Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27

borgiriadis1
20/09/2024, 11:58
Το ασπρόμαυρο δεν με καλύπτει. Ως επί το πλείστον οι εκτυπώσεις μου είναι έγχρωμες (τύπου στις 20σελ την ημέρα να είναι 1-2 ασπρόμαυρες). Injekt έχω ως εφεδρικό τώρα που μου χάλασε ο άλλος αλλά επειδή δεν είναι δικτυακός δεν με βολεύει (Έχω 3 pc στο γραφείο που και τα 3 πρέπει να τυπώνουν).

Κατέληξα σε 3 επιλογές μέχρι στιγμής:
1. https://www.skroutz.gr/s/35729777/Kyocera-Ecosys-PA2100cwx-Egchromos-Ektypotis-Laser-me-WiFi-kai-Mobile-Print.html#description
2. https://www.skroutz.gr/s/47893060/Brother-HL-L3220CW-Egchromos-Ektypotis-Laser-me-WiFi-kai-Mobile-Print.html
3. https://www.zisopoulos.com/shop/product/23757-kyocera-ecosys-p5021cdn-anakataskefasmeno?srsltid=AfmBOopyh3ZYQq7DzXKm4QKso5mnW3DOPAPQZBw8YLfBT7JBfkj9w5j-

Οι 1,2 είναι καινούριοι και σε καλές τιμές με τη διαφορά ότι ο brother έχει πιο ακριβά toner.
Ο 3 είναι ποοοολύ καλή τιμή (είναι αυτός που πρότεινε ο grinderx) απλά το ανακατασκευασμένο με κολλάει λιγο
Κάποια άποψη?

grinderx
20/09/2024, 12:58
Τί έχει αλλαχτεί για την ανακατασκευή και τί εγγύηση δίνει για το ανακατασκευασμένο; Αυτό θα τον ρώταγα.

Πιστεύω από ανταλλακτικά, κτλ δε θα υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι δα και τόσο παλιό μοντέλο.

borgiriadis1
20/09/2024, 14:02
Ο P5021cdn είναι τόσο καλύτερος?(Αν και γενικά διάβασα θετικά σχόλια)

grinderx
20/09/2024, 15:32
Ο P5021cdn είναι τόσο καλύτερος?(Αν και γενικά διάβασα θετικά σχόλια)
Δεν έχω άποψη. Αλλά αν είναι να γλυτώσεις χρήματα, γιατί όχι; Εδώ αγοράζουμε μεταχειρισμένα οχήματα, που είναι και θέμα ασφάλειας, σε ανακατασκευασμενο εκτυπωτή θα κολλήσουμε; ;)

o_gavros
24/09/2024, 17:39
μάλλον θα βγω στην γύρα για 2 λάπτοπ.
προτιμώ τα Dell,με δεύτερα τα Λενοβο,από πρότερη εμπειρία.
βρίσκω διάφορα.
δεν ξέρω τι διαφορά στις σειρές inspiron/vostro/latitude,αν υπάρχουν κάποιες.Αν μπορεί και θέλει κάποιος, ας με διαφωτίσει εν τάχει.
έχω ήδη εναν inspiron που με καλύπτει.
Οι χρήστες τους δεν θα ασχολούνται με παιχνίδια καθόλου.
κοιτάζω μοντέλα με επεξεργαστές i5 ή i7 & 16gb ram.
Στα Λενοβο βρίσκω να έρχονται πολλά με Ryzen.
έχει ουσιαστικό νόημα η προτίμηση του ενός από τον άλλο;
ρωτάω για να αρχίσω κάπως να κλείνω την ψαλίδα

νεοσσός
24/09/2024, 19:36
Η Lenovo έχει το IdeaPad Slim 3 με 16GByte RAM, 500GByte SSD και i5 12th (https://www.e-lenovo.gr/ideapad-slim-3-series/lenovo-ideapad-slim-3-15-milspecs-15-6in-ips300nits-i5-12450h-16gb-ssd512gb-w11-premium-arcticgrey.html) στα 550€.

Δεν ξέρω για την αντοχή του στον χρόνο, αλλά είχα καιρό να δω καινούριο laptop με καλές επιδόσεις σε τέτοια τιμή. Έχω δουλέψει πολλές ώρες σε τέτοιο.

turogalos
25/09/2024, 04:13
Τα περισσότερα οικονομικά λάπτοπ έχουν όλα τους τα εξαρτήματα συγκολλημένα. Δεν αναβαθμίζονται, ούτε αντικαθίσταται κάποιο αν χαλάσει, οπότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις μητρική. Μετά από 2-3 χρόνια μπορεί να μην υπάρχει σαν ανταλλακτικό, οπότε πάει ανακύκλωση. Αυτό είναι κάτι που θα το δεις είτε στα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή, είτε σε reviews στο ίντερνετ.

Επίσης, κοίτα το βάρος και τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων, π.χ. ανάλυση οθόνης, RAM, μπαταρία κτλ. Αν το παίρνεις συχνά μαζί σου, καλύτερα ένα που είναι <1,3kg σε αντίθεση με ένα 1,5kg. Προσωπικά αποφεύγω την οθόνη αφής λόγω βάρους/πολυπλοκότητας και μη χρήσης (δεν αντέχω τις δαχτυλιές στην οθόνη). Εγώ δουλεύω στα δίκτυα και χρειάζομαι ethernet port. Εσύ τί ανάγκες έχεις; USB-A ή βολεύεσαι με αντάπτορες;

Για δουλειά θα αγόραζα μόνο Latitude. Με τίποτα HP. Ακόμη έχω το Latitude E7470 στην δουλειά μου από το μακρινό 2015 με την δική του αυθεντική μπαταρία να βγάζει πάνω από 4 ώρες. Κάποια στιγμή θα το αλλάξω με άλλο Latitude ή με Framework 13". Αν πάρεις Dell, καλό είναι να δώσεις λίγο έξτρα για την 3ετή εργοστασιακή next-Day εγγύηση.

Bowleno
25/09/2024, 06:15
μάλλον θα βγω στην γύρα για 2 λάπτοπ.
προτιμώ τα Dell,με δεύτερα τα Λενοβο,από πρότερη εμπειρία.
βρίσκω διάφορα.
δεν ξέρω τι διαφορά στις σειρές inspiron/vostro/latitude,αν υπάρχουν κάποιες.Αν μπορεί και θέλει κάποιος, ας με διαφωτίσει εν τάχει.
έχω ήδη εναν inspiron που με καλύπτει.
Οι χρήστες τους δεν θα ασχολούνται με παιχνίδια καθόλου.
κοιτάζω μοντέλα με επεξεργαστές i5 ή i7 & 16gb ram.
Στα Λενοβο βρίσκω να έρχονται πολλά με Ryzen.
έχει ουσιαστικό νόημα η προτίμηση του ενός από τον άλλο;
ρωτάω για να αρχίσω κάπως να κλείνω την ψαλίδα

Εδώ δες (https://www.pcworld.com/article/2280315/dell-xps-vs-inspiron-vs-latitude-laptops-which-should-you-buy.html) για να πάρεις μια ιδέα για τις διαφορές των Dell (των οποίων είμαι φανατικός :D) είχα για 15+ χρόνια 2 inspiron από τα οποία έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος (δεν έχω και ιδιαίτερες ανάγκες χρήσης) και από πέρσι έχω ένα latitude το οποίο πήρα μτχ (ουσιαστικά καινούργιο) ευχαριστημένος (πολύ) και εδώ.
Διάβασε το άρθρο, ζύγισε τις όποιες ανάγκες χρήσης που έχεις και βεβαίως πόσα θες να διαθέσεις καθώς οι latitude ξεφεύγουν κάπως σε τιμές αλλά η οθόνη τους το αξίζει.
Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη.

grinderx
25/09/2024, 09:11
Τα περισσότερα οικονομικά λάπτοπ έχουν όλα τους τα εξαρτήματα συγκολλημένα. Δεν αναβαθμίζονται, ούτε αντικαθίσταται κάποιο αν χαλάσει, οπότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις μητρική. Μετά από 2-3 χρόνια μπορεί να μην υπάρχει σαν ανταλλακτικό, οπότε πάει ανακύκλωση. Αυτό είναι κάτι που θα το δεις είτε στα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή, είτε σε reviews στο ίντερνετ.

Επίσης, κοίτα το βάρος και τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων, π.χ. ανάλυση οθόνης, RAM, μπαταρία κτλ. Αν το παίρνεις συχνά μαζί σου, καλύτερα ένα που είναι <1,3kg σε αντίθεση με ένα 1,5kg. Προσωπικά αποφεύγω την οθόνη αφής λόγω βάρους/πολυπλοκότητας και μη χρήσης (δεν αντέχω τις δαχτυλιές στην οθόνη). Εγώ δουλεύω στα δίκτυα και χρειάζομαι ethernet port. Εσύ τί ανάγκες έχεις; USB-A ή βολεύεσαι με αντάπτορες;

Για δουλειά θα αγόραζα μόνο Latitude. Με τίποτα HP. Ακόμη έχω το Latitude E7470 στην δουλειά μου από το μακρινό 2015 με την δική του αυθεντική μπαταρία να βγάζει πάνω από 4 ώρες. Κάποια στιγμή θα το αλλάξω με άλλο Latitude ή με Framework 13". Αν πάρεις Dell, καλό είναι να δώσεις λίγο έξτρα για την 3ετή εργοστασιακή next-Day εγγύηση.
Συμφωνώ σε όλα! Είναι ο λόγος που πριν 2,5 χρόνια επέλεξα ένα Asus 600€, ενώ μια ζωή ήμουν με Dell Latitude. Κολλημένες μνήμες, ανύπαρκτα ethernet (ή όταν υπάρχει είναι με Realtek chipset), κτλ.

Για μένα πλέον όλα φασόν είναι και ότι και να αγοράσει κανείς πάνω, κάτω ίδια ποιότητα θα πάρει αν μιλάμε για λαπτόπια μέχρι τα 600-650€ και για τις γνωστές μάρκες. Είναι κρίμα που δεν έχουμε Dell outlet, όπως πχ στο ΗΒ (εκτός κι αν υπάρχει κι εδώ κι έχω χάσει επεισόδια).

Sorath
25/09/2024, 11:29
Τα Dell και ειδικά τα Latitude τα δουλέυω απο το 2005. Πρέπει να έχουν περάσει απο τα χέρια μου στην κυριολεξία πάνω απο 2.000! Μαύρα σκυλιά!

Next-day support έχουν απο default στον χώρο σου(!), ακόμα κι αν το αγοράσεις ως ιδιώτης. Ανάλογα το μοντέλο παίζει για 1-2 χρόνια.

Dell Exclusive Store έχει στο Mall :)

o_gavros
25/09/2024, 11:47
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
κάπως αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπιο

grinderx
25/09/2024, 12:17
Τα Dell και ειδικά τα Latitude τα δουλέυω απο το 2005. Πρέπει να έχουν περάσει απο τα χέρια μου στην κυριολεξία πάνω απο 2.000! Μαύρα σκυλιά!

Next-day support έχουν απο default στον χώρο σου(!), ακόμα κι αν το αγοράσεις ως ιδιώτης. Ανάλογα το μοντέλο παίζει για 1-2 χρόνια.

Dell Exclusive Store έχει στο Mall :)
Σωστός σε όλα τα παραπάνω! :a013:

Dimmanoukas
25/09/2024, 14:22
Επειδή σε λίγο καιρό θα είμαι σε ανάλογη αναζήτηση.
Λάπτοπ καθαρά για επαγγελματική χρήση, όχι γραφιστική, αλλά γραφείου.

Από refurbished έχετε εμπειρία?
Αξίζουν ή μακριά?

Κρατώ έως τώρα τα dell και ειδικά τη σειρά latitude ως ιδανικά για τέτοια χρήση.
Κάτι άλλο ως εναλλακτική?

Bowleno
25/09/2024, 18:20
Επειδή σε λίγο καιρό θα είμαι σε ανάλογη αναζήτηση.
Λάπτοπ καθαρά για επαγγελματική χρήση, όχι γραφιστική, αλλά γραφείου.

Από refurbished έχετε εμπειρία?
Αξίζουν ή μακριά?

Κρατώ έως τώρα τα dell και ειδικά τη σειρά latitude ως ιδανικά για τέτοια χρήση.
Κάτι άλλο ως εναλλακτική?

Μείνε μακριά....γιατί να πάρεις τέτοιο για τέτοια δουλειά; αυτά έχουν (συνήθως) κανένα 200αρι ενώ για την δουλειά που θες, έχει μια χαρά καινούργια )με την εγγύηση τους, με τα ούλα τους) 300-400 ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις για 200 ευρώ.....

Αν θα το μεταφέρεις συνεχώς πελάτη-γραφείο-σπίτι τότε ναι, για latitunde πας.
Αν όμως πρόκειται να μένει συνήθως πάνω στο γραφείο, μια χαρά είναι τα inspiron....
Οτιδήποτε πάρεις, φρόντισε να έχει ssd δίσκο, ναι, υπάρχουν ακόμα στην αγορά λαπτοπ με hard disk.....

grinderx
25/09/2024, 19:01
Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με refurbished, ιδιαίτερα thinkpad και latitude που είναι σκυλιά.

hunter1
26/09/2024, 09:34
Για εργασίες γραφείου, το Dell Latitude είναι μια καλή επιλογή.
Αυτή η σειρά χρησιμοποιείται συχνά στον εταιρικό χώρο λόγω των εκτεταμένων λειτουργιών προστασίας δεδομένων και της υποστήριξης IT διαχείρισης.
Μια εναλλακτική είναι οι φορητοί υπολογιστές Lenovo ThinkPad (https://globy.com/b2bmarket/listing/products/lenovo-thinkpad-e14-f3516e) και HP EliteBook.

teogtp
06/11/2024, 13:08
Ειδημονες του χώρου δώστε την γνώμη σας για οθόνη gaming.
Βλεπω κατι curved 50ρες αλλα προβληματίζομαι για την χρήση που την προορίζω( movies, desctop) .
Oled γαματες αλλά το burn in ειναι στην γωνια και καραδοκεί, αλλα και κατι va panel οθόνες βγαίνουν χωρίς ηχεια οπότε υπολογίζω εξτρα κοστος και χώρο για αυτα.
Μπέρδεμα….

thunder ace
06/11/2024, 13:11
Ξεκινά με πόσες ιντσες θέλεις.

teogtp
06/11/2024, 13:16
Εγραψα 50’
Ξέρω ειμαι μικροτσουτσουνος :D

Sorath
06/11/2024, 14:29
50άρα για desktop?!! :eek:

Είμαι πολύ υπερ για πολλές ίντσες, αλλά για desktop μου φαίνεται υπερβολή. Σε τι απόσταση θα κάθεσαι απο το monitor;

THRESH
06/11/2024, 14:41
νομίζω εννοεί για casual gaming , καναπέ, χειριστήριο κλπα

teogtp
06/11/2024, 15:02
Το μόνιτορ θα χρησιμοποιηθεί για γραφιστικά,αλλά και για recreation(κωλοβαρεμα :D ) στον ελεύθερο χρόνο.
Απόσταση κανα 2μετρο τοπ.

thunder ace
06/11/2024, 15:06
Αν είναι έτσι ,μια απλή 4κ Samsung.
55 '' είναι ιδανικές.
Δεν χρειάζεται παραπάνω.
Και το λέω γιατί και στο σπίτι τέτοια έχω,για ταινίες 4κ, game's μέσω PC κλπ.
Τώρα για oled κλπ,σε αυτό που σαφώς είναι καλύτερες είναι στο μαύρο χρώμα.
Αλλά αξίζει το ρίσκο με αυτά που διαβάζω;

νεοσσός
06/11/2024, 17:00
Το 4K gaming χρειάζεται πολύ καλή κάρτα γραφικών.

doctor_john
06/11/2024, 18:17
ευαγγέλιο για να ξέρουμε τι ακριβώς συζητάμε..

https://www.youtube.com/watch?v=S1GTLhoDreA&ab_channel=METAPCs

Tsber
07/11/2024, 10:33
Καλημέρα παιδιά, για πρώτη φορά στην ζωή μου θα επιχειρήσω να καθαρίσω τον υπολογιστή μου γιατί βλέπω μέσα απ' το γυαλί την σκόνη και δεν μου αρέσει καθόλου :lol:

457806

Για να μην κάνω καμιά βλακεία θα ήθελα να ρωτήσω τι να μην ψεκάσω με το σπρέι αέρα, από πόση απόσταση περίπου να ψεκάσω ότι ψεκάζεται και αν ενδείκνυται η χρήση πανιού Swiffer για να μαζέψω τη σκόνη που φύσηξα πριν κλείσω το κουτί - είπα να προτιμήσω το φτερό Swiffer αλλά φοβάμαι να μην πιαστούν τα κρόσσια του σε τίποτα ευαίσθητο και κάνω ζημιά.

Γενικά ότι συμβουλή και tip έχετε ευπρόσδεκτα!

motojojo
07/11/2024, 10:38
Με ηλεκτρικη σκουπα τον καθαριζα, με το στενο στομιο.
Ουτε καθαριστικα ουτε τπτ, η σκονη να φυγει μόνο.

Volpad
07/11/2024, 10:48
O υπολογιστής σου είναι καθαρός.
Ρούφα με τη σκούπα ότι μπορείς.

thunder ace
07/11/2024, 11:09
Θα σου τι κανω εγω εδω και 10 χρονια
Ειχα (και λεω ειχα,γιατι πριν κανα χρονο το εκλεψαν) αγορασει ενα κομπρεσερ 50αρι και με αυτο φυσαγα τα παντα στο PC.

Koυτι,ψυκτρα cpu,τροφοδοτικο,καρτα γραφικων ...τα παντα.
Αλλα προσσεχα να μπλοκαρω τα ανεμιστηρακια με το δακτυλο πχ ,για να μη παρουνε τρελες στροφες.
Τωρα πια κανω το ιδιο,αλλα στο βενζιναδικο της γειτονιας.
Μη το φοβασαι.

katsar
07/11/2024, 11:14
Καλημέρα.
Με ένα σπρέι αέρα θα κάνεις την δουλειά σου ,εγώ παίρνω από το Πλαίσιο και ρίχνω παντού,και στις πλακέτες.
Καλύτερα σε ανοιχτό χώρο γιατί όλες οι σκόνες θα φύγουν στο περιβάλλον σου.
Επίσης αν ψεκάσεις με αέρα να κρατάς τα διάφορα ανεμιστηράκια σταθερά να μην γυρνάνε σαν τρελά.
Ρίξε αέρα μέσα και στην ψύκτρα του επεξεργαστή ,με μπατονέτες και ισοπροπυλική αλκοόλη καθαρίζεις πιο επίμονη βρωμιά σε δύσκολα σημεία π.χ στις γρίλιες των ανεμιστήρων .

νεοσσός
07/11/2024, 11:18
Δούλευα επί χρόνια ηλεκτρικό φυσητήρι 500Watt, αφού μπλοκάριζα τους ανεμιστήρες (για να μην εμφανίζεται επαγωγικό ρεύμα επιστροφής) αλλά πλέον το χρησιμοποιώ σπάνια, σε ειδικές περιπτώσεις.

Έχει το πλεονέκτημα ότι καθαρίζει καλά και πολύ γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα που μου έχει τύχει δύο φορές: Σπρώχνει τη σκόνη με δύναμη προς κάθε κατεύθυνση. Το 99% της σκόνης πάει στο περιβάλλον, αλλά ένα μικρό ποσοστό ενδέχεται να στριμωχθεί στα κινούμενα μέρη των ανεμιστηριών. Άντε τώρα να σφηνώνει μέσα σε ανεμιστήρα τροφοδοτικού ή κάρτας γραφικών και να πρέπει να τα αποσυναρμολογήσεις να τα καθαρίσεις, να τα επαναλιπάνεις και και να ξανασυναρμολογήσεις, επειδή μετά το καθάρισμα έχεις ένα πεντακάθαρο υπολογιστή που κάνει ενοχλητικό θόρυβο ο ανεμιστήρας.

Θυμίζει τη φάση που λέμε ότι δεν χρησιμοποιούμε πιεστικό κοντά στα κέντρα των τροχών της μοτοσυκλέτας, διότι καταλήγουμε με πεντακάθαρη μοτοσυκλέτα, αλλά με σκουριασμένα κέντρα τροχών.

Θεωρώ ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι εκείνη του motojojo. Έχεις μέτριο αποτέλεσμα οπτικά, αλλά καλύτερο συνολικά.

Phantom
07/11/2024, 11:58
Άλλο πράγμα το "οπτικό" και άλλο πράγμα το χρηστικό κομμάτι.

Σαν διαχειριστής ενός γραφείου με περίπου 50 PC και 4 servers, έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Σε γενικές γραμμές η ΣΚΟΝΗ δεν επηρεάζει την λειτουργία ενός υπολογιστή ούτε (πρακτικά) τις επιδόσεις του.
Αυτό που κάνει κακό είναι το "χνούδι" που μπορεί να μπλοκάρει αεραγωγούς και ανεμιστηράκια, καθώς και η "μάκα" που μπορεί να πιάσουν οι λεπίδες από τα ανεμιστηράκια που μειώνει την αποδοτικότητα τους σε υπερβολικό βαθμό.

Οπότε σε γενικές γραμμές ένας υπολογιστής για να είναι χαρούμενος θέλει καθαρά ανεμιστηράκια και περιβάλλον ελεύθερο από "χνούδι".

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε πιο πάνω δείχνει ένα υπολογιστή σε γενικά καλή κατάσταση. Δεν φαίνεται φυσικά αν τα ανεμιστηράκια έχουν πιάσει "μάκα" αλλά το περιβάλλον είναι ελεύθερο από ξένα σώματα (χνούδια κτλ)

Για καθαρισμό ισχύει πάνω κάτω οτι είπαν οι υπόλοιποι συνδυαστικά.
Σε πρώτη φάση αφού βγάλεις τον υπολογιστή από την πρίζα (και πατήσεις και μια φορά το power on για να ξεφορτίσει τελείως το τροφοδοτικό) παίρνεις μια ηλεκτρική σκούπα και ρουφάς όλα τα χοντρά.
Στη συνέχεια κοιτάς τις λεπίδες των ανεμιστήρων, αλλά και το σώμα τους. Αν έχουν πιάσει "μάκα" παίρνεις ένα πινέλο ζωγραφικής (ακουαρέλας) και "ξύνεις" με το πινέλο τη μάκα να φύγει. Καθαρίζεις όλους τους ανεμιστήρες και το σώμα τους.
Αφού τελειώσεις, "σκουπίζεις" ξανά.
Όταν τελειώσει το σκούπισμα έχεις τελειώσει με τα χοντρά (και πιθανόν επικίνδυνα) σωματίδια. Οπότε ΤΩΡΑ μπορείς να φυσήξεις είτε με σπρέι είτε με κάποιο φυσερό. Το πινελάκι ακουαρέλας μπορεί να σε βοηθήσει και εδώ. Αν ανάμεσα σε τίποτα ψύκτρες έχει κολλήσει κάτι, αντί να αδειάσεις μισό μπουκάλι σπρέι να το ξεκολλήσεις, επεμβαίνεις με το πινελάκι και συνεχίζεις.

Στο τέλος, όταν έχεις τελειώσει απ' όλα, αν χρειαστεί να καθαρίσεις επιφάνειες (για να φαίνονται πιο όμορφες) ή το πλαϊνό τζάμι, πάρε Azax (ή αντίστοιχο καθαριστικών τζαμιών) που να είναι ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΟ. Όχι δεν θα κινδυνεύσει ο υπολογιστής σου αν δεν χρησιμοποιήσεις αντιστατικό υγρό καθαρισμού. Αλλά με το καθάρισμα σίγουρα θα δημιουργηθεί κάποια στατική φόρτιση, και την πρώτη φορά που θα πάρει μπροστά ο υπολογιστής μετά τον καθαρισμό (και ανακινήσει όλη τη σκόνη που έχει μείνει μέσα στο κουτί) είναι πολύ πιθανό να πάει να "κάτσει" ακριβώς στα σημεία που δεν θες (π.χ. στο τζάμι του κουτιού).

Υ.Γ. Πολλά μοντέρνα κουτιά έχουν φίλτρα και σίτες τόσο στις μπροστινές εισαγωγές αέρα, όσο και στην εισαγωγή του τροφοδοτικού. Εννιά φορές στις δέκα αυτά τα φίλτρα με λίγο φύσημα καθαρίζουν. Επίσης 9 στις 10 αν έχουν μαζέψει ΠΟΛΥ μάκα, πλένονται..

Υ.Γ.2:
Πινελάκια εννοώ αυτά:
457840

Tsber
07/11/2024, 12:32
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκριση και τις εξαιρετικές πληροφορίες :eek:

Θα αρχίσω με την ηλεκτρική και μετά θα κοιτάξω τα ανεμιστηράκια, έχει τρία στο κουτί και ένα πάνω από τον επεξεργαστή που μάλλον δεν είναι προσβάσιμος.

Είναι πολύ ελαφρά σκονισμένα και χωρίς μάκα στους άξονες οπότε θα είναι πολύ ντελικάτο το καθάρισμα γιατί λατρεύω που το συγκεκριμένο pc είναι εντελώς αθόρυβο σε βαθμό που νομίζεις ότι δεν λειτουργεί :D

Τα φίλτρα στο πάνω μέρος και στο πλάι τα καθάρισα ήδη με απλό τίναγμα - σκούπισμα και είναι άψογα τώρα.

Φίλε Phantom με μητέρα ζωγράφο έχω υπεραφθονία πινέλων όλων των ειδών, παρόλα αυτά επειδή πρόσφατα αγόρασα ένα κιτ καθαρισμού φωτογραφικών φακών και κάμερας νομίζω πως το φυσερό αλλά και κάποια από τα βουρτσάκια και μπατονέτες που περιέχει είναι ιδανικά για εύκολο καθαρισμό χαραμάδων και δύσκολων σημείων για να μου φύγει η έννοια ότι εκεί μπορεί να παστώνεται η σκόνη και η βρωμιά!

Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσω πολύ προσεκτικά και βήμα - βήμα και θα βάλω φωτό με το after :beer:

Phantom
07/11/2024, 12:48
Αυτό προσπάθησα να σου εξηγήσω να αποφύγεις.. :p Να αγχώνεσαι για την "σκόνη" που μπορεί να μαζευτεί σε καμιά τρύπα.. :p
Εφόσον δεν έχεις "ξένα" αντικείμενα που μπορεί να μπλοκάρουν αεραγωγούς και ανεμιστήρες, ο υπολογιστής δεν θα έχει κανένα θέμα απολύτως. Δικός σου "ψυχαναγκασμός" θα είναι να φτάσεις και στην τελευταία τρύπα που μπορεί να κρύβεται ένας κόκκος σκόνης (και είναι κατανοητός)
Αλλά έχω στο γραφείο HP Proliant Server που δουλεύει συνεχώς από το 2007 μέχρι σήμερα (17 χρόνια) και ποτέ δεν χρειάστηκε τέτοιο ενδελεχές καθάρισμα.. Τρώει προληπτικό καθάρισμα (με τη διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω) κάθε 2 χρόνια και ακόμα φοράει τα γνήσια ανεμιστηράκια του..

Δεν θέλω να νομίζεις οτι προσπαθώ να σε αποπάρω.. Αλλά με τα βουρτσάκια για τον καθαρισμό της DSLR, είναι σαν να μου λες οτι θα βάψεις το ταβάνι με τα πινέλα της μητέρας σου! :)

Anyway, μόλις ξεκινήσεις θα δεις οτι δεν είναι τίποτα.. Και γενικά οι υπολογιστές δεν είναι τόσο εύθραυστες και ευαίσθητες κατασκευές όπως μια DSLR.

Οπότε... Καλό καθάρισμα! Περιμένουμε τις φώτο!

Tsber
07/11/2024, 13:02
Αυτό προσπάθησα να σου εξηγήσω να αποφύγεις.. :p Να αγχώνεσαι για την "σκόνη" που μπορεί να μαζευτεί σε καμιά τρύπα.. :p
Εφόσον δεν έχεις "ξένα" αντικείμενα που μπορεί να μπλοκάρουν αεραγωγούς και ανεμιστήρες, ο υπολογιστής δεν θα έχει κανένα θέμα απολύτως. Δικός σου "ψυχαναγκασμός" θα είναι να φτάσεις και στην τελευταία τρύπα που μπορεί να κρύβεται ένας κόκκος σκόνης (και είναι κατανοητός)
Αλλά έχω στο γραφείο HP Proliant Server που δουλεύει συνεχώς από το 2007 μέχρι σήμερα (17 χρόνια) και ποτέ δεν χρειάστηκε τέτοιο ενδελεχές καθάρισμα.. Τρώει προληπτικό καθάρισμα (με τη διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω) κάθε 2 χρόνια και ακόμα φοράει τα γνήσια ανεμιστηράκια του..

Δεν θέλω να νομίζεις οτι προσπαθώ να σε αποπάρω.. Αλλά με τα βουρτσάκια για τον καθαρισμό της DSLR, είναι σαν να μου λες οτι θα βάψεις το ταβάνι με τα πινέλα της μητέρας σου! :)

Anyway, μόλις ξεκινήσεις θα δεις οτι δεν είναι τίποτα.. Και γενικά οι υπολογιστές δεν είναι τόσο εύθραυστες και ευαίσθητες κατασκευές όπως μια DSLR.

Άτιμο bling, με τα κλασικά κουτιά ήταν out of sight - out of mind η σκόνη, τώρα μας προκαλεί ocd :lol:

Τα ίδια κι εγώ σε γενικές γραμμές, σπάνια αλλάζω υπολογιστή και όταν τον αλλάζω είναι συνήθως για ζητήματα compatibility.

Volpad
07/11/2024, 13:10

Εμένα ο proliant του 2009, δεν έχει καθαριστεί ποτές... :lol:
Ο proliant του 2019 έχει καθαριστεί 1 φορά, που τον άνοιξα να του προσθέσω ram και έπρεπε να κάνω στην άκρη τη σκόνη για να βρώ το dimm... :bawl:

Έχω υπολογιστές στην παραγωγή, που τους καθαρίζω όποτε ανεβάσουν θερμοκρασία (ποτέ), που είναι μέσα στις σκόνες απο τα νήματα.
Ο υπολογιστής του Παντελή, μου φαίνεται οτι είναι πιο καθαρός απο την καθαριότητα.......

motojojo
07/11/2024, 14:08
Μια φορά είχα θέμα στον υπολογιστή από σκόνη. Πολλά χρόνια πριν σε παλιό κουτι.

Γενικά δεν ειναι κακό που και που να ξεσκονίζεται το κουτι. Και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του έναντι του λαπτοπ.

Mastrojohnny
07/11/2024, 14:18
Δεν τιθετε θέμα καθαρισμού στο πσ του Παντελή παντως

νεοσσός
07/11/2024, 14:22
Μην πάμε στο άλλο άκρο, να μην καθαρίζουμε τον υπολογιστή ποτέ. Η σκόνη σε φίλτρα, ανεμιστήρες, ψύκτρες και κουτί, μειώνει τη ικανότητα θερμοαπαγωγής. Τα αποτελέσματα φαίνονται πιο έντονα τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία στους περισσότερους χώρους είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον χειμώνα. Ακόμα πιο έντονα είναι σε laptop, όπου η σκόνη κάνει πιο αισθητή την παρουσία της. και φράζει τους μικρούς αεραγωγούς.

Όταν δείτε υψηλές θερμοκρασίες, καλό είναι να αντικαθίσταται η θερμοαγώγιμη πάστα των ψυκτρών.

Γενικά θεωρώ ότι ο χρυσός κανόνας κι εδώ είναι η ισορροπία. Λίγη προσπάθεια για καλούτσικο αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολές που θα μας κάνουν να το αποφεύγουμε τελείως ή το ανάποδο να δημιουργούμε πρόβλημα με υψηλή πίεση.

Η συχνότητα έχει να κάνει με το περιβάλλον του βρίσκεται ο υπολογιστής, με τις ώρες που λειτουργεί και με το πλήθος των ανεμιστήρων του. Όσο περισσότερη ροή αέρα στο εσωτερικό του, όσο πιο κοντά στο έδαφος είναι και όσο πιο σκονισμένο το περιβάλλον, τόσο πιο συχνά θα γεμίζει. Αν είναι πάνω σε γραφείο, δουλεύει λίγες ώρες την εβδομάδα και είναι σε περιβάλλον που καθαρίζεται συχνά με ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να βγάλει χρόνια χωρίς καθάρισμα. Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η απόσταση από το έδαφος. Στο πάτωμα θα γεμίζει συχνά σκόνη, ενώ σε ύψος γραφείου (~70cm) σπάνια.

Tsber
07/11/2024, 18:12
Δεν τιθετε θέμα καθαρισμού στο πσ του Παντελή παντως

Το ΤΙΘΩ εγώ που είχε πει κάποτε και η Άντζελα Δημητρίου :lol:

Ρε σεις, πάτε να με βγάλετε ομαδικώς Κωνσταντίνο Κατακουζηνό;

Είστε όλοι μικροί, λεροί και ερασιτέχναι - δείτε εδώ πώς γίνονται οι δουλειές, κιμπάρικα και μερακλίδικα:

457880

Βγάζω που λέτε το γυαλί, φωτίζω με τον φακό και βλέπω αυτό :eek:

457881

Ναι, αυτό ήταν το "ελαφρώς σκονισμένο" που έβλεπα στο ημίφως :lol:

Αρχίζω το καθάρισμα και λέω, δεν ξεσκονίζω λίγο με το βουρτσάκι κάτω από τον επεξεργαστή;

Και ξαφνικά πέφτουν αυτά :cry:

457885

Μετά από διαδοχικά φυσήματα και περάσματα με το κυλινδρικό βουρτσάκι και τις μπατονέτες στα επίμαχα σημεία και ένα πέρασμα με την ηλεκτρική, η περισσότερη σκόνη έφυγε :)

457884

Αφού φύσηξα και τις πλακέτες και τις πλεξούδες και τις πέρασα με ένα πανάκι Swiffer ίσα που πατάει η γάτα ήταν έτοιμο!

Συμπεράσματα δικά μου, το βουρτσάκι - στιλό με μακριές τρίχες ήταν όλα τα λεφτά, ξεκολλούσε σκόνες και σκουπιδάκια και μετά το φυσερό τελείωνε τη δουλειά στοχευμένα πριν μαζευτούν τα πάντα με τη σκούπα και το πανάκι Swiffer.

Επίσης με το φυσερό φούσκα καθάρισα με ασφάλεια τα κέντρα των ανεμιστήρων καθώς σε σχέση με ένα σπρέι υπό πίεση είχα πολύ καλύτερο έλεγχο.

Γενικά το ευχαριστήθηκα και σίγουρα άξιζε τον κόπο καθώς η μάκα ήταν πολύ περισσότερη από ότι έβλεπα αρχικά!

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις πληροφορίες και την καθοδήγηση :beer:

νεοσσός
07/11/2024, 18:27
Αφού φύσηξα και τις πλακέτες και τις πλεξούδες και τις πέρασα με ένα πανάκι Swiffer ίσα που πατάει η γάτα ήταν έτοιμο!
Προσοχή στον στατικό ηλεκτρισμό με το Swiffer. Δεν θα το χρησιμοποιούσα σε πλακέτες.

...Η πυκνότητα και το συγκεκριμένο μοτίβο που διαθέτουν τα πανάκια, σε συνδυασμό με την ηλεκτροστατική τους δράση, σας δίνουν τη δυνατότητα να παγιδεύετε και να κλειδώνετε τη σκόνη στο πανάκι...
https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Axesoyar-katharismoy/Xeskonopana-Sfoyggaropana/Panakia-Katharismoy-Antallaktika-15-Temachia/p/7578216

motojojo
07/11/2024, 18:33
Αυτο με τα μπλοκαρισμενα ανεμιστηρακια δεν το ειχα σκεφτει.
Πρόσφατα που "έβαλα" σκουπα μεσα στο κουτί, επαιζα με αυτα και εβλεπα ποσο γρηγορα τα γυρναγε η σκουπα! :lol:

Ο υπολογιστης δουλευει ακομα.

Tsber
07/11/2024, 18:34
Προσοχή στον στατικό ηλεκτρισμό με το Swiffer. Δεν θα το χρησιμοποιούσα σε πλακέτες.

https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Axesoyar-katharismoy/Xeskonopana-Sfoyggaropana/Panakia-Katharismoy-Antallaktika-15-Temachia/p/7578216

Εμ, το έγραψα αλλά δεν το προσέξατε αγαπητέ :lol:

Πρέπει να είναι εντάξει πάντως γιατί από αυτόν τον υπολογιστή γράφω αυτή τη στιγ

:lol:

katsar
07/11/2024, 18:45
Το BeQuiet 500 είναι το κουτί; :wave2:

Tsber
07/11/2024, 18:53
Το BeQuiet 500 είναι το κουτί; :wave2:

Νίκο είναι η έξτρα ψύκτρα του επεξεργαστή πακέτο με το ανεμιστηράκι της - όλος αυτός ο μεταλλικός κύβος που βλέπεις :)

katsar
07/11/2024, 18:57
Ναι το κατάλαβα, το κουτί λέω αν είναι το BeQuiet 500DX :wave2:
457886

Tsber
07/11/2024, 19:03
457886

Πρέπει να είσαι από τους λίγους που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι ο μπατίρης του φόρουμ :lol:

Κουτί:
Kolink KLA-002 Black (5999094002753)

1 Subtotal: 25,00€

thunder ace
07/11/2024, 19:29
Υπαρχουν και χειροτερα φιλε Tsber:
https://www.e-shop.gr/show_used?id=PER.644494&oem=4070355680

Mastrojohnny
07/11/2024, 19:39
Εμ, το έγραψα αλλά δεν το προσέξατε αγαπητέ :lol:

Πρέπει να είναι εντάξει πάντως γιατί από αυτόν τον υπολογιστή γράφω αυτή τη στιγ

:lol:

Χαχα τι έγινε κάηκε τελικά ενώ έγραφες :lol:

Tsber
07/11/2024, 19:58
Υπαρχουν και χειροτερα φιλε Tsber:
https://www.e-shop.gr/show_used?id=PER.644494&oem=4070355680

:a25:

Tsber
07/11/2024, 19:59
Χαχα τι έγινε κάηκε τελικά ενώ έγραφες :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=CzyLdlaeNwE

Bowleno
07/11/2024, 20:56
Εγώ έχω αυτόν εδώ (https://www.skroutz.gr/s/13785928/Total-TB2086-Fysitiras-CHeiros-Ilektrikos-800W-me-Rythmisi-Entasis.html) και ο υπολογιστής του γιου είναι πάντα καθαρός...:D

Phantom
07/11/2024, 21:47
457886

Αν έχεις απορίες για αυτό το κουτί, έχω δύο.
Ένα "γκριζοκαφέ" σαν της φωτογραφίας, κι ένα άσπρο.

doctor_john
08/11/2024, 07:40
Τα αδικείτε τα φθηνά κουτιά, προσφέρουν και έχουν δυνατότητες.

Μήπως έχει κάποιος side printed πλήκτρα στο πληκτρολόγιο; θα ήθελα την γνώμη του.
Φτιάχνω μερικά τεχνικά πληκτρολόγια και καλά dedicated των μηχανών που συνοδεύουν και με ενδιαφέρει
σαν χαρακτηριστικό να μην λερώνεται ο χαρακτήρας από την χρήση.

457891

νεοσσός
08/11/2024, 09:01
Ωραίο φαίνεται για πλήκτρα ψηλού προφίλ. Βέβαια εκείνο το σημείο καθαρίζει πιο δύσκολα από σκόνη.

Προσωπικά διανύω μία ακόμα περίοδο που προτιμώ πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ, αφού πέρασα μία δεκαετία με μηχανικά κανονικού προφίλ.

katsar
08/11/2024, 09:07
Αν έχεις απορίες για αυτό το κουτί, έχω δύο.
Ένα "γκριζοκαφέ" σαν της φωτογραφίας, κι ένα άσπρο.

Καλημέρα,έχω το ίδιο και θέλω να σε ρωτήσω για το μπροστινό πάνελ,κάθε φορά που το βγάζω πιστεύω πως είναι η τελευταία και θα μου μείνει στα χέρια,πολύ ''σφιχτό'' κούμπωμα.
Ισχύει γενικά ή έπεσα στο κομμάτι ;Κατά τα άλλα πολύ καλό .

Phantom
08/11/2024, 09:22
Ναι, είναι σφιχτό, αλλά μην το φοβάσαι.. Έχω ανοίξει και χειρότερα (σε σημείο που νόμιζα οτι το πάνελ ήταν βιδωμένο, ή δεν ήταν ανοιγόμενο)
Από την άλλη δεν ξέρω τι εννοείς εσύ σφιχτό. Δεν θέλει τρομερή δύναμη, αλλά δεν είναι και "το τραβάω απαλά και άνοιξε" Μια δύναμη την θέλει.
Αν θεωρείς οτι βάζεις περισσότερη δύναμη απ' όση χρειάζεται να σηκώσεις το κουτί ξέρω γω, ή να σηκώσεις ένα δεκάκιλο βαράκι, τότε ναι κάτι δεν πάει καλά..

Phantom
08/11/2024, 09:32
Τα αδικείτε τα φθηνά κουτιά, προσφέρουν και έχουν δυνατότητες.

Μήπως έχει κάποιος side printed πλήκτρα στο πληκτρολόγιο; θα ήθελα την γνώμη του.
Φτιάχνω μερικά τεχνικά πληκτρολόγια και καλά dedicated των μηχανών που συνοδεύουν και με ενδιαφέρει
σαν χαρακτηριστικό να μην λερώνεται ο χαρακτήρας από την χρήση.

457891

Εγώ θα χρησιμοποιούσα side printed μόνο αν χρειαζόταν/έπρεπε να τυπώσω "ειδικά" σύμβολα (π.χ. shortcuts ή εικονίδια που αφορούν τη χρήση ενός ειδικού μηχανήματος/προγράμματος) on top (από πάνω / στην κανονική επιφάνεια) ώστε να υπάρχουν κάπου τυπωμένα και τα κανονικά γράμματα για όσους δεν ξέρουν τυφλό (ή κάποιο αυτοσχέδιο) σύστημα.

Επίσης σαν διαχειριστής τόσων υπολογιστών μπορώ να σου πω οτι πιο εύκολα λερώνονται τα sides παρά το top. Κι αυτό γιατί η χρήση των πλήκτρων με τα δάκτυλα ως ένα βαθμό λειτουργεί και σαν καθαριστικό.. (μπλιαχ, αλλά ναι)

@Tsber Εσύ μην κοιτάς από εδώ.. από την άλλη please!

Τέλος όποιος έχει OCD να μην ανοίξει ποτέ πληκτρολόγιο (και ειδικά με ψηλά πλήκτρα).
Θα βρει μεγάλο μπελά..
Έχω βγάλει από 3 μηνών καινούργιο πληκτρολόγιο αρκετό σουσάμι να φτιάξω κουλούρι Θεσσαλονίκης! Χώρια τα υπόλοιπα..

motojojo
08/11/2024, 09:54
Χαχα δεν εχω μπει ποτέ στη διαδικασία να βγαλω τα κουμπια για να καθαρισω το πληκτρολογιο.
Αντ'αυτού, το κοπανάω ανάποδα και πέφτουν ολα μονα τους κάτω. Όχι τα κουμπιά...αλλά ότι κρυβεται κάτω από αυτά! :a014: :lol:

BTW ειχα βρει καποτε αλλά δεν ξερω πως να τα ξαναβρω, αυτοκολητάκια για τα πληκτρα για να εχουν πλεον τα συμβολα του greek/american keyboard. Εχω 2 γερμανικά πληκτρολόγια και δε λέει να τα πετάξω λόγω γερμανικών συμβόλων.

Tsber
08/11/2024, 09:57
Χαχα δεν εχω μπει ποτέ στη διαδικασία να βγαλω τα κουμπια για να καθαρισω το πληκτρολογιο.
Αντ'αυτού, το κοπανάω ανάποδα και πέφτουν ολα μονα τους κάτω. Όχι τα κουμπιά...αλλά ότι κρυβεται κάτω από αυτά! :a014: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=E1M_lxh1oxs&ab_channel=DeSalse

thunder ace
08/11/2024, 10:03
Αν σε μηχανικο πληκτρολογιο δεν δουλευει καποιο πληκτρο,τραβηξτε το προς τα πανω(δεν παθαινει τιποτα) βγαλτε το δλδ και ριξτε μερικες σταγονες ισοπροπυλική αλκοόλη στο σημειο που εφαρμοζει και το πιο πιθανο ειναι να ξανα λειτουργησει.
Εκει στους κοκκινους μηχανισμους εννοω,ετσι;
457893

karellen
08/11/2024, 10:21
Αν σε μηχανικο πληκτρολογιο δεν δουλευει καποιο πληκτρο,τραβηξτε το προς τα πανω(δεν παθαινει τιποτα) βγαλτε το δλδ και ριξτε μερικες σταγονες ισοπροπυλική αλκοόλη στο σημειο που εφαρμοζει και το πιο πιθανο ειναι να ξανα λειτουργησει.
Εκει στους κοκκινους μηχανισμους εννοω,ετσι;
457893
:beer:

Επίσης είναι ευκαιρία να βγάλετε όλα τα πλήκτρα και να τα πλύνετε ένα-ένα,επάνω στο πληκτρολόγιο είναι δύσκολο γιατί δεν καθαρίζουν στα πλάγια.Βγάλτε το πρώτα και μία φωτογραφία για να βλέπετε τη σωστή διάταξη όταν τα ξαναβάλετε.

Δεν θέλετε να δείτε τι βρώμα θα έχει μαζέψει από κάτω! :eek: :lol:

Phantom
08/11/2024, 10:46
Δεν κατάλαβες.. Μιλάω για οτι βγαίνει ΜΕΤΑ το κοπάνιμα... :bawl::bawl::bawl:

Phantom
08/11/2024, 10:59
:beer:

Επίσης είναι ευκαιρία να βγάλετε όλα τα πλήκτρα και να τα πλύνετε ένα-ένα,επάνω στο πληκτρολόγιο είναι δύσκολο γιατί δεν καθαρίζουν στα πλάγια.

Αυτό το κάνω μόνο σε ένα μηχανικό που έχω στο σπίτι.. Μια φορά το χρόνο πάνω κάτω..
Παλιότερα καθάριζα τα πλήκτρα ένα - ένα. Τώρα τα κάνω σούπα.. :confused::cry::confused:

Με απλά λόγια ζεσταίνω νεράκι σε "κατάλληλο δοχείο", ρίχνω λίιιγο υγρό πιάτων, ρίχνω τα πλήκτρα μέσα, τα ανακατεύω, τα αφήνω λίγη ώρα "να μουλιάσουν" (να μαλακώσει η βρομιά), τα ανακατεύω ξανά, και τα στραγγίζω.
Στη συνέχεια τα σκουπίζω με ένα καθαρό πανί και τα βάζω στη θέση τους.

Έχοντας κάνει αυτή τη διαδικασία μερικές φορές, περισσότερο χρόνο μου παίρνει να ζεστάνω το νερό, παρά τα υπόλοιπα..

thunder ace
08/11/2024, 11:02
Αυτό το κάνω μόνο σε ένα μηχανικό που έχω στο σπίτι.. Μια φορά το χρόνο πάνω κάτω..
Παλιότερα καθάριζα τα πλήκτρα ένα - ένα. Τώρα τα κάνω σούπα.. :confused::cry::confused:

Με απλά λόγια ζεσταίνω νεράκι σε "κατάλληλο δοχείο", ρίχνω λίιιγο υγρό πιάτων, ρίχνω τα πλήκτρα μέσα, τα ανακατεύω, τα αφήνω λίγη ώρα "να μουλιάσουν" (να μαλακώσει η βρομιά), τα ανακατεύω ξανά, και τα στραγγίζω.
Στη συνέχεια τα σκουπίζω με ένα καθαρό πανί και τα βάζω στη θέση τους.

Έχοντας κάνει αυτή τη διαδικασία μερικές φορές, περισσότερο χρόνο μου παίρνει να ζεστάνω το νερό, παρά τα υπόλοιπα..

Σωστος!!!!!!

νεοσσός
08/11/2024, 18:45
Σε έναν μήνα θα πενταπλασιαστεί το upstream στις γραμμές FTTH COSMOTE 1000/500/300.

https://www.cosmote.gr/pdf/FTTH_Upload_Upgrade.pdf

Στα σκαριά είναι και η παροχή νέας ταχύτητας 3/1 Gbps (downstream/upstream).

ΓιώργοςΤΤ
08/11/2024, 18:49
Aς φτιάξουν πρώτα γραμμές και κουτιά να συνδέεται ο κόσμος και μετά αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες. 2024 και είχαν το θράσος να μου φέρουν σπίτι γραμμή με 1,7 Mbps.

νεοσσός
08/11/2024, 18:59
Δες για Speedbooster ή 4/5G ή δορυφορικό.

DoctoR_k6
08/11/2024, 19:40
Ωραίο το 150αρι upload.

Που μένεις ρε Γιώργο ΤΤ και δεν υπάρχει κανείς με σοβαρή ταχύτητα; 1.7;;;

ΓιώργοςΤΤ
08/11/2024, 20:40
Σε ένα χωριό στην Κω που δεν έχει οπτική ίνα και KW κοντά στο σπίτι μου.

doctor_john
08/11/2024, 21:04
Ωραίο φαίνεται για πλήκτρα ψηλού προφίλ. Βέβαια εκείνο το σημείο καθαρίζει πιο δύσκολα από σκόνη.

Προσωπικά διανύω μία ακόμα περίοδο που προτιμώ πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ, αφού πέρασα μία δεκαετία με μηχανικά κανονικού προφίλ.

Έχει να κάνει πρώτα με την χρήση. Μετά έχει να κάνει τι σου αρέσει που μεγάλο ρόλο έχει τι έχεις συνηθίσει - βαρεθεί.
Τώρα πλέον που μπορώ να έχω καθολικό έλεγχο σε μηχανικό πληκτρολόγιο χωρίς να κοστίζει μια περιουσία όπως πριν 10 χρόνια
είναι φυσιολογικό αυτά που προτείνω να έχουν το μέγιστο όλων των ποιοτήτων.
Θέλω και το καλύτερο σε αντοχή και αποτελεσματικότητα αλλά και το πιο βολικό, ξεκούραστο, χαρούμενο, ποιοτικό για τον χειριστή.

Αν χρειαστεί να πατηθεί δύο φορές ένα πλήκτρο στο μισάωρο, γιατί δεν "έπιασε", γιατί μάγκωσε κ.λπ. στο σπίτι δεν με ενοχλεί καθόλου.
8-9 ώρες όρθιος, σε μια μηχανή 6-7 μέτρα, που το ελάχιστο λάθος κοστίζει 5ε, που μπορεί να κτυπήσει κάποιος, ενώ κουβαλάς βάρη σε αυτήν
και της κάνεις hardware επεμβάσεις service κάθε μέρα, είναι παράγοντας κούρασης και έλλειψης εμπιστοσύνης που κουράζει επίσης.

Αν κάποιος πατήσει 3 φορές το δευτερόλεπτο ένα πλήκτρο, χρειάζομαι τρία ξεχωριστά σήματα από αυτό, όχι ένα και βλέπουμε τι άλλο πάτησε ο τρελάκιας και αν θα ξαναλειτουργήσει το πλήκτρο που πάτησε με 200γρ αντί των 35 που χρειάζεται.. :)

Εγώ θα χρησιμοποιούσα side printed μόνο αν χρειαζόταν/έπρεπε να τυπώσω "ειδικά" σύμβολα (π.χ. shortcuts ή εικονίδια που αφορούν τη χρήση ενός ειδικού μηχανήματος/προγράμματος) on top (από πάνω / στην κανονική επιφάνεια) ώστε να υπάρχουν κάπου τυπωμένα και τα κανονικά γράμματα για όσους δεν ξέρουν τυφλό (ή κάποιο αυτοσχέδιο) σύστημα.

Επίσης σαν διαχειριστής τόσων υπολογιστών μπορώ να σου πω οτι πιο εύκολα λερώνονται τα sides παρά το top. Κι αυτό γιατί η χρήση των πλήκτρων με τα δάκτυλα ως ένα βαθμό λειτουργεί και σαν καθαριστικό.. (μπλιαχ, αλλά ναι)

Ένα απο αυτά που μου αρέσουν γιατί έχουν πέσει οι τιμές είναι τα χύτευσης δύο υλικών. Ποτέ ξανά τυπωμένα (εκτός και αν είναι πολύ ωραία :D )
Ωραία ιδέα η προσθήκη ειδικών συμβόλων σε side printed αν δεν χρειάζεσαι πολλά.
Αν είναι πάνω από 3-4 θεωρώ πως κουράζουν και θα το ξανασκεφτόμουν. Υπάρχουν και ξεχωριστά num pad που τα κάνεις ότι θες για παράδειγμα.

Η βρωμιά που περιγράφεις είναι από ρεμαλοποίηση με άγνωστο κύκλο καθαρισμού και η δική μου βιοτεχνικού χαρακτήρα με τουλάχιστον 15νθήμερο καθαρισμό :lol:

νεοσσός
08/11/2024, 21:49
Είχα ενθουσιαστεί με τα μηχανικά πληκτρολόγια πριν από 15 χρόνια. Είχα αγοράσει δύο από το εξωτερικό (Γερμανία και ΗΠΑ), διότι στην Ελλάδα δεν έβρισκες τότε κι ένα κλασσικό IBM δεκαετίας '90. Πρακτικά, άξιζε μόνο σαν αίσθηση το Das Keyboard, ενώ τα άλλα δύο τα χρησιμοποίησα λίγο καιρό.

Αλλά ακόμα και το Das Keyboard, μετά από μερικά χρόνια χρήσης το βαρέθηκα. Στην αρχή ενθουσιάζεσαι με την ηχητική και απτική ανάδραση, που αυξάνει την ακρίβεια στον χειρισμό και βελτιώνει την αίσθηση. Όμως, μετά από μερικά χρόνια χρήσης καταλαβαίνεις γιατί πριν από 30 χρόνια βαρέθηκε ο κόσμος τα μηχανικά πληκτρολόγια και έτρεχαν όλοι να αγοράσουν αθόρυβα πληκτρολόγια μεμβράνης, χαμηλότερης ποιότητας.

Κάποια στιγμή το είχα πάρει στο γραφείο για μερικές μέρες και παραπονέθηκαν οι συνάδελφοι επειδή έκανε πολύ θόρυβο. Είναι γεγονός ότι ενοχλεί τους τριγύρω ο κλασσικός μηχανισμός, αν και υπάρχουν και σχετικά αθόρυβες εκδοχές.

Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο, ίσως μόνο η αξία της εναλλαγής. Πάντως τα επιχειρήματα περί αντοχής στη χρήση των μηχανικών, είναι συνήθως έωλα. Πιο φθηνό και ευχάριστο θα σου βγει να αλλάζεις ανά λίγα χρόνια ένα ποιοτικό πληκτρολόγιο μεμβράνης, παρά να πληρώνεις μηχανικό. Θα ανανεώνεσαι κιόλας. Άσε που είναι μέσα στο πρόγραμμα να χυθεί και κανένα νερό ή καφές κλπ.

THRESH
08/11/2024, 21:54
Σε ένα χωριό στην Κω που δεν έχει οπτική ίνα και KW κοντά στο σπίτι μου.

To Starlink της Τεσλα δείχνει 128 - 227 mbit δορυφορική σύνδεση για Κω

Το κόστος φαίνεται για 40άρι το μήνα κ ένα εφάπαξ κόστος εξοπλισμού γύρω στα 300+

Αν παίζει κ τίποτα σε 4G/5G σε χαμηλότερη μηνιαία τιμή, θα το σκεφτόμουν απο το "1.7 Mbit γραμμή" , ήμαρτον

doctor_john
08/11/2024, 22:40

Είχα ενθουσιαστεί με τα μηχανικά πληκτρολόγια πριν από 15 χρόνια. Είχα αγοράσει δύο από το εξωτερικό (Γερμανία και ΗΠΑ), διότι στην Ελλάδα δεν έβρισκες τότε κι ένα κλασσικό IBM δεκαετίας '90. Πρακτικά, άξιζε μόνο σαν αίσθηση το Das Keyboard, ενώ τα άλλα δύο τα χρησιμοποίησα λίγο καιρό.

Αλλά ακόμα και το Das Keyboard, μετά από μερικά χρόνια χρήσης το βαρέθηκα. Στην αρχή ενθουσιάζεσαι με την ηχητική και απτική ανάδραση, που αυξάνει την ακρίβεια στον χειρισμό και βελτιώνει την αίσθηση. Όμως, μετά από μερικά χρόνια χρήσης καταλαβαίνεις γιατί πριν από 30 χρόνια βαρέθηκε ο κόσμος τα μηχανικά πληκτρολόγια και έτρεχαν όλοι να αγοράσουν αθόρυβα πληκτρολόγια μεμβράνης, χαμηλότερης ποιότητας.

Κάποια στιγμή το είχα πάρει στο γραφείο για μερικές μέρες και παραπονέθηκαν οι συνάδελφοι επειδή έκανε πολύ θόρυβο. Είναι γεγονός ότι ενοχλεί τους τριγύρω ο κλασσικός μηχανισμός, αν και υπάρχουν και σχετικά αθόρυβες εκδοχές.

Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο, ίσως μόνο η αξία της εναλλαγής. Πάντως τα επιχειρήματα περί αντοχής στη χρήση των μηχανικών, είναι συνήθως έωλα. Πιο φθηνό και ευχάριστο θα σου βγει να αλλάζεις ανά λίγα χρόνια ένα ποιοτικό πληκτρολόγιο μεμβράνης, παρά να πληρώνεις μηχανικό. Θα ανανεώνεσαι κιόλας. Άσε που είναι μέσα στο πρόγραμμα να χυθεί και κανένα νερό ή καφές κλπ.

Πλέον διαλέγεις το είδος της κίνησης, την διαδρομή, βάρος πατήματος - επιστροφής, εργονομικό προφίλ, επίπεδο θορύβου, επίπεδο στήριξης κ.λπ.
Τα περισσότερα κυκλώματα είναι αδιάβροχα ή έχουν τρόπο να προστατευθούν στο μοντάρισμα.

Πρίν 20 χρόνια, η apple, η oracal, η dell είχαν ιστορία με ήσυχα μηχανικά (<cherry red) με πολύ στοιβαρή στήριξη, ντιζαϊνάτα κ.λπ.
Η εμφάνιση της τεχνολογίας των laptop σε αυτόνομα desktop μας ενθουσίασε όλους. Ύσηχα, με λιγότερη πληροφορία, πιο κουλ εμφάνιση, πολύ πιο ανάλαφρη χρήση..
Στείλαμε τα μηχανικά σε μια νύχτα και καλά κάναμε, έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση σε ένα γραφείο με πολλούς τα μεμβράνης.
Όλα καλά αλλά χαλάνε. Τα καλά εννοώ που κοστίζουν.. γιατί αν μιλήσουμε για τα απλά, η αίσθηση πάει περίπατο και έχεις πλήκτρα που
πατώνται στη μέση και χάνεις μερικές στα πλάγια, από χάλια πλαστικά κ.λπ.
Πήρα ένα πολύ ωραίο μεμβράνης πριν δυο χρόνια, θεωρώ πως έδωσα πολλά (80ε) και το έκανα γιατί είναι για το γραφείο στο πατρικό
που δουλεύει 4-5 ώρες την εβδομάδα. Ε λοιπόν χάλασε, σε σπίτι συνταξιούχων προγρ/στων που έχουν τα laptop τους για κάθε μέρα.

DoctoR_k6
09/11/2024, 00:58
To Starlink της Τεσλα δείχνει 128 - 227 mbit δορυφορική σύνδεση για Κω

Το κόστος φαίνεται για 40άρι το μήνα κ ένα εφάπαξ κόστος εξοπλισμού γύρω στα 300+

Αν παίζει κ τίποτα σε 4G/5G σε χαμηλότερη μηνιαία τιμή, θα το σκεφτόμουν απο το "1.7 Mbit γραμμή" , ήμαρτον

Κω Ε; Φαντάρος εκεί… πέρασα ωραία. :D

Όντως 4G/5G δεν παίζει να βάλεις ένα ρουτερακι και με 26 καθαρισες(με σημερινή κατάσταση).
Αλλιώς δορυφορικό.

νεοσσός
09/11/2024, 09:21
Πλέον διαλέγεις το είδος της κίνησης, την διαδρομή, βάρος πατήματος - επιστροφής, εργονομικό προφίλ, επίπεδο θορύβου, επίπεδο στήριξης κ.λπ.
Τα περισσότερα κυκλώματα είναι αδιάβροχα ή έχουν τρόπο να προστατευθούν στο μοντάρισμα.

Πρίν 20 χρόνια, η apple, η oracal, η dell είχαν ιστορία με ήσυχα μηχανικά (<cherry red) με πολύ στοιβαρή στήριξη, ντιζαϊνάτα κ.λπ.
Η εμφάνιση της τεχνολογίας των laptop σε αυτόνομα desktop μας ενθουσίασε όλους. Ύσηχα, με λιγότερη πληροφορία, πιο κουλ εμφάνιση, πολύ πιο ανάλαφρη χρήση..
Στείλαμε τα μηχανικά σε μια νύχτα και καλά κάναμε, έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση σε ένα γραφείο με πολλούς τα μεμβράνης.
Όλα καλά αλλά χαλάνε. Τα καλά εννοώ που κοστίζουν.. γιατί αν μιλήσουμε για τα απλά, η αίσθηση πάει περίπατο και έχεις πλήκτρα που
πατώνται στη μέση και χάνεις μερικές στα πλάγια, από χάλια πλαστικά κ.λπ.
Πήρα ένα πολύ ωραίο μεμβράνης πριν δυο χρόνια, θεωρώ πως έδωσα πολλά (80ε) και το έκανα γιατί είναι για το γραφείο στο πατρικό
που δουλεύει 4-5 ώρες την εβδομάδα. Ε λοιπόν χάλασε, σε σπίτι συνταξιούχων προγρ/στων που έχουν τα laptop τους για κάθε μέρα.
Υπάρχουν υψηλής ποιότητας πληκτρολόγια μεμβράνης που μπορείς να βρεις με 20 έως 30€. Dell, HP, Logitech, Microsoft, Trust. Την τελευταία 5ετία χρησιμοποιώ αυτό το Trust (https://www.trust.com/en/product/15366-slimline-keyboard-kb-1450). Πρέπει να το έχω πάνω από 10 χρόνια, απλά στο ενδιάμεσο χρησιμοποιούσα και τα μηχανικά, καθώς και ένα ακόμη πληκτρολόγιο μεμβράνης χαμηλού προφίλ.

Παλιότερα έδινα μεγάλη βαρύτητα στην αίσθηση του πληκτρολογίου (και του ποντικιού), διότι ήταν το βασικό εργαλείο μου και ήθελα να το ευχαριστιέμαι όσο περισσότερο γίνεται. Πλέον προσαρμόζομαι σε διάφορα, έχοντας κατεβάσει το κατώφλι της τελειότητας. Αλλά θορυβώδες μηχανικό, θα αργήσω να ξαναχρησιμοποιήσω συστηματικά.

Επισημαίνω όμως ότι τα εμπορικά επιχειρήματα περί ακρίβειας και αξιοπιστίας είναι για ειδικές περιπτώσεις. Καμία γραμματέα που πληκτρολογεί δεκάδες σελίδες τη μέρα, κανέναν χειριστή τηλεοπτικού σταθμού που θέλει απόλυτη ακρίβεια, αίσθηση και αντοχή στη σκληρή χρήση. Είναι θέμα marketing να ανάγουμε απαιτήσεις ειδικών επαγγελματιών που αφορούν στο 1% της χρήσης, σε άλλους επαγγελματίες και ερασιτέχνες που κάνουν μεν συστηματική χρήση, αλλά δεν έχουν τέτοιες ανάγκες.

Σαν αναλώσιμα τα βλέπω πλέον, χωρίς απαίτηση να βγάλουν 10ετία. Κι αν χαλάσει, είναι μία ευκαιρία να ανανεωθείς. :)

thunder ace
09/11/2024, 10:46
Τα μηχανικα ειναι μονο για του GAMERS....τελος.

ΓιώργοςΤΤ
09/11/2024, 11:10
To θέμα με το ίντερνετ το έλυσα με 5G router και κάρτα με απεριόριστα data. Ταχύτητα την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω 201/25. Δεν έχω αποσυνδέσεις, δουλεύει πολύ σταθερά και αν δεν σας ενδιαφέρει να είστε top 1% στο CoD μπορείτε να παίξετε άνετα.

BLiTzER
09/11/2024, 11:27
To θέμα με το ίντερνετ το έλυσα με 5G router και κάρτα με απεριόριστα data. Ταχύτητα την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω 201/25. Δεν έχω αποσυνδέσεις, δουλεύει πολύ σταθερά και αν δεν σας ενδιαφέρει να είστε top 1% στο CoD μπορείτε να παίξετε άνετα.

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Ποιο ρούτερ, ποια κάρτα; Μηνιαίο κόστος; Από latency πάει καλά σε online gaming ή είσαι στα 100+ ms; 0 αποσυνδέσεις, lag spikes; Κάτι άλλο που σε προβληματίζει;

Εγώ είμαι με 24άρα (δεν υπάρχει κάτι άλλο εδώ) + speedbooster αυτή τη στιγμή, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικό το κόστος (~30€/μήνα) για ταχύτητες του έτους 2002.

thunder ace
09/11/2024, 11:43
Λοιπον ...επειδη τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλ...σας λεω το δικο μου στορυ με τις υπερταχυτητες που υποσχεται ο ΟΤΕΣ.
Πληρωνω 100αρα και εχω 100αρα.
Πριν δυο χρονια που εκανε την μαγκια Ο ΟΤΕ και ειπε σας διπλασιαζω την (οποια)ταχυτητα εχετε ,τι επαθα;
Ναι..πηγε στα 200 αλλα, ειχα συνεχεια αποσυνδεσεις....1 2 22 102.
Φωναζω το μαστορα του Οτε και τι μου λεει :
Ναι οκ εχεις πλεον 200αρα ,αλλα ολο το συστημα απο το ΚΑΦΑΟ μεχρι το σπιτι (λιγοτερο απο 80 μ)ΔΕΝ μπορει να μεταφερει τετοιο ογκο .(μπουκωνει μου λεει!!!!!)
Του λεω και τι κανουμε που πιο πολυ εχω διακοπες παρα ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Λεει..."σου βαζω κοφτη στα 100 και εισαι μαγκας"
Και οντως ο ανθρωπος ειχε δικιο.....οταν εβαλε κοφτη να σταματαει στα 100(95 καθαρα δλδ)σταματησε να κανει διακοπες.
Τρομαρα μας,θελουμε να γινουμε Ευρωπη.

svaboda
09/11/2024, 11:49
Μην είσαι απόλυτος, έχω πολλούς γνωστούς που χρησιμοποιούν μηχανικά, χωρίς να είναι gamers, τους βολεύει στην δουλειά σαν γραφιάδες.

Bowleno
09/11/2024, 15:45
Δεν ξέρω για εσάς τους από πάνω, εγώ έβαλα ΙΝΑΛAN πριν κανένα 7-8 μήνες (Νέα Φιλαδέλφεια, στην παλιά Ρενώ περιοχή) και έχω ξενοιάσει πραγματικά!
2 φορές που έπαθα βλάβη (και όχι "κλασική περίπτωση βλάβης" :cry::lol:) εξαιτίας των 2...κουνελιών(!) που φιλοξένησα τέλη Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου, (δάγκωσαν και έκοψαν 2 φορές την οπτική ίνα) ήρθαν μέσα σε μια ώρα(!) από την ώρα που έκανα την κλήση στην εξυπηρέτηση πελατών, το επισκεύασαν με γελοίο κόστος. Έστειλα τον λογαριασμό στην ιδιοκτήτρια των κουνελιών και απείλησα περί στιφάδου αν δεν τον τακτοποιούσε και να τα πάρει :lol:
Στον αντίποδα, ο γιος μου έχει ΝΟVA, και σε βλάβη για την οποία ευθυνόταν ο....ΟΤΕ, τον είχαν στο περίμενε 15(!!!!) μέρες!!! Και φυσικά ούτε λόγος για συμψηφισμό ημερών.....

Και οι φωτό των....απειλών :lol:

457923457924

ΓιώργοςΤΤ
09/11/2024, 16:57
https://www.skroutz.gr/s/40751348/ZTE-MC888-Pro-Asyrmato-5G-Mobile-Router-Wi-Fi-6-me-2-THyres-Ethernet.html#reviews

Αγόρασα το παραπάνω ρούτερ. Έχει όλες τις επιλογές ενός καλού aftermarket ρούτερ. Κάρτα προϋπήρχε μία της cosmote με απεριόριστα δεδομένα αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω για το κόστος, αφού είναι σε οικογενειακό πακέτο με άλλους 4 αριθμούς. Διαβάζω ότι πολλές εταιρίες πλέον δίνουν απεριόριστα πακέτα σε ανταγωνιστικές τιμές, κάνε μια έρευνα αγοράς και θα βρεις κάτι. Για gaming, υπολόγισε 15-20 ms επιπλέον από αυτό που βλέπεις τώρα. Αποσύνδεση δεν είχα ποτέ και παίζω περίπου 4 ώρες την μέρα online αλλά βράδι, ίσως παίζει και αυτό ρόλο. Spikes υπάρχουν αλλά πάρα πολύ σπάνια, έχω να δω spike πάνω από ένα μήνα. Από ταχύτητα, το χειρότερο που έχω δει είναι 80 Mbps, καλοκαίρι σε ώρα αιχμής. Υπόψιν ότι έχω μόνο δύο γραμμές σήματος, αν είχα καλύτερο σήμα προφανώς θα είχα καλύτερες ταχύτητες.

νεοσσός
09/11/2024, 16:59
Η Inalan παρέχει τον καλύτερο λόγο ταχύτητας/τιμής, αλλά δυστυχώς έχει μικρή γεωγραφική κάλυψη. Αν κάλυπτε το σπίτι μου, θα είχα βάλει σίγουρα, έχοντας εφεδρικό 4G. Κατά περιόδους δίνει προσφορές με συμμετρική 1Gbps με 25€/μήνα. Σύγχρονες ταχύτητες σε λογική τιμή.

Από την άλλη μεριά, είναι ευρέως γνωστό ότι έχει χαμηλή αξιοπιστία. Ευρείας έκτασης προβλήματα (δίκτυο κορμού), αφήνουν τους πελάτες, περί τις δύο μέρες τον μήνα χωρίς internet. Όσοι γνωρίζω με Inalan, είναι ευχαριστημένοι, αλλά έχουν φροντίσει να έχουν εφεδρική σύνδεση (4G σπίτι και δεύτερη γραμμή από COSMOTE στο γραφείο). Έχουν την Inalan για να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους και την εφεδρική σύνδεση για να πετύχουν το always on που δεν μπορεί δυστυχώς να παρέχει η Inalan.

Τα κουνέλια είναι γνωστό ότι λατρεύουν τα καλώδια. Αρκεί να μείνει ελεύθερο ένα κουνέλι για μερικά δευτερόλεπτα και σου έχει δαγκώσει όποιο καλώδιο φθάνει. Τηλεφώνου, οπτική ίνα, από μετασχηματιστές DC (δικτύου νομίζω τους πέφτει χοντρό). Έχω συναντήσει μερικές φορές το θέμα, σε σημείο να ρωτάω "Έχετε κουνέλι;" και να μου λένε "Πώς το ξέρεις;".

Τα καλώδια δικτύου τα δαγκώνουν οι σκύλοι. :p

Bowleno
09/11/2024, 18:01
Η Inalan παρέχει τον καλύτερο λόγο ταχύτητας/τιμής, αλλά δυστυχώς έχει μικρή γεωγραφική κάλυψη. Αν κάλυπτε το σπίτι μου, θα είχα βάλει σίγουρα, έχοντας εφεδρικό 4G. Κατά περιόδους δίνει προσφορές με συμμετρική 1Gbps με 25€/μήνα. Σύγχρονες ταχύτητες σε λογική τιμή.

Από την άλλη μεριά, είναι ευρέως γνωστό ότι έχει χαμηλή αξιοπιστία. Ευρείας έκτασης προβλήματα (δίκτυο κορμού), αφήνουν τους πελάτες, περί τις δύο μέρες τον μήνα χωρίς internet. Όσοι γνωρίζω με Inalan, είναι ευχαριστημένοι, αλλά έχουν φροντίσει να έχουν εφεδρική σύνδεση (4G σπίτι και δεύτερη γραμμή από COSMOTE στο γραφείο). Έχουν την Inalan για να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους και την εφεδρική σύνδεση για να πετύχουν το always on που δεν μπορεί δυστυχώς να παρέχει η Inalan.

Τα κουνέλια είναι γνωστό ότι λατρεύουν τα καλώδια. Αρκεί να μείνει ελεύθερο ένα κουνέλι για μερικά δευτερόλεπτα και σου έχει δαγκώσει όποιο καλώδιο φθάνει. Τηλεφώνου, οπτική ίνα, από μετασχηματιστές DC (δικτύου νομίζω τους πέφτει χοντρό). Έχει πετύχει μερικές φορές το θέμα, σε σημείο να ρωτάω "Έχετε κουνέλι;" και να μου λένε "Πώς το ξέρεις;".

Τα καλώδια δικτύου τα δαγκώνουν οι σκύλοι. :p

Απλώνονται συνεχώς....

Στο 8μηνο που την έχω, μόνο 3 ώρες έτυχε να μην έχω ίντερνετ και είχα ειδοποιηθεί με μήνυμα για βλάβη στην περιοχή, πράγμα που ουδέποτε έκαναν οι Νόβα και ΟΤΕ.

Το δικό ΜΟΥ κουνέλι μάσησε προχθες το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης του σαλονιού και ψαχνόταν η γυναίκα :lol:

Η Λούσι μου ευτυχώς είναι κυρία, μασάει μόνο τα παιχνίδια της :pink:

νεοσσός
09/11/2024, 18:45
Το δικό ΜΟΥ κουνέλι μάσησε προχθες το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης του σαλονιού και ψαχνόταν η γυναίκα :lol:
Αυτό δεν είναι DC, είναι AC 220Volt. Ανάλογα την παρουσία ή όχι ρελέ στο σπίτι, παίζει να το κλάψεις το κουνέλι αν ξαναμασήσει τέτοιο καλώδιο. Καλό είναι να το βάλεις σε ύψος που να μην το φθάνει ή να το προστατέψεις με κανάλι (δεν εννοώ ANT1, MEGA κλπ).

Bowleno
09/11/2024, 19:39
Αυτό δεν είναι DC, είναι AC 220Volt. Ανάλογα την παρουσία ή όχι ρελέ στο σπίτι, παίζει να το κλάψεις το κουνέλι αν ξαναμασήσει τέτοιο καλώδιο. Καλό είναι να το βάλεις σε ύψος που να μην το φθάνει ή να το προστατέψεις με κανάλι (δεν εννοώ ANT1, MEGA κλπ).

Τα μάζεψα όλα, εννοείται. Αν και δεν θα με χαλούσε ένα ψητό κουνέλι, εδώ που τα λέμε (ήταν επιλογή της γυναίκας):D

bulmont
11/11/2024, 07:16
2 φορές που έπαθα βλάβη..... εξαιτίας των 2...κουνελιών(!) ...

Το δικό ΜΟΥ κουνέλι μάσησε προχθες το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης....

.... Αν και δεν θα με χαλούσε ένα ψητό κουνέλι, εδώ που τα λέμε....

Ρε μπουλένο, το πνίγεις το κουνέλι;;;;;;;;;;;;;

Bowleno
11/11/2024, 08:14
Ρε μπουλένο, το πνίγεις το κουνέλι;;;;;;;;;;;;;

Πολύ θα το ήθελα αλλά δεν με αφήνει η γυναίκα :moutza: (της) :lol:

Και εδώ το δικό μου, τα από πάνω τα είχα φιλοξενήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε

458000

antoncbf
11/11/2024, 11:59
παρακαλώ την βοήθειά σας .προσπαθεί να μπεί ο αδελφός μου στο nbg (εθνική τράπεζα)για ιδιώτες μέσω σταθερου υπολογιστή με windows 10 ,δίνει κανονικά κωδικούς κλπ ,του στέλνουν τον 6ψήφιο κωδικό OTP στο κινητό που εχει δηλώσει για εισοδο κλπ ,πατάει ΟΚ και του βγάζει λευκή σελίδα και το εξής μήνυμα . αυτη η σελίδα ΔΕΝ λειτουργεί και βγάζει HTTP ERROR 418 . εχει προσπαθήσει να μπεί και με το chrome και με το edge και με το firefox το ιδιο μήνυμα του βγάζει .επικοινώνησε με την εθνική τράπεζα και του λένε ,αφου εδωσε τα στοιχεία του αφμ -ταυτότητα κλπ ,του λένε ολα σωστά εμείς τα βλέπουμε εδω και της ειπε για τον ERROR 418 ,αλλα η κοπέλα δεν ηξερε τι ειναι αυτο και του ειπε να μπεί μέσω κινητού μηπως εξυπηρετηθεί .ο αδελφός μου ομως εχει θέμα με την ορασή του και δεν μπορεί να χειριστεί τη πολυ μικρή οθόνη του κινητού ,και θέλει να κανει τις εργασίες του στην οθόνη του υπολογιστή που την βλέπει ανετα .η ερώτηση πως βγαίνει το ERROR 418 ?? συγνώμη για το σεντόνι (εβγαλε το ad block που εχει για διαφημίσεις αλλα πάλι το ιδιο μήνυμα βγάζει)

thunder ace
11/11/2024, 12:03
πρωτα πρωτα να δεις αν ειναι το pc στη σωστη ωρα και ημερομηνια (κατω δεξια ,ετσι; )
Το εχω παθει.
Αν ειναι κατι αλλο δεν το γνωριζω.

νεοσσός
11/11/2024, 13:00
Error 418 θυμίζει πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται σε απόπειρα σύνδεσης σε ιστοσελίδα τράπεζας.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hyper_Text_Coffee_Pot_Control_Protocol

Καλό είναι να ελεγχθεί ο υπολογιστής για ιούς.

Ας δοκιμάσει να κάνει πλήρη διαγραφή της cache (προσοχή σβήνονται κωδικοί) ή σύνδεση σε incognito mode.

antoncbf
11/11/2024, 14:16
πρωτα πρωτα να δεις αν ειναι το pc στη σωστη ωρα και ημερομηνια (κατω δεξια ,ετσι; )
Το εχω παθει.
Αν ειναι κατι αλλο δεν το γνωριζω.

ναι κανονικά δείχνει και ωρα και ημερομηνία και χρονολογία

Sorath
11/11/2024, 14:17
Ότι είπε ο απο πάνω, πολύ ύποπτο μήνυμα, για σελίδα τράπεζας. Ελπίζω να μπαίνει απο link που πληκτρολογεί, και όχι απο κάτι έτοιμο που του έχουν στείλει.

Επίσης, για το κινητό η κοπέλα θα εννοούσε να μπει στην τράπεζα μέσω του επίσημου app και όχι μέσω κάποιου browser.

antoncbf
11/11/2024, 14:24
Error 418 θυμίζει πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται σε απόπειρα σύνδεσης σε ιστοσελίδα τράπεζας.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hyper_Text_Coffee_Pot_Control_Protocol

Καλό είναι να ελεγχθεί ο υπολογιστής για ιούς.

Ας δοκιμάσει να κάνει πλήρη διαγραφή της cache (προσοχή σβήνονται κωδικοί) ή σύνδεση σε incognito mode.

ναι το εψαξε αυτον τον κωδικό 418 και του εβγαλε αυτη την αηδία για τσαγιέρες κλπ .δοκίμασε να μπεί απο αλλον σταθερό παλι τα ιδια ,δοκίμασε και απο φίλο του γείτονα παλι τα ιδια ,ενημέρωσε παλι την εθνική η οποία ΔΕΝ ξέρει τι ειναι αυτο ????????? πριν 15-20 ημέρες εμπαινε κανονικά με το ιδιο κινητό 1 huawei και με τον ιδιο αριθμό εννοείται

antoncbf
11/11/2024, 14:29
Ότι είπε ο απο πάνω, πολύ ύποπτο μήνυμα, για σελίδα τράπεζας. Ελπίζω να μπαίνει απο link που πληκτρολογεί, και όχι απο κάτι έτοιμο που του έχουν στείλει.

Επίσης, για το κινητό η κοπέλα θα εννοούσε να μπει στην τράπεζα μέσω του επίσημου app και όχι μέσω κάποιου browser.

ναι η κοπέλα του ειπε να μπεί στο κινητό μέσω app φυσικά .ενώ για τον ERROR 418 ΔΕΝ ειχε ιδέα τι ειναι αυτο (πήρε 4 -5 φορές στην τράπεζα 210-4848484 τα ιδια του λένε ,δεν εχουν ιδέα )

DoctoR_k6
11/11/2024, 14:33
Απο την εφαρμογη μπαινει κανονικα?

νεοσσός
11/11/2024, 18:05
παρακαλώ την βοήθειά σας .προσπαθεί να μπεί ο αδελφός μου στο nbg (εθνική τράπεζα)για ιδιώτες μέσω σταθερου υπολογιστή με windows 10 ,δίνει κανονικά κωδικούς κλπ ,του στέλνουν τον 6ψήφιο κωδικό OTP στο κινητό που εχει δηλώσει για εισοδο κλπ ,πατάει ΟΚ και του βγάζει λευκή σελίδα και το εξής μήνυμα . αυτη η σελίδα ΔΕΝ λειτουργεί και βγάζει HTTP ERROR 418 . εχει προσπαθήσει να μπεί και με το chrome και με το edge και με το firefox το ιδιο μήνυμα του βγάζει .επικοινώνησε με την εθνική τράπεζα και του λένε ,αφου εδωσε τα στοιχεία του αφμ -ταυτότητα κλπ ,του λένε ολα σωστά εμείς τα βλέπουμε εδω και της ειπε για τον ERROR 418 ,αλλα η κοπέλα δεν ηξερε τι ειναι αυτο και του ειπε να μπεί μέσω κινητού μηπως εξυπηρετηθεί .ο αδελφός μου ομως εχει θέμα με την ορασή του και δεν μπορεί να χειριστεί τη πολυ μικρή οθόνη του κινητού ,και θέλει να κανει τις εργασίες του στην οθόνη του υπολογιστή που την βλέπει ανετα .η ερώτηση πως βγαίνει το ERROR 418 ?? συγνώμη για το σεντόνι (εβγαλε το ad block που εχει για διαφημίσεις αλλα πάλι το ιδιο μήνυμα βγάζει)
Μπορεί και να μην είναι κάτι τρομερό, αλλά και μόνο που καταχωρείται OTP, θα πρότεινα να το κοιτάξει σε υψηλή προτεραιότητα, μήπως έχει πέσει σε περίπτωση man in the middle.
Για παράδειγμα αν πατάει σε κάποιον σύνδεσμο ή bookmark, αντί να πληκτρολογεί ο ίδιος το URL της τράπεζας (με το https://), αν έχει πέσει σε DNS poisoning (υπολογιστή, router, hosts file).

ναι το εψαξε αυτον τον κωδικό 418 και του εβγαλε αυτη την αηδία για τσαγιέρες κλπ .δοκίμασε να μπεί απο αλλον σταθερό παλι τα ιδια ,δοκίμασε και απο φίλο του γείτονα παλι τα ιδια ,ενημέρωσε παλι την εθνική η οποία ΔΕΝ ξέρει τι ειναι αυτο ????????? πριν 15-20 ημέρες εμπαινε κανονικά με το ιδιο κινητό 1 huawei και με τον ιδιο αριθμό εννοείται
Πιο πάνω γράφεις ότι προσπαθεί με υπολογιστή, διότι δεν μπορεί να χειριστεί την πολύ μικρή οθόνη του κινητού. Τελικά τι ισχύει;

Επίσης, η χρήση e-banking από υπολογιστή τρίτου, άγνωστης κατάστασης, ενέχει ρίσκο.

antoncbf
11/11/2024, 21:36
Μπορεί και να μην είναι κάτι τρομερό, αλλά και μόνο που καταχωρείται OTP, θα πρότεινα να το κοιτάξει σε υψηλή προτεραιότητα, μήπως έχει πέσει σε περίπτωση man in the middle.
Για παράδειγμα αν πατάει σε κάποιον σύνδεσμο ή bookmark, αντί να πληκτρολογεί ο ίδιος το URL της τράπεζας (με το https://), αν έχει πέσει σε DNS poisoning (υπολογιστή, router, hosts file).

Πιο πάνω γράφεις ότι προσπαθεί με υπολογιστή, διότι δεν μπορεί να χειριστεί την πολύ μικρή οθόνη του κινητού. Τελικά τι ισχύει;

Επίσης, η χρήση e-banking από υπολογιστή τρίτου, άγνωστης κατάστασης, ενέχει ρίσκο.
οσον αφορά την σύνδεση με το κινητό μπαίνει με καλώδιο usb και με την χρήση tethering

antoncbf
11/11/2024, 21:46
το θέμα λύθηκε με πολυ ευκολο τρόπο και δεν εφταιγε ο υπολογιστής του η κάποιο ad block κλπ .
ξαναπήρε τηλ. και ευτυχώς την φορά αυτη επεσε σε γατόνι υπάλληλο ,ο οποίος το εχει ξανα-αντιμετωπίσει πολλέ φορές ...
κουφό ακούγεται και σε εμένα ,αλλα το δοκίμασε και αμέσως μπήκε κανονικά στον λογαριασμό του ,και με edge και με chrome και με firefox
αυτος εμπαινε με το επίσημο nbg.gr ,δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλα του ειπανε να μπαίνει απο εδώ ...σημειώστε το μπάς και τύχει και σε εσάς
Μy nbg digital banking απευθείας ...(εννοείται βάζεις κωδικούς ,σου ερχεται OTP στο κινητό σου πρώτα)