View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
AUFGEBRACHT
10/03/2022, 19:51
Παρακαλώ για τα φώτα σας με τη .... εταιρεία που ... ασύστολα!!! Προσπαθώ από το απόγευμα να μπω σε ένα γαμωλογαριασμό του γαμωGmail που διατηρώ εδώ και 15 χρόνια, για να δω ένα σημαντικό email που μου έστειλαν. Βάζω το ΣΩΣΤΟ password και μου εμφανίζει μήνυμα "η συσκευή δεν αναγνωρίζεται". Μου δίνει επιλογή να σταλεί μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο που ΕΙΧΑ πριν 15 χρόνια και τώρα ΔΕΝ ΕΧΩ πια το εν λόγω νούμερο. Επιπλέον, επειδή είπαμε πως το GOOGLE ......, δεν βγάζει ούτε επιλογή να δηλώσω το νούμερο που είχα καταχωρήσει, ούτε το εναλλακτικό email για επιβεβαίωση, ενώ στο mail επιβεβαίωσης, με ενημερώνει ότι κάποιος χρησιμοποίησε τον κωδικό μου για να προσπαθήσει να εισέλθει στο λογαριασμό μου...Ναι ρε μαλάκες, εγώ προσπάθησα!!!! Όλες οι προσπάθειες έγιναν από υπολογιστή, ο γαμωλογαριασμός δεν είναι αυτός που είναι συνδεδεμένος με το κινητό μου, το mail πρέπει να το λάβω ΧΤΕΣ, κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ.
...............
Παρακαλώ για τα φώτα σας...
Φώτα δεν έχω, αλλά αφού σου στέλνει μήνυμα στη διεύθυνση ασφαλείας και έχεις πρόσβαση σε αυτή, δεν σου δίνει σύνδεσμο μέσα στο email για "έλεγχο δραστηριότητας" ή τίποτα αντίστοιχο; Αν πας σε σελίδα της google ακολουθώντας link από email που σου έστειλε, νομίζω ότι μπορείς να κάνεις login στο λογαριασμό χωρίς επιπλέον επιβεβαίωση.
AristidisZ
15/03/2022, 10:31
Έχω έναν πίνακα στο excel, που έχω κάνει conditional formatting (π.χ.)
434615
Αν το κάνω paste στο σώμα του outlook, χάνεται:
434616
υπάρχει τρόπος να το κάνω να φαίνεται στο outlook ;
nikos_abel
15/03/2022, 10:46
Αν το κάνεις jpg (όπως έκανες εδώ; ) ;
karellen
28/03/2022, 14:55
Ήμουν στον Microsoft Edge και πήγα να κατεβάσω τον Chrome...
...και άρχισαν το pop-up!
434937
Απτόητος συνέχισα...
434938
Ρε τι ναι τούτοι δω ρε ??? :uplate: :uplate: :cry::cry:
Grafton 505
28/03/2022, 17:30
:bawl:
Η αλήθεια ειναι οτι ο edge ειναι chromium based browser και δεν θα εχει τρελες αλλαγες απο τον chrome. Για αυτο "στηριζουμε" firefox που ειναι ο μοναδικος σοβαρος ανταγωνιστής.
Ήμουν στον Microsoft Edge και πήγα να κατεβάσω τον Chrome...
...και άρχισαν το pop-up!
"Αντίποινα" θα είναι, γιατί με το που πας σε σελίδα της Google με άλλο browser σου πρήζει τα παπάρια με pop-up για να εγκαταστήσεις Chrome. Αυτό και το GDPR (επιβεβαιώση γαμωcookies σε κάθε γαμωιστότοπο) είναι οι δύο λόγοι που το private browsing έχει γίνει εκνευριστικό.
Η αλήθεια ειναι οτι ο edge ειναι chromium based browser και δεν θα εχει τρελες αλλαγες απο τον chrome. Για αυτο "στηριζουμε" firefox που ειναι ο μοναδικος σοβαρος ανταγωνιστής.
Σωστός μεν, αλλά πρέπει να το κάνεις συνειδητά, γιατί σε αντίθεση με τους άλλους δύο κανείς δε θα σε πρήξει να τον εγκαταστήσεις. Ο δε Chrome έχει το οικοσύστημα της Google από πίσω, οπότε υπάρχει καλύτερο integration σε κάποια πράγματα.
karellen
01/04/2022, 09:24
Η αλήθεια είναι ότι άρχισα να τον γουστάρω τον edge,είναι ασφαλής και κυρίως γρήγορος.
Το μόνο εκνευριστικό είναι η bing σαν default search engine που είναι φτωχή και τα maps και gmail που παλιότερα τα άνοιγα με ένα κλικ.
Ένα λεπτό υπόθεση είναι να αλλάξεις τη μηχανή αναζήτησης. Επίσης βάζεις σαν αρχική σελίδα το google.gr και έχεις αυτομάτως τις συντομεύσεις που θέλεις σε μαψ και μαίοιλ πάνω δεξιά.
Προσωπικά δουλεύω κυρίως Firefox, για Google Apps τον Crome και αραιά Opera για το VPN. Όταν φτιάχνω ιστοσελίδα, εννοείται ότι κάνω πέρασμα και από Edge και Safari, καθώς και από τις mobile εκδόσεις τους, ώστε να δω πιθανές ατέλειες στον τρόπο εμφάνισης.
ΓιώργοςΤΤ
01/04/2022, 11:56
Σωστός ο κύριος!
Μιας και η χρήση που κάνω είναι ερασιτεχνική, Firefox ο οποίος έχει και αυτός VPN όπως ο Opera.
tzimidis
11/04/2022, 02:12
Προσπαθώ εδώ και 1 μήνα σε ένα παλιό macbookpro να κάνω update το mac os mavericks σε high Sierra, και το γαμημενο Apple id δεν δέχεται το password.
Έκανα ρεσετ φορματ ρεινσταλλ, άλλαξα Apple id, παπαρια όλα. Άλλαξα appleid, παλι παπαρια.
Του δίνω λίγες μέρες ακόμα πριν το κάνω βίντεο στο τικτοκ "how to put out a fire by pissing on a burning macbook "
borgiriadis1
14/04/2022, 14:47
Έκανα μετακόμιση και πλέον ο σταθερός pc βρίσκεται μακριά από το router και δεν θέλω να τραβήξω καλώδια. Είναι καλύτερα να πάρω στικάκι για wifi ή να βάλω κάρτα μέσα στη μητρική με κεραιούλα. Παλιά θυμάμαι με στικάκι χειριζόσουν κάποιο πρόγραμμα για να συνδεθείς στο internet. Εγώ θέλω να το κάνω να δουλεύει όπως το laptop (δεν ξέρω αν καταλάβατε τι εννοώ)
Έκανα μετακόμιση και πλέον ο σταθερός pc βρίσκεται μακριά από το router και δεν θέλω να τραβήξω καλώδια. Είναι καλύτερα να πάρω στικάκι για wifi ή να βάλω κάρτα μέσα στη μητρική με κεραιούλα. Παλιά θυμάμαι με στικάκι χειριζόσουν κάποιο πρόγραμμα για να συνδεθείς στο internet. Εγώ θέλω να το κάνω να δουλεύει όπως το laptop (δεν ξέρω αν καταλάβατε τι εννοώ)
Τελευταία είχα πάρει το Ugreen AC650 (https://www.skroutz.gr/s/31221577/Ugreen-AC650-USB-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CE%BD%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-Ethernet.html) για κάτι δοκιμές και παίζει απροβλημάτιστα.
Ειδικά αν το δίκτυο σου υποστηρίζει 5GHz
Έχω στο συρτάρι ένα TP-LINK TL-WN725N (https://www.skroutz.gr/s/14060548/TP-LINK-TL-WN725N-v3-%CE%91%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-USB-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-150Mbps.html) από μια παλιότερη αγορά, αλλά είναι ο ορισμός της φόλας!
AristidisZ
14/04/2022, 14:52
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, και πέταξα 12€ αγοράζοντας ένα USB αντάπτορα δικτύου
https://www.skroutz.gr/s/13937392/TP-LINK-TL-WN822N-v5-%CE%91%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-USB-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-300Mbps.html
αν κινείσαι Πειραιά / Παλιό Φάληρο, πες μου να ψάξω μήπως το βρω να στο χαρίσω, αν και αμφισβητώ αν θα σε βολέψει
πήρα powerline πρίζα και όλα καλά
https://www.skroutz.gr/s/23714096/TP-LINK-TL-PA4010P-KIT-v5-Powerline-%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CE%BD%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-Passthrough-%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B1-Ethernet.html?from=best_sellers_tag
Κάρτα θα πάρεις, εννοείται!
Και υπάρχει και μια λύση που χρησιμοποιεί με άριστο αποτέλεσμα ο γιος μου, ειδικές πρίζες που κάνουν τα καλώδια ρεύματος του σπιτιού καλώδια δεδομένων....
Τυχαίο παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/7386308/D-Link-DHP-P601AV-Powerline-%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D-Kit-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CE%BD%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-Passthrough-%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B1-Gigabit-Ethernet.html?from=catspan
Edit: με πρόλαβε ο από πάνω:lol:
εγω εχω ενα usb tp-link των 8 ευρω και δουλευει αψογα
borgiriadis1
14/04/2022, 15:11
Εχω τέτοιο μπριζάκι (το οποίο είναι και αναμεταδότης σήματος οπότε το έχω σε άλλο σημείο) απλά ήθελα να γλιτώσω τελείως από καλώδιο αν γίνεται. Έχω διαβάσει για αποσυνδέσεις στο usb sticks γι αυτό σκέφτηκα την λύση της κάρτας. Απλά επειδή δεν είμαι καθόλου γνώστης δεν ξέρω τι θα κάνει καλύτερη δουλειά. Επίσης η φοριτότητα δεν με ενδιαφέρει, είτε stick είτε κάρτα μια που θα μπει και θα μείνει εκεί για πάντα.
πήρα powerline πρίζα και όλα καλά
https://www.skroutz.gr/s/23714096/TP-LINK-TL-PA4010P-KIT-v5-Powerline-%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CE%BD%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-Passthrough-%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B1-Ethernet.html?from=best_sellers_tag
Με τέτοιο κάνω και εγώ δουλειά αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία!
Έχε υπόψη ότι από wifi έχεις και σημαντική μείωση ταχύτητας (αν σε απασχολεί).
Λογικά θα έχεις πρίζα κοντά (για τον υπολογιστή), οπότε με μικρό/κανονικό καλώδιο θα κάνεις "καθαρή" δουλειά.
DoctoR_k6
14/04/2022, 15:48
Εχω 2 σετ της Tp Link powerlines εδω κ 3-4 χρονια.
Απροβληματιστα. Απλα μην το σκεφτεσαι...
borgiriadis1
14/04/2022, 16:47
Μισό λεπτό γτ δεν το καταλαβαινω καλά. Αυτό το βάζω στην πρίζα και μετά?
Βέβαια αυξάνω πολύ το κόστος. Εγώ σκεφτόμουν να δώσω κανά 10αρικο άντε 15.
Οι ταχύτητες δεν με πολυενδιαφερουν. Δλδ και 10-15mbps είναι υπεραρκετά. Τον έχω συνδεδεμένο στην tv για καμία ταινία και κανένα live streaming που το λογισμικό της tv δεν είναι και ότι καλύτερο.
Πάντως απ' ότι καταλαβαίνω ή παίρνω αυτό το σετ πριζες ή βάζω κάρτα. Μάλλον το usb είναι η τελευταία λύση.
Βάζεις και τα 2 στην πρίζα, το ένα κοντά στο ρούτερ, το άλλο κοντά σε αυτό που θες να δώσεις ιντερνετ (υπολογιστή ή τηλεόραση κτλ).
Συνδέεις από το ρουτερ στο πριζάκι ένα καλώδιο δικτύου και στο άλλο πριζάκι κάνεις το ίδιο (από το πριζάκι προς την τηλεόραση/υπολογιστή).
Αυτό είναι :)
Χοντρικά, αντί να τραβήξεις καλούμπα καλώδιο δικτύου, χρησιμοποιείς τα καλώδια του ρεύματος (πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα οι 2 πρίζες, όχι να το πας πχ σε άλλο διαμέρισμα που έχει ξεχωριστό πίνακα)
sapila racing
14/04/2022, 17:22
Εχω 2 σετ της Tp Link powerlines εδω κ 3-4 χρονια.
Απροβληματιστα. Απλα μην το σκεφτεσαι...
Χμμ δεν ειναι παντα ετσι.
Κι εγω εχω 4 Tp Link Powerline αλλά το ενα απο αυτα το κατηργησα αφού μου εσπασε τα νευρα.
Εχει να κανει με το ηλεκτρικό κυκλωμα, εκείνο το δωματιο λοιπόν τωρα παίζει με καλώδιο.
borgiriadis1
14/04/2022, 17:27
Τώρα το πιασα. Γι αυτό βγαίνουν και σετ. Είναι λίγο μπλέξιμο με καλώδια βέβαια πάλι αλλά στην ουσία πάλι ενσύρματα συνδέεις. Ίσως πρέπει να καταλήξω εκεί για καλύτερο αποτέλεσμα.
αν εχεις τριφασικο θα πρεπει οι πριζες να ειναι στην ιδια φαση
Χμμ δεν ειναι παντα ετσι.
Κι εγω εχω 4 Tp Link Powerline αλλά το ενα απο αυτα το κατηργησα αφού μου εσπασε τα νευρα.
Εχει να κανει με το ηλεκτρικό κυκλωμα, εκείνο το δωματιο λοιπόν τωρα παίζει με καλώδιο.
Αν σου έκανε άκυρες διακοπές, υπάρχει πιθανότητα να φταίει το ότι είναι σεταρισμένα από το εργοστάσιο να εξοικονομούν ενέργεια. Πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή στο πισί και να απενεργοποιήσεις την εξοικονόμηση σε κάθε ένα χωριστά. Τα δικά μου μού είχαν σπάσει τα νεύρα μέχρι να το κάνω.
AristidisZ
15/04/2022, 08:09
Μισό λεπτό γτ δεν το καταλαβαινω καλά. Αυτό το βάζω στην πρίζα και μετά?
Βέβαια αυξάνω πολύ το κόστος. Εγώ σκεφτόμουν να δώσω κανά 10αρικο άντε 15.
Οι ταχύτητες δεν με πολυενδιαφερουν. Δλδ και 10-15mbps είναι υπεραρκετά. Τον έχω συνδεδεμένο στην tv για καμία ταινία και κανένα live streaming που το λογισμικό της tv δεν είναι και ότι καλύτερο.
Πάντως απ' ότι καταλαβαίνω ή παίρνω αυτό το σετ πριζες ή βάζω κάρτα. Μάλλον το usb είναι η τελευταία λύση.
Η χρήση που κάνεις πάντως είναι εξαιρετικά απαιτητική δικτυακα…
Να μου λεγες για κανα σερφάρισμα ή download, εκεί δε σε πειράζει να έχεις βυθίσεις στο δίκτυο, στη περίπτωση σου θεωρώ ότι με usb dongle και παρόμοιες λύσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις προβλήματα
DoctoR_k6
15/04/2022, 08:56
αν εχεις τριφασικο θα πρεπει οι πριζες να ειναι στην ιδια φαση
Ποιος το λεει αυτο?
Εχεις δοκιμασει powerline σε αλλη πριζα (διαφορετικης φασης) κ δεν λειτουργει?
Εγω παντως το εχω δοκιμασει το δικο μου σε αλλη πριζα (διαφορετικης φασης) κ εχω δικτυο κανονικα.
Για την ακριβεια μετρησα 50Mbps (100αρα εχω) στο δωματιο του μικρου.
Κ σε πριζα ιδιας φασης (δωματιο μου) εχω μονο 37Mbps (Βεβαια εχω μεγαλη αποσταση απο το ρουτερ σε σχεση με το δωματιο του μικρου).
Οχι δεν το εχω δοκιμασει αλλα το θεωρω λογικο
Αν σε σενα δεν ισχυει μπορει να κανω λαθος
Αν και δεν το καταλαβαινω
Eξαρτάται απο το powerline.
Κάποια υποστηρίζουν τριφασικό και κάποια όχι.
DoctoR_k6
15/04/2022, 10:39
Οχι δεν το εχω δοκιμασει αλλα το θεωρω λογικο
Αν σε σενα δεν ισχυει μπορει να κανω λαθος
Αν και δεν το καταλαβαινω
Σε εμενα λειτουργει γιατι το εχω δοκιμασει.
Τωρα σε αλλον δεν ξερω. Θα πρεπει να μας το πει οποιος εχει powerline κ τριφασικο.
Απ οσο ξερω χρησιμοποιει κ τον ουδετερο.
Eξαρτάται απο το powerline.
Κάποια υποστηρίζουν τριφασικό και κάποια όχι.
Δεν νομιζω οτι αναφερεται πουθενα οτι δεν λειτουργει σε τριφασικο η μονοφασικο. Αν δεν κανω λαθος δηλαδη.
Θεωρητικα θα το ελεγε στο κουτι? Στα τεχνικα χαρακτηριστικα?
Σε καθε περιπτωση οποιος παει για αγορα πρεπει να το τσεκαρει.
Αν χρησιμοποιει μονο τον ουδετερο οκ
Δεν νομιζω οτι αναφερεται πουθενα οτι δεν λειτουργει σε τριφασικο η μονοφασικο. Αν δεν κανω λαθος δηλαδη.
Θεωρητικα θα το ελεγε στο κουτι? Στα τεχνικα χαρακτηριστικα?
Σε καθε περιπτωση οποιος παει για αγορα πρεπει να το τσεκαρει.
Εγώ έχω τριφασικό και το είχα ψάξει όταν είχα πάρει το δικό μου.
Δεν θυμάμαι αν το έλεγε στο κουτί ή στις οδηγίες, αλλα σίγουρα τότε (πριν 2-3 χρόνια), κάποια υποστήριζαν τριφασικό και κάποια όχι.
Προφανώς και εγώ πήρα κάποιο που υποστηρίζει.
Πιθανό να χρησιμοποιεί τον ουδέτερο. Δεν το έψαξα τόσο.
Σε διαφορετική φάση πέφτει σημαντικά η ταχύτητα. Έχω δει υλοποίηση που παίζει μέχρι 4 Mbit, ενώ η γραμμή είναι 50Mbps.
Εμένα πάντως που είναι σε διαφορετική φάση, σε 100άρα γραμμη, παίζει στα 98Μβπς.
Η καλύτερη... γιατί η τηλεόραση είναι πολύ μακριά από το ρουτερ και το νετφλιξ κόλλαγε συνέχεια...
Τώρα η πεπα το γουρουνάκι παίζει χωρίς να κολλάει ούτε μια στιγμή...
borgiriadis1
16/04/2022, 10:22
Η χρήση που κάνεις πάντως είναι εξαιρετικά απαιτητική δικτυακα…
Να μου λεγες για κανα σερφάρισμα ή download, εκεί δε σε πειράζει να έχεις βυθίσεις στο δίκτυο, στη περίπτωση σου θεωρώ ότι με usb dongle και παρόμοιες λύσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις προβλήματα
Σε laptop όμως πως παιζει χωρίς καλώδιο?
Σε αυτή τη φαση το σκέφτηκα εγώ γι αυτό ήμουν στο ψάξιμο. Και η tv όμως που είναι με wifi μπορω να παίξω livestream.
Κουβέντα να γίνεται βέβαια γτ μάλλον στις πρίτζες θα καταληξω απλα για να καταλάβω τι γίνεται. Το router βρίσκεται ~10 μετρα απο την tv και παρεμβαίνει και ένας τοίχος κ παρόλα αυτά είδα το motogp σε livestream. Επείσης μόλις μέτρησα ταχύτητα και πιάνει 11mbps απο 24 σύνδεση. Με καλώδιο δεν ξέρω ποσο θα έπιανε γτ δεν έχω οθόνη υπολογιστη και δεν μεταφέρω την 45αρα tv θα με σκοτώσει ή γυναίκα μου.
εδω λεμε για υπολογιστες
για τη γυναικα ανοιξε νεο θεμα η κανε αναζητηση αν υπαρχει κατι σχετικο:smokin:
Το ζήτημα του ποιοτικού Wi-Fi USB stick απασχολεί κι εμένα κατά καιρούς.
Κάνω μόνος δοκιμές, ρωτάω φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, διαβάζω κριτικές. Δεν έχω καταλήξει σε κάτι που να μην εντοπίζει κάποιος προβλήματα.
Στα laptop και τα κινητά, οι υλοποιήσεις Wi-Fi adapter είναι ποιοτικές. Αντιθέτως τα USB adapters κάποια στιγμή βγάζουν πρόβλημα.
Δεν ξέρω πόσο καλύτερες είναι οι PCI/PCI-e κάρτες, διότι έχουν πουλήσει πολύ λιγότερο, λόγω της μειωμένης ευκολίας τοποθέτησης.
Το ίδιο και με τα Wi-Fi repeaters. Φθηνή και εύκολη λύση, αλλά το always on δύσκολα το πετυχαίνεις με συσκευές κάτω των 100€.
Σε γραφείο και σπίτι δουλεύω τα desktop με καλώδιο. Δε με έχει απασχολήσει σχεδόν ποτέ το θέμα της σύνδεσης. Μόνο πριν βάλω οπτική ίνα, υπήρχε θέμα με αιχμές τάσης από κεραυνούς, που περνούσαν από την τηλεφωνική γραμμή στο modem/router κι από εκεί μέσω UTP στο PC, οπότε φρόντιζα να αποσυνδέω το καλώδιο.
Το ζήτημα του ποιοτικού Wi-Fi USB stick απασχολεί κι εμένα κατά καιρούς.
Κάνω μόνος δοκιμές, ρωτάω φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, διαβάζω κριτικές. Δεν έχω καταλήξει σε κάτι που να μην εντοπίζει κάποιος προβλήματα.
Στα laptop και τα κινητά, οι υλοποιήσεις Wi-Fi adapter είναι ποιοτικές. Αντιθέτως τα USB adapters κάποια στιγμή βγάζουν πρόβλημα.
Δεν ξέρω πόσο καλύτερες είναι οι PCI/PCI-e κάρτες, διότι έχουν πουλήσει πολύ λιγότερο, λόγω της μειωμένης ευκολίας τοποθέτησης.
Το ίδιο και με τα Wi-Fi repeaters. Φθηνή και εύκολη λύση, αλλά το always on δύσκολα το πετυχαίνεις με συσκευές κάτω των 100€.
Σε γραφείο και σπίτι δουλεύω τα desktop με καλώδιο. Δε με έχει απασχολήσει σχεδόν ποτέ το θέμα της σύνδεσης. Μόνο πριν βάλω οπτική ίνα, υπήρχε θέμα με αιχμές τάσης από κεραυνούς, που περνούσαν από την τηλεφωνική γραμμή στο modem/router κι από εκεί μέσω UTP στο PC, οπότε φρόντιζα να αποσυνδέω το καλώδιο.
Επειδή έχω βάλει εγώ τέτοιες κάρτες σε πισι δικά μου και φίλων πρότεινα να βάλει τέτοια με πολύ μικρό κόστος και άριστο αποτέλεσμα αρκεί να έχει λίγο χώρο πίσω για τις κεραίες.
Αν πρόκειται για desktop, μια ποιοτική PCI κάρτα είναι η καλύτερη λύση. Οι καλές κάρτες έχουν και εξωτερικές κεραίες με προέκταση.
Επίσης μια καλή λύση είναι ένα αξιόλογο router, αντί αυτών των 20€ της λαϊκής που δίνουν οι ελληνικοί πάροχοι.
AUFGEBRACHT
16/04/2022, 14:14
Πριν 3 μέρες αγόρασα καινούριο ασύρματο ποντίκι για το laptop, δούλεψε κανονικότατα, ανοίγω σήμερα το πρωί τον υπολογιστή... το ποντίκι τίποτα. Αποσυνδέω τον πομποδέκτη από τη θύρα USB, τίποτα, κάνω restart, τίποτα, το ποντίκι δεν δούλευε, μπαίνω στη σελίδα του κατασκευαστή, κατεβάζω τον τελευταίο driver, δεν αναγνώριζε τους driver, απενεργοποιώ το core isolation και το ποντίκι δούλεψε με τη μία και πάλι. Πάω να κάνω επαναφορά το core isolation και... μήνυμα πως αυτό δεν είναι δυνατό, επειδή κάποιος driver είναι μη συμβατός. Κάνω την εφαρμογή απεγκατάσταση, ο ένας driver που εμφανιζόταν ως μη συμβατός εξαφανίζεται, αλλά συνεχίζει να μένει ένας και το core isolation δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου.
435288
AUFGEBRACHT
16/04/2022, 14:22
Το θέμα είναι ότι τον συγκεκριμένο driver, δεν μπορώ να τον βρω πουθενά για να τον διαγράψω. Κατέβασα και την εφαρμογή DriverStore Explorer, και δεν υπάρχει πλέον driver του mouse. Αυτό που με παραξενεύει, είναι ότι ο ασύμβατος driver έχει έκδοση 1.0.0.0 και με την έκδοση αυτή βρίσκω μόνο driver Hewlett Packard... Καμία ιδέα κάποιος;
435289
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/04/2022, 05:25
Καλημερα παιδιά!Μια ερώτηση! Έχθες ξεθαψα απο το πατάρι το πλειστεσιον 2 που παίζαμε παλιά με τα παιδιά! Λειτουργεί αλλά δεν έχει μοχλούς!
Και εγω και τα παιδιά ενθουσιαστηκαμε!
Βρηκα και ενα σιντι του προ εβολουσιον 09 που παίζαμε και είπαμε να ξαναζεσταθουμε!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει μοχλούς!
Υπάρχει κάποια φτηνή λύση?
Κανένα τζάμπο ίσως?Κανένα ησοπ?Οτιδήποτε! Έχει κάνει κανείς τίποτα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :wave2:
vasilismi
27/04/2022, 09:41
https://www.bestprice.gr/cat/3440/xeiristiria-gamepads/f/1261_1/playstation-2.html
https://www.skroutz.gr/c/663/Gamepads.html?keyphrase=ps2+controller
https://www.amazon.com/PlayStation-2-Dualshock-Controller-Black/dp/B00004YRQ9
https://www.e-shop.gr/ilektronika-paixnidia-xeiristiria-ps2-list?table=PER&category=GAME+CONTROLLER&filter-10542=1
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/04/2022, 15:30
https://www.bestprice.gr/cat/3440/xeiristiria-gamepads/f/1261_1/playstation-2.html
https://www.skroutz.gr/c/663/Gamepads.html?keyphrase=ps2+controller
https://www.amazon.com/PlayStation-2-Dualshock-Controller-Black/dp/B00004YRQ9
https://www.e-shop.gr/ilektronika-paixnidia-xeiristiria-ps2-list?table=PER&category=GAME+CONTROLLER&filter-10542=1
Ευχαριστώ πολύ!
rainmike
28/04/2022, 16:05
Ευχαριστώ πολύ!
Παπασουζα παρε αυτη την απομιμηση απο το e-shop, με 15 ευρώ παιρνεις 2.
Αν ψαχτεις σε groupakia με retrogaming στο Facebook,μπορεις να βρεις και γνησιους μοχλους ισως και πιο φτηνα.
Μεταχειρα εννοειται.
borgiriadis1
29/04/2022, 01:39
Την απομίμηση την έχω κ εγώ. Την είχα πάρει σαν 2η για το pc. Πρέπει να την έχω πανω απο δεκαετία. Βέβαια η χρηση της ηταν περιστασιακή (και τώρα δεν χρησιμοποιείται καν) αλλά πρεπει να δουλεύει ακόμα. Δεν θυμάμαι να είχα πρόβλημα ποτε. Κάποια στιγμη θυμάμαι ετριζε ο μοχλός αλλά και παλι δούλευε κανονικά (μετα το καθαρισα γτ με ανατρηχιαζε ο ήχος που έκανε).
Βέβαια δεν συγκρίνεται με το αυθεντικό σε καμια περίπτωση.
congate7
07/05/2022, 09:58
Υπάρχει τρόπος να γίνει backup σε κλειδωμένο iphone;
Έσπασε η οθόνη, έβαζε κωδικούς μόνο του και τώρα γράφει «Δεν διατίθεται το iphone».
Όταν το είχα πάθει στο δικό μου έβγαλε 30 λεπτά για να μπορέσω να βάλω κωδικό, πέρασαν, τον έβαλα κομπλέ αλλά τώρα στης κοπέλας μου δεν εμφανίζει χρόνο.
Το κακό είναι ότι το icloud έχει γεμίσει εδώ και δύο χρόνια που σημαίνει ότι αν γίνει restore θα χαθούν τα αρχεία 20-22 (σωστά?).
Το συνδέω στο pc και δε φαίνεται πουθενά, ούτε στο itunes.
Στο irepair είπαν δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός του restore και κρατάς μόνο ότι έχει στο icloud.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει backup ενώ είναι σε αυτή την κατάσταση;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/05/2022, 01:35
Παπασουζα παρε αυτη την απομιμηση απο το e-shop, με 15 ευρώ παιρνεις 2.
Αν ψαχτεις σε groupakia με retrogaming στο Facebook,μπορεις να βρεις και γνησιους μοχλους ισως και πιο φτηνα.
Μεταχειρα εννοειται.
Τώρα το είδα το μήνυμα! Αυτό πήρα! Με 8 ευρουλακια έκανα μια χαρά την δουλειά μου!
Την απομίμηση την έχω κ εγώ. Την είχα πάρει σαν 2η για το pc. Πρέπει να την έχω πανω απο δεκαετία. Βέβαια η χρηση της ηταν περιστασιακή (και τώρα δεν χρησιμοποιείται καν) αλλά πρεπει να δουλεύει ακόμα. Δεν θυμάμαι να είχα πρόβλημα ποτε. Κάποια στιγμη θυμάμαι ετριζε ο μοχλός αλλά και παλι δούλευε κανονικά (μετα το καθαρισα γτ με ανατρηχιαζε ο ήχος που έκανε).
Βέβαια δεν συγκρίνεται με το αυθεντικό σε καμια περίπτωση.
Φαίνεται μια χαρά πάντως! Την δουλειά του την κάνει!
doctor_john
22/05/2022, 17:50
Μηπως ξέρει κάποιος από τοποθεσίες και πάροχους να με βοηθήσει;
Εδώ και μια εβδομάδα η ιντερνετική τράπεζα με αναγνωρίζει σαν κάτοικο US και λόγο απαγορεύσεων εκεί δεν μου επιτρέπει πρόσβαση.
Προφανώς έχω εξαντλήσει κάθε κανάλι επικοινωνίας καταλήγοντας να έχω το παρακάτω:
If you are from supported country but the system detects you that you are a US user, this is probably due to the network your device is connected to, you can switch networks and try again
δοκίμασα από άλλο δίκτυο και πάλι τα ίδια, όπως και από δίκτυα κντς τηλεφωνίας.
υγ: VPN απλό με προτίμηση EU δοκίμασα επίσης.
Θεωρώντας ότι συνδέεσαι από έναν από τους τρεις μεγάλους παρόχους, διότι κάποιοι μικροί έχουν παράξενη δρομολόγηση, τότε δες και ρυθμίσεις λειτουργικού συστήματος και browser. Πολλοί χρήστες στην Ελλάδα έχουν ρύθμιση περιοχής και γλώσσας σαν US/English.
Μηπως ξέρει κάποιος από τοποθεσίες και πάροχους να με βοηθήσει;
Εδώ και μια εβδομάδα η ιντερνετική τράπεζα με αναγνωρίζει σαν κάτοικο US και λόγο απαγορεύσεων εκεί δεν μου επιτρέπει πρόσβαση.
Προφανώς έχω εξαντλήσει κάθε κανάλι επικοινωνίας καταλήγοντας να έχω το παρακάτω:
δοκίμασα από άλλο δίκτυο και πάλι τα ίδια, όπως και από δίκτυα κντς τηλεφωνίας.
υγ: VPN απλό με προτίμηση EU δοκίμασα επίσης.
Αν μπεις σε αυτή τη σελίδα σε ποια χώρα σε βλέπει; Your Organisation/ISP και Your Location
https://myip.ms/
Μπαίνεις από Ελλάδα σε ελληνική τράπεζα ή από Ελλάδα σε ξένη τράπεζα;
doctor_john
22/05/2022, 23:06
Kανονικά με βλέπει αττική κ.λπ. δεν είμαι σε black list ή κάτι περίεργο.. το σύστημα δυστυχώς στα ελληνικά, με άδεια κ.λπ.
Νεοσσέ υπήρχαν θέματα με τα ελληνικά από τα NT και όσοι είχαμε απαιτήσεις για τον σταθμό εργασίας τα αποφεύγαμε.
Μετά την οριστικοποίηση των θέσεων στον πίνακα χαρακτήρων OTf κάπως μπορούσες να εργαστείς (σε εργασίες που διαχειρίζεσαι γραμματοσειρές, τον πίνακα κ.λπ.)
Για εμένα μόνο τα 10 δουλεύουν στα ελληνικά αλλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με 7, 8 (καθόλου) στα ελληνικά.
Απο την άλλη μια φορά να δεις το μήνυμα "οι αρχές της χώρας σας κρίνουν ακατάλληλο για εσάς... κ.λπ." το μόνο που σε ενδιαφέρει
μετά είναι να είσαι στην ομπρέλα του T. Jefferson σε οποιοδήποτε στοιχείο του συστήματος.
Μήπως να πάρω τον πάροχο και να ζητήσω κάποιου είδους reset της παροχής;
Προληπτικά μπορείς να κάνεις μια επανεκκίνηση το ρούτερ (και τον υπολογιστή, ποτέ δε βλάπτει :D), αλλά αν το MyIP σε βλέπει κανονικά δεν πρέπει να είναι εκεί το θέμα. Όταν γράφεις ότι δοκίμασες και από άλλα δίκτυα, εννοείς από την ίδια συσκευή ή και με άλλες (π.χ. υπολογιστή και κινητό);
Αν μιλάμε για Windows 10 πήγαινε στο Region στις ρυθμίσεις να δεις τι έχεις βάλει.Μπορείς να το αλλάξεις χωρίς να επηρεάσει ούτε τη γλώσσα, ούτε το regional format.
Bonus: Δοκίμασε άλλο browser
doctor_john
23/05/2022, 08:27
Aλλη εταιρεία στον γείτονα μου, άλλο ρουτερ γραμμή σε εμένα, reset κάθε τυπου 3-4 browser, μόνο απο linux δεν έχω δοκιμάσει που θα έπρεπε μονο απο αυτό να βλέπω τράπεζες...
..Μπαίνεις από Ελλάδα σε ελληνική τράπεζα ή από Ελλάδα σε ξένη τράπεζα;
απο ελλάδα σε online τραπεζα με έδρα UK.
...να κάνεις μια επανεκκίνηση το ρούτερ (και τον υπολογιστή, ποτέ δε βλάπτει :D),...
:blush:
χε, το "συνδέω" με άλλες δουλειές, πχ πάω τα σκουπίδια; άρπα ένα reboot..
ΓιώργοςΤΤ
23/05/2022, 09:10
Δοκίμασε να στείλεις ένα αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας, πχ ένα λογαριασμό ρεύματος όπου να κυκλώσεις και να γράψεις στα αγγλικά τί είναι τί, δηλαδή κυκλώνει την διεύθυνση, βάζεις βελάκι και γράφεις address. Σε φωτογραφία και όχι σε PDF.
doctor_john
23/05/2022, 10:19
Kαλή ιδέα αν γίνεται χωρίς να είμαι μέσα γιατί με κόβει. Το αποδεικτικό διαμονής που βγαίνει επίσημα έχω στείλει σε pdf οταν έκανα εγγραφή.
υγ: δεν γίνεται..
F5 πάτησες; (https://youtu.be/nKg3f6Qw-88&t=217)
doctor_john
24/05/2022, 08:02
Λυπήσουμε, δεν μου έκοψε... Έχει πιθανότητες να είναι αυτό;!
υγ: δεν ήταν, χίλια ευχαριστώ πάντως!
Dr.Monty
24/05/2022, 10:13
F5 πάτησες; (https://youtu.be/nKg3f6Qw-88&t=217)
Παπασημακόπουλος οτι καλυτερο κυκλοφορει στο Ελληνικο ιντερνετ. Με διαφορα απο τους δευτερους.
Οφφτοπικ. Δειτε τον χούλιγκαν (https://www.youtube.com/watch?v=juzrM4Q9A0k)
Aλλη εταιρεία στον γείτονα μου, άλλο ρουτερ γραμμή σε εμένα, reset κάθε τυπου 3-4 browser, μόνο απο linux δεν έχω δοκιμάσει που θα έπρεπε μονο απο αυτό να βλέπω τράπεζες...
απο ελλάδα σε online τραπεζα με έδρα UK.
:blush:
χε, το "συνδέω" με άλλες δουλειές, πχ πάω τα σκουπίδια; άρπα ένα reboot..
Θα μύριζε να είναι κανένα addon για vpn-proxy στον broswer που ακόμα και αν τα εχεις "inactive" από το tool μπορεί να σου κάνουν ζημιά και να βρεις την υγεια σου μονο αν το κάνεις προσωρινα disabled από τον browser. Φανταζομαι ομως για να δοκιμασες 3-4 browsers και να συνεχιζει το προβλημα δεν θα εχεις εγκατεστημενο το addon σε ολους τους browsers. Αρα η ζημια θα ειναι ή σε κανενα application που τρέχει το service από πίσω ή να είχες βάλει χειροκινητες ρυθμισεις proxy στα windows που φανταζομαι θα το θυμοσουν.
Πάτα shift+ctrl+esc για να σου ανοιξει ο task manager και πηγαινε στην καρτελα services και τσεκαρε κανενα περιεργο ονομα που να σου θυμιζει vpn/proxy που μπορει να ειχες εγκαταστησει παλιοτερα και κάνε δεξι κλικ πανω του και stop service. Ακομα και λαθος να κανεις και να κλεισεις κατι που δεν πρεπει, με την επανεκκινηση θα ξανατρεξει.
Αν τρεξεις ενα live linux από στικακι δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα από τη στιγμή που το myip σου δειχνει κανονικα Ελλαδα και ελληνικό πάροχο.
Παπασημακόπουλος οτι καλυτερο κυκλοφορει στο Ελληνικο ιντερνετ. Με διαφορα απο τους δευτερους.
Οφφτοπικ. Δειτε τον χούλιγκαν (https://www.youtube.com/watch?v=juzrM4Q9A0k)
Αγαπαμε Παπασημακοπουλο. Ειναι θεουλης!:beer:
doctor_john
24/05/2022, 21:56
Πρέπει να δοκιμάσω ενα Linux, έτυχε και σε περίοδο που δεν έχω κάποιο εύκαιρο.
Έχω και άλλα εργαλεία πρόσβασης στις startup εφαρμογές. Θα ρίξω μια ματιά αλλά είναι δύσκολο γιατί τα χτενίζω συχνά και είναι μόνο τα απαραίτητα ενεργοποιημένα.
Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ άλλο VPN από το built in του opera. Έχω όμως το ESET σε λειτουργία πλήρους προστασίας.
Δύο δυνατοί σταθμοί και δεν έχω βρει χρόνο να στήσω dual boot στον έναν..
Συνηθως εχουν και οι σουιτες antivirus δυνατοτητα να τις παγωσεις για λιγο. Τσεκαρε και αυτο μηπως και...
AUFGEBRACHT
19/06/2022, 12:19
Καθαρά πληροφοριακά και για λόγους feedback, τελικά κατέληξα σε DELL πάλι, αποφάσισα να κάνω την (οικονομική) υπέρβαση τελευταία στιγμή, και να πάω σε κάτι καλύτερο, καθώς από έρευνα που έκανα, η σειρά Inspiron 3000 της Dell έχει μελανό σημείο την κακή οθόνη με τα θαμπά χρώματα. Ο HP απορρίφθηκε και λόγω λειτουργικού (Windows 10S και όχι Home) και λόγω ονόματος, κάτι Lenovo δεν μου γέμισαν το μάτι από άποψης ποιότητας κατασκευής κυρίως, οπότε λευκός καπνός και Dell σειρά 5.
Update μετά από σχεδόν 2 χρόνια: Έγραφα ότι εμφανισιακά τα Lenovo δεν μου γέμιζαν το μάτι από ποιότητας κατασκευής, και πως προτίμησα Dell λόγω πρότερης άριστης εμπειρίας με Inspiron 3000... τελικά η επιλογή αποδείχτηκε ΜΑΠΑ, και μιλάμε για laptop που κόστισε ένα χιλιάρικο... Εδώ και 1 εβδομάδα το πληκτρολόγιο άρχισε να δυσλειτουργεί και να δουλεύει όποτε θυμάται, για την ακρίβεια συγκεκριμένα 5 συγκεκριμένα πλήκτρα. Το ΓΤΠΚ in build διαγνωστικό της Dell τα βρίσκει όλα άψογα, η επαναγκατάσταση των drivers δεν απέδωσε, η διαγραφή του Intel HID filter επίσης τπτ, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο εκατοντάδες αναφορές για το συγκεκριμένο μοντέλο, πως όντως ξαφνικά σταματούν να δουλεύουν τα συγκεκριμένα πλήκτρα σε όλους, η Dell ποιεί την νήσσα και στέλνει ένα τυποποιημένο μήνυμα πως έχει λήξει η εγγύηση, ενώ όσοι έκαναν αντικατάσταση του πληκτρολογίου με άλλο, διαπίστωσαν πως μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε και με το νέο πληκτρολόγιο... Κάποιος από Ινδία σε ένα φόρουμ, έγραψε ότι αυτό συμβαίνει και τα πληκτρολόγια αντικατάστασης του συγκεκριμένου μοντέλου έχουν πρόβλημα, λόγω χαμηλής ποιότητας κατασκευής από τον Κινέζο προμηθευτή.
Μεγάλη ξενέρα λοιπόν από την Dell, δεν είναι η ποιοτική εταιρεία που ήταν πάλαι ποτέ...κρίμα!
panavour
19/06/2022, 13:50
Update μετά από σχεδόν 2 χρόνια: Έγραφα ότι εμφανισιακά τα Lenovo δεν μου γέμιζαν το μάτι από ποιότητας κατασκευής, και πως προτίμησα Dell λόγω πρότερης άριστης εμπειρίας με Inspiron 3000... τελικά η επιλογή αποδείχτηκε ΜΑΠΑ, και μιλάμε για laptop που κόστισε ένα χιλιάρικο... Εδώ και 1 εβδομάδα το πληκτρολόγιο άρχισε να δυσλειτουργεί και να δουλεύει όποτε θυμάται, για την ακρίβεια συγκεκριμένα 5 συγκεκριμένα πλήκτρα. Το ΓΤΠΚ in build διαγνωστικό της Dell τα βρίσκει όλα άψογα, η επαναγκατάσταση των drivers δεν απέδωσε, η διαγραφή του Intel HID filter επίσης τπτ, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο εκατοντάδες αναφορές για το συγκεκριμένο μοντέλο, πως όντως ξαφνικά σταματούν να δουλεύουν τα συγκεκριμένα πλήκτρα σε όλους, η Dell ποιεί την νήσσα και στέλνει ένα τυποποιημένο μήνυμα πως έχει λήξει η εγγύηση, ενώ όσοι έκαναν αντικατάσταση του πληκτρολογίου με άλλο, διαπίστωσαν πως μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε και με το νέο πληκτρολόγιο... Κάποιος από Ινδία σε ένα φόρουμ, έγραψε ότι αυτό συμβαίνει και τα πληκτρολόγια αντικατάστασης του συγκεκριμένου μοντέλου έχουν πρόβλημα, λόγω χαμηλής ποιότητας κατασκευής από τον Κινέζο προμηθευτή.
Μεγάλη ξενέρα λοιπόν από την Dell, δεν είναι η ποιοτική εταιρεία που ήταν πάλαι ποτέ...κρίμα!
τιποτα στις ηλεκτρικες και ηλεκτρονικες (κυριως)συσκευες δεν ειναι οπως καποτε,ειδικα στην αντοχη στον χρονο.Αλλιως θα ειχαν χρεοκωπησει ολες οι εταιριες.
doctor_john
19/06/2022, 16:32
Nα είμαστε ειλικρινείς, κανένα πληκτρολόγιο επαφής (; ) δεν έχει αντίστοιχες προδιαγραφές εργασίας με τις δυνατότητες που έχουν πλέον τα λαπτοπ.
Και εμένα ένα zbook, ναυαρχίδα υποτίθεται, σε λιγότερο από δύο χρόνια πληκτρολόγιο.
Δε νομίζω ότι έχει ελπίδα αντοχής η τεχνολογία των πληκτρολογίων αυτών.
Αν θυμάστε κάτι λεπτά συρταρωτά πληκτρολόγια για rack και τα παλαιότερα με τους κοντούς μηχανικούς διακόπτες
δουλεύουν ακόμα σε συνθήκες συνεργείου.
Παρόλα αυτά, το χαλασμένο το επισκεύασε εύκολα ο τεχνικός διευθυντής της οικογένειας και το έχω backup.
Dr.Monty
20/06/2022, 09:11
Η ιδια η εταιρια δίνει διαφορετική εμφαση στην ποιότητα των διαφορετικών σειρών της. Πιο συγκεκριμένα, για την Dell η σειρά Lattitude είναι η business και η πιο ακριβή. Τα Lattitude δεν μασανε και δεν παθαινουν τιποτα. Αλλωστε έρχονται με 5 χρόνια next day εγγυηση. Εγω δύο φορές που ειχα σοβαρο πρόβλημα ήρθαν στον χωρο εργασίας (μια Αθηνα και μια Θεσσαλονίκη) το έλυσαν και το εφτιαξαν στο μισάωρο. Χωρις πολλες ερωτήσεις. Μαλιστα τη μια φορα ήταν καλοκαιρι και εφευγα διακοπές και με ρώτησαν που παω διακοπες να ερθουν εκει. Και απλα κανονισαμε για μετα τις διακοπες.
Για λάπτοπ "χιλιάρικου" πάντως σίγουρα οι απαιτήσεις είναι υψηλές , ένα πληκτρολόγιο θα έπρεπε να είναι σίγουρα της προκοπής.
Να έλεγα για χαμηλής τιμής , γύρω στα 400-500 ευρώ είναι αναμενόμενο κάποια πλαστικά να μην είναι τίποτα ιδιαίτερο.
Παραμένει όμως η Dell, η Lenovo σε κάποια και η Huawei (προσωπική επιλογή , "χιλιάρικου") απο τις επιλογές μου έχοντας δει διάφορα μοντέλα στη πράξη, εγγυήσεις κλπα.
Vstrommer71
23/06/2022, 13:18
(To ξέρω θα πέσει φωτιά να με κάψει,αλλά χαλάλι)
Μου δώσανε στη δουλειά Latitude 13άρι των 1500.Πλαστικούρα,ο i5 ψήνεται και μπαταρία for the festivities(Τι καλά να μας δίνανε κάποιο XPS)
MacBook Air M1,απλά υπέροχο,1100 αγορά,fanless,αθόρυβο,δεν ψήνεται,δεν ακούς όλη την ώρα τα ανεμιστηράκια να τραγουδάνε.Γρήγορο και οικονομικό στην μπαταρία.
Ποτέ δεν ήμουν fan των σαπιομήλων,αλλά έχουν κάνει τρομερή δουλειά με τα νέα τους chip.
nikos_abel
23/06/2022, 13:41
Μου δώσανε στη δουλειά Latitude 13άρι των 1500.Πλαστικούρα,ο i5 ψήνεται και μπαταρία for the festivities(Τι καλά να μας δίνανε κάποιο XPS)
MacBook Air M1,απλά υπέροχο,1100 αγορά,fanless,αθόρυβο,δεν ψήνεται,δεν ακούς όλη την ώρα τα ανεμιστηράκια να τραγουδάνε.Γρήγορο και οικονομικό στην μπαταρία.
Ποτέ δεν ήμουν fan των σαπιομήλων,αλλά έχουν κάνει τρομερή δουλειά με τα νέα τους chip.
Περιμένω να παλιώσουν λίγο, να βγούνε προγράμματα, να βγούνε ακόμη πιο νέα και καλύτερα, να τσιμπίσω ένα 4ετίας σε λιγότερο από τη μισή τιμή.
Τα chips δεν είναι το παν όταν αγοράζεις μια συσκευή. Καλό είναι πχ να μπορείς να κάνεις ό,τι χρειάζεσαι. Ή να έχεις τις βασικές θύρες. Ή να μην πληρώνεις έξτρα το κάθε update ή feature. Ή τον φορτιστή.
Τα Lenovo Carbon X1 ειναι σε αυτό το επίπεδο, αν θες non-apple, και με περισσότερες ευκολίες γι αλλάγες. Noiseless, ~1kg βάρος και με τρομερό "σασί".
AUFGEBRACHT
23/06/2022, 19:37
Nα είμαστε ειλικρινείς, κανένα πληκτρολόγιο επαφής (; ) δεν έχει αντίστοιχες προδιαγραφές εργασίας με τις δυνατότητες που έχουν πλέον τα λαπτοπ.
Και εμένα ένα zbook, ναυαρχίδα υποτίθεται, σε λιγότερο από δύο χρόνια πληκτρολόγιο.
Δε νομίζω ότι έχει ελπίδα αντοχής η τεχνολογία των πληκτρολογίων αυτών.
Αν θυμάστε κάτι λεπτά συρταρωτά πληκτρολόγια για rack και τα παλαιότερα με τους κοντούς μηχανικούς διακόπτες
δουλεύουν ακόμα σε συνθήκες συνεργείου.
Παρόλα αυτά, το χαλασμένο το επισκεύασε εύκολα ο τεχνικός διευθυντής της οικογένειας και το έχω backup.
Δεν είναι θέμα πληκτρολογίου επαφής ή όχι, και τεχνολογίας πληκτρολογίων. Σε ΟΛΟΥΣ τους χρήστες, στις αναφορές στο διαδίκτυο, τα πλήκτρα που ξαφνικά σταματούν να δουλεύουν είναι συγκεκριμένα (πχ το 2 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο, το b, το spacebar). Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν πως είναι πρόβλημα software, καθώς κάποιοι έχουν βρει λύση με την ενεργοποίηση του filter key στο πληκτρολόγιο. Έχω άλλο ένα Dell, η φθηνή σειρά Inspiron 3000, 7 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει κιχ, κι είχε τα μισά χρήματα απ' ότι ο τωρινός.
Vstrommer71
24/06/2022, 07:01
Μιλάμε πάντα για τα Mac.Τα τηλέφωνα είναι άλλη ιστορία κι εκεί τα iphone είναι υπερτιμημένα όσο δεν πάει.
Το Air με δύο Type C με βολεύει μια χαρά κι αν χρειαστώ(όχι πολύ συχνά) κάποια έξτρα έξοδο κοτσάρω το type C adapter που έχω από παλιά.
Σαν μηχάνημα γενικής χρήσης πάει απίστευτα καλά.
Manalishi
24/06/2022, 11:18
Περιμένω να παλιώσουν λίγο, να βγούνε προγράμματα, να βγούνε ακόμη πιο νέα και καλύτερα, να τσιμπίσω ένα 4ετίας σε λιγότερο από τη μισή τιμή.
Δεν ξέρω τί προγράμματα χρειάζεσαι, αλλά γενικά μιλώντας, τα περισσότερα mainstream applications είναι πλέον σε cloud μορφή. Αρα κάποιος που δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να δουλεύει μεσω web.
Βέβαια μετά κάποιος θα σου πει "Καλά, έδωσες 1200 ευρώ για να δουλεύεις Internet Explorer (R.I.P.)???" ,αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
My 2 cents.
nikos_abel
24/06/2022, 11:31
...τα περισσότερα mainstream applications είναι πλέον σε cloud μορφή...
Ε ναι βρε, δε μιλάμε για τέτοια....
AUFGEBRACHT
25/06/2022, 09:37
Με το ρημάδι το Android Auto, ξέρει κανείς τί (και εάν παίζει) τελικά; Έχω ένα αρχαίο Samsung Galaxy A3 2017, με λειτουργικό Android 8.0. Κάποια στιγμή, είχα περάσει από ΑΡΚ το Android Auto, επειδή δεν υποστηριζόταν επίσημα Ελλάδα, 2-3 φορές που το είχα χρειαστεί για πλοήγηση στο infotainment του αυτοκινήτου, με είχε εξυπηρετήσει μια χαρά στην Αθήνα. Υποτίθεται ότι πλέον η εφαρμογή υποστηρίζεται και στα ελληνικά και μάλιστα το γεγονός είχε παρουσιαστεί μετά βαίων και κλάδων. Εμένα πάντως, όταν έψαχνα την εφαρμογή στο Play Store, συνέχιζε -και συνεχίζει- να μου εμφανίζει μήνυμα "το παρόν στοιχείο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας". Στο κινητό της συζύγου, η εφαρμογή εμφανίζεται κανονικά και μάλιστα σαν προεγκαταστημένη στο Store...
Χρειάστηκε σήμερα να πάω Αθήνα σε περιοχή άγνωστη, συνδέω το Auto με το αυτοκίνητο... τίποτα! Κατεβάζω νέα έκδοση, πάλι τίποτα, μάλιστα εμφάνιζε ένα μήνυμα ότι πλέον η εφαρμογή εκτελείται μόνο στην οθόνη του αυτοκινήτου. Τελικά υποστηρίζεται ή όχι στην Ελλάδα; Γιατί στο ένα τηλέφωνο υπάρχει σαν εφαρμογή και στο άλλο δεν υποστηρίζεται; Γιατί μέχρι πρότινος δούλευε και τώρα όχι;
Η Google καταργεί το Android Auto για κινητά (https://gr.pcmag.com/android-apps-1/37293/e-google-katargei-to-android-auto-gia-kineta)
AUFGEBRACHT
25/06/2022, 15:30
Η Google καταργεί το Android Auto για κινητά (https://gr.pcmag.com/android-apps-1/37293/e-google-katargei-to-android-auto-gia-kineta)
E λοιπόν, αυτό εξηγεί πολλά... Ευχαριστώ φίλος! :beer:
doctor_john
06/07/2022, 08:06
Kαλημέρα!
Είχα πάνω από 15 μέρες να ανοίξω το tower, τυπικό setup 3 ετίας, στήθηκε από εταιρεία, χωρίς υγρασία - σκόνη - κάπνισμα κ.λπ.
Το ανάβω, "signal lost". Αλλάζω καλώδια με νέα, οθόνες, θύρες... τίποτα!
Άνοιξα το tower, ο επεξεργαστής δουλεύει, ο ssd να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω να διακρίνω αν δουλεύει.
Πάει κάπου το μυαλό σας;
Ευχαριστώ
thunder ace
06/07/2022, 08:17
Βγαλε τις ραμ και μετα βαζε μια μια και καθε φορα αναβε τον.
Δλδ ασε μονο μια και ξεκινα.
borgiriadis1
06/07/2022, 08:54
Όντως βγάλε τις ram άσε μια και βάλτο μπροστά. Μόλις δουλέψει μάλλον θα ξεκολλήσει και μετά μπορείς να βάλεις και τις υπόλοιπες.
doctor_john
06/07/2022, 08:57
Ευχαριστώ παιδιά! θα το τσεκάρω σε λίγο.
Βγάλε το από το ρεύμα, βγάλε μπαταρία μητρικής και άσε το λίγη ώρα έτσι. Πάτα μερικές φορές το κουμπί ενεργοποίησης για να αδειάσουν πυκνωτές, ενώ είναι εκτός ρεύματος και χωρίς μπαταρία CR2032.
Στην περίπτωση που δεν δουλέψει, τρέχει αυτές τις μέρες προσφορά (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155664&p=3137761&viewfull=1#post3137761) desktop με δώρο κατσίκα.
Kαλημέρα!
Είχα πάνω από 15 μέρες να ανοίξω το tower, τυπικό setup 3 ετίας, στήθηκε από εταιρεία, χωρίς υγρασία - σκόνη - κάπνισμα κ.λπ.
Το ανάβω, "signal lost". Αλλάζω καλώδια με νέα, οθόνες, θύρες... τίποτα!
Άνοιξα το tower, ο επεξεργαστής δουλεύει, ο ssd να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω να διακρίνω αν δουλεύει.
Πάει κάπου το μυαλό σας;
Ευχαριστώ
Δεν σου κανει post to bios?
Το cpu ζεσταίνετε?
δεν κανει 2-3 απανοτα beep (βελε μπαζερ αν δεν εχεις)?
δες αν εχει κανα display me error codes η mb σου
αλλιως σε βλεπω για mb
doctor_john
06/07/2022, 17:40
Mε έφαγαν οι γιατροί σήμερα, το τσεκάρω σε λίγο.
Ο σταθμός δεν έχει 100 ώρες σε λειτουργία, η τεχνολογία του είναι τριετίας, περιμένει να στηθεί και συντηρείται με updates και antivirus μέχρι τότε. Δύσκολο το βλέπω για mb
υγ: βγήκαν οι μνήμες που ήταν ευκολότερο και τώρα είναι οκ. ευχαριστώ πολύ!
borgiriadis1
07/07/2022, 16:05
Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση περισσότερο κουβέντα να γίνεται. Ο αδερφός μου είχε ενα tv box το όποιο μας άφησε χρόνους και τώρα είναι στο ψάξιμο. Και σκέφτεται 3 λύσεις. Ή θα ψάξει παλι για tv box, ή να πάρει ενα mini pc για καλύτερα ή να πάρει ενα raspberry. Προφανώς σαν φθηνότερη επιλογή θα πρεπει να παει ή σε tv box ή σε μτχ raspberry, γτ για αξιόλογο mini pc θα πρεπει να ξηλωθει αρκετά που δεν είναι διατεθημένος.
Αυτό που θέλω να ρωτησω είναι το εξης: βλέπω κάποια πακέτα raspberry που λένε οτι δείχνουν και 4k και οτι λειτουργουν σαν mini pc. Αλλά δεν καταλαβαίνω την λειτουργία του ιδιου του rasberry. Τι λογισμικό τρέχει και ποσο κοντά σε mini pc είναι κτ τέτοιο εφόσον δεν έχει δικο του σκληρό δισκο και πρεπει να του βάλεις εσύ κάρτα μνήμης?
motojojo
07/07/2022, 16:24
Αν το κατέχει κι έχει διάθεση να ασχοληθεί raspberry.
Αν δεν το κατέχει ή/και ψάχνει έτοιμη plug'n play λύση τοτε tv box.
DoctoR_k6
07/07/2022, 17:01
Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση περισσότερο κουβέντα να γίνεται. Ο αδερφός μου είχε ενα tv box το όποιο μας άφησε χρόνους και τώρα είναι στο ψάξιμο. Και σκέφτεται 3 λύσεις. Ή θα ψάξει παλι για tv box, ή να πάρει ενα mini pc για καλύτερα ή να πάρει ενα raspberry. Προφανώς σαν φθηνότερη επιλογή θα πρεπει να παει ή σε tv box ή σε μτχ raspberry, γτ για αξιόλογο mini pc θα πρεπει να ξηλωθει αρκετά που δεν είναι διατεθημένος.
Αυτό που θέλω να ρωτησω είναι το εξης: βλέπω κάποια πακέτα raspberry που λένε οτι δείχνουν και 4k και οτι λειτουργουν σαν mini pc. Αλλά δεν καταλαβαίνω την λειτουργία του ιδιου του rasberry. Τι λογισμικό τρέχει και ποσο κοντά σε mini pc είναι κτ τέτοιο εφόσον δεν έχει δικο του σκληρό δισκο και πρεπει να του βάλεις εσύ κάρτα μνήμης?
Αναλογως τι θελει να κανει κ τι ζηταει απο αυτο.
Εγω παλια ειχα το Mi Box4s.
Μετα αγορασα το Chromecast with google tv.
To 2o σαφεστατα καλυτερο γι αυτο που το ηθελα.
Ποιοτητα εικονας κ βαζοντας τις εφαρμογες που ηθελα οπου παω απλα το κουβαλαω μαζι μου.
Δουλευει απροβληματιστα κ αγογγυστα.
borgiriadis1
07/07/2022, 21:17
Καλά όσο για το Chromecast το σκέφτηκα κι εγώ αν και πλέον το θεωρώ ξεπερασμένο με τις καινούριες android tv. Εγώ έχω το Chromecast 2 και πλέον τσάμπα το έχω πάνω στην tv.
Anyway ο αδερφός μου το σκέφτηκε ώστε να παίζει και retro games το raspberry και να το έχει ως media center ας πούμε αντί pc.
Ωστόσο εγώ απλά προσπαθώ να καταλάβω τη λειτουργία του. Όσο το έψαξα λέει ότι φορτώνεις το λογισμικό σε sd και το τρέχεις. Αλλά τι περιβάλλον είναι αυτό? Android? Widows? Πώς μοιάζει? Το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι οκ μπορεί να παίξει 4k αλλά δεν βλέπω αλλη λογική στο να το πάρεις.
Τα Raspeberry pi είναι σε έλλειψη από πέρσι. Είχαν πει ότι θα φέρουν μερικά κομμάτια τον Ιούνιο, αλλά δεν ξέρω τι έχει απομείνει, διότι ήταν μεγάλη η ουρά αναμονής. Ένας από τους επίσημους εισαγωγείς (https://nettop.gr/index.php/filters/kit-plaketes-1/?custom_f_86[0]=313131) έχει διαθεσιμότητα μόνο σε ακριβά κιτ πλέον.
Εννοείται ότι πας για την έκδοση Raspeberry Pi 4 και ιδανικά με τα 8 Gbyte RAM. Rapsberry, με λιγότερα από 4 Gbyte RAM μην πάρεις.
Το επίσημο λειτουργικό σύστημα είναι το Raspberry Pi OS, που είναι παρακλάδι του Raspbian, μίας ειδικά διαμορφωμένης έκδοσης Debian Linux. Η υποστήριξη που έχει είναι μεγάλη, διότι είναι πολύ δημοφιλές. Έρχεται με εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα συνήθως, αλλά και να μην είναι, το κατεβάζεις και το εγκαθιστάς σε μερικά λεπτά (~4GByte). Φορτώνει γραφικό περιβάλλον, σαν να βλέπεις Ubuntu, αλλά έχει και γραμμή εντολών φυσικά.
Για music ή video player υπάρχουν ειδικές εκδόσεις OS για το Raspberry Pi, εξειδικευμένες σε αυτό. Εννοείται όμως ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επίσημη έκδοση Raspberry Pi OS και να βάλεις σε αυτήν το λογισμικό που θέλεις, μιας και τα αποθετήρια έχουν ποικιλία λογισμικού.
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει σαν media player, αλλά θεωρώ ότι είναι ακριβό πλέον, σε σχέση με άλλα TV Box, αν αυτή είναι η λειτουργία που θέλεις. Έχουν αυξηθεί οι δυνατότητές του και δεν είναι πλέον η φθηνή λύση που λέγαμε 10 χρόνια πριν.
Το έχω χρησιμοποιήσει πολύ τους τελευταίους μήνες στη δουλειά, για διάφορες εφαρμογές. Βολεύει λόγω μεγέθους και χαμηλής κατανάλωσης, αλλά τείνει να χάσει το value for money εκεί που έχει φθάσει. Ειδικά με την άμεση εξάντληση του στοκ αρχίζει να δυσκολεύει η κατάσταση.
Θα το αγόραζα με το ακριβό κιτ, κυρίως για να ασχοληθώ με προγραμματισμό και εφαρμογές μικροηλεκτρονικής, περισσότερο για να μάθω πράγματα, αλλά ξέροντας ότι θα πρέπει να επενδύσω κάποιες εκατοντάδες ευρώ.
Παιχνίδια δεν έχω βάλει, αλλά φαντάζομαι τόσο δημοφιλές που είναι και με βάση το linux, θα βρίσκεις emulators.
Το λειτουργικό σύστημα τρέχει από κάρτα microSD, αλλά δεν είναι ό,τι πιο αξιόπιστο μπορείς να έχεις. Για επαγγελματικές εφαρμογές συνιστάται η χρήση portable SSD με σύνδεση USB 3.0, διότι οι κάρτες μνήμης τείνουν να χαλάνε τα αρχεία του λειτουργικού συστήματος με τον καιρό.
motojojo
07/07/2022, 21:42
To raspberry είναι ένας κανονικός υπολογιστής. Το λειτουργικό του ειναι κατά βάση λινουξ. Ότι κάνεις με έναν λινουξ υπολογιστή μπορείς να κάνεις και με αυτό.
Γενικότερα έχει άπειρες εφαρμογές και υπάρχει δυνατό community από πίσω.
borgiriadis1
08/07/2022, 00:26
Ότι δεν υπάρχει στοκ το είδα κι εγώ εξ αρχής. Υπάρχει όμως σε μτχ Κιτ γύρω στα 70-80€. Το budget βέβαια μπορεί να ξεφύγει πολύ αλλά κ πάλι από ένα mini pc πάλι θα είσαι φθηνότερα. Απ' ότι καταλαβαίνω λίγο ψάξιμο στην αρχή θα το χρειαστείς αλλά δεν ακούγεται και τρομερά δύσκολο.
Νομίζω ότι σαν αναβάθμιση (από tv box σε pc) ίσως τλκ είναι καλή λύση. Αρκεί να μην έχεις βέβαια ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτό.
Garfield
11/07/2022, 12:22
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας οι γνώστες για ενα θέμα που θέλω να λυσω.
Το rooter μου είναι στο δωμάτιο με το γραφείο και θα ήθελα να συνδέσω ενσύρματα την τηλεόραση και πιθανότατα στο μέλλον ενα tv box. Σκέφτομαι να πάρω το εικονιζόμενο
436893
Θα γίνει δουλειά με μία σύνδεση στο router και δύο σε τηλεόραση και tv box;
DoctoR_k6
11/07/2022, 12:27
Το rooter μου είναι στο δωμάτιο με το γραφείο και θα ήθελα να συνδέσω ενσύρματα την τηλεόραση και πιθανότατα στο μέλλον ενα tv box. Σκέφτομαι να πάρω το εικονιζόμενο
436893
Ναι κανονικα.
Εχει ξανασυζητηθει παλαιοτερα.
nikos_abel
11/07/2022, 13:20
Καλησπερούδια.
Αν κανείς μπορεί να βοηθήσει, θα είναι ευπρόσδεκτο.
Υπάρχει (νόμιμος) τρόπος να εγκασταθεί το netflix (και ενδεχομένως άλλα παρόμοια) στο tv box που δίνει η cosmote tv?
Ερώτηση μόνο για γνώστες :lol:
DoctoR_k6
11/07/2022, 14:54
Καλησπερούδια.
Αν κανείς μπορεί να βοηθήσει, θα είναι ευπρόσδεκτο.
Υπάρχει (νόμιμος) τρόπος να εγκασταθεί το netflix (και ενδεχομένως άλλα παρόμοια) στο tv box που δίνει η cosmote tv?
Ερώτηση μόνο για γνώστες :lol:
Εχεις δοκιμασει με sideload & explorer + το apk της εφαρμογης?
Καπου διαβαζα οτι κατεβαζεις το apk του aptoide το κανεις εγκατασταση με usb drive το τρεχεις κ μετα σου βγαζει τις κλειδωμενες εφαρμογες.
Απλα την εφαρμογη δεν μπορεις να την βαλεις home screen κ την βρισκεις απο τις εφαρμογες.
436893
Έχω τέσσερα στο σπίτι και με έχουν εξυπηρετήσει πάρα πολύ, με καλές ταχύτητες ακόμα και πάνω σε πολύπριζο. Μόνη προϋπόθεση να κατεβάσεις την εφαρμογή της TP-Link και να απενεργοποιήσεις το γ@!#&*νο eco mode.