View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
doctor_john
12/11/2024, 08:01
Καλημέρα, μήπως ξέρει κάποιος αν μπορεί να γίνει χρωματικός χαρακτηρισμός στον αποστολέα και να εμφανίζονται κάθε φορά με αυτό το χρώμα τα email του;
Το χρειάζονται σε ραδιοφωνικό σταθμό και μπορούν να αγοράσουν software, άδειες κ.λπ. αν υπάρχει σε κάποια εφαρμογή.
Καλημέρα, μήπως ξέρει κάποιος αν μπορεί να γίνει χρωματικός χαρακτηρισμός στον αποστολέα και να εμφανίζονται κάθε φορά με αυτό το χρώμα τα email του;
Το χρειάζονται σε ραδιοφωνικό σταθμό και μπορούν να αγοράσουν software, άδειες κ.λπ. αν υπάρχει σε κάποια εφαρμογή.
Δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα είναι το Thunderbird. Έχει 5 διαφορετικά προεπιλεγμένα χρώματα για tags, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με φίλτρα για να χρωματίσουν τα εισερχόμενα e-mail. Αρκούν τα 5;
Ωστόσο, η διάκριση των e-mail στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν γίνεται σε ένα ενιαίο inbox με διαφορετικά χρώματα. Οι εφαρμογές e-mail clients έχουν τη δυνατότητα αφενός να ορίσεις φακέλους για κάθε περίπτωση που θέλεις να διακρίνεις (αποστολέα, εταιρεία, θέμα e-mail, ημερομηνία), αφετέρου να ορίσεις κανόνες που ταξινομούν αυτόματα τα e-mail στους καταλόγους που θα ορίσεις.
Καταφθάνει το e-mail στο γραμματοκιβώτιό σου και αυτόματα πάει στον κατάλογο που θέλεις. Μπορούν να οριστούν επιπλέον ενέργειες, όπως προώθηση του μηνύματος, προσθήκη tag (αυτό με τα χρώματα), σήμανση ως σημαντικό και άλλες.
DoctoR_k6
12/11/2024, 08:20
οσον αφορά την σύνδεση με το κινητό μπαίνει με καλώδιο usb και με την χρήση tethering
Γιατι με tethering?
:confused:
Γιατι με tethering?
:confused:
Μπορεί να μην έχει άλλη σύνδεση στο internet.
Εξακολουθεί να με προβληματίζει το status code 418. Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι οι τράπεζες για λόγους ασφαλείας ελέγχουν διαρκώς τη σύνδεση του πελάτη με τα συστήματά τους. Αν αλλάξει η διεύθυνση IP, επειδή για παράδειγμα το κινητό που κάνει tethering αποσυνδέθηκε για λίγα δευτερόλεπτα από το διαδίκτυο και επανασυνδέθηκε κατά την προσπάθεια του χρήστη να διαβάσει το OTP SMS, θα τον αποσυνδέσουν από τα συστήματά τους, αγνοώντας session cookies και θεωρώντας ύποπτη την αλλαγή IP. Είναι το κλασσικό θέμα που αντιμετωπίζουν οι sysadmins όταν έχουν load balancing χωρίς sticky sessions.
Μπορείς πολύ εύκολα να ορίσεις κανόνες και να κάνεις οτι θέλεις.
Ακόμα και το Gmail μέσω web μπορεί να στο κάνει αυτό.
Τώρα το πως οργανώνεις τα εισερχόμενα, είναι θέμα προσωπικού γούστου. Πάντως με κανόνες γίνεται και να τα "χρωματίσεις" και να τα μετακινήσεις σε διαφορετικούς φακέλους.
Υ.Γ.: Στο Gmail μπορείς να ορίσεις "Κατηγορίες/Υποκατηγορίες" και κάθε κατηγορία να έχει το δικό της χρώμα. Στη συνέχεια δημιουργείς κανόνα με βάση την διεύθυνση του αποστολέα και λες στο Gmail να "σημαδεύει" τα μυνήματα του αποστολέα ως μια κατηγορία/υποκατηγορία. Το Gmail δεν "χρωματίζει" ολόκληρη την επικεφαλίδα του μυνήματος, αλλά τοποθετεί ένα όμορφο χρωματιστό κουτάκι με την κατηγορία/υποκατηγορία δίπλα στην κεφαλίδα.
Το καλό είναι οτι αυτή κωδικοποίηση (και οι κανόνες κτλ) συγχρονίζουν και σε όλες τις συσκευές (κινητά, tablet, κτλ) που έχουν πρόσβαση στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Οπότε μπορεί (για ευκολία) να τους στήσει μέσω web, αλλά να διαβάζει και να διαχειρίζεται το mail από το κινητό του.
Σου έγραψα χωριστά για το Gmail γιατί λίγο πολύ το έχουμε όλοι και είναι ΠΟΛΥ πιθανό το email που έχει το ραδιόφωνο να "τρέχει" ήδη σε Gmail
doctor_john
19/11/2024, 08:09
Έχετε παρατηρήσει διακοπές σύνδεσης μετά από εγκατάσταση οπτικών ινών στην περιοχή;
Δεν είναι ένας μήνας που πέρασαν οπτικές ινες στην λεωφόρο και έχω συνέχεια διακοπές..
Έχετε παρατηρήσει διακοπές σύνδεσης μετά από εγκατάσταση οπτικών ινών στην περιοχή;
Δεν είναι ένας μήνας που πέρασαν οπτικές ινες στην λεωφόρο και έχω συνέχεια διακοπές..
Μικρή πιθανότητα να σχετίζεται, εάν αναφέρεσαι σε FTTH. Για παράδειγμα αν κόπηκε κανένα καλώδιο χαλκού κατά τις εκσκαφές και έκαναν μούφα.
Αν όμως πρόκειται για VDSL (οπτική ίνα μέχρι το KV), τότε σχετίζεται, διότι αυξάνεται το crosstalk (επαγωγικές παρεμβολές από γειτονικά καλώδια).
Πιο πιθανό είναι να έβαλαν μερικοί γείτονές σου γρήγορες συνδέσεις χαλκού και να αυξήθηκε το crosstalk, είτε κοντά στο KV, είτε εντός του κτιρίου σου. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε πολυκατοικίες κυρίως.
Παρακληση οι γνωστες ας κανουν προτασεις
για ενα λαπτοπ που θελει ο αδερφος μου
Βασικα πραγματα οπως surfing,word,αντε κ κανενα νετφλιξ-αμαζον πραιμ κ εννοειται οχι
παιχνιδια
Στα 4-5 κατοσταρικα αν παιζει κατι αξιολογο
ευχαριστω
ΓιώργοςΤΤ
20/11/2024, 16:45
https://www.skroutz.gr/s/51222340/Lenovo-IdeaPad-Slim-3-15IAH8-15-6-IPS-FHD-i5-12450H-16GB-512GB-SSD-No-OS-Abyss-Blue-US-Keyboard.html
Με διαφορά το καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.
grinderx
20/11/2024, 17:13
Καινούριο μονο; Πόσες ίντσες οθόνη;
Καινούριο μονο; Πόσες ίντσες οθόνη;
ναι καινουριο θελει
εκει γυρω στις 15
αυτος ψαχνοντας μονος του ειχε βρει αυτο
για να σου δωσω να καταλαβεις
https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-lenovo-ideapad-1-15amn7-156-fhd-ips-ryzen-5-7520u16gb512gb-ssdradeon-610m-graphicswin11homes/1967987
panavour
20/11/2024, 17:24
Παρακληση οι γνωστες ας κανουν προτασεις
για ενα λαπτοπ που θελει ο αδερφος μου
Βασικα πραγματα οπως surfing,word,αντε κ κανενα νετφλιξ-αμαζον πραιμ κ εννοειται οχι
παιχνιδια
Στα 4-5 κατοσταρικα αν παιζει κατι αξιολογο
ευχαριστω
αμα θελει μτχ εκθεσιακο,να παρει ενα απο τον ζερβουδακη με 60 ευρω,ολα μαζι με ταχυδρομικα και φορτιστη.πηρα ενα μονο για ιντερνετ στην καφετερια και ειναι σουπερ.Το παραγειλλα 10 το πρωι και το αλλο πρωι ηταν σπιτι μου,και στην επαρχια μαλιστα.Σουπερ για τα λεφτα του.
grinderx
20/11/2024, 17:39
ναι καινουριο θελει
εκει γυρω στις 15
αυτος ψαχνοντας μονος του ειχε βρει αυτο
για να σου δωσω να καταλαβεις
https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-lenovo-ideapad-1-15amn7-156-fhd-ips-ryzen-5-7520u16gb512gb-ssdradeon-610m-graphicswin11homes/1967987
16GB και 512GB SSD;;; Μια χαρά σε αυτά τα λεφτά!
Ούτως ή άλλως για μένα εκεί μέχρι τα 500--550€ πάνω κάτω όλα τα ίδια είναι. Αν μιλήσουμε για πιο επαγγελματικές σειρές τότε αλλάζει το πράγμα κι εκεί παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο (πχ, η υποστήριξη/εγγύηση από τον κατασκευαστή)
thunder ace
20/11/2024, 17:45
Aυτο που προτεινε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΤ ειναι σαφως καλυτερο
https://versus.com/en/amd-ryzen-5-7520u-vs-intel-core-i5-12450h
thunder ace
20/11/2024, 17:53
Και φυσικα θα σου πουνε οτι με 100 ευρω παραπανω παιρνει ΠΟΛΥ καλυτερο.........και το ξεκιναω εγω:
Mε 600 κατι παιρνεις i7 και ενα βασικο στοιχειο το Intel Iris Xe που ειναι κλασεις ανωτερη απο οποιαδηποτε ενσωματομενη γραφικων.
https://www.e-shop.gr/laptop-acer-aspire-a315-59-76da-156-fhd-intel-core-i7-1255u-16gb-512gb-win11-home-gr-p-PER.919399
thunder ace
20/11/2024, 17:55
εδω vs με την καλυτερη γραφικων της AMD
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Iris-Xe-vs-AMD-RX-Vega-11-Ryzen-iGPU/m1268515vsm401440
grinderx
20/11/2024, 17:57
Για αυτά εδώ:
παιχνιδια
Θεωρώ πως δεν αξίζουν τα 100-200€ παραπάνω
thunder ace
20/11/2024, 18:02
Δεν διαφωνω.
Σας ευχαριστω πολυ και τους 3
λογικα θα καταληξουμε σ αυτο που ειπε ο ΤΤ
Σας ευχαριστω πολυ και τους 3
λογικα θα καταληξουμε σ αυτο που ειπε ο ΤΤ
Εχε όμως υπόψη ότι έρχεται χωρίς λειτουργικό, οπότε υπολόγισε ένα έξοδο επιπλέον για windows εκτός και αν βάλει κάποια έκδοση Linux.....
Εχε όμως υπόψη ότι έρχεται χωρίς λειτουργικό, οπότε υπολόγισε ένα έξοδο επιπλέον για windows εκτός και αν βάλει κάποια έκδοση Linux.....
Ναι απο οσο ειδα δεν ειναι κ πολυ ακριβο ενα "κλειδι" για windows
thunder ace
20/11/2024, 18:55
σιγα μη πληρωσεις για κλειδι!!!!;)
σιγα μη πληρωσεις για κλειδι!!!!;)
χαχαχα ειμαστε νομιμοι..μπορει κ οχι:p
grinderx
20/11/2024, 20:50
KDE Neon :whistle:
antoncbf
20/11/2024, 22:52
παρακαλώ την βοήθειά σας και αφορά το facebook .εχω σταθερό υπολογιστή στο σπίτι με σύνδεση μέσω ethernet (ας τον ονομάσουμε Νο1)και εχω λογαριασμό στο f/k με username και κωδικό εισόδου κανονικά .και μπαίνω παντα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα .συμπωματικά βρέθηκαν στο σπίτι μου αλλοι 2 σταθεροί υπολογιστές και αυτοί (ας τους ονομάσουμε Νο2 και Νο3 ) δοκίμασα λοιπόν να μπώ στο f/k ενώ ο κανονικός Νο1 ηταν κλειστός και χωρίς σύνδεση ,με τον Νο2 υπολογιστή απο την ιδια σύνδεση μέσω ethernet με την ιδια ακριβώς δηλαδή σύνδεση .βάζοντας το username και τον κωδικό μου ,βγάζει ειδοποίηση οτι παει να παραβιαστεί η σελίδα μου και μου γράφει ,στέλνουμε μήνυμα στον αλλο υπολογιστή (στον Νο1 δηλαδή) ???? βγάζω τον Νο2 η/υ και βάζω τον Νο3 η/υ επάνω ,και βγάζει το ιδιο και εδω μήνυμα ,οτι κάποιος παει να παραβιάσει την σελίδα σας και σας στέλνουμε μήνυμα στον αλλο υπολογιστή που προφανώς εννοεί τον Νο1 . αφαιρώ και τον Νο3 και βάζω τον αρχικό Νο1 επάνω και τον συνδέω παλι με ethernet και ανοίγει κανονικά το f/k και στη σελίδα μου ,και βλέπω 2 μηνύματα που αφορούν τον Νο2 και Νο3 ,οτι αν ειμαι εγω η κάποιος αλλος που προσπαθεί να την παραβιάσει ?? γράφω εγω ημουν και ανοίγει κανονικά .βάζω ταυτόχρονα και τον Νο1 με ethernet αυτος, και τον Νο2 πρώτα και μετά τον Νο3 με usb καλώδιο internet μέσω του κινητού ,και προσπαθώ να συνδεθώ παλι με τον Νο2 πρώτα και μετα με τον Νο3 και βγάζουν το ιδιο μήνυμα ,αν ειμαι εγω που θελω να μπω η οχι ,γράφω εγω και ανοίγει κανονικά η σελίδα μου στο f/k και με τον Νο2 και με τον Νο3 .κανω αποσύνδεση απο f/k πρώτα απο τον Νο 2 και μετά απο τον Νο3 (εννοείται χωριστά ο καθε ενας ) και οταν ξαναμπαίνω μετα απο 2-3 ωρες παλι θέλει την ιδια διαδικασία .....συγνώμη που σας ζάλισα αλλα πρώτη φορά μου συμβαίνει και εχω την απορία πως καταλαβαίνει το f/k οτι ειναι αλλος υπολογιστής που προσπαθεί να μπεί στη σελίδα μου ,αφου μπαίνω απο το σπίτι μου με ethernet με το ιδιο router και φυσικά με την ιδια διεύθυνση ip ??? δηλαδή αν τον πάω στο χωριό τον Νο2 η τον Νο3 θα εχω σίγουρα πρόβλημα στη σύνδεση με το f/k ,αλλιώς θα πρέπει να κουβαλάω τον Νο1 καθε φορά ...το εχετε αντιμετωπίσει και εσείς αυτό και αν ναι πως λύνεται αυτο το πρόβλημα ??
thunder ace
20/11/2024, 22:55
Έχεις antivirus ;
παρακαλώ την βοήθειά σας και αφορά το facebook
Με απλά λόγια, το FB δεν κάνει track μόνο την public IP του υπολογιστή με τον οποίο συνδέεσαι.
Χρησιμοποιεί στοιχεία όπως: H public IP (αυτή του router, που προφανώς παραμένει ίδια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα), η private IP (η IP του υπολογιστή σου στο τοπικό δίκτυο), ο φυλλομετρητής (browser) με τον οποίο συνδέεσαι, τα cookies που έχει αποθηκευμένα, καθώς και την έκδοση του λειτουργικού σου.
Έτσι λοιπόν ΝΑΙ, το FB μπορεί να ξεχωρίσει τους 3 διαφορετικούς υπολογιστές πολύ εύκολα.
Επίσης το FB κρατάει μια λίστα με τις συσκευές από τις οποίες συνδέεσαι συχνά. Έτσι για παράδειγμα αν συνδέεσαι συχνά από τον υπολογιστή στο σπίτι, τον υπολογιστή στο γραφείο, το laptop, και το κινητό σου, δεν θα σου γκρινιάξει για αυτά.
Αν πας όμως να συνδεθείς από ένα νέο tablet ή από τον υπολογιστή ενός φίλου, θα σου βγάλει ειδοποίηση σε όλες τις "συνδεδεμένες" συσκευές ώστε να ξέρεις τι γίνεται και να προστατευτείς σε περίπτωση απάτης/απώλειας των κωδικών σου.
https://www.skroutz.gr/s/51222340/Lenovo-IdeaPad-Slim-3-15IAH8-15-6-IPS-FHD-i5-12450H-16GB-512GB-SSD-No-OS-Abyss-Blue-US-Keyboard.html
Με διαφορά το καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.
Το συγκεκριμένο έχει πολύ καλές επιδόσεις για τα χρήματά του. Το έχει βγάλει στο ασημί χρώμα σε προσφορά (https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/laptops/lenovo-ideapad-slim-3-laptop-15-6-ips-core-i5-12450h-16-gb-512-gb-uhd-graphics-windows-11-home-_4363574) black Friday το Πλαίσιο στα 500€ με Windows και δώρο επιπλέον 20€ για αγορές από το κατάστημα. Πρακτικά βγαίνει στα 480€.
Σε προσφορά (https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/ideapad/ideapad-slim-3-series/lenovo-ideapad-slim-3-15-milspecs-15-6in-ips300nits-i5-12450h-16gb-ssd512gb-w11-premium-arcticgrey.html), χωρίς δωροεπιταγή, το έχει και η Lenovo.
Εδώ και 6 μήνες το έχω προτείνει σε πολύ κόσμο, το είχα ξαναγράψει (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155199&p=3222511&viewfull=1#post3222511) στο νήμα αυτό.
Βέβαια, η RAM είναι κολλημένη στη μητρική πλακέτα.
Σε περισσότερα χρήματα, αξίζει τα μάλα αυτό (https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/lenovo-thinkbook-16-gen6-wuxga-ips-i5-13420h-32gb-ssd1tb-w11pro-arcticgrey.html) το ThinkBook.
grinderx
21/11/2024, 00:59
Να αυτό με τις κολλημένες μνήμες δε μπορώ
Με απλά λόγια, το FB δεν κάνει track μόνο την public IP του υπολογιστή με τον οποίο συνδέεσαι.
Χρησιμοποιεί στοιχεία όπως: H public IP (αυτή του router, που προφανώς παραμένει ίδια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα), η private IP (η IP του υπολογιστή σου στο τοπικό δίκτυο), ο φυλλομετρητής (browser) με τον οποίο συνδέεσαι, τα cookies που έχει αποθηκευμένα, καθώς και την έκδοση του λειτουργικού σου.
Έτσι λοιπόν ΝΑΙ, το FB μπορεί να ξεχωρίσει τους 3 διαφορετικούς υπολογιστές πολύ εύκολα.
Επίσης το FB κρατάει μια λίστα με τις συσκευές από τις οποίες συνδέεσαι συχνά. Έτσι για παράδειγμα αν συνδέεσαι συχνά από τον υπολογιστή στο σπίτι, τον υπολογιστή στο γραφείο, το laptop, και το κινητό σου, δεν θα σου γκρινιάξει για αυτά.
Αν πας όμως να συνδεθείς από ένα νέο tablet ή από τον υπολογιστή ενός φίλου, θα σου βγάλει ειδοποίηση σε όλες τις "συνδεδεμένες" συσκευές ώστε να ξέρεις τι γίνεται και να προστατευτείς σε περίπτωση απάτης/απώλειας των κωδικών σου.
Το ίδιο (περίπου) γίνεται και με την google όταν πας να συνδεθείς με τον λογαριασμό σου, (π.χ. στο νέο κινητό που μόλις αγόρασες) εκεί σου στέλνει mail αν όντως είσαι εσύ που επιχειρείς να συνδεθείς στην τάδε συσκευή.
Δεν βλέπω κάτι κακό σε όλο αυτό....
thunder ace
21/11/2024, 06:46
Ναι,αλλα λεει οτι ενω εχει δωσει το οκ,μετα το ξαναζηταει,,,αν καταλαβα καλα.
doctor_john
21/11/2024, 07:30
Παιδιά λέει πως με την ίδια IP βλέπει διαφορετικά μηχανήματα.
Κάθε κάρτα δικτύου έχει μια μοναδική mac address απο κατασκευής.
Δεν ξέρω με ποιό τρόπο πιστοποιεί το fb την κάθε μία, φαντάζομαι στέλνοντας αίτημα σε όποια συσκευή έχει για παλιότερη.
grinderx
21/11/2024, 09:10
Παιδιά λέει πως με την ίδια IP βλέπει διαφορετικά μηχανήματα.
Κάθε κάρτα δικτύου έχει μια μοναδική mac address απο κατασκευής.
Δεν ξέρω με ποιό τρόπο πιστοποιεί το fb την κάθε μία, φαντάζομαι στέλνοντας αίτημα σε όποια συσκευή έχει για παλιότερη.
Browser cookies ;)
Και φυσικα θα σου πουνε οτι με 100 ευρω παραπανω παιρνει ΠΟΛΥ καλυτερο.........και το ξεκιναω εγω:
Mε 600 κατι παιρνεις i7 και ενα βασικο στοιχειο το Intel Iris Xe που ειναι κλασεις ανωτερη απο οποιαδηποτε ενσωματομενη γραφικων.
https://www.e-shop.gr/laptop-acer-aspire-a315-59-76da-156-fhd-intel-core-i7-1255u-16gb-512gb-win11-home-gr-p-PER.919399
Αυτο που εχει ιρις χε?
ειναι ενα 50ρικο μονο πανω αξιζει;
https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/laptops/hp-15s-fq2020nv-laptop-15-6-core-i7-1165g7-16-gb-1-tb-iris-xe-graphics-windows-11-home-_4325362
antoncbf
21/11/2024, 13:33
Έχεις antivirus ;
ΟΧΙ δεν εχω
Ο Άη 7 που αναφέρετε είναι δύο γενιές πίσω από τον Άη 5. Είναι χειρότερος ο συγκεκριμένος Άη 7.
antoncbf
21/11/2024, 13:49
Ναι,αλλα λεει οτι ενω εχει δωσει το οκ,μετα το ξαναζηταει,,,αν καταλαβα καλα.
ετσι ακριβώς ,στέλνει μηνυμα στον Νο2 η Νο3 υπολογιστή οτι εχει σταλεί στον αρχικό υπολογιστή Νο1 μήνυμα επιβεβαίωσης αν ειμαι εγω ο ιδιος που ειμαι με τον αλλο υπολογιστή ,οπότε πρέπει να εχεις 2 υπολογιστές ανοιχτούς ταυτόχρονα στο internet ,αλλιώς πως θα το δείς ?? δεν υπάρχει αλλη επιλογή...(ο ενας με σύνδεση ethernet και ο αλλος μέσω κινητού τηλεφώνου ,για να επιβεβαιώσεις ναι εγω ειμαι ) για να ανοίξει ο λογαριασμός σου κανονικά στον Νο2 η Νο3 υπολογιστή .αυτο ομως ΔΕΝ ειναι μόνιμο αλλα οταν τον κλείσεις τον Νο2 η Νο3 χάνεται αυτη η επαφή και πρέπει να ξανακάνεις την ιδια διαδικασία παλι απο την αρχή ???? (ωρες η μέρες η μήνες μετά) εμένα μου φαίνεται πολυ κουφό αυτο ...δηλαδή θα πρέπει καθε φορά να κουβαλάω στο εξοχικό τον σταθερό υπολογιστή που ειναι και μικρό μπαούλο μέγεθος... και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση γι αυτό...δηλαδή αν τον πουλήσω τον σταθερό η χαλάσει η μου τον κλέψουν τελειώνει και το f/k ??? ημαρτον...βρε παιδιά
antoncbf
21/11/2024, 13:53
Browser cookies ;)
ξέχασα να γράψω ,πως μπαίνω παντα με τον ΙΔΙΟ browser (mozila )
thunder ace
21/11/2024, 14:08
Ο Άη 7 που αναφέρετε είναι δύο γενιές πίσω από τον Άη 5. Είναι χειρότερος ο συγκεκριμένος Άη 7.
Αν λες για το λαπτοπ που λεω εγω,μαλλον κανεις λαθος: Released
February 23, 2022 ο ενας January 4, 2022 ο αλλος
458330
ΓιώργοςΤΤ
21/11/2024, 14:13
Λογικά πρέπει να έχει 2FA όπου σου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό με κωδικό για επιβεβαίωση, ώστε να μην το κάνεις χειροκίνητα.
Άσχετο: το FB για αλλού ξεκίνησε, αλλού βρέθηκε. Ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα με λογαριασμό και από τους πρώτους που το έκλεισαν. Πιο σκουπίδι πλατφόρμα δύσκολα βρίσκεις, χειρότερο και από τον τιμοκατάλογο "επισκέψεων" Instagram. Κάντε ένα καλό στον εαυτό σας και κλείστε το.
Αν λες για το λαπτοπ που λεω εγω,μαλλον κανεις λαθος: Released
February 23, 2022 ο ενας January 4, 2022 ο αλλος
458330
Οχι εβαλα ενα αλλο στην προηγουμενη σελιδα
με ενα 50ρικο συν
σε εκεινο απαντησε ο φιλος
αν θες ριξε μια ματια μηπως συνολικα αξιζει σαν επιλογη
antoncbf
21/11/2024, 16:03
Λογικά πρέπει να έχει 2FA όπου σου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό με κωδικό για επιβεβαίωση, ώστε να μην το κάνεις χειροκίνητα.
Άσχετο: το FB για αλλού ξεκίνησε, αλλού βρέθηκε. Ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα με λογαριασμό και από τους πρώτους που το έκλεισαν. Πιο σκουπίδι πλατφόρμα δύσκολα βρίσκεις, χειρότερο και από τον τιμοκατάλογο "επισκέψεων" Instagram. Κάντε ένα καλό στον εαυτό σας και κλείστε το.
δεν ερχεται καμμιά ειδοποίηση με μήνυμα στο κινητό ουτε στο email μου ,απλώς οταν μπαίνω απο τον κύριο υπολογιστή στον λογαριασμό μου (για σταθερό η/υ μιλάω παντα ,οχι για κινητό η lap top ) γραφει ακριβώς αυτο , κάποιος προσπάθησε να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας αλλα εμείς τον εμποδίσαμε ... στο facebook μπαίνω για τις αγγελίες του marketplace 90% και το υπόλοιπο 10% για να δω φωτο απο κάποιον φίλο η συγγενή που ζεί στο εξωτερικό
γραφει ακριβώς αυτο , κάποιος προσπάθησε να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας αλλα εμείς τον εμποδίσαμε
Αν γράφει αυτό που έγραψες τότε κάτι περίεργο τρέχει με αυτούς τους υπολογιστές (ή με τον βασικό σου)
Το FB προσπαθεί να εντοπίσει πιθανή περίεργη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αν στον βασικό σου χρησιμοποιείς VPN που σε δείχνει μόνιμα συνδεμένο από Αγγλία, και στους άλλους μπήκες χωρίς VPN από Ελλάδα, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία για το FB οτι μπορεί κάποιος να προσπαθεί να χακάρει τον λογαριασμό σου.
Το ίδιο πράγμα ισχύει και με τις ζώνες ώρας, ή και την ίδια την ώρα. Για παράδειγμα αν ένας παλιός υπολογιστής έχει λάθος ώρα και πας με αυτόν να συνδεθείς, το σύστημα θα σημάνει συναγερμό γιατί δεν ταιρίάζει με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Επίσης το ίδιο μπορεί να συμβεί αν ο browser που χρησιμοποιείς δεν είναι σχετικά πρόσφατη έκδοση, αλλά έκδοση που έχει μείνει στο.. 2022 ?! (όταν άνοιξε τελευταία φορά αυτός ο παλιός υπολογιστής που τον είχαμε για ράφι για να ακουμπάμε πάνω τα γάντια της μηχανής)
ΣΙΓΟΥΡΑ το FB δεν ζητάει εξ ορισμού να επαληθεύσεις την ταυτότητα σου και από δεύτερη συσκευή. Δεν είναι δηλαδή ο κανόνας. Κάτι περίεργο "είδε" και γι αυτό εμπόδισε την σύνδεση, ακόμα κι αν η σύνδεση ήταν 100% κανονική από μέρους σου.
Το τι μπορεί να "είδε" δεν είναι εύκολο να το βρούμε / να στο πούμε χωρίς να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τους εν λόγω υπολογιστές. Πράγμα που όμως δεν είναι καλό να δημοσιεύσεις έτσι κι αλλιώς σε ένα δημόσιο φόρουμ.
antoncbf
21/11/2024, 23:20
Αν γράφει αυτό που έγραψες τότε κάτι περίεργο τρέχει με αυτούς τους υπολογιστές (ή με τον βασικό σου)
Το FB προσπαθεί να εντοπίσει πιθανή περίεργη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αν στον βασικό σου χρησιμοποιείς VPN που σε δείχνει μόνιμα συνδεμένο από Αγγλία, και στους άλλους μπήκες χωρίς VPN από Ελλάδα, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία για το FB οτι μπορεί κάποιος να προσπαθεί να χακάρει τον λογαριασμό σου.
Το ίδιο πράγμα ισχύει και με τις ζώνες ώρας, ή και την ίδια την ώρα. Για παράδειγμα αν ένας παλιός υπολογιστής έχει λάθος ώρα και πας με αυτόν να συνδεθείς, το σύστημα θα σημάνει συναγερμό γιατί δεν ταιρίάζει με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Επίσης το ίδιο μπορεί να συμβεί αν ο browser που χρησιμοποιείς δεν είναι σχετικά πρόσφατη έκδοση, αλλά έκδοση που έχει μείνει στο.. 2022 ?! (όταν άνοιξε τελευταία φορά αυτός ο παλιός υπολογιστής που τον είχαμε για ράφι για να ακουμπάμε πάνω τα γάντια της μηχανής)
ΣΙΓΟΥΡΑ το FB δεν ζητάει εξ ορισμού να επαληθεύσεις την ταυτότητα σου και από δεύτερη συσκευή. Δεν είναι δηλαδή ο κανόνας. Κάτι περίεργο "είδε" και γι αυτό εμπόδισε την σύνδεση, ακόμα κι αν η σύνδεση ήταν 100% κανονική από μέρους σου.
Το τι μπορεί να "είδε" δεν είναι εύκολο να το βρούμε / να στο πούμε χωρίς να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τους εν λόγω υπολογιστές. Πράγμα που όμως δεν είναι καλό να δημοσιεύσεις έτσι κι αλλιώς σε ένα δημόσιο φόρουμ.
δεν ξέρω φίλε μου τι ακριβώς συμβαίνει .κάποιος φίλος μου ειπε να μπαίνω μονο με τον edge ...θα το δοκιμάσω και αυτο...
Θα σου τι κανω εγω εδω και 10 χρονια
Ειχα (και λεω ειχα,γιατι πριν κανα χρονο το εκλεψαν) αγορασει ενα κομπρεσερ 50αρι και με αυτο φυσαγα τα παντα στο PC.
Koυτι,ψυκτρα cpu,τροφοδοτικο,καρτα γραφικων ...τα παντα.
Αλλα προσσεχα να μπλοκαρω τα ανεμιστηρακια με το δακτυλο πχ ,για να μη παρουνε τρελες στροφες.
Τωρα πια κανω το ιδιο,αλλα στο βενζιναδικο της γειτονιας.
Μη το φοβασαι.
Τέτοια φάση; :p
https://www.instagram.com/reel/DA1KVh-SVIk
thunder ace
22/11/2024, 18:37
Ετσι καθαριζω ΜΟΝΟ αν το σετ απ ειναι AMD.....τα ΙΝΤΕΛ τα προσεχω λιγο παραπανω.
Αυτο ειχα
458351
doctor_john
22/11/2024, 19:39
Είδα τις προάλλες το παρακάτω σύστημα (https://kde.slimbook.es/)και προσπαθούσα να καταλάβω τι περιγράφουν :lol:
Αν έχεις όρεξη και μπορείς να μου κάνεις μια αντιστοίχιση σε intel μήπως και καταλάβω το επίπεδο του..
Πως και βλέπουν τόση μνήμη οι amd;
thunder ace
22/11/2024, 19:55
Περιπου πανω κατω κοντραρει με αυτον: AMD Ryzen 7 8845HS vs Intel i9-13900H
Αν εννοεις τα 96gb ram που λεει,εννοει οτι και τοση ποσοτητα μπορει να παρει.
ολοι οι συχρονοι (ακριβοι )υπολογιστες και λαπτοπ παιρνουν τοση μνημη (και παραπανω δλδ)
thunder ace
22/11/2024, 19:59
Κοιτα και το κτηνος
https://www.skroutz.gr/s/51516598/Dell-Alienware-M18-R2-18-QHD-165Hz-i9-14900HX-64GB-8TB-SSD-GeForce-RTX-4090-W11-Home-Dark-Metallic-Moon-US-Keyboard.html
Κοιτα και το κτηνος
https://www.skroutz.gr/s/51516598/Dell-Alienware-M18-R2-18-QHD-165Hz-i9-14900HX-64GB-8TB-SSD-GeForce-RTX-4090-W11-Home-Dark-Metallic-Moon-US-Keyboard.html
Έχει και κτηνώδη τιμή ρε συ....:cry:
Μην το γελάς..
Πέρυσι με τον Daniel έπλυνα κι εγώ ηλεκτρονικές συσκευές με το λάστιχο (χειρότερα δεν γίνοταν να γίνουν :p) Πολλές (όχι όλες) δούλεψαν, και δουλεύουν ακόμα! Όσο αντέξουν!
doctor_john
23/11/2024, 10:02
Είναι λογικό να λερώνονται σε χώρους με σκόνη, καπνό, κατοικίδια κ.λπ. αφαιρείς το τροφοδοτικό, τους δίσκους και το ηχειάκι αν έχει και πλένεις με το λάστιχο.
Είναι στανταρ στην συντήρηση tower σε γραφεία, παραγωγή.
Πολλά mac και pc έχω πλύνει με οδηγία του service, τα συνδέεις μετα το ΣΚ και πετάνε.
Από πλημμύρα με λάσπη έχουμε πλύνει πολύ ευαίσθητα μηχανήματα που χρειάστηκαν αλλαγές μόνο κάποιες οθόνες lcd και ηχειάκια.
είχαμε ανεβάσει παλαιότερα βίντεο με mac pro στην μπανιέρα να βγάζει κίτρινο ζουμί για κανα 5'
προφανώς είναι πολύ καλύτερο να μην φτάνεις σε αυτό το σημείο αλλά το εργασιακό περιβάλλον είναι σχετικά ανεξέλεγκτο.
ειδικά ο καπνός κολλά παντού και δεν φεύγει με ξηρό αέρα.. Ανησυχούσα για τα άλατα κ.λπ. τίποτα.
Ένα μαλακό πινέλο και αέρας με λογική πίεση είναι το τακτικό αλλά ποιος το κάνει..
... πλένεις με το λάστιχο.
Είναι στανταρ στην συντήρηση tower σε γραφεία, παραγωγή.
Πολλά mac και pc έχω πλύνει με οδηγία του service, τα συνδέεις μετα το ΣΚ και πετάνε
...
Περνάς πρώτη την τίγρη σου και μετά ένα χέρι το πισί. :p
https://www.youtube.com/watch?v=H7k7_ypFNOk
:lol:
Ερώτηση
Υπάρχει γραφίδα που να μπορώ να συνδέσω σε λάπτοπ και σε PDF όταν κάνω παρουσίαση να σχεδιάζω/γραφω?
harris_x
26/11/2024, 10:18
Ερώτηση
Υπάρχει γραφίδα που να μπορώ να συνδέσω σε λάπτοπ και σε PDF όταν κάνω παρουσίαση να σχεδιάζω/γραφω?
Wacom is what you need ;)
Manalishi
26/11/2024, 12:58
Καλησπέρα,
Αλλαγή SSD σε λαπτοπ. Ο SSD που έχει επάνω έχει και 32GB Intel® Optane™ Memory, εαν κατλαβαίνω καλά. Μπορώ να τον αλλάξω με άλλον χωρίς αυτό, ή δεν έχει σημασία/σχέση?
thunder ace
26/11/2024, 13:29
Μπορείς.
Μπορώ να τον αλλάξω με άλλον χωρίς αυτό, ή δεν έχει σημασία/σχέση?
Αυτά είναι ακριβώς τα ίδια.
doctor_john
26/11/2024, 15:45
Λίγο προσοχή με τις ρυθμίσεις της wacom, αν εξυπηρετεί μεγάλη για χειρόγραφο θα πρέπει στην αρχή να ορίσεις το μέγεθος εντός της που θα θεωρεί χειριστήριο του desktop.
Default βλέπει το πενάκι χωρίς να ακουμπάς και ακουμπώντας κλικαρει. Ίσως ταλαιπωρήσει κάποιον καινούριο σε αυτή , όλες οι λειτουργίες αλλάζουν από το πρόγραμμα που την συνοδεύει.
Καλησπέρα,αφήνω την ερώτηση εδώ στους κοπιουτεράδες και αφορά ένα σύστημα ας πούμε με αισθητήρες τύπου smart home της tplink/Capo
που θέλω να περιλαμβάνει τους αισθητήρες παραθύρων κυρίως ,με το hub τους ,όλα μέσο application.
(για πιο επαγγελματικό σύστημα από εταιρία security δεν το σκέφτομαι ακόμα,κοστίζει ένα TDM η φάση )
Η ερώτηση όμως είναι η εξής : Βλέπω πως ενώ όλοι λένε καλά λόγια η τιμή τους είναι αδικαιολόγητα φτηνή σε σχέση με άλλα συστήματα συναγερμού με παρόμοιους αισθητήρες ακόμα και επιπέδου αλιμπαμπά.
Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά ;Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην κάνω την δουλειά με 150ε και να δώσω 500+ το λιγότερο για κάτι άλλο;:confused:
Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου, αλλά πιστεύω καταλαβαίνεις οτι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας αισθητήρας smart home από ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού.
Ο αισθητήρας (smart home) απλά σου λέει οτι άνοιξε ή έκλεισε ένα παράθυρο, και με βάση αυτή την πληροφορία το "smart home" σου μπορεί να κάνει κάνει κάτι (να εκτελέσει μια ρουτίνα όπως λέμε)
Για να λειτουργήσει απαιτεί WiFi και ανάλογα με το μοντέλο, ρεύμα ή μπαταρίες.
Αυτό σημαίνει οτι με τους αισθητήρες smart home αν ένας κλέφτης (για να το πούμε απλοϊκά) σου κόψει την γραμμή του ίντερνετ (ή το ρεύμα) πριν την διάρηξη εσύ μάλλον δεν θα ενημερωθείς ποτέ.
Επίσης αν και μπορείς εύκολα με ένα κινητό να ορίζεις κανόνες και σενάρια, η "ενεργοποίηση" και "απενεργοποίηση" της κατάστασης "συναγερμού" (ειδοποίησης) δεν είναι τόσο εύκολη και απλοϊκή όπως ένα σύστημα συναγερμού.
Οπότε θα στο πω και αλλιώς:
Ένα σύστημα συναγερμού:
Α) Είναι αυτόνομο. Δηλαδή δεν εξαρτάται από τίποτα άλλο για να λειτουργήσει. Ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, διαθέτει μπαταρία που του εξασφαλίζει αρκετές ΩΡΕΣ λειτουργίας.
Β) Οι παγίδες /ανιχνευτές κίνησης / ραντάρ /αισθητήρες επικοινωνούν με "κλειστό" πρώτοκολλο επικοινωνίας (ή με απλό καλώδιο) με την κεντρική μονάδα ώστε να μην μπορεί να παραβιαστεί η επικοινωνία τους με την κεντρική μονάδα
Γ) Όλα τα επιμέρους συστήματα είναι tamper resistant και έχουν tamper alert. Αυτό σημαίνει οτι ανά πάσα στιγμή αν ο συναγερμός "νιώσει" απόπειρα καταστροφής/αλλίωσης κάποιου μέρους του, σημαίνει συναγερμό (π.χ. αν προσπαθήσεις να κόψεις ένα καλώδιο που πάει σε αισθητήρα/ραντάρ)
Δ) Είναι σχεδιασμένο να κάνει ΘΟΡΥΒΟ. ΝΑΙ, τον θες τον θόρυβο! Στο 90% των περιπτώσεων ο θόρυβος (η σειρήνα του συναγερμού) θα σώσει την κατάσταση. Ειδικά αν μιλάμε για σπίτια και για κατοικημένες περιοχές. Αν μη τι άλλο, "αναγκάζει" τους επίδοξους ληστές να κινηθούνε γρήγορα (αντί να κάνουν την δουλειά τους με το πάσο τους) που σημαίνει ή οτι θα "ψάξουνε λιγότερο / επιφανειακά / επιπόλαια) ή οτι θα κάνουν λάθη και θα είναι εύκολο/ευκολότερο αργότερα να εντωπιστούν από τις αρχές.
Ε) Χωρίζει τον χώρο που εποπτεύει σε ζώνες. Έτσι άλλες ζώνες μπορούν να ενεργοποιούν άμεσα τον συναγερμό, ενώ άλλες με χρονοκαθυστέρηση (π.χ. η ζώνη εισόδου στο χώρο ώστε να προλαβαίνεις να κλείσεις τον συναγερμό χωρίς να ξυπνήσεις την γειτονιά). Η ακόμα μπορείς να ενεργοποιήσεις όλες τις παγίδες (σε πόρτες παράθυρα κτλ) αλλά όχι τα ραντάρ. Έτσι μπορείς να έχεις τον συναγερμό ενεργοποιημένο ενώ βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι.
ΣΤ) Πλέον με μια κάρτα SIM (ή σε κάποιες περιπτώσεις και e-SIM) σε ειδοποιεί άμεσα
Ζ) Μπορεί να συνεργαστεί πολύ καλά και με κλειστό σύστημα παρακολούθησης (καμερών).
Η) Μπορεί να δεχθεί και ανιχνευτές πυρανύχνευσης / καπνού κτλ, οι οποίοι δουλεύουν 24/7/365
Αυτά που έγραψα αφορούν τα "απλά" συστήματα συναγερμού που προωρίζονται φυσικά για απλές χρήσεις και είναι φτιαγμένα για να αποθούν τους "απλούς" κλέφτες. Υπάρχουν και πολύ πιο εξεληγμένα συστήματα, αν και από κάποιο σημείο και μετά, αν ο επίδοξος ληστής σε έχει βάλει στο μάτι και θέλει, δεν τον σταματάει ούτε χρηματοκιβώτιο τραπέζης! :p
Anyway, με βάση όλα αυτά που έγραψα πιο πάνω οτι κάνει ένας απλός συναγερμός (της τάξης των 200-300+ ευρώ) μπορείς να καταλάβεις τι ΔΕΝ κάνει ένας αισθητήρας smart home και γιατί η διαφορά στην τιμή είναι αυτή που είναι.
Υ.Γ.: Υπάρχουν στο εμπόριο συναγερμοί με ασύρματες παγίδες/αισθητήρες/ανιχνευτές.
Αν ποτέ σε φέρει κάποιο περίεργο μονοπάτι να κοιτάζεις έναν τέτοιο, τότε διάβασε προσεκτικά τις προδιαγραφές του. ΔΕΝ ΘΕΣ τα ασύρματα παρελκόμενα να συνδέονται μέσω WiFi, αλλά μέσω "ανεξάρτητης ασύρματης σύνδεσης". Δυστυχώς στην προσπάθεια τους κάποια μαγαζιά να πουλήσουν, έχουν βαφτίσει όλες τις "ασύρματες συνδέσεις" σε WiFi (ή καμιά φορά και το ανάποδο)
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου ειλικρινά.
Θα μιλήσω καίμε έμπορπ/σεκιούριτι για να μου εξηγήσουν τις διαφορές,η ερώτηση αφορά την τιμή κυρίως γιατί είδα και άλλα wifi συστήματα -ολος ο έλεγχος στο κινητό όπως λένε αλλά για ίδιο αριθμό αισθητήρων πολλαπλάσια τιμή.
Θενξ και πάλι.
Σε έναν μήνα θα πενταπλασιαστεί το upstream στις γραμμές FTTH COSMOTE 1000/500/300.
https://www.cosmote.gr/pdf/FTTH_Upload_Upgrade.pdf
Στα σκαριά είναι και η παροχή νέας ταχύτητας 3/1 Gbps (downstream/upstream).
Ανέβηκε σήμερα στους περισσότερους.
Ανέβηκε σήμερα στους περισσότερους.
εκεινη η τ@ν@που η βοντα θα κανει ποτε κατι αναλογο;
Ανακοίνωσε η Vodafone και η Nova ότι θα κάνουν το αντίστοιχο μέχρι την Κυριακή. Πολλοί έχουν αναβαθμιστεί ήδη.
Ας φτιάξουν πρώτα το τριτοκοσμικό δίκτυό τους να καλύπτει όλη τη χώρα με βασικές ταχύτητες 50/100Mbps και μετά βλέπουν για αναβαθμίσεις.
έχω μια περιέργεια για speedtest αφού ικανοποιηθούν τα voucher αυτά :lol:
antoncbf
07/12/2024, 22:41
την βοήθειά σας παρακαλώ ,ηρθε στα χέρια φίλου σταθερός η/υ με το τροφοδοτικό ETASIS ET850 watt .αυτο το τροφοδοτικό εχει ενα μικρό φωτάκι δίπλα στον διακόπτη .οταν βάζει τον διακόπτη στο ON αμέσως το φωτάκι γίνεται κόκκινο ( χωρις να εχει πατησει το κουμπί για να ξεκινήσει ο υπολογιστής και πατώντας το φυσικά τα ιδια δείχνει ,δηλ. το κόκκινο φωτάκι ) και φυσικά δεν ξεκινάει .εκανε δοκιμή , αφου εβγαλε τα καλώδια απο την motherboard -σκληρό κλπ ,βραχυκυκλώνοντας το πράσινο με το μαύρο καλώδιο και αμέσως το λαμπάκι γίνεται πράσινο και δουλεύει κανονικά . εβαλε αλλο τροφοδοτικό επάνω και κανει τα ιδια δεν ξεκινάει ,τι λέτε να φταίει ?? (το παράξενο ειναι οτι εχει 5-6 μικρά φωτάκια η motherboard ,μάλλον για φιγούρα η εφέ κλπ τα οποία ανάβουν κανονικά )
Θα μπορούσε να έχει χαλάσει ο διακόπτης ενεργοποίησης του κουτιού. Η μητρική πλακέτα έχει μερικές ακίδες (pins) για λειτουργίες όπως on/off, reset, λαμπάκι λειτουργίας υπολογιστή, λαμπάκι λειτουργίας δίσκου. Σε αυτές συνήθως φθάνουν διπλά καλωδιάκια. Μπορεί να αφαιρέσει το καλώδιο από τον διακόπτη on/off του κουτιού και να δοκιμάσει να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή βραχυκυκλώντας τα δύο pin της μητρικής (https://www.youtube.com/shorts/EXlQPvtzWeQ) που σχετίζονται με το on/off. Εννοείται ότι καλό είναι να συμβουλευτεί το εγχειρίδιο της μητρικής πλακέτας πρώτα.
Άλλες πιθανές αιτίες, είναι χαλασμένη μητρική πλακέτα, βραχυκύκλωμα στο κουτί κ.ά.
antoncbf
07/12/2024, 23:14
Θα μπορούσε να έχει χαλάσει ο διακόπτης ενεργοποίησης του κουτιού. Η μητρική πλακέτα έχει μερικές ακίδες (pins) για λειτουργίες όπως on/off, reset, λαμπάκι λειτουργίας υπολογιστή, λαμπάκι λειτουργίας δίσκου. Σε αυτές συνήθως φθάνουν διπλά καλωδιάκια. Μπορεί να αφαιρέσει το καλώδιο από τον διακόπτη on/off του κουτιού και να δοκιμάσει να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή βραχυκυκλώντας τα δύο pin της μητρικής (https://www.youtube.com/shorts/EXlQPvtzWeQ) που σχετίζονται με το on/off. Εννοείται ότι καλό είναι να συμβουλευτεί το εγχειρίδιο της μητρικής πλακέτας πρώτα.
Άλλες πιθανές αιτίες, είναι χαλασμένη μητρική πλακέτα, βραχυκύκλωμα στο κουτί κ.ά.
ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση ,καλύτερα να τον παει σε τεχνικό να το φτιάξει γιατι ειναι σχετικά ακριβό pc ...(αυτο παρουσιάστηκε μετα απο μετακόμιση για αλλαγή σπιτιού ,μάλλον οι μεταφορείς επαιζαν μπάλα με τα χαρτοκούτια που ειχαν μέσα πράγματα ...)
thunder ace
07/12/2024, 23:22
ΑΝ κατάλαβα καλά: δεν μπουταρει το pc όταν πατάει το On στον πύργο;
Πάντως το εν λόγω τροφοδοτικό ,(λέω,αν κατάλαβα σωστά) είναι κοντά 15 χρονών.
Τόσο είναι και το pc;
antoncbf
08/12/2024, 00:10
ΑΝ κατάλαβα καλά: δεν μπουταρει το pc όταν πατάει το On στον πύργο;
Πάντως το εν λόγω τροφοδοτικό ,(λέω,αν κατάλαβα σωστά) είναι κοντά 15 χρονών.
Τόσο είναι και το pc;
ναι δεν ανοίγει ο υπολογιστης ,το τροφοδοτικο μόνο του ενώνοντας το πρασινο με το μαυρο καλώδιο δουλευει κανονικά ,με σωστες μετρησεις στο πολυμετρο (οπότε το τροφοδοτικό ειναι οκ ) ,πρέπει να ειναι γυρω στα 12-13 ετη το pc .ποια ειναι η γνώμη σου προτού παει σε τεχνικό ?
ναι δεν ανοίγει ο υπολογιστης ,το τροφοδοτικο μόνο του ενώνοντας το πρασινο με το μαυρο καλώδιο δουλευει κανονικά ,με σωστες μετρησεις στο πολυμετρο (οπότε το τροφοδοτικό ειναι οκ ) ,πρέπει να ειναι γυρω στα 12-13 ετη το pc .ποια ειναι η γνώμη σου προτού παει σε τεχνικό ?
Έχεις δοκιμάσει αν μπουτάρει το πισί αφού ενεργοποιήσεις το τροφοδοτικό; Αν ναι, φταίει το κουμπί του κουτιού (ή η σύνδεσή του στη μητρική).
thunder ace
08/12/2024, 00:25
Από τα όσα γνωρίζω και από όσα μας είπες,το λογικό είναι μητρική.
Επεξεργαστής από σπάνιο μέχρι πολύ σπάνιο να πάθει κάτι.
Αν ενεργοποιείται με το βραχυκύκλωμα των pin που ανέφερα παραπάνω, μπορεί να αντικαταστήσει το on/off με το reset και να κάνει τη δουλειά του.
Πριν φθάσουμε στη διερεύνηση της μητρικής, πρέπει να ελεγχθεί το άνοιγμα χωρίς τον διακόπτη του κουτιού.
Αν δεν ενεργοποιείται ούτε έτσι, τότε αποσυνδέουμε τα περιφερειακά και διάφορα εξαρτήματα (από front panel μέχρι δίσκους και μνήμες), μήπως αυτά δημιουργούν πρόβλημα και ξαναδοκιμάζουμε.
Στο τέλος, μπορούμε να αποσυνδέσουμε τη μητρική από το κουτί, διότι ακόμα και το κουτί μπορεί να δημιουργεί βραχυκύκλωμα.
Αλλά πριν φθάσουμε στα παραπάνω, ας αποσυνδεθεί το on/off και να βραχυκυκλωθούν στιγμιαία τα αντίστοιχα pin της μητρικής. Είναι σύνηθες πρόβλημα και εύκολο να ελεγχθεί.
Επειδή έχω κι εγώ παρόμοιο θέμα πώς μπορεί να βραχυκυκλωνει το κουτί τη μητρική;
thunder ace
08/12/2024, 09:18
Ένας λόγος (που το έχω πάθει) είναι από υπερβολικό σφίξιμο σε ένα από τα 9 (συνήθως) βιδακια που την στηρίζουν στο σασί.
Αλλά και από στραβωμενη θύρα usb.
οκ ευχαριστω
θα το κοιταξω
Στη διαδικασία ελέγχου, βάζουμε μία σειρά προτεραιότητας, στην οποία συντελεστές είναι η πιθανότητα υπαιτιότητας κάποιου παράγοντα και η ταχύτητα ελέγχου. Μεγαλύτερο συντελεστή έχει η ταχύτητα ελέγχου και έπεται η πιθανότητα εμφάνισης.
Για παράδειγμα, πρώτα θα ελέγξουμε αν είναι στην πρίζα, αν είναι αναμμένο το πολύπριζο (κι αν ανάβει το λαμπάκι του, διότι μπορεί να έχει πέσει η ασφάλεια της συγκεκριμένης πρίζας), αν ο διακόπτης στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού είναι στο on. Αυτά δεν έχουν μεγάλη πιθανότητα υπαιτιότητας, αλλά ελέγχονται σε δευτερόλεπτα. Ελάχιστη πιθανότητα έχει το καλώδιο τροφοδοσίας, αλλά κι αυτό ελέγχεται πανεύκολα, αν υπάρχει άλλο στον χώρο (μόνο μία φορά μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση).
Στο "δεν ανάβει καθόλου" (όχι δεν bootάρει) πιο πιθανό είναι να φταίει το τροφοδοτικό και μετά η μητρική πλακέτα. Εδώ μας είπε ότι δοκιμάστηκε άλλο τροφοδοτικό, το οποίο ας θεωρήσουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι συνδέθηκε σωστά. Επομένως, η μεγαλύτερη πιθανότητα πλέον είναι στη μητρική πλακέτα, η οποία τυγχάνει όμως να είναι μακράν το δυσκολότερο σημείο να αλλαχθεί και ενίοτε ασύμφορο. Κατά συνέπεια, εξετάζουμε όλα τα άλλα σχετικά εύκολα σημεία ελέγχου και μπορεί να είμαστε τυχεροί.
Manalishi
08/12/2024, 12:31
Το 60% των βλαβών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ηλεκτρολόγοι είναι η μη παροχή ρεύματος...
Παιδιά μία όχι τόσο κομπιουτεράδικη ερώτηση αλλά σχετική με ίντερνετ - ρούτερ, στο πατρικό μου έχουμε σύνδεση 24άρα και το app Cosmote όταν συνδέεται με το ρούτερ δίνει σταθερά 26, ο έλεγχος ταχύτητας σε κινητά και τάμπλετ 20 με 26 σταθερά αλλά ο έλεγχος ταχύτητας στην τηλεόραση Samsung από 1.5 μέχρι 2.5 και τον τελευταίο μήνα η ανάλυση της Cosmote TV είναι φυσικά χάλια...
Τους πήρα τηλέφωνο και έκαναν αλλαγή καναλιού αλλά η κατάσταση μετά από μία μέρα είναι ίδια :(
Λέω να συνδέσω το ρούτερ ενσύρματα με την τηλεόραση αν και είναι ήδη δίπλα τώρα που συνδέεται ασύρματα, λέτε να κάνει δουλειά;
Αν έχετε και κάποια άλλη πρόταση, ευπρόσδεκτη φυσικά!
Σίγουρα αν την συνδέσεις με καλώδιο, θα έχεις την ταχύτητα που έχει και το ίδιο το router. Πάντως πολύ περίεργο, να είναι τόσο κοντά όσο λές, και να είναι τόση τραγική η ταχύτητα.
Σίγουρα αν την συνδέσεις με καλώδιο, θα έχεις την ταχύτητα που έχει και το ίδιο το router. Πάντως πολύ περίεργο, να είναι τόσο κοντά όσο λές, και να είναι τόση τραγική η ταχύτητα.
Θα ήταν παρανοϊκό να πω ότι υπάρχει κάποια ρύθμιση downgrade στο app για να με κάνει η Cosmote να βάλω με το ζόρι ταχύτερη σύνδεση;
Δε γίνεται να παίζει 4Κ το ΥΤ και μέχρι πριν έναν μήνα και το Cosmote Sport 4K και τώρα να είμαι στο 1983 :p
DoctoR_k6
09/12/2024, 12:39
Βαλτο με καλωδιο και βλεπεις.
Εως 24 και πιανεις 26? Αυτο και αν ειναι περιεργο... :lol:
Το 4Κ παντως θελει πανω απο 18Mbps.
Βαλτο με καλωδιο και βλεπεις.
Εως 24 και πιανεις 26? Αυτο και αν ειναι περιεργο... :lol:
Το 4Κ παντως θελει πανω απο 18Mbps.
Θα το βάλω το απόγευμα, αυτό που επεσήμανες πώς εξηγείται;
Δηλαδή τα 26 σταθερά όταν συνδέομαι με το app Cosmote με το ρούτερ και τα spikes πάνω από 24 με τάμπλετ - κινητά;
Όταν παίζει 4Κ στο Cosmote Sport 4K το καταλαβαίνω γιατί έχει ένδειξη κάτω αριστερά αλλά και από λεπτομέρειες στην εικόνα, πχ η μπάλα στα σουτ δεν έχει το παραμικρό τρεμόπαιγμα ή παραμόρφωση :D
26 δεν μπορείς να πιάσεις με 24άρα πάντως...
Παρόλα αυτά, μπορεί το wifi του router σου να αποδυνάμωσε, μπορεί να έβαλαν οι γείτονες στο ίδιο κανάλι και να έχει περισσότερες παρεμβολές, μπορεί η κάρτα δικτύου της τηλεόρασής σου να αποδυνάμωσε, μπορεί να είναι ανάδρομος ο Ερμής κλπ.
Βάλε καλώδιο να δείς την υγειά σου.
Αν είναι μακρυά, η καλύτερη λύση είναι ένα powerline.
26 δεν μπορείς να πιάσεις με 24άρα πάντως...
Παρόλα αυτά, μπορεί το wifi του router σου να αποδυνάμωσε, μπορεί να έβαλαν οι γείτονες στο ίδιο κανάλι και να έχει περισσότερες παρεμβολές, μπορεί η κάρτα δικτύου της τηλεόρασής σου να αποδυνάμωσε, μπορεί να είναι ανάδρομος ο Ερμής κλπ.
Βάλε καλώδιο να δείς την υγειά σου.
Αν είναι μακρυά, η καλύτερη λύση είναι ένα powerline.
Βρε Ανδρέα, τσέκαρα κι εδώ στο μαγαζί που έχω 24άρα Cosmote και πάλι μου βγάζει 26 σταθερά όταν συνδέομαι με το app Cosmote με το ρούτερ και spikes πάνω από 24 στο fastcom στην οθόνη - αν τερματιστεί ο έλεγχος πάνω στο spike γράφει αποτέλεσμα 25 ή 26 :confused:
Η Cosmote έχει περάσει πολλές συνδέσεις απλής ADSL "έως 24Mbps" σε προφίλ VDSL. Αυτές συγχρονίζουν 26-27 Mbps downstream και 2,6-2,7 Mbps upstream. Οπότε ναι, πιάνεις την ταχύτητα που αναφέρεται. Δοκιμασμένο πολλές φορές εδώ και χρόνια.
Πέρα από την αλλαγή καναλιού, προτείνω και αλλαγή συχνότητας. Δοκίμασε στα 5Ghz και στα 2.4Ghz, βάζοντας ξεχωριστά SSID στο router για κάθε κανάλι.
Το καλώδιο θα σε σώσει από θέμα ταχύτητας, αλλά θα καταστήσει την τηλεόραση ευάλωτη σε αιχμές κεραυνών που περνάνε εύκολα στο τηλεφωνικό δίκτυο, κατόπιν στο router και τέλος σε όσες συσκευές είναι συνδεδεμένες καλωδιακά με αυτό.
Η Cosmote έχει περάσει πολλές συνδέσεις απλής ADSL "έως 24Mbps" σε προφίλ VDSL. Αυτές συγχρονίζουν 26-27 Mbps downstream και 2,6-2,7 Mbps upstream. Οπότε ναι, πιάνεις την ταχύτητα που αναφέρεται. Δοκιμασμένο πολλές φορές εδώ και χρόνια.
Και μια φωτό που κατάφερα να "πιάσω", το app πρέπει να το φωτογραφίσω με άλλο κινητό :D
458767
Πέρα από την αλλαγή καναλιού, προτείνω και αλλαγή συχνότητας. Δοκίμασε στα 5Ghz και στα 2.4Ghz, βάζοντας ξεχωριστά SSID στο router για κάθε κανάλι.
Το καλώδιο θα σε σώσει από θέμα ταχύτητας, αλλά θα καταστήσει την τηλεόραση ευάλωτη σε αιχμές κεραυνών που περνάνε εύκολα στο τηλεφωνικό δίκτυο, κατόπιν στο router και τέλος σε όσες συσκευές είναι συνδεδεμένες καλωδιακά με αυτό.
Λοιπόν, θα βάλω αρχικά το καλώδιο για να μου φύγει η παράνοια και μετά βλέπουμε :D
Ευχαριστώ για τις πάντα ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
DoctoR_k6
09/12/2024, 14:47
Βεβαια θα πρεπει να εχει και δυνατοτητα η τιβι σε 5Ghz. Δεν ξερουμε και μοντελο.
Για μενα το καλωδιο ειναι η καλυτερη λυση εφοσον ειναι διπλα.
Λοιπόν, μετακίνησα το ρούτερ και σύνδεσα την τηλεόραση ενσύρματα και αμέσως έγραψε ταχύτητα 24 και σταθερή σαν βράχος :)
Αν ήξερα ότι έχει τόσο μεγάλη διαφορά θα το είχα κάνει εξαρχής!
Problem solved και σας ευχαριστώ πολύ και πάλι :cool:
antoncbf
10/12/2024, 13:33
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ειχατε δίκιο ,ηταν καμμένη -βραχυκυκλωμένη η μητρική .μιλάμε για παμπάλαια μητρική την ASUS STRIKER EXTREME επάνω σε sosket 775 με τον intel E6850 επάνω ,οπότε στα σκουπίδια...
thunder ace
10/12/2024, 15:31
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ειχατε δίκιο ,ηταν καμμένη -βραχυκυκλωμένη η μητρική .μιλάμε για παμπάλαια μητρική την ASUS STRIKER EXTREME επάνω σε sosket 775 με τον intel E6850 επάνω ,οπότε στα σκουπίδια...
Στα σκουπίδια όλο εννοείς,έτσι;
..γιατι ειναι σχετικά ακριβό pc...
... .μιλάμε για παμπάλαια μητρική την ASUS STRIKER EXTREME επάνω σε sosket 775 με τον intel E6850 επάνω ,οπότε στα σκουπίδια...
Αναφερόμαστε σε τεχνολογία 17 έτη πίσω. Όσο ακριβά και να αγοράστηκε τότε, δυστυχώς τόσο παλιά μηχανήματα δεν αξίζει να συντηρηθούν όταν χαλάσουν. Σέρνονται ακόμα και σε πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Έτυχε να δουλεύω πριν από μερικά χρόνια με λίγο καλύτερο επεξεργαστή από αυτόν που αναφέρεις, έναν Q6600, επίσης του 2007 και πραγματικά θέλει πολλή υπομονή.
Αναφερόμαστε σε τεχνολογία 17 έτη πίσω. Όσο ακριβά και να αγοράστηκε τότε, δυστυχώς τόσο παλιά μηχανήματα δεν αξίζει να συντηρηθούν όταν χαλάσουν. Σέρνονται ακόμα και σε πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Έτυχε να δουλεύω πριν από μερικά χρόνια με λίγο καλύτερο επεξεργαστή από αυτόν που αναφέρεις, έναν Q6600, επίσης του 2007 και πραγματικά θέλει πολλή υπομονή.
Το αυτό. Είχα φτιάξει 2 υπολογιστές αξίας (τότε) 1200 ευρώ έκαστος για 2 φίλες μου (συμπαίκτριες) το (πολύ) μακρινό 2006 και πριν 3-4 χρόνια μου παραπονέθηκαν ότι σέρνονται, ότι κολλάνε, ότι....η απάντηση μου ήταν....μα καλά τον έχεις ακόμα;;;;; :cry::lol:
Μα τον πλήρωσα ακριβά! :tooth:
No comment.....
Ο q6600ηταν ο καλύτερος επεξεργαστής που έχει βγει ποτέ.
Συμφωνώ, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και μπορούσε να ανταπεξέλθει σε πολλές εργασίες από το 2007 που βγήκε, μέχρι το 2020. Ήταν και σε καλή τιμή γι' αυτά που πρόσφερε. Μετά το 2020 όμως έδειξε ότι είχε πλέον ξεπεραστεί. Αν δοκιμάσεις να τον χρησιμοποιήσεις τώρα, ακόμα και με γρήγορο SSD και αρκετή RAM, θα σε κουράσει.
Έχω δουλέψει σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές, σε καθημερινή βάση, με τέτοιον επεξεργαστή για περίπου 15 χρόνια.
Τι μου θυμίσατε! Δούλευα στο "Π" τότε για λίγους μήνες, στη συναρμολόγηση, και έπεσε στα χέρια μου ένας τέτοιος, γυμνός και ορφανός. Τον έβαλα τσέπη και δεν κοίταξα ποτέ πίσω. :lol:
antoncbf
10/12/2024, 21:20
ηθελε να τον φτιάξει (αν φτιαχνόταν δηλ ) καθαρά για συναισθηματικούς λόγους