View Full Version : ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ
karellen
03/02/2024, 08:04
Παίζει να έχει συνδυασμένα φρένα;
To πιθανότερο.
karellen
03/02/2024, 08:08
Ερώτηση.
Αν πας τα δικά σου ανταλλακτικά -λάδια,τακάκια π.χ δεν σφραγίζουν το βιβλίο ;
Πρέπει να αγοράσεις τα δικά τους με τις τιμές +φπα που έγραψες;
Ενδέχεται να σου πουν ότι δεν είναι γνήσια και επιφυλάσσονται,από αυτά τα αναλώσιμα περιμένουν να εισπράξουν.
Έχω βάλει Ferodo πίσω στο ΓΣ (18€) και έχουν κρατήσει 25.000 χλμ.
Ερώτηση.
Αν πας τα δικά σου ανταλλακτικά -λάδια,τακάκια π.χ δεν σφραγίζουν το βιβλίο ;
Πρέπει να αγοράσεις τα δικά τους με τις τιμές +φπα που έγραψες;Χώρια από την εργασία που χρεώνουν σαν να είναι Χειρουργοί κονομάνε και από τα ανταλλακτικά φυσικά.
Σύμφωνα με τη λογική τους δεν θα το σφραγίσουν, εκτός αν είναι τα γνήσια αγορασμένα από αυτούς :lol:
stefanos
03/02/2024, 09:48
Κάθε πότε να θέλει βαλβίδες Δημήτρη?
Όσο για τον ψεκασμό όταν και αν χαλάσει ή δεν λειτουργεί σωστά.
Σημασία έχει ότι θα αλλάζεις μόνος σου λάδια, μπουζί, τακάκια.
Θεωρώ απατεωνίστικες τέτοιες χρεώσεις.
Σου λέει ''το πήρε φθηνότερα από τζαπάν και θα τον πηδήξουμε στα service''...
Τα service δεν θα μπορούσαν να είναι φτηνότερα επειδή είναι Κινέζικο το μηχανάκι.
Από την άλλη η εγγύηση λειτουργεί σαν παγίδα προκειμένου να δουλεύουν τα δίκτυα.
Παίζει να έχει συνδυασμένα φρένα;
Μπορεί, δεν γνωρίζω, να σου πω την αλήθεια.....
Κάθε πότε να θέλει βαλβίδες Δημήτρη?
Όσο για τον ψεκασμό όταν και αν χαλάσει ή δεν λειτουργεί σωστά.
Σημασία έχει ότι θα αλλάζεις μόνος σου λάδια, μπουζί, τακάκια.
Θεωρώ απατεωνίστικες τέτοιες χρεώσεις.
Σου λέει ''το πήρε φθηνότερα από τζαπάν και θα τον πηδήξουμε στα service''...
Στα 40 χιλ, οι βαλβίδες, οπότε έχουμε καιρό ακόμα :D
Όσο για την τελευταία παράγραφο, δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Λίγο πολύ, ΟΛΑ τα εξουσιοδοτημένα ασχέτως μάρκας, έτσι λειτουργούν....
Γιαυτό όλοι μας μετά την εγγύηση κάνουμε τα περισσότερα μόνοι μας η πάμε στον μαστροΜήτσο της γειτονιάς.....
Coyote.V
03/02/2024, 12:06
Τακάκια πίσω: 43,22 (αυτά ναι πόνεσαν, πανάκριβα τα θεωρώ, της Nissin)
Γιαπωνέζικα φρένα σε κινέζικο μηχανάκι; Τι παίζει εδώ; Nissin φοράει η honda.
Γιαπωνέζικα φρένα σε κινέζικο μηχανάκι; Τι παίζει εδώ; Nissin φοράει η honda.
Και η voge ....
Αλλαγή τσιμουχών, φλαντζών και λοιπών ψιλικών στο διαφορικό σε εξουσιοδοτημένο. Έκλαψα λίγο με τα 15€ βαλβολίνη, παίρνει μόνο 170cc.
Αν εξαιρέσεις τα τακάκια όλες οι υπόλοιπες τιμές -κατά τη γνώμη μου- είναι εξαιρετικά νορμάλ, σκεπτόμενος πάντα στη λογική μιας αντιπροσωπείας. Αγοράζω μόνος μου τα Nissin από τη Yamaha (δεν τα βρίσκεις αλλού) 41 ευρώ με μια έκπτωση 10% (με ΦΠΑ), άρα κανονική τιμή περίπου 46 ευρώ (με ΦΠΑ).
Θα πιαστώ από το σχόλιο του george.s και θα φύγω από τη περίπτωση του Δημήτρη του φίλου μου του Bowleno, αλλά θα εκμεταλλευτώ τον τίτλο του νήματος για να τοποθετηθώ γύρω από αυτό.
Συνήθως ασχολούμαι μόνος μου (ή με κάποια φιλική βοήθεια) με τη μοτοσυκλέτα μου. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι μια κακή νοοτροπία -που χτίσαμε αρκετά νωρίς- καθώς η αγορά στην Ελλάδα άρχισε να ανθίζει ταυτοχρόνως με την γιγάντωση της Ιαπωνικής μηχανοκίνητης βιομηχανίας (σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες). Τότε εκπαιδευτήκαμε σε μια λογική παράτασης στα πάντα -γιατί είχαν αυτήν την ανοχή τα τότε Ιαπωνικά οχήματα- και όταν ερχόταν το απροχώρητο και "έπρεπε" πλέον να σερβιριστεί το μηχάνημα δε θέλαμε να πληρώνουμε. Δεν θέλουμε να χωνέψουμε με τίποτα -το κατά τα άλλα πραγματικό γεγονός- πως η αγορά ενός μηχανοκίνητου οχήματος σημαίνει έξοδα, μόνο έξοδα.
Σε αυτό προσαρμόστηκαν αναγκαστικά τα ελεύθερα και εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Προσάρμοσαν δηλαδή τις εργασίες τους σε έναν χαμηλό τιμοκατάλογο γιατί ο Έλληνας δε θέλει να πληρώνει. Αυτό με τη σειρά του έφερε άλλα προβλήματα. Η γνώση που ήρθε μέσα από το διαδίκτυο κυρίως απεκάλυψε τις ελλιπείς εργασίες. Συνεχίσαμε όμως να ΜΗΝ θέλουμε να πληρώνουμε. Για να μπορέσω να τα καταλάβω όλα αυτά έπρεπε να ασχοληθώ ο ίδιος με τη μοτοσυκλέτα μου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επικαλούμαι συχνά είναι το επόμενο. Αλλαγή τακακιών πίσω τροχού. Υπάρχει συνεργείο που σου βάζει Brembo με 35 ευρώ, ουσιαστικά σχεδόν στη τιμή που θα τα αγόραζες μόνος σου. Λύνει δυο βίδες, "ανοίγει" τα τακάκια από την δισκόπλακα με ένα κατσαβίδι για να "μαζέψει" το έμβολο, τα αφαιρεί, βάζει τα καινούρια χωρίς να έχει αφαιρεθεί τίποτα από το υπόλοιπο σύστημα και... έτοιμος! Πόσο κάνει μάστορα, 35 σου απαντάει. Μια χαρά. Συμπτωματικά ο ίδιος άνθρωπος (ο πελάτης ) τυγχάνει να βρεθεί στη πυλωτή μου και να παρακολουθεί τις εργασίες για το ίδιο αντικείμενο. Όλο το σύστημα φρένων θα αφαιρεθεί, θα περαστεί με brake cleaner και θα καθαριστεί με βούρτσα και αέρα. Θα βγει αρκετή μάκα και πουρί. Αφού όλα τοποθετηθούν στη θέση τους, θα ελεγχθεί η στάθμη των υγρών φρένων. Ο παρατηρητής που λίγες μέρες πριν είχε πληρώσει 35 ευρώ θα εντυπωσιαστεί και θα σχολιάσει πως "αυτό μάλιστα, αυτή είναι μια σωστή διαδικασία αλλαγής φρένων". Αυτό όμως εμένα μου παίρνει μισή ώρα και όχι 5 λεπτά. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι.... Πόσοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 50 ή 55 ευρώ μόνο για την αλλαγή στα πίσω τακάκια; Όπως συμβαίνει και εδώ (στο παράδειγμα του Δημήτρη), θα κριθεί ως ακριβή η εργασία.
Το αν η εργασία γίνεται ή δεν γίνεται σωστά έχει να κάνει με έναν φαύλο κύκλο που έρχεται από πελάτες που δεν θέλουν να πληρώνουν και από συνεργεία που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εργασίες τους με τερτίπια και που -δυστυχώς- πλέον έχουν εδραιώσει το τρόπο, το χρόνο και την ποιότητα των εργασιών σε αυτά που τους επέβαλε η Ελληνική αγορά (λέγε με νοοτροπία).
Φίλοι μου, η μοτοσυκλέτα είναι ένα διαρκές έξοδο, ειδικά αν τη χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου. Αν διαβάσετε ένα εγχειρίδιο θα δείτε πως οι απαιτήσεις συντήρησης είναι πολύ πιο συχνές από αυτά που κάνουμε. Ποιος ελέγχει κάθε 12.000 χλμ τα ρουλεμάν τιμονιού χωρίς προηγουμένως να του βγάλει πρόβλημα; Ποιος αλλάζει τα υγρά φρένων κάθε δυο χρόνια και τα λαστιχένια σωληνάκια τους κάθε τέσσερα; Ποιος σερβίρει τις μπροστινές αναρτήσεις κάθε δυο χρόνια; Είναι πολύ αστείο ότι ενώ προβλέπεται αλλαγή λαδιών κάθε 10.000 χλμ εμείς τα αλλάζουμε κάθε 5.000 χλμ ενώ για όλα τα άλλα δίνουμε παρατάσεις. Φροντίζουμε για την ασφάλεια του κινητήρα αλλά δεν ασχολούμαστε με όλα τα άλλα που αφορούν την ασφάλεια την δική μας.
Βρείτε λοιπόν ένα καλό συνεργείο που εμπιστεύεστε (δύσκολο στις ημέρες μας αλλά όχι αδύνατο), πληρώστε τον άνθρωπο για την σχολαστική εργασία που κάνει, τηρήστε τα χρονοδιαγράμματα και απολαύστε την μοτοσυκλέτα σας. Αν δεν αντέχει η τσέπη σας οι λύσεις είναι δυο, ή ασχολείστε μόνοι σας ή αγοράζετε άλλη μοτοσυκλέτα με φθηνότερο κόστος συντήρησης, πιθανά μικρότερη. Δυστυχώς σε αυτή την κακούργα τη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα (αποδεδειγμένο πολλές φορές).
Εγώ πόνεσα για το κόστος των τακακιών και καθόλου για το κόστος της εργασίας, ήμουν παρών, έκανε 2+ ώρες να τελειώσει, η πρόσβαση στα μπουζί και φίλτρο αέρα, είναι εξαιρετικά μπελαλίδικη, μόνο για να αφαιρέσει ντεπόζιτο και λοιπά από κάτω παρελκόμενα και να τα ξανατοποθετήσει, έφαγε 1+ ώρα....
Πραγματικά αναπολώ τον Πήγασο, σταματούσες στην άκρη του δρόμου, έσκυβες, έβγαζες μπουζί, έβαζες το νέο και συνέχιζες τον δρόμο σου....
george.S
04/02/2024, 15:57
Πλύσιμο μηχανής με πιεστικο
Το ήθελε είχε 3 βόλτες άπλυτη
Πλύσιμο κράνους
Ήρθε η ώρα για αλλαγή . Επί της ευκαιρίας πέρα από αλλαγή πιστονιού θα βγάλω τη βαλβίδα εξαγωγής , τα power που λέμε στη πιάτσα να τα ξεκαπνίσω. Μου έδειξε ένας φίλος την διαδικασία όταν άλλαξε ελατήρια εμβόλου στο δικό του πρόσφατα. Μπορούν να βγουν με τον κύλινδρο πάνω στη μηχανή αλλά και αφού βγει ο κύλινδρος. Προτιμώ το δεύτερο για να δουλέψω πιο εύκολα στον πάγκο εργασίας.
450504
harris_x
09/02/2024, 09:54
Της έβαλα συναγερμό για να πέφτει η μπαταρία :tooth:
Είχα ελεύθερο χρόνο και είπα να της ρίξω ένα dry clean να φύγουν οι λάσπες από τις βροχές των προηγούμενων ημερών.
Quality time, well spent :smokin:
Κάποια στιγμή πρέπει να αγοράσω και έναν ανεμοθώρακα.
450511
Σήμερα καθάρισα το power τα υπολείμματα από τις παλιές φλάντζες και κάτι αλλά ψηλά.
Το πριν και το μετά. Το πιστόνι θα εκτελεί χρέη μολυβοθήκης πλέον.
450559
450560
harris_x
11/02/2024, 18:46
Της έβαλα συναγερμό για να πέφτει η μπαταρία :tooth:
έβαλα τα καλώδια σύνδεσης της μπαταρίας με τον συντηρητή για να μη πεφτει η μπαταρία
450566
George_M.
11/02/2024, 20:23
έβαλα τα καλώδια σύνδεσης της μπαταρίας με τον συντηρητή για να μη πεφτει η μπαταρία
450566
Βάλε κ μια ασφάλεια 10αρα στο + για να είσαι μπαμ
DoctoR_k6
11/02/2024, 20:43
Εγώ μετά από 15 χρόνια ξαναεσπασα το μπροστινό φτερό με το disclock γιατί μπορώ...ο μ@λακας!!! :lol: :moutza::a018:
Εγώ μετά από 15 χρόνια ξαναεσπασα το μπροστινό φτερό με το disclock γιατί μπορώ...ο μ@λακας!!! :lol: :moutza::a018:
Ώρα να βάλεις καρμπον!
Βάλε κ μια ασφάλεια 10αρα στο + για να είσαι μπαμ
Καλημερα :wave2:
Έχουν οι συντηρητές ασφάλεια στο +, οπότε δεν χρειάζεται.
lykourgi
12/02/2024, 16:23
Καλημερα :wave2:
Έχουν οι συντηρητές ασφάλεια στο +, οπότε δεν χρειάζεται.
Με βοήθησες με αυτό.
Ψάχνω καλώδιο Optimate TM71 και επειδή δεν το βρίσκω, σκεφτόμουν να το φτιάξω. Αν δεν χρειάζεται ασφάλεια απλοποιείται η κατασκευή.
(Αν κάποιος ξέρει φυσικό κατάστημα στην Αθήνα, που να έχει το παραπάνω καλώδιο, μου λέει. Ευχαριστώ.)
harris_x
12/02/2024, 18:10
Με βοήθησες με αυτό.
Ψάχνω καλώδιο Optimate TM71 και επειδή δεν το βρίσκω, σκεφτόμουν να το φτιάξω. Αν δεν χρειάζεται ασφάλεια απλοποιείται η κατασκευή.
(Αν κάποιος ξέρει φυσικό κατάστημα στην Αθήνα, που να έχει το παραπάνω καλώδιο, μου λέει. Ευχαριστώ.)
κάτι τέτοιο ψάχνεις;
https://motohub.gr/Optimate-%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-DIN-O18KIT-PU-38070170-0-2?search=optimate
lykourgi
12/02/2024, 18:43
κάτι τέτοιο ψάχνεις;
https://motohub.gr/Optimate-%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-DIN-O18KIT-PU-38070170-0-2?search=optimate
Περίπου, αλλά με άλλον ακροδέκτη.
Συγκεκριμένα αυτό: https://optimate1.com/product/cble-tm/?wcmlc=EUR
harris_x
12/02/2024, 18:49
ψάξε στο motohub, έχει optimate φορτιστές και διάφορα καλώδια, θα βρείς πιστεύω.
Στην ανάγκη πάρε τηλ ;)
lykourgi
12/02/2024, 18:50
Θα το ψάξω.
Ευχαριστώ.
Εχω ένα συντηρητή της noco τον g750 και ήταν ακριβώς έτσι ο ακροδέκτης. Είχε στην συσκευασία μαζί και το κομμάτι που μπαίνει μόνιμα στην μπαταρία. Το είχα πάρει για το gs που καταπονουσε πολύ την μπαταρία. Και έκανε καλή δουλειά μπορώ να πω.
Τώρα με το xrv750 δεν χρειάζεται παρά μόνο σε τίποτα χιόνια ή αν την αφήσω στην άκρη που δεν προβλέπεται (φτου φτου).
lykourgi
12/02/2024, 19:56
Εχω ένα συντηρητή της noco τον g750 και ήταν ακριβώς έτσι ο ακροδέκτης. Είχε στην συσκευασία μαζί και το κομμάτι που μπαίνει μόνιμα στην μπαταρία. Το είχα πάρει για το gs που καταπονουσε πολύ την μπαταρία. Και έκανε καλή δουλειά μπορώ να πω.
Τώρα με το xrv750 δεν χρειάζεται παρά μόνο σε τίποτα χιόνια ή αν την αφήσω στην άκρη που δεν προβλέπεται (φτου φτου).
Και ο Optimate είχε ένα καλώδιο μαζί.
Θέλω δεύτερο, για το αυτοκίνητο.
450614
Έβαλα κομματάκια από σφουγγάρι τυλιγμένο με μαύρη γκαφερ- μη μας πουν και γύφτους!- ανάμεσα στα πλαστικά και τη ζελατίνα γιατί κοντεύω να τρελαθώ με τον τόσο συντονισμό που κάνει όλο το fairing!
450615
Επίσης και πιο κάτω ανάμεσα στα πλαϊνά πλαστικά, όπως επίσης και ένα μικρό σβόλο από χαρτί και αλουμινοταινία στη βάση του σταντ γιατί μέχρι να μπω για το μεγάλο σερβις να επισκευαστεί βρίσκει σε κάποιο σημείο στην αλυσίδα η άκρη του.
450616
Αν πω τι πρέπει να γίνει στο σέρβις ενώ παράλληλα κυκλοφορώ πιστεύω θα φάω μπαν μόνιμα.
Παρ'όλα αυτά, το γεγονός οτι όσους κατόχους της ίδιας μοτο έχω ακούσει λένε οτι οι συντονισμοί και οι κραδασμοί είναι φυσιολογικοί, με ξεπερνάει!
Ήμαρτον μωρή Γιαπωνεζία!!
Οι κάτοχοι ευρωπαϊκών μοτο δε, έτσι και ανεβαίνατε σε ένα τέτοιο πιστεύω θα λέγατε οτι είναι χαλασμένο και θα το πετάγατε στον γκρεμό.
Budget εποχές, budget λύσεις it is..!
Kickstart
14/02/2024, 11:59
Ψαξε βες κάτι αντιστοιχο (με το μετρο)
https://www.skroutz.gr/s/26498266/CTK-Elastic-6-THermomonotika-Ichomonotika-Fylla-Aytokinitou-500x400-6mm-1tmch.html
κάνει δουλίτσα το κόβεις όπως θες...βρες και καμιά καλή μυστήρια κολλητική ταινία μαύρη και πέρνα απο πανω ενα στρώμα να κάτσει όμορφα.
Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο, έχω ξενερώσει τη ζωή μου με το feel συν οτι μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες, θέλω να πιστεύω οτι με τις διορθώσεις που θα γίνουν και στην πίσω ανάρτηση που δεν έχει πειραχτεί να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση, αλλιώς παντρεύτηκα ένα δονητή με ρόδες!!:plaf:
doctor_john
14/02/2024, 13:17
Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο, έχω ξενερώσει τη ζωή μου με το feel συν οτι μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες, θέλω να πιστεύω οτι με τις διορθώσεις που θα γίνουν και στην πίσω ανάρτηση που δεν έχει πειραχτεί να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση, αλλιώς παντρεύτηκα ένα δονητή με ρόδες!!:plaf:
Θα στα φυλάξω αυτά να γελάς αργότερα..
Προς το παρόν δες πόσες μοίρες είναι ο στρόφαλος και την ουσιαστική του διαφορά από τις υπόλοιπες μοτό ;)
Δεν έχεις οδηγήσει Freewind γι αυτό μιλάς!:)
Δεν έχεις οδηγήσει Freewind γι αυτό μιλάς!:)
Τόσο χάλια ε; Είναι και μονοκύλιδρο αυτό, φαντάζομαι τι γίνεται...!
Θα στα φυλάξω αυτά να γελάς αργότερα..
Προς το παρόν δες πόσες μοίρες είναι ο στρόφαλος και την ουσιαστική του διαφορά από τις υπόλοιπες μοτό ;)
Καλό είναι το καημενούλι μωρέ κιχ δεν κάνει, απλώς ώρες ώρες οι προχειρότητες που βλέπω μου χτυπάνε, πέρα από τη λειτουργία του μοτέρ που πες άντε, είναι έτσι, επιτρέπεται σαν κατασκευαστής όλα σου τα πλαστικά να συντονίζουν έτσι;
Τέλος πάντων, κάθε μηχάνημα με τις ιδιαιτερότητες του..
Οι κάτοχοι ευρωπαϊκών μοτο δε, έτσι και ανεβαίνατε σε ένα τέτοιο πιστεύω θα λέγατε οτι είναι χαλασμένο και θα το πετάγατε στον γκρεμό.
μην ορκίζεσαι...
RaGe_Raptor
15/02/2024, 18:26
Την φωτογράφισα.
Τα καλά του καλού (κινητού).
450832
CorpseAlive
15/02/2024, 20:41
450614
Έβαλα κομματάκια από σφουγγάρι τυλιγμένο με μαύρη γκαφερ- μη μας πουν και γύφτους!- ανάμεσα στα πλαστικά και τη ζελατίνα γιατί κοντεύω να τρελαθώ με τον τόσο συντονισμό που κάνει όλο το fairing!
450615
Επίσης και πιο κάτω ανάμεσα στα πλαϊνά πλαστικά, όπως επίσης και ένα μικρό σβόλο από χαρτί και αλουμινοταινία στη βάση του σταντ γιατί μέχρι να μπω για το μεγάλο σερβις να επισκευαστεί βρίσκει σε κάποιο σημείο στην αλυσίδα η άκρη του.
450616
Αν πω τι πρέπει να γίνει στο σέρβις ενώ παράλληλα κυκλοφορώ πιστεύω θα φάω μπαν μόνιμα.
Παρ'όλα αυτά, το γεγονός οτι όσους κατόχους της ίδιας μοτο έχω ακούσει λένε οτι οι συντονισμοί και οι κραδασμοί είναι φυσιολογικοί, με ξεπερνάει!
Ήμαρτον μωρή Γιαπωνεζία!!
Budget εποχές, budget λύσεις it is..!
Ξέρω ότι είναι μαλακία να ασχολείσαι με αβαρίες αλλά τουλάχιστον εγώ ένιωσα την μηχανή δική μου όταν έκανα την πρώτη διόρθωση σε αυτή , δέθηκα κατά παράξενο τρόπο μαζί της , ήταν διαρροή στο παραφλού.
Μην τρελένεσαι , με τα μαζέματα ερωτεύεσαι ;)
Ελα μωρέ, επειδηΣ σε συμπάθησα εκει, στην πίτα, θα πω μια καλή κουβέντα να κάτσεις "πάγκο" (ban) μόνο μια βδομάδα :a9:
:p
Πέρα από την πλάκα, εκτός των προβλεπόμενων στο σέρβις, μάλλον θα χρειαστεί να σφίξουν και όποια βίδα βρουν μπροστά τους....
Καλά στα είπαν οι από πάνω, δεν έχεις οδηγήσει μεγάλο μονοκύλινδρο να σου φεύγουν τα σφραγίσματα από τα δόντια....:cry::tooth:
Lioulios
16/02/2024, 08:17
Απολύτως τιποτα ...
Βρέχει καρέκλες εδώ και 2 μέρες.
Ναι εντάξει, σίγουρα υπάρχει το δέσιμο και κάπως αναγκαστικά όσο μαθαίνεις και τα οδηγικά "χούγια" της καθεμιανής.
Όταν βγω από το συνεργείο και θα τα έχω κάνει ότι χρειάζεται τότε θα ποστάρω, να προετοιμαστώ και ψυχολογικά για το μαζικό φατούρο που μου αξίζει!!
Ναι εντάξει, σίγουρα υπάρχει το δέσιμο και κάπως αναγκαστικά όσο μαθαίνεις και τα οδηγικά "χούγια" της καθεμιανής.
Όταν βγω από το συνεργείο και θα τα έχω κάνει ότι χρειάζεται τότε θα ποστάρω, να προετοιμαστώ και ψυχολογικά για το μαζικό φατούρο που μου αξίζει!!
Φατούρο γιατί; από την δική σου τσέπη θα βγουν οι μονέδεΣ.......:D
Θα καταλάβεις..!
Πανάθεμά σε, με πήγες 40 χρόνια πίσω, πιτσιρικάς όντας και φυσικά φουλ στην κ@υλ@ πήρα με κλειστά μάτια ένα ΕΝΤΕΛΩΣ χρέπι XL250S το οποίο μου κόστισε σε επισκευή μοτέρ κ.λ.π. 2 φορές το ποσό της αγοράς του....
Υπομονή, ο παθών, μαθών....
dumutrus
18/02/2024, 11:32
Με έπιασε η προκοπή να κάνω κανά δύο δουλίτσες που είχα αρκετό καιρό στα σκαρία
τοποθέτηση τα μανιτάρια
450998
450999
τοποθέτηση φαίρινγ
451000
451001
451002
και τέλος στην ουρά στο πλάι είχε δύο λαστιχένιους αποστάτες που δεν άφηνει το πλαστικό να τρίβεται στο αλουμινένιο πάνελ
451003
451004
και στα σημεία που βιδώνεται η ουρά είχε σινεπλοκ τα οποία έλειπαν
451005.
ι
Μπράβο Δημήτρη, κουκλάκι το έχεις κάνει :beer:
Κάναμε το πρώτο μας μπάνιο γιατί ειμασταν μες την μπιχλα με τις βροχές451007
Σφίξιμο αλυσίδας μετά από ούτε 900χλμ :look:
Και καθάρισμα- λίπασμα φυσικά.
Είχαμε φτάσει σήμερα μετά από βόλτα να κρέμεται κυριολεκτικά 5-6 εκ. μπόσικη
451008
451009
Και μια αλλαγή στη λυχνία του πίσω δεξιού φλας που δεν απαθανάτισα..!
Μικρές στιγμές καθημερινής ικανοποίησης!:cool::D
Kickstart
19/02/2024, 08:15
λάστιχα φίλος!
επειγόντως
Επίσης δεν είναι φυσιολογικό να θέλει σφίξιμο η αλυσίδα κάθε 1000χμ. Μήπως θέλουν αλλαγμα και αλυσογραναζα?
PaNick67
19/02/2024, 09:15
Κάναμε το πρώτο μας μπάνιο γιατί ειμασταν μες την μπιχλα με τις βροχές451007
Σφίξιμο αλυσίδας μετά από ούτε 900χλμ :look:
Και καθάρισμα- λίπασμα φυσικά.
Είχαμε φτάσει σήμερα μετά από βόλτα να κρέμεται κυριολεκτικά 5-6 εκ. μπόσικη
451008
451009
Και μια αλλαγή στη λυχνία του πίσω δεξιού φλας που δεν απαθανάτισα..!
Μικρές στιγμές καθημερινής ικανοποίησης!:cool::D
Λαστιχα και αλυσιδογραναζα....χτες!
λάστιχα φίλος!
επειγόντως
Καινούριο είναι το λάστιχο, μην με κάνεις έτσι!! ναφαωδενεχωπαιδακιαδενεχωστονηλιομοιραδενεχω αλλάαααά η μηχανή έχει λάστιχα και είναι γενικά λειτουργική!
Όσο για το σφίξιμο ναι και μενα μου έκανε εντύπωση, είμαι ταλιμπανιστης στις αλλαγές και στο πως ζητάω το γκάζι πολλές φορές και ας μην αναπτύσσω χλμ.
Update στον εγκέφαλο θέλω, εννοώ τον δικό μου, εεε οτι υπάρχει τέλος πάντων εκεί ανάμεσα στα αυτιά!
Δεν έχει σχέση με το χαλαρωμα της αλυσίδας το πώς αλλάζεις τις ταχύτητες. Αν δεις μετά από μερικά χιλιόμετρα να έχει ξαναχαλαρωσει σημαίνει πως είναι για πέταμα! Η αλυσίδα και τα γρανάζια, όχι η μηχανή
Δεν έχει σχέση με το χαλαρωμα της αλυσίδας το πώς αλλάζεις τις ταχύτητες. Αν δεις μετά από μερικά χιλιόμετρα να έχει ξαναχαλαρωσει σημαίνει πως είναι για πέταμα! Η αλυσίδα και τα γρανάζια, όχι η μηχανή
Πάλι καλά που το διευκρίνησες!!:a013:
Δεν εννοώ τόσο την αλλαγή σαν αλλαγή αλλά οτι είμαι αρκετά χιμπατζής στο άνοιγμα της γκαζιέρας και στα κατεβάσματα αρκετές φορές.
Πω πω, και αλυσιδογράναζα!!??
Ούτε στρίπερ να ήταν η ρουφιάνα τόσο χρήμα που της έχω πετάξει..!
[/B]
Δεν εννοώ τόσο την αλλαγή σαν αλλαγή αλλά οτι είμαι αρκετά χιμπατζής στο άνοιγμα της γκαζιέρας και στα κατεβάσματα αρκετές φορές.
Και που είσαι ακόμα....:D
Αυτός είναι ο λόγος που πλέον αγοράζω μόνο κούτα.
2 φορές μου πήγαν ο κούκος αηδόνι, ποτέ ξανά!
[/B]
Το έχουν αυτό τα μεταχειρισμένα! Αρκεί να είναι μόνο τα αναλώσιμα και να μην έχει άλλα πιο σοβαρά προβλήματα.
doctor_john
19/02/2024, 15:29
Όπως;
Όπως;
Όπως σκισμένο μοτέρ!
Το έχουν αυτό τα μεταχειρισμένα! Αρκεί να είναι μόνο τα αναλώσιμα και να μην έχει άλλα πιο σοβαρά προβλήματα.
Τα αναλώσιμα τα κοιτάς και τα υπολογίζεις στο κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου.
Αγοράζουμε πρώτα μηχανή από έμπορο, χωρίς κανένα ιστορικό συντήρησης, με άγνωστα χιλιόμετρα και απ' ό,τι φαίνεται χωρίς σοβαρό τεχνικό έλεγχο και τώρα θα βγάλουμε άχρηστα τα Kawasaki, τα μεταχειρισμένα, κοκ...
Τι του φταίει του Μιχάλη, το κακό του το κεφάλι. Δεν το λέω για να γίνω κακός, απλά ρίχνοντας την ευθύνη οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο τον αγοραστή μάλλον κακό κάνουμε. Λάθη κάνουμε όλοι, σημασία έχει να μαθαίνουμε απ'αυτά αντί να ψάχνουμε για δικαιολογίες.
Εννοείται πως τα αναλώσιμα τα κοιτάς πριν την αγορά και υπολογίζεις αν σε συμφέρει ή οχι ή αν ο έμπορος/ιδιώτης είναι διατεθειμένος να κόψει απ' την αρχική τιμή. Επίσης δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη μηχανή αλλά γενικά για οτιδήποτε μεταχειρισμένο. Τα αναλώσιμα θα τα αλλάξεις κάποια στιγμή και σε αγορά καινούργιου. Απλά στα μεταχειρισμένα τα κάνεις συνήθως όλα μαζί. Κανένας δεν είπε πως τα Καβασάκι είναι χρεπια. Έχω την ίδια μηχανή στην γυμνή έκδοση και είμαι υπερευχαριστημενος από την ποιότητα της. Αυτό που λέω είναι πως στην οποιαδήποτε αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος δεν είναι σοβαρό πρόβλημα το να θέλει άμεσα κάποια αναλώσιμα αλλά άλλα πιο σοβαρά προβλήματα όπως σκισμένο μοτέρ, τρακαρισμένο με στραβό πλαίσιο, σαπιλες κλπ. Αν με κάποιο τρόπο μπορείς να ελέγξεις πως σε αυτά είναι οκ τα αναλώσιμα έρχονται σε 2η μοίρα.
Τα αναλώσιμα τα κοιτάς και τα υπολογίζεις στο κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου.
Αγοράζουμε πρώτα μηχανή από έμπορο, χωρίς κανένα ιστορικό συντήρησης, με άγνωστα χιλιόμετρα και απ' ό,τι φαίνεται χωρίς σοβαρό τεχνικό έλεγχο και τώρα θα βγάλουμε άχρηστα τα Kawasaki, τα μεταχειρισμένα, κοκ...
Τι του φταίει του Μιχάλη, το κακό του το κεφάλι. Δεν το λέω για να γίνω κακός, απλά ρίχνοντας την ευθύνη οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο τον αγοραστή μάλλον κακό κάνουμε. Λάθη κάνουμε όλοι, σημασία έχει να μαθαίνουμε απ'αυτά αντί να ψάχνουμε για δικαιολογίες.
Είμαι ο πρώτος που λέω οτι έχω τα μυαλά στα κάγκελα και λειτουργώ τελείως επιπόλαια, έτσι είναι.
Αν θες την αλήθεια, έστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα ακόμα και στον έμπορο που μου πούλησε τη μηχανή για να τον ενημερώσω οτι παραιτούμαι οποιασδήποτε απαίτησης για αποζημίωση. Προς τιμήν του ο άνθρωπος προτάθηκε μόνος του να συμμετέχει οικονομικά στα διάφορα που ανακαλύφθηκαν/ανακαλύπτονται, μεταξύ άλλων μια στατική πτώση κατά τη μεταφορά στην Αθήνα ( αγοράστηκε από επαρχία)που δημιούργησε αρκετά θεματάκια.
Είμαι ο ορισμός του παραδείγματος προς αποφυγή...
Και προς θεού δεν έβγαλα άχρηστα τα Kawasaki, είναι μια budget λύση σίγουρα, δεν περιμένεις τοπ ποιότητα σε τίποτα, αλλά όπως και να έχει εγώ έχω προετοιμάσει την τέλεια καταιγίδα για τον εαυτό μου.
Απλά για να εξηγούμαστε
Υ.γ
Τεχνικός έλεγχος έγινε, στο μεσοδιάστημα που υπήρχε το δικαίωμα υπαναχωρησης από όλη τη διαδικασία. Τώρα το αν ήταν σοβαρός, ονόματα δε λέμε, έγινε σε αντιπροσωπεία η οποία όμως με έχει αφήσει να κυκλοφορώ με στραβό τιμόνι- το οποίο το έχω προπληρωσει για να έρθει- και μπροστινό σύστημα που τρέχει λάδια πάνω στα ανύπαρκτα εμπρός τακάκια, όπως και χωρίς διακόπτη μανετας για το φως του μπροστινού φρένου.
Και άντε πες το τιμόνι έχει κολλήσει 3 βδομάδες στην κίνηση, τα υπόλοιπα δεν θα έπρεπε να γίνουν άμεσα;
Έχω κάνει 2 επισκέψεις και έχω εκφράσει την ανασφάλεια μου, καλώς η κακώς είναι το μοναδικό μέσο μετακίνησης και κάπως πρέπει να πηγαίνω στη δουλειά μου, το χρησιμοποιώ, πολύ κακώς.
Τέλος πάντων, ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται, τα είπαμε και επάνω.
Τεχνικός έλεγχος έγινε, στο μεσοδιάστημα που υπήρχε το δικαίωμα υπαναχωρησης από όλη τη διαδικασία. Τώρα το αν ήταν σοβαρός, ονόματα δε λέμε, έγινε σε αντιπροσωπεία η οποία όμως με έχει αφήσει να κυκλοφορώ με στραβό τιμόνι- το οποίο το έχω προπληρωσει για να έρθει- και μπροστινό σύστημα που τρέχει λάδια πάνω στα ανύπαρκτα εμπρός τακάκια, όπως και χωρίς διακόπτη μανετας για το φως του μπροστινού φρένου.
Αδερφε πραγματικα κριμα που ξεκινησε ετσι η συμβιωση με το μηχανημα. Σιγουρα δε φταιει το μοντελο παντως, εχω οδηγησει και το N και το F και ειναι μια χαρα μηχανακια. Απλα επεσες σε ρημαδι... Οπως και να΄χει σιγα σιγα θα το φερεις εκει που θελεις και θα το χαρεις. Μεχρι τοτε οδηγα κρατωντας πισινες. Καλα χιλιομετρα. :beer:
doctor_john
20/02/2024, 08:21
Και δεν είναι για να βάζεις μαύρα :D θα χρειαστεί να γίνουν και μερικά πράγματα, μην σε πτοεί.
Το θέμα είναι να κάνεις αυτό που θες με τον τρόπο που διάλεξες. Δεν έχεις παρεκκλίνει, όλα κουλ.
Βρες ένα μηχανικό της προκοπής.
Ξεφύγαμε αλλά η αγορά φτηνού ειδικά μτχ σημαίνει Φτηνό σχετικά κόστος αγοράς + Χρήμα για να το στρώσω = έχω το όχημα εκεί που πρέπει με λιγότερα χρήματα από ένα καινούργιο.
Το λάθος σου είναι πως το αγόρασες από απόσταση χωρίς να το δεις καν,τα πολύ φτηνά για κάποιο λόγο τα δίνουν τόσο,
όπως τα γράφεις θέλει τσιμούχες στις μπουκάλες,τακάκια ,τιμόνι βάλε μτχ ή αφτερμαρκετ, τι περιμένει το τιμόνι το καινούργιο kawasaki;;;; :confused:
Από την άλλη μην στεναχωριέσαι,τέτοιες ''ζημιές'' θα βγάλουν όλα,καινούργια παλιά κάποια στιγμή ,όσο για τις μεταφορικές και εμένα μου κάναν ζημιά πρόσφατα, ποτέ ξανά φόρτωμα σε μετ. από εμένα.
doctor_john
20/02/2024, 11:07
Το τιμόνι στραβωνει πολύ εύκολα. Επανέρχεται αλλά πρέπει να το λύσεις.
Κάποια στιγμή το αλλάζεις με ίδιο ή αλουμίνιο, ότι εξυπηρετεί.
TheRegulator
23/02/2024, 16:49
Κάναμε υπομονή. Εχει πολύ κρύο και βροχή. Επίσης το ραντεβού για το ΚΤΕΟ ειναι μέσα Μαρτιού οπότε αργεί η παραλαβή για το καβασακι...
Δεν μαμείς θα συνεχίσω να κάνω μπραπ μπραπ μεσα στο σπίτι μονος μου.. :lol:
Στην χειρότερη θα οδηγώ το σιμπιαρτρακοσα ααααρ (μπρος στην αναβροχιά που λενε)...
Αλλα πραγματα που εκανα για την μηχανη:
Αγορασα τις personalised plates ωστε να ειναι παρομοιες με των αυτοκινητων και για τα δυο μηχανακια.
Βρήκα slip on τελικό που θα παραγγείλω κοντά στις μέρες παραλαβής (LV One Evo).
Εκλεισα βάψιμο για το κάβα ωστε να ειναι ετοιμο οταν το παραλάβω γιατι ειχε κατι ατέλειες.
Παράγγειλα υλικά για γυάλισμα και για κεραμική CarPro CQuartz .
Πραγματα που θέλω να κάνω:
Ψάχνω φανάρι πίσω με ενσωματωμένα φλας (παρανομο στην Ελβετία αλλα δεν μαμείς).
Θέλω να ρωτήσω αν το "canette/shorty" slip on Arrow Pro Race απ το επόμενο μπαίνει στο δικο μου.
lykourgi
23/02/2024, 17:10
ψάξε στο motohub, έχει optimate φορτιστές και διάφορα καλώδια, θα βρείς πιστεύω.
Στην ανάγκη πάρε τηλ ;)
Ο Motohub μου έλυσε το πρόβλημα.
Δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο μεν, αλλά με ένα απλό τηλεφώνημα το παράγγειλα και μετά από λίγες ημέρες μου έστειλε μύνημα ότι το έφερε.
Παρέλαβα εχθές και όλα καλά. Εξυπηρετικότατος ο φίλος.
Εν τω μεταξύ, το μαγαζί δεν το βρίσκεις εύκολα. Την πρώτη φορά πέρασα από μπροστά και δεν το είδα καν.
Χάρη, ευχαριστώ για την σύσταση.
harris_x
24/02/2024, 19:26
Ο Motohub μου έλυσε το πρόβλημα.
Δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο μεν, αλλά με ένα απλό τηλεφώνημα το παράγγειλα και μετά από λίγες ημέρες μου έστειλε μύνημα ότι το έφερε.
Παρέλαβα εχθές και όλα καλά. Εξυπηρετικότατος ο φίλος.
Εν τω μεταξύ, το μαγαζί δεν το βρίσκεις εύκολα. Την πρώτη φορά πέρασα από μπροστά και δεν το είδα καν.
Χάρη, ευχαριστώ για την σύσταση.
:beer:
Πίσω από οτιδήποτε γράφεις ή δημιουργείς υπάρχει κάτι που έχει χαθεί. Και η κρυμμένη παιδική επιθυμία να ξαναβρείς αυτό που χάθηκε.
Να το ψάχνεις και να το βρίσκεις στην άκρη του πουθενά...
451077
https://www.youtube.com/watch?v=V5QukAC-jqE&t=168s
Να ήμουν άνεμος
που γεννήθηκε σε φαράγγια
στολισμένα με αγριολούλουδα
να ταξίδευα τη γη
να χανόμουν
στα στενά σοκάκια της πόλης
να σε αναζητούσα
στα πρόσωπα των περαστικών
να άγγιζα το πρόσωπό σου
σαν χάδι
σαν ουτοπία
σαν κάτι που ποτέ
δεν θα μπορούσα να έχω
κι ύστερα να χανόμουν
στις απέραντες θάλασσες
με τη θύμηση σου
τη μορφή σου
το άρωμα σου
πριν γίνω ένα με τα σύννεφα
πριν γίνω βροχή
πριν γίνω οι στάλες
που θα ποτίσουν
το τριαντάφυλλο
που θα σου χαρίσει
ο αγαπημένος σου...P.H.
451078
https://www.youtube.com/watch?v=ioOzsi9aHQQ&list=RDMM&start_radio=1
karellen
25/02/2024, 13:11
Πότη :beer:
harris_x
25/02/2024, 13:14
Την ξεσκονισα
451080
harris_x
25/02/2024, 13:18
Ήρθε η ώρα για αλλαγή . Επί της ευκαιρίας πέρα από αλλαγή πιστονιού θα βγάλω τη βαλβίδα εξαγωγής , τα power που λέμε στη πιάτσα να τα ξεκαπνίσω. Μου έδειξε ένας φίλος την διαδικασία όταν άλλαξε ελατήρια εμβόλου στο δικό του πρόσφατα. Μπορούν να βγουν με τον κύλινδρο πάνω στη μηχανή αλλά και αφού βγει ο κύλινδρος. Προτιμώ το δεύτερο για να δουλέψω πιο εύκολα στον πάγκο εργασίας.
450504
Κώστα εκεί που έψαχνα τα σύνεργα για το "πλύσιμο", βρήκα ένα πιστονάκι ελαφρώς μτχ, σου κάνει λες; :lol::lol::lol:
451081
RaGe_Raptor
25/02/2024, 13:24
Κώστα εκεί που έψαχνα τα σύνεργα για το "πλύσιμο", βρήκα ένα πιστονάκι ελαφρώς μτχ, σου κάνει λες; :lol::lol::lol:
451081
από κινητήρα τρακτερ, diesel power!
harris_x
25/02/2024, 13:37
από κινητήρα τρακτερ, diesel power!
Κοντά είσαι ;)
Από Scania R620 είναι
Κυριακή με ωραίο καιρό σήμερα, οπότε αφιερώθηκε στα οχήματα.
Μοτοσακό:
- Πλύσιμο (μέσα-έξω :p) .
- Λίπανση αλυσίδας.
- Φόρτιση μπαταρίας.
- Έλεγχος πιέσεων ελαστικών (δεν είχε χάσει).
Αμάξι:
- Αλλαγή λάστιχων υαλοκαθαριστήρων και συμπλήρωμα νερού.
- Έλεγχος πιέσεων ελαστικών.
- Σφίξιμο ενός καπακιού πατώματος.
(Το είχα πλύνει την Πέμπτη)
Ποδήλατο:
- Πλύσιμο (μέσα-έξω φυσικά :p).
- Καθαρισμός και λίπανση αλυσίδας και συρματόσκοινων.
- Συμπλήρωμα αέρα στα λάστιχα.
- Φόρτιση μπαταρίας φαναριού.
Δεν ξέρω αν πρέπει να συμπεριλάβω τον ΟΑΣΑ, που φόρτισα το ενιαίο εισιτήριο πριν από μερικές ημέρες. :p
Τα μηνύματα για την όμορφη φωτό του Rage μεταφέρθηκαν ΕΔΩ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163139) όπου μπορείτε να προσθέσετε τις όποιες καλλιτεχνικές ανησυχίες σας για να μείνει το παρόν καθαρό, ευχαριστώ
Ήρθε το πιστόνι οπότε έκλεισα το μοτέρ και έκανα 3 θερμικούς κύκλους.
Και ήταν ευκαιρία να αφαιρέσω κάτι φθαρμένα αυτοκόλλητα από το ψαλίδι και να το γυαλίσω, άλλαξα μπροστινό γρανάζι, ισιωσα τον λεβιέ των ταχυτήτων και το έσφιξα λίγο στην μέγγενη γιατί είχε τζόγο στα καρέ του άξονα, ευτυχώς είχε περιθώριο και κόλλησα ένα κομμάτι αλουμινίου στη ποδιά για να προστατεύει καλύτερα τη τρόμπα νερού. Το διχρονακι είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες.
451110
451107
451108
451106
451109
451111
TheRegulator
26/02/2024, 14:49
Την ξεσκονισα
451080
Ποσο ομορφο μηχανάκι ο Δούκας ρε γαμώτο...
Προσπαθώ να την ψήσω απο τώρα να το πάρουμε το 690 τον Οκτωβρη στην θέση του CBR για να έχω και κάτι διαφορετικό να οδηγώ και μου κάνει την ζόρικη, θέλει το CBR650R.. 14 χιλιάρικα για χόντα... ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ..
13αρι μπροστινο στο Gas Gas, ρε Κωστα..??
(δεν το λυπασαι..?? το γραναζι οχι το μηχανακι..)
13αρι μπροστινο στο Gas Gas, ρε Κωστα..??
(δεν το λυπασαι..?? το γραναζι οχι το μηχανακι..)
13ρι του έβαλε ο Ισπανός μάστορα και αν θυμάμαι καλά πίσω 50 αλλά οι πιο πολλοί βάζουν 49. Εγώ έχω ένα 48ρι που είχα από το CCM γιατί έχουν ίδιο ajp κέντρο πίσω .
To 14ρι που δεν ξέρω κι αν υπάρχει στα μαγαζιά, πρέπει να πλησιάζει πολυ επικίνδυνα την αντλια του συμπλέκτη .
doctor_john
26/02/2024, 18:04
Χωρίς παρεξήγηση, το γράφω για όλους αυτούς που θα διαβάσουν το θέμα:
Ο kordix είναι έμπειρος και διαχειρίζεται ακριβά περιφερειακά που είναι κατασκευασμένα για την gas gas.
Γενικά, οποιοδήποτε τμήμα αλουμινίου αν το ισιώσουμε ξεκινάμε το κόψιμο του.
Αν θέλει κάποιος να δει τι συμβαίνει σε μεγέθυνση, μπορεί να λυγίσει ένα μπισκότο καρύδας και να το επαναφέρει.
Χωρίς παρεξήγηση, το γράφω για όλους αυτούς που θα διαβάσουν το θέμα:
Ο kordix είναι έμπειρος και διαχειρίζεται ακριβά περιφερειακά που είναι κατασκευασμένα για την gas gas.
Γενικά, οποιοδήποτε τμήμα αλουμινίου αν το ισιώσουμε ξεκινάμε το κόψιμο του.
Αν θέλει κάποιος να δει τι συμβαίνει σε μεγέθυνση, μπορεί να λυγίσει ένα μπισκότο καρύδας και να το επαναφέρει.
Μωρέ έχεις δίκιο εννοείται αλλά αν αγόραζα κάθε φορά που στράβωνε καινούργιο λεβιέ ταχυτήτων σε χωμάτινο μηχανάκι εντούρο θα ειχα βαρεσει χρεοκοπία.
(Και κάποιοι είναι σιδερένιοι).
motojojo
03/03/2024, 22:10
Μόλις καθάρισα την αλυσίδα μετά απο 13000χλμ! Από τότε που την έφερα μόνο λάδωνα, ήθελα από καιρό να την κάνω ένα καθαρισμό.
Καθαρισμός πρώτα με wd40 και βουρτσάκι να φύγουν τα χοντρά, μετά με καθαριστικό αλυσίδας να φύγει το wd40 και στέγνωμα με χαρτί (υγείας, αυτό είχα) και με κάτι σαν βαμπάκι.
Έβαλα για πρώτη φορά βαλβολινη με πινελάκι και ελπίζω μέχρι το πρωί να στραγγίξει.
Έκανα και ένα ελαφρύ σφίξιμο της αλυσίδας, νομίζω ήταν χαλαρή. Δεν πιστεύω ότι έσφιξε όσο έπρεπε αλλά φοβήθηκα μην το παρακάνω.
Βενζίνη έχει, θεωρητικά είναι έτοιμη για την αυριανή βόλτα.
AUFGEBRACHT
07/03/2024, 07:12
Ετήσιο service, λάδια-φίλτρα-αλλαγή υγρών φρένων.
harris_x
07/03/2024, 12:59
την έβγαλα βόλτα ως το γραφείο :a30:
Ήρθε η μιλφάρα χθες με το καράβι, κουνιστή και λυγιστή.
Μου λέει, θέλω θάλασσα...
Της λέω, δεν χόρτασες τόση θάλασσα μέχρι να φτάσεις Πειραιά?
Μου λέει, έλα σοβαρέψου μεγάλος άνθρωπος, τη θάλασσα δεν την χορταίνεις ποτέ...
Που είναι λοιπόν ένα χαμόγελο να μας βεβαιώσει πως υπάρχουμε...
451239
451240
451241
451238
τη θάλασσα δεν την χορταίνεις ποτέ...
Το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό:
♫Πάμε γι’ άλλες πολιτείες ερωτικές,
Να βρεθούμε σ’ εμπειρίες λυτρωτικές,
Αν το θες.
Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές,
Να βρεθούμε σ’ απεργίες προσωπικές,
Αν το θες.♫
Αφίχθη την καλύτερη εποχή, καλές αποδράσεις. :beer:
451239
451240
451241
451238
Ωραίες εικόνες μας γυρνάνε σε όμορφες εποχές.................
Respect Παναγιώτη, ομορφαίνεις και την προοπτική τη δική μας και των γύρω σου με τέτοιες δίτροχες επιλογές :beer:
Καλή απόλαυση!
Σέρβις τις μπροστινές δαγκάνες με αλλαγή τσιμουχων και καλό καθάρισμα!
451381
451382
Σέρβις τις μπροστινές δαγκάνες με αλλαγή τσιμουχων και καλό καθάρισμα!
451381
451382
΄Παπάρι@ καθάρισμα....:p
451383
΄Παπάρι@ καθάρισμα....:p
451383
Εκείνο δεν το είχα καθαρίσει ακόμα!! :lol:
Βλέπεις το άλλο πως γυαλίζει??
438578
Καθαρίστηκαν οι λαιμοί στο hornet 18 χρόνια βρωμιάς είχαν πανω
Τι χρησιμοποιήσες για το αποτέλεσμα φίλε? Πολύ σωστό!
TheRegulator
12/03/2024, 15:36
Επιτέλους η μηχανή πέρασε ΚΤΕΟ μετά από 2 εβδομάδες αναμονής (ΒΕΡΝΑΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΞΩ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΑΠΟ ΔΩ)
Όποτε η παραλαβή θα γίνει εντός της εβδομάδας (όχι αύριο γιατί είναι 13)
• Παράγγειλα καθρέπτες της puig για τα κλιπον μαζί με την τάπα σε μαύρο.
• Τάπες για τους καθρέπτες στο φερινγκ της puig
• αγόρασα το σλιπ ον Ixil hyperlow (μτχ ένα νταρικο απλά για να μην παραλάβω το μηχανάκι με τον θερμοσίφωνα)
• ένα τανκ παντ της puig
• επειδή βάφτηκε η μηχανή θα βάλω τα τανκ παντζ στο πλάι σε 30 μέρες. Αφού την γυαλίσω.
• quad lock βάση κινητού γιατί δεν με ψήνει να κόβω αζιμουθιο.
Αυτά τα λίγα.
Θέλω σταμπιλιζατερ σε κάποια φάση και quick shifter (daily my ass) αλλά πρώτα πρέπει να βρω κάποιον με λογαριασμό στο ιμπει γιατί κλείδωσε ο δικός μου ώστε να παραγγείλω φλας φαιρινγκ σε smoked
panos_zip
12/03/2024, 16:16
Την πάρκαρα δίπλα στις φίλες της, λάδωσα αλυσίδα, έβγαλα πόλο και τη χαιρέτησα. Σε 6-7 μηνες παλι.
Τα μυγάκια απο το πόρτο γερμενό τα άφησα αναμνηστικά!
451422
Την πάρκαρα δίπλα στις φίλες της, λάδωσα αλυσίδα, έβγαλα πόλο και τη χαιρέτησα. Σε 6-7 μηνες παλι.
Τα μυγάκια απο το πόρτο γερμενό τα άφησα αναμνηστικά!
451422
Ναυτικός να υποθέσω;
Επιτέλους η μηχανή πέρασε ΚΤΕΟ μετά από 2 εβδομάδες αναμονής (ΒΕΡΝΑΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΞΩ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΑΠΟ ΔΩ)
Όποτε η παραλαβή θα γίνει εντός της εβδομάδας (όχι αύριο γιατί είναι 13)
• Παράγγειλα καθρέπτες της puig για τα κλιπον μαζί με την τάπα σε μαύρο.
• Τάπες για τους καθρέπτες στο φερινγκ της puig
• αγόρασα το σλιπ ον Ixil hyperlow (μτχ ένα νταρικο απλά για να μην παραλάβω το μηχανάκι με τον θερμοσίφωνα)
• ένα τανκ παντ της puig
• επειδή βάφτηκε η μηχανή θα βάλω τα τανκ παντζ στο πλάι σε 30 μέρες. Αφού την γυαλίσω.
• quad lock βάση κινητού γιατί δεν με ψήνει να κόβω αζιμουθιο.
Αυτά τα λίγα.
Θέλω σταμπιλιζατερ σε κάποια φάση και quick shifter (daily my ass) αλλά πρώτα πρέπει να βρω κάποιον με λογαριασμό στο ιμπει γιατί κλείδωσε ο δικός μου ώστε να παραγγείλω φλας φαιρινγκ σε smoked
Λίγη αναμονή ακόμα λοιπόν, βάλε και φωτο όταν την παραλάβεις με το καλό :)
panos_zip
13/03/2024, 04:30
Ναυτικός να υποθέσω;
Σωστά!
Σωστά!
Από τις λίγες αγγελίες που θα μπουν στο car και θα είναι αληθινή :D
Καλές θάλασσες και καλή υπομονή. :beer:
TheRegulator
13/03/2024, 13:45
Λίγη αναμονή ακόμα λοιπόν, βάλε και φωτο όταν την παραλάβεις με το καλό :)
Έχω γανιασει πραγματικά.
Πρώτη φορά μου πήρε τοοοοσο πολυ χρόνο μια αγορά οχήματος.
Συνήθως παίρνω τον δικό μου, τον ρωτάω τι έχει και τι θα βγει στην αγορά, και αν με ψήνει του λέω κανόνισε το.
4εις μέρες μετά έχω το αμάξι. Αυτό το μηχανάκι μου έβγαλε την ψυχή.
Πάντως μου έστειλε βιντεο και η μηχανή έχει γίνει ναραμου..
Dimmanoukas
13/03/2024, 16:54
@TheRegulator
Έγινε ναραμου, θα πάει και μ@μιωντας, χαχα ποιος σε πιάνει
Με το καλό να την παραλάβεις
TheRegulator
13/03/2024, 18:17
@TheRegulator
Έγινε ναραμου, θα πάει και μ@μιωντας, χαχα ποιος σε πιάνει
Με το καλό να την παραλάβεις
Ευχαριστώ πολυ!!! Μόλις παραλάβω θα ενημερώσω!