PDA

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18

Tycho Moon
16/06/2017, 15:58
Ενδεχομένως - σε όσους χρειαστεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες - να τους επιβληθεί να πληρώσουν το πρόστιμο, το οποίο θα τους υποσχεθούν ότι θα τους το επιστρέψουν πίσω του χρόνου μέσω της εφορίας, χωρίς βέβαια να γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλά θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος μέχρι τότε θα έχει αυξηθεί, αλλά με αυτό το τρικ θα φαίνεται ότι είναι ο ίδιος...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- ...ναι, ok, σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι, αλλά πλέον δεν θα με εκπλήξει αν το ακούσω και αυτό! :lol:

toyar
16/06/2017, 16:13
ειχα πεταμενο μηχανακι στο χωριο στο οποιο κατεθεσα πινακιδα λιγες μερες αφου ξεκινησε το μετρο στο μακρυνο 2013
λες;

AristidisZ
16/06/2017, 16:32
800.000 προστιμα ο στοχος μεχρι σημερα το βραδυ

http://www.newsauto.gr/teleftea-enimerosi-mechri-paraskevi-vradi-stelnonte-800-000-prostima/

Κάθε 2 ώρες διπλασιάζεται :lol: (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1248115/peripou-15-ekat-pithanon-anasfalista-oximata-entopise-i-aade)

Coyote.V
16/06/2017, 16:52
ειχα πεταμενο μηχανακι στο χωριο στο οποιο κατεθεσα πινακιδα λιγες μερες αφου ξεκινησε το μετρο στο μακρυνο 2013
λες;

Ευτυχώς, σε αυτά που έχουν καταθέσει πινακίδες έχουν αρχείο... δεν άκουσα τίποτα, έχω και εγώ ένα στο γκαραζ.

christoi
16/06/2017, 17:40
Νομικά, μπορεί να τους κάνει κάποιος μήνυση ή και αγωγή για τον χρόνο(=χρήμα) που θα χρειαστεί να ξοδέψει (καθώς δεν λειτουργούν απογευματινές ώρες) για να τους αποδείξει το λάθος τους; Υπάρχει καμία ενημέρωση ότι αργότερα (ή κάποια στιγμή) θα διορθωθεί το λάθος;

Edit : Προσωπικά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω αν ισχύει το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν να διασταυρώνουν πινακίδες και ασφάλεια από εδώ και πέρα ή και για παρελθόντα έτη. Να φοβάμαι που πέρυσι το είχα ανασφάλιστο για μερικές μέρες;

DrIoannis
16/06/2017, 18:24
Καλά όπου να είναι στέλνουν:a26: και όποιο πάρει ο χάρος. Έστειλαν και στη σύζυγο παρόλο που ήταν ασφαλισμένο. Ο ασφαλιστής μου είπε ότι τους έχουν στείλει "Λόγο του ότι είναι ο σύστημα πρόσφατο, ενδέχεται να υπάρχουν ΛΆΘΗ". Θα πρέπει εμείς τα "ΛΑΘΗ" να πάμε στην εφορία με το ασφαλιστήριο και να σβήσουμε το πρόστιμο. Για την ταλαιπωρία και τον χρόνο μας που πρέπει να φάμε στην ταλΕΦΟΡΙΑ δεν τρέχει τίποτα.

yiannis172
16/06/2017, 18:57
Kαποιος νομικος απο το forum,μπορει να μας πει το ποσο συνταγματικο ειναι,το να υποστεις κυρωσεις για κατι το οποιο υπαρχει ενδειξη και οχι αποδειξη,οτι το τελεσες (στην προκειμενη,οτι κυκλοφορισες ανασφαλιστο οχημα);
Καθαρα στο νομικο κοματι ρωταω,για να μην αρχισουν ποστ τυπου ''υπερασπιζεσαι τους ανασφαλιστους'' γιατι ειμαι απο τους πιο τυπικους σε αυτα τα θεματα.

Coyote.V
16/06/2017, 19:01
Καλά όπου να είναι στέλνουν:a26: και όποιο πάρει ο χάρος. Έστειλαν και στη σύζυγο παρόλο που ήταν ασφαλισμένο. Ο ασφαλιστής μου είπε ότι τους έχουν στείλει "Λόγο του ότι είναι ο σύστημα πρόσφατο, ενδέχεται να υπάρχουν ΛΆΘΗ". Θα πρέπει εμείς τα "ΛΑΘΗ" να πάμε στην εφορία με το ασφαλιστήριο και να σβήσουμε το πρόστιμο. Για την ταλαιπωρία και τον χρόνο μας που πρέπει να φάμε στην ταλΕΦΟΡΙΑ δεν τρέχει τίποτα.

Φίλε μου υπάρχει και η περίπτωση της απάτης από τον ίδιο τον ασφαλιστή. Μήπως να το έψαχνες παίρνοντας τηλέφωνο κατευθείαν στην ασφαλιστική;

Pew
16/06/2017, 19:01
Kαποιος νομικος απο το forum,μπορει να μας πει το ποσο συνταγματικο ειναι,το να υποστεις κυρωσεις για κατι το οποιο υπαρχει ενδειξη και οχι αποδειξη,οτι το τελεσες;
Καθαρα στο νομικο κοματι ρωταω,για να μην αρχισουν ποστ τυπου ''υπερασπιζεσαι τους ανασφαλιστους'' γιατι ειμαι απο τους πιο τυπικους σε αυτα τα θεματα.

Δε νομιζω να βρεθει ακρη ποτε διοτι τα πραγματα πανε με τη σειρα:

1) Κυκλοφορεις ΜΟΝΟ με πινακιδες. Εαν θες να δηλωσεις ακινησια, τις καταθετεις.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, δεν δηλωνεις καμια ακινησια, επομενως δε θα ιδρωσει το αυτακι τους αν οντως εσυ κυκλοφορεις η οχι. Προφανως και κυκλοφορεις.

2) Εφοσον κυκλοφορεις λοιπον γι'αυτους (τους κρατικους υπαλληλους) ... ΟΦΕΙΛΕΙΣ να εισαι ασφαλισμενος.
Εαν βρεθεις στα αρχεια τους ανασφαλιστος, πλερω.

Το μετρο αυτο, εαν ειχε υλοποιηθει πιο νωρις και ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ (-αξιοπιστα) και οχι με προχειρομπαλωματα και διασταυρωσεις απο παιδακια του Δημοτικου ... θα ηταν μια χαρα.
Για την ωρα και μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο, προβλεπεται αδικο τρεξιμο για αρκετους και ωραιοτατο γαμησακι για εκεινους που νομιζαν οτι ανασφαλιστοι θα τη βγαλουν και φετος στο χωριο.

kostaskk
16/06/2017, 19:08
με 3 ανασφάλιστα στο ονομα μου να αρχίσω να αγχώνομαι?

και πως θα ερθει το χαρτι αφου δεν εχω κανει ποτε φορολογικη δηλωση?

Pew
16/06/2017, 19:10

και πως θα ερθει το χαρτι αφου δεν εχω κανει ποτε φορολογικη δηλωση?

Τι σχεση εχει η δηλωση με το προστιμο;

kostaskk
16/06/2017, 19:11
Τι σχεση εχει η δηλωση με το προστιμο;
α δεν θα εχει,

THEOD
16/06/2017, 19:14

Αν δεν είναι μοτοποδήλατα με άδεια απο τροχαία τότε... ναι....

billy84
16/06/2017, 19:55
Δε νομιζω να βρεθει ακρη ποτε διοτι τα πραγματα πανε με τη σειρα:

1) Κυκλοφορεις ΜΟΝΟ με πινακιδες. Εαν θες να δηλωσεις ακινησια, τις καταθετεις.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, δεν δηλωνεις καμια ακινησια, επομενως δε θα ιδρωσει το αυτακι τους αν οντως εσυ κυκλοφορεις η οχι. Προφανως και κυκλοφορεις.

2) Εφοσον κυκλοφορεις λοιπον γι'αυτους (τους κρατικους υπαλληλους) ... ΟΦΕΙΛΕΙΣ να εισαι ασφαλισμενος.
Εαν βρεθεις στα αρχεια τους ανασφαλιστος, πλερω.

Το μετρο αυτο, εαν ειχε υλοποιηθει πιο νωρις και ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ (-αξιοπιστα) και οχι με προχειρομπαλωματα και διασταυρωσεις απο παιδακια του Δημοτικου ... θα ηταν μια χαρα.
Για την ωρα και μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο, προβλεπεται αδικο τρεξιμο για αρκετους και ωραιοτατο γαμησακι για εκεινους που νομιζαν οτι ανασφαλιστοι θα τη βγαλουν και φετος στο χωριο.

Με την ίδια λογικη όμως, εχεις κύριε μοτοσυκλέτα που πηγαινει 300 άρα εισαι παράνομος και τρεχεις με 300(χωρις να σε πιασω),οποτε σου στελνω κλησεις αβέρτα.Κάποιος μπορει να έχει 2 οχήματα και να τα κινεί ανα 6μηνο,το κράτος οφειλει να έχει ελεγκτικο μηχανισμό,δεν είναι λογική το να τρεχεις στην εφορία και να καταθέτεις πινακίδες για 3 μήνες που δε θα το κυκλοφορήσεις και μετα αντε πάλι να τις ξαναπαίρνεις...

Νομικά δεν πρέπει να στεκει πιστευω,θα ρωτήσω και τη δικηγόρο μου!:p

Συζήτηση κάνουμε δε διαφωνω καπου.

lleonidas
16/06/2017, 20:01
Έχει λάβει κάποιος ειδοποίηση για αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα και αν ναι, αυτό έχει γίνει μέσω email/sms ή απλά μπήκατε στο gsis για να τσεκάρετε τα εισερχόμενα;

RaGe_Raptor
16/06/2017, 20:01
Με την ίδια λογικη όμως, εχεις κύριε μοτοσυκλέτα που πηγαινει 300 άρα εισαι παράνομος και τρεχεις με 300(χωρις να σε πιασω),οποτε σου στελνω κλησεις αβέρτα.Κάποιος μπορει να έχει 2 οχήματα και να τα κινεί ανα 6μηνο,το κράτος οφειλει να έχει ελεγκτικο μηχανισμό,δεν είναι λογική το να τρεχεις στην εφορία και να καταθέτεις πινακίδες για 3 μήνες που δε θα το κυκλοφορήσεις και μετα αντε πάλι να τις ξαναπαίρνεις...

Νομικά δεν πρέπει να στεκει πιστευω,θα ρωτήσω και τη δικηγόρο μου!:p

Παρατήρησα ότι έβαλες τις λέξεις "κράτος" και "λογική" στην ίδια πρόταση. Μέγα λάθος...

Pew
16/06/2017, 20:04

Καταλαβαινω το σκεπτικο σου και συμφωνω, αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, αρχης γενομενης με αυτο το σκηνικο.

δεν είναι λογική το να τρεχεις στην εφορία και να καταθέτεις πινακίδες για 3 μήνες που δε θα το κυκλοφορήσεις και μετα αντε πάλι να τις ξαναπαίρνεις...
Ειναι και παραειναι. Ακινησια σου δινεται το δικαιωμα να δηλωσεις... και γω δεν ξερω απο ποτε.
Παιζει και να μην ειχα γεννηθει!
Μια μερα που εχεις ρεπο, προγραμματιζεις να πας εφορια.
Οπως προγραμματιζεις να πας ΚΤΕΟ, οπως προγραμματιζεις να κανεις σερβις, οπως προγραμματιζεις ποτε θα κανεις το πλυσιμο μετα απο 2000 επισκεψεις σε ολα τα καιρικα site... οπως προγραμματιζεις ποτε θα πας στον ασφαλιστη να παρεις προσφορα, οπως προγραμματιζεις ποτε θα μπεις στο web banking να πληρωσεις τελη κυκλοφοριας και ποτε θα βρεθεις κοντα σε φωτοτυπειο για να τυπωσεις το ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ αποδεικτικο πληρωμης, επειδη δεν εχεις inkjet κλπ ....

sapila racing
16/06/2017, 20:09
Καταλαβαινω το σκεπτικο σου και συμφωνω, αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, αρχης γενομενης με αυτο το σκηνικο.

Ειναι και παραειναι. Ακινησια σου δινεται το δικαιωμα να δηλωσεις... και γω δεν ξερω απο ποτε.
Οπως προγραμματιζεις να πας ΚΤΕΟ, οπως προγραμματιζεις να κανεις σερβις, οπως προγραμματιζεις ποτε θα κανεις το πλυσιμο μετα απο 2000 επισκεψεις σε ολα τα καιρικα site... οπως προγραμματιζεις ποτε θα πας στον ασφαλιστη να παρεις προσφορα, οπως προγραμματιζεις ποτε θα μπεις στο web banking να πληρωσεις τελη κυκλοφοριας και ποτε θα βρεθεις κοντα σε φωτοτυπειο για να τυπωσεις το ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ αποδεικτικο πληρωμης, επειδη δεν εχεις inkjet κλπ ....

Oλα τα αλλα που λες τα κάνεις και Σαββατο η απογεύματα.
Ρεπό είπες? :lol:

Οχι δεν είναι λογική αυτή, ειμαι σύμφωνος με τον billy84.

Eχω καταθέσει 2 πινακίδες μοτο που με το παλιό σύστημα εβγαζα ασφάλεια 3μηνη και εκανα και την βόλτα μου. Τώρα κάθονται στο γκαραζ 2 χρόνια. Η μια είναι η bimota που καραγουστάρω.

Pew
16/06/2017, 20:11
Τοτε θες περισσοτερο ελευθερο χρονο! :lol:

billy84
16/06/2017, 20:20

Οκ δε διαφωνώ απλα η διαδικασία πρέπει να απλουστευτει δε μπορει ο καθένας να κάνει ολη αυτη τη διαδικασια καθε τόσο επειδή είναι ανίκανο το κράτος να κανει ελεγχους.

Αφου στέλνει ηλεκτρονικά κλήσεις ας μου δωσει και εμενα τη δυνατοτητα με ενα κλικ να δηλώνω ακινησια.

RaGe_Raptor
16/06/2017, 20:27
Οκ δε διαφωνώ απλα η διαδικασία πρέπει να απλουστευτει δε μπορει ο καθένας να κάνει ολη αυτη τη διαδικασια καθε τόσο επειδή είναι ανίκανο το κράτος να κανει ελεγχους.

Αφου στέλνει ηλεκτρονικά κλήσεις ας μου δωσει και εμενα τη δυνατοτητα με ενα κλικ να δηλώνω ακινησια.

Aaaaaaaand........

WE HAVE A WINNER!!!!!!

Pew
16/06/2017, 20:30
και κυκλοφορεις κανονικα με την πινακιδα φορεμενη, ανασφαλιστος.

AAAAAAAAAAAAAAAANDDDDDDDDDD.....

..... we have a winner ξανα το κρατος να ζηταει τα μπεκακια σε κουτα για να βεβαιωθει οτι δεν προκειται οντως να κυκλοφορησεις! :beer:

sapila racing
16/06/2017, 20:31
Τοτε θες περισσοτερο ελευθερο χρονο! :lol:

Δεν μορώ να πω οτι δεν έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα!

Ζεύκας
16/06/2017, 20:32
με ενα κλικ να δηλώνω ακινησια.

και οι πινακίδες που είναι περιουσία του κράτους;

κρατιστής δεν είμαι-το αντίθετο αλλά αυτό που λες δεν στέκει

lykourgi
16/06/2017, 20:32
Αφου στέλνει ηλεκτρονικά κλήσεις ας μου δωσει και εμενα τη δυνατοτητα με ενα κλικ να δηλώνω ακινησια
Ίσα κι όμοια με τα κράτος, δηλαδή;
Απορώ, πως την έχεις δει;

:lol:

RaGe_Raptor
16/06/2017, 20:36
και κυκλοφορεις κανονικα με την πινακιδα φορεμενη, ανασφαλιστος.

AAAAAAAAAAAAAAAANDDDDDDDDDD.....

..... we have a winner ξανα το κρατος να ζηταει τα μπεκακια σε κουτα για να βεβαιωθει οτι δεν προκειται οντως να κυκλοφορησεις! :beer:

Ότι δεν μπορούν τα μπλόκα να διασταυρώσουν αν έχεις δηλώσει ακινησία...

αλλά να μου πεις,μπορούν να διασταυρώσουν και τα ανασφάλιστα,οπότε...

sapila racing
16/06/2017, 20:38

Μάλλον μόνο στην Ελλάδα είναι κι αυτό. Στην Αγγλία πχ πας στο εκεί Praktiker και παίρνεις πινακίδα.
Βάλανε και σφραγίδα λέμε.
Αλλο που εγω είχα χαρτί απ το υπουργείο, κι αυτό με στρογγυλή σφραγίδα, που έλεγε οτι μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς πινακίδα γιατί δεν είχαν αλουμίνιο για να βγάλουν! :bawl:

Ζεύκας
16/06/2017, 20:53
Μάλλον μόνο στην Ελλάδα είναι κι αυτό. Στην Αγγλία πχ πας στο εκεί Praktiker και παίρνεις πινακίδα.
Βάλανε και σφραγίδα λέμε.
Αλλο που εγω είχα χαρτί απ το υπουργείο, κι αυτό με στρογγυλή σφραγίδα, που έλεγε οτι μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς πινακίδα γιατί δεν είχαν αλουμίνιο για να βγάλουν! :bawl:

και στην Αγγλία δηλώνεις ακινησία με ένα κλικ και κρατάς τις πινακίδες;

sapila racing
16/06/2017, 20:58
και στην Αγγλία δηλώνεις ακινησία με ένα κλικ και κρατάς τις πινακίδες;

Οχι αν δεν έχει αλλάξει κάτι απο αυτά που ξέρω.
Οταν ημουν εκει, το μόνο που έπρεπε να έχεις στο μηχανακι/αυτοκινητο ήταν το σήμα τελών κυκλοφορίας.
Για να το πάρεις όμως έπρεπε να δείξεις άδεια, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, τόσο απλό.
Αν δεν το κυκλοφορούσες και δεν ηταν στον δρόμο αλλα στο γκαραζ, απλά δεν έκανες τίποτα.

billy84
16/06/2017, 21:25

Ενταξει με ενα υπερβολικο παραδειγμα προσπαθησα να πω οτι η διαδικασια πρεπει να απλουστευτει,σιγα μην τις στελνουμε και με κουριερ τις πινακιδες!:lol:

stefanos
16/06/2017, 21:35
Ενταξει με ενα υπερβολικο παραδειγμα προσπαθησα να πω οτι η διαδικασια πρεπει να απλουστευτει,σιγα μην τις στελνουμε και με κουριερ τις πινακιδες!:lol:

Αν γίνει απλό το σύστημα θα χάνουν χρήμα, γιατί κάποιοι ακριβώς επειδή βαριούνται ή επειδή θέλουν να κάνουν το κέφι τους 2 μήνες το χρόνο πληρώνουν.
Έτσι απλά.

Ζεύκας
16/06/2017, 21:36

οκ δεν είναι πολύπλοκη η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων.

μαζεύεις τα χαρτιά πας εφορία καταθέτεις ποινακίδες και τέλος. δεν παίρνει πολύ ώρα #natalemeafta

billy84
16/06/2017, 21:42
οκ δεν είναι πολύπλοκη η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων.

μαζεύεις τα χαρτιά πας εφορία καταθέτεις ποινακίδες και τέλος. δεν παίρνει πολύ ώρα #natalemeafta

Θα έπρεπε μεσω των ΚΕΠ να γίνεται και απογευμα αυτο γιατι ενας ανθρωπος με μαγαζι η ενας υπαλληλος πρωινος πρεπει να πάρει ρεπο κλπ.Και χωρις δηλώσεις ακινησιας ,απλα να καταθετεις αδεια και πινακιδες και τελος.Ειμαι υπερβολικος?

Ζεύκας
16/06/2017, 21:53
Θα έπρεπε μεσω των ΚΕΠ να γίνεται και απογευμα αυτο γιατι ενας ανθρωπος με μαγαζι η ενας υπαλληλος πρωινος πρεπει να πάρει ρεπο κλπ.Και χωρις δηλώσεις ακινησιας ,απλα να καταθετεις αδεια και πινακιδες και τελος.Ειμαι υπερβολικος?

καθόλου υπερβολικός. ναι θα μπορούσε να γίνεται και μέσω ΚΕΠ φαντάζομαι.

Coyote.V
16/06/2017, 21:55
Το 2010 σε ΚΕΠ τις κατέθεσα, αύριο θα βάλω και φώτο το χαρτί που μου έδωσαν γιατί τώρα βαριέμαι να ψάχνω.

Pew
16/06/2017, 21:58
Καλα ντε δεν σε ειπαμε και ψεματουρη! :D

Coyote.V
16/06/2017, 22:14
Δίκιο έχεις και με ένα απλό γουγλάρισμα το βρίσκεις.

AristidisZ
17/06/2017, 09:32
Πάντως αν θεωρούμε 1000 νόμους του κράτους άδικους, διυλίζουμε τον κώνωπα για τον 1001

Προσωπικά χαίρομαι που μια φορά πραγματοποίησαν την απειλή τους

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για πρώτη φορά δεν πιαστήκανε μαλάκες αυτοί που πήγαν είτε να ασφαλίσουν είτε να καταθέσουν πινακιδές όταν βγήκε ο νόμος...

el-Gatto
17/06/2017, 10:07
Πάντως αν θεωρούμε 1000 νόμους του κράτους άδικους, διυλίζουμε τον κώνωπα για τον 1001

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για πρώτη φορά δεν πιαστήκανε μαλάκες αυτοί που πήγαν είτε να ασφαλίσουν είτε να καταθέσουν πινακιδές όταν βγήκε ο νόμος...

Κι όμως ,πιαστήκανε ΠΟΛΥ μλκες ...γιατί από το '14 που χει "βγεί" ο νόμος ,όλοι οι νόμιμοι-τυπικοί ,είχανε πήξει στα σούρτα-φερτα για καταθεση-ανάληψη πινακίδας ,ή πλήρωναν(με) ασφάλεια για το όχημα που δεν κινούσαν(με) για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
3 χρόνια μετά ,κάποιοι απο αυτούς ,κι αφού αποδείχτηκε ότι είναι μλκες που τρέχουν κ πληρώνουν ενώ δεν εφαρμόζεται τελικά το μέτρο ,είπαν να αφήσουν κάποιο από τα μηχανάκια τους ανασφάλιστο ,για μερικούς μήνες (αυτούς που δεν το κινούν)...
...και "Ω" του θαύματος ,εφαρμόστηκε αίφνης το γράμμα του νόμου ,κ θα ξαναματαπλερώσουν...κ μάλλιστα χοντρά.

Μλκiες & του kwlou ta 9mera....

THEOD
17/06/2017, 11:33
Κι όμως ,πιαστήκανε ΠΟΛΥ μλκες ...γιατί από το '14 που χει "βγεί" ο νόμος ,όλοι οι νόμιμοι-τυπικοί ,είχανε πήξει στα σούρτα-φερτα για καταθεση-ανάληψη πινακίδας ,ή πλήρωναν(με) ασφάλεια για το όχημα που δεν κινούσαν(με) για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
3 χρόνια μετά ,κάποιοι απο αυτούς ,κι αφού αποδείχτηκε ότι είναι μλκες που τρέχουν κ πληρώνουν ενώ δεν εφαρμόζεται τελικά το μέτρο ,είπαν να αφήσουν κάποιο από τα μηχανάκια τους ανασφάλιστο ,για μερικούς μήνες (αυτούς που δεν το κινούν)...
...και "Ω" του θαύματος ,εφαρμόστηκε αίφνης το γράμμα του νόμου ,κ θα ξαναματαπλερώσουν...κ μάλλιστα χοντρά.

Μλκiες & του kwlou ta 9mera....

+1000
Άνοιξα το thread 5 χρόνια πριν !!!
Από τότε ανελλιπώς κάθε χρόνο καταθέτω πινακίδες γύρω στον Νοέμβριο και τις ξαναπαίρνω γύρω στον Μάιο κάνοντας μια 6μηνη ασφάλεια (πολλές φορές μάλιστα ενημέρωνα για τα τις και πως της όλης διαδικασίας στα σχετικά theads που ανοίγονταν εδώ κατά καιρούς…).
Φέτος λόγω δουλειάς αμέλησα να πάω για κατάθεση νωρίς τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και το θυμήθηκα προς το τέλος του χρόνου.
Πάω λοιπόν στην εφορία για κατάθεση με τα χαρτιά στα χέρια και βλέπω μια τεράστια ουρά – τελευταίες μέρες του χρόνου γαρ.
Επειδή δεν ήμουνα διατεθειμένος να χάσω όλη την ημέρα, έφυγα τσαντισμένος και είπα δεν γαμιέται ας το αφήσω έτσι.
Πλήρωσα κανονικά τα τέλη της χρονιάς αλλά δεν έκανα ασφάλεια (εννοείται ότι η μηχανή είναι στο γκαράζ και έχει να πάρει μπρος από τον Οκτώβριο…).
Και να που την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ φορά που έμεινε για κάποιο διάστημα ανασφάλιστο με πινακίδες, αυτοί αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν αυτό που έγραψα 5 χρόνια πριν…. :cry:
Έχοντας ήδη ασφαλίσει την μηχανή από τον Απρίλιο τώρα τρέμει το φυλλοκάρδι μου μήπως γίνει κάποια αναδρομική διασταύρωση για το διάστημα από Οκτώβριο 2016 έως Απρίλιο 2017 που ήταν ανασφάλιστη…(πάντως μέχρι και χθες που κοίταξα στο ΤΑΧΙΣ δεν μου έχει έρθει κάτι). Λέτε να την γλυτώσω ???

Ασωτος
17/06/2017, 11:59
.
.
.
.
Λέτε να την γλυτώσω ???

Νομίζω ότι έπαιξες και ......κέρδισες το 250άρι....
Ο έλεγχος έγινε για τις 6 Ιουνίου και θα ( ; ) ξαναγίνει μετά από καιρό, για να πιάσει όσους επιμένουν να είναι ανασφάλιστοι...

koumoustas
17/06/2017, 12:15
μου έχουν κλέψει το κρίπτον που είχα το 2012. είχε δηλωθεί η κλοπή και είχα πάει στην εφορία να το διαγράψουν. αστεία πράγματα. Μου ήρθε μειλ ότι έχω ανασφάλιστο όχημα ιεα 709 και πρέπει να πληρώσω αλλιώς σε 2 μηνες στέλνουν τα στοιχεία στους μπάτσους για να αφαιρέσουν πινακίδες κ.λ.π. Θα το βρουν στο υπερπεραν...

chr1s_86
17/06/2017, 12:30
Μάλλον τελικά έτσι βγαίνουν τα νούμερα για τα εκατομμύρια ανασφαλιστα που έλεγαν, τα μισά είναι κλεμμένα/χαμένα στο συγκοινωνιών/χωρίς πινακίδες :cry:

Coyote.V
17/06/2017, 12:40
Και τα άλλα μισά ιδιοκτησίας Ρομά... λάμπα να τους καεί δεν την αλλάζουν, απορώ πως περνάνε ΚΤΕΟ.... (αν)

telegonos
17/06/2017, 12:49
Είναι πολλοί και οι ''περήφανοι'' Νεοέλληνες, που τους λες, κάντο μια ακινησία στην ΔΟΥ βρε άνθρωπε, για αυτοκίνητο κιόλλας γλυτώνεις και το τεκμήριο αν μη τι άλλο, και φυσικά αρνείται πεισματικά, και σου λέει κάποια δικαιολογία που καταλήγει να βρίζει το κράτος (που δεν έχει ένα υπάλληλο να έρθει σπίτι ΤΟΥ να του κάνει την ακινησία και αν είναι δυνατόν να είναι και ωραία γκόμενα και να του κάτσει κιόλλας).

Τόσοι 45ρηδες 5χρονοι στο μυαλό, να τους πάρει η μαμάκα από το χέρι, να τους κάνει τις δουλειές τους, σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν πρέπει να υπάρχουν.

Αν πραγματικά είμαστε τόσο ότι τύχει σε ένα τόσο απλό ζήτημα, φανταστείτε τι γίνεται με τις ιδιοκτησίες ακινήτων ας πούμε, τα κληρονομικά, τις γονικές παροχές, που είναι και πιο σύνθετες καταστάσεις.... Τι μύλος ανευθυνότητας και χασίματος περιουσιών θα υπάρχει.

toyar
17/06/2017, 12:56
καπου αλλου συζηταμε για ανθρωπους που αφηνουν μηχανακια και σαπιζουν αντι να τα πουλησουν..........ο εγωκεντρισμος και η ξεροκεφαλια εχουν πολλες εφαρμογες

viper1
17/06/2017, 15:32
+1000
Άνοιξα το thread 5 χρόνια πριν !!!
Από τότε ανελλιπώς κάθε χρόνο καταθέτω πινακίδες γύρω στον Νοέμβριο και τις ξαναπαίρνω γύρω στον Μάιο κάνοντας μια 6μηνη ασφάλεια (πολλές φορές μάλιστα ενημέρωνα για τα τις και πως της όλης διαδικασίας στα σχετικά theads που ανοίγονταν εδώ κατά καιρούς…).
Φέτος λόγω δουλειάς αμέλησα να πάω για κατάθεση νωρίς τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και το θυμήθηκα προς το τέλος του χρόνου.
Πάω λοιπόν στην εφορία για κατάθεση με τα χαρτιά στα χέρια και βλέπω μια τεράστια ουρά – τελευταίες μέρες του χρόνου γαρ.
Επειδή δεν ήμουνα διατεθειμένος να χάσω όλη την ημέρα, έφυγα τσαντισμένος και είπα δεν γαμιέται ας το αφήσω έτσι.
Πλήρωσα κανονικά τα τέλη της χρονιάς αλλά δεν έκανα ασφάλεια (εννοείται ότι η μηχανή είναι στο γκαράζ και έχει να πάρει μπρος από τον Οκτώβριο…).
Και να που την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ φορά που έμεινε για κάποιο διάστημα ανασφάλιστο με πινακίδες, αυτοί αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν αυτό που έγραψα 5 χρόνια πριν…. :cry:
Έχοντας ήδη ασφαλίσει την μηχανή από τον Απρίλιο τώρα τρέμει το φυλλοκάρδι μου μήπως γίνει κάποια αναδρομική διασταύρωση για το διάστημα από Οκτώβριο 2016 έως Απρίλιο 2017 που ήταν ανασφάλιστη…(πάντως μέχρι και χθες που κοίταξα στο ΤΑΧΙΣ δεν μου έχει έρθει κάτι). Λέτε να την γλυτώσω ???

Μακάρι . Εγώ την άρπαξα.... πήρα ένα Zx7r από επαρχία πριν 2 μήνες το έχω λύσει για ανακατασκευή και όλο έλεγα να πάω να παραδώσω την πινακίδα. Δεν το έκανα και ήρθε ραβασάκι . Καλά να πάθω

RaGe_Raptor
17/06/2017, 16:30
Μακάρι . Εγώ την άρπαξα.... πήρα ένα Zx7r από επαρχία πριν 2 μήνες το έχω λύσει για ανακατασκευή και όλο έλεγα να πάω να παραδώσω την πινακίδα. Δεν το έκανα και ήρθε ραβασάκι . Καλά να πάθω

Άνοιξε τουλάχιστον θέμα να πάρουμε μάτι το εργαλείο...:p

viper1
17/06/2017, 16:46
Άνοιξε τουλάχιστον θέμα να πάρουμε μάτι το εργαλείο...:p

I will....

K-Beast
17/06/2017, 17:02
Aγορια μου ηρθε χθες ηλεκτρονικο ραβασακι οτι εχω ανασφαλιστο μοτο,το οποιο εχω πουλησει το 2002!!!!
Τι γινεται σ αυτη τη περιπτωση??

bulmont
17/06/2017, 17:25
Μου ήρθε σήμερα αυτό:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ :
15080474095708140042

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΑΤ0292

Username : WW29258******** Ονοματεπώνυμο : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒULMONT

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις ίδιες διατάξεις παραβόλου, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Σας ενημερώνουμε ότι για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την Α.Α.Δ.Ε. για κάθε Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της παρούσας. Ανάκτηση και πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσα από την εφαρμογή e-Παράβολο, στον ιστότοπο www.aade.gr

Το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωση με την παρούσα επιστολή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, απαιτείται η πληρωμή μόνο ενός παραβόλου.

Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:
Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες
Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)
Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης
Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του Π.Δ.237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Κι' εγώ έχω αυτό:

383872

Ε, ρε γλέντια......

Δικηγόρος και μήνυση γιά απάτη και προσπάθεια παράνομου πλουτισμού εις βάρος μου,
κατά παντός υπευθύνου.....

κι' ότι κάτσει...............

geroladas
17/06/2017, 17:27
Όσοι έχουν κάνει κανονικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες και έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους αλλά τους ήρθε το "πρόστιμο" , έχουν μια χρυσή ευκαιρία να ζητήσουν αποζημίωσης για την ταλαιπωρία που θα περάσουν για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Οι δικηγόροι σίγουρα θα βρουν πολλά περισσότερα να διεκδικήσουν για τους πελάτες τους. Ψυχικές οδύνες και όλα τα συναφή.

Ζεύκας
17/06/2017, 17:38
Aγορια μου ηρθε χθες ηλεκτρονικο ραβασακι οτι εχω ανασφαλιστο μοτο,το οποιο εχω πουλησει το 2002!!!!

είσαι ελέφαντας;

ggs
17/06/2017, 17:40

Δεν είναι έτσι Αριστείδη..

Σαν να προσπαθείς να εξολοθρεύσεις τα ποντίκια στο σπίτι σου και ρίχνεις ναπάλμ στο λεκανοπέδιο. ...

Δυστυχώς,για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι τα ζώα αυτά δεν έχουν καμία αίσθηση ούτε πόσα ανασφάλιστα υπάρχουν,ούτε πως θα τα βρούνε,ούτε τελικά είναι μέτρο για να τα μειώσει.

Τα έχουν κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ...θα ταλαιπωρηθεί ΠΑΛΙ ο κόσμος που είναι εντάξει και από ότι φαίνεται είναι το τεράστιο ποσοστό αυτών των 800.000.

Ελπίζω οι εφορίες να μην κάνουν τις δύσκολες...

Αλλιώς,θα τρώνε πολύ ξύλο οι εφοριακοι και είναι κρίμα...

bulmont
17/06/2017, 17:40
είσαι ελέφαντας;

οχι, αλλά πρέπει να το αποδείξης.........πλέον.

Ζεύκας
17/06/2017, 17:46
Μου ήρθε σήμερα αυτό:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ :
15080474095708140042

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΑΤ0292

Username : WW29258******** Ονοματεπώνυμο : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒULMONT

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις ίδιες διατάξεις παραβόλου, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Σας ενημερώνουμε ότι για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την Α.Α.Δ.Ε. για κάθε Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της παρούσας. Ανάκτηση και πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσα από την εφαρμογή e-Παράβολο, στον ιστότοπο www.aade.gr (https://www.aade.gr)

Το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωση με την παρούσα επιστολή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, απαιτείται η πληρωμή μόνο ενός παραβόλου.

Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:
Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες
Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)
Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης
Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του Π.Δ.237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Κι' εγώ έχω αυτό:

383872

Ε, ρε γλέντια......

Δικηγόρος και μήνυση γιά απάτη και προσπάθεια παράνομου πλουτισμού εις βάρος μου,
κατά παντός υπευθύνου.....

κι' ότι κάτσει...............

383873

bulmont
17/06/2017, 17:48
Και χέστηκα που θα πάω να φάω ένα πρωί στην ΔΟΥ.

Δύο φωτοτυπίες σε φάκελο πρός τον προιστάμενο με την υποσημείωση πώς άν
βεβαιώση το πρόστιμο θα κατηγορηθεί κι' αυτός γιά συναυτουργός κλπ, κλπ.....

Συστημένο εννοείται και θα αναφέρει πώς σε περίπτωση τέλεσης αδικίματος εις βάρος μου θα χρησιμοποιηθεί
σαν αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο....

BLiTzER
17/06/2017, 17:57
Θα είναι εξαιρετικό να βγάλουν 50 μύρια από τους παράνομους και να πληρώσουν 300 μύρια σε μηνύσεις και αποζημιώσεις. Go, go! :lol:

bulmont
17/06/2017, 17:59
Θα είναι εξαιρετικό να βγάλουν 50 μύρια από τους παράνομους και να πληρώσουν 300 μύρια σε μηνύσεις και αποζημιώσεις. Go, go! :lol:

Ας πρόσεχαν λίιιιγο................

Ζεύκας
17/06/2017, 18:01
Δεν είναι έτσι Αριστείδη..

Σαν να προσπαθείς να εξολοθρεύσεις τα ποντίκια στο σπίτι σου και ρίχνεις ναπάλμ στο λεκανοπέδιο. ...

Δυστυχώς,για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι τα ζώα αυτά δεν έχουν καμία αίσθηση ούτε πόσα ανασφάλιστα υπάρχουν,ούτε πως θα τα βρούνε,ούτε τελικά είναι μέτρο για να τα μειώσει.

Τα έχουν κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ...θα ταλαιπωρηθεί ΠΑΛΙ ο κόσμος που είναι εντάξει και από ότι φαίνεται είναι το τεράστιο ποσοστό αυτών των 800.000.

Ελπίζω οι εφορίες να μην κάνουν τις δύσκολες...

Αλλιώς,θα τρώνε πολύ ξύλο οι εφοριακοι και είναι κρίμα...

σωστό, 5 χρόνια το προετοιμάζουν και σκατά τα κάνανε. άρπα κόλλα δουλειά

BLiTzER
17/06/2017, 18:02

Ποιος το περίμενε;! Δε συνηθίζεται από το ελληνικό κράτος.

bulmont
17/06/2017, 18:09

Αλήθεια γι' αυτό πώς μπορούμε να τους τρέξουμε;;;;;

ότι πληρώνονται τόσα χρόνια γιά να παρουσιάσουν ένα γελοίο ''έργο'';;;;;;;;;;;;;;;;;

Coyote.V
17/06/2017, 18:11

Από πότε άρχισε να πληρώνει το κράτος για να μπει μέσα;

Ζεύκας
17/06/2017, 18:18
Ποιος το περίμενε;! Δε συνηθίζεται από το ελληνικό κράτος.

πέφτω από τα σύννεφα.

ασυνήθιστο για το ελληνικό κράτος που δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο πορτοκάλι.

Ζεύκας
17/06/2017, 18:21
Από πότε άρχισε να πληρώνει το κράτος για να μπει μέσα;

κοίτα απόσο ξέρω μια χαρά πληρώνει από πέρισυ το κράτος.

σε αντίθεση με αυτά που του χρωστάνε μικροί και μεγάλοι έλληνες που συνολικά φτάνουν τα 90 δις.*

*αν κάνω λάθος το νούμερο κάποιος πιο ειδικός να με διορθώσει

Coyote.V
17/06/2017, 18:30
Λεφτά "πρέπει να" υπάρχουν... μόνο που δεν τα ψάχνει το κράτος για τους πολίτες του αλλά από τους πολίτες του για τους δανειστές.

Όσο για μένα δεν χρωστάω φράγκο και μου δημιουργούν υποχρεώσεις, επειδή δεν μπορούν να τα πάρουν από αυτούς που τα χρωστάνε, που στο τέλος θα χρωστάω και εγώ.

Αυτό ξέρω.-

taisteal
17/06/2017, 18:38
Όσο για μένα δεν χρωστάω φράγκο και μου δημιουργούν υποχρεώσεις που στο τέλος θα χρωστάω και εγώ.

Αυτό ξέρω.-

Αυτό είναι το σχέδιο.

Coyote.V
17/06/2017, 18:40
Αυτό είναι το σχέδιο.

Συμπλήρωσα στο πόστ και κάτι ακόμα... τον λόγο που προσπαθούν να με χρεώσουν.

Coyote.V
17/06/2017, 18:47
σε αντίθεση με αυτά που του χρωστάνε μικροί και μεγάλοι έλληνες που συνολικά φτάνουν τα 90 δις.*

Η ανακεφαλαιωποίηση στις τράπεζες την κόστισε 50 δις και μου τα χρέωσαν ως εθνικό χρέος. Αυτό το χρέος ήταν ιδιωτικό, κάποιος πήρε χρήματα και ΔΕΝ πληρώνει... εμένα περιμένουν να πληρώσω!

Αν θες το συνεχίζουμε στο χαμπάρια παπάρια ,,, η όπως αλλιώς λέγεται γιατί δεν θυμάμαι :lol: για να σου πω πως έγιναν 90*

amyroukai
17/06/2017, 19:11
μπα όχι δεν θα συνεχίσετε πολιτική συζήτηση, φτάνει.

Coyote.V
17/06/2017, 19:24
Δηλαδή νομίζεις ότι με αυτό το άβατρ μπορείς να μας βάλεις σε τάξη;

amyroukai
17/06/2017, 19:36
όχι αλλά με ότι άβαταρ, δυο κλικ υπόθεση είναι :smokin:

Coyote.V
17/06/2017, 19:41
Κατάλαβα, σεξ με έρωτα!

DrEvil
17/06/2017, 19:45
Κατάλαβα, σεξ με έρωτα!

Μπα, για ασαλιωτο μου κανει.
Οπως και αυτο με τα ανασφαλιστα. Ασαλιωτο και χωρις φιλτρα.
Μα οι πλειστοι το εχουν υποστηριξει με λυσσα δα μεσα (και παντου), οποτε ας το ζησουμε κι αυτο.

THEOD
17/06/2017, 19:46

Κάποια στιγμή μου είχαν έρθει κλήσεις μια 10ετία μετά για παραβάσεις σε οχήματα που είτε είχα πουλήσει πριν την παράβαση, είτε δεν τα είχα αγοράσει ακόμα όταν έγινε η παράβαση... :eek: :moutza:
ίδια περίπτωση δεν είναι αλλά είναι διδακτική...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=120527&highlight=%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B7+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CF%84%CE%BF+2001
Προφανώς θα πρέπει είτε να έχεις τα χαρτιά αγοραπωλησίας, είτε να κάνεις αίτηση στο υπουργείο να στα δώσουν... Καλά ξεμπερδέματα με τους λαλάκες που μπλέξαμε...

DrEvil
17/06/2017, 19:52
Η αν εισαι σαν κι εμενα, 7 μετακομισεις σε 9 χρονια, οπου ολο και κατι χανεις η πετας, επισης ζεις πλεον εκτος της Χωρας του Ποτε, απλα πλΕρωνεις, λες "θεκ γιου γρηκ κοβερμεντ" και πας παρακατω....
Με αρκετα πιο ελαφρυ πορτοφολι

bulmont
17/06/2017, 20:02
Και βέβαια δεν το έχω σε τίποτα, τέλος του χρόνου όλες οι ασφάλειες (πέντε το σύνολο..) σε αναστολή
και οι πινακίδες κατάθεση.......

Και στον δρόμο με το 520 να θυμηθούμε τα νιάτα μας, πίσω στα '70-'80.........

Eversman
18/06/2017, 09:52
Όσοι δεν χρωσταγαμε μέχρι και πριν απο δύο χρόνια, λέγαμε "εντάξει, βαστηξαμε, θα περάσει". Σιγά σιγά και συνεχιζόμενης της κατάστασης και της εισπρακτικής πολιτικής, μας κακοφαινοταν που αρχίζαμε και χρωσταγαμε και σκαγαμε και δεν είχαμε ύπνο.

Πλέον, τα χρέη μας ξεκινούν απο 15Κ (ακους και για 50, 100, 120 Κ) και αυξάνονται και ξέρετε κάτι? Πλεον δεν μας καίγεται καρφί. Όχι γιατί δεν μας ενδιαφέρει. Αλλά γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κατι άλλο. Το θεωρούμε καθημερινότητα. Και ο κλοιός, κλείνει ολο και περισσότερο, με καινούργια τεχνάσματα και καινούργια μέτρα που φυσικά δεν γίνεται να εισπραχθούν.

Όσοι δεν χρωστούν ακόμη -λίγοι είναι - θα χρωστούν. Αυτό είναι το σχέδιο -το είπε και ο Γιώργος πιο πάνω -και όσοι νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Είναι ο άλλος πνιγμένος στα χρέη, πληρώνει κανονικά την ασφάλεια του και ξαφνικά του έρχεται χαμπερι οτι θα πληρώσει πρόστιμο. Πολύ που θα τον νοιάξει. Η που δεν θα το ασφαλισει η που θα καταθέσει πινακίδες και άντε και γ@μηθειτε με τα μέτρα σας και το κ@λοκρατος σας.

Acacius
18/06/2017, 11:12
Ως "μαλάκας που πληρώνει" όλες τις υποχρεώσεις του (όσο με παίρνει ακόμα...), παρά την τσαπατσουλιά με την οποία εφαρμόζεται, είμαι υπέρ του μέτρου. Έχω δύο οχήματα χωρίς πινακίδες, ένα τρίτο σε κυκλοφορία.

Πριν 1-2 μήνες:
- Καλά κάνουν και ρίχνουν πρόστιμα, εγώ γιατί πληρώνω; Για να ρίξω μια γρήγορη ματιά και στο ασφαλιστήριο... μια χαρά είμαστε.

Χθεσινή επίσκεψη στο λογιστή για άσχετο θέμα:
- Acacius, βλέπω ότι μηχανή σου είναι ανασφάλιστη στο σύστημα
- Μπα, αν δεν κάνω λάθος έχω μέχρι τον Αύγουστο. Κάποια βλακεία θα έχουν κάνει αλλά θα το κοιτάξω άμεσα.

Τηλέφωνο στον ασφαλιστή λίγο αργότερα:
- Επειδή είμαι δεν είμαι σπίτι να κοιτάξω και είναι λίγο φλέγον, μέχρι πότε είναι η ασφάλειά μου;
- Έληξε το Φεβρουάριο (!!!)

Ο μαλάκας είχα κάνει εξάμηνη αντί ετήσια και μάλλον πρόσεξα το μήνα έναρξης και όχι λήξης. Με τις υγείες μου λοιπόν και δε μου φταίει και κανείς. Είμαι δε και ευτυχής, διότι δεν έχω κουνήσει τη μηχανή από το Νοέμβριο (τα διπλά καρμπυρατέρ σας μέσα), αλλιώς θα ήμουν στο δρόμο ανασφάλιστος χωρίς να το έχω πάρει χαμπάρι.

Coyote.V
18/06/2017, 11:53
Με τι ασφάλειες και ασφαλιστές πάτε και μπλέκετε;

Εμένα η ασφαλιστική με ειδοποιεί για την ανανέωση του συμβολαίου με e-mail μήνυμα και τηλέφωνο! Κάπου θα τους κάτσω... δεν γίνεται...

geroladas
18/06/2017, 12:58
Μου 'σκασε και 'μένα....:evil:
Μοτοσυκλέτα που για πολλά χρόνια είχε κατατεθημένες πινακίδες στη ΔΟΥ (με ζημιά - όχι σε κυκλοφορία) μεταβιβάστηκε σε 'μένα αφού παραλήφθηκε η πινακίδα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και εκδόθηκε ασφάλεια για ένα μήνα (έληξε 3-5-17).
Επειδή δεν ήταν σε λειτουργία και δεν μπορούσε να περάσει ΚΤΕΟ εκδόθηκε άδεια κυκλοφορίας που "ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ" και "ΕΠΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ", χωρίς να μου παραδοθεί η πινακίδα από το τμήμα συγκοινωνιών.
Κατάθεση στη ΔΟΥ για δήλωση ακινησίας δεν μπορούσα να κάνω αφού απαιτούν οπωσδήποτε άδεια κυκλοφορίας ΚΑΙ πινακίδα.
Η ΔΟΥ μου έδειξε εγκύκλιο του υπ. οικονομικών (ΔΤΕΦΒ'1182154/25-11-2013) σύμφωνα με την οποία η ΔΟΥ δέχεται μόνο κανονική άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα για να θεωρήσει ακινησία.
Για το υπ. μεταφορών η μοτό είναι σε ακινησία - για τη ΔΟΥ όχι....
Ο εντοπισμός ανασφάλιστου έγινε 6-6-17....
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω;

Ρώτα τον γενικό γραμματέα της ΑΑΔΕ που έκανε τον έλεγχο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που είναι και πρόεδρος της MEGA BROKERS και φώναζε να γίνει ο έλεγχος για να κάνει μερικά συμβολαιάκια παραπάνω η εταιρία του πάνω στη δική σου πλάτη και μερικών ακόμα χιλιάδων που δεν φταινε σε τιποτα !

Neodammerung
18/06/2017, 19:04
Ευκαιρίας δοθείσης, βλέπω πολλούς που είναι της άποψης «εγώ μαλάκας είμαι και πληρώνω; Πάρτε τώρα οι «έξυπνοι» πρόστιμα/Πληρώστε κι εσείς» κλπ.

Στ' αλήθεια αισθάνεστε μαλάκες; Αν ναι, γιατί;
Δεν χαίρεστε δηλαδή που πληρώσατε την ασφάλειά σας, κυκλοφορείτε καλυμμένοι και δίνετε το καλό παράδειγμα; Γιατί κάποιος που κυκλοφορεί ανασφάλιστος και δεν πλήρωσε σας κάνει και αισθάνεστε κορόιδο; Δεν καταλαβαίνετε πως το κορόιδο είναι ο ίδιος;

Μήπως ζηλεύετε το θράσσος του που μπορεί να πάρει την απόφαση να μην πληρώσει και καταβάθος θα θέλατε το ίδιο; Αν ναι, μιμηθείτε τον, αναλάβετε τις συνέπειες, αλλά μην χαίρεστε που -ενώ δεν ακολουθήσατε το παράδειγμά του- τον τσακώσανε και την έφαγε. Αυτό δείχνει δειλία και μικροψυχία.

Καλύτερα μια συνειδητή και υπεύθυνη απόφαση, παρά «άλλο θέλω κι άλλο κάνω επειδή φοβάμαι και μετά έχω αποθυμένα».

Δεν πάει προσωπικά στον Acacius, το ποστ του όμως μου θύμισε πως έχω διαβάσει και ακούσει πολλές φορές το παραπάνω σκεπτικό.

basilis_k6
18/06/2017, 19:13
Ευκαιρίας δοθείσης, βλέπω πολλούς που είναι της άποψης «εγώ μαλάκας είμαι και πληρώνω; Πάρτε τώρα οι «έξυπνοι» πρόστιμα/Πληρώστε κι εσείς» κλπ.

Στ' αλήθεια αισθάνεστε μαλάκες; Αν ναι, γιατί;
Δεν χαίρεστε δηλαδή που πληρώσατε την ασφάλειά σας, κυκλοφορείτε καλυμμένοι και δίνετε το καλό παράδειγμα; Γιατί κάποιος που κυκλοφορεί ανασφάλιστος και δεν πλήρωσε σας κάνει και αισθάνεστε κορόιδο; Δεν καταλαβαίνετε πως το κορόιδο είναι ο ίδιος;

Μήπως ζηλεύετε το θράσσος του που μπορεί να πάρει την απόφαση να μην πληρώσει και καταβάθος θα θέλατε το ίδιο; Αν ναι, μιμηθείτε τον, αναλάβετε τις συνέπειες, αλλά μην χαίρεστε που -ενώ δεν ακολουθήσατε το παράδειγμά του- τον τσακώσανε και την έφαγε. Αυτό δείχνει δειλία και μικροψυχία.

Καλύτερα μια συνειδητή και υπεύθυνη απόφαση, παρά «άλλο θέλω κι άλλο κάνω επειδή φοβάμαι και μετά έχω αποθυμένα».

Δεν πάει προσωπικά στον Acacius, το ποστ του όμως μου θύμισε πως έχω διαβάσει και ακούσει πολλές φορές το παραπάνω σκεπτικό.

σε έχει τρακάρει ανασφάλιστο, να πρέπει αν δώσεις απο την τσέπη σου μισθούς ενός χρόνου και μετά να περιμένεις να τα πάρεις από το επικουρικό το 2097?

bulmont
18/06/2017, 19:17
Kαι γιατί παρακαλώ ΕΜΕΝΑ που είμαι τυπικότατος να με κάνουν να χάσω ένα
πρωινό γιά να στηθώ στην ουρά της εφορίας γιά να ακυρώσω το πρόστιμο που μου
έστειλαν γιά ακινητοποιημένο όχημα από το '10;;;;;;;

Εαν δεν μπορούν να κάνουν σωστά τις διασταυρώσεις όπως απαιτεί η δουλειά τους
κακό ψόφο να 'χουν, οι άχρηστοι και ανίκανοι που απαρτίζουν αυτή την ΑΡΧΗ(διά).....

Coyote.V
18/06/2017, 19:18
σε έχει τρακάρει ανασφάλιστο, να πρέπει αν δώσεις απο την τσέπη σου μισθούς ενός χρόνου και μετά να περιμένεις να τα πάρεις από το επικουρικό το 2097?

Καλά μωρέ πως κάνεις έτσι, αν δεν τα πάρεις εσύ θα τα πάρουν τα παιδιά, εγγόνια... το κράτος από πέρυσι πληρώνει!

BLiTzER
18/06/2017, 19:50

Μα γι'αυτό δεν ευθύνεται ο ανασφάλιστος, αλλά το κράτος, που δεν προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες του και δεν τους δίνει κίνητρα να παραμείνουν νομοταγείς.

infidel
18/06/2017, 20:05
Να προσθέσω ότι εδώ και αρκετό καιρό όλες οι ασφάλειες έχουν κάλυψη από ανασφάλιστο, οπότε άλλος ένας λόγος να είσαι ασφαλισμένος. Τα παίρνεις από τη δική σου και όχι από το επικουρικό. Ανασφάλιστοι είναι μόνο αυτοί με χρέπια που δεν τους ενδιαφέρει και να το πετάξουν, όλοι οι άλλοι αν τρακάρουν έχουν να χάσουν περισσότερα, φταίνε δε φταίνε.

Antonisss
18/06/2017, 20:18
Kαι γιατί παρακαλώ ΕΜΕΝΑ που είμαι τυπικότατος να με κάνουν να χάσω ένα
πρωινό γιά να στηθώ στην ουρά της εφορίας γιά να ακυρώσω το πρόστιμο που μου
έστειλαν γιά ακινητοποιημένο όχημα από το '10;;;;;;;

κακό ψόφο να 'χουν, οι άχρηστοι και ανίκανοι που απαρτίζουν αυτή την ΑΡΧΗ(διά).....

Όπως και με το μάστορα, υπάρχει η διασταύρωση με αρχίδια και η αρχίδια διασταύρωση!! :lol:

gasto
18/06/2017, 20:29
Να προσθέσω ότι εδώ και αρκετό καιρό όλες οι ασφάλειες έχουν κάλυψη από ανασφάλιστο, οπότε άλλος ένας λόγος να είσαι ασφαλισμένος. Τα παίρνεις από τη δική σου και όχι από το επικουρικό. Ανασφάλιστοι είναι μόνο αυτοί με χρέπια που δεν τους ενδιαφέρει και να το πετάξουν, όλοι οι άλλοι αν τρακάρουν έχουν να χάσουν περισσότερα, φταίνε δε φταίνε.
Αστο καλυτερα.....
Αλλο ενα παραμυθακι ειναι και αυτο σαν αυτα που ακουγαμε παιδια για να κοιμηθουμε.
1ον σε σωματικες βλαβες δε καλυπτουν απολυτως τιποτα.
2ον σε υλικες ζημιες θα πρεπει να γινει πρωτα το δικαστηριο με τον ανασφαλιστο για να αποδειχθει οτι εφταιγε,ζησε μαη μου να φας τριφυλλι που λεγανε.

infidel
18/06/2017, 21:15
Δηλαδή εγώ που τα πήρα τα χρήματα κατευθείαν από την ασφαλιστική μου όταν τράκαρα με ανασφάλιστο ήμουν εξαίρεση; Κανένα δικαστήριο, μέσα σε 30 μέρες τα είχα πάρει. Αυτή απλά είχε στοπ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιώσει η τροχαία επι τόπου ότι είναι ανασφάλιστη τίποτα άλλο.

Coyote.V
18/06/2017, 21:28

Γενικό το φαινόμενο.
Προχθές παίρνω τηλέφωνο σε ένα σουβλατζίδικο να παραγγείλω. Ακολουθεί ο διάλογος:

Coyote.V - καλησπέρα θέλω να παραγγείλω.
Σουβλατζής - καλησπέρα πείτε μου.
Coyote.V - Θέλω μια μερίδα καλαμάκια χοιρινά χωρίς τζατζίκι και πίτες και μια κοκακόλα ζέρο.
Σουβλατζής - δηλαδή τι να βάλω μέσα;
Coyote.V - Αυτά που βάζεις κανονικά χωρίς αυτά που σου είπα.
Σουβλατζής - Ντομάτα να βάλω;
Coyote.V - Ρε φίλε τι βάζεις μέσα στην μερίδα;
Σουβλατζής - Δεν ξέρω
Coyote.V - Και τι κάνεις εκεί;
Σουβλατζής - Μισό να ρωτήσω.... Μαρίνα τι βάζουμε μέσα στη μερίδα;
Μαρίνα - Ντομάτα πατάτες κρεμμύδι πίτες τζατζίκι...
Σουβλατζής - Εντάξει μια μερίδα καλαμάκια χωρίς πίτες και τζατζίκι.
Coyote.V - ........

gasto
18/06/2017, 21:48
Δηλαδή εγώ που τα πήρα τα χρήματα κατευθείαν από την ασφαλιστική μου όταν τράκαρα με ανασφάλιστο ήμουν εξαίρεση; Κανένα δικαστήριο, μέσα σε 30 μέρες τα είχα πάρει. Αυτή απλά είχε στοπ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιώσει η τροχαία επι τόπου ότι είναι ανασφάλιστη τίποτα άλλο.

Τι ακριβως αποζημιωθηκες?Υλικες ζημιες φανταζομαι.Στο 100%?Το οτι ειχε στοπ δεν σημαινει αποκλειστικη ευθυνη δικια της.Η τροχαια δε βγαζει πορισματα απλα καταγραφει τα περιστατικα.Το οτι ο αλλος ειναι ανασφαλιστος δε σημαινει οτι ευθυνεται και για το τροχαιο.
Εγω εχω 2 περιπτωσεις να σου πω.
2013 στη βασιλισης σοφιας ανασφαλιστος τρωει κοκκινο και το 990 ουτε χρονου βγαινει ολικη.Στο περιστατικο υπαρχει και μαρτυρας με καταθεση στη τροχαια.Τον Μαρτη που περασε εγινε το δικαστηριο με το επικουρικο στο οποιο δεν εχει βγει ακομα αποφαση.
2016 τροχαιο με ανασφαλιστο που παραβιασε στοπ με σωματικες βλαβες αυτη τη φορα.
Η 1η ασφαλεια ηταν ιντεραμερικαν και η 2η generalli.Καμια δεν αποζημιωσε τπτ.

infidel
18/06/2017, 22:12
Ναι υλικές ζημιές. Το στοπ το έγραψα σαν πληροφορία. Βγήκε ολική το παπί. Η τροχαία πρέπει να κόψει κλίση επι τόπου για να ισχύει η κάλυψη από ανασφάλιστο. Νομίζω υπάρχει όριο μέχρι 10.000 στην κάλυψη από ανασφάλιστο. Μήπως το είχες ξεπεράσει εσύ; Είχα τότε ασφάλεια NP Insurance

* το όριο παίζει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική
Τι εξασφαλίζει η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα σε ένα συμβόλαιο αυτοκινήτου;
Η σχετική κάλυψη αφορά μόνο τις Υλικές Ζημιές που μπορεί να προκληθούν από ανασφάλιστο όχημα. Δεν αφορά τις Σωματικές Βλάβες. Μάλιστα, το ανώτατο όριο κάλυψης των Υλικών Ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, διαφέρει από εταιρία σε εταιρία (πχ. €3.000, €15.000, €100.000, εμπορική αξία του αυτοκινήτου, κ.λπ.).

Η INTERAMERICAN περιλαμβάνει την κάλυψη σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης και καλύπτει, κατά ανώτατο όριο, την εμπορική αξία του οχήματος.

http://www.interamerican.gr/default.asp?pid=677&la=1

gasto
18/06/2017, 22:41
Τι να σου πω,ειναι αυτα τα ψιλα γραμματα σε καθε περιπτωση που κανουν τη διαφορα.
Βαση λογικης ομως στη δικη σου περιπτωση αν ηταν ασφαλισμενη η αλλη και εκανε αρνητικη θα πηγαινατε δικαστικως οπου εκει θα εκρινε ο δικαστης.Αν εβγαζε εσενα υπαιτιο δε θα αποζημιωνοσουν.
Εσυ πηρες τα λεφτα απο την ασφαλεια.Η ασφαλεια σου θα τα παρει απο το επικουρικο στο δικαστηριο που θα γινει.Τι γινεται ομως αν το δικαστηριο κρινει οτι εφταιγες εσυ?Ή αν σας βγαλει συνιπαιτιοτητα?
Ειλικρινα ειναι πολυ μπερδεμα αυτες οι καταστασεις.

xarisk
18/06/2017, 23:36
Καλησπέρα
Και απο εμένα , θα ήθελα να παραθέσω με την σειρά μου το θέμα που με απασχολεί μήπως και κάποιος εχει αντιμετοπισει κατι αντίστοιχο. Είχα ένα 50cc μηχανάκι το 2001 περίπου το οποίο μου έκλεψαν ... το δήλωσα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν μου έδωσαν κάποιο χαρτί απο όσο θυμάμαι ούτε μου είπαν να κάνω κατι. Φυσικά απο τότε εγώ πήγα στρατό περάςαν τα χρόνια Ε και τώρα σε μια συζήτηση με έναν ξάδελφο που του είχαν κλέψει το 2012 ένα xt και του ηρθε πρόστιμο 250, του είπα Μα γιατι και μου απάντησε γιατι ποτε η αστυνομία δεν έστειλε ότι κλάπηκε στο υπουργειο. Πήγε στην αστυνομία να βρει χαρτί να πάει στην εφορία και φυσικά δεν τοθ βρήκαν τπτ. Ευτυχώς βρήκε ο πατέρας τοθ το αντίγραφο. Ετσι λοιπόν μου ήρθε αναλαμπή μήπως δλδ ακόμα φαίνεται στην τροχαια ότι έχω μηχανάκι;; παρόλο που μου έκλεψαν τα πάντα πριν τόσα χρόνια; και μου έρθει ξαφνικά πρόστιμο ανασφάλιστου; αν διάβασα καλά δεν ισχύει για 50cc ακόμα τουλάχιστον. Αν όμως περάσει η τροχαια τα πάντα σε pc και φαίνομαι ότι έχω μηχανάκι την πάτησα. Τι λέτε ότι πρεπει να κάνω;

koumoustas
19/06/2017, 08:58
Αλλο ένα εγκυρο μειλ. Φαίνεται ότι έχει ανασφαλιστο όχημα η μάνα μου που είναι 70 χρονών και είχε για κάποιο διάστημα ένα ceicento που το οδηγούσε η αδερφή μου... το οποιο έχει πουληθεί πάνω από 10χρόνια... Σήμερα πήγα στην αστυνομία για το κλεμμένο και ερχόταν ο ένας πισω από τον άλλο για τα κλεμμένα που φαίνονται ανασφάλιστα... Τσάμπα ταλαιπωρία : 2 φορές στην αστυνομία και να δούμε στη ΔΟΥ...αχρηστοι...

o teos
19/06/2017, 09:40
Γιατι κατι μου λεει οτι σε κανα 2μηνο αν συνεχιστει αυτο το τσιρκο θα αποσύρουν το μετρο μεχρι νεοτερας??:rolleyes:

zannisvel
19/06/2017, 12:01
Το πληρωσα.... Για ενα gpx που καθοταν σε κουτες στο garage. Πρεπει να παω να καταθεσω τη πινακιδα τωρα. Χρειαζεται κατι αλλο εκτος απο αδεια και ταυτοτητα?

OldMan
19/06/2017, 12:24
Υπογλώσσια χαπια για οταν ακουσεις την σουμα απο τα τελη κυκλοφορίας...

Coyote.V
19/06/2017, 13:02
Αλλο ένα εγκυρο μειλ. Φαίνεται ότι έχει ανασφαλιστο όχημα η μάνα μου που είναι 70 χρονών και είχε για κάποιο διάστημα ένα ceicento που το οδηγούσε η αδερφή μου... το οποιο έχει πουληθεί πάνω από 10χρόνια... Σήμερα πήγα στην αστυνομία για το κλεμμένο και ερχόταν ο ένας πισω από τον άλλο για τα κλεμμένα που φαίνονται ανασφάλιστα... Τσάμπα ταλαιπωρία : 2 φορές στην αστυνομία και να δούμε στη ΔΟΥ...αχρηστοι...

Χα! ο Τζίμερος είχε ένα 25 χρόνια πριν...

384039

Πλάκα πλάκα βλέπω να παίρνει πολιτικές διαστάσεις το θέμα πέραν των εισπρακτικών.