Σύνδεση

View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]

geroladas
28/12/2017, 12:53
τελικά πήρε πίσω κανείς τα λεφτά ;
ή περιμένουν τον επόμενο έλεγχο να τα συμψηφίσουν ;

buckley
28/12/2017, 13:09
τελικά πήρε πίσω κανείς τα λεφτά ;
ή περιμένουν τον επόμενο έλεγχο να τα συμψηφίσουν ;

Όνομα και πράμα είσαι ρε μπαγάσα...

TsoliasGR
31/12/2017, 17:28
Άμα πάρεις λεφτά από την εφορία σφύρα μου κλέφτικα.
Πιο πιθανό είναι να σε χρεώσουν με έξοδα γιατί δεν είχες φροντίσει να είναι ενήμερες όλες οι υπηρεσίες για το όχημα σου και ας φταίνε αυτοί παρά να πάρεις πίσω λεφτά.

zannisvel
31/12/2017, 22:59
Εγώ τα πήρα πίσω και πολύ γρήγορα κιόλας.
Η διαδικασία είναι η εξής
Συμπληρώνεις ένα έντυπο Π και γράφεις
Ενεργηστε για την επιστροφή του παράβολου τάδε στο λογαριασμό με ΙΒΑΝ τάδε. Κάνεις μια φωτοτυπια το βιβλιάριο τραπέζης που να φαίνεσαι σαν δικαιούχος και το ΙΒΑΝ που έχεις στο έντυπο Π.
Πας στην εφορία που ανηκεις παιρνεις αριθμό πρωτοκόλλου και πας στο αρμόδιο γραφείο, νομίζω αυτοκινήτων είχα πάει, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς, όπου με έστειλαν.
Αν έχεις οποιοδήποτε οφειλή στο δημόσιο δε σου επιστρέφονται και συμψηφιζονται αμέσως. Για να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου θέλει περίπου 2 -3 εργάσιμες.

thanasisath
01/02/2018, 22:19
Παιδια καλησπερα! Θελω παρακαλω λιγο τα φωτα σας! Πριν 11-12 χρονια ειχα ενα παπι 50cc με πινακιδες απο τροχαια ( εγω τις αγορασα απο καταστημα) σταματησα την ανανεωση της αδειας και το μηχανακι το εκανα παλιοσιδερα. Δεν το δηλωσα στην τροχαια.... τωρα θα μου ερθει χαρτι ως ανασφαλιστο? θα πρεπει να πληρωσω και ολες τις ανανεωσεις 200+ ευρο? συν και προστιμο ΚΤΕΟ?
Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?

διαβασα απο ενα μελλος εδω τα παρακατω...

Τα μοτοποδήλατα (δηλαδή αυτά με λιγότερα απο 50 κυβικά - όπως το σκουτεράκι μου) δεν έχουν πινακίδες απο το υπουργείο (όπως τα μηχανάκια απο 50 κυβικά και πάνω). Επομένως δεν μπορείς να καταθέσεις πινακίδα.
Το σκούτερ, όπως και άλλα μηχανάκια άνω των 50 κυβικών τα έχω ανασφάλιστα και στο parking μου. Δεν κουνιούνται απο κει.

Κάλεσα στην τροχαία, τους ανέφερα οτι έχω ακινητοποιημένο και ανασφάλιστο ενα 50ρι και μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο (όπως πχ μια υπεύθυνη δήλωση). Απλώς όταν θα θελήσω να το κυκλοφορήσω πάλι θα πρέπει να πληρώσω την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας (το αντίστοιχο "τέλος" για τις μοτοσυκλέτες).

Εχω χασει την μπαλα....

OldMan
02/02/2018, 18:29
Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?
Μωρε ξερουμε αλλα πως να σου το πουμε...:(

thanasisath
04/02/2018, 09:41
Πες και εχω εδω πολλα φαρμακα για αντιμετωπιση εγκεφαλικου επεισοδιου!

buckley
04/02/2018, 10:12
Μωρε ξερουμε αλλα πως να σου το πουμε...:(

Δεν είπε σένα ρε , "Παιδιά" είπε.

Vice
14/02/2018, 15:20
Breaking News :D

393141

Δεν βαζω ολοκληρο το κειμενο γιατι λεει μια απο τα ιδια...

Sapadak
08/05/2018, 17:23
Ήρθε σε κάποιον κάτι?

Farmas
08/05/2018, 18:43
μπα δεν νομιζω

agamoi-thytai
10/05/2018, 14:57
Πήγαν σε κάποιους.

Farmas
10/05/2018, 14:58
Πήγαν σε κάποιους.

με τι προστιμα ?

viper1
10/05/2018, 15:34
Δεν έχω καταλάβει γιατί συνεχίζεται η κουβέντα? Ψάχνετε κάποιοι αν έρχονται τα πρόστιμα και σε περίπτωση που δεν έρχονται να εξακολουθήτε να έχετε ανασφάλιστα οχήματα?
Αν ναι έχουμε πρόβλημα .ασφαλίζετε η φαιά ουσία?

Farmas
10/05/2018, 15:36
Δεν έχω καταλάβει γιατί συνεχίζεται η κουβέντα? Ψάχνετε κάποιοι αν έρχονται τα πρόστιμα και σε περίπτωση που δεν έρχονται να εξακολουθήτε να έχετε ανασφάλιστα οχήματα?

βρε ρωταμε ετσι κουβεντα να γινεται.. λες κ αν ο αλλος δεν θελει να ασφαλιση το οχημα απο αυτη την κουβεντα θα εξαρτιεται..

geroladas
10/05/2018, 16:51
Πήγαν σε κάποιους.

Νομιζω κανανε πατατα και στειλανε μανο για αυτοκινητα. :lol::D:lol:

Να δειτε που και παλι τα μισά απ αυτά θα 'ναι λαθος

Sapadak
11/05/2018, 10:45

Γιατί κάποιοι είχαμε κλεμμένα και δηλωμένα και παρολαυτά μας ήρθε πρόστιμο.

Ξανατρέξαμε μπας και βγεί άκρη και ο μόνος τρόπος επιβεβαίωσης οτι βγήκε άκρη και ότι έχουν διαγραφεί απο "πάνω" μας και οτι δεν είναι ανασφάλιστα είναι να μην μας έρθουν πρόστιμα.

Manalishi
11/05/2018, 11:08
Παθών.
Πρόστιμο 200 ευρώ, το αυτοκίνητο είχε ασφαλιστεί 5 Μαϊου, έκαναν έλεγχο στις 8 Μαϊου....και δεν φαινόταν ασφαλισμένο.
Πήρα τηλέφωνο στην ασφαλίστρια μου, μού απάντησε θα κοιτάξει να το διευθετήσει....

geroladas
22/05/2018, 15:31
Νομιζω κανανε πατατα και στειλανε μανο για αυτοκινητα. :lol::D:lol:

χρειαστηκαν 15 ημερες μεχρι να το παρουν χαμπαρι :(
Να δουμε τωρα ποσα θα ειναι παλι λαθος

geroladas
11/07/2018, 19:02
χρειαστηκαν 15 ημερες μεχρι να το παρουν χαμπαρι :(
Να δουμε τωρα ποσα θα ειναι παλι λαθος

Το 2μηνο πέρασε. Αν τολμήσουν να στείλουν τα στοιχεία στην τροχαία για να πάρει πινακίδες και άδειες όπως λέει ο νόμος θα πέσει το γέλιο της αρκούδας .

Αν πάλι δεν το κάνουν τότε θα αποδειχτούν ηλίθιοι όσοι πλήρωσαν το πρόστιμο και ασφαλίστηκαν

S705
12/07/2018, 01:08
Εγώ την πάτησα παιδιά. Και ήρθε πρόστιμο μέσο ταχις νετ, 100 ευρό για το παπί!

Η ασφαλιστρια μου έστειλε mail σε εμένα για την ανανέωση, δεν παρέλαβα ποτέ mail, δεν επικοινώνησα μαζί της και αντί να με πάρει ένα τηλ με άφησε ανασφάλιστο !!
Ασφαλιστικά μέσω του νετ αλλά αν δεν πλήρωνα το πρόστιμο δεν προχωρούσε η διαδικασία.

Αυτά τα πονεμενα.

THEOD
20/07/2018, 08:50
Άσχημα μαντάτα για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες προκειμένου να μην χρεώνονται με τέλη και ασφάλιση (μεταξύ τους κι εγώ...).
Μετά από 18 μήνες οι πινακίδες καταστρέφονται και ο ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται με παράβολο έκδοσης νέων αν θελήσει να ξαναενεργοποιήσει το όχημα
https://www.protothema.gr/economy/article/806626/hanoun-tis-pinakides-tous-osoi-tis-ehoun-katathesei-pano-apo-18-mines/

Σκατά στα μούτρα τους... :moutza:

nikos_abel
20/07/2018, 08:53
Ε, σκέφτηκαν, σκέφτηκαν σκέφτηκαν, τη βρήκαν τη λύση!

thunder ace
20/07/2018, 08:56
Η μαλακια παει συννεφο σε αυτη τη χωρα.

vaska
20/07/2018, 09:02
αφού γέμισαν οι εφορίες με τσίγκους και πολύ είναι το 18μηνο

BLiTzER
20/07/2018, 09:18
Μετά από 18 μήνες οι πινακίδες καταστρέφονται

Ναι, έγινε! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

geroladas
22/07/2018, 07:52
Αρχίσανε τις παρατάσεις.
Για την αφαίρεση πινακίδων και αδειών από την τροχαία, το 2μηνο που προβλεπόταν έγινε 6μηνο.
Αλλά σιγά να μην μπορέσει να πάει η τροχαία πόρτα-πόρτα σε καμιά 300αριά χιλιάδες ιδιοκτήτες να τις πάρει.
Εδώ δεν έχουν προσωπικό για τα βασικά.
Πάλι χαζοί οι έντιμοι πολίτες.

kostasagk
23/07/2018, 08:23
ερχοντι εκλογες πρεπει να γλύψουμε λιγο,κατά τα αλλα εδώ και πολλα χρονια ακουμε για τα ανασφάλιστα ,όλα υπαρχουν και τα στοιχεια και τα παντα ,μπορει το προστιμο να περαση στην εφορια και μετα κατασχεση λογαρισμου ,αλλα βλέπετε ο ελληνας μπορει να μην μιλαει που του κοψανε το μεροκαματο ,αμα του πειραξουν το αμαξι ξεσαλωνη.

giorgosmg
06/08/2018, 10:07
Καλημέρα
Να ρωτήσω αν ξέρετε.
Έχω ένα πάλι 50 κυβικά
Δεν το μετακινω, κλεισμένο σε γκαράζ
Πρέπει να ειναι ασφαλισμένο κι αυτο;

Ευχαριστω

viper1
06/08/2018, 10:12
Καλημέρα
Να ρωτήσω αν ξέρετε.
Έχω ένα πάλι 50 κυβικά
Δεν το μετακινω, κλεισμένο σε γκαράζ
Πρέπει να ειναι ασφαλισμένο κι αυτο;

Ευχαριστω

Να το ασφαλίσεις γιατί αυτά τα μικρά σου ξεφεύγουν εκεί που δεν το περιμένεις

giorgosmg
06/08/2018, 10:17
Ευχαριστώ :)
Θέλω να πάω να του κάνω μεταβίβαση και να δηλώσω ακινησία, γιατί θα παραμείνει στο γκαράζ :)

Οπότε θα το επισπευσω

Sapadak
24/12/2018, 12:09
Απορία.

Επιτέλους άλλαξε το στάτους και στο taxisnet, αλλά τα τέλη τα πληρώνουμε ή οχι?
Γιατί αναφέρει κανονική πληρωμή!!!!

402304

o_gavros
24/12/2018, 19:46
Νομίζω πας στην εφορία και παίρνεις ένα χαρτί που λέει ότι απαλλάσσεται.
Αφού έχεις όμως περάσει από την αστυνομία να πάρεις χαρτί ότι στο κλέψανε.
Τουλάχιστον έτσι είχα κάνει εγώ όταν μου φάγανε το παπί.

McGyver
24/12/2018, 19:51
Απορία.

Επιτέλους άλλαξε το στάτους και στο taxisnet, αλλά τα τέλη τα πληρώνουμε ή οχι?
Γιατί αναφέρει κανονική πληρωμή!!!!

402304

Όχι, δεν πληρώνεις.

Όταν βγάλεις το άλλο που έχει τους κωδικούς πληρωμής, το κλεμμένο δεν είναι μέσα.

:winka:

Sapadak
24/12/2018, 20:30
Γαυρε το χαρτί από την αστυνομία μου ζητούσαν στην εφορία.
Το πήγα και όλα καλά.

Όπως τα λέει ο Μακγκαϊβερ είναι, αλλά απορώ γιατί λέει 'κανονικη πληρωμή' και γιατί ακόμα το δείχνει πάνω μου ότι είναι.

Υπάρχει τρόπος να διαγραφεί?
Έχει τουλάχιστον 10-15 χρόνια που έχει κλαπεί.

BLiTzER
24/12/2018, 20:32
Από κάποιον πρέπει να τα πάρει το κράτος. Ο κλέφτης δε νομίζω να μπει στον κόπο.

Κι όταν λέω "κλέφτης", εννοώ αυτόν που έκλεψε το μηχανάκι.

McGyver
24/12/2018, 20:36
Γαυρε το χαρτί από την αστυνομία μου ζητούσαν στην εφορία.
Το πήγα και όλα καλά.

Όπως τα λέει ο Μακγκαϊβερ είναι, αλλά απορώ γιατί λέει 'κανονικη πληρωμή' και γιατί ακόμα το δείχνει πάνω μου ότι είναι.

Υπάρχει τρόπος να διαγραφεί?
Έχει τουλάχιστον 10-15 χρόνια που έχει κλαπεί.

Άμα καταφέρεις να το διαγράψεις, πες μου πώς να ξεφορτωθώ κι εγώ το δικό μου...

:lol:

Sapadak
24/12/2018, 20:51
Άμα καταφέρεις να το διαγράψεις, πες μου πώς να ξεφορτωθώ κι εγώ το δικό μου...

:lol:

Το έχεις ρωτήσει ?
Για να μην μπαίνω στη διαδικασία ρωτάω :lol:

McGyver
24/12/2018, 22:16
Το έχεις ρωτήσει ?
Για να μην μπαίνω στη διαδικασία ρωτάω :lol:

Θα ρωτήσω άμα είναι από του χρόνου που θα πάω για κάτι άλλες δουλειές...

7Tolis
27/12/2018, 14:12
Πας με το ίδιο χαρτί της αστυνομίας στο υπουργείο μεταφορωνε και το διαγράφεις και από εκεί.

Lioulios
27/12/2018, 17:31
μπορει να γινει εφ όσον εχει δηλωθει η κλοπη τοτε που εγινε .

...Μπορει επισης να γινει και αν εχεις καποιον πολυ γνωστο μεσα .

...Εγω διεγραψα 50αρι μετα απο 17 χρονια αλλα δεν μπορεσα να το "περασω" κλοπη του τοτε γιατι μενω σε αλλη πολη και η αδεια ειχε εκδοθει σε αλλη ....
Θα ανακατεβοταν δηλ κοσμος .

...Ασφαλεια και διαγραφη μετα απο 17 χρονια για ςνα μηχανακι που δεν υπαρχει ουτε καν σε κομματια .

THEOD
29/03/2019, 14:17
Μήπως κάποιος έχει "φρέσκια" εμπειρία....
Τα τελευταία 6 χρόνια καταθέτω πινακίδες περίπου ένα 6μηνο τον χρόνο.
Την τελευταία φορά τις κατέθεσα Νοέμβριο του 2017 και το 2018 δεν έκανα καθόλου άρση ακινησίας, άρα παραμένουν κατατεθειμένες περίπου ένα 17μηνο
Σκέφτομαι τώρα τον Απρίλη ή τον Μάη να τις ξαναπάρω για κανένα 6μηνο.
Την τελευταία φορά που είχα κάνει άρση ακινησίας το 2017, ΠΡΙΝ μου δώσουν πίσω τις πινακίδες απαίτησαν ασφαλιστήριο. Τώρα ισχύει το ίδιο ? Παίζει να απαιτήσουν ασφάλεια να την κάνω και μετά να ανακαλύψω ότι οι πινακίδες έχουν καταστραφεί και μετά να πρέπει να εκδοθούν νέες ?
Επίσης από χρηματικής άποψης ισχύει πάλι το ίδιο σενάριο ? (δηλ πληρωμή 2 επιπλέον μηνών ως πρόστιμο).

gasto
29/03/2019, 14:27
ρωτα πρωτα στην εφορια αν ειναι εκει ακομα οι πινακιδες πριν το ασφαλισεις.Πλεον μπορεις να κανεις αρση ακινησιας για συγκεκριμενους μηνες, π.χ. 1 απριλιου μεχρι 1 σεπτεμβριου και πληρωνεις την αντιστοιχια των τελων για αυτους του μηνες νομιζω χωρις επιβαρυνση.

viper1
29/03/2019, 17:25
Μήπως κάποιος έχει "φρέσκια" εμπειρία....
Τα τελευταία 6 χρόνια καταθέτω πινακίδες περίπου ένα 6μηνο τον χρόνο.
Την τελευταία φορά τις κατέθεσα Νοέμβριο του 2017 και το 2018 δεν έκανα καθόλου άρση ακινησίας, άρα παραμένουν κατατεθειμένες περίπου ένα 17μηνο
Την τελευταία φορά που είχα κάνει άρση ακινησίας το 2017, ΠΡΙΝ μου δώσουν πίσω τις πινακίδες απαίτησαν ασφαλιστήριο. Τώρα ισχύει το ίδιο ? Παίζει να απαιτήσουν ασφάλεια να την κάνω και μετά να ανακαλύψω ότι οι πινακίδες έχουν καταστραφεί και μετά να πρέπει να εκδοθούν νέες ?
Επίσης από χρηματικής άποψης ισχύει πάλι το ίδιο σενάριο ? (δηλ πληρωμή 2 επιπλέον μηνών ως πρόστιμο).

Θέλει ασφαλιστήριο

telegonos
29/03/2019, 18:05
Την τελευταία φορά τις έκανα προσωρινή ακινησία Νοέμβριο του 2017 και το 2018 δεν έκανα καθόλου άρση ακινησίας, άρα παραμένουν σε προσωρινή ακινησία περίπου ένα 17μηνο
Την τελευταία φορά που είχα κάνει άρση ακινησίας το 2017, ΠΡΙΝ μου δώσουν πίσω τις πινακίδες απαίτησαν ασφαλιστήριο. Τώρα ισχύει το ίδιο; ΝΑΙ

Παίζει να απαιτήσουν ασφάλεια να την κάνω και μετά να ανακαλύψω ότι οι πινακίδες έχουν καταστραφεί και μετά να πρέπει να εκδοθούν νέες ; ΝΑI, μικρή όμως η πιθανότητα, γιατί έχουν καμιά 10ετία που ΔΕΝ καταστρέφουν πινακίδες οι ΔΟΥ. Νέα πινακίδα σε περίπτωση που έχει καταστραφεί η παλιά από την ΔΟΥ βγαίνει ατελώς-δωρεάν, παίρνεις την βεβαίωση της ΔΟΥ ότι καταστράφηκε η πινακίδα, πας συγκοινωνιών και σου βγάζουν νέα άδεια-πινακίδα. Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις την ασφαλιστική σε αυτήν την περίπτωση να σου αλλάξει τον αριθμό στο συμβόλαιο ασφάλισης, η νέα άδεια λέει ΚΑΙ τον παλιό αριθμό, αλλά ο μπάτσος στο μπλόκο δεν ξέρει από αυτά, ξέρει μόνο ότι το συμβόλαιο δεν λέει την ίδια πινακίδα με την άδεια, άρα είσαι ανασφάλιστος, και θα σου κατασχέσει πινακίδα-άδεια (μου έχει τύχει)
Επίσης από χρηματικής άποψης ισχύει πάλι το ίδιο σενάριο ? (δηλ πληρωμή 2 επιπλέον μηνών ως πρόστιμο). Τι είναι αυτό που γράφεις δεν έχει νόημα. Κάτι άλλο ρωτάς. Μπας και λες και τις μερικές άρσεις, τύπου 1μήνας-3μήνες-υπόλοιποέτους; Αν λες για αυτό, δεν είναι μόνιμη κατάσταση, βγαίνει τα τελευταία 3 χρόνια εγκύκλιος κάθε τέλη Μάη-Αρχές Ιούνη για να ισχύσουν αυτές οι περιπτώσεις από 1 Ιούνη και μετά. Μέχρι τότε, ότι άρση ακινησίας κάνεις, πληρώνεις ΟΛΟ το τρέχον τέλος του έτους

3 χαρακτήρες

THEOD
30/03/2019, 09:28
Τι είναι αυτό που γράφεις δεν έχει νόημα. Κάτι άλλο ρωτάς. Μπας και λες και τις μερικές άρσεις, τύπου 1μήνας-3μήνες-υπόλοιποέτους; Αν λες για αυτό, δεν είναι μόνιμη κατάσταση, βγαίνει τα τελευταία 3 χρόνια εγκύκλιος κάθε τέλη Μάη-Αρχές Ιούνη για να ισχύσουν αυτές οι περιπτώσεις από 1 Ιούνη και μετά. Μέχρι τότε, ότι άρση ακινησίας κάνεις, πληρώνεις ΟΛΟ το τρέχον τέλος του έτους

Αν θυμάμαι καλά, το 2017 είχα κάνει άρση ακινησίας αρχή Μαίου και είχα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 10 μηνών (8 πραγματικοί εναπομείναντες μήνες + 2 επιπλέον σαν "πρόστιμο").
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η τότε διαδικασία έχει παγιοποιηθεί και αν ισχύει και σήμερα

telegonos
30/03/2019, 09:41
Αυτό στο έχω ήδη απαντήσει.