View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
basilis_k6
01/12/2018, 17:36
To priority στο BIOS θα το αλλάξεις και θα βάλεις να ξεκινάει πρώτα από UEFI
Μετά θα "κάψεις" ένα usb από το ISO των windows που έχεις, στις επιλογές του Rufus θα επιλέξεις GPT και UEFI (πρέπει και το ISO να υποστηρίζει τις επιλογές αυτές)
Μετά θα κάνεις επανεκκίνηση του συστήματος και θα επιλέξεις να μπουτάρεις από το στικάκι (συνήθως το κάνουμε από την επιλογή της μητρικής για instant boot πχ F8 ή F11 ανάλογα την μητρική) και όταν φτάσεις να σε ρωτάει η εγκατάσταση που να ρίξει τα windows, θα διαγράψεις όλον τον δίσκο και θα υποδείξεις τον καινό χώρο που έχει δημιουργηθεί από τις διαγραφές. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του το πρόγραμμα εγκατάστασης.
*** UEFI και GPT δεν είναι κατ' ανάγκην δεμένα, μπορείς να έχεις gpt ακόμα και σε κοινό BIOS (CSM)
ok εχω ετοιμο το στικ απο rufus με το iso που κατεβασα απο την ms. το έκανα gpt απο rufus. Θα κοιοταξω αυτο που λες για το boot priority γιατι δεν θυμαμαι να το εχω δει. εχω αυτα και στο 20.22 εχει την επιλογη. https://www.youtube.com/watch?v=hAukZs53fqQ
Vstrommer71
01/12/2018, 17:43
ok εχω ετοιμο το στικ απο rufus με το iso που κατεβασα απο την ms. το έκανα gpt απο rufus. Θα κοιοταξω αυτο που λες για το boot priority γιατι δεν θυμαμαι να το εχω δει. εχω αυτα και στο 20.22 εχει την επιλογη. https://www.youtube.com/watch?v=hAukZs53fqQ
Θα σου συνιστουσα να μην προσπαθήσεις με το Rufus,κατα καιρούς δεν μου δουλέυει καλά και δεν μπουτάρει σωστά.
Πηγαινε με τον τρόπο της μαμάς.Βρες στο google το Windows 10 upgrade tool,εγκατέστησε το και φτιάξε ένα ESD bootable USB όπως θέλει η Microsoft.
Δουλεύει 100%.
basilis_k6
01/12/2018, 17:45
Θα σου συνιστουσα να μην προσπαθήσεις με το Rufus,κατα καιρούς δεν μου δουλέυει καλά και δεν μπουτάρει σωστά.
Πηγαινε με τον τρόπο της μαμάς.Βρες στο google το Windows 10 upgrade tool,εγκατέστησε το και φτιάξε ένα ESD bootable USB όπως θέλει η Microsoft.
Δουλεύει 100%.
αν εννοεις το media creation tool δοκίμασα 2 φορες και απετυχε. το ιδιο και αρκετοι αλλοι.
Δουλεύει 100%.
το rufus to 3.3 δουλεύει θαυμάσια, για να αποτύχει θα πρέπει να έχεις κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις ή λάθος iso
στο uefi ρυθμίζεις να κάνει boot μόνο από uefi only σώζεις και στην επανεκκίνηση πατάς F12 για να μπεις στο boot menu. Εκεί επιλέγεις το στικάκι σου και ξεκινάει η διαδικασία
basilis_k6
01/12/2018, 19:56
στο uefi ρυθμίζεις να κάνει boot μόνο από uefi only σώζεις και στην επανεκκίνηση πατάς F12 για να μπεις στο boot menu. Εκεί επιλέγεις το στικάκι σου και ξεκινάει η διαδικασία
Ωραια ευχαριστώ. Ειμαι ετοιμος να αποτύχει! Χαχα
Σκεφτηκα πριν απο ολα να φλασαρω bios μιας και ειναι αρχαια αλλα λεω ασε οτι δουλευει στην ησυχια του. Δεν ειμαι να εχω και αλλα προβλήματα. Ετσι για την ιστορια, το fresh start των win10 δεν εκανε τπτ. Εκτος βεβαια αν εχω αλλο προβλημα στο pc αλλα δεν φαινετε κατι. Μονο το samsung magician μου εβγαλε οτι ο ssd ειναι αργος αλλα το sentinel δεν βρηκε κανενα προβλημα. Λενε και αλλοι οτι το magician δεν δουλευει καλα οποτε δεν ασχολουμε προς το παρον. Αν μετα το φορματ εχω θεμα θα αρχισω να ψάχνομαι. Μεχρι τωρα δουλευε πολυ καλα παντως το μηχανημα.
Ένας λόγος για να δείχνει το ματζισιαν ότι είναι αργός ο δίσκος είναι να έχεις τον κοντρολερ σε λειτουργία συμβατότητας και όχι σε achi mode. Δες κι αυτό στο BIOS.
basilis_k6
02/12/2018, 11:34
λοιπον το έκανα το φορματ ολα πηγαν καλα και γυρισε σε uefi. Δυστυχως ο δισκος ενω ειναι σε achi δεν δουλευει σωστα. τον μετρησα και με το crystalmark και ειναι αρκετά χαμηλα. δεν ξερω αν αυτο φαινετε βεβαια πουθενα αλλου εκτος απο bench. Θα μαθω ομως πολύ συντομα. Τωρα που ολα ειναι φρεσκα πρεπει να φυγουν και τα κολλήματα. Το μηχάνημα εχει 5 πράγματα πανω ολα κι ολα. Αν δεν δουλευει σωστα θα κοιτάξω πρωτα τον δίσκο μιας και τα υπολοιπα δεν δειχνουν κατι. Εχω κάνει και memtest, και cpu bench κτλ.
Vstrommer71
02/12/2018, 12:21
Ένας λόγος για να δείχνει το ματζισιαν ότι είναι αργός ο δίσκος είναι να έχεις τον κοντρολερ σε λειτουργία συμβατότητας και όχι σε achi mode. Δες κι αυτό στο BIOS.
Από 6η γενιά Intel και μετά έχει εξαφανιστεί η επιλογή για compatibility.Μόνο AHCI.Εξαιρετικά δύσκολο να αναβαθμίσεις π.χ μηχάνημα με ΧΡ.
Κ6 εξακολουθεί να είναι χρήσιμη η πληροφορία ποιά μητρική φοράει το PC.
Για την εφαρμογή του raid είναι πάντα καλή πρακτική να επιλέξουμε δίσκους ακριβώς ίδιους(μάρκα,τύπο,χωρητικότητα) και εννοείται καινούριους.
Εγώ πάντως όταν είναι για να φτιάξω raid αποφεύγω μαζικές αγορές των δίσκων. Τους αγοράζω σπαστά και απο διαφορετικές πηγές ωστε να είναι πιο πιθανό να ανήκουν σε διαφορετικές παρτίδες ωστε σε περίπτωση πιθανού κατασκευαστικού λάθους να μην σου σκάσουν όλοι μαζί. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για SSDs που έχω δεί να σκάει δίσκος να αλλάζει με καινούριο και να σκάει ο 2ος παλιός την ώρα του rebuilt (και μιλάμε για enterprise δίσκους).
Ωραίο για bedtime reading είναι ενα paper της google σχετικα με flash δίσκους
Flash Reliability in Production: The Expected and the Unexpected (http://0b4af6cdc2f0c5998459-c0245c5c937c5dedcca3f1764ecc9b2f.r43.cf2.rackcdn.com/23105-fast16-papers-schroeder.pdf)
basilis_k6
02/12/2018, 12:42
Από 6η γενιά Intel και μετά έχει εξαφανιστεί η επιλογή για compatibility.Μόνο AHCI.Εξαιρετικά δύσκολο να αναβαθμίσεις π.χ μηχάνημα με ΧΡ.
Κ6 εξακολουθεί να είναι χρήσιμη η πληροφορία ποιά μητρική φοράει το PC.
σορυ δεν ειδα οτι με ρωτησες. αυτη εχω https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z170X-Gaming-7-EU-rev-10#ov
Vstrommer71
02/12/2018, 13:02
σορυ δεν ειδα οτι με ρωτησες. αυτη εχω https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z170X-Gaming-7-EU-rev-10#ov
Ωραία,έχεις παιχνιδάδικη μητρική με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.Να υποθέσω ότι πας να κάνεις Raid με δύο δίσκους SSD κανονικούς 2.5" κι όχι δίσκους τύπου Μ2(σκέτο τσιπάκι που κουμπώνει στην μητρική) έτσι?
Χοντρικά πρέπει να εντοπίσεις τις αριθμημένες υποδοχές SATA που συνδέονται οι δίσκοι.Oι SATA από 0-5 ελέγχονται από τον Intel SATA Controller και οι 6-7 από τον έξτρα controller της ASM.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να έχεις σωστό RAID πρέπει οι δίσκοι να είναι αυστηρά στα SATA 0 έως 6 Ή δύο δίσκοι στο 6 και 7,γιατί διαχειρίζονται από διαφορετικούς controllers.
Θα βοηθηθείς και από το manual
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-z170x-gaming7_e.pdf
basilis_k6
02/12/2018, 13:24
Ωραία,έχεις παιχνιδάδικη μητρική με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.Να υποθέσω ότι πας να κάνεις Raid με δύο δίσκους SSD κανονικούς 2.5" κι όχι δίσκους τύπου Μ2(σκέτο τσιπάκι που κουμπώνει στην μητρική) έτσι?
Χοντρικά πρέπει να εντοπίσεις τις αριθμημένες υποδοχές SATA που συνδέονται οι δίσκοι.Oι SATA από 0-5 ελέγχονται από τον Intel SATA Controller και οι 6-7 από τον έξτρα controller της ASM.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να έχεις σωστό RAID πρέπει οι δίσκοι να είναι αυστηρά στα SATA 0 έως 6 Ή δύο δίσκοι στο 6 και 7,γιατί διαχειρίζονται από διαφορετικούς controllers.
Θα βοηθηθείς και από το manual
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-z170x-gaming7_e.pdf
κατσε μπερδευτήκαμε. εγω δεν θελω να κανω raid :D
Vstrommer71
02/12/2018, 13:29
κατσε μπερδευτήκαμε. εγω δεν θελω να κανω raid :D
Αν θες λοιπόν με τον ένα δίσκο να τσεκάρεις, σύνδεσέ τον πρώτα σε ένα οποιοδήποτε SATA από 0-5 και ξεκίνα Windows και κάνε τις μετρήσεις σου.Επανέλαβε την διαδικασία συνδέοντας τον δίσκο στο 6 ή το 7,και σύγκρινε τα αποτελέσματα.Άν τα αποτελέσματα είναι ίδια(και όχι καλά) υποπτευόμαστε τον δίσκο,αν έχουμε διαφορά τότε ξαναβλέπουμε τους SATA Controllers.
Επίσης με το μοντέλο του SSD έχουμε μια ιδέα για τις ονομαστικές ταχύτητες που πρέπει να περιμένουμε και με ένα crystal disk speed μπορούμε να ελέγξουμε εάν είμαστε ΟΚ.
basilis_k6
02/12/2018, 14:24
Αν θες λοιπόν με τον ένα δίσκο να τσεκάρεις, σύνδεσέ τον πρώτα σε ένα οποιοδήποτε SATA από 0-5 και ξεκίνα Windows και κάνε τις μετρήσεις σου.Επανέλαβε την διαδικασία συνδέοντας τον δίσκο στο 6 ή το 7,και σύγκρινε τα αποτελέσματα.Άν τα αποτελέσματα είναι ίδια(και όχι καλά) υποπτευόμαστε τον δίσκο,αν έχουμε διαφορά τότε ξαναβλέπουμε τους SATA Controllers.
Επίσης με το μοντέλο του SSD έχουμε μια ιδέα για τις ονομαστικές ταχύτητες που πρέπει να περιμένουμε και με ένα crystal disk speed μπορούμε να ελέγξουμε εάν είμαστε ΟΚ.
850 evo. βρηκα οτι υπάρχουν νεοι drivers οποτε θα τους περάσω και θα επανέλθω
Intel SATA Preinstall driver
(For AHCI / RAID Mode)
(Note) Win10 ver.1709 \ver.1803 supported.
(Note) Windows setup to read from USB thumb drive.
εννοει να τους εχω σε usb και να τους κάνω install απο εκει?!
Vstrommer71
02/12/2018, 14:41
850 evo. βρηκα οτι υπάρχουν νεοι drivers οποτε θα τους περάσω και θα επανέλθω
Intel SATA Preinstall driver
(For AHCI / RAID Mode)
(Note) Win10 ver.1709 \ver.1803 supported
(Note) Windows setup to read from USB thumb drive.
εννοει να τους εχω σε usb και να τους κάνω install απο εκει?!
Eννοεί το εξής:
Αν έχεις προσέξει κατα την εγκατάσταση των Windows εμφανίζεται στα αρχικά στάδια μια επιλογή κάτω LOAD DRIVERS άν το λειτουργικό σου δεν αναγνωρίζει κάποιο δίσκο με τους native drivers των Windows.Σε αυτήν την περίπτωση μόνο,για να προχωρήσει η εγκατάσταση και να δει τον δίσκο πρέπει να βάλεις ένα στικάκι με τους drivers και να οδηγήσεις να πάει να βρει τους drivers από εκεί στην εγκατάσταση.
Στην περίπτωση που βλέπει κανονικά τον Samsung,προχωράς κανονικά την εγκατάσταση και μετά εγκαθιστάς τους νεώτερους drivers.Το στικάκι με τους drivers συνήθως χρειάζεται εάν πας να εγκαταστήσεις παλιότερο ή άλλο λειτουργικό που δεν έχει ενσωματωμένους drivers για τον Samsung
Εγώ πάντως όταν είναι για να φτιάξω raid αποφεύγω μαζικές αγορές των δίσκων. Τους αγοράζω σπαστά και απο διαφορετικές πηγές ωστε να είναι πιο πιθανό να ανήκουν σε διαφορετικές παρτίδες ωστε σε περίπτωση πιθανού κατασκευαστικού λάθους να μην σου σκάσουν όλοι μαζί. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για SSDs που έχω δεί να σκάει δίσκος να αλλάζει με καινούριο και να σκάει ο 2ος παλιός την ώρα του rebuilt (και μιλάμε για enterprise δίσκους).
Σωστά. Μειώνεις έτσι την πιθανότητα μαζικης αστοχίας. Εγώ την τελευταία πενταετία τουλάχιστον στους raid βάζω και διαφορετική μάρκα δίσκων . Ίδια χωρητικότητα αλλά διαφορετικός κατασκευαστής
Eννοεί το εξής:
Αν έχεις προσέξει κατα την εγκατάσταση των Windows εμφανίζεται στα αρχικά στάδια μια επιλογή κάτω LOAD DRIVERS άν το λειτουργικό σου δεν αναγνωρίζει κάποιο δίσκο με τους native drivers των Windows.Σε αυτήν την περίπτωση μόνο,για να προχωρήσει η εγκατάσταση και να δει τον δίσκο πρέπει να βάλεις ένα στικάκι με τους drivers και να οδηγήσεις να πάει να βρει τους drivers από εκεί στην εγκατάσταση.
Στην περίπτωση που βλέπει κανονικά τον Samsung,προχωράς κανονικά την εγκατάσταση και μετά εγκαθιστάς τους νεώτερους drivers.Το στικάκι με τους drivers συνήθως χρειάζεται εάν πας να εγκαταστήσεις παλιότερο ή άλλο λειτουργικό που δεν έχει ενσωματωμένους drivers για τον Samsung
Όχι για τον δίσκο ρε συ Γιάννη, οι drivers είναι για τον κοντρολερ της μητρικής, δεν έχουν σχέση με τον κατασκευαστή του δίσκου. Η διαδικασία που περιγράφεις είναι για να δει το λειτουργικό τον κοντρολερ που πάνω του είναι ο δίσκος.
Vstrommer71
02/12/2018, 14:55
Σωστά. Μειώνεις έτσι την πιθανότητα μαζικης αστοχίας. Εγώ την τελευταία πενταετία τουλάχιστον στους raid βάζω και διαφορετική μάρκα δίσκων . Ίδια χωρητικότητα αλλά διαφορετικός κατασκευαστής
Εξαιρετική βέβαια και η δυνατότητα των καλών-ακριβών controller στους server να κάνουν JBOD RAID,οπότε είναι κι αυτό μια καλή επιλογή για να μην ασχολείσαι με τύπο και παρτίδα δίσκου.Στους Dell o H830 το δουλεύει τέλεια μπορώ να πω.
Vstrommer71
02/12/2018, 14:58
Όχι για τον δίσκο ρε συ Γιάννη, οι drivers είναι για τον κοντρολερ της μητρικής, δεν έχουν σχέση με τον κατασκευαστή του δίσκου. Η διαδικασία που περιγράφεις είναι για να δει το λειτουργικό τον κοντρολερ που πάνω του είναι ο δίσκος.
Ναι,αλλά οι preintallation drivers είναι αυτό ακριβώς.Και γι'αυτό ρωτώ αν βλέπει ή όχι τον δίσκο κατά την εγκατάσταση.
Και η Samsung θυμάμαι ότι δίνει drivers ειδικά για τους Μ2 της που συχνά-πυκνά δυσκολεύονται να τους δουν τα Windows στην εγκατάσταση.
basilis_k6
02/12/2018, 15:05
Ναι,αλλά οι preintallation drivers είναι αυτό ακριβώς.Και γι'αυτό ρωτώ αν βλέπει ή όχι τον δίσκο κατά την εγκατάσταση.
Και η Samsung θυμάμαι ότι δίνει drivers ειδικά για τους Μ2 της που συχνά-πυκνά δυσκολεύονται να τους δουν τα Windows στην εγκατάσταση.
ο δισκος ειναι πανω κομπλε με win. απλα σε κάθε προγραμμα μετρησεων εμφανιζεται πολύ αργος. επειδη λοιπον ειχα παρατηρησει πριν το φορματ κολλήματα που παλαιοτερα δεν ειχα, αρχισα να το ψαχνω και βρηκα οτι υπαρχουν νεοι drivers. ενδεχομένως εφοσον εχω βαλει την τελευταια εκδοση win να ειναι μεσα στα updates. θα κοιτάξω απο το device manager και θα δω αν πρεπει η οχι να μπουν. Τελικα θέλει να μπει απο στικ η οχι? δεν καταλαβα...
τα κολλήματα δεν ξερουμε απο που ερχονται βεβαια. απλα αφου αυτο βρηκα αυτο λεω να φτιαξω. ενδεικτικα τα random writes παιζουν στα 90mbs και εγω φλερταρω με τα 30.
Vstrommer71
02/12/2018, 15:12
ο δισκος ειναι πανω κομπλε με win. απλα σε κάθε προγραμμα μετρησεων εμφανιζεται πολύ αργος. επειδη λοιπον ειχα παρατηρησει πριν το φορματ κολλήματα που παλαιοτερα δεν ειχα, αρχισα να το ψαχνω και βρηκα οτι υπαρχουν νεοι drivers. ενδεχομένως εφοσον εχω βαλει την τελευταια εκδοση win να ειναι μεσα στα updates. θα κοιτάξω απο το device manager και θα δω αν πρεπει η οχι να μπουν. Τελικα θέλει να μπει απο στικ η οχι? δεν καταλαβα...
τα κολλήματα δεν ξερουμε απο που ερχονται βεβαια. απλα αφου αυτο βρηκα αυτο λεω να φτιαξω. ενδεικτικα τα random writes παιζουν στα 90mbs και εγω φλερταρω με τα 30.
Όχι,κατέβασε κι εγκατέστησέ τους κανονικά.Βάλε και τους τελευταίους drivers της μητρικής σου.Δες επίσης και αυτό που σου είπα,αν και στους δύο controllers ο δισκος έχει την ίδια συμπεριφορά.
Τελευταία κίνηση,σύνδεσε τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα(αν έχεις δυνατότητα) και μέτρησέ τον κι εκεί για να σιγουρευτείς.
Δίσκος μάλλον είναι,απλά να το επιβεβαιώσουμε.
basilis_k6
02/12/2018, 15:34
Όχι,κατέβασε κι εγκατέστησέ τους κανονικά.Βάλε και τους τελευταίους drivers της μητρικής σου.Δες επίσης και αυτό που σου είπα,αν και στους δύο controllers ο δισκος έχει την ίδια συμπεριφορά.
Τελευταία κίνηση,σύνδεσε τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα(αν έχεις δυνατότητα) και μέτρησέ τον κι εκεί για να σιγουρευτείς.
Δίσκος μάλλον είναι,απλά να το επιβεβαιώσουμε.
ευχαριστω πολύ (και τους δυο) για την βοήθεια. θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω.
Vstrommer71
02/12/2018, 17:25
ευχαριστω πολύ (και τους δυο) για την βοήθεια. θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω.
Τιμή μας,να θυμηθώ να σου στείλω το IBAN μου χαχα
Σωστά το λές, αν δεις στο link που σου έβαλα ήταν ξεκάθαρα για raid1 αλλά απο το μόνο που σε σώνει είναι απο πρόβλημα στο hardware. Αν για κάποιο λόγο σβήσεις τα data σου σβήνονται και απο τους 2. Αν τους θες για 2ο μέρος αποθήκευσης των δεδομένων σου τότε οκ είναι μια αποδεκτή λύση (αν κ όχι ιδανική)
O Βασίλης στο έθεσε σωστά.Η διαδικασία γίνεται ΚΑΙ μέσα από τα Windows,είναι όμως λιγότερο ασφαλής και αξιόπιστη.Η σωστότερη διαδικασία είναι απο το BIOS να δείς αν υπάρχει επιλογή να κάνεις raid από εκεί (semi-hardware raid),είτε με raid controller άν έχει η μητρική είτε με τον Intel Rapid Storage.Aν δεν το υποστηρίζει τότε αναγκαστικά θα πας μέσα από τα Windows.
Για την εφαρμογή του raid είναι πάντα καλή πρακτική να επιλέξουμε δίσκους ακριβώς ίδιους(μάρκα,τύπο,χωρητικότητα) και εννοείται καινούριους.Τα καινούργια Windows υποστηρίζουν storage spaces,αλλά σου συνιστώ(παρότι είναι μια μορφή raid κι αυτό) να μην παίξεις προς το παρόν.
YΓ Αν δεις και τι μητρική φοράς,θα μας διευκολύνει να σε καθοδηγήσουμε στην διαδικασία
Η μητρική είναι αυτή: http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z270x-ultra_gaming#kf με intel 7700 και 16GB ram.
Θα προτιμούσα να το κάνω μέσω win 10 home, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν το menu. Στο link με τα 7 εμφανίζεται μιά χαρά, ενω στα δικά μου 10 δεν.....
Vstrommer71
02/12/2018, 21:34
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_200series-raid.pdf
bros400pgm
03/12/2018, 08:27
Kαλημερες. Εχει καποιος αποψη περι εταιριων παροχης μαζικων sms;
Ψαχνω κατι που να εχει καταλογο/δημιουργια ομαδων-χαμηλο κοστος (οσο ειναι δυνατον)-σωστες παραδοσεις.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/12/2018, 20:56
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θρεντ.Υπαρχει καποιος που να εχει box tv?Μεχρι κανα 50ευρω εχει να προτεινη καποιος καποιο καλο?
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θρεντ.Υπαρχει καποιος που να εχει box tv?Μεχρι κανα 50ευρω εχει να προτεινη καποιος καποιο καλο?
Παρε οτι θες απλα να εχει 3τζι τουλαχιστον ραμ και ΒΑΣΙΚΟ να εχει Arm Epexergasth
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/12/2018, 06:11
Παρε οτι θες απλα να εχει 3τζι τουλαχιστον ραμ και ΒΑΣΙΚΟ να εχει Arm Epexergasth
Ευχαρηστω.Εχεις και δεν κολαει???Εχω ακουσει πολλα που κολανε?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/12/2018, 06:22
Ψαχνομαι στο skroytz και βλεπω οτι σχεδον ολλα εχουν επεξεργαστη amlogik(η καπως ετσι)Αυτο το arm δε το ειδα πουθενα.Αυτο το 3τζι που λες για τη ραμ ειναι?Γιατι ραμ βρισκω με ενα gb ή δυο...
Ευχαρηστω.Εχεις και δεν κολαει???Εχω ακουσει πολλα που κολανε?
Ο τεστερ ειναι ο γιος και μιλαμε για παιχνιδια βιντεο....και απο ορι μου λεει δεν λαγκαρει
https://www.skroutz.gr/s/11622837/Xiaomi-Mi-Box-8GB.html
https://avclub.gr/forum/showthread.php/153838-Xiaomi-Mi-Box-Review-%282GB-RAM-Voice-control-4K-Netflix%29?highlight=xiaomi
Να κάνω μια ερώτηση τους γνώστες.
Θα κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι και λέω να βάλω μπριζα τηλεφώνου και εθερνετ μαζί ούτως ώστε να δώσει το ρούτερ μου ίντερνετ όπου έχω τηλεφωνική μπριζα.
Να το κάνω η δεν θα πετύχει;
Θα κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι και λέω να βάλω μπριζα τηλεφώνου και εθερνετ μαζί ούτως ώστε να δώσει το ρούτερ μου ίντερνετ όπου έχω τηλεφωνική μπριζα.
Να το θεωρεις δεδομενο και οχι να το ρωτας...:) και στο σαλονι βαλε 2-3 eth οπου ολα σου τα καλωδια να τεμετιζουν σε καποιο switch. ΑΑΑΑ και που'σαι... καλωδιο CAT6
Εγώ πέρασα 3 UTP CAT6 σε κάθε δωμάτιο (συν έξτρα όπου ήθελα)
Απο το υπόγειο που τερματίζουν όλα, αλλάζω όποια πρίζα του σπιτιού θέλω είτε σε δικτύου (switch) είτε σε τηλεφώνου σε 2".
Όλες οι πρίζες είναι RG45 (δικτύου) και κουμπώνουν και τα δύο βύσματα.
Το switch τι είναι;
Στης μπριζες που θα βάλω θα δίνω ίντερνετ από μια θύρα εθερνετ του ρούτερ μου,έτσι το φαντάζομαι.
Χρειάζεται κάτι ακόμα;
Cat 6 είναι η ποιότητα του καλωδίου;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/12/2018, 22:00
https://www.skroutz.gr/s/11622837/Xiaomi-Mi-Box-8GB.html
https://avclub.gr/forum/showthread.php/153838-Xiaomi-Mi-Box-Review-%282GB-RAM-Voice-control-4K-Netflix%29?highlight=xiaomi
Ευχαρηστω πολυ φιλε.Με βοηθησες αρκετα.Μαλον θα χτυπησω αυτο αν και εχω τις αμφιβολειες μου εξετειας των αξιολογησεων που διαβασα στο σκρουτζ.
Το switch τι είναι;
Στης μπριζες που θα βάλω θα δίνω ίντερνετ από μια θύρα εθερνετ του ρούτερ μου,έτσι το φαντάζομαι.
Χρειάζεται κάτι ακόμα;
Cat 6 είναι η ποιότητα του καλωδίου;
Η σωστή διάταξη είναι: πρίζα -> patch panel -> switch -> router
Τα καλώδια από τις πρίζες τερματίζουν στο patch panel, οι πόρτες από το patch panel συνδέονται στο switch και μια πόρτα του switch με τον router.
Τα καλώδια του δικτύου μακριά από καλώδια ρεύματος.
Cat6 είναι η κατηγορία του καλωδίου.
Vstrommer71
14/12/2018, 23:59
Η σωστή διάταξη είναι: πρίζα -> patch panel -> switch -> router
Τα καλώδια από τις πρίζες τερματίζουν στο patch panel, οι πόρτες από το patch panel συνδέονται στο switch και μια πόρτα του switch με τον router.
Τα καλώδια του δικτύου μακριά από καλώδια ρεύματος.
Cat6 είναι η κατηγορία του καλωδίου.
Ρε συ,τον πέθανες τον άνθρωπο.Patch panel,switch,router(ξεχωριστά βέβαια,είμεθα και μερακλήδες!) κι όλα αυτά βέβαια πρέπει να στεγαστούν σε κάποιο rack.Tέτοια λέμε εμείς οι ΙΤ στον κόσμο γι αυτο μας βλέπουν σαν εξωγήινους νέρντουλες :lol:
Επειδή λοιπόν ο φίλος καλά καλά δεν ξέρει τι είναι και τι κάνει το switch,ας τον ξεκινήσουμε από τα βασικά,να μην πελαγώσει.
Θα περάσει λοιπόν τα καλώδια(καλό είναι να είναι Cat6 ),μακριά από τα ηλεκτρικά όπως σωστά λέμε και θα τα φέρει όλα μαζι σε ΕΝΑ σημείο ,όπου εκεί θα στήσει την κεντρική του διανομή.
Εκεί ανάλογα τους χώρους του θα βάλει,αν θέλει να το κάνει σωστό και επαγγελματικό,μια καμπίνα είτε δαπέδου είτε επιτοίχια κι εκεί θα στεγάσει τα δικτυακά του.
Φίλε balakia,το youtube είναι φίλος σου,κάνε μια αναζήτηση για home network setup κι εκεί θα αρχίσεις να παίρνεις ιδέες.Κι ανάλογα με τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις προχωράς.Είτε εντελώς φτηνιάρικα μαζεύεις τα καλώδια σε ένα ντουλάπι,τα τερματίζεις,παίρνεις ένα φτηνό switch και συνδέεις επάνω του το modem-router του internet
είτε
πας πιο σωστά με rack,patch panel,καλο switch κλπ
Ρε συ,τον πέθανες τον άνθρωπο.
Google is your friend! :D
Από την ερώτηση 'Το switch τι είναι;' αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα κάνει την εγκατάσταση solo και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Δίνω το κάδρο..
:beer:
PS Δεν του έγραψες πως να τερματίσει τα καλώδια. :p
Βραχυκύκλωμα...
Δεν έχω απαίτησεις επαγγελματικες,απλά θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με καλώδιο και όχι ασύρματα,την τηλεόραση(αν πάρω κάποτε),το πλειστεσιον του νεαρού.
Σκέφτηκα να δώσω από το ρούτερ σε μπριζες(αν είναι εφικτό)και όπου και αν χρειάζομαι να έχω ίντερνετ μέσω εθερνετ.
Έψαξα λίγο για το switch και αν κατάλαβα καλά, επιτρέπει την επικοινωνία συσκευών μεταξύ τους,δημιουργεί δυκτιο ανάμεσα σε συσκευές.
Νομίζω δεν μου χρειάζεται ξαναλέω αν κατάλαβα καλά.
Ευχαρηστω πολυ φιλε.Με βοηθησες αρκετα.Μαλον θα χτυπησω αυτο αν και εχω τις αμφιβολειες μου εξετειας των αξιολογησεων που διαβασα στο σκρουτζ.
Τουλάχιστον σε αυτό ασχολείται η εταιρία και βγάζει ενημερώσεις. Στα υπόλοιπα κινέζικα όπως ειμαι στην αρχή τα αφήνουν με ότι προβλήματα εχουν
Βραχυκύκλωμα...
Δεν έχω απαίτησεις επαγγελματικες,απλά θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με καλώδιο και όχι ασύρματα,την τηλεόραση(αν πάρω κάποτε),το πλειστεσιον του νεαρού.
Σκέφτηκα να δώσω από το ρούτερ σε μπριζες(αν είναι εφικτό)και όπου και αν χρειάζομαι να έχω ίντερνετ μέσω εθερνετ.
Έψαξα λίγο για το switch και αν κατάλαβα καλά, επιτρέπει την επικοινωνία συσκευών μεταξύ τους,δημιουργεί δυκτιο ανάμεσα σε συσκευές.
Νομίζω δεν μου χρειάζεται ξαναλέω αν κατάλαβα καλά.
switch ειναι μια συσκευή που συνδέονται φυσικά (με το καλώδιο) οι συσκευές σου και επιτρέπει την δικτυακή τους επικοινωνία (σκεψου πως ενα μικρό switch είναι οι 4 πόρτες που έχει το router που έχεις). Συνηθως router και switch είναι 2 διαφορετικές συσκευές αλλά λόγω των χαμηλών απαιτήσεων στα οικιακά περιβάλοντα τα συνδιάζουν σε μία συσκευή.
Patch panel ειναι μια dummy συσκευή πάνω στην οποία τερματίζεις (κουμπώνεις ουσιαστικα) τα καλώδια δικτύου σου και σου δινει μπριζάκι jr45 για ναμπορείς να το συνδέσεις. Ενα τυπικό σεταπ είναι το παρακάτω:
402078
όπου μπλε ειναι τα καλώδια του σπιτιού που έρχονται σε ενα σημείο, τα τερματιζεις πάνω στο patchpanel και μετα με άλλα καλώδια δικτύου (πορτοκαλί) συνδέεις την κάθε πόρτα στο switch (και το router σου για να έχουν ίντερνετ όλα τα υπόλοιπα).
Σαφώς και μπορείς εκεί που μαζεύονται όλα τα καλώδιά σου απλά να τους βάλεις ένα rj45 και να τα κουμπώσεις πάνω στις πόρτες του router αλλά μιας που θα το κάνεις κάντο σωστά απο την αρχή. Το κόστος για ένα patchpanel και ενα switch είναι αρκετά χαμηλό και θα σου επιτρέψει να είσαι πιο ευέλικτος για μελλοντικές σου ανάγκες .
Σχετικά με τις αγορές σου, όπως σου είπαν πρόσεξε τα καλώδιά σου (και το patch panel αν καταλήξεις εκεί) να είναι cat6. Στα καλώδια μάλιστα υπάρχουν 2 κατηγορίες τα STP (shielded twisted pair) and UTP (unshielded twisted pair). UTP είναι τα κλασικά καλώδια που έρχονται μαζί με τις περισσότερες συσκευές, τα STP έχουν μια επιπλέων μόνωση που σε οικιακά περιβάλοντα βοηθάει αρκετά αν υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και αν περνάνε κοντά απο καλώδια ρεύματος κλπ. Το μειωνέκτημα των STP είναι η τιμή τους και πως είναι αρκετά πιο σκληρά πράγμα που πολλές φορες δεν βοηθάει στην εγκατάσταση.
Στο switch καλό θα είναι να είναι Gigabit (1000Mbit/s) αντί του κλασσικότερου FastEthernet (100Mbit/s) μιας και θα επιταχύνεις την επικοινωνία των συσκεών σου τοπικά στο δίκτυό σου και είναι και πιο futureproof.
Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις.
https://www.skroutz.gr/s/9233696/Goobay-S-FTP-Cat-6-Cable-100m-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-57197.html
Αν πάρω αυτό το καλώδιο και από το ρούτερ μου στείλω σε 4 μπριζες που θέλω,θα χρειαστεί κάτι άλλο;
Το ρούτερ έχει 4 θύρες εθερνετ.
Το ρούτερ έχει 4 θύρες εθερνετ.
Υπολόγιζε 3. Η μία μπορεί να είναι προρυθμισμένη για άλλη χρήση (IPTV). Οι τιμές για ένα 8 port switch ξεκινάνε από 10€. Είναι σημαντικό στον τερματισμό των καλωδίων να τα βάλεις με συγκεκριμένη σειρά, τα προζάκια έχουν έναν χρωματικό οδηγό, πρέπει να κάνεις το αντίστοιχο και στο άλλο άκρο. Άσε αρκετά μέτρα αέρα στα καλώδια. Θα βρεις εύκολα πολλά βίντεο.
Αν είναι έτσι ρυθμιζόμενο το ρούτερ,αυτήν την θύρα πρέπει να την συνδέσω στην τηλεόραση,έτσι δεν είναι;
Αν ναι συνδέοντας την θα έχει και ίντερνετ η τηλεόραση η θέλει κι άλλη θύρα για να πάρει ίντερνετ;
Η πόρτα είναι ρυθμισμένη από τον πάροχο για συνδρομητική iptv μέσω internet, θέλει άλλη για την τηλεόραση.
Επίσης ένα ερώτημα είναι τι θα κάνεις με τις τηλεφωνικές γραμμές αν/όταν η γραμμή σου γίνει voip.
Η άποψή μου είναι να μην κάνεις πρόχειρη λύση για μια μόνιμη εγκατάσταση, μπορεί οι απαιτήσεις/ανάγκες σου να αλλάξουν στο προσεχές μέλλον.
Η πόρτα είναι ρυθμισμένη από τον πάροχο για συνδρομητική iptv μέσω internet, θέλει άλλη για την τηλεόραση.
Επίσης ένα ερώτημα είναι τι θα κάνεις με τις τηλεφωνικές γραμμές αν/όταν η γραμμή σου γίνει voip.
Η άποψή μου είναι να μην κάνεις πρόχειρη λύση για μια μόνιμη εγκατάσταση, μπορεί οι απαιτήσεις/ανάγκες σου να αλλάξουν στο προσεχές μέλλον.
Αυτή η ρυθμισμένη θύρα μπαίνει στην τηλεόραση και παρακολουθείς συνδρομητική τηλεόραση,η τηλεόραση θα έχει ίντερνετ μέσω αυτής η θέλει κι άλλη θύρα μόνο για ι ίντερνετ;
Τι να κάνω με της γραμμές;
Σε ποιον πάροχο είσαι και ποιον router έχεις;
Πάροχο είμαι στην χολ,δεν έχω iptv(η όπως αλλιώς το λένε,δεν το θελω,άπλα θέλω να έχω την δυνατότητα αν το αποφασίσω κάποτε)
Ρούτερ αν θυμάμαι καλά έχω tplink(είμαι εκτός και δεν μπορώ να το δω)το είχω πάρει πριν λίγο καιρό από το eshop.
nikos_abel
16/12/2018, 09:17
Να ρωτήσω και εγώ μια βλακεία. Αν από το ένα port του router φτάνει κάπου ένα Ethernet καλώδιο, μπορώ να το χωρίσω σε 2 με κάποιου τύπου σπλίτερ;
Μη βαράτε, είμαι παιδί.
nikos_abel
16/12/2018, 10:27
Όχι, χρειάζεσαι switch
Οκ, θεϊκά. Οπότε (ρωτάω τώρα) το ρούτερ έχει 4 πορτ, στι ένα βάζω σουίτς με άλλα 4 π.χ., συνολικά δηλαδή θα έχω 7 πορτ.
Το κατάλαβα ή πάω μεταξεταστέος;
Σωστός, έφυγες για PhD :-)
nikos_abel
16/12/2018, 10:54
Σωστός, έφυγες για PhD :-)
Κάτσε, υπομονή, έχει κι άλλο μπέρδεμα :lol:
Αν τώρα αυτό το switch το βάλω μετά από ένα power line που έχω για να δίνω σε άλλο δωμάτιο, ισχύει το ίδιο λες;
Δηλαδή η σειρά είναι :
Router (port) -> καλώδιο ethernet -> power line 1 -> (καλωδίωση σπιτιού) -> power line 2 -> καλώδιο ethernet -> switch -> καλώδια ethernet (όσα port έχει το switch)
nikos_abel
16/12/2018, 11:12
Θα παίξει don't worry
Σε ευχαριστώ βαθύτατα:beer:
Πάροχο είμαι στην χολ,δεν έχω iptv(η όπως αλλιώς το λένε,δεν το θελω,άπλα θέλω να έχω την δυνατότητα αν το αποφασίσω κάποτε)
Ρούτερ αν θυμάμαι καλά έχω tplink(είμαι εκτός και δεν μπορώ να το δω)το είχω πάρει πριν λίγο καιρό από το eshop.
Η vodafone έχει την υπηρεσία vodafone tv, για να δουλέψει χρειάζεται το δικό τους μόντεμ/ρούτερ. Αν έχεις αλλάξει το ρούτερ με κάποιο του εμπορίου θα είναι και τα 4 ethernet διαθέσιμα.
Θα πρότεινα να εγκαταστήσεις 2 ή περισσότερα πριζάκια δικτύου σε κάθε χώρο που θέλεις πρόσβαση.
macdeath_s
16/12/2018, 20:16
Καλά πάει αυτό ? :D Δωράκι επειδή πλέον προσφέρεται Gigabit σε FTTH. Έχει και τα καλά της η ξενιτιά.
402118
Να ρωτήσω και εγώ μια βλακεία. Αν από το ένα port του router φτάνει κάπου ένα Ethernet καλώδιο, μπορώ να το χωρίσω σε 2 με κάποιου τύπου σπλίτερ;
Μη βαράτε, είμαι παιδί.
Μπορεις.με Υ splitter που στην ουσια σου παιρνει το 1236 και 4578 και σου κανει το ενα καλωδιο 2. Αλλα δεν θα μπορεσεις να παιξεις poe συσκευες και χανεις το 1000ρι και θα παιζει στα 100mbps
Γιατί cat6 όταν υπάρχει ήδη cat7 και cat7a;
Εγώ αυτό έβαλα και πήρα και ένα πολύ απλό 8άρι switch της netgear και παίζει μια χαρά.
Γιατί είναι αχρείαστο. Το 7αρι είναι για 10G ταχύτητες. Πάνω από cat5 είναι άχρηστο σε σπίτι.
macdeath_s
16/12/2018, 20:45
Στη θεωρία και το CAT6A μπορεί να υποστηρίξει 10G. Μέχρι στιγμής κυρίως το NBASE-T φτάνει μέχρι 5G (μπορεί να είμαι και outdated) και μπορεί να παίξει με CAT6A. Στη δουλειά πάντως, ακόμη και στου cloud τα Data Centers, CAT7 δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Οτιδήποτε είναι 10G παίζει με MM οπτικές τις οποίες πλέον πολλοί καταργούν και βάζουνε κατευθείαν SM.
Y.Γ.: Γιατί εν έτη 2018 να βάλει κάποιος slpitter αντί switch ? :rolleyes:
Γιατί είναι αχρείαστο. Το 7αρι είναι για 10G ταχύτητες. Πάνω από cat5 είναι άχρηστο σε σπίτι.
Ναι αλλά θεωρητικά με την εξέλιξη που υπάρχει θα πρέπει να έρθουν αυτές οι ταχύτητες.
Και η διαφορά στην τιμή ήταν μάλλον αστεία μεταξύ 6 και 7 ακόμα και με το 5.
Γιατί να μην βάλεις το καλύτερο δυνατό;
Ναι αλλά θεωρητικά με την εξέλιξη που υπάρχει θα πρέπει να έρθουν αυτές οι ταχύτητες.
Και η διαφορά στην τιμή ήταν μάλλον αστεία μεταξύ 6 και 7 ακόμα και με το 5.
Γιατί να μην βάλεις το καλύτερο δυνατό;
Έχουμε ακόμα μέχρι να ρθουν τα 10G. Μπορεί να υπάρχουν πλέον NICs 10G για home use (ονομαστικά τουλάχιστον) αλλά 10G switch δεν έχω δει ακόμα.
Όπως και να χει, είναι στην ευχέρεια του καθενός, το ότι ακομα είναι άχρηστο το cat6+ για το σπίτι είναι γεγονός και δε θεωρώ ότι είναι επένδυση να πάρεις πχ 5m καλώδιο για μελλοντική χρήση.
Ό,τι βολεύει τον καθένα στην τελική.
nikos_abel
17/12/2018, 07:46
Y.Γ.: Γιατί εν έτη 2018 να βάλει κάποιος slpitter αντί switch ? :rolleyes:
Γιατί δεν ξέρει και ρωτά να μάθει :tooth:
Έχουμε ακόμα μέχρι να ρθουν τα 10G. Μπορεί να υπάρχουν πλέον NICs 10G για home use (ονομαστικά τουλάχιστον) αλλά 10G switch δεν έχω δει ακόμα.
Όπως και να χει, είναι στην ευχέρεια του καθενός, το ότι ακομα είναι άχρηστο το cat6+ για το σπίτι είναι γεγονός και δε θεωρώ ότι είναι επένδυση να πάρεις πχ 5m καλώδιο για μελλοντική χρήση.
Ό,τι βολεύει τον καθένα στην τελική.
Δεν ήταν πέντε ήταν σχεδόν 50 γιατί το χρησιμοποίησα και από την είσοδο μέχρι το ρούτερ και από το ρούτερ μέχρι την μία έξοδο (ή θα έσκαβα το μισό σπίτι ή θα ακολοθούσα μεγάλη διαδρομή ή θα έβαζα εξωτερικά κανάλια αλλά δεν ήθελα). Και ήθελα να μου περισσεύσει για να το χρησιμοποιήσω μελλοντικά και σε άλλα δωμάτια. Άσε που όσο αυξάνονταν τα μέτρα έπεφτε η τιμή ανά μέτρο. Και ναι μέχρι το ρούτερ αυτή τη στιγμή δύο καλωδιάκια χρησιμοποιούνται αλλά θα έρθει οπτική μάλλον κατά το τέλος του 2019 και εκεί θα μπει το μηχάνημα μετατροπής (δεν ξέρω πώς λέγεται) οπότε το κάνα από τώρα μια και καλή να ξεμπερδεύω. Εργασία δεν είχα αφού το κανα μόνος και στα 50 μέτρα ούτε 10 ευρώ διαφορά δεν είχα.
Ίσως να είναι υπερβολικό αλλά σε αυτές τις τιμές το έκανα. Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος η βασιλή διαφορά είναι ότι το 7 έχει καλύτερες και περισσότερες μονώσεις και όαο αυξάνεις τις αποστάσεις αυξάνονται και οι απώλειες.
Τώρα αν το ένα έκανε 50 και το άλλο 200 θα το σκεφτόμουν αλλά δεν ήταν έτσι
Τέσπα όπως έγγραψες ο καθένας διαλέγει για τον εαυτό του με τα δικά του κριτήρια.
Το switch πάντως στη δική μου περίπτωση δεν πάει σε υπολογιστή
Έχει παίξει κανείς με turris omnia?
anixneyths
21/12/2018, 20:00
Καλησπέρα Στην Ομαδάρα εδώ πέρα!!! Επειδή στο παρελθόν με έχετε σώσει με τις προτάσεις και ιδέες, σκέφτηκα να ρωτήσω την γνώμη του φόρουμ για μια αγορά
που σκοπεύω να κάνω σύντομα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να πατήσω την σκανδάλη και να αγοράσω ένα από αυτά τα δύο καινούργια laptop:
a) -Dell Inspiron 5570 (i7-8550U/16GB/256GB SSD/Radeon 530/FHD/W10) Fingerprint
-https://www.skroutz.gr/s/15752343/Dell-Inspiron-5570-i7-8550U-16GB-256GB-Radeon-530-FHD-W10-Fingerprint.html
-Τελική Τιμή Αγοράς Με Μεταφορικά: 723Ευρώ
-Αγορά Από Ελλάδα
b) -Dell Inspiron 15 7570 Intel® 1800 MHz 8192 MB Portable, Flash Hard Drive GEF MX130, 512 SSD,Intel i7 processor
-https://www.amazon.co.uk/dp/B07GZ9J9N6/ref=pe_3187911_185740111_TE_item
-Τελική Τιμή Αγοράς Με Μεταφορικά:929Ευρώ
-Αγορά Από UK(amazon.co.uk)
1.Ποιο από τα δύο προτείνετε;
2.Εναλλακτική πρόταση υπάρχει;Χρειάζομαι οπωσδήποτε USB TYPE C στο νέο μου laptop ώστε να μπορώ να το συνδέω και να το φορτίζω από την νέα μου οθόνη(UltraSharp Dell με USB-C και παροχή ρεύματος 65W)
Συμπληρώνω πως το laptop θα το χρησιμοποιήσω για χρήση γραφείου κυρίως, για χαλαρό gaming, και ενίοτε για επεξεργασία video και εικόνας χωρίς όμως πολλές απαιτήσεις.
Περιμένω εναγωνιώς τις απαντήσεις σας!!!
Λόγω της τελευταίας παραγράφου, αναγκαστικά πας στο πρώτο από τα δύο που έβαλες
2.Εναλλακτική πρόταση υπάρχει;Χρειάζομαι οπωσδήποτε USB TYPE C στο νέο μου laptop ώστε να μπορώ να το συνδέω και να το φορτίζω από την νέα μου οθόνη(UltraSharp Dell με USB-C και παροχή ρεύματος 65W)
Συμπληρώνω πως το laptop θα το χρησιμοποιήσω για χρήση γραφείου κυρίως, για χαλαρό gaming, και ενίοτε για επεξεργασία video και εικόνας χωρίς όμως πολλές απαιτήσεις.
Περιμένω εναγωνιώς τις απαντήσεις σας!!!
Υπάρχουν πολύ ωραία καλωδιάκια πλακέ να μην μπερδεύονται της Nillkin 2 in 1 από την μία usb (A) τυπικό δλδ και από την άλλη και Micro και C. Στο λέω για να μην κάνεις επιλογή laptop βάσει των usb υποδοχών.
Red Rider
08/01/2019, 17:04
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Έχοντας όλες τις φωτογραφίες μου backup σε DVD, σκληρό και υπολογιστή την πατησα με υπολογιστή και σκληρό..
Όλα καλά λέω υπάρχουν τα dvd. Αρχίζω λοιπόν να περνάω τα αρχεία απ τα dvd ξανά σε σκληρό και υπολογιστή.
2 DVD όμως δεν περνάνε με τίποτα...
Ενω φαίνονται τα οι φάκελοι με τα αρχεία, δεν μεταφέρονται με τίποτα, ούτε διαβάζονται... Κατάφερα με κάποια cd recovery tools να παρω μερικές φωτογραφίες, αλλά με μεγάλη δυσκολία. Συγκεκριμένα από ένα φάκελο με καμία 250αριά φωτογραφίες ξεκίνησα το πρωί να κάνω restore μια φωτογραφία και τώρα που γράφω έχει προχωρήσει 1,5 mb....
Καμιά ιδέα πως μπορώ να κάνω κάτι?
Δυστυχώς οι οπτικοί δίσκοι χαλάνε με τον καιρό, ανάλογα και με τις συνθήκες φύλαξης. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις άλλη μάρκα DVD reader, μήπως τα καταφέρει καλύτερα να διαβάσει τα δεδομένα τα DVD που έχουν πρόβλημα.
Όταν λες ότι την πάτησες στα άλλα δύο μέσα αποθήκευσης; Υπάρχουν οι σκληροί δίσκοι ή χάθηκαν/κλάπηκαν;
Red Rider
08/01/2019, 17:44
Τα dvd είναι maxell (σχετικά ποιοτικά δηλαδη) και σε άψογη κατάσταση.Τα είχα γράψει πριν ένα χρόνο.
Νομίζω πως έγινε ματσολιά με την εγγραφή..Μαζί με αυτά έγραψα και άλλα 5-6 και δουλευουν κανονικά.
Για τους σληρούς μην τα ρωτάς,δεν υπάρχουν καν.
Επιμένω ότι δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις άλλο DVD player. Υπάρχουν μερικά που έχουν μεγαλύτερες ανοχές στα σφάλματα εγγραφής και στη διάβρωση του πολυμερούς, σε σχέση με άλλα. Δεν εννοώ να αγοράσεις, αλλά να πας σε φίλους σου, μήπως σταθείς τυχερός με τα δικά τους players.
Red Rider
08/01/2019, 18:31
Θα το δοκιμάσω σίγουρα.Προς το παρόν έχω βάλει το Bad copy pro και κανει recovery με ρυθμούς ετοιμοθάνατης χελώνας...
Το cd recovery που δούλευε από το πρωί μια φωτογραφία, πριν λίγο ανακτήσε τελικά την φωτογραφία αλλά είναι πάλι corrupted.. Ιδομεν..
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Έχοντας όλες τις φωτογραφίες μου backup σε DVD, σκληρό και υπολογιστή την πατησα με υπολογιστή και σκληρό..
Όλα καλά λέω υπάρχουν τα dvd. Αρχίζω λοιπόν να περνάω τα αρχεία απ τα dvd ξανά σε σκληρό και υπολογιστή.
2 DVD όμως δεν περνάνε με τίποτα...
Ενω φαίνονται τα οι φάκελοι με τα αρχεία, δεν μεταφέρονται με τίποτα, ούτε διαβάζονται... Κατάφερα με κάποια cd recovery tools να παρω μερικές φωτογραφίες, αλλά με μεγάλη δυσκολία. Συγκεκριμένα από ένα φάκελο με καμία 250αριά φωτογραφίες ξεκίνησα το πρωί να κάνω restore μια φωτογραφία και τώρα που γράφω έχει προχωρήσει 1,5 mb....
Καμιά ιδέα πως μπορώ να κάνω κάτι?
Με πρόγραμμα ανάκτησης δεν θα κάνεις τίποτα δεν είναι το ίδιο όπως με την ανάκτηση από σκληρό δίσκο. Για τα CD DVD υπάρχει μια τεχνική αλλά όπως σε όλα τα προβλήματα δεν δίνει πάντα λύση. Τις περισσότερες φορές δουλεύει όμως κι έτσι έχω διαβάσει αρκετά χαλασμένα που ακόμη και τα Plextor που θεωρούνταν κορυφή στα οπτικά μέσα δεν μπορούσαν να διαβάσουν. Χρειάζεσαι μια καλή μονάδα ανάγνωσης που τσεκαρισμένα διαβάζει εύκολα τα γρατζουνισμένα ας πούμε, και ψιλό γυαλόχαρτο νερού. Υπάρχουν και αλοιφές που κάνουν αυτή τη δουλειά (κάπου πρέπει να έχω στο μαγαζί αν δεν βρεις μου λες και σου στέλνω). Μα το γυαλόχαρτο τρίβεις απαλά με κυκλικές κινήσεις την επιφάνεια που διαβάζει η κεφαλή με σκοπό να την θολώσεις και να αναγκάσεις την κεφαλή του οπτικού να κάνει καλύτερο φόκους. Θα είναι αργή η ανάγνωση αλλά θα ολοκληρωθεί. Να πω ότι αυτή η τεχνική εφαρμόζεται σε δισκάκια που είναι γεμάτα γρατζουνιές και κοψίματα. Για την περίπτωση που έχει αλλοιωθεί το θερμοευαίσθητο υλικό της εγγραφής δεν κάνει τπτ.
... που ακόμη και τα Plextor που θεωρούνταν κορυφή στα οπτικά μέσα δεν μπορούσαν να διαβάσουν. ...
Μου πέρασαν από το μυαλό τα Plextor όταν έγραφα το παραπάνω post, αλλά το παλικάρι αναφέρεται σε DVD. Εκείνα τα Plextor SCSI, που έκαναν τη διαφορά, ήταν CD player και CD recorder. Θυμάσαι το 8/2/20;
Μου πέρασαν από το μυαλό τα Plextor όταν έγραφα το παραπάνω post, αλλά το παλικάρι αναφέρεται σε DVD. Εκείνα τα Plextor SCSI που έκαναν τη διαφορά ήταν CD player και CD recorder. Θυμάσαι το 8/2/20;
Είχα μηχανήματα συστοιχίες scsi με 7 cd-r το καθένα. Και βέβαια τα θυμάμαι τα είχα πληρώσει έναν σκασμό λεφτά. Πάντως το καλύτερο διαβαστήρι που είχα ήταν ένα asus διάβαζε τα πάντα
Red Rider
22/01/2019, 15:08
Βασίλη Vaska, όπως στα ξαναείπα, είσαι από τους ανθρώπους που μας θυμίζουν ότι δεν έχει χαθεί το φιλότιμο και η ανιδιοτέλεια.. :beer::beer:
Βασίλη Vaska, όπως στα ξαναείπα, είσαι από τους ανθρώπους που μας θυμίζουν ότι δεν έχει χαθεί το φιλότιμο και η ανιδιοτέλεια.. :beer::beer:
Επαυξάνω.....:beer:
lleonidas
24/01/2019, 06:46
Καλημέρα!
Είναι φυσιολογικό ένα smartphone να χάσει μέρος της εμβέλειάς του;
Μέχρι και πριν από ένα μήνα έβλεπα σήμα 4/4 στο wi-fi σε όλα σχεδόν τα μέρη του σπιτιού.Μετα από κάποιο άσχετο θέμα που προέκυψε και μείναμε χωρίς internet για κάποιες μέρες, η εμβέλεια αυτή έπεσε στα 2/4 ή και 1/4 στους ίδιους χώρους!Δεν ευθύνεται το ασύρματο router γι'αυτό διότι σε έτερο smartphone το σήμα εξακολουθεί να είναι full.
Αν έχει κάποια σημασία, η "προβληματική" συσκευή είναι ένα Xiaomi τριετίας.
nikos_abel
24/01/2019, 07:26
Κοκκινίζω
Θα ανησυχήσω μόνο αν γίνεις μπλε (οθόνη).
By the way, #tenyearschallenge
403221
Πιστεύω ότι το κανάλι που εκπέμπει το ρουτερ δεν είναι το ιδανικό για την συσκευή σου.
Δοκίμασες να το αλλάξεις;
lleonidas
24/01/2019, 12:37
Καλησπέρα!
Ναι, τα δοκίμασα όταν επανήλθε το διαδίκτυο επειδή παρατήρησα τη διαφορά στο σήμα και φαντάστηκα ότι το router ευθύνεται για το πρόβλημα... έχει περίπου 15 κανάλια και ένα auto, αν θυμάμαι σωστά.
Άλλαζα κανάλι και έπαιρνα το κινητό κάνοντας βόλτες από δωμάτιο σε δωμάτιο μήπως και δω βελτίωση :p
Μήπως άλλαξες θήκη τηλεφώνου, γιατί πολλές από αυτές κόβουν αρκετά το σήμα.
lleonidas
24/01/2019, 23:11
Μήπως άλλαξες θήκη τηλεφώνου, γιατί πολλές από αυτές κόβουν αρκετά το σήμα.
Όχι ρε συ, έτσι ξαφνικά προέκυψε...ποιος ξέρει τι ντουβρουτζάς το'χει βρει και με παιδεύει!
Όχι ρε συ, έτσι ξαφνικά προέκυψε...ποιος ξέρει τι ντουβρουτζάς το'χει βρει και με παιδεύει!
Ε τράβα του ένα wipe και στήσιμο ξανά.
honda_cub
26/01/2019, 17:04
Για antivirus τι προτείνετε; Δοκίμασα το bitdefender αλλά κάπου μου τα μπερδεύει με τα https και δεν μπορεί να μου ανοίξει το google, και η επιλογή να μη το ελέγχει δεν μπορεί να αλλάξει.
Κάτι άλλο σε αποτελεσματικό και ει δυνατόν τζάμπα έχουμε;
AUFGEBRACHT
26/01/2019, 17:16
Για antivirus τι προτείνετε; Δοκίμασα το bitdefender αλλά κάπου μου τα μπερδεύει με τα https και δεν μπορεί να μου ανοίξει το google, και η επιλογή να μη το ελέγχει δεν μπορεί να αλλάξει.
Κάτι άλλο σε αποτελεσματικό και ει δυνατόν τζάμπα έχουμε;
Ποια έκδοση του Bitdefender δοκίμασες;
Δωρεάν επιλογές υπάρχουν αρκετές, ρίξε μια ματιά στο Kaspersky Free Antivirus...
το default των windows
απο όταν βγήκε το έχω σε 5-6 υπολογιστές χωρίς κανένα θέμα
Εκτός από τα προαναφερθέντα και την γνωστή τριάδα, Avast, Avira και AVG υπάρχουν και τα παρακάτω free:
ClamAV (https://www.clamav.net/) είναι open source antivirus για διάφορες πλατφόρμες.
Immunet AV (http://www.immunet.com/index#home) cloud based, μόνο για Windows, δεν χρειάζεται updates
Comodo AV (https://antivirus.comodo.com/free-antivirus.php?track=10722&af=10722) Windows, Mac OS, Linux
Use at your own risk :cool:
macdeath_s
27/01/2019, 16:17
Λοιποί συνάδελφοι - βρωμόγατοι μην το πάρετε ότι διαφημίζω τη δουλειά (αν δεν παινέψεις το σύννεφο σου θα πέσει να σε πλακώσει) αλλά το χρησιμποιούσαμε πριν κυκλοφορήσει και με έχει σώσει πολλές φορές. Bye bye VPN
https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=Si2q7rhinMo
honda_cub
27/01/2019, 18:19
Ποια έκδοση του Bitdefender δοκίμασες;
Δωρεάν επιλογές υπάρχουν αρκετές, ρίξε μια ματιά στο Kaspersky Free Antivirus...
Το total security, αυτό με απ'όλα + τζατζίκι, σε trial version. Είχε μία επιλογή να κλείσεις το certificate monitoring που υποτίθεται λύνει το πρόβλημα (ο firefox κάνει αυτή τη δουλειά για σένα, σωστά;) αλλά δεν μπορούσες να αλλάξεις το προεπιλεγμένο... Οπότε ξηλώθηκε και θα δοκιμαστεί άλλο.
AUFGEBRACHT
27/01/2019, 18:23
Το total security, αυτό με απ'όλα + τζατζίκι, σε trial version. Είχε μία επιλογή να κλείσεις το certificate monitoring που υποτίθεται λύνει το πρόβλημα (ο firefox κάνει αυτή τη δουλειά για σένα, σωστά;) αλλά δεν μπορούσες να αλλάξεις το προεπιλεγμένο... Οπότε ξηλώθηκε και θα δοκιμαστεί άλλο.
Υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος να δοκιμάσεις, αλλά εφόσον ξηλώθηκε δεν έχει νόημα...
Λοιποί συνάδελφοι - βρωμόγατοι μην το πάρετε ότι διαφημίζω τη δουλειά (αν δεν παινέψεις το σύννεφο σου θα πέσει να σε πλακώσει) αλλά το χρησιμποιούσαμε πριν κυκλοφορήσει και με έχει σώσει πολλές φορές. Bye bye VPN
https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=Si2q7rhinMo
γιατί όχι vpn?
μόνο αν δεν μπορείς να το σηκώσεις εκείνη τη στιγμή
άσε που μπορείς να στήσεις reverse proxy με oauth authentication πχ. απο google
οπότε ένα self hosted "worklink" τσαμπέ!
macdeath_s
29/01/2019, 08:46
Το VPN δν χρησιμοποιείται για AAA οπότε νομίζω αυτό για το OAuth είναι λίγο άστοχο ιδίως σε σχέση με τα Worklinks. Τα Worklinks είναι μέρος του IAAS (ή έτσι μας έχουν πει να τα πουλάμε :D) οπότε μπορείς να έχεις access από παντού χωρίς το overhead από IPSec, SSL κλπ
Πχ από κινητό που δν έχεις την τέλεια κάλυψη ή αν δουλεύεις από public WiFi. Εκεί σου προσφέρει έξτρα ασφάλεια το client VPN αλλά σου τρώει και throughput.
Έχει τσάμπα δοκιμή πάντως (free tier).
Δεν είπα για VPN και reverse/oauth
Εννοώ είτε μέσω VPN είτε reverse proxy να σου στήσει και το free ssl και για δεύτερο τοίχο ένα OAuth και μετά τα services.
Έτσι το κάνω εγώ.
Υπάρχει και το fail2ban μαζί με TOTP.
Μία πόρτα χρειάζεται στο firewall (443)
Το ίδιο overhead δεν έχει αφού όλα είναι encrypted?
(Δε το βγάζω άχρηστο! Απλά το βρίσκω ακριβό για οικιακή χρήση)