View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
@doros74 το έχω δει το phantom blue το έχει κολλητός μου......απλά είναι θέμα γούστων μην τρελαινεσαι τόσο!!
Δεν τρελαίνομαι φίλε μου, το ανέφερα το χρώμα γιατί και πολύ αρέσει στην πλειονότητα, όπως και σε εμένα, αλλά και για να αναφέρω στον φίλο ότι στην GT έκδοση βγαίνουν ωραία χρώματα.
Αν θέλει ο φιλος που ενδιαφέρεται να δει πως είναι το μηχανακι στο χρώμα που ανεφερα, ανεβαζω δυο φωτογραφιες για αποκτήσει μια εικονα.
Το χρώμα ειναι μπλε μεταλικο με ένα τόνο μωβ και σατινε βερνίκι.
410628
410629
Καταλαβαίνω το κόλλημα με το χρώμα... απολύτως μάλιστα!
Άλλο αυτό και άλλο να λες θέλω να πάρω το "x" χρώμα γιατί θα της βάλω και ράμφος. Την μοτοσυκλέτα αγοράζεις πρωτίστως, όχι το ράμφος. Αλλιώς ας μας ρώταγες τη γνώμη μας για το χρώμα του ράμφους. Από εκεί και πέρα... όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι... περί ορέξεως!
Αυτή είναι η γεροξούρικη γνώμη μου!
EDIT: Είσαι σίγουρος πως το φτεράκι μπαίνει και στο νέο μοντέλο; Γιατί αυτό που μας έβαλες σαν λινκ είναι το προηγούμενο μοντέλο και έχει διαφορές... Ελπίζω να μην αλλάξεις γνώμη επειδή δε θα μπαίνει το πολυπόθητο ράμφος :p
Μπορεί και να έχεις κια δίκιο να μην μπαίνει τελικά... Δεν πειράζει δεν θα κολλήσω εκεί σιγά. Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι τόσο κακό με το να '' πουλάς μούρη''.
Καλώς η κακώς για το θεαθήναι κάνουμε πάρα πολλές επιλογές ,από τα ρούχα μας μέχρι το που θα πιούμε ένα καφέ,γιατί η επιλογή της μοτο να μην είναι μέρος αυτής της καταναλωτικής συνήθειας.
ΥΓ γκ@υλ@ είναι το τρεισερ αλλά σιγά το πουλμουρ ,έλεος.Ένα Ζ 750 ή ένα gixxer 10τίας ίσως μοιάζει πιο εντυπωσιακό στα μάτια κάποιου που δεν ξέρει και κρίνει μόνο από την εμφάνιση.
Kas_Tracer
30/09/2019, 18:38
Γερακισια μύτη και για το 18αρι.
https://www.motoraid.eu/puig-beak-extender-yamaha-mt-09-tracer-gt-matt-black
Τόσο δύσκολο είναι να βάψει κανείς ένα πλαστικό φτερό στο χρώμα της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας;
platanos
30/09/2019, 21:28
Δεν τρελαίνομαι φίλε μου, το ανέφερα το χρώμα γιατί και πολύ αρέσει στην πλειονότητα, όπως και σε εμένα, αλλά και για να αναφέρω στον φίλο ότι στην GT έκδοση βγαίνουν ωραία χρώματα.
Αν θέλει ο φιλος που ενδιαφέρεται να δει πως είναι το μηχανακι στο χρώμα που ανεφερα, ανεβαζω δυο φωτογραφιες για αποκτήσει μια εικονα.
Το χρώμα ειναι μπλε μεταλικο με ένα τόνο μωβ και σατινε βερνίκι.
410628
410629
βγαζεις λιγο κομπλεξ για την επιλογη σου μου φαινεται!
το θεμα χρωματος της μοτοσυκλετας ειναι καθαρα θεμα γουστων... και προσωπικα δεν υπολογιζω αν αρεσει σε καποιον αλλον αρκει να αρεσει και να συνεχιζει να αρεσει σε μενα!
Ευτυχως που δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα:beer:
410662
Μπορεί και να έχεις κια δίκιο να μην μπαίνει τελικά... Δεν πειράζει δεν θα κολλήσω εκεί σιγά. Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση
Να ξέρεις καλοπροαίρετες είναι οι παρατηρήσεις. Να το πάρεις στο χρώμα που σου αρέσει.
βγαζεις λιγο κομπλεξ για την επιλογη σου μου φαινεται!
το θεμα χρωματος της μοτοσυκλετας ειναι καθαρα θεμα γουστων... και προσωπικα δεν υπολογιζω αν αρεσει σε καποιον αλλον αρκει να αρεσει και να συνεχιζει να αρεσει σε μενα!
Ευτυχως που δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα:beer:
410662
Φίλε μου από που συμπεραινεις πως έχω το οποιοδήποτε κόμπλεξ με το χρώμα της μηχανής μου. Κόμπλεξ θα είχα αν επέλεγα ένα χρώμα που δεν ήταν η αρχική προτίμηση αλλά αναγκάστηκα να το επιλέξω για άλλους λόγους. Και για να καταλάβεις τι εννοώ φίλε μου, όταν παρήγγειλα το μηχανάκι στο συγκεκριμένο χρώμα, λόγω της τεράστιας ζήτησης που είχε ( δεν υπήρχε καθόλου διαθεσιμότητα) ο έμπορος προσπάθησε να με πείσει να το πάρω σε μαύρο για να μην περιμένω. Εγώ περίμενα 3,5 μήνες και το πήρα στο χρώμα που μου άρεσε αλλά και στο χρώμα που έχει την μεγαλύτερη ζήτηση όπως αποδείχθηκε.
Κόμπλεξ θα είχα αν το έπαιρνα σε μαύρο και εκανα οτι μου ελεγε ο εμπορος και να κοίταζα στο δρόμο κανένα μπλε και να έλεγα τι άσχημο χρώμα είναι το μπλε, αυτο που ήθελα να παρω αρχικα αλλα τελικα δεν ειχα την υπομονη να το παρω. Αυτος είναι ο ορισμος του κομπλεξ.
Κάπου έχεις μπερδέψει τις έννοιες και πετάς λέξεις χαρακτηρίζοντας άτομα όταν δεν γνωριζεις καν τις ίδιες τις έννοιες των λέξεων αυτών.
Φρόντισε φίλε μου να είσαι πιο προσεκτικός στο τι λες.
Νομίζω οτι η λέξη κομπλεξ δεν ήταν η σωστή..
Μάλλον η λέξη ψώνιο θα ήταν σωστότερη.
Αλίμονο όταν αγοράζεις καινούριο όχημα, να μην είναι ακριβώς το χρώμα που θές...
Νομίζω οτι η λέξη κομπλεξ δεν ήταν η σωστή..
Μάλλον η λέξη ψώνιο θα ήταν σωστότερη.
Αλίμονο όταν αγοράζεις καινούριο όχημα, να μην είναι ακριβώς το χρώμα που θές...
Φιλε μου, εδώ μέσα κάτι δεν πάει καλά. Ψώνιο ποιος ειναι αυτος που παίρνει το χρώμα που του αρεσει, εφόσον είναι και διαθεσιμο βεβαιως, ή αυτός που χαρακτηρίζει κομπλεξικό αυτόν που παίρνει το χρώμα της επιλογής του.
Και οσον αφορά τα περί χρωμάτων, ανέτρεξε λίγο πίσω στο νήμα να δεις πόσοι φίλοι πήγαν να αγοράσουν σε μπλε χρώμα και τελικά πήραν μαύρο γιατί δεν δεν ήθελαν να περιμένουν 3 και 4 μήνες όπως περίμενα εγώ, καλώς ή κάπως;
Χρώμα επιλέγεις αναλόγως ναι με την διαθεσιμότητα και δεν επιλέγεις πάντα αυτό που θα ήθελες αν δεν έχεις και λίγο υπομονή.
Αυτοί που έκαναν υπομονή είναι κομπλεξικοι και ψωνια;
Μήπως η κατάλληλη λέξη είναι υπομονετικοί;
Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και την γλώσσα που μιλάμε με αυτά που διαβαζουμε.
Μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν το λέω αρνητικά.
Άλλωστε τι να πώ εγώ που περίμενα 2 χρόνια να εμφανιστεί αγγελία με τη μηχανή που ήθελα στο χρώμα που ήθελα και έμπαινα κάθε μέρα στο car για να δώ άν μπήκε...
Πόσο μάλλον εσύ που την πήρες και καινούρια...
Αυτό που ήθελα να πώ είναι οτι το παιδί απο πάνω δεν ήθελε να σε προσβάλει με τη λέξη κόμπλεξ.
Τώρα αν αυτό ή η λέξη ψώνιο σε προσβάλει εσένα, τι να σου πω.
platanos
01/10/2019, 05:01
Δεν το συνεχίζω γιατί όπως φαίνεται αδυνατεις να καταλάβεις!
Μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν το λέω αρνητικά.
Άλλωστε τι να πώ εγώ που περίμενα 2 χρόνια να εμφανιστεί αγγελία με τη μηχανή που ήθελα στο χρώμα που ήθελα και έμπαινα κάθε μέρα στο car για να δώ άν μπήκε...
Πόσο μάλλον εσύ που την πήρες και καινούρια...
Αυτό που ήθελα να πώ είναι οτι το παιδί απο πάνω δεν ήθελε να σε προσβάλει με τη λέξη κόμπλεξ.
Τώρα αν αυτό ή η λέξη ψώνιο σε προσβάλει εσένα, τι να σου πω.
Φίλε μου εγώ περίμενα 4 μήνες να πάρω την μηχανή στο χρώμα που ήθελα δεδομένου της μεγάλης ζήτησης που είχε το χρώμα και της χαμηλής διαθεσιμότητας.
Εσύ λες ότι ότι περίμενες 2 χρόνια για να εμφανιστεί στο car αγγελία με το μηχανάκι που ήθελες και καλά έκανες.
H Yamaha το Tracer 900 το βγάζει σε 2 εκδόσεις.
Στην απλή και την GT με τις διαφορές που ξέρουμε, να μην λέμε πάλι τα ίδια.
Η Yamaha για δικούς της λόγους δεν έχει τα ίδια χρώματα στις δύο αυτές εκδόσεις, πλην του γκρι-κόκινου.
Στην απλή έκδοση έχει το γκρι γυαλιστερό - κόκκινο (αρχικά Λευκο) και το Μαύρο Ματ με τις μπλε ζάντες.
Στην έκδοση GT βγαίνει σε 3 χρώματα. Μάυρο γυαλιστερό - ασημι με μπλε ζάντες, γκρι γυαλιστερό -κόκκινο και Μπλε Σατινε (Phantom Blue).
Η λογική διαδικασία επιλογής είναι κάποιος να καταλήξει σε μια από τις δύο εκδόσεις που τον καλύπτει και έχει και την οικονομική δυνατότητα και μετά να επιλέξει κάποιο από τα χρώματα, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα και την υπομονή που έχει να περιμένει.
Αυτό λέει η κοινή λογική.
Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει το GT, για παράδειγμα, επειδή δεν του αρέσουν τα χρώματα που υπάρχουν διαθέσιμα στην έκδοση αυτή και επιλέγει την απλή έκδοση γιατί του αρέσει το μαύρο Ματ που δεν είναι διαθέσιμο στην GT έκδοση, συγνώμη όμως αυτός δεν είναι ο τρόπος που επιλέγω εγώ, αλλά και οι περισσότεροι.
Πρώτα επιλέγεις την έκδοση που θέλεις και μετά επιλέγεις το χρώμα στην έκδοση αυτή.
Βεβαίως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και ενδεχομένως κάποιος όντως να μην θέλει να πάρει μια έκδοση λόγω χρώματος.
Αυτή η περίπτωση όμως είναι αρκετά σπανιότερη (εγώ πρώτη φορά συναντώ τέτοια περίπτωση), χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει μεμονωμένα ή σωρευτικά (να είναι ένας από τους λόγους και να υπάρχουν κι άλλοι).
Σε καμία περίπτωση δεν είπα πως το μαύρο ΜΑΤ δεν είναι ωραίο χρώμα.
Αν έπαιρνα το απλό μοντέλο ίσως να επέλεγα αυτό.
Εγώ ανέφερα πως και στην GT έκδοση υπάρχουν ωραία χρώματα και δεν υπάρχει λόγος απόρριψης του GT για το λόγο αυτό.
Μάλιστα έφερα ως παράδειγμα το δικό μου μηχανάκι που είναι σε Phantom Blue ανεβάζοντας ορισμένες φωτογραφίες για να δει ο φίλος, σε περίπτωση που δεν το έχει δει.
Και το έκανα γιατί αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα 9/10 μηχανάκια που πουλάει η Yamaha είναι Phantom Blue, στα μοντέλα που βγάζει αυτό το χρώμα, βεβαίως.
Ειδικότερα τα στο X-MAX 300 όλοι σε αυτό το χρώμα το ζητάνε, μάλιστα υπάρχει και η περίπτωση κάποιου που αγόρασε σε μαύρο ματ του το αντικατέστησαν στην εγγύηση γιατί παρουσίασε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ζήτησε να του το αντικαταστήσουν με Phantom Blue το οποίο είδε εκ των υστέρων και του άρεσε πολύ. Μάλιστα περίμενε 3 μήνες να του το φέρουν λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας του χρώματος.
Δεδομένου ότι το χρώμα αυτό αρέσει πολύ στην πλειονότητα (όσοι φίλοι και γνωστοί μου το έχουν δει από κοντά όχι απλώς τους άρεσε, τους άρεσε πολύ ) και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις και την ζήτηση, σκέφτηκα να το αναφέρω στον φίλο ως μια καλή επιλογή για να μην απορρίψει την GT έκδοση.
Αν αυτό σημαίνει πως είμαι ψώνιο ή έχω κόμπλεξ τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Συνεπώς άλλοι αδυνατούν να καταλάβουν το νόημα αυτών που γράφω και όχι εγώ αυτών που γράφουν εκείνοι.
Εγώ κανένα δεν χαρακτήρισα ούτε για την επιλογή της μηχανής που έχει κάνει ούτε του χρώματος αυτή.
Έναν φίλο πήγα να βοηθήσω σε μια επιλογή που θέλει να κάνει, που στο τέλος βεβαίως αυτός θα την κάνει.
Για μένα το θέμα τελειώνει εδώ ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει και καλό θα ήταν να σέβεται την άποψη και τις επιλογές του άλλου.
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε σε όλα.
Τουλάχιστον να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο
Φίλε μου εγώ περίμενα 4 μήνες να πάρω την μηχανή στο χρώμα που ήθελα δεδομένου της μεγάλης ζήτησης που είχε το χρώμα και της χαμηλής διαθεσιμότητας.
Εσύ λες ότι ότι περίμενες 2 χρόνια για να εμφανιστεί στο car αγγελία με το μηχανάκι που ήθελες και καλά έκανες.
Η Yamaha για δικούς της λόγους δεν έχει τα ίδια χρώματα στις δύο αυτές εκδόσεις, πλην του γκρι-κόκινου.
Στην απλή έκδοση έχει το γκρι γυαλιστερό - κόκκινο (αρχικά Λευκο) και το Μαύρο Ματ με τις μπλε ζάντες.
Στην έκδοση GT βγαίνει σε 3 χρώματα. Μάυρο γυαλιστερό - ασημι με μπλε ζάντες, γκρι γυαλιστερό -κόκκινο και Μπλε Σατινε (Phantom Blue).
Η λογική διαδικασία επιλογής είναι κάποιος να καταλήξει σε μια από τις δύο εκδόσεις που τον καλύπτει και έχει και την οικονομική δυνατότητα και μετά να επιλέξει κάποιο από τα χρώματα, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα και την υπομονή που έχει να περιμένει.
Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει το GT, για παράδειγμα, επειδή δεν του αρέσουν τα χρώματα που υπάρχουν διαθέσιμα στην έκδοση αυτή και επιλέγει την απλή έκδοση γιατί του αρέσει το μαύρο Ματ που δεν είναι διαθέσιμο στην GT έκδοση, συγνώμη όμως αυτός δεν είναι ο τρόπος που επιλέγω εγώ, αλλά και οι περισσότεροι.
Πρώτα επιλέγεις την έκδοση που θέλεις και μετά επιλέγεις το χρώμα στην έκδοση αυτή.
Βεβαίως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και ενδεχομένως κάποιος όντως να μην θέλει να πάρει μια έκδοση λόγω χρώματος.
Αυτή η περίπτωση όμως είναι αρκετά σπανιότερη (εγώ πρώτη φορά συναντώ τέτοια περίπτωση), χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει μεμονωμένα ή σωρευτικά (να είναι ένας από τους λόγους και να υπάρχουν κι άλλοι).
Εγώ ανέφερα πως και στην GT έκδοση υπάρχουν ωραία χρώματα και δεν υπάρχει λόγος απόρριψης του GT για το λόγο αυτό.
Μάλιστα έφερα ως παράδειγμα το δικό μου μηχανάκι που είναι σε Phantom Blue ανεβάζοντας ορισμένες φωτογραφίες για να δει ο φίλος, σε περίπτωση που δεν το έχει δει.
Και το έκανα γιατί αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα 9/10 μηχανάκια που πουλάει η Yamaha είναι Phantom Blue, στα μοντέλα που βγάζει αυτό το χρώμα, βεβαίως.
Ειδικότερα τα στο X-MAX 300 όλοι σε αυτό το χρώμα το ζητάνε, μάλιστα υπάρχει και η περίπτωση κάποιου που αγόρασε σε μαύρο ματ του το αντικατέστησαν στην εγγύηση γιατί παρουσίασε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ζήτησε να του το αντικαταστήσουν με Phantom Blue το οποίο είδε εκ των υστέρων και του άρεσε πολύ. Μάλιστα περίμενε 3 μήνες να του το φέρουν λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας του χρώματος.
Δεδομένου ότι το χρώμα αυτό αρέσει πολύ στην πλειονότητα (όσοι φίλοι και γνωστοί μου το έχουν δει από κοντά όχι απλώς τους άρεσε, τους άρεσε πολύ ) και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις και την ζήτηση, σκέφτηκα να το αναφέρω στον φίλο ως μια καλή επιλογή για να μην απορρίψει την GT έκδοση.
Συνεπώς άλλοι αδυνατούν να καταλάβουν το νόημα αυτών που γράφω και όχι εγώ αυτών που γράφουν εκείνοι.
Εγώ κανένα δεν χαρακτήρισα ούτε για την επιλογή της μηχανής που έχει κάνει ούτε του χρώματος αυτή.
Έναν φίλο πήγα να βοηθήσω σε μια επιλογή που θέλει να κάνει, που στο τέλος βεβαίως αυτός θα την κάνει.
Για μένα το θέμα τελειώνει εδώ ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει και καλό θα ήταν να σέβεται την άποψη και τις επιλογές του άλλου.
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ φίλε πάντως. Τώρα πάω και θα τα βρω όλα... Θα δω τι θα κάνω είμαι σε σκέψεις σίγουρα... Το έχω δει από κοντά και το μπλε. Δεν είναι άσχημο εννοείται και το μπλε είναι το χρώμα μου. Θα τα δούμε όλα τώρα που θα πάω από κοντά να δούμε τι κάνει με δώσεις κτλπ
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως ο τρόπος σκέψης σου είναι από την αρχή ως το τέλος λάθος.
Όταν κάποιος μας ζητάει τη γνώμη μας του τη δίνουμε για να ακούσει ενδεχομένως κάποια πράγματα που δεν έχει σκεφτεί. Ο τρόπος που γράφεις μοιάζει λίγο σαν το κοινώς αποδεκτό να είναι και το αλάνθαστο. Δεν υπάρχει αυτό. Τη γνώμη μας λέμε, δεν επιβάλλουμε....
Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τα δικά του στάνταρτς και τα δικά του θέλω. Το παράδειγμα της Κέρκυρας εντελώς άστοχο. Αν και μου αρέσει πολύ το phantom blue σαν χρώμα, θα σου πω πως δε θα μου άρεσε καθόλου να ζω σε ένα μοτο-στρουμφοχωριό που όλες οι Yamaha είναι μπλε.... τι είναι αυτό πάλι.... αυτό είναι το φυσιολογικό; Τα διάφορα χρώματα είναι ωραίο πράγμα, όπως οι διαφορετικές μοτοσυκλέτες και οι διαφορετικές εταιρείες.
Τέλος πάντων, ο άνθρωπος άκουσε πολλές γνώμες νομίζω πως ξέρει τι θα κάνει.
Kickstart
01/10/2019, 12:29
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ φίλε πάντως. Τώρα πάω και θα τα βρω όλα... Θα δω τι θα κάνω είμαι σε σκέψεις σίγουρα... Το έχω δει από κοντά και το μπλε. Δεν είναι άσχημο εννοείται και το μπλε είναι το χρώμα μου. Θα τα δούμε όλα τώρα που θα πάω από κοντά να δούμε τι κάνει με δώσεις κτλπ
κανόνισε ρε μπαγάσα να μην το πάρεις τελικά...τόση συζήτηση θα έχει πάει στράφι..:D:D (πλακίτσα κάνω, μην το πάρεις κι εσύ στραβά)
Manalishi
01/10/2019, 13:12
Πως μπορώ να παίρνω ενημέρωσεις για το θέμα αυτό??
Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα όταν θα μπεί κάποιος να πει: " Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το τί χρώμα θα πάρει ο άλλος το μηχανάκι του αντί να πάτε καμια βόλτα?"
Και μετά που θα ανοιχτεί άλλον ένα που θα λέει οτι το μοτο.γρ περνάει κρίση, που είναι οι παλιοί, που είναι οι βόλτες, μ@@νοπανα admins....
Όταν φτάσετε εκεί, ξυπνήστε με.
Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το τί χρώμα θα πάρει ο άλλος το μηχανάκι του αντί να πάτε καμια βόλτα?"
Και μετά που θα ανοιχτεί άλλον ένα που θα λέει οτι το μοτο.γρ περνάει κρίση, που είναι οι παλιοί, που είναι οι βόλτες, μ@@νοπανα admins....
:tooth:
Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το tracer;
:p
:lol:
Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το tracer;
:p
:lol:
Όχι ...για το χρώμα....
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως ο τρόπος σκέψης σου είναι από την αρχή ως το τέλος λάθος.
Όταν κάποιος μας ζητάει τη γνώμη μας του τη δίνουμε για να ακούσει ενδεχομένως κάποια πράγματα που δεν έχει σκεφτεί. Ο τρόπος που γράφεις μοιάζει λίγο σαν το κοινώς αποδεκτό να είναι και το αλάνθαστο. Δεν υπάρχει αυτό. Τη γνώμη μας λέμε, δεν επιβάλλουμε....
Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τα δικά του στάνταρτς και τα δικά του θέλω. Το παράδειγμα της Κέρκυρας εντελώς άστοχο. Αν και μου αρέσει πολύ το phantom blue σαν χρώμα, θα σου πω πως δε θα μου άρεσε καθόλου να ζω σε ένα μοτο-στρουμφοχωριό που όλες οι Yamaha είναι μπλε.... τι είναι αυτό πάλι.... αυτό είναι το φυσιολογικό; Τα διάφορα χρώματα είναι ωραίο πράγμα, όπως οι διαφορετικές μοτοσυκλέτες και οι διαφορετικές εταιρείες.
Τέλος πάντων, ο άνθρωπος άκουσε πολλές γνώμες νομίζω πως ξέρει τι θα κάνει.
Εντάξει φίλε μου λες ότι γράφω σαν να έχω το αλάθητο του Πάπα και ταυτόχρονα λες ότι τα γραφομενά μου είναι εντελως λάθος κάνοντας ακριβώς αυτό που κατηγορείς ότι κάνω δήθεν εγω.
Ειτε δεν έχεις διαβάσει ειτε δεν εχεις καταλαβει τίποτα από αυτά που έγραψα, οπότε το πρόβλημα δεν το έχω εγώ.
Είναι προφανές αυτό.
Τουλάχιστον ο φίλος κατάλαβε τι ακριβώς του είπα ( γιατι αξιζει να δώσει 1300 ευρώ παραπάνω και να παρει το GT σε σχεση με το απλο μοντελο) και με ευχαρίστησε γι αυτό. Αυτό μου αρκεί.
Και κάτι τελευταίο , από που σου προκυπτει ότι η Κέρκυρα είναι ένα μοτο στρουφοχωριό;
Μήπως μόνο Yamaha X Max κυκλοφορουν από το 2017 και μετά σε χρώμα μπλε;
Εγώ είπα πως οι περισσότεροι που αγοράζουν XMax επιλέγουν μπλε.
Όμως Ελάχιστα X Max κυκλοφορούν στην Κέρκυρα σε σύγκριση με SYM κλπ. λογω του κοστους αποκτησης.
Γνωρίζεις πόσα Tracer 900 κυκλοφορούν 2018+ αυτη την στιγμη στην Κερκυρα;
Θα σου εγώ 3.
Ξερεις πόσα απλά και GT
Θα σου πω εγώ, 2 απλά και ένα GT
Ξερεις πόσα σε μπλε χρώμα. Μόνον το δικό μου ενώ υπάρχει και μια παραγγελία για ένα γκρι.
Ξερεις πόσα μηχανάκια κυκλοφορουν;
Εκατοντάδες για να μη πω χιλιαδες.
Αυτό το γεγονός τι σημαίνει πως η Κέρκυρα είναι μοτο-στρουφοχωριο;
Τέλος πάντων είναι φανερό πως κάποιοι εδώ μέσα αρέσκονται στο να διαστρεβλώνουν τα λεγομενα άλλων και μάλιστα το κάνουν συντονισμένα.
Συνεχίστε λοιπόν να το κάνετε με άλλους πλέον γιατί εγώ δεν θα σας δώσω ξανά την ευκαιρία πλέον να διαστρεβλώνετε τις απόψεις μου.
Καλη συνεχεια να εχετε.
Παιδιά ερώτηση sos. Το πρώτο σέρβις πόσο κοστίζει περίπου σημαντική ερώτηση για μένα ( αν αποφασίσω να το φέρω από Θεσσαλονίκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα χρειαστεί σέρβις αν δεν το πάρω από Αθήνα)
Δεύτερη ερώτηση. Επειδή είμαι ολίγων τη ψυχαναγκαστικος ( είχα ktm 690 με την υποψία βροχής έβγαινε μόνο το παπί έξω).
Επειδή κλείνω εν τέλει για GT μπλε και δεν ξέρω πως είναι το ματ χρώμα από άποψη καθαριότητας. Οι δαχτυλιές όταν είναι φρεσκοπλυμενο ή μακριά από μας μια γρατζουνιά θα φαίνονται έντονα; στο μεταλλικό μαύρο ξέρω περίπου τι θα αντιμετωπίσω. Η απόφαση πάρθηκε και κλείνω για το GT να τελειώνω και η ακραπα μετά με φίλτρο και πρόγραμμα για σωστές δουλειές. Πήγα σε δύο εκθέσεις ( Πειραιά - Περιστέρι) και γύρισα σπίτι και τα έχω βάλει όλα κάτω με στυλό και χαρτί. Το θετικό για Θεσσαλονίκη είναι ότι γλυτώνω τόκους ( Αθήνα +1.400€ επιπλέον στη προκαταβολή και 850€ τόκους στα 2 χρόνια) και διάφορα δόσεων +23€ παραπάνω στη Θεσσαλονίκη ( 247 εντοκο vs 270 ατοκο) κάθε άποψη ευπρόσδεκτη
giorgos.boun
01/10/2019, 16:23
Παιδιά ερώτηση sos. Το πρώτο σέρβις πόσο κοστίζει περίπου σημαντική ερώτηση για μένα ( αν αποφασίσω να το φέρω από Θεσσαλονίκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα χρειαστεί σέρβις αν δεν το πάρω από Αθήνα)
Δεύτερη ερώτηση. Επειδή είμαι ολίγων τη ψυχαναγκαστικος ( είχα ktm 690 με την υποψία βροχής έβγαινε μόνο το παπί έξω).
Επειδή κλείνω εν τέλει για GT μπλε και δεν ξέρω πως είναι το ματ χρώμα από άποψη καθαριότητας. Οι δαχτυλιές όταν είναι φρεσκοπλυμενο ή μακριά από μας μια γρατζουνιά θα φαίνονται έντονα; στο μεταλλικό μαύρο ξέρω περίπου τι θα αντιμετωπίσω. Η απόφαση πάρθηκε και κλείνω για το GT να τελειώνω και η ακραπα μετά με φίλτρο και πρόγραμμα για σωστές δουλειές. Πήγα σε δύο εκθέσεις ( Πειραιά - Περιστέρι) και γύρισα σπίτι και τα έχω βάλει όλα κάτω με στυλό και χαρτί. Το θετικό για Θεσσαλονίκη είναι ότι γλυτώνω τόκους ( Αθήνα +1.400€ επιπλέον στη προκαταβολή και 850€ τόκους στα 2 χρόνια) και διάφορα δόσεων +23€ παραπάνω στη Θεσσαλονίκη ( 247 εντοκο vs 270 ατοκο) κάθε άποψη ευπρόσδεκτη
Ερώτηση: έχεις μιλήσει με τον μερεμετζακη και είσαι σίγουρος ότι κάνει τις άτοκες που λες σε όλους χωρίς πιστωτικές, απλά με γραμμάτια;
Ερώτηση: έχεις μιλήσει με τον μερεμετζακη και είσαι σίγουρος ότι κάνει τις άτοκες που λες σε όλους χωρίς πιστωτικές, απλά με γραμμάτια;
Μάλιστα μιλήσαμε στο τηλέφωνο την προηγούμενη εβδομάδα και εννοείται τόνισα όχι πιστωτική κάρτα και μου είπε ο άνθρωπος όχι πιστωτική εδώ δικά μου του καταστήματος δόσεις
Εντάξει φίλε μου λες ότι γράφω σαν να έχω το αλάθητο του Πάπα και ταυτόχρονα λες ότι τα γραφομενά μου είναι εντελως λάθος κάνοντας ακριβώς αυτό που κατηγορείς ότι κάνω δήθεν εγω.
Ειτε δεν έχεις διαβάσει ειτε δεν εχεις καταλαβει τίποτα από αυτά που έγραψα, οπότε το πρόβλημα δεν το έχω εγώ.
Είναι προφανές αυτό.
Τουλάχιστον ο φίλος κατάλαβε τι ακριβώς του είπα ( γιατι αξιζει να δώσει 1300 ευρώ παραπάνω και να παρει το GT σε σχεση με το απλο μοντελο) και με ευχαρίστησε γι αυτό. Αυτό μου αρκεί.
Και κάτι τελευταίο , από που σου προκυπτει ότι η Κέρκυρα είναι ένα μοτο στρουφοχωριό;
Μήπως μόνο Yamaha X Max κυκλοφορουν από το 2017 και μετά σε χρώμα μπλε;
Εγώ είπα πως οι περισσότεροι που αγοράζουν XMax επιλέγουν μπλε.
Όμως Ελάχιστα X Max κυκλοφορούν στην Κέρκυρα σε σύγκριση με SYM κλπ. λογω του κοστους αποκτησης.
Γνωρίζεις πόσα Tracer 900 κυκλοφορούν 2018+ αυτη την στιγμη στην Κερκυρα;
Θα σου εγώ 3.
Ξερεις πόσα απλά και GT
Θα σου πω εγώ, 2 απλά και ένα GT
Ξερεις πόσα σε μπλε χρώμα. Μόνον το δικό μου ενώ υπάρχει και μια παραγγελία για ένα γκρι.
Ξερεις πόσα μηχανάκια κυκλοφορουν;
Εκατοντάδες για να μη πω χιλιαδες.
Αυτό το γεγονός τι σημαίνει πως η Κέρκυρα είναι μοτο-στρουφοχωριο;
Τέλος πάντων είναι φανερό πως κάποιοι εδώ μέσα αρέσκονται στο να διαστρεβλώνουν τα λεγομενα άλλων και μάλιστα το κάνουν συντονισμένα.
Συνεχίστε λοιπόν να το κάνετε με άλλους πλέον γιατί εγώ δεν θα σας δώσω ξανά την ευκαιρία πλέον να διαστρεβλώνετε τις απόψεις μου.
Καλη συνεχεια να εχετε.
Ρε 'συ.... θες να βγούμε για έναν καφέ να τα πούμε μπας και βγάλουμε άκρη; :lol:
Ρε 'συ.... θες να βγούμε για έναν καφέ να τα πούμε μπας και βγάλουμε άκρη; :lol:
Ναι όταν έρθεις από Κέρκυρα να πάμε για καφέ καμία αντίρρηση.
nektarios20vt
06/10/2019, 11:43
Καλημέρα και από μένα. Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με τον TiAiNO, ετοιμάζομαι για αγορά του απλού TRACER 900 σε μαύρο ματ στην αρχή του νέου έτους με δόσεις. Το μηχανάκι το θέλω πρωτίστως για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά μου 50χλμ πήγαινε-έλα,2ον γιατί το γουστάρω απίστευτα οπτικά (ναι πουλ μουρ) και 3ον να κάνω τις βόλτες-εκδρομές μου. Εκεί που σκαλώνω είναι πως μου λένε διάφοροι (που δεν έχουν tracer βέβαια) "καλά θα πάρεις μηχανή μεγάλη καινούρια να γράφεις χιλιόμετρα αντί να την έχεις μόνο για βόλτα και και.." Είναι τόσο ακριβή η συντήρηση της; Ας ξεκινήσω από την κατανάλωση της η οποία απ όσα έχω διαβάσει εδώ κυμαίνεται στα 4,5-5,5λ/100χλμ αν πηγαίνεις σαν άνθρωπος; Για να προλάβω αυτούς που θα σκεφτούν ότι μην την πάρεις αν κοιτάς καταναλώσεις θα πω ότι προφανώς και θα κοιτάξω καταναλώσεις,δεν θα αγοράσω καινούριο κάτι που ίσως δεν μπορώ να το καλύψω μετέπειτα και αναγκαστώ να το πουλήσω σε 1-2 χρόνια. Σχετικά με τα σέρβις να φανταστώ στα δυο πρώτα χρόνια με 10000-15000 χλμετρα/χρόνο να χρειαστούν και 3 σέρβις το πολύ με κόστος το πολύ 150Ε/σερβις; Γενικά υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που έχουν πολλά χιλιόμετρα και δεν έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές ζημιές;
Γενικά η συντήρηση μιας μεγάλης μηχανής έχει έξοδα,εκτός της κατανάλωσης.
Δεν ξέρω αν έχεις/είχες άλλη μοτοσυκλέτα αλλά σε σχέση με ένα αυτοκίνητο έχουν παραπάνω έξοδα συντήρησης ,δεν εννοώ ζημιές.
Πιο τακτικά σέρβις( σε σχέση με το αυτοκίνητο),ρουλεμάν,ντίζες,αλυσίδα,τσιμούχες σε τιμόνια,ψαλίδι,μπουκάλες, κτλ,δεν τα αλλάζεις και πολύ συχνά βέβαια αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα,θα βγαίνουν σίγουρα και τέτοια ανά κάποιες ( αρκετές) χιλιάδες χλμ .
nektarios20vt
06/10/2019, 11:58
Όχι μεγάλη μοτοσυκλέτα δεν είχα/έχω και το γνωρίζω αυτό που λες σχετικά με τα έξοδα.Αναλογικά με ένα αμάξι πληρώνεις παραπάνω στην μηχανή. Πολύ χοντρικά αυτά που αναφέρεις αλλάζονται ανά 30-40κ;
Κάπως έτσι φίλε,και το αυτοκίνητο έχει φυσικά αυτά τα ''έκτακτα'' αλλά όχι τόσο συχνά.Η δικιά μου εμπειρία δηλαδή με ένα Focus του 2006 που το είχα αγοράσει καινούργιο τότε αυτό μου έχει δείξει.
Επίσης αν διαβάσεις εδώ κάποια παιδιά γράφουν ότι η ''μαμα'' αλυσίδα + λάστιχα ίσως δεν είναι τόσο καλά και να χρειαστούν αλλαγή νωρίτερα.
Που θέλω να καταλήξω ,γιατί ανάφερες και κατανάλωση,αν το κάνεις για οικονομία νομίζω δεν θα το πετύχεις,χρειάζεσαι κάτι άλλο.
Αν το κάνεις για την γκάβλα σου όρμα και καλές βόλτες man.Διάλεξες ωραίο μοτόρι.
nektarios20vt
06/10/2019, 12:23
Για οικονομία δεν το κάνω επ' ουδενί, είμαι ικανοποιημένος αν απλά καίω σε λεφτά οτι καίω με τ αμάξι μου για να πάω στην δουλειά (20Ε ~250χλμ). Το μοτόρι εκτός απο την καθημερινή συγκίνηση που θα μου προσφέρει,θα μου γλιτώνει χρόνο στην κίνηση (στους δρόμους που κινούμαι γιατί για κέντρο Αθήνας δεν κάνει). Και κάτι που αναφέρθηκε παραπάνω μια ζωή την έχουμε ας κάνουμε και κάτι για μας τώρα που είμαστε μικροί και χωρίς υποχρεώσεις.
Ωραίος,καλοτάξιδο μαν :beer:
Cpt_Slow
06/10/2019, 13:15
εχε στο νου σου οτι για 30-40κ χλμ θα χρειαστείς σίγουρα και 3 σετ λάστιχα, που δεν ειναι τομεας που μπορεις να κανεις εκπτωσεις
Καταγράφω στο κινητό αρχικά τις βενζίνες και μία στιγμή που κάπου περίμενα στην ουρά και την αγορά, σέρβις, ασφάλειες, τέλη και ότι έχω πληρώσει.
Μιλάω για το ΜΤ-07 με ένα σερβις στα 1000χλμ.
Αυτή τη στιγμή μου έχει κοστίσει €0.89/1 χιλιόμετρο στα 8200χλμ.
Επειδή το μεγαλύτερο κόστος είναι της αγοράς (€6400) το κόστος/χλμ θα πέφτει συνέχεια όσο περισσότερα χιλιόμετρα γράφω.
Το αναφέρω επειδή το είδα πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση το νούμερο.
Βέβαια δεν έδωσα όλο το ποσό για αγορά γιατί είχα άλλο μηχανάκι που πούλησα για το οποίο είχα πάλι πουλήσει απλά απο κάπου έπρεπε να ξεκινήσω :)
Παιδιά, όντας χρόνια στον μοτοσυκλετισμο, να ρίξω κι εγώ τα 2 μου σεντς εμπειρίας.
Για μένα μοτοσυκλέτα κ δη χιλιάρι(παρα κάτι...)ίσον χόμπι. Ναι οκ για το δρόμο τα φτιαχνουν κ οχι για το γκαράζ.... Αλλά!
Τα κόστη χρήσης δεν είναι μόνο η κατανάλωση βενζίνης. Το εικοσάρικο την βδομάδα...
Τα ελαστικά κοστίζουν ακριβά κ με καθημερινη μετακίνηση ένα πίσω τουλάχιστον (!) μία φορά το χρόνο θα το αλλάζεις.
Αλυσιδογραναζα γενικά κρατάνε. Αναλόγως το χέρι βέβαια κ την φροντίδα. Μέχρι την ώρα της αλλαγής... Όπου το διακοσοπενηνταρι σου χτυπάει την πόρτα...
Η καθημερινότητα στην κίνηση φορτώνει χιλιόμετρα κ φθορές την μηχανή.
Τέλος το κόστος μιας πτώσης, από το πιο απλό ξεπαρκαρα δεν την είδα κ στην εριξα, μέχρι την στουκα (εφόσον δεν υπάρχουν θυματα) δεν συγκρίνεται με ένα αυτοκινητο ή ένα παπάκι, σκουτερ κλπ
Η απώλεια σε περίπτωση κλοπής, το ίδιο. Να χρωστάς γραμμάτια σε κλεμμένη μηχανή... Γαμησε τα.
Γι αυτό κατάλαβα εδώ κ χρονια ότι η μηχανή είναι κάβλα κ μονο. Καθημερινά παπι αυτοκίνητο.
Όταν έχω χρόνο κ φράγκα μηχανή κ ξελαμπικάρισμα.
Μ αυτόν τον τρόπο φυσικά κ χρησιμοποιω ακριβά ελαστικά που μεταμορφώνουν την οδική συμπεριφορά κ οχι Sava ( no offence παιδιά όσοι τα χρησιμοποιείτε). Εργοστασιακα ανταλλακτικά μόνο κ οχι εμπορίου. Είναι ακριβότερα, αλλά κρατάνε περισσότερο κ κάνουν την δουλειά τους χωρίς παρατραγουδα.
Anyway αυτή είναι η γνώμη η δική μου.
Το tracer μουνάρα
Αλλά εγώ αγαπώ την βιταμίνη C (πορτοκαλί... Λεγε με KTM)
platanos
07/10/2019, 15:08
Φίλτρο λάδια στην yamaha έχουν 60€ Τα φουλ συνθετικά με εργασια!Μετά τα λίτρα που έγραψες ανα 100 χιλιομετρα ισχύουν!Αν είσαι νορμάλ και δεν το πιέζεις μέχρι 6 λίτρα θα δεις στα 100!
Βέβαια και τα υπόλοιπα που σου γράψανε τα παιδιά ισχυουν(φθορές,αλυσιδες-γραναζια,ελαστικά κ.α )
Εγώ παιδιά προτιμώ την μηχανή από ένα παπακι(κάτοχος και από αυτο) διότι σε βλέπουν,έχεις καλύτερα φρένα,καλύτερα φώτα και γκάζι παραπάνω για μια προσπέραση(με το παπάκι παλεύεις στις μεγάλες οδους)!!
Παιδιά, όντας χρόνια στον μοτοσυκλετισμο, να ρίξω κι εγώ τα 2 μου σεντς εμπειρίας.
Για μένα μοτοσυκλέτα κ δη χιλιάρι(παρα κάτι...)ίσον χόμπι. Ναι οκ για το δρόμο τα φτιαχνουν κ οχι για το γκαράζ.... Αλλά!
Τα κόστη χρήσης δεν είναι μόνο η κατανάλωση βενζίνης. Το εικοσάρικο την βδομάδα...
Τα ελαστικά κοστίζουν ακριβά κ με καθημερινη μετακίνηση ένα πίσω τουλάχιστον (!) μία φορά το χρόνο θα το αλλάζεις.
Αλυσιδογραναζα γενικά κρατάνε. Αναλόγως το χέρι βέβαια κ την φροντίδα. Μέχρι την ώρα της αλλαγής... Όπου το διακοσοπενηνταρι σου χτυπάει την πόρτα...
Η καθημερινότητα στην κίνηση φορτώνει χιλιόμετρα κ φθορές την μηχανή.
Τέλος το κόστος μιας πτώσης, από το πιο απλό ξεπαρκαρα δεν την είδα κ στην εριξα, μέχρι την στουκα (εφόσον δεν υπάρχουν θυματα) δεν συγκρίνεται με ένα αυτοκινητο ή ένα παπάκι, σκουτερ κλπ
Η απώλεια σε περίπτωση κλοπής, το ίδιο. Να χρωστάς γραμμάτια σε κλεμμένη μηχανή... Γαμησε τα.
Γι αυτό κατάλαβα εδώ κ χρονια ότι η μηχανή είναι κάβλα κ μονο. Καθημερινά παπι αυτοκίνητο.
Όταν έχω χρόνο κ φράγκα μηχανή κ ξελαμπικάρισμα.
Μ αυτόν τον τρόπο φυσικά κ χρησιμοποιω ακριβά ελαστικά που μεταμορφώνουν την οδική συμπεριφορά κ οχι Sava ( no offence παιδιά όσοι τα χρησιμοποιείτε). Εργοστασιακα ανταλλακτικά μόνο κ οχι εμπορίου. Είναι ακριβότερα, αλλά κρατάνε περισσότερο κ κάνουν την δουλειά τους χωρίς παρατραγουδα.
Anyway αυτή είναι η γνώμη η δική μου.
Το tracer μουνάρα
Αλλά εγώ αγαπώ την βιταμίνη C (πορτοκαλί... Λεγε με KTM)
Ktm duke 690 2008 αδελφέ ( αγάπη μεγάλη που έφυγε νωρίς χωρίς τη θέληση μου)
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο. Εγώ είπα σε κάποιες σελίδες ποιο πίσω για το "μια ζωή την έχουμε" για καθημερινή χρήση θα έχω το scooter μου (Honda PCX 150) και αυτό καινούργιο το είχα πάρει και το φροντίζω όπως πρέπει, γιαυτό και με πήγε Φεβρουάριο του 2019 με βροχές μέχρι Έδεσσα από Πάτρα. Είχα τα κότσια και έκανα 720 χιλιόμετρα με ένα 150cc μόνος μου. Εκδρομή - καβλα. Γιαυτό θέλω τώρα το Tracer γιατί είναι για την εξόρμηση μου και για την κ... Όπως προ είπα. Για καθημερινή χρήση το λυπάμαι για να είμαι ειλικρινής. Με έχουν ρωτήσει αρκετοί από τη δουλειά αν θα πάρω το Tracer αν θα πουλήσω το pcx.... Ούτε λεπτό δεν μου έχει περάσει από το μυαλό να το δώσω. Από Ιανουαρίο 2017 μέχρι σήμερα βαδίζουμε παρέα στα πάντα. Καθώς και είναι το μόνο μεταφορικό μέσο που έχω. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα αυτοκίνητα οδηγώ βέβαια απλά δεν θέλω προς ώρας για κάποιο λόγο. Έχω φάει πολύ ΠΆΡΑ πολύ βροχή με το pcx και δεν κάνω πίσω. Καλοτάξιδο και στο φιλί που θέλει να το αγοράσει. Εγώ περιμένω να περάσουν αυτοί οι μήνες γιατί αν έρθει σε 4 μήνες Μαξ το μηχανάκι θα πρέπει να ανέβω επάνω Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω τι καιρό θα έχει και επειδή είμαι αρκετά ψείρας δεν θέλω να φάει βροχή τουλάχιστον ακόμη οπότε το τρεναρω λίγο ακόμη. Καλό χειμώνα να έχουμε με ασφαλή οδήγηση
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι νέος κάτοχος Tracer 900 gt.εχω και το t max 530 του '16,λογικά σήμερα θα το πουλήσω αυτό. Έχω μια απορία για το νέο εργαλείο μου,μου κοπανάνε οι ταχύτητες νομίζω.μια μπαίνουν αθόρυβα μια με με κρακ.. Όχι τρελα αλλά μου κοπανάνε, και νομίζω και με το shifter και ο μηχανικός μου λέει η βάλανε μάπα λάδια η απλά θα στρώσει.γιατί και αυτός το πήρε βόλτα και μου είπε ότι γρατσουνανε.μηπως φταίει που απλά έχω ξεχάσει το άθλημα με ταχύτητες και δεν τις παίζω σωστά? έχω 11000 χιλιόμετρα με πρόγραμμα αλλά χωρίς akrapovic και είχε ρυθμιστεί με akrapovic.και κάτι άλλο ακόμα, πουλάει κανένας καμία acrapovic για να τον έχω κατανου όταν το πάρω απόφαση. ευχαριστώ προκαταβολικά.
Merciless
24/10/2019, 09:45
Σε όλα κοπανάνε ότι εταιρεία λαδια βάλεις σε άλλες περισσότερο σε άλλες λιγότερο... βέβαια μερικοί έχουν βάλει 15-50 αντί για 10-40 και δεν κοπανάει... τώρα για την εξάτμιση, υπάρχουν 2 ελληνικές ομάδες στο φβ μπες και στις 2 και όλο και κάτι θα βρεις....
Ρε την γιαμαχα...
25 χρόνια πέρασαν και ακόμα κοπανάνε οι ταχύτητες τους.Κάνε μια δοκιμή αν θέλεις,δοκίμασε να αλλάξεις τις ταχύτητες σε λίγο πιο ψηλές στροφές.
Φυσικά εντελώς άλλο μοτέρ και γενικά ολόκληρη μοτοσυκλέτα το δικό σου αλλά στο δικό μου (yamaha παλιό μότο όμως) όταν αλλάζω στις ~3κ κοπανάει καμιά φορά.Κοντά στις 4.5κ τις αλλάζει πολύ πιο ομαλά.
Kas_Tracer
24/10/2019, 11:33
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι νέος κάτοχος Tracer 900 gt.εχω και το t max 530 του '16,λογικά σήμερα θα το πουλήσω αυτό. Έχω μια απορία για το νέο εργαλείο μου,μου κοπανάνε οι ταχύτητες νομίζω.μια μπαίνουν αθόρυβα μια με με κρακ.. Όχι τρελα αλλά μου κοπανάνε, και νομίζω και με το shifter και ο μηχανικός μου λέει η βάλανε μάπα λάδια η απλά θα στρώσει.γιατί και αυτός το πήρε βόλτα και μου είπε ότι γρατσουνανε.μηπως φταίει που απλά έχω ξεχάσει το άθλημα με ταχύτητες και δεν τις παίζω σωστά? έχω 11000 χιλιόμετρα με πρόγραμμα αλλά χωρίς akrapovic και είχε ρυθμιστεί με akrapovic.και κάτι άλλο ακόμα, πουλάει κανένας καμία acrapovic για να τον έχω κατανου όταν το πάρω απόφαση. ευχαριστώ προκαταβολικά.
Με το shifter σου κοπανάει ή γενικότερα?
Απλά το έκανα ερώτηση στον μηχανικό μου στην yamaha και μου είπε ούτε καν τις νιώθεις σε αυτά τα μηχανάκια πλέον..Σήμερα το πήρε βόλτα και με shifter και όλα και μου λέει μια χαρά είναι σήμερα.Εγώ νομίζω στην δεύτερα και τρίτη νιώθω λίγο το shifter na kopanaei.μια το πετύχαινω κυριλέ και μια όχι.ο πρώην κάτοχος μου λέει απλά δεν το έχεις μάθει ακόμα γι αυτό.έχει κάνεις το ίδιο μηχανάκι γενικά να μου πει εγγυημένα? Πούλησα και το T MAX πριν λίγο.
basilis_k6
24/10/2019, 14:31
Απλά το έκανα ερώτηση στον μηχανικό μου στην yamaha και μου είπε ούτε καν τις νιώθεις σε αυτά τα μηχανάκια πλέον..Σήμερα το πήρε βόλτα και με shifter και όλα και μου λέει μια χαρά είναι σήμερα.Εγώ νομίζω στην δεύτερα και τρίτη νιώθω λίγο το shifter na kopanaei.μια το πετύχαινω κυριλέ και μια όχι.ο πρώην κάτοχος μου λέει απλά δεν το έχεις μάθει ακόμα γι αυτό.έχει κάνεις το ίδιο μηχανάκι γενικά να μου πει εγγυημένα? Πούλησα και το T MAX πριν λίγο.
δεν εχεις κάτι να πετύχεις στο σιφτερ. απλα κουνας πόδι. μήπως κλείνεις γκάζι όταν αλλάζεις ταχύτητα?
Όχι με shifter.δεν κλείνω γκάζι..Αλλά νομίζω κάνει Ενα πολύ μικρό κρακ στην 2 και 3...χωρίς shifter παιζω με γκάζι κανονικά για αλλαγή..
basilis_k6
24/10/2019, 15:22
Όχι με shifter.δεν κλείνω γκάζι..Αλλά νομίζω κάνει Ενα πολύ μικρό κρακ στην 2 και 3...χωρίς shifter παιζω με γκάζι κανονικά για αλλαγή..
αν υπάρχει ρύθμιση για το σιφτερ ισως να ειναι κάτι τέτοιο. το δικο μου στο 675 δεν ξερω αν παιρνει ρυθμισεις δεν εχω ασχοληθει ποτε γιατι δουλευει καλα. δεν μπορω να σε βοηθησω δυστυχως
Merciless
24/10/2019, 15:54
Στις πόσες στροφές κανείς τις αλλαγές με το σιφτερ; Γιατί λειτουργεί καλύτερα από τις 5.000 και πάνω
Kas_Tracer
24/10/2019, 16:04
Το σιφτερ δεν είναι και κανένα αυτόματο κιβώτιο.
Ας πούμε ότι ακόμα και η ταχύτητα που σηκώνει το πόδι του ο καθένας μας διαφέρει. Έστω και ελάχιστα αλλά διαφέρει και αυτό δεν το ξέρει κανένα σιφτερ καμιάς εταιρίας.
Παράπονα υπάρχουν από διάφορους και σε πανάκριβα μοντέλα.
Δεν το χρησιμοποιώ συνέχεια , και μόνο με γκάζι και πάνω από 5000-6000rpm και μόνο αφού έχει ζεσταθεί το μηχανάκι.
Τώρα εάν κάνει ζημιά σε βάθος χρόνου πραγματικά θα ήθελα να ξέρω.
Ελπίζω να γνωρίζεις οτι το shifter στο Tracer 900 GT λειτουργεί για τα ανεβάσματα και όχι για τα κατεβάσματα. Στα κατεβάσματα πας με τη κλασική μέθοδο, ξερογκαζιά-συμπλεκτής-κατέβασμα.
Εννοείται μόνο για σήκωμα το έχω και πανω από τις 5.. Θα καταλήξω λογικά όπως λέει και το παιδί πιο πάνω ότι είναι ανάλογα του πόδι του καθενός... Θα το βρω κάποια στιγμή για τα καλά.. Απλά το πάω τέρμα ήρεμα και τις αλλαγές τις βαράω με συμπλέκτη λίγο πιο πάνω από τις 3000 στροφές.. Αλλά πρέπει να βάλω akrapovic επειγόντως για να μην ακουω τίποτα μετά..
Ελπίζω να γνωρίζεις αιοτι το shifter στο Tracer 900 GT λειτουργεί για τα ανεβάσματα και όχι για τα κατεβάσματα. Στα κατεβάσματα πας με τη κλασική μέθοδο, ξερογκαζιά-συμπλεκτής-κατέβασμα.
Δεν χρειαζονται οι ξερογκαζιες σε μοτοσυκλετες με μονόδρομο συμπλέκτη
Ή δε χρειάζεται ο συμπλέκτης...
Είχα kawasaki z 1000 πριν 4 χρόνια... Ίσως γι αυτό να μου φαίνονται όλα περίεργα... Αλλά γενικά όσο το βολταρω τόσο πιο καλά τις βαζω... Καλά όχι τέλεια πάντα.. Αλλά είμαι σε καλό δρόμο.. Πήγα να βάλω και την καρινα σήμερα και το μυτακι..έχει πολύ προίκα πάνω γενικά.. Απλά πανέμορφο...
ΟΚ, αλλά δε πρόκειται να απαλλαχτώ ποτέ από τη συνήθεια. Απορώ που διαβάζω πως κάποιοι αυτό το κάνουν ή δε το κάνουν κατά το δοκούν...
RaGe_Raptor
25/10/2019, 18:45
Μια χαρά εβαλαν autoblipper στο 2020 R1, πάντως... (και στα άλλα hi-end sbk τα τελευταία χρόνια)
kemmotar
25/10/2019, 23:05
Κ το τρεισερακι με μπλιπερ μια χαρά είναι....
Καλησπέρα!
Είμαι κάτοχος ενός tracer 700 με 22.000km. Τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι την μετάβαση σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε όπως πολλοί κάτοχοι 700, το πρώτο που κοίταξα ήταν η αλλαγή σε 900GT. Η προσφορά που μου έγινε από την Yamaha, είναι πολύ καλή...6.5Κ + ανταλλαγή + μπορώ να πάρω πάνω απ' το 700 συναγερμό κ βαλίτσα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως είναι μια πλήρως εξοπλισμένη μοτοσυκλέτα, πανέμορφη, με εξαιρετικό κινητήρα και πλέον (2018+) χωρίς θέματα αστάθειας, δύσκολα μπορείς να την απορρίψεις.
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
Το ύψος μου είναι κάτι λιγότερο από 1.70. Οδήγησα το 900 (το απλό) 2 φορές. Ξεκαθαρίζω οτι το πρόβλημα δεν είναι αν πατάω κάτω καλά ή όχι μιας κ αυτό λύνεται 100% με χαμήλωμα της σέλας. Ωστόσο και στις δύο παρατήρησα οτι η στάση σώματος που θέτει το μηχανάκι είναι μια τάση να ρίχνει το σώμα μπροστά με αποτέλεσμα να ρίχνεις βάρος στο τιμόνι. Αυτό περιγράφεται και από έναν δημοσιογράφο στην παρακάτω δοκιμή.
https://www.bike-urious.com/first-ride-2019-yamaha-tracer-900gt/
More bothersome was the shape of the seat, as I mentioned above. The seat is spacious, but I couldn’t move all the way back because the riding position would cant my spine forward in a manner that almost made me feel like I was going to fall forward. The only way to fix it was to scoot my butt forward, defeating the point of having extra seat space in the first place
Από το παραπάνω συμπεραίνω πως το ένα θέμα είναι μια μικρή κατηφορική κλίση που έχει η σέλα, ενώ υποθέτω πως σε αυτό το πρόβλημα συνηγορεί και η τοποθέτηση των μαρσπιέ λίγο πιο πίσω απ' ότι σε άλλες μοτοσυκλέτες παρόμοιας στάσης σώματος. Παράλληλα, πρόβλημα είναι και το γεγονός πως το σημείο στο οποίο ακουμπάνε τα γόνατα πιο κάτω απ' το ρεζερβουρ δεν υπάρχουν γκριπ, το οποίο όμως λύνετε με τοποθέτηση αυτοκόλλητων γκριπ (π.χ.https://www.rg-racing.com/browsebike/Yamaha/Tracer_900_GT/2018/EZRG919/#prettyPhoto[gallery1]/5/)
Ο ενδοιασμός μου λοιπόν είναι για το αν η πλήρης μορφοποίηση της σέλας (εξάλειψη της κατηφορικής κλίσης) θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα μου, ώστε να μην πέφτει βάρος στο τιμόνι και οδηγώ την μοτοσυκλέτα λανθασμένα. Προφανώς ένα τέτοιο γεγονός είναι αποτρεπτικό στο να προχωρήσω με την συγκεκριμένη μηχανή, καθώς δεν θα την ευχαριστηθώ ποτέ.
Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το παραπάνω και αν ναι, πως το αντιμετώπισε.
Υ.Γ. Κοίταξα και οδήγησα και το Tiger XRT 800, αλλά εκτός απ'το οτι δεν με ενθουσίασε, είναι και μηχανή διαφορετικού προσανατολισμού και 2Κ σχεδόν πιο ακριβή.
Καλησπέρα!
Είμαι κάτοχος ενός tracer 700 με 22.000km. Τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι την μετάβαση σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε όπως πολλοί κάτοχοι 700, το πρώτο που κοίταξα ήταν η αλλαγή σε 900GT. Η προσφορά που μου έγινε από την Yamaha, είναι πολύ καλή...6.5Κ + ανταλλαγή + μπορώ να πάρω πάνω απ' το 700 συναγερμό κ βαλίτσα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως είναι μια πλήρως εξοπλισμένη μοτοσυκλέτα, πανέμορφη, με εξαιρετικό κινητήρα και πλέον (2018+) χωρίς θέματα αστάθειας, δύσκολα μπορείς να την απορρίψεις.
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
Το ύψος μου είναι κάτι λιγότερο από 1.70. Οδήγησα το 900 (το απλό) 2 φορές. Ξεκαθαρίζω οτι το πρόβλημα δεν είναι αν πατάω κάτω καλά ή όχι μιας κ αυτό λύνεται 100% με χαμήλωμα της σέλας. Ωστόσο και στις δύο παρατήρησα οτι η στάση σώματος που θέτει το μηχανάκι είναι μια τάση να ρίχνει το σώμα μπροστά με αποτέλεσμα να ρίχνεις βάρος στο τιμόνι. Αυτό περιγράφεται και από έναν δημοσιογράφο στην παρακάτω δοκιμή.
Από το παραπάνω συμπεραίνω πως το ένα θέμα είναι μια μικρή κατηφορική κλίση που έχει η σέλα, ενώ υποθέτω πως σε αυτό το πρόβλημα συνηγορεί και η τοποθέτηση των μαρσπιέ λίγο πιο πίσω απ' ότι σε άλλες μοτοσυκλέτες παρόμοιας στάσης σώματος. Παράλληλα, πρόβλημα είναι και το γεγονός πως το σημείο στο οποίο ακουμπάνε τα γόνατα πιο κάτω απ' το ρεζερβουρ δεν υπάρχουν γκριπ, το οποίο όμως λύνετε με τοποθέτηση αυτοκόλλητων γκριπ (π.χ.https://www.rg-racing.com/browsebike/Yamaha/Tracer_900_GT/2018/EZRG919/#prettyPhoto[gallery1]/5/)
Ο ενδοιασμός μου λοιπόν είναι για το αν η πλήρης μορφοποίηση της σέλας (εξάλειψη της κατηφορικής κλίσης) θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα μου, ώστε να μην πέφτει βάρος στο τιμόνι και οδηγώ την μοτοσυκλέτα λανθασμένα. Προφανώς ένα τέτοιο γεγονός είναι αποτρεπτικό στο να προχωρήσω με την συγκεκριμένη μηχανή, καθώς δεν θα την ευχαριστηθώ ποτέ.
Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το παραπάνω και αν ναι, πως το αντιμετώπισε.
Υ.Γ. Κοίταξα και οδήγησα και το Tiger XRT 800, αλλά εκτός απ'το οτι δεν με ενθουσίασε, είναι και μηχανή διαφορετικού προσανατολισμού και 2Κ σχεδόν πιο ακριβή.
Το να ρυθμίσεις το τιμόνι πιο κοντά σε εσένα ώστε να έχεις πιο όρθια θέση οδήγησης το σκέφτηκε κάνεις ας ουμε που είναι και το πιο απλό??προφανώς αν το τιμόνι είναι πολύ μπροστά θα πρέπει να πέσεις μπροστά για να το φτάσεις ειδικά αν έχεις κοντά χέρια....λέω εγώ μια ιδέα τώρα...:rolleyes:
Το να ρυθμίσεις το τιμόνι πιο κοντά σε εσένα ώστε να έχεις πιο όρθια θέση οδήγησης το σκέφτηκε κάνεις ας ουμε που είναι και το πιο απλό??προφανώς αν το τιμόνι είναι πολύ μπροστά θα πρέπει να πέσεις μπροστά για να το φτάσεις ειδικά αν έχεις κοντά χέρια....λέω εγώ μια ιδέα τώρα...:rolleyes:
Καλησπέρα.
Κ αυτό στα υπόψη είναι, υπάρχουν κ γνήσια αξεσουάρ Yamaha για να γίνει αυτό.
Ωστόσο, αν δεν διορθώσεις κάπως την κλίση της σέλας κ εξακολουθεί να σε ρίχνει μπροστά, η κατηφορική τάση του σώματος δε θα σταματήσει να υφίσταται. Άλλωστε η σέλα θα πήγαινε ούτως ή άλλως για τροποποίηση, καθώς θα ήθελα να την μειώσω κατά 2 πόντους χωρίς να χάσω πολλά από άνεση (όπως κάνει η εξτρα κοντή σέλα της yamaha).
Έγραψα όμως εδώ γτ θα με ενδιέφερε να μάθω κ τις απόψεις παιδιών που το έχουν παρατηρήσει-αντιμετωπίσει το θέμα αυτό. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα βρήκα στο internet σχόλια για την κατηφορική κλίση της σέλας...
Πρώτον, η σέλα στο GT είναι από διαφορετικό υλικό και θα πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή πριν προχωρήσεις σε αγορά. Δεύτερον, οι σέλες στα Tracer δεν έχουν και πολύ ψωμί, να τη κόψεις/χαμηλώσεις και 2 πόντους;;; Δε θυμάμαι στην απλή έκδοση αλλά στη GT ρυθμίζεται στο ύψος, δε ξέρω αν το τέρμα χαμηλό σε ικανοποιεί.
Ο μόνος σωστός τρόπος να διορθώσεις τη κατάσταση είναι από το τιμόνι και ίσως με ρυθμιζόμενα σε ύψος μαρσπιέ.
Αν δε σε βολεύει η μηχανή κοιτάς για άλλη, με το ζόρι παντρειά δε γίνεται.
Πρώτον, η σέλα στο GT είναι από διαφορετικό υλικό και θα πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή πριν προχωρήσεις σε αγορά. Δεύτερον, οι σέλες στα Tracer δεν έχουν και πολύ ψωμί, να τη κόψεις/χαμηλώσεις και 2 πόντους;;; Δε θυμάμαι στην απλή έκδοση αλλά στη GT ρυθμίζεται στο ύψος, δε ξέρω αν το τέρμα χαμηλό σε ικανοποιεί.
Ο μόνος σωστός τρόπος να διορθώσεις τη κατάσταση είναι από το τιμόνι και ίσως με ρυθμιζόμενα σε ύψος μαρσπιέ.
Αν δε σε βολεύει η μηχανή κοιτάς για άλλη, με το ζόρι παντρειά δε γίνεται.
Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται σίγουρα. Θα ήθελα όμως να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες να δω αν μπορώ να τη φέρω στα μέτρα μου. Επίσης, εκτός του ότι μ' αρέσει πολύ το 900, απ' όσο έχω ψάξει για να πας σε αντίστοιχου ύφους μοτοσυκλέτα (όρθια θέση με on-road προσανατολισμό) πρέπει να ανεβάσεις το budget πολύ (π.χ. multistrada).
Η θέση της σέλας ρυθμίζεται και στο απλό. Κατά την διάρκεια του test ride ήταν στην χαμηλότερη θέση.
2 πόντους θεωρώ πως μπορεί να κατέβει δεδομένου πως και η έξτρα σέλα της yamaha στα αξεσουάρ, ειναι 2 πόντους χαμηλότερη. Άλλωστε το κύριο θέμα είναι να εξαλειφθεί η κατηφορική της κλίση και όχι τόσο το ύψος (και ένας πόντος μου αρκεί).
Δυστυχώς δεν έχουν GT να δοκιμάσω σε test ride. Το δοκίμασα μόνο στατικά σε έκθεση...
giannis1070
28/10/2019, 06:27
Ρίχνεις βάρος στο τιμόνι, χωρίς αυτό να είναι κουραστικό η αποτρεπτικός παράγοντας επιλογής μοτοσυκλέτας.
Έχω το GT, έχω κάνει σε μια μέρα 950 χλμ με σχεδόν τα μισά Εθνικη, ουδέποτε ένιωσα σημαντική κόπωση, όχι μόνο στα χέρια, ώμους, αλλά και γενικά σε όλο το σώμα.
Ίσως λίγο στις κλειδώσεις των γονάτων, αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χιλιόμετρα.
Το ύψος μου είναι 1,75, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα άκρα (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό
Ρίχνεις βάρος στο τιμόνι, χωρίς αυτό να είναι κουραστικό η αποτρεπτικός παράγοντας επιλογής μοτοσυκλέτας.
Έχω το GT, έχω κάνει σε μια μέρα 950 χλμ με σχεδόν τα μισά Εθνικη, ουδέποτε ένιωσα σημαντική κόπωση, όχι μόνο στα χέρια, ώμους, αλλά και γενικά σε όλο το σώμα.
Ίσως λίγο στις κλειδώσεις των γονάτων, αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χιλιόμετρα.
Το ύψος μου είναι 1,75, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα άκρα (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό
Υποθέτω πως δεν έχεις κάνει καμία αλλαγή σε σέλα, τιμόνι μαρσπιέ κλπ, σωστά;
Η διαφορά μας στο ύψος λογικά αντισταθμίζεται πλήρως με τα έξτρα ανυψωτικά τιμονιού της Yamaha. Ωστόσο, έχεις παρατηρήσει αυτό που περιέγραψα παραπάνω για την τάση της σέλας (ή και η θέση των μαρσπιέ) να ρίχνει το σώμα μπροστά;
https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/products/motorcycles/sport-touring/tracer-900-gt-2019/accessories/billet-handlebar-risers/2pp-fhbrs-00-00/?path=/?page=1&categories.id=f245af7f-68e0-4cf5-9879-379955f05132
Εύρος προσαρμοστικότητας: ύψος = 0 ~ 30 mm, οριζόντιος άξονας = -24 mm ~ +24 mm
giannis1070
28/10/2019, 13:26
Υποθέτω πως δεν έχεις κάνει καμία αλλαγή σε σέλα, τιμόνι μαρσπιέ κλπ, σωστά;
Η διαφορά μας στο ύψος λογικά αντισταθμίζεται πλήρως με τα έξτρα ανυψωτικά τιμονιού της Yamaha. Ωστόσο, έχεις παρατηρήσει αυτό που περιέγραψα παραπάνω για την τάση της σέλας (ή και η θέση των μαρσπιέ) να ρίχνει το σώμα μπροστά;
Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή, είναι όπως το πήρα από τον αντιπρόσωπο.
Υπάρχει αυτή η τάση που λες, μην ξεχνάς όμως ότι η μηχανή είναι sport touring, δεν είναι on off να σε τοποθετεί με τον κορμό κάθετο.
Επομένως εκ των πραγμάτων το σώμα γέρνει ελαφρώς μπροστά, με την γωνία των ποδιών να ακολουθούν, γι αυτό και τα μαρσπιε είναι τοποθετημένα εκεί.
Και στο Tracer είναι καλά. Αν καβαλήσει το Tiger 1050 τελευταίας γενιάς θα νομίζεις ότι κάθεσαι σε supersport.
Στη θέση σου, αν η θέση του κορμού δεν ήταν αποδεκτή, τότε μαζί με τους αποστάτες τιμονιού που έβαλες, θα άλλαξα και το σχήμα της σέλας κάνοντας τη πιο επιπεδη.
Επειδή έχω αποστάτες στην άλλη μου μότο (990 Adv) να ξέρεις ότι θα αλλάξει η γεωμετρία της, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αστάθεια στις πολύ υψηλές ταχύτητες και θα γίνει πιο άμεση στις επιτοπιες μανούβρες και στο πολύ κλειστό στροφιλικι.
Οπότε καλύτερα ξεκίνα από τη σέλα και αν δε σε καλύπτει προχώρας με τους αποστάτες.
Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή, είναι όπως το πήρα από τον αντιπρόσωπο.
Υπάρχει αυτή η τάση που λες, μην ξεχνάς όμως ότι η μηχανή είναι sport touring, δεν είναι on off να σε τοποθετεί με τον κορμό κάθετο.
Επομένως εκ των πραγμάτων το σώμα γέρνει ελαφρώς μπροστά, με την γωνία των ποδιών να ακολουθούν, γι αυτό και τα μαρσπιε είναι τοποθετημένα εκεί.
Και στο Tracer είναι καλά. Αν καβαλήσει το Tiger 1050 τελευταίας γενιάς θα νομίζεις ότι κάθεσαι σε supersport.
Στη θέση σου, αν η θέση του κορμού δεν ήταν αποδεκτή, τότε μαζί με τους αποστάτες τιμονιού που έβαλες, θα άλλαξα και το σχήμα της σέλας κάνοντας τη πιο επιπεδη.
Επειδή έχω αποστάτες στην άλλη μου μότο (990 Adv) να ξέρεις ότι θα αλλάξει η γεωμετρία της, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αστάθεια στις πολύ υψηλές ταχύτητες και θα γίνει πιο άμεση στις επιτοπιες μανούβρες και στο πολύ κλειστό στροφιλικι.
Οπότε καλύτερα ξεκίνα από τη σέλα και αν δε σε καλύπτει προχώρας με τους αποστάτες.
Ναι το έχω κατά νου αυτό. Προτεραιότητα έχει η ρύθμιση της σέλας. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρω κάποιον που να έχει την κοντή σέλα (ή να την έχει διαμορφώσει πιο κοντή) ώστε να μπορέσω να την δοκιμάσω προτού προβώ σε αγορά.
Brwmogazos
01/11/2019, 15:11
Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται σίγουρα. Θα ήθελα όμως να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες να δω αν μπορώ να τη φέρω στα μέτρα μου. Επίσης, εκτός του ότι μ' αρέσει πολύ το 900, απ' όσο έχω ψάξει για να πας σε αντίστοιχου ύφους μοτοσυκλέτα (όρθια θέση με on-road προσανατολισμό) πρέπει να ανεβάσεις το budget πολύ (π.χ. multistrada).
Η θέση της σέλας ρυθμίζεται και στο απλό. Κατά την διάρκεια του test ride ήταν στην χαμηλότερη θέση.
2 πόντους θεωρώ πως μπορεί να κατέβει δεδομένου πως και η έξτρα σέλα της yamaha στα αξεσουάρ, ειναι 2 πόντους χαμηλότερη. Άλλωστε το κύριο θέμα είναι να εξαλειφθεί η κατηφορική της κλίση και όχι τόσο το ύψος (και ένας πόντος μου αρκεί).
Δυστυχώς δεν έχουν GT να δοκιμάσω σε test ride. Το δοκίμασα μόνο στατικά σε έκθεση...
Και εμενα αρχικα η θεση στο GT καπως με ξενιζε-κουραζε. Την ενιωθα κατηφορικη προς τα εμπρος και καπου αρχισε το σωμα μου να αισθανεται ενοχλησεις.
Σιγουρα ειναι σκληρη αλλα με τα χιλιομετρα (3500 εχω μη νομιζεις) βελτιωνεται είτε συνηθιζουν τα κωλομαγουλα σου.
Παντως δοκιμασε να κατσεις πιο μπροστα στη σελα ακομη. Σε καποιο σημειο θα δεις οτι παύεις να νιωθεις την κατηφορικη της κληση και τα καλαμπαλικια σου θα αρχισουν να καθονται στο μπροστα μερος της σελας που σηκωνεται οπου και εκει θα δεις οτι βολευεσαι καλυτερα.
Καλησπέρα στη παρέα. Η παραγγελία έγινε. Έδωσα προκαταβολή ένα ποσό μέχρι να έρθει. Δρακωτος από Σαλαμίνα χρώμα Phantom Blue και μου είπε σε 1 μήνα θα το έχω. Εν αναμονή λοιπόν πλέον
ridah_da_fresh
10/11/2019, 23:13
Μεγεια και καλοταξιδο! Καποια στιγμη θα την παρω αυτη, που θα μου παει...
Καλημέρα σε όλους! Την έκλεισα κι εγώ και από Ιανουάριο θα την έχω, το Tech Black.
TiAiN0 καλοτάξιδη και πάντα όρθιος φίλε!!!!
Καλημέρα στη παρέα... Ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές... Σήμερα είχα ευχάριστα νέα... Ήρθε αύριο μπορώ να την παραλάβω. Βέβαια εγώ ήμουν ενήμερος για 15 Δεκέμβρη οπότε θα μείνει μέσα γιατί θα βγάλω πρώτη άδεια το 20... Πως περνάνε οι μέρες είναι το θέμα;;
doctor_john
14/11/2019, 13:52
Με 'γειές φίλε! Καλοτρεχούμενη!
μπορώ να ρωτήσω γιατί να βγάλεις πρώτη άδεια το '20;
harris_x
14/11/2019, 13:53
Καλημέρα στη παρέα... Ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές... Σήμερα είχα ευχάριστα νέα... Ήρθε αύριο μπορώ να την παραλάβω. Βέβαια εγώ ήμουν ενήμερος για 15 Δεκέμβρη οπότε θα μείνει μέσα γιατί θα βγάλω πρώτη άδεια το 20... Πως περνάνε οι μέρες είναι το θέμα;;
Δηλαδή θα περιμένεις 2 μήνες για την πάρεις το 2020;
Μπράβο υπομονή.... :uplate:
harris_x
14/11/2019, 13:53
Με 'γειές φίλε! Καλοτρεχούμενη!
μπορώ να ρωτήσω γιατί να βγάλεις πρώτη άδεια το '20;
λογικά για να μην πληρώσει τα τέλη του 2019
lleonidas
14/11/2019, 13:56
Με το καλό να την καβαλήσεις, φίλε μου!
Ε δεν υπάρχουν πολλά σενάρια... είτε δίνεις 120€(+120€ για τα τέλη του 2020) και την παραλαμβάνεις άμεσα είτε περιμένεις μέχρι τις 3 Ιανουαρίου!
RaGe_Raptor
14/11/2019, 13:57
λογικά για να μην πληρώσει τα τέλη του 2019
Μεταπώληση, επίσης. Πάντως εγώ δεν θα άντεχα με τίποτα
Δεν πληρώνεις τέλη του 2019 αφού είδη έχουν βγει τα 2020.. Απλά θέλω πρώτη άδεια της μηχανής να είναι 2020 και όχι τέλος τους 2019... Κολλημένος εγκέφαλος το ξέρω αλλά τι να κάνω;
doctor_john
14/11/2019, 14:01
εκδρομή - στρώσιμο; :D
harris_x
14/11/2019, 14:04
Μεταπώληση, επίσης. Πάντως εγώ δεν θα άντεχα με τίποτα
θα την έπαιρνα αύριο και το ΣΚ στρώσιμο.
BTW, αν σε απασχολεί η μεταπώληση δεν αγοράζεις καινούριο.
θα την έπαιρνα αύριο και το ΣΚ στρώσιμο.
BTW, αν σε απασχολεί η μεταπώληση δεν αγοράζεις καινούριο.
1. Aλλά τι αγοράζεις; Μτχ 3ο χέρι; :tooth:
2. Aυτά είναι που ξεκινάνε μετα τις παρεξήσεις, μοντ 19 αλλά άδεια το 20.
Απλά θέλω πρώτη άδεια της μηχανής να είναι 2020 και όχι τέλος τους 2019... Κολλημένος εγκέφαλος το ξέρω αλλά τι να κάνω;
Μεταπώληση, λέει, λολ. Προφανώς δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα της μεταπώλησης. Είτε 2019, είτε 2020, τα ίδια λεφτά θα πάρεις.
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Πως μπορώ να διαβάσω τον αριθμό πλαισίου;;; το έχω ξανά ρωτήσω μου έδωσαν link αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω... Παραθέτω παράδειγμα από το παράδειγμα που έχει και το link που μου έδωσαν ( π.χ JH2PC35051M200020)
"Συγκεκριμένα από τα 17 ψηφία έχουμε:
Τα πρώτα 4 ψηφία δηλώνουν ποιος είναι ο κατασκευαστής και από ποια χώρα είναι η μοτοσυκλέτα.
Τα επόμενα 4 ψηφία αναφέρουν τον τύπο του μοντέλου
Τo επόμενο ψηφίο δείχνει το ειδικό ψηφίο ελέγχου
Το επόμενο ψηφίο αναφέρει το έτος παραγωγής
Το επόμενο ψηφίο δείχνει τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο
Τα τελευταία 6 ψηφία αναφέρονται στον αριθμό παραγωγής της μοτοσυκλέτας"
Δηλαδή τι χρονολογίας είναι αυτός ο αριθμός που έδωσα;;; δεν μπορώ να το καταλάβω συγνώμη
harris_x
14/11/2019, 14:11
1. Aλλά τι αγοράζεις; Μτχ 3ο χέρι; :tooth:
2. Aυτά είναι που ξεκινάνε μετα τις παρεξήσεις, μοντ 19 αλλά άδεια το 20.
και 5ο χέρι να είναι, λιγότερα θα χάσεις
Δεν με ενδιαφέρει η μεταπώληση διότι δεν παίρνω τόσο ακριβό μηχανάκι για να το πουλήσω αύριο. Απλά εγώ θέλω να έχω το τελευταίο. Οπότε αν δω ότι λέει του 2019 τι βγάλω τώρα πινακίδες τι βγάλω το 20 δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά ο κύριος τώρα παρέλαβε οπότε δεν θα είναι του 2020; τυπική ερώτηση και συγνώμη αν βγαίνω εκτός θέματος
Δεν με ενδιαφέρει η μεταπώληση διότι δεν παίρνω τόσο ακριβό μηχανάκι για να το πουλήσω αύριο. Απλά εγώ θέλω να έχω το τελευταίο. Οπότε αν δω ότι λέει του 2019 τι βγάλω τώρα πινακίδες τι βγάλω το 20 δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά ο κύριος τώρα παρέλαβε οπότε δεν θα είναι του 2020; τυπική ερώτηση και συγνώμη αν βγαίνω εκτός θέματος
Δεν ξέρω πώς λειτουργεί η γιαμάχα, αλλά πολλές εταιρείες κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα από το προηγούμενο έτος (τουλάχιστον στα εντούρο :lol: ), οπότε δεν αποκλείεται να είναι όντως του '20. Ρώτα. Προφανώς ό,τι γράφει στο πλαίσιο είναι η αλήθεια.
Στο τηλεφώνημα που μου έκανε σήμερα μου είπε παρέλαβα του 20 και θα παραλάβει και 1 τον επόμενο μήνα. Δεν ξέρω. Αναγνωρίζω ότι αυτά είναι ανοησίες έχει έρθει το μηχανάκι και δεν το παίρνω για κόμπλεξ εγκεφάλου... Ευχαριστώ όλους και εννοείται περιμένω συναντήσεις
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Πως μπορώ να διαβάσω τον αριθμό πλαισίου;;; το έχω ξανά ρωτήσω μου έδωσαν link αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω... Παραθέτω παράδειγμα από το παράδειγμα που έχει και το link που μου έδωσαν ( π.χ JH2PC35051M200020)
Δηλαδή τι χρονολογίας είναι αυτός ο αριθμός που έδωσα;;; δεν μπορώ να το καταλάβω συγνώμη
cbr 600 2001 απο το εργοστάσιο Hamamatsu:D
Καλορίζικο !!:beer:
Όπως και να έχει με γεια φίλος,ωραίο μοτόρι πήρες !!
Ευχαριστώ πολύ όλους από καρδιάς. Ανυπομονώ να το δω και από κοντά
Συναγερμό τι μου προτείνετε;;;
Συναγερμό τι μου προτείνετε;;;
Δεν σου έκανε δώρο; Εμένα μου είπε ότι θα μου βάλει καλό συναγερμό επάνω. Λογικά το δικό μου είναι που θα παραλάβει τον επόμενο μήνα.
Δεν σου έκανε δώρο; Εμένα μου είπε ότι θα μου βάλει καλό συναγερμό επάνω. Λογικά το δικό μου είναι που θα παραλάβει τον επόμενο μήνα.
Κάτι μου είπε στο τηλέφωνο. Να το βγάλει από το κουτί, να βάλει συναγερμό. Εκεί τον διέκοψα και του λέω δεν θέλω συναγερμό θα βάλω το δικό μου. Διότι όταν πήρα pcx καινούργιο μου έκανε δώρο τον meta.... Εμετός απλά. Άθλιος τελείως. Οπότε λέω από το να την πατήσω πάλι καλύτερα δικό μου
Πρώτον. Τέλη κυκλοφορίας αν πάρεις τώρα τη μηχανή θα πληρώσεις κανονικότατα του 2019 (και όχι του 2020). Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πληρώσεις αναλογία για 2 μήνες του 2019 που στη πράξη θα είναι 3 γιατί έχει και ένα μήνα πέναλτι. Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020 μπορεί να έχουν εκδοθεί αλλά αφορούν το 2020 (όπως λέει και το όνομα τους).
Δεύτερον. Δε ζούμε στη δεκαετία του '70. Το τι μοντέλο είναι μια μηχανή δεν αναγνωρίζεται από την άδεια κυκλοφορίας αλλά από διάφορα χαρακτηριστικά όπως χρώμα, αυτοκόλλητα, κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε παρελκόμενα, αριθμός πλαισίου κ.τ.λ. Και εγώ έβγαλα πινακίδες το 2017 αλλά η μηχανή μου είναι του 2014 και αυτό δεν αλλάζει.
Εγώ δε θα περίμενα, θα απολάμβανα τη μηχανή μου όσο ο καιρός κρατάει ακόμη. Σε κάθε περίπτωση καλούς δρόμους να έχεις μαζί της και να την απολαύσεις όσο μπορείς, είναι πολύ ωραίο εργαλείο αυτό που πήρες!
Κι εμένα σε ένα παπάκι που είχα πάρει παλιότερα, έναν Meta μου είχαν βάλει και τον ξήλωσα. Αν είναι να βάλει αυτόν θα τον σταματήσω. Πήρα τον καινούργιο χρωματισμό του 20 και για λίγες ημέρες θα το αφήσω να παραλάβω τον Ιανουάριο, δεν πειράζει θα την ευχαριστηθώ το νέο έτος!!!!
Κι εμένα σε ένα παπάκι που είχα πάρει παλιότερα, έναν Meta μου είχαν βάλει και τον ξήλωσα. Αν είναι να βάλει αυτόν θα τον σταματήσω. Πήρα τον καινούργιο χρωματισμό του 20 και για λίγες ημέρες θα το αφήσω να παραλάβω τον Ιανουάριο, δεν πειράζει θα την ευχαριστηθώ το νέο έτος!!!!
Από τον Δρακωτο έκανες και εσύ παραγγελία;; στη Σαλαμίνα; όσο για το φίλο STF σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες δεν τα γνωρίζω καλά και φυσικά για τις ευχές σου. Και εγώ θα κάνω λίγο υπομονή μην πληρώνω και πεταμένα λεφτά για το σήμα. Καλύτερα να τα βάλω στην άκρη για ζελατίνα και αργότερα ακραπα
Από τον Δρακωτο έκανες και εσύ παραγγελία;; στη Σαλαμίνα; όσο για το φίλο STF σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες δεν τα γνωρίζω καλά και φυσικά για τις ευχές σου. Και εγώ θα κάνω λίγο υπομονή μην πληρώνω και πεταμένα λεφτά για το σήμα. Καλύτερα να τα βάλω στην άκρη για ζελατίνα και αργότερα ακραπα
Ναι από εκεί το έκλεισα.
doctor_john
15/11/2019, 14:24
αλλο από ακράπα δεν έχει ρε παιδιά; τόσες βιοτεχνίες βγάζουν εξατμίσεις... :a55:
αλλο από ακράπα δεν έχει ρε παιδιά; τόσες βιοτεχνίες βγάζουν εξατμίσεις... :a55:
Προσωπικά εμένα μου αρέσει ο τρόπος που βγαίνει κάτω από το μηχανάκι και ο ήχος της. Γούστα είναι αυτά βέβαια
Της SC- project θέλω να βάλω, αλλά όχι με το τελικό που βγαίνει για το tracer. Αυτή 412782
georgetziker
15/11/2019, 23:54
οταν λες τον χρωματισμό του 20 ποιον ακριβώς εννοείς?