View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
telegonos
08/11/2023, 11:31
Τηλέγονε αν θυμάμαι καλά και παλιότερα δεν είχες ασχοληθεί με cbr 400;
Με δυο, ηταν NC29 ομως.
Το ένα αυτό >>> https://forcev4.blogspot.com/2021/10/cbr400rr-nc29.html
Το άλλο, το δικό μου, αυτό >>> https://forcev4.blogspot.com/2016/05/baby-firerblade-cbr400rr-nc29.html
dumutrus
08/11/2023, 15:11
Το πρώτο δεν το θυμόμουν.Αν δε κάνω λάθος ο δικός μου κινητήρα είναι του nc23 με άλλους εκκεντροφόρους.
nikos6750
08/11/2023, 15:33
Το πρώτο δεν το θυμόμουν.Αν δε κάνω λάθος ο δικός μου κινητήρα είναι του nc23 με άλλους εκκεντροφόρους.
Τα cbr400 δεν εχουν καδενα αλλα κινηση εκκεντροφορου με γραναζια.Φανταστικα μοτερακια.
telegonos
08/11/2023, 15:41
Για το CB1 λες; Ναι ο ίδιος γραναζωτός με ξεχωριστό μπλοκ κυλίνδρων με το NC23 είναι, τωρα τι διαφορα εχει σε ''ρυθμισεις'' δεν το ξέρω
dumutrus
08/11/2023, 17:02
Για το CB1 λες; Ναι ο ίδιος γραναζωτός με ξεχωριστό μπλοκ κυλίνδρων με το NC23 είναι, τωρα τι διαφορα εχει σε ''ρυθμισεις'' δεν το ξέρω
Αν δεν κάνω λάθος το cbr έχει ποίο άγριούς εκκεντροφόρους και έβγαζε κάτι λίγα άλογα περισσότερα το cb-1 έβγαζε 56 άλογα αλλά ποίο χαμηλά τη ροπή.
Nikos6750 και το δικό μου (cb-1) έχει κίνηση εκκεντροφόρων με γρανάζια
447879
doctoras
12/11/2023, 20:43
Αλλαγή αυτοκόλλητα για το 2024 :D
448034
Πάρτε και μια από το προσωπικό γκαράζ
448035
telegonos
12/11/2023, 21:02
448034
448035
Γουστάρω να βλέπω προσωπικά γκαράζ, προσωπικά home micro '80s computer rooms, προσωπικο home cinema room, προσωπικό γυμναστήριο, προσωπικό μπαρ, προσωπικό γραφείο, και γενικά ΟΛΑ τα προσωπικά room με κάποιο θέμα ενασχόλησης, που στην πραγματικότητα παίζουν τον ρόλο του man cave.
Ο άνδρας , ειδική στην σύχρονη εποχή, ΠΡΕΠΕΙ να έχει το man cave του, ότι κι αν είναι αυτό. Το βασίλειό του, αυτό που πάει όταν θέλει λίγο να ξεφύγει από αυτά στην ζωή του που στην ουσία ΔΕΝ τον γεμίζουν αλλά δεν μπορεί να αποφύγει, όταν θέλει λίγο να βρει τον default ευατό του.
Ασχέτως αν το έχεις αναλύσει όπως εγώ ή απλά έφτιαξες ένα γκαράζ γιατί χρειαζόταν, εύγε.
448034
448035
Ban τον μΠο@στη, τώρα! (για το γκαράζ, ζηλεύουμε ρεεεεεεεε)
Ωραίος! :beer:
doctoras
12/11/2023, 21:31
Για το γκαράζ ισχύει, είναι ψυχοθεραπεία.
Είναι διαμορφωμένο 3 δεκαετίες τώρα, και προστίθενται πινελιές όταν έχω χρόνο (και χρήμα για ξόδεμα).
:beer:
Σούπερ το γκαράζ αλλά προτιμώ τα γαλάζια αυτοκόλλητα που είχες για να είμαι ειλικρινής!
dumutrus
13/11/2023, 19:30
Δεν ξέρω Παντελή τα καινούρια τα βρίσκω να του πηγαίνουν τέλεια βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Δεν ξέρω Παντελή τα καινούρια τα βρίσκω να του πηγαίνουν τέλεια βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής, λοάτκι κι ετς.
Για το γκαράζ, :cry:
Φοβερό το γκαράζ!! Ειδικά στην πρώτη φωτογραφία το περνάς και για 600 το 250αρι.
Θα περιμένω να τα δω και από κοντά :p
Στα προηγούμενα είχε πετύχει στην εντέλεια το baby blue της Suzuki και ήταν πολύ ισορροπημένο το αποτέλεσμα!
Συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής, λοάτκι κι ετς.
Τι του γράφετε ρε του ανθρώπου :lol:
doctoras
14/11/2023, 13:55
Τι του γράφετε ρε του ανθρώπου :lol:
Ξέρει ο Πανουλης την ίδια γλώσσα μιλάμε
:lol: :lol:
doctoras
14/11/2023, 14:00
Βασικά ενώ μου άρεσε η διχρωμία με μπλε που ταιριάζει στα σουζουκι, «κοινωνικά» μου φάνηκε ολίγον συντηρητικό.
όποτε αλλαγή υπερ της διαφορετικότητας. :)
dumutrus
16/11/2023, 21:47
Τι έκανα στη μηχανή μου ή καλύτερα τί έκανα σήμερα για την μηχανή μου έκανα μανιτάρια.Ξεκινόντας με την πρώτη ύλη αγοράστηκε πολυαμίδιο 1 μέτρου έναντι των 22€ και αφού μετρήθηκε το μήκος που χρειαζόμαι άρχισαν τα όργανα κόψιμο τα τεμάχια στο επιθυμητό μήκος και μετά δουλεία στον τόρνο.
448096
448097
448098
448099
έκοψα δύο μεγέθει καθώς σκέφτομαι να βάλω σε δύο σημεία,τώρα μένει να αγοραστούν βίδες για να τα τοποθετήσω.
telegonos
17/11/2023, 00:41
Βραδυνή με μοτοσυκλέτα στο Σούνιο, δεν είχα ματαξαναπάει.
448100
Κάμερα κινητού, έπρεπε να είχα πάρει φωτογραφική και τρίποδο.
448101
Ελλαδάρα, 16 Νοέμβρη 11 το βράδυ, με γάντια και ελαφρύ μπουφάν σε ανοικτό τοπίο-ύπαιθρο, και ούτε υποψία κρύου.
dumutrus
17/11/2023, 06:21
Telegonos με το διαμαντάκι έκανες τίποτα;Το έσωσες;
ΓιώργοςΤΤ
17/11/2023, 09:12
Τις προάλλες, ενώ οδηγουσα το DT σε συνθήκες ψιχάλας, χωρίς προειδοποίηση εντελώς ξαφνικά έσβησε και δεν έδινε σπινθήρα. Καθώς το έσπρωχνα σπίτι, πέρασα έξω από το κατάστημα με τα Royal Enfeild. Εκεί το απείλησα ότι θα το δώσω ανταλλαγή με Himalayan, πάτησα μανιβέλα, πήρε μπροστά και από τότε δουλεύει κανονικά. Μυστήρια πράγματα.....
telegonos
17/11/2023, 10:49
Τις προάλλες, ενώ οδηγουσα το DT σε συνθήκες ψιχάλας, χωρίς προειδοποίηση εντελώς ξαφνικά έσβησε και δεν έδινε σπινθήρα. Καθώς το έσπρωχνα σπίτι, πέρασα έξω από το κατάστημα με τα Royal Enfeild. Εκεί το απείλησα ότι θα το δώσω ανταλλαγή με Himalayan, πάτησα μανιβέλα, πήρε μπροστά και από τότε δουλεύει κανονικά. Μυστήρια πράγματα.....
Κι ο Αγιος Καάδεν, φοβέρα θέλει
motojojo
19/11/2023, 17:36
Προχτες βαζοντας μπρος είδα το φως του προβολέα να πεφτει και τελικά να σβηνει εντελώς.
Την άλλαξα σήμερα. Βέβαια τα 9 ευρώ για μια Η4 μου φάνηκαν λίγο υπερβολικά.
Κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα μπει λεντ, φαίνεται να έχει ικανοποιητικό χωρο μεσα στο φαναρι.
ΓιώργοςΤΤ
19/11/2023, 18:28
Για led σε απασχολεί πιο πολύ ο χώρος πίσω από το φανάρι. Επίσης μην θεωρείς δεδομένο ότι θα φέγγει καλά και σωστά.
motojojo
19/11/2023, 19:15
Για led σε απασχολεί πιο πολύ ο χώρος πίσω από το φανάρι. Επίσης μην θεωρείς δεδομένο ότι θα φέγγει καλά και σωστά.
Ναι πίσω εννοω.
Για το καλα και σωστά θα δειξει. Θέλω να το δοκιμασω πάντως. Εργοστασιακά είναι ανεπαρκές πάντως.
doctoras
19/11/2023, 20:32
δεν υπάρχει περίπτωση να φωτίζει σωστά γιατί το κάτοπτρο είναι για λάμπες αλογόνου.Το μονο που θα γίνει είναι να στραβώνεις τους απέναντι. Αν θες δοκίμασε μια μια φθηνή
Θα δουλέψει μονο με αλλαγή φαναριού led.
Η λύση είναι να βρεις μια καλή h4 με δυνατά χαρακτηριστικά, τύπου nightbreaker κλπ
doctor_john
20/11/2023, 10:49
Όλες; γιατί με τις τύπου retrobulb είδα ότι έχουν το ίδιο μήκος και αντέχουν περισσότερο τους κραδασμούς από τις πυρακτώσεως.
DoctoR_k6
20/11/2023, 12:51
Ναι πίσω εννοω.
Για το καλα και σωστά θα δειξει. Θέλω να το δοκιμασω πάντως. Εργοστασιακά είναι ανεπαρκές πάντως.
Ειναι του ληστη δυστυχως.
Και ο κουμπαρος μου με το γυμνο ειχε δοκιμασει πολλα αλλα αυτο που ηθελε δεν το πετυχε.
Βαλε μια καλη λαμπα οπως ειπε ο doctoras και προχωρει παρακατω.
Εχει και η OSRAM και η Philips καλες σειρες σε αλογονου που κανουν δουλιτσα.
RaGe_Raptor
20/11/2023, 13:07
Η Philips έχει λάμπες H7 & H4 led για αντικατάσταση αλογόνου, οι οποίες έχουν και πιστοποιητικό για να περνάνε το αντίστοιχο γερμανικό ΚΤΕΟ
Λευκάδιος
20/11/2023, 14:43
Μπροστινά τακάκια στο Alp και επιτέλους έχω πάλι φρένο :priest:
448259
motojojo
20/11/2023, 17:15
Η Philips έχει λάμπες H7 & H4 led για αντικατάσταση αλογόνου, οι οποίες έχουν και πιστοποιητικό για να περνάνε το αντίστοιχο γερμανικό ΚΤΕΟ
Η έγκριση για χρήση δρόμου ισχύει για συγκεκριμένα μοντέλα, όχι για όλα τα οχηματα. Τη λίστα την παρέχει ο κατασκευαστής και μάλιστα προτείνει να γίνει διασταυρωση πρώτα πριν γίνει η αγορά.
Οπότε λίγο προσοχή, στη γερμανια τουλάχιστον. Εδώ ακόμα έχουμε ελευθερίες.
Σχετικά με τη λαμπα vs led, για τη χρήση που κάνω εγώ δεν αξίζει να πάρω λάμπα με πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Μια απλή λάμπα από το σουπερμαρκετ πιο vfm ειναι. Σε συνάρτηση με τη χρήση που γίνεται.
Σχετικά με τα λεντ, πως ειναι δυνατόν να προδικάζετε ότι δεν θα δουλέψει και να κάνω δοκιμή με μια φτηνή; Μα η φτηνή είναι αναμενόμενο (να μην πω σιγουρο) ότι δεν θα δουλέψει σωστά. Και όσοι δοκίμασαν λεντ το έκαναν με κινεζιά των 20 ευρώ το ζευγάρι.
Η philips και η osram ξεκινουν από τα 100 ευρώ το ζευγάρι. Δεν πιστεύω ότι είναι το ίδιο και αυτές ειναι που έχουν πάρει έγκριση για χρήση δρόμου. Έχει δοκιμάσει κανείς λεντ των 100 ευρώ;
Το μόνο που με φρενάρει, εκτός από το κόστος, είναι και η διάρκεια ζωής που δίνει ο κατασκευαστής. Για την απλή σειρά (philips) δίνει 1500 ώρες που για μένα είναι σχετικά λίγο, ενώ για την πιο ακριβή σειρά φτάνει τις 3000 ώρες. Δεδομένου ότι το φανάρι είναι μόνιμα αναμένο, η διάρκεια αυτή δεν είναι και κάτι τρομερό.
Έχω κρατήσει την καμένη, μόλις γίνει η αγορά θα τις βαλω διπλα-διπλα να δουμε διαφορές.
telegonos
20/11/2023, 18:09
Για την απλή σειρά (philips) δίνει 1500 ώρες που για μένα είναι σχετικά λίγο
Για πολλαπλασίασε με 50 χλμ/ω (μια κατεκτίμηση ολική μέση ταχύτητα), να δεις πόσα χιλιόμετρα βγαίνουν οι 1500 ώρες.
motojojo
20/11/2023, 18:21
Και στο φανάρι τι κανουν, σβηνουν; Στο ρελαντι; :p
Μονο το πανε-ελα στη δουλεια ειναι 1 ωρα. Να σου βάλω και καμια ώρα ακομα, δηλ 2 ωρες μεσο όρο τη μερα; Γιατι και τα σκ δεν κάθεται παντα. Μας κανει εντελως μπακαλιστικα 750 μερες. 2 χρονια δηλ.
Για 100 ευρώ περιμένω κάτι παραπάνω ΚΑΙ από θεμα διάρκειας. Υποτιθεται ότι βάζω λεντ και για να μην ξαναασχοληθω.
Λόγω ζευγαριού όμως, υπολογίζουμε διπλάσιο χρόνο, άρα χοντρικά 4 χρόνια οπότε εδω κάτι γίνεται.
Και κάτι ακόμα, η λάμπα δεν προειδοποιεί ότι θα καεί, ουτε αλλάζεται προληπτικά. Απλά καιγεται και ψαχνεις εκεινη τη στιγμη να την αλλάξεις.
Coyote.V
20/11/2023, 18:46
Γιώργο έχω αυτές τις λάμπες 5 χρόνια δοκιμασμένες σε όλες τις συνθήκες. Δίο λάμπες Η4 στο φανάρι. Η δέσμη τους είναι κανονική χωρίς είδωλα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν πάθουν κάτι πάλι τις ίδιες θα πάρω.
Έχω κάνει 40.000χιλ με αυτές και μέσα και έξω από την Αθήνα, δεν ξέρω πόσες ώρες έχουν. Έχει 191 κριτικές αυτό το προϊόν. Διάβασε, είναι πολύ κατατοπιστικό.
Θυμήσου να δεις την δέσμη και το φως σε κάποια συνάντηση για να καταλάβεις πόσο καλές είναι.
https://www.skroutz.gr/s/17145097/NovSight-Lampes-Aytokinitou-Motosykletas-A386-N9-H4-Canbus-LED-6500K-PSychro-Leyko-12-24V-30W-2tmch.html
AristidisZ
21/11/2023, 16:59
Για πολλαπλασίασε με 50 χλμ/ω (μια κατεκτίμηση ολική μέση ταχύτητα), να δεις πόσα χιλιόμετρα βγαίνουν οι 1500 ώρες.
Δε νομίζω να έχει κανείς μέση ταχύτητα 50 χαω στο trip computer του...
Εμένα η μηχανή είναι στα 32 αν θυμάμαι καλά
Σήμερα θα γίνει κάτι πολύ ωραίο :smokin:
448423
Σήμερα θα γίνει κάτι πολύ ωραίο :smokin:
Τυμπανισμός (με την καλή έννοια :lol:)!
Τυμπανισμός (με την καλή έννοια :lol:)!
εντυπώσεις του χρόνου αφού κατόπιν εγκατάστασης, ήταν εμφανής η αλλαγή του ύψους της μοτο. Ζήτησα να δω το part number και φυσικά ... έκαναν λάθος :bawl:
έβαλαν ανάρτηση για Triumph Street Twin 900 ( η οποία μάλιστα κοστίζει διπλάσια από την καλύτερη που βγάζει η bitubo για το Triumph Speed Twin 1200)...
shit happens.. αναμονή..
εντυπώσεις του χρόνου αφού κατόπιν εγκατάστασης, ήταν εμφανής η αλλαγή του ύψους της μοτο. Ζήτησα να δω το part number και φυσικά ... έκαναν λάθος :bawl:
έβαλαν ανάρτηση για Triumph Street Twin 900 ( η οποία μάλιστα κοστίζει διπλάσια από την καλύτερη που βγάζει η bitubo για το Triumph Speed Twin 1200)...
shit happens.. αναμονή..
:eek:
Σαλάτα τα κάνανε, δεν πειράζει, κανονικά πρέπει να σου στείλουν και κανένα κουπόνι ή δώρο αλλά η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και ευτυχώς το κατάλαβες εγκαίρως!
Λίγη υπομονή όπως είπες και θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο στο τέλος :beer:
doctor_john
25/11/2023, 10:54
Λυπάμαι για την καθυστέρηση, απο γερμανία;
Πόση διαφορά μήκους έχουν ανάμεσα στα μοντέλα;
Λυπάμαι για την καθυστέρηση, απο γερμανία;
Πόση διαφορά μήκους έχουν ανάμεσα στα μοντέλα;
386mm είναι η μαμά διάσταση
346mm αυτό που ήρθε αλλά με ανησυχεί επίσης ότι είναι για άλλο μοντέλο..
παρήγγειλα από το μαγαζί που μου τις εγκατέστησε (Λουξεμβούργο) μιας και είναι επίσημος bitubo, η παραγγελία έγινε με βάση τον αριθμό πλαισίου της μοτό. Σαλάτα κανονική δλδ μιας και τα μπροστινά cartridge ήταν τα σωστά..
motojojo
30/11/2023, 21:04
Παραλαβή σήμερα:
448634
Τοποθέτηση....ειδωμεν.
Θα πάρει μπόι η χοντρουλα.
DoctoR_k6
01/12/2023, 00:18
Παραλαβή σήμερα:
448634
Τοποθέτηση....ειδωμεν.
Ωραίος!!
Θα δεις διαφορά!!!
doctoras
01/12/2023, 07:21
Παραλαβή σήμερα:
Τοποθέτηση....ειδωμεν.
το νου σου αλλάζει καστερ και ίχνος μεταφέρει μέρος του βάρους μπροστά, είναι καλή παρέμβαση οταν πρέπει να διορθώσει γεωμετρικά θέματα
motojojo
01/12/2023, 08:20
Ευχαριστώ!
Η αυξηση του υψους θα ειναι μολις 25μμ. Είναι μια φτηνή και πλήρως αναστρεψιμη μετατροπή, αν δεν μου αρεσει ξαναβαζω τα παλια λαμακια.
Αν βρω χρονο (και όρεξη) θα τα αλλαξω το σκ να προλαβω να κανω καμια βολτα οσο ειναι καλος ο καιρος.
Μην θεωρείς ότι 25μμ είναι λίγο...
motojojo
01/12/2023, 09:35
Μην θεωρείς ότι 25μμ είναι λίγο...
Δεν ξέρω αν ειναι λίγο ή πολύ, δεν έβρισκα για λιγότερο ψήλωμα, εβρισκα για μεγαλύτερο! Δοκιμή κάνω, αν ειναι πολύ βαζω τα παλια. Άλλωστε το κόστος ήταν οσο ένα γεμισμα στο βενζιναδικο.
Θα το μετρήσω αυτό, θα μετρήσω και το μαμα λαμάκι, αν θέλησω να πειραματιστω με λιγότερα μμ θα μπορω να ζητήσω σε ενα μηχανουργειο να μου φτιάξουν αντίστοιχο σε ότι διάσταση θέλω.
Δεν ξέρω αν ειναι λίγο ή πολύ, δεν έβρισκα για λιγότερο ψήλωμα, εβρισκα για μεγαλύτερο! Δοκιμή κάνω, αν ειναι πολύ βαζω τα παλια. Άλλωστε το κόστος ήταν οσο ένα γεμισμα στο βενζιναδικο.
Θα το μετρήσω αυτό, θα μετρήσω και το μαμα λαμάκι, αν θέλησω να πειραματιστω με λιγότερα μμ θα μπορω να ζητήσω σε ενα μηχανουργειο να μου φτιάξουν αντίστοιχο σε ότι διάσταση θέλω.
Δεν το είπα αρνητικά. Δεν γνωρίζω την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σου.
25mm πάντως είναι αρκετά...
Θα αλλάξει η κάστερ σου και θα γίνει ελαφρύτερο στις αλλαγές κατεύθυνσης.
Αν θα επηρεάσει τη σταθερότητα στις ευθείες θα το δείς.
DoctoR_k6
01/12/2023, 10:03
Ειναι τεσταρισμενο σε bandit και παροτι μικρη η διαφορα κανει μεγαλη δουλεια στο ολο στησιμο.
Το μονο αρνητικο ειναι οτι χανει 1λτ βενζινης. Τιποτα αλλο.
Μετα μονο θετικα εχει.
Αν το συνδυασει μετα με ενα αμορτισερ φουλ ρυθμιζομενο απο την σειρα gsxr (δεν θυμαμαι ακριβως τα μηκη αλλα μπαινουν) θα παθει σοκ.
AUFGEBRACHT
03/12/2023, 15:57
Τοποθέτησα ένα μικρό μαγνητικό tankbag της SW-Motech, για τις καθημερινές μετακινήσεις.
448691
doctor_john
04/12/2023, 21:23
--->
(https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&page=39&p=3183009&viewfull=1#post3183009)
Κολλήθηκαν, φινιρίστικαν και βάφτηκαν με λάθος τύπο χρώματος γιατί ο υπάλληλος τον παίζει.
Έπρεπε να είναι ανάγλυφα, σαν relief χαρτί.. άλλη μια διορθοσούλα.. :panic:
448713
448714
--->
(https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&page=39&p=3183009&viewfull=1#post3183009)
Κολλήθηκαν, φινιρίστικαν και βάφτηκαν με λάθος τύπο χρώματος γιατί ο υπάλληλος τον παίζει.
Έπρεπε να είναι ανάγλυφα, σαν relief χαρτί.. άλλη μια διορθοσούλα.. :panic:
:a8:
Αφού δε θα φαίνονται τι σε νοιάζει η βαφή;
Τα θέλεις σαγρέ για να εντείνονται οι στροβιλισμοί; :lol:
doctor_john
05/12/2023, 11:48
Ναι, κανένα σημείο που να μπορεί να κάνει υποπίεση. :D
Τα προσέχεις αυτά όταν αυξάνεις την επαφή με τον αέρα.
Σχεδόν τριπλάσιο εμβαδό από τα μαμά έχει.
Θα μπορούσα να σωθώ με 3D εκτύπωση και να κάνω πικέ επιφάνεια σε όποια κλίμακα θέλω.
Έχω και την ανάγκη ψύξης όμως που προσπαθώ και για αυτήν στο φιλτροκουτι.
Θα μπορούσα να σωθώ με 3D εκτύπωση και να κάνω πικέ επιφάνεια σε όποια κλίμακα θέλω.
Εντάξει, I am not worthy να σχολιάζω πλέον :a23:
Οι γνώσεις και πληροφορίες που μοιράζεσαι και η παρουσία σου εν γένει πιστεύω ότι αναβαθμίζουν πολύ το φόρουμ.
Περιμένω και τις εντυπώσεις στον δρόμο για την παραγγελία :)
george.S
05/12/2023, 13:03
Την έπλυνα :lol:
Πήρα λάδια φίλτρα και θα της ρίξω ένα φρεσκάρισμα αύριο που θα έρθει και η ντίζα συμπλέκτη
Πήρα prox και όχι την original
Έχω ακούσει καλά σχόλια και πιστεύω ότι είναι εφάμιλλη της γνήσιας με το μισό κόστος ....θα δείξει η νεκροψία
george.S
05/12/2023, 13:05
Γιάννη δώσε ρε φωτορομαντζο στον λαό :)
Πρόσεχε γιατί με τον ρυθμό που το πας όταν τελειώσει θα έχει καταργηθεί η βενζίνη :lol:
doctor_john
05/12/2023, 14:45
Θα δεις από ένα σημείο και μετά ρολάρει :lol:
Παντελή ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να δουλέψουν για το τελικό οκ.
Αλλιώς ένα εσύ, ένα εγώ να βάζουμε κάνα ρεσο για ατμόσφαιρα.
Αλλιώς ένα εσύ, ένα εγώ να βάζουμε κάνα ρεσο για ατμόσφαιρα.
Με το αντίστοιχο αυτοκολλητάκι Ducati Corse, KRT, moto.gr :a01:
motojojo
05/12/2023, 17:24
Πλήρωσα τα τέλη κυκλοφορίας.
https://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c
Λευκάδιος
05/12/2023, 21:11
Παρέλαβα για το XR καινούργια πατούμενα της Αυστραλιανής Motoz.Το μοντέλο ονομαζεται Hybrid Mountain για το οποίο διαβάζω/βλέπω καλά reviews και είπα να τα δοκιμάσω.
448733
448734
448735
Ωραίο συμμετρικό πέλμα με πυκνό τακούνι,θα έχει και αξιόλογη αντοχή στο χρόνο,καλά λασπώματα!
Κανα λινγκ,τα φέρνει κάποιος;
Λευκάδιος
06/12/2023, 09:25
Ωραίο συμμετρικό πέλμα με πυκνό τακούνι,θα έχει και αξιόλογη αντοχή στο χρόνο,καλά λασπώματα!
Κανα λινγκ,τα φέρνει κάποιος;
Θενκς Πάρη.
Όντως οι αναφορές λένε ότι αντέχει αρκετά για τακουνάτο ελαστικό.Το πυκνό πέλμα συνήθως δεν είναι ότι καλύτερο σε λάσπη αλλά θα το δω στην πορεία γιατί διαβάζω ότι δουλεύει καλά σε χαμηλές πιέσεις).
Τα πήρα από εδώ https://tyrepro.gr/
SeniorCanardo
06/12/2023, 10:06
Παρέλαβα για το XR καινούργια πατούμενα της Αυστραλιανής Motoz.Το μοντέλο ονομαζεται Hybrid Mountain για το οποίο διαβάζω/βλέπω καλά reviews και είπα να τα δοκιμάσω.
448733
448734
448735
Μεγειές, καλοφάγωτα!
:beer:
Και ότι έβλεπα χθες review για αυτά.(Μάλλον τους ίδιους Αυστραλούς παρακολουθούμε.:lol:)
Αναμένουμε εντυπώσεις από το πεδίο.
Θενκς Πάρη.
Όντως οι αναφορές λένε ότι αντέχει αρκετά για τακουνάτο ελαστικό.Το πυκνό πέλμα συνήθως δεν είναι ότι καλύτερο σε λάσπη αλλά θα το δω στην πορεία γιατί διαβάζω ότι δουλεύει καλά σε χαμηλές πιέσεις).
Τα πήρα από εδώ https://tyrepro.gr/
Το πίσω που θυμίζει trial στην χάραξη, βλέπω να το προτιμούν πολύ σαν στυλ και τα Αμερικανάκια που πάνε στα αμμουδερό-βραχώδη.
Έλα ρε στο χώριο μας τα βρήκες, εντυπωσιάστηκα!:uplate:
Λευκάδιος
06/12/2023, 10:42
Μεγειές, καλοφάγωτα!
:beer: Θενκς :beer:
Και ότι έβλεπα χθες review για αυτά.(Μάλλον τους ίδιους Αυστραλούς παρακολουθούμε.:lol:)
Είναι (πολύ ) μικρός ο χωμάτινος κόσμος :lol:
Αναμένουμε εντυπώσεις από το πεδίο.
Το πίσω που θυμίζει trial στην χάραξη, βλέπω να το προτιμούν πολύ σαν στυλ και τα Αμερικανάκια που πάνε στα αμμουδερά.
Ναι οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν αρκετά χρόνια ελαστικά Trial (για μονοπάτια ) ή τύπου Trial για πιο ανοιχτά μέρη όπως αυτό το τρελό ζευγάρι που τρέχει σε αγώνες rally χρησιμοποιώντας MT43
.
https://www.advpulse.com/adv-news/this-couple-racing-two-up-is-racking-up-wins-in-baja/
Έλα ρε στο χώριο μας τα βρήκες, εντυπωσιάστηκα!:uplate:
Ελαστικά Hybrid βγάζουν και άλλες εταιρείες,είναι μίξη Trial και enduro.Σε σχέση με τα αγωνιστικά ελαστικά Trial είναι (συνήθως) πιο σκληρά, έχουν πιο 'κορωνάτο' πέλμα και ακριανά τακούνια για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές.
Ξεφύγαμε όμως και θα μας κυνηγήσουν οι μοντεράτορες :lol: ,να ανοίξουμε ένα θέμα για off road ελαστικά :beer:
george.S
06/12/2023, 11:23
Ξεφύγαμε όμως και θα μας κυνηγήσουν οι μοντεράτορες :lol: ,να ανοίξουμε ένα θέμα για off road ελαστικά :beer:
Ναι ναι
Καλοφόρετα Γιώργο και καλές βόλτες
motojojo
08/12/2023, 15:26
Τοποθετήθηκαν τα dogbones στο μοχλικο του μπαντιτ.
Οι διαφορές..... αισθητές ακόμα και σε στάση! Το ύψος φαίνεται με γυμνό μάτι.
Το κενό ανάμεσα στον τροχό και το φτερό είναι μεγαλύτερο. Ενώ πριν πατούσα με όλο το πέλμα, τώρα η φτέρνα δεν πατάει κάτω, ευτυχώς όχι σε επίπεδο να οδηγεί σε ανασφάλεια. Η θέση οδήγησης έγινε ένα τσικ πιο σκυφτή και πιο επιθετική.
Οδηγικά, το μονο που ένοιωσα σίγουρα είναι ότι η ανάρτηση πίσω σκλήρυνε. Έχει πιο σφιχτή αίσθηση και δεν βυθίζεται οπως πριν. Σε στροφές δεν ξέρω ακόμα, η Μεσογείων είναι όλη ευθεία και δεν ενδεικντεται για τέτοιες δοκιμές.
Μολις έκατσα επάνω φοβήθηκα ότι θα ειναι λίγο πιο επίφοβη στους επιτόπιους ελιγμους, μου έχει πέσει καναδυο φορές επειδή πήρε λίγο παραπάνω κλίση, τώρα όμως αρχίζω να πιστεύω ότι το ύψος λειτουργεί ευεργετικά στον τομέα αυτό. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, πειτε μου αν και ο χρόνος θα δείξει.
Επίσης δείχνει να γέρνει λίγο παραπάνω στο πλαινό σταντ. Υπάρχει καμιά προσθήκη να μακρύνει καναδυο ποντους; Στο κεντρικό δεν έχει θέμα, σαφώς χαμήλωσε ο τροχός αλλά παραμένει στον αέρα.
Γενικά μοιάζει σαν να πήρα άλλο μηχανάκι, που θεωρώ καλοδεχούμενο γενικά. Τα 25μμ όμως ίσως είναι αρκετά, 10-15 μάλλον ταίριαζαν καλύτερα. Ίσως δοκιμάσω και τα 15μμ, αν δεν τα βρω έξω μπορώ να υπολογίσω το μήκος τους και να τα φτιάξω εδώ.
Η ανάρτηση δεν σκλήρηνε , το μοχλικό την πιέζει με λιγότερη δύναμη λόγω μικρότερου μοχλού και σου δίνει αυτή την αίσθηση.
Επίσης επειδή σηκώθηκε πίσω,η γεωμετρία έγινε πιο γρήγορη και στρίβει-πλαγιάζει πιο εύκολα.
Καλές δοκιμές!
...Επίσης δείχνει να γέρνει λίγο παραπάνω στο πλαινό σταντ. Υπάρχει καμιά προσθήκη να μακρύνει καναδυο ποντους;...
Γουέλκαμ του δε κλάμπ...
doctor_john
09/12/2023, 08:22
Θηρίο το σταντ στο suzuki!
Mπορείς με διάφορους τρόπους λόγο του ότι είναι μασίφ.
Ένας εύκολος είναι να πάρεις πολύ πυκνό καουτσούκ ή κάποιο βιομηχανικό πλαστικό με ελαστικότητα
και να προσθέσεις 2cm σαν τακούνι.
Μία βίδα και ένας πίρος για να διατηρείται η ευθυγράμμιση είναι οκ.
448867
Εγώ το έκανα έτσι.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&p=3171690&viewfull=1#post3171690
motojojo
09/12/2023, 10:52
Ναι, κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου. Δεν έχω ψαξει αν υπάρχει κάτι στην αγορά.
Και κοντρα πλακέ σκέφτηκα.
george.S
09/12/2023, 11:04
Ναι, κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου. Δεν έχω ψαξει αν υπάρχει κάτι στην αγορά.
Και κοντρα πλακέ σκέφτηκα.
Εγώ θα σου πρότεινα βιομηχανικό λάστιχο στο πάχος που θες
Δεν θα γλιστράει
Κόντρα πλακέ δεν θα έβαζα καταρχάς γιατί δεν μπορείς να το κρατήσεις στεγανό και αργά ή γρήγορα θα σαπίσει
όλα καλά κι όλα ωραία, η άνοιξη θα δείξει μιας και να στρίψω με τις παγωνιές και με τα αλάτια εδώ πέρα, δεν γίνεται..
Μπροστά από μη ρυθμιζόμενο, έγινε πια ρυθμιζόμενο για προφόρτιση, συμπίεση και επαναφορά (συμπίεση στη μία μεριά, επαναφορά στην άλλη).
Πίσω από ρυθμιζόμενο μόνο για προφόρτιση, έχουμε πια προφόρτιση και επαναφορά.
448882
448883
448884
Coyote.V
09/12/2023, 13:56
Τα κιτ της matris είναι;
Τα κιτ της matris είναι;
Σημασία έχει ότι είναι τα σωστά!
Τα κιτ της matris είναι;
bitubo :)
Dimmanoukas
09/12/2023, 14:32
Αυτό που έκανα στην μηχανή αλλά θα το καρπωθώ εγώ (χαχαχα) είναι να βάλω τη ζελατίνα της puig
Αυτό που πρέπει να κάνω κάποια στιγμή για αυτήν θα είναι ένα καλό πλύσιμο.
Λευκάδιος
09/12/2023, 16:46
Πήρα 2 τσαντάκια/εργαλειοθήκες Acerbis για τα μπρος/πίσω φτερά του XR.
448887
448888
telegonos
09/12/2023, 17:46
Από το NC23 που απέκτησα πρόσφατα. Δεν είναι κανά κατόρθωμα, αλλα μαρέσει να βάζω τάξη σε ότι βρίσκω....άτακτο.
Αυτό είναι το kill switch της μοτοσυκλέτας με την καλωδίωσή του, μετά την επισκευή που του έκανα, πριν το τυλίξω με μονωτική για να κλείσει. Συμπληρώθηκαν τα καλώδια που έλλειπαν, στα σωστά χρώματα, στις σωστές θέσεις του φις, όλα έγιναν με κόλληση με καλάι και θερμοσυστελόμενο για μόνωση. Εξυσα την επιφάνεια του πλαστικού στο χειριστήριο, να φύγει το αποπολυμερισμένο στρώμα πλαστικού, γυαλοχαρτάρισμα, πότισμα με wd40 και έγινε μαύρο και πάλι.
448889
Βρέθηκε λειψό, να λείπουν μερικά καλώδια, είχε συμπληρώματα με καλώδιο μπλε-καφέ από ηλεκτρική συσκευή ΜΑΖΙ με το λευκό εξωτερικό του καλωδίου, όλες οι συνδέσεις ήταν στριφτά και μάλιστα κακά στριφτά, και οι μονώσεις ήταν άλλες με μονωτική ταινία και άλλες με ... σελοτέιπ. Τα δε καλώδια εντολής προς το ρελέ μίζας (κίτρινο με κόκκινη ρίγα) και προς το φως στοπ (πράσινο με κίτρινη ρίγα), είχαν καταργηθεί από το φις σύνδεσης και ήταν τυλιγμένα απευθείας στην άλλη μεριά στην πλεξούδα. Ωραία εικόνα; Ντράπηκα να το βγάλω φωτό.
Παραδόξως όλη η υπόλοιπη καλωδίωση της μοτοσυκλέτας είναι μια χαρά και δουλεύουν όλα, φώτα, κόρνα, ρελέ μίζας και μίζα. Λες και μόνο με το κιλ σουίτς τσακώθηκανε . Αβυσσος.
doctor_john
09/12/2023, 17:55
bitubo :)
Με γειές! αν θες πες μια τιμή να συγκρίνω με την προηγούμενη γενιά των εσωτερικών για τα μπροστινά.
Σε εμάς κόστισαν 650-880 αλλά τα δεύτερα ήταν γρήγορη απόφαση χωρίς ψάξιμο.
Coyote.V
09/12/2023, 17:56
Εξυσα την επιφάνεια του πλαστικού στο χειριστήριο, να φύγει το αποπολυμερισμένο στρώμα πλαστικού, γυαλοχαρτάρισμα, πότισμα με wd40 και έγινε μαύρο και πάλι.
Με θερμοπίστολο δεν είναι πιο εύκολο ή ξέρεις κάτι που μου διαφεύγει;
Με γειές! αν θες πες μια τιμή να συγκρίνω με την προηγούμενη γενιά των εσωτερικών για τα μπροστινά.
Σε εμάς κόστισαν 650-880 αλλά τα δεύτερα ήταν γρήγορη απόφαση χωρίς ψάξιμο.
Ευχαριστώ :beer:
670€ με ΦΠΑ τα cartridges
525€ με ΦΠΑ τα αμορτισέρ
450€ τα εργατικά (με κάποια ψιλό αναλώσιμα) :facepalm:
450€ τα εργατικά (με κάποια ψιλό αναλώσιμα) :facepalm:
αν θυμαμαι καλα εισαι εξωτερικο,σωστα;
γιατι αν μιλαμε για Ελλαδα ειναι λιγο κλοπη
αν θυμαμαι καλα εισαι εξωτερικο,σωστα;
γιατι αν μιλαμε για Ελλαδα ειναι λιγο κλοπη
Λουξεμβούργο , νορμαλ τιμή για 4,5 ώρες εργασία :D
ΛΟΥΞ - εμβούργο...
ΛΟΥΞ - εμβούργο...
Όταν ο κατώτατος μισθός εκεί είναι στα (περίπου) 3.500 ευρώ, λογικές είναι οι τιμές..... κάνω λάθος;
Όταν ο κατώτατος μισθός εκεί είναι στα (περίπου) 3.500 ευρώ, λογικές είναι οι τιμές..... κάνω λάθος;
Προφανώς και πρόκειται για κρύο λογοπαίγνιο (ακόμη να με μάθεις; :D ) όπως και να έχει πάντως για εμένα αξίζει και θα τα έδινα με χαρά για καλύτερη ανάρτηση - πιστεύω ότι και ο φίλος θα το επιβεβαιώσει αυτό εν καιρώ :)
2.500 ο κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο. Οι τιμές είναι πολύ υψηλές στα εργατικά στη Benelux και είναι ένας από τους λόγους που δεν βλέπεις πολλά παλιά αμάξια. Δεν συμφέρει να πληρώνεις συνεργεία για να συντηρείς αμάξι δεκαετίας, οπότε αγοράζουν καινούρια, με δεδομένο κιόλας ότι ο τριπλάσιος μισθός τους τα καθιστά πιο προσιτά.
Φαντάσου να κόστιζαν στην Ελλάδα τα αμάξια, αντί για 15-20 χιλιάρικα, 5.000 έως 7.000€, πόσοι θα προτιμούσαν να αγοράσουν καινούριο, αντί να δίνουν 1.000€ ανά έτος για τη συντήρηση του παλιού τους.
doctor_john
10/12/2023, 12:15
:sweat:
448898
448899
448900
Σήμερα κάναμε το μπανάκι μας, έγινε η προβλεπόμενη λίπανση της αλυσίδας, πέρασμα με wd40 τα μεταλλικά μέρη της μοτό, και παραγγελία καινούριας μπαταρίας από Σπηλιώτη, γιατί πνέει τα λοίσθια, έκανα έλεγχο μέσω του διαγνωστικού, και έδειξε 10.8v, αυτά...
doctor_john
13/12/2023, 20:17
Τόση ώρα περιποίηση και δεν έχουμε μια φωτό.. ;)
Με ρώτησε φίλος και νομίζω καλό είναι να το γράψω και εδώ.
Να είμαστε ξεκάθαροι, είναι υπερβολικό το θέμα, δεν αξίζει τον χρόνο σας.
Αξίζει τον χρόνο όσων έχουν την αρρώστια της εξέλιξης, των κατασκευών κ.λπ.
Γιατί όχι επιφάνεια σαν το μπαλάκι του γκολφ στις χοάνες; ήταν η ερώτηση.
Δεν έχω ιδέα αν είναι σωστή η σκέψη μου, πολύ ευχαρίστως να ακούσω όποιον θέλει
να αναπτύξει την δική του υπέρ του γκολφ (για συντομία).
Σκέφτηκα πως το μπαλάκι κινείται μέσα στον αέρα με αρκετό βάρος που "κερδίζει" την πρόσφυση της οπισθέλκουσας σε μεγέθη επιφάνειας
μικρότερα του μισού τετραγωνικού εκατοστού του μέτρου. (0,5cm2)
Αντίστοιχα εγώ έχω να διαχειριστώ αέρα (πολύ μικρότερο βάρος) σε μεγαλύτερη επιφάνεια από το μπαλάκι.
Λόγο του ότι το δικό μου "μπαλάκι" είναι ο αέρας, και το περιβάλλον μου η χοάνη νομίζω πως είναι λογικό να υποθέσω
ενα διαρκές, μικρό ποσοστό υποπίεσης που επηρεάζει ελάχιστα την ταχύτητα ροής.
Εγώ το μπαλάκι του γκολφ ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι :D
Πολλαπλασιάζω το βάρος και τον όγκο του και μου βγαίνει το SCHUBERTH Speed 85..
Aν κάνω το αντίστοιχο για το βάρος του αέρα;.. έτσι μου ήρθε το ρελιεφ σε κλιμακα που φαντασιώνομαι πως καλύπτει
επιφάνειες μικρότερες του 0,5cm2
Oπωσδήποτε επαληθεύτηκε απο διάφορες βιοτεχνίες που έχουν πράξει αντίστοιχα.
Όπως και το σχέδιο που έφτιαξα. Δεν το σκέφτηκα εγώ, είναι μελέτη τουλάχιστον δύο βιοτεχνιών,
Είδα πως μπορώ να φτιάξω και εγώ και το προσπάθησα.
george.S
14/12/2023, 16:58
Ασχολήθηκα λιγο ......σαν ψυχοθεραπεία ήταν
Έβαλα χούφτες ανοιχτές και έκατσαν καλά
Το μηχανάκι είχε κλειστές τις οποίες έβγαλα και δοκίμασα πρώτα κάτι acerbis που δεν καθοντουσαν καλά λόγο κοντού βραχίονα και τις έβαλα στην μηχανή του Κώστα που έκατσαν γάντι ...ε τις άφησα εκεί
Στην βόλτα των βετεράνων γ@μηθηκ@ από τα κλαριά που πήγα χωρίς χούφτες
Άλλαξα πατάκια με κάτι κινέζικα μέχρι να φτιάξω τα δικά του που είναι σπασμένο και στραβωμενα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη
Άμα δεν πετύχει η εγχείρηση θα πάρω καινούργια της προκοπής
Άλλαξα και την ντίζα συμπλέκτη που ήταν ταλαιπωρημενη
Λάδωμα αλυσίδας
Φίλτρο αέρα πήρα καινούργιο και πριν την επόμενη βόλτα θα λαδωθει και θα μπει πάνω
Σήμερα κάναμε το μπανάκι μας, έγινε η προβλεπόμενη λίπανση της αλυσίδας, πέρασμα με wd40 τα μεταλλικά μέρη της μοτό, και παραγγελία καινούριας μπαταρίας από Σπηλιώτη, γιατί πνέει τα λοίσθια, έκανα έλεγχο μέσω του διαγνωστικού, και έδειξε 10.8v, αυτά...
. .. σήμερα έγινε παραλαβή και αλλαγή της καινούριας μπαταρίας συν "μεταφορά ' κωδικού σε δυο μαύρα κλειδιά
Lioulios
15/12/2023, 16:08
Ξεκινανε τα κρυα και αρχιζουν να μαζευνται προς
τα μεσα σιγα σιγα τα συμπαθεστατα 4ποδα.
Το προτεινω . Κανει δουλεια .
Απο δω μεσα την ειδα την ιδεα και ειναι το γνωστο απο τα jumbo .
449049
Λευκάδιος
18/12/2023, 22:10
Καινούργια πατούμενα (Maxxis Trialmaxx) στο Alp.Τύπου Hybrid όπως τα Motoz (που έβαλα στο XR) αλλά τόσο μαλακά που φχαριστιέσαι να τα ζουλάς :lol:
https://youtube.com/shorts/GalaI7JuEKY?si=DG0inhzlioi0rPJZ
449139
Κάτι πρωτότυπο, πλυθήκαμε (μετά από μήνες) και λαδωθήκαμε (μετά από καμιά 1000αρα Km :D )
449148
Κάτι πρωτότυπο, πλυθήκαμε (μετά από μήνες) και λαδωθήκαμε (μετά από καμιά 1000αρα Km :D )
Άντε και του χρόνου :lol:
Άντε και του χρόνου :lol:
Θα κάναμε τρελό δίδυμο σε συγκατοίκηση αν κρίνω από την επιμέλεια που δείχνει ο καθένας στα μηχανάκια του :bawl:
Θα κάναμε τρελό δίδυμο σε συγκατοίκηση αν κρίνω από την επιμέλεια που δείχνει ο καθένας στα μηχανάκια του :bawl:
Με παρεξήγησες, αυτή την περίοδο το του χρόνου μπορεί να σημαίνει και σε καναδυοβδομάδες :D
harris_x
29/12/2023, 15:10
To πρώτο της πλύσιμο :)
Πρίν:
449434
Μετά:
449435