Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

teogtp
12/04/2019, 00:23
για κάποιο λόγο δεν υποστηρίζει παραθυρα10 η λενοβο στο σαιτ της για το λαπτοπ μου :rolleyes:

δοκίμασα να αλλάξω κανάλι.
απλά φοβάμαι μην πέσω στο παλιό σύνθημα... (οσο νυχτωνει... αλλάχτε καναλι...)
ο καιρόc γαρ εγγύc :p

Πες του αλήτη του γείτονα να κάνει έστω ανάκληση το παράθυρο.....
Σου έκοψε την σύνδεση.....

:tooth:

karateo
12/04/2019, 09:00
για κάποιο λόγο δεν υποστηρίζει παραθυρα10 η λενοβο στο σαιτ της για το λαπτοπ μου :rolleyes:

δοκίμασα να αλλάξω κανάλι.
απλά φοβάμαι μην πέσω στο παλιό σύνθημα... (οσο νυχτωνει... αλλάχτε καναλι...)
ο καιρόc γαρ εγγύc :p

Μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-to-roll-back-a-driver-update-in-windows-10/82bb03a9-fdb9-417e-8321-52c553e0cc43

o_gavros
12/04/2019, 13:15
Μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-to-roll-back-a-driver-update-in-windows-10/82bb03a9-fdb9-417e-8321-52c553e0cc43

Την διαδικασία που προτείνουν στις απαντήσεις του λινκ, μου πρότεινε να την ακολουθήσω και ο sek με λίγο διαφορετική προσέγγιση.
Δεν ειναι διαθέσιμο σαν επιλογή το ρολλ μπακ δυστυχώς.

BLiTzER
12/04/2019, 18:36
Αν ο κωδικός δεν ήταν σωστός, θα σου έλεγε ότι ο κωδικός δεν είναι σωστός. :p

vaska
15/04/2019, 06:36
ΕπειδήΣ πολλές φορές μαλακιζεσαι η Λενοβο, δες από τις ιδιότητες του υλικού ποια είναι η κάρτα δικτύου που φοράει το ΛαπτοΝ και αναζήτησε οδηγούς ή από τον κατασκευαστή της ή από άλλον κατασκευαστή λάπτοπ που φοράει σε κάποιο μοντέλο του την ίδια

bulmont
15/04/2019, 07:29
Εχεις υπολογιστή που' ναι πιό αρχαίος απ' το μηχανάκι σου και μου θες και μοντεριλίκια.......

:bawl::bawl::bawl::bawl:

o_gavros
15/04/2019, 19:32
Εχεις υπολογιστή που' ναι πιό αρχαίος απ' το μηχανάκι σου και μου θες και μοντεριλίκια.......

:bawl::bawl::bawl::bawl:

406113

borbos
15/04/2019, 19:44
Μαστορια

Εχει κανεις χαρτες για igo εφαρμογη σε auto (δεν ξερω αν εχει σχεση το οτι ειναι για auto). Ειναι για ενα car audio 2 dIN android

karellen
07/05/2019, 19:44
Έχω έναν Samsung laser εκτυπωτή και το τελευταίο διάστημα μού βγάζει στη σελίδα δεξια μια μαύρη κατακόρυφη γραμμή πλάτους 1 εκ. περίπου.Τονερ βάζω συμβατά εδώ και καιρό αλλά το περίεργο είναι πως αν δώσω αντιστροφη εκτύπωση (180 μοιρών) τότε η λωρίδα εμφανίζεται αριστερά! δηλ. δεν είναι θέμα τόνερ-σκουπιδακια κλπ.

Καμμία συμβουλή;

teogtp
07/05/2019, 19:46
Κανείς εκτύπωση από το τζάμι ή από τον τροφοδότη;

karellen
07/05/2019, 19:54
Δε σε κατάλαβα Τεό.

teogtp
07/05/2019, 19:56
Ποιο μοντέλο είναι;

karellen
07/05/2019, 19:59
CLP 325 .

νεοσσός
07/05/2019, 22:04
Κανείς εκτύπωση από το τζάμι ή από τον τροφοδότη;
Μου θύμησες τώρα περίπτωση πριν μερικά χρόνια που μία γραμματέας άλλαζε συνέχεια toner επειδή στην αντιγραφή της έβγαζε συνέχεια μία σκιά στο ίδιο μέρος της σελίδας. Είχε λερωθεί το κρύσταλλο του σαρωτή και φυσικά περνούσε στην εκτύπωση αντίστοιχη εικόνα.

Κάποιες φορές το πρόβλημα με τις γραμμές στην εκτύπωση δεν εντοπίζεται στο toner, αλλά σε υπολείμματα γραφίτη ή μελανιού στα roller. Βέβαια στην αναφορά του karellen περιγράφεται κάτι παράξενο στην "αντίστροφη εκτύπωση", αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει τι εννοεί.

vaska
08/05/2019, 07:37
Το Drum είναι το πρόβλημα σου. Άλλαξε το

DoctoR_k6
08/05/2019, 08:55
Το Drum είναι το πρόβλημα σου. Άλλαξε το

Οτι ειπε ο Vaska...Το τυμπανο εχει θεμα.
(Το συγκεκριμενο μοντελο δεν εχει γυαλι)

karellen
08/05/2019, 09:36
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με γενικό καθάρισμα.Έβγαλα έξω τα τόνερ και μετά το τύμπανο με την κασέτα του τα οποία και αποσυναρμολόγησα.Το γέλιο ήταν όταν αναποδογύρισα την κασέτα για να αδειάσω τα υπολείματα σκόνης-μελανιού που είχαν μαζευτεί:Κρύφτηκε ο Ήλιος! τέτοιο ντουμάνι δεν είχα ξαναδεί.

Ένυγουέυ καθάρισα τύμπανο,ράουλα και πλαστικές ξύστρες με πινέλο,αέρα και κατόπιν πανάκι με αλκοόλη και οι σελίδες πλέον βγαίνουν πεντακάθαρες.

ΥΓ Σπέσιαλ θένκσ στον teogtp (ξερει αυτός)! :beer:

DoctoR_k6
08/05/2019, 09:44
Αν εχει χλμ το τυμπανο θα ξαναβγαλει θεμα οσονουπω... :lol:

Εχε το νου σου το τονερ δεν κανει να το αναπνεεις.
Βαζε μασκα αλλη φορα...
(Οταν δουλευα στην Xerox πριν χρονια ειχαμε εναν τεραστιο απορροφητηρα γι αυτες τις δουλειες κ παντα μασκα)

karellen
08/05/2019, 09:46
Αν εχει χλμ το τυμπανο θα ξαναβγαλει θεμα οσονουπω... :lol:

Εχε το νου σου το τονερ δεν κανει να το αναπνεεις.
Βαζε μασκα αλλη φορα...
(Οταν δουλευα στην Xerox πριν χρονια ειχαμε εναν τεραστιο απορροφητηρα γι αυτες τις δουλειες κ παντα μασκα)

Το κατάλαβα λίγο αργά :lol:

vaska
08/05/2019, 10:16
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με γενικό καθάρισμα.Έβγαλα έξω τα τόνερ και μετά το τύμπανο με την κασέτα του τα οποία και αποσυναρμολόγησα.Το γέλιο ήταν όταν αναποδογύρισα την κασέτα για να αδειάσω τα υπολείματα σκόνης-μελανιού που είχαν μαζευτεί:Κρύφτηκε ο Ήλιος! τέτοιο ντουμάνι δεν είχα ξαναδεί.

Ένυγουέυ καθάρισα τύμπανο,ράουλα και πλαστικές ξύστρες με πινέλο,αέρα και κατόπιν πανάκι με αλκοόλη και οι σελίδες πλέον βγαίνουν πεντακάθαρες.

ΥΓ Σπέσιαλ θένκσ στον teogtp (ξερει αυτός)! :beer:

Όσο και να καθάρισες θα εμφανιστεί άμεσα το πρόβλημα. Άλλαξε τύμπανο. Αλκοόλη στο τύμπανο = καταστροφή του. Επίσης οι εργασίες αυτές καλό είναι να γίνονται από άτομα που γνωρίζουν ακριβώς τι και πως το κάνουν. Καινούριο τύμπανο πελάτη καταστράφηκε γιατί το άφησε όσο καθάριζε το εκτυπωτικό, σε σημείο που το χτύπαγε ο ήλιος (πάπαλα το φωτοευαίσθητο). Η εισπνοή της σκόνης άνθρακα φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι κάνει ζημιά.

karellen
08/05/2019, 11:01
Όσο και να καθάρισες θα εμφανιστεί άμεσα το πρόβλημα. Άλλαξε τύμπανο. Αλκοόλη στο τύμπανο = καταστροφή του. Επίσης οι εργασίες αυτές καλό είναι να γίνονται από άτομα που γνωρίζουν ακριβώς τι και πως το κάνουν. Καινούριο τύμπανο πελάτη καταστράφηκε γιατί το άφησε όσο καθάριζε το εκτυπωτικό, σε σημείο που το χτύπαγε ο ήλιος (πάπαλα το φωτοευαίσθητο). Η εισπνοή της σκόνης άνθρακα φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι κάνει ζημιά.

Ok Βασίλη θα παραγγείλω ένα να το 'χω.

AUFGEBRACHT
08/05/2019, 18:28
Ο κόσμος το 'χει τύμπανο... (spam off, sorry Νίκο :wave2:)

macdeath_s
17/05/2019, 20:04
Καλησπέρα στην geek ομήγυρη. Επειδή δν σας έχω όλους εκτός μοτο το πετάω εδώ μιας και έχουμε αξιόλογα τσακάλια.

Ψάχνουμε στη δουλειά Senior Engineer για δίκτυα, CCNP μίνιμουμ CCIE επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο. AWS εμπειρία απαραίτητη, χωρίς ναι είναι must to certificate.
H θέση είναι για Βαρκελώνη σε μεγάλο cloud provider που διευθύνει συγγενής του Κάκαλου :bawl:

Όποιος θέλει περισσότερα p.m.

nikos_abel
19/05/2019, 13:34
Αφού έφαγα το γούγλη, δε χάνω τίποτα να ρωτήσω και εδώ.

Η Γουίντ, αφού μου ζάλισε τον έρωτα, διαπίστωσε ότι ο λόγος που σερνότανε το δίκτυό μου ήταν ότι είχα παλιό εξοπλισμό και
μου αντικατέστησε δωρεάν το OXYGEN GENNET router με το ZTE ZXHN H108N.
Μέχρι εδώ θαυμάσια, σύνδεσα και όλα έτρεξαν πατ κιουτ και η ταχύτητά μου αποκαταστάθηκε όντως σε νορμάλ
επίπεδα.

ΟΜΩΣ! Έχω 2 powerline BELKIN F5D4076-s, τα οποία χρησιμποιούσα μέχρι πρότινως για να έχω ethernet σε κάποια δωμάτια κλπ.
Από τη στιγμή που άλλαξα το router, έχασα το σήμα.

Έχω ελέγξει όλα τα καλώδια, έχω κάνει όλες τις (κατά τη γνώμη μου) εναλλακτικές δυνατές συνδέσεις - τζίφος.

Το powerline είναι συνδεδεμένο στο router αλλά αυτό δεν το βλέπει (το λαμπάκι του LAN είναι σβηστό και όποια συσκευή σύνδεσα
δεν εμφανιζόταν στην αντίσοιχη σελίδα του router).

Όποιος έχει κάποια ιδέα πριν αγοράσω καινούρια powerlines
με την αγωνία να φταίει κάτι άλλο σε ρυθμίσεις και να πάνε τζάμπα τα λεφτά, είμαι όλος αυτιά!

vaska
19/05/2019, 13:47
Τα έκανες reset? Ενδεχομένως και πολύ πιθανά το νέο ρουτερ να φτιάχνει άλλο δίκτυο και αυτά να έχουν τις ρυθμίσεις του παλιού οπότε και δεν είναι μέρος του καινούριου δικτύου. Γενικά το γράφω δεν μπήκα να δω το μοντέλο και τις ρυθμίσεις του.

nikos_abel
19/05/2019, 13:51
Τα έκανες reset? Ενδεχομένως και πολύ πιθανά το νέο ρουτερ να φτιάχνει άλλο δίκτυο και αυτά να έχουν τις ρυθμίσεις του παλιού οπότε και δεν είναι μέρος του καινούριου δικτύου. Γενικά το γράφω δεν μπήκα να δω το μοντέλο και τις ρυθμίσεις του.

Ναι Μπιλ, τα έκανα reset, κάτι άλλο μου ξεφεύγει γμτ... αισθάνομαι σα να φτιάχνω θερμοσίφωνα :lol:

karateo
19/05/2019, 13:53
(Δε ξέρω το ρούτερ)

Αν συνδέσεις κάποιο υπολογιστή μόνο με καλώδιο στο ρούτερ παίρνει ΝΕΤ?
Στην ίδια θύρα αν βάλεις τα powerline δεν περνάει το νετ?
Μεταξύ τους βλέπονται?
Ακόμα και στο ίδιο πολύμπριζο να τα βάλεις πάλι δεν έχεις νετ?

nikos_abel
19/05/2019, 13:56
(Δε ξέρω το ρούτερ)

Αν συνδέσεις κάποιο υπολογιστή μόνο με καλώδιο στο ρούτερ παίρνει ΝΕΤ?
Στην ίδια θύρα αν βάλεις τα powerline δεν περνάει το νετ?
Μεταξύ τους βλέπονται?
Ακόμα και στο ίδιο πολύμπριζο να τα βάλεις πάλι δεν έχεις νετ?

Ναι σε όλα. Μεταξύ τους βλέπονται μια χαρά, σα να τα κόβει το firewall ξερωγώ, αλλά το router δεν το ξέρω ακόμη
και είμαι άσχετος να πάρει.

macdeath_s
19/05/2019, 13:59

Ta powerline δουλεύουν σε Layer2 συνήθως.

macdeath_s
19/05/2019, 14:02
Μπορείς να στείλεις μία το μοντέλο ? Αυτά όπως έγραψα πάνω συνήθως δουλεύουν σε Layer2 αν όχι 1. Οπότε δν θα έπρεπε να επηρεάζει η αλλαγή του router. Μήπως τα ports στον καινούργιο router είναι gigabit και το powerline είναι FastEth ?

nikos_abel
19/05/2019, 14:13
Μπορείς να στείλεις μία το μοντέλο ? Αυτά όπως έγραψα πάνω συνήθως δουλεύουν σε Layer2 αν όχι 1. Οπότε δν θα έπρεπε να επηρεάζει η αλλαγή του router. Μήπως τα ports στον καινούργιο router είναι gigabit και το powerline είναι FastEth ?

Το μοντέλο είναι BELKIN F5D4074-s (το ξέχασα να το γράψω; )

nikos_abel
19/05/2019, 14:19

Αυτό το τελευταίο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς μου μοιάζει λογικό, καθώς το router είναι καινούριο και τα powerlines πολύ παλιά.

Διορθώνεται ή την έκατσα;

vaska
19/05/2019, 14:41
Ta powerline δουλεύουν σε Layer2 συνήθως.παίρνουν ip όμως από τον router

Edit
Ωωπ μεα κούλπα. Εσείς μιλάτε για power line κι εγώ για κάποιο λόγο κατάλαβα WiFi extender

karateo
19/05/2019, 14:50
Ναι σε όλα. Μεταξύ τους βλέπονται μια χαρά, σα να τα κόβει το firewall ξερωγώ, αλλά το router δεν το ξέρω ακόμη
και είμαι άσχετος να πάρει.

Δε βγάζω άκρη!
Οπότε αν δίπλα στο ρούτερ βάλεις
ρούτερ --- powerline 1 ΣΕ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ ---- powerline 2 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ --- PC (που απευθείας στο ρούτερ έχει νετ)

Δε δουλεύει?

Έχεις άλλα καλώδια να χρησιμοποιήσεις? Ή δοκίμασε ότι δουλεύουν όλα, στον υπολογιστή που έχεις απευθείας στο ρούτερ

Αυτό ανάβει και στα δύο?

Ethernet Link LED
Solid Blue – 10/100Mbps port linked

nikos_abel
19/05/2019, 15:06
Δε βγάζω άκρη!
Οπότε αν δίπλα στο ρούτερ βάλεις
ρούτερ --- powerline 1 ΣΕ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ ---- powerline 2 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ --- PC (που απευθείας στο ρούτερ έχει νετ)

Δε δουλεύει?

Έχεις άλλα καλώδια να χρησιμοποιήσεις? Ή δοκίμασε ότι δουλεύουν όλα, στον υπολογιστή που έχεις απευθείας στο ρούτερ

Αυτό ανάβει και στα δύο?

Αυτό δεν το είχα δοκιμάσει (στο ίδιο πολύμπριζο), το δοκίμασα και... όχι! δε δουλεύει!

Από την άλλη, ΝΑΙ, και τα δυο PL έχουν solid blue!

Για αυτό έχω λαλήσει!

Σκέφτομαι το απίθανο, να έχει χαλάσει το ένα και η βλάβη να έκατσε τζακ ποτ όταν άλλαξα το ρούτερ!

macdeath_s
19/05/2019, 15:12
παίρνουν ip όμως από τον router

Edit
Ωωπ μεα κούπα. Εσείς μιλάτε για power line κι εγώ για κάποιο λόγο κατάλαβα WiFi extender

Aν είναι L2 η IP τι χρειάζεται ? Δν στέκει αυτό που λες εκτός αν έχει management interface που δν νομίζω. Εμένα δν έχει τπτ ένα κουμπί μόνο :bawl:

macdeath_s
19/05/2019, 15:14
Αυτό δεν το είχα δοκιμάσει (στο ίδιο πολύμπριζο), το δοκίμασα και... όχι! δε δουλεύει!

Από την άλλη, ΝΑΙ, και τα δυο PL έχουν solid blue!

Για αυτό έχω λαλήσει!

Σκέφτομαι το απίθανο, να έχει χαλάσει το ένα και η βλάβη να έκατσε τζακ ποτ όταν άλλαξα το ρούτερ!

Ξαναλέω, μήπως κάνει fail το negotiation και δν παίζει το FastEthernet με το Gigabit ? Συμβαίνει σε άλλο εξοπλισμό

EDIT: Όντως είναι FastEthernet και με ξεπερνάει ότι η Belκlin λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 200 :cry:

@nikos_abel: Μπορείς να γυρίσεις σε hard coded το port του Router ? FullDuplex-100

nikos_abel
19/05/2019, 15:20
Ξαναλέω, μήπως κάνει fail το negotiation και δν παίζει το FastEthernet με το Gigabit ? Συμβαίνει σε άλλο εξοπλισμό

EDIT: Όντως είναι FastEthernet και με ξεπερνάει ότι η Belκlin λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 200 :cry:

@nikos_abel: Μπορείς να γυρίσεις σε hard coded το port του Router ? FullDuplex-100

Τα ρημάδια πάντως είναι gigabit

nikos_abel
19/05/2019, 15:24
Αυτά τα ρημάδια έχουν κάποιο mac address. Δε θα έπρεπε να βλέπω αυτό που είναι συνδεδεμένο στο ρούτερ
εδώ;
406839

macdeath_s
19/05/2019, 15:31
Έκανε λάθος ο vaska ξέχνα το αυτό. Δυστυχώς δν βλέπω settings για Speed/Duplex στο router σου. Δν έχει άλλα μενού εκτός από αυτά που δείχνεις εδώ ?

nikos_abel
19/05/2019, 15:34
Έκανε λάθος ο vaska ξέχνα το αυτό. Δυστυχώς δν βλέπω settings για Speed/Duplex στο router σου. Δν έχει άλλα μενού εκτός από αυτά που δείχνεις εδώ ?

Πεντακόσια μενού έχει, που θες να πάω στο περίπου, τι ψάχνω;

MAIK72
19/05/2019, 15:50
Πεντακόσια μενού έχει, που θες να πάω στο περίπου, τι ψάχνω;

Κάνε update στο firmware των powerlines. Είναι λίγο αρχαία :D
https://www.amazon.com/Belkin-F5D4076-Gigabit-Powerline-Starter/product-reviews/B002GHCZMG/ref=cm_cr_arp_d_hist_5?ie=UTF8&filterByStar=five_star&reviewerType=all_reviews&pageNumber=1#reviews-filter-bar

macdeath_s
19/05/2019, 15:50
Στείλε pm όλα τα μενού που έχει αριστερά για να μη το χέσουμε στο spam εδώ :D

karateo
19/05/2019, 15:53
Στα γρήγορα που το είδα είναι και τα δύο fast ethernet 100άρια

εξάλλου το λινκ με το ethernet ανάβει οπότε πάει αυτό

αν βλέπει το ένα με το άλλο στο ίδιο πολύμπριζο και έχει και ethernet link εγώ παραιτούμε :)

τα Powerlines δεν παίρνουν ούτε ΙΡ ούτε φαίνονται στο δίκτυο νομίζω

ή κάποιο καλώδιο έχει θέμα ή κάποιο powerline τα έπαιξε ψηφίζω

karateo
19/05/2019, 16:01
Aν έχεις δύο υπολογιστές με ενσύρματη κάρτα δικτύου μπορείς να δοκιμάσεις να τους συνδέσεις μεταξύ τους με τα power line.

Ή πιο εύκολα αν έχεις άλλο ρούτερ για να μή ρυθμίζεις με ΙΡ.
Ή σε άλλο χώρο με άλλο ρούτερ.

nikos_abel
19/05/2019, 16:11
Δεν, εγκαταλείπω. θα ψάξω άλλη λύση.

Ευχαριστώ παίδες!

νεοσσός
19/05/2019, 16:59
Επιβεβαίωσε ότι το καλώδιο δικτύου που χρησιμοποιείς έχει 8 καλωδιάκια στον διάφανο ακροδέκτη RJ45 και όχι 4. Κυκλοφορούν πολλά καλώδια ethernet με 4 καλώδια στο 8πλό RJ45.

Έχεις μήπως στο σπίτι ένα switch να παρεμβάλλεις μεταξύ του router και του γειτονικού του powerline; Ενδέχεται να διορθώσει την ασυμβατότητα που αντιμετωπίζεις σε χαμηλό επίπεδο. Δηλαδή ZTE router Wind -> καλώδιο ethernet -> switch port 1 -> καλώδιο ethernet στο switch port 2 -> powerline adapter. Αν απενεργοποιήσεις τον DHCP server του παλιού router Oxygen, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό σαν ενδιάμεσο switch, αλλά δεν το συνιστώ σαν μόνιμη λύση, διότι κάποια έχουν την τάση να κάνουν reset και να ενεργοποιούν από μόνα τους τον DHCP server μπερδεύοντας το δίκτυο σε ανύποπτο χρόνο.

MAIK72
19/05/2019, 17:15
Επιβεβαίωσε ότι το καλώδιο δικτύου που χρησιμοποιείς έχει 8 καλωδιάκια στον διάφανο ακροδέκτη RJ45 και όχι 4. Κυκλοφορούν πολλά καλώδια ethernet με 4 καλώδια στο 8πλό RJ45.

επίπεδο. Δηλαδή ZTE router Wind -> καλώδιο ethernet 15 μέτρα -> παλιό ρουτερ-> καλώδιο ethernet > χωρίς powerline adapter.
Και είσαι έτοιμος:D

nikos_abel
19/05/2019, 18:17

Έχεις μήπως στο σπίτι ένα switch να παρεμβάλλεις μεταξύ του router και του γειτονικού του powerline; Ενδέχεται να διορθώσει την ασυμβατότητα που αντιμετωπίζεις σε χαμηλό επίπεδο. Δηλαδή ZTE router Wind -> καλώδιο ethernet -> switch port 1 -> καλώδιο ethernet στο switch port 2 -> powerline adapter. Αν απενεργοποιήσεις τον DHCP server του παλιού router Oxygen, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό σαν ενδιάμεσο switch, αλλά δεν το συνιστώ σαν μόνιμη λύση, διότι κάποια έχουν την τάση να κάνουν reset και να ενεργοποιούν από μόνα τους τον DHCP server μπερδεύοντας το δίκτυο σε ανύποπτο χρόνο.

Το σκεφτόμουν να πω την αλήθεια, ο επόμενος κόσμος που έφαγα ήταν αυτό περίπου, να δώσω δίκτυο με το oxygen, αλλά εκεί χάθηκα παρισσοτερο, καθώς το μενού αυτού του ρουτερ είναι ακόμη χειρότερο!

Θα του κάνω όμως ένα τεστ, έτσι για το γμτο!

edit, τα καλώδια είναι οκ, τα έχω δει.

νεοσσός
19/05/2019, 19:32
Μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις το παλιό router, που θα λειτουργήσει μόνο ως switch, να έχει διαφορετική IP address από το νέο router. Δώσε του διεύθυνση εκτός του εύρους του DHCP server. Και βέβαια να τρέχει μόνο ένας DHCP server στο δίκτυό σου.

nikos_abel
19/05/2019, 20:04
Μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις το παλιό router, που θα λειτουργήσει μόνο ως switch, να έχει διαφορετική IP address από το νέο router. Δώσε του διεύθυνση εκτός του εύρους του DHCP server. Και βέβαια να τρέχει μόνο ένας DHCP server στο δίκτυό σου.

Αυτό το 2οβμε ταλαιπωρεί, αλλά που θα πάει, θα το βρω.

Ερώτιξις, το switch μπορεί να δουλεύει και ως repeater για το WiFi?

νεοσσός
19/05/2019, 21:15
Ερώτιξις, το switch μπορεί να δουλεύει και ως repeater για το WiFi?
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα την ερώτησή σου. Πάντως αυτό που πρότεινα είναι να παρεμβάλλεις switch κοντά στο ZTE της Wind, πριν το powerline adapter, άρα δεν έχει νόημα να έχει ενσωματωμένο access point, αφού θα είναι δίπλα στο αρχικό σου ZTE με λειτουργίες modem/router/AP/switch.

Υπάρχουν βέβαια συσκευές δικτύου που είναι ταυτόχρονα switch και access point, με λειτουργίες αναμεταδότη (repeater), wireless bridge ή απλού AP. Μέχρι και powerline adapters θα βρεις που είναι ταυτόχρονα access point.

nikos_abel
20/05/2019, 06:35
Ξέχνα το, η ερώτηση ήταν άνευ νοήματος :lol:

νεοσσός
20/05/2019, 06:59
Ζήτα από κανένα φίλο ένα switch, ώστε να δεις αν σου δίνει λύση στο πρόβλημα. Το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο από την αγορά νέου ζεύγους powerline adapter.

nikos_abel
20/05/2019, 07:37
Ξέχνα το, η ερώτηση ήταν άνευ νοήματος :lol:

Τώρα που το λες, έχω ένα απλό με ε εξόδους που το είχα για να δίνω σε 2 συσκευές αλλά το είχα
μετά το 2ο powerline.
Όταν άλλαξα τις θέσεις στις συσκευές το έβγαλα και από τότε άρχισε το θέμα.
Δε θυμάμαι βέβαια τη σειρά εργασιών που έκανα μόλις άλλαξα το ρούτερ με το νέο,
αν έβγαλα δηλαδή το σουιτσάκι και μετά άλλαξα το ρούτερ ή ανάποδα.
Το απόγευμα θα κάνω παρόλαυτά τη δοκιμή και θα ενημερώσω.

Θενκς έβεριμπόντυ!

nikos_abel
20/05/2019, 15:51
...ένα απλό με 4 εξόδους που το είχα για να δίνω σε 2 συσκευές αλλά το είχα
μετά το 2ο powerline...

Με το switch προ του power line δουλεύει.

Ευχαριστώ Κοι!

MAIK72
22/05/2019, 13:20
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει με την εγγύηση και την αγορά μεταχειρισμένης κάρτας γραφικών της msi; Πάει βασει του σειριακού αριθμού αν έχει χαθεί η απόδειξη? Kαι που επιστρέφεται σε περίπτωση που έχει πρόβλημα; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πωλητή η κάρτα είναι ενός έτους και δεν έχει χρησιμοποιηθεί για mining , μόνο για LOL αλλά δεν έχει την απόδειξη από κάρτα των 400 έυρω. Να αρχίσω να τρέχω μακριά ; :confused:

MAIK72
22/05/2019, 14:14
Και αν κατάλαβα καλά η msi δεν δέχεται καν τους σειριακούς από κάρτες γραφικών? https://register.msi.com/home/login?ref=product/warranty Αρα μόνο με απόδειξη καταστήματος?
Αν δεν μου διαφέυγει κάτι και κάνω μία σύγκριση με την dell που μου αντικατέστησε οθόνη ΑΜΕΣΑ(χαλασμένο usb hub) μόνο με τον σειριακό αριθμό και δια τηλεφώνου μιλάμε για απαράδεκτη κατάσταση!:uplate:

Vstrommer71
22/05/2019, 15:42
Και αν κατάλαβα καλά η msi δεν δέχεται καν τους σειριακούς από κάρτες γραφικών? https://register.msi.com/home/login?ref=product/warranty Αρα μόνο με απόδειξη καταστήματος?
Αν δεν μου διαφέυγει κάτι και κάνω μία σύγκριση με την dell που μου αντικατέστησε οθόνη ΑΜΕΣΑ(χαλασμένο usb hub) μόνο με τον σειριακό αριθμό και δια τηλεφώνου μιλάμε για απαράδεκτη κατάσταση!:uplate:

Δεν μιλάμε για απαράδεκτη,αλλά μιλάμε για την συνήθη διαδικασία.Σειριακός και απόδειξη αγοράς.
Τώρα αν η Dell σου έκανε αυτή την αντικατάσταση,είσαι τυχερός.Σε εμάς οι οδηγίες είναι σαφείς,με απόδειξη αγοράς.

MAIK72
22/05/2019, 16:43
Δεν μιλάμε για απαράδεκτη,αλλά μιλάμε για την συνήθη διαδικασία.Σειριακός και απόδειξη αγοράς.
Τώρα αν η Dell σου έκανε αυτή την αντικατάσταση,είσαι τυχερός.Σε εμάς οι οδηγίες είναι σαφείς,με απόδειξη αγοράς.
Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι η διαδικασία που ακολουθέι για όλα της τα προιόντα. Μου αντικετάστησαν την οθόνη την οποία την έφεραν μετά απο μια εβδομάδα χωρίς να παραλάβουν καν το ελλατωματικό προιόν πίσω!! Ήρθαν και την παρέλαβαν 1 μήνα αργότερα!! Χωρίς απόδειξη παρά μόνο με τον σειριακό αριθμό μιας και την είχα αγοράσει μεταχειρισμένη. Και το πρόβλημα της ήταν αμελητέο. Για κάποιον περίεργο λόγο το ποντίκι δούλευε μόνο σε μία συγκεκριμένη USB θύρα .Είχα δοκιμάσει τα πάντα εκτός από format του συστήματος. Τώρα γιατί η MSI στην Ελλάδα απαιτεί και απόδειξη αγοράς και σειριακό για να σου κάνει αντικατάσταση δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Δεν ξέρω όμως αν η ΜSi σου ανικαθιστά το προιόν με καινούριο σε αντίθεση με την Dell που η αντικατάστση γίνεται με refurbished .Τι συμβάινει? Η msi θέλει μόνο unique users στα προιόντα της?

νεοσσός
22/05/2019, 17:02
Όπως είπε ο Vstrommer71, η συνήθης διαδικασία είναι να ζητείται η απόδειξη αγοράς. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις εταιρειών που διεκολύνουν τους πελάτες βάσει σειριακού αριθμού. Η πλειοψηφία όμως απαιτεί απόδειξη, ακόμα κι αν το μοντέλο πρωτοκυκλοφόρησε μερικούς μήνες πριν.

Υπάρχουν καταστήματα που κρατούν ιστορικό σειριακών αριθμών, οπότε εκεί βλέπουν ακριβώς πότε πουλήθηκε, ακόμα κι αν είναι μοντέλο που ήταν στοκ χρόνια στην αποθήκη. Άλλα πάλι καταστήματα εκδίδουν ονομαστικές αποδείξεις, οπότε μπορεί ο αρχικός αγοραστής να αιτηθεί επανεκτύπωση απόδειξης ή έκδοση βεβαίωσης αγοράς, ώστε να στραφεί κατόπιν στην αντιπροσωπεία για την επίκληση της περιορισμένης εγγύησης καλής λειτουργίας. Κοίτα μήπως σε καλύπτει μία από αυτές τις δυνατότητες.

Τέλος, η Dell κάποτε είχε εξαιρετική ποιότητα και διαστημική υποστήριξη. Παραμένη ακόμα καλή, αλλά οι καταναλωτές δεν εκτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό την κορυφαία υποστήριξη, που συνοδευόταν από αυξημένη τιμή. Τελικά ακολούθησε την πολιτική της ανταγωνιστικής τιμής, αφού εκεί την ώθησαν οι επιλογές των καταναλωτών.

Vstrommer71
22/05/2019, 17:20
Kαι βέβαια,εννοείται σωστή και θεμιτή η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς.Καλά τα κλεμμένα αλλά να ξέρει κι ο κλέφτης ότι μπορεί να τον τσιμπήσουνε καμμιά φορά.
Χωρίς να έχει να κάνει με την συγκεκριμένη περίπτωση,αλλά ειδικά στα λάπτοπ είχε βρωμίσει η πιάτσα έναν καιρό με τα κλεμμένα.

MAIK72
22/05/2019, 17:34
Όπως είπε ο Vstrommer71, η συνήθης διαδικασία είναι να ζητείται η απόδειξη αγοράς. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις εταιρειών που διεκολύνουν τους πελάτες βάσει σειριακού αριθμού. Η πλειοψηφία όμως απαιτεί απόδειξη, ακόμα κι αν το μοντέλο πρωτοκυκλοφόρησε μερικούς μήνες πριν.

Υπάρχουν καταστήματα που κρατούν ιστορικό σειριακών αριθμών, οπότε εκεί βλέπουν ακριβώς πότε πουλήθηκε, ακόμα κι αν είναι μοντέλο που ήταν στοκ χρόνια στην αποθήκη. Άλλα πάλι καταστήματα εκδίδουν ονομαστικές αποδείξεις, οπότε μπορεί ο αρχικός αγοραστής να αιτηθεί επανεκτύπωση απόδειξης ή έκδοση βεβαίωσης αγοράς, ώστε να στραφεί κατόπιν στην αντιπροσωπεία για την επίκληση της περιορισμένης εγγύησης καλής λειτουργίας. Κοίτα μήπως σε καλύπτει μία από αυτές τις δυνατότητες.

Τέλος, η Dell κάποτε είχε εξαιρετική ποιότητα και διαστημική υποστήριξη. Παραμένη ακόμα καλή, αλλά οι καταναλωτές δεν εκτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό την κορυφαία υποστήριξη, που συνοδευόταν από αυξημένη τιμή. Τελικά ακολούθησε την πολιτική της ανταγωνιστικής τιμής, αφού εκεί την ώθησαν οι επιλογές των καταναλωτών.

Νομίζω αυτό είναι κάτι που αφορά τον πωλητή να φροντίσει να βρει την απόδειξη αγοράς προιόντος μεγάλης αξίας.Αν και έγινε η σχετική ερώτηση στον πωλητή περί εγγύησης δεν ευελπιστώ ότι θα πάρω κάποια απάντηση.Η απάντηση μάλλον έχει δωθεί με την τιμή χώμα που την προσφέρει.
Η περιορισμένη εγγύηση δεν νομίζω ότι ισχύει σε αυτήν την περίπτωση μιας και η κάρτα είναι 1 χρόνου . Αρα η αντικατάσταση που δινει η msi γίνεται και εδώ με πρoιόντα refurbished μόλις παρέλθει η περιορισμένη εγγυήση; Και μάλιστα χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης αν κατάλαβα καλά. ??:uplate:
Εν πάση περιπτώση νομίζω ότι θα αποφύγω την αγόρα της συγκεκριμένης ή παρόμοιας κάρτας χωρίς απόδειξη αγοράς.
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις :beer:

MAIK72
22/05/2019, 17:50
Απλά να πω ότι στην περίπτωση της οθόνης δεν έδωσα καν αντίγραφο της απόδειξης όταν μου ζητηθηκε γιατί κάπου την έχω ξεχασμένη ενώ στην συνομιλίες μας ήμουν ξεκάθαρος ότι την οθόνη την είχα πάρει από άλλον, Το μόνο που έδωσα ήταν ο σειριακός αριθμός και το ΑΦΜ. Σε λιγότερο απο μια βδομάδα ήρθαν και την πήραν.Το δύσκολο κομμάτι ήταν οι συνομιλίες και τα εμαιλ που προηγήθηκαν ποροκειμένου να εξυπηρετηθώ από τις συμπαθέστατες κατα τ΄άλλα Βουλγάρες του customer sercvice.:D Μεχρι να συννενοηθούμε πέρασε κανα μήνας και.. :D

agamoi-thytai
23/05/2019, 14:14
Έχω δει σε μερικά καφέ όταν θέλεις internet, ανοίγει μια σελίδα και σου ζητάει π.χ. ΟΚ για να συνδεθεις. Εκεί συνήθως έχει και μια διαφήμιση η κάτι ενημερωτικό. Πως το κάνουν αυτό; Με τι hardware; Τέλος, αυτά τα κερατά του ΟΤΕ κάνουν vlan για να μην έχει κάποιος πρόσβαση από το WiFi στο εσωτερικό δίκτυο ;
Ευχαριστώ.

νεοσσός
23/05/2019, 14:38
Έχω δει σε μερικά καφέ όταν θέλεις internet, ανοίγει μια σελίδα και σου ζητάει π.χ. ΟΚ για να συνδεθεις. Εκεί συνήθως έχει και μια διαφήμιση η κάτι ενημερωτικό. Πως το κάνουν αυτό; Με τι hardware; ...
Η φράση-κλειδί που αναζητάς είναι captive portal (https://www.linksys.com/us/r/resource-center/captive-portal/).

karateo
23/05/2019, 14:40
hotspot

με ένα mikrotik των €50 (αν όχι και τα φθηνότερα) γίνεται
http://blog.e-wireless.gr/set-mikrotik-as-hotspot-how-to-mikrotik-basics-part-4/

vaska
23/05/2019, 21:54
Εγώ όπου έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω την εγγύηση σε προϊόν Dell για λογαριασμό πελάτη δεν χρειάστηκα απόδειξη. Μονο ο σειριακός αρκούσε. Μάλιστα ακόμα και όταν διαφήμιζε το next business day πάλι Με σειριακό. Νομίζω μόνο μια φορά έκανα χρήση τιμολογίου αγοράς γιατί το προϊόν είχε μείνει καιρό απουλητο στο ράφι και είχε περάσει η ημερομηνία που δίνει αυτόματα την εγγύηση το εργοστάσιο. Με την MSI δεν έχω μπλέξει αλλά είναι θέμα χειρισμού της κάθε εταιρίας πως θα καλύπτει τις εγγυήσεις της.

agamoi-thytai
24/05/2019, 06:03
Η φράση-κλειδί που αναζητάς είναι captive portal (https://www.linksys.com/us/r/resource-center/captive-portal/).
Ευχαριστώ.
Είχα ακουσει τον όρο αλλά δεν το θυμόμουν. Μεγαλώνω.

hotspot

με ένα mikrotik των €50 (αν όχι και τα φθηνότερα) γίνεται
http://blog.e-wireless.gr/set-mikrotik-as-hotspot-how-to-mikrotik-basics-part-4/
Ευχαριστώ.

Εγώ όπου έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω την εγγύηση σε προϊόν Dell για λογαριασμό πελάτη δεν χρειάστηκα απόδειξη. Μονο ο σειριακός αρκούσε. Μάλιστα ακόμα και όταν διαφήμιζε το next business day πάλι Με σειριακό. Νομίζω μόνο μια φορά έκανα χρήση τιμολογίου αγοράς γιατί το προϊόν είχε μείνει καιρό απουλητο στο ράφι και είχε περάσει η ημερομηνία που δίνει αυτόματα την εγγύηση το εργοστάσιο. Με την MSI δεν έχω μπλέξει αλλά είναι θέμα χειρισμού της κάθε εταιρίας πως θα καλύπτει τις εγγυήσεις της.
Οι εγγυήσεις της Dell είναι ενας λογος που δεν επιλέγω προϊόντα άλλης εταιριας.
-----
Κάτι τελευταίο:
Έχει καταφέρει κανείς να κάνει VLAN με το Oxygen της Cote ;
Δεν έχω βγάλει άκρη και δεν έχουν και οδηγίες μου είπαν από το 13818.
Θέλω να ξεχωρίσω το ασύρματο με το τοπικό δίκτυο.

Ευχαριστώ

Vstrommer71
24/05/2019, 10:27
Ευχαριστώ.

Κάτι τελευταίο:
Έχει καταφέρει κανείς να κάνει VLAN με το Oxygen της Cote ;
Δεν έχω βγάλει άκρη και δεν έχουν και οδηγίες μου είπαν από το 13818.
Θέλω να ξεχωρίσω το ασύρματο με το τοπικό δίκτυο.

Ευχαριστώ
Για το ΖΤΕ είχαν αναλυτικές οδηγίες.
Στο Oxygen γίνεται port based VLAN(βάζεις μια πόρτα σε όποιο θες) αλλά για να απομονώσεις το δίκτυο η απλούστερη λύση όπως την σκέφτομαι είναι να κλείσεις το ασύρματό του,να συνδέσεις σε μια πόρτα με συγκεκριμένο VLAN ID ένα απλό accesspoint το οποίο θα παίρνει ενσύρματα από την θύρα αυτή και θα ρυθμίσεις εκεί το ασύρματο δίκτυο σου.
Η σωστή τεχνικά διαδικασία είναι,αν το υποστήριζε το Oxygen ,το WLAN να έκανε bridge μόνο με το WAN και όχι με τις άλλες θύρες LAN.Αλλά δεν νομίζω να υποστηρίζει κάτι τέτοιο οπότε μην μπερδευόμαστε .

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/05/2019, 17:48
Μου δωσανε ένα λαπτοπ Dell. Θέλω να του κάνω φορματ καθώς μου δώσανε και τα σιντι. Ξέρει κάποιος ποιο κουμπί πατάω για να μπω στο bios.

Υπόψιν. Του έχω βάλει εξωτερική οθόνη γιατί η δικιά του είναι σπασμένη. Γιαυτό μου το δωσανε.

agamoi-thytai
24/05/2019, 19:23
Συνήθως F2

agamoi-thytai
24/05/2019, 19:24
Για το ΖΤΕ είχαν αναλυτικές οδηγίες.
Στο Oxygen γίνεται port based VLAN(βάζεις μια πόρτα σε όποιο θες) αλλά για να απομονώσεις το δίκτυο η απλούστερη λύση όπως την σκέφτομαι είναι να κλείσεις το ασύρματό του,να συνδέσεις σε μια πόρτα με συγκεκριμένο VLAN ID ένα απλό accesspoint το οποίο θα παίρνει ενσύρματα από την θύρα αυτή και θα ρυθμίσεις εκεί το ασύρματο δίκτυο σου.
Η σωστή τεχνικά διαδικασία είναι,αν το υποστήριζε το Oxygen ,το WLAN να έκανε bridge μόνο με το WAN και όχι με τις άλλες θύρες LAN.Αλλά δεν νομίζω να υποστηρίζει κάτι τέτοιο οπότε μην μπερδευόμαστε .
Κατάλαβα. Πίστευα πως είχε τη δυνατότητα μόνο του και αυτόνομα να ξεχωρίσει το WiFi από το.lan, αλλα ούτε στην υποστήριξη της cosmote ήξεραν να μου πουν.
Ευχαριστώ για το χρόνο συ πάντως.

karellen
25/05/2019, 08:08
Στο εξοχικό το ίντερνετ σέρνεται (ούτε 1 Mbit) ενώ ο γείτονας πιο κάτω έχει βάλει γρήγορη γραμμή και έχει το wifi του ξεκλείδωτο για να μπαίνουμε κι εμείς.Είμαι όμως λίγο μακρυά και δεν τον πιάνω καλά.
Τι συσκευή υπάρχει να βάλω ώστε να ενισχύσω το σήμα?

νεοσσός
25/05/2019, 08:51
Το ιδανικό είναι εξωτερικό access point, μέσα σε ηλεκτρολογικό κουτί, με επίσης εξωτερική κεραία. Κόστος περί τα 150€ για κάτι καλό.

karateo
25/05/2019, 14:01
το "δεν τον πιάνω καλά" τί σημαίνει?

γιατί αν μέσα απο το σπίτι τον πιάνεις τότε έξω με ένα τέτοιο
https://www.skroutz.gr/s/7461708/MikroTik-hAP-lite-RB941-2nD-TC.html
θα συνδέεται καλά και θα σου αναμεταδίδει μέσα σε δικό σου SSID με το firewall σου κλπ.

(δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ξέρω ότι γίνεται
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=81750 )

Αν δε σε ενδιαφέρει να δουλεύει 24/7 μπορείς να το δουλέψεις και με ένα powerbank ~10.000mah που θα κρατήσει περίπου >10 ώρες με μία φόρτιση.

katsar
25/05/2019, 16:08
Καλησπέρα.
Θέλω να το συνδέσω και με το αυτοκίνητο αλλά δεν έχει υποδοχή usb για παροχή ρεύματος (πρέπει να είναι συνέχεια συνδεμένο).
Αν πάρω καλώδιο που βγάζει σε Usb και το βάζω να φορτίζει από την θέση του αναπτήρα στο αυτοκίνητο σε μπριζάκι που δίνει 2Α ας πούμε,θα έχει κάποιο πρόβλημα;Ο φορτιστής γράφει τα παρακάτω,ευχαριστώ.
406963

Volpad
25/05/2019, 18:09
Φίλε αυτός ο μετασχηματιστης βγάζει 5v - 0.15A.
Με 2Α που λες θα είσαι υπερκαλυμμενος.
Και με 0.5Α πάλι κομπλέ θα ήσουν.

vaska
26/05/2019, 06:54
Στο εξοχικό το ίντερνετ σέρνεται (ούτε 1 Mbit) ενώ ο γείτονας πιο κάτω έχει βάλει γρήγορη γραμμή και έχει το wifi του ξεκλείδωτο για να μπαίνουμε κι εμείς.Είμαι όμως λίγο μακρυά και δεν τον πιάνω καλά.
Τι συσκευή υπάρχει να βάλω ώστε να ενισχύσω το σήμα?

Αυτό θα σε εξυπηρετήσει και νομίζω είναι power over ethernet
https://www.tp-link.com/gr/business-networking/outdoor-radio/cpe210/

Bowleno
29/05/2019, 11:32
Στο dell inspiron n5110 μου τα έχει φτύσει η μπαταρία εδώ και κάτι χρόνια (το έχω χωρίς μπαταρία 2+.....) αποφάσισα να του βάλω πια μια.... οι γνήσιες είναι στα 110+ ευρώπουλα
οπότε τρώνε πόρτα.
Βρήκα κάποιες με 6600 mah στα 40 ευρώ όπως και άλλες με 4800 και παραπλήσια τιμή. Αξίζει να πάρω μια τέτοια η θα πάρει φωτιά;

karateo
29/05/2019, 11:43
Στο dell inspiron n5110 μου τα έχει φτύσει η μπαταρία εδώ και κάτι χρόνια (το έχω χωρίς μπαταρία 2+.....) αποφάσισα να του βάλω πια μια.... οι γνήσιες είναι στα 110+ ευρώπουλα
οπότε τρώνε πόρτα.
Βρήκα κάποιες με 6600 mah στα 40 ευρώ όπως και άλλες με 4800 και παραπλήσια τιμή. Αξίζει να πάρω μια τέτοια η θα πάρει φωτιά;

μπορείς να ανοίξεις την παλιά και να αντικαταστήσεις τα στοιχεία
δεν είναι παλούκι και αν το έχεις λίγο είναι εύκολο

μπορεί να γίνει επικίνδυνο γιατί μιλάμε για λιθίου
εδώ για τιμές να δείς πόσες χρειάζεσαι και αν σε συμφέρει
https://www.skroutz.gr/c/1631/Epanafortizomenes-Mpataries.html?from=catspan&keyphrase=%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82+%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%8 5+18650
οι Panasonic είναι πολύ καλές και θα έχεις αποτέλεσμα σαν καινούργια γνήσια

WebD
29/05/2019, 11:49
Έχω μια για Compaq από το batteries.gr πάνω από 2 χρόνια. Μια χαρά παίζει, απλά έπεσε στο 50% πλέον σύμφωνα με τα προγράμματα που μετράνε την υγεία της μπαταρίας. Πάντως κι έτσι πάλι κρατάει πάνω από μιάμιση ώρα

Mariner
29/05/2019, 12:49
Έχω μια για Compaq από το batteries.gr πάνω από 2 χρόνια. Μια χαρά παίζει, απλά έπεσε στο 50% πλέον σύμφωνα με τα προγράμματα που μετράνε την υγεία της μπαταρίας. Πάντως κι έτσι πάλι κρατάει πάνω από μιάμιση ώρα

Μία απο τα ίδια για ενα macbook απο το ίδιο μαγαζί. Παίζει μια χαρά και κρατάει όσο και η original..

Bowleno
29/05/2019, 12:54

Του Δησιου... Τις είδα σχετικά πιο τσιμπιμενες τιμές αλλά νιώθεις και μια σχετική ασφάλεια καθώς σου παραθέτει όλα τα στοιχεία κλπ (νομίζω)

teogtp
29/05/2019, 13:08
Του Δησιου... Τις είδα σχετικά πιο τσιμπιμενες τιμές αλλά νιώθεις και μια σχετική ασφάλεια καθώς σου παραθέτει όλα τα στοιχεία κλπ (νομίζω)

Δύο φορές που αγόρασα μπαταρίες για διαφορετικές συσκευές της επέστρεψα.....

Volpad
29/05/2019, 13:12
οπότε τρώνε πόρτα.

Δε σου δίνει όλες τις πληροφορίες.
Όλες οι πληροφορίες θα ήταν να σου γράφει τους κωδικούς των στοιχείων που έχει μέσα.
Γράφει μόνο οτι είναι της Panasonic πχ.
Δεν μπορείς να βρείς όμως μόνο απο το όνομα του κατασκευαστή τις προδιαγραφές.

vaska
29/05/2019, 17:25
οπότε τρώνε πόρτα.

Ο Δήσιος είναι μούφα. Ψωνίζει από το κάτω ράφι του Κινέζου. Έχεις πμ

Vstrommer71
29/05/2019, 20:58
Αυτό θα σε εξυπηρετήσει και νομίζω είναι power over ethernet
https://www.tp-link.com/gr/business-networking/outdoor-radio/cpe210/

Έχει POE 24V,ικανοποιητικο για μικρές αποστάσεις καλωδίου.Φτηνή λύση,τις χρησιμοποιούσα μεχρι προσφατα που γύρισα να δουλεύω με mikrotik που είναι έτη φωτός πιο πλήρη σε δυνατότητες.Πλέον έχουν κι αυτοί οικονομικές προτάσεις όπως τα single band cpe.
Tο πιο τσιμπημένο dual band που δουλεύω αυτόν τον καιρό είναι κανόνι.
https://www.hellasdigital.gr/networking-el/wireless-el/outdoor/dual-band-2.4-5ghz-el/mikrotik-rbwapg-5hact2hnd-wap-ac-white-2dbi-25dbm-2x2-2.4ghz-2dbi-25dbm-3x3-5ghz-720mhz-64mb-1xgigabit-l4/

Και μπορεί να αναμεταδίδει και ασυρματα με μικρες απωλειες,σε σχεση με τα απλα 2.4GHz

νεοσσός
29/05/2019, 21:22
Η κατευθυντική κεραία είναι σημαντική στην περίπτωση που θέλεις να πάρεις σήμα από απομακρυσμένο access point με χαμηλή ισχύ λήψης. Το TP-Link του vaska έχει ενσωματωμένη τέτοια κεραία, οπότε έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει σωστά τη δουλειά. Βέβαια μετά θέλεις και μία κεραία omni ή άλλο AP για να σου στέλνει το σήμα στο χώρο σου, αν δεν το πάρεις με καλώδιο δικτύου.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, το ιδανικό είναι εξωτερική κατευθυντική κεραία πάνω σε access point που έχει αντίστοιχη υποδοχή. Με οπτική επαφή πιάνεις σήμα χιλιόμετρα μακριά, ενώ χωρίς οπτική επαφή, λίγες εκατοντάδες μέτρα, αν δεν υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στο ενδιάμεσο.

vaska
30/05/2019, 07:44
Για την δουλειά που το θέλει ο άνθρωπος είναι ταμάμ. Και με ένα παλιο ρουτερ που όλο και κάπου θα υπάρχει, μοιράζει μέσα στο σπίτι

psomaras
14/06/2019, 11:58
Καλησπέρα!

Τις τελευταίες μέρες έχω κάποια θεματάκια με το Modem Router!
Ξαφνικά σταματάει να έχει πρόσβαση στο internet και παρόλο που του κάνω επανεκκίνηση δε φτιάχνει!
Ο μόνος τρόπος για να στρώση είναι πρώτα να κάνω μία κλήση με το σταθερό και ΜΕΤΑ επανεκκίνηση!
Να φταίει το ρούτερ (οποτε το αλλάζω) ή είναι προβλημα της γραμμής? (οπότε μιλάω με τον πάροχο)

ΥΓ δε σκαμπάζω και πολλά από αύτα!

Thanks in advance :beer::beer:

THRESH
14/06/2019, 13:19
Κάνε ένα τηλ στον πάροχο να κάνουν διαγνωστικό απο απόσταση πρώτα

psomaras
14/06/2019, 22:19
Κάνε ένα τηλ στον πάροχο να κάνουν διαγνωστικό απο απόσταση πρώτα

ok..

bianxing
22/06/2019, 12:27
Είδα σε video την χρήση του ipad για σχέδιο με το wacom stylus και μου άρεσε για πειραματισμό μιας και το wacom cintiq είναι ακριβό!

Η ερώτηση είναι εάν μπορεί κανείς να ζωγραφίσει το ίδιο καλά και σε άλλα tablet (πιο φθηνά ) ή μόνο στο ipad ή τι προδιαγραφές πρέπει να έχει η οθόνη του tablet για να κάνει την ίδια περίπου δουλειά με το cintiq.
XP-Pen Artist 15.6 Pro - https://www.xp-pen.com/product/65.html ?
Κάποιες προτάσεις χρηστών, Ευχαριστώ.

macdeath_s
10/07/2019, 09:55
Tο παρακάτω νομίζω μπορεί να απαντηθεί από αρκετό κόσμο. Είναι για φίλο και όχι στη δουλειά, μιας και στα Data Centers του Κάκαλου όταν χαλάσει κάτι το αλλάζουμε με καινούργιο ή το πετάμε τελείως και παίρνουμε καινούργιο μηχάνημα.

Πρόβλημα: Δεν ανοίγει το PC φίλου και δν πάει καν στα bios

Συμπτώματα: Πριν το πάθει άρχισε τα reboot και σε κάποια φάση του βγαλε μενού Windows για Repair-Recovery. Έκανε repair και πήρε τα @@ μου μετά δν άνοιξε ποτέ.

Διάγνωση καi tshoot: Αρχικά μέτρησα αν δείνει ρέυμα το τροφοδοτικό. Όταν στο ίδιο connector έβαζα και τους δύο δέκτες του πολύμετρου έδειχνε 0 μόνο με το ένα έδειχνε τάσεις. Αναλόγως τον κονέκτορα πήγαινε από 8 μέχρι 40V. Πάντως το PC ξεκινάει με ρέυμα, ανεμιστήρια δουλεύουν και ανάβουν λαμπάκια. Τα λαμπάκια που ανάβουν όμως δείχνουν πρόβλημα. Για την ακρίβεια αναβοσβήνουν τα εξής: CPU led, VGA led, DRAM led. Όταν αφερώ την κάρτα γραφικών το πρώτο σταματάει. Δοκίμασα άλλη κάρτα και την built-in του motherboard αλλά @@. Για το DRAM λέει ότι δν είναι ανησυχιτικό (το μάνιουαλ τα λέει αυτά) και να πατήσεις ένα κουμπάκι "memOK". Όταν το πατάει το PC κάνει reboot και μετά πάλι τα ίδια. Δοκίμασα επίσης να αφερώ μνήμες και να τις βάζω σε διαφοερτικά ζεύγη μιας και κάποια από αυτές έχει θέμα. Όταν το έκανα αυτό βάραγε συνεχόμενα reboot ενώ στις άλλες περιπτώσεις απλά κόλλαγε και δν έκανε τπτ.

Δεν ακούω κανα περίεργο θόρυβο και η μόνη ένδειξη τα led. Γνωμούλα μύστες μου (όποιος κτλβε κτλβε :D :cool: )

Volpad
10/07/2019, 10:28
ΣΚΛΗΡΌΣ ΔΊΣΚΟΣ ΕΊΝΑΙ...

ΒΓΆΛΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΜΠΑΊΝΕΙ ΣΤΑ BIOS.

ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΟΥ ΣΚΈΦΤΗΚΑ ΕΊΝΑΙ ΜΉΠΩΣ ΈΧΕΙ ΚΛΆΣΕΙ ΤΕΛΕΊΩΣ Η ΠΆΣΤΑ ΣΤΗ CPU ΚΑΙ ΑΝΕΒΆΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΕΣ ΑΚΑΡΙΑΊΑ.
ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΎΩ ΌΜΩΣ.

ΆΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2, ΜΗΤΡΙΚΉ.

PS (κατάλαβα...)

macdeath_s
10/07/2019, 10:45
ΣΚΛΗΡΌΣ ΔΊΣΚΟΣ ΕΊΝΑΙ...

ΒΓΆΛΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΜΠΑΊΝΕΙ ΣΤΑ BIOS.

ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΟΥ ΣΚΈΦΤΗΚΑ ΕΊΝΑΙ ΜΉΠΩΣ ΈΧΕΙ ΚΛΆΣΕΙ ΤΕΛΕΊΩΣ Η ΠΆΣΤΑ ΣΤΗ CPU ΚΑΙ ΑΝΕΒΆΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΕΣ ΑΚΑΡΙΑΊΑ.
ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΎΩ ΌΜΩΣ.

ΆΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2, ΜΗΤΡΙΚΉ.

PS (κατάλαβα...)

Τον σκληρό τον ακούω και δουλεύει, αλλά γιατί να μη μπαίνει στα BIOS αν είναι ο σκληρός ?

Volpad
10/07/2019, 11:10
Μου έχει τύχει βραχυκυκλωμένος σκληρός, να κάνει το ίδιο πράγμα.

Η λογική λέει να κοιτάξεις τροφοδοτικό, όπως και έκανες πρώτα.
Μπορεί οι τάσεις να φαίνονται οκ, αλλα μόλις πέσει φορτίο πάνω τους, να μην έχουν ρεύμα (αμπέρ) να δώσουν.

Όμως, επειδή για να δοκιμάσεις αν φταίει αυτό (και άν το καμένο τροφοδοτικό δεν έκανε και κάποια άλλη ζημιά), πρέπει να πάρεις καινούριο, πρέπει πρώτα να αποκλείσεις όλα τα άλλα.

Δοκίμασε λοιπόν να βγάλεις τα πάντα απο πάνω και να δείς αν μπαίνει στα bios έτσι.

Άν δεν μπαίνει, μένουν 2 πράγματα.

Το τροφοδοτικό και η μητρική/cpu.

cpu μήν δοκιμάσεις άλλη, γιατι άν υπάρχει θέμα στη μητρική, τότε μπορεί να σου κάψει και τη cpu που θα δοκιμάσεις.
Και το ανάποδο ισχύει, αλλα είναι απίθανο (δηλαδή να βάλεις καμμένη cpu σε pc και να κάψει τη μητρική).

Edit: Να σου πώ ρε μύστη μου.... δε πιστεύω να έχει χαλάσει καμία οθόνη και να παλεύουμε με τα θηρία χωρίς λόγο..... (σορρυ για την ερώτηση αυτή, αλλα έχουν δεί πολλά τα μάτια μου...)

THRESH
10/07/2019, 13:50
Εμένα αυτό το κουμπάκι που λες, MemOK , μου φαίνεται περίεργο.

Απο αυτά που διαβάζω θα τσέκαρα μνήμες , άλλες.

Θα τσέκαρα CPU που είπατε αν θερμαίνεται πολύ ή κάτι τέτοιο.

Τελευταία, μητρική κ τροφοδοτικό.

Μητρική , τσέκαρε πυκνωτές σε τι κατάσταση είναι, αν έχει φάει κάποιο over-voltage, θα έχουν ανοίξει
ή αν φαίνεται κάποιο εμφανές κάψιμο πάνω της.
Θα έκανα κ ένα ClearCMOS ή καθαρισμός ρυθμίσεων BIOS τελοσπάντων ενώ θα τσέκαρα κ την μπαταρία της μητρικής (πόσα χρόνια έχει δουλέψει ?)

Vstrommer71
10/07/2019, 20:06
Λοιπόν,πολύ πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μηχάνημα με τα ίδια συμπτώματα.Όπως είπαν και τα παιδιά αποπάνω με σειρά πιθανότητας μνήμες,μητρική,επεξεργαστής.

Αποσυνδέεις όλα τα παπατζηλίκια(USB,ήχους,δίσκους κλπ από την μητρική),ελέγχεις αν η μητρική έχει buzzerάκι επάνω(αν κάνει μπιπ δηλ. όταν bootάρει) κι αν δεν έχει βρες κάπου ένα και βάλε.

Κατόπιν βγάλε τις μνήμες τελείως και ξεκίνα το μηχάνημα.Αν αρχίσει τα μπιπ-μπιπ σημαίνει ότι η μητρική ακούει και το θέμα μας είναι κάπου στις μνήμες κατά πάσα πιθανότητα.

Αν δεν έχουμε μπιπ-μπιπ τότε μητρικη ή/και επεξεργαστής μας άφησαν χρόνους.Επεξεργαστή έχω δει σπανιότατα καμμένο.Στο 95% των περιπτώσεων είναι μητρική

Κάνεις αυτά και μας ενημερώνεις μύστη μου(όλο στα luben ξημεροβραδιάζεστε εσείς οι ΙΤ αναρχοκουμμουνισταί ):bawl: