View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
...
Αν θες να σου αναλύσω το γιατί να μην πάρεις μεταχειρισμένη κονσόλα πες μου.
:a014:
ΓιώργοςΤΤ
16/12/2022, 14:10
1. Συνθήκες λειτουργίας: μια κονσόλα που δουλεύει σε περιβάλλον σκόνης, απαιτεί καθάρισμα του συστήματος ψύξης, πράγμα που πολλοί δεν κάνουν. Αυτά έχει σαν συνέπεια υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται.
2. Μοχλοί: τους πετάνε, τους χτυπάνε, τους κλωτσανε και μετά τους πουλάνε μαζί με την κονσόλα σε άριστη κατάσταση. Ένα χειριστήριο του 4 κάνει 60€.
3. Εγγύηση: αν και οι κονσόλες της Sony είναι αξιόπιστες, έχω δει πολλές φορές βλάβη, άλλες φορές φτηνή, άλλες αρκετά ακριβή.
Δεν αξίζει για την διαφορά τιμής νέας και μεταχειρισμένης να μην έχεις καινούργιο μοχλό και εγγύηση.
Αν παρόλα αυτά αποφασίσεις να πάρεις μεταχειρισμένη, βεβαιώσου ότι θα είναι από σπίτι που δεν καπνίζουν, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άσχημη μυρωδιά αναδύει από τα ανεμιστηράκια. Το λέω γιατί την θες κυρίως για τα παιδιά.
Αυτά από εμένα. Καλές αγορές!
Μάθε στα παιδιά σου να παίζουν σοβαρά παιχνίδια, δηλαδή σε πισί, και πες τους ότι οι κονσολάδες είναι casuals και δε θα γίνουν gamers ποτέ.
CorpseAlive
16/12/2022, 15:00
Μάθε στα παιδιά σου να παίζουν σοβαρά παιχνίδια, δηλαδή σε πισί, και πες τους ότι οι κονσολάδες είναι casuals και δε θα γίνουν gamers ποτέ.
Μην του λες τέτοια γιατί βλέπω τα παιδιά του να παίζουν τίποτα lol/csgo/valorant/r6/pubg/fortnite και να μάθουν από μικρά να κατεβάζουν από την ανάποδη τα ευαγγέλια.
Μεγάλες αλήθειες
440138
ΓιώργοςΤΤ
16/12/2022, 16:56
Στο FIFA πάντως που ξέρω, οι pc gamers είναι για κλάματα....
Στο FIFA πάντως που ξέρω, οι pc gamers είναι για κλάματα....
Έγραψα "σοβαρά παιχνίδια". Τα ποδοσφαιράκια ήταν ανέκαθεν κονσολοπαίχνιδα, χρειάζονται ακριβώς 0 ικανότητες.
CorpseAlive
16/12/2022, 18:23
Έγραψα "σοβαρά παιχνίδια". Τα ποδοσφαιράκια ήταν ανέκαθεν κονσολοπαίχνιδα, χρειάζονται ακριβώς 0 ικανότητες.
440141
AristidisZ
19/12/2022, 22:07
Ρε σύ το pc gaming δεν είναι για τέτοιες ηλικίες
Βασικά με τις τιμές στις κάρτες για καμία ηλικία δεν είναι πλέον…
εγω pc gamer ημουν στα νιάτα μου, δε ξέρω τιποτα απο κονσόλες. Τις περιφρονούσα πάντα. Το σκέφτηκα να στήσω νέο pc αλλά κατάλαβα οτι θα πάει τσάμπα γιατι και περισσότερα χρήματα θα χαλάσω, εγώ στο τέλος θα το κάνω συντήρηση και τα παιδιά δεν θα το χαρούν όπως πρέπει δεδομένου του peer pressure απο τους συμμαθητές τους
Ρε σύ το pc gaming δεν είναι για τέτοιες ηλικίες
Βασικά με τις τιμές στις κάρτες για καμία ηλικία δεν είναι πλέον…
Μια χαρά είναι το pc gaming για κάθε ηλικία. Στα 11 είχα τον πρώτο δικό μου υπολογιστή, και έπαιζα σε υπολογιστές φίλων ήδη μερικά χρόνια. Υπάρχουν εξαιρετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, μέχρι και υπέροχα point & click αντβεντσουράκια, και το παιδί σου μαθαίνει να σκέφτεται και να παρατηρεί αντί να μαθαίνει πώς πατάς γρήγορα και ανεξέλεγκτα ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΚΥΚΛΟΤΡΙΓΩΝΟ. Επίσης εμμέσως το "σπρώχνεις" προς σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση μελλοντικά. ;)
Για τις τιμές, έχεις δίκιο. Είναι απλησίαστες εδώ και πολύ καιρό. Αν και είναι σε σχετικά ανεκτά επίπεδα πλέον. Εγώ αγόρασα μία με τις προσφορές Black Friday.
εγω pc gamer ημουν στα νιάτα μου, δε ξέρω τιποτα απο κονσόλες. Τις περιφρονούσα πάντα. Το σκέφτηκα να στήσω νέο pc αλλά κατάλαβα οτι θα πάει τσάμπα γιατι και περισσότερα χρήματα θα χαλάσω, εγώ στο τέλος θα το κάνω συντήρηση και τα παιδιά δεν θα το χαρούν όπως πρέπει δεδομένου του peer pressure απο τους συμμαθητές τους
Δεκτό και αυτό. Go with the flow. Πάρε μια κονσόλα που θα χαίρεσαι να παίζεις κι εσύ! :D Εγώ έχω διασκεδάσει αφάνταστα με φίλους με Wii.
AristidisZ
20/12/2022, 12:43
Μια χαρά είναι το pc gaming για κάθε ηλικία. Στα 11 είχα τον πρώτο δικό μου υπολογιστή, και έπαιζα σε υπολογιστές φίλων ήδη μερικά χρόνια. Υπάρχουν εξαιρετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, μέχρι και υπέροχα point & click αντβεντσουράκια, και το παιδί σου μαθαίνει να σκέφτεται και να παρατηρεί αντί να μαθαίνει πώς πατάς γρήγορα και ανεξέλεγκτα ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΚΥΚΛΟΤΡΙΓΩΝΟ. Επίσης εμμέσως το "σπρώχνεις" προς σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση μελλοντικά. ;)
Για τις τιμές, έχεις δίκιο. Είναι απλησίαστες εδώ και πολύ καιρό. Αν και είναι σε σχετικά ανεκτά επίπεδα πλέον. Εγώ αγόρασα μία με τις προσφορές Black Friday.
Κρίνω ίσως εξ ιδίων τα αλλότρια, ξεκίνησα από κονσόλες και πήγα σε pc, καταλήγοντας πίσω σε κονσόλες
Βασικά έχω συνδυάσει το pc gaming με πιο hardcore κατάσταση (mmorpgs), που εκ των πραγμάτων θέλει πολύ περισσότερο χρόνο, άρα θεωρώ ότι δεν ενδείκνυται για μικρές ηλικίες
Shinigami Ryuk
30/12/2022, 19:59
Υπαρχει ενα περιεργο προβλημα σε υπολογιστη,αν ξερει καποιος να βοηθησει.
Σε συνομιλια στο βιμπερ μπορουσα να ακουσω το βιντεο που επαιζε στον απεναντι υπολογιστη αλλα δεν μπορουσα να ακουσω τον συνομιλητη μου.Ειτε οταν φοραγε ακουστικα ειτε οχι.
Να σημειωσω οτι ο συνομιλητης με ακουγε με ακουστικα αλλα δεν μπορουσε να με ακουσει απο τα ηχεια του λαπτοπ.
Να κανω εναν εξορκισμο καλου κακου?
Μπορείς να επιλέξεις τις συσκευές εισόδου και εξόδου του ήχου. Θα υποθέσω ότι είχε επιλεχθεί λάθος συσκευή. Ελέγξτε αυτό για αρχή.
stefanos
30/12/2022, 20:39
Μια χαρά είναι το pc gaming για κάθε ηλικία. Στα 11 είχα τον πρώτο δικό μου υπολογιστή, και έπαιζα σε υπολογιστές φίλων ήδη μερικά χρόνια. Υπάρχουν εξαιρετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, μέχρι και υπέροχα point & click αντβεντσουράκια, και το παιδί σου μαθαίνει να σκέφτεται και να παρατηρεί αντί να μαθαίνει πώς πατάς γρήγορα και ανεξέλεγκτα ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΚΥΚΛΟΤΡΙΓΩΝΟ.
https://www.youtube.com/watch?v=Fp0nfDW2iJo :lol:
Ερώτηση από ημι-άσχετο , αυτές οι μνήμες https://www.skroutz.gr/s/7407244/G-Skill-Ripjaws-V-8GB-DDR4-RAM-%CE%BC%CE%B5-2-Modules-2x4GB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-2666-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Desktop-F4-2666C15D-8GVR.html πάνε σε αυτή την μητρική https://www.skroutz.gr/s/13711948/Gigabyte-A320M-S2H-rev-1-0-Motherboard-Micro-ATX-%CE%BC%CE%B5-AMD-AM4-Socket.html ;
Πάνε, αλλα θα βάλεις σε μία μητρική που παίρνει μόνο 2 ram, σύνολο μόνο 8Gb?
Αν θές μόνο 8Gb, γιατι δεν βάζεις αυτή (https://www.skroutz.gr/s/14622846/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-RAM-%CE%BC%CE%B5-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-3000-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Desktop-CMK8GX4M1D3000C16.html?product_id=34967246)?
Μπορεί να χρησιμοποιηθει μόνο το ένα slot;
...η κατάλαβα λάθος , μήπως εννοείς 8+2 GB ;
Επίσης δέχεται
Memory Speed
2666MT/s (PC4-21300)
2400MT/s (PC4-19200)
2133MT/s (PC4-17000
Ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το ένα slot (dimm).
Η ram που πρότεινα είναι 3000Mhz. H μητρική έχει δυνατότητα να την τρέξει μέχρι 2667Mhz.
Το 8+2 GB ισχύει ή πρέπει να έχουν και οι δύο θέσεις ίδια GB;
Αυτο https://www.skroutz.gr/s/7406741/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-RAM-%CE%BC%CE%B5-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-2666-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Desktop-CMK8GX4M1A2666C16R.html ;
Ως γνωστών το κόκκινο πάει πιο γρήγορα :D
Μπορείς να βάλεις 8+2, αλλα γιατι να το κάνεις?
Το σημαντικότερο δεν είναι να είναι ίδια Gb, αλλα να έχουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους ίδια.
Παρόλα αυτά, ότι και να βάλεις, θα δουλέψει για απλή χρήση.
Ναι ,"βασικό" pc για απλή χρήση... αλλά η 2+2 GB μνήμη έχει αρχίσει και "μπουκώνει" οπότε ,μάλλον θα ακολουθήσω την πρότασή σου 1χ8 GB, μέχρι την -κάποια στιγμή- αναβάθμηση . :a013:
Με ένα ντιμάκι μνήμης χάνεις λίγο σε ταχύτητα σε σχέση με το dual channel όταν έχεις δύο ντιμάκια, αλλά για απλή χρήση δε σε νοιάζει. Το να πάρεις 1x8GB θα βγει και λίγο φθηνότερα από 2x4GB, οπότε παίρνεις τώρα ένα και αν θέλεις αργότερα παίρνεις άλλο ένα ίδιο. Με τέτοιες τιμές πάντως θα σου έλεγα να πάρεις κατ'ευθείαν δύο για 2x8=16GB. Κανείς δεν είπε ποτέ ότι έχει περισσότερη RAM απ'όση χρειάζεται.
... Κανείς δεν είπε ποτέ ότι έχει περισσότερη RAM απ'όση χρειάζεται.
Ας πούμε:
440556
Ας πούμε:
440556
Το 91% χρήση των 48GB ας πούμε ότι το δέχομαι (με πολλή ζήλεια). Αλλά αυτό το "Slots used: 2 of 24"... :cry:
Μαλακίες λέει....
Αν θυμάμαι καλά, 4 είναι τα used slots. Είχε 2 8άρες πάνω και είχα πάρει άλλες 2 16άρες.
Anyway, τα 35Gb είναι η SQL server... Όση ram και να βάλεις, θα τη φάει όλη...
Θεωρητικά και σε επίπεδο Benchmarks το dual chanel (2x4gb ή 2x8gb κλπ) είναι κάτι τις ταχύτερο από το single chanel (1x8gb ή 1x16gb).
Παρ' όλα αυτά στον "πραγματικό κόσμο" και στην "πραγματική χρήση" δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα δει διαφορά την στιγμή μάλιστα που η ram είναι έτσι κι αλλιώς ο ταχύτερος κρίκος στην αλυσίδα...
Κανείς δεν είπε ποτέ ότι έχει περισσότερη RAM απ'όση χρειάζεται.
...κουβαρντάδικα πράγματα.:)
η ram είναι έτσι κι αλλιώς ο ταχύτερος κρίκος στην αλυσίδα...
...όχι ο επεξεργαστής ;
...όχι ο επεξεργαστής ;
Η ραμ είναι (και θα συνεχίσει να είναι μάλλον) ο ταχύτερος κρίκος της αλυσίδας... Γιαυτό και οι διαφορές στη ταχύτητα και στο χρονισμό της (προσοχή όχι στην ποσότητά της) σχεδόν ποτέ δεν γίνονται εμφανείς στον χρήστη...
thunder ace
09/01/2023, 18:25
...όχι ο επεξεργαστής ;
Ειναι ο γενικος συνδυασμος....ολα παιζουν ρολο.
Ειναι ο γενικος συνδυασμος....ολα παιζουν ρολο.
Αυτό έχω καταλάβει από τα λίγα και μη-εξειδικευμένα που ξέρω για το αντικείμενο.
Μαλακίες λέει....
Αν θυμάμαι καλά, 4 είναι τα used slots. Είχε 2 8άρες πάνω και είχα πάρει άλλες 2 16άρες.
Anyway, τα 35Gb είναι η SQL server... Όση ram και να βάλεις, θα τη φάει όλη...
Λέω κι εγώ, 2x24GB ντιμάκια και 24 slots συνολικά, τι σόι υπερ-Hardware για συγκεκριμένη χρήση θα είναι...
Grafton 505
10/01/2023, 18:53
RAM : 8 GB, DDR4-3200 (4 GB soldered in + 4 GB slot), dual-channel
Τι σημαίνει αυτό ; Δεν μπορεί το σλοτ να αντέξει πάνω από 4Gb ; Αν του βάλω 8 δεν θα τα ''δει'' ;
Spec από laptop είναι.
motojojo
10/01/2023, 19:43
Μήπως εννοεί οτι τα 4 είναι On chip ("κολημενο";) και τα υπόλοιπα 4 σε σλοτ; Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα δει τα 8.
Πρώτη φορά βλέπω κάτι τετοιο.
RAM : 8 GB, DDR4-3200 (4 GB soldered in + 4 GB slot), dual-channel
Τι σημαίνει αυτό ; Δεν μπορεί το σλοτ να αντέξει πάνω από 4Gb ; Αν του βάλω 8 δεν θα τα ''δει'' ;
Spec από laptop είναι.
Ανάλογα τι εννοεί. Εννοεί ότι 8 GB (4+4) είναι η μέγιστη χωρητικότητα που υποστηρίζει ή ότι τόσα διαθέτει; Δεν είναι ξεκάθαρο στο ποστ σου.
90% πρόκειται για λάπτοπ με 8GB από το εργοστάσιο, όπου τα μισά είναι πάνω στη μητρική, ενώ τα υπόλοιπα αφαιρούμενα/αναβαθμίσιμα. Αυτή τη βλακεία κάνει η Lenovo στα IdeaPad και νομίζω και η Asus σε κάποια δικά της μοντέλα (edit: δυστυχώς δεν είναι οι μόνες).
Ντιμάκι 8GB προς αντικατάσταση αυτού με τα 4GB θα το δει σχεδόν σίγουρα, αλλά ψάχνεις να βρεις κάπου να λέει πόσα δέχεται κατά μέγιστον για να είσαι βέβαιος.
Grafton 505
11/01/2023, 19:07
Το βρήκε ο Acacius.
Το πήρα από αυτήν την σελίδα : https://www.notebookcheck.net/Lenovo-V15-G2-ALC-82KD003XGE.623684.0.html
Σκέφτομαι να πάρω το συγκεκριμένο λαπτοπ αλλά έχω και κάποιους ενδοιασμούς. Ένα φίλινγκ ότι είναι πολύ βασικό και δεν θα αντέξει στο χρόνο (6 με 8 χρόνια ας πούμε).
Το βρήκε ο Acacius.
Το πήρα από αυτήν την σελίδα : https://www.notebookcheck.net/Lenovo-V15-G2-ALC-82KD003XGE.623684.0.html
Σκέφτομαι να πάρω το συγκεκριμένο λαπτοπ αλλά έχω και κάποιους ενδοιασμούς. Ένα φίλινγκ ότι είναι πολύ βασικό και δεν θα αντέξει στο χρόνο (6 με 8 χρόνια ας πούμε).
Χαχα, κανένα λάπτοπ δεν αντέχει στον χρόνο. 6-8 χρόνια είναι αστείο. Αν αντέξει 3, είσαι καλά. Εκτός αν κάνεις ΠΟΛΥ βασική χρήση.
Γενικά γιατί αγοράζετε λάπτοπ; Έχετε κάποιον σοβαρό λόγο; Δουλεύετε στον δρόμο;
Χαχα, κανένα λάπτοπ δεν αντέχει στον χρόνο. 6-8 χρόνια είναι αστείο. Αν αντέξει 3, είσαι καλά. Εκτός αν κάνεις ΠΟΛΥ βασική χρήση.
Γενικά γιατί αγοράζετε λάπτοπ; Έχετε κάποιον σοβαρό λόγο; Δουλεύετε στον δρόμο;
Κάποιοι δεν έχουμε χώρο για desktop, οθόνες κ.λ.π...
Το δικό μου είναι αισίως 12 (και κάτι ψιλά) ετών και κρατάει μια χαρά
ΓιώργοςΤΤ
11/01/2023, 21:26
Αν υπάρχει έλλειψη χώρου, μπορείτε να αγοράσετε mini PC.
Κάποια έχουν την δυνατότητα μιας βασικής αναβάθμισης αλλά γενικά δεν είναι τόσο ευέλικτα όσο τα desktops.
Στα ίδια χαρακτηριστικά είναι μισή τιμή από ένα λάπτοπ.
Το βρήκε ο Acacius.
Αν είναι σαν το δικό μου IdeaPad (don' judge me) το σασί δεν είναι για πολλά-πολλά, ενώ μετά από ενάμιση χρόνο μου χάλασε η webcam διότι λόγω κατασκευής κάποια επαφή έχει πρόβλημα. Για σπίτι-δουλειά με λίγη προσοχή σχεδόν όλα τη βγάζουν (και πάνω από 3 χρόνια ρε Blitzer, είπαμε...), εκτός κι αν η δουλειά είναι σε εργοτάξιο π.χ.
Το συγκεκριμένο βλέπω ότι ξεκινάει από 490€, την προηγούμενη εβδομάδα στο eshop.gr έβρισκες αντίστοιχο Hewlett-Packard με 16GB RAM και 512GB SSD στα ίδια χρήματα. Δεν είναι κακή τιμή αλλά δεν το λες και ευκαιρία, ενώ φαίνεται να έχει και οθόνη TN που είναι μειονέκτημα. Α, και τη μισή μνήμη κολλημένη στην πλακέτα όπως είπαμε, που δεν είναι καλό. Αναβάθμιση παίρνει πάντως.
Για σπίτι-δουλειά με λίγη προσοχή σχεδόν όλα τη βγάζουν (και πάνω από 3 χρόνια ρε Blitzer, είπαμε...)
Κρίνω από μένα. :p
Χωρίς πλάκα πάντως, τα λάπτοπ είναι πεταμένα λεφτά, εκτός αν κάποιος έχει ανάγκη τη φορητότητα. Προτιμάτε πάντα desktop αν έχετε τη δυνατότητα.
Χωρίς πλάκα πάντως, τα λάπτοπ είναι πεταμένα λεφτά, εκτός αν κάποιος έχει ανάγκη τη φορητότητα. Προτιμάτε πάντα desktop αν έχετε τη δυνατότητα.
Συμφωνώ, αλλά είναι που μία στις τόσες θα χρειαστείς τη φορητότητα και τελικά καταλήγεις να αγοράζεις λάπτοπ για να καλύψεις και αυτό το σχετικά σπάνιο σενάριο. Το λάπτοπ είναι επίσης χρήσιμο αν τον υπολογιστή τον μοιράζεσαι με άλλους μέσα στο σπίτι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι η ανθούσα κατηγορία των gaming laptops.
DoctoR_k6
12/01/2023, 08:45
Αναλογως του τι κανεις με το λαπτοπ θα κρινει κ τα χρονια.
Το δικο μου (εταιρικο) αντεξε 7 χρονια (ενα Dell του 1000κου τοτε).
Bεβαια η χρηση ειναι γραφειου με outlook, ERP,CRM κλπ κλπ.
Παιχνιδια δεν επαιζα.
Τωρα για gaming προφανως δεν θα επαιρνα λαπτοπ.
Σταθερο pc αποκλειεται.
Στην κακυτερη μια κονσολα ΑΝ εβρισκα κ λιγο χρονο (ουτοπικο) για κανα παιχνιδακι.
AristidisZ
12/01/2023, 09:02
Πάντως σαν χρήστης Η/Υ σχεδόν 30 χρόνια πλέον (από το 95) ποτέ μου δε μπόρεσα να δουλέψω με laptop, ακόμα και όταν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το εταιρικό και είμαι εκτός γραφείου / σπιτιού, κουβαλάω πάντα mouse & πληκτρολόγιο...
Τα λαπτοπ αντέχουν τουλάχιστον 5-6 χρόνια αν τα προσέχεις στοιχειωδώς (όχι πεσίματα και "κεράσματα", κουβάλημα σε θήκη, προσεκτικό άνοιγμα κλείσιμο αν χρειαστεί, όχι χρήση στην παραλία ή σε λατομείο κλπ). Και μιλάω για το σασί και τις μηχανικές καταπονήσεις. Τα λαπτοπ που περνάνε την ζωή τους σαν σταθερά όντας μονίμως πάνω στο γραφείο (μεγάλο ποσοστό) πρακτικά δεν παθαίνουν ποτέ τίποτα.
Από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος τα περισσότερα πάνε πάνω από 5-6 χρόνια - πάντα όμως εξαρτάται από το τι δουλειές και απαιτήσεις έχεις από αυτό, πόσο συντηρείς το λειτουργικό, καθώς και από το πόσο "φθηνιάρικη και μίζερη" ήταν η αρχική αγορά τους...
DoctoR_k6
12/01/2023, 09:08
Πάντως σαν χρήστης Η/Υ σχεδόν 30 χρόνια πλέον (από το 95) ποτέ μου δε μπόρεσα να δουλέψω με laptop, ακόμα και όταν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το εταιρικό και είμαι εκτός γραφείου / σπιτιού, κουβαλάω πάντα mouse & πληκτρολόγιο...
Καλα ασυρματο πληκτρολογιο κ ποντικι (κανονικο/σοβαρο) εννοουνται.
Ενα docking statin με 2 οθονες 27αρες κ ειμαστε μια χαρα.
Η φορητοτητα ειναι ευκολια οπως κ να το κανουμε.
Ειδικα πλεον με τηλεργασια...πας οπουδηποτε εχει δικτυο κ δουλευεις.
Εχει κατσει φαση να παω το αμαξι συνεργειο κ επειδη ηθελε κανα 2-3ωρο κ βαριομουν τα περα δωθε αραξα σε καφετερια παραδιπλα κ δουλεψα κανονικα.
AristidisZ
12/01/2023, 09:15
Εχει κατσει φαση να παω το αμαξι συνεργειο κ επειδη ηθελε κανα 2-3ωρο κ βαριομουν τα περα δωθε αραξα σε καφετερια παραδιπλα κ δουλεψα κανονικα.
Άμα σου πω ότι όταν χρειαστεί κάτι από το σπίτι προτιμώ να συνδεθώ το (desktop) pc της δουλειάς με vpn & remote desktop connection από το desktop του σπιτιού μου αντί να ανοίξω το laptop τι θα μου πεις ;
DoctoR_k6
12/01/2023, 09:18
Άμα σου πω ότι όταν χρειαστεί κάτι από το σπίτι προτιμώ να συνδεθώ το (desktop) pc της δουλειάς με vpn & remote desktop connection από το desktop του σπιτιού μου αντί να ανοίξω το laptop τι θα μου πεις ;
Νταξει γινεται κ αυτο.
Οτι εχεις αναμμενο εκει την ωρα κ το set up που σε βολευει.
Το λαπτοπ πλεον κανει βαρια 10 δευτερα να ανοιξει.
AristidisZ
12/01/2023, 09:23
Νταξει γινεται κ αυτο.
Οτι εχεις αναμμενο εκει την ωρα κ το set up που σε βολευει.
Το λαπτοπ πλεον κανει βαρια 10 δευτερα να ανοιξει.
Bγάλτο από τη θήκη, σύνδεσε mouse, πληκτρολόγιο, βγάλε την οθόνη από το desktop να τη κουμπώσεις στο laptop, 1000 φορές στο desktop :p
Λάπτοπ για τη δουλειά μόνο, εννοείται με εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλιώς δεν την παλεύω ούτε δευτερόλεπτο. Πάντα desktop για προσωπική χρήση.
motojojo
12/01/2023, 13:54
Λάπτοπ για τη δουλειά μόνο, εννοείται με εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλιώς δεν την παλεύω ούτε δευτερόλεπτο. Πάντα desktop για προσωπική χρήση.
+ενας ακόμα!
Λαπτοπ μόνο για τη δουλειά, άλλωστε η εταιρεία το πληρώνει. Επιπλέον στη δουλειά χρειάζεται η φορητότητα.
Το desktop το θεωρώ συνολικά πιο αξιοπιστο και με περισσοτερες δυνατότητες αναβάθμισης στην παροδο του χρόνου.
Grafton 505
12/01/2023, 16:55
Αν είναι σαν το δικό μου IdeaPad (don' judge me) το σασί δεν είναι για πολλά-πολλά, ενώ μετά από ενάμιση χρόνο μου χάλασε η webcam διότι λόγω κατασκευής κάποια επαφή έχει πρόβλημα. Για σπίτι-δουλειά με λίγη προσοχή σχεδόν όλα τη βγάζουν (και πάνω από 3 χρόνια ρε Blitzer, είπαμε...), εκτός κι αν η δουλειά είναι σε εργοτάξιο π.χ.
Το συγκεκριμένο βλέπω ότι ξεκινάει από 490€, την προηγούμενη εβδομάδα στο eshop.gr έβρισκες αντίστοιχο Hewlett-Packard με 16GB RAM και 512GB SSD στα ίδια χρήματα. Δεν είναι κακή τιμή αλλά δεν το λες και ευκαιρία, ενώ φαίνεται να έχει και οθόνη TN που είναι μειονέκτημα. Α, και τη μισή μνήμη κολλημένη στην πλακέτα όπως είπαμε, που δεν είναι καλό. Αναβάθμιση παίρνει πάντως.
Καθαρά οικιακή χρήση και όχι παιχνίδια. Έχει καλό επεξεργαστή στα λεφτά που μπορώ ( και θέλω) να δώσω. Η οθόνη δεν με ενδιαφέρει γιατί θα συνδεθεί στην τηλεόραση που δεν πολύ ανοίγει ( τι να δεις άλλωστε), καθότι υπάρχει έλλειψη χώρου. Και θα είναι μόνιμα στο σπίτι οπότε δεν θα τρώει πολλά σούρτα - φέρτα.
Για βαριές εφαρμογές-video games το λαπτοπ ...δεν κάνει.
Αναγκαστικά θέλεις και καλή βάση με ανεμιστήρες αλλιώς τα ανεμιστηράκια δουλεύουν τέρμα και θέλεις ωτοασπίδες.
Από θέμα απόδοσης είναι πολύ καλό (144 hz monitor, 16ram, i7 10gen,6 ram gpu κτλ) αλλά έχω 3 ανεμιστηράκια μέσα να δουλεύουν 3-4Κ rpm όταν τρώει ζόρι και θερμοκρασίες 80-90c.
Χέρι βάζεις δύσκολα μέσα.
Τελευταία αγόρασα ένα κουτί της BeQuiet και βρήκα την ησυχία μου.
doctor_john
30/01/2023, 18:09
Μήπως ξέρει κάποιος τι γίνεται στο instagram;
έχω τον λογαριασμό μου αρκετά χρόνια, πολύ μικρή χρήση, μου άρεσε το φορμάτ των φωτό και το είχα ανοίξει σαν άλμπουμ.
Ακολουθώ πολύ λίγους, μονός αριθμός και απο τον Νοέμβριο έναν ακόμα.
Πρίν 2 εβδομάδες γνωρίστηκα με ένα παιδί και το άνοιξε για να μου δείξει κάτι. Προσπαθώ να τον ακολουθήσω και μου λέει
"Δοκιμάστε ξανά αργότερα. Βάζουμε περιορισμούς σε συγκεκριμένη δραστηριότητα για να προστατέψουμε την κοινότητά μας."
έχω προσπαθήσει πολλές φορές, έχω πατήσει πολλές το διαθέσιμο "Αναφορά", έχω ξαναμπεί, έχω αλλάξει κωδικούς κ.λπ.
borgiriadis1
06/02/2023, 10:04
Καλημέρα. Λόγω κάποιων μαθημάτων θα χρειαστώ laptop λόγω του ότι ο σταθερός pc είναι συνδεδεμένος μόνιμα στην τηλεόραση για gaming. Απλά επειδή δεν θέλω να δώσω μια περιουσία για laptop αυτή τη στιγμή κοιτάω κτ πολύ οικονομικο. Στο θέμα λοιπόν πουλάει ένας γνωστος μου αυτό:
https://www.pcarena.gr/laptop-13inch-toshiba-dynabook-satellite-r73-intel-core-i7-660u-6-4gb-ram-750gb-hdd-web-camera-windows-10?gclid=Cj0KCQiA54KfBhCKARIsAJzSrdomjvKwEV9BbMB7l-BQmka-muuNBIc3f4kGS_Oe2jlpU-Au-AEQsDoaAotCEALw_wcB
με τη διαφορά ότι έχει ssd 250. Την τιμή την συζητάμε ακόμα αλλά δεν θα είναι πάνω από 150-160€. Εννοείται θα το δοκιμάσω πριν το πάρω αλλά επειδή μου φαίνεται πολύ φθηνά σαν τιμή μήπως πρέπει να προσέξω κτ? Ή μήπως σ αυτή την τιμή υπάρχει κτ καλύτερο (πάντα για laptop)?
Δεν νομίζω να τραβάει πολύ.4 ραμ είναι ίσα ίσα για web browsing ,αρχαίο το ddr3 .cpu ok αλλά πλέον πολύ παλιό και αυτό.Για 150ε οκ αρκεί να κάνει τα βασικά έστω .
Γενικά πολύ φτηνό και λαπτοπ πεταμένα λεφτά με εμπειρία μου από 2 μηχανήματα των 300-400 ε καινούργια.
borgiriadis1
06/02/2023, 10:53
Δεν νομίζω να τραβάει πολύ.4 ραμ είναι ίσα ίσα για web browsing ,αρχαίο το ddr3 .cpu ok αλλά πλέον πολύ παλιό και αυτό.Για 150ε οκ αρκεί να κάνει τα βασικά έστω .
Γενικά πολύ φτηνό και λαπτοπ πεταμένα λεφτά με εμπειρία μου από 2 μηχανήματα των 300-400 ε καινούργια.
Συγνώμη δική μου παράληψη γτ δεν το είδα. 8 gb ram μου είπε οτι έχει. Γενικώς κ εγώ γνωρίζω ότι για laptop πρέπει να ρίξεις χρήματα. Εγώ δεν είμαι διατεθημένος για να δώσω παραπάνω. Αν είναι να φύγω από 250-300€ θα πάω σε σταθερό. Απλά σαν οικονομική λύση για διαδικτυακά μαθήματα άντε και το office, κυρίως λόγω ότι έχoυν κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο build in τα laptop. Αλλά άμα είναι να μου βγάλει την πίστη (ή και να μην με καλύπτει) να μην το ψάχνω καθόλου.
Συγνώμη δική μου παράληψη γτ δεν το είδα. 8 gb ram μου είπε οτι έχει. Γενικώς κ εγώ γνωρίζω ότι για laptop πρέπει να ρίξεις χρήματα. Εγώ δεν είμαι διατεθημένος για να δώσω παραπάνω. Αν είναι να φύγω από 250-300€ θα πάω σε σταθερό. Απλά σαν οικονομική λύση για διαδικτυακά μαθήματα άντε και το office, κυρίως λόγω ότι έχoυν κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο build in τα laptop. Αλλά άμα είναι να μου βγάλει την πίστη (ή και να μην με καλύπτει) να μην το ψάχνω καθόλου.
Σε αυτά τα λεφτά είχα φτιάξει μέσα στην καραντίντα 2 παλιά Thinkpad X230 με i5, SSD και 8GB Ram για εργασίες και τηλεκπαίδευση και έχουν δουλέψει απροβλημάτιστα. Σε γειτονικό forum τεχνολογίας θα βρεις πολλές αγγελίες για αξιοπρεπή laptops, τώρα που πέρασε η πίεση της τηλεκπαίδευσης/καραντίνας.
Αν και το παραπάνω το δίνει με 8GB+SSD στα 200-250 και είναι σε καλή κατάσταση λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.
skritikos
06/02/2023, 13:58
Για αυτά που θες θα είσαι παραπάνω από μια χαρά. Απλά με ίδια χρήματα υπάρχουν πολλά refurbished στην αγορά. Όπως πχ στο site που παρέθεσες.
borgiriadis1
06/02/2023, 15:03
Για αυτά που θες θα είσαι παραπάνω από μια χαρά. Απλά με ίδια χρήματα υπάρχουν πολλά refurbished στην αγορά. Όπως πχ στο site που παρέθεσες.
Στο site το δίνουν 370 και αυτό το μτχ θα βγει γύρω στα 150. Στα 150€ δεν νομίζω οτι θα βρω κτ αντίστοιχο σε refurbished. Θα κάνω ένα ψάξιμο βέβαια. Περισσότερο με φοβίζει μην πάει χαμένο αν δεν μου κάνει δουλειά αλλά και εγώ για παραπάνω από οκ μου φαίνεται.
skritikos
06/02/2023, 15:06
Για όσα περιέγραψες θα κάνεις την δουλειά σου. Δουλεύουμε καθημερινά σε πολύ πιο αδύναμα laptop και τρέχουμε πιο βαριά πράγματα από όσα είπες και όλα πάνε μια χαρά.
Το ένα μάλιστα είναι με 4GB RAM και πάλι τρέχει χωρίς κολλήματα.
Με 8 οκ, με 4 κλάφτα με W10 και τα chrome/mozilla κτλ να ξεσκίζουν πλέον την RAM.
Έχω laptop i5 6200U με 8GB RAM το οποίο ανταποκρίνεται άνετα σε καθημερινές εργασίες στα Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του Zoom (Webex δεν έχω δοκιμάσει). Με τον 6600U που είναι και i7 θα πρέπει να είσαι μια χαρά.
skritikos
06/02/2023, 18:37
Με 8 οκ, με 4 κλάφτα με W10 και τα chrome/mozilla κτλ να ξεσκίζουν πλέον την RAM.
Με 4G RAM τρέχω ελαφρώς optimized Windows 11 με 5-6 tab σε Chrome, Spotify μόνιμα ανοικτό και virtual training software με full screen graphics, και ακόμη δεν έχει φτάσει να γεμίσει τα 4GB ή να δημιουργήσει κολλήματα.
Δεν θα είχα ποτέ μόνο 4 από επιλογή αλλά το συγκεκριμένο δεν δέχεται expansion. Καλά με 8 στο ίδιο laptop θα έστελνα και πύραυλο στην Σελήνη :lol:
WIN 10/11 τρέχουν μια χαρά με 4GB RAM... Αρκεί ο χρήστης να έχει το νου του να μην έχει πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα ή/και στο παρασκήνιο, και φυσικά να μην έχει πάνω από 3-4 tab ταυτόχρονα ανοιχτά στον browser...
Φυσικά και τα 8 gb είναι προτιμότερα και πιο future safe, αλλά μην φθάνουμε στο άλλο άκρο να θεωρούμε ότι με 4 το μηχάνημα είναι unusable...
Μιας και η κουβέντα ήρθε στα ubuntu, θέλω λίγο να παίξω με ένα σχετικά αδύναμο laptop (δεν θυμάμαι ακριβώς σπεκ αλλά νομίζω intel b980? cpu και έχω βάλει έναν ssd 60gb και 8Gbram), τώρα ψιλοσέρνεται με Win7.
Πριν δοκιμάσω τα 10 έλεγα να δοκιμάσω κάποια καλή έκδοση ubuntu, λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι. Πολλά σχόλια για chromium όμως, τα linux σαν να είναι ξεχασμένα. Ισχύει?
Τελικά πέρασα τα win 11 και πάλι σέρνεται, αποδείχθηκε ότι νομιζα αλλά ΔΕΝ έιχα βάλει τον SSD. Θα γίνει (είναι και 120GB τελικά) και θα ενημερώσω. Κρίμα είναι να κάθεται, σχεδόν καινούργιο είναι...
skritikos
07/02/2023, 12:53
Τελικά πέρασα τα win 11 και πάλι σέρνεται, αποδείχθηκε ότι νομιζα αλλά ΔΕΝ έιχα βάλει τον SSD. Θα γίνει (είναι και 120GB τελικά) και θα ενημερώσω. Κρίμα είναι να κάθεται, σχεδόν καινούργιο είναι...
Σε αδύναμα μηχανήματα τρέχω κυρίως Zorin OS που βασίζεται στο Ubuntu. Πετάει. Διάβασε για αυτό.
doctor_john
07/02/2023, 18:10
Zorin ή Elementary και θα λειτουργεί όπως πρέπει για τόσο δυνατό μηχάνημα.
Μέχρι '20 είχα tower και laptop με προδιαγραφές '06, core2duo, 4gb, 32bit socket επεξεργαστή.
Η apple μας ενημέρωσε το '11 ότι δεν θα έχουμε λειτουργικό και καλά θα κάνουμε να αλλάξουμε pc.
Δούλεψαν μέχρι το '20 με maverics πολύ συχνά με δύο εφαρμογές της adobe ανοικτές και copy paste ανυσματικά και εικόνες ανάμεσα τους.
Ραδιόφωνο με όλους τους διαθέσιμους τρόπους πάντα, συχνά ανοικτός και ο chrome.
Κανένα παράπονο, κανένα πρόβλημα με την δουλειά μου και τα ζώα που διαχειρίζομαι συχνά.
Παράλληλα εγκαθιστούσα όλες τις εκδόσεις ελαφρών ubuntu και οι ταχύτητες ήταν σαν τα σημερινά μου διετίας i5 /32gb, i7 16gb..
Τους άξιζε αναβάθμιση και τους έδωσα δυο εφτάχρονους ιδιοκτήτες που τους λατρεύουν, zorin και xubuntu ή maverics το laptop.
Aν μπορείς να κάνεις όσα θέλεις με linux θα χαρείς ξανά το μηχάνημα.
Βάλε πρώτα τον SSD, η διαφορά με τους μαγνητικούς είναι χαοτική. Pentium B980 με 8GB RAM και SSD θα έπρεπε να τρέχει Windows 7 αξιοπρεπώς, με εξαίρεση ίσως βαριά προγράμματα ή media.
Με Linux θα πηγαίνει ακόμα καλύτερα σχεδόν με οποιοδήποτε distro, ειδικά αν διαλέξεις ελαφρύ window manager. Εκεί ανοίγεις άλλους μπελάδες αλλά αυτό υποθέτω το ξέρεις ήδη.
ΓιώργοςΤΤ
18/02/2023, 14:33
Ερώτηση: γνωρίζει κάποιος από ποια χώρα αποστέλλονται τα κινητά OnePlus που αγοράζονται από το επίσημο site της εταιρείας;
Αν αγοράσεις από το "ελληνικό" έρχεται από χώρα της ΕΕ .
PortisHead
23/02/2023, 09:37
Θα μπορουσε να μου δωσει καποιος πληροφοριες που ασχολειται με Hardware (αναβαθμίσεις κλπ) αν συμφέρει ένα upgrade σε ενα "αδυναμο" Laptop
ή συμφέρει η αγορά καινουργιου (εστω και refurbished) ???
Αυτη τη στιγμη ειναι :
Product Name: Lenovo V110-15IAP
Version: NO DPK
Memory : 7,1 GiB
Processor : Intel® Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz × 2
Graphics : Intel® HD Graphics 500 (Broxton 2x6)
Base System : Ubuntu 16.04.6 LTS 64-bit
Disk : 488,7 GB
και θα ηθελα κατι σε :
- SSD σκληρο δισκο
- RAM στα 16GB
- καποιον επεξεργαστη Ι3-Ι5-Ι7
- καρτα γραφικων καλυτερη ??? (αν και μαλλον ειναι on board)
Θα μπορουσε να μου δωσει καποιος πληροφοριες που ασχολειται με Hardware (αναβαθμίσεις κλπ) αν συμφέρει ένα upgrade σε ενα "αδυναμο" Laptop
ή συμφέρει η αγορά καινουργιου (εστω και refurbished) ???
Αυτη τη στιγμη ειναι :
Product Name: Lenovo V110-15IAP
Version: NO DPK
Memory : 7,1 GiB
Processor : Intel® Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz × 2
Graphics : Intel® HD Graphics 500 (Broxton 2x6)
Base System : Ubuntu 16.04.6 LTS 64-bit
Disk : 488,7 GB
και θα ηθελα κατι σε :
- SSD σκληρο δισκο
- RAM στα 16GB
- καποιον επεξεργαστη Ι3-Ι5-Ι7
- καρτα γραφικων καλυτερη ??? (αν και μαλλον ειναι on board)
Ο επεξεργαστής και η 1 Ram είναι κολλημένα πάνω στην μητρική οπότε μάλλον τα ξεχνάς. Μπορείς να βάλεις μέχρι 12GB Ram δηλαδή 8+τα 4 που είναι κολλημένα και έναν SSD αλλά με αυτό τον επεξεργάστη μην περιμένεις και πολλά. Για σερφάσισμα και Office.
PortisHead
23/02/2023, 09:51
Ο επεξεργαστής και η 1 Ram είναι κολλημένα πάνω στην μητρική οπότε μάλλον τα ξεχνάς. Μπορείς να βάλεις μέχρι 12GB Ram δηλαδή 8+τα 4 που είναι κολλημένα και έναν SSD αλλά με αυτό τον επεξεργάστη μην περιμένεις και πολλά. Για σερφάσισμα και Office.
Τη RAM θυμαμαι (αν και ασχετος) την αλλαξα απο 4 σε 8 εγω ο ιδιος, τουλαχιστον αυτη δεν εινα ιενσωματωμενη.
Δλδ. μια καινουργια μητρική με οτι χρειαζεται (επεξεργαστη, ram κλπ) λες δεν συμφερει, στην ουσια το μονο που μενει ειναι το πλαστικο κελυφος, σωστα ?
Αρα να παω για αλλο ?
Μήπως απλά πρόσθεσες μια 4GB στην κενή θέση; Πάντου ως soldered αναφέρεται η μια μνήμη.
Μητρική που να χωράει στο πλάισιο του laptop δεν θα βρεις αλλά και να βρεις τι θα σου μείνει; Τα πλαστικά και η οθόνη; Που είναι 1366x768 στις 15 ίντσες;
Προσωπικά θα σου έλεγα να ψάξεις κανένα ThinkPad refurbished ή κανένα Dell αντίστοιχης επαγγελματικής σειράς. Μετά την παράνοια της καραντίνας έχουν πέσει πάλι οι τιμές τους (από ιδιώτες)
PortisHead
23/02/2023, 09:58
Μήπως απλά πρόσθεσες μια 4GB στην κενή θέση; Πάντου ως soldered αναφέρεται η μια μνήμη.
Μητρική που να χωράει στο πλάισιο του laptop δεν θα βρεις αλλά και να βρεις τι θα σου μείνει; Τα πλαστικά και η οθόνη; Που είναι 1366x768 στις 15 ίντσες;
Προσωπικά θα σου έλεγα να ψάξεις κανένα ThinkPad refurbished ή κανένα Dell αντίστοιχης επαγγελματικής σειράς. Μετά την παράνοια της καραντίνας έχουν πέσει πάλι οι τιμές τους (από ιδιώτες)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
dimitrisinside
25/02/2023, 10:27
Εχω εναν φακελο με ελληνικα τραγουδια, οι τιτλοι των αρχειων ειναι επισης στα ελληνικα.
Το ενσωματομενο Player/Gps της Mazda δεν τα αναγνωριζει λογω του οτι δεν εχει ελληνικο μενου.
Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετατρεψει τα ονοματα των αρχειων σε λατινικους χαρακτηρες αυτοματα , και να μην χρειαστει να τα κανω χειροκινητα ?
Εχω εναν φακελο με ελληνικα τραγουδια, οι τιτλοι των αρχειων ειναι επισης στα ελληνικα.
Το ενσωματομενο Player/Gps της Mazda δεν τα αναγνωριζει λογω του οτι δεν εχει ελληνικο μενου.
Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετατρεψει τα ονοματα των αρχειων σε λατινικους χαρακτηρες αυτοματα , και να μην χρειαστει να τα κανω χειροκινητα ?
Πριν από πολλά χρόνια το είχα κάνει με το https://antp.be/software/renamer
Όπου σχετικά εύκολα αλλάζει τους τίτλους από Ελληνικά σε Greeklish
Και μετά με το https://www.mp3tag.de/en/index.html μπορείς να δημιουργήσεις τα tags των mp3 με βάση τα ονόματα αρχείων
Πιθανόν να υπάρχει πλέον πιο εύκολος τρόπος.
dimitrisinside
25/02/2023, 11:07
Πριν από πολλά χρόνια το είχα κάνει με το https://antp.be/software/renamer
Όπου σχετικά εύκολα αλλάζει τους τίτλους από Ελληνικά σε Greeklish
Και μετά με το https://www.mp3tag.de/en/index.html μπορείς να δημιουργήσεις τα tags των mp3 με βάση τα ονόματα αρχείων
Πιθανόν να υπάρχει πλέον πιο εύκολος τρόπος.
Ευχαριστω πολυ, αλλα δυστυχως δεν κατεβαινει το προγραμμα
motojojo
27/02/2023, 09:15
Υπάρχει τρόπος και μέσω των windows, μαρκαρισμα ολα, ιδιοτητες κλπ.
Δεν θυμαμαι ακριβώς, είχα το ίδιο πρόβλημα και το έλυσα έτσι. Ουτε προγραμμα ουτε τπτ.
Σημαντική λεπτομέρεια, δεν αλλάζει τους χαρακτήρες. Είχα σβήσει όλα τα tags που ήταν στα ελληνικά ώστε ο player να δείχνει ότι έγραφε ο τίτλος.
Shinigami Ryuk
27/02/2023, 20:58
Αγορασα ενα Dell inspiron 15 με i5 12της γενιας και 8gb ram και απο την πρωτη στιγμη που το ανοιξα η μνημη δουλευε μ.ο. στο 80-85%.
Να προσθεσω οτι φοραει win11.Για να το Αλαφρυνω λιγο απεγκατεστησα καποια προγραμματα που ειχε στανταρντ και ηταν αχρειαστα οπως επισης απεκλεισα πολλα αλλα απο το να εκκινουν μαζι με τον υπολογιστη.
Παρολαυτα η ram δεν πεφτει κατω απο 65%.
Η απορια μου λοιπον ειναι κατα ποσο ειναι λογικο να χρησιμοποιει τοση ram?
Απο το 2015 μεχρι πριν 1 εβδομαδα ειχα ενα inspiron 15 με i5,8gb ram και win10 το οποιο οσα ταμπς και να ειχε ανοιχτα ο,τι και αν ετρεχε στο παρασκηνιο δεν ειχα δει ποτε την ραμ να ανεβαινει πανω απο 60%.
(βαθεια μεσα μου νομιζω οτι τα win11 την κανουν την ζημια)
Αγορασα ενα Dell inspiron 15 με i5 12της γενιας και 8gb ram και απο την πρωτη στιγμη που το ανοιξα η μνημη δουλευε μ.ο. στο 80-85%.
Να προσθεσω οτι φοραει win11.Για να το Αλαφρυνω λιγο απεγκατεστησα καποια προγραμματα που ειχε στανταρντ και ηταν αχρειαστα οπως επισης απεκλεισα πολλα αλλα απο το να εκκινουν μαζι με τον υπολογιστη.
Απο το 2015 μεχρι πριν 1 εβδομαδα ειχα ενα inspiron 15 με i5,8gb ram και win10 το οποιο οσα ταμπς και να ειχε ανοιχτα ο,τι και αν ετρεχε στο παρασκηνιο δεν ειχα δει ποτε την ραμ να ανεβαινει πανω απο 60%.
Όντως τα 11άρια φταίνε, ο γιος μου που ασχολείται με δαύτα, (εγώ έχω παρατήσει το "σπορ" από την εποχή τών 7) μού είπε ότι σε διάφορα φορά αναφέρουν ότι τα 11 έχουν δρόμο ακόμα για την διαχείριση της μνήμης, κάτι σαν τα αείμνηστα Β(ρ)ίστα.....
dumutrus
27/02/2023, 23:30
Ότανλες β(ρ) ίστα εννοείς τα (σ)βιστα γιατί όπως και να τα πείς ακόμα και εγώ που είμαι άσχετος από κομπιούτερ δεν......
Περίπου στο 50% είναι το προσδοκώμενο για μια μέση χρήση και μετά αυξάνει αναλόγως.
Θα έκανα όλα τα updates, drivers , θα εβαζα κάτι light σε antivirus , αυτά σκέφτομαι προς το παρόν. Κάρτα γραφικών δε νομίζω να σου παίρνει πολλή από τη ram
Ότανλες β(ρ) ίστα εννοείς τα (σ)βιστα γιατί όπως και να τα πείς ακόμα και εγώ που είμαι άσχετος από κομπιούτερ δεν......
Βασικά, ήταν πράγματι πρώτα β(ρ)ίστα και μετά (σ)βίστα! Tα χειρότερα windows, μακράν, είναι ζήτημα να έμειναν στην αγορά 2 χρόνια ακόμα κλαίνε όσοι τα πλήρωσαν (αδρά κιόλας)
Μόνο σε εμένα άρεσαν τα Βίστα;
Ήταν το μοναδικό λειτουργικό που δεν κόλλησε ποτέ!
Τουλάχιστον για την χρήση που το είχα (multimedia player)
Μόνο σε εμένα άρεσαν τα Βίστα;
Ήταν το μοναδικό λειτουργικό που δεν κόλλησε ποτέ!
Τουλάχιστον για την χρήση που το είχα (multimedia player)
Τα Vista δεν είναι τόσο κακά όσο ισχυρίζονται οι περισσότεροι, ειδικά όσον αφορά τη σταθερότητα. Απλά είχαν τις τυπικές σπασαρχίδικες ατέλειες που έχουν τα περισσότερα λειτουργικά της Microsoft όταν πρωτοβγαίνουν. Αν θεωρήσει κανείς ότι τα Vista ήταν η beta version των Windows 7 δείχνει περισσότερη κατανόηση. Αν τα πλήρωσε, όχι και τόση.
Βασικά, ήταν πράγματι πρώτα β(ρ)ίστα και μετά (σ)βίστα! Tα χειρότερα windows, μακράν, είναι ζήτημα να έμειναν στην αγορά 2 χρόνια ακόμα κλαίνε όσοι τα πλήρωσαν (αδρά κιόλας)
Ούτε κατά διάνοια. Windows Me με απόσταση ετών φωτός από το δεύτερο.
Τα Vista δεν είναι τόσο κακά όσο ισχυρίζονται οι περισσότεροι, ειδικά όσον αφορά τη σταθερότητα. Απλά είχαν τις τυπικές σπασαρχίδικες ατέλειες που έχουν τα περισσότερα λειτουργικά της Microsoft όταν πρωτοβγαίνουν. Αν θεωρήσει κανείς ότι τα Vista ήταν η beta version των Windows 7 δείχνει περισσότερη κατανόηση. Αν τα πλήρωσε, όχι και τόση.
Ούτε κατά διάνοια. Windows Me με απόσταση ετών φωτός από το δεύτερο.
Τα είχα πληρώσει, ναι γι'αυτό και δεν είχα καθόλου μα καθόλου κατανόηση:lol:
Καλά, τα ΜΕ είμαι πλέον υπεραρχαιολογία ρε συ και όντως έκοβες φλέβες με δαυτα:cry:
Shinigami Ryuk
01/03/2023, 21:50
Περίπου στο 50% είναι το προσδοκώμενο για μια μέση χρήση και μετά αυξάνει αναλόγως.
Θα έκανα όλα τα updates, drivers , θα εβαζα κάτι light σε antivirus , αυτά σκέφτομαι προς το παρόν. Κάρτα γραφικών δε νομίζω να σου παίρνει πολλή από τη ram
Oλα τα updates σε drivers και windows εχουν γινει.Απεγκατεστησα καθε αχρηστο προγραμμα που σου βαζει νταιλικι η microsoft(xbox live,office,spotify κ.α.),απεγκατεστησα το mcafee που ειχε στανταρ,εκλεισα την live σαρωση του firewall αλλα ακομα στο 55-75% παιζει.
Λεω να παρω το support να ρωτησω αν χανεται η εγγυηση σε περιπτωση που κανω υποβαθμιση σε win10 και αν δεν υπαρχει προβλημα,σαν υστατη λυση, θα του περασω τα 10 και αν και τοτε δεν διορθωθει θα πρεπει να το επιστρεψω.
Και ειναι αμαρτια γιατι αν εξαιρεσεις αυτο με την ram,ειμαι ικανοποιημενος γενικα.Φαινεται ωραιο μηχανημα για τα λεφτα του και αρκετα ποιοτικο.
Οψομεθα.
(Καλα τα vista ηταν καρκινος σκετος,οπως και τα 8.Γενικα η microsoft ειναι σαν χωραφι με ελιες,μια δινει μια δεν δινει.)
ΓιώργοςΤΤ
01/03/2023, 21:54
Μπορείς πολύ απλά να εγκαταστήσεις ένα distro Linux και να χαρείς τον υπολογιστή σου.
Shinigami Ryuk
01/03/2023, 22:00
Μπορείς πολύ απλά να εγκαταστήσεις ένα distro Linux και να χαρείς τον υπολογιστή σου.
Δεν εχω ασχοληθει καθολου και με τρομαζει η ιδεα να σου πω την αληθεια.Μονο εαν ψηθω να τα κατεβασω σε φλασακι και να τα μπουταρει ο υπολογιστης απο εκει ισως ασχοληθω να δω πως ειναι.
ΓιώργοςΤΤ
01/03/2023, 22:31
Αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν θα καταλάβεις απολύτως καμία διαφορά. Απλά ο υπολογιστής σου θα δουλεύει.
SeniorCanardo
02/03/2023, 13:38
Ρε μην τους μπλέκεις με τα Λινούξια, τόσες φορές στο είπα, δεν είναι όλα για όλους.
Αν από τώρα τον τρομάζει η ιδέα, όταν θα χρειαστεί να ανοίξει ένα terminal να τρέξει 2 γραμμές, θα ξενερώσει τη ζωή του.
Είπαμε Linux, BSD, θέλουν user involvement, άλλα πολύ, αλλά λίγο.
Διαφορετικά μένεις στα "Παράθυρα" και άσε να τρέχουν οι τηλεμετρίες από κάτω και να σούρνεται.
My 2 cents.:beer:
doctor_john
02/03/2023, 15:02
Αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν θα καταλάβεις απολύτως καμία διαφορά. Απλά ο υπολογιστής σου θα δουλεύει.
Γιατί αν παίζει τι; Το steam έχει δική του distro για αυτό το λογο
borgiriadis1
07/03/2023, 15:27
Για καινούρια σύνδεση internet vdsl 100mbps (τόσο υποστηρίζει η περιοχή) έχουν διαφορές οι εταιρείες ή ότι θα πιάσω με τη μία θα πιάσω και με τις υπόλοιπες?
Έχω πολλά χρόνια να κάνω σύνδεση και δεν έχω ασχοληθεί τελευταία?
skritikos
07/03/2023, 16:16
Κάτι παράξενο σου συμβαίνει γιατί τώρα που μιλάμε τρέχω Win 11 Pro σε 3 μηχανήματα. Ένα πολύ αδύναμο laptop με fixed 4GB RAM, ένα πιο δυνατό laptop με 8GB και ένα σύγχρονο desktop PC με 16GB.
Σε αυτό με τα 4GB RAM σε idle το mem utilization είναι 65%.
Στο desktop με τα 16, με Spotify να παίζει και Chrome με 84 Tab ανοικτά το mem util είναι στα 35%.
Εκανα και ένα reboot μόλις στο Desktop που είχε uptime 52 μέρες. Idle στο desktop, mem util 19%.
Shinigami Ryuk
08/03/2023, 13:06
Κάτι παράξενο σου συμβαίνει γιατί τώρα που μιλάμε τρέχω Win 11 Pro σε 3 μηχανήματα. Ένα πολύ αδύναμο laptop με fixed 4GB RAM, ένα πιο δυνατό laptop με 8GB και ένα σύγχρονο desktop PC με 16GB.
Σε αυτό με τα 4GB RAM σε idle το mem utilization είναι 65%.
Στο desktop με τα 16, με Spotify να παίζει και Chrome με 84 Tab ανοικτά το mem util είναι στα 35%.
Εκανα και ένα reboot μόλις στο Desktop που είχε uptime 52 μέρες. Idle στο desktop, mem util 19%.
441859
Μια τυχαια στιγμη που τα μονα προγραμματα που τρεχουν απο εμενα ειναι ο chrome και το viber.
Σημερα επικοινωνησα με την dell και μου ειπαν οτι δεν επιρρεαζει την εγγυηση η αλλαγη σε win10.Αυριο θα κατσω να κανω την αλλαγη σε 10 και αν δεν υπαρξει βελτιωση μαλλον θα επιστραφει.