Σύνδεση

View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22

pektis
17/07/2024, 11:51
Κλασικη εργασια ρουτινας...
Καθαρισμος και λιπανση αλυσιδας...
(δεν εβφαλα foto!)

Bowleno
17/07/2024, 12:16
Κλασικη εργασια ρουτινας...
Καθαρισμος και λιπανση αλυσιδας...
(δεν εβφαλα foto!)

Εργασία χωρίς φωτό είναι σαν να μην έγινε.....:smokin: (Το ισχυρίζεται η σύζυγος)

:p

Dimmanoukas
17/07/2024, 12:32
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ειδικά εργασία, εάν έχει γίνει με επιμέλεια δεν είναι τόσο εύκολο να φωτογραφηθεί κιόλας (με την έννοια ότι τα χέρια θα έχουν γίνει κwλος από τα γρασα).

Ε μετά, όταν έχεις πλυθεί και καθαριστεί, λες δεν πειράζει την επόμενη φορά.... χαχα.

geioann
17/07/2024, 12:43
Spam on:

Κάτι τέτοιο εννοείς ;
454521
Στηρίζεται σωστά η μηχανή ;

....Η όποιος το έχει χρησιμοποιήσει...

spam off

Και πόσο κοστίζει?

Γιατί με ένα 50αρη είχα αγοράσει πριν χρόνια το κλασικό καβαλέτο:
454539

Και η δουλειά γίνεται πολύ πολύ πιο εύκολα.
Στο σπίτι όμως, προφανώς δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου

telegonos
17/07/2024, 16:58
Γιατί με ένα 50αρη είχα αγοράσει πριν χρόνια το κλασικό καβαλέτο

Ναι αλλά, άμα το χρειαστείτε ταυτόχρονα και εσύ και ο πενηντάρης, τι γίνεται; Και άιντε μένετε κοντά, άμα μένει μακριά ο πενηντάρης, τι γίνεται; Το πάτε και το φέρνετε;

Bowleno
17/07/2024, 17:55
Ναι αλλά, άμα το χρειαστείτε ταυτόχρονα και εσύ και ο πενηντάρης, τι γίνεται; Και άιντε μένετε κοντά, άμα μένει μακριά ο πενηντάρης, τι γίνεται; Το πάτε και το φέρνετε;

Πάει και αγοράζει δικό του....
Όταν λήξει η εγγύηση του AC, θα ψωνίσω ένα τέτοιο η θα βάλω κεντρικό σταντ, θα δείξει.....

(Αν δεν το έχω δώσει μέχρι τότε....)

billyka
17/07/2024, 18:12
Εκανα αλλη μια αγορα για το μεκανακι..Σιγα σιγα οι βαρβατες αναβαθμισεις τελειωνουν,μεινανε μπροστινα φυσιγγια η ολοκληρο μπροστινο,θα δειξει,ειναι πολυ το μαρουλι.Κατι ιταλικες παλιοδαγκανες πηρα..οι ποιο φθηνες τους,αλλα σε σχεση με τις μαμα θα εχουν διαφορα454550

geioann
17/07/2024, 20:09

Μένουμε κοντά!! :p

karellen
17/07/2024, 20:11
No problemo.
Ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής
κυκλοφοράει σαν εικοσάρης...

Dimmanoukas
17/07/2024, 22:59
Θέλω να πιστεύω όλοι εσείς που απαντήσατε για τον "πενηντάρη" ότι τρολαρετε ασυστολα.

Βέβαια δεν φταίτε καθώς ο geioann δεν έγραψε 50αρι αλλά 50αρη εκ παραδρομής...σωστά κ. geioann?

Δεν είμαι τρελός έτσι δεν είναι? (Χαχα)

Πάντως το δικό μου (wheel bracket) κάνει κανένα 25αρη με 30αρη...(Θέλει πιο νέους από τους πενηντάρηδες του καβαλέτου)

McGyver
18/07/2024, 19:03
:D

Σήμερα επιτέλους μπήκε πάνω...

454574

454575

:D :D :D

harris_x
18/07/2024, 21:45
Σήμερα επιτέλους μπήκε πάνω...

454574

454575

:D :D :D

Μεγειες!

dumutrus
20/07/2024, 21:15
πριν 2 εβδομάδες έβγαλα τον κινητήρα με σκοπό να ρυθμίσω βαλβίδες

454615

πριν μια εβδομάδα τον έβαλα πάνω

454616

σήμερα έκανα κάποιες δευτερεύουσες εργασίες
1)αλλαγή ρελέ μίζας επειδή το τελευταίο δίμηνο 4 φορές εν κινήση άρχισε να δουλεύει η μίζα στα καλά καθούμε
2)καθάρισμα καρμπυρατέρ αλλαγή pilot screw κύριο ζιγκλέρ και pilot ζιγκερ

454618

3)άλλαξα τα σωληνάκια βενζίνης από φ8 πουβείχα όλα αυτά τα χρόνια σε φ10 και πόμπα βενζίνης αλλά δυστυχός η πόμπα δούλευει σε μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα να διοχετεύει συνέχεια βενζίνη και να υπερχειλήζει οπότε κράτησα την παλία.

συνδέω και υποπιεσόμετρα το στροφόμετρο και βάζω μπρός να ζεσταθεί για να ισορροπίσω τα καρμπυρατερ και να ρυθμίσω την βίδα ρελαντι

454619

και εκει που δουλέυει αρχισε να ξερνά παραφλου στην αρχή νόμιζα οτι δεν έσφιξα τα κολάρα αλλα τελικά έστασε το πλαστικό που βιδώνει η τάπα

454617

οπότε αναζήτηση ανταλλακτικού και συνεχίζουμε άλλη μέρα

Nomand
20/07/2024, 22:20
Έχεις την πρώτη μου μοτοσυκλετα μετά το παπάκι, κάθε φορά που σε βλέπω την σκέφτομαι συνεχώς, πρεπει να έχω διαβάσει και 5 φορές την ανακατασκευή σου!!

Nomand
20/07/2024, 22:38
454621
Έβαλα αυτούς τους καθρέπτες αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα τους κρατήσω

panavour
20/07/2024, 22:50
454621
Έβαλα αυτούς τους καθρέπτες αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα τους κρατήσω

βλεπεις τιποτα πισω,ή μονο τους ωμους σου???στενούς τους βλεπω.

Nomand
20/07/2024, 22:52
βλεπεις τιποτα πισω,ή μονο τους ωμους σου???στενούς τους βλεπω.

Επειδή είμαι αρκετά αδύνατος βλέπω κανονικά αισθητικά δεν με ενθουσιάζουν (τι λέω τώρα ο μακακας)

Dimmanoukas
20/07/2024, 23:35
Πάντως δεν είναι και τελείως άσχετοι.
Εμένα προσωπικά μου ταιριάζουν στην αισθητική μου.
Από άποψη κραδασμών δεν νομίζω να έχεις θέμα καθώς η λειτουργία του κινητήρα είναι βελούδινη.
Αν δεν σε περιορίζουν στη ορατότητα πίσω τότε όλα καλά.

doctor_john
21/07/2024, 00:20
Δεν είναι άσχημοι, έχουν και φιλμ εσωτερικά για να κόβουν τους προβολείς των πίσω ή τον Ήλιο.
Φαίνονται παράξενοι γιατί είναι γυαλισμένοι και μάλλον βερνικωμένοι για να αντέξει το στίλβωμα.
Αν είναι αυτό καθαρίζουν εύκολα και στιλβώνονται πιο θολοί σαν τις μανέτες.

Τους προτιμώ μαύρους να χάνονται όσο γίνεται. Είναι και πολύ οικονομικοί, έπρεπε να πάρεις και σε μαύρο. ;)
Ισως σε βάθος χρόνου να χρειάζονται λίγο κοίταγμα στις βίδες της άρθρωσης, δύο μειονεκτούν πάντα σε σχέση με τρείς.
Για μια εβδομάδα που τους είδα ηταν οκ.

Tsber
21/07/2024, 13:12
πριν 2 εβδομάδες έβγαλα τον κινητήρα με σκοπό να ρυθμίσω βαλβίδες

454615

πριν μια εβδομάδα τον έβαλα πάνω

454616

σήμερα έκανα κάποιες δευτερεύουσες εργασίες
1)αλλαγή ρελέ μίζας επειδή το τελευταίο δίμηνο 4 φορές εν κινήση άρχισε να δουλεύει η μίζα στα καλά καθούμε
2)καθάρισμα καρμπυρατέρ αλλαγή pilot screw κύριο ζιγκλέρ και pilot ζιγκερ

454618

3)άλλαξα τα σωληνάκια βενζίνης από φ8 πουβείχα όλα αυτά τα χρόνια σε φ10 και πόμπα βενζίνης αλλά δυστυχός η πόμπα δούλευει σε μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα να διοχετεύει συνέχεια βενζίνη και να υπερχειλήζει οπότε κράτησα την παλία.

συνδέω και υποπιεσόμετρα το στροφόμετρο και βάζω μπρός να ζεσταθεί για να ισορροπίσω τα καρμπυρατερ και να ρυθμίσω την βίδα ρελαντι

454619

και εκει που δουλέυει αρχισε να ξερνά παραφλου στην αρχή νόμιζα οτι δεν έσφιξα τα κολάρα αλλα τελικά έστασε το πλαστικό που βιδώνει η τάπα

454617

οπότε αναζήτηση ανταλλακτικού και συνεχίζουμε άλλη μέρα

Τι είναι ένα κατεβασματάκι του κινητήρα μωρέ, σιγά, εδώ μου έφτιαξες ολόκληρη ζελατίνα κράνους :lol:

Μπράβο ρε θηρίο, το 'πες και το' κανες, φοβερός :beer:

Bowleno
22/07/2024, 17:55
Τα περί ζέστης Εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163478&page=20&p=3216172&highlight=%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82#post3216172) παρακαλώ κρατήστε το θέμα καθαρό.

Αν δεν κάνατε τίποτα στην μηχανή σας, περάστε στον καφενέ για ούζο και μεζέ.....:D

grinderx
30/07/2024, 17:19
Δύο πράγματα έκανα σήμερα:

1. Πρώτο και σημαντικότερο: Πήρα το δίπλωμα! :wlae: :rockon: :D
2. Αγόρασα την τρόμπα της Xiaomi: https://www.skroutz.gr/s/48611234/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-2-BHR7112GL-Trompa-Aeros-CHeriou-me-Manometro.html

Bowleno
30/07/2024, 20:00

2. Αγόρασα την τρόμπα της Xiaomi: https://www.skroutz.gr/s/48611234/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-2-BHR7112GL-Trompa-Aeros-CHeriou-me-Manometro.html

Πές μας εντυπώσεις από την τρόμπα όταν την δουλέψεις, ενδιαφέρει αρκετούς εδώ, πιστεύω.
Μεγειές το δίπλωμα, προσοχή και καλούς δρόμους να έχεις! :beer:

ptc
30/07/2024, 20:21
Πές μας εντυπώσεις από την τρόμπα όταν την δουλέψεις, ενδιαφέρει αρκετούς εδώ, πιστεύω.

Διάβασε από εδώ και πέρα για εντυπώσεις.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=123114&page=9&p=3094633&viewfull=1#post3094633

Bowleno
30/07/2024, 20:54
Διάβασε από εδώ και πέρα για εντυπώσεις.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=123114&page=9&p=3094633&viewfull=1#post3094633

Το είχα διαβάσει, 2 απόψεις είναι καλύτερες από μια :lol:
Μάλλον θα το χτυπήσω τις επόμενες μέρες....

motojojo
30/07/2024, 21:26
Μολις αλλαξα λάδια στο μοτόρι. Αυτη τη φορά είπα να διαφοροποιηθώ και έβαλα castrol power 1 10w40. Έκανα περίπου 4500χλμ.
Τα motul 5100 που εβαζα συνεχεια δεν μου αφησαν καλή αίσθηση την τελευταία φορά, μου έδωσαν την εντύπωση ότι μαζί με τη συσκευασία κάτι άλλαξε και στο λάδι.
Ο λαδάς που τα πήρα ξυνισε λίγο με τα castrol, τωρα θα δειξει αν έκανα καλά.

husky21
30/07/2024, 21:30
Μια χαρα θα εισαι και με τα Castrol

grinderx
30/07/2024, 22:22
Σ' ευχαριστώ Bowleno κι εσένα και όσους μου έκαναν Vroom :)

Σχετικά με την τρόμπα είναι η 2η ή (3η μάλλον) γενιά που έχει βγάλει η Xiaomi. Φαίνεται πολύ ποιοτική/στιβαρή συσκευή (είναι βαρούτσικη για το μέγεθός της και με πολύ καλό πλαστικό περίβλημα). Για την ώρα τη δοκίμασα με τις μπάλες του μικρού. Θα τη δοκιμάσω και στο αυτοκίνητο της μάνας μου (το δικό μου είναι κομπλέ και δε θέλω να το πειράξω) και θα επανέλθω.

Την πήρα πρωτίστως για τη μηχανή (αλλά και για το αυτοκίνητο), μια και στην προηγούμενη που είχα (έπαιρνε ρεύμα από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου) χάλασε η LCD οθόνη που δείχνει την πίεση.

Nomand
30/07/2024, 22:45
Μολις αλλαξα λάδια στο μοτόρι. Αυτη τη φορά είπα να διαφοροποιηθώ και έβαλα castrol power 1 10w40. Έκανα περίπου 4500χλμ.
Τα motul 5100 που εβαζα συνεχεια δεν μου αφησαν καλή αίσθηση την τελευταία φορά, μου έδωσαν την εντύπωση ότι μαζί με τη συσκευασία κάτι άλλαξε και στο λάδι.
Ο λαδάς που τα πήρα ξυνισε λίγο με τα castrol, τωρα θα δειξει αν έκανα καλά.

Ένα λάδι που δεν το είχα σε πολύ εκτίμηση με με εξέπληξε θετικά πάντως ήταν τα ipone, το κιβώτιο δεν ρο έχω ξανανιωσει τόσο μαλακό, κάποια στιγμή δοκιμασε τα

RaGe_Raptor
30/07/2024, 22:49
Ένα λάδι που δεν το είχα σε πολύ εκτίμηση με με εξέπληξε θετικά πάντως ήταν τα ipone, το κιβώτιο δεν ρο έχω ξανανιωσει τόσο μαλακό, κάποια στιγμή δοκιμασε τα

Αυτό το έπαθα κι εγώ με τα ipone katana. Πολύ ωραία αίσθηση στο κιβώτιο

mikes
31/07/2024, 18:34
της παρηγγειλα βαλβιδα κοντερ στον κονιδη, γιατι εκλασε εντελως και δε μετραει...
μειον 136 ευρωπουλα....
αντε να δουμε, θα προλαβει να ερθει και να τοποθετηθει πριν κλεισει για διακοπες
ο μαστορας, θα παω με το ΚΤΕΛ Λευκαδα τον 15αυγουστο? (οχι οτι με χαλαει κιολας.. :D )

TheRegulator
31/07/2024, 19:06
Άφησα τα κλειδιά και την άδεια στην αντιπροσωπεία ώστε να την παραλάβουν για να πάει για πούλημα.
Αν πουληθεί μέχρι να γυρίσω απ τις διακοπές πάμε σε κάτι άλλο, αν πλησιάζουν οι μέρες και δεν έχει πουληθεί, θα μπούν λάστιχα και πάμε πίστα!!

doctor_john
31/07/2024, 19:07
της παρηγγειλα βαλβιδα κοντερ στον κονιδη, γιατι εκλασε εντελως και δε μετραει...
μειον 136 ευρωπουλα....
αντε να δουμε, θα προλαβει να ερθει και να τοποθετηθει πριν κλεισει για διακοπες
ο μαστορας, θα παω με το ΚΤΕΛ Λευκαδα τον 15αυγουστο? (οχι οτι με χαλαει κιολας.. :D )

Τι είναι πάλι τούτο; τι κάνει και που βιδώνει; βάλε μια φωτό πλιζ πρώτη φορά το ακούω και ψάχνοντας είδα πως των mercedes κ.λπ. έχουν 31ε :lol:

χωρίς αυτο δεν κινείται η μοτο; θα τρελαθω..

mikes
31/07/2024, 21:20
Τι είναι πάλι τούτο; τι κάνει και που βιδώνει; βάλε μια φωτό πλιζ πρώτη φορά το ακούω και ψάχνοντας είδα πως των mercedes κ.λπ. έχουν 31ε :lol:

χωρίς αυτο δεν κινείται η μοτο; θα τρελαθω..

το γραναζακι με τον αισθητηρα ρε συ που βιδωνει στο σαζμαν πισω απ το εμπρος γραναζι της αλυσιδας και μετραει τη ταχυτητα..
31€ αντιστοιχος αισθητηρας για μερσεντες, δε νομιζω μαναμ' εκτος κι αν βρηκες καναν ιμιτασιον για μοντελο της δεκαετιας του 90..
του καβασακι παντως, μεταχειρισμενο στο car στο 50ρικο παιζει, αλλα ηλεκτρονικο καβλιτσεκι ειναι, το εμπιστευεσαι??
η μηχανη φυσικα και κινειται και χωρις αυτο, αλλα δε ξερω ουτε με ποσα παω, αλλα ουτε και ποσα διανυω.. και ναι μεν
σε αστικη μετακινηση κλαιν, δε με χαλαει και τοσο, αλλα ταξιδι δε παω ετσι στα τυφλα...

Lioulios
01/08/2024, 01:57
Σιγα τα 'υγα μωρε μικέ .
Τι σε νοιαζει ποσα χλμ θα κανεις ή με ποσο πας ?
Θα κοιτας μπροστα .

doctor_john
01/08/2024, 07:06
E, ναι, δεν θα πάτε διακοπές για τα στοιχεία.. έχεις δείκτη βενζίνης και το gps αν πεις ότι θα πας κάπου πρώτη φορά.
Κάτι μου θυμίζεις, κυλινδρικό που μπαίνει το μισό σε αναμονή; δεν το βλέπω σε εμένα, χρειάζομαι και καπάκι τώρα που το είδα.

Nomand
01/08/2024, 12:36
454957
Την έκανα παραγγελία σήμερα στον Τασουλη, θα την έχει σε τρεις μέρες, έψαξα να την βρω παντού δεν υπήρχε πουθενά μτχ η σε καλύτερη τιμή, θα κάνω νέα αναφορά όταν την βάλουμε για εντυπώσεις

asxetost
01/08/2024, 17:44
Βάλαμε αντλιάκι βενζίνης RMS γιατί παραπονιόσαντο το μαμά εδώ και καιρό, αλλαγή φίλτρο-λάδια που ήταν η ώρα τους.
Φίλτρο αέρα αυθεντικό παρακαλώ(48€ αντι για 11 ή κάτι τέτοιο που βρίσκεις το σκέτο), αυτό μαζί με το πλαίσιο του και όχι το σφουγγάρι μόνο γιατί το προηγούμενο έφτυνε κομματάκια πλαστικό και αφρολέξ λόγω πολυκαιρισμού στις εισαγωγές.
Πολύ ωραία η αίσθηση της πληρότητας πλέον σε όλο το φάσμα, ειδικότερα από 7-8 και επάνω.
Δεν μπορώ να μην αναρρωτιεμαι ώρες ωρες πόση διαφορά θα έκανε μια αλλαγή φίλτρου σε ελεύθερο τύπου dna, και μια λίγο πιο ελεύθερη εξάτμιση με επαναχαρτογράφηση. :a014:

dumutrus
01/08/2024, 17:47
Τοποθέτηση πλαινού διακοσμιτικού καπακιού 18 χρόνια την έχω πρώτη φορά βάζω

454963

φυσικά κινέζικη αντιγραφή αλλά σχετικά καλή ποιότητα

Tsber
01/08/2024, 17:56
Τοποθέτηση πλαινού διακοσμιτικού καπακιού 18 χρόνια την έχω πρώτη φορά βάζω

454963

φυσικά κινέζικη αντιγραφή αλλά σχετικά καλή ποιότητα

Γιατί δε λες και τα υπόλοιπα και ας μην τα έκανες σήμερα, ντρέπεσαι; :lol:

dumutrus
01/08/2024, 19:27
Άντε αφού επιμένεις θα τα πώ δε βαρίεσαι :blush: όταν άνοιξα το ψευτοκάπακο για τις βαλβίδες διαπίστωσα ότι την τελευταία φορά τον εκκεντροφόρο εισαγωγής τον είχα τοποθετήση ένα δόντι λάθος:a06: αφου το έκλεισα πιστεύοντας οτι όλα είναι εντάξει και άρχισα να κυκλοφορώ έβλεπα ότι ενώ πριν την ρεζέρβα την γυρνούσα περίπου στα 180χλμ μετα την γυρνούσα στα 160 και το απέδιδα στο ότι έβαλα 4δόντια πιο μικρό γρανάζι πίσω τώρα που έκανα την ρύθμιση πάλι και μπήκε σώστα ο χρονισμός(καλά μετά τα τελευτα8α δε παίρνω και όρκο) την κυριακή πήγα μια βόλτα στη χαλκιδικη (μεταμόρφωση,στρατονικη,θεσσαλονίκη) σε αυτή την απόσταση 3κανα 210 χλμ και τη ρεζέρβα την γύρισα στα 197χλμ τυχαίο δεν ξέρω.Επείσης όταν πήγαινα μεταμόρφωση που ο δρόμος είναι ευθεία η θερμοκρασία ήταν πιο πάνω από οτι την είχα συνηθίσει απο μεταμόρφωση στρατονίκη μέσω του ορεινού δρόμου λίγες φορές πήγε πιο πάνω από εκεί που το περίμενα σε κομματια του δρόμου με παρατεταμένες ανηφόρες και στο στρατονίκη θεσσαλονικη πάλι μεσω του ορεινού όγκου η θερμοκρασία ήταν φυσιολογική πιστεύω πως δεν είχε γίνει σωστή εξαέρωση (στη στρατονίκη έκατσα αρκετά ώστε ο κινητήρας να κρυώσει τελείως) Παντελή ελπίζω να μη ξέχασα κάτι αυτά κράξτε ελεύθερα :whiteflag:
Ξέχασα το καπάκι το βίδωσα με την καλή παραία του Παντελή τώρα τα είπα όλα.

Tsber
01/08/2024, 19:58
Άντε αφού επιμένεις θα τα πώ δε βαρίεσαι :blush: όταν άνοιξα το ψευτοκάπακο για τις βαλβίδες διαπίστωσα ότι την τελευταία φορά τον εκκεντροφόρο εισαγωγής τον είχα τοποθετήση ένα δόντι λάθος:a06: αφου το έκλεισα πιστεύοντας οτι όλα είναι εντάξει και άρχισα να κυκλοφορώ έβλεπα ότι ενώ πριν την ρεζέρβα την γυρνούσα περίπου στα 180χλμ μετα την γυρνούσα στα 160 και το απέδιδα στο ότι έβαλα 4δόντια πιο μικρό γρανάζι πίσω τώρα που έκανα την ρύθμιση πάλι και μπήκε σώστα ο χρονισμός(καλά μετά τα τελευτα8α δε παίρνω και όρκο) την κυριακή πήγα μια βόλτα στη χαλκιδικη (μεταμόρφωση,στρατονικη,θεσσαλονίκη) σε αυτή την απόσταση 3κανα 210 χλμ και τη ρεζέρβα την γύρισα στα 197χλμ τυχαίο δεν ξέρω.Επείσης όταν πήγαινα μεταμόρφωση που ο δρόμος είναι ευθεία η θερμοκρασία ήταν πιο πάνω από οτι την είχα συνηθίσει απο μεταμόρφωση στρατονίκη μέσω του ορεινού δρόμου λίγες φορές πήγε πιο πάνω από εκεί που το περίμενα σε κομματια του δρόμου με παρατεταμένες ανηφόρες και στο στρατονίκη θεσσαλονικη πάλι μεσω του ορεινού όγκου η θερμοκρασία ήταν φυσιολογική πιστεύω πως δεν είχε γίνει σωστή εξαέρωση (στη στρατονίκη έκατσα αρκετά ώστε ο κινητήρας να κρυώσει τελείως) Παντελή ελπίζω να μη ξέχασα κάτι αυτά κράξτε ελεύθερα :whiteflag:
Ξέχασα το καπάκι το βίδωσα με την καλή παραία του Παντελή τώρα τα είπα όλα.

Αυτά είναι :a013:

Με τις νέες ρυθμίσεις το ρελαντί του CB-1 είναι ακλόνητο και ακούγεται βΙλούδο πάντως!

grinderx
02/08/2024, 20:47

Σε συνέχεια του προχθεσινού μηνύματος:

1. Κανόνισα με τον ασφαλιστή μου την πρώτη της ασφάλεια
2. Έλεγξα την πίεση των ελαστικών με την τρόμπα της Xiaomi. Η αλήθεια είναι πως λόγω ακινησίας είχε χάσει λίγο αέρα (Bowleno κάνει δουλίτσα η Xiaomi ;))
3. Την πήγα την πρώτη της βόλτα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=114685&page=107&p=3217698&viewfull=1#post3217698) ως νέος ιδιοκτήτης της :)

fz600
03/08/2024, 21:04
Σήμερα έβγαλα τα καμμένα πηνία, και έβαλα την μπαταρία στον noco για συντήρηση, αναμένω από Σπηλιώτη τα καινούργια, σε 15 εργάσιμες μέρες από Ολλανδία.455007

doctor_john
04/08/2024, 06:45
454957
Την έκανα παραγγελία σήμερα στον Τασουλη, θα την έχει σε τρεις μέρες, έψαξα να την βρω παντού δεν υπήρχε πουθενά μτχ η σε καλύτερη τιμή, θα κάνω νέα αναφορά όταν την βάλουμε για εντυπώσεις

Mε 'γειές! πέρα από την λειτουργία και την ποιότητα της, μου αρέσει και σαν αντικείμενο. :blush:
Αν ξέρεις την σκληρότητα του ελατηρίου θα ήταν χρήσιμη πληροφορία.

motojojo
04/08/2024, 20:02
Σημερα τη σκόνισα.

asxetost
05/08/2024, 15:51
Κατάφερα να τη φέρω στο γκαραζ απο ευαγγελισμό μετά από καμια 10αριά φορές που πέθανε στο δρόμο.
Την πείραξε η ζέστη φαίνεται:facepalm:

husky21
05/08/2024, 16:34
Της εβαλα ενα tankbag της Givi
και μερικα αυτοκολλητακια στις βαλιτσες:p

455051

455052

455053

karellen
05/08/2024, 16:44
Της εβαλα ενα tankbag της Givi
και μερικα αυτοκολλητακια στις βαλιτσες:p

Κούκλα όλο το πακέτο, μηχανή και αξεσουάρ!
Να την χαίρεσαι :beer:

motojojo
05/08/2024, 18:14
Καθαρισμα και καλό λάδωμα την αλυσίδα.
Μετα τη χθεσινη σκονη το χρειαζόταν.

(εν τω μεταξυ 3+3χλμ χωματόδρομο έκανα και νόμιζα ότι έκανα εντουρο) :tomates: :lol:

kordix
05/08/2024, 20:28
Συντήρηση μετά από ταξίδι 5.000km.

Την έπλυνα, λάδωσα αλυσίδα, καθάρισα φίλτρο αέρα και συμπλήρωσα 100ml λάδι. Καθόλου άσχημα για 25 ετών μοτοσυκλέτα.

Nomand
06/08/2024, 13:27
Συντήρηση μετά από ταξίδι 5.000km.

Την έπλυνα, λάδωσα αλυσίδα, καθάρισα φίλτρο αέρα και συμπλήρωσα 100ml λάδι. Καθόλου άσχημα για 25 ετών μοτοσυκλέτα.

Σε πόσο χρόνο έκανες τόση απόσταση? Τρομερό μοτέρ η αφρικανα αν θυμάμαι καλά

Nomand
06/08/2024, 21:12
455068
Σε τρεις μέρες όντως την έφερε ο Τασσουλης, έστειλα ένα φίλο να την πάρει και τώρα λέω στην γυναίκα μου φτάνει με τις διακοπές να γυρίσουμε πίσω μου λείπει το σπίτι!!!!

grinderx
07/08/2024, 10:00
Την πήγα για ένα σέρβις. Επίσης έφτιαξα (καλά όχι εγώ, ό μαστορας που μας κάνει και κάτι άλλες δουλειές στο σπίτι :p) μια τσιμεντένια ράμπα για να βάζω τη μηχανή στην αποθήκη (είναι αρκετά μεγάλος χώρος).

kordix
07/08/2024, 11:29
Σε πόσο χρόνο έκανες τόση απόσταση? Τρομερό μοτέρ η αφρικανα αν θυμάμαι καλά

8 διανυκτερεύσεις αλλά εθνική μόνο η επιστροφή σερί από Σόφια και καμμιά 200ρα στο υπόλοιπο ταξίδι. Τα υπόλοιπα km έγιναν σε επαρχιακους με πολλές 500ρες. Γι αυτό και η μικρή κατανάλωση λαδιού αφού στο Άφρικα δεν αρέσει το ταξίδι στην εθνική.

Bowleno
07/08/2024, 15:12
8 διανυκτερεύσεις αλλά εθνική μόνο η επιστροφή σερί από Σόφια και καμμιά 200ρα στο υπόλοιπο ταξίδι. Τα υπόλοιπα km έγιναν σε επαρχιακους με πολλές 500ρες. Γι αυτό και η μικρή κατανάλωση λαδιού αφού στο Άφρικα δεν αρέσει το ταξίδι στην εθνική.

Από όσο θυμάμαι, από τον τύπο της εποχής, ούτε από καινούργια της άρεσε ποτέ η Εθνική....:p

kordix
07/08/2024, 19:08
Από όσο θυμάμαι, από τον τύπο της εποχής, ούτε από καινούργια της άρεσε ποτέ η Εθνική....:p

Λείπει αυτή η ρημάδα η 6η ταχύτητα. Γι'αυτό την ταξιδεύω με 2 και 3 δόντια πίσω μικρότερο γρανάζι και κατι γίνεται.

ratamahatta
09/08/2024, 13:07
Αξιώθηκα να πάω μια βόλτα επιτέλους , σηκώθηκα πρωί με την δροσούλα και πήγα για καφεδάκι ερυθρές .

Bowleno
09/08/2024, 13:36
Αξιώθηκα να πάω μια βόλτα επιτέλους , σηκώθηκα πρωί με την δροσούλα και πήγα για καφεδάκι ερυθρές .

Αυτό το έκανες για σένα, εδώ γράφουμε τι κάναμε για την μηχανή μας:p

Panos76
09/08/2024, 13:52

Την πήγε βόλτα :p

ratamahatta
09/08/2024, 14:19

Το έκανα και τους 2 μας βρε

RaGe_Raptor
12/08/2024, 15:59
Τι του'χω εγώ, τί του'χω!

Φρέσκα λαδακια και ρουλεμαν πισω τροχού & γραναζιερας

455146

billyka
12/08/2024, 16:03
και γω για αλλαγη λαδιων ειμαι στο Κ αλλα το χω παρατημενο τωρα το καλοκαιρι.Επισης θελω ρουλεμαν μπροστα τροχου,αλλα δεν τα αλλαζω αφου θα βαλω το φθινωπορο τις μαρτσεζινι:D

STF
13/08/2024, 01:12
Επέστρεψα από ταξίδι 4.000 χλμ με το Japan κι έδωσα φροντίδα στο άλλο το Αυραπαϊκό....:D Μια απλή διαδικασία αντικατάστασης μπουζί.

455148

455149

455150

455151

harris_x
13/08/2024, 09:16
[...]
Μια απλή διαδικασία αντικατάστασης μπουζί.

:eek:

Αφού δεν κατέβασες μοτέρ, απλή είναι :bawl:

viper1
13/08/2024, 10:08
Λείπει αυτή η ρημάδα η 6η ταχύτητα. Γι'αυτό την ταξιδεύω με 2 και 3 δόντια πίσω μικρότερο γρανάζι και κατι γίνεται.

Κάνει και μ@λ@κιες η honda.
CB1300 με 5αρι σασμάν...:cry:

kordix
13/08/2024, 11:23
Κάνει και μ@λ@κιες η honda.
CB1300 με 5αρι σασμάν...:cry:

Ναι άλλη μεγάλη πετυχεσιά αυτή.

Όπως το XR400R που το έβγαλε 5ταχυτο και ταξίδευε όπως το 250 που ήταν 6ταχυτο.

kordix
13/08/2024, 11:26
:eek:

Αφού δεν κατέβασες μοτέρ, απλή είναι :bawl:

Έτοιμο για ρύθμιση βαλβίδων είναι. Το υποπλαίσιο πρέπει να βγει κι αυτό ή είναι ενιαίο κομμάτι με το ψευτορεζερβουαρ? :rolleyes:

telegonos
13/08/2024, 11:27
To 1300 εχει τόσο μεγάλη δύναμη λόγω κυβικών, και προορίζεται για τέτοιο εύρος ταχυτήτων, που δεν χρειάζεται έκτη ταχύτητα. Εχουμε δει και άλλες μηχανές με την ίδια λογική π.χ. τα παλιά FZR1000, μια έκτη ταχύτητα απλά θα σήμαινε περισσότερες αλλαγές, χωρίς να χρειάζεται. Βάζεις την 5η γραναζωμένη όσο θα ήταν η 6η, ομοίως παρεμβάλεις και τις 2,3,4 να βρήσκονται σε αναλογική κατάσταση από ότι αν είχε 2,3,4,5 και το εύρος δύναμης του κινητήρα σε συνδυασμό με τον προορισμό οδήγησης για τον οποίο έχει φτιαχτεί η μοτοσυκλέτα, σε γλυτώνει από 1 αλλαγή στις 5 παραπανίσια χωρίς λόγο.

To XR400R δεν είναι ο σκοπός του για να ταξιδεύει.

telegonos
13/08/2024, 11:33
Επέστρεψα από ταξίδι 4.000 χλμ με το Japan κι έδωσα φροντίδα στο άλλο το Αυραπαϊκό....:D Μια απλή διαδικασία αντικατάστασης μπουζί.

455148

455149

455150

455151

Φαίνεται, αλλά δεν είναι τόσο κακό. Απότι καταλαβαίνω, βγαίνει όλο το σύστημα με μία, και σου δίνει χέρι να κάνεις ένα σωρό εργασίες, απροβλημάτιστα και το κυριότερο, ανεμπόδιστα

Κάτι Transalp ας πούμε, που φαίνονται ''απλά'' να φοβάσαι, που θέλεις να λύσεις ΕΝΑ πράγμα, και πρέπει να μετακινήσεις-λύσεις άλλα ΕΙΚΟΣΙ πράγματα που δένουν χωρίς λόγο με αυτό το ΕΝΑ που θέλεις να λύσεις, και τελικά είναι όλη η μοτοσυκλέτα ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του μηχανικού.

Μια χαρά τον βλέπω τον Ευρωπαίο εδώ, το έχει σκεφτεί πολύ έξυπνα.

RaGe_Raptor
13/08/2024, 11:52
Τι του'χω εγώ, τί του'χω!

Φρέσκα λαδακια και ρουλεμαν πισω τροχού & γραναζιερας

455146

να πω εδω ότι τα original koyo μετά απο 18 χρόνια και 77k χλμ ήταν σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση. άλλα τόσα να γράψουν αυτά που έβαλα (τα ίδια ακριβώς) θα είμαι ευχαριστημένος :bawl:

σειρά έχουν τώρα τα ρουλεμαν του μοχλικού,κάποια στιγμή μες το χειμώνα μάλλον.

Nomand
23/08/2024, 22:01
455295
455296
Την βάλαμε σήμερα

STF
23/08/2024, 22:16
Φαίνεται, αλλά δεν είναι τόσο κακό. Απότι καταλαβαίνω, βγαίνει όλο το σύστημα με μία, και σου δίνει χέρι να κάνεις ένα σωρό εργασίες, απροβλημάτιστα και το κυριότερο, ανεμπόδιστα

Κάτι Transalp ας πούμε, που φαίνονται ''απλά'' να φοβάσαι, που θέλεις να λύσεις ΕΝΑ πράγμα, και πρέπει να μετακινήσεις-λύσεις άλλα ΕΙΚΟΣΙ πράγματα που δένουν χωρίς λόγο με αυτό το ΕΝΑ που θέλεις να λύσεις, και τελικά είναι όλη η μοτοσυκλέτα ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του μηχανικού.

Μια χαρά τον βλέπω τον Ευρωπαίο εδώ, το έχει σκεφτεί πολύ έξυπνα.

Εχεις απόλυτο δίκιο και φαινεται οτι ξερεις να "διαβαζεις" αυτο που βλεπεις. Να σημειώσω πως το λυσιμο ειναι με βάση το servive manual και οχι με δικα μας τερτίπια και "προσπεράσματα". Αν το λυσω 1-2 φορες ακόμη θα ειναι 2 ωρες εργασια. Πιο πολυ με παιδεψαν 2 βιδες που επεσαν και τις εχει απο κραμα αλουμινίου και δεν τις επιανε ο μαγνητης (εχω και το κουσούρι να μη θελω να τις ξεχασω οπου είναι), παρα το λυσιμο δέσιμο.
Telegonos, εμενα μου αρεσει να αυτοσαρκαζομαι (ειδικα με τους πολεμους japan vs europe) αλλά respect για την παρατηρηση.

doctor_john
24/08/2024, 08:28
Ένας δάσκαλος στην γλυπτική είχε πει κάτι σαν το παρακάτω:

Μπορούμε να φτιάξουμε σωστά ένα αντικείμενο και το κοινό να είναι ευχαριστημένο με αυτό.
Όταν αποφασίζουμε να του προσθέσουμε αξίες πέρα από τον προφανή λόγο ύπαρξης του, αυτές βοηθούν
να προκληθεί η διάθεση (ή το πνεύμα) που είχαμε εμείς κατά την δημιουργία του, στο κοινό.

Το Nuda μάλλον είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε πανηγυρικά, με τις καλύτερες προδιαγραφές
και ελευθερίες. Είπαν πάμε να σαρώσουμε και το έκαναν.

Το σήκωμα της ουράς είναι σύνηθες στην bmw και σε άλλες εταιρείες με αφαιρούμενο υποπλαίσιο.
Η χρήση του service manual είναι λίγο σπάνια. :lol:

stefanos
24/08/2024, 08:41

Καμιά φορά τα κοιτάω και απορώ πως ρυθμίζουν βαλβίδες σε αυτά τα μηχανάκια...

billyka
24/08/2024, 11:57
455295
455296
Την βάλαμε σήμερα

Εντυπώσεις?

Nomand
24/08/2024, 19:25
Εντυπώσεις?

Λακκούβες και σαμαρακια τα περνάει σαν να μην τα νιώθω, δεν κοπανάει καθόλου,
Μέχρι και εγώ που είμαι κουλαδι αισθάνομαι διαφορά σημαντική στις στροφές με πάνω από 100 χλμ, πιο ασφαλής, και επίσης δεν κουνάει σχεδόν καθόλου στα απότομα ανοίγματα.
Θα πάω λογικά και μια εκδρομουλα πάλι στην Λίμνη Ευβοιας και θα έχω καλύτερη εικόνα από την συμπεριφορά της

ΓιώργοςΤΤ
24/08/2024, 19:31
Δεν είναι σήμερα αλλά γενικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Μετά από μια τριετία σε σπίτι χωρίς αυλή, μετακόμισα σε ένα κανονικό αξιοπρεπές σπίτι. Όποτε με δικιά μου αυλή ασχολούμαι πλέον όσο πρέπει με την μια και μοναδική μοτοσυκλέτα που έχω σε κυκλοφορία αυτή την περίοδο, το αειθαλές DT 125R που έχω από το μακρινό 2004.

Για αρχή άλλαξα λάστιχα, έβαλα Dunlop Trailmax τα οποία φορούσα και πριν. Κλασικό 90/90-21 μπροστά, πίσω φοράω πάντα 120/90-18 αντί του 110/80 που φορούσε από το εργοστάσιο.

Έπιασα να συντηρήσω σωστά την αλυσίδα. Στο πακετάρισμα της μετακόμισης, μέσα στην αποθήκη βρήκα ένα σετ καθαρισμού και λίπανσης motul το οποίο είχα ξεχάσει ότι έχω. Ψεκασμός με σπρέι καθαρισμού, τρίψιμο με βούρτσα, καθάρισμα με πανί, λάδωμα και έτοιμη η αλυσίδα.

Επιπλέον έπρεπε να περάσω ΚΤΕΟ. Σε έναν γρήγορο έλεγχο ανακάλυψα ένα καμμένο λαμπάκι στο πίσω δεξί φλας, το άλλαξα με εφεδρικό που είχα και έτοιμο.

Έφτιαξα και το μπροστινό που είχε σπάσει όντας ξεραμένο από τον ήλιο.

Το ΚΤΕΟ εδώ είναι υπερβολικά εύκολο μιας και πάω με ολόκληρη μοτοσυκλέτα και όχι σε τεύχη (πινακίδα εκτός, φλας ανύπαρκτα, καθρέφτες να λείπουν κλπ).

Αυτό που μένει να κάνω είναι να αλλάξω το σωληνάκι τροφοδοσίας μιας και έχει αποπολυμεριστεί από τον ήλιο και έχει διαρροή.

ptc
25/08/2024, 11:42
Συντήρηση αλυσίδας και πρώτη χρήση του σταντ που πήρα γι' αυτή τη δουλειά. Πολύ βολικό.

455360

TheRegulator
11/09/2024, 11:13
Σημερα ο καιρος ειναι σκατα οποτε αποφασισα να δωσω μερικα λεφτα για το νιντζα.
Παραγγειλα tank pads γιατι γλιστραω και θα χρειαστουν μα πανω απ απ ολα εκανα τον Rage περιφανο και παραγγειλα επιτελους την clear ζελατινα.
Σειρα εχουν τα λαστιχα λογο TD στις 20 του μηνα, και να πληρωσω την ασφαλεια και την αγωνιστικη ασφαλεια και παμε παρακατω.

RaGe_Raptor
11/09/2024, 19:04
μπράβο ρυθμιστή :D (πρέπει να παραγγείλω κι εγώ επειδή άρχισαν oι ρωγμές,την έχω από το 2007), τί λάστιχα θα βάλεις?

Phantom
11/09/2024, 20:59
Σήμερα της έβγαλα (νέα) πινακίδα..

doctor_john
11/09/2024, 22:35
Δοκιμή καβασακι γκρι να δω πως συμπεριφέρεται το χρώμα κ.λπ.
Ωραίες είναι και μαύρες αλλά θυμίζουν πολύ cbr.

455686

RaGe_Raptor
11/09/2024, 22:53
Δοκιμή καβασακι γκρι να δω πως συμπεριφέρεται το χρώμα κ.λπ.
Ωραίες είναι και μαύρες αλλά θυμίζουν πολύ cbr.

455686

Αφού είναι :bawl:

Τις ίδιες φοράω στο Κ6 εδώ και 10+ χρονια. Δουλεύουν πολύ ωραία με τα track day τακακια της dp brakes. Τα μαμά tokico τακακια της Honda είναι απαραδεκτα, κατα την άποψή μου.

husky21
12/09/2024, 00:16
Τουλαχιστον +10 αλογα

455688

doctor_john
12/09/2024, 09:47
Αφού είναι :bawl:

Τις ίδιες φοράω στο Κ6 εδώ και 10+ χρονια. Δουλεύουν πολύ ωραία με τα track day τακακια της dp brakes. Τα μαμά tokico τακακια της Honda είναι απαραδεκτα, κατα την άποψή μου.

Λες για καθημερινή χρήση; sintered θα δοκιμάσω της σειράς από έναν άγγλο dealer που πήρα τους δίσκους.
Ήθελα παραδοσιακή kawasaki δαγκάνα αλλά οι εκδόσεις με τα ανάγλυφα λογότυπα που δίνουν στην suzuki
έχουν πιο περίπλοκο σχήμα.
Τις είχες αυτές των gsxr; έχουν διαφορά από αυτές;

PortisHead
12/09/2024, 10:05
Αλλαγή Ελαστικων

455691

RaGe_Raptor
12/09/2024, 10:14
Λες για καθημερινή χρήση; sintered θα δοκιμάσω της σειράς από έναν άγγλο dealer που πήρα τους δίσκους.
Ήθελα παραδοσιακή kawasaki δαγκάνα αλλά οι εκδόσεις με τα ανάγλυφα λογότυπα που δίνουν στην suzuki
έχουν πιο περίπλοκο σχήμα.
Τις είχες αυτές των gsxr; έχουν διαφορά από αυτές;

Κοίτα, καινούργιο το αγόρασα, cl brakes τακακια φορούσα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, πάντα καθαρά, φρέσκα υγρά κτλ.
Έβρισκα τις monoblock tokico των Κ9 πιο ακριβές από αυτές των cbr κι έτσι τις προτίμησα (τις 2ες,ε) . Βεβαια τις άλλαξα σετ μαζί με την αντλία αφού έχουν διαφορετικής διαμέτρου έμβολα.
Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση μεταξύ των 2 , αφενός έχουν περάσει χρόνια κι αφετέρου έχω εξελιχθεί σαν αναβάτης.

Και , ναι, χρησιμοποιώ τα td τακακια και στο δρόμο για όχι και πολύ καθημερινή χρήση:D

TheRegulator
12/09/2024, 11:07
μπράβο ρυθμιστή :D (πρέπει να παραγγείλω κι εγώ επειδή άρχισαν oι ρωγμές,την έχω από το 2007), τί λάστιχα θα βάλεις?

Δεν εχω αποφασισει ακομα. Ειμαι μεταξυ των pirelli SP v4 και των S22.

harris_x
12/09/2024, 11:30
Κοίτα, καινούργιο το αγόρασα, cl brakes τακακια φορούσα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, πάντα καθαρά, φρέσκα υγρά κτλ.
Έβρισκα τις monoblock tokico των Κ9 πιο ακριβές από αυτές των cbr κι έτσι τις προτίμησα (τις 2ες,ε) . Βεβαια τις άλλαξα σετ μαζί με την αντλία αφού έχουν διαφορετικής διαμέτρου έμβολα.
Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση μεταξύ των 2 , αφενός έχουν περάσει χρόνια κι αφετέρου έχω εξελιχθεί σαν αναβάτης.

Και , ναι, χρησιμοποιώ τα td τακακια και στο δρόμο για όχι και πολύ καθημερινή χρήση:D

Κι εγώ στο 675 CL έβαζα και μετά DP, εννοείται ότι τα ίδια τακάκια είχα και στο δρόμο και εννοείται ότι τα DP ήταν/είναι ανώτερα.

RaGe_Raptor
12/09/2024, 11:37
Κι εγώ στο 675 CL έβαζα και μετά DP, εννοείται ότι τα ίδια τακάκια είχα και στο δρόμο και εννοείται ότι τα DP ήταν/είναι ανώτερα.

Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω για λίγο τα tokico τακάκια και η διαφορα ήταν κάτι παραπάνω από χαοτική. Είναι πραγματικά πολύ ωραία η x-race titanium σειρά των dp brakes, συμφωνώ.

doctor_john
14/09/2024, 18:57
Σήμερα είχαμε μποτέ.. για μη λετε ότι δεν λέω είναι το Red Carpet 40 της Alezori.
Στα 0.95ε /ml μάλλον το ακριβότερο ζουμί που έχω αγοράσει.

Έκανα και τεστ εχθές, χρειάζονται πάνω από δέκα κτυπήματα με 400gritt για να ξεκινήσει η φθορά εμφανισιακά
και ~5' τρίψιμο με 320 για να φανεί μέταλλο. Ο όγκος του πολυμερισμένου κόκκινου υπάρχει και προστατεύει την βάση
όταν έχει καθαρίσει η υπόλοιπη.
Βάση χρεισιμοποίησα Motip για ζάντες 6-7 χέρια και ψήσιμο όλα μαζί στους 80C για 3-4 ώρες.

455799

TheRegulator
18/09/2024, 13:21
Σήμερα ήρθε η ζελατίνα Puig R Racer και εννοείται ότι ήμουν άρρωστος όποτε είχα χρόνο να την βάλω…
Rage ρε φίλε ποσο δίκιο είχες! Το μηχανάκι έδειξε ανθρώπινο και επιτέλους βλέπω μπροστά μου! Μαλλον μετατρέπομαι σε γεροπεριεργος που δεν μου αρέσουν τα full black..

455894

Panos76
19/09/2024, 14:09
Σήμερα ήρθε η ζελατίνα Puig R Racer και εννοείται ότι ήμουν άρρωστος όποτε είχα χρόνο να την βάλω…
Rage ρε φίλε ποσο δίκιο είχες! Το μηχανάκι έδειξε ανθρώπινο και επιτέλους βλέπω μπροστά μου! Μαλλον μετατρέπομαι σε γεροπεριεργος που δεν μου αρέσουν τα full black..

Sorry για το spam (και την αγένεια..) αλλά μου κάνει trigger κάθε φορά που το βλέπω.

Το μόνο που είδα στη φωτογραφία:
455911

Αλλά ωραία και η ζελατίνα :p

Dimmanoukas
19/09/2024, 14:55
Είναι ωραίο όντως το m... έρωτας
Αλλά και η μηχανή έγινε κούκλα

TheRegulator
19/09/2024, 15:28
Είναι ωραίο όντως το m... έρωτας
Αλλά και η μηχανή έγινε κούκλα

Εδειξε 5 χρονια νεοτερη! Τωρα θελω να κατσω να ασχοληθω με τα φαναρια, να τα ριξω γυαλισμα και σιγα σιγα να παραγγελνω την καρμποναρα! (φτερα, προστατευτικα κτλ)

RaGe_Raptor
19/09/2024, 18:13

455894

Έδειξε κούκλα. Αντε κι ένα λαστιχάκι σύγχρονο, της προκοπής να δέσει.

Αλλα το ιδιο με τον Πανο76 παθαίνω κι εγώ.

motojojo
19/09/2024, 21:20
Δεν αφορά τη μηχανή άμεσα, αλλά μιας και κάθεται είπα να καθαρίσω τα κράνη.
Δεν ξερω αν εκανα καλά, έβγαλα τα μαξιλαράκια και τα έπλυνα με λίγο απορυπαντικό σε μια λεκάνη. Ζουληγμα-άφημα κάμποσες φορές, πρώτα σε σκετο νερο, μετά με λίγο απορυπαντικό και τέλος ξέβγαλμα με τον ίδιο τρόπο.

Το τζετ που φοράω καθημερινά στην πόλη έβγαλε αρκετή μαυρίλα, το άλλο που φοράω σε βόλτες/ταξίδια (και σχεδόν πάντα με μπαλακλάβα) λιγότερη.

McGyver
19/09/2024, 21:46
Ένα μεγάλο service (6 χρόνια, 45.000 χλμ)...

Λάδια & φίλτρο λαδιού (κλασικά πράγματα)
Μπουζί (1η φορά)
Υγρά ψυγείου (3η φορά)
Βαλβίδες (2η φορά)
Καθάρισμα & τσιμούχες στις δαγκάνες φρένων (1η φορά)
Συντήρηση στις τρόμπες φρένων (έμβολα, λαστιχάκια, ελατήρια) (1η φορά)
Υγρά φρένων (3η φορά)
Αλλαγή ρουλεμάν & τσιμούχες εμπρός τροχού (1η φορά, προληπτικά)
Αλλαγή ρουλεμάν τιμονιού (1η φορά, προληπτικά)
Αλλαγή λαδιών πηρουνιού (1η φορά μετά την αλλαγή της ανάρτησης πριν 2 χρόνια)

Tsber
20/09/2024, 09:53
Δεν αφορά τη μηχανή άμεσα, αλλά μιας και κάθεται είπα να καθαρίσω τα κράνη.
Δεν ξερω αν εκανα καλά, έβγαλα τα μαξιλαράκια και τα έπλυνα με λίγο απορυπαντικό σε μια λεκάνη. Ζουληγμα-άφημα κάμποσες φορές, πρώτα σε σκετο νερο, μετά με λίγο απορυπαντικό και τέλος ξέβγαλμα με τον ίδιο τρόπο.

Το τζετ που φοράω καθημερινά στην πόλη έβγαλε αρκετή μαυρίλα, το άλλο που φοράω σε βόλτες/ταξίδια (και σχεδόν πάντα με μπαλακλάβα) λιγότερη.

Εννοείται καλά έκανες αρκεί το απορρυπαντικό να μην είναι δυναμίτης, αυτά για τα ευαίσθητα τύπου Soflan είναι ιδανικά ή ακόμα και baby shampoo.

Λίγη ποσότητα και πολύ καλό ξέβγαλμα εννοείται!