Σύνδεση

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18

amyroukai
10/08/2016, 10:59
http://i.imgur.com/y1NG6Vw.gifv

-ες λάπτοπ έχουν :lol:

AgisMessinios
12/08/2016, 05:57
Ξεχασμενο σου λέω! :D
Δεν πρόκειται να φτιαχτεί,δεν έχει νόημα για τις ζημιές που έχει,(λείπει μοτέρ,θέλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ κουστούμι,θελει πλεξούδα,μπαταρία,ζάντα πίσω,πίσω φανάρι,σέλα και κατι ψιλά ακόμα.)
Απλά ήταν στο πατρικο ξεχασμενο και το είδα τυχαία.

Tedvj23
12/08/2016, 08:23
Δεν πρόκειται να φτιαχτεί,δεν έχει νόημα για τις ζημιές που έχει,(λείπει μοτέρ,θέλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ κουστούμι,θελει πλεξούδα,μπαταρία,ζάντα πίσω,πίσω φανάρι,σέλα και κατι ψιλά ακόμα.)

:a014::a014:

amyroukai
12/08/2016, 09:09

και αυτό ας πούμε δεν έχει γίνει διαγραφή γιατί...

freco
08/03/2017, 11:30
Άουτς...:uplate:

2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα λάβουν το μπιλιετάκι από το υπουργείο Οικονομικών με τα τσουχτερά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα και για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν σε μόλις 8 ημέρες. :eek:

Τα ποσά των προστίμων ξεκινούν από 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και μπορεί να φτάσουν ως και τα 650 ευρώ συνολικά ενώ για τα ανασφάλιστα οχήματα το πρόστιμο είναι 250 ευρώ. Το ειδοποιητήριο θα φτάσει μέσω Taxis.

Στο στόχαστρο των υπηρεσιών του Υπουργείου έχουν τεθεί 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ενός ανασφάλιστου οχήματος ή που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ δεν πλληρώσει εμπρόθεσμα το πρόστιμο αυτόματα υπάρχουν προσαυξήσεις φτάνοντας τα 500 ευρώ. Παράλληλα οι αρχές θα προχωρήσουν σε αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες που αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια είναι όσοι έχουν όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/1996 και έπειτα. Για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, οι οποίοι υπολογίζονται σε 500.000, αναμένεται να παραλάβουν πολύ αργότερα τα πρόστιμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει το μητρώο.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/eimai/kaikame-tsouchtera-prostima-se-idioktites-aftokiniton-ke-michanon/

gior-gos
08/03/2017, 11:36
2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα λάβουν το μπιλιετάκι από το υπουργείο Οικονομικών με τα τσουχτερά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα και για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

..

Παράλληλα οι αρχές θα προχωρήσουν σε αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Μακάρι :beer:

BLiTzER
08/03/2017, 11:39
Παράλληλα οι αρχές θα προχωρήσουν σε αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Δηλαδή θα επισκεφθούν 2 εκατομμύρια σπίτια με κατσαβίδι στο χέρι; Σίγουρα πράγματα. :lol:

Vice
08/03/2017, 11:54
Δηλαδή θα επισκεφθούν 2 εκατομμύρια σπίτια με κατσαβίδι στο χέρι; Σίγουρα πράγματα. :lol:

Λογικά θα γράψουν οτι πρέπει να τις προσκομίσεις ο ίδιος. Ακόμη πιο σίγουρα πράγματα

DAYMAN
08/03/2017, 12:17
http://www.cnn.gr/news/ellada/story/70489/teli-kykloforias-den-plirosan-1-1-ekat-idioktites-aytokiniton
Εδω τι θα κανουν; Περιεργος να δω! Υστερηση εσοδων ανακοινωνει το υπουργειο.

ggs
08/03/2017, 12:23
2,2 εκατομμύρια οχήματα… μάλιστα.. παπαρια.. στο ποδαρι όλα , παντα και χωρις καμια σοβαρη υποδομη..

Μάλλον , το μόνο που θα καταφέρουν είναι να χαρατσώσουν ανθρώπους που δεν έχουν πλέον στην κατοχή τους το όχημα και θα γίνει χαμός να προσπαθούν να το αποδείξουν..

Οι "εκ πεποιθήσεως" ανασφάλιστοι , χωρις κτεο , θα συνεχίζουν να είναι ..εδω δεν τρόμαζαν με τα πολύ πιο τσουχτερά πρόστιμα της τροχαίας …
Οι «καλύτεροι» δε , θα είναι οι Χάροι που κυκλοφορούν και χωρίς πινακίδα…εδώ , στο κεντρο βλεπω κάθε μερα 2-3.. φαντάσου τι γίνεται στην επαρχια … πρέπει μόνο οι μαλακες να πληρώνουν..

BLiTzER
08/03/2017, 12:27
Εγώ πιστεύω ότι είναι τρομακτική δουλειά για το κράτος όλο αυτό και ήδη είναι πολύ απασχολημένο να μην κάνει απολύτως τίποτα και να τα φορτώνει όλα στον πολίτη.

Οπότε προτείνω να δίνουν το 20% της αξίας του προστίμου στον πολίτη ο οποίος θα βεβαιώνει παράβαση συμπολίτη του. Efficiency!

Τέλος η Τροχαία θα καταργηθεί και τα λεφτά θα πάνε σε λογαριασμό του Σώρρα, όπου σίγουρα θα αξιοποιηθούν καλύτερα.

basilis_k6
08/03/2017, 12:28
… πρέπει μόνο οι μαλακες να πληρώνουν..
σοκαρίστηκες?

ggs
08/03/2017, 12:33
σοκαρίστηκες?

μπα..

Ποιο σοκαριστικο είναι όταν χτυπάνε ανθρώπους στον δρόμο και τους παρατάνε σαν τα σκυλιά επειδή είναι ανασφαλιστοι ,χωρις πινακιδα , αδεια διπλωμα κλπ

basilis_k6
08/03/2017, 12:38
μπα..

Ποιο σοκαριστικο είναι όταν χτυπάνε ανθρώπους στον δρόμο και τους παρατάνε σαν τα σκυλιά επειδή είναι ανασφαλιστοι ,χωρις πινακιδα , αδεια διπλωμα κλπ

θα τους παρατάγανε και με αυτα. Επίσης δεν τα έχουν ολα αυτα γιατι ειναι στα @@ τους. Απο άποψη σε παρατάνε, δεν εχουν χαρτιά, δεν πληρωνουν κτλ.

ggs
08/03/2017, 12:48
θα τους παρατάγανε και με αυτα. Επίσης δεν τα έχουν ολα αυτα γιατι ειναι στα @@ τους. Απο άποψη σε παρατάνε, δεν εχουν χαρτιά, δεν πληρωνουν κτλ.

Δεν καταλαβαίνω τι λες.
Θεωρείς ότι αν είχαν όλοι χαρτιά και ήταν εντάξει , το ποσοστό εγκαταλείψεων θα ήταν το ίδιο ?

gasto
08/03/2017, 12:54
Μα καλα δεν ειχε ξεκινησει εδω και καιρο η αποστολη προστιμων?Εδω δε βγαιναν κιολας ατομα που λεγαν οτι τους ηρθε το προστιμο σπιτι?

basilis_k6
08/03/2017, 12:56
Δεν καταλαβαίνω τι λες.
Θεωρείς ότι αν είχαν όλοι χαρτιά και ήταν εντάξει , το ποσοστό εγκαταλείψεων θα ήταν το ίδιο ?

ναι.

BLiTzER
08/03/2017, 12:56
Μα καλα δεν ειχε ξεκινησει εδω και καιρο η αποστολη προστιμων?Εδω δε βγαιναν κιολας ατομα που λεγαν οτι τους ηρθε το προστιμο σπιτι?

Πριν 5 χρόνια ξεκίνησε, απλά υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις στο ταχυδρομείο. :lol:

gasto
08/03/2017, 13:01
:D:D:D
Επιβεβαιωση παλι του ποσο μπανανια ειμαστε αλλα και τι νοοτροπια εχει ο Ελληνας.Να πω οτι ειμαι υπερ του μετρου και της εφαρμογης του απλα δε μπορω να καταλαβω γιατι να βγει καποιος και να πει οτι του εχει ερθει προστιμο.

Farmas
08/03/2017, 13:01
δηλαδη εγω που εχω να ανανεωσω την ασφαλεια μου σχεδον 2 μηνες θα πληρωσω προστιμο ?

για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις ζω στην Φλωρινα κ το μηχανακι το μετακινω μονο το καλοκαιρι

infidel
08/03/2017, 13:35
δηλαδη εγω που εχω να ανανεωσω την ασφαλεια μου σχεδον 2 μηνες θα πληρωσω προστιμο ?

για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις ζω στην Φλωρινα κ το μηχανακι το μετακινω μονο το καλοκαιρι

Εικάζω ότι η διασταύρωση των στοιχείων για κάθε όχημα έγινε μια φορά κατά την περίοδο του ελέγχου. Αν τη στιγμή της διασταύρωσης (η οποία μπορεί να έγινε και πριν μια μέρα, μπορεί και πριν ένα χρόνο) είχες πινακίδες αλλά δεν είχες ασφάλεια, τότε ναι,
θα επιβληθεί πρόστιμο. Όσο μεγαλύτερο το διάστημα που μένει το όχημα ανασφάλιστο, τόσες περισσότερες πιθανότητες να ήταν και ανασφάλιστο εκείνη τη στιγμή. Ξαναλέω, τα παραπάνω είναι προσωπικές εικασίες.

Farmas
08/03/2017, 13:48
Εικάζω ότι η διασταύρωση των στοιχείων για κάθε όχημα έγινε μια φορά κατά την περίοδο του ελέγχου. Αν τη στιγμή της διασταύρωσης (η οποία μπορεί να έγινε και πριν μια μέρα, μπορεί και πριν ένα χρόνο) είχες πινακίδες αλλά δεν είχες ασφάλεια, τότε ναι,
θα επιβληθεί πρόστιμο. Όσο μεγαλύτερο το διάστημα που μένει το όχημα ανασφάλιστο, τόσες περισσότερες πιθανότητες να ήταν και ανασφάλιστο εκείνη τη στιγμή. Ξαναλέω, τα παραπάνω είναι προσωπικές εικασίες.

καταλαβα.. κατι μ λεει οτι θα τρεχουμε στην εφορια για διακανονισμο

basilis_k6
08/03/2017, 13:55
εχω και εγω ενα 50αρι στο νησι για 1μιση μήνα. Δυστυχως πρεπει να έχει ασφάλεια ολο το χρονο γιατι (ελληψει ελέγχων) φτάσαμε στο να πρεπει να εχεις τα πάντα ολα μονο και μονο επειδη κρατας τις πινακίδες.

THEOD
08/03/2017, 14:07

Αν κάποια στιγμή μέσα στο 2016 είχε μείνει κανένα 2μηνο χωρίς ασφάλεια αλλά μετά απέκτησε, και τώρα έρθει πρόστιμο ενώ είναι κανονικά ασφαλισμένο τότε τι γίνεται άραγε ??? :confused:

BLiTzER
08/03/2017, 14:12
Αν κάποια στιγμή μέσα στο 2016 είχε μείνει κανένα 2μηνο χωρίς ασφάλεια αλλά μετά απέκτησε, και τώρα έρθει πρόστιμο ενώ είναι κανονικά ασφαλισμένο τότε τι γίνεται άραγε ??? :confused:

Αν είσαι έστω και μια μέρα ανασφάλιστος, είσαι παράνομος.

Sapadak
08/03/2017, 14:15

Το πρόστιμο θα κάνει αναφορά στη περίοδο που το όχημα δεν ήταν, εικάζω

yiannis172
08/03/2017, 14:22
Αναφερει καπου αναδρομικα προστιμα,το αρθρο;
Δεν ειδα κατι τετοιο.

RaGe_Raptor
08/03/2017, 15:18
θα πρέπει να απλοποιηθεί και η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής πινακίδων για τα "εποχικά" οχήματα και βέβαια να πληρώνονται τέλη μόνο για την περίοδο κυκλοφορίας τους. άρα δε θα γίνει :D

Tedvj23
05/06/2017, 10:06
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/444631

amyroukai
05/06/2017, 10:19
Μικρός δείχνει ο αριθμός πάντως. Και δεν έχουμε ακούσει/δει κάποιον που να την έφαγε ακόμα, δύο χρόνια τώρα;

nickald
05/06/2017, 12:54
πως καθε εξαμηνο πληρωνουμε εμεις την ασφαλεια μας?

ετσι καθε εξαμηνο πληρωνουν οι ασφαλιστικες αυτη την ιδιομορφη διαφημιστικη καμπανια....

christoi
05/06/2017, 13:44
Αν το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο, για ποιον λόγο να πληρώνεις ασφάλεια;
Πχ εγώ είχα ένα ατύχημα και κάθομαι για κάποιους μήνες, οπότε η μοτό μένει σε κλειστό πάρκινγκ. Έστω ότι λήγει η ασφάλεια και μέχρι να πλησιάσει η επανεκκίνηση του οχήματος, περνάνε 3-4 μήνες. Τι θεωρείται το όχημα εφόσον έχει πληρωμένα τα πλήρη τέλη του έτους, αλλά δεν κινείται ούτε χιλιοστό;

SONone
05/06/2017, 13:57
Μικρός δείχνει ο αριθμός πάντως. Και δεν έχουμε ακούσει/δει κάποιον που να την έφαγε ακόμα, δύο χρόνια τώρα;

"Οι διασταυρώσεις των πληροφοριών που θα συγκεντρώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας θα ξεκινήσουν από τις 13 Ιουνίου και στην συνέχεια θ’ ανοίξει ο δρόμος για την αποστολή των προστίμων προς όσους επιμένουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα."

δεν εχει ξεκινήσει ακομα σύμφωνα με το άρθρο τοσο καιρο απλα μας καυλαντιζαν για πεσει ψηστήρι καλοκαιρινό

Tedvj23
05/06/2017, 14:02
Πχ εγώ είχα ένα ατύχημα και κάθομαι για κάποιους μήνες, οπότε η μοτό μένει σε κλειστό πάρκινγκ. Έστω ότι λήγει η ασφάλεια και μέχρι να πλησιάσει η επανεκκίνηση του οχήματος, περνάνε 3-4 μήνες. Τι θεωρείται το όχημα εφόσον έχει πληρωμένα τα πλήρη τέλη του έτους, αλλά δεν κινείται ούτε χιλιοστό;

Πρεπει να πας στην εφορια την πινακιδα και μολις ξανακυκλοφορησεις κανεις ασφαλεια και τσιμπας πινακίδες πισω μεχρι τοτε ότι και να λες εσυ για το κρατος-εφορια το οχημα στο συστημα φαινεται ότι βολταρει...

Ζεύκας
05/06/2017, 16:12

μην ξεχνάς πως οι πινακίδες δεν σου ανήκουν, είναι κρατικές άρα όπως είπαν κ πιο πάνω
όσο τις έχεις στην κατοχή σου, για το κράτος το όχημα θεωρείται ως μη ακινητοποιημένο

amyroukai
05/06/2017, 21:40
"Οι διασταυρώσεις των πληροφοριών που θα συγκεντρώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας θα ξεκινήσουν από τις 13 Ιουνίου και στην συνέχεια θ’ ανοίξει ο δρόμος για την αποστολή των προστίμων προς όσους επιμένουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα."

δεν εχει ξεκινήσει ακομα σύμφωνα με το άρθρο τοσο καιρο απλα μας καυλαντιζαν για πεσει ψηστήρι καλοκαιρινό

Στο άρθρο γράφει πόσες κλήσεις βεβαιώθηκαν το 2015 και το 2016 μέσω του συστήματος... Ή ήταν πόσα έπιασε η τροχαία;

SONone
06/06/2017, 00:08
λογικά όσα έπιασε η τροχαία αφου λεει οτι βεβαιώθηκαν, λογικά απο ελέγχους και οχι μέσο του συστήματος αφού δεν το ξεκαθαρίζει και αυτο μονο το 2015 και 2016 σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία οπότε λογικά τα νούμερα.

WiSe
07/06/2017, 13:09
Ξεκινησε απο σημερα το μετρο κανονικα. Ηδη βρηκα τον πρωτο που θα παει εφορια να πληρωσει το 250αρι.

Περαστικα

gasto
07/06/2017, 13:22
Ξεκινησε απο σημερα το μετρο κανονικα. Ηδη βρηκα τον πρωτο που θα παει εφορια να πληρωσει το 250αρι.

Περαστικα

Τι εννοεις βρηκες?Εσυ κανεις ελεγχους και στελνεις προστιματα?
Ή αναφερεσαι σε καποιον που ξερεις?

amyroukai
07/06/2017, 13:24
Μία εβδομάδα πριν επισήμως ξεκινήσει; Μπράβο η πολιτεία...

BLiTzER
07/06/2017, 13:49

Κλασικό δημόσιο. Ανίκανο να κάνει οτιδήποτε, οπότε σου λέει "δώσε 10% στον ασφαλιστή για κάθε πρόστιμο που θα κόβεται από δικό του έλεγχο". Win-win. :lol:

WiSe
07/06/2017, 13:55
Κλασικό δημόσιο. Ανίκανο να κάνει οτιδήποτε, οπότε σου λέει "δώσε 10% στον ασφαλιστή για κάθε πρόστιμο που θα κόβεται από δικό του έλεγχο". Win-win. :lol:

:lol: :lol:

Πραγματικα αυτο το σεναριο θα ηταν γαματο! Θα εκοβα αβερτα γιατι ξερω και ποσοι και ποιοι ειναι στη περιοχη μου! Ουτε τζοκερ τετοια επιτυχια!!!!!

Εχω ασφαλιστικο γραφειο και σκαει μυνημα οταν παω να ασφαλισω ανασφαλιστο πλεον. Επικοινωνησαμε με την Εταιρεια και επιβεβαιωθηκε. Ο ανθρωπος πηγε στην εφορια....

Και παλι περαστικα στους πονηρους

bulmont
07/06/2017, 14:07

Πραγματικα αυτο το σεναριο θα ηταν γαματο! Θα εκοβα αβερτα γιατι ξερω και ποσοι και ποιοι ειναι στη περιοχη μου! Ουτε τζοκερ τετοια επιτυχια!!!!!

Εχω ασφαλιστικο γραφειο και σκαει μυνημα οταν παω να ασφαλισω ανασφαλιστο πλεον. Επικοινωνησαμε με την Εταιρεια και επιβεβαιωθηκε. Ο ανθρωπος πηγε στην εφορια....

Na ισχυριστεί ότι το είχε ασφαλισμένο στην κολοεταιρεία που 'κλεισε πρίν από καμμιά
'βδομάδα (international life ή κάπως έτσι λεγόταν αν δεν λανθάνω) και να πάνε να μαμηθούν.......

o teos
07/06/2017, 14:09
Εγω ας ουμε δεν εχω καταλαβει και δε το χωραει η γκλαβα μου πως θα με χρεωσει πρόστιμο ενω εχω το αμαξι στο γκαραζ κουκουλωμένο με ζημια που το καθιστα μη κινησιμο...οτι θα παω να καταθεσω πινακιδες για 1-2 μηνες που θα το εχω εκει για να το φτιαξω ας ουμε.....αλλα σιγα το πρωτο που δε θα βγαζει νοημα σε αυτη τη χωρα ειναι...:facepalm:

vaska
07/06/2017, 14:09
Na ισχυριστεί ότι το είχε ασφαλισμένο στην κολοεταιρεία που 'κλεισε πρίν από καμμιά
'βδομάδα (international life ή κάπως έτσι λεγόταν αν δεν λανθάνω) και να πάνε να μαμηθούν.......

η οποία να σημειωθεί τα βρόντηξε τώρα που πρέπει ν' αποζημιώσει εμένα γμτ

bulmont
07/06/2017, 14:18
η οποία να σημειωθεί τα βρόντηξε τώρα που πρέπει ν' αποζημιώσει εμένα γμτ

Να πάς καμάρι μου σ' αυτήν την ανεξάρτητη αρχή, να απαιτήσεις τα λεφτά σου (όχι μόνο να εισπράτουν γιά χάρη των ασφαλιστικών
αλλά να πληρώνουν κιόλας......) και αν σου πούν σούξουμούξου ρίξε σύρμα................

Αλλά ξέχασα , ο νόμος και τα παραθυράκια του δεν λειτουργούν υπέρ μας.......Π Ο Τ Ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gasto
07/06/2017, 14:48

Και που ξερεις οτι το οχημα δεν ηταν σε ακινησια?Δηλαδη ειχε κατετεθειμενες πινακιδες και ηθελε να το ασφαλισει για να τις παρει πισω.

o teos
07/06/2017, 14:55
Δε θα πηγαινε καν το μυνημα γιατι θα φαινοταν οτι δεν εχει πινακιδες ρε ανθρωπε και εσυ..:rolleyes:

Το παρακατω ειναι απο τον ασφαλιστη μου που ειναι και φιλος και μου λεει εχεις μια δυο μερες να το ασφαλισεις μη σκας αλλα αυτη τη φορα οντως ειναι ετσι τα πραγματα!

Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί
εντός ολίγων ημερών.
Ο έλεγχος θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με διασταύρωση του Αριθμού Κυκλοφορίας
των Οχημάτων στη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών.
Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στο έτος και θα ξεκινήσουν από την 6η Ιουνίου 2017.

Στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα αποστέλλεται ειδοποίηση, στην οποία θα αναφέρεται
ότι το όχημα τους βρέθηκε ανασφάλιστο κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ θα δίδεται περιθώριο
δυο μηνών για την καταβολή του προστίμου ή την απόδειξη ότι το όχημα τους ήταν ασφαλισμένο και
εσφαλμένα χαρακτηρίστηκε ανασφάλιστο.
Η ασφάλιση ενός οχήματος που κατά τον έλεγχο χαρακτηρίστηκε ανασφάλιστο, δεν θα επιτρέπεται αν δεν
έχει προηγηθεί η καταβολή του προστίμου.
Ο έλεγχος θα γίνεται αυτόματα μέσω του συστήματος μας κατά τη δημιουργία πρότασης ασφάλισης ενώ για
τα ανασφάλιστα οχήματα θα εμφανίζεται μήνυμα που θα περιλαμβάνει τον αριθμό του ηλεκτρονικού
παραβόλου (πρόστιμο) που έχει εκδοθεί, προκειμένου να ενημερωθεί ο πελάτης για την άμεση εξόφληση του.
Εάν κάποιο όχημα έχει χαρακτηριστεί ανασφάλιστο εκ παραδρομής, για παράδειγμα λόγω λάθους στον
αριθμό κυκλοφορίας, μπορεί να γίνει διόρθωση.

Προσοχή, καθώς ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, εάν ένα νέο συμβόλαιο ή ένα
ανανεωτήριο έχει ημερομηνία έναρξης την 1/6, θα πρέπει να ΕΚΔΟΘΕΙ μέχρι και την 1/6 το αργότερο,
εάν εκδοθεί στις 2/6, κατά τον έλεγχο, το όχημα θα εμφανιστεί ανασφάλιστο.

Τρόποι πληρωμής οι οποίοι δεν είναι άμεσοι, όπως για παράδειγμα μέσω ΕΛΤΑ, μπορούν να δημιουργήσουν
πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να εκδοθεί ένα συμβόλαιο αν δεν πραγματοποιηθεί πρώτα η εξόφληση στην εταιρία

Καλη μας τυχη απο δω και περα..:wave2:

sapila racing
07/06/2017, 14:59
Και που ξερεις οτι το οχημα δεν ηταν σε ακινησια?Δηλαδη ειχε κατετεθειμενες πινακιδες και ηθελε να το ασφαλισει για να τις παρει πισω.

Σωστό κι αυτό.
Προχτες έπεσε στην αντίληψή μου το site https://www.hic.gr/hic/ οπου υποτίθεται οτι φαίνονται πλέον τα ανασφάλιστα.

Μόνο που σε δοκιμή που έκανα βγάζει ανασφάλιστα μηχανάκια που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες. :rolleyes:

gasto
07/06/2017, 15:01
τι εννοεις δε θα πηγαινε το μηνυμα?
Εγω κατεθεσα πινακιδες δεκεμβριο αλλα η ασφαλεια εληγε γεναρη.Οποτε γεναρη με επαιρνε ο ασφαλιστης να παω να το ασφαλισω γιατι βγηκε ενας νομος για ανασφαλιστα και προστιματα,αλλα του εξηγησα οτι κατεθεσα πινακιδες.
Αυριο παω να το ασφαλισω για να τις παρω πισω,φαινεται στον ασφαλιστη οτι ηταν κατετεθημενες?Δε το νομιζω.Στην ανξαρτητη αυτη αρχη φαινεται?Ή θα πρεπει να τρεχουμε για να αποδειξουμε τα αυτονοητα.
Επιπλεον ο ελεγχος για ποια χρονικη περιοδο εγινε ξερουμε?Κραταει κανενας σας παλιοτερα ληγμενα ασφαλιστικα συμβολαια?

BLiTzER
07/06/2017, 15:03
Σωστό κι αυτό.
Προχτες έπεσε στην αντίληψή μου το site https://www.hic.gr/hic/ οπου υποτίθεται οτι φαίνονται πλέον τα ανασφάλιστα.

Μόνο που σε δοκιμή που έκανα βγάζει ανασφάλιστα μηχανάκια που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες. :rolleyes:

Γιατί αυτή είναι μόνο η μία βάση δεδομένων, αυτή των ανασφάλιστων. Υπάρχει και μία ακόμα, στην οποία καταχωρούνται τα ακίνητα. Με διασταύρωση των δύο, βγαίνουν τα πρόστιμα.

Ή έτσι θα ήθελε το ελληνικό κράτος. :D

Στην ανξαρτητη αυτη αρχη φαινεται?Ή θα πρεπει να τρεχουμε για να αποδειξουμε τα αυτονοητα.

Πολύ πιθανό να χρειαστεί να τρέξεις για να αποδείξεις τα αυτονόητα. Τι τους νοιάζει; Αυτοί θα τρέξουν; Έτσι λειτουργούσε πάντα.

sapila racing
07/06/2017, 15:08
Γιατί αυτή είναι μόνο η μία βάση δεδομένων, αυτή των ανασφάλιστων. Υπάρχει και μία ακόμα, στην οποία καταχωρούνται τα ακίνητα. Με διασταύρωση των δύο, βγαίνουν τα πρόστιμα.

Ή έτσι θα ήθελε το ελληνικό κράτος. :D

Πολύ πιθανό να χρειαστεί να τρέξεις για να αποδείξεις τα αυτονόητα. Τι τους νοιάζει; Αυτοί θα τρέξουν; Έτσι λειτουργούσε πάντα.

Πολύ φοβάμαι οτι θα τρέχουμε.
Σιγά μην εχουν περάσει σε βάση δεδομένων όλα τα χαρτιά απο τις κατα τόπους εφορίες.

gasto
07/06/2017, 15:09
Επειδη αυτη τη στιγμη εχω 3 οχηματα σε ακινησια και ο λογος ειναι οτι το νοεμβρη με τρακαρε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ που εφταιγε με βαρυ τραυματισμο δικο μου ορκιζομαι σε οτι εχω ιερο οτι αν μου ερθει εστω και κατι θα μπω στην εφορια με καραμπινα να μου αναλυσουν τη λογικη τους.

o teos
07/06/2017, 15:12
Eτοιμαστειτε για τρεξιμο....η θα το βγαλουν ολο φιασκο η θα τρεχουμε...ας πουμε οτι εχεις αφησει τον τελευταιο χρονο εστω και μια βδομαδα ανασφάλιστο το οχημα σου αν ο ελενχος που θα κανουν πεσει εκει σου στελνουν λεει προστιμο και ας εισαι ασφαλισμενος......αν καταλαβα καλα ας μας πει και ο wise...μου το ανέλυσε ο φιλος οσο καλυτερα μπορουσε..ας ουμε εμενα το αμαξι ειναι ενα μηνα ανασφαλιστο..και τωρα που προλαβαινω αν βγαλω ασφαλεια και σκασω πανω σε ελενχο σε αυτο τον ενα μηνα θα ρθει το 250αρι......κυριολεκτικα οτι να ναι....:facepalm:

BLiTzER
07/06/2017, 15:14
Επειδη αυτη τη στιγμη εχω 3 οχηματα σε ακινησια και ο λογος ειναι οτι το νοεμβρη με τρακαρε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ που εφταιγε με βαρυ τραυματισμο δικο μου ορκιζομαι σε οτι εχω ιερο οτι αν μου ερθει εστω και κατι θα μπω στην εφορια με καραμπινα να μου αναλυσουν τη λογικη τους.

Τίποτα από αυτά δε θα κάνεις. Θα σου έρθουν τα πρόστιμα, θα πας στην εφορία με τα χαρτιά ακινησίας, θα χάσεις μια ολόκληρη μέρα από τη δουλειά/ζωή σου και θα πεις "ευχαριστώ" φεύγοντας.

Η λογική είναι ότι είναι ανίκανοι. Αλλά μην περιμένεις να στο πουν. :lol:

bulmont
07/06/2017, 15:15
......κυριολεκτικα οτι να ναι....:facepalm:

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟχι ότι να ΄ναι, '' ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ '' είναι το σωστό.......

amyroukai
07/06/2017, 16:44
Εγω ας ουμε δεν εχω καταλαβει και δε το χωραει η γκλαβα μου πως θα με χρεωσει πρόστιμο ενω εχω το αμαξι στο γκαραζ κουκουλωμένο με ζημια που το καθιστα μη κινησιμο...οτι θα παω να καταθεσω πινακιδες για 1-2 μηνες που θα το εχω εκει για να το φτιαξω ας ουμε.....αλλα σιγα το πρωτο που δε θα βγαζει νοημα σε αυτη τη χωρα ειναι...:facepalm:

Το ζήτημα όπως έχουμε άπειρες φορές πει είναι πως μαζί με τους έντιμους που δεν έχουν ασφάλεια και δεν κινούν το όχημα, είναι και οι πονηροί που δεν κάνουν ασφάλεια και κινούν κανονικά το όχημα. Από την στιγμή που δεν ελέγχονται στο δρόμο, αναγκαστικά ελέγχονται "στο γκισέ" και παίρνει η μπάλα όλους. Οι πιο πονηροί ακόμα που έχουν καταθέσει πινακίδες και παρά ταύτα κυκλοφορούν κανονικά επίσης θα έπρεπε να ελέγχονται αλλά ούτε καν...

Pew
07/06/2017, 17:00
και παίρνει η μπάλα όλους.
Ειπες τη μαγικη λεξη αγορινα μου, μπραβο!

Εκει ειναι το ζουμι, στο οτι απο τη μια εχεις να κανεις με λαμογια/ασυνειδητους/παπαρες ... και απο την αλλη με ενα ανυπαρκτο κρατικο μηχανισμο, η μαλλον ΑΝΙΚΑΝΟ...
Να που κουνησαν λοιπον το κωλαρακι τους και αποφασισαν να εφαρμοσουν εναν ελεγκτικο μηχανισμο...... ο οποιος ειναι προφανως της πλακας.

SONone
07/06/2017, 17:28
αρα που καταλήγει και αυτο το θεμα?

δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κανουν την δουλειά τους (στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατι τους λενε να μην την κάνουν) αλλα δεν ειδα να το παίρνουν λιγο προσωπικά και να τηρούν τον ορκο τους..

και σταματάω εδώ για να μην πάει ακλαφτο το ποστ μου.

amyroukai
07/06/2017, 17:40
όλο το πράγμα ξεκινάει από το ότι όλοι γνωρίζουν πως δεν θα τιμωρηθούν για την παρανομία, όχι από τον "κακό εφοριακό".

WiSe
07/06/2017, 17:53
Eτοιμαστειτε για τρεξιμο....η θα το βγαλουν ολο φιασκο η θα τρεχουμε...ας πουμε οτι εχεις αφησει τον τελευταιο χρονο εστω και μια βδομαδα ανασφάλιστο το οχημα σου αν ο ελενχος που θα κανουν πεσει εκει σου στελνουν λεει προστιμο και ας εισαι ασφαλισμενος......αν καταλαβα καλα ας μας πει και ο wise...μου το ανέλυσε ο φιλος οσο καλυτερα μπορουσε..ας ουμε εμενα το αμαξι ειναι ενα μηνα ανασφαλιστο..και τωρα που προλαβαινω αν βγαλω ασφαλεια και σκασω πανω σε ελενχο σε αυτο τον ενα μηνα θα ρθει το 250αρι......κυριολεκτικα οτι να ναι....:facepalm:

Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε οτι ναναι σαν κρατος και σαν οργανωση και σαν πολιτες, αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος.

Οι περισσοτερες ασφαλιστικες εχουν απευθειας συνδεση του software τους με την ΥΣΑΕ εδω και καιρο. Δεν ειναι κατι καινουριο. Απεμενε μονο η συνδεση της ΥΣΑΕ με την Εφορια σε μηχανογραφικο επιπεδο. Ε αυτο πηρε σχεδον 5 χρονια :lol:

Μην επαναλαμβανομαστε... απο οτι φαινεται το μετρο ειναι οριζοντιο και δυστυχως ή ευτυχως αφορα οσους ΕΧΟΥΝ πινακιδες και ΔΕΝ εχουν ασφαλεια. Τωρα για πιο λογο ο καθε ενας εχει οχημα με πινακιδες και ανασφαλιστο τους ξερει ο ιδιος....

Μην τα βαζετε μαζι μου δεν εβγαλα εγω το νομο... Εγω να ενημερωσω ηθελα σε πρωτη φαση γιατι και η δικη μας ενημερωση δυστυχως δεν ειναι απολυτα λεπτομερης για να σας μεταφερω περισσοτερα.

toyar
07/06/2017, 18:28
καθεσαι και σκεφτεσαι αν και ποτε θα κινησεις τα οχηματα σου.........
καταθετεις πινακιδες σε τυχον ακινητο.........
δεν σε πειραζει κανενα κωλοκρατος και κανενας παλιοδημοσιος υπαλληλος.........
τελος..........πιο απλο δε γινεται

THEOD
07/06/2017, 20:15
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει κάτι.... ο έλεγχος και η διασταύρωση αφορούν οχήματα που από την δημοσίεση στο ΦΕΚ και μετά φαίνονται ανασφάλιστα ενώ έχουν πινακίδες, ή θα τσιμπήσει και αναδρομικά οχήματα που κάποια στιγμή το 2015, 2016, έως και 1ο εξάμηνα 2017 φαίνονται στο σύστημα για κάποιο διάστημα χωρίς ασφάλιση ???

amyroukai
07/06/2017, 21:17
Ε λογικά μετά. Λογικά αλλά... Άιντε βγάλε άκρη. Ας περιμένουμε να δούμε.

Tycho Moon
07/06/2017, 23:04
Εξαρτάται από το πόσα θέλουν να μαζέψουν. Ενδεχομένως το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ και να πιάνει από το 1974 εώς και σήμερα.

bulmont
08/06/2017, 06:23
Εξαρτάται από το πόσα θέλουν να μαζέψουν. Ενδεχομένως το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ και να πιάνει από το 1974 εώς και σήμερα.

Ε, ναι ανάλογα με το τι λεφτά τους λείπουν ακόμα..................

rock n rolla
08/06/2017, 08:10
Αντε παλι τα ιδια. Γελαει ο κοσμος. Σαν τον αλλον που ειχε εμφανιστει περισυ και ειχε πει οτι του εστειλαν προστιμο. Btw το site που φαινεται αν ειναι ασφαλισμενο το οχημα υπαρχει πολυ καιρο. Δε δημιουργηθηκε τωρα

Lio
08/06/2017, 13:37
Εγω να δεις γελιο....
Το Δεκεμβριο του 2015 έφυγα οικογενειακως στη Γερμανια. Το Φεβρουαριο του 2016 άλλαξα εδώ τις ελληνικές πινακίδες και το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στη Γερμανία. Εκει που έγινε η δουλιά μας είπαν οτι οι ελληνικες πινακίδες και η άδεια θα πάνε υπηρεσιακώς στην Ελλάδα για να γινει η διαγραφή απο εκεί. Σίγουρα? ρώτησα... Σίγουρα, με είπαν, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο.

Μπαίνω λοιπόν προχτές στο taxis για να κάνω τη δήλωση (ειμαι στη ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου, αλλά έχω στην Ελλάδα εισόδημα απο τόκους 11,5 ευρώ....) και φυσικα το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμη στην εφορία. Φαίνεται κανονικά σε κυκλοφορία, εχει 4000 € τεκμήριο και χρωστάει 270 € τέλη κυκλοφορίας για το 2017 (μαζί με το πρόστιμο γιατι δεν πληρώθηκαν εμπρόθεσμα...)

Τώρα θα με έρθει και το πρόστιμο επειδή δεν είναι ασφαλισμένο.............

Τώρα για μερες (και μαλλον θα το κανω για πολυ ακομη) ψάχνω στο ιντερνετι, παιρνω τηλέφωνα για να δω τι θα κάνω (αν εχει κανεις καμια ιδεα, ευπροσδεκτη)
(Ευτυχώς στη μοτό κατέθεσα πινακίδες στην Ελλάδα...)

sapila racing
08/06/2017, 13:48
Εγω να δεις γελιο....
Το Δεκεμβριο του 2015 έφυγα οικογενειακως στη Γερμανια. Το Φεβρουαριο του 2016 άλλαξα εδώ τις ελληνικές πινακίδες και το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στη Γερμανία. Εκει που έγινε η δουλιά μας είπαν οτι οι ελληνικες πινακίδες και η άδεια θα πάνε υπηρεσιακώς στην Ελλάδα για να γινει η διαγραφή απο εκεί. Σίγουρα? ρώτησα... Σίγουρα, με είπαν, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο.

Μπαίνω λοιπόν προχτές στο taxis για να κάνω τη δήλωση (ειμαι στη ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου, αλλά έχω στην Ελλάδα εισόδημα απο τόκους 11,5 ευρώ....) και φυσικα το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμη στην εφορία. Φαίνεται κανονικά σε κυκλοφορία, εχει 4000 € τεκμήριο και χρωστάει 270 € τέλη κυκλοφορίας για το 2017 (μαζί με το πρόστιμο γιατι δεν πληρώθηκαν εμπρόθεσμα...)

Τώρα για μερες (και μαλλον θα το κανω για πολυ ακομη) ψάχνω στο ιντερνετι, παιρνω τηλέφωνα για να δω τι θα κάνω (αν εχει κανεις καμια ιδεα, ευπροσδεκτη)

ωχ έμπλεξες....
Πάντως είμαι σίγουρος οτι οι Γερμανοί όντως έστειλαν τις πινακίδες και τα απαραίτητα έγγραφα υπηρεσιακώς, αλλά όταν έφτασαν στο εδώ υπουργείο καποιος τα εγραψε εκει που δεν πιανει μελανι.
Αυτή είναι η Ελλάδα.

Για να γελάσουμε λίγο τώρα. Το ίδιο πρέπει να έγινε όταν είχα φάει κάτι φλασιες απο radar στηn Autobahn με Ελληνικές πινακίδες μόνο που τότε βόλευε. :D

nikos_abel
08/06/2017, 13:52
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%C E%BF%CF%85

gasto
08/06/2017, 14:48
Εγω να δεις γελιο....

κοντοκανη τελος

infidel
08/06/2017, 16:24
Η μητέρα της κοπέλας μου, πάει στο λογιστή και της λέει Έχεις 1 μηχανάκι στο όνομά σου". Ψάχνει, ήταν του κανακάρη αλλά έχει πουληθεί σε γείτονα στο χωριό πριν χρόνια. Πάει μηχανολογικό, της λένε "ναι κυρία μου, έχει γίνει μεταβίβαση από τότε". Πάει στην εφορία, της λένε "Αα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι". Πάλι καλά που δεν έχει απλήρωτα τέλη. Τι κάνει τώρα; Πάει ξανά εφορία και τα σπάει όλα μέχρι να γίνει κάτι;

yiannis172
08/06/2017, 16:45
Δε ξερω αν εχει ξαναναφερθει στο ποστ,οποιος δε το ξερει,μπορει να τσεκαρει μεσω taxis μονος του το τι οχηματα εχει στη κατοχη του,μεσω της καταστασης οχηματων.

geroladas
08/06/2017, 18:45
Η διασταύρωση θα γίνεται για συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Δεν θα αφορά προηγούμενα χρόνια.

Ο ασφαλιστής σας όταν θα πάτε να κάνετε νέο συμβόλαιο θα σας «υποχρεώσει» να πληρώσετε ένα παράβολο. Αν δεν το πληρώσετε δεν θα σας ασφαλίσει το όχημα.

Τώρα, αν κάποιος δεν ασχοληθεί καθόλου και δεν πάει να ασφαλίσει το όχημα του, ο νόμος προβλέπει να του στέλνουν την αστυνομία στο σπίτι και να του παίρνουν πινακίδες, άδειες, δίπλωμα και να επιβάλλουν ό,τι άλλο προβλέπεται για ανασφάλιστα οχήματα;

Δεν ξέρω τι θα γίνει με όσους έχουν πέσει θύματα απατεώνων ασφαλιστών ή έκλεισε η ασφαλιστική τους (βλ international life) και δεν το πήραν είδηση ή δεν γνωρίζουν πως πρέπει να καταθέτουν πινακίδες αν δεν θέλουν να πληρώνουν ή αν υπάρχουν λάθη στα υπουργεία μεταφορών ή οικονομικών . Μάλλον την έχουν πατήσει.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω πως ένας ασφαλιστής ή ένας εφοριακός θα κάνει έλεγχο για ασφαλιστήρια, πως δηλαδή θα βεβαιώνει παραβάσεις του ΚΟΚ και θα επιβάλει πρόστιμα αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ούτε ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ; !

Ο ένας είναι για φορολογικά θέματα και ο άλλος ένας ιδιώτης-επαγγελματίας που κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Από πότε έχουν αυτοί την αρμοδιότητα ελέγχου ανασφάλιστων οχημάτων και επιβολής προστίμων ;;;

tzimidis
08/06/2017, 21:59
(αν εχει κανεις καμια ιδεα, ευπροσδεκτη)

πετάς το διαβατήριο και ερχεσαι πλεον μονο για διακοπες......αλλη λυση δεν υπαρχει.

chr1s_86
15/06/2017, 21:44
Αντε παλι τα ιδια. Γελαει ο κοσμος. Σαν τον αλλον που ειχε εμφανιστει περισυ και ειχε πει οτι του εστειλαν προστιμο. Btw το site που φαινεται αν ειναι ασφαλισμενο το οχημα υπαρχει πολυ καιρο. Δε δημιουργηθηκε τωρα

Θυμάμαι ότι είχα ζητήσει αποδείξεις (φωτο κτλ) από κάποιον που είχε ισχυριστεί ότι του ήρθε πρόστιμο. Νομίζω τότε δεν είχε μπει καν στο κόπο να απαντήσει.

Τώρα με λύπη μου είμαι εγώ αυτός που θα φέρει τις αποδείξεις. Για αποφυγή παρεξηγήσεων να πω ότι το παρακάτω προφανώς και δεν είναι δικό μου, μου το έδειξε ο ιδιοκτήτης ο οποίος τυχαίνει πράγματι να μην το κινεί τον τελευταίο χρόνο.

Pew
15/06/2017, 22:15
Oσα ραβασακια ηρθαν, ήρθαν για τα μεχρι ωρας ή μπορει να ερθουν και πιο μετα;;

Ρωταω γιατι ειχα ενα 50άρι το οποιο πουλησα και για καποιο λογο φαινεται στο check insured σαν ανασφαλιστο (με δικο μου ΑΦΜ και την πινακιδα του) ενω η μεταβιβαση εχει γινει εδω και χρονια!!

(... και ΠΟΤΕ δεν ηταν ανασφαλιστο!)

ggs
15/06/2017, 23:34
Σαφάρι;;:bawl:

Κλεμμένο από το 2011 , δηλωμένο στην αστυνομία,στην εφορία,αποζημιωμενο για κλοπή από την ασφαλιστική,με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασμενο στην ασφαλιστική , ήρθε μήνυμα ότι χρωστάει τέλη μετά από την... διασταύρωση των στοιχείων.. :bawl::bawl::bawl:

Ούτε σε μάθημα πληροφορικής της 3ης δημοτικού τέτοια έξυπνα queries..:bawl::bawl:

Τελείως ζώα...

bmwr1100gs
16/06/2017, 01:38
Και εμένα μου ήρθε στις 15/06/2017 τέτοιο ραβασάκι.

Το είχα ασφαλίσει από τις 08/06/2017, αλλά μου λέει πως στις 6/06/2017 ήταν ανασφάλιστο.

Αύριο θα πάω στην εφορία αλλά λογικά τον ήπια για 2 μέρες.

downhill
16/06/2017, 04:18
Κι εγώ το είχα ακίνητο πολύ καιρό,πάνω από χρόνο,διότι είχε βλάβη στο σασμάν,αλλά ασφάλεια πλήρωνα κανονικά.Μόνο ΚΤΕΟ δεν το είχα περάσει.Το έφτιαξα και το πέρασα και ΚΤΕΟ ως εκπρόθεσμο.Δυστυχώς οι αρχές αν δεν έχεις καταθέσει πινακίδες δεν μπορούν να ξέρουν ότι δεν το κυκλοφορείς και απαιτούν ασφάλεια.Απορώ όμως πώς μερικοί δε φοβούνται και κυκλοφορούν ανασφάλιστοι..Όχι το πρόστιμο της τροχαίας,αλλά την περίπτωση να εμπλακούν σε ατύχημα.Θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...

Sapadak
16/06/2017, 06:26

Κλεμμένο από το 2011 , δηλωμένο στην αστυνομία,στην εφορία,αποζημιωμενο για κλοπή από την ασφαλιστική,με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασμενο στην ασφαλιστική , ήρθε μήνυμα ότι χρωστάει τέλη μετά από την... διασταύρωση των στοιχείων.. :bawl::bawl::bawl:

Ούτε σε μάθημα πληροφορικής της 3ης δημοτικού τέτοια έξυπνα queries..:bawl::bawl:

Τελείως ζώα...

Μια απο τα ίδια ρπμ :cry:
Κλεμμένο απο το 2001?2000? κάπου εκεί

Τρέχα τώρα μαλάκα (εγω) να αποδείξεις οτι δεν είσαι έλεφαντας
383728

labrosDR800
16/06/2017, 07:47
Μια απο τα ίδια ρπμ :cry:
Κλεμμένο απο το 2001?2000? κάπου εκεί

Τρέχα τώρα μαλάκα (εγω) να αποδείξεις οτι δεν είσαι έλεφαντας
383728

Αυτή τη σελίδα εάν είναι εύκολο από πιο σύνδεσμο την βλέπεις?

gasto
16/06/2017, 07:50
myTAXISnet

Antonisss
16/06/2017, 07:52

Τελείως ζώα...

Τα ίδια μόλις και σε εμένα! Γάμησε τα, τι κάνουμε τώρα?

Sapadak
16/06/2017, 07:53
Αυτή τη σελίδα εάν είναι εύκολο από πιο σύνδεσμο την βλέπεις?

Εκτός απο το taxisnet, μου ήρθε και στο εμαιλ που έχω δηλωμένο στο taxisnet

Τρέχουμε σας τους μαλάκες να βρούμε τα χαρτία, να πάμε, να εξηγήσουμε να δούμε.!!

@@

nikos_abel
16/06/2017, 07:56

Ψηφίστε Κούλη που θα τα φτιάξει :bawl:

(γελάω τώρα αλλά δε θυμάμαι αν έχω αφήσει τίποτα ανασφάλιστο για κανά 2 μέρες.....)

labrosDR800
16/06/2017, 08:03

Τελείως ζώα...

Τι εννοείς δηλωμένο στην εφορία?
Εμένα σε αντίστοιχη περίπτωσή το '12 η εφορία μου ζήτησε συγκεκριμένο χαρτί από το αστ. τμήμα (δεν το έχω μαζί μου τώρα για να πω πως λέγετε),
και φαίνεται μέσα στην εφορία μου ως εκούσια ακινησία.
Παρένθεση
Όταν τους ρώτησα τι πρέπει να κάνω για να μην φαίνεται καθόλου στο όνομα μου, στη σελίδα μου, το συγκεκριμένο όχημα , αφού έχει κλαπεί και δεν ελπίζω σε κάτι, μου είπαν ότι το ίδιο χαρτί θα πρέπει να το προσκομίσω στην Δ/ση Μεταφορών όπου ανήκω και αυτοί τους ενημερωνόμουν για τον ενεργό στόλο αυτοκινήτων, αλλιώς θα φαίνεται στο όνομα μου όπως ένα όχημα σε προσωρινή ακινησία λόγω π.χ. πινακίδων.

ggs
16/06/2017, 08:42
Τι εννοείς δηλωμένο στην εφορία?
Εμένα σε αντίστοιχη περίπτωσή το '12 η εφορία μου ζήτησε συγκεκριμένο χαρτί από το αστ. τμήμα (δεν το έχω μαζί μου τώρα για να πω πως λέγετε),
και φαίνεται μέσα στην εφορία μου ως εκούσια ακινησία.
Παρένθεση
Όταν τους ρώτησα τι πρέπει να κάνω για να μην φαίνεται καθόλου στο όνομα μου, στη σελίδα μου, το συγκεκριμένο όχημα , αφού έχει κλαπεί και δεν ελπίζω σε κάτι, μου είπαν ότι το ίδιο χαρτί θα πρέπει να το προσκομίσω στην Δ/ση Μεταφορών όπου ανήκω και αυτοί τους ενημερωνόμουν για τον ενεργό στόλο αυτοκινήτων, αλλιώς θα φαίνεται στο όνομα μου όπως ένα όχημα σε προσωρινή ακινησία λόγω π.χ. πινακίδων.

Αυτό ακριβώς που περιγράφεις.
Αν θυμάμαι,στην αρχή κάνεις μήνυση κατά αγνώστων και μετά από 2-3 μήνες η αστυνομία σου δίνει μια βεβαίωση ότι δεν έχει βρεθεί.
Αυτά κατέθεσα στην εφορία.

Μην το ψάχνεις... μπουρδέλο..

AristidisZ
16/06/2017, 08:55
Πάντως τώρα που μίλησα με τον ασφαλιστή μου για άσχετο θέμα, μου είπε ότι τον έχουν πάρει πολλοί τηλέφωνο για το θέμα...

RENZ
16/06/2017, 09:17
Μου 'σκασε και 'μένα....:evil:
Μοτοσυκλέτα που για πολλά χρόνια είχε κατατεθημένες πινακίδες στη ΔΟΥ (με ζημιά - όχι σε κυκλοφορία) μεταβιβάστηκε σε 'μένα αφού παραλήφθηκε η πινακίδα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και εκδόθηκε ασφάλεια για ένα μήνα (έληξε 3-5-17).
Επειδή δεν ήταν σε λειτουργία και δεν μπορούσε να περάσει ΚΤΕΟ εκδόθηκε άδεια κυκλοφορίας που "ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ" και "ΕΠΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ", χωρίς να μου παραδοθεί η πινακίδα από το τμήμα συγκοινωνιών.
Κατάθεση στη ΔΟΥ για δήλωση ακινησίας δεν μπορούσα να κάνω αφού απαιτούν οπωσδήποτε άδεια κυκλοφορίας ΚΑΙ πινακίδα.
Η ΔΟΥ μου έδειξε εγκύκλιο του υπ. οικονομικών (ΔΤΕΦΒ'1182154/25-11-2013) σύμφωνα με την οποία η ΔΟΥ δέχεται μόνο κανονική άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα για να θεωρήσει ακινησία.
Για το υπ. μεταφορών η μοτό είναι σε ακινησία - για τη ΔΟΥ όχι....
Ο εντοπισμός ανασφάλιστου έγινε 6-6-17....
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω;

Antonisss
16/06/2017, 09:42
Εκτός απο το taxisnet, μου ήρθε και στο εμαιλ που έχω δηλωμένο στο taxisnet

Τρέχουμε σας τους μαλάκες να βρούμε τα χαρτία, να πάμε, να εξηγήσουμε να δούμε.!!

@@

Ουσιαστικά, 2 είναι τα χαρτιά. 1 από το αστυνομικό τμήμα και 1 για όσους έχουν αποζημιωθεί από την ασφαλιστική τους για την κλοπή. Δεν βλέπω κάποιο άλλο. Το θέμα είναι που τα προσκομίζεις για να σε αφήσουν ήσυχο

edit: Μόλις μίλησα με την anytime (αν και τότε το είχα ασφαλισμένο στην Interamerican) και ο άνθρωπος ναι μεν μπορούσε να δει ότι το συμβόλαιο είναι ανενεργό τώρα (σώπα) αλλά περί αποζημίωσης που του έλεγα σαν να μην το έβλεπε... φακ μι σάιντγουειζ

edit #2: Μίλησα με interamerican, θα μου στείλει ο άνθρωπος τα 2 αυτά τα χαρτιά να πάω στη ΔΟΥ να βγάλω άκρη. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα μου πουν ότι έπρεπε να το είχα κάνει από το 2012 και θα φάω καπέλο και τα τέλη 13,14,15,16,17 και το πρόστιμο για να το κλείσω...

Lio
16/06/2017, 11:21
Εγω να δεις γελιο....

Τι λεγαμε??
Σήμερα πρωι-πρωι στο μειλβοξ:

383753

OldMan
16/06/2017, 12:12
Εγω που ελαβα το ραβασάκιον αλλα δικαιως (τοχω ανασφαλιστο το γαμωΚΤΜ) να μην γκρινιαξω, εεεε...???

nikos_abel
16/06/2017, 12:24
Εγω που ελαβα το ραβασάκιον αλλα δικαιως (τοχω ανασφαλιστο το γαμωΚΤΜ) να μην γκρινιαξω, εεεε...???

Εσύ επιτρέπεται να γκρινιάζεις by default. Εδώ μέσα τουλάχιστον δε θα σε αναγνώριζα διαφορετικά :lol:

(μη γελάς λέμεεεεε, όλο και κάποιες ώρες έμεινες και εσύ οφ και θα κλαίιιιις....)

gior-gos
16/06/2017, 14:37
800.000 προστιμα ο στοχος μεχρι σημερα το βραδυ

http://www.newsauto.gr/teleftea-enimerosi-mechri-paraskevi-vradi-stelnonte-800-000-prostima/

amyroukai
16/06/2017, 14:48
800000*250=200.000.000 προσδοκώμενα. ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Coyote.V
16/06/2017, 15:01
800000*250=200.000.000 προσδοκώμενα. ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Το μαγικό σακούλι θα πάρουν

383781

Σε όλα τα κλεμμένα έχουν στείλει αφού.
Και άλλος ένας γκρίνιαζε σε άλλο φόρουμ, μάλιστα έχει δώσει και συντεταγμένες για να βομβαρδίσουν την ΔΟΥ της Πάτρας. :lol:

Live2ride
16/06/2017, 15:33
Εγώ που έκανα άρση ακινησίας μέσα στον Μάιο, το ασφάλισα, αλλά στην κατάσταση οχημάτων του τάξις δεν φαίνεται πουθενά να ανησυχώ?
Στην εφαρμογή για τα ασφαλισμένα το δείχνει κανονικά τουλάχιστον.:rolleyes:

Ζεύκας
16/06/2017, 15:37
καλά ξεμπερδέματα σε όσους χρειαστεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

BLiTzER
16/06/2017, 15:48
καλά ξεμπερδέματα σε όσους χρειαστεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Βασίζονται στο ότι θα κουραστούν να τρέχουν και θα πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Ελληνικό δημόσιο. Gets the job done.