View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
ΓιώργοςΤΤ
08/03/2023, 13:17
Το πρόβλημα σου είναι 100% θέμα λειτουργικού.
Έχεις κάνει όλες τις ενημερώσεις των Windows? Αν όχι, άφησε το ανοιχτό ένα ολόκληρο βράδι για να τελειώσει, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία.
Shinigami Ryuk
08/03/2023, 13:22
Μπαινω καθε μερα και κανω χειροκινητη αναζητηση ενημερωσεων.Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια αλλη σημαντικη ενημερωση που να εχει απομεινει οσον αφορα τα windows.
Μολις συνειδητοποιησα το προβλημα κατεβασα και το support της dell που κανει σκαν τον υπολογιστη για να τσεκαρει τυχον ενημερωσεις για τους drivers.
Οποτε δεν νομιζω οτι μπορω να κανω κατι περισσοτερο οσον αφορα τα updates.
Να ξεκαθαρισω ομως οτι παρολο την υψηλη μνημη που χρησιμοποιει,το laptop ειναι ακλονητο.Δεν υπαρχει υπονοια λαγκαρισματος.
Απλα σκεφτομαι "αν ειναι ετσι στα χαλαρα του οταν το ζορισω που θα φτασει η μνημη" και ξενερωνω
DoctoR_k6
08/03/2023, 13:37
Μπαινω καθε μερα και κανω χειροκινητη αναζητηση ενημερωσεων.Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια αλλη σημαντικη ενημερωση που να εχει απομεινει οσον αφορα τα windows.
Μολις συνειδητοποιησα το προβλημα κατεβασα και το support της dell που κανει σκαν τον υπολογιστη για να τσεκαρει τυχον ενημερωσεις για τους drivers.
Οποτε δεν νομιζω οτι μπορω να κανω κατι περισσοτερο οσον αφορα τα updates.
Να ξεκαθαρισω ομως οτι παρολο την υψηλη μνημη που χρησιμοποιει,το laptop ειναι ακλονητο.Δεν υπαρχει υπονοια λαγκαρισματος.
Απλα σκεφτομαι "αν ειναι ετσι στα χαλαρα του οταν το ζορισω που θα φτασει η μνημη" και ξενερωνω
Στο λαπτοπ (Dell Vostro i7) που εχω το εταιρικο με τα 11 κ 8gb ram δουλευε συνεχεια ψηλα. Κ ετρωγε κομπλες.
Βαλαμε αλλα 8 κ ισιωσε μπορω να πω. Ακομα ειναι ψηλα αν ανοιξω πολλα προγραμματα αλλα δεν τρωει φρικες οπως πριν.
Shinigami Ryuk
08/03/2023, 14:14
Στο λαπτοπ (Dell Vostro i7) που εχω το εταιρικο με τα 11 κ 8gb ram δουλευε συνεχεια ψηλα. Κ ετρωγε κομπλες.
Βαλαμε αλλα 8 κ ισιωσε μπορω να πω. Ακομα ειναι ψηλα αν ανοιξω πολλα προγραμματα αλλα δεν τρωει φρικες οπως πριν.
Ειναι εντος εγγυησης και δεν μπορω να το ανοιξω για να του βαλω αλλη μια 8αρα και οταν το παρηγγειλα η dell ζηταγε επιπλεον 200£ γιατι εαν ηθελες 16αρα σου αλλαζε και τον επξεργαστη σε i7 θες δεν θες,οποτε ολο αυτο το θεωρησα κοροιδια και ειπα να μεινω εντος μπατζετ μιας και η δουλεια για την οποια το θελω ειναι μονο για να σερφαρω.Υπεθετα οτι με αυτα τα χαρακτηριστικα δεν θα υπαρχει προβλημα αλλα διαψευστηκα
Γιατι δεν μπορείς να τον ανοίξεις και να του βάλεις άλλα 8Gb?
Αν χρειαστεί να το πάς για επισκευή εντός εγγύησης, απλά ξαναλύστο και βγάλε τα έξτρα 8Gb...
Shinigami Ryuk
08/03/2023, 14:34
Γιατι δεν μπορείς να τον ανοίξεις και να του βάλεις άλλα 8Gb?
Αν χρειαστεί να το πάς για επισκευή εντός εγγύησης, απλά ξαναλύστο και βγάλε τα έξτρα 8Gb...
Ειναι σολιντ απο κατω και δεν ψηνομαι να μπω στην διαδικασια να φτασω μεχρι τα εντοσθια του οσο ειναι εντος εγγυησης.Αν φτιαξει με απλες διαδικασιες εχει καλως αν οχι καλυτερα αλλαγη
Μπορεί να μην είναι ιδανικό, αλλά το να είσαι στο 85% της χρήσης μνήμης δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι όταν πάει στο 99% και αρχίσει να κολλάει. Αν δεν έχεις τέτοια συμπτώματα, τότε άσε το σύστημα να τη διαχειρίζεται και απλά κάνε τη δουλειά σου.
skritikos
08/03/2023, 15:36
441859
Μια τυχαια στιγμη που τα μονα προγραμματα που τρεχουν απο εμενα ειναι ο chrome και το viber.
Σημερα επικοινωνησα με την dell και μου ειπαν οτι δεν επιρρεαζει την εγγυηση η αλλαγη σε win10.Αυριο θα κατσω να κανω την αλλαγη σε 10 και αν δεν υπαρξει βελτιωση μαλλον θα επιστραφει.
Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν βλέπω 74% utilization από το screenshot. Κάπου έχει/έχεις κάνει δέσμευση RAM. Στείλε από το Task Manager το γράφημα και πίνακα που δείχνουν μόνο την μνήμη.
Και τρέξε και το Resource Monitor και στείλε τον αναλυτικό πίνακα της μνήμης.
Shinigami Ryuk
08/03/2023, 15:46
Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν βλέπω 74% utilization από το screenshot. Κάπου έχει/έχεις κάνει δέσμευση RAM. Στείλε από το Task Manager το γράφημα και πίνακα που δείχνουν μόνο την μνήμη.
Και τρέξε και το Resource Monitor και στείλε τον αναλυτικό πίνακα της μνήμης.
441862
441863
441864
Βλεπω οτι εχει δεσμευμενη μνημη σε αναμονη κοντα στα 2gb.Βεβαια δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο και γιατι το κανει
skritikos
08/03/2023, 15:49
Όχι. Είναι των Win
skritikos
08/03/2023, 16:01
441862
441863
441864
Βλεπω οτι εχει δεσμευμενη μνημη σε αναμονη κοντα στα 2gb.Βεβαια δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο και γιατι το κανει
Ένα σημείο να κοιτάξεις είναι πόση VRAM δεσμεύει για την κάρτα γραφικών. Αυτό γίνεται από το BIOS ή αν έχει control utility η Dell από τα Win.
Βλέποντας χιλιάδες αναφορές για DELL & high memory util σε laptop προτείνω clean image Windows 11 που ήδη έχεις την άδεια και build από την αρχή.
Θα πέσεις πολύ στην χρήση της μνήμης.
Αν δεις στο παρασκήνιο πόσα Dell πράγματα φορτώνονται ίσως και να εξηγεί το τι συμβαίνει. Μαζί με το GPU reserved mem βέβαια.
Garfield
15/03/2023, 20:04
Ξέρει κάποιος πως μπορώ να βλέπω ταινίες που έχω κατεβάσει στο PC μου από το TV Box ή την Smart TV μου που είναι όλα συνδεδεμένα ενσύρματα στο ίδιο ρούτερ;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Εύκολα με κάποιον media server, πχ Mezzmo.
Plex
Kodi
Jellyfin
Διάλεξε οποίο θες.
karellen
31/05/2023, 18:21
Δεν είναι βοήθεια,το ξέθαψα από την αποθήκη μετά από πολλά χρόνια.
Calculator των '70s,το είχε φέρει ο πατέρας μου από την Αμερική.Φις των 110V.
Ναι,δεν έχει τετραγωνική ρίζα.
443730
443731
Τα πρώτα φορητά κομπιουτεράκια ήταν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν και πολλαπλάσια σε μέγεθος. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε τη γλαφυρή ιστορία με τη διαπραγμάτευση της Texas Instruments και της AT&T σχετικά με τη διάταξη των αριθμών στο πληκτρολόγιο. Τα τηλέφωνα έχουν το 1-2-3 πάνω, ενώ τα κομπιουτεράκια στην κάτω σειρά. Δεν ήρθαν ποτέ σε συμφωνία.
Μικρός λάτρευα τα κομπιουτεράκια, είχα και το σχετικό ρολόι με ενσωματωμένο calculator. Αργότερα ονειρευόμουν κάτι Casio επιστημονικά που έκαναν μέχρι και γραφήματα, αλλά ήταν πανάκριβα. Ε, εκεί ήρθαν οι υπολογιστές και έκαναν τους υπολογισμούς, τη διαχείριση των συναρτήσεων και την απεικόνιση, πολύ πιο γρήγορη, πιο εύκολη και με ασύγκριτα περισσότερες δυνατότητες, είτε χρησιμοποιούσες Microcal Origin, είτε απλά Excel.
doctor_john
08/06/2023, 15:05
Ξέρει κάποιος τι μας κοστίζει σε data
να ακούμε ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ;
Το δοκίμασα παλαιότερα και είδα κοντά στα 800mb
το οκτάωρο. Μου φαίνεται πολύ για σταθμό που έχει ελαφρύ pop up player και δεν δείχνει τουλάχιστον να κάνει κάτι άλλο το streaming του ήχου
Ξέρει κάποιος τι μας κοστίζει σε data
να ακούμε ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ;
Το δοκίμασα παλαιότερα και είδα κοντά στα 800mb
το οκτάωρο. Μου φαίνεται πολύ για σταθμό που έχει ελαφρύ pop up player και δεν δείχνει τουλάχιστον να κάνει κάτι άλλο το streaming του ήχου
Ανάλογα και την ποιότητα του ήχου.
Χονδρικά:
Στα 96kbps είναι 0.72MB/λεπτό
Στα 160kbps είναι 1.20MB/λεπτό
Στα 320kbps είναι 2.40MB/λεπτό
Ανάλογα και την ποιότητα του ήχου.
Χονδρικά:
Στα 96kbps είναι 0.72MB/λεπτό
Στα 160kbps είναι 1.20MB/λεπτό
Στα 320kbps είναι 2.40MB/λεπτό
((96/8)/1024)*60 = 0.703MB/λεπτό
Volpad, στη διαδικτυακή αναμετάδοση παίζουν σημαντικό ρόλο τα overheads των πακέτων, που αυξάνουν κατά ένα ποσοστό τον όγκο της καθαρής πληροφορίας.
Γιατρέ, αν έχεις περιορισμένο όγκο δεδομένων, θα πρέπει να ελέγξεις τις ρυθμίσεις για τις αυτόματες αναβαθμίσεις που γίνονται στο παρασκήνιο. Εύκολα φθάνουν μερικές εκατοντάδες Mbyte ανά ημέρα.
doctor_john
08/06/2023, 19:55
Ευχαριστώ παιδιά!
Η δουλειά μου γίνεται πολύ ευχάριστη με ραδιόφωνα εκτός ελλάδας αλλά βλέπω ότι είχα δει σωστά τον μεγάλο όγκο δεδομένων.
Θα δω μήπως με συμφέρει να παίρνω απεριόριστα δεδομένα με μετρήσιμα λεπτά. Δεν χρησιμοποιώ πάνω από 800' έτσι και αλλιώς.
Μήπως είναι εφικτό και με τα διαθέσιμα wifi, 11 άτομα είμαστε και έχουμε δύο.
Ευχαριστώ παιδιά!
Η δουλειά μου γίνεται πολύ ευχάριστη με ραδιόφωνα εκτός ελλάδας αλλά βλέπω ότι είχα δει σωστά τον μεγάλο όγκο δεδομένων.
Θα δω μήπως με συμφέρει να παίρνω απεριόριστα δεδομένα με μετρήσιμα λεπτά. Δεν χρησιμοποιώ πάνω από 800' έτσι και αλλιώς.
Εναλλακτικά, γιατί δεν παίρνεις ένα κινητό που έχει φυσικό ραδιόφωνο;
Καλό είναι να προτιμήσεις το Wi-Fi, αν είσαι σε χώρο που υπάρχει τέτοιο. Αρκεί να είναι με κωδικό και όχι ανοικτό προς όλους. Επίσης, κάποιες υπηρεσίες διαδικτυακού ραδιοφώνου, έχουν επιλογή ως προς την ποιότητα του ήχου, οπότε αν δεν σε πειράζει, μπορείς να κατεβάσεις το bitrate και να μην καταναλώνεις τόσα δεδομένα.
Εναλλακτικά, γιατί δεν παίρνεις ένα κινητό που έχει φυσικό ραδιόφωνο;
doctor_john
08/06/2023, 20:52
Όλα έχουν, με έχει σώσει πολλές φορές.
Τα ιντερνετικά έχουν άλλη δυναμική στη δουλειά, δεν βαριέσαι εύκολα, ακούς πλάκες και συζητήσεις πιο κοντά στα γούστα σου κ.λπ.
Μικρός λάτρευα τα κομπιουτεράκια, είχα και το σχετικό ρολόι με ενσωματωμένο calculator. Αργότερα ονειρευόμουν κάτι Casio επιστημονικά που έκαναν μέχρι και γραφήματα, αλλά ήταν πανάκριβα.
Μου είχε πάρει ο πατέρας μου ένα τέτοιο όταν πήγαινα ...δημοτικό ακόμα ,90's.Έκανε πράξεις με κλάσματα,γενικά δυνατό.
Φυσικά δεν ήξερα να το δουλεύω αλλά ένιωθα κάπως έτσι :lol:
443985
nikos_abel
30/06/2023, 09:26
Γκάιζ χελπ ε λιτλ!
Θέλω να πάρω έναν ssd NVMe M.2 για αντικατάσταση ενός αντίσοιχου ελαττωματικού.
Η ερώτιξις είναι, αυτά που διαβάζω για Gen 3 και Gen 4 είναι τα PCI express III και IV αντίστοιχα,
ή απλώς δεν ξέρω τι μου γίνεται;
Ναι αυτό είναι. Επιπλέον η PCI express διακρίνεται και στην ταχύτητα κάθε έκδοσης. Για παράδειγμα υπάρχει PCI express GEN 4.0 x4. Συνήθως υπάρχει συμβατότητα μεταξύ τους, απλά δεν αξίζει να πάρεις πολύ καλό δίσκο αν δεν υποστηρίζει την ταχύτητά του η μητρική σου πλακέτα.
Επιπρόσθετα, πρέπει να δεις τι φυσική διαστάση δίσκου NVMe M.2 χωράει στην πλακέτα σου, διότι βγαίνουν σε διάφορα μήκη (https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4OMXExZ-kESzQg9PLHpHeGs_LJyPCRrF89wc-CTR47QQAufCIRKXdE-JunD4tgSWRcq0&usqp=CAU).
Καλή περίπτωση είναι οι Samsung 980 & 990.
thunder ace
30/06/2023, 17:50
Εχω την εντυπωση οτι οι καινουργοι Μ2 GEN 4 ,δεν παιζουν σε μητρικες πχ 6/7GEN.
H μπορει να γινει το αναποδο: οι 3 gen να μην μπουταρουν σε καινουριες μητρικες πχ 10/11/12 gen
Μου εχει συμβει,δεν το λεω αοριστα.
Ποια μητρικη εχεις;
Συνηθως στο σαιτ της μητρικης γραφει αν υποστηριζει 3 η 4 gen.
Mιλαω για ΙΝΤΕΛ μητρικες,αλλα και κατι αντιστοιχο παιζει με AMD (αν και οι AMD ειναι πιο συμβατες)
nikos_abel
30/06/2023, 19:22
Ναι αυτό είναι. Επιπλέον η PCI express διακρίνεται και στην ταχύτητα κάθε έκδοσης. Για παράδειγμα υπάρχει PCI express GEN 4.0 x4. Συνήθως υπάρχει συμβατότητα μεταξύ τους, απλά δεν αξίζει να πάρεις πολύ καλό δίσκο αν δεν υποστηρίζει την ταχύτητά του η μητρική σου πλακέτα.
Επιπρόσθετα, πρέπει να δεις τι φυσική διαστάση δίσκου NVMe M.2 χωράει στην πλακέτα σου, διότι βγαίνουν σε διάφορα μήκη (https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4OMXExZ-kESzQg9PLHpHeGs_LJyPCRrF89wc-CTR47QQAufCIRKXdE-JunD4tgSWRcq0&usqp=CAU).
Καλή περίπτωση είναι οι Samsung 980 & 990.
Ευχαριστώ! Κατατοπιστικότατος!
Για αυτόν θα πάρω :
https://laptopmedia.com/laptop-specs/lenovo-legion-y520-124/
Νομίζω δηλαδή ότι μου κάνει π.χ. αυτός, σωστά; https://www.skroutz.gr/s/23036360/Crucial-P2-SSD-250GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-CT250P2SSD8.html
ή αυτός (ευκαιρία; ) https://www.facebook.com/marketplace/item/173333315532316/?ref=saved&referral_code=null (https://www.skroutz.gr/s/23036360/Crucial-P2-SSD-250GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-CT250P2SSD8.html)
Για Samsung έχω ακούσει ότι χαλάνε, δεν ισχύει;
thunder ace
30/06/2023, 19:30
Εγω θα επαιρνα αυτον https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds500g3b0c-blue-sn570-500gb-nvme-m2-2280-pcie-gen3-x4-p-PER.323621
Τα 250 gb ειναι λιγα
nikos_abel
30/06/2023, 19:35
Εγω θα επαιρνα αυτον https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds500g3b0c-blue-sn570-500gb-nvme-m2-2280-pcie-gen3-x4-p-PER.323621
Τα 250 gb ειναι λιγα
Έχει πάνω και 1Tb HDD, θα τον αλλάξω κάποια στιγμή με SSD και αυτόν.
Βασικά ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι του έκανε νερά ο M.2 και τον έχει αποσυνδέσει.
Σκοπέυω να του βάλω μόνο το OS και όλα τα άλλα
να είναι στον άλλον.
WD ε; Χμμμ.
thunder ace
30/06/2023, 19:42
του ''εκανε νερα;''
Τοτε ,για να μη σου κανει και σενα νερα,πες του'' να βαλω τον δικο μου Μ2'' και αν παιζει ,τοτε προχωρα.
Τους εχω δουλεψει τους WD και μεχρι τωρα μηδεν προβλημα
Πράγματι, τα 256 GByte είναι λίγα. 500GByte τουλάχιστον.
nikos_abel
01/07/2023, 07:50
Έχει πάνω και 1Tb HDD, θα τον αλλάξω κάποια στιγμή με SSD και αυτόν.
Βασικά ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι του έκανε νερά ο M.2 και τον έχει αποσυνδέσει.
Σκοπέυω να του βάλω μόνο το OS και όλα τα άλλα
να είναι στον άλλον.
WD ε; Χμμμ.
Λες δηλαδή να φταίει η μητρική π.χ.;
thunder ace
01/07/2023, 08:21
Για να σιγουρευτεις,βαλε εναν αλλονΜ2 να δεις τι θα σου κανει.
αν εχει προβλημα η μητρικη....τρεξε και μην κοιτας πισω.
borgiriadis1
02/07/2023, 19:25
Καλησπέρα ένας φίλος έχει πρόβλημα με το internet. Στον δρόμο που μένει η γραμμή είναι ψιλοαρχαια και φτάνει μόν.ο adsl 24mbps. Στο router όμως α έρχεται 2,5-3 mbps το πολύ. Σκεφτήκαμε λοιπόν να αλλάξουμε το καλώδιο που έρχεται στο σπίτι του (μένει σε μονοκατοικία). Το θέμα είναι το εξής:αρκεί να αλλάξουμε το καλώδιο μέχρι εκεί που έρχεται από τον ΟΤΕ ή πρεπει να αλλάξει κ αυτό που πάει μέχρι το καφαω? Και αν πρέπει να αλλαχτεί κ αυτό ποιον πρέπει να καλέσει?
Οι γραμμές στον δρόμο μπορούν να αλλαχθούν από συνεργείο υπεργολάβων με εντολή του διαχειριστή δικτύου, ήτοι του ΟΤΕ, αλλά αυτό πλέον γίνεται σπάνια και σε ειδικές περιπτώσεις, ειδικά απ' όταν δόθηκε προτεραιότητα στις οπτικές ίνες.
Αυτό που μπορεί να κάνει ο φίλος σου είναι να περάσει καινούριο ποιοτικό καλώδιο, χωρίς διακλαδώσεις, από το σημείο εισόδου της γραμμής τηλεφώνου στη μονοκατοικία του, μέχρι το modem/router. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλο κομμάτι εξασθένισης σε αυτό το τμήμα της γραμμής (κάθετη και οριζόντια κτιρίου). Μπορεί να επιβεβαιώσει την εξασθένιση, πριν προβεί στην εργασία, αν ζητήσει από τον παροχό του να έρθει τεχνικός που θα πάρει μετρήσεις σε χώρο πελάτη και σε είσοδο κτιρίου. Ο τεχνικός θα του πει πόσο περίπου θα κερδίσει αν αλλάξει οριζόντια και κάθετη γραμμή στο κτίριό του.
Επιπλέον θα του πει πόση ταχύτητα φθάνει στην είσοδο του κτιρίου. Αν η απόσταση από το Αστικό Κέντρο του ΟΤΕ είναι πολύ μεγάλη, δεν μπορεί να κάνει πολλά. Στην περίπτωση όμως που έχει πάροχο την Cosmote, ενδέχεται να του δώσουν άλλο ζευγάρι καλωδίων που να είναι πιο ποιοτικό και να βελτιωθεί κάπως η ταχύτητα με την αλλαγή απερχομένου καλωδίου.
--------------------------
Επίσης πρέπει να δει ποιες ενσύρματες εναλλακτικές προσφέρει η περιοχή του. Είστε βέβαιοι ότι παρέχεται μόνο απλό ADSL; Μπορεί το ADSL να μην μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω λόγω απόστασης, αλλά να παρέχεται VDSL2 με πολύ καλύτερες ταχύτητες λόγω παροχής από γειτονικά KV και διαφορά τιμής λίγων ευρώ. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχει υποδομή οπτικών ινών, όπου έχεις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Τα έχει δει αυτά;
--------------------------
Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, θα πρέπει να δει τι εναλλακτικές έχει για ασύρματη πρόσβαση μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G ή 5G. Για παράδειγμα η Cosmote δίνει υβριδική πρόσβαση με την υπηρεσία Cosmote Home Speed Booster (https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/new_speed_booster.html), όπου η ταχύτητά σου εκτοξεύεται αν έχεις καλό σήμα κινητής, με 7€/μήνα επιπλέον πάγιο. Πολλοί έχουν σωθεί με αυτό, σε περιοχές όπου το καλωδιακό internet σέρνεται. Αν δεν έχει καλό σήμα Cosmote, μπορεί να δει πακέτα mobile internet Vodafone και Nova. Κάποια δίνουν μπόλικα δεδομένα.
Στην περίπτωση της κινητής, αν δεν έχει καλό σήμα, μπορεί να το βελτιώσει πολύ, αν βάλει στην ταράτσα του κεραία Poynting για σήμα κινητής τηλεφωνίας (https://poynting.tech/antennas/xpol-2-5g/). Το έχει κάνει γνωστός μου και από 12 Mbps σε περιοχή με κακό σήμα κινητής, ανέβηκε στα 50 Mbps downstream, ώστε να έχει εφεδρική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.
borgiriadis1
02/07/2023, 20:33
Δεν είναι θέμα χρημάτων. Μου είπε ότι πήρε τηλ για να το κάνει vdsl 50-100 και του είπαν ότι υποστηρίζει μόνο 24 mbps εκεί. Αύριο θα πάει από κάποιο κατάστημα μήπως έκαναν λάθος στο τηλ που πήρε. Θα του πω πως αν δεν υποστηρίζει μεγαλύτερη ταχύτητα να ζητήσει τεχνικό να να μετρήσει τη γραμμή στο σπίτι του. Το καλώδιο δεν είναι και μεγάλος κόπος να αλλαχτεί μέχρι μέσα στο σπίτι γιατί είναι εξωτερικό και φαίνεται εύκολα από πρόσβαση. Επίσης με μια γραμμή στο ρούτερ δουλεύει δεν κάνει πουθενά διακλαδώσεις. Ζήτημα να είναι δλδ 20m να τραβήξουμε για να το πάμε γύρω γύρω. Δεν είχε ασχοληθεί μέχρι τώρα γτ έμενε ο πατέρας του εκεί και μόνο τηλ είχε.
Οι γραμμές εντός των σπιτιών συνήθως έχουν μεγάλη εξασθένιση. Οπότε βάζοντας νέο ποιοτικό καλώδιο και καταργώντας όλες τις διακλαδώσεις, συνήθως αυξάνεται η ταχύτητα και η σταθερότητα της γραμμής. Απλά, για να έχει μία εικόνα του τι φθάνει μέχρι την είσοδο του σπιτιού και πόσο χάνει με την παλαιά καλωδίωση, καλό είναι να μετρηθεί από τεχνικό. Σε φίλη μου είχαν μετρήσει 18 Mbps στην είσοδο της μονοκατοικίας και 10 Mbps στην πρίζα κοντά στο router, οπότε άξιζε να τραβήξει νέο καλώδιο, αφού θα κέρδιζε τουλάχιστον 6 Mbps.
Ποιον πάροχο έχει; Αν έχει Cosmote και έχει καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι του, θα δει τεράστια διαφορά με το Home Speed Booster.
doctor_john
22/07/2023, 11:50
Nόμιζα πως ήταν δυνατό το λάπτοπ λόγω hardware.
Προσπάθησα να ανοίξω μια μακέτα μου πενταετίας και δεν μπορούσα, έψαξα λίγο και είδα ότι ήταν ελάχιστη η virtual memory.
Με οδηγίες IT όρισα ελάχιστη x1,5 της πραγματικής μνήμης και ανώτερη x3 αντίστοιχα.
Πολύ καλύτερες επιδόσεις σε όλα.
(win10, i7-4810MQ, 24gb, ssd)
Οι i7 έχουν 13 γενιές, μία ανά χρόνο, με τεράστια διαφορά στις επιδόσεις ανά μερικά χρόνια. Επομένως, για να καταλάβουμε, καλό είναι να λες το ακριβές μοντέλο ή έστω τη γενιά του.
Αν λες απλά έχω i7, είναι σαν να λες ότι έχω Kawasaki με τουλάχιστον δύο κυλίνδρους.
alexis72
29/07/2023, 23:38
αν ξέρει κάποιος ...φίλη ειχε στη vodafone συνδεση 50mbs μια χαρά ολα για 2 χρόνια με speedtest okla κ speedfast εβλεπε 50mbs εως 53 mbs πάντα ,
τελειωνε το συμβολαιο σε 15ημερες κ πηγε σε νεο συμβόλαιο παλι στη vodafone για 100 mbs ταχύτητα ,η ταχύτητα λοιπόν πανω απο 60-62 mbs ΔΕΝ παει με τιποτα ,ρουτερ εχει το ιδιο , το ΖΧΗΝ Η267Α ΔΕΝ χρειαζεται αλλαγη της ειπαν ,πηρε στο τεχνικο τμημα της vodafone αυτοι εβλεπαν 65 mbs μόνο ....τι να φταίει βρε παιδιά προτού ερθει τεχνικος για ελεγχο γραμμής ? μήπως ειχατε κατι παρόμοιο κ βρέθηκε λύση...
ΓιώργοςΤΤ
30/07/2023, 06:49
Το speed test το κάνει με υπολογιστή συνδεδεμένο με καλώδιο Ethernet στο ρούτερ;
alexis72
30/07/2023, 09:09
Το speed test το κάνει με υπολογιστή συνδεδεμένο με καλώδιο Ethernet στο ρούτερ;
ναι ,το δουλεύει πάντα μόνο με καλώδιο ethernet
ΓιώργοςΤΤ
30/07/2023, 10:18
Θέμα της Vodafone είναι, ας το βρεί ο τεχνικός τους.
αν ξέρει κάποιος ...φίλη ειχε στη vodafone συνδεση 50mbs μια χαρά ολα για 2 χρόνια με speedtest okla κ speedfast εβλεπε 50mbs εως 53 mbs πάντα ,
τελειωνε το συμβολαιο σε 15ημερες κ πηγε σε νεο συμβόλαιο παλι στη vodafone για 100 mbs ταχύτητα ,η ταχύτητα λοιπόν πανω απο 60-62 mbs ΔΕΝ παει με τιποτα ,ρουτερ εχει το ιδιο , το ΖΧΗΝ Η267Α ΔΕΝ χρειαζεται αλλαγη της ειπαν ,πηρε στο τεχνικο τμημα της vodafone αυτοι εβλεπαν 65 mbs μόνο ....τι να φταίει βρε παιδιά προτού ερθει τεχνικος για ελεγχο γραμμής ? μήπως ειχατε κατι παρόμοιο κ βρέθηκε λύση...
Πρώτη κίνηση είναι να καλέσεις τεχνικό της Vodafone να μετρήσει τη γραμμή στην είσοδο του κτιρίου, καθώς και στο διαμέρισμα. Στην περίπτωση που έχει τον χρόνο και τη σχετική εντολή, ενδέχεται να κάνει όλους τους παρακάτω ελέγχους δωρεάν.
1. Αν βρει τη γραμμή σε χαμηλή ταχύτητα στην είσοδο του κτιρίου, το δίνει ως βλάβη στon OTE.
- 1.α. O OTE σπανίως τους δίνει άλλο ζευγάρι καλωδίων, ποιοτικότερο. Σε αυτή την περίπτωση μισολύνεις το πρόβλημα, μετά από μία εβδομάδα αναμονής.
- 1.β. Συνήθως o OTE τους απαντάει "λυπάμαι, αυτό φθάνει στην περιοχή." Οπότε σου προτείνει η Vodadone είτε χαμηλότερη ταχύτητα, είτε χαμηλότερη τιμή.
2. Αν βρει τη γραμμή στην είσοδο του κτιρίου σε ταχύτητα τουλάχιστον 77 Mbps, θεωρείται αποδεκτή για 100άρα, οπότε δεν τεκμαίρεται βλάβη προς OTE.
3. Αφού λυθεί (ή δεν λυθεί) το 1 & 2 παραπάνω. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δεύτερη ένδειξη του τεχνικού:
Βρήκε μεγάλη διαφορά μεταξύ εισόδου κτιρίου και πρίζας που έχεις το router;
- 3.α. Πρέπει αρχικά να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση του router η κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού (συνήθως η κοντινότερη στην είσοδο του διαμερίσματος) και να απομονωθούν από την κεντρική τηλεφωνική πρίζα τα υπόλοιπα τηλεφωνικά καλώδια. Λέγεται διαχωρισμός κάθετης από οριζόντιας καλωδίωσης και από μόνος του, μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα έως και 80% και να εξαλείψει τις αποσυνδέσεις. Εάν έχεις σχετικές γνώσεις, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό, χωρίς να περιμένεις τον τεχνικό της Vodafone, αν και συνήθως το κάνουν κι εκείνοι (βάζουν διπλή πρίζα).
Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς την κεντρική πρίζα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι χάνεις μεγάλο ποσοστό σε ταχύτητα, σε σχέση με το να χρησιμοποιούσες την κεντρική, έχοντας διαχωρίσει την οριζόντια καλωδίωση.
- 3.β. Αν ακόμα και μετά τον διαχωρισμό της κεντρικής τηλεφωνικής καλωδίωσης από την οριζόντια, υπάρχει ακόμα μεγάλη διαφορά ταχύτητας μεταξύ κεντρικής πρίζας και εισόδου κτιρίου, τότε πρέπει να εξεταστεί η κάθετη τηλεφωνική καλωδίωση, ήτοι τα καλώδια από την είσοδο του κτιρίου, έως την πρίζα σου.
--3.β.i. Συνήθως υπάρχει δεύτερο ζευγάρι που ανεβαίνει στο διαμέρισμά του. Μπορεί να δοκιμαστεί αυτό.
--3.β.ii. Αν αποτύχει το παραπάνω, φωνάζεις ηλεκτρολόγο και σου φέρνει νέο καλώδιο από την είσοδο του κτιρίου μέχρι το router σου. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται πολύ μεγάλο ποσοστό προβλημάτων των γραμμών VDSL2 που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές στην καλωδίωση, ειδικά σε ταχύτητες 100 και 200 Mbps. Δεν είναι ευθύνη του παρόχου να στο αλλάξει αυτό, αλλά μπορεί να κάνει τον έλεγχο και να σου προτείνει την αλλαγή του. Αξίζει να το κάνεις, αν σου πει ότι πρέπει να γίνει.
* Σε όλα τα παραπάνω, όταν αναφέρομαι σε ταχύτητα, εννοώ ταχύτητα συγχρονισμού του modem/router ή της συσκευής ανάλυσης δικτύου του τεχνικού. Οι ταχύτητες των speedtest είναι ενδεικτικές και παρόλο που τελικά είναι πιο κοντά σε αυτό που μας ενδιαφέρει ως χρήστες, δυστυχώς δεν είναι εγγυημένες στα οικιακά και απλά εταιρικά συμβόλαια.
alexis72
30/07/2023, 20:12
Πρώτη κίνηση είναι να καλέσεις τεχνικό της Vodafone να μετρήσει τη γραμμή στην είσοδο του κτιρίου, καθώς και στο διαμέρισμα. Στην περίπτωση που έχει τον χρόνο και τη σχετική εντολή, ενδέχεται να κάνει όλους τους παρακάτω ελέγχους δωρεάν.
1. Αν βρει τη γραμμή σε χαμηλή ταχύτητα στην είσοδο του κτιρίου, το δίνει ως βλάβη στon OTE.
- 1.α. O OTE σπανίως τους δίνει άλλο ζευγάρι καλωδίων, ποιοτικότερο. Σε αυτή την περίπτωση μισολύνεις το πρόβλημα, μετά από μία εβδομάδα αναμονής.
- 1.β. Συνήθως o OTE τους απαντάει "λυπάμαι, αυτό φθάνει στην περιοχή." Οπότε σου προτείνει η Vodadone είτε χαμηλότερη ταχύτητα, είτε χαμηλότερη τιμή.
2. Αν βρει τη γραμμή στην είσοδο του κτιρίου σε ταχύτητα τουλάχιστον 77 Mbps, θεωρείται αποδεκτή για 100άρα, οπότε δεν τεκμαίρεται βλάβη προς OTE.
3. Αφού λυθεί (ή δεν λυθεί) το 1 & 2 παραπάνω. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δεύτερη ένδειξη του τεχνικού:
Βρήκε μεγάλη διαφορά μεταξύ εισόδου κτιρίου και πρίζας που έχεις το router;
- 3.α. Πρέπει αρχικά να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση του router η κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού (συνήθως η κοντινότερη στην είσοδο του διαμερίσματος) και να απομονωθούν από την κεντρική τηλεφωνική πρίζα τα υπόλοιπα τηλεφωνικά καλώδια. Λέγεται διαχωρισμός κάθετης από οριζόντιας καλωδίωσης και από μόνος του, μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα έως και 80% και να εξαλείψει τις αποσυνδέσεις. Εάν έχεις σχετικές γνώσεις, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό, χωρίς να περιμένεις τον τεχνικό της Vodafone, αν και συνήθως το κάνουν κι εκείνοι (βάζουν διπλή πρίζα).
Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς την κεντρική πρίζα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι χάνεις μεγάλο ποσοστό σε ταχύτητα, σε σχέση με το να χρησιμοποιούσες την κεντρική, έχοντας διαχωρίσει την οριζόντια καλωδίωση.
- 3.β. Αν ακόμα και μετά τον διαχωρισμό της κεντρικής τηλεφωνικής καλωδίωσης από την οριζόντια, υπάρχει ακόμα μεγάλη διαφορά ταχύτητας μεταξύ κεντρικής πρίζας και εισόδου κτιρίου, τότε πρέπει να εξεταστεί η κάθετη τηλεφωνική καλωδίωση, ήτοι τα καλώδια από την είσοδο του κτιρίου, έως την πρίζα σου.
--3.β.i. Συνήθως υπάρχει δεύτερο ζευγάρι που ανεβαίνει στο διαμέρισμά του. Μπορεί να δοκιμαστεί αυτό.
--3.β.ii. Αν αποτύχει το παραπάνω, φωνάζεις ηλεκτρολόγο και σου φέρνει νέο καλώδιο από την είσοδο του κτιρίου μέχρι το router σου. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται πολύ μεγάλο ποσοστό προβλημάτων των γραμμών VDSL2 που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές στην καλωδίωση, ειδικά σε ταχύτητες 100 και 200 Mbps. Δεν είναι ευθύνη του παρόχου να στο αλλάξει αυτό, αλλά μπορεί να κάνει τον έλεγχο και να σου προτείνει την αλλαγή του. Αξίζει να το κάνεις, αν σου πει ότι πρέπει να γίνει.
* Σε όλα τα παραπάνω, όταν αναφέρομαι σε ταχύτητα, εννοώ ταχύτητα συγχρονισμού του modem/router ή της συσκευής ανάλυσης δικτύου του τεχνικού. Οι ταχύτητες των speedtest είναι ενδεικτικές και παρόλο που τελικά είναι πιο κοντά σε αυτό που μας ενδιαφέρει ως χρήστες, δυστυχώς δεν είναι εγγυημένες στα οικιακά και απλά εταιρικά συμβόλαια.
ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλές κ παρατηρήσεις σου ,φυσικά θα ερθει να μετρήσει ο τεχνικός της vodafone ,το κουτί απέχει περίπου 300μέτρα σε ευθεία απο το σπίτι κ το καλώδιο απο το εξω κουτάκι στον τοίχο μεχρι μεσα στην μπρίζα ειναι αυτο https://www.cableworks.gr/diktyaka/kalodia-utp/egkatastaseon/utp-datacomm-cat6-sl400-4x2xawg23/ ενω το καλώδιο που συνδεει το router με τον υπολογιστή ,ειναι 0.80 μέτρα κ πολυ καλής ποιότητας
ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλές κ παρατηρήσεις σου ,φυσικά θα ερθει να μετρήσει ο τεχνικός της vodafone ,το κουτί απέχει περίπου 300μέτρα σε ευθεία απο το σπίτι κ το καλώδιο απο το εξω κουτάκι στον τοίχο μεχρι μεσα στην μπρίζα ειναι αυτο https://www.cableworks.gr/diktyaka/kalodia-utp/egkatastaseon/utp-datacomm-cat6-sl400-4x2xawg23/ ενω το καλώδιο που συνδεει το router με τον υπολογιστή ,ειναι 0.80 μέτρα κ πολυ καλής ποιότητας
Τα UTP καλώδια είναι σχετικά καλή επιλογή για κάθετη γραμμή. Αρκεί να συνδέονται με το router, χωρίς να γίνονται διακλαδώσεις μέσα στην τηλεφωνική πρίζα που ανέφερες με άλλα τηλεφωνικά καλώδια που διατρέχουν το σπίτι.
Εάν έχει γίνει σωστή σύνδεση, πρακτικά έχει λυθεί το ζήτημα της εσωτερικής καλωδίωσης και απλά ελπίζεις να σου δώσει ο ΟΤΕ άλλο ζευγάρι απερχόμενων καλωδίων, από το KV μέχρι την είσοδο του κτιρίου. 300 μέτρα σε ευθεία γραμμή δεν είναι λίγα, διότι ανάλογα την όδευση, μπορεί να γίνουν περισσότερα από 700 μέτρα.
Προσωπικά θεωρώ καλύτερη μία 50άρα γραμμή που πιάνει άνετα τα 50 Mbps, παρά μία 100άρα που συγχρονίζει σε 80, 90 ή 95 Mbps, διότι η τελευταία είναι επιρρεπής σε αποσυνδέσεις. Για αξιόπιστη σύνδεση, το ιδανικό είναι το attainable rate να είναι αρκετά μεγαλύτερο από το όριο συγχρονισμού που θέτει εμπορικά ο πάροχος.
alexis72
31/07/2023, 23:47
Τα UTP καλώδια είναι σχετικά καλή επιλογή για κάθετη γραμμή. Αρκεί να συνδέονται με το router, χωρίς να γίνονται διακλαδώσεις μέσα στην τηλεφωνική πρίζα που ανέφερες με άλλα τηλεφωνικά καλώδια που διατρέχουν το σπίτι.
Εάν έχει γίνει σωστή σύνδεση, πρακτικά έχει λυθεί το ζήτημα της εσωτερικής καλωδίωσης και απλά ελπίζεις να σου δώσει ο ΟΤΕ άλλο ζευγάρι απερχόμενων καλωδίων, από το KV μέχρι την είσοδο του κτιρίου. 300 μέτρα σε ευθεία γραμμή δεν είναι λίγα, διότι ανάλογα την όδευση, μπορεί να γίνουν περισσότερα από 700 μέτρα.
Προσωπικά θεωρώ καλύτερη μία 50άρα γραμμή που πιάνει άνετα τα 50 Mbps, παρά μία 100άρα που συγχρονίζει σε 80, 90 ή 95 Mbps, διότι η τελευταία είναι επιρρεπής σε αποσυνδέσεις. Για αξιόπιστη σύνδεση, το ιδανικό είναι το attainable rate να είναι αρκετά μεγαλύτερο από το όριο συγχρονισμού που θέτει εμπορικά ο πάροχος.
πολυ σωστά νεοσσέ ,ξαναμιλησε σημερα με vodafone ...της ειπαν να αλλάξει το καλώδιο που συνδέει την μπριζα με το router κ να ανοιγοκλείσει το router 2-3 φορες το εκανε ,κ ανέβηκε 3-4 mbs ...και εδειχνε 65mbs download και 10mbs upload θα ερθει να μετρήσει τεχνικός της ειπαν...μπορείτε να προτείνεται καποιο πολυ καλό καλώδιο τηλεφώνου δηλ. που συνδέει την μπρίζα με το router ?
Αυτά που δίνουν οι πάροχοι με τα router είναι ποιοτικά. Σίγουρα όχι κάποιο πάνω από 1,5 μέτρο. Τηλεφωνικά καλώδια τριών, πέντε, δέκα μέτρων, εξασθενούν αισθητά το σήμα.
Επίσης καλό να ελεγχθεί και η τηλεφωνική πρίζα, διότι μπορεί να μην κάνουν καλή επαφή τα καλώδια.
Το καλώδιο δικτύου που πάει από το router στον υπολογιστή, ας είναι και 20 μέτρα, αν είναι κατηγορίας τουλάχιστον 5e.
Υποθέτοντας ότι έχει γίνει σωστή εγκατάσταση του καλωδίου από την εισαγωγή του κτιρίου μέχρι την πρίζα τηλεφώνου του modem/router, το πρόβλημα μάλλον θα βρίσκεται στην εξασθένιση του σήματος στον δρόμο. Είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω ποιότητας καλωδίων.
Με τα δεδομένα των μετρήσεων του τεχνικού, θα έχεις καλύτερη εικόνα.
alexis72
01/08/2023, 19:45
Αυτά που δίνουν οι πάροχοι με τα router είναι ποιοτικά. Σίγουρα όχι κάποιο πάνω από 1,5 μέτρο. Τηλεφωνικά καλώδια τριών, πέντε, δέκα μέτρων, εξασθενούν αισθητά το σήμα.
Επίσης καλό να ελεγχθεί και η τηλεφωνική πρίζα, διότι μπορεί να μην κάνουν καλή επαφή τα καλώδια.
Το καλώδιο δικτύου που πάει από το router στον υπολογιστή, ας είναι και 20 μέτρα, αν είναι κατηγορίας τουλάχιστον 5e.
Υποθέτοντας ότι έχει γίνει σωστή εγκατάσταση του καλωδίου από την εισαγωγή του κτιρίου μέχρι την πρίζα τηλεφώνου του modem/router, το πρόβλημα μάλλον θα βρίσκεται στην εξασθένιση του σήματος στον δρόμο. Είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω ποιότητας καλωδίων.
Με τα δεδομένα των μετρήσεων του τεχνικού, θα έχεις καλύτερη εικόνα.
πηγε ο τεχνικός σήμερα για ελεγχο ,μέτρησε στο κουτάκι του οτε 73 mbs ...( καθάρισε κ ετριψε τα καλώδια στο κουτάκι ,και ηταν 2πλα ενωμένα και ειπε ειναι λάθος ετσι κ τα εκοψε κ τα εβαλε μονά) εκανε το ιδιο κ μεσα στην μπρίζα του τηλεφώνου ,μεσα τωρα με το speedtest okla ,(αυτο εμπιστεύονται ειπε δειχνει ανετα πλέον 80 mbs ,θα ζητησουν την βοήθεια του οτε η να αλλάξουν καλώδιο ,ειναι γυρω στα 35 -40 χρόνια αυτο το ιδιο καλώδιο η να φτιάξουν κατι στο καφάο του οτε ειπε ) ,πάντως ηταν πολύ ευγενέστατος ο τεχνικός κ παρα πολυ εξυπηρετικός να απαντήσει σε οτι ρωτήθηκε , να δουμε τωρα τι θα γίνει ....(α και το καλώδιο του τηλ. ειναι περίπου 60-70 πόντους)
πηγε ο τεχνικός σήμερα για ελεγχο ,μέτρησε στο κουτάκι του οτε 73 mbs ...( καθάρισε κ ετριψε τα καλώδια στο κουτάκι ,και ηταν 2πλα ενωμένα και ειπε ειναι λάθος ετσι κ τα εκοψε κ τα εβαλε μονά) εκανε το ιδιο κ μεσα στην μπρίζα του τηλεφώνου ,μεσα τωρα με το speedtest okla ,(αυτο εμπιστεύονται ειπε δειχνει ανετα πλέον 80 mbs ,θα ζητησουν την βοήθεια του οτε η να αλλάξουν καλώδιο ,ειναι γυρω στα 35 χρόνια αυτο το ιδιο καλώδιο η να φτιάξουν κατι στο καφάο του οτε ειπε...(πάντως ηταν πολύ ευγενέστατος ο τεχνικός κ παρα πολυ εξυπηρετικός να απαντήσει σε οτι ρωτήθηκε ) να δουμε τωρα τι θα γίνει ....(α και το καλώδιο του τηλ. ειναι περίπου 60-70 πόντους)
Άρα δεν είχε εγκατασταθεί σωστά το UTP καλώδιο της κάθετης γραμμής, που είπες πιο πάνω.
Τα παλιά καλώδια του ΟΤΕ που βρίσκονται στον δρόμο, εναέρια και υπόγεια είναι πολύ καλής ποιότητας και αντοχής. Αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες επί δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι όταν έχουν κοπεί και επανασυνδεθεί, καθώς και στα σημεία μικτονόμησης, όπου μπορεί να έρχονται σε επαφή με άλλα ή να μην εφάπτονται καλά με τις ρεγκλέτες.
Με 80 Mbps μέτρηση, ο ΟΤΕ συνήθως δεν ασχολείται για βελτίωση υποδομής. Θεωρείται αποδεκτή τιμή για 100άρα γραμμή.
alexis72
01/08/2023, 20:15
Άρα δεν είχε εγκατασταθεί σωστά το UTP καλώδιο της κάθετης γραμμής, που είπες πιο πάνω.
Τα παλιά καλώδια του ΟΤΕ που βρίσκονται στον δρόμο, εναέρια και υπόγεια είναι πολύ καλής ποιότητας και αντοχής. Αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες επί δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι όταν έχουν κοπεί και επανασυνδεθεί, καθώς και στα σημεία μικτονόμησης, όπου μπορεί να έρχονται σε επαφή με άλλα ή να μην εφάπτονται καλά με τις ρεγκλέτες.
Με 80 Mbps μέτρηση, ο ΟΤΕ συνήθως δεν ασχολείται για βελτίωση υποδομής. Θεωρείται αποδεκτή τιμή για 100άρα γραμμή.
στο κουτάκι ΕΞΩ μέτρησε 73 mbs και ειπε θα το δηλώσει στον οτε για βλάβη -μεσα ειπε ΔΕΝ τον ενδιαφέρουν τα mbs γιατι τα modem-router παντα δειχνουν λίγο μεγαλυτερες τιμές ...
(ευχαριστώ παρα πολυ νεοσσέ που ασχολήθηκες κ μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα)
alexis72
07/08/2023, 19:33
τελικά η ιστορία εληξε ως εξής....
η ταχύτητα στο κουτάκι του οτε ειναι 74mbs μέσα 76 mbs αυτοι βλέπουν στο κέντρο τους γύρω στα 80mbs ????
ο οτε λέει ολα μια χαρά ειναι στο καφάο...μου πρότειναν 10% μείωση στην τιμή που ειχαμε συμφωνήσει καθε μήνα κ το δέχτηκα ...
και εδω τελειώνει η ιστορία ....ευχαριστώ οσους απάντησαν (μου προτειναν να βαλουν οπτική ινα να βαλουν κομπρεσέρια να ανοίξουν τρυπες κλπ κλπ οχι τους ειπα κ τέλος)
ΓιώργοςΤΤ
07/08/2023, 19:47
Φίλη σου δεν είχε το πρόβλημα;
τελικά η ιστορία εληξε ως εξής....
η ταχύτητα στο κουτάκι του οτε ειναι 74mbs μέσα 76 mbs αυτοι βλέπουν στο κέντρο τους γύρω στα 80mbs ????
ο οτε λέει ολα μια χαρά ειναι στο καφάο...μου πρότειναν 10% μείωση στην τιμή που ειχαμε συμφωνήσει καθε μήνα κ το δέχτηκα ...
και εδω τελειώνει η ιστορία ....ευχαριστώ οσους απάντησαν (μου προτειναν να βαλουν οπτική ινα να βαλουν κομπρεσέρια να ανοίξουν τρυπες κλπ κλπ οχι τους ειπα κ τέλος)
Με δεδομένο ότι η περιοχή σου έχει υποδομή οπτικών ινών, μάλλον είναι προς όφελός σου να τους πεις να περάσουν οπτικές ίνες στο κτίριό σου.
alexis72
07/08/2023, 23:56
Με δεδομένο ότι η περιοχή σου έχει υποδομή οπτικών ινών, μάλλον είναι προς όφελός σου να τους πεις να περάσουν οπτικές ίνες στο κτίριό σου.
περνάει οπτική ινα μπροστά ακριβώς αλλα εχει τεράστια δυσκολία λόγω τοποθεσίας ,
το σπίτι ειναι υπεριψωμένο απο τον δρόμο 3 μέτρα κ πρέπει να τρυπήσουν μάνδρες -τσιμέντα-μωσαικό στη βεράντα κλπ ,μιλάμε για μεγάλη ιστορία κ δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα η επιδότηση οπως μου ειπαν κ τι ορους περιλαμβάνει κλπ ,μια χαρα ειναι τωρα η 80άρα περίπου ,η κοπέλα δουλεύει απο το σπίτι ανετα κ χωρίς διακοπές η αλλα προβλήματα και εχει κ σχετικά μέτριο προς σχετικά γρήγορο υπολογιστή ,η λύση μου ειπε τεχνικός του οτε που ηταν σε καφάο κ μαστόρευε εκει με ανοιχτη την πορτούλα ,ειναι να βαλει ο οτε καινούργια καλώδια μέχρι το κουτακι του σπιτιού ...φέξε μου κ γλύστρησα δηλαδή ...στο συμβόλαιο βλέπω οτι η ελάχιστη τιμή ειναι 67.69mbs download και 10.34 mbs upload ...
alexis72
08/08/2023, 00:11
Φίλη σου δεν είχε το πρόβλημα;
η κοπέλα μένει στο σπίτι που της νοικιάζω κ ηθελε μια σχετικά γρηγορη κ συνεχή χωρίς διακοπές ταχύτητα γιατί εργάζεται απο το σπίτι ,
αν κ με την 50αρα ηταν ανετα θα ελεγα ,απλα της εκαναν δελεαστική προταση για νεο συμβολαιο για 100αρα ,της εκανα κ εγω νέο συμβόλαιο για τα επόμενα 3 χρόνια για το σπίτι ,οπότε ολα καλά
Η οπτική πάντως για να περάσει δεν θέλει γκρεμίσματα. Με τροχό μπορούν να φτιάξουν το <1εκ αυλάκι και να μπεί μέσα και με μακρύ τρυπάνι μέσα απο τοιχεία/φράχτες.
Μετά δεν έχει πτώσεις ταχύτητας και για κάμποσα χρόνια θα είσαι καλυμμένος.
Θα ανέβει η αξία του ενοικιαζόμενου σπιτιού σου με την υποδομή οπτικής ίνας. Προτείνω να την κάνεις.
Είναι πιο σταθερή από τις χάλκινες γραμμές και υποστηρίζει ταχύτητες 1000 Mbps (θεωρητικά 2,5 Gbps downstream και 1,25 Gbps upstream).
alexis72
08/08/2023, 12:13
Η οπτική πάντως για να περάσει δεν θέλει γκρεμίσματα. Με τροχό μπορούν να φτιάξουν το <1εκ αυλάκι και να μπεί μέσα και με μακρύ τρυπάνι μέσα απο τοιχεία/φράχτες.
Μετά δεν έχει πτώσεις ταχύτητας και για κάμποσα χρόνια θα είσαι καλυμμένος.
θα δούμε τι θα πει ο κύριος που θα ερθει να κανει τον ελεγχο απο που θα περάσει -που θα σκάψει κλπ ,παντως ο τεχνικός που ειχε ερθει ειπε ειναι δύσκολη η επιχείρηση...
alexis72
08/08/2023, 12:17
Θα ανέβει η αξία του ενοικιαζόμενου σπιτιού σου με την υποδομή οπτικής ίνας. Προτείνω να την κάνεις.
Είναι πιο σταθερή από τις χάλκινες γραμμές και υποστηρίζει ταχύτητες 1000 Mbps (θεωρητικά 2,5 Gbps downstream και 1,25 Gbps upstream).
εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο νεοσσέ ,
αυτα ακριβώς ειπε κ ο τεχνικός ,αλλα εχει δυσκολία λόγω της μορφολογίας του χώρου ,να δούμε τι θα πεί ο υπεύθυνος που θα ερθει να το δεί αν μπορεί κ που θα σκάψει κλπ -και παλι ευχαριστώ νεοσσέ για τις συμβουλές κ παρατηρήσεις σου
DoctoR_k6
08/08/2023, 12:19
Συνηθως βρισκουν την γραμμη/εισοδο της υπαρχουσας γραμμης κ περναει απο εκει η οπτικη.
Μονο αν δεν εχει περασμα προσπαθουν να κανουν περασμα απο αλλου.
alexis72
08/08/2023, 12:52
Συνηθως βρισκουν την γραμμη/εισοδο της υπαρχουσας γραμμης κ περναει απο εκει η οπτικη.
Μονο αν δεν εχει περασμα προσπαθουν να κανουν περασμα απο αλλου.
δεν εχει πέρασμα καθόλου ευκολο ,
οπότε θέλει πολυ δουλειά ...
Η δωρεάν εγκατάσταση οπτικών ινών στο κτίριο, προϋποθέτει να κάνεις διετές συμβόλαιο. Τώρα έχεις ενοικιάστρια που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για μεγάλη ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και είναι διατεθειμένη να κάνει διετή σύνδεση με τον πάροχό της. Είναι καλή ευκαιρία, διότι η εγκατάσταση παίρνει περί τους δύο μήνες. Αν τελικά φύγει, θα μπορείς να διαφημίζεις στις παροχές του σπιτιού, την υφιστάμενη εγκατάσταση οπτικών ινών. Σου δίνεται η ευκαιρία για δωρεάν βελτίωση τηλεπικοινωνιακής υποδομής κτιρίου.
Αν σου φύγει η ενοικιάστρια, δεν θα σε συμφέρει να βάλεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να πληρώσεις πάγια, ενώ ο νέος ενοικιαστής θα πρέπει να περιμένει μήνες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.
alexis72
08/08/2023, 20:12
Η δωρεάν εγκατάσταση οπτικών ινών στο κτίριο, προϋποθέτει να κάνεις διετές συμβόλαιο. Τώρα έχεις ενοικιάστρια που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για μεγάλη ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και είναι διατεθειμένη να κάνει διετή σύνδεση με τον πάροχό της. Είναι καλή ευκαιρία, διότι η εγκατάσταση παίρνει περί τους δύο μήνες. Αν τελικά φύγει, θα μπορείς να διαφημίζεις στις παροχές του σπιτιού, την υφιστάμενη εγκατάσταση οπτικών ινών. Σου δίνεται η ευκαιρία για δωρεάν βελτίωση τηλεπικοινωνιακής υποδομής κτιρίου.
Αν σου φύγει η ενοικιάστρια, δεν θα σε συμφέρει να βάλεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να πληρώσεις πάγια, ενώ ο νέος ενοικιαστής θα πρέπει να περιμένει μήνες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.
:beer:
borgiriadis1
17/08/2023, 17:23
Καλησπέρα. Δεν βρήκα κάποιο θέμα άλλου οπότε θα ρωτήσω εδώ. Ψάχνω κάποιο app για navigation ώστε να το βάλω στην ταμπλέτα του αυτοκινήτου. Μέχρι τώρα δούλευα με το google maps αλλά μου ζήτησε να κάνω update και από εκεί κ πέρα παπαλα. Κάθε φορά που το ανοίγω κρασαρει. Δοκίμασα να κάνω format αλλά το πρόβλημα παραμένει. Οπότε θέλω να βάλω κάποιο άλλο. Δεν με πειράζει αν χρειάζεται internet για να δουλέψει (ιδανικά θα ήθελα να δουλεύει χωρίς internet) ούτε με πειράζει να πληρώσω για τους χάρτες κλπ. Βρήκα επιλογές απλά με ενδιαφέρει να είναι τόσο φιλικό και λειτουργικό όπως το google maps. Γνωρίζει κάποιος κτ ? Το android της ταμπλέτας είναι 8.1oreo
Η Google αναφέρει ότι το Google Maps υποστηρίζεται από Android 6.1 και άνω. Στη θέση σου θα έκανα μερικές προσπάθειες ακόμα μήπως μου δουλέψει, είτε άμεσα μέσω της εφαρμογής, είτε μέσω browser (Chrome -> https://maps.google.com).
Μετά από τι update σταμάτησε να δουλεύει; Του λειτουργικού συστήματος, του Google Maps ή άλλου λογισμικού;
borgiriadis1
17/08/2023, 22:31
Update του google maps είναι. Και τώρα μετά το φορμάτ (πρέπει να έχω κάνει πάνω από 10 φορές την διαδικασία) ζητάει απ' ευθείας την ενημέρωση με το που μπαίνω στην εφαρμογή και με το που την κάνει κολλάει (και κρασαρει όλο το σύστημα, δλδ πρέπει να ξαναγίνει φορμάτ για να συνέλθει). Με το chrome μπορώ να μπω αλλά δεν δουλεύει το σήμα του gps οπότε δεν αλλάζει η θέση μου όσο κινούμαι.
Δοκίμασες να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής, πριν και μετά το update;
vasilismi
18/08/2023, 07:37
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=en_US
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura&hl=en_US
devil's animal
18/08/2023, 08:46
bonjour...
να ρωτησω κατι ...
εχω ενα λαπιτοπι hp και εχουν καει καμποσα πιξελ στην οθονη...
15 ιντσων η εν λογω...
παιζει να γινει αντικατασταση οθονης;; και αν ναι με τι κοστος;
γιατι ειναι σεταρισμενο ομορφα και δεν γουσταρω να κανω αλλαγη ολοκληρου του μηχανηματος...τρεχει γρηγορα και μου κανει την δουλιτσα μου αξιοπρεπεστατα...απλα δεν μπορω να δω ταινιες...
motojojo
18/08/2023, 08:52
Μια λύση ανάγκης είναι η χρήση εξωτερικής οθόνης.
Αν η χρήση γίνεται σε συγκεκριμένο γραφείο μόνιμα και το λαπτοπ δεν μεταφερεται απο δω και απο κει, είναι και η βέλτιστη.
thunder ace
18/08/2023, 08:58
https://www.skroutz.gr/c/3915/othones-laptop/f/1022634/HP.html
Βρες την δικη σου
borgiriadis1
18/08/2023, 10:36
Δοκίμασες να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής, πριν και μετά το update;
Δεν το δοκίμασα όχι. Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=en_US
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura&hl=en_US
Το sygic σκεφτόμουνα κ εγώ αλλά δεν διάβασα και τις καλύτερες κριτικές.
Ένας φίλος μου πρότεινε και το maps.me που το δουλεύει απλά λέει έχει λίγο περίεργο μενού μέχρι να το μάθεις.
kostaskk
18/08/2023, 10:53
Και το HERE weGo μαζί με το sygic βρίσκω το 99% των οδών στο ντελιβερι. Και τα νούμερα στις οδούς που είναι. το google maps δεν έχει νούμερα και έχει ελλείψεις κύριος σε μικρά στενα -δρομους χωρίς όνομα,δεν τα βρίσκεις κτλ.
vasilismi
18/08/2023, 11:10
Δεν το δοκίμασα όχι. Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω.
Το sygic σκεφτόμουνα κ εγώ αλλά δεν διάβασα και τις καλύτερες κριτικές.
Ένας φίλος μου πρότεινε και το maps.me που το δουλεύει απλά λέει έχει λίγο περίεργο μενού μέχρι να το μάθεις.
Και τα 2 ειναι πολυ καλα
bonjour...
να ρωτησω κατι ...
εχω ενα λαπιτοπι hp και εχουν καει καμποσα πιξελ στην οθονη...
15 ιντσων η εν λογω...
παιζει να γινει αντικατασταση οθονης;; και αν ναι με τι κοστος;
γιατι ειναι σεταρισμενο ομορφα και δεν γουσταρω να κανω αλλαγη ολοκληρου του μηχανηματος...τρεχει γρηγορα και μου κανει την δουλιτσα μου αξιοπρεπεστατα...απλα δεν μπορω να δω ταινιες...
Γίνεται αντικατάσταση και νομίζω αξίζει αν το μηχάνημα έχει ''ζωή'' ακόμα.
Για ένα καινούργιο αξιοπρεπές λαπτοπ χρειάζονται αρκετά περισσότερα χρήματα .
Edit by Bowleno: Καλό είναι να γίνεται παράθεση αυτού στο οποίο απαντάμε για να μην χανόμαστε.
Πράγματι, μπλέξαμε λίγο τα μπούτια μας με τις διασταυρούμενες συζητήσεις.
"Δε μπλοηγάει το Google Maps σε laptop με σπασμένη οθόνη."
:p
borgiriadis1
20/08/2023, 12:59
Επανέρχομαι στο θέμα γτ συνέβη κτ πολύ περίεργο. Το θετικό είναι ότι το google maps δουλεύει. Το περίεργο είναι ο τρόπος που δουλεύει. Μετά την τελευταία φορά που έκανα φορμάτ η γλώσσα γύρισε στα αγγλικά. Επειδή δεν περίμενα πως θα δουλέψει την άφησα έτσι και άνοιξα κατευθείαν το google maps. Έκανα την ενημέρωση και δεν κρασαρει. Γύρισα την γλώσσα στα Ελληνικά και κρασαρει το σύστημα χωρίς να είναι ανοιχτό καν το google maps. Που σημαίνει πως και Ελληνικά και google maps δεν πάνε μαζί. Ξανά φορμάτ ξανά ενημέρωση το google maps δεν κρασαρει. Τώρα άφησα την γλώσσα του συστήματος στα αγγλικά ενώ το maps μέσα στην εφαρμογή το γύρισα στα Ελληνικά και δείχνει να δουλεύει.
3 ερωτησεις έχω.
1ον. Πώς γκενεν ατο?
2ον. Με ποιον τρόπο μπορώ να απενεργοποιήσω τις αυτόματες ενημερώσεις των όλων εφαρμογών (καλού κακού) ή τουλάχιστον να με ρωτάει κάθε φορά που θα χρειάζεται ενημέρωση?
Και 3ον. Τα here we go, sygic δεν υποστηρίζονται από το tablet. Καμία άλλη επιλογή για gps χωρίς internet απλά για να υπάρχει σαν εναλλακτική σε περίπτωση που δεν έχω σήμα?
Ανοίγοντας το Play Store, από τις ρυθμίσεις του μπορείς να απενεργοποιήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις, είτε συνολικά, είτε ανά εφαρμογή. Για το δεύτερο, θα πρέπει να εμφανίζεις κάθε εφαρμογή στο Play Store και από τις ρυθμίσεις εκεί να απενεργοποιείς τις αυτόματες ενημερώσεις.
Το Google Maps επιτρέπει πλοήγηση χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, αρκεί να κατεβάσεις πρώτα τους χάρτες με τις περιοχές ενδιαφέροντος.
Garfield
23/08/2023, 13:56
Έχω έναν δεκαετίας Η/Υ (i3) στον οποίο έχω έναν 500GB SSD για το λειτουργικό σύστημα και κάποιες εφαρμογές και έναν 1TB HDD για τα αρχεία μου. Είχα ακόμα έναν 1ΤΒ HDD αλλά πριν κανένα δίμηνο παρέδωσε πνεύμα. Τώρα σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με έναν στα 2TB. Σε αυτόν θα αποθηκεύω τα παιχνίδια και ταινίες και σειρές. Πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο να τον χωρίσω σε δύο partition (ένα για τα παιχνίδια και ένα για ταινίες) ή αρκούν απλά δύο διαφορετικά directories;
thunder ace
23/08/2023, 14:35
Παρε το 2τ και μη χωρισεις τιποτα...φτιαξε δυο τρεις φακελους και βαζε μεσα αυτα που θες,
Αν εχεις 10ετιας i3 ,κανε ενα δωρο στο pc σου και βαλε του εναν i5/i7 της εποχης του.
Τους εχουν πλεον παρα πολυ φτηνους και θα δεις μεγαλη διαφορα.
Garfield
23/08/2023, 16:43
Παρε το 2τ και μη χωρισεις τιποτα...φτιαξε δυο τρεις φακελους και βαζε μεσα αυτα που θες,
Αν εχεις 10ετιας i3 ,κανε ενα δωρο στο pc σου και βαλε του εναν i5/i7 της εποχης του.
Thanks!
Πως μπορώ να δω αν σηκώνει η motherboard μου i5 ή i7;
ΓιώργοςΤΤ
23/08/2023, 16:49
Βρες τον τύπο της από το bios και ρώτα το chat GPT ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής για αυτή. Ή πες σε εμάς να σε βοηθήσουμε.
Θα συμφωνήσω με τον thunder ace, προσθέτοντας ότι οι i7 ανεβάζουν εύκολα θερμοκρασία και τους θερινούς μήνες ενδέχεται να σε ενοχλεί η εργοστασιακή ψύκτρα της Intel που ανεβάζει πολλές στροφές/λεπτό για να τους ψύξει. Ναι μεν κάνει καλή δουλειά, αλλά γίνεται ενοχλητική. Οπότε ενδέχεται να χρειαστείς και καλύτερη ψύκτρα αλλάζοντας επεξεργαστή.
thunder ace
23/08/2023, 17:02
https://www.skroutz.gr/s/22844117/Arctic-Freezer-7-X-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-AM4-AM5-1200-115x-1700-Leyki.html
Αν εχει προβλημα με θερμοκρασιες,με μια τετοια το ελυσε (δοκιμασμενη) παμφθηνη
Thanks!
Πως μπορώ να δω αν σηκώνει η motherboard μου i5 ή i7;
Κοντά στο παραπάνω, πρόσθεσε και μνήμη, όση σηκώνει η μητρική, θα εκτοξευτούν οι επιδόσεις σε σχέση με πριν.
Ο άνθρωπος ρώτησε πώς να χωρίσει έναν δίσκο και τον έχετε χρεώσει ένα 500αρικο...
ΓιώργοςΤΤ
23/08/2023, 19:02
Τί δίσκους, επεξεργαστές και μνήμες του λέτε; PlayStation 5 χρειάζεται.
thunder ace
23/08/2023, 19:07
Ο άνθρωπος ρώτησε πώς να χωρίσει έναν δίσκο και τον έχετε χρεώσει ένα 500αρικο...
Mνημη ddr3 8 giga 10ευρω
CPU i5 3GEN περιπου 20 ευρω
cooler 17 ευρω
Μαλλον δεν το λες 500αρικο
Garfield
23/08/2023, 19:17
Μαθημένοι στο moto.gr. Εδώ ρωτάνε απόψεις για αγορά παπάκι και στο τέλος του προτείνουν μέχρι GSXR! :D
thunder ace
23/08/2023, 19:43
:a43:
Βία ένα 50αρικο είναι όλο το σετ ρε συ....
άλλωστε ως γνωστόν, εδώ μέσα μισες δουλειές δεν κάνουμε :D
ναι και μετα θα πεταχτει καποιος και θα πει βαλε υδροψυξη και θα καταληξουμε σε Η/Ζ για οταν κοβεται το ρευμα:p
https://www.skroutz.gr/s/22844117/Arctic-Freezer-7-X-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-AM4-AM5-1200-115x-1700-Leyki.html
Αν εχει προβλημα με θερμοκρασιες,με μια τετοια το ελυσε (δοκιμασμενη) παμφθηνη
Ζήτημα με υψηλή θερμοκρασία δεν νομίζω ότι θα έχει με την εργοστασιακή ψύκτρα της Intel, διότι είναι καλή. Το πρόβλημα με αυτές είναι ότι έχουν μικρή επιφάνεια ψύκτρας και μικρό ανεμιστήρα, οπότε ανεβάζουν πολλές στροφές για να πετύχουν την απαραίτητη απαγωγή θερμότητας τους θερινούς μήνες. Οι πολλές στροφές συνεπάγονται αυξημένο θόρυβο.
Η ψύκτρα που αναφέρεις, ανεβάζει επίσης πολλές στροφές (2000), οπότε δεν μπορώ να τη φανταστώ ιδιαίτερα ήσυχη. Βέβαια δεν την έχω δοκιμάσει. Γενικά θα προτιμούσα να δώσω 40€ για να πάρω μία αποδοτική και ήσυχη ψύκτρα, με μεγάλο ανεμιστήρα 120mm, που να δουλεύει μέχρι 1500 rpm.
thunder ace
24/08/2023, 00:26
Την έχω βάλει σε αρκετά pc και είναι όντως ήσυχη.
Garfield
24/08/2023, 12:02
Βρες τον τύπο της από το bios και ρώτα το chat GPT ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής για αυτή. Ή πες σε εμάς να σε βοηθήσουμε.
Το Bios είναι ASUS P8H61-M PRO και η απάντηση που είχα από το ChatGPT ήταν:
The ASUS P8H61-M PRO motherboard is based on the Intel H61 chipset and supports Intel's LGA 1155 socket processors. This socket type was popular during the Sandy Bridge and Ivy Bridge generations of Intel processors.
The compatible processors for the ASUS P8H61-M PRO motherboard include various Intel Core i3, i5, and i7 processors from the Sandy Bridge and Ivy Bridge generations. Here are a few examples of compatible processors:
Sandy Bridge Processors:
Intel Core i3-2100, i3-2130
Intel Core i5-2300, i5-2400, i5-2500, i5-2500K
Intel Core i7-2600, i7-2600K
Ivy Bridge Processors:
Intel Core i3-3220, i3-3240
Intel Core i5-3330, i5-3450, i5-3570, i5-3570K
Intel Core i7-3770, i7-3770K
Please note that this list is not exhaustive, and there might be other compatible processors as well. Before purchasing a processor, it's always a good idea to check the official ASUS website for the motherboard's support page and consult the CPU compatibility list in the motherboard's manual to ensure that the processor you're considering is officially supported.
Επίσης το manual γραφει τα εξής:
445539