View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Αν δεν μπορείς ή δεν θες να πληρώσεις ασφάλεια ή τέλη να μην έχεις αυτοκίνητο .
. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ?
συγγνώμη ρε φιλέ αλλά για κάτσε λίγο.
προσωπικά έχω μια μηχανή και ένα παπί. τα κουνούσα και ασφάλιζα και τα δυο επί χρόνια.
λόγο δεύτερης δουλειάς ,πλέων δουλεύω 13 ώρες σερί, εκ τον όποιον η δεύτερη διανομή. δεν έχω χρόνο να κυκλοφορήσω ( να προλάβω , ούτε Σάββατα ή Κυριακές λόγο οικογένειας) την μηχανή και την αφίσα ανασφάλιστη.
που το παράλογο???
χρήματα να την ασφαλίσω έχω, απλά γουστάρω αυτά τα 300 ευρώ να τα φάω στα μπουζούκια και όχι να ασφαλίσω κάτι που δεν μπορώ να το κουνήσω.
απλά το λέω ξανά δεν γουστάρω να πληρώνω νταβατζηλίκια
BELZEBOYLIS
06/02/2013, 22:47
συγγνώμη ρε φιλέ αλλά για κάτσε λίγο.
προσωπικά έχω μια μηχανή και ένα παπί. τα κουνούσα και ασφάλιζα και τα δυο επί χρόνια.
λόγο δεύτερης δουλειάς ,πλέων δουλεύω 13 ώρες σερί, εκ τον όποιον η δεύτερη διανομή. δεν έχω χρόνο να κυκλοφορήσω ( να προλάβω , ούτε Σάββατα ή Κυριακές λόγο οικογένειας) την μηχανή και την αφίσα ανασφάλιστη.
που το παράλογο???
χρήματα να την ασφαλίσω έχω, απλά γουστάρω αυτά τα 300 ευρώ να τα φάω στα μπουζούκια και όχι να ασφαλίσω κάτι που δεν μπορώ να το κουνήσω.
απλά το λέω ξανά δεν γουστάρω να πληρώνω νταβατζηλίκια
παράδωσε και τις πινακίδες σου και δεν πληρώνεις τίποτα ...
( έλυσα το πρόβλημα του Ρούλη , έλυσα και το πρόβλημα του φίλου s705 οπότε λέω να σταματήσω για απόψε ....οι υπόλοιποι αυριο :bawl::lol::wave2:)
εχεις δικιο,αλλα ο νταβατζης εχει κατσικοθει κ δεν φευγει με τιποτα.και εγω εχω μια υπηρετρια 100cc στο ναυπλιο για το καλοκαιρι,το χρησιμοποιοω 3 μηνες,ε απο αυριο θα ειναι ασφαλισμενο,δεν βλεπω αλλη λυση προς το παρων.εκτος κ αν παραδοσω πινακιδες.να παω κ να ερθω τωρα γιαυτο το λογο θελω 70 ευρο,ε με 50 το ασφαλησα 6μηνο κ βλεπουμε.υπομονη....
Λοιπόν , ο Ρούλης για να μην πληρώνει για κάτι που δεν το χρησιμοποιεί μπορεί κάλλιστα να το πουλήσει ! Όταν και εφόσον φτιάξουν τα οικονομικά του , αγοράζει ξανά ότι μπορεί -θέλει . Μέχρι να το πουλήσει λοιπόν, μπορεί να καταθέσει τις πινακίδες ,να μην πληρώσει φυσικά την ασφάλεια , να του βάλει μια όμορφη κουκουλίτσα και να το αφήσει στον δρόμο έξω απο το σπίτι του ! Ο δήμος δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει εγκαταλελειμμένο για να του το πάρει....:wave2:
Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις στο συλλογισμό μου ? Είναι απλό , αν δεν μπορείς να συντηρήσεις το όχημα σου , πούλα το !!
Ξεκινάω απ' τη δεύτερη υπογράμμιση. Δυστυχώς και για σένα και για μας που σε διαβάζουμε, δεν έχεις ιδέα μάλλον τι γίνεται στην αγορά. Αν ήξερες, θα καταλάβαινες πόσο δύσκολο είναι αυτό που περιγράφεις. Το να πουλήσεις όχημα αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν ανέφικτο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σου αναλύσω, βέβαια, για ποιο λόγο κάποιος που δεν μπορεί να συντηρήσει το όχημά του σε μια δεδομένη στιγμή, δεν τον κάνει αυτομάτως να θέλει να το πουλήσει. Εδώ χρειάζεται απλή κοινή λογική.
Όσον αφορά στο πρώτο υπογραμμισμένο κομμάτι, θέλω να σε ενημερώσω ότι το κράτος απαιτεί δήλωση που να περιγράφει ιδιωτικό χώρο αποθήκευσης (ο οποίος πρέπει να υπάρχει και στο Ε9 του ιδιοκτήτη) του οχήματος, για το οποίο κατατίθενται οι πινακίδες κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, δεν έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις το όχημά σου με "κουκουλίτσα" στο δρόμο και ο δήμος μπορεί να το πάρει όποια στιγμή θέλει.
Τέλος, επειδή είναι σημαντικό το θέμα, θα παρακαλούσα όποιον δεν γνωρίζει κάτι με σιγουριά, να μην παραπληροφορεί τους υπόλοιπους. Αν θες να σχηματίσεις άποψη και να την εκφέρεις δημόσια με σιγουριά, φρόντισε να ενημερώνεσαι πρώτα, πλήρως για το θέμα που σε ενδιαφέρει. Ως γνωστό, η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεια.
Φιλικά
thanos_s
07/02/2013, 01:25
Ξεκινάω απ' τη δεύτερη υπογράμμιση. Δυστυχώς και για σένα και για μας που σε διαβάζουμε, δεν έχεις ιδέα μάλλον τι γίνεται στην αγορά. Αν ήξερες, θα καταλάβαινες πόσο δύσκολο είναι αυτό που περιγράφεις. Το να πουλήσεις όχημα αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν ανέφικτο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σου αναλύσω, βέβαια, για ποιο λόγο κάποιος που δεν μπορεί να συντηρήσει το όχημά του σε μια δεδομένη στιγμή, δεν τον κάνει αυτομάτως να θέλει να το πουλήσει. Εδώ χρειάζεται απλή κοινή λογική.
Όσον αφορά στο πρώτο υπογραμμισμένο κομμάτι, θέλω να σε ενημερώσω ότι το κράτος απαιτεί δήλωση που να περιγράφει ιδιωτικό χώρο αποθήκευσης (ο οποίος πρέπει να υπάρχει και στο Ε9 του ιδιοκτήτη) του οχήματος, για το οποίο κατατίθενται οι πινακίδες κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, δεν έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις το όχημά σου με "κουκουλίτσα" στο δρόμο και ο δήμος μπορεί να το πάρει όποια στιγμή θέλει.
Τέλος, επειδή είναι σημαντικό το θέμα, θα παρακαλούσα όποιον δεν γνωρίζει κάτι με σιγουριά, να μην παραπληροφορεί τους υπόλοιπους. Αν θες να σχηματίσεις άποψη και να την εκφέρεις δημόσια με σιγουριά, φρόντισε να ενημερώνεσαι πρώτα, πλήρως για το θέμα που σε ενδιαφέρει. Ως γνωστό, η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεια.
Φιλικά
+100
MG-KTiNoS
07/02/2013, 07:12
οκ καταλάβα...
Όλα πρέπει να είναι ελεύθερα (ωράριο μυσθός κλπ)
ΕΚΤΩΣ από τα δικά μου πράματα.
Ρούλης
πότε παράδωσες τελευταία φορά πινακίδες απο κάποιο όχημα?
Σου ζήτησαν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ε9 για να τις καταθέσεις?
(μολις απαντήσεις θα συνεχισουμε τη κουβεντα)
Καλο ειναι παντως να μη λεμε οτι ακουμε χωρις επιβεβαιωση ....γενικα
MG-KTiNoS
07/02/2013, 07:42
Στο Π Φάληρο ζήτησαν κι έγινε μανούρα γιΑτι έλεγε ένας αυλή κι αυτοί έλεγαν ότι δεν είναι δική σου μονο κλπ κλπ
Τελικά το δεχτηκαν αφού ο τύπος άρχισε να λέει ότι θα φέρει τον ...Κούγια και θα πέσουνε κεφάλια. :moutza:
Μια χαρ'α σου λέω...
:(
Της πτνς...
:cry:
( έλυσα το πρόβλημα του Ρούλη , έλυσα και το πρόβλημα του φίλου s705 οπότε λέω να σταματήσω για απόψε ....οι υπόλοιποι αυριο :bawl::lol::wave2:)
όχι ρε αγόρι.
γιατί αύριο το πρωί τα παίρνω στο κρανίο παρατώ την δεύτερη δουλεία την ασφαλίζω και την κυκλοφορώ από μεθαύριο.
γατί δεν μπορούν οι ασφαλιστικές να εφαρμόσουν το εξής...
σου παρέχει ένα gps tracker με ένα άλφα αρχικό κόστος. και όποτε κυκλοφορείς το όχημα έχεις ασφαλιστική κάλυψη. στο τέλος του χρόνου σου άρχετε ένας " λογαριασμός " για το ποσό κυκλοφόρησες και τι πληρώνεις.
και έχεις και στην τελική ένα σύστημα εντοπισμού !!
theofilos888
07/02/2013, 08:31
Αστο μην το συζητας!!! Ζήτησαν Ε9 και μάλιστα να γράφει αποθήκη ή γκαράζ! Ούτε στο σπίτι δεν δεχόντουσαν ότι θα μπεί η μηχανή! Μετά από καυγά γιατί η αποθήκη ήταν στο όνομα της μητέρας μου και αφού υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεται να μείνει μέσα ακινητοποιημένη δέχτηκαν να καταθέσω τις πινακίδες! Όλα αυτά τον αύγουστο στη ΙΘ Αθηνών! 3 μέρες πάλευα να ολοκληρώσω μία διαδικασία 10 λεπτών! Μην ακούω αηδίες και πως δεν ξέρουμε τι λέμε!!!!
nikos_abel
07/02/2013, 08:57
Δεν ζητάνε Ε9 κακώς όμως, θα έπρεπε.
Επίσης, εφόσον το όχημα είναι παρκαρισμένο στο δρόμο χωρίς πινακίδες, ο δήμος
μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να το πάρει.
Αν και την απάντηση την πήρες κι από άλλους, να σου πω ότι και μένα με ταλαιπώρησαν αντίστοιχα ώστε να "αποδείξω" ότι υπάρχει χώρος αποθήκευσης και ζητούσαν να εμφανίζεται στο Ε9 μ'αυτό τον χαρακτηρισμό. Συμφωνώ βεβαίως με την τελευταία πρότασή σου, γι'αυτό αναφέρθηκα πιο πάνω σε ημιμάθεια και παραπληροφόρηση.
sapila racing
07/02/2013, 09:07
Μέχρι να το πουλήσει λοιπόν, μπορεί να καταθέσει τις πινακίδες ,να μην πληρώσει φυσικά την ασφάλεια , να του βάλει μια όμορφη κουκουλίτσα και να το αφήσει στον δρόμο έξω απο το σπίτι του ! Ο δήμος δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει εγκαταλελειμμένο για να του το πάρει....:wave2:
Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις στο συλλογισμό μου ? Είναι απλό , αν δεν μπορείς να συντηρήσεις το όχημα σου , πούλα το !!
Κατ αρχήν αυτό που λες δεν ισχύει.
Μια χαρά στο σηκώνει με κουκούλα. Μάλιστα στο σηκώνει και με πινακίδα, τελη, ασφάλεια κλπ αν θέλει αν εχει μεινει ακίνητο πανω απο ενα διάστημα (ενα μηνα νομίζω λέει ο νόμος που εχει ψηφιστεί πριν λιγα χρονια) και παραπονεθεί οποιόσδήποτε.
Μετα σκέψου λίγο αυτα που λες, εισαι λογικός άνθρωπος. Μαλλον απλά έχεις κολλήσει με το συγκεκριμμένο θέμα.
Που να το πουλήσει και πόσο? Ποιός αγοράζει αυτοκίνητο σήμερα?
Και αν τα καταφέρει και το πουλήσει, και σε 6 μήνες βρει επιτέλους μια δουλειά και χρειάζεται αυτοκίνητο, να παει να αγοράσει άλλο ε? :a018:
sapila racing
07/02/2013, 09:13
Σχετικά με αυτά που γράφονται για το Ε9, δεν ξέρω αν κατι άλλαξε αλλά μια κι εχω καταθέσει 2 πινακίδες μοτο να πω οτι μου το ζήτησαν, αλλά παράλληλα για μοτο φίλου που κατέθεσε κι αυτός, δηλώθηκε οτι η μοτο του θα βρίσκεται στο δικό μου γκαραζ και όλα ΟΚ.
BELZEBOYLIS μια που το θέμα κατάθεση πινακίδων σε εχει βάλει στην μπρίζα, πόσα θες για να κανεις τον διεκπεραιωτή να πηγαίνεις να καταθέτεις πινακίδες μελών του φόρουμ και μετα να τις ξαναπαίρνεις πίσω?
Εγω θα σε χρειαστώ 2 φορές το χρόνο για κάθε μηχανάκι. Εχω 5. :lol:
Κατ αρχήν αυτό που λες δεν ισχύει.
Μια χαρά στο σηκώνει με κουκούλα. Μάλιστα στο σηκώνει και με πινακίδα, τελη, ασφάλεια κλπ αν θέλει αν εχει μεινει ακίνητο πανω απο ενα διάστημα (ενα μηνα νομίζω λέει ο νόμος που εχει ψηφιστεί πριν λιγα χρονια) και παραπονεθεί οποιόσδήποτε.
Μετα σκέψου λίγο αυτα που λες, εισαι λογικός άνθρωπος. Μαλλον απλά έχεις κολλήσει με το συγκεκριμμένο θέμα.
Που να το πουλήσει και πόσο? Ποιός αγοράζει αυτοκίνητο σήμερα?
Και αν τα καταφέρει και το πουλήσει, και σε 6 μήνες βρει επιτέλους μια δουλειά και χρειάζεται αυτοκίνητο, να παει να αγοράσει άλλο ε? :a018:
Σύμφωνα με το ΠΔ 116/2004, (όποιος θέλει το κατεβάζει (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%80%CE%B4%20116%2F04%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.minenv.gr%2Fanakyklosi%2Flaw%2F00%2Fpd116-otkz.pdf&ei=uWQTUaeHIKjE4gT4woGYAQ&usg=AFQjCNGoF6nhvUuoiLiUJwzLcGdSopJbCQ)) μετα απο 90 ημερες ενα οχημα μπορει να θεωρηθει ως εγκαταλελειμενο και συλλεγεται για καταστροφη.
Οποτε επισης να ξερετε, αν (ποτε μην τυχει σε κανεναν) τυχει καποια δυσκολια σε καποιον και δεν μπορει να οδηγησει για 3 μηνες, να ειδοποιησει κανενα φιλο-συγγενη να αλλαζει θεση στο αμαξι γιατι δεν θα το ξαναβρει βρε που να 'χει πινακιδες, τελη, ασφαλεια, και τον Αγιο Χριστοφορο στο καθρεφτακι.
AristidisZ
07/02/2013, 09:34
Σύμφωνα με το ΠΔ 116/2004, (όποιος θέλει το κατεβάζει (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%80%CE%B4%20116%2F04%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.minenv.gr%2Fanakyklosi%2Flaw%2F00%2Fpd116-otkz.pdf&ei=uWQTUaeHIKjE4gT4woGYAQ&usg=AFQjCNGoF6nhvUuoiLiUJwzLcGdSopJbCQ)) μετα απο 90 ημερες ενα οχημα μπορει να θεωρηθει ως εγκαταλελειμενο και συλλεγεται για καταστροφη.
Οποτε επισης να ξερετε, αν (ποτε μην τυχει σε κανεναν) τυχει καποια δυσκολια σε καποιον και δεν μπορει να οδηγησει για 3 μηνες, να ειδοποιησει κανενα φιλο-συγγενη να αλλαζει θεση στο αμαξι γιατι δεν θα το ξαναβρει βρε που να 'χει πινακιδες, τελη, ασφαλεια, και τον Αγιο Χριστοφορο στο καθρεφτακι.
καλά μην ορκίζεσαι για αυτό, έχω δει παρατημένα που τα χανε 2 χρόνια στο δρόμο και κανείς δε τα ακούμπαγε...
sapila racing
07/02/2013, 09:42
καλά μην ορκίζεσαι για αυτό, έχω δει παρατημένα που τα χανε 2 χρόνια στο δρόμο και κανείς δε τα ακούμπαγε...
Αμα παρει τηλ ο γειτονας και κανει παραπονα το μαζευουν.
Και μηχανάκι με πινακίδα και τέλη έχουν μαζέψει και δεν το ξαναβρήκε ποτέ. :cry:
Επίσης, πολλοί κυκλοφορούν χωρίς κράνος δίπλωμα κ ασφάλεια και δεν τους γράφει κανένας, αλλά αυτό είναι άλλο.
Αν τα πράγματα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά κάπου, τότε ακολουθούν και τα υπόλοιπα (copyright: Murphy).
Κι αν σου κάτσει;
Ναι, πιθανώς να μη γίνει, αλλά αν γίνει (πες πως δεν σε χωνεύει ένας γείτονας ρε παιδί μου και φωνάζει αυτός το δήμο), δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς, είναι ενέργεια που προβλέπει ρητά ο νομοθέτης.
AristidisZ
07/02/2013, 09:45
ναι ναι, μαζί σας, απλή παρατήρηση έκανα :)
theofilos888
07/02/2013, 10:09
Αμα παρει τηλ ο γειτονας και κανει παραπονα το μαζευουν.
Και μηχανάκι με πινακίδα και τέλη έχουν μαζέψει και δεν το ξαναβρήκε ποτέ. :cry:
Άμα έχεις τέτοιους γείτονες, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;;;;; :eek:
Άμα έχεις τέτοιους γείτονες, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;;;;; :eek:
Eάν έχεις αφήσει το σάπιο βεσπάκι σου παρακαταθήκη στο πεζοδρόμιό τους μέχρι να βρεις αγοραστή (μου έχει συμβεί) πίστεψέ με και άγιοι να είναι θα στην κάνουν :look:
(ομιλώ εκ πείρας :smokin:)
BELZEBOYLIS
07/02/2013, 10:26
Λοιπόν κύριοι , για να καταθέσεις πινακίδες χρειαζόταν μια υπεύθυνη δήλωση ότι το έχεις σε ιδιόκτητο χώρο . Η νομαρχία διατηρούσε το δικαίωμα να έρθει να σε ελέγξει , κάτι που φυσικά δεν γινόταν ποτέ ! Στην νομαρχία πχ του Αγρινίου , γινόταν της τρελής με τις παραδώσεις - παραλαβές πινακίδων γιατί απλά είχε γίνει κατάχρηση ενος νόμου που στόχος του ήταν να διευκολύνει κάποιους συμπολίτες μας που πραγματικά τον χρειάζονταν . Πολλοί ''έξυπνοι'' κατάθεταν πινακίδες , παρατούσαν το αμάξι τους στον δρόμο για να το χαρακτηρίσει εγκαταλελειμμένο ο δήμος και να αναλάβει αυτός να το παραδώσει στο διαλυτήριο οχημάτων της περιοχής ( το έκαναν αυτό γιατί είχαν πουλήσει κομμάτια του οχήματος και η διαγραφή δεν θα γινόταν δωρεάν) . Σήμερα αν ζητάνε Ε9 δεν το γνωρίζω , αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούνε τρόπους να το παρακάμψουν ή να ξεγελάσουν την υπηρεσία . Ο δήμος για να ''σηκώσει'' ένα όχημα πρέπει να το χαρακτηρίσει εγκαταλελειμμένο θα πρέπει να περάσει ενα χρονικό διάστημα χωρίς επικοινωνία από τον ιδιοκτήτη και χωρίς μιας απλής μετακίνησης του οχήματος. Ναι μερικά μέτρα είναι αρκετά για να αποχαρακτηριστεί ένα όχημα . Ρωτήστε στους δήμους σας ή κατεβάστε το σχετικό ΠΔ 112/2004 άρθρο 2 ορισμοί .
Τώρα για το αν πωλούνται ή όχι οχήματα ψάξτε τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία . Αγοραπωλησίες γίνονται ,αλλά όχι στην τιμή που θα επιθυμούσε ο πωλητής ...
Όσοι μπορούν , ας δουν και την λύση των «ρεφενέ» οχημάτων ….
Καλοί φίλοι και συγγενείς που μένουν κοντά ίσως θα μπορούν να μοιραστούν όχημα(τα) και έξοδα..
Δεν είναι πάντα εύκολο , αλλά είναι μια λύση…
Μισο λεπτο ρε παιδια δηλαδη στη μηχανη πρεπει να εχεις Ε9 με γκαραζ για να παραδωσεις πινακιδες?
και αν οντως εγω θελω να τη κανω πολυελαιο στο σαλονι μου?η να τη βαλω στο μπαλκονι μου?
για το αυτοκινητο παει στο διαολο,αν και σε αυλη μπορεις να το βαλεις.
theofilos888
07/02/2013, 12:32
Μισο λεπτο ρε παιδια δηλαδη στη μηχανη πρεπει να εχεις Ε9 με γκαραζ για να παραδωσεις πινακιδες?
και αν οντως εγω θελω να τη κανω πολυελαιο στο σαλονι μου?η να τη βαλω στο μπαλκονι μου?
για το αυτοκινητο παει στο διαολο,αν και σε αυλη μπορεις να το βαλεις.
Επειδή έχω οργιόδη φαντασία και γνωρίζω πως όλα τα γρανάζια θέλουν το λάδι τους εδώ στα νότια της Ευρώπης, όχι πως γίνονται αυτά στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως όλα γίνονται για να αγανακτήσει κανείς και να δώσει ένα μικρό βοήθημα στον υπάλληλο τώρα με τις περικοπές!!! Έμεις όμως είμαστε σοβαρή χώρα και δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αυτο το ακέραιο κράτος! Νομίζω;;;;;;;; :lol:
Aggelos_SV
07/02/2013, 14:04
Συγγνώμη εκ των προτέρων αν η ερώτησή μου έχει ξαναδιατυπωθεί,αλλά δεν μπορώ προς το παρόν να διαβάσω όλες τις σελίδες του thread...
α)Σε περίπτωση που καταθέτω πινακίδες...και μετά από X διάστημα θέλω να τις ξαναπαραλάβω (ή να μου βγάλουν καινούρια...???) ,πόσος καιρός απαιτείται (προσεγγιστικά) για την παραλαβή?
β)Υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για όλη την διαδικασία,και αν ναι ποιό είναι αυτό?
thanos_s
07/02/2013, 14:30
Συγγνώμη εκ των προτέρων αν η ερώτησή μου έχει ξαναδιατυπωθεί,αλλά δεν μπορώ προς το παρόν να διαβάσω όλες τις σελίδες του thread...
α)Σε περίπτωση που καταθέτω πινακίδες...και μετά από X διάστημα θέλω να τις ξαναπαραλάβω (ή να μου βγάλουν καινούρια...???) ,πόσος καιρός απαιτείται (προσεγγιστικά) για την παραλαβή?
Την ιδια μερα και στις δυο περιπτωσεις αρκει να προλαβεις να πας εφορια-υπουργειο για παραλαβη νεων πινακιδων.
Δεν υπαρχει εξτρα χρηματικο αντιτιμο εκτος των τελων του τρεχοντος ετους
theofilos888
07/02/2013, 14:41
Τις ξαναπαίρνεις μέσα σε ένα έτος από την κατάθεσή τους. Κόστος τα τέλη κυκλοφορίας. Με την παρέλευση του έτους θα πρέπει να εκδόσεις καινούργιες. Νομίζω έχει κόστος το παράβολο της νέας άδειας και τα τέλη κυκλοφορίας φυσικά. ;)
MG-KTiNoS
07/02/2013, 15:13
Τελικά ξέρει κανένας ΘΕΤΙΚΑ από ΠΟΤΕ ισχύει αυτή η μαλακία?
Εγω αυριο θα παω και θα παραδωσω προσωρινα και αν αλλαξει κατι παω και τις ξαναπερνω και συνεχιζουμε οπως ημασταν πριν..;)
Εγω Φταιω που τους πληρωσα και τα σηματα..
Translatoras
07/02/2013, 15:51
Καταθέτω και εγώ τη μαρτυρία μου.
Κατέθεσα τις πινακίδες του ΙΧ στις 27 Δεκ 2012.
Ε9 ή άλλο αποδεικτικό δεν μου ζήτησαν (αν κι ήμουν προετοιμασμένος).
Απλά στη δήλωση έγραψα ότι σταθμεύει σε ιδιόκτητο χώρο/θέση πάρκινγκ.
Μετά από 15 μέρες χρειάστηκε να κινηθεί το αυτοκίνητο.
Πήγα στο ίδιο γκισέ της ΔΟΥ και ζήτησα προσωρινή άδεια μετακίνησης του οχήματος.
Στην αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση ανέφερα τις περιοχές (Σεπόλια-Χαϊδάρι-Κορωπί) που θα κινηθεί το αυτοκίνητο και τις ημερομηνίες που θέλω να το μετακινήσω.
Η υπάλληλος μου έκοψε ένα τριπλότυπο είσπραξης με τέλος 4 ΕΥΡΩ/ΗΜΕΡΑ, το οποίο και πλήρωσα στο ταμείο
και μου έδωσε ένα χαρτονάκι σαν πινακίδα με το γράμμα Μ, τον αριθμό του αυτοκινήτου και τις ημερομηνίες μετακίνησης για να το έχω στο παρμπρίζ.
Τη ρώτησα πόσες φορές θα μπορούσα να βγάλω τέτοια άδεια διότι το αμάξι είναι για πούλημα και πρέπει να το δείχνω και μου απάντησε:
"Μέχρι και 2 φορές το χρόνο!" πιστεύω πάντως (από το ύφος της) ότι μπορείς και παραπάνω αρκεί να μην το κάνεις σύστημα.
Τη ρώτησα μέχρι πότε θα κρατάνε τις πινακίδες μου καβάντζα και μου απάντησε:
"Μέχρι σήμερα τις κρατάγαμε 2 χρόνια, (η εμπειρία έδειχνε ότι αν δεν τις έπαιρνε κάποιος πίσω μέσα στη διετία, τότε δεν τις έπαιρνε καθόλου).
Μετά καταστρέφονται και αν κάποιος τις ζητήσει πίσω τότε του δίναμε παραπεμπτικό να βγάλει άλλες ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ.
Κατι έχει ακουστεί ότι δεν θα τις καταστρέφουμε πλέον, αλλά τίποτα επίσημα."
Αν θελήσω να τις πάρω πίσω κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσω στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας για την τρέχουσα χρονιά (όχι για τις προηγούμενες της ακινησίας).
Αν θελήσω να κάνω οριστική διαγραφή του οχήματος (πχ. πώληση στο εξωτερικό-όπως μάλλον θα γίνει) τότε πάω τις παίρνω (χωρίς κόστος) και τις πάω ιδιοχείρως /αυτοπροσώπως στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.
sapila racing
07/02/2013, 16:00
Πήγα στο ίδιο γκισέ της ΔΟΥ και ζήτησα προσωρινή άδεια μετακίνησης του οχήματος.
Στην αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση ανέφερα τις περιοχές (Σεπόλια-Χαϊδάρι-Κορωπί) που θα κινηθεί το αυτοκίνητο και τις ημερομηνίες που θέλω να το μετακινήσω.
Η υπάλληλος μου έκοψε ένα τριπλότυπο είσπραξης με τέλος 4 ΕΥΡΩ/ΗΜΕΡΑ, το οποίο και πλήρωσα στο ταμείο
και μου έδωσε ένα χαρτονάκι σαν πινακίδα με το γράμμα Μ, τον αριθμό του αυτοκινήτου και τις ημερομηνίες μετακίνησης για να το έχω στο παρμπρίζ.
Τη ρώτησα πόσες φορές θα μπορούσα να βγάλω τέτοια άδεια διότι το αμάξι είναι για πούλημα και πρέπει να το δείχνω και μου απάντησε:
"Μέχρι και 2 φορές το χρόνο!" πιστεύω πάντως (από το ύφος της) ότι μπορείς και παραπάνω αρκεί να μην το κάνεις σύστημα.
"Μέχρι σήμερα τις κρατάγαμε 2 χρόνια, (η εμπειρία έδειχνε ότι αν δεν τις έπαιρνε κάποιος πίσω μέσα στη διετία, τότε δεν τις έπαιρνε καθόλου).
Μετά καταστρέφονται και αν κάποιος τις ζητήσει πίσω τότε του δίναμε παραπεμπτικό να βγάλει άλλες ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ.
Αν θελήσω να τις πάρω πίσω κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσω στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας για την τρέχουσα χρονιά (όχι για τις προηγούμενες της ακινησίας).
Αν θελήσω να κάνω οριστική διαγραφή του οχήματος (πχ. πώληση στο εξωτερικό-όπως μάλλον θα γίνει) τότε πάω τις παίρνω (χωρίς κόστος) και τις πάω ιδιοχείρως /αυτοπροσώπως στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.
Aυτό είναι το πιο ενδιαφέρον ποστ του thread! :a10:
AristidisZ
07/02/2013, 16:03
το θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος...
Shaolin Monk
07/02/2013, 16:18
Πολυ χρησιμες πληροφοριες.... :beer:
Translatoras
07/02/2013, 17:34
το θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος...
Την ασφάλεια του αυτοκινήτου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΚΟΜΑ, όπως δεν έχω διακόψει την Express Service.
Όπως ανέφερα είναι για πούλημα και θα χρειαζόταν να μετακινηθεί.
Εννοείται πως αν δεν ήταν για πούλημα (και προοριζόταν να μείνει σε ακινησία για τουλάχιστον το υπόλοιπο μέχρι τη λήξη της ασφάλισης) θα την είχα διακόψει.
Η τακτική μου είναι ...ΟΥΤΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
Δεν μου περισσεύουν χρήματα αλλά "If you can't do the time, don't do the crime!"
Φίλος απο άλλο φορουμ φορτώθηκε κάπου 2500 ευρώ πρόστιμο για 350 μέτρα μέχρι το πλυντήριο αυτοκινήτων. Τέλη κυκλοφορίας επί 2, πρόστιμο για κυκλοφορία χωρις πινακιδες και αυταπαγγελτη δίωξη/μήνυση για ανασφάλιστο.
Την ασφάλεια του αυτοκινήτου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΚΟΜΑ, όπως δεν έχω διακόψει την Express Service.
Όπως ανέφερα είναι για πούλημα και θα χρειαζόταν να μετακινηθεί.
Εννοείται πως αν δεν ήταν για πούλημα (και προοριζόταν να μείνει σε ακινησία για τουλάχιστον το υπόλοιπο μέχρι τη λήξη της ασφάλισης) θα την είχα διακόψει.
Η τακτική μου είναι ...ΟΥΤΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
Δεν μου περισσεύουν χρήματα αλλά "If you can't do the time, don't do the crime!"
Φίλος απο άλλο φορουμ φορτώθηκε κάπου 2500 ευρώ πρόστιμο για 350 μέτρα μέχρι το πλυντήριο αυτοκινήτων. Τέλη κυκλοφορίας επί 2, πρόστιμο για κυκλοφορία χωρις πινακιδες και αυταπαγγελτη δίωξη/μήνυση για ανασφάλιστο.
:priest:amen!
Και να σημειώσουμε ότι εφ όσον επέλεξε κάποιος να έχει όχημα δεν ισχύει το "κάνω τα στραβά μάτια ή δεν γνωρίζω για την ασφάλιση". Είναι κόστος το οποίο οφείλεις να προϋπολογίσεις πριν κάνεις την κίνηση σου, να πω ότι σου λένε ξαφνικά -ενώ είσαι εντάξει φορολογικά/ασφαλιστικά- πλήρωσε μεταξύ όλων αυτών και ένα καπέλο πχ 1000€ επειδή έχεις όχημα εκεί ναι να φωνάξεις όσο θες κι εγώ μαζί σου (με το Storno που έχουμε ΥπΟΙΚ καθόλου απίθανο). Τώρα το ότι είναι δικαιώμά του κάποιος να κάνει το σκ@τό του παξιμάδι για να αγοράσει αυτό που λαχταράει το αναγνωρίζουμε, αλλά να του θυμίσουμε ότι ο σοφός λαός λέει ότι τα μεταξωτά βρακιά θελουν και επιδέξιους κ@λους. Προφανώς θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του με κάτι μικρότερο αν δεν τα καταφέρνει ή με κάποιον άλλο εναλλακτικό τρόπο (αν κάποια στιγμή εγώ προσωπικά δεν καταφέρω να συντηρήσω το μοναδικό μου όχημα ξέρω πολύ καλά ότι ο ΟΑΣΑ και η ΑΜΕΛ θα γνωρίσουν μέρες δόξας και πάλι), δεν εξαρτάται όλο μας το είναι και η επιβιώση μας από ένα αυτοκίνητο/μηχανή. Και τους καλούς καιρούς τα ίδια ίσχυαν.Τώρα για όποιον λέει πως δε μπορεί να πουλήσει το αμάξι του με αυτή τη συγκυρία υπάρχουν και μαντράδες που συνεργάζονται με εξωτερικό. Αμά θες να ξεφορτωθείς κάτι πάντα υπάρχει τρόπος...
MG-KTiNoS
07/02/2013, 18:04
Τελικά ξέρει κανένας ΘΕΤΙΚΑ από ΠΟΤΕ ισχύει αυτή η μαλακία?
???
???
O ασφαλιστής μου πριν 20 μέρες μου είπε πως ούτε καν αυτοί δεν ξέρουν ακόμα.
Αγαπητέ δεν το τραβάμε, αλλά σε βρίσκω μη ενημερωμένο.
Ο νόμος είναι όντως ξεκάθαρος και μέχρι και σήμερα ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ότι κάποιοι θέλουν αυτό να αλλάξει είναι άλλο θέμα.
Αυτό που σε υποχρεώνει ο νόμος (και πολύ σωστά) ως τώρα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και όχι να μην έχεις ανασφάλιστο όχημα.
Το θέμα με την κατάθεση πινακίδων μπάζει άσχημα και έχουμε δώσει πολλά παραδείγματα ήδη στο thread. Ακόμα όμως και μέλη αυτού του forum έχουν εκφραστεί θετικά για το μέτρο, οπότε δεν τίθεται θέμα για το αν θα ψηφιστεί. Εδώ ψηφίζονται άλλα κι άλλα που διαφωνούν οι πάντες, πόσο μάλλον τώρα που κάποιοι συμφωνούν.
Εγώ θα περιοριστώ απλά στο να ΞΑΝΑπώ (γράψω δηλαδή) πως αν το κάνεις υπερβολικά δύσκολο για κάποιον να μείνει νόμιμος, τότε η μόνη του επιλογή είναι να γίνει παράνομος.
Θα δούμε ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδα που θα πάει σύννεφο, κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά τους.
ο καθένας αγαπητέ κάνει τις επιλογές του. και ναι το έχουμε τραβήξει πολύ.αν έχεις χρήματα το ασφαλίζεις αν δεν έχεις παραδίδεις πινακίδες.και η τρίτη επιλογή να κυκλοφορείς ανασφάλιστος να με χτυπήσεις να επιζήσω και να γνωρίσεις την γυναικεία σου πλευρά
Καλά παθαίνουμε ότι παθαίνουμε σα "πολίτες" αυτής της χώρας πάντως. Ψιτ, παλικάρια (για ορισμένους), σε λίγο καιρό να σκύβετε να μπαίνει ακόμα πιο βαθιά & να λέτε και ευχαριστώ πολύ!
la_villa
07/02/2013, 22:48
και σε λίγο καιρό αφού το κράτος θα δει ότι πολλοί παρέδωσαν πινακίδα κ χάνει χρήμα (και μαζί κ οι φιλοι ασφαλιστικές εταιρίες) θα βγάλει απόφαση με νέο διάταγμα με το οποίο θα "κυνηγαει" όσους έχουν αφήσει τα αυτοκινητα τους στον δρόμο κ δεν εχουν πινακίδες.οότε θα τους υποχρεωσει να παραλάβουν πινακίδες,να πληρώσουν στο παλάτι τ τέλη και στους μπελίδες τα ασφάλιστρα.
εδω ήμαστε.όσο αναπαυομαστε τόσο τον παίζουν να μεγαλώσει.Μονο κρατήστε τον ανοικτο με τα χέρια σας να μην πονέσει πολύ
κολητε επειδη η παπαρα παει γονατο, εγω θελω να πουλησω ελα να αγορασεις ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!αμα ξαναφτιξουν τα οικονομικα μου θα ξαναγορασω.
επισης η παπαρα που λεει οτι αφου δεν το κυκλοφορεις μεγαλε παρεδωσε πινακιδες και καθαρισες, να σε ενημερωσω οτι για να παραδωσεις πινακιδες πρεπει να καταθεσεις και δηλωση του νομου 105 που θα αναφερεις που θα το εχεις το οχημα.στη περιπτωση που δεν εχω γκαραζ και δεδομενης της στενοτητας του πρωκτου μου ελα να το βαλω στον δικο σου.
:lol::lol:
αι σιχτιρ σαχλαμαρα με συγχισες βραδυατικο....θα σου στειλω τον τσελιο ρε μλκ την επομενη φορα!!!:lol:
Lioulios
07/02/2013, 23:46
Σήμερα με σταμάτησαν οι μπάτσοι . Πήγαινα ψιλοτάπα με το σκούτερ .
-Καλησπέρα.
-Καλησπέρα.
-Το ασφαλειστήριο συμβόλαιό σας παρακαλώ ....και μου έδωσαν την εντύπωση πως εάν δεν είχα τίποτα άλλο μαζί μου ,δεν θα είχα πρόβήμα .
Δηλαδή το σκεπτικό είναι ...Σήμερα γράφουμε για ασφάλειες .
Εδώ εάν τύχει να βγούνε για αλκοτέστ και σε σταματήσουν χωρίς ζώνη σε αμάξι ...Είναι Οκ ,αφού σήμερα γράφουνε για αλκοτέστ .
Σήμερα με σταμάτησαν οι μπάτσοι . Πήγαινα ψιλοτάπα με το σκούτερ .
-Καλησπέρα.
-Καλησπέρα.
-Το ασφαλειστήριο συμβόλαιό σας παρακαλώ ....και μου έδωσαν την εντύπωση πως εάν δεν είχα τίποτα άλλο μαζί μου ,δεν θα είχα πρόβήμα .
Δηλαδή το σκεπτικό είναι ...Σήμερα γράφουμε για ασφάλειες .
Εδώ εάν τύχει να βγούνε για αλκοτέστ και σε σταματήσουν χωρίς ζώνη σε αμάξι ...Είναι Οκ ,αφού σήμερα γράφουνε για αλκοτέστ .
Να υποθεσω και στουπι να ησουνα αφου ειχες ασφαλεια την γλυτωνες..:tooth:
Τις κουφαλες..:moutza::a022:
Lioulios
08/02/2013, 01:18
Να υποθεσω και στουπι να ησουνα αφου ειχες ασφαλεια την γλυτωνες..:tooth:
Τις κουφαλες..:moutza::a022:
Nαι , αν κάποιος είχε πιεί και δεν το καταλάβαιναν , αφού είχε ασφάλεια ,θα την γλύτωνε .
Τα έγραψα αυτά γιατί είναι πλέον γεγονός πως ψάχνουν τους ανασφάλιστους . ...Παλιά , έλεγαν
¨Καλησπέρα , άδεια και δίπλωμα¨ , τώρα λένε ¨έχεις ααφάλεια ; ¨
Παίδες Καλημέρα
Τα νέα μέτρα για τα ανασφάλιστα οχήματα περιλαμβάνουν και τις μοτοσυκλέτες?
Ναι αυτο το εχουν.μια φορα να μου τα ζητησουν ολα τα εγγραφα δεν εχω τυχει.και με εχουν σταματησει καμια 15αρια φορες με το καγκουροπαπο που ειχα
BELZEBOYLIS
08/02/2013, 08:57
κολητε επειδη η παπαρα παει γονατο, εγω θελω να πουλησω ελα να αγορασεις ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!αμα ξαναφτιξουν τα οικονομικα μου θα ξαναγορασω.
επισης η παπαρα που λεει οτι αφου δεν το κυκλοφορεις μεγαλε παρεδωσε πινακιδες και καθαρισες, να σε ενημερωσω οτι για να παραδωσεις πινακιδες πρεπει να καταθεσεις και δηλωση του νομου 105 που θα αναφερεις που θα το εχεις το οχημα.στη περιπτωση που δεν εχω γκαραζ και δεδομενης της στενοτητας του πρωκτου μου ελα να το βαλω στον δικο σου.
:lol::lol:
αι σιχτιρ σαχλαμαρα με συγχισες βραδυατικο....θα σου στειλω τον τσελιο ρε μλκ την επομενη φορα!!!:lol:
Βρε εγκάθετε προβοκάτορα, πήρες το χάρχαλο που πήρες και θες να το αγοράσω εγώ ? Χαχαχα ανταλλαγή με την πάπια και μου πληρώνεις την διαφορά !!
Εντάξει το κατάλαβα ,να παραμείνουν τα ανασφάλιστα οχήματα γιατί ο Τρούπας δεν έχει ιδιόκτητο χώρο και θέλει να το πουλήσει , ο Ρούλης δεν έχει λεφτά να το ασφαλίσει , ο άλλος κατεβαίνει από το χωριό του μια στο τόσο και δεν θέλει να πληρώσει , ο κομμαντάντε Μάρκος είδε ευκαιρία για επανάσταση -μην ασφαλίσουμε να καταρρεύσουν οι ασφαλιστικές και κατα επέκταση και οι τράπεζες - γενικά επειδή το μακρύ και το κοντό του καθένα γαργαλάει τον ευαίσθητο πισινούλη του και επειδή γουστάρουμε την γκρίνια σαν ανοϊκές γριές σε έπαρση , δεν γαμιέται μια χαρά είναι τα ανασφάλιστα και άσε τους φουκαράδες που τους τρακάρουν να τρέχουν και να μην φτάνουν .... :lol::lol::wave2:
Υγ. Γιωργάκη , να διαβάζουμε όμως και κανένα ποστ πριν απαντήσουμε εεεε :D
Βρε εγκάθετε προβοκάτορα, πήρες το χάρχαλο που πήρες και θες να το αγοράσω εγώ ? Χαχαχα ανταλλαγή με την πάπια και μου πληρώνεις την διαφορά !!
Εντάξει το κατάλαβα ,να παραμείνουν τα ανασφάλιστα οχήματα γιατί ο Τρούπας δεν έχει ιδιόκτητο χώρο και θέλει να το πουλήσει , ο Ρούλης δεν έχει λεφτά να το ασφαλίσει , ο άλλος κατεβαίνει από το χωριό του μια στο τόσο και δεν θέλει να πληρώσει , ο κομμαντάντε Μάρκος είδε ευκαιρία για επανάσταση -μην ασφαλίσουμε να καταρρεύσουν οι ασφαλιστικές και κατα επέκταση και οι τράπεζες - γενικά επειδή το μακρύ και το κοντό του καθένα γαργαλάει τον ευαίσθητο πισινούλη του και επειδή γουστάρουμε την γκρίνια σαν ανοϊκές γριές σε έπαρση , δεν γαμιέται μια χαρά είναι τα ανασφάλιστα και άσε τους φουκαράδες που τους τρακάρουν να τρέχουν και να μην φτάνουν .... :lol::lol::wave2:
Υγ. Γιωργάκη , να διαβάζουμε όμως και κανένα ποστ πριν απαντήσουμε εεεε :D
οχι να βγαλουμε και αλλους νομους προς φτωχοποιηση γιατι ο πρωην βελζεβουλας κουρευτηκε,νοικοκυρευτικε (με αλλα λογια εγινε μανταμ), ντυνεται με καζακα και γραβατα, μπηκε και στο κυβερνητικο σχημα και ειναι και ασφαΛΗΣΤΗΣ και στελνει και στα φιλαρακια του mass sms για χρονια πολλα (δε θα στο συγχωρεσω ποτε αυτο ρε κερατα!!!)
υ.γ.ειδαμε ποσο σας ενοιαζαν τα ανασφαλιστα παλιοτερα (αλλα τοτε ειμασταν συνασπισμενοι) ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ !!!!!!!!!!! :lol::lol:
Lioulios
08/02/2013, 13:35
E το ΒΕΛΖΕΒΟΥΛΗ !!!
paramedic
08/02/2013, 16:19
Μια που μιλάμε για ασφαλιστικές κλπ η EVIMA βάρεσε κανόνι και της πήραν την άδεια σήμερα(και σήμερα περίμενα και το καινούργιο μου συμβόλαιο απο αυτήν. Πάλι καλά με πήρε ο ασφαλιστής μου και μου είπε να μην παραλάβω).
Είσαι από τους τυχερούς ...
BELZEBOYLIS
08/02/2013, 17:26
οχι να βγαλουμε και αλλους νομους προς φτωχοποιηση γιατι ο πρωην βελζεβουλας κουρευτηκε,νοικοκυρευτικε (με αλλα λογια εγινε μανταμ), ντυνεται με καζακα και γραβατα, μπηκε και στο κυβερνητικο σχημα και ειναι και ασφαΛΗΣΤΗΣ και στελνει και στα φιλαρακια του mass sms για χρονια πολλα (δε θα στο συγχωρεσω ποτε αυτο ρε κερατα!!!)
υ.γ.ειδαμε ποσο σας ενοιαζαν τα ανασφαλιστα παλιοτερα (αλλα τοτε ειμασταν συνασπισμενοι) ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ !!!!!!!!!!! :lol::lol:
Νόμος προς φτωχοποίηση το κυνήγι των ανασφάλιστων ??? Το είδαμε και αυτό !!! Παλιότερα δεν μας ένοιαζε μικρέ μου προβοκάτορα γιατί δεν είχαν φτάσει το ενάμιση εκατομμύριο. Έχει αρπάξει φλατζούλα , να το κοιτάξεις ....:lol::wave2:
guzzistas
08/02/2013, 17:48
Το θέμα μας είναι ο τρόπος που πάει να γίνει το κυνήγι....
BELZEBOYLIS
08/02/2013, 18:04
Το θέμα μας είναι ο τρόπος που πάει να γίνει το κυνήγι....
τι εννοείς ο τρόπος? Βγαίνει νόμος , όποιος έχει πινακίδες και δεν έχει ασφάλεια θα τρώει καμπάνα ! ( φαντάσου ότι και με αυτόν τον τρόπο θα πιάσουν το 70-80 % των ανασφάλιστων ) !!
Πως αλλιώς ? Ααα ο Τρούπερ θα ήθελε να πάει μια επιστολή που ευγενικά θα προτρέπει τον ιδιοκτήτη να το ασφαλίσει .... Καλέ μου κύριε αν έχεις την ευγενή καλοσύνη και οικονομική δυνατότητα και αν και εφόσον το επιθυμητέ θα σας παρακαλούσαμε ,αν δεν σας είναι κόπος φυσικά , να ασφαλίσετε το όχημα σας το συντομότερο δυνατόν .Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση !!! :bawl::wave2:
Εγώ ακόμα περιμένω να διαβάσει κάποιος όλο τον τρέχοντα νόμο και να μου πει αν διαπιστώνει ότι του αφήνει περιθώρια να είναι ανασφάλιστος εφ όσον έχει πινακίδες.
Γιατί όλοι σ αυτό το thread παριστάνουμε την Πολυάννα στο δάσος...:smokin:
stefanos
08/02/2013, 19:55
Εγώ ακόμα περιμένω να διαβάσει κάποιος όλο τον τρέχοντα νόμο και να μου πει αν διαπιστώνει ότι του αφήνει περιθώρια να είναι ανασφάλιστος εφ όσον έχει πινακίδες.
Γιατί όλοι σ αυτό το thread παριστάνουμε την Πολυάννα στο δάσος...:smokin:
Εφόσον οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια στο Νόμο
και αυτή τη στιγμή διαβουλεύονται το νέο Νόμο που δεν αφήνει περιθώρια να είσαι ανασφάλιστος με πινακίδα ,
δεν βλέπω το λόγο να ασχοληθούμε.
Όταν μετά την διαβούλευση τεθεί σε ισχύ το διαβάζουμε.
Πάντως έως σήμερα σίγουρα δεν ίσχυε διότι δεν με έχει ενοχλήσει κανείς πάνω από 10 χρόνια που έχω ανασφάλιστα με πινακίδα.
Πάντως έως σήμερα σίγουρα δεν ίσχυε διότι δεν με έχει ενοχλήσει κανείς πάνω από 10 χρόνια που έχω ανασφάλιστα με πινακίδα.
Μια χαρά ίσχυε και μέχρι τώρα αλλά οι έλεγχοι που γίνονταν μέχρι σήμερα ήταν αυτό που ζητούν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Αν με πιάσει το όργανον καλώς αν όχι ας πρόσεχε - άσχετα όμως αν είμαι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένος να ασφαλιστώ εφ όσον έχω πινακίδα που σημαίνει πως κυκλοφορώ. Που σημαίνει πως αν του οργάνου του την βαρούσε να σε ελέγξει και σε τσάκωνε να είσαι στο αμάξι δε μπα να ήταν σε τσιμεντόλιθους με πινακίδα, μπορούσε να σε περιποιηθεί. Απλά επειδή εμείς καταχραστήκαμε αυτή την ανοχή και τα ανασφάλιστα πολλαπλασιάστηκαν με ρυθμούς ρετροϊών και ένα σωρό ταλαίπωροι που έπαθαν ζημιά τον ήπιαν και επιπρόσθετα μάθανε τι πάει να πει bussiness analysis στο ΥπΟικ, σου λέει πως είναι ποιο αποδοτικό να κάνω διασταύρωση ηλεκτρονική ώστε να τσιμπήσω τους πάντες. Και αφού γουστάρουμε αστυνόμευση και να μας πιάνει το όργανον εφ όσον παρανομούμε και μόνο άντε να δούμε τί θα λέμε όταν μπουν κάμερες στα φανάρια για να τσιμπάμε με κόκκινο αυτούς που το παραβιαζουν όπως γίνεται σε χώρες που δεν είναι Μπανανίες.
LOUKILOUK
08/02/2013, 21:01
Μια χαρά ίσχυε και μέχρι τώρα αλλά οι έλεγχοι που γίνονταν μέχρι σήμερα ήταν αυτό που ζητούν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Αν με πιάσει το όργανον καλώς αν όχι ας πρόσεχε - άσχετα όμως αν είμαι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένος να ασφαλιστώ εφ όσον έχω πινακίδα που σημαίνει πως κυκλοφορώ. Που σημαίνει πως αν του οργάνου του την βαρούσε να σε ελέγξει και σε τσάκωνε να είσαι στο αμάξι δε μπα να ήταν σε τσιμεντόλιθους με πινακίδα, μπορούσε να σε περιποιηθεί. Απλά επειδή εμείς καταχραστήκαμε αυτή την ανοχή και τα ανασφάλιστα πολλαπλασιάστηκαν με ρυθμούς ρετροϊών και ένα σωρό ταλαίπωροι που έπαθαν ζημιά τον ήπιαν και επιπρόσθετα μάθανε τι πάει να πει bussiness analysis στο ΥπΟικ, σου λέει πως είναι ποιο αποδοτικό να κάνω διασταύρωση ηλεκτρονική ώστε να τσιμπήσω τους πάντες. Και αφού γουστάρουμε αστυνόμευση και να μας πιάνει το όργανον εφ όσον παρανομούμε και μόνο άντε να δούμε τί θα λέμε όταν μπουν κάμερες στα φανάρια για να τσιμπάμε με κόκκινο αυτούς που το παραβιαζουν όπως γίνεται σε χώρες που δεν είναι Μπανανίες.
Κάμερες, μπλόκα, αλκοτέστ, τα πάντα όλα για να πιάσουν όσουν παραβιάζουν τον κώδικά οδικής κυκλοφορίας...ΟΛΟΥΣ όμως και χωρίς εξαιρέσεις...ΕΕΕΕτσι γουστάρω...
Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για ένα εντελώς άδικο μέτρο το οποίο θα αποδειχθεί στο τέλος και αναποτελεσματικό από οικονομικής πλευράς....
Τρόποι για αναγκαστούν να ασφαλιστούν όσοι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι υπάρχουν και άλλοι...αποτελεματικότατοι και δικαιότεροι κοινωνικά...διαφωνεί κανείς με αυτό;
Διαφορετικά να πάμε όλοι στην ουρά να στηθούμε να καταθέσουμε πινακίδες να τελιώνει το πανηγύρι να μη το κουράζουμε και εδώ μέσα άλλο...
stefanos
09/02/2013, 00:32
Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ποιός είναι ο στόχος του μέτρου.
Είναι φανερό ότι όπως κάποιος κυκλοφορούσε ανασφάλιστος θα κυκλοφορήσει και με πλαστή πινακίδα ή και χωρίς πινακίδα όπως κάνουν πάμπολοι μοτοσυκλετιστές ακόμα και κατά τα άλλα νόμιμοι.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με εταιρείες που χρησιμοποιούν τα οχήματά τους εποχιακά ενοικιάσεις τουριστικά κλπ καθώς και εταιρείες που λόγω κρίσης δεν δουλεύουν.
Τα οποία είναι χιλιάδες και δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν παράνομα λόγω της χρήσης τους.
Με λίγα λόγια στόχος δεν είναι κανένας παράνομος που έτσι κι άλλιώς αν δεν τον συλλάβεις ΔΕΝ τον σταματάς από το να παρανομεί με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέτρο, αλλά η απλή κονόμα από ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ποιός είναι ο στόχος του μέτρου.
Είναι φανερό ότι όπως κάποιος κυκλοφορούσε ανασφάλιστος θα κυκλοφορήσει και με πλαστή πινακίδα ή και χωρίς πινακίδα όπως κάνουν πάμπολοι μοτοσυκλετιστές ακόμα και κατά τα άλλα νόμιμοι.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με εταιρείες που χρησιμοποιούν τα οχήματά τους εποχιακά ενοικιάσεις τουριστικά κλπ καθώς και εταιρείες που λόγω κρίσης δεν δουλεύουν.
Τα οποία είναι χιλιάδες και δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν παράνομα λόγω της χρήσης τους.
Με λίγα λόγια στόχος δεν είναι κανένας παράνομος που έτσι κι άλλιώς αν δεν τον συλλάβεις ΔΕΝ τον σταματάς από το να παρανομεί με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέτρο, αλλά η απλή κονόμα από ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
E ναι προφανώς και το κράτος θέλει να βγάλει και κάτι από την όλη ιστορία. Η έκπληξη θα ήταν να μην έβγαζε. Όσον αφορά την τουριστική επιχείρηση σίγουρα μπορεί να καταθέσει τις πινακίδες για το διάστημα που δεν κυκλοφορούν τα οχήματά της και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Όσον αφορά την παραβατικότητα προφανώς και κάποιος αν θέλει θα μπορεί να κυκλοφορήσει με πλαστή πινακίδα αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει και μια εφορία από πάνω του η οποία θα του έχει ήδη αίτημο το ραβασάκι το οποίο αν μείνει απλήρωτο θα τον κατατρέχει για πάντα με τις γνωστές συνέπειες οπότε θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα συνεχίσουν να το ρισκάρουν. Θα μπορούσε πρώτα βέβαια να υπάρχει σωστή ενημέρωση του κόσμου και να καλλιεργηθεί η ανάλογη παιδεία για το τι συνέπειες έχει αν κυκλοφορεί ανασφάλιστος. Αλλά και πάλι μεγάλα παιδιά είμαστε θαρρώ οι περισσότεροι εδώ και όχι 16χρονα με τα μυαλά έξω απ το κεφάλι οπότε ξέρουμε τις συνέπειες του να είσαι ανασφάλιστος. Δεν είναι κάτι που μας το κάρφωσαν στον πρωκτό ξαφνικά! Ξέραμε το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να επωμιστούμε το κόστος αυτό εφ όσον έχουμε την τιμή να έχουμε όχημα! ;)
BELZEBOYLIS
09/02/2013, 11:43
Θα ήθελα πραγματικά να διαβάσω μια αντιπρόταση. Πως να ξεμπερδέψουμε με τα ανασφάλιστα με πιο δίκαιο τρόπο?!?!
MG-KTiNoS
09/02/2013, 12:05
Θα ήθελα πραγματικά να διαβάσω μια αντιπρόταση. Πως να ξεμπερδέψουμε με τα ανασφάλιστα με πιο δίκαιο τρόπο?!?!
Να βρει ο άνθρωπος δουλειά, να φτιάξει τη ζωή του, (εεε??? ΝΑΙ ΡΕ...) και να κάνει ασφάλεια ώστε να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα χάσει αυτά που έχει.
Να φοβάται ρε αδερφέ να μην καταστραφεί !!!!
Όταν ο άλλος δεν ξέρει αν θα έχει δουλεία αύριο,
(ή δεν έχει καν σήμερα)
Όταν τον έχεις εξαντλήσει με κάθε λογής φόρους και χαράτσια που βάζει ο νους σου…
ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τι ν ασφαλίσει ρε ο άνθρωπος?
Το αμάξι που θα του πάρει η εφορεία αύριο ή το ανύπαρκτο του μέλλον?
(και ναι όταν μπαίνει θέμα επιβίωσης σας έχει γραμμένους κι εσάς κι όλο τον κόσμο)
Όλα αυτά πηγάζουν από τη ψευδαίσθηση των πολιτικών ότι λεφτά υπάρχουν και 5 ηλιθίων διευθυντών τραπεζών άκα ασφαλιστικών…
Άμα δεν έχει ο άλλος δεν πληρώνει κι άμα πρέπει να πάει μεροκάματο το πρωί θα πάει όπως μπορεί.
Ακόμα και με μπουλτόζα
BELZEBOYLIS
09/02/2013, 12:11
Να βρει ο άνθρωπος δουλειά, να φτιάξει τη ζωή του, (εεε??? ΝΑΙ ΡΕ...) και να κάνει ασφάλεια ώστε να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα χάσει αυτά που έχει.
(ή δεν έχει καν σήμερα)
Όταν τον έχεις εξαντλήσει με κάθε λογής φόρους και χαράτσια που βάζει ο νους σου…
(και ναι όταν μπαίνει θέμα επιβίωσης σας έχει γραμμένους κι εσάς κι όλο τον κόσμο)
Όλα αυτά πηγάζουν από τη ψευδαίσθηση των πολιτικών ότι λεφτά υπάρχουν και 5 ηλιθίων διευθυντών τραπεζών άκα ασφαλιστικών…
Άμα δεν έχει ο άλλος δεν πληρώνει κι άμα πρέπει να πάει μεροκάματο το πρωί θα πάει όπως μπορεί.
Ακόμα και με μπουλτόζα
ωραία όλα αυτά , αλλά καμιά πρόταση στο σήμερα παίζει ???
(ή δεν έχει καν σήμερα)
Ακόμα και με μπουλτόζα
Εγώ μαζί σου.
Και από την πρώτη σελίδα που άνοιξα το ποστ έχω γράψει ότι διαφωνώ κάθετα με το μέτρο έτσι όπως πάνε να το περάσουνε...
Από την άλλη όμως δεν πείθομαι με τίποτα ότι όλοι όσοι κυκλοφοράνε ανασφάλιστοι το κάνουν από "ανάγκη επιβίωσης"... Βλέπεις τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά 1-2 περιπτώσεις που και καλά δεν είχαν χρήματα για ασφάλεια αλλά για την γκλαμουριά του καινούργιου iphone 5 μια χαρά τα βρήκαν...
Οπότε..., ΝΑΙ να ζοριστούν να ασφαλίσουν αυτοί που έχουν καλομάθει να κυκλοφοράνε ανασφάλιστοι στο χαλαρό και χωρίς να τρέχει τίποτα, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει ένα εύκολο, ευέλικτο, και λογικό στην τιμή ασφαλιστικό σύστημα που να επιτρέπει σε αυτόν που θέλει να είναι νόμιμος να έχει πινακίδες και να ασφαλίζει το όχημά του μόνο για όση χρονική διάρκεια χρειάζεται...
Τέσπα...Ας δούμε τι και πως θα ανακοινωθεί και κρίνουμε την τελική του μορφή...
MG-KTiNoS
09/02/2013, 12:49
ωραία όλα αυτά , αλλά καμιά πρόταση στο σήμερα παίζει ???
Σήμερα είναι αδύνατο να υπάρξει νομιμότητα σε κανένα επίπεδο !
Παιδιά ότι υπάρχουν και μλκες είναι σίγουρο.
Επίσης σίγουρο είναι όμως ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, (συνάνθρωποι) που τους έχουν κόψει το ρεύμα.
Για μια ανεργία της τάξης του +30%
Μην τρελαθούμε.
Αν δεν αναστραφεί η κατάσταση αυτή, δε πα να ψηφίζουν ότι θέλουν…
Τα @@ θα πάρουν και μη χειρότερα.
Αν θέλουμε να λειτουργεί η κοινωνία πρέπει ο άλλος να ξυπνάει 7 και να πηγαίνει στη δουλειά.
Να έχει κεραμίδι πάνω απ τη κεφάλα του, φαί κάθε μέρα και διακοπές μια στο τόσο.
Τότε και μόνο τότε είναι νομοταγής.
(γιατί φυσικά έχει να χάσει…)
Όταν δεν έχει να χάσει τίποτα (ή είναι χαζός) θέλει να πάρει τη τσαμουρΓιά, τη Πόλη, να κάνει επανάσταση (για να γίνει αυτός Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη κλπ κλπ)
και γενικά συμπεριφέρεται σαν … μουζίκος
(kai ο Θεός να βάλει το χέρι Του...)
BELZEBOYLIS
09/02/2013, 13:23
Σήμερα είναι αδύνατο να υπάρξει νομιμότητα σε κανένα επίπεδο !
Αν σκέφτεσαι έτσι δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο . Διαφωνούμε ριζικά . Σεβαστή η άποψη σου αλλά δεν μπορώ να την παρακολουθήσω .:beer::wave2:
catmaster
09/02/2013, 14:21
Το δηλώνω στην εφορία ότι το αφήνω ακίνητο και πάω και το παρκάρω στον αεροδιάδρομο του Έλληνικού (αυτό που θέλουν οι αρειανοί-καταριανοί ) :D
BELZEBOYLIS
09/02/2013, 14:27
Το δηλώνω στην εφορία ότι το αφήνω ακίνητο και πάω και το παρκάρω στον αεροδιάδρομο του Έλληνικού (αυτό που θέλουν οι αρειανοί-καταριανοί ) :D
ορίστε μια καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ λύση στο πρόβλημα :bawl::beer::wave2:
theofilos888
09/02/2013, 18:08
ορίστε μια καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ λύση στο πρόβλημα :bawl::beer::wave2:
Μάλιστα! Και μόλις γεμίσει το κακόμοιρο Ελληνικό τι θα γίνει; Ας σοβαρευτούμε! Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η ασφάλεια τους μάρανε! Άλλος ένα τρόπος εκφοβισμού του απλού Έλληνα φορολογούμενου! Προς το παρόν οριστική λύση δεν βλέπω. Μόνο ημίμετρα. Γιατί το να καταθέτεις πινακίδες ή να κυκλοφορείς ανασφάλιστος μόνο ημίμετρο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ληστρική επιδρομή στις τσέπες μας καλά κρατεί! Άλλωστε οι ασφαλιστικές εταιρείες έβγαλαν και τρίμηνα πακέτα για να προσελκύσουν κι άλλους πελάτες! Είδατε πώς μας σκέφτοντε; ;)
stefanos
09/02/2013, 18:14
Εχω 2 μηχανάκια στο υπόγειο ανασφάλιστα και χωρίς πινακίδα.
Με εμποδίζει κάτι να τα κυκλοφορήσω?
ΜΟΝΟ με μπάτσους στους δρόμους μαζεύεις τους παράνομους.
Τα υπόλοιπα είναι κολοκύθια.
chr1s_86
09/02/2013, 18:19
οι ασφαλιστικές εταιρείες έβγαλαν και τρίμηνα πακέτα ...
Ας βγάλει και το κwλοκράτος τρίμηνα τέλη να ησυχάσουμε !!!
Εχω 2 μηχανάκια στο υπόγειο ανασφάλιστα και χωρίς πινακίδα.
Με εμποδίζει κάτι να τα κυκλοφορήσω?
Τα υπόλοιπα είναι κολοκύθια.
+1000 αυτό λέμε από την αρχή του thread. Θα μειωθούν τα ανασφάλιστα με πινακίδα και θα αυξηθούν τα ανασφάλιστα χωρίς καν πινακίδα.
el-Gatto
09/02/2013, 22:42
Σχετικά με αυτά που γράφονται για το Ε9, δεν ξέρω αν κατι άλλαξε αλλά μια κι εχω καταθέσει 2 πινακίδες μοτο να πω οτι μου το ζήτησαν...
"Η απαίτηση των ΔΟΥ για το έντυπο Ε9 δεν υφίσταται,
εφόσον βάσει του Ν. 2992/2002, άρθρο 45, παράγραφος 6 αναφέρεται ρητά ότι για την παράδοση των ,της άδειας και των πινακίδων στη ΔΟΥ ,απατείται μόνο υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία αναγράφονται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού."
πηγή: http://www.diekpereoseis.gr/katathesi-pinakidwn
akis_trevor
10/02/2013, 02:39
σορρυ αλλα ελλειψη παιδειας ειναι αυτο κατ' εμε.θες τον φοβο για να εισαι νομιμος..για να μην τιμωρηθεις και μονο!!!
Red Rider
10/02/2013, 08:39
Ο φόβος φυλάει τα έρημα..
devil's animal
10/02/2013, 09:53
σορρυ αλλα ελλειψη παιδειας ειναι αυτο κατ' εμε.θες τον φοβο για να εισαι νομιμος..για να μην τιμωρηθεις και μονο!!!
μπορει, αλλα ετσι λειτουργουν και στην υπολοιπη "πολιτισμενη" ευρωπη...
οταν οι ιδιοι ανθρωποι ερχονται Ελλαδα, κανουν τα χειροτερα γιατι απλα ξερουν οτι δεν θα τιμωρηθουν...
τι εννοείς ο τρόπος? Βγαίνει νόμος , όποιος έχει πινακίδες και δεν έχει ασφάλεια θα τρώει καμπάνα ! ( φαντάσου ότι και με αυτόν τον τρόπο θα πιάσουν το 70-80 % των ανασφάλιστων ) !!
Πως αλλιώς ? Ααα ο Τρούπερ θα ήθελε να πάει μια επιστολή που ευγενικά θα προτρέπει τον ιδιοκτήτη να το ασφαλίσει .... Καλέ μου κύριε αν έχεις την ευγενή καλοσύνη και οικονομική δυνατότητα και αν και εφόσον το επιθυμητέ θα σας παρακαλούσαμε ,αν δεν σας είναι κόπος φυσικά , να ασφαλίσετε το όχημα σας το συντομότερο δυνατόν .Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση !!! :bawl::wave2:
ο τροοπερ και εχτες και τοσες μερες ακομα σου λεει οτι ο λογος που τα οχηματα ειναι ανασφαλιστα ειναι οτι εχετε γ@μησει μισθους και συνταξεις με αυτα που ψηφιζετε.το οτι ενα κομμα με το συνθετικο αριστερα αποφασισε να κυβερνησει ειναι quiet tempting ισως για σενα αλλα καλως η κακως δεν εχει τπτ αριστερο μεσα του.live with that.
απο κει και περα ολα συνεπικουρουν στη περαιτερω μειωση του επιπεδου της καθημερινοτητας των κοινωνιων.keep up the good work κωστα.εγω απλα θα περιμενω να βλεπω κωλοτουμπες :wave2:
υ.γ.τα λαμογια με τις ασφαλιστΡικες τα πιασατε ρε κυβερνητικε η η εβιμα εκλεισε αλλα ο κατοχος της ειναι στο απυροβλητο ακομα και ασε τα θυματα να βουρλιζονται?
αστο κωστα.απλα διαφωνουμε καθετα στα παντα (στα κοαλα μπορει και οχι) αλλα σε οτι εχει να κανει με πολιτικη εχεις πλεον περασει στη dark side of the moon. :wave2:
Πολυμήχανος
11/02/2013, 10:11
Τίποτα δεν θα πιάσουν, μπλόφα είναι. Η μπλόφα ναι, ίσως θα κάνει ίσως κάποιους να ασφαλιστούνε. Όπως έγραψα και αλλού:
''Έχω βαρεθεί να το λέω, όσους νόμους και να ψηφίσουνε, αν δεν υπάρξει μηχανοργάνωση με βάση δεδομένων που ΚΑΠΟΙΟΣ πρεπει να την φτιάξει, με καταλόγους ασφαλιστικών εταιριών στο ίδιο σύστημα, και πρόγραμα στον κεντρικό υπολογιστή που να διασταυρώνει... Δε πα να ψηφίσουνε και νόμο που να οργανώνει επίσκεψη στο φεγγάρι, αν δεν φτιάξει κάποιος τον πύραυλο...
Εδώ τα ακίνητα, και δεν έχει καμία τελική γνώση η εφορία σε ποιόν ανήκουνε, θα ξέρει ποιός είναι ασφαλισμένος; Εδώ δεν ξέρει η εφορία τι λέει η πολεοδομία, η πολεοδομία δεν ξέρει τι λέει η αρχαιολογία, η αρχαιολογία δεν ξέρει τι λέει το υποθηκοφυλάκειο κ.ο.κ. που είναι όλα αυτά ΔΗΜΟΣΙΕΣ υπηρεσίες και θα έπρεπε να είχαν εννοιαία βάση δεδομένων, και θα ξέρει η εφορία ποιός είναι ασφαλισμένος και που και από πότε, σε πολλές ιδιωτικές εταιρίες;
Πως το έλεγε ο άλλος στην ταινία: ''τι να σας κάνει ο hacker ρε, αυτοί γράφουν σε τεφτέρια''
Και να στείλουν τελικά ραβάσια, θα δείτε τι έχει να γίνει... 2.000.000 ραβάσια θα στείλουνε, 3.000.000 λάθη θα είναι...''
Οπότε εκτός κι αν γίνει κανά μηχανοργανωτικό θαύμα, εγώ βλέπω ένα νόμο πυροτέχνημα, που δεν θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ σε τεχνικό επίπεδο, και ο σκοπός ενός νόμου πυροτέχνημα-μπλόφας, ποιός είναι; Να τρομάξει τον κόσμο προς το συμφέρον των ασφαλιστικών και να κάνει και φιγούρα η κυβέρνηση ότι κάτι έκανε...
Shiatman
11/02/2013, 11:05
Τίποτα δεν θα πιάσουν, μπλόφα είναι. Η μπλόφα ναι, ίσως θα κάνει ίσως κάποιους να ασφαλιστούνε. Όπως έγραψα και αλλού:
''Έχω βαρεθεί να το λέω, όσους νόμους και να ψηφίσουνε, αν δεν υπάρξει μηχανοργάνωση με βάση δεδομένων που ΚΑΠΟΙΟΣ πρεπει να την φτιάξει, με καταλόγους ασφαλιστικών εταιριών στο ίδιο σύστημα, και πρόγραμα στον κεντρικό υπολογιστή που να διασταυρώνει... Δε πα να ψηφίσουνε και νόμο που να οργανώνει επίσκεψη στο φεγγάρι, αν δεν φτιάξει κάποιος τον πύραυλο...
Εδώ τα ακίνητα, και δεν έχει καμία τελική γνώση η εφορία σε ποιόν ανήκουνε, θα ξέρει ποιός είναι ασφαλισμένος; Εδώ δεν ξέρει η εφορία τι λέει η πολεοδομία, η πολεοδομία δεν ξέρει τι λέει η αρχαιολογία, η αρχαιολογία δεν ξέρει τι λέει το υποθηκοφυλάκειο κ.ο.κ. που είναι όλα αυτά ΔΗΜΟΣΙΕΣ υπηρεσίες και θα έπρεπε να είχαν εννοιαία βάση δεδομένων, και θα ξέρει η εφορία ποιός είναι ασφαλισμένος και που και από πότε, σε πολλές ιδιωτικές εταιρίες;
Πως το έλεγε ο άλλος στην ταινία: ''τι να σας κάνει ο hacker ρε, αυτοί γράφουν σε τεφτέρια''
Και να στείλουν τελικά ραβάσια, θα δείτε τι έχει να γίνει... 2.000.000 ραβάσια θα στείλουνε, 3.000.000 λάθη θα είναι...''
Οπότε εκτός κι αν γίνει κανά μηχανοργανωτικό θαύμα, εγώ βλέπω ένα νόμο πυροτέχνημα, που δεν θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ σε τεχνικό επίπεδο, και ο σκοπός ενός νόμου πυροτέχνημα-μπλόφας, ποιός είναι; Να τρομάξει τον κόσμο προς το συμφέρον των ασφαλιστικών και να κάνει και φιγούρα η κυβέρνηση ότι κάτι έκανε...
Ότι πιο σωστό έχει γραφτεί σε αυτό το θρέντ. +1000000
Στο Ελλαδιστάν χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Μηχανοργάνωση μηδέν. Τόσα παιδιά και πανεπιστήμια που θα μπορούσαν να βγάλουν ποιοτική δουλειά είναι στην ανεργία για να έχουμε υπαλλήλους που κάθονται να καθαρίζουν φασολάκια (το έχουμε δει κι αυτό :confused:).
spyrakos35
11/02/2013, 11:25
είναι πανεύκολο να κάνουν διασταυρώσεις....
chr1s_86
11/02/2013, 15:18
είναι πανεύκολο να κάνουν διασταυρώσεις....
Πράγματι, ενα roundabout της προκοπής δεν έχω δει :a01:
BELZEBOYLIS
11/02/2013, 15:19
ο τροοπερ και εχτες και τοσες μερες ακομα σου λεει οτι ο λογος που τα οχηματα ειναι ανασφαλιστα ειναι οτι εχετε γ@μησει μισθους και συνταξεις με αυτα που ψηφιζετε.το οτι ενα κομμα με το συνθετικο αριστερα αποφασισε να κυβερνησει ειναι quiet tempting ισως για σενα αλλα καλως η κακως δεν εχει τπτ αριστερο μεσα του.live with that.
απο κει και περα ολα συνεπικουρουν στη περαιτερω μειωση του επιπεδου της καθημερινοτητας των κοινωνιων.keep up the good work κωστα.εγω απλα θα περιμενω να βλεπω κωλοτουμπες :wave2:
υ.γ.τα λαμογια με τις ασφαλιστΡικες τα πιασατε ρε κυβερνητικε η η εβιμα εκλεισε αλλα ο κατοχος της ειναι στο απυροβλητο ακομα και ασε τα θυματα να βουρλιζονται?
αστο κωστα.απλα διαφωνουμε καθετα στα παντα (στα κοαλα μπορει και οχι) αλλα σε οτι εχει να κανει με πολιτικη εχεις πλεον περασει στη dark side of the moon. :wave2:
Θα είχε πλάκα η λογική σου αν δεν ήταν επικίνδυνη .Το '' Επειδή μου κόψατε τον μισθό θα κυκλοφορώ ανασφάλιστος'' είναι απαράδεκτο ... Εχτές προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις πέντε πράγματα , προφανώς δεν τα κατάφερα !Δεν θα τα επαναλάβω εδώ. Οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες οι υπεραπλουστεύσεις το ίδιο . Το οτι διαφωνούμε ριζικά το γνωρίζω και φυσικά το σέβομαι καλό θα ήταν να το έκανες και εσύ . Τώρα οι εκτιμήσεις σου για το ποιος είναι στην dark side of the moon το ποιος είναι πιο αριστερός και ποιος την έχει πιο μεγάλη , με αφήνουν παγερά αδιάφορο!!!
υγ. Καλό είναι να μην μεταφέρονται συζητήσεις που γίνονται εκτός φόρουμ . Γιατί μεταφέρονται μισές , αποσπασματικά και μπερδεύουν τους υπόλοιπους που δεν συμμετείχαν σε αυτή , δημιουργώντας ψεύτικες εντυπώσεις που αδικούν τους πάντες.
Φιλικά , ο Βελζεβούλης της γειτονιάς...
MG-KTiNoS
11/02/2013, 15:31
Θα είχε πλάκα η λογική σου αν δεν ήταν επικίνδυνη .Το '' Επειδή μου κόψατε τον μισθό θα κυκλοφορώ ανασφάλιστος'' είναι απαράδεκτο ... Εχτές προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις πέντε πράγματα , προφανώς δεν τα κατάφερα !Δεν θα τα επαναλάβω εδώ. Οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες οι υπεραπλουστεύσεις το ίδιο . Το οτι διαφωνούμε ριζικά το γνωρίζω και φυσικά το σέβομαι καλό θα ήταν να το έκανες και εσύ . Τώρα οι εκτιμήσεις σου για το ποιος είναι στην dark side of the moon το ποιος είναι πιο αριστερός και ποιος την έχει πιο μεγάλη , με αφήνουν παγερά αδιάφορο!!!
υγ. Καλό είναι να μην μεταφέρονται συζητήσεις που γίνονται εκτός φόρουμ . Γιατί μεταφέρονται μισές , αποσπασματικά και μπερδεύουν τους υπόλοιπους που δεν συμμετείχαν σε αυτή , δημιουργώντας ψεύτικες εντυπώσεις που αδικούν τους πάντες.
Φιλικά , ο Βελζεβούλης της γειτονιάς...
Όταν παλεύει κάποιος να επιβιώσει η ασφάλεια (η όποια ασφάλεια) απλά δεν έχει νόημα.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ότι η τράπεζα του τρώει το σπίτι με τόκους και πρόστημα?
Ότι τον πετάνε στο δρόμο άπο τη δουλειά και πρέπει να δεχτεί λεφτά χαρτζιλίκι?
οτι πλρώνει γιατρούς και φάρμακα από τη τσέπη του ΚΑΙ ΙΚΑ ?
Όλα αυτά έχουν φτιαχτεί για ανθρώπους που έχουν ένα Α επίπεδο ζωής.
Άμα το επίπεδο γίνει δάπεδο τι κουβεντιάζουμε?
και όχι δεν μου αρέσει αλλά ο τρόπος ν αλλάξουν τα πράγματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η φοβέρα.
Η φοβέρα δεν πιάνει σ απελπισμένους.
BELZEBOYLIS
11/02/2013, 15:48
Όταν παλεύει κάποιος να επιβιώσει η ασφάλεια (η όποια ασφάλεια) απλά δεν έχει νόημα.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ότι η τράπεζα του τρώει το σπίτι με τόκους και πρόστημα?
Ότι τον πετάνε στο δρόμο άπο τη δουλειά και πρέπει να δεχτεί λεφτά χαρτζιλίκι?
οτι πλρώνει γιατρούς και φάρμακα από τη τσέπη του ΚΑΙ ΙΚΑ ?
Όλα αυτά έχουν φτιαχτεί για ανθρώπους που έχουν ένα Α επίπεδο ζωής.
Άμα το επίπεδο γίνει δάπεδο τι κουβεντιάζουμε?
και όχι δεν μου αρέσει αλλά ο τρόπος ν αλλάξουν τα πράγματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η φοβέρα.
Η φοβέρα δεν πιάνει σ απελπισμένους.
υπάρχουν και τα λεωφορεία...
(ερώτηση , αν σε τρακάρει ανασφάλιστος και σου καταστρέψει την μηχανή , θα πεις ''δεν πειράζει εδώ, ο άνθρωπος δεν είχε να πληρώσει την ασφάλεια ,το μηχανάκι μου θα κοιτάξω'' ??? )
υπάρχουν και τα λεωφορεία...
(ερώτηση , αν σε τρακάρει ανασφάλιστος και σου καταστρέψει την μηχανή , θα πεις ''δεν πειράζει εδώ, ο άνθρωπος δεν είχε να πληρώσει την ασφάλεια ,το μηχανάκι μου θα κοιτάξω'' ??? )
Σωστά, υπάρχουν και τα λεωφορεία.
Σωστά, αν σε τρακάρει ανασφάλιστος και...
Για όλο το thread συγχέετε την έννοια «έχω ανασφάλιστο όχημα» με την «κυκλοφορώ ανασφάλιστο όχημα».
Ρε φίλε πως να σου το δώσω να το καταλάβεις, το ότι κάποιος έχει ανασφάλιστο όχημα δεν σημαίνει πως το κυκλοφορεί, το ότι κάποιοι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι είναι άλλο θέμα.
Από το δικό μου ανασφάλιστο δεν κινδυνεύεις, πως να το κάνουμε;
Επίσης, κάποιοι κυκλοφορούν χωρίς να έχουν βγάλει καν δίπλωμα, αυτό τί σημαίνει; πως με το που πας 18 πρέπει να το βγάλεις υποχρεωτικά μήπως και τύχει να κυκλοφορήσεις ποτέ χωρίς να το έχεις;
Επίσης, κάποιοι το δίπλωμα έχουν λαδώσει για να το πάρουν, γι αυτό τι θα κάνουμε;
Εγώ προτιμώ να κυκλοφορώ για παράδειγμα στο δρόμο με κάποιον ανασφάλιστο που ξέρει να οδηγεί, παρά με κάποιον που έχει full μικτή γιατί δεν ξέρει που παν τα τέσσερα και ποιον θα πρωτοκόψει αν τον πετύχει.
Έχεις ιδέα μέχρι που μπορεί να επεκταθεί αυτό;
Έχετε όλοι βάλει μπροστά το επιχείρημα «αν σε τρακάρει ο ανασφάλιστος όμως...»
Είτε ψηφιστεί ο νόμος είτε όχι, έχεις ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να σε τρακάρει ανασφάλιστος, δεν το έχεις καταλάβει; Αυτοί που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, θα συνεχίσουν να το κάνουν, είτε χωρίς πινακίδα είτε με πλαστή.
Αν ψηφιστεί ο νόμος, τότε 3 πράγματα θα συμβούν:
Όσοι δεν κυκλοφορούν το ανασφάλιστο και έχουν τη δυνατότητα φύλαξης κάπου, θα παραδώσουν πινακίδες (όπως ήδη έκανα εγώ).
Όσοι δεν κυκλοφορούν το ανασφάλιστο αλλά και δεν έχουν τη δυνατότητα φύλαξης κάπου, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ασφάλεια για ακίνητο όχημα.
Όσοι είναι ανεύθυνοι και γράφουν τα πάντα στα παλιά τους τα παπούτσια ως τώρα, απλά θα βρουν κάποιον τρόπο για να συνεχίσουν να το κάνουν.
Το μόνο που θα γίνει, είναι να αυξηθούν τα hit & run, γιατί άλλο είναι να σε πιάσουν απλά ανασφάλιστο και άλλο ανασφάλιστο και με πλαστή πινακίδα.
Ρε φίλε, +1000 !!!
Η ανικανότητά μας είναι η κατάρα μας, και η ελπίδα μας ταυτόχρονα!
chr1s_86
11/02/2013, 17:36
Επίσης, κάποιοι κυκλοφορούν χωρίς να έχουν βγάλει καν δίπλωμα, αυτό τί σημαίνει; πως με το που πας 18 πρέπει να το βγάλεις υποχρεωτικά μήπως και τύχει να κυκλοφορήσεις ποτέ χωρίς να το έχεις;
:a23::a23:
να κανω ενα υποθετικο σεναριο,λεω αν το εχω ανασφαλιστο κ δεν υπαρχει περιπτωση στην καμμια να το κυκλοφορησω,γιατι ειμαι εξωτερικο η ειμαι ναυτικος κλπ,κ καποιος το κλεψει κ πατητα προξενει ατυχημα κ στην χειρωτερη θανατηφορο ,τι γινεται.λεω τωρα εγω.....
BELZEBOYLIS
11/02/2013, 18:47
Σωστά, υπάρχουν και τα λεωφορεία.
Σωστά, αν σε τρακάρει ανασφάλιστος και...
Για όλο το thread συγχέετε την έννοια «έχω ανασφάλιστο όχημα» με την «κυκλοφορώ ανασφάλιστο όχημα».
Ρε φίλε πως να σου το δώσω να το καταλάβεις, το ότι κάποιος έχει ανασφάλιστο όχημα δεν σημαίνει πως το κυκλοφορεί, το ότι κάποιοι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι είναι άλλο θέμα.
Από το δικό μου ανασφάλιστο δεν κινδυνεύεις, πως να το κάνουμε;
Επίσης, κάποιοι το δίπλωμα έχουν λαδώσει για να το πάρουν, γι αυτό τι θα κάνουμε;
Εγώ προτιμώ να κυκλοφορώ για παράδειγμα στο δρόμο με κάποιον ανασφάλιστο που ξέρει να οδηγεί, παρά με κάποιον που έχει full μικτή γιατί δεν ξέρει που παν τα τέσσερα και ποιον θα πρωτοκόψει αν τον πετύχει.
Έχεις ιδέα μέχρι που μπορεί να επεκταθεί αυτό;
Έχετε όλοι βάλει μπροστά το επιχείρημα «αν σε τρακάρει ο ανασφάλιστος όμως...»
Είτε ψηφιστεί ο νόμος είτε όχι, έχεις ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να σε τρακάρει ανασφάλιστος, δεν το έχεις καταλάβει; Αυτοί που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, θα συνεχίσουν να το κάνουν, είτε χωρίς πινακίδα είτε με πλαστή.
Αν ψηφιστεί ο νόμος, τότε 3 πράγματα θα συμβούν:
Όσοι δεν κυκλοφορούν το ανασφάλιστο και έχουν τη δυνατότητα φύλαξης κάπου, θα παραδώσουν πινακίδες (όπως ήδη έκανα εγώ).
Όσοι δεν κυκλοφορούν το ανασφάλιστο αλλά και δεν έχουν τη δυνατότητα φύλαξης κάπου, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ασφάλεια για ακίνητο όχημα.
Όσοι είναι ανεύθυνοι και γράφουν τα πάντα στα παλιά τους τα παπούτσια ως τώρα, απλά θα βρουν κάποιον τρόπο για να συνεχίσουν να το κάνουν.
Το μόνο που θα γίνει, είναι να αυξηθούν τα hit & run, γιατί άλλο είναι να σε πιάσουν απλά ανασφάλιστο και άλλο ανασφάλιστο και με πλαστή πινακίδα.
Ρε φίλε, +1000 !!!
Η ανικανότητά μας είναι η κατάρα μας, και η ελπίδα μας ταυτόχρονα!
Δηλαδή μου λέτε ότι δεν έχω χρήματα να το ασφαλίσω το όχημα μου, αλλά δεν γαμιέται πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας έτσι απο βίτσιο !!! Σε παρακαλώ μην απαντήσεις με σενάριο του στυλ : ναι τι θα γίνει που εγώ ή ο πεθερός μου ή η συννυφάδα του γαμπρού του τρίτου μου ξαδέλφου που ζει στην Αυστραλία και έρχεται εδώ κάθε πάσχα είναι άδικο να πληρώνει κλπ κλπ...ΔΕΝ με ενδιαφέρει !!!
Οδηγούμε μοτοσικλέτες και τις χρησιμοποιούμε καθημερινά ! Ένα ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα μπορεί να μας τσακίσει την ζωή !
(αν ο άλλος σκέφτεται να κυκλοφορεί ανασφάλιστος και με πλαστές πινακίδες και στον πρώτο έλεγχο κινδυνεύει να πάει φυλακή ,θεωρώ ότι θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά )
το ενδεχομενο να εχω 120ε το χρονο αλλα οχι +180 ας πουμε περναει απο το μυαλο σου ή τζαμπα το γραφω?
AristidisZ
11/02/2013, 19:12
το ενδεχομενο να εχω 120ε το χρονο αλλα οχι +180 ας πουμε περναει απο το μυαλο σου ή τζαμπα το γραφω?
120 ?
γιατι δε λες 50 ή 20 ?
είπαμε, με ανθρώπους που η άποψή τους είναι "δεν πειράζει που είναι ανίκανοι να ελέγξουν μια κατάσταση, ας βάζουν ότι νόμο τους ταυλώσει" πραγματικά δεν έχει νόημα να αντιπαρατίθεσαι...
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/synelhfthh_o_vasilhs_despotopoylos_gia_xreh_sto_dhmosio.2124980.html?utm_source=Sport24Widget&utm_medium=S24Footer&utm_campaign=24mediaWidget
BELZEBOYLIS
11/02/2013, 20:11
Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι αν δεν μπορώ να πληρώσω την ασφάλεια του οχήματος , δεν θα μπορώ ούτε να το συντηρώ σωστά , ούτε να του βάζω βενζίνη . Και να στο ξαναπώ , αν και μάλλον τσάμπα το γράφω , αν δεν μπορεί κάποιος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του να ΜΗΝ έχει όχημα !! Δεν του φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι ... (και αν σου φαίνεται σκληρό αυτό , εγώ θεωρώ ντροπή να κυκλοφορείς ανασφάλιστος αδιαφορώντας για τους συμπολίτες σου ) .
Εχω ανασφαλιστη την μηχανη μου απο περυσι το πασχα..... δεν εχει κανει ουτε μετρο εξω απο το παρκινγκ..... ποιος σου λεει εσενα οτι η πλειοψηφια δεν ειναι σαν εμενα?
Αυτο προσπαθω να καταλαβω απο τα γραφομενα σου απο την αρχη αυτου του θρεντ..... εγω θεωρω πολλα πραγματα ντροπη αλλα ποιος σου λεει εσενα οτι τα ανασφαλιστα θα κυκλοφορουν (περισσοτερο απο οσο τωρα δηλαδη) ?
Ντροπη και αισχος ειναι η κατασταση που μας εχουν φτασει αυτοι που ψηφιζουν και περισσοτερο αυτοι που τους ψηφιζουν......
Δηλαδή μου λέτε ότι δεν έχω χρήματα να το ασφαλίσω το όχημα μου, αλλά δεν γαμιέται πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας έτσι απο βίτσιο !!! Σε παρακαλώ μην απαντήσεις με σενάριο του στυλ : ναι τι θα γίνει που εγώ ή ο πεθερός μου ή η συννυφάδα του γαμπρού του τρίτου μου ξαδέλφου που ζει στην Αυστραλία και έρχεται εδώ κάθε πάσχα είναι άδικο να πληρώνει κλπ κλπ...ΔΕΝ με ενδιαφέρει !!!
Όχι όχι, δεν θα σου απαντήσω αυτό, θα σου απαντήσω απλά από πίτα που δεν τρως μη σε νοιάζει κι αν καεί.
Αναφέρεις πως δεν σε ενδιαφέρει αν έχω λεφτά να... έχεις δίκιο. Ποτέ δεν θα περίμενα να ενδιαφέρεται κάποιος άγνωστος για το αν έχω χρήματα να...
Ούτε εμένα θα με ενδιέφερε.
Αυτό που λέω, είναι πως το αν για οποιοδήποτε λόγο εγώ δε γουστάρω να πληρώνω ασφάλεια ή οτιδήποτε άλλο, ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ από τη στιγμή που δεν εμπλέκεσαι με κανέναν τρόπο.
Το ότι φοβάσαι ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποτε να κυκλοφορήσω παράνομα ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΕΝΑ, είναι καθαρά δική σου φοβία. Αν έχεις ενδείξεις, κάνε καταγγελία. Αλλιώς, μην κυκλοφορείς με όχημα. Υπάρχουν και τα λεωφορεία και τα Μετρό.
BELZEBOYLIS
11/02/2013, 21:41
Εχω ανασφαλιστη την μηχανη μου απο περυσι το πασχα..... δεν εχει κανει ουτε μετρο εξω απο το παρκινγκ..... ποιος σου λεει εσενα οτι η πλειοψηφια δεν ειναι σαν εμενα?
Αυτο προσπαθω να καταλαβω απο τα γραφομενα σου απο την αρχη αυτου του θρεντ..... εγω θεωρω πολλα πραγματα ντροπη αλλα ποιος σου λεει εσενα οτι τα ανασφαλιστα θα κυκλοφορουν (περισσοτερο απο οσο τωρα δηλαδη) ?
Ντροπη και αισχος ειναι η κατασταση που μας εχουν φτασει αυτοι που ψηφιζουν και περισσοτερο αυτοι που τους ψηφιζουν......
Ποιος μου λέει εμένα ότι εσύ δεν κινείς την μηχανή σου και ότι δεν είναι όλοι σαν εσένα ? Κανείς ! Μπορεί να είναι σαν εσένα μπορεί και όχι ! Το ενα στα τρία οχήματα είναι ανασφάλιστα , αυτό το ξέρουμε ! Να το αφήσουμε στην καλή πίστη και στην διάθεση των ιδιοκτητών τους ? Εσύ μπορεί να μην την έχεις κάνει ούτε ένα μέτρο , μπορείς να εγγυηθείς και για τους υπόλοιπους ? Φυσικά όχι ! Για να γίνει έλεγχος σε όλα αυτά θέλει χρόνο και χρήμα !Φαντάζεσαι μερικές χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους να μας σταματάνε κάθε λίγο και λιγάκι για να πιάσουν τα ανασφάλιστα ?.... Οπότε για να γίνει άμεσα γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά , σου λένε ή παρέδωσε τις πινακίδες ή ασφάλισε το -απλά !
Όχι όχι, δεν θα σου απαντήσω αυτό, θα σου απαντήσω απλά από πίτα που δεν τρως μη σε νοιάζει κι αν καεί.
Αναφέρεις πως δεν σε ενδιαφέρει αν έχω λεφτά να... έχεις δίκιο. Ποτέ δεν θα περίμενα να ενδιαφέρεται κάποιος άγνωστος για το αν έχω χρήματα να...
Ούτε εμένα θα με ενδιέφερε.
Αυτό που λέω, είναι πως το αν για οποιοδήποτε λόγο εγώ δε γουστάρω να πληρώνω ασφάλεια ή οτιδήποτε άλλο, ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ από τη στιγμή που δεν εμπλέκεσαι με κανέναν τρόπο.
Το ότι φοβάσαι ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποτε να κυκλοφορήσω παράνομα ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΕΝΑ, είναι καθαρά δική σου φοβία. Αν έχεις ενδείξεις, κάνε καταγγελία. Αλλιώς, μην κυκλοφορείς με όχημα. Υπάρχουν και τα λεωφορεία και τα Μετρό.
Με παρεξήγησες. Δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω άλλη μία περίπτωση τέτοιου στυλ. Το ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ασφαλίσει ή να πληρώσει τα τέλη ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται με ενδιαφέρει, αλλά πάμε σε άλλη συζήτηση ! Εγώ θεωρώ ότι όποιος δεν μπορεί να πληρώσει ασφάλεια δεν μπορεί να πληρώσει και τα τέλη και τις βενζίνες κτλ κτλ ....(ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας και να μην το κυκλοφορείς - εκτός αν παίζει κανένα βίτσιο , τότε πάσο )
Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να μην πληρώσεις ασφάλεια ! Δεν σε υποχρεώνει κανένας ! Απλά δεν θα αφήσουν στην διακριτική σου ευχέρεια αν θα το κυκλοφορείς ή όχι . Αυτό η πολιτεία στο απαγορεύει.!!
AristidisZ
11/02/2013, 21:50
Ποιος μου λέει εμένα ότι εσύ δεν κινείς την μηχανή σου και ότι δεν είναι όλοι σαν εσένα ? Κανείς ! Μπορεί να είναι σαν εσένα μπορεί και όχι ! Το ενα στα τρία οχήματα είναι ανασφάλιστα , αυτό το ξέρουμε ! Να το αφήσουμε στην καλή πίστη και στην διάθεση των ιδιοκτητών τους ? Εσύ μπορεί να μην την έχεις κάνει ούτε ένα μέτρο , μπορείς να εγγυηθείς και για τους υπόλοιπους ? Φυσικά όχι ! Για να γίνει έλεγχος σε όλα αυτά θέλει χρόνο και χρήμα !Φαντάζεσαι μερικές χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους να μας σταματάνε κάθε λίγο και λιγάκι για να πιάσουν τα ανασφάλιστα ?.... Οπότε για να γίνει άμεσα γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά , σου λένε ή παρέδωσε τις πινακίδες ή ασφάλισε το -απλά !
εχω την αισθηση οτι τρολλαρεις
μας λες οτι εφοσον εχω τσεκουρι σπιτι μου, ειμαι εν δυναμει φονιας, πρεπει να παω μεσα, γιατι ειναι στη καλη μου προθεση να μη κοψω κομματια τη γειτονισσα
Το τρολλαρισμα ειναι το ευχαριστο σεναριο στην περιπτωση.....
ρε παιδια ,αν κλαπει ανασφαλιστο οχημα μεσα απο ιδιοτικο παρκιν καλα φυλασομενο κ προξενισει θανατηφορο ατυχημα[εχει πινακιδες],ποιος θα την πληρωσει την νυφη.
AristidisZ
11/02/2013, 21:59
ρε παιδια ,αν κλαπει ανασφαλιστο οχημα μεσα απο ιδιοτικο παρκιν καλα φυλασομενο κ προξενισει θανατηφορο ατυχημα[εχει πινακιδες],ποιος θα την πληρωσει την νυφη.
αυτός που θα την πλήρωνε αν ήταν ασφαλισμένο
μα τι ερώτηση είναι αυτή ?