Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27

katsar
04/11/2022, 17:14
Εγώ θα έβλεπα και αυτό https://www.skroutz.gr/s/26984088/HP-255-G8-15-6-IPS-FHD-Ryzen-3-3250U-8GB-256GB-SSD-No-OS-GR-Keyboard.html?from=listing#specs
Πιο δυνατό cpu με 4 threads αντί για 2 ,λίγο καλύτερα γραφικά και σκληρό δίσκο nvM2

νεοσσός
04/11/2022, 18:46
Στα ριβιούς λένε ότι έχει 8 threads. Δεν έχω ιδέα βέβαια τι είναι αυτά, αλλά φαντάζομαι ότι λειτουργεί πιο γρήγορα ο επεξεργαστής.
Η κατασκευάστρια εταιρεία γράφει για τον AMD Athlon 3050U (https://www.amd.com/en/products/apu/amd-athlon-silver-3050u), ότι έχει δύο πυρήνες και συνολικά δύο threads. Να υπάρχουν δύο εκδόσεις του επεξεργαστή με μικρή αλλαγή στο όνομα; ...μπορεί. Διπύρηνος με 8 νήματα, απίθανο. 4 ίσως, αλλά μάλλον δεν είναι αυτή η περίπτωση.

Τα νήματα (αγγλιστί threads) είναι ένας τρόπος να αποδώσει καλύτερα ένας επεξεργαστής, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα δύο εργασίες ο κάθε πυρήνας, εάν υποστηρίζεται σε επίπεδο hardware. Οπότε σε πολλές περιπτώσεις με παράλληλες εργασίες, αξιοποιείται καλύτερα κάθε πυρήνας. Δεν είναι υποκατάστατα του πλήθους των πυρήνων, αλλά ας πούμε ότι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής με 8 νήματα (2 ανά πυρήνα), σε πολλές καθημερινές εργασίες θα αποδώσει καλύτερα από έναν τετραπύρηνο με ένα thread ανά πυρήνα. Εννοείται ότι ένας οκταπύρηνος, αντίστοιχης γενιάς, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλύτερος και από τους δύο τετραπύρηνους.

thunder ace
04/11/2022, 19:08
παντου ανωτερος ο ryzen.
https://www.cpu-world.com/Compare/914/AMD_Athlon_Mobile_3050U_vs_AMD_Ryzen_3_Mobile_3250U.html

katsar
04/11/2022, 19:25
Προσωπικά όπου βλέπω Athlon-Celeron=μακρυά!!!

thunder ace
04/11/2022, 19:28
Προσωπικά όπου βλέπω Athlon-Celeron=μακρυά!!!

οχι παντα
https://www.cpu-world.com/Compare/272/Intel_Celeron_Dual-Core_G6900_vs_Intel_Core_i3_i3-6100.html
Αυτος ανετα κανει για home use

νεοσσός
04/11/2022, 22:43
Για τους enterprise level δικτυάδες:

Υπάρχουν 4 γραμμές VDSL που βγαίνουν στο internet με modem/router πάνω τους. Ο τερματικός εξοπλισμός είναι στο ίδιο server room.

Θέλω να φθάσουν και οι 4 γραμμές σε switch σε άλλο όροφο, περνώντας από ένα καλώδιο CAT5e. Σαν physical και data link layer γίνεται και το bandwidth ενός CAT5e καλωδίου σε συνδυασμό με full duplex Gigabit switch επαρκεί για να τις αξιοποιήσει πλήρως. Είναι 4 γραμμές με 220 Mbps downstream έκαστη και 22 Mbps upstream. 4 x 220 = 880 Mbps, οπότε μας φθάνει το 1000άρι link.

Τι θέμε λοιπόν; Να φθάσουν οι 4 γραμμές, μία από κάθε modem/router, σε ένα managed switch, φαντάζομαι χωρισμένο σε 4 VLANs, να γίνει η πολυπλεξία σε ένα upstream καλώδιο (μέσω trunking port; ). Κατόπιν το καλώδιο αυτό θα πηγαίνει στο switch του άλλου ορόφου, θα συνδέεται σε θύρα που θα οριστεί ως trunking port και τα δεδομένα θα αποπλέκονται σε επίσης 4 VLANs στις θύρες του δεύτερου switch. Στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει το load balancing, αλλά ο διαχωρισμός. Δηλαδή να φθάνουν 4 διαφορετικά δίκτυα στον τρίτο όροφο, με διαφορετικά gateways και σε κάθε δίκτυο να αποδοθούν από 6 θύρες, αν χρησιμοποιηθεί 24port switch (στο ένα μία λιγότερη, αφού θα χρησιμοποιηθεί μία θύρα σαν trunking port).

Τι είδους switch χρειάζονται γι' αυτό; Μας αρκεί η υποστήριξη πρωτοκόλλου 802.1Q ή χρειάζεται κάτι επιπλέον;
Ως προς το θέμα της ασφάλειας, διαβάζω ότι όλα τα δεδομένα όλων των VLAN φθάνουν σε όλα τα VLAN και ο διαχωρισμός γίνεται βάσει tag. Πόσο ασφαλές είναι αυτό, ώστε να μην επικοινωνούν μεταξύ τους τα διαφορετικά δίκτυα;

Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν κάτι παλιά 3Com 3824 managed switches, που υποψιάζομαι ότι θα κάνουν τη δουλειά.

sanctusan
07/11/2022, 00:11
Δεν έχει πολύ σχέση με το νήμα αλλά νομίζω ότι εδώ θα πάρω απάντηση σε αυτό που ψάχνω.

Ποιο usbport tester (δεν είμαι σίγουρος αν το λέω σωστά) να πάρω;
Θέλω να τσεκάρω αν φταίει η θύρα usb φόρτησης στη μηχανή, αν φταίει το καλώδιο ή το τηλέφωνο της δυσλειτουργίας. Έχω κάνει δοκιμές με αλλο καλώδιο και αλλη φόρτηση(powerbank) αλλά δεν έχω πάρει ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Έπίσης αν δε δουλεύει η θύρα θέλω να το έχω και ως απόδειξη στον αντιπρόσωπο.

Acacius
07/11/2022, 02:00
...
Ποιο usbport tester (δεν είμαι σίγουρος αν το λέω σωστά) να πάρω;
...

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά φαίνεται πως οι testers της Ruideng έχουν καλό όνομα και αρκετές λειτουργίες. Ψάξε στο youtube για να κρίνεις ποιο μοντέλο σου κάνει, κάποια έχουν και bluetooth για να βλέπεις στο κινητό τι γίνεται αντί να στραβολαιμιάζεις δίπλα στο φορτιστή. Αγορά μάλλον από εξωτερικό, εδώ είναι σχετικά δυσεύρετα και/ή ακριβά.

νεοσσός
07/11/2022, 23:25
Για τους enterprise level δικτυάδες:

Υπάρχουν 4 γραμμές VDSL που βγαίνουν στο internet με modem/router πάνω τους. Ο τερματικός εξοπλισμός είναι στο ίδιο server room.

Θέλω να φθάσουν και οι 4 γραμμές σε switch σε άλλο όροφο, περνώντας από ένα καλώδιο CAT5e. Σαν physical και data link layer γίνεται και το bandwidth ενός CAT5e καλωδίου σε συνδυασμό με full duplex Gigabit switch επαρκεί για να τις αξιοποιήσει πλήρως. Είναι 4 γραμμές με 220 Mbps downstream έκαστη και 22 Mbps upstream. 4 x 220 = 880 Mbps, οπότε μας φθάνει το 1000άρι link.

Τι θέμε λοιπόν; Να φθάσουν οι 4 γραμμές, μία από κάθε modem/router, σε ένα managed switch, φαντάζομαι χωρισμένο σε 4 VLANs, να γίνει η πολυπλεξία σε ένα upstream καλώδιο (μέσω trunking port; ). Κατόπιν το καλώδιο αυτό θα πηγαίνει στο switch του άλλου ορόφου, θα συνδέεται σε θύρα που θα οριστεί ως trunking port και τα δεδομένα θα αποπλέκονται σε επίσης 4 VLANs στις θύρες του δεύτερου switch. Στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει το load balancing, αλλά ο διαχωρισμός. Δηλαδή να φθάνουν 4 διαφορετικά δίκτυα στον τρίτο όροφο, με διαφορετικά gateways και σε κάθε δίκτυο να αποδοθούν από 6 θύρες, αν χρησιμοποιηθεί 24port switch (στο ένα μία λιγότερη, αφού θα χρησιμοποιηθεί μία θύρα σαν trunking port).

Τι είδους switch χρειάζονται γι' αυτό; Μας αρκεί η υποστήριξη πρωτοκόλλου 802.1Q ή χρειάζεται κάτι επιπλέον;
Ως προς το θέμα της ασφάλειας, διαβάζω ότι όλα τα δεδομένα όλων των VLAN φθάνουν σε όλα τα VLAN και ο διαχωρισμός γίνεται βάσει tag. Πόσο ασφαλές είναι αυτό, ώστε να μην επικοινωνούν μεταξύ τους τα διαφορετικά δίκτυα;

Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν κάτι παλιά 3Com 3824 managed switches, που υποψιάζομαι ότι θα κάνουν τη δουλειά.
Απλά θέλω να συμπληρώσω ότι το εγχείρημα πέτυχε. Ανάλογα το managed switch υπάρχουν διάφοροι τύποι VLAN tagging. Π.χ. το 3Com 3824 έχει ρύθμιση ανά θύρα και ανά VLAN, ενώ το 3Com 2824 SFP Plus δίνει απλώς τη δυνατότητα για uplink port απ' όπου περνάνε ταυτόχρονα τα πάντα όλα. Ο συνδυασμός των δύο λειτούργησε σωστά, αλλά η παραμετροποίηση του 3824 είναι σαφώς καλύτερη για πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για συσκευές του 2003, στέκονται καλά στις σύγχρονες απαιτήσεις μικρών επιχειρήσεων, αλλά πριν από 19 χρόνια κόστιζαν 1000-1700€.

BLiTzER
14/11/2022, 11:32
439362

Το ρακάκι στήθηκε. Punching, patching, τα πάντα με τα χεράκια μου. Καλά τα πήγα για σοφτγουεράς. Δεν το έχω συμμαζέψει ακόμα. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! :beer:

νεοσσός
14/11/2022, 23:02
Τελικά κέρασε η εταιρεία, οπότε πήρα ένα TP-Link easy smart switch 16άρι με 8 PoE+. :D
Μπράβο στην εταιρεία που κέρασε TP-LINK-TL-SG1016PE (https://www.skroutz.gr/s/24231664/TP-LINK-TL-SG1016PE-v2-Unmanaged-L2-PoE-Switch-%CE%BC%CE%B5-16-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-Gigabit-1Gbps-Ethernet.html).

BLiTzER
14/11/2022, 23:56
To v3 πήρα. :D

νεοσσός
15/11/2022, 09:15
Θα καίει περισσότερη βενζίνη από το V2, αλλά θα έχει καλύτερη ροπή σε όλες τις στροφές. Καλά έκανες.

Tsber
15/11/2022, 10:49
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι μη τεχνικό αν αρμόζει στο συγκεκριμένα θέμα;

Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω, ώστε όποτε ανοίγω κάποιον φάκελο να εμφανίζονται τα περιεχόμενα ως Πολύ μεγάλα εικονίδια πάντα;

Επίσης, όποτε αντιγράφω και επικολλώ φωτογραφίες σε κάποιον φάκελο, εμφανίζονται μαζί με τα φωτογραφικά αρχεία RAW/NEF και Jpg και τα αντίστοιχα αρχεία pp3 με τη μορφή κενού αρχείου κειμένου. Μπορώ να κάνω κάτι για να μην επικολλώνται τα τελευταία ή έστω να μη φαίνονται στον φάκελο;

BLiTzER
15/11/2022, 11:37
Ναι, επιλέγεις το view που προτιμάς (extra large icons) και μετά πηγαίνεις στo folder options/view και πατάς "apply to folders".

Τι είναι αυτά τα pp3 αρχεία; Είναι hidden files; Δείξε κάνα screenshot.

νεοσσός
15/11/2022, 11:56
Μπορείς να κατατάσεις τα αρχεία κατά τύπο και να αντιγράφεις μόνο όσα σε ενδιαφέρουν. Εναλλακτικά, μετά την επικόλληση, να κατατάσσεις κατά τύπο αρχείου και να σβήνεις τα pp3.

Tsber
15/11/2022, 12:01
Ναι, επιλέγεις το view που προτιμάς (extra large icons) και μετά πηγαίνεις στo folder options/view και πατάς "apply to folders".

Τι είναι αυτά τα pp3 αρχεία; Είναι hidden files; Δείξε κάνα screenshot.

Να είσαι καλά, ναι, νομίζω είναι hidden files που πάνε αγκαζέ με κάθε φωτό:

439368

Tsber
15/11/2022, 12:05
Μπορείς να κατατάσεις τα αρχεία κατά τύπο και να αντιγράφεις μόνο όσα σε ενδιαφέρουν. Εναλλακτικά, μετά την επικόλληση, να κατατάσσεις κατά τύπο αρχείου και να σβήνεις τα pp3.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αυτό που θέλω είναι με την επικόλληση να "φαίνονται" μόνο οι φωτό ώστε να είναι πιο πρακτικός ο φάκελος και να μη χρειάζεται να σβήνω τα pp3 - γίνεται αυτό με καθολική ρύθμιση;

Edit: Η διαδικασία που περιγράφεις διευκολύνει όντως πολύ, αλλά θα ήταν ιδανικό να μπορούσαν να καταργηθούν τα βήματα της ταξινόμησης και της διαγραφής.

Volpad
15/11/2022, 12:23
Τα pp3 αρχεία, είναι τα text αρχεία που περιέχουν τις τροποποιήσεις που έχεις κάνει στο raw αρχείο.

Όταν κάνεις μία αλλαγή στο raw, δεν γράφεται πάνω στο ίδιο αρχείο, αλλα στο ξεχωριστό pp3.
Άν το σβήσεις, όταν ξαναανοίξεις το raw, θα είναι όπως ήταν πρίν την επεξεργασία (μπορεί βέβαια να έχει μπεί στην cache του προγράμματος επεξεργασίας και να αργήσει να φανεί η αλλαγή, αλλα κάποια στιγμή θα φανεί σίγουρα. Το έχω πάθει με το lightroom).

Με άλλα λόγια, το χρειάζεσαι το pp3...

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις sort το φάκελο με το είδος του αρχείου, ωστε να βγαίνουν πάνω τα raw και κάτω τα pp3. βέβαια άν έχεις στον ίδιο φάκελο και jpg, θα σορταριστούν και αυτά.

Εγώ, έχω ένα φάκελο με τα raw και τα text της επεξεργασίας του LR και ένα ξεχωριστό φάκελο με τα jpg που εξάγω.

ΥΓ το pp3 παράγεται απο τις αλλαγές που κάνει στις εικόνες το πρόγραμμα RawTherapee.

Tsber
15/11/2022, 12:35
Τα pp3 αρχεία, είναι τα text αρχεία που περιέχουν τις τροποποιήσεις που έχεις κάνει στο raw αρχείο.

Όταν κάνεις μία αλλαγή στο raw, δεν γράφεται πάνω στο ίδιο αρχείο, αλλα στο ξεχωριστό pp3.
Άν το σβήσεις, όταν ξαναανοίξεις το raw, θα είναι όπως ήταν πρίν την επεξεργασία (μπορεί βέβαια να έχει μπεί στην cache του προγράμματος επεξεργασίας και να αργήσει να φανεί η αλλαγή, αλλα κάποια στιγμή θα φανεί σίγουρα. Το έχω πάθει με το lightroom).

Με άλλα λόγια, το χρειάζεσαι το pp3...

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις sort το φάκελο με το είδος του αρχείου, ωστε να βγαίνουν πάνω τα raw και κάτω τα pp3. βέβαια άν έχεις στον ίδιο φάκελο και jpg, θα σορταριστούν και αυτά.

Εγώ, έχω ένα φάκελο με τα raw και τα text της επεξεργασίας του LR και ένα ξεχωριστό φάκελο με τα jpg που εξάγω.

ΥΓ το pp3 παράγεται απο τις αλλαγές που κάνει στις εικόνες το πρόγραμμα RawTherapee.

Πολύ διαφωτιστικό αυτό, σ' ευχαριστώ πολύ :a013:

Εγώ χρησιμοποιώ όντως το RawTherapee και έχω σβήσει μέχρι στιγμής σχεδόν όλα τα pp3 φωτογραφιών που έχω επεξεργαστεί, ευτυχώς χωρίς να σβηστούν οι αλλαγές. Επειδή σβήνω τα pp3 εδώ και χρόνια θα είχα σίγουρα προσέξει αν κάτι πήγαινε στραβά οπότε μπορεί να έχει να κάνει και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεξεργασίας.

Το sorting είναι μία καλή εναλλακτική αφού τα pp3 πάνε αναγκαστικά πακέτο με τoυς image files, είναι πάντως ενοχλητικό και καθόλου πρακτικό να φαίνονται τα pp3 αφού διπλασιάζουν το μέγεθος των φακέλων χωρίς λόγο...

Volpad
15/11/2022, 13:08
Δεν διπλασιάζουν το μέγεθος των φακέλων. Διπλασιάζουν την ποσότητα των αρχείων.
Άν πάς να κάνεις την ίδια επεξεργασία στο photoshop, θα καταλάβεις τι πάει να πεί πρόβλημα χώρου....

Εκεί που η αρχική φωτογραφία είναι πχ 6mb, γίνεται 100mb στο photoshop, και το jpg που εξάγεται είναι 15mb...
Ενώ με το RawTherapee (ή το LightRoom στη περίπτωσή μου), απλά προστίθενται μερικά Kb απο το έξτρα αρχείο txt (pp3 στη περίπτωσή σου).

Γενικά, η καλύτερη λύση είναι να μην χρησιμοποιείς τους φακέλους των windows για να δείς τις εικόνες, αλλα το ίδιο το πρόγραμμα επεξεργασίας, που δεν σου δείχνει καθόλου τα txt αρχεία.
Το Lightroom πχ που χρησιμοποιώ εγώ, έχει εξαιρετικό galery.

νεοσσός
15/11/2022, 14:34
Δυστυχώς τα Windows δεν υποστηρίζουν αυτόματη απόκρυψη συγκεκριμένου τύπου αρχείων. Όμως μπορείς να το ημιατοματοποιήσεις μόνος σου.

Φτιάχνεις ένα νέο αρχείο κειμένου. Ονόμασέ το π.χ. hidepp3.txt . Κατόπιν γράψε μέσα σε αυτό την εντολή:

attrib +h *.pp3 /s

Αποθήκευσέ το και άλλαξέ του την επέκταση σε .cmd .
Δηλαδή θα έχεις στο τέλος ένα αρχείο με όνομα hidepp3.cmd .

Αν κάνεις διπλό κλικ πάνω του, θα σου κρύψει (hidden files) όλα τα αρχεία με την κατάληξη pp3 στον τρέχοντα κατάλογο και σε όλους τους υποκαταλόγους. Οπότε το αντιγράφεις στον κατάλογο που σε ενδιαφέρει ή σε υπερκατάλογο για να κρύψει τα αρχεία απ' όπου θέλεις.

Έτσι, δεν θα φαίνονται τα pp3, με την προϋπόθεση να μην έχεις επιλέξει στα Windows την εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Μπορείς να φτιάξεις και batch job, ώστε να εκτελείται αυτόματα, υπό χρονικές ή άλλες προϋποθέσεις.

Αντίστοιχη εντολή μπορείς να φτιάξεις για να τα σβήνεις, αν είσαι σίγουρος ότι δεν σου χρειάζονται.

del *.pp3 /s

Αλλά με πολλή προσοχή το del, διότι σβήνει αρχεία και από υποφακέλους με το /s.

Tsber
15/11/2022, 17:05
Δεν διπλασιάζουν το μέγεθος των φακέλων. Διπλασιάζουν την ποσότητα των αρχείων.
Άν πάς να κάνεις την ίδια επεξεργασία στο photoshop, θα καταλάβεις τι πάει να πεί πρόβλημα χώρου....

Εκεί που η αρχική φωτογραφία είναι πχ 6mb, γίνεται 100mb στο photoshop, και το jpg που εξάγεται είναι 15mb...
Ενώ με το RawTherapee (ή το LightRoom στη περίπτωσή μου), απλά προστίθενται μερικά Kb απο το έξτρα αρχείο txt (pp3 στη περίπτωσή σου).

Γενικά, η καλύτερη λύση είναι να μην χρησιμοποιείς τους φακέλους των windows για να δείς τις εικόνες, αλλα το ίδιο το πρόγραμμα επεξεργασίας, που δεν σου δείχνει καθόλου τα txt αρχεία.
Το Lightroom πχ που χρησιμοποιώ εγώ, έχει εξαιρετικό galery.

Ναι, αυτό εννοούσα κι εγώ για το μέγεθος, τον αριθμό των αρχείων, πολύ ενοχλητικό και άχρηστο πρακτικά και αισθητικά.

Το RawTherapee είναι στην ουσία αντιγραφή του LR παρόλα αυτά εγώ χρησιμοποιώ το FaStone Photo Viewer, αν θέλεις δοκίμασε το, ανοίγει κατευθείαν τις φωτό σε μεγάλο μέγεθος και ανοίγεις διάφορα χρήσιμα μενού μετακινώντας απλώς το ποντίκι δεξιά ή αριστερά.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν ανοίγω τους φακέλους και γίνεται χαμός από pp3 :cry:

BLiTzER
15/11/2022, 17:08
del /s *.pp3

Tsber
15/11/2022, 17:09
Δυστυχώς τα Windows δεν υποστηρίζουν αυτόματη απόκρυψη συγκεκριμένου τύπου αρχείων. Όμως μπορείς να το ημιατοματοποιήσεις μόνος σου.

Φτιάχνεις ένα νέο αρχείο κειμένου. Ονόμασέ το π.χ. hidepp3.txt . Κατόπιν γράψε μέσα σε αυτό την εντολή:

attrib +h *.pp3 /s

Αποθήκευσέ το και άλλαξέ του την επέκταση σε .cmd .
Δηλαδή θα έχεις στο τέλος ένα αρχείο με όνομα hidepp3.cmd .

Αν κάνεις διπλό κλικ πάνω του, θα σου κρύψει (hidden files) όλα τα αρχεία με την κατάληξη pp3 στον τρέχοντα κατάλογο και σε όλους τους υποκαταλόγους. Οπότε το αντιγράφεις στον κατάλογο που σε ενδιαφέρει ή σε υπερκατάλογο για να κρύψει τα αρχεία απ' όπου θέλεις.

Έτσι, δεν θα φαίνονται τα pp3, με την προϋπόθεση να μην έχεις επιλέξει στα Windows την εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Μπορείς να φτιάξεις και batch job, ώστε να εκτελείται αυτόματα, υπό χρονικές ή άλλες προϋποθέσεις.

Αντίστοιχη εντολή μπορείς να φτιάξεις για να τα σβήνεις, αν είσαι σίγουρος ότι δεν σου χρειάζονται.

del *.pp3 /s

Αλλά με πολλή προσοχή το del, διότι σβήνει αρχεία και από υποφακέλους με το /s.

Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον, θα προσπαθήσω να κάνω τα βήματα που περιγράφεις, αν και δε νομίζω να το πετύχω, και θα επανέλθω!

Tsber
15/11/2022, 17:15

Δυστυχώς δεν έπιασε σε όλους τους folders αυτό, κάποιοι ανοίγουν ακόμα με τις φωτό μικρές, το ίδιο και όταν μεταφέρω φωτό από κάρτες μνήμης κλπ.

Υπάρχει τρόπος να είναι όλες οι φωτό extra large icons σε όλους τους φακέλους μόνιμα;

Tsber
15/11/2022, 17:27

Δημιούργησα το αρχείο αλλά με διπλό κλικ απλώς ανοίγει και διαβάζω το κείμενο. Πώς γίνεται η αντιγραφή στους καταλόγους, εννοείς copy/paste σε φακέλους με φωτογραφίες;

Volpad
15/11/2022, 17:53
Πρέπει να κάνεις check το file name extensions στη tab view του explorer και να μετονομάσεις το αρχείο .txt.cmd που είναι τώρα σε σκέτο .cmd.

439381

Ακόμα, με πατημένο το ctrl και το ρολ του ποντικιού σου, μπορείς να αλλάξεις γρήγορα το μέγεθος των εικόνων στο κάθε φάκελο.

νεοσσός
15/11/2022, 18:24
Δημιούργησα το αρχείο αλλά με διπλό κλικ απλώς ανοίγει και διαβάζω το κείμενο.Όπως στο είπε ο Volpad: Πρέπει να έχεις επιλέξει το κουτάκι που λέει File name extensions (επεκτάσεις ονόματος αρχείων), ώστε να είναι ορατή η επέκταση και να μπορείς να την αλλάξεις. Όμως το hidden (κρυφά) δεν το θέλεις επιλεγμένο, ώστε να μην φαίνονται τα αρχεία pp3 που θα ορίσεις ως hidden.

Κατόπιν θα μετονομάσεις το αρχείο, ώστε να τελειώνει σε .cmd αντί για .txt
Με αυτόν τον τρόπο ο υπολογιστής καταλαβαίνει ότι είναι αρχείο που περιέχει εντολές και εκτελείται με διπλό κλικ, αντί για αρχείο κειμένου.

Πώς γίνεται η αντιγραφή στους καταλόγους, εννοείς copy/paste σε φακέλους με φωτογραφίες;
Ναι copy/paste θα το κάνεις. Αν το κάνεις paste σε υπερκατάλογο που εμπεριέχει υποκαταλόγους με πολλά .pp3, θα εφαρμόσει τις αλλαγές σε όλα. Για παράδειγμα, αν έχεις τις φωτογραφίες σε έναν δίσκο, αν το κάνεις στον κεντρικό κατάλογο του δίσκου (π.χ. D:\) θα επηρεάσει τα πάντα μέσα σε αυτόν τον δίσκο και με μία εκτέλεση θα απαλλαχθείς από τα pp3.

Tsber
15/11/2022, 18:31
Εντάξει το πέτυχα και δουλεύει άψογα!

Άψογοι κι εσείς, σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :beer:

Αν έχετε και κάποια λύση και για το μέγεθος των φωτογραφιών στους φακέλους θα ήταν τέλεια, υπάρχει τρόπος να είναι όλες οι φωτό extra large icons σε όλους τους φακέλους μόνιμα;

νεοσσός
15/11/2022, 18:38
Αν έχετε και κάποια λύση και για το μέγεθος των φωτογραφιών στους φακέλους θα ήταν τέλεια, υπάρχει τρόπος να είναι όλες οι φωτό extra large icons σε όλους τους φακέλους μόνιμα;
Πρώτα πας σε ένα κατάλογο με φωτογραφίες και ρυθμίζεις το μέγεθος προβολής σε αίκστρα λαρτζ. Έπειτα, από το σημείο που βρίσκεσαι κάνεις τούτο (https://youtu.be/TD9XDDf01zI?t=40).

Acacius
15/11/2022, 18:39
Εντάξει το πέτυχα και δουλεύει άψογα!

Άψογοι κι εσείς, σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :beer:

Το απάντησε ο Blitzer, σου παραθέτω screenshot για μεγαλύτερη ευκολία. Πας σε ένα φάκελο και τον κάνεις όπως θέλεις (μεγάλα εικονίδια, ό,τι columns θέλεις κλπ.). Δεξί Αριστερό κλικ στο Options, Change folder and search options, View, Apply to Folders. Επειδή βέβαια τα Windows τοΜΠαίρνουν λίγο, όταν λέμε όλα δεν εννοούμε όλα, ειδικά αν πρόκειται για αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης όπως USB sticks....

439384

Edit: too late

Tsber
15/11/2022, 18:53
Πρώτα πας σε ένα κατάλογο με φωτογραφίες και ρυθμίζεις το μέγεθος προβολής σε αίκστρα λαρτζ. Έπειτα, από το σημείο που βρίσκεσαι κάνεις τούτο (https://youtu.be/TD9XDDf01zI?t=40).

Είσαι ωραίος :beer:

Αυτό είναι το πιο πρακτικό, κάνεις μία φορά τη διαδικασία στον File Explorer και τα πιάνει όλα.

Να είσαι καλά αδερφέ!

Tsber
15/11/2022, 18:54
Το απάντησε ο Blitzer, σου παραθέτω screenshot για μεγαλύτερη ευκολία. Πας σε ένα φάκελο και τον κάνεις όπως θέλεις (μεγάλα εικονίδια, ό,τι columns θέλεις κλπ.). Δεξί Αριστερό κλικ στο Options, Change folder and search options, View, Apply to Folders. Επειδή βέβαια τα Windows τοΜΠαίρνουν λίγο, όταν λέμε όλα δεν εννοούμε όλα, ειδικά αν πρόκειται για αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης όπως USB sticks....

439384

Edit: too late

Σε ευχαριστώ Ακάκιε, σωστά τα γράφατε εξαρχής αλλά μάλλον (σίγουρα :lol: ) έκανα κάτι λάθος.

νεοσσός
15/11/2022, 18:55
Τα credits στον μπαμπα-Πλίτσερ που το ανέφερε πρώτος (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155199&p=3148026&viewfull=1#post3148026). Αλλά όπως είπε και ο Ακάκιος, θα δεις ότι δεν θα σου δουλεύει πάντα. Μπορεί να χρειάζεται ρύθμιση για διάφορους τύπους αρχείων εικόνας ή διαφορετικά drives.

Tsber
15/11/2022, 19:07
Τα credits στον μπαμπα-Πλίτσερ που το ανέφερε πρώτος (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155199&p=3148026&viewfull=1#post3148026). Αλλά όπως είπε και ο Ακάκιος, θα δεις ότι δεν θα σου δουλεύει πάντα. Μπορεί να χρειάζεται ρύθμιση για διάφορους τύπους αρχείων εικόνας ή διαφορετικά drives.

Είπαμε, my bad, αυτή η λύση μού αρκεί για την ώρα!

Σας ευχαριστώ όλους :)

νεοσσός
15/11/2022, 20:00
Εναλλακτικά μπορείς να εκτελέσεις την εντολή από παράθυρο γραμμής εντολών (cmd ή PowerShell), απλά πρέπει να φροντίσεις να είσαι στον κατάλογο που σε ενδιαφέρει και όχι στον προεπιλεγμένο που ανοίγει το παράθυρο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις αυτό.

Ο ένας είναι, αφού πας στον κατάλογο που σε ενδιαφέρει, να πατήσεις shift και δεξί κλικ στον κενό χώρο στον κατάλογο (https://youtu.be/6vVFmOcIADg?t=29) και να επιλέξεις "Open PowerShell window here". Άλλος είναι να σβήσεις τη διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων και να γράψεις cmd (https://youtu.be/bgSSJQolR0E?t=47). Κατόπιν στο μπλε ή μαύρο παράθυρο με τη γραμμή εντολών που ανοίγει, γράφεις την εντολή που είχαμε αναφέρει πιο πάνω και πατάς Enter.

attrib +h *.pp3 /s
ή
del *.pp3 /s για διαγραφή

Για να το αναλύσω, η εντολή attrib +h αλλάζει την ιδιότητα του αρχείου (attribute) και το κάνει hidden. To *.pp3 σημαίνει να επιλεγούν όλα τα αρχεία στον τρέχοντα κατάλογο που έχουν όνομα οτιδήποτε (ο αστερίσκος * σημαίνει οτιδήποτε σε είδος/πλήθος χαρακτήρων) και επέκταση (κατάληξη) .pp3. Η παράμετρος /s επεκτείνει το εύρος της εντολής πέρα από τον τρέχοντα κατάλογο και επεμβαίνει και στους υποκαταλόγους (subdirectories).
Είναι σαν να λες: "Άλλαξε την ιδιότητα των αρχείων σε hidden. Θα επιλέξεις αρχεία από τον τρέχοντα κατάλογο και τους υποκαταλόγους του και συγκεκριμένα όσα έχουν οποιοδήποτε όνομα αλλά εφόσον έχουν επέκταση .pp3."

Αντίστοιχα η del λέει να σβήσει.

karellen
15/11/2022, 20:58
A ρε Dos-άδες!
Real men do it on keyboard only.

Tsber
16/11/2022, 10:17
Εναλλακτικά μπορείς να εκτελέσεις την εντολή από παράθυρο γραμμής εντολών (cmd ή PowerShell), απλά πρέπει να φροντίσεις να είσαι στον κατάλογο που σε ενδιαφέρει και όχι στον προεπιλεγμένο που ανοίγει το παράθυρο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις αυτό.

Ο ένας είναι, αφού πας στον κατάλογο που σε ενδιαφέρει, να πατήσεις shift και δεξί κλικ στον κενό χώρο στον κατάλογο (https://youtu.be/6vVFmOcIADg?t=29) και να επιλέξεις "Open PowerShell window here". Άλλος είναι να σβήσεις τη διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων και να γράψεις cmd (https://youtu.be/bgSSJQolR0E?t=47). Κατόπιν στο μπλε ή μαύρο παράθυρο με τη γραμμή εντολών που ανοίγει, γράφεις την εντολή που είχαμε αναφέρει πιο πάνω και πατάς Enter.

attrib +h *.pp3 /s
ή
del *.pp3 /s για διαγραφή

Για να το αναλύσω, η εντολή attrib +h αλλάζει την ιδιότητα του αρχείου (attribute) και το κάνει hidden. To *.pp3 σημαίνει να επιλεγούν όλα τα αρχεία στον τρέχοντα κατάλογο που έχουν όνομα οτιδήποτε (ο αστερίσκος * σημαίνει οτιδήποτε σε είδος/πλήθος χαρακτήρων) και επέκταση (κατάληξη) .pp3. Η παράμετρος /s επεκτείνει το εύρος της εντολής πέρα από τον τρέχοντα κατάλογο και επεμβαίνει και στους υποκαταλόγους (subdirectories).
Είναι σαν να λες: "Άλλαξε την ιδιότητα των αρχείων σε hidden. Θα επιλέξεις αρχεία από τον τρέχοντα κατάλογο και τους υποκαταλόγους του και συγκεκριμένα όσα έχουν οποιοδήποτε όνομα αλλά εφόσον έχουν επέκταση .pp3."

Αντίστοιχα η del λέει να σβήσει.

Εξαιρετικές οι πληροφορίες σου, με κάλυψες πλήρως αδερφέ!

Να προσθέσω ότι μόλις επικόλλησα φωτό από κάρτα μνήμης σε φάκελο και "φαίνονται" μόνο οι φωτό, χωρίς τα ενοχλητικά pp3 αρχεία, και είναι ασύγκριτα πιο πρακτική η διαχείρισή τους :a013:

Tsber
16/11/2022, 10:19
A ρε Dos-άδες!
Real men do it on keyboard only.

Η μαύρη οθόνη με φοβίζει...

motojojo
16/11/2022, 10:23

Μπορει να γινει και ασπρη αμα θες! Τη μπλε να φοβασαι :lol:

(η μαυρη ειναι καλύτερη για τα μάτια)

karellen
16/11/2022, 12:22
:lol:
Έχω προλάβει και πορτοκαλί.
Θα cέβεcτε.

thunder ace
16/11/2022, 12:32
Μπορει να γινει και ασπρη αμα θες! Τη μπλε να φοβασαι :lol:

(η μαυρη ειναι καλύτερη για τα μάτια)

BSOD Μπλε Οθόνη του Θανάτου (Blue screen of death)

Tsber
16/11/2022, 12:49
Θα cέβεcτε.

IBM ?

karellen
16/11/2022, 12:59
IBM ?
Schneider.

Tsber
16/11/2022, 13:15
Schneider.

CPC ή Euro;

Ας το αφήσουμε εδώ γιατί θα το κάψουμε το θέμα :lol:

νεοσσός
16/11/2022, 13:29
Πράττεις πολύ ορθά.

Grafton 505
16/11/2022, 19:18
Θα cέβεcτε.

:a23:

σ.σ. και εγώ επίσεις αλλά με ζόριζε όταν έγραφα me την gwbasic.

Acacius
16/11/2022, 20:44
Οι CPC είχαν έγχρωμη ή πράσινη οθόνη. Οι πορτοκαλί είναι για ετερόδοξους :priest:

Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο για αναζήτηση διαφορετικών πραγμάτων

Κι εμείς τσόντες βλέπουμε φιλαράκι, δεν είσαι τόσο ξεχωριστός (spam alert)

BLiTzER
23/11/2022, 16:24
Δικτυακών συνέχεια:

Λοιπόν έχω ένα Asus RT-AX86U router, μαζί με το ΖΤΕ που δίνει ο πάροχος. Στον παλιό χώρο, θέλοντας να έχω το ΖΤΕ μόνο ως modem ουσιαστικά, είχα κλείσει εντελώς το wifi του, το είχα συνδέσει πάνω στο Asus (στη WAN του τελευταίου), και από το Asus έπαιρνα τόσο wifi όσο και wired απευθείας για τους υπολογιστές μου. Και όλα λειτουργούσαν τέλεια.

Εδώ, όμως... Επειδή θέλω να έχω το Asus σε άλλο δωμάτιο από το ΖΤΕ, είναι συνδεδεμένα και τα 2 router πάνω στο switch (το ΖΤΕ μέσω μιας LAN, το Asus μέσω της WAN). To ZTE με 192.168.2.1 και το Asus με 192.168.1.1. Πώς μπορώ να έχω όλες τις συσκευές που συνδέονται, είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα, να παίρνουν αυτόματα ip 192.168.1.xxx και gateway 192.168.1.1 και ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση στο web interface και των 2 ρούτερ; Χρειάζεται, προφανώς, να απενεργοποιήσω τον DHCP στο ΖΤΕ, αλλά νομίζω ότι κάτι χάνω και δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω όπως ακριβώς θέλω: είτε έχω πρόσβαση στη μια router ip, είτε στην άλλη. ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΠΑΣΩ;! Ή απλά είναι τεχνικώς αδύνατο και άδικα παλεύω;

Γενικά αν έχετε καμιά καλύτερη ιδέα για το πώς να τα στήσω, πολύ ευχαρίστως.

ΥΓ: Θα ήθελα να αποφύγω να χρησιμοποιήσω το Asus σαν AP μόνο, γιατί είναι εξαιρετικό με πάμπολλες χρήσιμες λειτουργίες.

Volpad
23/11/2022, 16:29
όπως έρχεται η wan του asus στο patch panel, συνέδεσέ την στο zte όπως είχες κάνει πριν.
Μην τα βάλεις και τα 2 στο switch.

BLiTzER
23/11/2022, 16:37
Το σκέφτηκα, αλλά μετά πώς θα δίνω ενσύρματο δίκτυο στο σπίτι από το Asus; Θα χρειαστώ και 2η πρίζα στο Asus (που δεν παίζει).

νεοσσός
23/11/2022, 17:02
Γίνεται νομίζω. Πρέπει να ορίσεις όμως static IP και gateway (τη LAN IP του ZTE) στο Asus. Κατόπιν να κλείσεις τον DHCP server του ZTE.

Στα Windows μπορείς να ορίσεις από τα advanced IPv4 settings της κάρτας δικτύου του υπολογιστή σου, να έχει δύο IP. Η μία στο εύρος του Asus και η άλλη στο εύρος του ZTE, ώστε να είναι προσβάσιμα αμφότερα σε επίπεδο LAN.

Υπάρχει κι άλλος τρόπος να δεις το ZTE, ορίζοντας static route στο Asus, ώστε να μη βάλεις δύο IP στο pc σου, αλλά νομίζω ότι θα σε βολέψει το παραπάνω.

Έχοντας πει όλα αυτά, οφείλω να πω ότι 29 κατασκευαστές μοτοσυκλετών συνιστούν bridge mode στο ZTE κι όχι αυτό που κάνεις τόσα χρόνια. Έτσι κάνεις dump modem το ZTE και όλο το routing γίνεται μόνο από το Asus. Πιο απλό port forwarding.

Volpad
23/11/2022, 17:10
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο ποτέ και υπάρχουν καλύτεροι απο εμένα στο να σου απαντήσουν.

ZTE DHCP off με gateway 192.168.2.1 lan στο switch

Asus DHCP on με gateway 192.168.1.1 wan στο switch

Κάνεις ipconfig /renew σε όλους τους clients... Αλλιώς περιμένεις να λήξει το lease...

Volpad
23/11/2022, 17:11
Έχοντας πει όλα αυτά, οφείλω να πω ότι 29 κατασκευαστές μοτοσυκλετών συνιστούν bridge mode στο ZTE κι όχι αυτό που κάνεις τόσα χρόνια. Έτσι κάνεις dump modem το ZTE και όλο το routing γίνεται μόνο από το Asus. Πιο απλό port forwarding.

Bridge mode έχω εγώ στο δικό μου σπίτι, αλλα το router και το 2ο rourer είναι δίπλα δίπλα...

BLiTzER
23/11/2022, 17:20
Δε νομίζω ότι έχει επιλογή bridge mode το ρούτερ του παρόχου (ZXHN H267A).

Volpad
23/11/2022, 17:42
Στο ZTE πήγαινε Management & Diagnosis και κάνε κάπου copy το Device Serial No.

Μετά πήγαινε System management και πήγαινε στην tab User Configuration Management.
πάρε backup το configuration.

κατέβασε αυτό (https://www.nirsoft.net/toolsdownload/routerpassview.zip).

τρέξε το exe, πάτα F9 και βάλε το serial του ρουτερ σου.
πάτα ctrl + o και άνοιξε το configuration backup που πήρες πριν λίγο.

ctrl + f "root", μέχρι να δείς να λέει <DM name="User" val="root"/>

Απο κάτω γράφει το password του root account.

με αυτό το account:

439584

BLiTzER
23/11/2022, 18:47
HAX!!!11

νεοσσός
23/11/2022, 19:00
Στην περίπτωση που έχεις τηλεφωνία VoIP, ενδέχεται να χρειάζεται PPoE pass through για να δουλέψει η τηλεφωνία, αντί για bridge mode. Αντιθέτως, σε τηλεφωνία POTS με τάση και τόνο, δεν έχεις θέμα.

BLiTzER
23/11/2022, 20:10
Δε θα το σκαλίσω πάρα πολύ γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα (ευχαριστώ, όμως, πολύ τον Volpad για τα χαξ, ίσως φανούν χρήσιμα κάποτε :pink: ). Το πρόβλημα είναι, υποθέτω, ότι δεν μπορώ να οδηγήσω 2ο ethernet καλώδιο από το Asus πίσω στο switch. Παίζει όπως ακριβώς θέλω ασύρματα, αλλά όχι ενσύρματα. Oh well... ίσως πρέπει να ακολουθήσω την εποχή και να αγκαλιάσω το wifi κι εγώ. Ή να το βάλω μεταξύ 2 πριζών. :D

νεοσσός
23/11/2022, 21:09
Δεν μπορώ να βρω αν το Asus router σου υποστηρίζει ταυτόχρονη διαμεταγωγή WAN και LAN δεδομένων μέσω της ίδιας θύρας, αλλά είναι μικρή η πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πάντως με δεδομένο ότι δεν σε βολεύει να έχεις το Asus router δίπλα στο ZTE modem/router, υπάρχει μία ακόμα λύση, αλλά θα πρέπει η εταιρεία να κεράσει ...ένα ακόμα managed switch.

Λέγεται VLAN tagging/trunking (ή uplink port) και βασίζεται στο πρότυπο 802.1Q. Με αυτό, έχοντας ένα ζευγάρι switches στις δύο άκρες, μπορείς να περάσεις από ένα καλώδιο δικτύου, δύο ή περισσότερα VLANs. Έτσι λοιπόν μπορεί να φθάνει προς το δωμάτιο που είναι το router και το σήμα από το bridged modem και να επιστρέφει πίσω σήμα LAN για να πηγαίνει στο rack και να μοιράζεται στο υπόλοιπο σπίτι.

Χρειάζεσαι λοιπόν ένα ακόμα managed switch και μερικά λεπτά για να ρυθμίσεις τα VLANs στα δύο switch, ώστε π.χ. VLAN1 να είναι η κίνηση WAN και VLAN2 η κίνηση LAN. Κατόπιν ορίζεις από μία θύρα σε κάθε switch να ανήκει και στα δύο VLANs (ή ως uplink port) και σε αυτήν ενώνεις το καλώδιο που πηγαίνει προς το switch που βρίσκεται δίπλα στο Asus.

Έχω την εντύπωση ότι τα απλά Easy Smart Switch της TP-Link δεν το κάνουν, ενώ τα Smart Switch TP-Link (σαν αυτό που έχεις) το υποστηρίζουν.

Αν τελικά η εταιρεία κεράσει δεύτερο managed switch, πρόσεξε να είναι φάνλαις, διότι θα μπει σε δωμάτιο που θα δουλεύεις/κοιμάσαι κλπ. Αν έχει ανεμιστήρα, τη στρούμφησες από το θόρυβο.

BLiTzER
23/11/2022, 21:35
Χαχα δεν πρόκειται να κάνω τίποτα τέτοιο, κάπως υπερβολικό. Θα μπορούσα κάλλιστα, φαντάζομαι, να χρησιμοποιήσω 2 ζεύγη του καλωδίου για είσοδο και 2 για έξοδο και να κάνω αυτό που θέλω με ένα καλώδιο, αλλά θα χάσω το gigabit (το οποίο μου είναι παντελώς άχρηστο για τώρα). Νομίζω προς το παρόν απλά θα χρησιμοποιώ ασύρματο για το πισί μου. Ή ενσύρματο, και να το γυρίζω ασύρματα μόνο όταν θέλω πρόσβαση στα ρούτερ. Θα δούμε. Εφόσον δε γίνεται με κάποια παραμετροποίηση ή άλλη εύκολη μέθοδο θα το αφήσω εδώ.

Ευχαριστώ παρ'όλα αυτά. :beer:

motojojo
27/11/2022, 18:34
Προχτες έβαλα τα ubuntu σε ενα παλιό λαπτοπ που έχω. Κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση, εφτιαξα ένα boot usb με ένα εργαλείο που πρότεινε η ububtu και όλα καλα.

Το πρόβλημα τώρα ήταν το usb. Το κωλοεργαλείο αυτό μου το έκανε read only. Με μια αναζήτηση βρήκα τελικά ότι με το diskpart αλλάζει αυτό, το φορμαρα. Στο usb δημιουργήθηκαν 3 partitions τα οποία δεν μπορώ με τίποτα να ενώσω. Από τα 32Gb έχω ένα 25αρι ετοιμο προς χρήση, ένα 4αρι που δεν φορμάρεται και ένα μικρό που δειχνει να περιεχει καποια περίεργα αρχεία. Εν τελει από τα 29 καθαρα που υποτίθεται ειναι το usb τα 4 ειναι δεσμευμενα χωρις να μπορώ να απελευθερώσω. Επιπλέον ο υπολογιστης τα βλεπει σαν ξεχωριστο unformated partition και όταν βάζω το στικάκι στον υπολογιστή μου πετάει παράθυρα για φορματ που μετα δεν μπορεί να κάνει.

Πως στο διαολο μπορώ να επαναφέρω το στικάκι στην αρχική του κατάσταση; Να είναι ένα μοναδικό partition με όλα τα gb διαθέσιμα.

Δοκιμασα με το partition magic, τζιφος. Το 4αρι το βλέπει μεν, δεν το σβηνει δε.

νεοσσός
27/11/2022, 18:45
Σε Windows, δοκίμασε να πατήσεις [windows key] + x και κατόπιν k, ώστε να ανοίξεις το disk management. Εναλλακτικά δεξί κλικ στο start και επιλογή Disk Management. Κατόπιν διάγραψε όλα τα διαμερίσματα (partitions) στο δίσκο που σε ενδιαφέρει και φτιάξε τα εκ νέου. Πολλή προσοχή στο ποιον δίσκο επιλέγεις, διότι σε αυτόν θα διαγραφούν τα πάντα.

Αν το παραπάνω αποτύχει, επιχείρησε με πάρα πολλή προσοχή το ακόλουθο:

Ανοίγεις command prompt ως διαχειριστής. Μπορείς να το κάνεις πατώντας στο start κατόπιν γράφοντας cmd και επιλέγοντας run as administrator ή εκτέλεση ως διαχειριστής. Στο μαύρο παράθυρο με τη γραμμή εντολών γράφεις diskpart, περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα και κατόπιν δίνεις την εντολή list disk . Παρατηρείς πάρα πολύ προσεκτικά σε ποιον αριθμό έχει αντιστοιχηθεί το φλασάκι σου, π.χ. το 2 και γράφεις:
select disk 2 (όπου 2 ο αριθμός που αντιστοιχεί στο φλασάκι)
και μετά:
clean (πολλή προσοχή, αυτή η εντολή σβήνει partition tables από δίσκους, οπότε πρέπει να έχεις επιλέξει σωστά το δίσκο στο πιο πάνω βήμα, ώστε να μη χάσεις δεδομένα).

Κατόπιν πας στο Disk Management που ανέφερα πιο πάνω, φτιάχνεις νέο volume και το διαμορφώνεις ως exFAT, NTFS, κλπ.

Αν δεν πετύχουν τα παραπάνω, μπορεί να τα καταφέρεις και με το Ubuntu με την εντολή fdisk.

WebD
27/11/2022, 18:46
Προχτες έβαλα τα ubuntu σε ενα παλιό λαπτοπ που έχω. Κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση, εφτιαξα ένα boot usb με ένα εργαλείο που πρότεινε η ububtu και όλα καλα.

Το πρόβλημα τώρα ήταν το usb. Το κωλοεργαλείο αυτό μου το έκανε read only. Με μια αναζήτηση βρήκα τελικά ότι με το diskpart αλλάζει αυτό, το φορμαρα. Στο usb δημιουργήθηκαν 3 partitions τα οποία δεν μπορώ με τίποτα να ενώσω. Από τα 32Gb έχω ένα 25αρι ετοιμο προς χρήση, ένα 4αρι που δεν φορμάρεται και ένα μικρό που δειχνει να περιεχει καποια περίεργα αρχεία. Εν τελει από τα 29 καθαρα που υποτίθεται ειναι το usb τα 4 ειναι δεσμευμενα χωρις να μπορώ να απελευθερώσω. Επιπλέον ο υπολογιστης τα βλεπει σαν ξεχωριστο unformated partition και όταν βάζω το στικάκι στον υπολογιστή μου πετάει παράθυρα για φορματ που μετα δεν μπορεί να κάνει.

Πως στο διαολο μπορώ να επαναφέρω το στικάκι στην αρχική του κατάσταση; Να είναι ένα μοναδικό partition με όλα τα gb διαθέσιμα.

Δοκιμασα με το partition magic, τζιφος. Το 4αρι το βλέπει μεν, δεν το σβηνει δε.

Σε windows γίνεται με το diskpart "delete partition override"

motojojo
27/11/2022, 19:02
Πέτυχε, ευχαριστώ πολύ!

ΓιώργοςΤΤ
27/11/2022, 19:08
Στο Ubuntu είναι ακόμα πιο εύκολο, έχει εφαρμογή με GUI που μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στα φλασάκια.

lospsi
28/11/2022, 10:26
Μιας και η κουβέντα ήρθε στα ubuntu, θέλω λίγο να παίξω με ένα σχετικά αδύναμο laptop (δεν θυμάμαι ακριβώς σπεκ αλλά νομίζω intel b980? cpu και έχω βάλει έναν ssd 60gb και 8Gbram), τώρα ψιλοσέρνεται με Win7.
Πριν δοκιμάσω τα 10 έλεγα να δοκιμάσω κάποια καλή έκδοση ubuntu, λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι. Πολλά σχόλια για chromium όμως, τα linux σαν να είναι ξεχασμένα. Ισχύει?

SeniorCanardo
28/11/2022, 11:15
Μιας και η κουβέντα ήρθε στα ubuntu, θέλω λίγο να παίξω με ένα σχετικά αδύναμο laptop (δεν θυμάμαι ακριβώς σπεκ αλλά νομίζω intel b980? cpu και έχω βάλει έναν ssd 60gb και 8Gbram), τώρα ψιλοσέρνεται με Win7.
Πριν δοκιμάσω τα 10 έλεγα να δοκιμάσω κάποια καλή έκδοση ubuntu, λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι. Πολλά σχόλια για chromium όμως, τα linux σαν να είναι ξεχασμένα. Ισχύει?

Τα Linux ξεχασμένα ούτε για ανέκδοτο.
If you know, you know.

Το ubuntu παρόλο που είναι το πιο δημοφιλές δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο.
Είναι βαρύ για καβουρομηχανήματα λόγω DE, σαφώς πιο γρήγορο από Παράθυρα.
Πάνε σε ubuntu based distro αλλά με πιο ελαφρύ DE.
Δες τα μίνιμουμ specs σε κάθε περίπτωση.

Ακόμα και το Chrome OS είναι σε κάποιο βαθμό linux based με επιπρόσθετα τις γνωστές αλητείες της Google.

borbos
28/11/2022, 11:49

Δοκιμασε MINT εχει και αρκετους window managers

Acacius
28/11/2022, 13:10
Έχω καιρό να ασχοληθώ αλλά σε αντίστοιχης και χαμηλότερης δυναμικότητας επεξεργαστές με 2-4GB μνήμη είχα εγκαταστήσει Xubuntu ή MX Linux-xfce και λειτουργούσαν ικανοποιητικότατα.

THEOD
28/11/2022, 13:19

Σε vaio 10ετίας που φόραγε τον b950 (κατά βάση ίδιος αλλά λίγο πιο αργός στον χρονισμό σε σχέση με τον δικό σου b980), με 4GB RAM και την προσθήκη ενός ssd από εμένα, τα win10 έτρεξαν αξιοπρεπέστα και απροβλημάτιστα σε χρήση every day use....

doctor_john
28/11/2022, 13:29
Επίσης Xubuntu, ZorinOS, elementary OS τρέχουν πολύ καλά και σε μηχανήματα που λόγο 32bit socket δεν βλέπουν πάνω από 4gb μνήμης.
Πολύ λιγότερο επιβαρυντικά από οποιαδήποτε win, απείρως ασφαλέστερα και με υποστήριξη που δεν αναιρεί την ιδιωτικότητα.

lospsi
28/11/2022, 14:08
Επίσης Xubuntu, ZorinOS, elementary OS τρέχουν πολύ καλά και σε μηχανήματα που λόγο 32bit socket δεν βλέπουν πάνω από 4gb μνήμης.
Πολύ λιγότερο επιβαρυντικά από οποιαδήποτε win, απείρως ασφαλέστερα και με υποστήριξη που δεν αναιρεί την ιδιωτικότητα.

Θα τα τσεκάρω!

Δοκιμασε MINT εχει και αρκετους window managers

Ενδιαφέρον κι αυτό!

Σε vaio 10ετίας που φόραγε τον b950 (κατά βάση ίδιος αλλά λίγο πιο αργός στον χρονισμό σε σχέση με τον δικό σου b980), με 4GB RAM και την προσθήκη ενός ssd από εμένα, τα win10 έτρεξαν αξιοπρεπέστα και απροβλημάτιστα σε χρήση every day use....

Παίζει να είναι και ο Β950, είναι ένας fujitsu που είχα πάρει για τον πατέρα μου. Έβαλα έναν ssd στην πορεία και βελτιώθηκε, λίγη μνήμη ακόμα (από 4 σε 8) και έβγαλε αρκετό καιρό με χαζοχρήση ιντερνετ (η κόρη). Τον παράτησε πλέον, λεει ότι σέρνεται και είπα να ασχοληθώ λίγο εγώ. Είπα μπας και βρω κανέναν καλύτερο επεξεργαστή που να ταιριάζει το socket, μήπως τον ανοίξω κιόλας να τον καθαρίσω και να περάσω νέα πάστα. Πάντως παλιότερα που είχα βάλει κάποια έκδοση ubuntu είχαν την πλάκα τους.

Γενικότερα, επειδή έχω καλομάθει με τον chrome και τους κωδικούς που αποθηκεύει, με χρήση άλλου browser (πχ στο mint λέει ότι έχει Firefox) μπορώ να έχω πρόσβαση στους κωδικούς μου με τον ίδιο τρόπο?

THRESH
28/11/2022, 14:15
οι κωδικοί λογικά (εφόσον το έχεις επιλέξει ως επιλογή) αποθηκεύονται στο λογαριασμό email (π.χ Google) και λογικά είναι και crossplatform , άρα και στο Linux (έχω χρόνια να ασχοληθώ) θα τους έχεις

doctor_john
28/11/2022, 14:18
Πρώτα δες το Mint.
Όποιον browser θέλεις έχεις, γενικά το φτιάχνεις όπως θες, το σώζεις σαν image που εγκαθίσταται σε νέο υπολογιστή και μετά
έχεις τις επιλογές σου να κάνεις συντήρηση αν χρειαστεί ή να το εγκαταστήσεις σε άλλους ή on the fly κ.λπ.

THEOD
28/11/2022, 15:29
Παίζει να είναι και ο Β950, είναι ένας fujitsu που είχα πάρει για τον πατέρα μου. Έβαλα έναν ssd στην πορεία και βελτιώθηκε, λίγη μνήμη ακόμα (από 4 σε 8) και έβγαλε αρκετό καιρό με χαζοχρήση ιντερνετ (η κόρη). Τον παράτησε πλέον, λεει ότι σέρνεται και είπα να ασχοληθώ λίγο εγώ. Είπα μπας και βρω κανέναν καλύτερο επεξεργαστή που να ταιριάζει το socket, μήπως τον ανοίξω κιόλας να τον καθαρίσω και να περάσω νέα πάστα.

Οι 2πύρηνοι b950-980 αν και αρχαιολογία με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα παραμένουν λειτουργικοί για απλή-καθημερινή χρήση. Με 8gb ram και έναν ssd κάνεις τα πάντα απο αυτά που κάνει το 90% των χρηστών (office, e-mail, internet, audio-video playback κλπ). Όχι "αστραπιαία" όπως ένα σύγχρονο σύστημα αλλά πάντως υπεραποδεκτά... Αν το λαπτοπάκι "σέρνεται" μάλλον είναι θέμα "μαντάρας" του λειτουργικού. Φορματ, φρέσκα 10άρια, και για καθημερινή χρήση θα εισαι μια χαρά. :wave2:

ΥΓ. Νέα πάστα μόνο αν δεις συνεχώς μεγάλες θερμοκρασίες (κατέβασε ένα core temp), ή αν ακούς τον ανεμιστήρα να δουλευει υπερωρίες ακόμα και σε idle κατάσταση. Ακόμα και τότε πιθανότερο να ειναι θέμα συσώρευσης σκόνης παρά πάστας... Γενικά στα λαπτοπ επειδή πολλά μπορεί να πάνε στραβά κατά το "άνοιξε-κλείσε", ισχύει ακόμα περισσότερο ο κανόνας "δεν επισκευάζεις ότι δεν είναι χαλασμένο"....

νεοσσός
28/11/2022, 15:48
Οι 2πύρηνοι b950-980 αν και αρχαιολογία με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα παραμένουν λειτουργικοί για απλή-καθημερινή χρήση. Με 8gb ram και έναν ssd κάνεις τα πάντα απο αυτά που κάνει το 90% των χρηστών (office, e-mail, internet, audio-video playback κλπ). Όχι "αστραπιαία" όπως ένα σύγχρονο σύστημα αλλά πάντως υπεραποδεκτά... Αν το λαπτοπάκι "σέρνεται" μάλλον είναι θέμα "μαντάρας" του λειτουργικού. Φορματ, φρέσκα 10άρια, και για καθημερινή χρήση θα εισαι μια χαρά. :wave2:

ΥΓ. Νέα πάστα μόνο αν δεις συνεχώς μεγάλες θερμοκρασίες (κατέβασε ένα core temp), ή αν ακούς τον ανεμιστήρα να δουλευει υπερωρίες ακόμα και σε idle κατάσταση. Ακόμα και τότε πιθανότερο να ειναι θέμα συσώρευσης σκόνης παρά πάστας... Γενικά στα λαπτοπ επειδή πολλά μπορεί να πάνε στραβά κατά το "άνοιξε-κλείσε", ισχύει ακόμα περισσότερο ο κανόνας "δεν επισκευάζεις ότι δεν είναι χαλασμένο"....
Βρουμ.

Bowleno
30/11/2022, 07:51
Θα τα τσεκάρω!

Ενδιαφέρον κι αυτό!

Παίζει να είναι και ο Β950, είναι ένας fujitsu που είχα πάρει για τον πατέρα μου. Έβαλα έναν ssd στην πορεία και βελτιώθηκε, λίγη μνήμη ακόμα (από 4 σε 8) και έβγαλε αρκετό καιρό με χαζοχρήση ιντερνετ (η κόρη). Τον παράτησε πλέον, λεει ότι σέρνεται και είπα να ασχοληθώ λίγο εγώ. Είπα μπας και βρω κανέναν καλύτερο επεξεργαστή που να ταιριάζει το socket, μήπως τον ανοίξω κιόλας να τον καθαρίσω και να περάσω νέα πάστα. Πάντως παλιότερα που είχα βάλει κάποια έκδοση ubuntu είχαν την πλάκα τους.

Από όσο γνωρίζω, οι επεξεργαστές είναι "καρφωμένοι" στην μητρική στα λάπτοπ, δεν είναι σαν τους desktop.... τουλάχιστον σε 3 dell και έναν aspire που είχαν πέσει στα χέρια μου.

THEOD
30/11/2022, 12:57
Από όσο γνωρίζω, οι επεξεργαστές είναι "καρφωμένοι" στην μητρική στα λάπτοπ, δεν είναι σαν τους desktop.... τουλάχιστον σε 3 dell και έναν aspire που είχαν πέσει στα χέρια μου.

Ισχύει αλλά για μεταγενέστερες γενιές...
Δεν είμαι και 100% σίγουρος αλλά απ'όσο θυμάμαι όταν "πολέμαγα" το Vaio, νομίζω ότι οι 2πύρηνοι Β series του 2011-12 είναι stand alone cpu και μπορούν να αλλαχτούν/αναβαθμιστούν, ΑΝ το Bios/chipset της μητρικής το επιτρέπει, και ΑΝ έχει νόημα (που δεν έχει...). :smokin:

karellen
05/12/2022, 20:39
Υπάρχει τρόπος να μην μου εμφανίζονται στο facebook άσχετες δημοσιεύσεις από ομάδες που δεν έχω καν συμμετοχή?
Ειδικά στο κινητό μού βγαίνουν συνέχεια άκυρα θέματα "προτείνεται για σας" με ψαρέματα-μαστορέματα-Νάξος όμορφο νησί (!) αλλά και ξενόγλωσσα suggested for you 'Interesting engineering'- 'I love Netherlands' και το λουρί της μάννας.
Σκρολλάρω μια ώρα για να καταφέρω να βρω ένα ποστ από ένα φίλο μου ή ομάδα που συμμετέχω.

Υπάρχει καμμιά ρύθμιση που δεν την ξέρω?

BLiTzER
05/12/2022, 20:41
Ναι, φυσικά. Ένας και μοναδικός τρόπος: https://www.facebook.com/help/154908788002686

νεοσσός
05/12/2022, 20:44
Δυστυχώς έχει αυξηθεί πολύ το πλήθος των διαφημίσεων στο Facebook. Είναι ένας από τους λόγους που πλέον ασχολούμαι ελάχιστα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πατάς στις επιλογές της διαφήμισης και να επισημαίνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει, ώστε να μη σου βγαίνει συνέχεια η ίδια. Όμως δεν θα αλλάξει το πλήθος των διαφημίσεων, απλώς θα βλέπεις πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντά σου, άρα και πιο δαπανηρές εν δυνάμει για εσένα, αφού θα αναφέρονται σε αγαθά και υπηρεσίες που σε ενδιαφέρουν.

karellen
05/12/2022, 22:55
Ναι, φυσικά. Ένας και μοναδικός τρόπος: https://www.facebook.com/help/154908788002686

E μα.

spyro
12/12/2022, 11:57
Θέλω να πάρω ένα PlayStation για τα παιδιά. Τι μπορώ να κάνω για μεταχειρισμένο; Με ποιο παλιότερο μοντέλο θα είναι οκ να παίξουν και σύγχρονα παιχνίδια χωρις να με γονατίσει οικονομικά;

Ευχαριστώ σας
:)

ΓιώργοςΤΤ
12/12/2022, 12:03
1. Πόσο ετών είναι;

2. Τί ποσό μπορείς να διαθέσεις;

3. Τί έχεις από τηλεόραση κλπ;

Αυτή την στιγμή το τελευταίο είναι το 5. Το προηγούμενο είναι το 4 Pro και πριν από αυτό το 4. Δεν έχουν κάποια τεράστια διαφορά μεταξύ τους.

Θεωρώ ότι το 4 έχει ένα χρόνο ζωής ακόμα, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει εύκολα διαθέσιμο το 5, όποτε και αρκετοί νέοι τίτλοι βγαίνουν και στα δύο και υπάρχει ακόμα online υποστήριξη για το 4.

Το 2023 αναμένεται να αποκατασταθεί η τροφοδοσία με κονσόλες όποτε και θεωρώ ότι θα είναι η τελευταία χρονιά του 4, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

ΓιώργοςΤΤ
12/12/2022, 12:33
Χρόνια σου πολλά κιόλας!

macdeath_s
12/12/2022, 12:44
Δεν είναι λίγο βιαστικό αυτό το πλάνο ? Πόσο είχε κρατήσει το overlap 3-4 με τους developers να βγάζουν και για τις δύο πλατφόρμες ?

teogtp
12/12/2022, 13:23
Θέλω να πάρω ένα PlayStation για τα παιδιά. Τι μπορώ να κάνω για μεταχειρισμένο; Με ποιο παλιότερο μοντέλο θα είναι οκ να παίξουν και σύγχρονα παιχνίδια χωρις να με γονατίσει οικονομικά;

Ευχαριστώ σας
:)

Τι ηλικίας είναι τα παιδιά;
Παίζει τον ρόλο του στην επιλογή κονσόλας.
Οι πιο μικρές ηλικίες αρέσκονται σε παιχνίδια τύπου Mario kart , Zelda κλπ που σημαίνει ότι κοιτάς για Nintendo switch.
Η κονσόλα της Sony έχει άλλες αποκλειστικότητες σε τίτλους.
Grand theft auto, uncharted, grand Turismo κλπ

AristidisZ
12/12/2022, 13:29
Το 4 έχει τέτοια βιβλιοθήκη σε παιχνίδια που για αρκετό καιρό όποιος καταπιαστεί μαζί του θα είναι υπέρ πλήρης (μιλάω για περιστασιακούς gamers)

ΓιώργοςΤΤ
12/12/2022, 13:30
Δεν είναι λίγο βιαστικό αυτό το πλάνο ? Πόσο είχε κρατήσει το overlap 3-4 με τους developers να βγάζουν και για τις δύο πλατφόρμες ?

Ειλικρινά δεν θυμάμαι μέχρι πότε έβγαιναν παιχνίδια και για τις 2, αλλά αυτό είναι και θέμα του εκάστοτε δημιουργού, πχ η ΕΑ τα sport games τα έβγαζε για αρκετά χρόνια ενώ άλλες εταιρίες είχαν σταματήσει.

katsar
12/12/2022, 13:59
Για φτηνοδουλειά το PS3 είναι μια χαρά,μέχρι το 2020 είχε και νέους τίτλους.To slim πιο ανθεκτικό . ( https://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/ps3/filtered )
Αν τα παιδιά θέλουν τα τελευταία games you must $$ :wave2:
Και τα Χβοx είναι καλά μηχανήματα .

skritikos
12/12/2022, 14:43
Xbox Series S me 250 euro (new) και μια συνδρομή Gamepass και καθάρισες με τα ελάχιστα χρήματα και κάτι πολύ ποιοτικό τελευταίας γενιάς.

Το PS4 έχει ακόμη χρόνια εμπρός του και μια ατελείωτη λίστα παιχνιδιών (κάτοχος και εγώ από το 2014) αλλά το 2022 θα πήγαινα μόνο στην παραπάνω λύση.

doctor_john
12/12/2022, 15:59
Ειλικρινά δεν θυμάμαι μέχρι πότε έβγαιναν παιχνίδια και για τις 2, αλλά αυτό είναι και θέμα του εκάστοτε δημιουργού, πχ η ΕΑ τα sport games τα έβγαζε για αρκετά χρόνια ενώ άλλες εταιρίες είχαν σταματήσει.

Έβγαιναν μέχρι να αποκτήσουν την οικονομική δύναμη οι πλατφόρμες να χρηματοδοτούν, "αγοράσουν" τους δημιουργούς.
Από την στιγμή που οι δημιουργοί εξαρτώνται από την πλατφόρμα θεωρείται προδοσία συμφερόντων να δώσουν συμβατή
έκδοση σε αντίπαλη πλατφόρμα.

Ξεκάθαρα η δημιουργία πλέον αποτελεί εφόδιο του κατασκευαστή πλατφόρμας.

Θυμηθείτε πόσο ψέμα και παραπληροφόρηση είχαμε για τα apple machintosh πριν αναγκαστούν να συμπεριλάβουν
τους drivers για τους Intel επεξεργαστές το 2003?
Τα είχαμε ανάγκη σαν εργαλεία για την εργασία μας λόγο του ότι χρηματοδοτούσαν (ή αναλάμβαναν την δημιουργία λογισμικού για εταιρείες hardware)
και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.

Efi αντί BIOS και κουραφέξαλα. Μόλις διακρίναμε την παραμικρή συμβατότητα τι συνέβει; Άμεσα δημιουργήσαμε hachintosh και πλέον το να έχεις
ένα δυνατό σταθμό εργασίας δεν είναι θέμα μονοπωλίου.

Γιατι νομίζετε οι βασικές επαγγελματικές εφαρμογές δεν υπάρχουν για linux? έχουν πρόβλημα οι developers που αφιέρωσαν χρόνια από την ζωή τους
για την δημιουργία του;

Τέλος πάντων, να σας μεταφέρω και μια ανακάλυψη που έκανα να ευθυμήσουμε γιατί είναι απίστευτα απίστευτο© το ότι δεν γνώριζα
ενώ φαντάζομαι οι περισσότεροι το γνωρίζετε και το έχετε σαν δεδομένο.

Σε συζήτηση που είχαμε αναφερόμενοι σε αριστερόχειρες και δεξιόχειρες, έτυχε να είμαστε μοιρασμένοι στην παρέα, μου ήρθε να κάνω μια αναζήτηση
"πληκτρολόγιο για αριστερόχειρες"...
Πολύ φυσικά υπάρχει και μάλιστα διατίθεται όχι μόνο σε απλές συσκευές με ημερομηνία λήξης αλλά και σε μηχανικά πληκτρολόγια.

Καταλαβαίνω πως δεν ακούγεται ιδιαίτερα σπάνιο σε όσους το έχετε υπόψιν, φανταστείτε όμως πόση εντύπωση μου έκανε μετά από 30 χρόνια
ζωής με πληκτρολόγια.

440084

440085

ΓιώργοςΤΤ
12/12/2022, 19:23
Υπάρχουν πάρα πολλοί ανεξάρτητοι δημιουργοί. Αυτό που λες αφορά τους αποκλειστικός τίτλους. Εν πάση περιπτώσει, τζάμπα μιλάμε, αν δεν απαντήσει ο Σπύρος τις σχετικές ερωτήσεις δεν έχουν νόημα οι προτάσεις μας.

spyro
15/12/2022, 10:05
παίδες ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις. :beer: :a23:

1. Πόσο ετών είναι;

2. Τί ποσό μπορείς να διαθέσεις;

3. Τί έχεις από τηλεόραση κλπ;

Αυτή την στιγμή το τελευταίο είναι το 5. Το προηγούμενο είναι το 4 Pro και πριν από αυτό το 4. Δεν έχουν κάποια τεράστια διαφορά μεταξύ τους.

Θεωρώ ότι το 4 έχει ένα χρόνο ζωής ακόμα, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει εύκολα διαθέσιμο το 5, όποτε και αρκετοί νέοι τίτλοι βγαίνουν και στα δύο και υπάρχει ακόμα online υποστήριξη για το 4.

Το 2023 αναμένεται να αποκατασταθεί η τροφοδοσία με κονσόλες όποτε και θεωρώ ότι θα είναι η τελευταία χρονιά του 4, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Τι ηλικίας είναι τα παιδιά;
Παίζει τον ρόλο του στην επιλογή κονσόλας.
Οι πιο μικρές ηλικίες αρέσκονται σε παιχνίδια τύπου Mario kart , Zelda κλπ που σημαίνει ότι κοιτάς για Nintendo switch.
Η κονσόλα της Sony έχει άλλες αποκλειστικότητες σε τίτλους.
Grand theft auto, uncharted, grand Turismo κλπ

Για φτηνοδουλειά το PS3 είναι μια χαρά,μέχρι το 2020 είχε και νέους τίτλους.To slim πιο ανθεκτικό . ( https://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/ps3/filtered )
Αν τα παιδιά θέλουν τα τελευταία games you must $$ :wave2:
Και τα Χβοx είναι καλά μηχανήματα .

με αυτά που διαβάζω αν το έπαιρνα για εμένα θα ήταν xbox. Δεδομένου οτι τα παιδιά (ηλικίας 12 και 9) μου το ζήτησαν γιατι και οι φίλοι τους στο σχολείο έχουν PS τότε με περιορίζει στις επιλογές. Γιατί αν ξέρεις απο παιδιά το σημαντικότερο είναι το "ανήκειν".
Η αλήθεια ήταν οτι έλπιζα να μου δώσετε μια απάντηση του στυλ ¨το PS5 είναι το τρέχον αλλά βρίσκεις και το 4 μέ 150$ :D
Απο ένα γρήγορο search είδα οτι τo 4 παίζει στα €250+ :/
δεν έχω ρωτήσει ακόμα τα παιδιά αλλά με βάση τις απαντήσεις αλλά και τις τιμές της αγοράς ελπίζω να μου πουν οτι οι φίλοι τους έχουν το PS3 :lol:

επόμενη ερωτηση για μεταχειρισμένες κονσόλες που να κοιτάξω; fb market place;

katsar
15/12/2022, 10:10
Ο ανιψιός μου πάντως (5η δημοτικού) έχει το ps4 και πρήζει εδώ και μέρες την μάνα του με ''τι καλά θα ήταν ο αγιοβασίλης να μου φέρει το 5 ,ε καταπληκτική μου μανούλα;'' στυλ οπότε καλή τύχη :D
Θυμάμαι πριν 3; χρόνια νομίζω,τέτοιες μέρες είχε προσφορά PS4 με 200ε.Η γυναίκα μου να λέει έξω από την βιτρίνα μπαίνω μέσα να στο πάρω δώρο και εγώ ο βλαμμένος να λέω όχι,εγώ δεν παίζω σε κονσόλα,τζάμπα θα το πάρεις :a018:

teogtp
15/12/2022, 10:17
Δες στο avclub στις αγγελίες.
Παίζουν κάποια κομμάτια

Manalishi
15/12/2022, 10:38
Spyro, τσεκάρισε και αγγελίες στο vendora.gr

ΓιώργοςΤΤ
15/12/2022, 11:35
Αν θέλεις την γνώμη μου μην πάρεις μεταχειρισμένο. Ψάξε καινούργιο 4, διαφορετικά υπομονή για 5.

Αν θες να σου αναλύσω το γιατί να μην πάρεις μεταχειρισμένη κονσόλα πες μου.