Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

nikos_abel
06/12/2021, 10:33
Λαπτοπ ή desktop μηχάνημα σε ενδιαφέρει;
Δυστυχώς σημαντικό πρόβλημα η αξία της κάρτας γραφικών,για μια αξιόλογη ώστε να παίξει τα σύγχρονα games θέλεις το λιγότερο 400-450ε (κάρτα που κόστιζε 200-200+ε το 2019).
Την χρονιά που μας πέρασε αγόρασα gaming laptop και τελείωσα και το pc .
Να μην πολυλογώ για λαπτοπ είσαι από ~χιλιάρικο πάνω(16ραμ,σχετικά καλό gpu κτλ) ,πιστεύω και το pc κάπου εκεί θα βγει αν δώσεις 400-450 για κάρτα γραφικών.
Καλό το gaming laptop αλλά πολύ ευαίσθητο μηχάνημα,θα έχει φασαρία από τους ανεμιστήρες όταν παίζει ,χρειάζεται βάση με ανεμιστήρες οπωσδήποτε και γενικά δεν είναι για κακομεταχείριση.
Επίσης χρειάζεται μια φορά τον χρόνο άνοιγμα σε μάστορα να το καθαρίζει από μέσα,κάποιοι μερακλήδες ιδιοκτήτες αλλάζουν και την πάστα.
Σαν απόδοση πάντως καλή.Προτιμώ desktop pc 100%,δεν ζεσταίνεται τόσο .
Μια πιο φτηνή εναλλακτική , να του πάρεις κονσόλα το σκέφτηκες ; Με 300ε παίρνεις ένα PS4 ή Xbox,download τα gamew και ξεμπερδεύεις.
Βέβαια δεν είναι φτηνά τα παιχνίδια εκεί αλλά νομίζω πως το xbox δίνει αρκετά premium games για κανα μήνα αν έχεις το pass .

Αυτό πχ είναι δυνατό και σε καλή τιμή https://www.skroutz.gr/s/32629107/HP-Pavilion-Gaming-15-dk2003nv-i7-11370H-16GB-512GB-GeForce-RTX-3050-FHD-W10-Home.html :wave2:

Για κονσόλα έχει γίνει η συζήτηση για να αναβαθμίζαμε το xbox που έχει (το 360) αλλά σε αυτές υπάρχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί
να επέμβει με mods από άλλους φανς, τον ενδιαφέρει πολύ να έχει αυτή τη δυνατότητα (και το θέλω και εγώ καθώς μαθαίνει και δεν
φυτοζωεί απλώς).
Και εγώ προς desktop κινούμαι, εξάλλου οθόνες κλπ περιφερειακά δεν χρειάζομαι.
Εξάλλου ακόμη και αν πάρω ένα basic μηχάνημα, ψιλοχοντρόαναβαθμίσεις παίζει να κάνω και αργότερα (μνήμες, σκληρούς, ενδεχομένως
κάρτα γραφικών κλπ)

thunder ace
06/12/2021, 10:34
πχ https://www.skroutz.gr/s/29442504/Asus-GeForce-RTX-3080-Ti-Rog-Strix-O12G-Gaming-90YV0GT1-M0NM00.html

nikos_abel
06/12/2021, 10:35
Αν θελει να τα παιζει ΟΛΑ, ξεκιναμε με μια καρτα που παει στα 2.500......καλα ειναι;

Ρε μην ειρωνεύεσαι :lol:, το ξέρω :cry:, για αυτό έγραψα και τα 2-3 βασικά που ασχολείται τώρα!

Volpad
06/12/2021, 10:37
πχ https://www.skroutz.gr/s/29442504/Asus-GeForce-RTX-3080-Ti-Rog-Strix-O12G-Gaming-90YV0GT1-M0NM00.html

432721

thunder ace
06/12/2021, 10:37
Ρε μην ειρωνεύεσαι :lol:, το ξέρω :cry:, για αυτό έγραψα και τα 2-3 βασικά που ασχολείται τώρα!

χεχεχεχεχεχ πλακα κανω ρε συ.
Το ξερω οτι κανενας δεν δινει τοσα για καρτα.(δεν ειμαι 100/100 σιγουρος)

nikos_abel
06/12/2021, 10:44
χεχεχεχεχεχ πλακα κανω ρε συ.
Το ξερω οτι κανενας δεν δινει τοσα για καρτα.(δεν ειμαι 100/100 σιγουρος)

Ναι βρε συ, το κατάλαβα, για αυτό και τα εμότικον!
Έτσι του τα χώνω και εγώ εξάλλου :lol:

thunder ace
06/12/2021, 10:49
Ρε συ.....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

nikos_abel
06/12/2021, 10:55
Εντωμεταξύ, κοιτάω στα μεταχειρισμένα και όλα τα αξιόλογα που βρίσκω έχουν επεξεργαστή < 8ης γενιάς που έχει τώρα...
Μάλλον θα φάει άκυρο, να πάει να βρει δουλειά :lol:

thunder ace
06/12/2021, 11:02
Εντωμεταξύ, κοιτάω στα μεταχειρισμένα και όλα τα αξιόλογα που βρίσκω έχουν επεξεργαστή < 8ης γενιάς που έχει τώρα...
Μάλλον θα φάει άκυρο, να πάει να βρει δουλειά :lol:

να παει να πει τα καλαντα

katsar
06/12/2021, 11:09
Τα μτχ. είναι ακόμα μεγαλύτερη κοροιδία .Πουλάνε όσο αγόρασαν πριν κάποια χρόνια ,προτιμώ να μου τον πιάσουν αλλά να έχω εγγύηση .
Για επεξ δες kai αυτόν https://www.skroutz.gr/s/23292336/Intel-Core-i5-10400F-2-9GHz-%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-6-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Socket-1200-%CF%83%CE%B5-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%A8%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1.html
καλό v/m και 10gen.

nikos_abel
06/12/2021, 11:09
να παει να πει τα καλαντα

Θέλει 6.427 πολυκατοικίες, αχαχαχαχα!

nikos_abel
06/12/2021, 11:12
Τα μτχ. είναι ακόμα μεγαλύτερη κοροιδία .Πουλάνε όσο αγόρασαν πριν κάποια χρόνια ,προτιμώ να μου τον πιάσουν αλλά να έχω εγγύηση .
Για επεξ δες kai αυτόν https://www.skroutz.gr/s/23292336/Intel-Core-i5-10400F-2-9GHz-%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-6-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Socket-1200-%CF%83%CE%B5-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%A8%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1.html
καλό v/m και 10gen.

Για τα μτχ ναι, θέλει υπομονή και επιμονή να βρεις τον legit πωλητή (ισχύει γενικά).
Και το τωρινό του μετά από μήνες το βρήκα σε λογική τιμή.
Για την εγγύηση, εξαρτάται πόσο θα τον πιάσουν!

Grafton 505
06/12/2021, 20:06
Αχαχαχα, η απάντηση είναι πολύ σχετική! Αν τον ρωτήσεις θα πεί ΟΛΑ!
Τα βασικά:
Minecraft (είναι ΟΚ με το στανταρτ, στα mods τον ταλαιπωρεί, βγάζουν με περισσότερες απαιτήσεις)
Kerbal Space Program (μια από τα ίδια)
Hyperbolica (έρχεται σύντομα, δεν γνωρίζω specs :()
Και τώρα θέλει να πάρει το XBOX for PC για τα εκεί παιχνίδια

Θα μας τρελάνεις ρε; Κατά που κοιτάει ; ULA franchize και τα σχετικά ;;;;;; :ufo:

νεοσσός
06/12/2021, 20:52
Δυστυχώς σημαντικό πρόβλημα η αξία της κάρτας γραφικών,για μια αξιόλογη ώστε να παίξει τα σύγχρονα games θέλεις το λιγότερο 400-450ε (κάρτα που κόστιζε 200-200+ε το 2019).
Διπλασιάστηκε το κόστος των καρτών γραφικών σε δύο χρόνια, για τις ίδιες επιδόσεις; Είχα διαβάσει ότι τις παίρνουν οι cryptocoin miners και ότι σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή (κορωνοΐός και έλλειψη σπανίων γαιών) είχαν αυξηθεί οι τιμές και οι αναμονές, αλλά όχι και διπλασιασμό τιμής.

thunder ace
06/12/2021, 21:02
Διπλασιάστηκε το κόστος των καρτών γραφικών σε δύο χρόνια, για τις ίδιες επιδόσεις; Είχα διαβάσει ότι τις παίρνουν οι cryptocoin miners και ότι σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή (κορωνοΐός και έλλειψη σπανίων γαιών) είχαν αυξηθεί οι τιμές και οι αναμονές, αλλά όχι και διπλασιασμό τιμής.
Δυστυχως η αληθεια ειναι οτι τουλαχιστον διπλασιαστηκαν

Acacius
06/12/2021, 22:12
Γενικά κακή περίοδος για αγορά hardware, αλλά στις κάρτες γραφικών το έχουν ξεφτιλίσει τελείως.

@nikos_abel πιο πιθανό μου φαίνεται να βρεις κάτι σε midrange prebuilt κουτί, πού όμως θα σε καλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλιώς κοίτα για καμιά προσφορά από Amazon στα λαγωνικά ή παρεμφερή sites

nikos_abel
07/12/2021, 07:29
Γενικά κακή περίοδος για αγορά hardware, αλλά στις κάρτες γραφικών το έχουν ξεφτιλίσει τελείως.

Γεγονός

@nikos_abel πιο πιθανό μου φαίνεται να βρεις κάτι σε midrange prebuilt κουτί, πού όμως θα σε καλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλιώς κοίτα για καμιά προσφορά από Amazon στα λαγωνικά ή παρεμφερή sites

Κάτι τέτοιο σκέφτομαι και εγώ. Ένα συστηματάκι που να σηκώνει (μπόλικη) αναβάθμιση στο εγγύς μέλλον.
Προτάσεις ψάχνω βασικά.

nikos_abel
07/12/2021, 07:30
Θα μας τρελάνεις ρε; Κατά που κοιτάει ; ULA franchize και τα σχετικά ;;;;;; :ufo:

Να σου δώσω να καταλάβεις, ως ξένη γλώσσα έχει επιλέξει τα ρώσσικα (καλού κακού) :lol:

Grafton 505
07/12/2021, 16:45
Να σου δώσω να καταλάβεις, ως ξένη γλώσσα έχει επιλέξει τα ρώσσικα (καλού κακού) :lol:

:D

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο με εσένα επιρροή ! :lol:

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα, που λέγετε Orbiter (STS space simulator). Εαν δεν το έχεις ακούσει, μοιάζει λίγο με το το Kerbal αλλά ασχολείται με την τροχιακή μηχανική κυρίως.

https://www.google.com/search?q=Orbiter&rlz=1C1AOHY_elGR747GR747&oq=Orbiter&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

:beer:

nikos_abel
07/12/2021, 17:04

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα, που λέγετε Orbiter (STS space simulator). Εαν δεν το έχεις ακούσει, μοιάζει λίγο με το το Kerbal αλλά ασχολείται με την τροχιακή μηχανική κυρίως.

https://www.google.com/search?q=Orbiter&rlz=1C1AOHY_elGR747GR747&oq=Orbiter&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρει, θα του το δείξω! Ευχαριστώ!

nikos_abel
09/12/2021, 07:09

Ε ναι, το είχε δει παλαιότερα και το είχε ξεχάσει! Σε ευχαριστεί θερμά επίσης!

Grafton 505
09/12/2021, 19:23
Ε ναι, το είχε δει παλαιότερα και το είχε ξεχάσει! Σε ευχαριστεί θερμά επίσης!

Να 'ναι καλά and keep looking up ! ;)

νεοσσός
11/12/2021, 20:49
Όσοι εγκαθιστάτενε MikroTik routers, μη γκζεχάσετε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό τους, διότι έχει γίνει χαμούλης με τις ευπάθειες.

https://arstechnica.com/information-technology/2021/12/300000-mikrotik-routers-are-ticking-security-time-bombs-researchers-say/

karateo
11/12/2021, 23:02
Και μακριά απο την 7.1 που μόνο stable δεν είναι...

borbos
12/12/2021, 08:35
Σπαμμάρω, αλλα πες περιοχή γιατί μπαίνω κάθε βδομάδα να ελέγξω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου (πίσω από το Εργατικό Κέντρο) και ακόμα παίρνω το τρίτο το μακρύτερο.

Τα 7Mbps σας μέσα, γιούφτοι :a11:

Μαστορα η Δρακοντοπουλου μπηκε στο vdsl. Ψαξτο

katsar
12/12/2021, 09:28
Εδώ ή καφενείο; Χμ.. το βάζω εδώ .
432852

Vstrommer71
12/12/2021, 11:55
Όσοι εγκαθιστάτενε MikroTik routers, μη γκζεχάσετε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό τους, διότι έχει γίνει χαμούλης με τις ευπάθειες.

https://arstechnica.com/information-technology/2021/12/300000-mikrotik-routers-are-ticking-security-time-bombs-researchers-say/

Προς τιμή τους όμως οι Λεττονοί είναι οι μόνοι με τόσο γρήγορα updates στα firmware τους.Το CI/CD τους δουλεύει εντατικά,κι ακούνε τα reviews.
Και οποιασδήποτε μάρκας δικτυακό υλικό με firmware τριετίας είναι τρύπα ασφάλειας σε μέγεθος κρατήρα.

borbos
13/12/2021, 08:17
και εκει που λετε ολα επαιζαν ολα σαν ενα καλοκουρδισμενο ελβετικο ρολοι, παω προχτες να συνδεθω στο vpn (σπιτι) και περνω το πουλι. Λεω οκ τυχαιο θα εχει πεσει το vdsl
Παω μετα απο αρκετη ωρα σπιτι κοιταω το vdsl uptime 17μερες. παω να συνδεθω μεσω 4g ξανα το πουλι.
παω να συνδεθω απο LAN ακαριαια συνδεση,
Λεω το cloud toy mikritik θα εχει παισει. κανω nslookup + whatsmyip και συμφωνουν.
Ανοιγω logs στο router ουτε καν φτανει η κληση που κανω απο το 4g. και λεω ΟΠΑ....
παω ip>addresses και βλεπω το wan του mikrotik να εχει αλα ντι αλλων ip.

To resoyme.... Ι wind σε αφηνει να παιζεις οκ για 1 μηνα και μετα σε περναει απο ΝΑΤ δεν παιζει τιποτα προς tα μεσα.
Τους πηρα τηλ και με εβγαλαν απο ΝΑΤ και WAN+cloud συμφωνουν.

Αυτα

toyar
13/12/2021, 08:24
ντροπη τους....(αν και δεν καταλαβα τπτ:look:)

Bowleno
13/12/2021, 10:11
και εκει που λετε ολα επαιζαν ολα σαν ενα καλοκουρδισμενο ελβετικο ρολοι, παω προχτες να συνδεθω στο vpn (σπιτι) και περνω το πουλι. Λεω οκ τυχαιο θα εχει πεσει το vdsl
Παω μετα απο αρκετη ωρα σπιτι κοιταω το vdsl uptime 17μερες. παω να συνδεθω μεσω 4g ξανα το πουλι.
Λεω το cloud toy mikritik θα εχει παισει. κανω nslookup + whatsmyip και συμφωνουν.
Ανοιγω logs στο router ουτε καν φτανει η κληση που κανω απο το 4g. και λεω ΟΠΑ....

To resoyme.... Ι wind σε αφηνει να παιζεις οκ για 1 μηνα και μετα σε περναει απο ΝΑΤ δεν παιζει τιποτα προς tα μεσα.

Αυτα

ντροπη τους....(αν και δεν καταλαβα τπτ:look:)

Κι εγώ το ίδιο ban παρακαλώ σε όσους μιλάμε κινέζικα εδώ μέσα:lol:

Vstrommer71
13/12/2021, 11:41

Αυτα

Και η Cosmote το κάνει με την "αυξημένη ασφάλεια" σε οικιακές συνδέσεις.Θεωρεί προφανώς ότι όλοι είναι ντουγάνια και δεν παίζει να χρησιμοποιούν κάποιο vpn ή dyndns.
Κατανοητό,έως ένα σημείο.

karateo
14/12/2021, 08:54
Και η Cosmote το κάνει με την "αυξημένη ασφάλεια" σε οικιακές συνδέσεις.Θεωρεί προφανώς ότι όλοι είναι ντουγάνια και δεν παίζει να χρησιμοποιούν κάποιο vpn ή dyndns.
Κατανοητό,έως ένα σημείο.

Η cosmote έχει δύο διαφορετικά πράγματα.
Ένα είναι η αυξημένη ασφάλεια όπως λές που απο κάπου το απενεργοποιείς και μόνος αν θές (tools.ote.gr κάπως έτσι) να χρησιμοποιήσεις κάποιες βασικές πόρτες (πχ. 80)
το οποίο ισχύει σίγουρα σε ipv4
και το άλλο είναι ότι βάζει όλους σε nat για ipv4 και πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο να σε βγάλουν.

νεοσσός
14/12/2021, 15:00
Θέμα ασφάλειας είναι ή σχετίζεται με έλλειψη διευθύνσεων IPv4;

Vstrommer71
14/12/2021, 17:22
Θέμα ασφάλειας είναι ή σχετίζεται με έλλειψη διευθύνσεων IPv4;

Με τόσο subnetting που πέφτει το βλέπω λίγο δύσκολο να το κάνουν λόγω έλλειψης IPv4.
Θεωρώ για λόγους φιλτραρίσματος περιεχομένου και load balancing.
Αν έχουμε κάποιον αντιπρόσωπο του forum στον ΟΤΕ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει λίγο περισσότερο.

νεοσσός
14/12/2021, 22:18
... οσονούπω θα πάρω τουλάχιστον ένα 64άρι ακόμα, μάλλον το Samsung Fit που συζητάμε πιο πάνω.
Αγόρασα και το 64GByte Samsung Fit Plus. Σε σχέση με το Sandisk Extreme Pro είναι υποδεέστερο. Ταχύτητα εγγραφής, σε USB 2.0, 17-21 MByte/sec σε μεγαλούτσικα αρχεία. Στα μικρά συμπεριφέρεται εξίσου καλά με το Sandisk. Σε αντιγραφή πολλαπλών αρχείων, διαπίστωσα κάποιες παράξενες παύσεις. Παραμένει όμως συμφέρουσα επιλογή, αφού με 14€ παίρνεις 64άρι φλασάκι με καλή ταχύτητα εγγραφής.

Είναι σφικτό στο κούμπωμα στην υποδοχή USB, αλλά όχι σε ενοχλητικό επίπεδο, όπως γράφουν στις κριτικές. Το μέγεθός του πολύ μικρό, χωράει παντού. Πλεονέκτημα από τη μία, αλλά ίσως χρειάζεται κάποιο μπρελόκ για να μη χαθεί.

Μου έκανε αρνητική εντύπωση η συναρμογή του. Όταν το έχω στο χέρι μου και το κουνάω δεξιά αριστερά, ακούγεται από μέσα σαν κάτι να έχει φύγει από τη θέση του. Δε μου έχει ξανατύχει σε φλασάκι και δεν προσπάθησα ιδιαίτερα για το καταλάβω, απλά το άκουσα όπως το κρατούσα. Σκέφτομαι αν είναι ελαττωματικό, μήπως πρέπει να το επιστρέψω. Δε με πειράζει σαν αίσθηση, αλλά δεν ξέρω αν είναι κάποιο ζήτημα που θα μειώσει την αντοχή του στο χρόνο.

432888

WebD
15/12/2021, 11:29
Όταν το έχω στο χέρι μου και το κουνάω δεξιά αριστερά, ακούγεται από μέσα σαν κάτι να έχει φύγει από τη θέση του. Δε μου έχει ξανατύχει σε φλασάκι και δεν προσπάθησα ιδιαίτερα για το καταλάβω, απλά το άκουσα όπως το κρατούσα.
Στο δικό μου δεν ακούγεται τίποτα απολύτως όταν το κουνάς

νεοσσός
15/12/2021, 18:59
Αναζητώ για λογαριασμό φίλου, camera εξωτερικού χώρου, όσο πιο απλή γίνεται στη χρήση.

Θα του πρότεινα καμία TP-Link Tapo (https://www.tp-link.com/gr/home-networking/cloud-camera/tapo-c200/), που είναι πολύ εύχρηστες και οικονομικές, αλλά ανεβαίνουν κάπως τα χρήματα για την IP66 Tapo C310 (https://thefixers.gr/shop/anabathmish-kai-diktyaka/smart-home/-kameres-parakolouthisis/tp-link-camera-tapo-c310-full-hd-wifi-outdoor-v1.html).

Θα ήταν προτιμητέο να ελέγχεται από εφαρμογή κινητού και να μην χρειάζεται port forward ή άλλες ρυθμίσεις στο απλό οικιακό router του. Αυτή (https://www.kafkas.gr/ktiriakos-exoplismos/systimata-asfaleias-pyranichnefsi/kleisto-kykloma-parakolouthisis-cctv/kameres-parakolouthisis/kameres-ip/ezviz-kamera-cctv-epitoichi-enchromi-wifi-1080p-full-hd-ip66_291371/) η EZVIZ αξίζει;

teo_g7
15/12/2021, 19:06
Εγώ έχω αυτή και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
https://www.skroutz.gr/s/21094447/Dahua-IP-Wi-Fi-%CE%9A%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-1080p-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7-G26EP-Imou-Bullet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Απλή εφαρμογή με πολλές λειτουργίες όμως όπως ανίχνευση κίνησης κλπ. Και πολύ εύκολη σύνδεση. Για αδιάβροχο ποίηση δεν ξέρω δε βρέχεται απευθείας είναι κάτω από μπαλκόνι. Ποιότητα εικόνας αρκετά καλή.

teo_g7
15/12/2021, 19:07
432907

νεοσσός
15/12/2021, 19:11
Εγώ έχω αυτή και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
https://www.skroutz.gr/s/21094447/Dahua-IP-Wi-Fi-%CE%9A%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-1080p-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7-G26EP-Imou-Bullet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Απλή εφαρμογή με πολλές λειτουργίες όμως όπως ανίχνευση κίνησης κλπ. Και πολύ εύκολη σύνδεση. Για αδιάβροχο ποίηση δεν ξέρω δε βρέχεται απευθείας είναι κάτω από μπαλκόνι. Ποιότητα εικόνας αρκετά καλή.
Ευχαριστώ. Η αδιαβροχοποίηση είναι απαραίτητη στο σημείο που θα τη βάλει. Διαφορετικά θα του πρότεινα την Tapo C200 (https://thefixers.gr/shop/anabathmish-kai-diktyaka/smart-home/-kameres-parakolouthisis/tp-link-wifi-camera-tapo-c200-full-hd-wifi-pan-tilt-motion-detection.html#) που έχει πολύ καλές κριτικές και είναι οικονομική.

teo_g7
16/12/2021, 00:04
Ευχαριστώ. Η αδιαβροχοποίηση είναι απαραίτητη στο σημείο που θα τη βάλει. Διαφορετικά θα του πρότεινα την Tapo C200 (https://thefixers.gr/shop/anabathmish-kai-diktyaka/smart-home/-kameres-parakolouthisis/tp-link-wifi-camera-tapo-c200-full-hd-wifi-pan-tilt-motion-detection.html#) που έχει πολύ καλές κριτικές και είναι οικονομική.

Έχει IP68 αλλά επειδή δεν το έχω "δοκιμάσει" όπως είπα δεν ξέρω πόσο ισχύει

νεοσσός
16/12/2021, 08:02
Ως προς την ανίχνευση κίνησης, είναι καλή;

Διαβάζω για την TP-Link C310 ότι παραείναι ευαίσθητη και ενεργοποιείται με το πέρασμα μιγιακίων, καθώς και με φώτα αυτοκινήτου το βράδυ, αν χτυπήσουν στο πεδίο που κοιτάζει.

νεοσσός
18/12/2021, 21:05
Με την τρέχουσα αναζήτηση των USB flash drives, ξύπνησε μέσα μου το πάθος που είχα πολλά χρόνια πριν γι' αυτά και άρχισα να κοιτάζω πάλι. Βέβαια, πήρα ήδη αυτά που χρειάζομαι, αλλά μου αρέσουν πολύ σαν συσκευές και κοιτάω κριτικές.

Διαπιστώνω λοιπόν ότι αυτά που μου φάνηκαν αρκετά καλά, είναι εκείνα που είναι σχεδόν στην κορυφή της κατάταξης στην αντίστοιχη σελίδα (https://usb.userbenchmark.com/), αν κάνετε sort by avg bench. 6o το SanDisk Extreme Pro 128 GByte και 8ο το Samsung Fit 64 GByte. Από τα διαθέσιμα στο εμπόριο, καλύτερο είναι το Corsair Flash Voyager GTX 128 GByte, το οποίο μάλιστα πλεονεκτεί σημαντικά στην αχίλλειο πτέρνα των USB sticks που είναι η εγγραφή αρχείων μικρού μεγέθους. Ίσως το GTX 256GByte να είναι η επόμενη αγορά μου, αν χρειαστώ στο μέλλον κάτι μεγαλύτερο.

Στην κορυφή, με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, είναι τα Mushkin Ventura Ultra. 240, 60, 120 GByte καταλαμβάνουν αντίστοιχα τις 3 πρώτες θέσεις και μάλιστα ταυτόχρονα με κορυφαίες αξιολογήσεις από χρήστες. Οι μετρήσεις δείχνουν μεγάλες διαφορές από τα επόμενα, αλλά δυστυχώς φαίνεται να έχουν εξαντληθεί από την αγορά, αφού βγήκαν το 2014.

Περιέργως το Mushkin Ventura Pro 64 GByte που έχω εδώ και χρόνια, είναι στην 125η θέση. Θα το περίμενα στην 20άδα.

Bowleno
19/12/2021, 08:44
Μιας και μιλάμε για αποθηκευτικά μέσα.... Θέλει η γυναίκα έναν εξωτερικό σκληρό, 500 (τουλάχιστον) γίγα. SSD φυσικά.
Για να βάλει τις φωτό της οι οποίες ξεπερνούν τις 20k.... Και να ελαφρύνει τον δίσκο του λάπτοπ της. Για πείτε αξιόπιστα και σε νορμάλ (ει δυνατόν) τιμή

thunder ace
19/12/2021, 09:32
https://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-samsung-mu-pc500t-ww-portable-ssd-t7-500gb-usb-32-titan-gray-p-PER.306338

THEOD
19/12/2021, 09:46
Μιας και μιλάμε για αποθηκευτικά μέσα.... Θέλει η γυναίκα έναν εξωτερικό σκληρό, 500 (τουλάχιστον) γίγα. SSD φυσικά.
Για να βάλει τις φωτό της οι οποίες ξεπερνούν τις 20k.... Και να ελαφρύνει τον δίσκο του λάπτοπ της. Για πείτε αξιόπιστα και σε νορμάλ (ει δυνατόν) τιμή

Εξωτερικός που θα χρησιμοποιείται αραιά και που για αποθήκευση/back up αρχείων και δεν θα χρησιμοποιείται σε τακτή βάση, δεν είναι απαραίτητο να είναι ssd...
Στα ίδια (και λιγότερα) χρήματα που παίρνεις 500άρη ssd τσιμπάς έναν κλασικό 2,5άρη 2Τ και είσαι άρχοντας :look:

Bowleno
19/12/2021, 10:05
Εξωτερικός που θα χρησιμοποιείται αραιά και που για αποθήκευση/back up αρχείων και δεν θα χρησιμοποιείται σε τακτή βάση, δεν είναι απαραίτητο να είναι ssd...
Στα ίδια (και λιγότερα) χρήματα που παίρνεις 500άρη ssd τσιμπάς έναν κλασικό 2,5άρη 2Τ και είσαι άρχοντας :look:

Άδικο δεν έχεις....η γυναίκα φοβάται μην "χτυπήσει" ο δίσκος και τις χάσει.... Εν τω μεταξύ, έχω 4 κλασικούς εσωτερικούς δίσκους των 250 από τότε που είχα κανονικό πισί. Έχω πάρει και μετατροπέα σε εξωτερικό. Μια σκέψη είναι να χρησιμοποιήσω 2 από αυτούς, ο ένας να είναι αντίγραφο του άλλου αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι.... Οκ δεν είναι και τόσο πρακτικό βάλε βγάλε μετατροπέα αλλά μιας και θα χρησιμοποιούνται μια στο όποτε, θεωρώ ότι είναι τζάμπα λύση (μιας και υπάρχουν ήδη) αλλά και ενδεδειγμένη για ασφάλεια.... Τι λες;

THEOD
19/12/2021, 10:30
Το τσάμπα πάντα είναι καλύτερο... :lol:

Αν δεν βαριέσαι να κάνεις back-up του back-up μια χαρά λύση είναι...

νεοσσός
19/12/2021, 11:57
Η λύση του φορητού SSD πλεονεκτεί σε ευχρηστία και σε ασφάλεια δεδομένων από μηχανικές καταπονήσεις. Πέρσι έχασα για πρώτη φορά εξωτερικό δίσκο, έναν WD Passport 320 GByte. Δεδομένα δεν έχασα, διότι τα είχα και αλλού, αλλά μετά από 10+ χρόνια που τον κουβαλούσα, είχε ατύχημα. Επειδή χρειάζομαι 1 TByte χώρο, προς το παρόν χρησιμοποιώ HDD για backup. Όταν πέσουν οι τιμές των 2TB SSD σε διψήφια νούμερα, θα αγοράσω έναν για backup.

Πιστεύω ότι θα πετύχεις περισσότερη ασφάλεια αν χρησιμοποιήσεις και τους τέσσερις 250άρηδες HDD, διότι τα θα έχεις τα 500 GByte των δεδομένων της συζύγου σε δύο αντίγραφα και μάλιστα μοιρασμένα σε 4 δίσκους.

Σε HDD 3.5", μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μετατροπέα που έχεις, docking station (https://www.bestprice.gr/cat/8115/docking-station-skliron-diskon.html?q=hdd&o=2&qo=hdd+docking+station+3.5%22&qid=9K0xvmP5Bkv) ή θήκη με διεπαφή SATA -> USB 3.0. Το docking station για δίσκους 3.5" είναι μάλλον αυτό που σε συμφέρει, γιατί πετυχαίνεις γρήγορη εναλλαγή. Στην περίπτωση που έχεις δίσκους 2.5", συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις 4 εξωτερικές θήκες (https://www.bestprice.gr/cat/3414/koutia-skliron-diskon.html?q=hdd&o=2&qo=hdd+case+2.5%22&qid=9TehqD0RtBC), με 4€ τη μία. Στους 3.5" HDD οι εξωτερικές θήκες έχουν πολλαπλάσια τιμή, οπότε δεν συμφέρει η αγορά 4 θηκών, καλύτερα να πάρεις SSD.

Vstrommer71
19/12/2021, 19:24
Και να μην αμελούμε παρακαλώ και τους cloud αποθηκευτικούς χώρος σαν το Google Drive ή το OneDrive(που όλο και βελτιώνεται).
Σαν backup ειδικά είναι εξαιρετικές λύσεις στο 1ΤΒ.

νεοσσός
19/12/2021, 19:48
Και να μην αμελούμε παρακαλώ και τους cloud αποθηκευτικούς χώρος σαν το Google Drive ή το OneDrive(που όλο και βελτιώνεται).
Σαν αξιοπιστία και ευκολία πρόσβασης τα θεωρώ πολύ καλά. Ένας φυσικός δίσκος στο σπίτι μπορεί να χαλάσει, να κλαπεί ή να πάθει ζημιά από φυσική καταστροφή. Τα datacenters έχουν δικλείδες ασφαλείας για όλα αυτά και επιπλέον σου δίνουν πρόσβαση από παντού. Μάλιστα με τις σύγχρονες ευρυζωνικές γραμμές, χρειάζεται λίγη υπομονή για να ανέβει κάτι μεγάλο στο cloud και μετά έχεις σχετικά γρήγορη πρόσβαση σε αυτό.

Αλλά για οικιακή χρήση, η τιμή των 10€/μήνα δεν είναι αμελητέα. Οι τιμές είναι λογικές για πελάτες με πολλαπλάσια εισοδήματα, όπως στις Η.Π.Α.. Στην Ελλάδα ακούγεται πιο λογικό να αγοράσεις δύο δίσκους των 2 TByte με τα χρήματα που θα έδινες σε ένα χρόνο στη Google ή στη Dropbox και να τους βάλεις σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Αν είχα πολύ κρίσιμα δεδομένα, θα έβαζα τα μεγάλα αρχεία σε δίσκους και όσα χωράνε στις δωρεάν υπηρεσίες cloud της Google (15 GByte).

Bowleno
20/12/2021, 08:06
Η λύση του φορητού SSD πλεονεκτεί σε ευχρηστία και σε ασφάλεια δεδομένων από μηχανικές καταπονήσεις. Πέρσι έχασα για πρώτη φορά εξωτερικό δίσκο, έναν WD Passport 320 GByte. Δεδομένα δεν έχασα, διότι τα είχα και αλλού, αλλά μετά από 10+ χρόνια που τον κουβαλούσα, είχε ατύχημα. Επειδή χρειάζομαι 1 TByte χώρο, προς το παρόν χρησιμοποιώ HDD για backup. Όταν πέσουν οι τιμές των 2TB SSD σε διψήφια νούμερα, θα αγοράσω έναν για backup.

Πιστεύω ότι θα πετύχεις περισσότερη ασφάλεια αν χρησιμοποιήσεις και τους τέσσερις 250άρηδες HDD, διότι τα θα έχεις τα 500 GByte των δεδομένων της συζύγου σε δύο αντίγραφα και μάλιστα μοιρασμένα σε 4 δίσκους.

Σε HDD 3.5", μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μετατροπέα που έχεις, docking station (https://www.bestprice.gr/cat/8115/docking-station-skliron-diskon.html?q=hdd&o=2&qo=hdd+docking+station+3.5%22&qid=9K0xvmP5Bkv) ή θήκη με διεπαφή SATA -> USB 3.0. Το docking station για δίσκους 3.5" είναι μάλλον αυτό που σε συμφέρει, γιατί πετυχαίνεις γρήγορη εναλλαγή. Στην περίπτωση που έχεις δίσκους 2.5", συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις 4 εξωτερικές θήκες (https://www.bestprice.gr/cat/3414/koutia-skliron-diskon.html?q=hdd&o=2&qo=hdd+case+2.5%22&qid=9TehqD0RtBC), με 4€ τη μία. Στους 3.5" HDD οι εξωτερικές θήκες έχουν πολλαπλάσια τιμή, οπότε δεν συμφέρει η αγορά 4 θηκών, καλύτερα να πάρεις SSD.

Σιγά βρε συ που θα πάρω άλλες τρεις θήκες/μετατροπείς..:lol:
Μια χαρά κάνω την δουλειά μου με τον έναν, είπαμε, είναι μια φορά στο όποτε... Βγάζω από τον έναν βάζω στον άλλον και η ζωή συνεχίζεται.

Δεν παίζουν φράγκα για συνδρομές, καρντιά μου....
Το λύσαμε αυτό, πάει.
Άλλο ζήτημα τώρα:
Θέλει η γυναίκα να αντικαταστήσω τον δίσκο του λάπτοπ της με έναν ssd, είδε τη διαφορά ταχύτητας στο δικό μου και εντυπωσιάστηκε.... Οκ να το κάνω, το κακό εδώ είναι ότι θέλει να μεταφερθουν αυτούσια τα υπάρχοντα του τωρινού, κοινώς να κάνω κλωνοποίηση... Της είπα ήδη ότι μια καθαρή εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο αλλά δεν...
Για πες κανένα εργαλείο να την κάνω; Απέχω χρόνια από το σπορ γενικά και δεν θυμάμαι τίποτα. Φαντάζομαι θα χρειαστεί να αγοραστεί και αντάπτορας για να συνδέσω τον νέο στο λάπτοπ για να γίνει η κλωνοποίηση;

karateo
20/12/2021, 08:24
Backblaze B2
5$ / 1 TB

https://www.backblaze.com/b2/cloud-storage-pricing.html

Έχω ήδη ~1.8ΤΒ που ανανεώνεται live (κρατάω και παλιές εκδόσεις αρχείων).
Νομίζω έρχεται φθηνότερα απο οποιαδήποτε παρόμοια λύση LIVE backup. Υπάρχει και 2o remote backup που ανανεώνεται μηνιαία.
(Υπάρχουν φίλτρα για ransomware)

Υπάρχει και με σταθερή τιμή $7/μήνα να κάνει backup σε ολόκληρο τον υπολογιστή.
https://www.backblaze.com/cloud-backup.html

THEOD
20/12/2021, 09:52
Οκ να το κάνω, το κακό εδώ είναι ότι θέλει να μεταφερθουν αυτούσια τα υπάρχοντα του τωρινού, κοινώς να κάνω κλωνοποίηση... Της είπα ήδη ότι μια καθαρή εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο αλλά δεν...
Για πες κανένα εργαλείο να την κάνω; Απέχω χρόνια από το σπορ γενικά και δεν θυμάμαι τίποτα. Φαντάζομαι θα χρειαστεί να αγοραστεί και αντάπτορας για να συνδέσω τον νέο στο λάπτοπ για να γίνει η κλωνοποίηση;

Macrium Reflect, AOMEI, κλπ... Εμένα το αγαπημένο μου είναι το 1ο, αλλά έχω χρησιμοποιήσει και το 2ο χωρίς πρόβλημα. Αν ο ssd είναι Samsung μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Magician της Samsung...Εννοείται ότι μιλάω για τις Free εκδόσεις... ;)
Καλά είναι πριν κάνεις την κλωνοποίηση να καθαρίσεις όσο γίνεται τον HD από σκουπίδια, temporary, κλπ και επίσης για να μην μπλέξεις με resize partitions να πάρεις ssd στην ίδια χωρητικότητα του HD

Έναν αντάπτορα από sata σε USB χρειάζεσαι. Πάμφθηνοι είναι...

borbos
20/12/2021, 10:52
Backblaze B2
5$ / 1

https://www.backblaze.com/b2/cloud-storage-pricing.html

Έχω ήδη ~1.8ΤΒ που ανανεώνεται live (κρατάω και παλιές εκδόσεις αρχείων).
Νομίζω έρχεται φθηνότερα απο οποιαδήποτε παρόμοια λύση LIVE backup. Υπάρχει και 2o remote backup που ανανεώνεται μηνιαία.
(Υπάρχουν φίλτρα για ransomware)

Υπάρχει και με σταθερή τιμή $7/μήνα να κάνει backup σε ολόκληρο τον υπολογιστή.
https://www.backblaze.com/cloud-backup.html

Εχει γραφτει πολλες φορες. Συνηθως ο βεντορ του δισκου εχει και τουλ για αυτην την δουλεια. Δες το

karateo
20/12/2021, 11:46
Εχει γραφτει πολλες φορες. Συνηθως ο βεντορ του δισκου εχει και τουλ για αυτην την δουλεια. Δες το

?????????

borbos
20/12/2021, 13:54
?????????

πχ για western Digital exei
https://support.wdc.com/downloads.aspx?p=502&amp%3Blang=en

που ειναι συμβατο μονο με WD δισκους. Αλλοι βεντορες εχουν καποια γνωστη λυση px acronis klp αλλα σαν destination disk μπορουν και βλεπουν τον δικο τους.

karateo
20/12/2021, 14:34
πχ για western Digital exei
https://support.wdc.com/downloads.aspx?p=502&%3Blang=en

που ειναι συμβατο μονο με WD δισκους. Αλλοι βεντορες εχουν καποια γνωστη λυση px acronis klp αλλα σαν destination disk μπορουν και βλεπουν τον δικο τους.

μήπως απαντάς σε άλλον?

borbos
20/12/2021, 16:12
μήπως απαντάς σε άλλον?

ουπς ναι..αυτα παθαίνεις αμα γράφεις απο το κινητό. Στον Bowleno αναφερόμουν.

Bowleno
20/12/2021, 23:32
Macrium Reflect, AOMEI, κλπ... Εμένα το αγαπημένο μου είναι το 1ο, αλλά έχω χρησιμοποιήσει και το 2ο χωρίς πρόβλημα. Αν ο ssd είναι Samsung μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Magician της Samsung...Εννοείται ότι μιλάω για τις Free εκδόσεις... ;)
Καλά είναι πριν κάνεις την κλωνοποίηση να καθαρίσεις όσο γίνεται τον HD από σκουπίδια, temporary, κλπ και επίσης για να μην μπλέξεις με resize partitions να πάρεις ssd στην ίδια χωρητικότητα του HD

Έναν αντάπτορα από sata σε USB χρειάζεσαι. Πάμφθηνοι είναι...

Τέτοιο αντάπτορα έχω, το γράφω πιο πάνω. Έλα που η γυναίκα θέλει μεγαλύτερο δίσκο.... Να δω πως θα τον "κόψω".:rolleyes:

νεοσσός
21/12/2021, 00:16
Αν έχεις κέφι και χρόνο να ασχοληθείς, σίγουρη και δωρεάν επιλογή είναι η επίσημη command line εφαρμογή disk imaging της Microsoft, το DISM (https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/what-is-dism?view=windows-10). Μπορείς να πάρεις εικόνα του διαμερίσματος των Windows ή ολόκληρου του δίσκου και κατόπιν να την περάσεις ατόφια σε όσους δίσκους θέλεις, με ευελιξία στο μέγεθος αυτών.

Δεν έχει γραφικό περιβάλλον, παρά μόνο γραμμή εντολών, οπότε θέλει ενασχόληση και διάβασμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το δουλεύω εδώ και χρόνια, είτε μόνο για partition των Windows, είτε για αντίγραφο ολόκληρου δίσκου, με διάφορα partitions. Την πρώτη φορά θα σου φανεί δύσκολη η εφαρμογή του, αλλά στη συνέχεια θα δεις ότι βολεύει και θα έχεις μάθει τον τρόπο λειτουργίας του. Αν κάνεις συχνά deployment συστημάτων, είναι εξαιρετικό εργαλείο, συνδυαζόμενο με scripting και επεξεργασία των images.

Σε εσένα το αναφέρω μόνο αν έχεις διάθεση να αφιερώσεις χρόνο και να μάθεις κάτι ωραίο. Προφανώς για κάποιον που θέλει για μία και μόνο φορά, άμεσα αποτελέσματα, δεν είναι κατάλληλο. Π.χ. υπάρχουν και ενδιάμεσες επιλογές, όπως το Clonezilla ή ακόμα καλύτερα κάποια από τις προαναφερθείσες εφαρμογές, εάν όμως σε καλύπτουν οι δυνατότητες της περιορισμένης δωρεάν έκδοσής τους.

THEOD
21/12/2021, 06:42
Τέτοιο αντάπτορα έχω, το γράφω πιο πάνω. Έλα που η γυναίκα θέλει μεγαλύτερο δίσκο.... Να δω πως θα τον "κόψω".:rolleyes:

Το macrium reflect ακόμα και στην free έκδοση μπορεί να κάνει resize τα partitions κατά την κλωνοποίηση οπότε σου δίνει την δυνατότητα να κλωνοποιήσεις σε οποιοδήποτε μέγεθος δίσκου. Και το κάνει σωστά (δοκιμασμένο) αρκεί να κάνεις εσύ σωστά την διαδικασία πριν την εκκίνηση (δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και πρέπει να ορίσεις εσύ manual το μέγεθος του κυρίως partition ανάλογα την "περισευούμενη" χωριτικότητα του ssd).
Στον σωλήνα υπάρχουν βιντεάκια/οδηγίες για το τι και πως. Μπορεί να το κάνουν και άλλα free προγράμματα απλά εγώ δεν το ξέρω.

Bowleno
21/12/2021, 07:45
Αν έχεις κέφι και χρόνο να ασχοληθείς, σίγουρη και δωρεάν επιλογή είναι η επίσημη command line εφαρμογή disk imaging της Microsoft, το DISM (https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/what-is-dism?view=windows-10). Μπορείς να πάρεις εικόνα του διαμερίσματος των Windows ή ολόκληρου του δίσκου και κατόπιν να την περάσεις ατόφια σε όσους δίσκους θέλεις, με ευελιξία στο μέγεθος αυτών.

Δεν έχει γραφικό περιβάλλον, παρά μόνο γραμμή εντολών, οπότε θέλει ενασχόληση και διάβασμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το δουλεύω εδώ και χρόνια, είτε μόνο για partition των Windows, είτε για αντίγραφο ολόκληρου δίσκου, με διάφορα partitions. Την πρώτη φορά θα σου φανεί δύσκολη η εφαρμογή του, αλλά στη συνέχεια θα δεις ότι βολεύει και θα έχεις μάθει τον τρόπο λειτουργίας του. Αν κάνεις συχνά deployment συστημάτων, είναι εξαιρετικό εργαλείο, συνδυαζόμενο με scripting και επεξεργασία των images.

Σε εσένα το αναφέρω μόνο αν έχεις διάθεση να αφιερώσεις χρόνο και να μάθεις κάτι ωραίο. Προφανώς για κάποιον που θέλει για μία και μόνο φορά, άμεσα αποτελέσματα, δεν είναι κατάλληλο. Π.χ. υπάρχουν και ενδιάμεσες επιλογές, όπως το Clonezilla ή ακόμα καλύτερα κάποια από τις προαναφερθείσες εφαρμογές, εάν όμως σε καλύπτουν οι δυνατότητες της περιορισμένης δωρεάν έκδοσής τους.

Μπρε συ, μια φορά θα γίνει αυτή η δουλειά και ανάθεμα πότε και ΑΝ ξαναχρειαστεί... Τι διάβασμα τώρα στα γεράματα;:lol:

Το macrium reflect ακόμα και στην free έκδοση μπορεί να κάνει resize τα partitions κατά την κλωνοποίηση οπότε σου δίνει την δυνατότητα να κλωνοποιήσεις σε οποιοδήποτε μέγεθος δίσκου. Και το κάνει σωστά (δοκιμασμένο) αρκεί να κάνεις εσύ σωστά την διαδικασία πριν την εκκίνηση (δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και πρέπει να ορίσεις εσύ manual το μέγεθος του κυρίως partition ανάλογα την "περισευούμενη" χωριτικότητα του ssd).
Στον σωλήνα υπάρχουν βιντεάκια/οδηγίες για το τι και πως. Μπορεί να το κάνουν και άλλα free προγράμματα απλά εγώ δεν το ξέρω.

Θα δοκιμάσω το πρόγραμμα που λες. Κάπου διάβασα καλά λόγια και για το driveclone...
Τέλος του έτους θα α αγοραστεί ο δίσκος και θα γίνει η δουλειά.
Αν με το νέο έτος δεν ξαναδείτε ποστ δικό μου εδώ μέσα, θα με έχει πετάξει σε κανένα χαντάκι η γυναίκα:lol:

Ευχαριστώ άπαντες:beer:

νεοσσός
21/12/2021, 07:55
Στην περίπτωση που περισσέψει χώρος στο δίσκο σε περιοχή εκτός partitions, μπορείτε τις περισσότερες φορές να κάνετε επέκταση του partition, μέσα από τη διαχείριση δίσκων των Windows.

nikos_abel
21/12/2021, 08:54
Καλοί και άγιοι οι HDD, οικονομικότατοι σίγουρα. Μόνο που όταν βάζεις στο γραφείο το dock και τους πετάς απάνω,
όλο το γραφείο γουργουρίζει, συν το κλικρικραππρατκρουπ που κάνουν όποτε γράφουν, τα μπαλάκια γίνονται τσουρέκια :lol:.
Οπότε αποφάσισα να τους έχω αποσυνδεδεμένους και να τους συνδέω ανά τακτά χρονικά διαστήματα μόνο.

Ενώ με ssd, ησυχία και χαλάρωση (και οικονομική αφαίμαξη :lol:)

Bowleno
21/12/2021, 09:26
Καλοί και άγιοι οι HDD, οικονομικότατοι σίγουρα. Μόνο που όταν βάζεις στο γραφείο το dock και τους πετάς απάνω,
όλο το γραφείο γουργουρίζει, συν το κλικρικραππρατκρουπ που κάνουν όποτε γράφουν, τα μπαλάκια γίνονται τσουρέκια :lol:.
Οπότε αποφάσισα να τους έχω αποσυνδεδεμένους και να τους συνδέω ανά τακτά χρονικά διαστήματα μόνο.

Ενώ με ssd, ησυχία και χαλάρωση (και οικονομική αφαίμαξη :lol:)

Ακριβώς το τελευταίο είναι που ήθελα να αποφύγω:lol:

Εν τω μεταξύ, το....κλικρικραππρατκρουπ των hdd εμένα,. Ως γνωστόν, με αφήνει παγερά αδιάφορο....:D

nikos_abel
21/12/2021, 09:46

Εν τω μεταξύ, το....κλικρικραππρατκρουπ των hdd εμένα,. Ως γνωστόν, με αφήνει παγερά αδιάφορο....:D

Άντε ρε :lol:

νεοσσός
21/12/2021, 10:44
Εννοείται ότι έχεις τους backup δίσκους αποσυνδεδεμένους από ρεύμα και δεδομένα, όταν δεν τους χρησιμοποιείς, για λόγους προστασίας. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που παίρνεις αντίγραφο ανά μερικές εβδομάδες.

nikos_abel
21/12/2021, 11:23
Εννοείται ότι έχεις τους backup δίσκους αποσυνδεδεμένους από ρεύμα και δεδομένα, όταν δεν τους χρησιμοποιείς, για λόγους προστασίας. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που παίρνεις αντίγραφο ανά μερικές εβδομάδες.

Έχω μόνιμα πάνω στο mac έναν δίσκο (εξωτερικό) που κάνει ωριαία backup (time machine). Απλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα κρίσιμα αρχεία
της οικογένειας (φωτό, βίντεο κλπ) τα σώζω και σε άλλους δίσκους για παν ενδεχόμενο.

Στη δουλειά εξάλλου παίζει NAS (που το σκέφτομαι και εγώ για το σπίτι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι φθηνές λύσεις
είναι και αξιόπιστες).

Σκέφτομαι επίσης το cloud, αλλά τα κόστη μου φαίνονται σχετικά μεγάλα.

Vstrommer71
21/12/2021, 11:24

Θύμησέ μου να σου φέρω μια μπετονιέρα να σου κάνει μουσική παρέα στην πρώτη ευκαιρία:lol:

Bowleno
21/12/2021, 13:13
Θύμησέ μου να σου φέρω μια μπετονιέρα να σου κάνει μουσική παρέα στην πρώτη ευκαιρία:lol:

Μωρέ και κομπρεσέρ φέρε, το πολύ πολύ να γυρίσω και να πω "κελαηδεί το καναρίνι;" :D

:lol:

alex-kal
21/12/2021, 17:52
Καλησπέρα σας και καλές γιορτές να έχετε..
Στο θέμα μας τώρα:
Θέλω να πάρω ένα laptop για τη κόρη μου αυτές τις μέρες.
Λόγω σχολής ,δουλεύει πολύ autocad κλπ δηλαδή σχεδιαστικά προγράμματα.
Τι προτείνετε σε χαρακτηριστικά και τι κόστος θα φτάσει χοντρικά.
Προτίμηση σε μάρκα Dell απλά γιατί έχει ένα και έχει βγει σκυλί..

AUFGEBRACHT
21/12/2021, 18:29
Σε Dell αν δεν κάνω λάθος η σειρά Precision και οι G είναι πιο κατάλληλοι για Autocad, πχ Dell G3 15 3500 και G5 15 5590. Τιμές περίπου 850+ για τον πρώτο, κοντά στο 1.300άρι ο δεύτερος.

νεοσσός
21/12/2021, 18:32
Αν χρησιμοποιεί σχεδιαστικά προγράμματα που θέλουν ώρα για επεξεργασία τριδιάστατων εικόνων, ρίξε μία ματιά σε laptop με κάρτες γραφικών Nvidia Quadro.

Θα σου τα πει καλύτερα ο μηχανικός που κυκλοφορεί στο νήμα, ο katsar, αν κι αυτός έχει απαιτήσεις σε παιχνίδια.

katsar
21/12/2021, 19:23
Καλησπέρα.Τα μηχανήματα που πρότεινε ο AUFGEBRACHT τρέχουν το autocad σίγουρα σφαίρα και δεν έχουν θέμα σε multitasking .
Στο δικό μου με παρόμοια specs τρέχω autocad μαζί με ένα βαρύ plugin ( Cadware) ,ένα ζόρικο βιντεοπαιχνίδι , μοζιλα με 17 tabs ανοιχτά κτλ χωρίς να έχω πρόβλημα.
Έχει βέβαια ξεχωριστή κάρτα γραφικών,όχι του επεξεργαστή μόνο.Γενικά δεν είναι πρόγραμμα με ιδιαίτερες απαιτήσεις αν έχεις σύγχρονο μηχάνημα.
Αν βέβαια θέλει να ασχοληθεί με φωτορεαλισμό,rendering τότε ίσως να χρειάζεται κάτι δυνατότερο .
Με την ευκαιρία να πω πως τον τελευταίο καιρό είμαι οικοδόμος και όχι μηχανικός και ότι μ'αρέσει η υπογραφή σου :lol:

billyka
21/12/2021, 21:29
Η quadro κοστιζει νομιζω 4?Χιλιαρικα..

Bowleno
21/12/2021, 21:38
Αν χρησιμοποιεί σχεδιαστικά προγράμματα που θέλουν ώρα για επεξεργασία τριδιάστατων εικόνων, ρίξε μία ματιά σε laptop με κάρτες γραφικών Nvidia Quadro.

Θα σου τα πει καλύτερα ο μηχανικός που κυκλοφορεί στο νήμα, ο katsar, αν κι αυτός έχει απαιτήσεις σε παιχνίδια.

Η quadro κοστιζει νομιζω 4?Χιλιαρικα..

Όταν σχέση έχουν ο Φάντης με το ρετσόλαδο, άλλη τόση σχέση έχουν οι Quadro του λάπτοπ με του πισί....

Για σοβαρή δουλειά με σχεδιαστικά προγράμματα τα λάπτοπ δυστυχώς δεν κάνουν, ανεξαιρέτως τιμής.

billyka
21/12/2021, 22:05
Χωρις να ειμαι ειδικος,η χρηση του λαπτοπ ειναι αυτη του δευτερου υπολογιστη.Το χρειαζεται καποιος ο οποιος πχ λογω δουλειας παει απο δω και απο κει με το αμαξι του σε διαφορους πελατες και το χρειαζεται για να τους δειξει πχ διαφορες δουλειες..Για ολα τα αλλα σταθερο pc

νεοσσός
21/12/2021, 22:40
Χωρις να ειμαι ειδικος,η χρηση του λαπτοπ ειναι αυτη του δευτερου υπολογιστη.Το χρειαζεται καποιος ο οποιος πχ λογω δουλειας παει απο δω και απο κει με το αμαξι του σε διαφορους πελατες και το χρειαζεται για να τους δειξει πχ διαφορες δουλειες..Για ολα τα αλλα σταθερο pc
Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου και χρησιμοποιώ συστηματικά desktop. Όμως εδώ και χρόνια η αγορά οικιακών υπολογιστών έχει στραφεί στα laptop. Είτε είναι σωστό, είτε όχι, η πλειοψηφία των οικιακών χρηστών επιλέγει να αγοράσει laptop σαν μοναδικό προσωπικό υπολογιστή. Ειδικά οι φοιτητές, έχουν οι περισσότεροι laptop, διότι το παίρνουν μαζί τους και στη σχολή.

Εξαιρούνται φανατικοί pc gamers που στρέφονται σε gaming desktop. Οι περιπτώσεις που κάποιος έχει δύο υπολογιστές, ένας φορητό και έναν σταθερό δεν απαντώνται πολύ συχνά. Ακόμα και σε εταιρείες, οι πωλητές συνήθως έχουν ένα laptop, το οποίο ενδεχομένως κουμπώνουν σε οθόνη και πληκτρολόγιο/ποντίκι, όταν βρίσκονται στο γραφείο.

Επίσης μεγάλο κομμάτι της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών, έχει απορροφηθεί από τα tablet και τα κινητά. Υπάρχουν χρήστες που είχαν παλαιότερα desktop, χωρίς να τους χρειάζονται οι δυνατότητές του. Πολλοί από αυτούς έχουν στραφεί την τελευταία δεκαετία σε tablet. Γενικά η αγορά δίνει λύσεις και ο κόσμος τις αξιοποιεί. Είτε λόγω ευχρηστίας και οικονομίας, είτε λόγω μόδας.

Δυστυχώς η αγορά των desktop έχει συρρικνωθεί, ανεβάζοντας παράλληλα τις τιμές τους. Αντιθέτως τα laptop έχουν αρκετά προσιτές τιμές, σε σχέση με το παρελθόν, αν βγάλουμε από την εξίσωση την πανδημία, που έχει ανεβάσει πολλά τεχνολογία προϊόντα. Η ψαλίδα μεταξύ τους τείνει να κλείσει.

Bowleno
22/12/2021, 01:13
Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου και χρησιμοποιώ συστηματικά desktop. Όμως εδώ και χρόνια η αγορά οικιακών υπολογιστών έχει στραφεί στα laptop. Είτε είναι σωστό, είτε όχι, η πλειοψηφία των οικιακών χρηστών επιλέγει να αγοράσει laptop σαν μοναδικό προσωπικό υπολογιστή. Ειδικά οι φοιτητές, έχουν οι περισσότεροι laptop, διότι το παίρνουν μαζί τους και στη σχολή.

Εξαιρούνται φανατικοί pc gamers που στρέφονται σε gaming desktop. Οι περιπτώσεις που κάποιος έχει δύο υπολογιστές, ένας φορητό και έναν σταθερό δεν απαντώνται πολύ συχνά. Ακόμα και σε εταιρείες, οι πωλητές συνήθως έχουν ένα laptop, το οποίο ενδεχομένως κουμπώνουν σε οθόνη και πληκτρολόγιο/ποντίκι, όταν βρίσκονται στο γραφείο.

Επίσης μεγάλο κομμάτι της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών, έχει απορροφηθεί από τα tablet και τα κινητά. Υπάρχουν χρήστες που είχαν παλαιότερα desktop, χωρίς να τους χρειάζονται οι δυνατότητές του. Πολλοί από αυτούς έχουν στραφεί την τελευταία δεκαετία σε tablet. Γενικά η αγορά δίνει λύσεις και ο κόσμος τις αξιοποιεί. Είτε λόγω ευχρηστίας και οικονομίας, είτε λόγω μόδας.

Δυστυχώς η αγορά των desktop έχει συρρικνωθεί, ανεβάζοντας παράλληλα τις τιμές τους. Αντιθέτως τα laptop έχουν αρκετά προσιτές τιμές, σε σχέση με το παρελθόν, αν βγάλουμε από την εξίσωση την πανδημία, που έχει ανεβάσει πολλά τεχνολογία προϊόντα. Η ψαλίδα μεταξύ τους τείνει να κλείσει.

Όπως ακριβώς τα λες είναι.
Είχα αρκετά χρόνια desktop χωρίς να χρειάζομαι τις δυνατότητες του διότι εκείνη την εποχή τα λάπτοπ παραήταν χαμηλών δυνατοτήτων αφενός και πανάκριβα, αφετέρου. Όταν πια το πισι είχε "γεράσει" (κάπου το 2007-8) αποφάσισα να μην αναβαθμίσω (κόστος κάπου 700 ευρώ) και αντί αυτού πήρα λάπτοπ. Και με βόλεψε πολύ λόγω χώρου, ευχρηστίας και μου ήταν αρκετές οι δυνατότητες. (Δεν παίζω παιχνίδια) πρόσφατα του πέρασα τα 10ρια, έβαλα ssd πρόσθεσα μνήμη ένα καλό καθάρισμα, αλλαγή παστας στον επεξεργαστή και μάλλον θα το έχω για πολύ ακόμα.... Φέτος κλείνει τα 14 συναπτά έτη:D

Vstrommer71
22/12/2021, 10:41
Βάλτε και στην εξίσωση και τα mini PC τύπου NUC ή Mac Mini.
Πλέον έχουν δυναμώσει αρκετά σε δυνατότητες-υπολογιστική ισχύ και αποτελούν μια καλή ενδιάμεση λύση,ειδικά αν έχεις οθόνη-πληκτρολόγιο-ποντίκι και θές κάτι μικρό σε μέγεθος από θέμα χώρου.
Το νέο Mac Mini με το Μ1 chip το εξετάζω πολύ προσεκτικά σαν μηχάνημα εργασίας,μιας και είναι δυνατό σε επιδόσεις.
Όπως βέβαια και κάποιο δυνατό NUC που μπορεί να παίξει και ρόλο mini server.

nikos_abel
22/12/2021, 11:12
Πλέον έχουν δυναμώσει αρκετά σε δυνατότητες-υπολογιστική ισχύ και αποτελούν μια καλή ενδιάμεση λύση,ειδικά αν έχεις οθόνη-πληκτρολόγιο-ποντίκι και θές κάτι μικρό σε μέγεθος από θέμα χώρου.
Το νέο Mac Mini με το Μ1 chip το εξετάζω πολύ προσεκτικά σαν μηχάνημα εργασίας,μιας και είναι δυνατό σε επιδόσεις.

Το Mac Mini. τώρα που αν δεν κάνω λάθος κάτι έχουν κάνει για υποστήριξη των windows, ναι, μάλλον κερδίζει πόντους.
Τα NUC, κάτι μου λέει ότι πρέπει να ψάξω τι είναι :lol:

edit: ωωωω είδα!

νεοσσός
22/12/2021, 12:09
Σε εταιρείες τα mini pc καταλαμβάνουν εδώ και 5 χρόνια πολύ γρήγορα έδαφος. Είναι λίγο πιο ακριβά από τα midi tower, αλλά βολεύουν από θέμα χώρου. Αν οι τιμές τους φθάσουν στα επίπεδα των midi tower, θα τα παίρνουν σχεδόν όλοι.

Παραμένω φανατικός των full και midi tower, για λόγους αναβαθμισιμότητας, ευκολίας στην επιδιόρθωση, ψύξης, επεκτασιμότητας, ποικιλίας περιφερειακών και ποιότητας. Αλλά αναγνωρίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετούν καλύτερα τα sff.

lospsi
22/12/2021, 18:03

Επειδή είμαι χρήστης ssf pc, μπορώ να πω ότι ενώ αρχικά με δελέασε το μικρό τους μέγεθος, στην πράξη το βρίσκω χρήσιμο σε λίγες περιπτώσεις (όπως πχ στην τηλεόραση, όπου με ενα ασύρματο ποντίκι/πληκτρολόγιο, την έχω κάνει "έξυπνη").
Νομίζω πως η ανάγκη έστω και μικρού γραφείου για ποντίκι και πληκτρολόγιο το κάνει λιγότερο εύχρηστο από ένα λάπτοπ.

νεοσσός
22/12/2021, 19:49
Επειδή είμαι χρήστης ssf pc, μπορώ να πω ότι ενώ αρχικά με δελέασε το μικρό τους μέγεθος, στην πράξη το βρίσκω χρήσιμο σε λίγες περιπτώσεις (όπως πχ στην τηλεόραση, όπου με ενα ασύρματο ποντίκι/πληκτρολόγιο, την έχω κάνει "έξυπνη").
Νομίζω πως η ανάγκη έστω και μικρού γραφείου για ποντίκι και πληκτρολόγιο το κάνει λιγότερο εύχρηστο από ένα λάπτοπ.
Ο λόγος που τα αναφέρουμε είναι για να πούμε από πού έχασαν μερίδιο αγοράς τα μεγάλα desktop. Προφανώς τα laptop είναι πολύ πιο εύχρηστα σε θέματα φορητότητας και τα tablet ακόμα περισσότερο. Πάρα πολλές σημαντικές εργασίες, μπορούν να γίνουν με κάποιους συμβιβασμούς με μικρές φορητές συσκευές, κερδίζοντας σε φορητότητα.

Το sff λοιπόν είναι μια χαρά για home theater pc που ανέφερες, αν και υπάρχουν στο εμπόριο ακόμα πιο βολικά media players (όπως το Mi BOX S). Τα sff δεν έχουν τη φορητότητα ενός laptop/tablet, αλλά έχουν κυρίως σχεδιαστεί για να μην μετακινούνται συχνά και να χρησιμοποιούνται σε γραφείο. Εκεί λοιπόν τα συγκρίνεις με midi tower desktop, το οποίο καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο. Τα πολύ μικρά sff μπορούν μέχρι να τοποθετηθούν στο βραχίωνα της οθόνης του υπολογιστή. Ακόμα και στο δημόσιο έχουν αρχίσει να παραμερίζουν τα μεγάλα κουτιά. Το μικρό βάρος και ο όγκος, βολεύουν και στη συντήρησή τους, αφού μεταφέρονται εύκολα σε χώρο service, αντισταθμίζοντας την λίγο πιο δύσκολη αποσυναρμολόγησή τους.

Αν θέλεις παραγωγικότητα, με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα, χρειάζεσαι αναγκαστικά μεγάλες οθόνες και πληκτρολόγιο/ποντίκι, άρα γραφείο, ήτοι σταθερό υπολογιστή. Φυσικά δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον με τα γυαλιά VR, αν δηλαδή θα καταργήσουν τις ογκώδεις οθόνες. Μπορεί να κριθεί ότι δεν κάνουν κακό στα μάτια με τόσο κοντινή απόσταση απεικόνισης και σε 10 χρόνια να απορούμε πώς το 2022 χρειαζόμασταν γραφείο για να εργαστούμε και όχι απλά πολυθρόνα ή κρεβάτι.

turogalos
23/12/2021, 09:46
Συγχωρέστε τα φινλανδικά στο πινακάκι, αλλά το παρακάτω mini-PC το έφτιαξα το 2015 για το σπίτι και ακόμη πετάει/μια χαρά παίζω παιχνιδάκια. Εννοείται ότι η 960 δεν είναι πια σούπερ αλλά το μηχάνημα είναι πολύ ήσυχο, και λόγο του μεγέθους του, έχει τοποθετηθεί σε σημείο που δεν φαίνεται και δεν τραβάει καθόλου σκόνη. Υπήρχε και η επιλογή μίνι χωρίς ανεμιστήρες (passive cooling) me μηδαμινό ύψος, αλλά εκεί ήταν για HTPC, κάτι που τα φθηνά chromecast with Google TV τα έχουν κάνει άχρηστα για μένα.

433080

Vstrommer71
23/12/2021, 10:40
Εδώ μιλάμε μόνο Ruotsi,αν θέτε Suomi να φύγετε να πάτε αλλού:D
Αμάν με τα äääääääääääää:lol:

νεοσσός
27/12/2021, 20:50
Για την αυτοματοποίηση διαδικασιών, οι συσάντημδες δουλεύουν κυρίως σκρίπτινγκ, π.χ. μέσω PowerShell, που κάνει πάρα πολλά και πολύ όμορφα.

Για έμπειρους χρήστες, μη εξοικειωμένους με τη συγγραφή κώδικα, εδώ και μερικά χρόνια η Microsoft παρέχει το Power Automate (https://powerautomate.microsoft.com). Το έχετε χρησιμοποιήσει;

Σκέφτομαι ότι θα ήταν χρήσιμο σε θέσεις εργασίας τύπου data entry, λογιστήρια και αποθήκες, με αυτοματοποίηση διαδικασιών. Ακόμα κι αν ο χρήστης δεν είναι πολύ έμπειρος, μπορεί ο sysadmin να αφιερώσει λίγη ώρα ανά θέση εργασίας και να στήσει τις ρουτίνες αυτοματοποίησης. Πιο έμπειροι χρήστες, θα μπορούν να το στήσουν και να το αναπροσαρμόζουν μόνοι τους.

Ο ενδοιασμός μου είναι αν αξίζει να αφιερώσεις χρόνο, διότι δεν ξέρω αν στην πράξη θα το αξιοποιήσει ο χρήστης. Επιπλέον σκέφτομαι κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμο σε πραγματικές συνθήκες, όπου τα δεδομένα προς είσοδο δεν είναι πάντοτε τυποποιημένα με τον ίδιο τρόπο.

Vstrommer71
28/12/2021, 17:33
Για την αυτοματοποίηση διαδικασιών, οι συσάντημδες δουλεύουν κυρίως σκρίπτινγκ, π.χ. μέσω PowerShell, που κάνει πάρα πολλά και πολύ όμορφα.

Για έμπειρους χρήστες, μη εξοικειωμένους με τη συγγραφή κώδικα, εδώ και μερικά χρόνια η Microsoft παρέχει το Power Automate (https://powerautomate.microsoft.com). Το έχετε χρησιμοποιήσει;

Σκέφτομαι ότι θα ήταν χρήσιμο σε θέσεις εργασίας τύπου data entry, λογιστήρια και αποθήκες, με αυτοματοποίηση διαδικασιών. Ακόμα κι αν ο χρήστης δεν είναι πολύ έμπειρος, μπορεί ο sysadmin να αφιερώσει λίγη ώρα ανά θέση εργασίας και να στήσει τις ρουτίνες αυτοματοποίησης. Πιο έμπειροι χρήστες, θα μπορούν να το στήσουν και να το αναπροσαρμόζουν μόνοι τους.

Ο ενδοιασμός μου είναι αν αξίζει να αφιερώσεις χρόνο, διότι δεν ξέρω αν στην πράξη θα το αξιοποιήσει ο χρήστης. Επιπλέον σκέφτομαι κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμο σε πραγματικές συνθήκες, όπου τα δεδομένα προς είσοδο δεν είναι πάντοτε τυποποιημένα με τον ίδιο τρόπο.

Το Power Automate μπορεί να μοιάζει λίγο αφελές αλλά έχει τρελλές δυνατότητες.Και είναι και πολύ διασκεδαστικό να στήνεις playbooks ακόμη και αν είσαι στουρνάρι στο να γράφεις κώδικα(όπως εγώ καλή ώρα,ακόμη).
Η απάντηση στην ερώτηση σου για λογιστήρια και wholesale είναι ότι αν το λογιστικό/εμπορικό τους πρόγραμμα έχει έτοιμους connectors με το Azure/Microsoft 365 τότε το Power Automate είναι μια εξαιρετική λύση,ειδικά αν θέλουμε ακόμη και όχι έμπειροι χρήστες να μπορούν να παρεμβαίνουν στην ροή των εργασιών.

Bowleno
02/01/2022, 18:45
Καλή χρονιά σε όλους και όλες.
Τελικά έψησα την γυναίκα να κάνουμε καθαρή νέα εγκατάσταση στον ssd. Το μόνο θέμα μου είναι πλέον ότι επειδή το office είχε αγοραστεί με άδεια που στάλθηκε με email το οποίο διαγράφηκε:moutza:
Πώς μπορώ να τραβήξω την άδεια του από τον παλιό δίσκο για να την περάσω και στον νέο; Μερσώ σας

WebD
02/01/2022, 18:51
Τελικά έψησα την γυναίκα να κάνουμε καθαρή νέα εγκατάσταση στον ssd. Το μόνο θέμα μου είναι πλέον ότι επειδή το office είχε αγοραστεί με άδεια που στάλθηκε με email το οποίο διαγράφηκε:moutza:
Πώς μπορώ να τραβήξω την άδεια του από τον παλιό δίσκο για να την περάσω και στον νέο; Μερσώ σας

Τσέκαρε το παρακάτω προγραμματάκι
https://www.zebnet.co.uk/freeware/keyfinders/office-keyfinder

Vstrommer71
03/01/2022, 12:25

Χλωμό γιατί το Office μετά το 2010 δεν κρατάει στοιχεία για την άδεια στην registry.
Τα Keyfinders βρίσκουν τον κωδικό προεγκατάστασης(κι όχι τον κανονικό).
H καλή περίπτωση είναι να είναι παντρεμένη με ένα λογαριασμό Microsoft που έχουμε πρόσβαση,οπότε είναι εύκολη η δουλειά.
Αλλιώς ελαφρύ μπλέξιμο,μπορούμε με Office tool να δούμε κάποιο κομμάτι από τον κωδικό της άδειας.

*Κρατάω μόνο μια επιφύλαξη με τις κινέζικες άδειες(τις γνωστές σχεδόν τζάμπα που κυκλοφορούν με κλειδιά μέσω mail) αν και είμαι 99% σίγουρος ότι ούτε αυτές αποθηκεύουν την άδεια τοπικά στον υπολογιστή.

cityfly
03/01/2022, 12:32

Δεν ξέρω σίγουρα αλλά δες μήπως βοηθάει αυτό
433289

Ή βρεις κάτι άλλο εδώ

https://support.microsoft.com/en-us/office/using-product-keys-with-office-12a5763a-d45c-4685-8c95-a44500213759#bkmk_installoffice

Bowleno
03/01/2022, 12:53

Χλωμό γιατί το Office μετά το 2010 δεν κρατάει στοιχεία για την άδεια στην registry.
Τα Keyfinders βρίσκουν τον κωδικό προεγκατάστασης(κι όχι τον κανονικό).
H καλή περίπτωση είναι να είναι παντρεμένη με ένα λογαριασμό Microsoft που έχουμε πρόσβαση,οπότε είναι εύκολη η δουλειά.
Αλλιώς ελαφρύ μπλέξιμο,μπορούμε με Office tool να δούμε κάποιο κομμάτι από τον κωδικό της άδειας.

*Κρατάω μόνο μια επιφύλαξη με τις κινέζικες άδειες(τις γνωστές σχεδόν τζάμπα που κυκλοφορούν με κλειδιά μέσω mail) αν και είμαι 99% σίγουρος ότι ούτε αυτές αποθηκεύουν την άδεια τοπικά στον υπολογιστή.

Αυτό ακριβώς.... Η γυναίκα έχει το office 2019 home.edition....
Όντως, "κινεζιά" με μαιλ είναι γμτ μάλλον θα κάνω κλώνο τον δίσκο να ξεμπεδευω.....

katsar
03/01/2022, 14:32
Αυτές οι φτηνές άδειες W10/office κτλ πολλές φορές λένε πως ισχύουν για μία μόνο εγκατάσταση,σε ένα μηχάνημα.
Σε περίπτωση φορματ δηλαδή θέλει ξανά τα 10+ ευρό.

ioannispar
03/01/2022, 14:40
Εμένα ο Κινέζος που μου πούλησε μία άδεια, με το που έκλεισε χρόνο μου έλεγε ότι δεν ισχύει. Έτσι και εγώ δεν κάθισα να σκάσω πήρα άμεσα μία άλλη και ησύχασα.

Vstrommer71
03/01/2022, 14:42
Αυτό ακριβώς.... Η γυναίκα έχει το office 2019 home.edition....
Όντως, "κινεζιά" με μαιλ είναι γμτ μάλλον θα κάνω κλώνο τον δίσκο να ξεμπεδευω.....

Θα σου πρότεινα αντί για τις κινεζιές που μπορεί να σου έρχονται φτηνά αλλά δεν μπορείς από άποψη ασφάλειας να εμπιστευτείς να δοκιμάσεις μια ετήσια άδεια στο Office365.
Kάποια πράγματα έχουν αξία να τα αγοράζεις γνήσια.Το Office365(το οποίο βέβαια πλέον έχει αλλάξει όνομα ανήκει στην σουίτα Microsoft 365 είναι ένα από αυτά),συν ότι σου δίνει πολλά παραπάνω από μια απλή standalone άδεια.
Επειδή όμως δεν είμαι στην τσέπη του καθενός,και το Libre Office είναι μια αξιοπρεπέστατη δωρεάν επιλογή σχεδόν 100% συμβατή με τύπους αρχείων του Office 365.

Bowleno
04/01/2022, 09:53
Θα σου πρότεινα αντί για τις κινεζιές που μπορεί να σου έρχονται φτηνά αλλά δεν μπορείς από άποψη ασφάλειας να εμπιστευτείς να δοκιμάσεις μια ετήσια άδεια στο Office365.
Kάποια πράγματα έχουν αξία να τα αγοράζεις γνήσια.Το Office365(το οποίο βέβαια πλέον έχει αλλάξει όνομα ανήκει στην σουίτα Microsoft 365 είναι ένα από αυτά),συν ότι σου δίνει πολλά παραπάνω από μια απλή standalone άδεια.
Επειδή όμως δεν είμαι στην τσέπη του καθενός,και το Libre Office είναι μια αξιοπρεπέστατη δωρεάν επιλογή σχεδόν 100% συμβατή με τύπους αρχείων του Office 365.

Της είχα βάλει το libre και δεν μπόρεσε να εξοικειωθεί με το περιβάλλον του διότι στην δουλειά έχουν το office. Και το έχει συνηθίσει. Βασικά, θα το χρειάζεται έως τέλος Μαρτίου οπότε λήγει η θητεία της στην ομοσπονδία στην οποία είναι γραμματέας του συμβουλίου (:moutza: της) και μετά θα περιέλθει σε αχρηστία γιατί να δίνει λεφτά για κάτι που δεν πληρώνεται.....

kouk
04/01/2022, 14:40
SOS
Χτύπησε δίσκος. Έχουμε κάνα πρόγραμμα να δούμε αν μπορούμε να αναλύσουμε τίποτα;
Windows τον βλέπουν αλλά ως unallocated.
Την κάτσαμε;

kouk
04/01/2022, 14:40
Δεν τον κάνω φορμάτ όπως ζητάνε τα windows.