View Full Version : Ρε δώστε στους ανθρώπους τα αναδρομικά τους
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
taisteal
03/12/2014, 19:08
Και όλα αυτά, σε μία χώρα που όσοι εξόντωσαν την Ελλάδα με καταχρήσεις και αρπαxτές δισεκατομμυρίων κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι με χαμόγελα Colgate. Καταραμένη χώρα καταραμένων γερόντων (στα μυαλά) μια «κοινωνία» που ανέβασε τον εμετό της Χρυσής Αυγής στα ύψη ζητά τα ρέστα της από έναν νεαρό που η ίδια φρόντισε να τον κάνει εχθρό της.[/FONT][/I][/I]
Μενελαε,
Καταλαβες ποιοι ΔΕΝ ειναι οι αθωοι;;
Και οτι ολοι μας ειμαστε συνεργοι,ειτε με την ψηφο μας ειτε με την παθητικη σταση μας και τα ρουσφετια κτλ κτλ;;
ΕΣΥ προστατευεις αυτους με τα χαμογελα της Colgate.
spyrakos35
03/12/2014, 19:12
Αναρωτιέμαι τι θα έλεγες αν ο Γρηγορόπουλος - ο Ρωμανός - ο Καλτεζας - ο ........... - ο ........... - ο .........
ήταν γιός σου ,αδελφός σου , ανηψιός σου ,φίλος σου .... . . . . . .
Πας να συνδεσεις ασχετα πραγματα/καταστασεις μεταξυ τους..... Επειδη δλδ οι μπατσοι δολοφονησαν εν ψυχρω, θα ερθω να σου καψω το μηχανακι;
Και θα πεις "δε γαμιεται; παραπλευρη απωλεια"....
Ελεος.....
Pan (dvs)
03/12/2014, 19:22
Αναρωτιέμαι τι θα έλεγες αν ο Γρηγορόπουλος - ο Ρωμανός - ο Καλτεζας - ο ........... - ο ........... - ο .........
ήταν γιός σου ,αδελφός σου , ανηψιός σου ,φίλος σου .... . . . . . .
Πας να συνδεσεις ασχετα πραγματα/καταστασεις μεταξυ τους..... Επειδη δλδ οι μπατσοι δολοφονησαν εν ψυχρω, θα ερθω να σου καψω το μηχανακι;
Ελεος.....
Και ΑΝ,λεμε ΑΝ,ο μπατσος σκοτωσε,κακως,τον Γρηγοροπουλο και ο Ρωμανος και ο Καλτεζας κατεβουνε σε πορεια διαμαρτυριας και καψουνε εμενα,ειμαι παραπλευρη απωλεια?
Και ΑΝ (ξαναλεμε) αντι για μενα λαμπαδιασουνε το παιδι καποιου,θα ειναι και αυτο παραπλευρη απωλεια?
Δε με χεζετε με τις μαλακιες σας......
ΥΓ Μην το παρει κανεις προσωπικα,κουβεντα κανω.
gior-gos
03/12/2014, 19:27
Και ΑΝ,λεμε ΑΝ,ο μπατσος σκοτωσε,κακως,τον Γρηγοροπουλο και ο Ρωμανος και ο Καλτεζας κατεβουνε σε πορεια διαμαρτυριας και καψουνε εμενα,ειμαι παραπλευρη απωλεια?
Ο Καλτεζας δυσκολο να ξανακατεβει σε πορεια..
spyrakos35
03/12/2014, 19:29
Δεκαετιες τωρα....
Σχετικα με την προσωπικη περιουσια ισως θα πρεπει να αναλογιστουμε οτι υπαρχουν και οι ανθρωποι που ειναι (η φαντασιωνονται οτι ειναι ακομα) σχετικα ψηλα στην τροφικη αλυσιδα,
ωστε να δυσανασχετουν αποκλειστικα και μονο με την καταστροφη της προσωπικης τους περιουσιας σε τετοιο βαθμο που (επιλεγουν να) αγνοουν τα κοινωνικα δρωμενα.
Και λεω ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΝΤΑΙ οτι ειναι, οχι οτι ειναι απαραιτητα.
Διοτι μπορει να μην εχεις σχολεια, νοσοκομεια, επιδοματα, συνταξεις, μισθους,οι φιλοι σου να υποφερουν,νεοι ανθρωποι να αποκτηνωνονται σταδιακα, η δημοσια συζητηση να φερνει εμετο,
να ζεις με τον φοβο της απολυσης,η γενικοτερη πολιτικη καφριλα να εχει παει στο 11,και χιλια δυο ακομα,αλλα την γαμημενη την μοτοσυκλετα μου δεν θα την καψεις ρε.
Και καπου εκει μπαινουν και τα ματ μεταξυ αλλων σαν το τελευταιο προπυργιο του μικροαστισμου να προστατευσουν (και καλα) τις βιτρινες του παπουτσαδικου .
Και σου βγαινει και ο κατα τα αλλα συμπαθεστατος σουτερ με το πασιφιστικο νικνειμ που ακομα προσευχεται στη Μπαναγιά που το 2008 η ΕΛΛΑΔΑ δεν εγινε αναρχικη χωρα
να σου λεει "οχι μαναρι μου εγω δεν θα σε σωσω φαε σκατα μικροαστε που βριζεις και την αστυνομια" :D
Μα να σε βαρανε και απο τις 2 μεριες ρε γαμωτο; :D
Pan (dvs)
03/12/2014, 19:39
Τυχαια τα ονοματα Γιωργο...δεν ειναι εκει η ουσια.
amyroukai
03/12/2014, 19:41
του George Pittas
μια «κοινωνία» που ανέβασε τον εμετό της Χρυσής Αυγής στα ύψη ζητά τα ρέστα της από έναν νεαρό που η ίδια φρόντισε να τον κάνει εχθρό της.
Ο πίτας μάλλον ήταν πίτα όταν τα έγραφε. Δεν σκότωσε όλη η κοινωνία τον φίλο του ρωμανού, ένας άνθρωπος που δεν έπρεπε να υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας το έκανε. Με την ανοχή των συναδέλφων του που τον έλεγαν χαριτολογώντας πιστολέρο κλπ κλπ κλπ αντί να φροντίσουν να στείλουν τον ασταθή και επικίνδυνο άνθρωπο σπίτι του ή σε γραφείο. Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να πληρώσει όλη η κοινωνία ή γιατί φταίει όλη η κοινωνία. Ή που κολλάει το 10,5% των ψηφισάντων στις τελευταίες εκλογές με την απόδοση δικαιοσύνης αφού αυτό που ψήφισαν δεν είναι κυβέρνηση, είναι συγκρατούμενοι με τον ρωμανό. Και η κοινωνία δεν ζητάει κανένα ρέστο από τον πιτσιρικά ούτε εκδικείται. Το πολιτικό/πολιτειακό σύστημα παρανομεί εν προκειμένω για να εκφοβίσει τους επόμενους ρωμανούς, την ίδια ώρα που λέει στους επόμενους πιστολέρο ότι δεν τρέχει κάστανο αν φάτε εν ψυχρώ ένα πιτσιρίκι, δεν θα μείνετε πολύ μέσα. Και ο πίτας απλά στοχεύει στην εύκολη συγκίνηση και οργή γράφοντας μλκίες μου φαίνεται αντί να πιάσει την ουσία.
spyrakos35
03/12/2014, 19:44
Σχετικα με την προσωπικη περιουσια ισως θα πρεπει να αναλογιστουμε οτι υπαρχουν και οι ανθρωποι που ειναι (η φαντασιωνονται οτι ειναι ακομα) σχετικα ψηλα στην τροφικη αλυσιδα,
ωστε να δυσανασχετουν αποκλειστικα και μονο με την καταστροφη της προσωπικης τους περιουσιας σε τετοιο βαθμο που (επιλεγουν να) αγνοουν τα κοινωνικα δρωμενα.
Διοτι μπορει να μην εχεις σχολεια, νοσοκομεια, επιδοματα, συνταξεις, μισθους,οι φιλοι σου να υποφερουν,νεοι ανθρωποι να αποκτηνωνονται σταδιακα, η δημοσια συζητηση να φερνει εμετο,
να ζεις με τον φοβο της απολυσης,η γενικοτερη πολιτικη καφριλα να εχει παει στο 11,και χιλια δυο ακομα,αλλα την γαμημενη την μοτοσυκλετα μου δεν θα την καψεις ρε.
Και καπου εκει μπαινουν και τα ματ μεταξυ αλλων σαν το τελευταιο προπυργιο του μικροαστισμου να προστατευσουν (και καλα) τις βιτρινες του παπουτσαδικου .
Και σου βγαινει και ο κατα τα αλλα συμπαθεστατος σουτερ με το πασιφιστικο νικνειμ που ακομα προσευχεται στη Μπαναγιά που το 2008 η ΕΛΛΑΔΑ δεν εγινε αναρχικη χωρα
να σου λεει "οχι μαναρι μου εγω δεν θα σε σωσω φαε σκατα μικροαστε που βριζεις και την αστυνομια" :D
Ενω αν καψουμε πεντεξι μερτσεντες και καμμια δεκαρια εθελ, θα φτιαξουν ολα.....
menelaos46
03/12/2014, 19:45
Μενελαε,
Καταλαβες ποιοι ΔΕΝ ειναι οι αθωοι;;
Και οτι ολοι μας ειμαστε συνεργοι,ειτε με την ψηφο μας ειτε με την παθητικη σταση μας και τα ρουσφετια κτλ κτλ;;
ΕΣΥ προστατευεις αυτους με τα χαμογελα της Colgate.
Άρα καταλήγουμε στο ότι η σωτηρία της Ελλάδος είναι είτε στο πραξικόπημα είτε στην εξαφάνιση της αστυνομίας αν δε κάνω λάθος??? Γιατί αφού φταίνε τα λαμόγια που η αστυνομία προστατεύει... αν εξαφανιστεί η αστυνομία θα ζούμε μία ουτοπία... ή αν γίνει πραξικόπημα (αν παύσει η αστυνομία να τους προστατεύει) πάλι θα ζούμε μία ουτοπία..... γιατί όλοι εδώ μέσα βρίζουν τα ματ που χτυπάνε στις πορείες και που προστατεύουν τους πολιτικούς.
Οπότε μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι και είναι ευχαριστημένοι όλοι... και οι χαζοί που τους φταίνε οι μπάτσοι και οι πλούσιοι με τα χαμόγελα της Colgate....
menelaos46
03/12/2014, 19:47
- Έλα μαμά... θα κατεβούμε στο κολωνάκι σήμερα, δε πιστεύω να έχεις παρκάρει το μερσεντες εκεί... θα κάνουμε επανάσταση....
menelaos46
03/12/2014, 19:57
Γιατί στη χώρα μας η παιδεία αρκούσε για αυτόν... http://people.csail.mit.edu/costis/ αλλά για τον κάθε δήθεν επαναστάτη αρκεί το να φιλοσοφεί δήθεν και να πετάει πέτρες σε ανθρώπους αγροίκους κατώτερης μορφώσεως (μπάτσοι) γιατί έτσι κάνουν οι άνθρωποι με όραμα δημιουργούνε πετώντας πέτρες και τούβλα στα κεφάλια άλλων ανθρώπων. Και αυτό κύριοι λέγεται επανάσταση..... και χρειάζεται πολλούς καμένους κάδους και αυτοκίνητα (όχι τα δικά μας προς Θεού) για να γίνει.....
Α ναι ξέχασα ο Ρωμανός θέλει να πάει στο ΤΕΙ λέει για να μορφωθεί αφού είναι δικαίωμά του σύμφωνα με τη νομοθεσία την οποία δεν αναγνωρίζει και μάλιστα θέλει και άδεια όχι με τηλεδιάσκεψη.......
Ουτε αυτο λεω (ουτε καν το υποννοω) ουτε αυτη ηταν η ουσια,και τα λογικα αλματα που κανεις δεν ειναι δικο μου προβλημα.
Εγω βεβαια δεν ξερω απο λυσεις οσον αφορα τα προβληματα της οικουμενης.
Και αμα σου καψουν την δικη σου ελα να σου χαρισω την δικη μου,αλλα δεν ξερω αν σου αρεσουν τα SV,ασε που θελει λαστιχα υγρα σερβις...
Γιατί στη χώρα μας η παιδεία αρκούσε για αυτόν... http://people.csail.mit.edu/costis/ αλλά για τον κάθε δήθεν επαναστάτη αρκεί το να φιλοσοφεί δήθεν και να πετάει πέτρες σε ανθρώπους αγροίκους κατώτερης μορφώσεως (μπάτσοι) γιατί έτσι κάνουν οι άνθρωποι με όραμα δημιουργούνε πετώντας πέτρες και τούβλα στα κεφάλια άλλων ανθρώπων. Και αυτό κύριοι λέγεται επανάσταση..... και χρειάζεται πολλούς καμένους κάδους και αυτοκίνητα (όχι τα δικά μας προς Θεού) για να γίνει.....
Α ναι ξέχασα ο Ρωμανός θέλει να πάει στο ΤΕΙ λέει για να μορφωθεί αφού είναι δικαίωμά του σύμφωνα με τη νομοθεσία την οποία δεν αναγνωρίζει και μάλιστα θέλει και άδεια όχι με τηλεδιάσκεψη.......
Δηλαδη εσυ προτιμας να δεις τον Ρωμανο και τον καθε Ρωμανο νεκρο,γιατι ετσι θα τον αναγνωρισεις σαν γνησιο επαναστατη που εφτυσε το συστημα και τους νομους μεχρι την τελευταια πνοη του;
Δηλαδη η σποντα του "αφου θελετε νομιμοτητα οπως λετε δωστε μου την" ειναι καθαρη υποκρισια απο την πλευρα του;
Κριμα που δεν εσφιξε και το χερι του Κακουλια (ναι ετσι γραφεται) για να σε δικαιωσει χωρις να χρειαστει να πεθανει προηγουμενως.
Α και επισης τα εργαστηρια δεν μπορεις να τα παρακοπουθησεις με τηλεδιασκεψη (η οποια δεν υφισταται ουτως η αλλως αυτη την στιγμη) αλλα αυτες ειναι φιλολογιες.
akis_trevor
03/12/2014, 20:08
Αυτό που πάντα φταίει το σύστημα και ποτέ εμείς και πάντα οι άλλοι πολύ μου αρέσει.......
ρε μαστορα ειμαι 27 και κατι ψιλα.
δεν εχω ψηφισει ποτε νδ πασοκ δημοκρατικη αριστερα και οτι αλλο εχει κυβερνησει οσο ψηφιζω.
κατεβαινω σε πορειες,χωρις να σπαω καιω πεταω πετρες κλπ.
δεν εχω ζητησει ποτε ρουσφετι,βολεμα κλπ.
δεν εχω κλεψει ποτε,δεν εχω παρει αβαντα στην πλατη κανενος.
οποτε νομιζω οτι δικαιουμαι να τα χωνω στο συστημα,στο δημοσιο και σε οσους το εχουν κανει σκατα και συνεχιζουν να το κανουν ακομα χειροτερο...
spyrakos35
03/12/2014, 20:10
Ουτε αυτο λεω (ουτε καν το υποννοω) ουτε αυτη ηταν η ουσια,και τα λογικα αλματα που κανεις δεν ειναι δικο μου προβλημα.
Εγω βεβαια δεν ξερω απο λυσεις οσον αφορα τα προβληματα της οικουμενης.
Και αμα σου καψουν την δικη σου ελα να σου χαρισω την δικη μου,αλλα δεν ξερω αν σου αρεσουν τα SV,ασε που θελει λαστιχα υγρα σερβις...
Μα σαφεστατα μου καταλογιζεις γραψαρχιδισμο για τα κοινωνικα θεματα επειδη τι; υπερασπιστηκα την ατομικη περιουσια; αναρωτηθηκες αν η τρυπα μου εγινε βαρελι για να την αποκτησω;
Για να το πω ευγενικά και να μην παρεκτραπώ
Κράτα και καμιά σκέψη για τον εαυτό σου και μην τις δημοσιοποιείς όλες
menelaos46
03/12/2014, 20:15
Δηλαδη εσυ προτιμας να δεις τον Ρωμανο και τον καθε Ρωμανο νεκρο,γιατι ετσι θα τον αναγνωρισεις σαν γνησιο επαναστατη που εφτυσε το συστημα και τους νομους μεχρι την τελευταια πνοη του;
Δηλαδη η σποντα του "αφου θελετε νομιμοτητα οπως λετε δωστε μου την" ειναι καθαρη υποκρισια απο την πλευρα του;
Κριμα που δεν εσφιξε και το χερι του Κακουλια (ναι ετσι γραφεται) για να σε δικαιωσει χωρις να χρειαστει να πεθανει προηγουμενως.
Α και επισης τα εργαστηρια δεν μπορεις να τα παρακοπουθησεις με τηλεδιασκεψη (η οποια δεν υφισταται ουτως η αλλως αυτη την στιγμη) αλλα αυτες ειναι φιλολογιες.
Όχι, προφανώς και δε προτιμώ να δω κάποιον νεκρό αλλά δε μπορώ να υποτιμήσω τη νοημοσύνη μου και να θεωρήσω πως ο Ρωμανός για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ένας αθώος έφηβος που πήρε το καλάσνικοφ και έκανε ληστεία για να βελτιώσει το σύστημα...... ούτε επίσης πως πίσω από το θέμα που γίνεται αυτές τις μέρες με το ΤΕΙ κρύβεται η δήψα ενός ανθρώπου για μάθηση και όχι ένα πολιτικό παιχνίδι....
menelaos46
03/12/2014, 20:17
ρε μαστορα ειμαι 27 και κατι ψιλα.
δεν εχω ψηφισει ποτε νδ πασοκ δημοκρατικη αριστερα και οτι αλλο εχει κυβερνησει οσο ψηφιζω.
κατεβαινω σε πορειες,χωρις να σπαω καιω πεταω πετρες κλπ.
δεν εχω ζητησει ποτε ρουσφετι,βολεμα κλπ.
δεν εχω κλεψει ποτε,δεν εχω παρει αβαντα στην πλατη κανενος.
οποτε νομιζω οτι δικαιουμαι να τα χωνω στο συστημα,στο δημοσιο και σε οσους το εχουν κανει σκατα και συνεχιζουν να το κανουν ακομα χειροτερο...
Ενδεχομένως εσύ να είσαι όπως λες και πράγματι δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω αλλά η πλειοψηφία δεν είναι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όπως έχουν επιλέξει αυτοί.... Αλλά έχε υπ'όψην σου πως η γκρίνια δεν είναι αυτό που βελτιώνει τα πράγματα... :wave2:
Μα σαφεστατα μου καταλογιζεις γραψαρχιδισμο για τα κοινωνικα θεματα επειδη τι; υπερασπιστηκα την ατομικη περιουσια; αναρωτηθηκες αν η τρυπα μου εγινε βαρελι για να την αποκτησω;
Μα συγνωμη εγω στο καταλογιζω αυτο;
Δηλαδη τι ειπα εγω οτι πρεπει να ειμαστε ολοι χιπηδες να ζουμε σε παρατημενα βαγονια και να ανταλλαζουμε τα σωβρακα μας;
Διαβασε τι λες,ειναι λες και συζηταμε γυρω απο τον δικο σου μικροκοσμο αυτη την στιγμη,που νοιαζεσαι μονο για την μηχανη σου ενω γινεται της πουτανας εξω απο το γκαραζ σου.
menelaos46
03/12/2014, 20:18
Για να το πω ευγενικά και να μην παρεκτραπώ
Κράτα και καμιά σκέψη για τον εαυτό σου και μην τις δημοσιοποιείς όλες
Ωπ! Θα μας απαγορεύσεις το λόγο??? Λιγάκι φασιστικό μου ακούγεται αυτό.....
skylaros
03/12/2014, 20:18
Και ερχόμαστε πάλι στην αρχή και 200 χρόνια πίσω. Κατάργηση προσωπικής ιδιοκτησίας και το 99 % των προβλημάτων μας θα λυθεί !!!
skylaros
03/12/2014, 20:20
Ενδεχομένως εσύ να είσαι όπως λες και πράγματι δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω αλλά η πλειοψηφία δεν είναι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όπως έχουν επιλέξει αυτοί.... Αλλά έχε υπ'όψην σου πως η γκρίνια δεν είναι αυτό που βελτιώνει τα πράγματα... :wave2:
Πως έχεις επιλέξει να ζεις λοιπόν, ας μιλήσουμε για τον ντετερμινισμό της δικής σου σκέψης
Όχι, προφανώς και δε προτιμώ να δω κάποιον νεκρό αλλά δε μπορώ να υποτιμήσω τη νοημοσύνη μου και να θεωρήσω πως ο Ρωμανός για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ένας αθώος έφηβος που πήρε το καλάσνικοφ και έκανε ληστεία για να βελτιώσει το σύστημα...... ούτε επίσης πως πίσω από το θέμα που γίνεται αυτές τις μέρες με το ΤΕΙ κρύβεται η δήψα ενός ανθρώπου για μάθηση και όχι ένα πολιτικό παιχνίδι....
Κανεις και εσυ με την σειρα σου ενα καρο λογικα αλματα πατωντας πανω σε μια αφηγηση πολυ συγκεκριμενη (και εξ'ισου ηλιθια).
Και ειλικρινα μπορεις να μου εξηγησεις ποιο ειναι αυτο το πολιτικο παιχνιδι;
Και μετα πες μου αν θες εσυ γιατι πιστευεις οτι το κανει ο Ρωμανος ολο αυτο ασχετα απο το πολιτικο παιχνιδι που λες (του οποιου ο Ρωμανος ΔΕΝ ειναι μερος μιας και δηλωνει αναρχικος αλλα τελος παντων).
spyrakos35
03/12/2014, 20:26
Γραφω το παρακατω υπερασπιζομονος την προσωπικη περιουσια..... Ο μονος στην κουβεντα που το κανει μεχρι στιγμης...
Ελεος.....
Απαντας αυτο
Εσυ στη θεση μου τι θα καταλαβαινες δλδ;
Και συνεχιζεις να μου λες ολα τα ωραια για τον μικροκοσμο του γκαραζ μου....
akis_trevor
03/12/2014, 20:29
δεν γκρινιαζω...εξοργιζομαι με μερικες αποψεις...
το 80% του κοσμου κραζει τους πολιτικους τους "παλιοφουστες" που μας κοροιδευουν και τα φαγανε,ενω τους ψηφιζαν επι σειρα δεκαετιων και ομως,θα ζητησουν χαρη για να βολεψουν τον γιο,θα πανε στο ικα-συκα-πεδυ πως στο καλο το λενε,απτην πλαινη πορτα να βρουν τον γνωστο να μην περιμενουν,θα πανε στο νοσοκομειο να ρωτησουν απλα κατι που αυτο το κατι θα ειναι κανα 15λεπτο και πανω....
με αυτους τα εχω..
menelaos46
03/12/2014, 20:30
Κανεις και εσυ με την σειρα σου ενα καρο λογικα αλματα πατωντας πανω σε μια αφηγηση πολυ συγκεκριμενη (και εξ'ισου ηλιθια).
Και ειλικρινα μπορεις να μου εξηγησεις ποιο ειναι αυτο το πολιτικο παιχνιδι;
Και μετα πες μου αν θες εσυ γιατι πιστευεις οτι το κανει ο Ρωμανος ολο αυτο ασχετα απο το πολιτικο παιχνιδι που λες (του οποιου ο Ρωμανος ΔΕΝ ειναι μερος μιας και δηλωνει αναρχικος αλλα τελος παντων).
Αν ήξερα θα ήμουν στη CIA δε θα έγραφα στο μοτο.... είναι προφανές όμως ότι για να δίνουν δημοσιότητα τα κανάλια έχει "ψωμί" η υπόθεση γιατί πίστεψέ με δεκάδες κρατούμενοι κάνουν παρόμοιες τέτοιες αιτήσεις και καμία δε φτάνει να παίζει στα κανάλια (ούτε να καίγεται η Ελλάδα)...
Ο Ρωμανός μπορεί να πιστεύει ότι κάνει επανάσταση φίλε μου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο αλλά η πραγματικότητα είναι πως με το αίμα των στρατιωτών γεμίζουν οι τσέπες..... Ρωμανός=στρατιώτης αν δεν έγινε σαφές...
Υ.Γ. Οτιδήποτε παίζει στην τηλεόραση έχει σκοπό είτε το κέρδος (γιατί πουλάει τηλεοπτικά) είτε το κέρδος (γιατί επιρρεάζει την κοινή γνώμη).... κανείς καναλάρχης δε του κάικαν τα αρχίδια επειδή ένας κρατούμενος (απλός αναρχικός στην ιδεολογία) δεν θα πάει στο ΤΕΙ...
για παράδειγμα αυτό http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=34212964 δεν είναι ο εκνευρισμός του υπουργού αλλά μια προσπάθεια να πάρει ψήφους η ΝΔ από το απλό αστυνομικό προσωπικό φαντάζομαι......
Εσυ στη θεση μου τι θα καταλαβαινες δλδ;
Και συνεχιζεις να μου λες ολα τα ωραια για τον μικροκοσμο του γκαραζ μου....
Ε ενταξει μωρε μην το παιρνεις και εσυ προσωπικα κουβεντα κανουμε αχαχαχα.:D
spyrakos35
03/12/2014, 20:42
Ε ενταξει μωρε μην το παιρνεις και εσυ προσωπικα κουβεντα κανουμε αχαχαχα.:D
Σωστα.... Θα ξαναγραψω στις ογδοντα σελιδες....
:beer:
40 χρόνια βαρελάς, τέτοιον πάτο, δεν ξανάδα ..................................
Αν ήξερα θα ήμουν στη CIA δε θα έγραφα στο μοτο.... είναι προφανές όμως ότι για να δίνουν δημοσιότητα τα κανάλια έχει "ψωμί" η υπόθεση γιατί πίστεψέ με δεκάδες κρατούμενοι κάνουν παρόμοιες τέτοιες αιτήσεις και καμία δε φτάνει να παίζει στα κανάλια (ούτε να καίγεται η Ελλάδα)...
Ο Ρωμανός μπορεί να πιστεύει ότι κάνει επανάσταση φίλε μου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο αλλά η πραγματικότητα είναι πως με το αίμα των στρατιωτών γεμίζουν οι τσέπες..... Ρωμανός=στρατιώτης αν δεν έγινε σαφές...
Υ.Γ. Οτιδήποτε παίζει στην τηλεόραση έχει σκοπό είτε το κέρδος (γιατί πουλάει τηλεοπτικά) είτε το κέρδος (γιατί επιρρεάζει την κοινή γνώμη).... κανείς καναλάρχης δε του κάικαν τα αρχίδια επειδή ένας κρατούμενος (απλός αναρχικός στην ιδεολογία) δεν θα πάει στο ΤΕΙ...
για παράδειγμα αυτό http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=34212964 δεν είναι ο εκνευρισμός του υπουργού αλλά μια προσπάθεια να πάρει ψήφους η ΝΔ από το απλό αστυνομικό προσωπικό φαντάζομαι......
Το να γινονται διαφορες εξεγερσεις με αφορμες που εμας δεν μας πολυικανοποιουν δεν σημαινει κιολας οτι ειναι υποκινουμενες.
Δηλαδη το 2008 θες να πεις οτι ο Συριζα εβγαλε την πιτσιρικαρια στους δρομους πχ;
Και το οτι η αριστερα γενικοτερα και οποιοσδηποτε εκτος ΝΔ προσπαθει να καπηλευτει το θεμα με τον Ρωμανο επισης δεν εχει να κανει,ουτε το γεγονος οτι εχει πηξει το ματι μας να διαβαζουμε αρθρα απο διαφορους αναρχικους της πλατειας.
Σε ρωτησα εσυ τι πιστευεις για τον Ρωμανο.Μπορεις να μπεις εστω και λιγο στην θεση του -και ασε τα πολιτικα παιχνιδια αποξω- η σου λειπει ντιπ η οποια ενσυναισθηση;
o_gavros
03/12/2014, 21:32
Και ΑΝ (ξαναλεμε) αντι για μενα λαμπαδιασουνε το παιδι καποιου,θα ειναι και αυτο παραπλευρη απωλεια?
Ρε Πανο τι λες;
Αν σκότωσε ο μπάτσος τον Αλέξη; ΑΝ;;;το αμφισβητείς;
Και για τον Καλτεζά επίσης;
θα πηδηχτω απ΄το παράθυρο ρε γαμωτο.
θα φτάσουμε να πρέπει να καλύψουμε όλη την "διδακτέα υλη" για να έρθουμε σε ένα κοινό επίπεδο συζήτησης;
Όσο για το άλμα λογικής επιπέδου Μπούμπκα, που κάνεις στην δεύτερη σου υπόθεση, να σου απαντήσω ότι ποτέ μα ποτέ απλοι διαδηλωτές (και όχι κουκούλες του παρακράτους) δεν έβλαψαν πολίτες.
el-Gatto
03/12/2014, 21:47
Ελεος.....
Σου απάντησα με "ερώτημα" στο "ερώτημά" σου.
Όχι για να απαντήσεις.
Απλά για να καταλάβεις ότι τέτοιου είδους ερωτήματα ,είναι ρητορικά ,κ δεν χρήζουν απάντησης.
Όπως ρητορικό είναι και το νέο σου ερώτημα.
Σαφώς κ όχι ,είναι η απάντηση ,η οποία είναι αυτονόητη κ δεν χρειάζεται καν να δοθεί.
Αλλά ,αν΄δεν πάρω τα κατάλληλα μέτρα κ μου τύχει ,τότε θα καταλογίσω το "κακό που με βρήκε" στην κατάλληλη πλευρά.
Και αυτή δεν θα είναι ένα μάτσο παιδιά που αντιδρούν στην δράση επιβολής καταστολής.
Χωρίς δράση (καταστολή) ,δεν υπάρχει αντίδραση(επεισόδια).
Ασε που όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα ,όι βανδαλισμοί είναι τουλάχιστον καθοδηγούμενοι ,αν όχι απολύτως κ αυτονόμως προβοκατόρικοι.
Βέβαια για να το δει κ να το αποδεχτεί κάποιος αυτό ,θα πρέπει να μην εθελοτυφλεί γενικά ,κ να μην αμοίβεται για να εθελοτυφλεί ειδικά.
Ας εξετάσουμε τώρα την υπόθεση εθελοτυφλούσας εργασίας ότι:
"Δεν υπάρχει καμία προβοκάτσια κ οι ζημιές γίνονται αυτοβούλως κ οργανωμένα από ένα μάτσο κwlopaida."
Σε ποιόν θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες των ζημιών;
Στους "αναρχικούς"; (αυτούς δεν τους πληρώνω ουτε τους έχω εξουσιοδοτήσει για την διατήρηση της τάξης κ της νομιμότητας)
Στους γνωστούς αγνώστους; (αυτοί δεν ξέρω ποιοι είναι ,και ,αν τους πληρώνω ,το κάνω εν'αγνοία μου ,εξαπατούμαι δηλαδή από το σύστημα)
Στους αστυνομικούς: (αυτούς τους πληρώνω από τα γενοφάσκια τους ,ώστε να εκπαιδευτούν κατάλληλα ,να αξιολογηθούν σωστά ,κ να με προστατεύσουν επαρκώς ,όταν κ όποτε χρειαστεί)
Την απάντηση ας την δώσει ο καθείς μονάχος ,κ στον ευατό του.
Κατ'αρχήν δεν το παίρνω προσωπικά.
Προσωπικά επίσης ,δεν συμφωνώ ούτε με τον όρο ,ούτε κ με με την αποδοχή των παράπλευρων απωλειών.
Μου θυμίζει πόλεμο κ στρατόκα@υλους κ τα απεχθάνομαι κ τα δυό.
Γιατί ,παράπλευρες απώλειες είναι κ τα παλληκαράκια που χάθηκαν από τον ακριβοπληρωμένο αλλά προβληματικό όλμο.
Παράπλευρες απώλειες είναι και οι αυτοκτονίες της οικονομικής κρίσης.
Παράπλευρες απώλειες είναι κ οι χαμένες ζωές των αστέγων.
Παράπλευρες απώλειες είναι και οι κατεστραμμένες ζωές των ναρκομανών.
Παράπλευρες απώλειες είναι κ ο Γρηγορόπουλος ,κ ο Ρωμανός ,κ ο Καλτεζας.
Μπορώ να γράψω μεγάλο κείμενο παράπλευρων απωλειών.
Ποιανού ευθύνη είναι όλες αυτές οι παράπλευρες απώλειες;
Μα των εκάστοτε συντεταγμένων αρμοδίων οργάνων φυσικά.
Όταν λοιπόν κάποια στιγμή ο κόσμος δεν θα αντέχει άλλο κ θα βγεί στους δρόμους ουρλιάζοντας ,εσύ ποιανού το μέρος θα πάρεις;
Εγώ πάντως ,είμαι κ θα είμαι μαζί με αυτούς που έχουν δίκιο.
Και όλοι νομίζω.
Αρκεί να ανοίξουν τα μάτια τους ,να ΔΟΥΝ κ να παραδεχτούν.
Τίποτα δεν φτιάχνει έτσι.
Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κάποιος λογικά σκεπτόμενος.
Το ερώτημα όμως είναι:
Μήπως κάθε φορά που υπάρχει δυσανεξία του κόσμου προς τα "πολιτικά δρώμενα" ,επιτρέπονται -αν όχι καθοδηγούνται κιόλας- τέτοιου είδους περιστατικά ,με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολλών ,και την διάσπαση ενός πιθανού μαζικού κινήματος;
Σκέψου.........
el-Gatto
03/12/2014, 21:50
Να θέσω εδώ άλλη μια υπόθεση εργασίας:
Υποτίθεται λοιπόν ,ότι ο "μικρός" είναι εν'δυνάμει επικίνδυνος κ ύποπτος διαφυγής ,άρα κ απορρίπτονται τα αιτήματά του για δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο εκπαιδευτικό ίδρυμα ,στο οποίο του έδωσαν υποκριτικά την δυνατότητα να περάσει.
Τότε γιατί του επέτρεψαν να διαγωνιστεί;
Τέλος πάντων...
Μετά λοιπόν από τόσα επεισόδια και καταστροφές περιουσιών ,πάνε να περάσουν συμβιβαστική τροπολογία ,ώστε να παρακολουθήσει διαδικτυακά.
Θα του δώκουνε κ λάπτοπ ,κ ΓούιΦούι ,κ εκτυπωτή ,και...και...
Παρένθεση(Τι μαλάκες είμαστε όλοι όσοι κάναμε κ κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να σπουδάσουν τα παιδιά μας ,μια φυλάκιση και καθαρίζαμε.)Κλείνει η παρένθεση.
Ακουσα στα κανάλια ότι ,μέχρι κ εξοπλισμό εργαστηρίων -λεει- θα στήσουν στην φυλακή για να μπορεί να "μορφωθεί" επαρκώς.
Και μέχρι να γίνουν όλα αυτά ,έχουν 7,000 αστυνομικούς εκεί έξω να καταστέλλουν.
Και δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες να καίγονται.
Εγώ νομικός δεν είμαι ,ούτε κ πολλά πτυχία εχω.
Σκέφτομαι όμως πρακτικά κ λογικά κ λέω.
Αφού νομοθέτη -καλώς ή κακώς- του έχεις δώσει με νόμο το δικαίωμα στην μόρφωση ,τότε γιατί δεν του επιτρέπεις να φοιτήσει ,εστω φρουρούμενος κ με συνεχή συνοδεία 3 οργάνων;;;
1 υπερεσιακό αυτοκινητάκι-10κμ καύσιμα την ημέρα-3 υπάλληλοι-πάνε-παρακολούθα-έλα πίσω στο κελί.
Μήπως αυτό θα σου(μου) στοιχίσει ψίχουλα ,σε σχέση με το να φτιάξεις νέο τμήμα ΤΕΙ στον Κορυδαλλό ,να απασχολείς 1000άδες υπαλλήλους σου(μου) στους δρόμους για να με δέρνουν αντί να με προστατεύουν ,και να είναι και αναποτελεσματικοί ταυτόχρονα ,αφού τελικά η περιουσία μου καίγεται.
Ε ,φανταστικέ μου νομοθέτη........;
Η δικιά μου τρύπα να δείς πως έγινε φίλε μου.
Γιατί ως γνωστόν ,ο καθείς πονάει από το αγγούρι που μπαίνει στον δικό του κώλο.
Κι όμως ,έτσι όπως κατασκευάστηκαν τα οικονομικά δρώμενα ,μέσα σε 3 χρόνια ,έχω εκποιήσει το 80% τω περιουσιακών στοιχείων που κατάφερα να φτιάξω τα τελευταία 20 χρόνια ,ώστε να μπορώ να ζώ ακόμα ,να σπουδάζω παιδιά ,κ να πληρώνω τους φόρους.
Κάηκε λοιπόν η ατομική μου περιουσία.
Στάχτη και μπούρμπερη.
Εγώ τώρα από ποιόν ζητάω ευθύνες;
Από τον Ρωμανό ή από τον Νομοθέτη;
Τι κάνω;
Που πάω;
Ποιος είμαι;
Καλές Γιορτές φίλοι μου ,με Υγεία ,καλές μοτο βόλτες ,και ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ. :beer:
taisteal
04/12/2014, 00:02
και οι χαζοί που τους φταίνε οι μπάτσοι και οι πλούσιοι με τα χαμόγελα της Colgate....
Δεν θα επρεπε να μου φταινε δηλαδη οσοι θησαυριζαν για χρονια εις βαρος ολων,και ακομη και σημερα ειναι στο απυροβλητο;;
Δεν θα επρεπε να μου φταινε οι μπατσοι που δερνουν οποιον βρισκουν;;
Προσπερασες την τριτη προταση μου,οτι φταιμε ολοι,ο καθεις προσωπικα,γι'αυτο ειπα οτι δεν υπαρχουν αθωοι
Αν εσυ καταλαβες οτι για να υπαρξει σωστα δομημενη κοινωνια εννοουσα πραξικοπημα,γαμα το.
Και χαζος εισαι.
Αντε γεια
MG-KTiNoS
04/12/2014, 00:28
...,οτι φταιμε ολοι,ο καθεις προσωπικα,γι'αυτο ειπα οτι δεν υπαρχουν αθωοι
Θα έρθει μια μέρα (σε λίγα χρόνια ίσως) που δεν θα είσαι έτσι απόλυτος και αυστηρός με τον κοΖμάκΙ.
taisteal
04/12/2014, 00:30
Θα έρθει μια μέρα (σε λίγα χρόνια ίσως) που δεν θα είσαι έτσι απόλυτος και αυστηρός με τον κοΖμάκΙ.
ΦταιΜε ολοι εγραψα,οχι φταινε.
MG-KTiNoS
04/12/2014, 00:35
ναι το κατάλαβα...
Αλλα αναρωτιέμαι ο τάδε που είναι καθυστερημένος τι φταίει?
(άρα δεν μιλάμε για όλους αλλά για πολλούς )
:(
taisteal
04/12/2014, 00:38
ναι το κατάλαβα...
Αλλα αναρωτιέμαι ο τάδε που είναι καθυστερημένος τι φταίει?
(άρα δεν μιλάμε για όλους αλλά για πολλούς )
:(
Αναφερομαι στην πλειονοτητα.
Οχι στους α.μ.ε.α που ετρωγαν ξυλο σημερα..
menelaos46
04/12/2014, 00:45
Το να γινονται διαφορες εξεγερσεις με αφορμες που εμας δεν μας πολυικανοποιουν δεν σημαινει κιολας οτι ειναι υποκινουμενες.
Δηλαδη το 2008 θες να πεις οτι ο Συριζα εβγαλε την πιτσιρικαρια στους δρομους πχ;
Και το οτι η αριστερα γενικοτερα και οποιοσδηποτε εκτος ΝΔ προσπαθει να καπηλευτει το θεμα με τον Ρωμανο επισης δεν εχει να κανει,ουτε το γεγονος οτι εχει πηξει το ματι μας να διαβαζουμε αρθρα απο διαφορους αναρχικους της πλατειας.
Σε ρωτησα εσυ τι πιστευεις για τον Ρωμανο.Μπορεις να μπεις εστω και λιγο στην θεση του -και ασε τα πολιτικα παιχνιδια αποξω- η σου λειπει ντιπ η οποια ενσυναισθηση;
Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να καθορίσει το μέλλον, απλώς μπορεί να το εκμεταλλευτεί όπως αυτόν συμφέρει. Ούτε πιστεύω ότι η δολοφονία Κορκονέα ήταν σχεδιασμένη, απλώς (εγώ πιστεύω) ότι ήταν κάτι που έγινε και το εκμεταλλεύτηκαν αναλόγως οι πολιτικές δυνάμεις. Βλέπεις οι νέοι άνθρωποι έχουν μία τάση να θέλουν να αποδείξουν, λίγο επανάσταση, λίγο αδρεναλίνη, λίγο κατά του συστήματος και αυτό το εκμεταλλεύονται μερικοί. Πλησιάζει λοιπόν η 6η Δεκεμβρίου που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει και δεν είναι τυχαίο ότι τώρα έγινε όλο αυτό το θέμα με τον Ρωμανό. Εγώ λοιπόν αυτό πιστεύω. Ότι απλώς εκμεταλλεύονται για ακόμη μιά φορά ένα γεγονός.
Με ρωτάς βέβαια για το Ρωμανό, και βέβαιο είναι ότι δε μπορώ να έρθω στη θέση του εγώ όπως και δε μπορεί να έρθει αυτός στη δική μου. Σίγουρα είναι ένας νέος άνθρωπος και δε μπορείς να του καταλογίσεις πολλά πράγματα. Σίγουρα σκέφτεται όπως του έχει διδάξει η μητέρα του και το περιβάλλον του. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν προέρχεται από μία τυχαία οικογένεια (εννοώ όχι συνηθισμένη- καθημερινή). Ενδεχομένως να πιστεύει σε κάποιες ιδέες, δε μπορώ να φανταστώ ότι ένα τόσο νέο παιδί είναι εντεταγμένο στο σύστημα. Αλλά από κει και πέρα νομίζω πως ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι πολύ λάθος για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
Η αλήθεια είναι ότι με έκανες πολύ να σκεφτώ γιατί μπορεί να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο και ίσως είναι επειδή πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου....
menelaos46
04/12/2014, 00:50
Δεν θα επρεπε να μου φταινε δηλαδη οσοι θησαυριζαν για χρονια εις βαρος ολων,και ακομη και σημερα ειναι στο απυροβλητο;;
Δεν θα επρεπε να μου φταινε οι μπατσοι που δερνουν οποιον βρισκουν;;
Προσπερασες την τριτη προταση μου,οτι φταιμε ολοι,ο καθεις προσωπικα,γι'αυτο ειπα οτι δεν υπαρχουν αθωοι
Αν εσυ καταλαβες οτι για να υπαρξει σωστα δομημενη κοινωνια εννοουσα πραξικοπημα,γαμα το.
Και χαζος εισαι.
Αντε γεια
Έγραψα και στους χαζούς φταίνε οι μπάτσοι και οι πλούσιοι μένουν με το χαμόγελο της Colgate και αν θες την άποψή μου φταίμε πρώτα εμεις......
Για την απεργια πεινας δεν ακουσα να λετε κατι......
οχι του Ρωμανου...του Μαρινακη......
θα κανει λεει απεργεια πεινας 6 μηνες για να συνεχιστει το παιχνιδι γαυρου-παοκ και μετα το 100ο λεπτο....
:bawl:
2 ΜΕΡΕΣ κουβέντα για το αν το κωλόπαιδο με το καλάσνικοφ πρέπει ή όχι να πάει σχολείο??
και πάνω σε αυτο οικοδομείται ολόκληρη θεωρητική συζήτηση περί κράτους, θεσμών, κοινωνίας κλπ???
Χαμός, στα κοινωνικά δίκτυα, στα μπλογκ, στα κανάλια για ένα χαμένο πρόβατο που πήγε να το παίξει λύκος...
ΤΙ ΙΟΣ έχει χτυπήσει τους εγκεφάλους μερικών????
ΔΕΝ δικαιούται ΤΙΠΟΤΑ, πέραν από τα δικαιώματα που επιτρέπει ο νόμος σε έναν κακούργο, και αυτά είναι μετρημένα!
ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ διέπραξε και γι' αυτό το κακούργημα προβλέπεται φυλάκιση.
Η φυλακή δεν είναι κατασκήνωση να μπαινοβγαίνεις με αδειούλες λες είσαι σε φιλοξενία...
Όσο για τον συμβολισμό που επιχειρούν κάποιοι να αποδώσουν στον "ηρωικό" νέο, τον θεωρώ υπερφίαλο, εκτός λογικής και πραγματικότητας.
ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!! ένα καλάσνικοφ πήρε και μπήκε σε δυο τράπεζες να ληστέψει, στο ταμείο μπορεί να ήταν η αδερφή σας, η γυναίκα σας, ο φίλος σας, τους οποίους παρεμπιπτόντως κράτησε και ομήρους για λίγο.
τόσο μπερδεμένοι είναι οι άνθρωποι πια δεν μπορούν να διακρίνουν το μαύρο από το άσπρο...???
αν η συζήτηση τώρα επιθυμεί κανείς να γυρίσει εντός θέματος δηλαδή στην ασυδοσία των οργάνων της τάξης, ευχαρίστως να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ήταν ζώα αυτοί που τον είχαν άοπλο στα χέρια τους, συλληφθεντα, χωρίς θύματα ή συμπλοκή και να βγάλουν όλα τους τα απωθημένα επάνω του, όπως και ότι είναι κατάφωρα ένοχη η συγκάλυψη του περιστατικού από τους αξιωματικούς της αστυνομίας αλλά και τους πολιτικούς που έχουν υπ' ευθύνη τους το ΥΠ.ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ.
Cpt. Haddock
04/12/2014, 09:25
Προληπτικα το γραφω, απαντηστε ηρεμα όλοι. Κοινως, καντε διάλογο.
skylaros
04/12/2014, 09:27
τόσο μπερδεμένοι είναι οι άνθρωποι πια δεν μπορούν να διακρίνουν το μαύρο από το άσπρο...???
Έχεις σκεφτεί πως μπορεί εσένα να σου συμβαίνει αυτό ? Δε θα σου απαντήσω με επιχειρήματα και ας μπάζει από παντού το κειμενάκι σου.
ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!
Τι να κάνει στο βουνό να αρμέξει πρόβατα? Τσοπανάκος θα γινω.....:a49:
Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να καθορίσει το μέλλον, απλώς μπορεί να το εκμεταλλευτεί όπως αυτόν συμφέρει. Ούτε πιστεύω ότι η δολοφονία Κορκονέα ήταν σχεδιασμένη, απλώς (εγώ πιστεύω) ότι ήταν κάτι που έγινε και το εκμεταλλεύτηκαν αναλόγως οι πολιτικές δυνάμεις. Βλέπεις οι νέοι άνθρωποι έχουν μία τάση να θέλουν να αποδείξουν, λίγο επανάσταση, λίγο αδρεναλίνη, λίγο κατά του συστήματος και αυτό το εκμεταλλεύονται μερικοί. Πλησιάζει λοιπόν η 6η Δεκεμβρίου που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει και δεν είναι τυχαίο ότι τώρα έγινε όλο αυτό το θέμα με τον Ρωμανό. Εγώ λοιπόν αυτό πιστεύω. Ότι απλώς εκμεταλλεύονται για ακόμη μιά φορά ένα γεγονός.
Με ρωτάς βέβαια για το Ρωμανό, και βέβαιο είναι ότι δε μπορώ να έρθω στη θέση του εγώ όπως και δε μπορεί να έρθει αυτός στη δική μου. Σίγουρα είναι ένας νέος άνθρωπος και δε μπορείς να του καταλογίσεις πολλά πράγματα. Σίγουρα σκέφτεται όπως του έχει διδάξει η μητέρα του και το περιβάλλον του. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν προέρχεται από μία τυχαία οικογένεια (εννοώ όχι συνηθισμένη- καθημερινή). Ενδεχομένως να πιστεύει σε κάποιες ιδέες, δε μπορώ να φανταστώ ότι ένα τόσο νέο παιδί είναι εντεταγμένο στο σύστημα. Αλλά από κει και πέρα νομίζω πως ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι πολύ λάθος για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
Η αλήθεια είναι ότι με έκανες πολύ να σκεφτώ γιατί μπορεί να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο και ίσως είναι επειδή πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου....
Μενελαε , το θεμα με τον ρωμανο ΔΕΝ ξεκινησε τωρα που πλησιαζει η 6 Δεκεμβρη .
Εχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δυο μήνες (από τότε που πέρασε στις πανελλαδικές) αλλα εχει ξεκινήσει και από πολύ παλιότερα (από τότε που τους συλλάβανε ), αλλα και από ακομη πιο παλια …. το MEGA θελεις να το βλεπεις τωρα..
Δεν σου κάνει εντυπωση ότι ακόμη κι εσύ του δίνεις ελαφρυντικά για το νεαρό του , αλλά το δικαστήριο ΔΕΝ τους έδωσε κανένα?
Αν ο ρωμανος (και οι υπολοιποι) δεν τα ειχαν βάλει με την εξουσια, αλλα εκαναν ληστειες για να παρουν καμια μερτσεντε (από αυτές που καίνε στα εξαρχεια ντε) ,να τα φανε στα σκυλαδικα ,φυλαγαν και το χερι κανενος παπα ή υπουργου και περναγαν από σποντα σε κανα ΤΕΙ , τωρα θα ήταν προτοσελιδα ως παραδειγμα μετανειας , σοφρωνισμου και ανάνηψης και εργατικότητας (και θα βγεναν και σε 1-2 χρονια)…
Η εξουσια (αυτή που μας γ@μ@ει καθημερινα την ζωη και αυτη που τελικα εκπροσωπεί και προστατεύει η αστυνομία) δημιουργεί κάθε μέρα και νέους «εχθρούς» στην κοινωνία .
Απέναντι στους «εχθρούς» της , είναι εκδικητικη , ανάλγητη και αδυσώπητη (τι ιδιο και οι προστατες του).
Η αστυνομία είναι παντα με την μια πλευρα . αυτή της εξουσιας .
Οι «εχθροι» της εξουσίας είναι απέναντι (και μην μας παραμυθιάσουν ότι είναι μονο κάποιοι μπαχαλοι που καίνε αυτοκίνητα ).
Στην μέση ,που ίσως είναι και η μεγαλύτερη μαζα , είναι ολοι εκείνοι που θέλουν να είναι «ουδέτεροι» που «καταδικάζουν την βια από όπου και αν προέρχεται» που «δεν μπλέκουν με τετοια» και που θεωρουν ότι με την στάση τους δεν παίρνουν θέση και ετσι την γλυτώνουν .
Κι όμως , εχουν πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση . είναι η θέση που επιλεγεί κάθε «ουδετερος» . Δηλάδη να συντάχτει με τον ισχυρό .που στην περίπτωση μας είναι η εξουσία.
Φυσικα , καταλαβαίνω και καταλαβαίνεις (και ελπίζω όλοι μας )ότι από την κουβέντα εδώ μέσα δεν πρόκειται κανείς να πείσει κανένα.
sotostzav
04/12/2014, 09:39
Τι να κάνει στο βουνό να αρμέξει πρόβατα? Τσοπανάκος θα γινω.....:a49:
Ασε που δεν εχει και τα απαιτουμενα μουσια για να παει στο βουνο...Γιατι οπως και να το κανεις,βουνο χωρις μουσι,δεν κολλαει σαν εικονα..
Ασε που δεν εχει και τα απαιτουμενα μουσια για να παει στο βουνο...Γιατι οπως και να το κανεις,βουνο χωρις μουσι,δεν κολλαει σαν εικονα..
Το έχω ηδη εικόνα....
Καπετάν Ρωμανός.. ο ψαρογένης... καβάλα στο μαύρο άτι του.. :lol:
[QUOTE=ggs;2538376
Φυσικα , καταλαβαίνω και καταλαβαίνεις (και ελπίζω όλοι μας )ότι από την κουβέντα εδώ μέσα δεν πρόκειται κανείς να πείσει κανένα.[/QUOTE]
Δεν εχει καμια σημασια αυτο. :)
Δεν εχει καμια σημασια αυτο. :)
Όχι βεβαια.
Απλως , δεν χρειάζεται να τσαντιζόμαστε εδώ μέσα αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο .. γιατί ο καθένας έχει το δικό του αυτονόητο τελικά.
Cpt. Haddock
04/12/2014, 10:34
[...] γιατί ο καθένας έχει το δικό του αυτονόητο τελικά.
Ως εκ τουτου, δεν υπάρχει αυτονόητο ;)
[...]
Στην μέση ,που ίσως είναι και η μεγαλύτερη μαζα , ειμαστε ολοι εκείνοι που θέλουν να είναι «ουδέτεροι» που «καταδικάζουν την βια από όπου και αν προέρχεται» που «δεν μπλέκουν με τετοια» και που θεωρουν ότι με την στάση τους δεν παίρνουν θέση και ετσι την γλυτώνουν .
Κι όμως , εχουν πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση . είναι η θέση που επιλεγεί κάθε «ουδετερος» . Δηλάδη να συντάχτει με τον ισχυρό .που στην περίπτωση μας είναι η εξουσία.[...]
Fixed :smokin:
ή καποιοι εχουν λαθος..:p
Cpt. Haddock
04/12/2014, 10:40
ή καποιοι εχουν λαθος..:p
Ναι.
Οι άλλοι παντα. :lol:
blackbusa
04/12/2014, 10:44
2 ΜΕΡΕΣ κουβέντα για το αν το κωλόπαιδο με το καλάσνικοφ πρέπει ή όχι να πάει σχολείο??
και πάνω σε αυτο οικοδομείται ολόκληρη θεωρητική συζήτηση περί κράτους, θεσμών, κοινωνίας κλπ???
ΔΕΝ δικαιούται ΤΙΠΟΤΑ, πέραν από τα δικαιώματα που επιτρέπει ο νόμος σε έναν κακούργο, και αυτά είναι μετρημένα!
αρα συμφωνεις οτι πρεπει να του δινονται οι προβλεπομενες αδειες απο τον νομο ωστε να παει να παρακολουθει τα μαθηματα του???
Cpt. Haddock
04/12/2014, 10:46
αρα συμφωνεις οτι πρεπει να του δινονται οι προβλεπομενες αδειες απο τον νομο ωστε να παει να παρακολουθει τα μαθηματα του???
Το προβλημα ειναι οτι στην παρουσα φαση δεν καλυπτει τις τυπικες προϋποθεσεις (υπάρχει ελαχιστο όριο εκτισης ποινης)
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!
μην ξεχνάς όμως ότι ο Νόμος προβλέπει την ύπαρξη επιτροπής η οποία αξιολογεί και κρίνει "υπεύθυνα" (αναρωτιέμαι τι ευθύνες και ποινές ανέλαβε η αντίστοιχη επιτροπή στην περίπτωση Ξηρού), για το αν ο κρατούμενος πρέπει ή όχι να λάβει την άδεια. Η απόφαση λαμβάνεται βασει της συμπεριφοράς και της διαγωγής του κρατουμένου.
Συνεπώς όλα μέχρι στιγμής γίνονται σύμφωνα με τον Νόμο.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ούτως ή άλλως ακυρώνεται η έννοια της ποινής της κράτησης όταν με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες μπορούν οι κρατούμενοι να βγαίνουν από τις φυλακές να παίρνουν τον αέρα τους. Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη που δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αντίθετη με τον Νόμο...
blackbusa
04/12/2014, 10:57
Το προβλημα ειναι οτι στην παρουσα φαση δεν καλυπτει τις τυπικες προϋποθεσεις (υπάρχει ελαχιστο όριο εκτισης ποινης)
to be honest πρωτη φορα το ακουω αυτο...καποια πηγη mon ami?
blackbusa
04/12/2014, 11:00
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!
μην ξεχνάς όμως ότι ο Νόμος προβλέπει την ύπαρξη επιτροπής η οποία αξιολογεί και κρίνει "υπεύθυνα" (αναρωτιέμαι τι ευθύνες και ποινές ανέλαβε η αντίστοιχη επιτροπή στην περίπτωση Ξηρού), για το αν ο κρατούμενος πρέπει ή όχι να λάβει την άδεια. Η απόφαση λαμβάνεται βασει της συμπεριφοράς και της διαγωγής του κρατουμένου.
Συνεπώς όλα μέχρι στιγμής γίνονται σύμφωνα με τον Νόμο.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ούτως ή άλλως ακυρώνεται η έννοια της ποινής της κράτησης όταν με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες μπορούν οι κρατούμενοι να βγαίνουν από τις φυλακές να παίρνουν τον αέρα τους. Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη που δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αντίθετη με τον Νόμο...
ο νομος ειναι νομος...αχετα αν στην Ελλαδα τον εχουμε κανει σφεντονα κατα το δοκουν...εχεις καπου να μου παραθεσεις την αποφαση μη χορηγησης της απαιτουμενης αδειας λογω μη καλης διαγωγης???
Fixed :smokin:
αχ μΑρη Julie Gayet με τα gitanes..:lol:
Ναι.
Οι άλλοι παντα. :lol:
:lol:
327955
Cpt. Haddock
04/12/2014, 11:01
to be honest πρωτη φορα το ακουω αυτο...καποια πηγη mon ami?
Οι προϋποθέσεις για λάβει άδεια κάποιος κρατούμενος
Ο κατάδικος να έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό των ημερών ποινής λόγω εργασίας, και η κράτησή του να έχει διαρκέσει τουλάχιστον 3 μήνες. Σε περίπτωση έκτισης ισοβίου κάθειρξης, η κράτηση πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ έτη.
Να μην εκκρεμεί κατά του κατάδικου ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος.
Να εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, τέλεσης νέων εγκλημάτων.
Να συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του.
http://www.iefimerida.gr/news/137804/ποιες-είναι-οι-προϋποθέσεις-για-να-πάρει-ένας-κρατούμενος-άδεια-από-τις-φυλακές
blackbusa
04/12/2014, 11:09
Οι προϋποθέσεις για λάβει άδεια κάποιος κρατούμενος
Ο κατάδικος να έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό των ημερών ποινής λόγω εργασίας, και η κράτησή του να έχει διαρκέσει τουλάχιστον 3 μήνες. Σε περίπτωση έκτισης ισοβίου κάθειρξης, η κράτηση πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ έτη.
Να μην εκκρεμεί κατά του κατάδικου ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος.
Να εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, τέλεσης νέων εγκλημάτων.
Να συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του.
http://www.iefimerida.gr/news/137804/ποιες-είναι-οι-προϋποθέσεις-για-να-πάρει-ένας-κρατούμενος-άδεια-από-τις-φυλακές
mousier Robespierre χωρις να θελω να αμφισβητησω τα λεγομενα σου....τα παραπανω αφορουν για απλη αδεια εξοδου και οχι για εκπαιδευτικη , η οποια αναφερετε σε αλλη παραγραφο...παραφραζω λαθος τα γραφομενα??
μιας και εισαι και τοσο ενημερωμενος εχει προχειρη και την αποφαση με την αρνηση χορηγησης αδειας να δουμε αν λενε το ιδιο ,ωστε να το βουλωσω και να παω να κανψ κανα σεμεδακι???
Cpt. Haddock
04/12/2014, 11:14
mousier Robespierre χωρις να θελω να αμφισβητησω τα λεγομενα σου....τα παραπανω αφορουν για απλη αδεια εξοδου και οχι για εκπαιδευτικη , η οποια αναφερετε σε αλλη παραγραφο...παραφραζω λαθος τα γραφομενα??
μιας και εισαι και τοσο ενημερωμενος εχει προχειρη και την αποφαση με την αρνηση χορηγησης αδειας να δουμε αν λενε το ιδιο ,ωστε να το βουλωσω και να παω να κανψ κανα σεμεδακι???
Κοιτα αγαπητε Richelieu, νομικος δεν ειμαι (ευτυχως :p ), απλα με ενα προχειρο ψαξιμο σε διαφορες σελιδες, δεν ειδα πουθενα να αναφερονται αλλες προϋποθεσεις για αλλους τυπους αδειων (πλην της εκτακτης 24ωρης για κηδειες κλπ), οποτε συμπεραινω οτι τα παραπανω ισχυουν για ολες τις αδειες. (το λινκ το εβαλα ενδεικτικα σαν πηγη)
Μπορει ομως να κανω και λαθος, οποτε αν καποιος εχει κατι πιο εγκυρο ας συνεισφερει.
Για να μπω και λιγο στην ουσια, σωστα θελει ενας κρατουμενος να μορφωθει και καλως υπάρχει και η δυνατότητα. Απο την αλλη, δε θεωρειται ακριβως μορφωση η Διοίκηση Επιχειρησεων σε ΤΕΙ, σπουδες ειναι, οχι μορφωση.
Αφηνω στην ακρη το ειρωνικο, στα ορια της τρολιας, ενας αντιεξουσιαστης να θελει να σπουδασει διοίκηση επιχειρησεων, αφου λογω του συστηματος των εξετασεων στην Ελλαδα, οι περισσοτεροι εχουμε σπουδασει σε αλλη σχολη απο αυτη που θα θελαμε.
Για την ταμπακιερα, οι σπουδες δε θα δωσουν και κανενα εφόδιο στον Ρωμανο, αφου ποια εταιρια θα τον προσλάβει; Όλες ζητανε αντιγραφο ποινικου μητρώου. Μπορει να θελει όντως να σπουδασει και καλα κάνει και μπράβο του που πέρασε εννοείται, αλλα πιστευω οτι πρωτιστως τον ενδιαφερει να βγει παρα να σπουδασει. Το αν θα βγει με σκοπό να μην ξαναγυρισει (αλα Χριστοδουλου Ξηρου) ειναι αλλο θεμα (δε νομιζω οτι εχει τετοιο σκοπο ο ίδιος).
blackbusa
04/12/2014, 11:17
Κοιτα αγαπητε Richelieu, νομικος δεν ειμαι (ευτυχως :p ), απλα με ενα προχειρο ψαξιμο σε διαφορες σελιδες, δεν ειδα πουθενα να αναφερονται αλλες προϋποθεσεις για αλλους τυπους αδειων (πλην της εκτακτης 24ωρης για κηδειες κλπ), οποτε συμπεραινω οτι τα παραπανω ισχυουν για ολες τις αδειες. (το λινκ το εβαλα ενδεικτικα σαν πηγη)
Μπορει ομως να κανω και λαθος, οποτε αν καποιος εχει κατι πιο εγκυρο ας συνεισφερει.
merci (τσι)beaucoup...αρα παραμενουμε ακομα σε ομιχλωδες τοπια...βεβαια περιμενω (οχι απο εσενα) την αποφαση και το σκεπτικο της, ωστε να μας λυθουν ολες οι αποριες...αλλιως μας βλεπω στην γκιλιοτινα...
υ.γ. D'Artagnan se il vous plait...:)
Ordralfabetix... :lol:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα προβλέπεται η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για κρατουμένους που εισάγονται σε Ανώτατα ή Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο Συμβούλιο στο οποίο προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υποδίκους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».
ποιος να ειναι αυτος ο δικαστικος οργανος αραγε:hmm:
ο νομος ειναι νομος...αχετα αν στην Ελλαδα τον εχουμε κανει σφεντονα κατα το δοκουν...εχεις καπου να μου παραθεσεις την αποφαση μη χορηγησης της απαιτουμενης αδειας λογω μη καλης διαγωγης???
φίλε μου ούτε μέλος της επιτροπής είμαι ούτε υπεύθυνος να κρατάω τέτοιο αρχειο, οπότε θα πρέπει να ζητήσεις από αλλού αυτό το έγγραφο.
Η μη καλή διαγωγή είναι εύκολο να εξέλθει ως συμπέρασμα από τις διακοινώσεις του κρατουμένου, και από την εμμονή του στον "σκοπό" του.
Αν η επιτροπή προβεί σε εσφαλμένη απόφαση, υπάρχουν πολλοί που έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια να στηρίξουν νομικά, οικονομικά, και επικοινωνιακά τον "αντιεξουσιαστικό" αγώνα και να φθείρουν αυτούς τους ανθρώπους.
ΥΓ. Το "αντιεξουσιαστικός" σε εισαγωγικά διότι το να μπουκάρεις σε τράπεζα και να κουνάς καλάσνικωφ στα μούτρα αθώων ανθρώπων μόνο πράξη αντίστασης ενάντια στην εξουσία δεν είναι....
merci (τσι)beaucoup...αρα παραμενουμε ακομα σε ομιχλωδες τοπια...βεβαια περιμενω (οχι απο εσενα) την αποφαση και το σκεπτικο της, ωστε να μας λυθουν ολες οι αποριες...αλλιως μας βλεπω στην γκιλιοτινα...
υ.γ. D'Artagnan se il vous plait...:)
Δεν θα μπώ στην ουσία αν πρέπει ή όχι να πάρει εκπαιδευτική άδεια αλλά σοβαρά περιμένετε ένας πιτσιρικάς φορτωμένος με τον μισό ποινικό κώδικα και με αυτή τη ρητορική να τον αφήσουν να πάρει άδεια;
Cpt. Haddock
04/12/2014, 11:24
alfavitix... :lol:
Ordralfabetix (στο πρωτοτυπο) :D
(εκανα και εντιτ)
Τον Ρωμανο ενα πραγμα τον ενδιαφερει και μονο - θελω να πιστευω-.
Να προκαλεσει δημοσια συζητηση.
" Αφου θελετε ρε κουφαλες νομιμοτητα γιατι δεν μου την δινετε; "
Οι σπουδες ειναι απο δευτερευοντες εως αδιαφορες.
Απο κει και περα αν αυτη η συζητηση γινει στο μοτο.γρ, σε πλατειες, ... η με καδρονια, ειναι αλλο ζητημα.
Θα επιβιωσουμε και με εναν "επιστημονα" λιγοτερο .
blackbusa
04/12/2014, 11:56
" Αφου θελετε ρε κουφαλες νομιμοτητα γιατι δεν μου την δινετε; "
thnx ....:wave2:
υ.γ. ξαναρωταω τη Δημοκρατια και νομους θελουμε...
blackbusa
04/12/2014, 11:58
Δεν θα μπώ στην ουσία αν πρέπει ή όχι να πάρει εκπαιδευτική άδεια αλλά σοβαρά περιμένετε ένας πιτσιρικάς φορτωμένος με τον μισό ποινικό κώδικα και με αυτή τη ρητορική να τον αφήσουν να πάρει άδεια;
https://www.youtube.com/watch?v=SEsT3cgMZws
Bladerunner
04/12/2014, 12:01
Μιας κι αναφερθήκαμε στο σωφρονιστικό σύστημα.
Η Νορβηγία έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη υποτροπής των αποφυλακισμένων. Προφανώς το σύστημα σωφρονισμού που εφαρμόζουν αποδίδει.
Μία δε από τις φυλακές τους έχει ποσοστό μόλις 16% (http://www.theguardian.com/society/2013/feb/25/norwegian-prison-inmates-treated-like-people)
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του διευθυντή των φυλακών Bastoy στην ερώτηση, "πώς πείθεις την κοινή γνώμη ότι το να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό και ευαισθησία σε εγκληματίες είναι προς το συμφέρον όλων;"
"Αν κάποιος έβλαπτε την οικογένειά μου το πιο πιθανό είναι να ήθελα να τον σκοτώσω. Αλλά ως διευθυντές φυλακών ή πολιτικοί πρέπει να το χειριζόμαστε διαφορετικά. Πρέπει να σεβόμαστε την ανάγκη του κόσμου για εκδίκηση, αλλά να μην είναι το θεμέλιο του σωφρονιστικού συστήματός μας."
Πηγή: theguardian.com (http://www.theguardian.com/society/2013/sep/04/bastoy-norwegian-prison-works)
Μιας κι αναφερθήκαμε στο σωφρονιστικό σύστημα.
Η Νορβηγία έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη υποτροπής των αποφυλακισμένων. Προφανώς το σύστημα σωφρονισμού που εφαρμόζουν αποδίδει.
Μία δε από τις φυλακές τους έχει ποσοστό μόλις 16% (http://www.theguardian.com/society/2013/feb/25/norwegian-prison-inmates-treated-like-people)
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του διευθυντή των φυλακών Bastoy στην ερώτηση, "πώς πείθεις την κοινή γνώμη ότι το να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό και ευαισθησία σε εγκληματίες είναι προς το συμφέρον όλων;"
"Αν κάποιος έβλαπτε την οικογένειά μου το πιο πιθανό είναι να ήθελα να τον σκοτώσω. Αλλά ως διευθυντές φυλακών ή πολιτικοί πρέπει να το χειριζόμαστε διαφορετικά. Πρέπει να σεβόμαστε την ανάγκη του κόσμου για εκδίκηση, αλλά να μην είναι το θεμέλιο του σωφρονιστικού συστήματός μας."
Πηγή: theguardian.com (http://www.theguardian.com/society/2013/sep/04/bastoy-norwegian-prison-works)
υπάρχει κάποιο συμπέρασμα από όλο αυτό, ή κάποια πρόταση για αλλαγή της δικής μας πραγματικότητας και το αναφέρεις, ή το αναφέρεις απλώς εγκυκλοπαιδικά...??
skylaros
04/12/2014, 12:31
Αυτοί είναι κουτόφραγκοι άνθρωπε μου, τι να μας που τώρα, σε εμάς που τους δώσαμε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, τις επιστήμες και τη φιλοσοφία! Ρε και να με κάναν εμένα πρωθυπουργό για ένα μήνα ! :p
υπάρχει κάποιο συμπέρασμα από όλο αυτό, ή κάποια πρόταση για αλλαγή της δικής μας πραγματικότητας και το αναφέρεις, ή το αναφέρεις απλώς εγκυκλοπαιδικά...??
Αν θες να καταλάβεις μπορείς εύκολα να το κάνεις. Ή τρολλάρεις για να 'χαμε να λέγαμε;
Cpt. Haddock
04/12/2014, 12:54
Μια και αναφερθηκε η Νορβηγία:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=529968
Ο Αντερς Μπρέιβικ που είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών για το φόνο 77 ανθρώπων σε δύο επιθέσεις στη Νορβηγία τον Ιούλιο του 2011, ολοκλήρωσε την εγγραφή του στο πανεπιστήμιο του Όσλο για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες.
Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής δεν μπορεί να λάβει πτυχίο μέσω του προγράμματος το οποίο έχει επιλέξει, ωστόσο θα μελετήσει χωριστά μαθήματα. Ο 34χρονος θα πραγματοποιήσει τις σπουδές του από την φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία κρατείται και δεν θα έχει άμεση επαφή με το προσωπικό του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της νορβηγικής πρωτεύουσας. Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι είναι αναγκαίο ο Μπρέιβικ να αντιμετωπιστεί «δίκαια».
«Παρόλο που υπάρχουν κάποια ηθικά διλήμματα σχετικά με το ζήτημα αυτό, εντούτοις πρέπει να αναγνωρίσουμε πως είναι δικαίωμα του κάθε νορβηγού πολίτη να έχει πρόσβαση στο ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ολε Πέτερ Οτερσεν, πρύτανης του πανεπιστημίου του Όσλο, προσθέτοντας πως φυσικά ο Μπρέιβικ δεν θα μπορεί να προσέρχεται στα μαθήματα ή να πατήσει το πόδι του σε οποιοδήποτε μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Αρχικά, το αίτημα του εξτρεμιστή να ενταχθεί σε κύκλο σπουδών στο πεδίο των πολιτικών επιστημών από το κελί του είχε απορριφθεί διότι, σύμφωνα με τον Οτερσεν, «δεν διέθετε τα αναγκαία προσόντα για να ενταχθεί σε έναν κύκλο σπουδών πολιτικής επιστήμης», ωστόσο η πρυτανεία του πανεπιστήμιου το ξανασκέφτηκε κι αποφάσισε να του δώσει το δικαίωμα να παρακολουθήσει μαθήματα.
Ο Μπρέιβικ είχε επιτεθεί στις 22 Ιουλίου 2011 με εκρηκτικό μηχανισμό κατά ενός κυβερνητικού κτιρίου στο Όσλο, πριν να ταξιδέψει στο μικρό νησί Ουτόγια, όπου εκτέλεσε εν ψυχρώ δεκάδες συμμετέχοντες σε κατασκήνωση της νεολαίας του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας.
Είναι αμετανόητος για τα εγκλήματά του και πριν από λίγους μήνες ζήτησε επισήμως να ιδρύσει μια φασιστική και ρατσιστική οργάνωση, μέσα από το κελί της φυλακής του.
blackbusa
04/12/2014, 13:05
Μια και αναφερθηκε η Νορβηγία:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=529968
δεν μας βαζεις και μια φωτο του ενω τον πηγαιναν στον ανακριτη να εχουμε ιδια κριτηρια συγκρισης???φανταζομαι αν τα πιτσιρικια τα εκαναν μπλε μαρεν, χωρις να εχουν ριξει ουτε ενα πυροβολισμο, αυτος που καθαρισε καμμια ντουζινα πρεπει να εμοιαζε με ουρανιο τοξο....
και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι οι συνθηκες των φυλακων στην Νορβηγια ειναι ακριβως οπως στον Κορυδαλλο πχ....
χωρις να πηγαινει για εσενα...μου αρεσει που συγκρινετε τις βορειες χωρες ,ιδιος τις σκανδιναβικες, με την νοτια ευρωπη επι το πληστον...λετε για ρατσιστες (και ενδεχομενος φασιστες) τους Νοτιους και τους Ελληνες...
μολις γνωρισετε καμμια δεκαρια απο τους βορειους, για τα καλα ομως, ελατε να τα ξαναπουμε...
spyrakos35
04/12/2014, 13:49
Μιλατε για τον ιδιο ρωμανο που ξερω; που κατα την συλληψη του εφτυνε τους δημοσιογραφους και τις καμερες και τωρα βγαινει στα παραθυρα του νοσοκομειου και τους χαιρεταει;
α, ναι, και που βγαζει ανακοινωσεις τυπου.....
Μιλατε για τον ιδιο ρωμανο που ξερω; που κατα την συλληψη του εφτυνε τους δημοσιογραφους και τις καμερες και τωρα βγαινει στα παραθυρα του νοσοκομειου και τους χαιρεταει;
Τι να σου πω ρε συ δεν ξερω αν μιλαμε για τον ιδιο.
Βεβαια αν ειναι να φτιαχνουμε το πορτραιτο καποιου παιρνοντας μερικες βινιετες (τηλεοπτικης εμπνευσεως) απο δω,κανονταντας μερικες υποθεσεις απο κει,ριχνοντας και λιγο κυνισμο η συναισθηματισμο (αναλογα με το που γερνεις πολιτικα) ,
και ολα αυτα να τα κολλαμε μαζι με μανταλακια,μαλλον δεν εχουμε ακριβως συζητηση με ειλικρινεις προθεσεις.
akis_trevor
04/12/2014, 14:24
να ρωτησω κατι,γιατι ειμαι λιγο αφελης ωρες ωρες..
εφοσον δεν τον αφηνουν να παρακολουθησει την σχολη στην οποια πριν λιγους μηνες περασε,γιατι τον αφηΚαν να δωσει πανελληνιες;;;
ακόμα περιμένω απάντηση.
Αν θες να καταλάβεις μπορείς εύκολα να το κάνεις. Ή τρολλάρεις για να 'χαμε να λέγαμε;
όχι. Σπανίως τρολλάρω και ποτέ σε σοβαρά θέματα. Προσπαθώ να καταλάβω όμως ποιός ο σκοπός αυτής της παράθεσης σε αυτό το νήμα. Αν η παράθεση είναι χάριν παραδείγματος προς μίμηση τότε πρωτίστως γίνεται μία ατυχής σύγκριση ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και λαούς, δευτερευόντως αντί να δίνουμε παραδείγματα άκρως μακρυνα σε απόσταση αλλά και νοοτροπία, θα μπορούσε να δοθεί παράδειγμα τιμωρίας στην πιο γνήσια, αληθινή και πρωτότυπη Δημοκρατία, την Αθηναϊκή, αυτή του 4ου αι. π.Χ. αλλά μάλλον δεν θα άρεσε σε πολλούς...
χωρις να πηγαινει για εσενα...μου αρεσει που συγκρινετε τις βορειες χωρες ,ιδιος τις σκανδιναβικες, με την νοτια ευρωπη επι το πληστον...λετε για ρατσιστες (και ενδεχομενος φασιστες) τους Νοτιους και τους Ελληνες...
μολις γνωρισετε καμμια δεκαρια απο τους βορειους, για τα καλα ομως, ελατε να τα ξαναπουμε...
Αρχικά σύγκριση νομίζω ότι έκανες ο bladerunner με την παράθεσή του η οποία ναι μεν είναι ιδιαίτερη και πρωτότυπη σαν πρόταση, αλλά άτοπη προς το θέμα, και ανεφάρμοστη στο κέντρο διερχομένων που ονομάζεται Ελλάς...
Σιγα μην τους παρεθεσε και γευμα εργασιας.....
Από το παραθυρο χαιρετουσε τους συμπαραστάτες του.... όχι τους ρουφιανους....
Και πως ακριβως θα περιμενες μια "επικοινωνια" από τον Ρωμανο εσυ? Με σηματα καπνου?
να ρωτησω κατι,γιατι ειμαι λιγο αφελης ωρες ωρες..
εφοσον δεν τον αφηνουν να παρακολουθησει την σχολη στην οποια πριν λιγους μηνες περασε,γιατι τον αφηΚαν να δωσει πανελληνιες;;;
ενώ το ότι ολόκληρος Υπουργός Δικαιοσύνης (ξεφτυλισμένος) πήγε στη φυλακή να τον συγχαρεί για την επιτυχία του και να του πάει το 500άρικο από το ΙΚΥ, το οποίο φυσικά χάρην επικοινωνιακής σκοπιμότητας του το πέταξε στα μούτρα ο μικρός είναι λιγότερο σαν γεγονός...?
@Gcrook επειδή δεν έχω καταλάβει επίσης...
ποιά είναι η θέση σου? να αφήσουν το "παιδί" να φοιτήσει?
να τον ελευθερώσουν?
να φτιάξουν σχολείο μέσα στη φυλακή..?
δεν έχω καταλάβει...
akis_trevor
04/12/2014, 14:33
ενώ το ότι ολόκληρος Υπουργός Δικαιοσύνης (ξεφτυλισμένος) πήγε στη φυλακή να τον συγχαρεί για την επιτυχία του και να του πάει το 500άρικο από το ΙΚΥ, το οποίο φυσικά χάρην επικοινωνιακής σκοπιμότητας του το πέταξε στα μούτρα ο μικρός είναι λιγότερο σαν γεγονός...?
νομιζω πως ναι,ειναι λιγοτερο...
δεν ασχολουμαι με πραγματα δηθεν.κοιταω την ουσια.
δεν εχω δει ειδησεις καθολου,εδω το διαβασα το θεμα.αποτι καταλαβα εδωσε εξετασεις μεσα στην φυλακη,πανελληνιες,για να μπει στην τριτοβαθμια εκπαιδευση.και τωρα γυρνανε και του λενε δεν σε αφηνουμε να σπουδασεις..:confused:
να τον ελευθερώσουν?
δεν έχω καταλάβει...
Εσύ προτείνεις να τον εκτελέσουν;
Ούτε κι εγω κατάλαβα εσύ τι θες να τον κάνουν. Αυτός μπορεί να μην αναγνωρίζει νόμους, κράτος κλπ (είτε το πιστεύει είτε το κάνει για άλλους λόγους). Οι υπέρμαχοι των νόμων, κράτους κλπ όμως δεν θα πρέπει να τους εφαρμόζουν;
Αν σπέρνεις μίσος, θερίζεις πτώματα. Αμφίπλευρα.
spyrakos35
04/12/2014, 14:35
Τι να σου πω ρε συ δεν ξερω αν μιλαμε για τον ιδιο.
Βεβαια αν ειναι να φτιαχνουμε το πορτραιτο καποιου παιρνοντας μερικες βινιετες (τηλεοπτικης εμπνευσεως) απο δω,κανονταντας μερικες υποθεσεις απο κει,ριχνοντας και λιγο κυνισμο η συναισθηματισμο (αναλογα με το που γερνεις πολιτικα) ,
και ολα αυτα να τα κολλαμε μαζι με μανταλακια,μαλλον δεν εχουμε ακριβως συζητηση με ειλικρινεις προθεσεις.
Δεν σε καταλαβαινω.....
Λεω κατι το οποιο δεν ισχυει;
Δεν παρακολουθω τη ζωη του ρωμανου και δεν ξερω πως απο μαθητης σε τρια χρονια βρεθηκε με ακ47 στα χερια του..... Αν εσυ ξερεις πες μου για να μη βαζω μανταλακια....
να τον ελευθερώσουν?
δεν έχω καταλάβει...
Η θεση μου ειναι η εξης:Κοιταχτε ποσο υποκριτες ειναι αυτοι (μα ΟΛΟΙ αυτοι) που κοπτονται για την "νομιμοτητα" .
ο Ρωμανος εχει μια ιδεολογια και ειναι πολυ ειλικρινης απεναντι της (ασχετα αν δεν συμφωνω με την ιδεολογια του) .
Δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι προσπαθουν να του ριξουν λασπη εκει στοχευουν στο να δειξουν ποσο υποκριτης ειναι και αυτος (αγνοοωντας πολυ ΒΟΛΙΚΑ την υποκρισια του συστηματος)
Και με τον Ρωμανο διαφωνω μονο στο εξης:Οτι το θεωρω μεγαλη ηττα να πεθανεις για τις αποψεις σου.Αλλα απο την αλλη αυτος ειναι ο δρομος του και τον σεβομαι.
Ειναι ξεκαθαρη η θεση μου τωρα; (οχι οτι πριν δεν ηταν) ;)
Δεν σε καταλαβαινω.....
Λεω κατι το οποιο δεν ισχυει;
Δεν παρακολουθω τη ζωη του ρωμανου και δεν ξερω πως απο μαθητης σε τρια χρονια βρεθηκε με ακ47 στα χερια του..... Αν εσυ ξερεις πες μου για να μη βαζω μανταλακια....
Οχι, πληζ, νομιζω οτι ημουν σαφεστατος αυτη την φορα.
Παντως ο Ρωμανος αν του επιτρεπανε να παει να σπουδασει μιλαμε οτι ακομα και ο Ραμπο μπροστα του θα επερνε καμψεις.
Αν μεχρι την 3η Λυκειου εμαθε να χειριζεται μεχρι και Καλασνικοφ...σε Ανωτατο επιπεδο εκπαιδευσης πιστευω οτι θα πεταγε και f16 ανετα με κλειστα τα ματια...καθως και ελικοπτερο μπας και βοηθησει τα αλλα ...συντροφια του.
Ρε σεις συνελθετε λιγο.
Τι συζητατε?
Επαιξε και εχασε.
Παιζει τωρα το τελευταιο του χαρτι με σαφεις οδηγιες απο την οικογενεια του και το χανει.
Επιμενει να θελει να παει εξω απο τη φυλακη για να σπουδασει και το συστημα του λεει...σωστα...οχι αν θελεις θα σπουδασεις απο εντος.
Τοσο πολυ τον καιει τον επανατατη γιαλαντζι να παει να σπουδασει εκτος φυλακης?
Εφοσον εκανες κακουργημα για το οποιο καταδικαστηκες...τι θες τωρα και χτυπιεσαι για δικαιωματα?
Να μεινει μεσα...και αν δεν θελει να σπουδασει με τηλεδιασκεψη...να κατσει νηστικος μεχρι τελους αν του βασταει.
Bladerunner
04/12/2014, 15:07
To συμπέρασμα και πρόταση είναι αυτό:
Αυτός μπορεί να μην αναγνωρίζει νόμους, κράτος κλπ (είτε το πιστεύει είτε το κάνει για άλλους λόγους). Οι υπέρμαχοι των νόμων, κράτους κλπ όμως δεν θα πρέπει να τους εφαρμόζουν;
Αν σπέρνεις μίσος, θερίζεις πτώματα. Αμφίπλευρα.
Δεν συγκρίνω -όπως έγραψες- τη δική μας κουλτούρα με αυτή των Νορβηγών. Μόνο τα σωφρονιστικά μας συστήματα στην πράξη.
Οι Νορβηγοί πρώην κατάδικοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παραβούν το νόμο ξανά σε σχέση με τους δικούς μας αποφυλακισμένους. Και αυτό διότι προφανώς επικεντρώνονται στον σωφρονισμό και επανένταξη στην κοινωνία. Όχι στην εκδικητική τιμωρία.
Εσύ προτείνεις να τον εκτελέσουν;
Συ είπας... εγώ απλώς κάνω μία εκ διαμέτρου αντίθετη, επίσης άτοπη αναφορά, όσο άτοπη ήταν και το σωφρονιστικό της Νορβηγίας στην παρούσα συζήτηση...
Νομίζω ότι με αυτήν σου την ρητορική ερώτηση συμφωνούμε περί του τι μέλλει γενέσθαι.
Η θεση μου ειναι η εξης:Κοιταχτε ποσο υποκριτες ειναι αυτοι (μα ΟΛΟΙ αυτοι) που κοπτονται για την "νομιμοτητα" .
ο Ρωμανος εχει μια ιδεολογια και ειναι πολυ ειλικρινης απεναντι της (ασχετα αν δεν συμφωνω με την ιδεολογια του) .
Δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι προσπαθουν να του ριξουν λασπη εκει στοχευουν στο να δειξουν ποσο υποκριτης ειναι και αυτος (αγνοοωντας πολυ ΒΟΛΙΚΑ την υποκρισια του συστηματος)
Και με τον Ρωμανο διαφωνω μονο στο εξης:Οτι το θεωρω μεγαλη ηττα να πεθανεις για τις αποψεις σου.Αλλα απο την αλλη αυτος ειναι ο δρομος του και τον σεβομαι.
Ειναι ξεκαθαρη η θεση μου τωρα; (οχι οτι πριν δεν ηταν)
και ποιός είναι ο λόγος για τόσες σελίδες γραμμένες για έναν κοινό εγκληματία...? Για να φανεί πόσο υποκριτές είναι οι διάφοροι δημοσιογραφίσκοι, καναλάρχες, πλογκάρχες, εκπρόσωποι Τύπου, πολιτικοί κλπ...?
Όχι στην εκδικητική τιμωρία.
Δεν υπάρχει "εκδικητική τιμωρία".
Υπάρχει μόνο τιμωρία.
Δεν υπάρχει "εκδικητική τιμωρία".
Υπάρχει μόνο τιμωρία.
Ναι, και προφανώς οι γονείς σου σε τιμωρούσαν σχέτα. Όχι σωφρωνιστικά ούτε εκδικητικά, νέτα σχέτα τιμωρία. Για τα γούστα τους.
και ποιός είναι ο λόγος για τόσες σελίδες γραμμένες για έναν κοινό εγκληματία...? Για να φανεί πόσο υποκριτές είναι οι διάφοροι δημοσιογραφίσκοι, καναλάρχες, πλογκάρχες, εκπρόσωποι Τύπου, πολιτικοί κλπ...?
Δεν ξερω, (και ναι, μιας και ρωτας, αυτοι, και οχι μονο) ,αλλα εχει τεραστιο ενδιαφερον να συνειδητοποιεις οτι μεσα απο μια κουβεντα παντα θα υπαρχουν εκεινοι οι ανθρωποι οι οποιοι παντα θα ψαχνουν να βρουν αποκλειστικα
και μονο, που αποσκοπει καποιος, και ποια ειναι τα κινητρα του (η τα "θεματα" του ) .
RaGe_Raptor
04/12/2014, 15:37
μιας κι έγινε λόγος για κίνητρα,τα κίνητρα του παιδιού αυτού ποια ήταν?γιατί πήρε σβάρνα τις τράπεζες με το καλάΖνικωΦ παραμάΣκαλα,ξέρουμε?
Ναι, και προφανώς οι γονείς σου σε τιμωρούσαν σχέτα. Όχι σωφρωνιστικά ούτε εκδικητικά, νέτα σχέτα τιμωρία. Για τα γούστα τους.
νομίζω ότι θα ξεφύγουμε αρκετά αν αναλύσουμε την έννοια της λέξης "τιμωρία" και πόσο αυτοτελής είναι. Όμως εκδικητική τιμωρία δεν υπάρχει, διότι δεν είναι τιμωρία, είναι εκδίκηση, και η εκδίκηση δεν μπορεί να είναι τιμωρία. Και σωφρονιστική τιμωρία επίσης όχι, διότι σκοπός της τιμωρίας ΕΙΝΑΙ ο σωφρονισμός... Τεσπα, είπαμε, ξεφεύγουμε...
Δεν ξερω, (και ναι, μιας και ρωτας, αυτοι, και οχι μονο) ,αλλα εχει τεραστιο ενδιαφερον να συνειδητοποιεις οτι μεσα απο μια κουβεντα παντα θα υπαρχουν εκεινοι οι ανθρωποι οι οποιοι παντα θα ψαχνουν να βρουν αποκλειστικα
και μονο, που αποσκοπει καποιος, και ποια ειναι τα κινητρα του (η τα "θεματα" του ) .
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τεράστιο αυτό το ενδιαφέρον... αν αναφέρεσαι σε μένα πάντως, ούτε τα κίνητρά σου ψάχνω να βρώ ούτε ταμπέλες κολλάω, ούτε γυρεύω να κατατάξω ανθρώπους βάσει αυτών που λένε. Σε άλλα συμφωνούμε, σε άλλα διαφωνούμε.
Όμως πράγματι η συζήτηση κατ' εμέ πρέπει να είναι τελεολογική, να κατευθύνεται προς κάπου, συνεπώς όταν αναρτώνται αδιάφορα προς την συζήτηση πράγματα ψάχνω το λόγο και τον σκοπό...
akis_trevor
04/12/2014, 15:39
αλλη μια ερωτηση.αν εσας,σκοτωνε καποιος μπατσος,εν ψυχρω,διπλα σας,τον φιλο σας,η ζωη σας θα ηταν η ιδια η θα αλλαζε;;;
el-Gatto
04/12/2014, 15:44
Χαμός, στα κοινωνικά δίκτυα, στα μπλογκ, στα κανάλια για ένα χαμένο πρόβατο που πήγε να το παίξει λύκος...
ΤΙ ΙΟΣ έχει χτυπήσει τους εγκεφάλους μερικών????
ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ διέπραξε και γι' αυτό το κακούργημα προβλέπεται φυλάκιση.
Η φυλακή δεν είναι κατασκήνωση να μπαινοβγαίνεις με αδειούλες λες είσαι σε φιλοξενία...
Να συμφωνήσω σε αυτό.
Γιατί λοιπόν ο νομοθέτης ,του κατοχυρώνει το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις κ να περάσει σε εκπαιδευτικό ιδρυμα;
Αν δεν υπήρχε αυτή η υποκριτική δυνατότητα από το νομικό σύστημα ,δεν θα υπήρχε κ λόγος συζήτησης.
Βλέπεις όμως ,τα νομικά παράθυρα χρειάζονται για να μπορούν να βγαίνουν έξω οι ημέτεροι.
Αν για παράδειγμα ήταν γόνος επιφανούς οικογένειας ,ο οποίος είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών ,για βιαιοπραγίες κ καταστροφές έξω από το γήπεδο ,ή για βιασμό ,μια χαρά θα έβγαινε έξω εκμεταλλευόμενος το νόμο.
Η μοναδική προυπόθεση λοιπόν για να λάβει κάποιος αυτή την ευεργετική δυνατότητα ,είναι να παρανομεί ΕΝΤΟΣ συστήματος.
Αφου όμως ο συγκεκριμένος δηλώνει ευθαρσώς ΕΚΤΟΣ συστήματος κι ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτό (μήπως επειδή είναι σάπιο;..) ,τότε δεν μπορεί να έχει τα δικαιώματα των υπόλοιπων παρανομούντων.
Ωραία κ δίκαια πράγματα.
αν η συζήτηση τώρα επιθυμεί κανείς να γυρίσει εντός θέματος δηλαδή στην ασυδοσία των οργάνων της τάξης, ευχαρίστως να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ήταν ζώα αυτοί που τον είχαν άοπλο στα χέρια τους, συλληφθεντα, χωρίς θύματα ή συμπλοκή και να βγάλουν όλα τους τα απωθημένα επάνω του, όπως και ότι είναι κατάφωρα ένοχη η συγκάλυψη του περιστατικού από τους αξιωματικούς της αστυνομίας αλλά και τους πολιτικούς που έχουν υπ' ευθύνη τους το ΥΠ.ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ.
Κι εδώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Αν ξεφύγουμε κ από την απομόνωση του συγκεκριμένου περιστατικού κ κάνουμε ένα ψάξιμο στο μυαλό μας(όσοι έχουν open mind) ,τότε θα ανακαλύψουμε κ πολλές άλλες τέτοιου είδους ασυδοσίες από τις αρχές ,αλλά κ ακόμα χειρότερες.
Στο συντριπτικό δε ποσοστό της παραβατικότητας ενστόλων ,δικαστικών , ή γενικά δημόσιων λειτουργών ,οι "συνάδελφοι" τους ,είτε κάνουν την πάπια ,είτε (αν είναι κραυγαλέο κ αποκαλυφθεί) τους ρίχνουν στα μαλακά.
Πόσες υποθέσεις με διακίνηση-προστασία-εκβιασμό-αδικαιολόγητη βια-καταχρηση δημοσίου χρήματος-κατάχρηση εξουσίας κ' πολλά άλλα αδικήματα ενστόλων κ κρατικών λειτουργών που έχουν αποκαλυφθεί ,στήνονται ΕΔΕ που εκκρεμούν για χρόνια ,ενώ οι παράνομοι λειτουργοί συνεχίζουν να "υπηρετούν" κ να αμοίβονται...;
Και όταν τελικά βγεί το πόρισμα ,το θέμα εχει ξεχαστεί ,εκτονωθεί ,κ Οι ποινές συνήθως είναι 1-2 μήνες στέρηση μισθού κ μετάθεση ,ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν σε άλλη περιοχή την παράνομη "καριέρα" τους.
Εσένα όμως ,αμα χρωστάς φόρους ,επειδή καταστράφηκαν όλα ,σε πάνε αυτόφωρο ,ή σου κατάσχουν την περιουσία ή κ τα δυό μαζί.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση λοιπόν ,υπάρχουν και κάποιοι που δεν αντέχουν την αδικία ,κ βγαίνουν στους δρόμους ,κ φωνάζουν ,κι αντιστέκονται όσο κι όπως μπορούν ή νομίζουν.
Κάποιες φορές υπερβολικά κ λανθασμένα κ παραβατικά.
Κι εκεί θυμόμαστε ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.
Ο νόμος όμως προβλέπει ποινές κ για τους ηθικούς αυτουργούς πρώτα ,οι οποίοι ουσιαστικά υποκινούν κάποιον στην παραβατική συμπεριφορά.
Ο συγκεκριμένος πιτσιρικάς ,είδε στα 16 του χρόνια ,το συνομήλικο φιλαράκι του ,να ξεψυχάει στα χέρια του αιμόφυρτο ,πυροβολημένο από τους "τηρητές του νόμου κ της τάξης"...;
Λίγες μέρες μετά ,κουβάλησε στον ώμο του ,το φέρετρο του φίλου του.
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ,ίσως ,αυτό το σόκ ,να ήταν και η ψυχολογική βόμβα που διαμόρφωσε κ καθόρισε την μετέπειτα συμπεριφορά του;
Ποιοι είναι τελικά ,οι ηθικοί αυτουργοί για τα εγκλήματα των όποιων "Ρωμανών" φίλε μου;
Αναρωτήθηκες ποτέ;
Κι αν καταλάβεις κάποια στιγμή ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι ίδιοι οι διώκτες τους ,τότε για πες μου ,έχουν το δικαίωμα να τους κρίνουν κ να τους επιβάλουν ποινές;
αλλη μια ερωτηση.αν εσας,σκοτωνε καποιος μπατσος,εν ψυχρω,διπλα σας,τον φιλο σας,η ζωη σας θα ηταν η ιδια η θα αλλαζε;;;
Αυτό δεν δικαιολογεί τίποτα. Εξηγεί ίσως αλλά μέχρι εκεί.