View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
doctor_john
20/11/2023, 08:19
Joystick έχετε υπόψιν το παρακάτω και αν βρείτε το ίδιο σε μονό.
https://safesales.gr/JYS-NS151-Arcade-Game-Controller-PC-X-Nintendo-Switch
chris 1150
20/11/2023, 13:52
Δεν ειναι ακριβως κομπιουτερ αλλά κατι παρεμφερες, ας πουμε σμαρτ χομ.
Εχετε υποψη για θερμοστάτες, που να υποστηριζουν έλεγχο/επικοινωνια με ηλεκτροβανες επανω στα σωματα των καλοριφερ ώστε να τις ανοιγοκλεινουν ανάλογα με την επιλεγμένη (για το σωμα) θερμοκρασία;
Έχω βρει της Legrand αλλά είναι κομματάκι ακριβή, δεν μπορει να μην υπαρχουν και άλλες εταιρείες.
Ιδανικά θέλω να επιλέγω ποια δωμάτια να ζεσταθούν αλλά η θέρμανση να μην δουλεύει με βάση την θερμοκρασία στον κεντρικό θερμοστάτη, που θα βρίσκεται σε χώρο που συνήθως δεν θα θερμαινεται.
Η θέρμανση ειναι αυτόνομη.
https://www.e-shop.gr/hama-176593-hama-wlan-heating-control-2-x-smart-radiator-thermostats-central-control-p-PER.940831
karellen
20/11/2023, 16:34
Καλησπέρα στην παρέα....Λόγω βαρεμάρας, ψάχνω κανένα αξιόλογο mame32 να κατεβάσω. έχει κανένας υπόψη; με ενδιαφέρουν κυρίως τα wonder Boy και το Bubble bobble clasic
Επίσης, θέλω και κανένα joystik της προκοπής για τα συγκεκριμένα (αλλά και παρεμφερή) παιχνίδια.
Αν έχει καμιά σημασία, θα παίζονται σε laptop τελευταίας γενιάς (win11 pro)
Thanks
Έχω ένα ΜΑΜΕ πανάρχαιο,έχει πολλά παιχνίδια (και το μούμπλε μούμπλε) και παίζει στα win 10.
Δώστε μου ένα μέιλ να σας το στείλω.
Coyote.V
20/11/2023, 16:40
(win11 pro)
Και κρυπτογράφηση; Θεούλης :D Να απενεργοποιήσεις το wakeup from lan.
Johny the Fox
23/11/2023, 12:33
Λιγο άσχετο με το θέμα αλλα ψαχνω μια πληροφορία που βρίσκεται στο περιοδικό moto τεύχος 644 Ιούλης 2023.Εαν κάποιος συμφορουμιτες το έχει κατά τύχη τον παρακαλώ να με βοηθήσει
Λιγο άσχετο με το θέμα αλλα ψαχνω μια πληροφορία που βρίσκεται στο περιοδικό moto τεύχος 644 Ιούλης 2023.Εαν κάποιος συμφορουμιτες το έχει κατά τύχη τον παρακαλώ να με βοηθήσει
Καλησπέρα, το έχω, τι χρειάζεσαι?
Johny the Fox
23/11/2023, 19:15
Καλησπέρα, το έχω, τι χρειάζεσαι?
Εχεις π.μ.
Johny the Fox
23/11/2023, 23:35
Ανεμε,χωρίς να σε ξέρω και χωρίς να έχεις καμμιά υποχρέωση,εκατσες και ασχολήθηκες,προσφέροντας μου μεγάλη εξυπηρέτηση.Σε ευχαριστώ και εύχομαι να υπάρχουν παντα παιδιά σαν εσένα στο φόρουμ.
Manalishi
24/11/2023, 16:31
Aμα είναι οφφ-τόπικ, το σβήνω...
Οι γονέοι έχουν μια SONY LCD τηλεόραση, επάνω στο πάσσο που χωρίζει κουζίνα απο καθιστικό, και κοιτάει προς το καθιστικό. Συνέπεια αυτού είναι να μην ακουν καλά, αφού δεν υπάρχει τοίχος απο πίσω να λειτουργεί σαν αντηχείο. Αμα βλέπουν και οι δύο, καλώς. εαν ο ένας είναι στην κουζίνα και ο άλλος στο σαλόνι για να βλέπει τηλεόραση, αυτός στην κουζίνα ξεκουφαίνεται (εαν έχει την ένταση ψηλα για να ακούει το σαλόνι) ενώ ο άλλος δεν ακούει καλά (εαν εχει την ένταση χαμηλά για να μην ζαλίζει αυτόν που είναι στην κουζίνα.)
Η ερώτηση είναι η εξής:
-Αγοράζουμε ηχόμπαρα?? Υπήρχε μία για κάποιο διάστημα, άλλης εταιρείας, η οποία χρειαζόταν το δικό της χειριστήριο για να δουλεύει. Πρώτον την παράτησαν γιατί βαριούνταν να έχουν 2-3 χειριστήρια αλλά επίσης ο ήχος δεν ήταν "αρκετός", πάλι την πλήρωνε η κουζίνα για να ακους στο σαλόνι.
-Αγοράζουμε ασύρματα ηχεία και τα βάζουμε πίσω απο τον καναπέ?
-Αγοράζουμε ακουστικά και στους δύο? (Το έχω σκεφτεί, δεν πρόκειται να δουλέψει με τα παπούδια....)
Τί κάνουμε,οεο?
harris_x
24/11/2023, 16:42
Aμα είναι οφφ-τόπικ, το σβήνω...
Οι γονέοι έχουν μια SONY LCD τηλεόραση, επάνω στο πάσσο που χωρίζει κουζίνα απο καθιστικό, και κοιτάει προς το καθιστικό. Συνέπεια αυτού είναι να μην ακουν καλά, αφού δεν υπάρχει τοίχος απο πίσω να λειτουργεί σαν αντηχείο. Αμα βλέπουν και οι δύο, καλώς. εαν ο ένας είναι στην κουζίνα και ο άλλος στο σαλόνι για να βλέπει τηλεόραση, αυτός στην κουζίνα ξεκουφαίνεται (εαν έχει την ένταση ψηλα για να ακούει το σαλόνι) ενώ ο άλλος δεν ακούει καλά (εαν εχει την ένταση χαμηλά για να μην ζαλίζει αυτόν που είναι στην κουζίνα.)
Η ερώτηση είναι η εξής:
-Αγοράζουμε ηχόμπαρα?? Υπήρχε μία για κάποιο διάστημα, άλλης εταιρείας, η οποία χρειαζόταν το δικό της χειριστήριο για να δουλεύει. Πρώτον την παράτησαν γιατί βαριούνταν να έχουν 2-3 χειριστήρια αλλά επίσης ο ήχος δεν ήταν "αρκετός", πάλι την πλήρωνε η κουζίνα για να ακους στο σαλόνι.
-Αγοράζουμε ασύρματα ηχεία και τα βάζουμε πίσω απο τον καναπέ?
-Αγοράζουμε ακουστικά και στους δύο? (Το έχω σκεφτεί, δεν πρόκειται να δουλέψει με τα παπούδια....)
Τί κάνουμε,οεο?
Αν η τιβι έχει 3.5 Jack για ακουστικά παίρνεις ένα καλό ζευγάρι ηχείων για Η/Υ και ξεμπερδεψες.
DoctoR_k6
24/11/2023, 16:47
Αν η τιβι έχει 3.5 Jack για ακουστικά παίρνεις ένα καλό ζευγάρι ηχείων για Η/Υ και ξεμπερδεψες.
Η καλυτερη/φθηνοτερη λυση θεωρω.
Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αλλαξει το σεταπ και να φυγει απο εκει η τηλεοραση? :D
Manalishi
24/11/2023, 17:08
Η καλυτερη/φθηνοτερη λυση θεωρω.
Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αλλαξει το σεταπ και να φυγει απο εκει η τηλεοραση? :D
Όχι δυστυχώς.
Η γιαγιά μου, έχει ένα κορυφαίο σύστημα...
μπαίνει μία μαλακία με 3,5 jack στην τηλεόραση, που πάει σε μία μονάδα υπερύθρων.
Έχει ένα δέκτη, ο οποίος έχει και αυτός με τη σειρά του jack 3,5. Σε αυτό, βάζει ακουστικά αλλα μπορεί να βάλει και ηχεία υπολογιστή πχ...
motojojo
24/11/2023, 17:36
Αν η τηλεόραση έχει 3.5mm jack ίσως ξεμπέρδευες με ενα καλό σετ ηχείων υπολογιστή στραμένα στο καθιστικό. Δεν χρειάζονται χειριστηριο, τα ρυθμίζεις κοντά στη μέγιστη ένταση (ή λιγο πιο χαμηλά) και πρακτικά ανεβοκατεβάζεις την ένταση από το χειριστήριο της τηλεόρασης.
Καποιος θα έχει ηχεια να δοκιμάσεις πριν προχωρήσεις στην αγορά τους, άσε που θα παιζουν και πολλά μτχ.
Επίσης δεν ξέρω αν θα μπορουσες να κάνεις πατέντα με ηχεία από κάποιο παροπλισμένο ηχοσυστημα.
Ανεμε,χωρίς να σε ξέρω και χωρίς να έχεις καμμιά υποχρέωση,εκατσες και ασχολήθηκες,προσφέροντας μου μεγάλη εξυπηρέτηση.Σε ευχαριστώ και εύχομαι να υπάρχουν παντα παιδιά σαν εσένα στο φόρουμ.
:beer:
Χαίρομαι που βοήθησα !
dimitrisinside
30/11/2023, 18:21
Εχω καποια βιντεακια που τα εχω αποθηκευμενα στο στικακι, και τα βλεπω στην τηλεοραση.
Με ποιο προγραμμα μπορω να τα ρυθμισω ωστε να εχουν την ιδια ενταση ηχου ?
Κάποιοι προτείνουν το Shutter Encoder. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά λέει ότι κάνει audio normalisation.
SeniorCanardo
01/12/2023, 12:20
Φρόντισε το όποιο πρόγραμμα να κάνει Loudness normalization και όχι peak normalization.
Coyote.V
12/12/2023, 13:58
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια...
Έχω ένα σκληρό δίσκο στον οποίο έχω όλες τις φωτογραφίες μου... ο σκληρός μάλλον έχασε το αρχείο εκκίνησης γιατί δεν έκανα format ούτε κάποια άλλη ενέργεια. Απλά δεν τον διαβάζει.
Με το EaseUS Data Recovery βρίσκω όλα τα αρχεία μου αλλά έχει όριο 1Gb η free έκδοση.
Χρειάζομαι κάποιο αληθινό free hdd recovery
Γνωρίζεται κανένα ή θα βάλω το χέρι στην τσέπη;
Αν είναι θέμα καταστροφής του boot sector ή MBR , υπάρχουν εντολές και εργαλεία (fixmbr , chkdsk/f , bootrec/fixboot κλπα)
Αλλιώς δοκιμάζεις https://undelete360.com/index.html ή κάτι αντίστοιχο απο εδώ https://www.techspot.com/downloads/recovery-tools/
Γνωρίζω την πλήρη έκδοση του Easeus data recovery αμα θές πάντως...
Coyote.V
12/12/2023, 14:34
Αν είναι θέμα καταστροφής του boot sector ή MBR , υπάρχουν εντολές και εργαλεία (fixmbr , chkdsk/f , bootrec/fixboot κλπα)
Αλλιώς δοκιμάζεις https://undelete360.com/index.html ή κάτι αντίστοιχο απο εδώ https://www.techspot.com/downloads/recovery-tools/
Αυτές τις εντολές τις τρέχω από τη γραμμή εντολών και φτιάχνει μόνο του;
Πως πρέπει να ορίσω τον εξωτερικό Ε:
Coyote.V
12/12/2023, 14:35
Γνωρίζω την πλήρη έκδοση του Easeus data recovery αμα θές πάντως...
Τι εννοείς με το γνωρίζω, έχεις κλειδί;
Coyote.V
12/12/2023, 14:42
Ok αν δεν βγάλω άκρη αλλιώς...
CorpseAlive
12/12/2023, 14:52
Ερώτηση :
Έχω έναν φάκελο μεγάλου μεγέθους στο Google Drive.
Μέσα ο φάκελος έχει περίπου 2500-3000 αρχεία .
Κάνει συμπιέση των αρχείων και μετά τα κάνω Download.
Τα κάνω εξαγωγή και λείπουν Random αρχεία.
Αυτό έχει γίνει 2-3 φορές .
Υπάρχει κάποια πιθανή εξήγηση?
Coyote, αν κατάλαβα καλά, τον έχεις βάλει τώρα ως εξωτερικό δίσκο και πάλι δεν τον διαβάζουν τα Windows. Αν ισχύει αυτό, δεν έχει χαλάσει απλά το boot sector, αλλά και το partition table.
Coyote.V
12/12/2023, 14:55
Πάρε νουμεράκι φίλε...
Coyote.V
12/12/2023, 14:59
Coyote, αν κατάλαβα καλά, τον έχεις βάλει τώρα ως εξωτερικό δίσκο και πάλι δεν τον διαβάζουν τα Windows. Αν ισχύει αυτό, δεν έχει χαλάσει απλά το boot sector, αλλά και το partition table.
Ναι, ήταν εξωτερικός πάντα.
Δεν δουλεύει ό έλεγχος δίσκου μέσω των windows στις ιδιότητες του σκληρού, λέει ότι θέλει format.
Coyote.V
12/12/2023, 15:11
Είναι και κρυπτογραφημένος... την κρυπτογράφηση την περνάει αλλά δεν προχωράει παρακάτω.
Coyote.V
12/12/2023, 15:20
448987
448988
448989
Η μεσαία είναι με διπλό κλικ πάνω του
Coyote.V
12/12/2023, 15:24
448990
Πριν το ξεκλείδωμα της κρυπτογράφησης
Αυτές τις εντολές τις τρέχω από τη γραμμή εντολών και φτιάχνει μόνο του;
Πως πρέπει να ορίσω τον εξωτερικό Ε:
Τις εντολές αυτές τις τρέχεις μέσα απο το περιβάλλον Recovery που δίνουν τα windows, απο τις επιλογές
αποκατάστασης.
Υπάρχουν κ άλλοι τρόποι (Hiren Boot) αλλά είναι πιο εξειδικευμένοι.
Πριν πάμε όμως εκεί, επειδή ειδα τις φωτό που παρέθεσες, ο δίσκος παίρνει γράμμα, των βλέπουν τα Windows αλλα όχι πολλα παραπάνω.
Μήπως να έτρεχες ένα Disk Management / Διαχείριση Δίσκων κ Τόμων , των Windows, να δούμε τι πληροφορίες παίρνεις απο εκεί ?
Μιλώ για Ιδιότητες Δίσκου συγκεκριμένα , ώστε να φανεί Θέση, Κατάσταση, Εύρυθμη Λειτουργία , Στυλ Διαμερίσματος κλπα
πάνω σε αυτό , δες Κογιότ και αυτό :
https://www.easeus.com/partition-recovery-software/partition-recovery.html
Coyote.V
12/12/2023, 16:28
448992
πάνω σε αυτό , δες Κογιότ και αυτό :
https://www.easeus.com/partition-recovery-software/partition-recovery.html
Λέει η διαχείριση δίσκων ότι είναι ελεύθερο αλλά δεν είναι τα βρίσκω όλα για recovery.
virus δεν έχω το είχα ψάξει 10 φορές με διαφορετικά εργαλεία... εκτός και αν είναι τόσο προηγμένος τι να πω...
Ναι έχω "Lost Partition"... θα το προσπαθήσω, ελπίζω να κάνει δουλειά η free έκδοση, ευχαριστώ πολύ. :beer:
Ερώτηση :
Έχω έναν φάκελο μεγάλου μεγέθους στο Google Drive.
Μέσα ο φάκελος έχει περίπου 2500-3000 αρχεία .
Κάνει συμπιέση των αρχείων και μετά τα κάνω Download.
Τα κάνω εξαγωγή και λείπουν Random αρχεία.
Αυτό έχει γίνει 2-3 φορές .
Υπάρχει κάποια πιθανή εξήγηση?
Δεν προσφέρω λύση αλλά φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Μου κάνει εντύπωση να έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια χωρίς να έχει λυθεί τέτοιο πρόβλημα.
Συζήτηση 1 (https://support.google.com/drive/thread/4142625/download-all-doesn-t-capture-all-files?hl=en)
Συζήτηση 2 (https://support.google.com/drive/thread/4589252/download-one-whole-folder-drive-zipped-them-there-is-always-missing-one-or-two-files-of-zippe?hl=en)
motojojo
12/12/2023, 18:48
Αν κανεις λιγοτερα αρχεια download; Πχ διαλεξε 100 ή 500 τη φορά.
doctor_john
12/12/2023, 19:24
Λιγότερα αρχεία θα δοκίμαζα σε περίπτωση που λειτουργεί παρόμοια με τις εφαρμογές συμπίεσης.
Καλημέρα παιδιά, όταν μπαίνω στο φόρουμ από φορητή συσκευή σχεδόν πάντα η επιλογή "Γρήγοροι σύνδεσμοι" επικαλύπτει την επιλογή "Γρήγορη αναζήτηση" με αποτέλεσμα να μη μπορώ να επιλέξω την πρώτη.
Είναι θέμα συσκευής ή format του site;
karellen
13/12/2023, 11:23
Παντελή οι συντομεύσεις που αναφέρεις απαντώνται στην Κανονική προβολή του φόρουμ,δοκίμασες να το γυρίσεις σε mobile version;
Είναι θέμα συσκευής πάντως γιατί εμένα το δείχνει κανονικά "Γρήγοροι σύνδεσμοι" και "Γρήγορη αναζήτηση" .
Καλημέρα.
Παντελή οι συντομεύσεις που αναφέρεις απαντώνται στην Κανονική προβολή του φόρουμ,δοκίμασες να το γυρίσεις σε mobile version;
Είναι θέμα συσκευής πάντως γιατί εμένα το δείχνει κανονικά "Γρήγοροι σύνδεσμοι" και "Γρήγορη αναζήτηση" .
Καλημέρα.
:beer:
Coyote.V
13/12/2023, 15:52
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια...
Έχω ένα σκληρό δίσκο στον οποίο έχω όλες τις φωτογραφίες μου... ο σκληρός μάλλον έχασε το αρχείο εκκίνησης γιατί δεν έκανα format ούτε κάποια άλλη ενέργεια. Απλά δεν τον διαβάζει.
Με το EaseUS Data Recovery βρίσκω όλα τα αρχεία μου αλλά έχει όριο 1Gb η free έκδοση.
Χρειάζομαι κάποιο αληθινό free hdd recovery
Γνωρίζεται κανένα ή θα βάλω το χέρι στην τσέπη;
Τελικά ανάκτησα τα δεδομένα μου και τα έσωσα στον σκληρό C: προσωρινά μέχρι να λύσω το πρόβλημα.
Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στην αφαίρεση του εξωτερικού δίσκου, όταν κάνεις δεξί κλικ για την αφαίρεση δεν αφαιρείται αμέσως... πρέπει να περιμένεις πολύ μέχρι να βγάλει το μήνυμα της ειδοποίησης για ασφαλή κατάργηση. Και να περιμένεις μερικές φορές όχι πάντα δεν αφαιρείται όπως πρέπει και χάνονται πάλι τα αρχεία..
Η πλάκα είναι ότι στην πολιτική του δίσκου είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για την γρήγορη αφαίρεση. Τι άλλο μπορώ να κοιτάξω;
Υ.Γ Στα στικάκια δεν το κάνει...
karellen
13/12/2023, 16:01
Τι άλλο μπορώ να κοιτάξω;
Την υπογραφή του Vaska.
doctor_john
29/12/2023, 15:29
Έχω πρόβλημα με μερικά καλώδια utp στην δουλειά. Είναι εύκολο να παρασυρθούν
και πολύ δύσκολο να μην είναι εκτεθημενα..
Μήπως υπάρχει κάποιο σύστημα που επιτρέπει να βγαίνουν από τις μπριζες τοίχου χωρίς ζημιά;
Μπορείς να σπάσεις τις πλαστικές ασφάλειες στους ακροδέκτες RJ45. Θα πρέπει όμως να ενημερώσεις όλους σχετικά, διότι μετά θα βγαίνουν εύκολα. Όταν διαπιστώνετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το δίκτυο, θα πρέπει σαν πρώτη κίνηση να τα ξανασπρώχνεις μέσα στις πρίζες.
Υπάρχουν επιδαπέδια κανάλια (https://www.bestprice.gr/cat/5560/diafora-hlektrologika.html?q=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CE%BD %CE%AC%CE%BB%CE%B9&o=2), που ίσως μετριάσουν την έκθεση των καλωδίων και δεν χρειαστεί να χαλάσεις τους ακροδέκτες.
Αν είναι λίγα ή δεν σε νοιάζει το κόστος (γιατί προβλέπω να είναι τσιμπημένα) μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο (https://gr.mouser.com/new/rosenberger/rosenberger-magnetic-rj45-cables/?_gl=1)
Εξακολουθεί να ισχύει ό,τι έγραψε ο Νεοσσός
Αν είναι λίγα ή δεν σε νοιάζει το κόστος (γιατί προβλέπω να είναι τσιμπημένα) μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο
Εξακολουθεί να ισχύει ό,τι έγραψε ο Νεοσσός
Πολύ ακριβό. 70€ χωρίς τα μεταφορικά. (https://www.digikey.ca/en/products/detail/rosenberger/L99-M0044-3260-C/11503723)
doctor_john
29/12/2023, 17:42
Το ήξερα πως θα μου ανοίξετε τα μάτια. :a013:
Αυτοί οι γκρινμπεργκερς είναι ωραίοι αλλά στα χρήματα αυτά; ίσως αν έβαζαν άλλα υλικά.
Στο thomann είδα στα γρήγορα magnetic connector που δικαιολογεί το κόστος του.
Ωραία ιδέα και οχι επειδή είμαι βλαμμένος αλλά φτιάχνεται εύκολα, ρεαλιστικά να το δούμε.. :a05:
ευχαριστώ!
μηπως ξερουμε γιατι δεν μπορω να δω το site απο το κντ τις τελευταιες μερες;
Τι σου εμφανίζει; Βοήθησέ μας λίγο.
Μπορείς να δεις άλλες ιστοσελίδες, αλλά δεν βλέπεις το moto.gr;
Έκανες επανεκκίνηση στο κινητό;
Δοκίμασες να καθαρίσεις την cache του browser που χρησιμοποιείς στο κινητό;
ειχα το μοτο στους σελιδοδεικτες
το ανοιγει και το δειχνει σαν κειμενο
οι αλλες σελιδες δουλευουν κανονικα
μολις καθαρισα cache χωρις αποτελεσμα
ειχα το μοτο στους σελιδοδεικτες
το ανοιγει και το δειχνει σαν κειμενο
οι αλλες σελιδες δουλευουν κανονικα
μολις καθαρισα cache χωρις αποτελεσμα
Μήπως σχετίζεται με τις επιλογές για εμφάνιση ως πλήρες site ή έκδοσης για κινητό;
οχι γιατι και να σκατζαρω δεν αλλαζει κατι
τοφτιαξα
εκλεισα το adblock και συνηλθε
μαστορια μηπως εχει κανεις σας κανα καλωδιο TRRS 3.5mm male-male, ειναι αυτο με τις 3 γραμμες και μηκος 1-1.5m?
ειναι κλσικο καλωδιο για headset.
nikos_abel
14/01/2024, 16:27
Έχω ένα μυστήριο πρόβλημα.
Το laptop είναι ένα Lenovo Legion Y520-15IKBM (αν έχει σημασία).
Έχει 2 θύρες usb 3.0, 1 θύρα usb 2.0 και μία usb-c.
Σε οποιαδήποτε, όταν συνδέσω κάποιο φλασάκι, μεγάλης ή μικρής χωρητικότητας,
το διαβάζει μια χαρά.
Αν όμως συνδέσω έναν HDD 2,5 με καλώδιο μετατροπέα usb 3.0 σε sata, δεν τον βλέπει
με την καμία.
Έχω δοκιμάσει αρκετούς δίσκους, δεν βλέπει κανέναν.
Για να αποκλείσω ότι φταίει ο αντάπτορας, τους δίσκους τους δοκίμασα
σε άλλα pc (αλλά και mac) και φαίνονται μια χαρά.
Επίσης εναλλακτικά, δοκίμασα και με ένα dock που έχω, πάλι δεν τους βλέπει.
Η πλάκα είναι ότι ο hdd αυτός, είναι ο μόνος που έχει το υπάρχον backup του λάπτοπ,
το οποίο δημιούργησα σε αυτό!
Έχετε καμιά, ιδέα τι μπορεί να φταίει ή τι να δοκιμάσω;
Η τελευταία λύση μου είναι να κάνω backup σε διάφορα φλασάκια,
φουλ φορματ και επαναφορά τα πάντα ένα ένα, αλλά θα μου φάει 200 χρόνια
και όλο και κάτι θα ξεχαστεί...
basilis_k6
14/01/2024, 16:31
Έχω ένα μυστήριο πρόβλημα.
Το laptop είναι ένα Lenovo Legion Y520-15IKBM (αν έχει σημασία).
Έχει 2 θύρες usb 3.0, 1 θύρα usb 2.0 και μία usb-c.
Σε οποιαδήποτε, όταν συνδέσω κάποιο φλασάκι, μεγάλης ή μικρής χωρητικότητας,
το διαβάζει μια χαρά.
Αν όμως συνδέσω έναν HDD 2,5 με καλώδιο μετατροπέα usb 3.0 σε sata, δεν τον βλέπει
με την καμία.
Έχω δοκιμάσει αρκετούς δίσκους, δεν βλέπει κανέναν.
Για να αποκλείσω ότι φταίει ο αντάπτορας, τους δίσκους τους δοκίμασα
σε άλλα pc (αλλά και mac) και φαίνονται μια χαρά.
Επίσης εναλλακτικά, δοκίμασα και με ένα dock που έχω, πάλι δεν τους βλέπει.
Η πλάκα είναι ότι ο hdd αυτός, είναι ο μόνος που έχει το υπάρχον backup του λάπτοπ,
το οποίο δημιούργησα σε αυτό!
Έχετε καμιά, ιδέα τι μπορεί να φταίει ή τι να δοκιμάσω;
Η τελευταία λύση μου είναι να κάνω backup σε διάφορα φλασάκια,
φουλ φορματ και επαναφορά τα πάντα ένα ένα, αλλά θα μου φάει 200 χρόνια
και όλο και κάτι θα ξεχαστεί...
κατι μαγικο συμβαινει με τα καλωδια στις συσκευες και αλλες δουλευουν με τα χ, αλλες με τα ψ και αλλες και με τα 2 η και κανενα. πραγματικα αυτο το προβλημα το εχω αντιμετωπισει τοσες φορες και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι συμβαινει. κλασσικο παραδειγμα τα usb-c που φορτιζουν τα μισα κινητα αλλα οχι τα αλλα μισα.
ειμαι σιγουρος οτι αν δοκιμάσεις αλλο καλωδιο μαγικα θα δουλεψει.
nikos_abel
14/01/2024, 16:48
κατι μαγικο συμβαινει με τα καλωδια στις συσκευες και αλλες δουλευουν με τα χ, αλλες με τα ψ και αλλες και με τα 2 η και κανενα. πραγματικα αυτο το προβλημα το εχω αντιμετωπισει τοσες φορες και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι συμβαινει. κλασσικο παραδειγμα τα usb-c που φορτιζουν τα μισα κινητα αλλα οχι τα αλλα μισα.
ειμαι σιγουρος οτι αν δοκιμάσεις αλλο καλωδιο μαγικα θα δουλεψει.
Για αυτό δοκίμασα με το dock, αλλά δεν...
Έχω μια άλλη θήκη για 2,5, αλλά επειδή είναι σε ένα xbox μόνιμα
και αν αλλάξω δίσκο αυτά έχουν μια άλλη μαγική τάση να
χάνουν τις ρυθμίσεις, προσπαθώ να το αποφύγω...
Ά ρε μικρομαλακή..... mac και πάλι mac ...
Το πρόβλημα με τους εξωτερικούς φορητούς δίσκους είναι συχνά η τροφοδοσία ρεύματος που δεν είναι επαρκής από κάποιες θύρες, κυρίως laptop. Τα 0,5 Ampere που δίνει η USB 2.0 συνήθως δεν φτάνουν, γι' αυτό κάποιες εταιρείες δίνουν καλώδιο με διπλή απόληξη USB type A, ώστε αθροιστικά να δίνουν αρκετό ρεύμα. Ακόμα καλύτερη λύση είναι αν έχεις μετατροπέα/docking station που παίρνει παίρνει ξεχωριστά ρεύμα από την πρίζα.
Θεωρητικά τα 0,9 Ampere που δίνει η USB 3.0 πρέπει να φθάνουν, αλλά ενδέχεται το laptop να μην μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα. Σαν πρώτη κίνηση, θα έκανα τις δοκιμές με το laptop να είναι συνδεδεμένο με το τροφοδοτικό του και την μπαταρία φορτισμένη και να μην έχω συνδεδεμένες άλλες συσκευές στις θύρες του υπολογιστή, εκτός από τον δίσκο που σε ενδιαφέρει. Επιπλέον θα πήγαινα στις ρυθμίσεις ενέργειας και θα την έβαζα στο Maximum Performance, έχοντας επιπλέον απενεργοποιήσει το USB selective suspend (https://www.youtube.com/watch?v=L8JOj3u-REo). Αν μπορείς να δοκιμάσεις κι άλλο καλώδιο USB, θα βοηθούσε στη διερεύνηση.
Κράτα μας ταχυδρομημένους (keep us posted). :p
nikos_abel
15/01/2024, 06:29
Το πρόβλημα με τους εξωτερικούς φορητούς δίσκους είναι συχνά η τροφοδοσία ρεύματος που δεν είναι επαρκής από κάποιες θύρες, κυρίως laptop. Τα 0,5 Ampere που δίνει η USB 2.0 συνήθως δεν φτάνουν, γι' αυτό κάποιες εταιρείες δίνουν καλώδιο με διπλή απόληξη USB type A, ώστε αθροιστικά να δίνουν αρκετό ρεύμα.
Υπέροχη επεξήγηση όπως πάντα! Αν και το γνωρίζω, σίγουρα θα βοηθήσει όσους διαβάσουν το ποστ!
Ακόμα καλύτερη λύση είναι αν έχεις μετατροπέα/docking station που παίρνει παίρνει ξεχωριστά ρεύμα από την πρίζα.
Ναι, το έκανα αλλά δεν είδα φως...
Θεωρητικά τα 0,9 Ampere που δίνει η USB 3.0 πρέπει να φθάνουν, αλλά ενδέχεται το laptop να μην μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα. Σαν πρώτη κίνηση, θα έκανα τις δοκιμές με το laptop να είναι συνδεδεμένο με το τροφοδοτικό του και την μπαταρία φορτισμένη και να μην έχω συνδεδεμένες άλλες συσκευές στις θύρες του υπολογιστή, εκτός από τον δίσκο που σε ενδιαφέρει.
Επίσης το έκανα (από την αρχή έτσι το είχα) αλλά και πάλι...
Επιπλέον θα πήγαινα στις ρυθμίσεις ενέργειας και θα την έβαζα στο Maximum Performance, έχοντας επιπλέον απενεργοποιήσει το USB selective suspend (https://www.youtube.com/watch?v=L8JOj3u-REo).
Στο max είναι (ο μικρός είναι gamer, οπότε τίποτα λιγότερο δεν θα τον ικανοποιούσε :D
Τώρα, το suspend ή αλήθεια είναι ότι το απενεργοποίησα μόνο για όταν είναι με παροχή, θα το δοκιμάσω να είναι
και όταν είναι σε μπαταρία
Αν μπορείς να δοκιμάσεις κι άλλο καλώδιο USB, θα βοηθούσε στη διερεύνηση.
Θα κάνω την κίνηση με την θήκη δίσκου του xbox.
Εννοείται, θα λάβετε απαντήσεις μέσω επιστολών :lol:
Το πρόβλημα με τους εξωτερικούς φορητούς δίσκους είναι συχνά η τροφοδοσία ρεύματος που δεν είναι επαρκής από κάποιες θύρες, κυρίως laptop. Τα 0,5 Ampere που δίνει η USB 2.0 συνήθως δεν φτάνουν, γι' αυτό κάποιες εταιρείες δίνουν καλώδιο με διπλή απόληξη USB type A, ώστε αθροιστικά να δίνουν αρκετό ρεύμα. Ακόμα καλύτερη λύση είναι αν έχεις μετατροπέα/docking station που παίρνει παίρνει ξεχωριστά ρεύμα από την πρίζα.
Θεωρητικά τα 0,9 Ampere που δίνει η USB 3.0 πρέπει να φθάνουν, αλλά ενδέχεται το laptop να μην μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα. Σαν πρώτη κίνηση, θα έκανα τις δοκιμές με το laptop να είναι συνδεδεμένο με το τροφοδοτικό του και την μπαταρία φορτισμένη και να μην έχω συνδεδεμένες άλλες συσκευές στις θύρες του υπολογιστή, εκτός από τον δίσκο που σε ενδιαφέρει. Επιπλέον θα πήγαινα στις ρυθμίσεις ενέργειας και θα την έβαζα στο Maximum Performance, έχοντας επιπλέον απενεργοποιήσει το USB selective suspend (https://www.youtube.com/watch?v=L8JOj3u-REo). Αν μπορείς να δοκιμάσεις κι άλλο καλώδιο USB, θα βοηθούσε στη διερεύνηση.
Να προσθέσω στην λεπτομερέστατη απάντηση του Νεο-σε (για εμάς στη Β.Ελλαδα ) :p,
ότι παλιότερα σε δίσκο είχε καλώδιο που έμπαινε σε 2 θύρες usb , τραβώντας δηλαδή περισσότερο ρεύμα.
Φαντάζομαι σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών θα έχει, μικρό κόστος έχει, μπορείς να δοκιμάσεις
borgiriadis1
28/01/2024, 17:41
Καλησπέρα στην ομάδα. Αντιμετοπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με το laptop και δεν μπορώ να βρώ πουθενά λύση.
Προσπαθώ να συνδεθώ στο hotspot του κινητού μου και δεν βρίσκει ούτε το δυκτυο για να συνδεθεί.
3 παρατηρήσεις:
1. Με hotspot απο άλλο κινητο το διαβάζει και συνδέετε κανονικά το laptop.
2. Σε άλλες συσκευές (tv, tablet κλπ) βρίσκουν το hotspot του κινητού μου και συνδέοντε κανονικά
3. Δεν είχα προσπαθήσει να ξανασυνδεθώ στο κινητό μου οπότε δεν ξέρω αν παλιά συνδεόταν ή οχι.
Το laptop είναι hp elitebook 840 G3 και το κιν. one plus nord n100.
Έχετε καμιά ιδέα?
ΓιώργοςΤΤ
28/01/2024, 18:05
Σύνδεσε το με USB.
borgiriadis1
28/01/2024, 18:23
Σύνδεσε το με USB.
Ομολογώ ούτε που το σκέφτηκα. Μόλις το δοκίμασα και δουλεύει. Αυτό λύνει το πρόβλημα του internet. Αν πάντως κάποιος γνωρίζει γτ γίνεται αυτο ας μας πει να ξέρουμε σε τι οφείλεται.
Κατ' αρχάς θα πρότεινα να κάνεις επανεκκίνηση στις δύο συσκευές, μήπως κάτι έχει κολλήσει.
Στη συνέχεια άλλαξε τη ζώνη συχνοτήτων εκπομπής του hotspot (https://www.youtube.com/watch?v=CK_zjlBfS5E) (από 2.4GHz σε 5GHz ή το αντίστροφο) και ξαναδοκίμασε να συνδεθείς.
Ρίξε μία ματιά και στα αποθηκευμένα δίκτυα των Windows, μήπως είναι αποθηκευμένο με άλλον κωδικό το δίκτυο του κινητού σου και διάγραψέ το (https://www.youtube.com/watch?v=WaOrMNNqpQQ). Γενικά καλό είναι να διαγράφεις από τη λίστα των αποθηκευμένων δικτύων όσα δεν χρησιμοποιείς πλέον, διότι κάποιες φορές δημιουργούν πρόβλημα.
borgiriadis1
30/01/2024, 17:12
Κατ' αρχάς θα πρότεινα να κάνεις επανεκκίνηση στις δύο συσκευές, μήπως κάτι έχει κολλήσει.
Στη συνέχεια άλλαξε τη ζώνη συχνοτήτων εκπομπής του hotspot (https://www.youtube.com/watch?v=CK_zjlBfS5E) (από 2.4GHz σε 5GHz ή το αντίστροφο) και ξαναδοκίμασε να συνδεθείς.
Ρίξε μία ματιά και στα αποθηκευμένα δίκτυα των Windows, μήπως είναι αποθηκευμένο με άλλον κωδικό το δίκτυο του κινητού σου και διάγραψέ το (https://www.youtube.com/watch?v=WaOrMNNqpQQ). Γενικά καλό είναι να διαγράφεις από τη λίστα των αποθηκευμένων δικτύων όσα δεν χρησιμοποιείς πλέον, διότι κάποιες φορές δημιουργούν πρόβλημα.
Τα έκανα όλα αυτά σμρ που είχα χρόνο. Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι ενώ βρήκα παλιές συνδέσεις με κινητά και τις διέγραψα τώρα δεν μπορώ να βρω κανένα hotspot από κανένα κινητό (ακόμα και από κινητά που είχα συνδεθεί παλιά). Οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι του laptop. Έκανα χειροκίνητη ενημέρωση της κάρτας δικτύου και το πρόβλημα παραμένει. Μήπως είναι ώρα να κάνω format (πριν 4 μήνες είχα κάνει και δεν κατεβασα τπτ παράνομο) ή υπάρχει άλλη λύση?
Θα δοκίμαζα όσα αναφέρει εδώ στην παράγραφο 9 (https://www.makeuseof.com/fixes-for-windows-10-cant-detect-wifi-network/#enable-wlan-autoconfig).
Αν δεν επιλυθεί με το παραπάνω, ενδεχομένως θα βοηθούσε να απεγκαταστήσεις τον driver της ασύρματης κάρτας δικτύου, να κάνεις επανεκκίνηση και να τον ξαναεγκαταστήσεις.
Μια φορά είχα πάθει το ίδιο πρόβλημα με ένα laptop στη δουλειά και πήγαινα να σπάσω το κεφάλι μου...
Τα είχα κάνει όλα... Uninstall τους drivers και ξανά install, από windows update, από το site του κατασκευαστή, είχα απεγκαταστησει τα πιο πρόσφατα updates των windows, είχα κάνει 1002 πράγματα...
Και ένα βήμα πριν το format, την ώρα που έπιανα το laptop για να το πετάξω στον τοίχο και να σπάσει, ακούμπησα τον κωλοδιακοπτη που είχε για το wifi, ο οποίος έχει για κάποιο λόγο μείνει μεταξύ ανοικτού και κλειστού, και έστρωσε...
Τσέκαρε αν έχει χαρντγουερικο διακόπτη για το wifi και κλειστό και ξανάνοιξε το.
Το λαπτοπ δεν έχει hardware διακόπτη, αλλά keyboard shortcut με το FN και ένα απο τα F κουμπιά (δεν θυμάμαι ποιό). Αλλά απο την στιγμή που βλέπει τα υπόλοιπα Hotspot και γενικά τα δίκτυα WiFi, η κάρτα είναι ενεργοποιημένη.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις του WiFi και μετά στα known networks (γνωστά δίκτυα) και δες αν το hotspot αναφέρεται μέσα στην λίστα. Αν ναι, απλά σβήστο.
Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση σχετικά με το wifi του σπιτιου. Ξαφνικά εξαφανίστηκε ενω αναβαν ολα τα σχετικα led στο ρουτερ, οσες επανεκκίνησεις και να του έκανα, δεν το έβρισκα με καμια συσκευη, ουτε κινητο, ταμπλετ, κτλ.
Μην τα πολυλογώ, πηραμε τηλ την κοσμοτε και μας είπαν οτι το βλέπουν το δικτυο κ πως λειτουργεί κανονικά, μαλιστα μας είπαν και το ονομα του δικτύου.
Το προβλημα ειναι οτι εγω δεν ειχα δωσει καποιο ονομα στο δικτύο, παρά αυτο που ειχε προκαθορισμενο απο τον κοσμοτε.
Καναμε reset στο ρουτερ κ επανειλθε στα εργοστασιακα και συνδεθηκαμε, αλλά να υποθέσω οτι καποιος ειχε σπασει τον κωδικο, συνδεθηκε και αλλαξε το ονομα (φανταζομαι κ τον password) για την παρτη του;
ΓιώργοςΤΤ
01/02/2024, 20:16
Αυτό έγινε αλλά κομματάκι δύσκολο να το έκανε κάποιος απομακρυσμένα εκτός αν έχεις γείτονα Ρώσο χάκερ.
Κάποιος που έχει φυσική πρόσβαση στο ρούτερ είναι πιο λογικό να το έκανε.
Ευχαριστώ για την απαντηση.
Φυσική προσβαση δεν εχει κανένας στο ρουτερ , εγω λείπω εκτός και η σύζυγος δεν γνωριζει από αυτα. Εκτος αν μπορεί να γίνει από το καφαο γιατι κατα καιρους βλεπουμε διαφορους τεχνικούς που κάνουν διαφορες αναβαθμισεις απο οτι μας λενε. Αλλα στο σπίτι δεν εχει μπει καποιος τεχνικος να κανει κάτι.
ΓιώργοςΤΤ
01/02/2024, 20:26
Όχι, δεν μπορεί να γίνει από το κουτί.
Οπότε πεσαμε σε Ρωσο χακερ!!!
Θα αλλαξω όνομα δίκτυου και κωδικο (αντι του εργοστασιακου) και ελπιζω να μην εχω παλι τα ιδια στο μέλλον.
Αν έχεις αφήσει το ρούτερ ακριβώς όπως ήρθε από τον πάροχο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να μαντέψει τον κωδικό WiFi με βάση το όνομα του δικτύου. Αν έχεις αφήσει και τα εργοστασιακά username και password στο router δε θα απέκλεια την πιθανότητα να παρεισέφρησε κάποιος στο δίκτυό σου και κατόπιν στο router
Κάτι τέτοιο θα έγινε γιατί δυστυχώς τα είχα αφήσει ολα εργοστασιακά (επαρχία ειμαι, ποιος θα κάτσει να χακαρει το δίκτυο μου). Βεβαια ο κωδικος ειναι ενας αριθμός σιδηροδρομος, αλλά αμα θελει κ ξέρει καποιος, απο οτι φάνηκε, τον ξεκλειδωνει.
Αν έχεις αφήσει το ρούτερ ακριβώς όπως ήρθε από τον πάροχο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να μαντέψει τον κωδικό WiFi με βάση το όνομα του δικτύου. Αν έχεις αφήσει και τα εργοστασιακά username και password στο router δε θα απέκλεια την πιθανότητα να παρεισέφρησε κάποιος στο δίκτυό σου και κατόπιν στο router
Όπως τα λέει ο Ακάκιος. Δυστυχώς υπήρξαν κατασκευαστές ασύρματων router που παρήγαγαν τους κωδικούς Wi-Fi με συνάρτηση που έπαιρνε σαν όρισμα το όνομα του δικτύου, οπότε υπήρχε αμφιμονοσήμαντη σχέση μεταξύ ονόματος δικτύου και κωδικού. Είχαν κυκλοφορήσει μέχρι εφαρμογές που παρείχαν στον χρήστη αυτόματα τον κωδικό κάποιων δικτύων. Γι' αυτό άλλωστε υπήρχε η σύσταση της αλλαγής του εργοστασιακού κωδικού Wi-Fi με άλλον της επιλογής μας, με σύνθετα χαρακτηριστικά (τουλάχιστον 12 ψηφία, κεφαλαία και πεζά γράμματα, σύμβολα και αριθμοί, ταυτόχρονα). Αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια και δίνουν κωδικούς που δεν προκύπτουν αλγοριθμικά από το όνομα δικτύου και με μπόλικα ψηφία (δυστυχώς όχι σύμβολα και σπανίως κεφαλαία γράμματα). Παρόλα αυτά οι βάσεις δεδομένων με τους κωδικούς πάλι ενδέχεται να διαρρεύσουν (ακόμα και ως hashes), οπότε καλό είναι να αλλάζουμε τον κωδικό.
Ο κωδικός μπορεί να άλλαξε με πολλούς τρόπους, εκτός του παραπάνω. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να τον αλλάξει εύκολα ή κάποιος περιστασιακός επισκέπτης που απλά θα πατήσει το κουμπί WPS. Μέχρι και με hacking σε κάποια από τις συσκευές που συνδέεται στο συγκεκριμένο δίκτυο ή να δοκίμαζε κανένας λογισμικό Wi-Fi cracking. Το πρωτόκολλο WEP σπάει εύκολα, ενώ μέχρι και για το WPA2 βρίσκεις στο διαδίκτυο οδηγίες πώς να το σπάσεις σε λίγη ώρα, εκμεταλλευόμενος τη μειωμένη ασφάλεια που έχει η αρχική διαδικασία αυθεντικοποίησης. Αυτό διορθώθηκε στο WPA3, αλλά είναι ακόμα λίγες οι συσκευές που το χρησιμοποιούν, οπότε τα περισσότερα Wi-Fi με WPA2 είναι εκτεθειμένα. Πρακτικά μόνο το WP3 Enterprise θεωρείται πολύ ασφαλές (αλλά ούτε αυτό απόλυτα).
Πάντως δεν μου φαίνεται πολύ ανησυχητικό, διότι αν κάποιος είχε κακόβουλη πρόθεση, θα κινούνταν αθόρυβα. Το να αλλάξει τρίτος το όνομα δικτύου και τον κωδικό, κάνει την κίνηση άμεσα προφανή στους χρήστες, αφού τους κόβει την πρόσβαση. Μου κάνει για φάρσα περισσότερο με κανένα παιδί που έπαιζε με το aircrack-ng.
Αν ξαναδείς τίποτα ύποπτο, καλό είναι να ελεγχθούν όλες οι συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο αυτό, μήπως έχει τρίτος τον έλεγχο κάποιας εξ αυτών.
Νεοσσε ευχαριστώ για την τόσο ολοκληρωμένη απαντηση!
Το τελευταίο που επισήμανες θα το κοιταξω ναι!
Καλησπερα
εχω ενα λαπτοπ HP ψιλοπαλιο το οποιο το επανεφερα στην κυκλοφορια:p για κανενα σερφαρισμα,διαβασμα εγγραφων κτλ
Το προβλημα του ειναι οτι αρνειται πεισματικα να
συνεργαστει με το ρουτερ της βονταφον(FTTH)
Συνδεεται κανονικα αλλα μετα απο λιγο δειχνει οτι δεν εχει ιντερνετ(βγαζει το χαρακτηριστικο εικονιδιο με την υδρογειο)
Καμια αλλη συσκευη στο σπιτι δεν εχει θεμα με το ρουτερ
και επισης το λαπτοπ δεν εχει κανενα προβλημα
οταν συνδεεται απο 2 διαφορετικα κινητα μεσω hotspot
Επισης δοκιμασα ηδη και με usb wifi adapter και κανει το ιδιο ακριβως
Καμια ιδεα?
Καλησπερα
εχω ενα λαπτοπ HP ψιλοπαλιο το οποιο το επανεφερα στην κυκλοφορια:p για κανενα σερφαρισμα,διαβασμα εγγραφων κτλ
Το προβλημα του ειναι οτι αρνειται πεισματικα να
συνεργαστει με το ρουτερ της βονταφον(FTTH)
Συνδεεται κανονικα αλλα μετα απο λιγο δειχνει οτι δεν εχει ιντερνετ(βγαζει το χαρακτηριστικο εικονιδιο με την υδρογειο)
Καμια αλλη συσκευη στο σπιτι δεν εχει θεμα με το ρουτερ
και επισης το λαπτοπ δεν εχει κανενα προβλημα
οταν συνδεεται απο 2 διαφορετικα κινητα μεσω hotspot
Επισης δοκιμασα ηδη και με usb wifi adapter και κανει το ιδιο ακριβως
Καμια ιδεα?
Το κάνει και όταν είναι κοντά στο ρούτερ; είχα κάνει τεύχη το παλιό μου Dell για να αλλάξω δίσκο, καθάρισμα, αλλαγή πάστας κ.λ.π. και στην συναρμολόγηση ξέχασα να συνδέσω την κεραία του wifi με αποτέλεσμα μόλις απομακρυνθεί λίγο, πάπαλα, Βαριόμουν κιόλας να το ξαναλύσω ολόκληρο :D
Αφού κανείς επανεκκίνηση και στις δύο συσκευές (reboot engineering for the win), δοκίμασε να βάλεις στο router σταθερό κανάλι εκπομπής μεταξύ του 1 και του 11. Υπάρχουν router που επιλέγουν αυτόματα το κανάλι 13, που δεν υποστηρίζεται από κάποιες παλιές συσκευές.
Το κάνει και όταν είναι κοντά στο ρούτερ; είχα κάνει τεύχη το παλιό μου Dell για να αλλάξω δίσκο, καθάρισμα, αλλαγή πάστας κ.λ.π. και στην συναρμολόγηση ξέχασα να συνδέσω την κεραία του wifi με αποτέλεσμα μόλις απομακρυνθεί λίγο, πάπαλα, Βαριόμουν κιόλας να το ξαναλύσω ολόκληρο :D
οχι απο σημα ειμαστε καμπανα:D
στα 3 μετρα απο το ρουτερ ειμαι
με φουλ ολες τις γραμμουλες
Αφού κανείς επανεκκίνηση και στις δύο συσκευές (reboot engineering for the win), δοκίμασε να βάλεις στο router σταθερό κανάλι εκπομπής μεταξύ του 1 και του 11. Υπάρχουν router που επιλέγουν αυτόματα το κανάλι 13, που δεν υποστηρίζεται από κάποιες παλιές συσκευές.
θα το δοκιμασω και αυτο ευχαριστω
thunder ace
19/02/2024, 18:08
ΠΡΟΣΟΧΗ στους απατεωνες που υπαρχουν σε σελιδες που πουλανε πραγματα για υπολογιστες!!!!!!
Μ ε δαγκωσαν και εμενα εχτες (190 ευρω) που υποτιθεται οτι εχω μεγαλη εμπειρια σε αυτα.
Το νου σας.
Για πες λεπτομέρειες, ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.
thunder ace
19/02/2024, 18:15
Το πιο απλο: ΔΕΝ κανουμε καταθεση ποτε σε ατομο με λιγοτερες απο πχ 30-40 θετικες αξιολογησεις.
ΔΕΝ κανουμε καταθεση σε ατομο που εχει πολυ λιγο χρονο τον λογαριασμο.
ΔΕΝ κανουμε καταθεση σε ατομο που τον λενε ΑΡΓΥΡΗ ,μενει Α,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και εχει R1 (υποθετω οτι αυτα ειναι αληθινα....αλλα μαλλον ΔΕΝ ειναι)
nikos_abel
19/02/2024, 18:36
Θα το συνόψιζα σε «δεν κάνουμε κατάθεση» γενικώς (αν δεν είναι ο thunder ace ή ο nikos_abel που τους ξέρουμε από το δικό μας φόρουμ)
:lol:
thunder ace
19/02/2024, 21:10
Υπαρχει καποιος που να δουλευει σε τραπεζα,να τον ρωτησω;
ΓιώργοςΤΤ
19/02/2024, 21:43
Υπαρχει καποιος που να δουλευει σε τραπεζα,να τον ρωτησω;
Πάρε την ίδια την τράπεζα, έχουν υποστήριξη 24 ώρες. Πες τους αναλυτικά τί συνέβη, θα σε βοηθήσουν.
thunder ace
19/02/2024, 22:51
Αμ δε!!!!!
Πήγα και μίλησα με τον υποδιευθυντή της Πειραιώς.
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Άλλο θέλω να ρωτήσω αν κάποιος είναι σε τράπεζα της Πειραιώς.
Φυσικά σε ΠΜ.
argiris34
22/02/2024, 14:12
Αμ δε!!!!!
Πήγα και μίλησα με τον υποδιευθυντή της Πειραιώς.
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Άλλο θέλω να ρωτήσω αν κάποιος είναι σε τράπεζα της Πειραιώς.
Φυσικά σε ΠΜ.
Κριμα ρε φιλε, προσοχη
doctor_john
28/02/2024, 08:28
Διάφορα site εφημερίδων έχουν σαν προδιαγραφή να εμφανίζονται οριζόντια στις οθόνες.
Η δήλωση αποποίησης ευθύνης, που πετάγεται πριν επιτραπεί να δεις το site είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από το φορμά
των οθονών.
Κάτι που υποχρεώνει τους περισσότερους να πατήσουν enter και να την δεχθούν εφόσον έχουν πληκτρολόγιο.
Ή αν θέλουν να αλλάξουν ανάλυση κ.ο.κ.
Στα τάμπλετ όμως που η αλλαγή ανάλυσης είναι.. (δεν έχω ιδέα αν είναι εφικτή καν) και δεν έχουν πληκτρολόγιο
απλά δεν μπαίνεις. Το εικονικό πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί με την δήλωση ενεργή κ.λπ.
Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαχειριστείς θα τον χρειάζεται πολύς κόσμος.
ευχαριστώ!
Αν στις επιλογές του browser που μπαίνεις , επιλέξεις τη λειτουργία " Για Υπολογιστή ? "
Επίσης, δεν ξέρω αν με κάποιο πρόσθετο pop up blocker σε Firefox για Android για παράδειγμα, σε εξυπηρετεί
Καλησπέρα,μια ερώτηση θέλω να κάνω και εγώ.
Αφοράει 5g ρούτερ με κάρτα κινητής τηλεφωνίας sim για χρήση internet και μόνο.
Έχει κάποιος εμπειρία με τέτοια κατάσταση; Βλέπω έχουν αξιόλογο κόστος αγοράς , γίνεται όμως η δουλειά;
Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο συγκεκριμένο;
υγ 5g έχω στο σπίτι ,πιάνει το κινητό.
ευχαριστώ.
sanctusan
29/02/2024, 19:44
Μία ερώτηση και εγώ.
Μόλις αγόρασα το online service manual Yamaha Townmate από Haynes.
Ξέρει κανείς τρόπο να το κάνουμε extract ώστε να το πάρει και κάποιος τσάμπα;
Καλησπέρα,μια ερώτηση θέλω να κάνω και εγώ.
Αφοράει 5g ρούτερ με κάρτα κινητής τηλεφωνίας sim για χρήση internet και μόνο.
Έχει κάποιος εμπειρία με τέτοια κατάσταση; Βλέπω έχουν αξιόλογο κόστος αγοράς , γίνεται όμως η δουλειά;
Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο συγκεκριμένο;
υγ 5g έχω στο σπίτι ,πιάνει το κινητό.
ευχαριστώ.
Γιατί να πας σε 5G router που είναι πανάκριβα; υπάρχει κάποιος λόγος; Ένα TP link 4G+ με κόστος 120-130 προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες.
Γιατί με το κινητό πάντα με 4g πιάνω πολύ χαμηλές ταχύτητες εκεί που μένω τουλάχιστον.
Δεν ξέρω αν με τέτοιο router θα έχω καλή απόδοση.Με 5g έχω ταχύτητα στο κινητό.
Τραγική η κατάσταση στην Πάτρα,ολόκληρη γειτονιά 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από ''ως 24'' .
Από τα καλύτερα 5G router της αγοράς είναι το Teltonika RUTX50. Ακριβό μεν, αλλά έχει εξαιρετική απόδοση σε 5G. Είναι industrial grade. Πρέπει να το δεις στην πράξη να δουλεύει και να το συγκρίνεις με άλλα για να καταλάβεις πόσο καλό είναι.
Παίρνει και εξωτερικές κεραίες αν χρειαστεί. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις μία Poynting κατευθυντική, αν ξέρεις πού είναι ο ιστός κινητής τηλεφωνίας που σε εξυπηρετεί ή κάποια omnidirectional.
Διάφορα site εφημερίδων έχουν σαν προδιαγραφή να εμφανίζονται οριζόντια στις οθόνες.
Η δήλωση αποποίησης ευθύνης, που πετάγεται πριν επιτραπεί να δεις το site είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από το φορμά
των οθονών.
Κάτι που υποχρεώνει τους περισσότερους να πατήσουν enter και να την δεχθούν εφόσον έχουν πληκτρολόγιο.
Ή αν θέλουν να αλλάξουν ανάλυση κ.ο.κ.
Στα τάμπλετ όμως που η αλλαγή ανάλυσης είναι.. (δεν έχω ιδέα αν είναι εφικτή καν) και δεν έχουν πληκτρολόγιο
απλά δεν μπαίνεις. Το εικονικό πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί με την δήλωση ενεργή κ.λπ.
Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαχειριστείς θα τον χρειάζεται πολύς κόσμος.
ευχαριστώ!
...
Επίσης, δεν ξέρω αν με κάποιο πρόσθετο pop up blocker σε Firefox για Android για παράδειγμα, σε εξυπηρετεί
Υπάρχουν cookie consent plugins για Firefox και Chrome, όπως αυτό (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/consent-o-matic/).