PDA

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

faraway
11/01/2013, 13:32
Μακάρι να μην μάθει ποτέ κανείς σας/μας ή να μην χρειαστεί να πάρει μεγαλή αποζημίωση , γιατί για καλό δεν θα ναι . :(

DUKASII
11/01/2013, 13:35
Αυτό που ενδιαφέρει πολλες ασφαλιστικές είναι το κέρδος και μόνο.

nai ayto to xoyi to exoyne oi gamimenes ....
polles?oxi oles?paizei kamia poy anoixe me endiaferon ti xasoyra?

DUKASII
11/01/2013, 14:30
Άχου, μην αρχίσετε τη λύπηση για τις κακομοίρες τις ασφαλιστικές που μπαίνουν μέσα.
Νεοφιλελευθερισμό έχουμε, αν δεν αξιοποιούν σωστά τα χρήματά που τους εμπιστευόμαστε, να κλείσουν.axoy dikio exeis gia ton filelelelelelefhterismo mporeis loipon na diafoniseis me tis asfalistikes poy zitane oti zitane kai a/na anoixeis dikia soy na mi xreoneis tipota kai na asfalizeis tsampa b/na mi plironeis asfaleia. g/na mi kykloforeis d/ na zitiseis na pliroseis ston afalisti soy oti lefta exeis -osa thes na pliroseis afaleia an de soy kanei na toy zitiseis na plirosei aytos kathos tosa xronia apo esena zei kai aytos.
se kalypto?proxeiri skepsi.an moy doseis to sk tha vro k alles lyseis.

nikos_abel
11/01/2013, 14:45
axoy dikio exeis gia ton filelelelelelefhterismo mporeis loipon na diafoniseis me tis asfalistikes poy zitane oti zitane kai a/na anoixeis dikia soy na mi xreoneis tipota kai na asfalizeis tsampa b/na mi plironeis asfaleia. g/na mi kykloforeis d/ na zitiseis na pliroseis ston afalisti soy oti lefta exeis -osa thes na pliroseis afaleia an de soy kanei na toy zitiseis na plirosei aytos kathos tosa xronia apo esena zei kai aytos.

Μα αυτό λέμε τελικά, κακώς μειώνουν τις τιμές, αφού τα έξοδά τους αυξάνονται, π.χ. με τις αυξήσεις στους μισθούς,
τι θα πρέπει να κάνουνε, κλέφτες θα γίνουνε;
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα, έχω βαρεθεί να γράφω για τα αυτά που κάποιοι θεωρούν αυτονόητα αλλά δεν είναι
καθόλου.

Ειλικρινά μη χαλιέσαι, δεν αναφέρομαι σε σένα μόνο, τελικά μπορεί να έχω εγώ άδικο....

taskon
11/01/2013, 16:38
Αγαπημένο μου θέμα μιας και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις ασφαλίσεις (όχι όμως αυτοκινήτων).
είναι φοβερή η ευκολία με την οποία ο καθένας μας κοστολογει υπηρεσίες ή προιοντα λέγοντας οτι ειναι ακριβά. δηλαδη πόσο θα επρεπε να κανει μια ασφάλεια αυτοκινητου το 6μηνο? κάποιος θα πει 100€ κάποιος άλλος 70€ και ενας τριτος θα πει 22€ απλα γιατι δεν βγαίνει και τόσα του περισσεύουν. κάποιος απο αυτούς τους 3 θα μπορουσε να δώσει 300€ για μαρσπιεδες gilles γιατι τους γουστάρει χωρις να του φανουν ιδιαίτερα ακριβοί.

όπως σε όλα τα πραγματα υπαρχουν τιμες για ολα τα βαλαντια. υπάρχουν και φθηνές ασφαλιστικές, προσφατα του εξωτερικου, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ειναι γαμα τα και στην εξυπηρετηση και στις αποζημιωσεις. Συνήθως τις επιλέγει κάποιος ο οποίος αγοράζει μόνο αστικη ευθυνη και στα παπαρια του τι θα γινει αν τρακαρει τον άλλον. αν βεβαια τον τρακαρει αλλος με ασφαλιστικη του κώλου τότε έχουμε γκρίνια.
Δεν εξωραίζω τα πράγματα έχω δει και "σοβαρες" ασφαλιστικες να κάνουνε χοντρες μαλακίες απλα δεν είναι τόσο σύνηθες.
απλά να σας πώ ότι το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών που πληρώνει για τα ανασφάλιστα οχήματα και τις εταιρείες που έκλεισαν το πληρώνουμε όλοι μας μιας και ειναι χρεωμενο μεχρι τα μπούνια

Το έχω ξαναγράψει στην ελλάδα η ασφάλιση του αυτοκινητου γαμήθηκε με την κατάργηση του bonus mallus και σε αυτο φέρουμε πολύ μεγάλη ευθύνη και οι επαγγελματίες του χώρου γιατί για να πιάσουμε πελάτες μεταφέραμε ζημιάρηδες οδηγούς απο την εταιρεια στην άλλη για να μην πληρώσουνε το επασφάλιστρο.

αναφορικά με την ασφάλιση του οδηγού δεν μπορεί να περπατήσει στην Ελλάδα. Στο εξωτερικο που υπάρχει αν έχεις 1-2 παραβάσεις και πόντους που μετρούν στο δίπλωμά σου εκεί σε σκίζει η ασφαλιστική. το ίσιο αν είσαι 22 χρονών και οδηγεις 1000 μηχανακι, πληρώνεις την μιση μηχανη σε ασφάλιστρα.

DUKASII
11/01/2013, 16:41
Μα αυτό λέμε τελικά, κακώς μειώνουν τις τιμές, αφού τα έξοδά τους αυξάνονται, π.χ. με τις αυξήσεις στους μισθούς,
τι θα πρέπει να κάνουνε, κλέφτες θα γίνουνε;
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα, έχω βαρεθεί να γράφω για τα αυτά που κάποιοι θεωρούν αυτονόητα αλλά δεν είναι
καθόλου.

Ειλικρινά μη χαλιέσαι, δεν αναφέρομαι σε σένα μόνο, τελικά μπορεί να έχω εγώ άδικο....δΕ χαλιεμαι φιλε αλλα το προβλημα δεν ειναι οι ασφαλιστ. εταιριες ειναι κοιτανε μονο το κερδος τους και απαιτησεις απο αυτες πρεπει να εχεις εφοσον τις πληρωνεις.θες εκπτωση;ΖΗΤΑ. ξερω μας κανει σα περιτο εξοδο στο κεφαλι μας για καποιο λογο αλλα δεν ειναι.
το κρατος που ειναι και το ζητημα μας ειναι σε αλλο κοσμο και πλεον οτι κ να ακουσω δω δεν με εκπλησει.

devil's animal
11/01/2013, 17:04
αναφορικά με την ασφάλιση του οδηγού δεν μπορεί να περπατήσει στην Ελλάδα. Στο εξωτερικο που υπάρχει αν έχεις 1-2 παραβάσεις και πόντους που μετρούν στο δίπλωμά σου εκεί σε σκίζει η ασφαλιστική. το ίσιο αν είσαι 22 χρονών και οδηγεις 1000 μηχανακι, πληρώνεις την μιση μηχανη σε ασφάλιστρα.

αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο...
θα αναδιαμορφωνοταν ως προς το καλυτερο το σκηνικο που θα βλεπαμε εξω στον δρομο...
;)

Ichigo
11/01/2013, 17:10
δΕ χαλιεμαι φιλε αλλα το προβλημα δεν ειναι οι ασφαλιστ. εταιριες ειναι κοιτανε μονο το κερδος τους και απαιτησεις απο αυτες πρεπει να εχεις εφοσον τις πληρωνεις.θες εκπτωση;ΖΗΤΑ. ξερω μας κανει σα περιτο εξοδο στο κεφαλι μας για καποιο λογο αλλα δεν ειναι.
το κρατος που ειναι και το ζητημα μας ειναι σε αλλο κοσμο και πλεον οτι κ να ακουσω δω δεν με εκπλησει.

+1 και είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να είσαι σωστός απέναντι στους υπόλοιπους συνοδοιπορούντες γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε οι μόνοι που κυκλοφορούμε σε αυτή την κοινωνία με μηχανικά μέσα με τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει.

Τα παράπονα για τις ασφάλειες μια ζωή από τσαμπατζίδες τα άκουγα και προ κρίσης. Και από αυτούς που αγόραζαν χλιδάμαξα και χλιδομοτοσυκλέτες αλλά έβαζαν και βάζουν 5€ βενζίνη στο βενζινάδικο ΑΚΑ τους ακριβούς στα λάχανα και φτηνούς στο κρέας. :wave2:

irinia
12/01/2013, 05:17
δΕ χαλιεμαι φιλε αλλα το προβλημα δεν ειναι οι ασφαλιστ. εταιριες ειναι κοιτανε μονο το κερδος τους και απαιτησεις απο αυτες πρεπει να εχεις εφοσον τις πληρωνεις.θες εκπτωση;ΖΗΤΑ. ξερω μας κανει σα περιτο εξοδο στο κεφαλι μας για καποιο λογο αλλα δεν ειναι.

ΕΓΩ ΓΙΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ..............

Σέ κόβω.

stefanos
12/01/2013, 12:44
Το να κάνουμε ένα κόπο και να καταθέσουμε την πινακίδα γλυτώνοντας και τα τέλη που πιθανόν πληρώναμε τσάμπα για οχήματα που κάθονται δεν είναι κακό.
Η συνεχής και αυστηρή αστυνόμευση είναι βέβαια πολύ καλύτερη αλλά δεν υπάρχει μάλλον δυνατότητα στην χώρα μας.

la_villa
12/01/2013, 14:55
Νομίζω ότι όλοι μας βλέπουμε που θα καταλήξει το μέτρο με μαθηματική ακρίβεια όπως όλα άλλωστε τα μέτρα που πάρθηκαν για εισπρακτικούς και μόνο λόγους. Τα ανασφάλιστα οχήματα όχι μόνο θα δεν θα πιαστούν αλλά θα γίνουν και περισσότερα και ακόμα χειρότερα θα κυκλοφορούν και χωρίς πινακίδες αφού πολλοί θα έχουν ακολουθήσει το συλλογισμό που αναφέρθηκε παραπάνω. Οι πιο νόμιμοι θα καταθέσουν τις πινακίδες τους και όσοι έχουν θα πληρώσουν. .

αυτό πιστεύω κ εγώ....

και οι πλειοψηφία των κυκλοφορούντων χωρίς ασφαλεια αμφιβάλλω αν σταματάει σε μπλόκο,ειδικά οι μοτο.

τωρα έχει να γίνει σφαγή στους δρόμους

DAYMAN
12/01/2013, 15:59
οσοι ζείτε στην επαρχια η πηγαίνετε συχνα θα εχετε διαπιστώσει βεβαια το μεγαλο ποσοστό οχημάτων που ουτε πινακίδες φέρουν αλλα ουτε ασφαλισμένα ειναι>αυτα κυκλοφορούν κανονικά και με τον νομο.Σε συζητηση που ειχα με κάποιους για το θεμα μου απαντησαν σοβαρολογείς Ηλια ποιος τολμαει να μας πειραξει εμας στο χωριο;Πράγματι οι αστυνομικοί λιμενικοι και πολιτες της περιοχης πολλα απογεύματα πινανε καφε και μπυριτσες μαζι με ολους αυτους.Τι ψάχνουμε απο εκει και περα;

SVX
12/01/2013, 16:39
Τι ψάχνουμε απο εκει και περα;

Φόρμα εγγραφής στην ΚΑΜΟΡΑ ψαχνουμε....

astroman76
12/01/2013, 16:57

+1 αν και η Ελλαδα δουλεβει ακριβως οπως η Ιταλικη μαφια και η Καμορα!

nikos_abel
12/01/2013, 17:55

Συγκρίνεις την οργάνωση της μαφίας με αυτή του Ελληνικού κράτους; :lol:

Billymuse
12/01/2013, 20:27
Συγκρίνεις την οργάνωση της μαφίας με αυτή του Ελληνικού κράτους; :lol:

μάλλον αναφέρετε μόνο για το κομάτι της ατιμωρισίας

MG-KTiNoS
12/01/2013, 21:56

Μη σου πω ότι είναι και οι ίδιοι…

DAYMAN
12/01/2013, 23:08

Ανυπομονω για την εγγραφη μου!:cool:

ERRIKA
13/01/2013, 22:32
axoy dikio exeis gia ton filelelelelelefhterismo mporeis loipon na diafoniseis me tis asfalistikes poy zitane oti zitane kai a/na anoixeis dikia soy na mi xreoneis tipota kai na asfalizeis tsampa b/na mi plironeis asfaleia. g/na mi kykloforeis d/ na zitiseis na pliroseis ston afalisti soy oti lefta exeis -osa thes na pliroseis afaleia an de soy kanei na toy zitiseis na plirosei aytos kathos tosa xronia apo esena zei kai aytos.

+ 1.000.000

Kαι να συμπληρώσω το εξής:

Μού'ρχεστε μετά όλοι στο γραφείο όταν σας τρακάρει κάποιος και η κύρια ερώτηση είναι: "Πόσα (πολλά) μπορώ να ζητήσω;;;"
H λογική απάντηση είναι: Όσα δίνετε (για ασφάλιστρα). Αναλογιστικές μελέτες είναι αυτές. Οι μισθοί των υπαλλήλων είναι το λιγότερο που πληρώνουν οι ασφαλιστικές. Οι μικρές δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό και κλείνουν μία μία. Και φυσικά εμπορικές επιχειρήσεις είναι και όχι κοινωφελή ιδρύματα. Αυτά.

cityfly
14/01/2013, 18:58
αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο...
θα αναδιαμορφωνοταν ως προς το καλυτερο το σκηνικο που θα βλεπαμε εξω στον δρομο...
;)

δεν νομίζω, ή τουλάχιστον δεν το είδα στην πράξη σε χώρες όπου ισχύει
το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι πάρα πολύ ακριβά ασφάλιστρα

Johnny_Nik
21/01/2013, 10:47
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλα γίνονται για το καλό μας. Οι ασφαλιστικές έχουν δίκιο, οι προλαλήσαντες που τις στηρίζουν επίσης, όπως και το μέτρο είναι (αν ισχύσει) καθ όλα νόμιμο, αλλά και οι τιμές λογικότατες (να πώ και ευχαριστώ που μου αρμέγουν ΜΟΝΟ 500 ευρώ το χρόνο για 2 μηχανάκια?). Αυξήσεις είδα στα ασφάλιστρα μου. 1 Ευρώ για το επικουρικό και τα άλλα καπέλο στην προμήθεια συμβολαίου. (σύνολο 8 ευρώ επί 2 εξάμηνα).

Δεν χαλιέμαι όμως. Καταθέτω πινακίδες και τα στέλνω με φορτωτική επαρχία. Όσο για τους νόμιμους ελπίζω την επόμενη φορά που κάποιος χτυπήσει το μηχανάκι μου (όπως χθες) τουλάχιστον να έχει την ευγενή καλοσύνη να κάτσει να πληρώσει τις ζημιές και όχι να τον ψάχνουμε μέσω τροχαίας. (Έστω και ασφαλισμένος την έκανε για να μην του ανεβάσουν τα ασφάλιστρα για τη ζημιά... Τι να πώ.... :yuck::yuck:)

100cc
01/02/2013, 21:53
Αυστηρές ποινές προβλέπει διάταξη για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις». Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2013.

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της αστυνομικής αρχής. Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

- Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και η επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών και μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και ποινών και των ποινικών κυρώσεων διενεργείται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές με επιτόπιους ελέγχους και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ορίζεται ως η αρμόδια για το σκοπό αυτό υπηρεσία.

Η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει με ηλεκτρονικό τρόπο τη διασταύρωση και την επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τη ζεύξη των κάτωθι αρχείων (ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων):

- του αρχείου Κέντρου Πληροφοριών, στο οποίο τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αυτοκίνητων που είναι ασφαλισμένα και των αυτοκίνητων οχημάτων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης

- του αρχείου της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αυτοκίνητων οχημάτων που η άδεια κυκλοφορίας τους εκδίδεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

-των αρχείων οιασδήποτε άλλης δημόσιας Υπηρεσίας ή Υπουργείου που νομιμοποιείται σύμφωνα με τη νομοθεσία να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών.

Για το σκοπό αυτό, το Κέντρο Πληροφοριών και οι παραπάνω δημόσιες υπηρεσίες ή υπουργεία υποχρεούνται να θέτουν, σε διαρκή βάση, στη διάθεση της ΓΓΠΣ τα παραπάνω αρχεία και στοιχεία τους:

- Σε περίπτωση που προκύπτει ανασφάλιστο αυτοκίνητο, η ΓΓΠΣ συντάσσει σχετική ειδοποιητήρια επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος αυτού, με την οποία τον καλεί να προβεί άμεσα και το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή αυτής είτε στην παροχή εξηγήσεων σχετικά με την εκ μέρους του τήρηση ή μη της υποχρέωσης προς ασφάλιση. Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της Ειδοποιητήριας Επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

- Σε περίπτωση μη εμφάνισης, μη παροχής ικανοποιητικών εξηγήσεων και μη συμμόρφωσης ιδιοκτήτη οχήματος με τα οριζόμενα στην προηγούμενη περίπτωση, η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία αυτού και του οχήματός του στην αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία επισπεύδει τη σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών.

Η ΓΓΠΣ εκτελεί την προβλεπόμενη διαδικασία ετησίως, σε τακτά χρονικά διαστήματα, και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, μετά και από αίτηση του Επικουρικού Κεφαλαίου.

thanos_s
01/02/2013, 22:08
:lol:

Για εμας τους αδιαβροχους δεν προβλεπεται κατι? 8α παιρνω μαζι τις μηχανες στο καραβι πλεον :lol:

guzzistas
02/02/2013, 00:40
Εγώ θέλω να δω αν θα είναι "ικανοποιητική εξήγηση" το ότι έχω το μηχανάκι κομμάτια για ανακατασκευή...

αλλά τα τέλη τα πλήρωσα...

fidel_98_99
02/02/2013, 08:23
Εγώ θέλω να δω αν θα είναι "ικανοποιητική εξήγηση" το ότι έχω το μηχανάκι κομμάτια για ανακατασκευή...

αλλά τα τέλη τα πλήρωσα...
Και γιατι δεν παραδιδεις κ την πινακιδα?

Johnny_Nik
02/02/2013, 11:01
Και γιατι δεν παραδιδεις κ την πινακιδα?

Γιατί δεν θα του επιστρέψουν τα τέλη κυκλοφορίας που έχει πληρώσει....! (για το υπόλοιπο του έτους)

fidel_98_99
02/02/2013, 12:52
Γιατί δεν θα του επιστρέψουν τα τέλη κυκλοφορίας που έχει πληρώσει....! (για το υπόλοιπο του έτους)
ναι αλλα αμα του ερθει ραβασακι για ανασφαλιστο?
αφου δεν θα το κυκλοφορησει μεχρι να το τελειωσει

Johnny_Nik
02/02/2013, 14:27
ναι αλλα αμα του ερθει ραβασακι για ανασφαλιστο?
αφου δεν θα το κυκλοφορησει μεχρι να το τελειωσει

Υποθέτω ότι η κίνηση να πληρώσει τα τέλη ήταν γιατί τότε δεν γνώριζε /περίμενε ότι θα του έρθει ραβασάκι και γι αυτό δεν την κατέθεσε εξ αρχής.

guzzistas
02/02/2013, 18:59
Δεν περίμενα (και δεν πιστεύω ότι είμαι ο μοναδικός) ότι αυτόν τον τρόπο θα διάλεγαν οι γραφειάδες για την αντιμετώπιση των ανασφάλιστων...

Αλλη μια κίνηση "πλήρωνε με το έτσι θέλω ηλίθιε πολίτη".

Καθαρά εισπρακτικό και εκφοβιστικό, όπως η πλειοψηφία των μέτρων τέτοιου τύπου, στην Ελλάδα.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ρε μάστορα, μη με απειλείς με 250άρι πρόστιμο...

panos_zip
03/02/2013, 18:07
- Σε περίπτωση που προκύπτει ανασφάλιστο αυτοκίνητο, η ΓΓΠΣ συντάσσει σχετική ειδοποιητήρια επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος αυτού, με την οποία τον καλεί να προβεί άμεσα και το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή αυτής είτε στην παροχή εξηγήσεων σχετικά με την εκ μέρους του τήρηση ή μη της υποχρέωσης προς ασφάλιση. Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της Ειδοποιητήριας Επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

- Σε περίπτωση μη εμφάνισης, μη παροχής ικανοποιητικών εξηγήσεων και μη συμμόρφωσης ιδιοκτήτη οχήματος με τα οριζόμενα στην προηγούμενη περίπτωση, η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία αυτού και του οχήματός του στην αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία επισπεύδει τη σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών.

Κατ αρχήν σ ευχαριστω για την δημοσιευση. Είναι δύσκολο να μένεις ενημερωμένος μακρια απο την πατρίδα σου για το τι γίνεται εκει. Πάλι καλά που υπάρχει και το μοτο.γρ!

Δηλαδή, τι μπορεί να είναι η ικανοποιητική εξήγηση? Και εαν του ικανοποιήσεις τότε γλυτώνεις τα 250 ευρω για το παράβολο?
Εγώ ως ναυτικός, εφόσον δεν μπορώ να είμαι εκεί στις 8 ημέρες που δίνουν ως προθεσμία, αναγκαστικά τα πληρώνω? Πως τα πληρώνω?
Δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητικη εξήγηση το Ναυτικό Φυλλαδιο? Αφου δεν τα κυκλοφορώ όσο λείπω, ΓΙΑΤΙ να πληρώνω?

Βασικά υπάρχει τηλέφωνο κάποιας αρμόδιας υπηρεσίας που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να εξακριβώσω τα παραπάνω?

viper1
03/02/2013, 18:20
Γιατι το εχουμε τραβηξει τοσο το θεμα?ο νομος ειναι ξεκαθαρος.αν εχεις πινακιδες οφειλεις να εχεις και ασφαλεια.ουτε κι εγω συμφωνω με τα εισπαρακτικα μετρα αλλα και ο νομος δεν βγηκε τωρα.οσοι εχουμε μοτο που καθονται για οποιονδηποτε λογο εχουμε 2 επιλογες.ασφαλεια η καταθεση πινακιδων.

daculas
03/02/2013, 21:00
Το σωστό είναι για όσο καιρό καβαλάς να πληρώνεις τέλη και ασφάλιστρα

Johnny_Nik
03/02/2013, 22:02
Γιατι το εχουμε τραβηξει τοσο το θεμα?ο νομος ειναι ξεκαθαρος.αν εχεις πινακιδες οφειλεις να εχεις και ασφαλεια.ουτε κι εγω συμφωνω με τα εισπαρακτικα μετρα αλλα και ο νομος δεν βγηκε τωρα.οσοι εχουμε μοτο που καθονται για οποιονδηποτε λογο εχουμε 2 επιλογες.ασφαλεια η καταθεση πινακιδων.

Και όταν δούν ότι το μέτρο δεν αποδίδει, γιατί όσοι ήταν παράνομοι θα καταθέσουν τις πινακίδες και θα κυκλοφορούν έτσι τι θα γίνει; Αν σου πούν αύριο, αφού έχεις όχημα, ανεξάρτητα από το αν κινείται ή όχι, ανεξάρτητα από το αν έχει πινακίδα ή όχι θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο; Θα το ασφαλίσεις; Η θα το δώσεις παλιοσίδερα; Θα συνεχίσεις να έχεις την ίδια άποψη;

Εάν είχαμε όλοι στη διάθεσή μας τα στοιχεία για τα πραγματικά ανασφάλιστα, (αφαιρώντας τα κρατικά, αφαιρώντας οχήματα που εκ των πραγμάτων δεν κινούνται για οποιοδήποτε λόγο, πχ ιδιοκτήτης στο εξωτερικο, ναυτικός κ.α.) τότε θα βλέπατε πόσο είναι το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος. Δεν είναι όλοι οι ανασφάλιστοι παράνομοι. Υπάρχει κόσμος που άφησε τα αυτοκίνητα του στην άκρη γιατί δεν έχει. Πλήρωσαν τα τέλη για να μη τα πάρει ο Δήμος για παλιοσίδερα, μιας και κάποιοι τα απέκτησαν με κόπο. (Αλλά μάλλον δεν είναι δικό μας πρόβλημα)

Εγώ πιστεύω και το έχω πεί πιο πάνω -και σίγουρα θα βρώ αρκετούς σύμφωνους- ότι αν θέλουν να πιάσουν τους ανασφάλιστους αρκεί να στηθούν σωστοί έλεγχοι. Αλλά όταν βάζεις 5 αστυνομικούς ανά βουλευτή τότε προφανώς και δεν είναι δυνατός ο έλεγχος γιατί δεν έχεις άτομα. Όταν σε σταματάει η ΔΙΑΣ και σου λέει άδεια και δίπλωμα για να δουν αν εκρεμεί σε βάρος σου σύλληψη ή αν το μηχανάκι σου είναι κλεμμένο χωρίς να ζητά ασφάλεια τότε δεν μιλάμε για σωστούς ελέγχους

Το ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός. Όπως πολλοί ακόμα νόμοι έχει γίνει στο πόδι, και αυτό που ξεκάθαρα φαίνεται είναι ο εισπρακτικός χαρακτήρας του και το "άγχος" των νομοθετών να "σώσουν" τις ασφαλιστικές εταιρείες. Γιατί όταν σε πιάσουν θα πληρώσεις και το ασφάλιστρο αλλά και το πρόστιμο στο ακέραιο. Είναι ένας ακόμα νόμος αντιγραφή κάποιου αντίστοιχου του εξωτερικού, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψην οι αντίστοιχες μεταβλητές που αφορούν τη χώρα μας. Όσοι πιστεύετε ότι θα σωθείτε από τον ανασφάλιστο, σκεφτείτε αυτές τις γραμμές αύριο όταν ο ίδιος ανασφάλιστος δεν θα έχει ούτε πινακίδα και γίνει καπνός από τον τόπο του ατυχήματος...

Τις επιλογές τις ξέρω. Και θα εφαρμόσω την κατάθεση πινακίδων σε συνδυασμό με την "μεταγραφή" των οχημάτων μου στην επαρχία προς αναζήτηση φθηνότερης ασφάλισης. Να σημειώσω εδώ ότι κατάθεση πινακίδας πρέπει να κάνω στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία βρίσκεται από την Αθήνα όπου και μένω (προσωρινά) ~400 χιλιόμετρα πήγαινε - έλα, δουλειά που πρέπει να γίνει καθημερινή πλην Παρασκευής. (Δεν έχω τα 100 ευρώ για να ασφαλίσω το όχημα, ούτε φυσικά τα 250 για το πρόστιμο, αλλά καλούμαι να κάνω ένα ταξίδι με έξοδα το λιγότερο 50 ευρώ, χωρίς να υπολογίζω τα χαμένα μεροκάματα, όπου πλέον το κόστος φτάνει σχεδόν όσο το ασφαλιστήριο που δεν έχω να πληρώσω για να καταθέσω μια πινακίδα ?!?!)

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη έκθεση για να καλύψω τις σκέψεις μου, αλλά ξέρω ότι κάποιος θα βρεθεί να προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ έιμαι ο λάθος επειδή δεν έχω να πληρώσω (ή κατά άλλους κάνω ότι δεν έχω να πληρώσω). Έτσι λοιπόν θα κλείσω εδώ. Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει για τις κινήσεις που θα ακολουθήσω και έτσι δεν χρειάζετε να ανησυχεί κανείς μήπως πέσω πάνω του ανασφάλιστος με ένα όχημα που δεν κυκλοφορώ.

viper1
03/02/2013, 22:21
Και όταν δούν ότι το μέτρο δεν αποδίδει, γιατί όσοι ήταν παράνομοι θα καταθέσουν τις πινακίδες και θα κυκλοφορούν έτσι τι θα γίνει; Αν σου πούν αύριο, αφού έχεις όχημα, ανεξάρτητα από το αν κινείται ή όχι, ανεξάρτητα από το αν έχει πινακίδα ή όχι θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο; Θα το ασφαλίσεις; Η θα το δώσεις παλιοσίδερα; Θα συνεχίσεις να έχεις την ίδια άποψη;

Εάν είχαμε όλοι στη διάθεσή μας τα στοιχεία για τα πραγματικά ανασφάλιστα, (αφαιρώντας τα κρατικά, αφαιρώντας οχήματα που εκ των πραγμάτων δεν κινούνται για οποιοδήποτε λόγο, πχ ιδιοκτήτης στο εξωτερικο, ναυτικός κ.α.) τότε θα βλέπατε πόσο είναι το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος. Δεν είναι όλοι οι ανασφάλιστοι παράνομοι. Υπάρχει κόσμος που άφησε τα αυτοκίνητα του στην άκρη γιατί δεν έχει. Πλήρωσαν τα τέλη για να μη τα πάρει ο Δήμος για παλιοσίδερα, μιας και κάποιοι τα απέκτησαν με κόπο. (Αλλά μάλλον δεν είναι δικό μας πρόβλημα)

Εγώ πιστεύω και το έχω πεί πιο πάνω -και σίγουρα θα βρώ αρκετούς σύμφωνους- ότι αν θέλουν να πιάσουν τους ανασφάλιστους αρκεί να στηθούν σωστοί έλεγχοι. Αλλά όταν βάζεις 5 αστυνομικούς ανά βουλευτή τότε προφανώς και δεν είναι δυνατός ο έλεγχος γιατί δεν έχεις άτομα. Όταν σε σταματάει η ΔΙΑΣ και σου λέει άδεια και δίπλωμα για να δουν αν εκρεμεί σε βάρος σου σύλληψη ή αν το μηχανάκι σου είναι κλεμμένο χωρίς να ζητά ασφάλεια τότε δεν μιλάμε για σωστούς ελέγχους

Το ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός. Όπως πολλοί ακόμα νόμοι έχει γίνει στο πόδι, και αυτό που ξεκάθαρα φαίνεται είναι ο εισπρακτικός χαρακτήρας του και το "άγχος" των νομοθετών να "σώσουν" τις ασφαλιστικές εταιρείες. Γιατί όταν σε πιάσουν θα πληρώσεις και το ασφάλιστρο αλλά και το πρόστιμο στο ακέραιο. Είναι ένας ακόμα νόμος αντιγραφή κάποιου αντίστοιχου του εξωτερικού, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψην οι αντίστοιχες μεταβλητές που αφορούν τη χώρα μας. Όσοι πιστεύετε ότι θα σωθείτε από τον ανασφάλιστο, σκεφτείτε αυτές τις γραμμές αύριο όταν ο ίδιος ανασφάλιστος δεν θα έχει ούτε πινακίδα και γίνει καπνός από τον τόπο του ατυχήματος...

Τις επιλογές τις ξέρω. Και θα εφαρμόσω την κατάθεση πινακίδων σε συνδυασμό με την "μεταγραφή" των οχημάτων μου στην επαρχία προς αναζήτηση φθηνότερης ασφάλισης. Να σημειώσω εδώ ότι κατάθεση πινακίδας πρέπει να κάνω στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία βρίσκεται από την Αθήνα όπου και μένω (προσωρινά) ~400 χιλιόμετρα πήγαινε - έλα, δουλειά που πρέπει να γίνει καθημερινή πλην Παρασκευής. (Δεν έχω τα 100 ευρώ για να ασφαλίσω το όχημα, ούτε φυσικά τα 250 για το πρόστιμο, αλλά καλούμαι να κάνω ένα ταξίδι με έξοδα το λιγότερο 50 ευρώ, χωρίς να υπολογίζω τα χαμένα μεροκάματα, όπου πλέον το κόστος φτάνει σχεδόν όσο το ασφαλιστήριο που δεν έχω να πληρώσω για να καταθέσω μια πινακίδα ?!?!)

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη έκθεση για να καλύψω τις σκέψεις μου, αλλά ξέρω ότι κάποιος θα βρεθεί να προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ έιμαι ο λάθος επειδή δεν έχω να πληρώσω (ή κατά άλλους κάνω ότι δεν έχω να πληρώσω). Έτσι λοιπόν θα κλείσω εδώ. Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει για τις κινήσεις που θα ακολουθήσω και έτσι δεν χρειάζετε να ανησυχεί κανείς μήπως πέσω πάνω του ανασφάλιστος με ένα όχημα που δεν κυκλοφορώ. αντι να καθεσαι και να φιλολογεις εσυ και μερικοι αλλοι κατεβειτε και σε καμμια πορεια διαμαρτυρια.απο τους καναπεδες δεν γινετε τιποτας.

jimmis5
03/02/2013, 22:28
Γιατι αισθανομαι καθε μερα απο συζητησεις πως ολοι ειμαστε σαν την πουτανα που αισθανεται υποχρεωση που την προστατευει ενω την εκδιδει ο νταβατζης και ενω του δινει τα λεφτα την πλακωνει και στις φαπες...:smokin:

viper1
03/02/2013, 22:46
Γιατι αισθανομαι καθε μερα απο συζητησεις πως ολοι ειμαστε σαν την πουτανα που αισθανεται υποχρεωση που την προστατευει ενω την εκδιδει ο νταβατζης και ενω του δινει τα λεφτα την πλακωνει και στις φαπες...:smokin:

welcome to the reality

georgio
03/02/2013, 23:44
[...]ο νομος ειναι ξεκαθαρος.αν εχεις πινακιδες οφειλεις να εχεις και ασφαλεια.[...]

Μήπως ξέρεις ποιος είναι αυτός ο νόμος (πχ 123/19xx);

fkol k4
04/02/2013, 00:34

Αγαπητέ δεν το τραβάμε, αλλά σε βρίσκω μη ενημερωμένο.
Ο νόμος είναι όντως ξεκάθαρος και μέχρι και σήμερα ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Το ότι κάποιοι θέλουν αυτό να αλλάξει είναι άλλο θέμα.
Αυτό που σε υποχρεώνει ο νόμος (και πολύ σωστά) ως τώρα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και όχι να μην έχεις ανασφάλιστο όχημα.

Το θέμα με την κατάθεση πινακίδων μπάζει άσχημα και έχουμε δώσει πολλά παραδείγματα ήδη στο thread. Ακόμα όμως και μέλη αυτού του forum έχουν εκφραστεί θετικά για το μέτρο, οπότε δεν τίθεται θέμα για το αν θα ψηφιστεί. Εδώ ψηφίζονται άλλα κι άλλα που διαφωνούν οι πάντες, πόσο μάλλον τώρα που κάποιοι συμφωνούν.

Εγώ θα περιοριστώ απλά στο να ΞΑΝΑπώ (γράψω δηλαδή) πως αν το κάνεις υπερβολικά δύσκολο για κάποιον να μείνει νόμιμος, τότε η μόνη του επιλογή είναι να γίνει παράνομος.

Θα δούμε ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδα που θα πάει σύννεφο, κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά τους.

paTman_the
04/02/2013, 00:42
Από πότε η κατοχή πινακίδων συνδέονται μη την κυκλοφορία οχημάτων; Οι πινακίδες σημαίνουν ότι το όχημα είναι δηλωμένο στο συγκοινωνιών και ότι το όχημα ΜΠΟΡΕΙ να κυκλοφορεί στους δρόμους. Η ασφάλεια είναι μια υποχρεωτική υπηρεσία (για να μην ξεχνιόμαστε) για όλα τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στους δρόμους. Ομοίως το σήμα του ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικό να το έχει όποιο όχημα ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σε δημόσιο δρόμο.

Πραγματικά θα ήθελα να μου πουν όσοι δεν βλέπουν τη διαφορά στις δυο κατηγορίες προτάσεων αν δεν βλέπουν τη διαφορά. Γνωρίζουν ότι στο εξωτερικό όχι μόνο μπορεί κάποιος να ασφαλίζει το όχημά του για μερικούς μήνες μόνο (ειδικά στις μηχανές όπου έχει χιόνια αυτό είναι κανόνας) αλλά υπάρχουν και ασφάλειες με περιορισμό χιλιομέτρων (πχ 15κ μίλια το χρόνο) οι οποίες είναι φτηνότερες (με τη λογική ότι περιορισμένα μίλια/χμ => λιγότερη ώρα στο δρόμο => λιγότερες πιθανότητες ατυχήματος);

SVX
04/02/2013, 10:51
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/483998/tsouhtera-prostima-gia-anasfalista-ix-autokinita/

αυτο το παραβολο των 250 ευρω ... ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ...! παραβολο λεει...

τελος παντων... οποιος πιστευει πως " αρχισαμε να στρωνουμε...." μαλλον θα πιστευει οτι οσοι περνανε ΚΤΕΟ εχουν καταλληλα προς κυκλοφορια οχηματα... οτι η διαφθορα παταχθηκε, οτι τα φακελακια ειναι κατακριτεα , οτι οι κυβερνοντες πραττουν για το καλο των πολιτων και την ασφαλεια του συνολου... κλπκλπκλπ

Antonis S
04/02/2013, 11:11

Πω ρε φίλε, τι έγραψες?

Μέσα σε μιάμιση σειρά περιέγραψες τέλεια την Ελληνική πραγματικότητα.

:beer:

SVX
04/02/2013, 11:19

Πω ρε φίλε, τι έγραψες?

Μέσα σε μιάμιση σειρά περιέγραψες τέλεια την Ελληνική πραγματικότητα.

μην ειστε απαισιοδοξοι ομως... σε 3 χρονακια αλλαζουμε νταβατζη... :smokin:

sniper
04/02/2013, 11:30
μην ειστε απαισιοδοξοι ομως... σε 3 χρονακια αλλαζουμε νταβατζη... :smokin: Mα τι λέτε; Αφού ο Σουλτάνος είπε οτι τον Οκτώβριο φέτος θα είμαστε πάλι ΟΚ και θα αλλάξουν πολιτική...

georgio
04/02/2013, 11:30
Από πότε η κατοχή πινακίδων συνδέονται μη την κυκλοφορία οχημάτων; Οι πινακίδες σημαίνουν ότι το όχημα είναι δηλωμένο στο συγκοινωνιών και ότι το όχημα ΜΠΟΡΕΙ να κυκλοφορεί στους δρόμους. Η ασφάλεια είναι μια υποχρεωτική υπηρεσία (για να μην ξεχνιόμαστε) για όλα τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στους δρόμους. Ομοίως το σήμα του ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικό να το έχει όποιο όχημα ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σε δημόσιο δρόμο.

Πραγματικά θα ήθελα να μου πουν όσοι δεν βλέπουν τη διαφορά στις δυο κατηγορίες προτάσεων αν δεν βλέπουν τη διαφορά. [...]

Με αφορμή τα παραπάνω.

Έχουμε φτάσει δυστυχώς στο σημείο που πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των παρακάτω προτάσεων:

έχω πινακίδα κυκλοφορίας -> κυκλοφορώ σίγουρα στο δρόμο
το μηχανάκι μου διακοσαρίζει -> χθες βράδυ κατέβαινα με διακόσια τη Συγγρού
έχω είκοσι άδεια μπουκάλια μπίρας -> φτιάχνω μολότωφ
στο ράφι πίσω από τον υπολογιστή έχω άδεια DVD -> είμαι ύποπτος παιδικής πορνογραφίας

αν το τελευταίο σας φαίνεται τραβηγμένο για δείτε με λίγο άλλο μάτι τα προηγούμενα.

Και επειδή έχω ρωτήσει σε προηγούμενες σελίδες 3-4 φορές, ίσως και περισσότερες, ποιος είναι αυτός ο νόμος που λέει ότι αν έχεις πινακίδες πρέπει υποχρεωτικά να έχεις και ασφάλεια και κανένας δεν απάντησε...

ΝΟΜΟΣ 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331)
«Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων
αυτοκινήτων αστικής ευθύνης»

Άρθρο 2
1. Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μέσα στην
Ελλάδα επί οδού, υποχρεούται να έχει καλύψει με ασφάλιση την
εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη σύμφωνα με τις διατάξεις
του παρόντος.
Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.

Νομίζω αυτό είναι που λένε οι νομικοί, ο νομοθέτης δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερος. Αν κάποιος ξέρει ότι υπάρχει νεότερος νόμος που προβλέπει άλλα ας τον παραθέσει και πάω πάσο.

Υ.Γ.: SVX μήπως βρήκες που έχει ανέβει για δημόσια διαβούλευση (http://www.opengov.gr/home/) γιατί δεν βλέπω κάτι. thanx

sapila racing
04/02/2013, 11:39
Και επειδή έχω ρωτήσει σε προηγούμενες σελίδες 3-4 φορές, ίσως και περισσότερες, ποιος είναι αυτός ο νόμος που λέει ότι αν έχεις πινακίδες πρέπει υποχρεωτικά να έχεις και ασφάλεια και κανένας δεν απάντησε...

Νομίζω αυτό είναι που λένε οι νομικοί, ο νομοθέτης δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερος. Αν κάποιος ξέρει ότι υπάρχει νεότερος νόμος που προβλέπει άλλα ας τον παραθέσει και πάω πάσο.

Υ.Γ.: SVX μήπως βρήκες που έχει ανέβει για δημόσια διαβούλευση (http://www.opengov.gr/home/) γιατί δεν βλέπω κάτι. thanx

Δεν εχει περάσει ακόμα η τροπολογία επομένως δεν θα το βρείς. Οχι ακόμα τουλάχιστον.

Tedvj23
04/02/2013, 13:37
Μηπως λεει εδω..?http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834#nogo

harris_x
04/02/2013, 15:48
Μηπως λεει εδω..?http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834#nogo
τι μήπως;;;

το λέει ξεκάθαρα:

«Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου.»

AUFGEBRACHT
04/02/2013, 17:03
Από τη στιγμή που τό όχημα έχει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας υποχρεούται να έχει και ασφάλιση, δεν πάει να το έχεις όλη μέρα αραγμένο μέσα στο σαλόνο σου...Εάν κάποιος ήταν κάτοχος περιστρόφου αλλά δεν είχε άδεια οπλοφορίας με την αιτιολογία ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ πώς θα ακουγόταν αυτό;

chr1s_86
04/02/2013, 17:22
Από τη στιγμή που τό όχημα έχει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας υποχρεούται να έχει και ασφάλιση, δεν πάει να το έχεις όλη μέρα αραγμένο μέσα στο σαλόνο σου...Εάν κάποιος ήταν κάτοχος περιστρόφου αλλά δεν είχε άδεια οπλοφορίας με την αιτιολογία ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ πώς θα ακουγόταν αυτό;

Άλλο οπλοφορία και άλλο οπλοκατοχή αλλά μιας και ήρθε το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι αντίστοιχο στα οχήματα πχ αδεια ιδιοκτησίας και άδεια κυκλοφορίας. Κρατάς τις πινακίδες και πληρώνεις όσο κυκλοφορείς.

Να δεχτούμε την υποχρεωτική ασφάλιση, ναι, αλλά όσο κυκλοφορεί κανείς. Δηλαδή κάνε τα τέλη κυκλοφορίας ας πούμε εξάμηνα ή καλύτερα τρίμηνα και κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί. Ναι χρησιμοποιώ το όχημα μου και φυσικά θα το ασφαλίσω, αλλά ΓΙΑΤΙ να μετριέται αυτό με το ΕΤΟΣ;

AUFGEBRACHT
04/02/2013, 17:27
Άλλο οπλοφορία και άλλο οπλοκατοχή αλλά μιας και ήρθε το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι αντίστοιχο στα οχήματα πχ αδεια ιδιοκτησίας και άδεια κυκλοφορίας. Κρατάς τις πινακίδες και πληρώνεις όσο κυκλοφορείς.

Να δεχτούμε την υποχρεωτική ασφάλιση, ναι, αλλά όσο κυκλοφορεί κανείς. Δηλαδή κάνε τα τέλη κυκλοφορίας ας πούμε εξάμηνα ή καλύτερα τρίμηνα και κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί. Ναι χρησιμοποιώ το όχημα μου και φυσικά θα το ασφαλίσω, αλλά ΓΙΑΤΙ να μετριέται αυτό με το ΕΤΟΣ;

Ναι...μετά είδα τί έγραψα, σίγουρα άλλο οπλοφορία κι άλλο οπλοκατοχή...ακόμα και μηνιαία να ήταν τα τέλη κυκλοφορίας πάλι θα υπάρχει θέμα...

faraway
04/02/2013, 17:33
Πάντως όσο και να το παιδέυουμε το θέμα συμπέρασμα δεν πρόκειται να βγει όσο ...

οι πολίτες το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κρύψουν χρήματα από το κράτος ,
και όσο το κράτος θα σκέφτεται πως να πάρει περισσότερα από τους πολίτες .

Αν αυτοί οι δύο ( κράτος και πολίτες δλδ) δεν κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και δεν τα βρουν κάπου στη μέση , το μεν κράτος μια ζωή θα ψάχνει πως θα τα πάρει και οι μεν πολίτες πως θα τα κρύψουν .

Ποιος το θύμα και ποιος ο θύτης τώρα ....το αυγό έκανε τη κότα ή η κότα το αυγό ?? ;)

chr1s_86
04/02/2013, 17:42
...ακόμα και μηνιαία να ήταν τα τέλη κυκλοφορίας πάλι θα υπάρχει θέμα...

Τι θέμα υπάρχει σε αυτή την περίπτωση ; :confused:

fkol k4
05/02/2013, 01:00

Άντε πάλι με τα όπλα...
Αδερφέ, το όπλο χρησιμοποιείται για να πυροβολεί και να σκοτώνει. ΜΟΝΟ. Δεν κάνει τίποτα άλλο. Το αυτοκίνητο και η μηχανή είναι για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και βόλτα με τη γυναίκα/γκόμενα τα βράδια.

Πες μου σε παρακαλώ πως τα θεωρείς το ίδιο επειδή υπάρχει η περίπτωση να γίνει ατύχημα...
Αν είναι έτσι, να ασφαλίζουμε υποχρεωτικά και τις σκάλες για πτώση και τα πεζοδρόμια για γλίστρημα. Με την ίδια συχνότητα συμβαίνουν κι αυτά.

fkol k4
05/02/2013, 01:11
οι πολίτες το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κρύψουν χρήματα από το κράτος ,
και όσο το κράτος θα σκέφτεται πως να πάρει περισσότερα από τους πολίτες .

Οι πολίτες έχουν υποχρεώση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο να μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αυτό σημαίνει ασφάλιση στο όχημα ώστε να μπορέσουν να είναι εντάξει σε περίπτωση που θα γίνει κάποιο ατύχημα.

Οι πολίτες όμως, θα έπρεπε να έχουν και το δικαίωμα να πληρώνουν μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, μόνο όταν τη χρησιμοποιούν
Η ασφάλεια δεν είναι ΙΚΑ ούτε ΔΕΗ.

Παράλογο; δεν νομίζω, απλά το κράτος παραδέχεται επισήμως πως είναι ανίκανο να πιάσει τους παρανόμους, οπότε θα την πληρώσουν (για άλλη μια φορά) όσοι θέλουν να είναι νόμιμοι. Οι υπόλοιποι θα κυκλοφορούν και ανασφάλιστοι, και απινακίδωτοι. Και αν κόψει κανένας κάποιον, θα εξαφανίζεται κι ούτε αριθμό δεν θα μπορείς να πάρεις πλέον.
Εκτός κι αν αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του μέτρου.

Ichigo
05/02/2013, 11:06
Πάντως ακόμα και στην αρχαία εποχή το να άνοικες στην τάξη των ιππέων έπρεπε να είχες ένα χ εισόδημα αφού τα άλογα είχαν/έχουν και την ανάλογη απαίτηση ;). Δε διαφέρει και το αμάξι πολύ σήμερα έχει τα έξοδα του, και ένα από αυτά είναι και ο νόμος περί ασφάλισης εδώ και 38 χρόνια αναρτημένος στο ΦΕΚ! Τώρα μας ενόχλησε; :rolleyes: Ας μην επαναλαμβανόμαστε συνέχεια! Τώρα ακόμα και το τέλειο μηχανογραφημένο σύστημα να έφτιαχναν για τα τέλη κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, θα ήταν ασύμφορο να πηγαίνει ο καθένας κάθε τρεις και λίγο να πληρώνει τέλη για όποιο μήνα του καπνίσει ή να καταθέσει/ανακτήσει πινακίδες. Γενικότερα και στις ιδιωτικές εταιρίες όταν λανσάρεται μια παροχή υπηρεσίας κοστολογείς με μια συγκεκριμένη τιμή το προϊόν σου, άντε να λάβεις υπ όψιν σου και μια-δυο οψιόν, μετά δημιουργείται σύγχυση και ένα σύστημα τιμολόγησης αχταρμάς. Μου θυμίζει κάτι τύπους που θέλουν να πληρώνουν ιντερνετ ανάλογα με το τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρούτερ κάθε φορά! :lol:

sapila racing
05/02/2013, 11:23
Πάντως ακόμα και στην αρχαία εποχή το να άνοικες στην τάξη των ιππέων έπρεπε να είχες ένα χ εισόδημα αφού τα άλογα είχαν/έχουν και την ανάλογη απαίτηση ;). Δε διαφέρει και το αμάξι πολύ σήμερα έχει τα έξοδα του, και ένα από αυτά είναι και ο νόμος περί ασφάλισης εδώ και 38 χρόνια αναρτημένος στο ΦΕΚ! Τώρα μας ενόχλησε; :rolleyes: Ας μην επαναλαμβανόμαστε συνέχεια! Τώρα ακόμα και το τέλειο μηχανογραφημένο σύστημα να έφτιαχναν για τα τέλη κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, θα ήταν ασύμφορο να πηγαίνει ο καθένας κάθε τρεις και λίγο να πληρώνει τέλη για όποιο μήνα του καπνίσει ή να καταθέσει/ανακτήσει πινακίδες. Γενικότερα και στις ιδιωτικές εταιρίες όταν λανσάρεται μια παροχή υπηρεσίας κοστολογείς με μια συγκεκριμένη τιμή το προϊόν σου, άντε να λάβεις υπ όψιν σου και μια-δυο οψιόν, μετά δημιουργείται σύγχυση και ένα σύστημα τιμολόγησης αχταρμάς. Μου θυμίζει κάτι τύπους που θέλουν να πληρώνουν ιντερνετ ανάλογα με το τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρούτερ κάθε φορά! :lol:

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την λογική σου.

Θα σου πω απλά αυτό. Αν ημουν στην Γερμανία η στην Αγγλία, θα μπορούσα να το εχω στο γκαραζ μου ανασφάλιστο και χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, εφ όσον δεν σκοπέυω να το κυκλοφορήσω.
Οταν θελήσω να το κυκλοφορήσω, γιατί εφτιαξε ο καιρός, η γιατι απλά μου κ@@@ωσε, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για οσο θέλω (3μηνο, 6μηνο, ετος), το ασφαλίζω και το κυκλοφορώ.

Στην Ελλαδα οπου δεν υπαρχει πλέον κανενας ελεγχος στους δρόμους, απλά σου λεει οτι απο δω και μπρός θα εισαι παράνομος αν ακολουθήσεις την παραπάνω πρακτική, κατι που δεν ίσχυε μεχρι χτες τουλαχιστον για την ασφάλεια.

Κι εμενα αυτα που λες μου θυμίζουν το ανεκδοτο με τον ψαρα την γυναικα του και τον λιμενικό στην βαρκα.
http://asteia-anekdota.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1

AristidisZ
05/02/2013, 11:31
τι να συζητάμε ρε παιδιά τα αυτονόητα...
δε μπορούμε (δε θέλουμε μάλλον) να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, βάζουμε φόρο 26% από το 1ο ευρώ
δε μπορούμε να πιάσουμε τους ανασφάλιστους, βάζουμε συλλήβδην πρόστιμα σε όλο το κόσμο, κ.ο.κ.

Ichigo
05/02/2013, 11:32
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την λογική σου.

Θα σου πω απλά αυτό. Αν ημουν στην Γερμανία η στην Αγγλία, θα μπορούσα να το εχω στο γκαραζ μου ανασφάλιστο και χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, εφ όσον δεν σκοπέυω να το κυκλοφορήσω.
Οταν θελήσω να το κυκλοφορήσω, γιατί εφτιαξε ο καιρός, η γιατι απλά μου κ@@@ωσε, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για οσο θέλω (3μηνο, 6μηνο, ετος), το ασφαλίζω και το κυκλοφορώ.

Στην Ελλαδα οπου δεν υπαρχει πλέον κανενας ελεγχος στους δρόμους, απλά σου λεει οτι απο δω και μπρός θα εισαι παράνομος αν ακολουθήσεις την παραπάνω πρακτική, κατι που δεν ίσχυε μεχρι χτες τουλαχιστον για την ασφάλεια.

Κι εμενα αυτα που λες μου θυμίζουν το ανεκδοτο με τον ψαρα την γυναικα του και τον λιμενικό στην βαρκα.
http://asteia-anekdota.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1

Εγώ πάλι το βλέπω απόλυτα λογικό ως once and for all λύση βάση της ελληνικής πραγματικότητας ;). Γκαράζ στις πόλεις έχουν λίγοι και αυτοί που δεν έχουν θα το αφήνουν πολύ απλά έξω στο έλεος του Τουτάτη ανασφάλιστο απινακίδωτο! Πχ παρκαρισμένο/ασυντήρητο χρέπι γείτονα σε ανηφόρα/κατηφόρα όπου αρχίζει και παίρνει την κατιούσα λόγω σπασμένου χειρόφρενου παίρνει σβάρνα ότι βρει μπροστά του -και δεν είναι απίθανη υποπερίπτωση-. Άντε να τον δω πως θα αποζημιώνει αυτόν μετά τους υπόλοιπους...

AristidisZ
05/02/2013, 11:35
Εγώ πάλι το βλέπω απόλυτα λογικό ως once and for all λύση βάση της ελληνικής πραγματικότητας ;). Γκαράζ στις πόλεις έχουν λίγοι και αυτοί που δεν έχουν θα το αφήνουν πολύ απλά έξω στο έλεος του Τουτάτη ανασφάλιστο απινακίδωτο! Πχ παρκαρισμένο/ασυντήρητο χρέπι γείτονα σε ανηφόρα/κατηφόρα όπου αρχίζει και παίρνει την κατιούσα λόγω σπασμένου χειρόφρενου παίρνει σβάρνα ότι βρει μπροστά του -και δεν είναι απίθανη υποπερίπτωση-. Άντε να τον δω πως θα αποζημιώνει αυτόν μετά τους υπόλοιπους...

και όταν λοιπόν το "όργανο" (ή το δημοτικό όργανο) βλέπει "ανασφάλιστο απινακίδωτο", ας το βάζει σε γερανό και ας το πηγαίνει στα αζήτητα...
μη πάμε να δώσουμε λογική στον παραλογισμό...

υ.γ. ασφαλιστής είσαι ? :D

Ichigo
05/02/2013, 11:41
και όταν λοιπόν το "όργανο" (ή το δημοτικό όργανο) βλέπει "ανασφάλιστο απινακίδωτο", ας το βάζει σε γερανό και ας το πηγαίνει στα αζήτητα...
μη πάμε να δώσουμε λογική στον παραλογισμό...

Δε γίνεται να έχει το κράτος πάνω από τα κεφάλια μας ένα δημόσιο υπάλληλο για να μας ελέγχει αν κάνουμε τα αυτονόητα :rolleyes:

υ.γ. ασφαλιστής είσαι ? :D

Όχι, ειδικός εφαρμογής/απόδειξης θεωριών ασθενών ρευμάτων :rolleyes:

Johnny_Nik
05/02/2013, 11:43
αντι να καθεσαι και να φιλολογεις εσυ και μερικοι αλλοι κατεβειτε και σε καμμια πορεια διαμαρτυρια.απο τους καναπεδες δεν γινετε τιποτας.

Έχω κατέβει στις περισσότερες πορείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Εγκλωβίστηκα ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, έφαγα πέτρες, δακρυγόνα. Μπορείς να μου πείς τι άλλαξε? Τίποτα απολύτως. Να κατέβω, να δέσω ένα πανό στο μηχανάκι μου και να κατέβω Σύνταγμα να φωνάζω κάτω οι ασφαλιστικές. Θα έρθεις? Θα έρθει κανένας άλλος? Να στέλνουμε τους άλλους σε πορείες ξέρουμε, να μιλάμε για τη διαμαρτυρία από τους καναπέδες επίσης ξέρουμε. Αλλά στο τέλος τέλος, εκείνοι που φωνάζουν για τη δική μου (ατεκμηρίωτη) "απραξία" είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στον καναπέ και κρίνουν τους άλλους. (Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα).

ΥΓ: Η ΜΟΤΟΕ που είναι; Οι λέσχες αυτοκινήτων που είναι; Σφάζονται για τα δήθεν δικαιώματά μας, και η ΜΟΤΟΕ βγαίνει να κάνει ζήτημα το ΚΤΕΟ ένα μήνα πριν λήξουν οι προθεσμίες. Τώρα που είναι; Θα περιμένει να πρώτα να γίνει επίσημο για να μας πεί κατόπιν εορτής ότι θίχτηκε ο μοτοσυκλετισμός?

AristidisZ
05/02/2013, 11:44
Δε γίνεται να έχει το κράτος πάνω από τα κεφάλια μας ένα δημόσιο υπάλληλο για να μας ελέγχει αν κάνουμε τα αυτονόητα :rolleyes:

Όχι, ειδικός εφαρμογής/απόδειξης θεωριών ασθενών ρευμάτων :rolleyes:

κάτσε βρε άνθρωπε του Θεού, επειδή δε κάνουνε 5-10-20-100 τα αυτονόητα, να πηδάμε άλλους 10,000 που τα κάνουν ?
δε τα λες καλά...

Ichigo
05/02/2013, 11:49
κάτσε βρε άνθρωπε του Θεού, επειδή δε κάνουνε 5-10-20-100 τα αυτονόητα, να πηδάμε άλλους 10,000 που τα κάνουν ?
δε τα λες καλά...

ΕΥΡΗΚΑ!! Να η φίρμα της εμπιστοσύνης :bawl:

georgio
05/02/2013, 12:13
ΝΟΜΟΣ 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331)
«Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων
αυτοκινήτων αστικής ευθύνης»

Άρθρο 2
1. Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μέσα στην
Ελλάδα επί οδού, υποχρεούται να έχει καλύψει με ασφάλιση την
εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη σύμφωνα με τις διατάξεις
του παρόντος.
Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.

[...] και ένα από αυτά είναι και ο νόμος περί ασφάλισης εδώ και 38 χρόνια αναρτημένος στο ΦΕΚ! Τώρα μας ενόχλησε; :rolleyes: [...]

Ρε Ichigo, ρε φίλε, σόρρυ, αλλά ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι μιλάω σε μαϊμούδες... έξι ποστ πιο πάνω έβαλα τον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε... και ισχύει εδώ και 38 χρόνια... και σύμφωνα με αυτόν οφείλεις να έχεις ασφαλισμένο το όχημα εφόσον κυκλοφορείς επί οδού... όχι αν έχεις πινακίδες. Αν θες να στο στείλω να το διαβάσεις, το έκανα, το διάβασα στα γρήγορα και δεν λέει πουθενά τίποτα για πινακίδες, αφήνω ένα 5% να μου ξέφυγε γιατί δεν έκατσα να διαβάσω προσεκτικά 46 σελίδες...

Ichigo
05/02/2013, 12:39
Ρε Ichigo, ρε φίλε, σόρρυ, αλλά ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι μιλάω σε μαϊμούδες... έξι ποστ πιο πάνω έβαλα τον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε... και ισχύει εδώ και 38 χρόνια... και σύμφωνα με αυτόν οφείλεις να έχεις ασφαλισμένο το όχημα εφόσον κυκλοφορείς επί οδού... όχι αν έχεις πινακίδες. Αν θες να στο στείλω να το διαβάσεις, το έκανα, το διάβασα στα γρήγορα και δεν λέει πουθενά τίποτα για πινακίδες, αφήνω ένα 5% να μου ξέφυγε γιατί δεν έκατσα να διαβάσω προσεκτικά 46 σελίδες...

Πάμε πάλι! :rolleyes:
Δε λέει όμως ότι δεν έχει υποχρέωση να μην ασφαλίζει όχημα αυτός που είναι σταθμευμένος (ορισμός το τι είναι στάθμευση στο άρθρο 1 παρ. ε). Ξέρεις υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κινήσει κάποιος καλοθελητής το όχημα για εσένα ;)

stefanos
05/02/2013, 14:57
Πάμε πάλι! :rolleyes:
Δε λέει όμως ότι δεν έχει υποχρέωση να μην ασφαλίζει όχημα αυτός που είναι σταθμευμένος (ορισμός το τι είναι στάθμευση στο άρθρο 1 παρ. ε). Ξέρεις υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κινήσει κάποιος καλοθελητής το όχημα για εσένα ;)

Ενώ τώρα θα τον εμποδίσει ότι δεν έχω πινακίδα και άδεια?

chr1s_86
05/02/2013, 15:03
... Τώρα ακόμα και το τέλειο μηχανογραφημένο σύστημα να έφτιαχναν για τα τέλη κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, θα ήταν ασύμφορο να πηγαίνει ο καθένας κάθε τρεις και λίγο να πληρώνει τέλη για όποιο μήνα του καπνίσει ή να καταθέσει/ανακτήσει πινακίδες.

Υποθέτω ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορείς με 5 κλικ σε ένα browser να βγάλεις και να πληρώσεις ασφάλεια για μηχανάκι/αυτοκίνητο κτλ. ΤΟ ΙΔΙΟ θα μπορούσε να έχει κάνει και το αντίστοιχο υπουργείο τισκαταδενξερω και να βγάζεις τρίμηνες άδειες κυκλοφορίας με πληρωμή αντίστοιχων τελών. (τα στοιχεία του καθενός και των οχημάτων του υπάρχουν ήδη στο gsis) Η πινακίδα σου στο μηχανάκι κανονικά και ένα χαρτί σαν την τωρινή άδεια δικό σου στο συρτάρι. Και γαμώ τις λύσεις και όλοι ΟΚ.

Άσε το άλλο που καταθέτεις πινακίδες και δεν έχεις ούτε ένα χαρτί να λέει το όνομα σου δίπλα στο αριθμό πλαισίου. Άμα το βάλεις στο τρέιλερ δηλαδή να πας στην πίστα μπορεί και να βρεις σε έλεγχο το μπελά σου (δεν θα έχεις τίποτα να αποδεικνύει ότι είναι δικό σου)

AUFGEBRACHT
05/02/2013, 17:29
Άντε πάλι με τα όπλα...
Αδερφέ, το όπλο χρησιμοποιείται για να πυροβολεί και να σκοτώνει. ΜΟΝΟ. Δεν κάνει τίποτα άλλο.

Υπάρχει κι άθλημα που λέγεται σκοποβολή, πυροβολείς και το μόνο που σκοτώνεις είναι η ώρα σου.

fkol k4
05/02/2013, 17:48
Υπάρχει κι άθλημα που λέγεται σκοποβολή, πυροβολείς και το μόνο που σκοτώνεις είναι η ώρα σου.

Α, εντάξει τότε. Αυτοκίνητο=μηχανή=όπλο, το κατάλαβα, ευχαριστώ!

AUFGEBRACHT
05/02/2013, 19:45
Α, εντάξει τότε. Αυτοκίνητο=μηχανή=όπλο, το κατάλαβα, ευχαριστώ!

Εφόσον πιστεύεις ότι αυτό είπα εγώ προφανώς και δεν το κατάλαβες ή δεν θέλεις να το καταλάβεις...

fkol k4
05/02/2013, 20:11
Εφόσον πιστεύεις ότι αυτό είπα εγώ προφανώς και δεν το κατάλαβες ή δεν θέλεις να το καταλάβεις...

Προφανώς και είπες ακριβώς αυτό. Να θυμίσω;

Εάν κάποιος ήταν κάτοχος περιστρόφου αλλά δεν είχε άδεια οπλοφορίας με την αιτιολογία ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ πώς θα ακουγόταν αυτό;

Εξισώνεις την κατοχή αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας με την κατοχή περιστρόφου.
Παρουσιάζεις έναν ιδεολογικό μαθηματικό τύπο με τη μορφή

Κάτοχος + αντικείμενο = προληπτικά μέτρα.

Σε αυτόν τον τύπο λοιπόν, αφού ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις εξισώνεις το αποτέλεσμα (προληπτικά μέτρα) και ο κάτοχος δυνητικά είναι κοινός (αφού μπορεί να είναι ο καθένας μας), έχουμε ένα σύστημα 2 εξισώσεων με 2 αγνώστους του τύπου
α + x = β και
α + ψ = β
Από αυτό προκύπτει ξεκάθαρα πως x=ψ. Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες. Αν όμως δεν εννοούσες ακριβώς αυτό που είπες αλλά κάτι παραπλήσιο, γράψε το πιο αναλυτικά ή φέρε άλλο παράδειγμα. Θα χαρώ να το συζητήσουμε.

AUFGEBRACHT
05/02/2013, 20:40
Παρουσίαση ιδεολογικού μαθηματικού τύπου;;; Εξίσωση οχήματος με περίστροφο; Σύστημα 2 εξισώσεων με 2 αγνώστους; :confused: Μάλλον θα χρειαστώ φροντιστήριο μαθηματικά... Για να μην το κουράζουμε, η θέση μου επί ανασφάλιστου οχήματος για να μην φέρω άλλο παράδειγμα και ξανακαταλάβεις άλλα, είναι ότι όχημα το οποίο ανά πάσα στιγμή για τον οποιοδήποτε χ,ψ,ζ λόγο θα κινηθεί έστω και για ένα μέτρο και για δύο δευτερόλεπτα πρέπει να ασφαλίζεται, τελεία και παύλα. Δεν πάει να το έχεις 364,5 μέρες ακινητοποιημένο και αραγμένο μέσα στο σαλόνι σου, εάν κινηθεί για μισή μέρα το χρόνο πρέπει να έχει ασφάλεια. Δεν θα ήθελα να με χτυπήσει κάποιος χωρίς ασφάλεια και να μου πει δικαιολογία "ξέρεις δεν έχω ασφάλεια γιατί το είχα ακινητοποιημένο" κι έτυχε τώρα η κακιά η ώρα...γιαυτό τη λένε κακιά ώρα γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει!!! Έχω συνάδελφο ο οποίος τη μηχανή την κινεί καθημερινά μόνο το καλοκαίρι και πάει και κάνει ασφάλεια μόνο για 3 μήνες μόνο για να μην πληρώνει λέει κερατιάτικα...όταν του τυχαίνει όμως κάτι με το αυτοκίνητο και χρειάζεται όχημα την καβαλάει να κάνει τη δουλειά του ανασφάλιστη με τη λογική "έλα μωρέ τί να γίνει για μία φορά που την πήρα"... ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτός.

fkol k4
05/02/2013, 21:20
Για να μην το κουράζουμε, η θέση μου επί ανασφάλιστου οχήματος για να μην φέρω άλλο παράδειγμα και ξανακαταλάβεις άλλα, είναι ότι

Καλό είναι όταν έχουμε διάλογο με κάποιον, να μην υποθέτουμε πως είναι ηλίθιος. Δεν «ξανακατάλαβα» άλλα. Πρώτον το «ξανά» είναι άτοπο εκτός αν μου δείξεις προηγούμενη παρανόηση και δεύτερον κατάλαβα καλά αυτό που είπες, το οποίο δεν είναι αυτό που λες τώρα. Όλοι έχουμε ατυχείς - υπερβολικές εκφράσεις κατά καιρούς, καλό είναι να το δεχόμαστε ή τουλάχιστον να τις αναδιατυπώνουμε και όχι να λέμε το κλασσικό «δεν κατάλαβες».
Κατάλαβα, γι αυτό και απάντησα πως τα όπλα είναι φτιαγμένα για άλλο σκοπό. Μη θέλοντας όμως να κάνεις πίσω, μου απαντάς ημι-ειρωνικά για τη σκοποβολή λαμβάνοντας ακόμη πιο άκαμπτη στάση. Δεν κάνει πάντα ο άλλος το λάθος.

όχημα το οποίο ανά πάσα στιγμή για τον οποιοδήποτε χ,ψ,ζ λόγο θα κινηθεί έστω και για ένα μέτρο και για δύο δευτερόλεπτα πρέπει να ασφαλίζεται, τελεία και παύλα. Δεν πάει να το έχεις 364,5 μέρες ακινητοποιημένο και αραγμένο μέσα στο σαλόνι σου, εάν κινηθεί για μισή μέρα το χρόνο πρέπει να έχει ασφάλεια.

Σε αυτό δεν διαφωνούμε στο παραμικρό. Φυσικά και αν υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να κινηθεί το όχημα, θα πρέπει να ασφαλίζεται εκ των προτέρων. Αυτό που λες όμως, μου δείχνει πως απλά δεν με εμπιστεύεσαι όταν σου λέω πως το δικό μου ακινητοποιημένο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινηθεί. Αυτό σημαίνει πως θεωρείς εκ των προτέρων πως θα κάνω κάτι παράνομο. Σύμφωνοι, μπορείς να θεωρείς ότι θέλεις, αλλά δεν είμαστε όλοι σαν το συνάδελφό σου. Μερικοί από εμάς όταν λένε πως το όχημα είναι ακινητοποιημένο, το εννοούν απόλυτα. Το κλασσικό «και γιατί δεν δίνεις πινακίδες ρε μεγάλε», επιφέρει αρκετά πρακτικά προβλήματα ανά περιπτώσεις. Αν δεχθείς πως έχω έστω και ψήγματα δικαίου, θα χαρώ να σου αναφέρω παραδείγματα αν και ήδη έχει γίνει κάτι τέτοιο στο νήμα.
Αυτό όμως που είναι το ενοχλητικό δεν είναι το να καταθέσεις πινακίδες, ούτε το ότι το μέτρο είναι εισπρακτικού χαρακτήρα. Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο. Είναι πως ο νομοθέτης αλλάζει αντίληψη για τον πολίτη καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας (ξέρεις, αυτό το «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου»), θεωρώντας εκ προοιμίου ένοχο κάθε κάτοχο ανασφάλιστου οχήματος (ακόμη και αν είναι σε κούτες).
Το λυπηρό είναι πως σε αυτή του τη θεώρηση, βρίσκει υποστηρικτές. Στην ουσία. το θέμα με τις πινακίδες και τις ασφάλειες αν και θα επιφέρει αρκετά πρακτικά προβλήματα σε κάποιους, είναι μηδαμινής σημασίας.
Το ότι αλλάζει όμως η ματιά του νομοθέτη ως προς τον πολίτη θεωρώντας τον εκ προοιμίου ένοχο (αλλιώς γιατί να επιβάλλει ποινές; ), είναι ένα πετραδάκι που αν το αφήσουμε να κυλήσει, θα πάρει φόρα και δεν θα μπορέσουμε να το σταματήσουμε ποτέ ξανά.

Δεν θα ήθελα να με χτυπήσει κάποιος χωρίς ασφάλεια και να μου πει δικαιολογία "ξέρεις δεν έχω ασφάλεια γιατί το είχα ακινητοποιημένο" κι έτυχε τώρα η κακιά η ώρα...γιαυτό τη λένε κακιά ώρα γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει!!! Έχω συνάδελφο ο οποίος τη μηχανή την κινεί καθημερινά μόνο το καλοκαίρι και πάει και κάνει ασφάλεια μόνο για 3 μήνες μόνο για να μην πληρώνει λέει κερατιάτικα...όταν του τυχαίνει όμως κάτι με το αυτοκίνητο και χρειάζεται όχημα την καβαλάει να κάνει τη δουλειά του ανασφάλιστη με τη λογική "έλα μωρέ τί να γίνει για μία φορά που την πήρα"... ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτός.

Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό δεν θα λυθεί με αυτό το νομοσχέδιο, είναι άλλη η μέθοδος για να λυθούν αυτού του είδους τα προβλήματα.

AUFGEBRACHT
05/02/2013, 21:39
Χαίρομαι που σε κάποια σημεία συμφωνούμε και που η επαναδιατύπωσή μου έγινε αντιπληπτή. Μια τελευταία παρατήρηση μόνο επί των λεγομένων σου. Καταρχάς δεν ήμουνα απέναντί σου ούτε ημιειρωνικός ούτε ειρωνικός, ειλικρινά απορώ γιατί το εξέλαβες έτσι... κι αυτό ότι λαμβάνω ακόμα πιο άκαμπτη στάση κι ότι πρέπει να κάνω πίσω... επαναλαμβάνω λοιπόν και συνεχίζω να επιμένω χωρίς ίχνος ειρωνίας πως ένα όπλο σκοποβολής είναι φτιαγμένο και προορισμένο όχι να σκοτώνει αλλά να ψυχαγωγεί μέσω του αθλήματος της σκοποβολής. Εσύ λες ότι τα όπλα είναι φτιαγμένα να σκοτώνουν. Tέλος από εμένα επί του θέματος, κατέθεσα τη θέση μου περί ανασφάλιστων, καλό σου βράδυ :wave2:

kppantelis
05/02/2013, 21:48
Γιατί θα πρέπει να αποδείξω εγώ ότι δεν κυκλοφορεί και να μην αποδείξουν αυτοί ότι κυκλοφορεί βεβαιώνοντας την παράβαση ?
Δηλαδή την δική τους ανικανότητα θα την πληρώσω εγώ ?

οπως τα λες ειναι φιλε,δυστυχως.νταβαντζιλικι ειναι αυτο,αλλα καλα μας κανουν...εχω κι εγω το ιδιο θεμα.εχω μια μηχανη κι ενα σκουτερ εκ των οποιων κυκλοφορω μονο το σκουτερ εδω και καιρο.κατα συνεπεια δεν ανανεωσα την ασφαλεια της μηχανης οταν αυτη εληξε,γιατι δεν μου περισευαν και δεν υπηρχε και λογος.τωρα με το φοβο να μην μου ερθει προστιμο θα πρεπει να την ασφαλισω υποχρεωτικα.η ταυτοποιηση που λενε οτι θα κανουν με τις ασφαλιστικες μπορει να μην γινει και ποτε,αλλα δεν μπορω να το ρισκαρω.

Ichigo
05/02/2013, 22:48
Υποθέτω ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορείς με 5 κλικ σε ένα browser να βγάλεις και να πληρώσεις ασφάλεια για μηχανάκι/αυτοκίνητο κτλ. ΤΟ ΙΔΙΟ θα μπορούσε να έχει κάνει και το αντίστοιχο υπουργείο τισκαταδενξερω και να βγάζεις τρίμηνες άδειες κυκλοφορίας με πληρωμή αντίστοιχων τελών. (τα στοιχεία του καθενός και των οχημάτων του υπάρχουν ήδη στο gsis) Η πινακίδα σου στο μηχανάκι κανονικά και ένα χαρτί σαν την τωρινή άδεια δικό σου στο συρτάρι. Και γαμώ τις λύσεις και όλοι ΟΚ.

Άσε το άλλο που καταθέτεις πινακίδες και δεν έχεις ούτε ένα χαρτί να λέει το όνομα σου δίπλα στο αριθμό πλαισίου. Άμα το βάλεις στο τρέιλερ δηλαδή να πας στην πίστα μπορεί και να βρεις σε έλεγχο το μπελά σου (δεν θα έχεις τίποτα να αποδεικνύει ότι είναι δικό σου)

Θα ήταν ιδανικό κάτι τέτοιο αν είχαμε γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα γενεών σ αυτή τη χώρα :D. Εσένα κι εμένα σίγουρa θα μας βόλευε. Τους δικούς μου δεν έχω καταφέρει να τους πείσω να χρησιμοποιούν ebanking. Επίσης στις υποστελεχωμένες εφορίες αυτό θα σήμαινε παραπάνω σπατάλη σε ανθρωποώρες διότι πέρα από ότι άλλο έχουν να κάνουν θα έχουν και τον κάθε λάκη να πηγαινοφέρνει πινακίδες

chr1s_86
06/02/2013, 01:54
Θα ήταν ιδανικό κάτι τέτοιο αν είχαμε γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα γενεών σ αυτή τη χώρα :D.

Ναι αλλά τα τέλη τα φετινά μια χαρά ζήτησαν να τα εκτυπώσουμε online. :a014:

Ichigo
06/02/2013, 09:45
Ναι αλλά τα τέλη τα φετινά μια χαρά ζήτησαν να τα εκτυπώσουμε online. :a014:

Και όσους λογιστές τουλάχιστον εγώ γνωρίζω τρέχανε να το κάνουν αυτοί ώστε να εξυπηρετήσουνε όσους πελάτες τους δε γνώριζαν να το κάνουν, ώστε μετά οι ενδιαφερόμενοι να πάνε να στηθούν στην ουρά της τράπεζας. Έχουμε δρόμο ακόμα... :)

H.A.Balafoutre
06/02/2013, 10:39
Ελάτε ρε παιδιά...τόσες μέρες τι συζητάμε...αν μας πιάσουνε, καλώς να μας ασκήσουνε και προληπτική σωματική βία....αφού μας αρέσει....έχει τώρα 3 χρόνια σχεδόν μετά το 1ο μνημόνιο και αντέχουμε ακόμη στα τόσα μέτρα....προφανώς οι πολιτικοί εκεί στη βουλή ξέρουνε σε ποιούς βαράνε, αφού εμείς τους βγάλαμε...ξέρουνε που βαράνε....πλέον λέω να το γυρίσω από επαναστάτη του πληκτρολογίου σε κομφορμιστή...τουλάχιστον έχω την ησυχία μου...αφού δεν μπορούμε να συννενοηθούμε για στοιχειώδη...

BELZEBOYLIS
06/02/2013, 12:00
Όποιος δεν θέλει να ασφαλίσει το όχημα του , ας καταθέσει πινακίδες . Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί με ασφάλιστρα αν δεν το χρησιμοποιεί , δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία !!! Γιατί κάθεστε και ψάχνετε για σενάρια ?? Αν αφήσουν οποιοδήποτε παράθυρο ανοικτό στον νόμο , θα γίνει κατάχρηση και θα τον ακυρώσει ουσιαστικά στην πράξη.

AristidisZ
06/02/2013, 12:07
Και όσους λογιστές τουλάχιστον εγώ γνωρίζω τρέχανε να το κάνουν αυτοί ώστε να εξυπηρετήσουνε όσους πελάτες τους δε γνώριζαν να το κάνουν, ώστε μετά οι ενδιαφερόμενοι να πάνε να στηθούν στην ουρά της τράπεζας. Έχουμε δρόμο ακόμα... :)

off topic, φίλος λογιστής μάζεψε σε μια μέρα 10 χιλιάρικα από τέλη πελατών του.
Το βράδυ έκανε επιστράτευση (είναι και της μόδας τελευταία) για να πάμε να τα καταθέσουμε στη τράπεζα :D

chr1s_86
06/02/2013, 12:31

Το ξέρω και συμφωνώ, ακόμα και τα βιβλιοπωλεία εκτύπωναν τέλη. Αυτό που λέω είναι ότι όταν είδαν το συμφέρον (που δεν έστειλαν φακέλους) μας θεώρησαν όλους μια χαρά ικανούς.

Όποιος δεν θέλει να ασφαλίσει το όχημα του , ας καταθέσει πινακίδες . Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί με ασφάλιστρα αν δεν το χρησιμοποιεί , δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία !!!

Γιατί είναι άδικο να μετριέται η κυκλοφορία και τα τέλη-ασφάλεια ΑΝΑ ΕΤΟΣ.

fkol k4
06/02/2013, 12:40
Όποιος δεν θέλει να ασφαλίσει το όχημα του , ας καταθέσει πινακίδες . Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί με ασφάλιστρα αν δεν το χρησιμοποιεί , δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία !!! Γιατί κάθεστε και ψάχνετε για σενάρια ?? Αν αφήσουν οποιοδήποτε παράθυρο ανοικτό στον νόμο , θα γίνει κατάχρηση και θα τον ακυρώσει ουσιαστικά στην πράξη.

Έτσι για πείραμα, βγάλε την πινακίδα σου και παίξτο και καλά ανασφάλιστος και απινακίδωτος για μια βδομάδα, να δεις αν θα σε σταματήσει κανείς.

Μετά, σκέψου πως αφού είναι τόσο εύκολο να το κάνεις, γιατί δεν θα το σκεφτεί (αλλά και θα το κάνει) αυτός που δεν τον νοιάζει να κυκολοφορεί ανασφάλιστος.

Αυτό που λέμε, είναι πως αυτό το μέτρο δυσκολεύει μόνο όσους προσπαθούν να παραμείνουν νόμιμοι, οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα.

Αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς, θα καταλάβεις το μειονέκτημα του να παραδίδεις πινακίδες. Κάποιος που δεν έχει να πληρώσει την ασφάλεια, δεν έχει επίσης χρήματα να πληρώνοει ιδιωτικά πάρκινγκ για φύλαξη του απινακίδωτου (αν είχε, θα το ασφάλιζε και θα είχε και πινακίδες), αλλά το απινακίδωτο δεν επιτρέπεται να παρκάρει στο δρόμο, οπότε ουσιαστικά ή ασφαλίζεις έχεις δεν έχεις, ή χάνεις το αυτοκίνητο-μηχανάκι, άσχετα με το αν σου έχει φύγει ο πάτος να το ξεχρεώσεις (αν το έχεις ξεχρεώσει).

Το «βάλτο στην πυλωτή ρε φίλε», αν θέλεις πές το σε κάποιον που μένει Πατήσια, Κυψέλη, Καλλιθέα, Παγκράτι κτλ, αλλά να είμαι μπροστά να κοιτάω ύφος...

Όπως βλέπεις, δεν ψάχνει κανείς σενάρια, απλά κοιτάμε και το πως επηρρεάζεται και ο διπλανός, όχι μόνο εμείς οι ίδιοι. Σενάρια δεν υπάρχουν, αυτό είναι πρόβλημα που θα το δούμε μπροστά μας σύντομα.

Βέβαια, κάποιους απλά δεν τους νοιάζει το πρόβλημα που δημιουργείται σε κάποιον άλλο. Άλλος το έχει έτσι κι αλλιώς.

GFawkes
06/02/2013, 14:38
... αυτό το μέτρο δυσκολεύει μόνο όσους προσπαθούν να παραμείνουν νόμιμοι, οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα.
.......Βέβαια, κάποιους απλά δεν τους νοιάζει το πρόβλημα που δημιουργείται σε κάποιον άλλο. Άλλος το έχει έτσι κι αλλιώς.

+10000

Μαζι σου all the way....

BELZEBOYLIS
06/02/2013, 15:52
Το ξέρω και συμφωνώ, ακόμα και τα βιβλιοπωλεία εκτύπωναν τέλη. Αυτό που λέω είναι ότι όταν είδαν το συμφέρον (που δεν έστειλαν φακέλους) μας θεώρησαν όλους μια χαρά ικανούς.

Γιατί είναι άδικο να μετριέται η κυκλοφορία και τα τέλη-ασφάλεια ΑΝΑ ΕΤΟΣ.

Οι ασφάλειες βγαίνουν και ανα 6μηνο ή και 3μηνο! Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που επιβάλλει το κράτος σε όσους έχουν οχήματα και τα κυκλοφορούν . Υπάρχουν φόροι πολύ πιο άδικοι από τα τέλη ....:wave2:

AristidisZ
06/02/2013, 15:58
Οι ασφάλειες βγαίνουν και ανα 6μηνο ή και 3μηνο! Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που επιβάλλει το κράτος σε όσους έχουν οχήματα και τα κυκλοφορούν . Υπάρχουν φόροι πολύ πιο άδικοι από τα τέλη ....:wave2:
φόρο βέβαια έχει το όχημα, η βενζίνη, τα τακάκια, τα λάστιχα, τα κράνη, φόρο έχουν φάει τα λεφτά που δίνουμε για τα παραπάνω, γ@μ@σ@ τα κι άφησέ τα...
κατ' εμέ, έπρεπε να κάνεις μια Υ/Δ ακινησίας στο κατά τόπου υπουργείο μεταφορών, να απαλλασσόσουν από τέλη και ασφάλειες, να το πέρναγαν στο σύστημα (όπως κάνουν με τα κλεμμένα, σιγά το δύσκολο), και σε έλεγχο ας σου παίρναν και τα σώβρακα...
η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων είναι χρονοβόρα, χώρια που δε ξέρω τι κόστος έχει να δίνεις - παίρνεις πινακίδες 2~3 φορές ετησίως...

BELZEBOYLIS
06/02/2013, 16:04
Έτσι για πείραμα, βγάλε την πινακίδα σου και παίξτο και καλά ανασφάλιστος και απινακίδωτος για μια βδομάδα, να δεις αν θα σε σταματήσει κανείς.

Μετά, σκέψου πως αφού είναι τόσο εύκολο να το κάνεις, γιατί δεν θα το σκεφτεί (αλλά και θα το κάνει) αυτός που δεν τον νοιάζει να κυκολοφορεί ανασφάλιστος.

Αυτό που λέμε, είναι πως αυτό το μέτρο δυσκολεύει μόνο όσους προσπαθούν να παραμείνουν νόμιμοι, οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα.

Αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς, θα καταλάβεις το μειονέκτημα του να παραδίδεις πινακίδες. Κάποιος που δεν έχει να πληρώσει την ασφάλεια, δεν έχει επίσης χρήματα να πληρώνοει ιδιωτικά πάρκινγκ για φύλαξη του απινακίδωτου (αν είχε, θα το ασφάλιζε και θα είχε και πινακίδες), αλλά το απινακίδωτο δεν επιτρέπεται να παρκάρει στο δρόμο, οπότε ουσιαστικά ή ασφαλίζεις έχεις δεν έχεις, ή χάνεις το αυτοκίνητο-μηχανάκι, άσχετα με το αν σου έχει φύγει ο πάτος να το ξεχρεώσεις (αν το έχεις ξεχρεώσει).

Το «βάλτο στην πυλωτή ρε φίλε», αν θέλεις πές το σε κάποιον που μένει Πατήσια, Κυψέλη, Καλλιθέα, Παγκράτι κτλ, αλλά να είμαι μπροστά να κοιτάω ύφος...

Όπως βλέπεις, δεν ψάχνει κανείς σενάρια, απλά κοιτάμε και το πως επηρρεάζεται και ο διπλανός, όχι μόνο εμείς οι ίδιοι. Σενάρια δεν υπάρχουν, αυτό είναι πρόβλημα που θα το δούμε μπροστά μας σύντομα.

Βέβαια, κάποιους απλά δεν τους νοιάζει το πρόβλημα που δημιουργείται σε κάποιον άλλο. Άλλος το έχει έτσι κι αλλιώς.

Ο νόμος έρχεται να προστατέψει τους πολίτες . Αν δεν μπορείς ή δεν θες να πληρώσεις ασφάλεια ή τέλη να μην έχεις αυτοκίνητο . Δεν φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι . Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ? Έκανες το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις το σούπερ ουάου αυτοκίνητο και τώρα επειδή δεν έχεις να το ασφαλίσεις , θα πρέπει να σε φάω στην μάπα εγώ ??? Απλά διαφωνώ !!!:wave2:

(φαντάζομαι , καταλαβαίνεις ότι δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά ε?? )

AristidisZ
06/02/2013, 16:08
Ο νόμος έρχεται να προστατέψει τους πολίτες . Αν δεν μπορείς ή δεν θες να πληρώσεις ασφάλεια ή τέλη να μην έχεις αυτοκίνητο . Δεν φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι . Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ? Έκανες το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις το σούπερ ουάου αυτοκίνητο και τώρα επειδή δεν έχεις να το ασφαλίσεις , θα πρέπει να σε φάω στην μάπα εγώ ??? Απλά διαφωνώ !!!:wave2:

το θέμα είναι το εξής
γιατί να μην έχω το δικαίωμα να διατηρήσω ένα περιουσιακό μου στοιχείο (σε ακινησία αν είναι αυτοκίνητο - κενό αν είναι σπίτι) χωρίς να φορολογηθώ ασυστόλως για αυτό ? μιλάμε για την υπέρτατη ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας, σα να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό...

AristidisZ
06/02/2013, 16:15
Και το βασικότερο όλων, απορώ πως μερικοί αντί να εμμένετε στην αδυναμία ελέγχου του κρατικού μηχανισμού, δικαιολογείτε παράλογες κινήσεις

- Δε μπορούν να πιάσουν όσους κλέβουν το ΦΠΑ - πάει το ΦΑΠΑ 23%
- Δε μπορούν να πιάσουν αυτούς που κλέβουν εισοδήματα - φορολογείσαι με 30% από το 1ο ευρώ
- Δε μπορούν να πιάσουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα - πάει το πετρέλαιο 1,5 ευρώ
- Δε μπορούν να πιάσουν τα ανασφάλιστα οχήματα - όποιον πάρει ο χάρος

και άπειρα άλλα παραδείγματα...

Tedvj23
06/02/2013, 16:29
Και το βασικότερο όλων, απορώ πως μερικοί αντί να εμμένετε στην αδυναμία ελέγχου του κρατικού μηχανισμού, δικαιολογείτε παράλογες κινήσεις

- Δε μπορούν να πιάσουν όσους κλέβουν το ΦΠΑ - πάει το ΦΑΠΑ 23%
- Δε μπορούν να πιάσουν αυτούς που κλέβουν εισοδήματα - φορολογείσαι με 30% από το 1ο ευρώ
- Δε μπορούν να πιάσουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα - πάει το πετρέλαιο 1,5 ευρώ
- Δε μπορούν να πιάσουν τα ανασφάλιστα οχήματα - όποιον πάρει ο χάρος

και άπειρα άλλα παραδείγματα...

+1000000000000!!!!!!

Τα ειπαμε τοσες φορες το μονο λογικο ειναι να ξεσκηστουνε στους ελεγχους καθε τετραγωνο να με σταματανε δεν με πειραζει και αν με πετυχουν ανασφαλιστο να μου παρουν και το σπιτι και να με βαλουν ισοβια!!!!!!Οχι ομως καθε φορα που σκαρφιζονται μια μ!@$@#!α να περνει η μπαλα ολους επειδει ειναι ανικανοι αυτοι!!!Εχουμε γεμισει ανευθυνους ανθρωπους σε υπευθυνες θεσεις!!!Εχουν βαλει ως απαραιτητο δικαιολογιτικο το Κτεο στις μεταβιβασεις(μοτο) ενω οι ιδιοι εχουν απαντησει οτι δεν ειναι απαραιτητο( http://i47.tinypic.com/2a4qxip.png )!!!
!!Βαριουνται να σηκωσουν το τηλ η να κανουν μια ενημερωση στα κατατοπους μηχανολογικα της χωρας να σταματησει αυτη η Μ$!#$#@!$α!!!
Εχουμε να ζησουμε ακομα..:a31::a31:

akis_trevor
06/02/2013, 16:41
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί

αν δηλαδη εγω εχω μια μηχανη,την οποια εχω μονο για βολτες παραεξω,γιατι με κανει να ξεφευγω,να νιωθω ομορφα κι ωραια,γιατι ετσι γουσταρω τελοσπαντων,και μπορω/θελω να την κυκλοφορω 6-9 μηνες τον χρονο,γιατι τους υπολοιπους δεν μπορω να την εχω παρκαρισμενη σπιτι μου;πρεπει να δωσω λογαριασμο σε κανεναν;τα τελη μου τα πληρωνω κανονικα.θα πρεπει να χανω ενα μεροκαματο(οσο εχω ακομα δουλεια)να τις καταθετω και αλλο ενα να τις παιρνω.ειναι επιεικως χαζο αυτο,νομιζω...

BELZEBOYLIS
06/02/2013, 17:21
το θέμα είναι το εξής
γιατί να μην έχω το δικαίωμα να διατηρήσω ένα περιουσιακό μου στοιχείο (σε ακινησία αν είναι αυτοκίνητο - κενό αν είναι σπίτι) χωρίς να φορολογηθώ ασυστόλως για αυτό ? μιλάμε για την υπέρτατη ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας, σα να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό...

Δεν θέλω να σε τρομάξω , αλλά η περιουσία φορολογείτε!! Είναι ενα δομικό στοιχείο του οικονομικού μοντέλου που ακολουθεί η χώρα !:D
Θα επαναλάβω ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που επιβάλλει το κράτος σε όσους έχουν οχήματα και τα κυκλοφορούν και ότι υπάρχουν φόροι πολύ πιο άδικοι από τα τέλη ...:wave2:

fkol k4
06/02/2013, 17:22

Φυσικά καταλαβαίνω πως δεν αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα, απλά όχι μόνο διαφωνώ κάθετα με τη σκέψη «Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ? Έκανες το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις το σούπερ ουάου αυτοκίνητο και τώρα επειδή...», αλλά και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν κάποιος να σκέφτεται έτσι.

Να αναλύσω περιπτώσεις λοιπόν αφού δεν σας ενδιαφέρει να τις σκεφτείτε οι ίδιοι για να καταλάβετε:

Παράδειγμα:
Ο Ρούλης μένει στην Καλλιθέα και κάποια στιγμή το γραφείο-μαγαζί που δούλευε μετακομίζει από τη Νέα Σμύρνη που ήταν κοντά και πήγαινε εύκολα, στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη. Φυσικά δεν θα φύγει από τη δουλειά, πρέπει να προσαρμοστεί.
Έτσι, μιας και δεν θέλει κιόλας να βλέπει τη Σούλα να ξαπαγιάζει χειμώνα - καλοκαίρι με το παπί, μαζεύει μια προκαταβολή και βάζει και 48 δόσεις και παίρνει ένα 1400άρι hatchback ψιλομεταχειρισμένο, μπας και κάνουν ποτέ και κανένα παιδάκι με τη Σούλα να μην το κουβαλάνε με το παπί. Έτσι θα πηγαίνει και σαν άνθρωπος μέχρι την Ηλιούπολη-Αργυρούπολη μιας και για να το κάνει με τη συγκοινωνία... κλάφτα Χαράλαμπε.
Φυσικά ο Ρούλης δεν είναι κανένας υψηλόμισθος, βασικό (του 2008-9) και καμία υπερωρία, τσοντάρει και η Σούλα από τη δική της δουλειά και κουτσά στραβά και τις δόσεις βγάζουν και ζουν. Όχι αυτό που λέμε «σαν άνθρωποι», βασικές ελλείψεις όμως δεν έχουν.
Τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε 2012, ο Ρούλης είναι άνεργος εδώ και κανένα χρόνο όπως και άλλο ένα εκατομμύριο (τουλάχιστον) συμπολίτες του και τη βγάζει με δουλειές του ποδαριού δεξιά κι αριστερά. Ευτυχώς η Σούλα δουλεύει ακόμη, αν και με μείωση μισθού.
Στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνει. Αν βρει καμιά δουλειά κοντά, πάει με το παπί, αν είναι μακρύτερα έρχονται και τον παίρνουν.
Το αυτοκίνητο δεν το κινεί. Όχι αραιά και που, απλά δεν το κινεί πλέον, οπότε δεν το ασφαλίζει κιόλας, αλλά το έχει ξεχρεώσει, οπότε υπολογίζει να το πουλήσει.
απλά αργεί, γιατί η αγορά τα 'χει παίξει και δεν κουνιέται φύλλο.
Αν λοιπόν δεν πληρώσει την ασφάλεια, θα πρέπει να παραδώσει πινακίδες. Οπότε, κάποια μέρα ο δήμος θα πρέπει να του μαζέψει και μια πιθανή πηγή εσόδων την οποία έκανε 4 χρόνια να ξεχρεώσει.

- Άρα, ο Ρούλης τώρα θα πρέπει να:

πει «δε γαμιέται, πες ότι το νοίκιαζα 4 χρόνια»;
κόψει το λαιμό του να πληρώσει ασφάλεια;
κόψει το λαιμό του γενικότερα;
πάρει φόρα και να κόψει το λαιμό όποιου πάει ν' αγγίξει το αμάξι;

Η επιλογή δική σας.
Αν βρεθεί λοιπόν - που σίγουρα θα βρεθεί - ένας Κούλης να μου απαντήσει «στ' αρχίδια μου τι θα κάνει ο Ρούλης», να ξέρει πως και ο Ρούλης στ' αρχίδια του αν βρεθεί κάποτε και ο Κούλης σε δύσκολη θέση, αν έχει επιβιώσει ως τότε θα τον φάει ζωντανό αν τον βρει μπροστά του και έχει ανάγκη.

LOUKILOUK
06/02/2013, 18:14
Φυσικά καταλαβαίνω πως δεν αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα, απλά όχι μόνο διαφωνώ κάθετα με τη σκέψη «Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ? Έκανες το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις το σούπερ ουάου αυτοκίνητο και τώρα επειδή...», αλλά και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν κάποιος να σκέφτεται έτσι.

Να αναλύσω περιπτώσεις λοιπόν αφού δεν σας ενδιαφέρει να τις σκεφτείτε οι ίδιοι για να καταλάβετε:

Παράδειγμα:
Ο Ρούλης μένει στην Καλλιθέα και κάποια στιγμή το γραφείο-μαγαζί που δούλευε μετακομίζει από τη Νέα Σμύρνη που ήταν κοντά και πήγαινε εύκολα, στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη. Φυσικά δεν θα φύγει από τη δουλειά, πρέπει να προσαρμοστεί.
Έτσι, μιας και δεν θέλει κιόλας να βλέπει τη Σούλα να ξαπαγιάζει χειμώνα - καλοκαίρι με το παπί, μαζεύει μια προκαταβολή και βάζει και 48 δόσεις και παίρνει ένα 1400άρι hatchback ψιλομεταχειρισμένο, μπας και κάνουν ποτέ και κανένα παιδάκι με τη Σούλα να μην το κουβαλάνε με το παπί. Έτσι θα πηγαίνει και σαν άνθρωπος μέχρι την Ηλιούπολη-Αργυρούπολη μιας και για να το κάνει με τη συγκοινωνία... κλάφτα Χαράλαμπε.
Φυσικά ο Ρούλης δεν είναι κανένας υψηλόμισθος, βασικό (του 2008-9) και καμία υπερωρία, τσοντάρει και η Σούλα από τη δική της δουλειά και κουτσά στραβά και τις δόσεις βγάζουν και ζουν. Όχι αυτό που λέμε «σαν άνθρωποι», βασικές ελλείψεις όμως δεν έχουν.
Τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε 2012, ο Ρούλης είναι άνεργος εδώ και κανένα χρόνο όπως και άλλο ένα εκατομμύριο (τουλάχιστον) συμπολίτες του και τη βγάζει με δουλειές του ποδαριού δεξιά κι αριστερά. Ευτυχώς η Σούλα δουλεύει ακόμη, αν και με μείωση μισθού.
Στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνει. Αν βρει καμιά δουλειά κοντά, πάει με το παπί, αν είναι μακρύτερα έρχονται και τον παίρνουν.
Το αυτοκίνητο δεν το κινεί. Όχι αραιά και που, απλά δεν το κινεί πλέον, οπότε δεν το ασφαλίζει κιόλας, αλλά το έχει ξεχρεώσει, οπότε υπολογίζει να το πουλήσει.
Αν λοιπόν δεν πληρώσει την ασφάλεια, θα πρέπει να παραδώσει πινακίδες. Οπότε, κάποια μέρα ο δήμος θα πρέπει να του μαζέψει και μια πιθανή πηγή εσόδων την οποία έκανε 4 χρόνια να ξεχρεώσει.

Η επιλογή δική σας.
Αν βρεθεί λοιπόν - που σίγουρα θα βρεθεί - ένας Κούλης να μου απαντήσει «στ' αρχίδια μου τι θα κάνει ο Ρούλης», να ξέρει πως και ο Ρούλης στ' αρχίδια του αν βρεθεί κάποτε και ο Κούλης σε δύσκολη θέση, αν έχει επιβιώσει ως τότε θα τον φάει ζωντανό αν τον βρει μπροστά του και έχει ανάγκη.

Tι να πω ρε φίλε, απλά σε θαυμάζω, όχι για τις απόψεις σου που συμφωνώ 100%, αλλά για την υπομονή και την επιμονή να προσπαθείς με σοβαρά και πλήρως τεκμηριωμένα επιχειρήματα να εξηγήσεις αυτά που σε μια κοινωνία με βασική παδεία και κράτος δικαίου, θα θεωρούνταν αυτονόητα...
Ζω πλέον στο εξωτερικό και η μηχανή μου βρίσκετε ακινητοποιημένη στο γκαράζ, όποτε κατεβαίνω Ελλάδα την ασφαλίζω κάνω τα κέφια μου και την ξανακλειδώνω...τέλη πληρώνω κανονικά...γιατί θα πρέπει να την ασφαλίζω για όλο το χρόνο δεν το καταλαβαίνω...αντί να κυνηγήσουν τους ανασφάλιστους και μελλοντικά και απινακίδωτους μας κυνηγάνε όλους...Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχει πεισθεί κόσμος ότι το κάνουν για το καλό του συνόλου και όχι απλά φοροεισπραχτικά...
Υπάρχουν λύσεις κύριοι να μαζευτούν χρήματα χωρίς να αδικηθεί κανένας...ίσα ίσα που θα ξεχωρίσει και ο τόπος από τους ανασφάλιστους που φοβάστε...τακτικοί έλεγχοι στον δρόμο, στα διόδια, στα πλοία, ηλεκτονική καταγραφή και έλεγχος δευτερολέπτων ακόμα και εν κινήση χωρίς να σταματήσουν ποτέ το κινούμενο όχημα...
Ας πάμε μπροστά και όχι πίσω επίτελους...με αυτά που κάνουν και χρήματα δεν θα μαζέψουν και περισσότεροι θα κυκλοφορούν παράνομοι...σήμερα χωρίς ασφάλεια, αύριο και χωρίς πινακίδα ή καμιά "μαιμού" για το ξεκάρφωμα....

υ.γ. Τα στρατιωτικά οχήματα που κινούνται σε δημόσιο δρόμο είναι ασφαλισμένα; (τέλη δεν πληρώνουν οκ κατανοητό εν μέρη...).Αν τρακάρω με την πυροσβεστική/λιμενικό/στρατό και φταίνε θα πληρωθώ για την ζημιά και πότε; Κτέο θα περάσουν όλοι αυτοί; (Εδώ γελάμε....:cry::lol:)

MG-KTiNoS
06/02/2013, 18:18
Ρε παιδιά ας είμαστε λίγο σοβαροί.
Είναι δυνατόν κατζάμ ασφαλιστικές να χάνουν τόσα λεφτά απ όλους αυτούς τους λεχρίτες που δεν πληρώνουν γιατί λέει δεν έχουν λεφτά και δε κυκλοφορούν?
Πλάκα κάνετε?
Άσε που οι περισσότερες ασφαλιστικές ανήκουν σε τράπεζες ή τέλος πάντων έχουν μετόχους τράπεζες.
Θέλετε να φτωχύνουν οι τράπεζες ?
ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ???
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ το τραπεζικό ΜΑΣ σύστημα?

Λοιπόν απλά πράματα
Είναι δικαίωμα μου να κάνω το ΣΚΑΤΟ μου παξιμάδι και να πάρω ότι όχημα γουστάρω.
Σοσιαλισμό και λιτότητα να πάνε να κάνουν στις βιλάρες στα κότερα και στο πουταναρΓιό που κυκλοφοράνε.
Είναι δικαίωμα μου άμα δεν έχω λεφτά ή άμα μου χαλάσει το σαραβαλάκι να το κλείσω στο γκαράζ μου και να μην το κυκλοφορώ.
Είναι και δικαίωμα του κράτους ΑΜΑ με πιάσει να βολτάρω χωρίς ασφάλεια να μου κατσχέσει το όχημα.
Είναι ακόμα δικαίωμα μου να ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να αφήσω τη δουλειά μου μια μέρα να τρέχω για πινακίδες και άλλη μια μέρα να τις πάρω πίσω.
Στο κάτω κάτω ανοίξτε τις εφορείες ρε κάφροι ΚΥΡΙΑΚΗ ( εεε???)
Να μπορεί ο κόσμος να πληρώνει ελεύθερα και με την άνεση του.
:moutza:

Αλλά να σας πω και κάτι ?
Καλά μας κάνουν τέτοιες δουλαρες που είμαστε !
:a36:

guzzistas
06/02/2013, 19:11

Παράδειγμα:

Η επιλογή δική σας.

Οπου βρεθούμε, κερασμένη από μένα...

BELZEBOYLIS
06/02/2013, 21:16

Παράδειγμα:

Η επιλογή δική σας.

Λοιπόν , ο Ρούλης για να μην πληρώνει για κάτι που δεν το χρησιμοποιεί μπορεί κάλλιστα να το πουλήσει ! Όταν και εφόσον φτιάξουν τα οικονομικά του , αγοράζει ξανά ότι μπορεί -θέλει . Μέχρι να το πουλήσει λοιπόν, μπορεί να καταθέσει τις πινακίδες ,να μην πληρώσει φυσικά την ασφάλεια , να του βάλει μια όμορφη κουκουλίτσα και να το αφήσει στον δρόμο έξω απο το σπίτι του ! Ο δήμος δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει εγκαταλελειμμένο για να του το πάρει....:wave2:

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις στο συλλογισμό μου ? Είναι απλό , αν δεν μπορείς να συντηρήσεις το όχημα σου , πούλα το !!

jimmis5
06/02/2013, 21:23
Ο συλλογισμος σου ειναι διαβολεμενα σωστος...δυστυχως δεν εχει που να το πουλησει ολοι θελουν να πουλησουν,δυστυχως ειναι ποοοολοι στην ιδια θεση
δυστυχως ειναι ευκολο να δινουμε συμβουλες...
και οπως λεει ενα τραγουδι για μηχανοβιους...
ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΦΙΛΕ
ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

chr1s_86
06/02/2013, 21:45
Οι ασφάλειες βγαίνουν και ανα 6μηνο ή και 3μηνο! Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που επιβάλλει το κράτος σε όσους έχουν οχήματα και τα κυκλοφορούν .

Ναι αλλά αν η τρίμηνη ασφάλειά μου λήγει πχ το Μάρτιο, και πάω να δώσω πινακίδες επειδή δεν θα κυκλοφορώ ,δεν πρόκειται να πάρω πίσω τα υπόλοιπα τέλη που έχω προπληρώσει για την κυκλοφορία μου. Αυτό λέω, απλό είναι.

mikepap
06/02/2013, 22:17
εχεται σκεφτει την μετοικιση [ισως με την συνταξη]στην γαλλικη γουιανα.....