View Full Version : Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Ειλικρινά τώρα, απο το 1 εκ ανασφαλιστα οχηματα πόσα πιστευετε οτι ειναι ακινητοποιημενα και δεν κυκλοφορούν καθόλου. Το καθολου σημαινει ουτε μεχρι το περιπτερο ουτε για κανα δυο ΣΚ το χρόνο.
Οποιος πιτσιρικας μπαινει και γραφει οτι θελει να παρει μεγαλο μηχανακι όλοι του λεμε να εχει ασφάλεια και να προσεχει κτλ. Προφανως όταν το όχημα ειναι δικο μας δεν χρειαζεται γιατι ειναι παρκαρισμενο και βγαινει λίγο. Δεν μιλάω για όλους και σιγουρα όχι γι αυτούς που τα έχουν μόνιμα ακινητοποιημένα. Αλλα δεν πείθομαι ότι ειμαστε τόσο συνηδειτοποιημενοι ότι πριν βγούμε για μια βόλτα με το "ακινητοποιημενο" όχημα ασφαλιζόμαστε κιόλας.
Αναφορικά με τους ελέγχους υπάρχει κάποιο δίκιο αλλα αν μας σταμτουσαν καθε τρεις και λίγο θα είχαμε άλλα posts του τυπου ο πουστης ο μπατσος με εγραψε γιατι δεν ειχα καθρέφτη γιατι δεν φαινόταν η πινακιδα, γιατι εκανε θορυβο η εξατμιση κοκ.
Προσωπικα δεν το βρισκω παραλογο (αλλα ειμαι και στον ασφαλιστικο χώρο) οπότε μπορει και να μην ειμαι ο πλέον αντικειμενικος..
Το θέμα είναι ότι κανείς δε θα μπει στον κόπο να σπαταλήσει 2 μέρες χωμένος στη γραφειοκρατία για να παραδώσει/παραλάβει τις πινακίδες ενός οχήματος που κινεί 3 μήνες το χρόνο. Εγώ προσωπικά δε θα το έκανα. Επίσης είναι παντελώς ηλίθιο (για εμάς, προφανώς κάποιοι τα κονομάνε από αυτό) το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ασφαλίζουμε το κάθε όχημα και όχι τον οδηγό. Αν έχω 3 μέσα, πρέπει να πληρώνω ένα χιλιάρικο το χρόνο στις ασφαλιστικές για οχήματα τα οποία φυσικά δε μπορώ να κυκλοφορώ ταυτόχρονα.
Επίσης συζητάτε εδώ και 7 σελίδες κάτι που "άκουσε κάποιος".
Σωστός σε όλα.
Για το θέμα, ούτε εγώ πιστεύω πως είναι (ακόμα) πραγματικά υπαρκτό, είναι όμως μια καλή ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε γενικότερα, ίσως και να μάθουμε κάτι περί νόμων.:beer:
Το θέμα είναι ότι κανείς δε θα μπει στον κόπο να σπαταλήσει 2 μέρες χωμένος στη γραφειοκρατία για να παραδώσει/παραλάβει τις πινακίδες ενός οχήματος που κινεί 3 μήνες το χρόνο. Εγώ προσωπικά δε θα το έκανα. Επίσης είναι παντελώς ηλίθιο (για εμάς, προφανώς κάποιοι τα κονομάνε από αυτό) το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ασφαλίζουμε το κάθε όχημα και όχι τον οδηγό. Αν έχω 3 μέσα, πρέπει να πληρώνω ένα χιλιάρικο το χρόνο στις ασφαλιστικές για οχήματα τα οποία φυσικά δε μπορώ να κυκλοφορώ ταυτόχρονα.
Επίσης συζητάτε εδώ και 7 σελίδες κάτι που "άκουσε κάποιος".
ναι αλλα απο την άλλη μια τετραμελης οικογενεια με 2 μεγαλα παιδια και ενα αυτοκινητο πληρώνει ενα ασφαλιστήριο αντι για τεσσερα. επισης στηνΑγγλία που εφαρμόζεται το συστημα αυτο αν εχεις πάρει ποντους στο διπλωμα σου το ασφάλιστρο μεγαλώνει και εαν πχ εισαι 25 χρονων και θελεις να οδηγεις σπορ χιλιάρι θα πληρωσεις την μιση μηχανη σε ασφαλιστρα..
ναι αλλα απο την άλλη μια τετραμελης οικογενεια με 2 μεγαλα παιδια και ενα αυτοκινητο πληρώνει ενα ασφαλιστήριο αντι για τεσσερα. επισης στηνΑγγλία που εφαρμόζεται το συστημα αυτο αν εχεις πάρει ποντους στο διπλωμα σου το ασφάλιστρο μεγαλώνει και εαν πχ εισαι 25 χρονων και θελεις να οδηγεις σπορ χιλιάρι θα πληρωσεις την μιση μηχανη σε ασφαλιστρα..
Θα έπρεπε να υπάρχουν και οι δύο τρόποι ασφάλισης. Το να υπάρχει ή ο ένας ή ο άλλος είναι έλλειψη και στις δύο περιπτώσεις.
Για τα προηγούμενα,
Ειλικρινά τώρα, απο το 1 εκ ανασφαλιστα οχηματα πόσα πιστευετε οτι ειναι ακινητοποιημενα και δεν κυκλοφορούν καθόλου. Το καθολου σημαινει ουτε μεχρι το περιπτερο ουτε για κανα δυο ΣΚ το χρόνο.
Δύο δικά μου (ένα εδώ και κάποια χρόνια και το GSXR του avatar εδώ και δυο μήνες, γιατί απλά «δεν έχω»).
Επίσης, ένα από δύο του αδερφού μου (δουλεύει εκτός έδρας εδώ και καιρό και δεν έχει νόημα).
Και όταν λέμε καθόλου, εννοούμε καθόλου. Όχι μέχρι το περίπτερο, έχουμε ξηλώσει και τις μπαταρίες από πάνω.
Αλλα δεν πείθομαι ότι ειμαστε τόσο συνηδειτοποιημενοι ότι πριν βγούμε για μια βόλτα με το "ακινητοποιημενο" όχημα ασφαλιζόμαστε κιόλας.
Δεκτόν, το ότι δεν μπορώ να σε πείσω είναι ένα θέμα, δικαίωμά σου να μην πιστεύεις τίποτα.
Από την άλλη, θα πρέπει να μου επιβληθούν κυρώσεις επειδή δεν μπορώ να σε πείσω;
Πάει πολύ μακριά η βαλίτσα αυτή...(παραδείγματα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127698&page=5&p=2175715&viewfull=1#post2175715))
Αναφορικά με τους ελέγχους υπάρχει κάποιο δίκιο αλλα αν μας σταμτουσαν καθε τρεις και λίγο θα είχαμε άλλα posts του τυπου ο πουστης ο μπατσος με εγραψε γιατι δεν ειχα καθρέφτη γιατι δεν φαινόταν η πινακιδα, γιατι εκανε θορυβο η εξατμιση κοκ.
Προσωπικα δεν το βρισκω παραλογο (αλλα ειμαι και στον ασφαλιστικο χώρο) οπότε μπορει και να μην ειμαι ο πλέον αντικειμενικος..
Ο έλεγχος είναι ενοχλητικός, αλλά εξυπηρετεί ακριβώς αυτό. Την επιβεβαίωση ή όχι της παράβασης και την επιβολή κυρώσεων σε όσους πρέπει και όχι σε όσους μπορούμε. Ή τον δεχόμαστε ή τον καταργούμε και κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει.
....
Με την έννοια πως και το όχημα είναι εν δυνάμει όπλο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη;
Έχει μια λογική, αλλά νομίζω πως κατ' αυτή την έννοια, η οπλοκατοχή δεν απαγορεύεται.
Εννοώ πως δεν απαγορεύεται να κατέχεις (οπλοκατοχή) ένα μαχαίρι επιβίωσης, παρόλο που αυτό μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Αυτό που απαγορεύεται, είναι να το φέρεις επάνω σου (οπλοφορία) και να το χρησιμοποιείς (οπλοχρησία) και νομίζω πως αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η κύρια χρήση για την οποία σχεδιάστηκαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι ή ένα όχημα είναι αυτή του εργαλείου και όχι αυτή του όπλου.
Αντιθέτως, σωστά απαγορεύεται η κατοχή πυροβόλου όπλου, του οποίου η κύρια χρήση είναι η αφαίρεση ζωής, νομίζω πως υπάρχει εδώ ένας διαχωρισμός των αντικειμένων με βάση την κύρια χρήση για την οποία σχεδιάστηκαν.
Δεν νομίζω πως είναι εντελώς αβάσιμο αυτό, θα ήθελα όμως και τη γνώμη τη δική σου ή άλλου που ξέρει «εκ των έσω» να μου απαντήσει.
...
Κάνεις εντελώς λάθος. Ο τελευταίος νόμος (ξεχνάω το νουμεράκι του) δηλώνει κατηγορηματικά ότι και για τα μαχαίρια (κυνηγετικά ή μη, δεν διαχωρίζονται), σφεντόνες, σπρευ πιπεριού, αεροβόλα παντός τύπου κλπ πρέπει να έχεις άδεια κατοχής...
Πολλά νομίζεις που δεν είναι σωστά.. :wave2:
Κάνεις εντελώς λάθος. Ο τελευταίος νόμος (ξεχνάω το νουμεράκι του) δηλώνει κατηγορηματικά ότι και για τα μαχαίρια (κυνηγετικά ή μη, δεν διαχωρίζονται), σφεντόνες, σπρευ πιπεριού, αεροβόλα παντός τύπου κλπ πρέπει να έχεις άδεια κατοχής...
Δεκτό, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, για να μάθω ρώτησα τη γνώμη κάποιου που θα ξέρει καλύτερα:beer:
@fkol k4
Καταλαβάινεις ότι η αντιπαράθεση δεν επι προσωπικου και σαφως θα υπάρχουν αρκετα παραδειγματα όπως εσυ που θίγονται απο αυτο το μετρο (αν όντως ισχυει).
Το θεμα δεν ειναι να πεισθώ εγώ αλλά οι αριθμοί ποτε δεν ειναι υποκειμενικοί. Αντικειμενικά αν εκτιμούμε τα ανασφάλιστα σε 1 εκ οχηματα, το μέτρου ελεγχου της τροχαίας δεν ειναι εφικτο να αποδώσει σε σύντομο χρονικο διάστημα και για την Ελληνική πραγματικότητα.
Κρίνεις εξ ιδίων που εισαι σκεπτόμενος και υπεύθυνος και δεν κυκλοφορείς ανασφάλιστος. Δεν είσαι ο κανόνας δυστυχώς είσαι η εξαίρεση
Δυστυχώς ειναι και αυτο ενα παράδειγμα του το μη χειρον βέλτιστο. προφανώς και ενέχει κάποια ταλαιπωρια για σενα αν χρειάζεται να καταθετεις και να παιρνεις πινακίδες κάθε τόσο αλλά εαν αποτρεψει το να κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα στο δρόμο ειναι ένα βήμα προς την σωστη κατευθυνση.
Αναφορικά με την ασφάλιση οχήματος ή οδηγού το να ισχύουν και τα 2 συστήματα δεν μπόρει να γίνει τεχνικά γιατι δεν μπορει να υπολογισθει το ρίσκο και η τιμολόγηση του. Δεν ισχύει πουθενα παγκοσμίως ακόμα και σε ασφαλιστικα προηγμένες αγορες η υπαρξη και επιλογη μεταξυ των 2.
Με έχουν σταματήσει για έλεγχο τουλάχιστον 5-6 φορές το τελευταίο εξάμηνο με τη μηχανή. ΟΥΔΕΠΟΤΕ, για κάποιο περίεργο λόγο, μου ζήτησαν ασφάλεια... :confused:
Εσένα κουκλάρα σε σταμάτησαν για άλλο λόγο, σε σταμάτησαν γιατί είδαν Αμαζόνα καβάλα στο περήφανο άτι της και είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους, να προσπαθήσουν να πάρουν κανένα τηλέφωνο για να κανονίσετε καφεδοσυνάντηση μετά τη βάρδια. Βέβαια έπεσαν στον εχθρό του μπάτσου (Δικηγόρο) και κατά την ταπεινή μου άποψη αντί τηλεφώνου,πήραν τ' R X : μου :D:lol::lol::lol::D:D
Επίσης 2 φορές μέσα σε 30 χρόνια μου έχουν ελεγξει αριθμό πλαισίου! :a08:
1 φορα ολο κιολο και αυτο στο BRNO :lol:
MG-KTiNoS
18/04/2012, 16:23
Εδώ οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ κι εσείς απαιτείτε να πληρώσουν ασφάλεια στο μηχανάκι και στο κουτί.
Οκ ας κάνουν νόμο ρε αδερφέ !
Όποιος πιαστεί να οδηγεί χωρίς ασφάλεια θα ανασκολοπίζεται στο Σύνταγμα.
Α και φυσικά δεν ζητάνε οι μπάτσοι ασφάλεια γιατί στην Ελλάδα οι μπάτσοι ευτυχώς ή δυστυχώς σκέφτονται κι όλας, οπότε σου λέει, τι να του κάνω τώρα του φουκαρά μετο χιουντάι 15ετίας και το παπί που σπέρνει μπουλόνια κλπ κλπ?
Ας μην είναι κλεμμένο κι όλα άσπρα ρε μάγκα… !
Όσο για το κράτος επιτρέπει την ανασφάλιστη εργασία και ξαφνικά το πιάνει η κάψα για το παπί του φουκαρά…
(που παίζει να είναι και ανασφάλιστος ντελιβεράς)
Αί ρε…
υγ
Κι όσο αναβαίνει η ανεργία και η φτώχια τόσο ο κόσμος δε θα πληρώνει ΤΙΠΟΤΑ.
Όχι μόνο ασφάλεια αλλά ούτε ΔΕΗ ΟΤΕ νερό κλπ κλπ
Ουκ αν λάβεις παρά το μη έχοντος!
:lol:
MG-KTiNoS
18/04/2012, 16:26
1 φορα ολο κιολο και αυτο στο BRNO :lol:
Εμένα Ουκρανία
σημερα το πρωι το ακουσα απο καποιον στην τηλεοραση, πολιτικος ητανε, προεδρος των ασφαλιστικων δεν θυμαμαι μεσα στον πυρετο μου. θα το περασουν το νομοσχεδιο σε λιγες μερες λενε. αυτο γιατι καπου αναφερθηκε για το που ακουστηκε η ειδηση.
τωρα για τα υπολοιπα, το εχετε δει στραβα το θεμα ορισμενοι, δεν εξυπακούεται πως ενα οχημα οταν ειναι ανασφαλιστο κυκλοφορει κιολας.
καποιοι θεωρειτε δεδομενο πως ενα οχημα οταν ειναι ανασφαλιστο σωνει και καλα θα κυκλοφορει, δεν λεω οτι δε γινεται αλλα ο "νομοθετης" δεν πρεπει να το βλεπει ετσι.
το θεμα φωναζει πολυ εκ του προχειρου οπως γινονται ολα αλλωστε .
Ρε παιδιά η υποχρεωτική ασφάλεια από το '70 που ισχύει τώρα μας πείραξε; Όχημα οδηγάμε, έχουμε και τις ανάλογες υποχρεώσεις από μέρους μας, δεν είναι το παιχνίδι μας στην παιδική χαρά!! Το ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε μια απίστευτη φοροεπιδρομή από παντού λόγω ανίκανων κυβερνώντων, δε σημαίνει ότι έχουμε το κλασσικό νεοελληναράδικο άλλοθι-γιατί πολλοί δυστυχώς εδώ το έχουν/είχαν σαν νοοτροπία εντός και εκτός μνημονίου-να απαιτούμε να μην πληρώνουμε απολύτως τίποτα συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, η οποία είναι για το δικό μας καλό και εξυπηρέτηση πρωτίστως!! Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε την ασφάλεια για να μετακινηθούμε, μπορούμε να πιέσουμε για καλύτερη ανάπτυξη συγκοινωνιών εντός και εκτός πόλης!;) Και λιγότερη μόλυνση και περισσότερη ασφάλεια για όλους μας! Δε βλέπω όμως κανένα να το ζητά αφού ο Έλληνας δε θέλει φυσικά να χάσει τη βολή του και το πρεστίζ που του δίνει το τούμπανο άμαξι/μηχανή! Δεν περιμένω στη χώρα αυτή να βρω ανθρώπους με το mentality για τέτοιες απαιτήσεις/κινητοποιήσεις βέβαια!:(
Φίλε MG-Ktinos αν σκεφτόταν πραγματικά ο μπάτσος τον δύστυχο που δεν έχει να πληρώσει την ασφάλεια, θα έπρεπε τότε να σκεφτόταν και μένα που λίγο παρακάτω ο ανασφάλιστος που λες θα μπορούσε να στερήσει για πάντα από εμένα τη δυνατότητα να παράγω εισόδημα για την οικογένειά μου αφού θα με έχει αφήσει ανάπηρο, ή και ακόμα χειρότερα να μου αφαιρέσει τη ζωή χωρίς και πάλι καμία οικονομική έστω ανακούφιση για αυτούς που θα αφήσω πίσω! Από το παράδειγμά σου όμως μόνο σκεπτόμενος δεν είναι τελικά! :wave2:
κανενας δεν ειπε πως το θεμα ειναι να μην πληρωνουμε ασφαλεια και ν ακυκλοφορουμε ανασφαλιστοι,
το θεμα ειναι γιατι να με υποχρεωνει το κρατος να πληρωσω ασφαλεια για κατι που ΔΕΝ κυκλοφορει. οταν θα κυκλοφορισει θα ειναι και παλι προβλεπωμενο οπως ο νομος οριζει.
δεν μπορει για την δικη τους ανικανοτητα να ελενξουν τα ανασφαλιστα, ν απερνει η μπαλα και ολους τους υπολοιπους, επειδη αυτοι ειναι ανικανοι.
Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πως ο κόσμος δεν πληρώνει επειδή δεν θέλει , αλλά επειδή δεν μπορεί , αναλαμβάνοντας και τα ρίσκα του βέβαια .
Εκεί είναι η λύση του προβλήματος , στο ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και πλέον ζυγίζει τα έξοδα του και από που μπορεί να κόψει , και όχι στο να βοηθήσουνε τους φίλους τους τους μεγαλο ασφαλιστές να διατηρήσουν τα κέρδη τους στις τσέπες τους . ;)
Και είναι προφανές πως όταν έχεις περιορισμένο εισόδημα μπαίνει μια ιεραρχία στις ανάγκες .
Ενοίκιο , τροφή , λογαριασμοί -------> (και κάπου στο τέλος ) ασφάλεια αυτοκινήτου .
Το ξέρεις ότι δεν υπάρχει 4μελής οικογένεια, στην οποία και τα 4 μέλη της οδηγούν ΕΝΑ αυτοκίνητο, ε? Αν ξέρεις έστω ΜΙΑ, πάω πάσο. Αλλά όπως και να χει, ο "δικός μου" τρόπος επιτρέπει σε καθένα από τα 4 αυτά μέλη να οδηγεί όποιο όχημα γουστάρει, όποτε γουστάρει, χωρίς την παραμικρή ανησυχία, έχοντας πληρώσει ένα και μοναδικό συμβόλαιο (ο καθένας).
Να ανεβαίνει το ασφάλιστρο σε κάθε ατύχημα με υπαιτιότητα, αμέ.
Και, για να πω την καφρίλα μου (καιρό είχα), αν περάσουν τέτοιο μέτρο και με αναγκάζουν να πληρώνω/τρέχω εγώ για την ανικανότητά τους, δεν το έχω σε πολύ να παραδώσω πινακίδες και να κυκλοφορώ κανονικότατα (με το μηχανάκι). Θα κρατήσω νόμιμο μόνο το αυτοκίνητο και όλα καλά.
το θεμα ειναι γιατι να με υποχρεωνει το κρατος να πληρωσω ασφαλεια για κατι που ΔΕΝ κυκλοφορει. οταν θα κυκλοφορισει θα ειναι και παλι προβλεπωμενο οπως ο νομος οριζει.
δεν μπορει για την δικη τους ανικανοτητα να ελενξουν τα ανασφαλιστα, ν απερνει η μπαλα και ολους τους υπολοιπους, επειδη αυτοι ειναι ανικανοι.
:cry:
Αυτό δεν υποτίθετε ότι προσπαθούν να κάνουν τώρα?Να ελέγξουν τα ανασφάλιστα...Δεν έχει σημασία αν το κάνουν για φοροεισπρακτικούς ή άλλους λόγους.Κανείς,νομίζω,δεν μπορεί να αρνηθεί πως θα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το κάνουν...
Γιατί πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσει ασφάλεια + πρόστιμο την στιγμή που δεν κυκλοφορεί ?
Να με πιάσουν να κυκλοφορώ ανασφάλιστος να μου κόψουν τον κώλο, αλλά να ζητάνε ντε και καλά να πληρώσω μια άχρηστη ασφάλεια για ένα όχημα που δεν κινείται λίγο "νταβαντζιλίκι" μου κάθεται...
Αφού έχεις κάτι παρκαρισμένο και δεν το χρησιμοποιείς γιατί δεν το χρειάζεσαι...δεν χρειάζεσαι και πινακίδες κυκλοφορίας! :nono:
Το θέμα είναι ότι κανείς δε θα μπει στον κόπο να σπαταλήσει 2 μέρες χωμένος στη γραφειοκρατία για να παραδώσει/παραλάβει τις πινακίδες ενός οχήματος που κινεί 3 μήνες το χρόνο. Εγώ προσωπικά δε θα το έκανα.
Εδώ είναι το μόνο σοβαρό αντεπειχήρημα!Γιατί άντε και εγώ το κάνω και πηγαίνω κάθε Δεκέμβρη και παραδίδω πινακίδες και κάθε Απρίλη πηγαίνω και τις πέρνω πίσω...Αν,όμως,είσαι επαγγελματίας μαντράς πχ και πρέπει για ένα όχημα που έχεις για μερικές μέρες στην κατοχή σου να πέρνεις-δίνεις πινακίδες χρειάζεται υπομονή γαιδουρινή με όλη αυτήν την γραφειοκρατία!Εδώ μια πινακίδα πας να πάρεις για το καινούργιο σου όχημα και μια μέρα δεν σε φθάνει!
Αντίρηση δεν θα είχα,μόνο αν γινόνταν και κάποια εξέλιξη στις διαδικασίες ώστε να μην ταλαιποριέται ο κοσμάκης έτσι τζάμπα και φυσικά αν δεν έχει κόστος και για την τσέπη μου όλο αυτό το πάρε-δώσε με το Συγκοινωνιών...
Επίσης είναι παντελώς ηλίθιο (για εμάς, προφανώς κάποιοι τα κονομάνε από αυτό) το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ασφαλίζουμε το κάθε όχημα και όχι τον οδηγό. Αν έχω 3 μέσα, πρέπει να πληρώνω ένα χιλιάρικο το χρόνο στις ασφαλιστικές για οχήματα τα οποία φυσικά δε μπορώ να κυκλοφορώ ταυτόχρονα.
Είναι όντως ηλίθιο.Δν είναι? :confused:
Ναι αλλα ξεχασες το ενδεχομενο του μετεωριτη, ξερεις ποσοι πεφτουν το χρονο ?
Χμμμ άρα λοιπόν όπως ένας μετεωρίτης είναι εξαιρετικά απίθανο να δημιουργήσει ζημιά πέφτοντας πάνω σε ένα σπίτι άλλο τόσο απίθανο είναι και ένα ανασφάλιστο όχημα στο δρόμο να προκαλέσει ζημιά! Και λογικό άλλωστε αφού ο πάσα ένας ανασφάλιστος είναι και η φίρμα της εμπιστοσύνης στο δρόμο! :lol:
Και καλα θα κανεις, εχω μηχανη με πινακιδα ανασφαλιστη και αγροτικο με πινακιδα ανασφαλιστο (σιγα μην πληρωνω ασφαλεια για να παω 5 φορες τον χρονο στο χωραφι), αν περασει τετοιο μετρο, απλως θα παραδωσω τις πινακιδες κ θα γλυτωσω ενα ακομη εξοδο :D
Άρα με λίγα λόγια:
ΕΣΥ είσαι μάγκας,
και ΕΜΕΙΣ που πληρώνουμε ασφάλεια για ότι κυκλοφορούμε είμαστε μαλάκες μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούμε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα παραπάνω από "5 φορές τον χρόνο".
;)
Και λογικό άλλωστε αφού ο πάσα ένας ανασφάλιστος είναι και η φίρμα της εμπιστοσύνης στο δρόμο! :lol:
τι να πεις.... εχω περιπτωση που "αγροτικο" πηγε "κοντινη" βολτα την ημερα της Πρωτομαγιας μετα απο 6 μαλαματινες...επεσε επανω σε παιδακι.....
ο οδηγος το ειχε Ανασφαλιστο...
ΜΕΤΑ ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ
Μπορεί να μου πει κάποιος πινακιδάτος ανασφάλιστος:
α) τι θα γίνει αν του κλέψουν το ανασφάλιστο όχημα του και οι κλέφτες προκαλέσουν ζημιές στη βιτρίνα ενός καταστήματος ή σκοτώσουν κάποιον σε τροχαίο;
β) τι θα γίνει αν ένας Β πινακιδάτος ανασφάλιστος (πχ φορτηγό) λόγω απώλειας ελέγχου του οχήματός του, πέσει επάνω και ξηλώσει τη μάντρα της οικίας του Α πινακιδάτου ανασφάλιστου;
Ποιος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και στις 2 περιπτώσεις; :cool:
Και καλα θα κανεις, εχω μηχανη με πινακιδα ανασφαλιστη και αγροτικο με πινακιδα ανασφαλιστο (σιγα μην πληρωνω ασφαλεια για να παω 5 φορες τον χρονο στο χωραφι), αν περασει τετοιο μετρο, απλως θα παραδωσω τις πινακιδες κ θα γλυτωσω ενα ακομη εξοδο :D
Καλό για την τσέπη σου!! Ακόμα καλύτερο για μας αφού θα πρέπει να το θέσεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ακινησία οπότε δε θα προκαλέσεις ατύχημα ανασφάλιστος! ;)
Αυτο εγραψες ? Οχι.
Εγραψες οτι εγω που εχω μηχανη στο γκαραζ ανασφαλιστη κ εκτος κυκλοφοριας υπαρχει πιθανοτητα να χτυπηθει.. απο ανασφαλιστο οχημα που θα "μπουκαρει" στο γκαραζ μου... :cry:
Οτι να ναι.
Σ αρέσει να καταλαβαίνεις ότι σ συμφέρει μου φαίνεται. Δες καλύτερα την πρωτη παραθεση που αφορά το ποστ μου!! Είναι με κόκκινα γράμματα! Και απ ότι φαίνεται σε επαρχία μένεις οπότε σίγουρα θα χεις δει πολλές μονοκατοικίες με μάντρες :rolleyes:;)
Πολυμήχανος
18/04/2012, 18:07
Εδώ είναι το μόνο σοβαρό αντεπειχήρημα!Γιατί άντε και εγώ το κάνω και πηγαίνω κάθε Δεκέμβρη και παραδίδω πινακίδες και κάθε Απρίλη πηγαίνω και τις πέρνω πίσω...Αν,όμως,είσαι επαγγελματίας μαντράς πχ και πρέπει για ένα όχημα που έχεις για μερικές μέρες στην κατοχή σου να πέρνεις-δίνεις πινακίδες χρειάζεται υπομονή γαιδουρινή με όλη αυτήν την γραφειοκρατία!Εδώ μια πινακίδα πας να πάρεις για το καινούργιο σου όχημα και μια μέρα δεν σε φθάνει!
Αντίρηση δεν θα είχα,μόνο αν γινόνταν και κάποια εξέλιξη στις διαδικασίες ώστε να μην ταλαιποριέται ο κοσμάκης έτσι τζάμπα και φυσικά αν δεν έχει κόστος και για την τσέπη μου όλο αυτό το πάρε-δώσε με το Συγκοινωνιών...
Προφανώς δεν έχεις θέσει ποτέ όχημα σε προσωρινή ακινησία. Η ακινησία γίνεται στην ΔΟΥ και όχι στο συγκοινωνιών. Είναι εύκολη διαδικασία και δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά εντός του κτιρίου σε μια φυσιολογική ημέρα.
Διαδικασία: παίρνεις άδεια-πινακίδα και πάς στην ΔΟΥ όπου και σου δίνουν και συμπληρώνεις άλλα δύο έγγραφα δλδ μια αίτηση ακινησίας και μια υπεύθυνη δήλωση. Πόσο δύσκολο να είναι αυτο και ποιά γραφειοκρατική διαδικασία έχει που το κάνει τόσο δύσκολο;;;;; Τι θα έπρεπε να γίνεται, να παίρνεις τηλέφωνο και να σου κάνουν delivery την ακινησία στο σπίτι;
Αγροφύλακας, μπάτσος!! λέμε τώρα!! Ξέρω γω;;;!! Μπορεί να σκάσουν μύτη από κανένα δασικό δρόμο τπτ δύστυχοι έντουρες που δεν περίμενες να δεις και να τους πάρεις σβάρνα!! Ή να χτυπήσεις το άλογο του συγχωριανού σου μαζί μ αυτόν που προπορεύεται στον αγροτικό δρόμο! Να δεις τότε κάτι λαχτάρες!! :lol:
Προφανώς δεν έχεις θέσει ποτέ όχημα σε προσωρινή ακινησία. Η ακινησία γίνεται στην ΔΟΥ και όχι στο συγκοινωνιών. Είναι εύκολη διαδικασία και δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά εντός του κτιρίου σε μια φυσιολογική ημέρα.
Διαδικασία: παίρνεις άδεια-πινακίδα και πάς στην ΔΟΥ όπου και σου δίνουν και συμπληρώνεις άλλα δύο έγγραφα δλδ μια αίτηση ακινησίας και μια υπεύθυνη δήλωση. Πόσο δύσκολο να είναι αυτο και ποιά γραφειοκρατική διαδικασία έχει που το κάνει τόσο δύσκολο;;;;; Τι θα έπρεπε να γίνεται, να παίρνεις τηλέφωνο και να σου κάνουν delivery την ακινησία στο σπίτι;
Οπότε πάει και αυτό...
Καλα το "ΕΣΥ & ΕΜΕΙΣ" παιζεται πολυ τελευταια, με οτι μλκια υπαρχει κ με αφηνει παγερα αδιαφορο... Οτι νομιζει ο καθενας κανει, στα @@ μας τα υπολοιπα.
Σου απάντησαν ήδη και άλλοι.Δεν χρειάζεται καν να κάνω τον κόπο.Δες:
...εχω περιπτωση που "αγροτικο" πηγε "κοντινη" βολτα την ημερα της Πρωτομαγιας μετα απο 6 μαλαματινες...επεσε επανω σε παιδακι.....
ο οδηγος το ειχε Ανασφαλιστο...
Ενω αν το ειχε ασφαλισμενο το παιδακι θα ζουσε... :rolleyes:
Mε το επόμενο μέτρο, στο 2ο ποτό θα είναι σαν να έχεις ήδη παραδώσει άδεια και δίπλωμα, οπότε θα είναι παράνομο να οδηγήσεις. Μάλιστα θα έχεις 24 ώρες να απευθυνθείς στο κοντινότερο τμήμα απολογούμενος, αλλιώς θα σου αφαιρούνται για το 20πλάσιο χρονικό διάστημα. Υπουργείο πάντα υπέρ της ασφάλειας του πολίτη!!11
Αν ηθελαν λυση υπερ της προστασιας του πολιτη, θα αφηναν τους τροχαιους απλως να κανουν την δουλεια τους, τα υπολοιπα περι διασταυρωσης κλπ ειναι ενα ακομα τρικ για να μαζεψουν λεφτα.
Αφηστε τα καιμενα τα παιδακια στην ησυχια τους, ειναι κ κριμα να τα χρησιμοποιουμε... :rolleyes:
Εσύ σαν να μου θυμίζεις κάποιον!! :evil:
Έχει ενδιαφέρον πάντως που κουβεντιάζετε σοβαρά και πιστεύετε ότι πραγματικά το μέτρο θα είναι για να καταπολεμήσει το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα. Όπως με το ΚΤΕΟ στις μοτοσικλέτες, δεν βλέπεις χρέπι να κυκλοφορεί πια, όλα στην πένα και με book service.
Γιατί βλέπεις μέχρι τα 990.000 χιλιάδες ανασφάλιστα όλα ήταν υπό έλεγχο, τώρα στο ένα εκατομμύριο ξεφύγανε τα πράγματα και πρέπει το κράτος να αναλάβει δράση για να επανέλθει η τάξη και η ασφάλεια.
Αλήθεια αυτό το ένα εκατομμύριο πως υπολογίζεται άραγε; :confused:
Υ.Γ.: +1 σε αυτούς που δεν τους έχουν ζητήσει ποτέ ασφάλεια σε έλεγχο ακόμα και όταν τους το είχα προτείνει μόνος μου: έχω δώσει την άδεια και έχω μείνει με την ασφάλεια στο χέρι, -ασφάλεια θέλετε; -όχι κύριε δεν είμαστε τροχαία εμείς...
Νωρις το καταλαβες...
νταξ οκ :a08:
Αν ηθελαν λυση υπερ της προστασιας του πολιτη, θα αφηναν τους τροχαιους απλως να κανουν την δουλεια τους, τα υπολοιπα περι διασταυρωσης κλπ ειναι ενα ακομα τρικ για να μαζεψουν λεφτα.
Με πληγώνεις που σου διέφυγε ο σαρκασμός μου.
Υ.Γ.: +1 σε αυτούς που δεν τους έχουν ζητήσει ποτέ ασφάλεια σε έλεγχο ακόμα και όταν τους το είχα προτείνει μόνος μου: έχω δώσει την άδεια και έχω μείνει με την ασφάλεια στο χέρι, -ασφάλεια θέλετε; -όχι κύριε δεν είμαστε τροχαία εμείς...
Ούτε τέλη, ούτε ασφάλεια ζητάνε (εκτός αν πρόκειται για εισπρακτικό μπλόκο τροχαίας). Τους ενδιαφέρουν πιο ασήμαντα πράγματα, όπως αν είσαι μεθυσμένος, τσαντάκιας, κλέφτης, ναρκοέμπορος. Τι να πεις... απαράδεκτοι.
Από την άλλη, μια φορά μου έχει τύχει να μου ζητήσουν ασφάλεια και να αποφύγω εντέχνως να τη δώσω, αφού έδωσα όλα τα υπόλοιπα. Δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά. Παίζει να μην το σκέφτηκαν ούτε την πρώτη βασικά, απλά το "δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια" τους βγαίνει παπαγαλία.
[...]
Ούτε τέλη, ούτε ασφάλεια ζητάνε (εκτός αν πρόκειται για εισπρακτικό μπλόκο τροχαίας). Τους ενδιαφέρουν πιο ασήμαντα πράγματα, όπως αν είσαι μεθυσμένος, τσαντάκιας, κλέφτης, ναρκοέμπορος. Τι να πεις... απαράδεκτοι.
[...]
Τα τέλη μπορεί να τα δει κολημένα άσε που ούτως ή άλλως θα τα βρεις μπροστά σου αργά ή γρήγορα. Η ασφάλεια του κοστίζει τίποτα σε χρόνο να ελέγξει αν έχει λήξει ή όχι.
Άσε που με τόσο μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων ο τυχαίος έλεγχος αποδίδει. Άλλο να έχεις να βρεις σε μερικά εκατομμύρια ένα εκατομμύριο και άλλο δέκα χιλιάδες. ;)
Bladerunner
18/04/2012, 19:24
Αυτό που με εξοργίζει, και ο λόγος που συμμετέχω στη συζήτηση, είναι ότι δελεαζόμαστε από το τυράκι αλλά δε βλέπουμε τη φάκα.
Στο όνομα της ασφάλειας ή της πάταξης της φοροαποφυγής, περνάνε ένα σωρό μαλακισμένοι νόμοι που μοναδικό σκοπό έχουν τον ΕΛΕΓΧΟ μας. Τη συλλογή στατιστικών για περαιτέρω επεξεργασία για το πως θα μπορέσουν να ελέγξουν καλύτερα τον "όχλο". Για να ξέρουν το πότε θα πρέπει να αφήνουν ελάχιστα μπόσικο το σκοινί ώστε να μη σπάσει.
Μακάρι να βγείτε αληθινοί όσοι σκεφτόσαστε "τι μαλακίες μας λέει αυτός".
Στο θέμα μας:
Όταν καταθέτεις πινακίδες και άδεια για προσωρινή ακινησία, πρέπει να δηλώσεις με υπεύθυνη δήλωση την διεύθυνση του ιδιωτικού γκαράζ ή οικοπέδου που θα βρίσκεται το όχημα. Σε ορισμένες δε εφορίες, ζητάνε ηλιθιωδώς και παρανόμως, φωτοτυπία του Ε9 για να δούνε ότι όντως διαθέτεις ιδιωτικό γκαράζ.
Αν μένεις σε πολυκατοικία χωρίς γκαράζ τι κάνεις;
Εσύ σαν να μου θυμίζεις κάποιον!! :evil:
λειπ'η μυγ' απ' το σκατΟ ??? :cool:
Αυτό που με εξοργίζει, και ο λόγος που συμμετέχω στη συζήτηση, είναι ότι δελεαζόμαστε από το τυράκι αλλά δε βλέπουμε τη φάκα.
Στο όνομα της ασφάλειας ή της πάταξης της φοροαποφυγής, περνάνε ένα σωρό μαλακισμένοι νόμοι που μοναδικό σκοπό έχουν τον ΕΛΕΓΧΟ μας. Τη συλλογή στατιστικών για περαιτέρω επεξεργασία για το πως θα μπορέσουν να ελέγξουν καλύτερα τον "όχλο". Για να ξέρουν το πότε θα πρέπει να αφήνουν ελάχιστα μπόσικο το σκοινί ώστε να μη σπάσει.
Μακάρι να βγείτε αληθινοί όσοι σκεφτόσαστε "τι μαλακίες μας λέει αυτός".
Στο θέμα μας:
Όταν καταθέτεις πινακίδες και άδεια για προσωρινή ακινησία, πρέπει να δηλώσεις με υπεύθυνη δήλωση την διεύθυνση του ιδιωτικού γκαράζ ή οικοπέδου που θα βρίσκεται το όχημα. Σε ορισμένες δε εφορίες, ζητάνε ηλιθιωδώς και παρανόμως, φωτοτυπία του Ε9 για να δούνε ότι όντως διαθέτεις ιδιωτικό γκαράζ.
Αν μένεις σε πολυκατοικία χωρίς γκαράζ τι κάνεις;
Εχω καταθεσει μια φορα και δε μου ζητησαν υπευθ. δηλωση που θα το εχω παρκαρισμενο.(και προφανως Ε9)
Τα τέλη μπορεί να τα δει κολημένα άσε που ούτως ή άλλως θα τα βρεις μπροστά σου αργά ή γρήγορα. Η ασφάλεια του κοστίζει τίποτα σε χρόνο να ελέγξει αν έχει λήξει ή όχι.
Άσε που με τόσο μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων ο τυχαίος έλεγχος αποδίδει. Άλλο να έχεις να βρεις σε μερικά εκατομμύρια ένα εκατομμύριο και άλλο δέκα χιλιάδες. ;)
Κυκλοφορώ νομιμότατος, με τέλη, ασφάλεια, τα πάντα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Αλλά δεν έχω κολλήσει ποτέ τίποτα σε κανένα μηχανάκι μου.
@blitzer
τι ασφαλιστρο και με ποια λογικη τιμολογησης θα πλήρωνες για να οδηγεις οποιοδηποτε όχημα??
Να ρωτήσω κάτι όσους λένε πως αν δεν κυκλοφορείς δεν χρειάζεσαι πινακίδες.
Περίπτωση:
- Δεν έχω να πληρώσω ασφάλεια για ένα αυτοκίνητο ούτε και τη διάθεση να κυκλοφορήσω ανασφάλιστος, οπότε για να γλυτώσω το πρόστιμο καταθέτω και τις πινακίδες όπως προτάθηκε.
Αφού δεν έχω χρήματα για να πληρώσω ασφάλιστρα, λογικά κάποιος θα υποθέσει πως δεν έχω και χρήματα για να πληρώσω ιδιωτικό γκαράζ, σωστά;
-Σωστά γιατί αν είχα θα πλήρωνα την ασφάλεια μια και καλή...:winka:
Ερώτηξις:
Μπορώ να έχω παρκαρισμένο το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο (φυσικά σε νόμιμη θέση) επιδεικνύοντας απλά τα τέλη κυκλοφορίας που έχω ήδη πληρώσει χωρίς να μου το μαζέψουν;
Αν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να ξαναμπορέσω να πληρώσω ασφάλιστρα αλλάξει η χρονιά, μπορώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας;
Πόσο καιρό δικαιούμαι να καταλαμβάνω μια θέση αν δεν έχω πινακίδες;
Αν μου το μαζέψουν μου χρεώνουν τη «φιλοξενία» και αν ναι πόσο κοστίζει;
Τελικά μήπως αν δεν έχω λεφτά για να πληρώσω ασφάλεια δεν δικαιούμαι καν να διατηρήσω την περιουσία μου;
Στ' @@ σας είπατε;
Υπόψιν, για να αποφύγω ειρωνικές απαντήσεις, δεν ξέρω την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, αν την ήξερα δεν θα έκανα ερώτηση, αλλά θα έθετα επιχείρημα.
@blitzer
τι ασφαλιστρο και με ποια λογικη τιμολογησης θα πλήρωνες για να οδηγεις οποιοδηποτε όχημα??
Κάτι μεταξύ κόστους ασφάλισης αυτοκινήτου και αυτοκινήτου+μοτοσυκλέτας. Εννοώ ακριβότερο από ενός οχήματος, φθηνότερο από 2. Γύρω στα 500ε το χρόνο μου ακούγεται δίκαιο για όλες τις πλευρές.
Αφού έχεις κάτι παρκαρισμένο και δεν το χρησιμοποιείς γιατί δεν το χρειάζεσαι...δεν χρειάζεσαι και πινακίδες κυκλοφορίας! :nono:
Πολλοί και διάφοροι λόγοι που ένα όχημα ΔΕΝ κυκλοφορεί αλλά διαθέτει πινακίδες...
Ένα υποθετικό αλλά κοντά στην πραγματικότητα σενάριο
Την εποχή της πληρωμής των τελών υπήρχε διαθέσιμο εισόδημα και πληρώθηκαν. Άσε που λόγω απόσυρσης τα τέλη ήταν λιγότερα από το παπί... Άσε που για ένα σχετικά μικρό ποσό δεν άξιζε να φας την πίκρα της ατελείωτης ουράς στην εφορία (και να χάσεις 1-2 μεροκάματα) όταν εκατοντάδες χιλιάδες στριμωχνόντουσαν με τις πινακίδες υπό μάλης. 3-4 μήνες μετά όταν ήρθε η ώρα της ασφάλειας τα δεδομένα είχαν αλλάξει (απόλυση, μείωση μισθού, έκτακτο γεγονός κλπ) και φράγκα δεν περίσευαν. Η μηχανή ΑΚΙΝΗΤΗ στο γκαράζ με την μπαταρία έξω...
Για ποιό ΛΟΓΙΚΟ λόγο διάολε να μπω στην διαδικασία να παραδώσω και τις ήδη πληρωμένες πινακίδες αν υπάρχει η ελπίδα-πιθανότητα στους επόμενους μήνες να αλλάξει πάλι κάτι και να μπορέσω να ασφαλίσω και να κυκλοφορήσω ? Αααα και κάτι άλλο... Αιντε και είμαι μαλακοπιτουρας-νομοταγής πολίτης και το κάνω...Θα μου επιστρέψουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους (όπως είναι το λογικό) ή μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου τον ΜΠούλο ?
dimis_gr
18/04/2012, 22:10
Φίλε THEOD δεν το λέω σαν εξυπνάδα και μην το πάρεις στραβά το λέω καθαρά προσεγγίζοντας το θέμα από δικής μου σκοπιάς αλλά νομοταγής δεν σημαίνει μαλακοπίτουρας και αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που βγάζουν π.χ 500euro και τα 450 τα δίνουν για να καλύπτουν ΠΑΓΙΑ έξοδα αυτοκινήτου συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να λυπηθώ. Όπως όλοι μας ή έστω αρκετοί από εμάς που από την μια μέρα στην άλλη υποστήκαμε μειώσεις ή χειρότερα απολύσεις (εγώ και τα 2) πρώτα έθεσα προτεραιότητα την πώληση του αυτοκινήτου τότε με αποτέλεσμα να κινούμαι με ΜΜΕ και μετά άρχισα να σκέφτομαι την αγορά μηχανής. Δεν θα αγόραζα κάτι ούτε θα συντηρούσα κάτι αν δεν μπορούσα και αυτό στο λέω ορμώμενος από αυτό που είπες για ''Για ποιό ΛΟΓΙΚΟ λόγο διάολε να μπω στην διαδικασία να παραδώσω και τις ήδη πληρωμένες πινακίδες αν υπάρχει η ελπίδα-πιθανότητα στους επόμενους μήνες να αλλάξει πάλι κάτι και να μπορέσω να ασφαλίσω και να κυκλοφορήσω ?''. Αρχή μου πάντα στην μέχρι τώρα ζωή μου είναι ότι αν έχω κάνω αν δεν έχω δεν κάνω.
................
αμην ρε δημητρη!!!!!!!!!:a23:
Εγω ρε παιδια που ειμαι ναυτικος γιατι να πληρωνω 6 μηνες νταβατζιλικι ασφαλεια μοτο + αυτοκινητου που δε κυκλοφορω?
universalgr1
19/04/2012, 07:17
Εγω ρε παιδια που ειμαι ναυτικος γιατι να πληρωνω 6 μηνες νταβατζιλικι ασφαλεια μοτο + αυτοκινητου που δε κυκλοφορω?
Την σκέφτηκα κι εγώ αυτή την περίπτωση.. Σωστή απορία..
Επίσης αν ένας άνθρωπος είναι ήδη σε ταξίδι αυτή τη στιγμή που μιλάμε και έχει το αυτοκίνητο ή τη μηχανή παρκαρισμένη εδώ και μήνες... όταν επιστρέψει σε λίγους μήνες θα βρει ραβασάκι με πρόστιμο; :confused:
Όταν εμείς είχαμε πολιτισμό, οι άλλοι ζούσαν σε σπηλιές, φόραγαν τομάρια και πηδούσε ο ένας τον άλλο.
Το κακό είναι ότι δεν μας αρεσε ο πολιτισμός και πήγαμε να περάσουμε κι εμείς καλά στη σπηλιά.
@ Αρη: Σήμερα μόνο, με βροχή και κακό χαμό, είδα 2-3 κουτιά και καμιά 10ριά μοτοσακά να περνάνε με κόκκινο μπροστά σε τροχονόμο - Τι ακριβώς έλεγες;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΔΟΥΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ...............ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ....??
Μάλλον δέν τό έθεσες σωστά.
Οί όμοφυλοφιλικές σχέσεις ήταν μέχρι καί μέρος τής έκπαίδευσης τών νέων
στήν άρχαία Άθήνα τού Σωκράτη.
Δέ λέμε τό τί έκαναν οί Σπαρτιάτες στίς μακρόχρονες έκστρατείες τους,
τά περιγράφουν οί συγγραφείς τής έποχής...!!
ΑΤΥΧΗΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΟΥ.....!!!
Ποιός είσαι ρέ άγόρι μου,ό Άδωνις..??
ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ............ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
Λειτουργούν άσφαλιστικές πεταμένες μπαταξήδικες στήν Άγγλία πού δέν πληρώνουν..??
Καί έμένα τό μαλάκα πού ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑ καί πληρώνω 35 χρόνια
σέ τί μπόνους θά μέ είχανε...??
Νά τά λέμε ΟΛΑ..............όχι ότι βολεύει...!!
ΑΡΑ.............ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΧΑΙΡΟ
Πρέπει νά έπιδεικνύω καί τήν άδεια στόν πωλητή..??
Αύτό σημαίνει Εύρώπη φίλε............
MG-KTiNoS
19/04/2012, 07:33
Ρε σεις που ζείτε?
Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι το κράτος σου τα παίρνει νταβατζιλίκι και τα δίνει στις τράπεζες ?
(και στα υποκαταστήματα τους, τις ασφαλιστικές)
Εδώ το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την ανασφάλιστη εργασία ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ και θα ενδιαφερθεί ξαφνικά για το παπί ή το σαραβαλάκι του φουκαρά?
-Tο μέτρο δεν είναι καινούργιο, έξω ισχύει εδώ και χρόνια και έχουν γίνει τρομεροί καυγάδες για αυτό.
- Xωρίς τέλη κυκλοφορίας δεν μπορείς να έχεις όχημα σε δημόσιο δρόμο. (ούτε μια ώρα)
Περνάει ο δήμος και αν το δει, κολλάει ένα «εγκαταλειμμένο» και τα πράματα παίρνουν το δρόμο τους
(Το όχημα πάει για κατάσχεση – καταστροφή)
- Περί σεβασμού ιδιωτικής περιουσίας (αν δεν είσαι ο Άκης ή καμιά μεγάλη ΑΕ) ρώτα τους ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
- Περί μειωμένων τελών κλπ ρώτα αυτούς που ΕΠΡΕΠΕ να πάρουν επιστροφή φόρου και θα πάρουν τα ….
Ναι για νταβατζιλίκι μιλάμε αλλά με την προπαγάνδα μαζί πακέτο.
Για το καλό σου ρε παιδί μου !
MG-KTiNoS
19/04/2012, 07:40
μπαταξήδικες άσφαλιστικές ?
Έλα ρε δεν υπάρχουν τέτοια πράματα....
Ούτε Ελλάδα!
Δυστυχώς φίλε μου μπορεί και παραμπορεί.......... Μην λησμονείς πως επειδή ειναι ανίκανοι να ελέγξουν το
λαθρεμπόριο των καυσίμων (και το παραδέχονται - ομολογούν μάλιστα) εξισώνουν την τιμή πετρελαίου θέρμανσης
και κίνησης...... Στις ασφάλειες θα κολώσουν;;;;;;;;;
:moutza::moutza::moutza: (στά μούτρα τους)
ΑΡΑ.............ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΧΑΙΡΟ
Πρέπει νά έπιδεικνύω καί τήν άδεια στόν πωλητή..??
Αύτό σημαίνει Εύρώπη φίλε............
Ναι αλλά δεν ζεις εκεί.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΔΟΥΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ...............ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ....??
Μάλλον δέν τό έθεσες σωστά.
ΑΤΥΧΗΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΟΥ.....!!!
Ποιός είσαι ρέ άγόρι μου,ό Άδωνις..??
Ήταν μεταφορική η έκφραση..
Άδωνη ακόμα δεν μ' έχουν πει.. :tooth:
Εχετλαίος
19/04/2012, 12:43
Oύτε θα πούμε το πόσο μεγάλη ήταν και είναι η "μακριά γαιδούρα" στα μοναστήρια από δημιουργίας τους, προφανώς...
Oύτε θα πούμε το πόσο μεγάλη ήταν και είναι η "μακριά γαιδούρα" στα μοναστήρια από δημιουργίας τους, προφανώς...
Βλέπω ότι ξέρετε πολλά.. :tooth:
:smokin:
Και ψίτ που 'στε ............
Ειμαι ο μαλάκας που πληρώνω τα πάντα σε ΙΧ που χρησιμοποιώ δύο μήνες τον χρόνο.....
Με την ασφάλεια υπάρχει λύση. Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή θέλεις με μιά συστημένη επιστολή
πρός την ασφαλιστική σου εταιρεία να κάνεις αναστολή της ισχύος του συμβολαίου σου.
Με τα τέλη κυκλοφορίας όμως;;;;;
Με το ΚΤΕΟ;;;;;
Που από έλεγχο σε έλεγχο το αυτοκίνητο έχει κάνει 2.000 χλμ;;;;
Γιατί να πληρώνω τέλη γιά όλο τον χρόνο όταν αποδεδειγμένα βρίσκομαι
στην Ελλάδα και κυκλοφορώ το ΙΧ δύο μήνες τον χρόνο;;;;
Και προσωπικά εμένα, που τα τέλη ειναι όλα πληρωμένα, η ασφάλεια σε αναστολή
και το αμάξι σε περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο, θα μου κλάσουν τα..........
nikos_abel
19/04/2012, 13:05
Ναι, αλλά δεν κόλλαγες σε Σπαρτιάτη της εποχής γιατί πστς ξεπστς θα γινόσουν σις κεμπάπ.
Ωχ! Υποστήριξα τον Σνάιπερ? Λάθος. :lol:
MG-KTiNoS
19/04/2012, 13:25
Και ψίτ που 'στε ............
Ειμαι ο μαλάκας που πληρώνω τα πάντα ?
Και μια και έκανες τη μαγική ερώτηση
Να σου πω και την απάντηση…
-Όχι, ραγιάς !
Και το αμάξι στην τελική πας σε ένα γκρεμό και το σεντράρεις, αλλά…
Φόρους δεν μπορείς να μη πληρώσεις, ΦΠΑ, ΙΚΑ, χαράτσι ε ?
Και όταν ρωτάς που είναι η σύνταξη του πατέρα μου πχ ή αφού δεν βλέπω ΕΡΤ γιατί να πληρώνω ή που πάνε τα λεφτά μου ?
http://www.youtube.com/watch?v=ZMR5Y-rKJAY&feature=related
Ναι, αλλά δεν κόλλαγες σε Σπαρτιάτη της εποχής γιατί πστς ξεπστς θα γινόσουν σις κεμπάπ.
Ωχ! Υποστήριξα τον Σνάιπερ? Λάθος. :lol:
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΣ................ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
Σίγουρα είσαι σέ σύγχιση σέ ότι άφορά τά ΜΠΡΑΤΣΑ..........
Άλλο μπράτσο,άλλο λούγκρα...!!
Καί σέ κάτι Έγγλέζικα μπαράκια άν μπείς θά δείς κάτι μπρατσερούς
πού τήν καίνε τή βάτα οί όποίοι έχουν δικέφαλο όσο τό μπούτι σου...!!
Περίπου 6-7 αίώνες πρό Χριστού έχουμε γραπτά μνημεία,άπό τήν
έκστρατεία τής Τροίας όπου κάποιοι στρατηγοί παιδαράδες έκεί,μή λέμε όνόματα
καί θίγουμε ύπολείψεις, είχαν γιουσουφάκια κάτι κορμάρες.............μά κάτι κορμάρες...!!
Μήπως είσαι ό άδερφός τού Άδωνη..??
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ............
Άγιες μέρες...........
Εχετλαίος
19/04/2012, 19:51
Άγιες μέρες...........
:alien:
Κι εγώ που κυκλοφορώ το αυτοκίνητο μόνο Δε-Τε-Πα λέω να κάνω μία ασφάλεια που να "παίζει" (να με καλύπτει δηλαδή) μόνο Δε-Τε-Πα. Λέτε να γίνεται???? :D
[Kύρος Γρανάζης mode]
Λες να φτιάξω έναν αυτόματο πωλητή ασφαλειών με κερματοδέκτη ώστε ν' ασφαλίζει ο καθένας το αυτοκίνητό του με την ώρα;
[/Kύρος Γρανάζης mode]
MG-KTiNoS
20/04/2012, 15:42
Εγώ πάντως λέω ότι θα γυρίσουμε στα 80ς όπου ο αριθμός, η ασφάλεια και το δίπλωμα ήταν πολύ σπάνια πράγματα.
Εσείς που έχετε λεφτά πληρώστε, δεν σας εμποδίζει κανείς. :
(ΚΤΕΟ, διόδια, ασφάλειες για οχήματα που δεν κυκλοφορούν κλπ)
Για τους άλλους… εεεε
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΠΑΙΔΙΑ !
\
Cpt. Haddock
20/04/2012, 15:45
Εγώ πάντως λέω ότι θα γυρίσουμε στα 80ς όπου ο αριθμός, η ασφάλεια και το δίπλωμα ήταν πολύ σπάνια πράγματα.
[...]
\
Πειράζει που εγω δεν τα θυμάμαι έτσι τα '80ς ;
Εσείς που έχετε λεφτά πληρώστε, δεν σας εμποδίζει κανείς. :
(ΚΤΕΟ, διόδια, ασφάλειες για οχήματα που δεν κυκλοφορούν κλπ)
Για τους άλλους… εεεε
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΠΑΙΔΙΑ !
\
καλη τυχη μαγκες .... μακρυα απο εμας... κι αν γινεται σε κανενα κοινοβιο χωρις κοινωνικα παρε δωσε ....ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ...
ωραιοποίηση της εφηβείας λέγετε και συμβαίνει στους μεγάλους ανθρώπους :a22:
MG-KTiNoS
20/04/2012, 16:49
καλη τυχη μαγκες .... μακρυα απο εμας... κι αν γινεται σε κανενα κοινοβιο χωρις κοινωνικα παρε δωσε ....ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ...
κοινόβιο είπες ε ?
http://static.madata.gr/files/sisitio_371328695.jpg
Κοντά είσαι
http://4.bp.blogspot.com/-5a79XPpyGQc/TxvKQfZjcSI/AAAAAAAAGXM/3TEX50jTQnc/s1600/koum-330x270.jpg
(και με 500 ε το μήνα περίμενε να πληρώσει μλκιες ο άλλος)
:wave2:
MG-KTiNoS
20/04/2012, 16:55
Όχι ίσα ίσα που είσαι και τυχερός
(Αλλά έτσι ήταν και πολλοί που σήμερα είναι κύριοι ΤΟΤΕ ήταν κάτι άλλο...)
κοινόβιο είπες ε ?
(και με 500 ε το μήνα περίμενε να πληρώσει μλκιες ο άλλος)
:wave2:
μηπως εχεις χασει λιγο το νοημα? αν εχει καταληξει καποιος με 500 ευρω μοναδικο και κυριο εισοδημα.... δεν παρουσιαζεται στον καθε φιλο του η στον καθε τροχαιο να του πει,
" - να μωρε εχω το Ι.Χ . , εχω της δουλειας κι εχω το 1000αρι για μπραλλο και το Scooter για να πεταγομαι ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ!! μου τα παιρνουν απο τη βενζινη και τα ΤΕΛΗ , δε δινω αλλα.... "
ΑΛΛΑ κανει μοκο, τα πουλαει και παιρνει ενα Yamaha Townmate με 300 ευρω ο χλιδανεργος.........
Υ.Γ. καλα λεω εγω πως επρεπε να ειμαστε με χωματοδρομους και φωταεριο στα σπιτια αντι για Ευρωπες....Ρουμανια/Καζακσταν και ΠΟΛΥ μας ειναι.... !
MG-KTiNoS
20/04/2012, 18:17
Το φωτα'εριο μια χαρά είναι, η Ρουμανία και το Καζακσταν σε λίγο θα είναι πολύ μπροστά από εμάς γιατί είναι πολύ μεγάλα κράτη με πλούσιο υπέδαφος, σήμερα δεν πουλάς τίποτα γιατί κανένας δεν έχει να πληρώσει.
Τα άλλα που λες είναι άκυρα...
Τα άλλα που λες είναι άκυρα...
δεν ειναι ακυρα...γιατι οπως εγραψες , οποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να ασφαλιστει , δικαιολογημενα κανει τη δουλεια του με ανασφαλιστο δικυκλο/αυτοκινητο
κι εγω σου απαντησα... οποιος δεν εχει ουτε για τα βασικα...παει με τα ποδια 'η τα ΜΜ μεταφορας....\
να στο ζωγραφισω?
intruder
20/04/2012, 20:55
ΑΛΛΑ κανει μοκο, τα πουλαει και παιρνει ενα Yamaha Townmate με 300 ευρω ο χλιδανεργος.........
spam on.....ενδιαφερομαι εαν ειναι σε καλη κατασταση...spam off:D
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 80..............
Έκεί πού κυκλοφορούσα έγώ πάντως,όντως δέν εύρισκες κανέναν πού νά τά έχει καί τά 3 αύτά
πού άνέφερε ό φίλος παραπάνω.
Καί ό χαμός γινόταν μέ τήν πινακίδα διότι περιελάμβανε μάλλον καί τήν είσφορά στόν έκτελωνισμό.
Όταν ένα μηχανάκι κόστιζε θυμάμαι περίπου 220-230 χιλιάρικα ένα 1000-1100 έδινες 40-50 χιλιάδες
γιά πινακίδα.
Τώρα τί περιελάμβανε αύτή ή πινακίδα άκριβώς...??
Δέν τή φορούσα άπό τότε ποτέ καί πάντα έκανα πλάκα μέ τούς μπάτσους μέ τά φίατ 124,έπειδή
μέ σταμάταγαν στά φανάρια άρπάζοντας τά κλειδιά,μέ έπαιρναν άπό πίσω κ.λ.π....
Μέχρι μιά μέρα πού μπούκαραν στό γκαράζ πού πάρκαρα καί έναν τόν άρπαξε ή Μαίρη τό μπόξερ
πού είχαμε έκεί ένα θεριό πού ήξερε μέν έμάς άλλά μόλις μπούκαρε ό μπάτσος πίσω μου
μέ τό ζόρι τόν προλάβαμε.
ΕΠΕΣΕ ΤΡΕΛΛΟ ΓΕΛΙΟ....!!!
Βενζινάδικο BP στήν Β. Όλγας άπέναντι άπό τό μπόουλιγκ στή Μπότσαρη.
Έννοείται ότι δέν είχε πρόστιμο γιατί δέν φορούσες πινακίδα....
ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑΥΤΗΝ....!!!
Στό τέλος μέ έμαθαν καί τούς χαιρετούσα στό δρόμο,σχεδόν ρουφιάνος δηλαδή..!!
Δέν είχε καί πολλά χιλιάρια ή Θεσσσαλονίκη τό 80.
Αύτοί όμως πού δέν είχαν σκάσει τά 50 ήταν πολλοί καί έννοείται ότι τήν έκαναν στά γρήγορα.
Τότε βλέπετε οί μπάτσοι μέ τά συμβατικά αύτοκίνητα έκαναν ΜΠΑΜ άπό χιλιόμετρο.
Σήμερα δέν τούς ξεχωρίζεις πιά άπό τούς κουκουλοφόρους,σά νά έχουνε γίνει ένα είναι.......ΧΟ ΧΟ ΧΟ....!!!
Κάπτεν πολύ καλά τά θυμάται ό φίλος.....!!!
Έκτός άν γύρναγες Βουκουρεστίου Κολωνάκι.........έκεί δέν ξέρω............
ΑΛΛΑ ΤΣΙΜΙΣΚΗ...........ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ,είχαμε κάθε μέρα χάπενιγκς.
Δεν θέλω να μιλήσω για τη δεκαετία 80, διότι πολύ απλά είμαι παράδειγμα προς αποφυγή για τους νέους σήμερα. Απλά να πω Kawasaki GPX 750R επί 8 χρόνια χωρίς πινακίδα, είχα μαζί μου μόνο τα χαρτιά τελωνισμού (ήταν εισαγωγής από Ιαπωνία). Για να μην κάνει μπαμ έκανα τράμπα άλλη πινακίδα από άλλο δικό μου παλιότερο μηχανάκι που είχα αποσύρει λόγω ατυχήματος (κρίθηκε από την ασφαλιστική "μη επισκευάσιμο"), πάνω από 30000 χλμ σε όλη την επικράτεια.
Θυμάμαι τρελό κυνηγητό από Άμφισσα έως σχεδόν το Αντίρριο, ο μπάτσος είχε μια παλιά BMW χαχαχαχαχα
MG-KTiNoS
21/04/2012, 10:13
Εγώ είχα ένα
TS 50
:D
Και με έπιασαν έξω από ένα σινεμά στην Καλλιθέα, που είχα πάει να δω το μοτο κρος του θανάτου !
Χωρίς τίποτα... (φυσικά)
Έμεινα μέσα όλο το Σ/Κ και τη Δευτέρα πήγα εισαγγελέα με χειροπέδες.
Η φουκαριάρα η μάνα μου είχε πάθει τη πλάκα της ζωής της.
Εγώ τους είχα χεσμένους (από τότε)
και αυτούς και το υποκριτικό τους ενδιαφέρον, τύφλα να χει ο Ιούδας !
Μετά έβαλα μυαλό και πήρα ένα Έλσινορ 2,5.... :lol:
Στο μεταξύ έμαθα και να παρκάρω και ατυχήματα έλαβαν τέλος !!!!
-δεν είμαι νοσταλγός όμως-
nikos_abel
21/04/2012, 15:39
Δεν θέλω να μιλήσω για τη δεκαετία 80, διότι πολύ απλά είμαι παράδειγμα προς αποφυγή για τους νέους σήμερα. Απλά να πω Kawasaki GPX 750R επί 8 χρόνια χωρίς πινακίδα, είχα μαζί μου μόνο τα χαρτιά τελωνισμού (ήταν εισαγωγής από Ιαπωνία). Για να μην κάνει μπαμ έκανα τράμπα άλλη πινακίδα από άλλο δικό μου παλιότερο μηχανάκι που είχα αποσύρει λόγω ατυχήματος (κρίθηκε από την ασφαλιστική "μη επισκευάσιμο"), πάνω από 30000 χλμ σε όλη την επικράτεια.
Θυμάμαι τρελό κυνηγητό από Άμφισσα έως σχεδόν το Αντίρριο, ο μπάτσος είχε μια παλιά BMW χαχαχαχαχα
Δεν το έδωσες δηλαδή;:bawl:
Χμ... Τι θα γίνει δηλαδή με εμάς που έχουμε κάποια μηχανάκια στο garage και δε τα κυκλοφορούμε....?
http://www.cretalive.gr/new/89473/greece/Sto_stochastro_tou_Ypourgeiou_Oikonomikon_ta_anasfalista_autokinita
Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα!
Στα ανασφάλιστα οχήματα, σε περίπτωση που μέσα σε ένα εύλογο διάστημα όσοι λάβουν τη σχετική επιστολή, δεν προσκομίσουν το ασφαλιστήριο, θα κληθούν να υποστούν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Άμεσα αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, καθώς η επιτροπή που συγκροτήθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών μετά από παρεμβάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του προέδρου του Επικουρικού Κεφαλαίου Δ. Ζορμπά, ολοκλήρωσε το έργο της και σύντομα αναμένεται να σταλεί στους πρώτους ανασφάλιστους οδηγούς επιστολή που θα τους καλεί να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους.
Αυτό αποκαλύφθηκε στην εκπομπή "Ώρα Ασφάλισης" που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Extra3 με καλεσμένους τη Μαρία Φαράντου, νομικό σύμβουλο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και τον Ν. Παυλόπουλο διευθυντή πωλήσεων της International Life.
Αντικείμενο της εκπομπής ήταν η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, με αφορμή και την άνοδο των ελάχιστων ορίων ασφαλιστικής κάλυψης στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα για τις σωματικές βλάβες και στο 1 εκατ. ευρώ για τις υλικές ζημιές.
Οπως τονίσθηκε, σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα, σε περίπτωση που μέσα σε ένα εύλογο διάστημα όσοι λάβουν τη σχετική επιστολή, δεν προσκομίσουν το ασφαλιστήριο, θα κληθούν να υποστούν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Στην προσπάθεια εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων (όλων των τύπων και κατηγοριών) συμμετέχουν το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ όπως αναφέρθηκε, υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μπορεί να προσεγγίζουν και το 1 εκατομμύριο.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.............
Δέν μπορούνε νά στείλουνε τίς φορολογικές δηλώσεις,
δέ μπορούνε νά είσπράξουνε τά χρέη άπό φόρους,
δέ μπορούνε νά είσπράξουνε ΙΚΑ,
δέ μπορούνε νά είσπράξουνε ΤΕΒΕ,
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝΕ.........ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΕ,
διότι αύτά πού έσπειραν θερίζουν άπό έναν λαό πού
τόν έμαθαν στήν τεμπελιά καί τή λαμογιά.
Πρωταγωνιστές καί άρχιλαμόγια καί άρχημιζαδόροι
φυσικά οί κυβερνώντες....!!!
Όσο πιό πολλά μέτρα βλέπετε νά άννακοινώνονται,νά ξέρετε
ότι δέ λειτουργεί τίποτε.
Ή ΔΕΗ παράδειγμα έχει πάει πολύ πίσω,ύπάρχουν πάρα πολλοί
πού δέν έχουν δώσει άκόμα μία.....!!
Ή ίσορροπία έχει διαταραχτεί,ό κοσμάκης πλέον ΑΡΝΕΙΤΑΙ νά δώσει
διότι έχει φτάσει στά όρια του.
Μή μπορώντας λοιπόν νά λάβεις έκ τού μή έχοντος αύτόματα
καθίστασαι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ, ΚΑΤΑΛΥΕΣΑΙ καί διαλύεσαι...!!!
Κάπου έκεί κοντά είμαστε........
θα τα φτιαξει ολα ο τσιπρας...:lol:
Βενζινάδικο BP στήν Β. Όλγας άπέναντι άπό τό μπόουλιγκ στή Μπότσαρη.
Πες μας ότι πήγαινες και για βαράκια στον Αρίστο...:uplate:
Χμ... Τι θα γίνει δηλαδή με εμάς που έχουμε κάποια μηχανάκια στο garage και δε τα κυκλοφορούμε....?
Άντε πάλι... θα καταθέσετε πινακίδες λέμεεε!
Τι λε ρε κοπελιά.. & εμείς που κάνουμε enduro?
Τι λε ρε κοπελιά.. & εμείς που κάνουμε enduro?
Mε δουλεύεις τώρα, ναι?
Edit: Σιγά μην κάνετε και enduro!!! :lol:
....
XAXAXAXAXAAXAXAXA!!!
sapila racing
11/05/2012, 15:10
Ποιός το είπε?
Θέλεις να έρχεσαι να σου τις δίνω να μου τις καταθέτεις και οταν τις θέλω πίσω να μου τις ξαναφέρνεις?
Τζαμπα εννοείται ε!
Θέλεις να έρχεσαι να σου τις δίνω να μου τις καταθέτεις και οταν τις θέλω πίσω να μου τις ξαναφέρνεις?
Τζαμπα εννοείται ε!
Όχι.
(Με 50 Ευρώ την ώρα, το ξανασκέφτομαι παρά ταύτα...)
Mε δουλεύεις τώρα, ναι?
Wy...? Το μηχανάκι πατάει 99% χώμα. Όταν υπάρχει αγώνας κάνεις μονοήμερη ασφάλιση για τον αγώνα. Να πληρώνω ασφάλεια που αν έχω ατύχημα σε χωματόδρομο δε με καλύπτει? Ή να καταθέτω πινακίδες & κάθε Κυριακή να τις παίρνω πίσω?
Wy...? Το μηχανάκι πατάει 99% χώμα. Όταν υπάρχει αγώνας κάνεις μονοήμερη ασφάλιση για τον αγώνα. Να πληρώνω ασφάλεια που αν έχω ατύχημα σε χωματόδρομο δε με καλύπτει? Ή να καταθέτω πινακίδες & κάθε Κυριακή να τις παίρνω πίσω?
1) Αν δεν πατάει ποτέ σε δημόσιο δρόμο, δε χρειάζεται να έχεις πινακίδες (το κυκλοφορείς μόνο με τρέηλερ).
2) Αν έχεις πινακίδες και κυκλοφορείς σε δημόσιους δρόμους τότε θέλει και ασφάλεια.
Αυτά. Η ασφάλεια δεν πάει με ποσόστωση (1% σε άσφαλτο, 99% σε χώμα) γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι όλοι θα έλεγαν ότι το GSX-R το έχουν αποκλειστικά για να κατεβαίνουν πλαγιές.
1) Αν δεν πατάει ποτέ σε δημόσιο δρόμο, δε χρειάζεται να έχεις πινακίδες (το κυκλοφορείς μόνο με τρέηλερ).
2) Αν έχεις πινακίδες και κυκλοφορείς σε δημόσιους δρόμους τότε θέλει και ασφάλεια.
Αυτά. Η ασφάλεια δεν πάει με ποσόστωση (1% σε άσφαλτο, 99% σε χώμα) γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι όλοι θα έλεγαν ότι το GSX-R το έχουν αποκλειστικά για να κατεβαίνουν πλαγιές.
Αν μιλάει το γράμμα το νόμου, το ξέρουμε. Δεν ήμεθα τίποτα πιτσιρίκια. Τέλος πάντων. Αυτοί που έχουν μηχανάκια στο garage καταλαβαίνουν. O Sapilas μίλησε..
Αν μιλάει το γράμμα το νόμου, το ξέρουμε. Δεν ήμεθα τίποτα πιτσιρίκια. Τέλος πάντων. Αυτοί που έχουν μηχανάκια στο garage καταλαβαίνουν. O Sapilas μίλησε..
Aυτό με τα μεταξωτά βρακιά το ξέρετε ε;
sapila racing
11/05/2012, 15:35
Για ποιό λες? :a13:
Επειδή το κράτος είναι άχρηστο και δεν μπορεί να ελέγξει ποιος κυκλοφοράει ανασφάλιστος πρέπει εγω να τρεχω στις εφορίες καθε λίγο και λιγάκι?
Και μαλιστα με τελη κυκλοφορίας πανάκριβα και μαλιστα ετήσια και οχι 6μηνιαία η τριμηνιαία?
Ας ερθει να με γραψει αν με δεί να κυκλοφοράω, αλλιώς αν ερθει να μου δωσει πρόστιμο θα του το δείξω το βρακί μου το μεταξωτό. :evil:
Άκολοι είμαστε ρε... Μόνο από το χιρχιμπίλι από μπροστά έχουμε.
Επειδή το κράτος είναι άχρηστο και δεν μπορεί να ελέγξει ποιος κυκλοφοράει ανασφάλιστος πρέπει εγω να τρεχω στις εφορίες καθε λίγο και λιγάκι?
Και μαλιστα με τελη κυκλοφορίας πανάκριβα και μαλιστα ετήσια και οχι 6μηνιαία η τριμηνιαία?
Ας ερθει να με γραψει αν με δεί να κυκλοφοράω, αλλιώς αν ερθει να μου δωσει πρόστιμο θα του το δείξω το βρακί μου το μεταξωτό. :evil:
Έτσι! & μια νταμουτζάνα ρακί από μένα!
To ασφαλιστήριο καλύπτει πολλές περιπτώσεις. Το τι δεν καλύπτει αναγράφεται στις εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου! ;)
Και αν στο πάρει κανένας άλλος για να κάνει καμιά "φιλική" γύρα; :confused:
dimis_gr
11/05/2012, 21:02
Μου κάνει φοβερή εντύπωση που σε ένα μοτοσυκλετικό φόρουμ υπάρχουν 13 σελίδες μέχρι τώρα με διαφωνίες για το θέμα περι ασφαλειών. Να διάβαζα κανα αυτοκινητικό φόρουμ να πω οκ....δεν έχουν να τα ξεφορτωθούν και λένε ότι τους κατέβει από αντίδραση. Αλλά εδώ??? τι να πω? οι δρόμοι ζούγκλα ανασφάλιστοι ή χωρίς πινακίδες πετάγονται από παντού και εγκαταλείπουν τα θύματα τους και τα διαβάζουμε στα φόρουμ.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι....η αστυνομία τι είναι ακριβώς? ο μπαμπούλας ή ο δάσκαλος? είναι δυνατόν να προσέχει τον καθένα απο εμάς αν κυκλοφορεί προβλεπόμενα? πραγματικά λυπάμαι που διαβάζω τέτοια πράγματα γιατί από παιδεία τίποτα.
Κάποιος κάπου έδω είπε ότι μπορεί να κυκλοφορεί και μια βδομάδα μεχρι να τον πιάσουν και οκ θα πληρώσει το πρόστιμο. Και λέω εγώ ο αδαής, άμα σε αυτή την βδοάδα γίνει κάτι και πέσει πάνω μου και τον τρέχω μαι ζωή στα δικαστήρια αν ζω τι θα λέει? αν τον καταδικάσω μια ζωή αυτό και η οικογενειά του να με πληρώνουν τι θα πει? ότι οκ δεν πειράζει το δέχομαι χαλαρά και ωραία? τι λέτε?
Επίσης συγγνώμη κ όλας αν κάποιος έχει την πολυτέλεια να έχει 1-2-3-κλπ οχήματα στο γκαράζ για 1000 και 2000χλμ το χρόνο τότε τον θεωρώ αρκετά ''ευκατάστατο'' ώστε να μην έχει πρόβλημα να πληρώσει. Αν πάλι τα χει επειδή έχει το δικαίωμα να τα χει τότε ας παραδώσει πινακίδες και να τα βλέπει αφού με τόσα χλμ πιο πολύ τα βλέπει έτσι και αλλιώς.
Ολοι χλιδατοάνεργοι με 10 οχήματα. Θυμήθηκα και ένα που πριν λίγο καιρό πάρκαρε μπροστά στον οαεδ με jaguar διπλοσειρά να πάρει επίδομα ανεργείας και του την είπε ο τροχονόμος και του δωσε την απάντηση αυτή. Δεν λυπάμαι κανέναν συγγνώμη αλλά δεν λυπάμαι
[...]
δε νομιζω πως το θεμα μας ειναι αν θα κυκλοφορει καποιος ανασφαλιστος, το θεμα ειναι γιατι να με υποχρεωνει σωνει και καλα να εχω ενα οχημα που ΔΕΝ το κινω, ασφαλισμενο. κατι για χλιδαρνεγους και αλλα ειναι εντελως ακυρα με το θεμα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι....η αστυνομία τι είναι ακριβώς? ο μπαμπούλας ή ο δάσκαλος? είναι δυνατόν να προσέχει τον καθένα απο εμάς αν κυκλοφορεί προβλεπόμενα? πραγματικά λυπάμαι που διαβάζω τέτοια πράγματα γιατί από παιδεία τίποτα.
Ούτε μπαμπούλας ούτε τίποτα, είναι απλά η υπηρεσία που θα πρέπει να διαπιστώνει τις παραβάσεις.
Οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται επειδή υπάρχει η δυνατότητα ή η πιθανότητα να παραβείς το νόμο, αλλά επειδή διαπιστώθηκε παράβαση.
Αν η τροχαία δεν είναι ικανή να κάνει έλεγχο, τότε δεν θα την πληρώνει ο κάθε πολίτης με πρόσχημα το «κι αν;».
Αν εγώ δεν είμαι ικανός να κάνω τη δουλειά μου, είτε με διώχνει το αφεντικό αν είμαι υπάλληλος, είτε απλά δεν με πληρώνει ο πελάτης αν έχω δική μου δουλειά.
Ας ισχύσει το ίδιο και για την τροχαία. Δεν θα πληρώνουμε μια ζωή την ανικανότητα των υπηρεσιών.
Δεν λυπάμαι κανέναν συγγνώμη αλλά δεν λυπάμαι
Κρίμα, όσο περισσότεροι το λένε αυτό, τόσο πιο άγρια γίνεται η κοινωνία μας.
Το να ισχυριστείς πως κάποιος έχει μερίδιο ευθύνης για κάτι κακό που του συνέβη, συνήθως δεν είναι παράλογο. Άλλο όμως αυτό και άλλο το «καλά να πάθει» που λένε οι μισοί εδώ μέσα.
Με αυτή την οπτική, «καλά να πάθει» όποιος έχασε ένα μάτι σε εργατικό ατύχημα αφού δεν φόραγε γυαλιά, «καλά να πάθει» όποιος σκοτώθηκε σε μικροπτώση αλλά θα την είχε γλυτώσει αν φόραγε κράνος, και ούτω καθ' εξής.
δε νομιζω πως το θεμα μας ειναι αν θα κυκλοφορει καποιος ανασφαλιστος, το θεμα ειναι γιατι να με υποχρεωνει σωνει και καλα να εχω ενα οχημα που ΔΕΝ το κινω, ασφαλισμενο. κατι για χλιδαρνεγους και αλλα ειναι εντελως ακυρα με το θεμα.
Ναι γεια σου!!!!!!!
Οι φιλολογίες περί ανασφάλιστων οχημάτων κλπ είναι αδιάφορες. Θέλω - έχω 30 μηχανάκια γιατί έτσι γουστάρω, πάντα όμως ένα θα καβαλάω. Πιάσε με ανασφάλιστο και κόψε μου τον κώλο και δεν θα σου πω κουβέντα, αλλά πιάσε με δλδ βεβαίωσε παράβαση και όχι να εικάζεις ότι μπορεί και να το κυκλοφορώ ανασφάλιστο.
Το παράλογο στην υπόθεση ειπώθηκε παραπάνω αλλά πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν. Με το κόλπο αυτό πάει περίπατο το τεκμήριο της αθωότητας δλδ δεν είμαι αθώος μέχρι ν' αποδειχτεί το αντίθετο αλλά ο νόμος με αντιμετωπίζει σαν ένοχο για παράβαση που πρόκειται να κάνω μιας κι έχω στην κατοχή μου όχημα με πινακίδες που δύναται να κυκλοφορήσει ανασφάλιστο.
Καλώς τα δεχτήκαμε !!!!!!
dimis_gr
12/05/2012, 00:58
α ωραία, να βάλουμε καμιά 6-7000 αστυνομικούς στη θεσσαλονίκη σε στενά και παντού και πόσους ακόμη στην ελλάδα ώστε να παραφυλάνε μην περάσει κανας ανευθηνος και παρασύρει κανέναν. Βέβαια σε άλλες χώρες υπάρχει η νοοτροπία ώστε να μην το κινούν το αμάξι ενω εδώ το αντίθετο γούστο μου και καπέλο μου. Να βγω και γω έξω να δέρνω κόσμο και αν με πιάσουν και βεβαιώσουν παράβαση οκ αλλιώς εγώ θα αρνούμαι ότι έκανα κάτι τέτοιο. Ωραία λογική, μπράβο, πέρνω το αμάξι πατάω κανα 2 αν με δουν οκ μπήκα φυλακή αν όχι στα @@ μου σηκώνομαι και φεύγω. ή ρίχνω ένα μηχανόβιο σε κανα στενό με είδαν οκ δεν με είδαν γεια σας. Ωραία, θα μπου πεις είμαι υπερβολικός? όχι κάθε μέρα κάτι τέτοιο ακούμε και κάτι τέτοιο γράφεται εδώ. Εμένα με νοιάζει να μην τύχει σε μένα και σε κανέναν φυσικά αλλά καθυστερημένοι υπάρχουν πολλοί όχι όλοι αλλά έστω και αυτό το 10% εμένα μπορεί να με στείλει στον άλλο κόσμο.
Ο νόμος λέει κατέχεις κάτι και το κινέις έχεις πινακίδες και κλπ. Δεν το κινείς σε δημόσιο δρόμο τότε σπίτι σου να το βλέπεις χωρίς πινακίδες κλπ.
Όσο για την λέξη ''χλιδάνεργος'' κάποοιος που κατέχει όχημα και τα πάγια έξοδα του είναι παραπάνω από τα έξοδα κίνησης πως ονομάζεται? κακός καταναλωτής?
Μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά, και μένα δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα αλλά οι νόμοι υπάρχουν για να τους τηρούμε και για να υπάρχει μια κοινωνία.
Ακόμα και σε μια δουλειά αν κάποιος που του έχεις εμπιστοσύνη κάνει λαλακία και την πληρώσεις εσύ, γιατί σύμφωνα με τα παραπάνω όλοι καλοί μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Εγώ και ο καθένας τι φταίω να την πληρώσω για έναν που απέδειξε το αντίθετο?( όπου ήδη έχει αποδηχθεί). Εδώ δεν μιλάμε για μια θέση εργασίας μιλάμε για σωματική ακαιρεότητα για ζωή και για οικογένεις που βρίσκονται από πίσω.
Δεν πειράζει όμως δημοκρατία έχουμε, ο καθένα μπορεί να έχει οποιαδήποτε άποψη στο θέμα αυτό, εύχομαι κανένας να μην εμπλακεί σε οτιδήποτε με ανασφάλιστο και γενικά σε οτιδήποτε. Μια κουβέντα κάνουμε και δεν είμαι εδώ για αντιπαράθεση αλλά μόνο για να πω την άποψή μου για το θέμα και όχι για να πείσω κάποιον.
Ακόμα και σε μια δουλειά αν κάποιος που του έχεις εμπιστοσύνη κάνει λαλακία και την πληρώσεις εσύ, γιατί σύμφωνα με τα παραπάνω όλοι καλοί μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Εγώ και ο καθένας τι φταίω να την πληρώσω για έναν που απέδειξε το αντίθετο?( όπου ήδη έχει αποδηχθεί).
Φασίστας?