View Full Version : HABEMUS PAPAM 3
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
nicksior
15/07/2015, 10:51
να κανει οτι χρειαζεται ωστε σε βαθος χρονου το 70% να μειωθει αντι να αυξηθει
αλλιως θα δανειζεσαι λεφτα για να αγοραζεις τα προιοντα ΤΟΥΣ
Στο ...βάθος διαφωνούμε .. 5-10 χρόνια φτάνουν? και με τι λεφτά? Αρα?
δεν ειμαι ειδικος............
αλλα αν σε κολλαει ο χρονος δεν θα ξεκινησεις ποτε
5 χρονια ηδη ειμαστε μεσα στα σκατα και παμε για αλλα τρια χωρις καμμια προοπτικη
απο το 2010 τα σταρια και τα μπαμπακια δεν θα ειχαν μεγαλωσει;:D
:a07: :a03:
Προτεινω να συσφιζουμε τις σχεσεις μας με την φινλανδια....!!!
Σιγά τη μέτρια ρε...
nicksior
15/07/2015, 11:07
δεν ειμαι ειδικος............
αλλα αν σε κολλαει ο χρονος δεν θα ξεκινησεις ποτε
5 χρονια ηδη ειμαστε μεσα στα σκατα και παμε για αλλα τρια χωρις καμμια προοπτικη
απο το 2010 τα σταρια και τα μπαμπακια δεν θα ειχαν μεγαλωσει;:D
Πήγαινε στον αγρότη πες του να ξεπατώσει τα μπαμπάκια να χάσει την επιδότηση και να φυτέψει στάρια..
Ούτε εγώ είμαι ειδικός αλλά αν κάποιος είναι εδω μέσα να γράψει..
Αντίθετα αν φυτεύαμε "μυαλά" ...
amyroukai
15/07/2015, 11:12
Ακόμα παίρνει επιδοτήσεις ο Μπούτας των μπλόκων της εθνικής για τα μπαμπάκια;;;;
το ιδιο λεμε:)
λογω απειριας υπερεκτιμησε τις δυναμεις του
οι αλλο ομως ειναι χρονια στο κουρμπετι της οικονομικης υποδουλωσης λαων ειναι η ιδια η πολιτικη τους
ειναι νεος,εντιμος(μεχρι στιγμης) και αγωνιζεται την ωρα που το κκε μονο φωναζει γενικα κι αοριστα
το ειπε και ο ιδιος οτι κατω απο τις παρουσες συνθηκες δεν υπαρχει ιδεολογικη καθαροτητα
Προσπάθησα να σκεφτώ και να συνοψίσω τι κατά την γνώμη μου πήγε στραβά και ποια η αλληλουχία των λαθών της παρούσης κυβέρνησης...Το αλάθητο δεν το διεκδικώ, απλά έτσι νομίζω ότι έγιναν τα πράγματα - η ιστορία θα δείξει
Τα 5 μεγάλα λάθη του Τσίπρα
1. Βιάστηκε να γίνει πρωθυπουργός… Μπορούσε να ψηφίσει πρόεδρο ή να αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει τον Μάρτη που ήταν το ανώτατο χρονικό και ας μην το έκανε τότε… Ο Σαμαράς θα είχε αναγκαστεί να κλείσει την αξιολόγηση παίρνοντας μέτρα (όχι όμως το τσουνάμι αυτών που ζούμε σήμερα) και θα πλήρωνε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό κόστος . Σε εκλογές τον Απρίλη ή αργότερα η ΝΔ θα βρισκόταν στα τάρταρα, ο Αλέξης με υπεράνετη αυτοδύναμη κυβέρνηση και η χώρα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για αρκετούς μήνες – ένα αρκετά καλύτερο περιβάλλον που θα του έδινε χρόνο να σχεδιάσει τις κινήσεις του… Αλλά βιάστηκε…
2. Στις 20 Φλεβάρη αποφασίζει να υπογράψει την 4μηνη παράταση χωρίς όμως να κλειδώσει (έστω δίνοντας και κάτι σαν αντάλλαγμα) την ροή της χρηματοδότησης για να μην κατηγορηθεί για μνημονιακός και για να μπορεί να κάνει ενέργειες που αλλιώς θα αποτελούσαν «μονομερείς» και θα μπλοκαριζόταν (άνοιγμα ΕΡΤ, προσλήψεις Κατρούγκαλου, 100 δόσεις κλπ)… Αποτέλεσμα, σχεδόν 6-7 υπερπολύτιμα δις έφυγαν προς τους πιστωτές από την εσωτερική αγορά στεγνώνοντας την ρευστότητα, στραγγίζοντας την αγορά και επιδεινώνοντας όλους τους δείκτες της οικονομίας πράγμα που στις τωρινές διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση πληρώθηκε πανάκριβα…
3. Ο έμπιστός του Βαρουφάκης αν και μάλλον καλός θεωρητικός οικονομολόγος (ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω) σαν διπλωμάτης απέτυχε παταγωδώς…. Εξόργισε τους πάντες στην Ευρώπη άσχετα αν αυτά που έλεγε ήταν σωστά ή λάθος… Απέναντι στα γεράκια της διεθνούς οικονομίας δεν κόβεις ποτέ τις γέφυρες γιατί είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα σου γυρίσει μπούμερανγκ… Αν αυτό έγινε λόγω ιδιοσυγκρασίας ή λόγω ύπαρξης κρυφής ατζέντας λίγο μας ενδιαφέρει – το θέμα είναι ότι πληρώθηκε πανάκριβα…
4. Σε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε καμία μεταρρύθμιση (ακόμα και από αυτές που πλέον θεωρούνται ώριμες στην κοινωνία) και δεν έκανε καμία κίνηση που να δείχνει ότι πράγματι είναι έτοιμη να συγκρουστεί με ολιγάρχες και συντεχνιακά κατεστημένα, ούτε προώθησε καμία αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης…. Μετά από τέτοια προεκλογική ρητορεία θα περίμενε κάποιος να βλέπει καθημερινά στους δρόμους περιπολικά και εισαγγελείς να μαζεύουν μεγαλολαμόγια... Αντ’ αυτών ο ίδιος και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ξημεροβραδιάζονταν στα κανάλια της διαπλοκής (που ταυτόχρονα κατήγγειλαν), η Δούρου έκανε δωράκι στον Τίγρη το γήπεδο της ΑΕΚ, ο Σταθάκης παζάρευε με τον Μπόμπολα την χρονική επέκταση των παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων, ενώ ο «επαναστάτης» Λαφαζάνης το πρώτο πράγμα που υπόγραψε σαν υπουργός ήταν ένα 200ευρώ τον μήνα στους ΔΕΗτζήδες – που ως γνωστόν είναι και το πιο αδικημένο κομμάτι της κοινωνίας μας….
5. Όταν πια εξάντλησε τα χρονικά και χρηματοδοτικά όρια συνειδητοποίησε ότι η μπλόφα δεν του βγαίνει και έκανε ότι χειρότερο… Μπιστόλιασε το ΔΝΤ και εξάγγειλε ένα ασαφές δημοψήφισμα επί ανύπαρκτης πλέον πρότασης απευθυνόμενος στο θυμικό του λαού και ποντάροντας ότι αφού οι Ευρωπαίοι θα του κλείσουν τις Τράπεζες (ήταν υπερσίγουρο με δεδομένη την λήξη του προγράμματος και την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε) ο λαός πανικόβλητος θα ψηφίσει ΝΑΙ… Και ο ίδιος την επόμενη θα έβγαινε στην τηλεόραση βουρκωμένος σαν άλλη Παναγία η Χριστοφιώτισα και θα έλεγε «εγώ άλλη πολιτική επεδίωκα αλλά δεν μπορώ να παρακούσω την εντολή του λαού», πετώντας στον κόσμο την ευθύνη για τον κόλαφο που ήξερε ότι θα υπογράψει. Η δουλειά όμως στράβωσε όταν ο κόσμος ψήφισε ΟΧΙ… Φυσικά 12 ώρες μετά αυτή η εντολή του λαού αυτή πετάχτηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο καλάθι των αχρήστων και συγκάλεσε πανικόβλητος συμβούλιο αρχηγών προσπαθώντας τουλάχιστον να μοιραστεί με αυτούς την ευθύνη…
Τα υπόλοιπα τα ζούμε αυτές τις ημέρες… Το ξύλο στο eurogroup και στην Σύνοδο κορυφής ήταν αναμενόμενο και ανελέητο… Κυρίως όμως ανελέητο και ασάλιωτο θα είναι το αγγούρι που θα φάμε όλοι μας το επόμενο διάστημα… Βοήθειά μας…
Ρε φίλε, να σου στείλω έναν ακόμα μοταίο να κάνετε παρέα τα χωματουργικά εκεί στην αραπιά;.........
Όχι και χωματουργικά..........................................................
338573
338574
338575
pipe_smoker
15/07/2015, 11:27
338573
338574
338575
Τί είν'τούτο ρε μάστορα?
Σαν κιούρτος XXXL μου μοιάζει αλλά θάλασσα δε βλέπω:lol:
tsompanis
15/07/2015, 11:29
Ακόμα παίρνει επιδοτήσεις ο Μπούτας των μπλόκων της εθνικής για τα μπαμπάκια;;;;
Κανονικά!
Τί είν'τούτο ρε μάστορα?
Nαι ρε, για καρχαρίες στην Ερυθρά θάλασσα........................
Βάση για υδραγωγείο είναι, το οποίο μόλις τοποθετήθηκε.........
338573
338574
338575
Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι ρεεεε.
338573
338574
338575
Τί είν'τούτο ρε μάστορα?
Nαι ρε, για καρχαρίες στην Ερυθρά θάλασσα........................
Βάση για υδραγωγείο είναι, το οποίο μόλις τοποθετήθηκε.........
Ειπα και εγω............
Βοθρους χτιζει;
:D
Ειπα και εγω............
Βοθρους χτιζει;
:D
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα περίπου.............
338576
338577
Να σοβαρευτούμε λίιιιιιιιιγο.................
Λοιπόν από εδώ :
338578
338579
φτάσαμε εδώ :
338580
MG-KTiNoS
15/07/2015, 12:52
338581
amyroukai
15/07/2015, 13:03
Το ότι ήταν θεμέλιο φαινόταν το στρογγυλό...
Πεδιλοδοκός τεραστίων διαστάσεων είναι δαύτο το τελευταίο;
Cpt. Haddock
15/07/2015, 13:12
1996. Ο τοτε πρωθυπουργος Σημιτης ευχαριστει δημοσια απο τη Βουλη τις ΗΠΑ για τη συμβολη τους στην κριση των Ιμίων. Κραξιμο, γιουχα και στιγμα.
2015. Ο κ.Δραγασακης κανει το ίδιο. Κανενα προβλημα:
«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
http://www.kathimerini.gr/823663/article/epikairothta/politikh/dragasakhs-eyxaristoyme-tis-hpa-kai-ton-ompama-gia-thn-voh8eia-toys
Ετσι ειναι. Αμα εισαι αριστερος, μπορεις να ευχαριστεις τις ΗΠΑ και να κλεινεις το μετρο στο συνταγμα οταν εχει συγκεντρωση και να μην υπαρχει προβλημα. Εχεις το ηθικο πλεονεκτημα :wave2:
paramedic
15/07/2015, 13:27
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την άποψη του Δραγασάκη τα περιστατικά δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους κατα την άποψή μου. Και επίσης αυτό με το αριστερός, δεξιός, κεντρώος κλπ δεν υφίσταται μιας και όλοι είναι στην ίδια γραμμή πια ρε συ.
Το ότι ήταν θεμέλιο φαινόταν το στρογγυλό...
Πεδιλοδοκός τεραστίων διαστάσεων είναι δαύτο το τελευταίο;
STEAM TURBINE GENERATOR TOP DECK ...................................
amyroukai
15/07/2015, 13:39
"top".... Δηλαδή θε να με πεις ότι είναι συνδετήρια δοκός σε πλάκα; Φακ.......
Επί του ζητήματος τώρα, πολλούς βλέπω που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν την ταφόπλακά μας... Λέτε να μην περάσει τελικά;
Cpt. Haddock
15/07/2015, 13:48
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την άποψη του Δραγασάκη τα περιστατικά δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους κατα την άποψή μου. Και επίσης αυτό με το αριστερός, δεξιός, κεντρώος κλπ δεν υφίσταται μιας και όλοι είναι στην ίδια γραμμή πια ρε συ.
Με τον συμπαθειον, αλλα τοτε παραλιγο να εχουμε πολεμο, τωρα για πολεμο μιλαει η αριστερα. Μια χαρα αναλογιες εχουν τα περιστατικα. Προσωπικα, δε με πειραξε ουτε το ενα ευχαριστω, ουτε το αλλο. Το γραφω για οσους τοτε εκραζαν ενω τωρα σφυριζουν αδιαφορα (οπως και για το κλεισιμο σταθμων μετρο που επι σαμαρα ήταν δειγμα κρατους καταστολης και τωρα μετρο ασφαλειας...)
On other news.
Καμια ελπιδα:
http://katohika.gr/2015/07/σε-πρόγραμμα-ελέγχου-του-νου-υποβλήθη/.html
Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος αυτός που μίλησε στο Ερωκοινοβούλιο για τις φρικαλεότητες των Ευρωπαίων, που θέλουν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα με αυτόν που μίλησε σήμερα το πρωί μετά την «ολονύκτια» σύνοδο κορυφής
.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, υποβλήθηκε την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε πρόγραμμα ελέγχου του νού.
Γύρω στις 22.30 με 23.00, την νύχτα της Κυριακής, ανακοίνωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ 1 ότι διακόπηκε η σύνοδος, & αποσύρθηκαν μεταξύ τους ο Τσίπρας, με την Μέρκελ, τον Ολάν & δεν ξέρω ποιούς άλλους. Ταυτόχρονα αναρωτιούνταν οι δημοσιογράφοι γιατί γίνονται όλες αυτές οι φρικαλεότητες, & ότι ζητάνε τον ουρανό με τ΄άστρα, πράγματα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά & άρα πάμε σε αδιέξοδο.
Γύρω στις 9.15 το πρωί της Δευτέρας, σήμερα, ανακοινώθηκε συμφωνία & δώθηκε ζωντανά συνέντευξη τύπου από την οποία ο Ελληνας Πρωθυπουργός ήταν απών, ενώ όλοι τους εμφανίστηκαν φρέσκοι & όχι από αλονύχτια σύνοδο.
Μετά από λίγο γύρω στις 9.30 εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός μέσα από μιά πόρτα, & μίλησε στους δημοσιογράφους για επώδεινη συμφωνία. Ηταν σαν να τον έσπρωξε στην σκηνή κάποιος από τα παρασκήνια, & έκανε τα πρώτα του βήματα ασταθή. Το ύφος του ήταν σαν χαμένο, τίποτε δεν έδειχνε την κούραση ολονύχτιας σύσκεψης, ή λίγου ύπνου, αντίθετα έδειχνε σαν να ξύπνησε από βαθιά ύπνωση. Η γλώσσα του σώματος κινούνταν μεταξύ χαμόγελου, αμηχανίας & σαν να μην θυμόταν, ενώ αυτά που έλεγε ήταν ασυναρτησίες & αντιφάσεις. Αμέσως μετά & μέχρι το μεσημέρι, έκανε δύο τουλάχιστον αναρτήσεις στο Facebook, & μετά σύσκεψη στο Μαξίμου & πάει λέγοντας.
Καμία ερώτηση δεν του υποβλήθηκε από τους δημοσιογράφους που ήταν πίσω από τα μικρόφωνα & τις κάμερες.
Ο Σκουρλέτης & άλλοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για φρικαλεότητες.
Το κείμενο που δώθηκε στην δημοσιότητα & υπέγραψε δεν έχει καμιά σχέση με Πολιτικό & οικονομικό κείμενο, αλλά με ημερήσια διαταγή φασίστα Στρατιωτικού & διατάσει την φρικτή & στιγνή εκτέλεση της Πατρίδας & των Ελλήνων.-Γιατί χρειάστηκε μιά νύχτα για να τον πείσουν ώστε το πρωί να ανακοινώσει ότι συμφώνησε;
-Που ήταν οι άλλοι όταν έμεινε μόνος με τους σκληρούς;
-Τι ακριβώς του έκαναν; Ποιός έμπιστος ήταν μαζί του;
Να θυμήσω πειράματα ελέγχου του νου που έχουν γίνει στον πόλεμο του Βιετνάμ από τους Αμερικανούς.
Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος αυτός που υπέγραψε τις φρικαλεότητες, με αυτόν που τις κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο, με αυτόν που έκανε το Δημοψήφισμα. Δεν μπορεί, δεν γινεται
Εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ καταλάβετε επί τέλους με ποιούς τα έχετε βάλει. Και επειδή είστε άθεοι, σας θεωρούν αμελητέες ποσότητες εύκολα αγόμενους & φερόμενους. Τον Πρωθυπουργό σας τον πείραξαν. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα.
Κάντε του ολική επαναφορά & μην τον ακολουθείτε, μέχρι να συνέλθει. Αν συνέλθει.
Ιάκωβος Τίγκας
http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_8303.html
Ατμολέβητας για μονάδα παραγωγής ρεύματος ? Αυτά είναι εδώ δε θα τα δούμε ποτέ αυτά !
Pan (dvs)
15/07/2015, 14:02
338586
Α και μην νομιζεται οτι ειμαι λαλακας.
Εγω δεν ξεχναω ουτε το χερι που μας εβαζαν οι δικοι μας αρχοντες.Βλεπω οτι μερικοι το ξεχνανε και δε μΕ αρεσει.
dimmie_72
15/07/2015, 14:06
Ετσι ειναι. Αμα εισαι αριστερος, μπορεις να ευχαριστεις τις ΗΠΑ και να κλεινεις το μετρο στο συνταγμα οταν εχει συγκεντρωση και να μην υπαρχει προβλημα. Εχεις το ηθικο πλεονεκτημα :wave2:
ειδοποιός διαφορά:
- εκεί μεσολάβησαν οι ΗΠΑ και φάγαμε πίπα.
- τώρα αν δεν μεσολαβούσαν θα τρώγαμε πίπα.
http://mignatiou.com/2015/07/afti-ine-i-alithia-i-merkel-epedioxe-lisi-ke-gia-geopolitikous-logous/
el_hymador
15/07/2015, 14:34
ειδοποιός διαφορά:
http://mignatiou.com/2015/07/afti-ine-i-alithia-i-merkel-epedioxe-lisi-ke-gia-geopolitikous-logous/
Παραδοσιακά πάντως, κάνουμε όλες τις εξυπηρετήσεις, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα...
blackbusa
15/07/2015, 14:37
Παραδοσιακά πάντως, κάνουμε όλες τις εξυπηρετήσεις, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα...
κάτσε ρε φίλε....τόσες π@ύτσες δεν είναι αντάλλαγμα???
el_hymador
15/07/2015, 14:40
338587
Cpt. Haddock
15/07/2015, 14:45
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
338588
blackbusa
15/07/2015, 14:47
338587
Μέλλισοκόμε θές να μα ς πείς κατι που δεν ξέρουμε???το 3 ειναι το τρίτο μνημόνιο???και εσύ μας δείχνεις μια βελόνα σε ενα peak χωρίς αριθμό...:cry:
nicksior
15/07/2015, 14:56
Αρ. Πλατφόρμα: Μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα δισ. της ΤτΕ
Μου τη δίνει η πλατφόρμα , ξαφνικά νομίζει ότι έχει 62%
el_hymador
15/07/2015, 15:01
Μέλλισοκόμε θές να μα ς πείς κατι που δεν ξέρουμε???το 3 ειναι το τρίτο μνημόνιο???και εσύ μας δείχνεις μια βελόνα σε ενα peak χωρίς αριθμό...:cry:
...και που ΄σαι ακόμα...να δεις που σε λίγο θα γυρνάει σαν έλικας από drone η βελόνα...
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
338588
Λαφαζάνης και λοιποί της Αριστερής Πλατφόρμας είναι απλά επικίνδυνοι.
Να κλέψουμε τα δις που δεν μας ανήκουν για να πληρωθούν πρόσκαιρα μισθοί κ συντάξεις.
Και για 50 χρόνια να μείνει η χώρα στην απομόνωση.
Ένας πολιτικός της προκοπής δεν υπάρχει ρε πστη μου;
Να φτιάξει ένα πλάνο σε βάθος χρόνου να προετοιμαστεί η χώρα για μια βελούδινη έξοδο από το ευρώ;
Πρέπει να συμπεριφέρονται σα κωλοπαίδια;
ειδοποιός διαφορά:
Κι εγώ αυτό πίστευα αλλά στ'@@ των ευρωπαίων τα γεωπολιτικά.
τις ΗΠΑ τις έτσουζε ναι, αλλά είδες τι στάση κράτησαν οι χώρες της Βαλτικής.
Χέστηκαν για το αν θα προκαλέσουν αναταραχές σε επίπεδο ΝΑΤΟ.
Και η Γερμανία το ίδιο. 50-50 ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
spyrakos35
15/07/2015, 15:17
Επί του ζητήματος τώρα, πολλούς βλέπω που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν την ταφόπλακά μας... Λέτε να μην περάσει τελικά;
ταφόπλακα έρχεται έτσι κι αλλιώς....
θα περάσει μια χαρά.... απλά πρέπει "να καταγραφούν οι διαφωνίες"
el_hymador
15/07/2015, 15:27
Είναι τόσο σουρεαλιστικές οι στιγμές που βιώνουμε, που αν ζούσε ο Νταλί θα ήταν ο average νοικοκυραίος της διπλανής πόρτας... πραγματικά απάλευτη η κατάσταση!
Να κλέψουμε τα δις που δεν μας ανήκουν για να πληρωθούν πρόσκαιρα μισθοί κ συντάξεις.
Να φτιάξει ένα πλάνο σε βάθος χρόνου να προετοιμαστεί η χώρα για μια βελούδινη έξοδο από το ευρώ;
Νταξ το παλικάρι είναι αλλού γι αλλού και το χειρότερο οτι κατέχει υπουργική θέση...δεν έχουν όρια λογικής οι π@π@ριές που πάει κ λέει.Εκτίθετε συνεχόμενα...πλάνο 0.Και σημειωτέον οτι ήδη το κάνανε το φάουλ με τα λεφτά που πήγαν και πήραν απο τους Δήμους..ήταν το κλίμα στραβό δλδ να το ξεριζώσουμε δλδ...
dimmie_72
15/07/2015, 15:35
Κι εγώ αυτό πίστευα αλλά στ'@@ των ευρωπαίων τα γεωπολιτικά.
τις ΗΠΑ τις έτσουζε ναι, αλλά είδες τι στάση κράτησαν οι χώρες της Βαλτικής.
Χέστηκαν για το αν θα προκαλέσουν αναταραχές σε επίπεδο ΝΑΤΟ.
Και η Γερμανία το ίδιο. 50-50 ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
στα'@@ τους οι χώρες της Βαλτικής.
λες και θα κατέληγε εκεί κάνας λαθρο αν κατέρρεε η πύλη εισόδου. :lol:
στα'@@ τους οι χώρες της Βαλτικής.
λες και θα κατέληγε εκεί κάνας λαθρο αν κατέρρεε η πύλη εισόδου. :lol:
θα σου γράψω μια λογική συνέχεια και πες μου που κάνω λάθος:
1) Εξοδος Ελλάδος από την Ευρωζώνη.
2) Συμμαχία με Ρωσία.
3) Διαταραχές στο ΝΑΤΟ
4) Ενδυνάμωση της Ρωσίας.
Είναι κάτι τέτοιο προς συμφέρον των χωρών της Βαλτικής;
Επίσης και τώρα έχει καταρρεύσει η πύλη εισόδου.
Πάει η Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που η Ουγγαρία (ποιά; η Ουγγαρία στο κέντρο της Ευρώπης!)
φτιάχνει φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία για να εμποδίσει την μαζική εισροή παράνομων
μεταναστών.
amyroukai
15/07/2015, 15:41
To συμφέρον των χωρών που πάντοτε ήταν σύμμαχοι με τα φρίτς εννοείς, μαζί με τους Φινλανδούς... ΛΟΛ καιγαμώ.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=42120 μετά το ψέκασμα ο έλεγχος νου...
blackbusa
15/07/2015, 15:55
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=42120 μετά το ψέκασμα ο έλεγχος νου...
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
taisteal
15/07/2015, 15:57
Οτι να'ναι πραγματικα..
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Ναι βρε το ξέρω,απλά για την "τρολιά" της υπόθεσης το έβαλα.
ντροπή να διαδίδεται ψευδής ειδήσεις.
Εξάλλου, ο Τρίπρας δεν είναι πλέον ο Τσίπρας αλλά σωσίας του.
dimmie_72
15/07/2015, 16:04
θα σου γράψω μια λογική συνέχεια και πες μου που κάνω λάθος:
1) Εξοδος Ελλάδος από την Ευρωζώνη.
2) Συμμαχία με Ρωσία.
3) Διαταραχές στο ΝΑΤΟ
4) Ενδυνάμωση της Ρωσίας.
Είναι κάτι τέτοιο προς συμφέρον των χωρών της Βαλτικής;
Επίσης και τώρα έχει καταρρεύσει η πύλη εισόδου.
Πάει η Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που η Ουγγαρία (ποιά; η Ουγγαρία στο κέντρο της Ευρώπης!)
φτιάχνει φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία για να εμποδίσει την μαζική εισροή παράνομων
μεταναστών.
Αυτά τα περί ΝΑΤΟ είναι για άρθρα δημοσιογράφων που δεν έχουν ακόμη διαμορφωμένη εικόνα η την απαιτούμενη υποδομή γνώσης σε θέματα στρατηγικής, παρόλα αυτά αρθρογραφούν ανεξέλεγκτα.
Λοιπόν, ΝΑΤΟ σήμερα δεν υπάρχει και δεν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια (από πρακτική άποψη γιατί θεωρητικά υφίσταται).
Το ΝΑΤΟ πέραν της στρατιωτικής ισχύος των κρατών του, είχε και ένα ισχυρότατο πολιτικό σκέλος που παρενέβαινε κάθε τρις και λίγο μέσω του Γ.Γ. του και των εκπροσώπων του σε όλα διεθνή θέματα. Ποιός γνωρίζει χωρίς να γκουγκλάρει το όνομα του Γ.Γ. σήμερα; Πόσοι ήταν αυτοί που δεν το γνώριζαν μέχρι και πριν μια 10ετία; Και όχι μόνον αυτού, αλλά και του αρχηγού της Ν.Α. πτέρυγας όπου ανήκει και η χώρα μας.
Οι λόγοι που το ΝΑΤΟ απαξιώθηκε είναι πολλοί συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών όπου συμμετείχαν για τη διατήρησή του τα κράτη-μέλη με το ανάλογο ποσοστό, μετά την παύση της σχεδόν αποκλειστικής χρηματοδότησής του από τις ΗΠΑ. Τελευταία αγωνιώδης προσπάθεια των Αμερικανών για να διατηρήσουν την ισχύ του ήταν να επιτρέψει την είσοδο των λεγομένων κρατών PfP (partners for peace), προκειμένου να μειώνεται δια της συμμετοχής τους το κόστος των διαφόρων αποστολών αλλά και αυτό δεν δούλεψε. Μέσω αυτού του προγράμματος μέχρι και η Ρωσία σαν PfP nation συμμετείχε στην ειρηνευτική αποστολή του Κοσσόβου.
Πλέον αυτό που εφαρμόζεται είναι η διατήρηση ορισμένων συμμαχιών και η πειθώ σε περιπτώσεις κρίσης προς συμμαχικά κράτη προκειμένου να συμμετέχουν κατά περίπτωση σε αποστολές και να επιμερίζεται το κόστος. Και φυσικά, το πολιτικό του σκέλος είναι παντελώς ανενεργό.
paramedic
15/07/2015, 16:04
'Eλα μου ντε? Τι παπαριά είναι αυτή που είπε? Άνετα μπαίνει στο "Hall Of Fame μαλακίας λεχθείσης απο Έλληνα πολιτικό".
Κάτσε ρε ηλίθιε φτιάξε την χώρα όπως πρέπει και μετά φύγε απο το € και πες τους να πάρουν τα @@ σου μετά. Τζάμπα μάγκες. Αν αποσπαστοούν απο τους άλλους νομίζουν οτι ο λαός θα πάει μαζί τους? "Ντίπ νιονιό" που λένε και στο χωριό μου!!
16:40
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας στη Γερμανία
Διαδηλώσεις εναντίον της λιτότητας έχουν προγραμματιστεί απόψε σε όλη τη Γερμανία σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ελλάδα.
Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθούν σε Βερολίνο, Βρέμη, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Κάσσελ, Κόμπλεντς, Κίελο, Ρέγκενσμπουργκ, Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ την ώρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο συζητά τη συμφωνία ενόψει της κρίσιμη ψηφοφορία απόψε.
Το κάλεσμα, που διακινείται στο facebook για την κινητοποίηση στο Βερολίνο, απευθύνεται σε «όλους όσους φοβούνται μια “γερμανική Ευρώπη” και σε όσους δεν θέλουν μία γερμανική κυβέρνηση καταπίεσης στο κατώφλι του σπιτιού τους, στις γειτονιές τους, στα Κοινοβούλιά τους».
Είναι αυτό που λέμε τους ψιλοπήραν χαμπάρι κ οι δικοί τους;
Αυτά τα περί ΝΑΤΟ είναι για άρθρα δημοσιογράφων που δεν έχουν ακόμη διαμορφωμένη εικόνα η την απαιτούμενη υποδομή γνώσης σε θέματα στρατηγικής, παρόλα αυτά αρθρογραφούν ανεξέλεγκτα.
Λοιπόν, ΝΑΤΟ σήμερα δεν υπάρχει και δεν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια (από πρακτική άποψη γιατί θεωρητικά υφίσταται).
Το ΝΑΤΟ πέραν της στρατιωτικής ισχύος των κρατών του, είχε και ένα ισχυρότατο πολιτικό σκέλος που παρενέβαινε κάθε τρις και λίγο μέσω του Γ.Γ. του και των εκπροσώπων του σε όλα διεθνή θέματα. Ποιός γνωρίζει χωρίς να γκουγκλάρει το όνομα του Γ.Γ. σήμερα; Πόσοι ήταν αυτοί που δεν το γνώριζαν μέχρι και πριν μια 10ετία; Και όχι μόνον αυτού, αλλά και του αρχηγού της Ν.Α. πτέρυγας όπου ανήκει και η χώρα μας.
Οι λόγοι που το ΝΑΤΟ απαξιώθηκε είναι πολλοί συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών όπου συμμετείχαν για τη διατήρησή του τα κράτη-μέλη με το ανάλογο ποσοστό, μετά την παύση της σχεδόν αποκλειστικής χρηματοδότησής του από τις ΗΠΑ. Τελευταία αγωνιώδης προσπάθεια των Αμερικανών για να διατηρήσουν την ισχύ του ήταν να επιτρέψει την είσοδο των λεγομένων κρατών PfP (partners for peace), προκειμένου να μειώνεται δια της συμμετοχής τους το κόστος των διαφόρων αποστολών αλλά και αυτό δεν δούλεψε. Μέσω αυτού του προγράμματος μέχρι και η Ρωσία σαν PfP nation συμμετείχε στην ειρηνευτική αποστολή του Κοσσόβου.
Πλέον αυτό που εφαρμόζεται είναι η διατήρηση ορισμένων συμμαχιών και η πειθώ σε περιπτώσεις κρίσης προς συμμαχικά κράτη προκειμένου να συμμετέχουν κατά περίπτωση σε αποστολές και να επιμερίζεται το κόστος. Και φυσικά, το πολιτικό του σκέλος είναι παντελώς ανενεργό.
ΔΛΔ θες να μου πεις ότι το ΝΑΤΟ με λίγα λόγια βαράει διάλυση;
Οπως έχω γράψει και αλλού,με συγκεντρώσεις στις πλατείες και τέτοιου είδους ενέργειες,δε μάμησε κανείς.
επιμένω στην υπογραφή του sniper.
Cpt. Haddock
15/07/2015, 16:16
Είναι αυτό που λέμε τους ψιλοπήραν χαμπάρι κ οι δικοί τους;
Δεν ξερω τι πηραν χαμπαρι (χιλιαδες κοσμου στα 80εκατομμυρια γερμανων δεν ειναι και πολυ), αλλα το Νοέμβριο η Αγγέλω θα γιορταζει 10 χρονια καγκελαριος ενω εμεις ενδεχομενως θα ψαχνουμε για τον 7ο ή 8ο πρωθυπουργο απο το 2005...
Δεν ξερω τι πηραν χαμπαρι (χιλιαδες κοσμου στα 80εκατομμυρια γερμανων δεν ειναι και πολυ), αλλα το Νοέμβριο η Αγγέλω θα γιορταζει 10 χρονια καγκελαριος ενω εμεις ενδεχομενως θα ψαχνουμε για τον 7ο ή 8ο πρωθυπουργο απο το 2005...
Μακελάριος θα γιορτάζει.
pipe_smoker
15/07/2015, 16:19
Μακελάριος θα γιορτάζει.
Απ'όσο φαίνεται δεν έχει σημασία Τόλη.
Αρκεί που θα γιορτάζει.
blackbusa
15/07/2015, 16:21
α οκ...νόμιζα οτι δεν το είχες προσέξει...σόρρυ...
η απόλυτη τρολιά θα γίνει μαλλον σήμερα με ενα ψήφισμα που φέρνει η κυβέρνηση στην Βούλη, το οποίο η μισή κυβέρνηση δεν θα το ψηφίσει, και την ίδια στιγμή θα περάσει χάριν στην αντιπολήτευση...:beer:
amyroukai
15/07/2015, 16:27
α οκ...νόμιζα οτι δεν το είχες προσέξει...σόρρυ...
η απόλυτη τρολιά θα γίνει μαλλον σήμερα με ενα ψήφισμα που φέρνει η κυβέρνηση στην Βούλη, το οποίο η μισή κυβέρνηση δεν θα το ψηφίσει, και την ίδια στιγμή θα περάσει χάριν στην αντιπολήτευση...:beer:
Γιατί η γελάδα στα δύσκολα είναι ενωμένη...
blackbusa
15/07/2015, 16:31
Γιατί η γελάδα στα δύσκολα είναι ενωμένη...
και τα μοσχάρια πάνε για σφαγή....
Λαφαζάνης-Κωσταντοπούλου λίγες στιγμές πριν το ντου στο Νομισματοκοπείο
https://www.youtube.com/watch?v=PvMxbRCBalk
el_hymador
15/07/2015, 17:17
O Λαφαζά, είναι παλιοσειρά με τον Τζήμερο, το ίδιο σχολείο πολέμου έχουν βγάλει απλά μετά χωρίσανε οι δρόμοι τους, ο ένας την έπεσε στη Βουλή και ο άλλος επέλεξε το νομισματοκοπείο... μιλάμε για ΤΑ κομάντα!!!
Οπως έχω γράψει και αλλού,με συγκεντρώσεις στις πλατείες και τέτοιου είδους ενέργειες,δε μάμησε κανείς.
επιμένω στην υπογραφή του sniper.
Η υπογραφή του sniper είναι για επιδέξιους κ@λους, οπότε να την αφήσετε ήσυχη.
Ατμολέβητας για μονάδα παραγωγής ρεύματος ? Αυτά είναι εδώ δε θα τα δούμε ποτέ αυτά !
Kατασκευαστικά οφθαλμόλουτρα εδώ :http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=119517&page=5&highlight=%CE%9C%CE%95%CE%A7%CE%A1%CE%99+%CE%A0%CE%9F%CE%A5+%CE%95%CE%A6%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95+%CE %A7%CE%91%CE%A1%CE%97+%CE%9C%CE%91%CE%A3
να μην μπλέξουμε με τα μνημονησιακά..........
nicksior
15/07/2015, 21:20
Παρακολουθώ έκπληκτος τα "δημοκρατικά" που συμβαίνουν μέσα (Ζωή , Παναγιώτης & ΣΙΑ) και έξω , από τους εκλεκτούς τους ...
Είναι άραγε το τελευταίο "τίναγμα" τη γάτας πριν ψοφήσει και πάει στο διάβολο ή έχει αρκετό δηλητήριο στα νύχια της ώστε να μας στείλει όλους αδιάβαστους?
Τώρα που πέσαν οι μάσκες και φάνηκε η συνομωσία και το ψέμα της δήθεν λύσης εντός ΕΕ που τάχα ήθελαν , δεν διστάζουν να κατασπαράξουν πρώτα πρώτα τον πρωθυπουργό τους.
Απίστευτη λύσσα
spyrakos35
15/07/2015, 21:26
whatever it might be....
pipe_smoker
15/07/2015, 21:39
Τί έγινε?
Κανά σχόλιο που "καίνε την Αθήνα" και γίνονται επεισόδια επι αριστεράς δεν έχει?
Ησύχασαν όσοι ήταν ανήσυχοι ότι με το ΣΥΡΙΖΑ θα περάσουνε μέχρι και τανξ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι?
Happy now?:wave2:
nicksior
15/07/2015, 22:21
Όταν η αριστερά της αριστεράς ταυτίζεται , στην ψήφο , με την δεξιά της δεξιάς …
Και οι πυξίδες τρελαίνονται ,φυσάει βοριάς απ το νοτιά που λέει και το άσμα..
Ας κάνει σχόλια η Ραχήλ , η μόνη μαζί με τον Παναγιώτη που γεννούν χρήμα.
not happy
el_hymador
15/07/2015, 22:48
Tεράστια η ξεφτίλα τους!!!
εδω και 2 εβδομαδες κοιμαμαι στις 4.30 και ξυπναω στις 6
σαν και μενα πιστευω ειναι χιλιαδες κοσμος,
απογοητευμενος, χαμενος, θλιμενος, αυπνος αλλα ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΣ
εχω παρει αποφαση οτι δεν υπαρχει ελπιδα για την χωρα
και για ΟΛΕΣ τις επομενες γενιες.
ουτε η δεξια ουτε η αριστερα, κανεις δεν θελει την προοδο και την ευημερια του ελληνικου λαου.
καλως ηρθατε στο 1920............
dimmie_72
16/07/2015, 00:49
ΔΛΔ θες να μου πεις ότι το ΝΑΤΟ με λίγα λόγια βαράει διάλυση;
λέω αυτά που είπα.
δες λίγο τι έγραφε ο σύντροχος στις 28/6 όσον αφορά τη Σερβία:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145739&page=14&p=2607440&viewfull=1#post2607440
και δες λίγο τι είπε και η Μέρκελ στις 9/7 όταν "θυμήθηκε" να επισκεφτεί τη Σερβία (μαζί με κάνα 2 άλλες χώρες για ξεκάρφωμα) στο pick των διαπραγματεύσεων και 1 βήμα πριν το grexit:
http://www.tanea.gr/news/world/article/5256542/merkel-h-serbia-den-einai-san-thn-ellada/
... και ήδη το "ξανθό γένος" κινείται προς τα δυτικά από καιρό :D
taisteal
16/07/2015, 01:12
Ναι 229
Οχι 64
Παρων 6
Με τις υγειες μας
πλενομασταν ουτως η αλλως εδω και καιρο...........
andreaspetr
16/07/2015, 02:01
τι εννοεις δεν θα τα δουμε ποτε?
Το show, show όμως στη Β.τ.Ε. ...
Είναι η ώρα δύσκολη και δε θα πω τίποτε άλλο... Gooooooooooood night Vieeeeeeeeeeeeeeetnaaaaaaaaaaaaaam !
skylaros
16/07/2015, 02:42
Με τις υγείες μας! Οι του "Ναι" μην ακούσω παραπονάκια για δουλειές και καθημερινότητα.
spyrakos35
16/07/2015, 06:25
καλημέρες...
για να καταλάβω και χωρίς ιχνος αντιπαράθεσης.....
ποιος θα μου εξηγήσει τι θα έκανε στη θέση του τσίπρα (σ.σ. η αναφορά στο όνομά του γίνεται επειδή αυτός είναι ο πρωθυπουργός - ας μην το χρεωθώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) τόσο στις τελευταίες διαπραγματεύσεις όσο και μετα.....
ευχαριστώ
RaGe_Raptor
16/07/2015, 07:19
Με τις υγείες μας! Οι του "Ναι" μην ακούσω παραπονάκια για δουλειές και καθημερινότητα.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑ .........
σε καλό σου, μ'έκανες και γέλασα...... !!!!! :bawl:
skylaros
16/07/2015, 07:54
καλημέρες...
για να καταλάβω και χωρίς ιχνος αντιπαράθεσης.....
ποιος θα μου εξηγήσει τι θα έκανε στη θέση του τσίπρα (σ.σ. η αναφορά στο όνομά του γίνεται επειδή αυτός είναι ο πρωθυπουργός - ας μην το χρεωθώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) τόσο στις τελευταίες διαπραγματεύσεις όσο και μετα.....
ευχαριστώ
Ότι θα έκανε κάθε λογικός και αξιοπρεπής άνθρωπος, σε κάθε δύσκολη στιγμή που φτάνει κάποιος σε αδιέξοδο ανατρέχει στις βασικές αρχές του. Ένα μνημόνιο με τέτοια υφεσιακά μέτρα δε μπορεί να έχει την υπογραφή κάποιου αριστερού. (By the book ούτε και φιλελεύθερου θα έπρεπε να είχε) Αλλά φαινόταν το "ΤΙ Μ@Λ@Κ@ ΕΙΝΑΙ που λέει και ο φίλος μας ο Ιταλός από την πρώτη ενέργεια που έκανε σαν πρωθυπουργός".
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑ .........
σε καλό σου, μ'έκανες και γέλασα...... !!!!! :bawl:
Τι δεν θέλουμε ευρό πάση θυσία ?
Cpt. Haddock
16/07/2015, 08:04
Ότι θα έκανε κάθε λογικός και αξιοπρεπής άνθρωπος, σε κάθε δύσκολη στιγμή που φτάνει κάποιος σε αδιέξοδο ανατρέχει στις βασικές αρχές του. Ένα μνημόνιο με τέτοια υφεσιακά μέτρα δε μπορεί να έχει την υπογραφή κάποιου αριστερού. (By the book ούτε και φιλελεύθερου θα έπρεπε να είχε) Αλλά φαινόταν το "ΤΙ Μ@Λ@Κ@ ΕΙΝΑΙ που λέει και ο φίλος μας ο Ιταλός από την πρώτη ενέργεια που έκανε σαν πρωθυπουργός".
Δηλαδη τι να εκανε; Δεν απαντας.
skylaros
16/07/2015, 08:23
Ούτε η δουλειά μου είναι να απαντήσω αλλά ούτε και σαν πολιτικό ζώο θα έμπαινα ποτέ στη λογική να απαντήσω στο "αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός" !!! Μπορώ μόνο να σου πω το προφανές πως αυτά τα μέτρα είναι η ταφόπλακα της Ελληνική οικονομίας και όποιος έχει κοινή λογική αναγνωρίζει πως θα τσακίσει και άλλο τους αδύναμους και σε 3-4 χρόνια θα ήμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Επίσης εύκολα μπορείς να δεις πως είναι εντελώς εκτός του προγράμματος του που πάει να πει πως είπε ψέμματα σαν τους προηγούμενους (Λεφτά υπάρχουν του Γιωργάκη τσαααααααααακ Μνημόνιο ένα, Ζάππειο δύο ο Σαμαλ@κας και θα φάμε με χρυσά κουτάλια τσααααααααααααααακ μνημόνιο δύο, Σκίζω τα μνημόνια ο Τσίπρας τσααααααααααααακ μνημόνιο τρία ...)
Από εκεί και πέρα δική μου πεποίθηση είναι πως η δραχμή είναι μονόδρομος και όσο το καθυστερούμε τόσο χειρότερα θα βυθιζόμαστε. Όποιος πει για ένα πλάνο δραχμής όμως έτσι χωρίς δεδομένα είναι ηλίθιος, είχαν όμως 5 μήνες δε ξέρω αν φτάνει (που δε φτάνει) να προετοιμαστούν αλλά όπως και να έχει πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε. Ξέρεις αν είχαμε πάει σε δραχμή το 2010 τώρα ίσως να στρώναμε οικονομικά αλλά αυτό θα γινόταν μόνο αν είχαμε επιβιώσει κοινωνικά (που δε θα είχαμε) η κοινωνία μετά από 5 χρόνια ζόρι ή τουλάχιστο μεγάλο μέρος αυτής είναι έτοιμο να πάει σε δραχμάρα. Πρέπει κάποιος να έχει σημαντικά συμφέροντα για να επιθυμεί το ευρό ή να είναι βαθιά συντηρητικός για να μη βλέπει πως σε αυτή τη συνθήκη δεν επιβιώνουμε σαν άνθρωποι.
Cpt. Haddock
16/07/2015, 08:48
Κατσε ρε μαστορα. Η ερωτηση του Σπυρακου ήταν συγκεκριμενη και αφορουσε το τι θα εκανε καποιος αλλος στη θεση του Τσιπρα στις τελευταιες διαπρταγματευσεις. Ή εχεις να προτεινεις κατι ή αστο, μη γυρισουμε στο "το 2002 δεν επρεπε να μπουμε στο ευρω" ή "κακως πηραμε θεση στο Ναβαρινο"
Οι γενικολογιες "δε θα επρεπε σαν αριστερος να υπεγραφε" ειναι για να λεμε. Επισης άς αφησουμε το τι ΔΕΝ επρεπε να κανει αλλα το τι ΑΛΛΟ θα ΕΠΡΕΠΕ να κανει.
Εχετε λυση στην παρουσα φαση; Εχετε προταση εναλλακτικη σοβαρη; Πειτε.
skylaros
16/07/2015, 08:52
Εσύ μπορείς να μου παραθέσεις το πρόγραμμά σου ή ταυτίζεται με αυτό των δανειστών και των μνημονίων 1,2,3 ? Ξαναδιάβασε τι γράφεις και πού το γράφεις και αν επιμένεις για σοβαρή απάντηση αποδέξου το απλά ότι η κοινή λογική τελικά δεν είναι τόσο κοινή !
Από εκεί και πέρα δική μου πεποίθηση είναι πως η δραχμή είναι μονόδρομος και όσο το καθυστερούμε τόσο χειρότερα θα βυθιζόμαστε. Όποιος πει για ένα πλάνο δραχμής όμως έτσι χωρίς δεδομένα είναι ηλίθιος, είχαν όμως 5 μήνες δε ξέρω αν φτάνει (που δε φτάνει) να προετοιμαστούν αλλά όπως και να έχει πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε. Ξέρεις αν είχαμε πάει σε δραχμή το 2010 τώρα ίσως να στρώναμε οικονομικά αλλά αυτό θα γινόταν μόνο αν είχαμε επιβιώσει κοινωνικά (που δε θα είχαμε) η κοινωνία μετά από 5 χρόνια ζόρι ή τουλάχιστο μεγάλο μέρος αυτής είναι έτοιμο να πάει σε δραχμάρα. Πρέπει κάποιος να έχει σημαντικά συμφέροντα για να επιθυμεί το ευρό ή να είναι βαθιά συντηρητικός για να μη βλέπει πως σε αυτή τη συνθήκη δεν επιβιώνουμε σαν άνθρωποι.
Υπάρχουν και οι υπόλοιποι γερμανοτσολιάδες που εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτοί οι καικαλά πιστεύουν πως μόνο τρομακτικά άσχετοι με την οικονομική πραγματικότητα και τα βαθιά χωμένα λαμόγια μπορούν να πιστεύουν οτι με δραχμή θα λυθούν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Αλλά εξυπηρετούν συμφέροντα, επομένως μην τους λαμβάνεις σοβαρά. Όταν η μετάβαση και ο σχεδιασμός της αλλαγής νομίσματος εκφράζεται από αποτυχημένουν κνίτες που ξεκινούν το σχέδιο από γιουρούσι στο νομισματοκοπείο δεν έχει να φοβαται τίποτα η χώρα. Η πορεία είναι προδιαγεγραμένη έτσι κι αλλιώς, ή όπως είπε η νέα Μαντώ Μαυρογένους "ραντεβού (ραντεβού...ρπμ :moutza:) στα γουναράδικα.
αποδέξου το απλά ότι η κοινή λογική τελικά δεν είναι τόσο κοινή !
Αυτό ξαναπές το. :a10:
amyroukai
16/07/2015, 09:03
Πάντως όταν λες "μας σκάβουν το λάκκο και πάνε να μας φάνε μήνες τώρα, χωρίς διάθεση για ουσιαστική λύση αλλά μόνο να μας φάνε", όταν λες "αυτοί που το παίζουν φίλοι μας ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας κεκλεισμένων των θυρών" και τελικά ΚΑΙ μπαίνεις στο λάκκο με τα αλατοπίπερα δικά σου ΚΑΙ είσαι χαρούμενος για το τι κατάφερες... Ε τέλος πάντων, αυτό που ανέβηκε από το κουλούρι τι ήταν με το Mind control δεν είναι και τόσο απίθανο πια :bawl:
spyrakos35
16/07/2015, 09:06
Αυτό ξαναπές το. :a10:
έχουμε ένα θέμα όμως στην ερμηνεία της έννοιας "κοινή".....
:cry::lol: (κλαυσίγελος)
pipe_smoker
16/07/2015, 09:11
Κατσε ρε μαστορα. Η ερωτηση του Σπυρακου ήταν συγκεκριμενη και αφορουσε το τι θα εκανε καποιος αλλος στη θεση του Τσιπρα στις τελευταιες διαπρταγματευσεις. Ή εχεις να προτεινεις κατι ή αστο, μη γυρισουμε στο "το 2002 δεν επρεπε να μπουμε στο ευρω" ή "κακως πηραμε θεση στο Ναβαρινο"
Οι γενικολογιες "δε θα επρεπε σαν αριστερος να υπεγραφε" ειναι για να λεμε. Επισης άς αφησουμε το τι ΔΕΝ επρεπε να κανει αλλα το τι ΑΛΛΟ θα ΕΠΡΕΠΕ να κανει.
Εχετε λυση στην παρουσα φαση; Εχετε προταση εναλλακτικη σοβαρη; Πειτε.
Κοιτα να την έχεις οπλίσει την καραμπίνα και να μην έχεις ξεχάσει καμια ασφάλεια εκει στη γωνία που παραφυλάς:p
spyrakos35
16/07/2015, 09:11
Εσύ μπορείς να μου παραθέσεις το πρόγραμμά σου ή ταυτίζεται με αυτό των δανειστών και των μνημονίων 1,2,3 ?
χάρη συζήτησης, ας πούμε οτι το δικό μου πρόγραμμα ταυτίζεται με αυτό των μνημονίων....
το "άλλο" ψάχνουμε τόσες σελίδες και δεν βλέπουμε....
υγ.... απο δω και πέρα.... όχι "αν το 2010 είχαμε...." κλπ... γιατί την πενταετία του πόνου (2010 - 2015) επειδή μιλάμε για παρελθόντες χρόνους την ξεπερνάμε εύκολα σαν να ήταν (θεωρητικά) "αναίμακτη"....
nicksior
16/07/2015, 09:20
Το δίπολο αριστερά - δεξιά πάπαλα!
Νέο πεδίον δόξης λαμπρό το δραχμή – ευρώ
Και ιδεολογικό μασάζ (για να μην πω κάτι άλλο) έχουμε και τακτικισμό έχουμε και ομάδες κρούσης έχουμε και άψογη οργάνωση έχουμε. *
Το ηρωικό 15% του 36% προώρισται να νικήσει και θα νικήσει!
* Α ρε μπαγάσα McCarthy πέθανες νωρίς
spyrakos35
16/07/2015, 09:25
Το δίπολο αριστερά - δεξιά πάπαλα!
Νέο πεδίον δόξης λαμπρό το δραχμή – ευρώ
Και ιδεολογικό μασάζ (για να μην πω κάτι άλλο) έχουμε και τακτικισμό έχουμε και ομάδες κρούσης έχουμε και άψογη οργάνωση έχουμε. *
Το ηρωικό 15% του 36% του 60-65% των ψηφοφόρων προώρισται να νικήσει και θα νικήσει!
* Α ρε μπαγάσα McCarthy πέθανες νωρίς
φιξντ
Cpt. Haddock
16/07/2015, 09:41
χάρη συζήτησης, ας πούμε οτι το δικό μου πρόγραμμα ταυτίζεται με αυτό των μνημονίων....
υγ.... απο δω και πέρα.... όχι "αν το 2010 είχαμε...." κλπ... γιατί την πενταετία του πόνου (2010 - 2015) επειδή μιλάμε για παρελθόντες χρόνους την ξεπερνάμε εύκολα σαν να ήταν (θεωρητικά) "αναίμακτη"....
Αυτο ακριβως.
Υπάρχουν και οι υπόλοιποι γερμανοτσολιάδες που εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτοί οι καικαλά πιστεύουν πως μόνο τρομακτικά άσχετοι με την οικονομική πραγματικότητα και τα βαθιά χωμένα λαμόγια μπορούν να πιστεύουν οτι με δραχμή θα λυθούν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Αλλά εξυπηρετούν συμφέροντα, επομένως μην τους λαμβάνεις σοβαρά. [...]
Αφου τους αφηνουμε κσι γραφουν ακομα στο moto.gr ρε φιλε, καλα να παθουμε :smokin:
skylaros
16/07/2015, 09:54
Αυτό με την κοινή λογική πήγαινε στον καπετάνιο, αλλά μπορεί να διαφέρει η λογική και σε εμάς, κανένα πρόβλημα δεν έχω με αυτό. (Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια :p ) Τώρα δηλαδή σοβαρά θέλετε να σας γράψω τη λύση του οικονομικοκοινωνικού προβλήματος στην Ελλάδα με πολίτευμα προεδρευομένης δημοκρατίας μέσα από το δικό μου οπτικό πρίσμα ? Ok μπορώ να παραθέσω την άποψη μου τεκμηριωμένη, με αριθμούς με παραδείγματα άλλων οικονομιών με νομοθεσίες κλπ μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα θα χρειαστώ μια ομάδα 10-15 ατόμων που θα ασχολούνται με αυτό για κάνα εξάμηνο και θα παίρνουμε και κάνα ταληράκι το μήνα... ;)
Καπετάνιο το έχω πει πολλάκις ΔΕ ψήφισα Σύριζα και ΟΥΤΕ θα ψηφίσω καμιά αριστερή πλατφόρμα του συνεπώς ατάκες τι έχετε να προτείνετε δε με αγγίζουν. Από την άλλη και αφου βλέπω πως ο λαϊκισμός καλά κρατεί ΕΣΕΙΣ τι έχετε να πείτε στη μάνα που δεν έχει να ταΐσει το παιδί της στον τυφλό και γέρο γείτονα μου που σήμερα στις 8 ήρθε και χτύπησε την πόρτα κλαίγοντας γιατί έφυγε η γυναίκα που τον βοηθούσε μιας που τα χρήματα που της έδινε δε την κάλυπταν ? Αυτό που λέω είναι πως ο μεγαλύτερος φόβος αυτής της κοινωνίας αυτό βρε αδερφέ πως θα έρθει πείνα και καταστροφή είναι ήδη στα σπίτια πολλού κόσμου και όταν συνηθίσουν αυτοί να ζουν έτσι τότε θα έρθει στην επιφάνεια και ο μεγαλύτερος δικός μου φόβος αυτός της εξέγερσης μικροαστών που τα έχασαν όλα. Τέλος πάντων να το χαιρόμαστε το καινούργιο μνημόνιο αφού ήταν και ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε !!! :uplate:
el_hymador
16/07/2015, 10:01
Σοβαρά ρωτάτε τι έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας;
Anyaway, τα εάν και τα what if, δεν μπορούν να αξιολογηθούν επί του παρόντος, ο χρόνος θα δείξει. Ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι δεν αποφεύχθηκε τίποτα και απλά πήραμε μια παράταση για κάτι που είναι αναπόφευκτο, δηλαδή την έξοδο από την ΕΕ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όποιος νομίζει ότι με το Μνημόνιο ΙΙΙ θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και ότι θα φτιάξουν σιγά - σιγά τα πράγματα, ας το εξηγήσει σε ρεαλιστική βάση και με επιχειρήματα... στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτό που θα γίνει είναι ότι σε λίγο καιρό πάλι θα παρακαλάμε για δανεικά εκχωρώντας ότι έχει μείνε να εκχωρηθεί, με αντάλλαγμα τι; Να μην φοβάται ο νοικοκυραίος και να συνεχίσουν να αλωνίζουν και να γουσταρούν τα γνωστά εγχώρια @δια.
Κρίνοντας από το χέσιμο και την κωλοτούμπα του Τσίπρα, όχι μόνο πόλεμο με τη διαπλοκή δεν θα κάνει αλλά θα γίνει και ο μεγαλύτερος τιμητής της, για όσο καιρό τουλάχιστον ακόμα διαρκέσει το buzz του "οσιομάρτυρα", της "φιλότιμης προσπάθειας" και του "πρώτη φορά αριστεραχαχαχαχαχαχα".
Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, τελειώσαμε. Θα γίνει κατανοητό απ΄όλους σε λίγο καιρό και τότε πραγματικά φοβάμαι από πιο σωσίβιο θα πιαστούμε. Για επαναστάσεις και να πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας κτλ-κτλ, αλλάξτε κανά πλευρό γιατί πιαστήκατε...
έχουμε ένα θέμα όμως στην ερμηνεία της έννοιας "κοινή".....
:cry::lol: (κλαυσίγελος)
Προφανώς ρε Σπύρο. Εδώ φτάσαμε στο σημείο, η παταγώδης αποτυχία μιας στρατηγικής που μας στοιχίζει 10-15-20 δις να θεωρείται "έντιμος συμβιβασμός", και ο Λαφαζάνης και ο Λαπαβίτσας φυσιολογικοί άνθρωποι...:tooth:
pipe_smoker
16/07/2015, 10:07
Σπυράκο, να σε ειπώ κι εγώ κάτι πραγματικά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης (άμα είναι να τσακωθούμε για κάτι να τσακωθούμε για τα βαπόρια μας που τον πινεις για 100 κιούμπικς που σε είπε κι ο Αμυρού:lol:)
Το να λες "το παρελθόν είναι παρελθόν, πάει έφυγε, ελάτε να δούμε τώρα τί κάνουμε, προτείνετε λύσεις" δε γίνεται.
Ή μάλλον γίνεται, αλλά άκρη δε βγαίνει.
Πες ότι καθόμαστε εμείς σα ζευγαράκι (μην αγχώνεσαι, εσύ είσαι άνω των 40, θα σε πούνε μερακλή. Εμένα θα πούνε 'στράκι:lol:) στον καναπέ μας και βλέπουμε μια σειρά, που δραματοφέρνει και χάπι έντ δε φαίνεται να έχει....
Έχει φτάσει η 3η και τελευταία σεζόν και βλέπουμε το τελευταίο επεισόδιο. Φινάλε για φινάλε και πάπαλα.
Και είναι στην τελευταία σκηνή ο πρωταγωνιστής, όπου τον έχουν αγκαζάρει τέσσεροι, άλλοι τέσσεροι τονε σημαδεύουνε με όπλα, κι ο antagonist/αρχικάκουλας κλπ τονε ζυγώνει λέγοντας του τα γωστά κλισέ για το πώς θέλει να ποθάνει δείχνοντάς του ένα μαχαίρι κι ένα τσεκούρι που κρατάει στα χέρια του.
Και πριν την κρίσιμη απάντηση του πρωταγωνιστή, πατάς εσύ ένα pause και μου λες "Πωωωω ρε μλκ μου!!!! Τί λες να κάνει? Τί θα έκανες εσύ στη θέση του?"
Τί να κάνει βρε αγορίνα?
Εκεί που έφτασε το πράγμα με ρωτάς τί να κάνει?
Αν στην πρώτη σεζόν ο αρχικάκουλας δεν ήταν αρχικάκουλας και δεν του είχε σφάξει όλη τη φαμίλια, αν στη δεύτερη σεζόν ο πρωταγωνιστής δεν είχε σκοτώσει τον αδερφό του αρχικάκουλα, αν στην τρίτη σεζόν δεν του είχε πηδήξει τη γυναίκα και πάει λέγοντας, κάτι μπορεί να λέγαμε.
Εσύ μου λες "Όοοοοοχι! Μην κάνεις αναδρομή! Τώρα εδώ που φτάσαμε τί να κάνει?"
Ε σαν τί να κάνει δηλαδή?
Ας διαλέξει το τσεκούρι ή το μαχαίρι, όποιο του κάθεται καλύτερα στο μάτι, ή ας κάνει κανά ντου μπας και τονε φάνε με τα όπλα αυτοί που τον σημαδεύουν, και καλή ψυχή.
Ο Τσίπρας μπορούσε να κάνει είτε αυτό που έκανε, είτε μόλις του δώσανε το χαρτί με τα μέτρα κλπ, να το έκανε μασούρι, να το έχωνε στη μία ζάντα του Σόιμπλε να φρακάρει και να αρχίσει να κάνει σβούρες ο πστς και να τραγουδάει "You spin me right round, baby right round like a record, baby right round round round", να τραβήξει ένα pimp slap στη Μέρκελ να έχει να το θυμάται, άλλο ένα (πιο δυνατό) στον μπουκλάκια που θα ούρλιαζε σαν υστερικιά μπροστά σε όλο περιστατικό, τέλος θα κατέβαζε τα παντελόνια του και θα τους άφηνε μια ζεστή-ζεστή εκεί στη μέση της αίθουσας και θα τους έλεγε "Σύνοδος κορυφής my ass. Πάρτε και βάλτε και στις τσέπες Ελβετόψυχοι" θα τα μάζευε και θα γύρναγε εδώ.
Κι όταν τον ρωτούσαν τί έγινε, θα απαντούσε "Σκατά!" στην κυριολεξία.
Θα γυρνάγαμε (όσο, όταν, και αν μπορούσαμε) σε δραχμή, σε φράγκο, σε λίρα, σε βιολί, και η Παναγιά μαζί μας.
Αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα...... Προσωπικά πιστεύω καλύτερα, αλλά όχι για εμάς. Για τα δισέγγονα όσων κατάφερναν να επιβιώσουν από αυτήν την κατάσταση.
Cpt. Haddock
16/07/2015, 10:11
Ρε συ Σκυλαρε, αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι αφου δεν ειχες να προτεινεις καποια λυση/απαντηση στο συγκεκριμενο ερωτημα του Σπυρακου, γιατι απαντησες; Κοινως, δε βγαινει ακρη να παιζουμε την κολοκυθια "πειτε εσεις τι προτεινετε", "οχι, πειτε εσεις", "οχι εσεις" και τελικα εκανε η μανα*
Οσο για την ομαδα που λες, την ειχαμε για κανενα εξαμηνο σχεδον, επαιρνε πανω κατω αυτα που λες και τελικα στο μνημονιο καταληξαμε παλι.
*Mutti (μανουλα), ειναι το παρατσουκλι της Μερκελ...
Το αν τελικα θα καταληξουμε αναποφευκτα στη δραχμη ειναι ενα πιθανον και ισως λογικο σεναριο. Αυτο που λέμε εγω και ο Βυρωνας ειναι οτι δεν ειναι κατ' αναγκη κακο, αρκει να ξερεις ΠΩΣ, ΠΟΤΕ και με ποιο τροπο να το κανεις και - κυριως - να επιλεξεις εσυ τη σωστη στιγμη.
Η εξοδος στη δραχμη τωρα, πραγματικα δεν ηταν λυση γιατι δεν ηταν δικη μας επιλογη, αλλα μια εξωση. Αναλογιστειτε αν πραγματικα το υπαρχον πολιτικο και διοικητικο προσωπικο μπορει/μπορουσε να ετοιμασει μια τετοια τιτανια διαδιακασια. 4 χρονια κρατησαν οι προετοιμασιες για το ευρω, τις εζησα απο μεσα απο το 1998.
Εαν ενας ανθρωπος σαν τον Τσιπρα κατεληξε να πει οτι το Grexit θα ισοδυναμουσε με ανατιναξη της χωρας (verbatim), αναλογιστειτε μηπως δεν ειναι κι αυτος ενας κοινος ριψασπις/γερμανοτσολιας/δωσιλογος, αλλα αλλος ενας που ηρθε αντιμετωπος με την πραγματικοτητα.
Η πραγματικοτητα ειναι οτι εντος ευρω λυση χωρις συμφωνια (σκληρη) νοικοκυρεματος των οικονομικων, δεν υπάρχει. Εκτος ευρω, ΠΑΛΙ τα ίδια μετρα χρειαζεσαι, χωρις να εχεις κανενα δικτυ προστασιας (ρευστοτητα ΕΚΤ, χαμηλα δανειακα επιτοκια, ΕΣΠΑ κλπ). Η δραχμη μπορει τελικα να ειναι μια λυση, αλλα όχι τωρα, οχι με τα τωρινα δεδομενα. Κυριως οχι αν δεν εχουμε εμεις την επιλογη.
Το μονο what if σεναριο αυτη τη στιγμη, ειναι να ειχε συμφωνησει ο Τσιπρας τον Φεβρουάριο. Αλλα τοτε ειχε διπλα τον Βαρουφακη... Πριν μηνες ο Βυρωνας σε ενα απο τα Χαμπεμους θρεντ ειχε γραψει "Ο Βαρουφακης ειναι το μεγαλο λαθος του Τσιπρα και θα το πληρωσει". Τελικα το πληρωσε κι αυτος κι εμεις, θυμηθειτε την αποστροφη του στη συνεντευξη στην ΕΡΤ "Δεν κανει για πολιτικος".
Κατι τελευταιο. Μη θεωρειτε τη συμμετοχη στην ευρωζωνη και την ΕΕ σαν κατι απλο που δε μας βοηθαει ή δεν εχει και ωφελη. Τους μηνες που ειμαι στη Γαλλια, εχω ευνοηθει πολλακις απο το γεγονος οτι προερχομαι απο χωρα μελος ευρω/ΕΕ/Σενγκεν.
pipe_smoker
16/07/2015, 10:12
Προφανώς ρε Σπύρο. Εδώ φτάσαμε στο σημείο, η παταγώδης αποτυχία μιας στρατηγικής που μας στοιχίζει 10-15-20 δις να θεωρείται "έντιμος συμβιβασμός", και ο Λαφαζάνης και ο Λαπαβίτσας φυσιολογικοί άνθρωποι...:tooth:
Ρε Βύρωνα, σ'αγαπάω σε λατρεύω, αλλά αν φτιάξω μια λίστα με τους ανθρώπους που έχεις χαρακτηρίσει άσχετους/άχρηστους/ανίδεους κλπ με το αντικείμενό τους θα χρειαστώ ενα ρολό χαρτί υγείας.
Και δεν είμαστε και για να τα χαλάμε:lol:
bros400pgm
16/07/2015, 10:13
Οσο υπαρχουν τραπεζες και χρηματοδοτηση τους απο το κρατος, το παιχνιδι ειναι ανισο τελικα. Θελει αρχιδια προφανως.
Ο Τσιπρας αποδειχτηκε λιγος τελικα. Ελπιζω να εχει την ευθιξια να ξεκουμπιστει και αυτος παρεα με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ.
Σε λιγα χρονια, η Ελλαδα θα ανηκει σε Τουρκια και Γερμανια. Θα τολμησω να πω και Αλβανια και Μακεδονια.
Η πεινα θα ερθει σταδιακα και θα παρει αμπαριζα ολους οσους ειπαν ΝΑΙ και ΟΧΙ.
και να τραγουδάει "You spin me right round,
Δεν μας τα λες καλά...εσύ είσαι πολύ μικρός για να ξέρεις το hitακι των Dead or Alive (μακράν είναι οτι πιο gay υπάρχει στο youtube..).:smokin:
pipe_smoker
16/07/2015, 10:16
Δεν μας τα λες καλά...εσύ είσαι πολύ μικρός για να ξέρεις το hitακι των Dead or Alive (μακράν είναι οτι πιο gay υπάρχει στο youtube..).:smokin:
Το ότι καθόμουν αγκαλίτσα με το Σπυράκο στον καναπέ δε σε πείραξε, το gay τραγουδάκι σε πείραξε:lol:
Μικρός είμαι ρε. Δεν είμαι από άλλο πλανήτη.
spyrakos35
16/07/2015, 10:25
.............θα χρειαστώ μια ομάδα 10-15 ατόμων που θα ασχολούνται με αυτό για κάνα εξάμηνο και θα παίρνουμε και κάνα ταληράκι το μήνα... ;)
έκαστος ή όλοι μαζι???? :moutza: :lol:
Σοβαρά ρωτάτε τι έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας;
Anyaway, τα εάν και τα what if, δεν μπορούν να αξιολογηθούν επί του παρόντος, ο χρόνος θα δείξει. Ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι δεν αποφεύχθηκε τίποτα και απλά πήραμε μια παράταση για κάτι που είναι αναπόφευκτο, δηλαδή την έξοδο από την ΕΕ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όποιος νομίζει ότι με το Μνημόνιο ΙΙΙ θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και ότι θα φτιάξουν σιγά - σιγά τα πράγματα, ας το εξηγήσει σε ρεαλιστική βάση και με επιχειρήματα... στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτό που θα γίνει είναι ότι σε λίγο καιρό πάλι θα παρακαλάμε για δανεικά εκχωρώντας ότι έχει μείνε να εκχωρηθεί, με αντάλλαγμα τι; Να μην φοβάται ο νοικοκυραίος και να συνεχίσουν να αλωνίζουν και να γουσταρούν τα γνωστά εγχώρια @δια.
Κρίνοντας από το χέσιμο και την κωλοτούμπα του Τσίπρα, όχι μόνο πόλεμο με τη διαπλοκή δεν θα κάνει αλλά θα γίνει και ο μεγαλύτερος τιμητής της, για όσο καιρό τουλάχιστον ακόμα διαρκέσει το buzz του "οσιομάρτυρα", της "φιλότιμης προσπάθειας" και του "πρώτη φορά αριστεραχαχαχαχαχαχα".
Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, τελειώσαμε. Θα γίνει κατανοητό απ΄όλους σε λίγο καιρό και τότε πραγματικά φοβάμαι από πιο σωσίβιο θα πιαστούμε. Για επαναστάσεις και να πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας κτλ-κτλ, αλλάξτε κανά πλευρό γιατί πιαστήκατε...
εγώ θέλω να ελπίζω οτι τα μέτρα θα συνοδεύονται από ορθολογιστικές κινήσεις που θα συμβάλλουν στην αναδιοργάνωση και στον εξορθολογισμό του κράτους.... εκεί μόνο εναποθέτω τις όποιες ελπίδες μου για κάτι - τόσο δα μικρούλι - καλό....
μέσες-άκρες δε διαφωνούμε, απλά προτιμώ να τα βλέπω από το δυνατόν πιο αισιοδοξη/θετική σκοπιά.... και ελπίζω να βγω σωστός....
...........
Αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα...... Προσωπικά πιστεύω καλύτερα, αλλά όχι για εμάς. Για τα δισέγγονα όσων κατάφερναν να επιβιώσουν από αυτήν την κατάσταση.
και όμως φίλε ξεβράκωτε (naked εν έχεις? :p).... τωρα ΔΕΝ πρέπει να αναμοχλεύσουμε το παρελθόν.... πρέπει να σταθούμε στο παρόν και στο (όποιο) μέλλον, αν θέλουμε αυτό να υπάρχει....
και βεβαίως, θα χρειαστούμε το παρελθόν σαν οδηγό προς αποφυγή λαθών αλλά μόνο γι αυτό.... επί της παρούσης.... όταν έρθει η ώρα απόδοσης ευθυνών, ας πέσει και φωτιά και τσεκούρι....
να μάθουμε να βάζουμε κάποια πράγματα σε κάποια σειρά είναι το θέμα....
αυτό να το δουν αυτοι που τον κάνανε μοντ.... :lol:
nicksior
16/07/2015, 10:28
Εγώ θα συνεχίσω να επιμένω σε άλλη διάσταση..
Τρείς βδομάδες κλειστές τράπεζες μου στερούν το δικαίωμα στην εργασία και τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μου.
Σαν καλός και μάλιστα άμισθος δημόσιος υπάλληλος κάθε μήνα τους μάζευα με το κουταλάκι του γλυκού τον ΦΠΑ και τον απέδιδα στη μεγάλη τους κουτάλα .
Τρεις βδομάδες με εμποδίζουν να συμβάλλω στην αύξηση των δημοσίων εσόδων .
Ψάχνω εναγωνίως να μάθω σε ποια συνιστώσα ποιάς πλατφόρμας πρέπει να ενταχθώ για να τους εξηγήσω πως έτσι και η ανεργία αυξάνεται και τα ταμεία αδειάζουν.
Κάποιος να εξηγήσει στον Κο Παναγιώτη ότι χρήμα δεν υπάρχει στα υπόγεια αλλά στην αγορά, αν έχει ξανακούσει τον όρο.
spyrakos35
16/07/2015, 10:30
απλά ενημερωτικά, γιατι μου άρεσε
από εδώ (http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/16/crisis-ellada-provlepsan_n_7807412.html?1437028255&utm_source=News247&utm_medium=DiabasteAkoma_article&utm_campaign=24MediaWidget)
Λίστα με 9 ανθρώπους οι οποίοι «είδαν» την κρίση στην Ελλάδα να πλησιάζει πολλά χρόνια πριν από οποιονδήποτε άλλο δημοσιεύει το Bloomberg.
«Αν και τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν άρχισαν να εμφανίζονται στις επικεφαλίδες μέχρι το 2009, ένας αριθμός οικονομολόγων, πολιτικών και καθηγητών είχαν εντοπίσει “ρωγμές” στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση από τη δεκαετία του 1990. Εν τω μεταξύ, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η χώρα δυσκολεύτηκε να μπει στο κοινό νόμισμα εξαρχής...ακολουθούν κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να είχαν κρυστάλλινες σφαίρες».
Γουίν Γκόντλεϊ: Ο Βρετανός οικονομολόγος έγραψε τους προβληματισμούς του το 1992, θέτοντας το ερώτημα τι συμβαίνει εάν μια ολόκληρη χώρα βιώσει μια «δομική οπισθοδρόμηση». «Εφόσον πρόκειται για κυρίαρχη χώρα, μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της...με μια οικονομική ναι νομισματική ένωση, αυτή η επιλογή αποκλείεται προφανώς».
Άρνουλφ Μπάρινγκ: Ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας προέβη σε δυσοίωνες προβλέψεις στο βιβλίο του Scheitert Deutschland to 1997: «Όταν οι Γερμανοί απαιτούμε νομισματική πειθαρχία, άλλες χώρες θα αποδίδουν τα προβλήματά τους σε αυτή τη πειθαρχία, και κατ'επέκταση σε εμάς. Επιπρόσθετα, θα μας αντιμετωπίζουν σε ένα είδος οικονομικού αστυνόμου. Κινδυνεύουμε να ξαναγίνουμε οι πιο μισητοί στην Ευρώπη».
Μάθιου Φορστέιτερ: Σε άρθρο του στο Eastern Economic Journal (1999) ο οικονομολόγος εξέφραζε προβληματισμούς για το μέλλον του ευρώ. «Αφήνοντας την εθνική νομισματική τους κυριαρχία, οι χώρες δεν είναι πλέον ικανές να ακολουθούν συντονισμένη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, απαραίτητη για μια εκτενή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιοδικών κρίσεων ζήτησης».
Μίλτον Φρίντμαν: Σε ομιλία του στην Bank of Canada to 2000, o νομπελίστας είπε ότι νομίζει πως «οι διαφορές θα συσσωρευτούν μεταξύ των διαφόρων χωρών και τα ασύγχρονα σοκ θα τις επηρεάζουν».
Κώστας Σημίτης: Τον Δεκέμβριο 2008 ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα σε ομιλία του στη Βουλή. Λίγο μετά προέκυψε είτε είχαν γίνει παρεμβάσεις στο προφίλ χρέους μέσω μιας σειράς συμφωνιών. «Οι δανειστές γνωρίζουν ότι τα στατιστικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Στέφανι Μπελ Κέλτον: Σε δοκίμιο το 2002, έκανε λόγο για δυσοίωνες προοπτικές σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
Μάργκαρετ Θάτσερ: Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία, της, το 1990 η εκλιπούσα πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας προειδοποιούσε ότι το κοινό νόμισμα δεν θα ταίριαζε σε ισχυρότερες και σε πιο αδύναμες οικονομίες. «Οι φτωχότερες χώρες πρέπει να μάθουν ότι δεν θα διασώζονται από τις συνέπειες ενός κοινού νομίσματος, που θα κατέστρεφε τις μη αποδοτικές οικονομίες τους».
Γουόρεν Μόσλερ: Το 2001, οι οικονομολόγος προέβλεψε προβλήματα στην Ευρωζώνη, επειδή η πολιτική δομή της δεν επιτρέπει σε μεμονωμένα κράτη- μέλη να διαχειριστούν μια οικονομική κρίση. «Μόνο η αναπόφευκτη, επί της παρούσης απαγορευμένη, άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ θα είναι σε θέση να φέρει την ανάσταση, και από τις στάχτες ενός έκπτωτου φλέγοντος αστέρος, ένα αθάνατο κυρίαρχο νόμισμα θα αναδυθεί αναμφίβολα».
Ράνταλ Ρέι: Ο οικονομολόγος ασκούσε κριτική στη δομή της Ευρωζώνης στο βιβλίο του, (1998) Understanding Modern Money.
nicksior
16/07/2015, 10:33
Καααλά !
Θα επανέλθω με Μπακούνιν