Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27

doctor_john
29/02/2024, 21:47
Ωραίο φαίνεται, ευχαριστώ!

ΓιώργοςΤΤ
29/02/2024, 22:52
Καλησπέρα,μια ερώτηση θέλω να κάνω και εγώ.
Αφοράει 5g ρούτερ με κάρτα κινητής τηλεφωνίας sim για χρήση internet και μόνο.
Έχει κάποιος εμπειρία με τέτοια κατάσταση; Βλέπω έχουν αξιόλογο κόστος αγοράς , γίνεται όμως η δουλειά;
Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο συγκεκριμένο;
υγ 5g έχω στο σπίτι ,πιάνει το κινητό.
ευχαριστώ.

Είχα ένα TP link, 4G, δούλευε επί δύο χρόνια ασταμάτητα μέχρι που κάποιος το πότισε.....

Η απολαβή που έχει είναι πολύ καλύτερη από το τηλέφωνο. Σε μέρος που δεν έπινα καθόλου σήμα με το κινητό, αυτό είχε 2 μπάρες. Πιστεύω ότι θα κάνεις δουλειά με αυτό σχετικά οικονομικά.

Έχε υπόψιν όμως τα πλεονεκτήματα της σταθερής γραμμής πριν πάρεις την απόφαση σου.

byron
29/02/2024, 23:02
Γιατί με το κινητό πάντα με 4g πιάνω πολύ χαμηλές ταχύτητες εκεί που μένω τουλάχιστον.
Δεν ξέρω αν με τέτοιο router θα έχω καλή απόδοση.Με 5g έχω ταχύτητα στο κινητό.
Τραγική η κατάσταση στην Πάτρα,ολόκληρη γειτονιά 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από ''ως 24'' .

Αναγκαστικά, αγόρασα το παρακάτω για το σπίτι μου στην Αίγινα. Αναγκαστικά γιατί δεν μπορούσα να βάλω σταθερό. Τελικά, ευτυχώς που δεν μπορούσα.
Στο σημείο που είμαι, δεν έχει καλό σήμα, το 4G+ λαμπάκι αναβοσβήνει.
Με κάρτα sim απεριόριστα data των 10€ το μήνα, έπαιζε χωρίς θέμα 3 μήνες. Είδα μέχρι 6 χρήστες συνδεδεμένους με laptop, κινητά, παιχνίδια κλπ. Δεν παραπονέθηκε κάνεις για αργή ταχύτητα.
130 νομίζω το πηρα το καλοκαίρι.

451157

νεοσσός
29/02/2024, 23:31
Γιατί με το κινητό πάντα με 4g πιάνω πολύ χαμηλές ταχύτητες εκεί που μένω τουλάχιστον.
Δεν ξέρω αν με τέτοιο router θα έχω καλή απόδοση.Με 5g έχω ταχύτητα στο κινητό.
Τραγική η κατάσταση στην Πάτρα,ολόκληρη γειτονιά 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από ''ως 24'' .
Αν έχεις καλό σήμα 4G κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι σου, ίσως σε συμφέρει το Cosmote Home Speed Booster (https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/new_speed_booster.html). Συνδυάζεται με τη σταθερή γραμμή και αυξάνει την ταχύτητά της, όσο το επιτρέπει το σήμα κινητής τηλεφωνίας.

katsar
29/02/2024, 23:35
Σας ευχαριστω΄όλους,το θέμα είναι πως με το δικό μου 4G κινητό έχω ~ 10mbs DL ενώ με το 5G 100+ στην χειρότερη.
Upload μου δίνει καλό και το 4G.Δεν έχω πρόβλημα φυσικά και προτιμώ να δώσω 120 ε κ οχι 300 αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος .
Φίλε Γιώργο συμφωνώ με τα πλεονεκτήματα της σταθερής αρκεί να υπάρχει,μιλάμε για μια κατάσταση που όλοι οι πάροχοι δίνουν γραμμές τύπου ως 24, ούτε vdsl,ούτε ίνες,ούτε fiber to the home κτλ.
Αυτό κοιτάω βασικά https://www.tp-link.com/us/service-provider/wifi-router/nx510v/

Το home speed booster κ μόνο που λέει ''
Παρέχονται 200GB/μήνα data κινητής προς χρήση από το COSMOTE Home Speed Booster. Με την εξάντληση των 200GB/μήνα η ταχύτητα κινητής μειώνεται στο μέγιστο 15Mbps Download.''
είναι άκυρον !!!

νεοσσός
29/02/2024, 23:41
Είναι σύνηθες αυτό με το 5G, έναντι του 4G, διότι αφενός δίνουν περισσότερο bandwidth στο 5G, αφετέρου είναι λιγότεροι οι χρήστες του 5G, οπότε πλεονάζει το bandwidth.

Δεν έχω δοκιμάσει το TP-Link NX510V (έχω δοκιμάσει άλλα 4G της TP-Link), αλλά έχω εντυπωσιαστεί από το Teltonika RUTX50.

Αν μέσα στο σπίτι έχεις καλό σήμα 5G, τότε αρκούν οι δικές του κεραίες. Διαφορετικά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να μπει μέσα στο κέλυφος εξωτερικής κεραίας (κατευθυντικής ή omni) και να εγκατασταθεί σε εξωτερικό χώρο, όπου το σήμα είναι πάντα καλύτερο.

νεοσσός
01/03/2024, 14:40
Ίσως σε ενδιαφέρει και δορυφορική πρόσβαση. Οι τιμές ξεκινούν από 40€/μήνα. Cosmote, Starlink.

husky21
01/03/2024, 18:48
Παιρνεις ενα 5g κινητο με 100 ευρω και το κανεις hotspot...

ΓιώργοςΤΤ
02/03/2024, 19:10
Πολύ κακή ιδέα για πολλούς λόγους.

ΓιώργοςΤΤ
02/03/2024, 19:12
Είναι σύνηθες αυτό με το 5G, έναντι του 4G, διότι αφενός δίνουν περισσότερο bandwidth στο 5G, αφετέρου είναι λιγότεροι οι χρήστες του 5G, οπότε πλεονάζει το bandwidth.

Δεν έχω δοκιμάσει το TP-Link NX510V (έχω δοκιμάσει άλλα 4G της TP-Link), αλλά έχω εντυπωσιαστεί από το Teltonika RUTX50.

Αν μέσα στο σπίτι έχεις καλό σήμα 5G, τότε αρκούν οι δικές του κεραίες. Διαφορετικά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να μπει μέσα στο κέλυφος εξωτερικής κεραίας (κατευθυντικής ή omni) και να εγκατασταθεί σε εξωτερικό χώρο, όπου το σήμα είναι πάντα καλύτερο.
Δυνατό αλλά πολύ overkill για την δουλειά που θέλει να κάνει, τόσο από άποψη κόστους, όσο και δυνατοτήτων.

katsar
04/03/2024, 10:59
Καλημέρα.
Έτσι για την κουβέντα,έκανα δοκιμή με sim Nova αυτή την φορά στο σπίτι και κατεβάζει 40+! από το 4G δίκτυο την ώρα που η sim του ΟΤΕ μου δίνει 10-15 στο συγκεκριμένο σημείο .
Θα δοκιμάσω και άλλες ώρες π.χ το απόγευμα πόσο καλά τα πάει και αν έχει ικανοποιητική απόδοση θα καταλήξω σε 4G modem ,αυτό που πρότεινε ο byron κατά πάσα πιθανότητα.
Νεοσσέ σίγουρα καλό το μηχάνημα Τeltonika αλλά ρωτάει κάποιος παιδιά να πάρω cbx και εσύ του λες φίλε το Multistrada v4 να δεις :lol: :beer:
Σε ευχαριστώ εννοείτε !!

byron
04/03/2024, 13:22
Συμπτωματικά είμαι Αίγινα για δουλειές, και σεταρισα και ένα repeater Tp Link σε αντικατάσταση ενός xiaomi 2.5hz που είχα. Το router σφαίρα, δεν νομίζω πως χρειάζεται να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για 5G.
Το Archer που σου πρότεινα ειναι 4G+, έχει διαφορά στις ταχύτητες από το 4G.
Και αν πρόσεξες, στους 2 περίπου μήνες που δούλεψε, κατέβασε 420GB χωρίς να αποσυνδεθεί ή να χρειαστεί να κάνω κάτι. Plug & play.

husky21
04/03/2024, 13:53
Πολύ κακή ιδέα για πολλούς λόγους.

αν δεν σου ειναι κοπος στειλε ενα π.μ. με τους λογους αυτους
ευχαριστω

katsar
04/03/2024, 14:20
Το πρόβλημα μου με το 4G ήταν( ; ) πως με ΟΤΕ στο σπίτι μου τουλάχιστον είχα πολύ χαμηλές ταχύτητες λόγο σήματος 2-3/5 μπάρες με ότι κινητό κ να το κοίταξα
για αυτό σκεφτόμουν 5G που είναι πάλι χαμηλές για 5 αλλά υποφερτές τουλάχιστον.
Όπως κ να έχει θα παρακολουθήσω πως θα τα πάει η νοβα λίγες μέρες αν και θα είμαι οκ με 4ρι από ότι βλέπω,αυτή την στιγμή έχει 30 με καλό ping και τρελό upload.
Να φανταστείς εδώ που μένω (σχετικά κέντρο Πάτρας) όλες οι εταιρίες πλην μίας μου δίνουν ''ως 24'' πιάσε τον γκαζμά δηλαδή ,έχω ~20 με 1 μόνο upload με νοβα ''fiber to the home'' rofl.
Κωφάλα νοβα και έλεγα θα φύγω από σένα.

DoctoR_k6
04/03/2024, 14:48
Οτι λεει ο byron. Kαι επισης ο Sapilas.

Εδω και 4 χρονια εχω στο χωριο στα Ιωαννινα ενα tp link router 4G των 70 ευρω και οποτε παω απανω εχω κανονικα δικτυο μεσω 4G απο 50 εως 80Mbps. Μεχρι και εργασια εχει παιξει απο το χωριο.
Δεν λεμε για tablets, κατι chromecast που πανε μπαλα...λες και εισαι Αθηνα νιωθεις.

Τωρα πριν κανα μηνα εβαλα στην πεθερα μου ενα MR600 4g+ των ~130 ευρω στην περιοχη Πορτο Εννεα - Κερατεα και κλειδωσε ακοπα 130Mbps.
Χωρις τρελα ψαξιματα θεσης ή να πεις θα βγαλω κεραια εξω κλπ κλπ.
Αν εχεις καλο σημα 5G αγοραζεις ενα καλο ρουτερ και θα κλειδωνεις ευκολα 300+ Mbps.
Αν δεν θες να ξεφυγεις παρε ενα MR600 και τελειωσες.

dino809
04/03/2024, 15:32
Ανάμεσα σε Nova και Cosmote ποιό πρόγραμμα θα προτείνατε για απεριόριστα Data αν αγόραζα ένα MR600;

DoctoR_k6
04/03/2024, 16:06
Ανάμεσα σε Nova και Cosmote ποιό πρόγραμμα θα προτείνατε για απεριόριστα Data αν αγόραζα ένα MR600;

Και με τις 2 εταιριες εχεις καλο σημα? Απο εκει ξεκινας.
Μετα συγκρινεις προγραμματα και αποφασιζεις.

byron
04/03/2024, 20:42
Δυνατό αλλά πολύ overkill για την δουλειά που θέλει να κάνει, τόσο από άποψη κόστους, όσο και δυνατοτήτων.

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου. Αν έχεις δυνατό σημα με nova, πας εκεί. Από προγράμματα δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς. Όλες όμως γύρω στον Απρίλιο - Μάιο, μέχρι Σεπτέμβρη, βγάζουν προγράμματα με απεριόριστο Internet με 11-12€.
Η COSMOTE μέσω what's up, και οι υπόλοιπες με τα αντίστοιχα πακέτα. Αν θέλεις όμως όλο το χρόνο, αναγκαστικα θα πας σε πακέτο που θα έχει κανένα 25αρι.Η cosmote τρέχει τώρα μια τέτοια προσφορά πάντως.

νεοσσός
15/05/2024, 13:49
Με την έλευση του USB Type-C, τα docking stations για laptop έχουν γίνει πολύ εύχρηστα και διαλειτουργικά, μεταξύ εταιρειών.

Ανέκαθεν προτιμούσα τα desktop για εργασία, αλλά αν η εργασία απαιτεί laptop, το docking station μειώνει τις διαφορές.

Πλίτσερ χρησιμοποιείς;

harris_x
15/05/2024, 13:59
Πάντα είχα και εξακολουθώ να έχω laptop (13" για να μεταφέρεται ευκολότερα) με docking station.

Δε βλέπω κάποιο κέρδος στη χρήση desktop στην εργασία εκτός κι αν το αντικείμενό της απαιτεί ιδιαίτερη επεξεργαστική ισχύ κ.λπ.

BLiTzER
15/05/2024, 14:22
Με την έλευση του USB Type-C, τα docking stations για laptop έχουν γίνει πολύ εύχρηστα και διαλειτουργικά, μεταξύ εταιρειών.

Ανέκαθεν προτιμούσα τα desktop για εργασία, αλλά αν η εργασία απαιτεί laptop, το docking station μειώνει τις διαφορές.

Πλίτσερ χρησιμοποιείς;

Ναι, φυσικά, από την 1η μέρα. Στο γραφείο του σπιτιού μου έχω laptop (για τη δουλειά) και desktop (για προσωπικό), συνδεδεμένα και τα δύο με 2 εξωτερικές οθόνες και εξωτερική κάμερα. Dock με usb-c για το λάπτοπ, ώστε να υπάρχει ένα καλώδιο μόνο πάνω στο γραφείο, και usb hub για να εναλλάσσω εύκολα την κάμερα μεταξύ των δύο, αλλά και usb sticks ή ό,τι άλλο.

452910

harris_x
15/05/2024, 14:26
Ναι, φυσικά, από την 1η μέρα. Στο γραφείο του σπιτιού μου έχω laptop (για τη δουλειά) και desktop (για προσωπικό), συνδεδεμένα και τα δύο με 2 εξωτερικές οθόνες και εξωτερική κάμερα. Dock με usb-c για το λάπτοπ, ώστε να υπάρχει ένα καλώδιο μόνο πάνω στο γραφείο, και usb hub για να εναλλάσσω εύκολα την κάμερα μεταξύ των δύο, αλλά και usb sticks ή ό,τι άλλο.

452910

δικό μου είναι καλύτερο :p

452911

AUFGEBRACHT
19/06/2024, 18:55
Προσπαθώ να μπω στο myAADE για την φορολογία εισοδήματος, ενώ από Opera και Edge μπαίνει κανονικά, από Firefox, μόλις βάζω τους κωδικούς, μου πετάει αυτό το μήνυμα...

Καμιά ιδέα κανείς; Έχει να κάνει ότι δεν είναι chrome based browser; Κάποια ρύθμιση;

453927

thunder ace
19/06/2024, 19:05
Εχεις κανενα adblocker;

νεοσσός
19/06/2024, 19:12
Λειτουργεί κανονικά με Firefox.

Firefox Settings --> Help --> Troubleshooting Mode...

karellen
19/06/2024, 19:27
Προσπαθώ να μπω στο myAADE για την φορολογία εισοδήματος, ενώ από Opera και Edge μπαίνει κανονικά, από Firefox, μόλις βάζω τους κωδικούς, μου πετάει αυτό το μήνυμα...

Καμιά ιδέα κανείς; Έχει να κάνει ότι δεν είναι chrome based browser; Κάποια ρύθμιση;

453927
Καμμία ρύθμιση Γιώργο, αύριο θα δουλέψει.
Μου το χει κάνει άπειρες φορές.

AUFGEBRACHT
19/06/2024, 19:46
Εχεις κανενα adblocker;

AdGuard extension, αλλά υπάρχει και στον Edge και στον Opera.

thunder ace
19/06/2024, 19:53
Το πιθανοτερο αυτο που εγραψε ο Karellen
Παντα το αυριο ειναι μια καινουρια μερα

Pan
04/07/2024, 15:54
Αν έχει υπ'οψιν του , κανείς.
Από τον Opera browser σε android , με το desktop layout στο on , μπαίνοντας στο moto και σε κάποια άλλα site με login δεν δείχνει τις φωτό ,δεν παίρνει τα post (βγάζει σφάλμα) και άλλα εκνευριστικα. Καθαρισα τα data και την cache, έκανα επανεγκατάσταση αλλά δεν έγινε τίποτα. Τι κάνω;

ΓιώργοςΤΤ
04/07/2024, 17:04
Έχω το ίδιο και τις δείχνει κανονικά. Μήπως παίζει κάτι με τον ad blocker που έχεις; Μήπως έχεις ανοιχτή την εξοικονόμηση δεδομένων;

Pan
04/07/2024, 17:19
Το data savings είναι off και χωρίς ad blocker τα ίδια κάνει.

doctor_john
10/07/2024, 21:32
Χθες που είχε πέσει το σταθερό δίκτυο (43Mbps), έδωσα στο laptop από το τηλέφωνο με wifi.
H απόκριση του browser ήταν εκπληκτική, πολύ πιο γρήγορο από συνήθως.

Κάπου στις ρυθμίσεις του wifi στα win είδα μια επιλογή που έλεγε πως αν την έχεις ενεργή
όταν συνδέεσαι με χρονοχρέωση δεν θα σταματούν κάποιες ρουτίνες των win και θα επιβαρύνεσαι.

Ανενεργή την βρήκα και απομακρύνθηκα χωρίς να ενοχλήσω.

Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που νόμιζα πως ήμουν σε άλλη χώρα; Αν ισχύει αυτό, πως μπορώ να έχω έλεγχο σε αυτή την λειτουργία;
Ιδανικά να μπορώ να την αναβοσβήνω όποτε θέλω αλλά και μόνιμα δεν με χαλάει.

ΓιώργοςΤΤ
10/07/2024, 21:39
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να πετάξεις τα windows.

doctor_john
10/07/2024, 21:55
Έχω ανάγκη μεγάλες εταιρείες λογισμικού που δεν υποστηρίζουν linux και η μία ούτε osx.
Το δοκίμασα με virtual box με απογυμνωμένα win αλλά λόγο του ότι μετακινούμαι συχνά ανάμεσα σε εφαρμογές και browser καταντησα να
δουλεύω σε γυμνά win που δουλεύουν σε ελαφρύ linux που του έχεις αφήσει λίγους πόρους.

Με osx πιο εύκολα αλλά πάλι με κάποιο ρίσκο για τα αρχεία της εφαρμογής στο vb και με τους μλκιδες της apple να κάνουν
updates που μπορεί να σε κλειδώσουν έκτος vb..

Volpad
10/07/2024, 22:00
Οχι. Ήταν το upload.

Pan
11/07/2024, 21:00
Το data savings είναι off και χωρίς ad blocker τα ίδια κάνει.

Για όποιον τύχει το ίδιο θέμα , βρέθηκε προσορινή λύση δια της πλαγίας.
Άνοιγμα της σελίδας σε layout για κινητό και επιλογή "πλήρες site" στο τέλος της σελίδας. :plaf::a11:

doctor_john
11/07/2024, 22:34
Οχι. Ήταν το upload.

Ήταν μεγαλύτερο από 9Mbps που έχει η σταθερή; δεν το σκέφτηκα να μετρήσω..

borgiriadis1
15/07/2024, 22:58
Καλησπέρα. Τώρα που πρέπει να συνδέονται η ταμειακή και το pos στο ρούτερ έχω ένα θέμα. Επειδή το ρούτερ βρίσκεται σε σε περίεργη θέση στο κατάστημα και το pos δεν καθώς και η ταμειακή δεν είναι ασύρματα σκέφτηκα να αγοράσω αυτό
https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/powerline-tp-link-tl-wpa4220-powerline-diplo-kit-asurmati-sundesi-wi-fi-4-me-2-thures-ethernet/1215070?custom_campaign=&custom_source=google&custom_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwkdO0BhDxARIsANkNcrd88Gd9PyKMgq2EyN-dXaKzKi4xlEyi_Tc299ViaFWxZTm8zTBp7mEaArQBEALw_wcB
Γνωρίζει κανένας αν θα δουλέψει ή τζάμπα θα δώσω το 50αρικο.

grinderx
15/07/2024, 23:14
Γενικά δουλεύουν κάτι τέτοια, το πόσο αξιόπιστα είναι ένα θέμα, μια και μιλάμε για δίκτυο μέσω της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Καλώδιο ethernet δε μπορείς να ρίξεις από το σημείου που βρίσκεται το router μέχρι το pos και την ταμειακή; Αν βάλεις και κανάλια για το καλώδιο θα είναι μια χαρά.

borgiriadis1
15/07/2024, 23:34
Γενικά δουλεύουν κάτι τέτοια, το πόσο αξιόπιστα είναι ένα θέμα, μια και μιλάμε για δίκτυο μέσω της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Καλώδιο ethernet δε μπορείς να ρίξεις από το σημείου που βρίσκεται το router μέχρι το pos και την ταμειακή; Αν βάλεις και κανάλια για το καλώδιο θα είναι μια χαρά.

Αυτό είναι η επόμενη λύση αλλά ήθελα κτ πιο πρακτικό αν δουλεύει για να μην διασχίζει το καλώδιο το μαγαζί. Αυτό που φοβάμαι είναι αν και οι 2 θύρες μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα. Γτ αν όταν δουλεύει η μια πέφτει η άλλη δεν κάνουμε δουλειά.

grinderx
16/07/2024, 00:28
Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα powerlines, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην παίζουν ταυτόχρονα και οι δύο θύρες της συσκευής.

Πάντως αν μπορείς να ρίξεις καλώδιο ethernet με κανάλια κάντο. Κι εγώ κοίταζα τα powerlines, αλλά τελικά έφερα ηλεκτρολόγο για να μου περάσει καλώδια ώστε να κουμπώσω PoE WiFi access points (και κάτι άλλα μαραφέτια) στην άλλη μεριά του σπιτιού, όπως και στο κάτω διαμέρισμα και είναι όλα μπόμπα. Σαν το κλασσικό ethernet καλώδιο δεν έχει.

Volpad
16/07/2024, 01:03
Χρησιμοποιώ powerline στο σπίτι μου.
Το στέλνω από το router, στην πρίζα της τηλεόρασης.
Εκεί, έχω βάλει ένα μικρό switch από το οποίο δίνω ethernet στην τηλεόραση και σε ένα access point, από το οποίο παίρνουν wifi τα κινητά και το laptop, μιας και η θέση του router είναι αρκετά μακρυά.

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα...

motojojo
16/07/2024, 08:10
Εχω κι εγώ κάτι τέτοιο στο σπίτι και λειτουργει άψογα. Λεπτομέρεια (την αναφέρει και ο κατασκευαστής) να μην το βάλεις επάνω σε πολύμπριζο αλλά απευθείας στην πρίζα.

Μπορείς να προτιμήσεις κάποιο μοντέλο με πρίζα επάνω για να μην την δεσμεύσει το powerline την υπάρχουσα.

νεοσσός
16/07/2024, 09:55
Αν πάρεις powerline adapter, θα έλεγα να δώσεις τετραπλάσια χρήματα για καλή σειρά της Devolo.

Κατά τα άλλα, χίλιες φορές κανάλια και καλώδιο δικτύου.

DoctoR_k6
16/07/2024, 10:36
Οπως ειχα ξαναγραψει παλαιοτερα...μετα απο τα powerlines (χρηση 2-3 χρονια) επαιιξα μπαλα με αυτα (https://www.skroutz.gr/s/17742295/TP-LINK-Deco-M4-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html#reviews).
Στο σπιτι πλεον (110τμ) εχει παντου wifi και προφανως εχει και εξοδο ethernet για οποιον την χρειαζεται.
Η ταχυτητα ειναι σχεδον ιδια με οσο πιανω με το master deco που ειναι καρφωμενο διπλα στο ρουτερ.
Απο 200Mbps το μεσα deco πιανει 190Mbps.
Και αν χρειαστεις προσθετεις εξτρα deco για μεγαλυτερη καλυψη.

Να σημειωσω πως και η λειτουργια του Wifi δεν εχει καμια σχεση οπως να δουλευεις μεσω του ρουτερ του εκαστοτε παροχου.

Με τα powerlines ειχε αρκετη πτωση η ταχυτητα και μου κανανε κατι νερα ωρες ωρες.

Volpad
16/07/2024, 11:55
Αν πάρεις powerline adapter, θα έλεγα να δώσεις τετραπλάσια χρήματα για καλή σειρά της Devolo.

Κατά τα άλλα, χίλιες φορές κανάλια και καλώδιο δικτύου.

A ναι... μόνο devolo...

Είναι λίγο ακριβά, αλλά τα αξίζουν τα χρήματα τους...

Sorath
16/07/2024, 13:07
Πάντοτε αντιπαθούσα τα powerlines, και η αντιπάθειά μου έγινε ακόμη πιο έντονη μετά τα απογοητευτικά αποτέλσματα χρήσης τους, σε 2 διαφορετικά σπίτια του πατέρα μου (όπου τα έβαλε χωρίς να με ρωτήσει). Δυστυχώς, για να παίξουν σωστά, είναι θέμα και εγκατάστασης αλλά και τύχης. Για παράδειγμα, στο εξοχικό, θέλαμε να στείλουμε σήμα απο τον 2ο όροφο στο ισόγειο (ίδια ηλεκτρολογική εγκατάσταση). Ανάλογα σε ποια πρίζα έμπαιναν τα μηχανήματα, ο συγχρόνισμός κυμαινόταν απο καλός (~70Mbps) μέχρι και τελείως προβληματικός. Και μιλάμε να είναι το Devolo powerline μόνο του πάνω στην πρίζα. Ακόμη και στην Αθήνα, στο ίδιο σπίτι, οι ταχύτητες είναι απογοητευτικές.

Πρόσφατα έπεισα τον πατέρα μου, οτι άκρη δεν θα βγει με δαύτα, και επιτέλους ρίξαμε ένα καλώδιο στο ισόγειο. Το κούμπωσα πάνω σε ένα Ubiquity Unify AP, το οποίο είναι εξαιρετικό! Κάλυψε όλο το ισόγειο, με δυνατό σήμα και άριστες ταχύτητες. Το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα, να ξεμπερδεύουμε.

geioann
16/07/2024, 14:23
Τον Αύγουστο θα είμαι Ελλάδα σε ένα χωριό έξω από Ναύπλιο και η γραμμή ίντερνετ είναι χάλια. Δεν μου φτάνει για να δουλεύω απ' τον υπολογιστή. Έχει καλό σήμα 4g όμως η περιοχή και 5g. Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα router με sim για να συνδέω τον υπολογιστή. Έχει νόημα να το πάρω 5g? Ή πρέπει να υποστηρίζει ο υπολογιστής τεχνολογία 5g?

νεοσσός
16/07/2024, 14:43
Το 5G σχετίζεται με το σήμα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή σου, όχι με τον υπολογιστή. Θεωρώ ότι και το 4G θα σε καλύψει.

Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις SIM παρόχου που έχει καλό σήμα στο σπίτι σου και μετά το πακέτο δεδομένων που επιλέξεις.

DoctoR_k6
16/07/2024, 14:45
Τον Αύγουστο θα είμαι Ελλάδα σε ένα χωριό έξω από Ναύπλιο και η γραμμή ίντερνετ είναι χάλια. Δεν μου φτάνει για να δουλεύω απ' τον υπολογιστή. Έχει καλό σήμα 4g όμως η περιοχή και 5g. Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα router με sim για να συνδέω τον υπολογιστή. Έχει νόημα να το πάρω 5g? Ή πρέπει να υποστηρίζει ο υπολογιστής τεχνολογία 5g?

Εννοεις να ειναι dual band η single band?

Εγω εχω αυτο (https://www.skroutz.gr/s/38471524/TP-LINK-TL-MR6400-V5-3-Asyrmato-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-4-me-3-THyres-Ethernet.html)στο χωριο και παιζει απο 50 εως 70Mbps.
Δουλευουμε ανετα με 2 λαπτοπ και συγχρονως κατι ταμπλετ/ chromecast καρφωμενα. Με το κινητο στην αυλη μετραω μεσω speedtest μεχρι 100Mbps.

Σε αλλο σπιτι στην ανατολικη ατιτκη (μεταξυ Λαυριου-Κερατεας) που δεν εχει καν γραμμη δικτυου εβαλα αυτο (https://www.skroutz.gr/s/20492204/TP-LINK-Archer-MR600-v1-Asyrmato-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-5-me-4-THyres-Gigabit-Ethernet.html). Ευκολα 120Mbps. Με κινητο εξω στο μπαλκονι ακριβως διπλα απο εκει που εγκατασταθηκε επιανε το κινητο 150Mbps.
Απλα ειναι dual band με λιγο καλυτερο χαρακτηριστικα και το πληρωνεις παραπανω.

Τσεκαρε τι ταχυτητα πιανεις με το κινητο εκει που θα το βαλεις (περιπου) και προχωρα.

Sorath
16/07/2024, 14:53
Έχει νόημα να το πάρω 5g? Ή πρέπει να υποστηρίζει ο υπολογιστής τεχνολογία 5g?

5g είναι η σύνδεση του router με τον πάροχο κινητής. Απο εκεί και πέρα το σήμα θα στο δίνει με WiFi.

Σε κάποια φάση είχαμε πάρει κάποια μικρά τέτοια ρουτεράκια απο Cosmote, της Huwaei. Δεν θυμάμαι καθόλου κόστος. Αλλα ήταν μόνο 4G/5G, δεν έμπαιναν σε σταθερή γραμμή δηλαδή. Ήταν πολύ μικρά αλλά δούλευαν άψογα.

geioann
16/07/2024, 15:06
Δεν ξέρω τι είναι το dual και τι το single band!!! Δεν το θέλω για το κινητό. Το κινητό πιανει ικανοποιητικό 4g. Το θέλω για να συνδέω το λάπτοπ με Ίντερνετ. Μέχρι τώρα έκανα hotspot το κινητό μου προς το λάπτοπ με όχι άσχημα αποτελέσματα. Απλά έλεγα μήπως μπορούσα να έχω ακόμα καλύτερο ίντερνετ στο λάπτοπ διότι αρκετές φορές πρέπει να κατεβάσω ή να ανεβάσω μεγάλα αρχεία.

karellen
16/07/2024, 15:15
5g είναι η σύνδεση του router με τον πάροχο κινητής. Απο εκεί και πέρα το σήμα θα στο δίνει με WiFi.

Σε κάποια φάση είχαμε πάρει κάποια μικρά τέτοια ρουτεράκια απο Cosmote, της Huwaei. Δεν θυμάμαι καθόλου κόστος. Αλλα ήταν μόνο 4G/5G, δεν έμπαιναν σε σταθερή γραμμή δηλαδή. Ήταν πολύ μικρά αλλά δούλευαν άψογα.

Το ίδιο έχω κι εγώ στο εξοχικό,δουλεύει με κάρτα sim/δεδομένα και η cosmote (αλλά και η nova) βγάζουν προσφορές απεριόριστα γίγα με 12€ για ένα μήνα.

454518

geioann
16/07/2024, 15:17

Άρα ένα 5g ρούτερ, με την προϋπόθεση ότι στην περιοχή μου υπάρχει καλή κάλυψη 5g, θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi στο λάπτοπ απ' οτι ένα 4g router?

BLiTzER
16/07/2024, 15:41
Άρα ένα 5g ρούτερ, με την προϋπόθεση ότι στην περιοχή μου υπάρχει καλή κάλυψη 5g, θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi στο λάπτοπ απ' οτι ένα 4g router?

To 5G έχει τη δυνατότητα να πιάσει υψηλότερες ταχύτητες από το 4G, αν αυτό ρωτάς. Το αν θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi είναι άσχετο με το 4G/5G και εξαρτάται από το ρούτερ.

Sorath
16/07/2024, 15:58

Είναι άλλο πράγμα η σύνδεση του router με τον πάροχο (4G/5G), και άλλο η σύνδεση του router με τους clients (Wifi για λαπτοπ, κινητά κτλ). Δεν συνδέονται μεταξύ τους. Είναι δυο διαφορετικά "μπουριά".

geioann
16/07/2024, 16:38
Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ το 5g. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να πάρω 5g router διότι δεν θα δω διαφορά στο wifi.

Ένα 5g router τότε που χρησιμεύει?

DoctoR_k6
16/07/2024, 17:01
5G ρούτερ σημαίνει ταχύτητα ίντερνετ άνω των 300-400Mbps αν όντως πιάνει τόσο εκεί.
5G band στο ρούτερ είναι η σύνδεση μεταξύ του ρούτερ και των συσκευών.
Επίσης διαχειρίζεται μεγαλύτερη ταχύτητα από μια 2.4 band.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η απόλυτη ταχύτητα αγοράζεις ένα 4g ρούτερ. Αλλιώς πας στα 250+ plus Euro.

νεοσσός
16/07/2024, 17:02
Ένα 5G router μπορεί υπό συνθήκες να δώσει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες (10x), σε σχέση με ένα 4G.

Θα πρέπει όμως να έχει καλό σήμα 5G ο πάροχός σου στο σημείο που θα τοποθετηθεί το router, να έχει καλή ασύρματη κάρτα δικτύου ο υπολογιστής και να μην υπάρχουν παρεμβολές ή εξασθένηση στο Wi-Fi.

Επίσης ο περιορισμός στα δεδομένα κινητής, συνήθως καθιστά ανούσιο να κοιτάζουμε τις μέγιστες ταχύτητες, αφού τα μηνιαία δεδομένα θα εξαντληθούν σε μερικά λεπτά μέγιστης ταχύτητας.

Ο λόγος που θα επέλεγα 5G, είναι ότι οι εταιρείες κινητής δίνουν προτεραιότητα σε αυτό, με αποτέλεσμα το 4G να λειτουργεί πολύ χαμηλότερα από τις δυνατότητές του.

Γενικά μιλώντας όμως, το 4G είναι μια χαρά για να κάνεις τη δουλειά σου, με τη βασική προϋπόθεση να έχεις καλό σήμα κινητής.

Αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσεις περισσότερο είναι να επιλέξεις τον πάροχο που θα σου δώσει το καλύτερο σήμα και τα περισσότερα δεδομένα (ιδανικά απεριόριστα, χωρίς πολιτική ορθής χρήσης).

geioann
16/07/2024, 18:03
Οκ κατάλαβα! Λογικά για 4g πάω λοιπον αν και θα ρωτήσω τους παρόχους μόλις κατέβω τι κάλυψη εχουν σε 5g στην περιοχή μου. Σας ευχαριστώ!

νεοσσός
16/07/2024, 18:33
Καλύτερα να βάλεις γνωστούς σου να κάνουν μετρήσεις με τα τηλέφωνά τους, με διάφορους παρόχους, μέσα στο σπίτι σου.

Δεν θα βασιζόμουν σε συμβουλές εμπορικού τμήματος.

grinderx
16/07/2024, 21:30
Επίσης τα 5G router είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Για μένα κάνε tethering το κινητό σου (αν έχεις μπόλικα GB από το πακέτο του παρόχου σου) ή πάρε ένα 4G router όπως είπαν και οι προλαλήσαντες.

geioann
16/07/2024, 21:57
Επίσης τα 5G router είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Για μένα κάνε tethering το κινητό σου (αν έχεις μπόλικα GB από το πακέτο του παρόχου σου) ή πάρε ένα 4G router όπως είπαν και οι προλαλήσαντες.

Αυτό το κάνω ήδη όταν γυρνάω Ελλάδα αλλα δεν είναι πολύ βολικό και αν και στην Ιταλία ο πάροχος μου δίνει απεριόριστα GB όταν είμαι σε roaming μου δίνει μόνο 8 gb το μήνα. Και έπειτα ήλπιζα με κάποιο καλό ρούτερ μήπως έχω κάπως πιο γρήγορο ίντερνετ απ' το hotspot του κινητού

ΓιώργοςΤΤ
17/07/2024, 09:56
Για το θέμα powerline: Έχω δύο της TP Link, ούτε που θυμάμαι από πότε. Το ένα παίρνει το σήμα από το ρούτερ και το άλλο το δίνει με Ethernet σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Κανένα πρόβλημα με κολλήματα ή αποσυνδέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Η απώλεια σε ταχύτητα είναι αδιάφορη, πρακτικά δεν υπάρχει.

Για ασύρματο ίντερνετ: Έχω το ρούτερ TP link που έβαλαν σε προηγούμενη απάντηση, όχι το archer, το απλό. Eκεί που το κινητό δεν πιάνει καθόλου σήμα, αυτό έχει 2 γραμμές 4G, που σημαίνει ταχύτητα 3/1,5 MBPS. Τα 5G κοστίζουν πολύ πιο ακριβά και για φυσιολογική χρήση θεωρώ ότι είναι υπερβολή στον λόγο τιμή/ ώφελος.

Μην μπερδεύτετε το 4G 5G της κινητής με το 2,4 και 5 GHz του πρωτοκόλλου WiFi.

geioann
17/07/2024, 20:12
Για ασύρματο ίντερνετ: Έχω το ρούτερ TP link που έβαλαν σε προηγούμενη απάντηση, όχι το archer, το απλό. Eκεί που το κινητό δεν πιάνει καθόλου σήμα, αυτό έχει 2 γραμμές 4G, που σημαίνει ταχύτητα 3/1,5 MBPS. Τα 5G κοστίζουν πολύ πιο ακριβά και για φυσιολογική χρήση θεωρώ ότι είναι υπερβολή στον λόγο τιμή/ ώφελος.

Μην μπερδεύτετε το 4G 5G της κινητής με το 2,4 και 5 GHz του πρωτοκόλλου WiFi.

Ναι, λογικά για 4G πάω και όντως έχω σημειώσει το router που μου πρότεινε ο doctor πιο πίσω!

Lioulios
23/07/2024, 23:58
Βοηθηστε με σε κατι .

Κινητο samsung και ξαφνικα τραβαω φωτο και εμφανιζεται το μοντελο της συσκευης κατω αριστερα στην εικονα . ...
Πως βγαινει αυτο ?

Bowleno
24/07/2024, 02:01
Βοηθηστε με σε κατι .

Κινητο samsung και ξαφνικα τραβαω φωτο και εμφανιζεται το μοντελο της συσκευης κατω αριστερα στην εικονα . ...
Πως βγαινει αυτο ?

Έχει ρύθμιση μέσα στο μενού της κάμερας, πάνε χρόνια που είχα κινητό της σαμμυ και δεν θυμάμαι που την έχει....

Lioulios
24/07/2024, 02:11
Έχει ρύθμιση μέσα στο μενού της κάμερας, πάνε χρόνια που είχα κινητό της σαμμυ και δεν θυμάμαι που την έχει....

Να σαι καλα . Το βρηκα .
Εκανα αυτο που ειπες και μπηκα στις ρυθμισεις της καμερας . Τσεκαρα τι ηταν τικαρισμενο και χωρις να καταλαβαινω και πολλα πολλα , ειναι το "υδατογραφημα"
Το ξετικαρα και εστρωσε .

Bowleno
24/07/2024, 12:19
Να σαι καλα . Το βρηκα .
Εκανα αυτο που ειπες και μπηκα στις ρυθμισεις της καμερας . Τσεκαρα τι ηταν τικαρισμενο και χωρις να καταλαβαινω και πολλα πολλα , ειναι το "υδατογραφημα"
Το ξετικαρα και εστρωσε .

"Υδατογράφημα" έχουν όλα πλέον, απλά εσύ δεν είχες αλλάξει τι θα λέει το υδατογράφημα και είχε το μοντέλο του κινητού.
Είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλεις να δημοσιεύσεις φωτό και να προστατέψεις παράλληλα τα πνευματικά της δικαιώματα.

doctor_john
15/08/2024, 10:43
Χρόνια πολλά!
Ξέρει κάποιος αν τα ασύρματα (wifi) κουδούνια με κάμερα χρησιμοποιούν το router του σπιτιού;
Επίσης αν υπάρχει κάποιο γκατζετάκι για θύρα ethernet που θα μπορούσε να τα φέρει σε αυτόνομη σύνδεση
ή όποια άλλη λύση έχετε υπόψιν για απευθείας σύνδεση τους.

Αναφέρουν συνδεσιμότητα δικτύου: 2.4G WiFi 802.11 b/g/n ή Ενσύρματο δίκτυο

πχ σαν αυτό (https://buzzer.gr/shop/dora-lifestyle/fotistika/diakosmitika-fotistika/tellur-smart-wifi-video-doorbell-1080p-asyrmato-koudouni-portas-me-kamera-wi-fi-se-asimi-chroma-fullhd-tll331511/)

Δεν χρειάζομαι καμία άλλη λειτουργία απο αυτές που υποστηρίζει, ντριν - κάμερα - ήχος.

Phantom
19/08/2024, 08:45
1. Ναι, τα ασύρματα (WiFi) κουδούνια συνδέονται στο Router του σπιτιού. Από εκεί και μετά το τι κάνουν και πως λαμβάνεις ειδοποίηση (και εικόνα/ήχο) τεχνικά είναι μια άλλη υπόθεση και εξαρτάται από το μοντέλο.
2. Τι εννοείς αυτόνομη σύνδεση; Πολλά κουδούνια έχουν θύρα ethernet αλλά αυτή πρέπει να συνδεθεί στο switch του router (ή κάποιο άλλο switch στο δίκτυο) παρακάμπτοντας στην ουσία την σύνδεση Wi-Fi
3. Αν ψάχνεις απλά ένα "ασύρματο κουδούνι με κάμερα" με δική του χωριστή οθόνη (μέσα στο σπίτι) που να μην χρειάζεται να συνδεθεί σε κάποιο router και στο internet, τότε ΜΗΝ ψάχνεις για κουδούνι Wi-Fi. Ψάξε για ασύρματο κλειστό κύκλωμα κουδουνιού με κάμερα.
4. Αν ψάχνεις ένα ασύρματο κουδούνι που να συνδέεται απευθείας με το κινητό σου ή κάποιο tablet (χωρίς παρεμβολή router) τότε μπορεί και να υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε κάποιο πολύ εξελιγμένο μοντέλο, αλλά η τιμή θα είναι φαρμακερή, και φυσικά θα έχεις και άλλα προβλήματα κατά τη λειτουργία (π.χ. το τηλέφωνο/tablet δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε άλλο WiFi όσο το "κουδούνι" είναι συνδεμένο στο τηλέφωνο)

Volpad
19/08/2024, 11:01
Δεν πολυκαταλαβαινω τι θα πει αυτόνομη σύνδεση...

Αν η λογική είναι να μην είναι οι κάμερες στο router που είναι συνδεδεμένο στο internet, τότε πολύ απλά, βάλε ένα παλιό router και φτιάξε ένα 2ο δίκτυο που δεν θα έχει σύνδεση πουθενά.

doctor_john
19/08/2024, 13:18
Ευχαριστώ πολύ! Θα τσεκαρω και θα ρωτήσω αν έχω άλλη απορία.

Αυτόνομα εννοώ να συνδεθούν μεταξύ τους χωρίς την ανάγκη router.

Sorath
19/08/2024, 14:19
Αυτόνομο κουδούνι, δηλαδή χωρίς σύνδεση σε router, θα είναι μόνο πομπός-δέκτης αν είναι ασύρματο ή δυο συσκευές που ενώνονται καλωδιακά, και δεν θα μπορείς να το ελέγχεις απο το κινητό σου, είτε είσαι σπίτι, είτε εκτός.

doctor_john
20/08/2024, 12:46
Το χρειάζομαι μόνο για το κουδούνι και την εικόνα - ήχο. Το άνοιγμα της πόρτας θα το διατηρήσω ξεχωριστό.

Δεν θέλω να διαχειριστεί άλλη λειτουργία της πόρτας. Έχουν αναγνώστη κάρτας που μαζί με την κωδικοποίηση του wifi τα θεωρώ τεράστιο κενό ασφαλείας.

Phantom
20/08/2024, 12:51
Τότε όπως έγραψα παραπάνω κοίτα για κλειστό κύκλωμα θυροτηλεφώνου. Βγαίνουν και σε ασύρματα (με δική τους συχνότητα και κωδικοποίηση).
Δεν έχει νόημα να κοιτάς για WiFi αν θες να παρακάμψεις το.. WiFi και το router! :p

doctor_john
20/08/2024, 12:55
Θέλω να αποφύγω την εγκατάσταση καλωδίου ethernet γιατί είναι βαμμένο το σπίτι με τα κουτιά κλειστά κ.λπ.
Αν είναι κοντά σε τιμή αυτά που λες θα τα δω και αυτά.

Phantom
20/08/2024, 12:59
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση (αν θεωρείται διαφήμιση ας σβήσει το μήνυμα κάποιος διαχειριστής) πήγαινε μια βόλτα μέχρι τον Καυκά της γειτονιάς σου (ή οποιοδήποτε παρόμοιο κατάστημα) και θα σου δώσουν αρκετές λύσεις ανάλογα με το budjet σου.
Επαναλαμβάνω, υπάρχουν πλέον και πολύ καλές ασύρματες λύσεις με δικό τους ασύρματο "δίκτυο" (η σωστή λέξη είναι πρωτόκολλο)

karellen
07/09/2024, 15:43
Υπάρχουν πλέον καθόλου sites να μπορείς να κατεβασεις τραγούδια ΜΡ3 μεμονωμένα όχι δισκογραφία ολοκληρη; Όχι αυτά τα σαιτ που κάνουν μετατροπή τα βίντεο του ΥΤ και το τραγούδι βγαίνει χάλια, αλλά ΜΡ3 κανονικά όπως το παλιό e-mule πχ.

katsar
07/09/2024, 16:04
Καλησπέρα.
Το Soulseek έδινε αυτή την δυνατότητα ,λογικά υπάρχει ακόμα σαν μέσο ανταλλαγής μουσικής.Εντελώς p2p διανομή.
Είναι πρόγραμμα και όχι σελίδα/blog .

THRESH
07/09/2024, 22:18
νομίζω οτι τα site που κάνεις ουσιαστικά κατέβασμα απο youtube ή οι αντίστοιχες εφαρμογές/app,
δεν έχουν πλέον θέματα ποιότητας.

Κ πιθανολογώ, εκτός αν βάζουν τίποτα περίεργα metadata, οτι είναι και ασφαλέστερα απο p2p

borgiriadis1
14/09/2024, 11:46
Καλησπέρα σας. Μου χάλασε ο εκτυπωτής στο γραφείο και έχω χαθεί με τις επιλογές που βρίσκω και θα ήθελα βοήθεια αν έχετε να μου προτείνετε.
Τι κάνω:
*Η χρήση που κάνω είναι να βγάζει καμία 20 σελ max την μέρα έγχρωμες
*1-2 φορές την εβδομάδα (~10 σελ την βδομάδα) τυπώνω σελ Α4 80gr (πολύ λεπτό χαρτόνι) έγχρωμες κ αυτές.

Τι θέλω:
*Να είναι laser
*Να συνδέεται σε δίκτυο (ethernet οπωσδήποτε, wifi δεν με απασχολεί είτε έχει είτε όχι)
*Να έχει οικονομικά toner (τύπου 20-25€ το ένα ή και φθηνότερα δεν με πειράζει)και όχι κάθε φορά να με συμφέρει να αγοράσω καινούριο εκτυπωτή.
*Να μην είναι μάρκα που βγάζει κάποια φάρμα βορειοανατολικά του Πεκίνου.
*Και να μην χρειαστεί να πουλήσω ένα νεφρό για να τον πάρω. (250-300€ το πολύ)
*Τέλος δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι πολυμηχανιμα γτ μόνο εκτυπώσεις θα κάνω έτσι κι αλλιώς.

Όποιος έχει κάτι να προτείνει είναι ανοιχτός σε ιδέες γτ έχω πελαγωσει.

katsar
14/09/2024, 11:52
Καλησπέρα.
Το τελευταίο μηχάνημα που αγόρασα πριν 2 περίπου χρόνια για δουλειά γραφείου ήταν της μάρκας Brother.
Ακούγεται γελοίο αλλά είναι Ιαπωνικά -σαν εταιρία τουλάχιστον.Λογικά παίζουν στις τιμές που θέλεις-εγώ έχω ακριβότερο γιατί ήθελα και άλλες λειτουργίες.
Από εκεί και πέρα επειδή περάσαν αρκετά από τα χέρια μου-printers/plotters έχω να πω πως είναι μπ@@ρδελα όλα, και τα HP/Canon/Ricoh που είχα/έχω.
Γνήσια μελάνια να βάζεις ,δεν είχα μηχάνημα που έβαλα αφτερμαρκετ και δεν χάλασε ή δεν χάλασε γρηγορότερα έστω.

εντιτ Τονερς με 25Ε και λιγότερα δύσκολα θα βρεις.-άκυρο λάθος,υπάρχουν απλά εγώ ψωνίζω μεγάλα συγνώμη.

grinderx
14/09/2024, 20:51
Για δες τι μπορεί να βρεις σε Kyocera. Διαβάζω ότι ο Kyocera P5021cdn είναι πολύ καλός. Είναι παλιό μοντέλο, αν το πετύχεις μεταχειρισμένο νομίζω θα είσαι μια χαρά. Αλλιώς δες τι βγάζουν τώρα, πχ:

https://www.skroutz.gr/s/35729777/Kyocera-Ecosys-PA2100cwx-Egchromos-Ektypotis-Laser-me-WiFi-kai-Mobile-Print.html

BLiTzER
14/09/2024, 22:07
Καλησπέρα σας. Μου χάλασε ο εκτυπωτής στο γραφείο και έχω χαθεί με τις επιλογές που βρίσκω και θα ήθελα βοήθεια αν έχετε να μου προτείνετε.
Τι κάνω:
*Η χρήση που κάνω είναι να βγάζει καμία 20 σελ max την μέρα έγχρωμες
*1-2 φορές την εβδομάδα (~10 σελ την βδομάδα) τυπώνω σελ Α4 80gr (πολύ λεπτό χαρτόνι) έγχρωμες κ αυτές.

Τι θέλω:
*Να είναι laser
*Να συνδέεται σε δίκτυο (ethernet οπωσδήποτε, wifi δεν με απασχολεί είτε έχει είτε όχι)
*Να έχει οικονομικά toner (τύπου 20-25€ το ένα ή και φθηνότερα δεν με πειράζει)και όχι κάθε φορά να με συμφέρει να αγοράσω καινούριο εκτυπωτή.
*Να μην είναι μάρκα που βγάζει κάποια φάρμα βορειοανατολικά του Πεκίνου.
*Και να μην χρειαστεί να πουλήσω ένα νεφρό για να τον πάρω. (250-300€ το πολύ)
*Τέλος δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι πολυμηχανιμα γτ μόνο εκτυπώσεις θα κάνω έτσι κι αλλιώς.

Όποιος έχει κάτι να προτείνει είναι ανοιχτός σε ιδέες γτ έχω πελαγωσει.

Τα παραπάνω ακούγονται σαν "θέλω μηχανάκι επώνυμο, οικονομικό και φουλ έξτρα, αλλά έως 1.500€".

Γιατί laser; Έγχρωμη εκτύπωση, 20 σελίδες την ημέρα, και 250-300€, για μένα πας αποκλειστικά σε inkjet. Δες ink tank εκτυπωτές.

νεοσσός
14/09/2024, 23:53
Οι Epson EcoTank και HP SmarTank είναι πράγματι φθηνότεροι στις εκτυπώσεις από τους οικονομικούς και μεσαίους laser. Είναι καλή επιλογή για πολλές έγχρωμες εκτυπώσεις.
Για καλό έγχρωμο laser ξεκινάς από 500€ με Φ.Π.Α..

Laser θα πρότεινα σε κάποιον που εκτυπώνει χιλιάδες σελίδες τον μήνα ή το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή μερικές δεκάδες σελίδες τον χρόνο. Το πρώτο λόγω αντοχής κάποιων μοντέλων στην εντατική χρήση (κοιτάς και το συνιστώμενο μηνιαίο πλήθος εκτυπώσεων για κάθε μοντέλο) και οικονομίας, το δεύτερο λόγω αντοχής στην αχρησία. Τα μελάνια τείνουν να ξεραίνονται και να χαλάνε και τις κεφαλές σε κατάσταση αχρησίας.

Τα μελάνια και toner τρίτου κατασκευαστή είναι δίκοπο μαχαίρι. Είναι φθηνά, αλλά μου έχει τύχει και σε laser και σε inkjet να τους βγάλουν άχρηστους. Στον laser άξιζε με το παραπάνω, διότι αγοράζαμε toner τρίτου κατασκευαστή των 7.000 σελίδων με 15€, ενώ το κανονικά κόστιζε 170€ (11πλάσιο κόστος). Τον είχαμε χρόνια και είχαμε κερδίσει πολλά λεφτά με αυτά τα toner, αλλά κάποια στιγμή ένα toner μας γέμισε γραφίτη τον εκτυπωτή και έβγαλε άχρηστους όλους τους αισθητήρες, με ασύμφορο κόστος επισκευής (380€).

Αν σκοπεύεις να βάζεις οικονομικά αναλώσιμα τρίτου κατασκευαστή, ξεκινάς ανάποδα: Βλέπεις τι παρέχει η αγορά σε συμβατά αναλώσιμα και ανάλογα αγοράζεις εκτυπωτή. Υπάρχει ένας συνεχής ανταγωνισμός στις εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών κι εκείνες των αναλωσίμων. Οι πρώτες αλλάζουν συνέχεια τους τύπους των συμβατών αναλωσίμων, ώστε να κερδίσουν χρόνο αποκλειστικής διάθεσης, μέχρι να ξεκινήσουν οι αντιγραφές τους. Με αυτή τη λογική, συνήθως δεν σε συμφέρουν πολύ καινούρια μοντέλα εκτυπωτών, διότι δεν βρίσκεις συμβατά αναλώσιμα τον πρώτο καιρό.

borgiriadis1
15/09/2024, 12:56
Είχα καταλήξει σε laser εκτυπωτές όλα αυτά τα χρόνια γιατί οι inkjet αυτά τα πιο χοντρά φύλλα δεν τα τύπωναν σωστά και ακόμα και να τα τύπωναν μόλις τα ακουμπαγες το χρώμα έμενε στα δάχτυλα.

Όσο για τα μελάνια για αυτό το ανέφερα εξ αρχής. Είχα τον hp laserjet M252n pro (από τον οποίο ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος και τον είχα αγοράσει τότε γύρω στα 250€) τα τελευταία 5 χρόνια και δεν του έβαλα ποτέ αυθεντικά μελάνια γιατί η τετράδα αυθεντικά τόνερ έβγαινε 240€ ενώ η τετράδα τα συμβατά έκαναν λιγότερο από 50€. Δεν είχαν την ίδια διάρκεια εκτύπωσης αλλά η τιμή του αυθεντικού ήταν αποτρεπτική.

Αυτά τα ecotank και smart tank δεν τα έχω υπ όψιν μου. Έχω δει πως δουλεύουν αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου κάνουν τι δουλειά που θέλω και με τι κόστος. Υπάρχει κάποια επιλογή για να πάρω σαν μπουσουλα?

Τα brothers τα είδα στο skroutz αλλά δεν τα ήξερα καθόλου και τα απέφυγα. Από αναλώσιμα πως πάνε?

Και kyocera πραγματικά πρώτη φορά στη ζωή μου τα ακούω αλλά δεν είμαι αρνητικός σε τπτ.

Phantom
15/09/2024, 23:57
H Kyocera είναι Ιαπωνική εταιρεία η οποία είναι γνωστή κυρίως για τα MFP (Multi Functional Printer) της. Δηλαδή για τα "μεγάλα/σύνθετα φωτοτυπικά/εκτυπωτές" που κατασκευάζει.
Η Brother είναι από τις πιο παλιές εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών. Σαν εταιρεία μεσουρανούσε από τα μέσα των 80's μέχρι τα μέσα των 90's πριν διαδοθούν οι inkjet εκτυπωτές. Η Brother κατασκεύαζε τους καλύτερους Dot Matrix εκτυπωτές, και μάλιστα εξακολουθεί και κατασκευάζει Dot Matrix για υπηρεσίες που χρειάζονται εκτύπωση σε αυτογραφικό χαρτί.

Προσωπικά σε Kyocera θα πήγαινα μόνο αν ήθελα "πολυμηχάνημα". Βέβαια όταν λέω "πολυμηχάνημα", δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους όταν λένε πολυμηχάνημα. Εννοώ στην ουσία έναν εκτυπωτή/scanner και "μικρό" φωτοτυπικό. Το "μικρό" έχει να κάνει με τον αριθμό σελίδων, κάτω από 45.000 φύλλα την ημέρα.. :P

Επίσης προσωπικά σε Brother δεν θα πήγαινα αν δεν χρειαζόμουν Dot Matrix εκτυπωτή. Ναι η Brother είναι παλιά και καλή εταιρεία, αλλά τα μοντέλα της (πέρα από Dot Matrix) κάποιο λόγο θα έχουν για να μην περπατάνε στην αγορά.

Προσωπικά αν θα ήθελα σκέτο Laser εκτυπωτή (και όχι mini MFP) θα κοιτούσα τις διαθέσιμες επιλογές σε HP. Στους laser εκτυπωτές είναι γενικά αξιόπιστη εταιρεία. Έχω στο γραφείο έγχρωμο laseer εκτυπωτή HP του 2007 που δουλεύει ακόμα.
ΔΕΝ θα συνιστούσα HP ούτε στον εχθρό μου, αν μιλάμε για "πολυμηχάνημα" ή τέλος πάντων για οτιδήποτε δεν είναι "ΣΚΕΤΟΣ" εκτυπωτής.

doctor_john
16/09/2024, 07:38
...ΔΕΝ θα συνιστούσα HP ούτε στον εχθρό μου, αν μιλάμε για "πολυμηχάνημα" ή τέλος πάντων για οτιδήποτε δεν είναι "ΣΚΕΤΟΣ" εκτυπωτής.

:lol:

Τρουθ γουελ τολντ!

Διαχειρίζομαι ψηφιακό πιεστήριο δικό τους. Είναι ένας μεγάλος printer δύο όψεων. Με την τεχνολογία του, φιλικό κ.λπ.
Τα επιμέρους εξαρτήματα του είναι στοιβαρά και καλοφτιαγμένα. Η συχνότητα αλλαγής τους μου κάνει ακόμα εντύπωση.
Δέσμευσα χώρο κοντά του για τα ανταλλακτικά.

Για τον φίλο θα κοίταγα πρώτα μήπως έχει κάποιο μικρό μοντέλο η xerox και σίγουρα θα τσέκαρα την canon αν έχει
κάποιον τόσο μικρό και φθηνό ώστε να μπορεί να αλλάζεται ολόκληρο αν χρειάζεται.

νεοσσός
16/09/2024, 08:38
Τα μελάνια που δεν στεγνώνουν αρκετά γρήγορα, συνήθως είναι τρίτου κατασκευαστή. Τα γνήσια είναι αρκετά καλά στη λειτουργία τους.

Βέβαια λέγεται ότι το κόστος των μελανιών ανά μονάδα όγκου, τα τοποθετεί στα ακριβότερα υγρά ανά τον κόσμο, λίγο μετά από το δηλητήριο φιδιών που χρησιμοποιείται στη Φαρμακευτική. Έχουν και τεράστιο λόγο τιμής πώλησης προς κόστος κατασκευής, αφού το κόστος κατασκευής τους είναι περί το 2-5% της τελικής τιμής.

Γενικά τα υπερκέρδη από τους εκτυπωτές πηγάζουν από τα αναλώσιμα και όχι από τα ίδια τα μηχανήματα. Με τους Eco/smart tank, αυτό δείχνει να αλλάζει.

Σε HP χαλάει σχετικά γρήγορα ο μηχανισμός που τραβάει τις σελίδες, ειδικά στο scanner.

Phantom
16/09/2024, 09:03
Γενικά τα υπερκέρδη από τους εκτυπωτές πηγάζουν από τα αναλώσιμα και όχι από τα ίδια τα μηχανήματα. Με τους Eco/smart tank, αυτό δείχνει να αλλάζει.

Είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο, οι εταιρείες εκτυπωτών κάπως πρέπει να βγάλουν κέρδος.

Είτε θα πληρώσεις "ακριβά" τον εκτυπωτή και θα έχεις φθηνά αναλώσιμα, είτε θα αγοράσεις "φθηνά" τον εκτυπωτή και θα έχεις ακριβά αναλώσιμα.

Είναι γνωστό οτι οι εταιρείες εκτυπωτών κάπου στις αρχές του 2000 έκαναν "στροφή" από το πρώτο σενάριο στο δεύτερο.
Έτσι φτάσαμε οι (ειδικά οι inkjet) εκτυπωτές να πωλούνται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής τους (με χασούρα) με την λογική οτι αν ο χρήστης αγοράσει τον εκτυπωτή, μετά θα θέλει και μελάνια και η εταιρεία θα βγάλει κέρδος από εκεί.
Βέβαια στις αρχές του 2000 δεν έβρισκες αναγόμωση μελανιών inkjet ούτε μελάνια τρίτων κατασκευαστών.
Όταν ήρθαν αυτά στην αγορά, ήταν αργά. Οι εταιρείες είχαν ήδη σκοτώσει τις τιμές των εκτυπωτών λόγο ανταγωνισμού, και πλέον χάνανε κέρδη και από τα αναλώσιμα.

The rest is history που λένε.

Πάντως μακροπρόθεσμα την οικονομικότερη εκτύπωση την είχαν πάντα οι laser εκτυπωτές, αρκεί να δούλευαν με 4 toner και όχι 2 (όταν μιλάμε για έγχρωμο)

Υ.Γ: Το 2008 αγοράσαμε στην εταιρεία που δουλεύω 20 ασπρόμαυρους laser εκτυπωτές της HP. Το πιο απλό και φθηνό μοντέλο που έβγαζε εκείνη την στιγμή. Είχε ένα καλό: Το toner άλλαζε μαζί με το τύμπανο.
Αποτέλεσμα: 16 χρόνια μετά δουλεύουν ακόμα 14 από τους 20 και έχουν εκτυπώσει εκατομμύρια φύλλα..
Αυτό δεν θα το έκανε κανένας inkjet..

Υ.Γ.2: Όχι δεν έχω έρωτα με την HP. Αντίστοιχα success stories έχω και με Lexmark/Xerox (πάντα σε laser). Γι αυτό και δεν αναφέρω και μοντέλα. Απλά τυχαίνει τα 2/3 εκτυπωτών που χρησιμοποιούμε στην εταιρεία μου να είναι HP. Σήμερα πρέπει να έχουμε γύρω στους 30 με 35 εκτυπωτές και 2 MFP.

grinderx
16/09/2024, 09:19
Έχω κι εγώ έναν HP LaserJet 1020 από το 2007 και παίζει σχεδόν απροβλημάτιστα*. Γενικά ότι HP είχα πάρει βγήκε σκυλί, αλλά πλέον με τα αναλώσιμα (αυθεντικά vs τρίτοι κατασκευαστές) υπάρχει θέμα γι' αυτό και διστάζω να την προτείνω.

*Μετά από τόσα χρόνια τα ροδάκια που τραβάνε το χαρτί έχουν ένα θεματάκι που λύνεται εύκολα, αλλά πλέον τυπώνω σπάνια, οπότε δε με νοιάζει.

borgiriadis1
16/09/2024, 14:34
Και στον δικό μου hp το ίδιο πρόβλημα υπάρχει. Δεν τραβάει το χαρτί. Και στον προηγούμενο hp πάλι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε με το χαρτί όταν τον άλλαξα. Γενικά κ εγώ με τους hp είμαι σχεδόν ικανοποιημένος. Κάθε 6-7 χρόνια βέβαια αλλάζω γτ χαλάνε, άλλα και πάλι.
Σμρ πήγα τον παλιό να μου πουν αν φτιάχνεται (ή αν συμφέρει να φτιαχτεί) μήπως γλιτώσω το κουστούμι.

Sorath
16/09/2024, 15:07
Όταν δεν τραβάει χαρτί, συμβαίνει διότι τα ροδάκια που γυρνούν και το τραβάνε, χάνουν την τραχύτητά τους, λόγω φθοράς, οπότε μετά απλά γλυστράνε πάνω στο χαρτί.

Θεωρητικά είναι φθηνή και εύκολη η αντικατάστασή τους.

grinderx
16/09/2024, 20:16
Όταν δεν τραβάει χαρτί, συμβαίνει διότι τα ροδάκια που γυρνούν και το τραβάνε, χάνουν την τραχύτητά τους, λόγω φθοράς, οπότε μετά απλά γλυστράνε πάνω στο χαρτί.

Θεωρητικά είναι φθηνή και εύκολη η αντικατάστασή τους.
Φτιάχνονται και με ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο ;)

DoctoR_k6
16/09/2024, 23:02
Φτιάχνονται και με ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο ;)

Και με οινόπνευμα καθαρισμό.
Κάνει τρομερή δουλειά.

doctor_john
17/09/2024, 08:43
Αν έχετε παρατηρήσει πως γίνεται το δέρμα μας όταν σκουπιζόμαστε με χαρτί για ώρες κ.λπ.
Χάνει τα λιπίδια του, κοκκινίζει, σκληραίνει, έχουμε λίγο τσούξιμο και φαγούρα.

Το χαρτί είναι σκόνη ξύλου που διατηρεί μέρος από τις απορροφητικές ιδιότητες του.
Οι επιστρώσεις που κάνουμε στα χαρτιά είναι σαν ένα πολύ ήπιο βερνίκι με αντίστοιχες ιδιότητες.

Η σκόνη τους μπαίνει στους πόρους του καουτσούκ και κολλάει με τα έλαια κάνοντας την επιφάνεια
λιγο πιο στιλπνή και γλυστρά.

Σαπουνάδα με σαπούνι για το πρόσωπο και κοντό πινελάκι, συντηρητικό καουτσουκ μετά.

Τα πακέτα χαρτί έχουν το 80% της σκόνης στο πλαϊ, αν είναι κοντά η σκούπα του γραφείου οταν ανοίγουμε
πακέτο γλιτώνουμε αρκετή σκόνη και για εμάς, στον αέρα κ.λπ.

borgiriadis1
17/09/2024, 19:00
Άμα είναι εύκολη και φθηνή επισκευή θα την προτιμήσω γτ δεν είμαι για έξοδα.

Το καλό που είχε αυτός ο hp που χάλασε ήταν ότι και να τελειώσει το τσιπ του μπορείς να επιλέξεις να συνεχίζει να τυπώνει πράγμα που βολεύει γτ στην ουσία και να τελειώσει και να μην έχεις έτοιμο toner για αντικατάσταση κ ας ήταν και λίγο πιο αχνά.

Αύριο αν δεν με πάρει αυτός θα τον πάρω εγώ να τον ρωτήσω.

borgiriadis1
20/09/2024, 09:41
Επανέρχομαι στο θέμα διότι ήρθε η απάντηση του service. Ο λόγος που δεν τράβαγε χαρτί ο εκτυπωτής είναι επειδή βγάζει error στο "φούρνο" (δεν ξεφουρνίζει δλδ). Οπότε πάμε για αγορά οπωσδήποτε. Αξίζει κάτι τύπου smart tank ή καλύτερα να μην πειραματίζομαι και να πάω για laser μάρκας Kyocera-brothers που βγαίνουν αρκετά φθηνότερα από hp?

BLiTzER
20/09/2024, 10:08
Επανέρχομαι στο θέμα διότι ήρθε η απάντηση του service. Ο λόγος που δεν τράβαγε χαρτί ο εκτυπωτής είναι επειδή βγάζει error στο "φούρνο" (δεν ξεφουρνίζει δλδ). Οπότε πάμε για αγορά οπωσδήποτε. Αξίζει κάτι τύπου smart tank ή καλύτερα να μην πειραματίζομαι και να πάω για laser μάρκας Kyocera-brothers που βγαίνουν αρκετά φθηνότερα από hp?

Για ασπρόμαυρο θα αγόραζα laser. Για έγχρωμο, inkjet (ink tank). Όπως έχω κάνει δηλαδή. Είχα ασπρόμαυρο laser και όταν άλλαξαν οι ανάγκες μου πήγα σε Epson EcoTank.