View Full Version : Ρε δώστε στους ανθρώπους τα αναδρομικά τους
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
The_Scientist
11/12/2014, 15:07
Που σημαινει οτι δεν τους τρώμε στη μάπα για 4 χρόνια, αντιθέτως στα τελευταία 10, είχαμε 4 ευκαιρίες να επιλέξουμε κατι αλλο.
Το τι τις κάναμε τις ευκαιρίες ειναι αλλο θέμα.
Άρα είσαι της άποψης ότι η κυβέρνηση κρίνεται μόνο στις εκλογές ? Είτε γίνονται στα 2, 3, ή 4 χρόνια.
MG-KTiNoS
11/12/2014, 15:22
Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, κάθε ελεγκτικός μηχανισμός εξαγοράζεται εύκολα...
Επίσης γιατί ο πολίτης δεν μπορεί ? και ποιοι είναι οι άλλοι που θα έπρεπε να το κάνουν ?
Ναι βέβαια όταν δεν υπάρχει πόθεν έσχες.
Για φαντάσου λοιπόν όταν κάνεις αίτηση να προσληφθείς
σε μία τέτοια υπηρεσία, να σου ζητήσουν να καταγραφούν ΟΛΑ τα περιουσιακά σου στοιχεία.
(δικά σου και της οικογενείας σου)
Λέω....
υγ
όχι τίποτε άλλο αλλά να..
Κάποιοι ανώτατοι διοικητικοί υπάλληλοι, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν,
είχαν αρνηθεί να προσκομίσουν το "πόθεν έσχες"
MG-KTiNoS
11/12/2014, 15:24
Άρα είσαι της άποψης ότι η κυβέρνηση κρίνεται μόνο στις εκλογές ? Είτε γίνονται στα 2, 3, ή 4 χρόνια.
Πρακτικά ναι.
(και εκεί πάλι @@ κρίνεται αφού άμα είσαι με τους χαμένους... την έβαψες...)
Cpt. Haddock
11/12/2014, 15:28
Οχι, δεν έγραψα αυτο καθόλου. Μια κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά, οπως καθημερινά κρινόμαστε ολοι μας στις δουλειες μας, στις σχέσεις μας σε όλα.
Ο μαθητής κρίνεται καθημερινά και στο τέλος του τριμήνου η κρίση παίρνει τη μορφή της αξιολόγησης, θετικής η αρνητικής.
Το αντίστοιχο ανάλογο του τρίμηνου ειναι οι εκλογές, όπου ανα 2,5 χρόνια (και οχι 4 οπως πολλάκις γράφτηκε) κρίναμε 2 φορές θετικά τον χοντρό, μια φορά θετικά τον γιωργακη και δυο φορές θετικά το Σαμαρα.
Ας προσέχαμε...
menelaos46
11/12/2014, 15:52
Ρε Μένιο ειλικρινά με έχεις μπερδέψει.
Σε αυτό το thread έχεις γράψει απίστευτες π@π@ριές, αλλά λες και μερικά πολύ σωστά.
Στο παραπάνω ας πουμε εγώ συμφωνώ θεωρητικά. Πάμε όμως ένα βήμα πιο πέρα να δούμε πρακτικά τι γίνεται...
'Οταν λες οι πολίτες ελέγχουν το κράτος, προφανώς θεωρείς μόνο στις εκλογές ?
Δηλαδή ΟΚ τους ψηφίσαμε, τώρα θα τους ξαναελέγξουμε σε 4 χρόνια πάλι ?
Και αν σε αυτά τα 4 χρόνια μας ξεκωλι@ζουν ? Θα κάνουμε υπομονή ?
Σε σοβαρές, δημοκρατικές χώρες αυτά έχουν λυθεί ΕΥΚΟΛΑ.
Όταν σκάει ένα σοβαρό θέμα ξέρεις τι κάνουν οι μάγκες ? ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και αποφασίζει κατ'ευθείαν ο λαός.
Εγώ θυμάμαι πχ όταν ο Αναν έκανε σχέδια για την Κύπρο, όλη η Ευρώπη (και η δική μας κυβέρνηση) πρότεινε στην Κύπρο να δεχτούν τη λύση Αναν.
Ο μάγκας ο Κύπριος πρόεδρος όμως θα θυμάσαι τι έκανε... Δημοψήφισμα και ο λαός έδωσε την απάντησή του...
Πάμε στα δικά μας τώρα... Πότε έγινε τελευταία φορά δημοψήφισμα στην Ελλάδα μου θυμίζεις ?
Επίσης πως θα ελέγξουν οι πολίτες αυτό το κράτος ?
Κοίταξε το δημοψήφισμα είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι για πολλούς λόγους.... ας μη πάμε την κουβέντα όμως εκεί γιατί πραγματικά δεν είναι εκεί η ουσία. Προφανώς και οι πολίτες ελέγχουν το κράτος ανά 4 χρόνια (το περισσότερο) αλλά αυτό μη το δεις ως οι πολίτες διαλέγουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά ως οι πολίτες εκλέγουν βουλευτές (Άδωνης Γεωργιάδης.... Κωνσταντοπούλου....κλπ κλπ ) όπως και τοπικούς άρχοντες (Μπουτάρης... κλπ κλπ) και μάλιστα εκλέγουν βουλευτές ανά νομό που σημαίνει ότι εσύ κι εγώ και ο καθένας επιλέγει από την τοπική του κοινωνία ποιός θα τον εκπροσωπίσει στην βουλή των Ελλήνων και μάντεψε... αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ούτε τρελοί ούτε διεφθαρμένοι.... ούτε φασίστες.... απλώς είναι εικόνα μας και σκέφτονται όπως εμείς και για μας.... (ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ).
Αν το μεταφράσουμε απλά αυτό ΑΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΔΕ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Διότι φίλε μου για μένα οι άνθρωποι αλλάζουν πρώτα και μετά αλλάζει το σύστημα και για να γίνει αυτό δεν απαιτείται κανένας νεκρός. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς είτε προβοκάτσια είτε μπούρδες....
menelaos46
11/12/2014, 15:55
Πρακτικά ναι.
(και εκεί πάλι @@ κρίνεται αφού άμα είσαι με τους χαμένους... την έβαψες...)
Μα αν είσαι με τους χαμένους είσαι με τους λίγους! Άρα πρέπει να δεχτείς τις επιλογές των περισσοτέρων. Απόλυτη δημοκρατία.
The_Scientist
11/12/2014, 15:59
Οχι, δεν έγραψα αυτο καθόλου. Μια κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά, οπως καθημερινά κρινόμαστε ολοι μας στις δουλειες μας, στις σχέσεις μας σε όλα.
Ο μαθητής κρίνεται καθημερινά και στο τέλος του τριμήνου η κρίση παίρνει τη μορφή της αξιολόγησης, θετικής η αρνητικής.
Το αντίστοιχο ανάλογο του τρίμηνου ειναι οι εκλογές, όπου ανα 2,5 χρόνια (και οχι 4 οπως πολλάκις γράφτηκε) κρίναμε 2 φορές θετικά τον χοντρό, μια φορά θετικά τον γιωργακη και δυο φορές θετικά το Σαμαρα.
Ας προσέχαμε...
Δε διαφωνούμε , αλλά πες μου κάτι.
Αν ο λαός επιλέξει κάτι άλλο και διαψευστεί από αυτό, θα πρέπει να περιμένει τις επόμενες εκλογές πάλι ?
Γιατί νομίζω η πρόσφατη ιστορία της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι αρκετά διδακτική και μπορώ να υποθέσω βάσιμα ότι αν δεν ήταν η ΔΗΜ.ΑΡ. κάποιος άλλος θα είχε βρεθεί...
Τέσπα, η διαφωνία μας αν καταλαβαίνω σωστά το πνεύμα σου έγκειται στο ότι θεωρείς ότι η κοινωνία μας είναι ένα χάλι και άρα αυτή η πολιτική ζωή μας αξίζει.
Εγώ πάλι θεωρώ ότι η όποια αλλαγή - βελτίωση δεν μπορεί να ξεκινήσει από τις κάλπες.
The_Scientist
11/12/2014, 16:14
Κοίταξε το δημοψήφισμα είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι για πολλούς λόγους....
Μένιο το δημοψήφισμα είναι άμεση δημοκρατία και όχι δίκοπο μαχαίρι.
Δημοκρατία δεν είναι να καβατζώσω με όποιο τρόπο τους 151 και να γατζωθώ για 2-3 χρόνια ή όσο αντέξω στην εξουσία.
menelaos46
11/12/2014, 16:21
Δημοκρατία δεν είναι να καβατζώσω με όποιο τρόπο τους 151 και να γατζωθώ για 2-3 χρόνια ή όσο αντέξω στην εξουσία.
Άμεση δημοκρατία δεν διαφωνώ.
Αλλά αν για παράδειγμα ένας καρδιολόγος έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς θα μπορούσε να ζητήσει ψήφο από τους συγγενείς του ασθενή για το πως θα το κάνει???? Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω έτσι????
Δεν έχουμε τις γνώσεις και την άνεση να παρακολουθούμε τα κοινά και να έχουμε αξιόλογη άποψη (και να δεχτούμε το ανάλογο ρίσκο) σε όλα τα θέματα και για το λόγο αυτό ορίζουμε εκπροσώπους μας.
Για παράδειγμα αν σου λέγαν σε κάποιο δημοψήφισμα να ψηφίσεις το μνημόνιο ή όχι???? Τι θα επέλεγες και γιατί??? Και αν εσύ διάβαζες και επέλεγες σωστά ο αγρότης τι θα επέλεγε??? Ο τρελός??? Ο χαζούλης??? Ο αγράμματος??? Ο Θρήσκος???? Αυτός που πιστεύει στους Ελοχίμ??? Το δημοψήφισμα μπορεί να σημαίνει απόλυτη δημοκρατία αλλά σημαίνει και καθαρή τύχη μερικές φορές.
Δεν υπάρχει άμεση δημοκρατία ούτε διοικείται ένας τόπος με δημοψηφίσματα.
The_Scientist
11/12/2014, 16:27
...Για παράδειγμα αν σου λέγαν σε κάποιο δημοψήφισμα να ψηφίσεις το μνημόνιο ή όχι???? Τι θα επέλεγες και γιατί??? Και αν εσύ διάβαζες και επέλεγες σωστά ο αγρότης τι θα επέλεγε??? Ο τρελός??? Ο χαζούλης??? Ο αγράμματος??? Ο Θρήσκος???? Αυτός που πιστεύει στους Ελοχίμ??? Το δημοψήφισμα μπορεί να σημαίνει απόλυτη δημοκρατία αλλά σημαίνει και καθαρή τύχη μερικές φορές.
Για 'μένα η είσοδος στο € και το μνημόνιο σαφώς έπρεπε να έχουν αποφασιστεί από δημοψήφισμα.
Κατά τα άλλα στη δημοκρατία η ψήφος του χαζούλη,του τρελλού, του αγράμματου είναι κατοχυρωμένη και έχει την ίδια ακρίβώς βαρύτητα με τη δική μου (και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα).
Εγώ το έχω αποδεχτεί αυτό.
Αν διαφωνείς πρέπει να κάνουμε άλλη κουβέντα :)
gior-gos
11/12/2014, 16:28
Το κρατος ειναι σωστο. Την κυβερνηση την εκλέγει ο πολιτης. Την κυβερνηση την εκλέγει ο πολιτης συμφωνα με τα θελω του. Αν πχ ο πολιτης θελει αναπτυξη, θα ψηφισει το κόμμα που θα του ταξει αναπτυξη. Τωρα αν το κόμμα (οταν εκλεγεί) τηρησει τη δέσμευσή του προς τον πολιτη... :lol::a021::shrugs:. Ενταξει, την επομενη φορα θα ψηφισουμε άλλο κομμα. Κι αν μας κοροϊδεψει κι αυτο, θα ψηφισουμε άλλο, κι αλλο κτλ. Το κρατος βεβαια πρεπει να τα εχει καλα με τα δικα του παιδια πρωτίστως, για να μπορει να συνεχιζει να τρωει ολη η παρεα με ασφαλεια. Οι υπολοιποι γιατι σηκωνουν κεφαλι; Oι ιδιοι δεν εξέλεξαν το κρατος αυτο;
amyroukai
11/12/2014, 16:28
Και αν εσύ διάβαζες και επέλεγες σωστά ο αγρότης τι θα επέλεγε??? Ο τρελός??? Ο χαζούλης??? Ο αγράμματος??? Ο Θρήσκος???? Αυτός που πιστεύει στους Ελοχιμ.
Και ολοι αυτοι ειναι ο λογος που αναρχια δεν θα υπαρξει ποτε, η δε δημοκρατια ισα που την παλευει.
The_Scientist
11/12/2014, 16:30
Σαφώς, έχεις δίκιο.
Δεν είπα κάθε πρωί να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα δημοψήφισμα.
Αλλά στα κορυφαία ζητήματα γιατί όχι ?
amyroukai
11/12/2014, 16:34
Ναι. Το μνημονιο ψηφιστηκε χωρις να ξερουν καν τι ψηφιζουν... εσυ περιμενεις στα σοβαρα ο τυχαιος να ψηφισει "σωστα"...
Σαφώς, έχεις δίκιο.
Δεν είπα κάθε πρωί να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα δημοψήφισμα.
Αλλά στα κορυφαία ζητήματα γιατί όχι ?
Έκανε η Χούντα το τελευταίο κι έφυγε ο Βασιλιάς.
Ήρθαν όμως οι πρίγκηπες και κατσικώθηκαν στην θέση του...
el-Gatto
11/12/2014, 16:40
Παρακολουθώ εδώ κ μέρες ,χωρίς να γράφω.
Κι αυτό γιατί ακόμα μια φορά στη ζωή μου επιβεβαιώνω ότι ,αυτός που δεν θέλει ,ή δεν τον συμφέρει να δεί ,κλείνει τα μάτια.
Γιατί ότι είχα να πώ το είπα (κι όχι μόνον εγώ) με πολλούς κ διαφορετικούς τρόπους μήπως κ γίνει κατανοητό από κάποιους.
Αλλά ,άμα δεν τον συμφέρει ,δεν καταλαβαίνει κιόλας ,ο κάποιος.
Την ουσία του πράγματος την δίνει άκρως περιληπτικά ο κάτωθι σύντροχος
συγνωμη μεχρι τωρα υποστηριζεις ενα συστημα που νομοθετει παραβιαζοντας το συνταγμα και τα δικαιωματα που προστατευονται απο το συνταγμα αυτο , το συστημα οπως το ονομαζεις σε περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει εχει παραβιασει καθε αντιληψη περι προστασιας του ανθρωπου και του πολιτη , τα νομοθετηματα δε , το ενα μετα το αλλο ξυλωνουν το συνταγμα και την ουσια της υπαρξης του σε αυτη την ιστορικη στιγμη που ζουμε ,....
Και δέχεται την απάντηση ενός (μάλλον) συνειδησιακά τυφλού
Θα σου απαντήσω με ένα πολύ απλό τρίγωνο. Η αστυνομία ελέγχει τους πολίτες- Οι πολίτες ελέγχουν το κράτος -Το κράτος ελέγχει την αστυνομία. . . .
Σωστά το θέτεις ,αλλά δεν είναι τρίγωνο ,είναι αλυσσίδα.
Και ο μεσαίος ,είναι ουσιαστικά ο πιο αδύναμος κρίκος.
"Οι πολίτες ελέγχουν το κράτος" -λες- κ προφανώς φωτογραφίζεις την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών
Οι πολίτες ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ελέγχουν το κράτος -λέω εγώ- κ μιλάω ευθέως για την υποκρισία ,τις ψεύτικες υποσχέσεις ,κ την παραπληροφόρηση που επικρατεί σε κάθε προεκλογική περίοδο.
Παράδειγμα:
Ο ΓΑΠ βγήκε πρώτος με το λ7 υπάρχουν ,κ μετά μας πτώχευσε εντέχνως.
Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΓΑΠ ,με εντολή του ΓΑΠ.
Ο ΣΑΜ ήταν κόλαφος ενάντια στον "προδότη" όπως έλεγε ΓΑΠ.
Βγήκε αρχηγός ,γιατί υποσχέθηκε ανατροπή όλων των δεινών που έφερε στην χώρα ο ΓΑΠ ,επανίδρυση του κράτους νομιμότητας ,κ παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ κ του συναφιού του.
Αντ'αυτού ,μετεκλογικά συνέπραξε με το συνάΦι του "προδότη" ΓΑΠ ,η χώρα βυθίστηκε περεταίρω ,έγιναν ακόμα μεγαλύτερες αδικίες έναντι των πολλών ,κι εξευτελίστηκαν δικαιώματα υγείας-παιδείας-εργασίας-προσωπικής περιουσίας-κτλ.
Με εξαπάτηση του λάου λοιπόν ,έγινε αρχηγός κράτους κι αυτός.
Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΣΑΜ ,με εντολή του ΣΑΜ.
Και τους τη λές κιόλας από πάνω ,γιατί "αυτοί τον έκαναν κράτος".
Το ότι αυτός κ το συνάφι του (βουλευτές-υπουργοί) εξαπάτησαν τον λαό ,δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Η απάτη βλέπεις ,είναι κακούργημα για τους πολίτες μόνο.
Για τους πολιτικούς κ για τους ενστόλους ,η απάτη θεωρείται λειτούργημα.
Πίστευε κ κάνε ότι θέλεις ,αλλα τουλάχιστον μάθε ποιος είσαι.
el-Gatto
11/12/2014, 16:42
Σου ξαναλέω λοιπόν ότι ο δικαστικός κ ο αστυνομικός έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα κ τους νόμους του κράτους ,με σκοπό να διαφυλάττουν τους πολίτες κ τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Όταν υπακούουν άκριτα σε εντολοδόχους που παρανομώντας νομοθετούν ή διατάσσουν το αντίθετο ,τότε είναι συνένοχοι των σφετεριστών της εξουσίας την οποία υφάρπαξαν με απάτη από τους πολίτες.
Ο μισθοφόρος νομικός ,ή ο μισθοφόρος ένοπλος πάλι ,δεν ενδιαφέρεται για δίκιο κ άδικο ,παρα μόνο για το μισθό του.
Δουλειά του είναι να επιβάλει τα συμφέροντα του εργοδότη του με κάθε τρόπο ,τρομοκρατώντας με την δύναμη των όπλων κ της εξουσίας του ,καταστέλλοντας ,κ υποδουλώνοντας λαούς.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λαός που έχει δώσει έγκριση κ πληρώνει φόρους για να αμείβονται οι μισθοφόροι που θα τον υποδουλώσουν.
Εγώ αυτό που ξέρω ,θέλω ,κι επιχορηγώ με τους φόρους κ την ψήφο μου ,είναι αδιάφθορη δικαιοσύνη και αστυνομία που να με προστατεύει από την αδικία εις βάρος μου.
Πάσα αδικία (απάτη-βία-κλοπή-εκμετάλλευση-καταστρατήγηση δικαιωμάτων υγείας-παιδείας-ελεύθερης βούλησης-κτλ) ανεξαρτήτως προέλευσης.
Βγες λοιπόν και παραδέξου ότι ,παρ'όλο που διαφωνείς με κάποιες εντολές κ πολιτικές ,δεν μπορείς να έχεις άποψη ,γιατί αν έχεις άποψη ,τότε βάσει της σύμβασης εργασίας σου θα μείνεις άνεργος ,κι έχεις στόματα να θρέψεις ,η μηχανάκια να σερβισάρεις ,κ δεν μπορείς αν στερηθείς τον μισθό αυτό ,ασχέτως αν τα λ7 που παίρνεις είναι ματωμένα.
Κατάλαβε ότι είσαι ένας απλός μισθοφόρος κ τίποτ΄άλλο.
Παραδέξου το ,κατέβασε το κεφάλι ,κι άντε να παίξεις πιο κεί.
Μην προσπαθείς να πείσεις τον βασανισμένο ,για το δράμα του βασανιστή.
Και για να προλάβω τους γνωστούς αγνώστους του θρέντ με την ευαισθησία στην προσωποποίηση.
Το 2ο ενικό το χρησιμοποιώ συγγραφική αδεία ,απευθυνόμενος στο όποιον(κάνει ότι δεν)καταλαβαίνει ,υπερασπιζόμενος τις ηθικές δικλείδες ασφαλείας του. (σιγά να μην κατάλαβες τι λέω τωρα)
Σαφώς κ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη κ αστυνομία ,γιατί υπάρχει μέρος της κοινωνίας που είναι κακοποιό ,και πρέπει να προστατευτούν οι φιλήσυχοι κ ευσυνείδητοι ,χωρίς να χρειάζεται να γίνει η κοινωνία εμφύλιος πόλεμος.
Μέρος των κακοποιών αυτής της κοινωνίας καταφέρνει -δυστυχώς- να λάβει αξιώματα και στολές.
Οι νόμιμοι κ ηθικοί λειτουργοί της τάξης ,οφείλουν να μας προστατεύουν ΚΑΙ από αυτούς.
Δεν έχω εμπάθεια με τους αστυνομικούς σαν σύνολο.
Κρίνω τον καθένα τους ξεχωριστά ,ανάλογα με τις πράξεις κ τον χαρακτήρα του ,αφού πρώτα αποκτήσω μικρότερη ή μεγαλύτερη άποψη γι αυτόν.
Κι έχουν περάσει κ άψογοι αστυνομικοί μπροστά από τα μάτια μου.
Συμμετέχοντας εδώ κ χρόνια σε μοτο-φόρα κ μοτο-δρώμενα (επειδή αγαπάω την μοτοσυκλέτα) έχω γνωριστεί-βολτάρει-συζητήσει με σύντροχους που ,όπως έμαθα κάποια στιγμή ,είναι αστυνομικοί.
Αρκετοί από αυτούς γνωρίζω ότι παρακολουθούν το θρέντ σιωπηλά.
Κάποιος από αυτούς στις καθ'ιδίαν συζητήσεις μας μου έχει αναφέρει πολλές φορές για την διαφωνία του με καθιερωμένες τακτικές του σώματος.
Μέχρι κ την ντροπή του να αναφέρει το επάγγελμά του δημοσίως.
Αλλά ,έχει παιδιά κ έξοδα...
Προσπάθησε κ πήρε μια μετάθεση σε ακρογωνιαίο νομό ,για να μην αναγκάζεται να βλέπει ,ν'ακούει κ να κάνει πράγματα που είναι ανήθικα.
Κάποιος άλλος που γνωρίζω ,αξιωματικός ,μορφωμένος πρίν κ συνεχίζει να μορφώνεται ,διαφωνεί όπως μπορεί εντός ,κ σιωπά εκτός.
ΟΚ ,δεν κρίνω κανέναν για την σιωπή του κ σέβομαι τις προτεραιότητές του ,κι ας διαφωνώ.
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί τουλάχιστον αυτοί ,γνωρίζουν ποιοι είναι κ τι συμβαίνει ,και ίσως να προσπαθούν καθημερινά να βάλουν το λιθαράκι τους και εντός ,για να αλλάξει κάτι προς το δικαιότερο ,ή τουλάχιστον να μην αδικήσουν εκείνοι κάποιον.
Τον μισθοφόρο όμως ,που ,όχι μόνο έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι θεμιτό να εκτελεί εντολές ασχέτως ηθικής ,αλλά προσπαθεί να πείσει κ μένα ότι καλά κάνει....
...ε όχι ρε φίλε...συγνώμη αλλά όχι...δεν μπορώ να τον δεχτώ.
The_Scientist
11/12/2014, 16:43
Έκανε η Χούντα το τελευταίο κι έφυγε ο Βασιλιάς.
Ήρθαν όμως οι πρίγκηπες και κατσικώθηκαν στην θέση του...
Μπορούμε και καλύτερα από μια φορά στα 40 χρόνια :)
Αλήθεια εσύ τι προτιμάς ? Μιλάω για τα κυρίαρχα ζητήματα , όχι για τα καθημερινά.
Να αποφασίζονται με δημοψήφισμα ή να ψηφίζονται από 151 ?
Cpt. Haddock
11/12/2014, 16:45
Αλήθεια εσύ τι προτιμάς ? Μιλάω για τα κυρίαρχα ζητήματα , όχι για τα καθημερινά.
Τι διαφορα έχουν οι 151 βουλευτές απο ένα δημοψήφισμα που θα κριθεί σε ποσοστό 50,6% ?
Cpt. Haddock
11/12/2014, 16:46
Για 'μένα η είσοδος στο € και το μνημόνιο σαφώς έπρεπε να έχουν αποφασιστεί από δημοψήφισμα.
Κατά τα άλλα στη δημοκρατία η ψήφος του χαζούλη,του τρελλού, του αγράμματου είναι κατοχυρωμένη και έχει την ίδια ακρίβώς βαρύτητα με τη δική μου (και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα).
Εγώ το εχω αποδεχτεί αυτό.
Αν διαφωνείς πρέπει να κάνουμε άλλη κουβέντα :)
Δεν το εχεις αποδεχτεί αφού παραπάνω λες οτι οι επιλογές δε γίνονται απο τις κάλπες.
The_Scientist
11/12/2014, 16:49
Τι διαφορα έχουν οι 151 βουλευτές απο ένα δημοψήφισμα που θα κριθεί σε ποσοστό 50,6% ?
Καμία.
Αν οι 151 εκφράζουν τη λαϊκή βούληση έστω και οριακά εγώ είμαι απόλυτα ΟΚ με αυτό.
Αν όμως το δημοψήφισμα πει άλλα, πέφτει η κυβέρνηση (λογικά) και ο πολίτης ελέγχει το κράτος λίγο πιο συχνά από τις εκλογές.
pipe_smoker
11/12/2014, 16:51
Ας προσέχαμε...
Έχε χάρη που είσαι μακριά ρε.
Όταν έρθεις θα βγούμε για "μπύρες", όλως περιέργως οι μπύρες θα έχουν τελέψει και θα σε βάλω να διαλέξεις ανάμεσα σε ξυνισμένο λευκό κρασί και ξυνισμένο κόκκινο.
Άμα πιεις και μετά ξερνάς τα άντερά σου θα σου πω ας πρόσεχες:p
(Α! Κι άμα παραπονεθείς ότι σε βγάζω σπάνια για "μπύρες", δεν έχω θέμα. Όποτε γουστάρεις ξαναέλα να πάμε. Το ίδιο μενού θα έχει το κατάστημα)
Υπάρχει (θεωρητικά, κι εν δυνάμει, και υπό πολλές πολλές προϋποθέσεις) άμεση δημοκρατία.
Στην παρούσα φάση ούτε άμεση υπάρχει ούτε έμμεση, και ναι τα δημοψηφίσματα όχι μόνο δεν κάνουν για να διοικήσουν έναν τόπο αλλά μπορεί να κάνουν και χειρότερο κακό.
Να το χέσω το δημοψήφισμα όταν ο "δήμος" έχει μυαλό πιο πλυμένο κι από φανελάκι σε διαφήμιση του αριέλ.
Όταν (εάν βασικά) φτάσει κάποτε ένας τόπος να μπορεί να διαχειριστεί ένα δημοψήφισμα, κατ'ουσίαν δε θα το χρειάζεται καν.
Αν έχει ο λαός την παιδεία και την ωριμότητα να κρίνει σε αποφάσεις δημοψηφισμάτων, θα είναι ήδη προ πολλού περιττά.
akis_trevor
11/12/2014, 16:57
και γιατι να μην ειναι μυστικη η ψηφος στην βουλη;;;:smokin:
Άσε τι προτιμάω εγώ. Τα δημοψηφίσματα δεν δουλεύουν γιατί οι ψηφοφόροι "ενημερώνονται" απο τα κόμματα.
Από μονοι μας, ελάχιστοι μπορεί να γνωρίζουν τι παίζεται με ένα ναι ή ένα όχι.
Αν έκανες δημοψήφισμα το 1981 για να μπουμε στην τότε ΕΟΚ θα ήταν όχι (ΕΞΩ οι βάσεις του θανάτου, εοκ και νατο το ιδιο συνδικάτο κλπ έξυπνα του Ανδρέα).
Ρωτήθηκαν πρόσφατα οι Σκωτσέζοι και ειπαν ΟΧΙ στην ανεξαρτησία τους... 4 χρόνια ήμουν εκει πάνω και άπαντες ήθελαν ανεξαρτησία.
@@ αποφάσεις παιρνουν τα δημηψηφίσματα και οι λαικές συνελεύσεις.
...
Υπάρχει (θεωρητικά, κι εν δυνάμει, και υπό πολλές πολλές προϋποθέσεις) άμεση δημοκρατία.
Στην παρούσα φάση ούτε άμεση υπάρχει ούτε έμμεση, και ναι τα δημοψηφίσματα όχι μόνο δεν κάνουν για να διοικήσουν έναν τόπο αλλά μπορεί να κάνουν και χειρότερο κακό.
Να το χέσω το δημοψήφισμα όταν ο "δήμος" έχει μυαλό πιο πλυμένο κι από φανελάκι σε διαφήμιση του αριέλ.
Όταν (εάν βασικά) φτάσει κάποτε ένας τόπος να μπορεί να διαχειριστεί ένα δημοψήφισμα, κατ'ουσίαν δε θα το χρειάζεται καν.
Αν έχει ο λαός την παιδεία και την ωριμότητα να κρίνει σε αποφάσεις δημοψηφισμάτων, θα είναι ήδη προ πολλού περιττά.
Νεαρέ, μιλάμε για την πραγματικότητα, αν ειναι να το γυρίσουμε στο θεωρητικό, κάτσε να ανάψω ένα πουρο και να αράξω στο καναπέ...
pipe_smoker
11/12/2014, 17:02
Για να αποφασίσουμε σα λαός εάν και κατά πόσο θα έπρεπε να μπούμε στο € και το μνημόνιο θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί/πληροφορηθεί/λάβει πάρα μα πάρα πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα ώστε να ξέρουμε τί διαλέγουμε.
Αυτές τις γνώσεις θα μας τις έδινε το Mega κι ο Pretenderης? Τότε θα επιλέγαμε μνημόνιο γιατί αλλιώς θα ψοφάγαμε από την πείνα.
Θα μας τις έδινε το ΚΚΕ με φυλλάδια του Ρίζου? Θα επιλέγαμε δραχμή και να βγούμε κι από την ΕΕ.
Θα ψάχναμε κανάν ανεξάρτητο φορέα να μας κάνει ιδιαίτερα να γίνουμε εξπέρ στις πολιτικές επιστήμες και στα οικονομικά να μπορούμε να κρίνουμε σωστά? Αυτό ναι. Αλλά το πόσο ουτοπικό κι αδύνατο είναι κάτι τέτοιο νομίζω είναι αυτονόητο.
Οπότε το να γινόταν δημοψήφισμα για το € και το μνημόνιο όπως και για πολλά άλλα θέματα με τα μυαλά που κουβαλάει ο μέσος Έλληνας σήμερα (χωρίς να φταίει ο ίδιος γι'αυτό) μόνο χειρότερα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είχαν φέρει.
HolyDiver
11/12/2014, 17:04
Διαφωνώ κάθετα ότι εμείς οι πολίτες είμαστε ανίκανοι να λαμβάνουμε αποφάσεις και είμαστε αναγκασμένοι να εκλέγουμε πεφωτισμένους αντιπρόσωπους (από μία συγκεκριμένη ελιτ) οι οποίοι κάνουν ότι γουστάρουν. Δεν είναι δημοκρατία αυτό, μια παπαριά και μισή είναι. Η ψήψος όλων είναι ίση ? Από πότε? Με μπόνους εδρών και όριο ελάχιστου ποσοστού για εισαγωγή στη βουλή?
Δε γ@μιέσαι λέω εγώ Μήτσο (στο καθρέπτη κοίταξα και έβρισα τον εαυτό μου), αφού αγρότης προσπαθείς να γίνεις σταδιακά γίνεσαι και βλάκας, τράβα να μαζέψεις τα μπρόκολλα και άσε τα φορουμ και τις γνώμες για τους άλλους.
:moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza:
akis_trevor
11/12/2014, 17:06
Για να αποφασίσουμε σα λαός εάν και κατά πόσο θα έπρεπε να μπούμε στο € και το μνημόνιο θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί/πληροφορηθεί/λάβει πάρα μα πάρα πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα ώστε να ξέρουμε τί διαλέγουμε.
Αυτές τις γνώσεις θα μας τις έδινε το Mega κι ο Pretenderης? Τότε θα επιλέγαμε μνημόνιο γιατί αλλιώς θα ψοφάγαμε από την πείνα.
Θα μας τις έδινε το ΚΚΕ με φυλλάδια του Ρίζου? Θα επιλέγαμε δραχμή και να βγούμε κι από την ΕΕ.
Θα ψάχναμε κανάν ανεξάρτητο φορέα να μας κάνει ιδιαίτερα να γίνουμε εξπέρ στις πολιτικές επιστήμες και στα οικονομικά να μπορούμε να κρίνουμε σωστά? Αυτό ναι. Αλλά το πόσο ουτοπικό κι αδύνατο είναι κάτι τέτοιο νομίζω είναι αυτονόητο.
Οπότε το να γινόταν δημοψήφισμα για το € και το μνημόνιο όπως και για πολλά άλλα θέματα με τα μυαλά που κουβαλάει ο μέσος Έλληνας σήμερα (χωρίς να φταίει ο ίδιος γι'αυτό) μόνο χειρότερα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είχαν φέρει.
για καποια πραγματα,πρεπει να εισαι λιγο ψυλιασμενος απο το παρελθον και να εχεις απλη κοινη λογικη...που αποτι φαινεται ενα μεγαλο ποσοστο των συνανθρωπων μας δεν τα κατεχει...
καλα να παθουμε λεω εγω ωρες ωρες.αυτο μας αξιζει.τοσα χρονια εγω θυμαμαι να κραζουν και να γινονται παραπονα και απεργιες κλπ κλπ και παλι τα ιδια σκ@τ@ πηγαιναμε και ψηφιζαμε.μυαλο δεν προκειται να βαλουμε,δυστυχως,αυτη ειναι η εκτιμηση μου.ειμαστε πολυ πουριτανοι σε τετοια θεματα...
pipe_smoker
11/12/2014, 17:09
Άσε τι προτιμάω εγώ. Τα δημοψηφίσματα δεν δουλεύουν γιατί οι ψηφοφόροι "ενημερώνονται" απο τα κόμματα.
Από μονοι μας, ελάχιστοι μπορεί να γνωρίζουν τι παίζεται με ένα ναι ή ένα όχι.
Α να γεια σου.
Το ίδιο λέμε.
Νεαρέ, μιλάμε για την πραγματικότητα, αν ειναι να το γυρίσουμε στο θεωρητικό, κάτσε να ανάψω ένα πουρο και να αράξω στο καναπέ...
Σ'χώρα με.
Εγώ είμαι ήδη με πούρο αραχτός στον καναπέ και με γαστρεντερίτιδα.
Οπότε το γυρνάω και λίγο στο θεωρητικό από ανάγκη:lol:
Αυτό λέω ρε Νίκο.
Έφερα το υποθετικό σαν παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό για ποιους λόγους δε γίνεται κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.
The_Scientist
11/12/2014, 17:09
Δηλαδή ρε μάγκες ο πολίτης δεν είναι ικανός να ψηφίσει στο δημοψήφισμα γιατί δεν έχει σωστή ενημέρωση, υψηλή μόρφωση κλπ ?
Προεκλογικά τι αλλάζει ? Αποκτά αντικειμενική ενημέρωση και κανα διδακτορικό πριν πάει να ψηφίσει στις εκλογές ?
Στις εκλογές τα ίδια θέματα δεν διακυβεύονται ?
Δεν είμαι αφελής να ισχυρίζομαι ότι αν κάναμε δημοψηφίσματα θα είχαμε την τέλεια κοινωνία.
Θα είχαμε μια κοινωνία αντάξια του μέσου Έλληνα, όπως σωστά είπες.
Μήπως τώρα έχουμε κάτι ακόμα χειρότερο από αυτό όμως ?
Οι περισσότεροι όπως έγραψα και νωρίτερα δεν έχουν σκεφτεί πέρα από το "οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη".
Eδώ πρέπει να παραδεκτώ πώς ένα δίκιο το 'χεις.........................
Εχουμε μείνει στην πρέζα, ενώ τα καλόπαιδα έχουν προχωρήσει, σε νταβατζιλίκια
σε μαστροπείες, σε διακίνηση λαθρομεταναστών κλπ ''συμπληρωματικά'' επαγγέλματα.....
Πρέπει επειγόντως να εκσυγχρονιστούμε κι' εμείς...................................
The_Scientist
11/12/2014, 17:20
Δεν το εχεις αποδεχτεί αφού παραπάνω λες οτι οι επιλογές δε γίνονται απο τις κάλπες.
Το έχω αποδεχτεί απόλυτα αγαπητέ :)
Sorry, αν σε μπέρδεψαν τα γραφόμενά μου, όταν λέω ότι οι αλλαγές δεν ξεκινούν από τις κάλπες, μην πάει το μυαλό σου σε Kalashnikov...
Υπάρχουν και δημοκρατικοί τρόποι να διεκδικήσουμε μια καλύτερη κοινωνία.
pipe_smoker
11/12/2014, 17:24
Διαφωνώ κάθετα ότι εμείς οι πολίτες είμαστε ανίκανοι να λαμβάνουμε αποφάσεις .....
για καποια πραγματα,πρεπει να εισαι λιγο ψυλιασμενος απο το παρελθον και να εχεις απλη κοινη λογικη...που αποτι φαινεται ενα μεγαλο ποσοστο των συνανθρωπων μας δεν τα κατεχει...
καλα να παθουμε λεω εγω ωρες ωρες.αυτο μας αξιζει.τοσα χρονια εγω θυμαμαι να κραζουν και να γινονται παραπονα και απεργιες κλπ κλπ και παλι τα ιδια σκ@τ@ πηγαιναμε και ψηφιζαμε.μυαλο δεν προκειται να βαλουμε,δυστυχως,αυτη ειναι η εκτιμηση μου.ειμαστε πολυ πουριτανοι σε τετοια θεματα...
Το έχω πει και στο παρελθόν, και το λέω και θα το λέω.
Προσωπικά δεν κατηγορώ κανέναν για την κατάντια του/μας γιατί δεν είχε κι άλλες επιλογές ίσης ή παρόμοιας δυσκολίας, εντός της ακτίνας ελέγχου του κλπ.
Όλα σπρώχνουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Το να καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτή την κατεύθυνση και να ανοίξεις τα μάτια σου και τους ορίζοντές σου είναι θετικό, είναι επιθυμητό, είναι όλα τα καλά του κόσμου.
Αλλά δεν περιμένω από κανέναν να το κάνει ούτε και το απαιτώ. Οπότε δεν τον κατηγορώ που δεν το έκανε.
Όταν τα πάντα σπρώχνουν έναν άνθρωπο από τη μέρα που γεννιέται μέχρι τη μέρα που θα πεθάνει να μάθει να μη ρωτάει πολλά, να κοιτάει τη δουλειά του και την πάρτη του, να πιστεύει αυτά που ακούει από συγκεκριμένους, να ξεδίνει με συγκεκριμένους τρόπους κλπ, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω που στον ελεύθερό του χρόνο δε διαβάζει Ηράκλειτο ή Πλάτωνα, αντί να βάλει να ακούσει Κιάμο να ακούσει Μπετόβεν/Pink Floyd/Πουλικάκο, αντί να βάλει τηλεόραση να ανοίξει ένα βιβλίο και πάει λέγοντας.
Θα τον κατηγορούσα που δεν τα κάνει όλα αυτά αν τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα και το να τα κάνει όλα αυτά δεν ήταν υπέρβαση.
Στην παρούσα φάση είναι υπέρβαση.
Χαίρομαι που κάποιοι την κάνουν, λυπάμαι που το 95% δεν την κάνει, αλλά δε φταίει.
Δεν έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
Είμαστε όπως είμαστε για να μπορούμε να έχουμε αυτούς τους πολιτικούς.
Και το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα πράγματα φυσικά.
akis_trevor
11/12/2014, 17:29
pipe.....
δεν εχω απαιτησεις απο τον μεσο ελληνα να εχε γνωσεις ιδιαιτερες,οπως δεν εχω κι εγω.θελω ομως να εχει κριση,να μην τα τρωει ολα αμασητα.
εγω οσα χρονια θυμαμαι,ολο γινονταν ιστοριες,παραπονα για την παιδεια,για την υγεια,μικρες συνταξεις,μεγαλα ορια ηλικιας κλπ.παραπονα και προβληματα σε βασικα θεματα του κρατους,της κοινωνιας.
και παλι βγαζανε τους ιδιους.και την αλλη μερα,παλι παραπονα η θεια,παραπονα ο μπαρμπας και το χειροτερο,η νεολαια αφαντη.
οταν λοιπον ρε φιλε 40 χρονια δεν εβαλες μυαλο ε ναι φταις.εχεις μεριδιο ευθυνης.εγω προσωπικα δεν δινω σε κανεναν το ακαταλογιστο.
εχω γνωστους που μου λενε ψηφιζα πασοκ/νδ αλλα καταλαβα τι κουμασια ειναι και πλεον δεν τους ξαναδινω ψηφο.ξερω ομως κα ιανθρωπους ανεργους η χαμηλομισθους που ψηφιζουν πασοκ/νδ και αγιος ο θεος!!!ε στους δευτερους τι να πεις;;;
pipe_smoker
11/12/2014, 17:50
Δηλαδή ρε μάγκες ο πολίτης δεν είναι ικανός να ψηφίσει στο δημοψήφισμα γιατί δεν έχει σωστή ενημέρωση, υψηλή μόρφωση κλπ ?
Προεκλογικά τι αλλάζει ? Αποκτά αντικειμενική ενημέρωση και κανα διδακτορικό πριν πάει να ψηφίσει στις εκλογές ?
Δεν είμαι αφελής να ισχυρίζομαι ότι αν κάναμε δημοψηφίσματα θα είχαμε την τέλεια κοινωνία.
Θα είχαμε μια κοινωνία αντάξια του μέσου Έλληνα, όπως σωστά είπες.
Μήπως τώρα έχουμε κάτι ακόμα χειρότερο από αυτό όμως ?
Δεν αλλάζει κάτι προεκλογικά. Απλά είναι άλλο να έχεις ανάμεσα σε 2 τελείως μαλάκες λογιστές να διαλέξεις έναν να σου κάνει τη φορολογική δήλωση, και είναι άλλο να πρέπει (προσοχή εδώ) όχι ΜΟΝΟ να κάνεις τη φορολογική δήλωση μόνος σου, αλλά να ακούς από Χ τελείως μαλάκες λογιστές να σου λέει ο καθένας τη μαλακία του για το πώς πρέπει να γίνεται μια φορολογική δήλωση και να πρέπει να την κάνεις και μόνος σου, χωρίς φυσικά να έχεις την παραμικρή ιδέα από οικονομικά.
Γιατί, για να μη δουλευόμαστε, μπορεί τα πράγματα (ή εστω κάποια από αυτά) να είναι στην ουσία τους απλά, αλλά στην πράξη τα έχουν κάνει υπερβολικά δύσκολα και μπλεγμένα για να αποπροσανατολίσουν, για χίλιους δυο λόγους τέλος πάντων, που ο απλός πολίτης δεν έχει τις γνώσεις να τα μεταφράσει και να βγάλει μια άκρη.
Και τέλος, μπορεί να ακουστεί και σκληρό αυτό που θα πω, όταν είσαι απροστάτευτος σα λαός από παντού (δε μιλάω για πολέμους και για Τούρκους, εννοώ ότι έχει χαθεί ακόμα και το στοιχειώδες ότι το κράτος πρέπει να προφυλάσσει και να ενημερώνει τους πολίτες), ο χ ψ "νοικοκυραίος" προτιμάει να ρίξει μια ψήφο κι άμα δεν τα κάνουν καλά αυτοί που ψήφισε να έχει και κάπου να ρίξει μία μούτζα παρά να πάρει επάνω του κάποιες ευθύνες και να πρέπει μετά να απευθύνει τη μούτζα και στον εαυτό του.
Γιατί σε περίπτωση δημοψηφίσματος, όταν γίνει μια μαλακία και βρεθεί ο επόμενος Πάγκαλος και πει "Γιατί παραπονιέστε? Μαζί τα κάναμε πουτάνα!" (που και πάλι ΔΕΝ είναι έτσι) θα περαστεί στη συνείδηση του κόσμου ότι έχει δίκιο και το λέει.
Εδώ τώρα υπάρχει κόσμος που έχει χάψει το "μαζί τα φάγαμε".
Σκέψου τί θα γινόταν στο "εσείς το διαλέξατε".
Eδώ πρέπει να παραδεκτώ πώς ένα δίκιο το 'χεις.........................
Εχουμε μείνει στην πρέζα, ενώ τα καλόπαιδα έχουν προχωρήσει, σε νταβατζιλίκια
σε μαστροπείες, σε διακίνηση λαθρομεταναστών κλπ ''συμπληρωματικά'' επαγγέλματα.....
Πρέπει επειγόντως να εκσυγχρονιστούμε κι' εμείς...................................
Βρε προχωράνε τόσο γρήγορα που ούτε συνθήματα δεν προλαβαίνουμε να βγάζουμε:lol:
pipe_smoker
11/12/2014, 18:06
pipe.....
δεν εχω απαιτησεις απο τον μεσο ελληνα να εχε γνωσεις ιδιαιτερες,οπως δεν εχω κι εγω.θελω ομως να εχει κριση,να μην τα τρωει ολα αμασητα.
εγω οσα χρονια θυμαμαι,ολο γινονταν ιστοριες,παραπονα για την παιδεια,για την υγεια,μικρες συνταξεις,μεγαλα ορια ηλικιας κλπ.παραπονα και προβληματα σε βασικα θεματα του κρατους,της κοινωνιας.
και παλι βγαζανε τους ιδιους.και την αλλη μερα,παλι παραπονα η θεια,παραπονα ο μπαρμπας και το χειροτερο,η νεολαια αφαντη.
οταν λοιπον ρε φιλε 40 χρονια δεν εβαλες μυαλο ε ναι φταις.εχεις μεριδιο ευθυνης.εγω προσωπικα δεν δινω σε κανεναν το ακαταλογιστο.
εχω γνωστους που μου λενε ψηφιζα πασοκ/νδ αλλα καταλαβα τι κουμασια ειναι και πλεον δεν τους ξαναδινω ψηφο.ξερω ομως κα ιανθρωπους ανεργους η χαμηλομισθους που ψηφιζουν πασοκ/νδ και αγιος ο θεος!!!ε στους δευτερους τι να πεις;;;
Καλά είναι όλα αυτά που λες.
Το θέμα είναι ότι μυαλό δε γίνεται να βάλει κάποιος με την πλήρη έννοια που το συζητάμε.
Είναι αδύνατον.
Για να αλλάξει κάτι, αυτό που χρειάζεται είναι παιδεία.
Αν γίνει αυτό, σε καμιά 200αριά χρόνια που θα έχουν φύγει σε μεγάλο βαθμό τωρινές καθηλώσεις και οι επόμενες γενιές θα μεγαλώνουν διαφορετικά, θα υπάρξουν όντως αποτελέσματα.
Όταν κάποιος έχει μεγαλώσει με έναν χ τρόπο, το παιχνίδι έχει παιχτεί.
Είτε αλλάξει το κόμμα που ψηφίζει είτε όχι.
Απλά εννοείται ότι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι, γιατί όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές, αυτοί που μπορούν να κάνουν τις αλλαγές είναι αυτοί που θα βγουν χαμένοι από αυτές.
Κι "επανάσταση" να γίνει αύριο στην Ελλάδα και να αναλάβει κυβέρνηση η Justice League :lol: με υπουργούς το Superman και τον Batman και δεν ξέρω γω ποιοι άλλοι είναι που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του καλού και του δίκαιου κλπ κλπ κλπ, δεν πρόκειται να γίνει κάτι γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο τούτο;)
akis_trevor
11/12/2014, 18:13
η ιδανικη κυβερνηση/κοινωνια/χωρα κλπ δεν υπαρχει κι ουτε προκειται να υπαρξει.εννοω για τους κοινους θνητους.
απλα αλλο να στον βαζουν 10 ποντους κι αλλο 20+ ;)
η παιδεια ειναι το μεγα θεμα της ελλαδος που αντικατοπτριζεται σε εκατονταδες πραγματα καθημερινα.(παιδεια και οχι μορφωση).
απο εκει και περα,θεωρω πως περα απο αυτο ειμαστε λιγο καλοπερασακηδες και κοντοφθαλμοι.κατσε σημερα να παμε για καφεδουμπα και αυριο βλεπουμε μωρε....
if you know what i mean... ;)
εμενα το θεμα μου ειναι αμεσα με τους συνανθρωπους μου.επισης για πολλα καθημερινα πραγματα και οχι μονο για της πολιτικες επιλογες.
el_hymador
11/12/2014, 18:27
Στις εκλογές φάνηκε πάντως η πρόθεση του κόσμου, ο δικομματισμός πέθανε και αν δεν υπήρχε η ενισχυμένη αναλογική @@δια κυβέρνηση θα είχε σχηματίσει ο αντωνάκης... οι 151 βουλευτές λοιπόν δεν αντιπροσωπεύουν το 51% του εκλογικού σώματος, το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο, σε σημείο που πρακτικά δεν θα έπρεπε να αποφασίζει για όλους και για όλα.
Joyrider
11/12/2014, 18:40
Μακάρι το σχολείο να ήταν αλλιώς. Να έβαζε τα παιδιά στην πολιτική από το δημοτικό. Πολιτική εννοώ την συμμετοχή. Να τα προτρέπει να έχουν άποψη για τα θέματα που τα αφορούν. Να δουν τις συνέπειες των επιλογών τους. Να αναγκαστούν να σκεφτούν πιο σκληρά την επόμενη φορά. Να αμφισβητούν τα πάντα και να έχουν κριτική σκέψη προς τα πάντα.
Τώρα κανείς δεν πιστεύει ότι οι επιλογές του έχουν κανένα αντίκτυπο. Ούτε καν η ψήφος. Αφού είτε κάτι πάει καλά είτε άσχημα ο αντιπρόσωπος θα χειροκροτηθεί ή θα αποδοκιμαστεί. Πρέπει να αναγκαστούμε από μικροί να αναλάβουμε ευθύνες. Σιγά σιγά και με μικρά πράγματα στην αρχή. Μόνο έτσι θα αναγκαστούμε να νοιαστούμε και να ενημερωθούμε και για μεγαλύτερα ζητήματα (φτάνοντας και στο δημοψήφισμα).Έτσι θα έρθει και η ενημέρωση για πιο ειδικά ζητήματα και τότε θα έχουμε την ικανότητα του νου να κρίνουμε και τους ειδήμονες.
Αυτά τα λίγα. Συμμετοχή, αμφισβήτηση, ευθύνη.
Billymuse
11/12/2014, 18:41
Στις εκλογές φάνηκε πάντως η πρόθεση του κόσμου, ο δικομματισμός πέθανε και αν δεν υπήρχε η ενισχυμένη αναλογική @@δια κυβέρνηση θα είχε σχηματίσει ο αντωνάκης... οι 151 βουλευτές λοιπόν δεν αντιπροσωπεύουν το 51% του εκλογικού σώματος, το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο, σε σημείο που πρακτικά δεν θα έπρεπε να αποφασίζει για όλους και για όλα.
Ακριβώς είναι απαράδεκτο ενα κόμμα που συγκέντρωσε ποσοστό 5-6% να σου βγάζει και άμα λάχει Υπουργούς και
προέδρους κυβέρνησης.
el-Gatto
11/12/2014, 19:16
Ακριβώς είναι απαράδεκτο ενα κόμμα που συγκέντρωσε ποσοστό 5-6% να σου βγάζει και άμα λάχει Υπουργούς και
προέδρους κυβέρνησης.
AKΡΙΒΩΣ.
Αυτή η μετ-εκλογική μειοψηφία είναι οι εντολοδόχοι ,τους οποίους εξ-Υπηρετούν οι ένστολοι εκείνοι ,οι οποίοι καταστέλλουν βίαια & άκριτα διαμαρτυρόμενους πολίτες.
Επιμένουν δε και στην γελοία δικαιολογία ,ότι εκτελούν εντολές αξιωματούχων ,διορισμένων "δημοκρατικά από την Λαϊκή πλειοψηφία".
Ο Ορισμός της "Εμισθης Συνειδησιακής Εθελούσιας Τύφλωσης".
Πασοκ-Ν.Δ Εχουν ψηφισει απαντες...:D
τωρα εγω γιατι θυμαμαι οτι αυτοι παιρνανε.
καπου 80%και ενα Κ.Κ.Ε Κανα 10% με την αποχη
σε μικρα ποσοστα!!νομιζω!τα πραγματα αλλαξαν
απο τον χοντρουλη!και περα..:smokin:
el-Gatto
11/12/2014, 19:38
H αποχή έπαιζε τα τελευταία 10 χρόνια κοντά στο 40%. (ψάξτο λίγο κ θα το διαπιστώσεις)
Ο λόγος ...γιατι είχε απαξιωθεί η πολιτική κ οι πολιτικοί ,μια και ήταν πλέον εμφανέστατο ότι το μόνο που άλλαζε κάθε φορά ,ήταν ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ΒΟΥΛΗΣ ΑΕ.
Σκοπός του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΒΟΥΛΗΣ ΑΕ ,όπως κ κάθε ΑΕ ,ήταν-είναι-κ-θα είναι πάντα ,το κέρδος των μετόχων κ των χορηγών τους.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έχουν ψηφίσει οι πάντες ,αλλά σίγουρα έχει ψηφίσει η κατά την ιστορία πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
Εκτός από τις τελευταίες εκλογές ,όπου ,αν δεις τα ποσοστά τους ,σαφώς κ δεν αποτελούν ένδειξη εκλογικής πλειοψηφίας.
Ούτε καν αν τα προσθέσεις.(κ των δυό μαζί)
Βάλε στην εξίσωση κ την αποχή ,κ δες το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που αντιπροσωπεύουν τα κυβερνώντα κόμματα.
Billymuse
11/12/2014, 19:40
Ερχόμαστεεεεε πασοκ θρησκεια αλητεια
328460
el_hymador
11/12/2014, 19:45
H αποχή έπαιζε τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 40-45%. (ψάξτο λίγο κ θα το διαπιστώσεις)
Ο λόγος ...γιατι είχε απαξιωθεί η πολιτική κ οι πολιτικοί ,μια και ήταν πλέον εμφανέστατο ότι το μόνο που άλλαζε κάθε φορά ,ήταν ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ΒΟΥΛΗΣ ΑΕ.
Σκοπός του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΒΟΥΛΗΣ ΑΕ ,όπως κ κάθε ΑΕ ,ήταν-είναι-κ-θα είναι πάντα ,το κέρδος των μετόχων κ των χορηγών τους.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έχουν ψηφίσει οι πάντες ,αλλά σίγουρα έχει ψηφίσει η κατά την ιστορία πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
Εκτός από τις τελευταίες εκλογές ,όπου ,αν δεις τα ποσοστά τους ,σαφώς κ δεν αποτελούν ένδειξη εκλογικής πλειοψηφίας.
Βάλε στην εξίσωση κ την αποχή ,κ δες το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που αντιπροσωπεύουν τα κυβερνώντα κόμματα.
Δυστυχώς όμως η απόχη δεν συνοδεύεται από τις αντίστοιχη πολιτική συνείδηση. Θέλω να πω, πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι που απέχουν απλά στα απ΄αυτά τους, αδιάφοροι εντελώς.
H αποχή έπαιζε τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 40-45%. (ψάξτο λίγο κ θα το διαπιστώσεις)
για την αποχη δεν το ξερω!!
αυτο που λες περι εκλογικης πλειοψηφιας..
το βλεπω σαν μια καραμελα που αρχισαν να πιπιλανε
διαφοροι τα τελευταια χρονια!!
το ξαναλεω τρια κομματα ηταν το Κ.Κ.Ε κρατησε σταθερες
τις περισσοτερες θεσεις του προς τιμην του κατ'εμε!
και τωρα παιζει καπου στο4.5%
Αρα κατι παιζει?σαν να αυτοτιμωρουμαστε!!καπως..
και φτου παλι απο την αρχη!
Ο λαος οδηγηθηκε στα μνημονια απο το κεφαλι του γιατι
τοσα χρονια ψηφιζε μονο για το ατομικο συμφερον..
Αρα λιγο-πολυ. ειμαστε ολοι συνυπευθυνοι!:D
Billymuse
11/12/2014, 19:53
Δυστυχώς όμως η απόχη δεν συνοδεύεται από τις αντίστοιχη πολιτική συνείδηση. Θέλω να πω, πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι που απέχουν απλά στα απ΄αυτά τους, αδιάφοροι εντελώς.
Κάπως έτσι φτάσαμε και τα αυγα να έχουν αυτα τα ποσοστά. Αν και έχει αποδειχτεί ιστορικά οτι οι χώρες οι οποίες
είχαν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση ο κόσμος κατεφεύγε στην άκρα-δεξια. Βέβαια για μένα ειναι επίσης ανούσιο
το να πας να ψηφίσεις και κάποιο άλλο κόμμα που δε το ξέρει ουτε η μάνα του έτσι απο ''αντίδραση''. Γιατι σαν λαός ξέρουμε
απο αντίδραση..αλλα απο δράση τπτ...
el_hymador
11/12/2014, 19:58
Eν τω μεταξύ, μιας και οι εκλογές μάλλον είναι γεγονός, αρχίσανε τα κανάλια την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ κτλ-κτλ. Πως διάολο γίνεται ρ.π.μ. πριν από μια εβδομάδα να μας πλέκουν το εγκώμιο οι διεθνείς κύκλοι και τώρα να μας λένε "μην χαίρεστε, είστε για τον πο*τσο" ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...:lol:
υ.γ. κερασάκι στην τούρτα το χοντρό μπάσιμο γιωργάκη στο πολιτικό παρασκήνιο :bawl:
Billymuse
11/12/2014, 20:00
Eν τω μεταξύ, μιας και οι εκλογές μάλλον είναι γεγονός, αρχίσανε τα κανάλια την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ κτλ-κτλ. Πως διάολο γίνεται ρ.π.μ. πριν από μια εβδομάδα να μας πλέκουν το εγκώμιο οι διεθνείς κύκλοι και τώρα να μας λένε "μην χαίρεστε, είστε για τον πο*τσο" ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...:lol:
υ.γ. κερασάκι στην τούρτα το χοντρό μπάσιμο γιωργάκη στο πολιτικό παρασκήνιο :bawl:
Mακράν το μεγαλύτερο Τρολ της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας
dimmie_72
11/12/2014, 20:01
Καμία.
Αν οι 151 εκφράζουν τη λαϊκή βούληση έστω και οριακά εγώ είμαι απόλυτα ΟΚ με αυτό.
Αν όμως το δημοψήφισμα πει άλλα, πέφτει η κυβέρνηση (λογικά) και ο πολίτης ελέγχει το κράτος λίγο πιο συχνά από τις εκλογές.
Τη λαϊκή βούληση την εκφράζουν οι βουλευτές. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Αν η λαϊκή βούληση αντιτίθεται στην πολιτική της Κυβέρνησης με μια απλή "πρόταση μομφής" αίρεται η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την Κυβέρνηση και πέφτει.
Δεν φτάνουν οι εκλογές κάθε 2,5 χρόνια (μόνο το 2012 είχαμε 2 εντός του ίδιου έτους) φαντάσου νάχαμε και δημοψηφίσματα. 50 εκατ. ευρώ σφιχτά-σφιχτά κοστίζει κάθε εκλογική διαδικασία (χωρίς τα 15 εκατ. ευρώ που παίρνουν ενίσχυση τα κόμματα) χώρια τα κλειστά σχολεία, Υπηρεσίες κλπ.
The_Scientist
11/12/2014, 20:09
Αγαπητοί συμφωνούμε όλοι λίγο πολύ ότι η κοινωνία αυτή δεν μας αρέσει.
Συμφωνούμε επίσης ότι αν ο μέσος Έλληνας είχε καλύτερη παιδεία θα ήταν λίγο πιο εύκολα τα πράγματα...
Είστε όμως όλοι διατεθειμένοι να περιμένετε καμιά 40αριά (τουλάχιστον) χρόνια για να αλλάξει αυτό ? Γιατί εγώ θα είμαι 70φεύγα μέχρι τότε.
Επίσης πιστεύει κανείς ότι η καλύτερη παιδεία θα μας χαριστεί ?
Sorry, αλλά μου μοιάζει λίγο αφελές... Είναι σαν να είσαι φυλακισμένος, να βρίσκεις ένα σαπούνι πεταμένο στα ντους και να θεωρείς ότι είναι η τυχερή σου μέρα...
Αφελής δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι η κοινωνία μας ακόμα και με το σχετικά χαμηλό επίπεδο παιδείας που διαθέτει μπορεί να πετύχει πολλά, υπό προϋποθέσεις.
dimmie_72
11/12/2014, 20:15
αν δεν υπήρχε η ενισχυμένη αναλογική @@δια κυβέρνηση θα είχε σχηματίσει ο αντωνάκης
Αν δεν υπήρχε η διάταξη των +50 εδρών στο 1ο κόμμα ακόμη από το 2012 χωρίς Κυβέρνηση θάμασταν. Εκτός κι αν είχαμε Οικουμενική και πετάγαν όλοι αετό όπως έγινε και το 89 με το Ζολώτα.
dimmie_72
11/12/2014, 20:26
Τη λαϊκή βούληση την εκφράζουν οι βουλευτές. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Αν η λαϊκή βούληση αντιτίθεται στην πολιτική της Κυβέρνησης με μια απλή "πρόταση μομφής" αίρεται η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την Κυβέρνηση και πέφτει.
Δεν φτάνουν οι εκλογές κάθε 2,5 χρόνια (μόνο το 2012 είχαμε 2 εντός του ίδιου έτους) φαντάσου νάχαμε και δημοψηφίσματα. 50 εκατ. ευρώ σφιχτά-σφιχτά κοστίζει κάθε εκλογική διαδικασία (χωρίς τα 15 εκατ. ευρώ που παίρνουν ενίσχυση τα κόμματα) χώρια τα κλειστά σχολεία, Υπηρεσίες κλπ.
Περιττό να αναφέρω ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αντίθετο με τη βούληση της Κυβέρνησης, 1η δουλειά της αντιπολίτευσης μετά από αυτό είναι να τη ρίξει. Και ξανά-μανά εκλογές.
Αυτό που προσφέρει το δημοψήφισμα είναι απλώς μόνο ενίσχυση της Κυβερνητικής πολιτικής όταν το αποτέλεσμα συνάδει με τις αποφάσεις της. Γι αυτό έγινε από τον Παπαδόπουλο και στην Κύπρο.
Σαν άλλοθι στις πιέσεις των Αμερικανών και των υποστηρικτών τους.
el-Gatto
11/12/2014, 20:30
Exει μια βάση αυτό που λές.
Όταν όμως ,όσοι δεν έχουν γράσσα ή φράγκα στα μάτια ,βλέπουν ότι όλοι οι πιθανοί νικητές ,είναι ,μια απο τα ίδια ,τι να κάνουν;
Να μην απέχουν κ να ψηφίσουν Βεργή;
So fucking what?
Το κυβερνητικό αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι.
Οπότε προτιμούν να απέχουν σαν ένδειξη αποστροφής στην πολιτική σαπίλα που έχει κατοχυρωθεί.
Σωστό ή Λάθος ,κι αυτό έχει βάση.
Τη λαϊκή βούληση την εκφράζουν οι βουλευτές. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.
Οι οποίοι βουλευτές εκλέγονται βασει του προεκλογικού τους προγράμματος.
Και ω του θαύματος μετά τις εκλογές ,κάνουν ακριβώς τα αντίθετα.
Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν έχουν εξαπατηθεί οι ψηφοφόροι;
Αν η λαϊκή βούληση αντιτίθεται στην πολιτική της Κυβέρνησης με μια απλή "πρόταση μομφής" αίρεται η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την Κυβέρνηση και πέφτει.
Πρόταση μομφής από ποιους;
Από αυτούς που είπαν ψέματα για να εκλεγούν;
Μα....χελλόουουουουου....γι'αυτό τα είπαν τα ψέματα πρό εκλογών ,για να τρουπώσουν.
Για ποιο λόγο να μεμφθούν εαυτούς και να εκπέσουν;
Αν είχαν ηθική ,απλά δεν θα έλεγαν ψέματα ,κ απλά δεν θα ήταν βουλευτές.
Τώρα εδώ θα συμφωνήσω ,για λόγους που αναφέρθηκαν από συμφορουμίτες πιο πίσω ,κι όχι για κοστολογικούς.
Δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει τις γνώσεις ώστε να απαντήσει σωστά σε κάτι πολύ σοβαρό ,κ μάλιστα υπο χρονική κ ψυχολογική ταυτόχρονα πίεση.
el-Gatto
11/12/2014, 21:36
για την αποχη δεν το ξερω!!
Με ένα τυχαίο googlάρισμα:
Η τάση, πάντως, που έχει διαμορφωθεί ήδη από τις προηγούμενες εκλογές είναι υπέρ της μεγάλης αποχής. Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 το ποσοστό της αποχής έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, φτάνοντας τελικά στο 37,5%, έναντι 35% των εκλογών της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις κάλπες προσήλθε το 62,47% των 9.949.016 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
...
Στην Περιφέρεια Αττικής, με τους 2.739.947 ψηφοφόρους, το 28% των εγγεγραμμένων όλης της χώρας, η αποχή έφτασε στο 43,6%.
Στο Δήμο Αθηναίων, με 465.888 εγγεγραμμένους, η αποχή ήταν 57%.
...
Στις ευρωεκλογές του 2009 η αποχή κινήθηκε σε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επίπεδα, φτάνοντας στο 48%.......
ΠΗΓΗ:http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=29956&sw=&sw=1536&sw=1536
...αυτο που λες περι εκλογικης πλειοψηφιας..
το βλεπω σαν μια καραμελα που αρχισαν να πιπιλανε
διαφοροι τα τελευταια χρονια!!
Ωπα ρε μεγάλε ,ποια πιπίλα ,για στάσου.
Όπως βλέπεις το ποσοστό της αποχής είναι 40% κ πάνω.
Αν προσθέσεις και τα ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ που δεν αντανακλούν ούτε αυτά εκλογικό αποτέλεσμα πάμε χαλαρά στο 45%
Θα κάνω εγώ τις πράξεις για σένα ,μήπως και δεν το κάνεις επίτηδες ,αλλά απλά δεν μπορείς.
Στις τελευταίες εκλογές ψήφισε το 55% του πληθυσμού ,και οι κυβερνώντες που καθορίζουν τώρα τη μοίρα μας ,έλαβον.
ΝΔ-->18,85%
Με μια απλή αναγωγή ,το 18,85% του 55% που τελικά ψήφισαν = με το 10,36% των με δικαίωμα ψήφου ανθρώπων αυτής της χώρας.
ΠΑΣΟΚ-->13,18%
Αντίστοιχα 13,18 Χ 55% = 7,24%
Τα πραγματικά ποσοστά λοιπόν είναι:
13% για το παντοδύναμο κυβερνών κόμμα -&-
7% για το δεκανίκι του
20,4% και για τα δυό μαζί.
Δημοκρατικό Αποτέλεσμα: 8 στους 10 Ελληνες ΔΕΝ θέλουν αυτούς που τελικά τους κυβερνούν.
Τώρα πως γίνεται αυτό κάποιοι να το λέν "Δημοκρατία" ,αυτό εξηγείται μόνον με τους κανόνες ενός σάπιου συστήματος το οποίο τελικα στηρίζουν κ διαφυλάσσουν.
Την σαπίλα προστετεύετε ,όχι την Δημοκρατία ,"κύριοι".
...το ξαναλεω τρια κομματα ηταν το Κ.Κ.Ε κρατησε σταθερες
τις περισσοτερες θεσεις του προς τιμην του κατ'εμε!
και τωρα παιζει καπου στο4.5%
Ναι-ναι...."τιμή" του ,που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας ,μπάς κι επιτέλους μπούν στην άκρη οι μεγάλοι ,αντί να μπεί μέσα ,με σκοπό να πιέσει κ να ανατρέψει όλα τα κακά που μάχεται ,είπε το ανατρεπτικό:
"Εμείς δεν είμαστε κόμμα κυβέρνησης. Εμείς είμαστε κόμμα αγώνων." κι έβγαλε την ουρά του απέξω.
Όταν τάζεις πράγματα που είναι αδύνατον πρακτικά να πραγματοποιηθούν ,είναι ασφαλές να μένεις δεμένος στη γωνιά σου γαυγίζοντας.
...Αρα κατι παιζει?σαν να αυτοτιμωρουμαστε!!καπως..
και φτου παλι απο την αρχη!
Ο λαος οδηγηθηκε στα μνημονια απο το κεφαλι του γιατι
τοσα χρονια ψηφιζε μονο για το ατομικο συμφερον..
Αρα λιγο-πολυ. ειμαστε ολοι συνυπευθυνοι!:D
Σαφώς και λίγο πολύ είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Αλλά τα μερίδια ευθύνης ποικίλουν.
Και από την κατάχρηση δημοσίου χρήματος ,μέχρι την απογοήτευση κ την περιθωριοποίηση ,δεν μπορούν να αποδίδονται ισόποσα οι ευθύνες.
Υπεύθυνοι λοιπόν όλοι...
Αλλοι γιατι στήριξαν αυτούς που δεν έπρεπε ,κι άλλοι γιατί δεν έκαναν "εγκαίρως επανάσταση" ,και προτίμησαν απλά να απέχουν της "δημοκρατικής διαδικασίας".
Οι δυνάμεις καταστολής πονάνε βλέπεις ,ενίοτε σκοτώνουν κιόλας ,κι όλα αυτά με την ασπίδα του Νόμου ,οπότε ο ξεσηκωμός αναίμακτος δεν θα'ταν.
Συγχώρεσέ τους "αδιάφορους" που δεν θυσιάστηκαν γι'αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.
Οσο γι'αυτούς που ψήφισαν τους πλειοψηφίσαντες ,το μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν Δημόσιοι Λειτουργοί κ συνταξιούχοι ,που μπήκαν στο δίλλημα:
ή εμάς και κρατάς τον μειωμένο αλλά μόνιμο και σαφώς υψηλότερο του ιδιωτικού τομέα μισθό ,κ συνεχίζεις να παίρνεις την μειωμένη σου σύνταξη
ή τους άλλους ,και μπορεί μετά τις εκλογές ,να μην παίρνεις τίποτα.
Αυτοί ήταν το κυρίως πακέτο ψηφοφόρων των μεγάλων ,αυτοί θα'ναι κ στις επόμενες εκλογές.(βλ.υποσχέσεις μισθολογικής αποκατάστασης & αναδρομικά)
Μαζί με τους χορηγούς τους κ τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτών ,στους οποίους γίνεται τρομοκρατική πλύση εγκεφάλου πρίν απο κάθε εκλογική αναμέτρηση της μνημονιακής εποχής.
Αλλά ακόμα κι έτσι ,όλοι μαζί ,είναι οι 2 στους 10.
Το πολίτευμα λοιπόν που έχουμε ,θα μπορούσε άριστα να χαρακτηριστεί ως "Συστηματική Δημοκρατία"
el_hymador
11/12/2014, 21:41
Exει μια βάση αυτό που λές.
Όταν όμως ,όσοι δεν έχουν γράσσα ή φράγκα στα μάτια ,βλέπουν ότι όλοι οι πιθανοί νικητές ,είναι ,μια απο τα ίδια ,τι να κάνουν;
Να μην απέχουν κ να ψηφίσουν Βεργή;
So fucking what?
Το κυβερνητικό αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι.
Οπότε προτιμούν να απέχουν σαν ένδειξη αποστροφής στην πολιτική σαπίλα που έχει κατοχυρωθεί.
Σωστό ή Λάθος ,κι αυτό έχει βάση.
Σωστό ή λάθος δεν υπάρχει, υπάρχει πρακτικό και μη πρακτικό στην προκειμένη περίπτωση. Να συμφωνήσω στο ότι υπάρχει κόσμος που δεν τον εκφράζει κανένας από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και απέχει. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η φάση... να πας να ψηφίσεις τον λιγότερα εμετικό ή να απέχεις αφήνοντας άλλους να καθορίζουν τα πράγματα;
akis_trevor
11/12/2014, 21:42
Μιας και θίγεται η αποχή και καλά κάνουμε και την θιγουμε, αν δεν συντρέχει σοβαρός λογος (απόστασης υγείας κλπ ) είναι ότι χειρότερο. Αφήνεις άλλους να αποφασίσουν για σένα.
Billymuse
11/12/2014, 21:48
Μιας και θίγεται η αποχή και καλά κάνουμε και την θιγουμε, αν δεν συντρέχει σοβαρός λογος (απόστασης υγείας κλπ ) είναι ότι χειρότερο. Αφήνεις άλλους να αποφασίσουν για σένα.
Και επίσης καλο ηταν να μην ψηφίζουν οι ηλικιωμένοι η έστω να υπάρχει ενα ηλικιακό όριο δικαιώματος ψήφου..γιατί
να μου διαμορφώνει το μέλλον μου ο κάθε μπάρμπας που επειδή είχε βολέψει ολη την οικογένεια στο δημόσιο θα έχουν
ύπαρξη τα κόματα σαν το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στις δημοτικές εκλογές πρόσφατα όταν ρωτήσαμε τον Παππού μας
τι ψήφισε και είπε ''δε θυμάται το πάνω πάνω ψηφοδέλτιο έριξα '' ο άλλος μου παππους είναι δικός μου ΠΑΣΟΚΟΣ σατανιστής :lol:
Είναι αλήθεια πως όπως είναι σήμερα διαμορφωμένος ο εκλογικός νόμος, το μόνο σίγουρο που προκύπτει (σε συνάρτηση με τα ποσοστά του κάθε κόμματος) είναι πως το κόμμα που σχηματίζει κυβέρνηση (είτε αναφερόμαστε στην προηγούμενη, είτε στην τρέχουσα είτε στην επόμενη) δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
Αν θέλαμε να έχουμε έναν δίκαιο εκλογικό νόμο, τότε θα έπρεπε όχι μόνο να εφαρμόζεται η απλή αναλογική, αλλά να αντιπροσωπεύονται στη βουλή ακόμα και το λευκό και η αποχή (με την έννοια των κενών εδράνων), τουλάχιστον αν ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο ποσοστό.
Τυπικά, αυτό θα ήταν μια αληθινή απεικόνιση του εκλογικού σώματος στη βουλή.
Βέβαια, κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πως ίσως δεν θα ήταν και τόσο καλύτερα το να μοιράζονται όλα τα κόμματα μαζί μια κουτάλα από το να μάχονται γι αυτήν μεταξύ τους.
Και επίσης καλο ηταν να μην ψηφίζουν οι ηλικιωμένοι η έστω να υπάρχει ενα ηλικιακό όριο δικαιώματος ψήφου..γιατί
να μου διαμορφώνει το μέλλον μου ο κάθε μπάρμπας που επειδή είχε βολέψει ολη την οικογένεια στο δημόσιο θα έχουν
ύπαρξη τα κόματα σαν το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στις δημοτικές εκλογές πρόσφατα όταν ρωτήσαμε τον Παππού μας
τι ψήφισε και είπε ''δε θυμάται το πάνω πάνω ψηφοδέλτιο έριξα '' ο άλλος μου παππους είναι δικός μου ΠΑΣΟΚΟΣ σατανιστής :lol:
Την ίδια τη στιγμή που κάνεις τέτοιον διαχωρισμό, πλέον χάνεις τον χαρακτηρισμό δημοκρατία. Κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορείς να εξαιρέσεις (αν όχι εσύ τότε ο επόμενος) "στο όνομα της δημοκρατίας".
Billymuse
11/12/2014, 21:54
Είναι αλήθεια πως όπως είναι σήμερα διαμορφωμένος ο εκλογικός νόμος, το μόνο σίγουρο που προκύπτει (σε συνάρτηση με τα ποσοστά του κάθε κόμματος) είναι πως το κόμμα που σχηματίζει κυβέρνηση (είτε αναφερόμαστε στην προηγούμενη, είτε στην τρέχουσα είτε στην επόμενη) δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
Αν θέλαμε να έχουμε έναν δίκαιο εκλογικό νόμο, τότε θα έπρεπε όχι μόνο να εφαρμόζεται η απλή αναλογική, αλλά να αντιπροσωπεύονται στη βουλή ακόμα και το λευκό και η αποχή (με την έννοια των κενών εδράνων), τουλάχιστον αν ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο ποσοστό.
Τυπικά, αυτό θα ήταν μια αληθινή απεικόνιση του εκλογικού σώματος στη βουλή.
Βέβαια, κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πως ίσως δεν θα ήταν και τόσο καλύτερα το να μοιράζονται όλα τα κόμματα μαζί μια κουτάλα από το να μάχονται γι αυτήν μεταξύ τους.
Αν θέλουμε δίκαιο εκλογικό νόμο. Αρχικά οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίζουν για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας ο οποίος κατ' εμέ θα πρέπει
Να μην έχει καμια σχέση με κανένα κόμμα ουτε στο παρόν ουτε στο παρελθόν
Επίσης θα πρέπει να έχει βιώσει και λίγο τον βιοπορισμό απο τα νιάτα του και να μην ειναι γόνος καμίας εύπορης οικογένειας.
Να έχει ισχυρότερο ρόλο σε κρίσιμες καταστάσεις η να ασκεί περισσότερη επιρροή στα θέματα επικαιρότητας (π.χ οπως ο Giorgio Napolitano στη
γειτονική χώρα) που δν έχει ρόλο κομπάρσου ουτε υπάρχει μονο για φωτογραφίες..
Billymuse
11/12/2014, 21:57
Την ίδια τη στιγμή που κάνεις τέτοιον διαχωρισμό, πλέον χάνεις τον χαρακτηρισμό δημοκρατία. Κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορείς να εξαιρέσεις (αν όχι εσύ τότε ο επόμενος) "στο όνομα της δημοκρατίας".
Οπότε όταν βλέπεις την γιαγιάκα πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι να την κρατάνε 4εις συγγενείς και να τις κρατάνε
ακόμα και το χέρι με το ψηφοδέλτιο που έχει σφραγιστεί απο το σπίτι..ειναι η αποθέωση της δημοκρατίας...
dimmie_72
11/12/2014, 22:03
Η δημοκρατία έχει και τα αρνητικά της πλην όμως στη σύγχρονη εποχή είναι κοινά αποδεκτό διεθνώς ότι είναι το πολίτευμα που εκφράζει πλέον αντιπροσωπευτικά τη λαϊκή βούληση.
Βέβαια κατά τον Πλάτωνα στην Πολιτεία, "όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί". Φυσικά και η ολιγαρχία όπως την θεωρεί έχει τα θετικά της (αν οι φιλόσοφοι-βασιλείς λειτουργούν για το κοινό καλό), αλλά και η δημοκρατία όπου ο καθένας έχει δικαίωμα στην άσκηση πολιτικής έχει τα θετικά της.
Πάντως σήμερα αρκετά κορυφαία think tanks στον πολιτισμένο κόσμο ασχολούνται με το να διαμορφώσουν τη μετεξέλιξη της δημοκρατίας κατά το δυνατόν εξαλείφοντας τα μειονεκτήματά της.
Οπότε όταν βλέπεις την γιαγιάκα πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι να την κρατάνε 4εις συγγενείς και να τις κρατάνε
ακόμα και το χέρι με το ψηφοδέλτιο που έχει σφραγιστεί απο το σπίτι..ειναι η αποθέωση της δημοκρατίας...
Δεν έχει σημασία. Μπορείς να βρεις πολλούς λόγους για να περιορίσεις το εκλογικό δικαίωμα σε πολλούς.
Θα μπορούσες να πεις για παράδειγμα πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσου έχουν από Χ ένσημα και πάνω γιατί αλλιώς δεν γνωρίζουν καν την έννοια «εργαζόμενος», οπότε δεν μπορεί να αποφασίζουν για όλους όσους εργάζονται. Έτσι όμως απλά περιορίζεις δικαιώματα μιας ομάδας.
Από τη στιγμή που ζητάς ισονομία, θα πρέπει να την παρέχεις κιόλας. Το θέμα συζητήθηκε εντόνως στο παρόν νήμα για πολλές σελίδες και η θέση σου ήταν ξεκάθαρα (και σωστά) ο μη διαχωρισμός. Οπότε, μην διαχωρίζεις ούτε εσύ τώρα με τη σειρά σου.
Billymuse
11/12/2014, 22:07
Δεν έχει σημασία. Μπορείς να βρεις πολλούς λόγους για να περιορίσεις το εκλογικό δικαίωμα σε πολλούς.
Θα μπορούσες να πεις για παράδειγμα πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσου έχουν από Χ ένσημα και πάνω γιατί αλλιώς δεν γνωρίζουν καν την έννοια «εργαζόμενος», οπότε δεν μπορεί να αποφασίζουν για όλους όσους εργάζονται. Έτσι όμως απλά περιορίζεις δικαιώματα μιας ομάδας.
Από τη στιγμή που ζητάς ισονομία, θα πρέπει να την παρέχεις κιόλας. Το θέμα συζητήθηκε εντόνως στο παρόν νήμα για πολλές σελίδες και η θέση σου ήταν ξεκάθαρα (και σωστά) ο μη διαχωρισμός. Οπότε, μην διαχωρίζεις ούτε εσύ τώρα με τη σειρά σου.
Φίλε δε τα λέω μονο εγω (https://www.youtube.com/watch?v=An05aJRinY0) :lol:
el-Gatto
11/12/2014, 22:17
Η δημοκρατία έχει και τα αρνητικά της πλην όμως στη σύγχρονη εποχή είναι κοινά αποδεκτό διεθνώς ότι είναι το πολίτευμα που εκφράζει πλέον αντιπροσωπευτικά τη λαϊκή βούληση.
Θα μας τρελλάνεις τελείως;
Διαβάζεις τα κείμενα ή όχι;
Για ποια Δημοκρατία μιλάς;
Η βούληση των 2 στους 10 είναι Δημοκρατία;
Και αφου τελικά θέλεις σώνει κ καλά να πέις κάτι ,γιατί δεν το σχολιάζεις ολόκληρο το αντεπιχείρημά μου ,παρα μόνο φιλοσοφείς περι Δημοκρατίας γενικά.
Στο ξαναποστάρω για να το σχολιάσεις ολοκληρωμένα.
Τη λαϊκή βούληση την εκφράζουν οι βουλευτές. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.
Αν η λαϊκή βούληση αντιτίθεται στην πολιτική της Κυβέρνησης με μια απλή "πρόταση μομφής" αίρεται η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την Κυβέρνηση και πέφτει.
Πρόταση μομφής από ποιους;
Από αυτούς που είπαν ψέματα για να εκλεγούν;
Μα....χελλόουουουουου....γι'αυτό τα είπαν τα ψέματα πρό εκλογών ,για να τρουπώσουν.
Για ποιο λόγο να μεμφθούν εαυτούς και να εκπέσουν;
Αν είχαν ηθική ,απλά δεν θα έλεγαν ψέματα ,κ απλά δεν θα ήταν βουλευτές.
Φίλε δε τα λέω μονο εγω (https://www.youtube.com/watch?v=An05aJRinY0) :lol:
Προφανώς.
Αλλά και αυτόν που το λέει στο βίντεο δεν θα τον χαρακτήριζα ως πρότυπο δημοκρατικών απόψεων. Το «σκάσε» σε όσους διαφωνούν μαζί του το έχει ψωμοτύρι.
Το θέμα δεν είναι να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο συμφωνείς, αυτό είναι εύκολο για όλους. Το θέμα είναι να μπορείς να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο διαφωνείς.
Billymuse
11/12/2014, 22:29
Προφανώς.
Αλλά και αυτόν που το λέει στο βίντεο δεν θα τον χαρακτήριζα ως πρότυπο δημοκρατικών απόψεων. Το «σκάσε» σε όσους διαφωνούν μαζί του το έχει ψωμοτύρι.
Το θέμα δεν είναι να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο συμφωνείς, αυτό είναι εύκολο για όλους. Το θέμα είναι να μπορείς να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο διαφωνείς.
Kαλα ο συγκεκριμένος ειναι περιπτωσάρα αν και πιστεύω οτι ειναι θέατρο όλο αυτο που βγάζει προς τα έξω.
Μη σου θυμήσω για πιο λόγο τον είχαν διώξει και απο τον Αλτερ τον ''δημοκράτη''. Στο θεμα μας , εγω σου ειπα οτι οι εξαιρέσεις
σε μια εκλογική διαδικασία δν αναιρεί το θεσμό της δημοκρατίας με το να υπάρχουν και κάποια ηλικιακά όρια θα μου πεις υπάρχουν και
80άρηδες και 90άρηδες που χουν σώας τα φρένας...
el_hymador
11/12/2014, 22:31
Δημοκρατικό ή όχι συμφωνώ στο ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα έπρεπε να είχε ένα ηλικιακό όριο. Στην τελική οι 70άρηδες θα έπρεπε αν μη τι άλλο να εμπιστεύονται τις τύχες τους στα χέρια των νέων γενιών... άλλωστε το τι έχουν κληροδοτήσει στους νεότερους (μυαλά - κρίση - ανθρωπιά) είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
pipe_smoker
11/12/2014, 23:05
Ερχόμαστεεεεε πασοκ θρησκεια αλητεια
328460
Το Dark Side of the Moon τί ρόλο βαράει επάνω στο τραπέζι?:confused:
Περί αποχής:
Κατά τη γνώμη μου είναι η λιγότερο μή συμμετοχή που μπορείς να έχεις.
Αρχής εξ'αρχής, από τη στιγμή που κλείνεις τα 18 και αποκτάς το δικαίωμα/υποχρέωση του να ψηφίζεις, θες δε θες συμμετέχεις σε αυτό το τσίρκο.
Η μια επιλογή είναι να ρίξεις την ψήφο σου σε κάποιο κόμμα που είναι ήδη στη βουλή. Οκ, αν αυτό σε εκφράζει το κάνεις και είσαι κομπλέ.
Από κει και πέρα:
Άκυρο και λευκό ενισχύουν την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Οπότε και πάλι θες δε θες, έμμεσα έστω, έχεις ψηφίσει/επηρεάσει την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο με τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσες. (παρ'όλο που το λευκό αποτελεί πολιτική θέση κανονικότατη και παρ'όλο που μέχρι και το εκλογοδικείο είχε βγάλει σχετική απόφαση).
Ψήφος σε μικρό κόμμα, αν μπει στη βουλή έχει καλώς, αν δεν καταφέρει να μπει, πάλι ενισχύεις την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος οπότε και πάλι θες δε θες έχεις ψηφίσει/επηρεάσει την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο με τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσες.
Με την αποχή και πάλι (οποία έκπληξη) ενισχύεις την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος οπότε και πάλι θες δε θες έχεις ψηφίσει/επηρεάσει την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο με τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσες.
Η μόνη διαφορά που προσωπικά βρίσκω στην αποχή σε αντίθεση με λευκό/άκυρο/ψήφο σε κόμμα εκτός βουλής, είναι ότι έχει τη λιγότερη δυνατή συμμετοχή στο θέατρο του παραλόγου.
Ναι και πάλι θα μου τον φορέσετε και το ξέρω, αλλά τουλάχιστον σας γυρνάω την πλάτη και κρατάω όση αξιοπρέπεια έχω με το να μή συμμετέχω όσο μπορώ.
Έστω και με το να μη ρίξω καν χαρτάκι? Έστω κι έτσι.
Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δεν έρχομαι.
Ξέρω πού θα πάει η "αποχική ψήφος μου", ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό αλλά τουλάχιστον θα το κάνετε χωρίς τη δική μου συμμετοχή.
Σε τηλεφώνημά μου πριν αρκετά χρόνια στο ΥΠ.ΕΣ. και δε θυμάμαι κι εγώ πού αλλού, στην ερώτησή μου "Τί πρέπει να κάνω για να σβηστεί το όνομά μου από τους εκλογικούς καταλόγους" ούτως ώστε να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση η αποχή μου κλπ, η απάντηση που έλαβα τελικά μετά από 200 "Δεν ξέρω, δε με έχουν ξαναρωτήσει κάτι τέτοιο" ήταν ότι πρέπει να πεθάνω και να καταθέσω πιστοποιητικό θανάτου.
Της είπα ότι θα το φροντίσω:lol:
ΥΓ. Δεν το παίζω άνετος ή οτιδήποτε άλλο σε καμία περίπτωση.
Κι εγώ έχω μπει σε 1000 διλήμματα πάρα πολλές φορές αλλά κατά τη γνώμη μου δε βγάζει κάπου.
Βιώνουμε τραγελαφικές καταστάσεις. Στις προηγούμενες βουλευτικές οι μισοί ψηφίσανε Τσίπρα για να μη βγει το ΝΔΣΟΚ, και οι άλλοι μισοί ψηφίσανε ΝΔΣΟΚ για να μην έρθουν οι κομμουνισταί (ο Τσίπρας).
pipe_smoker
11/12/2014, 23:16
Κι αυτοί που είναι 70-80-90, ακόμα κι αν τα έχουν χαμένα ή νομίζουμε ότι τα έχουν χαμένα, έχουν λόγο για το τί παίζεται.
Θα αποφασίσω εγώ γι'αυτούς που είμαι 27, και τη λέξη "σύνταξη" τώρα και για τα επόμενα 10 και βάλε χρόνια θα την έχω στο μυαλό μου μόνο δίπλα στη λέξη "ορθογραφία"?
Αν θέλουμε δημοκρατία ή ψευτοδημοκρατία (αυτή τη μαλακία που έχουμε τέλος πάντων γιατί δημοκρατία ΔΕΝ είναι) τότε ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα σε μία και ίση με του άλλου ψήφο.-
Αυτό είναι κι ένα από τα μαγικά της δημοκρατίας. Καλό ή κακό, στην ουρά για το παραβάν μπορεί να περιμένει ένας 18άχρονος που μασάει τσίχλα και παίζει "αμπεμπαμπλόμ" με τα ψηφοδέλτια, ένας καρασυνειδητοποιημένος εργαζόμενος, ένας με 20 διδακτορικά στις πολιτικές επιστήμες, και μια γιαγιά που βιάζεται να μπει να ψηφίσει γιατί έχει αφήσει τη σπανακόπιτα στο φούρνο.
Κι όλων αυτών η ψήφος μετράει το ίδιο.
Το αν θα προτιμούσαμε κάτι το διαφορετικό (αριστοκρατία, χούντα, βασιλεία, να μας κυβερνάνε τα στρατά) είναι άλλη ιστορία.
Η δημοκρατία δεν έχει εξαιρέσεις αν θέλει να λέγεται τέτοια.
Αν αρχίσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις, τότε αυτό που βγάζουμε είναι αυτό που ο καθένας θεωρεί «βέλτιστη λύση».
Το πρόβλημα είναι πως αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες για το ποια είναι η «βέλτιστη λύση», τότε θα υπάρχουν και πολλές γνώμες για το ποιες εξαιρέσεις θα πρέπει να υπάρχουν.
Γιατί να υπάρχει διαχωρισμός μόνο στο ηλικιακό λοιπόν; Να υπάρχουν κι άλλοι διαχωρισμοί. Είμαι σίγουρος πως αν το καλοσκεφτούν όλοι οι δημοκράτες του φόρουμ, μπορούμε να βρούμε άνετα 10 περιπτώσεις στις οποίες αν απαγορεύσουμε την ψήφο τότε θα βελτιώσουμε την κοινωνία.
RaGe_Raptor
11/12/2014, 23:31
Η δημοκρατία δεν έχει εξαιρέσεις αν θέλει να λέγεται τέτοια.
Αν αρχίσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις, τότε αυτό που βγάζουμε είναι αυτό που ο καθένας θεωρεί «βέλτιστη λύση».
Το πρόβλημα είναι πως αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες για το ποια είναι η «βέλτιστη λύση», τότε θα υπάρχουν και πολλές γνώμες για το ποιες εξαιρέσεις θα πρέπει να υπάρχουν.
Γιατί να υπάρχει διαχωρισμός μόνο στο ηλικιακό λοιπόν; Να υπάρχουν κι άλλοι διαχωρισμοί. Είμαι σίγουρος πως αν το καλοσκεφτούν όλοι οι δημοκράτες του φόρουμ, μπορούμε να βρούμε άνετα 10 περιπτώσεις στις οποίες αν απαγορεύσουμε την ψήφο τότε θα βελτιώσουμε την κοινωνία.
iq test...κάτω από ένα όριο σου αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου...πάμε στοίχημα πως και πολιτικοί θα ήταν στη λίστα απόρριψης??? :cry:
iq test...κάτω από ένα όριο σου αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου...πάμε στοίχημα πως και πολιτικοί θα ήταν στη λίστα απόρριψης??? :cry:
Ναι, το IQ test φαίνεται η πιο εύκολη περίπτωση, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες όμως.
Για τους πολιτικούς πάντως δεν ξέρω.
Ομολογώ πως θα ένοιωθα ελαφρώς αμήχανα να στοιχηματίσω πως 300 χαραμοφάηδες που έχουν καταφέρει να μην κάνουν απολύτως τίποτα και να περνάνε ζάχαρη σε βάρος ενός λαού έχουν χαμηλότερο IQ από τον μέσο όρο του λαού αυτού (που ας πούμε θα μπορούσε να ήταν το όριο του τεστ για το εκλογικό δικαίωμα) ή από 100 μαντραχαλαίους στο moto.gr που έχουν καταφέρει να γίνουν εχθροί μεταξύ τους μέσα σε 100 σελίδες για πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχουν.
pipe_smoker
11/12/2014, 23:56
Κι όπως έλεγε κι εκείνο το κειμενάκι που έμοιαζε με απόκομα εφημερίδας που κυκλοφορούσε κάποτε με mail, να μην ψηφίζουν και οι γυναίκες γιατί όσες λάχει να περιμένουν περίοδο την Κυριακή των εκλογών, χέσε μέσα τί θα πάνε και θα ψηφίσουν απ'τα νεύρα τους:lol:
Είπαμε αν αρχίσουμε να ψάχνουμε λόγους θα βρούμε άπειρους.
Και στο τέλος θα πούμε "Τόσοι που μαζευτήκανε, αντί να ψάχνουμε ποιοι ΔΕΝ κάνει να ψηφίζουν, δεν αποφασίζουμε καλύτερα ποιοι ΚΑΝΕΙ να ψηφίζουν? Λιγότερο χρόνο θα μας πάρει."
Από τη στιγμή που γίνονται εκλογές ψηφίζουν όλοι και τέλος.
Οτιδήποτε άλλο κάνει ακόμα πιο αντιδημοκρατικό το ήδη μη δημοκρατικό σύστημα που έχουμε.
el-Gatto
12/12/2014, 00:03
...ή από 100 μαντραχαλαίους στο moto.gr που έχουν καταφέρει να γίνουν εχθροί μεταξύ τους μέσα σε 100 σελίδες για πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχουν.
Το θέμα σε αυτό το thread ,δεν νομίζω ότι είναι η προσπάθεια "ελέγχου των πραγμάτων".
Ούτε και η εχθρο-ποίηση ή ο διαχωρισμός σε φατρίες έδωσε ποτέ λύση.
Εγώ βλέπω αυτή την κουβέντα σαν μια ανταλλαγή τεκμηριωμένων (κυρίως) απόψεων ,αφορμή ώστε όλοι μας ,να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα ,τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας ,κ μέσα μας.
Τώρα ,να πω κ την αλήθεια ,δεν είμαι σίγουρος αν όλη αυτή η εξω-εσω κατανόηση κάνει καλό ή κακό.
Η συγχωρεμένη η Γιαγιά μου ,μού λεγε συχνά θυμάμαι κάτι ,το οποίο κατανόησα πολλές 10άδες χρόνια αργότερα.
"Μην σκέφτεσαι τόσο πολύ ,αγόρι μου.
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..."
Και ο νοών...νοείτω......
menelaos46
12/12/2014, 01:05
H αποχή έπαιζε τα τελευταία 10 χρόνια κοντά στο 40%. (ψάξτο λίγο κ θα το διαπιστώσεις)
Θα ξεκινήσω από εδώ. Η αποχή πράγματι έφτασε στα νούμερα που αναφέρεις αλλά ο λόγος είναι οι παραλίες στις καλοκαιρινές εκλογές και τα χιονοδρομικά στις χειμερινές εκλογές.
menelaos46
12/12/2014, 01:17
Παρακολουθώ εδώ κ μέρες ,χωρίς να γράφω.
Κι αυτό γιατί ακόμα μια φορά στη ζωή μου επιβεβαιώνω ότι ,αυτός που δεν θέλει ,ή δεν τον συμφέρει να δεί ,κλείνει τα μάτια.
Γιατί ότι είχα να πώ το είπα (κι όχι μόνον εγώ) με πολλούς κ διαφορετικούς τρόπους μήπως κ γίνει κατανοητό από κάποιους.
Αλλά ,άμα δεν τον συμφέρει ,δεν καταλαβαίνει κιόλας ,ο κάποιος.
Την ουσία του πράγματος την δίνει άκρως περιληπτικά ο κάτωθι σύντροχος
Και δέχεται την απάντηση ενός (μάλλον) συνειδησιακά τυφλού
Σωστά το θέτεις ,αλλά δεν είναι τρίγωνο ,είναι αλυσσίδα.
Και ο μεσαίος ,είναι ουσιαστικά ο πιο αδύναμος κρίκος.
"Οι πολίτες ελέγχουν το κράτος" -λες- κ προφανώς φωτογραφίζεις την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών
Οι πολίτες ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ελέγχουν το κράτος -λέω εγώ- κ μιλάω ευθέως για την υποκρισία ,τις ψεύτικες υποσχέσεις ,κ την παραπληροφόρηση που επικρατεί σε κάθε προεκλογική περίοδο.
Παράδειγμα:
Ο ΓΑΠ βγήκε πρώτος με το λ7 υπάρχουν ,κ μετά μας πτώχευσε εντέχνως.
Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΓΑΠ ,με εντολή του ΓΑΠ.
Ο ΣΑΜ ήταν κόλαφος ενάντια στον "προδότη" όπως έλεγε ΓΑΠ.
Βγήκε αρχηγός ,γιατί υποσχέθηκε ανατροπή όλων των δεινών που έφερε στην χώρα ο ΓΑΠ ,επανίδρυση του κράτους νομιμότητας ,κ παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ κ του συναφιού του.
Αντ'αυτού ,μετεκλογικά συνέπραξε με το συνάΦι του "προδότη" ΓΑΠ ,η χώρα βυθίστηκε περεταίρω ,έγιναν ακόμα μεγαλύτερες αδικίες έναντι των πολλών ,κι εξευτελίστηκαν δικαιώματα υγείας-παιδείας-εργασίας-προσωπικής περιουσίας-κτλ.
Με εξαπάτηση του λάου λοιπόν ,έγινε αρχηγός κράτους κι αυτός.
Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΣΑΜ ,με εντολή του ΣΑΜ.
Και τους τη λές κιόλας από πάνω ,γιατί "αυτοί τον έκαναν κράτος".
Το ότι αυτός κ το συνάφι του (βουλευτές-υπουργοί) εξαπάτησαν τον λαό ,δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Η απάτη βλέπεις ,είναι κακούργημα για τους πολίτες μόνο.
Πίστευε κ κάνε ότι θέλεις ,αλλα τουλάχιστον μάθε ποιος είσαι.
Όταν βγήκε ο ΓΑΠ είχε μαζί του και πάνω από 150 βουλευτές από όλη την Ελλάδα τους οποίους ψήφισε ο λαός πανελλαδικά. Ο ΓΑΠ λοιπόν είπε αυτό που ήθελε να ακούσει ο "χαζός" ελληνικός λαός "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και έγινε κυβέρνηση και παρέμεινε ως κυβέρνηση με τη στήριξη των βουλευτών ξανατονίζω από όλη την Ελλάδα..... Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό και δεν μπορεί να τον καταδικάσει κανένας για μία δήλωση-εκτίμηση που έκανε.
menelaos46
12/12/2014, 01:39
Σου ξαναλέω λοιπόν ότι ο δικαστικός κ ο αστυνομικός έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα κ τους νόμους του κράτους ,με σκοπό να διαφυλάττουν τους πολίτες κ τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Όταν υπακούουν άκριτα σε εντολοδόχους που παρανομώντας νομοθετούν ή διατάσσουν το αντίθετο ,τότε είναι συνένοχοι των σφετεριστών της εξουσίας την οποία υφάρπαξαν με απάτη από τους πολίτες.
Ο μισθοφόρος νομικός ,ή ο μισθοφόρος ένοπλος πάλι ,δεν ενδιαφέρεται για δίκιο κ άδικο ,παρα μόνο για το μισθό του.
Δουλειά του είναι να επιβάλει τα συμφέροντα του εργοδότη του με κάθε τρόπο ,τρομοκρατώντας με την δύναμη των όπλων κ της εξουσίας του ,καταστέλλοντας ,κ υποδουλώνοντας λαούς.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λαός που έχει δώσει έγκριση κ πληρώνει φόρους για να αμείβονται οι μισθοφόροι που θα τον υποδουλώσουν.
Εγώ αυτό που ξέρω ,θέλω ,κι επιχορηγώ με τους φόρους κ την ψήφο μου ,είναι αδιάφθορη δικαιοσύνη και αστυνομία που να με προστατεύει από την αδικία εις βάρος μου.
Πάσα αδικία (απάτη-βία-κλοπή-εκμετάλλευση-καταστρατήγηση δικαιωμάτων υγείας-παιδείας-ελεύθερης βούλησης-κτλ) ανεξαρτήτως προέλευσης.
Βγες λοιπόν και παραδέξου ότι ,παρ'όλο που διαφωνείς με κάποιες εντολές κ πολιτικές ,δεν μπορείς να έχεις άποψη ,γιατί αν έχεις άποψη ,τότε βάσει της σύμβασης εργασίας σου θα μείνεις άνεργος ,κι έχεις στόματα να θρέψεις ,η μηχανάκια να σερβισάρεις ,κ δεν μπορείς αν στερηθείς τον μισθό αυτό ,ασχέτως αν τα λ7 που παίρνεις είναι ματωμένα.
Κατάλαβε ότι είσαι ένας απλός μισθοφόρος κ τίποτ΄άλλο.
Παραδέξου το ,κατέβασε το κεφάλι ,κι άντε να παίξεις πιο κεί.
Μην προσπαθείς να πείσεις τον βασανισμένο ,για το δράμα του βασανιστή.
Και για να προλάβω τους γνωστούς αγνώστους του θρέντ με την ευαισθησία στην προσωποποίηση.
Το 2ο ενικό το χρησιμοποιώ συγγραφική αδεία ,απευθυνόμενος στο όποιον(κάνει ότι δεν)καταλαβαίνει ,υπερασπιζόμενος τις ηθικές δικλείδες ασφαλείας του. (σιγά να μην κατάλαβες τι λέω τωρα)
Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τις αρμοδιότητες της αστυνομίας και των δικαστικών. Η αστυνομία λοιπόν δεν μπορεί να ελέγχει τους βουλευτές ούτε τον πρωθυπουργό γιατί πολύ απλά τότε θα είχαμε πραξικόπημα ή κάτι τέτοιο κάτι που είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, νομίζω σε αυτό συμφωνούμε.
Οι δε δικαστική εξουσία μπορεί να ελέγξει κάποιον βουλευτή υπό προυποθέσεις για εγκλήματα που τυχών έχει τελέσει αλλά ξεχνάς ότι το έγκλημα προυποθέτει να υπάρχουν στοιχεία ώστε να ξεκινήσει κάποια διαδικασία, όχι εντυπώσεις, γνώμες, υποψίες αλλά στοιχεία + τη σύμφωνη γνώμη της βουλής.
Γιατί για παράδειγμα εσύ νομίζεις ότι εξαπατήθηκες αλλά στην πραγματικότητα δεν έχεις κανένα στοιχείο πέρα από το ότι σου κόβουν το μισθό. Επίσης το ότι κάποιος σου υποσχέθηκε ότι λ7 υπάρχουν πριν γίνει εξουσία είναι απλώς μία "εκτίμηση" γιατί όταν έγινε τελικά δεν υπήρχαν....
Επίσης το ότι κάθε κοινωνική ομάδα που πάει με πορεία ως το Σύνταγμα βρίσκει απέναντί της τα ματ είναι κάτι φυσιολογικό γιατί αλλιώς όποιος ήθελε θα έμπενε στη βουλή και θα έκανε ότι ήθελε. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες και είναι απόλυτα δημοκρατικό ασχέτως των φαινομένων υπερβολικής βίας που υπάρχουν κατά καιρούς.
Η δύναμή σου είναι οι εκλογές και οι αντιπρόσωποι που εκλέγεις. Αν δε σου αρέσει αυτό που διαλέγουν οι πολλοί είναι αδιάφορο σε μια δημοκρατία. Αν οι πολλοί είναι ηλίθιοι επίσης αδιάφορο. Αν επιλέγεις λαμόγια κακό του κεφαλιού σου. Μη κατηγορείς λοιπόν το μπάτσο για την κατάντια της Ελλάδος.....
amyroukai
12/12/2014, 08:41
Ψαχνοντας τα των αρχαιων ημων εκλογικα πεπραγμενα, διαβασα και τουτο: http://www.hellinon.net/NeesSelides/LeitourgiaDimokratias.htm
Το οποιο καταληγει στο :Ενώ και στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες η λαϊκή κυριαρχία και η ισότητα των πολιτών προβάλλονται ως ύψιστα αγαθά, η διαφορά από την άμεση συμμετοχή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στην μέσω αντιπροσώπων εκπροσώπηση είναι ότι συχνά η λαϊκή θέληση υποτάσσεται σε κάθε λογής συμφέροντα και επιδιώξεις, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, παρά μόνο η απειλή της μη επανεκλογής των αντιπροσώπων.
MG-KTiNoS
12/12/2014, 09:08
Ψαχνοντας τα των αρχαιων ημων εκλογικα πεπραγμενα, διαβασα και τουτο: http://www.hellinon.net/NeesSelides/LeitourgiaDimokratias.htm
Το οποιο καταληγει στο :Ενώ και στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες η λαϊκή κυριαρχία και η ισότητα των πολιτών προβάλλονται ως ύψιστα αγαθά, η διαφορά από την άμεση συμμετοχή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στην μέσω αντιπροσώπων εκπροσώπηση είναι ότι συχνά η λαϊκή θέληση υποτάσσεται σε κάθε λογής συμφέροντα και επιδιώξεις, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, παρά μόνο η απειλή της μη επανεκλογής των αντιπροσώπων.
https://www.facebook.com/142052782624767/photos/a.142488685914510.32462.142052782624767/382139611949415/?type=1&theater
:a9:
Τελικά είμαστε μαλάκες ή όχι, που τόσες σελίδες βρίζει ο ένας τον άλλο....?
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
dimmie_72
12/12/2014, 09:59
Θα μας τρελλάνεις τελείως;
Διαβάζεις τα κείμενα ή όχι;
Για ποια Δημοκρατία μιλάς;
Η βούληση των 2 στους 10 είναι Δημοκρατία;
Και αφου τελικά θέλεις σώνει κ καλά να πέις κάτι ,γιατί δεν το σχολιάζεις ολόκληρο το αντεπιχείρημά μου ,παρα μόνο φιλοσοφείς περι Δημοκρατίας γενικά.
Στο ξαναποστάρω για να το σχολιάσεις ολοκληρωμένα.
Δεν μπορώ, κάτι τέτοιες διαταγές μειώνουν τον φιλοσοφικό μου οίστρο :a13:
el-Gatto
12/12/2014, 11:06
Θα ξεκινήσω από εδώ. Η αποχή πράγματι έφτασε στα νούμερα που αναφέρεις αλλά ο λόγος είναι οι παραλίες στις καλοκαιρινές εκλογές και τα χιονοδρομικά στις χειμερινές εκλογές.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ρηχός ο λόγος της αποχής.
Βασικά ,δεν νομίζω να το πιστεύεις βαθιά μέσα σου , αυτό που λές.
Ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια που ,πόσοι είναι πλέον αυτοί που μπορούν να πηγαίνουν για καλοκαιρινές ή χειμερινές αποδράσεις.
Και εν πάσει περιπτώσει ,αυτοί που στέκουν τόσο καλά οικονομικά ώστε να μπορούν ,μάλλον ανήκουν στο ποσοστό που τρέχει στις κάλπες ,αφού θα πρέπει να υποστηρίξουν αυτό το σύστημα που τους προσφέρει αφειδώς την οικονομική τους ευρωστία.
Όταν βγήκε ο ΓΑΠ είχε μαζί του και πάνω από 150 βουλευτές από όλη την Ελλάδα τους οποίους ψήφισε ο λαός πανελλαδικά. Ο ΓΑΠ λοιπόν είπε αυτό που ήθελε να ακούσει ο "χαζός" ελληνικός λαός "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και έγινε κυβέρνηση και παρέμεινε ως κυβέρνηση με τη στήριξη των βουλευτών ξανατονίζω από όλη την Ελλάδα..... Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό και δεν μπορεί να τον καταδικάσει κανένας για μία δήλωση-εκτίμηση που έκανε.
Μάλιστα.
Δηλαδή εσύ δεν βρίσκεις τίποτα το μεμπτό στο να σε διαβεβαιώνει κάποιος πολιτικός να τον στηρίξεις για να σε προστατέψει
και αφού βγεί ,μετά να σου λέει ότι ,αφού ήσουν τόσο χαζός ,ξεβρακώσου τώρα να σε σκίσω.
Ο πολύς ο κόσμος -καλώς ή κακώς- δεν έχει τις γνώσεις ώστε να διοικήσει μια χώρα σωστά κ δίκαια ,έτσι ώστε να προστατέψει τα δικαιώματα κ την αξιοπρέπεια του Λαού της.
Γι'αυτό έχουν θεσπιστεί τα κοινοβούλια ,ώστε άξιοι κ με ειδική μόρφωση άνθρωποι ,να αντιπροσωπεύουν τους πολλούς ως προς τα συμφέροντά τους.
Εχεις για παράδειγμα στην προσωπική σου ζωή μια διαφορά με κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σε αδικεί ,η οποία για να βρείς το δίκιο σου φτάνει στα δικαστήρια.
Επειδή νομικός δεν είσαι ,προσλαμβάνεις κάποιον δικηγόρο να υπερασπιστεί το δίκιο σου.
Αυτός ,αφού αρχικά σε διαβεβαιώνει ότι θα σε προστατέψει ,στην πορεία τα παίρνει χοντρά κ πίσω από την πλάτη σου από τον αντίδικο ,σε κρεμάει την κρίσιμη στιγμή ,κ χάνεις άδικα τ'αυγά κ τα πασχάλια σου.
Σύμφωνα με το νόμο ,όλα έχουν γίνει νομότυπα.
Αλλά εσύ ουσιαστικά έχεις εξαπατηθεί γιατι ήσουν πιο χαζός ή λιγότερο γνώστης από τον αντίδικο ,οπότε κι εμπιστεύτηκες την ηθική κ την ισονομία του συστήματος.
Αλλά τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε κατ'εσέ στην όλη διαδικασία.
Μου απαντάς λοιπόν σ'ένα από τα ερωτήματα που έχω θέσει προς προβληματισμό ότι δηλ ,κατ'εσέ ,
Η απάτη ,είναι κακούργημα για τους πολίτες μόνο.
Εγώ διαφωνώ ,αλλά τουλάχιστον εσύ καταλαβαίνεις σιγά σιγά τι ακριβώς στηρίζεις ,οπότε έστω κ η αυτογνωσία ,είναι ένα θετικό βήμα.
Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τις αρμοδιότητες της αστυνομίας και των δικαστικών. Η αστυνομία λοιπόν δεν μπορεί να ελέγχει τους βουλευτές ούτε τον πρωθυπουργό γιατί πολύ απλά τότε θα είχαμε πραξικόπημα ή κάτι τέτοιο κάτι που είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, νομίζω σε αυτό συμφωνούμε.
Σαφώς κ συμφωνούμε. Για την αστυνομία.
Οι Δικαστικοί όμως σε ένα ευνομούμενο κράτος ,αποτελούν ανεξάρτητο ελεγκτικό μηχανισμό ,που ελέγχει και τους πολιτικούς για την τήρηση τον νόμων ,κ τους παραπέμπει όταν πρέπει για να λογοδοτήσουν κ να αποκοπεί το παράνομο έργο τους.
Οι δε δικαστική εξουσία μπορεί να ελέγξει κάποιον βουλευτή υπό προυποθέσεις για εγκλήματα που τυχών έχει τελέσει αλλά ξεχνάς ότι το έγκλημα προυποθέτει να υπάρχουν στοιχεία ώστε να ξεκινήσει κάποια διαδικασία, όχι εντυπώσεις, γνώμες, υποψίες αλλά στοιχεία + τη σύμφωνη γνώμη της βουλής.
Εδώ είναι το ζουμί.
Για να δουλέψει το σύστημα by the book ,θα πρέπει να ισχύει η ισονομία κ όχι η διαπλοκή.
Κάτι τέτοιο έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι δεν συμβαίνει.
Παραδείγματα δεν θα αναφέρω ,είναι πολλά.
Γιατί για παράδειγμα εσύ νομίζεις ότι εξαπατήθηκες αλλά στην πραγματικότητα δεν έχεις κανένα στοιχείο πέρα από το ότι σου κόβουν το μισθό. Επίσης το ότι κάποιος σου υποσχέθηκε ότι λ7 υπάρχουν πριν γίνει εξουσία είναι απλώς μία "εκτίμηση" γιατί όταν έγινε τελικά δεν υπήρχαν....
Επίσης το ότι κάθε κοινωνική ομάδα που πάει με πορεία ως το Σύνταγμα βρίσκει απέναντί της τα ματ είναι κάτι φυσιολογικό γιατί αλλιώς όποιος ήθελε θα έμπενε στη βουλή και θα έκανε ότι ήθελε. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες και είναι απόλυτα δημοκρατικό ασχέτως των φαινομένων υπερβολικής βίας που υπάρχουν κατά καιρούς.
Εδώ θα σου απαντήσω μουσικά https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=J317DUqkYVU
el-Gatto
12/12/2014, 11:07
Η δύναμή σου είναι οι εκλογές και οι αντιπρόσωποι που εκλέγεις.
Σύμφωνώ. Αν δεν υπάρχει κάποιος άξιος να εκλέξω; Αν οι φαινομενικά άξιοι αποδεικνύονται απατεώνες; Τότε ,ποια είναι η δύναμή μου;
Αν δε σου αρέσει αυτό που διαλέγουν οι πολλοί είναι αδιάφορο σε μια δημοκρατία.
Επίσης συμφωνώ.
Όμως αυτό που αποδεικνύουν τα νούμερα ,είναι ότι τελικά δεν κυβερνάν αυτοί που επιλέγουν οι πολλοί ,αλλά οι λίγοι.
2 στους 10 επέλεξαν τους σημερινούς να σου θυμίσω ,και μάλιστα τεκμηριωμένα.(post#1656)
Και δεν πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα πολιτεύματος μπορεί να οριστεί σαν "Δημοκρατία"
Αν οι πολλοί είναι ηλίθιοι επίσης αδιάφορο.
Εδώ διαφωνώ.
Οι χαζοί (πρέπει να) προστατεύονται εξ'ίσου από το νόμο ,στην περίπτωση που κάποιος ξύπνιος απατεώνας τους εξαπατήσει.
Αν επιλέγεις λαμόγια κακό του κεφαλιού σου.
Τα λαμόγια συνήθως τα επιλέγουν οι άλλοι ,οι λίγοι που λέγαμε ,προς ίδιον συμφέρον ,κ τα καταφέρνουν με την επιδότηση του συστήματος.
Το αποτέλεσμα βέβαια συμφωνώ ότι είναι τελικά "κακό για το κεφάλι μου"
Μη κατηγορείς λοιπόν το μπάτσο για την κατάντια της Ελλάδος.....
Αν διαβάσεις προσεκτικά τα γραπτά μου ,θα δείς ότι ποτέ κ πουθενά δεν κατηγόρησα την αστυνομία για την "κατάντια της Ελλάδος".
Κατηγόρησα ίσως κάπου τον -όποιον- αστυνομικό ,δρά εκτός νόμων ή εφαρμόζει διακριτικά το νόμο.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει επίσης ποτέ κ πουθενά την συγκεκριμένη υποτιμητική λέξη για τον αστυνομικό.
Το μόνο που είπα κ συνεχίζω να λέω ,είναι ότι
Συναινώ στο να υπάρχει αστυνομία για την προστασία όλων στα πλαίσια της ισονομίας.
Αρνούμαι να αποδεχτώ την ύπαρξη ένστολων-ένοπλων μισθοφόρων ,που επιβάλλουν άκριτα την δύναμη των ισχυρών ,ανεξαρτήτως ουσιαστικής νομιμότητας κ ηθικής ,γιατί όταν το κάνουν αυτό ,δεν βαδίζουν σε καμία περίπτωση εντός Δημοκρατικών πλαισίων.
Μπορώ να ακούσω τις δικαιολογίες των μισθοφόρων για την επιλογή τους λόγω της μισθολογικής τους εξάρτησης.
Δεν γίνεται να με πείσουν όμως ότι όλο αυτό είναι ηθικό ,νόμιμο ,κ δίκαιο ,κ γίνεται "για το καλό μου".
pipe_smoker
12/12/2014, 11:35
Μην το πιάσουμε Αμιρού μου να χαρείς.
Η πολιτική θα αποκτήσει την πραγματική της αξία όταν όλο και λιγότεροι επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτή.
Κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά το είχε πει ο Παναγιώτης Κονδύλης.
Cpt. Haddock
12/12/2014, 11:39
Καμία.
Οχι λάθος, ο σκοπός των δημοψηφισμάτων δεν ειναι ν πέφτει η κυβέρνηση. Στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση δίνει δυο επιλογές στο λαό να διαλέξει και πράττει ανάλογα. Λόγω του μαζικού χαρακτήρα και των δυο επιλογών, φυσικά δημοψήφισμα δε μπορει να γίνεται συνέχεια.
Αν παρακολουθούσε ένας μέσος κουβανός, από αυτούς ντε που ζουν στο κωλονήσι που τους καταπιέζει το καθεστώς που...που...που... θα έλεγε ότι ως λαός είμαστε πιο ηλίθιοι και από αυτούς που μας κυβερνάνε.
Δεν ξέρω για τις δημοκρατίες μάγκες, αλλά εγώ τελευταία, να την πω την αμαρτία μου, αρχίζω πολύ να καλοβλέπω τις χώρες που δηλώνουν σοσιαλιστικές..(που δεν τις ξέρω καν δηλαδή, αλλά από όσα διαβάζω)...φτώχεια αλλά ξεγνοιασιά...λίγη δουλειά για όλο τον κόσμο, στάνταρ παροχές, θάλασσα, μουσικες και ωραία κορίτσα..τι άλλο να θες; Εδώ γαμιόμαστε όλη μέρα και είναι όλα αβέβαια, εκεί ζεις με λίγα (καπιταλιστικά λίγα) αλλά είναι στάνταρ..
Στις χώρες που εξαπλώθηκε ο έμπολα, η Κούβα έστειλε περί τους 400 αν θυμάμαι γιατρούς να σώσουν τους ανθρώπους.
Η προχώ Αμερική έστειλε 2000 καραβανάδες
Ό,τι βλαστήμια έχω ρίξει για πολλά χρόνια στα "καθεστώτα" αυτά, αρχίζω να τα παίρνω πίσω με γοργούς ρυθμούς γιατί η πραγματικότητα διαψεύδει τη δυτική προπαγάνδα.
Κατά τα λοιπά συνεχίστε να συζητάτε για τη δημοκρατία στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, που έχει περισσότερη αστυνομία απ' ότι γιατρούς.
φιδάκια
(παρακαλώ τους θιασώτες της υπεροχής του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας να μην ασχοληθούν με τα παραπάνω)
... αλλά εγώ τελευταία, να την πω την αμαρτία μου, αρχίζω πολύ να καλοβλέπω τις χώρες που δηλώνουν σοσιαλιστικές..(που δεν τις ξέρω καν δηλαδή, αλλά από όσα διαβάζω)...φτώχεια αλλά ξεγνοιασιά...λίγη δουλειά για όλο τον κόσμο, στάνταρ παροχές, θάλασσα, μουσικες και ωραία κορίτσα..τι άλλο να θες; Εδώ γαμιόμαστε όλη μέρα και είναι όλα αβέβαια, εκεί ζεις με λίγα (καπιταλιστικά λίγα) αλλά είναι στάνταρ..
...
Εχμμμ εννοείς χώρες στυλ Κούβα, Β. Κορέα, Κίνα, Βιετναμ κλπ;
Προσοχή στην απάντηση...
KAWAMANRIDER
12/12/2014, 12:30
Αν παρακολουθούσε ένας μέσος κουβανός, από αυτούς ντε που ζουν στο κωλονήσι που τους καταπιέζει το καθεστώς που...που...που... θα έλεγε ότι ως λαός είμαστε πιο ηλίθιοι και από αυτούς που μας κυβερνάνε.
Δεν ξέρω για τις δημοκρατίες μάγκες, αλλά εγώ τελευταία, να την πω την αμαρτία μου, αρχίζω πολύ να καλοβλέπω τις χώρες που δηλώνουν σοσιαλιστικές..(που δεν τις ξέρω καν δηλαδή, αλλά από όσα διαβάζω)...φτώχεια αλλά ξεγνοιασιά...λίγη δουλειά για όλο τον κόσμο, στάνταρ παροχές, θάλασσα, μουσικες και ωραία κορίτσα..τι άλλο να θες; Εδώ γαμιόμαστε όλη μέρα και είναι όλα αβέβαια, εκεί ζεις με λίγα (καπιταλιστικά λίγα) αλλά είναι στάνταρ..
Στις χώρες που εξαπλώθηκε ο έμπολα, η Κούβα έστειλε περί τους 400 αν θυμάμαι γιατρούς να σώσουν τους ανθρώπους.
Ό,τι βλαστήμια έχω ρίξει για πολλά χρόνια στα "καθεστώτα" αυτά, αρχίζω να τα παίρνω πίσω με γοργούς ρυθμούς γιατί η πραγματικότητα διαψεύδει τη δυτική προπαγάνδα.
Κατά τα λοιπά συνεχίστε να συζητάτε για τη δημοκρατία στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, που έχει περισσότερη αστυνομία απ' ότι γιατρούς.
φιδάκια
(παρακαλώ τους θιασώτες της υπεροχής του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας να μην ασχοληθούν με τα παραπάνω)
ημουν και ειμαι υπερ ενος σοσιαλιστικου καθεστωτος , για να μην σου πω οτι καμμια φορα φαντασιωνομαι και απολυτα σοσιαλιστικο καθεστως , πως θα ητανε υποθετικα για την χωρα και αρνουμαι να δεχτω ως ιδανικο το δυτικο συστημα , αλλα επειδη δεν αποφασισα να ειμαι στα βουνα και εχω αφμ , γιατι φανταζομαι οσοι συμμετεχουμε σ ' αυτη την κουβεντα δεν γραφουμε απο την σπηλια του νταβελη , αυτο δεν σημαινει οτι εφοσον εχουμε δημοκρατια παυουμε να εχουμε δικαιωματα και ελευθεριες , γι ΄αυτο εχουμε συνταγμα , το συνταγμα προστατευει τους πολιτες της χωρας και προπαντων τους πιο αδυναμους , μεσα στο πλαισιο αυτο τουλαχιστον αν λειτουργει σωστα για ολους οκ δεν το γυρναω σε χουντα του προλεταριατου και εφοσον το συνολο γουσταρει δημοκρατια και συνταγμα , συμβιβαζομαι , αλλα με την προυποθεση να λειτουργει υπερ του ανθρωπου και του πολιτη ,
και βαλε και το αλλο , αντε εσυ κι εγω καταληγουμε οτι συμφερει να ζουμε με ενα σπιτι , μια μηχανη , ενα αυτοκινητο και μια δουλεια και ολα τα αλλα μας τα παρεχει το κρατος , οχι τελεια , αλλα τα βασικα τα εχουμε τελοσπαντων , πες το στην γρια που ψηφιζει και εχει τεσσερα σπιτια και φοβαται μην χασει κανα τετραγωνικο απο τους κομμουνιστες , που δεν της παιρνεις ουτε λεπτο του ευρω της γριας , που δεν μοιραζεται με μια οικογενεια απορη ουτε το μπαλκονι , πως το αλλαζεις οταν η πλειοψηφια ειναι προσκολλημενη στην ιδιωτικη περιουσια
Εχμμμ εννοείς χώρες στυλ Κούβα, Β. Κορέα, Κίνα, Βιετναμ κλπ;
Προσοχή στην απάντηση...
Κυρίως για Κούβα μιλάω μιας και γι αυτή διαβάζω και γι αυτή μαθαίνω πράγματα από κόσμο που έχει πάει
Για τις άλλες δεν έχω ιδέα (και όποιος έχει δηλαδή να την πει, αν είναι ενημέρωση από ελληνικά ΜΜΕ χέστηκα κιόλας δεν ακούω καν)
Κυρίως για Κούβα μιλάω μιας και γι αυτή διαβάζω και γι αυτή μαθαίνω πράγματα από κόσμο που έχει πάει
Για τις άλλες δεν έχω ιδέα (και όποιος έχει δηλαδή να την πει, αν είναι ενημέρωση από ελληνικά ΜΜΕ χέστηκα κιόλας δεν ακούω καν)
ΟΚ, για τις άλλες δεν μπορουμε να ξέρουμε (Που ξέρουμε μωρέ αλλά οκ)... ξέρουμε όμως (από γνωστους πολύ σωστά, αλλά κι αυτοί άλλοι λένε κάτι κι άλλοι το αντίθετο) ότι η "πείνα" θερίζει... τρωνε-λιτά, εχουν συστημα υγείας-ωραια αλλά κι οι πεταλούδες (με τους αντιστοιχους πιμπς) ειναι πολλές...
ΟΚ, για τις άλλες δεν μπορουμε να ξέρουμε (Που ξέρουμε μωρέ αλλά οκ)... ξέρουμε όμως (από γνωστους πολύ σωστά, αλλά κι αυτοί άλλοι λένε κάτι κι άλλοι το αντίθετο) ότι η "πείνα" θερίζει... τρωνε-λιτά, εχουν συστημα υγείας-ωραια αλλά κι οι πεταλούδες (με τους αντιστοιχους πιμπς) ειναι πολλές...
Κανένα πρόβλημα. Είμαι οκ με αυτό. Δε θέλω να κάνουμε το μάυρο άσπρο για τίποτα. Την αλήθεια.
Αλλά όταν εδώ στο ελλάντα, μας έχει φτάσει το από τέτοιο στο λαιμό, να μη λέμε ότι βήχουμε επειδή κρυώσαμε..Γιατί αυτό λέμε όλοι μαζί. Και δεν έχω δει κανένα κερατά εδώ να λέει για "καθεστώς", όπως με τόσο κομπασμό λέει γι αυτές τις χώρες.
Συνεπώς, ναι ψηφίζω φτώχεια στην Κούβα με ωραίους ανθρώπους και ξέροντας που ζω, τι μου παρέχουν, τι δικαιούμαι και ποιος είναι ο εχθρός μου.
Και ο κάθε γνωστός, εννοείται ότι φορά τα δικά του γυαλιά. Και αυτό να λέγεται. Ο κ α θ έ ν α ς β λ έ π ε ι α υ τ ό π ο υ θ έ λ ε ι . Όπως γίνεται και εδώ από την αρχή αυτής της κουβέντας με κραυγαλέο τρόπο.
Κανένα πρόβλημα. Είμαι οκ με αυτό. Δε θέλω να κάνουμε το μάυρο άσπρο για τίποτα. Την αλήθεια.
Αλλά όταν εδώ στο ελλάντα, μας έχει φτάσει το από τέτοιο στο λαιμό, να μη λέμε ότι βήχουμε επειδή κρυώσαμε..Γιατί αυτό λέμε όλοι μαζί. Και δεν έχω δει κανένα κερατά εδώ να λέει για "καθεστώς", όπως με τόσο κομπασμό λέει γι αυτές τις χώρες.
Συνεπώς, ναι ψηφίζω φτώχεια στην Κούβα με ωραίους ανθρώπους και ξέροντας που ζω, τι μου παρέχουν, τι δικαιούμαι και ποιος είναι ο εχθρός μου.
Και ο κάθε γνωστός, εννοείται ότι φορά τα δικά του γυαλιά. Και αυτό να λέγεται. Ο κ α θ έ ν α ς β λ έ π ε ι α υ τ ό π ο υ θ έ λ ε ι . Όπως γίνεται και εδώ από την αρχή αυτής της κουβέντας με κραυγαλέο τρόπο.
Δεν διαβάζεις ή δεν θυμάσαι. Ειπα εγώ οτι μετά το τελευταίο δημοψήφισμα, έφυγε ο Βασιλιας και κατσικώθηκαν οι πρίγκηπες.
Και αυτό μου φαίνεται σωστό. Απλά η πλειοψηφία έχει τόσες ονειρώξεις με τη δημοκρατία και τις εκλογές που δε βλέπει τη μύτη της
el_hymador
12/12/2014, 13:09
Nαι οι κουβανοί φαίνονται ευτυχισμένοι στις διαφημηστικές μπροσούρες ταξιδιωτικών γραφείων, είναι και το tropical του όλου θέματος, τα αποικιακά απομεινάρια και η vintagιλα, ο Χέμινγουεϊ, πούρα, ρούμι, στενοί δεσμοί με τον Τσε... έδεσε το γλυκό. Αντιθέτως ας πούμε, ο σοβιετικός σοσιαλισμός, πότε δεν πούλησε, πολύ γκριζίλα, χιόνι, κρύο, μονομπλόκ καταθλιπτικές εργατικές κατοικίες... σκατά...
Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι μια σοσιαλιστική κοινωνία είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο. Αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο εξέλιξης μέχρι που σαν είδος να καταφέρουμε κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.
Nαι οι κουβανοί φαίνονται ευτυχισμένοι στις διαφημηστικές μπροσούρες ταξιδιωτικών γραφείων, είναι και το tropical του όλου θέματος, τα αποικιακά απομεινάρια και η vintagιλα, ο Χέμινγουεϊ, πούρα, ρούμι, στενοί δεσμοί με τον Τσε... έδεσε το γλυκό. Αντιθέτως ας πούμε, ο σοβιετικός σοσιαλισμός, πότε δεν πούλησε, πολύ γκριζίλα, χιόνι, κρύο, μονομπλόκ καταθλιπτικές εργατικές κατοικίες... σκατά...
Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι μια σοσιαλιστική κοινωνία είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο. Αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο εξέλιξης μέχρι που σαν είδος να καταφέρουμε κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.
Σιγά μην είχαν και σωληνάκια υψηλής... :bawl: :moutza:
dimmie_72
12/12/2014, 14:17
φιδάκια
Ας μην αναφέρουμε τι θέση κατέχει η Κούβα παγκοσμίως στη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και την παιδική εργασία, μη θεωρηθούμε και δυτικοί προβοκάτορες.
The_Scientist
12/12/2014, 14:23
Hello !
επειδή μπλέκουμε με λέξεις (Κούβα, Σοβιετική Ένωση, σοσιαλισμός κλπ) που για κάποιους εμπεριέχουν αρνητική φόρτιση...
Να συμφωνήσουμε ότι χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας είναι να παρέχει ακόμα και στον πιο ανίκανο, χαμηλού IQ (ή όπως αλλιώς θέλετε...) συνάνθρωπό μας μια αξιοπρεπή διαβίωση ?
SHOOTER045
12/12/2014, 14:29
Δεν έχεις άδικο.
Οι <υποτακτικές > της Ρωσίας είχαν ( και έχουν) τα πρωτεία σε αυτό - Ουκρανία, Τσεχία, Πολωνία, Γεωργία, κλπ κλπ
Απλά είχε μείνει το λόγκο< πήγαμε - η - θα πάμε, στις ρωσιδες