View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
Vstrommer71
10/07/2019, 20:17
Τον σκληρό τον ακούω και δουλεύει, αλλά γιατί να μη μπαίνει στα BIOS αν είναι ο σκληρός ?
Για να μπει στο bios πρέπει να περάσει όλη την διαδικασία του post.Αν ο δίσκος είναι ελλεινά κολλημένος ψάχνει συνέχεια να τον δει και μένει εκεί η διαδικασία.Συνήθως βλέπεις τα πρώτα μηνύματα(μάρκα bios,bios revision κλπ) και σταματάει εκεί που αναγνωρίζει δίσκους και οπτικά.
Τσέκαρε ηχητικά επίσης εάν ο δίσκος σου ακούγεται στο αφτί να λειτουργεί κανονικά ή τον ακούς να κελαηδάει τσικ-τσικ-τσικ.
bros400pgm
10/07/2019, 21:11
Αυτή τη στιγμή έχω ένα PC το οποίο κολλάει κάνα 5λεπτο στη οθόνη του BIOS, μετά άλλο ένα 5λεπτο σε μια άλλη οθόνη με μια λίστα από τις συσκευές και το S.M.A.R.T., μετά αλλα 10 λεπτα στο σήμα των windows και στο τέλος μπορεί να πετάξει και μπλε οθόνη. Αποσύνδεσα όλα τα περιφερειακά και τον 2ο σκληρό, και δούλεψε κανονικότητα. Επανασύνδεσα τα πάντα, εκτός του σκληρου και πάλι δούλεψε.
Μην αποκλείετε τον δίσκο ;)
Vstrommer71
10/07/2019, 21:24
Αυτή τη στιγμή έχω ένα PC το οποίο κολλάει κάνα 5λεπτο στη οθόνη του BIOS, μετά άλλο ένα 5λεπτο σε μια άλλη οθόνη με μια λίστα από τις συσκευές και το S.M.A.R.T., μετά αλλα 10 λεπτα στο σήμα των windows και στο τέλος μπορεί να πετάξει και μπλε οθόνη. Αποσύνδεσα όλα τα περιφερειακά και τον 2ο σκληρό, και δούλεψε κανονικότητα. Επανασύνδεσα τα πάντα, εκτός του σκληρου και πάλι δούλεψε.
ΔΕΝ αποκλείεται να είναι και δίσκος.
Αν αφήνεις πάντως ένα μηχάνημα κολλημένο 5 και βάλε λεπτά να προσπαθεί να ανοίξει ελαττωματικό δίσκο,χάνεις και τις όποιες λιγοστές ελπίδες είχες να πάρεις κάτι από τον χαλασμένο δίσκο.
bros400pgm
10/07/2019, 21:48
ΔΕΝ αποκλείεται να είναι και δίσκος.
Αν αφήνεις πάντως ένα μηχάνημα κολλημένο 5 και βάλε λεπτά να προσπαθεί να ανοίξει ελαττωματικό δίσκο,χάνεις και τις όποιες λιγοστές ελπίδες είχες να πάρεις κάτι από τον χαλασμένο δίσκο.
Στο καλό και να μου γράφει :lol:
Αν εν έτη 2019 με τόσες και τόσες επιλογές backup γύρω μας, δεν έχουμε προνοήσει, τότε κλαφτα :beer:
Αυτό ακριβώς έπαθα εγώ σε ΠιΣί στη δουλειά χτές...
Να δείς που κυκλοφορεί κάποια γρίπη των σκληρών... Θα ρίξω ενα augmentin καλού κακού στο πύργο αύριο...
ΥΓ.
Δεν είναι απο luben μύστη μου!! Απλά είμαστε τσίλι!!
Vstrommer71
10/07/2019, 22:18
Στο καλό και να μου γράφει :lol:
Αν εν έτη 2019 με τόσες και τόσες επιλογές backup γύρω μας, δεν έχουμε προνοήσει, τότε κλαφτα :beer:
Ξέρεις όμως τι δύσκολο είναι να εκπαιδεύσεις και να βάλεις σε διαδικασίες να κρατούν backup?Ειδικά σε μικρά γραφεία ο ένας το λέει στον σκύλο του κι ο σκύλος στην ουρά του.Πρέπει λοιπόν να συμβεί το κακό και μετά το θυμούνται.
Κι όχι μόνο αυτό.Κάνουνε και χαζομάρες χωρίς να σε ενημερώσουν.Σε άλλη πχ εταιρία που έχουμε server με εξωτερικό δίσκο για πρόσθετο backup κάποιος συνεργάτης εξωτερικής εταιρίας που έχει ένα πρόγραμμα κρατήσεων θεώρησε σωστό να βάλει και το δικό του backup στον ίδιο δίσκο με συνέπεια να έχει γεμίσει και ο server να έχει σταματήσει να παίρνει εκεί backup εδώ και κανά τρίμηνο.Και ευτυχώς χρειάστηκε να αλλαχτεί ενα τροφοδοτικό στον server για να το παρατηρήσω.
Πονεμένη ιστορία τα backup!
408132
'This machine is a server. DO NOT POWER IT DOWN!' :D
Είναι ο 1ος www server στο CERN..
macdeath_s
10/07/2019, 23:11
408132
'This machine is a server. DO NOT POWER IT DOWN!' :D
Είναι ο 1ος www server στο CERN..
χαχαχαχαχα ο πρώτος των apache που λέμε :p
macdeath_s
10/07/2019, 23:12
Μπράβο στο Volpad που το βρήκε, το θέμα ήταν ο HDD τελικά, ο SSD με το OS δούλευε. Δν μου πήγε το μυαλό γιατί τον άκουγα να στροφάρει και όλα τα λαμπάκια led (που πλέον δν ανάβουν) ήταν παραπλανητικά.
νπ... γκλάντ αι κουντ χέλπ...
Vstrommer71
10/07/2019, 23:24
Μπράβο στο Volpad που το βρήκε, το θέμα ήταν ο HDD τελικά, ο SSD με το OS δούλευε. Δν μου πήγε το μυαλό γιατί τον άκουγα να στροφάρει και όλα τα λαμπάκια led (που πλέον δν ανάβουν) ήταν παραπλανητικά.
Μπράβο!
Τώρα στείλε και κανά φράγκο στον άνθρωπο γιατί όλοι στο τζάμπα θέλετε να την βγάζετε εδώ μέσα:bawl:
Μ@λ@κία έκανα...
Έπρεπε να πώ "δεν ξέρω τι μπορεί να έχει, πρέπει να το δεί τεχνικός, μπορεί να είναι μεγάλη βλάβη, δεν ξέρω πόσο θα πάρει να το φτιάξω, 50€ για να ανοίξω το κουτί και όσο κοστίσει η βλάβη, κλπ..."
macdeath_s
10/07/2019, 23:38
DIY κουφάλες.
Παρόλα αυτά προσφέρω μέχρι m5XL EC2 για ένα χρόνο :p στείλε public rsa αν όντως θες
macdeath_s
10/07/2019, 23:39
Μεταξύ μας μεροκάματα ρε κουφάλες ? Τεσπά μόνο σύννεφο προσφέρω....:ufo:
:lol:
Νασαι καλά... απλά χρωστάς καφέ...
:beer:
macdeath_s
11/07/2019, 01:58
Νασαι καλά... απλά χρωστάς καφέ...
:beer:
Aν και τελικά ακόμα reboots βαράει αν σε φέρει ο άνεμος Barca στείλε pm. Ήδη είχα τη χαρά να συναντήσω δύο αξιότιμα μέλη και τα χαμε περάσει τέλεια! :beer:
Άμα βαράει reboots ακόμα, τότε το μυαλό μου πάει στο PSU.
Λογικά δεν φτάνει το ρεύμα και απλά βγάζοντας τον hdd μείωσες τις απαιτήσεις του υπολογιστή και κατάφερε και άνοιξε.
Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο, τα reboots που βαράει τώρα να ευθύνονται σε υψηλή θερμοκρασία της CPU.
(μπορείς να κοιτάξεις το event viewer. Λογικά άν κάνει reboot απο overheat, θα το γράφει).
Μία αλλαγή στη θερμοαγώγιμη πάστα, θα σου λύσει την απορία.
Άν προλαβαίνεις μέχρι να κάνει reboot, εγκατέστησε το HWmonitor μπάς και προλάβεις να δείς τις θερμοκρασίες της CPU.
Όπως το βλέπω, υπάρχουν 3 πιθανά σενάρια:
1) να έχει χαλάσει ο HDD και να έχει θέμα θερμοκρασιών η CPU.
2) να έχει χαλάσει ο HDD και το PSU.
3) να έχει χαλάσει το PSU και ο HDD να μην έχει τίποτα...
Άμα βάλεις τον HDD σε άλλο pc και δουλέψει κανονικά, τότε το πρόβλημα είναι κατα 80% στο PSU.
Άμα δέν δουλέψει, τότε προσπάθησε να εγκαταστήσεις το HWmonitor και να δείς θερμοκρασίες.
Άν δεν τα καταφέρεις, τότε άλλαξε πάστα.
Άν δείς οτι οι θερμοκρασίες είναι οκ ή οτι άλλαξες πάστα και ακόμα κάνει reboots, τότε είναι κατα 95% το PSU.
Το υπόλοιπο 5% είναι η μητρική.
Να προσθέσω ότι συνήθως από θερμοκρασία κάνει shutdown. Κάποια BIOS δείχνουν θερμοκρασίσ CPU και μπορεί να έχουν ρύθμιση πότε να κάνει shutdown.
Τον HDD φαντάζομαι ότι τον ξεκούμπωσες, οπότε θα έλεγα μητρική...
macdeath_s
11/07/2019, 19:32
Kai εγώ προς μητρική κλίνω... πάει για πούλο μάλλον το μηχάνημα.
Αποσύνδεσέ τα όλα εκτός από cpu / ένα στικ μνήμης, bootαρε κάποιο live linux από usb και δες αν κάνει κι έτσι reboots και με πόσο φορτίο. Αν δεν έχει πρόβλημα, βάζεις ένα-ένα τα υπόλοιπα κομμάτια μέχρι να τσινήσει. Ή, αν λυπάσαι το χρόνο σου, πάρε άλλο...
ΣΚΛΗΡΌΣ ΔΊΣΚΟΣ ΕΊΝΑΙ...
ΒΓΆΛΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΜΠΑΊΝΕΙ ΣΤΑ BIOS.
ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΟΥ ΣΚΈΦΤΗΚΑ ΕΊΝΑΙ ΜΉΠΩΣ ΈΧΕΙ ΚΛΆΣΕΙ ΤΕΛΕΊΩΣ Η ΠΆΣΤΑ ΣΤΗ CPU ΚΑΙ ΑΝΕΒΆΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΕΣ ΑΚΑΡΙΑΊΑ.
ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΎΩ ΌΜΩΣ.
ΆΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2, ΜΗΤΡΙΚΉ.
PS (κατάλαβα...)
Αυτό που για όλα τα δεινά στους υπολογιστές φταίει η πάστα (σοκολατίνα σερανο γουατεβα) η οποία κανονικά δεν αλλάζεται ποτέ πάρα μόνο αν σπάσουν οι δεσμοί της με την cpu αν δλδ ξεχωρίσουμε το cpu cooler από την cpu, να το κοιτάξετε. Το ακούω από πολλούς και μου θυμίζει λίγο ΣΎΡΙΖΑ. Ακόμα και για το ότι έμεινε έγκυος η γκόμενα του Μήτσου ο ΣΎΡΙΖΑ φταίει. Επίσης γιατί λέτε "τα BIOS"? Είναι πολλά?
@μεγαθανατο
40 v τάση δεν έχουμε πουθενά στο pc. Max 12v.Μηπως το πολυμετρο ήταν αυτόματο και σου έδειχνε 40mv?
Απο τα γραφόμενα βασικός ύποπτος είναι ο δίσκος, έχει ζημιά και δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το BIOS.
Για να το σιγουρεψεις βγάλε την καλωδιοταινια των data και δοκίμασε. Αν και πάλι δεν κάνε ότι είπε ο vstrommer, αποσύνδεσε τα πάντα όλα, βάλε κι ένα άλλο τροφοδοτικό και ξεκινά με ένα μοντουλακι μνήμης. Αν είναι επιτυχημένη η εκκίνηση πρόσθετε και από ένα πράγμα την φορά και θα δεις που θα κλωτσήσει.
Vstrommer71
12/07/2019, 14:28
Προτείνω αλλαγή ονομασίας στο thread και από "μια βοήθεια από τους κομπιουτεράδες"
να μετονομαστεί σε "τί έχουν τα έρμα(τα pc) και ψοφάν?" :cry:
Προτείνω αλλαγή ονομασίας στο thread και από "μια βοήθεια από τους κομπιουτεράδες"
να μετονομαστεί σε "τί έχουν τα έρμα(τα pc) και ψοφάν?" :cry:
Στα περισότερα έχει πέσει μπόλικο αβάνς και ως γνωστόν "που πα ρε Καραμήτρο με τόσο πολύ αβάνς?"
macdeath_s
13/07/2019, 23:33
Λοιπόν δν ξέρω τι σκατά είχε αλλά αγοράστηκε καινούργιο. Τους σκληρούς τους έχωσα σε enclosure και τους μπούταρα και παίζουν μια χαρά.
vaska macdeath είναι όχι Megadeath. Ρειβάς όχι μεταλάς :p Ξαναμέτρησα και έδειξε τόσο... τι να πω τώρα... Σε κάτι servers πάντως που χρησιμοποιούμε για το S3 (αν δν σου λέει κάτι το S3=simple storage service) έχει και τέτοιες τάσεις σίγουρα.
Λοιπόν δν ξέρω τι σκατά είχε αλλά αγοράστηκε καινούργιο. Τους σκληρούς τους έχωσα σε enclosure και τους μπούταρα και παίζουν μια χαρά.
vaska macdeath είναι όχι Megadeath. Ρειβάς όχι μεταλάς :p Ξαναμέτρησα και έδειξε τόσο... τι να πω τώρα... Σε κάτι servers πάντως που χρησιμοποιούμε για το S3 (αν δν σου λέει κάτι το S3=simple storage service) έχει και τέτοιες τάσεις σίγουρα.
Χαχαχα τόσα χρόνια το διαβάζω λάθος. Όχι στα πισι δεν υπάρχει αυτή η τάση. Μάξ 12v. Για την ακρίβεια έχουμε - 12, -5, 3.3, 5, 12 v
Όταν πάω μαγαζί γιατί είμαι από κινητό θα σου ανεβάσω και φωτό να δεις τι πρέπει να μετράς
macdeath_s
14/07/2019, 14:33
Χαχαχα τόσα χρόνια το διαβάζω λάθος. Όχι στα πισι δεν υπάρχει αυτή η τάση. Μάξ 12v. Για την ακρίβεια έχουμε - 12, -5, 3.3, 5, 12 v
Σε όλα το ίδιο είναι ? to firewire πάντως πρέπει να μπορεί να κουβαλάει παραπάνω τάση για τις κάρτες ήχου.
Αυτό που για όλα τα δεινά στους υπολογιστές φταίει η πάστα (σοκολατίνα σερανο γουατεβα) η οποία κανονικά δεν αλλάζεται ποτέ πάρα μόνο αν σπάσουν οι δεσμοί της με την cpu αν δλδ ξεχωρίσουμε το cpu cooler από την cpu, να το κοιτάξετε. Το ακούω από πολλούς και μου θυμίζει λίγο ΣΎΡΙΖΑ. Ακόμα και για το ότι έμεινε έγκυος η γκόμενα του Μήτσου ο ΣΎΡΙΖΑ φταίει.
μου εχει συμβει.να ξεκολλησει η ψυκτρα απο τον επεξεργαστη χωρις να το εχω πειραξει και να ανεβαζει θερμοκρασια.εβαλα νεα παστα και ολα οκ.
το ιδιο και με το ΣΥΡΙΖΑ.Επιτελους εφυγαν για να επανελθουμε στην κανονικοτητα :p
Αμα δεις 40v εχει χαλασει ο ανορθωτης :lol:
Δεν υπαρχει πουθενα ταση πανω απο 12ν στο τροφοδοτικο του υπολογιστη, οτιδηποτε πανω απο αυτο σημαινει οτι εχει προβλημα το τροφοδοτικο σου... Αν ομως υπηρχε ταση 40ν κατι θα ειχε λαμπαδιασει σιγουρα, οποτε 99.9% κατι μετρησες λαθος
Και ομως η παστα πρεπει να ανανεωνεται ανα καποια χρονια.
Και ομως η παστα πρεπει να ανανεωνεται ανα καποια χρονια.
Ναι η πάστα πρέπει να ανανεώνεται κάθε ποτέ. Είπαμε μόνο αν σπάσουν οι δεσμοί ανάμεσα σε κουλερ και σιπιγιου δηλ αν τα ξεχωρίσεις. Σε αυτό το θρεντ αν το ψάξεις μετά από παρόμοια συζήτηση έχω ποσταρει το email που μου έστειλε σε σχετική ερώτηση η αρκτικ
Σε όλα το ίδιο είναι ? to firewire πάντως πρέπει να μπορεί να κουβαλάει παραπάνω τάση για τις κάρτες ήχου.
Σε όλα....έχω συναρμολογήσει κάμποσες μονάδες (από χόμπι το κάνω) για συγγενείς και φίλους και ποτέ δεν έχω δει τροφοδοτικό να δίνει σε κάποια απόληξη πάνω από 12V
Ισχύει ότι είπε ο Βασίλης. κάπου κάτι μέτρησες λάθος. Αν όντως έβλεπες 40 θα έπρεπε πρώτα να γίνει φλαμπέ....
Vstrommer71
14/07/2019, 22:44
Κι όπως είπε ένας αποπάνω αν είναι Honda άλλαξε ανορθωτή!
Ναι. Ειδικά USB και firewire έχουν 5v τάση και το USB 500mAh max load. Οπότε όλοι οι κατασκευαστές περιφεριακων είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν αυτό το πρωτόκολλο για λόγους συμβατότητας. Σε νεότερες μοναδες και μετά την ανάγκη φόρτισης κινητών τηλεφώνων που προέκυψε υπάρχει άρση του περιορισμού των mAh με software όπως επίσης ακόμα και με κλειστό pc μια θύρα να μπορεί να τροφοδοτειται κανονικά για να μπορείς να φόρτισεις περιφερειακή συσκευή με κλειστό pc.
ATX PSU Pinout
Το χρωστούσα
408183
Το περισσότερο δηλαδή 24V διαφορά αν μετρήσεις -12 με +12
tzimidis
28/07/2019, 22:31
Έχω αυτόν το εξωτερικό δισκο
408595
Αλλά έχω χάσει το τροφοδοτικό του.
Αμα βάλω αυτό που δίνει 1,25 αντί 1,5 Α
408596
Θα δουλέψει ή θα τον ψήσω?
Μικρό είναι. Θές 1,5Α και αυτό είναι 1,25Α.
Δεν θα τον ψήσεις, αλλα παίζει να μήν δουλεύει σωστά ή καθόλου.
Μπορεί να είναι αργός πχ.
Παίζει και να δουλέψει όμως.
Γενικά, βάζουμε ίσα ή περισσότερα A απο ότι χρειαζόμαστε. Τα V πρέπει να είναι ίδια με αυτά που ζητάει. (12 εν προκειμένω.)
Την πολικότητα να προσεξεις
tzimidis
29/07/2019, 11:52
Σας ευχαριστώ.
Έπαιξε κανονικά, αν και είχε μαλακίες μέσα ο δίσκος.
Έπαιξε κανονικά, αν και είχε μαλακίες μέσα ο δίσκος.
Δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό, μήπως φτιάξουν.
Μικρό είναι. Θές 1,5Α και αυτό είναι 1,25Α.
Δεν θα τον ψήσεις, αλλα παίζει να μήν δουλεύει σωστά ή καθόλου.
Μπορεί να είναι αργός πχ.
Παίζει και να δουλέψει όμως.
Γενικά, βάζουμε ίσα ή περισσότερα A απο ότι χρειαζόμαστε. Τα V πρέπει να είναι ίδια με αυτά που ζητάει. (12 εν προκειμένω.)
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τροφοδοτικό με λιγότερα Αμπέρ. Ή θα δουλέψει ή όχι, μέση κατάσταση δεν υπάρχει, δεν παίζει δλδ να γυρίζει με λιγότερες στροφές. Θα κάνει συνεχόμενα spin up και τον γνωστό θόρυβο στην κεφαλή και δεν θα διαβάζει τπτ ή θα δουλέψει κανονικά.
Υπάρχει τρόπος να αντιγράψω τον C μου σε άλλο δίσκο;Εχω εναν ssd 80gb αλλά εχει γεμίσει.Θέλω αν γίνεται να πάρω εναν 256 gb και να βάλω εκεί το λειτουργικό.Γίνεται χωρίς format?
Και πώς γίνεται;
Κάποιες εταιρείες δίσκων SSD συνοδεύουν τη retail συσκευασία με λογισμικό migration, που κάνει τη διαδικασία που λες παιχνιδάκι. Ειδικά αν πηγαίνεις σε μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκο με ενιαία κατάτμηση και δε μπλέκεις με partitions, είναι πολύ εύκολη.
Αν δεν έχει η συγκεκριμένη εταιρεία στην ιστοσελίδα της σχετικό λογισμικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Clonezilla. Πάντως, σκέψου το ενδεχόμενο να φρεσκάρεις το σύστημά σου με νέα εγκατάσταση λειτουργικού. Ειδικά αν έχεις παλιότερα Windows, είναι ευκαιρία να πας σε 10άρια. Τα Windows 7 παύουν να υποστηρίζονται το Γενάρη.
Κοίταζα αυτές τις μέρες τις τιμές των SSD και έχουν πάρει απότομα την κατιούσα. Σκέφτομαι μία αύξηση χωρητικότητας, αλλά θα την αναβάλλω λίγο ακόμα.
Γίνεται (δεκάδες καλά cloning tools, πχ Clonezilla, μεταξύ άλλων), αλλά είναι προτιμότερο να κάνεις την εγκατάσταση σε καθαρό δίσκο.
EDIT: Α με πρόλαβε ο αποπάνως πριν διαβάσω. :D
ευχαριστώ παίδες.Ειδα και αυτό εδώ https://www.youtube.com/watch?v=C6MVEwl0ceI το κατέβασα και ευτυχως αυτη η υπηρεσία ειναι free.Πως θα δω τι sata εχω ωστε να πάρω το σωστό μπλιμπλίκι;
Επειδή πρόσφατα έκανα γερή αναβάθμιση με καινούρια σύνθεση με 500 ssd και 1 ΤB HD το πιο δύσκολο στην μεταφορά είναι οι κωδικοί στα email και στα διάφορα site. Αλλά ακόμα και σε αυτό τo google έχει την δυνατότητα να τα σώσεις σε αρχείο xls αλλά όπως και να σώσεις σε αρχείο όλη την ιστορία σε csv και να τα μεταφέρεις στην νέα εγκατάσταση. Tα προγράμματα ήταν το πιο έυκολο στην εγκατάσταση και όσο για τα αρχεία του παλιού άμα τον χρειαστώ μπορώ πάντα να τον συνδέσω άμα χρειαστώ κάτι. Το cloning γίνεται αλλά είμαι και εγώ της άποψης για 1 φρέσκια εγκτάτασταση
Εξαιρετικό είναι το αντίστοιχο λογισμικό της Paragon και μετά της Acronis, αλλά με χρέωση. Κάποιες εταιρείες SSD σου δίνουν δωρεάν το Paragon, απλά ψάχνει κατά τη μεταφορά να έχεις δίσκο της συγκεκριμένης εταιρείας. Το EaseUS Free Trial δεν ξέρω τι περιορισμούς έχει.
Θα δείξει αυριο αν έχει κάποιους περιορίσμους.Το έτρεξα και προς το παρόν είναι όπως το βίντεό τους.Πως θα δω τι τύπο sata εχω στη μητρική;
Έχεις desktop ή laptop; Αν μιλάμε για desktop, μπορείς να δεις ποια μητρική έχεις, είτε ανοίγοντας το κουτί, είτε μέσω του προγράμματος CPU-Z (https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html). Κατόπιν μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή τις προδιαγραφές της μητρικής πλακέτας. Σε laptop βλέπεις τις προδιαγραφές απευθείας από τη σελίδα του κατασκευαστή.
Έχε υπόψη, ότι κάποιοι καινούριοι υπολογιστές έχουν θύρα M2 για SSD δίσκο. Είναι σαφώς καλύτερη της SATA και εννοείται ότι την προτιμάς, αν υπάρχει.
Περίμενε να σου απαντήσει και ο Βάσκας, όλο και κάτι χρήσιμο θα έχει να προσθέσει.
Έχεις desktop ή laptop; Αν μιλάμε για desktop, μπορείς να δεις ποια μητρική έχεις, είτε ανοίγοντας το κουτί, είτε μέσω του προγράμματος CPU-Z (https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html). Κατόπιν μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή τις προδιαγραφές της μητρικής πλακέτας. Σε laptop βλέπεις τις προδιαγραφές απευθείας από τη σελίδα του κατασκευαστή.
Έχε υπόψη, ότι κάποιοι καινούριοι υπολογιστές έχουν θύρα M2 για SSD δίσκο. Είναι σαφώς καλύτερη της SATA και εννοείται ότι την προτιμάς, αν υπάρχει.
Περίμενε να σου απαντήσει και ο Βάσκας, όλο και κάτι χρήσιμο θα έχει να προσθέσει.
αυτη είναι http://prntscr.com/ovafnb
Θα δείξει αυριο αν έχει κάποιους περιορίσμους.Το έτρεξα και προς το παρόν είναι όπως το βίντεό τους.
Σίγουρα έχει. Έχω κάνει το λάθος να δοκιμάσω 1-2 φορές "δωρεάν" εργαλεία της εταιρείας. Ποτέ ξανά.
Πιθανότατα θα σου πάρει το αρχικό μπακάπ κανονικά και αφού έχεις σβήσει τα πάντα και έχεις βάλει τον νέο σκληρό, θα σου πετάξει μήνυμα "αγόρασε τώρα την πλήρη έκδοση για να επαναφέρεις τα δεδομένα σου". :lol: :lol:
Θα δείξει.Με το γαμωsata θα μου πεί κάποιος τι να πάρω τι ταιριάζει;
Intel® P55 Express Chipset:
6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices
Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
GIGABYTE SATA2 chip:
1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_0, GSATA2_1) supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices
Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD
JMB362 SATA2 chip:
2 x eSATA 3Gb/s connectors on the back panel supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices
Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD
:D
αυτη είναι http://prntscr.com/ovafnb
SATA II είναι https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55-UD3-rev-10/sp#sp Tα SATA III είναι 6 Gb/s
Χαίρω πολύ Πλίτσερ.τα είδα και εγω αυτα.Αμα ήξερα να τα μεταφράσω δε θα ρωτούσα.
SATA II είναι https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55-UD3-rev-10/sp#sp
Ωραία.Αρα θα ζητησω κατι για σατα 2.Κομπλέ.
Ευχαριστώ.
Δεν ξέρω ποια είναι η ερώτηση. Αν εννοείς αν είναι SATA1, 2, 3, 25, είναι SATA2.
Χαίρω πολύ Πλίτσερ.τα είδα και εγω αυτα.Αμα ήξερα να τα μεταφράσω δε θα ρωτούσα.
Ωραία.Αρα θα ζητησω κατι για σατα 2.Κομπλέ.
Ευχαριστώ.
https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/8142/~/difference-between-sata-i%2C-sata-ii-and-sata-iii Λογικά μπαίνει και SATA III ssd αλλά θα δουλέυει σαν ΙΙ
Θα ρωτήσω και στο μαγαζί που θα πάω καλού κακού μη κάνω καμια χαζομάρα περι συμβατότητας.Ευχαριστώ και πάλι.
Example: SanDisk Extreme SSD, which supports SATA 6Gb/s interface and when connected to SATA 6Gb/s port, can reach up to 550/520MB/s sequential read and sequential write speed rates respectively. However, when the drive is connected to SATA 3 Gb/s port, it can reach up to 285/275MB/s sequential read and sequential write speed rates respectively
https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/8142/~/difference-between-sata-i%2C-sata-ii-and-sata-iii Λογικά μπαίνει και SATA III ssd αλλά θα δουλέυει σαν ΙΙ
Ναι. Γενικά στα PC διατηρούν backwards-compatibility στις περισσότερες, αν όχι όλες, τις θύρες (sata, usb κτλ). Δεν είναι άχρηστα ζώα σαν κάτι άλλες εταιρείες.
Θα πάρεις sata iii δίσκο και δε θα έχεις θέμα, απλά δε θα εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητές του.
Ναι. Γενικά στα PC διατηρούν backwards-compatibility στις περισσότερες, αν όχι όλες, τις θύρες (sata, usb κτλ). Δεν είναι άχρηστα ζώα σαν κάτι άλλες εταιρείες.
Αναρωτιέμαι ποιους μπορεί να εννοείς...
Ασε γιατί πιο backwards δεν γινόταν με την αρχαιολογία που είχα. Ούτε με κλωτσές δεν έτρεχε. Και μετά είδα το φως το αληθινό!:D
409279
Και δεν έχω βάλει μέσα κάμερα και usb hub + 100 euro. ¨Ολα κούτα εκτός από την κάρτα γραφικών 290 με 2 χρόνια εγγύηση από κατάστημα.
Λίιγες ημέρες πριν βγει η νέα γενιά Ryzen. Ή αυτό ή θα έπαιρνα καινούριο παπί :)
Το acronis έχει παίξει σωστά παντού με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Μικρότερος δίσκος σε μεγαλύτερο, μεγαλύτερος σε μικρότερο, με κατάτμηση ή όχι, με mbr, με gpt. Απολύτως αξιόπιστο αλλά με χρέωση.
Vstrommer71
21/08/2019, 08:36
Ασε γιατί πιο backwards δεν γινόταν με την αρχαιολογία που είχα. Ούτε με κλωτσές δεν έτρεχε. Και μετά είδα το φως το αληθινό!:D
409279
Και δεν έχω βάλει μέσα κάμερα και usb hub + 100 euro. ¨Ολα κούτα εκτός από την κάρτα γραφικών 290 με 2 χρόνια εγγύηση από κατάστημα.
Λίιγες ημέρες πριν βγει η νέα γενιά Ryzen. Ή αυτό ή θα έπαιρνα καινούριο παπί :)
Στην πρώτη ευκαιρία αντικαθιστάς τον SATA SSD και χρησιμοποιείς το Μ2 νο1 slot για έναν NVME SSD και είσαι πολύ καλύτερος σε ταχύτητες.Έχουν πέσει οι τιμές τους και πλέον συμφέρουν.
Vstrommer71
21/08/2019, 08:41
Το acronis έχει παίξει σωστά παντού με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Μικρότερος δίσκος σε μεγαλύτερο, μεγαλύτερος σε μικρότερο, με κατάτμηση ή όχι, με mbr, με gpt. Απολύτως αξιόπιστο αλλά με χρέωση.
Το livecd εμένα δεν μου δουλεύει και πολύ καλά σε disk cloning.Και δεν έχω προσέξει εάν στις καινούργιες εκδόσεις έχουν βάλει την ρύθμιση να μην κολλάει στα bad sectors και να προχωράει αν μπορεί.Το παλιό καλό Ghost μας έχει σώσει σε τέτοιες περιπτώσεις που πας να τραβήξεις ολόκληρη εγκατάσταση από παλιό (μισο)πεθαμένο δίσκο.
Στα εμπορικά προγράμματα, πριν από 20 χρόνια μεσουρανούσε το Norton Ghost. Μετά πήρε τα σκήπτρα η Acronis που έκανε απίστευτες διορθώσεις με τα πολλαπλά εργαλεία της. Εδώ και μερικά χρόνια κυριαρχεί η Paragon.
Όποιος αφιερώνει πόρους για έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού, ώστε να προβλέπει πολλές περιπτώσεις, βγαίνει μπροστά. Το θέμα είναι ποιος τα πληρώνει από απλούς ιδιώτες.
Λοιπον.Εγινε ο κλώνος σε μεγαλύτερο δίσκο αλλα προέκυψε το εξής:Εκανε partition ακριβώς τον ίδιο χώρο που είχε και ο προηγούμενος και το υπολοιπο ειναι unlocated οπότε,πως θα ενώσω το unlocated με τον υπόλοιπο δίσκο;Ακολουθεί screenshot. http://prntscr.com/ovh9ik
http://prntscr.com/ovhc6k
Vstrommer71
21/08/2019, 10:36
Λοιπον.Εγινε ο κλώνος σε μεγαλύτερο δίσκο αλλα προέκυψε το εξής:Εκανε partition ακριβώς τον ίδιο χώρο που είχε και ο προηγούμενος και το υπολοιπο ειναι unlocated οπότε,πως θα ενώσω το unlocated με τον υπόλοιπο δίσκο;Ακολουθεί screenshot. http://prntscr.com/ovh9ik
http://prntscr.com/ovhc6k
υοθτθβε ιζ γιόρ φρέντ
https://www.youtube.com/watch?v=fEsRl8gkbmI
Ουπς.Σωστά.Τέλος καλό.Λοιπόν το δωρεάν πρόγραμμα,όντως την έκανε τη δουλειά δωρεάν και γρήγορα.
Ευχαριστώ παίδες.
Το livecd εμένα δεν μου δουλεύει και πολύ καλά σε disk cloning.Και δεν έχω προσέξει εάν στις καινούργιες εκδόσεις έχουν βάλει την ρύθμιση να μην κολλάει στα bad sectors και να προχωράει αν μπορεί.Το παλιό καλό Ghost μας έχει σώσει σε τέτοιες περιπτώσεις που πας να τραβήξεις ολόκληρη εγκατάσταση από παλιό (μισο)πεθαμένο δίσκο.
το παλιό καλό Ghost δεν βλέπει δίσκους gpt. Το Live cd δεν το χρησιμοποιώ καθόλου σχεδόν,το Acronis το έχω στημένο στο γαϊδουρινό workstation που έχω κι έχω αντάπτορες από όποια διεπαφή σε όποια. sata, m2, m2-pci x, m2 sata ακόμα και sas έχει το κατέστημα, τα πάντα όλα σου λέω. Και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει δίσκος που να μην έχω μπορέσει να τον κλωνοποιήσω.
Το παλιό καλό Ghost θυμάσαι το χρησιμοποιούσα κατά κόρον χρόνια ολόκληρα, τώρα το έχω μόνο σε 4 δίκτυα στημένο και το δουλεύω δικτυακά
Ο Βάσκας μόλις γύρισε από διακοπές και δεν έχει προλάβει να πει τ' όνομά του, χάνω πραγματάκια από το forum λόγω υποχρεώσεων αλλά όπου μπορώ να βοηθήσω με χαρά μου (αρκεί να το δω).
Λοιπόν η συμβουλή της ημέρας σε σχέση με τους ssd είναι να προτιμάτε αυτούς που έχουν NVram και όχι τους φτηνούς με flash. Ο λόγος είναι ότι η NVram έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όλοι οι πολύ φτηνοί ssd φοράνε μνήμη προηγούμενης τεχνολογίας την flash με ότι αυτό συνεπάγεται για την διάρκεια της ζωής τους. Τώρα αν έχεις ένα πολύ παλιό σύστημα και απλά θέλεις να το κάνεις λίγο πιο γρήγορο χωρίς να χώσεις πολύ χρήμα οι δίσκοι με flash είναι μονόδρομος. Εκεί επιλέγεις μια εταιρία που έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στην διάρκεια του χρόνου όπως είναι η Kingston που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μνημών και φτιάχνει μόνο μνήμες.
Στην πρώτη ευκαιρία αντικαθιστάς τον SATA SSD και χρησιμοποιείς το Μ2 νο1 slot για έναν NVME SSD και είσαι πολύ καλύτερος σε ταχύτητες.Έχουν πέσει οι τιμές τους και πλέον συμφέρουν.
:beer:Εννοείται.Αμα ήξερα τι ήταν το Μ2 Vo1 slot θα τον έπαιρνα εξαρχής! Είχα μείνει στα τούβλα των hd o οποίος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αρχείων αποκλειστικά. Ανακάλυψα μετά τι είναι αυτά τα βιδάκια πάνω στην μητρική . Νόμιζα ότι ήταν για ψύξη:D Αρχικά έψαχvα για την ίδια μητρική με wifi και bluetooth αλλά δυστυχώς για κάποιο μυστήριο λόγο έχει σταματήσει η διάθεση
:beer:Εννοείται.Αμα ήξερα τι ήταν το Μ2 Vo1 slot θα τον έπαιρνα εξαρχής! Είχα μείνει στα τούβλα των hd o οποίος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αρχείων αποκλειστικά. Ανακάλυψα μετά τι είναι αυτά τα βιδάκια πάνω στην μητρική . Νόμιζα ότι ήταν για ψύξη:D Αρχικά έψαχvα για την ίδια μητρική με wifi και bluetooth αλλά δυστυχώς για κάποιο μυστήριο λόγο έχει σταματήσει η διάθεση
https://www.skroutz.gr/c/228/bluetooth-adapters.html?o=bluetooth+adapter
https://www.skroutz.gr/c/228/bluetooth-adapters.html?o=bluetooth+adapter
και με έβαλες στο τρυπάκι εννοείται. :DΠερισσότερο για το bluetooth γιατί από γουαι-φάι είμαι υπερκαλυμμένος
και με έβαλες στο τρυπάκι εννοείται. :DΠερισσότερο για το bluetooth γιατί από γουαι-φάι είμαι υπερκαλυμμένος
αν το χρειαζόσουν πραγματικά θα το ήξερες ήδη νομίζω
βέβαια έχει μικρό κόστος οπότε γιατί όχι!
ΜΑστορια ψαχνω ( κατα προτιμηση kingston - HyperX) αλλα και αλλες να ειναι its ok
DDR2 στα 800 2Χ2G
και DDR2 στα 1066 4Χ2G
Οποιος εχει κατι pm me
nikos_abel
29/08/2019, 22:56
ΜΑστορια ψαχνω ( κατα προτιμηση kingston - HyperX) αλλα και αλλες να ειναι its ok
DDR2 στα 800 2Χ2G
και DDR2 στα 1066 4Χ2G
Οποιος εχει κατι pm me
Σου ήρθε το πμ;
lleonidas
13/09/2019, 14:07
Μην κράξετε όσοι το γνωρίζετε :rolleyes: ..εγώ ο νιούφης σήμερα το είδα για πρώτη φορά από ένα ενημερωτικό που μου έστειλαν από το public και εντυπωσιάστηκα... laptop Asus Zenbook Pro Duo (https://www.techgear.gr/asus-zenbook-pro-duo-computex-2019-585) με διπλή οθόνη.Η κύρια οθόνη είναι 15.6'' 4K και η δευτερεύουσα οθόνη αφής ScreenPad Plus 14'' ανάλυσης 4K η οποία έχει τοποθετηθεί επάνω από το πληκτρολόγιο!
Η τιμή (https://www.public.gr/search/public/searchResultsSN.jsp?sn.q=Zenbook+pro+duo) βέβαια πολύ υψηλή.
Μην κράξετε όσοι το γνωρίζετε :rolleyes: ..εγώ ο νιούφης σήμερα το είδα για πρώτη φορά από ένα ενημερωτικό που μου έστειλαν από το public και εντυπωσιάστηκα... laptop Asus Zenbook Pro Duo (https://www.techgear.gr/asus-zenbook-pro-duo-computex-2019-585) με διπλή οθόνη.Η κύρια οθόνη είναι 15.6'' 4K και η δευτερεύουσα οθόνη αφής ScreenPad Plus 14'' ανάλυσης 4K η οποία έχει τοποθετηθεί επάνω από το πληκτρολόγιο!
Η τιμή (https://www.public.gr/search/public/searchResultsSN.jsp?sn.q=Zenbook+pro+duo) βέβαια πολύ υψηλή.
Με τέτοια τιμή, ε, τα θέλει ο λώκος σου, πάρε:moutza::moutza:
argiris34
28/10/2019, 21:46
Μια ερωτησουλα κιαπο μενα.
HDD παρεδωσε δεν αφηνει καν το συστημα να μπουταρει κανει το κλασσικο κλακ κλακ προσπαθωντας να ξεκινησει μπορουμε να κανουμε κατι ή μονο σε εκειδικευμενη εταιρια?
Καλύτερα σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να πάρεις όσα περισσότερα data μπορείς.
argiris34
29/10/2019, 05:20
Ευχαριστω βασιλη καλημέρα
Μύστες μου, για πείτε καμιά άποψη γιατί έμεινα από ιδέες και περιμένω διαγνωστική μαλακία από ηΜπέη μπας και βγάλω άκρη, αλλά θα πάρει κανένα μήνα να φτάσει.
Ασθενής: Desktop-Απατόσαυρος με Core 2 Quad Q6600
Ιστορικό: Εύκολη ζωή χωρίς ζόρια, διάφορες αναβαθμίσεις χωρίς θέμα. Πριν λίγο καιρό αποχαιρέτησε η κάρτα γραφικών (nVidia 8400 GS fanless από την προκάμβριο) και γύρισα στην on-board. Το κουτί τελευταία μετακινείται συχνά από ένα σημείο σε άλλο μέσα στο σπίτι, αλλά χωρίς βαρβαρότητες.
Πρόβλημα: Τον είχα βγάλει από την πρίζα περίπου μισό μήνα και για κάποιο λόγο τώρα δεν POSTάρει. Εννοείται ότι δε βγάζει τίποτα ούτε στην οθόνη. Μετά από 30-60 δευτερόλεπτα σβήνει μόνος του και ξανανοίγει, πάλι χωρίς να φτάνει ούτε το POST. Με παρατεταμένο πάτημα του on-off, σβήνει κανονικά. Οι ανεμιστήρες λειτουργούν και δεν ανεβάζουν στροφές για να αντιμετωπίσουν κάποια αύξηση θερμοκρασίας (εκτός ίσως 1-2sec πριν το σβήνω-ξανανοίγω-μόνο-μου).
Απόπειρες ανάνηψης: Βγήκαν όλα τα περιφερειακά, σκληροί, DVD, κάρτες επέκτασης, μνήμες, αλλάχθηκε το τροφοδοτικό, μια από τα ίδια. Οπότε υποθέτω ότι μένουν μόνο μητρική, επεξεργαστής, ή κανένα άκυρο βραχυκύκλωμα. Οι πυκνωτές στη μητρική οπτικά φαίνονται μια χαρά και πρέπει να είναι solid state ούτως ή άλλως (τουλάχιστον κάποιοι, δε θυμάμαι).
Και επειδή έχω πολλούς δεινόσαυρους στο σπίτι: Έχει τύχει σε κανέναν να πετάνε λάθη μνήμες στο Memtest86+ (η μία μάλιστα όχι κανονικά λάθη αλλά "unexpected interrupt") από αστάθεια ρεύματος στη μητρική; Γιατί να βαρέσουν δύο dimmάκια ταυτόχρονα μου φαίνεται κάπως απίθανο και οι πυκνωτές από το πρήξιμο στο καπάκι μάλλον είναι σε mode "δεύτε τελευταίον ασπασμόν". Γενικά ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος κρασάρει και κολλάει αδικαιολόγητα συχνά δεδομένου ότι το λειτουργικό δεν είναι WinME.
Ξεκίνα τα κόλλυβα.......
Λες, ε; :cry:
https://www.youtube.com/watch?v=I525vqISDY4
Άλλαξε όλους τους πυκνωτες που φαίνονται πρησμένοι καθώς και τους γειτονικούς τους καθώς όλοι έχουν την ίδια ηλικία άρα και την ίδια καταπόνηση. Αν δε οι πυκνωτές αυτοί είναι πάνω στην γραμμή τροφοδοσίας της ram (κάπου εκεί κοντά δλδ) είναι λογικό να σου δίνει σφάλματα στο διαγνωστικό. Ξεκινάς από εκεί και βλέπεις
Για το πρώτο πισι τώρα, δοκίμασε να ξεκουμπωσεις μια την cpu κάνε πως ανοίγεις το πισι, κλείσε και ξανά τοποθέτησε την cpu. Έτσι ίσως έχεις αποτέλεσμα
Μια ερωτησουλα κιαπο μενα.
HDD παρεδωσε δεν αφηνει καν το συστημα να μπουταρει κανει το κλασσικο κλακ κλακ προσπαθωντας να ξεκινησει μπορουμε να κανουμε κατι ή μονο σε εκειδικευμενη εταιρια?
Αν σκαμπαζεις λίγο από υπολογιστές, ψάξε το photorec που παίζει με linux για να πάρεις πίσω δεδομένα. Ίσως δεν χρειαστεί εταιρεία.
argiris34
30/10/2019, 10:29
Αν σκαμπαζεις λίγο από υπολογιστές, ψάξε το photorec που παίζει με linux για να πάρεις πίσω δεδομένα. Ίσως δεν χρειαστεί εταιρεία.
Αυτα τα εκανα οταν αρχιζαν τα bad sectors και τα κρικρι κρι στην προσπαθεια αναγνωσης σε συγκεκριμενα σημεια, αυτος με το που παιρνει ρευμα αρχιζει τα κλακ κλακ κλακ σαν να προσπαθει να κουνήσει κεφαλες καο δεν μπορει θα τον δοκιμασω και σε εξωτερικο κουτι μπας αλλα θελω να εχ stand by φρεσκο δισκο να ξεκινησω αντριγραφη αμεσως αν δεησει και τον δει.
Ευχαριστω πάντως
Αν ακους κλακ κλακ εχεις κολλημένες κεφαλες. Τρεχα σε μια εταιρια ανακτησης δεδομενων.οσο τον δουλευεις του κανεις ζημια. Ισως χαραξεις τα πλατερ. Εχω φιλο που κανει ανκτησεις και το εχω δει το εργο. Αααα και που σαι μην τον ανοιξεις. Ασε τους ειδικους
Για το πρώτο πισι τώρα, δοκίμασε να ξεκουμπωσεις μια την cpu κάνε πως ανοίγεις το πισι, κλείσε και ξανά τοποθέτησε την cpu. Έτσι ίσως έχεις αποτέλεσμα
Δεν το ήξερα αυτό το κόλπο - το έκανα και όταν επανατοποθέτησα τον επεξεργαστή επιτέλους έβγαλε prompt στην οθόνη (κάτι για άκυρο checksum), επέλεξα setting για το bios και τώρα ο δεινόσαυρος συμπεριφέρεται σα να μη μου έφαγε ποτέ μερικές ώρες από τη ζωή μέχρι να βγάλω άκρη. Μένει τώρα να μου έρθουν τα ανταλλακτικά παπαράκια για να ξανακουμπώσω την ψύκτρα σωστά, γιατί κατάφερα και έσπασα ένα στην επανατοποθέτηση... ευκαιρία να βάλω και φρέσκια πάστα.
@Vaska αν περάσεις από Ηράκλειο χρωστάω --> :beer:
argiris34
03/11/2019, 18:27
Αν ακους κλακ κλακ εχεις κολλημένες κεφαλες. Τρεχα σε μια εταιρια ανακτησης δεδομενων.οσο τον δουλευεις του κανεις ζημια. Ισως χαραξεις τα πλατερ. Εχω φιλο που κανει ανκτησεις και το εχω δει το εργο. Αααα και που σαι μην τον ανοιξεις. Ασε τους ειδικους
Δεν τον δουλευω στο πρωτο κλα αποσυνδεθηκε και μπηκε στην ακρη θα δω τι θα κανω αναλόγως και το κοστος
Ευχαριστω παντως
macdeath_s
22/11/2019, 00:02
Καιρό είχα να ποστάρω αλλά ήθελα να μοιραστώ το innovation μαζί σας. Στην εποχή μου δεν είχαμε τέτοια :p Το RJ45 παίζει με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές. Τέρμα το χάος στα switches
412922
George_Sp
22/11/2019, 00:15
Που είσαι ρε τρελόπαιδο εσύ.
Έβαλα και γω χθες cat6a σε όλο το σπίτι και είπα οτι κάτι έκανα....και έβαλες τη φώτο και ξενέρωσα :P
Τιμουλα είναι αυτη που βλέπω; 140+$; Από ταχύτητες πως είναι; Για δώσε τα φώτα σου;
macdeath_s
22/11/2019, 08:53
Ακόμα εκεί που με αφήσατε είμαι (στην ομίχλη, το ξεπεράσαμε το cloud).
Καλά δεν έβαλα και σπίτι, όντως κάτι έκανες :beer:
macdeath_s
22/11/2019, 10:25
Τιμούλα για την κασέτα των οπτικών είναι πολύ παραπάνω 500κάτι. Με ταχύτητες τι ακριβώς εννοείς, αναλόγως τι BASE του Ethernet περνάς στο Layer2. Για καλωδίωση είναι και τα δύο δεν ξέρω αν το κτλβες :)
lleonidas
22/11/2019, 14:58
Έχω ένα laptop Samsung εδώ και 5-6 χρόνια...τις τελευταίες βδομάδες η μπαταρία διαρκεί με το ζόρι 20-25 λεπτά και θέλω να αγοράσω μια καινούρια.
Αυτή που φοράει τώρα είναι η γνήσια και τα mAh της είναι 4.400. Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μια μπαταρία 6.600mAh για να πετύχω καλύτερη αυτονομία.Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει κάποιου είδους πρόβλημα στη λειτουργία του laptop;
sapila racing
22/11/2019, 15:10
Έχω ένα laptop Samsung εδώ και 5-6 χρόνια...τις τελευταίες βδομάδες η μπαταρία διαρκεί με το ζόρι 20-25 λεπτά και θέλω να αγοράσω μια καινούρια.
Αυτή που φοράει τώρα είναι η γνήσια και τα mAh της είναι 4.400. Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μια μπαταρία 6.600mAh για να πετύχω καλύτερη αυτονομία.Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει κάποιου είδους πρόβλημα στη λειτουργία του laptop;
Μη σου κάψει ανορθωτή φοβάμαι. :D