View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
20
21
22
23
motojojo
22/02/2025, 09:21
Αν μεινει σε κλειστό εσωτερικό χώρο δεν χρειάζεται τίποτα.
Αν μείνει έξω, οπωσδήποτε κουκούλα και θα έλεγα βγαλσιμο την μπαταρία για να μην καταπονειται από το κρύο.
Εμένα μετά απο 2 μηνες ακινησιας σε υπογειο δεν αποσυνδεσα την μπαταρία αλλα χρειάστηκε εξωτερικη βοήθεια.
Νομίζω το χειρότερο ειναι να μεινει στο κρύο.
Καλημέρα.
Από την στιγμή που θα λείπεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορείς να αγοράσεις ένα καλό φορτιστή μπαταρίας, αυτά έχουν δικές τους αναμονες- φις μόνιμα στους πόλους για να μην ξηλώνεις την μπαταρία κάθε φορά και να κάνεις φόρτιση/ συντήρηση .
Θα λείψω εγια ενάμιση μήνα, οπότε και θα αφήσω το πουλάρι μου παρκαρισμένο. Εννοείται θα μπει στο διπλό σταντ για να μην πατάει η πίσω ρόδα, αλλά για την μπροστινή δεν έχω κάποια άλλη λύση. Τι θα μου προτείνατε;
Επίσης, η μπαταρία πρέπει να αφαιρεθεί ή μπορώ απλώς να κλείσω το kill switch?
Κατά την επιστροφή μου, τι θα πρέπει να ελέγξω πριν την πρώτη βολτίτσα εκτός των ελαστικών και πιθανών διαρροών;
Μελλοντικά θα της πάρω κάτι για να σηκώνεται ολόκληρη από το έδαφος επειδή λόγω δουλειάς μπορεί να τύχει να λείψω για μήνες.
Μόνο τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας να βγάλεις και είσαι ΟΚ!
Καλημερα σε ολους.Χθες η μερα ειχε παιδεμα.Αφαιρεση αλυσιδας,ζαντας,αναρτησης,ψαλιδιου και μοχλικου.Το προβλημα ειναι οτι η αποθηκη/γκαραζ ειναι τιγκα απο πραγματα,εργαλεια κτλ καθως ακομα δεν την εχω τακτοποιησει.Αυτο κανει τις ολες εργασιες λιγο χαοτικες,λιγο να ψαχνεσαι κτλ κτλ.Με χαλασε που ειδα εκει στο πλαισιο κατω οτι εχει σπασει η βαφη αλλα νταξει,22 χρονων μηχανακι ειναι
460293460294460295
Γιατί το έκανες ....τεύχη το Σουζούκι;
Γιατι θα βαλω επιτελους τις marchesini μαγνησιου,το πισω αμορτισερ το Ohlins εφοσον πρωτα το στειλω Αθηνα για σερβις γιατι εδω δεν εμπιστευομαι κανεναν...Επ ευκαιριας θα βαλω το ψαλιδι του κ5 και θα βαλω καινουργια ολα τα ρουλεμαν και ψαλιδιου και μοχλικου.Παρενθεση,το ψαλιδι του Κ5 ειναι 1 κιλο βαρυτερο απο του κ3-4,δεν περιμενα τετοια διαφορα να πω την αληθεια παρολο που ενταξει,φαινεται ποιο ενισχυμενο.Μηκος απο τρυπα σε τρυπα εχουν ιδιο οποτε δεν θα αλλαξει το μεταξονιο.Επειτα σειρα εχουν τα ρυθμιζομενα μαρσπιε της Gilles,τα clip ons της Gilles,δαγκανες μπροστα Brembo M4 και τρομπα Brembo RCS 19 Corsa Corta και ενα σερβις το μαμα μπροστινο του,γιατι και δυσκολευομαι να βρω μπροστινο ohlins η cartridges και κυριως γιατι δεν εχω λεφτα:cry: Ελπιζω να ειναι ετοιμο οταν φτιαξει ο καιρος.Ανυπομονω να δω διαφορες με τοσες αλλαγες στο μηχανακι.Εχω και για το μοτερ πολυ πραγμα αλλα πρωτα να τελειωσουμε με το στησιμο και μετα το μοτερ
Peterjackson
23/02/2025, 13:58
Μάστορας με τα όλα του!
o_gavros
23/02/2025, 15:37
Μπιλυ ένα (ή και παραπάνω) μαγνητικό δισκάκι κάνει θαύματα όταν δουλεύεις σε χάος! δεν στοιχίζουν τίποτα και σώζουν ζωές και ψυχική υγεία.
με το καλό τα κατσαβιδιασματα
Ευχαριστω ολους για τα σχολια!Δινουν κουραγιο.Εχω μαγνητικο δισκακι!Αλλα εκτος αυτου εχω σακουλακια οπου βαζω μεσα τις βιδες που εβγαλα απο το καθε σημειο και σημειωνω απ εξω με μαρκαδορο απο που ειναι.Απλα η αποθηκη εχει χιλια δυο μεσα,απο χορτοκοπτικα και αλυσοπριονα μεχρι μηχανημα για αποφλοιωση αμυγδαλων:lol: και λιγο ψαχνομαι πολλες φορες να βρω που αφησα το καθε εργαλειο.Το προβλημα ειναι οτι για τετοιες ποιο ''συνθετες'' εργασιες χρειαζεται εργαλεια περα απο τα συνηθισμενα,τα οποια στην πορεια διαπιστωνω οτι χρειαζομαι.Τα τελευταια δυο τετοια που χρειαστηκα δλδ και αγορασα ηταν ενα πολυπαξιμαδι για το λυσιμο του μπροστινου αξονα(γινεται η δουλεια και με αλλεν 24 αλλα βγαινει πολυ ποιο ακριβο) και ενα παξιμαδι με 4 δοντια για το λυσιμο ενος παξιμαδιου του αξονα ψαλιδιου.Παρομοιο παξιμαδι αλλα διαφορετικου μεγεθους θελει και αλλου οπως στον πυρο της τιμονοπλακας και σε αξονες που κρατανε το μοτερ στο πλαισιο.
o_gavros
23/02/2025, 16:06
αυτή είν' η μοίρα του ερασιτέχνη μαυρονυχακια φίλε,μην απογοητευεσαι. Απόλαυσε το ταξίδι απλά. Δεν τελειώνουν ποτέ τα εργαλεία και κανείς δεν τα έχει όλα, προχωράς και μαζεύεις και στην πορεία μαθαίνεις.
ναι είναι αλήθεια ότι ένας τακτοποιημένος χώρος εργασίας βοηθάει στην παραγωγικότητα αλλά εδώ είναι Βαλκάνια,άμα θέτε οργάνωση να φυγετ να πάτι αλλού,παλιοτυροβρωμικουλες
πι.ες: δώσε ινφο για το μηχάνημα των αμυγδαλωνε γιατί δουλεύει σφυράκι μανιουαλ κάθε τρύγο
460297
Εδω ειναι βαλκανια:bawl: Ποσο αληθεια.Οχι νταξει δεν απογοητευομαι,γουσταρω να σκαλιζω.Οσο για το μηχανημα,δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.Το μοτερακι του γραφει ΚΗΜ.Ητανε στην αποθηκη του σπιτιου οταν ηρθαμε σε αυτο το σπιτι.Ακομα δεν εχω προλαβει να ασχοληθω με τα δεντρα που υπαρχουν και ειναι πολλα,ισως φετος460298
o_gavros
23/02/2025, 16:28
βγαλντο μια φωτό να το δω γιατί δεν είχα ιδέα ότι παίζει τέτοιο μηχανάκι
Μετά τη μινι ζελατίνα και τη πισω σχαρα, σημερα τοποθετηθηκε και το κεντρικό σταντ.
460302
460303
Μόλις την άφησα για το σέρβις των 20k και θέλει και τακάκια μπρος-πίσω :cry:
Ο υπεύθυνος και ο αρχιμάστορας του συνεργείου γλυκοκοίταζαν τον.... κ@λ@ μου, να ανησυχώ, λέτε; :cry:
harris_x
24/02/2025, 14:28
τα περι τακακιών εδώ: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=122863&page=5&p=3242628&viewfull=1#post3242628
motojojo
02/03/2025, 09:49
Καινουργια λαδάκια χτες στο μοτόρι. Οι ταχύτητες ειχαν αρχίσει να σκαλώνουν στις αλλαγές.
Τα έκανα λίγο πουτ@ν@ στο γκαράζ, χρειάζομαι καλύτερο λεκανακι αποστραγγισης.
Χρησιμοποιω ενα τετραλιτρο μπιτονι λαδιων το οποιο εχω κοψει για την αλλαγη λαδιων.Και τωρα που το λες εχω και ενα μεγαλο οπου εκει συλλεγω τα λαδια και εχει γεμισει.Πρεπει να βρω να το δωσω.Λογικα σε συνεργειο αν το παω θα δεχθει να το αδειασω στο δικο του βαρελι
o_gavros
02/03/2025, 11:03
και στο βενζινάδικο μπορείς
Σήμερα είχε καθάρισμα από τις λάσπες των προηγούμενων εβδομάδων , ψαλίδι,αμορτισέρ, ζάντες -φτερά ήταν #@$!$!!@.
Λαδώματα,γρασσαρίσματα,ότι πρέπει να κάνουμε μια στο τόσο.
Πλάκα-πλάκα του χρόνου γίνεται 30 ετών η Κυρία :eek:
460408
Επίσης μετά από 7 μήνες γκρίνιας έβγαλα επιτέλους τα σπασμένα από το πορτμπαγκαζ του ΙΧ :smokin:
Α ρε telegonos ,κόβει το μάτι σου,από μια φωτογραφία της πλάκας με το όχημα μέσα στις λάσπες είχες καταλάβει πως στράβωσαν τα καλάμια , τα βλέπω από πάνω και όντως έχουν μεγάλη διαφορά.
460409
Ψάχνομαι για λάστιχα εδώ και καιρό. Επειδή δεν έβγαλα άκρη αποφάσισα να βάλω πάλι τα σκόρπιον που είναι κορυφή για το cbεξάκι.
Τα προηγούμενα τα έβαλα Μάϊ του '22 με 220€. Τώρα; 308!
40% αύξηση σε 2,5 χρόνια, όταν έχω να δω αύξηση στο δικό μου μισθό περίπου 15 χρόνια.
Να αλλάξω λάστιχα αλλά θα μείνει το μηχανάκι από μπαταρία οπότε θα είναι ακούνητο ή να αλλάξω μπαταρία και να μην το κινώ επειδή δεν έχω λάστιχα;
:cry:
Ψάχνομαι για λάστιχα εδώ και καιρό. Επειδή δεν έβγαλα άκρη αποφάσισα να βάλω πάλι τα σκόρπιον που είναι κορυφή για το cbεξάκι.
40% αύξηση σε 2,5 χρόνια, όταν έχω να δω αύξηση στο δικό μου μισθό περίπου 15 χρόνια.
Να αλλάξω λάστιχα αλλά θα μείνει το μηχανάκι από μπαταρία οπότε θα είναι ακούνητο ή να αλλάξω μπαταρία και να μην το κινώ επειδή δεν έχω λάστιχα;
Να ζει κανείς η να μην ζει; :cry:
:p
Θα τη βρεις την άκρη κάπου στο ενδιάμεσο :beer:
Ψηφίζω μπαταρία και μπροστινό.
Γιατί δε βάζεις πιο φτηνά λάστιχα?
Bt23 στα 250 για διάρκεια, michelin 2ct στα 250 για μαλακά και άμεσο ζέσταμα ή dunlop qualifier στα 250.
Έτσι θα έχεις και λάστιχα και θα σου μείνουν και για μπαταρια
Αν βάλει τα φθηνά δεν θα έχουν την διάρκεια των χιλιομέτρων που επιθυμεί... Μετά από 8-9000 δεν κρατάνε καλά...(για τους δρόμους μας...)
Άρα, δεν θα κάνει οικονομία!
Αν βάλει τα φθηνά δεν θα έχουν την διάρκεια των χιλιομέτρων που επιθυμεί... Μετά από 8-9000 δεν κρατάνε καλά...(για τους δρόμους μας...)
Άρα, δεν θα κάνει οικονομία!
Με τα Bt23 δε θα έχει διάρκεια? Από πότε?
Όλα τα τα τουρινγκ ελαστικά βγάζουν κοντά στα 20.000 χλμ.
Μια χαρά κρατάνε απλά προς τα τελευταία χλμ όπως όλα...αρχίζουν να χάνουν.
Το ίδιο θα συμβεί και με κάποιο τουρινγκ που κάνει 400
peterTHErider
06/03/2025, 14:54
20000χλμ???
Ρε παιδιά πως οδηγείτε και κάνετε τόσα? μόνο μέσα στην πόλη και χαλαρά χαλαρά και το πολύ μέχρι 30° κλίση?
CorpseAlive
06/03/2025, 15:06
20000χλμ???
Ρε παιδιά πως οδηγείτε και κάνετε τόσα? μόνο μέσα στην πόλη και χαλαρά χαλαρά και το πολύ μέχρι 30° κλίση?
Τα scorpion trail 2 τα έβγαλα στα 21.000 χλμ μετά από ταξίδι .
Δεν είχαν βγάλει λινά.
Εξαρτάται και τι μηχανή έχεις. Αλλιώς τα τρώνε τα 130 άλογα αλλιώς τα 60.
harris_x
06/03/2025, 15:09
20000χλμ???
δε βάζουν όλοι γόμες
Με τα Bt23 δε θα έχει διάρκεια? Από πότε?
Όλα τα τα τουρινγκ ελαστικά βγάζουν κοντά στα 20.000 χλμ.
Μια χαρά κρατάνε απλά προς τα τελευταία χλμ όπως όλα...αρχίζουν να χάνουν.
Το ίδιο θα συμβεί και με κάποιο τουρινγκ που κάνει 400
Βγαλε εσυ 20000 με bt23 στην πολη και ελα να μου πεις ποσα γλυστριματα ειχες...Μα ειμαστε σοβαροι;
Μονο σε δρομο οπως η Ατ. οδο για παραδειγμα μπορει να βγαλει τοσα χιλιομετρα το τουριστικο χωρις να γλυστραει...(και εννοειται σε ταξιδια, που για αυτο εχουν φτιαχτει)
Δεν έχει καμία σχέση στο κρατημα της μηχανής τα νέας τεχνολογίας ελαστικα touring με τα παλιότερα....
Επειδή το αναδιπλούμενο κλειδί του κινέζου είναι ολίγον γκουμούτσα και σχετικά άβολο και το 2ο κλειδί μάπα εμφανισιακά....
460496
Αγοράστηκε από το ali η παρακάτω καπότα.....
460497
όχι κι άσχημα, τελικά :p
460498
o_gavros
08/03/2025, 06:50
άλλαξα τακάκια στον εργάτη χθες.
ξέρω ξέρω, καινούρια τα πετάω
460545
460546
και τιπ για όσους παίζουν με κρυφτονεξ,μόνο για γνωσται κλπ:
ebc sfac464(carbon)!!!!
ξεχνάς να τα αλλάξεις (για κάποιους κυριολεκτικά).
άλλαζα 2-3 ζεύγη απο τα γνήσια κάθε χρόνο.
τα ιμπισι πρέπει να κράτησαν πάνω από δύο!
stefanos
08/03/2025, 07:57
Είναι φαγωμένο μονόπαντα ή γελάει η φωτογραφία?
o_gavros
08/03/2025, 10:18
είναι φαγωμενα ολοσχερώς για αυτό και λίγο στραβωσε το πάτημα του.η χαρακιά στην πάνω είναι από το δόντι της δισκοπλακας που πρέπει κι αυτηνανε να την αλλάξω
telegonos
08/03/2025, 10:50
Επειδή το αναδιπλούμενο κλειδί του κινέζου είναι ολίγον γκουμούτσα και σχετικά άβολο και το 2ο κλειδί μάπα εμφανισιακά....
460496
Αγοράστηκε από το ali η παρακάτω καπότα.....
460497
όχι κι άσχημα, τελικά :p
460498
Λάμα κλειδιού Οpel Αstra Η 2005 ο κινέζος. Μαιστα.
peterTHErider
08/03/2025, 11:10
Τα scorpion trail 2 τα έβγαλα στα 21.000 χλμ μετά από ταξίδι .
Δεν είχαν βγάλει λινά.
Η γόμα έχει σταματήσει να σου προσφέρει αξιοπρεπές κράτημα πολύ πριν δεις τα λινά.
Έχει τετραγωνησει και χαλάει όλη τη συμπεριφορά.
το πρόβλημα είναι πως επειδή η φθορά έρχεται πολύ σιγά και μετά από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ο εγκέφαλος μας συνηθίζει την οποία αλλαγή συμπεριφοράς και τη θεωρεί φυσιολογική.ενω το λάστιχο έχει σταματήσει να είναι νορμάλ πολύ πριν το πάρουμε χαμπάρι.για αυτό μόλις βάλετε καινούργιο λάστιχο ξαφνικά όλα μοιάζουν πως κρατάνε απίστευτα και στρίβουν τρομερά.γιατι ο εγκέφαλος είχε προσαρμοστεί στο προηγούμενο που είχε γίνει σκατα.
Πότε τσιγκουνιες σε αλλαγές ελαστικών.τα αλλάζουμε πριν νιώσουμε ότι πρέπει να τα αλλάξουμε.
peterTHErider
08/03/2025, 11:11
δε βάζουν όλοι γόμες
Ευτυχώς και ούτε εγώ ποτέ στον δρόμο.
Καλά σπορτουρινγκ λάστιχα για αξιοπρεπες κράτημα.δεν έχω βγάλει ποτέ σε πίσω πάνω από 5-6 χιλιάδες χιλιόμετρα και δεν έχω τετραγωνίσει ποτέ ελαστικό.
harris_x
08/03/2025, 12:51
Ευτυχώς και ούτε εγώ ποτέ στον δρόμο.
Καλά σπορτουρινγκ λάστιχα για αξιοπρεπες κράτημα.δεν έχω βγάλει ποτέ σε πίσω πάνω από 5-6 χιλιάδες χιλιόμετρα και δεν έχω τετραγωνίσει ποτέ ελαστικό.
Δεν είναι όλοι γΛηγοροι και με δυνατά μηχανάκια
Επιπλέον, το "έχω βγάλει" διαφέρει από αναβάτη σε αναβάτη.
peterTHErider
08/03/2025, 13:11
Δεν είναι όλοι γΛηγοροι και με δυνατά μηχανάκια
Επιπλέον, το "έχω βγάλει" διαφέρει από αναβάτη σε αναβάτη.
Φυσικά για αυτό μου κάνει όμως εντύπωση το 20000 που ακούω!
Έχω ακούσει για 12-13-14 άντε 15κ χλμ αλλά το 20-21 που άκουσα μου φάνηκε τρελό.
Road Pirat
08/03/2025, 14:06
Καινουργια λαδάκια χτες στο μοτόρι. Οι ταχύτητες ειχαν αρχίσει να σκαλώνουν στις αλλαγές.
Τα έκανα λίγο πουτ@ν@ στο γκαράζ, χρειάζομαι καλύτερο λεκανακι αποστραγγισης.
Μπουκάλι από ad blue, το καλύτερο δοχείο που είχα ποτέ, χωράει καλά κάτω από την μηχανή, λογικά αν ζητήσεις στο βενζινάδικο θα σου δώσουν 460550
CorpseAlive
08/03/2025, 14:18
Η γόμα έχει σταματήσει να σου προσφέρει αξιοπρεπές κράτημα πολύ πριν δεις τα λινά.
Έχει τετραγωνησει και χαλάει όλη τη συμπεριφορά.
το πρόβλημα είναι πως επειδή η φθορά έρχεται πολύ σιγά και μετά από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ο εγκέφαλος μας συνηθίζει την οποία αλλαγή συμπεριφοράς και τη θεωρεί φυσιολογική.ενω το λάστιχο έχει σταματήσει να είναι νορμάλ πολύ πριν το πάρουμε χαμπάρι.για αυτό μόλις βάλετε καινούργιο λάστιχο ξαφνικά όλα μοιάζουν πως κρατάνε απίστευτα και στρίβουν τρομερά.γιατι ο εγκέφαλος είχε προσαρμοστεί στο προηγούμενο που είχε γίνει σκατα.
Πότε τσιγκουνιες σε αλλαγές ελαστικών.τα αλλάζουμε πριν νιώσουμε ότι πρέπει να τα αλλάξουμε.
Δεν ήταν ζήτημα τσιγκουνιάς από τα 20 τα 6 τα έκανα σε 30 ημέρες . Προφανώς είχε τετραγωνίσει στο τέλος αλλά δεν την πίεζα ούτε προσπαθούσα να παίξω μέχρι που άλλαξα τον Σεπτέμβριο .
Άλλο το βάζω λάστιχα για να ταξιδέψω και να καταπιώ χιλιόμετρα άλλο βάζω λάστιχα για να το κυνηγάω τα ΣΚ .
Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία
peterTHErider
08/03/2025, 15:01
Δεν ήταν ζήτημα τσιγκουνιάς από τα 20 τα 6 τα έκανα σε 30 ημέρες . Προφανώς είχε τετραγωνίσει στο τέλος αλλά δεν την πίεζα ούτε προσπαθούσα να παίξω μέχρι που άλλαξα τον Σεπτέμβριο .
Άλλο το βάζω λάστιχα για να ταξιδέψω και να καταπιώ χιλιόμετρα άλλο βάζω λάστιχα για να το κυνηγάω τα ΣΚ .
Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία
Για την τσιγκουνιά δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά γενικά.
Τακάκια και λάστιχα αλλάζουμε πριν καταλάβουμε ότι θέλουν αλλαγή.αυτα μας κρατάνε σε μεγάλο βαθμό ζωντανούς.
Γιατί οταν ταξιδεύεις δεν θα βρεις ωραίες στριφτερές διαδρομές με πολύ καλή άσφαλτο ειδικά στο εξωτερικό που θα ειναι ιδανικές για ωραίο παιχνίδι?
Το ότι πάμε ταξίδι δεν σημαίνει για μένα πως πάμε μόνο να γράφουμε βαρετά χιλιόμετρα αλλά να απολαύσουμε διαδρομές.και κάτι τέτοιο νομίζω δεν μπορεί να γίνει αν έχουμε τον νου μας στα λάστιχα.
Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία!
CorpseAlive
08/03/2025, 15:28
Για την τσιγκουνιά δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά γενικά.
Τακάκια και λάστιχα αλλάζουμε πριν καταλάβουμε ότι θέλουν αλλαγή.αυτα μας κρατάνε σε μεγάλο βαθμό ζωντανούς.
Γιατί οταν ταξιδεύεις δεν θα βρεις ωραίες στριφτερές διαδρομές με πολύ καλή άσφαλτο ειδικά στο εξωτερικό που θα ειναι ιδανικές για ωραίο παιχνίδι?
Το ότι πάμε ταξίδι δεν σημαίνει για μένα πως πάμε μόνο να γράφουμε βαρετά χιλιόμετρα αλλά να απολαύσουμε διαδρομές.και κάτι τέτοιο νομίζω δεν μπορεί να γίνει αν έχουμε τον νου μας στα λάστιχα.
Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία!
Δεν μιλάμε όμως για λιωμένα ελαστικά , μιλάμε για χρήση έως 20.000 χλμ που προβλέπεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή τους .
Το ότι τα καις σε 5.000 και εγώ σε 20.000 δεν έχει να κάνει με το ελαστικό αλλά με την χρήση του .
Επίσης ξανά λέω σε ταξίδι σοβαρών χιλιομέτρων , δεν θα παίξεις ιδιαίτερα λόγω βάρους όπως και να έχει γιατί κουβαλάς πράγματα για 30 ημέρες αλλά και λόγω κούρασης . Δεν μιλάω για μια Αθήνα - Γιάννενα ξέρω εγώ . Μιλάω για μινιμουμ 500-600 την μέρα για πολλές μέρες .
Λάμα κλειδιού Οpel Αstra Η 2005 ο κινέζος. Μαιστα.
Ίδια λάμα και με μικρότερο μήκος κιόλας, έχουν τα scania των 120 Χιλ. Ευρώ... Που το κακό;:confused:
peterTHErider
08/03/2025, 17:39
Δεν μιλάμε όμως για λιωμένα ελαστικά , μιλάμε για χρήση έως 20.000 χλμ που προβλέπεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή τους .
Το ότι τα καις σε 5.000 και εγώ σε 20.000 δεν έχει να κάνει με το ελαστικό αλλά με την χρήση του .
Επίσης ξανά λέω σε ταξίδι σοβαρών χιλιομέτρων , δεν θα παίξεις ιδιαίτερα λόγω βάρους όπως και να έχει γιατί κουβαλάς πράγματα για 30 ημέρες αλλά και λόγω κούρασης . Δεν μιλάω για μια Αθήνα - Γιάννενα ξέρω εγώ . Μιλάω για μινιμουμ 500-600 την μέρα για πολλές μέρες .
Καλά ρε συ χάρη όταν λες πράγματα 30ημερων τι θα πάρεις μαζί??30 αλαξιες και κουζινικά?:bawl::bawl:
Με την γυναίκα και για μια βδομάδα να πας και για ένα μήνα να πας και για 6 μήνες ολες οι μπαγκαζιερες τίγκα θα είναι!περίπου τα ίδια θα πάρεις απλά θα πλένεις στο ενδιάμεσο.το 3βαλιτσο έχει περιορισμένο χώρο.δεν μπορείς να κάνεις και μετανάστευση!:p
Ilias_83
08/03/2025, 18:11
Καλά ρε συ χάρη όταν λες πράγματα 30ημερων τι θα πάρεις μαζί??30 αλαξιες και κουζινικά?:bawl::bawl:
Με την γυναίκα και για μια βδομάδα να πας και για ένα μήνα να πας και για 6 μήνες ολες οι μπαγκαζιερες τίγκα θα είναι!περίπου τα ίδια θα πάρεις απλά θα πλένεις στο ενδιάμεσο.το 3βαλιτσο έχει περιορισμένο χώρο.δεν μπορείς να κάνεις και μετανάστευση!:p
Ποτέ δεν ξέρεις...
460552
harris_x
08/03/2025, 21:08
Εμένα πάντως τα λάστιχά μου έβγαλαν 9000km
Και χωρίς να τετραγωνίσουν :smokin:
S22 Εγγύηση! Εξαιρετικό λάστιχο.
460557
peterTHErider
08/03/2025, 21:31
Σαν καινούργιο ρε συ!πενα!βλέπω την πίσω πλευρά από το αυλάκι σου λίγο σηκωμένο,τσεκαρε λίγο το rebound!:p:lol:
Θα το παίξω dave moss:facepalm:
Πέρα από την πλάκα s22 φοράει από μαμά το rr και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάζει, σχετικά αργή η γεωμετρία του και μου φαίνεται πως αργεί να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας.
harris_x
08/03/2025, 21:35
Σαν καινούργιο ρε συ!πενα!βλέπω την πίσω πλευρά από το αυλάκι σου λίγο σηκωμένο,τσεκαρε λίγο το rebound!:p:lol:
Θα το παίξω dave moss:facepalm:
Πέρα από την πλάκα s22 φοράει από μαμά το rr και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάζει, σχετικά αργή η γεωμετρία του και μου φαίνεται πως αργεί να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας.
:lol:
δε με προβλημάτισε κάπου, με τι πιέσεις το δουλεύεις;
peterTHErider
08/03/2025, 22:26
2.2 πίσω 2.4 μπροστά.αλλα στο δρόμο μην νομίζεις ότι το προσέχω με ευλάβεια.
Μπορεί να τα έχω φτιαγμένα αλλά όταν το ξανάβγαλω να έχει περάσει κανένας μήνας και να μην ξανατσεκαρω και σίγουρα έχουν πέσει λίγο.
Αυτό που είναι φτιαγμένη να κάνει...
460561
KostasRS
10/03/2025, 13:59
καινούργια παπουτσάκια για το κορίτσι σήμερα
460578
καινούργια παπουτσάκια για το κορίτσι σήμερα
Καλοπάτητα :)
Αν μου επιτρέπεις...
1) Τι DOT έχουν;
2) Πόσο φθηνότερα από τα 6;
KostasRS
10/03/2025, 16:23
το πίσω είναι 41η εβδομάδα του 2024,
το εμπρός 1η εβδομάδα του 2025.
Τα road 5 - 315€
Τα road 6 - 355€
Λευκάδιος
11/03/2025, 11:39
Όχι σήμερα αλλά χτες.Άλλαξα στο XR την γλύστρα/οδηγό της αλυσίδας που βρίσκεται κάτω και μπροστά από το πίσω γρανάζι.
460591
Το κάτω ρόλερ είχε σπάσει και του έβαλα ρουλεμάν από ένα παλιό που είχα
460592
460593
Μπροστινό γρανάζι με λάστιχο (είναι κοινό με κάποιων Kawasaki ZX600/636).
460594
Και καινούργια ασφάλεια γραναζιού
460595
Αυτό που είναι φτιαγμένη να κάνει...
460561
περιμένει την οδική ?
περιμένει την οδική ?
Μάλλον το μπέρδέψες με desert x :wave2:
DoctoR_k6
12/03/2025, 12:38
Ειχα μια ξεχασμενη δωροεπιταγη γενεθλιων και σημερα μπηκε η βαση...
Εβαλα και το dampener...το κινητο κουνιεται ετσι? Δεν το εβαλα εγω λαθος... :lol:
(Οχι οτι μπορει να μπει λαθος αλλα λεω μηπως)
460632
harris_x
12/03/2025, 14:01
Εβαλα και το dampener...το κινητο κουνιεται ετσι? Δεν το εβαλα εγω λαθος... :lol:
460632
Ναι κουνιέται, δεν έχεις κάνει κάτι λάθος.
CorpseAlive
12/03/2025, 14:06
460632
Quadlock Uber Alles.
RaGe_Raptor
12/03/2025, 15:47
460632
Εγώ έβαλα δεματικα και περιόρισα λίγο το κουνημα. Δημιουργία προφορτισης δηλαδή
DoctoR_k6
12/03/2025, 16:17
Εγώ έβαλα δεματικα και περιόρισα λίγο το κουνημα. Δημιουργία προφορτισης δηλαδή
Που τα εβαλες? Για δωσε φωτο...
Απλα μικρυνες την διαδρομη οταν κανει το κουνημα/απορροφηση κραδασμου ετσι?
Θα το δουλεψω ετσι για αρχη οπως το δινει η quadlock και βλεπουμε.
RaGe_Raptor
12/03/2025, 17:04
Που τα εβαλες? Για δωσε φωτο...
Απλα μικρυνες την διαδρομη οταν κανει το κουνημα/απορροφηση κραδασμου ετσι?
Θα το δουλεψω ετσι για αρχη οπως το δινει η quadlock και βλεπουμε.
Φωτο μεθαύριο :bawl:
Ναι, μείωσα το κουνημα σφίγγοντας στα silent blocks
DoctoR_k6
12/03/2025, 17:26
Φωτο μεθαύριο :bawl:
Ναι, μείωσα το κουνημα σφίγγοντας στα silent blocks
Μηπως κανεις κακο ομως κοβωντας την απορροφηση?
Μπορει να περνανε περισσοτεροι κραδασμοι και η καμερα (OIS) να την ακουσει.
RaGe_Raptor
12/03/2025, 18:35
Μηπως κανεις κακο ομως κοβωντας την απορροφηση?
Μπορει να περνανε περισσοτεροι κραδασμοι και η καμερα (OIS) να την ακουσει.
Εν μέρει ακυρώνω τη λειτουργία του αλλα θεωρώ ότι έχω περιορίσει την κινηση τοσο-οσο.
460643
460644
Το undertail το μαμα ήταν πάρα πολύ μικρό και δεν κάλυπτε καθόλου τα νερά με αποτέλεσμα κάθε φορά η ουρά να γίνεται χάλια, έβαλα της powerbronze το πηρα από ένα ιταλικό site omnia racing που γενικά έχει τις πιο χαμηλές τιμές σε πάρα πολλούς κωδικούς με μεγάλη ποικιλία απλά αν δε το έχει ετοιμοπαραδοτο έχει μεγάλη αναμονή
DoctoR_k6
13/03/2025, 18:33
Ήρθε η ώρα για καινουρια ελαστικά!!:D
460663
peterTHErider
13/03/2025, 19:37
Bridgestone?
RaGe_Raptor
13/03/2025, 19:41
Bridgestone?
στοιχηματίζω D211. αποκλείεται να ΜΗΝ έβαλε Dunlop o Doc:D
DoctoR_k6
13/03/2025, 19:48
στοιχηματίζω D211. αποκλείεται να ΜΗΝ έβαλε Dunlop o Doc:D
#dunlopmono :D
harris_x
14/03/2025, 08:26
211, τη χάραξη δε τη βλέπετε ρε γατάκια;
harris_x
14/03/2025, 08:32
460663
μου έτρεξαν τα σάλια λεμεεεεε.... :a8:
Πω πω πωωωω... καλοπάτητα και καλόστριφτα :beer::beer::beer:
πω ρε πούστη μου μάλλον πρέπει να πάρω ss... :( μου έχει λείψει το κλιπον
DoctoR_k6
14/03/2025, 08:41
μου έτρεξαν τα σάλια λεμεεεεε.... :a8:
Πω πω πωωωω... καλοπάτητα και καλόστριφτα :beer::beer::beer:
πω ρε πούστη μου μάλλον πρέπει να πάρω ss... :( μου έχει λείψει το κλιπον
Την Κυριακη θα καλοπατηθουν... Ευχαριστω!!
Αμα θες κλιπον σου εχω λυση ρε μην αγχωνεσαι... :lol:
Αν καταδεχεσαι εχω μια γρια στα υποψιν...
Φρεσκα ελαστικα. Σερβισαρισμενη μπροστα αναρτηση...και σημερα DP τακακια εχει το προγραμμα.
Νταξει δεν εχει τα φρενα και αναρτησεις του κτηνους αλλα ετσι για την καυλαντα!! :lol:
harris_x
14/03/2025, 08:42
Την Κυριακη θα καλοπατηθουν... Ευχαριστω!!
Αμα θες κλιπον σου εχω λυση ρε μην αγχωνεσαι... :lol:
Αν καταδεχεσαι εχω μια γρια στα υποψιν...
Φρεσκα ελαστικα. Σερβισαρισμενη μπροστα αναρτηση...και σημερα DP τακακια εχει το προγραμμα.
Νταξει δεν εχει τα φρενα και αναρτησεις του κτηνους αλλα ετσι για την καυλαντα!! :lol:
:hmm:
DoctoR_k6
14/03/2025, 12:35
Και τακακια (με υγρα)...
460680
RaGe_Raptor
14/03/2025, 17:15
As promised.
460686
HelenKoR
17/03/2025, 12:20
Back to Μoutzoura
Το Σάββατο αντικατέστησα το crankshaft position sensor του 675 καθώς επίσης άλλαξα ένα κολάρο, παραφλού, λάδια και φίλτρο. Καθάρισα και το φίλτρο αέρα. Έβγαλα την παλιά βενζίνη από το ρεζερβουάρ (γιατί καθόταν πολλούς μήνες) κι έβαλα φρέσκια (για να κάτσει κι αυτή μερικούς)
Και την Κυριακή το πήγα μια μικρή βολτούλα. :D
telegonos
17/03/2025, 13:27
Back to Μoutzoura
Το Σάββατο αντικατέστησα το crankshaft position sensor του 675 καθώς επίσης άλλαξα ένα κολάρο, παραφλού, λάδια και φίλτρο. Καθάρισα και το φίλτρο αέρα. Έβγαλα την παλιά βενζίνη από το ρεζερβουάρ (γιατί καθόταν πολλούς μήνες) κι έβαλα φρέσκια (για να κάτσει κι αυτή μερικούς)
Και την Κυριακή το πήγα μια μικρή βολτούλα. :D
Ηξερα ότι η οικογένεια των δικύλινδρων κινητήρων της εταιρίας π.χ. Boneville έχει μια ευπάθεια στο crank position sensor, αλλα να που βγάζει και το 675.
Μια δούλευε μια όχι, ή μια και όξω πέθανε;
panos_zip
17/03/2025, 14:35
Δυστυχώς είναι αρκετά συνηθισμένο και στα 675.
Το έχω πάθει και στο δικό μου.
Δυστυχώς (2), το βγάζει μια κι εξω συνήθως. Εμένα με άφησε παραμονή αναχώρησης για τρακντέι στις Σέρρες.
Δυστυχώς (3), η Τράιουμφ το δίνει μονο σετ με πηνεία και όχι σκέτο. Οπότε πρέπει να καταφύγεις σε aftermarket, μεταχειρισμένο ή πατέντα αν δεν θες να τα σκάσεις.
Απ’ ότι διαβάζω δεν είναι θέμα για τα τελευταία 675, 765 κοκ.
HelenKoR
17/03/2025, 14:39
Ηξερα ότι η οικογένεια των δικύλινδρων κινητήρων της εταιρίας π.χ. Boneville έχει μια ευπάθεια στο crank position sensor, αλλα να που βγάζει και το 675.
Μια δούλευε μια όχι, ή μια και όξω πέθανε;
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά (τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή)
Τον Μάιο άλλαξα μπαταρία και άρχισε τα τσαλιμάκια (πότε έπαιρνε, πότε δεν έπαιρνε). Κατηγορήθηκε η καινούρια μπαταρία.
Αλλαχθηκε η μπαταρία και δεν ξανακουνηθηκε το 675.
Πέρασαν οι μήνες... Μετά δεν έπαιρνε καθόλου μπροστά. Το διαγνωστικό έδειξε ότι έφταιγε ο σένσορας.
Ωστόσο έχω ακόμα την μπαταρία του Μαϊου. Μένει να δοκιμαστεί σε κάποιο μηχανάκι. (Και δεν είμαι ιδιαίτερα ψημένη να μπω σε τέτοια διαδικασία.)
telegonos
17/03/2025, 14:42
Μάλιστα. Νταξ, δεν είναι σπουδαία βλάβη, ουτε θέλει σοβαρά λυσίματα, αλλά είναι σπαστικό.
Μας έχουν τύχει Boneville, που την μία μέρα είχαν σπινθήρα και όλα καλά, μια όχι.
karellen
18/03/2025, 17:03
Συντηρήσεως ημέρα σήμερα για τις μποτούλες μου.
Στην αριστερή έφυγε (ή μάλλον έρεψε και διαλύθηκε) το προστατευτικό λάστιχο που ακουμπάει στο λεβιέ ταχυτήτων και έκοψα ένα ίδιο από χοντρή σαμπρέλα.Κόλλημα με δερματόκολλα και έτοιμο!
460812
460813
Κατόπιν φρεσκάρισμα και τα δύο ζευγάρια με Renovator να 'ζωντανέψουν' λίγο.
460814
460815
motojojo
22/03/2025, 10:33
Το μοτόρι επέστρεψε σπίτι στις ρόδες του. Αλλάχτηκε μαρσπιες και συμπλέκτης (που πρακτικα το είχαν ακινητοποιήσει).
Χτες λύθηκε το τιμόνι (η μπάρα) και παράγγειλα καινουργιο, ίδιο με κωδικό suzuki.Η διαφορά από διάφορα αφτερμαρκετ που κοιταζα ήταν μικρή και από το να ρισκάρω πιθανές ασυμβατότητες τελικά προτίμησα τη λύση του εργοστασιακού.
Τα κακά νέα έρχονται τελικά από τα όργανα, έσπασε εντελώς η εσωτερική βάση (πιθανοτατα είχε ήδη πάρει μεντα απο πιο πριν). Παραγγέλθηκε τελικά και αυτή καινουργια. Η λειτουργικότητα των οργάνων δεν εχει επηρεαστεί, μόνο η βαση στηριξης και μιας και δεν είχε καμια εξωφρενική τιμή είπα να την πάρω. Έχω την υποψία όμως ότι και η παλιά μπορεί να κοληθεί αλλά επείδη είχαν σπάσει καναδυο κομματια και είχε μπολικες ρωγμές προτίμησα την καινουργια.
Αυτα για την ώρα, ευτυχώς τα μόνα που την καθιστουν ακίνητη στο γκαράζ.
o_gavros
22/03/2025, 12:28
έπιασα να κάνω σέρβις τον παπο και επί τη ευκαιρία να αλλάξω και τη δισκοπλακα που είχε ας το πω σικατα,κάνει βαθουλώματα.
όλα καλά πλην της 4ης αλενοβιδας που την είχα αλλάξει στο παρελθόν,είχε σκουριάσει τώρα και -φυσικά- είχε κεφαλωσει σα το μουλάρι.
έβγαζα έβγαζα έβγαζα εργαλεία και αυτό τίποτα.
στην αρχή πενσα τουιν γκριπ, πούλο.
μετά κάρφωμα τορξ ελαφρώς μεγαλύτερο, πούλο.
τρύπημα και ανάποδο κολαουζο, πούλο.
σφυροκατσαβιδο,πούλο.
χάραγμα της βίδας στο κεφάλι αρχικά να δέχεται ίσιο μπητ του σφυροκατσαβιδου και κατόπιν φιλιψ, πούλο
άντε γαμησου λέω κάποια στιγμή για βίδα και έβγαλα τον τροχό και ησύχασα!
τα κουμπωνω όλα πάνω,ενώ είχα το παπί στο διπλό σταντ με βάρος στην πίσω σελα την εργαλειοθήκη με επιπλέον ένα τετραλιτρο μπιτονι λάδι και πάνω εκεί στη μανουρα, Ω τι έκπληξη, πέφτει η εργαλειοθήκη σπάει το σφραγισμένο καπάκι του μπιτονιου και μου τα κάνει όλα πουτανα!!
εφτά νεκροί και τρεις σκοτωμένοι για μια διαδικασία που αν τσουλαγε κανονικά, οριακά θα είχα λερώσει τα χέρια μου.
πλέον θέλω και καινούρια τσάντα...
είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να βάλω ένα κάδρο του Τσάκωνα στο χώρο μου.
τουλάχιστον το παπί ξαναποκτησε φρένο
Ω τι έκπληξη, πέφτει η εργαλειοθήκη σπάει το σφραγισμένο καπάκι του μπιτονιου και μου τα κάνει όλα πουτανα!!
εφτά νεκροί και τρεις σκοτωμένοι για μια διαδικασία που αν τσουλαγε κανονικά, οριακά θα είχα λερώσει τα χέρια μου.
!!!
είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να βάλω ένα κάδρο του Τσάκωνα στο χώρο μου.
Απο την πρωτη επαφη που εχω με το θεμα μαστορεμα, το συμπερασμα που εχω βγαλει ως τωρα ειναι πως με ενα μαγικο τροπο παντα κατι θα παει στραβα και θα κανεις τον τριπλο χρονο απ΄ο,τι υπολογιζες -οσο απλη κι αν ειναι η δουλεια που πας να κανεις.
doctoras
23/03/2025, 00:09
Γιάννη αυτό που λέει, ενος κακου μυρια επονται
Συμβαίνουν όλα αυτά είναι μέρος του μαστορέματος
o_gavros
23/03/2025, 08:58
460876
460877
460878
460879
Την πήγα για πλύσιμο με το δώρο που είχα κερδίσει από την πίτα του φόρουμ! 460888
(Γ@μημ. κινητό...αναποδα την εμφάνισε!)
Ούτε εγώ κατάφερα να την γυρίσω :cry::bawl:
doctor_john
23/03/2025, 21:42
460890
harris_x
25/03/2025, 12:19
Όταν για να βγάλεις τη μπαταρία για φόρτιση πρέπει να λύσεις το μισό μηχανάκι :facepalm:
460971
Kavasaki/Japan rulez :tooth:
Ilias_83
25/03/2025, 15:10
Στα Triumph δεν ξεβίδωνα καμία.Στο 765 έχει μια βίδα για να βγάλει της σέλα και να έχεις πρόσβαση στη μπαταρία.
Είχα παραγγείλει λάμπα να του περάσω μαζί με τα νέα όργανα, αλλά αφού τελικά τα όργανα δεν έρχονται, είπα να περάσω την λάμπα μόνη της.
Πριν την αλλαγή:
461013461022
Οι λάμπες που διάλεξα:
461014
Λύσιμο φαναριού και τοποθέτηση:
461015461016461017
Μετά την αλλαγή:
461018461021
Και ένας πρόχειρος έλεγχος της αποκοπής της δέσμης:
461019461020
Έχει παραγγελθεί και ψύρα Τ4 Led στο ίδιο χρώμα που λογικά θα έρθει αύριο/μεθαύριο.
Είχα παραγγείλει λάμπα να του περάσω μαζί με τα νέα όργανα, αλλά αφού τελικά τα όργανα δεν έρχονται, είπα να περάσω την λάμπα μόνη της.
Πριν την αλλαγή:
461013461022
Οι λάμπες που διάλεξα:
461014
Λύσιμο φαναριού και τοποθέτηση:
461015461016461017
Μετά την αλλαγή:
461018461021
Και ένας πρόχειρος έλεγχος της αποκοπής της δέσμης:
461019461020
Έχει παραγγελθεί και ψύρα Τ4 Led στο ίδιο χρώμα που λογικά θα έρθει αύριο/μεθαύριο.
Μεγειά τα led :beer:
Να μας γράψεις και συνολικές εντυπώσεις με το καλό!
doctor_john
26/03/2025, 21:10
Τέλειο δείχνει, εύγε!
Εγώ στεναχωριέμαι κρίμα το ωραίο θερμό
Κι εγώ θα το ήθελα πιο θερμό, αλλά δεν κυκλοφορεί τίποτα σε Η4 κάτω από 6500K.
Η τουλάχιστον δεν κυκλοφορεί τίποτα που να μπαίνει στο φανάρι.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει τα led πλέον βγάζουν πολύ περισσότερη ένταση από τις λάμπες αλογόνου.
Και σε μηχανή σαν κι αυτή (χωρίς DRL κι άλλα μοντέρνα) ακόμα κι αυτό μετράει. Όχι μόνο για να βλέπεις εσύ το δρόμο, αλλά και για να σε βλέπουν.
Οπότε η "ομορφιά" έρχεται δεύτερη..
Υ.Γ. Στο αυτοκίνητο που φοράω BiXenon έχω λάμπα 5500Κ και την θεωρώ την ιδανική θερμοκρασία για οδήγηση τη νύχτα, και ένα καλό συμβιβασμό μεταξύ ψυχρού και θερμού χρώματος.
Υ.Γ.2:
Εν το μεταξύ κοιτάζοντας τις φωτογραφίες οφείλω να ομολογήσω οτι
Α) Στην πραγματικότητα το θερμό δεν δείχνει τόσο όμορφο όσο στην φωτογραφία (προφανώς παίζει ρόλο το White Balance του φακού του κινητού)
Β) To ψυχρό είναι λίγο πιο ομοιογενές και "όμορφο" απ' οτι δείχνει.
Αυτό δεν αναιρεί κάτι, αλλά η διαφορά μεταξύ τους όσο να 'ναι αλλάζει.. :)
Tα περιττα μεταφέρθηκαν στον καφενέ, συνεχίστε εκεί.
Εδώ μόνο τι κάνατε στα τριμπουρδ....εεεε μηχανάκια σας.:D