Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28

thunder ace
10/12/2024, 22:11
Socket 775; Ούτε για πλάκα.
Ακόμα και το HRC πιο γρήγορο είναι.

nikos/72
14/12/2024, 10:01
καλημέρα, ψάχνω μεταχειρισμένο λάπτοπ με υποδοχή για sim κάρτα κινητής τηλεφωνίας, έχετε τίποτα στο νού σας;

νεοσσός
14/12/2024, 10:20
καλημέρα, ψάχνω μεταχειρισμένο λάπτοπ με υποδοχή για sim κάρτα κινητής τηλεφωνίας, έχετε τίποτα στο νού σας;
Υπάρχουν καταστήματα που πωλούν μεταχειρισμένα laptop, αλλά είναι λίγο ρίσκο, παρόλο που δίνουν εγγύηση. Έχω δει και ακούσει περιπτώσεις να χαλάνε σχετικά γρήγορα, εντός και εκτός της παρεχόμενης εγγύησης. Μπορείς να αγοράσεις με επαγγελματικό ΑΦΜ;

Προσοχή να υποστηρίζει τουλάχιστον 4G δίκτυο η κάρτα δικτύου, διότι το 3G έχει καταργηθεί. Πάντως, μην περιορίσεις τις επιλογές σου σε όσα έχουν κάρτα δικτύου κινητής τηλεφωνίας, διότι μπορείς απλά να βάλεις ένα USB 4G modem ή να αγοράσεις MiFi.

grinderx
14/12/2024, 14:55
Υπάρχουν καταστήματα που πωλούν μεταχειρισμένα laptop, αλλά είναι λίγο ρίσκο, παρόλο που δίνουν εγγύηση. Έχω δει και ακούσει περιπτώσεις να χαλάνε σχετικά γρήγορα, εντός και εκτός της παρεχόμενης εγγύησης. Μπορείς να αγοράσεις με επαγγελματικό ΑΦΜ;

Προσοχή να υποστηρίζει τουλάχιστον 4G δίκτυο η κάρτα δικτύου, διότι το 3G έχει καταργηθεί. Πάντως, μην περιορίσεις τις επιλογές σου σε όσα έχουν κάρτα δικτύου κινητής τηλεφωνίας, διότι μπορείς απλά να βάλεις ένα USB 4G modem ή να αγοράσεις MiFi.
Ότι έγραψε ο νεοσσός περί USB 4G modem. Επίσης όλα τα σύγχρονα κινητά πλέον έχουν δυνατότητα για hotspot (είτε με USB tethering είτε με WiFi).

motojojo
23/12/2024, 12:08
Λοιπον πηρα το λαπτοπ στις διακοπες και ξεχασα το φορτιστή. Το λαπτοπ διαθετει θυρα usb type c.
Αξιζει να παρω κανα φορτιστή 67w η δεν θα φτανει?
Πρακτικα δεν θελω να κανω δουλεια, η μπαταρια θα με φτάνει για την ωρα που θα το εχω ανοιχτο αλλα καπως πρεπει να φορτίσει...
Με το εναμιση αμπερ του κινητου δεν θα γινεται δουλιτσα ετσι?

grinderx
23/12/2024, 12:41
Λοιπον πηρα το λαπτοπ στις διακοπες και ξεχασα το φορτιστή. Το λαπτοπ διαθετει θυρα usb type c.
Αξιζει να παρω κανα φορτιστή 67w η δεν θα φτανει?
Πρακτικα δεν θελω να κανω δουλεια, η μπαταρια θα με φτάνει για την ωρα που θα το εχω ανοιχτο αλλα καπως πρεπει να φορτίσει...
Με το εναμιση αμπερ του κινητου δεν θα γινεται δουλιτσα ετσι?
Ότι λέει ο κατασκευαστής, αλλά συνήθως με 67W είσαι ΟΚ. 90W και πάνω είναι για πιο δυνατά λάπτοπ που έχουν απαιτήσεις για καλή τροφοδοσία (πχ, δυνατός επεξεργαστής, μεγάλη οθόνη, κτλ).

νεοσσός
23/12/2024, 13:45
Επιβεβαίωσε πρώτα ότι η θύρα USB type-C επιτρέπει τη φόρτιση της συσκευής. Δεν είναι δεδομένο για όλα τα laptop, ειδικά τα παλιότερα.

Ilias_83
23/12/2024, 18:48
Ο q6600ηταν ο καλύτερος επεξεργαστής που έχει βγει ποτέ.
Δεν κρατιέμαι, για Intel καλός ήταν...:D

motojojo
23/12/2024, 21:37
Επιβεβαίωσε πρώτα ότι η θύρα USB type-C επιτρέπει τη φόρτιση της συσκευής. Δεν είναι δεδομένο για όλα τα laptop, ειδικά τα παλιότερα.

Δεν είναι παλιό, της δουλειάς ειναι και το εχω ενα χρονο εκεί.
Θεωρησα ότι θα φορτιζει απο το usb γιατι με αυτο το usb συνδεεται και το docking station.

harris_x
24/12/2024, 12:17
Δεν είναι παλιό, της δουλειάς ειναι και το εχω ενα χρονο εκεί.
Θεωρησα ότι θα φορτιζει απο το usb γιατι με αυτο το usb συνδεεται και το docking station.
εφόσον ισχύει το παραπάνω, μια χαρά θα φορτίσει.

borbos
09/01/2025, 07:58
καλημερα παιδες,

Εχω ενα δισκο nvme 1T ο οποιος εχει και το λειτουργικο, και θελω να το κανω clone σε νεο nvme 2Τ.
Δεν υπαρχει ανταπτορας ή docking station, οποτε το ερωτημα ειναι το εξης....

Αν μπουταρω με το HIREN's boot cd και χρησημοποιησω το AOMEI Backupper που περιεχει επιλεγοντας DiskClone,
βαλω τον νεο δισκο στην δευτερη nvme slot της μητρηκης,
θα μου τον κανει on the fly clone ή θα μου τον παρει καπου .iso και μετα θα τον ριξει στον νεο??

Το ρωταω γιατι δεν υπαρχει αλλος δισκος την δεδομενη στιγμη για .iso

Sorath
09/01/2025, 09:08
Δεν θυμάμαι τις επιλογές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά ναι, η καλύτερη και πιο γρήγορη μέθοδος είναι να κάνεις clone τον δίσκο, έχωντας και τους δυο πάνω στο PC. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το μετατρέψει σε ISO πρώτα. Με το cloning κάνει byte by byte αντιγραφή τα δεδομένα του δίσκου.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Clonezilla για αυτό το σκοπό.

Phantom
09/01/2025, 09:26
Αν έχεις δεύτερο slot στη μητρική βάζεις τον δίσκο εκεί και κάνεις clone με όποιο εργαλείο θέλεις.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Diskgenius που έχει την επιλογή να κάνει "Migrate" το σύστημα από ένα δίσκο σε άλλο, και μπορεί να το κάνει και μέσα από τα ίδια τα Windows. Στο τέλος αν θες σου αλλάζει και τον δίσκο που κάνει boot το σύστημα, και κάνει boot από το νέο δίσκο.
Για "τυπικές" εγκαταστάσεις, η διαδικασία θέλει από 45 λεπτά μέχρι 2 ώρες, αλλά εσένα μάλλον θα σου το κάνει ακόμα πιο γρήγορα καθώς προσωπικά μέχρι τώρα έχω κάνει migration μόνο από μηχανικό δίσκο σε SSD, και όχι από SSD σε SSD.

vaska
09/01/2025, 11:07
To Hiren's είναι παρωχημένο, φτιάξε με οδηγίες από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=VaYZon-cNYk&t=300s) ή από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=Af8Y-weJnVA) το medicat. Πολυεργαλείο. Έχει μέσα και το Acronis True image που μπορείς εύκολα και σίγουρα να κάνεις κλώνο κι έναν σκασμό άλλες εφαρμογές που θα σου είναι χρήσιμες αν ασχολείσαι. Το clonezilla με είχε ζορίσει από μικρότερο σε μεγαλύτερο δίσκο ή το ανάποδο (δεν θυμάμαι)

Tip
αν ο καινούριος δίσκος είναι samsung χρησιμοποίησε το Magician της ίδιας εταιρίας που είναι εύκολο και τρέχει μέσα από windows. To εγκαθιστάς στον παλιό δίσκο και κάνεις κλώνο στον καινούριο. μετά αφαιρείς τον παλιό και μπουτάρεις από τον καινούριο όμορφα και ωραία
:wave2:

νεοσσός
09/01/2025, 11:17
Σωστά Βασίλη, το Clonezilla είχε θέματα παλιότερα με τη μεταφορά σε partition μικρότερο του πηγαίου, ακόμα κι αν τα δεδομένα χωρούσαν στο νέο. Βελτιώθηκε όμως τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, παραμένει πιο δύσχρηστο σε σχέση με τις εφαρμογές Windows που προαναφέρθηκαν. Η δυσκολία είναι να βρεις έκδοση που ενώ διαφημίζεται ως δωρεάν, τελικά θα εκτελεί τη λειτουργία που σε ενδιαφέρει χωρίς να ζητάει τελικά χρήματα.

Κάποτε ήταν κορυφή η Acronis, μετά η Paragon, αλλά οι ισορροπίες ανατρέπονται, διότι αφενός αλλάζουν οι απαιτήσεις με τα νέα λειτουργικά συστήματα, αφετέρου μόλις μία εταιρεία καταστήσει δημοφιλές το προϊόν της, μπαίνει στη διαδικασία να αρχίσει να βγάζει χρήματα από αυτό (και καλά κάνει).

Μου άρεσε το Diskgenius που πρότεινε ο Phantom. Θα το έχω στα υπόψη όταν χρειαστώ κάτι.

Αν αναφερόμαστε σε Windows 10, τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναβάθμιση σε Windows 11, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για καθαρή εγκατάσταση, αντί για migration και κατόπιν upgrade.

borbos
09/01/2025, 11:29
To Hiren's είναι παρωχημένο, φτιάξε με οδηγίες από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=VaYZon-cNYk&t=300s) ή από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=Af8Y-weJnVA) το medicat. Πολυεργαλείο. Έχει μέσα και το Acronis True image που μπορείς εύκολα και σίγουρα να κάνεις κλώνο κι έναν σκασμό άλλες εφαρμογές που θα σου είναι χρήσιμες αν ασχολείσαι. Το clonezilla με είχε ζορίσει από μικρότερο σε μεγαλύτερο δίσκο ή το ανάποδο (δεν θυμάμαι)

Tip
αν ο καινούριος δίσκος είναι samsung χρησιμοποίησε το Magician της ίδιας εταιρίας που είναι εύκολο και τρέχει μέσα από windows. To εγκαθιστάς στον παλιό δίσκο και κάνεις κλώνο στον καινούριο. μετά αφαιρείς τον παλιό και μπουτάρεις από τον καινούριο όμορφα και ωραία
:wave2:

Ναι και οι δυο ειναι samsung.
Δεν θα εχει προβλημα που θα το εγκαταστησω στον 1Τ που εχει και το λειτουργικο? Θα κανει reboot ? Ενω λειτουργει ο 1Τ θα τον κανει clone ston 2T?

vaska
09/01/2025, 11:32
Ναι και οι δυο ειναι samsung.
Δεν θα εχει προβλημα που θα το εγκαταστησω στον 1Τ που εχει και το λειτουργικο? Θα κανει reboot ? Ενω λειτουργει ο 1Τ θα τον κανει clone ston 2T?

Κανένα πρόβλημα

vaska
09/01/2025, 11:36
Σωστά Βασίλη, το Clonezilla είχε θέματα παλιότερα με τη μεταφορά σε partition μικρότερο του πηγαίου, ακόμα κι αν τα δεδομένα χωρούσαν στο νέο. Βελτιώθηκε όμως τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, παραμένει πιο δύσχρηστο σε σχέση με τις εφαρμογές Windows που προαναφέρθηκαν. Η δυσκολία είναι να βρεις έκδοση που ενώ διαφημίζεται ως δωρεάν, τελικά θα εκτελεί τη λειτουργία που σε ενδιαφέρει χωρίς να ζητάει τελικά χρήματα.

Κάποτε ήταν κορυφή η Acronis, μετά η Paragon, αλλά οι ισορροπίες ανατρέπονται, διότι αφενός αλλάζουν οι απαιτήσεις με τα νέα λειτουργικά συστήματα, αφετέρου μόλις μία εταιρεία καταστήσει δημοφιλές το προϊόν της, μπαίνει στη διαδικασία να αρχίσει να βγάζει χρήματα από αυτό (και καλά κάνει).

Μου άρεσε το Diskgenius που πρότεινε ο Phantom. Θα το έχω στα υπόψη όταν χρειαστώ κάτι.

Αν αναφερόμαστε σε Windows 10, τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναβάθμιση σε Windows 11, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για καθαρή εγκατάσταση, αντί για migration και κατόπιν upgrade.

Η λύση που πρότεινα με το medicat έχει πολλές εφαρμογές και λειτουργούν όλες (μη ρωτήσεις πως και γιατί) χωρίς να χρειαζεται να τις αγοράσεις. Ελβετικός σουγιάς το medicat και για UEFI και για Legacy BIOS

grinderx
09/01/2025, 12:34
Clonezilla σταθερή αξία. Το Hiren's μπορεί να είναι παλιό, αλλά ακόμα κάνει δουλειά. Με είχε βοηθήσει πριν κάνα χρόνο σε σύστημα windows (10 αν θυμάμαι καλά), παρ' ότι το ίδιο το Hiren's έχει μείνει πίσω.

νεοσσός
09/01/2025, 12:43
Η λύση που πρότεινα με το medicat έχει πολλές εφαρμογές και λειτουργούν όλες (μη ρωτήσεις πως και γιατί) χωρίς να χρειαζεται να τις αγοράσεις. Ελβετικός σουγιάς το medicat και για UEFI και για Legacy BIOS
Ακριβώς επειδή έχει παρακάμψει τις άδειες χρήσης εμπορικών εφαρμογών, με κάνει να αναρωτιέμαι με τι cracks έχει γίνει η παράκαμψη και κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι χωρίς backdoors.
Έχουν αλλάξει οι εποχές με τα ransomware και το κυβερνητικό hacking, οπότε καλό είναι να τριπλοσκέφτεσαι τέτοιες πηγές λογισμικού. Εδώ γνήσιο λογισμικό πάσχει από supply chain attacks που δεν εντοπίζονται επί μήνες από μεγάλους οργανισμούς.

vaska
09/01/2025, 12:45
Clonezilla σταθερή αξία. Το Hiren's μπορεί να είναι παλιό, αλλά ακόμα κάνει δουλειά. Με είχε βοηθήσει πριν κάνα χρόνο σε σύστημα windows (10 αν θυμάμαι καλά), παρ' ότι το ίδιο το Hiren's έχει μείνει πίσω.

H έκδοση που εγώ έχω (Και νομίζω είναι η τελευταία που ο ίδιος ο Hiren έδωσε, δεν κάνει boot σε uefi, που σημαίνει τεράστιοι περιορισμοί. Πάντα βάζω μια πιθανότητα να μην εχω την τελευταία έκδοση, το γατάκι είναι φρέσκο και κάνει πολύ σοβαρή δουλειά

vaska
09/01/2025, 12:48
Ακριβώς επειδή έχει παρακάμψει τις άδειες χρήσης εμπορικών εφαρμογών, με κάνει να αναρωτιέμαι με τι cracks έχει γίνει η παράκαμψη και κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι χωρίς backdoors.
Έχουν αλλάξει οι εποχές με τα ransomware και το κυβερνητικό hacking, οπότε καλό είναι να τριπλοσκέφτεσαι τέτοιες πηγές λογισμικού. Εδώ γνήσιο λογισμικό πάσχει από supply chain attacks που δεν εντοπίζεται επί μήνες.

ούτε και που σε νοιάζει Ram disk φτιάχνει και σοβαρά av όπως ο kaspersky δε βρίσκει να γίνεται καμία εγγραφή πάνω στον δικό σου δίσκο (έλεγχος χρονοσφραγίδας πριν και μετά έδειξε 0 εγγραφές)

νεοσσός
09/01/2025, 14:43
Παρεμπιπτόντως, vaska καλώς ήρθες πάλι ενεργός στο νήμα! Είχαν λείψει οι χρήσιμες συμβουλές σου.

borbos
10/01/2025, 08:09
Ευχαριστώ ολους σας, Τελικα επελεξα την λυση του Neossos.
Το Magician εκανε την δουλειά του (με reboot).

νεοσσός
10/01/2025, 08:44
Ευχαριστώ ολους σας, Τελικα επελεξα την λυση του Neossos.
Το Magician εκανε την δουλειά του (με reboot).
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι: Η λύση που σε βοήθησε ήταν πρόταση του vaska, όχι δική μου. :)

SeniorCanardo
10/01/2025, 10:41
Ρε παίδες αυτό είναι μια γραμμή στο terminal με ένα minimal linux live iso.

Τι προσφέρουν τα ειδικά προγράμματα; :hmm:

Bowleno
10/01/2025, 12:04

Για σένα (και κάποιους ακόμη) "είναι μια γραμμή" όπως λες, για τον υπόλοιπο λαό, όμως (εμού περιλαμβανομένου) όχι οπότε το κάνουν τα προγράμματα για εμάς.

SeniorCanardo
10/01/2025, 12:16
Για σένα (και κάποιους ακόμη) "είναι μια γραμμή" όπως λες, για τον υπόλοιπο λαό, όμως (εμού περιλαμβανομένου) όχι οπότε το κάνουν τα προγράμματα για εμάς.

Ναι βρε δεν λέω να μάθεις bash scripting.

5 λεπτά διάβασμα, copy paste και περιμένεις να γίνει η δουλίτσα.

Από το να κάθεσαι να κατεβάζεις κλεψιμέικα προγράμματα ή να πληρώνεις €, μου φαίνεται προτιμότερο.

Από την άλλη όπως βολεύεται ο καθένας.

vaska
10/01/2025, 12:24

έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές δεν μεταφέρεται ή μεταφέρεται λάθος το boot record με αποτέλεσμα ο κλώνος να μην μπορεί να κάνει boot (ειδικά όταν διαφέρουν οι χωρητικότητες των δίσκων source - target). Πρόβλημα που λύνουν οι προαναφερθείσες εφαρμογές. Κατά τα άλλα μαζί σου

SeniorCanardo
10/01/2025, 12:35
έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές δεν μεταφέρεται ή μεταφέρεται λάθος το boot record με αποτέλεσμα ο κλώνος να μην μπορεί να κάνει boot (ειδικά όταν διαφέρουν οι χωρητικότητες των δίσκων source - target). Πρόβλημα που λύνουν οι προαναφερθείσες εφαρμογές. Κατά τα άλλα μαζί σου

Χρήσιμη πληροφορία! :beer:

Σου έτυχε σε dual boot system ή με ένα OS;

Αν τρέξεις boot-repair tool δεν διορθώνεται το πρόβλημα.

Phantom
10/01/2025, 13:16

Κάποια από αυτά (όπως το Diskgenius που ανέφερα εγώ)
1) Τρέχουν κατευθείαν μέσα από τα Windows.
Οπότε δεν χρειάζεται
Nα κατεβάσεις Live ISO
Nα βρεις πως να "κάψεις" το ISO σε USB ώστε το USB να είναι bootable
Nα κατεβάσεις το Rufus
Nα φτιάξεις το στικάκι
Να βρεις με ποιο συνδυασμό πλήκτρων μπορείς να κάνεις brake και override το boot sequence στον δικό σου υπολογιστή (ειδικά αν μιλάμε για κανένα περίεργο laptop)
Να κάνεις reboot και να καταφέρεις να κάνεις boot από το στικάκι
ώστε να είσαι έτοιμος να δώσεις εντολές..

2) Αναλαμβάνουν να την σωστή "μεταγραφή" του MBR
Εντάξει δεν υπάρχει Master Boot Record πλέον με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά εν τέλη διαχειρίζονται σωστά τον Bootloader.

3) ΒΑΣΙΚΟ: Αναλαμβάνουν να τροποποιήσουν σωστά τις εγγραφές στο UEFI BIOS ώστε το UEFI και το νέο λειτουργικό να φορτώσει κατευθείαν από τον ΝΕΟ δίσκο.
Την έχουν πατήσει αρκετοί που πήγαν να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται χειροκίνητα, υπό την έννοια οτι το νέο λειτουργικό φόρτωνε μεν από το νέο δίσκο μεν, αλλά οι εγγραφές του UEFI ήταν ακόμα στον παλιό.
Έτσι, με την αφαίρεση του παλιού δίσκου από το σύστημα καταστρεφότανε και το Boot του νέου δίσκου (επισκευάζεται, αλλά θέλει 20 λεπτά με μισή ώρα διάβασμα στο ιντερνετ, και φυσικά να προσέξεις να μην τα κάνεις χειρότερα)

4) Κάποια από αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ (όπως το Diskgenius)

Οπότε μπορεί για εσένα που έχεις άνεση με Live Distro να είναι μια γραμμή, αλλά για τον μέσο χρήστη τα "ειδικά προγράμματα" προσφέρουν ευκολία που δύσκολα την βρίσκεις σε Linux ή σε παρόμοιες λύσεις.

Από εκεί και πέρα, μαζί σου.. Αν έχεις μαγαζί που κάνεις service υπολογιστών, δούλεψε Live Distro και δώσε εντολές στο terminal όλη την ώρα! Οτι σου είναι πιο βολικό, εύκολο και γρήγορο!

vaska
10/01/2025, 13:45
Χρήσιμη πληροφορία! :beer:

Σου έτυχε σε dual boot system ή με ένα OS;

Αν τρέξεις boot-repair tool δεν διορθώνεται το πρόβλημα.

Με ένα OS σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις με δίσκο GPT όχι MBR. Στην μία περίπτωση το διόρθωσαν τα ίδια τα windows στην δεύτερη με το boot repaire έκανα δουλειά και στην τρίτη πήρα από τα 3 το μακρύτερο :lol:

vaska
10/01/2025, 13:55
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι: Η λύση που σε βοήθησε ήταν πρόταση του vaska, όχι δική μου. :)

είδες οι αλήτες πάνε να μου πάρουν την δόξα. μηχανόβιοι παιδακι μου τι να πεις
:bawl:

harris_x
10/01/2025, 14:09
είδες οι αλήτες πάνε να μου πάρουν την δόξα. μηχανόβιοι παιδακι μου τι να πεις
:bawl:
πες μου ποιοι είναι να τους μπανΙάρω με μιας :tooth:

karellen
10/01/2025, 14:37
Ένα απίθανο κουφό του excel.

459392

Άθροισμα στη μια στήλη άθροισμα και στην άλλη,είτε χρησιμοποιήσεις την SUM είτε τα επιλέξεις όλα με marquee πάλι διαφορετικά αποτελέσματα βγάζει.
Οι τιμές είναι ίδιες και στις δύο στήλες,μια ώρα στο τηλέφωνο με το λογιστήριο του πελάτη,τι γίνεται τότε?

Το 143,59 στην μέση της αριστερής στήλης δεν το είχε μετρήσει!

harris_x
10/01/2025, 14:44
Ένα απίθανο κουφό του excel.

459392

Άθροισμα στη μια στήλη άθροισμα και στην άλλη,είτε χρησιμοποιήσεις την SUM είτε τα επιλέξεις όλα με marquee πάλι διαφορετικά αποτελέσματα βγάζει.
Οι τιμές είναι ίδιες και στις δύο στήλες,μια ώρα στο τηλέφωνο με το λογιστήριο του πελάτη,τι γίνεται τότε?

Το 143,59 στην μέση της αριστερής στήλης δεν το είχε μετρήσει!

γιατι έχεις κάνει λάθος στην υποδιαστολή
Αντι "," έβαλες "."

Phantom
10/01/2025, 14:58
γιατι έχεις κάνει λάθος στην υποδιαστολή
Αντι "," έβαλες "."

Αν η στήλη δεν είχε στοίχιση στο κέντρο τότε το πρόβλημα θα φαινόταν αμέσως.
Οι αριθμοί θα έκαναν δεξιά στοίχιση, ενώ η συγκεκριμένη εγγραφή (που το Excel την θεωρεί κείμενο) θα έκανε αριστερή.

harris_x
10/01/2025, 15:00
Αν η στήλη δεν είχε στοίχιση στο κέντρο τότε το πρόβλημα θα φαινόταν αμέσως.
Οι αριθμοί θα έκαναν δεξιά στοίχιση, ενώ η συγκεκριμένη εγγραφή (που το Excel την θεωρεί κείμενο) θα έκανε αριστερή.

γι' αυτό το λόγο δεν κάνουμε στοίχιση στο κέντρο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γράψε το όλο ρε παιδί μου, όλα εγώ πια; :lol:

karellen
10/01/2025, 15:08
:lol:

vaska
10/01/2025, 15:16
Γι αυτό καλό είναι να χαρακτηρίζουμε τα κελιά ειδικά αν πρόκειται για χρήματα και να ζητάμε να βάζει 2 δεκαδικά (εγώ ζητάω και άλλο χρώμα στα αρνητικά). εκεί το λάθος θα ήταν προφανές

@Χαρούλη
Γατούλα είσαι λέμε

harris_x
10/01/2025, 15:21
Γι αυτό καλό είναι να χαρακτηρίζουμε τα κελιά ειδικά αν πρόκειται για χρήματα και να ζητάμε να βάζει 2 δεκαδικά (εγώ ζητάω και άλλο χρώμα στα αρνητικά). εκεί το λάθος θα ήταν προφανές

Αυτό ακριβώς

borbos
11/01/2025, 12:53

Το ξέρω μαν. Με dd αλλά δεν είχα κάτι πρόχειρο. Και ούτε wsl εγκατεστημένο. Θενκς παντως

lospsi
12/01/2025, 16:59
Καλησπέρα παιδιά!
Πήρε ο γιος μου ένα παλιό PC της θείας του:
- i7 (δεν θυμάμαι μοντέλο, παλιός)
- gigabyte GA -Z68A-D3H-B3
- 8GB ram
- Radeon HD5450

Και θέλω να του βάλω μια καλύτερη κάρτα γραφικών, Μαξ 100€, για να παίζει κάποια παιχνίδια (το Fortnite πχ δεν του φορτώνει).
Καμιά πρόταση?
@thunder ace ?

ΓιώργοςΤΤ
12/01/2025, 17:03
H κάρτα που αναφέρεις είναι του 2010. Προφανώς ίδιας χρονολογίας ή παραπλήσιας είναι και ο επεξεργαστής. Δεν αξίζει ούτε ένα € να επενδύσεις δυστυχώς.

thunder ace
12/01/2025, 17:09
Καλησπέρα παιδιά!
Πήρε ο γιος μου ένα παλιό PC της θείας του:
- i7 (δεν θυμάμαι μοντέλο, παλιός)
- gigabyte GA -Z68A-D3H-B3
- 8GB ram
- Radeon HD5450

Και θέλω να του βάλω μια καλύτερη κάρτα γραφικών, Μαξ 100€, για να παίζει κάποια παιχνίδια (το Fortnite πχ δεν του φορτώνει).
Καμιά πρόταση?
@thunder ace ?

GTX 1060 (και αλλα 8 GB ραμ)

νεοσσός
12/01/2025, 17:20
Μόνο και μόνο επειδή είπες i7, εκείνη την περίοδο είχαν βγει οι i7 2600K & 2700K. Αν είναι κανένας τέτοιος, μπορεί και να αξίζει να αναβαθμιστεί.

thunder ace
12/01/2025, 17:27
Μόνο και μόνο επειδή είπες i7, εκείνη την περίοδο είχαν βγει οι i7 2600K & 2700K. Αν είναι κανένας τέτοιος, μπορεί και να αξίζει να αναβαθμιστεί.
και ο i7 3770K πιθανον να κουμπωνει....αλλα το θεμα ειναι αλλο:εχει 6πινο και 8πινο το τροφοδοτικο του;

lospsi
12/01/2025, 18:23
GTX 1060 (και αλλα 8 GB ραμ)

Έχεις τπτ?

thunder ace
12/01/2025, 18:55
Έχεις τπτ?

Εχει το PC σου 6πινο και 8πινο;
Αν δεν εχει ,δεν μπορει να δουλεψει καρτα.

νεοσσός
12/01/2025, 19:42
Αν δεν έχει 6pin ακροδέκτη τροφοδοσίας, ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει 2x molex -> 6pin (https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias/f/1284736/kartas-grafikon.html?keyphrase=molex+to+6+pin) (εάν υποθέσουμε ότι του περισσεύουν δύο ακροδέκτες molex) ή ακόμα καλύτερα να αλλάξει τροφοδοτικό.

Phantom
12/01/2025, 19:59
Αν πάρει μια GTX, αλλάξει και τροφοδοτικό, προσθέσει και δυσεύρετη RAM και μετά ίσως σκεφτεί να βάλει και ένα SSD..

Θα του βγει πιο ακριβά από το να αγοράσει κάτι Refurbished, και θα έχει και τις μισές επιδόσεις..

thunder ace
12/01/2025, 22:12
Αν μου πει ποιο τροφοδοτικό έχει,μπορώ να του βρω μια λύση.
Καλό θα είναι να βάλει εδώ μια φωτό της μητρικής και του τροφοδοτικού.
Εγώ έχω ραμ (ddr3) και πιθανόν και γραφικών, αλλά πρέπει να ξέρω αυτά που ρώτησα.
Τώρα ,αν τελικά θα συμφέρει ή όχι ,είναι δικό του θέμα.

lospsi
13/01/2025, 06:42
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα τσεκάρω και θα επανέλθω. Το PC έχει ήδη κάρτα γραφικών (HD5450) και έχω ήδη βάλει SSD.

thunder ace
13/01/2025, 08:49
με μια GTX 970 εισαι....4.500% ανωτερος!!!!!!!!!!!!!
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-970-vs-AMD-Radeon-HD-5450/2577vsm7719

sanctusan
14/01/2025, 19:19
Ψάχνω για οθόνη μεγάλη και οικονομική.

Ο λόγος είναι πως χρησιμοποιώ την τηλεόραση για οθόνη και μου κουράζει τα μάτια μετά από κάποια ώρα σε κοντινή απόσταση. Σε μακρινή είναι μια χαρά.

Δεν έχω απαιτήσεις, κανά σκρολάρισμα και καμιά σειρά. Ούτε με νοιάζει να είναι 4Κ και τα σχετικά γιατί και το pc είναι παλιό.
Έχω δει την Samsung M70D (https://www.skroutz.gr/s/54158775/Samsung-M70D-VA-HDR-Smart-Monitor-43-4K-3840x2160-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html).

Εσείς τι λέτε;

thunder ace
14/01/2025, 19:31
Θα παρεις 43αρα και θα την εχεις σαν monitor; η δεν καταλαβα καλα;

BLiTzER
14/01/2025, 19:38
... χρησιμοποιώ την τηλεόραση για οθόνη και μου κουράζει τα μάτια...

Ούτε με νοιάζει να είναι 4Κ...

Και μετά μας δίνει λινκ από μια οθόνη σε μέγεθος τηλεόρασης με 4K.

sanctusan
14/01/2025, 20:04
Θα παρεις 43αρα και θα την εχεις σαν monitor; η δεν καταλαβα καλα;

Στα χαρακτηριστικά λέει ότι είναι monitor

Και μετά μας δίνει λινκ από μια οθόνη σε μέγεθος τηλεόρασης με 4K.

Και τι νάκανα; Αφού κάτι τέτοιο ψάχνω.

Χαχαχαχαχα!

Θα το θέσω αλλώς.

Θέλω τηλεόραση που να μην μου κουράζει τα μάτια όταν τη χρησιμοποιώ σαν monitor.

BLiTzER
14/01/2025, 20:07
Μια τηλεόραση δε θα γίνει ποτέ οθόνη.

Όπως μια κονσόλα δε θα γίνει ποτέ πισί.

:smokin:

sanctusan
14/01/2025, 20:12
Μια τηλεόραση δε θα γίνει ποτέ οθόνη.

Όπως μια κονσόλα δε θα γίνει ποτέ πισί.

:smokin:

Αυτό το κατάλαβα με τον δύσκολο τρόπο.

Έχεις να προτείνεις κάποια λύση;

Ψάχνω monitor άνω των 40'' που να μπορώ να κάθομαι κοντά και να μην κουράζονται τα μάτια μου, ιδανικά να είναι και οικονομικό.

νεοσσός
14/01/2025, 20:17
Συμπτωματικά κοιτούσα τη συγκεκριμένη νωρίτερα σήμερα και μου είχε κινήσει την περιέργεια η τιμή της για τέτοιες προδιαγραφές. VA panel, UHD, 43", καλή μάρκα.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα εξυπηρετούσε κάποιον, πέρα από γραφίστες και όσους φυσικά κάνουν επεξεργασία 4Κ video, αλλά θα είχα την περιέργεια να τη δοκιμάσω μερικές ώρες.

Προσωπικά έχω καταλήξει ότι η πιο άνετη διάσταση και ανάλυση για εμένα είναι 24" 1920x1200 (WUXGA), η οποία δυστυχώς τείνει να εκλείψει. Έχω δουλέψει σε αντίστοιχες 27", καθώς και σε QHD, αλλά δεν μου αρέσουν τόσο.

sanctusan
14/01/2025, 20:32
Δεν είμαι επαγγελματίας.

Κατα κύριο λόγο τη λειτουργώ για σειρές και scrolling στο moto.gr
Μερικές φορές κανένα ψαχτήρι ή καμία μικροεργασία σε excel για τη δουλειά.
Στη χειρότερη να βάλω κανένα παιχνίδι στο ξεχασμένο PS3(1 φορά στο 3μηνο)

Απλά θέλω όταν κάθομαι κοντά να μην με κουράζει όπως αυτή που έχω τώρα (TV 10ετία Mάρκας Mecapse's)

thunder ace
14/01/2025, 20:39
Αν κάθεσαι κλασικά σε γραφείο και την έχεις περίπου από 50cm έως 1 μέτρο ,είναι τεράστια.
Πότε δεν άκουσα τόσες ιντσες για μόνιτορ.
Τώρα το πιο σωστό μέγεθος είναι οι 27αρες και αν είσαι
extreme τύπος πας το πολύ σε 32αρα.

sanctusan
14/01/2025, 20:43
Μπορώ να την απομακρίνω στο 1,5 αν είναι τόσο πρόβλημα

THRESH
15/01/2025, 00:53
Είναι όντως υπερβολική διάσταση από τόσο κοντά.

Αν θες όμως να κάνεις μια δοκιμή,πάρε μια αντίστοιχη με αυτή που ζητάς, αρκεί να είναι αρκετά δημοφιλής ώστε να μπορέσεις να την σπρώξεις όταν έρθει ο πονοκέφαλος και να αγοράσεις μετέπειτα μια 24" με χαμηλά ms , καλά χρώματα και τεχνολογίες blue light ώστε να δεις το φως το αληθινό

Phantom
15/01/2025, 01:16
Μπορώ να την απομακρίνω στο 1,5 αν είναι τόσο πρόβλημα

Χρησιμοποιώ 43άρα TV Samsung 4Κ σαν monitor εδώ και 4 χρόνια.
Την έχω στερεωμένη στον τοίχο μπροστά από το γραφείο μου σε απόσταση λίγο παραπάνω από 1μ.

Το "μυστικό" στις μεγάλες ίντσες είναι να παίξεις με ανάλυση 4Κ αλλά και ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 60Hz

Οι περισσότερες κάρτες γραφικών όταν συνδέονται με τηλεοράσεις 4Κ ρυθμίζουν την ανάλυση αυτόματα, αλλά κρατάνε χαμηλά το refresh rate στα 30Hz. Πρέπει να πας να το αλλάξεις χειροκίνητα σε 60Hz και φυσικά να το στηρίζει και η κάρτα σου.
Τέλος στις Samsung καλό είναι να ορίσεις και την είσοδο HDMI που συνδέεις τον υπολογιστή σαν είσοδο PC.

(Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε τεχνικά το θέμα, αλλά το HDMI σαν πρωτόκολλο έχει κάποιες δυνατότητες "διαπραγμάτευσης" μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών, που ενώ συνήθως δουλεύουν για καλό μας, μερικές φορές μπορεί να μη μας δώσουν τα βέλτιστα αποτελέσματα)

doctor_john
15/01/2025, 08:09
Παιδιά εμείς δεν μπορούμε να εργαστούμε με οθόνη κάτω από 27", θα πρέπει να έχουμε και μια δεύτερη.

Τα βήματα που ξέρω μέχρι τώρα είναι τα εξής:
α) η οθόνη στο ύψος των ματιών πάση θυσία.
Κανένα σκύψιμο, σαν να βλέπαμε θέατρο.

β) Συγχρονισμός με κάρτα που μπορεί πάνω από τα 60hz. Όσο πιο γρήγορος ο Ρυθμός που "αναβοσβήνει", τόσο μικρότερη η αντίληψη του από εμάς και πιο ξεκούραστος.

γ) Τουλάχιστον τα βασικά των ρυθμίσεων. Κλείνουμε τελείως τη φωτεινότητα , ανεβάζουμε το κοντραστ τόσο όσο να διαβάζουμε καθαρά και μετά λίγο την φωτεινότητα να έρθουν τα λευκά ένα ελάχιστο ποσοστό κάτω από το τέλειο λευκό.

Ένα ζευγάρι γυαλιά με επίστρωση Α2 για οθόνη βρίσκονται φθηνά.

νεοσσός
25/01/2025, 12:03
Έχετε δοκιμάσει το DeepSeek (https://www.deepseek.com/); Δείχνει καλό και λέγεται ότι είναι εφάμιλλο του ChatGPT.

ΓιώργοςΤΤ
25/01/2025, 13:30
Ζητά το να σου φτιάξει ΑΙ φωτογραφία την Kamala Harris με ζαρτιερες. Αν την φτιαξει, είναι καλό, αν όχι είναι μια από τα ίδια.

Bowleno
31/01/2025, 11:26
Για πείτε κανένα καλό (δωρεάν, βεβαίως) πρόγραμμα βελτιστοποίησης υπολογιστή;
Εκκαθάριση άχρηστων αρχείων, μητρώου συστήματος κ.λ.π. Για win11
Κάποτε το έκανα χειροκίνητα αλλά πλέον δεν σπαταλάω εκεί τον χρόνο μου... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128142&page=24&p=3239723&viewfull=1#post3239723):D

Volpad
31/01/2025, 11:26
format

BLiTzER
31/01/2025, 11:30
Μη βλέπεις τσόντες.

Bowleno
31/01/2025, 11:36
format

Βαριέμαι να το στήνω από την αρχή

Μη βλέπεις τσόντες.

:moutza: ρε πες κανένα

grinderx
31/01/2025, 11:38
Κάποτε το έκανα χειροκίνητα αλλά πλέον δεν σπαταλάω εκεί τον χρόνο μου... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128142&page=24&p=3239723&viewfull=1#post3239723):D
Βάλε Linux :D

Εναλλακτικά δοκίμασε αυτό:

https://www.ccleaner.com/ccleaner

Phantom
31/01/2025, 12:09
Μακριά από CCleaner.

Δεν είναι πια αυτό που ήταν 10 χρόνια πριν..

Βασικά αν δεν κάνεις "άσεμνες πράξεις" με τον υπολογιστή σου, μια εκκαθάριση δίσκου μία στο τόσο αρκεί για να μείνει το σύστημα σε αρκετά καλή και υγιή κατάσταση.

grinderx
31/01/2025, 12:29
Μακριά από CCleaner.

Δεν είναι πια αυτό που ήταν 10 χρόνια πριν..

Βασικά αν δεν κάνεις "άσεμνες πράξεις" με τον υπολογιστή σου, μια εκκαθάριση δίσκου μία στο τόσο αρκεί για να μείνει το σύστημα σε αρκετά καλή και υγιή κατάσταση.
ΟΚ, δεν χρησιμοποιώ windows (παρά μόνο στο λάπτοπ που μου δίνουν από τη δουλειά) εδώ και παααααααααρα πολλά χρόνια.

THRESH
31/01/2025, 12:31

-διαγραφή περιττών αρχείων
-εγκατάσταση ότι νεότερο υπάρχει σε drivers
-εκκαθάριση δίσκου απο τα εργαλεία δίσκου
-τρέξε κάνα SFC /scannow
-Σύστημα , Ιδιότητες - > Ρυθμίσεις για Προχω->Απόδοση

Τα προγραμματάκια πειράζουν και μητρώο συστήματος, δεν αποκλείεται να δεις βελτιώσεις αλλά βάζουν και bloatware
πλέον , δεν τα συνιστώ.

doctor_john
31/01/2025, 13:45
Έχω δει και εγώ διάφορα από το cc σε win11. Υπάρχει κάποια εφαρμογή που το αντικατέστησε;

nikos_abel
31/01/2025, 18:18
Χρησιμοποιώ το https://www.wisecleaner.com/wise-care-365.html, με τη free έκδοση κάνει σχετικά καλή δουλειά.
Υπάρχει και ένα εργαλείο που έχει η ίδια η microsft, που συγκεντρώνει όλα τα native εργαλεία, αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε...

thunder ace
31/01/2025, 18:32
Εγω παντως το ccleaner δεν το αλλαζω.
10+ χρονια ,μια χαρα κανει την δουλεια του

Bowleno
31/01/2025, 18:35
Χρησιμοποιώ το https://www.wisecleaner.com/wise-care-365.html, με τη free έκδοση κάνει σχετικά καλή δουλειά.
Υπάρχει και ένα εργαλείο που έχει η ίδια η microsft, που συγκεντρώνει όλα τα native εργαλεία, αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε...

Και μόλις χρησιμοποιήθηκε και δείχνει να είναι καλό!
Ευχαριστώ, Νίκο!

psomaras
15/02/2025, 19:33
Καλησπέρα σας
Μετά την εγκατάσταση του Mercusys Mesh Wi-Fi System Halo H50G κάποιες συσκευές δεν συνδέονται στο WiFi.
Τα κινητά, το λάπτοπ, η τηλεόραση, η θυροτηλεοραση, a/c και κάτι μοντουλακια shelly παίζουν κανονικά. Το πρόβλημα είναι στα μοντουλακια sonoff και στο σταθερό pc που έχει ενα usb WiFi για να συνδέεται στο ίντερνετ.
Το pc να πω καμία φορά μπαίνει στο δίκτυο αλλά είναι τόσο αργό που δεν μπορεί να ανοίξει ούτε σελίδα.
Γνωρίζει κάποιος τι θα μπορούσε να συμβαίνει; Η κάποια ιδέα να δοκιμάσω;;
Να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω και πολλά σχετικά με τα δίκτυα μόνο τα βασικά!

AUFGEBRACHT
16/02/2025, 17:00
μια εκκαθάριση δίσκου μία στο τόσο αρκεί για να μείνει το σύστημα σε αρκετά καλή και υγιή κατάσταση.

Αυτό, στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με HDD, κι όχι SSD...

νεοσσός
16/02/2025, 18:18
Αυτό, στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με HDD, κι όχι SSD...
Δεν κάνει κακό το disk cleanup (εκκαθάριση) σε SSD. Μήπως το μπερδεύεις με την ανασυγκρότηση (defrag);

Nostradamus
26/02/2025, 19:53
Ερώτηση για γνωστές.. έχουμε πρόταση για οικονομικό laptop με μικρή οθόνη (απαραίτηταμικρη οθονη αλλα οχι αποσπώμενο πληκτρολογιο)? Δεν θα τρέχει τίποτε βαρύ, office, browsing, online meetings (zoom, teams etc) Netflix κατά βάση.

billyka
02/03/2025, 09:40
Εχω κρατησει εναν σκληρο δισκο απο ενα λαπτοπ το οποιο μου επεσε και εσπασε η οθονη.Μπορει να συνδεθει καπου ωστε να παρω τα αρχεια απο μεσα?Κυριως τις φωτογραφιες?

motojojo
02/03/2025, 09:43
Κάτι σαν αυτά (https://www.skroutz.gr/c/906/aksesouar-sklhrwn-diskoi/f/646863/USB-to-SATA.html?keyphrase=hdd+laptop) χρειαζεσαι υποθέτω

thunder ace
02/03/2025, 12:48
Ή να τον βάλεις σε ένα pc σαν δεύτερο.

billyka
02/03/2025, 13:02
γινεται δλδ..ωραια!Ευχαριστω!

thunder ace
02/03/2025, 13:12
Και βέβαια γίνεται.
Αρκεί να έχεις ένα καλώδιο sata.

Manalishi
26/03/2025, 21:18
Καλησπέρα,

Με οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα Cosmote, μπορώ να βαλω άλλη εταιρεία σταθερό και ιντερνετ, π.χ. Vodafone?

(εχε χάρη που δεν περνάει η Inalan.....)

Sorath
26/03/2025, 21:26
Ναι εννοείται.

νεοσσός
27/03/2025, 19:20
Καλησπέρα,

Με οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα Cosmote, μπορώ να βαλω άλλη εταιρεία σταθερό και ιντερνετ, π.χ. Vodafone?

(εχε χάρη που δεν περνάει η Inalan.....)
Γίνεται, αλλά πιθανότατα θα έχεις καθυστερήσεις σε περίπτωση βλάβης, επειδή θα χρειάζονται συνδυαστικά ραντεβού των δύο παρόχων σε μερικές περιπτώσεις. Το ιδανικό είναι έχεις τον ίδιο τελικό πάροχο με εκείνον που έχει την ευθύνη συντήρησης των οπτικών ινών στην περιοχή σου.

PortisHead
05/06/2025, 09:01
Ντροπή μου που γραφω εδω ως developer, αλλα εχω να αγορασω-εγκαταστησω office απο τοτε που τα πουλαγαν σε CD με 16ψηφιο κωδικο ενεργοποιησης.

Ψαχνω να αγορασω νομιμα καποια παλαιοτερη εκδοση του office με τα βασικα μόνο, κι εχω χασει την μπαλα.
"Μεταχειρισμενες" αδεις λεει, αποστολη του κωδικου με email, επισημα-ανεπισημα-πειρατικα ? δεν ξεχωριζω...

Πως διαολο μπορω να αγορασω π.χ. το Office 2019 για οικιακη χρηση εφ-απαξ και κυριως ΑΠΟ ΠΟΥ ?
Φωτίστε με !!!!

motojojo
05/06/2025, 09:09
Άμα θες τα απολύτως βασικά γιατί δεν βάζεις κάτι που ειναι εξαρχής ελευθερο;
Αν θυμαμαι καλά στο σπίτι έχω LibreOffice.

PortisHead
05/06/2025, 09:15
Άμα θες τα απολύτως βασικά γιατί δεν βάζεις κάτι που ειναι εξαρχής ελευθερο;
Αν θυμαμαι καλά στο σπίτι έχω LibreOffice.
Γιατι εχω να κανω με την κόρη μου που θελει Microsoft Word, Excel κλπ που τα εχει συνηθίσει :rolleyes:

karellen
05/06/2025, 09:24
To office online που είναι τσάμπα?

https://excel.cloud.microsoft/el-gr/?wdOrigin=OFFICECOM-WEB.APPBAR

harris_x
05/06/2025, 09:26
Γιατι εχω να κανω με την κόρη μου που θελει Microsoft Word, Excel κλπ που τα εχει συνηθίσει :rolleyes:

Μπορείς να μπεις και να κατεβάσεις το office από το site της microsoft και να πληρώνεις συνδρομή αν θυμάμαι καλά κάπου στα 15€ το μήνα.
Οπότε πληρώνεις το κόβεις και πάει λέγοντας.

Εγω αυτό έκανα γιατι δε μπόρεσα τελικά να βγάλω άκρη.

PortisHead
05/06/2025, 09:29
To office online που είναι τσάμπα?

https://excel.cloud.microsoft/el-gr/?wdOrigin=OFFICECOM-WEB.APPBAR

Μπορει να μην υπαρχει παντα internet διαθεσημο.

Volpad
05/06/2025, 09:31
462899