Σύνδεση

View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22

Panos76
20/09/2024, 10:11
Δεν αφορά τη μηχανή άμεσα, αλλά μιας και κάθεται είπα να καθαρίσω τα κράνη.
Δεν ξερω αν εκανα καλά, έβγαλα τα μαξιλαράκια και τα έπλυνα με λίγο απορυπαντικό σε μια λεκάνη. Ζουληγμα-άφημα κάμποσες φορές, πρώτα σε σκετο νερο, μετά με λίγο απορυπαντικό και τέλος ξέβγαλμα με τον ίδιο τρόπο.

Το τζετ που φοράω καθημερινά στην πόλη έβγαλε αρκετή μαυρίλα, το άλλο που φοράω σε βόλτες/ταξίδια (και σχεδόν πάντα με μπαλακλάβα) λιγότερη.

To έκανα και εγώ για τρία κράνη πριν δυο εβδομάδες. Για πρώτη φορά έβαλα τις επενδύσεις στο πλυντήριο, σε πρόγραμμα για πλύσιμο στο χέρι.

Ένα άγχος το είχα και αν εξαιρέσεις ότι δεν θυμόμουν τι πάει που και από ποιο κράνος είναι τι, μια χαρά βγήκαν!

Εννοείται καλά έκανες αρκεί το απορρυπαντικό να μην είναι δυναμίτης, αυτά για τα ευαίσθητα τύπου Soflan είναι ιδανικά ή ακόμα και baby shampoo.

Λίγη ποσότητα και πολύ καλό ξέβγαλμα εννοείται!

Προσωπικά έβαλα αρκάδι σε υγρή μορφή.

Tsber
20/09/2024, 10:25
Προσωπικά έβαλα αρκάδι σε υγρή μορφή.

+10000

Έχω και το σαπούνι χεριών και πιάτων της ίδιας φίρμας :D

Και μια που ανοίξαμε τα οικοκυρικά, ό,τι καλύτερο για ισοθερμικά, μπαλακλάβες και λαιμουριές σκούρου χρώματος τα γνωστά απορρυπαντικά για τα μαύρα ρούχα :a01:

kordix
20/09/2024, 11:17
Πλένω διάφορα αλλά κυρίως τον εξοπλισμό εντούρο με χωριάτικο σαπούνι το οποίο το φτιάχνει η γυναίκα.

motojojo
20/09/2024, 12:11
Αποδεικύεται πάντως ότι έστω και μια φορά το χρόνο, ένα πλύσιμο το χρειάζεται το κράνος. Εχω και σπρευ καθαρισμού, περισσότερο φρεσκάρει την εξωτερικη επιφάνεια της επενδυσης παρά καθαρίζει.
Καλό ειναι μια τέτοια δουλειά να γινεται καλοκαιρι, τα σφουγγαρακια δεν στεγνωνουν ευκολα.

asxetost
20/09/2024, 12:31
Αποδεικύεται πάντως ότι έστω και μια φορά το χρόνο, ένα πλύσιμο το χρειάζεται το κράνος. Εχω και σπρευ καθαρισμού, περισσότερο φρεσκάρει την εξωτερικη επιφάνεια της επενδυσης παρά καθαρίζει.
Καλό ειναι μια τέτοια δουλειά να γινεται καλοκαιρι, τα σφουγγαρακια δεν στεγνωνουν ευκολα.

Μη σου πω πιο συχνά αν είσαι καθημερινά σε πυκνό αστικό ιστό.
Κάθε τρίμηνο δεν φαντάζεσαι τι μαυρίλα βγάζουν τα σφουγγάρια στο δικό μου, μη μιλήσω για ανοιχτόχρωμα-λευκά μπουφάν, που για να μπω στο μάτι όλων των συμφορουμιτών που έλεγαν οτι δεν γίνεται διατηρώ λευκά:lol:
Το οτι θα μου κάνουν άγαλμα ως μεγα χορηγό οι εταιρείες λευκαντικων, απορρυπαντικων, ο διαβολάκος του λεκέ και η ευδάπ είναι μια άλλη ιστορία :p
Μια 150% αληθινή εικόνα από τις χημικές αντιδράσεις που συνέθεσα πριν τα βάλω στη μπανιέρα
455941

doctor_john
20/09/2024, 12:39
Και στο δίμηνο μια χαρά μουτζούρα βγάζει. Τα σφουγγαράκια τα ρουφάς με καθαρό σωλήνα της σκούπας και στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

οχι γάντια στο κράνος :D

grinderx
20/09/2024, 13:12
Την πήγα για ένα σέρβις. Επίσης έφτιαξα (καλά όχι εγώ, ό μαστορας που μας κάνει και κάτι άλλες δουλειές στο σπίτι :p) μια τσιμεντένια ράμπα για να βάζω τη μηχανή στην αποθήκη (είναι αρκετά μεγάλος χώρος).
Σε συνέχεια του παραπάνω, έκανα μια εκκαθάριση/αναδιοργάνωση στην αποθήκη (χρειαζόταν έτσι κι αλλιώς, αλλά η μηχανή μου έδωσε το κίνητρο για να μην κωλοβαράω :p), ώστε να βγαίνω με τη μούρη και να μη φάω καμιά σαβούρδα κάνοντας όπισθεν :cry:

TheRegulator
20/09/2024, 13:14
Ερωτηση γιατι με καιει αυτο το θεμα.
Επειδη δεν με ψηνει να βγαλω τις επενδυσεις το Shoei εχει δοκιμασει καποιος καθαριστικο εσωτερικου κρανους τυπου Muc-Off?

πχ https://www.sportszone.ch/moto/bekleidung-und-helme/helme-und-brillen/helmpflege-und-reinigung/8097/helm-pflege-kit?sPartner=gs

motojojo
20/09/2024, 13:45
Έχω κάτι παρόμοιο, το ειχα πάρει απο louis. Όπως είπα μάλλον φρεσκάρισμα κάνει παρά καθαρισμό. Δεν ειναι κακό να έχεις ενα σπρευ αλλά όλο αυτό το σετ ειναι υπερβολή θα έλεγα. Εξωτερικα το κράνος μια χαρά καθαρίζεται με πετσετα και νερό.

Αν θες να προστατέψεις τα μαξιλαράκια, πάρε μια μπαλακλάβα για τις μεγάλες βόλτες που φοράς το κράνος για πολύ ώρα και ειναι σιγουρο ότι θα ιδρώσεις (οκ για καθημερινη χρήση δεν ειναι και οτι πιο πρακτικο).
Το προβλημα με το πλύσιμο δεν ειναι να βγαλεις τα μαξιλαράκια, αλλά να περιμένεις να στεγνώσουν.
Κι εγω φοβόμουν να τα βγάλω αλλά λόγω άνεσης χρόνου τώρα ειπα να το δοκιμάσω.

Με μπαλακλάβα και το σπρέυ θεωρώ θα μένει καθαρό για πολύ καιρό το κράνος.

pektis
20/09/2024, 13:51
Σήμερα είπα να την πλύνω λίγο...
Harris x ακουει; :D
455945

motojojo
20/09/2024, 13:57
Με ηλεκτροσοκ την πλενεις; :p :lol:

pektis
20/09/2024, 14:34
Με ηλεκτροσοκ την πλενεις; :p :lol:

:bawl:
Εχω πιασει κενη θεση στο parking που ειναι για φόρτιση αυτοκινήτου ρε!

Tsber
20/09/2024, 16:42
Επειδη δεν με ψηνει να βγαλω τις επενδυσεις το Shoei εχει δοκιμασει καποιος καθαριστικο εσωτερικου κρανους τυπου Muc-Off?

πχ https://www.sportszone.ch/moto/bekleidung-und-helme/helme-und-brillen/helmpflege-und-reinigung/8097/helm-pflege-kit?sPartner=gs

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό και είμαι ευχαριστημένος:

455946

Προφανώς δεν καθαρίζει το ίδιο καλά με το πλύσιμο αλλά αν βλέπεις την επιφανειακή τουλάχιστον βρωμιά στο πανί που χρησιμοποιείς.

Στο πολυήμερο ταξίδι είναι σωτηρία ειδικά για τα γάντια και μόνο που μοσχομυρίζουν τα υπόλοιπα που καθαρίζω (κορντούρες, ακόμα και παπούτσια) μετράει!

Tsber
20/09/2024, 16:49
Αν θες να προστατέψεις τα μαξιλαράκια, πάρε μια μπαλακλάβα για τις μεγάλες βόλτες που φοράς το κράνος για πολύ ώρα και ειναι σιγουρο ότι θα ιδρώσεις (οκ για καθημερινη χρήση δεν ειναι και οτι πιο πρακτικο).

Ειδικά για το καλοκαίρι αν δεν αντέχει κανείς full face μπαλακλάβα υπάρχει και καπελάκι:

https://www.louis.eu/en/vanucci-headcap-20917590?filter_article_number=20917590

Εδώ και χρόνια έχω σώσει το κράνος μου από τα συνεχόμενα πλυσίματα το καλοκαίρι, κρατάει το κεφάλι δροσερό και εξατμίζει άμεσα τον ιδρώτα, είναι ακριβό αλλά πολύ καλό και ανθεκτικό, δεν έχει πάθει τίποτα μέχρι στιγμής :a013:

Τον χειμώνα δεν το φορώ γιατί δεν ιδρώνω πολύ γενικά αλλά για φίλους που "στάζουν" όλο τον χρόνο είναι στάνταρ!

karellen
20/09/2024, 17:02
Επειδη δεν με ψηνει να βγαλω τις επενδυσεις το Shoei εχει δοκιμασει καποιος ]
Όταν λες δεν σε ψήνει εννοείς ότι βαριέσαι τη φασαρία ή ότι θα κάνεις ζημιά;
Στην πρώτη περίπτωση η φασαρία είναι αμελητέα, 3-4 ξεκουμπώματα και 2 βελκρο. Όσο για το δεύτερο μη φοβάσαι, στα καλά κράνη κρατάνε πάλι τη φόρμα τους τα μαξιλαράκια και δεν ξεχειλωνουν. Προχθές έπλυνα για πολλοστή φορά το 10ετιας agv k4 και ήταν σαν καινούρια.
Σαν το πλύσιμο το κανονικό πάντως δεν έχει, άσε που μοσχοβολαει όλο το κράνος με το Lenor! :lol:

RaGe_Raptor
20/09/2024, 17:12

Να σε ψήσει. Σαν το πλύσιμο δεν έχει.

Bowleno
20/09/2024, 17:51
Να σε ψήσει. Σαν το πλύσιμο δεν έχει.

Αυτό!

harris_x
20/09/2024, 18:06
Σήμερα είπα να την πλύνω λίγο...
Harris x ακουει; :D
455945

Εμένα βρόμικο μου φαίνεται :tooth:

TheRegulator
20/09/2024, 19:58
Κύριοι έπλυνα το HJC πριν ένα χρόνο με σαπούνι marseillaise (το ελληνικό) και ακόμα μυρίζει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ έντονα σε σημείο που δεν θέλω να το βάλω…

o_gavros
20/09/2024, 19:59
ξαναπλυντο με δίχως σαπούνι αυτή τη φορά

o_gavros
20/09/2024, 20:01
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό και είμαι ευχαριστημένος:

455946

Προφανώς δεν καθαρίζει το ίδιο καλά με το πλύσιμο αλλά αν βλέπεις την επιφανειακή τουλάχιστον βρωμιά στο πανί που χρησιμοποιείς.

Στο πολυήμερο ταξίδι είναι σωτηρία ειδικά για τα γάντια και μόνο που μοσχομυρίζουν τα υπόλοιπα που καθαρίζω (κορντούρες, ακόμα και παπούτσια) μετράει!

όντως ρε συ;
εμένα μου φάνηκε σαν πεταμενα λεφτά.ουτε είδα ούτε μύρισα διαφορά και το πλακωσα κιόλας δε το λυπήθηκα

RaGe_Raptor
20/09/2024, 20:27
Κύριοι έπλυνα το HJC πριν ένα χρόνο με σαπούνι marseillaise (το ελληνικό) και ακόμα μυρίζει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ έντονα σε σημείο που δεν θέλω να το βάλω…

Ξεπλύνετε το κύριε. :bawl:

grinderx
20/09/2024, 20:32
Ειδικά για το καλοκαίρι αν δεν αντέχει κανείς full face μπαλακλάβα υπάρχει και καπελάκι:

https://www.louis.eu/en/vanucci-headcap-20917590?filter_article_number=20917590

Εδώ και χρόνια έχω σώσει το κράνος μου από τα συνεχόμενα πλυσίματα το καλοκαίρι, κρατάει το κεφάλι δροσερό και εξατμίζει άμεσα τον ιδρώτα, είναι ακριβό αλλά πολύ καλό και ανθεκτικό, δεν έχει πάθει τίποτα μέχρι στιγμής :a013:

Τον χειμώνα δεν το φορώ γιατί δεν ιδρώνω πολύ γενικά αλλά για φίλους που "στάζουν" όλο τον χρόνο είναι στάνταρ!
Ωπ, ωραίος! Θενξ για το tip :a013: Μάλλον θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή.

TheRegulator
20/09/2024, 21:26
Λόγω εξετάσεων σήμερα αναγκάστηκα να νοικιασω το νέο χορνετ για να του πάρω τον αέρα πριν τις εξετάσεις..
η μλκια έχει τόση ροπή που νόμιζα ότι είναι ανοιχτό! Σε κάποια φάση έκανε και μια ντροπαλή σουζιτσα… σοκαριστικά ανετο και εύκολο στις μανούβρες αλλά το μπροστινό του φρένο δεν με εμπνέει εμπιστοσύνη για το φρενάρισμα πανικού απ τα 50+.. ισως να έχω κακομάθει στο feedback του νίντζα!
455955

Tsber
20/09/2024, 23:39
όντως ρε συ;
εμένα μου φάνηκε σαν πεταμενα λεφτά.ουτε είδα ούτε μύρισα διαφορά και το πλακωσα κιόλας δε το λυπήθηκα

Η αλήθεια είναι ότι δεν ιδρώνω πολύ και ακόμα λιγότερο τις εποχές εκτός καλοκαιριού που ταξιδεύω, ίσως να είναι αυτό :hmm:

yes-u
21/09/2024, 14:09
«..σαπούνι marseillaise (το ελληνικό) και ακόμα μυρίζει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ έντονα σε σημείο που δεν θέλω να το βάλω…»

Είναι που τα ελληνικά απορρυπαντικά είναι πιο δυνατά από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκα, για αυτο και είναι ακριβότερα…
https://youtu.be/hiu8hc106R8?si=6C8JYtF9JtBuACK0

harris_x
23/09/2024, 18:32
Άλλαξα τα τακάκια στο 390

456080

BTW σας φαίνονται τα παρακάτω για αλλαγμένα πριν από 20 ημέρες;

456081

doctor_john
23/09/2024, 18:53
Προσπάθησε να καθαρίσεις το ένα να καταλάβουμε τι παίζεται.
Oφείλω να δηλώσω πως μοιάζει να 'χεις μια δυσανεξία στο μονό δισκόφρενο..

harris_x
23/09/2024, 19:03
Προσπάθησε να καθαρίσεις το ένα να καταλάβουμε τι παίζεται.
Oφείλω να δηλώσω πως μοιάζει να 'χεις μια δυσανεξία στο μονό δισκόφρενο..

Οχι ρε φιλε, ουτε καν :lol:

Απλώς στο εργαλείο είχαν κλασει οι τσιμουχες του μπροστινου, το λαδι έπνιξε δαγκανα, τακακια και δισκοπλακα, και το μαστόρι τσι επαρχίας υποτίθεται ότι μετά το service του μπροστινου, καθάρισε και άλλαξε τακάκια.

Σας φαίνονται λοιπόν αλλαγμένα στα τέλη Αυγούστου;

Το μηχανάκι είναι ζήτημα αν έκανε 100χλμ από το service του μπροστινου και μετά.

telegonos
23/09/2024, 19:13
Ίσως αν έβαζες φώτο από την μεριά με το υλικό τριβής...

harris_x
23/09/2024, 19:24
Ίσως αν έβαζες φώτο από την μεριά με το υλικό τριβής...

456082

harris_x
23/09/2024, 19:26
Δεν έχουν αλλαχθεί...

Το είπε και ο εμπειρογνωμονας που φαίνεται στο background :lol:

doctor_john
23/09/2024, 19:33
Δείχνουν χάλια αλλά μπορούν να λερωθούν και να φαίνονται έτσι. Το υλικό τους πως το βλέπεις;
Λες να έβαλε μεταχειρισμένα;

harris_x
23/09/2024, 19:40
Δείχνουν χάλια αλλά μπορούν να λερωθούν και να φαίνονται έτσι. Το υλικό τους πως το βλέπεις;
Λες να έβαλε μεταχειρισμένα;

Όχι μωρέ δε νομίζω.
Απλά δεν ασχολήθηκε.

Αυτό που μένει είναι να δω στο τιμολόγιο αν τα χρέωσε.

kordix
23/09/2024, 20:02
Είδα πως στο βολτόμετρο εκεί που συνήθως έχω περιπου 14v ξαφνικά να κάνει κάτι βουτιές στα 12v. Οπότε άρχισα το ψάξιμο και τελικά ο ένοχος ήταν το ενα από τα 4 καλώδια της φισας του ρελέ μίζας που ήταν χαλαρός ο αρσενικός κονεκτορας και δεν έκανε καλη επαφή.

Είχα αλλάξει και το ρελέ και την φισα αλλά με τους ίδιους κονεκτορες πριν 6 μήνες γιατί είχε λιώσει το πλαστικό. Απλά τους είχα καθαρίσει.

Τώρα έβαλα και διηλεκτρικό γράσο και θα δείξει τις επόμενες μέρες αν όλα είναι οκ.

doctor_john
23/09/2024, 20:08
Για καλό θα το έκανε και σου έμεινε η ιδέα.
Νομίζω πως είδε ψωμί και απλά τα ψέκασε με κάποιο σπρέυ.

stefanos
23/09/2024, 20:09
Αυτό που μένει είναι να δω στο τιμολόγιο αν τα χρέωσε.

Μπορεί κατά λάθος...

harris_x
23/09/2024, 20:17
Για καλό θα το έκανε και σου έμεινε η ιδέα.
Νομίζω πως είδε ψωμί και απλά τα ψέκασε με κάποιο σπρέυ.

Τι καλό μωρε;

Τακακι ποτισμενο με λάδι θα στρώσει με σπρέι κ.λπ... :nono:

harris_x
23/09/2024, 20:17
Μπορεί κατά λάθος...

Ο,τι να 'ναι ρε φίλε....

Είδαν γυναίκα και σου λέει σιγά μη το καταλάβει...

Τελοσπαντων

doctor_john
23/09/2024, 20:24
Α, καλά, τσέκαρε το τιμολόγιο

harris_x
23/09/2024, 20:35
Α, καλά, τσέκαρε το τιμολόγιο

Ναι αυτό θα κάνω και βλέπουμε

ptc
23/09/2024, 20:38
Για να'χουμε καλο ρωτημα στα ποσα χλμ οι τσιμουχες;

harris_x
23/09/2024, 21:06
Για να'χουμε καλο ρωτημα στα ποσα χλμ οι τσιμουχες;
Δεν έχει να κάνει μωρέ, ήταν αραγμένο κάνα 8μηνο.

telegonos
23/09/2024, 21:37
456082

ΗΤΑΝ κάποτε καινούρια, πριν καμιά δεκαριά χιλιάδες χιλιόμετρα :lol:

telegonos
23/09/2024, 21:41
Τι καλό μωρε;

Τακακι ποτισμενο με λάδι θα στρώσει με σπρέι κ.λπ... :nono:

Ναι, μην σε εκπλήσει. Με spray καθαρισμού φρένων, καθαριζουν. Προφανώς αυτό έκανε κι αυτός εδώ.

Τώρα το έκανε γιατί,

-τα είδε ότι είχαν ψωμί ακόμα, και σου λέει, κρίμα να πεταχτούν αφού σώζονται να κάνω και οικονομία στον πελάτη;

ή

-τα καθάρισε και τα πάσσαρε ως καινούρια, παντελονιάζοντας το σχετικό αντίτιμο καινούριων;

Αν το πρώτο, δεν είναι κακός ο άνθρωπος, μην βιαζόμαστε να κατακρίνουμε, δες αν έχει χρεώσει καινούρια.

harris_x
24/09/2024, 07:02
Ναι, μην σε εκπλήσει. Με spray καθαρισμού φρένων, καθαριζουν. Προφανώς αυτό έκανε κι αυτός εδώ.

Τώρα το έκανε γιατί,

-τα είδε ότι είχαν ψωμί ακόμα, και σου λέει, κρίμα να πεταχτούν αφού σώζονται να κάνω και οικονομία στον πελάτη;

ή

-τα καθάρισε και τα πάσσαρε ως καινούρια, παντελονιάζοντας το σχετικό αντίτιμο καινούριων;

Αν το πρώτο, δεν είναι κακός ο άνθρωπος, μην βιαζόμαστε να κατακρίνουμε, δες αν έχει χρεώσει καινούρια.

Όχι μωρέ, δεν τον καταδίκασα ακόμα, θα δω το τιμολόγιο πρώτα :tooth:

husky21
24/09/2024, 11:55
Τα γκριπ μετα απο τοσα χρονια/χλμ αρχισαν να χαλανε και να κολλανε και επειδη η κτμ μαμιεται κ πρεπει να δωσεις ενα νεφρο
για το σετ θερμενομενων γκριπ(δεν βγαινει απλα το γκριπ να αλλαξει) , εβαλα τουτα εδω απο αλιεξπρες με 4 ευρακια
ειναι σαν το θερμοσυστελομενο
τα βαζεις,ζεσταινεις με θερμοπιστολο κ ετοιμα

456098

harris_x
24/09/2024, 18:11
Τα γκριπ μετα απο τοσα χρονια/χλμ αρχισαν να χαλανε και να κολλανε και επειδη η κτμ μαμιεται κ πρεπει να δωσεις ενα νεφρο
για το σετ θερμενομενων γκριπ(δεν βγαινει απλα το γκριπ να αλλαξει) , εβαλα τουτα εδω απο αλιεξπρες με 4 ευρακια
ειναι σαν το θερμοσυστελομενο
τα βαζεις,ζεσταινεις με θερμοπιστολο κ ετοιμα

456098

Καλή λύση φαίνεται ;)

Γιατί δε βάζεις κι ένα link;

Coyote.V
24/09/2024, 18:21
Πάνω από τα παλιά τα έβαλες ή έκοψες τα παλιά και τα έβγαλες; Σίγουρα δεν γλιστράνε πάνω στις αντιστάσεις εκτός και αν έχουν προστασία εσωτερική κοκάλινη.

doctor_john
24/09/2024, 18:50
Bγαίνει ξεφλουδίζοντας, δεν το έχουν χυτεύσει μαζί με τα καλωδιάκια. Λίγο προσοχή μην πάρεις σβάρνα το ηλεκτρόγκαζο και βάζεις όποια θες.

παρακάτω το συζητάνε με φωτό στο advrider
https://www.advrider.com/f/threads/ktm-heated-grip-replacement.1169153/#post-30188202

husky21
24/09/2024, 20:39
Πανω απο τα παλια μπηκαν ναι
δεν ηθελα να κανω την εγχειρηση που λεει ο doctor_john γιατι σιγουρα θα εκανα ζημια:p

ειναι αυτα εδω

https://a.aliexpress.com/_EvdooM1

dumutrus
24/09/2024, 21:18
Από τη τελευταία δουλεία που έκανα στη γριούλα μου κάθεωφορά που έβγαζα τη κουκούλα μου μύριζε βενζίνα έψαχνα αρκετό καιρό να δω απο που προέρχεται αλλά δε μπορούσα όσπου κάποια στιγμη πριν δυο βδομάδες την ανακάληψα την αιτία

456123

η βενζίνη πέρασε κάτω απο το χρώμα και το αστάρι και τα σήκωσε όλα,κατόπιν σκέψεως αποφάσισα να μην ασχοληθώ ο ίδιος αλλα να το πάω για πλαστικοποίηση μιας και στο κατότερο σημείο του ρεζερβουάρ απο τη μέσα πλευρά η λαμαρίνα φαινόταν πολύ σάπια.
Αφού το άφησα στον μάστορα με παίρνει και μου λέει οτι έχει τρύπα και κάτω από τη βάση που πιάνει στο σκελετό και ότι θα κόψει και θα αλλάξει ένα κομμάτι

456124

456125

όλα καλά μέχρι που πήγα να το πάρω και άκουσα τη τιμή δε το περίμενα τόσο αλλά οκ λάθος μου που δε ρώτησα οκ το ρεζερβουάρ το έβαψε όπου έκανε επεμβάσεις και εγώ απλά το κούμποσα στη θέση του.Τα παράπονα από τον μάστορα που έχω είναι δύο πρώτων δε πρόσεξε ιδιαίτερα μεωαποτέλεσμα το ρεζερβουάρ να αποκτήση κάποιους τσαμπουκάδες και το σημείο που έβαψε έβαλε απλά χαρτοταινία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δόντι μεταξύ παλιού και νέου χρώματος.Πήρα από κίνα δύο μεταλλικά σωληνάκια σε σχύμα "υ" και επιτέλους έκανα σωστές τις γραμμές της βενζίνης.

456126

SeniorCanardo
25/09/2024, 09:49
Δημήτρη για πες, αν δεν θες εδώ, σε προσωπικό μήνυμα, πόσο πήγε το μαλλί, γιατί κάτι σκέφτομαι να κάνω και εγώ.

Ντεπόζιτο μεταχειρισμένο δεν έπαιζε να βρεις;

Nitse3
25/09/2024, 10:38
Λογικά πάνω από 200.

Tsber
25/09/2024, 10:53
Λογικά πάνω από 200.

Το άλλαξες το δικό σου τελικά Νίκο;

kordix
25/09/2024, 20:38
Αλλαγή εμπρός ελαστικού με 2 λεβιεδες αντί για 3 για εξάσκηση.

Βρήκα το μακρύ τσιμπουκόφωνο της μάνας του για περισσότερη απόλαυση :evil:. Μπήκε φρέσκο υλικό μέσα και τώρα κάνει λιγότερη φασαρία και δουλεύει ακόμα πιο εντουράδικα δηλαδή πιο γραμμικά.

456150
456151

Nitse3
25/09/2024, 22:12
Το άλλαξες το δικό σου τελικά Νίκο;

Όχι Παντελή, πήγα μόνο στον Ερμιδη ο οποίος είπε ότι θα ψάξει για μεταχειρισμένο αλλά δεν έχω κανένα νέο. Μάλλον θα πρέπει να κινηθώ μόνος μου.

Nomand
28/09/2024, 16:30
456211
Του πήρα την κουβερτούλα του μιας και την βρήκα σε καλή τιμή, και μπήκε και εύκολα σε μισή ώρα

fz600
28/09/2024, 21:12
456218 Tοποθέτηση κεντρικού stand και πλύσιμο :)

DiAmand
30/09/2024, 10:04
Σπα και περιποιηση πριν απο τη βολτα μετα απο σχεδον 7 μηνες.

456251

harris_x
30/09/2024, 10:06
Σπα και περιποιηση πριν απο τη βολτα μετα απο σχεδον 7 μηνες.

456251

:beer: :beer: :beer:

Bowleno
02/10/2024, 12:35
Συνεχίστε εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163478&page=43&p=3223380#post3223380)

sanctusan
03/10/2024, 13:01
Παρατήρησα ότι στο Hornet η τάκα χάνει καυσιμο, μου λερώνει την τάπα και την κάνει πολύ άσχημη, επίσης έχω αυτή την ελάχιστη απώλεια καυσίμου.

Με βάση αυτό το βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=rNNUJMmEgf4) την έλυσα να δω τι γίνεται και ανακάληψα κάτι που δεν το περίμενα.

Τα o-ring δεν είχαν χαλάσει απλώς, ΕΧΟΥΝ ΑΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. Δεν υπάρχει τίποτα από o-ring μέσα ούτε το εξωτερικό που μάλλον είναι για εμφάνιση.

Το ξαναέδεσα γιατί δεν είχα χρόνο να ψάξω για o-ring. Όταν το ξαναλύσω για να βάλω τα o-ring σκέφτομαι να βάψω και την τάπα.
Αυτό που δεν ξέρω είναι πως να αντικαταστήσω ένα o-ring που δεν γνωρίζω τις διαστάσεις του και δεν ξέρω και τι τι χρώμα θέλω να το βάψω.

Θα επιστρέψω με φωτογραφίες

RaGe_Raptor
03/10/2024, 13:54
Μετράς εσωτερική διάμετρο κ πάχος κι αγοράζεις.
Η πας με το ανταλλακτικό στο χέρι κι εφαρμόζεις επιτόπου :D

atom_smasher
04/10/2024, 21:47
Μου κάηκε η λάμπα για 4η φορά. Και αφού πήρα τηλέφωνο στο συνεργείο της αντιπροσωπείας για να κλείσω ραντεβού και με γράψανε δεν με πήρανε τηλέφωνο ποτέ, Οπότε και εγώ έκανα κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Εβαλα χέρι στο μηχανάκι και την άλλαξα μόνος μου. Ετοιμος για αλλαγή καρριέρας.

karellen
05/10/2024, 05:41
Μου κάηκε η λάμπα για 4η φορά. Και αφού πήρα τηλέφωνο στο συνεργείο της αντιπροσωπείας για να κλείσω ραντεβού και με γράψανε δεν με πήρανε τηλέφωνο ποτέ, Οπότε και εγώ έκανα κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Εβαλα χέρι στο μηχανάκι και την άλλαξα μόνος μου. Ετοιμος για αλλαγή καρριέρας.
Έτσι μπραβο!
Σιγά σιγά θα μπεις και σε βαθύτερα μονοπάτια και θα διαπιστώσεις τι ωραίο συναίσθημα είναι.

doctor_john
05/10/2024, 07:56

Να αλλάζεις λάμπα και να θυμάσαι την προηγούμενη είναι ήδη ανησυχητικό, πόσο μάλλον τρείς..
Θα πήγαινα σε ηλεκτρολόγο να τον παρακαλέσω να βρεί το πρόβλημα.

Όχι να το επισκευάσει αν δεν είναι κάτι αστείο, να ελέγξει ότι χρειάζεται για να βρει τι φταίει.

Μερικά βασικά:
Πιάνουμε τις λάμπες με καθαρό γάντι. Αν έχουν κάτι καθαρίζονται με ασετόν και προσοχή.
Οι λάμπες καίγονται και από τους κραδασμούς. Αν καταλαβαίνεις συντονισμούς κ.λπ. το καταλαβαίνει και αυτή, χρειάζεται άλλου τύπου λάμπα
(ή να σφίξεις το φανάρι :lol: )
Μπορείς να ελέγξεις όλη την διαδρομή για χαλαρές συνδέσεις ή οποιαδήποτε υποψία διάβρωσης ή τσακίσματος στην θέση που κλειδώνει το τιμόνι κ.λπ.
Μπορείς να ελέγξεις αλλά καλύτερα να αλλάξεις την ασφάλεια που το καλύπτει με ότι καλύτερο βρεις.

Αν υπάρχει κάποιο εξάρτημα μέτρησης χωρίς να κάνει ζημιά, ωραίο θα ήταν να δεις τι V δίνει στην λάμπα κάνοντας μια βόλτα.

Mπορείς να ασχοληθείς και με την συντήρηση όλου του κυκλώματος. Είναι κάτι απαραίτητο που δεν κάνει κανείς..
Εναν οδηγό θα βρούμε κάπου, σπρέϊ, πινελάκι, δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Bowleno
05/10/2024, 08:48

Το να σου καίγεται η λάμπα 4 φορές, είναι θέμα....βρες ηλεκτρολόγο, όχι μηχανικό, μάλλον γιαυτό βαρέθηκαν να ασχοληθούν μετά την 3η φορά :lol:

doctoras
05/10/2024, 20:12
Είχαμε τα πρώτα πηνία σήμερα (65k) ένα θέμα που το βγάζουν τα cbf1000. Όμως είναι κάτι που το ελέγχεις εύκολα με ένα εγκατεστημένο βολτομετρο και επισης αν πιάνουν λίγο τα χεράκια το κανεις εύκολα σε μια ωριτσα χαλαρά και παστρικά

456436
456437
456438

azar41
06/10/2024, 08:27
Ωραίος Χρήστο,μαμίσια έβαλες;

harris_x
06/10/2024, 09:03
Ρε παιδιά με μπερδεύετε...
Τα χονδαδεσπανεδεχαλανε, υποτίθεται ότι δε σπάνε και δε χαλάνε :tooth:

stefanos
06/10/2024, 11:43

Αναλώσιμο λέει ο άνθρωπος κάθε 65Κ.
Εκτός εάν το αναβαθμίσεις με κάτι άλλο Κινέζικο.:D

doctoras
06/10/2024, 12:24
Ωραίος Χρήστο,μαμίσια έβαλες;

490€ Παρη, δεν εχουν καμία τύχη να βάλει κάποιος μαμα
Υπάρχει και η περιπτωση της περιέλιξης , αν βρεθεί κάποιος πολύ καλός επαγγελματίας

Νάτος ο προβοκάτορας ο αδμιν,
δεν τσιμπάει η ομάδα, έχουν εμπειρία :lol:

Αναλώσιμο λέει ο άνθρωπος κάθε 65Κ.
Εκτός εάν το αναβαθμίσεις με κάτι άλλο Κινέζικο.:D

Όλα κινεζικά είναι με θεωρητικά
διαφορετικές ποιότητες αυτά τα είχα πάρει από Γερμανία 100€ πριν κάνα χρόνο όταν είχα αντιληφθεί ότι σιγά σιγά παμε προς αντικατάσταση
Τώρα θα πάρω ένα από Κίνα απευθείας, για το ράφι

Και επίσης εγώ αγοράσει ένα γαματο μπλιμπλικι το παρακάτω για να εξομαλύνει σωστά τις οποίες έξτρα καταναλώσεις από θερμαινόμενα γκριπ, 12v πρίζα, gps, κλπ

https://www.healtech-electronics.com/products/tb/

Όταν θα βρω χρόνο θα κάτσω να το βαλω

doctor_john
06/10/2024, 13:00
Είναι επιβάρυνση για την μπαταρία; είναι τα αγαπημένα μου βοηθήματα.
Θα κάνεις τον κόπο να μετρήσεις πριν και μετά; :)

lospsi
06/10/2024, 13:21
Και επίσης εγώ αγοράσει ένα γαματο μπλιμπλικι το παρακάτω για να εξομαλύνει σωστά τις οποίες έξτρα καταναλώσεις από θερμαινόμενα γκριπ, 12v πρίζα, gps, κλπ

https://www.healtech-electronics.com/products/tb/

Όταν θα βρω χρόνο θα κάτσω να το βαλω

Για πες, φαίνεται ενδιαφέρον!

doctoras
06/10/2024, 15:00
Είναι επιβάρυνση για την μπαταρία; είναι τα αγαπημένα μου βοηθήματα.
Θα κάνεις τον κόπο να μετρήσεις πριν και μετά; :)

Δεν θεωρώ ότι αυτό το module θα δώσει επιβάρυνση στο κύκλωμα.
Όταν θα το βαλω θα ακολουθήσει τεστ με όλα τα εξαρτήματα συνδεμένα και μετρήσεις on και off

Όμως διάφορες στη τάση δε βλέπω ούτε τώρα που τις γραμμές παροχής τις έχω με ασφάλειες και ρελε(από το ‘08).
Όμως σίγουρα τα παθητικά στοιχεία έχουν μια επίδραση στα ρεύματα

Για πες, φαίνεται ενδιαφέρον!

Δεν ξέρω τι ολοκληρωμένα χρησιμοποιεί, όμως όπως λέει το manual κρατά σταθερά ρεύματα για την εκκίνηση της μπαταρίας και διαχειρίζεται έξυπνα τα φορτία προς τα εγκατεστημένα εξαρτήματα και κατανέμει ανάλογα αλλά πάντα κρατώντας την πηγή σταθερή παράλληλα με προστασίες υπερφόρτωσης και βραχυκυκλώματος.

Το έχω βρει από διεθνή φόρουμ και οι κάτοχοι δηλώνουν ικανοποιημένοι

doctor_john
06/10/2024, 15:25
Tα θερμαινόμενα εννοούσα. Αυτά με ενδιαφέρουν.
Αν μετρήσεις πριν απο αυτό και μετά με αυτό έλεγα, για να δούμε την διαφορά στην χρήση της μπαταρίας.

dumutrus
06/10/2024, 20:00
Αντε ωραία πράγματα το πες και το κανες αλλά βάλε καμια φωτόγραφια παραπάνω.Βοήθεια είχες τελικά;

airmav
07/10/2024, 06:24
το σάββατο

456458

SeniorCanardo
07/10/2024, 10:58

Τα πηνία είναι ΚΤΜ, είναι προφανές.:smokin:

Τα υπόλοιπα honda original.

pektis
07/10/2024, 11:01

:bawl:

harris_x
07/10/2024, 11:02

Πες το ρε παιδί μου και έχασα πάσα ιδέα....

Βέβαια και ο ανορθωτής στο hornet που είχα κάποτε, ήταν Ducati.

SeniorCanardo
07/10/2024, 12:21
Βέβαια και ο ανορθωτής στο hornet που είχα κάποτε, ήταν Ducati.
You can see the pattern, clearly now!

harris_x
07/10/2024, 12:45
You can see the pattern, clearly now!

To σημαντικό είναι να συναρμολογείται στην Ιαπωνία, το αν έχει πάνω εξαρτήματα από κατάπτυστες Ευρωπαϊκές ή και άλλες μάρκες δε μας πειράζει.
Αρκεί να μη συναρμολογείται αλλου.

doctoras
07/10/2024, 12:51
Αντε ωραία πράγματα το πες και το κανες αλλά βάλε καμια φωτόγραφια παραπάνω.Βοήθεια είχες τελικά;

τα παλικάρια μου ως co-mastor :D

πιαστήκαμε βραδιάτικα γιατί δε μπορούσα να σηκώσω κεφάλι όλη μέρα, απο τα 2 ποτάκια που ήπια, "εγκεκριμένο" σε ποτά το μπαρ, ξανά...μόνο μπίρα εμφιαλωμένη

doctoras
07/10/2024, 12:53
το συγκεκριμένο χονδα είναι ιταλικό, πως λέμε έχει η αγγλία καλαμάτα :lol:

δε μασά όμως

DoctoR_k6
07/10/2024, 13:34
Παρτε Σουζουκι να ησυχασετε... :D

kordix
07/10/2024, 14:05
Παρτε Σουζουκι να ησυχασετε... :D

Suzuki drz400, 3 φορές άλλαξα πηνία. Και δεν είχε στα 3 πηνία το ένα δώρο.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες :)

DoctoR_k6
07/10/2024, 14:15
Suzuki drz400, 3 φορές άλλαξα πηνία. Και δεν είχε στα 3 πηνία το ένα δώρο.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες :)

Ειναι συνηθες στα DRZ ή εκατσε σε εσενα μονο?
Γενικα για πηνια τα Σουζουκι δεν ακουγονται.
Να πεις ανορθωτες ναι.

pektis
07/10/2024, 15:28
Δυστυχως ολες καινε τα πηνια...ακομα και τα suzuki...
V-strom 1000 φιλου, 2 φορες...
(Ευτυχως το bandid που ειχα στα 156000 δεν ειχε παθει τπτ.)

est
08/10/2024, 06:52
Να πεις ανορθωτες ναι.

Έτσι λένε, πως είναι σύνηθες.. υπερβολές θαρρώ

Εμένα ας πούμε τα έχει κάψει μόνο 2 φορές. :tooth:

Πέρα από την πλάκα, ναι οκ συμβαίνει, αλλά ΔρΖτάρα λαβ φορέβα!:smokin:

kordix
08/10/2024, 07:49
Να πεις ανορθωτες ναι.

Ενώ το μοτέρ του είναι πραγματικά bulletproof , έχει θέμα με τα πηνία.

karellen
08/10/2024, 15:27
Αλλαγή πίσω ελαστικού.
Πρώτη δοκιμή Metzeler Next 2 μετά από πολλά χρόνια Σκορπιούς,για να δούμε.
5€ σε βουλκανιζατουέρ στη γειτονιά μου,με έσκισε!

456527

Coyote.V
08/10/2024, 15:40
Αλλαγή πίσω ελαστικού.
Πρώτη δοκιμή Metzeler Next 2 μετά από πολλά χρόνια Σκορπιούς,για να δούμε.
5€ σε βουλκανιζατουέρ στη γειτονιά μου,με έσκισε!

456527

Στην αρχή θα μείνεις ευχαριστημένος για τουλάχιστον 5.000χιλ. Μετά αρχίζουν τα θέματα... Σε αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι χρειαζόμαστε πολύ μαλακό λάστιχο λόγω των γυάλινων δρόμων και επειδή οι δρόμοι είναι γυαλί δεν τρώγονται.
Εκτός και αν κυκλοφορείς σε καινούργιες εθνικές οδούς ή Αττική οδό. Μακάρι να σου κάτσει, δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο.

katsar
09/10/2024, 07:45
Συμμάζεψα το κάγκελο του μοτέρ.
Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης μου, έβαλα σιδηρόστοκο και το έβαψα με σπρέι ακρυλικό της οκάς που λέγαν.
Τσαπατσούλικη δουλειά γενικά αλλά έστρωσε.Λέω να κάνω ένα χέρι και τις προστατευτικές γρίλιες του ψυγείου .

Πριν
456543

Μετά
456544

kordix
09/10/2024, 08:38
Anakee adventure, κρατάει και τέρμα λιωμένο, βγάζει αρκετά km,bζεσταίνεται πολύ γρήγορα και στις στροφές τρένο το μηχανάκι.

Όμως βγάζει σε μικρές ταχύτητες ένα μικρό βουητό.

Anakee adventure, κρατάει και τέρμα λιωμένο, βγάζει αρκετά km,bζεσταίνεται πολύ γρήγορα και στις στροφές τρένο το μηχανάκι.

Κώστα αυτό πάει σε 70/30 ή και παραπάνω,εγώ θέλω αμιγώς ασφάλτινο.

karellen
09/10/2024, 10:29
Τα Scorpion trail 2 πάντως βγάζουν σταθερά 15.000+ χλμ (όταν λέω σταθερά εννοώ χωρίς γλυστρήματα) μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Έτυχε και έβαλα προσφάτως μπροστινό Metzeler οπότε συμπλήρωσα χθες και το πίσω.

husky21
09/10/2024, 11:27
Πηρα μια τετοια ταπα(αυτη στο καπακι του βολαν) για το ΚΤΜ
αλλα πριν την βαλω ηθελα να ρωτησω τι παιζει με τα λαδια
Θα τρεξουν απο κει αν την βγαλω;
Να περιμενω να το κανω ταυτοχρονα με την αλλαγη λαδιων?

456550

Volpad
09/10/2024, 11:32
Δεν θα τρέξει.

Coyote.V
09/10/2024, 12:30
Τα Scorpion trail 2 πάντως βγάζουν σταθερά 15.000+ χλμ (όταν λέω σταθερά εννοώ χωρίς γλυστρήματα) μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Έτυχε και έβαλα προσφάτως μπροστινό Metzeler οπότε συμπλήρωσα χθες και το πίσω.

Τα Α41 που φοράω τώρα, γιατί δοκιμές κάνω και γω, μου δίνουν σφαλιαρίτσες από τις 6000χιλ. Οπότε back to trail. Εδώ στην Αθήνα έχουν έρθει και τα 3 ένα μήνα τώρα αλλά φοβάμαι να τα δοκιμάσω, πάνω από 400€ έχουν.

@Κώστα θα βάλω δρόμου γιατί εκεί κινδυνεύουμε, στο χώμα όποτε και αν μπω θα πηγαίνω σιγά και με μεγάλη προσοχή... με τους σκορπιούς έχω κάνει και την διαδρομή στη νότιο Εύβοια, Κάρυστο ποτάμι αν την έχεις υπ' όψη σου. Νταξ δεν είναι πολύ εξτρίμ αλλά με το Βαρκαντέρο φορτωμένο είναι θέμα.

Υ.Γ Με τα Α41 βάρυνε πολύ και το τιμόνι, δεν μου αρέσει...