PDA

View Full Version : HABEMUS PAPAM 3

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21

MG-KTiNoS
20/09/2015, 18:26
Γι αυτο το αγαπημενο μου μαθημα ηταν η κοπανα.

Τώρα που πήγα να πάρω το χαρτί του γιού μου από το σχολείο του στην Φινλανδία δάκρυσα....
Έκαναν γιορτή να τους δώσουν τα απολυτήρια και ο δ.ντης έβγαλε λόγο.
Τους έδωσε συμβουλές...
Να είστε ευγενείς, να είστε μετριοπαθείς, ταπεινοί.
Να κυνηγήσετε τα όνειρα σας, όχι τα λεφτά.
Οι δάσκαλοι χειροκροτούσαν τα παιδιά!
Εδώ τη μέρα που πήρα το χαρτί...
Μόνο άντε γαμήσου δεν μου είπαν ! '

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

RaGe_Raptor
20/09/2015, 18:30
Τώρα που πήγα να πάρω το χαρτί του γιού μου από το σχολείο του στην Φινλανδία δάκρυσα....
Τους έδωσε συμβουλές...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

στο ιδιωτικό ρε χτήνε....!!!!?????:p

Pan (dvs)
20/09/2015, 18:33
Τους έδωσε συμβουλές...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

Τι ψαχνεις να βρεις ρε φιλε.Εδω η παιδεια εχει σαν σκοπο να καλοταισει οσους ασχολουνται με αυτη.Δεν εχει κανεις ονειρο να διαμορφωσει χαρακτηρες σωστους για την κοινωνια.Δεν τους νοιαζει να δωσουνε αρχες,ονειρα και προοπτικη στους μαθητες.Τελειωμενοι και αυτοι σαν δασκαλοι και σαν ανθρωποι.

Και αν κατα καιρους βρεθει καποιος ορεξατος,τον στελνουνε στον διαολο,γιατι τους χαλαει την πιατσα.

MG-KTiNoS
20/09/2015, 18:36
στο ιδιωτικό ρε χτήνε....!!!!?????:p

Η Φινάνδία δεν έχει ιδιωτικά. Σε πρότυπο πήγε και με 200 ε το χρόνο έτρωγε και εκεί το μεσημέρι.
:(

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

Pan (dvs)
20/09/2015, 18:41
Σε υγεια ,παιδεια (και οχι μονο) ,η Φιλανδια ειναι αιωνες μπροστα.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 18:48
Η Φινάνδία δεν έχει ιδιωτικά. Σε πρότυπο πήγε και με 200 ε το χρόνο έτρωγε και εκεί το μεσημέρι.
:(

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

ναι αλλά παίζεις βρώμικα....εσύ είπες ότι τον έστειλες ιδιωτικό.................................................................................... ......................

dimmie_72
20/09/2015, 18:50
Συγνωμη αλλα δεν σε καταλαβαινω.

για πες μου τι δεν καταλαβαίνεις να το εξηγήσω.

Bob_o_mastoras
20/09/2015, 18:54
O APOLYTOS ELLINAS PSIFOFOROS

341429

an kai prepei na epibebaiothei to periexomeno tou potiriou, klasiki frapedoumpa i Freddo ?

Φραπεδια ειναι ξεκαθαρα! Old school!

In other news...
Μνημονιακα κοματα περιπου 75% συνολικα και νεοναζι περιπου 7%...

341442

Αισιοδοξια προκαλει μονο η μεγαλη αποχη..

tzimidis
20/09/2015, 18:54
Σε υγεια ,παιδεια (και οχι μονο) ,η Φιλανδια ειναι αιωνες μπροστα.

Ts ts ts.............auta einai amerikanies gia tous koutofragkous.

Emeis, kseroume !

taisteal
20/09/2015, 18:56

In other news...

341442

:a56:

MG-KTiNoS
20/09/2015, 18:59
ναι αλλά παίζεις βρώμικα....εσύ είπες ότι τον έστειλες ιδιωτικό.................................................................................... ......................

Τον έστελνα μέχρι που πήγε Φινλανδία....

Bob_o_mastoras
20/09/2015, 19:04
Τον έστελνα μέχρι που πήγε Φινλανδία....

Πως προεκυψε η Φινλανδια;; Ειναι η μητερα του Φινλανδη;;
Οπως και να εχει, σιγουρα πολυ καλυτερα για το παιδι να ειναι εκει!!
Τα καλυτερα ευχομαι! :beer:

Pan (dvs)
20/09/2015, 19:05
για πες μου τι δεν καταλαβαίνεις να το εξηγήσω.

Ολο.:D

Ts ts ts.............auta einai amerikanies gia tous koutofragkous.

Emeis, kseroume !

Ξεραδια ξερουμε,αλλα μπλεξαμε.

Nostradamus
20/09/2015, 19:07
Λοιπον αν τα ποσοστα επιβεβαιωθουν ειμαστε και επισημα Ευρωπαιοι... Τεραστιο ποσοστο αποχης οπως συμβαινει στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες..

Με την διαφορα βεβαια οτι εδω δεν ειναι ευρωπη γιατι εκει που οι πολιτες δεν συμμετεχουν το κρατος λειτουργει εδω και χρονια στον αυτοματο.. Σταθερα με μικρες αυξομειωσεις που δεν επιρρεαζουν σημαντικα την καθημερινοτητα του πολιτη...

Πολιτικα νομιζω φτασαμε στον πατο.. Πιο κατω δεν εχει... Αν μπουνε και τα 9 κομματα αυτο που τελικα θελαμε ειναι να εχουμε ενα Θεατρο μεσα στην Βουλη καθε μερα... Με τις υγειες μας....

akis_trevor
20/09/2015, 19:10
Οτι θα εβλεπα και τον λεβεντη στην βουλη δεν το περιμενα...
Μονο ο βεργης μας ξεφυγε.
Λαφαζανης οριακα να μπει η οχι,ελπιζω να μπει να ακουγεται και μια αλλη φωνη.
Γεια μας.

taisteal
20/09/2015, 19:14
Οτι θα εβλεπα και τον λεβεντη στην βουλη δεν το περιμενα...
Μονο ο βεργης μας ξεφυγε.
Λαφαζανης οριακα να μπει η οχι,ελπιζω να μπει να ακουγεται και μια αλλη φωνη.
Γεια μας.

Καμμια φωνη δεν θα ακουγεται,ολα εχουν παρει τον δρομο τους και δεν αλλαζει τιποτα.
Τωρα π@@τσα μπαλα και ζωη τραμπαλα..

amyroukai
20/09/2015, 19:15
λολ λολ λολ ρε.

44 η αποχή; Αυτό είναι η ξεφτίλα απόψε.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 19:21
.....νίκη του Αλέξη την Κυριακή και κυβέρνηση συνεργασίας με το "παλιό" προβλέπω...

δυστυχώς γι'αυτόν νίκησε και τώρα θα χρειαστεί να εφαρμόσει όσα ψήφισε.......και η πτώση θα είναι πολύ πιο καταστροφική γι'αυτόν...στο μεταξύ θα συνεχίσει να καταστρέφεται και η χώρα..παράπλευρες απώλειες θα μου πείτε,παν' απ'όλα το κόμμα και ο αρχηγός..........

Bob_o_mastoras
20/09/2015, 19:24
λολ λολ λολ ρε.

Ξεφτιλα για τους κΥνοβουλευτικους.. Κατα τα αλλα μπραβο στο κοσμο που δεν πηγε να ψηφισει και τους στερει την οποια νομιμοποιηση ειχαν..
Ελπιζω βεβαια τουλαχιστον ενα μεγαλο ποσοστο αυτου του κοσμου να πολιτικοποιειται, να συμμετεχει και να αγωνιζεται καθε μερα οπου και οπως μπορει και ελπιζω να τους δουμε τους περισσοτερους στους δρομους των αγωνων.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 19:26
Ξεφτιλα για τους κΥνοβουλευτικους.. Κατα τα αλλα μπραβο στο κοσμο που δεν πηγε να ψηφισει και τους στερει την οποια νομιμοποιηση ειχαν..
Ελπιζω βεβαια τουλαχιστον ενα μεγαλο ποσοστο αυτου του κοσμου να πολιτικοποιειται, να συμμετεχει και να αγωνιζεται καθε μερα οπου και οπως μπορει και ελπιζω να τους δουμε τους περισσοτερους στους δρομους των αγωνων.

αλήθεια το πιστεύεις??? αν ναι τους έχεις σε μεγάλη εκτίμηση.......τους κΥνοβουλευτικούς............

amyroukai
20/09/2015, 19:26

:bawl:

Bob_o_mastoras
20/09/2015, 19:50
αλήθεια το πιστεύεις??? αν ναι τους έχεις σε μεγάλη εκτίμηση.......τους κΥνοβουλευτικούς............

Πιστευω οτι αρκετοι (οχι ολοι και μαλλον ουτε οι περισσοτεροι δυστυχως) δεν πηγαν να ψηφισουν συνειδητα.
Αλλα πως προκυπτει η εκτιμηση προς τους κοινοβουλευτικους αν πιστευω αυτο;;

akis_trevor
20/09/2015, 19:53
Καμμια φωνη δεν θα ακουγεται,ολα εχουν παρει τον δρομο τους και δεν αλλαζει τιποτα.
Τωρα π@@τσα μπαλα και ζωη τραμπαλα..

Μωρε μαζι σου ειμαι και το ξερεις.στο 1%.
Απλα ελεγα μηπως και αυξηθουν τα αντι ευρω κομματα.

dimmie_72
20/09/2015, 20:01
Ολο.:D

οκ λοιπόν...

το να ανοίξω 1 λογαριασμό στο εξωτερικό ειδικά σε κοντινή χώρα με το πρόσχημα έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας μου δίνει το αβαντάζ να με πληρώνουν σ'αυτόν οι εγχώριοι και πελάτες του εξωτερικού, να κάνω τις αναλήψεις μου ανεμπόδιστα με κοντινά ταξιδάκια και να μεταφέρω τα λεφτά cash προκειμένου να τα χρησιμοποιώ εδώ κατά το δοκούν, η αντίστροφα να μεταφέρω και να καταθέτω το cash που πληρώνομαι εδώ -πιθανόν και χωρίς την έκδοση αποδείξεων- παρακάμπτοντας τον έλεγχο κεφαλαίων.

el_hymador
20/09/2015, 20:03
Να το χαιρόμαστε το νέο ΠΑΣΟΚ... τον σύριζα εννοώ... θα μας ξεκωλιάσει και αυτός για μια εικοσαετία...

RaGe_Raptor
20/09/2015, 20:05
Πιστευω οτι αρκετοι (οχι ολοι και μαλλον ουτε οι περισσοτεροι δυστυχως) δεν πηγαν να ψηφισουν συνειδητα.
Αλλα πως προκυπτει η εκτιμηση προς τους κοινοβουλευτικους αν πιστευω αυτο;;

Στο ότι θα νιώσουν ότι έχουν χάσει τη νομιμοποίηση λόγω ποσοστών αποχής......

Bob_o_mastoras
20/09/2015, 20:08
Στο ότι θα νιώσουν ότι έχουν χάσει τη νομιμοποίηση λόγω ποσοστών αποχής......

Ναι, σωστος. :a10:
Απλα εστω στα ματια του κοσμου καπως απονοηματοδοτουνται.. (ελπιζω :look:)

Pan (dvs)
20/09/2015, 20:09
δυστυχώς γι'αυτόν νίκησε και τώρα θα χρειαστεί να εφαρμόσει όσα ψήφισε.......και η πτώση θα είναι πολύ πιο καταστροφική γι'αυτόν...στο μεταξύ θα συνεχίσει να καταστρέφεται και η χώρα..παράπλευρες απώλειες θα μου πείτε,παν' απ'όλα το κόμμα και ο αρχηγός..........

Τωρα πλακα μΕ κανεις.

Και δεν το κανει τι θα τον κανουμε,δεν θα του ξαναδωσουμε γλυφιτζουρι?

Αυτα που ειχε υποσχεθει δεν τα εκανε,εκτος και εαν ειμαι ο μοναδικος που το βλεπει.Και τι τον καναμε?Πρωθυπουργο!!!!

Οποτε "Τωρα π@@τσα μπαλα και ζωη τραμπαλα",οπως λεει και ο συμφορουμιτης απο τη Λαμια.

Pan (dvs)
20/09/2015, 20:12
οκ λοιπόν...

το να ανοίξω 1 λογαριασμό στο εξωτερικό ειδικά σε κοντινή χώρα με το πρόσχημα έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας μου δίνει το αβαντάζ να με πληρώνουν σ'αυτόν οι εγχώριοι και πελάτες του εξωτερικού, να κάνω τις αναλήψεις μου ανεμπόδιστα με κοντινά ταξιδάκια και να μεταφέρω τα λεφτά cash προκειμένου να τα χρησιμοποιώ εδώ κατά το δοκούν, η αντίστροφα να μεταφέρω και να καταθέτω το cash που πληρώνομαι εδώ -πιθανόν και χωρίς την έκδοση αποδείξεων- παρακάμπτοντας τον έλεγχο κεφαλαίων.

Αυτο το καταλαβα μεσες ακρης.Το γιατι ειναι κακο (αν το επιασα σωστα) δεν το καταλαβα.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 20:14
Τωρα πλακα μΕ κανεις.

Και δεν το κανει τι θα τον κανουμε,δεν θα του ξαναδωσουμε γλυφιτζουρι?

Αυτα που ειχε υποσχεθει δεν τα εκανε,εκτος και εαν ειμαι ο μοναδικος που το βλεπει.Και τι τον καναμε?Πρωθυπουργο!!!!

Οποτε "Τωρα π@@τσα μπαλα και ζωη τραμπαλα",οπως λεει και ο συμφορουμιτης απο τη Λαμια.

ένα δίκιο το'χεις......πολλά δλδ..........

el_hymador
20/09/2015, 20:15
Ρε σεις αφου αυτοι μας αξιζουν! Πιο μαλακας λαος απο εμας δεν υπαρχει στην οικουμενη... ο πρωθυπουργος προκυρηξε δημοψηφισμα το οποιο του εδινε λαικη εντολη (sic) για ρηξη με την Ευρωπη και αυτος το εγραψε στα παπαρια του και απλα μας εβαλε πιο πολυ λιπαντικό για το γιγαντοπαλαμαρι που ερχεται... και μετα στα καπακια κανει εκλογες και βγαινει πρωτος, εχοντας απωλεσει μια μονο ποσοστιαια μοναδα σε σχεση με τον Ιανουαριο του 2015 οπου ερχοταν φουλ με χαντρες και καθρεφτακια...

Δεν υπαρχει ελπιδα ρε μλκς, δεν...

RaGe_Raptor
20/09/2015, 20:17
Ρε σεις αφου αυτοι μας αξιζουν! Πιο μαλακας λαος απο εμας δεν υπαρχει στην οικουμενη... ο πρωθυπουργος προκυρηξε δημοψηφισμα το οποιο του εδινε λαικη εντολη (sic) για ρηξη με την Ευρωπη και αυτος το εγραψε στα παπαρια του και απλα μας εβαλε πιο πολυ λιπαντικό για το γιγαντοπαλαμαρι που ερχεται... και μετα στα καπακια κανει εκλογες και βγαινει πρωτος, εχοντας απωλεσει μια μονο ποσοστιαια μοναδα σε σχεση με τον Ιανουαριο του 2015 οπου ερχοταν φουλ με χαντρες και καθρεφτακια...

Δεν υπαρχει ελπιδα ρε μλκς, δεν...

τι διαφορετικό περίμενες? τι προσδοκίες είχες? γιατί σε κόβω ψιλοαπογοητευμένο...........

Ζεύκας
20/09/2015, 20:21
θα ήθελα πάρα πολλά να πω και πάρα πολλους να κράξω αλλά το καλοκαίρι
που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία παραφέρθηκα και έβγαλα ένα κακό εαυτό.

το μόνο που θα πώ είναι ότι χαίρομαι που απ'ότι φαίνεται η ΛΑΕ θα μείνει εκτός Βουλής.
μακάρι απο δω και πέρα να υπάρξει μια σταθερότητα ώστε να αρχίσει να αποδυναμώνεται
και η ΧΑ

George_Sp
20/09/2015, 20:25
προς το παρόν το σενάριο εξωτερικού για μένα τελείωσε φέτος για λόγους που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω. τελευταία χρονιά Αθήνα όμως. Αν μετά τον Μάρτιο-Απρίλιο η κατάσταση είναι χάλια τα μπογαλάκια μου και γεια σας. επαρχία ή εξωτερικό ανάλογα τι θα είναι πιο εφικτό.
καληνύχτα μας και από βδομάδα ετοιμαστείτε για τα μέτρα που θα ψηφιστούν. Καλό κουράγιο (ξανά).

Pan (dvs)
20/09/2015, 20:27
τι διαφορετικό περίμενες? τι προσδοκίες είχες? γιατί σε κόβω ψιλοαπογοητευμένο...........

Μπα δεν πρεπει να ειχες προσδοκιες.Μαλλον για μια ακομη φορα επιβεβαιωθηκαν οι φοβοι του.;)

λολ λολ λολ ρε.

56% πηγαν και ψηφισαν?:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

el_hymador
20/09/2015, 20:28

Για πρωτη φορα στη ζωη μου δεν πηγα να ψηφισω. Συνειδητη αποφαση. Δεν περιμενα και ουτε ηλπιζα να βγει κανενας, ουτε λαε, ουτε ποταμια, ουτε τιποτα... το μονο που περιμενα και ηθελα ηταν να φαει πο*τσα ο αλεξης... αλλα μπα...

amyroukai
20/09/2015, 20:28
νομίζω ήρθε η ώρα για τα στρατόπεδα σωφρονισμού πολιτών που είχε προτείνει ο καβαμανράιντερ. εμπρός για καλύτερη δημοκρατία...

η Ζωή πρέπει να είναι στα πατώματα.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 20:31
Για πρωτη φορα στη ζωη μου δεν πηγα να ψηφισω. Συνειδητη αποφαση. Δεν περιμενα και ουτε ηλπιζα να βγει κανενας, ουτε λαε, ουτε ποταμια, ουτε τιποτα... το μονο που περιμενα και ηθελα ηταν να φαει πο*τσα ο αλεξης... αλλα μπα...

από ποιον μωρέ?
από το Μεϊμάρ ή τον Λαφαζάνια?
ή καθολικό ποσοστό αποχής?
η πολιτική νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει.πελατάκος......

MG-KTiNoS
20/09/2015, 20:39
341448
Για τις εκλογές δεν έχω να πώ τίποτα.
Ήξερα τι είμαστε εδώ και χρόνια, δεν έμαθα τίποτα νέο τώρα....
:wave2:

blackbusa
20/09/2015, 20:56

In other news...

341442

75%???αν εξαιρεσουμε το ΚΚΕ (λέμε τώρα) ποιός αλλος ειναι αντιμνημονιακός είπαμε???

amyroukai
20/09/2015, 20:58
75%???αν εξαιρεσουμε το ΚΚΕ (λέμε τώρα) ποιός αλλος ειναι αντιμνημονιακός είπαμε???

Ο λεβέντης.

akis_trevor
20/09/2015, 20:59
Ο λεβέντης.

Και η χρυση ζυμη.:moutza:

Desperado
20/09/2015, 21:12
Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

και

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Αφιερωμένα στους φίλους που δεν πήγαν να ψηφίσουν. :wave2:

blackbusa
20/09/2015, 21:18
Και η χρυση ζυμη.:moutza:

Ο λεβέντης.

ποιος ήρθε???χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα....

Joyrider
20/09/2015, 21:28
Ψηφίσατε δεν ψηφίσατε μην μείνετε μόνο εκεί. Και ελπίζω η απογοήτευση να γίνει δράση και όχι απραγία.

Ότι είπε ο μπομπ +599

Φυσικά δεν αποκτήσαμε ξαφνικά 40% πολιτικοποιημένους αναρχικούς. Όπως δεν είχαμε και το 62% του όχι έτοιμους για ρήξη. Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες και στα δυο.

dimmie_72
20/09/2015, 21:33
Αυτο το καταλαβα μεσες ακρης.Το γιατι ειναι κακο (αν το επιασα σωστα) δεν το καταλαβα.

διότι φίλε μου κάποιοι μεσσιανίζουν η "ανακαλύπτουν" υστερόχρονα τον ελεύθερο κόσμο και μάλιστα με... πόνο ψυχής.

οι υγιέστερες των επιχειρήσεων αποχώρησαν η ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στα Βαλκάνια τη χρυσή δεκαετία του 2000 όταν οι δανειοδοτήσεις, οι επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ έρεαν εδώ στηρίζοντας και διατηρώντας κυριολεκτικά στη ζωή και αναπτύσσοντας αυτές τις οικονομίες τις οποίες σήμερα εμφανίζουμε σαν επιχειρηματικά προοδευτικές και φιλελεύθερες και όχι σαν άλλοθι για την αποφυγή των ελέγχων.

αν πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι χιλιάδες λογαριασμοί που άνοιξαν σε Βουλγαρία και Αλβανία είναι όλοι νέων φιλόδοξων υγιών επιχειρηματιών και όχι από γέρους και γριές που χρησιμοποιούν το Βούλγαρο η τον Αλβανό "συνεργάτη" που πηγαινοέρχεται εβδομαδιαίως με το λεωφορείο μεταφέροντας τα πακέτα απ τα σεντούκια.... τότε μόνο η δική μου νοημοσύνη βιάζεται.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 21:34
Ρε Μλκες περιμένετε αγώνες με κυβερνώσα "αριστερά"; Ρουθούνι δε θ'ανοίξει.... Βέβαια οι πολιτικές που θα εφαρμόζονται μια χαρά "φιλελέ" θα είναι.... Με αριστερίζουσα όμως εσάνς.... Λολ ρε.....

xristos x
20/09/2015, 21:34
καλα η αποχη δεν εχει αυξηθει σε σχεση με προηγουμενες φορες. σε αυτο το 40 συμπεριλαμβανεται και το ποσοστο ψηφοφορων που ειναιστο εξωτερικο αλλα και στους εταιροδημοτες που δεν αντεξαν να κανουν τοσα εξοδα για να πανε να ψηφισουν μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα απο τον ιουλιο ξανα σεπτεμβριο ουτε ειχαν το περιθωριο να εγγραφουν στους εκλογικους καταλογους των εταιροδημοτων αφου δεν υπηρχε τετοια δυνατοτητα λογω του διαστηματος απο την ανακοινωση των εκλογων μεχρι αυτες.

dimmie_72
20/09/2015, 21:47
Κάτι άλλο ήθελες να γράψεις μάλλον και σου ΄φυγε...

δεν τόχω ξέρεις να μην ακριβολογώ, η να μην έχω τη δυνατότητα να εκφράσω με το λόγο τις σκέψεις μου.

MG-KTiNoS
20/09/2015, 21:47
καλα η αποχη δεν εχει αυξηθει σε σχεση με προηγουμενες φορες. σε αυτο το 40 συμπεριλαμβανεται και τ

53 είναι και ήταν 30. Στο νούμερο αυτό είχε φτάσει ΜΟΝο με το Γιωργάκη στις δημοτικές

MG-KTiNoS
20/09/2015, 21:59
δεν τόχω ξέρεις να μην ακριβολογώ, η να μην έχω τη δυνατότητα να εκφράσω με το λόγο τις σκέψεις μου.

-Γενικά μιλάς με σιγουριά αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ αυτά που πιστεύεις.

διότι φίλε μου κάποιοι μεσσιανίζουν η "ανακαλύπτουν" υστερόχρονα τον ελεύθερο κόσμο και μάλιστα με... πόνο ψυχής.

οι υγιέστερες των επιχειρήσεων αποχώρησαν η ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στα Βαλκάνια τη χρυσή δεκαετία του 2000 όταν οι δανειοδοτήσεις, οι επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ έρεαν εδώ στηρίζοντας και διατηρώντας κυριολεκτικά στη ζωή και αναπτύσσοντας αυτές τις οικονομίες τις οποίες σήμερα εμφανίζουμε σαν επιχειρηματικά προοδευτικές και φιλελεύθερες και όχι σαν άλλοθι για την αποφυγή των ελέγχων.

αν πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι χιλιάδες λογαριασμοί που άνοιξαν σε Βουλγαρία και Αλβανία είναι όλοι νέων φιλόδοξων υγιών επιχειρηματιών και όχι από γέρους και γριές που χρησιμοποιούν το Βούλγαρο η τον Αλβανό "συνεργάτη" που πηγαινοέρχεται εβδομαδιαίως με το λεωφορείο μεταφέροντας τα πακέτα απ τα σεντούκια.... τότε μόνο η δική μου νοημοσύνη βιάζεται.

Κατ αρχήν το καιρό εκείνο έδιναν επιδοτήσεις και για να επενδύσεις στα Βαλκάνια. Πολλοί πήραν τις επιδοτήσεις και μετέφεραν την εδώ εταιρία τους εκεί. Ο λόγος φυσικά δεν είναι οι μισθοί και αυτό το ξέρουν όλοι οι κατοικούντες στην Ιερουσαλήμ. Ο λόγος ήταν οι δαγκωνιές που έτρωγαν από τους λειτουργούς του κράτους αλλά και αυτό που λέγεται στην καθομιλουμένη αθέμιτος ανταγωνισμός.
Καλές εταιρίες μεταφέρθηκαν και Αγγλία πχ Βιοτεχνίες πήγαν κυρίως Τουρκία Βουλγαρία. (και η κοκα κόλα δεν είναι κανένας κολοσσός 130 εργάτες είχε)
Τώρα ποιοί πήγαν το λεφτά Βουλγαρία και Αλβανία δεν ξέρω και δεν με νοιάζει πραγματικά. Αυτό όμως δεν άρχισε χτες γιατί η Αλβανία ΕΠΛΕΝΕ (και το κοψε εδώ και κάτι μήνες)
ΠΑΝΤΩΣ αν θεωρείς τις χώρες αυτές Ελεύθερο κόσμο έχεις μεγάλη φαντασία.
Μεταξύ μας όμως ταξιδεύω35 χρονια μόνος μου εξωτερικό κι αυτόν τον ελεύθερο κόσμο ακόμα τον ψάχνω.
Αυτό που είχαμε και χάσαμε... Δεν θα το βρούμε ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ

Joyrider
20/09/2015, 22:06
Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.

και

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.

Γιατί ως γνωστό πολιτική δράση=ψήφος κάθε Χ χρόνια και τέλος :lol:

AristidisZ
20/09/2015, 22:09
Οι αγκαλιές με τον Καμένο όλα τα λεφτά :plaf::a020:

amyroukai
20/09/2015, 22:09

άκυρο όντως.

George_Sp
20/09/2015, 22:11

μην μπερδεύεις την δύναμη του δικαιώματος της εκλογικής ψήφου του καθένα, με την σαπίλα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
το πρώτο είναι όσο καθαρό και σαφές το θέλει ο καθένας να είναι, ενώ το δεύτερο είναι εξολοκλήρου παρα-βιασμένο και βρώμικο.

amyroukai
20/09/2015, 22:14
το φοφικο ζήτησε Υπουργείο και συμμετοχή στο νέο σχήμα, έτσι γιατί... Ε γιατί έτσι;

byron
20/09/2015, 22:16

Μπλεκεις την φυσική μεταφορά μιας επιχείρησης λόγω ευνοϊκοτερου περιβάλλοντος λειτουργίας, με την εξαναγκασμενη δημιουργία μιας "θυγατρικής", με σκοπό την επιβίωση της επιχείρησης σε συνθήκες ασφυξίας των cc.

Που βλέπεις το μεμπτό δεν το πιάνω, ιδίως όταν μιλάνε για επιχειρήσεις που δεν είχαν φύγει τις εποχές των επιδοτήσεων.

dimmie_72
20/09/2015, 22:16
Κατ αρχήν το καιρό εκείνο έδιναν επιδοτήσεις και για να επενδύσεις στα Βαλκάνια. Πολλοί πήραν τις επιδοτήσεις και μετέφεραν την εδώ εταιρία τους εκεί. Ο λόγος φυσικά δεν είναι οι μισθοί και αυτό το ξέρουν όλοι οι κατοικούντες στην Ιερουσαλήμ. Ο λόγος ήταν οι δαγκωνιές που έτρωγαν από τους λειτουργούς του κράτους αλλά και αυτό που λέγεται στην καθομιλουμένη αθέμιτος ανταγωνισμός.
Καλές εταιρίες μεταφέρθηκαν και Αγγλία πχ Βιοτεχνίες πήγαν κυρίως Τουρκία Βουλγαρία. (και η κοκα κόλα δεν είναι κανένας κολοσσός 130 εργάτες είχε)
Τώρα ποιοί πήγαν το λεφτά Βουλγαρία και Αλβανία δεν ξέρω και δεν με νοιάζει πραγματικά. Αυτό όμως δεν άρχισε χτες γιατί η Αλβανία ΕΠΛΕΝΕ (και το κοψε εδώ και κάτι μήνες)
ΠΑΝΤΩΣ αν θεωρείς τις χώρες αυτές Ελεύθερο κόσμο έχεις μεγάλη φαντασία.
Μεταξύ μας όμως ταξιδεύω35 χρονια μόνος μου εξωτερικό κι αυτόν τον ελεύθερο κόσμο ακόμα τον ψάχνω.
Αυτό που είχαμε και χάσαμε... Δεν θα το βρούμε ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ

χαίρομαι ειλικρινά που αρθρώνεις λόγο για να εκφράσεις τα επιχειρήματά σου, αντί ενός απλού :plaf:

... παρεκτός κι αν σε εξιτάρισα δίνοντάς σου απαλλαγή. :bawl:

Joyrider
20/09/2015, 22:19
μην μπερδεύεις την δύναμη του δικαιώματος της εκλογικής ψήφου του καθένα, με την σαπίλα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
το πρώτο είναι όσο καθαρό και σαφές το θέλει ο καθένας να είναι, ενώ το δεύτερο είναι εξολοκλήρου παρα-βιασμένο και βρώμικο.
Ο συμφορουμίτης εξισώνει την εν γένει πολιτική δράση με την ψήφο χρησιμοποιώντας τα γνωμικά για να δώσει κύρος στην εξίσωση αυτή χωρίς αυτή να προκύπτει από τα γνωμικά.
Αυτή είναι η ένστασή μου.

George_Sp
20/09/2015, 22:25
Ο συμφορουμίτης εξισώνει την εν γένει πολιτική δράση με την ψήφο χρησιμοποιώντας τα γνωμικά για να δώσει κύρος στην εξίσωση αυτή χωρίς αυτή να προκύπτει από τα γνωμικά.
Αυτή είναι η ένστασή μου.

Παρότι όντως δε προκύπτει η εξίσωση από τα γνωμικά, δε μπορείς να πεις οτι τα συγκεκριμένα γνωμικά δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Αλλά ας μην ανοίξουμε ξανά την χιλιοειπωμένη κουβέντα οτι σαν λαός είμαστε άριστοι στο να κριτικάρουμε τα πάντα εκτός από τους εαυτούς μας.
Συμφωνώ πάντως και με τους 2 σας αλλά επιμένω στο οτι η άσκηση εκλογικού δικαιώματος είναι το τελευταίο που μας έχει απομείνει. Αν το παραδώσουμε και αυτό, τότε ας μην ανοίξει ξανά κανείς το στοματάκι του να διαμαρτυρηθεί ή να βογκήξει για την κατάσταση.

pipe_smoker
20/09/2015, 22:28

341452

Ε μα τί? Μαλακίες θα λέμε τώρα?:lol:

ΥΓ. Παίδες δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα προς τί η έκπληξη.
Δε λέω αν πρέπει να χαρεί κάποιος ή να στενοχωρηθεί.
Ή που θα """παίρναμε το μάθημά μας""" αυτούς τους 7 μήνες και θα γυρνάγαμε στους παλιούς καλούς μαμιάδες μας, ή που θα το ζορίζαμε και θα συνεχίζαμε με τους καινούριους μαμιάδες.
Έπαιζε κανά τρίτο σενάριο και δεν το βλέπω εγώ ο γκαβός?
Ούτε καν η χρυσή αυγή δεν ήταν έκπληξη. Θλιβερό μεν, αλλά όποιος πει ότι δεν το είδε να'ρχεται, ή εμάς δουλεύει ή τον εαυτό του.

dimmie_72
20/09/2015, 22:29
Που βλέπεις το μεμπτό δεν το πιάνω, ιδίως όταν μιλάνε για επιχειρήσεις που δεν είχαν φύγει τις εποχές των επιδοτήσεων.

Μα εδώ είναι ακριβώς το θέμα που επαναλαμβάνω συνέχεια και δεν θα επανέλθω:

Ως οπαδός της ελεύθερης οικονομίας σέβομαι, επικροτώ και αποδέχομαι οποιοδήποτε τρόπο χρησιμοποιεί ο επιχειρηματίας αξιοποιώντας το διεθνές περιβάλλον και τη νομοθεσία για να επιχειρήσει.

Το να επικαλείται "πόνο της ψυχής" που το κάνει ανακτεύοντας μάλιστα και οικτίροντας ίσως -στο ξεκάρφωτο- τους υπαλλήλους του δημοσίου, κάποια ανθρωπάκια δλδ που εκτελούν το πιο απαξιωμένο πλέον επάγγελμα στην Ελλάδα (μισθολογικά και κοινωνικά) που δεν έχουν το δικαίωμα και την πολυτέλεια να απολαύσουν των προνομίων του, ε εκεί.... άστο καλύτερα ρε φίλε ;)

edit: για να μην επαναλάβω και τον αριθμό των λογαριασμών που άνοιξαν για να... επιχειρήσουν :rotflmao:

MG-KTiNoS
20/09/2015, 22:30
χαίρομαι ειλικρινά που αρθρώνεις λόγο για να εκφράσεις τα επιχειρήματά σου, αντί ενός απλού :plaf:

... παρεκτός κι αν σε εξιτάρισα δίνοντάς σου απαλλαγή. :bawl:

Εκεί που έβαλα την αυτοφάπα το είχες χάσει στη στροφή !
:lol:

MG-KTiNoS
20/09/2015, 22:32
0.55 x 35.6 = 19.58

-500.000 κουκιά....

Πως αλλάζουν τα πράγματα όταν κάνεις τους λογαρισμούς ε?
;)

amyroukai
20/09/2015, 22:36
η κάμερα πάντως πιάνει εξαιρετικά γκομενάκια να χορεύουν στην Κλαυθμώνος.

Joyrider
20/09/2015, 22:42
Παρότι όντως δε προκύπτει η εξίσωση από τα γνωμικά, δε μπορείς να πεις οτι τα συγκεκριμένα γνωμικά δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Αλλά ας μην ανοίξουμε ξανά την χιλιοειπωμένη κουβέντα οτι σαν λαός είμαστε άριστοι στο να κριτικάρουμε τα πάντα εκτός από τους εαυτούς μας.
Συμφωνώ πάντως και με τους 2 σας αλλά επιμένω στο οτι η άσκηση εκλογικού δικαιώματος είναι το τελευταίο που μας έχει απομείνει. Αν το παραδώσουμε και αυτό, τότε ας μην ανοίξει ξανά κανείς το στοματάκι του να διαμαρτυρηθεί ή να βογκήξει για την κατάσταση.
Ίσως αντικατοπτρίζουν την αλήθεια για αυτούς που δεν ασχολούνται με την πολιτική. Επιμένω στην μη εξίσωση.
Διαφωνώ και για το ότι η ψήφος είναι ότι έχει απομείνει αλλά τέλοσπάντων. Μην το αναλύσουμε άλλο.

RaGe_Raptor
20/09/2015, 22:43
η κάμερα πάντως πιάνει εξαιρετικά γκομενάκια να χορεύουν στην Κλαυθμώνος.

Άκουσες κι εσύ τους ζουρνάδες;

Joyrider
20/09/2015, 22:46
Ούτε καν η χρυσή αυγή δεν ήταν έκπληξη. Θλιβερό μεν, αλλά όποιος πει ότι δεν το είδε να'ρχεται, ή εμάς δουλεύει ή τον εαυτό του.

Και με την σφραγίδα της πολιτικής ευθύνης πλέον όσοι την ψήφισαν.
Τι όχι; Πάλι τσουβαλιάζουμε και τους αδικούμε; :(

patsavour
20/09/2015, 23:03
Το να επικαλείται "πόνο της ψυχής" που το κάνει ανακτεύοντας μάλιστα και οικτίροντας ίσως -στο ξεκάρφωτο- τους υπαλλήλους του δημοσίου, κάποια ανθρωπάκια δλδ που εκτελούν το πιο απαξιωμένο πλέον επάγγελμα στην Ελλάδα (μισθολογικά και κοινωνικά) που δεν έχουν το δικαίωμα και την πολυτέλεια να απολαύσουν των προνομίων του, ε εκεί.... άστο καλύτερα ρε φίλε ;)

:

Aμα λες τετοια για τον δημοσιο τομεα μαλλον σε αλλο συμπαν ζεις.Απο τους 2.500.000 ανεργους ποσοι ειναι του ιδιωτικου και ποσοι του δημοσιου??Ποιος ειναι ο μεσος μισθος στον ιδιωτικο και ποιος στον δημοσιο τομεα???Ποσες ωρες ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εργασια στον ιδιωτικο και ποσες στον δημοσιο τομεα?Ποιες ειναι οι εργασιακες συνθηκες στον δημοσιο και ποιες στον ιδιωτικο τομεα??Ας μην συνεχισω αλλο .

dimmie_72
20/09/2015, 23:08
Aμα λες τετοια για τον δημοσιο τομεα μαλλον σε αλλο συμπαν ζεις.Απο τους 2.500.000 ανεργους ποσοι ειναι του ιδιωτικου και ποσοι του δημοσιου??Ποιος ειναι ο μεσος μισθος στον ιδιωτικο και ποιος στον δημοσιο τομεα???Ποσες ωρες ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εργασια στον ιδιωτικο και ποσες στον δημοσιο τομεα?Ποιες ειναι οι εργασιακες συνθηκες στον δημοσιο και ποιες στον ιδιωτικο τομεα??Ας μην συνεχισω αλλο .

τώρα μη το πιάσουμε πάλι αυτό ξανά μανά, ε;
απλώς είπα ότι η μνημόνευση αυτών σε μια συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση ήταν άκαιρη, άσχετη και ίσως... εμπαθής

amyroukai
20/09/2015, 23:36
341453

*** Και λέγαμε για αντιμνημονιακές δυνάμεις; ιδού!

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας (Παγκράτι) ψήφισε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος Νικόλαος.

Βγαίνοντας είπε:

«H Χρυσή Αυγή θα είναι ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών. Ενάντια στη λάσπη και τους αποκλεισμούς θ΄ αναδειχτεί και πάλι τρίτη πολιτική δύναμη δίνοντας ένα μήνυμα εθνικό: Όχι στα μνημόνια, όχι στη λαθρομετανάστευση».

taisteal
21/09/2015, 00:12
341454

duke200
21/09/2015, 01:20
κράτος-αστείο, σούργελα άνθρωποι, σούργελα πολιτικοί.

Bob_o_mastoras
21/09/2015, 05:07
6,99 θα ειναι οι ωρες σας..!

341499

MG-KTiNoS
21/09/2015, 07:22
Και από σήμερα καλή τύχη σε όλους παιδιά κι ο ένας δίπλα στον άλλο....
:)

(τα χειρότερα έρχονται)

tsompanis
21/09/2015, 07:33
Και από σήμερα καλή τύχη σε όλους παιδιά κι ο ένας δίπλα στον άλλο....
:)

(τα χειρότερα έρχονται)

έτσι. .να δω πως θα πληρώσουμε την δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος που λήγει σε 8 μέρες :cry:

Panos76
21/09/2015, 07:42
Καλημέρα παίδες. Μη μασάτε έτσι και αλλιώς τον πίναμε και θα συνεχίσουμε, όποιος και αν είναι επάνω.

alres
21/09/2015, 08:12
Ή ο αλέκος δεν έχει βρει ακόμα τις ισορροπίες με τα μήντια και του κάνουν ομαδικά πλακίτσα με τις δημοσκοπήσεις ή οι τύποι είναι άσχετοι ή έπαιξε το καυτό παιχνίδι "βγάλτε τ αντίθετα να φοβηθούν οι χαμένοι και να με ψηφίσουν".

Πάντως πρέπει να γίνει μια σύγκριση που πέσαν μέσα οι δημοσκοπήσεις και που πέσαν έξω. Εκεί θα είναι το ζουμί για το τι από τα παραπάνω έχει συμβεί.

Πάντως κρίνοντας από τις αντιδράσεις της νδ, οι οποίες είναι προκλητικά ήπιες, χαλαρές, σε πολιτικό πολιτισμό (τον οποίο βασικά μισούν), επιβεβαιώνεται η άποψη που έλεγε ότι στη νδ για πολλούς λόγους (με τη θέληση και χωρίς τη θέλησή τους) δεν επιδίωκαν καθόλου να παίξουν μπάλα στις εκλογές αυτές, απεύχονταν να τις κερδίσουν και προδίδεται ότι υπάρχει απίστευτη συνεννόηση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων (ίσως και περισσοτέρων).

Αυτή η συνεννόηση είναι κάπως τρομακτική

Pan (dvs)
21/09/2015, 08:30

και

Oτι μας βολευει απο τους προγονους μας το περνουμε και το πεταμε οπως μας βολευει.Τα αλλα που λεει τι πρεπει να κανουμε στους επιορκους και τους λοπωδυτες δεν βλεπω να τα αναφερεις.

...........

edit: για να μην επαναλάβω και τον αριθμό των λογαριασμών που άνοιξαν για να... επιχειρήσουν :rotflmao:

Τι δεν καταλαβαινεις απο το πρωτο?Σε πληροφορω οτι η μεγαλη πλειοψηφια των επιχειρηματιων μπορουν να φυγουν για αλλες παραλιες,αλλα δεν το κανουνε γιατι θεωρουνε οτι αυτη θα ειναι η ταφοπλακα της ελληνικης οικονομιας.Φυσικα καποια στιγμη μπορει να αναγκαστουνε να το κανουνε για να επιβιωσουνε και δεν μιλαω για τους ελαχιστους που ενω εχουνε αρκετα κερδη θα κανουνε το παν για να τα κανουνε ακομη περισσοτερα.Μπορει να σου φανει περιεργο,αλλα ο κορμος του ελληνικου εμποριου και της βιομηχανιας ειναι στα χερια ανθρωπων που ασχολουνται με το αντικειμενο εδω και αρκετες γενιες.Δεν ειναι τυχαρπαστοι,εχουνε αρχες.

Οσο για το δευτερο,που αναφερεις σχετικα με τους μισθους των δημοσιων υπαλληλων,ενα εχω να πω.Αν δεν ητανε καλα θα ειχανε παραιτηθει.Μηπως ξερεις ποσες επιχειρησεις με αποθηκευτικους χωρους,προσωπικο,αυτοκινητα κλπ,κλπ, βλαζουνε λιγοτερα κερδη απο εναν μισθο δημοσιου,η ιδιωτικου υπαλληλου?Ξερεις?

Μεγαλο θεμα.Ασε να λυσουμε τα υπολοιπα και μετα το πιανουμε και αυτο.:D

GFawkes
21/09/2015, 08:57
Και ενα σχολιο για της εκλογες, παρμενο απο παραδιπλα αλλα με εκφραζει αρκετα.

Αφού συγχαρώ τους νικητές και τους ευχηθώ καλή δύναμη, αφού συγχαρώ επίσης το νεοεισελθόν κόμμα του κ. Λεβέντη, και συστήσω στους χαμένους περίσκεψη και αυτοκριτική, θα ήθελα να δηλώσω την συντριβή μου για την απώλεια. Μια απώλεια τραγική τόσο για τον λαό όσο και για την κοινωνία γενικότερα.
Και όταν δηλώνω απώλεια εννοώ σαφώς το κόμμα των αγωνιστών-πατριωτών της ΛΑΕ. Για να είμαι ειλικρινής δεν με λύπησε τόσο η μη βουλευτοποίηση των κ.κ. Στρατούλη, Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα και λοιπών. Εκείνο που με συγκλόνισε και ήταν η αφορμή να γράψω το θέμα είναι η απώλεια των "χρυσών" κοριτσιών μας. Της Ραχήλ Μακρή και της Ζωής Κω/λου. Αν κάπου μεμφομαι αυτόν τον λαό είναι ότι δεν ανέθεσε στα στιβαρά τους μπράτσα την ευκαιρία να μας σώσουν όπως πολύ καλά το έκαναν έως τώρα. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.

341567

el_hymador
21/09/2015, 09:12
από ποιον μωρέ?
από το Μεϊμάρ ή τον Λαφαζάνια?
ή καθολικό ποσοστό αποχής?
η πολιτική νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει.πελατάκος......

Αφου γραφω ξεκαθαρα οτι δεν περιμενα τιποτα απο κεναναν και δεν ηθελα κανεναν! Οταν λεω οτι ηθελε να φαει πο*τσα, εννοω να πέσει στο 20% για αρχη και να εχει και συνεχεια. Και ναι, το καθολικο ποσοστο αποχης θα ηταν το ιδανικοτερο σεναριο

duke200
21/09/2015, 09:13
Η μάχη χάθηκε αλλα όχι ο πόλεμος για την Λαική Ενότητα. Η Ζωή θα ξανάρθει να μας σώσει!!!

Μην πατε να ψηφίσετε λαλακες.... σφαχτείτε μόνο με τον λαλακα που σας έφαγε την ουρά στο ταμείο ή σας πηρε την προτεραιότητα στην διαστάυρωση. Και αφήστε τους ανεπαγγελτους να κυβερνάνε. Θα μου πείτε και τι να ψηφίσω ρε λαλακα?
Ψηφιστε κάτι, ότι να ναι, δεν με νοιαζει τι θα ψηφίσετε, δικό σας θέμα. Και μόνο που θα πάτε να ψηφίσετε θα σκεφτείτε λίγο και εστω αυτό κάτι είναι.

Desperado
21/09/2015, 10:16
Ίσως αντικατοπτρίζουν την αλήθεια για αυτούς που δεν ασχολούνται με την πολιτική. Επιμένω στην μη εξίσωση.
Διαφωνώ και για το ότι η ψήφος είναι ότι έχει απομείνει αλλά τέλοσπάντων. Μην το αναλύσουμε άλλο.

Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, η γνώμη μου είναι ότι ένας ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχολείται με την πολιτική, τώρα εαν δεν συμβαίνει αυτό λόγω υποχρεώσεων κλπ το καταλαβαίνω, αλλά μην τα εξισώνουμε όλα, η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολλές θυσίες και το μόνο "όπλο" που μας έχει απομείνει πλέον εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι ή έστω να ακουστεί κάπως η γνώμη μας....

Oτι μας βολευει απο τους προγονους μας το περνουμε και το πεταμε οπως μας βολευει.Τα αλλα που λεει τι πρεπει να κανουμε στους επιορκους και τους λοπωδυτες δεν βλεπω να τα αναφερεις.

Γιατί θα πρέπει να τα αναφέρω? Δεν είναι αυτονόητο το τι θα πρέπει να γίνει? Αλλά ίσως η κοινή λογική και το αυτονόητο σε αυτή την χώρα να εκλείπουν......

Joyrider
21/09/2015, 11:19
Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, η γνώμη μου είναι ότι ένας ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχολείται με την πολιτική, τώρα εαν δεν συμβαίνει αυτό λόγω υποχρεώσεων κλπ το καταλαβαίνω, αλλά μην τα εξισώνουμε όλα, η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολλές θυσίες και το μόνο "όπλο" που μας έχει απομείνει πλέον εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι ή έστω να ακουστεί κάπως η γνώμη μας.
Μας έχουν μπολιάσει με την ιδέα ότι η μόνη δύναμή μας είναι η ψήφος και η μόνη υποχρέωσή μας να επιλέγουμε διαχειριστή κάθε τόσα χρόνια. Ε δεν συμφωνώ ότι είναι το "μόνο όπλο" όπως λες. Πολιτική δράση είναι η καθημερινή αλληλεπίδραση με τους γύρω σου και οι πράξεις που κάνεις να καλυτερεύσεις την ζωή σου χωρίς να περιμένεις να τις κάνει κάποιος για σένα.

Από την συνέλευση της οικοδομής σου, την συμμετοχή στο σύλλογο γονέων στο σχολείο του παιδιού σου, στο σωματείο της δουλειάς σου, στη συνέλευση της γειτονιάς σου (λολ λέμε τώρα), μέχρι την πορεία και την απεργία, εθελοντικές δράσεις, αλληλοβοήθεια και και και χίλια δυο άλλα. Όλα αυτά εγώ τα βρίσκω πιο ισχυρά "όπλα" από το χαρτάκι στο κουτάκι που ερμηνεύεται και χρησιμοποιείται όπως συμφέρει κάθε φορά. Πάρε για τελευταίο παράδειγμα τον φασισμό. Θα τον εξαλείψεις απλά ψηφίζοντας πασόκ και κκε για να μην βγει 3ο κόμμα η χα ή μιλώντας με τον ξενοφοβικό φίλο σου ή τον σεξιστή μπατζανάκη σου προσπαθώντας να του αλλάξεις γνώμη; Υπάρχουν και τα τούβλα βέβαια που λέει και ο μπρεχτ που σ'αρέσει :lol:

Δεν λέω μην ψηφίζεις. Κάνε ότι θες, αλλά μην μένεις μόνο εκεί.

Desperado
21/09/2015, 11:36
Μας έχουν μπολιάσει με την ιδέα ότι η μόνη δύναμή μας είναι η ψήφος και η μόνη υποχρέωσή μας να επιλέγουμε διαχειριστή κάθε τόσα χρόνια. Ε δεν συμφωνώ ότι είναι το "μόνο όπλο" όπως λες. Πολιτική δράση είναι η καθημερινή αλληλεπίδραση με τους γύρω σου και οι πράξεις που κάνεις να καλυτερεύσεις την ζωή σου χωρίς να περιμένεις να τις κάνει κάποιος για σένα.

Από την συνέλευση της οικοδομής σου, την συμμετοχή στο σύλλογο γονέων στο σχολείο του παιδιού σου, στο σωματείο της δουλειάς σου, στη συνέλευση της γειτονιάς σου (λολ λέμε τώρα), μέχρι την πορεία και την απεργία, εθελοντικές δράσεις, αλληλοβοήθεια και και και χίλια δυο άλλα. Όλα αυτά εγώ τα βρίσκω πιο ισχυρά "όπλα" από το χαρτάκι στο κουτάκι που ερμηνεύεται και χρησιμοποιείται όπως συμφέρει κάθε φορά. Πάρε για τελευταίο παράδειγμα τον φασισμό. Θα τον εξαλείψεις απλά ψηφίζοντας πασόκ και κκε για να μην βγει 3ο κόμμα η χα ή μιλώντας με τον ξενοφοβικό φίλο σου ή τον σεξιστή μπατζανάκη σου προσπαθώντας να του αλλάξεις γνώμη; Υπάρχουν και τα τούβλα βέβαια που λέει και ο μπρεχτ που σ'αρέσει :lol:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το κείμενο σου, γράφοντας ότι "Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, η γνώμη μου είναι ότι ένας ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχολείται με την πολιτική" εννοώ όσα αναλύεις παραπάνω. Αναφορικά με την "ψήφο στο κουτάκι" εγώ πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη από ότι νομίζουμε ή μας έχουν κάνει να πιστεύουμε τα τελευταία χρόνια γι'αυτό και γράφω ότι είναι το "μόνο όπλο". Σκέψου μόνο το εξής, ποιους συμφέρει τελικά η αποχή? Μήπως το κατεστημένο?

el_hymador
21/09/2015, 11:38
Λίγο πιο γκοφρέ και απορροφητικά να ήταν θα μιλάγαμε για τελειότητα...

341569

Joyrider
21/09/2015, 11:56
Σκέψου μόνο το εξής, ποιους συμφέρει τελικά η αποχή? Μήπως το κατεστημένο?

Έτσι σκέτα όπως το θέτεις ναι. Γιατί μπορεί και λέει "ο λαός αποφάσισε" με 1,5 μύριο ψήφους. Αν πάω να ψηφίσω θα ψηφίσω λευκό και θα μου πεις πάλι όχι λευκό γιατί πάλι ευνοείς το κατεστημένο κλπ κλπ. Και θα οδηγηθώ στην λογική του χειρότερου κακού. Ε δεν καταδέχομαι τέτοια διλήμματα. Σαν στημμένο μου μοιάζει. Νεκρούς και ομογενείς πότε θα διαχωρίσουν πχ;

Desperado
21/09/2015, 12:26
Έτσι σκέτα όπως το θέτεις ναι. Γιατί μπορεί και λέει "ο λαός αποφάσισε" με 1,5 μύριο ψήφους. Αν πάω να ψηφίσω θα ψηφίσω λευκό και θα μου πεις πάλι όχι λευκό γιατί πάλι ευνοείς το κατεστημένο κλπ κλπ. Και θα οδηγηθώ στην λογική του χειρότερου κακού. Ε δεν καταδέχομαι τέτοια διλήμματα. Σαν στημμένο μου μοιάζει. Νεκρούς και ομογενείς πότε θα διαχωρίσουν πχ;

Τότε εγώ βλέπω δύο λύσεις:
1) Φτιάχνουμε δικό μας κόμμα στο μοτο.γρ που να μας καλύπτει πλήρως!!!!! :lol:
2) Αποδεχόμαστε ότι η πτανα η ζωή είναι γεμάτη διλήμματα..... από το τι θα φάω για μεσημέρι...ποια μηχανή να πάρω....με ποια να βγω για καφε......που θα πάω διακοπές....κλπ Βέβαια το να έχουμε έστω και διλήμματα δείχνει ότι έχουμε επιλογές, γιατί αν δεν έχεις π.χ. λεφτά δεν έχεις δίλημμα τι μηχανή να πάρεις ή που θα πας διακοπές, αν είσαι άπορος και πεινάς θα φας ότι βρεις, αν είσαι παντρεμένος δεεεεεν σκεφτεσαι με ποια θα βγεις για καφέ :pantofla: :bawl: κλπ Έτσι αν είχαμε χούντα δεν θα είχαμε δίλημμα αν θα πάμε να ψηφίσουμε ή όχι. Οπότε καλύτερα να είμαι προβληματισμένος στο τι θα ψηφίσω παρά να μην έχω δυνατότητα/δικαίωμα να ψηφίσω.

Νεκρούς και ομογενείς πότε θα διαχωρίσουν πχ;
Αν υπήρχε κονόμα γύρω από αυτό...θα το είχαν κάνει ήδη...

Cpt. Haddock
21/09/2015, 12:59
:wave2:

341571

pipe_smoker
21/09/2015, 13:01
Δεν το πιστεύω ότι συνεχίζετε κάποιοι και κατηγορείτε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Η αποχή είναι όπλο του συστήματος.
Το άκυρο είναι όπλο του συστήματος.
Το λευκό είναι όπλο του συστήματος.
Η ψήφος σε κόμμα που δε θα καταφέρει να μπει στη βουλή είναι όπλο του συστήματος.

Τί μένει?.....

Η καραμέλα ότι κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να μπορούμε να ψηφίζουμε εμείς σήμερα, με όλο το σεβασμό προς το αίμα που χύθηκε, αλλά έχει λιώσει προ πολλού.
Αυτοί που χύσανε το αίμα τους, αν βλέπουν την παρούσα κατάσταση, θα έχουν γυρίσει μπρούμυτα στον τάφο τους.

Έτσι όπως έχει φτάσει το πράγμα, (υπό άλλες συνθήκες ίσως και αν κι εφόσον και τέλος πάντων υποθετικά μιλάω) πιο πιθανό είναι να έχει έρθει εδώ και καιρό η στιγμή για το reset και για να χύσουμε κι εμείς το αίμα μας μπας κι αποκτήσει νόημα η ψήφος των επόμενων, παρά να συνεχίζουμε να εξασκούμε απλά και μηχανικά και χωρίς ουσία το δικαίωμα του εκλέγειν.

Από τη στιγμή λοιπόν που όλα τα παραπάνω είναι όπλα του συστήματος και δε λύνουν τίποτα, εγώ απλά δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και δεν πηγαίνω καν να ψηφίσω.
Δε δηλώνω την αγανάκτηση μου, ούτε θέλω να το λάβει κάποιος υπόψη του κλπ.
Είναι απλό. Σε πράγμα με το οποίο δε συμφωνώ, δε συμμετέχω.

"Μα και με τη μη συμμετοχή σου, άθελά σου συμμετάσχεις και μάλιστα κατά τρόπο που δε θα τον επιθυμούσες" μπορεί να πει κάποιος.
Σύμφωνοι.
Αλλά και τί να κάνουμε?
Είχα ρωτήσει πώς γίνεται να με διαγράψουν από τους εκλογικούς καταλόγους ώστε η αποχή μου να μη "ζυγίζει" καθόλου και πουθενά, και μου ζήτησαν πιστοποιητικό θανάτου μου:p

Άρα λοιπόν, αν κάποιος άνθρωπος έχει αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη του σε μια διαδικασία και να μη συμμετέχει, κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα και τέλος.
Το ότι ακόμα και αυτήν την κίνηση, την έχουν κάνει να παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα, είναι δικό τους θέμα.

Εγώ, σαν Παναγιώτης, δε συμμετέχω.-
Τώρα, αν εσύ έχεις τα μέσα, τη δύναμη, τους νόμους κλπ, και να παίρνεις αυτή τη μη συμμετοχή μου και να την κάνεις κάτι άλλο.... Δε με αφορά. Όπως δεν αναγνωρίζω την εκλογική διαδικασία, αντιστοίχως δεν αναγνωρίζω και τα επιμέρους τερτίπια της.

Είναι σα να λέει κάποιος "Θα παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα σε ρωτάω κάτι, κι ό,τι κι αν απαντάς θα τρως φάπα. Κι άμα σηκωθείς να φύγεις πάλι θα φας φάπα".
Τη φάπα θα τη φάω όπως και να έχει. Αλλά τουλάχιστον δεν παίζω.

Το ότι το "δεν παίζω" ο άλλος το ονομάζει "σηκώνομαι και φεύγω" κι αποφάσισε να το συμπεριλάβει στους κανόνες του παιχνιδιού και να το ερμηνεύει όπως θέλει, και να επιβάλλει και την ανάλογη ποινή, δεν είναι δικό μου θέμα.

Εγώ για μένα και με βάση τα δικά μου πιστεύω κλπ, δεν παίζω.
Το ότι δώσανε όνομα στο "δεν παίζω", το είπαν "αποχή" και το έφτιαξαν έτσι ώστε να ενισχύει το πρώτο κόμμα κλπ, δεν είναι δικό μου θέμα και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.

alres
21/09/2015, 13:03

Δόξα το μεγαλοδύναμο, βρέθηκε ένας χριστιανός να το πει.

Και για να προμοτάρω λίγο περισσότερο τα παραπάνω, να ένα παράδειγμα σκέψης που ξινίζει: όταν πετάμε τα σκουπιδάκια μας στο δρόμο, πετάγονται όλοι αμέσως (και δικαίως) και δώστου κράξιμο για τη μόλυνση και δωστου κλάμα για το περιβάλλον και δωστου ΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ τι θα γινόταν..Ισχύει και το ανάποδο υπέρ της προστασίας βεβαίως: δηλαδή ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΜΕ το δόλιο το περιβάλλον, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα κλπ κλπ.

Αυτή τη γαμημένα απλή σκέψη, είναι τόσο δύσκολο να την κάνει κάποιος στο επίπεδο ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δηλαδή αν όλοι (όχι ακριβώς, αλλά έστω για την κουβέντα όλοι) συμμετέχαμε και σε τέτοια επίπεδα πολιτικής οργάνωσης, δε θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για περισσότερους;

Δηλαδή, πρακτικά, θα τολμούσε ο αριστερός πρωθυπουργός, να γράψει στα αμελέτητά του ένα αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, αν ήξερε ότι τον περίμεναν εκρηκτικές αντιδράσεις και κοινωνικές άμυνες σε πολλά επίπεδα (και όχι μόνο ή όχι απαραίτητα της βίας στο δρόμο; ) ; Επειδή όμως ξέρει ότι έχει να κάνει με ζώα και μάλιστα ανοργάνωτα, γι αυτό έπαιξε μπαλίτσα χαλαρός, ερμηνεύοντας (ουαου) το αποτέλεσμα όπως ήθελε.

Cpt. Haddock
21/09/2015, 13:15
[...]εγώ απλά δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και δεν πηγαίνω καν να ψηφίσω.[...]

Παναγιώτη τον ξέραμε, Ζωή μας προέκυψε... :uplate:

el-Gatto
21/09/2015, 13:30
@ pipe_smoker
Ετσι...Πες τα ρε φίλε.
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου κι έχω την ίδια στάση και προσέγγιση.
Διαφοροποιούμαι μόνο στο παρακάτω:

Δε δηλώνω την αγανάκτηση μου, ούτε θέλω να το λάβει κάποιος υπόψη του κλπ.

Εγώ δηλώνω με την αποχή πλήρως την αγανάκτησή μου κ την αποστροφή μου ,και θέλω να το λάβουν υπόψιν τους πολύ σοβαρά ΟΛΟΙ.
Και οι πολιτικοί ,και οι "κομματικά" σκεφτόμενοι ψηφοφόροι.
Και να μην κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ πλειοψηφία δεν θέλει κανέναν τους ,κι έχει καταλάβει οτι το παιχνίδι είναι στημένο και πλέον σάπιο κιόλας.

Δεν θα με πείσει κανείς ,οτι θα ήταν καλύτερα ,να πάω να ψηφίσω κάποιον αποδεδειγμένα διεφθαρμένο κομματικό μηχανισμό.
Ούτε είναι καλύτερα να πάω να ψηφίσω κάποιον αποδεδειγμένα ανίκανο να κυβερνήσει κομματικό μηχανισμό.
Πόσο μάλλον άχρηστο να ψηφίσει κάποιος ,κάποιον μηδαμινής ποσοστιαίας δύναμης και ανώφελης κυβερνητικής παρεμβατικότητας κομματικό μηχανισμό.
Για να μην αναφέρω κ το "χάπι" ,οτι η αποχή ευθύνεται για την άνοδο της ΧΑ. *
Κάτι το οποίο πρεσβεύουν όλοι εκείνοι που διαχρονικά ,με την ψήφο ,την στάση ,ή την πολιτική τους ,είναι υπέυθυνοι για την δημιουργία και την γιγάντωση αυτού του απαράδεκτου μορφώματος.

* Μην βιαστεί κάποιος να προστρέξει σε αριθμούς κ ποσοστά κ αναγωγές του εκλογικού νόμου για να το αιτιολογήσει αυτό.
Με κανόνες στημένους στα μέτρα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο φτύνω (βλ.bonus έδρες ,νόμους περι ΜΗ ευθύνης υπουργών-κτλ) δεν θα μπορούσαν να βγούν παρά μόνο στημένα αριθμολογικά αποτελέσματα.

pipe_smoker
21/09/2015, 13:34
Παναγιώτη τον ξέραμε, Ζωή μας προέκυψε... :uplate:

Τί ειπατε?:lol:

kostas777
21/09/2015, 13:45
@ pipe_smoker

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ΧΑ και λοιποί σκληροπυρηνικοί, έχουν φανατικούς οπαδούς που περιμένουν πως και πως να γίνουν εκλογές να πάνε να την ψηφίσουν, να βάλουν όσο πιο πολλούς ούγκανους στη βουλή και μετά να λύνουν και να δένουν. Κανένας χρυσαυγίτης δεν απέχει από την ψηφοφορία. Αυτοί που απέχουν είναι λόγω συνείδησης, λογικής (όπως έγραψα πριν για τους λόγους που απείχα), διαμαρτυρίας, αδιαφορίας, βαρεμάρας. Δεν έχουμε όλοι τους ίδιους λόγους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νομίζει η όποια ΧΑ ότι είναι «τρίτη δύναμη» (συγχαρητήρια ρε μεγάλε, πάρε ένα χάλκινο μετάλλιο) και ότι έχει εξουσία και να βγαίνει και καλά νικητής κάθε φορά. Και να βλέπουμε τον φρέντ φλίντστοουν μετά από κάθε εκλογές να το παίζει αρχηγάρα.
Εκτός αυτού, στις τωρινές εκλογές παιζόταν αν έβγαινε πρώτη καμιά ΝΔ, να κατέληγε ο εν λόγω κύριος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που το αμέσως χειρότερο από αυτό θα ήταν να έβγαινε πρωθυπουργός. Δηλαδή αν υπήρχε ο κίνδυνος να βγει πρωθυπουργός, θα σκεφτόσουν τα ίδια;

byron
21/09/2015, 13:56
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ΧΑ και λοιποί σκληροπυρηνικοί, έχουν φανατικούς οπαδούς που περιμένουν πως και πως να γίνουν εκλογές να πάνε να την ψηφίσουν, να βάλουν όσο πιο πολλούς ούγκανους στη βουλή και μετά να λύνουν και να δένουν. Κανένας χρυσαυγίτης δεν απέχει από την ψηφοφορία. Αυτοί που απέχουν είναι λόγω συνείδησης, λογικής (όπως έγραψα πριν για τους λόγους που απείχα), διαμαρτυρίας, αδιαφορίας, βαρεμάρας. Δεν έχουμε όλοι τους ίδιους λόγους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νομίζει η όποια ΧΑ ότι είναι «τρίτη δύναμη» (συγχαρητήρια ρε μεγάλε, πάρε ένα χάλκινο μετάλλιο) και ότι έχει εξουσία και να βγαίνει και καλά νικητής κάθε φορά. Και να βλέπουμε τον φρέντ φλίντστοουν μετά από κάθε εκλογές να το παίζει αρχηγάρα.
Εκτός αυτού, στις τωρινές εκλογές παιζόταν αν έβγαινε πρώτη καμιά ΝΔ, να κατέληγε ο εν λόγω κύριος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που το αμέσως χειρότερο από αυτό θα ήταν να έβγαινε πρωθυπουργός. Δηλαδή αν υπήρχε ο κίνδυνος να βγει πρωθυπουργός, θα σκεφτόσουν τα ίδια;

+990

Ο Σύριζα έχασε 400.000 ψήφους, η ΝΔ 200.000, το Ποτάμι 150.000...και η ΧΑ 9.000 (!!).

Απλά για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, μιας και το apolitic είναι μια χαρά καραμέλα για να γκρινιάζει κάποιος. Αγώνας γίνεται στους δρόμους, αγώνας γίνεται και στην κάλπη. Όσο μπορεί ο καθένας.
Δεν γίνεται να απέχεις όμως και να κάνεις κριτική για αυτό που σου προκύπτει.

My two cents.

el_hymador
21/09/2015, 14:01
341575

Pan (dvs)
21/09/2015, 14:07
...........

Γιατί θα πρέπει να τα αναφέρω? Δεν είναι αυτονόητο το τι θα πρέπει να γίνει? Αλλά ίσως η κοινή λογική και το αυτονόητο σε αυτή την χώρα να εκλείπουν......

Και ποιος το λεει οτι η ψηφος ειναι το αυτονοητο.Οι Ευρωπαιοι πολιτες που απεχουν απο τις εκλογες ειναι λιγοτερο δημοκρατες?

Και πως αυτων τα κρατη λειτουργουνε κανονικα,ενω το δικο μας που δεν εχει τι να την κανει την Δημοκρατια,λειτουργει σαν ξεκουρδιστη λατερνα?

Αυτονοητο για μενα ειναι μονο ενα,και ερχεται πολυ παλαιοτερα απο την ψηφο.Εκλεψες?κοψιμο το χερι.Το ξαναεκανες?Κοψιμο το κεφαλι να τελειωνουμε.

Και σταματηστε να μιλατε για Δημοκρατια.ΔΕΝ υπαρχει.Πειτε το οπως αλλιως θελεται,αλλα οχι Δημοκρατια.Στη Δημοκρατια εχουνε ΟΛΟΙ και συνεχεια λογο.Εμας μας δινουνε τον λογο,οποτε τους βολευει.

Desperado
21/09/2015, 14:16
Ας πούμε λοιπόν ότι συμφωνούμε όλοι ότι το κράτος μας έχει πρόβλημα...
Ας πούμε λοιπόν ότι ένα ποσοστό των κομματικών σχηματισμών απαρτίζεται από διεφθαρμένους πολιτικούς...
Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως, με την αποχή μας θα αλλάξει κάτι, κάπου, κάποτε?
Γιατί εγώ το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι απέχοντας, απλά διαιωνίζεις μια κατάσταση.....δικαίωμα μας είναι βέβαια να κάνουμε ότι γουστάρουμε και θα είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει κάποιον αρνητικά γιατί δεν ψηφίζει.
Αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα έτσι.....

pipe_smoker
21/09/2015, 14:19
@ pipe_smoker
Ετσι...Πες τα ρε φίλε.
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου κι έχω την ίδια στάση και προσέγγιση.
Διαφοροποιούμαι μόνο στο παρακάτω:

Εγώ δηλώνω με την αποχή πλήρως την αγανάκτησή μου κ την αποστροφή μου ,και θέλω να το λάβουν υπόψιν τους πολύ σοβαρά ΟΛΟΙ.
Και οι πολιτικοί ,και οι "κομματικά" σκεφτόμενοι ψηφοφόροι.
Και να μην κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ πλειοψηφία δεν θέλει κανέναν τους ,κι έχει καταλάβει οτι το παιχνίδι είναι στημένο και πλέον σάπιο κιόλας.

Δεν θα με πείσει κανείς ,οτι θα ήταν καλύτερα ,να πάω να ψηφίσω κάποιον αποδεδειγμένα διεφθαρμένο κομματικό μηχανισμό.
Ούτε είναι καλύτερα να πάω να ψηφίσω κάποιον αποδεδειγμένα ανίκανο να κυβερνήσει κομματικό μηχανισμό.
Πόσο μάλλον άχρηστο να ψηφίσει κάποιος ,κάποιον μηδαμινής ποσοστιαίας δύναμης και ανώφελης κυβερνητικής παρεμβατικότητας κομματικό μηχανισμό.
Κάτι το οποίο πρεσβεύουν όλοι εκείνοι που διαχρονικά ,με την ψήφο ,την στάση ,ή την πολιτική τους ,είναι υπέυθυνοι για την δημιουργία και την γιγάντωση αυτού του απαράδεκτου μορφώματος.

* Μην βιαστεί κάποιος να προστρέξει σε αριθμούς κ ποσοστά κ αναγωγές του εκλογικού νόμου για να το αιτιολογήσει αυτό.
Με κανόνες στημένους στα μέτρα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο φτύνω (βλ.bonus έδρες ,νόμους περι ΜΗ ευθύνης υπουργών-κτλ) δεν θα μπορούσαν να βγούν παρά μόνο στημένα αριθμολογικά αποτελέσματα.

Την αντιλαμβανομαι τη διαφοροποηση σου και τη σεβομαι.

Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι εφοσον τους καταλογιζεις οσα τους καταλογιζεις (και πολυ καλα κανεις φυσικα), ποια αυτια θες να ιδρωσουν επειδη εσυ δεν πηγες να ψηφισεις, και γιατι να κατσουν να σκεφτουν, και γιατι να αναλογιστουν τα λαθη τους, και γιατι να παρουν το μηνυμα που μας ελεγε κι ο Κωστακης?

Δεν ειναι οτι καταλαθος κανουν οσα κανουν.
Οποτε τους δειχνεις τη δυσαρεσκεια σου, τη σακουλευονται τη δουλεια, και λενε "Ωπα φιλος μαλακια μου. Θα το σιαξω."

Για ποιο λογο να αλλαξει κατι στον τροπο που κυβερνα/πολιτευεται/you name it, ο Χ Ψ Ω?
Αφου και απο πελατη να σε χασει, στην ουσια και παλι του τα ακουμπας.

Ολοι αυτοι λοιπον στους οποιους αναφερεσαι, χεσμενο σε εχουν με το μπαρδον κι εσενα κι εμενα.
Ειναι και καρακαθικια του κερατα.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι μιλωντας τους (με την αποχη σου) θα σε ακουσουν, θα σου δωσουν σημασια, και θα αλλαξουν τροπαρι?