Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Vstrommer71
04/01/2022, 20:45
Αν είναι κλασσικός μηχανικός δίσκος και τον ακούς να τιτιβίζει,ζόρικα τα πράγματα.

Αν δουλεύει κανονικά και τον βλέπει σαν unallocated μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το filesystem ή τα partition του και έχεις κάποιες καλές πιθανότητες.

Δοκίμασε Recuva σε μια πρώτη απόπειρα να δεις αν μπορείς να μαζέψεις τίποτα.

kouk
04/01/2022, 21:18
Όταν άνοιξε ο μικρός το pc άκουγα το γνωστό τακ τακ.
Μετά την επόμενη φορά δεν ακούγεται αλλά τον βλέπει αναλοκειτιντ.
Θα το δοκιμάσω το πρόγραμμα που λες και βλέπουμε.
Δεν θέλω να τα σώσω όλα.

borbos
05/01/2022, 10:38
Όταν άνοιξε ο μικρός το pc άκουγα το γνωστό τακ τακ.
Μετά την επόμενη φορά δεν ακούγεται αλλά τον βλέπει αναλοκειτιντ.
Θα το δοκιμάσω το πρόγραμμα που λες και βλέπουμε.
Δεν θέλω να τα σώσω όλα.

Αν ακους τακ τακ εχεις μηχανικη ζημια. Οσο τον λειτουργεις του κανεις ζημια. Τραβα σε ενα μαγαζι για ανακτηση να δεις αν τα data αξιζουν για ανακτηση λογο τιμης.

enterdata (φιλος ηρακλειο)
tictac

klp

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/01/2022, 07:42
Καλημέρα συντροχοι!Θα ήθελα τά φώτα σας!
Εχθές έκοψα το οτε τιβι!Ο λόγος ήταν οικονομικός και ότι άφηνει από του χρόνου το αγγλικό πρωτάθλημα!
Το λοιπόν. Εγώ κεραία για να πιάνω τά κρατικά κανάλια δεν εχω!Το δορυφορικό πιάτο μου έμεινε! Γίνεται απο το καλώδιο που έρχεται απο το πιάτο να το βάλω πίσω από την τηλεόραση και να μου δώσει σήμα για τα κρατικά?
Η τηλεόραση μου είναι καινούργια αλλά από μια παλιά που είχα μου έχει μείνει ο αποκωδικοποιητής για το σήμα τότε που είχαμε πάρει όσοι δεν είχαμε σύγχρονες τηλεόρασεις!Γίνεται με αυτό να κανω τίποτα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Bowleno
13/01/2022, 08:03
Εχθές έκοψα το οτε τιβι!Ο λόγος ήταν οικονομικός και ότι άφηνει από του χρόνου το αγγλικό πρωτάθλημα!
Το λοιπόν. Εγώ κεραία για να πιάνω τά κρατικά κανάλια δεν εχω!Το δορυφορικό πιάτο μου έμεινε! Γίνεται απο το καλώδιο που έρχεται απο το πιάτο να το βάλω πίσω από την τηλεόραση και να μου δώσει σήμα για τα κρατικά?
Η τηλεόραση μου είναι καινούργια αλλά από μια παλιά που είχα μου έχει μείνει ο αποκωδικοποιητής για το σήμα τότε που είχαμε πάρει όσοι δεν είχαμε σύγχρονες τηλεόρασεις!Γίνεται με αυτό να κανω τίποτα?

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να βάλεις το βύσμα της κεραίας απευθείας στην τηλεόραση.... Εγώ έχω μια μικρή 23αρα που κάθε καλοκαίρι την βγάζω στην βεράντα τα βράδια και για κεραία έχω ένα....αλουμινόχαρτο(!) Στριμμένο στην μια μεριά για να μπαίνει στο "καρφί" της υποδοχής και έχω σήμα καμπάνα....:D

Volpad
13/01/2022, 08:22
Εμενα η κεραία του σπιτιού, έρχεται μέσα από τον τοίχο της πολυκατοικίας.
Επειδή δεν με βολεύει εκεί που είναι η πρίζα, έχω ενώσει το καλώδιο με τη βάση της τηλεόρασης και έχω μια χαρά σήμα.
Στο προηγούμενο σπίτι, το είχα σε ένα σώμα καλοριφερ που ήταν κοντά...

nikos_abel
13/01/2022, 08:38
Εμενα η κεραία του σπιτιού, έρχεται μέσα από τον τοίχο της πολυκατοικίας.
Επειδή δεν με βολεύει εκεί που είναι η πρίζα, έχω ενώσει το καλώδιο με τη βάση της τηλεόρασης και έχω μια χαρά σήμα.
Στο προηγούμενο σπίτι, το είχα σε ένα σώμα καλοριφερ που ήταν κοντά...

Εκτος και η βάση είναι πλαστική...παθών...

ΓιώργοςΤΤ
13/01/2022, 08:38

Αυτό που ζητάς δεν γίνεται αλλά διότι το δορυφορικό πιάτο είναι στραμμένο στον ουρανό και το σήμα της digea είναι επίγειο.

Επίσης το "μάτι" της κεραία είναι φτιαγμένο ώστε να στέλνει σήμα στον αποκωδικοποιητή της cosmote.

Οι επιλογές σου είναι οι εξής:

1. Αγοράζεις κανονική κεραία, την εγκαθιστάς βλέποντας που κοιτάνε οι γειτονικές κεραίες και είσαι έτοιμος. Για να μην τραβάς ξανά καλώδιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ήδη υπάρχον με κατάλληλα βύσματα όπου απαιτείται.

2. Αγοράζεις μια μικρή κεραία εσωτερικού χώρου, την βάζεις κάπου διακριτικά και πιάνεις κανονικά, αφού το ψηφιακό σήμα δεν επηρεάζεται από παράσιτα όπως παλιά το αναλογικό που αν περνούσες δίπλα από την κεραία είχες "χιόνια".

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την ύπαρξη κατάλληλου αποκωδικοποιητή.

Εναλλακτικά, αν έχεις κάποιον υπολογιστή ή λάπτοπ που μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση, ψάξε λίγο τις επιλογές που έχεις για IPTV (ένα παιδί μου είπε ότι έχει και στο ali express αλλά εγώ δεν ξέρω τίποτα).

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/01/2022, 09:04
Παιδιά Ευχαριστώ! Εχω κεραία μικρή εσωτερικού χώρου! Θα δοκιμάσω 2 3 απο αυτά που μου είπατε και θα σας ξαναενοχλησω!Είμαι σίγουρος :D

DoctoR_k6
13/01/2022, 09:19
Οτι ειπε ο ΓιωργοςΤΤ.
Εγω στη θεση σου θα εβαζα μια κεραια ακριβως διπλα απο το πιατο (αν ειναι ταρατσα η δεν ενοχλει ξερω γω) κ αγοραζοντας 2 μικτες TV-SAT (https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn/f/1152448/miktes.html?keyphrase=tv+sat&o=%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82+tv+sat) θα παιζει η τηλεοραση σου κανονικα κ θα εχεις παντα διαθεσιμο το πιατο αν ξανασυνδεθεις με οποια συνδρομητικη (αν κ το πανε μεσω ιντερνετ πλεον το σκηνικο).
O ενας μικτης θα μπει απανω στο δορυφορικο κ στη κεραια κ ο 2ος κατω στην εξοδο του καλωδιου του δορυφορικου πριν χωρισεις τα σηματα.

teogtp
13/01/2022, 09:23
Παιδιά Ευχαριστώ! Εχω κεραία μικρή εσωτερικού χώρου! Θα δοκιμάσω 2 3 απο αυτά που μου είπατε και θα σας ξαναενοχλησω!Είμαι σίγουρος :D

Δοκίμασε και με μεταλλική απλώστρα ρούχων.
Απλά ξυσε λίγο την βαφή σε δύο σημεία απόμακρα μεταξύ τους και σύνδεσε το καλώδιο.
Life hack δοκιμασμένο.

νεοσσός
13/01/2022, 20:02
Θα χαλάει λίγο το σήμα τη στιγμή που θα απλώνει κάποιος ρούχα. :p

Πάντως το ψηφιακό σήμα έχει μεγαλύτερη εξασθένιση σε εσωτερικούς χώρους, σε σχέση με το παλιό αναλογικό. Εκεί που έπιαναν οριακά αναλογικό σήμα τηλεοράσεις με εσωτερικές κεραίες, πλέον χρειάζεται εξωτερική κεραία.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/01/2022, 21:54
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους! Επειδή αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα απο εχθές στο αποθηκακι μου (περασε μέσα νερο) και τα εχω βγάλει όλα απο μέσα,μου είναι πολύ δύσκολο να πάρω την κεραία απο εκεί! Μάλλον αύριο θα κάτσω να δω πως θα φτιάξω το αποθηκακι για να μπορώ και πάλι να παίρνω ότι θελω απο εκεί!

Volpad
13/01/2022, 22:14
Τράβα ένα καλώδιο από την τηλεόραση μέχρι το αποθηκάκι ρε συ...

Δε χρειάζεται να μετακινείς πράγματα που έχεις τακτοποίησει...
Θα κάτσεις τώρα να φτιάξεις ολόκληρο το αποθηκακι για μια κεραία;

νεοσσός
13/01/2022, 22:32
Αν κατάλαβα καλά, στο πλημμυρισμένο πλέον αποθηκάκι, είναι αποθη(κα)κευμένη η εσωτερική κεραία. Αν τη βάλει όμως τώρα στη ντιβή, θα κάνει νερά...

Παιδιά Ευχαριστώ! Εχω κεραία μικρή εσωτερικού χώρου! Θα δοκιμάσω 2 3 απο αυτά που μου είπατε και θα σας ξαναενοχλησω!Είμαι σίγουρος https://www.moto.gr/forums/images/motogr/smilies/icon_smile_big.gif

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους! Επειδή αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα απο εχθές στο αποθηκακι μου (περασε μέσα νερο) και τα εχω βγάλει όλα απο μέσα,μου είναι πολύ δύσκολο να πάρω την κεραία απο εκεί! Μάλλον αύριο θα κάτσω να δω πως θα φτιάξω το αποθηκακι για να μπορώ και πάλι να παίρνω ότι θελω απο εκεί!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/01/2022, 02:55
:lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/01/2022, 20:28
Τελικά δοκίμασα και με τη εσωτερική κεραία και τζίφος! Στην αυτόματη αναζήτηση για κανάλια δε βρίσκει τίποτα!

borgiriadis1
15/01/2022, 10:54
Εγώ που είχα παρόμοιο πρόβλημα με εσωτερική κεραία (το αστείο είναι οτι η tv ηταν στον κήπο οποτε όλα ηταν εξωτερικά) η μονη λύση ηταν να εγκαταστησω κανονική κεραία ψιλά εκεί που κοιταγαν κ οι γειτονικές. Αυτό επίσης που θυμάμαι και το αναφέρω επειδή είχα μεγαλο πρόβλημα πλεον δεν χρειαζεται εξωτερικός ενισχυτής σήματος. Κανει τα πραγματα χειρότερα. Το καλώδιο απευθείας πανω στην κεραία.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/01/2022, 18:40
Εγώ που είχα παρόμοιο πρόβλημα με εσωτερική κεραία (το αστείο είναι οτι η tv ηταν στον κήπο οποτε όλα ηταν εξωτερικά) η μονη λύση ηταν να εγκαταστησω κανονική κεραία ψιλά εκεί που κοιταγαν κ οι γειτονικές. Αυτό επίσης που θυμάμαι και το αναφέρω επειδή είχα μεγαλο πρόβλημα πλεον δεν χρειαζεται εξωτερικός ενισχυτής σήματος. Κανει τα πραγματα χειρότερα. Το καλώδιο απευθείας πανω στην κεραία.

Κατάλαβα! Ευχαριστώ πολύ!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
16/01/2022, 19:00
Σήμερα δοκίμασα τα πάντα! Τα πάντα!!!!
Όλες τις προτάσεις σας. Δε γίνεται τίποτα!
Η γυναίκα κατέβασε στη τηλεόραση μια εφαρμογή για ελληνικά κανάλια και βλέπουμε απο εκεί!
Απλά το πρόβλημα είναι ότι στην εφαρμογή δεν αλλάζουν τα κανάλια με τη μια! Πρέπει να βγαίνεις και να ξαναμπαινεις!
Η εφαρμογή είναι η γκρικ τιβι!
Ξέρει κανείς καμία πιο εύχρηστη απο αυτή???

teogtp
16/01/2022, 19:52
Η γυναίκα κατέβασε στη τηλεόραση μια εφαρμογή για ελληνικά κανάλια και βλέπουμε απο εκεί!
Απλά το πρόβλημα είναι ότι στην εφαρμογή δεν αλλάζουν τα κανάλια με τη μια! Πρέπει να βγαίνεις και να ξαναμπαινεις!

Δοκίμασε το Kodi (https://cerebrux.net/2017/08/14/kodi-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf-covenant-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/).

Το κατεβάζεις στην TV

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
16/01/2022, 21:30
Δοκίμασε το Kodi (https://cerebrux.net/2017/08/14/kodi-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf-covenant-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/).

Το κατεβάζεις στην TV

Ευχαριστώ πολύ! Αύριο θα το δοκιμάσω και θα σας πω!

DoctoR_k6
17/01/2022, 11:12

Εβαλες εξωτερικη κεραια? Κ δεν λειτουργει?

Το θεμα δεν ειναι να κανεις κατι προχειρο για να βλεπεις τα ελληνικα καναλια.
Μιλαμε μια εξωτερικη κεραια κ τα πιανεις ολα καμπανα.
Τι εφαρμογες κ τι ταλαιπώριες ειναι αυτες για να δεις ΣΤΑΡ ξερω γω.

borgiriadis1
17/01/2022, 15:18

Μάλλον δοκίμασε τις πατέντες με την απλώστρα. (Πρέπει και τα ρούχα να μυρίζουν σουπλιν για καλύτερο σήμα)

Για το kodi νομίζω ότι πρέπει να είναι androidtv για να το εγκαταστήσεις. Αλλιώς χρειάζεσαι και tvbox για να παίξει

DoctoR_k6
17/01/2022, 15:32
Μάλλον δοκίμασε τις πατέντες με την απλώστρα. (Πρέπει και τα ρούχα να μυρίζουν σουπλιν για καλύτερο σήμα)

Για το kodi νομίζω ότι πρέπει να είναι androidtv για να το εγκαταστήσεις. Αλλιώς χρειάζεσαι και tvbox για να παίξει

Really?
ΜΕ 15ε αγοραζεις κεραια πλεον εξωτερικη κ ξεμπερδευεις.
Γιατι να μπει καποιος σε διαδικασιες με ταρζανιες?

Εν τω μεtαξυ για kodi θελει androidtv. Δεν ξερουμε τι τηλεοραση εχει ο Παπας.

teogtp
17/01/2022, 19:17
Really?

ΟρθοδοξίαTv (https://orthodoxtv.gr/)

:tooth:

borgiriadis1
17/01/2022, 21:03
Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση για τους κουμπιουτεραδες. Στο γραφείο έχουμε router της cosmote το speedport entry 2i.
Έχουμε συνδεδεμένους 2σταθερους Η/Υ και εναν δυκτιακο εκτυπωτή (ο εκτυπωτής συνδέεται μόνοι ενσύρματα).
Θέλω τώρα να συνδεσω εναν ακόμα σταθερό Η/Υ. Τώρα στο router είναι συνδεδεμένες 3 θύρες. Η τέταρτη γράφει πανω STB και δεν δουλεύει. Παλιά που την είχα δοκιμασει δούλευε. Αλλά τώρα δεν δίνει σύνδεση. Το STB σημαίνει τπτ? Υπάρχει κάποιαν ρύθμιση για να δουλέψει? Να κάνω reset μήπως δουλέψει?

Volpad
17/01/2022, 21:04
Να πάρεις ένα switch

νεοσσός
17/01/2022, 21:25
Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση για τους κουμπιουτεραδες. Στο γραφείο έχουμε router της cosmote το speedport entry 2i.
Έχουμε συνδεδεμένους 2σταθερους Η/Υ και εναν δυκτιακο εκτυπωτή (ο εκτυπωτής συνδέεται μόνοι ενσύρματα).
Θέλω τώρα να συνδεσω εναν ακόμα σταθερό Η/Υ. Τώρα στο router είναι συνδεδεμένες 3 θύρες. Η τέταρτη γράφει πανω STB και δεν δουλεύει. Παλιά που την είχα δοκιμασει δούλευε. Αλλά τώρα δεν δίνει σύνδεση. Το STB σημαίνει τπτ? Υπάρχει κάποιαν ρύθμιση για να δουλέψει? Να κάνω reset μήπως δουλέψει?
Ρυθμίζεται εύκολα. (https://www.youtube.com/watch?v=mQy0dopLQyE)

borgiriadis1
17/01/2022, 22:24
Ρυθμίζεται εύκολα. (https://www.youtube.com/watch?v=mQy0dopLQyE)

Ευχαριστώ δεν σκέφτηκα οτι θα ηταν τόσο απλό που θα υπάρχει και στο youtube. Για switch σκεφτόμουν κ εγώ.

νεοσσός
17/01/2022, 22:33
Ευχαριστώ δεν σκέφτηκα οτι θα ηταν τόσο απλό που θα υπάρχει και στο youtube. Για switch σκεφτόμουν κ εγώ.
Υπάρχει ένα μειονέκτημα όταν χρησιμοποιείς δικτυακό εξοπλισμό που δεν είναι προορισμένος ακριβώς για τη δουλειά που τον ρυθμίζεις: Αν γίνει ακούσια ή εκκούσια reset, τότε επανέρχεται η προεπιλεγμένη από τον κατασκευαστή συμπεριφορά και βρίσκεσαι μία μέρα να μη σου δουλεύει κάτι, χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί. Μέχρι τουλάχιστον να θυμηθείς ότι θα πρέπει να επαναλάβεις τα απλά βήματα για να το ξαναρυθμίσεις.

Αυτό πάθαινε κόσμος που χρησιμοποιούσε ADSL router ως switch ή Access Point, απενεργοποιώντας τον DHCP server. Έλα που όμως οι συσκευές, ειδικά οι φθηνές, ενδέχεται ακούσια να κάνουν reset. Καταλήγεις με δύο ενεργούς DHCP στο δίκτυό σου και προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει πάει στραβά. Και το κακό είναι να μην το έχει κάνει αυτό ο sysadmin, αλλά κάποιος χρήστης να έχει βάλει κάπου στο δίκτυο δική του συσκευή.

Οπότε, καλό είναι σε αυτή την υποδοχή να βάλεις τη λιγότερο κρίσιμη συσκευή ή το δικό σου υπολογιστή, ώστε αν γίνει reset ενώ απουσιάζεις από το γραφείο (π.χ. με οδηγίες της Cosmote, επειδή κόλλησε) να είναι το δικό σου πισί που δεν θα έχει δίκτυο.

Πάντως ένα 8 port Gigabit switch κοστίζει λιγότερο από 20 ευρώ. Θα είστε και futureproof για επιπλέον γρήγορες συνδέσεις.

borgiriadis1
18/01/2022, 00:49
https://www.skroutz.gr/s/13988619/TP-LINK-TL-SG1008D-v8-Unmanaged-L2-Switch-%CE%BC%CE%B5-8-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-Gigabit-1Gbps-Ethernet.html

Κτ τέτοιο μάλλον εννοείς. Καλη η ιδέα να έχω παραπανω θύρες (αν και με 4 είμαι καλυμμένος για τώρα) απλα να ρωτησω κτ επειδή είμαι λίγο άσχετος. Οκ σου δίνει 8 θύρες να συνδέσεις οτι θέλεις. Δεν καταλαβαίνω όμως πως το συνδέεις στο ρουτερ ώστε να μοιράσει μετα το ίντερνετ.?

teogtp
18/01/2022, 08:53
https://www.skroutz.gr/s/13988619/TP-LINK-TL-SG1008D-v8-Unmanaged-L2-Switch-%CE%BC%CE%B5-8-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-Gigabit-1Gbps-Ethernet.html

Κτ τέτοιο μάλλον εννοείς. Καλη η ιδέα να έχω παραπανω θύρες (αν και με 4 είμαι καλυμμένος για τώρα) απλα να ρωτησω κτ επειδή είμαι λίγο άσχετος. Οκ σου δίνει 8 θύρες να συνδέσεις οτι θέλεις. Δεν καταλαβαίνω όμως πως το συνδέεις στο ρουτερ ώστε να μοιράσει μετα το ίντερνετ.?

Συνδέεις το switch με το ρούτερ μέσω καλωδίου Ethernet

borgiriadis1
18/01/2022, 10:14
Συνδέεις το switch με το ρούτερ μέσω καλωδίου Ethernet

Αυτό το φανταστικά. Απλά όσα κοίταξα δεν έχουν κάποια ειδική θύρα. Απλά διαλέγω μια από τις 8 και το κουμπωνω?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/01/2022, 10:55
Really?

Εχω σμαρτ τιβι!Το κατεβασα το κοντι αλλά δε ξέρω να το λειτουργώ! Δε ξέρω αν είναι ανδροιντ!
Νομίζω πως δε θα γλιτώσω τη κεραία τελικά!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/01/2022, 10:56

Μάλλον θα βάλω κεραία!

borgiriadis1
18/01/2022, 12:59
Εχω σμαρτ τιβι!Το κατεβασα το κοντι αλλά δε ξέρω να το λειτουργώ! Δε ξέρω αν είναι ανδροιντ!
Νομίζω πως δε θα γλιτώσω τη κεραία τελικά!

Θέλει κάποια addons για να δουλέψει το kodi. Εγώ ποτέ δεν κατάφερα να το δουλέψω σωστά. Νομίζω ότι τσάμπα ταλαιπωρήσε. Εφόσον υπάρχει δυνατότητα βάλε κεραία.

DoctoR_k6
18/01/2022, 14:21
Μάλλον θα βάλω κεραία!

Eγω σου ειπα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155199&page=94&p=3124293&viewfull=1#post3124293)τι θα εκανα ωστε να ξεμπερδευεις.
Το καλωδιο το εχεις ετοιμο ουτως η αλλως.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/01/2022, 21:33
Eγω σου ειπα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155199&page=94&p=3124293&viewfull=1#post3124293)τι θα εκανα ωστε να ξεμπερδευεις.
Το καλωδιο το εχεις ετοιμο ουτως η αλλως.

Μαι!Για κάπου εκεί πάω! Το θέμα μου είναι απο εξαρχής ότι ο αέρας απο πανω μου δεν είναι δικός μου! Ηδη τους έχω βάλει πιάτο! Ήθελα να αποφύγω την κεραία αλλά τελικά δεν γίνεται! Δε θα έχω πρόβλημα αν τους το πω!Το ξέρω! Απλά δε μου αρέσει να εκμεταλλευτώ καταστάσεις!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/01/2022, 04:45
Η γυναίκα μου είπε εχθές ότι υπάρχει ένα κουτάκι που το συνδέεις στο βύσμα που μπαίνει το καλώδιο της τηλεόρασης και πιάνει όλα τα κανάλια! Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι τέτοιο?

νεοσσός
20/01/2022, 08:11
Σου είπε μήπως τι χρώμα είναι το κουτάκι; :p

Cerium
20/01/2022, 13:22
Να κανω κι εγώ μια ερώτηση βρε παιδιά. Εδώ και δύο χρόνια έιμαι συνδρομητής της wind.
Ήμουνα σε 24 adsl και ενώ επιανα γύρω στα 8 - 10 ξαφνικα με εριξαν στα δύο μάλλον για να παω σε vdsl.
Τέλος πάντων πήγα και από τότε άρχισε η οδύσσεια. Συνεχεις αποσυνδέσεις και μόνιμα δηλωμένο βλάβη και έτσι πέρασαν δυό χρόνια.
Δούλευε για καμια δεκαριά μέρες και μετά άλλες δέκα με αποσυνδέσεις κάθε δυο λεπτά. Τώρα που πέρασαν δυό χρόνια το μόνο μου λένε που μπορούν να κανουν είναι υποβαθμιση της γραμμής.
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος, θα μου δώσουν adsl από την καμπίνα που ήμουνα στην οποια καταλήγει οπτικη ινα ή θα παρω απο κεντρο του ΟΤΕ που βρίσκεται στο διαόλου τη μάνα και δεν θα μπορώ ουτε youtube να δω?

toyar
20/01/2022, 14:30
γιατι δεν αλλαζεις παροχο;

thunder ace
20/01/2022, 14:36
Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα και εγώ.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Από τότε που ήρθα σε ένα χωριό έξω από το Αγρίνιο (πάρα πολύ κοντά όμως) όταν μπόρεσα να βάλω ίντερνετ,έβαλα ΟΤΕ.
Για 3,4 χρόνια ούτε μια αποσύνδεση.
Έβαλα Vodafone για 5 μηνες (λόγο αφραγκιας,και ήταν πιο φτηνή)και έφτυσα το γάλα της μάνας μου.
ΚΑΘΕ μετά αποσυνδέσεις.
Αφού κατάφερα και έφυγα αναίμακτα από Vodafone,γύρισα ΟΤΕ και βρήκα την υγειά μου.
Τώρα έχω 100αρα και πιάνω 85.

Cerium
20/01/2022, 15:01
γιατι δεν αλλαζεις παροχο;

Δηλαδή είναι θέμα παρόχου;
Γιατί ένας από τους πολλούς τεχνικούς της wind που ήρθαν στο σπίτι, μου είπαν ότι κάπου κανει το καλώδιο διακοπή από το κουτί του ΟΤΕ της πολυκατοικίας μέχρι την καμπίνα της vodafone και αδυνατούν να το φτιάξουν.
Τέλος πάντων όπως και να έχει κάνω αίτηση άμεσα για αλλαγή παρόχου μπας και γίνει κάτι, γιατί δυο χρόνια τώρα τα νεύρα έχουν γίνει κρόσια.

toyar
20/01/2022, 15:11
το ειπες και μονος σου
το κουτι του οτε
ποιος ειναι πιθανοτερο να στο φτιαξει;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/01/2022, 18:16
Σου είπε μήπως τι χρώμα είναι το κουτάκι;

Όχι! Έχεις κάτι κατα νου!

Cerium
20/01/2022, 19:32
Τελικά άλλαξα την MTU του ρουτερ απο 1500 που είχε εξ ορισμού η Wind σε 1492 και ως εκ θαυματος σταθεροποιήθηκε η γραμμή εδώ και τρεις ώρες,
χωρίς καμία αποσύνδεση και χωρίς σφάλματα στο ρουτερ με 49/50 download και 5/5 upload.
Να δω τώρα πόσο θα κρατήσει, γιατί πρώτη φορά κρατάει τόση ώρα χωρίς αποσύνδεση.

νεοσσός
20/01/2022, 22:38
Οι γραμμές VDSL2 (συνήθως 50Mbps και 100Mbps) είναι πολύ απαιτητικές ως προς τα καλώδια. Μπορεί να έχουν διπλάσια και τετραπλάσια μέγιστη θεωρητική ταχύτητα, αλλά για να την πιάσεις αυτή, πρέπει τα καλώδια στο δρόμο να είναι καλής ποιότητας, οι συνδέσεις σωστές και κυρίως η καλωδίωση του σπιτιού σου να είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς διακλαδώσεις.

Ανέφερες πως ο τεχνικός σού είπε για πρόβλημα στο βρόχο στο δρόμο, οπότε εκεί περιμένεις τον ΟΤΕ να το φτιάξει, αν το φτιάξει. Αν ήσουν πελάτης του ΟΤΕ, η πιθανότητα να στο φτιάξει θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Μιας και ανοίξαμε θέμα γραμμών VDSL2, στις περισσότερες περιπτώσεις το ζήτημα είναι στο χώρο του πελάτη. Είτε στο καλώδιο από την είσοδο της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμα, είτε μέσα στο διαμέρισμα. Τα καλώδια και η συνδεσμολογία που δούλευαν σταθερά σε γραμμή ADSL και ADSL2+, όσο παράξενο κι αν φαίνεται σε πολλούς, μόλις μπει η απαιτητική VDSL2, γίνονται ανεπαρκή.

Οπότε, αν σου πει ο τεχνικός ότι χρειάζεται αλλαγή το καλώδιο από την είσοδο μέχρι το διαμέρισμά σου, πρέπει να τον ακούσεις και να φέρεις ηλεκτρολόγο να σου περάσει καινούριο καλώδιο (όχι να κάνει αλλαγή στις συνδέσεις).

Επιπλέον, το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει κάποιος που έχει κάποιες ηλεκτρολογικές γνώσεις, είναι να τοποθετήσει το router στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα (συνήθως είναι η κοντινότερη στην πόρτα του διαμερίσματος) και να αποσυνδέσει από αυτήν όλα τα άλλα καλώδια που πηγαίνουν στις άλλες τηλεφωνικές πρίζες. Και μόνο που αποσυνδέονται τα υπόλοιπα καλώδια από την κεντρική πρίζα και χρησιμοποιείται μόνο το ζευγάρι που έρχεται από την είσοδο της πολυκατοικίας, αλλάζει άρδην η ταχύτητα συγχρονισμού και η σταθερότητα της γραμμής. Αν θέλει να δουλεύουν τηλεφωνικές συσκευές στις άλλες πρίζες του σπιτιού, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει διπλή τηλεφωνική πρίζα, ώστε να έχει επιστροφή σήματος χωρίς splitter (για τις γραμμές VoIP).

toyar
21/01/2022, 12:57
δηλωνω αδαης και ρωταω ετσι για την αλητεια....
σε παλιο στερεοφωνικο με 3πλο cd κασετες ραδια κλπ το οποιο ειναι νεκρο εχει μια πλακετα τροφοδοσιας με ενα μικρο τροφοδοτικο ενα ρελε και διπλα μια αντισταση ανατιναγμενη
αν δωσω στο ρελε 9volt οπλιζει και λειτουργουν ολα
πως ξερω τι αντισταση να βαλω αφου η παλια ειναι καμενη και δε φαινονται χρωματα;
λογικα θελω απο 220 να παω στα 9

Cerium
21/01/2022, 16:27
Οι γραμμές VDSL2 (συνήθως 50Mbps και 100Mbps) είναι πολύ απαιτητικές ως προς τα καλώδια. Μπορεί να έχουν διπλάσια και τετραπλάσια μέγιστη θεωρητική ταχύτητα, αλλά για να την πιάσεις αυτή, πρέπει τα καλώδια στο δρόμο να είναι καλής ποιότητας, οι συνδέσεις σωστές και κυρίως η καλωδίωση του σπιτιού σου να είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς διακλαδώσεις.

Ανέφερες πως ο τεχνικός σού είπε για πρόβλημα στο βρόχο στο δρόμο, οπότε εκεί περιμένεις τον ΟΤΕ να το φτιάξει, αν το φτιάξει. Αν ήσουν πελάτης του ΟΤΕ, η πιθανότητα να στο φτιάξει θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Μιας και ανοίξαμε θέμα γραμμών VDSL2, στις περισσότερες περιπτώσεις το ζήτημα είναι στο χώρο του πελάτη. Είτε στο καλώδιο από την είσοδο της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμα, είτε μέσα στο διαμέρισμα. Τα καλώδια και η συνδεσμολογία που δούλευαν σταθερά σε γραμμή ADSL και ADSL2+, όσο παράξενο κι αν φαίνεται σε πολλούς, μόλις μπει η απαιτητική VDSL2, γίνονται ανεπαρκή.

Οπότε, αν σου πει ο τεχνικός ότι χρειάζεται αλλαγή το καλώδιο από την είσοδο μέχρι το διαμέρισμά σου, πρέπει να τον ακούσεις και να φέρεις ηλεκτρολόγο να σου περάσει καινούριο καλώδιο (όχι να κάνει αλλαγή στις συνδέσεις).

Επιπλέον, το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει κάποιος που έχει κάποιες ηλεκτρολογικές γνώσεις, είναι να τοποθετήσει το router στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα (συνήθως είναι η κοντινότερη στην πόρτα του διαμερίσματος) και να αποσυνδέσει από αυτήν όλα τα άλλα καλώδια που πηγαίνουν στις άλλες τηλεφωνικές πρίζες. Και μόνο που αποσυνδέονται τα υπόλοιπα καλώδια από την κεντρική πρίζα και χρησιμοποιείται μόνο το ζευγάρι που έρχεται από την είσοδο της πολυκατοικίας, αλλάζει άρδην η ταχύτητα συγχρονισμού και η σταθερότητα της γραμμής. Αν θέλει να δουλεύουν τηλεφωνικές συσκευές στις άλλες πρίζες του σπιτιού, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει διπλή τηλεφωνική πρίζα, ώστε να έχει επιστροφή σήματος χωρίς splitter (για τις γραμμές VoIP).

Ευχαριστώ για την απάντηση: Η εσωτερική καλωδίωση του διαμερίσματος ήταν το πρώτο πραγμα που έφτιαξα με το που έκανα την σύνδεση vdsl.
Μπήκε καινούργιο cat 5 νομίζω ή cat 6 δεν θυμαμαι ακριβώς από το κουτί του ΟΤΕ στο υπόγειο της πολυκατοικίας μέχρι το ρούτερ και παρακάμθηκε η υπόλοιπη καλωδίωση του σπιτιού,
γιατί από την πρώτη στιγμή είχα προβλήματα με αποσυνδέσεις. Από χθες το βράδυ που άλλαξα την τιμή στο MTU είδα πολύ μεγαλη διαφορά όχι στην ταχύτητα συγχρονισμού αλλά στο πόσο γρήγορα ανοίγουν οι σελίδες
και το κυριότερο δεν εχω πια αποσυνδέσεις (μεχρι αυτή την στιγμή τουλάχιστον... φτου φτου). Πάντως όπως και να έχει ξεκίνησα ήδη διαδικασία για αλλαγή παρόχου, γιατί ή wind με δούλευε δυο χρόνια τώρα.
Πιστεύω ο ΟΤΕ αν και πιο ακριβός είναι πιο αξιόπιστος. Θα φανεί στην πορεία.

νεοσσός
23/01/2022, 17:37
Σε συνέχεια της συζήτησης περί φλασακιώνε, τον τελευταίο μήνα έτυχε να δοκιμάσω πολλά.

Κορυφή παραμένει το Sandisk Extreme Pro που προτάθηκε από τον thunder ace (ευχαριστώ). Δεύτερο στη λίστα είναι το Mushkin Vendura Pro 64 GByte (το έχω χρόνια, δεν πωλείται πλέον) και τρίτο το Samsung Fit Plus 64 GByte. Πέρα από πολύ καλές ταχύτητες εγγραφής σε USB 2.0 και USB 3.0, που γενικά έχουν λίγα USB flash drives, έχουν και καλή ταχτύτητα στην εγγραφή πολλών μικρών αρχείων.

Πολύ καλά είναι και κάποια Super Talent, αλλά οι χωρητικότητες των 2 και 8 Gbyte είναι πλέον ανεπαρκείς για πολλές από τις εργασίες που τα χρησιμοποιώ.

Οι τελευταίες μου δοκιμές ήταν με Kingston DTDUO3C 128 GByte & 64 GByte (προσοχή, όχι το DTDUO3G2 που μοιάζει εξωτερικά). Έκανα δοκιμές μόνο με μεγάλα αρχεία κι εκεί οι ταχύτητες εγγραφής ξεπερνούν τις ανακοινωθείσες των 15 MBps και φθάνουν τα 20 MBps, με μέση ταχύτητα γύρω στα 18 MBps. Στα μικρά αρχεία, δεν ξέρω συμπεριφορά. Έχουν το πλεονέκτημα της διπλής διεπαφής, USB type A & type C, καθώς και του μικρού μεγέθους. Οι χρήστες Macbook τα λατρεύουν λόγω μεγέθους, σχεδίασης και κυρίως της δυνατότητας να τα βάζουν απευθείας στην type-C υποδοχή του Macbook και κατόπιν σε όποια άλλη συσκευή θέλουν, όπως PC ή τηλεόραση.

Όσο αυξάνουν οι χωρητικότητες των flash drives και αντίστοιχα οι ανάγκες μεταφοράς δεδομένων, η ταχύτητα εγγραφής γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Η παραδοσιακή ταχύτητα των 4 Mbps που υποστηρίζουν τα περισσότερα φλασάκια, ναι μεν συνδυάζεται συνήθως με αξιοπιστία, αλλά τα καθιστά εκτός εποχής από άποψη ευχρηστίας. Για παράδειγμα, για να γεμίσει ένα απλό 64άρι, χρειάζεται 5 ώρες. Αν είχε επιλεγεί γρήγορο και αξιόπιστο μοντέλο, με τιμή 15€, αντί για 6€, ο χρόνος πλήρωσης θα ήταν κάτω από μία ώρα και φυσικά μπορεί να γίνει κάτω από μισή ώρα αν κάποιος πληρώσει πολλαπλάσια χρήματα.

Acacius
23/01/2022, 23:42
δηλωνω αδαης και ρωταω ετσι για την αλητεια....
σε παλιο στερεοφωνικο με 3πλο cd κασετες ραδια κλπ το οποιο ειναι νεκρο εχει μια πλακετα τροφοδοσιας με ενα μικρο τροφοδοτικο ενα ρελε και διπλα μια αντισταση ανατιναγμενη
αν δωσω στο ρελε 9volt οπλιζει και λειτουργουν ολα
πως ξερω τι αντισταση να βαλω αφου η παλια ειναι καμενη και δε φαινονται χρωματα;
λογικα θελω απο 220 να παω στα 9

Δεν ξέρω το κύκλωμα αλλά η αντίσταση που σου έσκασε δεν πρέπει να έχει άμεση σχέση με τη μετατροπή της τάσης. Επί του θέματος, υπάρχει περίπτωση να βρεις το κύκλωμα στο διαδίκτυο ή καμιά φωτογραφία που να φαίνεται η επίμαχη αντίσταση; Έτσι όπως το περιγράφεις δε μου φαίνεται ακριβή επισκευή, με δύο επιφυλάξεις: α) πόσο θεωρείς ότι αξίζει να δώσεις χρήματα για παλιό στερεοφωνικό και β) μήπως παρέδωσε το πνεύμα κάτι άλλο ( μετασχηματιστής; ) παίρνοντας μαζί και την αντίσταση... σίγουρα είναι αντίσταση και όχι ασφάλεια, έτσι;

toyar
24/01/2022, 07:27
Στοιχεια για την πλακετα δεν εχω βρει
Λεφτα δε σκοπευω να δωσω
Την αντισταση που βλεπω θα αλλαξω κι αν δουλεψει δουλεψε
Ασφαλεια δεν ειδα να εχει
Αν καταλαβα καλα η πλακετα αυτη ειναι μονο το on off
Αν οπλισει το ρελε δουλευουν τα παντα

nikos_abel
28/01/2022, 08:42
Μπονζούρια χιονάνθρωποι μου.

Ερώτηξις προς γνώστες, μιας που έχω δει ότι ψάχνεστε με τα φλασάκια:

Θα έχει νόημα η χρήση κάποιου φλασακίου :D usb 3.0 μεγάλης χωρητικότητας, σε laptop με τέτοιες θύρες
για να είναι εγκατεστημένα παιχνίδια ή οι ταχύτητες θα είναι τραγικές;

Οι άλλες εναλλακτικές που έχω είναι προφανώς να αλλάξω το κανονικό drive με ένα μεγαλύτερο ή να αντικαταστήσω το DVD με έναν SSD.

Σκέψεις, ιδέες;

Bowleno
28/01/2022, 10:45

Θα έχει νόημα η χρήση κάποιου φλασακίου :D usb 3.0 μεγάλης χωρητικότητας, σε laptop με τέτοιες θύρες

Οι άλλες εναλλακτικές που έχω είναι προφανώς να αλλάξω το κανονικό drive με ένα μεγαλύτερο ή να αντικαταστήσω το DVD με έναν SSD.

Σκέψεις, ιδέες;

Η απολύτως καλύτερη λύση, βάλε 2 ssd.... Αυτό έκανα εγώ και το λάπτοπ μου 12ετίας, παρακαλώ, πετάει!

THEOD
28/01/2022, 13:14

Σκέψεις, ιδέες;

Θεωρητικά (και μόνο) δεν θα έχεις πρόβλημα ταχύτητας… Το θεωρητικό μέγιστο του usb 3.0 υπερβαίνει ακόμα και αυτό ενός 2,5 ssd σε sata3.
Το πρόβλημα είναι τι ποσοστό της θεωρητικά μέγιστης ταχύτητας θα μπορέσει να πιάσει το κάθε φλασάκι, και κυρίως πόσο λιγότερο αξιόπιστο από έναν ssd θα αποδειχθεί… :rolleyes:

nikos_abel
28/01/2022, 13:18
Η απολύτως καλύτερη λύση, βάλε 2 ssd.... Αυτό έκανα εγώ και το λάπτοπ μου 12ετίας, παρακαλώ, πετάει!

Αγάπη μου, δεν είναι χρέπι το laptop, i7 8ης γενιάς έχει, ssd για κεντρικό δίσκο έχει, αλλά με τα κωλοgames τα 256GB είναι ανεπαρκή (μη χ*σω...).

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος, είναι ποια από τις τρεις περιπτώσεις θα έχει καλύτερη απόδοση.

Ακόμα και στην περίπτωση της αντικατάστασης του βασικού δίσκου, γνωρίζω από πρώτο χέρι (σε mac βέβαια),
ότι επειδή όλα τα tasks τρέχουν σε αυτόν, πολλές φορές είναι προτιμότερο να τρέχεις κάποια αρχεία σε εξωτερικό δίσκο.

nikos_abel
28/01/2022, 13:29
Θεωρητικά (και μόνο) δεν θα έχεις πρόβλημα ταχύτητας… Το θεωρητικό μέγιστο του usb 3.0 υπερβαίνει ακόμα και αυτό ενός 2,5 ssd σε sata3.
Το πρόβλημα είναι τι ποσοστό της θεωρητικά μέγιστης ταχύτητας θα μπορέσει να πιάσει το κάθε φλασάκι, και κυρίως πόσο λιγότερο αξιόπιστο από έναν ssd θα αποδειχθεί… :rolleyes:

Αυτό φαντάζομαι και εγώ. Για το θεωρητικό μέρος μιλάμε πάντα, στην πράξη είναι ότι σου κάτσει.

Θενκς μέιτς!

nikos_abel
28/01/2022, 13:34

Α, να σκεφτώ την επιλογής εξωτερικού SSD; Παίζει;

katsar
28/01/2022, 14:40
Εγώ έπαιζα για πολύ καιρό παιχνίδια σαν το WoW και το Diablo 3 από εξωτερικό σκληρό δίσκο,oldschool από αυτούς που θέλουν μπρίζα.
Σε desktop βέβαια και έτρεχαν κανονικά.Ο δίσκο δεν θα ζούσε πολύ καιρό ακόμα αν το συνέχιζα.
Δεν το έχω δοκιμάσει σε λαπτοπ αλλά τώρα που είναι και πιο σύγχρονα τα μηχανήματα πολύ πιθανό να δουλέψουν.
Προσωπικά θα έβαζα έναν μεγάλο SSD παρά ένα exterrnal ssd ,ίδια τιμή έχουν περίπου.

THEOD
28/01/2022, 16:00
Α, να σκεφτώ την επιλογής εξωτερικού SSD; Παίζει;

Μάλλον είναι η καλύτερη λύση μετά την αντικατάσταση του εσωτερικού σκληρού... Ένας εξωτερικός ssd 1 ή ακόμα καλύτερα 2 Τ συνδεδεμένος με usb 3.0 και καθάρισες :wave2:

Bowleno
28/01/2022, 17:17
Αγάπη μου, δεν είναι χρέπι το laptop, i7 8ης γενιάς έχει, ssd για κεντρικό δίσκο έχει, αλλά με τα κωλοgames τα 256GB είναι ανεπαρκή (μη χ*σω...).

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος, είναι ποια από τις τρεις περιπτώσεις θα έχει καλύτερη απόδοση.

Ακόμα και στην περίπτωση της αντικατάστασης του βασικού δίσκου, γνωρίζω από πρώτο χέρι (σε mac βέβαια),
ότι επειδή όλα τα tasks τρέχουν σε αυτόν, πολλές φορές είναι προτιμότερο να τρέχεις κάποια αρχεία σε εξωτερικό δίσκο.

Ούτε το δικό μου είναι χρέπι :moutza::lol:
Απλώς παλιό και μόνο, περιποιημένο είναι, i3 έχει, 8 γιγα έχει, 2 ssd έχει, μια χαρά και αέρα παίζει, θα κάνω ακόμα μια 5ετια πριν τον αλλάξω ειδικά τώρα που πήρα το voge:D

νεοσσός
28/01/2022, 18:43
Τα USB flash drivers έχουν χαμηλή αξιοπιστία σε σχέση με έναν SSD. Επιπλέον οι controllers τείνουν τα στομώνουν με τη χρήση, μέχρι να ξαναγίνει unmount/mount (έστω με reboot). Οι εξωτερικοί SSD είναι αρκετά ακριβοί, σε συμφέρει να πάρεις εσωτερικό.

Το πρωτόκολλο USB ανέκαθεν φημιζόταν και αποδείκνυε στην πράξη τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ θεωρητικών και πρακτικών μέγιστων. Πρακτικά το USB 3.0 σε ένα ακριβό USB flash drive (όχι SSD) θα δώσει περίπου 120 MByte/sec, σε USB 3.0 SSD 350 MByte/sec, ενώ το SATA 3 με έναν καλό SSD θα πλησιάσει τα θεωρητικά όρια του διαύλου, δίνοντας περί τα 550 MByte/sec.

Συμπερασματικά: Άλλαξε τον 250άρη με έναν ποιοτικό SSD 1 TByte (~110€).

Αν αγοράσετε υπολογιστή με μητρική που να υποστηρίζει SSD με δίαυλο NVMe, θα δείτε το φως το αληθινό. 3.500 MByte/sec με έναν καλό SSD. Οι SATA 3 SSD φαίνονται αργοί μπροστά του, ειδικά αν έχετε πάνω από 10ης γενιάς i5.

nikos_abel
28/01/2022, 19:36
Ούτε το δικό μου είναι χρέπι :moutza::lol:
Απλώς παλιό και μόνο, περιποιημένο είναι, i3 έχει, 8 γιγα έχει, 2 ssd έχει, μια χαρά και αέρα παίζει, θα κάνω ακόμα μια 5ετια πριν τον αλλάξω ειδικά τώρα που πήρα το voge:D

Όλα χρέπια είναι αν δεν είναι μακ :lol:

nikos_abel
28/01/2022, 19:47
Αν αγοράσετε υπολογιστή με μητρική που να υποστηρίζει SSD με δίαυλο NVMe, θα δείτε το φως το αληθινό. 3.500 MByte/sec με έναν καλό SSD. Οι SATA 3 SSD φαίνονται αργοί μπροστά του, ειδικά αν έχετε πάνω από 10ης γενιάς i5.

Ρε συ νεοσσέ, είσαι θεούλης όμως!

Αυτό το NVMe είναι οι δίσκοι με σύνδεση M2 που λένε;
Το λαπιτόπι τέτοιον έχει, αλλά βλέπω μια πατέντα που το κάνει σατα και μπορώ να βάλω και «κανονικό» ssd.
Το μοντέλο είναι το Dell Inspiron 15 3576 i7 άμα σου λέει κάτι

https://laptopmedia.com/review/dell-inspiron-15-3576-review-ultra-budget-device-with-core-i7-8550u-and-radeon-520/

νεοσσός
28/01/2022, 20:43
Ρε συ νεοσσέ, είσαι θεούλης όμως!

Αυτό το NVMe είναι οι δίσκοι με σύνδεση M2 που λένε;
Το λαπιτόπι τέτοιον έχει, αλλά βλέπω μια πατέντα που το κάνει σατα και μπορώ να βάλω και «κανονικό» ssd.
Το μοντέλο είναι το Dell Inspiron 15 3576 i7 άμα σου λέει κάτι

https://laptopmedia.com/review/dell-inspiron-15-3576-review-ultra-budget-device-with-core-i7-8550u-and-radeon-520/
M.2 είναι το form factor, δηλαδή το πώς είναι εξωτερικά η μορφή του δίσκου (θυμίζει module RAM, ακόμα πιο μικρό και λεπτό), αλλά από μόνο του δυστυχώς δεν σημαίνει NVMe. Δηλαδή υπάρχουν μικροί SSD M.2 που εσωτερικά διασυνδέονται με δίαυλο SATA3. Το M.2 μπορεί να έχει δίαυλο ακόμα και τον αργό USB 3.0 σε κάποιες συσκευές. Φυσικά σταδιακά τείνουν να υποσκελιστούν από τους αντίστοιχους SSD M.2 NVMe, αφού οι τιμές έχουν πέσει και η διαφορά στο κόστος είναι μικρή.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει μητρική πλακέτα που υποστηρίζει NVMe πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τέτοιο δίσκο, διότι έχει πολλαπλάσια ταχύτητα από απλούς SATA3.

Ως προς τη δική σου πλακέτα, δεν είμαι σίγουρος, αλλά οι ενδείξεις είναι αποθαρρυντικές, τουλάχιστον με βάση το σύνδεσμο που έδωσες:
"This is mainly because the Lenovo provides an NVMe option while Dell has not installed an M.2 connector to their device and you have to settle with SATA speeds."

Εδώ λοιπόν λέει ότι όχι μόνο δεν υποστηρίζει NVMe, αλλά δεν έχει καν υποδοχή M.2. Μήπως η υποδοχή είναι mSATA κι όχι M.2;

nikos_abel
28/01/2022, 20:57
Εδώ λοιπόν λέει ότι όχι μόνο δεν υποστηρίζει NVMe, αλλά δεν έχει καν υποδοχή M.2. Μήπως η υποδοχή είναι mSATA κι όχι M.2;

Ναι, αυτό κατάλαβα και εγώ. Οπότε η λογική λέει έναν απλό SSD. Μια χαρά, σε ευχαριστώ πολύ!

THEOD
29/01/2022, 08:36
Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει μητρική πλακέτα που υποστηρίζει NVMe πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τέτοιο δίσκο, διότι έχει πολλαπλάσια ταχύτητα από απλούς SATA3.

Επαυξάνοντας, απλά να αναφέρω ότι χρησιμοποιώντας στο προσωπικό μου pc εδώ και περίπου 1 χρόνο έναν 970 evo plus σε συνδυασμό με 10gen επεξεργαστή, τα πάντα γίνονται σχεδόν ακαριαία - το μόνο πρόβλημα είναι ψυχολογικής φύσεως μιας και βλέποντας τέτοια τεράστια διαφορά στα νούμερα σε σχέση με τους κλασικούς sata ssd περιμένεις και αντίστοιχη τεράστια διαφορά στην πράξη, που όμως στην καθημερινότητα είναι πολύ μικρή - και σίγουρα αρκετά μικρότερη της μεγάλης διαφοράς που αντιλαμβάνεσαι όταν πηγαίνεις από έναν HD σε έναν sata ssd...

Τώρα με έχει φάει η περιέργεια και κωλοτρίβομαι να αναβαθμίσω για να δοκιμάσω έναν nvme 4x4 μαζί με 12gen για να δω αν και τι διαφορά θα προκύψει...:rolleyes: Μόλις πέσουν λίγο οι τιμές στους 4χ4 (και στις ddr5) θα το κάνω...

nikos_abel
29/01/2022, 08:48
…και κωλοτρίβομαι να αναβαθμίσω ...

:lol:
Μα φυσικά, ισχύει για όλους μας!

νεοσσός
29/01/2022, 09:38
Επαυξάνοντας, απλά να αναφέρω ότι χρησιμοποιώντας στο προσωπικό μου pc εδώ και περίπου 1 χρόνο έναν 970 evo plus σε συνδυασμό με 10gen επεξεργαστή, τα πάντα γίνονται σχεδόν ακαριαία - το μόνο πρόβλημα είναι ψυχολογικής φύσεως μιας και βλέποντας τέτοια τεράστια διαφορά στα νούμερα σε σχέση με τους κλασικούς sata ssd περιμένεις και αντίστοιχη τεράστια διαφορά στην πράξη, που όμως στην καθημερινότητα είναι πολύ μικρή - και σίγουρα αρκετά μικρότερη της μεγάλης διαφοράς που αντιλαμβάνεσαι όταν πηγαίνεις από έναν HD σε έναν sata ssd...

Τώρα με έχει φάει η περιέργεια και κωλοτρίβομαι να αναβαθμίσω για να δοκιμάσω έναν nvme 4x4 μαζί με 12gen για να δω αν και τι διαφορά θα προκύψει...:rolleyes: Μόλις πέσουν λίγο οι τιμές στους 4χ4 (και στις ddr5) θα το κάνω...
Όταν πηγαίνω από workstation με Core i9 11900Κ | 970 EVO Plus NVMe SSD | 64 GByte RAM σε υπολογιστή με i7 2600Κ | 870 EVO SATA 3 | 32 GByte RAM, η διαφορά είναι μεγάλη, όχι μόνο στο boot, αλλά και σε γενικότερη χρήση. Επίσης μεγάλη διαφορά βλέπω και σε i5 11400 | Intel NVme | 16 GByte RAM, το οποίο είναι ένα σύγχρονο σχετικά προσιτό σύστημα.

Το πρωτόκολλο SATA 3 πλέον φρενάρει τους SSD και είναι καιρός να περάσει στη λήθη.

Βέβαια, αν κάποιος κάνει απλές εργασίες γραφείου στον υπολογιστή του, μια χαρά τα καταφέρνει και με υπολογιστή δεκαετίας με SATA 3 SSD, ένα από τετραπύρηνο επεξεργαστή και 8 GByte RAM. Απλά θα περιμένει περισσότερο χρόνο κατά την εγκατάσταση και φόρτωση των προγραμμάτων. Προσωπικά δουλεύω και σε παλαιά και σε νέα συστήματα, αξιοπρεπώς. Όμως η ταχύτητα του καινούριου μού φτιάχνει τη διάθεση. :)

NVMe 4x4 τι εννοείς; Απ' όσο ξέρω το 4x4 είναι διεπαφή που μετατρέπει τις υποδοχές PCI-E x16 σε τέσσερις υποδοχές NVMe για ισάριθμους SSD.

Το μέλλον είναι το NVMe 5.0 και η οι DDR5, αλλά προς το παρόν είναι πανάκριβα. Θα συμφέρουν σε κανένα χρόνο κι αν. Χίλιες φορές να αγοράσεις 11ης γενιάς σύστημα με NVMe 4.0 και DDR4.

THEOD
29/01/2022, 10:58
Όταν πηγαίνω από workstation με Core i9 11900Κ | 970 EVO Plus NVMe SSD | 64 GByte RAM σε υπολογιστή με i7 2600Κ | 870 EVO SATA 3 | 32 GByte RAM, η διαφορά είναι μεγάλη, όχι μόνο στο boot, αλλά και σε γενικότερη χρήση. Επίσης μεγάλη διαφορά βλέπω και σε i5 11400 | Intel NVme | 16 GByte RAM, το οποίο είναι ένα σύγχρονο σχετικά προσιτό σύστημα.

Το πρωτόκολλο SATA 3 πλέον φρενάρει τους SSD και είναι καιρός να περάσει στη λήθη.

Βέβαια, αν κάποιος κάνει απλές εργασίες γραφείου στον υπολογιστή του, μια χαρά τα καταφέρνει και με υπολογιστή δεκαετίας με SATA 3 SSD, ένα από τετραπύρηνο επεξεργαστή και 8 GByte RAM. Απλά θα περιμένει περισσότερο χρόνο κατά την εγκατάσταση και φόρτωση των προγραμμάτων. Προσωπικά δουλεύω και σε παλαιά και σε νέα συστήματα, αξιοπρεπώς. Όμως η ταχύτητα του καινούριου μού φτιάχνει τη διάθεση. :)

NVMe 4x4 τι εννοείς; Απ' όσο ξέρω το 4x4 είναι διεπαφή που μετατρέπει τις υποδοχές PCI-E x16 σε τέσσερις υποδοχές NVMe για ισάριθμους SSD.

Το μέλλον είναι το NVMe 5.0 και η οι DDR5, αλλά προς το παρόν είναι πανάκριβα. Θα συμφέρουν σε κανένα χρόνο κι αν. Χίλιες φορές να αγοράσεις 11ης γενιάς σύστημα με NVMe 4.0 και DDR4.

Η διαφορά μεταξύ sata ssd και nvme με όλα τα υπόλοιπα ισοδύναμα (ή σχεδόν ισοδύναμα μιας και λογικά θα υπάρχει έστω και 1 γενιά διαφορά) είναι σχετικά μικρή στην καθημερινή πράξη/χρήση. Και πάντως πολύ μικρότερη απ'ότι η διαφορά που τα specs και τα benchmark αφήνουν να εννοηθεί... έχοντας αναβαθμιστεί από 8gen επεξεργαστή με 860evo ssd σε 10gen με 970 evo plus η διαφορά ήταν υπαρκτή μεν αλλά μικρή (και πάντως πολύ-πολύ μικρότερη σε σχέση με την ακόμα πιο παλιά αναβάθμιση από hd σε 860evo που είχα κάνει 1-2 χρόνια πριν...). Και δεν είναι ότι ο 970 δεν βγάζει την ταχύτητα που πρέπει - την βγάζει και την παραβγάζει, απλά από ένα σημείο και μετά οι διαφορές δεν είναι τόσο αισθητές - εκτός αν είναι τέτοιο το είδος της εργασίας (κυρίως την βλέπεις αν μεταφέρεις μοναδικά και τεράστια αρχεία, πχ μεγάλα αρχεία βίντεο). Στο bootarisma και στις συνηθισμένες εφαρμογές όπου έχεις να κάνεις με ταυτόχρονη μεταφορά χιλιάδων μικρών αρχείων οι διαφορές είναι από οριακά αντιληπτές έως μικρές (ενδεικτικά το boot του nvme υπερέχει μόλις 1-1,5 δευτερόλεπτα του sata ssd...)
Τώρα αν εκτός από την διαφορά των δίσκων υπάρχει και διαφορά 5-6-7 γενιών στον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα, τότε δεν βλέπεις μόνο τις διαφορές των δίσκων αλλά τις διαφορές της συνολικής αναβάθμισης του συστήματος και πράγματι είναι τεράστια...

Εννοώ nvme pci gen4x4 όπως πχ S/N850, 980PRO κλπ
Θεωρητικά έχουν 2πλό transfer rate από τους πιο εξελιγμένους gen3x4 όπως ο 970 evo plus που χρησιμοποιώ τώρα, αν και φαντάζομαι ότι ελάχιστα θα είναι αντιληπτό...
Πάντως το επόμενο βήμα μου (ήδη το σχεδιάζω στο μυαλό...:D) θα είναι 12gen (γλυκοκοιτάω τον 12600κ) + nvme 4.0 + ddr5 (όταν λογικευτεί η τιμή της)...

νεοσσός
29/01/2022, 11:41
Έχεις δίκιο, στη σύγκριση που έκανα άλλαζα κι άλλες σημαντικές παραμέτρους. Πιο σωστή η δική σου προσέγγιση. Παραμένει πάντως η αίσθηση που έχω αποκτήσει ότι οι NVMe κάνουν μεγάλη διαφορά. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου με SATA 3, αλλά θα την κάνεις πολύ πιο ευχάριστα με NVMe. Για εμένα μετράει να νιώθεις άνεση, ίσως και λίγη πολυτέλεια στο workstation που χρησιμοποιείς, σε κάνει πιο δημιουργικό.

Ως προς τους επεξεργαστές, αν και οι σύγχρονοι i3 είναι καλύτεροι από τους πρώτης γενιάς i7, λογικό φυσικά αφού μιλάμε για 12 χρόνια διαφορά και στέκονται αξιοπρεπώς σε απλές εργασίες, θα έλεγα ότι δεν έχουν καλή σχέση τιμής απόδοσης. Χίλιες φορές να δώσει κάποιος 60€ παραπάνω και να πάρει έναν i5, όπου εκεί αρχίζει να γεύεται σύγχρονες επιδόσεις. Ένα επίπεδο πιο πάνω, οι σημερινοί i7 δεν μου φαίνεται ότι δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα από τους i5, τουλάχιστον στη χρήση που κάνω. Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή σε core i9. Αν κάποιος θέλει επιδόσεις και μπορεί να δώσει 400-500€ για έναν επεξεργαστή, θα τα ευχαριστηθεί.

Βέλτιστη σχέση τιμής/απόδοσης, έχει λοιπόν i5 11ης γενιάς/τουλάχιστον 16 GByte DDR4/NVMe SSD.

THEOD
29/01/2022, 12:22
Έχεις δίκιο, στη σύγκριση που έκανα άλλαζα κι άλλες σημαντικές παραμέτρους. Πιο σωστή η δική σου προσέγγιση. Παραμένει πάντως η αίσθηση που έχω αποκτήσει ότι οι NVMe κάνουν μεγάλη διαφορά. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου με SATA 3, αλλά θα την κάνεις πολύ πιο ευχάριστα με NVMe. Για εμένα μετράει να νιώθεις άνεση, ίσως και λίγη πολυτέλεια στο workstation που χρησιμοποιείς, σε κάνει πιο δημιουργικό.

Ως προς τους επεξεργαστές, αν και οι σύγχρονοι i3 είναι καλύτεροι από τους πρώτης γενιάς i7, λογικό φυσικά αφού μιλάμε για 12 χρόνια διαφορά και στέκονται αξιοπρεπώς σε απλές εργασίες, θα έλεγα ότι δεν έχουν καλή σχέση τιμής απόδοσης. Χίλιες φορές να δώσει κάποιος 60€ παραπάνω και να πάρει έναν i5, όπου εκεί αρχίζει να γεύεται σύγχρονες επιδόσεις. Ένα επίπεδο πιο πάνω, οι σημερινοί i7 δεν μου φαίνεται ότι δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα από τους i5, τουλάχιστον στη χρήση που κάνω. Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή σε core i9. Αν κάποιος θέλει επιδόσεις και μπορεί να δώσει 400-500€ για έναν επεξεργαστή, θα τα ευχαριστηθεί.

Βέλτιστη σχέση τιμής/απόδοσης, έχει λοιπόν i5 11ης γενιάς/τουλάχιστον 16 GByte DDR4/NVMe SSD.

Την αίσθηση την έχεις αποκτήσει σε έναν βαθμό γιατί για ευνόητους λόγους όποιος nvme έχει περάσει από τα χέρια σου ήταν παντρεμένος με σημερινό (και ίσως κορυφαίο) hardware… :D Πάντως έχεις δίκιο ότι είναι πια το παρόν και αναμφισβήτητα το μέλλον…:wave2:

Για τα υπόλοιπα… Κατ’ εμέ, όλα έχουν να κάνουν με το τι δουλειές κάνεις στον υπολογιστή.

Για την χρήση που κάνει το +90% των χρηστών (σερφάρισμα, office, audio-video playback, εφαρμογές της καθημερινότητας κλπ) οποιοσδήποτε σημερινός i3 με 4c-8t, +3,5ghz χρονισμό και 6-8ΜΒ cache είναι ήδη overkill… Το ίδιο overkill είναι και τα πάνω από 8gb ram, οι διαφορές στον χρονισμό των ram, ενώ όπως έγραψα ελάχιστα αντιληπτές έως μικρές είναι και οι διαφορές μεταξύ ssd sata3 και nvme….

Αν μιλάμε για workstation και για απαιτητικές εργασίες με cad, rendering, virtual machines κλπ τότε αλλάζουν τα πράγματα και εκεί το ( πανίσχυρο σήμερα) hardware δείχνει τα δόντια του. Το ίδιο και στο απαιτητικό gaming όπου επιπλέον εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και έχει το 1ο ρόλο η vga …

Προσωπικά πιο πολύ η γοητεία και η μανία της αναβάθμισης και της συνεχούς εξερεύνησης δυνατοτήτων με κάνει να αναβαθμίζω κάθε 2 χρόνια παρά κάποια πραγματική ανάγκη…:moutza:

Vstrommer71
30/01/2022, 22:20
Και σιγά σιγά θα μας φέρει η συζήτηση στο unified architecture.Να είναι όλα on chip και από μια εταιρία.Τότε θα έχεις την καλύτερη συνεργασία.Ακόμη και το ταπεινό Μ1 chip με 8GB RAM πατάει στο κεφάλι υπερακριβότερες συνθέσεις που είναι όμως 20 κατασκευαστές πλυντηρίων να φτιάχνουν εξαρτήματα σε μια μητρική.

Το δουλεύει και η Intel στις επόμενες σειρές της.

Θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα.

νεοσσός
30/01/2022, 22:48
Με το M1 όμως ξεχνάς τη δυνατότητα αναβάθμισης. Όση RAM και SSD έχεις πάρει εξαρχής, κολλημένα πάνω στην πλακέτα. Αναλώσιμη κατάσταση, σαν ένα tablet ή smartphone.

Μπορεί και να είναι το μέλλον, αλλά σε υπολογιστές θεωρώ σημαντική τη δυνατότητα αναβάθμισης και αντικατάστασης περιφερειακών.

ΓιώργοςΤΤ
31/01/2022, 21:52
Τι θηρία υπολογιστές είναι αυτοί;;; Mining κάνετε;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/02/2022, 11:26
Μάλλον θα βάλω κεραία!

Καλημέρα παιδιά!
Τελικά εβαλα μια εσωτερική κεραία!Τη συνδεσα!Το θέμα μου είναι πως μου πιάνει καθαρα κανάλια οσω την ακουμπάω! Οσο εχω το χέρι μου πάνω! Οταν απομακρηνθω κολλάει η εικόνα!
Καμία ιδέα?
Η κεραία είναι αυτή
https://www.skroutz.gr/s/28615254/Andowl-Q-A160-%CE%95%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%A7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-Coaxial-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF.html

nikos_abel
08/02/2022, 11:53
Καλημέρα παιδιά!
Τελικά εβαλα μια εσωτερική κεραία!Τη συνδεσα!Το θέμα μου είναι πως μου πιάνει καθαρα κανάλια οσω την ακουμπάω! Οσο εχω το χέρι μου πάνω! Οταν απομακρηνθω κολλάει η εικόνα!
Καμία ιδέα?
Η κεραία είναι αυτή
https://www.skroutz.gr/s/28615254/Andowl-Q-A160-%CE%95%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%A7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-Coaxial-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF.html

Έχω 3 ίδιες. Δεν... Αν δεν είναι κοντά σε παράθυρο, ππρια.

Είμαι 1 κλικ πριν βάλω κοσμοτετιβι

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/02/2022, 12:04
Έχω 3 ίδιες. Δεν... Αν δεν είναι κοντά σε παράθυρο, ππρια.

Είμαι 1 κλικ πριν βάλω κοσμοτετιβι

Οπότε θα την πάω δίπλα στην μπαλκονόπορτα και θα σας πω!

motojojo
08/02/2022, 13:20
Περίεργο σχήμα έχει για κεραία...

Και δουλευει μονο αν την ακουμπας εεε;

Χμμμ....

borgiriadis1
08/02/2022, 18:13
https://youtu.be/Sm3_qEMTdc4

Είναι μια λύση.

Grafton 505
08/02/2022, 18:31
Άντε να δούμε πότε θα πάει να πάρει μια κανονική κεραία τηλεόρασης. Άντε να δούμε ...... :a023:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/02/2022, 21:35
https://youtu.be/Sm3_qEMTdc4

Είναι μια λύση.

Χαχαχαχαχα. Η γυναίκα μου το είδε και μου είπε οτι κάπως έτσι ειμουν το πρωί...

Bowleno
08/02/2022, 22:13

Χμμμ....

Αν κάτσει πάνω της, θα πιάνει και συνδρομητικά λέμε:lol:

andreaspetr
09/02/2022, 19:32

Χμμμ....

και ειναι και "εσωτερικη"...

νεοσσός
09/02/2022, 19:38
- Καλή η κεραία;
- Γ....άει!

borbos
10/02/2022, 07:19
Πιο πολυ για "βοηθημα" μου κανει εμενα.

Acacius
10/02/2022, 22:01
Για να δουλέψειι αυτή η κεραία πρέπει όχι μόνο να την αγγίζεις αλλά και να τη χαϊδεύεις λίγη ώρα. Τότε αυξάνει σε μήκος και πιάνει σωστά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/02/2022, 06:36
Περα απο τη πλάκα η κεραία είναι καλή! Τη δουλειά της τη κάνει απλά πρέπει να τη βάζει κάποιος δίπλα στο παράθυρο όπως μού ειπαν παραπάνω!
Για μια φτηνή και γρήγορη λύση είναι μια χαρά!

νεοσσός
23/02/2022, 22:32
Θέλω να αγοράσω ακουστικά με μικρόφωνο για τηλεδιάσκεψη και παρακολούθηση διαδικτυακών σεμιναρίων. Έχετε καλή εμπειρία από κάποια;

Το μάτι μου έπεσε στα Logitech H340 (https://www.skroutz.gr/s/2287693/Logitech-H340-On-Ear-Multimedia-%CE%91%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-USB.html) και στα Senheiser PC 5 (https://www.skroutz.gr/s/20791933/Sennheiser-PC-5-On-Ear-Multimedia-%CE%91%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-3-5mm-Jack.html).

thunder ace
24/02/2022, 10:18
Θέλω να αγοράσω ακουστικά με μικρόφωνο για τηλεδιάσκεψη και παρακολούθηση διαδικτυακών σεμιναρίων. Έχετε καλή εμπειρία από κάποια;

Το μάτι μου έπεσε στα Logitech H340 (https://www.skroutz.gr/s/2287693/Logitech-H340-On-Ear-Multimedia-%CE%91%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-USB.html) και στα Senheiser PC 5 (https://www.skroutz.gr/s/20791933/Sennheiser-PC-5-On-Ear-Multimedia-%CE%91%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-3-5mm-Jack.html).

Κορυφαιες εταιριες και οι δυο.
Αν πας σε λιγο πιο ακριβα,κοιτα και τα hyperx

thunder ace
24/02/2022, 10:19
https://www.skroutz.gr/c/1850/Gaming_Headsets/m/26659/HyperX.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

thunder ace
24/02/2022, 10:24
Εγω εχω αυτα https://www.skroutz.gr/s/20312949/HyperX-Cloud-II-Over-Ear-Gaming-Headset-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-USB-2x3-5mm-%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF.html

kachius
24/02/2022, 11:50

Χρησιμοποιώ τα logitech εδώ και 3 χρόνια περίπου, είμαι αρκετά ευχαριστημένος (είναι και πολύ ελαφριά στην αίσθηση)

Acacius
07/03/2022, 03:06
(cries in 7Mbps up / 0.8Mbps down)

ΒιΝτιΕςΕλ μπίτσηζζζζ! Έπι-φάκιν-τέλους και στην περιοχή μου.

@borbos :beer:

434470

karellen
07/03/2022, 09:01
Έλα ρε θερίο!

borbos
07/03/2022, 17:32
ΒιΝτιΕςΕλ μπίτσηζζζζ! Έπι-φάκιν-τέλους και στην περιοχή μου.

@borbos :beer:

434470
Κονγκρας μαν.....

Vstrommer71
07/03/2022, 21:01
Meanwhile in Sweden.
434477

basilis_k6
07/03/2022, 21:22
δεν μου λείπουν οι ταχυτητες αλλα το χαμηλο Ping με σερβερ του εξωτερικου. οι ελληνικοι παροχοι πληρωνουν ψιχουλα μάλλον και έχουμε πολυ κακες συνδεσεις προς τα εξω.