View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
Ενταξει παιδια... μια χαρα ειμαι....μη με καψετε αλλο....
Χαχαχαχα
Ενταξει παιδια... μια χαρα ειμαι....μη με καψετε αλλο....
Χαχαχαχα
Εσένα όχι αλλά φωτιά και μπουρλότο στο παρτάλι που έχεις για υπολογιστή, θα βάλουμε...:cry:
:lol:
AUFGEBRACHT
25/10/2021, 18:24
Έχει αναβαθμίσει κανείς από Windows 10 σε 11, να μας πει εντυπώσεις;...
Τα πέρασα σε ένα παλιό Surface go και παρότι επίσημα δεν υποστηρίζεται από τα Windows 11 όλα δουλεύουν μια χαρά
Προσπάθησα εγώ πριν λίγες μέρες και στον έλεγχο συμβατότητας, μου έβγαλε σε όλα οκ πλην του επεξεργαστή τον οποίο δεν έχουν συμπεριλάβει στην λίστα τους (ίσως να φύγει αργότερα) i3 m-330
Προσπάθησα εγώ πριν λίγες μέρες και στον έλεγχο συμβατότητας, μου έβγαλε σε όλα οκ πλην του επεξεργαστή τον οποίο δεν έχουν συμπεριλάβει στην λίστα τους (ίσως να φύγει αργότερα) i3 m-330
Μια μικρή ρύθμιση στην Registry και προχωράει κανονικά το upgrade
https://www.theverge.com/22715331/how-to-install-windows-11-unsupported-cpu-intel-amd-registry-regedit
Σε 10 gen cpu με όλες τις προυποθέσεις καλυπτόμενες λίγο που τα έπιασα στα χέρια μου όλα μια χαρά φαίνονται.
Αν και πιο πολύ αισθητική μου κάνει η αναβάθμιση όχι κάτι πραγματικά διαφορετικό...
Πάντως στο προσωπικό μου pc αν και καλυπτόμενο λέω να περιμένω κανένα 2μηνο γιατί όλο και μερικές λαλακίες θα έχουν κάνει...
Τα πέρασα σε ένα παλιό Surface go και παρότι επίσημα δεν υποστηρίζεται από τα Windows 11 όλα δουλεύουν μια χαρά
Σου έσβησε τίποτε αρχεία η αναβάθμιση; Επίσης, γνωρίζεις αν στον browser κρατά τις ανοιχτές σελίδες που ήδη έχεις; Έχω καμιά 25αριά σελίδες ανοιχτές και δε θέλω να τις χάσω μετά την αναβάθμιση. Αυτό είναι που με κάνει να μη προχωρήσω.
Σου έσβησε τίποτε αρχεία η αναβάθμιση; Επίσης, γνωρίζεις αν στον browser κρατά τις ανοιχτές σελίδες που ήδη έχεις; Έχω καμιά 25αριά σελίδες ανοιχτές και δε θέλω να τις χάσω μετά την αναβάθμιση. Αυτό είναι που με κάνει να μη προχωρήσω.
Δυστυχώς δεν έχω απάντηση σε αυτό, καθώς του έβαλα να σβήσει τα πάντα
Δυστυχώς δεν έχω απάντηση σε αυτό, καθώς του έβαλα να σβήσει τα πάντα
οκ δεν πειράζει.
Vstrommer71
25/10/2021, 20:57
Τα 11 και το touchpad του Χ260 δεν είναι ποτέ φίλοι για πολλή ώρα.
Μετά από καποια ώρα ακινησίας τα 11 λένε στο touchpad δεν σε ξέρω,κάνε επανεκκίνηση να τα ξαναπούμε:lol:
( Το process πάει για ύπνο κάποια στιγμή αλλά βαριέμαι αφόρητα να το ψάξω,θα περιμένω updated driver από την μαμά)
AUFGEBRACHT
25/10/2021, 21:28
Σε 10 gen cpu με όλες τις προυποθέσεις καλυπτόμενες λίγο που τα έπιασα στα χέρια μου όλα μια χαρά φαίνονται.
Αν και πιο πολύ αισθητική μου κάνει η αναβάθμιση όχι κάτι πραγματικά διαφορετικό...
Πάντως στο προσωπικό μου pc αν και καλυπτόμενο λέω να περιμένω κανένα 2μηνο γιατί όλο και μερικές λαλακίες θα έχουν κάνει...
Μου εμφάνισε μήνυμα ότι μπορώ να κατεβάσω, λέω κι εγώ να περιμένω κανα δυο μήνες, βάσει ίδιας λογικής μ' εσένα...
Επίσης, γνωρίζεις αν στον browser κρατά τις ανοιχτές σελίδες που ήδη έχεις; Έχω καμιά 25αριά σελίδες ανοιχτές και δε θέλω να τις χάσω μετά την αναβάθμιση. Αυτό είναι που με κάνει να μη προχωρήσω.
Σε Firefox μπορείς να κάνεις δεξί κλικ σε κάποια καρτέλα, να του πεις να τις επιλέξει όλες και κατόπιν να τις κάνεις bookmarks. Πρέπει να το λύσεις αυτό το θέμα, διότι δεν θα μπορείς να κάνεις καν reboot.
Μου θύμισες ένα φίλο που έχει τεράστιο πρόβλημα με τα updates, διότι δεν μπορεί να κάνει reboot στον υπολογιστή του. Ο λόγος είναι ο τρόπος που "οργανώνει" τα αρχεία του. Αν και πολύ καλός και πετυχημένος επιχειρηματίας, εφαρμόζει τον πιο ανορθόδοξο τρόπο που έχω γνωρίσει:
Όταν αποκτά νέο πελάτη, ανοίγει ένα ένα αρχείο docx ή xlsx και περνάει σε αυτό όλα τα στοιχεία. Όσους μήνες ασχολείται με αυτόν τον πελάτη, το αρχείο παραμένει ανοικτό (ενεργό, έστω minimized). Όταν κλείνει η υπόθεση, τότε το αποθηκεύει και το κλείνει.
Τα αρχεία όλων των πελατών είναι χύμα σε ένα φάκελο και ξεχωρίζει τους δεκάδες ενεργούς πελάτες από τα ανοικτά tabs στο taskbar. Έχω αφιερώσει χρόνο για να τον πείσω τι θα πει οργάνωση καταλόγων και αποθήκευση αρχείου, καθώς και για τη σπουδαιότητα των update και του reboot, αλλά δουλεύει έτσι χρόνια και δεν αλλάζει. Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω ακούσει ως προς τη χρήση υπολογιστή.
Vstrommer71
26/10/2021, 11:59
Σε Firefox μπορείς να κάνεις δεξί κλικ σε κάποια καρτέλα, να του πεις να τις επιλέξει όλες και κατόπιν να τις κάνεις bookmarks. Πρέπει να το λύσεις αυτό το θέμα, διότι δεν θα μπορείς να κάνεις καν reboot.
Μου θύμισες ένα φίλο που έχει τεράστιο πρόβλημα με τα updates, διότι δεν μπορεί να κάνει reboot στον υπολογιστή του. Ο λόγος είναι ο τρόπος που "οργανώνει" τα αρχεία του. Αν και πολύ καλός και πετυχημένος επιχειρηματίας, εφαρμόζει τον πιο ανορθόδοξο τρόπο που έχω γνωρίσει:
Όταν αποκτά νέο πελάτη, ανοίγει ένα ένα αρχείο docx ή xlsx και περνάει σε αυτό όλα τα στοιχεία. Όσους μήνες ασχολείται με αυτόν τον πελάτη, το αρχείο παραμένει ανοικτό (ενεργό, έστω minimized). Όταν κλείνει η υπόθεση, τότε το αποθηκεύει και το κλείνει.
Τα αρχεία όλων των πελατών είναι χύμα σε ένα φάκελο και ξεχωρίζει τους δεκάδες ενεργούς πελάτες από τα ανοικτά tabs στο taskbar. Έχω αφιερώσει χρόνο για να τον πείσω τι θα πει οργάνωση καταλόγων και αποθήκευση αρχείου, καθώς και για τη σπουδαιότητα των update και του reboot, αλλά δουλεύει έτσι χρόνια και δεν αλλάζει. Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω ακούσει ως προς τη χρήση υπολογιστή.
Σήκωσέ τον στο 365 και-βουαλά!- μπορεί να έχει πρόσβαση από ένα σκασμό συσκευές και να επεξεργάζεται το αρχείο από οπουδήποτε.
Τον αντιλαμβάνομαι,δύσκολα κάνεις κάποιον που δουλεύει με έναν στραβο τρόπο(αλλά κάνει την δουλειά του) να αλλάξει.
Τον πείθεις ΜΟΝΟ όταν του προτείνεις κάτι ευκολότερο,με περισσότερα πλεονεκτήματα και εν τέλει φτηνότερο σε χρόνο και χρήμα,για να αλλάξει γνώμη.
(Δες επικουρικά και πιθανή εφαρμογή κάποιας Power App για να αυτοματοποιήσεις την εργασία του.Ωραίο προτζεκτάκι,αν είναι καλός πελάτης σου και έχεις διάθεση να τον εξυπηρετήσεις)
AUFGEBRACHT
30/10/2021, 21:04
Τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό του... καινούριου, και έκανα την αναβάθμιση σε Windows 11. Όπως ανέφερε κι ο THEOD παραπάνω, όντως περισσότερο αισθητική (αλλά όχι πετυχημένη, κατά τη προσωπική μου γνώμη) μοιάζει η αλλαγή, με αρκετά "φάουλ" από πλευράς χρηστικότητας - βλ. taskbar και notifications area. H όλη διαδικασία έγινε από το windows update κι υπήρξε υποδειγματική κι απροβλημάτιστη.
Και εμένα μου έχει έρθει μήνυμα στο update ότι είμαι έτοιμος αλλά προσανατολίζομαι να αφήσω να περάσει και ο Νοέμβριος, να βγούνε 1-2 updates που θα διορθώνουν τα πιο καραμπινάτα που θα σκάσουν μύτη, και μετά κάπου μες τον Δεκέμβριο να τα εγκαταστήσω.
Και κατά την πάγια τακτική/προτίμησή μου, το πιθανότερο να τα εγκαταστήσω με καθαρή εγκατάσταση κατεβάζοντας το iso και όχι μέσω του update...
Όσοι τα εγκατέστησαν και τα χρησιμοποιούν ήδη καθημερινά ας ενημερώσουν για τυχόν bugs που θα αντιληφθούν να ξέρουμε τι μας περιμένει...:wave2:
Vstrommer71
31/10/2021, 11:31
Τίποτα το πολύ φοβερό σαν πρόβλημα.
Πάντα βέβαια το προβλήματα έρχονται με τις εφαρμογές και τις συσκευές του εκάστοτε χρήστη.
Η αισθητική είναι αλλαγμένη προς την μεριά του mobile friendly και προχωρούμε.
petros231
02/11/2021, 08:07
καλησπερα σασ μηπως μπορω να βρω καπου την διαφιμιση απο το home alone (μονος στο σπιτι) που ειχε κυκλοφορησει στην εφημεριδα το εθνος της κυριακης το 2007 τα χριστουγγενα??
ξερω ειναι λιγο παλια αλλα μηπως καπου υπαρχει η διαφιμιση ?
vsas parakalw eseis mporeite na voithisete
mono eseis
apanthste pliz
μονος στο σπιτι (home alone) στο εθνος της κυριακης .. χριστουγγενα ηταν 2007 ειχαμε μπορειτε να μου βρειτε αυτην τη διαφιμιση σε βιντεο και να μου τη στειλετε?
δεν θυμαμαι σε ποιο κανα απο αυτα ηταν alpha,ant1,mega,star
alter μπορει αλα δε νομιζω ... ζηταω την διαφιμηση που ειχε παιχτει στην τηλεοραση ριξε μια ματια εδω: https://www.youtube.com/watch?v=eFXJnhG8Npw σαν αυτο, απλα ηταν η ταινια home alone (ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) με το εθνος της κυριακης ηταν 2007 χριστουγγενα εκει μεσα νοεμβριου η λιγο πιο πριν η πιο μετα αλλα εκει κοντα
AUFGEBRACHT
02/11/2021, 20:50
Όσοι τα εγκατέστησαν και τα χρησιμοποιούν ήδη καθημερινά ας ενημερώσουν για τυχόν bugs που θα αντιληφθούν να ξέρουμε τι μας περιμένει...:wave2:
Τα δουλεύω μια βδομάδα τώρα, χτες ανακάλυψα το πρώτο bug, δεν δουλεύει το snipping tool, το πρόβλημα λύνεται με 1-2 τρόπους... άλλο πρόβλημα κανένα, συνεχίζει να μη μου αρέσει η αισθητική τους και η "εργονομία" τους σε 1-2 θεματάκια σε σχέση με τα 10άρια που μου λείπουν, δεν μπορώ να μην αναφέρω την αίσθηση που έχω ότι κάνουν καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, όλο αυτό το διάστημα παίζει να έχω ακούσει το ανεμιστηράκι του λάπτοπ 1-2 φορές το πολύ...
Τα δουλεύω μια βδομάδα τώρα, χτες ανακάλυψα το πρώτο bug, δεν δουλεύει το snipping tool, το πρόβλημα λύνεται με 1-2 τρόπους... άλλο πρόβλημα κανένα, συνεχίζει να μη μου αρέσει η αισθητική τους και η "εργονομία" τους σε 1-2 θεματάκια σε σχέση με τα 10άρια που μου λείπουν, δεν μπορώ να μην αναφέρω την αίσθηση που έχω ότι κάνουν καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, όλο αυτό το διάστημα παίζει να έχω ακούσει το ανεμιστηράκι του λάπτοπ 1-2 φορές το πολύ...
Η "εργονομία" ενός νέου λειτουργικού κατά μεγάλο ποσοστό επηρεάζεται αρνητικά στην αρχή από την συνήθεια και την εξοικείωση που έχουμε δουλεύοντας επί χρόνια το προηγούμενο.
Θέλει λίγο χρόνο για να βγάλουμε σίγουρο συμπέρασμα επ' αυτού...
Πάντως απ' ότι ακούω/διαβάζω σοβαρά θέματα (τουλάχιστον σε καλυπτόμενο από τις προδιαγραφές hardware και κυρίως Intel) δεν υπάρχουν...
Σκέφτομαι σοβαρά να τα εγκαταστήσω κι εγώ πιο σύντομα απ' ότι αρχικά υπολόγιζα... :hmm:
Η "εργονομία" ενός νέου λειτουργικού κατά μεγάλο ποσοστό επηρεάζεται αρνητικά στην αρχή από την συνήθεια και την εξοικείωση που έχουμε δουλεύοντας επί χρόνια το προηγούμενο.
Θέλει λίγο χρόνο για να βγάλουμε σίγουρο συμπέρασμα επ' αυτού...
Πάντως απ' ότι ακούω/διαβάζω σοβαρά θέματα (τουλάχιστον σε καλυπτόμενο από τις προδιαγραφές hardware και κυρίως Intel) δεν υπάρχουν...
Σκέφτομαι σοβαρά να τα εγκαταστήσω κι εγώ πιο σύντομα απ' ότι αρχικά υπολόγιζα... :hmm:
Περίπτωση να καλύψει τον επεξεργαστή που έχει το λάπτοπ μου (15ετιας....) Ιντελ i3 m-330 στο προσεχές μέλλον, υπάρχει; Είναι το μόνο που σκαλώνει και δεν παίρνει τα 11αρια....
thunder ace
03/11/2021, 13:49
O i3 330m πάντως δεν είναι 15ετι.
431715ας
Περίπτωση να καλύψει τον επεξεργαστή που έχει το λάπτοπ μου (15ετιας....) Ιντελ i3 m-330 στο προσεχές μέλλον, υπάρχει; Είναι το μόνο που σκαλώνει και δεν παίρνει τα 11αρια....
Αν αυτό είναι το μόνο σκαλώνει πριν το upgrade το παρακάμπτεις σχετικά εύκολα με μια εγγραφή στην registry
Μπορείς να το ξεπεράσεις κάνοντας αναβάθμιση (όχι εγκατάσταση από την αρχή), με κάποιους πιθανούς συμβιβασμούς.
https://www.theverge.com/22715331/how-to-install-windows-11-unsupported-cpu-intel-amd-registry-regedit
Με το TPM 2.0 δεν έχεις θέμα; Δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ αλλά δεν πιστεύω ότι θα διαθέτει.
Καλησπερα και απο μενα, εχω κανει 10 μερες στο λαπτοπ μου αναβαθμιση στα w11. Για ακομα μια φορα τα τζιμανια εχουν αλλαξει πραγματα ωστε να ψαχνεις αλλα τεσπα στο τελος θα την βρουμε την ακρη. Αλλα θα κανω αμεσα revert στα προηγουμενα για τον εξης λογο που οσο και να το εψαξα σωστη λυση δεν εχουν βγαλει. Η μπαταρια απο 4-5 ωρες επεσε στη 1 ωρα και κατι με το ζορι. Και μιλαμε απο την μια μερα στην αλλη ετσι και δεν φταιει η μπαταρια δοκιμασα με αλλο δισκο με w10 και κραταει μια χαρα. Τεσπα σε κανα τριμηνο ξαναδοκιμαζω!!
AUFGEBRACHT
03/11/2021, 19:15
Καλησπερα και απο μενα, εχω κανει 10 μερες στο λαπτοπ μου αναβαθμιση στα w11. Για ακομα μια φορα τα τζιμανια εχουν αλλαξει πραγματα ωστε να ψαχνεις αλλα τεσπα στο τελος θα την βρουμε την ακρη. Αλλα θα κανω αμεσα revert στα προηγουμενα για τον εξης λογο που οσο και να το εψαξα σωστη λυση δεν εχουν βγαλει. Η μπαταρια απο 4-5 ωρες επεσε στη 1 ωρα και κατι με το ζορι. Και μιλαμε απο την μια μερα στην αλλη ετσι και δεν φταιει η μπαταρια δοκιμασα με αλλο δισκο με w10 και κραταει μια χαρα. Τεσπα σε κανα τριμηνο ξαναδοκιμαζω!!
Πληροφοριακά, για να κάνεις roll back από 11άρια σε 10άρια, έχεις περιθώριο 10 μέρες ακριβώς...
Πληροφοριακά, για να κάνεις roll back από 11άρια σε 10άρια, έχεις περιθώριο 10 μέρες ακριβώς...
Ναι έχεις δικιο, αλλα το προσπέρασα πειράζοντας το διάστημα αυτό στις 30 μερες.( DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:[days]) Σήμερα δεν άντεξα όμως και γύρισα στα w10
doctor_john
05/11/2021, 14:55
Εργάζεσαι με κάποια εφαρμογή που στα επιβάλει;
Τώρα που είναι ευκολότερο να έχεις μνήμη και ssd, εγκαθιστάς virtual box* και τρέχεις οτιδήποτε σαν native..
Δεν είναι μονόδρομος αν έχεις συχτιρίσει με τα win.
Τώρα που έχεις win ακόμα κανε το update του bios που γίνεται ευκολότερα, νομίζω είναι το νο1 που ελέγχει την περιγραφή της μπαταρίας στο σύστημα.
* στο δικό μου επίπεδο που είναι χαμηλό, αν πας σε κατάστημα που ασχολείται με unix - linux κ.λπ. υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι.
Επίσης σημαντικό, μόλις τακτοποιήσεις το σύστημα σου το παίρνεις backup σαν iso εγκατάστασης
και μπορείς να το εγκαταστήσεις ίδιο και αλλού, να κάνεις εύκολα επισκευή αν χαλάσεις κάτι κ.λπ.
Ναι έχεις δικιο, αλλα το προσπέρασα πειράζοντας το διάστημα αυτό στις 30 μερες.( DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:[days])
Μιλάμε για αλλά επίπεδα πρόσφυσης το forum.
Vstrommer71
05/11/2021, 18:26
OK,κάνουμε και λίγο Powershell αλλά μην το κάνουμε και θέμα:lol:
Vstrommer71
05/11/2021, 18:30
Εργάζεσαι με κάποια εφαρμογή που στα επιβάλει;
Τώρα που είναι ευκολότερο να έχεις μνήμη και ssd, εγκαθιστάς virtual box* και τρέχεις οτιδήποτε σαν native..
Δεν είναι μονόδρομος αν έχεις συχτιρίσει με τα win.
Τώρα που έχεις win ακόμα κανε το update του bios που γίνεται ευκολότερα, νομίζω είναι το νο1 που ελέγχει την περιγραφή της μπαταρίας στο σύστημα.
* στο δικό μου επίπεδο που είναι χαμηλό, αν πας σε κατάστημα που ασχολείται με unix - linux κ.λπ. υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι.
Επίσης σημαντικό, μόλις τακτοποιήσεις το σύστημα σου το παίρνεις backup σαν iso εγκατάστασης
και μπορείς να το εγκαταστήσεις ίδιο και αλλού, να κάνεις εύκολα επισκευή αν χαλάσεις κάτι κ.λπ.
Το κάνει και με Hyper-V που είναι δυνατότητα των Windows αν θέλει να παίξει με vitual machines.
Το Virtual Box αρκετά συχνά κρασάρει με τις τελευταίες εκδόσεις των 10.
Συν ότι είναι πάντα καλύτερο ο host να μιλάει κατευθειαν με το hardware αντί να είναι μέσα από το λειτουργικό όπως το VB.
Οπότε πάμε σε Hyper-V,VMW ESXi ή άλλον bare metal Host.
(Δεν αρχίζω τα πρόστυχα με containers,Docker και Kubernetes γιατί θα αρχίσουν να φεύγουν ντομάτες :lol: )
Ρε παιδιά, ξέρει κανένας απο visual studio να κάνω μία ερώτηση?
Θέλω να μάθω αν εκτελείται τίποτα όταν πατάς το shitf f5 για να σταματήσει το debugging. Θέλω να τρέξω κάτι εκεί.
AUFGEBRACHT
05/11/2021, 19:10
Ερώτησις: Γιατί στο Revo Unistaller μου δείχνει ότι υπάρχουν 3 εφαρμογές του Office, ίδια version και ίδιο μέγεθος; :confused:
431829
Vstrommer71
06/11/2021, 09:47
Ερώτησις: Γιατί στο Revo Unistaller μου δείχνει ότι υπάρχουν 3 εφαρμογές του Office, ίδια version και ίδιο μέγεθος; :confused:
431829
Υπάρχουν τρεις εκδόσεις Office μέσα και δεν λέει ψέμματα.365 και 2016 Ελληνικό και Αγγλικό.Απλό.
Μπορεί να είναι αναβαθμίσεις.
Απεγκατέστησε αυτήν που δεν χρειάζεσαι για να μην έχεις μπερδέματα.
AUFGEBRACHT
06/11/2021, 17:46
Υπάρχουν τρεις εκδόσεις Office μέσα και δεν λέει ψέμματα.365 και 2016 Ελληνικό και Αγγλικό.Απλό.
Μπορεί να είναι αναβαθμίσεις.
Απεγκατέστησε αυτήν που δεν χρειάζεσαι για να μην έχεις μπερδέματα.
Πήγα να απεγκαταστήσω την έκδοση 365 κι έβγαλε αυτό...
431837
Vstrommer71
06/11/2021, 20:57
Είναι εγκατεστημένα και τα τρία στον ίδιο φάκελο οπότε η απεγκατάσταση θα αφήσει κάποια αρχεία.Όχι κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ρε παιδιά, ξέρει κανένας απο visual studio να κάνω μία ερώτηση?
Θέλω να μάθω αν εκτελείται τίποτα όταν πατάς το shitf f5 για να σταματήσει το debugging. Θέλω να τρέξω κάτι εκεί.
Καλά ρε παιδιά... δεν παίζει ούτε ένας dev εδω;;;
Dr.Monty
09/11/2021, 07:17
Οχι οτι χρησιμοποιώ το vs, αλλα δεν κατάλαβα και την ερώτηση. Αν θυμαμαι καλα, το shift+f5 σταματαει το debugging. Τι εννοεις αν εκτελειται τιποτα?
Να σου εξηγήσω.
Το πρόγραμμα μου φτιάχνει κάποιους listeners στην slq οι οποίοι διαγράφονται όταν τρέξει το .stop τους.
Αυτό τρέχει όταν κλείνει η εφαρμογή κανονικά. Όταν σταματάω το debugging όμως, αυτοί ο listeners δεν διαγράφονται και γεμίζει η sql με σκουπίδια.
Θέλω να μάθω αν τρέχει κάτι όταν σταματάς το debugging, μπας και μπορέσω να διαγράψω τους listeners...
Dr.Monty
09/11/2021, 08:37
Κατανοητό. Good luck. Δυστυχώς δεν μπορω να σε βοηθήσω
stackoverflow , googling κλπα
αν κ εκεί δεν βρίσκεις βοήθεια, σημαίνει οτι κάτι δεν ρωτάς σωστά :lol:
Προφανώς και έχω ψάξει παντού...
Έκανα και ερώτηση στο stackoverflow και εκτός ενός comment δεν πήρα απάντηση...
Δεν μπορεί να μην το έχει αντιμετωπίσει κανένας αυτό το πρόβλημα... Δεν μπορεί...
Vstrommer71
09/11/2021, 12:54
Να σου εξηγήσω.
Το πρόγραμμα μου φτιάχνει κάποιους listeners στην slq οι οποίοι διαγράφονται όταν τρέξει το .stop τους.
Αυτό τρέχει όταν κλείνει η εφαρμογή κανονικά. Όταν σταματάω το debugging όμως, αυτοί ο listeners δεν διαγράφονται και γεμίζει η sql με σκουπίδια.
Θέλω να μάθω αν τρέχει κάτι όταν σταματάς το debugging, μπας και μπορέσω να διαγράψω τους listeners...
Μια πρώτη ιδέα θα ήταν να ψαχτώ με κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο να σβήνω τα leftover.
Github έψαξες?
Reboot έκανες; (https://youtu.be/F5YWtdMzq-U) :p
Κάδραρα διαφορετικά... :lol:
Δουλεύω vscode, δε δουλεύω τον debugger του, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να τρέχει κάτι όταν τον σταματάς. Εννοώ, καταλαβαίνω την ανάγκη σου, αλλά δε νομίζω ότι λειτουργεί έτσι. Φτιάξε ένα script να κάνει αυτό που θέλεις.
Κοίτα. Σίγουρα κάτι τρεχει. Το θέμα είναι αν μπορείς να παρεμβάλλεις κάτι.
Όταν σταματάει το debugging, πρέπει κάνει break σε ότι τρέχει. Παράθυρα, services, διεργασίες που μπορεί να τρέχουν σε 10 instances...
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν είναι προσβάσιμο αυτό το σημείο, που ψάχνει να βρεί τι τρέχει για να το killαρει.
Τέλος πάντων. Μάλλον θα φτιάξω κάποιο script, όπως είπες.
Vstrommer71
10/11/2021, 16:01
Να κάνετε και μια στοιχειώδη μετάφραση γιατί θα νομίζει ο κόσμος ότι μιλάμε συνθηματική γλώσσα για ναρκωτικά:lol:
(Κι ακόμη δεν είπαμε τίποτα για microservices...)
Κοίτα. Σίγουρα κάτι τρεχει. Το θέμα είναι αν μπορείς να παρεμβάλλεις κάτι.
Όταν σταματάει το debugging, πρέπει κάνει break σε ότι τρέχει. Παράθυρα, services, διεργασίες που μπορεί να τρέχουν σε 10 instances...
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν είναι προσβάσιμο αυτό το σημείο, που ψάχνει να βρεί τι τρέχει για να το killαρει.
Τέλος πάντων. Μάλλον θα φτιάξω κάποιο script, όπως είπες.
Α αυτό εννοείς. Ναι, προφανώς κάτι εκτελείται, το οποίο, φαντάζομαι, εξαρτάται από το debug environment και δεν "ψάχνει" γενικά.
In any case, για δες αυτό μήπως σε βοηθήσει: https://code.visualstudio.com/docs/editor/debugging#_launchjson-attributes -> postDebugTask
Ευχαριστώ.
Κάτι νομίζω θα κάνει...
Ήθελα να αποφύγω τέτοιου είδους script, μετά το τέλος του debugging, γιατί οι listeners έχουν random id. Κάθε φορά που τρέχει το πρόγραμμα, φτιάχνει 4 listeners και τρέχει σε 7 pc παράλληλα, συν εμένα που το τρέχω από μέσω debugging.
Πρέπει να κρατάω αρχείο τα random id ώστε να ξέρω τι να διαγράψω, και βαριόμουν να το κάνω γιατί είναι μόνο για όταν κάνω κάποια αλλαγή, η προσθήκη και σταματάω τον debugger συνεχώς.
thunder ace
11/11/2021, 07:18
Φευγω απο εδω..παω στο αλλο θεμα που βριζονται και καταλαβαινω τι λενε.
Πάντως, τώρα που ξαναδιάβασα το τελευταίο μήνυμα μου, ούτε εγώ κατάλαβα τι έγραψα... :lol:
Μη γκζεχάσεις να ενώσεις τα ψιψιψίνια (https://youtu.be/ptVKHy-0NKQ) με τα κοκοψόψαρα.
thunder ace
11/11/2021, 17:08
Μη γκζεχάσεις να ενώσεις τα ψιψιψίνια (https://youtu.be/ptVKHy-0NKQ) με τα κοκοψόψαρα.
Μόνο αν φοράει αντιστατικο λουράκι να το προσπαθησει...μη γίνει ζημιά.
Vstrommer71
11/11/2021, 20:55
Tα pods με την Kubectl θες να πείς...
(Να περάσει,δεν βρίζω)
432012
Το τελευταίο διάστημα έχω πάθει πλάκα από τις σχεδόν τέλειες μεταφράσεις του google translate και deepl. Ιδιαίτερα για την τελευταία θα μπορούσα να πω ότι αγγίζει το 95% στην τελειότητα του κειμένου, απόδειξη του ότι έχει πέσει πολύ χρήμα για την αναβάθμιση αυτών των μηχανών. Τεράστιο βοήθημα για τους απανταχού αναγνώστες που η πρόσβαση σε μεταφρασμένα βιβλία είναι δύσκολη ή ανέφικτη λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πραγματικά χαίρομαι για την αναβάθμιση τέτοιων υπηρεσιών.
motojojo
13/11/2021, 11:12
Έχει πέσει πολύ χρήμα αλλά και πολλά προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες.
Χθες έκανα και εγώ το απονενοημένο και πέρασα τα 11 στο προσωπικό μου PC - με 10gen επεξεργαστή και καλυπτόμενες όλες οι απαιτήσεις/προδιαγραφές.
Κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση, όλα αναγνωρίστηκαν κανονικά και όλα λειτουργούν όπως και πριν.
Κατά την γνώμη μου είναι πιο όμορφο και σύγχρονο περιβάλλον σε σχέση με τα 10.
Το μόνο (μέχρι στιγμής) που με χάλασε είναι ότι έβγαλαν την επιλογή του task manager από την γραμμή εργασιών - δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί και ποιο αρρωστημένο μυαλό το σκέφτηκε...
Τέσπα, θα τα δω καλύτερα στην πορεία πάντως μέχρι στιγμής όλα καλά και μάλλον θα πηγαίνουν καλύτερα όσο τα συνηθίζω/μαθαίνω :wave2:
Χθες έκανα και εγώ το απονενοημένο και πέρασα τα 11 στο προσωπικό μου PC - με 10gen επεξεργαστή και καλυπτόμενες όλες οι απαιτήσεις/προδιαγραφές.
Κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση, όλα αναγνωρίστηκαν κανονικά και όλα λειτουργούν όπως και πριν.
Κατά την γνώμη μου είναι πιο όμορφο και σύγχρονο περιβάλλον σε σχέση με τα 10.
Το μόνο (μέχρι στιγμής) που με χάλασε είναι ότι έβγαλαν την επιλογή του task manager από την γραμμή εργασιών - δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί και ποιο αρρωστημένο μυαλό το σκέφτηκε...
Τέσπα, θα τα δω καλύτερα στην πορεία πάντως μέχρι στιγμής όλα καλά και μάλλον θα πηγαίνουν καλύτερα όσο τα συνηθίζω/μαθαίνω :wave2:
Τουλάχιστον έχει παραμείνει στο μενού όταν κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο των windows στην γραμμή εργασιών :)
Vstrommer71
15/11/2021, 13:24
Πάντα γίνεται αυτό όταν κάνεις αλλαγές σε κάτι που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες και ειδικά τα Windows.
Ότι και να αλλάξεις,θα έχεις εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να σε γαμωσταυρίζουν.
Σκοπός είναι να έρχονται χρήσιμες αλλαγές και με το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών να παίζουν με mobile συσκευές,η αλλαγή φιλοσοφίας των 11 προς ένα mobile friendly interface ήταν αναπόφευκτη.
AUFGEBRACHT
15/11/2021, 19:07
Τουλάχιστον έχει παραμείνει στο μενού όταν κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο των windows στην γραμμή εργασιών :)
Μα μπορεί να γίνει και pin στην taskbar, οπότε να είναι μόνιμα προσβάσιμο.
AUFGEBRACHT
15/11/2021, 19:17
Πάντα γίνεται αυτό όταν κάνεις αλλαγές σε κάτι που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες και ειδικά τα Windows.
Ότι και να αλλάξεις,θα έχεις εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να σε γαμωσταυρίζουν.
Σκοπός είναι να έρχονται χρήσιμες αλλαγές και με το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών να παίζουν με mobile συσκευές,η αλλαγή φιλοσοφίας των 11 προς ένα mobile friendly interface ήταν αναπόφευκτη.
Προς το παρόν μου φαίνεται ότι η αλλαγή φιλοσοφίας είναι να έρθει πιο κοντά το ζητούμενο, τουτέστιν οι διαφημίσεις και το μονοπώλιο της Microsoft, ή για να γίνω πιο ακριβής, να κάνει τη ζωή του χρήστη δυσκολότερη όσον αφορά την προτίμησή του σε third party apps... πχ στις ρυθμίσεις, υπάρχει μόνιμα banner "Microsoft 365 view benefits". Ο Edge "μπλοκάρει" το άνοιγμα links με άλλους browsers, ενώ και στις προεπιλεγμένες εφαρμογές, χρειάζονται περισσότερα clicks και ρυθμίσεις, για να βλέπεις πχ pdf με προεπιλογή κάποιον editor ή κάποιον άλλο browser εκτός Edge...
παιδες μια ερωτηση για οσους το εχουν,
Εν ετη 2021 ενεργοποιηθηκε το VDSL στην περιοχη μας προχτες στην πολη του Ηαρακλειου (ουδεν σχολιο).
Το ερωτημα ειναι το εξης:
Εγω εχω αυτην την στιγμη ενα tplink σε bridge mode και ενα mikrotik apo πισω που κανω το ppoe.
Αν παω στην wind που δυνει λεει ευρυζωνικο κοινως voip,
1. θα μπορεσω να βαλω το router τους (δεν ξερω τι δινουν ) σε bridge mode?
2. αν μπαινει σε bridge mode θα παρει τα sip και θα παιζει το τηλ και το ppoe να το κανει το mikrotik?
3. αν δεν παιζουν τα sip θα μπαιρεσω να κανω 2ρη pppoe κληση απο το mikrotik? το υποστιριζει η wind?
Γενικα θελω το τηλ και την wan να την διαχειριζομαι εγω απο το mikrotik (u know VPN QoS klp).
λοιπον το εφτιαξα αυτο και το βαζω εδω μπας και φανει χρησιμο και σε καποιον αλλο
1) Μπαίνουμε στο web interface (192.168.1.1) του H288A με κωδικούς (mama αν δεν τους εχουμε αλλαξει)
2) Στην διαδρομή Internet -> WAN, θα δούμε κάποια DSL Connections. Διαγράφουμε ένα από τα παρακάτω -
στο βήμα αυτό θα χάσουμε για λίγο τη σύνδεση στο Internet:
διαγράφουμε το Internet VDSL835
3) Δημιουργούμε ένα νέο connection κάνοντας κλικ στο μπλε σταυρό (Create New Item)
>Βάζουμε ο,τι θέλουμε στο connection name
>Επιλέγουμε Type=Bridge Connection
>Στο VLAN ID βάζουμε 835
>Πατάμε apply
4) Στη διαδρομή Internet -> Port Binding, διαλέγουμε την σύνδεση που μόλις φτιάξαμε,
επιλέγουμε μια θύρα LAN στην οποία σκοπεύουμε να συνδέσουμε το δικό μας router
για να κανουμε bond την συνδεση με την πορτα που καναμε bridge και πατάμε apply.
Τώρα μπορούμε να συνδέσουμε το δικό μας router στη θύρα αυτή και να το ρυθμίσουμε σε PPPoE
βάζοντας τους κωδικούς internet της σύνδεσής μας.
Το router της wind πλεον θα παρει μονο sync και οχι ΙΡ για το Internt αλλα η τηλεφωνια θα παιζει απο αλλο VPI/VCI channel
το παραπανω ειναι απο ενα οδηγο αλλα στην δικη μου περιπτωση ειχε αλλα μενου.
Αυτα...
thunder ace
01/12/2021, 21:46
Καλησπέρα.
Κάποιος που να έχει μητρική 1151 6/7 gen ;
Και να την έχει προς πώληση;
Και η ποιο απλή μου κάνει.
AUFGEBRACHT
02/12/2021, 18:24
Ερώτηση προς γνώστες: Πως μπορούμε από να αλλάξουμε την εμφάνιση στο Excel, ώστε να δείχνει όπως στην 2η εικόνα; Ξέρει κανείς;...
432631
432630
karellen
02/12/2021, 18:26
Δεξί κλικ πάνω στα μενου->εμφάνιση κορδέλας. :)
nikos_abel
02/12/2021, 18:27
Τη μπάρα με τα εργαλεία θες;
Πατά ένα τυχαίο εργαλείο και όσο βλέπεις τη μπάρα, πήγαινε δεξιά που έχει την πινέζα και πατά την.
AUFGEBRACHT
02/12/2021, 18:31
Δεξί κλικ πάνω στα μενου->εμφάνιση κορδέλας. :)
Αυτό το έχω βρει, βασικά το θέμα είναι ότι στην πρώτη φωτό τα tabs δεν είναι με πράσινο χρώμα, και φαίνονται ξεχωριστά, ενώ στη δεύτερη φωτό είναι με πράσινο χρώμα.
AUFGEBRACHT
02/12/2021, 18:35
Οι διαφορές, μπας και γίνω πιο σαφής, είναι ότι εμφανίστηκαν ξαφνικά 2 κάθετες γραμμές οι οποίες δεν μετακινούνται, ο τίτλος του βιβλίου εργασίας από το κέντρο έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά, ενώ έχουν εμφανιστεί και 2 εικονίδια (αυτά που είναι μες στον κύκλο).
432632
Αυτό το έχω βρει, βασικά το θέμα είναι ότι στην πρώτη φωτό τα tabs δεν είναι με πράσινο χρώμα, και φαίνονται ξεχωριστά, ενώ στη δεύτερη φωτό είναι με πράσινο χρώμα.
Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με αυτόματη αναβάθμιση που αλλάζει τη μορφή του. Το ίδιο συζητάνε κι εδώ (https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/why-is-my-microsoft-excel-ribbon-tab-gray-and-not/b1464146-b661-4a4a-8d70-1e8f3e58491d). Αυτός που λέει στο τέλος ότι επανήλθε με επανεγκατάσταση, ίσως δεν έχει πάρει ακόμα την ενημερωμένη έκδοση.
Έστησα πρόσφατα πισίδι με Core i9 11th gen, 32 GByte RAM και Samsung 970 Pro M2. Όνειρο να δουλεύεις σε τέτοιο πισίδι. Τα πάντα γίνονται εν ριπή οφθαλμού.
AUFGEBRACHT
02/12/2021, 19:11
Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με αυτόματη αναβάθμιση που αλλάζει τη μορφή του. Το ίδιο συζητάνε κι εδώ (https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/why-is-my-microsoft-excel-ribbon-tab-gray-and-not/b1464146-b661-4a4a-8d70-1e8f3e58491d). Αυτός που λέει στο τέλος ότι επανήλθε με επανεγκατάσταση, ίσως δεν έχει πάρει ακόμα την ενημερωμένη έκδοση.
Έστησα πρόσφατα κάτι πισίδια με Core i9, 32 GByte RAM και Samsung 970 Pro M2. Όνειρο να δουλεύεις σε τέτοιο πισίδι. Τα πάντα γίνονται εν ριπή οφθαλμού.
Όντως το excel μόνο άλλαξε μετά από αυτόματη αναβάθμιση...
Vstrommer71
02/12/2021, 20:51
Όντως το excel μόνο άλλαξε μετά από αυτόματη αναβάθμιση...
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ποστάρεις την έκδοση(365 ή standalone) καθώς και την τρέχουσα build
(Θα τα βρείς στον λογαριασμό ή έκδοση του Office)
AUFGEBRACHT
02/12/2021, 20:55
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ποστάρεις την έκδοση(365 ή standalone) καθώς και την τρέχουσα build
(Θα τα βρείς στον λογαριασμό ή έκδοση του Office)
Office 2016 Home, version 2110, build 14527.20312
Vstrommer71
03/12/2021, 10:38
Office 2016 Home, version 2110, build 14527.20312
Πρώτα θα τσεκάρεις την build που θές και ακολουθείς το step 2 των οδηγιών της Microsoft.
https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-revert-to-an-earlier-version-of-office-2bd5c457-a917-d57e-35a1-f709e3dda841
Θέλω να αγοράσω ένα USB flash drive 128 GByte, με μεγάλη ταχύτητα εγγραφής και υψηλή αξιοπιστία. Θέλω να γράφει γρήγορα και σε USB 2.0. Συνήθως η ταχύτητα εγγραφής είναι μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο με την αντοχή στο χρόνο και στη χρήση του flash drive, αλλά υπάρχουν μάρκες που βγάζουν προϊόντα που πετυχαίνουν τη χρυσή τομή.
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ ένα Mushkin Ventura Pro 64 GByte και είμαι ευχαριστημένος. Πέρα από την αξιοπιστία, η ταχύτητα εγγραφής είναι πολύ σημαντική, διότι η συνήθης των 4 Mbyte/sec τα καθιστά τελείως άβολα για εγγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων. Π.χ. ένα 32GByte flash drive γεμίζει σε δύο ώρες αν δεν είναι γρήγορο. Ιδανικά ήθελα να γράφει κατά μέσο όρο (συνδυασμός μικρών και μεγάλων αρχείων) σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 20 Mbyte/sec.
Έχετε να προτείνετε κάποιο που να είναι δοκιμασμένο επί μήνες; Π.χ. για τα ADATA διαβάζω ότι λειτουργούν καλά για λίγους μήνες και μετά γίνονται αργά ή χαλάνε τελείως. Καλές κριτικές διαβάζω για το Samsung Fit Plus (MUF-128AB).
Θέμα τύχης είναι... Για ταχύτητες ότι λένε τα specs (λέμε τώρα...) αλλά για αντοχή παίζεις λότο...
Μου έχει τύχει ακριβά αγορασμένα με καλή φήμη αξιοπιστίας να τα παίξουν ανεξήγητα μετά από λίγους μήνες, και πάμφθηνα no name που λειτουργούν άψογα εδώ και 2-3 χρόνια πετώντας τα από εδώ κι απο εκεί....
Πρέπει να έχω καμιά 20αρια φλασάκια, τα περισσότερα με ταχύτητα εγγραφής άνω των 10 MByte/sec και κάποια άνω των 20 MByte/sec. Πολλά είναι 16 GByte, αλλά οριακά δεν με φθάνουν για πλήρη αντίγραφα δίσκου, με νέα εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος.
Χρειάζομαι τουλάχιστον 32 GByte. Σκληρός δίσκος δεν με βολεύει, θέλω να υπάρχουν τουλάχιστον δύο πάντα μαζί μου, χωρίς να με απασχολεί ο όγκος και το βάρος.
Πέρασε από το μυαλό μου και ο φορητός SSD, που αντέχει σε πτώσεις, διότι κάπως ετσι μάλλον χάλασε ένας HDD 2.5" Passport. Οι τιμές τους όμως είναι ακόμα υψηλές και δεν έχει μικρύνει πολύ ο όγκος τους, σε επίπεδα π.χ. M2.
thunder ace
04/12/2021, 09:20
https://www.e-shop.gr/sandisk-sdcz880-128g-g46-128gb-extreme-pro-usb-31-solid-state-flash-drive-p-PER.577098
Αν θέλεις πολύ μικρό μέγεθος αλλά και αξιόπιστο δες το https://www.e-shop.gr/samsung-muf-64ab-apc-fit-plus-64gb-usb-31-flash-drive-p-PER.306385
thunder ace
04/12/2021, 09:49
Τα SANDISK EXTREME γενικα ,τα εχω δουλεψει και ειναι απιστευτα.
Και με αντοχη στο χρονο.
https://www.e-shop.gr/sandisk-sdcz880-128g-g46-128gb-extreme-pro-usb-31-solid-state-flash-drive-p-PER.577098
Αν θέλεις πολύ μικρό μέγεθος αλλά και αξιόπιστο δες το https://www.e-shop.gr/samsung-muf-64ab-apc-fit-plus-64gb-usb-31-flash-drive-p-PER.306385
Τα SANDISK EXTREME γενικα ,τα εχω δουλεψει και ειναι απιστευτα.
Και με αντοχη στο χρονο.
Μετά από διάβασμα κριτικών, όπως έγραψα και πιο πάνω, είχα καταλήξει στο Samsung FIT Plus, αλλά στην έκδοση με τα 128 GByte, με κόστος 24€. Διαβάζω βέβαια και κάποια αρνητικά σχόλια για αποσυνδέσεις και πολύ σφικτή σύνδεση, η οποία ίσως φθείρει τις υποδοχές USB με τον καιρό.
Το Sandisk Extreme Pro 128 GByte, που πρότεινε ο thunder ace, φαίνεται πολύ καλύτερο από τις κριτικές, αλλά και με κόστος σχεδόν διπλάσιο, 42€. Ένας μόνο γράφει ότι του χάλασε πολύ γρήγορα, ενώ μειονεκτεί κάπως στο μέγεθος και υπερθερμαίνεται με μείωση επιδόσεων μετά από ώρα χρήσης. Με το ίδιο κόστος παίρνεις διπλάσιας χωρητικότητας Samsung Fit Plus 256 GByte (https://www.e-shop.gr/samsung-muf-256ab-apc-fit-plus-256gb-usb-31-flash-drive-p-PER.306387).
Αμφότερες οι μάρκες είναι από τις καλύτερες τις αγοράς για μνήμες flash, οπότε το ρίσκο είναι σχετικά μικρό. Παλαιότερα έπαιρνα Corsair, αλλά στο τέλος είχαν χαλάσει αισθητά την ποιότητα, έχοντας αυξήσει και τις τιμές. Π.χ. το Flash Voyager (απλό, μπλε χρώμα) 8 GByte είναι ανθεκτικό και γρήγορο, ενώ το Flash Voyger GT 16 GByte (κόκκινο), αρκετά ακριβότερο, ήταν κάτω του μέσου όρου και σε επιδόσεις και σε ποιότητα. Χάλασε σχετικά γρήγορα, χωρίς πολλή χρήση.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, πολύτιμη η βοήθεια στο forum. :) Αποφάσισα να αγοράσω το Sandisk Extreme Pro 128 GByte, διότι προσδοκώ ότι θα κάνω απόσβεση σε επαγγελματική χρήση με την ποιότητα και την απόδοσή του.
Αν δω και χρειάζομαι επιπλέον 32GByte+ flash drives, ίσως πάρω μερικά Samsung Fit Plus 64 GByte. Με 14€ είναι value for money και μάλιστα συμφέρει περισσότερο το 64άρι από το 32άρι.
Τα Sandisk Fit ζεσταίνοναι πολύ γρήγορα και πέφτει η απόδοση τους. Τα Sandisk Extreme πιθανόν να μην έχουν αυτό το πρόβλημα.
Το Samsung Fit το χρησιμοποιώ καθημερινά (wsl ubuntu) μεταξύ laptop-desktop και για πολλές ώρες. Δεν καταλαβαίνει τίποτα κι ούτε ανεβάζει θερμοκρασία σε σχέση με το Sandisk Fit που είχα πριν.
Λόγω της εμμονής μου με τα πολύ μικρά USB Stick πέρασαν από τα χέρια μου διάφορα και τα χειρότερα ήταν ένα Mushkin Atom κι ένα Intenso Slim.
Αθάνατο και πολύ γρήγορο είναι ένα παλιό Transcend JetFlash που 7 χρόνια τώρα σβήσε γράψε, κυρίως σε εκδόσεις live linux usb δεν με πρόδωσε ποτέ.
thunder ace
04/12/2021, 13:18
Επειδή χρησιμοποιώ παντού το Extreme,έχω να πω ότι δεν παρατήρησα να ζεσταίνεται.
Για τα άλλα usb της SanDisk δεν γνωρίζω να πω .
Από Transcend JetFlash είμαι κι εγώ ευχαριστημένος από θέμα ταχύτητας, αλλά δεν θυμάμαι ποια σειρά είχα χρησιμοποιήσει περιστασιακά. Υπάρχει απόκλιση στην αξιοπιστία στις διάφορες σειρές τους. Πάντως είχα εντυπωσιαστεί θετικά από την ταχύτητά τους, για φλασάκια κάτω των 20€.
Οτιδήποτε έχει στην πράξη ταχύτητα εγγραφής άνω των 20 MByte/sec είναι ανεκτό, αρκεί να είναι και αξιόπιστο. Τραγικά είναι όσα έχουν μείνει στα 4 MByte/sec και πάνε σε δεκαδικές τιμές όταν γράφονται πολλά μικρά αρχεία. Εκεί κερδίζεις συνήθως σε αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο, αλλά αξίζουν μόνο για περιστασιακό αποθηκευτικό χώρο. Αν κάνεις συχνές μεταφορές μεγάλου μεγέθους, είναι πρακτικά άχρηστα, τόσο αργά που είναι.
Το δικό μου πάντως είναι το Transcend JetFlash 780 κι ο μόνος λόγος που δεν έχω γεμίσει με τέτοια είναι ο όγκος τους
DoctoR_k6
04/12/2021, 15:11
Πήρα το extreme pro 128 στα 25€ από πλαίσιο.
Σκοτώνει.
300mb/sec για μεταφορά 50-60 GB απροβληματιστα.
Το είχα σταμπαρει από περισυ.
Τη μαύρη Παρασκευή το βρήκες τόσο; Τώρα το έχει 50€ (https://www.plaisio.gr/sandisk-extreme-pro-128-gb-usb-stick_2648490?qId=8e83f8e29a4bb239112db0bd98f4d4c3&qIx=products).
DoctoR_k6
04/12/2021, 19:14
Τη μαύρη Παρασκευή το βρήκες τόσο; Τώρα το έχει 50€ (https://www.plaisio.gr/sandisk-extreme-pro-128-gb-usb-stick_2648490?qId=8e83f8e29a4bb239112db0bd98f4d4c3&qIx=products).
Μια εβδομάδα πριν την μαύρη Παρασκευή.
thunder ace
04/12/2021, 19:15
Πήρα το extreme pro 128 στα 25€ από πλαίσιο.
Σκοτώνει.
300mb/sec για μεταφορά 50-60 GB απροβληματιστα.
Το είχα σταμπαρει από περισυ.
Αμ..σας τα ελεγα για τον extreme.
Εγώ πάντως σε άκουσα και το πήρα. Πρώτες εντυπώσεις σε USB 2.0, είναι ΟΚ. Γράφει με 27-29 MByte/sec τα μεγάλα αρχεία και αρκετά γρήγορα τα μικρά (1-7 MByte/sec). Το μέγεθός του είναι μια χαρά, δεν το λες μεγάλο, ούτε βέβαια μικρό.
432709
Έχω μερικά μικρά φλασάκια, κάποια εκ των οποίων σχετικά σβέλτα. Το μικρότερο φλασάκι που έχω είναι το A-Data PD15 Ultra-Slim 4 GByte (https://www.memoryc.ie/4342-4gb-a-data-pd15-ultra-slim-usb2-0-flash-drive.html). Υπάρχει πάντα μέσα στο πορτοφόλι εδώ και χρόνια. Αργό, αλλά αμελητέο στο κουβάλημα, αφού έχει βάρος 3 γραμμάρια και διαστάσεις 39.8mm x 15mm x 2.1mm.
thunder ace
05/12/2021, 05:38
Εχει μεγαλες διαφορες η ταχυτητα απο usb2 σε usb3.
Έχω μερικά μικρά φλασάκια, κάποια εκ των οποίων σχετικά σβέλτα. Το μικρότερο φλασάκι που έχω είναι το A-Data PD15 Ultra-Slim 4 GByte (https://www.memoryc.ie/4342-4gb-a-data-pd15-ultra-slim-usb2-0-flash-drive.html). Υπάρχει πάντα μέσα στο πορτοφόλι εδώ και χρόνια. Αργό, αλλά αμελητέο στο κουβάλημα, αφού έχει βάρος 3 γραμμάρια και διαστάσεις 39.8mm x 15mm x 2.1mm.
Επειδή αναφέρεσαι συνεχώς σε USB 2.0 όπου μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο οι ταχύτες USB 3.0. Αν το ζητούμενο είναι οι διαστάσεις υπάρχει και η λύση των SD Cards όπου με έναν (ή και περισσότερους) μίνι reader τύπου Kingston-MicroSD-Reader (https://www.skroutz.gr/s/82136/Kingston-MicroSD-Reader-Gen-2.html) μπορείς να έχεις μαζί σου πολύ υλικό.
Αυτό έκανα παλιότερα που δούλευα ως τεχνικός και έπρεπε να κουβαλάω μαζί μου πολλά λειτουργικά και προγράμματα και είχα φτιάξει πολλές bootable sd-cards
Πριν από μερικά χρόνια είχα δεκάδες κάρτες microSD και δεκάδες USB flash disks, έτοιμα γραμμένα με το υλικό που ήθελα, για άμεση εγκατάσταση λογισμικού. Χρησιμοποιούσα και USB microSD adaptors.
Πλέον δεν μου χρειάζεται καθημερινά κάτι τέτοιο. Χρειάζομαι λίγα USB 3.1 flash disks με μεγάλη ταχύτητα εγγραφής, μεγέθους 8 έως 64 GByte για περνάω γρήγορα ό,τι χρειάζομαι, καθώς και ένα μεγάλο σαν αποθήκη με τη συλλογή του απαραίτητου λογισμικού. Το μεγάλο το αγόρασα χθες, έχω κι ένα 64άρι. Όμως όλα τα υπόλοιπα είναι από 16 GByte και κάτω, οπότε οσονούπω θα πάρω τουλάχιστον ένα 64άρι ακόμα, μάλλον το Samsung Fit που συζητάμε πιο πάνω.
Αν πέσουν σε λογικά επίπεδα οι τιμές των φορητών SSD, θα αγοράσω έναν 2 TByte για backup. Προς το παρόν με 240€ τα 2 TByte, δεν συμφέρει.
nikos_abel
06/12/2021, 09:50
Γεια σας και χαρά σας φίλοι μου.
Ο μικρός μεγάλωσε και πλέον δεν τον καλύπτουν laptop για το gaming που θέλει να κάνει και μου ζαλίζει τον έρωτα.
Να προσθέσω ότι ναι μεν τον καταλαβαίνω, αλλά η κάνουλα του ΚΙΝΑΛ αργεί να ανοίξει :lol:
Οπότε, επειδή έχω χαθεί στο νετ με το τι παίζει, θα ήθελα μια εκτίμηση του τι θα έπρεπε να στήσω ή να πάρω έτοιμο
για να έχει ένα αξιόπιστο και αξιόμαχο σύστημα, χωρίς να πουλήσω το νεφρό μου.
Σίγουρα το μπάτζετ, αναλόγως της εποχής που θα αποφασιστεί η μετάβαση, μπορεί να είναι αρκετά φλέξιμπλ,
αλλά προτιμώ να πάω στα πιο φθηνά πρώτα και μετά να δω τι μπορώ να προσθέσω στο μέλλον.
Τώρα έχει ένα λαπτοπάκι Dell Inspiron 15 3576 (8G ram, i7 8552U, με GPU AMD Radeon 520 (2GB GDDR5)),
με το οποίο την παλεύει αξιοπρεπέστατα, αλλά με τα mods κλπ που κατεβάζει κατά καιρούς "χρειάζεται"
σαφώς καλύτερη κάρτα γραφικών. Η RAM είναι το μόνο που μπορώ να του αναβαθμίσω σε αυτό,
αλλά από όσο διάβασα, πρακτικά η βελτίωση που θα έχει για αυτό που θέλει μπορεί να είναι από ελάχιστη
ως και καμμία.
Όλες οι προτάσεις (ακόμα και οι πανάκριβα παλαβές - π.χ. με έβαλε να δω τους pentagon :uplate:) είναι καλοδεχούμενες!
thunder ace
06/12/2021, 10:07
Αφου απ οτι καταλαβα το θελει για gaming,κανε την πιο σωστη ερωτηση:
Πιο παιχνιδι θελεις να παιζεις παιδι μου;
Αν σου πει,γραψε το εδω και αμεσως θα σου πω ποσο θα παει .
Λαπτοπ ή desktop μηχάνημα σε ενδιαφέρει;
Δυστυχώς σημαντικό πρόβλημα η αξία της κάρτας γραφικών,για μια αξιόλογη ώστε να παίξει τα σύγχρονα games θέλεις το λιγότερο 400-450ε (κάρτα που κόστιζε 200-200+ε το 2019).
Την χρονιά που μας πέρασε αγόρασα gaming laptop και τελείωσα και το pc .
Να μην πολυλογώ για λαπτοπ είσαι από ~χιλιάρικο πάνω(16ραμ,σχετικά καλό gpu κτλ) ,πιστεύω και το pc κάπου εκεί θα βγει αν δώσεις 400-450 για κάρτα γραφικών.
Καλό το gaming laptop αλλά πολύ ευαίσθητο μηχάνημα,θα έχει φασαρία από τους ανεμιστήρες όταν παίζει ,χρειάζεται βάση με ανεμιστήρες οπωσδήποτε και γενικά δεν είναι για κακομεταχείριση.
Επίσης χρειάζεται μια φορά τον χρόνο άνοιγμα σε μάστορα να το καθαρίζει από μέσα,κάποιοι μερακλήδες ιδιοκτήτες αλλάζουν και την πάστα.
Σαν απόδοση πάντως καλή.Προτιμώ desktop pc 100%,δεν ζεσταίνεται τόσο .
Μια πιο φτηνή εναλλακτική , να του πάρεις κονσόλα το σκέφτηκες ; Με 300ε παίρνεις ένα PS4 ή Xbox,download τα gamew και ξεμπερδεύεις.
Βέβαια δεν είναι φτηνά τα παιχνίδια εκεί αλλά νομίζω πως το xbox δίνει αρκετά premium games για κανα μήνα αν έχεις το pass .
Αυτό πχ είναι δυνατό και σε καλή τιμή https://www.skroutz.gr/s/32629107/HP-Pavilion-Gaming-15-dk2003nv-i7-11370H-16GB-512GB-GeForce-RTX-3050-FHD-W10-Home.html :wave2:
nikos_abel
06/12/2021, 10:26
Αφου απ οτι καταλαβα το θελει για gaming,κανε την πιο σωστη ερωτηση:
Πιο παιχνιδι θελεις να παιζεις παιδι μου;
Αν σου πει,γραψε το εδω και αμεσως θα σου πω ποσο θα παει .
Αχαχαχα, η απάντηση είναι πολύ σχετική! Αν τον ρωτήσεις θα πεί ΟΛΑ!
Τα βασικά:
Minecraft (είναι ΟΚ με το στανταρτ, στα mods τον ταλαιπωρεί, βγάζουν με περισσότερες απαιτήσεις)
Kerbal Space Program (μια από τα ίδια)
Hyperbolica (έρχεται σύντομα, δεν γνωρίζω specs :()
Και τώρα θέλει να πάρει το XBOX for PC για τα εκεί παιχνίδια
thunder ace
06/12/2021, 10:32
Αχαχαχα, η απάντηση είναι πολύ σχετική! Αν τον ρωτήσεις θα πεί ΟΛΑ!
Τα βασικά:
Minecraft (είναι ΟΚ με το στανταρτ, στα mods τον ταλαιπωρεί, βγάζουν με περισσότερες απαιτήσεις)
Kerbal Space Program (μια από τα ίδια)
Hyperbolica (έρχεται σύντομα, δεν γνωρίζω specs :()
Και τώρα θέλει να πάρει το XBOX for PC για τα εκεί παιχνίδια
Αν θελει να τα παιζει ΟΛΑ, ξεκιναμε με μια καρτα που παει στα 2.500......καλα ειναι;