PDA

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

macdeath_s
29/01/2019, 11:32
Δν έχει το ίδιο overhead γιατί IPsec είναι Layer3. Αν διαβάσεις προηγούμενα ποστ θα δεις ότι πού και πού γράφουμε πράγματα που δεν είναι για οικιακή χρήση :beer: Υπάρχουν εκλεκτοί συνάδελφοι στο thread.

Vstrommer71
29/01/2019, 18:50
Υπάρχουν εκλεκτοί συνάδελφοι στο thread.
Κι όρεξη που'χαμε να ασχολούμαστε με ip tunnels:lol:

Έχει και Sepang την άλλη εβδομάδα,άντε να αρχίσουμε:beer:

DoctoR_k6
01/02/2019, 16:09
Στα πολυ γρηγορα...
Σε λαπτοπ 9 ετων ειπα να αλλαξω τον σκληρο και να βαλω τον 860 τον evo.
Ολα καλα βγαλαμε τον παλιο απο την θεση του κ βαλαμε τον SSD κανονικα.
Περασα 10αρια windows (ο παλιος λειτουργουσε με 7αρια) για να το εχουμε καθαρο απο την αρχη.
Εξαγωγη του DVD-ROM κ αλλαγη με case για υποδοχη σκληρου (μπηκε ο παλιος αφου φορμαριστηκε).
Το μηχανημα μετα παει σφαιρα κλπ κλπ...ΑΛΛΑ οταν θα κουμπωσω επανω τον παλιο (με την θηκη την δικια του πλεον) κ προσπαθησω να επανεκκινησω τον υπολογιστη γιατι δεν τον αναγνωριζει αμεσως ο υπολογιστης προσπαθει να bootαρει απο τον παλιο/DVD.
Εχω μπει στο BIOS προφανως να αλλαξω το boot sequence αλλα αρχιδι@!! :lol:
Ενα παραξενο ειναι πως το BIOS δεν μου αναγνωριζει τον 860...:confused:

Για ριξτε καμια ιδεα οι γνωστοι/αγνωστοι...που να μην εχω σκεφτει ή να μην γνωριζω (κανεις δεν ειναι τελειος). :D

sek
01/02/2019, 18:18
Κάτι κρύβεται στο BIOS! :D

Σχήμα οξύμωρο. Δεν παίζει να έχεις εγκαταστήσει Windows στον SSD και να μην τον βλέπει. Ξαναρίξε μια ματιά στο BIOS ή βγάλε τον 2ο δίσκο και δες το boot sequence ή πες ποιο BIOS έχει και τι λάπτοπ είναι.

DoctoR_k6
01/02/2019, 22:06
Όταν είναι μέσα κ οι δύο για κάποιο λόγο δεν bootαρει κ είναι σαν να προσπαθεί να ξεκινήσει από το dvd ROM(τον παλιό δίσκο πλέον).
Χωρίς τον παλιό απάνω bootαρει κανονικά .
Το μοντέλο είναι hp g62-219wn (T4500/2.3GHZ).

George_Sp
01/02/2019, 22:19
είναι θέμα σειράς καταχώρησης των partitions. για να μπορέσεις να δουλέψεις σωστά το λάπτοπ θα κάνεις backup των παλιό δίσκο κάπου αλλού. πλήρες φορμάτ σε ntfs, πέρασμα τα αρχεία που θες από το backup που έκανες (γλυτώνεις και χώρο αφού σβήνονται τα παλιά windows + restore points) και είσαι έτοιμος και με τον ssd ως κύριο και με το dvd caddy που έχεις βάλει τον παλιό φρεσκοφορμαρισμένο με τα αρχεία backup.

εάν η παραπάνω διαδικασία έγινε σωστά όπως λες

flash-άρισμα με αυτό
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp52501-53000/sp52604.exe

και ξανά κούμπωμα τον SSD. boot windows. shutdown. mount dvd-caddy. boot windows order.

DoctoR_k6
01/02/2019, 22:48
είναι θέμα σειράς καταχώρησης των partitions. για να μπορέσεις να δουλέψεις σωστά το λάπτοπ θα κάνεις backup των παλιό δίσκο κάπου αλλού. πλήρες φορμάτ σε ntfs, πέρασμα τα αρχεία που θες από το backup που έκανες (γλυτώνεις και χώρο αφού σβήνονται τα παλιά windows + restore points) και είσαι έτοιμος και με τον ssd ως κύριο και με το dvd caddy που έχεις βάλει τον παλιό φρεσκοφορμαρισμένο με τα αρχεία backup.

εάν η παραπάνω διαδικασία έγινε σωστά όπως λες

flash-άρισμα με αυτό
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp52501-53000/sp52604.exe

και ξανά κούμπωμα τον SSD. boot windows. shutdown. mount dvd-caddy. boot windows order.

Ρε George το θέμα (παραξενο για εμένα) είναι πως έβγαλα τον παλιό δίσκο εντελώς κάρφωσα τον SSD κ πέρασα τα 10αρια γαι μια καθαρή εγκατάσταση. Στο ενδιάμεσο πήρα 2-3 πραγματακια από τον παλιό κ μέσω aeomei τον φορμαρισα σε NTFS.
Όσο δουλεύει το λάπτοπ τον βάζω πάνω κ δεν τον βλέπει. Restart κ δεν bootαρει (λες κ προσπαθεί από τον παλιό) . Με το που τον βγάζω από πάνω κανονικά ο SSD δουλεύει.
Το μόνο που δεν κοίταξα είναι μετά το φορμάτ αν τον βλέπει σε άλλο pc...

Update: φλασαρα το bios αλλά μετά το shutdown έβαλα το caddy κ προσπάθησε πάλι να bootαρειναπο εκεί. Δεν μου δίνει καν επιλογή να μπω σε bios!!

Κάνα 2 φωτό από bios:

403431
403432

Acacius
02/02/2019, 01:39
Λογικά έχεις ήδη δοκιμάσει να αφήσεις μέσα μόνο τον ssd, να μπεις τότε κανονικά στο bios και να κοιτάξεις/αλλάξεις τη σειρά προτεραιότητας στο bootάρισμα ώστε να βλέπει πρώτα τον ssd, αλλά δε σου δουλεύει.

Ψάχνοντας λύση δια της πλαγίας οδού, αν βάλεις τον ssd στο caddy και τον παλιό hdd στην αρχική του θέση, τι αποτέλεσμα έχεις;

Επίσης, για κοίτα μήπως έχει μείνει κανένα partition στον hdd που δημηουργεί προβλήματα, όπως εδώ (http://forum.notebookreview.com/threads/hdd-caddy-and-booting-problems.761978/). Αυτό δε μου εξηγεί όμως γιατί παθαίνει τραλαλά το bios.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τον hdd στην παλιά θέση του και να bootάρεις κανένα linux live από usb, ώστε να κοιτάξεις με το gparted αν τρέχει κάτι. Δοκιμαστικά μπορείς να τον χωρίσεις και σε μικρότερα partitions, σε περίπτωση που το μεγάλο μέγεθος δημιουργεί προβλήματα.

vaska
02/02/2019, 07:59
Απενργοποιησε το fast boot από το bios. Είναι μια εξυπνάδα των Windows για να ξεκινάει πιο γρήγορα η μηχανή. Φτιάχνει μια εγγραφή boot (boot record) και ξεκινάει από εκεί. Προφανώς υπάρχει ακόμα αυτή πάνω στον παλιό δίσκο δεν οδηγεί πουθενά και τα παίζει στην εκκίνηση. Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις τον παλιό δίσκο κλιν απ και μετά να δημιουργήσεις νέο παρτισιον σε gpt ή mbr. Άλλη λύση που βλέπω είναι και με τους 2 δίσκους επάνω να προσπαθήσεις να κάνεις επιδιόρθωση από το media που έκανες εγκατάσταση των Windows και να το οδηγήσεις να εκκινεί από τον σωστό δίσκο.

DoctoR_k6
02/02/2019, 08:16
Λογικά έχεις ήδη δοκιμάσει να αφήσεις μέσα μόνο τον ssd, να μπεις τότε κανονικά στο bios και να κοιτάξεις/αλλάξεις τη σειρά προτεραιότητας στο bootάρισμα ώστε να βλέπει πρώτα τον ssd, αλλά δε σου δουλεύει.

Ψάχνοντας λύση δια της πλαγίας οδού, αν βάλεις τον ssd στο caddy και τον παλιό hdd στην αρχική του θέση, τι αποτέλεσμα έχεις;

Επίσης, για κοίτα μήπως έχει μείνει κανένα partition στον hdd που δημηουργεί προβλήματα, όπως εδώ (http://forum.notebookreview.com/threads/hdd-caddy-and-booting-problems.761978/). Αυτό δε μου εξηγεί όμως γιατί παθαίνει τραλαλά το bios.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τον hdd στην παλιά θέση του και να bootάρεις κανένα linux live από usb, ώστε να κοιτάξεις με το gparted αν τρέχει κάτι. Δοκιμαστικά μπορείς να τον χωρίσεις και σε μικρότερα partitions, σε περίπτωση που το μεγάλο μέγεθος δημιουργεί προβλήματα.

Σωστά το έχω κάνει με τον SSD μόνο του.
Σήμερα θα τραμπαρω τους σκληρούς να δω τι θα γίνει.
Θα ενημερωσω για τα αποτελέσματα...:beer:

WebD
02/02/2019, 11:28
Το ίδιο θέμα είχα κι εγώ σε ένα παλιό Compaq laptop και κατέληξα να βάλω τον SSD στη θήκη του DVD και τον HDD κανονικά στη θέση του.
Παίζει άψογα πάνω από 3 χρόνια.

congate7
02/02/2019, 22:46
Αυτό που δουλεύει ασταμάτητα και πιάνει στο σιπιγιου 35-50% νον στοπ το κάνουμε κάτι;
Μπορώ να το σβήσω ή να το σταματήσω;
Διάβασα στο ντερνέτ ότι αν είναι στον φάκελο που είναι τώρα δεν είναι ιός, αλλά δεν κατάλαβα αν μπορώ να το σταματήσω ή να τι διαγράψω.

403445

sek
02/02/2019, 23:22
Δεξί κλικ στο start button και επιλέγεις run.
Στο run γράφεις services.msc και πατάς OK.
Στην κονσόλα που θα ανοίξει, βρίσκεις το Intel Management and Security Application... και το κάνεις disable.

congate7
02/02/2019, 23:38
Δεξί κλικ στο start button και επιλέγεις run.
Στο run γράφεις services.msc και πατάς OK.
Στην κονσόλα που θα ανοίξει, βρίσκεις το Intel Management and Security Application... και το κάνεις disable.

:beer::beer::beer:

Ευχαριστώ!!!

Και κάτι άλλο που έκανα ήταν να μπω από τα πρόπερτιζ και να αλλάξω αυτό που έλεγε ότι ξεκινάει αυτόματα κατά την έναρξη και το έκανα μη αυτόματο.
Έκανα καλά ή να πιάσω κανά πυροσβεστήρα;

sek
02/02/2019, 23:55
Οκ, καλά του ξηγήθηκες..

:cool:

:beer:

DoctoR_k6
04/02/2019, 11:15
Ενταξει το λυσαμε το θεματακι..αν κ δεν καταλαβα το λογο που δημιουργηθηκε.
Αφου εκανα μια τραμπα μεταξυ των σκληρων ειδα οτι ξεκινησε κανονικα με τον SSD πλεον απο το caddy.
Αλλα δεν το αφησα ετσι γιατι ηθελα να παει ο καθενας στην θεση του...
Εβγαλα τον παλιο σκληρο κ τον ξαναφορμαρισα σαν GPT (κ οχι MBR) που ηταν.
Τα συνεδεσα ολα κανονικα (εβαλα κ τις βιδες κιολας, ημουν τοσο σιγουρος :lol:) κ ετρεξε κανονικα απο τον SSD κ οχι απο τον παλιο που πηρε την θεση που του προοριζα (caddy).

Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια...

Υ.Γ Αν καταλαβε κανεις ομως γιατι το εκανε αυτο θα ηθελα μια εξηγηση. Να ναι το BIOS...? Γιατι MBR δισκους μπορεις να εχεις κανα 2 μεσα αλλα με το boot sequence δεν θα επρεπε να υπαρχει αυτο το θεμα.

George_Sp
04/02/2019, 11:38
Στο 1ο φορματ μαλλον δεν έγινε σωστά ο μηδενισμός των volumes

DoctoR_k6
04/02/2019, 12:33
Τι να πω δεν ξερω...με το ιδιο προγραμμα το εκανα κ τις 2 φορες.

balakia
04/02/2019, 12:37
Να πω ένα ευχαριστώ στα παληκάρια που με βοήθησαν πριν λίγο καιρό.
Πήρα καλώδιο utp cat6,τελείωσα την δουλειά στο σπίτι και δουλεύουν όλα μια χαρά.

vaska
04/02/2019, 13:12
Ενταξει το λυσαμε το θεματακι..αν κ δεν καταλαβα το λογο που δημιουργηθηκε.
Αφου εκανα μια τραμπα μεταξυ των σκληρων ειδα οτι ξεκινησε κανονικα με τον SSD πλεον απο το caddy.
Αλλα δεν το αφησα ετσι γιατι ηθελα να παει ο καθενας στην θεση του...
Εβγαλα τον παλιο σκληρο κ τον ξαναφορμαρισα σαν GPT (κ οχι MBR) που ηταν.
Τα συνεδεσα ολα κανονικα (εβαλα κ τις βιδες κιολας, ημουν τοσο σιγουρος :lol:) κ ετρεξε κανονικα απο τον SSD κ οχι απο τον παλιο που πηρε την θεση που του προοριζα (caddy).

Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια...

Υ.Γ Αν καταλαβε κανεις ομως γιατι το εκανε αυτο θα ηθελα μια εξηγηση. Να ναι το BIOS...? Γιατι MBR δισκους μπορεις να εχεις κανα 2 μεσα αλλα με το boot sequence δεν θα επρεπε να υπαρχει αυτο το θεμα.

Ξαναδιάβασε το ποστ μου, στο εξήγησα εκεί. Είχε μείνει στον παλιό boot record η οποία δεν οδηγούσε πουθενά

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/02/2019, 05:33
Καλημερα παιδια.Ερωτηση.

Οταν παραγγελνεις απο ebay με ποια μεταφορικη σου ερχονται?Εχω ενα φεισμπουκ ψευτικο και το εχω για να πεζω σε στοιχηματα ποδοσφαιρου και καποια αλα σαιτ που οταν μου ζητηθει δινω αυτο.Εκανα τη μαλακια και δημιουργησα συνδεση μεσω φεισμπουκ στο ebay και εδωσα ολλα τα στοιχεια μου για τη παραγγελια και τωρα βλεπω οτι το δεμα εχει φυγει απο αγγλια με τη διευθηνση μου κανονικα αλλα με ενα παρατσουκλη για παραληπτη.Δεν μου ζητηθηκε τηλεφονο και ετσι δεν εχει ουτε τηλεφονο.Θελω να δω με ποια μεταφορικη θα ερθει να παω εκει και να τους εξηγησω οτι οταν θα δουνε αυτο το παρατσουκλκ(3ζωα που μ'αρεσουν) θα ξερουν οτι ειμαι εγω.
Ευχαρηστω:wave2:

Υ.Γ. Επειδη σας ξερω...σπαμαρετε οσο θελετε:lol:

karateo
06/02/2019, 08:26
ρώτα τον πωλητή να σου πεί μαζί με τον αριθμό αποστολής

το ebay δεν είναι πωλητής αλλά μία αγορά που πουλάνε διάφοροι

katsar
06/02/2019, 08:56
Αν διάλεξες την φτηνή μεταφορά το πιο πιθανό είναι να σου έρθει με ΕΛΤΑ.Tracking number σου έδωσαν;Αν ναι εδώ https://www.17track.net/el μπορείς να δεις τι γίνεται,πότε φτάνει Ελλάδα κτλ.

teogtp
06/02/2019, 10:02
Απλά....... :a23:

vaska
06/02/2019, 13:15
ρώτα τον πωλητή να σου πεί μαζί με τον αριθμό αποστολής

το ebay δεν είναι πωλητής αλλά μία αγορά που πουλάνε διάφοροι

Μπορεί το ebay να μην είναι πωλητής αλλά έχει μια υπηρεσία που την λέει global shiping και τα δέματα έρχονται μετά από 56 χρόνια. Είναι σαν να παίρνει ο γύφτος το ντατσούνι και να γυρίζει από πόλη σε πόλη να φορτώνει και να παραδίδει. 2 φορές που μου έχουν έρθει με αυτόν τον τρόπο ογκώδη κι εύθραυστα δέματα, ήρθαν καταταλαιπωρημένα και στην μία περίπτωση ήταν και σπασμένο σε άπειρα κομμάτια. Την προτιμούν οι πωλητές λόγω του μικρού κόστους

Vstrommer71
06/02/2019, 16:21
Μπορεί το ebay να μην είναι πωλητής αλλά έχει μια υπηρεσία που την λέει global shiping και τα δέματα έρχονται μετά από 56 χρόνια. Είναι σαν να παίρνει ο γύφτος το ντατσούνι και να γυρίζει από πόλη σε πόλη να φορτώνει και να παραδίδει. 2 φορές που μου έχουν έρθει με αυτόν τον τρόπο ογκώδη κι εύθραυστα δέματα, ήρθαν καταταλαιπωρημένα και στην μία περίπτωση ήταν και σπασμένο σε άπειρα κομμάτια. Την προτιμούν οι πωλητές λόγω του μικρού κόστους

Έλα μωρέ γεροπαράξενε που γκρινιάζεις επειδή τσαλακώθηκε το δέμα.Απλά δεν έπιασε καλά η κλωτσιά χαχαχαχα
https://www.youtube.com/watch?v=BWgviZZi7lM

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/02/2019, 17:02
Τρακιν νουμερο δεν μου εδωσαν.Το στελνουν απο αγγλια με τα αντοιστιχα ελτα της αγγλιας.Γιαυτο δεν υπαρχρει τρακιν νουμερο.Ο πολητης πλεον δεν μπορει να μου κανι τιποτα.Εβγαλα μια ακρη.Η θα γραψω στο ταχυδρομικο μου κουτι το ψευδονημο του φεισμπουκ μεχρι να ερθει το ειδοπιητηριο η θα παω στο ταχυδρομειο και θα τους πω τι συμβαινει να βρουμε μια ακρη.

basilis_k6
06/02/2019, 17:12
Τρακιν νουμερο δεν μου εδωσαν.Το στελνουν απο αγγλια με τα αντοιστιχα ελτα της αγγλιας.Γιαυτο δεν υπαρχρει τρακιν νουμερο.Ο πολητης πλεον δεν μπορει να μου κανι τιποτα.Εβγαλα μια ακρη.Η θα γραψω στο ταχυδρομικο μου κουτι το ψευδονημο του φεισμπουκ μεχρι να ερθει το ειδοπιητηριο η θα παω στο ταχυδρομειο και θα τους πω τι συμβαινει να βρουμε μια ακρη.

τι μου θυμισες....
ειχα φτιάξει ενα λογαριασμο στο fb γιατι δεν μπορούσα να δω βιντεο/φωτο χωρις λογαριασμο. το και καλά επώνυμο μου ήταν Καγκουρόπουλος. Το ξεχνάω τελείως και παραγγέλνω ντομινος πιτσα με παραλαβή απο το κατάστημα. Παω εκει και λεω μια πιτσα για παραλαβη...
"Καγκουρόπουλος?" μου λέει...
Το άκουσαν όλοι μέσα εκει....

vaska
06/02/2019, 18:22
Έλα μωρέ γεροπαράξενε που γκρινιάζεις επειδή τσαλακώθηκε το δέμα.Απλά δεν έπιασε καλά η κλωτσιά χαχαχαχα
https://www.youtube.com/watch?v=BWgviZZi7lM

Mixer της Kenwood με πορσελάνηνη λεκάνη, vintage, best seller πριν 40 χρόνια και αξίας πάνω από 1500€ ήρθε διαλυμένο κυριολεκτικά, ακόμα και το μοτέρ ήταν κομμάτια

katsar
06/02/2019, 18:49

Δεν έχει σημασία με τι το στείλανε,εγώ όσες φορές πήρα κάτι με τα αντίστοιχα ολλανδικά η κινέζικα ελτα, είχε.Εκτός και αν το έστειλε unregistered εντελώς.Tσέκαρε και το email σου για καλό και για κακό πάντως.

andreaspetr
07/02/2019, 01:47
εγω οτι εχω παρει απο ebay ασχετα αν το εστειλαν απο κινα η και αγγλια,μου ηρθε με ΕΛΤΑ.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/02/2019, 05:30
Εστειλα μηνημα στον πωλητη:wave2:

teogtp
07/02/2019, 12:25

Του είπες ότι άλλαξες το νικ σε Μπαμπινιώτης;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/02/2019, 13:04
Του είπες ότι άλλαξες το νικ σε Μπαμπινιώτης;

Οχι.Σε φλορινιωτης:lol:

MAIK72
07/02/2019, 13:14

Αν πληρώσες με paypal και ο πωλητής είναι έμπειρος θα έβαλε τα επιβεβαιωμένα στοιχεία σου από το paypal. 'Οταν η διέυθυνση του αγοραστή στο ebay δεν είναι επιβεβαιωμένη από το paypal μπορεί άνετα να ακυρώσει την παραγγελία. Προσωπικά έχω ακυρώσει ακόμα και για τυπογραφικά στην διεύθυνση.:D
Διαφορετικά το πράγμα περιπλέκει αν δεν παραλάβεις λόγω λάθους στην διεύθυνση ή στο όνομα.

Δεν ξέρω τι εφαρμογή είναι αυτή που μέσω fB δίνει όλα τα στοιχεία σου στο ebay για δημιιουργία λογαριασμού αλλά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός.

katsar
10/02/2019, 10:50
Καλημέρα,μια ερώτηση και από εμένα.
Κατέβασα μια διαδρομή από ένα σαιτ,αρχείο GPX.(https://motorcycle-diaries.com αν θεωρηθεί διαφήμιση ας σβηστεί). Γνωρίζει κάποιος κάποιο πρόγραμμα για android ώστε να το περάσω μέσα και να ακολουθήσω κανονικά την διαδρομή;Ψάχνοντας βρήκα κάτι,το μετέτρεψα σε KML,το περνάω στο google maps αλλά δεν μπορώ να την ακολουθήσω και πέρα από αυτό απλά δείχνει σημεία,δεν ακολουθεί καν τον δρόμο σε στροφές κτλ,κάνει γωνίες και δείχνει μόνο σημεία.
Κάποια πρόταση γενικά για το θέμα;Αν αγοράσω ένα αφτερμαρκετ κανονικό gps,θα έχω την δυνατότητα να περνάω τέτοια αρχεία ή απλά σου δείχνουν την διαδρομή και πρέπει να κάτσεις να την σχεδιάσεις εσύ;Στο google maps π.χ

karateo
10/02/2019, 10:58
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vecturagames.android.app.gpxviewer&hl=en

macdeath_s
12/02/2019, 20:25
Πήρα από τον κυρ Δουβλινέζο την IP που πάντα ήθελα ή έκανα μλκια. To ping or not to ping ?

403680

Tedvj23
12/02/2019, 20:42
Κάποια πρόταση για usb 128 με καλες ταχύτητες εγγραφή - αναπαραγωγή από την τηλεόραση..?

congate7
12/02/2019, 22:47
Αυτό το μπουμπουνάμε ή χρειάζεται;

403703

MikeG
11/03/2019, 20:26
Πρόταση για :

Τηλεόραση με τα παρακάτω χαρακτηριστηκά :

Smart TV49" max πλάτος 1,10μ
κατά προτίμηση Samsung μιας και όλες οι συσκευές μου είναι Samsung , θα παίζει καλύτερα το Dexx από το Note και από το tablet (δε κλειδώνω σε Samsung αν υπάρχει κάτι άλλο καλό)

Κύρια Χρήση : streaming sports, σειρές, ταινίες (από kodi ή torrents), gaming (XBOX)

η τηλεόραση θα βρίσκεται σε σαλόνι το οποίο είναι αρκετά φωτεινό (τζαμαρία 3 μέτρα, με κουρτίνα)
DLNA για μελλοντική σύνδεση με soundbar

budget με μεγάλη δυσκολία 550€ (αν υπάρχει κάποια που υπερβαίνει ένα λίγο ας την προτείνεται)

George_Sp
11/03/2019, 23:29
Για ανάλυση 4Κ τα χρήματα δεν φτάνουν για να πάρεις κάτι με σωστή εικόνα χωρίς προβλήματα. Οι περισσότερες κάτω των 700ευρώ έχουν 60Hz panel που σε απαιτητική χρήση ταινιών sports και gaming θα σου δίνουν πολύ ghosting.

Εγώ άλλαξα σε Samsung 4Κ Q6FN με 120Hz panel QLED από 10ετίας Panasonic Plasma 1080p για να πω οτι είδα όντως διαφορά που να αξίζει τα χρήματα. Η ίδια στις 49ίντσες που ξεπερνά και πάλι το budget σου (700ευρώ) είναι με 60Hz panel.

Ποιά τηλεόραση έχεις ήδη και δε σε καλύπτει;

MikeG
12/03/2019, 07:35
Για ανάλυση 4Κ τα χρήματα δεν φτάνουν για να πάρεις κάτι με σωστή εικόνα χωρίς προβλήματα. Οι περισσότερες κάτω των 700ευρώ έχουν 60Hz panel που σε απαιτητική χρήση ταινιών sports και gaming θα σου δίνουν πολύ ghosting.

Εγώ άλλαξα σε Samsung 4Κ Q6FN με 120Hz panel QLED από 10ετίας Panasonic Plasma 1080p για να πω οτι είδα όντως διαφορά που να αξίζει τα χρήματα. Η ίδια στις 49ίντσες που ξεπερνά και πάλι το budget σου (700ευρώ) είναι με 60Hz panel.

Ποιά τηλεόραση έχεις ήδη και δε σε καλύπτει;

George δεν έχω τηλεόραση, δεν είχα ποτέ.
Βολευόμουν με μια 27αρα Dell οθόνη.
Oled δε ψάχνω, τα χρήματα είναι στο Θεό.
Επίσης έτσι όπως πέφτουν οι τιμές τους, θεωρώ δεν αξίζει να χώσω πολύ χρήμα, ιδιαίτερα όταν θα παίζει κατά μέσο όρο 10 ώρες τη βδομάδα.
Μάλλον πάω για IPS πανελ παρότι θα με χαλάει τ9 μαύρο της, αλλά θα κερδίσω γωνία θέασης.
Σκέφτομαι μήπως κάνω την υπέρβαση και παω στη σειρά NU8000 της Samsung.

Μπέρδεμα.

George_Sp
12/03/2019, 12:07
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι θες να θυσιάσεις με βάση τις προτεραιότητές σου. Αν δεν είχες τηλεόραση οτιδήποτε πάρεις σύγχρονο θα σε βάλει σε wow factor mode.
Το θέμα είναι να μην πάρεις κάτι που θα σου φανεί για τα σκουπίδια. Δε ξέρω και πόσο απαιτητικός είσαι όταν βλέπεις ταινία ή αθλητικά. Εγώ π.χ. δεν αντέχω το φαινόμενο ghosting ή pixel overshooting. Να βλέπω δηλαδή σκιές/αλλοίωση στην κίνηση.
Μπορώ να θυσιάσω γωνίες θέασης (μιας και σε μια τηλεόραση 49ιντσών θα πρέπει να πας σε μεγάλες γωνίες >40μοιρών για να δεις όντως αλλοίωση.
Τηλεόραση είμαι της άποψης οτι δεν αγοράζεις κάθε 2χρόνια. Οι τεχνολογίες στις τηλεοράσεις πάνε πλέον με αργούς ρυθμούς και η αναβάθμιση αξίζει κάθε 3-4 γενιές στο ελάχιστο. Οπότε και είτε παίρνεις κάτι φθηνό να κάνεις τη δουλειά σου είτε ζορίζεσαι για κάτι που να έχει νόημα και να κρατήσει χρόνια.
η 8σειρά είναι αρκετά καλή αλλά αρκετά μοντέλα δεν αξίζουν όταν με μικρή διαφορά πας σε QLED 6series. Το Quantum Dot που έχει όντως δίνει τεράστια διαφορά σε χρώματα και καθαρότητα με βάση τα απλά led panel.
Είτε κρατιέσαι χαμηλά στα 400-450ευρώ με μια σειρά 7000 ή πας σε Q6 στα 700.

MikeG
12/03/2019, 19:39
Για την ιστορία, αγοράστηκε η LG 49SK8000.

George_Sp
13/03/2019, 11:31
Καλοδούλευτη και ρίξε μια ματιά εδώ για τις ρυθμίσεις για calibration. Αξίζει να ασχοληθείς άμα βρεις κάνα μισάωρο ελεύθερο να την πειράξεις.
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk8000

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk8000/settings

lleonidas
18/03/2019, 22:09
Είναι φυσιολογικό που τις τελευταίες μέρες στο youtube δε λειτουργούν τα φίλτρα ημερομηνίας μεταφόρτωσης;
Γράφω στην αναζήτηση αυτό που θέλω να μου εμφανίσει και όταν βάζω φίλτρο π.χ. ''αυτήν την εβδομάδα'' μου βγάζει και αρκετά παλιότερα ή πολύ παλιότερα βιντεάκια, πράγμα που δε μου έχει ξανασυμβεί.Μου το κάνει και στο pc και στο κινητό.Που μπορεί να οφείλεται;;

macdeath_s
18/03/2019, 22:13
Είναι φυσιολογικό που τις τελευταίες μέρες στο youtube δε λειτουργούν τα φίλτρα ημερομηνίας μεταφόρτωσης;
Γράφω στην αναζήτηση αυτό που θέλω να μου εμφανίσει και όταν βάζω φίλτρο π.χ. ''αυτήν την εβδομάδα'' μου βγάζει και αρκετά παλιότερα ή πολύ παλιότερα βιντεάκια, πράγμα που δε μου έχει ξανασυμβεί.Μου το κάνει και στο pc και στο κινητό.Που μπορεί να οφείλεται;;

Πέσανε οι τιμές στα ξύδια στο Δουβλίνο :cool:

Δοκίμασες άλλο browser ?

lleonidas
18/03/2019, 22:22
Συνήθως μπαίνω από Chrome.Τώρα μπήκα και από Internet Explorer(και μάλιστα χωρίς να κάνω σύνδεση στο λογαριασμό μου) και πάλι τα ίδια.Τι μ@λακία το έχει πιάσει;!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/03/2019, 22:35
Συνήθως μπαίνω από Chrome.Τώρα μπήκα και από Internet Explorer(και μάλιστα χωρίς να κάνω σύνδεση στο λογαριασμό μου) και πάλι τα ίδια.Τι μ@λακία το έχει πιάσει;!

και μενα το ιδιο λεωνιδα.

lleonidas
18/03/2019, 22:37
και μενα το ιδιο λεωνιδα.

Κάτι είναι και αυτό, με καθησυχάζει λίγο αν είναι γενικό το κακό!
Πριν από λίγο έβαλα δοκιμαστικά και το φίλτρο διάρκειας, ζητώντας να μου βγάλει μικρά βιντεάκια(μικρότερα των 4 λεπτών) και δε λειτούργησε ούτε αυτό, μου εμφάνισε και βίντεο πολύ μεγαλύτερα σε διάρκεια.

BLiTzER
18/03/2019, 23:30
Google is your friend.

"YouTube is aware the search/sorting functions aren't working as expected – this is temporary and part of our efforts to better respond, review and remove graphic, violative content from YouTube. Thanks for your patience while we work through this. Will update this thread when these features are working normally again, feel free to subscribe for updates."

https://support.google.com/youtube/thread/2494861?hl=en

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2019, 06:20
Google is your friend.

"YouTube is aware the search/sorting functions aren't working as expected – this is temporary and part of our efforts to better respond, review and remove graphic, violative content from YouTube. Thanks for your patience while we work through this. Will update this thread when these features are working normally again, feel free to subscribe for updates."

https://support.google.com/youtube/thread/2494861?hl=en

Να σαι καλλα γιωργη.Τα καταλαβα ολλα:lol:

vaska
19/03/2019, 07:17
Να σαι καλλα γιωργη.Τα καταλαβα ολλα:lol:

Μην κοιτάς ο πλιτσεράκος είναι μεγαλωμένος σε Πύργο στη Σκωτία. Να φανταστείς το πρωινό του ήταν φουά γκρά, φρυγανισμένο ψωμί, βούτυρο και μαύρο χαβιάρι με υποψία σανταλόξυλου. Τα Αγγλικά γι' αυτόν είναι η μητρική του γλώσσα. Σχώρα τον.
:bawl:

Bowleno
19/03/2019, 08:19
Μην κοιτάς ο πλιτσεράκος είναι μεγαλωμένος σε Πύργο στη Σκωτία. Να φανταστείς το πρωινό του ήταν φουά γκρά, φρυγανισμένο ψωμί, βούτυρο και μαύρο χαβιάρι με υποψία σανταλόξυλου. Τα Αγγλικά γι' αυτόν είναι η μητρική του γλώσσα. Σχώρα τον.

Κουτσόπουλε, βγες από τον vaska!:D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2019, 17:10

Ναι.Και εκει καβαλουσε ενα χονδα goldwing και γυρναγε την κοιλαδα του μειν.Ειχε μουσι που ανεμιζε στον αερα και τις κρυες νυχτες της χειμονιατικης αγγλιας του ζεστενε τα @@:lol:

vaska
19/03/2019, 19:18
Ναι.Και εκει καβαλουσε ενα χονδα goldwing και γυρναγε την κοιλαδα του μειν.Ειχε μουσι που ανεμιζε στον αερα και τις κρυες νυχτες της χειμονιατικης αγγλιας του ζεστενε τα @@:lol:

Χόνδα ο πλιτσερίνο ποτές. Γιαμάπα άντε και στις τρέλες του επάνω κανένα τράιουμφ. Μέχρις εκεί του επιτρέπει η καταγωγή του και η ανατροφή του.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2019, 21:04
Χόνδα ο πλιτσερίνο ποτές. Γιαμάπα άντε και στις τρέλες του επάνω κανένα τράιουμφ. Μέχρις εκεί του επιτρέπει η καταγωγή του και η ανατροφή του.

Ποτε δε θα τον καταλαβω...Ειμαστε τοσο μικροι και αυτος τοσο...μα τοσο μεγαλος:smokin:

BLiTzER
19/03/2019, 21:08
Με συγχωρείτε, παιδιά, που ψάχνω τις απαντήσεις στα προβλήματά σας και τις παραθέτω στην αρχική τους μορφή και δεν κάθομαι να μεταφράσω στη γλώσσα που σας βολεύει. Αχάριστος άνθρωπος, 2 κλικ παραπάνω βαριέμαι να κάνω.

Oh wait.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2019, 21:16
Με συγχωρείτε, παιδιά, που ψάχνω τις απαντήσεις στα προβλήματά σας και τις παραθέτω στην αρχική τους μορφή και δεν κάθομαι να μεταφράσω στη γλώσσα που σας βολεύει. Αχάριστος άνθρωπος, 2 κλικ παραπάνω βαριέμαι να κάνω.

Oh wait.

:bawl::bawl::bawl:

vaska
20/03/2019, 06:57

Oh wait.
Πάντως αν κάποτε ζητήσω την βοήθεια σου θυμήσου να μου απαντήσεις στα Ρουσικα. Εκεί βολεύομαι. Θενκς ιν αντβανς

bulmont
20/03/2019, 08:04
Oh wait.

Sit inside...........is better!!!!!!!!!!!!!!

katsar
20/03/2019, 11:26
Κύριοι να σας κάνω μια ερώτηση.
Έχω ένα laptop το οποίο δουλεύω χωρίς μπαταρία κάποιες λίγες φορές που χρειάζεται,την έχω βγάλει εντελώς δηλαδή αφού είχε χαλάσει ,απλά το έχω μόνιμα στην μπρίζα όταν πρέπει.
Το καλώδιο παροχής ρεύματος έχει ρυθμίσεις στα Volt, 12-15-16-18-19-20-24.
Μπορεί κάποιος να μου πει που πρέπει να το έχω;Ξαναλέω δεν έχει καθόλου μπαταρία απάνω ,δουλεύει μόνο plugged.
Eυχαριστώ.

George_Sp
20/03/2019, 12:17
στην πλευρά που ακουμπάει το λάπτοπ στην επιφάνεια που το έχεις, θα βρεις τα στοιχεία ρεύματος. να την ξαναβαλεις πανω τη μπαταρια μόνιμα και ας έχει ψοφήσει. σε περίπτωση στραβής από το ρεύμα του σπιτιού ή του φορτιστή καλύτερα να την φάει η μπαταρία παρά απευθείας η μητρική του λάπτοπ.

Bowleno
20/03/2019, 12:50
στην πλευρά που ακουμπάει το λάπτοπ στην επιφάνεια που το έχεις, θα βρεις τα στοιχεία ρεύματος. να την ξαναβαλεις πανω τη μπαταρια μόνιμα και ας έχει ψοφήσει. σε περίπτωση στραβής από το ρεύμα του σπιτιού ή του φορτιστή καλύτερα να την φάει η μπαταρία παρά απευθείας η μητρική του λάπτοπ.

Κάπου πιο πίσω είχε πει ο Βασίλης (vaska) ότι αν έχεις ψοφια μπαταρία επάνω, παλεύει ο φορτιστής να τη φορτίσει και κλατάρει.....

George_Sp
20/03/2019, 15:19
Κάπου πιο πίσω είχε πει ο Βασίλης (vaska) ότι αν έχεις ψοφια μπαταρία επάνω, παλεύει ο φορτιστής να τη φορτίσει και κλατάρει.....

μόνο σε απαρχαιωμένα μηχανήματα με νικελίου καδμίου δηλαδή λάπτοπ 10ετίας+.
πλέον σε λιθίου ιόντων απλά σταματά να φορτίζει και τη δείχνει στο 100% (άσχετα αν μόλις αποσυνδεθεί πέσει στο 0 σε 10λεπτά)

νεοσσός
20/03/2019, 21:59
Αν κατάλαβα τους χάλασε η βιόλα και θα αν θέλουμε να βλέπουμε YouTube, θα συνεχίσει το ίδιο βιολί.

νεοσσός
20/03/2019, 22:02
Αυτό που αναφέρεις προστατεύει από βυθίσεις τάσης. Σε αιχμές τάσης, που είναι οι πιο επικίνδυνες, δεν μπορεί να συνδράμει, διότι το κύκλωμα τροφοδοσίας περνάει πρώτα από τη μητρική και κατόπιν από τη μπαταρία. Αν μεσολαβούσε η μπαταρία με τρόπο που να αποσβένει αιχμές (σαν online UPS δηλαδή), δε θα μπορούσε να λειτουργήσει το laptop όταν την αφαιρείς.

vaska
21/03/2019, 11:02
μόνο σε απαρχαιωμένα μηχανήματα με νικελίου καδμίου δηλαδή λάπτοπ 10ετίας+.
πλέον σε λιθίου ιόντων απλά σταματά να φορτίζει και τη δείχνει στο 100% (άσχετα αν μόλις αποσυνδεθεί πέσει στο 0 σε 10λεπτά)

Αυτό λέει η θεωρία, στην πράξη όπως η μπαταρία δεν φτάνει ποτέ στο 100% της φόρτισης αν είναι χαλασμένη, ή φτάνει πάρα πολύ αργά με αποτέλεσμα ο φορτιστής να δουλεύει υπερωρίες. Μετρημένο πολλές φορές με αμπερόμετρο.

vaska
21/03/2019, 11:07
Αυτό που αναφέρεις προστατεύει από βυθίσεις τάσης. Σε αιχμές τάσης, που είναι οι πιο επικίνδυνες, δεν μπορεί να συνδράμει, διότι το κύκλωμα τροφοδοσίας περνάει πρώτα από τη μητρική και κατόπιν από τη μπαταρία. Αν μεσολαβούσε η μπαταρία με τρόπο που να αποσβένει αιχμές (σαν online UPS δηλαδή), δε θα μπορούσε να λειτουργήσει το laptop όταν την αφαιρείς.

Σωστός ο νεοσσός, η μπαταρία στα ΝΒ δεν λειτουργεί σαν φίλτρο για τις κορυφές στην τάση. Τον ρόλο αυτό παίζει ο φορτιστής γι' αυτό είναι και αυτός που την " ακούει" τις περισσότερες φορές. Αν περάσει αιχμή από τον φορτιστή κάνεις τον σταυρό σου να αντέξει η ΜοΒο.

George_Sp
21/03/2019, 12:02
καλή η θεωρία καλές και οι μετρήσεις.
στη πράξη όμως το ποσοστό λάπτοπ στη στραβή που είχαν τη μπαταρία επάνω και σώθηκαν είναι μεγαλύτερο από εκείνα που κάηκαν και δεν είχαν μπαταρία.
ακόμα και ψόφια προσθέτει ένα ακόμα στάδιο που περνάει το λανθασμένο ρεύμα πριν τη μητρική ή έστω εξασθενεί σε ένα ποσοστό το σφάλμα.

just my 2cents

nassosxlvbros
23/03/2019, 19:08
Πήρα ένα μεταχείρω λάπτοπ και όλα ωραία και καλά.... i5 με 8 γίγαντες ραμ,και σε σύγκριση με το 10ετίας λάπτοπ αυτό είναι πύραυλος.
Έχει ένα θεματάκι με το Bluetooth. ενώ αναγνωρίζει τη συσκευή δεν μπορεί ούτε να λάβει ούτε να στείλει τίποτα,γιατί λείπουν κάποιοι οδηγοί στην "περιφερειακή συσκευή bluetooth" Όσο και αν κατέβασα νέους drivers απεγκατέστησα και ξανά εγκατέστησα το μπλε δόντι αυτό τα ίδια... Έβαλα εξωτερικό bluetooth που παίζει οπουδήποτε το έχω βάλει, τα ίδια ακριβώς. Λογισμικό; ματιασμένο;

Το λαπτοπ είναι το ΗΡ 8570 με ι5 3210Μ 8GB ram 64bit για bit....

Δώστε τα φώτα σας γιατί άρχισα να κατεβάζω καντήλια αντί αρχεία... :) :evil:

zephyr1
23/03/2019, 20:31
Format εκανες?

nassosxlvbros
23/03/2019, 23:13
To laptop είναι από τα refurbished με γνήσια windows 7 pro και λειτουργεί άψογα εκτός από αυτό το θέμα.Το φορματ είναι βαρετό.Αν είναι να δώσει λύση οκ να το κάνω,αλλά να μην εξαντλήσω όλα τα υπόλοιπα;

sek
24/03/2019, 01:08
ενώ αναγνωρίζει τη συσκευή δεν μπορεί ούτε να λάβει ούτε να στείλει τίποτα

Τι εννοείς; την βλέπει, κάνει pairing και δεν στέλνει/παίρνει αρχεία; τι συσκευή είναι;

nassosxlvbros
24/03/2019, 10:01
404665
Αυτό είναι το μύνημα που αναγράφει ότι συσκευή βάλεις και θες να στείλει αρχείο στο λάπτοπ Ενώ το αναγνωρίζει το κάνει pair δεν στέλνει...Έχοντας και δεύτερο ίδιο λάπτοπ πήγα στις ιδιότητες....γράφει και σε κείνο τα ίδια(άγνωστη συσκευή bluetooth)

αλλά εκείνο στέλνει/λαμβάνει κανονικά.Στις ιδιότητες όμως ανακάλυψα διαφορές....αυτά λέει στο δικό μου:
404666
έχει 2 γραμμές με αυτές τις σειρές συσκευών ενώ στο άλλο λάπτοπ (που παίζει μια χαρά) έχει μόνο μία σειρά... Μέχρι εκεί ξέρω....

νεοσσός
24/03/2019, 11:01
Δοκίμασε πρώτα το βήμα 3. Αν δε δεις επιτυχία, πήγαινε στο βήμα 2 με το driver easy.

https://www.drivereasy.com/knowledge/solved-bluetooth-peripheral-device-driver-not-found-error-on-windows-7-vista/

sek
24/03/2019, 14:49
Δοκίμασε και τον driver από εδώ (https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/swdetails/hp-elitebook-8570p-notebook-pc/5212912/swItemId/ob-132205-1).

nassosxlvbros
24/03/2019, 16:51
Αυτό δούλεψε!!!! Χίλια ευχαριστώ!!!! Συνεχίζει να βγάζει "άγνωστη συσκευή bluetooth" αλλά πλέον τα στέλνει από το κινητό κατευθείαν στο φάκελο που όρισα....

sek
24/03/2019, 20:04
Αν δουλεύει, μην το πειράζεις! :lol:

Vstrommer71
24/03/2019, 21:16
Αν δουλεύει, μην το πειράζεις! :lol:

Και μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε αφιερωμένα καντήλια στην ΗΡ για τους υπέροχους driver που γράφει.Συχνά πυκνά με σκοτίζουνε.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/04/2019, 20:50
Καλησπέρα. Μου έδωσε η αδερφή μου ένα λαπτοπ Dell. Της έσπασε η οθόνη και δε το θέλει. Το σύνδεσα σε μια οθόνη εξωτερική σταθερού υπολογιστή και δεν μου δείχνει τίποτα. Το λαπτοπ ακούγεται ότι ανοίγει κανονικά. Κάνει το χαρακτηριστικο ήχο όταν μπαίνει στα γουιντοζ. Η οθόνη όμως δε δείχνει τίποτα. Την συνδέω με καλώδιο απλο. Όχι hdmi. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει? Αν μπορώ να κάνω κάποιες προσπάθειες πριν τον κάνω βίδες. Ευχαριστώ. ..

WebD
10/04/2019, 20:55
Θα πρέπει να στείλεις την εικόνα στην εξωτερική οθόνη. Νομίζω στα Dell η συντόμευση είναι τα πλήκτρα fn + f8

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/04/2019, 21:51
Θα πρέπει να στείλεις την εικόνα στην εξωτερική οθόνη. Νομίζω στα Dell η συντόμευση είναι τα πλήκτρα fn + f8

Ευχαριστώ. Θα το κάνω αύριο και θα σου πω.

Volpad
10/04/2019, 21:58
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το συνδιασμό windows key + P.
Οπότε άμα δεν πιάσει το Fn + F8 που είπε ο φίλος πιο πάνω, δοκίμασε το win key + P.
Θα το πατήσεις 2 φορές όμως. Όχι μόνο μία.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/04/2019, 06:47
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Για άλλη μια φορά που σας χρειαστεικα εισασταν ενταξει. Είχα πει στην μικρή μου ότι πάω να της φέρω υπολογιστή και καθόταν και με περίμενε. Όταν πήγα σπίτι έκανε σαν τρελή από τη χαρά της. Μόλις είδαμε ότι δεν ανταποκρινοταν η εξωτερική οθόνη η μικρή πήγε στο κρεβάτι της μαραμενη. Της είπα να μη στεναχωριεται και ότι θα της πάρω καινούριο. Τσακώθηκα με τη γυναίκα γιατί μου είχε πει να μη το πω του παιδιού για το λαπτοπ γιατί αν δεν φτιάχνει θα απογοητευτεί (πράγμα που ήταν αλήθεια ).Ξεκίνησα να ψάχνω στο νετ μεταχειρισμενα λαπτοπ και μια στιγμή σας σκέφτηκα.
Σας ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά.
Που πληρώνω? :lol:

o_gavros
11/04/2019, 11:21
Λαπτοπ λενοβο,παραθυρα10 ορίτζιναλ (εκει μας καταντησαν, οι αλήτες),χρήση πλέον αστεία. Λιγο browsing,λιγο office και ολιγα τορρεντ.
Πριν κανα 2βδομαδο σε ενα κλεισιμο είδα οτι επαιξε καποιο απντεη.
Ολα καλα ολα ωραία.
Το απντεη για καποιο λογο που δε με πειραζει γύρισε τα παραθυρα στα Αγγλικά.
Αυτο που διαπίστωσα (μετα και απο τηλεφωνικη επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη του παρόχου μου) ειναι οτι μου κανει συνεχώς αποσυνδεσεις απο το γουιφι.
Πολλές φορες μάλιστα οταν κάνει ο adaptor reset,εμω δείχνει οτι βλέπει το οικείο δίκτυο,δεν συνδέεται. Ουτε αυτοματα ουτε χειροκίνητα.
Πρεπει να επιμείνω με 2-3 απενεργοποιησεις του και μετα νιωθει.
Αυτα μπορει να γινουν αρκετες φορές μεσα στην ωρα και είναι ακρως ενοχλητικό.
Καμια ιδέα;
Ενα μπλε σπρέι κοστίζει ελάχιστα,η θαλασσα ειναι δίπλα.τα ξερω αυτα.
Κατι οικονομικότερο θα με βόλευε.

Vstrommer71
11/04/2019, 11:25
Λαπτοπ λενοβο,παραθυρα10 ορίτζιναλ (εκει μας καταντησαν, οι αλήτες),χρήση πλέον αστεία. Λιγο browsing,λιγο office και ολιγα τορρεντ.
Ολα καλα ολα ωραία.
Αυτο που διαπίστωσα (μετα και απο τηλεφωνικη επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη του παρόχου μου) ειναι οτι μου κανει συνεχώς αποσυνδεσεις απο το γουιφι.
Πολλές φορες μάλιστα οταν κάνει ο adaptor reset,εμω δείχνει οτι βλέπει το οικείο δίκτυο,δεν συνδέεται. Ουτε αυτοματα ουτε χειροκίνητα.
Καμια ιδέα;

Στην Lenovo για τον τελευταίο driver του λάπτοπ.Συνήθης παπαριά με τις αναβαθμίσεις των Windows τα wireless να ρετάρουν.Reverse engineering at its best που λένε και στο χωριό μου,άμα κάτι δουλεύει,κάνε ένα update και διέλυσέ το.:lol:

Volpad
11/04/2019, 11:46
Πολύ πιθανό αυτό που είπε ο Vstrommer, αλλα εγώ θα έκανα κάτι άλλο πρώτα.

Άλλαξε το κανάλι του WIFI σε 1. Άν είναι στο 1, ή στο 1 δε δείς διαφορά, βάλτο στο 6.

o_gavros
11/04/2019, 11:55
Πολύ πιθανό αυτό που είπε ο Vstrommer, αλλα εγώ θα έκανα κάτι άλλο πρώτα.

Άλλαξε το κανάλι του WIFI σε 1. Άν είναι στο 1, ή στο 1 δε δείς διαφορά, βάλτο στο 6.

πάρε λίγο το μηδέν φίλος γιατί σε χάνω :p

νεοσσός
11/04/2019, 12:06
Αν δε μπιάσουν τα παραπάνω, ρίξε μία ματιά στις ρυθμίσεις ενέργειας για την παροχή ισχύος στον ασύρματο προσαρμογέα.

νεοσσός
11/04/2019, 12:09
πάρε λίγο το μηδέν φίλος γιατί σε χάνω :p
Αυτό το αλλάζει από τις ρυθμίσεις του router/access point σου. Το σωστό είναι να δεις σε ποια κανάλια παίζουν τα πιο ισχυρά γειτονικά δίκτυα και να βάλεις το δικό σου να εκπέμπει σε νεκρή περιοχή. Θα σε βοηθήσει η εφαρμογή Wi-Fi analyser που μπορείς να εγκαταστήσεις στο smartphone σου.

o_gavros
11/04/2019, 12:15
πως βλέπω σε τι καναλια εκπέμπουν οι γειτόνοι; γιατί προς το παρόν εγω τραβάω το κανάλιη (https://www.youtube.com/watch?v=z8Ov3dJwOb0) και βλέπω να μας καβαλάνε απο καμιά Καστέλα (https://www.youtube.com/watch?v=h19c-xr6Eqc) και να'χουμε άλλα βασικά να πούμε

Volpad
11/04/2019, 12:33
Όπως σου είπε ο Νεοσσός, με το πρόγραμμα wifi analyser μπορείς να δείς που εκπέμπουν οι γειτόνοι...

Εγώ σου είπα το 1 και το 6, γιατι οι παλιότερες κάρτες δικτύου, συνδέονται πιό σταθερά σε χαμηλά κανάλια. Όμως, το σωστότερο είναι να βάλεις ένα κανάλι στο οποίο εκπέμπουν οι λιγότεροι γείτονες.

Στη τελική, δοκίμασε... Άλλαζε κανάλια, μέχρι να βρείς ένα που να μήν έχεις αποσυνδέσεις...

Kickstart
11/04/2019, 13:27
XAXA

τι τραβαμε ρε φιλε..

ετσι χαζομπαμπας ειμαι κι εγω..

να την χαιρεσαι.

sek
11/04/2019, 17:46
Ολα καλα ολα ωραία.
Καμια ιδέα;

Στην Lenovo για τον τελευταίο driver του λάπτοπ.Συνήθης παπαριά με τις αναβαθμίσεις των Windows τα wireless να ρετάρουν.Reverse engineering at its best που λένε και στο χωριό μου,άμα κάτι δουλεύει,κάνε ένα update και διέλυσέ το.:lol:

+1170

Πριν το απντεη υπήρχε πρόβλημα; Αν όχι, ότι λέει ο Vstrommer71.

Acacius
11/04/2019, 18:54
Ολα καλα ολα ωραία.
Καμια ιδέα;

Το ίδιο πρόβλημα έχω σε Hewlett-Packard δεκαετίας. Ενώ βλέπει το δίκτυο, δε συνδέεται ούτε αυτόματα ούτε με το χέρι. Μετά από κάποιο update το ξεπέρασε μόνο του, αλλά μετά από μεταγενέστερο update επαναπροέκυψε. Όταν το είχα ψάξει (πριν κάμποσα χρόνια όμως) φαίνεται ότι το είχαν αρκετοί το πρόβλημα και ότι είναι θέμα του λειτουργικού, γιατί ο οδηγός της κάρτας δεν άλλαξε ενδιαμέσως.

Αν δε βγάλεις άκρη, ο πιο ανώδυνος τρόπος να ξεμπερδεύεις είναι δεξί κλικ στο εικονίδιο του WiFi και επιλογή "troubleshoot problems". Στην ουσία κάνει restart την κάρτα (μεταξύ άλλων) και μετά παίζει κάθε φορά.

Αχρείαστο edit: Νομίζω ότι το πρόβλημα υφίσταται από τα 8άρια, αλλά δεν τα είχα ποτέ.

Vstrommer71
11/04/2019, 21:53
Μπαίνεις στο site της Lenovo,βρίσκεις τους drivers του μοντέλου σου για την ασύρματη κάρτα δικτύου,τους κατεβάζεις και τους εγκαθιστάς.Με μεγάλο ποσό βεβαιότητας θα λυθεί το θέμα σου.

o_gavros
11/04/2019, 23:56
για κάποιο λόγο δεν υποστηρίζει παραθυρα10 η λενοβο στο σαιτ της για το λαπτοπ μου :rolleyes:

δοκίμασα να αλλάξω κανάλι.
απλά φοβάμαι μην πέσω στο παλιό σύνθημα... (οσο νυχτωνει... αλλάχτε καναλι...)
ο καιρόc γαρ εγγύc :p

Volpad
12/04/2019, 00:02
Δε πειράζει... Βάλε drivers για windows 7 ή 8 ή ότι έχει τέλος πάντων, εκτός απο XP...