View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
17
18
theofilos888
02/06/2016, 17:20
Συμφωνώ με σουτερ πάντως.
Μπορει η διαστάυρωση να γίνεται οπως λεει αλλά θα αργήσουμε κανα δυο χρονακια σιγουρα για τα πρόστιμα.
Όπως και να χει, έτσι όπως πάει το πράγμα
το κυκλοφορείς? ασφάλισέ το
δεν το κυκλοφορείς? πινακιδες στην εφορία.
Προστιμα δεν θα ερθουν. Κι αν ερθουν θα αργησουν πολυ. Ειναι ο τυπικος εκφοβισμος των ελληνικων κυβερνησεων. Θα σας κοψουμε προστιμο και πληρωστε κοροιδα. Οσοι πληρωσουν δηλαδη. Οι υπολοιποι στο απυροβλητο.
Προστιμα δεν θα ερθουν. Κι αν ερθουν θα αργησουν πολυ. Ειναι ο τυπικος εκφοβισμος των ελληνικων κυβερνησεων. Θα σας κοψουμε προστιμο και πληρωστε κοροιδα. Οσοι πληρωσουν δηλαδη. Οι υπολοιποι στο απυροβλητο.
Πιστευω θα κανουν και ειδικη επιτροπη βυσματων.... :bawl: :lol:
Πέρυσι κυκλοφόρησε ή φήμη για τα αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ) που ηταν ανασφαλιστα,που ανήκουν στο υπουργείο γεωργίας
απο ποτε ασφαλιζονται τα τρακτερ; και υπαρχει ασφαλεια που ασφαλιζει τρακτερ.
ρωταω γιατι δεν ξερω
ρωταω γιατι δεν ξερω
Υπαρχει βεβαιως.... εδω στο χωριο μου εχω ασφαλισει πολλα :)
Επισης ασφαλιζονται τα αγροτικα μηχανηματα τα μηχανηματα εργων τα κλαρκ και οτι εχει ροδες και μοτερ! Και γενικα ολα τα σφαζουμε ολα τα μαχαιρωνουμε! :lol:
SHOOTER045
02/06/2016, 20:56
ρωταω γιατι δεν ξερω
Απο πάντα.
Όπως κάθε αυτοκινούμενο αγροτικό- γεωργικό μηχάνημα
Πρόστιμο μου ήρθε το Μάρτη 250Ε για το ΧΤ μου που είχα σα δεύτερη μοτοσυκλέτα και η ασφάλεια του έληγε το Δεκέμβρη του 15.Τα τέλη κυκοφορίας του 16 κανονικά πληρωμένα και φυσικά ασφάλεια θα έβγαζα (όπως και έβγαλα) Απρίλιο για να το έχω για ένα 6μηνο ....Στην ερώτηση μου στη ΔΟΥ με διαβεβαίωσαν πως θα λάβουν όλοι πρόστιμο αναδρομικά για την όποια περίοδο το όχημά τους ήταν ανασφάλιστο ενώ είχε και πινακίδες κανονικά μέσα στο 16.Να συμπληρώσω πως πλέον η ελάχιστη περίοδος ασφάλισης μοτο είναι 3μηνη....κλάφτε ελεύθερα........:cry:
Υπαρχει και ασφαλιση για 1 μηνα...:beer:
Υπαρχει και ασφαλιση για 1 μηνα...:beer:
Even better!!!Στη anytime που είμαι τώρα μου είπαν το λιγότερο 3μηνο.Το ίδιο και στην υδρόγειο που είχα περυσι.Σε ποια ασφαλιστική είσαι?
Even better!!!Στη anytime που είμαι τώρα μου είπαν το λιγότερο 3μηνο.Το ίδιο και στην υδρόγειο που είχα περυσι.Σε ποια ασφαλιστική είσαι?
Η Interlife έχει μηνιαία.
Η Interlife έχει μηνιαία.
Ωραίος,ευχαριστώ!Γιατί ο ασφαλιστής μου είπε πως πλέον όλες είναι το λιγότερο 3μηνες....Άν είχαμε και κανενα κόστος ενδεικτικά θα ήταν καλύτερο..μάλλον όμως έτσι που το πάνε θα συμφέρει το λιγότερο 6μηνη και παράδοση πινακίδας...
Λειτουργησε και ο ανταγωνισμος και στα ετησια πλεον εχει συμφερουσα εκπτωση στις περισσοτερες ασφαλιστικες. Αυξανονται αυτοι που μου τα γυριζουν σε ετησια πλεον
Λειτουργησε και ο ανταγωνισμος και στα ετησια πλεον εχει συμφερουσα εκπτωση στις περισσοτερες ασφαλιστικες. Αυξανονται αυτοι που μου τα γυριζουν σε ετησια πλεον
ΠΑΡΩΝ!!!:)
MG-KTiNoS
06/08/2016, 13:20
τελικά έφαγε κανένας καμία ΠΣο......ιά ή τζάμπα τρέχαμε???
:lol:
Από περιέργιεα
:D
Θα ψάξω να βρώ το χαρτί απο τη "λυπητερη"
και θα ανεβάσω φωτο...
Ωραίος,ευχαριστώ!Γιατί ο ασφαλιστής μου είπε πως πλέον όλες είναι το λιγότερο 3μηνες....Άν είχαμε και κανενα κόστος ενδεικτικά θα ήταν καλύτερο..μάλλον όμως έτσι που το πάνε θα συμφέρει το λιγότερο 6μηνη και παράδοση πινακίδας...
700cc, Αθήνα, 23€
Vrasidas
06/08/2016, 17:23
Δεν ήξερα πάντως ότι εαν το όχημά μου όταν είναι σταθμευμένο στο 2ο υπόγειο της οικίας μου, χωρίς να κυκλοφορεί για όσο διάστημα το έχω ανασφάλιστο, πρέπει να είναι ασφαλισμένο υποχρεωτικά ...
Το ερώτημα είναι, Αστική Ευθύνη έναντι Τρίτων έναντι ποιού ... ?? ... του εαυτού μου ?? ....
Παράξενα πράματα ρε παιδάκι μου ...
2ο υπογειο; στο Mall μενεις;:p
τωρα χωρις πλακα........
απαξ και εχεις πινακιδα δεν μποριες να αποδειξεις οτι δεν το κυκλοφορεις
αν οντως δεν το κυκλοφορεις παρεδωσε την πινακιδα
απλο ειναι.....
MG-KTiNoS
06/08/2016, 17:52
τωρα χωρις πλακα........
απλο ειναι.....
Ανθρώπινο Δικαίωμα αρ. 11 Είµαστε Πάντα Αθώοι Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου.
αλλά ξέχασα εμείς έχουμε τρόικα οπότε πάνε αυτά !
:rolleyes:
Vrasidas
06/08/2016, 18:07
τωρα χωρις πλακα........
απλο ειναι.....
Οκ ... Παρασκευή απόγευμα επειδή έτσι μου ήρθε .. ή επειδή είναι απόλυτη ανάγκη μετακίνησης με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου όχημα (το οποίο όταν αγοράστηκε πληρώθηκαν και ένα σωρό νταβατζιλίκια σε καταχρηστικούς και αντισυμταγματικούς φόρους και χαράτσια τα οποία το παρακράτος συνεχίζει να εισπράτει και με διάφορους άλλους τρόπους ) και όχι με ταξί ή άλλο μέσο ... η καταπληκτική μας "εφορία" είναι ανοικτή να παραλάβω πινακίδες για να μου εξασφαλίσει το Συνταγματικό μου δικαίωμα να μπορώ να κυκλοφορίσω ... ?? ( καθώς έχω το απόλυτο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης ως ελέυθερος πολίτης - της σκλαβωμένης προφανώς - αποικίας ..)
Vrasidas
06/08/2016, 18:10
τωρα χωρις πλακα........
απλο ειναι.....
... τότενες να περνάμε και όλοι αυτόφορο που και που καθοτι δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν έκλεψα 5 - 6 τράπεζες την τελευταία εβδομάδα ...
τελικά έφαγε κανένας καμία ΠΣο......ιά ή τζάμπα τρέχαμε???
:lol:
Από περιέργιεα
:D
κυριως τα 16αχρονα την εχουν πατησει και ερχονται μετα κηδεμονος και πλερωνουν τα προστιμα του κανακαρη τους. πολυ τις γουσταρω αυτες τις φατσες και των δυονε :lol:
αν ειναι συνταγματικο δικαιωμα να εχεις πινακιδα χωρις ασφαλεια τοτε μην παραπονεθειτε αν σας ριξει κατω τη μηχανη ανασφαλιστο οχημα
ειδικα αν ειναι ωρα που ειναι κλειστη η εφορια............:rolleyes:
γιατι αμεσως ο αλλος θα βγαλει απο την τσεπη του ενα διχιλιαρο για να σας αποζημιωσει
κυριως τα 16αχρονα την εχουν πατησει και ερχονται μετα κηδεμονος και πλερωνουν τα προστιμα του κανακαρη τους. πολυ τις γουσταρω αυτες τις φατσες και των δυονε :lol:
Νομίζω πως όλοι όσοι μένουν σε περιοχές που ο χειμώνας δεν επιτρεπει τη μετακίνηση με μοτο(εγώ μένω Γιάννενα) και για 2-3 μήνες αφήνουν την ασφάλεια λόγο ακινησίας του οχήματος(ενω έχουν πληρώσει τα τέλη) την πατάνε.....
Το θεμα ειναι ενα.
Υπαρχει επιβεβαιωμενη περιπτωση να εχει ερθει προστιμο ηλεκτρονικα κατοπιν διασταυρωσης στοιχειων ή μιλαμε για προστιμο που εφαγε καποιος επειδη τον επιασαν να κυκλοφορει?
Γιατι αν ειναι το δευτερο τοτε καλα τον εκαναν...
Αν ειναι το πρωτο οτι και να λετε ειναι μαλακια.... Εχω και καραμπινα στο σπιτι (δεν εχω αλλα λεμε), θα με χωσουν μεσα για δολοφονια?
Το θεμα ειναι ενα.
Υπαρχει επιβεβαιωμενη περιπτωση να εχει ερθει προστιμο ηλεκτρονικα κατοπιν διασταυρωσης στοιχειων ή μιλαμε για προστιμο που εφαγε καποιος επειδη τον επιασαν να κυκλοφορει?
Γιατι αν ειναι το δευτερο τοτε καλα τον εκαναν...
Αν ειναι το πρωτο οτι και να λετε ειναι μαλακια.... Εχω και καραμπινα στο σπιτι (δεν εχω αλλα λεμε), θα με χωσουν μεσα για δολοφονια?
Το έγραψα και πρίν,εγώ έφαγα το πρόστιμο Μάρτη μήνα...με τη μηχανή ανασφάλιστη απο το Γενάρη του 16 εννοείται σε ακινησία....αύριο ή μεθαύριο που θα πάω στο λογιστή θα ανεβάσω φωτο απο το χαρτί που ήρθε απο την εφορία.Στα όπλα λέμε......:a015::a016:
el-Gatto
07/08/2016, 14:54
τωρα χωρις πλακα........
απλο ειναι.....
Αν και έχει πολυ-αναλυθεί το θέμα...
...τωρα ,χωρίς πλάκα...
άπαξ κ δεν βεβαιωθεί απο όργανο ,σε έλεγχο ,οτι κυκλοφορείς χωρίς ασφάλεια ,δεν (θα έπρεπε να)μπορείς να τιμωρηθείς γι'αυτό (συνταγματικό τεκμήριο αθωότητας)
αν όντως δεν κυκλοφορείς ,δεν θα έπρεπε να 'έχεις κ κανένα απολύτως νομικό θέμα
απλό είναι...
Μου φαίνεται τρελλό να τηρείται το τεκμήριο αθωότητας σε κλεφτες,δολοφόνους ,τρομοκράτες ,μεχρι αποδείξεως του εναντίου ,και να μην συμβαίνει το ίδιο (καταχρηστικά) για κάποιον που δεν θέλει να πηγαινοέρχεται στην ΔΟΥ κάθε 3 μήνες ,κ που στην τελική πληρώνει κ ολόκληρα τα τέλη κυκλ/ας ,ενώ δεν κυκλοφορεί.
Το αυταρχικό τσουβάλιασμα του "μαζί με τα ξερά καιγονται κ τα χλωρά" ,είναι δικαιολογία απολυταρχισμού ,κ δεν την δέχομαι.
Γι'αυτό πληρώνω κ επασφάλιστρο έναντι ανασφάλιστου οχήματος.
Και ,επειδή βρίσκομαι κ επαρχία για διακοπές ,η αλλαγή που διακρίνω σε σχέση με πέρυσι ,είναι περισσότερα οχήματα να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες.
Ειδικά μοτό.
Ημουν χθες βραδυ σε συναυλία του Β.Παπακωνσταντίνου ,κ στα 10 μηχανάκια που έβλεπα(ανεξαρτήτως κυβισμού) ,τα 9 δεν είχαν πνακίδα.
Για κράνη κ λοιπό εξοπλισμό μην με ρωτήσετε γιατί δεν ξέρω αν θα πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.
Ολη η δύναμη τροχαίας της περιοχής σαφώς κ ήταν εκεί για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ,κ αδιαφορούσε παντελώς για ότι βλέπαμε παρέα.
(βλ.γείτονας,γνωστός,ξαδελφος,συγχωριανός,κοινωνική αλληλεγγύη)
Συμπέρασμα (δικό μου)
Ο παραβάτης θα είναι πάντα παραβάτης.(απλά θα κάνει άλλη μια παράβαση)
Και ο τυπικός ,θα είναι πάντα ο μαλάκας της υπόθεσης.(απλά θα πληρώνει παραπάνω γιατί θα πρέπει να καλύψει την τρύπα των περισσότερων κατατεθιμένων πινακίδων)
Απο την στιγμή που πληρώνω κ που είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου σαν πολίτης ,θα έπρεπε να έχω την δυνατότητα να απολαμβάνω των συνταγματικών μου δικαιωμάτων.
Αντ'αυτού ,καλούμαι να διπλοπληρώσω ,για την ανικανότητα ή την μη επάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών.
Και για αποφυγή παρεξηγήσεων...
Κάνω πάντα ,εδώ κ 2 10ετίες ,ετήσια συμβόλαια(για καλύτερο τιμολόγιο) ,για όλα μου τα οχήματα ,παρ'όλο που τα περισσότερα τα κινώ ελάχιστα ,κ κάποια έχει τύχει κ καθόλου για κανα 6μηνο(βλ.ανακατασκευή)
Ο Μ@λ@κ@ς.....
amyroukai
07/08/2016, 15:02
Αντ'αυτού ,καλούμε να διπλοπληρώσω ,για την ανικανότητα ή την μη επάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών.
Αυτή είναι όλη η ουσία. Δεν θέλουν/δεν επαρκούν να πιάσουν όλο τον κόσμο. Αλλά από ποιά παράβαση να ξεκινήσουν... Σταματάς μηχανάκι και ξεκινάς πινακίδα, φλας, καθρέφτες, φώτα, άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, κράνος... Κινούμενα "χιλιάρικα+" παντού.
Για τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες πάλι, πολλά και φέτος και όσο φεύγεις πιο μακριά από το κέντρο περισσότερα.
Ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε τα πράγματα από την οπτική γωνία του κράτους.
Οι πινακίδες είναι σαν τις ταυτότητες. Ναι μεν τις κατέχουμε αλλά δεν είναι δικές μας. Είναι του κράτους.
Από τη στιγμή που ζητάς από το κράτος πινακίδες για να κυκλοφορήσει το όχημα αυτόματα θεωρήσαι ότι
το κυκλοφορείς και από τη στιγμή που το κυκλοφορείς οφείλεις να έχεις το όχημα ασφαλισμένο.
el-Gatto
07/08/2016, 15:29
Αυτή είναι όλη η ουσία. Δεν θέλουν/δεν επαρκούν να πιάσουν όλο τον κόσμο. Αλλά από ποιά παράβαση να ξεκινήσουν... Σταματάς μηχανάκι και ξεκινάς πινακίδα, φλας, καθρέφτες, φώτα, άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, κράνος... Κινούμενα "χιλιάρικα+" παντού.
Για τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες πάλι, πολλά και φέτος και όσο φεύγεις πιο μακριά από το κέντρο περισσότερα.
Δεν χρεάζεται να τους πιάσουν όλους.
Αν βεβαιώνονται μόνιμα οι παραβάσεις ,κάποιοι αρχικά θα πληρώσουν (δικαίως) κ οι υπόλοιποι σταδιακά θα συμορφωθούν.
Το θέμα δεν θα έπρεπε να έχει λύση εισπρακτική ,αλλά συμμορφωτική.
Στα χρόνια της εφηβείας μου (πρό Χριστού λέμε τώρα) κανένας μας δεν φόραγε κράνος(κακώς) ,κ λόγω ανύπαρκτης οδηγικής παιδείας ,αλλά κ επειδή ξέραμε οτι 99% δεν θα έχουμε επιπτώσεις.
Τώρα πιά που ,αν φύγεις ξεκράνωτος ,ξέρεις ότι 99% θα σε σταματήσουν(κ καλά θα κάνουν) κ θα χρυσο-πληρώσεις ,εχεις και συ-&-μορφωθεί.
Ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε τα πράγματα από την οπτική γωνία του κράτους.
Οι πινακίδες είναι σαν τις ταυτότητες. Ναι μεν τις κατέχουμε αλλά δεν είναι δικές μας. Είναι του κράτους.
Από τη στιγμή που ζητάς από το κράτος πινακίδες για να κυκλοφορήσει το όχημα αυτόματα θεωρήσαι ότι
το κυκλοφορείς και από τη στιγμή που το κυκλοφορείς οφείλεις να έχεις το όχημα ασφαλισμένο.
Δεν θα διαφωνήσω επι της βάσης που το θέτεις.
Αλλωστε δε με αφορά κιόλας σαν μέτρο ,αφού ουδέποτε είχα/έχω/θα έχω όχημα ανασφάλιστο.
Διαφωνώ επι της πρακτικής ουσίας ,η οποία πετάει το μπαλάκι απο τους αρμόδιους ,σε αυτούς που θα έπρεπε να υπηρετούν κ να προστατεύουν οι αρμόδιοι ,κ οι οποίοι πληρώνουν και τους μισθούς των αρμοδίων.
Και ταυτόχρονα καταστρατηγεί συνταγματικά δικαιώματα πολιτών.
Ναι...ξερω...δεν είναι τα μόνα ,αλλά γι'αυτά συζητάμε τώρα...ούτε κ για όλα τα άλλα που καταστρατηγούνται είμαι σύμφωνος ,τόσο που ,σκέφτομαι να αρχίσω να παρανομώ πλέον κατα συνειδηση ,επειδή το κράτος δεν μου επιστρέφει ανταποδωτικά όσα δικαιούμαι.
Τώρα πιά που ,αν φύγεις ξεκράνωτος ,ξέρεις ότι 99% θα σε σταματήσουν(κ καλά θα κάνουν) κ θα χρυσο-πληρώσεις ,εχεις και συ-&-μορφωθεί.
Γάτε μάλλον θα ζεις σε κάποια ανεπτυγμένη χώρα, γιατί στην Ελλάδα δεν παίζει αυτή η νοοτροπία.
Δεν θα διαφωνήσω επι της βάσης που το θέτεις.
Αλλωστε δε με αφορά κιόλας σαν μέτρο ,αφού ουδέποτε είχα/έχω/θα έχω όχημα ανασφάλιστο.
Διαφωνώ επι της πρακτικής ουσίας ,η οποία πετάει το μπαλάκι απο τους αρμόδιους ,σε αυτούς που θα έπρεπε να υπηρετούν κ να προστατεύουν οι αρμόδιοι ,κ οι οποίοι πληρώνουν και τους μισθούς των αρμοδίων.
Και ταυτόχρονα καταστρατηγεί συνταγματικά δικαιώματα πολιτών.
Ναι...ξερω...δεν είναι τα μόνα ,αλλά γι'αυτά συζητάμε τώρα...ούτε κ για όλα τα άλλα που καταστρατηγούνται είμαι σύμφωνος ,τόσο που ,σκέφτομαι να αρχίσω να παρανομώ πλέον κατα συνειδηση ,επειδή το κράτος δεν μου επιστρέφει ανταποδωτικά όσα δικαιούμαι.
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες να πεις.
el-Gatto
07/08/2016, 15:45
Γάτε μάλλον θα ζεις σε κάποια ανεπτυγμένη χώρα, γιατί στην Ελλάδα δεν παίζει αυτή η νοοτροπία.
Απο 9 στους 10 που δεν φοράγανε κράνος πρίν 30 χρόνια
έχουμε περάσει στο 9 στους 10 να φοράνε κράνος τώρα
στα μεγάλα κ απρόσωπα αστικά κέντρα μιλω ,που οι έλεγχοι είναι συχνοί κ απρόσωποι.
Παραβάτες βέβαια ,πάντα θα υπάρχουν ,κ το δίκαιο θα είναι να πληρώνουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της παραβατικότητάς τους.
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες να πεις.
Εκανα παράβαση ,πιάσε με κ τιμώρησέ με.
Μην με τιμωρείς προκαταβολικά κ εξ αποστάσεως ,επειδή πιστεύεις ότι ίσως-μπορεί να παρανομήσω.
Εκτός απο άδικο κ παράλογο ,είναι κ αντισυνταγματικό.
Πιό λιανά δεν μπορώ να το θέσω....
Τι ποσό είναι παιδιά το πρόστιμο ?
Εμένα λήγει σε 5 μέρες , αλλά την έχω κλειδωμένη και για πούλημα στο γκαράζ ,
και μάλλον θα πάρω το ρίσκο να μην ανανεώσω ...
Αλλά να ξέρω και πόσο είναι το μπουγιουρντί άμα σκάσει κίντερ έκπληξη !!!
Απο 9 στους 10 που δεν φοράγανε κράνος πρίν 30 χρόνια
έχουμε περάσει στο 9 στους 10 να φοράνε κράνος τώρα
στα μεγάλα κ απρόσωπα αστικά κέντρα μιλω ,που οι έλεγχοι είναι συχνοί κ απρόσωποι.
Παραβάτες βέβαια ,πάντα θα υπάρχουν ,κ το δίκαιο θα είναι να πληρώνουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της παραβατικότητάς τους.
Μόνιμος κάτοικος κέντρου Αθήνας εδώ και 13 χρόνια, στατιστικά δεν έχω πρόχειρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι βία οι μισοί να φοράνε κράνος.
Εκανα παράβαση ,πιάσε με κ τιμώρησέ με.
Μην με τιμωρείς προκαταβολικά κ εξ αποστάσεως ,επειδή πιστεύεις ότι ίσως-μπορεί να παρανομήσω.
Εκτός απο άδικο κ παράλογο ,είναι κ αντισυνταγματικό.
Πιό λιανά δεν μπορώ να το θέσω....
Είναι νόμος ότι κάθε όχημα που κυκλοφορεί οφείλει να είναι ασφαλισμένο; Είναι.
Όπως είπα πιο πάνω, το κράτος -ορθά- θεωρεί πως από τη στιγμή που το όχημα φέρει πινακίδες με το εθνόσημο πάνω τότε αυτομάτως κυκλοφορεί.
Άρα όποιο όχημα φέρει πινακίδες οφείλει να είναι ασφαλισμένο. Δεν είναι; Ο ιδιοκτήτης παρανομεί άρα πρόστιμο.
Bob_o_mastoras
07/08/2016, 16:03
Δεν εχει λογικη αυτο που λες Ζευκα διοτι ακομα και να εχω παραδωσει τις πινακιδες ποιος βεβαιωνει τον νταβατζ.. εεε το κρατος ηθελα να πω, οτι το οχημα δεν κινειται και παλι;;; Μηπως να το παω για σκραπ να ειμαστε σιγουροι..;;;:lol:
Αν δεν διαπιστωθει απο καποιο οργανο οτι διαπρατεις παραβαση κυκλοφορωντας ανασφαλιστος ή απινακιδωτος τοτε κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος.
Ειναι απλα ενα εισπρακτικο μεσο για να τονοθουν οι ασφαλιστικες και τα κρατικα ταμεια.
ολοι δικαιουμαστε να εχουμε παραπονα απο το ελληνικο κρατος για χιλιαδες λογους
θα πρεπει ομως να θυμομαστε οτι το κρατος αυτο εμεις οι ιδιοι το στησαμε ετσι ωστε να κανουμε τις λαμογιες μας ατιμωρητοι
το θεμα πινακιδα-ασφαλεια οχηματος ειναι ενα απο τα λιγοτερο σημαντικα ζητηματα τριβης κρατους-πολιτη
και αν καποιος θελει να εχει ενα οχημα σε παταρι, αποθηκη, υπογειο, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να το εχει με την κρατικη πινακιδα πανω
το μηχανακι του ανηκει οχι η πινακιδα και το κρατος οριζει τις συνθηκες χρησης της πινακιδας
προσωπικα εχω μηχανακι απο ανακατασκευη που κανει λιγοτερα απο 1000χλμ το χρονο και για να ειμαι νομιμος μου κοστιζει για τελη ασφαλεια κτεο 2 πακετα τσιγαρα το μηνα
οσο για τις συνθηκες ζωης στην επαρχια που επιτρεπουν μαγκιες και ταρζανιες τα λεφτα που γλυτωνουν απο τελη και ασφαλειες τα πληρωνουν σε ζωες νεων παιδιων
@Bob
Πάμε πάλι για τρίτη φορά, για μένα και για σένα μπορεί να μην εχει λογική, για το κράτος όμως έχει.
Όσο για τους αστυνομικούς ελέγχους, όταν πας για ψάρεμα, από τα δεκάδες χιλιάδες ψάρια πόσα μπορείς να πιάσεις;
Γι'αυτό λοιπόν το κράτος βρήκε ένα καλύτερο τρόπο για να ανακαλύπτει τους παραβάτες.
Στην τελική αυτός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε από εκπροσώπους που εμείς οι πολίτες τους ψηφίσαμε και πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο.
όποιος δεν τον σέβεται -όπως εγώ πολλές φορές- ας είναι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.
Vrasidas
07/08/2016, 16:29
αν ειναι συνταγματικο δικαιωμα να εχεις πινακιδα χωρις ασφαλεια τοτε μην παραπονεθειτε αν σας ριξει κατω τη μηχανη ανασφαλιστο οχημα
ειδικα αν ειναι ωρα που ειναι κλειστη η εφορια............:rolleyes:
γιατι αμεσως ο αλλος θα βγαλει απο την τσεπη του ενα διχιλιαρο για να σας αποζημιωσει
... τελείως άσχετο ... Τι σχέση έχει το να έχει τις πινακίδες του ένα όχημα το οποίο είναι ακινητοποιημένο σε ιδιωτικό χώρο, με τα όσα αναφέρεις ?? ...
Bob_o_mastoras
07/08/2016, 16:30
Nαι, αλλα εγω πχ, που εχω αφησει το παπι 4 μηνες στο γκαραζ και δεν ανανεωσα την ασφαλεια εφοσον δεν το χρησιμοποιω, τι επρεπε να κανω;; Να τρεχω στις εφοριες να καταθετω πινακιδες και να ξανατρεχω οταν γυρισω να τις ξαναπαιρνω ή να πληρωνω κερατιατικα κανα 50αρι ή ποσο ειναι τεσπα το 6μηνο για ενα μηχανακι που καθεται σε ενα γκαραζ..;;;;
:confused:
Ρε σεις , πόσο είναι το μαλί για 1000 cc ? ξέρουμε ?
κι εγω ειμαι κατα των φοροεισπρακτικων μεθοδων που εφαρμοζονται για καθαρα εισπρακτικους λογους οπου το μονο αποτελεσμα που αποφερουν ειναι να σε σπρωχνουν στην παρανομια. δεν αποφερουν συμορφωση και δημιουργια παιδειας. και φυσικα απωλεια εσοδων.
πληροφοριακα τωρα και ασχετο με το θρεντ μιας και παιζει μπαλα αυτον το καιρο πολυ δυνατα. βεβαιωμενο προστιμο σε ΔΟΥ απο 800 ευρω συνηθως ΚΑΙ πανω. και η προελευση του; τελη κυκλοφοριας παρελθοντων ετων :eek:
εδω φτασαμε :moutza:
Vrasidas
07/08/2016, 16:34
[/QUOTE]Κάνω πάντα ,εδώ κ 2 10ετίες ,ετήσια συμβόλαια(για καλύτερο τιμολόγιο) ,για όλα μου τα οχήματα ,παρ'όλο που τα περισσότερα τα κινώ ελάχιστα ,κ κάποια έχει τύχει κ καθόλου για κανα 6μηνο(βλ.ανακατασκευή)
Ο Μ@λ@κ@ς.....[/QUOTE]
Το 12μηνο συμβόλαιο δεν σου εξασφαλίζει απαραίτητα καλύτερο τιμολόγιο. Πολλές εταιρείες χρεώνουν τα 6μηνα το μισό του 12μηνου.
250 βλεπω αλλα για παπακια. για χιλιαρι δεν ξερω. στην περιπτωση σου θαλεγα καλυτερα να κατεθετες πινακιδες πιο λιγα θα πληρωσεις και θαχεις και το κεφαλι σου ησυχο. δεκα λεπτα υποθεση στην δου ειναι και ειδικα τωρα που λειπη ο κοσμος.
Στη ΔΟΥ δεν πάω με τίποτα έχω παίξει χριστ.....γιες με τον υπάλληλο εκεί στις πινακίδες ,
και έχω πάει να του βάλω το γραφείο στο κ..ο στο παρελθόν !! χαχαχαχαχα
Μάλλον για καμιά φθηνό ασφάλεια το κόβω γιατί 250 είναι πολλά
Vrasidas
07/08/2016, 16:46
@Bob
Γι'αυτό λοιπόν το κράτος βρήκε ένα καλύτερο τρόπο για να ανακαλύπτει τους παραβάτες.
Παραβάτης είναι αυτός που κυκλοφορεί ανασφάλιστος και του βεβαιώνεται η παράβαση την στιγμή που παρανομεί ... Όχι αυτός που το όχημά του φέρει πινακίδες αλλά είναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο ... ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ το παρακράτος σκαρφίστηκε έναν ακόμα τρόπο για να κλέψει ...
[/QUOTE]Στην τελική αυτός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε από εκπροσώπους που εμείς οι πολίτες τους ψηφίσαμε και πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο. όποιος δεν τον σέβεται -όπως εγώ πολλές φορές- ας είναι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.[/QUOTE]
.... θα έλεγα ότι στην τελική .... οι "εκπρόσωποι" ψηφίστηκαν για να ακολουθούν τις επιταγές του Συντάγματος ώς προς την νομιμότητα αυτών που "ψηφίζουν" ... και όχι για να υπογράφουν ότι τους έρχεται έτοιμο από τας ευρώπας ...
Στη ΔΟΥ δεν πάω με τίποτα έχω παίξει χριστ.....γιες με τον υπάλληλο εκεί στις πινακίδες ,
και έχω πάει να του βάλω το γραφείο στο κ..ο στο παρελθόν !! χαχαχαχαχα
Μάλλον για καμιά φθηνό ασφάλεια το κόβω γιατί 250 είναι πολλά
κοιτα αν παιζει και κεπ. αν και θαναι με αδεια ο υπαλληλος στην εφορια :lol:
Παραβάτης είναι αυτός που κυκλοφορεί ανασφάλιστος και του βεβαιώνεται η παράβαση την στιγμή που παρανομεί ... Όχι αυτός που το όχημά του φέρει πινακίδες αλλά είναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο ... ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ το παρακράτος σκαρφίστηκε έναν ακόμα τρόπο για να κλέψει ...
Στην τελική αυτός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε από εκπροσώπους που εμείς οι πολίτες τους ψηφίσαμε και πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο. όποιος δεν τον σέβεται -όπως εγώ πολλές φορές- ας είναι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.
.... θα έλεγα ότι στην τελική .... οι "εκπρόσωποι" ψηφίστηκαν για να ακολουθούν τις επιταγές του Συντάγματος ώς προς την νομιμότητα αυτών που "ψηφίζουν" ... και όχι για να υπογράφουν ότι τους έρχεται έτοιμο από τας ευρώπας ...
Τι να σου πω, στην ελληνική επικράτεια παραβάτης είναι αυτός που περιέγραψα πιο πάνω.
Τώρα, αν ο καθένας θέλει να μεταφράζει τους νόμους όπως του αρέσει ή να τους φέρει στα
δικά του δεδομένα ας είναι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.
Όσο για τους εκπροσώπους, κάθε 1-2 χρόνια στην Ελλάδα γίνονται εκλογές, οι πολίτες ας κρίνουν
έαν εξυπηρετούνται τα συμφεροντά τους ή τα συμφέροντα των Βρυξελλών/Ουάσιγκτον/Ισραήλ/Σείριου κτλ.
Μέχρι να αλλάξει ο νόμος με αυτόν θα πορευόμαστε.
13 σελίδες πριν στο thread. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127698&page=71)
Ειλικρινά δε βαρεθήκατε να λέτε για τ αυτονόητα;;; :rolleyes:
... τελείως άσχετο ... Τι σχέση έχει το να έχει τις πινακίδες του ένα όχημα το οποίο είναι ακινητοποιημένο σε ιδιωτικό χώρο, με τα όσα αναφέρεις ?? ...
ενα οχημα ακινητοποιημενο σε ιδιωτικο χωρο εχει πινακιδες για 2 λογους
1 γιατι ο ιδιοκτητης βαριεται να παρει τα ποδια του να παει στην εφορια να τις καταθεσει οποτε ας χρεωθει τη βαρεμαρα του
2 γιατι σκοπευει να το κυκλοφορει στη ζουλα μειωνοντας τα εξοδα του εγω ομως αυτον δεν τον θελω στο δρομο μαζι μου
δυστυχως σημερα πισω απο καθε εναν της πρωτης κατηγοριας καλυπτονται δεκα της δευτερης
13 σελίδες πριν στο thread. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127698&page=71)
Ειλικρινά δε βαρεθήκατε να λέτε για τ αυτονόητα;;; :rolleyes:
Τουλάχιστον τώρα που βγήκαν τα πρώτα πρόστιμα θα σταματήσει ο άλλος φαύλος κύκλος του thread:
"Κάντε ασφάλεια, έρχονται πρόστιμα"/"Άμα δε δω να πέφτει όντως πρόστιμο δεν κάνω τπτ, δεν είμαι κορόιδο".:p
Nαι, αλλα εγω πχ, που εχω αφησει το παπι 4 μηνες στο γκαραζ και δεν ανανεωσα την ασφαλεια εφοσον δεν το χρησιμοποιω, τι επρεπε να κανω;; Να τρεχω στις εφοριες να καταθετω πινακιδες και να ξανατρεχω οταν γυρισω να τις ξαναπαιρνω ή να πληρωνω κερατιατικα κανα 50αρι ή ποσο ειναι τεσπα το 6μηνο για ενα μηχανακι που καθεται σε ενα γκαραζ..;;;;
:confused:
πιστευεις οτι αξιζει να μανουριαζεσαι για την ασφαλεια ενος παπιου που δεν περπατησε 4 μηνες; συζηταμε δηλαδη για χασουρα 6-7 ευρω το μηνα;
Vrasidas
07/08/2016, 17:46
ενα οχημα ακινητοποιημενο σε ιδιωτικο χωρο εχει πινακιδες για 2 λογους
1 γιατι ο ιδιοκτητης βαριεται να παρει τα ποδια του να παει στην εφορια να τις καταθεσει οποτε ας χρεωθει τη βαρεμαρα του
2 γιατι σκοπευει να το κυκλοφορει στη ζουλα μειωνοντας τα εξοδα του εγω ομως αυτον δεν τον θελω στο δρομο μαζι μου
δυστυχως σημερα πισω απο καθε εναν της πρωτης κατηγοριας καλυπτονται δεκα της δευτερης
.... προφανώς υπάρχει και τρίτος και τέταρτος λόγος, αλλά δεν βαριέσαι .... Έχω προ πολλού καταλάβει γιατί ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι σε λίγα χρόνια κλείνουμε και επίσημα 2 αιώνες αποικιοκρατίας ...
Εξ' άλλου για να είναι κανείς πολίτης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κατοικεί και σε κανονικό κράτος ...
Καλή συνέχεια με τα χαράτσια σας και τους κεφαλικούς σας φόρους διότι προφανώς αυτός ο λαός μόνο τέτοια αξίζει ...
Bob_o_mastoras
07/08/2016, 17:53
πιστευεις οτι αξιζει να μανουριαζεσαι για την ασφαλεια ενος παπιου που δεν περπατησε 4 μηνες; συζηταμε δηλαδη για χασουρα 6-7 ευρω το μηνα;
6-7 απο 'δω, 6-7 απο 'κει, 10 απο την αλλη.. Oχι. Δεν μου περισευουνε.
τι 50cc τι 1000cc,εφοσον μιλαμε για μοτα,250 ευρω είναι η λυπητερη.
αντιστοιχα,τι κι αν οδηγας yugo,τι κι αν οδηγας πορσε,εκει πλερώνεις 500αρικο
.... προφανώς υπάρχει και τρίτος και τέταρτος λόγος, αλλά δεν βαριέσαι .... Έχω προ πολλού καταλάβει γιατί ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι σε λίγα χρόνια κλείνουμε και επίσημα 2 αιώνες αποικιοκρατίας ...
Εξ' άλλου για να είναι κανείς πολίτης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κατοικεί και σε κανονικό κράτος ...
Καλή συνέχεια με τα χαράτσια σας και τους κεφαλικούς σας φόρους διότι προφανώς αυτός ο λαός μόνο τέτοια αξίζει ...
γιατι δεν αναφερεις τους αλλους λογους;
σε ενα κρατος που ξερει να παιρνει μονο εισπρακτικα μετρα ειναι μια απο τις λιγες περιπτωσεις που σου αφηνει επιλογη να καταθεσεις πινακιδες και να μην πληρωσεις τιποτα
ουτε αυτο μας αρεσει;
ειναι χαρατσι κατι που μπορεις να το μηδενισεις νομιμα κι απλα;
εκτος αν σε χαλαει που δεν μπορεις να κυκλοφορησεις παρανομα
Bob_o_mastoras
07/08/2016, 20:21
Νομιμα και απλα..;;; :uplate:
Εχεις μπλεχτει με υπουργειο μεταφορων και εφοριες..;;;;;
Μονο την ωρα που θα χαραμισω στην ουρα με κανει να σκεφτομαι μηπως αξιζει να το πληρωσω.. :lol:
Vrasidas
07/08/2016, 20:39
γιατι δεν αναφερεις τους αλλους λογους;
σε ενα κρατος που ξερει να παιρνει μονο εισπρακτικα μετρα ειναι μια απο τις λιγες περιπτωσεις που σου αφηνει επιλογη να καταθεσεις πινακιδες και να μην πληρωσεις τιποτα
ουτε αυτο μας αρεσει;
....προφανως δεν εχεις διαβασει ποτε το Συνταγμα της Ελλαδας για να εχεις αποψη τι σημαινει παρανομο - καταχρηστικο - αντισυνταγματικο- κτλ ...
... προφανως δεν διαβασες τους αρχικους λογους που ειχα γραψει πιο πριν (η' δεν τους καταλαβες ;) ...
... προφανως σου αρεσει να βγαζεις συμπερασματα και να κολλας ταμπελες (πχ οτι με χαλαει που δεν μπορω να κυκλοφορω παρανομα) ...
Δεν με γνωριζεις καν, απο που πηγαζει αυτη η ευκολια να χαρακτηριζεις ??
ποιο Συνταγμα ρε φιλε;:bawl:
για πινακιδες κυκλοφοριας μιλαμε και για εγγραφα νομιμης κυκλοφοριας
ή πληρωνεις και κυκλοφορεις με τα απαιτουμενα ή δεν πληρωνεις τιποτα και κανεις το μηχανακι ανακλιντρο
ποσο πιο απλα;
οσο για τους χαρακτηρισμους εσυ μιλησες για αποικιοκρατιες και κεφαλικους φορους
δεν σε πολυκαταλαβα............
παντως το οχημα ειναι οχημα οταν φοραει πινακιδες και τοτε φυσικα δεν εχεις δικαιωμα να μην το εχεις ασφαλισμενο
ας μας εξηγησει επιτελους καποιος γιατι θελει την πινακιδα σε κατι που δεν κυκλοφορει και μενει αποθηκευμενο
panos_zip
07/08/2016, 21:50
Μα το θέμα δεν ειναι αυτος που θέλει να το σκεπάσει και να το ξανακυκλοφορήσει σε 5 χρόνια. Αυτος θα τις καταθέσει και το ξέρει.
Το πρόβλημα είναι γι αυτον που
- μενει σε βουνο και για 4 μηνες το χρόνο, κάθε χρόνο, εχει χιόνια και δεν το βγάζει
- έχει 2+ μηχανάκια και τα χρησιμοποιεί ελάχιστά
- εχει ένα αλλά θέλει να το βγάζει 4 βόλτες το χρόνο
- είναι ναυτικός και λείπει για 4-5-6-7-8 + μήνες (εγώ)
- κλπ κλπ κλπ
απλά οπως τα κανανε τώρα, οι παραπάνω τύποι, θα πρέπει ή να τα ασφαλίζουν για όλο το χρόνο
ή να είναι κάθε τρείς και λίγο στην εφορία
και ναι, μου είναι κόπος να πηγαίνω 2 φορες το χρόνο στην εφορία και να πληρώνω ολόκληρα τα τέλη, ενω πριν απλά ανανέωνα την ασφάλεια όταν επέστρεφα Ελλάδα
el-Gatto
07/08/2016, 21:56
Προφανώς υπάρχουν πολύ σημαντκότερα προβλήματα στην Ελλάδα του σήμερα.
Προφανώς κ δεν διαφωνεί κανείς για την ουσία (κυκλοφορία προαπαιτεί ασφάλιση)
Αλλά ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα...
Ενα όχημα ,για να ταξινομηθεί κ να έχει το δικαίωμα να κυκλοφορήσει ,οφείλει να εκδόσει πινακίδα κ αδεια κυκλοφορίας.
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ,για να έχει το δικαίωμα να το κυκλοφορεί ,οφείλει να πληρώνει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας ,καθώς κ ασφάλεια οχήματος.
Να μου πεί κάποιος...ΠΟΥ εγκειται η παρανομία κάποιου ,ο οποίος για χ-ψ λόγους ,δεν κυκλοφορεί το όχημά του για κάποιους μήνες ,αλλά έχει πληρώσει κανονικά την πινακίδα του καθώς κ τα τέλη κυκλ/ας της χρονιάς ,κ το'χει στο γκαράζ του ,χωρίς να βγάλει ασφάλεια για το διάστημα της ακινησίας...;;;
Να επαναλάβω δε ότι ,οι κατα συνήθεια ανασφάλιστοι ,απλά θα καταθέσουν και πινακίδα ,κυκλοφορώντας πλέον με 2 παραβάσεις αντί για μια.
Για να εντοπιστούν κ να επωμιστούν το κόστος των παραβάσεων τους ,θα πρέπει να ελεγθούν στο δρόμο ,ωστε να διαπιστωθούν/βεβαιωθούν οι παραβάσεις.
Αν δεν ελεγθούν (βάσει του σκεπτικού ανεπάρκειας οργάνων κ ελέγχου) δεν θα έχουν καμια συνέπεια ,είτε είναι μόνο ανασφάλιστοι ,είτε είναι και απινακίδωτοι.
Με ποιό σκεπτικό λοιπόν αυτός ο νόμος ,φροντίζει για την κυκλοφοριακή νομιμότητα;
Και ποιός τιμωρείται τελικά;...ο πραγματικός παραβάτης;...ή αυτός που έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει απο το να πηγαινο-έρχεται στην ΔΟΥ ,και έχει πληρωμένα κ τα τέλη της χρονιάς.
Vrasidas
07/08/2016, 23:00
ποιο Συνταγμα ρε φιλε;:bawl:
... προφανώς αυτό που δεν έχεις διαβάσει ...
Vrasidas
07/08/2016, 23:02
δεν σε πολυκαταλαβα............
ας μας εξηγησει επιτελους καποιος γιατι θελει την πινακιδα σε κατι που δεν κυκλοφορει και μενει αποθηκευμενο
.... στο εξηγεί λίγο πιό πάνω με πολύ απλά λόγια ο el-Gatto ...
Κατανοώ ότι το μέτρο αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιους με περισσότερες από 1 μηχανές που δεν τις κυκλοφορούν όλο το χρόνο. Και εγώ έχω ένα παπί στο εξοχικό που το κυκλοφορώ 10 μέρες το καλοκαίρι.
Το πρόβλημα όμως με τα ανασφάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο κατά την άποψή μου. Εγώ και το φιλικό μου περιβάλλον έχουμε εμπλακεί σε 3 ατυχήματα τα τελευταία 5-6 χρόνια και από αυτά τα 2 ήταν με ανασφάλιστο. Και μιλάμε για μέσα στην Αθήνα, όχι σε κανένα χωριό. Και για σχετικά καινούργια αυτοκίνητα με οδηγούς απο 25-55, όχι σακαράκες με παππούδες.
Ναι, το σωστό είναι να γίνονται έλεγχοι, όπως γίνονται υποθέτω σε σωστές χώρες. Ναι, μπορεί να αγοραστούν scanner για περιπολικά που να σκανάρουν τις πινακίδες. Ναι, το μέτρο πιθανότατα γίνεται για να μαζευτούν χρήματα, είτε με την μορφή προστίμων, είτε μέσω των φόρων που συνοδεύουν μια ασφάλεια. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι αρκετοί θα ασφαλίσουν οχήματα που μέχρι τώρα δεν τα είχαν. Αρνούμαι να πιστέψω ότι από τους 10 ανασφάλιστους, οι δέκα θα παραδώσουν πινακίδες και θα κυκλοφορούν χωρίς ούτε αυτές, ειδικά μέσα στην Αθήνα. Ποιο πιθανό μου ακούγεται οι 3-4 να το ασφαλίσουν, άλλοι 3 να παραδώσουν πινακίδες και να μην το κινούν, και άλλοι 3 να παραδώσουν και να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. Άρα από 10 ανασφάλιστους τώρα είναι 3 οι οποίοι μπορούν να εντοπιστούν και ποιο εύκολα.
Vrasidas
07/08/2016, 23:22
... άρα εφαρμόζουμε ένα καταχρηστικό - άδικο - αντισυνταγματικό μέτρο, για να καλύψουμε την ανικανότητα αυτής της μύξας που θέλει να αποκαλείται κράτος και όποιον πάρει ο χάρος ... Πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι ... Και εμείς ως "πολίτες" αποικίας τα δεχόμαστε ... σωστά ??
Καμία ... μα καμία απολύτως ελπίδα ... Ούτως ή άλλως έχω παραιτηθεί εδώ και καιρό από αυταπάτες ...
Πάω να συνεχίσω τον σχεδιασμό του ταξιδιού μου τέλος του μήνα .... και δεν ξανα-ασχολούμε με το θέμα ...
Δεν εχει λογικη αυτο που λες Ζευκα διοτι ακομα και να εχω παραδωσει τις πινακιδες ποιος βεβαιωνει τον νταβατζ.. εεε το κρατος ηθελα να πω, οτι το οχημα δεν κινειται και παλι;;; .
Υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από Λιάπη και έτοιμος
Βρήκε έναν τρόπο να αποφύγει μέρος της δουλειάς του, "σωστό έλεγχο"
Καλός τρόπος πάλι δεν ήταν γιατί το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο από αυτό που περίμεναν (ως συνήθως τελευταία) καθώς οι περισσότεροι κατέθεσαν πινακίδες.
Σωστό το ότι αυτός είναι ο νόμος και πρέπει να τον σεβόμαστε αλλά μπορείς κάλλιστα να τηρείς το νόμο και να τον σχολιάζεις ταυτόχρονα
Αν ρωτάς προσωπικά εμένα, ναι προτιμώ αυτό το άδικο, αντισυνταγματικό μέτρο από το τίποτα. Και δυστυχώς όπως έχουμε γίνει σαν χώρα αυτή τη στιγμή αυτές τις 2 επιλογές έχουμε. Αυτό ή τίποτα. Κάποιος άλλος πιθανότατα προτιμά το τίποτα. Άποψή του και καλά κάνει. Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα όμως είναι η άρνηση της αποδοχής της πραγματικότητας. Ότι και καλά υπάρχουν άλλες λύσεις για το πρόβλημα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. με την υπάρχουσα υποδομή και οργάνωση του κράτους. Απλά κάποιοι δεν το κάνουν γιατί βγάζουν λεφτά από τα ανασφάλιστα... ναι...
ξαναλεω..........
δεν μπορεις να λες ενα μετρο αδικο οταν σου δινει τροπο να το αποφυγεις και εσυ απλα βαριεσαι τη διαδικασια
και πισω απο εναν που βαριεται να κρυβονται 10 εκουσια ανασφαλιστοι
καποτε δεν χρειαζοταν η ασφαλεια αλλα πληρωνες ολα τα τελη του ετους
τωρα η ασφαλεια παει μαζι με την πινακιδα αλλα τα τελη πανε αναλογικα οποτε εχει κανεις την επιλογη να ενεργοποιει το οχημα του για οποιο διαστημα μεσα στο χρονο θελει και να πληρωνει μονο γι αυτο
@ toyar
Δεν έχουμε όλοι την ευκολία να χάνουμε δύο μεροκάματα κάθε χρόνο με το δώσε κ πάρε πίσω πινακίδα
Το ότι μου δίνει τρόπο να το αποφύγω είναι χαζομάρα. Αν κάποιος έρθει κ μου πει για να μην σε σκοτώσω να σε περάσω ένα μανικι, το ότι διάλεξα το μανίκι δεν είναι λύση .
Θέλω να δω τι θα κάνουν με όλα τα αυτοκίνητα μοτοσυκλετες που κάθονται στις μάντρες.
τι κανουν;
παιρνουν 5-10-20 πινακιδες και αδειες παραμασχαλα και τις παρκαρουν στην εφορια μεχρι να υπαρξει αγοραστης
το προβλημα των λιγων μαντραδων δεν ειναι οι πινακιδες αλλα το στοκ που τους εχει μεινει στα χερια
Και τον ενφια σου δινει τροπο να τον αποφυγεις... μην αγοραζεις σπιτι και πουλα οτι εχεις...
Σοβαρα τωρα?
tsompanis
08/08/2016, 10:16
@ toyar
Δεν έχουμε όλοι την ευκολία να χάνουμε δύο μεροκάματα κάθε χρόνο με το δώσε κ πάρε πίσω πινακίδα
Το ότι μου δίνει τρόπο να το αποφύγω είναι χαζομάρα. Αν κάποιος έρθει κ μου πει για να μην σε σκοτώσω να σε περάσω ένα μανικι, το ότι διάλεξα το μανίκι δεν είναι λύση .
Θέλω να δω τι θα κάνουν με όλα τα αυτοκίνητα μοτοσυκλετες που κάθονται στις μάντρες.
Αστον μωρέ,νομίζει ότι όλοι είμαστε με δύο μηχανάκια μόνο και ξύνουμετα αρχίδια μας όλοι μέρα και χαλαρά μπορούμε να πάμε στην εφορία,που την έχουμε και στα 40 χλμ....
επειδή οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους να τρέχουμε εμείς κάθ μέρα πέρα δώθε...
και δεν μου λές μαστορα? εκτός των άλλων....ένα τρακτέρ βοηθητικό που έχω και σπέρνει βρώμες κάθε σεπτέμβρη μόνο,τι στον π@υτσο να κάνω? να καταθέτω και να ξαναπαίρνω πίσω πινακίδες? :a31:
Αστον μωρέ,νομίζει ότι όλοι είμαστε με δύο μηχανάκια μόνο και ξύνουμετα αρχίδια μας όλοι μέρα και χαλαρά μπορούμε να πάμε στην εφορία,που την έχουμε και στα 40 χλμ....
επειδή οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους να τρέχουμε εμείς κάθ μέρα πέρα δώθε...
και δεν μου λές μαστορα? εκτός των άλλων....ένα τρακτέρ βοηθητικό που έχω και σπέρνει βρώμες κάθε σεπτέμβρη μόνο,τι στον π@υτσο να κάνω? να καταθέτω και να ξαναπαίρνω πίσω πινακίδες? :a31:
βασει αυτου ....:a31:......
θα μπορουσα κι εγω να πω οτι ορισμενοι γκρινιαζουν για ολα σαν αγαμητες γκομενες.........
δεν θα το κανω ομως για να μη ριξω το επιπεδο:smokin:
tsompanis
08/08/2016, 10:42
δεν θα το κανω ομως για να μη ριξω το επιπεδο:smokin:
μην το ρίχνεις :smokin:
amyroukai
08/08/2016, 10:48
Αυτός ο κύκλος αντεγκλήσεων με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα έχει γίνει πόσες φορές στις 85 αυτές σελίδες...;;;;;
α και, παιδάκια, περικαλώ, κόΖμια γιατί είναι Αύγουστος, έχει ζέστα που βαράει όλους και μπορεί, τυχαία λέω τώρα, οι χαρακτηρισμοί για τους συμφορουμίτες με τους οποίους έχουμε μικρο-μεγαλοδιαφορές σε άποψη για οτιδήποτε να οδηγήσουν σε εγκαύματα.
Πάντως για κάποιον που δεν θέλει να τρώει την ώρα του στις ουρές για πινακίδες και μένει Αθήνα, υπάρχουν και εταιρίες που το κάνουν για εσάς (με το αζημίωτο φυσικά). Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να συμφέρει. π.χ.
http://www.bestday.gr/
http://xemperdema.gr/yphresies-diekpereosis/oximata
amyroukai
08/08/2016, 12:55
ντάξει, ουρές για πινακίδες δεν υπάρχουν πλην τέλους του έτους, οπότε είναι λίγο αστεία η συζήτηση για το θέμα, εκτός αν είναι "τρελή ταλαιπωρία" το δεκαλεπτάκι, άντε είκοσι αν έχει και άλλους γιατί σε μερικές εφορίες ΦΠΑ και αυτοκίνητα είναι μαζί.
Vrasidas
08/08/2016, 14:12
ντάξει, ουρές για πινακίδες δεν υπάρχουν πλην τέλους του έτους, οπότε είναι λίγο αστεία η συζήτηση για το θέμα, εκτός αν είναι "τρελή ταλαιπωρία" το δεκαλεπτάκι, άντε είκοσι αν έχει και άλλους γιατί σε μερικές εφορίες ΦΠΑ και αυτοκίνητα είναι μαζί.
Αστεία συζήτηση η κλοπή ?? ... Π.χ. πληρώνει κάποιος τον Δεκέμβριο τέλη κυκλοφορίας για το 2016 πχ σε 4 οχήματά του ... Αποφασίζει Φεβρουάριο να μην κυκλοφορίσει τα 3 από αυτά μέχρι τον Οκτώβριο και πηγαίνει να καταθέσει τις πινακίδες του ώστε να μην πληρώσει το καταχρηστικό μέτρο της "υποχρεωτικής" ασφάλισης ... Η εφορία θα του επιστρέψει το ποσό που αντιστοιχεί για τους μήνες της ακινησίας από αυτά που ήδη της έχει πληρώσει ?? ... (παραβίασα την αρχή μου να μην ξανα-ασχοληθώ με το θέμα ...)
amyroukai
08/08/2016, 14:53
Βρασίδα εδώ ζούμε όλοι μας, αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, ΔΕΝ έχουμε έλεγχο πάνω στους κανόνες σε κανένα επίπεδο. Δεν σ'αρέσει; Ούτε εμένα αλλά τι να γίνει. Θες να ξεκινήσεις κίνημα "Τίμιοι Ανασφάλιστοι Ελλάδας"; Κοινό έχει μπόλικο, βλέπω. Θα βρεθούν και άλλοι. Ε, να μαζευτούμε (τέσσερις άδειες έχω στ' όνομά μου) να συνεννοηθούμε και να δούμε νομικά τι μπορεί να γίνει. Μέχρι τότε, το "κολύμπα" είναι μονόδρομος και το ξίδι ΤΟΠ πρέπει να το κάνουμε όλοι μας προσωπικό χορηγό. Χτυπιέσαι δεν χτυπιέσαι και σχολιάζεις δεν σχολιάζεις, ένα και το αυτό. Παίξε με τους κανόνες ή φάε την ποινή. Όχι μόνον εσύ, όλοι μας.
@amyrou
Μα δεν ειπε κανενας εδω μεσα ρε συ να παρουμε τα οπλα και να βγουμε στα βουνα.
Ουτε και ειπε κανενας εδω μεσα (εγω τουλαχιστον δεν το ειδα) οτι μπιστολιαζει την ασφαλεια.... αυτο που συζηταμε εκατονπενηνταδωδεκα σελιδες ειναι οτι για αλλη μια φορα περασε μαλακια νομος για να εξυπηρετησει τους φιλαρακους μας στις ασφαλιστικες.
Απο αυτο μεχρι το "καλα κανουν γιατι καποιοι πιθανον να τα κυκλοφορουν" ειναι 150AU αποσταση....
Ναι λυσεις υπαρχουν, οπως το να χανω 2 μεροκαματα το χρονο για να δινω-παιρνω τις πινακιδες σε ενα απο τα πιο κωλοβαρεματα υπηρεσιες του δημοσιου... ή να δινω 50€ σε "διεκπεραιωτες"
Επισης λυση ειναι να ελεγχονται σωστα οσοι κυκλοφορουν.... οχι μονο για ασφαλεια γενικα μιλαω...
Η λογικη της μαλακιας ειναι που με ενοχλει, γιατι κατα τα αλλα εγω τα ασφαλιζω και τα πληρωνω (ειμαι απο τους τυχερους που δεν εχασα την δουλεια μου και που πληρωνομαι κανονικα) και τα κυκλοφορω οποτε θελω.
Αυριο θα σκεφτει οτι δεν μπορω να ελεγχω τελικα το παραεμποριο και την φοροδιαφυγη οποτε θα σου παιρνω εσενα μισθωτε τα 12χιλιαρικα του μισθου σου (αφου μπορω) και για καθε φοροφυγα που μου φερεις με χειροπεδα θα σου δινω 500ε το κεφαλι.... Λογικο ε?
Και με ενα νομο ε.... και αφου ειναι νομος τοτε νταξ....
amyroukai
08/08/2016, 15:43
ογδονταπέντε σελίδες ρε μαν. Πόσες φορές έχουν ειπωθεί ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;
Ο νόμος είναι μιά χαζομάρα και το είπε σωστότατα τώρα δα ο ελ-γάτος. Δεν μπορώ να αστυνομεύσω και όλοι μπαίνουν στο σακί.
Αυτό είναι. Να πούμε άλλες ογδονταπέντε σελίδες ότι είναι άδικο; Να το πούμε. Άλλες οκτακόσιες πενήντα οτι είναι άδικο; Ε άντε, παρακαλώ, να γράψουμε όλοι να τις πιάσουμε.
Αλλά πλέον δεν λέμε κάτι που δεν γράφτηκε στην σελίδα δέκα, στην είκοσι, στην τριάντα και σε άλλες πόσες, ξανά και ξανά.
Είναι άδικο. Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση. Και είναι άδικο. Αλλά ΠΟΛΛΟΙ τα κυκλοφορούν γιατί ξέρουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι και είναι ατιμώρητοι. Και πινακιδάτοι και απινακίδωτοι. Και καίγονται τα χλωρά και τα ξερά παρέα. Και είναι άδικο.
Κάτι που να ΜΗΝ έχει ξαναγραφτεί δεκάδες φορές, έχουμε; Και πολλά συγγνώμη για το ύφος και τον τόνο, προκαταβολικά. Εκτός αν το νήμα πλέον είναι "λέω και εγώ τον πόνο μου" οπότε σόρι, ας πει ο καθ' ένας τα δέοντα που τον αφορούν να τα βγάλει από μέσα του για να μην τα κρατάει, ας είναι τα ίδια με όλων των άλλων.
Απλά μην βρίζεστε μεταξύ σας :)
Bob_o_mastoras
08/08/2016, 16:19
...
Απλά μην βρίζεστε μεταξύ σας :)
Ειδες τι μας κανουν..;;;
Στρεφομαστε ο ενας εναντιον του αλλου!!! :p:lol:
υ.γ. Μισο-αστεια μισο-σοβαρα το λεω και δεν αφορα μονο τις ασφαλειες προφανως.. :(
tsompanis
08/08/2016, 22:16
μα δεν βρίστηκε κανείς και δεν τα έχω με κανέναν συμφορουμίτη
απλά έχω φορτώσει λίγο γιατί πρέπει να τρέξω ΚΑΙ για αυτό
και βλέπω και τους υπηρεσιακούς στα καφενεία των εθνικών να πίνουν καφεδάκια και κανένα τσίπουρο,
ε δεν θέλω και πολύ:D
Pan (dvs)
09/08/2016, 02:13
Ναι ρε,επειδη εσυ εχεις γεμισει μηχανακια το υποστεγο,θα σου κανουμε μια ΔΟΥ και ενα μηχανολογικο εκει παραδιπλα για να μην πηγαινοερχεσαι.
Ρε τι τραβατε και εσεις οι χορευτριες.:rotflmao:
AgisMessinios
09/08/2016, 04:35
Eγώ πάλι τί να κάνω που έχω μεν την wolf και το kaze-r στο όνομα μου αλλά έχω βρήκα και ένα ξεχασμένο kaze-r ακόμα που έχει να κινηθεί από το 2009,να πληρωθούν σήματα από τότε,έχει πινακίδες αλλά το έχει κάνει η μάνα μου γλάστρα.......εδώ και πόσα χρόνια...βασικά δεν έχει καν μοτέρ απάνω...Πρέπει να το ασφαλίσω;Τι πρέπει να κάνω εγώ δηλαδή;Εκτός και εάν θεωρούν οτι κινήται εάν το σπρόχνω με τα πόδια σαν τους φλινστοουν!
Και κάπου εδώ μπαίνουμε στη ζώνη του λυκόφωτος... :rolleyes: Τελικά ο προτεσταντικός βουρδουλας των βορείων δε φτάνει ουτε για ζητω για να συνελθουμε... Κλειδωστε το να τελειωνουμε γιατί θα καραφλιασουμε με οσες παιδαριώδεις δικαιολογίες έχουν ακουστεί εδώ. :a56:
Σε λιγο περιμενουμε "καποια" φωτο απο προστιμο (για ανασφαλιστο απο ΔΟΥ) μελους να ανεβασει. Μετα κλειδωστε το.
amyroukai
09/08/2016, 10:05
όοοοοοοοοοχι, μετά θα έχει το καλό το γέλιο. Εκτός και αν αρχίσει πολεμική σύρραξη, θα κάτσω να χαζεύω επαναστατικά μανιφέστα και τους ύμνους εις την ελευθερίαν και το σύνταγμα.
amyroukai
09/08/2016, 11:20
Επειδή κάποιοι παρεξηγούνται να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Δεν συμφωνώ με αυτόν τον νόμο όπως εφαρμόζεται αλλά από την πρώτη στιγμή (προ τριετίας σχεδόν; ) κατέθεσα όλες τις πινακίδες οχημάτων που δεν χρησιμοποιούσα. Και έχω πάρει και έχω δώσει πίσω πάλι ότι ήθελα και ότι με βόλευε και τα λοιπά, χάνοντας μεροκάματα ή μερικές ώρες ή μερικά λεπτά όταν δεν είχε κόσμο η ΔΟΥ.
Επειδή λοιπόν συμμορφώνομαι με τον νόμο και γενικώς συμμορφώνομαι κατά κανόνα με τον νόμο δεν είμαι μαλάκας. Και όσοι δεν συμμορφώνεστε με τον νόμο δεν είστε μάγκες, έξυπνοι, δεν έχετε κανένα δικαίωμα από καμία πηγή σε οτιδήποτε παραπάνω από εμένα και το δικό σας μεροκάματο και ο χρόνος σας δεν αξίζει παραπάνω από τον δικό μου. Και έχω κάθε δικαίωμα να γράφω την γνώμη μου και έχετε κάθε υποχρέωση να την σεβαστείτε όπως σέβομαι την δική σας γνώμη και ας διαφωνώ με μερικούς.
Είμαστε όλοι σύμφωνοι στο ότι είναι αστείο να θεωρούμαστε συλλήβδην παραβάτες.
Το πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση γενικώς, κάνει την διαφορά. Και στο θέμα των πινακίδων και στο θέμα χιούμορ σε ότι αφορά τις πινακίδες και τους νόμους. Και ας έχουμε επιτέλους το θάρρος της γνώμης μας. Ο ένας σβήνει, ο άλλος αποχωρεί... Σε αυτούς λοιπόν, η ώρα η καλή, καλές συνέχειες, καλούς δρόμους χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας και αστεϊσμού γιατί μερικοί έχουν κερδίσει σεβασμό και ας φέρονται σαν μικρά παιδάκια.
Επειδή κάποιοι παρεξηγούνται να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Δεν συμφωνώ με αυτόν τον νόμο όπως εφαρμόζεται αλλά από την πρώτη στιγμή (προ τριετίας σχεδόν; ) κατέθεσα όλες τις πινακίδες οχημάτων που δεν χρησιμοποιούσα. Και έχω πάρει και έχω δώσει πίσω πάλι ότι ήθελα και ότι με βόλευε και τα λοιπά, χάνοντας μεροκάματα ή μερικές ώρες ή μερικά λεπτά όταν δεν είχε κόσμο η ΔΟΥ.
Επειδή λοιπόν συμμορφώνομαι με τον νόμο και γενικώς συμμορφώνομαι κατά κανόνα με τον νόμο δεν είμαι μαλάκας. Και όσοι δεν συμμορφώνεστε με τον νόμο δεν είστε μάγκες, έξυπνοι, δεν έχετε κανένα δικαίωμα από καμία πηγή σε οτιδήποτε παραπάνω από εμένα και το δικό σας μεροκάματο και ο χρόνος σας δεν αξίζει παραπάνω από τον δικό μου. Και έχω κάθε δικαίωμα να γράφω την γνώμη μου και έχετε κάθε υποχρέωση να την σεβαστείτε όπως σέβομαι την δική σας γνώμη και ας διαφωνώ με μερικούς.
Είμαστε όλοι σύμφωνοι στο ότι είναι αστείο να θεωρούμαστε συλλήβδην παραβάτες.
Το πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση γενικώς, κάνει την διαφορά. Και στο θέμα των πινακίδων και στο θέμα χιούμορ σε ότι αφορά τις πινακίδες και τους νόμους. Και ας έχουμε επιτέλους το θάρρος της γνώμης μας. Ο ένας σβήνει, ο άλλος αποχωρεί... Σε αυτούς λοιπόν, η ώρα η καλή, καλές συνέχειες, καλούς δρόμους χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας και αστεϊσμού γιατί μερικοί έχουν κερδίσει σεβασμό και ας φέρονται σαν μικρά παιδάκια.
Πρωτη φορα συμφωνω τοσο πολυ μαζι σου, απολυτα θα τολμουσα να πω, και ας μην σε συμπαθω.
Κανενας νομος και κανενα αξιωμα δεν ειναι εφαρμόσιμο απολυτα παντου και παντα. Γιαυτο αλλωστε επειδη οι νομοι δεν ειναι ποτε ολοκληρωμενοι απολυτα, γιατι οι καταστασεις ποικιλουν, υπαρχουν τα δικαστηρια. ΑΡΑ ΟΤΑΝ ενας νομος βγαινει ΔΕΝ μπορει να εξυπηρετει τους παντες. Και επειδη ως γνωστον τα "αρνητικα" παντα κανουν μεγαλυτερο θορυβο απο τα θετικα ΜΗΝ προσπαθουμε να διαμορφωσουμε μια λαθος υποκουλτουρα επειδη ετσι μας εξυπηρετει.
Οι νομοι ειναι αυτοι και σε οσους δεν αρεσουν (οπως προειπε και καποιος) ενα ξυδι τοπ υπο μαλλης.
το θεμα δεν ειναι ο νομος αλλα η νοοτροπια που υπαρχει να μαχομαστε για το δικαιωμα στην παρανομια και η απαξιωση και ο χλευασμος οσων επιμενουν να ειναι νομιμοι
πριν λιγο χαζευα στη φραντζη μοδατο τυπο με καινουρια μηχανη στημενη ντε και καλα cafe racer χωρις πισω φτερο, καθρεφτες, φλας, κρανος και με τσακισμενη πινακιδα στο πλαι
ο τυπος ηταν κινουμενη παραβαση μονο και μονο για μοστρα και αν του ραψουν κοστουμακι θα μπει εδω μεσα να κανει αντισταση στο συστημα
el-Gatto
09/08/2016, 13:41
Ki όμως...σε αυτό το θέμα ,οι "υπέρμαχοι" της "τήρησης του συντάγματος" (γιατί αυτό αποτελεί την βάση του συστήματος) ,ακριβώς το αντίθετο έχουν υποστηρίξει κ προσπαθήσει να αναλύσουν.
Οτι δηλαδή ,επειδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν την δουλειά τους (πχ να ξεβρακώσουν οικονομικά τύπους σαν το παράδειγμά σου) νομοθετούνται ολοκληρωτικές διατάξεις ,που πλήτουν αδίκως ΚΑΙ τους νομοταγείς πολίτες.
Δεν είδα πουθενά να γράφτηκε απο κάποιον διαμαρτυρία υπέρ του δικαιώματος να παρανομεί.
Ουτε χλευασμός κ απαξίωση προς όσους επιμένουν να είναι νόμιμοι ,εκφράστηκε.
(εκτός κι αν -λανθασμένα- θεώρησες τον αυτο-σαρκασμο μου σαν τέτοιο)
Ούτε κάποιος έκρινε τον νόμο ,με προτροπή για την μή τήρησή του.
Αλλά ,όπως πολύ σωστά γράφτηκε κ παραπάνω ,το οτι τηρούμε έναν νόμο (επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε) αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να τον κρίνουμε κιόλας.
Πάντως ,σε τελική ανάλυση ,συμφωνώ με τον ΑμυΡου....ΔΕΝ έχει νόημα πλέον αυτή η "κουβέντα"...
amyroukai
09/08/2016, 21:40
Δεν είδα πουθενά να γράφτηκε απο κάποιον διαμαρτυρία υπέρ του δικαιώματος να παρανομεί.
Εγώ πάλι γιατί από την κουβέντα έχω καταλάβει ότι πολύς κόσμος για αυτό ακριβώς διαμαρτύρεται; "Έχω ένα Χ όχημα με πινακίδα εδώ και χρόνια, το έχω παρανόμως με πινακίδα και ανασφάλιστο μετά την ψήφιση του νόμου γιατί κανείς δεν ασχολείται να ελέγξει τι κάνω και θέλω να το έχω με πινακίδα για όσο καιρό θέλω όπως παλιά, πληρώνοντας ασφάλεια όταν θέλω όπως παλιά γιατί μπλα μπλα μπλα και τώρα θα εφαρμόσουν τον νόμο και θα με τιμωρήσουν ενώ μπλα μπλα μπλα".
Ούτε κάποιος έκρινε τον νόμο ,με προτροπή για την μή τήρησή του.
Ναι αυτό ίσως ισχύει όπως το λες. Βαριέμαι να ανατρέξω σε τόσες σελίδες πίσω. Αλλά μπορεί και όχι, γιατί όταν γράφεται ότι ξέρουμε τον νόμο από τότε που ψηφίστηκε (και πρωτοέγινε η φασαρία) αλλά ακόμα δεν έχουμε συμμορφωθεί και επικαλούμαστε το οτιδήποτε για να μην συμμορφωθούμε...
Εγω περιμενω παντως ακομα τη φωτογραφια απο το παιδι με το προστιμο.
πολυ κουβεντα για το αυτονοητο
η δεχεσαι τους νεους νομους(καλως η κακως αυτοι ειναι) και πραττεις τα δεοντα
η
κανεις τον αλεκο και σου φταινε ολοι...
τι ψαχνεται να βρεθει δε καταλαβα ακομα,με το φτωχο μου το μυαλο..
andreaspetr
09/08/2016, 23:09
Eγώ πάλι τί να κάνω που έχω μεν την wolf και το kaze-r στο όνομα μου αλλά έχω βρήκα και ένα ξεχασμένο kaze-r ακόμα που έχει να κινηθεί από το 2009,να πληρωθούν σήματα από τότε,έχει πινακίδες αλλά το έχει κάνει η μάνα μου γλάστρα.......εδώ και πόσα χρόνια...βασικά δεν έχει καν μοτέρ απάνω...Πρέπει να το ασφαλίσω;Τι πρέπει να κάνω εγώ δηλαδή;Εκτός και εάν θεωρούν οτι κινήται εάν το σπρόχνω με τα πόδια σαν τους φλινστοουν!
να παρεδιδες πινακιδες αφου ειναι γλαστρα οχι ε?
αρα το εχεις με πινακιδες ΚΑΙ απληρωτα τελη,εμεις ειμαστε μλκς που τα πληρωνουμε...
PortisHead
10/08/2016, 08:00
Πολυ χαμος για το τίποτα.
Αλλος 2-3 αμαξια,αλλος 3-4 μηχανάκια...καντε λίγο υπομονή.
Σε λιγο καιρό το μόνο όχημα που θα έχουμε θα ειναι...κοινό...και θα λέγεται αστικό λεωφορείο
και δεν θα μας απασχολουν τετοια καπιταλιστικα προβλήματα :lol:
Πολυ χαμος για το τίποτα.
Αλλος 2-3 αμαξια,αλλος 3-4 μηχανάκια...καντε λίγο υπομονή.
Σε λιγο καιρό το μόνο όχημα που θα έχουμε θα ειναι...κοινό...και θα λέγεται αστικό λεωφορείο
και δεν θα μας απασχολουν τετοια καπιταλιστικα προβλήματα :lol:
Μετά θα αρχίσουμε να τσακωνόμαστε γιατί ο ένας θα λέει "γιατί να πληρώσω όλη την κάρτα απεριορίστων αφού πάω μόνο Πατήσια-Ομόνοια" άλλος θα λέει "και εγώ τί είμαι δηλαδή μλκς που πληρώνω όλον τον Αύγουστο ενώ έλειπα 10 μέρες άδεια, έτσι είναι ο νόμος" κλπ κλπ
http://i.imgur.com/y1NG6Vw.gifv