10/2013, 15:44
Αν μολαταυτα τις εχουν πετάξει θα βγαλεις καινουριες με καινουρια αδεια (και εκει μπορει να παιζει κανα 30αρι)

Αν μου ζητήσουν χρήματα για να μου βγάλουν πινακίδα που αυτοί έχασαν ειλικρινά θα κινηθώ νομικά, έτσι για το γέλιο.

Sapadak
17/10/2013, 15:49
Αν μου ζητήσουν χρήματα για να μου βγάλουν πινακίδα που αυτοί έχασαν ειλικρινά θα κινηθώ νομικά, έτσι για το γέλιο.

Δε χανουν, καταστρεφουν (το λεει κιολας στο χαρτι που παραλαμβάνεις οτι μετα το χρονο Bye bye πινακίδα)

MikeG
17/10/2013, 15:54
Δε χανουν, καταστρεφουν (το λεει κιολας στο χαρτι που παραλαμβάνεις οτι μετα το χρονο Bye bye πινακίδα)

Το έχω μπροστά μου (έψαξα και το βρήκα), δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Ας τις καταστρέψουν όπως λένε, όμως από τη στιγμή που α) δεν το αναφέρει το χαρτί που μου έδωσαν, β) δε τις κατέστρεψα εγώ τότε..

sapila racing
17/10/2013, 16:07
To χαρτί δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο.
Προχτές που επίτηδες ρώτησα στην εφορία για πόσο καιρό τις κρατάνε η απάντηση που πήρα ήταν οτι ηρθε νέα εγκύκλιος που λεει να τις κρατάνε για πάντα λόγω της ζημιάς του δημοσίου λόγω καταστροφής τους.
Βγαλε ακρη.

Sapadak
17/10/2013, 16:15
Προχτές που επίτηδες ρώτησα στην εφορία για πόσο καιρό τις κρατάνε η απάντηση που πήρα ήταν οτι ηρθε νέα εγκύκλιος που λεει να τις κρατάνε για πάντα λόγω της ζημιάς του δημοσίου λόγω καταστροφής τους.
Βγαλε ακρη.

Αυτό που μετέφερα ειναι απο προσωπικη εμπειρία πριν 3 χρόνια, οποτε μαλλον ισχυει αυτο που ειπε ο ΣαπιΛΛας

AristidisZ
17/10/2013, 16:15
Βγαλε ακρη.

και την άλλη βδομάδα θα έρθει εγκύκλιος που θα λέει καταστρέψτε τις γιατί δεν έχουμε που να της βάλουμε :lol:

sapila racing
17/10/2013, 16:18

Αυτό που μετέφερα ειναι απο προσωπικη εμπειρία πριν 3 χρόνια, οποτε μαλλον ισχυει αυτο που ειπε ο ΣαπιΛΛας

και την άλλη βδομάδα θα έρθει εγκύκλιος που θα λέει καταστρέψτε τις γιατί δεν έχουμε που να της βάλουμε :lol:

Πολύ φοβάμαι οτι και τα δύο μπορεί να ισχύουν εκ περιτροπής ανα μερικούς μήνες. :lol: :cry:

SHOOTER045
17/10/2013, 16:20
καποτε που ειχαν περισευμα λαμαρινας
εβγαζαν εκεινα τα ανεκδιηγητα<ταψια>

sapila racing
17/10/2013, 16:22
καποτε που ειχαν περισευμα λαμαρινας
εβγαζαν εκεινα τα ανεκδιηγητα<ταψια>

Δεν ήταν περρίσευμα λαμαρίνας ούτε αλουμινίου.
Αλλο πράγμα ήταν και τους περισσέυει πάντα. ;)

DimChios
17/10/2013, 16:25
Δεν ήταν περρίσευμα λαμαρίνας ούτε αλουμινίου.
Αλλο πράγμα ήταν και τους περισσέυει πάντα. ;)

την εποχη που την ειχα κοψει εγω θα ηταν

:bawl:

stefanos
17/10/2013, 16:29
.. τότε..
30€ παράβολο

SHOOTER045
17/10/2013, 16:41
την εποχη που την ειχα κοψει εγω θα ηταν

:bawl:

μπαααααααααααααααααααααααααα
μιλαμε για πολλααααααααααααααααααααα κιλα :a31::a31::a31::a31::a31::a31::a31::a31::a31: παραπανω :tooth::tooth::tooth:

yiannis172
18/10/2013, 13:54
Βγαλε ακρη.

Στο χαρτι που πηρα εγω οταν τις κατεθεσα,γραφει πως μετα τον ενα χρονο πολτοποιουνται,ομως απο τον Ιανουαριο του 2013 περασε ο νεος νομος....
http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15824&subid=2&pubid=7263699

AristidisZ
24/01/2014, 14:01
Τα πρώτα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα περιμένει η αγορά (http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/ta-prwta-eidopoihthria-gia-ta-anasfalista-ochhmata-perimenei-h-agora.html)

notakos600
24/01/2014, 14:13
Τα πρώτα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα περιμένει η αγορά (http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/ta-prwta-eidopoihthria-gia-ta-anasfalista-ochhmata-perimenei-h-agora.html)

Ώστε σοβαρολογούσαν....

Dbnn
24/01/2014, 14:50
τι διασταυρωση και μλκιες!
και αμα ειμαι τσακαλος και την εχω ασφαλισει στην turk ins πως θα το διασταυρωσουν???

για να σε γραψουν θα πρεπει να σε γραψει τροχαιος, αμα δε το κυκλοφορας το ριμαδι πως θα σε γραψει??

διαφορετικα εγω βλεπω νομικα κενα.

Θα σου ρθει στην εφορία το μπιλιέτο.... :beer:
Το χαράτσι της ΔΕΗ δεν αρκεί.... ;)

McTalas
24/01/2014, 15:38
Ώστε σοβαρολογούσαν....
Γιαυτο κατεθεσα πινακιδα και ησυχασα...
!

DimChios
24/01/2014, 17:00
!

...και τωρα τη βλεπουμε κουκουλωμενη και μας πιανει καταθλιψη!

:(

MG-KTiNoS
24/01/2014, 17:07
Ώστε σοβαρολογούσαν....

άμα είναι να πάρουν δεν κάνουν πλάκα ποτέ....

Στο να δόσουν έχουν ...χιούμορ !

guzzistas
24/01/2014, 17:36
Κ έτσι εξυπηρετήθηκαν για άλλη μια φορά τα συμφέροντα κάποιων "πελατών" του κράτους...

Θα είναι πολύ μλκες όσοι απλά δεν τα κυκλοφορούν και πάνε να βγάλουν ασφάλεια αντί να καταθέσουν πινακίδα... Εγώ τις πήγα ήδη...

McTalas
24/01/2014, 17:38
...και τωρα τη βλεπουμε κουκουλωμενη και μας πιανει καταθλιψη!

:(γιαυτο πρεπει να εχεις ενα β στρωμ καβατζα...:p

THEOD
24/01/2014, 18:11
!

Me too... Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη... Θα κυνηγήσουν μέχρι και τους τάφους για έκδοση τοπογραφικού... :rolleyes:

notakos600
25/01/2014, 05:24
Αναλυτικότερα:

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Νόμος προβλέπει τις εξής κυρώσεις:

A. Διοικητικές κυρώσεις
• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες
• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
• Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, €500 για τα επιβατικά και €250 για τα δίκυκλα

B. Ποινικές κυρώσεις
• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
• Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για:
• να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις
• να πληρώσει παράβολο €250 για να ασφαλιστεί
Αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο €500, καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

pektis
25/01/2014, 09:47
Εννοειται οοολαα γινονται για τα €....;)

MikeG
22/02/2014, 19:30
Στην επίδοση κλήσεων ύψους 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα θα προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε βάρος των οδηγών, ιδιοκτητών και κατόχων που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών ολοκλήρωσαν τις διασταυρώσεις στα στοιχεία τελών κυκλοφορίας, αδειών κυκλοφορίας και ασφαλίστρων και εντόπισαν 730.000 ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία.

Οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα λάβουν επιστολές από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με τις οποίες θα καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματα τους.

Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των εν λόγω οχημάτων δεν ασφαλιστούν και δεν ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδια, προκειμένου το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προχωρεί στην επίδοση κλήσεων. Έτσι, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα καλούνται στα τμήματα τροχαίας για να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις παράβασης.

Ο Ν. 489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας με πράξη της Αστυνομικής Αρχής για ένα χρόνο. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=165340&cid=6

notakos600
22/02/2014, 19:57
Το πρόστιμο θα πληρωθεί όταν έρθει το ειδοποιητήριο ή μετά την πάροδο των 30 ημερών αν το όχημα παραμένει ανασφάλιστο;

pab-lo
22/02/2014, 23:05
με το ειδοποιητηριο κατοχυρωνεται και το προστιμο. (ετσι εχουν πει τουλαχιστον)

SHOOTER045
23/02/2014, 09:15
Αν ερθει κατι τετοιο θα σας πω

notakos600
24/02/2014, 11:36
με το ειδοποιητηριο κατοχυρωνεται και το προστιμο. (ετσι εχουν πει τουλαχιστον)

Αφού είναι έτσι τι ρόλο βαράνε οι ''30 ημέρες προθεσμία'';

Sapadak
24/02/2014, 12:05

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας με πράξη της Αστυνομικής Αρχής για ένα χρόνο. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Μαλλον

notakos600
24/02/2014, 12:27
Λιγότερο θα πονέσει να κάτσω πάνω σε πάσσαλο...

Allst@rf
24/02/2014, 17:09
Δλδ οτι δεν εχεις καταθέσει τις πινακιδες σημαινει οτι το κυκλοφορεις ,εισαι παρανομος και θα σου ερθει κλιση στο σπίτι για την παρανομια;

:rolleyes:

dimzan
24/02/2014, 18:00
Δλδ οτι δεν εχεις καταθέσει τις πινακιδες σημαινει οτι το κυκλοφορεις ,εισαι παρανομος και θα σου ερθει κλιση στο σπίτι για την παρανομια;

:rolleyes:

απ οτι φαινεται αυτο σημαινει. Και καποιες φορες αυτο συμβαινει. Πολλοι κυκλοφορουν ανασφαλιστοι. Αυτοι που δεν τα κυκλοφορουν απλα θα καταθεσουν πινακιδες και θα αφησουν την προοπτικη να το κυκλοφορησουν. Αυτοι που δεν πληρωνουν ασφαλεια αλλα κυκλοφορουν ανασφαλιστοι θα αναγκαστουν επιτελους να αλλαξουν τακτικη. Οποτε ειτε θα πληρωσουν, ειτε θα καταθεσουν πινακιδες και θα κυκλοφορουν εντελως ανασφαλιστοι ειτε με το συστημα liapis θα εινια νομιμοφανεις.

viper1
24/02/2014, 20:54
και βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που έχουν καταθέσει πινακίδες και τα κυκλοφορούν είτε με πλαστές (βλέπε λιάπης) είτε άνευ και ανασφάλιστα....

nathair
24/02/2014, 22:12
730.000 τα ανασφάλιστα...

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Entopisthkan-730-000-anasfalista-oxhmata_99863.asp

spyrakos35
24/02/2014, 22:50

κοιτα....

μου ήρθε ΧΤΕΣ το χαρτί από το ΙΚΑ για την αποζημίωση για γέννηση της κόρης μου (05/06/11).

τα λ7 (400€, για απαίτηση κάποιων χιλιάδων) τα πήρα στον λογαριασμό μου τον γενάρη του 2014....

το ύψος της αποζημίωσης δίδεται βάση απόφασης του ΙΚΑ, η οποία βγήκε 05/12/13....

ΕΙΧΑ 30 μερες προθεσμία να καταθέσω ένσταση

κατάλαβες τώρα? :lol:

stefanos
24/02/2014, 22:53
Πρίν από 52 σελίδες και 2 χρόνια περίπου τα ανασφάλιστα ήταν κάτω από εκατομμύριο ,στο μεταξύ όλο και κάποιοι που πήραν χαμπάρι τι γίνεται θα καταθέσαν πινακίδες
και ακόμα είναι 730000 ανασφάλιστα?
Παράλογο ακούγεται.

bruno
24/02/2014, 22:59
Ναι δεν θυμαμαι τον αριθμο,που ηταν τεράστιος,ανασφαλιστων οχημάτων ηταν κρατικα.

alexxxcbr
25/02/2014, 08:54
Πρίν από 52 σελίδες και 2 χρόνια περίπου τα ανασφάλιστα ήταν κάτω από εκατομμύριο ,στο μεταξύ όλο και κάποιοι που πήραν χαμπάρι τι γίνεται θα καταθέσαν πινακίδες
και ακόμα είναι 730000 ανασφάλιστα?
Παράλογο ακούγεται.

Πολυ μουφα μου ακουγεται και εμενα.Και εκανε και πολυς κοσμος ασφαλεια υπο το φοβο του προστιμου.

notakos600
25/02/2014, 09:02
Πολυ μουφα μου ακουγεται και εμενα.Και εκανε και πολυς κοσμος ασφαλεια υπο το φοβο του προστιμου.

Προσπερνώντας το δεδομένο πως κάθε όχημα που κυκλοφορεί πρέπει να είναι ασφαλισμένο, μας την ξαναπαίξανε για τα φράγκα τελικά ή όχι;
Θα δείξει στο επόμενο διάστημα με την αποστολή των προστίμων.

SHOOTER045
25/02/2014, 09:09
και περσι ακουγοτανε για τα αγροτικα μηχανηματα με πινακιδα ΑΜ-ΤΡΑΚΤΕΡ-UNIMOG-JEEP με παρτικοφ κλπ
αλλα δεν ηρθε τιποτα
βεβαια ασφαλισαν πολλοι τα καρα τους..........

MikeG
25/02/2014, 09:11
Να το ξαναγράψω πάντως.

Είναι ωραίο που ο περισσότερος κόσμος τα δέχεται όλα αυτά μόνο με γκρίνιες. Ουσιαστικά μας λένε ότι είμαστε ένοχοι χωρίς να έχει αποδειχτεί. Όπως με τις περαιώσεις που είχαν στελεί μαζικά ένα πράμα.

notakos600
25/02/2014, 09:34
και περσι ακουγοτανε για τα αγροτικα μηχανηματα με πινακιδα ΑΜ-ΤΡΑΚΤΕΡ-UNIMOG-JEEP με παρτικοφ κλπ
αλλα δεν ηρθε τιποτα
βεβαια ασφαλισαν πολλοι τα καρα τους..........

off topic
Πολύ τα γουστάρω τα UNIMOG, αλλά ζητάνε παπάδες για τα μεταχείρω.

GFawkes
25/02/2014, 09:51
Ρε παιδες,
εγω εχω μια μοτο που εχω να την βαλω μπρος απο το 2003.....
την εχω στο γκαραζ για να την αναστηλωσω....καποτε....

εχω χασει την πινακιδα καπου ..(σε καποια μετακομιση την εβαλα σε καποια κουτα....αντε βρες...)
Πληρωνω το σημα μιας και ειναι μονο 22€ διοτι βαριεμαι να παω να δηλωσω απωλεια, και εκδοση νεας αδειας κλπ.....

Γιατι να την ασφαλισω.....ουτε μπρος δεν παιρνει....ας κανουν ελεγχους να δουν ποιοι δεν εχουν ασφαλαια και κυκλοφορουν....

Δλδ ολα τα αλμπανοβουλγαρο ερειπια που κυκλοφορουν στην εθνικη εχουν ασφαλεια, κτεο και πρασινη καρτα....

Να ελεγχουν συμφωνω αυτα ομως που κυκλοφορουν.......εγω το εχω για το σαλονι...

notakos600
25/02/2014, 09:54
Ρε παιδες,

Αυτοί δεν το ξέρουν όμως...

MikeG
25/02/2014, 10:03
Αυτοί δεν το ξέρουν όμως...

& τι έγινε ρε notako ;(μου επιτρέπεις την οικειότητα). Μας θεωρούν παράνομους χωρίς να έχουν στοιχεία, αν με πιάσουν ας μου βάλουν ότι πρόστιμο θένε. Ξαναγράφω, είναι το ίδιο με τις περαιώσεις που έστειλαν, δηλαδή, επειδή έχουμε δεδομένο ότι είσαι φοροφυγάς, πλήρωσε τόσα (λάδωσε μας δηλαδή) ώστε να τη γλυτώσεις. Όχι ρε μ@λ@κες, ελάτε να με ελέγξετε που έχετε δεδομένο ότι είμαι και φοροφυγάς.

Πάμε ντουγρού για το στούκο, και θα είναι τόσο ισχυρός που θα γίνουν όλα σμπαράλια.

notakos600
25/02/2014, 10:06
& τι έγινε ρε notako ;(μου επιτρέπεις την οικειότητα). Μας θεωρούν παράνομους χωρίς να έχουν στοιχεία, αν με πιάσουν ας μου βάλουν ότι πρόστιμο θένε. Ξαναγράφω, είναι το ίδιο με τις περαιώσεις που έστειλαν, δηλαδή, επειδή έχουμε δεδομένο ότι είσαι φοροφυγάς, πλήρωσε τόσα (λάδωσε μας δηλαδή) ώστε να τη γλυτώσεις. Όχι ρε μ@λ@κες, ελάτε να με ελέγξετε που έχετε δεδομένο ότι είμαι και φοροφυγάς.

Πάμε ντουγρού για το στούκο, και θα είναι τόσο ισχυρός που θα γίνουν όλα σμπαράλια.

Μην το παίρνεις προσωπικά, είμαι ο δικηγόρος του διαβόλου (για σήμερα τουλάχιστον).
Όσο για τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο.
Μας μαστίγωσαν μία φορά, είδαν πως μας άρεσε και το κάνουν συνέχεια.
Μόνο αν βγάλουν ροδάκια οι καναπέδες που καθόμαστε μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον έρημο τόπο.

SHOOTER045
25/02/2014, 10:11
Ρε παιδες,
εγω εχω μια μοτο που εχω να την βαλω μπρος απο το 2003.....
την εχω στο γκαραζ για να την αναστηλωσω....καποτε....

εχω χασει την πινακιδα καπου ..(σε καποια μετακομιση την εβαλα σε καποια κουτα....αντε βρες...)
Πληρωνω το σημα μιας και ειναι μονο 22€ διοτι βαριεμαι να παω να δηλωσω απωλεια, και εκδοση νεας αδειας κλπ.....

Γιατι να την ασφαλισω.....ουτε μπρος δεν παιρνει....ας κανουν ελεγχους να δουν ποιοι δεν εχουν ασφαλαια και κυκλοφορουν....

Δλδ ολα τα αλμπανοβουλγαρο ερειπια που κυκλοφορουν στην εθνικη εχουν ασφαλεια, κτεο και πρασινη καρτα....

δεν χρειαζεται ΚΑΙ η πινακιδα για να δηλωσεις ακινητοποιηση
μπορεις ειτε εκε απευθειαςι(συγκοινωνιων)ειτε στο τοπικο τμημα να δηλωσεις απωλεια
τωρα δεν ξερω αν θα εφαρμοστει αυτο το μετρο αλλα πολυ ακουγεται και σιγουρα κατι θα γινει
προσφατα<μαζεψαμε>ενα crypton το οποιο φαινοταν χρεπι χωρις πινακιδα πλαστικα κλπ
ξεκλειδωτο και εμοιαζε κλεμμενο-φαινοταν ομως οτι καποιος το συμαζευε η εστω προσπαθουσε
το πηραμε στο τμημα
και μετα απο 2 μερες ηρθε ο ιδιοκτητης
ο οποιος ειχε χαρτι οτι το ειχαν κλεψει πριν 5 χρονια αλλα βρεθηκε και του το παραδωσαν
ελειπε η πινακιδα
αλλα το μηχανακι ηταν στο ονομα του πατερα του
ο οποιος συγχωρεθηκε και αυτος αμελησε να κινησει διαδικασια
τωρα ειναι ακινητοποιημενο
για να γινει αρση ακινητοποιησης θελει να κανει μεταβιβαση(αποδοχη κληρονομιας)
να πληρωσει τα χρεωστουμενα τελη
να παρει πινακιδα-την αδεια την εχει-ασφαλεια εβγαλε εκ των υστερων
και να το παρει
προχτες οφ δη ρεκορντ μου ειπε ο ιδιοκτητης οτι το κοστος ξεφευγει και μηπως να το αφησει να διαγραφει και να παει Ο.Δ.Υ.......
τα αλβανοβουλγαρικα-χρεπια-εχουν ολα πρασινη καρτα
δεν εχω συναντησει ΚΑΝΕΝΑ χωρις τετοιο εγγραφο
τα ΚΑΛΑ αλβανοβουλγαρορουμανοσκοπιανο αμαξα ειναι ΕΛΛΗΩΝ στην πλειοψηφια που εχουν<εταιρειες>στις εκει χωρες
καρπωνοντας τα χαμηλα-ξεφτιλα τελη και κοστος χρησης

SHOOTER045
25/02/2014, 10:22
off topic
Πολύ τα γουστάρω τα UNIMOG, αλλά ζητάνε παπάδες για τα μεταχείρω.

θα προτιμουσα κατι renegade-wrangler η mitsubushi pajero τα οποια ελεω παρτικοφ(για οσουν δεν ξερουν ειναι εξωτερικος αξονας για περιστροφη γεωργικων εργαλειων-ψεκαστικα κλπ- αλλα και αλλων μηχανηματων)τα οποια εισηγχθησαν και ταξινομηθηκαν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ καποτε σαν ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

bruno
25/02/2014, 13:59
To kακο με τα ανασφάλιστα εχει παραγινει.Επρεπε να βρεθει μια λυση,ισως είναι λιγο ταλαιπωρια αλλα θα είναι πολύ λιγοτερη από το γινει το κακο για καποιους.Δεν μας φταιει κανενας μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας,ξερω ανθρωπο που ποτε δεν εχει ασφαλισει το αμαξι του όχι επειδει δεν ειχε χρηματα.Προσωπικα κατεθεσα και της μηχανης εκτος του αυτοκινητου μου,πολυ απλα δεν εχω δεν κυκλοφορω.

BLiTzER
25/02/2014, 14:11
Μας θεωρούν παράνομους χωρίς να έχουν στοιχεία, αν με πιάσουν ας μου βάλουν ότι πρόστιμο θένε. Ξαναγράφω, είναι το ίδιο με τις περαιώσεις που έστειλαν, δηλαδή, επειδή έχουμε δεδομένο ότι είσαι φοροφυγάς, πλήρωσε τόσα (λάδωσε μας δηλαδή) ώστε να τη γλυτώσεις. Όχι ρε μ@λ@κες, ελάτε να με ελέγξετε που έχετε δεδομένο ότι είμαι και φοροφυγάς.

Μα όλο αυτό - και πολλά ακόμα μέτρα τα τελευταία έτη, βλέπε φορολόγηση μέσω αποδείξεων λιανικής κτλ - γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι παντελώς ανίκανοι να πραγματοποιούν αποτελεσματικούς ελέγχους. Το ιδανικό - γι'αυτούς - είναι να καταλήξουν να γίνονται όλα αυτοματοποιημένα ή ακόμα κι από τον ίδιο τον πολίτη. Θα ελέγχουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας, δηλαδή, για να μην κουράζουμε το κράτος ^^

sapila racing
25/02/2014, 14:11
To kακο με τα ανασφάλιστα εχει παραγινει.Επρεπε να βρεθει μια λυση,ισως είναι λιγο ταλαιπωρια αλλα θα είναι πολύ λιγοτερη από το γινει το κακο για καποιους.Δεν μας φταιει κανενας μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας,ξερω ανθρωπο που ποτε δεν εχει ασφαλισει το αμαξι του όχι επειδει δεν ειχε χρηματα.Προσωπικα κατεθεσα και της μηχανης εκτος του αυτοκινητου μου,πολυ απλα δεν εχω δεν κυκλοφορω.

Δεν είναι λύση αυτή.
Ας πιανανε τους ανασφάλιστους στο δρόμο κι ας τους βαζανε 2000 Ευρω προστιμο επι τόπου και ας τους βαζανε και φυλακή.
Τωρα απλά μας τσουβαλιάζουν όλους και μας βαζουν σε ηλίθιες διαδικασίες λόγω της ανικανότητας του κράτους.
Αυτός που ξέρεις οτι κυκλοφορεί παντα ανασφάλιστος το κάνει γιατί ξέρει οτι δεν θα τον πιάσει κανένας, αλλά κι αν τον έπιανε παλι καπως θα την σκαπουλαρε.

DrBig
25/02/2014, 14:23
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Αυτοι ειναι ανικανοι και εμεις λαμογια.

bruno
25/02/2014, 14:25
Δεν είναι λύση αυτή.
Ας πιανανε τους ανασφάλιστους στο δρόμο κι ας τους βαζανε 2000 Ευρω προστιμο επι τόπου και ας τους βαζανε και φυλακή.
Τωρα απλά μας τσουβαλιάζουν όλους και μας βαζουν σε ηλίθιες διαδικασίες λόγω της ανικανότητας του κράτους.
Αυτός που ξέρεις οτι κυκλοφορεί παντα ανασφάλιστος το κάνει γιατί ξέρει οτι δεν θα τον πιάσει κανένας, αλλά κι αν τον έπιανε παλι καπως θα την σκαπουλαρε.
Kι εμενα με πειραξε αυτό sapila,ο νομος είναι ηδη αυστηρος για τους ανασφαλιστους αλλα μυαλο δεν βαζουν καποιοι,δεν μπορει να υπαρχει ενας 'τροχαιος' παντου.

GFawkes
25/02/2014, 14:35
Δεν είναι λύση αυτή.

Ακριβως αυτο....

Νομιζει κανεις οτι επειδη κατεθεσε την πινακιδα αυτος που κυκλοφορουσε ανασφαλιστος θα σταματησει να κυκλοφορει.....Λιαπης uber alles...

απλα ταλαιπορουν τον απλο νομιμο κοσμο...λογο της ανεπαρκειας τους.

DrBig
25/02/2014, 14:43
Ακριβως αυτο....

Νομιζει κανεις οτι επειδη κατεθεσε την πινακιδα αυτος που κυκλοφορουσε ανασφαλιστος θα σταματησει να κυκλοφορει.....Λιαπης uber alles...

Ποιας ανεπαρκειας? Αν ενας στους 10 οδηγους οδηγει ανασφαλιστος σε μια χωρα, τοτε μιλαμε για Φαρ Ουεστ.

notakos600
25/02/2014, 14:48

Ο νόμιμος κόσμος δεν ταλαιπωρείται γιατί είναι ασφαλισμένος αδερφέ.

faraway
25/02/2014, 14:49
Ποιας ανεπαρκειας? Αν ενας στους 10 οδηγους οδηγει ανασφαλιστος σε μια χωρα, τοτε μιλαμε για Φαρ Ουεστ.

o 1/10 ανασφάλιστος
οι επόμενη 2/10 χωρίς δίπλωμα
οι επόμενοι 3/10 χωρίς ΚΤΕΟ
οι επόμενοι 3/10 χωρίς κάρτα καυσαερίων

και ο τελευταίος 1/10 που είναι τυπικός σε όλα είναι ο παρακάτω κύριος . :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=p-GJJJVRRGU