View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
20
21
22
23
Μόλις είδα το CB1 του Δημήτρη μετά το γυάλισμα και έπαθα πλάκα :eek:
Πολύ καλή δουλειά και κάτι που σίγουρα αξίζει, ψήνομαι και επιφυλάσσομαι για το μέλλον κι εγώ :D
Και εμένα θα ενδιέφερε! Δημήτρη μπορείς να μας πεις τι αλοιφές χρησιμοποιείς? Κάνουν και για τα πλαστικά και για τα μεταλλικά μέρη?
Και εμένα θα ενδιέφερε! Δημήτρη μπορείς να μας πεις τι αλοιφές χρησιμοποιείς? Κάνουν και για τα πλαστικά και για τα μεταλλικά μέρη?
Τζατζίκι στο χοιρινό και σώς στο κοτόπουλο
dumutrus
05/11/2024, 21:29
Χρήστο η ασφαλειοθήκη έχει 4 κυκλόματα που το καθένα έχει ασφάλεια 5 αμπέρ και στο σύνολο μπορεί να σου δώσει 20αμπερ κατανάλωση τώρα αν ο φορτηστής είναιταχυφορτηστής το πιθανότερο είναι πως δε θα σου φτάνουν τα 5αμπερ μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια αρκεί στο σύνολο οι καταναλώσεις που τροφοδοτει να μην ξεπερνάν τα 20αμπερ.
Γίωργο η αλοιφές που χρησιμοποίησα ήταν της εταιρίας Κ2 η Q3 που είναι μεσαία αλοιφή με σφουγγάρι χρώματος πορτοκαλί και Q5 που είναι ψιλή αλοιφή με σφουγγάρι χρώματος μαύρο τα σφουγγάρια που δίνει η εταιρία και στο τέλος το πέρασα κερί υγρό ποιάς εταιρίας δεν ξέρω, ηδιαδικασία που έκανα ήταν η εξής
1)πλύσιμο
2)πέρασμα με πυλό της Κ2
3)πέρασμα της Q3
4)πέρασμα της Q5
5)πέρασμα κεριού
θα χρειαστεί να έχεις πετσέτες με μικροίνες για να σκουπίζεις την περίσια ανάμεσα στα χέρια
επειδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα αλοιφαδόρο δεν ήμουν επιθετικός ως προς την χρήση του και το τελικό αποτέλεσμα είναι στο 90% προσωπικά δε με χαλάει.
Όλο αυτό το έκανα για να σβήσω ή να ελαττώσω την κακή εμφάνιση του ρεζερβουάρ μετά την πλαστικοποίηση οι γρατζουνίες ήταν 3ων τύπων σημαδάκια που έφυγαν με τις αλοιφές γρατζουνίες που τις έννιωθες με το νύχι αλλά ήταν στο βερνίκι αυτές τις έτριψα με γυαλόχαρτο g2000 προσεκτικά και μετά οι αλοιφές επαναφέραν την γυαλάδα και γρατζουνίες που φτάσαν μέχρι το αστάρι τις έτριψα και αυτές για να γλυκάνω την ακμή τους και φυσικά δεν εξαφανίστικαν απλά το κερί τις κάνει λιγότερο έντονες αν πάρω κερί με χρώμα ίσως να καμουφλαριστούν καλύτερα θα δείξει.
Και τέλος να πώ πως δεν είμαι ειδικός στο detailing και πιθανότατα να μην τα έκανα με την σωστή σειρά ή με τον σωστό τρόπο αυτά ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλα μετά από ψάξιμο.
Οι αλοιφές κάνουν και για πλαστικά και για μεταλλίκα μέροι βαμενα αν είναι άβαφο μαύρο πλαστίκο σαν τους προφυλακτίρες του atos τότε δε κάνει εκεί θέλεις polytrol.
Να κόψεις τις παρέες με τσι Σαλλονικιούς εσύ.....:D
Στη Σαλλλονικη δουλεύουν περισσότερο την τυροκαυτερή!!
Χρήστο η ασφαλειοθήκη έχει 4 κυκλόματα που το καθένα έχει ασφάλεια 5 αμπέρ και στο σύνολο μπορεί να σου δώσει 20αμπερ κατανάλωση τώρα αν ο φορτηστής είναιταχυφορτηστής το πιθανότερο είναι πως δε θα σου φτάνουν τα 5αμπερ μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια αρκεί στο σύνολο οι καταναλώσεις που τροφοδοτει να μην ξεπερνάν τα 20αμπερ.
Γίωργο η αλοιφές που χρησιμοποίησα ήταν της εταιρίας Κ2 η Q3 που είναι μεσαία αλοιφή με σφουγγάρι χρώματος πορτοκαλί και Q5 που είναι ψιλή αλοιφή με σφουγγάρι χρώματος μαύρο τα σφουγγάρια που δίνει η εταιρία και στο τέλος το πέρασα κερί υγρό ποιάς εταιρίας δεν ξέρω, ηδιαδικασία που έκανα ήταν η εξής
1)πλύσιμο
2)πέρασμα με πυλό της Κ2
3)πέρασμα της Q3
4)πέρασμα της Q5
5)πέρασμα κεριού
θα χρειαστεί να έχεις πετσέτες με μικροίνες για να σκουπίζεις την περίσια ανάμεσα στα χέρια
επειδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα αλοιφαδόρο δεν ήμουν επιθετικός ως προς την χρήση του και το τελικό αποτέλεσμα είναι στο 90% προσωπικά δε με χαλάει.
Όλο αυτό το έκανα για να σβήσω ή να ελαττώσω την κακή εμφάνιση του ρεζερβουάρ μετά την πλαστικοποίηση οι γρατζουνίες ήταν 3ων τύπων σημαδάκια που έφυγαν με τις αλοιφές γρατζουνίες που τις έννιωθες με το νύχι αλλά ήταν στο βερνίκι αυτές τις έτριψα με γυαλόχαρτο g2000 προσεκτικά και μετά οι αλοιφές επαναφέραν την γυαλάδα και γρατζουνίες που φτάσαν μέχρι το αστάρι τις έτριψα και αυτές για να γλυκάνω την ακμή τους και φυσικά δεν εξαφανίστικαν απλά το κερί τις κάνει λιγότερο έντονες αν πάρω κερί με χρώμα ίσως να καμουφλαριστούν καλύτερα θα δείξει.
Και τέλος να πώ πως δεν είμαι ειδικός στο detailing και πιθανότατα να μην τα έκανα με την σωστή σειρά ή με τον σωστό τρόπο αυτά ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλα μετά από ψάξιμο.
Οι αλοιφές κάνουν και για πλαστικά και για μεταλλίκα μέροι βαμενα αν είναι άβαφο μαύρο πλαστίκο σαν τους προφυλακτίρες του atos τότε δε κάνει εκεί θέλεις polytrol.
Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο και όρεξη θα ήθελα να το δοκιμάσω!
dumutrus
06/11/2024, 15:05
Αααα την τυροκαυτερή την αλλάξαμε με την κοπανιστή.
Road Pirat
06/11/2024, 18:05
Έβαλα τίς βίδες και τους αποστάτες που μου έφυγαν στην βουνίσια 457789
motojojo
07/11/2024, 18:40
Big service σημερα στο μοτοσακο, τα παντα όλα εκτός από λάδια (ειχαν καπου 1000κατι χλμ). Βαλβιδες, μπουζι και το κυριότερο, αλυσιδογράναζα.
Μένει να κλεισω ραντεβου για το (εκπροθεσμο) κτεο και το μηχανακιο είναι μάχιμο κι ετοιμο για νεες περιπέτειες!
Big service σημερα στο μοτοσακο, τα παντα όλα εκτός από λάδια (ειχαν καπου 1000κατι χλμ). Βαλβιδες, μπουζι και το κυριότερο, αλυσιδογράναζα.
Μένει να κλεισω ραντεβου για το (εκπροθεσμο) κτεο και το μηχανακιο είναι μάχιμο κι ετοιμο για νεες περιπέτειες!
Να το ευχαριστηθείς!
motojojo
16/11/2024, 13:58
Έκλεισε και η εκκρεμότητα του κτεο. Χωρίς ελλείψεις/παρατυπίες, με δυο παρατηρησεις λόγω αναμενόμενης φθοράς, τα λάστιχα που δεν έχουν πολύ ζωή ακόμα και η μια δισκόπλακα που φαίνεται να πλησιάζει και αυτή τα όρια της.
TheRegulator
16/11/2024, 20:01
Ελυσα τον πονοκεφαλο απο και προς την πιστα. Εβαλα για πουλημα το Μ2 κομπ και πηρα Στελβιο βελοτσε ωστε να μπορω να χρησιμοποιω το τρειλερ.. Υ.γ. Ναι, εχω παρει την πιστα πολυ ζεστα....
458198
motojojo
16/11/2024, 20:03
Πωωωω έγινες κι εσύ suvλακης...! :p
Καλοτάξιδο!
TheRegulator
16/11/2024, 20:16
Πωωωω έγινες κι εσύ suvλακης...! :p
Καλοτάξιδο!
Ευχαριστω πολυ! Η αληθεια ειναι οτι ειχα με την υπαρξη 2 αγωνιστικων μηχανων ηταν η μονη λυση. Δεν θα το κρυψω πως ετρωγα τα νυχια μου πηγαινοντας να την παραλαβω και να αφησω το μπεμβε και κυκ ολιγες φορες επιασα τον εαυτο μου στις 2 ωρες διαδρομη να λεω τι μλκς κανω.
Σημερα την πηγα στο βουνο για μια γρηγορη δοκιμη και με εξεπληξε θετικα. Ακομα και με τα 18αρια τα χειμερινα γουσταρει τις στροφες ΠΑΡΑ πολυ. Δεν εχει την καταιγιστικη δυναμη του S55 αλλα ειναι πολυ αξιολογο πακετο για την Ελβετια.
RaGe_Raptor
16/11/2024, 20:31
Ευχαριστω πολυ! Η αληθεια ειναι οτι ειχα με την υπαρξη 2 αγωνιστικων μηχανων ηταν η μονη λυση. Δεν θα το κρυψω πως ετρωγα τα νυχια μου πηγαινοντας να την παραλαβω και να αφησω το μπεμβε και κυκ ολιγες φορες επιασα τον εαυτο μου στις 2 ωρες διαδρομη να λεω τι μλκς κανω.
Σημερα την πηγα στο βουνο για μια γρηγορη δοκιμη και με εξεπληξε θετικα. Ακομα και με τα 18αρια τα χειμερινα γουσταρει τις στροφες ΠΑΡΑ πολυ. Δεν εχει την καταιγιστικη δυναμη του S55 αλλα ειναι πολυ αξιολογο πακετο για την Ελβετια.
Ναι, ναι, καλά :bawl:
Καλοτάξιδο φίλε.
(Έβαλα ps5 στο τρακτέρ 1.9tdi κι ήρθε στα ίσα του!)
TheRegulator
16/11/2024, 20:36
Ναι, ναι, καλά :bawl:
Καλοτάξιδο φίλε.
(Έβαλα ps5 στο τρακτέρ 1.9tdi κι ήρθε στα ίσα του!)
Ευχαριστω ρειτζ! Παει πακετο με το μηχανακι που προτεινες! :evil: ;)
Γιατι τα 5αρια και οχι 4αρια? Μαζι με τα καπ2 θεωρω τα 4αρια τα καλυτερα λαστιχα που υπαρχουν! Η φαση με τα συγκεκριμενα ειναι ιδια με τα s22 vs s23..
RaGe_Raptor
16/11/2024, 20:42
Ευχαριστω ρειτζ! Παει πακετο με το μηχανακι που προτεινες! :evil: ;)
Γιατι τα 5αρια και οχι 4αρια? Μαζι με τα καπ2 θεωρω τα 4αρια τα καλυτερα λαστιχα που υπαρχουν! Η φαση με τα συγκεκριμενα ειναι ιδια με τα s22 vs s23..
δεν το έψαξα καθόλου! και πριν φορούσα ps4,να φανταστείς. νταξ σιγά, σε 2 χρόνια θα ξανα-αλλάξω :D
TheRegulator
16/11/2024, 22:52
δεν το έψαξα καθόλου! και πριν φορούσα ps4,να φανταστείς. νταξ σιγά, σε 2 χρόνια θα ξανα-αλλάξω :D
Ισως τα 5αρια να δουλευουν καλυτερα στην πλατφορμα σου! Πχ τα κοντι καναν τα Μ2 υποστροφικα λες και ηταν ΤΤ..
RaGe_Raptor
16/11/2024, 23:15
Ισως τα 5αρια να δουλευουν καλυτερα στην πλατφορμα σου! Πχ τα κοντι καναν τα Μ2 υποστροφικα λες και ηταν ΤΤ..
θα μας τα διαγράψουν (Ορθώς) αλλά audi & υποστροφή πάνε πακέτο.ειδικά με τον κινητήρα διαμήκως (για να μπορούν να βάζουν torsen κεντρικό στα quattro) να κρέμεται ολόκληρος μπροστά από τον άξονα,τί περιμένεις. θέλει λίγη υπομονή για να μπει (trail-braking σωτήριο) αλλά πατάει στιβαρά από κει και μετά.
harris_x
17/11/2024, 09:29
Ελυσα τον πονοκεφαλο απο και προς την πιστα. Εβαλα για πουλημα το Μ2 κομπ και πηρα Στελβιο βελοτσε ωστε να μπορω να χρησιμοποιω το τρειλερ.. Υ.γ. Ναι, εχω παρει την πιστα πολυ ζεστα....
458198
Καυλα το AR, καλόστριφτο (χωρίς το τρέιλερ :lol:) :beer:
TheRegulator
17/11/2024, 10:58
Καυλα το AR, καλόστριφτο (χωρίς το τρέιλερ :lol:) :beer:
Ευχαριστώ πολυ Χάρη! Περιμένω να περάσουν οι μέρες να πάω να παραλάβω το αγωνιστικό νίντζα με το Stelvio για να δοκιμάσω το τρέιλερ :D
next stop Ισπανία!
vrossi46
17/11/2024, 17:20
[ATTACH=CONFIG]45
Πλύσιμο κουκούλας, πλύσιμο μηχανής, πλύσιμο -καθαρισμα- λάδωμα αλυσίδας ( θέλει και τέντωμα αλλά δεν είχα εργαλεία) καθάρισμα τις ζάντες γιατί ήταν χάλια. Με πέθανε σήμερα αλλά άξιζε!! :D:D
ΥΓ. Πρώτη φορά ανέβασα φωτό, δε ξέρω αν το έκανα σωστά!!
doctoras
17/11/2024, 19:21
εκανα μια προεργασία σημερα στο δικό μου power controler (κονετροράκια, καλύμματα καλωδίων, κυτίο επειδή δεν είναι αδιαβροχο) μέχρι να το βάλω πάνω στο μηχανάκι
458210
458211
458212
458219
:wave2:
εκανα μια προεργασία σημερα στο δικό μου power controler (κονετροράκια, καλύμματα καλωδίων, κυτίο επειδή δεν είναι αδιαβροχο) μέχρι να το βάλω πάνω στο μηχανάκι
458210
458211
458212
458219
:wave2:
τι ακριβως ειναι αυτο;
δωσε ινφο
telegonos
18/11/2024, 18:30
Η ζάντα στο VFR μου, είχε κουραστεί μετά από τόσες κακές επεμβάσεις προηγούμενων+δικών μου, και φθορά του δρόμου και ... υγρού φρένων.
458242
Είχα μια στις αποθήκες μου από RVF που καθότανε, κακοβαμμένη λευκή με σπρέι, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Πήγε για τα ισιωματάκια της, και μετά για ηλεκτροστατική βαφή.
458243
Περάστηκαν τα πράγματα της άλλης
458244
Και έτοιμη πάνω στο VFR
458245
Η παλιά, επίσης θα ισιωθεί-βαφτεί, το ίδιο.
Ενα-ένα τα συντρίμια της ζωής μας, να μαζεύονταν τόσο εύκολα, τι καλά που θα ήταν.
Η ζάντα στο VFR μου, είχε κουραστεί μετά από τόσες κακές επεμβάσεις προηγούμενων+δικών μου, και φθορά του δρόμου και ... υγρού φρένων.
458242
Είχα μια στις αποθήκες μου από RVF που καθότανε, κακοβαμμένη λευκή με σπρέι, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Πήγε για τα ισιωματάκια της, και μετά για ηλεκτροστατική βαφή.
458243
Περάστηκαν τα πράγματα της άλλης
458244
Και έτοιμη πάνω στο VFR
458245
Η παλιά, επίσης θα ισιωθεί-βαφτεί, το ίδιο.
Ενα-ένα τα συντρίμια της ζωής μας, να μαζεύονταν τόσο εύκολα, τι καλά που θα ήταν.
Βρουμ για την τελευταία παράγραφο.....
KostasRS
19/11/2024, 10:47
προέκταση usb (OptiMate USB O-108)
https://optimate1.com/product/optimate-usb-o-108/
458253
458254
458255
προέκταση usb (OptiMate USB O-108)
Στο κατάλληλο σημείο, όλα τα πριζάκια εκεί περίπου πρέπει να είναι από τη μάνα τους :a013:
Αλλαγή μπροστινού γραναζιού με γνήσιο χόνδα και έλεγχος του καρέ του άξονα που φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Βάζουμε ή δεν βάζουμε γράσο στο καρέ στην αλλαγή γραναζιού? Στο μανιουαλ δεν αναφέρει κάτι.
458306
458307
telegonos
20/11/2024, 20:07
Αλλαγή μπροστινού γραναζιού με γνήσιο χόνδα και έλεγχος του καρέ του άξονα που φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Βάζουμε ή δεν βάζουμε γράσο στο καρέ στην αλλαγή γραναζιού? Στο μανιουαλ δεν αναφέρει κάτι.
458306
458307
Transalp; Ή Africa; Κάτι με τον γνωστό V52 της Honda σε κάθε περίπτωση, μόνο αυτός έχει το φίλτρο λαδιού εκεί.
Γράσσο εγώ δεν βάζω, αλλά πριν την εφαρμογή του νέου γραναζιού τα κάνω όλα λαμπίκο, να είναι όλα τα μέταλλα εκεί γυαλάδα και να φύγει κάθε ίχνος βρωμιάς και παλιού λιπαντικού αλυσίδας.
doctor_john
20/11/2024, 20:10
Θα έβαζα πάστα συναρμογής. Λίγη για να αποκλείσω την είσοδο σκόνης με την υγρασία.
Και το κοινό γράσο το ίδιο θα κάνει για λίγο μικρότερο διάστημα.
Θα έβαζα πάστα συναρμογής. Λίγη για να αποκλείσω την είσοδο σκόνης με την υγρασία.
Και το κοινό γράσο το ίδιο θα κάνει για λίγο μικρότερο διάστημα.
Σωστό :beer:
DoctoR_k6
02/12/2024, 13:05
Αγορα ανταλλακτικων για λυσιμο μπροστινων.
458617
Επισης λαστιχακι για συγκρατηση εργαλειοθηκης στο σελακι που ειχε κοπει. Α μωρη Σουζουκι 4ε... :moutza:
Αυτα ειναι προβληματα!! :lol:
RaGe_Raptor
02/12/2024, 15:05
458617
Επισης λαστιχακι για συγκρατηση εργαλειοθηκης στο σελακι που ειχε κοπει. Α μωρη Σουζουκι 4ε... :moutza:
1ον γιατί δεν πήρες το κιτ που τα έχει όλα μέσα και είναι ίσως λίιιγο πιο οικονομικό
2ον γιατί δεν πήρες με .20€ ένα απλό o-ring
ε,ε?
o_gavros
02/12/2024, 15:09
μην παραπονιέσαι ντιπ...
έδωσα 18,5 ευρωπαϊκά για 3 (ολογράφως τρεις) βιδουλες κι ένα ορινγκακι (ακανόνιστου σχήματος για το καπάκι του σενσορα του ΕΚ)...
πρέπει να τα χαν πασπαλισει με κοκαΐνα,δεν εξηγείται αλλιώς
RaGe_Raptor
02/12/2024, 15:50
μην παραπονιέσαι ντιπ...
έδωσα 18,5 ευρωπαϊκά για 3 (ολογράφως τρεις) βιδουλες κι ένα ορινγκακι (ακανόνιστου σχήματος για το καπάκι του σενσορα του ΕΚ)...
17€ για σφουγγαράκια (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&page=27&p=3208063&viewfull=1#post3208063) :cry:
DoctoR_k6
02/12/2024, 16:05
1ον γιατί δεν πήρες το κιτ που τα έχει όλα μέσα και είναι ίσως λίιιγο πιο οικονομικό
2ον γιατί δεν πήρες με .20€ ένα απλό o-ring
ε,ε?
Το κιτ είναι ρε ‘σύ. Απλά χωρίς το κουτάκι.
Αφού ήμουν στα ανταλλακτικά του λέω φέρτο και αυτό να τελειώνουμε.
17€ για σφουγγαράκια (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&page=27&p=3208063&viewfull=1#post3208063) :cry:
458618
μην παραπονιέσαι ντιπ...
Όταν είχα το gs1150.
Nτιζα γκαζιού μόνο γνήσια αφού δεν υπάρχει after ΜΟΝΟ 160 ευρώ :moutza:
Ρε παιδιά ένα λαστιχακι σε μαύρο που κρατάει την ecu από τη μηχανή στη θέση της πως μπορώ να το βρω?
Φανταστείτε ένα λαστιχο πιο χοντρό από αυτά που βάζουν στα σουπερμάρκετ στα ζαμπονοτυρια
telegonos
03/12/2024, 19:54
Ρε παιδιά ένα λαστιχακι σε μαύρο που κρατάει την ecu από τη μηχανή στη θέση της πως μπορώ να το βρω?
Φανταστείτε ένα λαστιχο πιο χοντρό από αυτά που βάζουν στα σουπερμάρκετ στα ζαμπονοτυρια
Κόψε κατάλληλη σαμπρέλα, και τύλιξε-δέσε με τον τρόπο που δουλεύει στην περίπτωσή σου.
Αρε Ducati, χρόνια μπροστά ήσουν....:look:
grinderx
05/12/2024, 17:58
Τίποτα το ιδιαίτερο, μικροπραγματάκια για παν ενδεχόμενο:
1. Επειδή μπαγκαζιέρα δεν έχω (ούτε θέλω, ακόμα και τη σχάρα που είχε η μηχανή την έβγαλα) και επειδή η Xiaomi τρόμπα δεν πολυχωράει κάτω από τη σέλα, πήρα αυτή την κούτσικη τρόμπα από τον Κινέζο: Cyclami HW125 (https://vi.aliexpress.com/item/1005006878008792.html)
2. Τις βίδες από καουτσούκ,για τις οποίες ρώταγα στο νήμα των σύντομων απαντήσεων, στην περίπτωση που, χτυπάμε ξύλο, πάθω φούιτ (γουγλάρετε Amio βίδες 3227 ;))
Η τρόμπα δεν είναι τίποτα το ιδιαιτερο (την πέτυχα κάτω από 30€). Δε συγκρίνεται με τη Xiaomi. Λόγω μεγέθους (μικρότερη κι από την παλάμη μου και δεν έχω και καμιά χερούκλα :p) το κομπρεσεράκι της είναι λογικό να μην είναι πολύ δυνατό, αλλά για ποδηλάτες καθώς και για μοτοσυκλέτες για μια ώρα ανάγκης είναι ότι πρέπει. Οπότε Xiaomi για το σπίτι και για την καθημερινότητα και η μικρούλα μαζί με τα λαστιχένια βιδάκια κάτω από τη σέλα για την κακιά στιγμή.
Επίσης αναμένεται από φίλο στο νησί (ΗΒ :p) ο φορτιστής της Optimate 118 (https://optimate1.com/product/usbo-118/) (έκδοση USB-C στις £30, ευχαριστώ τον KostasRS για το τιπ). Έτσι για το χαβαλέ λέω να πάρω από τον Αλί κι ένα ζευγάρι bluetooth TPMS σένσορες (φθηνοί είναι άλλωστε).
Αυτά για να είμαι λίγο πιο οργανωμένος :)
KostasRS
05/12/2024, 19:18
πήρα αυτή την κούτσικη τρόμπα από τον Κινέζο: Cyclami HW125 (https://vi.aliexpress.com/item/1005006878008792.html)
Τι ωραίο μπινελίκι είναι αυτό!
Πάλι σε έξοδα θα μπω :D
grinderx
05/12/2024, 21:00
Ααασ, ξέχασα! Πήρα και μια Abus 8008. Την πετυχα σε καλή τιμή λόγω Βλακ Friday. Τώρα καλά έκανα ή δεν έχει και πολύ νόημα; :confused: Δεν την εχω παραλάβει ακόμα να δω κι αν είναι εντάξει με το δίσκο. Τεσπα.
Coyote.V
05/12/2024, 22:41
Τι ωραίο μπινελίκι είναι αυτό!
Πάλι σε έξοδα θα μπω :D
Το γεγονός ότι το δείχνει το aliexpres να φουσκώνει μόνο ποδήλατα δεν σε προβληματίζει;
grinderx
05/12/2024, 22:57
Το γεγονός ότι το δείχνει το aliexpres να φουσκώνει μόνο ποδήλατα δεν σε προβληματίζει;
Μια χαρά φουσκώνει και τα λάστιχα της μηχανής. Τα αρνητικά της:
1. Λόγω μικρού κομπρέσορα παίρνει παραπάνω ώρα (αν μιλάμε να φουσκώσεις από το μηδέν) και ζεσταίνεται αρκετά
2. Μικρή μπαταρία
3. Λίγο ενοχλητικό, αλλά αν η πίεση που έχει το λάστιχο είναι 1-2 PSI κάτω από αυτό που θες, δεν βάζει αέρα όταν είναι πάνω στη βαλβίδα (βγάζει ένα μήνυμα "EoP", ότι κι αν σημαίνει αυτό). Για να παίξει πρέπει να ξεκινήσει να βάζει αέρα χωρίς η τρόμπα να είναι εφαρμοσμένη στη βαλβίδα. Βλακεία, αλλά ΟΚ.
Τα παραπάνω διαπιστωμένα από την πρώτη στιγμή που τη δοκίμαζα.
Το βιντεάκι στο Aliexpress δείχνει μόνο ποδήλατα, γιατί απευθύνεται κυρίως σε ποδηλάτες που θέλουν να έχουν κάτι μικρό μαζί τους (όπως και όλες αυτές οι μινιατούρες τρόμπες). Δε σημαίνει ότι δε μπορεί να κάνει και για τις μοτοσυκλέτες.
Όπως έγραψα και πριν, εννοείται πως με τη Xiaomi (και αντίστοιχες) δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
motojojo
08/12/2024, 10:31
Μόλις της πλήρωσα τα τέλη.
Μόλις της πλήρωσα τα τέλη.
Οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε μέχρι το τέλος του μήνα, νομίζεις; :cry::lol:
Καθαρισμος αλυσίδας.....
Χαρης ακούει; :lol:
harris_x
08/12/2024, 20:32
Καθαρισμος αλυσίδας.....
Χαρης ακούει; :lol:
:lol::lol::lol:
ratamahatta
08/12/2024, 21:58
Μάλλον ήταν η μέρα , καθάρισμα-λάδωμα αλυσίδας και λίγο γυάλισμα για την ποζερια
motojojo
09/12/2024, 13:00
Οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε μέχρι το τέλος του μήνα, νομίζεις; :cry::lol:
Ναι αλλά εγώ είμαι large και τα πλήρωσα στην αρχη του μηνα! :lol:
(για το τέλος άφησα του αυτοκινητου)
Νεα τακακια
για να δουμε ειναι τοσο καλα αυτα τα DP
οσο λενε ολοι
Εχω κ μια ερωτηση
Για ποιο λογο μπορει τα εσωτερικα τακακια
απο καθε δαγκανα να εχουν εμφανως μεγαλυτερη
φθορα απο τα εξωτερικα;
458825
Νεα τακακια
φθορα απο τα εξωτερικα;
458825
Πλευστή ή σταθερή δαγκάνα;
Πλευστή ή σταθερή δαγκάνα;
φανταζομαι πλευστη δεν ξερω
ενα KTM 1290GT ειναι
Υ.Γ. μπερδευτηκα νομιζα εννοεις πλευστο δισκο
δεν ξερω τι ειναι η πλευστη δαγκανα
φανταζομαι πλευστη δεν ξερω
ενα KTM 1290GT ειναι
Λογικά τo 1290 έχει σταθερές μπροστά και πλευστή πίσω.
Αν είναι πίσω το πρόβλημα τότε δεν γλυστράει καλά η δαγκάνα στους πείρους κίνησης.
Αν είναι μπροστά, κάποιο έμβολο κολλάει.
Επίσης παίζει και να έχει πιο άγρια επιφάνει η μία πλευρά του δίσκου.
Ειναι οι μπροστα
κ στις 2 δαγκανες ηταν ετσι
Το χρειαζόταν.....
458826
και γω Dunlopad πρασινα φοραω,εχουν ωραιο αρχικο δαγκωμα
DoctoR_k6
12/12/2024, 23:14
Νεα τακακια
για να δουμε ειναι τοσο καλα αυτα τα DP
οσο λενε ολοι
Εχω κ μια ερωτηση
φθορα απο τα εξωτερικα;
458825
Λογικά γεμίζει νωρίτερα με υγρό και ξεκινάει να βγαίνει το πιστόνι όσο γίνεται το αντίστοιχο στην εξωτερική πλευρά της δαγκάνας. Το banjo στη δαγκάνα είναι εσωτερικά;
Πχ στο σουζουκι μου που το μαμά σετ απ είναι να πάει πρώτα στην αριστερή δαγκάνα και μετά γεφυρώνει στην δεξιά πάντα τα αριστερά τακάκια ήταν φαγωμένα ένα κλικ παραπάνω από τα δεξιά.
Τα του πλυστικού πήγαν στο καφενείο... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163478&page=67&p=3234320&viewfull=1#post3234320)
harris_x
14/12/2024, 07:19
Τίποτα δεν έκανα και σήμερα...
Τίποτα δεν έκανα και σήμερα...
Είσαι μλκς, πάει ο καφές :moutza::moutza::bawl::bawl:
Έβγαλα την μπαταρία και την έβαλα στον συντηρητή. Κοντεύει ένα μήνα που έχει να κουνηθεί.
458864
Πήγε να μου την κοπανήσει αλλά την πρόλαβα τη ρουφιάνα
458927
458928
KostasRS
20/12/2024, 18:11
Τοποθέτηση Grab Bar και μεμβράνες στο κοντέρ
458983
SeniorCanardo
30/12/2024, 10:38
DIY προστασίες ψυγείου.
459070
459071
459072
harris_x
01/01/2025, 20:15
Την κουμπωσα στο συντηρητή :look:
stefanos
01/01/2025, 21:28
Σήμερα μέτρησα κύλινδρο στο sh.
Πιστόνι θα αλλαχτεί έτσι κι αλλιώς λόγο χιλιομέτρων, έχει κολλήσει και το ελατήριο του λαδιού...
Να πώ την αλήθεια μετά από 135κ περίμενα να χρειάζεται ένα ρεκτιφιέ.
Μια χαρά βγήκε.
Λευκάδιος
02/01/2025, 18:10
DIY προστασίες ψυγείου.
459070
459071
459072
Ωραίος! Τα σχεδίασες μόνος σου ή είχες πατρόν κλπ σχέδια;
Λευκάδιος
02/01/2025, 18:24
Την μαύρη Παρασκευή τσίμπησα κάποια πλαστικά UFO (μπροστινό φτερό,καπάκια ψυγείων) ώστε να κάνω το xr ψιλοστόκ.
Οπότε σήμερα έβγαλα τον πύργο και το μεγάλο ντεπόζιτο, ρύθμισα βαλβίδες και άλλαξα τσιμούχα στο ένα καλάμι το οποίο χρειάζεται και καινούργια φυσούνα γιατί κάπου/κάπως την μάσησε το μπροστινό?? και σκίστηκε.
Και αύριο μέρα είναι :lol:.
459107
459108
telegonos
02/01/2025, 18:39
Αν και ποτέ δεν μου άρεσε η σχεδίαση με μισό πλαίσιο στις μοτοσυκλέτες, ΜΟΝΟ η Honda το κάνει, και είναι a walk in the park το λύσιμο-δέσιμο.
Αφού βγουν όλα τα γύρω-γύρω, μένει το πλαίσιο να δένει με τον κινητήρα σε 6 βίδες, 3 ανά πλευρά. Στην πραγματικότητα είναι 5 οι βίδες, αφού η μπροστά είναι μια βίδα που μπαίνει από την μια πλευρά και βγαίνει από την άλλη.
459111
Μόλις βγουν αυτές, κάνεις μια ΠΑΦ! και ανασηκώνεται το πάνω και μπροστά μέρος της μοτοσυκλέτας στον αέρα, εύκολα από ένα άνθρωπο με φυσιολογική δύναμη. Το υπόλοιπο που μένει είναι κινητήρας με ψαλίδι-τροχό-ανάρτηση και διπλό στήριγμα.
459112
Ολα εύκολα, καθαρά, καλοσχεδιασμένα, με λογική σειρά, με μια λέξη ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
RaGe_Raptor
02/01/2025, 22:23
Αν και ποτέ δεν μου άρεσε η σχεδίαση με μισό πλαίσιο στις μοτοσυκλέτες, ΜΟΝΟ η Honda το κάνει, και είναι a walk in the park το λύσιμο-δέσιμο.
Αφού βγουν όλα τα γύρω-γύρω, μένει το πλαίσιο να δένει με τον κινητήρα σε 6 βίδες, 3 ανά πλευρά. Στην πραγματικότητα είναι 5 οι βίδες, αφού η μπροστά είναι μια βίδα που μπαίνει από την μια πλευρά και βγαίνει από την άλλη.
459111
Μόλις βγουν αυτές, κάνεις μια ΠΑΦ! και ανασηκώνεται το πάνω και μπροστά μέρος της μοτοσυκλέτας στον αέρα, εύκολα από ένα άνθρωπο με φυσιολογική δύναμη. Το υπόλοιπο που μένει είναι κινητήρας με ψαλίδι-τροχό-ανάρτηση και διπλό στήριγμα.
459112
Ολα εύκολα, καθαρά, καλοσχεδιασμένα, με λογική σειρά, με μια λέξη ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
το κάνει ακόμα? θελω να πω, υπάρχει μοντέλο στην παραγωγή με "μισό" πλαίσιο από την Honda? σίγουρα υπάρχει το Panigale αλλά αυτό είναι Ducati.
το τελευταίο ss με μισό πλαίσιο από honda ήταν το 954 iirc.
telegonos
02/01/2025, 23:03
το κάνει ακόμα? θελω να πω, υπάρχει μοντέλο στην παραγωγή με "μισό" πλαίσιο από την Honda? σίγουρα υπάρχει το Panigale αλλά αυτό είναι Ducati.
το τελευταίο ss με μισό πλαίσιο από honda ήταν το 954 iirc.
To CB300R δείχνει για τέτοιο, αλλά στην πραγματικότητα έχει και απο μέσα πλαίσιο.
Εκτός Ducati, έτσι είναι με μισό πλαίσιο, το Aprilia RS660.
SeniorCanardo
03/01/2025, 09:53
Ωραίος! Τα σχεδίασες μόνος σου ή είχες πατρόν κλπ σχέδια;
Όχι δεν υπήρχε πατρόν.
Είχα 2-3 ιδέες τις οποίες προσάρμοσα ανάλογα με τα εργαλεία και τις πρώτες ύλες που είχα στη διάθεση μου.
Το βασικό που ήθελα είναι να είναι modular ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν και σε oversize χωρίς πολλά-πολλά.
Λευκάδιος
03/01/2025, 17:10
Πήρα φυσούνες.
459143
Το αυτοσχέδιο εργαλείο για να βγάζω τα cartridges.Ουσιαστικά είναι ένα σωληνωτό κλειδί που το έχω τροχίσει λίγο για να ταιριάζει στην υποδοχή του cartridge,ένα μεγάλο καρυδάκι και μια καστάνια.
459144
Η κεντρική βάση του πύργου.Δεν έβγαλα τα στηρίγματα της που πιάνουν στις βάσεις ντεπόζιτου/ψυγείων γιατί φαίνεται ότι δεν εμποδίζουν την πλεξούδα κλπ.
459146
Δεν του φαίνεται αλλά έχει ακόμα δουλίτσα κυρίως στην πλεξούδα πίσω από το φανάρι.
459145
Αυτά τα ολίγα (και αύριο μέρα είναι :p )
Λευκάδιος
03/01/2025, 17:14
Όχι δεν υπήρχε πατρόν.
Είχα 2-3 ιδέες τις οποίες προσάρμοσα ανάλογα με τα εργαλεία και τις πρώτες ύλες που είχα στη διάθεση μου.
Το βασικό που ήθελα είναι να είναι modular ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν και σε oversize χωρίς πολλά-πολλά.
Μερακλής :beer:
Υγ.Είσαι τυχερός που δεν είμαστε κοντά γιατί θα σου ζάλιζα τα μέζεα να μου φτιάξεις αντίστοιχα :lol:
Τοποθέτηση καινούριων ελαστικών DUNLOP TRAIL MAX
459157
459158
459159
Μια από τα ίδια και εγώ, έβαλα Bridgestone T31 .Λάστιχα ,αγόρασα και λάδια ,να δω με τι λεφτά θα αγοράσω δυναμόκλειδο :tooth:
Γιαπωνέζικα χρέπια ρε γαμώτο, όλο λεφτά ζητάνε.
459160
filipp0s
04/01/2025, 13:52
χαχα κι εγώ άλλαξα dunlop qualifier core. Α ναι, και μια τρόμπα βενζίνης έτσι για το καλό :tooth:
459161
Αφαίρεση του healtech quickshifter. Στην τελευταία γενιά του RC390 ανάβει το engine light. Θα μπορούσαν να μου το έχουν πει απ την healtech όταν τους ρώτησα ποια καλωδίωση ταιριάζει στη μηχανή μου. :rolleyes:
Τουλάχιστον βρέθηκε αμέσως αγοραστής και δε χάσαμε λεφτά.
459186
Αφαίρεση του healtech quickshifter. Στην τελευταία γενιά του RC390 ανάβει το engine light. Θα μπορούσαν να μου το έχουν πει απ την healtech όταν τους ρώτησα ποια καλωδίωση ταιριάζει στη μηχανή μου. :rolleyes:
Τουλάχιστον βρέθηκε αμέσως αγοραστής και δε χάσαμε λεφτά.
459186
Πέρα από το λαμπάκι, έκανε δουλειά Πέτρο;
Πέρα από το λαμπάκι, έκανε δουλειά Πέτρο;
Να πω την αλήθεια δεν ασχολήθηκα Παντέλη. Θέλει να το ρυθμίσεις μέσω του app αλλά δεν είχε νόημα στην περίπτωσή μου. Από μόνο του με την default ρύθμιση ήταν στο 90%.
Grafton 505
06/01/2025, 16:51
Ξαναμπήκαν τα μανητάρια προστασίας της sw_motech με καινούργιες βίδες. Όπως βλέπετε οι παλιές "κουραστήκανε" ...
459280
TheRegulator
06/01/2025, 21:47
Ξαναμπήκαν τα μανητάρια προστασίας της sw_motech με καινούργιες βίδες. Όπως βλέπετε οι παλιές "κουραστήκανε" ...
459280
Τα αγαπώ τα συγκεκριμένα! Όταν βαριέμαι στις ατέλειωτες ευθείες στην εθνική ή έχω πιαστεί δουλεύουν σαν rear sets.. πάντως σε εμένα θέλουν προσοχή όταν κάθομαι στο ντεπόζιτο γιατί όταν κάνω να κάτσω στην σέλα μπορεί να πιαστεί η γάμπα!
Γεια σου πιστονακι.
Γεια σου θείο Κώστα :wave2:
459298
Άλλαξα τα 2 ο ρινγκ στο πλακάκι που πιάνει με 2 ελατήρια ο θάλαμος διαστολής
459299
Και ενα φρεσκαρισμα
459300
Δυο πράγματα που κάναμε στο Fazer του Αλέξη που το φροντίζω εγώ μια που ξενιτεύτηκε και το νιώθω σαν δικό μου :)
Αλλαγή τεντωτήρα καδένας προληπτικά με μαμίσιο αυτορρυθμιζόμενο, 160 ευρώ και δυο μήνες αναμονή, υπήρχε και αφτερμάρκετ στα 110 που θέλει ρύθμιση κάθε 15 -20 χιλιάδες χλμ.
Αποδείχτηκε ότι η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη καθώς ο παλιός είχε ήδη "φάει" ένα δόντι:
459309
Πολύ βελτιωμένη λειτουργία και σταθερό ρελαντί που ήταν πρόβλημα στις εκκινήσεις από στάση :a013:
Και νέα λάστιχα καρμπυρατέρ αφτερμάρκετ αλλά Ιαπωνικά και πολύ ποιοτικά:
459310
459311
Δύο πολύ ουσιαστικές αλλαγές για μοτό μεγάλης ηλικίας!
Των εργασιών επιλήφθηκε ο μηχανικός μας Κώστας :a024:
Oneman1987
08/01/2025, 12:40
Το ρελαντι μάλλον απο τα λσστιχα διορθωθηκε Παντελη παρα απ τη καδενα!
Το ρελαντι μάλλον απο τα λσστιχα διορθωθηκε Παντελη παρα απ τη καδενα!
Πιθανόν να υπήρχε διαρροή η εισροή αέρα από τις ρωγμές στα παλιά λάστιχα όντως αλλά υπήρχε ένα γενικότερο θέμα στην εκκίνηση από στάση αναλόγως θερμοκρασίας κινητήρα!
Τώρα ξεκινά ομαλά ακόμα και χωρίς γκάζι, αφήνοντας απαλά τον συμπλέκτη, οπότε μάλλον είναι αθροιστικό το αποτέλεσμα :a013:
dumutrus
08/01/2025, 16:31
Αλλαγή ανορθωτή μας άφησε αλλά μας γ@μησε τελευταίο βράδυ πριν την ακινητοποιήσω πολύ σπρώξιμο,πήγα εκείνο το βράδυ να δώ τον Παντελή (tsber)και αντί να τον δώ τον έχωσα να σπρώχνει μπας και τη βάλω μπρός και φύγω.
αλλαξα φρενα.
εβαλα το σκ να της αλλαξω λαδια, και οπως ημανε γονατιστος και προσπαθουσα
να κεντραρω τη καρινα, παρατηρησα οτι δεν εχω τακακια, και οι δισκοι ειναι
καμποσο ταλαιπωρημενοι.. μπατζετ αρκετα χαμηλο (ειχα εξοδα αυτη τη περιοδο),
βρηκα λοιπον σε γνωστο μαγαζι στη λιοσιων ολοκαινουριους δισκους της prorace
στα 65 ευρω εκαστος. λεω δε γμτ.. ας τους παρω κι οσο βγαλουν. ειχα καβατζα
και δυο σετ τακακια ferodo, τα εβαλα πανω σημερα, στα 12μιση χλμ αποστασης
δουλεια-σπιτι, για απατητα φρενα, και σε αυτα τα λεφτα, η αισθηση στο φρεναρισμα
για τα δεδομενα μου, ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη.. τωρα τι θα βγει, θα
δειξει στη πορεια...
Αλλαγή ανορθωτή μας άφησε αλλά μας γ@μησε τελευταίο βράδυ πριν την ακινητοποιήσω πολύ σπρώξιμο,πήγα εκείνο το βράδυ να δώ τον Παντελή (tsber)και αντί να τον δώ τον έχωσα να σπρώχνει μπας και τη βάλω μπρός και φύγω.
Ε, συνεχώς μας μετακινούν οι μοτοσικλέτες μας, ας τις "μετακινήσουμε" κι εμείς μια φορά ρε αδερφέ!
Η αλήθεια είναι ότι το είχες μυριστεί από πριν το θέμα και αφού πήρε με μερικά μέτρα σπρώξιμο όλα καλά :)
Custom πραγματάκια...
Δικά μου σχέδια, έφτιαξα τα πρωτότυπα σε πλαστικό στον 3D printer και μετά τα έστειλα στην JLC στην Κίνα και μου τα έφτιαξαν σε αλουμίνιο 7075 με CNC.
Αντίβαρα για να βάλω τις χούφτες τις SW-Motech χωρίς να αφαιρέσω τα εσωτερικά αντίβαρα που έχει η NaNCy από το εργοστάσιο.
:D
459373
Φιλτρόκλειδο, το οποίο συνδυάζεται με το set που έχω πάρει από Eastbound (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625&page=161&p=3187903&viewfull=1#post3187903).
:D :D
459374
459375
doctor_john
09/01/2025, 07:45
Γιατί 7075; για την ακαμψία;
Εύγε! Ωραίες σκέψεις.
karellen
09/01/2025, 08:14
Custom πραγματάκια...
Δικά μου σχέδια, έφτιαξα τα πρωτότυπα σε πλαστικό στον 3D printer και μετά τα έστειλα στην JLC στην Κίνα και μου τα έφτιαξαν σε αλουμίνιο 7075 με CNC.
Αντίβαρα για να βάλω τις χούφτες τις SW-Motech χωρίς να αφαιρέσω τα εσωτερικά αντίβαρα που έχει η NaNCy από το εργοστάσιο.
:D
459373
Tom :beer:
harris_x
09/01/2025, 08:36
Φιλτρόκλειδο, το οποίο συνδυάζεται με το set που έχω πάρει από Eastbound (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625&page=161&p=3187903&viewfull=1#post3187903).
:D :D
459374
459375
:a23:
Όπερ και εγένετο...
SW-Motech (δεξιά) vs. Honda OEM (αριστερά)
459403
Και τα αντίβαρα...
459404
459405