Σύνδεση

View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Bowleno
02/10/2022, 13:50
το μοτοσακό φορτωθηκε και ετοιμάζεται να μεταναστεύσει. Σε χώρα με μπολικο ήλιο, υπέροχες διαδρομές και μάπα βενζίνη.

Με το καλό να μας....έρθεις! :D

Nomand
05/10/2022, 17:11
438578
Καθαρίστηκαν οι λαιμοί στο hornet 18 χρόνια βρωμιάς είχαν πανω

motojojo
05/10/2022, 20:31
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνω κι εγώ έναν τέτοιο καθαρισμό...

doctoras
05/10/2022, 21:00
την Κυριακή που μας πέρασε όχι σήμερα, λαδια, φίλτρο, υγρά φρενών - συμπλέκτη - ψυκτικό, λίπανση-γράσαρισμα και έτοιμο για βόλτα
438586

Nomand
05/10/2022, 21:24
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνω κι εγώ έναν τέτοιο καθαρισμό...

438587
Οι δικές σου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σε εμένα είχαν γίνει καφέ και είχαν πάνω από 3 Χιλιοστα μάκα

filipp0s
06/10/2022, 18:48
Αλλάξαμε λαστιχάκι, dunlop qualifier core :rockon:

438603

strokt up
06/10/2022, 20:48

438603
Πόσο πήγε το μαλλί αν επιτρέπεται;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/10/2022, 22:37

438603

Καλοπατητα

alexis72
06/10/2022, 23:44
τελειωσε η αδεια οποτε τελος οι βολτούλες με το serow στο χωριο ....
δυστυχώς ειναι μανούρα να βγαζω εντελως το ντεπόζιτο απο την μοτο καθε φορα που την αφηνω στο χωριο για τον χειμωνα κ μεχρι να ξαναερθω (που δεν ξερω ποτε ακριβως) κ λογω του οτι γενικά στα yamaha αυτης της χρονολογιας 1980-1990 περίπου
εμφανιζαν ιχνη εσωτερικης σκουριας τα ντεποζιτα ισως κ λογω πολυ ΚΑΚΟΥ μεττάλου οπως μου εχουν πει στην yamaha...,λογω του νερου που υπαρχει εστω ελαχιστα μεσα στην βενζινη κ κατεβαινε στο κατω μερος του ντεποζιτου κ μετα τρυπαγε κ το εξωτερικο μερος αν το αφηνες πολυ καιρο ακουνητο εντελως για 6-9-12 μηνες κλπ κ επειδη κ το μερος εδω εχει πολυ υγρασία ,αναγκαστικά βγαζω το ντεποζιτο το αδειαζω εντελως απο βενζινη κ το γυριζω αναποδα για να φυγει κ η τελευταία σταγόνα κ με εναν φυσυτήρα μικρο που εχω ,ριχνω κ ενα special φυσημα κ ειμαστε ασφαλεις εως την επομενη φορα ,κ το αφηνω παντα γυρισμενο προς τα κατω με ανοιχτη εννοειται την ταπα...θα πειτε κανε πλαστικοποιηση εκανε φιλος μου με το ιδιο μοτο κ σε καλυτερη κατασταση το δικο του ντεποζιτο γιατι το ειχε μονιμα σε μερος χωρις υγρασία κ εσκασε 120 η 150 ευρω στο καλυτερο ισως μαγαζι στην αθηνα που κανει αυτη την δουλειά ...και ηταν ΠΛΗΡΗΣ αποτυχία ...αυτο με το αδειασμα ντεποζιτου εντελως κ μετά να το βαζεις αναποδα κ χωρις ταπα μου το εχoυν πει κ σε συνεργεια αλλα κ γνωστο μου ατομο που ειναι πολλά χρόνια στα ανταλλακτικά μοτο ,οτι ετσι το κανουν κ αυτοι στα μεταχ/να ντεποζιτα κ δατηρουνται ετσι πολλα χρονια καθαρά...

kostaskk
07/10/2022, 00:46
Ακόμα θυμάμαι όταν άνοιξα αδειο ντεπόζιτο από παρατημένο honda nsr με έτος κατασκευής 1990 και μέσα ήταν σαν καινούριο, όπως και άλλα σε καλή κατασταση και ποτέ δεν είδα τρύπιο.

Σε αντίθεση με kawasaki που ήταν τρύπιο και από τις 2 πλευρές με μεγάλες τρύπες στον πάτο και tdr με αρκετή σκουριά μέσα.

Οπότε υπήρχε διαφορά ποιότητας, το να το αφήσεις ανοικτό θα μπούνε σκόνες,χωμα μέσα,ίσως έντομα,ποντίκια η ότι άλλο ενώ η υγρασία θα μπαίνει άνετα όπως και το οξυγόνο που οξειδώνει, κάπου είχα διαβάσει ότι θέλει να είναι μέχρι πάνω γεμάτο βενζίνη, αλλά θα χαλάσει η βενζίνη,. Ίσως γεμάτο πετρέλαιο αν υπάρχει τρόπος να αδειάσει και καθαριστεί εντελώς.

alexis72
07/10/2022, 01:07
φιλε kostaskk ,σκουριαζει μονο στο κατω μερος εσωτερικα κ μετα τρυπάει κ εξωτερικά γιατι το νερο κατεβαινει στο κατω μερος ΠΑΝΤΑ ,οποτε κ full γεματο να το εχεις δεν παιζει ρολο ,το εχω αφησει κ full γεματο αλλα ηξερα θα ερχομουν σε 2 η 3 μηνες στανταρ οποτε ηταν λιγο το διαστημα ,η βενζινη ΔΕΝ παθαινει τιποτα μεσα στο ντεποζιτο ακομα κ 6 μηνες κ 7 μηνες που το εχω αφησει ακουνητο ,αλλα θελει ενα κολπο για να παρει μπροστα το serow μετα απο ακινησια πολλων μηνων ,αλλιως ΔΕΝ παίρνει ΜΠΡΟΣΤΑ ποτέ ,πρεπει πρωτα να ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ την βενζινη που εχει μεσα στο καρμ/τερ οποτε ξεβιδωνεις την βιδα υπερχειλισης κ αφηνεις να τρεξει λιγο βενζινη π.χ. 1 φλυτζανακι μικρο του καφέ κ μετα παιρνει κανονικα με 3-4 μανιβελιές κ φυσικά με ανοιχτο το τσοκ ειτε καλοκαιρι ειναι ειτε χειμώνας -και επειδη το εχω δοκιμασει ο ιδιος ειχα ξεχασει σε πλαστικο μπετονι πολυ καλα κλεισμενο ομως 15 λιτρα βενζινη αμολυβδη για 1.5 χρονο σε κλειστο μερος μεσα σε αποθηκη κ οχι στον ηλιο δηλ. κ αμεσως πηρε μπροστα κ την εκαψε κανονικοτατα χωρις το παραμικρο προβλημα σε τραβηγμα κινητηρα κλπ ,δεν ξερω αν ηταν με injection κ οχι με καρμπυ/τερ αν ισχυε το ιδιο ...

filipp0s
07/10/2022, 05:41
Πόσο πήγε το μαλλί αν επιτρέπεται;

240 τοποθετημένα, πιο φθηνά απο τα ΤΤ

Kickstart
07/10/2022, 08:25
δυστυχώς ειναι μανούρα να βγαζω εντελως το ντεπόζιτο απο την μοτο καθε φορα που την αφηνω στο χωριο για τον χειμωνα κ μεχρι να ξαναερθω (που δεν ξερω ποτε ακριβως) κ λογω του οτι γενικά στα yamaha αυτης της χρονολογιας 1980-1990 περίπου
εμφανιζαν ιχνη εσωτερικης σκουριας τα ντεποζιτα ισως κ λογω πολυ ΚΑΚΟΥ μεττάλου οπως μου εχουν πει στην yamaha...,λογω του νερου που υπαρχει εστω ελαχιστα μεσα στην βενζινη κ κατεβαινε στο κατω μερος του ντεποζιτου κ μετα τρυπαγε κ το εξωτερικο μερος αν το αφηνες πολυ καιρο ακουνητο εντελως για 6-9-12 μηνες κλπ κ επειδη κ το μερος εδω εχει πολυ υγρασία ,αναγκαστικά βγαζω το ντεποζιτο το αδειαζω εντελως απο βενζινη κ το γυριζω αναποδα για να φυγει κ η τελευταία σταγόνα κ με εναν φυσυτήρα μικρο που εχω ,ριχνω κ ενα special φυσημα κ ειμαστε ασφαλεις εως την επομενη φορα ,κ το αφηνω παντα γυρισμενο προς τα κατω με ανοιχτη εννοειται την ταπα...θα πειτε κανε πλαστικοποιηση εκανε φιλος μου με το ιδιο μοτο κ σε καλυτερη κατασταση το δικο του ντεποζιτο γιατι το ειχε μονιμα σε μερος χωρις υγρασία κ εσκασε 120 η 150 ευρω στο καλυτερο ισως μαγαζι στην αθηνα που κανει αυτη την δουλειά ...και ηταν ΠΛΗΡΗΣ αποτυχία ...αυτο με το αδειασμα ντεποζιτου εντελως κ μετά να το βαζεις αναποδα κ χωρις ταπα μου το εχoυν πει κ σε συνεργεια αλλα κ γνωστο μου ατομο που ειναι πολλά χρόνια στα ανταλλακτικά μοτο ,οτι ετσι το κανουν κ αυτοι στα μεταχ/να ντεποζιτα κ δατηρουνται ετσι πολλα χρονια καθαρά...

καλημέρα, αφου θα το χεις για παντα το μηχανακι γιατι δεν κανεις μια υπερβαση με κατι τετοιο (παράδειγμα βαζω εχει κι αλλες λύσεις αν ψαξεις)
https://www.ebay.co.uk/itm/160918350427

γλυτωνεις το μπελα με τα βαλε βγαλε και γλιτωνεις και βαρος, σκουριες κτλ κτλ.

motojojo
07/10/2022, 10:12
Υπάρχουν επίσης πρόσθετα συντηρητικά βενζίνης για μοτο που πρέπει να μεινουν ακινητοποιημενες για μήνες. Δεν ειναι ακριβό.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/10/2022, 10:55

Μπράβο όμως για το μεράκι πού έχεις. Το σεροου είναι ένα μηχανάκι πού το αξίζει.

Λευκάδιος
07/10/2022, 15:55

Όντως υπάρχουν πολλά serow εκεί έξω με σκουριά χαμηλά στο ύψος του ρουμπινέτου

καλημέρα, αφου θα το χεις για παντα το μηχανακι γιατι δεν κανεις μια υπερβαση με κατι τετοιο (παράδειγμα βαζω εχει κι αλλες λύσεις αν ψαξεις)
https://www.ebay.co.uk/itm/160918350427

γλυτωνεις το μπελα με τα βαλε βγαλε και γλιτωνεις και βαρος, σκουριες κτλ κτλ.
Για την ιστορία και μονο,το συγκεκριμένο Acerbis είναι για Honda XR με diy βάσεις για να μπει στο Serow

alexis72
07/10/2022, 22:29
Μπράβο όμως για το μεράκι πού έχεις. Το σεροου είναι ένα μηχανάκι πού το αξίζει.

μου αρεσει παρα πολυ ,1) γιατι ειναι χαμηλο οποτε το κουμανταρεις ευκολα γι αυτο βλεπουμε αρκετες κοπέλες που το οδηγουν στην αθηνα 2) ειναι 223cc με 2 βαλβιδες μια εισαγωγης μια εξαγωγης ,οποτε λιγο τα χερια σου αν πιανουν ειναι πανευκολο να τις ρυθμισεις ειναι με κοντρα παξιμαδι 3) μπουζι αλλαζεις πανευκολα ΔΕΝ χρειαζεται να λυσεις το μισο μηχανακι για να αλλαξεις το μπουζι κ ασχετος να εισαι ειναι φατσα μπροστα σου κυριολεκτικα σε 1 λεπτο το εχεις αλλαξει 4) το φιλτρο αερα αλλαζει κ αυτο πανευκολα 5) το φιλτρο λαδιου κ αυτο ειναι φατσα μπροστα σου κ αλλαζεται κ αυτο πανευκολα ειναι με 3 βιδουλες αλλα πρεπει να αλλαζεις κ 1 o-ring σχεδον καθε φορα γιατι θα σταζει ελαχιστα απο εκει 5) το αλλαγμα λαδιων ειναι λιγο φασαρια οχι πολυ ομως ,αρκει να βγαλεις την προστατευτικη ποδια απο κατω για προστασια του κινητηρα απο πετρες κλπ κ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ πρεπει να εχεις το κλειδι 19αρι της yamaha που σου δινει μαζι με την μοτο οταν την αγοραζες ???? (εγω ειχα βρει 3 τετοια σχεδον καινουργια στο παζαρι στο σχιστο κ τα πηρα 2 ευρω ) αν βαλεις καριδακι την πατησες γιατι χαλαει πανευκολα οσο κ να προσεξεις το κεφαλι της βιδας ταπας που ειναι απο αλουμινιο κ καινουργια εχει γυρω στα 10-12 ευρω ,(την πατησα 2 φορες κ μετα βρηκα το μυστικο) ,παιρνει 1.1 λιτρο λαδακι 15w50 η 20w50 αν αλλαξεις κ φιλτρο μαζι αλλιως παιρνει 1 λιτρο ακριβως ,τα φρενα ειναι σχετικα καλα τα φωτα χαλια η κορνα σχετικά δυνατη κ βγαζει σωστα ρυθμισμενη η μοτο κ το καρμ/τερ γυρω στα 25χλμ με 1 λιτρο με normal οδηγηση ,εχει 6 ταχυτητες ????? μετριο σχετικα κιβωτιο ταχυτητων κ ανταλλακτικα υπαρχουν παρα πολλα γνησια στη yamaha κ υπαρχουν παρα πολλα μεταχ/να ανταλ/κα στην αγορα σε πολυ καλες τιμες ,οι διαστασεις ζάντας εμπρος κ πισω σου δινει πολλες επιλογες κ για επαρχια κ ειδικα για χωματοδρομους κυριολεκτικα κατσικοδρομους νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη ,το δε μονό φυσικα αμορτισέρ του πίσω περναει σαν μαγικο χαλί απο μικρες ανωμαλιες η μικρες λακουβες στην ασφαλτο θα το κρατησω οσο αντεξει κ βρισκω ανταλ/κα φυσικα ,τα αρνητικα του ειναι 3 α) σκουριαζει ευκολα το ντεποζιτο κ τρυπαει εκει που ειναι οι κολλησεις στο κατω μερος β) η ταπα εξοδου λαδιου οπως εγραψα παραπανω και το σημαντικοτερο γ) το καρμπυρατερ που ειναι το bst34 mikuni ,ειναι υποπιεσης κ εχει ενα ρημαδι πλαστικο το οποίο σπαει πανευκολα , απο την ταπα κ απο αυτο το πλαστικο η yamaha σιγουρα εχει πλουτισει ....κ μαλλον ηθελημενα τα εκανε τοσο ψευτικα ....συγνωμη για το σεντόνι αλλα το αγαπάω πολυ αυτο το μοτο γιατί σου δινει πολλα πολλά περισσοτερα απ οτι του δινεις εσυ...

ptc
14/10/2022, 18:34
Βάλαμε το φόρεμά μας και φέτος. Καλό χειμώνα.

438813

Volpad
14/10/2022, 19:33
Σήμερα εγώ παρέλαβα τα κολάρα της εταιρίας AS3 performance από Αγγλία.
Να δω πότε θα αξιωθώ να το λύσω για να τα βάλω...

sanctusan
15/10/2022, 14:30
Έβαλα προέκταση της Puig στο σταντ.
Ήταν η πιο φθηνή (επώνυμη) της αγοράς, στα 32,6€.
Ίσως αυτό να ήταν και ο λόγος που όλες οι βίδες κλότσησαν, δεν το περίμενα αυτό από την Puig.438831

Tsber
20/10/2022, 19:44
Φίλτρα, λάδια, μπουζί για το Erάκι σήμερα :)

438892

doctor_john
20/10/2022, 19:49
Τσαντάκι του dark prince είναι αυτό;!
Και έλεγα το παιδί γράφει, φωτογραφίζει, ταξιδεύει.. κουλ τύπος. Τελικά είσαι σκληρός! :a013:

Tsber
20/10/2022, 20:06
Τσαντάκι του dark prince είναι αυτό;!
Και έλεγα το παιδί γράφει, φωτογραφίζει, ταξιδεύει.. κουλ τύπος. Τελικά είσαι σκληρός! :a013:

Εκεί που ψαρώνουν όλοι είναι με τη μπανάνα Action Man πάντως :cool:

stathis78
20/10/2022, 20:50
Καινούργιες γνήσιες Honda πίσω αναρτήσεις για το 50αρι GLX μου, Βαψιματάκι σε άσπρο και τοποθέτηση. Παιδιά είμαι πολύ συγκινημένος:p. Πλάκα πλάκα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να το βάψω, είναι όλο μαμά.

https://i.postimg.cc/KzwnqdsN/20221020-21153823.jpg (https://postimages.org/)

doctor_john
20/10/2022, 21:09
κάτσε, αδικία, το πέρασα για lucas :lol:
γμτ μου, τους μπερδεύω συνέχεια.. σορυ

Εκεί που ψαρώνουν όλοι είναι με τη μπανάνα Action Man πάντως :cool:

φωτό..

doctoras
21/10/2022, 23:26
Φίλτρα, λάδια, μπουζί για το Erάκι σήμερα :)

438892

Φίλε τι λένε τα amsoil? Είναι τόσο γαμιστερα όσο λένε;

S705
22/10/2022, 01:12
τοποθέτηση πίσω δισκοπλακας .... ιστορία μου αμαρτία μου.
η κυρία triumph τρομάρας της ξέχασε να φτιάξει μια ομόκεντρη πατούρα για τον δίσκο.
οπότε ή είσαι στα τρυφερά σου και οπού κάτσει με μέγιστη ανοχή 0,5 mm παράκεντρο ή ............

438908

μηδενίζεις τον άξονα (οκ τον έφερα στο ένα εκατοστό 0,01) και ύστερα παλεύεις με τον δίσκο.

438909

-μάστορα είναι καλά στο 0,03???
-άσε το.

Tsber
22/10/2022, 12:29
Φίλε τι λένε τα amsoil? Είναι τόσο γαμιστερα όσο λένε;

Σαν αφόρητα ψείρας αναβάτης, όπως θα διαπιστώσεις, πρέπει να ομολογήσω πως ναι!

Μετά από δοκιμή όλων σχεδόν των ημισυνθετικών της αγοράς είχα καταλήξει στο BelRay 10w – 40 Synthetic Ester Blend ως το καλύτερο για την (σοβαρή) περίπτωσή μου :lol:

Τα πλήρως συνθετικά τα απέφευγα γιατί είχα κακή εμπειρία όταν τα πρωτοχρησιμοποίησα (γλιστρούσε ο συμπλέκτης και κάτι άλλα ψιλά).

Μετά από χρόνια λοιπόν δοκίμασα το φουλ συνθετικό Amsoil Metric 10w - 40 και από τότε το παντρεύτηκα!

Σε σύγκριση με το εξαιρετικό BelRay που προανέφερα:

Χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας, έκανα στατική δοκιμή με χρονόμετρο και πρακτική σε τυπική διαδρομή και, το κυριότερο, το κατάλαβα στην πράξη.

Οι ταχύτητες μπαίνουν μόνες τους με το που ακουμπάω τον λεβιέ. Ναι, η πρώτη χτυπάει ακόμη κάποιες φορές αλλά με όχι με τραγικό ήχο.

Αισθητά πιο ομαλή λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, λιγότεροι κραδασμοί.

Σε σύγκριση με άλλα συνθετικά μηδέν γλίστρημα συμπλέκτη, μηδέν κατανάλωση λαδιού αλλά ούτως ή άλλως δεν έκαιγε ποτέ σταγόνα λάδι.

Το μόνο κακό είναι ότι είναι αμερικάνικο και το μονό μπουκάλι είναι σε quarts άρα κάτι λιγότερο από ένα λίτρο κι έτσι πρέπει να έχω ένα μπουκάλι μπαλαντέρ και να αγοράζω κανονικά δύο για κάθε αλλαγή που προβλέπεται για το Er. Τετράλιτρο – γαλόνι νομίζω δε φέρνουν στην Ευρώπη, τα σχεδόν μονόλιτρα τα φέρνει ο Τζαμπαόλας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προφανώς καταλαβαίνεις κανένα λάδι δεν θα μετατρέψει ξαφνικά έναν κινητήρα σε ηλεκτρικό και οι αναβάτες, οι μοτοσυκλέτες και οι χρήσεις αυτών διαφέρουν και ποικίλουν οπότε μη δένεις κόμπο τα παραπάνω απλώς κράτα τα υπόψη σαν μία γνώμη :a013:

karellen
22/10/2022, 12:43
Μετά από δοκιμή όλων σχεδόν των ημισυνθετικών της αγοράς είχα καταλήξει στο BelRay 10w – 40 Synthetic Ester Blend ως το καλύτερο για την (σοβαρή) περίπτωσή μου :lol:

Οι ταχύτητες μπαίνουν μόνες τους με το που ακουμπάω τον λεβιέ. Ναι, η πρώτη χτυπάει ακόμη κάποιες φορές αλλά με όχι με τραγικό ήχο.

Αισθητά πιο ομαλή λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, λιγότεροι κραδασμοί.

Σε σύγκριση με άλλα συνθετικά μηδέν γλίστρημα συμπλέκτη, μηδέν κατανάλωση λαδιού αλλά ούτως ή άλλως δεν έκαιγε ποτέ σταγόνα λάδι.
[...]
Όπως προφανώς καταλαβαίνεις κανένα λάδι δεν θα μετατρέψει ξαφνικά έναν κινητήρα σε ηλεκτρικό και οι αναβάτες, οι μοτοσυκλέτες και οι χρήσεις αυτών διαφέρουν και ποικίλουν οπότε μη δένεις κόμπο τα παραπάνω απλώς κράτα τα υπόψη σαν μία γνώμη :a013:

Έχω ακούσει κι εγώ καλά λόγια αλλά περίμενε να δεις πιο σίγουρα σε 2-3 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Tsber
22/10/2022, 13:10
Έχω ακούσει κι εγώ καλά λόγια αλλά περίμενε να δεις πιο σίγουρα σε 2-3 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Η τέταρτη αλλαγή ήταν αυτή, σταθερή απόδοση χωρίς κανένα θέμα με τακτική χρήση, μακρινά και κοντινά ταξίδια, σπορ οδήγηση και πίστα.

Μόνο πολλή αστική μετακίνηση δεν κάνω γιατί δεν χρειάζομαι τη μοτοσυκλέτα για τη δουλειά.

Ίσως να "έκατσαν" καλά στο μηχανάκι μου και τη χρήση, δεν ξέρω, αλλά τα συστήνω τουλάχιστον για δοκιμή.

Όπως και το BelRay 10w – 40 Synthetic Ester Blend για όποιον φοβάται τα φουλ συνθετικά!

karellen
22/10/2022, 14:43
Α οκ τότε.

doctoras
23/10/2022, 09:23
ο Ι2 650 της kawa έχει λίγο θορυβώδες κιβωτό, οπότε αν έκατσαν καλά και το έκανα λουκουμάκι δε το ψάχνεις παραπάνω
:a013:

billyka
23/10/2022, 11:49
Και γω αυτά τα Amsoil βαζω στο gsxr,10-40 metric.

Tsber
24/10/2022, 10:31
ο Ι2 650 της kawa έχει λίγο θορυβώδες κιβωτό, οπότε αν έκατσαν καλά και το έκανα λουκουμάκι δε το ψάχνεις παραπάνω
:a013:

Η πρώτη μόνο θορυβεί και αυτή περιστασιακά, κατά τ' άλλα πρέπει να αναγνωρίσω ότι είναι άψογο το κιβώτιο με χρήση συμπλέκτη ή χωρίς σε όλα του!

Δεν με πειράζει πάντως ούτε αυτό, ούτε που μου κάνει κυκλομασάζ όταν περιμένω να ανάψει πράσινο, ούτε που ξέρω με πόσα πάω στην εθνική από τους κραδασμούς χωρίς να δω το κοντέρ.

Πολύ σύντομα μάς βλέπω να αγοράζουμε μοτοσυκλέτες όπως αγοράζουμε μπλέντερ, πόσα βατ είναι και τι χωρητικότητα, τυποποιημένες σε όλα τους, χωρίς κραδασμούς, χωρίς ήχο, χωρίς χαρακτήρα -

χωρίς ψυχή...

Volpad
24/10/2022, 10:50
Ok, κάτι έκανα και εγώ σήμερα...

437292

437293

437297

437295

437296

Είχα μαζέψει όλες τις δουλειές που έπρεπε να γίνουν και σήμερα τελείωσα το λύσιμο και τα μετρήματα.

Με άφησε απο μπαταρία 2 φορές στη σειρά και μάλιστα την μία μετά απο βόλτα. Στο γυρισμό απλά η μπαταρία ήταν νεκρή.
Απο κάπου χάνει ρεύμα ή η μπαταρία τα έχει παίξει (ψηφίζω το 2ο). Θα το βρώ, αλλα το βασικό πρόβλημα είναι οτι δεν φόρτιζε τη μπαταρία σωστά. Η τάση όταν δουλευε στις 3-4κ στροφές, ήταν 12.8-13,0V.
Μέτρησα τα πηνία και είχαν καλή (και ίδια μεταξύ τους) τάση και οι 3 φάσεις. Έχουν ίδια αντίσταση μεταξύ τους και δεν γειώνει καμία. Η φύσα μεταξύ ανορθωτή και πηνίων είναι ψιλοκαμμένη, οπότε σε 2ο χρόνο, θα την αντικαταστήσω και θα δώ αν φέρνει ψηλότερη τάση. Αν όχι, θα αλλάξω ανορθωτή.

Έχανε παραφλού απο την πάνω σωλήνα του ψυγείου, οπότε θα αλλαχθούν όλες. (το παραφλού που φαίνεται καφέ στο δοχείο είναι στη πραγματικότητα ροζ και έχει μπλεχτεί με τα λάδια που είχαν μείνει μέσα στο δοχείο. Δεν βγήκαν έτσι απο το μοτέρ).

Θα αντικαταστήσω το σωληνάκι του συμπλέκτη με νέο λίγο πιο κοντό, μίας και η RCS έχει απο κάτω την τρύπα και δεν χρειάζεται να κάνει βόλτα το σωληνάκι.

Ήρθε και η ώρα για δίσκους...

Η συνέχεια σε 2 βδομάδες που θα βρώ πάλι χρόνο να ασχοληθώ και θα έχουν ανοίξει και τα κατάλληλα μαγαζιά...

Ok, επιτέλους άλλαξα και τα κολάρα.

Επειδή απο τον Αύγουστο το είχα δέσει με τα παλιά κολάρα, έπρεπε να το ξαναλύσω όλο απο την αρχή και ψιλοβαριόμουν...
Εχτές όμως με έπιασε μία προκοπή, και έκατσα και την έκανα όλη τη δουλειά...

438916

438917

438918

Και μίας και έβγαλα τα εργαλεία έξω, τσέκαρα και τα τακάκια. Τα πίσω ήθελαν αλλαγή.

438919

Ένα update για τα ρευματα.

Όλα φαίνονται να είναι κομπλέ. Η (νέα) μπαταρία παίρνει σωστά ρεύματα. Οι τάσεις είναι μία χαρά... Τη γλύτωσα με μία μπαταρία και κατάργηση στις 2 φίσες του ανορθωτή.

bmwr1100gs
24/10/2022, 13:07
Ok, επιτέλους άλλαξα και τα κολάρα.

Επειδή απο τον Αύγουστο το είχα δέσει με τα παλιά κολάρα, έπρεπε να το ξαναλύσω όλο απο την αρχή και ψιλοβαριόμουν...
Εχτές όμως με έπιασε μία προκοπή, και έκατσα και την έκανα όλη τη δουλειά...

438916

438917

438918

Και μίας και έβγαλα τα εργαλεία έξω, τσέκαρα και τα τακάκια. Τα πίσω ήθελαν αλλαγή.

438919

Ένα update για τα ρευματα.

Όλα φαίνονται να είναι κομπλέ. Η (νέα) μπαταρία παίρνει σωστά ρεύματα. Οι τάσεις είναι μία χαρά... Τη γλύτωσα με μία μπαταρία και κατάργηση στις 2 φίσες του ανορθωτή.

Καλησπέρα,

Πολύ όμορφη η DUCATI...

να την χαίρεσαι και πάντα όρθιος

Ilias_83
26/10/2022, 16:33
Χθες βάζοντας βενζίνη, ο βενζινάς βιάστηκε να βάλει την μάνικα την ώρα που κατέβαινα από τη μηχανή.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπήσω το πίσω φλας της μηχανής και να ξεκολλήσω το πλαστικό καπάκι που σκεπάζει τα led.
Δεν φαίνεται να είναι σπασμένο, αλλά πιο πολύ να ξεκόλλησε. Δεν ήθελα να ρισκάρω με κόλλα στιγμής (μην φύγει στο δρόμο) και χρησιμοποίησα εποξική locktite 2 συστατικών για πλαστικά.
Έχω πιάσει το φλας με ηλεκτρολογική ταινία για να μείνει σταθερά πατημένο για ένα 12ώρο ώστε να είμαι σίγουρος και λογικά θα σας πω τι κατάφερα αύριο...

karellen
26/10/2022, 20:24
Έδωσα χτες το Dax για καθάρισμα καρμπυρατέρ γιατί μπέρδευε.

Διαφορά από μάστορα σε μάστορα:Πέρσυ με τα ίδια συμπτώματα το πάω σε έναν,μου το καθαρίζει - πόσο κάνει? 20€. - Πάρτα.Βάζω μπρος πάω μια βόλτα,τα ίδια χάλια.
-Τι έφτιαξες ρε δικέ μου,πάλι μπερδεύει!
- Α είναι το καρμπυρατέρ,θέλεις καινούργιο.
(Τονε σιχτιρίζω και φεύγω)

Πάω σε έναν άλλο: Άρη το και το μπερδεύει.Έλα αύριο Νίκο.Πάω την άλλη μέρα αστέρι το dax,πόσο κάνει - 20 ευρώ.

Περνάει ένας χρόνος και ξανά τα ίδια,(έχει πιάσει ζούρα το τεπόζιτο και κατεβάζει ρινίσματα παρ' όλο που του έχω βάλει φίλτρο).
Πάω χθες σε έναν τρίτο,κοντά στη δουλειά, φίλε θέλω καθάρισμα στο κάρμπ γιατί μπερδεύει και ρίξε μια ματιά γιατί βλέπω λάδια στην κεφαλή.- ΟΚ.
Περνάω σήμερα,"έτοιμο? "έτοιμο", κοιτάζω είχε πλύνει και το μοτέρ από τα λάδια και τις σκόνες και έλαμπε!
- Πόσο σου χρωστάω?
-Κοίτα να δεις,καθαρισμός συν ότι χρειάστηκε να του βάλω και 2 λαστιχάκια καινούργια στην κεφαλή...(το εγκεφαλικό είχε αρχίσει να μου ρχεται με τέτοιο πρόλογο)..
όλα μαζί 10 ευρώ .:eek: :eek: :eek:

Bowleno
27/10/2022, 03:33
Έδωσα χτες το Dax για καθάρισμα καρμπυρατέρ γιατί μπέρδευε.

Διαφορά από μάστορα σε μάστορα:Πέρσυ με τα ίδια συμπτώματα το πάω σε έναν,μου το καθαρίζει - πόσο κάνει? 20€. - Πάρτα.Βάζω μπρος πάω μια βόλτα,τα ίδια χάλια.
-Τι έφτιαξες ρε δικέ μου,πάλι μπερδεύει!
- Α είναι το καρμπυρατέρ,θέλεις καινούργιο.
(Τονε σιχτιρίζω και φεύγω)

Πάω σε έναν άλλο: Άρη το και το μπερδεύει.Έλα αύριο Νίκο.Πάω την άλλη μέρα αστέρι το dax,πόσο κάνει - 20 ευρώ.

Περνάει ένας χρόνος και ξανά τα ίδια,(έχει πιάσει ζούρα το τεπόζιτο και κατεβάζει ρινίσματα παρ' όλο που του έχω βάλει φίλτρο).
Πάω χθες σε έναν τρίτο,κοντά στη δουλειά, φίλε θέλω καθάρισμα στο κάρμπ γιατί μπερδεύει και ρίξε μια ματιά γιατί βλέπω λάδια στην κεφαλή.- ΟΚ.
Περνάω σήμερα,"έτοιμο? "έτοιμο", κοιτάζω είχε πλύνει και το μοτέρ από τα λάδια και τις σκόνες και έλαμπε!
- Πόσο σου χρωστάω?
-Κοίτα να δεις,καθαρισμός συν ότι χρειάστηκε να του βάλω και 2 λαστιχάκια καινούργια στην κεφαλή...(το εγκεφαλικό είχε αρχίσει να μου ρχεται με τέτοιο πρόλογο)..
όλα μαζί 10 ευρώ .:eek: :eek: :eek:

Κάποιος βρήκε νέο μάστορα και καποιος μάστορας βρήκε μόνιμο πελάτη....:lol:

Ωραίος ο τύπος :beer:

toyar
27/10/2022, 06:43
Σιγα μην ελυσε και καθαρισε καρμπυρατερ με 10 ευρω
Σπρει εριξε μεσα εξω

doctor_john
27/10/2022, 09:05
Οπωσδήποτε η τακτική συντήρηση είναι λίγο ευκολότερη. Το ζουμί όμως είναι αλλού! :a024:

Το θέμα είναι να επισκευαστεί το ντεπόζιτο του DAX.
Τι μπορεί να κάνει ο Karellen για να καθαρίσει και να μείνει καθαρό;

438952

doctoras
27/10/2022, 19:24
5000km maintenance + valve check
438955
438956
438957

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2022, 02:47
Σιγα μην ελυσε και καθαρισε καρμπυρατερ με 10 ευρω
Σπρει εριξε μεσα εξω

Μη το λες.Το έχω πάθει.
Όχι βέβαια με μηχανάκι αλλά με τις βέργες του ραβδιστικου.Χαλασμενη-πεθαμενη βέργα με προλογο πλούσιο και με παραγγελία ανταλακτικου μεσα στο πρόλογο και στο τέλος "τι σου χρωστάω?" "5 ευρώ ":lol:

Και του χρόνου τα ίδια με ζαχαριασμενο καρμπυρατέρ 5 ευρώ πάλι...

motojojo
01/11/2022, 15:28
Δεν έκανα εγώ αλλά έγινε πράξη. Έχω ελληνικές πινακίδες!!!

(εντάξει, μια ειναι για την ακριβεια)

Λευκάδιος
01/11/2022, 17:18
Όχι σήμερα .. αλλά χθές,έβαλα γωνιακούς αποστάτες στο τιμόνι του Alp για να κερδίσω χώρο.
Στο λίγο που το οδήγησα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό,πιο άνετο για το ύψος μου και πολύ πιο άμεσο στις αλλαγές κατεύθυνσης.
439061

439062

giorgosb
01/11/2022, 20:24
Σήμερα είχαμε αλλαγή λαδιών και φίλτρο, τακάκια πίσω και νέα ελαστικά..

439079

McGyver
04/11/2022, 17:22
:D

439112

Η NaNCy πραγματικά μεταμορφώθηκε και ακόμα δεν έχω ρυθμίσει ούτε sag.

karellen
04/11/2022, 17:35

439112

Τούμπανο.

Tsber
04/11/2022, 18:58

Καλορίζικη η νέα σου ανάρτηση, η βελτίωση που αξίζει περισσότερο σε κάθε μοτοσυκλέτα κατ' εμέ :a013:

CorpseAlive
05/11/2022, 11:32

439112

Καλοπάτητη!

azar41
06/11/2022, 17:53
Επιτέλους έβρεξε,καινούργια λαστιχάκια και πάμε να λασπωθούμε!439182439183439184

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/11/2022, 06:37
Επιτέλους έβρεξε,καινούργια λαστιχάκια και πάμε να λασπωθούμε!439182439183439184

Ρε συ κρίμα είναι. Δε τα λυπάσαι να τα χαλάσεις. Κοίτα τα πως γυαλίζουν...

:lol:Καλοπατητα φίλε.

Tsber
07/11/2022, 10:07
Όντως λαχταριστά και στη όψη τα νέα παπά, καλά οργώματα :beer:

McGyver
19/11/2022, 16:23
Αφού έγιναν τα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα με τις νέες αναρτήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα, μετρήσαμε & ρυθμίσαμε.

Όπως λέει και ο φίλτατος Γιώργος Χαλάσης, "τέλεια"!

439490

Λευκάδιος
19/11/2022, 16:33
Άλλαξα μπροστινή σαμπρέλα με μια μεταχειρισμένη που είχα spare.

439497

439498

Tsber
19/11/2022, 21:37
Αφού έγιναν τα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα με τις νέες αναρτήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα, μετρήσαμε & ρυθμίσαμε.

Εξαιρετικά και by the book όλα όπως αξίζει :a013:

Θα ήθελα πολύ να μάθω εντυπώσεις τώρα που είναι σχετικά "φρέσκια" η μετάβαση.

McGyver
20/11/2022, 12:47
Θα ήθελα πολύ να μάθω εντυπώσεις τώρα που είναι σχετικά "φρέσκια" η μετάβαση.

Οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, πραγματικά αισθάνομαι ότι οδηγώ άλλη μηχανή.
Στις καθημερινές μου διαδρομές, κάνω πλάκα στους γύρω μου ότι έχουν στρώσει παντού καινούρια άσφαλτο :bawl:.

Πολύ πιο σταθερή παντού, κανένα κοπάνημα και εξαιρετική πληροφόρηση για το τι κάνουν οι τροχοί και σε τι κατάσταση είναι το οδόστρωμα.

Σε συγκεκριμένα σημεία των διαδρομών που κάνω κάθε μέρα με φαγώματα, ανωμαλίες, κλπ. και είχα βάλει ως reference point γιατί με προβλημάτιζαν πλέον απλά "δεν κάνει τίποτα".
Περνάω από πάνω / μέσα, όρθιος ή υπό κλίση και οι αναρτήσεις "διαβάζουν", μεταφέρουν και αποσβένουν.

Επίσης, στα έντονα φρένα "δε βουτάει" πλέον καθόλου.

:beer:

Tsber
20/11/2022, 16:41
Οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, πραγματικά αισθάνομαι ότι οδηγώ άλλη μηχανή.
Στις καθημερινές μου διαδρομές, κάνω πλάκα στους γύρω μου ότι έχουν στρώσει παντού καινούρια άσφαλτο :bawl:.

Πολύ πιο σταθερή παντού, κανένα κοπάνημα και εξαιρετική πληροφόρηση για το τι κάνουν οι τροχοί και σε τι κατάσταση είναι το οδόστρωμα.

Σε συγκεκριμένα σημεία των διαδρομών που κάνω κάθε μέρα με φαγώματα, ανωμαλίες, κλπ. και είχα βάλει ως reference point γιατί με προβλημάτιζαν πλέον απλά "δεν κάνει τίποτα".
Περνάω από πάνω / μέσα, όρθιος ή υπό κλίση και οι αναρτήσεις "διαβάζουν", μεταφέρουν και αποσβένουν.

Επίσης, στα έντονα φρένα "δε βουτάει" πλέον καθόλου.

:beer:

Τέλεια όπως το περίμενα, καλό είναι πάντα να γράφονται και να διαβάζονται τα οφέλη μιας επένδυσης στη βελτίωση της ανάρτησης και πόση διαφορά ως προς την ασφάλεια, και όχι μόνο, αυτή μπορεί να κάνει.

Την πρώτη φορά που αναβάθμισα κι εγω έτυχε να έχω λάστιχα στο τέλος της ζωής τους, και με την αλλαγή νόμιζα ότι άλλαξα και λάστιχα μαζί :lol:

S705
20/11/2022, 17:02

439490
Είσαι δηλαδή "πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά"!

Αν θες δώσε μερικές πληροφορίες. Τις πείρες από Ελλάδα? Ο σπυλιωτης είναι ένας εισαγωγέας ή από έξω? Τοποθέτηση?
Το πινακάκι με τις τιμές του sag είναι της εταιρίας ή κάποια άλλη εφαρμογή?

McGyver
21/11/2022, 07:01
Αν θες δώσε μερικές πληροφορίες. Τις πείρες από Ελλάδα? Ο σπυλιωτης είναι ένας εισαγωγέας ή από έξω? Τοποθέτηση?
Το πινακάκι με τις τιμές του sag είναι της εταιρίας ή κάποια άλλη εφαρμογή?

Από το Σπηλιώτη τις πήρα και τις φόρεσα στο συνεργείο που πηγαίνω πάντα.

Το πινακάκι είναι ένα απλό spreadsheet που έφτιαξα για να με διευκολύνει στους υπολογισμούς.

Tsber
22/11/2022, 10:29
Νέα πίσω φλασάκια για το Er :)

439543

https://inzoom.gr/shop/prod/flas/flas-led-kawasaki-choneyta-fime/

Με τα χρόνια το "ακορντεόν" στα πίσω φλας κόπηκε και ήρθε η ώρα να αποσυρθούν μετά τιμών, μετά από 15ετή υπηρεσία:

439544

Το μανίσιο undertail θα παρέμενε αφενός γιατί τα άγκιστρα που φαίνονται στις φωτό με βολεύουν αφάνταστα καθώς εκεί κουμπώνουν τέλεια οι κρίκοι του αδιάβροχου καλύμματος του tailbag, και αφετέρου γιατί στα μάτια μου ταιριάζει αρκετά με την παχουλή ουρά του Er. Για τον ίδιο λόγο αποκλείστηκε και η επιλογή του πίσω φαναριού με τα πάντα ενσωματωμένα - νοικοκυρεμένα, οπότε αναζητώντας μικρό μέγεθος και καλή ορατότητα κατέληξα σε αυτά:

439545

Led, χωνευτά, πολυεδρικά, είναι πολύ ασφαλή με ορατότητα 180 μοιρών και πολύ όμορφα καθώς είναι φιμέ και ταιριάζουν τόσο με το χρώμα του Er, όσο και με τα μπροστινά μανίσια φλας που είναι επίσης χωνευτά και φιμέ! Μου άρεσαν παραπάνω απ' όσο περίμενα αισθητικά καθώς ελαφραίνουν πολύ την ουρά, αφαιρώντας αρκετό όγκο:

439549

Ποιότης εξαιρετική με δικά τους βύσματα μέσα στη συσκευασία και πολυάριθμα led για δυνατό φως που τραβάει άμεσα την προσοχή μέρα - νύχτα.

Τέλεια εφαρμογή για αποφυγή χτυπημάτων από φόρτωμα και από "περίεργους" :a013:

motojojo
23/11/2022, 15:22
Πινακίδα τοποθετημένη, ασφαλισμένο όπως ορίζει ο νόμος. Από χτες βολτάρω στους υπέροχους δρόμους μας.

Θα χρειαστώ λίγο χρόνο προσαρμογής. Και καινουργια λάστιχα.

karellen
25/11/2022, 12:14
Έβγαλα τη μαμά ζελατίνα στο ΓΣ και φόρεσα τη μεγαλύτερη από αβεντούρε,ένεκα χειμώνα.

439617

439618

Για να δούμε τι αέρηδες κόβει.

439619

RaGe_Raptor
25/11/2022, 14:49
439620[]

TONYBANDIT
27/11/2022, 07:48
439620[]
Αυτά τα γνήσια ανταλλακτικά ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΗ.Στο service manual διαφωνώ λίγο προτιμώ HAYNES.

RaGe_Raptor
27/11/2022, 18:45
Αυτά τα γνήσια ανταλλακτικά ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΗ.Στο service manual διαφωνώ λίγο προτιμώ HAYNES.

ναι αλλά το haynes δεν είναι dedicated K5-K6 1000 ;)

bulmont
29/11/2022, 19:20
Εβγαλα πινακίδες.................

karellen
29/11/2022, 19:40
Για πε...

bulmont
29/11/2022, 20:29
Για πε...

ντρέπομαι........................

νεοσσός
29/11/2022, 20:35
Έλα τώρα...

doctoras
29/11/2022, 20:44
Κατέθεσε μάλλον εννοεί
Welcome to the club

νεοσσός
29/11/2022, 20:51
Πράγματι, το "έβγαλα" έχει διττή σημασία, μπορεί να σημαίνει είτε "εξέδωσα", είτε "κατέθεσα".

karellen
29/11/2022, 20:55
ντρέπομαι........................

Πες μου ότι πήρες Κινέζικο...

katsar
29/11/2022, 21:03
:a014: θα έχουμε ιστορίες :lol:

Bowleno
29/11/2022, 21:07
Τώρα, έβγαλε πινακίδες από τα παρτάλια του η έβγαλε πινακίδες από το υπουργείο....

bulmont
30/11/2022, 04:03
Πες μου ότι πήρες Κινέζικο...

Κοντά έπεσες................

Bowleno
30/11/2022, 07:42
Κοντά έπεσες................

H Iαπωνία δίπλα στην Κίνα είναι.....

Μολόγα ρε! :lol:

bulmont
30/11/2022, 11:27

:beer::beer:

doctoras
30/11/2022, 12:25
ε λέγε ρε βαγγέλη τι έγινε? Μη φοβάσαι δε θα σε αποπάρουμε, ούτε θα σε πειράξουμε :D
Παπάκι-εργάτη πήρες?

DoctoR_k6
30/11/2022, 13:11

K η Ν. Κορεα ακομα πιο κοντα...

Bowleno
30/11/2022, 13:16
ε λέγε ρε βαγγέλη τι έγινε? Μη φοβάσαι δε θα σε αποπάρουμε, ούτε θα σε πειράξουμε :D
?

Εσύ μπορεί.....εμείς; :D

:lol:

karellen
09/12/2022, 20:10
Έβαλα pinlock στο κράνος.
Επειδή τώρα με τα κρύα το θάμπωμα είναι πιο συχνό φαινόμενο και το καθημερό κρανάκι μου δεν διαθέτει πινλοκ αποφάσισα να του βάλω ένα.
Το παλιό μου κράνος είχε και η πιο απλή λύση θα ήταν να αλλάξω ζελατίνες,όμως-φυσικά-δεν ταίριαζαν,οπότε η πατέντα για την τοποθέτηση ήταν μονόδρομος.

Αρχικά έβγαλα το πινλόκ από την παλιά ζελατίνα
439961

439956

και ακολούθως αφαίρεσα προσεκτικά τα 2 πλαστικά "πριτσίνια" που την κρατούσαν σταθερή στα άκρα.
439957

Σημάδεμα στη νέα ζελατίνα
439958

Τρύπημα 5mm και κούμπωμα τα πριτσίνια,
439959

Έτοιμη!

439960

ΥΓ (δοκιμάστηκε απόψε και δουλεύει μια χαρά)

Tsber
19/12/2022, 09:56
Μ̶π̶ο̶μ̶π̶ σφουγγαράκι μανέτας:

440173

440174

Η μανέτα "Brembo" ήταν πολύ λεπτή για τα γούστα μου και τα θυμήθηκα!

Είναι της Puig - πολύ καλή ποιότητα, σταθερό και με καλή αίσθηση ακόμα και στις ξερογκαζιές.

Η συσκευασία έχει δύο οπότε έχω και εφεδρικό γιατί με τον συμπλέκτη δεν έχω θέμα :)

doctor_john
19/12/2022, 10:38
Μήπως έκλεισε καμιά τρύπα και σου κόβει τώρα; :a01:

Tsber
19/12/2022, 10:54
Μήπως έκλεισε καμιά τρύπα και σου κόβει τώρα; :a01:

Μια φορά έκανα κάτι μόνος μου κι εγώ στο μηχανάκι, εκεί, να μου το βγάλετε ξινό :moutza:

doctor_john
19/12/2022, 10:59
οι τελικές είναι υπερεκτιμημένες :lol:

Volpad
19/12/2022, 13:05
Δε χάνεις αίσθηση?

Tsber
19/12/2022, 13:39
Δε χάνεις αίσθηση?

Κατά παράδοξο τρόπο μού δίνει καλύτερη, γιατί η κοκάλινη, λεπτή μανέτα δεν ήταν ό,τι καλύτερο σε συνδυασμό με τη "μπαλονέ" εν γένει αίσθηση.

Είναι καλό το υλικό και με βόλεψε πολύ γιατί γύριζα ασυνείδητα τα δάχτυλα προς το παχύτερο τμήμα της μανέτας.

Η πρόσφυση που προσφέρει είναι τόση όση χρειάζεται για εμένα :)

Εν πάση περιπτώσει είναι φθηνά και μπορείς να τα δοκιμάσεις με πέντε ευρώ και να δεις αν σε βολεύουν!

Λευκάδιος
05/01/2023, 20:38
Revalving στο μπροστινό του XR.Έκανα κανονικό μεροκάματο (μου βγήκε η μέση,τα μάτια κλπ) αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες.Τώρα αναμονή μέχρι την προσεχή χωματάδα.
440468

440469

440470

Bowleno
08/01/2023, 07:13
Ήρθαν από την Κινεζία και οι αποστάτες τιμονιού.

437120

Ξεβίδωμα τα καβαλλέτα.

437121

Αφαιρούμε το τιμόνι.

437123

Τοποθετούμε και σφίγγουμε τους αποστάτες

437122

Ξανά τα καβαλλέτα και έτοιμο!

437124

Η χρήση αποστατών σε τέτοια μηχανάκια (μεγάλα ον οφ) είναι επιβεβλημένη και ειδικά στα Γερμανικά.
Το 1,84 ύψος μου μπορεί θεωρητικά να αρκεί αλλά τα χέρια είναι λίγο παραπάνω τεντωμένα και σε πολύωρη οδήγηση πιάνονται.Με τους αποστάτες το τιμόνι έρχεται 3-4 εκ. πιο κοντά οπότε μικραίνει και η γωνία στον αγκώνα.

Οψόμεθα. :smokin:

Έχω βάλει στο μάτι να τους παραγγείλω για το ac 500 (https://www.aliexpress.com/item/1005003944927284.html?spm=a2g0o.productlist.main.47.32493229FNGYAT&algo_pvid=00a40133-bcf8-4455-b240-1cfe8dc7c69b&algo_exp_id=00a40133-bcf8-4455-b240-1cfe8dc7c69b-23&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000027528290086%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%2134.83%2124.39%21%21%21%21%21%40211be72e16731322363225892d0743%21120000275282 90086%21sea&curPageLogUid=a13ywcH2X9PL) για πες, κανένα θέμα με ντίζες, μαρκούτσια φρένων κ.λ.π.;

karellen
08/01/2023, 09:37
Έχω βάλει στο μάτι να τους παραγγείλω για το ac 500 (https://www.aliexpress.com/item/1005003944927284.html?spm=a2g0o.productlist.main.47.32493229FNGYAT&algo_pvid=00a40133-bcf8-4455-b240-1cfe8dc7c69b&algo_exp_id=00a40133-bcf8-4455-b240-1cfe8dc7c69b-23&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000027528290086%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%2134.83%2124.39%21%21%21%21%21%40211be72e16731322363225892d0743%21120000275282 90086%21sea&curPageLogUid=a13ywcH2X9PL) για πες, κανένα θέμα με ντίζες, μαρκούτσια φρένων κ.λ.π.;
Δεν είναι κάτι στάνταρ για να πεις ναι ή όχι, κοιτα τα μπόσικα που έχουν οι ντιζες σου και υπολόγισε αν θα τσιτωθουν ερχόμενες στα 4-5 εκατοστά πιο δω.
Θεωρώ δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στο gs εμένα ήρθαν οριακά, στο lc τώρα αλλά και στο προηγουμενο.

ΥΓ Όταν με το καλό έρθουν και τους βάλεις μόνος σου πρόσεξε όταν θα λύσεις το τιμόνι και είναι στον αέρα, μην του κάνεις καμμια απότομη κίνηση και το τραβήξεις μακρυά, πιθανόν να ξεκουμπωσει καμμια φίσα. Την πάτησα εγώ, έφυγε η φίσα του ηλεκτρογκαζου και νεκρωσε το μηχανάκι!!

Bowleno
08/01/2023, 10:44
Δεν είναι κάτι στάνταρ για να πεις ναι ή όχι, κοιτα τα μπόσικα που έχουν οι ντιζες σου και υπολόγισε αν θα τσιτωθουν ερχόμενες στα 4-5 εκατοστά πιο δω.
Θεωρώ δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στο gs εμένα ήρθαν οριακά, στο lc τώρα αλλά και στο προηγουμενο.

ΥΓ Όταν με το καλό έρθουν και τους βάλεις μόνος σου πρόσεξε όταν θα λύσεις το τιμόνι και είναι στον αέρα, μην του κάνεις καμμια απότομη κίνηση και το τραβήξεις μακρυά, πιθανόν να ξεκουμπωσει καμμια φίσα. Την πάτησα εγώ, έφυγε η φίσα του ηλεκτρογκαζου και νεκρωσε το μηχανάκι!!

Θεωρητικά, ναι δεν θα υπάρχει θέμα μιας και τα έβγαλαν για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και για το ds. Όταν έρθουν με το καλό, το συζητάμε πάλι ....:beer:

Edit: κατέβηκα να δω τι περιθώρια υπάρχουν για να μπουν οι αποστάτες και μάλλον υπάρχει θέμα με το Μαρκούτσι του φρένου γμτ. Όπως είναι τώρα, είναι οριακό... Θα χρειαστεί να μπει μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον 5 με 6 εκατοστά.
Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να μπω σε τέτοια διαδικασία...

stefanos
08/01/2023, 13:50
Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να μπω σε τέτοια διαδικασία...

Αν το συνδυάσεις με υψηλής, σε περίπτωση που δε φοράει το μηχανάκι από την μαμά του, αξίζει σίγουρα τον κόπο και σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το ύψος γυρνάς στο μαμά με λίγο μακρύτερο μαρκούτσι.

karellen
08/01/2023, 13:53
Να ρωτήσω, γιατί θέλεις να βάλεις αποστάτες?

stefanos
08/01/2023, 14:04
Έχω βάλει στο μάτι να τους παραγγείλω

Μιας και το έφερε η κουβέντα μήπως να κοίταγες και αυτούς https://www.skroutz.gr/s/30531736/%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%8D%CF%88%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%A6-7-8-22mm-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-2-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CF%89%CE%BD-Motowolf-MDL3517.html για 22 άρι τιμόνι, μοιάζουν αρκετά με αυτούς που έβαλες.

Bowleno
08/01/2023, 14:19
Να ρωτήσω, γιατί θέλεις να βάλεις αποστάτες?

Μα για τον ίδιο λόγο που τα έβαλες κι εσύ, μου κρατεί αρκετά τεντωμένα τα χέρια....

Μιας και το έφερε η κουβέντα μήπως να κοίταγες και αυτούς https://www.skroutz.gr/s/30531736/%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%8D%CF%88%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%A6-7-8-22mm-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-2-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CF%89%CE%BD-Motowolf-MDL3517.html για 22 άρι τιμόνι, μοιάζουν αρκετά με αυτούς που έβαλες.

Δεν κακό.... Θα περάσω να δω τι παίζει, από κοντά

karellen
08/01/2023, 18:03
Σήμερα το πρόγραμμα είχε πιστούλα.

440542

440543

Λευκάδιος
08/01/2023, 22:29

Αυτούς έχω στο Alp,για τα λεφτά τους είναι μια χαρά.

STF
09/01/2023, 21:30
Όχι σήμερα αλλά χθες....

Τοποθέτησα τις βάσεις βαλιτσών της Hepco&Becker με το σύστημα C-bow. Αρκετά διακριτικές θα έλεγα.

440581

440582

440583

Tsber
10/01/2023, 10:07
Ωραίος, ωραία και η Nuda :a013: