View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
giannis_angel
10/01/2023, 13:20
σήμερα πήγαμε για σέρβις δυστυχώς με τον παλιόκαιρο
strokt up
10/01/2023, 13:26
Τι έκανα χθες. Kawasaki day.
ER6N. Αφού ελέγχθηκε ο ανορθωτής και βρέθηκε λειτουργικός σύμφωνα με όλα τα τεστ που αναγραφονται στο manual μπήκε πάλι στην θέση του. Επίσης στο cockpit στρίμωξα και ενα όργανο θερμοκρασίας περιβάλλοντος-βολτομετρο της "koso"
440574
440575
KAZER λαδάκι φιλτρακι και φύγαμε
440576
strokt up
10/01/2023, 14:05
Σήμερα 10 του μηνού είχαμε ραντεβουδάκι για ανατομική να ησυχάσει λίγο ο πωπός μας (αυτό που είναι ξεμπλέτσωτο ντε είναι το δικό μου και η σέλα του θα γίνει σαν το μπλετσωμένο που φαίνεται κοντύτερα)
440571
Επίσης πρωί πρωί με την αυγή και την βροχή είχαμε επίσκεψη στο τοπικό υπουργείο μεταφορών
440572
Όπου η μοίρα μου έμελε να πάρω το πρώτο yamaha ever (στην κατοχή μου), ένα ταλαίπωρο virago 250. Νομίζω φαίνεται ήδη η θλίψη στα μάτια μου.
440573
dumutrus
10/01/2023, 22:58
Κατασκεύη δύο προεκτάσεις στον τόρνο για να μπούν μέσα στα χερούλια για αντίβαρα.
440584
μετά φρέζα για να κάνει αυτό το δοντάκι που φαίνεται στη φωτογραφία
440585
τώρα μένει να μπούν επάνω στα κλιπόνς,προσεχός.
Μιας και το έφερε η κουβέντα μήπως να κοίταγες και αυτούς https://www.skroutz.gr/s/30531736/%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%8D%CF%88%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%A6-7-8-22mm-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-2-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CF%89%CE%BD-Motowolf-MDL3517.html για 22 άρι τιμόνι, μοιάζουν αρκετά με αυτούς που έβαλες.
Μια που αγοράστηκαν χθες και μια που θα επιστραφούν σήμερα...
Η βάση τους είναι πολύ μικρότερη....
karellen
11/01/2023, 09:04
Fat bar είναι το τιμόνι σου νεαρέ?
Κατασκεύη δύο προεκτάσεις στον τόρνο για να μπούν μέσα στα χερούλια για αντίβαρα.
μετά φρέζα για να κάνει αυτό το δοντάκι που φαίνεται στη φωτογραφία
τώρα μένει να μπούν επάνω στα κλιπόνς,προσεχός.
Είσαι ωραίος, δεν έχει μαμά αντίβαρα το τιμόνι;
Ή μήπως τα αλλάζεις λόγω κραδασμών;
dumutrus
11/01/2023, 12:35
Από όταν το πήρα δεν είχε αντίβαρα απλά άμα θα δείς πιό κάτω στη φωτογραφία το μαμά αντίβαρο έχει ένα στένεμα αύτο έφτιαξα.
440594
Τώρα η αλήθεια είναι οτι κάτι ψιλούς κραδάσμούς τους νιώθω αλλά όχι σε σημείο που να ενοχλούν, άμα τώρα με τα αντίβαρα βελτιωθεί η αίσθηση καλοδεχούμενο.
Από όταν το πήρα δεν είχε αντίβαρα απλά άμα θα δείς πιό κάτω στη φωτογραφία το μαμά αντίβαρο έχει ένα στένεμα αύτο έφτιαξα.
Τώρα η αλήθεια είναι οτι κάτι ψιλούς κραδάσμούς τους νιώθω αλλά όχι σε σημείο που να ενοχλούν, άμα τώρα με τα αντίβαρα βελτιωθεί η αίσθηση καλοδεχούμενο.
Λογικά θα βελτιωθεί και θα μειωθούν οι κραδασμοί ή το μούδιασμα μετά από πολλά χλμ.
Όταν τα δοκιμάσεις με το καλό, πες μας!
taxydromos
11/01/2023, 15:55
αφού δεν......τελικά πήγαμε για ψάρεμα..
440596
george.S
13/01/2023, 20:56
πήρα ένα σταντ και έκανα ετοιμασίες για το σκ
λάδια,φίλτρα,καθάρισμα και λάδωμα φιλτροκουτι και φίλτρο αέρα,καθάρισμα,τέντωμα και λάδωμα αλυσίδας,γρασάρισμα μοχλικού,ντιζες λάδωμα κλπ κλπ
κατέβασα 4,5 εκατοστά το ντεπόζιτο με νέες βάσεις και έφτιαξα 2 αποστάτες για να ταιριάξει η σέλα στο ντεπόζιτο
Έβαλα ένα Koso Mini 3 με εξωτερική θερμοκρασία, βολτόμετρο & ρολόι (τα δύο πρώτα με ενδιέφεραν).
440684
Η βάση είναι, αν όχι η τελευταία, μία από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει διαθέσιμες worldwide :D.
Την πέτυχα στο eBay ολοκαίνουρια από παλιό stock και την χτύπησα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Οι τάπες για τις βίδες είναι 3D printed by McGyver...
motojojo
14/01/2023, 19:03
Πολυ ωραίο και καλαισθητο!
Πιάνεται με τις υπαρχουσες βιδες του τιμονιου;
Θα ηθελα ενα τετοιο με πιεση αερα αλλα σε νικελ
Έτσι εξηγείται, το βλέπεις και λες ούτε παραγγελιά ρε παιδί μου :D
Πολύ ωραίο!
Πιάνεται με τις υπαρχουσες βιδες του τιμονιου;
Ναι, αντικαθιστά το top clamp του τιμονιού.
Το έβγαζε η Koso για το Grom (MSX125) αλλά ταιριάζει και στο NC :D.
Και ναι, ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω τους αποστάτες της SW-Motech με κάτι που ταιριάζει καλύτερα!
Της άλλαξα τα λάδια και.... τα ρουλεμάν άνω και κάτω τιμονόπλακας.
440685
karellen
16/01/2023, 21:06
Αγόρασα προσφάτως αυτό,χειριστήριο bluetooth για το τηλέφωνο.
Μου έλυσε τα χέρια με το χειρισμό της μουσικής (δεν πάω ούτε χιλιόμετρο χωρίς άσμα) αλλά και των κλήσεων.Μέχρι τώρα ταλαιπωριόμουν λίγο,το τηλέφωνο στη βάση του τιμονιού εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και στους κραδασμούς,άσε που το γάντι δεν έκανε πάντα επαφή με την οθόνη αν ήθελες να αλλάξεις τραγούδι ή να κάνεις παύση.
Τώρα έχεις το τηλέφωνο στη μέσα τσέπη,τα καλώδια των ακουστικών περασμένα μέσα από το μπουφάν και το κοκοψόνι αυτό στερεωμένο στο τιμόνι!
440711
440712
doctoras
16/01/2023, 22:42
Έβαλα ένα Koso Mini 3 με εξωτερική θερμοκρασία, βολτόμετρο & ρολόι (τα δύο πρώτα με ενδιέφεραν).
440684
Η βάση είναι, αν όχι η τελευταία, μία από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει διαθέσιμες worldwide :D.
Την πέτυχα στο eBay ολοκαίνουρια από παλιό stock και την χτύπησα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Οι τάπες για τις βίδες είναι 3D printed by McGyver...
Έχω το ίδιο όργανο για τους ίδιους λόγους αλλά χωρίς την βάση
Και εκεί που όπως διάβαζα στο πρωτο σκέλος είπα κομψοτέχνημα έφτιαξε ο μαγκαιβερ με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του….τελικά αναφέρεις ότι τον αγόρασες.
Επειδή και εμένα ενδιαφέρει η βάση, ποια είναι η περιγραφή της να την αναζητήσω;
doctor_john
17/01/2023, 07:13
Καλοβαλμένη όντως
https://www.koso.com.tw/en/products/style/steering-system/handlebar-stem/aw070k00
FORCE 155 CNC HANDLEBAR STEM (FOR MINI 3 METER)
αν βρεθεί σε χρώμα που δεν αρέσει μην σε απασχολεί μπορείς να το αλλάξεις. ;)
Έχω το ίδιο όργανο για τους ίδιους λόγους αλλά χωρίς την βάση
Και εκεί που όπως διάβαζα στο πρωτο σκέλος είπα κομψοτέχνημα έφτιαξε ο μαγκαιβερ με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του….τελικά αναφέρεις ότι τον αγόρασες.
Επειδή και εμένα ενδιαφέρει η βάση, ποια είναι η περιγραφή της να την αναζητήσω;
Δεν μπορεί ένας οικιακός 3D εκτυπωτής να φτιάξει τέτοιο εξάρτημα!
Ψαβε για "koso grom top clamp" και υπομονή!
strokt up
18/01/2023, 11:35
Δεν μπορεί ένας οικιακός 3D εκτυπωτής να φτιάξει τέτοιο εξάρτημα!
Ψαβε για "koso grom top clamp" και υπομονή!
Μπορείς να εκτυπώσεις ενα πλακάκι ιδιου σχήματος με το μαμα καπάκι της τιμονοπλακας με τις απαραίτητες τρύπες για τις βίδες (συν αυλάκια κάτω από αυτά για να φεύγουν τα νερά) και να το προσαρμοσεις με κόλλα δύο συστατικών πάνω στο εργοστασιακο πλακάκι.
440752
πλυσιμο μετα απο ωραια βολτα το ΣΚ
Dimmanoukas
19/01/2023, 19:46
Ε σε κάνα δύο μέρες (εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ) θα το κάνεις και σε κανονικό δρόμο.
motojojo
20/01/2023, 08:54
Που την εβαλες ρε θηρίο!
Στα δικά μου, εβαλα επιτέλους τη σχαρα και τη βαση της βαλιτσας. Τελικά δεν φαίνεται τόσο άσχημο όσο φοβόμουν με τη βαλίτσα, φαίνεται όμως πολύ πιο άσχημο χωρίς αυτην!
Πήρε αμέσως μπρος (σχεδόν ενα μηνα ακινητη ηταν) κι εκανα μια μικρη βολτα μέχρι το κεντρο.
Τοσο καιρο την ειχα σε υπόστεγο, χτες που την αφησα στο δρόμο....έβρεξε. :moutza:
Που την εβαλες ρε θηρίο!
Τοσο καιρο την ειχα σε υπόστεγο, χτες που την αφησα στο δρόμο....έβρεξε. :moutza:
Στον Κηφισό :bawl:
και εγώ εχθές έπλυνα μηχανάκι - αμάξι και σήμερα απλά πέταξα 28€ :cry:
Στον Κηφισό :bawl:
και εγώ εχθές έπλυνα μηχανάκι - αμάξι και σήμερα απλά πέταξα 28€ :cry:
Αφού είχε βγει χθες φιρμάνι περί βροχής για σήμερα ρε μαν....
Ζω Αγγλια οποτε το μονο που εχουμε αφθονο ειναι λασπη και βροχη. Μερικες φορες αναρωτιεμαι γιατι δεν εχει κανει ακομα το μπαμ αφου ειναι κτμ:D
skritikos
20/01/2023, 14:46
Αγόρασα προσφάτως αυτό,χειριστήριο bluetooth για το τηλέφωνο.
Μου έλυσε τα χέρια με το χειρισμό της μουσικής (δεν πάω ούτε χιλιόμετρο χωρίς άσμα) αλλά και των κλήσεων.Μέχρι τώρα ταλαιπωριόμουν λίγο,το τηλέφωνο στη βάση του τιμονιού εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και στους κραδασμούς,άσε που το γάντι δεν έκανε πάντα επαφή με την οθόνη αν ήθελες να αλλάξεις τραγούδι ή να κάνεις παύση.
Τώρα έχεις το τηλέφωνο στη μέσα τσέπη,τα καλώδια των ακουστικών περασμένα μέσα από το μπουφάν και το κοκοψόνι αυτό στερεωμένο στο τιμόνι!
440711
440712
Έχεις την καλοσύνη να μοιραστείς το μοντέλο του εξαρτήματος; :)
karellen
20/01/2023, 14:59
Έχες την καλοσύνη να μοιραστείς το μοντέλο του εξαρτήματος; :)
Έτοιμος.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-bluetooth-controller-motorcycle.html?catId=0&initiative_id=AS_20230120055657&SearchText=bluetooth%2Bcontroller%2Bmotorcycle&spm=a2g0o.home.1000002.0&dida=y
Σήμερα μιας και ο καιρός το επέτρεπε,λογω του οτι δεν έχω χώρο ωστε αν βρέχει να δουλεύω,έβγαλα την αντλία βενζίνης για να καθαρίσω το φιλτρακι.Περιττό να πω πως έγινε λίγο λοσκω η φάση γιατί έτρεξε πολύ βενζίνη.Ευτυχώς είχα δυο κουβάδες με νερό και πανακια οποτε το συμμαζέψα.Καλό θα ήταν να το αντικαταστήσω βέβαια αλλα 90€ για το φιλτρακι δεν ήθελα να δώσω στην προκειμένη φάση,την άλλη φορά.Τώρα,ειναι η ιδέα μου(αυθυποβολή) ή το μηχανάκι δουλεύει και πάει καλύτερα?440876
Λευκάδιος
25/01/2023, 22:44
Λαδάκια* στο μπροστινό του Alp.
*Χορηγία του 'αδερφού' @STF :beer:
441027
441028
telegonos
26/01/2023, 10:42
Μεγάλο σέρβις, στο SP2 με διάκενα βαλβίδες, πλήρη καθαρισμό ψεκασμού, μπουζί, φίλτρα, λάδια, όλα. Δεν είχα κάνει ποτέ μεγάλο σέρβις σε αυτό. Τον τελευταίο καιρό δεν δούλευε σωστά όπως θα έπρεπε. Ρελαντί ήταν πολύ ασταθές, τραχειά λειτουργία μέχρι τις 3000rpm και γενικά δεν ήταν αυτό που έπρεπε.
Τα διάκενα ήταν όλα άψογα, στο κέντρο ακριβώς, οι αυλοί του ψεκασμού ήταν πιο βρώμικοι κι από μπουρί σόμπας που έχει βγάλει ολόκληρο χειμώνα πράγμα που δημιουργούσε και τις αρυθμίες, και τα μπουζί αν και οπτικά άψογα προκαλούσαν κι αυτά μια αρυθμιούλα στο ρελαντί και μόλις αλλάχθηκαν β'λουδ' όλα.
Λίγες φωτό για τους μηχανολογολάγνους, ακολουθούν.
441029
441030
Sotirisxt
28/01/2023, 15:07
Μπήκε το νέο τελικό SC Carbon D07-01C αφού με παιδεψε λίγο με την αφαίρεση σιγαστήρα ελπίζω να αρέσει και σε εσάς όσο εμένα...https://youtu.be/wgW9bNZsf48
atom_smasher
29/01/2023, 00:11
Επιτέλους την κάλυψα με την κουκούλα της να μην την βλέπω. 2 μήνες ακινησίας και μένουν ποιός ξέρει πόσοι ακόμα...Θα την καθαρίσω σε 10 μέρες πάντως. Εχω πάρει ρεπό από την δουλειά.
Της άλλαξα τα φώτα... πάλι...
Μετά από 5 χρόνια συμβίωσης με λάμπα LED αποφάσισα να επανέλθω στην εργοστασιακή συμβατική. Με τη LED είχα υπέροχη μεγάλη σκάλα αλλά είχα περίεργη μεσαία που αν και έδινε την αίσθηση μεγαλύτερης διαύγειας με τον ψυχρό φωτισμό, παράλληλα έδινε τμήματα με σκιές και αραχνοδοειδή (προφανώς ο καθρέπτης του WRR ήταν πολύ μικρός για να συνεργαστεί σωστά). Αποφάσισα ότι θα επανέλθω με τοποθέτηση προσθαφαιρούμενου led μικρού προβολέα για τις χωμάτινες και τις μακρινές ασφάλτινες.
Επιπλέον εργασίες που έγιναν ήταν η τακτοποίηση-ανανέωση-προστασία των καλωδίων με νέες μονωτικές και θερμοσυστελόμενα καθώς και η τοποθέτηση κουμπωτών ακροδεκτών για την απομάκρυνση της βάσης/τροφοδοσίας του GPS, κατά το δοκούν.
441188
motojojo
29/01/2023, 21:23
Τι λεντ ειχες βάλει;
Θέλω να πειραματιστώ κι εγω με λαμπα λεντ αλλά θα δοκιμάσω κάτι επώνυμο.
Τι λεντ ειχες βάλει;
Θέλω να πειραματιστώ κι εγω με λαμπα λεντ αλλά θα δοκιμάσω κάτι επώνυμο.
Πιο επώνυμο δε γίνεται... G7 Philips LED Dual Color με αντίστοιχη τιμή όπως καταλαβαίνεις.
Στις φωτό η λευκή δέσμη είναι η μεσαία σκάλα και η κίτρινη η μεγάλη. Φυσικά από φωτό δε μπορεί να γίνει αντιληπτό το αποτέλεσμα που δίνουν.
Αν έχεις μικρό καθρέπτη στη μηχανή θα πρότεινα να μην ασχοληθείς.
441189
441190
strokt up
30/01/2023, 13:25
Μετά απο μια εβδομάδα κρεμασμένοι λόγω καιρού και ψυχολογίας βγήκαμε δοκιμαστική βόλτα μέχρι το κέντρο, φάγαμε και την μπουγάτσα μας και γυρισαμε.441199
motojojo
31/01/2023, 19:04
Καινουργια τακακια και δίσκος στην πίσω ρόδα.
Παραγγέλθηκαν και λάστιχα, θα τοποθετηθούν την Πέμπτη.
motojojo
04/02/2023, 19:40
Μπήκαν και τα λάστιχα προχτές. Metzeler M7.
Μια χαρά ήταν και τα μισελέν, το μπροστινο που ηταν και πιο καινουργιο ειχε λιγο ψωμι ακόμα το πίσω όμως είχε αρχίσει να δείχνει καταπονημένο. Είπα όμως να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, χωρια που ήταν και αρκετά πιο φτηνά.
Τοποθετήθηκαν και γωνιακές βαλβίδες.
Μια μικρή ένσταση, μπροστά μπήκε 120/70 αντί 120/60, δεν ξέρω αν ήταν λόγω κόστους ή διαθεσιμοτητας.
Εντυπώσεις δεν μπορω να πω κάτι, εχω κανει καμια 100στη χλμ μέχρι τώρα αλλα όλα γυρω γυρω μέσα στην πόλη.
Συγνώμη... έβαλε άλλο προφίλ ελαστικού χωρίς να ενημερωθείς;
Καλύτερο το 70αρι προφίλ λένε οι γνωστές, πιο φιλικό.
doctor_john
05/02/2023, 09:49
Μεγαλώνει η διάμετρος αντίστοιχα;
με ενδιαφέρει η απόσταση από το φτερό και το λογικό κενό που έχει για καθημερινή μετακίνηση.
Dimmanoukas
05/02/2023, 11:13
Αλλάζοντας τη διάσταση του προφίλ οποιουδήποτε ελαστικού (δεδομένου ότι τα άλλα νούμερα πλάτους και ζάντας παραμένουν ίδια), τότε αλλάζει εκτός από τη διάμετρο και το φάρδος αλλά και το βήμα.
Θέλει προσοχή γιατί υποτίθεται ότι φεύγουμε από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή σύμφωνα με τα οποία έχουν γίνει ρυθμίσεις αναρτήσεων, φρένων κλπ.
motojojo
05/02/2023, 12:34
Θα το ξανακοιτάξω αλλά δεν με απασχολεί. Ειναι πολύ μικρή η διαφορά και στο δρόμο δεν έχω καταλάβει τίποτα. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι παρά πρακτικό. Αν ήταν να περιμένω καιρό ή κόστιζε αρκετά παραπάνω κι εγώ θα προτιμούσα το ένα κλικ παραπάνω προφίλ. Παραγγελθηκαν τριτη απογευμα και τοποθετηθηκαν πεμπτη κι εχω καινουργια λάστιχα, θα σκασω για λιγο παραπάνω προφίλ;
Αν υπάρχει κατι που παρατηρησα είναι ότι το πίσω φαίνεται πιο στρογγυλό από τα προηγούμενα. Δεν ξέρω τι υπέρ ή κατά μπορεί να έχει, αλλά όπως ειπα μου φανηκε ενδιαφέρον να δοκιμάσω κάτι αλλο ακόμα και αν στο τέλος δεν βγει.
RaGe_Raptor
05/02/2023, 12:54
Θα "πέφτει" πιο εύκολα,μια χαρά :D
Στις αρχές του χρόνου τοποθετήθηκαν βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες. Οι βαλίτσες δεν υπήρχαν ακόμη.
441317
441316
441320
Ε, τώρα ήρθε η στιγμή της δοκιμής αφού ήρθαν και οι βαλίτσες
441318
441319
doctoras
05/02/2023, 18:41
Πολύ όμορφες στεφ.!
Και όλο το σύνολο πολύ μερακλίδικο!
Πολύ όμορφες στεφ.!
Και όλο το σύνολο πολύ μερακλίδικο!
Thank you Sir!
Άμα σου πω ότι ένα χρόνο μελετούσα τι θα βάλλω που να μην αλλοιώνει την εικόνα της μοτοσυκλέτας (χωρίς βαλίτσες). Το εκπληκτικό όμως είναι πως οι συγκεκριμένες βάσεις θέλουν κυριολεκτικά λιγότερο από 10 λεπτά για να αφαιρεθούν αλλά μάλλον δε θα ασχοληθώ, μια χαρά είναι κι έτσι. Επίσης τα "πέταλα" είναι αλουμινένια και πανάλαφρα, τα μπράτσα σιδερένια αλλά το σύνολο πολύ ελαφρύ, δεν επηρεάζει σε τίποτα.
Το σύνολο είναι πολύ πιο διακριτικό, η φωτό με τις βάσεις είναι κοντινές και τις τονίζουν κάπως. Από μακρύτερο πλάνο είναι πολύ διακριτικές
441321
karellen
05/02/2023, 19:35
Ωραίο αποτέλεσμα,οι βαλίτσες 'δένουν' πολύ καλά αισθητικά με τη μηχανή! :beer:
Dimmanoukas
05/02/2023, 20:33
Προσωπικά, αν και δεν είμαι φαν των βαλιτσών για αισθητικούς λόγους, βρίσκω το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Και το όλο σύνολο υπέροχο.
Να το χαίρεσαι και πάντα όρθιος
Υ.γ. ποια μηχανή είναι?
Υ.γ. ποια μηχανή είναι?
Η γυμνή με τ' όνομα :D
Προσωπικά, αν και δεν είμαι φαν των βαλιτσών για αισθητικούς λόγους, βρίσκω το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Και το όλο σύνολο υπέροχο.
Να το χαίρεσαι και πάντα όρθιος
Υ.γ. ποια μηχανή είναι?
Ευχαριστώ! Husqvarna NUDA 900R
Πολύ όμορφες (καλά το εργαλείο δε το συζητάμε)!!!
Τι χωρητικότητας είναι;
Κλειδώνουν πάνω στις βάσεις κιόλας;
Πολύ όμορφες (καλά το εργαλείο δε το συζητάμε)!!!
Τι χωρητικότητας είναι;
Κλειδώνουν πάνω στις βάσεις κιόλας;
Κλειδώνουν, είναι ο λόγος που προτίμησα σκληρές αντί για μαλακές. Η χωρητικότητα είναι μικρή (15 λίτρα η κάθε μια), για αυτό είναι και κομψές :D
Έχω και ένα Tank bag στα 12 λίτρα και μονοκάβαλος καλύπτομαι θεωρώ με αυτούς τους 3 χώρους. Όταν ανοίξει ο καιρός θα κάνω ένα διήμερο ταξιδάκι όπου θα πάρω ότι θα έπαιρνα και σε ένα μεγάλο ταξίδι για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.
skritikos
08/02/2023, 19:03
@STF
Πολύ όμορφη και ιδιαίτερη η μοτοσυκλέτα σου. Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο ταξίδι όταν πας Ευρώπη.
@STF
Πολύ όμορφη και ιδιαίτερη η μοτοσυκλέτα σου. Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο ταξίδι όταν πας Ευρώπη.
Σε ευχαριστώ, να 'σαι καλά!
Πριν από έναν χρόνο και κάτι είπα στον εαυτό μου πως ήρθε η ώρα να αγοράσω κάτι που γουστάρω χωρίς να σκέφτομαι καθόλου τα πρακτικά ζητήματα. Το ερωτεύτηκα το 2013 όταν το πρωτοείδα εν κινήσει στη λεωφ. Μεσογείων, από τότε έγινε το Holly Grail μου.
Δεν έχω μετανιώσει, κάθε βόλτα είτε μικρή είτε μεγάλη μου χαρίζει χαμόγελα.
skritikos
09/02/2023, 11:16
Σε ευχαριστώ, να 'σαι καλά!
Πριν από έναν χρόνο και κάτι είπα στον εαυτό μου πως ήρθε η ώρα να αγοράσω κάτι που γουστάρω χωρίς να σκέφτομαι καθόλου τα πρακτικά ζητήματα. Το ερωτεύτηκα το 2013 όταν το πρωτοείδα εν κινήσει στη λεωφ. Μεσογείων, από τότε έγινε το Holly Grail μου.
Δεν έχω μετανιώσει, κάθε βόλτα είτε μικρή είτε μεγάλη μου χαρίζει χαμόγελα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φάσεις και το νόημα του μοτοσυκλετισμού που δεν γίνεται από ανάγκη.
Μπράβο μπράβο!!
Άλλαξα φίλτρο λαδιού μιας και στην τελευταία αλλαγή μου έλαχε ελαττωματικό :uplate:...
441356
Άλλαξα φίλτρο λαδιού μιας και στην τελευταία αλλαγή μου έλαχε ελαττωματικό :uplate:...
441356
Σου έλαχε ελαττωματικό ή μήπως το βρήκες στο κουτί με τις πατέντες που έχεις και το έβαλες χωρίς να το πολυψάξεις;
Σου έλαχε ελαττωματικό ή μήπως το βρήκες στο κουτί με τις πατέντες που έχεις και το έβαλες χωρίς να το πολυψάξεις;
:bawl:
Όχι, καινούριο και βλαμένο ήταν.
Δάκρυζε από τη ραφή / δίπλωμα του φίλτρου...
:bawl:
Όχι, καινούριο και βλαμένο ήταν.
Δάκρυζε από τη ραφή / δίπλωμα του φίλτρου...
Συμβαίνουν αυτά... ακόμη και στα Honda!
DoctoR_k6
10/02/2023, 14:40
Παει χαλασε ο κοσμος...Honda genuine part κ να δακρυζει?
ioannispar
10/02/2023, 18:49
441356
Κατσε περιμενε...., θα βγει ο αλλος τωρα και θα λεει για τα κινεζικα παλι :lol:
Όχι σήμερα αλλά μεσοβδόμαδα, παρέλαβα το νέο big tank για το WR250R
Είναι το ίδιο με αυτό που είχα βάλει πριν 5 χρόνια ακριβώς (και έχω μέχρι σήμερα τοποθετημένο), αλλά επειδή το έχω καταχαρεί σαν επιλογή είπα να φρεσκάρω την όψη του. Μετά το desert color περνάω στο παραδοσιακό Yamaha blue.
Το νέο
441401
Το παλιό όταν ήταν καινούριο
441402
Όχι σήμερα αλλά μεσοβδόμαδα, παρέλαβα το νέο big tank για το WR250R
Είναι το ίδιο με αυτό που είχα βάλει πριν 5 χρόνια ακριβώς (και έχω μέχρι σήμερα τοποθετημένο), αλλά επειδή το έχω καταχαρεί σαν επιλογή είπα να φρεσκάρω την όψη του. Μετά το desert color περνάω στο παραδοσιακό Yamaha blue.
Το νέο
441401
Το παλιό όταν ήταν καινούριο
Ωραίο, δείξτο μας και πάνω στο WR όταν το βάλεις με το καλό :cool:
Σαν σήμερα πριν λιγα χρόνια ήρθε στην κατοχή μου το νταρντανομωρό!
Ευκαιρία λοιπόν για ένα επετειακό δώρο πλυσίματος- περιποίησης :D
441409
Καινούρια λάστιχα.
Μετά από Michelin (ο προηγούμενος) και Bridgestone ,τώρα αυτά...
441493441494
motojojo
17/02/2023, 19:15
Ανανέωσης συνέχεια, μπήκαν καινουργια υγρά φρένων. Με την ευκαιρία αντικαταστάθηκαν και τα εμπρός σωληνάκια με μεταλλικά υψηλής. Επιπλέον καταργήθηκε ο κατανεμητής, κάθε δαγκάνα έχει το δικό της σωληνάκι απευθείας από την τρόμπα.
Πρώτες εντυπώσεις θετικές, σα να βελτιώθηκε η αίσθηση και νοιώθω ότι μπορώ να το πατήσω πιο "βαθειά" με μεγαλύτερη σιγουριά.
Ο χρόνος θα δείξει αν και πόσο ντεζαβου είναι.
o_gavros
17/02/2023, 20:06
Δεν είναι στο μυαλό σου. Αυτή τη στιβαρή αίσθηση δίνουν τα υψηλής ακριβώς γιατί είναι υψηλής πιεσης. Τα συμβατικά σωληνακια, στο χωρίς αύριο τρομπαρισμα μπορεί (και αναλόγως της θερμοκρασίας) να δώσουν την αίσθηση ότι μπαλοναρουν.
Η εικόνα του "αντρικού" φρεναρισματος, ολοκληρώνεται αν στο συστημα περιέχεται μια καλή τρόμπα.
Nostradamus
17/02/2023, 21:28
Σήμερα το πρόγραμμα είχε σέρβις στο μπροστινό (λάδι, τσιμουχες, ξύστρες), ρουλεμάν τροχού, και υγρά φρένων..
panos1050
21/02/2023, 09:37
Σήμερα είχε αλλαγή grip ,Καθρέφτες, φανάρι πίσω σε led ,φλας ,tank pad και ένα καθάρισμα
441527
Ανανέωσης συνέχεια, μπήκαν καινουργια υγρά φρένων. Με την ευκαιρία αντικαταστάθηκαν και τα εμπρός σωληνάκια με μεταλλικά υψηλής. Επιπλέον καταργήθηκε ο κατανεμητής, κάθε δαγκάνα έχει το δικό της σωληνάκι απευθείας από την τρόμπα.
Πρώτες εντυπώσεις θετικές, σα να βελτιώθηκε η αίσθηση και νοιώθω ότι μπορώ να το πατήσω πιο "βαθειά" με μεγαλύτερη σιγουριά.
Ο χρόνος θα δείξει αν και πόσο ντεζαβου είναι.
Μιας και σκέφτομαι και εγώ να βάλω υψηλής στο κοντινό μέλλον ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να βγουν 2 σωληνάκια απευθείας από την τρόμπα όταν αυτή έχει μόνο μια υποδοχή/έξοδο?
Μπαίνει άλλη λαδόβιδα που είναι πιο μακρυα και χωράνε και τα 2.
441529
Μπαίνει άλλη λαδόβιδα που είναι πιο μακρυα και χωράνε και τα 2.
441529
Κάτι τέτοιο φαντάστηκα! Σε ευχαριστώ!
strokt up
21/02/2023, 13:40
Μιας και σκέφτομαι και εγώ να βάλω υψηλής στο κοντινό μέλλον ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να βγουν 2 σωληνάκια απευθείας από την τρόμπα όταν αυτή έχει μόνο μια υποδοχή/έξοδο?
Στο er που εκανα πρόσφατα την αλλαγή αυτή, απλά έκανα ανταλλαγή την βίδα που υπήρχε στην τρομπα με την βίδα στην δεξιά δαγκάνα. Ίδιο πασο ειχαν, μπήκαν "εργοστάσιο".
Στο er που εκανα πρόσφατα την αλλαγή αυτή, απλά έκανα ανταλλαγή την βίδα που υπήρχε στην τρομπα με την βίδα στην δεξιά δαγκάνα. Ίδιο πασο ειχαν, μπήκαν "εργοστάσιο".
Ωραίος!! Ένα er6n έχω και εγώ και έψαχνα να βρω βίδες!!
Από μάρκες τι να προτιμήσω? Ποια έβαλες εσύ?
doctoras
21/02/2023, 14:30
Σήμερα είχε αλλαγή grip ,Καθρέφτες, φανάρι πίσω σε led ,φλας ,tank pad και ένα καθάρισμα
441527
Αυτό το μηχανάκι (600/620ie ) ήταν όνειρο ζωής για πολλούς μας τότε….!
Ακόμη είναι πανέμορφο!
:wave2:
panos1050
21/02/2023, 15:17
Αυτό το μηχανάκι (600/620ie ) ήταν όνειρο ζωής για πολλούς μας τότε….!
Ακόμη είναι πανέμορφο!
:wave2:
Κλασική ομορφιά χωρίς υπερβολές.
Δεν παλιώνει ποτέ...
Πρωινή επίσκεψη για moto-spa :D ...
441533
Πρωινή επίσκεψη για moto-spa :D ...
441533
Δεν εργαζόμεθα, κύριος;:D
Θα την πλύνω κι εγώ σήμερα:D
Δεν εργαζόμεθα, κύριος;:D
Πήγαμε νωρίς νωρίς και δυνάμεθα να δουλεύουμε από οπουδήποτε κύριος :D...
Επειδή ζηλέψαμε τον πολυμήχανο και επειδή ως συνταξιούχοι διαθέτομεν ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο....:D
441538
441539
441540
441541 επίπεδου μοτοσπα δεν είναι αλλά μια διαφορά την έχει:D
Συνολικός χρόνος μαζί με στήσιμο και μάζεμα, μισή ώρα....
Την τελευταία φορά που μπήκα πίστα είχα μια πτώση με αποτέλεσμα να σπάσει το αριστερό καπάκι του πηνιοφορου. Ο μάστορας τότε για να μου την παραδώσει γρήγορα και πιο φτηνά το είχε ηλεκτροκολλησει αλλά προφανώς ήταν αηδία. Σήμερα λοιπόν βρήκα χρόνο μετά από μήνες να το αλλάξω με ένα μεταχειρισμένο καπάκι που αγόρασα online.
Πριν
441575
Και μετά
441576
PS: μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κάνω λάθος και οι φωτογραφίες ανεβαίνουν ανάποδα?
μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κάνω λάθος και οι φωτογραφίες ανεβαίνουν ανάποδα?
Το ξεκινησαμε το τσιπουρακι με τα νηστησιμα..???
Το ξεκινησαμε το τσιπουρακι με τα νηστησιμα..???
Εε σιγά σιγά!!
Αποστάτες καθρεφτών
Το έλεγα καιρό κι όλο το άφηνα...
Τάπες και ροδέλες είναι 3D prints δικά μου, δεν είχαν.
441739 441740
Nostradamus
01/03/2023, 15:32
Διορθωση της ηδη μια φορα φτιαγμενης σελας στο motok μετα απο δικη μου απροσεξια. Οποιος δεν εχει μυαλο...
Αποστάτες καθρεφτών
Το έλεγα καιρό κι όλο το άφηνα...
Τάπες και ροδέλες είναι 3D prints δικά μου, δεν είχαν.
441739 441740
Κάνουν δουλειά, Θωμά; Το σκεφτόμουν κι εγώ να βάλω
Κάνουν δουλειά, Θωμά; Το σκεφτόμουν κι εγώ να βάλω
Για τις δικές μου "διαστάσεις" ναι, φέρνουν τους καθρέφτες εκεί ακριβώς που τους ήθελα.
Πρέπει να καλιμπράρω βέβαια ξανά το αγκωνοφαρδύμετρο της διήθησης :lol: γιατί βγαίνουν λίγο πιο έξω από το τιμόνι, αλλά είναι θέμα συνήθειας.
Για τις δικές μου "διαστάσεις" ναι, φέρνουν τους καθρέφτες εκεί ακριβώς που τους ήθελα.
Πρέπει να καλιμπράρω βέβαια ξανά το αγκωνοφαρδύμετρο της διήθησης :lol: γιατί βγαίνουν λίγο πιο έξω από το τιμόνι, αλλά είναι θέμα συνήθειας.
Ρε συ, σε αυτό το....ανεμοδαρμένο :D ύψος που βρίσκονται, δύσκολα θα βρίσκεις σε καθρέφτες αμαξιών εκτός και αν κινείσαι ανάμεσα σε φορτηγά :lol:
Ωραίος, είναι κάτι που δεν πάει το μυαλό σου αλλά βοηθά πολύ!
Εγώ μόνο τους σήκωσα χωρίς να τους βγάλω πιο έξω και η βελτίωση ήταν μεγάλη, οπότε αν σε ζορίσουν στην κίνηση έχε το υπόψη (μία απλή ροδέλα ενός - δύο εκατοστών).
Ωραίος, είναι κάτι που δεν πάει το μυαλό σου αλλά βοηθά πολύ!
Εγώ μόνο τους σήκωσα χωρίς να τους βγάλω πιο έξω και η βελτίωση ήταν μεγάλη, οπότε αν σε ζορίσουν στην κίνηση έχε το υπόψη (μία απλή ροδέλα ενός - δύο εκατοστών).
Δεν μπορώ να τους ψηλώσω μόνο, βρίσκουν στη ζελατίνα στο full lock.
DoctoR_k6
02/03/2023, 12:07
σμπαμ ον
Απορω ποιοι εχουν καθρεπτες κ πισω φρενο ακομα... :bawl: :bawl: :bawl:
Που ειναι το παλιο καλο μοτο... :D
σπαμ οφφ
Δεν μπορώ να τους ψηλώσω μόνο, βρίσκουν στη ζελατίνα στο full lock.
Τελικά οι ζελατίνες αξίζουν μόνο στον αυτοκινητόδρομο και στην πανακότα...
SeniorCanardo
02/03/2023, 13:41
σμπαμ ον
Απορω ποιοι εχουν καθρεπτες κ πισω φρενο ακομα... :bawl: :bawl: :bawl:
Που ειναι το παλιο καλο μοτο... :D
σπαμ οφφ
Οι καθρέπτες είναι για να "σχίαχνουμε" τη φράντζα, όσοι έχουμε μαλλιά ακόμα. :bawl:
Μικρό σέρβις: λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο σασμάν, καθαρισμός φίλτρου αέρα. Τα άλλαξα νωρίς (μόνο 10Κ :p) λόγω συμπλήρωσης έτους. Αυτό το μηχανάκι θα μαζέψει πολλά χιλιόμετρα...
441831
doctoras
07/03/2023, 15:06
Σα το διπλό σταντ δεν έχει λεμε, το μαστόρεμα γίνεται εύκολο
motojojo
09/03/2023, 17:30
Μολις παρέλαβα το μοτοσακο από μεγάλο σερβις, δηλ με τα παντα όλα μεσα, λαδια φιλτρα μπουζια βαλβιδες καρμπυρατερια.
Παρατηρηση του μηχανικου, ολες οι βαλβιδες ήταν ανοιχτες και η καδενα χαλαρή. Τη μαζεψε λεει, ειναι οκ για την ωρα. Η αληθεια ειναι ότι κατα καιρους νομιζα οτι ακουγα κροταλισμα στο μοτερ. Μαλλον ειχε δικιο.
Παρατηρησεις δικιες μου. Τον τελευταιο καιρο δεν επαιρνε ευκολα κρυο ακόμα και με το τσοκ. Τωρα πήρε αμέσως χωρίς τσοκ! Πριν το απεδιδα στα παλια μπουζι, μαλλον και οι ανοιχτες βαλβιδες βοηθουσαν σ αυτο.
Ο συμπλέκτης πιανει τώρα πιο ψηλά. Μαλλον κατι ρυθμισε, υποθετω ετσι πρεπει να ειναι. Δεν φαινεται σοβαρό, μαλλον πρεπει να το συνηθισω.
Επιτέλους εκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες για τη μηχανη. Τωρα μόνο βενζινη και βολτες.
telegonos
09/03/2023, 18:49
Μολις παρέλαβα το μοτοσακο από μεγάλο σερβις, δηλ με τα παντα όλα μεσα, λαδια φιλτρα μπουζια βαλβιδες καρμπυρατερια.
Παρατηρηση του μηχανικου, ολες οι βαλβιδες ήταν ανοιχτες και η καδενα χαλαρή. Τη μαζεψε λεει, ειναι οκ για την ωρα. Η αληθεια ειναι ότι κατα καιρους νομιζα οτι ακουγα κροταλισμα στο μοτερ. Μαλλον ειχε δικιο.
Παρατηρησεις δικιες μου. Τον τελευταιο καιρο δεν επαιρνε ευκολα κρυο ακόμα και με το τσοκ. Τωρα πήρε αμέσως χωρίς τσοκ! Πριν το απεδιδα στα παλια μπουζι, μαλλον και οι ανοιχτες βαλβιδες βοηθουσαν σ αυτο.
Ο συμπλέκτης πιανει τώρα πιο ψηλά. Μαλλον κατι ρυθμισε, υποθετω ετσι πρεπει να ειναι. Δεν φαινεται σοβαρό, μαλλον πρεπει να το συνηθισω.
Επιτέλους εκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες για τη μηχανη. Τωρα μόνο βενζινη και βολτες.
Βαλβιδες ανοικτες, μαλλον εννοει μικρα διακενα, οποτε οιβαλβιδες οντως μενουν ανοικτες παραπανω αποσο πρεπει, χανεις λιγο συμπιεση, οποτε ναι δυσκολευεται να παρει μπροστα.
Οι βαλβιδες ειναι πολυ σημαντικες και για την λειτουργια, και γιατην υγεια του κινητηρα. Ποτε μην ακουτε οσους λενε φρασεις τυπου "βαλβιδες ασε μωρε δεν εχει αναγκη", παντα να τις ελεγχετε στα διαστηματα που λεει ο κατασκευαστης
Καλες βολτες